View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 666 ΙΙ
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Pan (dvs)
01/07/2016, 16:50
Πως ειπε το άλλο κυβερνητικό τρολ.
<Διαφωνω με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, και την παραχώρηση στους κινέζους, αλλά είμαστε κυβερνηση ,και υποστήριζω αυτήν αλλιως θα ήμουν στους δρόμους να διαμαρτυρομαι>
Η κανεις κυβερνητικη πολιτικη η δεν κανεις.
Red Rider
01/07/2016, 17:51
http://www.skai.gr/news/greece/article/319195/germanos-tou-csu-se-ellina-fotografo-mi-me-aggizeis-vromiari-ellina/
Ψοφο μ@λ@κ@
Λυπηρό....
skylaros
01/07/2016, 20:08
Η κανεις κυβερνητικη πολιτικη η δεν κανεις.
Γι αυτό έχουν τύπους σαν τον φίλη,Δρίτσα,την αλλη την ζαρωμενη(που ξεχναω το όνομα τής)
Ουτε για π@@τσοσκαμπιλα δεν κάνουν
Δε νομίζω πως ένα τέτοιο σκηνικό είναι για να το παίρνεις στην πλάκα.
Λυπηρό....
Συγνώμη αλλά η λύπη είναι πολύ δευτερεύον συναίσθημα μέσα μου σε ένα τέτοιο γεγονός. Οργή μου δημιουργεί όπως κάθε ρατσιστικό σκηνικό.
Είναι απίστευτο πόσο μοιάζουν οι φασίστες σε όλο τον κόσμο μεταξύ τους... μισούν και καλά ο ένας τον άλλο και όμως είναι τόσο ίδιοι στον τρόπο σκέψης τους. Την κάμερα στον πάτο ήθελε ο τύπος και να είχε και τηλεφακό!
lleonidas
01/07/2016, 20:40
Μετά το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με το Μαρινόπουλο (http://www.capital.gr/story/3138018) ,προέκυψε κανόνι και για την Jet Oil (http://www.kathimerini.gr/865901/article/oikonomia/epixeirhseis/sto-ar8ro-99-kai-h-jet-oil) του ομίλου Μαμιδάκη,καταθέτοντας αίτηση προστασίας από τους πιστωτές βάσει του άρθου 99 του πτωχευτικού Κώδικα.
Όλα πάνε πρίμα...
tsompanis
01/07/2016, 21:58
Μετά το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με το Μαρινόπουλο (http://www.capital.gr/story/3138018) ,προέκυψε κανόνι και για την Jet Oil (http://www.kathimerini.gr/865901/article/oikonomia/epixeirhseis/sto-ar8ro-99-kai-h-jet-oil) του ομίλου Μαμιδάκη,καταθέτοντας αίτηση προστασίας από τους πιστωτές βάσει του άρθου 99 του πτωχευτικού Κώδικα.
Όλα πάνε πρίμα...
έρχονται και δύο μεγάλα κανόνια από τον αγροτοδιατροφικο τομέα.
Έρχεται η ανάπτυξη!
skylaros
02/07/2016, 00:10
Ναι, δεν έχετε καταλάβει πως στον καπιταλισμό έτσι έρχεται η ανάπτυξη * Όσο μεγαλύτερη ισοπέδωση τόσο πιο μεγάλος θα είναι και κάποια στιγμή ο ρυθμός ανάπτυξης σου. Το πόσο πολύ θα επηρεάσει τον πολίτη όλο αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
*Για να προλάβω μερικούς, σε αυτό που επεκράτησε να λέγεται υπαρκτός σοσιαλισμός (για άλλους σοσιαλισμός σκέτος) υπήρχαν χρονικές περίοδοι που τα πράγματα ήταν καλύτερα για τους πολίτες τους σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους μικτών καπιταλιστικών συστημάτων και άλλες περίοδοι ήταν σαφώς χειρότερα. Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω πως και τα μεικτά οικονομικά καπιταλιστικά συστήματα και τα σοσιαλιστικά έχουν σημαντικές προβληματικές που ξεκινούν και τελειώνουν στον ίδιο τον άνθρωπο.
Cpt. Haddock
02/07/2016, 16:30
[...] Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω πως και τα μεικτά οικονομικά καπιταλιστικά συστήματα και τα σοσιαλιστικά έχουν σημαντικές προβληματικές που ξεκινούν και τελειώνουν στον ίδιο τον άνθρωπο.
Δηλαδη;
skylaros
02/07/2016, 18:46
Δηλαδη;
Για να μη το πάμε μακριά να συμφωνήσουμε ότι το χρήμα (και η εξουσία του) είναι το μόνο αγαθό στο οποίο δεν υπάρχει προσωρινός κορεσμός ?
Για να μη το πάμε μακριά να συμφωνήσουμε ότι το χρήμα (και η εξουσία του) είναι το μόνο αγαθό στο οποίο δεν υπάρχει προσωρινός κορεσμός ?
Για να μην το πάμε στη θεωρία του χάους, να το πάμε στο οτι δεν λες τίποτα? Ελεος ρε σεις... τι θα πει σημαντικές προβληματικές που ξεκινούν και τελειώνουν στον ίδιο τον άνθρωπο και δεν υπάρχει προσωρινός κορεσμός.
Αν οι θεωρίες γενικώς και αορίστως είναι ανεφάρμοστες γιατί ο άνθρωπος είναι ατελές ον, μήπως θα πρέπει οι θεωρίες αυτών των οικονομικών συστημάτων να παραμείνουν ως στοχασμοί θερινής νυχτός και να συζητήσουμε για κάτι που είναι πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου?
Λέω εγώ τώρα...γιατί από θεωρίες και προβληματικές να'χαμε να λέγαμε.
skylaros
03/07/2016, 00:31
Προφανώς και δε λέω τίποτα παραπάνω από το έτσι είναι ο καπιταλισμός. Για να το κάΜω τάλαρα... Δε θα κάτσω να γράψω πως θα ήταν το ιδεατό για εμένα οικονομικό σύστημα, δεν έχει νόημα να το κάνω πρώτον και σε δεύτερη φάση δε θα ήθελα εγώ να κάνω μια τέτοια πρόταση ακόμα και αν μου δινόταν η δυνατότητα. Για όποιον όμως υποστηρίζει τα συστήματα του Σοσιαλισμού θα του πω να δει τα Γκούλαγκ, την καταπίεση που υπέστησαν άνθρωποι που γούσταραν την όποια τους διαφορετικότητα σε συμπεριφορές, στον τρόπο που δούλευαν, που μάθαιναν, εκφράζονταν κλπ. Σε όποιον επίσης στηρίζει τα μεικτά καπιταλιστικά συστήματα ακόμα και αν έχει διαφωνίες με τα κακώς κείμενα που μπορεί να συμβαίνουν μέσα σε ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα (παράβαση νόμων, μικρή ή ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική, ρεμούλες και κομπίνες, κρεπάλες και γραφικότητες) έχω να του πω απλά πως έτσι είναι ο καπιταλισμός ΑΥΤΟ είναι ο υπαρκτός καπιταλισμός και επειδή είναι και πιο ευέλικτος από τον Σοσιαλισμό και προσαρμόζεται γρηγορότερα, ευκολότερα γιατί δεν προϋποθέτει και ιδεολογικές αλλαγές ζει και βασιλεύει μια χαρά τόσα χρόνια. Αυτοί λοιπόν που γουστάρουν αυτά τα οικονομικά συστήματα αλλά δε γουστάρουν λένε τα κακά παιδιά τους απατεώνες, τους άρπαγες και τα λαμόγια τους λέω απλά πως κάνουν σα τη χήρα στο κρεβάτι που ξέρει τι θα γίνει αλλά κάνει και ναζάκια απλά για να τα κάνει...
pipe_smoker
03/07/2016, 10:15
Δηλαδη;
Για να μην το πάμε στη θεωρία του χάους, να το πάμε στο οτι δεν λες τίποτα? Ελεος ρε σεις... τι θα πει σημαντικές προβληματικές που ξεκινούν και τελειώνουν στον ίδιο τον άνθρωπο και δεν υπάρχει προσωρινός κορεσμός.
Αν οι θεωρίες γενικώς και αορίστως είναι ανεφάρμοστες γιατί ο άνθρωπος είναι ατελές ον, μήπως θα πρέπει οι θεωρίες αυτών των οικονομικών συστημάτων να παραμείνουν ως στοχασμοί θερινής νυχτός και να συζητήσουμε για κάτι που είναι πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου?
Λέω εγώ τώρα...γιατί από θεωρίες και προβληματικές να'χαμε να λέγαμε.
Πάτε καλά μωρέ?
Αν τα προβλήματα δεν εγείρονται λόγω της ανθρώπινης φύσης τότε τί φταίει?
Η φύση της σαρδέλας του Ατλαντικού?:lol:
Τί να συζητήσουμε ρε Βύρωνα για το τί είναι πιο κοντά στη φύση του ανθρώπου?
Τη φύση του ανθρώπου είναι πολύ δύσκολο να την ορίσεις, καταλάβεις, ή να βγάλεις οποιαδήποτε άκρη τέλος πάντων.
Μια "φαινομενική πραγματικότητα" κοιτάς, και δυστυχώς ή ευτυχώς το βλέπεις το όλο ζήτημα πραγματιστικά.
Για να είναι έτσι, έχει το λόγο του που είναι έτσι, και, τη δεδομένη στιγμή, στο δεδομένο μέρος, με τις δεδομένες συνθήκες, δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς.
Κι έτσι πορεύεσαι.
Ναι οκ, θα γκρινιάξεις αν δεις ρεμούλα ή απατεωνιά.
Αλλά όχι γιατί η ρεμούλα ή η απατεωνιά δεν είναι μέρος όλου αυτού του παζλ (όπως πολύ σωστά λέει ο σκύλαρος).
Αλλά απλούστατα γιατί είναι και η γκρίνια, το παράπονο, ο ανθρώπινος πόνος κλπ.
Αυτοκτόνησε ο Μαμιδάκης..
http://www.newsit.gr/
Δεινόσαυρος
03/07/2016, 15:50
Αυτοκτόνησε ο Μαμιδάκης..
Είπε γιατί;
Πάτε καλά μωρέ?
Αν τα προβλήματα δεν εγείρονται λόγω της ανθρώπινης φύσης τότε τί φταίει?
Η φύση της σαρδέλας του Ατλαντικού?:lol:
Μα τι λες ρε pipe? Θα μας τρελάνεις? Τι να συζητήσουμε ακριβώς, στο παραπάνω?
Οκ, ΑΝ δεν ζούσαμε σε έναν υλιστικό κόσμο, ΑΝ η καρδιά του ανθρώπου ήταν άδολη, ΑΝ ζούσαμε στον πλανήτη Pandora, θα είχαμε καλύτερη ζωή, τα οικονομικά συστήματα θα λειτουργούσαν, και τα Άρλεκιν δεν θα υπήρχαν.
Παρακάτω...???? Εκτός και μιλάμε σαν 15χρονα που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.
Cpt. Haddock
03/07/2016, 22:09
Η αυτοκτονια του Μαμιδάκη πιάνεται στις αυτοκτονιες της κρισης λογω Σόιμπλε (=σακατη) ή στην πρωτη φορ αριστερα αυτοκτονουν μονο βιομηχανοι? :smokin:
skylaros
03/07/2016, 22:38
Θέλεις να κάνουμε πλακίτσα με μια αυτοκτονία όποιου και αν είναι αυτή ?
για τα λεφτα τα κανεις ολα για τα λεφτα δεν με αγαπαααςςς
Κ.Μαμιδακης
blackbusa
03/07/2016, 23:37
telos....HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA...362023
pipe_smoker
04/07/2016, 00:12
Μα τι λες ρε pipe? Θα μας τρελάνεις? Τι να συζητήσουμε ακριβώς, στο παραπάνω?
Οκ, ΑΝ δεν ζούσαμε σε έναν υλιστικό κόσμο, ΑΝ η καρδιά του ανθρώπου ήταν άδολη, ΑΝ ζούσαμε στον πλανήτη Pandora, θα είχαμε καλύτερη ζωή, τα οικονομικά συστήματα θα λειτουργούσαν, και τα Άρλεκιν δεν θα υπήρχαν.
Παρακάτω...???? Εκτός και μιλάμε σαν 15χρονα που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.
Βρε μη συζητήσετε και τίποτα.
Μια διαπίστωση έκανε ο άνθρωπος και μου κάνει εντύπωση ότι διαφωνείς (ή αν δεν το κατάλαβα εγώ καλά, ή τέλος πάντων έχεις την όποια ένστασή σου).
Δεν είπε "Λοιπόν μάγκες καθήστε να φκιάσουμε ένα σύστημα ασούμε να σώσουμε τον κόσμο και να φέρουμε παγκόσμια ειρήνη".
Παρακάτω είναι άλλη κουβέντα.
Απαγορεύονται τα σχόλια χωρίς το παρακάτω?:lol:
Από κει και πέρα, αν ρωτάς εμένα, δεν υπάρχει παρακάτω.
Η κατάσταση είναι αυτή που είναι, και δε θα μπορούσε να είναι άλλη (γιατί με τα "αν" δε βγαίνει άκρη).
Ζούγκλα έχουμε, με κανά δυο χαζοψευτο-απομεινάρια ηθικής που σε λίγα χρόνια θα πάνε κι αυτά περίπατο.
Cpt. Haddock
04/07/2016, 08:38
Βρε μη συζητήσετε και τίποτα.
Μια διαπίστωση έκανε ο άνθρωπος και μου κάνει εντύπωση ότι διαφωνείς (ή αν δεν το κατάλαβα εγώ καλά, ή τέλος πάντων έχεις την όποια ένστασή σου).
Σιγα τη διαπιστωση. Οτι τα οικονομικα συστηματα αρχιζουν και τελειωνουν απο τον ανθρωπο. Σωπα. Ανθρωπινη δραστηριότητα ειναι η οικονομια, απο που θα αρχιζαν, απο τις ζεβρες για να τελειωνουν στον ιπποποταμο?
Αυτο που θέλουμε να πουμε ο Βυρωνας κι εγω, ειναι οτι απο λόγια του αέρα και μπακαλιάρους για να ριχνουμε γκομενακια στα τσιπουράδικα εχουμε χορτάσει. Αλλωστε, ευκολα ειναι και τζάμπα.
Το είδαμε και με την ΠΦΑ πριν εκλεγει. Μετα ειχαν "αυταπατες"
pipe_smoker
04/07/2016, 09:04
Σιγα τη διαπιστωση. Οτι τα οικονομικα συστηματα αρχιζουν και τελειωνουν απο τον ανθρωπο. Σωπα. Ανθρωπινη δραστηριότητα ειναι η οικονομια, απο που θα αρχιζαν, απο τις ζεβρες για να τελειωνουν στον ιπποποταμο?
Αυτο που θέλουμε να πουμε ο Βυρωνας κι εγω, ειναι οτι απο λόγια του αέρα και μπακαλιάρους για να ριχνουμε γκομενακια στα τσιπουράδικα εχουμε χορτάσει. Αλλωστε, ευκολα ειναι και τζάμπα.
Ναι ρε Λιακο, το καταλαβαίνω αυτο.
Δεν ειναι ομως ούτε υπουργός, ούτε στοχαστής του 19ου αιώνα ο σκυλαρος ή εγω ή ο γείτονας, να τον κατηγορήσουμε γιατι δε δίνει λύση στο προβλημα αλλα απλα εντοπίζει ενα μέρος του.
Τις πράξεις που γυρεύεις (γιατι απο λόγια οπως λες έχεις χορτάσει κι εσύ και όλοι μας) ε δε θα τις βρεις απο κάποιον εδώ μεσα.
Τώρα όσο για τα γκομενακια, νομίζω δε θέλω να ξέρω ποιο ηταν το target group σου, αν κατάφερνες και τις έριχνες με ατάκες απο Μαρξ και οικονομικομπαρουφες:lol:
Σε έχω για ανθρωπο που στοχεύει ψηλά. Μη με απογοητεύεις:D
Cpt. Haddock
04/07/2016, 09:14
Τώρα όσο για τα γκομενακια, νομίζω δε θέλω να ξέρω ποιο ηταν το target group σου, αν κατάφερνες και τις έριχνες με ατάκες απο Μαρξ και οικονομικομπαρουφες:lol:
Σε έχω για ανθρωπο που στοχεύει ψηλά. Μη με απογοητεύεις:D
Οχι βέβαια. Απο αναλυσεις ταινιων του Μπεργκμαν και πανω :smokin:
Οχι βέβαια. Απο αναλυσεις ταινιων του Μπεργκμαν και πανω :smokin:
Δοκίμασε του Αγγελόπουλου την επόμενη φορά. Δέχονται ότι τους πεις προκειμένου να φτάσει το τέλος.
H πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία,
σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός
που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης
με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και στην αποδέσμευσή της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά
amyroukai
04/07/2016, 10:10
Η αυτοκτονια του Μαμιδάκη πιάνεται στις αυτοκτονιες της κρισης λογω Σόιμπλε (=σακατη) ή στην πρωτη φορ αριστερα αυτοκτονουν μονο βιομηχανοι? :smokin:
Διάβασα μερικά άρθρα για το τι και πώς... και μου έμεινε ή εντύπωση ότι τον πήδηξε το πασοκ γιατί ήταν δεξιός και ή νδ του αντουαν γιατί ήταν μητσοτακικος ή εστω φίλος του...
Όταν λέμε ότι ή χώρα τρώει τα παιδιά της... την ώρα που άλλος επιχειρηματίας με (αν δεν διάβασα λάθος) μεγαλύτερα χρέη ζει ζωή και κότα στο μαγιαμι... τι να πω.
Υπάρχουν πολλά δικά της άρθρα με τα οποία συμφωνώ στα περισσότερα σημεία και όσο περνάει ο καιρός συμφωνώ όλο και περισσότερο.
Το μεγάλο κανόνι που θα κλονίσει την Ελληνική οικονομία, το κανόνι του ΠιΜι.
http://www.palmografos.com/permalink/27590.html
Ζητω η επανασταση
http://www.aixmi.gr/index.php/h-damanakh-sto-idryma-toy-prigkipa/
Στο Συμβούλιο του Ιδρύματος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό εκλέχθηκε η πρώην Επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη και μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter το ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή.Όπως αναφέρει η άλλοτε πρόεδρος του ΣΥΝασπισμού: Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω εκλεγεί στο Συμβούλιο του Ιδρύματος του Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό.
I'm honored to have been elected to the Board of Directors of the Prince Albert II of Monaco Foundation @FPA2 https://t.co/vD3p8Qo2W7
— Maria Damanaki (@damanaki) June 30, 2016
skylaros
04/07/2016, 11:19
Αυτό που σου λέω ευθέως και ευθαρσώς αλλά δε θες ή κάνεις πως δε θες να το καταλάβεις είναι ότι αυτοί που υποστηρίζουν τα συστήματα του καπιταλισμού είναι ή ηλίθιοι ή βολεμένοι οσφιοκάμπτες ή υποκριτές. Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που πιστεύουν πως θα κονομήσουν και δεν έχουν ούτε τάλαρο να βάλουν μασέλα όταν τους πέσουν τα δόντια, οι δεύτεροι είναι αυτοί που για τον α-β λόγω βολεύτηκαν μέσα στο σύστημα και θα μπορούν να κάνουν τα ταξιδάκια τους, θα έχουν να αλλάξουν λάστιχα στο κάρο τους όταν έρθει η ώρα, μπορεί να έχουν και κάνα σπίτι με θέα και γενικά να ισχύει το γνωστό τσιτάτο κάθε μέρα τρως αγγούρι μα το Σάββατο είσαι μούρη και η τελευταία κατηγορία είναι κάποιοι λίγοι που λύνουν και δένουν που δε χορταίνονταν όσα και να βγάλουν, που κινούν τα νήματα γενικότερα. Οι τρεις αυτές κατηγορίες είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους όπως μπορείς να καταλάβεις... ο πρώτος θέλει να φτάσει στην κατηγορία του δεύτερου, ο δεύτερος συνήθως θέλει να φτάσει στην κατηγορία του τρίτου αλλά κάπου μπορεί να σκεφτεί και λιγάκι ότι όσο και να γλύψει δε θα φτάσει τον από πάνω και συνήθως του είναι αρκετό να ανεβάζει τα μπόνους του κάθε χρόνο και ο τρίτος δε χαμπαριάζει τίποτα μαμάει και δέρνει i'm the king of the world φάση...
Έχουν όμως ένα κοινό στοιχείο και οι τρεις τους ΣΤΑ Π@ΠΑΡΙΑ τους για τους άλλους αυτοί και η φαμίλια τους να είναι καλά και κρίμα τα παιδάκια στην κίνα που λιώνουν τα χεράκια τους αλλά δε μαμείς κιόλας...
Για να το ξαναπώ για να μη νομίζεις δηλαδή πως θέλω να πω καμιά αμπελοφιλοσοφία μπας και ρίξω γκόμενο τον Μητσάρα τον μηχανόβιο νταλικέρη που είναι όμως και της τέχνης και της κουλτούρας :p
Αυτός που υποστηρίζει τα καπιταλιστικά συστήματα είναι παρτάκιας και όταν κάποιος από δαύτους λέει ε έχει και κάποια άσχημα πράγματα η κοινωνία που πρέπει να αλλάξουν είναι και ψεύτης, γιατί ξέρει πολύ καλά πως αυτά τα συστήματα (σε διαφορετικό βαθμό το καθένα ανάλογα την κοινωνία και τις δομές της) πάντα θα δημιουργούν ασχήμιες. Λύση δε θα δώσω αλλά και αυτός που ζητάει πάλι λύση όντας σε ένα τέτοιο σύστημα στη φάση "να το δούμε ρε παιδί μου να το λύσουμε το πρόβλημα"... απατεώνας είναι και αυτός μάλιστα τόσο πολύ που μπορεί να κοροϊδεύει μέχρι τον ίδιο του τον εαυτό.
Αυτός που δε την αντέχει την ασχήμια κάθε μέρα και ώρα όταν τα σκέφτεται όταν τα βλέπει μπροστά του, ο μ@λάκας τέλος πάντων λέει να γίνουν όλα όπα και ας με πάρει και εμένα η μπάλα... Όπως όταν βλέπεις τίποτα νταβατζήδες να χτυπούν καμιά κοπέλα κάποιοι θα καλέσουν αστυνομία κάποιοι θα χωθούν και ας ξέρουν πως θα τις φάνε αλλά έτσι θα σταματήσουν να χτυπάνε την τύπισσα.
Ούτε το καλό παιδί το παίζω ούτε ο ανιδιοτελής και αγνός συμφορουμήτης, ποιος ξέρει μπορεί μια μέρα να καταντήσω να τα εκτυπώσω αυτά και να τα φάω...
Nostradamus
04/07/2016, 11:44
Έχουν όμως ένα κοινό στοιχείο και οι τρεις τους ΣΤΑ Π@ΠΑΡΙΑ τους για τους άλλους αυτοί και η φαμίλια τους να είναι καλά και κρίμα τα παιδάκια στην κίνα που λιώνουν τα χεράκια τους αλλά δε μαμείς κιόλας...
Απο την καθημερινοτητα στην Ελλαδα του 16 αυτοι που ψηφισαν αμιγως καπιταλιστικα συστηματα ειναι λιγοτεροι απο 30%.. Δεν νομιζεις οτι το ποσοστο του ΣΤΑ Π@ΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ολα σε αυτη την χωρα ειναι πολυ μεγαλυτερο ??
skylaros
04/07/2016, 11:50
Απο την καθημερινοτητα στην Ελλαδα του 16 αυτοι που ψηφισαν αμιγως καπιταλιστικα συστηματα ειναι λιγοτεροι απο 30%.. Δεν νομιζεις οτι το ποσοστο του ΣΤΑ Π@ΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ολα σε αυτη την χωρα ειναι πολυ μεγαλυτερο ??
Πιστεύεις πως οι ψηφοφόροι του σύριζα επιθυμούσαν κάποιο μη καπιταλιστικό σύστημα? Πιστεύεις πως ήθελαν εξέγερση όλοι αυτοί καμιά επανάσταση ? Πιστεύεις πως ο ίδιος ο σύριζα (Αν έχουν ιδέα τι τους γίνετε και εκεί μέσα, ακόμα δε το έχω λήξει αν έχουν καταλάβει τι γίνετε ή αν είναι τόσο καλοί ηθοποιοί) ήθελε κάτι άλλο εκτός από το ανέβει στην εξουσία και να εδραιωθεί σε αυτή ?
notakos600
04/07/2016, 11:53
Βασικά ο κόσμος ψήφισε Ξύριζα για να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ...
...και γιατί ο Σαμαρίκος είχε τελειώσει...
Nostradamus
04/07/2016, 12:26
Πιστεύεις πως οι ψηφοφόροι του σύριζα επιθυμούσαν κάποιο μη καπιταλιστικό σύστημα? Πιστεύεις πως ήθελαν εξέγερση όλοι αυτοί καμιά επανάσταση ? Πιστεύεις πως ο ίδιος ο σύριζα (Αν έχουν ιδέα τι τους γίνετε και εκεί μέσα, ακόμα δε το έχω λήξει αν έχουν καταλάβει τι γίνετε ή αν είναι τόσο καλοί ηθοποιοί) ήθελε κάτι άλλο εκτός από το ανέβει στην εξουσία και να εδραιωθεί σε αυτή ?
Δεν αναφερομαι στον Συριζα.. Αναφερομαι στην πολιτικη περιγραφη που εχεις δωσει στο ψηφοφορο καπιταλιστικης παραταξης (αν μπορει να οριστει με την ακριβη εννοια του ορου).. Επειδη πιο πανω λοιπον μιλησες για τον Ανθρωπο ως εννοια, ο στα π@παρια του ανθρωπος δεν ειναι συνδεδεμενος υποχρεωτικα με καπιταλιστικα πολιτικα πιστευω...
Ειναι ενας στα π@παρια του ανθρωπος στο συνολο του.. Και σε μια κοινωνια οπως η δικη μας που στην πλειοψηφια ο κοσμος λειτουργει με αυτο πρωτο ως πιστευω (δεν εξεταζουμε αν ηταν, εγινε, οι καταστασεις τον εκαναν, η οικονομικη κριση κτλ κτλ απλα στεκομαι στο αποτελεσμα) οι πολιτικες εννοιες εχουν προ καιρου μπερδευτει, τα πολιτικα πιστευω εχουν παει στον γερο διαολο και γενικα ο καθεις πορευεται οπως μπορει για να σωσει το τομαρι του και τα του οικου του. ..
H πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία,
σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός
που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης
με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και στην αποδέσμευσή της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά
Αχ κατακαημένο Λέτσοβο τι σού μελλε να πάθεις... :D:D:D
Αχ κατακαημένο Λέτσοβο τι σού μελλε να πάθεις... :D:D:D
"Καλο παλικαρι ητανε.....επεσε και στον γκρεμο....ξεχασε και το καπελο του...."
:D
Nostradamus
04/07/2016, 12:40
Βασικά ο κόσμος ψήφισε Ξύριζα για να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ...
...και γιατί ο Σαμαρίκος είχε τελειώσει...
Ο Συριζα ειναι ενα πολιτικο κινημα του 6%. Πλεον ισως λιγοτερο αφου Λαφαζανης και Κωνσταντοπουλου ανοιξαν μαγαζακια δικα τους ασχετα αν θα παρουν το τριτο το μακρυτερο οταν γινουν εκλογες κατα την γνωμη μου...
Απο εκει και περα ειχαμε ορδες ανθρωπων που βρεθηκαν ξαφνικα εξω απο δυο παντοδυναμα συστημικα κομματα που για 40 χρονια ελεγχαν την κατασταση... Καπου λοιπον επρεπε και αυτοι να το(Ν) ριξουν..
Αυτος με τα περισσοτερα ΘΑ πηρε την ψηφο δεν ειναι κατι διαφορετικο και εξω απο την φυση του ανθρωπου να παει για το παραμυθι που θα του αλλαξει την ζωη...
Το θεμα ειναι τι γινεται οταν εκει που το εριξες για αλλη μια φορα πηρες τα τετοια σου...
Αυτός που υποστηρίζει τα καπιταλιστικά συστήματα είναι παρτάκιας
Μην κολλάς σε ταμπέλες, name it όπως γουστάρεις.
Είμαι γεμάτος περιέργεια, να ακούσω/διαβάσω/μάθω σε ποιά στιγμή ακριβώς η ανθρωπότητα ως σύνολο εθνοτήτων και ο άνθρωπος ως μονάδα, ΔΕΝ είχαν ιδιοτελή κίνητρα για να βελτιώσουν την παρτάρα τους και την παρτάρα των απογόνων και ομοεθνών τους, εις βάρος των διπλανών/παραδίπλα κλπ. Δλδ πότε ακριβώς το ατελές ον που συζητάμε δεν έγραψε στα Π@ΠΑΡΙΑ του την ευημερία των άλλων προκειμένου να βελτιώσει την δική του.
Πιάσε από τους Σουμέριους/Αιγύπτιους/Πέρσες/Κινέζους/Μογγόλους/Ελληνες/Σοβιετικούς/Αμερικάνους/οτι γουστάρεις.
Μαρξιστικές, Κροπότκιν(-ικές), Προυτονικές, Λενινιστικές και Τροτσκιστικές θεωρίες για το πως ΘΑ έπρεπε να λειτουργεί το σύστημα όπως και τα κοινωνικά πειράματα τύπου Κριστιάνια, κολχόζνικη ιδιοκτησία, ισραηλινά κιμπουτς κλπ άφησε τα στην άκρη γιατί θα γελάνε και τα pixel.
Πραγματικά παραδείγματα εννοώ, που πιθανόν να υπάρχουν στα 5.000 χρόνια ιστορίας της ανθρωπότητας. :a014:
Θα έλεγα το Πασόκ του Αντρέα αλλά θα μπαναριστώ ως εντρολλοδόχος του Byron :lol:
pipe_smoker
04/07/2016, 13:50
Πραγματικά παραδείγματα εννοώ, που πιθανόν να υπάρχουν στα 5.000 χρόνια ιστορίας της ανθρωπότητας. :a014:
Το ότι δεν υπάρχουν τί μας δείχνει κατά την άποψή σου?
(ειλικρινής είναι η ερώτηση)
ΥΓ. Αν κάνετε διάλογο με το σκύλαρο και σου χαλάω τον ειρμό σόρρυ.
Αλλά άμα κάνετε διάλογο πείτε τα με πμ να μη βλέπουμε και ρωτάμε οι υπόλοιποι:lol:
Το ότι δεν υπάρχουν τί μας δείχνει κατά την άποψή σου?
(ειλικρινής είναι η ερώτηση)
:
Οτι είναι λίγο δύσκολο να μάθεις να πετάς, αν δεν έχεις φτερά?
Μην κολλάς σε ταμπέλες, name it όπως γουστάρεις.
Είμαι γεμάτος περιέργεια, να ακούσω/διαβάσω/μάθω σε ποιά στιγμή ακριβώς η ανθρωπότητα ως σύνολο εθνοτήτων και ο άνθρωπος ως μονάδα, ΔΕΝ είχαν ιδιοτελή κίνητρα για να βελτιώσουν την παρτάρα τους και την παρτάρα των απογόνων και ομοεθνών τους, εις βάρος των διπλανών/παραδίπλα κλπ. Δλδ πότε ακριβώς το ατελές ον που συζητάμε δεν έγραψε στα Π@ΠΑΡΙΑ του την ευημερία των άλλων προκειμένου να βελτιώσει την δική του.
Πιάσε από τους Σουμέριους/Αιγύπτιους/Πέρσες/Κινέζους/Μογγόλους/Ελληνες/Σοβιετικούς/Αμερικάνους/οτι γουστάρεις.
Μαρξιστικές, Κροπότκιν(-ικές), Προυτονικές, Λενινιστικές και Τροτσκιστικές θεωρίες για το πως ΘΑ έπρεπε να λειτουργεί το σύστημα όπως και τα κοινωνικά πειράματα τύπου Κριστιάνια, κολχόζνικη ιδιοκτησία, ισραηλινά κιμπουτς κλπ άφησε τα στην άκρη γιατί θα γελάνε και τα pixel.
ως συνολο εθνοτητων , μαλλον ποτε.
ως μοναδες , ομαδες ,πληθη ανθρωπων , τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα.
δλδ, εκαναν στην ακρη την παρταρα τους για την ευημερια του συνολου.
Συνήθως , αυτοί οι λίγοι ευθύνονται για την όποια ευημερία απολαμβάνει ακόμη και σήμερα το σύνολο (που στην μεγάλη πλειοψηφία του κοιτάει την παρταρα του) …
pipe_smoker
04/07/2016, 14:00
Οτι είναι λίγο δύσκολο να μάθεις να πετάς, αν δεν έχεις φτερά?
Άρα, αν κατάλαβα καλά, είμαστε πολύ "λίγοι" για κάτι παραπάνω/καλύτερο/γουατέβα, από τα όσα (κυρίως εγωκεντρικά, θα συμφωνήσω) έχουμε καταφέρει ως ανθρωπότητα μέχρι σήμερα?
Pan (dvs)
04/07/2016, 14:01
.........
Αυτός που υποστηρίζει τα καπιταλιστικά συστήματα είναι παρτάκιας
..........
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.Ειναι τοσο παρτακηδες οσο ακριβως ειναι και οι αλλοι οι οποιοι εφαρμοζουνε μη καπιταλιστικα συστηματα (λεμε τωρα) Παρτακιδες ειναι αυτοι που σημερα εφαρμοζουνε το καπιταλιστικο συστημα.
Η σημερινη κυβερνηση που πολεμαει το καπιταλιστικο συστημα δεν ειναι παρτακιας?
ως συνολο εθνοτητων , μαλλον ποτε.
ως μοναδες , ομαδες ,πληθη ανθρωπων , τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα.
δλδ, εκαναν στην ακρη την παρταρα τους για την ευημερια του συνολου.
Συνήθως , αυτοί οι λίγοι ευθύνονται για την όποια ευημερία απολαμβάνει ακόμη και σήμερα το σύνολο (που στην μεγάλη πλειοψηφία του κοιτάει την παρταρα του) …
Δεν λες κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα. Το οτι κάποιοι (ποιοί?) έκαναν στην άκρη την παρτάρα τους για την ευημερία του συνόλου (τους), είναι η μία πλευρά. Ο κανόνας δείχνει οτι συνήθως γινεται εις βάρος κάποιας άλλης πλευράς.
Εννοείται πως αναφέρομαι σε πράξεις και παραδείγματα που επηρέασαν/άλλαξαν την ιστορία και αποτελούν παράδειγμα και άντεξαν στην κριτική, ναι? Δεν εννοώ την μητέρα Τερέζα, την GreenPeace, και τον Γκεβάρα.
Pan (dvs)
04/07/2016, 14:04
.......
..........
Δεν εισαι ο μοναδικος.Ο καθενας την αυλη του και ασε την καλυβα του διπλανου να καιγεται.
Αλλα μην πας μακρια,αυτο γινεται και μεσα στο ιδιο εθνος.Να φυγει η χωματερη απο τα ορια του Δημου μου και ασ παει στον διπλανο.
Δεν λες κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα. Το οτι κάποιοι (ποιοί?) έκαναν στην άκρη την παρτάρα τους για την ευημερία του συνόλου (τους), είναι η μία πλευρά. Ο κανόνας δείχνει οτι συνήθως γινεται εις βάρος κάποιας άλλης πλευράς.
Εννοείται πως αναφέρομαι σε πράξεις και παραδείγματα που επηρέασαν/άλλαξαν την ιστορία και αποτελούν παράδειγμα και άντεξαν στην κριτική, ναι? Δεν εννοώ την μητέρα Τερέζα, την GreenPeace, και τον Γκεβάρα.
Βυρωνα , διάβασα πολύ καλά τι έγραψες .
Οι περισσότεροι κοιτάνε την παρταρα τους . οι λιγοι ΔΕΝ κοιτάνε την παρταρα τους και την χαρίζουν για το συνολο.
Το ποιοι είναι αυτοί , έχουν γεμίσει με τα ονόματα τους οι μαρμάρινες πλακες και τα βιβλία.
Το τι έκαναν , επισης …. Σήμερα εμεις ,που κοιτάμε την παρταρα μας , απολαμβάνουμε κάποια πράγματα που δεν ήρθαν από τους εξωγήινους .
Κάποιοι στο παρελθόν ,που δεν κοίταγαν την παρταρα τους , σφαχτηκαν γι αυτά .
Κατά την γνώμη σου , ήταν μαλακες ? μπορεί…
pipe_smoker
04/07/2016, 14:12
Δεν εισαι ο μοναδικος.Ο καθενας την αυλη του και ασε την καλυβα του διπλανου να καιγεται.
Αλλα μην πας μακρια,αυτο γινεται και μεσα στο ιδιο εθνος.Να φυγει η χωματερη απο τα ορια του Δημου μου και ασ παει στον διπλανο.
Καταλαβαίνεις, υποθέτω, ότι ακόμα κι αν παραχωρήσεις το σπίτι σου για να γίνει η χωματερή κι εσύ να μένεις στα παγκάκια, δε σε κάνει καλύτερο/διαφορετικό/πιο ανθρώπινο από αυτόν που περιγράφεις.
O μονος μη-παρτακιας που μου ερχεται στο νου ειναι ο Ιησους Χριστος,
αλλα δεν ειμαι και πολυ της εκκλησιας και δεν ξερω και 100% οτι παιζει αυτο....
Από μια αποψη εχεις δικιο…
Με την βοήθεια του χριστού απελευθερωθήκαν χώρες , ανατράπηκαν απολυταρχικά καθεστώτα , ανεξαρτητοποιηθήκαν αποικίες , μπήκαν κανόνες στην εργασία, δημιουργήθηκε κράτος πρόνοιας κλπ κλπ κλπ
Άνοιξε και η μητρόπολη … η έξοδος από την κρίση είναι κοντά..
Pan (dvs)
04/07/2016, 14:27
Καταλαβαίνεις, υποθέτω, ότι ακόμα κι αν παραχωρήσεις το σπίτι σου για να γίνει η χωματερή κι εσύ να μένεις στα παγκάκια, δε σε κάνει καλύτερο/διαφορετικό/πιο ανθρώπινο από αυτόν που περιγράφεις.
Δεν ειπα αυτο.Σιγα μην παραχωρησω το σπιτι μου.Αν ομως ηξερα οτι υπαρχει οργανομενο κρατος και μου παραχωρουσε καποιο αλλο σπιτι,αντιστοιχο με το δικο μου θα το εκανα.Οχι για να το παιξω καλυτερος απο καποιους αλλους,αλλα γιατι ετσι πανε μπροστα οι κοινωνιες.Δεν γινονται αυτα φυσικα,αλλα λεω.
Περισσοτερο ομως το ανεφερα σαν γενικο παραδειγμα στα λεγομενα του Βυρωνα.Οταν δεν μπορουμε μια φορα σαν ομοεθνεις να τα βρουμε μεταξυ μας,δεν θα μπορεσουνε 10 φορες να τα βρουνε μεταξυ τους διαφορετικα εθνη.
AristidisZ
04/07/2016, 14:27
Εμένα μου ρχονται πάλι αρκετοί που θυσιάστηκαν για να μπορεί να λέει ο καθένας τη μαλακία του ελεύθερα
Θες να αρχίσω να απαριθμώ ονόματα ;
Hταν αυτος που κυρηξε
Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω....
:D
Εμένα μου ρχονται πάλι αρκετοί που θυσιάστηκαν για να μπορεί να λέει ο καθένας τη μαλακία του ελεύθερα
μονο αν γνωριζεις διευθυνσεις και τηλεφωνα....
nikos_abel
04/07/2016, 14:30
δεν ήρθαν από τους εξωγήινους
(επειδή δεν έχει νόημα να γράψω σοβαρά πια)
Είσαι σίγουρος για αυτό;
Βυρωνα , διάβασα πολύ καλά τι έγραψες .
Οι περισσότεροι κοιτάνε την παρταρα τους . οι λιγοι ΔΕΝ κοιτάνε την παρταρα τους και την χαρίζουν για το συνολο.
Το ποιοι είναι αυτοί , έχουν γεμίσει με τα ονόματα τους οι μαρμάρινες πλακες και τα βιβλία.
Το τι έκαναν , επισης …. Σήμερα εμεις ,που κοιτάμε την παρταρα μας , απολαμβάνουμε κάποια πράγματα που δεν ήρθαν από τους εξωγήινους .
Κάποιοι στο παρελθόν ,που δεν κοίταγαν την παρταρα τους , σφαχτηκαν γι αυτά .
Κατά την γνώμη σου , ήταν μαλακές ? μπορεί…
Πως καταλήγεις στο τελευταίο, πότε είπα κάτι τέτοιο? Εγώ απορία έθεσα. Προφανώς και υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων που θυσιάστηκαν για το σύνολο.
Αυτό δεν αλλάζει όμως την αντοχή και διαχρονικότητα των «επί Πάρτης» συστημάτων. Γιατί?
Ποιό είναι το χαρακτηριστικό που είναι κοινό (από την αρχαιότητα) μεταξύ των συστημάτων αυτών, εκτός της «υπόσχεσης» βελτίωσης της παρτάρας μας (με κάθε τρόπο). Μην κολλάς στο οτι το λέω ξερά, στην ουσία αναφέρομαι.
Ποιό ήταν το αλτρουιστικό/πλουραλιστικό σύστημα που άντεξε στους αιώνες, χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των υπηκόων/οπαδών/πιστών/ψηφοφόρων του, συνήθως εις βάρος κάποιων άλλων?
Εύκολα μου έρχεται ως παράδειγμα ο Γκάντι πχ, αλλά η ουσία είναι πως απλά πέταξαν ένα δυνάστη από πάνω τους, για να καταλήξει η κοινωνία τους να έχει χιλιάδες/εκατομμύρια "ανεξάρτητους" μικρούς δυνάστες σύμφωνα με το οικονομικό μοντέλο που ακολούθησαν.
Και άσε τα οικονομικά συστήματα...θέλεις να πιάσουμε τις αγαπάτε αλλήλους θρησκείες?
Έλα, πες μερικά. Είμαι σε οίστρο για να αποδομίσω λαϊκές δοξασίες σήμερα...
AristidisZ
04/07/2016, 14:35
μονο αν γνωριζεις διευθυνσεις και τηλεφωνα....
362039
Ζαν Ζακ Ρουσώ ρε μλκ!
Πως καταλήγεις στο τελευταίο, πότε είπα κάτι τέτοιο? Εγώ απορία έθεσα. Προφανώς και υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων που θυσιάστηκαν για το σύνολο.
Αυτό δεν αλλάζει όμως την αντοχή και διαχρονικότητα των «επί Πάρτης» συστημάτων. Γιατί?
Ποιό είναι το χαρακτηριστικό που είναι κοινό (από την αρχαιότητα) μεταξύ των συστημάτων αυτών, εκτός της «υπόσχεσης» βελτίωσης της παρτάρας μας (με κάθε τρόπο). Μην κολλάς στο οτι το λέω ξερά, στην ουσία αναφέρομαι.
Ποιό ήταν το αλτρουιστικό/πλουραλιστικό σύστημα που άντεξε στους αιώνες, χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των υπηκόων/οπαδών/πιστών/ψηφοφόρων του, συνήθως εις βάρος κάποιων άλλων?
Εύκολα μου έρχεται ως παράδειγμα ο Γκάντι πχ, αλλά η ουσία είναι πως απλά πέταξαν ένα δυνάστη από πάνω τους, για να καταλήξει η κοινωνία τους να έχει χιλιάδες/εκατομμύρια "ανεξάρτητους" μικρούς δυνάστες σύμφωνα με το οικονομικό μοντέλο που ακολούθησαν.
Άσε τα οικονομικά συστήματα...θέλεις να πιάσουμε τις αγαπάτε αλλήλους θρησκείες?
Μα συμφωνήσαμε από την αρχή σε αυτό .
Δεν υπαρχει «σύστημα» , «έθνος» ,»κυβέρνηση» κλπ που να μην είναι παρτακιας .πος μαλλον διαχρονικα.
Το κοινό τους χαρακτηριστικό ,κατά την γνώμη μου , είναι η εξουσία .
Η εξουσία είναι «παρτακιας» από μόνη της .
Εγω όμως λέω ότι , ευτυχώς , ανα τους αιώνες υπήρχαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που το αντιπάλευαν και κέρδισαν πολλά ,όχι για την πάρτη τους , αλλά για τους άλλους και τις επόμενες γενεές .
Σ αυτούς οφείλεται ,κατά κύριο λόγο , ότι «καλό» υπάρχει τώρα.
Μακαρι , να υπαρξουν κι αλλοι , να «καθαρίσουν» για όλους εμάς τους παρτακηδες .
Για τις θρησκείες τώρα , τι μου λες … δεν μιλάμε μόνο για καταπιεστική εξουσία , αλλά για σκοταδισμό… άστες εκεί , στον μεσαίωνα τους..
Ζαν Ζακ Ρουσώ ρε μλκ!
Από ΄σένα δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Soichiro να πω την αλήθεια...
Μίνι παρατήρηση/παρένθεση...
Ακόμα και η μεγαλύτερη πράξη αυτοθυσίας έχει (και) εγωκεντρικά κίνητρα.
Που έχουν δηλαδή κέντρο το «εγώ» του καθενός (εγώ πιστεύω πως πρέπει "Χ", ή εγώ θέλω να "Ψ", κοκ).
Παρακαλώ, συνεχίστε ελεύθερα...
pipe_smoker
04/07/2016, 14:48
Δεν ειπα αυτο.Σιγα μην παραχωρησω το σπιτι μου.Αν ομως ηξερα οτι υπαρχει οργανομενο κρατος και μου παραχωρουσε καποιο αλλο σπιτι,αντιστοιχο με το δικο μου θα το εκανα.Οχι για να το παιξω καλυτερος απο καποιους αλλους,αλλα γιατι ετσι πανε μπροστα οι κοινωνιες.Δεν γινονται αυτα φυσικα,αλλα λεω.
Βρε κι εγώ γενικά μιλάω.
Υπάρχουν κάποιοι που και το σπίτι τους δώσανε, και τη ζωή τους δώσανε, και τα κέρατά τους τα τράγια.
Από τη στιγμή όμως που συμφωνούμε ότι η ανιδιοτέλεια είναι απλά μια λέξη, και αυτό το οποίο πρεσβεύει δεν μπορεί να συνυπαρξει με την ανθρώπινη φύση/συμπεριφορά, τότε κάθε ανθρώπινη πράξη πρέπει κάπως να την εντάξουμε στη σφαίρα της ιδιοτέλειας.
Σωστά?
Αυτός λοιπόν που λέει "Όξω η χωματερή από το σπίτι μου, ας τη βάλουνε στου δίπλα!", συμπεριφέρεται με τον απόλυτα φυσικό και ιδιοτελή τρόπο, κατά πως αρμόζει να συμπερφερθεί ως ανθρώπινο ον.
Αυτός που λέει "Φέρτε τη χωματερή στο σπίτι μου, ας υποφέρω εγώ για να ζήσουν καλύτερα οι άλλοι", συμπεριφέρεται αλλόκοτα και (φαινομενικά) θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμπεριφέρεται ανιδιοτελώς.
Αυτό όμως είναι ανθρωπίνως αδυνατο. Το γιατί το εξηγήσαμε παραπάνω.
Άρα?
Λέει ψέματα?
Όχι απαραίτητα.
Απλά η ανάγκη για ιδιοτέλεια του συγκεκριμένου ανθρώπου καλύπτεται μέσα από την "αυτοθυσία" του.
Λίγο πιο "ανώμαλος" από τον πρώτο, αλλά και αυτός σε καμία περίπτωση δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.
Μπορούμε απλά να τον χαρακτηρίσουμε νευρωτικό.
Όπως νευρωτικό μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κι αυτόν που λέει "Όξω η χωματερή από το σπίτι μου, βάλτε τη στου δίπλα, και για μπόνους κρεμάστε τον κι απ'τ'άντερά του γιατί μου αρέσει η θέα"
Υπάρχει κάτι που να τους διαφοροποιεί άραγε?
Υπάρχει κάτι που να διαφοροποιεί τη Μητέρα Τερέζα από τον Charles Manson?
Τον Γκάντι από τον Αδόλφο?
Τον Γκεβάρα από το Στάλιν?
Από ΄σένα δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Soichiro να πω την αλήθεια...
Είπα να σπασω τα στερεότυπα....
Όταν καταλάβουμε ότι παρόλη τη νοημοσύνη μας, παραμένουμε ζώα, τότε θα καταλάβουμε ότι δεν πάει μπροστά αυτό το πράγμα συλλογικά παρά μόνο επειδή κάποιες μονάδες ξεχώρισαν... και κάποιοι σαν προβατα (καλώς ή κακώς) έτρεξαν από πίσω μαζί τους.
AristidisZ
04/07/2016, 14:49
Γιώργος Κοσκωτάς
Γιάννης Σαββιδάκης-Το κορίτσι μου κοιμάται
https://www.youtube.com/watch?v=QUyOFT6qd4Y
Μα συμφωνήσαμε από την αρχή σε αυτό .
Δεν υπαρχει «σύστημα» , «έθνος» ,»κυβέρνηση» κλπ που να μην είναι παρτακιας .πος μαλλον διαχρονικα.
Το κοινό τους χαρακτηριστικό ,κατά την γνώμη μου , είναι η εξουσία .
Η εξουσία είναι «παρτακιας» από μόνη της .
Εγω όμως λέω ότι , ευτυχώς , ανα τους αιώνες υπήρχαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που το αντιπάλευαν και κέρδισαν πολλά ,όχι για την πάρτη τους , αλλά για τους άλλους και τις επόμενες γενεές .
Σ αυτούς οφείλεται ,κατά κύριο λόγο , ότι «καλό» υπάρχει τώρα.
Μακαρι , να υπαρξουν κι αλλοι , να «καθαρίσουν» για όλους εμάς τους παρτακηδες .
Για τις θρησκείες τώρα , τι μου λες … δεν μιλάμε μόνο για καταπιεστική εξουσία , αλλά για σκοταδισμό… άστες εκεί , στον μεσαίωνα τους..
Ρε Γιώργο, δεν λέμε και διαφορετικά πράγματα. Ας πουμε πως στην πάροδο των αιώνων, στις κοινωνικές δυνάμεις που προκάλεσαν τις αλλαγές υπήρχε ένας οικονομικός ντετερμινισμός και έγινε restart. Restart όμως με κάποιες αλλαγές των κανόνων και ανακάτεμα της τράπουλας κάθε φορά, όχι αλλαγή παιχνιδιού.
Γιώργος Κοσκωτάς
Ήσουν κάτω απ΄το μπαλκόνι του Δημαρχείου όταν έφερε τον Ντέταρι ρε γάτε?
Cpt. Haddock
04/07/2016, 15:06
Είχε γεννηθει εκεινα τα ηρωϊκα χρονια? :smokin:
AristidisZ
04/07/2016, 15:07
Μπα ήμουν μικρός τότε :bawl:
:beer:
Ρε Γιώργο, δεν λέμε και διαφορετικά πράγματα. Ας πουμε πως στην πάροδο των αιώνων, στις κοινωνικές δυνάμεις που προκάλεσαν τις αλλαγές υπήρχε ένας οικονομικός ντετερμινισμός και έγινε restart. Restart όμως με κάποιες αλλαγές των κανόνων και ανακάτεμα της τράπουλας κάθε φορά, όχι αλλαγή παιχνιδιού.
Βρε ,ναι… μαζί σου σε αυτό… το παιχνίδι είναι ίδιο… άλλωστε , δεν μπορεί κάποιος να πει το αντίθετο μιας και η ιστορία έχει γραφτεί.
Όμως , δεν μπορούμε, έτσι ελαφρά την καρδιά, να υποτιμούμε ανιδιοτελείς θυσίες ανθρώπων.
Μπορεί να είχαν σαν σκοπό τους να αλλάξουν το παιχνίδι ,και δεν τα κατάφεραν, αλλά τουλάχιστον βοήθησαν να ανακατευτεί λίγο η τράπουλα και να αλλάξουν οι κανόνες όπως λες .
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι , αν θέλουμε να αλλάξουμε το παιχνίδι , τους κανόνες ,την τράπουλα ,μην περιμένουμε να γίνει από μόνο του ή να το κάνει οποιαδήποτε «κυβέρνηση».
Και , φυσικά, ΔΕΝ είναι εύκολο.
Βρε ,ναι… μαζί σου σε αυτό… το παιχνίδι είναι ίδιο… άλλωστε , δεν μπορεί κάποιος να πει το αντίθετο μιας και η ιστορία έχει γραφτεί.
Όμως , δεν μπορούμε, έτσι ελαφρά την καρδιά, να υποτιμούμε ανιδιοτελείς θυσίες ανθρώπων.
Μπορεί να είχαν σαν σκοπό τους να αλλάξουν το παιχνίδι ,και δεν τα κατάφεραν, αλλά τουλάχιστον βοήθησαν να ανακατευτεί λίγο η τράπουλα και να αλλάξουν οι κανόνες όπως λες .
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι , αν θέλουμε να αλλάξουμε το παιχνίδι , τους κανόνες ,την τράπουλα ,μην περιμένουμε να γίνει από μόνο του ή να το κάνει οποιαδήποτε «κυβέρνηση».
Και , φυσικά, ΔΕΝ είναι εύκολο.
Aυτό δεν είπε κι ο Αλέξις;
Παραλίγο να πιστέψω ότι τον ψήφισες... :bawl:
Aυτό δεν είπε κι ο Αλέξις;
Παραλίγο να πιστέψω ότι τον ψήφισες... :bawl:
ρε ,μην συγκρινεις τον Αλεξη μ αυτους...
ο Αλεξης εκλεψε την τραπουλα, κι εχασε το χαρτι με τους κανονες......:bawl:
Βρε ,ναι…
Σου θυμίζω πως η κουβέντα ξεκίνησε από την "ατελή φύση" του ανθρώπου και την αδυναμία λόγω αυτών των ατελιών να προσαρμοστεί (!) στα tres jolie συστήματα.
Για τις ατομικές προσπάθειες συγκεκριμένων ανθρώπων, τα ιδιοτελή ή ανιοδιοτελή κίνητρα τους, πράξεις αυτοθυσίας, μεγαλείου κλπ, ας τα πούμε στο thread του 1821 ή σε αυτό που θα ανοίξει ο Αριστείδης. :lol:
Σου θυμίζω πως η κουβέντα ξεκίνησε από την "ατελή φύση" του ανθρώπου και την αδυναμία λόγω αυτών των ατελιών να προσαρμοστεί (!) στα tres jolie συστήματα.
Για τις ατομικές προσπάθειες συγκεκριμένων ανθρώπων, τα ιδιοτελή ή ανιοδιοτελή κίνητρα τους, πράξεις αυτοθυσίας, μεγαλείου κλπ, ας τα πούμε στο thread του 1821 ή σε αυτό που θα ανοίξει ο Αριστίδης. :lol:
δλδ τι? ειναι στο DNA μας να ειμαστε λαμογια?
ελα τωρα.. αυτο ειναι "χαζο αλλοθι" για τα λαμογια..
Όχι ρε μλκ, στο DNA είναι το προβατηλικι.... το λαμόγιο τζιν, είναι ανωμαλία...
Όχι ρε μλκ, στο DNA είναι το προβατηλικι.... το λαμόγιο τζιν, είναι ανωμαλία...
ε , αφου ειναι προβατο γιατι δεν προσαρμοζεται (!) στα στα tres jolie συστήματα..?:p
ε , αφου ειναι προβατο γιατι δεν προσαρμοζεται (!) στα στα tres jolie συστήματα..?:p
Το πρόβατο προσαρμόζεται, αλλιώς σουβλίζεται... Το πάουερ στραγκλ είναι το "πρόβλημα".
Το πρόβατο προσαρμόζεται, αλλιώς σουβλίζεται... Το πάουερ στραγκλ είναι το "πρόβλημα".
CHUCK D ....:lol:
Αν καταλάβεις (γιατί εγώ δεν...) http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149406&page=28&p=2770074&viewfull=1#post2770074 πες μου και εμένα.
Αν καταλάβεις (γιατί εγώ δεν...) http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149406&page=28&p=2770074&viewfull=1#post2770074 πες μου και εμένα.
θελει καμια (δυο-τρεις-πεντε) μπυρες η αληθεια ειναι..:lol:
amyroukai
04/07/2016, 16:42
Χωματερή παντως οι Δανοι θέλουν κοντά στο σπίτι τους γιατι α) δεν ειναι ρδελο οπως εδω και β) μολις γεμισει εχουν εναν ωραίο λοφο σε μια απολύτως φλατ χωρα και χαίρονται. True story.
Pan (dvs)
04/07/2016, 18:16
Βρε κι εγώ γενικά μιλάω.
Υπάρχουν κάποιοι που και το σπίτι τους δώσανε, και τη ζωή τους δώσανε, και τα κέρατά τους τα τράγια.
Από τη στιγμή όμως που συμφωνούμε ότι η ανιδιοτέλεια είναι απλά μια λέξη, και αυτό το οποίο πρεσβεύει δεν μπορεί να συνυπαρξει με την ανθρώπινη φύση/συμπεριφορά, τότε κάθε ανθρώπινη πράξη πρέπει κάπως να την εντάξουμε στη σφαίρα της ιδιοτέλειας.
Σωστά?
Αυτός λοιπόν που λέει "Όξω η χωματερή από το σπίτι μου, ας τη βάλουνε στου δίπλα!", συμπεριφέρεται με τον απόλυτα φυσικό και ιδιοτελή τρόπο, κατά πως αρμόζει να συμπερφερθεί ως ανθρώπινο ον.
Αυτός που λέει "Φέρτε τη χωματερή στο σπίτι μου, ας υποφέρω εγώ για να ζήσουν καλύτερα οι άλλοι", συμπεριφέρεται αλλόκοτα και (φαινομενικά) θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμπεριφέρεται ανιδιοτελώς.
Αυτό όμως είναι ανθρωπίνως αδυνατο. Το γιατί το εξηγήσαμε παραπάνω.
Άρα?
Λέει ψέματα?
Όχι απαραίτητα.
Απλά η ανάγκη για ιδιοτέλεια του συγκεκριμένου ανθρώπου καλύπτεται μέσα από την "αυτοθυσία" του.
Λίγο πιο "ανώμαλος" από τον πρώτο, αλλά και αυτός σε καμία περίπτωση δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.
Μπορούμε απλά να τον χαρακτηρίσουμε νευρωτικό.
Όπως νευρωτικό μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κι αυτόν που λέει "Όξω η χωματερή από το σπίτι μου, βάλτε τη στου δίπλα, και για μπόνους κρεμάστε τον κι απ'τ'άντερά του γιατί μου αρέσει η θέα"
Υπάρχει κάτι που να τους διαφοροποιεί άραγε?
Υπάρχει κάτι που να διαφοροποιεί τη Μητέρα Τερέζα από τον Charles Manson?
Τον Γκάντι από τον Αδόλφο?
Τον Γκεβάρα από το Στάλιν?
Ουσιαστικα δεν διαφωνουσαμε.
Τσαμπα το σεντονι.:D
pipe_smoker
04/07/2016, 19:00
Ουσιαστικα δεν διαφωνουσαμε.
Τσαμπα το σεντονι.:D
Α! Να μου κάνεις τη χάρη!
Συμφωνούμε διαφωνούμε, ποτέ δεν είναι τσάμπα ένα σεντόνι:D
:beer:
θελει καμια (δυο-τρεις-πεντε) μπυρες η αληθεια ειναι..:lol:
Ρε σεις, τί το παιδεύετε?
Το να το ψάχνετε με τη φύση του ανθρώπου και με το DNA, είναι σα να ψάχνετε το τί είναι η ζωή, τί ο θάνατος, τί το "είναι", τί το "μη είναι", για ποιό λόγο άραγε υπάρχουμε, και δε συμμαζεύεται.
Δε λέω ότι δεν είναι ωραία η αναζήτηση.
Αλλά (σχεδόν) όλα έχουν ειπωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την κάθε πλευρά να έχει και τα δυνατά της σημεία αλλά και τα αδύνατα.
Για το Σωκράτη η ανθρώπινη φύση δε γίνεται να είναι κακή και κανείς δεν πράττει το κακό εκουσίως, απλώς δε γνωρίζει τα benefits του να πράξει το καλό.
Για το Freud η ανθρώπινη φύση είναι κακή, και προσπαθούμε να την τιθασεύσουμε μέσα από "τεχνάσματα" όπως ο πολιτισμός.
Για το Μαρξ η ανθρώπινη φύση είναι καλή, αλλά την αλλοτριώνει ο καπιταλισμός και η ιδιωτική περιουσία.
Για τους ΧΟ η ανθρώπινη φύση είναι καλή (αφού την έφτιαξε ο καλός Θεός) αλλά τα σκάτωσε γιατί έφαγε το μήλο όπως είπε ο μπλιτς, οπότε μόλις έρθει στον υλικό κόσμο και βαπτιστεί, κομμάτια να γίνει το προπατορικό κι έχει κενή σελίδα να γράψει όμορφα πράγματα (ακολουθώντας το δρόμο του Θεού) ή άσχημα πράγματα (ακολουθώντας το δρόμο του Διαόλου)
Διαλιέχτε και πάρτε.
Having options is a great thing:)
Cpt. Haddock
04/07/2016, 19:02
The delusion of having options is a great thing :smokin:
pipe_smoker
04/07/2016, 19:07
The delusion of having options is a great thing :smokin:
Έχει καμιά διαφορά?:smokin:
Cpt. Haddock
04/07/2016, 19:12
Έχει καμιά διαφορά?:smokin:
Ναι. Η αυταπατη σε κανει ευτυχισμένο και σε προστατευει απο την πραγματικοτητα. :smokin:
Περισσοτερες πληροφορίες στον Αλεξις :p
Pan (dvs)
04/07/2016, 19:15
Ναι. Η αυταπατη σε κανει ευτυχισμένο και σε προστατευει απο την πραγματικοτητα. :smokin:
362046
Δεν μπορεσα να αντισταθω.
pipe_smoker
04/07/2016, 19:23
Αυτό δεν αναιρεί το ότι η πραγματική ύπαρξη επιλογών είναι great thing:p
(μην αρχίσουμε περί ελευθερίας βούλησης, αρκετή φιλοσοφία για σήμερα:lol:)
Μη μου τονε θυμίζεις πάλι.
Του χρωστάω κάτι φάπες αυτουνού.
Cpt. Haddock
04/07/2016, 19:31
Μη μου τονε θυμίζεις πάλι.
Του χρωστάω κάτι φάπες αυτουνού.
Υπομονη ως το 2019 :wave2:
kalgeorge
04/07/2016, 20:54
https://www.youtube.com/watch?v=9Qula8bKdis
sto 7.45
blackbusa
04/07/2016, 21:25
Ζαν Ζακ Ρουσώ ρε μλκ!
Jean Claude Van Damme...parta twra....4 se mia mia protasi...
"Δεν υπάρχει ανάγκη ενός μαθηματικού για να καταλάβεις ότι μια αποζημίωση ζημιών αυτού του τύπου θα ισοπέδωνε την VW" αυτό δήλωσε στη Die Welt o δ.σ. της Volkswagen A.G. Mathias Mueller δείχνοντας ότι η VW δεν έχει καμία διάθεση να προσφέρει στους ευρωπαίους πελάτες της παρόμοια αποζημίωση με αυτή που προσφέρει στις ΗΠΑ μετά τη συμφωνία των 14,7 δις $ με το αμερικανικό δημόσιο που προβλέπει την επαναγορά των 500.000 αυτοκινήτων συν πρόσθετη αποζημίωση 5-10.000$ ανά περίπτωση.
υ.γ. Θυμίζω ότι στην Ευρώπη αφορά περισσότερα από 8.000.000 αυτοκίνητα.
http://m.welt.de/wirtschaft/article156769571/Ich-esse-in-der-Kantine.html
Ο δε τιτλος του αρθρου αστειος!
Κατά τ αλλα το ηθικο στοιχειο herr Schäuble εσκουζε να παίζουμε με τους κανόνες. Οχι και κεραταδες και δαρμενοι ρε βολφγανγκ. Να τα λεμε αυτα...
http://m.news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/h-syspeirwsh-toy-soimple-otan-h-komision-den-pairnei-prwtovoylies-as-pairnoyme-thn-katastash-sta-xeria-mas.4151151.html
Και btw φαινεται οτι άρχισαν να ξεπουλανε οι επενδυτες τις μετοχές ιταλικων τραπεζων οσο οσο. Οικονομολογος δεν ειμαι αλλα δεν χρειάζεσαι κανενα να σου εξηγησει με βαρυγδουπες οικονομικες θεωρειες οτι ερχεται η σειρα τους...
Pan (dvs)
05/07/2016, 08:06
........
Και btw φαινεται οτι άρχισαν να ξεπουλανε οι επενδυτες τις μετοχές ιταλικων τραπεζων οσο οσο. Οικονομολογος δεν ειμαι αλλα δεν χρειάζεσαι κανενα να σου εξηγησει με βαρυγδουπες οικονομικες θεωρειες οτι ερχεται η σειρα τους...
Η αντιπαραθεση (http://www.thepressproject.gr/article/97026/Antiparathesi-Merkel---Rentsi-gia-ton-tropo-diasosis-trapezon) του Ιταλου πρωθυπουργου και της Μερκελ ητανε τα προεορτια.
Η αντιπαραθεση (http://www.thepressproject.gr/article/97026/Antiparathesi-Merkel---Rentsi-gia-ton-tropo-diasosis-trapezon) του Ιταλου πρωθυπουργου και της Μερκελ ητανε τα προεορτια.
Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, μαζεύτηκαν οι δηλώσεις τους και δήλωσαν πως θα σεβαστούν τους κανόνες κλπ κλπ. Το πως θα γίνει αυτό...άγνωστο.
Στα δικά μας, πάνω που λες οτι τα έχω μάθει όλα ρε παιδί μου...ότι έγινε το γ@μημένο πρώτο εξάμηνο του 15 το έχουμε μάθει!!!
Μέχρι που βγάζει βιβλίο ο Γκαλμπρέιθ...και μένεις Πάκης.
Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων, περιελάμβανε μεταξύ άλλων το "Plan B" που εκπονούσε υπό άκρα μυστικότητα από τον Μάρτιο του 2015 η ομάδα Βαρουφάκη, αποκαλύπτει σε βιβλίο του ο Τζέιμς Γκάλμπρειθ, συντονιστής της ομάδας.
Αυτό, "το μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας" με βάζει σε πειρασμό να ρωτήσω...
Οι διαφορές με το πραξικόπημα ποιές είναι??
http://www.capital.gr/oikonomia/3138792/apokalupseis-tou-j-galbraith-gia-to-plan-b-tou-g-baroufaki
Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, μαζεύτηκαν οι δηλώσεις τους και δήλωσαν πως θα σεβαστούν τους κανόνες κλπ κλπ. Το πως θα γίνει αυτό...άγνωστο.
Στα δικά μας, πάνω που λες οτι τα έχω μάθει όλα ρε παιδί μου...ότι έγινε το γ@μημένο πρώτο εξάμηνο του 15 το έχουμε μάθει!!!
Μέχρι που βγάζει βιβλίο ο Γκαλμπρέιθ...και μένεις Πάκης.
Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων, περιελάμβανε μεταξύ άλλων το "Plan B" που εκπονούσε υπό άκρα μυστικότητα από τον Μάρτιο του 2015 η ομάδα Βαρουφάκη, αποκαλύπτει σε βιβλίο του ο Τζέιμς Γκάλμπρειθ, συντονιστής της ομάδας.
Αυτό, "το μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας" με βάζει σε πειρασμό να ρωτήσω...
Οι διαφορές με το πραξικόπημα ποιές είναι??
http://www.capital.gr/oikonomia/3138792/apokalupseis-tou-j-galbraith-gia-to-plan-b-tou-g-baroufaki
Δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση.
Δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση.
Το οτι δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση, μου κάνει εντύπωση να πω την αλήθεια.
Joyrider
05/07/2016, 10:26
Για το Σωκράτη η ανθρώπινη φύση δε γίνεται να είναι κακή και κανείς δεν πράττει το κακό εκουσίως, απλώς δε γνωρίζει τα benefits του να πράξει το καλό.
Για το Freud η ανθρώπινη φύση είναι κακή, και προσπαθούμε να την τιθασεύσουμε μέσα από "τεχνάσματα" όπως ο πολιτισμός.
Για το Μαρξ η ανθρώπινη φύση είναι καλή, αλλά την αλλοτριώνει ο καπιταλισμός και η ιδιωτική περιουσία.
Για τους ΧΟ η ανθρώπινη φύση είναι καλή (αφού την έφτιαξε ο καλός Θεός) αλλά τα σκάτωσε γιατί έφαγε το μήλο όπως είπε ο μπλιτς, οπότε μόλις έρθει στον υλικό κόσμο και βαπτιστεί, κομμάτια να γίνει το προπατορικό κι έχει κενή σελίδα να γράψει όμορφα πράγματα (ακολουθώντας το δρόμο του Θεού) ή άσχημα πράγματα (ακολουθώντας το δρόμο του Διαόλου)
Διαλιέχτε και πάρτε.
Να βάλεις και την επιλογή ότι η φύση του ανθρώπου είναι πολυδιάστατη και έχει απόλα μέσα αλλά θα γιγαντωθεί το κομμάτι εκείνο που καλλιεργείται από το περιβάλλον, αλλιώς δεν διαλέγω :lol: . Ανάλογα με το πως είναι θεσμοθετημένη η κοινωνία θα βγουν και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά στον άνθρωπο. Σε μια κοινωνία που ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό του πατάω επί πτωμάτων, της προσωπικής φιλοδοξίας, της ιεραρχίας, της συγκέντρωσης εξουσίας επόμενο είναι να γίνουμε εξουσιαστές ή δουλικοί.
Flying Mythos
05/07/2016, 10:28
@ Byron Τι περίμενες δηλαδή ότι θα γινόταν σε περίπτωση που εφαρμοζόταν αυτά που περιγράφει ο Γκαλμπρέιθ ? Ο λαός θα διαδήλωνε περήφανα για την νέα του δραχμή, στηρίζοντας την κυβέρνηση που έκλεισε τις τράπεζες επ' αόριστο και υποτίμησε το νόμισμα του ? Μανούρα χοντρή θα γινόταν και θα κατέβαζε τουλάχιστον τα ματ στους δρόμους για να σταματήσει ο κόσμος να σπάει και να πλιατσικολογεί.
Όταν στο παρελθόν έστηνε τοίχους, έστελνε τα ματ να δειρουν συνταξιούχους και αποδεδειγμένα χρησιμοποιούσε φασιστοειδή για να διαλύσουν συγκεντρώσεις, η διαφορά από το πραξικόπημα ποιά ήταν ?
Και εν πάσει περιπτώσει ας αφήσουμε τους ρομαντισμούς και τις αφέλειες περί πραξικοπημάτων. Όταν θες να εφαρμόσεις πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί ο λαός, είτε είσαι φιλελές είτε και καλά αριστερός με αυταπάτες ή χωρίς, η λύση είναι ¨μετρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας¨
Οι φιλελέδες του capital θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, πόσο πολύ κράτος χρειάζεται για να εφαρμόσεις τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, με σκοπό να εξαφανίσεις τελικά το κράτος και να μην πέφτουν από τα σύννεφα όταν ακούνε για ¨μετρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας¨
Cpt. Haddock
05/07/2016, 10:31
Οι φιλελέδες του capital θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, πόσο πολύ κράτος χρειάζεται για να εφαρμόσεις τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους,
:uplate:
Ρε σεις, ειστε σιγουροι οτι ξερετε τι σημαινει φιλελευθερισμος; (χωρις να το ψαξετε στη wikipedia)
Το οτι δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση, μου κάνει εντύπωση να πω την αλήθεια.
Τόσα χρόνια αυτοί που φώναζαν "Που 'σαι ρε Παπαδόπουλε", νομίζεις ψήφισαν όλοι ΧΑ; :rolleyes: