PDA

View Full Version : Σέρρες..

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

chillipf
02/05/2013, 10:19
Προσωπικά ετοιμάζομαι με αργούς ρυθμούς (οικονομικά προβλήματα κιέτσι) :cool:
και βλέπουμε :)

devil's animal
02/05/2013, 13:45
Eτσι είναι. :beer:

Τωρα όμως τι κάνουμε? Ξεκινάμε και πάμε κι οτι γίνει? Η καθόμαστε στ αυγά μας και περιμένουμε να δούμε τι θα κανουν? :confused:

δεν νομιζω να επηρεασει πολυ τους χρονους και την διασκεδαση...
και δεν φανταζομαι να παρθουν τοσο γρηγορες αποφασεις ουτως ωστε να κλεισει η πιστα για επιδιορθωσεις ή καινουργια ασφαλτοστρωση μεσα στο καλοκαιρι...
οποτε (λογικα) παμε και οτι γινει...
:eleison:

chr1s_86
03/05/2013, 15:22
Κρίμα ρε γμτ...

fazerakis
03/05/2013, 21:13
Για να μην τρελενομαστε, στην πιστα θα γινουν διορθωρικες εργασιες ξεκινωντας απο την επομενη βδομαδα.

Το μονο κριμα ειναι οτι δεν κρατησε η καινουρια ασφαλτος πολυ ουτε η δουλεια που εγινε ηταν τελεια, περα απο τα ξηλωματα.

Ομως πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν προκειται να την αφησουν στην τυχη της και ια ειναι συντομα σε λειτουργια καο σε καλη κατασταση. Απο εκει και περα αυτο που ειναι στον αερα ειναι αν θα πεσει καινουρια στρωση ωστε να γινει ακομα καλυτερη.

888hayabusa
03/05/2013, 23:34
Πιστεύω ότι κάποια σχόλια είναι υπερβολικά αλλά θα ανέβω από Δευτέρα οπότε θα έχω και προσωπική άποψη.....Παρ'ολα αυτά θα ήθελα να ξέρω αυτοί που έχουν το πρόβλημα και διαμαρτύρονται σε τι χρόνους γυρνάνε ? Αν αυτοί γυρνάνε στο 30 και εγώ στο 40 δεν βλέπουμε την ίδια πίστα. Αν όμως αυτοί γυρνούν στο 30 και κάποιοι άλλοι άνετα στο 22 όπως γύρναγε το Ρουμάνικο πρωτάθλημα το περασμένο ΣΚ, καλά θα κάνουν να αφήσουν τη γκρίνια και να αυξήσουν τις προπονήσεις..

R-1nas
04/05/2013, 00:52
Πιστεύω ότι κάποια σχόλια είναι υπερβολικά αλλά θα ανέβω από Δευτέρα οπότε θα έχω και προσωπική άποψη.....Παρ'ολα αυτά θα ήθελα να ξέρω αυτοί που έχουν το πρόβλημα και διαμαρτύρονται σε τι χρόνους γυρνάνε ? Αν αυτοί γυρνάνε στο 30 και εγώ στο 40 δεν βλέπουμε την ίδια πίστα. Αν όμως αυτοί γυρνούν στο 30 και κάποιοι άλλοι άνετα στο 22 όπως γύρναγε το Ρουμάνικο πρωτάθλημα το περασμένο ΣΚ, καλά θα κάνουν να αφήσουν τη γκρίνια και να αυξήσουν τις προπονήσεις..

Ψιτ μαστορα.... τραβα πανε στην πιστα να την δεις και μετα ελα να σου πουμε και τι χρονους καναμε με αυτα τα χαλια.

Και για να το κανουμε πιο ενδιαφερον πες μας ποσο γυρναγες εσυ πριν να σου πω απο τωρα ποσο θα κανεις....

chducos1
04/05/2013, 09:38
οτι πληρωσεις παιρνεις
και τωρα αφου εκαναν το λαθως θα την πληρωσουν χρυση

TROOPER
04/05/2013, 13:31
Η Κ1 μπροστά στις άλλες που ανέφερα είναι πλέον χαλί!

Χτες και προχτές ήμουν μέσα. Ειλικρινά δεν ξέρω πως ήταν η κατάσταση της ασφάλτου στο trackbike, αλλά αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία ασφάλτου ήταν στους 50 βαθμούς κελσίου και με το ρουμάνικο πρωτάθλημα, την άκουσε για τα καλά.

Αφού και οι ίδιοι υπεύθυνοι αναγνωρίζουν την κατάσταση...

δεν αμφισβητω αυτα που λες. απλα δεν μπορουσα να πιστεψω το ποσο χειροτερο ειναι αυτο που βρηκατε εσεις εναν μηνα αφοτου πηγαμε εμεις. κριμα. μακαρι να διορθωθει η κατασταση!

Ε υποτίθεται ότι μπαίνεις σε πίστα.. κι όχι στο χωράφι των Μεγάρων.. και δίνεις κι ένα σκασμό λεφτά γι αυτό...

η απαντηση μου ηταν στο ''κατα ποσο θα επηρεασει καποιον η κατασταση'' σε ενα παιδι που αν καταλαβα καλα δεν παει για χρονο. κατα τα αλλα μαζι σου με 1000.

:wave2:

Stabak
04/05/2013, 14:03
δηλαδη τα τοσα τρυπηματα ψυγειων δεν ειναι αρκετα για να την ακουσει καποιος; ειτε βολοδερνει στο 30 είτε στο 22?

TROOPER
04/05/2013, 14:11
Η Κ1 μπροστά στις άλλες που ανέφερα είναι πλέον χαλί!

Χτες και προχτές ήμουν μέσα. Ειλικρινά δεν ξέρω πως ήταν η κατάσταση της ασφάλτου στο trackbike, αλλά αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία ασφάλτου ήταν στους 50 βαθμούς κελσίου και με το ρουμάνικο πρωτάθλημα, την άκουσε για τα καλά.

Αφού και οι ίδιοι υπεύθυνοι αναγνωρίζουν την κατάσταση...

δηλαδη τα τοσα τρυπηματα ψυγειων δεν ειναι αρκετα για να την ακουσει καποιος; ειτε βολοδερνει στο 30 είτε στο 22?

προσωπικα το ατυχημα με το ψυγειο το ειχα και με την προηγουμενη ασφαλτο :D

Stabak
04/05/2013, 14:56
μωρε κ μενα μΕ εχει τρυπησει ψυγειο αλλα ακολουθουσα καποιον, οχι μονος μου απο χαλικι που σηκωσε η ροδα.. νομιζω δηλαδη, εδω τα παιδια που ηταν πανω λενε για πανω απο 5 τρυπηματα...

TROOPER
04/05/2013, 15:00
μωρε κ μενα μΕ εχει τρυπησει ψυγειο αλλα ακολουθουσα καποιον, οχι μονος μου απο χαλικι που σηκωσε η ροδα.. νομιζω δηλαδη, εδω τα παιδια που ηταν πανω λενε για πανω απο 5 τρυπηματα...

το θυμαμαι που το κολαγες. κι εγω ετσι νομιζω για μενα :lol:
αυτο που λενε τα παιδια ειναι οντως too much :sick:

Antonisss
04/05/2013, 16:32

Θα προσπαθήσω να στο πω όσο πιο απλά μπορώ, μιλώντας για εμένα αλλά και αντικειμενικά...

Εάν, ΙΔΑΝΙΚΑ, τα κομματάκια της ασφάλτου που έχουν ξεκολλήσει εξαφανιζόντουσαν, αφιερώνανε μία μέρα ή δύο οι υπεύθυνοι της πίστας να τα διώξουν/αφαιρέσουν, όλα, τότε μπορείς να κάνεις 25 και κάτω σίγουρα, αλλά ΜΟΝΟ εάν ακουμπάς/γλείφεις την λευκή γραμμή στο εσωτερικό των στροφών που έχουν πρόβλημα, πράγμα το οποίο θέλει πολύ δουλειά και συνήθως το κάνουν οι καλοί αγωνιζόμενοι. Αλλιώς, θα πέφτεις μέσα στα φαγώματα. Αν τώρα εσένα σου αρέσει να παίζει το μπροστινό στις μισές στροφές της πίστας, be my guest, αλλά δεν νομίζω!

