Σύνδεση

View Full Version : Ελαστικά για αυτοκίνητο

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

Sapadak
17/05/2018, 07:15
συμφωνα με τη νομοθεσια και τους κατασκευαστες το ελαχιστο βαθος πελματος οριζεται στα 1,6 mm η φωτο δειχνει οτι εχεις πελμα αρκετα παραπανω απο το δεικτη φθορας.. αμα το νιωθεις οτι σου κραταει το λαστιχο ακομα κανε μια σκατζα τα μπρος με τα πισω αμα δεν εχεις κανει, βγαλε το καλοκαιρι και το ξαναβλεπεις με τις πρωτες βροχες το φθινοπωρο..

Αυτό στη φώτο ειναι το πίσω, το μπροστά έχει λιγότερο πέλμα απο αυτό, αλλά και πάλι παραπάνω απο το δείκτη φθοράς.

Δεν νιώθω γλιστρίματα μέχρι τώρα, κυριώς ψυχολογικό είναι το θέμα λόγο των χιλομέτρων που έχουν πάνω τα λάστιχα (92.000)

mikes
17/05/2018, 07:28
Αυτό στη φώτο ειναι το πίσω, το μπροστά έχει λιγότερο πέλμα απο αυτό, αλλά και πάλι παραπάνω απο το δείκτη φθοράς.

Δεν νιώθω γλιστρίματα μέχρι τώρα, κυριώς ψυχολογικό είναι το θέμα λόγο των χιλομέτρων που έχουν πάνω τα λάστιχα (92.000)
τα λαστιχα σου παλια δεν ειναι αφου ειναι 20 μηνων.. αλλα αν το μπροστινο εχει λιγοτερο πελμα θα εχεις ενα θεματακι στη βροχη.. τα χιλιομετρα ειναιοντως αρκετα, οσα περιπου κανει και ενα ταξι στην αθηνα την ιδια περιοδο χρονου.. με αυτα τα νεα δεδομενα που εδωσες βαλτο σιγα σιγα στο προγραμμα..

toyar
17/05/2018, 07:38
92000?
Και ζουν ακομα; Εχουν ακομα πελμα;

Sapadak
17/05/2018, 07:54
92000?
Και ζουν ακομα; Εχουν ακομα πελμα;

Δες τι φώτο παραπάνω (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137621&page=15&p=2934775&viewfull=1#post2934775), ναι έχουνε ψωμί

toyar
17/05/2018, 09:17
Δεν ηξερα οτι κρατανε τοσο
Ταξι;

devil's animal
17/05/2018, 09:25

:hmm::hmm:
οντως καμποσα χλμ...και θεωρουσα οτι τα δικα μου petlas που τα αλλαξα στα 70.000 ηταν τελειως οριο (οσον αφορα τα χλμ που ειχαν διανυσει)...και ας μην ειχαν φτασει οι δεικτες φθορας στα ορια τους (και σε αυτα οπως και στα δικα σου)...
βεβαια ειχαν και ψωριασμα και "πληγες" στα πλαινα απο πεζοδρομια...

αλλα το 92000 και σε αυτη την κατασταση ειναι εντυπωσιακο...
:beer:

Panos76
17/05/2018, 10:23
αλλα το 92000 και σε αυτη την κατασταση ειναι εντυπωσιακο...
:beer:

Αφού είναι παππούς 100 φεύγα τι περίμενες; :lol:

Μάλλον δεν το βλέπει το αμάξι το φως του ήλιου και οδηγεί σε ποιοτικά οδοστρώματα. Εγώ κάθε 50Κ αλλάζω κατά μέσο όρο.

Sapadak
17/05/2018, 19:09
Δεν ηξερα οτι κρατανε τοσο
Ταξι;

Οχι ταξί, καλά θα ήταν θα εβγαίνε και μεροκάματο :lol:

Κατα κύριο λόγο (95%) τα χιλιόμετρα ειναι πάνω στην εγνατία, δεν έχει ξεκινήματα/φρεναρίσματα κτλ.

Μόλις θα κατοσταρίσουν, θα στείλω φώτο στην μισελέν, να μου κάνει δώρο το επόμενα μιας και είμαι κινητή διαφήμιση :lol: :lol:

Sapadak
17/05/2018, 19:10
Αφού είναι παππούς 100 φεύγα τι περίμενες; :lol:

Μάλλον δεν το βλέπει το αμάξι το φως του ήλιου και οδηγεί σε ποιοτικά οδοστρώματα. Εγώ κάθε 50Κ αλλάζω κατά μέσο όρο.

Καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα το κυκλοφορώ βρε, το οδόστρωμα είναι ποιοτικό αλλά τραχύ (ενγατία) και το αυτοκίνητο το καει ο ήλιος όλη τη μέρα!! (και την νύχτα :lol: )

BLiTzER
22/05/2018, 15:35
Έχει δοκιμάσει κανείς κάνα σοβαρό, σπορ, καλοκαιρινό ελαστικό, για σβέλτη οδήγηση; RE050A, Pilot Sport 3, ContiSport 5, κάτι άλλο;

mikes
22/05/2018, 15:48
Έχει δοκιμάσει κανείς κάνα σοβαρό, σπορ, καλοκαιρινό ελαστικό, για σβέλτη οδήγηση; RE050A, Pilot Sport 3, ContiSport 5, κάτι άλλο;toyo proxes sport
pirelli p zero nero gt
pirelli p zero αν υπαρχει στο νουμερο σου.. διασταση?

BLiTzER
22/05/2018, 15:50
205/40/17.

noodles
22/05/2018, 16:00
^ απο αυτα τα 3 βαζεις το michelin.
γιατι αυτοκινητο μιλαμε και ποσα αλογα?
οδηγηση σε στροφιλικι αποκλειστικα, πιστα οχι?
αν ειναι λιγο δυνατο το αυτοκινητο και το βαζεις με πολλα στις στροφες το πλαϊνο του michelin θα φθαρει σχετικα γρηγορα.
κραταει μεχρι να εξαφανιστει ολο το πελμα (ριχνεις και λιγο πιεσεις), απλα οχι οπως οταν ειναι καινουρια η λιγακι φθαρμενα.

προσωπικα απο τα καλυτερα "πολιτικα" λαστιχα η "καλη" γκαμα τις michelin. κοιτα και το pilot sport 4-4s που ειναι καινουρια.

BLiTzER
22/05/2018, 16:02
Γύρω στα 200 άλογα. Οδήγηση κυρίως σπορ, αλλά και καθημερινή ή ταξιδάκι πού και πού. Λίγα χιλιόμετρα ανά έτος, ίσως 5-6 χιλιάδες. Όχι πίστα.

ποπαϋ
22/05/2018, 16:37
Toyo σε άλλη διάσταση και πιρελι σε ακριβώς την ίδια διάσταση έχω δοκιμάσει

losvre
23/05/2018, 13:58
Εξαρτάται απο το αυτοκίνητο

Vredestein Vorti, Bridgestone, Dunlop Blue response (καλο αλλά όχι και τοσο σπορτ)

ρίξε μια ματιά
tyrereviews.co.uk

Panos76
23/05/2018, 14:29
Έχει δοκιμάσει κανείς κάνα σοβαρό, σπορ, καλοκαιρινό ελαστικό, για σβέλτη οδήγηση; RE050A, Pilot Sport 3, ContiSport 5, κάτι άλλο;

Φοράω εδώ και 1,5 - 2 χρόνια τα Conti 5 (225/40/18 μπροστά - 255/35/18 πίσω), έχοντας προηγούμενη εμπειρία από τα 4άρια και τα 3άρια. Τα βλέπω παραδόξως λίγο γλιστερά ή τουλ. με αργό ζέσταμα. Η αλήθεια είναι πως τώρα πλέον δεν πάω όπως πήγαινα μιας και σπάνια είμαι μόνος στο αμάξι, παρόλα αυτά θα τα περίμενα καλύτερα. Πάλι καλά που δεν έβαλα ραν φλατ στη διπλάσια τιμή..

