View Full Version : Πάντα κράνος
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
leonidas89
03/01/2020, 23:34
Εξυπηρετικό πολύ το μηχανάκι αλλα αν ο αλλος παραβιάσει στοπ σε τελειωσε.. οποτε επειδή πιστεύω 1 ευκαιρία έχουμε στη ζωη καλύτερα μεσα σε αμαξι ασφαλης κ ας αργείς παρα να μείνεις ανάπηρος ή οτιδήποτε στην εντατική βαζανε συνέχεια κοσμο απο μοτο οσοι δε φοραγαν κράνος δεν εζησαν. Ακουγα φ τα τροχαία αλλα μ.περνουσαν αδιάφορα μεχρι που με χτύπησε κ περασα οτι περασα.. δε θελω να ξαναζήσω αυτην την τραγικη τραυματική εμπειρία χαροπαλευοντας μεταξυ ζωης κ θανάτου
Η ακομα χειρότερα να μεινω αναπηρος ή να ακροτηριαστω εξαιτίας ενος ηλίθιου
413868
lleonidas
03/01/2020, 23:35
Τι είπες τώρα ρε συνονόματε;!Καλή χρονιά και σ'εσένα, εύχομαι πλήρη ανάρρωση!
Με τι ασφαλιστικές τι έχει γίνει, θα κυνηγήσεις αποζημίωση από το μεθύστακα;
Όσο για το κράνος, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ότι οδηγείς scooter.Πάρε ένα καλό και ποιοτικό full face κράνος που να ταιριάζει στο κεφάλι σου...εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πόσο χρήσιμο-σωτήριο είναι, με απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να το φοράς.
Και δε συζητάμε για το προφανές, να το φοράμε δηλαδή εν κινήσει, εδώ μιλάμε ότι είναι απαραίτητο και όσο είμαστε σταματημένοι.Και μη χειρότερα...
leonidas89
03/01/2020, 23:44
Θα δωσω κατάθεση στην αστυνομία , κ οταν γινω καλα θα κανω αγωγη. Ο μεθυστακασ σηκώθηκε εφυφε κ πηγε εκρυψε το αμαξι σε μια μαντρα με τρακρισμενα ωστε αν δεν τον έβλεπε κανείς να την εβγαζε λαδι. Σχετικά με το κράνος το αφαιρούμενο σαγόνι άντεξε κ με το παραπανω το χτύπημα. Αν το φοραγα ως τζετ θα ειχα σπασει σαγόνι κ θα ειχε εκτοξευθεί επειδη δεν προλαβα να το δεσω.. δε ρισκαρω συνονοματε μοτο ξανα γιατι 2ο τροχαίο μπορεί να είναι μοιραίο. Απλα θυμήθηκα οτι είχα γράψει εδω κ ηθελα να το μοιραστώ μαζί σας για να δείτε τι παθαίνεις χωρίς να φταις κ ότι το κράνος σώζει ζωες!! Απο αυτο το τροχαίο (παρασυρση πεζου ουσιαστικά) ειναι αδύνατον να βγεις ζωντανός χωρίς κράνος. Το κεφαλι ειναι εξαιρετικά ευαίσθητο
Σου εύχομαι περαστικά, αγύριστα, και να τον γαμήσεις χωρίς σάλιο τον αλήτη.
basilis_k6
04/01/2020, 01:50
:(:(:(
doctoras
04/01/2020, 09:15
ωωωωω περαστικά φίλε καλή αναρωση και ποτέ ξανα....
για τον κωλόγερο θα περάσουν χρόνια, δικαστήρια, αναβολές κλπ.. ΜΗΝ διαπραγματευθείς ΤΙΠΟΤΑ με τον δικηγόρο του. Πάρε το μέγιστο που μπορείς να πάρεις χωρίς καμία διαπραγματευση κάνε το για σένα και για τις χιλιάδες ψηχές που ξεψύχησαν στην άσφαλτο απο παραβαση κοκ τρίτου και εγκατάλειψη.
Το κράτος είναι στα @@ του.... δικαστικά και ιδιωτικα όσο μπορεις να τον μαμήσεις κάντο
ευχομαι καλή δικαιοσυνη και γρήγορα ξεμπερδέματα
leonidas89
04/01/2020, 12:51
Σου εύχομαι περαστικά, αγύριστα, και να τον γαμήσεις χωρίς σάλιο τον αλήτη.
ωωωωω περαστικά φίλε καλή αναρωση και ποτέ ξανα....
για τον κωλόγερο θα περάσουν χρόνια, δικαστήρια, αναβολές κλπ.. ΜΗΝ διαπραγματευθείς ΤΙΠΟΤΑ με τον δικηγόρο του. Πάρε το μέγιστο που μπορείς να πάρεις χωρίς καμία διαπραγματευση κάνε το για σένα και για τις χιλιάδες ψηχές που ξεψύχησαν στην άσφαλτο απο παραβαση κοκ τρίτου και εγκατάλειψη.
Το κράτος είναι στα @@ του.... δικαστικά και ιδιωτικα όσο μπορεις να τον μαμήσεις κάντο
ευχομαι καλή δικαιοσυνη και γρήγορα ξεμπερδέματα
Με κατέστρεψε ο πουστογερος αλλα εχω μονο σπασίματα, οι αλλοι στην εντατική δεν εζησαν ωστόσο έφυγε για να μην τον πιάσουν μεθυσμενο. Να τον γαμησω δεν μπορω γιατι δεν έχει τίποτα στο όνομα του, ίσως μια μικρή σύνταξη. Η τροχαία ειπε ειναι κατηγορίας απορων / γυφτων κλπ ειδαν τη φορολογική του δήλωση. Οποτε μονο οτι παρω απ την ασφάλεια. Ωστοσο το μπουρδελο κρατος τον αφήνει ελεύθερο! Πλημμέλημα... 3 χρονια με αναστολή θα φαει .. free to go!!! Αυτο σημαίνει οτι αν παρω αμαξι κ παω κ σκοτώσω καποιον επίτηδες ή οχι πλημμέλημα!! Ανθρωποκτονία από Αμέλια 3 χρόνια με αναστολή.. κράτος κ νομοι σ λεει μετα.. οπως οταν ακουγα γ τροχαία μ περναγαν αδιάφορα έτσι περνάνε κ στους βουλευτές μεχρι να την παθει κανα παιδι τους.. τοτε θα αλλάξουν οι νομοι. Στην Αμερική το hit and run σε οδηγεί στη φυλακή
:(:(:(:( Περαστικά και αγύριστα
doctoras
04/01/2020, 14:43
Ποινική δίωξη στο θύτη με οτιδήποτε επιπλέον μπορει νομικά να προσαψεις για το συμβαν. Ασε την φορολογικη του δήλωση, ο στοχος ειναι να μπει μεσα
Μιλα με τον δικηγόρο σου
Με κατέστρεψε ο πουστογερος αλλα εχω μονο σπασίματα, οι αλλοι στην εντατική δεν εζησαν ωστόσο έφυγε για να μην τον πιάσουν μεθυσμενο. Να τον γαμησω δεν μπορω γιατι δεν έχει τίποτα στο όνομα του, ίσως μια μικρή σύνταξη. Η τροχαία ειπε ειναι κατηγορίας απορων / γυφτων κλπ ειδαν τη φορολογική του δήλωση. Οποτε μονο οτι παρω απ την ασφάλεια. Ωστοσο το μπουρδελο κρατος τον αφήνει ελεύθερο! Πλημμέλημα... 3 χρονια με αναστολή θα φαει .. free to go!!! Αυτο σημαίνει οτι αν παρω αμαξι κ παω κ σκοτώσω καποιον επίτηδες ή οχι πλημμέλημα!! Ανθρωποκτονία από Αμέλια 3 χρόνια με αναστολή.. κράτος κ νομοι σ λεει μετα.. οπως οταν ακουγα γ τροχαία μ περναγαν αδιάφορα έτσι περνάνε κ στους βουλευτές μεχρι να την παθει κανα παιδι τους.. τοτε θα αλλάξουν οι νομοι. Στην Αμερική το hit and run σε οδηγεί στη φυλακή
Καταρχάς να είσαι πάντα καλά να τα αφήσεις πίσω και να κοιτάξεις μπροστά. Ότι έγινε δεν μπορεί να αλλάξει. Αν έχεις καλό δικηγόρο προσπάθησε να πάρεις το μέγιστο που μπορείς από την ασφαλιστική.
Τώρα για αυτο που γράφεις αν πάρεις ένα αυτοκίνητο και πας και σκοτώσεις κάποιον ΕΠΊΤΗΔΕΣ είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και πας μέσα χωρίς αναστολή. Καταλαβαίνω ότι είσαι και τραυματίας και εκνευρισμένος με όλη την φάση αλλά από την στιγμή που οδηγείς πολλά μπορούν να συμβούν και χωρίς να είναι δική σου υπαιτιότητα. Ή αφαίρεση ζωής ακόμη και χωρίς πρόθεση είναι βαρύ και δεν εννοώ νομικά.....εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν και να μείνει σαν ανάμνηση μόνο
Καταρχάς να είσαι πάντα καλά να τα αφήσεις πίσω και να κοιτάξεις μπροστά. Ότι έγινε δεν μπορεί να αλλάξει. Αν έχεις καλό δικηγόρο προσπάθησε να πάρεις το μέγιστο που μπορείς από την ασφαλιστική.
Τώρα για αυτο που γράφεις αν πάρεις ένα αυτοκίνητο και πας και σκοτώσεις κάποιον ΕΠΊΤΗΔΕΣ είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και πας μέσα χωρίς αναστολή. Καταλαβαίνω ότι είσαι και τραυματίας και εκνευρισμένος με όλη την φάση αλλά από την στιγμή που οδηγείς πολλά μπορούν να συμβούν και χωρίς να είναι δική σου υπαιτιότητα. Ή αφαίρεση ζωής ακόμη και χωρίς πρόθεση είναι βαρύ και δεν εννοώ νομικά.....εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν και να μείνει σαν ανάμνηση μόνο
Ολα αυτά που λες είναι αυτονόητα ή έστω κατανοητά στον μεγαλύτερο μέρος τους. Η εγκατάλειψη όμως θα έπρεπε να τιμωρείται παραδειγματικά. Εχει γίνει μάστιγα
Ολα αυτά που λες είναι αυτονόητα ή έστω κατανοητά στον μεγαλύτερο μέρος τους. Η εγκατάλειψη όμως θα έπρεπε να τιμωρείται παραδειγματικά. Εχει γίνει μάστιγα
Θα προσθέσω πως η οδήγηση υπό μέθη ΕΙΝΑΙ ανθρωποκτονία από ΠΡΟΘΕΣΗ στη πραγματικότητα. Δεν είναι το ίδιο με μια άτυχη στιγμή...
Εγώ δε θα τον άφηνα για τίποτα, ακόμη και άπορος να είναι. Θα αφεθή με αναστολή για το πλημμέλημα αλλά σε 2ο βαθμό μπορεί να μπει μέσα γιατί δεν έχει να πληρώσει (δεν το γνωρίζω, το ελπίζω).
Μου συνέβει κάτι παρόμοιο με τη διαφορά ότι μας χτύπησε με πάρα πολλά στην Εθνική και μας εγκατέλειψε. Παρά τις αιτήσεις για τα βίντεο στις κάμερες κυκλοφορίας στάθηκε αδύνατο να εντοπιστεί. Δεν τον βρήκα ποτέ και θυμάμαι πως όσο ήμουν στο νοσοκομείο έλεγα πως αν με αναζητήσει και με βρει για συγνώμη θα τον συγχωρούσα. Από τη στιγμή που δεν ήρθε ποτέ είπα ότι αν κάπου-κάπως με τη βοήθεια της θεάς τύχης βρεθεί, θα το σκίζω για όλη του τη ζωή με όσα νομικά όπλα διαθέτω. Το δικαστήριο με μήνυση κατ' αγνώστου που έκανα δεν έχει γίνει ακόμη κι έχουν περάσει 5 χρόνια. Ελπίζω πολύ λίγα βέβαια από αυτό...
Τι είπες τώρα ρε συνονόματε;!Καλή χρονιά και σ'εσένα, εύχομαι πλήρη ανάρρωση!
Με τι ασφαλιστικές τι έχει γίνει, θα κυνηγήσεις αποζημίωση από το μεθύστακα;
Όσο για το κράνος, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ότι οδηγείς scooter.Πάρε ένα καλό και ποιοτικό full face κράνος που να ταιριάζει στο κεφάλι σου...εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πόσο χρήσιμο-σωτήριο είναι, με απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να το φοράς.
Και δε συζητάμε για το προφανές, να το φοράμε δηλαδή εν κινήσει, εδώ μιλάμε ότι είναι απαραίτητο και όσο είμαστε σταματημένοι.Και μη χειρότερα...
Η ασφαλιστική (ελπίζοντας ότι ήταν ασφαλισμένος) είναι υποχρεωμένη να πληρώσει κανονικά, στη συνέχεια βέβαια θα ζητήσει τα λεφτά από τον άλλο εφόσον ήταν (κι αποδειχθεί) μεθυσμένος, αλλά ας πρόσεχε.
Το θέμα είναι να μην αρχίσει τις γνωστές μαλακίες για να προσπαθήσει να πληρώσει λιγότερα και πάει η υπόθεση της αποζημείωσης δικαστικά
να γιατί πάντα κλειστή ζελατίνα! (http://https://www.in.gr/2020/01/19/plus/perierga/tou-irthe-aygo-ouranokatevato-kai-exase-mati-tou/) :cry::eek:
Kas_Tracer
19/01/2020, 22:20
Επειδή δεν ανοίγει η σελίδα
https://www.bikeit.gr/roi-eidiseon/item/22598-exase-to-mati-tou-otan-xtypithike-apo-avgo-eno-kavaloyse-ti-motosykleta-tou
να γιατί πάντα κλειστή ζελατίνα! (http://https://www.in.gr/2020/01/19/plus/perierga/tou-irthe-aygo-ouranokatevato-kai-exase-mati-tou/) :cry::eek:
To διάβασα την Παρασκευή, είχα στο μυαλό μου και το άλλο θέμα με τα σύρματα και τους εντουράδες, οκ η επιστροφή στη ζούγκλα και στους νόμους της είναι κοντά.
Για τους νέους και τους πιτσιρικάδες του φόρουμ (και όχι μόνο.... (https://www.in.gr/2020/01/25/greece/diasostis-ekav-nai-sto-kranos-kai-ti-zoni-oxi-sto-kinito-kai-alkool-kata-tin-odigisi/) ούτε στο περίπτερο χωρίς αυτό
doctoras
25/01/2020, 09:30
Για τους νέους και τους πιτσιρικάδες του φόρουμ (και όχι μόνο.... (https://www.in.gr/2020/01/25/greece/diasostis-ekav-nai-sto-kranos-kai-ti-zoni-oxi-sto-kinito-kai-alkool-kata-tin-odigisi/) ούτε στο περίπτερο χωρίς αυτό
μας μαμησες ρε bowleno.....
η μαμημένη αποτύπωση του συμβάντος απο τον διασώστη με ταξίδεψε ψυχικά εκεί...........
υ.σ. είναι τρομερά τραγικό και ηλίθιο να πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο..... όσοι αμετανόητοι ακράνοτοι, κάντε κάτι ρε μαλάκες "αντισταθείτε" από το να "φύγετε" σα το σκυλί στα αμπέλι...
ioannispar
25/01/2020, 09:42
Ανατρίχιασα !!!!! Νομίζουν πως με το σκουφί στο κεφάλι θα σωθούν....., δυστυχώς δεν είναι έτσι.......
μας μαμησες ρε bowleno.....
η μαμημένη αποτύπωση του συμβάντος απο τον διασώστη με ταξίδεψε ψυχικά εκεί...........
Όντως, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται, έτσι; εγώ ο ίδιος για παράδειγμα, θα μπορούσα να είμαι σε μια τέτοια θέση αν δεν ήταν ένας πρώην συνάδελφος στην δουλειά και εκλεκτό μέλος του φόρουμ (Χάρη, ονόματα δεν λέμε, έτσι; :D ) να μου τα χώνει όταν ερχόμουν στην δουλειά χωρίς αυτό. (απόσταση 2,5 χλμ. μόνο από το σπίτι μου) μέχρι που μια ωραία πρωία κατάφερα να "χάσω" τον πίσω τροχό (πετρέλαια...) να φύγω χάμω και να κοπανήσω το κεφάλι στο κράσπεδο. Αν δεν το φορούσα.....
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/01/2020, 10:17
Κρίμα τον άνθρωπο. Κρίμα όσους μείναν πίσω να τον κλαίνε. Πολύ συγκινητική ιστορία. Μπράβο στον κ.Καρακατσανη πού τη μοιράστηκε.
Δυστυχώς τά δίκυκλα και οί οδηγοί χωρίς κράνος είναι μάστιγα.
Κάποιες φορές εύχομαι τά μέτρα να ήταν πιο αυστηρά.
Κρίμα τον άνθρωπο. Κρίμα όσους μείναν πίσω να τον κλαίνε. Πολύ συγκινητική ιστορία. Μπράβο στον κ.Καρακατσανη πού τη μοιράστηκε.
Δυστυχώς τά δίκυκλα και οί οδηγοί χωρίς κράνος είναι μάστιγα.
Κάποιες φορές εύχομαι τά μέτρα να ήταν πιο αυστηρά.
Τα μέτρα δεν σώζουν ζωές. Η οδηγική παιδεία ναι
Ακριβως αυτο...
Δε θα ξεχασω ποτε οταν ηρθαν κατι φιλοι μας απο Γαλλια κι οταν πηγαμε να τους παρουμε απο το Αεροδρομιο, στη διαδρομη το πρωτο πραγμα που τους εκανε εντυπωση ηταν οτι οι περισσοτεροι δικυκλιστες δε φορουσαν κρανος....
Όντως, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται, έτσι; εγώ ο ίδιος για παράδειγμα, θα μπορούσα να είμαι σε μια τέτοια θέση αν δεν ήταν ένας πρώην συνάδελφος στην δουλειά και εκλεκτό μέλος του φόρουμ (Χάρη, ονόματα δεν λέμε, έτσι; :D ) να μου τα χώνει όταν ερχόμουν στην δουλειά χωρίς αυτό. (απόσταση 2,5 χλμ. μόνο από το σπίτι μου) μέχρι που μια ωραία πρωία κατάφερα να "χάσω" τον πίσω τροχό (πετρέλαια...) να φύγω χάμω και να κοπανήσω το κεφάλι στο κράσπεδο. Αν δεν το φορούσα.....
To έφτιαξες μετά το κράσπεδο; :uplate:
Όχι. Για Αυτό είναι έτσι. Από Τότε του έμεινε :bawl:
Όχι. Για Αυτό είναι έτσι. Από Τότε του έμεινε :bawl:
:moutza::moutza::moutza:
:cry::lol:
DRAKONET
28/01/2020, 15:27
Μπορει να εχει παιξει παλι...αλλα ειναι παντα επικαιρο λογω θεματος για ολους !
https://www.youtube.com/watch?v=8bey2Eq6OWg
DRAKONET
28/01/2020, 15:32
Και αλλο ενα
https://www.youtube.com/watch?v=klePoUrRgS8
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/01/2020, 16:59
Τα μέτρα δε σώζουν ζωές???Τί λες φίλε μου. Σοβαρά μιλάς?Πιστεύεις δηλαδή ότι άν δεν ηταν τόσο αυστηρά τα μέτρα για κράνος και για ζώνη και οι 250αρες και οι 500αρες παλαιότερα και κάτι αφαιρέσεις διπλωματών οτι θα υπήρχαν τώρα τόσοι οδηγοί που θα φορούσαν κράνος και ζώνη?Αλήθεια το πιστεύεις.?Αν ναι είσαι πολύ ρομαντικός. Θα σού φέρω τον εαυτό μου για παράδειγμα όταν μέχρι τά 18 μου δεν ήξερα καν τί ήταν κράνος και είχα αλλάξει 5 μηχανάκια. Ειχα βαρεθεί να πληρώνω πρόστιμα και έτσι είπα να φορέσω και εγώ κράνος. Μετά από κανένα χρόνο είχα ένα ατύχημα με το τιντιεμ και ήρθε ασθενοφόρο και με πήρε. Το πηγούνι και το αριστερό τού κράνους ηταν ξυσμενο σαν να το ειχαν δουλέψει με τροχό.
Και σε ρωτώ φίλε μου. Εάν δε μού είχε επιβάλει κάποιος με το ζόρι να το φοράω θα το φορούσα?
Είμαστε Έλληνες φίλε. Και ναι. Και τά μέτρα και η οδηγική παιδεία σώζουν ζωές :wave2:
Τα μέτρα δε σώζουν ζωές???Τί λες φίλε μου. Σοβαρά μιλάς?Πιστεύεις δηλαδή ότι άν δεν ηταν τόσο αυστηρά τα μέτρα για κράνος και για ζώνη και οι 250αρες και οι 500αρες παλαιότερα και κάτι αφαιρέσεις διπλωματών οτι θα υπήρχαν τώρα τόσοι οδηγοί που θα φορούσαν κράνος και ζώνη?Αλήθεια το πιστεύεις.?Αν ναι είσαι πολύ ρομαντικός. Θα σού φέρω τον εαυτό μου για παράδειγμα όταν μέχρι τά 18 μου δεν ήξερα καν τί ήταν κράνος και είχα αλλάξει 5 μηχανάκια. Ειχα βαρεθεί να πληρώνω πρόστιμα και έτσι είπα να φορέσω και εγώ κράνος. Μετά από κανένα χρόνο είχα ένα ατύχημα με το τιντιεμ και ήρθε ασθενοφόρο και με πήρε. Το πηγούνι και το αριστερό τού κράνους ηταν ξυσμενο σαν να το ειχαν δουλέψει με τροχό.
Και σε ρωτώ φίλε μου. Εάν δε μού είχε επιβάλει κάποιος με το ζόρι να το φοράω θα το φορούσα?
Είμαστε Έλληνες φίλε. Και ναι. Και τά μέτρα και η οδηγική παιδεία σώζουν ζωές :wave2:
Πστ παπαζουζα το θέμα είναι να φοράς κράνος όταν δεν σε βλέπουν οι άλλοι να μην περνάς στοπ όταν δεν σε βλέπουν οι άλλοι να μην περνάς κόκκινο φαναρι αν δεν σε βλέπουν οι άλλοι. Αυτό λέγεται παιδεία. Τα μέτρα ειναι η γραμμή που είτε θα σκοτώσεις είτε θα σκοτωθεις αν την περάσεις.
Αν το δεις ποιο βαθειά το να είσαι σωστός όχι γιατί κάπου είναι γραμμένο ή κάποιος παρακολουθεί αλλά γιατί έτσι είσαι σαν άνθρωπος είναι κάποιες από τις αρχές που αποκτούμε νωρίς
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/01/2020, 17:24
Πστ παπαζουζα το θέμα είναι να φοράς κράνος όταν δεν σε βλέπουν οι άλλοι να μην περνάς στοπ όταν δεν σε βλέπουν οι άλλοι να μην περνάς κόκκινο φαναρι αν δεν σε βλέπουν οι άλλοι. Αυτό λέγεται παιδεία. Τα μέτρα ειναι η γραμμή που είτε θα σκοτώσεις είτε θα σκοτωθεις αν την περάσεις.
Αν το δεις ποιο βαθειά το να είσαι σωστός όχι γιατί κάπου είναι γραμμένο ή κάποιος παρακολουθεί αλλά γιατί έτσι είσαι σαν άνθρωπος είναι κάποιες από τις αρχές που αποκτούμε νωρίς
Άλλο αυτό πού λές εσύ.Δεν μού απαντάς σε αυτό πού σε ρωτάω. Αλό τί κανω επειδή είναι σωστό και αλό τί κάνω επειδή μου το επιβάλουν. Εννοείτε ότι τα τελευταία 20 χρόνια φοράω κράνος επειδή το θέλω και φοβάμαι για τη ζωή μου και όχι επειδή φοβάμαι το νόμο. Και δε με ενδιαφέρει να δει η γκόμενά ποιός οδηγάει αυτή τη μηχαναρα(Δεν είχα πάντα φριγουιντ:D).Αλλά επειδή μου το επιβάλουν το έμαθα.
Θα σου δώσω άλλο ένα παράδειγμα. Ρωτά τους μεγαλύτερους του φόρουμ (bakley :moutza:)ποσα φιλαράκια τούς είχαν χάσει τη ζωή τους επειδή δε φόρεσαν ποτέ κράνος. Ρωτά άν αυτοί πού μείναν πίσω άν φόρεσαν τότε επειδή χάθηκαν τά φιλαράκια τούς. Όχι βέβαια. Εκείνες της εποχές μέτρα δεν υπήρχαν.
ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΣΏΖΟΥΝ ΖΩΈΣ.
Δε ξέρω πως αλλιώς να το πω:wave2:
mia_zoi_kawa
28/01/2020, 19:54
Τα μέτρα σώζουν ζωές. Η παιδεία περισσότερες.
Άλλο αυτό πού λές εσύ.Δεν μού απαντάς σε αυτό πού σε ρωτάω. Αλό τί κανω επειδή είναι σωστό και αλό τί κάνω επειδή μου το επιβάλουν. Εννοείτε ότι τα τελευταία 20 χρόνια φοράω κράνος επειδή το θέλω και φοβάμαι για τη ζωή μου και όχι επειδή φοβάμαι το νόμο. Και δε με ενδιαφέρει να δει η γκόμενά ποιός οδηγάει αυτή τη μηχαναρα(Δεν είχα πάντα φριγουιντ:D).Αλλά επειδή μου το επιβάλουν το έμαθα.
Θα σου δώσω άλλο ένα παράδειγμα. Ρωτά τους μεγαλύτερους του φόρουμ (bakley :moutza:)ποσα φιλαράκια τούς είχαν χάσει τη ζωή τους επειδή δε φόρεσαν ποτέ κράνος. Ρωτά άν αυτοί πού μείναν πίσω άν φόρεσαν τότε επειδή χάθηκαν τά φιλαράκια τούς. Όχι βέβαια. Εκείνες της εποχές μέτρα δεν υπήρχαν.
ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΣΏΖΟΥΝ ΖΩΈΣ.
Δε ξέρω πως αλλιώς να το πω:wave2:
Αν δεν έχεις στο ήλιο μοίρα (δυστυχώς όπως οι περισσότεροι γύρω μας) δεν σε νοιάζει αν φορτωθεις ακόμα μερικά ευρώ στο ΑΦΜ.
Οπότε είσαι σίγουρος ότι τα πρόστιμα σώζουν;
Τα μέτρα σώζουν ζωές. Η παιδεία περισσότερες.
Μη σου πω και όλες, όταν πχ στη Σουηδία ο αριθμός των θυμάτων σε μια ολόκληρη χρόνια μπορεί να είναι μονοψήφιο νούμερο και εδώ μέσα σε ένα ΣΚ έχουμε 2ψηφια.
Απλά και τα μέτρα είναι μια κάποια λύσις.
Να ξέρεις πολλοί Σουηδοί,Γερμανοί κτλ όταν έρχονται εδώ κάνουν τα ίδια με εμάς.
Π.χ σήμερα ηρθαν στο γραφείο 2 γερμανοί,ανδρόγυνο,συνταξιούχοι που αγόρασαν οικόπεδο και έχτισαν σπίτι εδώ να ξεχειμωνιάζουν.
Ε δίπλα έφτιαξαν άλλο μισό σπίτι,αυθαίρετο φυσικά.
Το ίδιο μου έχει πει και φίλος για Σουηδούς/Νορβηγούς,δυστυχώς θέλει και σοβαρά μέτρα,έτσι τους έμεινε και μετά από γενιές το λέμε παιδεία,έγινε αυτονόητο εκεί.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/01/2020, 22:45
Αν δεν έχεις στο ήλιο μοίρα (δυστυχώς όπως οι περισσότεροι γύρω μας) δεν σε νοιάζει αν φορτωθεις ακόμα μερικά ευρώ στο ΑΦΜ.
Οπότε είσαι σίγουρος ότι τα πρόστιμα σώζουν;
Ωραία. Τα μέτρα δημιουργούν οδηγική παιδεία. Συμφωνούμε τουλάχιστον σε αυτό?
lleonidas
05/10/2020, 19:28
Πώς μια απλή, καθημερινή βόλτα θα μπορούσε να είναι η τελευταία, αν δε φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/paradeigma-gia-hrisi-kranoys-metopiki-sygkroysi-aytokinitoy-me-anavati-stis-ipa) .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδηγός του αυτοκινήτου ασχολούνταν με το κινητό του. Ο αναβάτης έφυγε σώος και αβλαβής.
https://youtu.be/Iyrk3YZxcgw
doctoras
05/10/2020, 20:19
Ακούγεται να υποφέρει ο φουκαρας απο τους πόνους της σύγκρουσης. Απο προστατευτικό εξοπλισμό φορουσε μονο κρανος, γάντια, μποτάκια καζουαλ.
Αν φορουσε τζακετ /παντελόνι με προστασίες παιζει να συνεχιζε δικαβαλο στο husaberg
Πώς μια απλή, καθημερινή βόλτα θα μπορούσε να είναι η τελευταία, αν δε φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/paradeigma-gia-hrisi-kranoys-metopiki-sygkroysi-aytokinitoy-me-anavati-stis-ipa) .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδηγός του αυτοκινήτου ασχολούνταν με το κινητό του. Ο αναβάτης έφυγε σώος και αβλαβής.
https://youtu.be/Iyrk3YZxcgw
Πέρα από τα της σύγκρουσης το βίντεο επιβεβαιώνει τι αρρώστια κυκλοφορεί εκεί έξω στο πληκτρολόγιο.
Άσχετος έγραφε στα σχόλια ότι ο αναβάτης είναι θείος του και κατέληξε από τα τραύματα του αργότερα στο νοσοκομείο ...:a26:
Ακούγεται να υποφέρει ο φουκαρας απο τους πόνους της σύγκρουσης. Απο προστατευτικό εξοπλισμό φορουσε μονο κρανος, γάντια, μποτάκια καζουαλ.
Αν φορουσε τζακετ /παντελόνι με προστασίες παιζει να συνεχιζε δικαβαλο στο husaberg
Οτι και να φορουσε απο εξοπλισμο δρομου δεν θα εκανε κατι παραπανω...προφανως χτυπησε στο θωρακα (ισως εσπασε και καποιο πλευρο, εξου και ο οξυς πονος, περα απο οτιδηποτε αλλο)
Μακαρι να μη χτυπησε ασχημα και να ισχυει αυτο που γραφουν οι περισσοτεροι, κριμα γιατι πραγματικα δεν εκανε τιποτα λαθος.
, κριμα γιατι πραγματικα δεν εκανε τιποτα λαθος.
να το πω ,να μην το πω?
θα το πω.
τα χιλιόμετρα του ήταν λίγα ,28 μίλια έγραφε στην κάμερα ,δηλαδή 45 χλμ.
η μονή αντίδραση του ήταν να πέσει στα φρένα κάνοντας και μια ωραία κολια όταν αριστερά του ο δρόμος είναι ελεύθερος!
αν ήμουν ασφαλιστής ή δικαστής δεν θα του έριχνα κανένα φταίξιμο,άλλα δύστυχος αυτός πονάει τώρα.
να το πω ,να μην το πω?
θα το πω.
η μονή αντίδραση του ήταν να πέσει στα φρένα κάνοντας και μια ωραία κολια όταν αριστερά του ο δρόμος είναι ελεύθερος!
αν ήμουν ασφαλιστής ή δικαστής δεν θα του έριχνα κανένα φταίξιμο,άλλα δύστυχος αυτός πονάει τώρα.
Πάντα θεωρείς ότι το αμάξι θα πάει είτε να σε αποφύγει (να βγεί εκτός δρόμου) είτε να διορθώσει την πορεία του (να πάει στη λωρίδα του).
1) Με το να μπείς εσύ στη λωρίδα του αν σε βαρέσει εκεί ποιός φταίει?
και
2) Εκ του αποτελέσματος με το να πλακωθεί στα φρένα χτύπησε το κεφάλι του με πολύ λιγότερα και είναι ζωντανός. Εάν προσπαθούσε να αποφύγει το εμπόδιο τα έπαιζε όλα για όλα.
Τι άλλη αντίδραση περίμενες από μια χάρλεϊ;
:p
να το πω ,να μην το πω?
θα το πω.
Το target fixation ειναι τρομερα ευκολο να συμβει σε ολους. Το αμαξι επεσε πανω του καθως ηταν ηδη μεσα στη στροφη, ηταν ατυχος και ελπιζω οπως λενε να μη χτυπησε σοβαρα
Κάποτε σε κάποια βόλτα του moto (τότε που και οργάνωνοντουσαν και πηγεναμε) οργωναμε ένα βουνό της Πελοποννήσου, είχα μπροστά μου τον Mgktinos και σε μια αριστερή των 50 Χιλ εμφανίζεται αμάξι καβαλα στην διαχωριστική!
Κάνεις δεν φρέναρε, ανοίξαμε την τροχιά μας ως τα χαλίκια στην άκρη του δρόμου και συνεχίσαμε λαχανιασμενοι από την τρομάρα. Δεν το παίζω χερας και σίγουρα δεν είμαι αλλά πάντα η πρώτη αντιδράσει είναι να αποφύγω το εμπόδιο.
Κάποτε σε κάποια βόλτα του moto (τότε που και οργάνωνοντουσαν και πηγεναμε) οργωναμε ένα βουνό της Πελοποννήσου, είχα μπροστά μου τον Mgktinos και σε μια αριστερή των 50 Χιλ εμφανίζεται αμάξι καβαλα στην διαχωριστική!
Κάνεις δεν φρέναρε, ανοίξαμε την τροχιά μας ως τα χαλίκια στην άκρη του δρόμου και συνεχίσαμε λαχανιασμενοι από την τρομάρα. Δεν το παίζω χερας και σίγουρα δεν είμαι αλλά πάντα η πρώτη αντιδράσει είναι να αποφύγω το εμπόδιο.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση του ήρθε απο τα χαλίκια όμως ;)
Τι να πω ρε παιδιά. Δεν έκανε για εμενα καμία σωστή αντίδραση ούτε δεξιά να φύγει στον αγρό ούτε αριστερά στον δρόμο.
Πάντως θα το πω ξανά για να μην παρεξηγηθώ δεν έφταιγε!
Απ' όσο γνωρίζω, αν δεν υπάρξει επαφή, δε δικαιούσαι αποζημίωση. Οπότε, αν πέσεις στον αγρό, υλικές και σωματικές βλάβες τις πληρώνεις μόνος σου. Βέβαια, συνήθως συμφέρει, σε σχέση με τη σύγκρουση.
Αν τρακάρετε στο ρεύμα του άλλου, τότε πληρώνεις εσύ.
Έχει ρίσκο ο ελιγμός, δεν είναι πάντοτε η ορθή επιλογή. Να μη σου τύχει γενικά είναι η φάση.
Απ' όσο γνωρίζω, αν δεν υπάρξει επαφή, δε δικαιούσαι αποζημίωση. Οπότε, αν πέσεις στον αγρό, υλικές και σωματικές βλάβες τις πληρώνεις μόνος σου. Βέβαια, συνήθως συμφέρει, σε σχέση με τη σύγκρουση.
Αν τρακάρετε στο ρεύμα του άλλου, τότε πληρώνεις εσύ.
Δεν ισχύει αυτό. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν είναι πάντα άσπρο-μαύρο. Αρκεί να αποδείξεις τα γεγονότα στο δικαστήριο.
DoctoR_k6
06/10/2020, 22:16
Η ρισκάρεις να μην αποζημιώθεις αποφεύγοντας τη στουκα κ να ζήσεις η δεν κάνεις τίποτα πέφτεις πάνω στο αμάξι, τα παίρνεις από την ασφάλεια κ μπορεί να μην ζεις...
:lol: Επικ νεοσσε!!!
Έγραψα ότι συνήθως συμφέρει να πληρώσεις τα πάντα μόνος σου, παρά να συγκρουστείς.
DoctoR_k6
06/10/2020, 22:19
Έγραψα ότι συνήθως συμφέρει να πληρώσεις τα πάντα μόνος σου, παρά να συγκρουστείς.
Το διακωμωδω ρε συ...
lleonidas
13/10/2020, 00:20
Από κοινοποίηση φίλου στο fb.
421662
Απ' όσο γνωρίζω, αν δεν υπάρξει επαφή, δε δικαιούσαι αποζημίωση.
Δεν ισχύει ακριβώς έτσι, αν υπάρχουν στοιχεία πως εξαναγκάστηκες να βγείς απ΄τον δρόμο αλλάζει το θέμα. Αντίστοιχα και αν κάποιο αντικείμενο ή μηχανική βλάβη του άλλου προκαλέσει ατύχημα, χωρίς να υπάρχει επαφή. Σε πτώση που είχα όταν έσκασε το ψυγείο από κάποιο αυτοκίνητο και έπεσα από το παραφλού που χύθηκε, αποζημιώθηκα κανονικά (αν και ο οδηγός προσπάθησε να κάνει το κουνάβι, η αστυνομία το έκλεισε με τη μία το θέμα ευθύνης).
doctoras
14/10/2020, 18:39
Δεν ισχύει ακριβώς έτσι, αν υπάρχουν στοιχεία πως εξαναγκάστηκες να βγείς απ΄τον δρόμο αλλάζει το θέμα. Αντίστοιχα και αν κάποιο αντικείμενο ή μηχανική βλάβη του άλλου προκαλέσει ατύχημα, χωρίς να υπάρχει επαφή. Σε πτώση που είχα όταν έσκασε το ψυγείο από κάποιο αυτοκίνητο και έπεσα από το παραφλού που χύθηκε, αποζημιώθηκα κανονικά (αν και ο οδηγός προσπάθησε να κάνει το κουνάβι, η αστυνομία το έκλεισε με τη μία το θέμα ευθύνης).
θυμάσαι τι έγραψαν?γιατί πέφτω απο τα σύννεφα...
Στη δική μου εμπειρία, 2 φορές είχα εμπλοκή με υλικές ζημιές, χωρις να φταίω και με ξεκάθαρη εικόνα του συμβάντος και ενώ ήταν καθησυχαστικοι (ενώπιον όλων) οι τροχαίοι οτι σίγουρα θα με αποζημιώσει το άλλο όχημα.. γράψαν μια μαλακία ασάφεια που δεν έβγαζαν στην συνέχεια άκρη οι ασφαλιστικές και για να μη πάμε δικαστήρια χωρίς να αξίζει το κόστος ζημιάς επιμεριστίκαμε το κόστος με τον άλλον που έκανε την παραβατική μαλακία...
θυμάσαι τι έγραψαν?γιατί πέφτω απο τα σύννεφα...
Στη δική μου εμπειρία, 2 φορές είχα εμπλοκή με υλικές ζημιές, χωρις να φταίω και με ξεκάθαρη εικόνα του συμβάντος και ενώ ήταν καθησυχαστικοι (ενώπιον όλων) οι τροχαίοι οτι σίγουρα θα με αποζημιώσει το άλλο όχημα.. γράψαν μια μαλακία ασάφεια που δεν έβγαζαν στην συνέχεια άκρη οι ασφαλιστικές και για να μη πάμε δικαστήρια χωρίς να αξίζει το κόστος ζημιάς επιμεριστίκαμε το κόστος με τον άλλον που έκανε την παραβατική μαλακία...
Έγραψαν αυτό που έγινε. Ότι έσκασε το ψυγείο του, χυθηκαν υγρά στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να πέσω. Αυτό που του είπαν και το άκουσα, όταν έλεγε κάτι μπούρδες, είναι πως ως οδηγός είναι υπεύθυνος και για την μηχανική κατάσταση του αυτοκινήτου του, και όχι μόνο για την τηρηση του ΚΟΚ.
Εντύπωση μου έκανε πως το 100 ειδοποίησε τον Δήμο να έρθει να πλυνει τον δρόμο, και έμειναν καμια ώρα εκεί μέχρι να έρθει το συνεργείο. Ίσως να είχε να κάνει και με το σημείο, Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης.
Ακολούθως αποζημιώθηκα από την ασφαλιστική με ένα καλό ποσό (700+) μιας και τα πλαστικά του xmax έγιναν χάλια.
Αν σε ενδιαφέρει πάντως, μπορώ να βρω την αναφορά της αστυνομίας. Τα κρατάει στο αρχείο η εταιρία μιας και το xmax είναι εταιρικό.
doctoras
15/10/2020, 08:39
σε πιστεύω
όμως έιναι εντυπωσιακό που λειτούργησε ο μηχανισμός(ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητο).
Το αντίστροφο απο αυτό που περιγράφεις, επαγγελματικό ταξίδι στην πτολεμαιδα ειμαι σε κίνηση μέσα στην πολη με εταιρικό αυτοκίνητο, ενας παππούς περίπου 80ετών αποφασίζει να ξεπαρκάρει και με κοπανάει την δεξιά πίσω πόρτα και ουρά. Καταγράφεται το περιστατικό απο τροχαία και ασφαλιστικές. Ο παππούς από "άπλας" ποσο έχει να σε πλΕρώσω... παει σπιτι αλλάζει την απόφαση του και κάνει αρνητική δήλωση.Οι καθησυχαστικοί τροχαίοι(που μου έλεγαν είναι ξεκάθαρο μη μασάς θα αποζημιωθείς) έγραψαν τελικά οτι συγκρουστηκαν τα οχήματα Α και Β που είχαν την ίδια πορεία πάνω στην οδό "τάδε".....αποτέλεσμα ασφαλιστικών, συνυπαιτιότητα για να μη οδηγηθούμε δικαστήριο για κόστος ζημιάς 2χιλιάρικα...
Τους @@ κύριε πρόεδρε?
Και έχω κιάλλα, αλλα...
harris_x
15/10/2020, 08:56
το χαρτί της αστυνομίας γράφεται επι τόπου και μάλιστα υπογράφεις ότι συμφωνείς με την περιγραφή του ατυχήματος.
Τι εννοείς "έγραψαν τελικά οτι...";
Δεν είδες τι έγραψαν;
DoctoR_k6
15/10/2020, 09:31
το χαρτί της αστυνομίας γράφεται επι τόπου και μάλιστα υπογράφεις ότι συμφωνείς με την περιγραφή του ατυχήματος.
Δεν είδες τι έγραψαν;
Σωστο.
Συν τοις αλλοις πρεπει να υπογραψεις κ την εκθεση της αστυνομιας...οποτε αν δεν σου αρεσει δεν...
Και έχω κιάλλα, αλλα...
Μαλλον ήταν λάθος σου που δεν ζήτησες να αλλάξει η περιγραφή. Το κινούνται παράλληλα, είναι εντελώς διαφορετικά από το βγαίνει από θέση στάθμευσης. Το καταλαβαίνεις αυτό...
Πέραν αυτού, κάτι που κάνω ΠΑΝΤΑ εφόσον μπορώ, είναι να βγάλω αμέσως φωτογραφίες πριν μετακινηθούν τα οχήματα. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...:wave2:
Μην ψάχνεις τα αυτονόητα, πριν κάνα δυο χρόνια έξω από το σπίτι μου συγκρούστηκαν 2 αυτοκίνητα, οπου το ένα είχε παραβιάσει STOP. Ο τύπος δεν δεχόταν ευθύνη, γιατί κάποια άλλη φορά που είχε περάσει, δεν είχε STOP (!). Πλακώθηκε ακόμα και με τον τύπο της δικής ΤΟΥ ασφαλιστικής που του έλεγε πως φταίει...:uplate:
doctoras
15/10/2020, 15:54
Δεν είδες τι έγραψαν;
την πάτησα σα τσομπάνης.... μάλιστα έβγαλα φωτογραφία με το κινητό το έγγραφο έτσι για το ιστορικό δε το διάβασα καν γιατί ήταν τόσο εξόφθαλμο και αυτοί καθυσυχαστικοί οτι καναν την δουλειάς τους, δεν περίμενα να γράψουν τέτοια ασάφεια, τους πήρα τηλ. κατόπιν και απο δικαιολογίες μπούχτισα...μέχρι που μου πρότεινε πήγαινε δικαστικά θα δικαιωθείς....
Γράψε ρε μαστορα το αυτονόητο για να μη τραβιόμαστε... και εφόσον είχες την ώρα του συμβάντος και την ομολογία του παππού οτι φταίει
Τεσπα Πάθημα-Μάθημα
lleonidas
18/08/2022, 19:30
Σοκαριστικές οι φωτογραφίες του κράνους μετά την πρόσκρουση (https://www.cretalive.gr/eida-akoysa/i-lepti-grammi-anamesa-sti-zoi-kai-thanato-i-allios-kranos) .
Ευτυχώς ο αναβάτης τη γλίτωσε αφού είχε προνοήσει και το φορούσε.