PDA

View Full Version : Ελαστικά για αυτοκίνητο

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

Panos76
16/02/2018, 09:41
Ψάχνω για κουβέρτες αντιολισθητικες. Το κοντινότερο νούμερο που βρίσκω είναι 215 55 17 ενώ εγώ φοράω 215 45 17. Θα παίξει θέμα τρελό στην εφαρμογή και το αποτέλεσμα λέτε;

Θεωρώ πως όχι, αλλά γιατί δεν κοιτάς στο ταμπελάκι την γκάμα μεγεθών στην οποία μπορούν να φορεθούν;

Πχ. σε εμένα (επειδή έτυχε και αγόρασα πριν 2 εβδομάδες_Weissenfels) που φοράω πίσω 255/35/18, στο ταμπελάκι αναφέρει ότι

κάνουν και για 225/40/18 καθώς και 235/40/18.

Ένα μοντέλο δηλ. συνήθως καλύπτει κάμποσα μεγέθη.

7Tolis
16/02/2018, 10:50
Ναι σωστά. Βρήκα, δεν είχα ψάξει σωστά. Καλή μου τύχη.

mikes
16/02/2018, 20:41
mike kalispera sto renault ti proteineis na foresw? petlas pt515 h toyo proxes cf2 kati na einai skuli alla kai asfalh euxaristw
και τα δυο λαστιχα ειναι εξαιρετικα καλα με τα τογιο να ειναι ενα κλικ πιο πανω.. απο τα δυο βαλε οποιο σε βολευει καλυτερα στη τσεπη

mikes
16/02/2018, 20:43
Ψάχνω για κουβέρτες αντιολισθητικες. Το κοντινότερο νούμερο που βρίσκω είναι 215 55 17 ενώ εγώ φοράω 215 45 17. Θα παίξει θέμα τρελό στην εφαρμογή και το αποτέλεσμα λέτε;
τολη ειναι πολυ μεγαλες οι 55αρες για τη διασταση σου.. ψαξου λιγο ακομα υπαρχουν και στα νουμερα σου

εντιτ: δεν ειδα το τελευταιο σου σχολιο οταν το εγραψα αυτο...

gk78
17/02/2018, 00:44
και τα δυο λαστιχα ειναι εξαιρετικα καλα με τα τογιο να ειναι ενα κλικ πιο πανω.. απο τα δυο βαλε οποιο σε βολευει καλυτερα στη τσεπη

euxaristw gia thn amesh antapokrish gia kapoio logo mou kollhsan ta petlas to mono pou den 3erw einai an se bregmeno odostrwma 8a exw kaluterh epidosh apo ta toyo

mikes
17/02/2018, 18:04
euxaristw gia thn amesh antapokrish gia kapoio logo mou kollhsan ta petlas to mono pou den 3erw einai an se bregmeno odostrwma 8a exw kaluterh epidosh apo ta toyo
αμα σου κολησαν τα πετλας βαλε πετλας, δεν εχουν τρελες διαφορες μεταξυ τους.. εγω στο δικο μου πριν δυο χρονια εβγαλα τογιο (t1 sport) και εβαλα πετλας (pt 741).. μεχρι στιγμης ειμαι κατευχαριστημενος και θα τα ξαναπροτημησω.
επισης κανενας απ'οσους εχουμε βαλει πετλας δε μας εχει κανει καποιο παραπονο, αντιθετα ολοι μας λενε τα καλυτερα

xaotikos
17/02/2018, 21:30
Mike για το colt cz3 του 2007 που έχει η γυναίκα τι θα πρότεινες? Η χρήση είναι αποκλειστικά και μονο πόλη-Αττική οδό και θέλει κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο και διάρκεια. Δεν ειναι και η πιο..ήρεμη οδηγός.

gk78
17/02/2018, 22:19
αμα σου κολησαν τα πετλας βαλε πετλας, δεν εχουν τρελες διαφορες μεταξυ τους.. εγω στο δικο μου πριν δυο χρονια εβγαλα τογιο (t1 sport) και εβαλα πετλας (pt 741).. μεχρι στιγμης ειμαι κατευχαριστημενος και θα τα ξαναπροτημησω.
επισης κανενας απ'οσους εχουμε βαλει πετλας δε μας εχει κανει καποιο παραπονο, αντιθετα ολοι μας λενε τα καλυτερα

teleutaia erwthsh giati me epeises gia ta petlas poio montelo einai to kalutero gia sena proswpika gia to scenic ii euxaristw

mikes
18/02/2018, 09:23
Mike για το colt cz3 του 2007 που έχει η γυναίκα τι θα πρότεινες? Η χρήση είναι αποκλειστικά και μονο πόλη-Αττική οδό και θέλει κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο και διάρκεια. Δεν ειναι και η πιο..ήρεμη οδηγός.

διασταση??

mikes
18/02/2018, 09:25
teleutaia erwthsh giati me epeises gia ta petlas poio montelo einai to kalutero gia sena proswpika gia to scenic ii euxaristw
Αν φοραει 195/65-15 αναγκαστικα βαζεις το 515
αν φοραει 205/55-16 τοτε το 741

xaotikos
18/02/2018, 13:14
διασταση??
Αν δεν κάνω τρομερό λάθος, 195/50 15

gk78
18/02/2018, 15:11
Αν φοραει 195/65-15 αναγκαστικα βαζεις το 515
αν φοραει 205/55-16 τοτε το 741

se euxaristw polu mike otan ta balw 8a grapsw tis skepseis mou kai entupwseis na eisai kala

mikes
19/02/2018, 11:19
Αν δεν κάνω τρομερό λάθος, 195/50 15

yokama bluearth s32
toyo cf2
petlas pt 741 αν θες σε πιο οικονομικο

xaotikos
19/02/2018, 19:32
Thanks Mike

devil's animal
21/02/2018, 10:30
ρε συ Μικε...
βρισκω τα uniroyal rainsport 3 ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ απο τα petlas pt741..οχι καμια τρελη διαφορα...ενα 10ρικο ειναι...but still...αξιζει να παω σ'αυτα καθ'οτι εχουν Α στο βρεγμενο ενω τα petlas C...??
στην "οικονομια καυσιμου" ειναι και τα 2 στο C...

και κοιτα τωρα μπλεξιμο για "10ρικακια"...τιμες απο 5-6 λαστιχαδες, συνδυασμενες οι φτηνοτερες, διασταση 205/55/16

uniroyal rainsport 3--> 220€
petlas pt741--> 230€
hankook ventus prime 3--> 240€
toyo cf2--> 250€

:dizzy::dizzy::dizzy::dizzy:

το σχολιο σου please...

nikos_abel
21/02/2018, 10:49
ρε συ Μικε...
βρισκω τα uniroyal rainsport 3 ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ απο τα petlas pt741..οχι καμια τρελη διαφορα...ενα 10ρικο ειναι...but still...αξιζει να παω σ'αυτα καθ'οτι εχουν Α στο βρεγμενο ενω τα petlas C...??

και κοιτα τωρα μπλεξιμο για "10ρικακια"...τιμες απο 5-6 λαστιχαδες, συνδυασμενες οι φτηνοτερες, διασταση 205/55/16

petlas pt741--> 230€
toyo cf2--> 250€

το σχολιο σου please...

Σε όλα αυτά που σκέφτεσαι, βάλε σε μια γωνιά του μυαλού σου -> σε ποιο κατάστημα τελικά θα εξυπηρετηθείς καλύτερα σε περίπτωση προβλήματος;

(το γράφω για τους νέους μας αναγνώστες, όχι για σένα ραμολιμέντο)

devil's animal
21/02/2018, 11:16
Σε όλα αυτά που σκέφτεσαι, βάλε σε μια γωνιά του μυαλού σου -> σε ποιο κατάστημα τελικά θα εξυπηρετηθείς καλύτερα σε περίπτωση προβλήματος;

(το γράφω για τους νέους μας αναγνώστες, όχι για σένα ραμολιμέντο)

δεν μπορω να διαβαζω τετοια...εν ετη 2018...:rolleyes:

δεν ειμαστε στο 1980 που εχουμε γνωστους/προσωπικες γνωριμιες και τα καταστηματα ειναι 5-10 σε ολη την πολη...
πλεον υπαρχει το ιντερνετ και τα τηλεφωνα...
κανεναν δεν ξερω καθ'οτι δεν ειχα βαλει Θεσ/νικη λαστιχα ποτέ σε αμαξι και ολες τις τιμες τις πηρα μεσω του τηλεφωνου ή (και με) ιντερνετικο ψαξιμο και εξακριβωση πιστοποιησης για το site τους...

θεωρουνται ολοι εκ των προτερων επαγγελματιες και μονο εαν δοκιμαστουν ολοι μπορεις να εκφερεις προσωπικη γνωμη περι μη επαγγελματισμου τους...

δλδ να περασουν καμια 20αρια χρονια και να πηγαινω καθε 4ετια π.χ. σε αλλον...:rolleyes:
γιατι δεν θα παρεις κατι αλλο απο αυτον μεσα στην 4ετια...δεν ειναι συνεργειο...
ακομα και να λαστιχο να παθεις (φουϊτ το λενε εδω πανω...:a21: ) θα πας στον πιο κοντινο...οχι σε αυτον που πιθανοτατα τα ειχες βαλει...

DoctoR_k6
21/02/2018, 11:46
ρε συ Μικε...

petlas pt741--> 230€
toyo cf2--> 250€

το σχολιο σου please...

Γιατι δεν κοιτας κ τα Dunlop Sport blue response ή τα Efficient Grip?
Εχω ακουσει καλα σχολια.

devil's animal
21/02/2018, 12:06
Γιατι δεν κοιτας κ τα Dunlop Sport blue response ή τα Efficient Grip?
Εχω ακουσει καλα σχολια.

dunlop blueresponse--> 260€

αλλο ενα δεκαρικο πανω απο τα toyo...:lol:

ενταξει καταλαβαινεις οτι δεν ειναι τα "δεκαρικα" ή τα 40€ διαφορα απο το φτηνο της λιστας μου στο πιο ακριβο, αλλα κατα ποσο αξιζει και τι προσφερουν παραπανω, δεδομενου οτι το αμαξι ΔΕΝ πιεζεται και γενικα εχει το ρολο του ανθρωπομεταφορεα...

δλδ θα μου φαινοταν ισως πιο λογικο να παω σε κατι που θα αντεξει περισσοτερο απο κατι αλλο ή κατι που θα εχει ιδια διαρκεια απο την αρχη μεχρι το τελος της ζωης του...(υπαρχουν καποια που στα πρωτα 10000χλμ ειναι κολλα και μετα χαζογλιστρανε)...

DoctoR_k6
21/02/2018, 12:18
dunlop blueresponse--> 260€

αλλο ενα δεκαρικο πανω απο τα toyo...:lol:

ενταξει καταλαβαινεις οτι δεν ειναι τα "δεκαρικα" ή τα 40€ διαφορα απο το φτηνο της λιστας μου στο πιο ακριβο, αλλα κατα ποσο αξιζει και τι προσφερουν παραπανω, δεδομενου οτι το αμαξι ΔΕΝ πιεζεται και γενικα εχει το ρολο του ανθρωπομεταφορεα...

δλδ θα μου φαινοταν ισως πιο λογικο να παω σε κατι που θα αντεξει περισσοτερο απο κατι αλλο ή κατι που θα εχει ιδια διαρκεια απο την αρχη μεχρι το τελος της ζωης του...(υπαρχουν καποια που στα πρωτα 10000χλμ ειναι κολλα και μετα χαζογλιστρανε)...

Θεωρητικα κοιτας τα χαρακτηριστικα κ αγοραζεις τον συνδυασμο καλυτερου /φθηνοτερου...αλλα δεν ειναι παντα ετσι.
Σιγουρα καποιοι λαστιχαδες θα εχουν περισσοτερη εμπειρια κ αν τους εμπιστευεσαι προχωρας.
Τωρα τα 30-40 ευρω σε μια τετραδα λαστιχα ανα τετραετια (λογικα) δεν τα θεωρω μεγαλη διαφορα.
Κανα tyrereviews.co.uk κοιτας ή θεωρεις τα τεστ τους (οτι ειναι) ασημαντα επειδη δεν διεξαγωνται Ελλαδα?

devil's animal
21/02/2018, 12:20
Κανα tyrereviews.co.uk κοιτας ή θεωρεις τα τεστ τους (οτι ειναι) ασημαντα επειδη δεν διεξαγωνται Ελλαδα?

οχι, δεν ειχα ιδεα...
θα το τσεκαρω...
merci...
:beer::beer:

nikos_abel
21/02/2018, 13:00
δεν μπορω να διαβαζω τετοια...εν ετη 2018...:rolleyes:

δεν ειμαστε στο 1980 που εχουμε γνωστους/προσωπικες γνωριμιες και τα καταστηματα ειναι 5-10 σε ολη την πολη...
πλεον υπαρχει το ιντερνετ και τα τηλεφωνα...
κανεναν δεν ξερω καθ'οτι δεν ειχα βαλει Θεσ/νικη λαστιχα ποτέ σε αμαξι και ολες τις τιμες τις πηρα μεσω του τηλεφωνου ή (και με) ιντερνετικο ψαξιμο και εξακριβωση πιστοποιησης για το site τους...

θεωρουνται ολοι εκ των προτερων επαγγελματιες και μονο εαν δοκιμαστουν ολοι μπορεις να εκφερεις προσωπικη γνωμη περι μη επαγγελματισμου τους...

δλδ να περασουν καμια 20αρια χρονια και να πηγαινω καθε 4ετια π.χ. σε αλλον...:rolleyes:
γιατι δεν θα παρεις κατι αλλο απο αυτον μεσα στην 4ετια...δεν ειναι συνεργειο...
ακομα και να λαστιχο να παθεις (φουϊτ το λενε εδω πανω...:a21: ) θα πας στον πιο κοντινο...οχι σε αυτον που πιθανοτατα τα ειχες βαλει...

Το τερματισες όταν είπες 2018 :lol:

Πάνε όπου θες παιδί μου και μην με ακούς.....

toyar
21/02/2018, 15:19
εγω θα ρωτουσα και για falken...........

bruno
21/02/2018, 16:29
Το φτηνο κρεας το τρωνε οι σκλυλοι,σε κάθε λαστιχα που θα ρωτήσετε θα σας πει την μαρκα που θα παρει την καλυτερη προμηθεια,κάθε αυτοκινητο τεριαζει καλυτερα ενας τυπος ελαστικου περισσοτερο από έναν άλλο και τελος εχουν ταμλελακια πανω ΑΒC κλπ. τα dayton π.χ δεν μπορουν να φτασουν τα falken,ουτε τα falken τα continetal.Δεν είναι μονο το ποσο ''κρατανε'' στον δρομο,αλλα και η διαρκια ζωης τους,δηλαδη πας να γλητωσεις 30-40ε και σε 1-2 χρονια είναι σαπουνια.

toyar
21/02/2018, 17:21
τα χειροτερα λαστιχα που εχω βαλει ποτε ηταν continental (14αρια)
τα πηρα σαν επωνυμα και ακριβα.....
ζητησα michelin μου προταθηκαν falken
μετα απο 1,5 χρονο με τα falken δεν το εχω μετανιωσει

devil's animal
21/02/2018, 17:34
οχι, δεν ειχα ιδεα...
θα το τσεκαρω...
merci...
:beer::beer:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Ventus-Prime-3-K125.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniroyal/Rainsport-3.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/Proxes-CF2.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlop/Sport-BluResponse.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Petlas/Velox-Sport-PT741.htm

μονο για τα petlas δεν υπαρχουν reviews και tests...

αλλά επειδη μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο:dizzy:, θα περιμενω να απαντησει και ο Μικές και θα παρω μαλλον με αμπεμπαμπλομ....:lol:

mikes
21/02/2018, 18:09
ρε συ Μικε...

petlas pt741--> 230€
toyo cf2--> 250€

το σχολιο σου please...

εγω αυτο που δε μπορεσα ποτε να κατανοησω, ειναι πως διαολο το uniroyal με τετοια χαραξη πελματος που εχει. πηρε Α στη βροχη.. βεβαια θα μου πεις μια ζωη η uniroyal φημιζονταν για τις επιδοσεις στης στη βροχη...
περαν τουτου, σε διασταση 185/65-15 και 185/60-14 που τα εχω μονταρει μου φανηκαν αρκετα ευκαμπτα και μαλακα.. σα σαμπρελες με πελμα ενα πραμα..
γενικα σα λαστιχο δε μου γεμισε το ματι.. τωρα στο δρομο τι κανει δεν το ξερω δυστυχως οπως και δε ξερω αν στο 55αρι προφιλ ειναι τοσο ευκαμπτα οσο τα αλλα..
απο αυτα που αναφερεις τα toyo ειναι τα καλυτερα για μενα, petlas τα φορας ηδη και εχεις γνωμη, hankook δεν τα εχω δουλεψει ποτε και δε ξερω...

επισης γιατι κατι αναφερθηκε περι προμηθειας του λαστιχα απο τις εταιρειες να πω οτι το κερδος του λαστιχα ειναι ιδιο ανεξαρτητα απο τη μαρκα θα σου βαλει..
θα ορισει ενα ποσο που θεωρει βιωσιμο κερδος γι αυτο και θα το βαλει +στη τιμη που αγοραζει.. οι διαφορες ειναι στο τι τιμες του εχουν δωσει οι εταιρειες αναλογα τη καταναλωση που κανει.
αν δλδ απο την ΕΜΑ (continetal uniroyal barum) ψωνιζει καργα πραμα ενω απο την πανελαστικη (petlas) στη χαση και στη φεξη λογικο ειναι να εχει καλυτερες εκπτωσεις απο τη πρωτη και αρα καλυτερες τελικες τιμες

τελος για δες ρε συ μια, yokohama bluearth ΑΕ50 ποσο τα βρισκεις?

bruno
21/02/2018, 18:18
τα χειροτερα λαστιχα που εχω βαλει ποτε ηταν continental (14αρια)
τα πηρα σαν επωνυμα και ακριβα.....
ζητησα michelin μου προταθηκαν falken
μετα απο 1,5 χρονο με τα falken δεν το εχω μετανιωσει

Falken ze914 επελεξα και εγω,τα εχω κα'να διμηνο,oλα καλα εχουν πιο σπορτιφ χαρακτήρα,πολυ καλα στα νερα αλλα σε ανηφορα με βροχη με προβληματισαν.

devil's animal
21/02/2018, 18:54
εγω αυτο που δε μπορεσα ποτε να κατανοησω, ειναι πως διαολο το uniroyal με τετοια χαραξη πελματος που εχει. πηρε Α στη βροχη.. βεβαια θα μου πεις μια ζωη η uniroyal φημιζονταν για τις επιδοσεις στης στη βροχη...
περαν τουτου, σε διασταση 185/65-15 και 185/60-14 που τα εχω μονταρει μου φανηκαν αρκετα ευκαμπτα και μαλακα.. σα σαμπρελες με πελμα ενα πραμα..
γενικα σα λαστιχο δε μου γεμισε το ματι.. τωρα στο δρομο τι κανει δεν το ξερω δυστυχως οπως και δε ξερω αν στο 55αρι προφιλ ειναι τοσο ευκαμπτα οσο τα αλλα..
απο αυτα που αναφερεις τα toyo ειναι τα καλυτερα για μενα, petlas τα φορας ηδη και εχεις γνωμη, hankook δεν τα εχω δουλεψει ποτε και δε ξερω...

επισης γιατι κατι αναφερθηκε περι προμηθειας του λαστιχα απο τις εταιρειες να πω οτι το κερδος του λαστιχα ειναι ιδιο ανεξαρτητα απο τη μαρκα θα σου βαλει..
θα ορισει ενα ποσο που θεωρει βιωσιμο κερδος γι αυτο και θα το βαλει +στη τιμη που αγοραζει.. οι διαφορες ειναι στο τι τιμες του εχουν δωσει οι εταιρειες αναλογα τη καταναλωση που κανει.
αν δλδ απο την ΕΜΑ (continetal uniroyal barum) ψωνιζει καργα πραμα ενω απο την πανελαστικη (petlas) στη χαση και στη φεξη λογικο ειναι να εχει καλυτερες εκπτωσεις απο τη πρωτη και αρα καλυτερες τελικες τιμες

τελος για δες ρε συ μια, yokohama bluearth ΑΕ50 ποσο τα βρισκεις?

με πεθανες με τα uniroyal...με την εννοια οτι τα ειχα αρκετα ψηλα και καποιοι λαστιχαδες τα εκθειαζαν και τα εδιναν και 270€...δλδ ενα 50ρικο πανω απο την τιμη του τελευταιου site που βρηκα...αλλα μαλλον δεν θα τα προτιμησω...αλλωστε ειπαμε, οτι δεν ειναι το θεμα το 10ρικο...αλλα κατα ποσο θα εχουν ενα σωστο δουλεμα σε ολες τις συνθηκες και θα εχουν και καποια αντοχη στον χρονο...
τωρα στο site αυτο τα yokohama που λες τα εχει 270€ (67,5 το ενα)...βεβαια καμια σχεση οι τιμες εδω πανω με το skroutz π.χ....

τελος μου κανει εντυπωση πως τα petlas εδω στην Θεσ/νικη τα δουλευουν ελαχιστοι και αυτοι που τα δουλευουν τα κοστολογουν σαν κανονικη μαρκα και οχι budget...
εδω, budget μαρκα μου προτειναν (σχεδον) ολοι τα kormoran...:rolleyes:

πλεον, μαλλον (:lol:), ειμαι αναμεσα σε petlas (που τα ξερω) και hankook (που βλεπω καλες κριτικες σε reviews και tests σε αντιθεση με τα toyo που δεν ειναι ψηλα)...

mikes
21/02/2018, 19:30
κοιτα.. εγω απλα ανεφερα πως μου φανηκε εμενα προσωπικα το συγκεκριμενο μοντελο της uniroyal χωρις ξαναλεω να ξερω τι κανει στο δρομο..

τα κορμοραν απο την αλλη συμφωνα με γνωμες οδηγων που τα εχουν φορεσει ειναι οτι χειροτερο υπαρχει στην αγορα σε ελαστικο αυτοκινητου..

devil's animal
22/02/2018, 07:51
κοιτα.. εγω απλα ανεφερα πως μου φανηκε εμενα προσωπικα το συγκεκριμενο μοντελο της uniroyal χωρις ξαναλεω να ξερω τι κανει στο δρομο..

τα κορμοραν απο την αλλη συμφωνα με γνωμες οδηγων που τα εχουν φορεσει ειναι οτι χειροτερο υπαρχει στην αγορα σε ελαστικο αυτοκινητου..

ναι ρε συ...εννοειται οτι δεν παω σε κορμοραν...σε ενα απο τα 3 θα παιξω (βγαζω και τα dunlop απο το παιχνιδι)...
petlas vs toyo vs hankook...

οσο για το πως σου φανηκαν εσενα τα uniroyal, την ζυγισα την γνωμη σου και βλεποντας τα reviews λιγο καλυτερα παρατηρησα οτι εχουν πολυ γρηγορη φθορα (λογικο εφ'οσον ειναι μαλακο και πολυ καλο στην βροχη)...οποτε συνδυαστικα με αυτο που μου ειπες, τα εβγαλα απο το παιχνιδι...

THEOD
19/04/2018, 14:17
Μια γρήγορη ερώτηση κι από εμένα...
Θέλω να βάλω λάστιχα στο τουτού της μαμάς...
ΟΚ, μια οδηγός 75 ετών είναι με ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο των.... 82 ίππων :D, άρα όπως καταλαβαίνετε οι "οδηγικές απαιτήσεις" από αυτά είναι κάτω (πολύ...) του μετρίου...
Διάσταση 175/65R14 και ψάχνω απλά για μια οικονομική στην αγορά, γλυκιά στην κύλιση, και συνολικά αξιόπιστη λύση...
Γνωστός-γείτονας λαστιχάς μου πρότεινε κάτι Petlas (που εγώ πρώτη φορά τα ακούω) με τιμή λίγο κάτω από 200,00 για φορεμένη τετράδα περλαμβανομένου ζυγοστάθμιση, βαλβίδες κλπ. Συγκριτικά, οι γνωστές-επώνυμες μάρκες παίζουν 40-50-60 ευρώ πιο πάνω. Όχι κάτι το τρομερό, αλλά άμα μπορώ να τα γλυτώσω δεν θα με χαλάσει...
Έχει κανείς καμμιά άποψη για αυτά ?

Panos76
19/04/2018, 14:23
Εγώ θα έβαζα μισλέν energy (saver)* και ας μη γουστάρει ο Μικές :lol:

*Αυτά έχω στο clio, μια χαρά είναι.

devil's animal
19/04/2018, 18:09
Να κάνω και εγώ ένα update μιας και το κάνατε up...
Μπήκαν τα hankook ventus prime 3, k125 στα 230€ φουλ κομπλέ (τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση)...
So far so good...
Τίμιο φαίνεται ...θα δείξει εν καιρώ...

toyar
19/04/2018, 18:13
falken........

AUFGEBRACHT
19/04/2018, 18:50
Γνωστός-γείτονας λαστιχάς μου πρότεινε κάτι Petlas (που εγώ πρώτη φορά τα ακούω) με τιμή λίγο κάτω από 200,00 για φορεμένη τετράδα περλαμβανομένου ζυγοστάθμιση, βαλβίδες κλπ. Συγκριτικά, οι γνωστές-επώνυμες μάρκες παίζουν 40-50-60 ευρώ πιο πάνω. Όχι κάτι το τρομερό, αλλά άμα μπορώ να τα γλυτώσω δεν θα με χαλάσει...
Έχει κανείς καμμιά άποψη για αυτά ?

Τα Petlas είναι αρκετά γνωστά λάστιχα, τουρκικής κατασκευής και προελεύσεως (όπως και τα Lassa, που επίσης "φοριούνται" πολύ). Λίγοι -έως μετρημένοι στα δάχτυλα- ξέρουν ότι η εταιρεία αυτή ξεκίνησε με κρατική βοήθεια και σκοπό την παραγωγή ελαστικών για αεροσκάφη και στρατιωτικά οχήματα, μετά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Εδώ και κάποια χρόνια έχει ιδιωτικοποιηθεί, μετά από πολλά οικονομικά προβλήματα και αφού άλλαξε χέρια κάποιες φορές, συνεχίζουν όμως να είναι κύριος προμηθευτής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Όπως είπα, τα Petlas ως budget λάστιχα φοριούνται πολύ και προωθούνται πολύ από τους λαστιχάδες. Προσωπικά εγώ έχω αλλεργία σε τουρκικά προϊόντα και δεν θα έβαζα τούρκικο λάστιχο κι ιδιαίτερα με τέτοια...προϊστορία. Παραθέτω και print screen από την επίσημη σελίδα της εταιρείας για τα όσα ανέφερα παραπάνω...

395044

THEOD
19/04/2018, 19:51
Δεν ήξερα ότι είναι Τούρκικα...Χαλάστηκα τώρα, πάνω που το είχα αποφασίσει... :confused:

BLiTzER
19/04/2018, 20:00
Φήμες λένε ότι κατασκευάζονται από αιχμάλωτους Έλληνες φαντάρους, σε υπόγεια εργοστάσια.

teo_g7
19/04/2018, 20:05
Φήμες λένε ότι κατασκευάζονται από αιχμάλωτους Έλληνες φαντάρους, σε υπόγεια εργοστάσια.

Κάτω από την Αγία Σοφία???
Τι μας κρύβουν? Διαδώστε!!1!

mikes
19/04/2018, 21:46
τουρκια δε θετε λογο παρελθοντος και παροντος
γερμανικα δε θετε λογο του οτι μας πηδαει η μερκελ
εγγλεζικα δε θετε γιατι τι διαολο τα λαστιχα που φτιαχνουν οι π@@σταρες θα βαλετε στο αμαξι σας?
γαλλικα δε θετε γιατι οι γαλλοι ειναι "αντμινς" και κανουν τσαμπουκαδες στη συρια
αμερικανικα δε θετε γιατι πηδανε ολο το κοσμο και ο τραμπ ειναι μαλακας
γιαπωνεζικα δε θετε γιατι σιγα μωρε αυτοι μονο απο καρατε και πιλαφι ξερουν
τσεχικα δε θετε γιατι αυτοι μονο μπυρες και γκομεναρες εχουν
σουηδικα δε θετε γιατι σιγα μην αντεξουν στο μεσογειακο κλιμα τα λαστιχα που φτιαχνονται στο ψοφοκρυο
κορεατικα δε θετε γιατι ελα μωρε φτιαχνουν λαστιχα και οι κορεατες τωρα?

τωρα το οτι ολα αυτα ειναι αξιοπρεπεστατα προϊοντα ποσως μας ενδιαφερει, το θεμα ειναι καθαρα πολιτικο/οικονομικο/πατριωτικο, γιατι οταν εμεις παραγαμε διανοιες και πολιτισμο οι αλλοι κρεμοντουσαν απο τα δεντρα..

δε θα ξεχασω ποτε παντως το γελιο που προσπαθησα να πνιξω οταν καποτε σε (στρατιωτικο) πελατη με φιατ που δεν ηθελε με τιποτα να βαλει τα goodyear gt3 που που ειχε παραγγειλει επειδη ειχαν κατασκευαστει στη τουρκια γιατι "ειχε αλεργια σε οτιδηποτε εχει φτιαχτει απο χερια τουρκου" , του εδειξα το αυτοκολητακι στο αμαξι του "made in turkey by tofas" :lol:

nik69
19/04/2018, 22:01
εγγλεζικα δε θετε γιατι τι διαολο τα λαστιχα που φτιαχνουν οι π@@σταρες θα βαλετε στο αμαξι σας?
γαλλικα δε θετε γιατι οι γαλλοι ειναι "αντμινς" και κανουν τσαμπουκαδες στη συρια
σουηδικα δε θετε γιατι σιγα μην αντεξουν στο μεσογειακο κλιμα τα λαστιχα που φτιαχνονται στο ψοφοκρυο

τωρα το οτι ολα αυτα ειναι αξιοπρεπεστατα προϊοντα ποσως μας ενδιαφερει, το θεμα ειναι καθαρα πολιτικο/οικονομικο/πατριωτικο, γιατι οταν εμεις παραγαμε διανοιες και πολιτισμο οι αλλοι κρεμοντουσαν απο τα δεντρα..

δε θα ξεχασω ποτε παντως το γελιο που προσπαθησα να πνιξω οταν καποτε σε (στρατιωτικο) πελατη με φιατ που δεν ηθελε με τιποτα να βαλει τα goodyear gt3 που που ειχε παραγγειλει επειδη ειχαν κατασκευαστει στη τουρκια γιατι "ειχε αλεργια σε οτιδηποτε εχει φτιαχτει απο χερια τουρκου" , του εδειξα το αυτοκολητακι στο αμαξι του "made in turkey by tofas" :lol:

Δεν θέλαμε και τα pirelli που κατασκευαζόντουσαν στην Πάτρα.
Έτσι τα στείλαμε και αυτά στην Τουρκία.

mikes
19/04/2018, 22:03
Δεν θέλαμε και τα pirelli που κατασκευαζόντουσαν στην Πάτρα.
Έτσι τα στείλαμε και αυτά στην Τουρκία. η επειδη μας εκανε κονξες ο μουσολινι το 40 ξερω γω... :lol:

devil's animal
19/04/2018, 23:05
Έτσι έτσι....
Μην κάνετε διακοπές στην Τουρκία, μην βάζετε τουρκικα λάστιχα...
Ούτε να ψωνίζετε από lidl...ούτε να αγοράζετε οτιδήποτε γερμανικό... επιμείνετε σε ελληνικά προϊόντα...
Και μόλις τα αποφασίσετε αυτά...μαζί με ότι άλλο είπε ο Μικές...σκάψτε μια τρύπα και μπείτε μέσα γιατι...μαντεψτε!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ελληνική παραγωγή εκτός από ελάχιστα αγροτικά και ζωικα προϊόντα...

buckley
20/04/2018, 09:10
Έτσι έτσι....
Μην κάνετε διακοπές στην Τουρκία, μην βάζετε τουρκικα λάστιχα...
Ούτε να ψωνίζετε από lidl...ούτε να αγοράζετε οτιδήποτε γερμανικό... επιμείνετε σε ελληνικά προϊόντα...
Και μόλις τα αποφασίσετε αυτά...μαζί με ότι άλλο είπε ο Μικές...σκάψτε μια τρύπα και μπείτε μέσα γιατι...μαντεψτε!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ελληνική παραγωγή εκτός από ελάχιστα αγροτικά και ζωικα προϊόντα...

Για λογιστή σε κόβω ρε μπαγάσα ,για πε .

Panos76
20/04/2018, 09:18
Ξεχάσαμε και τις φαρμακευτικές μας :D

devil's animal
20/04/2018, 09:20
Για ρεαλιστή σε κόβω ρε μπαγάσα ,για πε .

καλυτερα τωρα...

AUFGEBRACHT
20/04/2018, 17:31
'Ο,τι να ΄ναι, τρικυμία εν κρανίω...

AUFGEBRACHT
20/04/2018, 17:57

Φίλτατε, όλες τις άλλες χώρες τις γουστάρουμε, προσωπικά εγώ μόνο τούρκικα δεν θέλω, κι όχι λόγω Δράμαλη ή Αλή Πασά ή άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ή δεν ξέρω κι εγώ τι... αυτά τα αφήνω για ούγκανα και λάτρεις των χρυσών αυγών. Κι εγώ πρόσφατα έριξα απίστευτο γέλιο και δεν κρατήθηκα, με γνωστό μου λαστιχά που έβγαλε ένα πύρινο λόγο κατά της Τουρκίας και των τουρκικών σήριαλ και των τούρκικων προϊόντων και δεν συμμαζεύεται, κι όταν τον ρώτησα που κατασκευάζονται τα Petlas που είχε τίγκα στο μαγαζί, ψιθύρισε "στην Τουρκία" και κατάπιε την γλώσσα του... όπως γελάω και με κάτι παιδάκια εδώ μέσα που πουλάνε πνεύμα και πετάνε ατάκες του στυλ "εγώ δεν έχω κολλήματα με μάρκες αλλά μηχανή BMW δεν έχω καβαλήσει ποτέ κι ούτε πρόκειται", δυστυχώς scripta manent και εκθέτουν ανεπανόρθωτα...

Δεν αμφισβήτησε κανείς (εγώ τουλάχιστον) την ποιότητα και την αξιοπρέπεια των Petlas ή των Lassa και μακάρι να φτάναμε στο μικρό νυχάκι των Τούρκων σε βαριά βιομηχανία, αμυντική βιομηχανία, επιχειρηματικότητα, οι όποιες συγκρίσεις απλά δεν υπάρχουν... Υπάρχουν όμως κι άλλα αξιοπρεπέστατα λάστιχα και προτιμώ να βάλω Falken ή Riken ή Kleber από τα τούρκικα, για λόγους που δεν έχει νόημα να αναφέρω εδώ μιας και βλέπω πως δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρή συζήτηση...

Υ.Γ. To Fiat Tipo δεν είναι τίποτα, να δεις γέλιο που έχω κάνει με περήφανους ιδιοκτήτες Toyota Yaris made in Turkey... :wave2:

teo_g7
20/04/2018, 18:06
Ιδέα για StartUp

Θα αγοράσω όλα τα "αζητητα" Petlas, θα τα κάνω rebrand σε Yataganni Performance με σήμα τον τσολιά και θα απευθυνθώ στο μπατριωτικο κοινό
Extra bonus θα πάρω και ΕΣΠΑ από τα λεφτά των Γερμανών να μάθουν οι Φριτσηδες να τα βάζουν με το ελληνικό επιχειρείν.Αμ πως

buckley
20/04/2018, 18:22
Ιδέα για StartUp

Θα αγοράσω όλα τα "αζητητα" Petlas, θα τα κάνω rebrand σε Yataganni Performance με σήμα τον τσολιά και θα απευθυνθώ στο μπατριωτικο κοινό
Extra bonus θα πάρω και ΕΣΠΑ από τα λεφτά των Γερμανών να μάθουν οι Φριτσηδες να τα βάζουν με το ελληνικό επιχειρείν.Αμ πως

Ρε μπαγάσα συγγνώμη αλλά μου θύμησες
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=90948&p=2930498&viewfull=1#post2930498

AUFGEBRACHT
20/04/2018, 18:50
Ιδέα για StartUp

Αν έχεις τέτοιες ιδέες θα φαλιρίσεις... θα απευθυνθείς στο μπατριωτικό κοινό με brand name το γιαταγάνι που είναι τούρκικη λέξη; :bawl:

Καλά έλεγε παλιά μια διαφήμιση "η άγνοια σκοτώνει"...

taisteal
20/04/2018, 19:03
Ό,τι του φανεί του λολοστεφανή...
Και για την marfin δεν λέτε τίποτα

:lol::lol:

AUFGEBRACHT
20/04/2018, 19:06
Ό,τι του φανεί του λολοστεφανή...
Και για την marfin δεν λέτε τίποτα

Λωλοστεφανής, εκ του ολωλώς.

ggs
20/04/2018, 19:07
Ας μείνουμε στα λάστιχα και μην κάνουμε "λάστιχο" το θρεντ. ..:D

taisteal
20/04/2018, 19:10
Λωλοστεφανής, εκ του ολωλώς.

Πάρτο λίγο αλλιώς όμως,ναι;

mikes
20/04/2018, 20:43
Φίλτατε, όλες τις άλλες χώρες τις γουστάρουμε, προσωπικά εγώ μόνο τούρκικα δεν θέλω, κι όχι λόγω Δράμαλη ή Αλή Πασά ή άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ή δεν ξέρω κι εγώ τι... αυτά τα αφήνω για ούγκανα και λάτρεις των χρυσών αυγών. Κι εγώ πρόσφατα έριξα απίστευτο γέλιο και δεν κρατήθηκα, με γνωστό μου λαστιχά που έβγαλε ένα πύρινο λόγο κατά της Τουρκίας και των τουρκικών σήριαλ και των τούρκικων προϊόντων και δεν συμμαζεύεται, κι όταν τον ρώτησα που κατασκευάζονται τα Petlas που είχε τίγκα στο μαγαζί, ψιθύρισε "στην Τουρκία" και κατάπιε την γλώσσα του... όπως γελάω και με κάτι παιδάκια εδώ μέσα που πουλάνε πνεύμα και πετάνε ατάκες του στυλ "εγώ δεν έχω κολλήματα με μάρκες αλλά μηχανή BMW δεν έχω καβαλήσει ποτέ κι ούτε πρόκειται", δυστυχώς scripta manent και εκθέτουν ανεπανόρθωτα...

Δεν αμφισβήτησε κανείς (εγώ τουλάχιστον) την ποιότητα και την αξιοπρέπεια των Petlas ή των Lassa και μακάρι να φτάναμε στο μικρό νυχάκι των Τούρκων σε βαριά βιομηχανία, αμυντική βιομηχανία, επιχειρηματικότητα, οι όποιες συγκρίσεις απλά δεν υπάρχουν... Υπάρχουν όμως κι άλλα αξιοπρεπέστατα λάστιχα και προτιμώ να βάλω Falken ή Riken ή Kleber από τα τούρκικα, για λόγους που δεν έχει νόημα να αναφέρω εδώ μιας και βλέπω πως δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρή συζήτηση...

Υ.Γ. To Fiat Tipo δεν είναι τίποτα, να δεις γέλιο που έχω κάνει με περήφανους ιδιοκτήτες Toyota Yaris made in Turkey... :wave2: βασικα δε μιλαω αποκλειστικα για τα τουρκικα λαστιχα.. μιλαω για τη κακομοιρια του ελληναρα καταναλωτη που απαξιωνει με χαρακτηριστικη ευκολια αξιοπρεπεστατα προϊοντα επειδη η χωρα κατασκευης τους οποια κι αν ειναι, εχει κανει κατι οτιδηποτε κι αν ειναι αυτο εναντια στη πατριδα του και τη νοοτροπια του...
και ολο αυτο πεφτοντας μαλιστα σε αντιφασεις οπως το να σκαει μυτη στο μαγαζι με τη μεσεντες και να λεει οτι δε θελει κοντινεταλ γιατι δε γουσταρει τη π@@τανα τη μερκες με αυτα που μας κανει και δε θελει να πανε τα λεφτα του στους γερμαναραδες...

για μενα το να να μην πινει καποιος κοκακολα επειδη ειναι μαλακας ο τραμπ η να απορριπτει τα τουρκικα προϊοντα επειδη μας κανει κονξες ο ερντογαν (παρολο που η τουρκικη αγορα αποροοφα ενα μεγαλο μερος της ελληνικης παραγωγης σε αγαθα), μου δειχνει ατομο με οχι και τοσο ισορροπημενη σκεψη..
σορυ, αλλα εγω οταν παω να αγορασω ενα προϊον, το λογικο για μενα ειναι να το κρινω βαση των τεχνικων η οποιων αλλων χαρακτηριστικων και του κατα ποσο καλυπτει τις αναγκες μου, και οχι βαση του τι κακο εχει κανει κατα καιρους η χωρα κατασκευης του στη πατριδα μου..

BLiTzER
20/04/2018, 21:04
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που βάζεις οτιδήποτε άλλο πάνω από την πατρίδα σου. Πόσο μάλλον ένα προϊόν!!11112

Ντρέπομαι εγώ για σένα. Να. :blush:

toyar
20/04/2018, 21:05
εγω τους γερμανους δεν τους παω αλλα οταν πηρα ηλεκτρικα για το σπιτι τους εμπιστευτικα (δεν υπηρχαν γιαπωνεζικα) και τα πληρωσα και καλα
ε....δεν εχει μεινει τπτ να μη χαλασει:cry:
για οχημα δεν συζηταμε καν:D

τωρα χωρις πλακα σε 175/65-14 τα falken ειναι παντου ισαξια η καλυτερα απο τα michelin και 20% φθηνοτερα

AUFGEBRACHT
20/04/2018, 21:06
βασικα δε μιλαω αποκλειστικα για τα τουρκικα λαστιχα.. μιλαω για τη κακομοιρια του ελληναρα καταναλωτη που απαξιωνει με χαρακτηριστικη ευκολια αξιοπρεπεστατα προϊοντα επειδη η χωρα κατασκευης τους οποια κι αν ειναι, εχει κανει κατι οτιδηποτε κι αν ειναι αυτο εναντια στη πατριδα του και τη νοοτροπια του...
και ολο αυτο πεφτοντας μαλιστα σε αντιφασεις οπως το να σκαει μυτη στο μαγαζι με τη μεσεντες και να λεει οτι δε θελει κοντινεταλ γιατι δε γουσταρει τη π@@τανα τη μερκες με αυτα που μας κανει και δε θελει να πανε τα λεφτα του στους γερμαναραδες...

για μενα το να να μην πινει καποιος κοκακολα επειδη ειναι μαλακας ο τραμπ η να απορριπτει τα τουρκικα προϊοντα επειδη μας κανει κονξες ο ερντογαν (παρολο που η τουρκικη αγορα αποροοφα ενα μεγαλο μερος της ελληνικης παραγωγης σε αγαθα), μου δειχνει ατομο με οχι και τοσο ισορροπημενη σκεψη..
σορυ, αλλα εγω οταν παω να αγορασω ενα προϊον, το λογικο για μενα ειναι να το κρινω βαση των τεχνικων η οποιων αλλων χαρακτηριστικων και του κατα ποσο καλυπτει τις αναγκες μου, και οχι βαση του τι κακο εχει κανει κατα καιρους η χωρα κατασκευης του στη πατριδα μου..

Αντεπιχειρήματα υπάρχουν, αλλά επειδή ο ggs παραπάνω έχει δίκιο ότι θα πάει αλλού η συζήτηση ενώ ο σκοπός του παρόντος thread είναι άλλος, βάζω εδώ τελεία. :wave2:

taisteal
20/04/2018, 21:08
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που βάζεις οτιδήποτε άλλο πάνω από την πατρίδα σου. Πόσο μάλλον ένα προϊόν!!11112

Ντρέπομαι εγώ για σένα. Να.

mikes
20/04/2018, 21:10
εγω τους γερμανους δεν τους παω αλλα οταν πηρα ηλεκτρικα για το σπιτι τους εμπιστευτικα (δεν υπηρχαν γιαπωνεζικα) και τα πληρωσα και καλα
ε....δεν εχει μεινει τπτ να μη χαλασει:cry:
για οχημα δεν συζηταμε καν:D

τωρα χωρις πλακα σε 175/65-14 τα falken ειναι παντου ισαξια η καλυτερα απο τα michelin και 20% φθηνοτερα
ισαξια δε τα λες, αλλα για τις ελληνικες συνθηκες σιγουρα τα λες καλυτερα...

toyar
20/04/2018, 21:13
εννοεις λιγοτερο ευαισθητα;
γιατι και σε αποδοση μια χαρα ειναι και σε θορυβο

mikes
20/04/2018, 21:16
εννοεις λιγοτερο ευαισθητα;
γιατι και σε αποδοση μια χαρα ειναι και σε θορυβο εννοω σε αποδοση και αντοχη γενικα.. η φαλκεν εχει αξιοπρεπεστατα λαστιχα, κι εγω ανετα θα τα προτιμουσα αντι των μισελεν τα οποια θεωρω αδικαιολογητα υπερεκτιμημενα οσον αφορα τις ελληνικες συνθηκες..

BLiTzER
20/04/2018, 21:19
Έβαλα PT741 σε εξαιρετική τιμή και μετά πούλησα το αυτοκίνητο. BEAT THAT!

Έκανα γύρω στα 150 χλμ με αυτά. Καλά μου φάνηκαν. :lol:

mikes
20/04/2018, 21:23
Έβαλα PT741 σε εξαιρετική τιμή και μετά πούλησα το αυτοκίνητο. BEAT THAT!

Έκανα γύρω στα 150 χλμ με αυτά. Καλά μου φάνηκαν. :lol:

εγω μετα απο 2μιση χρονια και περιπου 20000 χλμ χρησης εχω να πω οτι δεν τα αλλαζω με τιποτα αλλο

toyar
20/04/2018, 21:55
225/45-17....
petlas η falken;

mikes
21/04/2018, 00:13
225/45-17....
petlas η falken;

falken σε αυτη τη κατηγορια δεν εχω δουλεψει να σου πω την αληθεια, το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι παραπονο δεν εχει ακουστει και οι γνωμες λενε πως εχει και εδω πολυ καλο λαστιχο
petlas που σε 17αρι φοραω και στο δικο μου και το εχω δουλεψει, εμενα μου αρεσει πολυ σαν λαστιχο, το εχουμε βαλει σε δυνατα και βαρια αμαξια (lancer evo x, bmw 330 κτλ) και εχουν μεινει ευχαριστημενοι, (γι αυτο και επιμενω σε αυτο το λαστιχο, επειδη το γνωριζω)
απο την αλλη ομως εχει ακουστει οτι το falken ειναι πιο καλο στη "παιχνιδιαρικη" οδηγηση

toyar
21/04/2018, 00:30
υπαρχουν κατι μοντελα που ζητανε τετοια διασταση χωρις ουτε το βαρος ουτε τα αλογα (citroen c4 1,6) και δεν ξερω κατα ποσο δουλευουν σωστα γιατι εχουν και θηριωδεις δεικτες ταχυτητας

mikes
21/04/2018, 07:21
υπαρχουν κατι μοντελα που ζητανε τετοια διασταση χωρις ουτε το βαρος ουτε τα αλογα (citroen c4 1,6) και δεν ξερω κατα ποσο δουλευουν σωστα γιατι εχουν και θηριωδεις δεικτες ταχυτητας δεν ειναι τοσο προβλημα οι δεικτες.. το οτι ενα λαστιχο ειναι σχεδιασμενο να αντεξει σε υψηλες ταχυτητες δε σημαινει οτι δε μπορει να δουλεψει χαμηλα.. στην ελλαδα η ασφαλτος ειναι το προβλημα στη προσφυση, οχι ο δεικτης ταχυτητας του ελαστικου..
παντως καποιες (λιγες) εταιρειες για να καλυψουν τις περιπτωσεις που αναφερεις βγαζουν παραγωγη σε αυτη τη διασταση και τις "μεσαιες" σειρες τους (πχ η pirelli to p7 cint.)

foogr01
06/05/2018, 12:14
Γεια στους ειδικούς. Βρήκα σε μια γωνία και σκίστηκε το μπροστά αριστερό ελαστικό. Δεν σηκώνει επιδιόρθωση. Η ρεζέρβα μου είναι κανονικό ελαστικό αλλά άλλη μάρκα από τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και επομένως δεν έχει κάνει χλμ. Τα τρία εναπομείναντα λάστιχα έχουν ακόμα ψωμί. Τι προτείνετε ως την πιο οικονομική λύση;
:a4:

alex14
06/05/2018, 12:19
Εαν το αυτοκινητο εχει μπροστινη κινηση βαζεις 2 ιδια μπροστα. Τα πισω μπροστα.
Πισω βαζεις το δεξι μπροστινο και την ρεζερβα η ενα καινουργιο.

strokt up
06/05/2018, 15:42
Στην θέση σου θα έβαζα δυο καινούργια λάστιχα. Τι διάσταση φοράει το αυτοκίνητο σου;

foogr01
06/05/2018, 17:10
175/70 R13 είναι. Διαβάζω τώρα ότι το ζευγάρι καλά λάστιχα (π.χ. τα 2 καινούρια στην περίπτωσή μας) είναι καλό να μπουν πίσω και να πάνε τα μεταχειρισμένα μπροστά. Το αμάξι είναι προσθιοκίνητο.

alex14
06/05/2018, 17:18
175/70 R13 είναι. Διαβάζω τώρα ότι το ζευγάρι καλά λάστιχα (π.χ. τα 2 καινούρια στην περίπτωσή μας) είναι καλό να μπουν πίσω και να πάνε τα μεταχειρισμένα μπροστά. Το αμάξι είναι προσθιοκίνητο.

Δεν νομιζω να ειναι σωστο αυτο. Αν πας για ενα ζευγαρι καινουργια καλο ειναι να μπουν μπροστα

BLiTzER
06/05/2018, 17:20
Το έχουμε ξαναπεί. Τα καλύτερα ελαστικά μπαίνουν εκεί που δεν έχεις κίνηση, εκεί χρειάζεσαι καλύτερη πρόσφυση (αφού στα άλλα έχεις γκάζι, άρα μεγαλύτερο έλεγχο).

strokt up
06/05/2018, 17:38
Αν το θες για αγωνιστική χρήση τα βάζεις χιαστί (όπως νομίζω έκανε ο Loeb) ενα καινούργιο μπροστά ένα πίσω, αν τα θες για δρόμο αλλά το κυνηγάς πολύ τα βάζεις πίσω μην σου φύγει ο κώλος και δεν το μαζεύεις με τίποτα (όπως έπαθα εγώ πρόσφατα), αν το θες για μέσα στην πόλη χαλλλλαρα και τέτοια ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα βάλεις τα καινούργια μπροστά.

Grafton 505
06/05/2018, 20:26
Το έχουμε ξαναπεί. Τα καλύτερα ελαστικά μπαίνουν εκεί που δεν έχεις κίνηση, εκεί χρειάζεσαι καλύτερη πρόσφυση (αφού στα άλλα έχεις γκάζι, άρα μεγαλύτερο έλεγχο).

Ώρε μάνα μου ...... 300.000 δίσκοι και λίγους λέω..... :a014:

Nostradamus
06/05/2018, 21:22
Νομίζω η μισελεν γράφει στο σάιτ ότι δύο καινούργια πάνε πίσω ανεξαρτήτως κίνησης.

BLiTzER
06/05/2018, 21:34
Νομίζω η μισελεν γράφει στο σάιτ ότι δύο καινούργια πάνε πίσω ανεξαρτήτως κίνησης.

Έτσι είναι. Εγώ έγραψα το προηγούμενο έχοντας στο μυαλό τα προσθιοκίνητα μόνο, αφού γι'αυτά γινόταν η κουβέντα. Τα λάστιχα με την καλύτερη πρόσφυση πάνε πίσω, καθώς η υπερστροφή είναι πολύ δυσκολότερο να ελεγχθεί από την υποστροφή.

alex14
06/05/2018, 22:01
Έτσι είναι. Εγώ έγραψα το προηγούμενο έχοντας στο μυαλό τα προσθιοκίνητα μόνο, αφού γι'αυτά γινόταν η κουβέντα. Τα λάστιχα με την καλύτερη πρόσφυση πάνε πίσω, καθώς η υπερστροφή είναι πολύ δυσκολότερο να ελεγχθεί από την υποστροφή.

Να που μαθαμε και κατι καινουργιο.
Ημουν σιγουρος οτι τα καινουργια πανε μπροστα γιατι τραβανε πιο πολυ ζορι λογο τιμονιου και φρενων.

BLiTzER
06/05/2018, 22:06
Ναι, γενικά κυκλοφορούσε πάντα αυτό το "urban legend", από γονείς, παππούδες κτλ. Κι εγώ από μικρός έτσι το θυμάμαι. Απλά κάποτε το έψαξα.

Αν το σκεφτείς λίγο, πάντως, είναι απολύτως λογικό. Στα προσθιοκίνητα, είναι πολύ ευκολότερο να επανακτήσεις τον έλεγχο στους τροχούς που έχουν κίνηση (με έλεγχο του γκαζιού), παρά στους ουδέτερους.

Στα πισωκίνητα είναι διπλό το όφελος, αφού πίσω έχεις ΚΑΙ την κίνηση ΚΑΙ τον άξονα που δε θες να χάσει πρόσφυση. :p

bruno
06/05/2018, 23:26
Αυτό δεν το καταλαβα ποτε,όταν πεταει μουτρα ένα προσθιοκινητο αμαξι,ο μονος τροπος για να το σωσεις είναι το χειροφρενο ,όχι το γκαζι.Στην πραξη,οδηγοντας όπως corsa,starlet,στην ''φορανε'' κανονικα ακομα και με το αφημα του γκαζιού(υπερστροφη).Οποτε βαζεις τα καινουργια λάστιχα μπροστα ,για να ανεβεις και καμια ανηφορα.

ptc
06/05/2018, 23:52
https://www.youtube.com/watch?v=tUW6KmvhyjU

Εγω λεω πως κατι παραπανω ξερει η Michelin και γενικα οι κατασκευαστες ελαστικων που ολοι συνιστουν το ιδιο πραγμα. Τα καινουρια λαστιχα πανε πισω, ασχετως κινησης. Το χασιμο του μπροστινου (υποστροφη) το αντιλαμβανεται πιο ευκολα ο οδηγος λογω αμεσης επαφης με το τιμονι και μπορει να ελεγχθει πιο ευκολα αφηνοντας το γκαζι. Δεν ειναι γνωμη μου, ειναι απλα αυτο που συνιστουν οι ειδικοι.

Οποιος ξερει περισσοτερα απο τους κατασκευαστες ελαστικων μπορει να κανει ο,τι θελει στο αμαξι του.

mikes
07/05/2018, 07:21
ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες λενε οτι σε περιπτωση που χρειαστει να τοποθετηθουν δυο καινουρια ελαστικα στο αυτοκινητο αυτα πρεπει να πανε πισω για τους λογους που ανεφερε ο μπλιτζερ
μπροστα εχεις ΚΑΙ περισσοτερο βαρος ΚΑΙ κινηση ΚΑΙ τιμονι αρα τη μουρη την ελεγχεις πολυ πιο ευκολα απ'οτι τον κωλο αμα σου φυγει
αυτο φυσικα προϋποθετει οτι τα λαστιχα που θα μεινουν πανω στο αμαξι θα ειναι σε λειτουργικη και οχι "ελληνικη" κατασταση

βεβαια αυτα αντε πεστε τα σε ελληνα λαστιχα (που ξερει πολυ καλυτερα απο ολους τους κατασκευαστες μαζι) να δειτε τι απαντηση θα σας δοσει... :lol:
(ειναι απο λεπτομερειες που δειχνουν ποσο γνωστης ειναι και ποσο στα σοβαρα εχει παρει τη δουλεια του)

foogr01 στη περιπτωση σου τωρα, φερνεις τα πισω μπρος και πισω βαζεις το καλο μπροστινο και τη ρεζερβα η ενα καλο μεταχειρισμενο!

buckley
07/05/2018, 07:37

To εμπεδώσαμε το μέλλον σου ρε...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154946&p=2933514&viewfull=1#post2933514
Ντα βίντσι, που σαι ρε απάτη να χαρείς εξελίξεις ......................

foogr01
07/05/2018, 15:50
ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες λενε οτι σε περιπτωση που χρειαστει να τοποθετηθουν δυο καινουρια ελαστικα στο αυτοκινητο αυτα πρεπει να πανε πισω για τους λογους που ανεφερε ο μπλιτζερ
μπροστα εχεις ΚΑΙ περισσοτερο βαρος ΚΑΙ κινηση ΚΑΙ τιμονι αρα τη μουρη την ελεγχεις πολυ πιο ευκολα απ'οτι τον κωλο αμα σου φυγει
αυτο φυσικα προϋποθετει οτι τα λαστιχα που θα μεινουν πανω στο αμαξι θα ειναι σε λειτουργικη και οχι "ελληνικη" κατασταση

βεβαια αυτα αντε πεστε τα σε ελληνα λαστιχα (που ξερει πολυ καλυτερα απο ολους τους κατασκευαστες μαζι) να δειτε τι απαντηση θα σας δοσει... :lol:
(ειναι απο λεπτομερειες που δειχνουν ποσο γνωστης ειναι και ποσο στα σοβαρα εχει παρει τη δουλεια του)

foogr01 στη περιπτωση σου τωρα, φερνεις τα πισω μπρος και πισω βαζεις το καλο μπροστινο και τη ρεζερβα η ενα καλο μεταχειρισμενο!

Πέρασα σήμερα από τοΝ ΛΑΣΤΙΧΑ. Αδιαπραγμάτευτα... τα καινούρια ελαστικά μπροστά :lol:
Η άλλη λύση που μου δίνει είναι να κρατήσω το καλό μπροστά και μου βρήκε ένα μτχ 155/80* να το βάλω λέει για ρεζέρβα.

Πήγα βέβαια με τη μηχανή, οπότε δεν είχε την ευκαιρία να επέμβει άμεσα :evil:

Μικέ, σ' ευχαριστώ, θα κάνω αυτό που προτείνεις. Τα πίσω να τα σταυρώσω φέρνοντάς τα μπροστά ή να τα αφήσω στην ίδια μεριά; Εγώ θα ποντάρω στον σταυρό, αλλά θα περιμένω να μου πεις :D

Ευχαριστώ και όλους τους υπόλοιπους που απαντήσανε :beer:

*: Του είπα ότι δεν είναι η ίδια διάσταση 175/70 με τα δικά μου αλλά αποκρίθηκε ότι το θέλω για ρεζέρβα και για ώρα ανάγκης και κάνει :confused:

DoctoR_k6
07/05/2018, 16:16
Πλεον με τον δεικτη φορας/κατευθυνσης του ελαστικου δεν πρεπει να παιζει κ το παλιο καλο σταυρωμα...αν δεν κανω λαθος.

foogr01
07/05/2018, 17:18
395466

Αυτό από το site της michelin. Αλλά better safe than sorry, οπότε ρωτάω καλύτερα :)

mikes
07/05/2018, 20:05
οχι οτι εχει και ιδιεταιρη σημασια αλλα καλυτερα να τα τραμπαρεις χωρις να τα σταυρωσεις καθως ετσι εχουν "συνηθησει" να γυρνανε και αμα τα σταυρωσεις ενδεχομενως μεχρι να ξαναπιασουν φορμα στο πατημα να εχεις ψιλοθεματακια με τη κατευθυντικοτητα τους (να σου ψιλοτραβαει προς μια μερια δλδ)...

το 155/80 ειναι ιδιας διαμετρου με το 175/70 οποτε για χρηση ρεζερβας και μονο κανει, αλλα ειναι προτιμοτερο να βαλεις το σωστο νουμερο

ΚΑΝΕΝΑΣ λαστιχας δε προκειται να σου πει να βαλεις τα καινουρια πισω οπως συστηνουν οι κατασκευαστες... εχει επικρατησει να βαζουν τα καινουρια στο τιμονι

foogr01
07/05/2018, 20:08
οχι οτι εχει και ιδιεταιρη σημασια αλλα καλυτερα να τα τραμπαρεις χωρις να τα σταυρωσεις καθως ετσι εχουν "συνηθησει" να γυρνανε και αμα τα σταυρωσεις ενδεχομενως μεχρι να ξαναπιασουν φορμα στο πατημα να εχεις ψιλοθεματακια με τη κατευθυντικοτητα τους (να σου ψιλοτραβαει προς μια μερια δλδ)...

το 155/80 ειναι ιδιας διαμετρου με το 175/70 οποτε για χρηση ρεζερβας και μονο κανει, αλλα ειναι προτιμοτερο να βαλεις το σωστο νουμερο

:beer::beer::beer:
Σε περιμένω Κρήτη για ρακές (με τους απαραίτητους μεζέδες φυσικά) ;)

buckley
07/05/2018, 20:14

ΚΑΝΕΝΑΣ λαστιχας δε προκειται να σου πει να βαλεις τα καινουρια πισω οπως συστηνουν οι κατασκευαστες... εχει επικρατησει να βαζουν τα καινουρια στο τιμονι

https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=155-80r13-175-70r13

noodles
09/05/2018, 18:40
οπως σωστα ειπατε τα καινουρια λαστιχα πανε πισω!
το σταυρωμα Χ δε παιζει πλεων στα περισσοτερα καινουρια λαστιχα γιατι βγαινουν με διαφορετικο προφιλ σε καθε πλευρα (παρατηριστε το, πανω γραφουν INSIDE και OUTSIDE).

οι αλλαγες που γινονται χωρις προβλημα σε καινουρια 4αδα για να εχουμε ομοιομορφη φθορα ειναι τα 2 αριστερα αλλαγη μπρος-πισω μεταξυ τους και το ιδιο στα 2 δεξια.

Αυτό δεν το καταλαβα ποτε,όταν πεταει μουτρα ένα προσθιοκινητο αμαξι,ο μονος τροπος για να το σωσεις είναι το χειροφρενο ,όχι το γκαζι.Στην πραξη,οδηγοντας όπως corsa,starlet,στην ''φορανε'' κανονικα ακομα και με το αφημα του γκαζιού(υπερστροφη).Οποτε βαζεις τα καινουργια λάστιχα μπροστα ,για να ανεβεις και καμια ανηφορα.

διορθωση υποστροφης με χειροφρενο? WTF :eek::eek::eek:
τα οπελ μη τα βαζεις στο παιχνιδι. καλα χρυσα για ταξιδι σε ευθεια αλλα την υποστροφη τους οταν πιεζωντε δε τη διορθωνει ουτε ο riciardo.
στο αφημα γκαζιου, ξαναφορτιζεται το μπροστινο και η υποστροφη φευγει (ειπαμε, εκτος τα οπελ, αυτα ειναι αλλη κατηγορια, υποστρεφουν ακομα και σβηστα:lol:).
η υπερστροφη στο αποτωμο αφημα γκαζιου ειναι αλλο κεφαλαιο. δεν την εχω συναντησει σε εντονο βαθμο στα περισσοτερα μπροστινοκινητα παντως, ακομα και οταν οδηγουντε στο οριο.

mikes
09/05/2018, 20:25
το σταυρωμα Χ δε παιζει πλεων στα περισσοτερα καινουρια λαστιχα γιατι βγαινουν με διαφορετικο προφιλ σε καθε πλευρα (παρατηριστε το, πανω γραφουν INSIDE και OUTSIDE).
εδω εχεις κανει ενα μικρο λαθακι..
η ασυμετρη χαραξη (inside-outside) ΔΕΝ επηρεαζεται στο σταυρωμα Χ καθως ΔΕΝ εχει φορα κυλησης αλλα μεσα μερια εξω μερια στη ζαντα οποτε μπορουν να μπουν σε οποιαδηποτε θεση πανω στο αυτοκινητο.. απλα το μπρος-πισω απο τις ιδιες πλευρες συνισταται γιατι λογο ακτινικης πλεξης των radial σκελετων το λαστιχο παιρνει φορμα και εχει "συνηθησει" να γυρναει προς μια κατευθυνση οποτε αμα του την αλλαξεις μεχρι να ξαναφορμαρει και να πατησει ειναι πολυ πιθανον να σου κανει θεματακια στη κατευθυντικοτητα..

Sapadak
15/05/2018, 18:01
Θα το αλλάζατε?
Αν ναι πόσο σύντομα?

395668

395669

mikes
15/05/2018, 22:37
Θα το αλλάζατε?
Αν ναι πόσο σύντομα?

395668

395669

τι ακριβως σε προβληματιζει?

andreaspetr
16/05/2018, 00:30
εμενα δεν θα με προβληματιζε το βαθος του πελματος αλλα οτι ειναι καπως "ξεραμενα"

Sapadak
16/05/2018, 16:19
τι ακριβως σε προβληματιζει?

Γνώμες, αν έχει ψωμί, αν πάει για αλλαγή κτλ

εμενα δεν θα με προβληματιζε το βαθος του πελματος αλλα οτι ειναι καπως "ξεραμενα"

Ίσως φταίει η φώτο, τα λάστιχα είναι 20 μηνών, και το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση καθημερινά

υγ
Μισελιν πραϊμασι 3

mikes
16/05/2018, 19:17
Γνώμες, αν έχει ψωμί, αν πάει για αλλαγή κτλ

Ίσως φταίει η φώτο, τα λάστιχα είναι 20 μηνών, και το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση καθημερινά

υγ
Μισελιν πραϊμασι 3
συμφωνα με τη νομοθεσια και τους κατασκευαστες το ελαχιστο βαθος πελματος οριζεται στα 1,6 mm η φωτο δειχνει οτι εχεις πελμα αρκετα παραπανω απο το δεικτη φθορας.. αμα το νιωθεις οτι σου κραταει το λαστιχο ακομα κανε μια σκατζα τα μπρος με τα πισω αμα δεν εχεις κανει, βγαλε το καλοκαιρι και το ξαναβλεπεις με τις πρωτες βροχες το φθινοπωρο..

Nostradamus
16/05/2018, 21:35
Μικέ ερώτηση.
Αγόρασα πρόσφατα ένα Fiat grande punto που έγραφε λίγα χιλιόμετρα πόλης κάθε χρόνο.
Έχει επάνω λάστιχα του 11 με πολύ ψωμί ακόμη. Πέρασα αντιστοιχο ΚΤΕΟ εδώ στο Βέλγιο όπου ενώ εγώ τους έδειξα την παλαιότητα των ελαστικών επέμειναν ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα όσο η φθορά τους είναι εντός ορίων.
Τα λάστιχα κρατάνε στην εδώ άσφαλτο.
Επειδή σε λίγους μήνες θα πάω στην Γερμανία όπου η χρήση χειμερινών η all season είναι υποχρεωτική, έλεγα να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβριο για αλλαγή.
Θεωρείς ότι ένα ελαστικό τόσο παλιό ηλικιακά είναι επικίνδυνο να σκάσει/διαλυθεί η θα βγάλει καλοκαίρι (όχι ελληνικές θερμοκρασίες) με συντηρητική χρήση? (Ξέρω ότι μάλλον ακούγεται πολύ σχετικό ότι λέω αλλά είπα να ρωτήσω).

mikes
16/05/2018, 22:41
Μικέ ερώτηση.
Αγόρασα πρόσφατα ένα Fiat grande punto που έγραφε λίγα χιλιόμετρα πόλης κάθε χρόνο.
Έχει επάνω λάστιχα του 11 με πολύ ψωμί ακόμη. Πέρασα αντιστοιχο ΚΤΕΟ εδώ στο Βέλγιο όπου ενώ εγώ τους έδειξα την παλαιότητα των ελαστικών επέμειναν ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα όσο η φθορά τους είναι εντός ορίων.
Τα λάστιχα κρατάνε στην εδώ άσφαλτο.
Επειδή σε λίγους μήνες θα πάω στην Γερμανία όπου η χρήση χειμερινών η all season είναι υποχρεωτική, έλεγα να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβριο για αλλαγή.
Θεωρείς ότι ένα ελαστικό τόσο παλιό ηλικιακά είναι επικίνδυνο να σκάσει/διαλυθεί η θα βγάλει καλοκαίρι (όχι ελληνικές θερμοκρασίες) με συντηρητική χρήση? (Ξέρω ότι μάλλον ακούγεται πολύ σχετικό ότι λέω αλλά είπα να ρωτήσω).

τα 3μιση-4 χρονια μεγιστη διαρκεια χρησης ισχυουν μονο για τις κλιματολογικες συνθηκες που εχουμε εδω κατω.. ολοι οι κατασκευαστες συστηνουν μεγιστη διαρκεια ζωης τα 10 χρονια περιπου συνδυαστικα αποθηκευση-χρηση.. το λαστιχο οσο βρισκεται μεσα σε αυτο το χρονικο πλαισιο δεν υπαρχει περιπτωση να σκασει αν για καποιο λογο δεν εχει εμφανη σημαδια σαπισματος η αν δεν εχει τραυματιστει.. ασε δε που λογο νομοθεσιας εκει πανω σκατζαρεις χειμερινα-θερινα οποτε δεν δουλευουν ολοκληρο το χρονο.. συνεπως με νορμαλ χρηση και δεδομενου του κλιματος που επικρατει εκει, αμα σου κραταει αστο μεχρι να αλλαξεις σε χειμερινα