Στην περίπτωση μου, οι 2 στροφές που με ενόχλησαν περισσότερο είναι η 10 και η 11 γιατί θέλει χειρουργική ακρίβεια για να μην πέσεις μέσα...Βγαίνοντας δε από τη 10, όλο το αριστερό κομμάτι της ευθείας είναι γεμάτο κομματάκια...

fazerakis
09/05/2013, 20:03
Τελικα για πες μας εντυπωσεις? Η πιστα ηταν ενταξει για να γυρνας απροβληματιστα? Ηταν η γνωστη μας πιστα του 1'19" η δεν βγαινει ο χρονος ετσι οπως ειναι?

Stabak
10/05/2013, 08:28
:a014::a014::a014:

fazerakis
10/05/2013, 15:05

Κανενα νεο?

sniper
10/05/2013, 15:08

Κανενα νεο?

Βιαζόμαστε; :a014:

888hayabusa
10/05/2013, 16:02
Επειδή κάποιους σας καίει και ότι και να πω θα παρεξηγηθώ σας βάζω την παρακάτω εικόνα και ελπίζω να σας καλύπτει σαν απάντηση

289678

Αν γυρνάτε στο 30 η στο 27 αυτό που σας φταίει ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ είναι η πίστα ..

Επίσης να σημειώσω ότι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους επισκέπτονται μια η δυο φορές το χρόνο την πίστα και έχουν αυτούς τους χρόνους.

fazerakis
10/05/2013, 16:25
Επειδή κάποιους σας καίει και ότι και να πω θα παρεξηγηθώ σας βάζω την παρακάτω εικόνα και ελπίζω να σας καλύπτει σαν απάντηση

289678

Επίσης να σημειώσω ότι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους επισκέπτονται μια η δυο φορές το χρόνο την πίστα και έχουν αυτούς τους χρόνους.

Αυτο που εχεις παραθεσει απο ποτε ειναι?...δεν φαινεται η ημερομηνια. Σαν να ειναι χρονοι Παρασκευης πριν το Ρουμανικο...δηλαδη πριν αρχισει το προβλημα, γιατι και 5-6 Απριλη που ημουν πανω μια χαρα γυρναγαμε.

Αυτο που ρωτησα στην ουσια ειναι αφου ησουνα πανω αυτες τις μερες ειναι πως σου φανηκε εσενα η πιστα. Το λεω επειδη αμφισβητουσες το προβλημα. Τωρα που την ειδες το προβλημα υπαρχει ή ηταν της φαντασιας των παιδιων που ανεβηκαν Μεγαλοβδομαδα?
Με ενδιαφερει γιατι θελω να παω σε ενα μηνα ξανα για προπονηση.

bros400pgm
10/05/2013, 17:47
26/4 λεει το χαρτι πανω δεξια.
Εκτος και ειναι λαθος η ημερομηνια του κομπιουτερ.

Antonisss
10/05/2013, 21:28

289678

Τώρα ίσως ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα και βγούμε εκτός θέματος αλλά τέλοσπαντων...

Σε ρωτήσανε μια πολύ απλή ερώτηση για την κατάσταση της πίστας τις ημέρες που ήσουν πάνω (7-9/05) και η απάντηση σου είναι ένα PDF της 26ης Απριλίου... Πως περιμένεις δηλαδή να μην παρεξηγηθείς?

Πες μας τη γνώμη σου για να δούμε αν συμπίπτει με αυτή 15 ατόμων που ήμασταν πάνω 29/04-30/04, 3 ημέρες έπειτα του PDF και ουσιαστικά αφότου χειροτέρεψε η κατάσταση της πίστας, σύμφωνα πάντα με τα λόγια των υπευθύνων

Και για να είμαστε αντικειμενικοί, ένα 80% τουλάχιστον των ανθρώπων που γυρνάνε εκεί μέσα και πάλι δεν θα έχουν πρόβλημα έτσι όπως είναι η πίστα για να κάνουν τα γυρολόγια που κάνανε, αλλά το τι κάνανε κάποιοι Τούρκοι και Ρουμάνοι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ που οι γραμμές τους δεν έχουν καμία σχέση με των υπολοίπων ιδιωτών, δεν σημαίνει κιόλας ότι η πίστα δεν έχει ένα υπαρκτό πρόβλημα...

R-1nas
11/05/2013, 23:47
Επειδη δεν απαντας, και απο λογια εισαι φαφλατας, δεν ξερω εαν πηγες και τι γυρισες, αυτα ειναι απο το τουρκικο πρωταθλημα που εγινε το προηγουμενο ΣΚ!

http://www.mylaps.com/en/classification/2644646

R-1nas
11/05/2013, 23:50
επισης αυτο το λινκ ειναι το γενικο για καθε κατηγορια.....

http://www.mylaps.com/en/events/891387

Να πω δε, οτι μετα ολοι οι Τουρκοι οπως και η ομοσπονδια τους υπογραψαν ενα χαρτι και εβγαλαν της Σερρες εκτος πρωταθληματος λογο ακαταλληλοτητας. Επισης ακουστηκε αλλα δεν γνωριζω οτι ζητανε αποζημιωσεις για ζημιες (πτωσεις?) και για τα τρυπημενα ψυγεια....

R-1nas
11/05/2013, 23:56
Και ετσι για την ιστορια ο Yunus Ercelik που νομιζω ειναι και ο πρωταθλητης Τουρκιας, ακομα και στο trackbike εκανε 19αρια και 20αρια τωρα εκανε με το ζορι 23μισο.

888hayabusa
12/05/2013, 18:31
Και για να είμαστε αντικειμενικοί, ένα 80% τουλάχιστον των ανθρώπων που γυρνάνε εκεί μέσα και πάλι δεν θα έχουν πρόβλημα έτσι όπως είναι η πίστα για να κάνουν τα γυρολόγια που κάνανε, αλλά το τι κάνανε κάποιοι Τούρκοι και Ρουμάνοι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ που οι γραμμές τους δεν έχουν καμία σχέση με των υπολοίπων ιδιωτών, δεν σημαίνει κιόλας ότι η πίστα δεν έχει ένα υπαρκτό πρόβλημα...

Όπως ακριβώς τα λες..

Ναι έχει κάποια θέματα η πίστα αλλά αυτά αφορούν ανθρώπους που γυρίζουν στο 22 και όχι στο 34...

888hayabusa
12/05/2013, 18:37
Επειδη δεν απαντας, και απο λογια εισαι φαφλατας, δεν ξερω εαν πηγες και τι γυρισες, αυτα ειναι απο το τουρκικο πρωταθλημα που εγινε το προηγουμενο ΣΚ!

http://www.mylaps.com/en/classification/2644646

Μάθε να χαρακτηρίζεις ανθρώπους που ξέρεις και όχι αγνώστους..

Έβαλα ένα pdf από την 26 Απριλίου.. τι πιο αντικειμενικό ?

888hayabusa
12/05/2013, 18:46
Αυτο που εχεις παραθεσει απο ποτε ειναι?...δεν φαινεται η ημερομηνια. Σαν να ειναι χρονοι Παρασκευης πριν το Ρουμανικο...δηλαδη πριν αρχισει το προβλημα, γιατι και 5-6 Απριλη που ημουν πανω μια χαρα γυρναγαμε.

Αυτο που ρωτησα στην ουσια ειναι αφου ησουνα πανω αυτες τις μερες ειναι πως σου φανηκε εσενα η πιστα. Το λεω επειδη αμφισβητουσες το προβλημα. Τωρα που την ειδες το προβλημα υπαρχει ή ηταν της φαντασιας των παιδιων που ανεβηκαν Μεγαλοβδομαδα?
Με ενδιαφερει γιατι θελω να παω σε ενα μηνα ξανα για προπονηση.

Επειδή σε ενδιαφέρει όπως γράφεις, θα σου πρότεινα να ξαναπάς για προπόνηση αν γυρνάς πάνω από 30 ,αν γυρνάς κάτω από 26 θα έχεις πρόβλημα.

888hayabusa
12/05/2013, 18:50
Το θετικό είναι πως σε λίγες ημέρες θα κλείσει το αυτοκινητοδρόμιο για έργα αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα..

Οπότε όποιος επιθυμεί να το επισκεφθεί καλό θα ήταν να επικοινωνήσει πρώτα...

nathair
12/05/2013, 18:52
Έβαλα ένα pdf από την 26 Απριλίου.. τι πιο αντικειμενικό ?