Στην επόμενη αλλαγή προσανατολίζομαι αποκλειστικά σε michelin, ενώ από χρήστες έχω διαβάσει καλά λόγια για το Hankook Ventus V12 Evo2.

sniper
23/05/2018, 14:48
Εδώ μέσα είναι η πλουτοκρατία λοιπόν...

BLiTzER
23/05/2018, 14:52
Φοράω εδώ και 1,5 - 2 χρόνια τα Conti 5 (225/40/18 μπροστά - 255/35/18 πίσω)

Τιναυτό; Μπεμβέ;

AUFGEBRACHT
23/05/2018, 17:13
Petlas Velox Sport :a3:

Panos76
23/05/2018, 18:05
Εδώ μέσα είναι η πλουτοκρατία λοιπόν...
:lol: για αυτό έχω το παπί για ξεκάρφωμα.

Τιναυτό; Μπεμβέ;

Ναι αλλά η συμπεριφορά των ελαστικών δεν διαφοροποιείται τραγικά έναντι του τάπερ.

buckley
23/05/2018, 19:01
:lol: για αυτό έχω το παπί για ξεκάρφωμα.

Ναι αλλά η συμπεριφορά των ελαστικών δεν διαφοροποιείται τραγικά έναντι του τάπερ.

Φωτό με πινακίδα απαραίτητα ρε...

Panos76
23/05/2018, 20:27
Φωτό με πινακίδα απαραίτητα ρε...
Να η πλουτοκρατία που έχει το 1000 για παπί στη πόλη! :lol:

θα σου ρθω με το εργαΛειδι soon..

S705
24/05/2018, 01:10
Conti φοράω στα αμάξια μου κοντά 10 χρόνια τώρα,όχι όμως σπορ και ειμαι υπέρ ευχαριστημένος.
Τα πρότεινα σε ξάδελφό μου με s3 σαν μάρκα και έμεινε έκπληκτος από την απόδοση τους. Το αμάξι του από εργοστάσιο φορούσε μισελεν και σε προηγούμενο αμάξι του (civic type r) είχε βάλει μέχρι και ιμησλικ.
Νομίζω βάζει ακόμα conti...

Υγ. Η conti έχει μαλακώσει πολύ τα πλαϊνά του σκελετού στην σειρά eco και premium. Δεν ξέρω για την sport

devil's animal
24/05/2018, 08:10
petlas pt741

mikes
24/05/2018, 19:32
Petlas Velox Sport :a3:

petlas pt741

το πετλας 741 ειναι εξαιρετικο λαστιχο για κανονικη και λιγο πιο σβελτη οδηγηση, οχι οτι δε κανουν και για σπορ, αλλα αμα εχει σκοπο να του πιει το αιμα θα του συνιστουσα κατι πιο δοκιμασμενο οπως αυτα που του προτεινα πιο πανω...

devil's animal
25/05/2018, 08:03
το πετλας 741 ειναι εξαιρετικο λαστιχο για κανονικη και λιγο πιο σβελτη οδηγηση, οχι οτι δε κανουν και για σπορ, αλλα αμα εχει σκοπο να του πιει το αιμα θα του συνιστουσα κατι πιο δοκιμασμενο οπως αυτα που του προτεινα πιο πανω...

και εγω γι'αυτο τον λογο του εγραψα τα petlas..επειδη λεει οδηγηση sport και οχι πιστα...

Γύρω στα 200 άλογα. Οδήγηση κυρίως σπορ, αλλά και καθημερινή ή ταξιδάκι πού και πού. Λίγα χιλιόμετρα ανά έτος, ίσως 5-6 χιλιάδες. Όχι πίστα.

BLiTzER
25/05/2018, 08:15
Αν και είχα βάλει PT741 στο προηγούμενο, αναρωτιέμαι πόσο καλό μπορεί να είναι ένα ελαστικό για πιο απαιτητική οδήγηση, όταν έχει τη μισή τιμή.

mikes
25/05/2018, 20:15
Αν και είχα βάλει PT741 στο προηγούμενο, αναρωτιέμαι πόσο καλό μπορεί να είναι ένα ελαστικό για πιο απαιτητική οδήγηση, όταν έχει τη μισή τιμή.

οταν τα ειχαμε τοποθετησει σε λανσερ εβο 10, μετα απο λιγο καιρο ο ιδιοκτητης μας ειχε πει πως απορουσε γιατι τοσο καιρο πληρωνε σα μαλακας τα διπλα λεφτα για επωνυμα.. βεβαια δε μπορω να ξερω το στυλ οδηγησης του...

bruno
25/05/2018, 21:47
Tωρα ρε Μικε,συγνωμη δηλαδή φιλικα παντα,που τον βρηκες τετοιο πελατη:lol:

mikes
26/05/2018, 07:24
Tωρα ρε Μικε,συγνωμη δηλαδή φιλικα παντα,που τον βρηκες τετοιο πελατη:lol:δεν ειναι ολοι σηματοπληκτοι φιλε μου.. και ευτυχως δε σκεφτονται ολοι ελληνικα

bruno
26/05/2018, 08:33
Ετσι ακριβως,εχω evo και παω στην λαικη να ψωνισω από το καλαθι:lol:

noodles
26/05/2018, 09:24
οταν τα ειχαμε τοποθετησει σε λανσερ εβο 10, μετα απο λιγο καιρο ο ιδιοκτητης μας ειχε πει πως απορουσε γιατι τοσο καιρο πληρωνε σα μαλακας τα διπλα λεφτα για επωνυμα.. βεβαια δε μπορω να ξερω το στυλ οδηγησης του...

χαχαχαχαχα οταν παει για αλλαγη βαλβολινη διαφορικων πες του να βαλει τιγανολαδο. ιδια δουλεια κανει δε χρειαζεται να πληρωνει τα επωνυμα :lol:

toyar
26/05/2018, 09:47
μπορει το στυλ οδηγησης του να ειναι.....βαζω 5 ευρω βενζινη και κανω 4 γυρους στην πλατεια μπουρναζιου με το εβο:D

Nostradamus
26/05/2018, 10:15
Ρε κοριτσια, λεει απο την αρχη ο μικες, δεν ξερω πως οδηγει ο ευχαριστημενος οδηγος του εβο..

Λες και δεν ξερετε/με κοσμο που εχει πεταξει Π Ζερο νερο για παραδειγμα απο την πολυκαιρια και οχι γιατι πραγματικα μπορουσε να τα χρησιμοποιησει γι αυτο πυο ειναι...

Για να μην παμε στα μηχανακια και τους δεκαδες ροσσιδες που βαζουν σοβαρα λαστιχα και "βεντουζαρει το εργαλειο και ζεστενονται γρηγορα αδερφε μ' " και παραμενουν απατητα στις ακρες μεχρι να πεταξουν λινα στο κεντρο..

Καποιος μπορει να πει οτι ο μικες θελει να σπρωξει αυτο (λες και ειναι κανενας εισαγωγεας η εμπορος αλλα λεμε τωρα)..

Εγω θα μετρουσα και το οτι σαν εταιρεια τα προτεινει και ο Σταυρος (πελατης) που ο ανθρωπος εχει δειξει οτι εχει επαφη με το σπορ τοσα χρονια εδω μεσα...

mikes
26/05/2018, 15:26
Ρε κοριτσια, λεει απο την αρχη ο μικες, δεν ξερω πως οδηγει ο ευχαριστημενος οδηγος του εβο..

Λες και δεν ξερετε/με κοσμο που εχει πεταξει Π Ζερο νερο για παραδειγμα απο την πολυκαιρια και οχι γιατι πραγματικα μπορουσε να τα χρησιμοποιησει γι αυτο πυο ειναι...

Για να μην παμε στα μηχανακια και τους δεκαδες ροσσιδες που βαζουν σοβαρα λαστιχα και "βεντουζαρει το εργαλειο και ζεστενονται γρηγορα αδερφε μ' " και παραμενουν απατητα στις ακρες μεχρι να πεταξουν λινα στο κεντρο..

Καποιος μπορει να πει οτι ο μικες θελει να σπρωξει αυτο (λες και ειναι κανενας εισαγωγεας η εμπορος αλλα λεμε τωρα)..

Εγω θα μετρουσα και το οτι σαν εταιρεια τα προτεινει και ο Σταυρος (πελατης) που ο ανθρωπος εχει δειξει οτι εχει επαφη με το σπορ τοσα χρονια εδω μεσα...
ειναι αυτο που λεω παραπανω περι ελληνικου τροπου σκεψης... ο ελληναρας απαξιωνει με χαρακτηριστικη ευκολια ενα αξιοπρεπεστατο προϊον μονο και μονο επειδη δε γνωριζει τη μαρκα του η δεν ειναι απο τις μεγαλες εταιρειες που εχουν χωσει εκατομυρια σε διαφημηση για να τον πεισουν οτι και καλα ειναι κορυφαιες, η δεν του αρεσει η χωρα παραγωγης και προελευσης τους..
πληροφοριακα να αναφερω οτι ο συγκεκριμενος πελατης με το εβο ειναι οντως γρηγορος οδηγος, καθε εναμιση χρονο αλλαζε λαστιχα, αλλα δε μπορω να ξερω αν το στυλ του ειναι νευρικο η στρωτο.. φυσικα οι "γνωστες" εδω μεσα κατεληξαν στο συμπερασμα οτι επειδη εβαλε πετλας και του αρεσαν οι ικανοτητες του ηταν το πολυ για λαϊκη, αντε και για καφε στη πλατεια...

devil's animal
26/05/2018, 17:19
Ετσι ακριβως,εχω evo και παω στην λαικη να ψωνισω από το καλαθι:lol:

χαχαχαχαχα οταν παει για αλλαγη βαλβολινη διαφορικων πες του να βαλει τιγανολαδο. ιδια δουλεια κανει δε χρειαζεται να πληρωνει τα επωνυμα :lol:

μην ειστε εγκαθετοι και εριστικοι...
οπως ειπε ο Ακης, δεν βαζουν ολοι λαστιχα για να κανουν αναβαση Ριτσωνας με το evo...:rolleyes:

οι περισσοτεροι θελουν ενα στοιχειωδες κρατημα στους δρομους γυαλι, και στο στεγνο και υπο βροχη...αυτα ως προς την ασφαλεια..
ως προς την τσιγκουνια, εννοειται να αντεχουν μεχρι να πουλησουν το αμαξι...:lol:

ε, αυτα τα προσφερουν τα petlas και με το παραπανω...και κοστιζουν σημαντικα λιγοτερο απο τα "επωνυμα"...

και εγω διστακτικος ημουν μεχρι που μου τα προτεινε αυτος που τα εβαλε στο lexus (gs450h)...και εγω εννοειται οτι δεν τα ζοριζα τα λαστιχα γιατι δεν ζοριζω γενικα το αμαξι...και διαπιστωσα οτι κρατανε πολυ και εχουν αποδοση μεχρι και στα τελευταια τους...δλδ η αποδοση τους δεν πεφτει μετα απο Χ χλμ...συνεχιζαν να κρατανε στον δρομο και μετα απο 70.000χλμ...και το λεω με καθε σιγουρια γιατι σε συγκεκριμενες στροφες που τις ξερω και χωρις το παιδι μεσα πιεζα επιτηδες για να δω αν θα με πεταξουν και ποσο...οχι με βροχη βεβαια..στο στεγνο..
και δεν με πεταξαν καμια φορα, γλιτριματακια ελεγχομενα μεσα στα πλαισια στις στροφες και εκει που εβλεπες διαφορα ηταν σε ανηφορες βαρβατες με φαναρι στο τελος τους..που οσο και απαλα να ξεκιναγες ηθελαν 2-3 δευτερολεπτα για να πιασουν...και αυτα στο τελος της ζωης τους...

οπως ειπε και ο Μικες μην ειστε αρνητικοι στο νεο, και ουτε να απαξιωνετε ετσι "ελαφρα την καρδία"...ακομα και τελειως κουλος να ηταν ο οδηγος του εβο, το αμαξι εχει μαμα 280 και τα περισσοτερα που κυκλοφορουν παιζουν κοντα στα 400 (σπανιο να βρεις μαμα)...εε..δεν μπορει καπου θα τον ειχε "αδειασει" το αμαξι λογω των ελαστικων αν δεν ηταν καλα...;)

noodles
26/05/2018, 17:42
παιδια συμφωνω σε ολα αλλα μιλαμε για ενα αυτοκινητο rally replica, 1.5τονου με 280αλογα στοκ (βεβαια αντε να βρεις κανενα 1ο σταδιο, τα στοκ ειναι ειδος προς εξαφανιση) για ποια petlas 741 μιλαμε?
τα περισσοτερα λαστιχα που βαζουν αυτοι που γνωριζουν τι αυτοκινητο ειναι το evo, κοστιζουν τουλαχιστον τη 2πλασια τιμη του petlas 741.
ο καλυτερος τουριστας να ειναι ο οδηγος του evo, τα λαστιχα δε κανουν για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.

να μιλαγαμε για οποιοδηποτε αλλο αυτοκινητο 1.4-1.6cc 80-130 αλογων δε θα ελεγα τιποτα, αλλα σε evo αν θες πρωτα απο ολα να εισαι ασφαλης δε βαζεις τετοια λαστιχα.

mikes
26/05/2018, 17:46
παιδια συμφωνω σε ολα αλλα μιλαμε για ενα αυτοκινητο rally replica, 1.5τονου με 280αλογα στοκ (βεβαια αντε να βρεις κανενα 1ο σταδιο, τα στοκ ειναι ειδος προς εξαφανιση) για ποια petlas 741 μιλαμε?
τα περισσοτερα λαστιχα που βαζουν αυτοι που γνωριζουν τι αυτοκινητο ειναι το evo, κοστιζουν τουλαχιστον τη 2πλασια τιμη του petlas 741.
ο καλυτερος τουριστας να ειναι ο οδηγος του evo, τα λαστιχα δε κανουν για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.

να μιλαγαμε για οποιοδηποτε αλλο αυτοκινητο 1.4-1.6cc 80-130 αλογων δε θα ελεγα τιποτα, αλλα σε evo αν θες πρωτα απο ολα να εισαι ασφαλης δε βαζεις τετοια λαστιχα. να υποθεσω οτι εχεις δοκιμασει ΟΛΑ τα λαστιχα σε ΟΛΟΥΣ τους τυπους αυτοκινητων για να καταληξεις με σιγουρια σε αυτο το συμπερασμα, ναι?

noodles
26/05/2018, 17:54
να υποθεσω οτι εχεις δοκιμασει ΟΛΑ τα λαστιχα σε ΟΛΟΥΣ τους τυπους αυτοκινητων για να καταληξεις με σιγουρια σε αυτο το συμπερασμα, ναι?

φυσικα και οχι...

εσυ εχεις μπει σαν οδηγος-συνοδηγος-επιβατης σε evo με αυτα η τετοιας κατηγοριας ελαστικα και σου φανηκε οτι επαρκουνε?
αν ναι μαλλον καπου εχει γινει λαθος...

το οτι ικανοποιουνε το συγκεκριμενο οδηγο, εσενα και 2-3-5 αλλους παλι δεν εχει να λεει κατι, οπως επισης και το οτι ειναι "γρηγορος".
υπαρχουν ανθρωποι που τους καλυπτουν τα τουρισταδικα λαστιχα σε ss. αυτο σημαινει πως ειναι το καταλληλο λαστιχο για ενα τετοιο μηχανακι? ασχετα με το ποσο "γρηγορος" εισαι.
εισαι οντως ασφαλης ομως???

toyar
26/05/2018, 19:51
Μπορει να ειναι αριστα και επαρκεστατα
Αυτο που κανει εντυπωση ειναι οτι καποιος που αγοραζει τετοιο αμαξι ψαχνει να κανει οικονομια και μαλιστα στα λαστιχα

bruno
26/05/2018, 20:22
Eιναι το αποκορυφομα της γυφτιας,εχει ένα αμαξι που καιει σταματημενο 6λ/0χλμ πληρωνει 660ε σημα και κανει τσιγκουνιες στα 250ε για τα λάστιχα,που ρε με τρυπιο βρακι?Είναι φτηνα λάστιχα γιατι εχουν φτηνα εργατικα χερια?καπου στερούνται ποιοτητας,υπαρχουν ταμπελακια και τεστ που βλέπεις τις διαφορες.

mikes
26/05/2018, 22:48
Μπορει να ειναι αριστα και επαρκεστατα
Αυτο που κανει εντυπωση ειναι οτι καποιος που αγοραζει τετοιο αμαξι ψαχνει να κανει οικονομια και μαλιστα στα λαστιχα

Eιναι το αποκορυφομα της γυφτιας,εχει ένα αμαξι που καιει σταματημενο 6λ/0χλμ πληρωνει 660ε σημα και κανει τσιγκουνιες στα 250ε για τα λάστιχα,που ρε με τρυπιο βρακι?Είναι φτηνα λάστιχα γιατι εχουν φτηνα εργατικα χερια?καπου στερούνται ποιοτητας,υπαρχουν ταμπελακια και τεστ που βλέπεις τις διαφορες.
ως "απολυτοι γνωστες" που εισαστε συνεχιζετε τον χαβα σας και κρινετε εναν ανθρωπο και ενα γεγονος χωρις καν να γνωριζετε τι παρασκηνιο εχει παιξει και οδηγησε τον εν λογο πελατη σε αυτη την επιλογη.. εν το μεταξυ ο bruno ως υπεργνωστης πανω στο θεμα ελαστικο αυτοκινητου αποφανθηκε μαλιστα οτι επειδη κατι ειναι φθηνοτερο καπου υστερει και δε λαμβανει υπ'οψιν του οτι εταιρειες οπως η μισελεν η πιρελι και αλλες δηθεν κορυφαιες ισως και να του πιανουν για τα καλα τον κωλο επειδη τον βαζουν να πληρωσει αυτος τα εκατομυρια που χωνουν σε διαφημηση για να τον πεισουν οτι εχουν κορυφαια λαστιχα.. εν το μεταξυ το με ποια κριτηρια κοστολογησε τη 4αδα 245/40-18 στα 250€ με τις γνωσεις που εχει πανω στα λαστιχα ειναι αποριας αξιο...

να σας ενημερωσω λοιπον οτι ο ανθρωπος ηθελε να βαλει τα αγαπημενα του p.zero αλλα δεν υπηρχαν διαθεσιμα και ουτε υπηρχε εικονα ποτε θα φερει η εδω αντιπροσωπεια.. κι επειδη δεν ηθελε τιποτα αλλο απο τα επωνυμα που κυκλοφορουσαν αλλα δεν ηθελε και να ρισκαρει με τα λιωμιδια ειχε πανω, επελεξε να πληρωσει ενα οικονομικο καινουριο λαστιχο να κανει τη δουλεια του θεωρωντας (πολυ σωστα) οτι απο τα λιωμιδια που φορουσε θα ηταν απειρως ασφαλεστερα, και να του καβατζωσουμε μια 4αδα πιρελι οταν θα ερθουν εισαγωγη... αυτο μονο γυφτια δε το λετε, ετσι δεν ειναι? τη συνεχεια τη ξερετε και τη χλευασατε πιο πανω..

και μιας και αναφερθηκαν και τα ταμπελακια για δειτε τις "τρελες" διαφορες που εχουν τα πετλας σε αυτο το νουμερο απο δυο κορυφαια της κατηγοριας.. (τα σκρινσοτ ειναι απο τα επισημα sites των κατασκευαστων..

395938

395939 395940

εγω προσωπικα πιστευω οτι ειδικα σε αυτη τη κατηγορια οσο πιο χαμηλη βαθμολογια παρει στη καταναλωση τοσο καλυτερα καθως αυξημενη καταναλωση σημαινει περισσοτερες απωλειες λογο τριβης και αρα καλυτερη προσφυση..

αλλα ξερω ξερω εγω τοσα χρονια στο κουρμπετι μαλακιες λεω εσεις εννοειται οτι γνωριζετε καλυτερα...

bruno
26/05/2018, 23:19
Μπραβο επιβεβαιωνεις αυτό που προανεφερα.180ε η διαφορα τιμης περιπου.

mikes
26/05/2018, 23:27
Μπραβο επιβεβαιωνεις αυτό που προανεφερα.180ε η διαφορα τιμης περιπου. εαν μετα απ'ολο αυτο που εγραψα εσυ καταλαβες οτι επιβεβαιωνεσαι τοτε μαλλον εχεις προβλημα...:wave2:

S705
27/05/2018, 09:06
να σας ενημερωσω λοιπον οτι ο ανθρωπος ηθελε να βαλει τα αγαπημενα του p.zero αλλα δεν υπηρχαν διαθεσιμα και ουτε υπηρχε εικονα ποτε θα φερει η εδω αντιπροσωπεια.. κι επειδη δεν ηθελε τιποτα αλλο απο τα επωνυμα που κυκλοφορουσαν αλλα δεν ηθελε και να ρισκαρει με τα λιωμιδια ειχε πανω, επελεξε να πληρωσει ενα οικονομικο καινουριο λαστιχο να κανει τη δουλεια του θεωρωντας (πολυ σωστα) οτι απο τα λιωμιδια που φορουσε θα ηταν απειρως ασφαλεστερα, και να του καβατζωσουμε μια 4αδα πιρελι οταν θα ερθουν εισαγωγη... αυτο μονο γυφτια δε το λετε, ετσι δεν ειναι? τη συνεχεια τη ξερετε και τη χλευασατε πιο πανω..

Ρε mike δεν ντρέπεσαι να μυθοπλαθεις για να καλύπτεις τον πελάτη σου !!!!!!:lol::lol::lol:

Σίγουρα τα p.zero δεν είναι ιδία με τα Petlas αλλά πιθανών η διάφορα να είναι τέτοια που να φάνει μόνο σε πιστά κάτω από πολύ απαιτητικές συνθήκες χρήσης .

mikes
27/05/2018, 10:40
Ρε mike δεν ντρέπεσαι να μυθοπλαθεις για να καλύπτεις τον πελάτη σου !!!!!! και πως ακριβως εισαι τοσο σιγουρος οτι μυθοπλαθω? ξερεις τον πελατη?

τελικα βλεπω εισαστε τοσο γνωστες ολοι που κακως καθομαι και ασχολουμαι.. απο μερια μου συμβουλες και προτασεις οσοι ζητατε εδω η με πμ δε προκειται να ξαναδωσω.. καντε οτι καταλαβαινετε.. εγω μιας και ειμαι μυθομανης σιγουρα λεω μαλακιες για να προωθησω μαπα προϊοντα..

S705
27/05/2018, 13:00
και πως ακριβως εισαι τοσο σιγουρος οτι μυθοπλαθω? ξερεις τον πελατη?

τελικα βλεπω εισαστε τοσο γνωστες ολοι που κακως καθομαι και ασχολουμαι.. απο μερια μου συμβουλες και προτασεις οσοι ζητατε εδω η με πμ δε προκειται να ξαναδωσω.. καντε οτι καταλαβαινετε.. εγω μιας και ειμαι μυθομανης σιγουρα λεω μαλακιες για να προωθησω μαπα προϊοντα..

Ρε ξεκολλά, πλακά σου κάνω!!!!
Μάλλον δεν έγινε αντιληπτό από το τρόπο γραφής μου .
υ.γ. Κάτσε να το διορθώσω

mikes
27/05/2018, 13:27
Ρε ξεκολλά, πλακά σου κάνω!!!!
Μάλλον δεν έγινε αντιληπτό από το τρόπο γραφής μου .
υ.γ. Κάτσε να το διορθώσω

και καταφερες να με ψαρωσεις για τα καλα.. :facepalm: μα ρε φιλε με αυτα που διαβαζω εδω μεσα εχω λαλησει πλεον.. δε ξερω τι να πιστεψω πια :beer:

παντως σοβαρα τωρα επειδη υπαρχουν αυτοι οι 5-6 που κανουν αντιλογο νομιζοντας οτι γνωριζουν την αγορα ελαστικου αποφασισα σταματησω πλεον να δινω συμβουλες και να εκφερω γνωμη... γιατι ετσι οπως το θετουν καποιοι ειδικος μπορει να ειμαι μεν αλλα σιγουρα δεν ειμαι γνωστης.. ε μην ππαρω κοσμο στο λαιμο μου αδικα, δε κανει.. :lol:

S705
27/05/2018, 13:41
και καταφερες να με ψαρωσεις για τα καλα.. :facepalm: μα ρε φιλε με αυτα που διαβαζω εδω μεσα εχω λαλησει πλεον.. δε ξερω τι να πιστεψω πια :beer:

παντως σοβαρα τωρα επειδη υπαρχουν αυτοι οι 5-6 που κανουν αντιλογο νομιζοντας οτι γνωριζουν την αγορα ελαστικου αποφασισα σταματησω πλεον να δινω συμβουλες και να εκφερω γνωμη... γιατι ετσι οπως το θετουν καποιοι ειδικος μπορει να ειμαι μεν αλλα σιγουρα δεν ειμαι γνωστης.. ε μην ππαρω κοσμο στο λαιμο μου αδικα, δε κανει.. :lol:

Δεν συμφωνώ μαζί σου στο να σταματήσεις να συμβουλεύεις, βεβαία η απόφαση δική σου.
Θα πρέπει να νοιώθουμε πολύ τυχεροί που ένας άνθρωπος του χώρου μας συμβουλεύει χωρίς κανένα σκοπό και κύριος οικονομικό, δεν νομίζω να περιμένεις να πουλήσεις από εδώ μέσα αλλά ούτε πιστεύω ότι όσους συμβουλεύεις είναι στην περιοχή σου και θα έρθουν σε εσένα να ψωνίσουν.
Θα ήθελα να δω και άλλες συμβουλές σου και σε αυτούς τους λίγους μην απαντάς, μην κάνεις αντιπαράθεση.
Θα πρέπει να ανοίξουμε όλοι μα μάτια μας και τα μυαλά μας.
Ο φίλος daz και μερικοί ακόμα μας έμαθαν για τα εργαλεία και συμπληρώσαμε τις λίγες γνώσεις που είχαμε, ας γίνει και εδώ το ίδιο.

fotis3
27/05/2018, 18:14
Μην μασάς Mike. Δεν ξέρεις πόσοι διαβάζουν και κερδίζουν από την κατάθεση της γνώμης σου εδώ μέσα.

noodles
30/05/2018, 23:21

προσωπικα εχω ζητησει τη γνωμη σου 1-2 φορες και με βοηθησες, κανεις δεν αμφισβητει οτι γνωριζεις περισσοτερα απο εμας γιατι αυτο ειναι το επαγγελμα σου.

εισαι 100% σιγουρος ομως πως στο θεμα με το evo δεν υπαρχει καμια περιπτωση να κανεις λαθος και τα petlas 741 ειναι λαστιχα που του ταιριαζουν?
ειναι πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο. πχ απο τα 100 λαστιχα της αγορας, του ταιριαζουν 10, αναμεσα σε αυτα τα 10 τα 4-5 ταιριαζουν αριστα, τα αλλα 5 πρεπει να κανεις καποιες υποχωρησεις.

καποιοι ιδιοκτητες που "γνωριζουν" βαζουν τα παρακατω 3 (αναλογα τη χρηση κανει ο καθενας), πιστευεις οτι τα petlas ειναι παρομοια η καλυτερα με καποιο απο αυτα?
michelin pilot supersport
yokohama advan neova ad08r
toyo proxes r1r

ξαναλεω πως ειναι πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο και μονο σα "γνωστης" οδηγος η συνοδηγος σε "γνωστη" οδηγο θα καταλαβεις γιατι τα περισσοτερα λαστιχα δε κανουν γι'αυτο...

o teos
31/05/2018, 00:57
Πλάκα έχουν μερικοί ρε φιλε...είναι σαν να έχεις πάει σε μηχανικό στη NASA να σου λέει κοίτα να δεις αυτό το λαδι θέλει ο πύραυλος και να του λες άκου μάστορα να ουμ Εμείς στο χωριό μου βάζουμε αυτο με το ελαιόλαδο γιατί αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε...ελεος ρε σεις,ο άνθρωπος κάνει αυτή τη δουλειά χρόνια πάει να σας δώσει τα φώτα του μπας και παίξετε μπάλα πιο οικονομικά και μιλάμε για ΤΙΣ παρωπίδες,στην τελική όποιος δε γουστάρει ας μη βάλει πετλας μετλας φετλας και τέλος αλλα χωρίς προσωπική εμπειρία και άποψη πάνω στο χώρο μη βγάζετε συμπέρασμα και παίρνετε και άλλους στο λαιμό σας...αλλα ναι ορθώς ο Έλλην οδηγός είναι βιν ντιζελ 15ταχυτο σασμαν νιητριδι αναρτήσεις από άλλο σύμπαν νέον ταυτότητα στο στόμα εεεε δε γίνεται να μη λέει πιρελι η τογιο το λάστιχο με βαμμένα άσπρα γράμματα με μαρκαδόρο.....Τι είμαστε τίποτα τριτοδευτερες βλαχαρες??:lol:

andreastwin
31/05/2018, 21:00
προσωπικα εχω ζητησει τη γνωμη σου 1-2 φορες και με βοηθησες, κανεις δεν αμφισβητει οτι γνωριζεις περισσοτερα απο εμας γιατι αυτο ειναι το επαγγελμα σου.

εισαι 100% σιγουρος ομως πως στο θεμα με το evo δεν υπαρχει καμια περιπτωση να κανεις λαθος και τα petlas 741 ειναι λαστιχα που του ταιριαζουν?
ειναι πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο. πχ απο τα 100 λαστιχα της αγορας, του ταιριαζουν 10, αναμεσα σε αυτα τα 10 τα 4-5 ταιριαζουν αριστα, τα αλλα 5 πρεπει να κανεις καποιες υποχωρησεις.

καποιοι ιδιοκτητες που "γνωριζουν" βαζουν τα παρακατω 3 (αναλογα τη χρηση κανει ο καθενας), πιστευεις οτι τα petlas ειναι παρομοια η καλυτερα με καποιο απο αυτα?
michelin pilot supersport
yokohama advan neova ad08r
toyo proxes r1r

ξαναλεω πως ειναι πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο και μονο σα "γνωστης" οδηγος η συνοδηγος σε "γνωστη" οδηγο θα καταλαβεις γιατι τα περισσοτερα λαστιχα δε κανουν γι'αυτο...

ρε φιλε τι δεν καταλαβες!!! αφου το λεει ο mikes οτι ειχε λιωμενα λαστιχα και ειθελε να βαλει συγκεκριμενα λαστιχα,αλλα δεν υπηρχαν στη αγορα και προκειμενου να περιμενει να ερθουν και να φοραει τα λιομενα εβαλε τα petlas που σιγουρα ειναι καλητερα απο τον χαρο που φορουσε το αμαξι. μεχρι να ερθουν τα λαστιχα εισαγωγη ελλαδα.:beer:

ποπαϋ
01/06/2018, 12:11
παίδες, για hyundai matrix με 195/55/15 με 5.5 ζάντα τι προτείνετε;

Nostradamus
01/06/2018, 12:45

Με βαση τα τελευταια ποστ, μονο P zero φιλαρακι να εισαι ασφαλης οτι και να γινει... :p

Δεν λες τι χρηση κανεις.. Προσωπικα τελευται ειχα βαλει ΝΕΧΕΝ απο οικονομικα, συγκεκριμενα τα blue hd plus (εξαιρετικες κριτικες σε tyrereviews.co.uk αλλα και ΟΚ απο Μικε εδω) και μου φανηκαν πολυ καλα για τα χρηματα τους.. θα τα εβαζα ξανα.

Panos76
01/06/2018, 13:03

Διάβασε το παρακάτω άρθρο http://www.gazzetta.gr/in-motion/article/1079687/poia-einai-ta-kalytera-elastika-gia-ta-mikromesaia-montela (είναι περίπου η διάστασή σου) και άντε βγάλε συμπέρασμα.

Ο κάθε οδηγός έχει διαφορετική άποψη βάσει του αμαξιού του, των συνθηκών οδήγησης και 1002 άλλοι παράγοντες.

Εγώ πχ κάηκα 2-3 φορές με μπρίτζεστον (δεν θυμάμαι μοντέλο) και δεν θέλω ούτε να τα ακούω.

Τα Uniroyal που έχω βάλει επίσης 2 φορές σε αμάξι (παλιό πισωκούνα) τα έβλεπα μια χαρά.

Τα Conti και τα μισλέν τα βλέπω σχεδόν εφάμιλλα, ενώ τα energy συγκεκριμένα που τα βάζω εδώ και πολλά χρόνια σε αμάξι,το άρθρο λέει ' φθείρεται πιο αργά από όλα τα υπόλοιπα λάστιχα της δοκιμής' και εγώ κάθε φορά που τα βάζω, σε 1 - 1,5 χρόνο βλέπω ήδη σημάδια γήρανσης στα πλαϊνά τους καθώς και μείωση πέλματος.

Μόνο ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να δώσει απάντηση (όπως και σε κάθε θέμα).

BLiTzER
01/06/2018, 13:16
Εγώ σκέφτομαι να πάω σε 45 προφίλ, αντί 40, γιατί το λυπάμαι στους ελληνικούς δρόμους. Αλλά δε θέλω να το μετανιώσω, χάνοντας σε αίσθηση. Ο καθένας τον πόνο του. :p

ποπαϋ
01/06/2018, 13:34
Με βαση τα τελευταια ποστ, μονο P zero φιλαρακι να εισαι ασφαλης οτι και να γινει... :p

Δεν λες τι χρηση κανεις.. Προσωπικα τελευται ειχα βαλει ΝΕΧΕΝ απο οικονομικα, συγκεκριμενα τα blue hd plus (εξαιρετικες κριτικες σε tyrereviews.co.uk αλλα και ΟΚ απο Μικε εδω) και μου φανηκαν πολυ καλα για τα χρηματα τους.. θα τα εβαζα ξανα.

Με βάση τα τελευταία πόστ θεωρώ ότι όλοι (χρήστες και επαγγελματίες) θα πρέπει να λένε τη γνώμη τους (εάν το θέλουν βέβαια), διαφορετικά εδώ μέσα θα έγραφαν μόνο αναβάτες αγώνων και μηχανικοί μοτοσυκλετών.
Το ποιά "βαρύτητα" θα έχει η κάθε γνώμη θα το κρίνει εκείνος που ρωτάει κάτι.
Γενικά είναι μεγάλη κουβέντα όλο αυτό και όχι του παρόντος.

"Δεν λες τι χρήση κάνεις..." μιλάμε για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με καθημερινή μετακίνηση παιδιών σε σχολείο-σπιτι, supermarket κλπ. και μιά φορά την εβδομάδα 120 χλμ σε εθνική οδό.
αν έβαζα κριτήρια θα διάλεγα κάτι που να έχει καλή απόδοση φρεναρίσματος, άνεση, η κατανάλωση καυσίμου, προστασία ζάντας (ναι θα το οδηγάει γυναίκα) και τελευταίο την χλμ απόδοση, με ενδιαφέρει η ασφάλεια και η άνεση περισσότερο και μετά όλα τ' άλλα.
τώρα φοράει savva "κάτι", αλλά η αλλάγή θα γίνει προς το τέλος του χρόνου

ποπαϋ
01/06/2018, 13:37
Διάβασε το παρακάτω άρθρο http://www.gazzetta.gr/in-motion/article/1079687/poia-einai-ta-kalytera-elastika-gia-ta-mikromesaia-montela (είναι περίπου η διάστασή σου) και άντε βγάλε συμπέρασμα.

Ο κάθε οδηγός έχει διαφορετική άποψη βάσει του αμαξιού του, των συνθηκών οδήγησης και 1002 άλλοι παράγοντες.

Εγώ πχ κάηκα 2-3 φορές με μπρίτζεστον (δεν θυμάμαι μοντέλο) και δεν θέλω ούτε να τα ακούω.

Τα Uniroyal που έχω βάλει επίσης 2 φορές σε αμάξι (παλιό πισωκούνα) τα έβλεπα μια χαρά.

Τα Conti και τα μισλέν τα βλέπω σχεδόν εφάμιλλα, ενώ τα energy συγκεκριμένα που τα βάζω εδώ και πολλά χρόνια σε αμάξι,το άρθρο λέει ' φθείρεται πιο αργά από όλα τα υπόλοιπα λάστιχα της δοκιμής' και εγώ κάθε φορά που τα βάζω, σε 1 - 1,5 χρόνο βλέπω ήδη σημάδια γήρανσης στα πλαϊνά τους καθώς και μείωση πέλματος.

Μόνο ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να δώσει απάντηση (όπως και σε κάθε θέμα).

συμφωνώ με την τελευταία φράση σου γι αυτό ρωτάω αν κάποιος έχει το ίδιο ή παρόμοιο αυτοκίνητο για να πεί την γνώμη του.

εγώ είμαι φαν της toyo

AUFGEBRACHT
01/06/2018, 16:58

Και πολύ καλά κάνεις...

leftos
01/06/2018, 17:05
Επειδη ειχα το συγκεκριμενο αμαξι αλλα με την 14 σιδερενια ζαντα φοραγα τα pirelli p κατι νομιζω 1 και τωρα ειναι τα 7 στην αγορα κατι τετοιο.
Καλο λαστιχο και γενικα λιγο πιο ενισχυμενο επειδη παταγε αρκετο χωμα τσιμεντοδρομο και ηταν και φορτωμενο συχνα. Σε χλμ στα 40000 ηταν σε καλη κατασταση απο εκει και περα ειχε φθορα αλλα μιλαω για δικια μου σκληρη χρηση ισως καπου αλλου να αντεχαν παραπανω.

THRESH
01/06/2018, 18:06

Θα συνιστούσα αυτό , τα έχω σε παρόμοιο αυτοκίνητο (Yaris mk2 1.3)

https://www.skroutz.gr/s/7449755/Uniroyal-RainSport-3-195-55R15-85H.html

Εδώ και 3000χλμ , καλό κράτημα σε στεγνό, λίγο πιο ήσυχο, άπαιχτα σε βροχή.
Η σύγκριση έγινε με Michelin Energy Saver και Yokohama DRB.

ποπαϋ
01/06/2018, 21:37
Επειδη ειχα το συγκεκριμενο αμαξι αλλα με την 14 σιδερενια ζαντα φοραγα τα pirelli p κατι νομιζω 1 και τωρα ειναι τα 7 στην αγορα κατι τετοιο.
Καλο λαστιχο και γενικα λιγο πιο ενισχυμενο επειδη παταγε αρκετο χωμα τσιμεντοδρομο και ηταν και φορτωμενο συχνα. Σε χλμ στα 40000 ηταν σε καλη κατασταση απο εκει και περα ειχε φθορα αλλα μιλαω για δικια μου σκληρη χρηση ισως καπου αλλου να αντεχαν παραπανω.
40000 χλμ ;;; μπράβο διάρκεια!!!
Τα Pirelli (p zero ) τα είχα παλιότερα σε διάσταση 205/45r17 και δεν μου κράτησαν πάνω από 20000 χλμ. Βέβαια το αμάξι είχε 170 άλογα αλλά και πάλι τα θεωρώ μαλακά λάστιχα και τα 40000 χλμ και όπως λες με σκληρή χρήση τα θεωρώ πολύ καλή επιλογή.
ευχαριστώ

ποπαϋ
01/06/2018, 21:41
Θα συνιστούσα αυτό , τα έχω σε παρόμοιο αυτοκίνητο (Yaris mk2 1.3)

https://www.skroutz.gr/s/7449755/Uniroyal-RainSport-3-195-55R15-85H.html

Εδώ και 3000χλμ , καλό κράτημα σε στεγνό, λίγο πιο ήσυχο, άπαιχτα σε βροχή.
Η σύγκριση έγινε με Michelin Energy Saver και Yokohama DRB.

ποιο απο τα τρια φρενάρει καλύτερα;
απο άνεση πως πάνε;
ποιο δεν θα ξανάβαζες;

leftos
02/06/2018, 08:32
Οχι p zero ετσι μην μπερδευτουμε απ'οτι βλεπω τωρα ειναι τα p1 verde στην αφορα εγω ειχα βαλει το p7 μαλλον.
Το matrix δεν εχει καμια σχεση με yaris ειναι 1350 κιλα αυτοκινητο.
Εγω στο yaris απο τα goodyear efficient grip δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος και απο κρατημα απο την αρχη και απο θεμα αντοχης στα χλμ και στον χρονο, στα 2 χρονια και 30000 χλμ ειχαν τεραστια φθορα.
Αλλα το καθε ελαστικο σε διαφορετικη διασταση ειναι διαφορετικο και δεν μπορεις να συγκρινεις απλα αναφερεις.

AUFGEBRACHT
02/06/2018, 10:31
40000 χλμ ;;; μπράβο διάρκεια!!!

Τα μαμίσια Dunlop SP01 τα άλλαξα στα 72.000 χιλιόμετρα...

noodles
02/06/2018, 11:35
ρε φιλε τι δεν καταλαβες!!! αφου το λεει ο mikes οτι ειχε λιωμενα λαστιχα και ειθελε να βαλει συγκεκριμενα λαστιχα,αλλα δεν υπηρχαν στη αγορα και προκειμενου να περιμενει να ερθουν και να φοραει τα λιομενα εβαλε τα petlas που σιγουρα ειναι καλητερα απο τον χαρο που φορουσε το αμαξι. μεχρι να ερθουν τα λαστιχα εισαγωγη ελλαδα.:beer:

το εχω καταλαβει αυτο απο την αρχη! λιγο μετα αυτοματα τα petlas 741 τα βγαλανε πως ειναι λαστιχαρες καταλληλες για evo, οχι απλα για να κανεις τη δουλεια σου 1-2 μηνες μεχρι να ερθουν τα αλλα.
ο καθενας βαζει οτι θελει. i rest my case...

μεγαλο το 195 σε 5.5 ζαντα. βαλε 175 η 185.
θα εβαζα nexen n blue 185-55-15 καλη και φθηνη επιλογη.
εννοειται πως υπαρχουν και αλλα ακριβοτερα. kleber dynaxer hp3 ειναι παρα πολυ καλο, αλλα ισως υπερβολικο για το αυτοκινητο και τη χρηση.

ποπαϋ
02/06/2018, 13:26
Τα μαμίσια Dunlop SP01 τα άλλαξα στα 72.000 χιλιόμετρα...
:uplate:

ποπαϋ
02/06/2018, 13:28
το εχω καταλαβει αυτο απο την αρχη! λιγο μετα αυτοματα τα petlas 741 τα βγαλανε πως ειναι λαστιχαρες καταλληλες για evo, οχι απλα για να κανεις τη δουλεια σου 1-2 μηνες μεχρι να ερθουν τα αλλα.
ο καθενας βαζει οτι θελει. i rest my case...

μεγαλο το 195 σε 5.5 ζαντα. βαλε 175 η 185.
θα εβαζα nexen n blue 185-55-15 καλη και φθηνη επιλογη.
εννοειται πως υπαρχουν και αλλα ακριβοτερα. kleber dynaxer hp3 ειναι παρα πολυ καλο, αλλα ισως υπερβολικο για το αυτοκινητο και τη χρηση.
thanks
Η διάσταση πάντως αυτή είναι, αυτή δίνει και το εργοστάσιο

arisrodolivos
04/06/2018, 09:17
Καλημερα σας.Ψαχνω λαστιχα σ αυτη την διασταση 185-60-16 ολοι οι λαστιχαδες που ρωτησα ειπαν δυσκολη διασταση σπανια κτλπ,οι περισσοτεροι προτεινουν να χαμηλωσω το προφιλ λεει για να βρω λαστιχα.Ειχε κανενας σας παρομοιο θεμα μ αυτη τη διασταση;;

Panos76
04/06/2018, 09:51
Μπορείς να βάλεις 50 άρι προφίλ. Υιάρις είναι;

bruno
04/06/2018, 09:53
tyre sise calcurator?

arisrodolivos
04/06/2018, 10:28
Μπορείς να βάλεις 50 άρι προφίλ. Υιάρις είναι;

Verso-S 1400 ειναι

arisrodolivos
04/06/2018, 10:29
tyre sise calcurator?

Δεν καταλαβα φιλε

leftos
04/06/2018, 11:09
Σου λεει να ψαξεις απο αυτο το κομπιουτερακι τις διαστασεις που μπορουν να ταιριαξουν.
Στο scroutz κοιταξες και δεν υπαρχει σε καποιον.

bruno
04/06/2018, 11:49
Σου λεει να ψαξεις απο αυτο το κομπιουτερακι τις διαστασεις που μπορουν να ταιριαξουν.
Στο scroutz κοιταξες και δεν υπαρχει σε καποιον.

Aυτο ακριβως που λεει ο Ieftos:beer:,το ποιο κοντινο είναι 195/55/16,δεν πρεπει να ξεπερναει +/_3% της αρχικης διαστασης.

arisrodolivos
04/06/2018, 11:56
Aυτο ακριβως που λεει ο Ieftos:beer:,το ποιο κοντινο είναι 195/55/16,δεν πρεπει να ξεπερναει +/_3% της αρχικης διαστασης.

Δεν το γνωριζα αυτο με το κομπιουτερακι παντως σας ευχαριστω..

bruno
04/06/2018, 12:26
Να δεις ακομα αν η ζαντα περνει το πιο φαρδυ λαστιχο.

DoctoR_k6
04/06/2018, 13:10
Δεν το γνωριζα αυτο με το κομπιουτερακι παντως σας ευχαριστω..

https://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html

Το 205/55/16 δειχνει ακομα πιο καλο για την μετατροπη.
Κ νομιζω ειναι κ ευκολη διασταση.

arisrodolivos
04/06/2018, 13:20
https://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html

Το 205/55/16 δειχνει ακομα πιο καλο για την μετατροπη.
Κ νομιζω ειναι κ ευκολη διασταση.

Νομιζω παραειναι φαρδυ...

DoctoR_k6
04/06/2018, 13:28

Η διασταση ειναι μαμα?

arisrodolivos
04/06/2018, 18:01
Η διασταση ειναι μαμα?

Ναι το αμαξι ειναι απο εξωτερικο συγκεκριμενα Βελγιο εκει παιζουν αυτες οι διαστασεις εδω δυσκολα.

Sapadak
04/06/2018, 18:10

Θα σου ανεβάσει ελάχιστα την κατανάλωση, αλλά θα βρεί πολλά και φθηνά ελαστικά να επιλέξεις

Αντίστοιχο πρόβλημα είχα παλαιότερα σε GOLF iV, που απο μαμά φορούσε 175/80/14 και του έβαλα 205/55/16

Η κατανάλωση ανέβηκε κανα μισό λίτρο περίπου, αλλά τα σπασμένα τα έβγαλα απο τα λάστιχα

BLiTzER
05/06/2018, 14:18
Τελικά, διαβάζοντας από δω κι από κει, ψάχνοντας, συγκρίνοντας, ανακάλυψα ότι το τέλειο ελαστικό δεν υπάρχει. Το ένα έχει εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό, αλλά κακή στο βρεγμένο. Το άλλο έχει εξαιρετική πρόσφυση γενικότερα, αλλά κακή αίσθηση. Το τρίτο έχει υπέροχη αίσθηση, αλλά τελειώνει σε 5.000 χλμ. Το τελευταίο είναι τέλειο στα πάντα, αλλά ζεσταίνεται μετά τη Λαμία... βαρέθηκα. Προκειμένου να μετανιώσω και να έχω δώσει 450€+, προτίμησα να αγοράσω κάτι οικονομικό, που ίσως βγει καλό και με διάρκεια. Κι αν όχι, μικρό το κακό, του χρόνου αλλάζω ξανά.

DoctoR_k6
05/06/2018, 14:19
Τελικά, διαβάζοντας από δω κι από κει, ψάχνοντας, συγκρίνοντας, ανακάλυψα ότι το τέλειο ελαστικό δεν υπάρχει. Το ένα έχει εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό, αλλά κακή στο βρεγμένο. Το άλλο έχει εξαιρετική πρόσφυση γενικότερα, αλλά κακή αίσθηση. Το άλλο έχει υπέροχη αίσθηση, αλλά τελειώνει σε 5.000 χλμ... βαρέθηκα. Προκειμένου να μετανιώσω και να έχω δώσει 450€+, προτίμησα να αγοράσω κάτι οικονομικό, που ίσως βγει καλό και με διάρκεια. Κι αν όχι, μικρό το κακό, του χρόνου αλλάζω ξανά.

Petlas...? :lol:

BLiTzER
05/06/2018, 14:21
Ήταν η μια από τις 2-3 επιλογές, αλλά είπα να δοκιμάσω Viking (θυγατρική Continental, λέει). :p

sniper
05/06/2018, 14:22
Petlas...? :lol:

Πιθανότατα Cinturato P3. 3 φορές προστασία. :tooth:

THRESH
05/06/2018, 14:42
ποιο απο τα τρια φρενάρει καλύτερα;
απο άνεση πως πάνε;
ποιο δεν θα ξανάβαζες;

Απο φρενάρισμα θα έλεγα οτι και τα 3 είναι σε καλή κατάσταση, με 3ο Michelin , 2o DRB ,1o Uniroyal.
Απο άνεση , Michelin ελαφρυ προβάδισμα, το Uniroyal όμως είναι πιο ήσυχο στα δικά μου αυτιά.

Michelin Energy Saver (όχι το +) , ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Δεν ταιριάζει , εχει πολύ μαλακά πλαινά που σε συνδυασμό με το μαλακό στήσιμο
του Yaris (όπως κ το Matrix φαντάζομαι), γλυστρά εύκολα σε απότομο πάτα άσε.
Εγω μπορεί να γουστάρω με την ευκολία που παίζω με ένα Yaris, ο κουρασμένος οικογενειάρχης που έρχεται αργά
το απόγευμα και σε ένα γυαλισμένο δακτύλιο έρχεται λίγο φουριόζικα και χρειαστεί να πατήσει έντονα φρένα,
δεν είναι και πολύ αστείο να χρειάζεται να διορθώνει υπερστροφή.

my 2 cents

ποπαϋ
05/06/2018, 20:03
Απο φρενάρισμα θα έλεγα οτι και τα 3 είναι σε καλή κατάσταση, με 3ο Michelin , 2o DRB ,1o Uniroyal.
Απο άνεση , Michelin ελαφρυ προβάδισμα, το Uniroyal όμως είναι πιο ήσυχο στα δικά μου αυτιά.

Michelin Energy Saver (όχι το +) , ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Δεν ταιριάζει , εχει πολύ μαλακά πλαινά που σε συνδυασμό με το μαλακό στήσιμο
του Yaris (όπως κ το Matrix φαντάζομαι), γλυστρά εύκολα σε απότομο πάτα άσε.
Εγω μπορεί να γουστάρω με την ευκολία που παίζω με ένα Yaris, ο κουρασμένος οικογενειάρχης που έρχεται αργά
το απόγευμα και σε ένα γυαλισμένο δακτύλιο έρχεται λίγο φουριόζικα και χρειαστεί να πατήσει έντονα φρένα,
δεν είναι και πολύ αστείο να χρειάζεται να διορθώνει υπερστροφή.

my 2 cents

Άρα uniroyal!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

OldMan
06/06/2018, 13:57
ο κουρασμένος οικογενειάρχης που έρχεται αργά το απόγευμα και σε ένα γυαλισμένο δακτύλιο έρχεται λίγο φουριόζικα και χρειαστεί να πατήσει έντονα φρένα, δεν είναι και πολύ αστείο να χρειάζεται να διορθώνει υπερστροφή.
Υπάρχουν και κουρασμενοι οικογενειαρχες που εχουν χιουμορ, ξερεις...

THRESH
12/06/2018, 18:41
Υπάρχουν και κουρασμενοι οικογενειαρχες που εχουν χιουμορ, ξερεις...

Σ'αυτούς υποβάλλουμε τα σέβη μας :)

BLiTzER
21/06/2018, 01:20
Λοιπόν, για τους ενδιαφερόμενους...

Viking ProTech HP XL.

Κατ'αρχάς είναι πολύ οικονομικό ελαστικό, οπότε δεν περίμενα θαύματα. Πάμε παρακάτω.

Στο βρεγμένο λειτουργεί μια χαρά. Κανένα θέμα σε εκκινήσεις, φρένα, απόλυτα ελεγχόμενο σε στροφές, ακόμα κι όταν έχασα πρόσφυση, μπαίνοντας με αρκετά (εσκεμμένα).

Στο στεγνό... χμ... δε θα το έλεγα και λάστιχο επιδόσεων. Μου φαίνεται αρκετά μαλακό, με αποτέλεσμα να χάνεται η απόλυτη αίσθηση, αλλά σε κάποιους ίσως αρέσει αυτό. Το λάστιχο κρατάει καλά υπό πίεση, αλλά χάνει αρκετά σε ακραία οδήγηση. Επίσης παρατήρησα μια συχνότερη τάση υπερστροφής, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται σε λάθος πίεση πίσω (άφησα τον λαστιχά να βάλει ό,τι θέλει, ούτε καν ρώτησα τι έκανε).

Γενικά είναι ένα καλό λάστιχο 4 εποχών (για Αθήνα τουλάχιστον), σίγουρα αξίζει τα λεφτά του, ειδικά για καθημερινή ή/και σπορ οδήγηση, αλλά μην περιμένετε να κυνηγάτε τα απόλυτα όρια. Ένα μερσεντικό στα Λιμανάκια με δυσκόλεψε απόψε. :p

zannisvel
22/06/2018, 09:34
Blits μιλάς για μπροστοκίνητο?

BLiTzER
22/06/2018, 09:38
Ναι, Fiesta ST.

buckley
22/06/2018, 09:43
Ναι, Fiesta ST.

Μερικοί άνθρωποι ταιριάζουν με τα αυτοκίνητά τους *,καλά εδώ άλλοι μοιάζουν με τα σκυλιά τους.

*Και βγαίνει εδώ ο νέος και μου λέει "δεν είναι δικό μου" ...

Panos76
22/06/2018, 09:55
Τελικά τι αμάξι έχει ο πΛιτς, clio, fiesta ή τάπερ;

teogtp
22/06/2018, 09:58
Τελικά τι αμάξι έχει ο πΛιτς, clio, fiesta ή τάπερ;

Χέστα στη...

buckley
22/06/2018, 10:02
Χέστα στη...

Έτσι είναι, αν είσαι BB king όλους χεσμένους τους έχεις.

Panos76
22/06/2018, 10:02
Χέστα στη...

καλύτερα μ' αρ ες :p