Σύνδεση

View Full Version : Είτε ξεχρεώσαμε, είτε όχι, να!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

AUFGEBRACHT
03/02/2014, 14:58
Πάω μόνο σε μνημόσυνα συγγενών μου και στο μελιγαλά δεν είχα κανένα νεκρό.
Ούτε στο Μελιγαλά,ούτε στην τρύπα του Φενεού,ούτε στην τρύπα της Τατάρνας.

Εσύ γιατί το πας σε προσωπικό επίπεδο;
Δεν είπα σε σένα να πας στο Μπούλκες,οπότε τί τσιμπάς;

Γιατί ο καθένας μας κρίνεται για αυτά που γράφει και εγώ και εσύ και ο άλλος και όλοι... οπότε από τη στιγμή που σχολιάζω τα γραφόμενά σου είναι δυνατό να μιλάω αόριστα και σε συλλογικό και αόριστο επίπεδο; Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε λες ευθέως γουστάρω Χρυσή Αυγή - προσεχώς Εθνική Αυγή και 21η Απριλίου και το φέρνεις γύρω γύρω... όταν πιστεύεις κάτι ακράδαντα το έχεις τιμή σου και καμάρι σου, σωστά;

pipe_smoker
03/02/2014, 15:00
ενταξει , πολλα μπορειτε να πειτε για τον Στουρναρα αλλα προδοτη γιατι τον λετε ρε παιδια ?

Γιατί πρόδωσε το Κόμμα Γιώργο.

Η ΚΝΕ ποτέ δεν ξεχνά....

AUFGEBRACHT
03/02/2014, 15:02
Να σου θυμίσω τί έκανε η Ιταλία το 199+ με τος Αλβανούς;

Πφφφ, ερασιτέχνες, γιατί ξεχνάς το Endlösung του αυστριακού λοχία με το δείγμα από μουστάκι;

kostaspetrou
03/02/2014, 15:02
Γιατί ο καθένας μας κρίνεται για αυτά που γράφει και εγώ και εσύ και ο άλλος και όλοι... οπότε από τη στιγμή που σχολιάζω τα γραφόμενά σου είναι δυνατό να μιλάω αόριστα και σε συλλογικό και αόριστο επίπεδο; Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε λες ευθέως γουστάρω Χρυσή Αυγή - προσεχώς Εθνική Αυγή και 21η Απριλίου και το φέρνεις γύρω γύρω... όταν πιστεύεις κάτι ακράδαντα το έχεις τιμή σου και καμάρι σου, σωστά;

Assumption is the mother of fuckups.

Δεν ψηφίζω ΧΑ και ΕΑ διότι πολύ απλά δε την γουστάρουν οι Αμερικάνοι.
Ούτε φυσικά 21 Απριλίου.

Κοίτα αυτά που σου λέει ο άλλος και μην προσπαθείς να συμπεράνεις πράγματα,χάνεις την ουσία.
Ούτε να το πας σε προσωπικό, εκτίθεσαι ειδικά όταν δεν ξέρεις τον άλλο.

Τα επιχειρήματά μου σου φαίνονται παράλογα;

kostaspetrou
03/02/2014, 15:06
Πφφφ, ερασιτέχνες, γιατί ξεχνάς το Endlösung του αυστριακού λοχία με το δείγμα από μουστάκι;

Μήπως προτιμας τη σφαγή του κατύν, τα γκουλάγκ,την εξόντωση Ελλήνων,Τούρκων,Αρμενίων του πόντου και το Holodomor των Ουκρανών απ' το θείο Γιόσεφ που είχε επίσης μουστάκι;
Εξόντωσε περισσότερους,ίσως επειδή είχε μεγαλύτερο μουστάκι...

ggs
03/02/2014, 15:08
Γιατί πρόδωσε το Κόμμα Γιώργο.

Η ΚΝΕ ποτέ δεν ξεχνά....

δηλαδη αυτοι που λενε προδοτη τον Στουρναρα , ειναι κνιτες ????

AUFGEBRACHT
03/02/2014, 15:09
Μήπως προτιμας τη σφαγή του κατύν, τα γκουλάγκ,την εξόντωση Ελλήνων,Τούρκων,Αρμενίων του πόντου και το Holodomor των Ουκρανών απ' το θείο Γιόσεφ που είχε επίσης μουστάκι;
Εξόντωσε περισσότερους,ίσως επειδή είχε μεγαλύτερο μουστάκι...

Έχεις σκεφτεί να παίζει να μη γουστάρω καθόλου σφαγές σε αντίθεση μ' εσένα;

AUFGEBRACHT
03/02/2014, 15:10
Κοίτα αυτά που σου λέει ο άλλος και μην προσπαθείς να συμπεράνεις πράγματα,χάνεις την ουσία.
Ούτε να το πας σε προσωπικό, εκτίθεσαι ειδικά όταν δεν ξέρεις τον άλλο.

Τα επιχειρήματά μου σου φαίνονται παράλογα;

Assumption is the mother of fuckups.

stam2
03/02/2014, 15:11
Να σ έχει ο Θεός καλά να μην μάθεις ποτέ γιατί πράγμα μιλάς...
:(

309011
Κόσοβο. Λίγα χρόνια πριν.

χειμαρρώδης ο λόγος σου.... 1 εικόνα = χίλιες λέξεις
ευτυχώς εγώ με τις 370 λέξεις μου πρόσεξα παραπάνω τι γράφω, και δεν ανέφερα Κόσοβο.... διότι το Κόσοβο, ή αλλιώς Μετόχι, αποτελεί γεωγραφική ρίζα των Σέρβων η οποία αφού εποικίστηκε από τους Αλβανούς, με τη βοήθεια της Μαφίας τους αλλά και του στρατού τους επιτυχώς ξεριζώθηκε κάθε στοιχείο σέρβικο από την συγκεκριμένη περιοχή. Μέσα στα 20 περίπου χρόνια της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε, 200.000 Σέρβοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και την Πατρίδα τους με βαρβαρότητες ώστε το νεοαυτονομημένο κρατίδιο να αποκτήσει εθνική ομοιομορφία... Στην φωτογραφία που ατυχώς παραθέτεις, βρίσκεται Ορθόδοξος ναός της Σερβικής Εκκλησίας ο οποίος μαζί με περίπου 250 άλλους καταστράφηκαν ολοσχερως από τους βάρβαρους γείτονές μας, κάτι το οποίο έκαναν επίσης (και κάνουν ακόμα) στην Βόρειο Ήπειρο.
Συμπολίτες μας ακόμα ατυχώς, θέλουν να ονομάζουν τους Αλβανούς....πρόσφυγες....(!?!) εγώ συνεχίζω να τους ονομάζω λαθρομετανάστες και εχθρούς της χώρας μας. Όσο για τους Σέρβους, ναι, αυτοί είναι πρόσφυγες και γι' αυτό δεν τους ανέφερα στα προηγούμενα λεγόμενά μου διότι μιλούσα για λαθρομετανάστες...

el_hymador
03/02/2014, 15:15
Kαλά όσο πέφτουν έστω και στα αστεία αναφορές σε μελιγαλάδες και ντερτιλήδες ,μαρμαρωμένους βασιλιάδες και αλύτρωτες πατρίδες εγώ συντάσσομαι με τον Kal... να την κάνουμε όσο είναι καιρός να σας αφήσουμε "να τα πείτε" με την ησυχία σας...

kostaspetrou
03/02/2014, 15:16
Έχεις σκεφτεί να παίζει να μη γουστάρω καθόλου σφαγές σε αντίθεση μ' εσένα;
Έχεις σκεφτεί ότι παίζει να μη γουστάρω με τίποτα σφαγές;

Έχεις πάλι σκεφτεί ότι ακόμα και οι οπλαρχηγοί του1821 δε γουστάρανε πολέμους αλλά πολεμήσανε διότι ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ;
Το ίδιο οι μαχητές του μακεδονικού αγώνα,των βαλκανικών,της Μ.Ασίας,του 'Β ΠΠ.

Ακόμα να καταλάβεις ότι δε υπάρχει αγγελικός κόσμος και ότι η βία είναι μέρος της ζωής;
Εκτός και αν είσαι της λογικής σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω και να μην αντιδράς.

Sapadak
03/02/2014, 15:19
Αν είχαμε αντιμετωπίσει το θέμα με ιταλική ή γαλλική μέθοδο θα'μασταν ή όχι σε καλύτερη μοίρα;

Επειδη δε καταλαβαίνω ή ελπιζω οτι δεν εννοεις αυτο που καταλαβαίνω.
Αν χειριζομασταν τις βάρκες όπως οι Ιταλοι (πχ) θα ησουν ικανοποιημένος για τη χώρα σου?

Καλώς ή κακώς δεν μπορείς να υποστείς το βάρος των λαθραίων και ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ προτεραιότητα στην Ελλάδα πρέπει να'χει Έλληνας.
Σου φαίνεται παράλογο;

Οποτε μιας και δε μπορούμε να το υποστουμε το βάρος των λαθραίων, οταν τους βρίσκουμε (ειτε σε ξερια ειτε σε θάλασσα) να κοιτάμε να ξεμπερδευουμε με δαυτους μια και καλη σωστα?

kostaspetrou
03/02/2014, 15:23
Επειδη δε καταλαβαίνω ή ελπιζω οτι δεν εννοεις αυτο που καταλαβαίνω.
Αν χειριζομασταν τις βάρκες όπως οι Ιταλοι (πχ) θα ησουν ικανοποιημένος για τη χώρα σου?
Αν αυτό έκανε τη χώρα μου να μην έχει μεγάλο πρόβλημα με λαθραίους,όπως η Ιταλία δηλαδή,ναι.
Δε λέω ότι θα μου άρεσε αλλά ναι θα ήμουν.

Οποτε μιας και δε μπορούμε να το υποστουμε το βάρος των λαθραίων, οταν τους βρίσκουμε (ειτε σε ξερια ειτε σε θάλασσα) να κοιτάμε να ξεμπερδευουμε με δαυτους μια και καλη σωστα?
Χμμ... αν έχεις να διαλέξεις ένα απ'τα δυο σενάρια
1)πλήρης αποδοχή των λαθραίων ώστε να μην ανοίξει ρουθούνι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΌ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
2)αντιμετώπιση τύπου ιταλίας όπου θα εξασφαλίζεις σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Έλληνες

τί θα διαλέξεις;

Εγώ το 1.
Εσύ;

sniper
03/02/2014, 15:23
Θα το πω μία φορά.

Εάν συνεχίζετε να γράφετε ό,τι να 'ναι ασχετα με το θέμα του θρεντ και να το γυρίζετε σε flame και βυζάντιο, θα το κλειδώσω. Κι αυτό κι όλο το καφενείο.

Μέχρι να ηρεμήσετε εσείς και να μην τα πάρουμε παραπάνω εμείς...

Μερσί.

AUFGEBRACHT
03/02/2014, 15:34
Χμμ... αν έχεις να διαλέξεις ένα απ'τα δυο σενάρια
1)πλήρης αποδοχή των λαθραίων ώστε να μην ανοίξει ρουθούνι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΌ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αγάπη μου συρρίκνωσα τον ελληνισμό... από εμένα roger and out ελεύθερε σκοπευτή.

Sapadak
03/02/2014, 15:38
από εμένα roger and out ελεύθερε σκοπευτή.

Moi aussi

MG-KTiNoS
03/02/2014, 15:49
Θα το πω μία φορά.

Εάν συνεχίζετε να γράφετε ό,τι να 'ναι ασχετα με το θέμα του θρεντ και να το γυρίζετε σε flame και βυζάντιο, θα το κλειδώσω. Κι αυτό κι όλο το καφενείο.

Μερσί.

Λοιπόν όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Πόλη και τα έκαναν πουτάνα όλα,
πολλοί Ρωμιοί την έκαναν μπόμπα και πήγαν στη Δύση.
Κάπως έτσι άρχισε κι η αναγέννηση (όχι της Καρδίτσας)
Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν ήταν λαθρομετανάστες.
Αιρετικοί και πολλά άλλα.
:lol:

Λοιπόν σοβαρά.
Εγώ ένα έχω να σας πω για όλα γενικά και γράψτε το.
Να είστε άνθρωποι πάνω απ όλα. Να βλέπετε τους άλλους με συμπόνια
και να ψάχνετε λύσεις.
Οι αφορισμοί δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν και

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΤΑΝΑ

Ούτε ο Στουρνάς, ούτε ο Πουρνάρας, ούτε κανένας
Εμείς (κι όχι εγώ)
Όλοι εμείς

Αυτά

nikos_abel
03/02/2014, 16:15
Θα το πω μία φορά.

Μερσί.

Ελάχιστες φορές που συμφωνώ απόλυτα με τον sniper και επαυξάνω, το θέμα πάει όπου νάναι.

Shiatman
03/02/2014, 17:27
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=267289&catid=4

309016

Ρε, πάτε καλά ρε; :eek:

skylaros
03/02/2014, 19:36
Ρε ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΛΕΜΕ !!!

kalgeorge
04/02/2014, 16:26
επισης....πανω σε αυτο που λεγαμε για την χωρα.....κλεμμενο απο το θρεντ του πανούλη..

http://www.youtube.com/watch?v=auAaSR5oMVQ

gcrook
04/02/2014, 17:42
Επιχειρηση "διασωσης" λαθραιων και λοιπων (κατωτερων σαφως) αραπαδων που "ναι μεν αλλα" περισσευουν.
http://www.youtube.com/watch?v=E6bUpR7YZMA&list=FLYyY3ESXP7tDHF1-0RbIwwg&index=8

Ξερω ξερω, ροζ προπαγανδα.

Υ.Γ Αργησα λιγο να ποσταρω ε;

sonic22
04/02/2014, 22:03
Α. Το κρατος και ειδικα τα σωματα ασφαλειας (σε γενικες γραμμες) στην Ελλαδα δεν εχουν ρατσιστικη συμπεριφορα. Αντιμετωπιζουν ολους τους ανθρωπους το ιδιο αθλια, επικίνδυνα και γραψαρχιδικα.

Β. Οι παρανομος εισερχομενοι στην χωρα θα επρεπε να ξερουν καλυτερα σε τι μπουρδελο ερχονται.
Οταν ξεκιναγαν το ταξιδι τους ειχαν δεκαδες προορισμους να επιλεξουν (να εισελθουν παρανομα) για να αποφυγουν την βια και την εξαθλιωση της χωρας τους. Επελεξαν την Ελλαδα, που ειναι μπουρδελο και μπαινοβγαινεις ευκολα, αλλα μαζι με το τυρακι εχει και φακα.

Γ. Κριμα τα παιδακια που για τις απαφασεις των γωνιων τους και την διαχρονικη ανικανοτητα του ελληνικου κρατους δεν ζουν πια.

gcrook
04/02/2014, 22:37
Α. Το κρατος και ειδικα τα σωματα ασφαλειας (σε γενικες γραμμες) στην Ελλαδα δεν εχουν ρατσιστικη συμπεριφορα. Αντιμετωπιζουν ολους τους ανθρωπους το ιδιο αθλια, επικίνδυνα και γραψαρχιδικα.

Β. Οι παρανομος εισερχομενοι στην χωρα θα επρεπε να ξερουν καλυτερα σε τι μπουρδελο ερχονται.
Οταν ξεκιναγαν το ταξιδι τους ειχαν δεκαδες προορισμους να επιλεξουν (να εισελθουν παρανομα) για να αποφυγουν την βια και την εξαθλιωση της χωρας τους. Επελεξαν την Ελλαδα, που ειναι μπουρδελο και μπαινοβγαινεις ευκολα, αλλα μαζι με το τυρακι εχει και φακα.

Γ. Κριμα τα παιδακια που για τις απαφασεις των γωνιων τους και την διαχρονικη ανικανοτητα του ελληνικου κρατους δεν ζουν πια.

Καλα τα λες.
Το οτι τα σωματα ασφαλειας τα χρωματιζεις σαν μισανθρωπους και οχι σαν αποκτηνωμενα φασισταρια δεν δικαιολογει ουτε αυτους ουτε εσενα.
Εχεις μπερδεψει επισης τους προσφυγες με τους τουριστες αλλα δεν πειραζει.
Το σωζεις βεβαια γιατι στο τελος λυπασαι τα κακομοιρα τα παιδακια, αν και τετοια γλυκουλικα (αθωα αγγελουδια,παιδακια κτλ) στην κουβεντα
ειναι ο φερετζες του ΚΑΡΑφασιστα.

kostaspetrou
04/02/2014, 23:05
Μιας και λέτε για πρόσφυγες:το Πακιστάν,Νιγηρία κλπ δεν έχουν πόλεμο.
Άρα,δεν θεωρούνται πρόσφυγες.
Να μου πει κανείς για τους αμάχους της Συρίας θα συμφωνήσω ότι είναι πρόσφυγες διότι στην πατρίδα τους δεν ξέρεις αν θα τη φας απ'τον Άσαντ ή θα σε σφάξουν(ανεβάζοντας τη σφαγή στο youtube) τα πρεζάκια ισλαμιστές.
Οι Πακιστανοί,Αλβανοί,Νιγηριανοί,Γεωργιανοί,Τυνήσιοι και άλλοι από πού και ως πού είναι πρόσφυγες;

Red Rider
04/02/2014, 23:05
Καλα τα λες.
Το οτι τα σωματα ασφαλειας τα χρωματιζεις σαν μισανθρωπους και οχι σαν αποκτηνωμενα φασισταρια δεν δικαιολογει ουτε αυτους ουτε εσενα.
Εχεις μπερδεψει επισης τους προσφυγες με τους τουριστες αλλα δεν πειραζει.
Το σωζεις βεβαια γιατι στο τελος λυπασαι τα κακομοιρα τα παιδακια, αν και τετοια γλυκουλικα (αθωα αγγελουδια,παιδακια κτλ) στην κουβεντα

Καυστικός και ισοπεδωτικός...
Τελικά όμως τι λες για όλα αυτά?
Επειδή τα γραφόμενα σου είναι πολύ ενδιαφέροντα τι θα είχες να προτείνεις ?

υγ. το βίντεο που ανέβασες παραπάνω,πραγματικά με έκανε να γελάσω, τέτοιες διηγήσεις είχα να ακούσω από την εποχή του Βασιλάκη του Καΐλα..

el_hymador
04/02/2014, 23:10
Στην Ελλάδα πλέον αναπνέεις και είσαι φασίστας ή αναρχοάπλυτος...

menelaos46
04/02/2014, 23:10
Αγόρια διαβάζω μαλακίες... ο καθένας κάνει την πολιτική του και χειρίζεται τα περιστατικά όπως θέλει.

Αλλά μη ξεχνάτε τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται https://www.facebook.com/photo.php?v=10152064026663159

gcrook
04/02/2014, 23:11
Καυστικός και ισοπεδωτικός...
Τελικά όμως τι λες για όλα αυτά?
Επειδή τα γραφόμενα σου είναι πολύ ενδιαφέροντα τι θα είχες να προτείνεις ?

υγ. το βίντεο που ανέβασες παραπάνω,πραγματικά με έκανε να γελάσω, τέτοιες διηγήσεις είχα να ακούσω από την εποχή του Βασιλάκη του Καΐλα..

Καυστικος και ισοπεδωτικος δυσκολο να εισαι ταυτοχρονα αλλα δεν ξερω εσεις που ειστε ολο προτασεις σε αντιθεση με μενα που ειμαι ολο λογια του αερα ισως να εχετε βρει εναν τροπο να τα συνδυαζετε.
Ειμαι και ειρων δεν ξερω αμα στο'πα.

Υ.Γ Βρες μου το βιντεο που τους μοιραζουν λουλουδια και τους κερναν τουλουμπες να μιλησουμε στην βαση που προτιμας.

Red Rider
04/02/2014, 23:16
Καυστικος και ισοπεδωτικος δυσκολο να εισαι ταυτοχρονα αλλα δεν ξερω εσεις που ειστε ολο προτασεις σε αντιθεση με μενα που ειμαι ολο λογια του αερα ισως να εχετε βρει εναν τοπο να τα συνδυαζετε.
Ειμαι και ειρων δεν ξερω αμα στο'πα.

Υ.Γ Βρες μου το βιντεο που τους μοιραζουν λουλουδια και τους κερναν τουλουμπες να μιλησουμε στην βαση που προτιμας.

Απλά σπρώχνεις την συζήτηση στα άκρα..
Καληνύχτα
:wave2:

gcrook
04/02/2014, 23:17
Απλά σπρώχνεις την συζήτηση στα άκρα..
Καληνύχτα

Μακαρι να ημουν και εγω μετριοπαθης σαν και σας, θα ειχα και κατι να προτεινω.

sonic22
04/02/2014, 23:21
Εσυ δλδ που καθεσε και χαρακτιριζεις ομαδες ανθρωπων <<αποκτηνωμενα φασισταρια>> να υποθεσω σε κανει να αισθανεσε οτι εισαι το ακριβες αντιθετο του "φαιστα" ε;
Το ποσο κρυφορατσιστης εισαι παντος φαινεται στο οτι γουσταρεις που αυτοι που πνιγηκανε ειναι ξενοι "αραπαδες" (οπως τους τσουβαλιασες χιουμοριστικα φυσικα με φερετζε) και εχεις ετσι λογο να εισαι σιγουρος για τα ρατσιστικα κινητρα.
Ολοι γυρο σου ειναι καραφασιστες αν δεν συμφωνουν με εσενα ε;

Μακρια απο καθρευτες σου συνιστώ γιατι μπορει να δεις κανενα φασιστα στην αντανακλαση και να παθεις τιποτα...

gcrook
04/02/2014, 23:24
Μιας και λέτε για πρόσφυγες:το Πακιστάν,Νιγηρία κλπ δεν έχουν πόλεμο.
Άρα,δεν θεωρούνται πρόσφυγες.
Να μου πει κανείς για τους αμάχους της Συρίας θα συμφωνήσω ότι είναι πρόσφυγες διότι στην πατρίδα τους δεν ξέρεις αν θα τη φας απ'τον Άσαντ ή θα σε σφάξουν(ανεβάζοντας τη σφαγή στο youtube) τα πρεζάκια ισλαμιστές.
Οι Πακιστανοί,Αλβανοί,Νιγηριανοί,Γεωργιανοί,Τυνήσιοι και άλλοι από πού και ως πού είναι πρόσφυγες;

Δεν θυμαμαι να τους ζητησαν ταυτοτητες πριν τους πνιξουν.Εκτος και αμα τους ζητησαν και συνειδητοποιησαν οτι υπηρχε θεματακι με την νομενκλατουρα.
Στο αφγανισταν υποθετω οτι ειναι τοσο ωραια που αποφασιζουν που και που να το ριξουν στην περιπετεια και να καβαλησουν μια βαρκα για χωρες
που η εννοια του δημοσιου διαλογου εγκειται στους ποιους νομιμοποιουμαστε πλεον να καθαριζουμε με συνοπτικες διαδικασιες.

menelaos46
04/02/2014, 23:24
Εσυ δλδ που καθεσε και χαρακτιριζεις ομαδες ανθρωπων <<αποκτηνωμενα φασισταρια>> να υποθεσω σε κανει να αισθανεσε οτι εισαι το ακριβες αντιθετο του "φαιστα" ε;
Το ποσο κρυφορατσιστης εισαι παντος φαινεται στο οτι γουσταρεις που αυτοι που πνιγηκανε ειναι ξενοι "αραπαδες" (οπως τους τσουβαλιασες χιουμοριστικα φυσικα με φερετζε) και εχεις ετσι λογο να εισαι σιγουρος για τα ρατσδιστικα κινητρα.
Ολους γυρο σου ειναι καραφασιστες αν δεν συμφωνουν με εσενα ε;

Μακρια απο καθρευτες σου συνιστώ γιατι μπορει να δεις κανενα φασιστα στην αντανακλαση και να παθεις τιποτα...

Και αυτό πάντως έχει μιά λογική....

gcrook
04/02/2014, 23:28
Το ποσο κρυφορατσιστης εισαι παντος φαινεται στο οτι γουσταρεις που αυτοι που πνιγηκανε ειναι ξενοι "αραπαδες" (οπως τους τσουβαλιασες χιουμοριστικα φυσικα με φερετζε) και εχεις ετσι λογο να εισαι σιγουρος για τα ρατσδιστικα κινητρα.
Ολους γυρο σου ειναι καραφασιστες αν δεν συμφωνουν με εσενα ε;

Ευχαριστω.Η λεξη "αραπαδες" μεσα στα συμφραζομενα μου αποκταει μια εννοια που δεν νομιζω οτι εισαι τοσο ανοητος για να μην την καταλαβεις,οποτε κατι αλλο παιζει.
Αν εσυ μπορεις με ανεση να χαρακτηρισεις μια ομαδα ανθρωπων μισανθρωπους τοτε μπορω και εγω να τους πω κατι αλλο.
Επισης ναι συγνωμη που στο χαλαω αλλα ειμαι το ακριβως αντιθετο του φασιστα.
Εγω θελω νιγηριανους περιπτεραδες στον δρομο μου,πακιστανους συναδελφους στην δουλεια μου,αφγανους ντιλιβεραδες στην πιτσαρια μου,και δανους γκομενους στο κρεβατι μου. :lol::lol::lol:

menelaos46
04/02/2014, 23:32
Ευχαριστω.Η λεξη "αραπαδες" μεσα στα συμφραζομενα μου αποκταει μια εννοια που δεν νομιζω οτι εισαι τοσο ανοητος για να μην την καταλαβεις,οποτε κατι αλλο παιζει.
Αν εσυ μπορεις με ανεση να χαρακτηρισεις μια ομαδα ανθρωπων μισανθρωπους τοτε μπορω και εγω να τους πω κατι αλλο.
Επισης ναι συγνωμη που στο χαλαω αλλα ειμαι το ακριβως αντιθετο του φασιστα.
Εγω θελω νιγηριανους περιπτεραδες στον δρομο μου,πακιστανους συναδελφους στην δουλεια μου,αφγανους ντιλιβεραδες στην πιτσαρια μου,και δανους γκομενους στο κρεβατι μου. :lol::lol::lol:

Επίσης μιας και ξενυχτάμε που ξενυχτάμε να σας διορθώσω λίγο γιατί έχετε μπερδευτεί... προφανώς μιλάτε για ρατσιστές και όχι φασίστες! Έχει μία διαφορά. Φασισμός σημαίνει επιβάλω τη γνώμη μου δια της βίας. Ρατσιστής είναι αυτός που ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους ανάλογα με τη ράτσα.... ή την κοινωνική ομάδα κλπ... κλπ...

Earentil21
04/02/2014, 23:33
Παρακολούθησα λίγο τη συζήτηση περί μεταναστών και θα ήθελα να γράψω δύο πράγματα. Ένας πόλεμος προκαλεί αστάθεια σε μία γενικότερη περιοχή. Για παράδειγμα, ο πόλεμος στη Συρία δεν επηρεάζει μόνο τη Συρία, αλλά το Λίβανο την Ιορδανία κ.ο.κ Υπάρχουν χώρες που οδηγήθηκαν σε τρομακτικά κακή οικονομική κατάσταση λόγω συνθηκών ή πολιτειακών αλλαγών, όπως ήταν η Αλβανία και η Γεωργία, όπως σήμερα η Ελλάδα. Έχω συγγενείς πολιτικούς πρόσφυγες που γύρισαν στη χώρα μετά το 1981. Δεν τους εμπόδιζε ο πόλεμος αλλά το πολιτικό καθεστώς. Θεωρώ ότι η γνώμη να κάτσουν στη χώρα τους και να βελτιώσουν την κατάσταση είναι σωστή. Όμως:
Όταν γίνονταν ο πόλεμος στο Ιράκ υπήρχε μεγάλο ποσοστό κόσμου που έλεγε "τι δουλειά έχουμε εμείς να διαμαρτυρόμαστε για τους γύφτους εκεί κάτω". Ή για το Αφγανιστάν "βαράνε τις γυναίκες". Όλη η βόρεια Αφρική φλέγεται και έχουμε βάλει και μεις το χεράκι μας παίζοντας ενεργό ρόλο. Δυστυχώς θυμάται ο κόσμος τι γίνεται εκεί όταν τον βρίσκει το μετανάστη έξω από το σπίτι και τα βάζει με αυτόν. Στην ουσία χτυπάει τον αδύναμο και το θύμα μιας υπόθεσης. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που με πρόσχημα το μεταναστευτικό προωθούν συμφέροντα της κυβερνητικής πολιτικής. Η ΧΑ ταυτίζει τα κόμματα της αριστεράς με το μεταναστευτικό πρόβλημα, στοχοποιεί έτσι τα στελέχη ως ανθέλληνες και ταυτόχρονα έχοντας κάνει συμφωνία κανονικότατη με τους εφοπλιστές βάζει προμετωπίδα το μεταναστευτικό για να δικαιολογεί επιθέσεις σε συνδικαλιστές και εργάτες στα ναυπηγεία.
Όταν δεν θες το μετανάστη, και κακά τα ψέματα αυτοί που περιφέρονται στο λιμάνι της Πάτρας δεν έχουν καμία όρεξη να κάτσουν εκεί, τότε δεν του γκρεμίζεις το σπίτι από τη Σούδα, δεν συναινείς σε συμφωνίες που επιτρέπουν στη βιομηχανία σου να φύγει από εδώ και να πάει στο Πακιστάν για 1 δολάριο τη μέρα επικροτώντας τις εργασιακές σχέσεις αρχαίας Αθήνας και δεν τον εγκλωβίζεις με το Δουβλίνο 2 μέσα στη Επικράτεια σου για να μην μπορεί να πάει εκεί που θέλει. Προσωπικά είμαι άνεργος αλλά ποτέ δεν ήθελα ούτε θέλω να φύγω από τη χώρα μου. Πείτε το βίτσιο πείτε το όπως θέλετε. Είχα γνωστούς που πάνε λαθραία σε άλλες χώρες και τους στοιβάζουν στις εκεί Αμυγδαλέζες μέχρι να τους διώξουν από τη χώρα. Το φέρνω σαν παράδειγμα πόσο δίπλα μας είναι ένα πρόβλημα που δείχνουμε τους "άλλους"
Για να το μαζέψω, επειδή υπάρχει και το επιχείρημα της ανεργίας, ανεργία σε τέτοιο οικονομικό σύστημα θα υπάρχει πάντα. Ο εργαζόμενος στην ΑΓΟΡΑ εργασίας είναι αγοραίος. Όταν πάει κάποιος σε ένα σούπερ μάρκετ αγοράζει ποσότητα και ποιότητα όπως την θέλει. Τα υπόλοιπα λήγουν και τα πετάμε. Ή κάθονται στο ράφι. Η απλή οικονομική λέει ότι όσα περισσότερα αγαθά είναι διαθέσιμα τόσο πιέζεται η τιμή τους να μειωθεί. Οπότε ο μετανάστης σε αυτό το οικονομικό σύστημα κάνει καλό και τον θέλουν, τόσο οι εργοστασιάρχες, όσο και ο πατέρας μου που θέλει να βάψει το σπίτι.

gcrook
04/02/2014, 23:35
Επίσης μιας και ξενυχτάμε που ξενυχτάμε να σας διορθώσω λίγο γιατί έχετε μπερδευτεί... προφανώς μιλάτε για ρατσιστές και όχι φασίστες! Έχει μία διαφορά. Φασισμός σημαίνει επιβάλω τη γνώμη μου δια της βίας. Ρατσιστής είναι αυτός που ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους ανάλογα με τη ράτσα.... ή την κοινωνική ομάδα κλπ... κλπ...

Συγνωμη αλλα τα κινητρα δεν ειναι ρατσιστικα εδω αλλα περα για περα εθνικιστικα.
Με την ιδια ανεση θα πνιγαμε λευκα γαλλακια αμα ηταν τετοια η "αφηγηση" περι παρανομων και νομιμων μεταναστων.

menelaos46
04/02/2014, 23:36
Παρακολούθησα λίγο τη συζήτηση περί μεταναστών και θα ήθελα να γράψω δύο πράγματα. Ένας πόλεμος προκαλεί αστάθεια σε μία γενικότερη περιοχή. Για παράδειγμα, ο πόλεμος στη Συρία δεν επηρεάζει μόνο τη Συρία, αλλά το Λίβανο την Ιορδανία κ.ο.κ Υπάρχουν χώρες που οδηγήθηκαν σε τρομακτικά κακή οικονομική κατάσταση λόγω συνθηκών ή πολιτειακών αλλαγών, όπως ήταν η Αλβανία και η Γεωργία, όπως σήμερα η Ελλάδα. Έχω συγγενείς πολιτικούς πρόσφυγες που γύρισαν στη χώρα μετά το 1981. Δεν τους εμπόδιζε ο πόλεμος αλλά το πολιτικό καθεστώς. Θεωρώ ότι η γνώμη να κάτσουν στη χώρα τους και να βελτιώσουν την κατάσταση είναι σωστή. Όμως:
Όταν γίνονταν ο πόλεμος στο Ιράκ υπήρχε μεγάλο ποσοστό κόσμου που έλεγε "τι δουλειά έχουμε εμείς να διαμαρτυρόμαστε για τους γύφτους εκεί κάτω". Ή για το Αφγανιστάν "βαράνε τις γυναίκες". Όλη η βόρεια Αφρική φλέγεται και έχουμε βάλει και μεις το χεράκι μας παίζοντας ενεργό ρόλο. Δυστυχώς θυμάται ο κόσμος τι γίνεται εκεί όταν τον βρίσκει το μετανάστη έξω από το σπίτι και τα βάζει με αυτόν. Στην ουσία χτυπάει τον αδύναμο και το θύμα μιας υπόθεσης. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που με πρόσχημα το μεταναστευτικό προωθούν συμφέροντα της κυβερνητικής πολιτικής. Η ΧΑ ταυτίζει τα κόμματα της αριστεράς με το μεταναστευτικό πρόβλημα, στοχοποιεί έτσι τα στελέχη ως ανθέλληνες και ταυτόχρονα έχοντας κάνει συμφωνία κανονικότατη με τους εφοπλιστές βάζει προμετωπίδα το μεταναστευτικό για να δικαιολογεί επιθέσεις σε συνδικαλιστές και εργάτες στα ναυπηγεία.
Όταν δεν θες το μετανάστη, και κακά τα ψέματα αυτοί που περιφέρονται στο λιμάνι της Πάτρας δεν έχουν καμία όρεξη να κάτσουν εκεί, τότε δεν του γκρεμίζεις το σπίτι από τη Σούδα, δεν συναινείς σε συμφωνίες που επιτρέπουν στη βιομηχανία σου να φύγει από εδώ και να πάει στο Πακιστάν για 1 δολάριο τη μέρα επικροτώντας τις εργασιακές σχέσεις αρχαίας Αθήνας και δεν τον εγκλωβίζεις με το Δουβλίνο 2 μέσα στη Επικράτεια σου για να μην μπορεί να πάει εκεί που θέλει. Προσωπικά είμαι άνεργος αλλά ποτέ δεν ήθελα ούτε θέλω να φύγω από τη χώρα μου. Πείτε το βίτσιο πείτε το όπως θέλετε. Είχα γνωστούς που πάνε λαθραία σε άλλες χώρες και τους στοιβάζουν στις εκεί Αμυγδαλέζες μέχρι να τους διώξουν από τη χώρα. Το φέρνω σαν παράδειγμα πόσο δίπλα μας είναι ένα πρόβλημα που δείχνουμε τους "άλλους"
Για να το μαζέψω, επειδή υπάρχει και το επιχείρημα της ανεργίας, ανεργία σε τέτοιο οικονομικό σύστημα θα υπάρχει πάντα. Ο εργαζόμενος στην ΑΓΟΡΑ εργασίας είναι αγοραίος. Όταν πάει κάποιος σε ένα σούπερ μάρκετ αγοράζει ποσότητα και ποιότητα όπως την θέλει. Τα υπόλοιπα λήγουν και τα πετάμε. Ή κάθονται στο ράφι. Η απλή οικονομική λέει ότι όσα περισσότερα αγαθά είναι διαθέσιμα τόσο πιέζεται η τιμή τους να μειωθεί. Οπότε ο μετανάστης σε αυτό το οικονομικό σύστημα κάνει καλό και τον θέλουν, τόσο οι εργοστασιάρχες, όσο και ο πατέρας μου που θέλει να βάψει το σπίτι.

Επιτέλους ένας άνθρωπος με άποψη! :beer:

gcrook
04/02/2014, 23:38
Πληγωθηκα τωρα.
Καληνυχτα.

menelaos46
04/02/2014, 23:38
Συγνωμη αλλα τα κινητρα δεν ειναι ρατσιστικα εδω αλλα περα για περα εθνικιστικα.
Με την ιδια ανεση θα πνιγαμε λευκα γαλλακια αμα ηταν τετοια η "αφηγηση" περι παρανομων και νομιμων μεταναστων.

Δε ξέρω για τα γαλλάκια αλλά το να χαρακτηρίζεις ως έκανες κοινωνικές ομάδες είναι πέρα ως πέρα ρατσιστικό και συγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο.... και πέρα από ρατσιστικό είναι και "μικρός" ως τρόπος σκέψης.

kostaspetrou
04/02/2014, 23:40
Δεν θυμαμαι να τους ζητησαν ταυτοτητες πριν τους πνιξουν.Εκτος και αμα τους ζητησαν και συνειδητοποιησαν οτι υπηρχε θεματακι με την νομενκλατουρα.
Είσαι σίγουρος ότι τους έπνιξαν ή βγάζεις συμπεράσματα όπως ο judge πρωκτεντέρης;
Ξέρεις μήπως τί έγινε;
Από θάλασσα έχεις ιδέα και τί μπορεί να πάει στραβά(δε το λέω καθόλου ειρωνικά).
Αμφιβάλλεις ότι ο λαθραίος θα ισχυριστεί το ο,τιδήποτε για να κερδίσει συμπάθειες;

Στο αφγανισταν υποθετω οτι ειναι τοσο ωραια που αποφασιζουν που και που να το ριξουν στην περιπετεια και να καβαλησουν μια βαρκα για χωρες
που η εννοια του δημοσιου διαλογου εγκειται στους ποιους νομιμοποιουμαστε πλεον να καθαριζουμε με συνοπτικες διαδικασιες.

Μίλησα εγώ για Αφγανιστάν;Κοίτα πάνω για ποιές χώρες μιλάω.

Ξαναλέω ο ανθρώπινος πόνος ανά την υφήλιο είναι πολύ μεγάλος.
Από πού και ως που οι Έλληνες και η Ελλάδα πρέπει να τον ανακουφίσουν εις βάρος των εαυτών τους και της πατρίδας τους;
Αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο:βάζεις ένα στερεότυπο σε ανθρώπους και χώρα επειδή σου χαλάνε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εικόνα που εσύ γουστάρεις:δηλαδή την Ελλάδα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ εποίκων.

Ωραίος δημοκράτης...

kostaspetrou
04/02/2014, 23:44
Επίσης μιας και ξενυχτάμε που ξενυχτάμε να σας διορθώσω λίγο γιατί έχετε μπερδευτεί... προφανώς μιλάτε για ρατσιστές και όχι φασίστες! Έχει μία διαφορά. Φασισμός σημαίνει επιβάλω τη γνώμη μου δια της βίας.
Όχι ακριβώς.Αυτό που περιγράφεις λέγεται νταηλίκι.
Φασισμός είναι σύστημα διακυβέρνησης που εφάρμοσε ο Μουσολίνι στην Ιταλία.

Ρατσιστής είναι αυτός που ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους ανάλογα με τη ράτσα.... ή την κοινωνική ομάδα κλπ... κλπ...
Σωστό αυτό.

gcrook
04/02/2014, 23:47
Δε ξέρω για τα γαλλάκια αλλά το να χαρακτηρίζεις ως έκανες κοινωνικές ομάδες είναι πέρα ως πέρα ρατσιστικό και συγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο.... και πέρα από ρατσιστικό είναι και "μικρός" ως τρόπος σκέψης.

Οντως.Επρεπε να τους πω μισανθρωπους και να μην ανοιξει ρουθουνι.
Επισης στο τελος επρεπε να καταληξω σε κατι του στυλ "ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" για να ξερουμε οτι ειναι και αυτοι θυματα.
Γουσταρω τρελα να απολογουμαι σε μια κουβεντα που αμα την πιασει καποιος απο μερικες σελιδες πριν,
θα συνειδητοποιησει οτι αυτα που γραφονται τα τελευταια 10-15 λεπτα ειναι αλλα λογια ν'αγαπιομαστε,και θα συνεχισω να απολογουμαι
μεχρι που να μην μπορω να την παλεψω αλλο απ'τα γελια.

el_hymador
04/02/2014, 23:51

Πως συνεισφέραμε ακριβώς στο μπάχαλο της Β.Αφρικής παίζοντας ενεργό ρόλο; Ποιος βαράει τους μετανάστες αν τους βρει έξω από την πόρτα του; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ακόμα και αν δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη σε όλα αυτά δεν θα ερχόντουσαν έτσι και αλλιώς πάλι εδώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Αν επεκτείνεις την λογική αυτή του φταίμε όλοι, φταίνε και οι Αφγανοί, που είτε ήταν ταλιμπανέζοι (ή επέτρεψαν να υπάρχουν ταλιμπανέζοι) και έδωσαν πάτημα στον "εκδημοκρατισμό" τους με κρουζ, βαμβαρδιστικά, απάτσι και πυράυλους, φταίνε και οι Πακιστανοί που δεν κάναν τίποτα για να αναπτυχθούν οικονομικά ως κράτος, φταίνε και οι Αλβανοί που την πάτησαν με τις οικονομικές πυραμίδες και όλοι κάπου φταίνε...

gcrook
04/02/2014, 23:54
Είσαι σίγουρος ότι τους έπνιξαν ή βγάζεις συμπεράσματα όπως ο judge πρωκτεντέρης;
Ξέρεις μήπως τί έγινε;
Από θάλασσα έχεις ιδέα και τί μπορεί να πάει στραβά(δε το λέω καθόλου ειρωνικά).
Αμφιβάλλεις ότι ο λαθραίος θα ισχυριστεί το ο,τιδήποτε για να κερδίσει συμπάθειες;

Μίλησα εγώ για Αφγανιστάν;Κοίτα πάνω για ποιές χώρες μιλάω.

Ξαναλέω ο ανθρώπινος πόνος ανά την υφήλιο είναι πολύ μεγάλος.
Από πού και ως που οι Έλληνες και η Ελλάδα πρέπει να τον ανακουφίσουν εις βάρος των εαυτών τους και της πατρίδας τους;
Αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο:βάζεις ένα στερεότυπο σε ανθρώπους και χώρα επειδή σου χαλάνε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εικόνα που εσύ γουστάρεις:δηλαδή την Ελλάδα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ εποίκων.

Ωραίος δημοκράτης...

Ο πρετεντερης αν θυμαμαι καλα ειπε οτι τα ηθελε ο κωλος τους και πνιγηκαν,κατι με το οποιο πολλοι λιγο πολυ συμφωνειτε,αλλα οχι εγω.
Το αν μπορει να παει κατι στραβα στην θαλασσα η οχι ποσως με ενδιαφερει.
Ακομα και αν θεωρησουμε οτι το βιντεο που ποσταρα ειναι ενα ματσο ψεμματα,
το γενικοτερο consensus απο εδω μεσα και μονο για το πως αντιμετωπιζονται οι καταστασεις πλεον σε αυτη την χωρα δεν μου αφηνει
περιθωριο να θεωρησω οτι αυτοι οι ανθρωποι αποτελουν εντονη προτεραιοτητα για τους λιμενικους (και το λεω οσο πιο ευγενικα μπορω)

Ευχαριστω που με μαλωνετε επειδη μαλωνω τους ιδεολογικους απογονους των γερμανοτσολιαδων που πνιγουν γυναικοπαιδα επειδη
εσεις αν δεν ψιλογουσταρετε το θεωρειτε απαραιτητο για την χωρα σας.Αν δεν ειχα ψυχραμια θα εκλεινα αυτη την κουβεντα
με κατι του στυλ αιμα τιμη αλλα ειναι και λιγο κλισε πια.

Earentil21
05/02/2014, 00:04
ως συνεισφέραμε ακριβώς στο μπάχαλο της Β.Αφρικής παίζοντας ενεργό ρόλο; Ποιος βαράει τους μετανάστες αν τους βρει έξω από την πόρτα του; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ακόμα και αν δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη σε όλα αυτά δεν θα ερχόντουσαν έτσι και αλλιώς πάλι εδώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Αν επεκτείνεις την λογική αυτή του φταίμε όλοι, φταίνε και οι Αφγανοί, που είτε ήταν ταλιμπανέζοι (ή επέτρεψαν να υπάρχουν ταλιμπανέζοι) και έδωσαν πάτημα στον "εκδημοκρατισμό" τους με κρουζ, βαμβαρδιστικά, απάτσι και πυράυλους, φταίνε και οι Πακιστανοί που δεν κάναν τίποτα για να αναπτυχθούν οικονομικά ως κράτος, φταίνε και οι Αλβανοί που την πάτησαν με τις οικονομικές πυραμίδες και όλοι κάπου φταίνε... Πριν χρόνια σε ένα καταυλισμό των μεταναστών στην Πάτρα "άγνωστοι", αφού πρώτα από μέρες έκλεισαν το νερό που είχαν για χρήση εκεί, βάλανε φωτιά 2 το βράδυ στις παράγκες και τους περίμεναν στα στενά με τα μαχαίρια και τα κανάλια παρά πόδα ότι εξεγείρονται και κάνουν φασαρίες και χαλάνε τη γειτονιά. Πρόσεξε. Όταν λέω "συνεισφορά" μιλάω σαν πολιτικές επιλογές του κράτους. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Β. Αφρική και εδώ η πολιτική ηγεσία τι έλεγε? Κακό παιδί ο Καντάφι. Εκείνη την περίοδο όποιος έλεγε να σταματήσουμε να ανεφοδιάζουμε τα βομβαρδιστικά και να παραχωρεί τον εναέριο χώρο ταυτίστηκε με τον Καντάφι. Το άκουγες και στις σχολές όχι μόνο από την κυβέρνηση. Σαν επέκταση.. η ηγεσία κάθε λαού αντικατοπτρίζει και τη βάση και το ανάποδο. Το να μην είχες ανάμειξη στην ΕΕ σου έδινε το δικαίωμα να του χορηγήσεις ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάει όπου θέλει. Όσο για τους ταλιμπανέζους τους πριμοδότησαν οι αμερικανοί και έγιναν στόχο λόγω Οσάμα. Σαν να λέμε Ξηρός... Ή βάρβαροι του Καββάφη..

el_hymador
05/02/2014, 00:04
Eν τω μεταξύ αυτή την ώρα που γράφουμε τις παπαρίες μας, κάπου στο Αιγαίο παίζει πολύ σοαβρά να θαλασσοδέρνονται μετανάστες και το λιμενικό να τους σώζει ή να τους πνίγει (αποφασίστε εσείς, εγώ νίπτω τας χείρας μου, προτιμώ τον χαρακτηρισμό Πιλάτος από τον χαρακτηρισμό φασίστας ή αναρχοσυριζαίος...). Δεν λέω, τεράστια η συνεισφορά μας στην επίλυση του θέματος με τη συμμετοχή μας σε μια ιντερνετική συζήτηση, αλλά σχωράτε με πάω για ύπνο παρέα με τις τύψεις μου ή την αναισθησία μου (πάλι εσείς αποφασίστε, εγώ έχω σκιαχτεί...)

kostaspetrou
05/02/2014, 00:13
Ο πρετεντερης αν θυμαμαι καλα ειπε οτι τα ηθελε ο κωλος τους και πνιγηκαν,κατι με το οποιο πολλοι λιγο πολυ συμφωνειτε,αλλα οχι εγω.
Δεν προσέχεις τί γράφει ο άλλος.
Είπα
Ο πρωκτεντέρης βγάζει πάντα μα πάντα "τελεσίδικες my ass" αποφάσεις,για όλα τα θέματα.
Αυτό εννοούσα.

Το αν μπορει να παει κατι στραβα στην θαλασσα η οχι ποσως με ενδιαφερει.

Γιατί δε σε ενδιαφέρει;
Επειδή εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά τί μπορεί να πάει στραβά, σου βεβαιώνω ότι 30 άτομα σ'ένα καρυδότσουφλο στο Αιγαίο με 6 μποφώρ είναι τουλάχιστον accident waiting to happen.
Αν πάλι δε σε νοιάζει και δηλώνεις άσχετος με το αντικείμενο(δικαίωμά σου,με γειά σου με χαρά σου) τότε γιατί βγάζεις συμπεράσματα;

Ευχαριστω που με μαλωνετε επειδη μαλωνω τους ιδεολογικους απογονους των γερμανοτσολιαδων που πνιγουν γυναικοπαιδα επειδη
εσεις αν δεν ψιλογουσταρετε το θεωρειτε απαραιτητο για την χωρα σας.Αν δεν ειχα ψυχραμια θα εκλεινα αυτη την κουβεντα
με κατι του στυλ αιμα τιμη αλλα ειναι και λιγο κλισε πια.
Επιμένεις να υποστηρίζεις λοιπόν ότι
1)οι λιμενικοί τους έπνιξαν
α)χωρίς να ξέρεις τί ακριβώς έγινε
β)χωρίς να έχεις ιδέα από τέτοιες καταστάσεις στη θάλασσα
2)οι λιμενικοί είναι ιδεολογικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων.
Τους ξέρεις όλους και τους τσουβαλιάζεις;

Μπράβο επιχειρήματα...

Για τη διαφορά πρόσφυγα/λαθρομετανάστη κουβέντα ε;

el_hymador
05/02/2014, 00:36
Πριν χρόνια σε ένα καταυλισμό των μεταναστών στην Πάτρα "άγνωστοι", αφού πρώτα από μέρες έκλεισαν το νερό που είχαν για χρήση εκεί, βάλανε φωτιά 2 το βράδυ στις παράγκες και τους περίμεναν στα στενά με τα μαχαίρια και τα κανάλια παρά πόδα ότι εξεγείρονται και κάνουν φασαρίες και χαλάνε τη γειτονιά. Πρόσεξε. Όταν λέω "συνεισφορά" μιλάω σαν πολιτικές επιλογές του κράτους. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Β. Αφρική και εδώ η πολιτική ηγεσία τι έλεγε? Κακό παιδί ο Καντάφι. Εκείνη την περίοδο όποιος έλεγε να σταματήσουμε να ανεφοδιάζουμε τα βομβαρδιστικά και να παραχωρεί τον εναέριο χώρο ταυτίστηκε με τον Καντάφι. Το άκουγες και στις σχολές όχι μόνο από την κυβέρνηση. Σαν επέκταση.. η ηγεσία κάθε λαού αντικατοπτρίζει και τη βάση και το ανάποδο. Το να μην είχες ανάμειξη στην ΕΕ σου έδινε το δικαίωμα να του χορηγήσεις ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάει όπου θέλει. Όσο για τους ταλιμπανέζους τους πριμοδότησαν οι αμερικανοί και έγιναν στόχο λόγω Οσάμα. Σαν να λέμε Ξηρός... Ή βάρβαροι του Καββάφη..

Tώρα με ξαγρύπνησες... κοίτα να δεις, όσο και να σου ακούγεται τσιμεντολοθικό και εσύ και εγώ συνεισφέρουμε εμμέσως πλην σαφώς και σε φόνους και σε πολέμους και σε εξαθλίωση και σε χίλια δυο άλλα. Δε πα να χτυπάμε τον κ*λο μας κάτω είμαστε φουλ κομπλέ ενταγμένοι σε ένα σύστημα από το οποίο εξαρτώμαστε πλήρως και έστω και σε ένα απειροελάχιστο ποσοστό ο τρόπος ζωής μας διατηρέι και εντείνει την ανισότητα και την καταπίεση. Μπορεί να μην πετάγαμε αστακούς ο ένας στον άλλο στην Ψαρρου στη Μύκονο και γενικά να μην ξιπάζουμε αλλά και καταναλωτές είμαστε και μέρος του δυτικού κόσμου είμαστε και στα λόγια μόνο είμαστε. Ως άλλο πολιτικοοικονομικό φαινόμενο της πεταλούδας, ψωνίζεις από το πανέρι το made in china μπλουζάκι και στην άλλη άκρη του κόσμου, ο ανήλικος εργάτης χτυπάει υπερωρίες σε άθλιες εργασιακές συνθήκες... προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να παω να ζω στο δάσος τρεφόμενος με βατόμουρα και σβουνιές για να απαλλαχθώ από τις τύψεις μου, ούτε και να διασκεδάζω αυτές με καναπεδάτες φαμφάρες (δεν το λέω για σένα) επανάστασης.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν και η ελλάδα τα τελευταία -πολλά- χρόνια τα ίδια με εμάς είναι, άγεται και φέρεται, βρυχάται και καλά, αντιδρά και στο τέλος τις ρίχνουν μια σφαλιάρα και την καθίζουν στη θέση της. Ωραία όλα αυτά τα ρομαντικά που γράφεις, να σηκώναμε ανάστημα στο ΝΑΤΟ, να μην μπαίναμε ποτέ στην ΕΕ και τέτοια αλλά πολύ αμφιβάλλω αν είχαμε τα κάκαλα να τα υποστηρίξουμε και να αταπεξέλθουμε στις συνέπειες τέτοιων αποφάσεων. Φάνηκε άλλωστε πολύ πρόσφατα με το ότι φάγαμε ξύλο και δακρυγόνα και επιστρέψαμε με κατσουλωμένα τα αυτιά στα θρανία μας.

TROOPER
05/02/2014, 01:44
Aν κάποιος πραγματικά θεωρεί ότι οι λιμενικοί πυροβόλησαν όπως λένε μερικά βοθροσάιτ είναι επιεικώς καθυστερημένος!
Πλέον και στον αέρα να πυροβολήσεις,μόνο και μόνο τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώσεις για να το δικαιολογήσεις είναι μεγάλο πακέτο,οπότε λες γάμα το.

............

πραγματι...http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo_apo_thn_epixeirhsh_katsikopolemos_2_limenikoi_pyrovoloun_me_lefta_toy_dhmosioy.2110448.html

.......
2)παραδέχομαι συνειδητά ότι μέχρι τώρα δεν ψήφιζα με ορθολογιστικά κριτήρια κάποια προδοτικά κοπρόσκυλα.
..............
4)ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική.

Σε κάλυψα;

ουυυυ :a029:

και χαλαρωστε λιγακι γιατι δεν το βλεπω καλα

blackbusa
05/02/2014, 02:26
Γιατί δε σε ενδιαφέρει;
Επειδή εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά τί μπορεί να πάει στραβά, σου βεβαιώνω ότι 30 άτομα σ'ένα καρυδότσουφλο στο Αιγαίο με 6 μποφώρ είναι τουλάχιστον accident waiting to happen.
Αν πάλι δε σε νοιάζει και δηλώνεις άσχετος με το αντικείμενο(δικαίωμά σου,με γειά σου με χαρά σου) τότε γιατί βγάζεις συμπεράσματα;

επειδη εισαι γνωστης του θεματος με τετοιες συνθηκες θα μου πεις ποια λυση ειναι πιο λογικη???ρυμουλκηση του καρυδοτσουφλου η επιβιβαση στο σιγουρα πιο συμπαγες λιμενικο σκαφος των 20 ενηλικων+10 μωρων???

STOYBI
05/02/2014, 07:29
Επιχειρηση "διασωσης" λαθραιων και λοιπων (κατωτερων σαφως) αραπαδων που "ναι μεν αλλα" περισσευουν.
http://www.youtube.com/watch?v=E6bUpR7YZMA&list=FLYyY3ESXP7tDHF1-0RbIwwg&index=8

Ξερω ξερω, ροζ προπαγανδα.

Υ.Γ Αργησα λιγο να ποσταρω ε;

Απαντηση........ http://www.youtube.com/watch?v=9F5-Cy53KbQ

( Εδω να δεις ροζ προπαγανδα......)

stam2
05/02/2014, 09:27
ας επιλέξουμε επιτέλους αν θέλουμε θυροφύλακες-συνοριοφύλακες κέρβερους,
ή ανοιχτές πόρτες με κέρασμα τουλουμπάκι και λικεράκι για το καλως όρισες....

σ.σ.: άλλο κέρβερος, άλλο μισάνθρωπος...

επίσης, καλό είναι να διαβάσουμε τί διαφορές έχει ο φασισμός με τον ναζισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό γιατί στα πλαίσια του "ροζ" τσουβαλιάσματος κάποιοι έχουν μπερδέψει τις έννοιες και τα βλέπουν λίγο θολά....

TROOPER
05/02/2014, 09:31
κι επισης καλο θα ηταν να δουμε πως ''παντρευεται'' ιστορικα, διαχρονικα και ουσιαστικα ο φασισμος, ο εθνικισμος και ο ρατσισμος και με ποιους ''κερβερους'' εκφραστηκε και συνεχιζει να εκφραζεται.

αντε γιατι πολυ μαυριλα βλεπω

stam2
05/02/2014, 09:49
κι επισης καλο θα ηταν να δουμε πως ''παντρευεται'' ιστορικα, διαχρονικα και ουσιαστικα ο φασισμος, ο εθνικισμος και ο ρατσισμος και με ποιους ''κερβερους'' εκφραστηκε και συνεχιζει να εκφραζεται.

αντε γιατι πολυ μαυριλα βλεπω

εγώ πάλι βλέπω ταμπέλες από μακρυά....

MG-KTiNoS
05/02/2014, 10:03
επίσης, καλό είναι να διαβάσουμε τί διαφορές έχει ο φασισμός με τον ναζισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό γιατί στα πλαίσια του "ροζ" τσουβαλιάσματος κάποιοι έχουν μπερδέψει τις έννοιες και τα βλέπουν λίγο θολά....

:lol:

H αλήθεια είναι ότι οι φασίστες της ιταλίας ΔΕΝ έσφαξαν τους Εβραίους με τα χέρια τους.
Δεν είχαν ας πούμε στρατόπεδα εξόντωσης
Είχαν όμως στατόπεδα συγκέντρωσης, δίπλα στους σταθμούς των τρένων, οπότε τους
μάζευαν εκεί και τους έστελναν πακέτα στους ναζί όπου ή τους σκότωναν ή φρόντιζαν
να πεθάνουν με διάφορους τρόπους
Αυτό φυσικά για να μη χαλάσει η ράτσα αλλοιωθεί το έθνος κλπ κλπ
Όπως βλέπεις έχει διαφορά, δεν είναι το ίδιο.
Άλλο σκοτώνω με το χέρι μου για να μη χαλάσει η ράτσα
Άλλο βοηθάω να πεθάνεις για να μη χαλάσει η ράτσα
(και εν τέλει χαλάσει το πεντιγκρί)

:lol::cry:

το ότι ναζί και φασίστες πολέμησαν μαζί και ποιός είχε το πάνω χέρι σ αυτή την συμμαχία
είναι μια λεπτομέρια να υποθέσω χωρίς νόημα...
:rotflmao:

υγ
Οι τσιγκάνοι φυσικά δεν πρόλαβαν να δουν κανένα στρατόπεδο
από τα δύο γιατί η "εκκαθάριση" ήταν επί τόπου από (Φασίστες, ναζί, ΡΟυμάνους εθνικήστες κλπ κλπ)
Όπως βλέπεις δεν ήταν όλα τα σκουπίδια ίδια. Ποιός ρατσισμός?
:a027:

stam2
05/02/2014, 10:25
εντάξει, μάλλον δεν έγινα κατανοητός...

υπάρχει μία σειρά τόμων που ονομάζεται εγκυκλοπαίδεια. εκεί μπορεί να αναζητήσει κανείς τα λήμματα ρατσισμός, φασισμός, εθνικισμός, εθνικισμός, σωβινισμός, κομμουνισμός κλπ κλπ ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται και να χρησιμοποιεί αυτές τις έννοιες σωστά και όχι όπως και όπου να 'ναι. Εντάξει μπορεί να μιλάμε για κακούς, αλλά άλλο ο δρακουμέλ, άλλο ο τζόκερ, άλλο ο μέγκατρον, και άλλο ο σκέλετορ....

από κει και πέρα μπορούν όσοι θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ξύλινη γλώσσα, μέρος της οποίας είναι και το τσουβάλιασμα...

kostaspetrou
05/02/2014, 10:29
πραγματι...http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo_apo_thn_epixeirhsh_katsikopolemos_2_limenikoi_pyrovoloun_me_lefta_toy_dhmosioy.2110448.html

ουυυυ :a029:

και χαλαρωστε λιγακι γιατι δεν το βλεπω καλα
Άι καλά...
Πουθενά δεν είπα ότι απαγορεύουν στους λιμενικούς να πυροβολούν ΓΕΝΙΚΑ.
Δικαιούνται να καταναλώσουν μια συγκεκριμένη ποσότητα πυρομαχικών και προφανώς την καταναλώνουν.
Το θέμα είναι- και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις- είναι ότι αν ρίξεις στον αέρα εν μέσω επιχείρησης και μάλιστα όταν βρίσκονται άνθρωποι εκεί κοντά, θα σε πρήξουν στις ερωτήσεις και στα έγγραφα.

Τώρα για του ουουουου και τα γελάκια στα επιστρέφω...

kostaspetrou
05/02/2014, 10:34
επειδη εισαι γνωστης του θεματος με τετοιες συνθηκες θα μου πεις ποια λυση ειναι πιο λογικη???ρυμουλκηση του καρυδοτσουφλου η επιβιβαση στο σιγουρα πιο συμπαγες λιμενικο σκαφος των 20 ενηλικων+10 μωρων???
Ανάλογα την περίσταση,ενδέχεται η ρυμούλκηση να είναι πιο ασφαλής!
Τί την περάσατε την επιβίβαση με 6 μποφώρ,παιχνίδι;
Ειδικά τα μωρά πώς θα τα ανεβάσεις;
Θα πάρεις το σούπερμαν τηλέφωνο;
Αν έχει πολύ έντονο και κοφτό κυματισμό(κλασικό Αιγαίο δηλαδή) τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα στο ανέβα/κατέβα!

Γι'αυτό σας λέω, μην βιάζεστε και μην συμπεραίνετε αν δεν ξέρετε τί έγινε,τί συνθήκες επικρατούσαν,γνώσεις για το αντικείμενο.
Μην τσιμπάτε με το πώς τα παρουσιάζουν κάποια σάιτ και βοθροκάναλα για δικούς τους λόγους.

ggs
05/02/2014, 10:35
εντάξει, μάλλον δεν έγινα κατανοητός...

υπάρχει μία σειρά τόμων που ονομάζεται εγκυκλοπαίδεια. εκεί μπορεί να αναζητήσει κανείς τα λήμματα ρατσισμός, φασισμός, εθνικισμός, εθνικισμός, σωβινισμός, κομμουνισμός κλπ κλπ ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται και να χρησιμοποιεί αυτές τις έννοιες σωστά και όχι όπως και όπου να 'ναι. Εντάξει μπορεί να μιλάμε για κακούς, αλλά άλλο ο δρακουμέλ, άλλο ο τζόκερ, άλλο ο μέγκατρον, και άλλο ο σκέλετορ....

από κει και πέρα μπορούν όσοι θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ξύλινη γλώσσα, μέρος της οποίας είναι και το τσουβάλιασμα...

Για κάνε μια μικρή περιγραφή της κάθε έννοιας (αν θες) να βοηθήσεις να δούμε τις διαφορές …(τον κουμμουνισμό τον έβαλες ως «συγγενή» των ρατσισμος,φασισμός, εθνικισμός,,σωβινισμός ή επειδή έχει την ίδια κατάληξη η λεξη???)

nikos_abel
05/02/2014, 11:31
Αν έχει πολύ έντονο και κοφτό κυματισμό(κλασικό Αιγαίο δηλαδή) τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα στο ανέβα/κατέβα!

Γι'αυτό σας λέω, μην βιάζεστε και μην συμπεραίνετε αν δεν ξέρετε τί έγινε,τί συνθήκες επικρατούσαν,γνώσεις για το αντικείμενο.
Μην τσιμπάτε με το πώς τα παρουσιάζουν κάποια σάιτ και βοθροκάναλα για δικούς τους λόγους.

Όλα καλά μας τα λες.

Αν όμως εγώ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ συνθήκες έβλεπα κάποιον να πέφτει στο νερό να πνιγεί ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΖΩΗΣ να τον σώσω.

Πόσο μάλλον μωρά.

Υ.Γ. δεν έχω δει ούτε βίντεο, δεν έχω διαβάσει κανένα βοθροπεριοδικομπλογκαναλο, ξέρω το θέμα από
όσα έχω διαβάσει στα πολύ διαγώνια. Πουθενά δεν είδα μια φράση που να λέει "με αυτοθυσία προσπάθησαν"
ή μια άλλη "δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γιατί ..... μπλα μπλα μπλα (αλήθεια ή ψέματα)"

Άσε λοιπόν τις λεπτομέρειες και τους κανονισμούς κλπ που μπορεί εσύ να ξέρεις και μη δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.

TROOPER
05/02/2014, 11:35
εγώ πάλι βλέπω ταμπέλες από μακρυά....

Εγω παλι βλεπω ειτε εσκεμενη προπαγανδα ειτε ελλειψη κρισης και λογικης

Άι καλά...
Πουθενά δεν είπα ότι απαγορεύουν στους λιμενικούς να πυροβολούν ΓΕΝΙΚΑ.
Δικαιούνται να καταναλώσουν μια συγκεκριμένη ποσότητα πυρομαχικών και προφανώς την καταναλώνουν.
Το θέμα είναι- και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις- είναι ότι αν ρίξεις στον αέρα εν μέσω επιχείρησης και μάλιστα όταν βρίσκονται άνθρωποι εκεί κοντά, θα σε πρήξουν στις ερωτήσεις και στα έγγραφα.

Τώρα για του ουουουου και τα γελάκια στα επιστρέφω...

Σορυ "φιλος" αλλα περαν του οτι αυτα που γραφεις δεν ειναι ουτε για γελια, σορυ αλλα δεν μπορω να μιλαω με προδοτες (εσυ ειπες οτι στηριζες προδοτες αλλωστε).

Καλη συνεχεια στον πολιτικο σου στιβο :bawl::bawl:

Over and out.

TROOPER
05/02/2014, 11:42
Όλα καλά μας τα λες.

Αν όμως εγώ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ συνθήκες έβλεπα κάποιον να πέφτει στο νερό να πνιγεί ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ

Πόσο μάλλον μωρά.

Υ.Γ. δεν έχω δει ούτε βίντεο, δεν έχω διαβάσει κανένα βοθροπεριοδικομπλογκαναλο, ξέρω το θέμα από
όσα έχω διαβάσει στα πολύ διαγώνια. Πουθενά δεν είδα μια φράση που να λέει "με αυτοθυσία προσπάθησαν"
ή μια άλλη "δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γιατί ..... μπλα μπλα μπλα (αλήθεια ή ψέματα)"

Άσε λοιπόν τις λεπτομέρειες και τους κανονισμούς κλπ που μπορεί εσύ να ξέρεις και μη δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.

Χωρια που μετα την κατακραυγη αναγκαστηκεε ο αρχιθαλασσομπατσος να ζητησει συγγνωμη. Μαλλον πηδηξε καλα το προηγουμενο βραδυ.
χωρια που οι διεθνεις οργανισμοιγια τα ανθρωπινα δικαιωματα μας ε ουν ταραξει στη φαπα.
Χωρια..., χωρια..., χωρια....αστα να πανε στο διαλο....

kostaspetrou
05/02/2014, 11:59
Εγω παλι βλεπω ειτε εσκεμενη προπαγανδα ειτε ελλειψη κρισης και λογικης

Σορυ "φιλος" αλλα περαν του οτι αυτα που γραφεις δεν ειναι ουτε για γελια, σορυ αλλα δεν μπορω να μιλαω με προδοτες (εσυ ειπες οτι στηριζες προδοτες αλλωστε).

Καλη συνεχεια στον πολιτικο σου στιβο :bawl::bawl:

Over and out.

Αυτά που γράφεις εσύ δεν είναι ούτε για κλάματα.
Είπα ότι ΠΑΛΙΑ ψήφιζα ανθρώπους που αποδείχθηκαν προδότες.
Αυτό το έκανε πάν' απ' το 90% των Ελλήνων.
Μήπως λοιπόν να φύγουμε και να σου αδειάσουμε τη γωνιά;
Καλή συνέχεια στην αναζήτηση φαιάς ουσίας.

blackbusa
05/02/2014, 12:15

αναλογα,ενδεχεται,μπλα μπλα μπλα...δηλαδη με 6 ροκροφ και κοφτο μακαρονακι δεν μπορεις να δεθεις με το καρυδοτσουφλο και να προσπαθησεις να κανεις επιβειβαση...
τον σουπερμαν δεν χρειαζετε να τον φωναξεις...ειδικα για τα μωρα...εδω ζυγησες και εκρινες οτι ειναι πολυ πιο επικικυνδυνο το ανεβα/κατεβα απο οτι αν κατσει μαλακια με το καρυδοτσουφλο και τα 6 μποφορ...μαλακια που δεν ηξεραν να κολυμπανε...

τα σαιτ μπορουν να γραφουν και να αναπαραγουν οτι θελουν...για τα καναλια (και τα σαιτ τους)δεν πρεπει να εχεις παραπονο μιας και η ειδηση στο πιο ντουκου δεν μπορουσε να περασει...αλλωστε ειχαμε τον Ξηρο να πιασουμε εκεινες τις ημερες...

βεβαια ολα τα γραφομενα μου αναφερονται στο συγκεκριμενο πληρωμα δολοφονων...

κλεινω εδω γιατι σε τοσο σοβαρα θεματα οι διπλωματικες απαντησεις δεν μου αρεσουν...αλλωστε καποιοι βρεθηκανε και καποιοι χαθηκαν...

stam2
05/02/2014, 12:17
Για κάνε μια μικρή περιγραφή της κάθε έννοιας (αν θες) να βοηθήσεις να δούμε τις διαφορές …(τον κουμμουνισμό τον έβαλες ως «συγγενή» των ρατσισμος,φασισμός, εθνικισμός,,σωβινισμός ή επειδή έχει την ίδια κατάληξη η λεξη???)

όπως το είπες, λόγω ιδίας κατάληξης...

Τεσπα, δεν διεκδικώ τον τίτλο του πολιτικού επιστήμονα, απλώς κάνω μία μικρή αναφορά στους όρους μόνο και μόνο για να βοηθήσω....

Ο Εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει με πάθος την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων κάθε έθνους. Οι τρόποι που αυτός εκδηλώνεται είναι ποικίλοι, ενώ σε ορισμένες ακραίες μορφές του είναι δυνατόν να μεταλλαχθεί σε άλλη ιδεολογία η οποία ενστερνίζεται την δια της βίας επίτευξη του στόχου...

φασισμός: πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό

Σωβινισμός:
Ο σωβινισμός είναι η ακραία και άλογη αφοσίωση εκ μέρους μιας ομάδας στην οποία κάποιος ανήκει, ιδιαίτερα όταν αυτή η αφοσίωση προϋποθέτει μοχθηρία και μίσος εναντίον μιας αντίπαλης ομάδας.

Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη, ιταλ. ("ράτσα") razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

Εθνικοσοσιαλισμός: Οικονομικώς ο εθνικοσοσιαλισμός βρίσκεται στο ενδιάμεσο του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού. Υιοθετεί τα καλύτερα στοιχεία του καπιταλισμού (αυτοπαρακίνηση) και του σοσιαλισμού (προσφορά βασικών αγαθών). Η διαφορά με τον σοσιαλισμό είναι ότι είναι απαραίτητο για τον πολίτη να είναι παραγωγικό μέλος της κοινωνίας, για να λάβει αγαθά, (εξαιρούνται παιδιά, ηλικιωμένοι). Πρεσβεύει την εκβιομηχάνιση της παραγωγής, όμως με απαραίτητη προϋπόθεση της εθνικοποίηση των βιομηχανιών και την αναγωγή τους σε κρατικές εταιρείες, αποτελούμενες και διοικούμενες από αντιπροσώπους των εργαζομένων. Ο εθνοσοσιαλισμός, είναι ολοκληρωτικό καθεστώς με την συγκέντρωση εξουσιών σε έναν "φωτισμένο" ηγέτη και διορισμό υπουργών υπό αυτού. Αναγνωρίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως περιορίζει και απαγορεύει ελευθερίες που τυχόν βλάπτουν την κοινωνία, ή το κράτος. Για παράδειγμα στρέφεται κατά των ναρκωτικών, (προβολή τους, διακίνησή τουσ, χρήση τους). Επίσης δεν επιτρέπει την ύπαρξη ανατρεπτικών οργανώσεων. Τέλος λόγω του χαρακτήρα του, ο εθνικοσοσιαλισμός, ειδικεύεται στη χώρα στην οποία εφαρμόζεται, και βάσει των διαφορών σε θρησκεία, γλώσσα, έθιμα από χώρα σε χώρα, εξελίσσεται διαφορετικά.

Ναζισμός, είναι ο γερμανικός εθνοσοσιαλισμός: Ένα κυρίως εθνικό κίνημα και όχι μία καθολικής χρήσης ιδεολογία, όπως χρησιμοποιείται ατυχώς σήμερα. Το Γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα βρίσκει τη βάση του στην αρνητική στάση απέναντι στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αλλά και απέναντι στον κομμουνισμό. Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός αποτελούν ιδεολογικές βάσεις του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος, ενώ στους κύριους στόχους ανήκει η αναθεώρηση της συνθήκης των Βερσαλλιών, οι σκληροί όροι της οποίας θεωρήθηκαν μετά την ήττα στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο ταπεινωτικοί από τους Γερμανούς. Επίσης στους κύριους σκοπούς ανήκει η αντικατάσταση του μισητού δημοκρατικού συστήματος με καθεστώς που θα βασιζόταν στην αρχή της «κοινότητας» με την έννοια της εθνικής και βιολογικής ενότητας με επικεφαλής τον Φύρερ.

αυτά από μένα....

nikos_abel
05/02/2014, 12:28
αναλογα,ενδεχεται,μπλα μπλα μπλα...δηλαδη με 6 ροκροφ και κοφτο μακαρονακι δεν μπορεις να δεθεις με το καρυδοτσουφλο και να προσπαθησεις να κανεις επιβειβαση...

Πολύ σωστά!!!! Τι είναι πιο επικίνδυνο για ποιον; Ποιος έχει προτεραιότητα; Ο λιμενικός ή ο πολίτης; Οποιασδήποτε χώρας; Όχι τίποτε άλλο,
αλλά έχουμε ακούσει για όρκους και ευθύνες και μπλα μπλα μπλα και άλλα τόσα πια και μετά στη πρώτη στραβή "κοιτάμε την ασφάλεια του πληρώματος πρώτα".
Πάτε καλά μωρέ; Τι λέει το τζαμπ ντισκρίπτιον για τους λιμενόμπατσους δηλαδή;

Και για να είμαι και πιο κυνικός, στο κάτω κάτω μάζεψτους, ρίξτους στ' αμπάρι και αν τολμάς να κρίνεις ποιος είναι ο δουλέμπορας,
ρίχτον "κατα λάθος" μέσα ξανά.
Αβαβά θα κάναμε όλοι (όχι όλοι, πολλοί τέλος πάντων).

Στο κάτω κάτω δεν είναι δουλειά του να κρίνει, αυτή είναι δουλειά των δικαστών (όχι του Ντρεντ).

Υ.Γ. δε τα λέω σε σένα, αφορμή πήρα το κατάλαβες έτσι; :lol:

blackbusa
05/02/2014, 12:45
Πολύ σωστά!!!! Τι είναι πιο επικίνδυνο για ποιον; Ποιος έχει προτεραιότητα; Ο λιμενικός ή ο πολίτης; Οποιασδήποτε χώρας; Όχι τίποτε άλλο,
αλλά έχουμε ακούσει για όρκους και ευθύνες και μπλα μπλα μπλα και άλλα τόσα πια και μετά στη πρώτη στραβή "κοιτάμε την ασφάλεια του πληρώματος πρώτα".
Πάτε καλά μωρέ; Τι λέει το τζαμπ ντισκρίπτιον για τους λιμενόμπατσους δηλαδή;

Και για να είμαι και πιο κυνικός, στο κάτω κάτω μάζεψτους, ρίξτους στ' αμπάρι και αν τολμάς να κρίνεις ποιος είναι ο δουλέμπορας,
ρίχτον "κατα λάθος" μέσα ξανά.
Αβαβά θα κάναμε όλοι (όχι όλοι, πολλοί τέλος πάντων).

Στο κάτω κάτω δεν είναι δουλειά του να κρίνει, αυτή είναι δουλειά των δικαστών (όχι του Ντρεντ).

Υ.Γ. δε τα λέω σε σένα, αφορμή πήρα το κατάλαβες έτσι; :lol:

βασικα εσυ φταις...αν εισουνα στο σημειο θα ηταν πανευκολο...309116

ggs
05/02/2014, 12:55

Τεσπα, δεν διεκδικώ τον τίτλο του πολιτικού επιστήμονα, απλώς κάνω μία μικρή αναφορά στους όρους μόνο και μόνο για να βοηθήσω....

Ο Εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει με πάθος την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων κάθε έθνους. Οι τρόποι που αυτός εκδηλώνεται είναι ποικίλοι, ενώ σε ορισμένες ακραίες μορφές του είναι δυνατόν να μεταλλαχθεί σε άλλη ιδεολογία η οποία ενστερνίζεται την δια της βίας επίτευξη του στόχου...

φασισμός: πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό

Σωβινισμός:
Ο σωβινισμός είναι η ακραία και άλογη αφοσίωση εκ μέρους μιας ομάδας στην οποία κάποιος ανήκει, ιδιαίτερα όταν αυτή η αφοσίωση προϋποθέτει μοχθηρία και μίσος εναντίον μιας αντίπαλης ομάδας.

Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη, ιταλ. ("ράτσα") razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

Εθνικοσοσιαλισμός: Οικονομικώς ο εθνικοσοσιαλισμός βρίσκεται στο ενδιάμεσο του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού. Υιοθετεί τα καλύτερα στοιχεία του καπιταλισμού (αυτοπαρακίνηση) και του σοσιαλισμού (προσφορά βασικών αγαθών). Η διαφορά με τον σοσιαλισμό είναι ότι είναι απαραίτητο για τον πολίτη να είναι παραγωγικό μέλος της κοινωνίας, για να λάβει αγαθά, (εξαιρούνται παιδιά, ηλικιωμένοι). Πρεσβεύει την εκβιομηχάνιση της παραγωγής, όμως με απαραίτητη προϋπόθεση της εθνικοποίηση των βιομηχανιών και την αναγωγή τους σε κρατικές εταιρείες, αποτελούμενες και διοικούμενες από αντιπροσώπους των εργαζομένων. Ο εθνοσοσιαλισμός, είναι ολοκληρωτικό καθεστώς με την συγκέντρωση εξουσιών σε έναν "φωτισμένο" ηγέτη και διορισμό υπουργών υπό αυτού. Αναγνωρίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως περιορίζει και απαγορεύει ελευθερίες που τυχόν βλάπτουν την κοινωνία, ή το κράτος. Για παράδειγμα στρέφεται κατά των ναρκωτικών, (προβολή τους, διακίνησή τουσ, χρήση τους). Επίσης δεν επιτρέπει την ύπαρξη ανατρεπτικών οργανώσεων. Τέλος λόγω του χαρακτήρα του, ο εθνικοσοσιαλισμός, ειδικεύεται στη χώρα στην οποία εφαρμόζεται, και βάσει των διαφορών σε θρησκεία, γλώσσα, έθιμα από χώρα σε χώρα, εξελίσσεται διαφορετικά.

Ναζισμός, είναι ο γερμανικός εθνοσοσιαλισμός: Ένα κυρίως εθνικό κίνημα και όχι μία καθολικής χρήσης ιδεολογία, όπως χρησιμοποιείται ατυχώς σήμερα. Το Γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα βρίσκει τη βάση του στην αρνητική στάση απέναντι στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αλλά και απέναντι στον κομμουνισμό. Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός αποτελούν ιδεολογικές βάσεις του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος, ενώ στους κύριους στόχους ανήκει η αναθεώρηση της συνθήκης των Βερσαλλιών, οι σκληροί όροι της οποίας θεωρήθηκαν μετά την ήττα στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο ταπεινωτικοί από τους Γερμανούς. Επίσης στους κύριους σκοπούς ανήκει η αντικατάσταση του μισητού δημοκρατικού συστήματος με καθεστώς που θα βασιζόταν στην αρχή της «κοινότητας» με την έννοια της εθνικής και βιολογικής ενότητας με επικεφαλής τον Φύρερ.

αυτά από μένα....

Αν και δεν συμμερίζομαι απολύτως τις περιγραφές , για χάρη της κουβέντας , ποιοι –ισμοι απ αυτους που περιεγραψες θεωρεις ότι δεν περιέχουν τους άλλους ?

nikos_abel
05/02/2014, 13:04
βασικα εσυ φταις...αν εισουνα στο σημειο θα ηταν πανευκολο...

:moutza: :rotflmao:

Joyrider
05/02/2014, 13:42
309123

menelaos46
05/02/2014, 14:04
ΩΡΑΙΑ ΩΣ ΕΔΩ ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ!

Η όλη κουβέντα λοιπόν γίνεται για ένα και μόνο λόγο, για να ικανοποιήσει τον εγωισμό μας γιατί σαφώς και έχουμε δίκιο απέναντι στο λόγο του συνομιλητή μας. Λίγη σημασία έχει αν ψωφάνε οι μετανάστες είμαι σίγουρος και για τους αριστερούς και για τους δεξιούς. Πάλι τον καφέ μας θα τον πιούμε....

Π@ΤΣΕΣ λοιπόν με το συμπάθειο! Απλώς οι μεν θα γράφετε ότι τα σώματα ασφαλείας είναι φασίστες ενώ οι δε θα γράφετε ότι κάνουν το καθήκον τους....

Άποψη χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα των πραγματικών γεγονότων.....

GFawkes
05/02/2014, 14:19
ΩΡΑΙΑ ΩΣ ΕΔΩ ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ!

Η όλη κουβέντα λοιπόν γίνεται για ένα και μόνο λόγο, για να ικανοποιήσει τον εγωισμό μας γιατί σαφώς και έχουμε δίκιο απέναντι στο λόγο του συνομιλητή μας. Λίγη σημασία έχει αν ψωφάνε οι μετανάστες είμαι σίγουρος και για τους αριστερούς και για τους δεξιούς. Πάλι τον καφέ μας θα τον πιούμε....

Π@ΤΣΕΣ λοιπόν με το συμπάθειο! Απλώς οι μεν θα γράφετε ότι τα σώματα ασφαλείας είναι φασίστες ενώ οι δε θα γράφετε ότι κάνουν το καθήκον τους....

Άποψη χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα των πραγματικών γεγονότων.....

+1000

μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι...

να συμπληρωσω...

- οπου να ναι θα βγουν και τα μπλοκ για την συνδρομη των διαφόρων κομμάτων; ...ή ειναι νωρις ακομα...;
over and out

spyro
05/02/2014, 14:32
Όλα καλά μας τα λες.

Πόσο μάλλον μωρά.

....

+1

MG-KTiNoS
05/02/2014, 15:23
Όλα καλά μας τα λες.

Πόσο μάλλον μωρά.

+2
:)

MG-KTiNoS
05/02/2014, 15:35

Σωβινισμός:

αυτά από μένα....

Ξέρεις τι κοινό έχουν όλοι αυτοί και γιατί κανένας δεν θέλει να ασχοληθεί πιο πολύ?

Όλοι αυτοί που λές
ή είναι εγκληματίες (και έχουν πάει σε κρεμάλες, φυλακές κλπ)
ή είναι εν δυναμη εγκληματίες (οπότε θα έπρεπε να είναι σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα)

και δόξα το Θεό ιστορία έχουμε διαβάσει και έχουμε επισκευτεί με το μηχανάκι τα μέρη
και έχουμε μιλήσει με ανθρώπους, οπότε
ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ !

309128

Εδώ τα κατορθώματα τους στο Νις της Σερβίας
Στρατόπεδο συγκέντρωσης ο ερυθρός σταυρός
:moutza:

(οι φωτογραφίες που ποστάρω είναι δικές μου)

kostaspetrou
05/02/2014, 15:39
Όλα καλά μας τα λες.
Πόσο μάλλον μωρά.

Επειδή εξ'απ'το χορό όλοι τραγουδάνε,μπορείς να μας πεις μέχρι πού θα έφτανες;
Ξεχνάς ότι ο λιμενικός έχει σαν πρώτο μέλημα την αρτιμέλεια και επιβίωση του πληρώματος και την αασφάλεια του σκάφους του,το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο λός για να φέρνει σε πέρας κάποιες αποστολές.
Προτεραιότητα έχει να έρθει αυτός και το υπόλοιπο πλήρωμα πίσω.
Αν είναι δυνατόν να χάνουμε προσωπικό και σκάφη λες και είναι στραγάλια!

Λες επίσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για να μην μπω σε λεπτομέρειες, σε ρωτάω το εξής:
Έχεις εμπειρία από 6+ μποφώρ στο Αιγαίο;
Έχω δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοίας και αγωνιστική εμπειρία.Παρ'όλ'αυτά, δε διστάζω να παραδεχτώ ότι είναι σαφώς πιο εύκολο 6+ σε αγώνα απ'το να έχεις να πάρεις μια απόφαση όταν έχεις 30+ ανθρώπους που:δεν ξέρεις πώς θ'αντιδράσουν αν πας να τους πιάσεις για επιβίβαση,διότι πάνω στον πανικό και την ασχετοσύνη τους μπορεί ν'αντιδράσουν αψυχολόγητα.
Λεπτομέρεια: είναι ούτως ή άλλως πολύ,μα πάρα πολύ επικίνδυνη μια τέτοια απόπειρα.
Έκριναν ότι η ρυμούλκηση ήταν ασφαλέστερη.
Ήταν εκεί,έχουν εμπειρία,οπότε οι υπόλοιποι γιατί τους κατηγορείτε ενώ δεν ξέρετε;

Φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητέ.
Το ότι δεν είπε κανένα βοθροπεριοδικομπλογκοκάναλο ότι "με αυτοθυσία προσπάθησαν" δε σημαίνει ότι δεν προσπάθησαν με αυτοθυσία!
Έλεος πια!
Λες επίσης ότι το διάβασες στα πολύ διαγώνια.
Παρ'όλ'αυτά έβγαλες συμπέρασμα!
Τί να πω ρε!

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα!
Είπα απ'τη στιγμή που δεν ξέρετε στα σίγουρα τι και πως ακριβώς συνέβη μην κρίνετε,μην συμπεραίνετε.
Εσείς βέβαια το βιολί σας.
Πιο απλά δε γίνεται να το εξηγήσω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

spyro
05/02/2014, 16:16
...

το αστυνομικο δελτίο δε θα το φτιάξουμε εμείς αδερφέ. και ναι είναι βολικό να κρυβόμαστε πίσω απο την μη φυσική παρουσία μας στο συγκεκριμένο σημείο. αν δεν θες να καταλαβεις οτι απο κάπου χάνει η όλη θεωρία των μποφόρ απο μόνη της τότε δεν θες να καταλάβεις ποτέ.

εγώ πάντως είμαι σίγουρος οτι και 40 κάμερες να υπήρχαν πάνω απο το συμβάν πάντα θα υπάρξει και μια δευτερη άποψη για την αξιολόγηση του τι βλέπουμε στα μόνιτορ. είναι ακριβώς όπως με τα πέναλτυ (οκ ατυχές παράδειγμα αλλά πέρα για πέρα αντίστοιχο)

κοινωνιολογία μάθημα 1 .... ναπουμε

"οι δικές μας προκαταλείψεις μας κάνουν όχι μόνο να εξηγούμε αλλά και να φτάνουμε στο σημείο να νομίζουμε οτι βλέπουμε οτι θέλουμε να βλέπουμε"

δεν έχει σημασία τι θες να δεις εσυ ή τι θέλω να δω εγώ.

2 πράγματα είναι σίγουρα.

1. πνίγηκαν άνθρωποι εκ των οποίων παιδιά και βρέφη
2. οτι η πρώτη αντίδραση της διοικησης των υπευθύνων μετά το συμβάν ήταν "κανένας δε θα περάσει παράνομα αυτή τη χώρα"

τι δε καταλαααβαίνεις ...

Joyrider
05/02/2014, 16:27
Πολύ καλά τα λέει ο αγαπητός ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ kostaspetrou. Δεν ήμασταν εκεί άρα ότι και να λέμε είναι άτοπο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ικανοποιημένοι (όπως ειπε μερικές σελίδες πριν) για την χώρα μας που πέθαναν τα παιδάκια, γιατί έτσι αποτράπηκε η συρρίκνωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Ζήτω Ζήτω Ζήτω...

TROOPER
05/02/2014, 17:36
Αυτά που γράφεις εσύ δεν είναι ούτε για κλάματα.
Είπα ότι ΠΑΛΙΑ ψήφιζα ανθρώπους που αποδείχθηκαν προδότες.
Αυτό το έκανε πάν' απ' το 90% των Ελλήνων.
Μήπως λοιπόν να φύγουμε και να σου αδειάσουμε τη γωνιά;
Καλή συνέχεια στην αναζήτηση φαιάς ουσίας.

μακραν προτιμοτερο να αναζητησω αλλου φαια ουσια απο το να την περιμενω απο την δεξιοτερη εκδοχη της ψωλας βουλτεψη.

ετσι για το ρεζουμε...μην αμφιβαλεις οτι αν ελειπε το 90% αυτων που στηριξαΤε αυτους που ανακαλυψαΤε αργοτερα με την επιφοιτηση οτι ειναι προδοτες (πιο μπροστα η επιφοιτηση δεν ερχοτανε καθοτι ειχε παρει χαρτακι προταιρεοτητας το ρουσφετι και η βολεψη) τα πραγματα δεν θα ηταν σιγουρα ετσι. οποτε ναι παρακαλω κι εσενα μαζι με το 90% να βαλετε ενα στουπι στο στομα σας και να περιμενετε στωικα την αποφαση των υπολοιπων για την τυχη σας απο το να μου τσαμπουνατε μαλακιες.

στο επομενο ποστ σου οσο και αν με τσιγκλισεις δεν θα απαντησω καθοτι το αποτελεσμα ειναι ιδιο με το να συζηταω με τον παππου μου τον Θαναση (πεθανε) :wave2:

παω.

el_hymador
05/02/2014, 18:02
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι είναι ότι το περιστατικό αυτό συμπαρέσυρε σαν χιονοστοιβάδα και όλο το ζήτημα του μεταναστευτικού που πρέπει να εξεταστεί σε άλλες βάσεις και το κυριότερο, ψύχραιμα... σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ πρεπει να εξεταστεί με φόντο τους πνιγμούς βρεφών! Είναι εντελώς άλλο θέμα το τι έγινε στο Φαρμακονήσι και το το γίνεται με τον μεταναστευτικό γενικότερα. Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδωθούν και να τιμωρηθούν οι υπάιτιοι παραδειγματικά, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτό. Το να εκμεταλλευόμαστε όμως το γεγονός για να υποστηρίξουμε / επιβάλλουμε την πολιτική μας, όποια και αν είναι αυτή, από τη Βουλή μέχρι τα καφενεία και από τα blogs μέχρι το forum, είναι γελοιότητα και δεν οδηγεί πουθενά πέραν της ανταλλαγής βαριών χαρακτηρισμών μεταξύ των "αντιμαχώμενων" πλευρών, γενικεύσεων και αφορισμών.

gcrook
05/02/2014, 18:16
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι είναι ότι το περιστατικό αυτό συμπαρέσυρε σαν χιονοστοιβάδα και όλο το ζήτημα του μεταναστευτικού που πρέπει να εξεταστεί σε άλλες βάσεις και το κυριότερο, ψύχραιμα... σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ πρεπει να εξεταστεί με φόντο τους πνιγμούς βρεφών! Είναι εντελώς άλλο θέμα το τι έγινε στο Φαρμακονήσι και το το γίνεται με τον μεταναστευτικό γενικότερα. Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδωθούν και να τιμωρηθούν οι υπάιτιοι παραδειγματικά, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτό. Το να εκμεταλλευόμαστε όμως το γεγονός για να υποστηρίξουμε / επιβάλλουμε την πολιτική μας, όποια και αν είναι αυτή, από τη Βουλή μέχρι τα καφενεία και από τα blogs μέχρι το forum, είναι γελοιότητα και δεν οδηγεί πουθενά πέραν της ανταλλαγής βαριών χαρακτηρισμών μεταξύ των "αντιμαχώμενων" πλευρών, γενικεύσεων και αφορισμών.

Ενταξει αντιλαμβανομαι το πυροσβεστικο σου πνευμα αλλα μιλαμε πλεον για μια χωρα της οποιας ο πρωθυπουργος προεκλογικα δηλωνει οτι δεν γουσταρει μη ελληνοπουλα στους παιδικους σταθμους,
θεωρει οτι βια δεν ειναι μονο η ανεργια αλλα η μεταναστευση,και χαιρεται που η αφηγηση περι μεταναστευσης στην ευρωπη εχει παρει μια ακροδεξια μορφη μην σου πω οτι πιστευει κιολας οτι εκεινος ειναι ενας
απο τους κυριους υπαιτιους που καθιερωθηκε η λεξη λαθρομεταναστευση στην πολιτικη ζωη.
Τωρα αν πιστευεις οτι αυτη η αφηγηση δεν εχει βρει και πρακτικη εφαρμογη σε εκεινους που νομιμοποιουνται να εφαρμοσουν αυτες τις πολιτικες....

el_hymador
05/02/2014, 18:47
Ενταξει αντιλαμβανομαι το πυροσβεστικο σου πνευμα αλλα μιλαμε πλεον για μια χωρα της οποιας ο πρωθυπουργος προεκλογικα δηλωνει οτι δεν γουσταρει μη ελληνοπουλα στους παιδικους σταθμους,
θεωρει οτι βια δεν ειναι μονο η ανεργια αλλα η μεταναστευση,και χαιρεται που η αφηγηση περι μεταναστευσης στην ευρωπη εχει παρει μια ακροδεξια μορφη μην σου πω οτι πιστευει κιολας οτι εκεινος ειναι ενας
απο τους κυριους υπαιτιους που καθιερωθηκε η λεξη λαθρομεταναστευση στην πολιτικη ζωη.
Τωρα αν πιστευεις οτι αυτη η αφηγηση δεν εχει βρει και πρακτικη εφαρμογη σε εκεινους που νομιμοποιουνται να εφαρμοσουν αυτες τις πολιτικες....

Xέστηκα για το τι δηλώνει ο πρωθυπουργός, δεν με εκπροσωπεί και δεν έχει εκλεγεί νόμιμα. Όπως επίσης χέστηκα για το τι δηλώνει η Κούρτοβικ και ο κάθε μαλάκας - μαλακισμένη με τον επιτηδευμένο υπέρμετρο ανθρωπισμό τους. Αμφότεροι παπαρίζουν με μια τεχνηέντως πολωμένη κατάσταση που δεν προσφέρεται καθόλου μα καθόλου για παιχνίδια εντυπώσεων. Και αν η φασίζουσα νοοτροπία του Σαμαρά είναι έκδηλη και άμεσα αντιληπτή, χωρίς περιστροφές και καμουφλάζ, αυτό που είναι ακόμη πιο αισχρό είναι η εκμετάλλευση τέτοιων γεγονόντων από τους ροζ της διαμετρικά αντίθετης πλευράς που πουλάνε συνάισθημα και ευαισθησία προς μαζική κατανάλωση :yuck:

gcrook
05/02/2014, 18:55
Xέστηκα για το τι δηλώνει ο πρωθυπουργός, δεν με εκπροσωπεί και δεν έχει εκλεγεί νόμιμα. Όπως επίσης χέστηκα για το τι δηλώνει η Κούρτοβικ και ο κάθε μαλάκας - μαλακισμένη με τον επιτηδευμένο υπέρμετρο ανθρωπισμό τους. Αμφότεροι παπαρίζουν με μια τεχνηέντως πολωμένη κατάσταση που δεν προσφέρεται καθόλου μα καθόλου για παιχνίδια εντυπώσεων. Και αν η φασίζουσα νοοτροπία του Σαμαρά είναι έκδηλη και άμεσα αντιληπτή, χωρίς περιστροφές και καμουφλάζ, αυτό που είναι ακόμη πιο αισχρό είναι η εκμετάλλευση τέτοιων γεγονόντων από τους ροζ της διαμετρικά αντίθετης πλευράς που πουλάνε συνάισθημα και ευαισθησία προς μαζική κατανάλωση :yuck:

Δεν θα επρεπε καθολου να χεζεσαι για το τι δηλωνει ο καθε πρωθυπουργος νομιμα εκλεγμενος η μη,εκτος και αν η πολιτικη πιστευεις οτι δεν σε αφορα ΑΜΕΣΑ.
Με αυτη την λογικη παντως δεν θα επρεπε να δινεις δεκαρα και για τους απεναντι ροζ και λοιπων αποχρωσεων.

skylaros
05/02/2014, 19:20
Τελικά δε ξέρω τι είναι καλύτερο να συναντάω σε αυτή τη ζωή... Φασίστες ή άτομα έξυπνα που έχουν τόσο αντιφατικό σκεπτικό στη ζωή τους? Τους πρώτους ξέρω πως να τους αντιμετωπίσω οι δεύτεροι με μπερδεύουν... δε τρώνε κρέας αλλά τρώνε κρέας δύο φορές την εβδομάδα, ωραία τα παντζάρια αλλά δε τα έχω φάει ποτέ, όλα είναι σάπια αλλά στηρίζω τη νομιμότητα κλπ...

Δεν ήθελα να ανεβάσω τους τόνους και γι'αυτό δε πόσταρα εδώ και μερικές σελίδες, αλλά ρε γαμώτο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ !!! Εντάξει για άτομα που θέλουν να διατηρήσουν την καθαρότητα της φυλής τους δε μιλάω, τι να πω άλλωστε...

nikos_abel
05/02/2014, 19:48
Επειδή εξ'απ'το χορό όλοι τραγουδάνε,μπορείς να μας πεις μέχρι πού θα έφτανες;
Ξεχνάς ότι ο λιμενικός έχει σαν πρώτο μέλημα την αρτιμέλεια και επιβίωση του πληρώματος και την αασφάλεια του σκάφους του,το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο λός για να φέρνει σε πέρας κάποιες αποστολές.
Προτεραιότητα έχει να έρθει αυτός και το υπόλοιπο πλήρωμα πίσω.
Αν είναι δυνατόν να χάνουμε προσωπικό και σκάφη λες και είναι στραγάλια!

Λες επίσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για να μην μπω σε λεπτομέρειες, σε ρωτάω το εξής:
Έχεις εμπειρία από 6+ μποφώρ στο Αιγαίο;
Έχω δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοίας και αγωνιστική εμπειρία.Παρ'όλ'αυτά, δε διστάζω να παραδεχτώ ότι είναι σαφώς πιο εύκολο 6+ σε αγώνα απ'το να έχεις να πάρεις μια απόφαση όταν έχεις 30+ ανθρώπους που:δεν ξέρεις πώς θ'αντιδράσουν αν πας να τους πιάσεις για επιβίβαση,διότι πάνω στον πανικό και την ασχετοσύνη τους μπορεί ν'αντιδράσουν αψυχολόγητα.
Λεπτομέρεια: είναι ούτως ή άλλως πολύ,μα πάρα πολύ επικίνδυνη μια τέτοια απόπειρα.
Έκριναν ότι η ρυμούλκηση ήταν ασφαλέστερη.
Ήταν εκεί,έχουν εμπειρία,οπότε οι υπόλοιποι γιατί τους κατηγορείτε ενώ δεν ξέρετε;

Φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητέ.
Το ότι δεν είπε κανένα βοθροπεριοδικομπλογκοκάναλο ότι "με αυτοθυσία προσπάθησαν" δε σημαίνει ότι δεν προσπάθησαν με αυτοθυσία!
Έλεος πια!
Λες επίσης ότι το διάβασες στα πολύ διαγώνια.
Παρ'όλ'αυτά έβγαλες συμπέρασμα!
Τί να πω ρε!

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα!
Είπα απ'τη στιγμή που δεν ξέρετε στα σίγουρα τι και πως ακριβώς συνέβη μην κρίνετε,μην συμπεραίνετε.
Εσείς βέβαια το βιολί σας.
Πιο απλά δε γίνεται να το εξηγήσω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Επειδή ναι, ναι, και ναι (και όχι, δίπλωμα ιστιοπλοίας δεν έχω είναι η αλήθεια όπως και δεν έχω καμμία αγωνιστική εμπειρία) η άποψη ότι επειδή δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν αυτοί που πνίγονται
άρα δεν τους σώζω, αν αυτό είναι οδηγία που έχουν οι καπεταναίοι του λιμενικού, είναι πραγματικά πολύ lame και ακόμα πιο lame όποιος τη θεωρεί λογική.
Σου δηλώνω ότι οι δικές μου οδηγίες όταν "μάθαινα" στην "εκπαίδευση" μου πως χειριζόμαστε τον άμαχο πλυθυσμό, και οι διαταγές που είχαμε όταν ήμασταν πυρασφάλεια π.χ.
ήταν τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας, αλλά προέρχονταν από γκαράβλαχους καραβανάδες, ποιος ξέρει τι πραγματικά έγραφε ο κανονισμός τους που τον γράφαν οι άσχετοι
στα παλιά τους τα παπούτσια.

Σίγουρα δεν ξέρω τι έγινε, δεν καταδικάζω κανέναν τους, αλλά καταδικάζω αυτούς που υποστηρίζουν ότι αν έγινε έτσι καλώς έγινε.

el_hymador
05/02/2014, 20:31
Λοιπόν ακούστε κάτι συνταρακτικό... είστε έτοιμοι; Μιλάμε αποκάλυψη που θα κλονίσει συθέμελα τη ζωής σας: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... sorry ε, το ξέρω ότι σας έπεσε βαρύ αλλά όσο και να μαλακιζόμαστε με αναλύσεις, υπερτσαμπουκάδες του κώλου και του πληκτρολογίου, ανάρτηση ταμπελών σε όσους δεν συμφωνούν μαζί μας, η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία: Αυτή τη στιγμή, πολύ πιθανόν σε κάποια χώρα της Αφρικής που παίζει εμφύλιος ξεκοιλιάζουν μια έγκυο, κάπου αλλού βιάζουν παιδάκια, σε ένα άλλο σημείο καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα και... στο Αιγαίο μπορεί να πνίγονται μετανάστες χωρίς να το πάρει κανένας γραμμή, στο Πέραμα οικογένειες αναπνέουν χημικά από βερνικωμένα ξύλα που κάιγονται στο μαγγάλι, καρκινοπαθείς λιώνουν αβοήθητοι στη Κοζάνη και και και και και και... είναι γαμημένος ο κόσμος που ζούμε και τίγκα στην αδικία. Όλοι με μια επίφαση ασφάλειας ζούμε και μέ μια ψευδαίσθηση περί ποιότητας ζωής, αν δεν το έχετε καταλλάβει μάλιστα αυτό μετά απ΄όσα μας έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια είστε... πολύ τυχέροι και σας ζηλεύω. Προσωπικά το έχω παλέψει πολύ να μην απαγκιστρωθώ από το ιδεαλιστικό αλλά δεν μου βγαίνει, στην τελική η συνειδητοποιήση του γεγονότος είναι τελικά πιο χρήσιμη και ουσιώδης από τα να πετάω στα σύννεφα.

Καθόμαστε τώρα εδώ και πόσες σελίδες από τις καρέκλες μας και τα κρεβάτια μας στα σπίτια μας και λέμε τις μπαρούφες μας λες και αυτό θα βοηθήσει με κάποιο τρόπο τους πακτωμένους μετανάστες σε κάποιο κομβοί που διασχίζει την ανατολική Τουρκία των -10 βαθμών με τελικό προορισμό το Αιγαίο... ξέρω, μερικοί από εμάς ζούμε ένα δράμα, δεν έχουμε πετρέλαιο και αναγκαζόμαστε να γράφουμε φορώντας μπουφάν, αυτό είναι πιο σκληρό από το να βουτάς χειμωνιάτικα στη θάλασσα, σας συμμερίζομαι και σας συμπονώ, συμπάσχω... πιο αργά μπορεί να κανονίσουμε και κανά ποτάκι (ένα μόνο, δεν βγαίνει παραπάνω, δράμα) και να χαζογελάμε με τους φίλους μας ξεχνώντας τα πνιγμένα βρέφη. Εν τω μεταξύ στο "γεια μας" το κομβοί που ανέφερα πιο πάνω θα έχει κολήσει σε ενάμισυ μέτρο χιόνι και πολύ πιθανόν να σκάβουν με τα χέρια για να το ξεκολήσσουν. Αύριο πάλι, που θα κάτσουμε μετά από την κουραστική μας μέρα να γράψουμε στο moto forum, θα τους ξαναθυμηθούμε εν μέσω Post για ανταλλακτικά, νέα μοντέλα μοτοσικλέτων και ιντερνετικές παραγγελίες. Και αφού τους θυμηθούμε, θα εξαπολύσουμε τα λογύδρια μας και όσο μετράμε ποιος την έχει μακρύτερη, το κομβοί θα έχει φτάσει παράλια και οι μετανάστες θα επιβιβάζονται σε καρυδότσουφλα για απέναντι, την γη της επαγγελίας όπου θα έχουν την ευκαιρία -στην καλύτερη- να "εργασθούν" σε φανάρια.

Δυστυχώς όσο σκληρό, απάνθρωπο και κτηνώδες σας ακούγεται, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Καριέρα ως Ιησούς δεν με ενδιαφέρει να κάνω, είμαι κότα και ψυχολογικά αδύναμος για να σηκώσω όλες τις αμαρτίες του κόσμου στις πλάτες μου αλλά θεωρώ επίσης ότι είμαι και ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου ώστε να αντιλαμβάνομαι ότι με τα λόγια και τις πορδές δεν βάφονται αυγά. Προτιμάω λοιπόν να το βουλώνω και να παραδέχομαι / συνειδητοποιώ ότι μπορώ στην παρούσα φάση μέχρι εκεί που φθάνουν τα πόδια μου, όπως επίσης ότι με νοίαζει περισσότερο απ΄ολα η πάρτη μου και ένας μικρός κύκλος δικών μου ανθρώπων. Την πάρτη μου και τους ανθρώπους αυτούς λοιπόν θα προφυλλάξω και να πάει να γ@μηθει ο Μρεχτ με τα τσιτάτα του, αν έρθει κανείς να πάρει εμένα ή αυτούς τους ανθρώπους που νοιάζομαι και αγαπώ, δεν θα περιμένω από άλλους να βοηθήσουν, θα τους γ@μησω προσωπικά ότι έχουν @γ@μητο ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω.

Εν ολίγοις, ωραίο το δράμα μάγκες, καλός ο ιδεαλισμός και η παραμύθα που πουλάμε αλλά δεν βοηθάνε κανέναν και πολύ περισσότερο εμάς. Αν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι πραγματικά κάνουμε, τότε υπάρχει μια ελπίδα να διορθώσουν μερικά πράγματα, ξεκινώντας από τα απλά, από τα μέσα μας και από τα μεταξύ μας. Μετά όποιος έχει να δώσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και προς άλλους, καλώς και καλά να κάνει, μέχρι το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

MG-KTiNoS
05/02/2014, 20:48
Διαφωνώ

Όποιος έχει να δώσει, δείνει...
Αυτό είναι τρόπος ζωής δεν είναι της παρούσας φάσης μόνο.
ΑΠό μια φιλική φάπα, μια καλή κουβέντα, έως τα όργανα του αν με εννοείς.

Και ναι λυπάμαι που έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι και λυπάμαι που αυτό έγινε στο Αιγαίο και λυπάμαι
που ο άλλος γράφει με μπουφάν -εγώ με φλιζ-
Ελπίζω μια μέρα να ζήσω σ έναν καλύτερο κόΖμο και δεν κάνω καριέρα Χριστού.
Προσπαθώ όμως να δώσω (ότι έχω) για ν αλλάξω έστω και στο ελάχιστο
αυτή την άρρωστη κατάσταση !
;)

el_hymador
05/02/2014, 20:57
Διαφωνώ

Όποιος έχει να δώσει, δείνει...
Αυτό είναι τρόπος ζωής δεν είναι της παρούσας φάσης μόνο.
ΑΠό μια φιλική φάπα, μια καλή κουβέντα, έως τα όργανα του αν με εννοείς.

Και ναι λυπάμαι που έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι και λυπάμαι που αυτό έγινε στο Αιγαίο και λυπάμαι
που ο άλλος γράφει με μπουφάν -εγώ με φλιζ-
Ελπίζω μια μέρα να ζήσω σ έναν καλύτερο κόΖμο και δεν κάνω καριέρα Χριστού.
Προσπαθώ όμως να δώσω (ότι έχω) για ν αλλάξω έστω και στο ελάχιστο
αυτή την άρρωστη κατάσταση !
;)

Ok, ο Τζαμαλ και η Χαϊσέ, ο Νιστρίτ και η Μαρχούν μαζί με το 6 μηνών μωρό τους σε ευχαριστούν για τα καλά σου λόγια και που λυπάσαι. χαιρετίσματα από το καμιόνι που βρίσκονται με κατεύθυνση τα παράλια... να σαι καλά. :wave2:

MG-KTiNoS
05/02/2014, 21:25
Δεν ξέρω για αυτούς που λες αλλά κάτι χαζοφλόρουμ σαν κι αυτό εδώ, ξέρεις, ανά εποχές, όλο και κάτι
έχουν προσφέρει...
http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=93.msg210#msg210

Μην αφήνεις την πίκρα σου να μιλάει για σένα.

kalgeorge
05/02/2014, 21:26
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/orgio_forodiafyghs_sth_faka_toy_sdoe_giatroi_epixeirhmaties_politikoi_kai_mentioym.2628623.html?utm_ source=Sport24Widget&utm_medium=S24Footer&utm_campaign=24mediaWidget

http://news247.gr/eidiseis/politiki/p_xaikalhs_forodiefyga_alla_den_to_ekana_skopima_tha_plhrwsw.2629352.html?utm_source=Sport24Widget&utm_medium=S24Footer&utm_campaign=24mediaWidget

kostaspetrou
05/02/2014, 21:56
ετσι για το ρεζουμε...μην αμφιβαλεις οτι αν ελειπε το 90% αυτων που στηριξαΤε αυτους που ανακαλυψαΤε αργοτερα με την επιφοιτηση οτι ειναι προδοτες (πιο μπροστα η επιφοιτηση δεν ερχοτανε καθοτι ειχε παρει χαρτακι προταιρεοτητας το ρουσφετι και η βολεψη) τα πραγματα δεν θα ηταν σιγουρα ετσι.
Ώπα ρε μεγάλε!Σοβαρά θες να φύγουμε;
Δεν βολεύτηκα,δεν πήρα ρουσφέτι ποτέ.

Να υποθέσω ότι ψήφιζες άκυρο,λευκό,Λεβέντη,Βεργή;
Κόμμα κυνηγών, τί ψήφιζες;

οποτε ναι παρακαλω κι εσενα μαζι με το 90% να βαλετε ενα στουπι στο στομα σας και να περιμενετε στωικα την αποφαση των υπολοιπων για την τυχη σας απο το να μου τσαμπουνατε μαλακιες.
Σιγά ρε δημοκράτη!Να μην ψηφίσουν δηλαδή όσοι ψήφισαν παλιά κοινοβουλετικά κόμματα;
Γιατί,για τιμωρία του παρελθόντος;
Δε θα σου κάνουμε τη χάρη,λέμε να ψηφίσουμε συνειδητά αυτή τη φορά.

menelaos46
05/02/2014, 22:02
Δυστυχώς όσο σκληρό, απάνθρωπο και κτηνώδες σας ακούγεται, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Καριέρα ως Ιησούς δεν με ενδιαφέρει να κάνω, είμαι κότα και ψυχολογικά αδύναμος για να σηκώσω όλες τις αμαρτίες του κόσμου στις πλάτες μου αλλά θεωρώ επίσης ότι είμαι και ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου ώστε να αντιλαμβάνομαι ότι με τα λόγια και τις πορδές δεν βάφονται αυγά. Προτιμάω λοιπόν να το βουλώνω και να παραδέχομαι / συνειδητοποιώ ότι μπορώ στην παρούσα φάση μέχρι εκεί που φθάνουν τα πόδια μου, όπως επίσης ότι με νοίαζει περισσότερο απ΄ολα η πάρτη μου και ένας μικρός κύκλος δικών μου ανθρώπων. Την πάρτη μου και τους ανθρώπους αυτούς λοιπόν θα προφυλλάξω και να πάει να γ@μηθει ο Μρεχτ με τα τσιτάτα του, αν έρθει κανείς να πάρει εμένα ή αυτούς τους ανθρώπους που νοιάζομαι και αγαπώ, δεν θα περιμένω από άλλους να βοηθήσουν, θα τους γ@μησω προσωπικά ότι έχουν @γ@μητο ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω.

Εν ολίγοις, ωραίο το δράμα μάγκες, καλός ο ιδεαλισμός και η παραμύθα που πουλάμε αλλά δεν βοηθάνε κανέναν και πολύ περισσότερο εμάς. Αν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι πραγματικά κάνουμε, τότε υπάρχει μια ελπίδα να διορθώσουν μερικά πράγματα, ξεκινώντας από τα απλά, από τα μέσα μας και από τα μεταξύ μας. Μετά όποιος έχει να δώσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και προς άλλους, καλώς και καλά να κάνει, μέχρι το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Συμφωνώ ως προς τον τρόπο σκέψης. Ρεαλιστική προσέγγιση. Ωστόσο θα ήθελα να αρχίσεις λίγο διαφορετικά απ'ότι άρχισες και να λες ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Μεγάλη κουβέντα διάβασα κάπου... "η ελεημοσύνη γίνεται για τον ελεήμονα...." όταν δίνουμε λοιπόν ένα ευρώ σε κάποιον στο φανάρι δε του κάνουμε καλό, απλώς νιώθουμε καλά εμείς. Ομοίως όταν γράφουμε μπούρδες στο ίντερνετ νιώθουμε καλά εμείς... κρίμα να κοροιδεύετε τους εαυτούς σας.

ggs
05/02/2014, 22:06
λέμε να ψηφίσουμε συνειδητά αυτή τη φορά.

ναι.. να ψηφισετε ολοι Τσιπρα να δουμε τι θα καταλαβετε..

el_hymador
05/02/2014, 22:12
Δεν ξέρω για αυτούς που λες αλλά κάτι χαζοφλόρουμ σαν κι αυτό εδώ, ξέρεις, ανά εποχές, όλο και κάτι
έχουν προσφέρει...
http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=93.msg210#msg210

Μην αφήνεις την πίκρα σου να μιλάει για σένα.

Ρε συ Νίκο, Ok, δεν καταλόγισα σε κανέναν ότι είναι ένα ανάλγητο @δι, υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε και δεν χρειάζεται να είναι υλική / χρηματική η βοήθεια... όπως έγραψες και εσύ αρκεί π.χ. να συμπαρασταθείς σε ένα φίλο, να προσφέρεις εθελοντικά το χρόνο σου, χίλια δύο. Απλά αυτό που με ενοχλεί είναι ότι πιάνουμε ένα θέμα που είναι καυτό σαν πατάτα (και πολύ επικίνδυνο), πετάμε ένα γενικώς και γενικά ανθρωπιστικό μανιφέστο που δεν επιβεβαιώνεται από τις πράξεις μας και οκ, είμαστε εντάξει με τι; Με τις τύψεις μας; Ποτέ δεν κατάλαβα τι σοι τσαμπουκάς είναι αυτός, να προσπαθούν να σου εκβιάσουν την ευαισθησία ώστε να συνταχθείς με τις παπαριές και τις απόψεις που πετάει ο κάθε μαλάκας. Τα μνήμη των βρεφών πολύ χειρότερα την σπιλώνουν κάτι τυχαίοι που τα χρησιμοποιούν ως λάβαρα της ιδεολογικής τους μπαλαφάρας παρά ο πρετεντέρης που όσο να πεις είναι γνωστή ποσότητα καθάρματος. Τι σοί ανθρωπισμός είναι αυτός που θέλει την διατήρηση μιας αδιέξοδης κατάστασης; Πόσο ανθρωπιστικό είναι να λέμε ας τους αφήσουμε να έρθουν ελέυθερα και να στοιβάζονται κατά δεκάδες σε τρώγλες, να πεινάνε και να ζουν γενικά στην εξαθλίωση; Αφου δεν βγάινουν τα νούμερα μωρέ, όσο καλή θέληση και να υπάρχει, ούτε ιατριοφαρμακευτικά μπορουμε να τους προσφέρουμε κάτι, ούτε να τους εξασφαλίσουμε ένα minimum αξιοπρπεπούς διαβίωσης.Δεν θα ήταν πολύ πιο λογικό και εν τέλη ανθρωπιστικό να πούμε δεν περνάει κανένας άλλος; Δεν θα σταμάταγε αυτό την παραμύθα που τους πουλάνε περί εδέμ στην Ελλάδα αποσπώντας τους περιουσίες για να τους μεταφέρουν; Δεν θα σταμάταγε αυτό τους πνιγμούς πόσων ακόμα δεν ξέρω στο Αιγαίο, όχι απο το λιμενικό αλλά από σκυλοπνίχτρες βάρκες και άσχημο καιρό;

spyro
05/02/2014, 23:46
ελπίζω να μη υπονοείς οτι την απόδειξη της ανθρωπιάς πρέπει να την εξαργυρώσουμε εδω μέσα για να μας δοθεί το δικαίωμα του λόγου.

στην εποχή του ιντερνετ η συμμετοχή έχει διαφορετικό πρόσωπο απο ότι στην εποχή του Ρήγα αδερφε.

βεβαια αναμενόμενο είναι και το γεγονός οτι και στην εποχή του ιντερνετ η δήλωση φρονημάτων δεν απαιτείται εγγράφως αλλά ψηφιακός

VANDA
05/02/2014, 23:58
Πωπω.. έλεος!

el_hymador
06/02/2014, 00:22
ελπίζω να μη υπονοείς οτι την απόδειξη της ανθρωπιάς πρέπει να την εξαργυρώσουμε εδω μέσα για να μας δοθεί το δικαίωμα του λόγου.

στην εποχή του ιντερνετ η συμμετοχή έχει διαφορετικό πρόσωπο απο ότι στην εποχή του Ρήγα αδερφε.

βεβαια αναμενόμενο είναι και το γεγονός οτι και στην εποχή του ιντερνετ η δήλωση φρονημάτων δεν απαιτείται εγγράφως αλλά ψηφιακός

Δε νομίζω να σου στέρησε κανείς το δικαίωμα του λόγο ούτε να σου ζήτησε πιστοποιητικό φρονημάτων... το τι κάνεις ή δεν κάνεις το ξέρεις εσύ καλύτερα από τον καθένα. Από εκεί και έπειτα ας συνεχίσουμε να γράφουμε εδώ το πόσο ανθρωπιστές είμαστε, το body count συνεχίζεται...

bulmont
06/02/2014, 07:48
309178