Αφου σου λένε καθαρά, μετά τις 26 η πίστα είχε χειροτερέψει, και ζητάνε το πως την είδες στις 7-9... Τι αντικειμενικό έχει το pdf της 26/04? Απολύτως τίποτα.

fazerakis
12/05/2013, 21:04
Επειδή σε ενδιαφέρει όπως γράφεις, θα σου πρότεινα να ξαναπάς για προπόνηση αν γυρνάς πάνω από 30 ,αν γυρνάς κάτω από 26 θα έχεις πρόβλημα.
Αυτη η απαντηση με καλυπτει στο γεγονος οτι διαπιστωσες οτι η πιστα εχει οντως προβλημα αν και διαφωνω στην προσεγγιση οτι για καποιον αργο-μη εμπειρο η πιστα ειναι ενταξει για προπονηση. Ο μη εμπειρος αναβατης εχει περισσοτερες πιθανοτητες να πεσει πιεζοντας και αν τον "ριξει" η πιστα και οχι καποιο δικο του λαθος δεν θα μαθει και τιποτα, αντιθετως θα φοβηθει κατι που δεν υπαρχει.

Επισης πληροφοριακα να ξερεις οτι ολα τα παραπανω παιδια που εξεφρασαν παραπονα και γνωριζω εχουν γυρισει απο 24 ως 26.

Οσο για το αν θα παω θα εξαρτηθει και αν ο διοργανωτης του trackday κρινει την πιστα καταληλη ή ακαταληλη ακομα μετα τις επισκευες.

Προσωπικα θα επιλεξω να κανω embargo στις Σερρες μεχρι να την επισκευασουν σωστα...αλλιως θα το ριξω στο Μεγαρο

Antonisss
12/05/2013, 22:05
Εκτίμησή μου πάντως είναι ότι εφόσον γίνει μια σωστή και προσεκτική "επιδιόρθωση" των προβληματικών σημείων με τη δοκιμασμένη λύση του παρελθόντος σε Κ5 και Κ8 και ένα λεπτομερές καθάρισμα της πίστας(φάση χαλικάκι χαλικάκι αφαίρεση με το χέρι και μάζεμα σε κουβά ή βαρέλι και έξω από την πίστα) τότε η πίστα θα είναι σίγουρα καλύτερη απ'ότι είναι τώρα, θα μπορείς να πας γρήγορα, αλλά με τίποτα δεν αναιρεί το κρίμα και το γαμώτο της υπόθεσης...

888hayabusa
12/05/2013, 22:50
Εκτίμησή μου πάντως είναι ότι εφόσον γίνει μια σωστή και προσεκτική "επιδιόρθωση" των προβληματικών σημείων με τη δοκιμασμένη λύση του παρελθόντος σε Κ5 και Κ8 και ένα λεπτομερές καθάρισμα της πίστας(φάση χαλικάκι χαλικάκι αφαίρεση με το χέρι και μάζεμα σε κουβά ή βαρέλι και έξω από την πίστα) τότε η πίστα θα είναι σίγουρα καλύτερη απ'ότι είναι τώρα, θα μπορείς να πας γρήγορα, αλλά με τίποτα δεν αναιρεί το κρίμα και το γαμώτο της υπόθεσης...

Το κρίμα είναι κρίμα δεν το συζητάμε.. αλλά το ερώτημα που γεννιέται είναι αν θα ξαναστρωθεί η πίστα από την εταιρία δωρεάν ή αν θα πληρώσουν οι δημότες Σερρων ΞΑΝΑ για μια λανθασμένη επιλογή ορισμένων..

Φίλε fazeraki μπράβο στα παιδιά που γυρνάν σε αυτούς τους χρόνους που λες.. Σίγουρα αυτά τα παιδιά γνωρίζουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα..και δεν περιμένουν κανέναν να τους πει αν έχουν δίκιο που παραπονιούνται η όχι..

Στην περίπτωση του αργού- μη έμπειρου που αναφέρεις όμως έχω αντιρρήσεις.. Καλύτερα Σέρρες όπως είναι τώρα, παρά τα Μέγαρα όπως είναι ακόμα και στα καλύτερα τους..

Προσωπικές μου απόψεις πάντα.

R-1nas
12/05/2013, 23:28
Το κρίμα είναι κρίμα δεν το συζητάμε.. αλλά το ερώτημα που γεννιέται είναι αν θα ξαναστρωθεί η πίστα από την εταιρία δωρεάν ή αν θα πληρώσουν οι δημότες Σερρων ΞΑΝΑ για μια λανθασμένη επιλογή ορισμένων..

Φίλε fazeraki μπράβο στα παιδιά που γυρνάν σε αυτούς τους χρόνους που λες.. Σίγουρα αυτά τα παιδιά γνωρίζουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα..και δεν περιμένουν κανέναν να τους πει αν έχουν δίκιο που παραπονιούνται η όχι..

Στην περίπτωση του αργού- μη έμπειρου που αναφέρεις όμως έχω αντιρρήσεις.. Καλύτερα Σέρρες όπως είναι τώρα, παρά τα Μέγαρα όπως είναι ακόμα και στα καλύτερα τους..

Προσωπικές μου απόψεις πάντα.

Τι να πω ρε φίλε μου μας μπερδευεις. Μια τα λες έτσι μια αλλιώς... Τώρα λες ότι αφού γυρνάνε εκεί έχουμε δίκιο, πριν μας έλεγες ότι εμείς δεν ξέρουμε και για 30αρια.... Τεσπα είχες άγνοια η έχεις ακόμα δεν ξερω

tomy
16/05/2013, 20:05
Εδώ αναφέρει πως και ο πρόεδρος του Δ.Σ του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών μιλά για σοβαρά προβλήματα του ασφαλτοτάπητα..
http://www.autoblog.gr/2013/05/16/soyrwthri-o-neos-asfaltotaphtas-toy-aytokinhtodromioy-serrwn/

ΟΚΤΑΝΙΟ
18/05/2013, 11:18
Eτοιμη η πιστα. Εγιναν ολες οι απαραιτητες τροποποιησεις και η ιδανικη γραμμη ειναι πια καινουρια

(φωτο δανεισμενη και κλεμμενη απο τον nktr που τη ποσταρε στο tR ;) )

290434

fazerakis
18/05/2013, 13:43
Eτοιμη η πιστα. Εγιναν ολες οι απαραιτητες τροποποιησεις και η ιδανικη γραμμη ειναι πια καινουρια

(φωτο δανεισμενη και κλεμμενη απο τον nktr που τη ποσταρε στο tR ;) )

Μητσο αυτή είναι παλιά τα έργα έχουν προχωρήσει :lol:

Antonisss
18/05/2013, 15:18
Τράτζικ, γουατδεφακ, ομιτζι και 3 λολ...

gkourv
18/05/2013, 15:22
Εγκληματική αμέλεια η μη διαγράμμιση διάβασης...Πως θα περάσουν οι παππούδες απέναντι τώρα;!

tasosm
18/05/2013, 15:58
Εγκληματική αμέλεια η μη διαγράμμιση διάβασης...Πως θα περάσουν οι παππούδες απέναντι τώρα;!
Στις ειδησεις ειπαν οτι θα φτιαξουν ανισοπεδη διαβαση σε εκεινο το σημειο.

GIXXERAKIAS
20/05/2013, 08:13
Μητσο αυτή είναι παλιά τα έργα έχουν προχωρήσει :lol:

χαχαχαχαχαχαχα μλκ Γιώργη!!

ΟΚΤΑΝΙΟ
20/05/2013, 08:47
:bawl::bawl::bawl::bawl:

Ρε συ Ζιζελ, ο γεροσταμπυ ειναι στο παγκακι? :D

TROOPER
24/05/2013, 08:37
εγινε μεταφορα καποιων ποστ απο αλλο θεμα εδω διοτι αφορα το θεμα του ταπητα των σερρων.

σας παρακαλω πολυ να μεινουμε σε ενα κοσμιο επιπεδο.

ευχαριστω.

TROOPER
24/05/2013, 08:39
και για να δουμε και μερικα ακομα πραγματακια απλα σαν ενημερωση:

απο το 5.33 και μετα---->http://www.youtube.com/watch?v=AcIWcv_U_sA

και στο συμβουλιο http://www.youtube.com/watch?v=RRfSrJmABy0&feature=youtu.be

888hayabusa
24/05/2013, 08:54
Τελικά όπως βλέπουμε το ήξεραν όλοι...

Μήπως κάποιοι σαμποτάρουν ???

bros400pgm
24/05/2013, 09:16
Μονο με την γραφειοκρατια τους, ζαλιστηκα.

terastios
28/06/2013, 18:37
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
27-6-2013

Την ανακατασκευή της αντιολισθηρής στρώσης από ασφαλτικό σκυρόδεμα 0,04 μ. στην κύρια πίστα διεξαγωγής αγώνων του έργου «Αναβάθμιση υποδομών αυτοκινητοδρομίου και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Δήμου Σερρών» ζητούν με ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ (στις 20 Ιουνίου 2013) από την εταιρεία ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Ε.Δ.Ε. ο Δήμος Σερρών και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Έτσι, ο Δήμος καλεί την εταιρεία μέσα σε προθεσμία 40 σαράντα ημερών να καθαιρέσει την ελαττωματική εργασία της επιφανειακής στρώσης και να την αποκαταστήσει με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, έτσι ώστε η κατασκευή να αποκτήσει ευστάθεια σε όλη την έκταση της κύριας πίστας.
Εν τω μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου δύο ημέρες νωρίτερα (στις 18 Ιουνίου 2013) αποφασίστηκε ο ορισμός ειδικού εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα διερευνήσει το φαινόμενο αποκόλλησης αδρανών υλικών της τελικής στρώσης της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου και θα προτείνει τρόπο αποκατάστασής της. Μετά την σχετική πρόταση το ρόλο αυτό δέχτηκε να αναλάβει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Οδοποιίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) καθηγητής κ. Ανδρέας Λοΐζος.
Επιπρόσθετα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και ο ορισμός Πραγματογνώμονα Μηχανικού από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης), ο οποίος θα διερευνήσει την κατάσταση της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου και θα προχωρήσει στην εκτίμηση του τρόπου και του κόστους αποκατάστασης της τελικής στρώσης του οδοστρώματός της.
Τέλος, να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η εισαγγελική παρέμβαση-έρευνα για το θέμα, μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών κατά παντός υπευθύνου, εξ αιτίας της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η πίστα του σερραϊκού Αυτοκινητοδρομίου.

https://www.facebook.com/serrescircuit

TROOPER
30/06/2013, 20:21
για να δουμε τι διαλο θα γινει...μια χαρα ειχαμε....

bros400pgm
30/06/2013, 20:33
O δημαρχος δεν ηταν αυτος που ελεγε οτι η ασφαλτοστρωση εγινε συμφωνα με τις προδιαγραφες που ειχαν θεσει, αλλα επειδη ηταν παλιες (ή αστοχες για πιστα-δεν θυμαμαι ακριβως) εγινε αυτο το πραγμα? Καπου σε ενα βιντεο στο σωληνα το ειχα δει.

DrIoannis
30/06/2013, 20:53
Άντε να δούμε αν θα δούμε χαρά στα σκέλια μας :D

LogOutGoRide
30/06/2013, 21:35
Μακάρι να γίνει όπως πρέπει.
Αρχές Σεπτεμβρίου θα πάω ακόμη και αν έχει μπερμ

H.A.Balafoutre
30/06/2013, 21:49
Μακάρι να γίνει όπως πρέπει.
Αρχές Σεπτεμβρίου θα πάω ακόμη και αν έχει μπερμ

Να πας να πας να λιώσει το κορμί σου......

spyrakos35
30/06/2013, 22:08
ναι εντάξει καλά κάνει ο δήμος αλλά ξεχνάνε κάποια πραγματάκια.....

νομίζω (είχε γραφεί και εδώ) οτι καλά καλά δεν είχε στεγνώσει η πίστα και βάλανε ντραγκστερ κλπ κλπ

επομένως η απάντηση της εταιρείας - λογικά - θα είναι "κακή χρήση"......

:a014:

LogOutGoRide
30/06/2013, 22:20
Να πας να πας να λιώσει το κορμί σου......

Θα πάμε μαζί, δεν θέλω μλκιες.

harris_x
30/06/2013, 22:20
ναι εντάξει καλά κάνει ο δήμος αλλά ξεχνάνε κάποια πραγματάκια.....

νομίζω (είχε γραφεί και εδώ) οτι καλά καλά δεν είχε στεγνώσει η πίστα και βάλανε ντραγκστερ κλπ κλπ

επομένως η απάντηση της εταιρείας - λογικά - θα είναι "κακή χρήση"......

:a014:το πρόβλημα είναι σε όλη την πίστα, όχι μόνο στο κομμάτι που χρησιμοποίησαν στα ντραγκστερ.

δεν φταίει η χρήση αλλά ο τάπητας.

grharris
30/06/2013, 22:27
Τα dragster δεν κανουνε λαγουμια στις στροφες.... και πολυ περισσοτερο στις γραμμες των μηχανων....και 9 μηνες μετα!

spyrakos35
30/06/2013, 22:33
εγώ ξέρω οτι μέσα σε 15 μέρες από όταν στρώθηκε την δώσανε και μπήκαν ντραγκστερ, μοτα, σκατά, φατά.... (ανατρέξτε στις προηγούμενες σελίδες του παρόντος)

σίγουρα παίζει ρόλο και η ποιότητα της δουλειάς, αλλά σίγουρα και η εταιρεία θα ψάξει για ελαφρυντικά...

και ως συνήθως, η αλήθεια κάπου στην μέση είναι....

;)

harris_x
30/06/2013, 22:45
εγώ ξέρω οτι μέσα σε 15 μέρες από όταν στρώθηκε την δώσανε και μπήκαν ντραγκστερ, μοτα, σκατά, φατά.... (ανατρέξτε στις προηγούμενες σελίδες του παρόντος)

σίγουρα παίζει ρόλο και η ποιότητα της δουλειάς, αλλά σίγουρα και η εταιρεία θα ψάξει για ελαφρυντικά...

και ως συνήθως, η αλήθεια κάπου στην μέση είναι....

;)τα προβλήματα εμφανίστηκαν έντονα κατά τον Μάιο (αν θυμάμαι καλά).
Όταν είμασταν εμείς επάνω (Απρίλιο) υπήρχαν κάποια θέματα αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Τι έπρεπε δηλαδή να γίνει, να την αφήσουν να ωριμάσει κανα δυο χρόνια και μετά να την χρησιμοποιήσουν;
Ό,τι και να πει η κατασκευάστρια εταιρία, ελαφρυντικά δεν υπάρχουν.

spyrakos35
30/06/2013, 22:56
δεν ξέρω ρε χάρη, δεν είμαι τεχνικός - επιστημονας οδοποιίας....
απλά παραθέτω πως (πιστευω οτι) θα πάει το θέμα από πλευράς εταιρείας....

πάντως το θέμα με τα χαλικάκια που πεταγόντουσαν ήταν από πάρα πολύ νωρίς..... χαλικι - χαλίκι, σκατά τώρα....

και πάλι δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν σχετίζονται τα χαλίκια με την σημερινή κατάσταση, αλλά δεν μπορεί, κάποια σχέση θα έχουν....
τοτε έπρεπε να κάνει τις (επιστημονικές) ερευνες του ο δήμος και να πράξει ανάλογα.... τώρα, ίσως και να είναι αργά....

harris_x
30/06/2013, 23:01
δεν ξέρω ρε χάρη, δεν είμαι τεχνικός - επιστημονας οδοποιίας....
απλά παραθέτω πως (πιστευω οτι) θα πάει το θέμα από πλευράς εταιρείας....

πάντως το θέμα με τα χαλικάκια που πεταγόντουσαν ήταν από πάρα πολύ νωρίς..... χαλικι - χαλίκι, σκατά τώρα....

και πάλι δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν σχετίζονται τα χαλίκια με την σημερινή κατάσταση, αλλά δεν μπορεί, κάποια σχέση θα έχουν....
τοτε έπρεπε να κάνει τις (επιστημονικές) ερευνες του ο δήμος και να πράξει ανάλογα.... τώρα, ίσως και να είναι αργά....
σίγουρα έχουν σχέση τα χαλίκια που ξεκόλλαγαν...
χαλικάκι - χαλικάκι... να σου το πηγάδι.... :lol:

θα δούμε τι θα πουν οι εμπειρογνώμονες ;)

teo yzf r6
30/06/2013, 23:58
:a014: κανενας οδοπιοσ δεν μπωρει να μας διαφωτησει καλυτερα?κανασ μηχανικοσ?

