PDA

View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 666 ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

skylaros
04/08/2016, 17:57
Ωραίο κορίτσι. Γιαούρτια στον πρωθυπουργό !!!

Cpt. Haddock
04/08/2016, 18:23
:wave2:

363759

RaGe_Raptor
04/08/2016, 18:39

363759

Καλά δεν τα'μαθες; Οτιδήποτε "αριστερό" είναι και ηθικό . Πολέμησαν στα βουνά οι παππούδες αφού.... :emetoulis:

Pan (dvs)
04/08/2016, 19:33
Δλδ δεν επιτρέπουμε να χτιστεί τέμενος, αλλά επιτρέπουμε τα underground τεμένη ανά την επικράτεια....

Επίσης, επιτρέπουμε στον ψευτομουφτή να αλωνίζει...

Δοξάστε μας.

Γιατι αμα γινει τεμενος ,που κατα την αποψη μου πρεπει να γινει,ο ψευτομουφτης και τα τεμενη θα παψουνε να υπαχουν?

tsompanis
04/08/2016, 21:07
ΧΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕ.....
ΤΙ ΒΥΖΟ έχει αυτή η 1η αριστερά !!!!!!

:eleison:

ρε μλκ με έκανες να ανοιξω το λινκ δευτερη φορά ρε...

amyroukai
04/08/2016, 21:36
Εγώ λέω ότι φταίει ο φακός, παραμορφώνει στα άκρα

MG-KTiNoS
05/08/2016, 07:30

363759

363771

γιατί έχεις μικρή ραμ...
:D

RaGe_Raptor
05/08/2016, 07:47
363771

γιατί έχεις μικρή ραμ...
Πάμε άλλη μια: Μόνο που αυτοί βγήκανε για καλύτεροι...

Σε άλλα νέα ,στη αποστολή μαθητικής Ολυμπιάδας δεν είχε να δώσει ο Σύριζας 9.000€. Θα πληρώσει όμως 40.000€ για τις ζημιές που προκάλεσαν τα "αξιέπαινα" παιδιά των καταλήψεων

MG-KTiNoS
05/08/2016, 08:01

Σε άλλα νέα ,στη αποστολή μαθητικής Ολυμπιάδας δεν είχε να δώσει ο Σύριζας 9.000€. Θα πληρώσει όμως 40.000€ για τις ζημιές που προκάλεσαν τα "αξιέπαινα" παιδιά των καταλήψεων

και ο Αντωνάκης είχε έρθει για πιο καλά
και το βιβλείο που χάρισαν στη Β Ευβεια του Κούλη ο Δήμος το έχει πληρώσει να εκδωθεί...

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι είναι ΙΔΙΟΙ τόσο πιο καλά για μας
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

RaGe_Raptor
05/08/2016, 08:07
και το βιβλείο που χάρισαν στη Β Ευβεια του Κούλη ο Δήμος το έχει πληρώσει να εκδωθεί...

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

Ποια άλλα ρε ο Κούλης θα βγει αφού ....

amyroukai
05/08/2016, 08:18

σόρι μαν, εκεί φταίει και ο εκάστοτε πρύτανης που με το που θα τους δει δεν δίνει άδεια ΑΜΕΣΩΣ στην αστυνομία να μπει και να συμμαζέψει. Το άσυλο δεν θεσπίστηκε για να σπάει ο κάθε μαλάκας τις σχολές. αφού τους αφήνουν οι πανεπιστημιακοί...

RaGe_Raptor
05/08/2016, 08:26
σόρι μαν, εκεί φταίει και ο εκάστοτε πρύτανης που με το που θα τους δει δεν δίνει άδεια ΑΜΕΣΩΣ στην αστυνομία να μπει και να συμμαζέψει. Το άσυλο δεν θεσπίστηκε για να σπάει ο κάθε μαλάκας τις σχολές. αφού τους αφήνουν οι πανεπιστημιακοί...

Καλά και αυτό κατάπτυστο αλλά εδώ κατακρίνω την απόφαση του Υπ. Παδείας να δώσει 40 χήνες για τις επισκευές των ζημιών.

amyroukai
05/08/2016, 08:27
Καλά και αυτό κατάπτυστο αλλά εδώ κατακρίνω την απόφαση του Υπ. Παδείας να δώσει 40 χήνες για τις επισκευές των ζημιών.

Ποιός θα τα δώσει αν όχι το αρμόδιο υπουργείο...;

Pan (dvs)
05/08/2016, 08:38
Ποια άλλα ρε ο Κούλης θα βγει αφού ....

Αααααααφεριμ

να σωθουμε.

cityfly
05/08/2016, 09:11
:bawl:τι μλκς είσαι;!!!;!;! (ρητορική είναι, μην απαντήσεις)

Τα χέρια του Αλέξις τα είδε κανένας; :D :lol:
Του τα χει κόψει η Περιστέρα

fkol k4
05/08/2016, 11:00

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

Όχι δεν είναι ίδιοι και καλό είναι να σταματήσει αυτού του τύπου η προπαγάνδα.

Είναι άλλο όταν σε πιάνουν στα πράσα να προσπαθείς να δικαιολογηθείς, να πεις κανένα «δεν είναι ακριβώς έτσι» και στο κάτω κάτω να ξηλώσεις και κανέναν από το κόμμα ή από κανένα υπουργείο έστω και για το θεαθήναι,
και άλλο να λες «ναι, που βλέπετε το πρόβλημα, πολύ καλά έκανα και για φροντίστε να προσέχετε τι με ρωτάτε γιατί θα σας ξηλώσω και θα βάλω άλλους που θα προσέχουν...»

Στην πρώτη περίπτωση είσαι λαμόγιο.
Στη δεύτερη είσαι και λαμόγιο και φασίστας.

MG-KTiNoS
05/08/2016, 11:39
Όχι δεν είναι ίδιοι και καλό είναι να σταματήσει αυτού του τύπου η προπαγάνδα...

Όσο υπάρχει ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΙΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει.
Μόνο πιο κάτω θα πάμε.
Όσο δεν αλλάζει ο νόμος για την βουλευτική ασυλία, ευθήνη υπουργών κλπ κλπ
Όσο δεν βλέπεις κινητικότητα στο δικαστικό τομαία
Όσο δε βλέπεις αξιολόγιση
και κυρίως....
Όσο δε βλέπεις ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΑΦΙΑ (όπως στην Ιταλία)
απλά θα παίζουμε με τα επίθετα και θα βριζόμαστε σα μαλακές άνευ λόγου και αιτίας

υγ '
και σπάω πλάκα όταν ακούω τον Κούλη να μιλάει για αξιοκρατία και μετά να ζητά 1 λεπτού σιγη
από το τουίτερ

αλλά λυπάμαι πολύ.

Χωρίς πλάκα στο λέω.

fkol k4
05/08/2016, 12:22
Όσο υπάρχει ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΙΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει.
Μόνο πιο κάτω θα πάμε.
Όσο δεν αλλάζει ο νόμος για την βουλευτική ασυλία, ευθήνη υπουργών κλπ κλπ
Όσο δεν βλέπεις κινητικότητα στο δικαστικό τομαία
Όσο δε βλέπεις αξιολόγιση
και κυρίως....
Όσο δε βλέπεις ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΑΦΙΑ (όπως στην Ιταλία)
απλά θα παίζουμε με τα επίθετα και θα βριζόμαστε σα μαλακές άνευ λόγου και αιτίας

υγ '
και σπάω πλάκα όταν ακούω τον Κούλη να μιλάει για αξιοκρατία και μετά να ζητά 1 λεπτού σιγη
από το τουίτερ

αλλά λυπάμαι πολύ.

Χωρίς πλάκα στο λέω.

Όλα όσα γράφεις είναι αλήθεια.

Και πάλι όμως, υπάρχει διαβάθμιση στο πόσο χάλια είναι μια κυβέρνηση.
Δεν λες απλά ένα «είναι αρνητικής αξίας» και ξεμπερδεύεις.

Επίσης, δεν χρειάζεται τέτοια απογοήτευση στο φόρουμ για το πόσο κακός πρωθυπουργός θα είναι ο κούλης.
Από τη μία, το ρεκόρ ασχετοσύνης και αχρηστίας του σημερινού θέλει παγκοσμίου επιπέδου αθλητή για να σπάσει. Θα πρέπει να φέρουμε παίχτη απ' έξω (βέβαια υπάρχει κι η Κωνσταντοπούλου, ποτέ δεν ξέρεις).
Από την άλλη, μην το δένετε πως θα είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός. Βασικά, μην το δένετε καν πως θα είναι πρόεδρος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Έχουμε καιρό μέχρι το '19 και τα αυτογκόλ ήδη μπαίνουν απανωτά...

Cpt. Haddock
05/08/2016, 14:00
γιατί έχεις μικρή ραμ...

Αντε πάλι τα ίδια ρε Νικολάκη...

Πρώτον δεν εχω καθόλου μικρη ραμ και μια χαρα θυμάμαι τα καμώματα της Νατασας Παζαΐτη ακόμα κι αν πέρασαν 10 χρόνια.

Αλλα. Δεν αναφέρθηκα στην Περιστέρα (ώστε να έχει καποιο νόημα η φωτό σαν αντιστοιχία συζυγων πρωθυπουργών), αλλα σε έναν τυχαίο τυπο ο οποιος εξαργυρωσε τις - ηλεκτρονικές πλέον - αφισοκολήσεις με μια ωραία θεσούλα στη Βουλή, την 'ωρα που εσυ παλεύεις με ΙΚΑ και περιοδικες δηλώσεις και ΦΜΥ κλπ κλπ...

Παμε άλλη μια: Το οτι το έκαναν οι άλλοι ΔΕΝ δινει άλλοθι στην "ηθικομαχούσα" αριστερα.

Κατάλαβέ το επιτέλους :wave2:

Pan (dvs)
05/08/2016, 14:10
.......
Από τη μία, το ρεκόρ ασχετοσύνης και αχρηστίας του σημερινού θέλει παγκοσμίου επιπέδου αθλητή για να σπάσει. Θα πρέπει να φέρουμε παίχτη απ' έξω (βέβαια υπάρχει κι η Κωνσταντοπούλου, ποτέ δεν ξέρεις).
Από την άλλη, μην το δένετε πως θα είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός. Βασικά, μην το δένετε καν πως θα είναι πρόεδρος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Έχουμε καιρό μέχρι το '19 και τα αυτογκόλ ήδη μπαίνουν απανωτά...

Μπα μην το λες.Πιστευω οτι ο Κουλης "το εχει".

Αρχηγος θα ειναι,εχει ολα τα προσοντα.

MG-KTiNoS
05/08/2016, 17:20
Αντε πάλι τα ίδια ρε Νικολάκη...

μπλα μπλα μπλα

Παμε άλλη μια: Το οτι το έκαναν οι άλλοι ΔΕΝ δινει άλλοθι στην "ηθικομαχούσα" αριστερα.

Κατάλαβέ το επιτέλους :wave2:

Τόσα χρόνια που διαβάζω εδώ μέσα όμως δεν σε είδα να τα λες κι από κει ή κάνω λάθος???
Τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ μας έπιασε ο πόνος για τα αριστεία...
Τώρα είδαμε ότι υπάρχουν βολεμένοι, κρατικοδίαιτοι και Τσάτσοι (από που βγαίνει αυτό το Τσάτσοι είπαμε??)

ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ
Τους είδαμε κι αυτούς και τους άλλους
ΑΡΚΕΙ ΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ...

Cpt. Haddock
05/08/2016, 20:41
Τόσα χρόνια που διαβάζω εδώ μέσα όμως δεν σε είδα να τα λες κι από κει ή κάνω λάθος???
Τώρα είδαμε ότι υπάρχουν βολεμένοι, κρατικοδίαιτοι και Τσάτσοι (από που βγαίνει αυτό το Τσάτσοι είπαμε??)

Πρωτον κανεις λάθος (απλα δε με διαβαζεις σωστα). Δευτερον, το αν και πόσο μπορει να κρινει κανεις μια κυβερνηση δεν ειναι συνάρτηση του πόσο έκρινε τις προηγούμενες. Τρίτον, οι άλλοι ξέραμε τι κουμάσια ειναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι που πούλησε ηθικο πλεονέκτημα της αριστεράς και εβγαλε τον κοσμο να χορεύει μπελατσιάο. Τέταρτον, αν το κατακρινω πολύ ειναι γιατι μου θυμιζει τους σκατοδιορισμους του Πασοκ... (θα μου πεις ο συριζα πασοκ ειναι).

Εγινα κατανοητος; ;)

Cpt. Haddock
05/08/2016, 20:41

Πρωτον κανεις λάθος (απλα δε με διαβαζεις σωστα). Δευτερον, το αν και πόσο μπορει να κρινει κανεις μια κυβερνηση δεν ειναι συνάρτηση του πόσο έκρινε τις προηγούμενες. Τρίτον, οι άλλοι ξέραμε τι κουμάσια ειναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι που πούλησε ηθικο πλεονέκτημα της αριστεράς και εβγαλε τον κοσμο να χορεύει μπελατσιάο. Τέταρτον, αν το κατακρινω πολύ ειναι γιατι μου θυμιζει τους σκατοδιορισμους του Πασοκ... (θα μου πεις ο συριζα πασοκ ειναι).

