PDA

View Full Version : Ποια θεωρείτε την ιδανικότερη μοτό για βόλτα, ταξίδι και εκδρομή;

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

Maradi
01/12/2012, 17:41
Φλατζα Χ2, μπροστινος άξονας , καινούργιο κιβώτιο μια και ακόμα και σε νεκρή γουσταρε να μη σταματάει, κι αυτά μόνο στα 30.000 χλμ. Το 1200 μέχρι τώρα 24.000 χλμ και μόνο service. To Drz 400 17,000χλμ και παει σα καινούργιο, το street triple 14.000 χλμ και επίσης σα καινούργιο. Οσο για το R80/7, αυτό θα ζει αιώνια για να γυρίζει κεφαλια όπου βρεθεί. Από τα παλιά που είχα μέχρι και η multistrada μου είχε βγει πιο αξιόπιστη. Δεν ξέρω για άλλους αλλ η 800GS παρόλο που ήταν η αγαπημένη μου ήταν και η πιο αναξιόπιστη. Τυχαίο? Δεν νομίζω. Α, και βέβαια μη ξεχνάμε τα υπερβολικα καλοψημενα μπουτια στα ταξίδια. Οποιος την έχει, ξέρει.....

spyrval
01/12/2012, 17:42
Ξεχάσατε το σίδερο

Και να'χει και μεταπώληση (να γερνάει καλά, σαν τη Σάρον Στόουν ένα πράγμα...)

paramedic
01/12/2012, 18:16
Προσωπικά θεωρώ πια οτι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί η μηχανή που θα κάνει όλα όσα ζητάει ο TERENS και αυτό γιατί υπάρχει η διαφορετικότητα των ανθρώπων η οποία μάλιστα όταν αλλάζει η ηλικία και οι ανάγκες αλλάζουν και εύκολα οι γνώμες και των ίδιων μας των εαυτών.
Π.Χ: Οταν ήμουν πιο μικρός και κ@υλωμένος ήθελα ταχύτητα και είχα αντοχές να κάνω ταξίδι με οτιδήποτε έπιανε πάνω απο 220 χαω και πίστευα οτι έτσι είναι και το σωστό. Τι κοροιδία έιχα ρίξει σε όποιον γνωστό είχε Vstrom, Transalp(translap-ζουλαπ το λέγαμε),Varadero κλπ κλπ δεν λέγεται. Τώρα που δεν είμαι πολύ μεγαλύτερος αλλά έχουν αλλάξει πολλά στην ζωή μου και είμαι και εγώ σε αναζήτηση μηχανής για του χρόνου(αν πάνε καλά κάποια πράγματα) γιατί τώρα είμαστε με το Scooter το τούμπανο το 300αρι(παρεπιπτόντως μαμάει σε πολλά) δεν σας κρύβω οτι ψάχνω πολύ έντονα και το Vstrom 650+1000 και το Varadero και μάλιστα γουστάρω να τα βλέπω κιόλας.
Εγινα φλώρος? Οχι απλά θέλω άλλα πράγματα πια. Ηρεμο ταξιδάκι με 140-150 χωρίς να σταματάω καθε λίγο για βενζίνες, αν πετύχω κανένα χωματάκι στον δρόμο μου να μπώ χωρίς να φοβηθώ αν θα βγώ με παρκινσον, λογικές καταναλώσεις ανάλογα με το πόσο πάω, φυσιολογικές χρεώσεις στα service μου και να μην είμαι η αιτία που ο μάστορας πάει Παντελίδη κάθε σαββατόβραδο με τις βλάβες μου. Στην αλλαγή νοοτροπίας μου βοήθησαν πολλά και μέσα σε αυτό και ένα ατύχημα καλό πέρυσι που έστειλε στον τάφο το CAPONORD μου αλλά όχι καταλύτική.
Αν υπήρχε ενα καλό μηχανάκι για όλους θα ήταν πολύ ξενέρωτος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας για να ασχολήθούμε εξάλλου ρε σεις.

nikos_abel
01/12/2012, 18:31
Προσωπικά θεωρώ πια οτι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί η μηχανή που θα κάνει όλα όσα ζητάει ο TERENS και αυτό γιατί υπάρχει η διαφορετικότητα των ανθρώπων η οποία μάλιστα όταν αλλάζει η ηλικία και οι ανάγκες αλλάζουν και εύκολα οι γνώμες και των ίδιων μας των εαυτών.
Π.Χ: Οταν ήμουν πιο μικρός και κ@υλωμένος ήθελα ταχύτητα και είχα αντοχές να κάνω ταξίδι με οτιδήποτε έπιανε πάνω απο 220 χαω και πίστευα οτι έτσι είναι και το σωστό. Τι κοροιδία έιχα ρίξει σε όποιον γνωστό είχε Vstrom, Transalp(translap-ζουλαπ το λέγαμε),Varadero κλπ κλπ δεν λέγεται. Τώρα που δεν είμαι πολύ μεγαλύτερος αλλά έχουν αλλάξει πολλά στην ζωή μου και είμαι και εγώ σε αναζήτηση μηχανής για του χρόνου(αν πάνε καλά κάποια πράγματα) γιατί τώρα είμαστε με το Scooter το τούμπανο το 300αρι(παρεπιπτόντως μαμάει σε πολλά) δεν σας κρύβω οτι ψάχνω πολύ έντονα και το Vstrom 650+1000 και το Varadero και μάλιστα γουστάρω να τα βλέπω κιόλας.
Εγινα φλώρος? Οχι απλά θέλω άλλα πράγματα πια. Ηρεμο ταξιδάκι με 140-150 χωρίς να σταματάω καθε λίγο για βενζίνες, αν πετύχω κανένα χωματάκι στον δρόμο μου να μπώ χωρίς να φοβηθώ αν θα βγώ με παρκινσον, λογικές καταναλώσεις ανάλογα με το πόσο πάω, φυσιολογικές χρεώσεις στα service μου και να μην είμαι η αιτία που ο μάστορας πάει Παντελίδη κάθε σαββατόβραδο με τις βλάβες μου. Στην αλλαγή νοοτροπίας μου βοήθησαν πολλά και μέσα σε αυτό και ένα ατύχημα καλό πέρυσι που έστειλε στον τάφο το CAPONORD μου αλλά όχι καταλύτική.
Αν υπήρχε ενα καλό μηχανάκι για όλους θα ήταν πολύ ξενέρωτος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας για να ασχολήθούμε εξάλλου ρε σεις.

Νομίζω ότι το έκλεισες το θέμα.

Cpt. Haddock
01/12/2012, 18:32
Αμα δε γραψει ο Τερενς δεν κλεινει το θεμα... :smokin:

George_Sp
01/12/2012, 18:42
να γράψω εγώ για το GS μου να κλείσει μια ώρα νωρίτερα? :lol:

MG-KTiNoS
01/12/2012, 18:46
ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ...............ΑΛΛΑ

Όταν κάποιοι πήγαιναν κάποιοι άλλοι.............

Γύριζαν για 2η φορά ?
:lol:

ρε πάρε ΤΔΜ 2ο χέρι, πουλα τα αξεσουάρ και σου ρθει τσάμπα !

irinia
01/12/2012, 18:47
Αν αυτό πήγαινε για εμένα να ξεκαθαρίσω πως σε θεωρώ αξιόλογο άνθρωπο και είσαι και συμπαθής.
Απλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο το θέμα κουβέντας αν βάλουμε στην παράμετρο και το καύσιμο στον βαθμό που έγραψες.

ΟΧΙ............

Έσύ δηλαδή σήμερα δέ σκέφτεσαι αύτό τό έξοδο..??
Γιατί ξεκίνησα νά γράψω αύτό τό θέμα..??
Όχι βέβαια γιά νά έπιλέξω ΕΓΩ μοτό μέ τή βοήθεια σας.
Γιά δύο λόγους,πρώτα γιά νά βρούμε όντως αύτό τό ίδανικό μηχανάκι,
μέσα άπό συζητήσεις όμως καί όχι διαγγέλματα,άποφθέγματα,διατάγματα κ.λ.π.......
ή έστω τό πλησιέστερο πρός αύτά πού έγραψα βοηθώντας άπό τή μιά μεριά πολλούς
γιά νά κάνουν τή σωστή έπιλογή γλυτώνοντας καί χρήματα άπό τό παραμύθι τού μάρκετιγκ
καί άπό τήν άλλη μπάς καί φύγει ή ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ καί ή ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΑ ....!!!
Καί ό δεύτερος λόγος..............τόν άφήνω, ίσως στήν πορεία τόν βρούμε ίσως όχι......
Εύχαριστώ γιά τά καλά σου λόγια.
Είσαι εύγενικό παιδί

irinia
01/12/2012, 18:53
Γύριζαν για 2η φορά ?

ρε πάρε ΤΔΜ 2ο χέρι, πουλα τα αξεσουάρ και σου ρθει τσάμπα !

ΕΝΤΑΞΕΙ..........ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ

τό ξέρουμε ότι είσαι πουρό.......
Μή τό γελάς καθόλου τό tdm ,σέ τέτοιους δύσκολους καιρούς μιά χαρά είναι.
Καί μάλιστα τώρα πού άπό 10300 πήγε στά 8500 μέ abs καί 8000 άνευ....!!!!

irinia
01/12/2012, 18:54
Αμα δε γραψει ο Τερενς δεν κλεινει το θεμα... :smokin:

ΚΑΠΤΕΝ............

Σάν τή Λίντα Λάβλεϋ στόν έξορκιστή είναι τό άβατάρ

Cpt. Haddock
01/12/2012, 19:00
3 ταινιες σε μια φραση :uplate:

irinia
01/12/2012, 19:09
ΕΝΤΑΞΕΙ........Η ΜΠΛΕΡ ΗΤΑΝ

Είχα τό μυαλό μου σέ κάτι τσιμπούκια γιαυτό......

irinia
01/12/2012, 19:12
ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΡΥΛΟ..??

Παντού είσαι ρέ γάτα.......ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-1 έναντίον ΠΛΑΤΑΝΙΑ-2

Stabak
02/12/2012, 09:30
Η απάντηση ειναι απλή :

Εχεις μια γκαμα παρεταγμενα ολα τα ον-οφφ στρητομηχανακια που μπορεις να σκεφτεις, μεταχειρισμενα ολα στις 30Κ χλμ με οτι μπορει να σημαίνει αυτο και εχεις και ενα μπατζετ 2500 ευρω να γυρίσεις την Ευρώπη. Χωματα, βουνα, επαρχιακους οπου γουσταρεις... Τωρα ομως, ΑΜΕΣΑ... το περνεις, φορτώνεις και φευγεις... χωρις μετατροπες χωρις τιποτα.... το περνεις μαμα και φευγεις....