ποπαϋ
01/07/2013, 08:52
υπάρχουν προδιαγραφές για τα πάντα.
είτε κάποιος δεν τις επέβαλε (ή έβαλε υποδεέστερες) -βλ. Δήμος-, είτε κάποιος δεν τις εφάρμοσε -βλ. Ανάδοχος-.

spyro
01/07/2013, 09:14
υπάρχουν προδιαγραφές για τα πάντα.

μην παίρνεις και όρκο

ποπαϋ
01/07/2013, 13:17
μην παίρνεις και όρκο

το αν υπάρχουν ή το αν εφαρμόζονται;

αν λες για το πρώτο θα ήθελα ένα παράδειγμα παρακαλώ

spyro
01/07/2013, 14:02
το αν υπάρχουν ή το αν εφαρμόζονται;

αν λες για το πρώτο θα ήθελα ένα παράδειγμα παρακαλώ

ε αφού με παρακαλείς ..... :

Δ.Σ δήμου Σερρών
Αρ. συνεδρίασης: 12/22-05-2013
Θέμα: Ενημέρωση για τα προβλήματα του έργου: «Αναβάθμιση υποδομών Αυτοκινητοδρομίου και Πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Σερρών»

.... "Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι το φαινόμενο της αποκόλλησης των αδρανών από την επιφάνεια του οδοστρώματος οφείλεται στην χαμηλή συνοχή του ασφαλτομείγματος (η οποία δεν αντιμετωπίζεται επαρκών από της προδιαγραφές), σε συνδυασμό με τη χρήση κηνής ασφάλτου. Επίσης λόγω μοναδικότητας του έργου για τα ελληνικά δεδομένα δεν υπάρχουν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες θα μπορούσε να ακολουθήσει η υπηρεσία κατά τη σύνταξη της αρχικής μελέτης, αλλά ούτε και ο ανάδοχος (Ψέματα είναι αυτό πάντως) κατά τη σύνταξη μελέτης σύνθεσης και έτσι ήταν αδύνατον να προβλεφθεί και να αντιμετωπίσει εκ των προτέρων το φαινόμενο της πρόωρης αποκόλλησης των αδρανών. ".....

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%96%CE%94%CE%A910-86%CE%9D

sniper
01/07/2013, 14:07

Δ.Σ δήμου Σερρών
Θέμα: Ενημέρωση για τα προβλήματα του έργου: «Αναβάθμιση υποδομών Αυτοκινητοδρομίου και Πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Σερρών»

.... "Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι το φαινόμενο της αποκόλλησης των αδρανών από την επιφάνεια του οδοστρώματος οφείλεται στην χαμηλή συνοχή του ασφαλτομείγματος (η οποία δεν αντιμετωπίζεται επαρκών από της προδιαγραφές), σε συνδυασμό με τη χρήση κηνής ασφάλτου. Επίσης λόγω μοναδικότητας του έργου για τα ελληνικά δεδομένα δεν υπάρχουν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες θα μπορούσε να ακολουθήσει η υπηρεσία κατά τη σύνταξη της αρχικής μελέτης, αλλά ούτε και ο ανάδοχος (Ψέματα είναι αυτό πάντως) κατά τη σύνταξη μελέτης σύνθεσης και έτσι ήταν αδύνατον να προβλεφθεί και να αντιμετωπίσει εκ των προτέρων το φαινόμενο της πρόωρης αποκόλλησης των αδρανών. ".....

Σίγουρα είναι σωστό το κείμενο και είναι από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;

sapila racing
01/07/2013, 14:09

Δ.Σ δήμου Σερρών

Kατατοπιστικότατο, ειδικά μετα από τόσες και τόσες αναφορές που δνε λένε τίποτα.

LogOutGoRide
01/07/2013, 14:24
Καλά όταν είδα τον δήμαρχο στο βίντεο πιο πίσω, να λέει ότι την πρώτη φορά ο εργολάβος είχε προβλέψει και πήρε πρωτοβουλία να ξεπεράσει τις προδιαγραφές, έπαθα πλάκα lol
Και γιατί δεν φώναξαν τον ίδιο να την φτιάξει πάλι ή έστω δεν τον ρώτησαν ποιες προδιαγραφές να ξεπεράσουν πάλι;
Υπάρχει κάποιος που πίστεψε από την αρχή ότι όλα θα πάνε καλά;

sapila racing
01/07/2013, 14:34
Καλά όταν είδα τον δήμαρχο στο βίντεο πιο πίσω, να λέει ότι την πρώτη φορά ο εργολάβος είχε προβλέψει και πήρε πρωτοβουλία να ξεπεράσει τις προδιαγραφές, έπαθα πλάκα lol
Και γιατί δεν φώναξαν τον ίδιο να την φτιάξει πάλι ή έστω δεν τον ρώτησαν ποιες προδιαγραφές να ξεπεράσουν πάλι;
Υπάρχει κάποιος που πίστεψε από την αρχή ότι όλα θα πάνε καλά;

Στο link παραπάνω αναφέρεται οτι ο αρχικός προυπολογισμός του έργου ήταν 1.605.000,00 € και τελίκά ανατέθηκε με τεκμαρτή έκπτωση 59,14%.
Καπου εκει ξεκίνησε και το πρόβλημα μαλλον...

Αν θυμάμαι καλά στο αρχικό έργο κατασκευής της πίστας το 1998 δεν είχε επιλεχθεί η πιο φτηνή προσφορά.

LogOutGoRide
01/07/2013, 14:40
Στο link παραπάνω αναφέρεται οτι ο αρχικός προυπολογισμός του έργου ήταν 1.605.000,00 € και τελίκά ανατέθηκε με τεκμαρτή έκπτωση 59,14%.

Αν θυμάμαι καλά στο αρχικό έργο κατασκευής της πίστας το 1998 δεν είχε επιλεχθεί η πιο φτηνή προσφορά.

Ίσως γιαυτό να ήταν τόσο καλή και να άντεξε και τόσα χρόνια.
Έχω ξάφερφο που κάνει έργα οδοποιίας, όταν του έδειξα τις πρώτες φωτογραφίες τις πίστας που την έστρωναν, έβαλε τα γέλια.

spyrakos35
01/07/2013, 15:00
επομένως....

ότι πλήρωσες πήρες κυρ δήμαρχε και μην κλαίγεσαι τώρα.....

AristidisZ
01/07/2013, 15:04

τώρα το πως γίνονται τα δημόσια έργα σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση, δεν έχει τόσο να κάνει με τις εκπτώσεις που γίνονται επί των προϋπολογισμών αλλά με την επιβλέπουσα αρχή...

spyro
01/07/2013, 15:06
στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω οτι η έκπτωση επι της διακυρησόμενης τιμής απο μόνη της είναι η αιτία.

το πρακτικό έχει και άλλα πολυ όμορφα πράγματα μέσα

ποπαϋ
01/07/2013, 15:08

....

λοιπόν,

κατα την σύνταξη της μελέτης, η τεχνική υπηρεσία του δήμου θα μπορούσε να εφαρμόσει τιμολόγια εργασιών όχι για κοινή άσφαλτο αλλά πχ για αντιολισθητική. Εκτός αυτού μπορούσε να προδιαγράψει, μέσω του τιμολογίου μελέτης και της Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων, την κοκκομετρία, το ποσοστό ασφάλτου κ.α. Ουσιαστικά δλδ θα έδινε στον ανάδοχο μια έτοιμη μελέτη σύνθεσης ασφαλτομείγματος για το "ειδικό" αυτό έργο.