Εγινα κατανοητος; ;)

MG-KTiNoS
05/08/2016, 20:48

Εγινα κατανοητος; ;)

ναι :)

ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά (αν και ακόμα περιμένω να μάθω τι είναι αριστερά)

George_Sp
05/08/2016, 21:26

Το σύστημα δε θα σε αφήσει ποτέ να το μάθεις γιατί η Αριστερά δε μπορεί και ΔΕ ΘΕΛΕΙ ποτέ να γίνει εξουσιάζον σύστημα.

cityfly
05/08/2016, 21:40

αυτό το ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά έχω βαρεθεί να το ακούω
και τι είναι;
ή ξέρει κανείς από όσοι δηλώνουν αριστεροί τι σκατά σημαίνει αριστερά που αν έχεις 10 "αριστερούς" έχεις 10 διαφωνίες ή συνιστώστες ή όπως θες πες το

το Α στο όνομά του αριστερά σημαίνει
το ίδιο το κόμμα φώναζε και πανηγύριζε πρώτη φορά αριστερά δεν τα έλεγαν οι άλλοι
ε τώρα όσοι το ψηφίσατε κάνετε την πάπια ότι αυτό δεν είναι αριστερά ε τότε τι το ψηφίσατε όσοι το κάνατε που τώρα όλοι αναρωτιούνται ποιος τους ψήφισε;

RaGe_Raptor
05/08/2016, 22:07
και τι είναι;
ή ξέρει κανείς από όσοι δηλώνουν αριστεροί τι σκατά σημαίνει αριστερά που αν έχεις 10 "αριστερούς" έχεις 10 διαφωνίες ή συνιστώστες ή όπως θες πες το

το ίδιο το κόμμα φώναζε και πανηγύριζε πρώτη φορά αριστερά δεν τα έλεγαν οι άλλοι
ε τώρα όσοι το ψηφίσατε κάνετε την πάπια ότι αυτό δεν είναι αριστερά ε τότε τι το ψηφίσατε όσοι το κάνατε που τώρα όλοι αναρωτιούνται ποιος τους ψήφισε;

Πάντως σύμφωνα με αυτούς που λένε "εγώ δεν είμαι Σύριζα,είμαι Ανταρσύα " ο ανταρσύας έπρεπε να πιάνει 20% :lol:

fkol k4
05/08/2016, 22:17

Θα σε στενοχωρήσω, αλλά πέφτεις σε μια - συνηθισμένη είναι η αλήθεια - λογική πλάνη, την αποκαλούμενη "No True Scotsman (http://www.logicalfallacies.info/presumption/no-true-scotsman)".
Προφανώς, διότι αν και οι προσδοκίες σου από αυτήν δεν ευοδώθηκαν, στην ουσία είναι πολύ επώδυνο να παραδεχτείς πως οι προσδοκίες σου ποτέ δεν είχαν βάση (αν και μια ιστορική αναδρομή θα σου έδειχνε πως ποτέ και πουθενά στον κόσμο η κομμουνιστογενής αριστερά δεν βελτίωσε τις συνθήκες ζωής του κόσμου), οπότε ρίχνεις το λάθος σε αυτόν που δεν τις υλοποίησε.

Στην ουσία δηλαδή, αντί να παραδεχτείς πως έκανες λάθος να πιστεύεις πως ο γάϊδαρος πετάει, κατηγορείς τον γάϊδαρο πως δεν είναι αυθεντικός γάϊδαρος και γι αυτό δεν πετάει.
Και προφανώς, ακόμη και τώρα η πλειοψηφία της χώρας στην ίδια φάση άρνησης βρίσκεται.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κανονικότατη αριστερά. Και όπως το λες κι εσύ, αυτό τυγχάνει να το γνωρίζω «από πρώτο χέρι» μιας και ξέρω κάμποσους ανθρώπους που για χρόνια ήταν (και είναι) στις ίδιες οργανώσεις με τα γνωστά μέλη του. Και με αυτά που έμειναν, αλλά και με αυτά που έφυγαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

George_Sp
05/08/2016, 22:26
και τι είναι;

Στην Ελλάδα οτι δηλώσεις είσαι και εδώ δεν είναι εξαίρεση. Πραγματικά πιστεύεις οτι έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 με τον ΣΥΝασπισμό του 1990? Αν αλήθεια το πιστεύεις λυπάμαι για την αντίληψή σου.

byron
05/08/2016, 22:29
Στην Ελλάδα οτι δηλώσεις είσαι και εδώ δεν είναι εξαίρεση. Πραγματικά πιστεύεις οτι έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 με τον ΣΥΝασπισμό του 1990? Αν αλήθεια το πιστεύεις λυπάμαι για την αντίληψή σου.

Βασικά θα έπρεπε να λυπάσαι που πίστεψες πως ο Συνασπισμός του 90, ή η τσιπουροπαρεα του 2015, είχαν οποιαδήποτε αντίληψη (γενικά).

George_Sp
05/08/2016, 22:38
Βασικά θα έπρεπε να λυπάσαι που πίστεψες πως ο Συνασπισμός του 90, ή η τσιπουροπαρεα του 2015, είχαν οποιαδήποτε αντίληψη (γενικά).

Μη πας να δημιουργήσεις εντύπωση εκεί που δεν υπάρχει. Ούτε αγιοποίησα το Συνασπισμό του 90 και προφανώς δε πίστεψα την τσιπουροπαρέα του 2015. Δεν έγραψα τίποτε από αυτά ακριβώς από πάνω οπότε μη (ξανά) βάζεις λόγια εκεί που δεν υπάρχουν.
Η Αριστερά σαν ιδεολογία δε περιορίζεται σε σαφή όρια.

Το προβλημα είναι οτι δεν είναι εφαρμόσιμη σε ένα σύστημα τελείως κλειδωμένο από όλες τις μεριές. Το αν κάποια στιγμή θα καρποφορήσει είναι ένα σενάριο εξαιρετικά δύσκολο με βάση του πως κινείται η ανθρωπότητα και οι αξίες της την τελευταία χιλιετία.

Επομένως σε παρακαλώ, ακόμα μια φορά να μη γράφεις ανακρίβειες για το τι πιστεύω εγώ εφόσον δε γνωρίζεις τη ζωή μου και τα βιώματά μου.

Και γω θα μπορούσα να σε σκιαγραφήσω με βάση το επάγγελμά σου και τα γραπτά σου πάνω στα θέματα της επικαιρότητας όμως δε το κάνω γιατί δεν είμαι σίγουρος για σένα.
Ευχαριστώ.

Για το μόνο που λυπάμαι είναι για τη νοημοσύνη των συνανθρώπων μου και την έλλειψη κριτικής ικανότητας σε ακόμα ένα θέμα όπως και σε πολλά άλλα.
Συγκεκριμένα λοιπόν λυπάμαι αν κάποιος δε μπορεί να διαχωρίσει την υγιή Αριστερά του 2% με το Πασοκομόρφωμα που κυβερνά το 2016. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους όσο και αν θέλουν οι "έξυπνοι" να περάσουν αυτό το μήνυμα.

byron
05/08/2016, 23:13
Βασικά, απάντησα στο πρόβλημα "αντιληψης" που στολισες τον cityfly μιας και συντάσσομαι με ότι είπε, και πιθανότατα έχω το ίδιο πρόβλημα αντίληψης.
Και από την στιγμή που γράφεις σε ένα ανοιχτό φόρουμ, μια χαρά μπορώ να βγάλω τα συμπεράσματα μου για τις ιδέες σου, και εσύ για τις δικές μου.

Το πρόβλημα της ρομαντικής αριστεράς των αξιών και της ηθικής, δεν αφορά "κλειστά" και ανοιχτά συστήματα, το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο.

Ο Συνασπισμός του 90, ο οποίος σχηματίστηκε από τα ίδια στελέχη του 2015, και τα ίδια στελέχη του ΚΚΕ που διασπάστηκε τοτΕΝΕΣ, μια χαρά αριστεροί είναι.
Ο κοσμάκης που πίστευε σε ιπτάμενους γαϊδάρους που θα έφερναν οι θαυμαστές του Τσαβες είναι για τα πανηγύρια.

Και ναι, είναι τόσο άχρηστοι (σε όλον τον πλανήτη, και σε όποια μορφή εφαρμόστηκε) γιατί είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Ακολουθούν ένα φακινγκ μανιουαλ με δογματικο ιδεαλισμό, μέχρι κατάρρευσης του λαού.

Βασικά, ακόμα και η Λουκά, ή ο Βεργής θα τα κατάφεραν καλύτερα από τους μαθητευομενους χαρρυ Πότερ που διαπραγματεύονται τις τύχες μας.

George_Sp
05/08/2016, 23:23
ο τρόπος γραφής σου είναι που στολίζει εδώ μέσα συνεχώς όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου.

εγώ δε στολίζω, αλλά διαφωνώ με ανάλυση στα γραφόμενά μου και εκφράζω την άποψή μου αν θεωρώ οτι κάποιος είναι λάθος ή σωστός.

όσο πάντως και να χτυπιέστε οτι ο Συριζα είναι Αριστερά επειδή το γράφει στο τίτλο του, δε πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτό.

Αλλιώς να βάλω και γω κάτω από τη φωτογραφία προφίλ μου οτι είμαι Μπαγκόζμιος χεράς και σας έχω όλους. Εφόσον το γράφω θα ισχύει.

Έλα τώρα ρε Βύρωνα και λοιποί. Ώρες ώρες κάνετε πιο μωρά και από τα μωρά και κοροιδευόμαστε μεταξύ μας μου φαίνεται.

Αν η εικόνα που έχεις για την Αριστερά είναι μόνο όσα διάβασες, άκουσες και είδες από κοντά από τους καρεκλοκένταυρους μιας παράταξης (που έκλεψε την ταμπέλα "Αριστερά") για να πείσει τον κοσμάκη για την αλλαγή, τότε κακώς πασάρεις το πόσο διαβασμένος και υποψιασμένος για το σύστημα είσαι όποτε μας γράφεις οικονομικοτεχνικές αναλύσεις.

Την πραγματική γνώση δε τη κάνουν τα διπλώματα και τα επιστημονικά σεντόνια αν δε μπορείς να ανοίξεις τα πραγματικά σου μάτια για το πως ξημερώνει ο πλανήτης κάθε μέρα.

Και επειδή αντιλαμβάνομαι οτι όπου να ναι έρχεται και το τσουνάμι συμπαράστασης με το βρουμς και μελλοντικά σχόλια ότι είχα να γράψω το έγραψα. Τα λέμε ξανά σε κάνα πυροτέχνημα όταν ξαναμαζέψω όρεξη να αντιπαρατεθώ.

Pan (dvs)
06/08/2016, 08:00
και τι είναι;

Και εγω λεω οτι ειμαι ο Παπας,αλλα κανεις δεν το πιστευει.:beer:

fkol k4
06/08/2016, 08:12
ο τρόπος γραφής σου είναι που στολίζει εδώ μέσα συνεχώς όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου.

εγώ δε στολίζω, αλλά διαφωνώ με ανάλυση στα γραφόμενά μου και εκφράζω την άποψή μου αν θεωρώ οτι κάποιος είναι λάθος ή σωστός.

όσο πάντως και να χτυπιέστε οτι ο Συριζα είναι Αριστερά επειδή το γράφει στο τίτλο του, δε πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτό.

Αλλιώς να βάλω και γω κάτω από τη φωτογραφία προφίλ μου οτι είμαι Μπαγκόζμιος χεράς και σας έχω όλους. Εφόσον το γράφω θα ισχύει.

Έλα τώρα ρε Βύρωνα και λοιποί. Ώρες ώρες κάνετε πιο μωρά και από τα μωρά και κοροιδευόμαστε μεταξύ μας μου φαίνεται.

Αν η εικόνα που έχεις για την Αριστερά είναι μόνο όσα διάβασες, άκουσες και είδες από κοντά από τους καρεκλοκένταυρους μιας παράταξης (που έκλεψε την ταμπέλα "Αριστερά") για να πείσει τον κοσμάκη για την αλλαγή, τότε κακώς πασάρεις το πόσο διαβασμένος και υποψιασμένος για το σύστημα είσαι όποτε μας γράφεις οικονομικοτεχνικές αναλύσεις.

Την πραγματική γνώση δε τη κάνουν τα διπλώματα και τα επιστημονικά σεντόνια αν δε μπορείς να ανοίξεις τα πραγματικά σου μάτια για το πως ξημερώνει ο πλανήτης κάθε μέρα.

