View Full Version : Ελαστικά για αυτοκίνητο
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
Όταν είναι βρεγμενος ο δρομος δεν εχει τριβη,ασε όταν είναι το θερμομετρο γυρο στο 0C,εκει είναι ο δεικτης ταχύτητας.
nikos_abel
10/03/2014, 12:18
Όταν είναι βρεγμενος ο δρομος δεν εχει τριβη,ασε όταν είναι το θερμομετρο γυρο στο 0C,εκει είναι ο δεικτης ταχύτητας.
Το έβαλα και γουγλ τρανσλέιτ αλλά πάλι δεν κατάλαβα!!!!!
Τι εννοείς "όταν είναι βρεγμένο δεν έχει τριβή"; Έχει και παραέχει, απλά μειώνεται απότομα όταν πια δεν πατάς σε άσφαλτο αλλά "υδρολισθαίνεις"
Ο δείκτης ταχύτητας τι σχέση έχει με τους 0*C;
Μπορεί να λες κάτι σωστό αλλά δεν το πιάνω, σπάστα και ξαναρίχτα
Θελω να πω ότι δεν εχει να κανει μονο με τον σκελετο του ελαστικου,εχει να κανει και με την γομα.Σε ένα αυτοκινητο που φοραει Η δεν θα εχει το ιδιο κρατημα,φρεναρισμα αν φορεσει V,δεν θα το ζεστανει ποτε ποσο μαλλον όταν η θερμοκρασια πεφτει πολύ χαμηλα που τα λάστιχα "ξυλιαζουν".
skylos mauros
10/03/2014, 14:43
να πω και εγω την παπαρια μου? κατοχος corolla 1.6 g6 1140 κιλα βάρους (την έδωσα πρόσφατα) που κάθε 40 χιλ με 50 χιλ άλλαζα λάστιχα. απο μισελεν ενερτζι με 185/65/14 πηγα σε 195/55/15 dunlop sport 9000. άσχετο λάστιχο!! λάθος δείκτης ταχύτητας(Ζ) , λάθος κιλά (δείκτης φορτίου 91 αν θυμαμαι καλά) και το αποτέλεσμα περίεργο. στεγνό και σε ταξίδι παπάδες με τιμόνι ξυράφι. πόλη? ενοχλητικό γιατί δεν ζεσταινόταν? βροχή? μέχρι 100 γιατί η υδρολίσθηση ήταν έντονη. Υδρολίσθηση ΟΧΙ μειωμένη πρόσφυση! χιόνι? για γέλια!!! συμπέρασμα? ένα πολύ ωραίο ελαστικό όχι για το αυτοκίνητό μου και όχι για τις συνθήκες που το ήθελα. δεύτερο χειμώνα στην ορεστιάδα έβαλα τα Goodyear ultra grip. καθαρά χειμερινό ελαστικό που απλά είδα θεο και δεν ξαναέβαλα αλυσίδες και σε δε ταξίδι ήταν οκ εφόσον βέβαια οι θερμοκρασίες ήταν μειωμένες. μόνο μειονέκτημα ο ελαφρά μεγαλύτερος θόρυβος και το σύνεφο που σηκώνανε σε υγρό δρόμο (σε συνδιασμό με χατσμπακ αυτοκίνητο). επόμενο ελαστικό dunlop sport 01. όχι τόσο ακραίο όσο το 9000 αλλά ταίραξε περισσότερο στο αυτοκίνητό μου. πολύ καλό σε ταξίδι και καλό σε πόλη (δείκτης ταχύτητας v). δεν μπορω να πω κατι κακο για τα dunlop αν και η τιμή τους ήταν προς τα πάνω. επόμενη αγορά η μεγαλύτερη πατάτα! michelin pilot exalto . δείκτης ταχύτητας (v). αφού τα ακριβοπλήρωσα περίμενα και εγω να......αλλά παπάρια!!! έκλεγα τα λεφτά μου. μόνο σε βρεγμένο ήταν οκ. κατά τα άλλα ήταν ένα απλό ελαστικό. ήταν αναγκη να πληρώσω 500 για ενα απλό λάστιχο? Ζέσταμα στην πόλη στο μέσο όρο, οχι ιδιαίτερα καλό τιμόνι και μέτριο στο νερό. επιπλέον φθάρθηκε αρκετά γρήγορα. ά ήταν και τα μόνα με βυζιά μετά από 1 χρόνο στη ρόδο (ελέω λακκούβων). επόμενα επείδη τα πηροκρανίωσα τα toyo proxes t1r. Δείκτης ταχύτητας (Η) . καλό ελαστικό με πολύ καλο κράτημα, καλή απόκριση στο τιμόνι, στο νερό μέτριο και πολύ καλή διάρκεια ζωής. μετά από 2,5 χρόνι 50 χιλ εκ των οποίων τα 30 χιλ σε οδοστρωμα της κύπρου (45 βαθμοί και πολύ καλό τάπυτα) άρχισαν να κάνουν πολύ θόρυβο.....ΠΟΛΛΥΥ ΛΕΜΕ!!!τα αλλαξα με κάτι πολύ ταπεινό... τα KUMHO SOLUS με δείκτη ταχύτητας (Η) τα οποία με 280 ευρα ήταν αυτο που πλήρωσα. αθόρυβα, καλά στην πόλη, καλά στο ταξίδι με σαφέστατα χαρακτήρα για νορμαλ οδήγηση, καλό δείκτη φθοράς και αρκετά καλό στο νερό. ένα πολύ τίμιο λάστιχο. Από ΟΟΟΟΟΛΛΛΑ τα παραπάνω κατάλαβα ότι το καλό λάστιχο δεν υπάρχει συνήθως.....κάθε ένα ήταν για διαφορετικό πράγμα. δεν έφταιγαν τα 9000 που φόρεσα για την υδρολίσθηση. Η αφεντομουτσουνάρα μου πρώτα από όλα και ΜΕΤΑ ο λαστιχάς φταίει που έβαλα ενα τέτοιο ελαστικο στην κορολα... βέβαια έχω ακούσει και τις απιστευτες ηλιθιοτητες όταν έψαχνα ελαστικα για ελαφρυ φορτηγο τεσσαρων εποχων για μεικτο εδαφος και μονο μια εταιρια βγαζει κατι αξιολογο... το κορυφαιο βεβαια ήταν όταν ο πιτσιρικας προσπαθούσε να σηκώσει το φορτηγο απο το σασι και αφου τερμάτισε ο γρυλος, έβαλε τάκους, και ότι μαλακία σκέφτηκε ο τροχός έμενε στο έδαφος αφού απλά ανοιγε το ψαλίδι. για να μην κάνει καμμιά ζημιά λέω στον τρόμπα κάτσε ρε φίλε να δούμε το μάνιουαλ (επέμενε ότι δεν χρείάζεται πρίν και το είχε ξανακάνει. χώρια που πρίν την αγορά επέμενε να βαλουμε χειμερινα και να τα αφήσουμε όλο τον χρόνο. ρε του λέω είναι μέχρι 6 βαθμούς πώς θα τα παάω ταξίδι? δεν έχουν προβλημα λεει.... αντε καλα ....ρε RTFM ΛΈΜΕ!!!)
ΥΓ για την παπαρια μισελεν φταίει μονο ο λαστιχας :moutza::moutza:
redfantomas
10/03/2014, 17:40
155/70/13 kia picanto
Michelin 155/70/13 Energy E3B1 75T υγρο -στεγνο -βραχος... και δεν ειμαι οδηγος για χιλιαρι ( πεφτει σκισιμο και γκαζι οσο δεν φανταζεται ο κορεατης ) 4αδα τοποθετημενα 200€ :D:D:D:D
ΠΡΟΣΟΧΗ:
μην μπερδευεστε με τους δεικτες ταχυτητας! μιλησα για συγκριση μεταξυ ΕΝΟΣ ΙΔΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ (πχ 205/55-16 yokohama c-drive 2) με δεικτη Η και V οτι η διαφορα δεν ειναι στη γομα αλλα σε καποιες επιμερους ενισχυσεις του σκελετου ωστε να αντεξει τις καταπονησεις της παραπανω ταχυτητας!
δεν συγκρινα δυο διαφορετικα ελαστικα διαφορετικων διαστασεων και διαφορετικων δεικτων, που ουτως η αλλως εχουν διαφορετικη γομα μεταξυ τους! (αλλες γομες η ντανλοπ πχ και αλλες η μισελεν)
τείνω να επιλέξω τα Dunlop bluresponse 195/65/15... όπως σωστά είπε και ο bradipous αφού αυτά είχε από την αρχή το Scenic μου και ήμουν ευχαριστημένος, μάλλον είναι μια σωστή επιλογή.
βέβαια ομολογώ ότι και η περίπτωση των momo που ανέφερε ο πολύπειρος mikes με έβαλε σε σκέψεις!
τείνω να επιλέξω τα Dunlop bluresponse 195/65/15... όπως σωστά είπε και ο bradipous αφού αυτά είχε από την αρχή το Scenic μου και ήμουν ευχαριστημένος, μάλλον είναι μια σωστή επιλογή.
βέβαια ομολογώ ότι και η περίπτωση των momo που ανέφερε ο πολύπειρος mikes με έβαλε σε σκέψεις!
η momo γνωστη εταιρια απο τη κατασκευη ζαντων και αγωνιστικων/βελτιωτικων αξεσουαρ, κατασκευαζει ελαστικα στο εργοστασιο της στην κινα (ολο το R&D γινεται στην ιταλια ομως, κινα ΜΟΝΟ η κατασκευη και αυτη με τα ιταλικα στανταρντς) τα οποια ομως στην ευρωπαϊκη αγορα ειναι σχετικα νεα! τα λαστιχα της ειναι αρκετα αξιολογα και αξιοπρεπη και η τιμες τους ειναι αρκετα χαμηλες σε σχεση με τον ανταγωνισμο στις περιεργες διαστασεις (που δεν κινουνται πολυ) και χαμηλοτερες μεν αλλα οχι τρελες διαφορες στις πολυ κινησιμες.. η διασταση σου ειναι αρκετα κινησιμη και συνεπως για μια διαφορα τιμης της ταξης των 30-40 ευρω θεωρω οτι ειναι καλυτερο να επιλεξεις μια απο τις μεγαλες γνωστες μαρκες με πολυετη πειρα στο χωρο! (προτεινω yokohama c-drive 2, pirelli p1, και toyo cf 2 ή nanoenergy) αμα φορουσες καμια περιεργη διασταση (πχ 205/50-17 οπως φοραω εγω) με τα επωνυμα brands να παιζουν στα 650-700 ευρω και τα momo στα +/-400 τοτε δεν το συζητουσα!!
Red Rider
11/03/2014, 06:07
Καλημέρα Μιχάλη.Ρίξε καμιά γνώμη για ελαστικό 225 40 18,δείκτη W ή Y.
Όχι τίποτα Wanli,αλλά ούτε και R 888.:beer:
pirelli p zero nero gt και toyo t1 sport για καλα, petlas και momo για οικονομικα!
η momo γνωστη εταιρια απο τη κατασκευη ζαντων και αγωνιστικων/βελτιωτικων αξεσουαρ, κατασκευαζει ελαστικα στο εργοστασιο της στην κινα (ολο το R&D γινεται στην ιταλια ομως, κινα ΜΟΝΟ η κατασκευη και αυτη με τα ιταλικα στανταρντς) τα οποια ομως στην ευρωπαϊκη αγορα ειναι σχετικα νεα! τα λαστιχα της ειναι αρκετα αξιολογα και αξιοπρεπη και η τιμες τους ειναι αρκετα χαμηλες σε σχεση με τον ανταγωνισμο στις περιεργες διαστασεις (που δεν κινουνται πολυ) και χαμηλοτερες μεν αλλα οχι τρελες διαφορες στις πολυ κινησιμες.. η διασταση σου ειναι αρκετα κινησιμη και συνεπως για μια διαφορα τιμης της ταξης των 30-40 ευρω θεωρω οτι ειναι καλυτερο να επιλεξεις μια απο τις μεγαλες γνωστες μαρκες με πολυετη πειρα στο χωρο! (προτεινω yokohama c-drive 2, pirelli p1, και toyo cf 2 ή nanoenergy) αμα φορουσες καμια περιεργη διασταση (πχ 205/50-17 οπως φοραω εγω) με τα επωνυμα brands να παιζουν στα 650-700 ευρω και τα momo στα +/-400 τοτε δεν το συζητουσα!!
ευχαριστώ για τις συμβουλές! φαντάζομαι εννοείς ότι θεωρείς αυτά κατάλληλα για το δικό μου αυτοκίνητο... Scenic II για Αθηναϊκούς δρόμους με πολλές λακούβες και καθημερινό ανέβασμα σε πεζοδρόμιο...
παρατήρησα ότι τα yokohama οι περισσότεροι (και σε αυτό το φόρουμ) τα θεωρούν μη ικανοποιητικά, ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα. τα δε toyo πολύ δυσεύρετα είναι, ειδικά online!
τα dunlop λές οχι; (και είχα σχεδόν καταλήξει :dizzy: )
SHOOTER045
11/03/2014, 13:59
Φοραμε ιδια λαστιχα
Εγω ειμαι τετρακουνητος
Φοραγα (οπως το πηρα)michelin τσ φυτιλιασα γρηγορα και ηταν πανακριβα ακομα και προ κρισης
Μετα kumho ecsta sport ποιο σκληρα μεγσλυτερη αντοχη και διαρκεια
Τριτη αλλαγη σε federal595 evo τιμιο λαστιχο
Ουτε σκληρο ουτε μαλακο
Στο στεγνο ειναι οκ
Αν και σε subaro φορουμ λενε οτι οταν παραζεσταθει σσπουνιαζει δεν το πηγα ως εκει,ουτε μπηκα πιστα με αυτα
Σκληρο προφιλ αλλα δεν εχουν προστασια ζαντας(τα kumho ειχαν)
Στο βρεγμενο και με αρκετη πιεση ελαφρωνει το τιμονι και υπαρχει υποψια γλιστρηματος με τα 4
Αλλα για 350 η τετραδα φανταζουν πταισματα ολα αυτα
marioboni
11/03/2014, 14:38
με τα exalto2 πραγματικά έχω πάθει πλάκα.έρωτας.Κρίμα που δεν βγαίνουν πλέον
Συνέχεια στα όρια το αμάξι δεν με πρόδωσαν ποτέ
Αυτή τη φορά με βλέπω για Sport3 σε 205/55/16
Red Rider
11/03/2014, 20:12
Φοραμε ιδια λαστιχα
Εγω ειμαι τετρακουνητος
Φοραγα (οπως το πηρα)michelin τσ φυτιλιασα γρηγορα και ηταν πανακριβα ακομα και προ κρισης
Ουτε σκληρο ουτε μαλακο
Στο στεγνο ειναι οκ
Αν και σε subaro φορουμ λενε οτι οταν παραζεσταθει σσπουνιαζει δεν το πηγα ως εκει,ουτε μπηκα πιστα με αυτα
Στο βρεγμενο και με αρκετη πιεση ελαφρωνει το τιμονι και υπαρχει υποψια γλιστρηματος με τα 4
Κοίτα,σίγουρα δεν θα πήγαινα σε budget ελαστικό,γιατί σε θέμα ασφάλειας και αξιοπιστίας είμαι απόλυτος.
Τώρα φοράω Continental Sc3,και έμεινα ικανοποιημένος.
Πλέον σκέπτομαι sc5 ή Toyo, αλλά ακούω και άλλες απόψεις.
Red Rider
11/03/2014, 20:16
Φοραμε ιδια λαστιχα
Εγω ειμαι τετρακουνητος
Ουτε σκληρο ουτε μαλακο
Στο στεγνο ειναι οκ
Κοίτα, σίγουρα δεν θα πήγαινα σε budget ελαστικό γιατι σε θέματα ασφάλειας και αξιοπιστίας είμαι απόλυτος.
Τώρα φοράω Continental SC3 και έμεινα ικανοποιημένος.
Πλέον κοιτάω SC5 ή ΤΟΥΟ,αλλά ακούω όλες τις απόψεις!
Αλήθεια Μιχάλη, τα T1R σε σχέση με τα T1 sport τι διαφορές έχουν?
SHOOTER045
11/03/2014, 20:19
Για τι αυτοκινητο μιλαμε?
Χρηση?
Γενικα οι εξ ανατολων γομες ειναι ποιο σκληρες απο τις ευρωπαικες
sapila racing
11/03/2014, 20:28
Αλήθεια Μιχάλη, τα T1R σε σχέση με τα T1 sport τι διαφορές έχουν?
Δεν ξέρω τα Τ1 Sport, αλλά από τα T1R είμαι ευχαριστημένος. Σε Octavia 1.8T είναι πολύ καλά, ειδικά στο βρεγμένο και ειδικά για την τιμή τους.
Σε σχέση με άλλα λάστιχα εχουν πολύ μαλακά πλαινά και θέλουν μεγαλύτερη πίεση απο την συνηθισμένη, αλλιώς το αυτοκίνητο 'πλέει' λίγο.
ευχαριστώ για τις συμβουλές! φαντάζομαι εννοείς ότι θεωρείς αυτά κατάλληλα για το δικό μου αυτοκίνητο... Scenic II για Αθηναϊκούς δρόμους με πολλές λακούβες και καθημερινό ανέβασμα σε πεζοδρόμιο...
παρατήρησα ότι τα yokohama οι περισσότεροι (και σε αυτό το φόρουμ) τα θεωρούν μη ικανοποιητικά, ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα. τα δε toyo πολύ δυσεύρετα είναι, ειδικά online!
τα dunlop λές οχι; (και είχα σχεδόν καταλήξει :dizzy: ) yokohama toyo και pirelli τα εχω δοκιμασει και ο ιδιος σε δικα μου αυτοκινητα και ειναι οτι καλυτερο εχω βαλει ποτε! το χειροτερο λαστιχο που εχω φορεσει ηταν το michelin pilot exalto 2! οσο για αυτο που αναφερεις οτι πολλοι εδω τα θεωρουν μη ικανοποιητικα, σε παραπεμπω σε αυτο το σχολιο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137621&page=7&p=2442888&viewfull=1#post2442888) και στο οτι εχω ιδια πειρα, και ΚΑΝΕΝΑΣ πελατης δεν εχει κανει ποτε παραπονα για αυτα τα λαστιχα!
στα dunlop δεν λεω οχι, απλα επειδη εχω να δουλεψω με αυτη τη μαρκα μια 5ετια κοντα, δεν μπορω να εχω αποψη τι μερος του λογου ειναι τα νεα της μοντελα!
Αλήθεια Μιχάλη, τα T1R σε σχέση με τα T1 sport τι διαφορές έχουν? το T1R ειναι πελμα φορας, ενω το T1 sport ειναι ασυμετρης χαραξης και εχει πιο σπορτ καταβολες!
προσωπικα το θεωρω καλυτερο για τη διασταση σου!
Red Rider
11/03/2014, 21:31
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά!
Το αυτοκίνητο είναι Octavia Rs.
Για τα T1R έχω ακούσει θετικά σχόλια, απλά φοβάμαι αυτό που λέει ο σαπίλας με τα μαλακά πλαινα,γιατί μιλάμε για 40 προφιλ.Τα eagle F1 που φοραγα κάποτε πέταγαν βυζια.Τα conti πότε.Θα δω τις διαφορές σε τιμές,θα κάνω την έρευνα αγοράς και θα σας ενημερώσω.Γενικά το ψάχνω λίγο ενδελεχώς γιατί πάω για ολική ανανέωση στησίματος, ανάρτηση,αντιστρεπτικες,σινεμπλοκ κλπ..
επισης ΤΙΡ νουμερο εχωχασειτημπαλα:
για να κρινετε αν τα ελαστικα σας στο αυτοκινητο ειναι καλα σε κρατημα και πατανε σωστα, απαραιτητη προυποθεση ειναι η αναρτηση σας να ειναι σε αψογη κατασταση! αν εχει χασει την αποσβεστικη της ικανοτητα ή τα αμορτισερ σας δεν συνεργαζονται σωστα μεταξυ τους (μεγαλη διαφορα αποδοσης τα δεξια με τα αριστερα) τοτε ακομα και απο βεντουζες να ειναι φτιαγμενα τα λαστιχα σας το αυτοκινητο ξεκολλαει απο τον δρομο για πλακα!
σημαντικο ρολο επισης παιζει και η ευθυγραμμιση! μη ξεγελιεστε οτι το αμαξι δεν "τραβαει"! αν η διαφορα στη συγκλιση ειναι ιδια δεξια με αριστερα αρα το αμαξι παει ευθεια), και ο ενας τροχος κοιταει την ανατολη και ο αλλος τη δυση, τοτε τα λαστιχα ξεσερνουν και εκτος του οτι δεν εχουν τη συμπεριφορα που πρεπει να εχουν, φθειροντε προωρα και μονοπαντα..
Για τα T1R έχω ακούσει θετικά σχόλια, απλά φοβάμαι αυτό που λέει ο σαπίλας με τα μαλακά πλαινα,γιατί μιλάμε για 40 προφιλ.Τα eagle F1 που φοραγα κάποτε πέταγαν βυζια.Τα conti πότε.Θα δω τις διαφορές σε τιμές,θα κάνω την έρευνα αγοράς και θα σας ενημερώσω.Γενικά το ψάχνω λίγο ενδελεχώς γιατί πάω για ολική ανανέωση στησίματος, ανάρτηση,αντιστρεπτικες,σινεμπλοκ κλπ..εξαρταται τι προφιλ φοραει ο σαπιλας! συνηθως σε ιδιο μοντελο ελαστικου, οσο χαμηλωνει το προφιλ τοσο ενισχυονται τα πλαινα! οποτε παρατηρειται το φενομενο στα T1R πχ, το 205/55-16 να εχει πιο μαλακο πλαινο απο το 225/40-18!
SHOOTER045
11/03/2014, 22:06
Για τα T1R έχω ακούσει θετικά σχόλια, απλά φοβάμαι αυτό που λέει ο σαπίλας με τα μαλακά πλαινα,γιατί μιλάμε για 40 προφιλ.Τα eagle F1 που φοραγα κάποτε πέταγαν βυζια.Τα conti πότε.Θα δω τις διαφορές σε τιμές,θα κάνω την έρευνα αγοράς και θα σας ενημερώσω.Γενικά το ψάχνω λίγο ενδελεχώς γιατί πάω για ολική ανανέωση στησίματος, ανάρτηση,αντιστρεπτικες,σινεμπλοκ κλπ..
Σινεμπλοκ κοιτα τα powerflex μοβ η κιτρινα
Τα φοραγα στο rallye και τα εβαλα και στο subaru
Για αναρτηση δεν ξερω ακριβως τι θες
Χαμηλωμα και σκλυρηνση?
Αντιστρεπτικες για το δικο σου δεν εχω να προτεινω
SHOOTER045
11/03/2014, 22:09
εξαρταται τι προφιλ φοραει ο σαπιλας! συνηθως σε ιδιο μοντελο ελαστικου, οσο χαμηλωνει το προφιλ τοσο ενισχυονται τα πλαινα! οποτε παρατηρειται το φενομενο στα T1R πχ, το 205/55-16 να εχει πιο μαλακο πλαινο απο το 225/40-18!
Κοιτα σε ιδιο λαστιχο διασταση κλπ
Τα pilot sport ειχαν πολυ ποιο μαλακο πλαινο και απ τα kumho και απ τα federal που φοραω τωρα
Κοιτα σε ιδιο λαστιχο διασταση κλπ
Τα pilot sport ειχαν πολυ ποιο μαλακο πλαινο και απ τα kumho και απ τα federal που φοραω τωραναι αυτο συμβαινει οταν μιλας για ιδια διασταση διαφορετικων ελαστικων! εγω ομως αναφερθηκα σε διαφορετικη διασταση ιδιου ελαστικου!
sapila racing
13/03/2014, 09:32
εξαρταται τι προφιλ φοραει ο σαπιλας! συνηθως σε ιδιο μοντελο ελαστικου, οσο χαμηλωνει το προφιλ τοσο ενισχυονται τα πλαινα! οποτε παρατηρειται το φενομενο στα T1R πχ, το 205/55-16 να εχει πιο μαλακο πλαινο απο το 225/40-18!
Εγώ έχω τα T1R 205/55-16 και τα δουλεύω στα 35 psi, αλλιώς έχει ασάφεια.
Δεν ξέρω για πιο χαμηλό προφίλ πως είναι.
Τα εχω πανω απο 40.000 χλμ, και πρεπει να τα αλλάξω σύντομα, δεν έχουν μεγαλη φθορά αλλά είναι και 5 χρόνια πλέον....
Πιθανότατα θα τα ξαναβάλω.
nikos_abel
13/03/2014, 10:23
Βαριέστε να πούμε για πιέσεις; Υπάρχει μια σχολή που υποστηρίζει αυξημένες πιέσεις (max sidewall pressure)
http://ecomodder.com/wiki/index.php/Increase_tire_pressure_to_max_sidewall
Για πείτε γνώμες
Βαριέστε να πούμε για πιέσεις; Υπάρχει μια σχολή που υποστηρίζει αυξημένες πιέσεις (max sidewall pressure)
http://ecomodder.com/wiki/index.php/Increase_tire_pressure_to_max_sidewall
Για πείτε γνώμες
εγω ειμαι τις γνωμης οτι επειδη οι κατασκευαστες στις προτεινομενες πιεσεις δεν εχουν υπολογισει την παραμετρο "ελληνικοι δρομοι", καλο ειναι απο αυτο που προτεινουν να βαζουμε +2 psi!
nikos_abel
13/03/2014, 21:23
εγω ειμαι τις γνωμης οτι επειδη οι κατασκευαστες στις προτεινομενες πιεσεις δεν εχουν υπολογισει την παραμετρο "ελληνικοι δρομοι", καλο ειναι απο αυτο που προτεινουν να βαζουμε +2 psi!
Συμφωνώ και επαυξάνω (μιλάω για πολύυυυυ παραπάνω).
θα ψάξω βιβλιογραφία κάποια στιγμή να τα κουβεντιάσουμε :beer:
Συμφωνώ και επαυξάνω (μιλάω για πολύυυυυ παραπάνω).
θα ψάξω βιβλιογραφία κάποια στιγμή να τα κουβεντιάσουμε :beer: ποσο παραπανω δλδ? τα επιβατικα ελαστικα στις μικρες διαστασεις αντεχουν μεχρι 44 psi και στις μεγαλες μεχρι 51! (το γραφουν πανω) σημειωτεον οτι τα 30 psi γινονται 35-36, μπορει και παραπανω οταν το λαστιχο ζεσταθει για τα καλα (σε καποιο ταξιδι πχ..)
Εγώ έχω τα T1R 205/55-16 και τα δουλεύω στα 35 psi, αλλιώς έχει ασάφεια.
Δεν ξέρω για πιο χαμηλό προφίλ πως είναι.
Τα εχω πανω απο 40.000 χλμ, και πρεπει να τα αλλάξω σύντομα, δεν έχουν μεγαλη φθορά αλλά είναι και 5 χρόνια πλέον....
Πιθανότατα θα τα ξαναβάλω.
εγω στη θεση σου θα δοκιμαζα καποιο απο τα νεα μοντελα της τογιο (εκτος του DRB που ειναι για πολυ light και νορμαλ χρηση)! το Τ1R τα εχει τα χρονακια του στην αγορα...
nikos_abel
14/03/2014, 10:09
ποσο παραπανω δλδ? τα επιβατικα ελαστικα στις μικρες διαστασεις αντεχουν μεχρι 44 psi και στις μεγαλες μεχρι 51! (το γραφουν πανω) σημειωτεον οτι τα 30 psi γινονται 35-36, μπορει και παραπανω οταν το λαστιχο ζεσταθει για τα καλα (σε καποιο ταξιδι πχ..)
Δεν ξέρω, φαντάζομαι ότι το sidewall max pressure είναι με ΚΡΥΑ λάστιχα, άρα ότι αντέχουν σε πλήρες ζέσταμα πολύ περισσότερο από τα 44 και 51psi
που αναγράφονται.
Πάντως, στο δικό μου που είναι υβριδικό, οι υβριδικάδες παγκοσμίως παίζουμε πολύ με αρκετά αυξημένες πιέσεις.
Π.χ. στο δικό μου, honda insight, κανονικά φοράει 185/55/16 (τελικά του έβαλα barum 195/55/16) και ενώ οι προτεινόμενες πιέσεις
είναι 33 - 32, υπάρχει κόσμος που δουλεύει στα 40, ακόμα και 42.
Υποτίθεται ότι έτσι φθείρεται το λάστιχο λιγότερο σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση, το τίμημα είναι το κοπάνημα που στους στρωτούς
ελληνικούς δρόμους γίνεται ενοχλητικό.
Τώρα παίζω στα 37 -36 και θα κάνω δοκιμή και στα 40-39 για να δω διαφορές.
marioboni
14/03/2014, 11:56
τζάμπα παίζεις με τις πιέσεις
ήδη χάλασες την κατανάλωση(και όχι μόνο) αλλάζοντας το βήμα στο αμάξι σου
nikos_abel
14/03/2014, 12:02
τζάμπα παίζεις με τις πιέσεις
ήδη χάλασες την κατανάλωση(και όχι μόνο) αλλάζοντας το βήμα στο αμάξι σου
55/16 έβαλα πάλι, δεν άλλαξα βήμα, το πιο φαρδύ πέλμα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά λες; Τι άλλο χάλασα;
Μεγαλύτερη διαφορά δημιουργεί ο δείκτης ενεργειακής κατανάλωσης λόγω αυξημένης τριβής (που είναι χειρότερος στα δικά μου) παρά
η διαφορά στο πέλμα νομίζω.
Εκτός αν εννοείς ότι με το παραφούσκωμα αυξάνει το βήμα χμμμμ.... δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
55/16 έβαλα πάλι, δεν άλλαξα βήμα, το πιο φαρδύ πέλμα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά λες; Τι άλλο χάλασα;
Μεγαλύτερη διαφορά δημιουργεί ο δείκτης ενεργειακής κατανάλωσης λόγω αυξημένης τριβής (που είναι χειρότερος στα δικά μου) παρά
η διαφορά στο πέλμα νομίζω.
Εκτός αν εννοείς ότι με το παραφούσκωμα αυξάνει το βήμα χμμμμ.... δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
To /55/ ειναι αναλογία υψους/πλατους οχι αριθμός.
Εσυ μεγάλωσες τη διάμετρο/βήμα κατα 3 εκατοστά
edit
Παίξε μόνος σου εδώ (http://www.carbibles.com/tyre_size_calculators.html)
311846
marioboni
14/03/2014, 12:10
το 55 ξέρεις τι είναι?είναι το 55% του πλάτους του ελαστικού
Άρα αφού έβαλες φαρδύτερο λάστιχο, πήρες και ύψος και μάκρυνες το βήμα σου
Χοντρά χοντρά θα έπρεπε αν ήθελες να βάλεις κάτι φαρδύτερο(κακώς αν δεν προτείνει κάποιο ο κατασκευαστής) να βάλεις 195/50/16.Γιατί αφού ανέβασες φάρδος, έπρεπε να κοντύνεις προφίλ
Όσο πιο φαρδύ, τόσο μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής με την άσφαλτο και μεγαλύτερη κατανάλωση
Ο λαστιχάς σου έπρεπε να σε ενημερώσει.
Το σίγουρο είναι πως θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση ότι πιέσεις κι αν βάλεις
nikos_abel
14/03/2014, 12:12
To /55/ ειναι αναλογία πλάτους/υψους οχι αριθμός.
Εσυ μεγάλωσες το βήμα κατα 1,02 εκατοστά
:plaf:ναι ρε, τι λέω
Ναι. Μακραίνει ελαφρώς, με αυτή την αλλαγή. Ιδανικά, έπρεπε να πέσεις σε 50/16, εφόσον μεγάλωσες το φάρδος. Θα ήταν λίιιιγο πιο κοντό, αλλά συνολικά η διαφορά θα ήταν μικρότερη.
:plaf:ναι ρε, τι λέω
Δες και το edit που έκανα
Ασε που τρέχεις και παραπάνω, και εχεις έτοιμη δικαιολογία για τα μπλόκα :D
nikos_abel
14/03/2014, 12:39
Δες και το edit που έκανα
Ασε που τρέχεις και παραπάνω, και εχεις έτοιμη δικαιολογία για τα μπλόκα :D
Το edit είναι χρησιμότατο :beer:
Άρα όταν διανύω 100Km με το οδόμετρο, στη πραγματικότητα έχω διανύσει 101,8Km.
Άρα μια κατανάλωση 6lt/100Km ισοδυναμεί με 6lt/101,8Km δηλαδή 5,89lt/100Km.
Οπότε, δεν έχει αυξηθεί η κατανάλωσή μου όπως νόμιζα, στα ίδια επίπεδα με πριν είμαι!!!!
Κάνω λάθος στα νούμερα;
Θα σας τρελάνω :lol:
marioboni
14/03/2014, 12:42
γιατί δεν βάζεις ένα 235 τότε?
ρε συ ενώ το μάκρυνες ζορίζεται το αμάξι και εφόσον είναι φαρδύτερο έχεις μεγαλύτερη τριβή και ΣΙΓΟΥΡΑ μεγαλύτερη κατανάλωση
nikos_abel
14/03/2014, 13:02
γιατί δεν βάζεις ένα 235 τότε?
ρε συ ενώ το μάκρυνες ζορίζεται το αμάξι και εφόσον είναι φαρδύτερο έχεις μεγαλύτερη τριβή και ΣΙΓΟΥΡΑ μεγαλύτερη κατανάλωση
Ναι ρε, δίκιο έχεις, για κάποιο περίεργο λόγο τα γεγονότα όμως λένε ότι η αύξηση είναι πολύ μικρότερη
από αυτή που νόμιζα.
Δεν επιμένω, ίσως η μικρή διαφορά να οφείλεται στο ότι είναι καινούρια τα λάστιχα οπότε έχουν καλύτερη
πρόσφυση και δεν πατινάρουν, ίσως ακριβώς στις αυξημένες πιέσεις, ίσως και στα δύο.
Η επιλογή της διάστασης έγινε λόγω τρομακτικής διαφοράς στη τιμή (σχεδόν τα μισά).
Δεν είμαι ο 1ος που κάνει αυτήν την επιλογή για αυτό το αυτοκίνητο, αλλά δεν το σκέφτηκα διεξοδικά
είναι η αλήθεια.
Ο παθών μαθών.
Ναι ρε, δίκιο έχεις, για κάποιο περίεργο λόγο τα γεγονότα όμως λένε ότι η αύξηση είναι πολύ μικρότερη
από αυτή που νόμιζα.
Δεν επιμένω, ίσως η μικρή διαφορά να οφείλεται στο ότι είναι καινούρια τα λάστιχα οπότε έχουν καλύτερη
πρόσφυση και δεν πατινάρουν, ίσως ακριβώς στις αυξημένες πιέσεις, ίσως και στα δύο.
Η επιλογή της διάστασης έγινε λόγω τρομακτικής διαφοράς στη τιμή (σχεδόν τα μισά).
Δεν είμαι ο 1ος που κάνει αυτήν την επιλογή για αυτό το αυτοκίνητο, αλλά δεν το σκέφτηκα διεξοδικά
είναι η αλήθεια.
Ο παθών μαθών.
Παντως μιας και πιασαμε τις διαστάσεις, απο μαμά φορούσα 175/85/14 και πήγα σε 205/55/16 και οταν ηταν προσφατα να αλλάξω λάστιχα είπα να πάω στα μαμά πάλι, για οικονομία καυσίμου μιας και τα χλμ που κάνω ειναι Εγνατία και απαιτήσεις για κρατήματα στριψηματα κτλ δεν έχω, αλλα όταν έμαθα οτι μονο μια εταιρία βγάζει (μπιρτζστον) και η τιμή τους ειναι ιδια με τα 205, άλλαξα γνώμη, μιας και η τεχνολογία στις μαμά διαστάσεις πρέπει να ειναι 15ετιας :lol:
Αυξηση σε κατανάλωση είχε προφανως, γιατι μιλάμε για τεράστια αλλαγή στο πέλμα, αλλα μπρος στα κάλη τι ΄ναι ο πόνος :cry:
ρε μην μπερδευεστε! οτι εχασε απο την τριβη λογω φαρδυτερου το κερδισε απο την μεγαλυτερη αποσταση που διανυει λογω ψηλοτερου! και οταν μιλαμε για 10 χιλιοστα σε φαρδος και κατασυνεπεια για το 55% αυτων σε υψος, οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες εως αμελητεες!
εμενα το αμαξι μου φοραγε μαμα 185/65-15 και ειχα σφαλμα στο κοντερ 12 χιλιομετρα (120 κοντερ 108 πραγματικη) και καταναλωση (συμφωνα με τον μετρητη του αυτοκινητου) σε ταξιδι με ταχυτητες 150-160 στην εθνικη στα 7,5 (τα οποια στην ουσια ηταν παραπανω λογο σφαλματος κοντερ)
εβαλα 215/45-17 το σφαλμα πηγε στα 6 χιλιομετρα (120 κοντερ 114 πραγματικη) και η καταναλωση στα 7,6
μετα αλλαξα σε 205/50-17, σφαλμα στα 4 (120 κοντερ 116 πραγματικη) και καταλωση 7,2! αρα?
γενικα το αμαξι να ξερετε οτι ΔΕΝ ζοριζεται οταν αυξησεις λιγο τον κυκλο του, η το φαρδος, αλλα αμα ο τροχος που θα βαλεις (αμα αλλαξεις ζαντες εννοειται) ειναι κατα πολυ βαρυτερος απο αυτον που ειχες!
@νικο αβελ για να δεις, μετρα με gps την πραγματικη σου ταχυτητα και δες τι γραφει το κοντερ σου! εγω σου λεω οτι παλι αρνητικο σφαλμα θα εχεις! (θα γραφει περισσοτερα απ'οσα πας)
Παντως μιας και πιασαμε τις διαστάσεις, απο μαμά φορούσα 175/85/14 και πήγα σε 205/55/16 και οταν ηταν προσφατα να αλλάξω λάστιχα είπα να πάω στα μαμά πάλι, για οικονομία καυσίμου μιας και τα χλμ που κάνω ειναι Εγνατία και απαιτήσεις για κρατήματα στριψηματα κτλ δεν έχω, αλλα όταν έμαθα οτι μονο μια εταιρία βγάζει (μπιρτζστον) και η τιμή τους ειναι ιδια με τα 205, άλλαξα γνώμη, μιας και η τεχνολογία στις μαμά διαστάσεις πρέπει να ειναι 15ετιας :lol:
Αυξηση σε κατανάλωση είχε προφανως, γιατι μιλάμε για τεράστια αλλαγή στο πέλμα, αλλα μπρος στα κάλη τι ΄ναι ο πόνος :cry:
ΓΚΟΛΦ σειρα 4 του 98 εχεις? θεωρεις οτι για οικονομια 0,2 λιτρα στα 100 χιλιομετρα αξιζει να θυσιασεις το αριστο πατημα του αυτοκινητου που εχεις αυτη τη στιγμη με τα 205?
marioboni
14/03/2014, 19:57
συγνώμη θες να μας πείσεις πως από 15άρες πήγες σε 17άρες και πάει-καίει το ίδιο?η μέτρηση γίνεται με την μάνικα και όχι με τον μετρητή του αυτοκινήτου(που 9/10 λέει κουταμάρες γιατί ο υπολογισμός δεν είναι τόσο απλός όσο φαίνεται)
Δοκίμασε να βάλεις από περιέργεια ξανά 15άρες και πες μας
Όταν αλλάζεις το βήμα στο αμάξι σίγουρα κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις
συγνώμη θες να μας πείσεις πως από 15άρες πήγες σε 17άρες και πάει-καίει το ίδιο?η μέτρηση γίνεται με την μάνικα και όχι με τον μετρητή του αυτοκινήτου(που 9/10 λέει κουταμάρες γιατί ο υπολογισμός δεν είναι τόσο απλός όσο φαίνεται)
τι δουλεια κανεις εσυ ειπαμε??
να στο θεσω καπως αλλιως! αυξησα κυκλο και φαρδος! οτι εχασα σε τριβη, το κερδισα στο βημα! και ναι οτι γραφω επιβεβαιωθηκε και στην αντλια απο τα λιτρα που εβαλα για ταξιδι 400 χιλιομετρων πανω απο 10 φορες!
και επειδη δεν ειναι η διαμετρος της ζαντας που κανει τη διαφορα αλλα η συνολικη του τροχου, να στο θεσω και καπως αλλιως!
εστω μια bmw 318 coupe E46! φοραει μαμα 225/50-16 και δινει αντιστοιχια 225/45-17, και 225/40-18! μπορεις να μου εξηγησεις πως η 18αρα με ιδιο φαρδος ελαστικου και ιδια συνολικη διαμετρο θα επιβαρυνει το αυτοκινητο σε καταναλωση??
marioboni
14/03/2014, 20:28
τι δουλεια κανεις εσυ ειπαμε??
από την εφορία είσαι?
Αν όμως οι 17άρες που έβαλε είναι σε απόσταση (όλο το ζαντολάστιχο) με τις παλιές που φόραγε για ποιο λόγο να αυξηθεί η κατανάλωση?
Υπάρχουν και λάστιχα low profile για αυτό το λόγο να φαίνονται μεγάλες οι ζάντες ενώ το βήμα παραμένει το ίδιο με τις παλιές ζάντες.
επισης: για τα δικα μου
185/65-15 => διαμετρος 621,5 χιλιοστα => αποσταση μιας περιστροφης 1,962 μετρα
215/45-17 => διαμετρος 625,3 χιλιοστα => αποσταση μιας περιστροφης 1,963 μετρα
205/50-17 => διαμετρος 636,8 χιλιοστα => αποσταση μιας περιστροφης 1,999 μετρα
για το παραδειγμα που ανεφερα
225/50-16 => 631,4 χιλ. => 1,982 μετρα
225/40-18 => 637,2 χιλ. => 2 μετρα
για τη διασταση του nikos_abel
185/55-16 => 609,9 χιλ. => 1.915 μετρα
195/55-16 => 620,9 χιλ. => 1,949 μετρα
απωλειες λογο τριβης => αναλογα την ασφαλτο και τη γομα!
καταλαβαινεις λοιπον οτι μιλαμε για αμελητεες ποσοτητες...
από την εφορία είσαι?
οχι αλλα αν δεν εισαι λαστιχας, τοτε για ποιον λογο να παρω στα σοβαρα τα γραφομενα σου??
marioboni
14/03/2014, 21:02
Μιλάμε πάντα για ίδιο λάστιχο και ίδιο υλικό ζάντας
οι απώλειες λόγω τριβής είναι 101% μεγαλύτερες εφόσον έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια ελαστικού
η απόσταση μιας περιστροφής σαν νούμερο μπορεί να είναι λίγο η ζάντα είναι βαρύτερη του ελαστικού.Σαν στατικό φορτίο μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά όταν κινείται και γίνει δυναμικό επηρεάζει όλη την λειτουργία της ανάρτησης και την σχέση μετάδοσης
Αν μεγαλώσουμε ζάντα με το ίδιο υλικό εννοείται πως έχουμε ένα βαρύτερο πράγμα που προσπαθεί το ημιαξόνιο να γυρίσει κι ας έχει σχεδόν την ίδια διάμετρο
οι απώλειες λόγω τριβής είναι 101% μεγαλύτερες εφόσον έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια ελαστικού
η απόσταση μιας περιστροφής σαν νούμερο μπορεί να είναι λίγο η ζάντα είναι βαρύτερη του ελαστικού.Σαν στατικό φορτίο μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά όταν κινείται και γίνει δυναμικό επηρεάζει όλη την λειτουργία της ανάρτησης και την σχέση μετάδοσης
Αν μεγαλώσουμε ζάντα με το ίδιο υλικό εννοείται πως έχουμε ένα βαρύτερο πράγμα που προσπαθεί το ημιαξόνιο να γυρίσει κι ας έχει σχεδόν την ίδια διάμετρο
δεν παιζει ουτε μια στο εκατομυριο με μονο δυο ποντους φαρδυτερο λαστιχο να εχω υπερδιπλασιες απωλειες σε τριβη! αυτο θα μπορουσε να συμβει αν διπλασιαζα το φαρδος!
οσο για το βαρος που αναφερεςι εχεις εν μερει δικιο, αλλα και παλι υπαρχουν ζαντες 19αρες αλουμινενιες που ειναι κατα πολυ ελαφρυτερες απο 15αρες επισης αλουμινιου! οι ζαντες ξερεις δεν ειναι καθαρο αλουμινιο, αλλα κραμα αλουμινιου με αλλα μεταλα, και το βαρος τους καθοριζεται απο το τι ειδους μεταλα περιεχει το κραμα και σε τι αναλογια! οποτε συμβαινει το εξης παραδοξο ζαντολαστιχο 225/40-18 να ειναι πιο ελαφρυ απο ζαντολαστιχο 195/65-15! οχι παντα ομως! στο δικο μου αυτοκινητο παντως αυτα που φοραω τωρα ειναι στα ιδια επιπεδα βαρους με τα μαμα! (απο τα σχεδια που μου αρεσαν επελεξα αυτο που ηταν πιο κοντα) οποτε εφ'οσον το αμαξι μου σηκωνει ανετα μεχρι 225 φαρδος ελαστικου (η μαμα εταιρεια τοποθετει διαστασεις 185/65-15 195/65-15 205/55-16 225/45-17) και οι απωλειες λογο τριβης ειναι τοσο αμελητεες που αντισταθμιζονται απο το κερδος σε βημα η καταναλωση φυσικα και δεν θα αλλαξει!
marioboni
14/03/2014, 21:25
ποιος μίλησε για υπερδιπλάσιες απώλειες?κάνε μου μια παράθεση που το έγραψα
Στην αρχή του προηγούμενου ποστ μου γράφω για ίδια ελαστικά και ίδιο υλικό ζάντας πριν σου απαντήσω
Εφόσον δεν έκανες τον κόπο να διαβάζεις και μιλάς ειρωνικά στο αν είμαι λαστιχάς κλπ αποχωρώ απτην συγκεκριμένη ενότητα
Σαν επίλογο κάνω ένα ρεζουμέ
Για ίδιο λάστιχο και ίδιο υλικό ζάντας αν αυξήσουμε φάρδος ελαστικού έχουμε 101% αύξηση κατανάλωσης λόγω τριβής
Η απόσταση μιας περιστροφής σαν νούμερο μπορεί να είναι λίγο η ζάντα είναι βαρύτερη του ελαστικού.Σαν στατικό φορτίο μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά όταν κινείται και γίνει δυναμικό επηρεάζει όλη την λειτουργία της ανάρτησης και την σχέση μετάδοσης
Δεν σου ζήτησε κανείς να πάρεις τα γραφόμενα μου στα σοβαρά ούτε κι έχω την ανάγκη
nikos_abel
14/03/2014, 21:28
Ο μπακαλίστικος υπολογισμός της κατανάλωσης μου (όσα έβαζε η κυρά, τόσα βάζει και τώρα) ανεξάρτητα από αυτά που γράφει το mid πάντως, στηρίζει την θεωρία του mike και χαίρομαι γιατί με συμφέρει.
ποιος μίλησε για υπερδιπλάσιες απώλειες?κάνε μου μια παράθεση που το έγραψα
εδω
με τα λιγα μαθηματικα που ξερω, αυξηση 101% σημαινει κατι λιγο πιο πανω απο το διπλασιο! ναι??
Εφόσον δεν έκανες τον κόπο να διαβάζεις και μιλάς ειρωνικά στο αν είμαι λαστιχάς κλπ αποχωρώ απτην συγκεκριμένη ενότητα
εγω φιλε τον κοπο να διαβασω τον εκανα! μαλλον εσυ εχεις πελαγωσει γιατι δεν σου "βγαινει" στα χαρτια αυτο που λες και στερευεις απο επιχειρηματα! και αναμασας τα ιδια ατοπα (αυτα περι του βαρους) ενω σου απαντησα γι αυτο στο προηγουμενο ποστ μου! και δεν μιλησα ειρωνικα πουθενα! τωρα αν εσυ την ερωτηση τι δουλεια κανεις την λαμβανεις ως ειρωνεια δικο σου θεμα!
marioboni
14/03/2014, 22:54
όταν έγραψα 101% ήθελα να τονίσω πως είναι 101% σίγουρο και όχι διπλάσιο(χ2)
η απάντηση μου είναι και ήταν με ΙΔΙΑ λάστιχα και ΙΔΙΟ υλικό ζάντας
Τώρα αν εσύ θες να βάλεις λάστιχα με μικρότερο συντελεστή τριβής και ζάντες πούπουλο αλλάζουν τα δεδομένα και οι απαντήσεις
όταν έγραψα 101% ήθελα να τονίσω πως είναι 101% σίγουρο και όχι διπλάσιο(χ2)
η απάντηση μου είναι και ήταν με ΙΔΙΑ λάστιχα και ΙΔΙΟ υλικό ζάντας
Τώρα αν εσύ θες να βάλεις λάστιχα με μικρότερο συντελεστή τριβής και ζάντες πούπουλο αλλάζουν τα δεδομένα και οι απαντήσεις
λάστιχα με μικροτερο συντελεστη τριβης δεν θα εβαζα να σου πω την αληθεια! (γιατι αυτό σημαινει και μειωμενη προσφυση) αλλα ζαντες πουπουλο γιατι όχι? δες και πιο πανω το ειπα και πριν το αναφέρεις εσυ ότι το αμαξι τραβαει ζορι όταν βαλεις βαρυτερο τροχο! αλλα μπορεις να βαλεις μεγαλυτερη ζαντα χωρις να αυξησεις βαρος! είναι τι κραμα θα σου κατσει! όπως προειπα εγω όταν διαλεξα ζαντες κοιταξα αυτές που θα βαλω, να είναι στα ιδια επίπεδα βαρους με αυτές που ειχα! (καλα μη φανταστείς δεν τις ζυγισα σε ζυγαρια κιολας, αλλα το τσεκαρα με κρεμασμα στων τροχων στα χερια..)
εεεμ γραφτο τοση ωρα αυτό το "σιγουρα" να καταλάβουμε ρε φιλε τι θες να πεις! ετσι όπως το εγραψες ηταν σαν να λες ότι εχει 101% αυξηση!
εγω δεν ειπα ότι δεν υπαρχει αυξηση απωλειας! ειπα απλα ότι μιας και παιζουμε σε πολύ κοντινες μεταβολες διαμετρου, ότι χασει από απωλεια θα το κερδισει από το βημα μιας και θα διανυει μεγαλυτερη αποσταση με μια περιστροφή του τροχου! και ναι μιλαμε για ιδια ζαντα με ιδιο υλικο μιας και ο νικος αυξησε διασταση χωρις να αλλαξει ζαντες!
ΓΚΟΛΦ σειρα 4 του 98 εχεις? θεωρεις οτι για οικονομια 0,2 λιτρα στα 100 χιλιομετρα αξιζει να θυσιασεις το αριστο πατημα του αυτοκινητου που εχεις αυτη τη στιγμη με τα 205?
Του 2000 :)
Η οικονομία ηταν περι του μισου λίτρου, αλλα επειδή πλέον γράφω ΠΑΑΑΑΡΑ πολλα χλμ το χρόνο, ηλπιζα οτι οι μαμά διαστάσεις θα ειναι κανα 50ρικο φθηνότερες.
Με μισό λίτρο στα 100 λιγότερο, δηλαδης στα 50κ 250 λίτρα λιγότερο, δηλαδης 400 ευρώ κάτω στη διάρκεια ζωής του ελαστικού, δηλαδης η επόμενη αλλαγή δωρεαν.
Δε διαφωνω για το κράτημα που λες, αλλα σκέψου 200χλμ κάθε μέρα πανω σε εθνική οδο, χωρις επταχυνσεις/φρεναρίσματα.
Θα μου πεις γιατι δε θα έβαλες?
Ελα ντε :lol:
Του 2000 :)
Η οικονομία ηταν περι του μισου λίτρου, αλλα επειδή πλέον γράφω ΠΑΑΑΑΡΑ πολλα χλμ το χρόνο, ηλπιζα οτι οι μαμά διαστάσεις θα ειναι κανα 50ρικο φθηνότερες.
Με μισό λίτρο στα 100 λιγότερο, δηλαδης στα 50κ 250 λίτρα λιγότερο, δηλαδης 400 ευρώ κάτω στη διάρκεια ζωής του ελαστικού, δηλαδης η επόμενη αλλαγή δωρεαν.
Δε διαφωνω για το κράτημα που λες, αλλα σκέψου 200χλμ κάθε μέρα πανω σε εθνική οδο, χωρις επταχυνσεις/φρεναρίσματα.
Θα μου πεις γιατι δε θα έβαλες?
Ελα ντε :lol:
βρες κανα γνωστο σου με αυτοκινητο σαν το δικο σου (γκολφ 4, Α3 λεον τολεντο και οκταβια πρωτης γενιας) που φοραει 15αρες, ανταλαξε τις 16αρες με τις 15αρες και βαλε 195/65-15...
xsaviola28
16/03/2014, 01:42
Καλησπερα και καλως σας βρηκα,θα ηθελα και εγω μια συμβουλη για αλλαγη ελαστικων σε κια ριο του 2006 απο τα εργοστασιακα 195/55/15.το αυτοκινητο εχει 240000 χμ και πολυ καιρο λογο της ακριβης διαστασης που εχει σκεφτομαι τη μεταβαση σε 195/50/15 που ειναι σαφως φθηνοτερη,τι λετε αξιζει το κοπο?ψαχνωντας στο νετ ειδα οτι πιο κοντα στη δικη του διασταση ειναι η 185/60/15 που ομως εχει μικροτερη αν και υπαρκτη διαφορα τιμης. θα ηθελα την γνωμη σας ευχαριστω.
Καλησπερα και καλως σας βρηκα,θα ηθελα και εγω μια συμβουλη για αλλαγη ελαστικων σε κια ριο του 2006 απο τα εργοστασιακα 195/55/15.το αυτοκινητο εχει 240000 χμ και πολυ καιρο λογο της ακριβης διαστασης που εχει σκεφτομαι τη μεταβαση σε 195/50/15 που ειναι σαφως φθηνοτερη,τι λετε αξιζει το κοπο?ψαχνωντας στο νετ ειδα οτι πιο κοντα στη δικη του διασταση ειναι η 185/60/15 που ομως εχει μικροτερη αν και υπαρκτη διαφορα τιμης. θα ηθελα την γνωμη σας ευχαριστω.
καλησπέρα και καλως ηρθες!
αν βαλεις 50αρι προφιλ θα κοντυνεις το βημα, και θα εχεις μεγαλο σφαλμα στα χιλιόμετρα και κατ'επεκταση και μεγαλυτερη καταναλωση! με λιγα λογια, ότι γλιτώσεις στη τιμη των ελατικων θα το πληρωσεις σε καυσιμο! με το 185/60-15 από την άλλη θα εχεις τριπλο κερδος, καθως θα εχεις λιγοτερες απώλειες τριβης λογο στενοτερου ελαστικου, οικονομια καυσιμου λογο μακρυτερου βηματος, και χαμηλοτερο κοστος αγορας ελαστικων, αλλα ενδεχομένως να χασεις λιγο σε οδικη συμπεριφορα!
γνωμη μου μεινε στη διασταση σου, αλλα επελεξε οικονομικα θυγατρικα ελαστικα!
xsaviola28
16/03/2014, 22:55
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση ,μαλλον θα παω για 185/60-15 ,με τις ταχυτητες που ινουμαστε πλεον λογο οικονομιαε δε νομιζω να υπαρχει θεμα οδικης συμπεριφορας .Καποια προταση σε μαρκα αν εχεις ειναι καλοπροαιρετη και παλι σε ευχαριστω
Καλησπέρα, καμιά πρόταση για ένα Golf Plus TSi με 140 ίππους;
Το αμάξι κάνει λίγα χιλιόμετρα (είναι του 2007 με 50.000 χλμ περίπου) χωρίς απαιτήσεις επιδόσεων κλπ κλπ.
Διάσταση 205/55 16.
Δεν με ενδιαφέρει η διάρκεια γιατί βλέπω να τα αλλάζω πάλι λόγω παλαιότητας και όχι λόγω χιλιομέτρων.
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση ,μαλλον θα παω για 185/60-15 ,με τις ταχυτητες που ινουμαστε πλεον λογο οικονομιαε δε νομιζω να υπαρχει θεμα οδικης συμπεριφορας .Καποια προταση σε μαρκα αν εχεις ειναι καλοπροαιρετη και παλι σε ευχαριστωαμα δεν εχεις ααπιτησεις στην οδηγηση και θες απλα να κανεις τη δουλεια σου, τοτε πηγαινε σε οικονομικα αλλα αξιοπρεπη λαστιχα οπως μομο και πετλας για να εξοικονομησεις ακομα περισσοτερα χρηματα χωρις να χασεις σε ασφαλεια! κινεζικα μη βαλεις μονο!
Καλησπέρα, καμιά πρόταση για ένα Golf Plus TSi με 140 ίππους;
Το αμάξι κάνει λίγα χιλιόμετρα (είναι του 2007 με 50.000 χλμ περίπου) χωρίς απαιτήσεις επιδόσεων κλπ κλπ.
Διάσταση 205/55 16.
Δεν με ενδιαφέρει η διάρκεια γιατί βλέπω να τα αλλάζω πάλι λόγω παλαιότητας και όχι λόγω χιλιομέτρων.
οπως ειπα στον αποπανω! πετλας η μομο!
(με τη διαφορα οτι στο πετλας θα προτημησεις το 741 και οχι το 515, η μομο ενα μοντελο εχει)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: απο τα φθηνα ελαστικα προτεινω αυτα τα δυο γιατι αυτα ξερω, με αυτα δουλευω και ξερω οτι προτεινω ενα αξιπρεπεστατο προιον! (οπως εχω ξαναγραψει δεν εχω δικο μου μαγαζι αρα και κανενα συμφερον) υπαρχουν εκαντονταδες αλλα οικονομικα ελαστικα τα οποιοα ομως εγω δεν ξερω τι μερος του λογου ειναι γιατι δεν τα εχω δουλεψει!
μια αλλη λυση ελαφρως ακριβοτερη ειναι να επιλεξετε μαρκες θυγατρικες μεγαλων εταιρειων, αλλα αποφυγετε τις καρακινεζιες..(τυπου ιβεντ, σαιλουν κτλ...)
Για την κατάσταση του ελαστικού αυτού τί έχετε να πείτε;
Έχει ζωή ακόμα; Είναι 4 χρόνια απάνω αλλά έχει λίγα χιλιόμετρα.
http://i1150.photobucket.com/albums/o604/Panoskl/car_tire.jpg
Για την κατάσταση του ελαστικού αυτού τί έχετε να πείτε;
Έχει ζωή ακόμα; Είναι 4 χρόνια απάνω αλλά έχει λίγα χιλιόμετρα.
http://i1150.photobucket.com/albums/o604/Panoskl/car_tire.jpg
η φθορα που εχει το ελαστικο σου, ειναι κυριως απο την ταλαιπωρια που τρωει απο τη χρηση, και ειναι χαρακτηριστικη στα μαλακα λαστιχα ειδικα αν ειναι μπροστινα! (κυριως λογο κινησης, τιμονιου και πεδησης) γι αυτο και εμφανιζεται μονο πανω στο τακουνι! το προφιλ ειναι σχετικα καθαρο για μισελεν 4ετιας! αν ειναι οντως μπροστινο το λαστιχο και δεν εχεις σκατζαρει τα μπρος με τα πισω, καντο, και θα την παλεψεις ανετα το καλοκαιρι! (με την προυποθεση φυσικα οτι δεν σου γλιστρανε αισθητα..) αλλα και μονο λογο του οτι τα φορας ηδη μια 4ετια, καλο θα ειναι οταν θα μπαινει ο χειμωνας να τα αλλαξεις!
η φθορα που εχει το ελαστικο σου, ειναι κυριως απο την ταλαιπωρια που τρωει απο τη χρηση, και ειναι χαρακτηριστικη στα μαλακα λαστιχα ειδικα αν ειναι μπροστινα! (κυριως λογο κινησης, τιμονιου και πεδησης) γι αυτο και εμφανιζεται μονο πανω στο τακουνι! το προφιλ ειναι σχετικα καθαρο για μισελεν 4ετιας! αν ειναι οντως μπροστινο το λαστιχο και δεν εχεις σκατζαρει τα μπρος με τα πισω, καντο, και θα την παλεψεις ανετα το καλοκαιρι! (με την προυποθεση φυσικα οτι δεν σου γλιστρανε αισθητα..) αλλα και μονο λογο του οτι τα φορας ηδη μια 4ετια, καλο θα ειναι οταν θα μπαινει ο χειμωνας να τα αλλαξεις!
Έπεσες μέσα! Η φωτό είναι πράγματι από το μπροστινό.
ευχαριστώ και για την ιδέα για την σκατζα. :beer:
Grafton 505
22/08/2014, 22:45
Ψάχνωντας για λάστιχα και μιλώντας με ένα τοπικό λαστιχά, με είπε για τα matador. Είναι λέει της continental αλλά στο πιο φτηνό. Τα έχει βάλει κανείς ;Κάποια πληροφορία ;
Bob_o_mastoras
23/08/2014, 01:13
Εχω κανει παρα πολλα χιλιομετρα με matador σε κατι jimny και ενα αγροτικο στη δουλεια. Δεν ειναι και οτι καλυτερο θα ελεγα. Ουτε αλλωστε και τα continental.
(βεβαια εγω το απολαμβανα γιατι με τις πισωκουνες αυτες ο κωλος εφευγε για πλακα :lol: )
Μη βγαζετε ποτε συμπερασματα συγκρινοντας διαφορετικες κατηγοριες ελαστικων.
Το οτι η ματαντορ δεν εχει καλο τζιπισιο λαστιχο, δε σημαινει κατ'αναγκη οτι και τα επιβατικα της ειναι μαπα... :wave2:
Grafton 505
23/08/2014, 18:42
Εχω κανει παρα πολλα χιλιομετρα με matador σε κατι jimny και ενα αγροτικο στη δουλεια. Δεν ειναι και οτι καλυτερο θα ελεγα. Ουτε αλλωστε και τα continental.
(βεβαια εγω το απολαμβανα γιατι με τις πισωκουνες αυτες ο κωλος εφευγε για πλακα :lol: )
Δεν μπορώ να πω ότι με κάλυψες γιατί θα τα βάλω σε golfάκι.
Το Jimny βέβαια και βεντούζες να του έβαζες, πάλι κώλο θα πέταγε !!!:lol:
Μη βγαζετε ποτε συμπερασματα συγκρινοντας διαφορετικες κατηγοριες ελαστικων.
Το οτι η ματαντορ δεν εχει καλο τζιπισιο λαστιχο, δε σημαινει κατ'αναγκη οτι και τα επιβατικα της ειναι μαπα... :wave2:
Σωστός.
Έχεις κάποια άποψη για αυτά μιας και λαστιχάς ;
Bob_o_mastoras
23/08/2014, 19:33
:nono: Mε μισελεν και γιοκοχαμα δεν πεταγε ευκολα. Ηθελε αρκετη προσπαθεια για καλα ντριφτ.
Εγω βαζω παντα πλεον yokohama στο αμαξι. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο κρατημα και απο διαρκεια. Φθηνα δεν τα λες αλλα αξιζουν πιστευω.
Δεν μπορώ να πω ότι με κάλυψες γιατί θα τα βάλω σε golfάκι.
Σωστός.
Έχεις κάποια άποψη για αυτά μιας και λαστιχάς ;
Επειδη τα εχω δουλεψει, αυτο που μπορω με σιγουρια να σου πω, ειναι οτι παραπονο δεν εχω ακουσει για αυτα τα λαστιχα μεχρι στιγμης..
:nono: Mε μισελεν και γιοκοχαμα δεν πεταγε ευκολα. Ηθελε αρκετη προσπαθεια για καλα ντριφτ.
Εγω βαζω παντα πλεον yokohama στο αμαξι. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο κρατημα και απο διαρκεια. Φθηνα δεν τα λες αλλα αξιζουν πιστευω.
Αποψη μου, το γιοκοχαμα ειναι το καλυτερο τζιπισιο στην αγορα αυτη τη στιγμη.
σε ποιοτητα pirelli, goodyear,vredestein.yokohama, continental τα αλλα ολα στον ιδιο κουβα
σε τιμη να ξερεις κατω απο 100ευρω το κοματι απλα θα χασεις τα λευτα σου και θα κινδυνευεις
το θεμα τζιπ ειναι εντελως αλλο κεφαλαιο.
σε ποιοτητα pirelli, goodyear,vredestein.yokohama, continental τα αλλα ολα στον ιδιο κουβα
σε τιμη να ξερεις κατω απο 100ευρω το κοματι απλα θα χασεις τα λευτα σου και θα κινδυνευεις
το θεμα τζιπ ειναι εντελως αλλο κεφαλαιο.
Να υποθέσω αυτά τα λες σαν ειδικός επι του θέματος;;;Απο δική σου εμπειρία; Μίλησε μας λίγο γι'αυτο γιατί αν τα πραγματα είναι όπως τα λες οι μισές βιομηχανίες ελαστικών πρεπει να κλείσουν άμεσα...
Grafton 505
23/08/2014, 23:11
:nono: Mε μισελεν και γιοκοχαμα δεν πεταγε ευκολα.
Ε τότε σίγουρα δεν φορούσε τέτοια. :D
Επειδη τα εχω δουλεψει, αυτο που μπορω με σιγουρια να σου πω, ειναι οτι παραπονο δεν εχω ακουσει για αυτα τα λαστιχα μεχρι στιγμης..
Οκ. Ευχαριστώ.
σε τιμη να ξερεις κατω απο 100ευρω το κοματι απλα θα χασεις τα λευτα σου και θα κινδυνευεις.
Τα Uniroyal τα έβαλα με 75€ το λάστιχο και δεν κινδύνεψα ούτε σε γλύτσα, ούτε σε νεροποντή.
Διαφώτησέ μας στις απόψεις σου.
:beer:
Bob_o_mastoras
24/08/2014, 00:27
Yokohama A drive 195/50-15 (αμα φορας 16αρα εχασες :p ) τωρα με 63.90 το κομματι στο ιντερνετ. Και ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση μαζι.
Τα φοραω 1,5 χρονο και ειναι πολυ καλο all round λαστιχακι.
Και 65 ευρο τα S drive που ειχα πριν και ειναι ακομα καλυτερα.
andreastwin
24/08/2014, 13:09
Καλημέρα στο forum και καλό φθινόπωρο , το θέμα αφορά ελαστικά αυτοκινήτου και κάποιους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν .
Έχω ένα lancia ypsilon του 2005 1200cc και φοράει διαστάσεις 195/55/15 85 Η , έχω εδώ και 4 χρόνια τα continental premium contact 2 και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος , όμως πλησιάζει ο καιρός λόγω πολυκαιρίας και όχι φθοράς να αλλαχθούν
Με βασικό γνώμονα ότι δεν θέλω να αλλάξω διάσταση αλλά και τα 400€ που μου ζητάνε για premium contact 5 είναι πάρα πολλά για την τσέπη μου , θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά που μου έχουν προτείνει ή κάτι άλλο που μπορεί να γνωρίζετε εσείς .
Το αυτοκίνητο κυκλοφορεί κατά 80% εντός πόλης και το υπόλοιπο σε Εθνική , δεν το πιέζω και γενικά η οδήγηση είναι πολύ ήρεμη .
Τα ελαστικά και οι τιμές που μου προτείνουν είναι τα παρακάτω :
1. Pirelli p1 350€
2. hankook kinergy eco 425 320€
3. barum bravuris 2 290€
4. fulda eco control hp (δεν έχω πάρει ακόμα τιμή αλλά σε test έχει βγει καλύτερο από τα παραπάνω)
Όποιος φίλος γνωρίζει κάτι από τα παραπάνω και μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων
Γιώργος
.http://www.panousakis.gr/2-elastika-autokinitwn δες τα και αυτα ειναι πολυ καλα,και γενικα kleber cormoran continetall ειναι για μενα στιν ιδια κατηγορια.
Καλημερα στην παρεα ειμαι νεος σχετικα οδηγος και θα ηθελα μια εμπειρη γνωμη ως προς την επιλογη ελαστικου για το Golf III.
εξαρταται
τη χρήση κάνεις? που ζείς (αν έχει βροχές ή ζέστες), πας στα χιόνια?
Καλημερα στην παρεα ειμαι νεος σχετικα οδηγος και θα ηθελα μια εμπειρη γνωμη ως προς την επιλογη ελαστικου για το Golf III.
δωσε κυβισμο και διασταση ελαστικων
Η χρηση ειναι πολη και αυτοκινητοδρομος αποκλειστικα με ελαχιστες εως καθολου περιπτωσεις να βγει απο ασφαλτο,1400 κυβικα ειναι οι διαστασεις 155R13
Bob_o_mastoras
11/10/2015, 14:49
Η χρηση ειναι πολη και αυτοκινητοδρομος αποκλειστικα με ελαχιστες εως καθολου περιπτωσεις να βγει απο ασφαλτο,1400 κυβικα ειναι οι διαστασεις 155R13
R13??? Not possible! :nono:
Eκτος αν του εβαλες για καποιο λογο εσυ 13αρες.
κι ομως εργοστασιακη
Rim size 13
Tyre code 175/70 R13
Bob_o_mastoras
11/10/2015, 15:05
κι ομως εργοστασιακη
14αρες νομιζα ειναι στο ΙΙΙ οι μαμα... Δεν το ηξερα.. :)
Προσωπικα, παντα βαζω Yokohama και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο κρατημα και διαρκεια.
στη διασταση που φοράς υπάρχουν πολύ φτηνα.
χρειάζεσαι θερινά λάστιχα με χαμηλή αντίσταση κύλισης, δείκτη Τ(έως 190 χλμ) που να αργει να φαγωθεί το πέλμα.
καλή περιπτωση για αυτην την κατηγορία είναι michelin energy saver+, pirelli P7, bridgstone ecopia, uniroyal Tiger Paw® Touring. Ότι βρεις πιο φηνά απο αυτα. Υπαρχουν πολύ φτηνότερα τυπου sava, kuhmo, hankook, κλπ, αλλα αυτα σε 2,5 χρόνια θα βγουν φυτίλια.
ευχαριστω για το ενδιαφερον αν και ειχα κατι προς το dunlop streetresponse 2 κατα νου.
τα michelin energy saver+ και pirelli P7 δεν παραγονται στη διασταση 175/70-13! αντι αυτων υπαρχουν τα Energy E3B1 που όμως δεν τα συνιστω καθως είναι αρκετα ευαίσθητα για τους ελληνικους δρομους και συνθηκες και αρα δεν θα σου κρατησουν σε διαρκεια (μισελεν 3ετιας τα βγαζουμε από αυτοκίνητα σε κατασταση χειροτερη από αλλα 5ετιας..), και Pirelli εχει τα Ρ1 που είναι αρκετα καλο λαστιχο!
επισης μπορεις να πας σε yokohama και toyo (κορυφαια) η αν θες σε πιο οικονομικη λυση αλλα ισάξιας των μεγαλων επωνυμων τοτε πας σε petlas, matador, barum, αλλα μη περιμενεις και τρελη διαφορα στην τιμη!
τωρα αυτά που γράφονται για τα φθηνοτερα ότι σε 2,5 χρονια θα σου βγουν φυτίλια είναι απλα μουφες! όπως εγραψα παραπανω εχω δει μισελεν 3ετιας σε πολύ χειροτερη κατασταση από φθηνο κορεατικο 5ετιας.. το ποσο θα σου κρατησει ένα ελαστικο, εξαρτάται από πολλους παραγοντες! φυσικα υπαρχουν και φθηνα που είναι οντως για το πεος, αλλα με τα θυγατρικα δεν υπαρχουν τετοια θεματα..
ευχαριστω για το ενδιαφερον αν και ειχα κατι προς το dunlop streetresponse 2 κατα νου.αν καταληξεις εκει (αξιοπρεπεστατο λαστιχο και αυτό) ψαξου που θα το βαλεις καθως η μαμα εταιρεια σε επιλεγμενα καταστήματα μονο τρεχει ένα πρόγραμμα "εγγυησης" που για καποιο διαστημα (18 μηνες η 20000 χλμ νομιζω) σου αντικαθιστα δωρεαν οποιο ελαστικο καταστραφει ακομα και με δικη σου υπαιτιοτητα...
αναλογο πρόγραμμα τρεχει και η πιρελι αλλα ισχυει μονο για μια αντικατασταση (ένα ελαστικο δλδ) και για 12 μηνες..
Desperado
11/10/2015, 19:12
Μια πρόταση και από εμένα, 'έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από Continental , συγκεκριμένα το Conti premium contact 5 , αλλά δεν βγαίνει σε 13αρα, οπότε δες το conti eco contact 5
ευχαριστω για τις προτασεις βρηκα 200€ 4αδα το dunlop και 150 το yokohama bluearth και μαλλον κλεινω προς το dunlop.
βαλε τα dunlop φιλε, καλη ειναι η τιμη τους. πολυ καλα τα premium contact 5, αλλα λιγακι υπερβολη να τα βαλεις σε κουτι 90hp:)
βαλε τα dunlop φιλε, καλη ειναι η τιμη τους. πολυ καλα τα premium contact 5, αλλα λιγακι υπερβολη να τα βαλεις σε κουτι 90hp:)
60hp :p
Προτείνω αυτά που λέει ο Desperando. Πιστεύω θα τα βρεις κάτω από 200€.
stamatisx
13/10/2015, 17:09
Για Rover 414si '96, 103Hp, 195/50-15 μετακινήσεις αποκλειστικά εντός πόλης έχουμε κάτι καλό?
Για Rover 414si '96, 103Hp, 195/50-15 μετακινήσεις αποκλειστικά εντός πόλης έχουμε κάτι καλό?
petlas τουρκιας, η οτιδήποτε σε θυγατρικο (barum, sava, matador, kleber...) εκτος kormoran, για να σου ερθει πιο οικονομικα.. συνησταται δεικτης V
stamatisx
13/10/2015, 22:02
petlas τουρκιας, η οτιδήποτε σε θυγατρικο (barum, sava, matador, kleber...) εκτος kormoran, για να σου ερθει πιο οικονομικα.. συνησταται δεικτης V
Σε Dunlop, Pirelli, Michelin κτλ ποιο να προτιμήσω. Εκεί κοντά στα 70 ευρώ το κομμάτι σκεφτόμουν...
Σε Dunlop, Pirelli, Michelin κτλ ποιο να προτιμήσω. Εκεί κοντά στα 70 ευρώ το κομμάτι σκεφτόμουν...εφ'οσον κανεις χρηση μονο πολη και δεν εχεις τρελες απαιτησεις δεν υπαρχει λογος να πληρωσεις παραπανω για να βαλεις επωνυμα λάστιχα.. αν παρ'ολα αυτά επιμενεις τοτε Pirelli bridgestone yokohama toyo είναι αρκετα ανθεκτικα για χρηση πολης (με τις ανωμαλίες των δρομων μας), ενώ Michelin, continetal εχουν ευαίσθητους σκελετούς.. καπου αναμεσα είναι τα Dunlop και Goodyear..