εάν λοιπόν ο δήμος έκανε αναφορά, στον διαγωνισμό, για κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης με βάση την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 τότε καλά θα κάνει να μην μιλάει.
εάν όμως, στον διαγωνισμό του, περιέγραψε και απαίτησε ειδικής στρώσης ασφαλτοτάπητα τότε θα πρέπει ο ανάδοχος να κατασκευάσει εκ νέου όλο τον τάπητα χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

σου παραθέτω και το άρθρο απο τα καινούργια Εθνικά Τιμολόγια

"Άρθρο Δ-5 ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΒΑΣΗΣ

Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης, σε υπόγεια και υπαίθρια έργα, ανεξάρτητα από την έκταση και τη μορφή της επιφάνειας, με ασφαλτόμιγμα παρασκευαζόμενο εν θερμώ σε μόνιμη εγκατάσταση με θραυστά αδρανή υλικά λατομείου, τύπου ΑΣ 31,5 ή ΑΣ 40, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη συνθέσεως και την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 "Ασφαλτικές στρώσεις κλειστού τύπου ασφαλτικού σκυροδέματος".

Στην τιμή μονάδας περιλαμβάνονται:

• η παραγωγή ή προμήθεια και μεταφορά των κατάλληλων αδρανών υλικών και της ασφάλτου μέχρι την εγκατάσταση παραγωγής του ασφαλτομίγματος
• η παραγωγή του ασφαλτομίγματος, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη συνθέσεως
• η μεταφορά του θερμού ασφαλτομίγματος επί τόπου, η διάστρωσή του με fιnisher
• η σταλία των μεταφορικών μέσων
• η κυλίνδρωση του ασφαλτομίγματος (αρχική, ενδιάμεση-εντατική και τελική), ώτε να προκύψει η προδιαγραφόμενη επιφανειακή υφή και ομαλότητα
• η πλήρης συμπύκνωση και επιμελής ισοπέδωση των διαμήκων και εγκαρσίων ενώσεων για την εξάλειψη των επιφανειακών ιχνών.
Στις τιμές μονάδας περιλαμβάνεται και η αξία της ενσωματουμένης ασφάλτου

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ασφαλτικής στρώσης βάσης, αποδεκτής ποιότητας και χαρακτηριστικών σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-11-04, ανάλογα με το συμπυκνωμένο πάχος της, ως εξής:

Άρθρο Δ-5.1 Ασφαλτική στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m
(Αναθεωρείται με το άρθρο ΟΔΟ-4321Β.1)

ΕΥΡΩ Ολογράφως:
Αριθμητικά:

Άρθρο Δ-5.2 Ασφαλτική στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,06 m

ΕΥΡΩ Ολογράφως:
Αριθμητικά:

Άρθρο Δ-5.3 Ασφαλτική στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,07 m

ΕΥΡΩ Ολογράφως:
Αριθμητικά: "

AristidisZ
01/07/2013, 15:12
λοιπόν,

Αυτό είναι το ΑΤΗΕ για τη κανονική άσφαλτο να φανταστώ, και το παιχνίδι είναι στο

???

edit: όχι ΑΤΗΕ, λάθος το είπα, το αντίστοιχο για ασφαλτικά

ποπαϋ
01/07/2013, 15:15
πάρε και το άρθρο για την αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση

Άρθρο Δ-9 ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΡΕΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, σε υπόγεια και υπαίθρια έργα, ανεξάρτητα από την έκταση και τη μορφή της επιφάνειας, με ασφαλτόμιγμα παρασκευαζόμενο εν θερμώ σε μόνιμη εγκατάσταση με σκληρά θραυστά αδρανή υλικά λατομείου, πυκνής σύνθεσης (τύπου 1), σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη συνθέσεως και την ΕΤΕΠ 05-03-12-01 "Αντιολισθηρή στρώση ασφαλτικού σκυροδέματος".

Στην τιμή μονάδας περιλαμβάνονται:

• η παραγωγή ή προμήθεια και μεταφορά των κατάλληλων σκληρών και λοιπών αδρανών υλικών και της ασφάλτου μέχρι την εγκατάσταση παραγωγής του ασφαλτομίγματος
• η μεταφορά του θερμού ασφαλτομίγματος επί τόπου, η διάστρωσή του με fιnisher
• η σταλία των μεταφορικών μέσων
• η κυλίνδρωση του ασφαλτομίγματος (αρχική, ενδιάμεση-εντατική και τελική), ώτε να προκύψει η προδιαγραφόμενη επιφανειακή υφή και ομαλότητα
• η πλήρης συμπύκνωση και επιμελής ισοπέδωση των διαμήκων και εγκαρσίων ενώσεων για την εξάλειψη των επιφανειακών ιχνών.
Στις τιμές μονάδας περιλαμβάνεται και η αξία της ενσωματουμένης ασφάλτου

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, αποδεκτής ποιότητας και χαρακτηριστικών σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-12-014, ανάλογα με το συμπυκνωμένο πάχος της και τον τύπο της χρησιμοποιουμένης ασφάλτου, ως εξής:

Άρθρο Δ-9.1 Αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση συμπυκνωμένου πάχους 0,04 m με χρήση κοινής ασφάλτου
(Αναθεωρείται με το άρθρο ΟΔΟ-4521Β.1)

ΕΥΡΩ Ολογράφως:
Αριθμητικά:
Άρθρο Δ-9.2 Αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση συμπυκνωμένου πάχους 0,04 m με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου
(Αναθεωρείται με το άρθρο ΟΔΟ-4521Β.1)

Στην τιμή περιλαμβάνεται επιπλέον και η προμήθεια και ενσωμάτωση πολυμερούς βελτιωτικού ασφάλτου τύπου EVA ή αναλόγου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη συνθέσεως.

ΕΥΡΩ Ολογράφως:
Αριθμητικά:

spyro
01/07/2013, 15:29
λοιπόν,

.......

............ :wave2:

Συμφωνώ μαζί σου. θα μπορούσε να έχουν κάνει πολλά.

Εγώ απλά απάντησα στο remark σου ότι υπάρχουν προδιαγραφές για τα πάντα.

Τώρα μεταξύ μας ακόμα και κοινή άσφαλτο να την κάνανε (όπως υπαινήσοντε στη συνεδρίαση) όπως για παράδειγμα αυτή της Αττικής Οδού μια χαρά θα ήταν. Οι κανόνες της ΕΕ για τη κοινή άσφαλτο και την ολισθηρότητα της είναι αρκετά αυστηροί

Nostradamus
01/07/2013, 17:32
Με βάση την ανακοίνωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, και αν αυτά που αναφέρει είναι σωστά, δεν υπάρχουν παρατυπίες ούτε από την πλευρά του αναδόχου με βάση την μελέτη αλλά ούτε και από την πλευρά της επίβλεψης. Πόσο δε μάλλον και από την στιγμή που και τα εργαστήρια του Α.Π.Θ. βγάζουν τα δείγματα και τις αναλύσεις οκ (σίγουρα βέβαια το να είσαι στο κάτω αποδεκτό όριο δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα).
Η έκπτωση του αναδόχου στο έργο είναι τις περισσότερες φορές αδιάφορη για το τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς στην πλειοψηφία των μελετών υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις/παραλείψεις και αδυναμίες που σε αρκετές περιπτώσεις προκύπτουν μετά το πέρας των κατασκευών.
Το σημαντικό στην περίπτωση που συζητάμε είναι οτι φαίνεται να υπάρχει η διάθεση και η πρωτοβουλία να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που αναγνωρίζουν οι πάντες ότι υπάρχει το συντομότερο δυνατόν.
Προσωπικά επιφυλάσσομαι ελαφρώς για την επιλογή της γ) λύσης ως την πλέον ενδεδειγμένη (προφανώς και είναι η οικονομικότερη) ειδικά από την στιγμή που πολλά μέλη μιλάνε για "σαμαράκια" που έχουν δημιουργηθεί. Από την άλλη, καθηγητής του Α.Π.Θ. το προτείνει οπότε σίγουρα θα ξέρει καλύτερα.
Υπομονή λοιπόν μέχρι την αποκατάσταση.

nktR
11/07/2013, 10:11
Για να ανασκουμπωνόμαστε .... :D

Μίλησα τηλεφωνικά με την πίστα και 1η Αυγούστου έως και 20
η πίστα των Σερρών κλείνει για την ασφαλτόστρωση του νέου τάπητα.