Ποιο θα περνες; Ε αυτό ειναι....

Bradipous
02/12/2012, 11:00
Super Tenere 1200 αν και ξεφευγει σε τιμη, αλλιως θα εβλεπα κατι σε τιγρη 1050, varadero ή ακομα και tdm, το οποιο ποτε δεν μου αρεσε εμφανησιακα και τοσα χρονια εχει το ιδιο ξεπερασμενο στυλ...
Ή και κατι σε πιο στριτ οπως φειζερ 1000...

Α! Και φυσικα τα FJR και GTR αλλα ξεφευγουν απο ολες τις αποψεις σε κοστος...

sapila racing
02/12/2012, 13:20
Η απάντηση ειναι απλή :

Εχεις μια γκαμα παρεταγμενα ολα τα ον-οφφ στρητομηχανακια που μπορεις να σκεφτεις, μεταχειρισμενα ολα στις 30Κ χλμ με οτι μπορει να σημαίνει αυτο και εχεις και ενα μπατζετ 2500 ευρω να γυρίσεις την Ευρώπη. Χωματα, βουνα, επαρχιακους οπου γουσταρεις... Τωρα ομως, ΑΜΕΣΑ... το περνεις, φορτώνεις και φευγεις... χωρις μετατροπες χωρις τιποτα.... το περνεις μαμα και φευγεις....

Ποιο θα περνες; Ε αυτό ειναι....

Αυτό ειναι Transalp. :wave2:

spyrakos35
02/12/2012, 14:02
Αυτό ειναι Transalp. :wave2:

το οποίο κανείς μας (σχεδόν) δεν κατέχει καθότι μάλλον τελικά δεν μας φτάνει το γκάζι, δεν στρίβει, δεν είναι αρκετά οφφ, δεν μπαίνει πίστα, δεν δεν δεν.... :bawl:

είναι θέμα καύλας και τίποτα άλλο.... συνήθως παίρνουμε με κριτήριο "τί είναι πιο κοντινό στην κ@υλ@ μου"

αποδεικνύεται μέσα από αυτή την κουβέντα οτι το αντικειμενικώς καλύτερο είναι να χουμε να λέμε....

:a3:

nikos_abel
02/12/2012, 15:59
το οποίο κανείς μας (σχεδόν) δεν κατέχει καθότι μάλλον τελικά δεν μας φτάνει το γκάζι, δεν στρίβει, δεν είναι αρκετά οφφ, δεν μπαίνει πίστα, δεν δεν δεν.... :bawl:

είναι θέμα καύλας και τίποτα άλλο.... συνήθως παίρνουμε με κριτήριο "τί είναι πιο κοντινό στην κ@υλ@ μου"

αποδεικνύεται μέσα από αυτή την κουβέντα οτι το αντικειμενικώς καλύτερο είναι να χουμε να λέμε....

:a3:

Για αυτό που λες κα μόνο

275797

Maradi
02/12/2012, 18:27
Πάντως στα μεγαλα ταξιδια, κάθε φορά που μπλεκω σε κωλοδρομους, βροχές, χιονια, ποτάμια, βουνά, έρημους παντα μου έρχεται η ίδια σκέψη στο μυαλό: ¨Γιατί ο μαλάκας δεν πηρα το DRZ400?¨
275804

christof40
02/12/2012, 19:38
το ξαναδιαβασα απο την αρχη και καπου ειδα, καποιον,που ειπε για το κατεμι το 990.
αμεσως μου ηρθε στο μυαλο μου σεναριο τρελο με τερενς και 990.
θα το μαμησω λιγο το θρεντ αλλα δεν μπορω να αντισταθω.
σε οποιον μοντ κρινει,να το σβησει και μετα να του καει το pc.
λοιπον εγω γραφω και εσεις φανταστητε την εικονα.....
αγοραζει ο τερενς το 990 και παει βολτουλα να ευχαριστηθει το καινουργιο του εργαλειο.
σταματαει στο καπη της γειτονιας του,αραζει απεξω το 990 και παιρνει καφεδακι με παξιμαδακια.
βουταει παξιμαδακι στον καφε,μασαει και παραλληλα ριχνει κλεφτες ματιες θαυμασμου στο 990 του.
ξαναβουταει παξιμαδακι και το ματι του παει σε κορνιζα κεντητη με σεμεδακια,στον τοιχο δεξια του.
η κορνιζα γραφει........
ο γερος απο πεσιμο η χεσιμο θα παει.
τωρα ο τερενς ειναι προβληματισμενος και το κεφαλι του στριβει συνεχεια δεξια-αριστερα.
την μια κοιταει το 990 και την αλλη την κορνιζα.
στο μυαλο του ερχονται βροχη οι σκεψεις και οι εικονες.........

συνεχιζεται με 2 επιλογους...........

christof40
02/12/2012, 20:05
η πρωτη σκεψη που περναει απο το μυαλο του ειναι οτι με το 990,ανετα παω για χεσιμο και πεσιμο.
επειτα ερχονται πολλες αλλες σκεψεις και εικονες.
βλεπει οικογενειακες εικονες απο οταν ηταν παιδι μεχρι τα αγαπημενα του προσωπα.
το φιλολογει μεσα στο μυαλο του και καταληγει σε 2 σεναρια.

σεναριο 1
εκει που πινει τον καφεπαξιμαδο του περναει νεαρος και χαλβαδιαζει το990 ,ταυτοχρονα του τρεχουν και σαλια απο το στομα του,λεγοντας σχεδον φωναχτα..........
καταραμενη φτωχεια και ποιτανα κοινωνια.
τον βλεπει και ακουει ο τερενς και τον πλησιαζει........
-σου αρεσει το 990?
-τρελενομαι οχι μου αρεσει απλως........
-εεεε τοτε δικο σου....
και του δινει το κλειδι της ευτυχιας και φευγει ικανοποιημενος με τα ποδια,αφηνοντας τον νεαρο παυλοπουλο....

σεναριο 2
ζαλιζεται ο τερενς να στριφει συνεχεια το κεφαλι του δεξια-αριστερα (βλεπε κορνιζα-990),του ερχονται και στο μυαλο σκεψεις οπως
ανεργια,τροικα,μνημονιο,διαφθορα,αναξιοκρατια,μερκελ, καπτεν κτλ.......και αρχιζει να τα παιρνει στο κρανιο.
πεταγεται εξω σαλταρισμενος,καβαλαει το 990,βαζει μπροστα με αγριες διαθεσεις και φωναζει...........
να πανε να μαμηθουν ολαααααα...
επειτα εξαφανιζεται απο το καπη κανοντας κολιδια και σουζες..........

paramedic
02/12/2012, 20:26
Ελα παραδέξου το φίλε: Είσαι ο Παπακαλιάτης ετσι??? Χριστόφορε...χάθηκες!!!

christof40
02/12/2012, 21:25
[QUOTE=paramedic;2263017]Ελα παραδέξου το φίλε: Είσαι ο Παπακαλιάτης ετσι??? Χριστόφορε...χάθηκες!!![/QUOT

δεν τα εμαθες?εκανα ταινια....αχχ λεγεται.πολυ τρεξιμο.:bawl::bawl:

spyrakos35
02/12/2012, 21:51
στο δεύτερο σενάριο αν και πιο τέλειο, να συμπληρώσεις οτι.....

στις διάφορες σκέψεις που του έρχονται στο μυαλό πρέπει να προσθεσεις τον γαύρο με τα χαρτινα πρωταθλήματα και τις υπέρ του διαιτησιες κόντρα στην ΑΕΚ...... :bawl:

sek
03/12/2012, 01:34
το ξαναδιαβασα απο την αρχη και καπου ειδα, καποιον,που ειπε για το κατεμι το 990...

επειτα εξαφανιζεται απο το καπη κανοντας κολιδια και σουζες..........

:a20:

TROOPER
03/12/2012, 10:32
επειδη καπως μου καθονται αυτα τα ''οταν καποιοι πηγενατε καποιοι αλλοι γυριζαμε'' και κατα τα αλλα ''επι τελους μια απαντηση χωρις να πουλαει μουρη'' παιζει να μας διδαξει ο μεγας μαστερ και να μεταλαμπαδευσει τους τονους γνωσης του και το τι ειχε κατα νου η παμε για αλλη μια τρολλια οπως ειχε παραδεχτει οτι συνηθιζει να κανει στο τετ-α-τετ που ειχαμε πριν καποια χρονια στον πορο?

:a13::a13:

Doufe
03/12/2012, 16:09
τωρα εγω που εχω το Τ 800 με 30000 χλμ κ το εχω κ για καθημερινο μεσο δν μου εχει κανει κιχ περα απο μια ανακληση που με πηραν τηλ να παω κ περα οτι καιει λιιιιγο παραπανω απο ενα στρωμα παρ ολο που ειμαι 150 κυβικα πανω με ενα παραπανω κυλινδρο κ καμια 25ρια αλογα παραπανω κ στριβω πολυ καλα κ τα φρενα του τα εχει αντε να πω οτι το σερβις ειναι λιιιιγο παλι πιο ακριβο απο ενα στρωμα η ενα βερσυς τοτε το θεωρω μια πολυ καλη επιλογη που σου δινει παρα πολλα σε οποιο τερεν θες να παιξεις με ενα κινητηρα διαμαντι. την καραμελα με την παρτιδα 46 τιγρηδων κ 8 σπιντ τριπλ του 2008/9 τα πιστονια παιδια δυστηχως πρεπει να πληροφορησω οτι παει τελειωσε, τα βρηκαν τα αλλαξαν κ νετα, εστω κ αν ορισμενοι δυσκολευτηκαν με τους εδω εμποραιους με την επικη ατακα της ακαταλληλης μπετζινας !!!!

tthodor
03/12/2012, 16:48
Φλατζα Χ2, μπροστινος άξονας , καινούργιο κιβώτιο μια και ακόμα και σε νεκρή γουσταρε να μη σταματάει, κι αυτά μόνο στα 30.000 χλμ. Το 1200 μέχρι τώρα 24.000 χλμ και μόνο service. To Drz 400 17,000χλμ και παει σα καινούργιο, το street triple 14.000 χλμ και επίσης σα καινούργιο. Οσο για το R80/7, αυτό θα ζει αιώνια για να γυρίζει κεφαλια όπου βρεθεί. Από τα παλιά που είχα μέχρι και η multistrada μου είχε βγει πιο αξιόπιστη. Δεν ξέρω για άλλους αλλ η 800GS παρόλο που ήταν η αγαπημένη μου ήταν και η πιο αναξιόπιστη. Τυχαίο? Δεν νομίζω. Α, και βέβαια μη ξεχνάμε τα υπερβολικα καλοψημενα μπουτια στα ταξίδια. Οποιος την έχει, ξέρει.....

Άλλη μηχανή σου δώσαν εσένα μου φαίνεται.....
35.000 σε δύο χρόνια, με μεγάλα ταξίδια τριβάλιτσος και δύο άτομα (χωρίς να σπάσει κανα υπο-πλαίσιο που διάβασα παραπάνω...), με πολύ και άγριο χώμα.... και με καθημερινή τρελή φαγούρα στο δεξιό χέρι σε εθνική και αττική οδό.... δεν έχει κάνει Κιχ....

Όλο και όλο έχασα μια βίδα στην Τσεχία φέτος από το κεντρικό στανντ.... που δεν ήταν και μαμα ;) . . .

DrBig
03/12/2012, 16:56
35.000 σε δύο χρόνια, με μεγάλα ταξίδια τριβάλιτσος και δύο άτομα (χωρίς να σπάσει κανα υπο-πλαίσιο που διάβασα παραπάνω...), με πολύ και άγριο χώμα.... και με καθημερινή τρελή φαγούρα στο δεξιό χέρι σε εθνική και αττική οδό.... δεν έχει κάνει Κιχ....

Όλο και όλο έχασα μια βίδα στην Τσεχία φέτος από το κεντρικό στανντ.... που δεν ήταν και μαμα ;) . . .

Δεν σπαει το υποπλαισιο, η ανω βιδα του αμορτισερ ομως στραβωνει αν δεν ειναι καλα σφιγμενη και τοτε στραβωνει ο σκελετος.

Maradi
03/12/2012, 21:31

Ισως να ήταν η παρτίδα, δεν ξέρω. Πάντως το να θεωρείται πολύ καλή για ταξιδια μια μηχανή που σου ψηνει τα μπουτια είναι εντελώς απαράδεκτο. Και μη μου πεις ότι δεν έχει αυτό το πρόβλημα .....

tthodor
03/12/2012, 21:45
Ισως να ήταν η παρτίδα, δεν ξέρω. Πάντως το να θεωρείται πολύ καλή για ταξιδια μια μηχανή που σου ψηνει τα μπουτια είναι εντελώς απαράδεκτο. Και μη μου πεις ότι δεν έχει αυτό το πρόβλημα .....

Στο είπα..... άλλη μηχανή σου δώσανε :) . . .Όχι δεν ζεσταίνει καθόλου τα πόδια.... Σίγουρα έχει αρνητικά θέματα για ταξίδια...(Σέλα, για πολύωρη οδήγηση δεν παλεύεται, και κάλυψη από αέρα).... Επίσης έχει μικρό ντεπόζιτο.... αλλά από την άλλη, λόγω μικρής κατανάλωσης το φέρνει κάπως στα ίσια...

endopandou
04/12/2012, 07:24
:a6:

Στο είπα..... άλλη μηχανή σου δώσανε :)

Φίλε sorry αλλά γράφοντας αυτό για δεύτερη φορά ακούγεται κάπως σαν να θέλει να μας παραπλανήσει ο Maradi ή ακόμα και πως λέει ψέματα. Δεν διακρίνω κάποια εμπάθεια απο μέρους του προς την συγκεκριμένη μάρκα για να κάνει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα που για το άλλο λέει καλά λόγια.
Πάντως ο ένας να λέει με ψήνει και ο άλλος καθόλου είναι οξύμωρο. Μάλλον μιλάτε για άλλα μοτοσακά.
Πρόταση: Επειδή το θέμα του παρόντος είναι άλλο δεν ανοίγετε κάνα νέο θρεντ για το 800; Πιστεύω πως θα ενδιαφέρει αρκετούς. :):beer:

tthodor
04/12/2012, 08:24
:a6:

Φίλε sorry αλλά γράφοντας αυτό για δεύτερη φορά ακούγεται κάπως σαν να θέλει να μας παραπλανήσει ο Maradi ή ακόμα και πως λέει ψέματα. :beer:

Όχι καμμιά σχέση... Χαριτολογώντας το λέω για αυτό κ το smiley. Μη τρελαθούμε κιόλας, μηχανήματα είναι.... Κάποιες παρτίδες μπορεί να βγουν έτσι κάποιες αλλιώς.... ;)

Stabak
04/12/2012, 08:56
Δηλαδη καποιες ζεσταινουν μπουτια και καποιες οχι αναλογα την παρτιδα;; Το ακουσαμε και αυτο..

Cpt. Haddock
04/12/2012, 09:06
Παντως καποιες καινε τα πηνια (και μαλιστα σε κατι κουλα και απομακρυσμενα μερη). :smokin:

tthodor
04/12/2012, 10:04
Δηλαδη καποιες ζεσταινουν μπουτια και καποιες οχι αναλογα την παρτιδα;; Το ακουσαμε και αυτο..

Κάποια μπουτια μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα :smokin:....

Σοβαρά τώρα.... Δεν έχω οδηγήσει (σχεδόν) ποτέ με βερμούδα.... τζινάκι, enduro-ρουχα, ή παντελόνι μηχανής.... Δεν έχω καταλάβει ποτέ σοβαρή ζέστη ανάμεσα στα πόδια μου, ακόμη και μέσα στην Αθήνα ντάλα καλοκαίρι......

sapila racing
04/12/2012, 10:10
Παντως καποιες καινε τα πηνια (και μαλιστα σε κατι κουλα και απομακρυσμενα μερη). :smokin:

ωχχχχχ ... :plaf:

Stabak
04/12/2012, 10:22
Κάποια μπουτια μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα :smokin:....

Σοβαρά τώρα.... Δεν έχω οδηγήσει (σχεδόν) ποτέ με βερμούδα.... τζινάκι, enduro-ρουχα, ή παντελόνι μηχανής.... Δεν έχω καταλάβει ποτέ σοβαρή ζέστη ανάμεσα στα πόδια μου, ακόμη και μέσα στην Αθήνα ντάλα καλοκαίρι......

Μου θυμιζει την συζητηση για υπερβολική θερμοκρασια στα ρ1 2004 (που ειχα). Το μηχανακι εκανε απαγωγη της θερμοκρασιας μεσα απο το πλαισιο, ηταν και ο καταλυτης κοντα, τεσπα με λιγα λόγια το δεξί σου ποδι ιδίως με τζιν κοκκινιζε απο μεσα... σου μιλαω για κολαση του δαντη... μαζι με τις εξατμισεις στον κώλο, προσευχη να μην σε πιασει φανάρι... ε, ολοι οι χρηστες αντι να "παραδεχθουν" το απαράδεκτο για πολιτικη χρηση της υποθεσης (εκτος και αν εμενες αλασκα πχ) ελεγαν αυτο που λες και συ, το μηχανακι ειναι πιστας μπλα μπλα, ειναι λογικο να σηκωνει θερμοκρασιες μπλα μπλα, πρεπει να οδηγεις με μποτα κ δερμα σε ολες τις συνθηκες μπλα μπλα... δεν λεω, σε αρκετα ειχαν δικιο αλλα οταν ενα μηχανακι ειναι ολ αραουντ, το να ταξιδευεις με αρκετη θερμοκρασια ειναι καπως θεμα... προφανως θα περναει καμια εξατμιση κοντα ε;

Σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχει ευαισθησια, οταν καποιος παραπονιεται υπάρχει κάποιο θεμα ή συμβιβασμος.

georgemark
04/12/2012, 13:01
Super Tenere 1200 αν και ξεφευγει σε τιμη, αλλιως θα εβλεπα κατι σε τιγρη 1050, varadero ή ακομα και tdm, το οποιο ποτε δεν μου αρεσε εμφανησιακα και τοσα χρονια εχει το ιδιο

Α! Και φυσικα τα FJR και GTR αλλα ξεφευγουν απο ολες τις αποψεις σε κοστος...

Και με το FJR δεν πας παντού :

http://www.liveleak.com/view?i=757_1354616774

Ευτυχώς δεν χτύπησε αλλά το σκαφάκι το αγόρασε

nicksior
04/12/2012, 13:54
Κωλοβαλίτσες!
Το έχω πάθει κι εγώ , ευτυχώς μακριά απο κότερα:lol:

spyro
04/12/2012, 15:03
Μου θυμιζει την συζητηση για υπερβολική θερμοκρασια στα ρ1 2004 (που ειχα). Το μηχανακι εκανε απαγωγη της θερμοκρασιας μεσα απο το πλαισιο, ηταν και ο καταλυτης κοντα, τεσπα με λιγα λόγια το δεξί σου ποδι ιδίως με τζιν κοκκινιζε απο μεσα... σου μιλαω για κολαση του δαντη... μαζι με τις εξατμισεις στον κώλο, προσευχη να μην σε πιασει φανάρι... ε, ολοι οι χρηστες αντι να "παραδεχθουν" το απαράδεκτο για πολιτικη χρηση της υποθεσης (εκτος και αν εμενες αλασκα πχ) ελεγαν αυτο που λες και συ, το μηχανακι ειναι πιστας μπλα μπλα, ειναι λογικο να σηκωνει θερμοκρασιες μπλα μπλα, πρεπει να οδηγεις με μποτα κ δερμα σε ολες τις συνθηκες μπλα μπλα... ...

:D

έχει πλάκα αυτό με πολλούς που βλέπουν τα μηχανάκια τους ιδεολογικά.

ότι και παπ@ρια να χει κανει η εταιρεία, πάντα θα βρίσκουν ένα σοβαρό λόγο να τη δικαιολογήσουν.

«εσύ φταις δε φταίει το εργοστάσιο»
«φταίνε οι βενζίνες»
«φταίνε οι μεσογειακές ζέστες»
«φταίει η Ελληνική άσφαλτος»
«φταίει που πιέζεις το μηχανάκι περισσότερο από όσο πρέπει»
«δε βγήκε για αυτό βγήκε για το άλλο»

κτλ κτλ

ενίοτε πάντως βγαίνει κανα μοντέλο κατά καιρούς το οποίο πάει και ψήνει ένα συγκεκριμένο τύπο αναβατών και μόνο. Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά στο αγοραστικό κοινό. Υπάρχει κάτι σαν συγχρονισμός σε αυτούς τους αγοραστές οπότε σε τυχόν παράπονα για κάτι, το κάνουν ομαδικά και κάποιος αναγκάζεται να τους ακούει (συνήθως οι Γιαπωνέζοι «ακούνε» λίγο περισσότερο).

Μια τέτοια περίπτωση θεωρώ και διορθώστε με εάν κάνω λάθος ήταν η περίπτωση με το FZ1 της πρώτης γενιάς. Το μηχανάκι φόραγε το μοτέρ του R1 και στις χαμηλές είχε πολύ απότομη συμπεριφορά το Injection. Ως δια μαγείας όμως όλοι συμπορεύτηκαν με το παράπονο και δε γύρισαν να το ισοπεδώσουν …… που θα μπορούσαν ευκολα με απόψεις του στυλ:

«γιατί ρε φιλαράκι αγόρασες 150 άλογα μηχανάκι αν σε τσαντίζει η συμπεριφορά στις χαμηλές»
«το μηχανάκι φοράει μοτέρ πολύ αγωνιάρικο και ας μην το αγόραζες ναουμ»
«τέρμα γκάζι πρέπει να πηγαίνεις και όχι βόλτα με τη γκόμενα γιατι είναι πολύ ουάου το μοτόρι κιετς»

κτλ κτλ

έ στη 2η γενιά (αν δε κάνω λάθος ) το έφτιαξαν το πρόβλημα από τη Yamapa και μπράβο τους.

Τα αντίστοιχα παραδείγματα με τα Ευρωπαϊκά έχουν πολύ πλάκα. Πολλοί από εσάς το έχετε δει, άλλοι πάλι όχι αλλά όταν κάνεις κανα παράπονο σε εξειδικευμένο φόρουμ με συγκεκριμένα μοντέλα/ μάρκα από Ευρωπαϊκά μηχανάκια οι αντιδράσεις είναι όλα τα λεφτά.

Maradi
04/12/2012, 16:43
Μου θυμιζει την συζητηση για υπερβολική θερμοκρασια στα ρ1 2004 (που ειχα). Το μηχανακι εκανε απαγωγη της θερμοκρασιας μεσα απο το πλαισιο, ηταν και ο καταλυτης κοντα, τεσπα με λιγα λόγια το δεξί σου ποδι ιδίως με τζιν κοκκινιζε απο μεσα... σου μιλαω για κολαση του δαντη... μαζι με τις εξατμισεις στον κώλο, προσευχη να μην σε πιασει φανάρι... ε, ολοι οι χρηστες αντι να "παραδεχθουν" το απαράδεκτο για πολιτικη χρηση της υποθεσης (εκτος και αν εμενες αλασκα πχ) ελεγαν αυτο που λες και συ, το μηχανακι ειναι πιστας μπλα μπλα, ειναι λογικο να σηκωνει θερμοκρασιες μπλα μπλα, πρεπει να οδηγεις με μποτα κ δερμα σε ολες τις συνθηκες μπλα μπλα... δεν λεω, σε αρκετα ειχαν δικιο αλλα οταν ενα μηχανακι ειναι ολ αραουντ, το να ταξιδευεις με αρκετη θερμοκρασια ειναι καπως θεμα... προφανως θα περναει καμια εξατμιση κοντα ε;

Σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχει ευαισθησια, οταν καποιος παραπονιεται υπάρχει κάποιο θεμα ή συμβιβασμος.

Η ζέστη ειναι απο τους κυλινδρους που ειναι ψηλα και κοντα στα μπουτια, οχι απο εξατμιση. Τέλος παντων συμφωνώ με το σχολιό σου και γι'αυτο το λόγο συμβιβαστηκα πουλώντας το 800GS. Οσο για μπεμπες, μέχρι τώρα είχα GS650, F800ST - ίδιο μοτέρ αλλά η ποδιά σταμάταγε τη ζέστη, και τώρα GS1200 και την R80/7 του ´78, οπότε δεν νομίζω ότι να υπάρχει αμφιβολία αν είμαι πιστός οπαδός η όχι. Η γνωμη μου για την 800 πιστευα οτι ηταν αντικειμενικη, ασχέτως αν αλλοι εχουν διαφορετικη εμπειρια.
Παρεμπιπτόντως έχω ακόμα την Sargent σελλα ( http://www.sargentcycle.co.uk/acatalog/info_WS_602.html ) στο γκαράζ σε τέλεια κατάσταση, ούτε μια γρατζουνια. Αν κανείς ενδιαφέρεται στειλτε μήνυμα. (€100+ έξοδα αποστολής)

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!
275903

sapila racing
04/12/2012, 16:57
Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!
275903

Ωραίο το R80/7. Εγω εχω το R75/6. :wave2:

Kepler Fun
04/12/2012, 17:05
Συγγνώμη αλλά εάν έχω καταλάβει καλά από τα προηγούμενα, η ιδανικότερη μοτό για βόλτα-ταξίδι-εκδρομή είναι η 800GS, το Τ800, το 990 κλπ ?

Μήπως μας έχει επηρεάσει το πολύ off-road διάβασμα στο Advrider?

Έχετε βγει σούρουπο από το πλοίο στην Ancona και να πρέπει να πας Milano με τρομερό αέρα και ψιλόβροχο, δικάβαλος και φορτωμένος?

Έχετε κατέβει Σάββατο από Θεσσαλονίκη Αθήνα για να επιστρέψετε την Κυριακή το απόγευμα?

Είστε σίγουροι ότι με τα on-off που γράφετε, αυτά γίνονται?

Και μην πείτε ότι πιτσιρικάδες πηγαίναμε Λαμία με τα RD-50. Μιλάμε για σήμερα και υπό ΚΣ.

Εάν από τον τίτλο έλειπε το “ταξίδι” ίσως να καταλάβαινα τα όσα αναφέρθηκαν.

Πάντα φιλικά.

ΥΓ. Στο FJR οι βαλίτσες εξέχουν πολύ και εύκολα τις ξεχνάς. Στις BMW προεξέχουν ελάχιστα από το τιμόνι ή τους κυλίνδρους αλλά αυτό σημαίνει μειωμένη χωρητικότητα (ειδικά στο K1200GT)

chr1s_86
04/12/2012, 17:10
Συγγνώμη αλλά εάν έχω καταλάβει καλά από τα προηγούμενα, η ιδανικότερη μοτό για βόλτα-ταξίδι-εκδρομή είναι η 800GS, το Τ800, το 990 κλπ ?

Μόνο στην περίπτωση που θέλουμε και χώμα...

Αλλιώς sport touring όπως έγραψα και πιο πριν ;)

Maradi
04/12/2012, 17:25

Έχετε βγει σούρουπο από το πλοίο στην Ancona και να πρέπει να πας Milano με τρομερό αέρα και ψιλόβροχο, δικάβαλος και φορτωμένος?

Έχετε κατέβει Σάββατο από Θεσσαλονίκη Αθήνα για να επιστρέψετε την Κυριακή το απόγευμα?

Και μην πείτε ότι πιτσιρικάδες πηγαίναμε Λαμία με τα RD-50. Μιλάμε για σήμερα και υπό ΚΣ.

Πάντα φιλικά.

ΥΓ. Στο FJR οι βαλίτσες εξέχουν πολύ και εύκολα τις ξεχνάς. Στις BMW προεξέχουν ελάχιστα από το τιμόνι ή τους κυλίνδρους αλλά αυτό σημαίνει μειωμένη χωρητικότητα (ειδικά στο K1200GT)

22.07.2011, Ancona -Amsterdam 1520χλμ σε 17 ώρες με τρελή βροχή ολη νυχτα το 800GS δεν κατάλαβε μια...μόνο τα μπουτια μου ( βλέπε μήνυμα πιο πάνω )..και μετά αξέχαστο ταξίδι στο πλοίο για Newcastle
275904
Τι GPS ρε παιδιά? χαρτί και μολύβι!
275905

Kepler Fun
04/12/2012, 17:50
Χαράς το κουράγιο σου!!! :wave2:

endopandou
04/12/2012, 17:59
Ακόμα και σε τέτοιο ταξίδι το CBF των 6500 γιούρων (ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ) με το κομπάιντ abs καλύτερο θα ήταν. :D (εκεί εγώ...:tooth:)

DrBig
04/12/2012, 19:01

Ναι μωρε γινονται, ειδικα με το 1150GSA....6 φορες μονοκοπανια γλασκοβη-βενετια 2-2.5Κ κμ (αναλογα την διαδρομη) χωρις καθολου σωματικη κουραση, με χαπια καφεϊνης για την νυστα!

TROOPER
05/12/2012, 14:52

ωχχχχχ ... :plaf:

χαλαρωστε ρε :)

nicksior
06/12/2012, 09:47
Αν όλοι ήμασταν το ίδιο , ύψος , βάρος , ηλικία ,αντοχές κλπ.
Αν όλοι εννοούσαμε το ίδιο λέγοντας ,ταξίδι , ταχύτητα , στροφιλίκι κλπ.
Αν όλοι είχαμε την ίδια οικονομική δυνατότητα.
Αν όλοι είχαμε την την ίδια αισθητική και άποψη περι ωραίου.
Αν....
Αν....

Τότε θα είχε νόημα και η παρούσα συζήτηση.
:wave2:

paramedic
06/12/2012, 19:17
Πες τα ρε μαν!!!Οχι τιποτα αλλο εχω και κατι παλικαρια που τους λεω οτι ακομα και τωρα που γερεψε εγω θα την ....αγαπουσα την Vanessa Williams και με λενε πουροlover!! Η μηχανη ειναι σαν το τραουδι του χαριτοfolded: Ολες καλες.

nicksior
07/12/2012, 08:49
276126

Θέλει γερά "νεφρά" Τελευταία με τρομάζει η MLFάρα μου.

Οταν κάνω enduro...:bawl:

irinia
07/12/2012, 14:56

Πάντα φιλικά.

EYTYXΩΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.............ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑ

Ότι όλοι έχουμε παράκρουση........
Έπίσης κάποιοι δέ λένε νά καταλάβουν ότι...........
έπειδή κάνεις πάγκο 150 κιλά ,ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ νά σηκώνεις 50...!!!:bawl:
Έχω όντως πολύ καιρό νά κατέβω στόν Πόρο.....άλλά έτοιμάζομαι νά χτυπήσω
πρώτα γουρουνόπουλο στό Λεβίδι καί μετά βλέπουμε.....
Γιά τόν φίλο πού έγραψε τή φανταστική ίστορία........
Έγραψα πρίν χρόνια έδώ μέσα ότι δέν γίνεται συνήθως νά τάχουμε όλα.
Έτσι είναι ή ζωή.
Καλό τό σενάριο όμως είναι γιά τήν έπόμενη ΔΕΚΑΕΤΙΑ άν ζώ.
Πρός τό παρόν άντέχω άκόμα
Σέ παραπέμπω στή γνωστή ταινία μέ τόν ΧΟΡΝ......!!

geez996
07/12/2012, 15:23

Πάντα φιλικά.

Τα εχω κανει ολα αυτα που λες, και χειροτερα...και τα κανω ακομα, μ'ενα ΚΤΜ 950ADV.

Νομιζω οτι, βολτα-ταξιδι-εκδρομη το adventure της ΚΤΜ ειναι η καλυτερη επιλογη.

stefanos
07/12/2012, 18:02

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά έτσι όπως πάμε σε λίγο μοτοσυκλέτα θα λέμε τα 250.
Πρέπει να χαμηλώσετε σοβαρά τον πήχη των απαιτήσεών σας.

irinia
08/12/2012, 05:32
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ.............

Παρότι είπαμε νά είμαστε χαλαροί μιά καί όλοι μάς μαλώνουν τελευταία, όμως
μερικά πράμματα βγάζουν μάτι.
Γιά παράδειγμα ,όσο καί νά διαφέρουν οί φυσικές ίκανότητες κάποιων,όσο καλή
καί νά είναι ή φυσική τους κατάσταση τό ότι είπαμε νά ψάξουμε τήν πλέον κατάλληλη
μέ τίς συγκεκριμμένες δυνατότητες δέν σημαίνει πώς όποιος μπορεί νά μαζοχίζεται
γιά 500-1000 χλμ. έπειδή είναι μπρατσερός ή γουστάρει βασανισμούς,ή δέν ξέρω τί άλλο
θά έπρεπε νά προτείνει τήν δική του έπιλογή...!!!
Γιά νά τό ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ,είναι δυνατόν νά άποτελεί ή προτίμηση σας ή προσωπική
τό ζητούμενο..??
Έπειτα όπως είπε καί ό Στέφανος παραπάνω δέν είδα νά προσαρμόζετε τίς σκέψεις σας
στά σημερινά δεδομένα.
Έγραψα γιά μεταχειρισμένο έπίτηδες,έγραψα γιά μειωμένα έξοδα συντήρησης,έγραψα
γιά καταναλώσεις καί μερικοί τό είδατε ΛΑΘΟΣ τό θέμα...!!!
ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ..??
Τή στιγμή πού όλη ή Έλλάδα διαλύεται ,τή στιγμή πού ή χώρα σύμφωνα μέ αύτούς
τούς οίκους,πού δέν θά τούς πώ άνοχής, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ πλέον,
ποιά θά ήταν ή καλύτερη έπιλογή μας..??
Νά ξαναγράψω , άν έχεις 5 πρέπει νά τά χώσεις όλα ή νά πάρεις κάτι μέ τά μισά γιατί τά σίδερα
δέν τρώγονται καί νά κοιτάξεις νά ζείς καλά μέ τά ύπόλοιπα..????????????????
Άν είναι νά χρεωθείς 5 μήπως θά έπρεπε νά χρεωθείς 2,5 καί τά υπόλοιπα νά τά ζούσες άλλιώς..??
Θά πρέπει νά κάνουμε τό χατήρι αύτών πού πλουτίζουν άσύστολα μέ άτελείωτη ματαιοδοξία
βασιζόμενοι στήν τρελλή προπαγάνδα πού στήνουν σέ ότι έχει σχέση μέ τήν κατανάλωση
κάνοντας μας νά πιστέψουμε ότι άν δέν πάρουμε τό καλύτερο ντεμέκ,τό πλουσιότερο καί τό
πιό γυαλιστερό πώς θά είμαστε δυστυχισμένοι ή δήθεν δέ θά έχουμε τό άσφαλέστερο..??
Οί όποίοι βέβαια άπό τήν τρέλλα τους γιά χρήμα καί έξουσία δέν θέλουν νά δούν ότι στό τέλος
πέφτουν θύματα τής ίδιας τους τής άπληστίας καθότι άδυνατίζουν τόσο πολύ τήν άγοραστική μας
δύναμη πού παρά τήν τρελλή προπαγάνδα τους ό λαός γιά παράδειγμα δέ θά πάει νά καρφωθεί
στό καινούργιο Κασκάϊ πού μάς έχει πρήξει κάθε μέρα άπό τό χαζοκούτι άλλά θά προτιμήσει νά περάσει
καλύτερα τίς γιορτές κρατώντας τίς οίκονομίες του,σέ όσους έμειναν βέβαια έτσι πού τό πάνε
γιά νά τίς χρησιμοποιήσει γιά τά δύσκολα...??
Σέ αύτά τά πλαίσια λοιπόν βλέπουμε χρυσοπληρωμένες μοτό πού άπέφεραν ύπερκέρδη νά ξευτελίζονται
σήμερα όσον άφορά τίς τιμές τους.
Μερικά παραδείγματα...........
TDM-900 άπό 10300 περίπου έπειδή ξέμεινε σέ όλη τήν Εύρώπη πολύ πράμμα 8000 καί 8500 μέ ABS...!!
TENERE-1200 άπό 16300 μετά έβαλαν τίς βαλίτσες ντεμέκ καί σήμερα έπίσημα έχει 14900 ,
άν πηγαίνατε νά τό πάρετε θά βλέπατε κι άλλα..!!
Ή Σουζούκι άφού ξευτέλισε τά 1250 gsx μέ τό μισό φέριγκ στά 5900..!!,τώρα έχει μέ τό όλόκληρο
στά 9000 άπό 12000 παρακαλώ καί 10000 τό travel άπό 13000...!!
Καί δέν πρόκειται νά τά πουλήσει άν δέν τά σκοτώσει κι άλλο...!!
Γεμίσαμε v-strom παλιά μέ 7000 χιλιάρικα πού όλο τελειώνουν καί παπάρια,άπό 8500..!!
Γιά τά Χόντα είπαμε, πάρτυ τά cbf έμειναν στό ράφι πάρε κόσμε.............
Ή Καβασάκι έβγαλε στό σφυρί τό έξακοσάρι οί Εύρωπαίοι άφησαν τή μούρη
καί ξεβρακώνονται καί πάει λέγοντας......
Κάνετε λοιπόν μιά δεύτερη προσπάθεια,νά πείτε τή γνώμη σας ώς πρός τό άρχικό έρώτημα
όσοι δέν είδατε τό θέμα πολύπλευρα καί είστε άκόμα στή θεωρία ή ή άποψη σας
συνοδεύεται άπό ένθουσιασμό πού χαρίζουν τά νιάτα,πολλές φορές καί ζαμανφουτισμό
θά έλεγα γιά τό αύριο έπειδή όταν είσαι νέος καί είδικά μόνος
όταν δέν έχεις νά νοιαστείς γιά τίποτε καί γιά κανέναν παρά μόνο γιά
τήν πάρτυ σου νοιώθεις πολύ δυνατός..!!
Όταν ήμουν 25-30 μέσα στή γκαύλα τό μόνο πού μέ άπασχολούσε ήταν πότε
θά μαζέψω νά πάρω τό έπόμενο μηχανάκι,πρίν ξεχρεώσω τό ένα είχα ήδη
μελαγχολήσει γιατί έβλεπα στίς φωτό τό έπόμενο ,τότε άγοράζαμε άπό φωτό
όχι όπως πρίν δύο-τρία χρόνια πού έμπαινες στό μαγαζί καί διάλεγες χρώμα έπιτόπου
ζωντανά πράμματα δηλαδή..!!
Βέβαια τό έργο τελείωσε καί δύσκολα θά τό ξαναπαίξει,μάλλον τό έχασαν όσοι δέν τό είδαν...!!
Παρότι λοιπόν τό ίδανικό γιά τόν καθένα μας μπορεί καί σίγουρα είναι διαφορετικό
άς τό κουράσουμε λίγο άκόμα μήπως καί βγάλουμε κανένα χρήσιμο συμπέρασμα
τουλάχιστον άν δέν καταλήξουμε κάπου.............άλλά σοβαρότητα ...!!

KotsosDR
08/12/2012, 15:09
DR 800 BIG .

(Για να μη πω 650 rse ... χεχεχεχεχε)

Specialized
26/12/2012, 14:13
Διάβασα όλο το νήμα, πολλοί έγραψαν αυτό που πιστεύω κι εγώ, η μηχανή είναι κάτι πολύ προσωπικό. Θυμήθηκα ένα φίλο που έχει φάει τη θάλασσα με το κουτάλι, μου έλεγε: "θα πάρεις σκάφος ανάλογα με τη θάλασσα που θα ταξιδέψεις και τη χρήση που θα του κάνεις, πήγαινε εκεί που σε ενδιαφέρει και δες τι κυκλοφορεί". Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα, με τις ιδιαίτερες συνθήκες κλίματος, δρόμων (ποιότητα, χάραξη), οδηγών κτλ κυριαρχούν τα on-off. Εγώ "ψώνισα" μηχανή με κριτήρια: Κρήτη, Πελοπόννησος (εκεί πάω κυρίως!), τουριστικοί περιηγητικοί ρυθμοί, ευκολία φορτώματος και άνεση συνεπιβάτη, αξιοπιστία, οικονομία. Τώρα αν μου παίρνει μισή ώρα ή και παραπάνω να φτάσω από την Αθήνα στα Γιάννενα, με "χαλάει" λίγο αλλά δεν μπορείς να έχεις 4+ λίτρα στα 100 χλμ και 200 χλμ μέση ωριαία ταχύτητα ταυτόχρονα.

Φυσικά η μηχανή μεταχειρισμένη!

irinia
26/12/2012, 22:02
ΦΙΛΟΙ.............

Έπειδή έπί 35+ χρόνια γουστάριζα τά άρκουδόγκαζα,δέν θά μπορούσα ποτέ νά ίσχυριστώ ότι,
ή ιδανική μηχανή γιά αύτό πού ρώτησα είναι αύτά πού όδηγούσα..!!
Σίγουρα είναι προσωπική ύπόθεση τού καθενός τό τί γουστάρει ΑΛΛΑ............τί νά κάνουμε
δέ γίνεται βόλτα μέ συνοδηγό καί ταξιδάκι μέ βαλίτσες μέ χιλιάρι SS νά είναι τό καλύτερο
έπειδή είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ύπόθεση μου..!!
Άν μέ πιάσατε...??
Έγώ περίμενα νά γράψετε 7-8 μηχανάκια,τά ύπέρ καί τά κατά τους.
Άντί αύτών όμως διάβασα τίς προτιμήσεις σας,
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ...!!
Τών περισσοτέρων τουλάχιστον.
Ή άπλή παράθεση κάποιων μοντέλλων,δυστυχώς δέ λέει τίποτε..!!

0restis
27/12/2012, 01:27
εγω θα πω την αποψη μου για τα μηχανακια που εχω εμπειρια.. KTM 990/950 Transalp 700 και TDM!
τα ktm εχουν τρομερη εκρηξη και ειναι αρκετα ελαφρυα στην οδηγηση!δεν ταξιδευουν με 200 για κανενα λογο ,δεν φρεναρουν δυνατα,τσιμπανε τα λαδακια τους μετα απο καποια χλχ,μεσα στην πολη ζεσταινοντε σαν κλασσικο 1000σσ και τελος καιει ενα βυτιο,για την αξιοπιστια δεν χρειαζετε να πω κατι!
το transalp ειναι ασχημο και τρομερα αδυναμο οποτε τρωϊ με την μια Χ !
το tdm απο την αλλη ειναι το πιο τιμιο μηχανακι που μπορεις να αγορασεις!δεν χαλαει,ταξιδευει και με 200 με 2 ατομα και αποσκευες!!!ειναι πολυ σταθερο λογο του χαμηλου κεντρου βαρους,στιβει ταπα ακομα και σε κλειστες διαδρομες και καει οσο πρεπει!!οι τιμες εχουν πεσει οποτε ειναι το καλυτερο value for money!!!

irinia
27/12/2012, 11:05
εγω θα πω την αποψη μου για τα μηχανακια που εχω εμπειρια.. KTM 990/950 Transalp 700 και TDM!
τα ktm εχουν τρομερη εκρηξη και ειναι αρκετα ελαφρυα στην οδηγηση!δεν ταξιδευουν με 200 για κανενα λογο ,δεν φρεναρουν δυνατα,τσιμπανε τα λαδακια τους μετα απο καποια χλχ,μεσα στην πολη ζεσταινοντε σαν κλασσικο 1000σσ και τελος καιει ενα βυτιο,για την αξιοπιστια δεν χρειαζετε να πω κατι!
το transalp ειναι ασχημο και τρομερα αδυναμο οποτε τρωϊ με την μια Χ !
το tdm απο την αλλη ειναι το πιο τιμιο μηχανακι που μπορεις να αγορασεις!δεν χαλαει,ταξιδευει και με 200 με 2 ατομα και αποσκευες!!!ειναι πολυ σταθερο λογο του χαμηλου κεντρου βαρους,στιβει ταπα ακομα και σε κλειστες διαδρομες και καει οσο πρεπει!!οι τιμες εχουν πεσει οποτε ειναι το καλυτερο value for money!!!

ΜΠΡΑΒΟ..............ΡΕ ΟΡΕΣΤΗ

Όντως τό tdm παρότι σταμάτησε νά έξελίσσεται γύρω στό 2005 είναι ένα άπό τά μηχανάκια
πού καλύπτουν μέ κάποιες ύποχωρήσεις αύτό πού ζητάμε.
Τίμιο καί ΑΘΡΑΥΣΤΟ μηχανάκι,πού τό ξέρουν όλοι οί καλοί μηχανικοί μέ σούπερ
πλέον τιμή.................8500 μέ ABS καί 8000 άνευ....!!
Νομίζω πώς τά τελευταία μαύρα είναι παραγωγής 2010,άς μέ διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα.
ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΑΓΟΡΑ ,είδικά στίς μέρες μας...!!!

DUKASII
27/12/2012, 11:14
ΜΠΡΑΒΟ..............ΡΕ ΟΡΕΣΤΗ

Όντως τό tdm παρότι σταμάτησε νά έξελίσσεται γύρω στό 2005 είναι ένα άπό τά μηχανάκια
πού καλύπτουν μέ κάποιες ύποχωρήσεις αύτό πού ζητάμε.
Τίμιο καί ΑΘΡΑΥΣΤΟ μηχανάκι,πού τό ξέρουν όλοι οί καλοί μηχανικοί μέ σούπερ
πλέον τιμή.................8500 μέ ABS καί 8000 άνευ....!!
Νομίζω πώς τά τελευταία μαύρα είναι παραγωγής 2010,άς μέ διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα.
ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΑΓΟΡΑ ,είδικά στίς μέρες μας...!!!

kala mi pas k pareis kanena kai xekiniseis na kaneis taxidi me 200 dyo atoma kai valitses....ayta yparxoyn mono sta forum..

sniper
27/12/2012, 11:22
kala mi pas k pareis kanena kai xekiniseis na kaneis taxidi me 200 dyo atoma kai valitses....ayta yparxoyn mono sta forum.. Γιατί τους πικραίνεις ρε ββκο; Όλοι μας κάνουμε ταξίδια 2κάβαλα, φορτωμένοι στις τελικές της μηχανής...

DUKASII
27/12/2012, 11:24
Γιατί τους πικραίνεις ρε ββκο; Όλοι μας κάνουμε ταξίδια 2κάβαλα, φορτωμένοι στις τελικές της μηχανής...giati mexri ti thiva piga me tdm kai gyrisa me aytokinito..

devil's animal
27/12/2012, 18:22

μπα σε καλο σου...
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

irinia
27/12/2012, 20:31
kala mi pas k pareis kanena kai xekiniseis na kaneis taxidi me 200 dyo atoma kai valitses....ayta yparxoyn mono sta forum..

ΠΑΝΤΩΣ.................ΜΑΛΑΚΙΑ

Νά πάρω bmw,άποκλείεται νά τήν κάνω.....:p,
όσο θολωμένος καί νάμαι.....:bawl:

0restis
27/12/2012, 21:51
δεν ξερω και δεν με νοιαζει κιολας πως το βλεπετε εσεις...εγω λεω αφτα που ειδα με τα ιδια μου τα ματια!!
τωρα εσεις με τα σσ βλεπω πηρατε φορα αλλα ειστε οι πιο καημενοι αναβατες....!συντομα!το καλοκαιρι που πηγα τις διακοπουλες μου με το MTακι μου ειχα μαζι μου τον αδερφο μ με zx10 08 και ενα φιλο με 990...το 990 εκτος απο τα καυσιμα-λαδια και τις θερμοκρασιες ηταν κυριλε και ανετο!το 10αρακι ηταν πιο ελεϊνο και απο σκουτερ..ο συνεπιβατης απλα πεθανε και ηταν οι πρωτοι που τους τελειωσαν τα λεφτα γτ καθε σταση στο βενζιναδικο σημαινε κανα 10αρι για εμενα :lol: και απο 20 και πανω για το 10 και 990!και οσο για την εγνατια...που εχετε το ατου σας..μετα απο προκλιση του 990 οτι δεν μπορω να ταξιδεψω με 160χλμ(gps) ..πηγαμε ιγουμενιτσα-γιαννενα σχεδον τερμα και στα διοδια λεει ο μπρο(zx10)!!! μ@λ@κες εγω θα κοψω γτ μπαινει στην ροπη και ρουφαει ολη την βενζινα!θελαμε να φτασουμε και γρεβενα.... χοαχοαοχοαχοαχοα συμπερασμα τα σπαει το TDM!

devil's animal
27/12/2012, 22:40
δεν ξερω και δεν με νοιαζει κιολας πως το βλεπετε εσεις...εγω λεω αφτα που ειδα με τα ιδια μου τα ματια!!
τωρα εσεις με τα σσ βλεπω πηρατε φορα αλλα ειστε οι πιο καημενοι αναβατες....!συντομα!το καλοκαιρι που πηγα τις διακοπουλες μου με το MTακι μου ειχα μαζι μου τον αδερφο μ με zx10 08 και ενα φιλο με 990...το 990 εκτος απο τα καυσιμα-λαδια και τις θερμοκρασιες ηταν κυριλε και ανετο!το 10αρακι ηταν πιο ελεϊνο και απο σκουτερ..ο συνεπιβατης απλα πεθανε και ηταν οι πρωτοι που τους τελειωσαν τα λεφτα γτ καθε σταση στο βενζιναδικο σημαινε κανα 10αρι για εμενα :lol: και απο 20 και πανω για το 10 και 990!και οσο για την εγνατια...που εχετε το ατου σας..μετα απο προκλιση του 990 οτι δεν μπορω να ταξιδεψω με 160χλμ(gps) ..πηγαμε ιγουμενιτσα-γιαννενα σχεδον τερμα και στα διοδια λεει ο μπρο(zx10)!!! μ@λ@κες εγω θα κοψω γτ μπαινει στην ροπη και ρουφαει ολη την βενζινα!θελαμε να φτασουμε και γρεβενα.... χοαχοαοχοαχοαχοα συμπερασμα τα σπαει το TDM!

αμα το παμε ετσι...
και εγω με το cb-1 πηγα δικαβαλος και με σαμαρια μεχρι την Ιταλια και ταξιδευα στην εθνικη μαζι με τα κατι busa, χχ, κλπ και ενιοτε τους περναγα κιολας...
τσαγιωσα και κατι τουμπανα των 20χιλ ευρω (βλ. ducati) στις στροφες εκει προς την πιστα του Mugello (δικαβαλος παντα) και εκαψα τα λιγοτερα απο ολους σε βενζινες...

και ολα αυτα με ενα μηχανακι 20ετιας και 40 αλογων...

α, και το cb-1 των 400cc ειναι πιο γρηγορο απο tdm...εξακριβωμενο αυτο...;)

απο ολα αυτα βγαινει το συμπερασμα οτι το cb-1 ειναι η ιδανικοτερη μοτο για βολτα, ταξιδι και εκδρομη??:confused:

0restis
27/12/2012, 23:04
αν μου λες οτι CB 1 40 αλογων ειναι ποιο γρηγορο απο TDM μην περιμενεις να κανουμε συζητηση...!!ειμαι 10 χρονια "κοντρακιας" κατι ξερω και εγω.... :rolleyes:

devil's animal
27/12/2012, 23:10
αν μου λες οτι CB 1 40 αλογων ειναι ποιο γρηγορο απο TDM μην περιμενεις να κανουμε συζητηση...!!ειμαι 10 χρονια "κοντρακιας" κατι ξερω και εγω.... :rolleyes:

μαλλον φταιει οτι εγω τα τριμμαρω με ξυρ. μηχανη και δεν εχω ιδεα απο "κοντρα"...:hmm:

0restis
27/12/2012, 23:18
πληροφοριακα θα σου πω οτι tdm 08 με φιλτρο τελικα απο ρολλ 1ες εμενε 2/3 μηχανακια πισω απο 990 !οδηγος στο tdm εγω και στο ktm πρωταθλητης περιφεριακου πρωταθληματος κρος σκραμπλε....!τωρα αν δοκιμαζες με κανεναν θειο η ασχετο με το θεμα και τον επιανες κοτσο...δεν σημαινει οτι ειναι ρεαλιστικο αποτελεσμα!
Α το και cb που λες χανει απο μονοκυλινδρο 660 0/400!

devil's animal
28/12/2012, 02:43
πληροφοριακα θα σου πω οτι tdm 08 με φιλτρο τελικα απο ρολλ 1ες εμενε 2/3 μηχανακια πισω απο 990 !οδηγος στο tdm εγω και στο ktm πρωταθλητης περιφεριακου πρωταθληματος κρος σκραμπλε....!τωρα αν δοκιμαζες με κανεναν θειο η ασχετο με το θεμα και τον επιανες κοτσο...δεν σημαινει οτι ειναι ρεαλιστικο αποτελεσμα!
Α το και cb που λες χανει απο μονοκυλινδρο 660 0/400!

ενταξει μπορει ρολλαριστη πρωτη να του εφευγες κιολας...δεν λεει κατι αυτο...μπορει να ειναι απο μαμα γραναζωμενο κοντο το tdm σε σχεση με το 990...δεν το γνωριζω..
το θεμα ειναι ποσες κολωνες εφαγες μεχρι και την 6η του (του ΚΤΜ)...

α, και το cb1 με μαμα Duke II παει μαζι μεχρι τα 160 κοντερ και μετα βαζει μια 6η και αλλαζει συνοικια σε σχεση με το μονοκυλινδρο...
μαλλον πετυχες και εσυ κανα αμουστακο αγορακι που αλλαζε στις 10χιλ...δεν εξηγειται αλλιως...

0restis
28/12/2012, 02:55
το πατημα με το 990 εγινε για περιπου 700 μετρα και η διαφορα κλειδωσε..αν ειχαμε δρομο λογικα θα περναγα μιας και tdm ανοιγουν πανω απο 230 ενω τα 990 στα 220 τελειωνουν!στα 160 εχεις ξεπερασει τα 400 μετρα που σου εγραψα!με το χτ που ειχα θα ειχαμε πολυ διαφορα...τεσπα ειμαστε offtopic τελειως οποτε ασ το τελειωσουμε εδω!

irinia
28/12/2012, 05:26
ΦΙΛΕ ΔΙΑΒΟΛΕ................

Είδικά στίς μέρες μας δέν μπορείς νά παραβλέψεις τόν παράγοντα ΧΡΗΜΑ..!!
Ύπάρχουν πολλά μηχανάκια πού κάνουν καλά όσα καί τό tdm καί κοστίζουν
μόνο 8000-8500 εύρώ...???
Πού έχουν φθηνή συντήρηση καί σίγουρη..??
Ναί τό ξέρω, π.χ. τό gtr είναι άπό τά 10 πράμματα στά 8 καλύτερο άλλά κάνει
άντί γιά 8000 18000 έχει πολύ πιό άκριβή συντήρηση άμα πετύχεις μάστορα,ΔΥΣΚΟΛΟ,
καίει περισσότερο,έχει πολλαπλάσια τέλη ,άμα πέσεις κοστίζει όσο ένα tdm κ.λ.π...κ.λ.π....
Καί ό οίκονομικός παράγοντας τό είπα άπό τήν άρχή πρέπει νά ύπολογιστεί.
Έπειδή βλέπω ότι δέν προχωράει ή κουβέντα θά βοηθήσω.
Πιστεύω ότι τά μηχανάκια γιά τά όποία μιλάμε είναι τά έξής......

CBF-1000 , TRANSALP , CROSSTOURER , PANEUROPEAN

GTR , VERSYS -650 , VESRYS -1000 ,

FJR , TENERE 1200 , TDM ,

VSTROM , GSX-FA 650 , GSX-FA 1250

καί γιά τούς τολμηρούς,Παναγία μου...........

R1200RT , R1200GS , 1300GT , 1600GT , 1600GTL

MULTISTRADA , EXPLORER ,

καί ότι άλλο βάζετε στό άρρωστο μυαλό σας....
Μή μού πείτε γιά ΚΤΜ, είναι άπλά άλλη φάση γιά όσους γουστάρουν κ.λ.π....κ.λ.π....
Άμα κάτι ξέχασα,βοηθάτε
Τώρα διά τής άτόπου άπαγωγής άς προχωρήσουμε..........ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

irinia
28/12/2012, 05:30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...........................ΡΕ

Γράψτε κάτι γιαυτά πού ζητάμε καί άφήστε τή θεωρία

DUKASII
28/12/2012, 07:35
τωρα εσεις με τα σσ βλεπω πηρατε φορα αλλα ειστε οι πιο καημενοι αναβατες....!συντομα!το καλοκαιρι που πηγα τις διακοπουλες μου με το MTακι μου ειχα μαζι μου τον αδερφο μ με zx10 08 και ενα φιλο με 990...το 990 εκτος απο τα καυσιμα-λαδια και τις θερμοκρασιες ηταν κυριλε και ανετο!το 10αρακι ηταν πιο ελεϊνο και απο σκουτερ..ο συνεπιβατης απλα πεθανε και ηταν οι πρωτοι που τους τελειωσαν τα λεφτα γτ καθε σταση στο βενζιναδικο σημαινε κανα 10αρι για εμενα :lol: και απο 20 και πανω για το 10 και 990!και οσο για την εγνατια...που εχετε το ατου σας..μετα απο προκλιση του 990 οτι δεν μπορω να ταξιδεψω με 160χλμ(gps) ..πηγαμε ιγουμενιτσα-γιαννενα σχεδον τερμα και στα διοδια λεει ο μπρο(zx10)!!! μ@λ@κες εγω θα κοψω γτ μπαινει στην ροπη και ρουφαει ολη την βενζινα!θελαμε να φτασουμε και γρεβενα.... χοαχοαοχοαχοαχοα συμπερασμα τα σπαει το TDM!nai ntaxei k mas sta arxidia mas to to ti les mi nomizeis oti dinoyme simasia.opos vlepeis gelasame me to symperasma oti to tdm paei me diakosia dikavalo kai fortomeno taxidi.an esy de gelases..kanto.alla kane taxidi oxi piase mia fora diakosia kai meta me 160..kai to vstrom to 650 taxideyei me tosa pio aneta apo to tdm sigoyra...me pio poly xoro ..sigoyra..paei xoma oso DE paei to tdm...de spaei de xalaei kaiei ligotero de xreiazete allagi to miso gia na ginei mixani gia taxidi opos to tdm..kai paei legontas.episis den tha anafertho sto tdm vs ktm 990...giati ntaxei tora.to ena mixanaki mporei na paei pantoy..kai to allo opoy exei dromo.ekei stamataei i opoia sigrisi.pam parakato.
idaniko mixanaki gia taxidi einai ayto p to perneis k feygeis xoris na allaxeis vida.
an thes ..oikonomia..anesi...na mi spasei na mi xalasei..na mi genikotera ginei kati stravo....pare treno.i mixani einai peripeteia.oi alloi me ton ose.astadiala proi proi.

spyrakos35
28/12/2012, 07:39
nai ntaxei k mas sta arxidia mas to to ti les mi nomizeis oti dinoyme simasia.opos vlepeis gelasame me to symperasma oti to tdm paei me diakosia dikavalo kai fortomeno taxidi.an esy de gelases..kanto.alla kane taxidi oxi piase mia fora diakosia kai meta me 160..kai to vstrom to 650 taxideyei me tosa pio aneta apo to tdm sigoyra...me pio poly xoro ..sigoyra..paei xoma oso DE paei to tdm...de spaei de xalaei kaiei ligotero de xreiazete allagi to miso gia na ginei mixani gia taxidi opos to tdm..kai paei legontas.episis den tha anafertho sto tdm vs ktm 990...giati ntaxei tora.to ena mixanaki mporei na paei pantoy..kai to allo opoy exei dromo.ekei stamataei i opoia sigrisi.pam parakato.
idaniko mixanaki gia taxidi einai ayto p to perneis k feygeis xoris na allaxeis vida.
an thes ..oikonomia..anesi...na mi spasei na mi xalasei..na mi genikotera ginei kati stravo....pare treno.i mixani einai peripeteia.oi alloi me ton ose.astadiala proi proi.

εσύ ακόμα να ξεπεράσεις το γεγονός οτι έχεις τζι ες εεεεεε? :lol:

DUKASII
28/12/2012, 07:43
εσύ ακόμα να ξεπεράσεις το γεγονός οτι έχεις τζι ες εεεεεε? :lol:ΤΙ ΕΧΩ????Αντε γαμ@#@@ κ το χα ξεχάσει..:moutza:

spyrakos35
28/12/2012, 07:55
ΤΙ ΕΧΩ????Αντε γαμ@#@@ κ το χα ξεχάσει..:moutza:

και που να σου θυμήσω τι ομάδα είμαστε...... :cry:

DUKASII
28/12/2012, 08:00
και που να σου θυμήσω τι ομάδα είμαστε...... :cry:
:beer:

MG-KTiNoS
28/12/2012, 08:05
nai ntaxei k mas sta arxidia mas to to ti les mi nomizeis oti dinoyme simasia.opos vlepeis gelasame me to symperasma oti to tdm paei me diakosia dikavalo kai fortomeno taxidi.an esy de gelases..kanto.alla kane taxidi oxi piase mia fora diakosia kai meta me 160..kai to vstrom to 650 taxideyei me tosa pio aneta apo to tdm sigoyra...me pio poly xoro ..sigoyra..paei xoma oso DE paei to tdm...de spaei de xalaei kaiei ligotero de xreiazete allagi to miso gia na ginei mixani gia taxidi opos to tdm..kai paei legontas.episis den tha anafertho sto tdm vs ktm 990...giati ntaxei tora.to ena mixanaki mporei na paei pantoy..kai to allo opoy exei dromo.ekei stamataei i opoia sigrisi.pam parakato.

a είπε ΜΤ όχι TDM
b το ΤΔΜ σήμερα 2ο χέρι είναι περίπου τσάμπα.
c Για KTM adv Θες λεφτά. ΑΜΑ έχεις, καλά στα τέτοια σου κλπ.
Αν δεν έχεις άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.
(εκτώς αν το βάλεις στο γκαράζ να για λες ότι έχεις)

DUKASII
28/12/2012, 08:06
ti les?

DUKASII
28/12/2012, 08:17
a είπε ΜΤ όχι TDM
b το ΤΔΜ σήμερα 2ο χέρι είναι περίπου τσάμπα.
c Για KTM adv Θες λεφτά. ΑΜΑ έχεις, καλά στα τέτοια σου κλπ.
Αν δεν έχεις άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.
(εκτώς αν το βάλεις στο γκαράζ για λες ότι έχεις)a/ as poyme oti einai tdm na ton voithisoyme giati an moy pei oti taxideyei me gymno dikavalo me valitses me diakosa...tha ton valo afisa pano apo to krevati moy.tora exo ton chuck noris..

irinia
28/12/2012, 08:17
ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΡΕ..................

Γαμώ τό Βιντιάδη...............

DUKASII
28/12/2012, 08:18
den arxisa ego...:rolleyes:

irinia
28/12/2012, 08:21
ΚΑΛΑ ΣΕ GS...................

Κατάντησες...??
Καί μάς κάνεις θεωρία ...??
Καί πρόλογο..??

DUKASII
28/12/2012, 08:23
katantisa?kala..pame parakato.den eimai ego to thema.kai de soy kano theoria...oyte prologo.thes na moy miliseis gia kamia mixani i apla eisai eroteymenos mazi moy?

irinia
28/12/2012, 08:25
ΑΥΤΟ ΡΕ......................

Μιά φορά τό όδήγησα καί μαζί μέ τον προστάτη πού έχω κόντεψα
νά κολλήσω καί Πάρκινσον

DUKASII
28/12/2012, 08:27
gamata oyte emena maresei k tha tan epilogi gia agora.alla de to anefera kan opote apla me goystareis e?:a07::a07:

irinia
28/12/2012, 08:36
ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ...................

Έπειδή είσαι ΑΕΚΑΡΑ.
Τώρα έπειδή γράφονται διάφορα νομίζω ότι τά μηχανάκια τά παρέθεσα.......
Γράψε τή γνώμη σου ,άν έχεις κάποιο άλλο στό νού σου πές το
μέ έπιχειρήματα όμως ,όχι πάρε τόν ΟΣΕ....!!
Τό TDM ταξιδεύει ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ μέ 160-170 φορτωμένο καί άν τό ζητήσεις
διακοσαρίζει γρήγορα,έχοντας τελική γύρω στά 220-230.
Τό vstrom ταξιδεύει καλά μέ 140 τό πολύ 150 έπίσης φορτωμένο ,ΑΛΛΑ
άν ζητήσεις χιλιόμετρα άπό κεί καί πάνω είναι ΣΑΥΡΑ...όπως όμως είπες χώροι γιά δύο,
προστασία κ.λ.π. καλύτερο.
Τό είχα στά χεράκια μου τό βεστρομάκι,φορτωμένο όταν πήγαινε 180 νόμιζες ότι θά ΔΙΑΛΥΣΕΙ,
τερμάτιζε μέ δύο άτομα καί βαλίτσες κάπου στά 190-200.
Καλή άγορά γιά αύτόν πού είναι άποφασισμένος νά ταξιδεύει τό πολύ μέ 140 καί άν ζητήσει προσπέραση
έχει έπιτάχυνση σχεδόν ένός καλού 1600-1800 αύτοκινήτου άπό κεί καί πάνω.
Τό GS είναι όντως κατάντια γιά κάποιον πού περνάει άπό SS άν δέν έχει περάσει τά 50 καί ψάχνει
τή γκλαμουριά καί τό τζιβιτζιλίκι...!!
Προσωπικά τό σκέφτομαι μετά τά 65 άν μού πέσει τό λαχείο γιατί αύτό θέλει πιό πολλά μετά άπ'ότι πρίν...!!

DUKASII
28/12/2012, 08:51
ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ...................

Έπειδή είσαι ΑΕΚΑΡΑ.
Τώρα έπειδή γράφονται διάφορα νομίζω ότι τά μηχανάκια τά παρέθεσα.......
Γράψε τή γνώμη σου ,άν έχεις κάποιο άλλο στό νού σου πές το
μέ έπιχειρήματα όμως ,όχι πάρε τόν ΟΣΕ....!!
Τό TDM ταξιδεύει ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ μέ 160-170 φορτωμένο καί άν τό ζητήσεις
διακοσαρίζει γρήγορα,έχοντας τελική γύρω στά 220-230.
Τό vstrom ταξιδεύει καλά μέ 140 τό πολύ 150 έπίσης φορτωμένο ,ΑΛΛΑ
άν ζητήσεις χιλιόμετρα άπό κεί καί πάνω είναι ΣΑΥΡΑ...όπως όμως είπες χώροι γιά δύο,
προστασία κ.λ.π. καλύτερο.
Τό είχα στά χεράκια μου τό βεστρομάκι,φορτωμένο όταν πήγαινε 180 νόμιζες ότι θά ΔΙΑΛΥΣΕΙ,
τερμάτιζε μέ δύο άτομα καί βαλίτσες κάπου στά 190-200.
Καλή άγορά γιά αύτόν πού είναι άποφασισμένος νά ταξιδεύει τό πολύ μέ 140 καί άν ζητήσει προσπέραση
έχει έπιτάχυνση σχεδόν ένός καλού 1600-1800 αύτοκινήτου άπό κεί καί πάνω.
Τό GS είναι όντως κατάντια γιά κάποιον πού περνάει άπό SS άν δέν έχει περάσει τά 50 καί ψάχνει
τή γκλαμουριά καί τό τζιβιτζιλίκι...!!
Προσωπικά τό σκέφτομαι μετά τά 65 άν μού πέσει τό λαχείο γιατί αύτό θέλει πιό πολλά μετά άπ'ότι πρίν...!!ego exo taxidepsei k me tdm k me vstrom.to tdm prepei na allaxtei to miso xanaleo.
an de katseis piso..perastika.
me ta idia xiliometra taxideyoyn k ta dyo.to vstrom pio ftina k pio aneta.an to tdm prosperasei se 0.876 sec pio grigora apo ta 150 sta 180 ...xestike i fatme.
an eixes vstrom kai taxideyes me 140 einai dikia soy epilogi.de se stamata to mixanaki kapoy apla esy exeis orio ayta ta xil.to mixanaki sta paparia toy.
prosopika to ti skeftese..k to ti theoreis katantia de ma apasxolise k pote.an meta ta 65 soy pareis gs pali de me apasxolei.
apo moto mporei na exo k gs k vstrom k katharo kai ss kai choper..
exo kavalisei sxedon ta panta kai pote de me apasxolise to ti tha peis esy..o allos i kyra maria.tis proalles eixa ena virago 250 me krosia sto timoni.

sapila racing
28/12/2012, 09:00
αν ειχαμε δρομο λογικα θα περναγα μιας και tdm ανοιγουν πανω απο 230 ενω τα 990 στα 220 τελειωνουν!

Αυτά είναι... Το TDM πάει να πάρει τον τίτλο απο το Vstrom!
Κατι τέτοια τα πιστεύει κάποιος κόσμος (βλέπε TDM με μπουριά) και παει και τσαγιώνεται μετα και δεν κατάλαβε απο πού τού ρθε.

Α ρε Dukas παλι φωτιές άναψες... μια με τα Vstrom, μια με TDM, μια με GS. Εχεις πάρει όλα τα τουριστικά βολτίσια αλλά δεν μας κάνεις ενα σωστό ξεκαθάρισμα.
Βαζεις TDM στην ίδια κατηγορία με το Vstrom κι εχουν μπερδευτεί όλοι εδω μέσα! :lol:

stefanos
28/12/2012, 09:14

Τον παράγοντα χρήμα τον εκτιμάει κάθε ένας ανάλογα με τις ανάγκες και την χρήση της μηχανής.
Το κόστος αγοράς ειδικά σε 2ο χέρι έχει ξεφτιλιστεί οπότε χαλαρά αγοράζεις θηρίο ανάλογα με τα γούστα σου.
Η παγίδα είναι στην χρήση.
Για χρήση καφετέριας οτιδήποτε μας κάνει φτάνει η καφετέρια να είναι κοντινή.
Για 100κ χιλιόμετρα όμως αρχίζουν να μετράνε οι διαφορές στην κατανάλωση και στο κόστος σέρβις.
Αν αντί για xr ας πούμε είχα ένα nc θα μου έμεναν χαλαρά 5000 € στην τσέπη.
Είναι αρκετά ταξίδια και αρκετοί καφέδες παραπάνω.:)

endopandou
28/12/2012, 09:32
Κάπως έτσι ξεκίνησε το θρεντ TDM vs all

Πάντως δεν μπορείτε να παραβλέψετε το ότι το tdm είναι ένα απο τα καλύτερα μοτά για τον μέσο μοτοσικλετιστή στην Ελλάδα

DUKASII
28/12/2012, 09:33
Κάπως έτσι ξεκίνησε το θρεντ TDM vs all

Πάντως δεν μπορείτε να παραβλέψετε το ότι το tdm είναι ένα απο τα καλύτερα μοτά για τον μέσο μοτοσικλετιστή στην Ελλάδαto tdm einai katapliktiko mixanima poy syndiazei polla kai kanei liga lefta ktl.de to krazo.tis anakrivies krazo.

Ichigo
28/12/2012, 09:41
Καλα χαλαρωστε με το TDM! Πληροφοριακα βγαζει τα ιδια αλογα με το δικο μου το μπρικι το bandit 650 85-86 περιπου!! Τουλαχιστον εχω και τη δυναμη ψηλα οταν το αλλο μπρικι στις 8000 στροφες εχει βαρεσει κοφτες!! :-p

devil's animal
28/12/2012, 11:27

Ύπάρχουν πολλά μηχανάκια πού κάνουν καλά όσα καί τό tdm καί κοστίζουν
μόνο 8000-8500 εύρώ...???
Πού έχουν φθηνή συντήρηση καί σίγουρη..??

δες εδω (http://www.suzuki.gr/motos/article.php?id=540)
το v-strom που κανει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι κανει και το tdm εχει πλεον 7 χιλ.
το bandit 1250, που κανει πολυ περισσοτερα απο το tdm εχει 8,2 χιλ

και τα 2 αθραυστα και απροβληματιστα με φθηνη συντηρηση...
και αν παμε για κανενα v-strom 1000 μεταχειρο-αστερακι με λιγα χλμ βρισκεις με 7χιλ του '08 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2760943/).

αντε να δουμε τωρα τι θα πεις για το tdm...
:rolleyes:

sniper
28/12/2012, 12:52
....tis proalles eixa ena virago 250 me krosia sto timoni. και γιατί ρε μλκ δεν πηρες τηλ να παμε για καφέ δικάβαλλο; Μόνο τον Τσούλιο βγάζεις έξω;

christof40
28/12/2012, 13:08
δες εδω (http://www.suzuki.gr/motos/article.php?id=540)
το v-strom που κανει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι κανει και το tdm εχει πλεον 7 χιλ.
το bandit 1250, που κανει πολυ περισσοτερα απο το tdm εχει 8,2 χιλ

και τα 2 αθραυστα και απροβληματιστα με φθηνη συντηρηση...
και αν παμε για κανενα v-strom 1000 μεταχειρο-αστερακι με λιγα χλμ βρισκεις με 7χιλ του '08 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2760943/).

αντε να δουμε τωρα τι θα πεις για το tdm...
:rolleyes:

βαλε μεσα και το cbf1000abs με 6500 και εδεσε το γλυκο.........:D