Και επειδή αντιλαμβάνομαι οτι όπου να ναι έρχεται και το τσουνάμι συμπαράστασης με το βρουμς και μελλοντικά σχόλια ότι είχα να γράψω το έγραψα. Τα λέμε ξανά σε κάνα πυροτέχνημα όταν ξαναμαζέψω όρεξη να αντιπαρατεθώ.

Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά επειδή το γράφει στον τίτλο του.
Είναι αριστερά επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του είναι αριστεροί.
Το οποίο σημαίνει πως είναι από μικροί οργανωμένοι σε αριστερές νεολαίες και φοιτητικές οργανώσεις, πως ξέρουν τον Μαρξ τον Λένιν τον Μπακούνιν κλπ απ' έξω με τον ίδιο τρόπο που ξέρουν και οι παπάδες τα ευαγγέλια (με τη διαφορά πως οι αριστεροί τα πιστεύουν κιόλας... :D ), και που έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερο χρόνο (και κάποιες φορές και χρήμα) από όσο φαντάζεσαι για την αριστερά.

Εννοώ ανθρώπους που έχω δει να μετέχουν σε τακτικές συγκεντρώσεις - τουλάχιστον δύο την εβδομάδα - για διάφορες εσωτερικές υποθέσεις του κόμματος, να γράφουν άρθρα για την «αφύπνιση της ταξικής συνείδησης» και να τα μοιράζουν σε φυλλάδια στις δουλειές τους, να ξημεροβραδιάζονται αρθρογραφώντας σε εφημερίδες και sites του χώρου, να φεύγουν σφαίρα από τη δουλειά με το πορτοφόλι γεμάτο να βγάλουν «τα παιδιά» από τα αυτόφωρα μετά τις πορείες και άλλα που εδώ που τα λέμε δεν έχει και νόημα να γράφονται με λεπτομέρειες.

Ό,τι λοιπόν και να κάνεις αποδεκτό ή όχι, αυτοί είναι που εργάστηκαν αρκετά ώστε να έρθει η αριστερά στην εξουσία. Οι υπόλοιποι που αυτοπροσδιορίζεστε ως αριστεροί και αμφισβητείτε αυτούς, αν δεν σας άρεσαν ας μην τους δίνατε τις ηγετικές τους θέσεις στις διάφορες οργανώσεις της αριστεράς για τόσα χρόνια. Ας ήσασταν πιο ενεργοί να τις αναλαμβάνατε εσείς.

AristidisZ
06/08/2016, 08:37
O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, μια χαρά το γράφει ο Νίκος

Έχει αριστερά στελέχη, αλλά ουσιαστικά εκλέχθηκε από "κεντροαριστερή" (πολλά τα αστεράκια εδώ) βάση, και ακολουθεί "κεντροδεξιά" (άλλα τόσα τα αστεράκια) πολιτική

Άρα αριστερά τα @ρχ@δια μου, sorry κιόλας

fkol k4
06/08/2016, 08:55
O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, μια χαρά το γράφει ο Νίκος

Έχει αριστερά στελέχη, αλλά ουσιαστικά εκλέχθηκε από "κεντροαριστερή" (πολλά τα αστεράκια εδώ) βάση, και ακολουθεί "κεντροδεξιά" (άλλα τόσα τα αστεράκια) πολιτική

Άρα αριστερά τα @ρχ@δια μου, sorry κιόλας

Μη λέτε ό,τι σας κατεβαίνει, @@ κεντροδεξιά πολιτική ακολουθεί.
Η κεντροδεξιά πολιτική είναι «μικρός κρατικός έλεγχος στην επιχειρηματικότητα (το κεντρώο κομμάτι), μεγαλύτερος στα θέματα τάξης και ασφάλειας (το δεξιό κομμάτι)». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ακριβώς αντίθετο.

AristidisZ
06/08/2016, 08:57
Μη λέτε ό,τι σας κατεβαίνει, @@ κεντροδεξιά πολιτική ακολουθεί.
Η κεντροδεξιά πολιτική είναι «μικρός κρατικός έλεγχος στην επιχειρηματικότητα (το κεντρώο κομμάτι), μεγαλύτερος στα θέματα τάξης και ασφάλειας (το δεξιό κομμάτι)». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Ορθόν, καθότι ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, μαμήσια στα εργασιακά, κόφτες και λοιπά ωραία είναι φουλ αριστερή πολιτική
:bawl:

cityfly
06/08/2016, 09:02
Μη πας να δημιουργήσεις εντύπωση εκεί που δεν υπάρχει. Ούτε αγιοποίησα το Συνασπισμό του 90 και προφανώς δε πίστεψα την τσιπουροπαρέα του 2015. Δεν έγραψα τίποτε από αυτά ακριβώς από πάνω οπότε μη (ξανά) βάζεις λόγια εκεί που δεν υπάρχουν.
Η Αριστερά σαν ιδεολογία δε περιορίζεται σε σαφή όρια.

Το προβλημα είναι οτι δεν είναι εφαρμόσιμη σε ένα σύστημα τελείως κλειδωμένο από όλες τις μεριές. Το αν κάποια στιγμή θα καρποφορήσει είναι ένα σενάριο εξαιρετικά δύσκολο με βάση του πως κινείται η ανθρωπότητα και οι αξίες της την τελευταία χιλιετία.

Επομένως σε παρακαλώ, ακόμα μια φορά να μη γράφεις ανακρίβειες για το τι πιστεύω εγώ εφόσον δε γνωρίζεις τη ζωή μου και τα βιώματά μου.

Και γω θα μπορούσα να σε σκιαγραφήσω με βάση το επάγγελμά σου και τα γραπτά σου πάνω στα θέματα της επικαιρότητας όμως δε το κάνω γιατί δεν είμαι σίγουρος για σένα.
Ευχαριστώ.

Για το μόνο που λυπάμαι είναι για τη νοημοσύνη των συνανθρώπων μου και την έλλειψη κριτικής ικανότητας σε ακόμα ένα θέμα όπως και σε πολλά άλλα.
Συγκεκριμένα λοιπόν λυπάμαι αν κάποιος δε μπορεί να διαχωρίσει την υγιή Αριστερά του 2% με το Πασοκομόρφωμα που κυβερνά το 2016. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους όσο και αν θέλουν οι "έξυπνοι" να περάσουν αυτό το μήνυμα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτό λες ουσιαστικά. Για σένα η "αριστερά" ό,τι και να σημαίνει αυτό είναι μια ιδεολογία που βασικά δεν ορίζεται, τι άλλο σημαίνει το "δεν περιορίζεται σε στενά όρια" είναι και μια ουτοπία αφού δεν εφαρμόζεται με τα προβλήματα του "κλειστού" συστήματος.
Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αμπελοφιλοσοφία και η πραγματικότητα είναι πολύ συγκεκριμένη. Και πριν αρχίσεις να υποτιμάς τους συνομιλητές σου, γιατί αυτό κάνεις όταν μιλάς για νοημοσύνες με αυτόν τον τρόπο, ασχολήσου πρώτα με τον εαυτό σου. Δεν είναι αυτό υγιής αριστερά αλλά κάποιοι την ψήφισαν ουρλιάζοντας, βρίζοντας τους άλλους και χορεύοντας τσάμικα και λοιπά ωραία, και όλοι οι απέναντι ήταν γερμανοτσολιάδες κλπ. Και τώρα βγάζετε το κεφάλι σας απέξω λέγοντας δεν είναι αυτή αριστερά και όσοι σας λένε μα οι ίδιοι το λένε έχουν θέμα νοημοσύνης. Όσοι τον ψήφισαν τότε λέγοντας τώρα δεν είναι αριστερά τι νοημοσύνη έχουν;
Τα έγγραψε ωραία ο fkol ακριβώς πριν την αρχική σου απάντηση (828) no true scotsman διάβασέ το

fkol k4
06/08/2016, 09:11
Ορθόν, καθότι ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, μαμήσια στα εργασιακά, κόφτες και λοιπά ωραία είναι φουλ αριστερή πολιτική

Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα εργασιακά όχι, γι αυτό και προσπαθούν να τα καθυστερήσουν ή να γλιτώσουν όσα από αυτά μπορούν.
Οι περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς γιατί δεν είναι αριστερό μέτρο; Τι λέει ας πούμε ο Μαρξ πως πρέπει να κάνεις αν δεν σε φτάνουν τα λεφτά που πρέπει να μοιράσεις;
Ο κόφτης δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό μέτρο, είναι απλή λογική. «Ούκ άν λάβοις παρά του μή έχοντος», ή ακόμα καλύτερα «ούκ άν μοιράσεις από τού μή υπάρχοντος...»

byron
06/08/2016, 10:05

Ρε Αριστείδη, αυτά που περιγράφεις είναι αριστερή, κεντρώα, δεξιά πολιτική ή ραντεβού με την πραγματικότητα;

Πόσο γαμημενα δύσκολο είναι να καταλάβει ο κόσμος, πως το 2010 η Ελλάδα χρεοκόπησε, καπουτ, φινιτο, φαλιμέντο και ζει με σταγονομετρημενα δανεικά;

Το τι θα κάνεις για να βγεις από την κατάσταση που δημιουργήθηκε, για να μην γίνει χειρότερη είναι θέμα πολιτικής. Αριστερής ή δεξιάς.

Και σορρυ, αλλά το track record της αριστεράς στις κρίσεις, δεν είναι και το δυνατό σημείο τους. Το αντίθετο.
Εκτός και έχεις κανένα παράδειγμα πρόχειρο που δεν ξέρω.

MG-KTiNoS
06/08/2016, 10:11
Το πρόβλημα της ρομαντικής αριστεράς των αξιών και της ηθικής, δεν αφορά "κλειστά" και ανοιχτά συστήματα, το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο.

Κίνα

byron
06/08/2016, 10:19
Εδώ ρε σεις...εδώ εξυμνουσαν το παράδειγμα της Βενεζουέλας. Και ακόμα το κάνουν αντί να χωθουν σε κανένα λαγούμι από ντροπή.

Ως παράδειγμα πάλης και αντίστασης κατά του κεφαλαίου...και ρωτάτε αν είναι αριστεροί;

OMG + 3 lol δηλαδή.

byron
06/08/2016, 10:21
Κίνα

Τι άλλα; όλα καλά;

Διακοπές να πας. :beer:

MG-KTiNoS
06/08/2016, 10:26
Θα σε στενοχωρήσω, αλλά πέφτεις σε μια - συνηθισμένη είναι η αλήθεια - λογική πλάνη, την αποκαλούμενη "No True Scotsman (http://www.logicalfallacies.info/presumption/no-true-scotsman)".
Προφανώς, διότι αν και οι προσδοκίες σου από αυτήν δεν ευοδώθηκαν, στην ουσία είναι πολύ επώδυνο να παραδεχτείς πως οι προσδοκίες σου ποτέ δεν είχαν βάση (αν και μια ιστορική αναδρομή θα σου έδειχνε πως ποτέ και πουθενά στον κόσμο η κομμουνιστογενής αριστερά δεν βελτίωσε τις συνθήκες ζωής του κόσμου), οπότε ρίχνεις το λάθος σε αυτόν που δεν τις υλοποίησε.

Στην ουσία δηλαδή, αντί να παραδεχτείς πως έκανες λάθος να πιστεύεις πως ο γάϊδαρος πετάει, κατηγορείς τον γάϊδαρο πως δεν είναι αυθεντικός γάϊδαρος και γι αυτό δεν πετάει.
Και προφανώς, ακόμη και τώρα η πλειοψηφία της χώρας στην ίδια φάση άρνησης βρίσκεται.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κανονικότατη αριστερά. Και όπως το λες κι εσύ, αυτό τυγχάνει να το γνωρίζω «από πρώτο χέρι» μιας και ξέρω κάμποσους ανθρώπους που για χρόνια ήταν (και είναι) στις ίδιες οργανώσεις με τα γνωστά μέλη του. Και με αυτά που έμειναν, αλλά και με αυτά που έφυγαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σε προσωπικό επίπεδο σου απαντώ...

Ακόμα περιμένω να δω ένα ιδεολογικό ντοκουμέντο που να ορίζει τι είναι αριστερά γενικά.
Για τον κο μουνισμό πχ έχουν γραφτεί τόνοι χαρτιού, για την αναρχία το ίδιο, για τον καπιταλισμό επίσης ακόμα και ο Χίτλερ είχε σχετικό βιβλίο.
Για την αριστερά ακόμα περιμένω. Ίσως είναι η δημιουργική ασάφεια....
Τέλος πάντων
Σε προσωπικό επίπεδο τι περίμενα?
Ένα κράτος δικαίου περίμενα εδώ και πολλά χρόνια το οποίο δεν έρχεται.
Περίμενα να λειτουργήσουν οι θεσμοί και να ζητηθούν ευθύνες για το πως φτάσαμε ως εδώ κλπ κλπ
Το οικονομικό σύστημα είναι δευτερεύων για μένα διότι όλα τα συστήματα έχουν θετικά και αρνητικά.
Εκτός απ την κλεπτοκρατία.
Αν με ρωτάς τι έπρεπε να κάνει θα μπορούσα να σου απαντήσω τι πιστεύω αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα.
Ήθελα να σου πω όμως ότι λυπάμαι διότι ξαναεβαλε στο πολιτικό παιχνίδι όλα τα
αποχαυνωμένα του Εκάλη κλαμπ κι όλο το καρακιτσαργιό της μπουζουκομεθυσμένης Ψωροκώσταινας
που θα μπορούσε να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.... (που έλεγε και το παλιό μοντέλο)
Ας φάμε τώρα Πρετεντέρη Βουλευτή και εις ανώτερα....
Αλλά λυπάμαι πολύ -το ξαναλεώ-
Ότι δεν μας έκαναν στο Β ΠΠ μας το κάνουν τώρα και ΟΛΑ περνάνε σε χέρια ξένων.

MG-KTiNoS
06/08/2016, 10:27
Τι άλλα; όλα καλά;

Διακοπές να πας. :beer:

Πήγα ρε φχαριστώ....
:)

amyroukai
06/08/2016, 10:28
Πήγα ρε φχαριστώ....
:)

Ρε αγόρι... Η Κίνα; Μα, η Κίνα; Αφού δεν είπες και την μεταπολεμική ΕΣΣΔ πάλι καλά...

Όσο για το κράτος δικαίου, άκουγα χτες στο ραδιόφωνο πως η Αθηνών-Πατρών έχει δοθεί σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία ως εργολάβος ανέλαβε συγγενής του μεσιέ σπίρτζ (και για την κοινοπραξία κατασκευής ο δήμαρχος Πάτρας διάβασα πως δήλωσε ότι έχει ήδη πληρωθεί μέσω διοδίων και αποζημιώσεων το τίμημα κατασκευής, αλλά ο δρόμος ακόμα...), ο οποίος και οσονούπω θα είναι και καναλάρχης. αντικαθίσταται η παλιά φρουρά "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" με την νέα, αριστερή όμοιά της. Και κάπου πήρε το μάτι μου ότι η ιντρακατ ανέλαβε τα αεροδρόμια που χαρίσαμε στην φραπόρτ... δηλαδή business as usual. Και άλλες ειδήσεις που αφορούν την χαρισμένη σιδηρόδρομοι ελλάδας κλπ κλπ κλπ. Κλαυσίγελως.

tsompanis
06/08/2016, 10:38
ρε εδώ μας πήρανε και το βόδι και εσείς αναρωτιέστε ακόμα αν υπάρχει αριστερά ή δεξιά?

τιποτα ρε δεν υπάρχει,μόνο γραβατωμένα γιουσουφάκια και εκπαιδευμένα κουτάβια στις προσταγές των τζεντάι

αριστερά σου λέει ο άλλος....ναι ρε να ήμασταν σε ένα καπελειό του 80΄ να το συζητάγαμε ....

MG-KTiNoS
06/08/2016, 10:52
ρε εδώ μας πήρανε και το βόδι και εσείς αναρωτιέστε ακόμα αν υπάρχει αριστερά ή δεξιά?

τιποτα ρε δεν υπάρχει,μόνο γραβατωμένα γιουσουφάκια και εκπαιδευμένα κουτάβια στις προσταγές των τζεντάι

αριστερά σου λέει ο άλλος....ναι ρε να ήμασταν σε ένα καπελειό του 80΄ να το συζητάγαμε ....
AYTO

... δηλαδή business as usual.

κι αυτό...

Τώρα ν ανοίξουμε κουβέντα για την ΕΣΣΔ δε βλέπω το λόγο αλλά η Κίνα υπάρχει μια χαρά
και τα νούμερα ευημερούν...
Τώρα για τους ανθρώπους θα σε γελάσω.

Bob_o_mastoras
06/08/2016, 13:44
Ακομα υπαρχει το "papariam" ε..;;;
Καλο thread για να διαβαζεις, να φορτωνεις μεχρι το αμην και μετα να ξεπετας τη δουλεια νερακι.. :lol:
Και για πριν απο προπονηση με σακο ή σπαρινγκ λεει.

RaGe_Raptor
06/08/2016, 13:59
Ακομα υπαρχει το "papariam" ε..;;;
Καλο thread για να διαβαζεις, να φορτωνεις μεχρι το αμην και μετα να ξεπετας τη δουλεια νερακι.. :lol:
Και για πριν απο προπονηση με σακο ή σπαρινγκ λεει.

Hey Bob,how r u?

Επί του θέματος:
Βέβαια ο καθένας "φορτώνει" με διαφορετικά ποστάκια... :p

Bob_o_mastoras
06/08/2016, 14:16
Hey Bob,how r u?

Fine bro!! :beer:

teogtp
06/08/2016, 14:17
Fine bro!! :beer:

High five....

Bob_o_mastoras
06/08/2016, 14:21
363800

taisteal
:lol::lol:

Γειά σου ρε Bοb

Bob_o_mastoras
363801

:p

teogtp
06/08/2016, 14:25
363801

:p

363802

:tooth:

taisteal
06/08/2016, 14:26
Ρε μην γαμάτε ενα τοσο σοβαρό θρεντ...

:lol:

teogtp
06/08/2016, 14:28
Τελικά βρήκαμε ποιος ψήφισε Σύριζα;

RaGe_Raptor
06/08/2016, 15:07
Τελικά βρήκαμε ποιος ψήφισε Σύριζα;

Οι πασόκοι :D

George_Sp
06/08/2016, 15:54
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτό λες ουσιαστικά. Για σένα η "αριστερά" ό,τι και να σημαίνει αυτό είναι μια ιδεολογία που βασικά δεν ορίζεται, τι άλλο σημαίνει το "δεν περιορίζεται σε στενά όρια" είναι και μια ουτοπία αφού δεν εφαρμόζεται με τα προβλήματα του "κλειστού" συστήματος.
Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αμπελοφιλοσοφία και η πραγματικότητα είναι πολύ συγκεκριμένη. Και πριν αρχίσεις να υποτιμάς τους συνομιλητές σου, γιατί αυτό κάνεις όταν μιλάς για νοημοσύνες με αυτόν τον τρόπο, ασχολήσου πρώτα με τον εαυτό σου. Δεν είναι αυτό υγιής αριστερά αλλά κάποιοι την ψήφισαν ουρλιάζοντας, βρίζοντας τους άλλους και χορεύοντας τσάμικα και λοιπά ωραία, και όλοι οι απέναντι ήταν γερμανοτσολιάδες κλπ. Και τώρα βγάζετε το κεφάλι σας απέξω λέγοντας δεν είναι αυτή αριστερά και όσοι σας λένε μα οι ίδιοι το λένε έχουν θέμα νοημοσύνης. Όσοι τον ψήφισαν τότε λέγοντας τώρα δεν είναι αριστερά τι νοημοσύνη έχουν;
Τα έγγραψε ωραία ο fkol ακριβώς πριν την αρχική σου απάντηση (828) no true scotsman διάβασέ το

Η υγιής Αριστερά είναι αυτοί που ουρλιάζουν, που βρίζουν τους άλλους και που χορεύουν τσάμικα σα κλαρινογαμπροί στο Σύνταγμα.....

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?

:cry:

Αλλά έχετε εν μέρει και ένα δίκιο και δε τη βλέπετε.
Η υγιής Αριστερά δεν ήταν ποτέ στη πρώτη γραμμή με τυμπανοκρουσίες. Η υγιής Αριστερά είναι άνθρωποι με πλούσια κουλτούρα, με επίπεδο και αρχές και δε θα τους δείτε ποτέ στα σημεία προώθησης των ΜΜΕ και των social media.
Είναι και το μόνο που προσωπικά της προσάπτω....οτι δεν έχει βρει τον τρόπο να "ακουστεί" μακριά από τις παγίδες φίμωσης και λασπολογίας.
Από όσο με θυμάμαι οι wannabe αριστεροί τύπου Δαμανάκη καπηλεύονταν τις αρχές της Αριστεράς για να αναρριχηθούν.

Εδώ είναι Ελλάδα και η πραγματικότητα είναι Ελληνική και τη βιώνω κάθε μέρα 33χρόνια. Δε χρειάζομαι κανένα Σκωτσέζο να μου πει πως τη βλέπει με βάση τη δική του Σκωτσέζικη οπτική γιατί ούτε και γω έχω συνηθίσει το χιούμορ και το ντους τους.

byron
06/08/2016, 16:12
Ναχαμε να λέγαμε...

Η υγιής αριστερά που δεν βρήκε (ακόμα) τρόπο να ακουστεί μακριά από τις παγίδες φίμωσης και λασπολογιας. :tooth:

Όταν θα ξεφύγει αυτή η "υγιής" αριστερά από το σύνδρομο μάρτυρα (όπως και οι οπαδοί της) θα μας πεις λίγα λόγια για αυτήν;

Προσωπικά αδημονώ να την γνωρίσω καλύτερα.

Bob_o_mastoras
06/08/2016, 16:27
Προσωπικά αδημονώ να την γνωρίσω καλύτερα.

Δεν ξερω για την ιδια...

:bawl::bawl:

George_Sp
06/08/2016, 16:28
Για να έχει κάποιος σύνδρομο μάρτυρα (αν έχει) πρέπει να έχει περάσει και δύσκολα για να αποκτήσει τραυματικές εμπειρίες που γράφουν πάνω στη προσωπικότητά του.

Για να έχει κάποιος σύνδρομο ξερολίασης πρέπει απλά να αναπνέει.

Επίσης για να δεις οτι ακόμα να αντιληφθείς τα όσα σου γράφω. Η υγιής Αριστερά δεν υιοθετεί ποτέ τη λέξη οπαδός στο λεξιλόγιό της για τους υποστηρικτές της.
Αλλά εντάξει δε πειράζει. Αυτή την ορολογία και φρασεολογία συνηθίσατε να χρησιμοποιείτε στη καθημερινότητά σας. :)

byron
06/08/2016, 16:41
Ορθόν, χρησιμοποιεί το σύντροφοι, αγωνιστές και ότι παραπέμπουν σε πάλη.

Αντιπαρέρχομαι την προσωπική επίθεση, χαρακτηριστικό ατόμου που δεν έχει κανένα επιχείρημα και απαντά με αοριστίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για να ξεφύγει από δυσάρεστες ερωτήσεις.

Για την αριστερά που δεν ξέρουμε, αυτή την υγιή που αγάπησες...θα μας πεις τίποτα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ή θα μιλάμε για αυτήν σαν να μιλάμε για το άγιο πνεύμα;

MG-KTiNoS
06/08/2016, 17:34
Ορθόν, χρησιμοποιεί το σύντροφοι, αγωνιστές και ότι παραπέμπουν σε πάλη.

Αντιπαρέρχομαι την προσωπική επίθεση, χαρακτηριστικό ατόμου που δεν έχει κανένα επιχείρημα και απαντά με αοριστίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για να ξεφύγει από δυσάρεστες ερωτήσεις.

Για την αριστερά που δεν ξέρουμε, αυτή την υγιή που αγάπησες...θα μας πεις τίποτα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ή θα μιλάμε για αυτήν σαν να μιλάμε για το άγιο πνεύμα;

Να σου πω εγώ κάτι συγκεκριμένο....
Περίπου όλοι οι ναυτες στη φρεγάτα που υπηρέτησα ήταν αριστεροί
Περίπου όλοι οι ναυτες στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών ήταν δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ
μαζί με όλους τους τζέκει του ιπποδρόμου.

Bob_o_mastoras
06/08/2016, 17:38
...

Tζοκεϋ ffs!!! :eyepop:

Θα σας ριξει κανα ban ο BlitZer και θα ψαχνεστε!!! :lol::lol:

:beer:

MG-KTiNoS
06/08/2016, 17:43
Tζοκεϋ ffs!!! :eyepop:

Θα σας ριξει κανα ban ο BlitZer και θα ψαχνεστε!!! :lol::lol:

:beer:

όπως διάλο τους λένε...

RaGe_Raptor
06/08/2016, 17:49
βρε λαός που ψήφισε "πρόγραμμα Θεσ/νίκης" τον Ιανουάριο και "παράλληλο πρόγραμμα" το Σεπτέμβρη του αξίζει Τσίπρας αιώνιος πρωθυπουργός.-

πρώτη φορά γαμηστερά.

καλά να πάθετε :lol::smokin:

MG-KTiNoS
06/08/2016, 17:50

μ αρέσει που βγάζεις τον εαυτό σου απ έξω....

RaGe_Raptor
06/08/2016, 17:59
μ αρέσει που βγάζεις τον εαυτό σου απ έξω....

σε ηθικό επίπεδο ναι. κατά τα άλλα "π@ύτσααααααα" που λέει κι ο τριανταπέντες φορ έβερ

teogtp
06/08/2016, 18:00
βρε λαός που ψήφισε "πρόγραμμα Θεσ/νίκης" τον Ιανουάριο και "παράλληλο πρόγραμμα" το Σεπτέμβρη του αξίζει Τσίπρας αιώνιος πρωθυπουργός.-

πρώτη φορά γαμηστερά.

Εσύ που κατακρίνεις. ......
Βρες φωτογραφία του Αντώνη με γκομενα μπαλκονάτη . ....
Ο δικός μας παραπάνω,την έχει αγκαλιά. ....
1-0
:tooth:

byron
06/08/2016, 19:41
Να σου πω εγώ κάτι συγκεκριμένο....
Περίπου όλοι οι ναυτες στη φρεγάτα που υπηρέτησα ήταν αριστεροί
Περίπου όλοι οι ναυτες στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών ήταν δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ

Παπαρια μαντολες άρχοντα.
88Δ, 14 μήνες σε Α/Τ ξιφιοπλοιο και τους υπόλοιπους 10 στη ΔΕ. Αν είχες βύσμα ασχέτως χρώματος, πηγαινες σε τσατσουπηρεσιες.
Αν δεν είχες, πήγαινες σε ΑΤ ή Αρματαγωγα για minimum 12 μήνες.

Και δεν κατάλαβα τι σχέση έχει η θητεία με την εφαρμογή αριστερών πολιτικών ανά τον πλανήτη, αλλά αφού καίγεσαι για τον στρατό, κουβέντα να γίνεται

AristidisZ
06/08/2016, 19:45
Ρε Αριστείδη, αυτά που περιγράφεις είναι αριστερή, κεντρώα, δεξιά πολιτική ή ραντεβού με την πραγματικότητα;

Πόσο γαμημενα δύσκολο είναι να καταλάβει ο κόσμος, πως το 2010 η Ελλάδα χρεοκόπησε, καπουτ, φινιτο, φαλιμέντο και ζει με σταγονομετρημενα δανεικά;

Το τι θα κάνεις για να βγεις από την κατάσταση που δημιουργήθηκε, για να μην γίνει χειρότερη είναι θέμα πολιτικής. Αριστερής ή δεξιάς.

Και σορρυ, αλλά το track record της αριστεράς στις κρίσεις, δεν είναι και το δυνατό σημείο τους. Το αντίθετο.
Εκτός και έχεις κανένα παράδειγμα πρόχειρο που δεν ξέρω.

Εγώ δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου ότι το μαγαζί βάρεσε φαλιμέντο

Πάντως η πολιτική περικοπών μισθών κλπ σίγουρα ως φιλελέ χαρακτηρίζεται, και σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε από αυτόν τον δρόμο, άρα τα περί αριστεράς πήγαν περίπατο με την μία...

skylaros
06/08/2016, 19:57
@@ Σε φιλελέ περιβάλλον το χρηματιστήριο θα είχε κλείσει και οι τράπεζες θα είχαν βαρέσει φαλιμέντο. Αυτό εδώ που ζούμε είναι παρανοϊκό. Παπάρια ελεγχόμενη χρεωκοπία. Επίσης όπως έχουμε ξαναπεί ένα κράτος δεν είναι ψιλικατζίδιο, δε μπορείς να δημιουργείς ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, να πηδάς την παραγωγή σου την ίδια στιγμή, να κάνεις ότι παπάρα σου έρθει (ΜΕ ΔΟΛΟ ΦΥΣΙΚΑ) και να μην είναι φυλακή όλοι οι εμπλεκόμενοι .

byron
06/08/2016, 19:59
Βάλτου ότι ταμπέλα θέλεις.
Σε χρεοκοπημένες χώρες, ούτε οι αριστεροί, ούτε οι δεξιοί γεννάνε λεφτά. Επομένως το ερώτημα παραμένει.
Χρειάζεσαι 50 δις για να πληρώσεις και να λειτουργησεις, και εισπράττεις 10-15 λιγότερα επί σειρά ετών και χωρίς να λάβεις κανένα μέτρο. Είτε επί δεξιάς, είτε επί ΠΑΣΟΚ, είτε επί συριζανελ.
Οι τελευταίοι έπεισαν πως θα γεννήσουν βέβαια...

Αντε βρες τα.

byron
06/08/2016, 20:29
@@ Σε φιλελέ περιβάλλον το χρηματιστήριο θα είχε κλείσει και οι τράπεζες θα είχαν βαρέσει φαλιμέντο.

Μην τα πετάς έτσι αυτά, να χαρείς. Σε κανένα σύστημα, σε καμιά χώρα δεν έχουν αφήσει τράπεζα να χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα. Με την εξαίρεση της Lehman, που δεν ήταν καν τράπεζα αλλά επενδυτική.
Είτε στην Αμερική, είτε στην Κίνα, όταν έχει κάποια τράπεζα πρόβλημα διασώζεται. Είτε με κρατικοποιήσεις, είτε με εξαγορά, όπως έγινε με την Κρήτης εδώ.

Ο λόγος είναι πως το συστημικό ρίσκο που κουβαλάνε, μπορούν να τιναξουν μια οικονομία στον αέρα.
Και επειδή είναι τόσο επικίνδυνες, χρειάζονται και στενή εποπτεία.

Αν κάποιος βέβαια είναι τόσο βόδι να μην το καταλαβαίνει, και τάζει σεισαχθεια και πέη μπλε, όταν θα το καταλάβει, θα τις έχει ξεπουλήσει για 5 δις, θα έχει βάλει ως μετόχους hedge funds, vulture funds, distress funds και θα ετοιμάζει το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στο 15% της αξίας τους.
Και στο καπάκι θα λες στους σανοφαγους πως έβαλες σε τάξη το τραπεζικό σύστημα και χτύπησες την διαπλοκή.

Στην Ιταλία, γιατί νομίζεις πως καταπιαν την εφαρμογή του bail in στις προβληματικές τράπεζες που ψήφισαν τον Ιανουάριο του 2016?

fkol k4
06/08/2016, 20:31
Πάντως η πολιτική περικοπών μισθών κλπ σίγουρα ως φιλελέ χαρακτηρίζεται, και σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε από αυτόν τον δρόμο, άρα τα περί αριστεράς πήγαν περίπατο με την μία...

Καλή η θεωρία και η δαιμονοποίηση, αλλά στην πράξη σε ποια φιλελέ χώρα υπάρχει πολιτική περικοπών μισθών;

Και για να σε προλάβω μην πεις καμία Ελλάδα και κουφαθούμε ομαδικώς, φιλελέ και νεοφιλελέ είναι οι χώρες στα δύο πράσινα γκρουπ σε αυτή τη λίστα (http://www.heritage.org/index/ranking)

skylaros
06/08/2016, 21:05
Μην τα πετάς έτσι αυτά, να χαρείς. Σε κανένα σύστημα, σε καμιά χώρα δεν έχουν αφήσει τράπεζα να χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα. Με την εξαίρεση της Lehman, που δεν ήταν καν τράπεζα αλλά επενδυτική.
Είτε στην Αμερική, είτε στην Κίνα, όταν έχει κάποια τράπεζα πρόβλημα διασώζεται. Είτε με κρατικοποιήσεις, είτε με εξαγορά, όπως έγινε με την Κρήτης εδώ.

Ο λόγος είναι πως το συστημικό ρίσκο που κουβαλάνε, μπορούν να τιναξουν μια οικονομία στον αέρα.
Και επειδή είναι τόσο επικίνδυνες, χρειάζονται και στενή εποπτεία.

Αν κάποιος βέβαια είναι τόσο βόδι να μην το καταλαβαίνει, και τάζει σεισαχθεια και πέη μπλε, όταν θα το καταλάβει, θα τις έχει ξεπουλήσει για 5 δις, θα έχει βάλει ως μετόχους hedge funds, vulture funds, distress funds και θα ετοιμάζει το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στο 15% της αξίας τους.
Και στο καπάκι θα λες στους σανοφαγους πως έβαλες σε τάξη το τραπεζικό σύστημα και χτύπησες την διαπλοκή.

Στην Ιταλία, γιατί νομίζεις πως καταπιαν την εφαρμογή του bail in στις προβληματικές τράπεζες που ψήφισαν τον Ιανουάριο του 2016?

Ναι λάθος διατύπωση μου ίσως γιατί και γιατί δεν έβαλα παράγραφο. Σε ότι αφορά τις τράπεζες μιλάω για το παγκόσμιο φαινόμενο στήριξης τους όταν πάνε σκατά, ενώ σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον θα έπρεπε να κλείνουν._ Φυσικά υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις τραπεζών που έκλεισαν στο παρελθόν αλλά σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον αριθμό τους στα τόσα χρόνια ιστορίας τους (και δε μιλάω για το 1850, αλλά και για πιο πρόσφατα). Στα άλλα όλα που λες διαφωνώ, υπάρχουν ειδικά καθεστώτα και νομικά βάση συνθηκών με βασικότερο ίσως την εθνική κυριαρχία ενός κράτους. Σε προσωπικό επίπεδο στα κατσαμπλέκια μου αν αντί για πρωθυπουργό έχω Αμερικανό Μάνατζερ ή Κινέζο αγρότη, το κράτος έχει την υποχρέωση να τηρεί το σύνταγμα του και στην Ελλάδα έχουμε κατάλυση του συντάγματος όσο και αν κάνουν ότι δε το βλέπουν.

Αν δε μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει κόσμος που ψοφάει της πείνας και στον μπέκο του αν ξεπουλήσουν τα κόκκινα τα πράσινα τα κίτρινα τα δάνεια, αν δε μπορείς να καταλάβεις πως υπάρχει κόσμος που σαν μόνο όνειρο έχει να επιβιώσει και δε τον νοιάζει αν θα μαζεύει σκατά ή αν θα δουλεύει στα ορυχεία του Δρ Θανάτου αρκεί να μπορεί να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά του και η σεισάχθεια δε του φαντάζει και άσχημη τότε θα πρέπει να σπάσεις τη γυάλα !

Για εμένα η σεισάχθεια δεν είναι λύση, για εμένα λύση είναι ο πυρηνικός χειμώνας.

fkol k4
06/08/2016, 22:01
Ναι λάθος διατύπωση μου ίσως γιατί και γιατί δεν έβαλα παράγραφο. Σε ότι αφορά τις τράπεζες μιλάω για το παγκόσμιο φαινόμενο στήριξης τους όταν πάνε σκατά, ενώ σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον θα έπρεπε να κλείνουν._

Mάλιστα, θα έπρεπε να κλείνουν. Κι αν είχε και μέσα και καμιά πενηνταριά δις καταθέσεις ο κοσμάκης ας πρόσεχαν, σωστά;
Μα τι λέτε μωρέ...

Στα άλλα όλα που λες διαφωνώ, υπάρχουν ειδικά καθεστώτα και νομικά βάση συνθηκών με βασικότερο ίσως την εθνική κυριαρχία ενός κράτους.

Βασικά, όχι. Από τη στιγμή που είσαι μέλος μιας ομάδας με άλλα κράτη, η εθνική σου κυριαρχία (όπως και όλων των άλλων που μετέχουν στην ομάδα) δεν είναι το βασικότερο, αλλά τα όσα έχετε συμφωνήσει από κοινού. Γι αυτό και δεν είναι και τόσο απλό για την Πολωνία να βγει και να πει «εγώ δεν παίρνω πρόσφυγες».
Εκτός αυτού όμως, σε ποιο σημείο θεωρείς πως έχουμε χάσει την «Εθνική μας Κυριαρχία»;
Και στο κάτω κάτω, η αριστερά δεν έλεγε πάντα πως δεν υπάρχουν Έθνη αλλά μόνο Τάξεις; Που είναι το πρόβλημα;

το κράτος έχει την υποχρέωση να τηρεί το σύνταγμα του και στην Ελλάδα έχουμε κατάλυση του συντάγματος όσο και αν κάνουν ότι δε το βλέπουν.

Γίνε συγκεκριμένος, ποιά άρθρα έχουν καταλυθεί;

Αν δε μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει κόσμος που ψοφάει της πείνας και στον μπέκο του αν ξεπουλήσουν τα κόκκινα τα πράσινα τα κίτρινα τα δάνεια, αν δε μπορείς να καταλάβεις πως υπάρχει κόσμος που σαν μόνο όνειρο έχει να επιβιώσει και δε τον νοιάζει αν θα μαζεύει σκατά ή αν θα δουλεύει στα ορυχεία του Δρ Θανάτου αρκεί να μπορεί να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά του και η σεισάχθεια δε του φαντάζει και άσχημη τότε θα πρέπει να σπάσεις τη γυάλα !

Για εμένα η σεισάχθεια δεν είναι λύση, για εμένα λύση είναι ο πυρηνικός χειμώνας.
Καλά όλα αυτά, αλλά με δεδομένο πως λεφτόδεντρο δεν υπάρχει, πως το φτιάχνεις αυτό;
Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνει ο Τσίπρας (ή οποιοσδήποτε άλλος είναι στη θέση του) για να διορθώσει την κατάσταση που περιγράφεις πάντα με δεδομένο πως λεφτόδεντρο δεν υπάρχει;

Πες ρε παιδί μου πως σε έπαιρνε σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού (ο Καρανίκας καλύτερος είναι; ), τι θα τον συμβούλευες;
Και δεν μιλάω για συμβουλή του τύπου «νοιάσου για τον λαό», αλλά «κόψε από 'κει, δώστα εκεί, και παραπανίσια λεφτά θα βρεις έτσι».

Εκτός κι αν υπάρχει λεφτόδεντρο.
Που εδώ που τα λέμε, είμαι σίγουρος πως το 75% των Ελλήνων αυτό πιστεύει ακόμα, πως λεφτά υπάρχουν δηλαδή αλλά για κάποιον λόγο όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων αποφάσισαν αντί να μας τα μοιράσουν και να κυβερνούν για όλη τους τη ζωή ως ευεργέτες όπως έκανε ο Αντρέας, αντιθέτως να μη μας δώσουν και να διαλύσουν μέσα σε 2 χρόνια ο καθένας την πολιτική του καριέρα...

byron
06/08/2016, 22:53
Ναι λάθος διατύπωση μου ίσως γιατί και γιατί δεν έβαλα παράγραφο. Σε ότι αφορά τις τράπεζες μιλάω για το παγκόσμιο φαινόμενο στήριξης τους όταν πάνε σκατά, ενώ σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον θα έπρεπε να κλείνουν._ Φυσικά υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις τραπεζών που έκλεισαν στο παρελθόν αλλά σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον αριθμό τους στα τόσα χρόνια ιστορίας τους (και δε μιλάω για το 1850, αλλά και για πιο πρόσφατα). Στα άλλα όλα που λες διαφωνώ, υπάρχουν ειδικά καθεστώτα και νομικά βάση συνθηκών με βασικότερο ίσως την εθνική κυριαρχία ενός κράτους. Σε προσωπικό επίπεδο στα κατσαμπλέκια μου αν αντί για πρωθυπουργό έχω Αμερικανό Μάνατζερ ή Κινέζο αγρότη, το κράτος έχει την υποχρέωση να τηρεί το σύνταγμα του και στην Ελλάδα έχουμε κατάλυση του συντάγματος όσο και αν κάνουν ότι δε το βλέπουν.

Δεν καταλαβαίνεις ΚΑΝ τι λες; πως είναι δυνατόν ο κοσμάκης να έχει στον πεο του το που θα πουληθούν τα κόκκινα δάνεια....όταν τα κόκκινα δάνεια είναι δικά ΤΟΥ!
Τίνος νομίζεις πως είναι; Του Μπομπολα ή του Αλαφούζου;

Για τις τράπεζες, μιλάω για άτακτη χρεωκοπία. Δηλαδή, να χαθούν καταθέσεις. Αν βαρέσει κανόνι και δεν υπάρχει κίνδυνος, ο μόνος που έχει πρόβλημα είναι ο μέτοχος, που ας πρόσεχε.

skylaros
06/08/2016, 23:23
Mάλιστα, θα έπρεπε να κλείνουν. Κι αν είχε και μέσα και καμιά πενηνταριά δις καταθέσεις ο κοσμάκης ας πρόσεχαν, σωστά;
Μα τι λέτε μωρέ...

Ο κοσμάκης φίλε μου άντε να έχει μέσα 20-30 ευρό η νέα μεσαία τάξη άντε να έχει δέκα χιλιάρικα και από εκεί και πάνω έχει άτομα που ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνετε και θα έπρεπε να ήξεραν πως όλα έχουν ένα ρίσκο. Μικρότερο από το να τα κρατήσεις σπίτι σου, μικρότερο από το να τα ρίξεις χρηματιστήριο μεγαλύτερο από το να τα θάψεις στα 500 μέτρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

Βασικά, όχι. Από τη στιγμή που είσαι μέλος μιας ομάδας με άλλα κράτη, η εθνική σου κυριαρχία (όπως και όλων των άλλων που μετέχουν στην ομάδα) δεν είναι το βασικότερο, αλλά τα όσα έχετε συμφωνήσει από κοινού. Γι αυτό και δεν είναι και τόσο απλό για την Πολωνία να βγει και να πει «εγώ δεν παίρνω πρόσφυγες».

Εδώ κάνεις λάθος, υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά σε καμιά περίπτωση καμία χώρα δεν παραχωρεί/εκχωρεί την εθνική της κυριαρχία. Αν αυτό γινόταν δε θα υπήρχε λόγος κυβερνήσεων, εθνικού στρατού, διαπραγματεύσεων κλπ. Δεν είμαι νομικός και ούτε και θα το παίξω, 2-3 μαθήματα έχω κάνει που αφορούν δίκαιο και ευρωπαϊκή νομοθεσία και μπορώ να σου πω ότι δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Υποθέτω πως κάποιος νομικός και ειδικά με ειδίκευση στο Ευρωπαικό δίκαιο θα μπορούσε να μας βοηθήσει καλύτερα

Και στο κάτω κάτω, η αριστερά δεν έλεγε πάντα πως δεν υπάρχουν Έθνη αλλά μόνο Τάξεις; Που είναι το πρόβλημα;
Στη Μαρξιστική θεωρία ναι δεν υπάρχουν έθνη ούτε και κράτη μετά από ένα σημείο. Χωρίς να είμαι Μαρξιστής όπως βλέπεις δε κυβερνά καμιά αριστερά τον πλανήτη. Δυστυχώς όμως ακόμα και στην Σοβιετική ένωση η Ρωσία σε έναν βαθμό εκμεταλλεύτηκε άλλες χώρες της ένωσης, πράγμα που δείχνει τις όποιες προβληματικές της ύπαρξης κράτους, έθνους και συνείδησης αυτών.

Γίνε συγκεκριμένος, ποιά άρθρα έχουν καταλυθεί;
https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%C E%B1%CF%82 Εδώ είναι το σύνταγμα, πες μου εσύ ΠΟΥ δεν έχει καταλυθεί το σύνταγμα, αντίστοιχα εγώ μετά θα σου φέρνω παράδειγμα που έχει καταλυθεί,προσπεραστεί, ρεμουλιαστεί.

Καλά όλα αυτά, αλλά με δεδομένο πως λεφτόδεντρο δεν υπάρχει, πως το φτιάχνεις αυτό;
Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνει ο Τσίπρας (ή οποιοσδήποτε άλλος είναι στη θέση του) για να διορθώσει την κατάσταση που περιγράφεις πάντα με δεδομένο πως λεφτόδεντρο δεν υπάρχει;

Πες ρε παιδί μου πως σε έπαιρνε σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού (ο Καρανίκας καλύτερος είναι; ), τι θα τον συμβούλευες;
Και δεν μιλάω για συμβουλή του τύπου «νοιάσου για τον λαό», αλλά «κόψε από 'κει, δώστα εκεί, και παραπανίσια λεφτά θα βρεις έτσι».

Εκτός κι αν υπάρχει λεφτόδεντρο.
Που εδώ που τα λέμε, είμαι σίγουρος πως το 75% των Ελλήνων αυτό πιστεύει ακόμα, πως λεφτά υπάρχουν δηλαδή αλλά για κάποιον λόγο όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων αποφάσισαν αντί να μας τα μοιράσουν και να κυβερνούν για όλη τους τη ζωή ως ευεργέτες όπως έκανε ο Αντρέας, αντιθέτως να μη μας δώσουν και να διαλύσουν μέσα σε 2 χρόνια ο καθένας την πολιτική του καριέρα...

Θέλω να κάτσεις εσύ και να μου γράψεις ένα πλήρες proposal για την Ελληνική οικονομία και μετά και αν μου δώσετε τους μισθούς του Καρανίκα να κάτσω να σας γράψω και εγώ ένα, σε ελεύθερη οικονομία είμαστε τόσο με κοστολογώ!

Εκτός αυτού όμως, σε ποιο σημείο θεωρείς πως έχουμε χάσει την «Εθνική μας Κυριαρχία»;
Λαϊκίστικα θα σου πω ότι την Εθνική μας κυριαρχία τη χάσαμε όταν ο Σαρκοζί έλεγε τον Έλληνα πρωθυπουργό μαλάκα (τον Γιωργάκη, όχι ότι δεν είναι..) Σε πιο σοβαρό επίπεδο θα σου πω ότι όταν σου επιβάλουν όρους παραχώρησης ή πώλησης της δημόσιας περιουσίας τότε ναι την έχεις χάσει (θα μου πεις ζητάς λεφτά από κάποιον, θα στα δώσει με τους όρους του.. ναι αν οι όροι αυτοί είναι μόνο οικονομικοί, έτσι γίνετε μεταξύ κρατών, άλλου τύπου όροι είναι μη διαπραγματεύσιμοι και το θεωρώ και προσβλητικό ... μόνο οι χαμένοι πολέμων είχαν αναγκαστεί να δώσουν και χρήμα αλλά και να κάνουν άλλου είδους παραχωρήσεις πχ στο τι και πως θα παράγουν, εκχωρήσεις γης και άλλα χειρότερα)

ps: Κάπου πιο πίσω έγραψες ότι Συριζαίοι πήγαιναν και έβγαζαν κόσμο από τα κρατητήρια ... Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι αυτό δε συνέβη ποτέ (εκτός αν μιλάς για Συριζαίους συλληφθέντες σε κάτι μαζώξεις που έκαναν) Άτομα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο αναφέρεσαι ποτέ δε δέχτηκαν χρήματα από το Σύριζα ούτε καν σε προσωπικό επίπεδο. Ακόμα και δικηγόροι Συριζαίοι ή αν θέλεις φιλικά προσκείμενοι στο Σύριζα που υπερασπίστηκαν κόσμο σε συλλήψεις ήρθαν σαν επαγγελματίες και πληρώθηκαν σαν επαγγελματίες.

AristidisZ
06/08/2016, 23:34
Καλή η θεωρία και η δαιμονοποίηση, αλλά στην πράξη σε ποια φιλελέ χώρα υπάρχει πολιτική περικοπών μισθών;

Και για να σε προλάβω μην πεις καμία Ελλάδα και κουφαθούμε ομαδικώς, φιλελέ και νεοφιλελέ είναι οι χώρες στα δύο πράσινα γκρουπ σε αυτή τη λίστα (http://www.heritage.org/index/ranking)
Η μείωση δημοσίου τομέα (είτε μισθολογικά είτε αριθμητικά) δεν είναι φιλελεύθερη πολιτική ;
Η άποψη ότι "δεν γίνεται να έχουμε μισθούς πεντακόσια ευρώ και συντάξεις δυο χιλιάρικα" δεν είναι φιλελεύθερη άποψη ;
Μάλλον δεν έχεις μελετήσει τον μεγάλο Στέφανο Μάνο ή τον θεό Τζήμερο
Βέβαια στα τετοια μας που κάποιοι πλήρωναν 1500 ευρώ εισφορές, και έχουν φτάσει να παίρνουν σύνταξη λιγότερα απο αυτά που έδιναν κάθε μήνα για εισφορά στο ταμείο τους
Λεπτομέρειες βέβαια που κάποιοι σφετερίστηκαν εκατομμύρια επι των εκατομυρίων χρήματα ασφαλισμένων, στην Ελλάδα είμαστε εξάλλου τι να κάνουμε...
Δεν δαιμονοποιω τιποτα, αλλά θεωρώ απαράδεκτο να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας, χωρίς τουλάχιστον να έχουμε κατα νου ότι κάποιοι γαμησαν την χώρα και εμείς τώρα ερχόμαστε να πούμε ότι καλα τους κάνουν (αυτών που τους τα κόβουν εννοώ)

skylaros
06/08/2016, 23:35
Δεν καταλαβαίνεις ΚΑΝ τι λες; πως είναι δυνατόν ο κοσμάκης να έχει στον πεο του το που θα πουληθούν τα κόκκινα δάνεια....όταν τα κόκκινα δάνεια είναι δικά ΤΟΥ!

Για τις τράπεζες, μιλάω για άτακτη χρεωκοπία. Δηλαδή, να χαθούν καταθέσεις. Αν βαρέσει κανόνι και δεν υπάρχει κίνδυνος, ο μόνος που έχει πρόβλημα είναι ο μέτοχος, που ας πρόσεχε.

Βύρωνα μου ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι δε παίζει Έλληνας να δώσει σε καμιά τέτοια περίπτωση το σπίτι του. Ο κοσμάκης να κερδίσει χρόνο θέλει μπας και μπορέσει να επιβιώσει που αυτή τη στιγμή δεν επιβιώνουν όλοι.

MG-KTiNoS
07/08/2016, 00:28
Παπαρια μαντολες άρχοντα.
88Δ, 14 μήνες σε Α/Τ ξιφιοπλοιο και τους υπόλοιπους 10 στη ΔΕ. Αν είχες βύσμα ασχέτως χρώματος, πηγαινες σε τσατσουπηρεσιες.
Αν δεν είχες, πήγαινες σε ΑΤ ή Αρματαγωγα για minimum 12 μήνες.

Και δεν κατάλαβα τι σχέση έχει η θητεία με την εφαρμογή αριστερών πολιτικών ανά τον πλανήτη, αλλά αφού καίγεσαι για τον στρατό, κουβέντα να γίνεται

και το βίΖμα ποιός το είχε αυτός που ψήφιζε Φλωράκη???
Όχι τίποτε άλλο για στο Φ/Γ που ήμουν εγώ όταν πήγαν να ψηφίσουν έβγαλαν 35% ΚΚΕ

υγ
Όταν μου πεις τι είναι αριστερή πολιτική θα σου πω...
Η Νορβηγία πχ έχει αριστερή πολιτική???
Η Κίνα???
Ποιός τέλος πάντως έπεσε έξω με αριστερή πολιτική???

υγ
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο όρος «αριστερά» ανακατευθύνει εδώ. Για σχετική κατεύθυνση «αριστερά», δείτε: κατεύθυνση.

Ο όρος Αριστερά στην πολιτική, σήμερα, αναφέρεται κυρίως σε αντιλήψεις και θέσεις που: α) Αντιμάχονται την αδικία, τις βαθιές ανισότητες και τις διακρίσεις που απορρέουν από την ταξική δομή της καπιταλιστικής κοινωνίας, β) Προωθούν την κοινωνική ισότητα, την φιλία και την συνεργασία ανάμεσα στα έθνη και τους λαούς, με σεβασμό στην κουλτούρα κάθε λαού, γ) Αγωνίζονται για ουσιαστική παιδεία και μόρφωση που να αφορά όλα τα μέλη της κοινωνίας, εναντίον του σκοταδισμού είτε εθνικιστικού, είτε θρησκευτικού.

υγ2
και οι πιο πολλοί αριστεροί ελεύθερο επάγγελμα κάνουν για τον απλό λόγο ότι δεν είχαν βίζμα να διοριστούν στο δημόσιο ή σε ΙΧ επιχειρήσεις που στο κάτω κάτω δεν τους ήθελαν κι όλας.
ναταλέμεκιαυτα....

fkol k4
07/08/2016, 00:33
Ο κοσμάκης φίλε μου άντε να έχει μέσα 20-30 ευρό
...
μεγαλύτερο από το να τα θάψεις στα 500 μέτρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.
Και μόνο που ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο, φαίνεται το πόσο μονόφθαλμα αντιμετωπίζεις τα πάντα και πως κανονικά δεν θα έπρεπε καν να απαντήσω.
Παρόλα αυτά όμως, ας τσιμπήσω.
Όχι λοιπόν, ο κόσμος δεν έχει 20-30 ευρά.
Ο κόσμος μπορεί να έχει πουλήσει το σπίτι του ή το αυτοκίνητό του ή κανένα χωράφι για να βγάλει τα έξοδα, να έχει λεφτά για τις σπουδές του παιδιού (είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό), να πήρε μια επιταγή από χρωστούμενα από τη δουλειά του, την αποζημίωση της απόλυσής του, το εφάπαξ, τη σύνταξη που έκανε 2 χρόνια να του βγει, την καθυστερημένη επιταγή του δημοσίου για την εξόφληση των συνταγών αν έχει φαρμακείο και βασικά ο κόσμος μπορεί να έχει λεφτά στην τράπεζα για οποιονδήποτε λόγο ακόμα και αν είναι φτωχός.

Αλλά η πλάκα είναι πως ακόμα και να μην είχε λεφτά και όντως να είχε τα 20-30 ευρώ που λες, από τι λεφτά νομίζεις πως πληρώνεται ο κόσμος που δεν έχει λεφτά στην τράπεζα; Για μάντεψε...

Εδώ κάνεις λάθος, υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά σε καμιά περίπτωση καμία χώρα
...
Υποθέτω πως κάποιος νομικός και ειδικά με ειδίκευση στο Ευρωπαικό δίκαιο θα μπορούσε να μας βοηθήσει καλύτερα

Δεν είπα τίποτα παραπάνω από αυτό που λες.
Απλώς, το ότι υπάρχει «ένα ιδιαίτερο καθεστώς για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημαίνει ακριβώς αυτό που έγραψα. Ότι υπάρχουν συμβάσεις που υπό ειδικές περιπτώσεις περιορίζουν την Εθνική κυριαρχία του κάθε κράτους. Δεν κάνει δηλαδή ό,τι γουστάρει μέσα στη χώρα του.

https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A...B4%CE%B1%CF%82 Εδώ είναι το σύνταγμα, πες μου εσύ ΠΟΥ δεν έχει καταλυθεί το σύνταγμα, αντίστοιχα εγώ μετά θα σου φέρνω παράδειγμα που έχει καταλυθεί,προσπεραστεί, ρεμουλιαστεί.

Α, όοοοχιιιι....
Αυτό είναι καθαρό burden of proof (https://yourlogicalfallacyis.com/burden-of-proof). Εσύ κάνεις τον ισχυρισμό, εσύ πρέπει να τον τεκμηριώσεις.

Λαϊκίστικα θα σου πω ότι την Εθνική μας κυριαρχία τη χάσαμε όταν ο Σαρκοζί έλεγε τον Έλληνα πρωθυπουργό μαλάκα (τον Γιωργάκη, όχι ότι δεν είναι..)
1. Δεν ξέρουμε αν αυτό ισχύει ή είναι ράδιο-αρβύλα
2. Ακόμα κι αν ισχύει, δεν ξέρουμε το context των υπολοίπων λεχθέντων.
3. Δεν είχε κι άδικο.
4. Και τον Μπερλουσκόνι μαλάκα και καραγκιόζη τον έλεγαν όλοι, είχε χάσει την Εθνική της κυριαρχία η Ιταλία;

Σε πιο σοβαρό επίπεδο θα σου πω ότι όταν σου επιβάλουν όρους παραχώρησης ή πώλησης της δημόσιας περιουσίας τότε ναι την έχεις χάσει (θα μου πεις ζητάς λεφτά από κάποιον, θα στα δώσει με τους όρους του.. ναι αν οι όροι αυτοί είναι μόνο οικονομικοί, έτσι γίνετε μεταξύ κρατών, άλλου τύπου όροι είναι μη διαπραγματεύσιμοι και το θεωρώ και προσβλητικό ... μόνο οι χαμένοι πολέμων είχαν αναγκαστεί να δώσουν και χρήμα αλλά και να κάνουν άλλου είδους παραχωρήσεις πχ στο τι και πως θα παράγουν, εκχωρήσεις γης και άλλα χειρότερα)
Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει κανέναν όρο. Άνετα μπορεί αύριο το πρωί (καλύτερα από Δευτέρα) ο Τσίπρας να πάρει τηλέφωνο τη Μέρκελ, τη Λαγκάρντ τον Γούνκερ τον Ντράγκι κτλ, να τους πει να πάνε να γαμηθούν και να απελάσει άμεσα και όσους υπαλλήλους έχει εδώ το ΔΝΤ η ΕΚΤ και η ΕΕ.
Απλά μετά θα πρέπει να βρει από αλλού δανεικά (κι αγύριστα).

Θέλω να κάτσεις εσύ και να μου γράψεις ένα πλήρες proposal για την Ελληνική οικονομία και μετά και αν μου δώσετε τους μισθούς του Καρανίκα να κάτσω να σας γράψω και εγώ ένα, σε ελεύθερη οικονομία είμαστε τόσο με κοστολογώ!
Αν εσύ που δεν καταλαβαίνεις γιατί κάποιος μπορεί να έχει λεφτά στην τράπεζα ακόμα και αν είναι φτωχός θέλεις τους μισθούς του Καρανίκα (βέβαια, εδώ που τα λέμε ούτε ο Καρανίκας το καταλαβαίνει αυτό) απλώς για να πεις δυο τρεις ιδέες, τότε εγώ που το καταλαβαίνω λογικά πρέπει να πάρω όσα παίρνει ο Ντράγκι...

ps: Κάπου πιο πίσω έγραψες ότι Συριζαίοι πήγαιναν και έβγαζαν κόσμο από τα κρατητήρια ... Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι αυτό δε συνέβη ποτέ (εκτός αν μιλάς για Συριζαίους συλληφθέντες σε κάτι μαζώξεις που έκαναν) Άτομα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο αναφέρεσαι ποτέ δε δέχτηκαν χρήματα από το Σύριζα ούτε καν σε προσωπικό επίπεδο. Ακόμα και δικηγόροι Συριζαίοι ή αν θέλεις φιλικά προσκείμενοι στο Σύριζα που υπερασπίστηκαν κόσμο σε συλλήψεις ήρθαν σαν επαγγελματίες και πληρώθηκαν σαν επαγγελματίες.

Όχι Συριζαίοι απαραίτητα. Μέλη των συνιστωσών που μπαινόβγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι με λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ. Με δικά τους. Γι αυτό έγραψα «άνθρωποι που έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα για την ιδεολογία τους».

fkol k4
07/08/2016, 00:34
Η μείωση δημοσίου τομέα (είτε μισθολογικά είτε αριθμητικά) δεν είναι φιλελεύθερη πολιτική ;
Αυτό είναι γενίκευση. Η φιλελεύθερη πολιτική δεν ασχολείται με το μισθολόγιο του εκάστοτε υπαλλήλου, αλλά με το κατά πόσο αυτό δικαιολογείται.
Για παράδειγμα, λύση δεν είναι να κάνεις 400 ευρώ το μισθό αυτού που τα ξύνει όλη μέρα στο πρωτόκολλο, αλλά να καταργήσεις όλους τους πρωτοκολλητές, να βάλεις από ένα κομπιούτερ στη θέση τους που να δίνει αριθμό αυτόματα, για κάθε τρεις - τέσσερεις πρωτοκολλητές που γλίτωσες να προσλάβεις έναν γιατρό ή δυο νοσοκόμες και οι πρωτοκολλητές να πάνε να βρούνε μαι κανονική δουλειά που να βγάζει τα λεφτά της και να τσοντάρουν κι αυτοί για τον γιατρό και τις νοσοκόμες.

Το βλέπεις να εφαρμόζεται;

Η άποψη ότι "δεν γίνεται να έχουμε μισθούς πεντακόσια ευρώ και συντάξεις δυο χιλιάρικα" δεν είναι φιλελεύθερη άποψη ;
Όχι, είναι απλή λογική. Δεν γίνεται να μοιράσεις περισσότερα από όσα εισπράττεις.

Μάλλον δεν έχεις μελετήσει τον μεγάλο Στέφανο Μάνο ή τον θεό Τζήμερο
Τους έχω μελετήσει.

Βέβαια στα τετοια μας που κάποιοι πλήρωναν 1500 ευρώ εισφορές, και έχουν φτάσει να παίρνουν σύνταξη λιγότερα απο αυτά που έδιναν κάθε μήνα για εισφορά στο ταμείο τους
Λεπτομέρειες βέβαια που κάποιοι σφετερίστηκαν εκατομμύρια επι των εκατομυρίων χρήματα ασφαλισμένων, στην Ελλάδα είμαστε εξάλλου τι να κάνουμε...
Όχι, δεν είναι λεπτομέρειες. Αλλά μέχρι να τα βρεις (που δεν θα τα βρεις γιατί τα περισσότερα έχουν γίνει βίλες, εξοχικά και σαμπάνιες στα μπουζούκια, άρα εξαφανίστηκαν ως αξία) τι κάνεις;

Δεν δαιμονοποιω τιποτα, αλλά θεωρώ απαράδεκτο να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας, χωρίς τουλάχιστον να έχουμε κατα νου ότι κάποιοι γαμησαν την χώρα και εμείς τώρα ερχόμαστε να πούμε ότι καλα τους κάνουν (αυτών που τους τα κόβουν εννοώ)
Ποιος είπε κάτι τέτοιο;

ΥΓ.
Δεν μου απάντησες όμως, ποια φιλελέ χώρα έχει πολιτική περικοπής μισθών;

MG-KTiNoS
07/08/2016, 00:41

Ο ΑΛφούζος δεν ξέρω αν έχει κόκκινα ο Μπόμπολας όμως έχει και μάλιστα "προχτες" έλεγε να του χαριστούν.
Ο ΚοΖΜάκης το ξέρει πως είναι χαμένος και δεν θα του χαρίσουν δραχμή.

MG-KTiNoS
07/08/2016, 00:45
ΥΓ.

Η Φινλανδία....

Α
Όχι, δεν είναι λεπτομέρειες. Αλλά μέχρι να τα βρεις (που δεν θα τα βρεις γιατί τα περισσότερα έχουν γίνει βίλες, εξοχικά και σαμπάνιες στα μπουζούκια, άρα εξαφανίστηκαν ως αξία) τι κάνεις;;
Πάντα πίστευα ο κλέφτης, κλέβει...
Κλέβει με σοσιαλισμό, κλέβει με καπιταλισμό, κλέβει μέρα, κλέβει νυχτα, κλέβει τον εαυτό του όταν δεν έχει τίποτε να κάνει.

Οι κλέφτες λοιπόν πρέπει να βγαίνουν από το "κόλπο" μια κι έξω.
Δεν μπορεί να βαράς κανονιά στο σουπερ μάρκερτ και να δουλευει ο ίδιος άνθρωπος με άλλο ΑΦΜ
Τελικά δεν είναι μόνο να φέρουν πίσω τα κλεμένα (που λέει κι ο Κουτσούμπας)
Είναι να μην κλεψουν κι άλλα και μετά σου πετάξουν στη μουρη κάνα άρθρο 99 44 κλπ κι όλα αυτα τα ωραία
που έχουμε στο ΕΛλαδιστάν για να κλάνουμε τ @@ στα λαμόγια...
:(

AristidisZ
07/08/2016, 00:56
Όχι, είναι απλή λογική. Δεν γίνεται να μοιράσεις περισσότερα από όσα εισπράττεις.

Βεβαίως, όταν καταχράζεσαι το χρήμα που έχεις εισπράξει, είναι απόλυτα λογικό να γυρνάς και να λες
"μεγάλε σου φάγαμε ότι μας έδινες τόσα χρόνια, τσίμπα ένα στρείδι και ένα μύδι τώρα και να λες και ευχαριστώ

Ποιος είπε κάτι τέτοιο;

Τα φιλελεύθερα αγόρια που ευαγγελίζεσαι ότι έχεις μελετήσει

ΥΓ.

To γράφεις και το ξαναγράφεις και με κουράζεις, γιατί έχω πιει μισό κιλό τσίπουρο και δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ με μ@λ@κιες

Σου απαντάω λοιπόν:

Η Ελλάδα μείωσε τους κατώτατους μισθούς

Ακολουθούνται ή όχι φουλ φιλελεύθερες πολιτικές στην Ελλάδα των μνημονίων ;

Τα μαμήσαν όλα, δεν άφησαν τίποτα όρθιο

Προχτές γνωστή μου απολύθηκε μετά από 12 χρόνια στον ίδιο εργοδότη

Οταν μου το είπε, απάντησα:

"Τουλάχιστον πήρες καλή αποζημίωση"

Μάντεψε γιατί πήρε τα φρείδια μου...

Α ναι, είχε υπογράψει άλλη σύμβαση προ τριετίας

Τότε μωρέ, που ήταν πάνω ο Αντωνάκης που θα έφερνε την ανάπτυξη στον τόπο

Αν αυτό δεν είναι φιλελεύθερη πολιτική, εγώ έχω μαλλί σαν του Robert Plant στα καλά του

Ασε τα κυρήγματα και δες πως θα σώσεις ΕΣΥ τον κώλο σου

Κι όπου ΕΣΥ, φυσικά δεν είναι επί προσωπικού η κουβέντα...

MG-KTiNoS
07/08/2016, 01:22
Εγώ πιστεύω όμως ότι τζάμπα διαφωνούμε εδώ....
Το Ελληνικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε με μαφιόζικο τρόπο.
Εισέπραττε παράλογους υψηλούς φόρους και δεν απέδιδε τίποτε.
Χάριζε λεφτά δεξιά κι αριστερά (είτε με μορφή δημόσιων έργων είτε με κρατικές διαφημίσεις) σε δικούς του
Χάριζε δάνεια, χάριζε οφειλές στο ΙΚΑ, έφτασε μέχρι να κάνει παραδεχτεί ότι έκανε δώρο στον εαυτό του.
Αποφάσιζε ποιοί θα δουλέψουν (οι δικοί του) και ποιοί θα βάλουν λουκέτο (οι άλλοι)
και το έκανε έτσι απλά.
Αγόραζε πανάκριβα οπλικά συστήματα εισπράττοντας τεράστιες μίζες.
Διόριζε σε νευραλγικά σημεία του κράτους ανθρώπους ανίκανους για να κάνουν ότι τους λέει ή να
ξεπληρώσουν παλιά "χρέη"
Ηλίθιοι άνθρωποι κληρονομούν την εξουσία της χώρας μόνο και μόνο με το επώνυμο τους
Διέλυσαν τη παιδεία και τις επιστήμες και πέτσινα πτυχία κατακλύζουν το σύμπαν
Διέλυσαν τις τέχνες και τον πολιτισμό
Έγραψαν ιστορία ψεύτικη
Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι διέφθειραν τον απλό άνθρωπο σε σημείου του να πιστεύει ότι η κλοπή είναι μαγκιά
και η σκληρή δουλειά βλακεία.
Τον έμαθαν να λειτουργεί με φακελάκι, τον έμαθαν στο πάρε δώσε, τον έμαθαν να λέει ψέματα χωρίς πρόβλημα.
Γέμισαν τη χώρα μπουρδέλα και ναρκωτικά ενώ η διαφθορά μας πνίγει

Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά δεν θα έχουμε ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό σύστημα που να λειτουργεί στοιχειωδώς έστω.
Όλοι πια γελάνε μαζί μας και η Ελλάδα θα σβήσει από το χάρτη κυριολεκτικά αν συνεχιστεί αυτό το βιολί.

skylaros
07/08/2016, 03:13
Flok Κανένας φτωχός δεν έχει χρήμα στην τράπεζα που να τον νοιάζει._ Προφανώς δε ξέρεις τι πάει να πει φτωχός, δεν έχω μια, δε παίζει σάλιο κλπ. Άκρη από το φόρουμ κανείς δε πρόκειται να βγει. Εσύ θα λες τα δικά σου και εγώ τα δικά μου. Εσύ βλέπεις μια κατάσταση υπέροχη, με ένα ευφυές οικονομικό σύστημα που έχει θέσει γερές βάσεις για το μέλλον. Με νόμους που λειτουργούν πάντα, παντού και για όλους. Μια χώρα σε ανάπτυξη, ανάμεσα σε άλλες φίλες χώρες που αυξάνουν τη δυναμική της. Μια χώρα χωρίς κοινωνικές αδικίες, με ένα σύνταγμα που το έχει κορωνίδα... Εσύ βλέπεις γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς και εγώ βλέπω παντού ΚΟΥΡΑΔΕΣ. Τι κουβέντα να κάνουμε ... άστα να πάνε, εμένα θα με βάλει στον ίσιο δρόμο κάποια στιγμή το σύστημα που τόσο υποστηρίζεις αλλά μέχρι τότε (μπορεί κρυφά και μετά) εγώ πάλι ΚΟΥΡΑΔΕΣ θα βλέπω.

Ohm
07/08/2016, 04:53
καλά τα έχουνε καταφέρει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας,
αντί να πάμε όλοι μπουλούκι να τους μαζέψουμε και να τους κρεμάσουμε ανάποδα στην πλ. συντάγματος

sakis81
07/08/2016, 06:15

Σοβαρά?
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/275253/diavima-diamartyrias-voyleyton-toy-syriza-sti-gada
http://www.avgi.gr/article/10811/1770318/prosagoges-eleutheroi-oi-46-aurio-dikazetai-o-traumatias
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000001351/Prosagoges-metagoges-i-oraia-ELAS
https://netakias.com/2014/12/03/nromanos-3/
Έτσι,κάτι πρόχειρα που βρήκα...

fkol k4
07/08/2016, 06:59
Flok Κανένας φτωχός δεν έχει χρήμα στην τράπεζα που να τον νοιάζει._ Προφανώς δε ξέρεις τι πάει να πει φτωχός, δεν έχω μια, δε παίζει σάλιο κλπ.

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις όμως ρε παιδί μου...

sakis81
07/08/2016, 07:35
Και μερικές παραθέσεις από το ιντυμιντια,που ίδιοι παραδέχονται σχέσεις στοργής,τα καλά τα χρονια,με συριζαιους

"Κάποιοι από το 2008 μας λένε επίμονα ότι πρέπει να συμμαχήσουμε και με το διάβολο, ξαφνικά όμως η Κωνσταντοπούλου που έχει κάνει και δίκες υπέρ μας είναι υπερβολική περίπτωση...!"

από @  25/07/2016 1 μμ.

"Να ενημερώσω τους άσχετους και αδαείς που περιφέρονται στο χώρο για κανένα μπάφο και πάρτι, ότι η Κωνσταντοπούλου εκτός από την πολιτική έχει δουλέψει σα δικηγόρος σε ένα σωρό υποθέσεις με πολιτικό/κοινωνικό περιεχόμενο, οπότε μόνο και μόνο γι'αυτό αξίζει να έχει κάποιος μια στοιχειώδη επικοινωνία μαζί της. Πολύ πιο χρήσιμη επαφή από τον υπόκοσμο που μας μοστράρουν κάποιοι ως "αναγκαίο κακό"."
μην μου πει κανεις ότι πέφτει από τα συννεφα

skylaros
07/08/2016, 09:26
Σοβαρά?
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/275253/diavima-diamartyrias-voyleyton-toy-syriza-sti-gada
http://www.avgi.gr/article/10811/1770318/prosagoges-eleutheroi-oi-46-aurio-dikazetai-o-traumatias
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000001351/Prosagoges-metagoges-i-oraia-ELAS
https://netakias.com/2014/12/03/nromanos-3/
Έτσι,κάτι πρόχειρα που βρήκα...

lol Το πρώτο αφορά το ΠΑΜΕ εντάξει ΓΕΛΑΜΕ... το δεύτερο αφορά την ΑΡΕΝ και ευρύτερο μέρος της νεολέας του Σύριζα. Το τρίτο αφορά ένα άκυρο δεκαεφτάχρονο που πήγαινε σε γιορτή και το τελευταίο αφορά τον Ρωμανό και τη μη τήρηση των νόμων σε σχέση με την εκπαιδευτική του άδεια (που ακόμα αν δε κάνω λάθος υπάρχει κόλλημα) Ο ίδιος ο Ρωμανός τους έφτυσε στα μούτρα και ζήτησε να μη πατήσουν το πόδι τους στο νοσοκομείο. Σοβαρά σου μιλάω ότι πέρα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια των πολιτικάντιδων καμιά βοήθεια δε προσφέρθηκε.

skylaros
07/08/2016, 09:33
Και μερικές παραθέσεις από το ιντυμιντια,που ίδιοι παραδέχονται σχέσεις στοργής,τα καλά τα χρονια,με συριζαιους

"Κάποιοι από το 2008 μας λένε επίμονα ότι πρέπει να συμμαχήσουμε και με το διάβολο, ξαφνικά όμως η Κωνσταντοπούλου που έχει κάνει και δίκες υπέρ μας είναι υπερβολική περίπτωση...!"

από @  25/07/2016 1 μμ.

"Να ενημερώσω τους άσχετους και αδαείς που περιφέρονται στο χώρο για κανένα μπάφο και πάρτι, ότι η Κωνσταντοπούλου εκτός από την πολιτική έχει δουλέψει σα δικηγόρος σε ένα σωρό υποθέσεις με πολιτικό/κοινωνικό περιεχόμενο, οπότε μόνο και μόνο γι'αυτό αξίζει να έχει κάποιος μια στοιχειώδη επικοινωνία μαζί της. Πολύ πιο χρήσιμη επαφή από τον υπόκοσμο που μας μοστράρουν κάποιοι ως "αναγκαίο κακό"."
μην μου πει κανεις ότι πέφτει από τα συννεφα

Αυτό τώρα τι είναι; ναι και το γραφείο της Κούρτοβικ είχε αναλάβει δεκάδες υποθέσεις και αρκετοί άλλοι Συριζαίοι δικηγόροι ή φιλικοί προς το Σύριζα είχαν αναλάβει. Φυσικά επί πληρωμή. Ποιος θα αναλάμβανε δηλαδή ο Κούγιας ? Άσε που από το 13 και μετά σπάνια γινόταν αυτό, υπήρχαν/υπάρχουν 5-6 δικηγόροι συγκεκριμένοι που αναλαμβάνουν σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις πλέον, από επιλογή των ίδιων και του κόσμου που συλλαμβάνεται ... ακριβώς γιατί δε γουστάρουν να έχουν παρτίδες. Τώρα αν τα ΜΑΤ δέρνουν προσαγάγουν, φορτώνουν κατηγορίες με κυβέρνηση Σύριζα και βγαίνει ο Σύριζα μετά και λέει πως διαφωνεί και κάνει καταγγελίες, μπορείς να καταλάβεις πως λέγετε αυτό.

skylaros
07/08/2016, 09:35
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις όμως ρε παιδί μου...

Ναι βουλωμένο.

Επίσης αφού μέχρι και η φτώχεια έχει καταθέσεις στις τράπεζες ΝΑ το χρηματόδεντρο του Τσίπρα!

byron
07/08/2016, 10:22
και το βίΖμα ποιός το είχε αυτός που ψήφιζε Φλωράκη???

Δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται αστείο, αλλά όταν πήγα εγώ φαντάρος, ο Φλωράκης ήταν τρελό βύσμα.
9/88-9/90 πήγα. Θυμήσου τι εγινε τότε.