Με το καλό από Σεπτέμβρη και πάλι πάνω.... για να δούμε θα τα καταφέρουμε :sun:

chillipf
11/07/2013, 10:48
Είθε :)

LogOutGoRide
11/07/2013, 11:25

Με το καλό από Σεπτέμβρη και πάλι πάνω.... για να δούμε θα τα καταφέρουΝε :sun:

........:)

nktR
11/07/2013, 11:30
.... για να δούμε θα τα καταφέρουΝε
........:)

και αυτό σωστό !!! :p

εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πραγματοποιηθεί η διόρθωση γιατί είναι η μόνη πίστα με προδιαγραφές που έχουμε

sapila racing
11/07/2013, 11:38
H ελπίδα (οχι το resort!) πεθαίνει τελευταία, θα την ξαναφτιάξουνε και θα ξαναπάμε. :)

DimChios
11/07/2013, 11:49
[ασχετος speaking]δεν ειναι εκ πρωιμίου λαθος μεσα στο νταλα καλοκαιρι να περνας ασφαλτοταπητα?[/ασχετος spoke]

sniper
11/07/2013, 11:50
[ασχετος speaking]δεν ειναι εκ πρωιμίου λαθος μεσα στο νταλα καλοκαιρι να περνας ασφαλτοταπητα?[/ασχετος spoke]

Καλοκαίρι γίνονται όλες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ανα την υφήλιο.

DimChios
11/07/2013, 11:56
Καλοκαίρι γίνονται όλες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ανα την υφήλιο.

αμα εισαι εσυ σιγουρος γιατι καποτε καποιος (που ειναι και της δουλειας) άλλα μου ειπε! Τεσπα

spyro
11/07/2013, 12:00
Με βάση την ανακοίνωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, και αν αυτά που αναφέρει είναι σωστά,

Οι συνεδριάσεις των ΔΣ αναφέρουν πάντα ότι θέλουν να αναφέρουν. Αυτά που αναφέρονται στο σχετικό πρακτικό επουδενή δεν είναι αυτά που λέγονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Το πρακτικό γράφεται στη πορεία και υπογράφεται από το ΔΣ.

Ο λόγος που γίνεται είναι γιατι στις συνεδριάσεις γίνεται χαμός. Το αντικείμενο του προβλήματος είναι αδύνατο να μπει στη σωστή του βάση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η αντιπολίτευση μπαίνει μέσα στην αίθουσα και αρχίζει τις φωνές με το καλημέρα. Ο τυροκομάς τοπικός επιχειρηματίας ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο. Παραδίπλα ο οδοντίατρος της συμπολίτευσης που πέρσι είχει πιαστεί στα χέρια με το τυροκομά, με το που τον ακούει αρχίζει και αυτός τις φωνές για άλλο θέμα, μόνο και μόνο γιατι δεν μπορεί να βλέπει τη φάτσα του. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν διάφοροι διορισμένοι τριγύρω που κρατάνε πλάτες στο Δήμαρχο και με το που βλέπουν κάποια φωνή αρχίζουν τις φωνές και αυτοί με μόνο σκοπό το μπάχαλο.

Σκηνές βγαλμένες από τη καθημερινότητα των δημοτικών συνεδριάσεων σε όλη την Ελλάδα. Πάρτε ένα παράδειγμα από μια τέτοια συνεδρίαση στο Λουτράκι οπου λόγω καζίνου ο Δήμος είχε δει στο παρελθόν τεράστια ποσά από το δημοτικό τέλος να εισρέουν στα ταμεία. Η πίτα εδώ είχε ξεφύγει οπότε και τα συμφέροντα ξέφυγαν αντίστοιχα όταν με τη κρίση τα ποσά αυτά μειώθηκαν αισθητά.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/entash_kai_fwnes_se_dhmotiko_symvoulio_sto_loytraki.2198623.html

δεν υπάρχουν παρατυπίες ούτε από την πλευρά του αναδόχου με βάση την μελέτη αλλά ούτε και από την πλευρά της επίβλεψης.

Αυτό δε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Η λογική λέει ότι υπήρξαν παρατυπίες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποκόλληση των αδρανών με το καλημέρα. Σιγά τη χρήση και τη κατάχρηση που του έγινε. Δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχτηκε δρόμος. Δεν έχουν όλοι οι κοινοί δρόμοι αποκολληθεί τόσο εύκολα. Για το αν θα πρεπε οι προδιαγραφές να είχαν γραφτεί έτσι ώστε να τις ερμηνεύσει όπως θέλει ο καθένας είναι άλλη ιστορία.

Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να φτιάξεις ένα οδόστρωμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών? Ή θέλεις να είσαι σε θέση να μην σου προσάψουν καμία κατηγορία στο μέλλον? Δυστυχώς στο δημόσιο στην Ελλάδα τα πάντα που φτιάχνουμε τα φτιάχνουμε με γνώμονα πώς να μην με κατηγορήσουν στο μέλλον για κάτι. Ο σκοπός δεν είναι η παραγωγή του έργου αλλά η προστασία από μελλοντικές ευθύνες. Με αυτό το κριτήριο όμως ποτέ δε φτιάχνεται κάτι αποδοτικό. Ντάξει είναι και το θέμα των χρημάτων στη μέση και ποιος θέλει να βγάλει τι, αλλά αυτό δε μπορείς να το αποδείξεις εύκολα και αμα μπεις σε αυτό το παιχνίδι χάνεις το ΔΑΣΟΣ. Το ΔΑΣΟΣ χάνεται όταν σκεφτόμαστε για μίζες, βίλες και περιουσίες. Το ΔΑΣΟΣ είναι το έργο που πρέπει να παράγεις ως Δήμος. [/QUOTE]

Πόσο δε μάλλον και από την στιγμή που και τα εργαστήρια του Α.Π.Θ. βγάζουν τα δείγματα και τις αναλύσεις οκ (σίγουρα βέβαια το να είσαι στο κάτω αποδεκτό όριο δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα).

Όχι δεν είναι ετσι τα πράγματα. Το ΑΠΘ παρά την αίγλη του στη προκειμένη περίπτωση είναι εντεταλμένος από τον Ανάδοχο του έργου. Με άλλα λόγια ο ανάδοχος του έργου που έκανε τη πατάτα πλήρωσε το καθηγητή και την ομάδα του ΑΠΘ να κάνει μια εξέταση. Στη προκειμένη περίπτωση το ΑΠΘ λειτουργεί κατ’ εντολή του αναδόχου και όχι μια ανεξάρτητης αρχής. Αν η ίδια ομάδα του ΑΠΘ είχε εντολή και σύμβαση με το δημόσιο για τη προσφορά επιστημονικής άποψης, τότε δε ξέρουμε τι θα έλεγε το πόρισμα. Και ναι το ΑΠΘ μέσω Ειδικού Λογαριασμού συνάπτει συμβάσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Εγώ όπως διαβάζω το πόρισμα αυτό που μου λέει είναι ότι «με βάση τα ευρήματα δε μπορείτε να αναζητήσετε νομικές ευθύνες από τον Ανάδοχο, αλλα επειδή είμαστε και ΑΠΘ και δε πρέπει να μας κράξουν λέμε ότι θα μπορούσε να είχε και υψηλότερο δείκτη υδροφιλίας, για δείξουμε και τη πηγή του προβλήματος.

Η έκπτωση του αναδόχου στο έργο είναι τις περισσότερες φορές αδιάφορη για το τελικό αποτέλεσμα.

Στην αρχή και εγώ έτσι σκέφτηκα αλλά μου φαίνεται τελικά ότι έχει δίκιο ο Σαπίλας. Όντως τελικά δε χρειάζονται τόσα χρήματα για να φτιάξεις το οδόστρωμα αλλά στη τελική και όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πιθανόν να πήγες με τη φτηνιάρικη λύση και όχι με την ιδεατή.

harris_x
11/07/2013, 12:08

Με το καλό από Σεπτέμβρη και πάλι πάνω.... για να δούμε θα τα καταφέρουμε :sun:
:a30::vroum:

edit: εγώ γιατί χάρηκα :confused:

λέτε να είναι σήμα from above...... :lol:

DimChios
11/07/2013, 12:21
:a30::vroum:

edit: εγώ γιατί χάρηκα :confused:

λέτε να είναι σήμα from above...... :lol:

Πωλείται CBR1000RR 3.500 €

:smokin:

harris_x
11/07/2013, 12:47
Πωλείται CBR1000RR 3.500 €

:smokin:
αντε ρε, με το καλό :a22:

sniper
11/07/2013, 12:47
Νο spam please...

Nostradamus
11/07/2013, 15:29
Οι συνεδριάσεις των ΔΣ αναφέρουν πάντα ότι θέλουν να αναφέρουν. Αυτά που αναφέρονται στο σχετικό πρακτικό επουδενή δεν είναι αυτά που λέγονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Το πρακτικό γράφεται στη πορεία και υπογράφεται από το ΔΣ.

Ο λόγος που γίνεται είναι γιατι στις συνεδριάσεις γίνεται χαμός. Το αντικείμενο του προβλήματος είναι αδύνατο να μπει στη σωστή του βάση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η αντιπολίτευση μπαίνει μέσα στην αίθουσα και αρχίζει τις φωνές με το καλημέρα. Ο τυροκομάς τοπικός επιχειρηματίας ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο. Παραδίπλα ο οδοντίατρος της συμπολίτευσης που πέρσι είχει πιαστεί στα χέρια με το τυροκομά, με το που τον ακούει αρχίζει και αυτός τις φωνές για άλλο θέμα, μόνο και μόνο γιατι δεν μπορεί να βλέπει τη φάτσα του. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν διάφοροι διορισμένοι τριγύρω που κρατάνε πλάτες στο Δήμαρχο και με το που βλέπουν κάποια φωνή αρχίζουν τις φωνές και αυτοί με μόνο σκοπό το μπάχαλο.

Σκηνές βγαλμένες από τη καθημερινότητα των δημοτικών συνεδριάσεων σε όλη την Ελλάδα. Πάρτε ένα παράδειγμα από μια τέτοια συνεδρίαση στο Λουτράκι οπου λόγω καζίνου ο Δήμος είχε δει στο παρελθόν τεράστια ποσά από το δημοτικό τέλος να εισρέουν στα ταμεία. Η πίτα εδώ είχε ξεφύγει οπότε και τα συμφέροντα ξέφυγαν αντίστοιχα όταν με τη κρίση τα ποσά αυτά μειώθηκαν αισθητά.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/entash_kai_fwnes_se_dhmotiko_symvoulio_sto_loytraki.2198623.html

Αυτό δε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Η λογική λέει ότι υπήρξαν παρατυπίες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποκόλληση των αδρανών με το καλημέρα. Σιγά τη χρήση και τη κατάχρηση που του έγινε. Δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχτηκε δρόμος. Δεν έχουν όλοι οι κοινοί δρόμοι αποκολληθεί τόσο εύκολα. Για το αν θα πρεπε οι προδιαγραφές να είχαν γραφτεί έτσι ώστε να τις ερμηνεύσει όπως θέλει ο καθένας είναι άλλη ιστορία.

Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να φτιάξεις ένα οδόστρωμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών? Ή θέλεις να είσαι σε θέση να μην σου προσάψουν καμία κατηγορία στο μέλλον? Δυστυχώς στο δημόσιο στην Ελλάδα τα πάντα που φτιάχνουμε τα φτιάχνουμε με γνώμονα πώς να μην με κατηγορήσουν στο μέλλον για κάτι. Ο σκοπός δεν είναι η παραγωγή του έργου αλλά η προστασία από μελλοντικές ευθύνες. Με αυτό το κριτήριο όμως ποτέ δε φτιάχνεται κάτι αποδοτικό. Ντάξει είναι και το θέμα των χρημάτων στη μέση και ποιος θέλει να βγάλει τι, αλλά αυτό δε μπορείς να το αποδείξεις εύκολα και αμα μπεις σε αυτό το παιχνίδι χάνεις το ΔΑΣΟΣ. Το ΔΑΣΟΣ χάνεται όταν σκεφτόμαστε για μίζες, βίλες και περιουσίες. Το ΔΑΣΟΣ είναι το έργο που πρέπει να παράγεις ως Δήμος.

Αγαπητέ spyro

Προφανώς και ο τυροκομας της αντιπολίτευσης με τον οδοντίατρο της συμπολίτευσης μπορεί να παίζουν φάπες με διαιτητή τον αλυσίδα μινι μάρκετ επιχειρηματία και σε αυτό αλλά και σε όλα τα δημοτικά συμβούλια ανά την Ελλάδα, και συγχρόνως είναι άσχετοι με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Εστίαζα μόνο στην επίσημα (θεωρητικά) αναρτημένη και με υπογραφές απόφαση του Δ.Σ. που αποδέχεται το πρόβλημα και καλείται να το διορθώσει.
Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι το ΑΠΘ και ο κάθε επώνυμος καθηγητής του, δεν λειτουργεί ως εντολέας αλλά ως επιστημονικό εξειδικευμένο όργανο-εργαστήριο που δεν μεροληπτεί αλλά λειτουργεί με γνώμονα την αλήθεια των ανακοινώσεων του, πόσο δε μάλλον ειδικά σε θέματα που μπορούν να πάρουν μεγάλη δημοσιότητα.
Τέλος το τι είναι ιδεατό σαν λύση με το τι επιτρέπεται από το νόμο και βάση των εκάστοτε προδιαγραφών για τα δημοσία έργα, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Και ειδικά στις μελέτες δημοσίων έργων το ακριβό δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο σε καμία περίπτωση.

H.A.Balafoutre
11/07/2013, 17:34
Έναν ασφαλτά του Δημοσίου που ρώτησα μια φορά εκεί που έστρωνε ένα κομμάτι δρόμου, μου είπε όσο περισσότερη ζέσΤα, τόσο καλύτερα. Η πίστα σίγουρα είναι άλλη φάση με διαφορετικές προδιαγραφές. Εγώ αυτό που ελπίζω είναι να αφήσουνε τις αρμοδιότητες και τους τακτικισμούς και πιάσουνε το πρόβλημα από τα μαλλιά και να το λύσουνε διότι κι ένα χρόνο αναμονή σε τέτοιας έκτασης ειδικό έργο μπορείς να πεις πως είναι κι αναμενόμενο με την ανοχή στα όριά της...αρκεί να λυθεί οριστικά και να καταλάβουνε που κάνανε λάθος. Είμαι δύσπιστος, αλλά ελπίζω το όλο θέμα να έχει ευτυχή κατάληξη και το Σεπτέμβρη να δούμε Πανελλήνιο Ταχύτητας.

PetranGR
25/07/2013, 10:59
Καλημέρα,παιδιά.

Γνωρίζει κανείς αν η πίστα στης Σέρρες το Σάββατο θα είναι ανοιχτή;

spyrakos35
25/07/2013, 11:02
Καλημέρα,παιδιά.

κάνεις πλάκα όμως έτσι?

McGyver
25/07/2013, 11:02
Καλημέρα,παιδιά.

www.serrescircuit.gr

Χτύπα τηλέφωνο :winka:...

harris_x
25/07/2013, 11:03
Καλημέρα,παιδιά.

Ανοιχτή θα είναι, θα ανέβω κι εγώ με το ΚΤΜ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135639&page=14&p=2355014&viewfull=1#post2355014) :lol:

Δεν γνωρίζω κάτι, χαβαλέ κάνω ;)

sniper
25/07/2013, 11:06
Καλημέρα,παιδιά.

Είναι δεν είναι, αστο καλύτερα

κάνεις πλάκα όμως έτσι?

Ε μπορεί να μην διαβάζει εδώ μέσα και να κάνει βόλτες με το cbr το παιδί.

www.serrescircuit.gr (http://www.serrescircuit.gr)

Χτύπα τηλέφωνο :winka:...
Είσαι φαιδρός

Ανοιχτή θα είναι, θα ανέβω κι εγώ με το ΚΤΜ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135639&page=14&p=2355014&viewfull=1#post2355014) :lol:

Δεν γνωρίζω κάτι, χαβαλέ κάνω ;)

Είσαι πιο φαιδρός.

PetranGR
25/07/2013, 11:11
Για ήρεμα λίγο όλοι, μια ερώτηση έκανα κοντέψατε να με φάτε.

Καθώς είδα οτι 25-26 έχει California , στις Σέρρες για αυτό το ρωτάω,και είχα ακούσει περί κλείσιμο και συντήρησης της πίστας.

chillipf
25/07/2013, 11:12
Για πέτε λοιπόν, έκλεισε το κατάστημα ή όχι ακόμα?

spyrakos35
25/07/2013, 11:13
Για πέτε λοιπόν, έκλεισε το κατάστημα ή όχι ακόμα?

μισό αδερφέ να πάρω ένα τηλεφωνάκι να σου πω.... :cry: