View Full Version : Είτε ξεχρεώσαμε, είτε όχι, να!
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Aprliia πρέπει να έχουν..
:lol::lol:
tsompanis
11/12/2013, 18:10
μην μπερδεύεσαι... ο έλληνας ματατζής είναι σύμβολο...
δεν τσαλακώνεται όπως οι γκέουλες από πάνω....!
α να γειά σου!!
Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό το "οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια" είναι αστείο, πολύ αστείο, γελοίο, ανάξιο σχολιασμού....
Όταν πάντως θα ρθουν στα πράγματα (λέμε τώρα...) αυτοί που γουστάρουν το δεξιό τσιτάτο από πάνω, θα το λένε κάπως έτσι "οι κομμουνιθτέθ θα μαθ πάρουν και το άλλο νεφρό"...Γιατί τα δόντια θα χουν τελειώσει
Σαμαράς forever
kalgeorge
11/12/2013, 21:27
aektzides tin glitwsate........
thumitheite apla poios eipame oti xrimatodotei....
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2546257.ece
kalgeorge
11/12/2013, 21:29
kala xigithikan
http://news247.gr/eidiseis/article2547002.ece
AristidisZ
12/12/2013, 09:14
την βρήκαμε την καραμέλα τώρα, τεσπά...
kostaspetrou
12/12/2013, 10:06
Όχι άλλο κάρβουνο!
Όχι άλλος Εισαγγελάτος!
kalgeorge
12/12/2013, 20:19
την βρήκαμε την καραμέλα τώρα, τεσπά...
nomizw itan emfanws grameno, me onomatepwnumo.....den uparxei karamela
alla tespa
kalgeorge
12/12/2013, 20:25
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/se_ypoxwrhsh_deka_syntagmatika_mas_dikaiwmata.2548389.html
http://news247.gr/eidiseis/politiki/article2548573.ece
el_hymador
12/12/2013, 21:15
http://www.trelokouneli.gr/ofiletis-xeftilise-ke-psarose-ipallilo-ispraktikis-eterias-spaste-tous-ta-nevra/
για να δούμε αντιδράσεις... :D
AristidisZ
13/12/2013, 08:05
http://www.trelokouneli.gr/ofiletis-xeftilise-ke-psarose-ipallilo-ispraktikis-eterias-spaste-tous-ta-nevra/
για να δούμε αντιδράσεις... :D
βρε τη κακομοίρα την Κερασίτσα τι της έμελλε να πάθει...
δύσκολο να κρίνεις τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά πάντως, από τη μία είναι όντως απίστευτα εκνευριστικό αυτό που κάνουν, από την άλλη σκέφτεσαι τι ανάγκη έχουν για να φτάσουν να το κάνουν
δύσκολο να κρίνεις τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά πάντως, από τη μία είναι όντως απίστευτα εκνευριστικό αυτό που κάνουν, από την άλλη σκέφτεσαι τι ανάγκη έχουν για να φτάσουν να το κάνουν
υπάρχουν και οι κωλάνθρωποι....
εκατέρωθεν...
AUFGEBRACHT
13/12/2013, 18:22
Αριστείδη άστο γιατί είναι μεγάλη ιστορία, στην Ελλάδα έχουμε ταυτίσει το εισπρακτική εταιρεία και το τραπεζικός υπάλληλος με τον τραπεζίτη και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όπως λέει πολύ σωστά και ο stam παρακάτω, κωλάνθρωποι υπάρχουν εκατέρωθεν και από εισπρακτικές εταιρείες και από δανειολήπτες. Έχω ακούσει για εισπρακτικές εταιρείες που συμπεριφέρονται σκαιότατα και ανάρμοστα με ύβρεις και απειλές, όπως υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι από την αντίθετη πλευρά κάνουν το ίδιο κι εδώ νομίζω πως έχουμε τη δεύτερη περίπτωση και τέτοιους ξέρω πολλούς... Το ότι δημοσιεύεται στο trelokouneli άνευ σχολίων, διάβασε καλά τί αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 177 που επικαλούνται και τί γράφουν μετά και θα καταλάβεις...
el_hymador
13/12/2013, 20:43
Για ποιο λόγο καταγράφουν τη συνομιλία και γιατί δεν έχει δικαίωμα (όπως λέει η κοπελίτσα) να πράξει και ο οφειλέτης το ίδιο; Δηλαδή ξέρεις κυριά φιρφιρίκου μου μέχρι και τα στοιχεία της κ*λοτρυπίδας μου και δεν πρέπει να ξέρω τα δικά σου;
ασχετο αλλα αυτος ο ''συνδεσμος'' δεν εχει να κανει με την Αεκ...γενικα δεν εχει να κανει με ποδοσφαιρο...δε ξερουν κατα που πεφτει η Φιλαδελφεια και το ΟΑΚΑ...βεβαια που και που βαπτιζανε τυχαιους περαστικους γαυρο ή βαζελο τον ξυλοφορτωνανε με σκοπο να του παρουν λεφτα και κινητο...αμα ειχες και καραφλα σε βαπτιζανε και χρυσαυγιτη κι ετρωγες κι αλλες...μεσα στην τυφλη τους βια προφανως βρισκανε και χρυσαυγιτες πραγματικους κι επειδη κραταει χρονια αυτη η βεντετα τωρα που οι αλλοι πηραν τα πανω τους και μαζεψαν κοσμο μιας κα ιηταν 3 και ο κουκος ηθελαν εκδικηση...
kalgeorge
13/12/2013, 23:22
Για ποιο λόγο καταγράφουν τη συνομιλία και γιατί δεν έχει δικαίωμα (όπως λέει η κοπελίτσα) να πράξει και ο οφειλέτης το ίδιο; Δηλαδή ξέρεις κυριά φιρφιρίκου μου μέχρι και τα στοιχεία της κ*λοτρυπίδας μου και δεν πρέπει να ξέρω τα δικά σου;
nomizw oti san apodiktiko stoixeio se diki, to na exeis katagrapsei mia sinomilia , den eustathei
den pairnw kai orko
MG-KTiNoS
14/12/2013, 08:18
Αααα ας μην το κάνουμε θέμα...
Οι τράπεζες ξέρουν τα πάντα.
Λογαριασμό πας ν ανοίξεις και σου λένε φέρε και ένα εκκαθαριστικό (κάθε χρόνο)
όχι πως δεν μπορούν να το βρουν και χωρίς να το πας αλλά μην κουράζονται κι όλας !
Εσύ φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις ΟΥΤΕ τους μετόχους της τράπεζας.
:D
blackbusa
14/12/2013, 17:50
nomizw oti san apodiktiko stoixeio se diki, to na exeis katagrapsei mia sinomilia , den eustathei
den pairnw kai orko
Καταρχην η καταγραφη γινετε ωστε σε περιπτωση δικης αυτος που χρωσταει δεν μπορει να πει οτι δεν ενημερωθηκε για το χρεος του...κατα δευτερον για να στεκει αυτη η καταγραφη σε ενα δικαστηριο πρεπει να υπαρχει η ενημερωση οτι γινεται καταγραφη και οτι ειναι εις γνωσεις του και αποδοχης του...ενας τριτος λογος ειναι γιατι οταν προτοβγηκαν αυτες οι εταιριες τα πουστρηλικια οι εκβιασμοι και η μειωση προσωπικοτητας εκεινου που χρωστουσε ηταν καθημερινο φαινομενο...υποκλοπη (και μη αποδεκτη απο δικαστηριο) θεωρηται οταν καποιος δεν γνωριζει οτι καταγραφετε...μονη εξαιρεση και σε αυτο ειναι αν υπαρχει εισαγγελικη παραγγελια...αν και βασικα ειναι γνωστο οτι ολες οι συνομηλιες στα κινητα τηλεφωνα καταγραφονται απο τις εταιριες για μια περιοδο απο 6 μηνες εως ενα χρονο για θεματα ασφαλειας...
στο συγκεκριμενο θεμα η κοπελιτσα δεν εκανε κατι το μεμπτο απο το να ακολουθησει την διαδικασια ενημερωσης χρεους...ο τυπος την επιασε απροετοιμαστη και αδιαβαστη λεγοντας της οτι και αυτος καταγραφει δια πασαν νομιμη χρηση του...κατι που βεβαια δεν ειναι παρανομο αν ενημερωθει ο καταγραφομενος...εκει που το εχασε ειναι ο τροπος που της μιλισε (που μπορει βεβαια να θεωρηθει προσβλητικος) την απειλησε προσωπικα για μηνυση και το χειροτερο εβγαλε στον αερα την συνομηλια τους χωρις την συγκαταθεση της και μη αποκρυπτοντας τα ονοματα...αυτο ειναι παραβιαση του απορρητου και δημοσιευση προσωπικων δεδομενων...η κοπελιτσα θα μπορουσε να του κανει μια ξεγυρισμενη μυνηση...
αυτο που ρωτησε ο Χυμα για τα στοιχεια...οταν προσλαμβανεσε σε παρομοιες εταιριες υπογραφεις και συμφωνο εμπιστευτικοτητας οτι δεν μπορεις και δεν πρεπει να βγαλεις εκτος τις εταιριας αυτα τα στοιχεια...και βεβαια καποιοι ξερουν τα στοιχεια της κ...δας σου γιατι ΕΣΥ αποφασησες να τα δωσεις για να παρεις ενα δανειο...
τεσπα μεγαλη κουβεντα για ενα ακουστικο υλικο που αφαιρεθηκε κιολλας απο τον σωληνα...α ναι και προσωπικη αποψη ειναι οτι αν ο τυπακος εχει περιουσιακα στοιχεια στο ονομα του,με αυτο που εκανε,εχουν ξεκινησει κιολλας διαδικασιες κατασχεσης απο την τραπεζα για τσαμπουκα...
AUFGEBRACHT
14/12/2013, 18:04
Αααα ας μην το κάνουμε θέμα...
Οι τράπεζες ξέρουν τα πάντα.
Λογαριασμό πας ν ανοίξεις και σου λένε φέρε και ένα εκκαθαριστικό (κάθε χρόνο)
όχι πως δεν μπορούν να το βρουν και χωρίς να το πας αλλά μην κουράζονται κι όλας !
Όποιος είναι έξω από το χορό ξέρει πολλά τραγούδια. Το εκκαθαριστικό κάθε χρόνο, εκτός του ότι δε μπορώ να το βρω και δεν το κάνω επειδή βαριέμαι, έχει συγκεκριμένο σκοπό, το να ξέρεις το οικονομικό προφίλ του πελάτη σου. Εάν εσύ δηλώνεις ιδιωτικός υπάλληλος και κάθε χρόνο μου φέρνεις εκκαθαριστικό με εισόδημα € 10.000 και μια μέρα σκάσεις μύτη με € 150.000 μετρητά και μου πεις είναι από αποταμίευση, εφόσον δε συνάδει με το οικονομικό σου προφίλ εάν δεχτώ την κατάθεση είμαι υπόλογος για διακίνηση μαύρου χρήματος και έχω ποινικές κυρώσεις, τόσο απλά... Να στο πω απλά, επειδή είμαι στο χώρο, μια μέρα σκάει αθίγγανος με € 70.000 μετρητά σε πεντακοσάρικα, του ζητάω εκκαθαριστικό και δήλωνε ελεύθερος επαγγελματίας με ζημιές... έφυγε από εκεί που ήρθε. Σερβιτόρος με εκκαθαριστικά τριών ετών που κάθε χρόνο δήλωνε € 7.000 από μισθωτές υπηρεσίες, έσκασε μύτη με επιταγή € 190.000, έφυγε και αυτός από εκεί που ήρθε.
blackbusa
14/12/2013, 18:11
Όποιος είναι έξω από το χορό ξέρει πολλά τραγούδια. Το εκκαθαριστικό κάθε χρόνο, εκτός του ότι δε μπορώ να το βρω και δεν το κάνω επειδή βαριέμαι, έχει συγκεκριμένο σκοπό, το να ξέρεις το οικονομικό προφίλ του πελάτη σου. Εάν εσύ δηλώνεις ιδιωτικός υπάλληλος και κάθε χρόνο μου φέρνεις εκκαθαριστικό με εισόδημα € 10.000 και μια μέρα σκάσεις μύτη με € 150.000 μετρητά και μου πεις είναι από αποταμίευση, εφόσον δε συνάδει με το οικονομικό σου προφίλ εάν δεχτώ την κατάθεση είμαι υπόλογος για διακίνηση μαύρου χρήματος, τόσο απλά...
καποιος που κανει διακινηση μαυρου χρηματος σιγα να μην καταθεση τα λεφτα του σε Ελληνικη τραπεζα...και αν ηταν ετσι γιατι δεν το ζητανε σε ολες τις τραπεζες αλλων χωρων???η γιατι δεν ζητανε απο τους παλιους,που ανοιξαν λογαριασμο χωρις,το εκκαθαριστικο???
AUFGEBRACHT
14/12/2013, 18:22
καποιος που κανει διακινηση μαυρου χρηματος σιγα να μην καταθεση τα λεφτα του σε Ελληνικη τραπεζα...και αν ηταν ετσι γιατι δεν το ζητανε σε ολες τις τραπεζες αλλων χωρων???η γιατι δεν ζητανε απο τους παλιους,που ανοιξαν λογαριασμο χωρις,το εκκαθαριστικο???
Κανονικά εννοείται πως είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες να κάνουν επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων και των πελατών τους που άνοιγαν παλιά λογαριασμό μόνο με μια ταυτότητα και χωρίς την προσκόμιση καν ΑΦΜ. Παραπάνω νομίζω πως αου ανέφερα ξεκάθαρα 2 περιπτώσεις απόπειρας κατάθεσης μαύρου χρήματος σε ελληνική τράπεζα...
MG-KTiNoS
14/12/2013, 18:26
Όποιος είναι έξω από το χορό ξέρει πολλά τραγούδια. Το εκκαθαριστικό κάθε χρόνο, εκτός του ότι δε μπορώ να το βρω και δεν το κάνω επειδή βαριέμαι, έχει συγκεκριμένο σκοπό, το να ξέρεις το οικονομικό προφίλ του πελάτη σου. Εάν εσύ δηλώνεις ιδιωτικός υπάλληλος και κάθε χρόνο μου φέρνεις εκκαθαριστικό με εισόδημα € 10.000 και μια μέρα σκάσεις μύτη με € 150.000 μετρητά και μου πεις είναι από αποταμίευση, εφόσον δε συνάδει με το οικονομικό σου προφίλ εάν δεχτώ την κατάθεση είμαι υπόλογος για διακίνηση μαύρου χρήματος και έχω ποινικές κυρώσεις, τόσο απλά... Να στο πω απλά, επειδή είμαι στο χώρο, μια μέρα σκάει αθίγγανος με € 70.000 μετρητά σε πεντακοσάρικα, του ζητάω εκκαθαριστικό και δήλωνε ελεύθερος επαγγελματίας με ζημιές... έφυγε από εκεί που ήρθε. Σερβιτόρος με εκκαθαριστικά τριών ετών που κάθε χρόνο δήλωνε € 7.000 από μισθωτές υπηρεσίες, έσκασε μύτη με επιταγή € 190.000, έφυγε και αυτός από εκεί που ήρθε.
:lol:
Δεν είμαι έξω απ το χωρό.... κάθε άλλο θα έλεγα.
(άσχετα αν μ έχει πάρει η κάτω βόλτα εδώ και 2 3 χρόνια)
blackbusa
14/12/2013, 18:30
Κανονικά εννοείται πως είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες να κάνουν επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων και των πελατών τους που άνοιγαν παλιά λογαριασμό μόνο με μια ταυτότητα και χωρίς την προσκόμιση καν ΑΦΜ. Παραπάνω νομίζω πως αου ανέφερα ξεκάθαρα 2 περιπτώσεις απόπειρας κατάθεσης μαύρου χρήματος σε ελληνική τράπεζα...
μαζι σου λεμε...αλλα γιατι στο εξωτερικο σε καμμια τραπεζα δεν ζητανε εκκαθαριστικο???βεβαια αριθμο ΑΦΜ ζητανε (οχι παντα βεβαια αναλογα με τον λογαριασμο)
δηλαδη ο τυπακος ειχε επιταγη σας 190.000 και του την εξαργυροσατε και τον αφησατε να φυγει ετσι???
AUFGEBRACHT
14/12/2013, 18:35
α. από πότε η τράπεζα έγινε ελεγκτής μαύρου χρήματος ?
β. Μπες αύριο σε μια τράπεζα και ζωρίς πολλά πολλά έχω ΤΟΣΑ αλλά ρε γαμώ δεν έχω πόθεν έσχες
μπορεί να γίνει κάτι (και θα δεις)
γ Δεν είμαι έξω απ το χωρό.... κάθε άλλο θα έλεγα.
(άσχετα αν μ έχει πάρει η κάτω βόλτα εδώ και 2 3 χρόνια)
Aν ήσουν μέσα στο χορό (και στο χώρο) θα έπρεπε να ήξερες πως οι τράπεζες είναι ελεγκτές μαύρου χρήματος, ρίξε μια ματιά ας πούμε στο N.3932/2011 ή στο Ν.3691/2008.
Τώρα για το παράδειγμά σου δε χρειάζεται καν να το σχολιάσω, εγώ σου αναφέρω ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, υπάρχουν διευθυντές και διευθυντές, υπάλληλοι και υπάλληλοι. Εννοείται πως θα βρεις υποκατάστημα τράπεζας να δεχθεί την κατάθεση όπως θα βρεις και υποκατάστημα τράπεζας να την απορρίψει (όπως ακριβώς ανέφερα παραπάνω).
MG-KTiNoS
14/12/2013, 18:36
Άς το ρε, άς το να πάει στο διάολο....
Η Ελλάδα δεν πλένει χρήμα οκ?
._
Κουβεντιάζουμε τώρα...:lol:
MG-KTiNoS
14/12/2013, 18:37
Aν ήσουν μέσα στο χορό (και στο χώρο) θα έπρεπε να ήξερες πως οι τράπεζες είναι ελεγκτές μαύρου χρήματος, ρίξε μια ματιά ας πούμε στο N.3932/2011 ή στο Ν.3691/2008.
Τώρα για το παράδειγμά σου δε χρειάζεται καν να το σχολιάσω, εγώ σου αναφέρω ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, υπάρχουν διευθυντές και διευθυντές, υπάλληλοι και υπάλληλοι. Εννοείται πως θα βρεις υποκατάστημα τράπεζας να δεχθεί την κατάθεση όπως θα βρεις και υποκατάστημα τράπεζας να την απορρίψει (όπως ακριβώς ανέφερα παραπάνω).
@@ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ
Πέρνα από το γκισέ μιας Βέλγικης Τράπεζας για μια κατάθεση πχ 100€ και μετά έλα να μας πεις :D
AUFGEBRACHT
14/12/2013, 18:42
μαζι σου λεμε...αλλα γιατι στο εξωτερικο σε καμμια τραπεζα δεν ζητανε εκκαθαριστικο???βεβαια αριθμο ΑΦΜ ζητανε (οχι παντα βεβαια αναλογα με τον λογαριασμο)
δηλαδη ο τυπακος ειχε επιταγη σας 190.000 και του την εξαργυροσατε και τον αφησατε να φυγει ετσι???
Δεν μπορώ να σου απαντήσω τί κάνουν ή δεν κάνουν στο εξωτερικό από τη στιγμή που δεν ξέρω το καθεστώς που ισχύει, πάντως πρόσφατα που μίλαγα με γιατρό ο οποίος έστειλε τα χρήματά του σε νορβηγική τράπεζα τον ξετίναξαν κανονικά μου είπε από όλα τα δικαιολογητικά που του ζήτησαν.
Ο τυπάκος είχε επιταγή τραπεζική άλλης τράπεζας, την κατέθεσε στο λογαριασμό του με valeur 1 ημέρας όπως ισχύει για τις τραπεζικές επιταγές, ο προϊστάμενος δέχτηκε την κατάθεση με τη λογική ότι αφού έφερε τραπεζική επιταγή από άλλο τραπεζικό ίδρυμα είμαστε καλυμμένοι, εγώ υποστήριξα ότι το άλλο πιστωτικό ίδρυμα δεν έκανε τη δουλειά του σωστά και δεν δέχομαι να προχωρήσω τη συναλλαγή, υπερίσχυσε η γνώμη μου και ευγενικά τον κάλεσα να του εξηγήσω πως δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε δεκτή την κατάθεσή του λόγω αναντιστοιχίας φορολογικής δήλωσης - ποσού κατάθεσης.
AUFGEBRACHT
14/12/2013, 18:44
Άς το ρε, άς το να πάει στο διάολο....
Η Ελλάδα δεν πλένει χρήμα οκ?
._
Κουβεντιάζουμε τώρα...:lol:
Ρε μάατορα προσπάθησε να ξεχωρίσεις τις έννοιες, λέμε τί ισχύει κανονικά δε λέμε εάν γίνεται πλύσιμο και στέγνωμα!!! Σαφώς και γίνεται. Δηλαδή τί μου λες, ότι επειδή υπάρχουν οδηγοί που περνάνε με κόκκινο πρέπει να το κάνω και εγώ;
blackbusa
14/12/2013, 18:49
Πέρνα από το γκισέ μιας Βέλγικης Τράπεζας για μια κατάθεση πχ 100€ και μετά έλα να μας πεις :D
δηλαδη???
blackbusa
14/12/2013, 18:52
Δεν μπορώ να σου απαντήσω τί κάνουν ή δεν κάνουν στο εξωτερικό από τη στιγμή που δεν ξέρω το καθεστώς που ισχύει, πάντως πρόσφατα που μίλαγα με γιατρό ο οποίος έστειλε τα χρήματά του σε νορβηγική τράπεζα τον ξετίναξαν κανονικά μου είπε από όλα τα δικαιολογητικά που του ζήτησαν.
Ο τυπάκος είχε επιταγή τραπεζική άλλης τράπεζας, την κατέθεσε στο λογαριασμό του με valeur 1 ημέρας όπως ισχύει για τις τραπεζικές επιταγές, ο προϊστάμενος δέχτηκε την κατάθεση με τη λογική ότι αφού έφερε τραπεζική επιταγή από άλλο τραπεζικό ίδρυμα είμαστε καλυμμένοι, εγώ υποστήριξα ότι το άλλο πιστωτικό ίδρυμα δεν έκανε τη δουλειά του σωστά και δεν δέχομαι να προχωρήσω τη συναλλαγή, υπερίσχυσε η γνώμη μου και ευγενικά τον κάλεσα να του εξηγήσω πως δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε δεκτή την κατάθεσή του λόγω αναντιστοιχίας φορολογικής δήλωσης - ποσού κατάθεσης.
δεκτον αυτο που μου λες...αλλα απο την στιγμη που το παραμυθακι με το εκκαθαριστικο ξεκινησε πριν κανα χρονο αντε 2 (διορθωσε με αν κανω λαθος) δεν μου κολλαει οτι εν ετη 2011 οι ελληνικες τραπεζες εμαθαν για το μαυρο χρημα...anyway τροπος να το ξεπλυνεις στην Ελλαδα ειναι πανευκολο...και τις σημερινες μερες θα προτιμουσα να ειχα τα λεφτα μου κατω απο το στρωμα παρα σε ελληνικη τραπεζα...
MG-KTiNoS
14/12/2013, 18:57
Ρε μάατορα προσπάθησε να ξεχωρίσεις τις έννοιες, λέμε τί ισχύει κανονικά δε λέμε εάν γίνεται πλύσιμο και στέγνωμα!!! Σαφώς και γίνεται. Δηλαδή τί μου λες, ότι επειδή υπάρχουν οδηγοί που περνάνε με κόκκινο πρέπει να το κάνω και εγώ;
Άρα το σύστημα είναι διάτρητο και αν δε μου τα πλήνεις εσύ θα πάω στο δίπλα μαγαζί.
Σωστά?
Και ακόμα δεν είπαμε ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αγωράζουν τράπεζες χωρίς λεφτά !
MG-KTiNoS
14/12/2013, 19:00
Παιδιά και για να μην λέμε πολλά και το κουράζουμε και χαλάμε τις καρδιές μας
-σόρι κι όλας ρε αχτενμπουχτεν-
Αν είχαμε κράτος
θα χαμε και οικονομία και τράπεζες και απ όλα...
Απουσία κράτους όμως, όλοι κάνουν ότι γουστάρουν
υγ
Είναι ακόμα τραγικό μετά από τόσα λ7 που πήραν οι τράπεζες να βγαίνει ο άλλος και να λέει
τις σημερινες μερες θα προτιμουσα να ειχα τα λεφτα μου κατω απο το στρωμα παρα σε ελληνικη τραπεζα...
Δεν λέω αν είναι σωστό ή λάθος απλά το υπογραμμίζω
blackbusa
14/12/2013, 19:02
υγ
Είναι ακόμα τραγικό μετά από τόσα λ7 που πήραν οι τράπεζες να βγαίνει ο άλλος και να λέει
τις σημερινες μερες θα προτιμουσα να ειχα τα λεφτα μου κατω απο το στρωμα παρα σε ελληνικη τραπεζα...
Δεν λέω αν είναι σωστό ή λάθος απλά το υπογραμμίζω
ποιο ειναι το τραγικο δεν καταλαβα???
MG-KTiNoS
14/12/2013, 19:04
ότι τα λ7 δεν έπιασαν τόπο...
blackbusa
14/12/2013, 19:08
ότι τα λ7 δεν έπιασαν τόπο...
και παλι δεν πιανω το σκεπτικο σου...και βεβαια εννοειτε οτι αν ειχα κανα 5κ αντε 10 μαξ θα τα ειχα στο στρωμα...για μεγαλα ποσα παει αλλου οι κουβεντα...τεσπα
MG-KTiNoS
14/12/2013, 19:19
κοίτα πως το βλέπω...
Η Ελλάδα έδωσε το αίμα της για να σωθούν οι τράπεζες. (Σωστό λάθος δεν το εξετάζω)
Μετά από τόσο χρήμα όμως η εμπιστοσύνη δεν αποκαταστάθηκε.
Άρα δεν έπιασε τόπο το χρήμα.
Δυστυχώς
el_hymador
14/12/2013, 20:01
και βεβαια καποιοι ξερουν τα στοιχεια της κ...δας σου γιατι ΕΣΥ αποφασησες να τα δωσεις για να παρεις ενα δανειο...
http://www.youtube.com/watch?v=9GBEQ9Thm3Y
0... μια φορά μόνο πήρα ανοιχτό δάνειο και ακόμα μου το χρεώνω, όχι γιατί δεν εξοφλήθει, αλλά γιατί ήταν μαλακία μου. Να πάνε να γ@μηθούνε :a36:
blackbusa
14/12/2013, 20:14
κοίτα πως το βλέπω...
Η Ελλάδα έδωσε το αίμα της για να σωθούν οι τράπεζες. (Σωστό λάθος δεν το εξετάζω)
Μετά από τόσο χρήμα όμως η εμπιστοσύνη δεν αποκαταστάθηκε.
Άρα δεν έπιασε τόπο το χρήμα.
Δυστυχώς
το θεμα ειναι πιο πολυπλοκο...και δεν ειναι μονο οι Ελληνικες τραπεζες που πηραν λεφτα αλλα ειναι κατι που γινετε και εγινε παγκοσμια...
οι εποχες εχουν αλλαξει ωστε να εχεις κερδος εχοντας τα λεφτα σου σε τραπεζες...βεβαια εννοουμε για απλους και μικρους καταθετες...τα επιτοκια 10% και πανω εχουν περασει ανεπιστεπτη...
εγω δεν εμπιστευομαι τις Ελληνικες τραπεζες λογο της Ελληνικης Κυβερνησης η μαλλον καλυτερα της καταστασεις που επικρατει στην Ελλαδα...αρα δεν ειναι θεμα τραπεζων...
δεκτον αυτο που μου λες...αλλα απο την στιγμη που το παραμυθακι με το εκκαθαριστικο ξεκινησε πριν κανα χρονο αντε 2 (διορθωσε με αν κανω λαθος) δεν μου κολλαει οτι εν ετη 2011 οι ελληνικες τραπεζες εμαθαν για το μαυρο χρημα...anyway τροπος να το ξεπλυνεις στην Ελλαδα ειναι πανευκολο...και τις σημερινες μερες θα προτιμουσα να ειχα τα λεφτα μου κατω απο το στρωμα παρα σε ελληνικη τραπεζα...
@@ πανεύκολο είναι...
blackbusa
14/12/2013, 20:17
http://www.youtube.com/watch?v=9GBEQ9Thm3Y
0... μια φορά μόνο πήρα ανοιχτό δάνειο και ακόμα μου το χρεώνω, όχι γιατί δεν εξοφλήθει, αλλά γιατί ήταν μαλακία μου. Να πάνε να γ@μηθούνε :a36:
ρε Κωστα με το ΕΣΥ δεν εννοουσα εσενα προσωπικα...ουτε για το συστημα (δηθεν) υγειας....ξερεις ποσοι πηραν εορτοδανεια???ημαρτον...και σιγουρα οι χαμενες δεν ηταν οι τραπεζες...αλλη μεγαλη κουβεντα...
blackbusa
14/12/2013, 20:19
@@ πανεύκολο είναι...
δεν αντιλεγω τα γραφομενα σου Βυρωνα μιας και εισαι σιγουρα πιο μεσα στα πραγματα...αλλα κατι ιστοριουλες για κερδισμενα λαχεια και κουπονια προπο και στοιχηματος δεν πιστευω να μην εχεις ακουσει...
δεν αντιλεγω τα γραφομενα σου Βυρωνα μιας και εισαι σιγουρα πιο μεσα στα πραγματα...αλλα κατι ιστοριουλες για κερδισμενα λαχεια και κουπονια προπο και στοιχηματος δεν πιστευω να μην εχεις ακουσει...
To ξέπλυμα μέσω τράπεζας εννοούσα. Αν σκάσει ο Χ-Ψ με βεβαίωση οτι έχει κερδίσει λεφτά και έχει αποδώσει-φόρους κλπ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτή είναι όμως δουλειά της υπηρεσίας ξεπλύματος μαύρου χρήματος/οικονομικής αστυνομίας και όχι του τραπεζικού.
Και γενικά, αν δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα λεφτά με το εκκαθαριστικό σου, δεν μπορείς να τα στείλεις ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Ευρωπαική οδηγία για Anti-Money Laundering αποτελεί, όχι δική μας επινόηση.
Κάτι τράπεζες στο UK και στην Ελβετία βέβαια εξαιρούνται.
blackbusa
14/12/2013, 20:43
To ξέπλυμα μέσω τράπεζας εννοούσα. Αν σκάσει ο Χ-Ψ με βεβαίωση οτι έχει κερδίσει λεφτά και έχει αποδώσει-φόρους κλπ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτή είναι όμως δουλειά της υπηρεσίας ξεπλύματος μαύρου χρήματος/οικονομικής αστυνομίας και όχι του τραπεζικού.
Και γενικά, αν δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα λεφτά με το εκκαθαριστικό σου, δεν μπορείς να τα στείλεις ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Ευρωπαική οδηγία για Anti-Money Laundering αποτελεί, όχι δική μας επινόηση.
Κάτι τράπεζες στο UK και στην Ελβετία βέβαια εξαιρούνται.
μα και εγω δεν εγραψα οτι μεσω των τραπεζων κανεις το ξεπλυμα...αλλα μπορεις να μου πεις τον λογο που καποιος απλος πολιτης ,για να ανοιξει εναν απλο καταθετικο μισθου λογαριασμο χρειαζετε εκκαθαριστικο???
μα και εγω δεν εγραψα οτι μεσω των τραπεζων κανεις το ξεπλυμα...αλλα μπορεις να μου πεις τον λογο που καποιος απλος πολιτης ,για να ανοιξει εναν απλο καταθετικο μισθου λογαριασμο χρειαζετε εκκαθαριστικο???
Γιατί ο απλός πολίτης μπορεί να γεμίσει αυτόν τον απλό καταθετικό λογαριασμό με εμβσματάκια, καταθεσούλες και ποσά που δεν χτυπάνε στην καθημερινή συναλλαγή. Όταν θα χτυπήσουν πρέπει να κάνεις μια αντιπαραβολή με ποσά που φαίνονται στην δήλωση και μπορούν να δικαιολογηθούν.
Εκτός αυτού είναι νόμος πλέον. Αν κάποιος διαφωνεί με τον συγκεκριμένο νόμο που απαιτεί εκκαθαριστικό για το άνοιγμα του λογαριασμού, μπορεί να παραπονεθεί στην Τράπεζα Ελλάδος.
Κατά τη γνώμη μου σωστά ορίστηκε με νόμο και έπρεπε να έχει γίνει καιρό.
Τώρα κάτι κλαψομαλάκες που επικαλλούνται προσωπικά δεδομένα για να μην φέρουν εκκαθαριστικό, κατα 99,99999% είναι φοροφυγάδες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά τους.
MG-KTiNoS
14/12/2013, 21:38
Τώρα κάτι κλαψομαλάκες που επικαλλούνται προσωπικά δεδομένα για να μην φέρουν εκκαθαριστικό, κατα 99,99999% είναι φοροφυγάδες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά τους.
Mέχρι εδώ καλά τα πήγες....
Εδώ τα χαλάμε.
Εγώ πήγα εκκ. (γιατί απλά δεν μπορώ να δουλέψω) και δεν μου άρεσε καθόλου.
Δεν γουστάρω η κάθε ΙΧ τράπεζα να έχει στοιχεία για μένα και να τα χρησιμοποιεί κι όλας.
MG-KTiNoS
14/12/2013, 21:42
Α και κάτι ακόμα, θα ήθελα κι εγώ να ξέρω ποιοί είναι μέτοχοι στις τράπεζες.
Γιατί αν ας πούμε η Χ τράπεζα έχει μέτοχο κάποιον απ το Κατάρ μπορεί αυτός να επηρεάσει
τη πολιτική ζωή τη χώρας σε πολλά επέιπεδα.
Εγώ δεν θα ήθελα να στηρίζω με τα λεφτά μου έναν τέτοιο οργανισμό.
(για να σου πω ένα απλό παράδειγμα)
Άρα η τράπεζα ξέρει τα πάντα για μένα εγώ όμως δεν ξέρω τίποτα για αυτή.
Άδικο το λιγότερο.
(να σου θυμίσω και το νόμο για τον βασικό μέτοχο που έριξε το Μιτσοτάκ)
blackbusa
14/12/2013, 21:50
Γιατί ο απλός πολίτης μπορεί να γεμίσει αυτόν τον απλό καταθετικό λογαριασμό με εμβσματάκια, καταθεσούλες και ποσά που δεν χτυπάνε στην καθημερινή συναλλαγή. Όταν θα χτυπήσουν πρέπει να κάνεις μια αντιπαραβολή με ποσά που φαίνονται στην δήλωση και μπορούν να δικαιολογηθούν.
Εκτός αυτού είναι νόμος πλέον. Αν κάποιος διαφωνεί με τον συγκεκριμένο νόμο που απαιτεί εκκαθαριστικό για το άνοιγμα του λογαριασμού, μπορεί να παραπονεθεί στην Τράπεζα Ελλάδος.
Κατά τη γνώμη μου σωστά ορίστηκε με νόμο και έπρεπε να έχει γίνει καιρό.
αν και δεν συμφωνω σε ολα ,αλλα και γιατι τα σεντονια δεν μου αρεσουν θα μεινω στο οτι ειναι νομος (οπως και το χαρατσι αλλωστε) και το σταματαω εδω...
Εδώ τα χαλάμε.
Δεν γουστάρω η κάθε ΙΧ τράπεζα να έχει στοιχεία για μένα και να τα χρησιμοποιεί κι όλας.
Η τράπεζα είναι οικονομικός οργανισμός και πάροχος των οικονομικών συναλλαγών που πιθανόν να είναι παράνομες. Αυτό που θέλει να ξέρει, είναι αν το οικονομικό προφίλ του πελάτη, συνάδει με τις συναλλαγές σου. Ούτε παράλογο είναι, ούτε περίεργο.
Με τον ίδιο τρόπο που θέλει εκκαθαριστικό για ένα δάνειο προκειμένου να δει αν μπορείς να αποπληρώσεις, με τα ίδια δεδομένα θέλει να δει ΑΝ δικαιούσαι να διακινείς ποσά.
Και μην ξεχνάμε, οτι είναι υποχρεωτική οδηγία της ΕΕ->ECB->Τράπεζα Ελλάδος->τράπεζες, και αν ήταν στο χέρι των τραπεζών δεν θα το εφάρμοζαν. Σαφώς και ξέρουν οι τράπεζες οτι μέρος των μεγαλοκαταθετών τους δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν.
Γιατί αν ας πούμε η Χ τράπεζα έχει μέτοχο κάποιον απ το Κατάρ μπορεί αυτός να επηρεάσει
τη πολιτική ζωή τη χώρας σε πολλά επέιπεδα.
Εγώ δεν θα ήθελα να στηρίζω με τα λεφτά μου έναν τέτοιο οργανισμό.
(για να σου πω ένα απλό παράδειγμα)
Άρα η τράπεζα ξέρει τα πάντα για μένα εγώ όμως δεν ξέρω τίποτα για αυτή.
Άδικο το λιγότερο.
Κάπου το ΄χεις μπλέξει. Όλοι όσοι κατέχουν μετοχές εισηγμένων εταιριών σε ποσοστό >5% είναι υποχρεωμένοι να το δημοσιοποιούν και το ΧΑΑ εκδίδει εβδομαδιαίο δελτίο μεταβολών (http://www.ase.gr/content/gr/companies/ListedCo/Shareholders/default_new.asp).
Τωρα αν εννοείς τους μετόχους με τις 1,10,100,1000,100.000 μετοχές...δεν είναι και πολύ λογικό, δεν νομίζεις?
Ο νόμος του βασικού μετόχου ήταν άλλη μια λαϊκίστικη μπούρδα που δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ΄όσα θεωρητικά θα έλυνε. Αφού η ΕΕ μας πήγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς ήταν παράνομος, αποσύρθηκε το 2007 (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DlYPLah75IYJ:www.tovima.gr/opinions/article/%3Faid%3D184306+&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr).
Ο Μητσοτάκης δεν είχε καμμιά δουλειά με αυτόν τον νόμο, που ψηφίστηκε το 2001 επί Σημίτη?
Νομίζω οτι ο νόμος καταργήθηκε επειδή τον κατήγγειλε το ΟΑΚΚΕ πάντως :tooth:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ (http://www.oakke.gr/na399/vasmetoh399.htm)
Απλη, ισος και λογικη, απορεια...
Αρα η ιδιωτικη τραπεζα εχει εξεληχθει σε ελεγχτικο μηχανισμο (πως, που, πωτε, με ποια κριτηρια κτλπ ας το αφησω για αλλη κουβεντα) κατα της φοροδιαφηγης. Και βρισκει εναν πελατη με λεφτα που δεν δικαιολογουνται απο το εκκαθαριστικο του και η κινηση της ειναι... να του πει να παει αλλου... :uplate:
Δλδ στην διωξη οικονομικου εγκληματος μονο για να ζεσταινουνε καρεκλες ειναι;
Αντι η τραπεζα να δεχτει τα χρηματα του καθε ασχετου μικροδιαβολακου (ενδεχομενος και να τα δεσμευσει) και να ενημερωσει τις αρχες, του λενε εδω απετυχες, σκεψου ενα καλυτερο τροπο και ξαναπροσπαθησε...
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι απο την στιγμη που πληρωνεται κρατικος οργανισμος για να τα αναλαβει ολα αυτα στο παρασκηνιο, χωρις ταλαιπωρια για τον νομιμο πελατη, θα πρεπει να δωθει τοσο μεγαλη δυναμη σε μια ιδιωτικη τραπεζα.
AUFGEBRACHT
15/12/2013, 12:26
Αρα η ιδιωτικη τραπεζα εχει εξεληχθει σε ελεγχτικο μηχανισμο (πως, που, πωτε, με ποια κριτηρια κτλπ ας το αφησω για αλλη κουβεντα) κατα της φοροδιαφηγης. Και βρισκει εναν πελατη με λεφτα που δεν δικαιολογουνται απο το εκκαθαριστικο του και η κινηση της ειναι... να του πει να παει αλλου... :uplate:
Αντι η τραπεζα να δεχτει τα χρηματα του καθε ασχετου μικροδιαβολακου (ενδεχομενος και να τα δεσμευσει) και να ενημερωσει τις αρχες, του λενε εδω απετυχες, σκεψου ενα καλυτερο τροπο και ξαναπροσπαθησε...
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι απο την στιγμη που πληρωνεται κρατικος οργανισμος για να τα αναλαβει ολα αυτα στο παρασκηνιο, χωρις ταλαιπωρια για τον νομιμο πελατη, θα πρεπει να δωθει τοσο μεγαλη δυναμη σε μια ιδιωτικη τραπεζα.
Η συλλογιστική σου έχει λάθος βάση, η τράπεζα δεν έχει προανακριτικό ρόλο, υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να τηρείται, η μεγάλη δύναμη που αναφέρεις δεν ξέρω καν πως τεκμαίρεται (πάντα επί του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής).
H απλή απορία σου είναι γεμάτη αντιφάσεις.
Απ΄τη μια απορείς πως έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο, αλλά απ΄την άλλη απορείς γιατί δεν παίρνει πιο δραστικά μέτρα όπως να δεσμεύει λεφτά?
Απ΄τη μια απορείς για το ρόλο της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, αλλά απ΄τη άλλη δέχεσαι να την υποκαταστήσει μια τράπεζα?
Η τράπεζα δεν έχει ελεγκτικό/κατασταλτικό ρόλο. Αυτό που μπορεί να κάνει σύμφωνα με τον νόμο, είναι να μην επιτρέψει την χρήση συστημάτων της, λογαριασμών, και εγγράφων της για διακίνηση και νομιμοποίηση μαύρου χρήματος. Τόσο απλά.
Sorry αλλα υπαρχει περιπτωση να παει καποιος να αγωρασει μια φεραρι και να του πει ο πολητης δεν καλυπτεστε απο το εκαθαριστικο σας για να την αγωρασετε;
Ή να του αρνηθουν να αγωρασει ενα οικοπεδο ή σπιτι γιατι δεν εχει καταλληλη φορολογικη δηλωση;
Ή οτι αλλο νομιμο με παρανομα χρηματα;
Του το επιτρεπεις και μετα τον τσιμπαει ολοκληρο η εφορεια-δικαιωσηνη.
Η τραπεζα που ειναι και αυτη επιχειρηση γιατι δικαιουτε να ζητησει φορολογικη ενημεροτητα για ενα λογαριασμο ή καταθεση;
Και ακομα και αν υποθεσουμε οτι πρεπει να εχει η τραπεζα αυτην την δυνατοτητα (για να δισκολεψει και καλα το μαυρο χρημα), γιατι να μην εφαρμοζετε μονο σε μεγαλα ποσα κατα την καταθεση ή οταν ενας λογαριασμος εχει περιεγη δραστηριοτητα;
Γιατι εγω αν θελω μια προπληρωμενη καρτα (αρα μηδαμινη εμπλοκη της τραπεζας) να πρεπει να μοιραστω ενα σκασμο προωπικα στοιχεια με την τραπεζα; Γιατι δεν αρκει η ταυτοπροσωπια και ο ελεγχος απο την εφορια; Γιατι να πρεπει αν αποδειξουμε την αθωοτητα μας εξ αρχης;
Το τελικο και συμαντικοτερο θεμα ειναι οτι με το συστημα αυτο το μονο που πετυχαινουμε ειναι να καλυψει η τραπεζα τον ποπο της απο καθε υπευθηνοτητα, ενω αφηνει εντελος ελευθερους τους χαζους φοροφυγαδες (που θα τους τσιμπαγε η εφορεια) να γινουν πιο εξηπνοι δοκιμαζοντας αλλα κολπα χωρις φοβο τιμωριας.
Δεν μπορει να μου βγει απο το μιαλο οτι η τραπεζα θελει απλα να εχει μια τρομερη data base του τι χρηματα εχει ο καθενας ωστε να βρει τροπο να τα μαζεψει με στοχευμενη διαφημηση και δανεια.
υ.γ. την δεσμευση των χρηματων δεν θα την κανει απο μονη της η τραπεζα αλλα θα περιμενει να παρει το ΟΚ (ή το ΝΟΤ ΟΚ) απο την εφορεια.
υ.γ.2
Η συλλογιστική σου έχει λάθος βάση, η τράπεζα δεν έχει προανακριτικό ρόλο, υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να τηρείται, η μεγάλη δύναμη που αναφέρεις δεν ξέρω καν πως τεκμαίρεται (πάντα επί του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής). Φυσικα και εχει προανακριτικο ρολο μιας και απο τα γραφομενα σου λες οτι εσυ μπορει να απορυψεις μια καταθεση ενω αλλος τραπεζικος να την δεχτει, ενω ταυτοχρονα η τραπεζα ειναι αυτη που διαχειριζετε τα προσωπικα δεδομενα μου (μας). Αν αυτο δεν δινει δυναμη στην τραπεζα τωτε τι;
H απλή απορία σου είναι γεμάτη αντιφάσεις.
Απ΄τη μια απορείς πως έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο, αλλά απ΄την άλλη απορείς γιατί δεν παίρνει πιο δραστικά μέτρα όπως να δεσμεύει λεφτά?
Το να δεσμευσει αποδεδειγμενα ή υποπτα παρανομα χρηματα ειναι το ιδιο με το να δεσμευσει ενα πλαστο νομισμα (Υπαχρει και προσωποκρατηση) και σε καμια περιπτωση δεν ειναι δραστικοτερο απο τον ανεφ αφορμης φορολογικο ελεγχο απο μια επιχειρηση.
Απ΄τη μια απορείς για το ρόλο της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, αλλά απ΄τη άλλη δέχεσαι να την υποκαταστήσει μια τράπεζα?
Οχι λεω οτι η τραπεζα δεν θα επρεπε να κανει την δουλεια της Διωξης Οικονομικου Εγκληματος, πρωτον γιατι δεν κανει καλη δουλεια (αφηνει τους απατεωνες ατιμορητους) και δευτερον περνει δυναμη που δεν θα επρεπε να εχει.
Η τράπεζα δεν έχει ελεγκτικό/κατασταλτικό ρόλο. Εχει εκ των πραγματων.
Αυτό που μπορεί να κάνει σύμφωνα με τον νόμο, είναι να μην επιτρέψει την χρήση συστημάτων της, λογαριασμών, και εγγράφων της για διακίνηση και νομιμοποίηση μαύρου χρήματος. Τόσο απλά. Το να αποφασισει (με δικαιολογιση) μια τραπεζα να μην παρεχει υπηρεσιες σε καποιον ειναι κατανοητο. Ας βρει αλλη τραπεζα να αναλαβει το ρισκο. Το να επιβαλετε παντου δια νομου η απαγορευση ειναι το προβλημα. Γιατι να πρεπει εγω να αποδειξω οτι ειμαι αθωος;
Sorry αλλα υπαρχει περιπτωση να παει καποιος να αγωρασει μια φεραρι και να του πει ο πολητης δεν καλυπτεστε απο το εκαθαριστικο σας για να την αγωρασετε;
Ή να του αρνηθουν να αγωρασει ενα οικοπεδο ή σπιτι γιατι δεν εχει καταλληλη φορολογικη δηλωση;
Ή οτι αλλο νομιμο με παρανομα χρηματα;
Του το επιτρεπεις και μετα τον τσιμπαει ολοκληρο η εφορεια-δικαιωσηνη.
Με την αγορά μιας φερράρι δεν νομιμοποιείς μαύρο χρήμα όπως θα κάνεις μέσα από λογαριασμούς τραπέζης, ούτε μπορείς να το διοχετεύσεις στο εξωτερικό (εκτός και στείλεις τη φερράρι στα Virgin Islands)
Η τραπεζα που ειναι και αυτη επιχειρηση γιατι δικαιουτε να ζητησει φορολογικη ενημεροτητα για ενα λογαριασμο ή καταθεση;
Και ακομα και αν υποθεσουμε οτι πρεπει να εχει η τραπεζα αυτην την δυνατοτητα (για να δισκολεψει και καλα το μαυρο χρημα), γιατι να μην εφαρμοζετε μονο σε μεγαλα ποσα κατα την καταθεση ή οταν ενας λογαριασμος εχει περιεγη δραστηριοτητα;
Ο λογαριασμός (οχι το περιεχόμενο) και η χρήση των συστημάτων της, ανήκουν στην τράπεζα. Και επειδή ανήκουν στην τράπεζα μπορεί να ζητήσει ότι κάνει κέφι. Αν δεν γουστάρεις, απλά πηγαίνεις σε άλλη κ.ο.κ
Το τελικο και συμαντικοτερο θεμα ειναι οτι με το συστημα αυτο το μονο που πετυχαινουμε ειναι να καλυψει η τραπεζα τον ποπο της απο καθε υπευθηνοτητα, ενω αφηνει εντελος ελευθερους τους χαζους φοροφυγαδες (που θα τους τσιμπαγε η εφορεια) να γινουν πιο εξηπνοι δοκιμαζοντας αλλα κολπα χωρις φοβο τιμωριας.
Δεν μπορει να μου βγει απο το μιαλο οτι η τραπεζα θελει απλα να εχει μια τρομερη data base του τι χρηματα εχει ο καθενας ωστε να βρει τροπο να τα μαζεψει με στοχευμενη διαφημηση και δανεια.
Απ΄τη στιγμή που υπάρχει ποινική ευθύνη και προς την τράπεζα και προς τον υπάλληλο, καλά κάνει αφού είναι υποχρεωμένη απ΄το νόμο. Ο συλλογισμός του να μην κάνουν την ζωή δύσκολη στους φοροφυγάδες είναι εξαιρετική btw...:tooth:
A, μην ξεχάσω...data base του τι χρήματα έχει ο καθένας απ΄τους πελάτες της, έχει η κάθε τράπεζα απ΄τον καιρό της πέτρας.
υ.γ.2 Φυσικα και εχει προανακριτικο ρολο μιας και απο τα γραφομενα σου λες οτι εσυ μπορει να απορυψεις μια καταθεση ενω αλλος τραπεζικος να την δεχτει, ενω ταυτοχρονα η τραπεζα ειναι αυτη που διαχειριζετε τα προσωπικα δεδομενα μου (μας). Αν αυτο δεν δινει δυναμη στην τραπεζα τωτε τι;
Ο Auf περιέγραψε ένα λάθος υπαλλήλου που μπορεί να γίνει, και οφείλεται σε πλημμελή γνώση των υποχρεώσεων και του νόμου. Η υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών ισχύει για κάθε τραπεζα και κάθε λογαριασμό απ΄τον Μάρτιο του 2011 αν θυμάμαι καλά.
Τώρα αν θέλει ο καθένας να βγάλει μια κάρτα, είτε προπληρωμένη είτε πιστωτική χωρίς δικαιολογητικά επειδή είναι "φτωχοδιάβολος", sorry αλλά δεν...
Μονόπλευρη εμπιστοσύνη σε συναλλαγές που έχουν να κάνουν με λεφτά δεν μπορεί να υπάρχει μιας και κυκλοφορούν και κανονικοί διάολοι ανάμεσα μας.
Το να αποφασισει (με δικαιολογιση) μια τραπεζα να μην παρεχει υπηρεσιες σε καποιον ειναι κατανοητο. Ας βρει αλλη τραπεζα να αναλαβει το ρισκο. Το να επιβαλετε παντου δια νομου η απαγορευση ειναι το προβλημα. Γιατι να πρεπει εγω να αποδειξω οτι ειμαι αθωος;
Βασικά το ίδιο ισχύει στα πάντα γύρω μας.
Γιατί να πρέπει να αποδείξεις οτι είσαι καλός οδηγός και χρειάζεται δίπλωμα? Μια χαρά οδηγάω και χωρίς απόδειξη ικανότητας.
Γιατί χρειάζεται ο Ktinos πτυχίο φαρμακοποιού ενώ εγώ δεν μπορώ για να πουλάω φάρμακα? Σε όσους έχω δώσει συμβουλές τι φάρμακα να πάρουν δεν έχουν πεθάνει.
Γιατί δεν μπορώ να σηκώσω μια οικοδομή όπως κάνω κέφι και χρειάζομαι πτυχίο ή κάποιον που πιστοποιεί ? Κάτι πανωσηκώματα που έκανα, ακόμα όρθια είναι.
Ε, κάπως έτσι είναι και για τα λεφτά. Χρειάζεται (πλέον) να αποδείξεις οτι το οικονομικό σου προφίλ συνάδει με τις συναλλαγές που κάνεις. :wave2:
Ρε byron μα την παναγια δλδ πες μου, γραφεις μονο και μονο για να γραψεις;
Δεν μπορεις να ξεπληνεις χρηματα με αυτοκινητα;
Δλδ αν κανονισω να πουλησω ενα αυτοκινητο 5 φορες πανω απο την αξια του δεν εχω νομιμοποιησει εσωδα;
Με τα σπιτια-οικοπεδα ακομα πιο ευκολα και πιο συνηθισμενα.
Εχει δικαιωμα καποια αλλη επιχειρηση εκτος απο τραπεζα να ζητησει απο τους πελατες της εκαθαριστικο εφοριας κτλπ, τα οποια αν δεν φερουν να τους αρνηθει υπηρεσιες; Γιατι ξερω πολους ιδιοκτητες που αν μπορουσαν να μαζευουν εκκαθαριστικα απο τους ενοικιαστες καθε χρονο πολυ θα το ηθελαν.
Δεν ειναι στο αν θελουν αλλα στο οτι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
Ο συλλογισμός του να μην κάνουν την ζωή δύσκολη στους φοροφυγάδες είναι εξαιρετική btw...:tooth:
Που ειπα εγω τετοιο πραγμα; Εκτος και να πλεον ολοι ειμαστε φοροφυγαδες μεχρι να αποδειξουμε το αντιθετο.
A, μην ξεχάσω...data base του τι χρήματα έχει ο καθένας απ΄τους πελάτες της, έχει η κάθε τράπεζα απ΄τον καιρό της πέτρας. ΕΠΕΛΕΞΑ να συνεργαστω με μια τραπεζα και λογικα θα ξερει ποσα χρηματα εχω ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ.
Δεν ηξερε ομως ουτε ποσα βγαζω το χρονο ουτε αλλα στοιχεια μου, εκτος και αν ΕΠΕΛΕΓΑ να παρω δανειο.
Τώρα αν θέλει ο καθένας να βγάλει μια κάρτα, είτε προπληρωμένη είτε πιστωτική (εντελος αλλο πραγμα η προπληρωμενη και τα λεφτα της τραπεζας που δανειζεσε με μια πιστωτικη) χωρίς δικαιολογητικά επειδή είναι "φτωχοδιάβολος", sorry αλλά δεν... Ξανα γιατι ειμαστε ολοι απατεωνες μεχρις αποδειξεος του εναντιον;
Μονόπλευρη εμπιστοσύνη σε συναλλαγές που έχουν να κάνουν με λεφτά δεν μπορεί να υπάρχει μιας και κυκλοφορούν και κανονικοί διάολοι ανάμεσα μας.
Δλδ η καταθεση χρηματων σε μια τραπεζα ειναι πλεον αποδειξη ενοχης ή μηπως ξεπλενονται τα χρηματα απλα βαζοντας τα σε ενα λογαριασμο τραπεζης;
Και τελικα τι κανει η τραπεζα για να βοηθησει να πιαστουν οι διαβολοι; Τους αφηνει μεταξεταστεους στην κομπινα και την φοροδιαφυγη;
Ε, κάπως έτσι είναι και για τα λεφτά. Χρειάζεται (πλέον) να αποδείξεις οτι το οικονομικό σου προφίλ συνάδει με τις συναλλαγές που κάνεις. Σωστο αλλα γιατι να πρεπει να το ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και οχι στην ΕΦΟΡΕΙΑ;
Δλδ συμφωνα με το σκεπτικο σου για να οδηγησω σε αυτοκινητοδρομο θα πρεπει με εξετασουν στα σηματα και να περασω απο κτεο απο τους υπαλληλους στα διοδια; Ή να μου κοψουν κλιση οι υπαλληλοι;
Για να παρω ενα depon πρεπει να εχω συνταγογραφηση ή να με εξετασει και ο φαρμακοποιος μετα τον γιατρο;
Για να βαψω το σπιτι αδεια απο μηχανικο ή ακομα χειρωτερα εγκριση απο την ΔΕΥ για την τοξικοτητα του χρωματος;
Ο καθενας να κανει την δουλεια του.
Αν η τραπεζα δει οτι ενας λογαριασμος ή μια κινηση ειναι περιεργη και μπορει να γινετε κακη χρηση του συστηματος ας την μπλοκαρει και ας ειδοποιησει τους υπευθηνους.
Τελος το αν ο νομος δεν ειναι αρκετα σαφεις (υπαρχει ακριβες οριο χρηματων για καθε συνολικο εισοδημα εκκαθαριστικου??) ή το αν ο υπαλληλος ηταν ασχετος, δεν ανερει το γεγονος οτι οι τραπεζικοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Ρε byron μα την παναγια δλδ πες μου, γραφεις μονο και μονο για να γραψεις;
Δεν μπορεις να ξεπληνεις χρηματα με αυτοκινητα;
Δλδ αν κανονισω να πουλησω ενα αυτοκινητο 5 φορες πανω απο την αξια του δεν εχω νομιμοποιησει εσωδα;
Με τα σπιτια-οικοπεδα ακομα πιο ευκολα και πιο συνηθισμενα.
Εχει δικαιωμα καποια αλλη επιχειρηση εκτος απο τραπεζα να ζητησει απο τους πελατες της εκαθαριστικο εφοριας κτλπ, τα οποια αν δεν φερουν να τους αρνηθει υπηρεσιες; Γιατι ξερω πολους ιδιοκτητες που αν μπορουσαν να μαζευουν εκκαθαριστικα απο τους ενοικιαστες καθε χρονο πολυ θα το ηθελαν.
Δεν ειναι στο αν θελουν αλλα στο οτι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
Δλδ η καταθεση χρηματων σε μια τραπεζα ειναι πλεον αποδειξη ενοχης ή μηπως ξεπλενονται τα χρηματα απλα βαζοντας τα σε ενα λογαριασμο τραπεζης;
Και τελικα τι κανει η τραπεζα για να βοηθησει να πιαστουν οι διαβολοι; Στους αφηνει μεταξεταστεους στην κομπινα και την φοροδιαφυγη;
Σωστο αλλα γιατι να πρεπει να το ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και οχι στην ΕΦΟΡΕΙΑ;
Δλδ συμφωνα με το σκεπτικο σου για να οδηγησω σε αυτοκινητοδρομο θα πρεπει με εξετασουν στα σηματα και να περασω απο κτεο απο τους υπαλληλους στα διοδια; Ή να μου κοψουν κλιση οι υπαλληλοι;
Για να παρω ενα depon πρεπει να εχω συνταγογραφηση ή να με εξετασει και ο φαρμακοποιος μετα τον γιατρο;
Για να βαψω το σπιτι αδεια απο μηχανικο ή ακομα χειρωτερα εγκριση απο την ΔΕΥ για την τοξικοτητα του χρωματος;
Ο καθενας να κανει την δουλεια του.
Αν η τραπεζα δει οτι ενας λογαριασμος ή μια κινηση ειναι περιεργη και μπορει να γινετε κακη χρηση του συστηματος ας την μπλοκαρει και ας ειδοποιησει τους υπευθηνους.
Τελος το αν ο νομος δεν ειναι αρκετα σαφεις (υπαρχει ακριβες οριο χρηματων για καθε συνολικο εισοδημα εκκαθαριστικου??) ή το αν ο υπαλληλος ηταν ασχετος, δεν ανερει το γεγονος οτι οι τραπεζικοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Ρε σονικ για να μην μακρηγορούμε. Οι τραπεζικοί δεν μπαίνουν σε καμμια διαδικασία να κάνουν τους φορομπάτσους γιαυτό και δεν καταδίδουν ούτε δεσμευουν λογαριαμούς, απλά δεν μπορούν να αποδεχθούν το μαύρο χρήμα γιατί ισοδυναμεί με νομιμοποίηση.
Αφού δεν γουστάρεις να δώσεις τα οικονομικά σου στοιχεία, μην τα δώσεις. Αντίστοιχα και ο χψ τραπεζικός μπορεί να μην σε εξυπηρετήσει γιατί δεν είναι υπάλληλος σου για να ορίζεις εσύ τους κανόνες.
Και για να ξεπλύνεις μαύρο χρήμα, δεν αρκεί να βρεις κάποιον για να πουλήσεις το τουτού στην 5λάσια τιμή. Πρέπει να βρεις κάποιον ηλίθιο που θα το αγοράσει και θα μπορέσει να δικαιολογήσει τα λεφτά βάσει τεκμηρίου αγοράς στην εφορία.
Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει ΓΙΑΤΙ αγόρασε το Lada 50.000, αλλά που βρήκε τα 50.000 ΑΝ δεν φαίνονται στην δήλωση του.
Σενάρια για το που θα βρεθεί ο εύπορος νόμιμος που θα δεχθεί να το κάνει είναι λεπτομέρειες...
Pan (dvs)
15/12/2013, 18:49
Εδώ τα χαλάμε.
Tα στοιχεια σου ουτως η αλλως μπορει να τα βρει ο καθενας.Οσοι ενδιαφερονται τα βρισκουν εναντι καποιου ποσου.
Τωρα για τα υπολοιπα.
Ναι, στο παρελθον οι τραπεζες και ξερανε για το μαυρο χρημα και το ξεπλενανε και κερδιζανε.
Τωρα αυτο δεν το κανουνε.Η νομοθεσια ειναι τετοια που κανεις τραπεζουπαλληλος δεν παιζει το κεφαλι του.Δεν ειναι δουλεια της τραπεζας να κρινει εαν θα δεσμευσει η οχι τα κεφαλαια καποιων,ειναι αντισυνταγματικο.Ειναι εκτος των αρμοδιοτητων της.Θα ενημερωσει ,εφοσον τα δεχτει,για καποια ποσα και πανω τους αρμοδιους και αυτοι θα κινηθουνε αναλογως.
Υπαρχουνε παρα πολλοι τροποι να ξεπλυνει καποιος χρημα αλλα πλεον κοστιζουνε περισσοτερο απο τη νομιμοποιηση τους.
απλά δεν μπορούν να αποδεχθούν το μαύρο χρήμα γιατί ισοδυναμεί με νομιμοποίηση.
Κανεις δεν ειπε να δεχτει η τραπεζα μαυρο χρημα. Αυτο που λεω ειναι οτι η τραπεζα και το κρατος εχει πολυ καλυτερους μηχανισμους για να ελεγξει και κυριος να παταξει το μαυρο χρημα-φοροδιαφυγη, απο αυτο το συστημα που μονο ταλαιπορια και προβληματα σε αυτους που ειναι νομιμοι προσφερει.
Πως ακριβος νομιμοποιητε το μαυρο χρημα αν εχει κατατεθει σε μια τραπεζα;
Το μονο που γινετε ειναι οτι η τραπεζα εχει χρημα για να βγαλει νεα δανεια.
Αφού δεν γουστάρεις να δώσεις τα οικονομικά σου στοιχεία, μην τα δώσεις. Αντίστοιχα και ο χψ τραπεζικός μπορεί να μην σε εξυπηρετήσει γιατί δεν είναι υπάλληλος σου για να ορίζεις εσύ τους κανόνες.
Συμφωνοι αλλα το προβλημα μου δεν ειναι η καθε τραπεζα αλλα ο νομος. Σε δευτερη φαση ειναι οι εργοδοτες (κρατος και ιδιωτες) που σου επιβαλουν να εχεις τραπεζικο λογαριασμο για τα χρηματα.
Και για να ξεπλύνεις μαύρο χρήμα, δεν αρκεί να βρεις κάποιον για να πουλήσεις το τουτού στην 5λάσια τιμή. Πρέπει να βρεις κάποιον ηλίθιο που θα το αγοράσει και θα μπορέσει να δικαιολογήσει τα λεφτά βάσει τεκμηρίου αγοράς στην εφορία.
Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει ΓΙΑΤΙ αγόρασε το Lada 50.000, αλλά που βρήκε τα 50.000 ΑΝ δεν φαίνονται στην δήλωση του.
Σενάρια για το που θα βρεθεί ο εύπορος νόμιμος που θα δεχθεί να το κάνει είναι λεπτομέρειες...
Αδυνατο να πιστεψω οτι μεχρι εκει φτανει η σκεψη σου.
Εχω μαυρο χρημα. Βρισκω εναν που δικαιολογει αμαξι αξιας 50.000 ευρο. Του πουλαω ενα αμαξι αξιας 12.000 ευρο αλλα στην εφορια δηλωνουμε οτι αγοραστικε 50.000 ευρο. Του δίνω και κανα 2.000-3.000 για τον κοπο του και μολις νομιμοποιησα 50.000 ευρω.
Προφανος και η εφορια μπορει ευκολα να τον τσιμπησει.
ΠΑΝΤΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ή ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Pan (dvs)
15/12/2013, 19:07
Κανεις δεν ειπε να δεχτει η τραπεζα μαυρο χρημα. Αυτο που λεω ειναι οτι η τραπεζα και το κρατος εχει πολυ καλυτερους μηχανισμους για να ελεγξει και κυριος να παταξει το μαυρο χρημα-φοροδιαφυγη, απο αυτο το συστημα που μονο ταλαιπορια και προβληματα σε αυτους που ειναι νομιμοι προσφερει.
Αδυνατο να πιστεψω οτι μεχρι εκει φτανει η σκεψη σου.
Εχω μαυρο χρημα. Βρισκω εναν που δικαιολογει αμαξι αξιας 50.000 ευρο. Του πουλαω ενα αμαξι αξιας 12.000 ευρο αλλα στην εφορια δηλωνουμε οτι αγοραστικε 50.000 ευρο. Του δίνω και κανα 2.000-3.000 για τον κοπο του και μολις νομιμοποιησα 50.000 ευρω.
Συμφωνω οτι υπαρχουνε και αλλοι τροποι.Αλλα δεν ειναι ασχημο και αυτο που κανουνε.Εχουνε κανει τη ζωη δυσκολη σε αρκετους "μαυρους επαγγελματιες."Εγω μεχρι στιγμης δεν εννοιωσα παντως καμμια ταλαιπωρια.
Τωρα για το δευτερο σκελος αν εγω σου προτεινα να γραψεις επιπλεον εσοδα 50000 ευρω στη δηλωση σου και σου εδινα 3000 ευρω,θα δεχοσουνα?
Τωρα για το δευτερο σκελος αν εγω σου προτεινα να γραψεις επιπλεον εσοδα 50000 ευρω στη δηλωση σου και σου εδινα 3000 ευρω,θα δεχοσουνα?
Ναι ρε μαν, ευκολάκι. ο sonic που έχει προχώ σκέψη ξέρει πολλούς ηλίθιους που το κάνουν. Πόσο φθάνει η φυλάκιση για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ?
kalgeorge
15/12/2013, 19:57
Ε, κάπως έτσι είναι και για τα λεφτά. Χρειάζεται (πλέον) να αποδείξεις οτι το οικονομικό σου προφίλ συνάδει με τις συναλλαγές που κάνεις. :wave2:
αγορινα να ρωτησω κατι , να δω αν το καταλαβα καλα??
ας πουμε καποιος δηλωνει μηδεν εισοδημα, μηδεν εκκαθαριστικο λοιπον κλπ κλπ κλπ
εχει μια προπληρωμενη καρτα, και με αυτην αγοραζει πραγματα απο το εξωτερικο. (βοηθαει αλλους που δεν εχουν ιδεα απο αγορες, ιντερνετ κλπ κλπ)
θα βρει μπελα ? μιας και οι συναλλαγες του δεν συναδουν με το εισοδημα του
αγορινα να ρωτησω κατι , να δω αν το καταλαβα καλα??
ας πουμε καποιος δηλωνει μηδεν εισοδημα, μηδεν εκκαθαριστικο λοιπον κλπ κλπ κλπ
εχει μια προπληρωμενη καρτα, και με αυτην αγοραζει πραγματα απο το εξωτερικο. (βοηθαει αλλους που δεν εχουν ιδεα απο αγορες, ιντερνετ κλπ κλπ)
θα βρει μπελα ? μιας και οι συναλλαγες του δεν συναδουν με το εισοδημα του
Όχι ρε Γιώργο, μην τα δραματοποιουμε τα πράγματα. Και συνήθως οι πιτσιρικάδες 0 δήλωση έχουν. Μια χαρά βγάζουν κάρτα και μια χαρά κάνουν συναλλαγές. Αν αρχίσει και ξεφεύγει το πράμα, συνήθως το πιάνει το τμήμα compliance και ζητάς επιπλέον πληροφορίες.
Όταν σου 'ρχεται κάποιος να καταθέσει τρακόσια χιλιάρικα με δήλωση δέκα, τι θα πει? Ότι είναι οικονομίες μιας ζωής κλπ κλπ?
Δεν είναι τόσο αυστηρά τα κριτήρια. Με μια δήλωση 30.000 εύκολα δικαιολογεί τριπλασιες καταθέσεις.
Τα κουλά δεν περνάνε, και στα τρία χρόνια που έμεινα σε κατάστημα, απλά εφριξα με το θράσος πολλών.
kalgeorge
15/12/2013, 20:29
Όχι ρε Γιώργο, μην τα δραματοποιουμε τα πράγματα. Και συνήθως οι πιτσιρικάδες 0 δήλωση έχουν. Μια χαρά βγάζουν κάρτα και μια χαρά κάνουν συναλλαγές. Αν αρχίσει και ξεφεύγει το πράμα, συνήθως το πιάνει το τμήμα compliance και ζητάς επιπλέον πληροφορίες.
Όταν σου 'ρχεται κάποιος να καταθέσει τρακόσια χιλιάρικα με δήλωση δέκα, τι θα πει? Ότι είναι οικονομίες μιας ζωής κλπ κλπ?
Δεν είναι τόσο αυστηρά τα κριτήρια. Με μια δήλωση 30.000 εύκολα δικαιολογεί τριπλασιες καταθέσεις.
Τα κουλά δεν περνάνε, και στα τρία χρόνια που έμεινα σε κατάστημα, απλά εφριξα με το θράσος πολλών.
αγορινα πραγματικη απορια ηταν, οχι προσπαθεια να δραματοποιήσω κατι
το λεω επειδη εδω εχουμε εναν κολλητο που ειναι ανεργος...ειναι ολα δηλωμενα μηδεν.....και πραγματοποιουμε συνεχεια αγορες απο εξω
ε , μην του δημιουργησουμε κανα θεμα...αυτο ρωταω
:):wave2:
αγορινα πραγματικη απορια ηταν, οχι προσπαθεια να δραματοποιήσω κατι
το λεω επειδη εδω εχουμε εναν κολλητο που ειναι ανεργος...ειναι ολα δηλωμενα μηδεν.....και πραγματοποιουμε συνεχεια αγορες απο εξω
ε , μην του δημιουργησουμε κανα θεμα...αυτο ρωταω
:):wave2:
Ναι το κατάλαβα. Δεν έχει θέμα. Δεν ασχολούνται με μικροποσα, εκτός και υπάρξει καταγγελία ότι τρώει λεφτά από απατες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν δεν έχει επέμβει η αστυνομία, τον ειδοποιούν ότι του κλείνουν τον λογαριασμό.
kalgeorge
15/12/2013, 20:55
Ναι το κατάλαβα. Δεν έχει θέμα. Δεν ασχολούνται με μικροποσα, εκτός και υπάρξει καταγγελία ότι τρώει λεφτά από απατες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν δεν έχει επέμβει η αστυνομία, τον ειδοποιούν ότι του κλείνουν τον λογαριασμό.
θενκς αγορινα :wave2:
Τελικο συμπερασμα.
Το συστημα αυτο δεν εχει ακριβεις παραμετροποιησεις (ποσα δηλωνεις-ποσα μπορεις να καταθεσεις ή να εχεις στον λογαριασμο σου) απλα παει να διωξει τους πολυ χαζους "μαυρους" απο την τραπεζα. Το οτι θα καταληξουν τα μαυρα αυτα λεφτα σε ακομα πιο μαυρες και οργανωμενες δομες δεν απασχολει (προφανος) κανενα.
Με απλα λογια η τραπεζα λεει (κλεινοντας το ματι) στον πελατη ετσι οπως μου ηρθες απλητος δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι θα ειμαι υπολογος. Βαλε ενα πλυντηριο και ξαναελα μην χασω και εγω τα κεφαλαια.
Η τραπεζα ενδεχομενος καλα κανει. Το κρατος γιατι την βοηθαει και γιατι ο καθενας να πρεπει να φακελωνετε απο επιχειρησεις με την ευλογια του κρατους;
Τωρα για το δευτερο σκελος αν εγω σου προτεινα να γραψεις επιπλεον εσοδα (μηπως ενωεις εξοδα?) 50000 ευρω στη δηλωση σου και σου εδινα 3000 ευρω,θα δεχοσουνα?
Ξανα το επειχηρημα δεν ειναι το αν θα σε πιασουν αλλα το ΠΟΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.
Το να νομιμοποιηθουν 50.000 ευρω με κοστος 3.000 + οτι παρει η εφορεια ειναι πολυ καλη φαση. 20+% εχω ακουσει θελουν οι επαγκελματιες.
@kalgeorge Να παρει την καρτα στο ονομα συγγενη, γιατι πολυ απλα πρεπει να εισαι πολυ στοκος για να σε πιασει το "διχτυ ασφαλαειας κατα του μαυρου χρηματος και της διεθνους τρομοκρατιας".
Over and out.
Pan (dvs)
16/12/2013, 07:24
Οχι εννοω εσοδα.Αν εγω ηθελα να νομιμοποιησω δικα μου λεφτα εσυ θα με βοηθουσες κερδιζοντας 2-3000?
MG-KTiNoS
16/12/2013, 07:33
Αυτά που λέει ο Μπάιρον είναι πολύ θετικά πράγματα.
Πρόβλημα διαφθοράς ΕΧΟΥΜΕ, το ξέρουμε,
Αλλά άμα γίνετε κάτι θετικό πρέπει να το λέμε.
Pan (dvs)
16/12/2013, 07:58
Αυτά που λέει ο Μπάιρον είναι πολύ θετικά πράγματα.
Πρόβλημα διαφθοράς ΕΧΟΥΜΕ, το ξέρουμε,
Αλλά άμα γίνετε κάτι θετικό πρέπει να το λέμε.
To κρατος εχει αρχισει και κανει θετικα βηματα.Το κακο ειναι οτι το απο τη μια το ειχαμε σιχαθει τοσα χρονια ,απο την αλλη εχουμε ο καθενας τα δικα του σοβαρα προβληματα και δεν βλεπουμε τις αλλαγες που γινονται.
Αν απαξιωνουμε μονιμα τα θετικα βηματα,κρατος δεν θα κανουμε ποτε.Μην αρχισεται τα "ναι μεν αλλα".Δικιο θα εχετε και σιγουρα στα περισσοτερα θα συμφωνησω μαζι σας.Ακρη ομως δεν θα βγαλουμε ποτε.
Δεν γινεται να διορθωθουνε απο τη μια μερα στην αλλη πραγματα που λειτουγουνε με λαθος τροπο ολοκληρες δεκαετιες.
MG-KTiNoS
16/12/2013, 08:59
Το θέμα είναι να πιάσει και τους καρχαρίες και όχι μόνο τη μαρίδα.
(βλέπε λίστα λαγκάρτ πχ)
κατά τ αλλα...
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=549214#.Uq3WemP9me8.facebook
πριν 2-3 χρόνια μου έρχεται δικηγόρος να ανοίξει λογαριασμό με σκοπό να στείλει λεφτά στη κύπρο. Ποσό, αν θυμάμαι καλά κανα 200άρι...
Μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα του ζητάω και το εκκαθαριστικό.
Εγινε πύραυλος. Τι είναι αυτά, και με ποιό δικαίωμα, και είναι προσωπικά δεδομένα και η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και τρία πουλάκια κάθονταν.
Του δείχνω το ΠΔ της Τράπεζας Ελλάδος, τίποτα αυτός το χαβά του. Sorry του λέω, χωρίς εκκαθαριστικό δεν έχει άνοιγμα λογαριασμού.
Φεύγει και ξανάρχεται μετά από μια ωρα με φωτοτυπία εκκαθαριστικού μόνο με τα στοιχεία και είχε βάλει κάποιο λεπτό χαρτί στα εισοδήματα...
Sorry του ξαναλέω, με κολάζ δεν ανοίγει λογαριασμός. Ή φέρνεις πρωτότυπο ή αντε γειά.
Μπήκε σε τροχιά και έφυγε με απειλές.
Κοίταζα μετά τη φωτοτυπία, και κάτω απ΄το λεπτό χαρτί που είχε βάλει ο βλάκας φαίνονταν τα εισοδήματα. Κάτι περισσότερο από 2.000 ευρώ...
Μεταξύ των πολλών κουφών που είδα και "οικονομίες μιας ζωής" που άκουσα, δεν θα ξεχάσω μια γυναίκα που ήθελε να στείλει έμβασμα στην Αγγλία για 800.000 με εκκαθαριστικά 3 ετών από 7 μέχρι 10 χιλιάρικα.
Τους σκίζεις ή δεν τους σκίζεις μετά?
MG-KTiNoS
16/12/2013, 10:20
Τους σκίζεις δια αντιπροσώπου (από τη Ν Αφρική)
Ρε ομορφαοπαιδα τι ακριβος νομιζετε οτι εγιναν αυτοι και τα λεφτα τους οταν φαγανε πορτα απο την τραπεζα;
Τα ριξανε σε κανα ποταμι ή τα παραδωσανε στην εφορεια μετανιωμενοι;
Ποιο ακριβος ειναι το τελικο οφελος για την κοινωνια ή το κρατος απο το συστημα αυτο;
Οχι εννοω εσοδα.Αν εγω ηθελα να νομιμοποιησω δικα μου λεφτα εσυ θα με βοηθουσες κερδιζοντας 2-3000?
Sorry αλλα αυτο ειναι ασχετο απο αυτο που λεω εγω.
Πως θα δικαιολογισω εσοδα 50.000 ευρω; Απο που μου ηρθανε;
Σε αυτο που λες "μανουλα" ειναι τα εικονικα τιμολογια και οι υπερτιμολογησεις.
ρε σεις .... αφού υπάρχουν τράπεζες και «τράπεζες» , κόλπα και «κόλπα»…
όπως έλεγε και η διαφήμιση ,υπάρχει διαφορά στο «πλυμένο» και στο «πραγματικά καθαρό»..:lol:
το βασικό είναι τα λεφτα να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ καθαρά (αν είναι είναι άλλο θέμα)…
μακαρι να ειχαμε 1-2 εκ. «βρώμικα» και θα βρίσκαμε το «λουλακι»…
Ρε ομορφαοπαιδα τι ακριβος νομιζετε οτι εγιναν αυτοι και τα λεφτα τους οταν φαγανε πορτα απο την τραπεζα;
Τα ριξανε σε κανα ποταμι ή τα παραδωσανε στην εφορεια μετανιωμενοι;
Ποιο ακριβος ειναι το τελικο οφελος για την κοινωνια ή το κρατος απο το συστημα αυτο;
Κοίτα...Το κράτος δεν μπορεί ποτέ να εξαλείψει το μαύρο χρήμα κατά 100%
Μπορεί απλά να το περιορίσει σε ένα πιο "λογικό" ποσοστό με το να οργανωθεί καλά και να κάνει δύσκολη την ζωή αυτών που το κατέχουν.
Αυτοί που διαθέτουν ΠΟΛΥ μαύρο χρήμα να είσαι σίγουρος ότι έβρισκαν, βρίσκουν και θα βρίσκουν τις άκρες και να το ξεπλύνουν και να το διακινήσουν... Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
Στην Ελλάδα όμως λόγω του μπάχαλου που επικρατεί στον φορεισπρακτικό μηχανισμό (και στο κράτος γενικότερα) εδώ και 30 χρόνια έχει δημιουργηθεί μια στρατιά από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ραντιέρηδες που καταφέρνουν και κρύβουν μερικές μόνο 10άδες ή λίγες 100ντάδες χιλιάρικα και οι οποίοι δεν αντέχουν (και δεν τους συμφέρει) να πληρώσουν τις "επαγγελματικές" λύσεις νομιμοποίησης (γιατί αυτές δεν είναι ούτε τσαμπέ, ούτε εύκολες).
Να είσαι σίγουρος ότι οι ίδιοι (καλομαθημένοι μέχρι τώρα) ραντιέρηδες αν τους ζορίσεις πολύ και από παντού, θα τρέξουν να εμφανίσουν μόνοι τους τα μαύρα μόλις νοιώσουν ότι ότι η ζωή τους έχει γίνει δύσκολη και ότι όλες οι άλλες "εφικτές" λύσεις είναι είτε πιο ακριβές, είτε πολύ επικίνδυνες... Αυτοί είναι ο στόχος...
δηλαδή για να κονομήσεις 2-3.000 απ΄την "εξυπηρέτηση" που θα κάνεις σε κάποιον που ξεπλένει μαύρο χρήμα, θα καταφύγεις σε εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις για να δικαιολογήσεις τα έσοδα?
Μιλάμε είσαι γάτα με πέταλα. :uplate:
MG-KTiNoS
16/12/2013, 13:21
ρε σεις .... αφού υπάρχουν τράπεζες και «τράπεζες» , κόλπα και «κόλπα»…
όπως έλεγε και η διαφήμιση ,υπάρχει διαφορά στο «πλυμένο» και στο «πραγματικά καθαρό»..:lol:
το βασικό είναι τα λεφτα να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ καθαρά (αν είναι είναι άλλο θέμα)…
μακαρι να ειχαμε 1-2 εκ. «βρώμικα» και θα βρίσκαμε το «λουλακι»…
έλα ντε...
-Αλλά με τα λ7 που λες πρέπει να μπορείς να ζήσεις για να τα φας...
Πριν !
Από εκεί και μετά υπάρχαουν ΜΑΓΑΖΑΡΕΣ στο κέντρο της ΑΘήνας που έχουν πιο πολλούς υπάληλους από πελάτες κλπ κλπ.
και ναααααα η ανακαίνιση....
(για αυτά όμως η τράπεζα... καμία σχέση ;))
Pan (dvs)
16/12/2013, 13:52
Τους σκίζεις δια αντιπροσώπου (από τη Ν Αφρική)
Ειπαμε να τους σκισουμε,οχι να τους ΞΕσχισουμε.Ελληνες ειναι ,με το μαλακοοοοο.
Γιατι ειναι ασχετο?
Ειπες οτι θα βρεις καποιον να του πουλησεις αυτοκινητο αξιας 5000 ευρω και θα φαινεται οτι το αγορασε 50000.Με αυτο τον τροπο νομιμοποιεις τα 45000 ευρω,ας πουμε.Αυτος δεν θα πρεπει να δειξει καποια στιγμη που τα βρηκε αυτα?Αρα του δημιουργεις ενα προβλημα.Τα 3000 που θα του δωσεις θα ειναι αρκετα για το προβλημα που θα εχει στο μελλον?
Τωρα γενικα στο θεμα των υπερτιμολογισεων.
Εδω και αρκετο καιρο οι περισσοτεροι προσπαθουνε να μην κοψουνε καθολου τιμολογια εμεις θα βρουμε καποιον να μας κοψει ΚΑΙ 45000 παραπανω?
Σιγουρα υπαρχουνε και τετοιες περιπτωσεις αλλα ειναι πλεον η εξαιρεση και οχι ο κανονας.Σιγα σιγα θα περιοριστει κατα πολυ αυτο το φαινομενο.
Εδω και αρκετο καιρο οι περισσοτεροι προσπαθουνε να μην κοψουνε καθολου τιμολογια εμεις θα βρουμε καποιον να μας κοψει ΚΑΙ 45000 παραπανω?
Σιγουρα υπαρχουνε και τετοιες περιπτωσεις αλλα ειναι πλεον η εξαιρεση και οχι ο κανονας.Σιγα σιγα θα περιοριστει κατα πολυ αυτο το φαινομενο.
Νομίζω οτι τελικά είναι πιο εύκολο να σκοτώσει τον έφορο και να πετάξει το πτώμα στο ποτάμι. :tooth:
MG-KTiNoS
16/12/2013, 14:03
τστστσ...
Τσιμέντο Byron παιδί μου, τσιμέντο στα πόδια και στη θάλασσα...
Δεν έχει ποτάμια η Αθήνα να βγάζουν ωκεανό !
τστστσ...
Τσιμέντο Byron παιδί μου, τσιμέντο στα πόδια και στη θάλασσα...
Δεν έχει ποτάμια η Αθήνα να βγάζουν ωκεανό !
Μπα, που να σπας χαρμάνια τώρα...
Θα΄χει κάτι πιο απλό κατά νου ο sonic, σίγουρα. :a01:
Πάντως αυτουνού οι καταθέσεις μια χαρά πάνε .
200.000 € πάνω ο Γιώργης !!! Μπράβοοοοοοοοο Πορθυπουργάρα μου , άντε και στη κίνηση των 58 για την ανασυγκρότηση της αριστεράς τώρα να μας δώσεις ελπίδα για το μέλλον !! :cry::cry::moutza::moutza:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4510.html
200.000 € πάνω ο Γιώργης !!! Μπράβοοοοοοοοο Πορθυπουργάρα μου , άντε και στη κίνηση των 58 για την ανασυγκρότηση της αριστεράς τώρα να μας δώσεις ελπίδα για το μέλλον !! :cry::cry::moutza::moutza:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4510.html
Οι αμοιβές απ΄τις διαλέξεις που δίνει σ΄όλο τον κόσμο για το πως ξεπεράστηκε η κριση στην Ελλάδα είναι.
Οι αμοιβές απ΄τις διαλέξεις που δίνει σ΄όλο τον κόσμο για το πως ξεπεράστηκε η κριση στην Ελλάδα είναι.
Γιαυτό και τα αξίζει κιόλας !! :lol::lol:
τι λέγαμε ? ...α,ναι...
Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το λεγόμενο σκάνδαλο με τις "μετοχές- φούσκες" το 1999
.....
Με την κρίση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μεταξύ άλλων, αθωώθηκαν οι:
Παναγιώτης Κονταλέξης - χρηματιστής,
Γεώργιος Μπατατούδης - μέτοχος της Ιντερσάτ,
Παναγιώτης Πανούσης - μέτοχος της 'Αττι-Κατ,
Κωνσταντίνος Στέγγος, Χρυσή Στέγγου, Γεώργιος Στέγγος, Στυλιανή Στέγγου, Ζωή Στέγγου μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής,
Σπυρίδωνας Τασόγλου της ομώνυμης εισηγημένης εταιρείας,
Ηλίας Τσοτάκος - χρηματιστής,
Δημήτριος Ράνιος - χρηματιστής,
Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής,
Ελένη Ζησιμοπούλου,
Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής),
Ιωάννης Σφακιανάκης,
Αγγελική Ζησιμοπούλου,
Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής),
Αναστασία Κολλακή (σύζυγος εφοπλιστή),
Παντελής - Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής),
Σταύρος Γαλανάκης,
Ιωάννης Τσούρτης,
Βαρβάρα Τσούρτη,
Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου,
Ιορδάνης Αρζόγλου.
.......
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/athwoi_kai_oi_42_kathgoroumenoi_gia_to_skandalo_toy_xrhmatisthrioy_meta_apo_14_xronia.2554595.html
τι λέγαμε ? ...α,ναι...
"Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της απάτης, διότι δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τελικά επηρέασε την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο."
OMG + 3 lol...:uplate:
όπως και αυτό http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=258000&catid=9 μια χαρά εφ'απαξάκι είναι. Θα είναι σκληρά εργαζόμενοι φαίνεται αυτοί οι συνδικαληστές και πρέπει κάπως να ξεκουραστούν στα γεράματα... Ειδικά αν σκεφτείς ότι μετά την (πρόωρη ?) συνταξιοδότηση πέφτει και ένας καλός βουλευτικός μισθούλης μαζί με τα εξτραδάκια του...
Γιατι ειναι ασχετο?
Ειπες οτι θα βρεις καποιον να του πουλησεις αυτοκινητο αξιας 5000 ευρω και θα φαινεται οτι το αγορασε 50000.Με αυτο τον τροπο νομιμοποιεις τα 45000 ευρω,ας πουμε.Αυτος δεν θα πρεπει να δειξει καποια στιγμη που τα βρηκε αυτα?Αρα του δημιουργεις ενα προβλημα.
Τα ακριβη νουμερα ηταν 12.000 και 50.000 και η ΒΑΣΙΚΗ προυποθεση οτι μπορει να καλυψει αγορα αυτοκινητου ΜΕΧΡΙ 50.000 ευρω.
Το οτι ουτε αυτα δεν συγκρατησες ισος ειναι και το βασικο προβλημα στο να καταλαβεις τι λεω.
Καταρχας δεν ειπα πουθενα να μας κοψει κανεις τιμολογια για 45.000 ή 50.00 ή οτι αλλο για 3 χιλιαρικα. Ειπα πως αν εχεις εσοδα που δεν δικαιολογουνται κτλπ κτλπ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ ΟΠΩΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ.
Στο προκειμενο παντος ... Ε ναι τωρα που τα περισσοτερα μαγαζια καταγραφουν περισσοτερες ζημιες και κοστη παρα εσωδα, που να βρεις κανεναν να "συνεργαστητε"... ολοι λαθρεα τα φερνουν τα προιοντα τους... OMG.
δηλαδή για να κονομήσεις 2-3.000 απ΄την "εξυπηρέτηση" θα καταφύγεις σε εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις για να δικαιολογήσεις τα έσοδα?
Δεν ειπα τετοιο πραγμα. Ειπα πως για να δικαιολογησεις εσοδα κανεις τετοια πραγματα (αυτο δλδ που ρωταγε ο pan DVS και δεν ειχε καμια σχεση με τα πρηγουμενα)
Αγαπουλες, πιανεστε απο οπου νομιζετε οτι μπορειτε να πιαστειτε και πηδατε σαν τα κατσικια απο θεμα σε θεμα.
Απο εμενα ξανα τελος, γιατι ή δεν μπορειτε ή δεν θελετε να καταλαβετε.
Οπως και να εχει, δεν εχει και νοημα να σας μαθω τα κολπα.
Καλη συνεχεια.
Pan (dvs)
16/12/2013, 20:09
Ωχ,παμ παρακατω.
el_hymador
16/12/2013, 20:57
H Αννούλα η Νταλάρα ρε παιδιά... κάντε κάτι ρε σεις... άκληρο είναι το κορίτσι, τη μισή Σύρο έχει, κάτι ακίνητα σε Ψυχικά και Φιλοθέες, αυτά στα γκέτο ξέρετε... κάτι ακίνητα επίσης Αρκάδια.. κάντε κάτι ρε παιδιά, να το βοηθήσουμε το κορίτσι... αμαρτία είναι. Τι πως τα απέκτησε ρε; Δωρεές Κυπρίων είναι που αισθανόντουσαν ευγνώμοσύνη για την έργο του συζύγου της! Ντροπή πια, όλα ίσωμα τα έχετε κάνει! Βοηθήστε πάντως ρε σεις... ότι μπορείτε...
Προτείνω συναυλία συμπαράστασης για το Νταλαρείκο... να τους σώσουμε τους ανθρώπους.
el_hymador
16/12/2013, 21:02
Ο Πάγκαλος από την άλλη, μέσα εκατονεικοσιπενητατρια ακίνητα, έχει και στα Καλύβια... ξέρετε εκεί στις ταβέρνες δίπλα... 2 λεπτά κάνει το κλαρκ, να τον φορτώσει από το σπίτι και να τον εκφορτώσει στο τραπέζι με τα κοψίδια, μέγκλα δουλειά, ανέσεις, μεγαλεία.
χαρά στο κουράγιο σου που ασχολήθηκες και τα διάβασες...
πραγματικά πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος από τις δηλώσεις τους είναι ψευδές και δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να δηλώνουν ότι γουστάρουν...
Μπράβο για την υπομονή σου... εμένα θα μ' έπιαναν τα νεύρα....
Pan (dvs)
17/12/2013, 07:37
χαρά στο κουράγιο σου που ασχολήθηκες και τα διάβασες...
πραγματικά πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος από τις δηλώσεις τους είναι ψευδές και δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να δηλώνουν ότι γουστάρουν...
Μπράβο για την υπομονή σου... εμένα θα μ' έπιαναν τα νεύρα....
Φυσικα ειναι ψευτικες και μαγειρεμενες.
αυτά όμως είναι μαλλον αληθινά και κάποιοι ξεχρεώσανε.... (αν τους το επιτρέψουν βέβαια...)
http://www.centralbank.gov.cy/nqcontent.cfm?a_id=10905
"Η διεθνής επενδυτική θέση της Κύπρου βελτιώθηκε τον Ιούνιο του 2013 και έφτασε στα €17.125,6 εκατ. έναντι €18.817,4 εκατ. το Μάρτιο του 2013, παραμένοντας έτσι σε καθαρή θέση παθητικού (οι υποχρεώσεις της Κύπρου ξεπερνούν τις απαιτήσεις). Το εξωτερικό χρέος της Κύπρου ανήλθε στα €61.461 εκατ. τον Ιούνιο του 2013 σε σύγκριση με €70.045 το Μάρτιο του 2013."
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/petrelaio_aksias_60_dis_eyrw_sto_oikopedo_12_ths_kypriakhs_aoz.2555797.html
Στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και σε βάθος 24.600 ποδών υπάρχει πετρέλαιο 1,2 έως 1,4 δισ. βαρέλια και η αξία του μεριδίου της Κύπρου υπολογίζεται γύρω στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να εισρέουν γρηγορότερα, χωρίς να ανατρέπονται οι σχεδιασμοί για τερματικό φυσικού αερίου.
κι ομως υπαρχουν καποιοι που αντιστεκονται .....
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΙΣΕΛ....:mad:
Στη σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη προχώρησαν σήμερα άνδρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.
Οι αστυνομικοί, έπειτα από τροχονομικό έλεγχο, διαπίστωσαν ότι ο κ. Λιάπης κυκλοφορούσε με ένα τζιπ VW Touareg, το οποίο αφενός ήταν ανασφάλιστο και αφετέρου έφερε πλαστές πινακίδες, καθώς οι νόμιμες είχαν κατατεθεί στην εφορία.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός φέρεται να μην έχει καν δίπλωμα οδήγησης.
Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι «τον κ. Λιάπη τον σταμάτησε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία κάλεσε την Τροχαία, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο. Το τζιπ που οδηγούσε ο πρώην υπουργός έφερε πλαστές πινακίδες -τις νόμιμες τις είχε καταθέσει για ακινησία- και ως εκ τούτου δεν είχε ασφαλιστήριο. Παράλληλα, ο κ. Λιάπης δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης»
http://www.zougla.gr/greece/article/sinelif8i-o-mixalis-liapis
ο κύριος Υπουργός Μεταφορών που κάποτε έλυνε κι έδενε, έδινε χάρη για κλήσεις και παραβάσεις...
τώρα αναλαμβάνει άλλος να του δώσει χάρη...
γιατί αυτά που προβλέπονται δεν νομίζω να τον πιάσουν...