View Full Version : Ποδήλατα ΙΙ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/08/2020, 11:17
Κουρασμένο κορμί, καθαρό μυαλό.
Και βγαίνει και η αδρεναλίνη εκτός σπιτιού ντοκτορ ;)
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/08/2020, 11:18
Η φτηνοτερη ποιοτικη λυση ειναι να τοποθετησεις μοτερ tongsheng tsdz2 (650€ το πληρες κιτ) σε κανονικο ποδηλατο. Τα κιτ οπως εχω καταλαβει δεν επιδοτουνται.
Τι διαφορά έχει με την υποβοήθηση?
Τι διαφορά έχει με την υποβοήθηση?
Καμια.
..... Σε κάθε περίπτυωση δεν προτείνονται σε κάποιον συνειδητοποιημένο κουρσά αλλά σε όσους θέλουν αυτό το πολυπόθητο "ένα ποδήλατο για να κάνω άσφαλτο και χώμα".
πωπω νιώθω ντροπή. Τόσα χρόνια εδω μέσα και έχω δει άπειρα πόστ απο entry lvl μοτοσικλετιστές που δε ξέρουν τι ζητάνε και τώρα ήρθα και εγώ και κούμπωσα σε μια απο αυτές τις κατηγορίες
:rolleyes:
που λέτε .... έπιασα το thread απο την αρχή φιουυυυυ :hypnotize:
αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα με αρκετούς γνώστες που όντως δίνουν λύση σε άσχετους σαν και εμένα. πλέον πρέπει να πάρω και εγώ ποδήλατο για να ακολουθάω στις βόλτες των παιδιών που ολοένα μεγαλώνουν και το δικό μου περπάτημα δίπλα τους δεν είναι αρκετό αλλά παράλληλα να μπούμε και λίγο χωματάκι εδω στο Ποικίλο Όρος απο πάνω
παρεπιπτώντος, μέχρι πριν μπει ο Ιούλιος (και τα μέτρα των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά) το thread πήγαινε μια χαρά αυτά τα 2 χρόνια προς τη κατεύθυνση του δικού μου προφίλ :P
Είμαι σίγουρος πλέον οτι θα χρειαστεί και 2ο thread για τα ηλεκτρικά ποδήλατα μιας σταμάτησε τελείως η συζήτηση για τα συμβατικά :)
με βάση αυτά που διάβασα εδω για το δικό μου προφίλ και επειδή είμαι ευκολόπιστος και δίνω βάση στην άποψη τη δικιά σας περισσότερο απο τη δική μου μάλλον με κατευθύνετε προς το Merida Speeder 100 ή αν βρω λίγα περισσότερα ευρά το Cube SL Road Pro 2020, και αν θέλω βουνό να πάρω άλλα λάστιχα.
σωστά; :confused:
PS δε με πειράζει να αγοράσω μεταχειρισμένο
εδιτ: ή και το Gravel Cross Bottecchia 347 (αν το βρω)
πωπω νιώθω ντροπή. Τόσα χρόνια εδω μέσα και έχω δει άπειρα πόστ απο entry lvl μοτοσικλετιστές που δε ξέρουν τι ζητάνε και τώρα ήρθα και εγώ και κούμπωσα σε μια απο αυτές τις κατηγορίες
αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα με αρκετούς γνώστες που όντως δίνουν λύση σε άσχετους σαν και εμένα. πλέον πρέπει να πάρω και εγώ ποδήλατο για να ακολουθάω στις βόλτες των παιδιών που ολοένα μεγαλώνουν και το δικό μου περπάτημα δίπλα τους δεν είναι αρκετό αλλά παράλληλα να μπούμε και λίγο χωματάκι εδω στο Ποικίλο Όρος απο πάνω
παρεπιπτώντος, μέχρι πριν μπει ο Ιούλιος (και τα μέτρα των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά) το thread πήγαινε μια χαρά αυτά τα 2 χρόνια προς τη κατεύθυνση του δικού μου προφίλ :P
Είμαι σίγουρος πλέον οτι θα χρειαστεί και 2ο thread για τα ηλεκτρικά ποδήλατα μιας σταμάτησε τελείως η συζήτηση για τα συμβατικά :)
με βάση αυτά που διάβασα εδω για το δικό μου προφίλ και επειδή είμαι ευκολόπιστος και δίνω βάση στην άποψη τη δικιά σας περισσότερο απο τη δική μου μάλλον με κατευθύνετε προς το Merida Speeder 100 ή αν βρω λίγα περισσότερα ευρά το Cube SL Road Pro 2020, και αν θέλω βουνό να πάρω άλλα λάστιχα.
Μια χαρα vfm ειναι η σειρα speeder, απλα στην περιγραφη της χρησης που προτιθεσαι να κανεις ταιριαζει περισσοτερο ενα μαουνταιν.
Να το πω κι αλλιως.....αν εσυ και το ποδηλατο ταιριαξετε θα καταληξεις καποια στιγμη με μια κουρσα κι ενα ηλεκτρικο full suspension μαουνταιν.
:beer: :beer:
Γεια σου Σπυρέτο!
Αν καταλήξεις σε Merida ενημέρωσε με μοντέλο να κάνω μια ερώτηση σε κολλητό Ποδηλατομάγαζο να σου πω μια τιμή!
p.s Αν και νομίζω χρειάζεσαι ένα ηλεκτρικό FS:evil:
Lioulios
28/08/2020, 01:00
Ετσι ξεκινησα και εγω ...Λογω του μικρου που με τα ποδια πια δεν τον προλαβαινα και απο συμβουλες φιλων κατεληξα σε mountain....
Ολα καλα με τον μικρο αλλα με την παρεα στο βουνο μετα απο 2-3 βολτες των 30χμμ ...πηγα το αφησα και πηρα κατι καλυτερο.
Πηρα CUBE αλλα μου αρεσαν και τα TREK αλλα δεν υπηρχε αμεσα διαθεσιμο και ηταν και λογακι ακριβοτερο ....μιλαω παντα για την περιοχη της τιμης κοντα στο sl road pro που ανεφερες .
Εγω θα το πω μοτοσυκλετιστικά. Ολοι ενα ss 1000 θελουμε αλλά δεν έχουμε ούτε χέρια να το πάμε ούτε χρόνο να πηγαίνουμε κάθε σκ Σέρρες. Και δεν βάζω μέσα συντήρηση....
Οπότε πέρνουμε μια μοτοσυκλετα πιο κόντα σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε.
Πάρε καλό ποδηλατό δές αν σου αρέσει δές πως θα τα πάς. Τα οικονομικά ποδήλατα πουλιούνται πιο εύκολα και δεν χάνεις χρήματα. Βασικό να είναι το μεγεθός σωστό.
Όταν ξεκινήσεις και μεγαλώνεις τις βόλτες σου όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω ανω των 30κμ ανω των 100 κ.ο.κ θα ψαχνεσαι κάθε φορά για κάτι καλύτερο.
Βγές εξω για αρχή δές πως είναι γιατι ενω είναι πολύ όμορφο δεν είναι εύκολο, και το Ποικίλο έχει διάφορα τερρεν να κάνεις τα πάντα και αν σου αρέσει θα την βρείς την άκρη.
Μια χαρα vfm ειναι η σειρα speeder, απλα στην περιγραφη της χρησης που προτιθεσαι να κανεις ταιριαζει περισσοτερο ενα μαουνταιν.
Να το πω κι αλλιως.....αν εσυ και το ποδηλατο ταιριαξετε θα καταληξεις καποια στιγμη με μια κουρσα κι ενα ηλεκτρικο full suspension μαουνταιν.
άστα Άγη. μέχρι προχθές που έπιασα να διαβάζω αυτό το thread δεν ήξερα καν οτι υπήρχε τόση εξέλιξη στα ηλεκτροκίνητα MTB. Με το που είδα τη φώτο του Μιχάλη με το ηλεκτρικό full suspension πλαγιασμένο στο χώμα, στο μυαλό μου ήρθαν όλα αυτά τα μονοπάτια που έχω περάσει και κατάλαβα ακριβώς τη χαρά που γεύεται! :a2:
μακάρι να πάνε τα οικονομικά και η όρεξη καλά :beer:
Γεια σου Σπυρέτο!
Αν καταλήξεις σε Merida ενημέρωσε με μοντέλο να κάνω μια ερώτηση σε κολλητό Ποδηλατομάγαζο να σου πω μια τιμή!
p.s Αν και νομίζω χρειάζεσαι ένα ηλεκτρικό FS:evil:
κουφάλα Μιχάλη πολυ σε χάρηκα όπως είπα και πιο πάνω. θα σου πω αν χρειαστεί σε ευχαριστώ
:beer:
Ετσι ξεκινησα και εγω ...Λογω του μικρου που με τα ποδια πια δεν τον προλαβαινα και απο συμβουλες φιλων κατεληξα σε mountain....
Ολα καλα με τον μικρο αλλα με την παρεα στο βουνο μετα απο 2-3 βολτες των 30χμμ ...πηγα το αφησα και πηρα κατι καλυτερο.
Πηρα CUBE αλλα μου αρεσαν και τα TREK αλλα δεν υπηρχε αμεσα διαθεσιμο και ηταν και λογακι ακριβοτερο ....μιλαω παντα για την περιοχη της τιμης κοντα στο sl road pro που ανεφερες .
η αλήθεια είναι οτι πριν μπω στη διαδικασία να σας διαβάσω νόμιζα οτι χρειαζομουν ένα ποδήλατο σαν το δικο σου (χρήση πόλης και χώμα όχι πολύ βουνό αλλά περισσότερο χωμάτινα πάρκα)
απο αυτά που διάβασα όμως φαίνεται οτι δεν πρέπει να δώσω λεφτά για
1. ποδήλατο με front suspension που κοστίζει <1.000ευρώ
2. ποδήλατο με front suspension που προορίζεται για πόλη και πάρκα
διαβάζοντας επίσης τις απόψεις του του Χυμαδόριου αλλά και του doctor_john (ρισπεκτ https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149486&p=3054947&viewfull=1#post3054947) για το σταθερό πιρούνι με έπεισαν
Νομίζω οτι όπως και με τις μοτοσυκλέτες έτσι και εδώ μια λύση για όλα δεν υπάρχει (ντάξει εξαιρούμε το μηχανακι μου :roflmao:). Προφανώς και η πρόταση του Άγη είναι η πιο ορθή αλλά κομματάκι δύσκολο προς το παρόν με τα οικονομικά
η αλήθεια είναι οτι πριν μπω στη διαδικασία να σας διαβάσω νόμιζα οτι χρειαζομουν ένα ποδήλατο σαν το δικο σου (χρήση πόλης και χώμα όχι πολύ βουνό αλλά περισσότερο χωμάτινα πάρκα)
απο αυτά που διάβασα όμως φαίνεται οτι δεν πρέπει να δώσω λεφτά για
1. ποδήλατο με front suspension που κοστίζει <1.000ευρώ
2. ποδήλατο που προορίζεται για πόλη και πάρκα
Και ναι και όχι και ίσως .
1. Πιο παλιά ειχαν μπει κάτι Bianchi με κλασσικές φτηνες μπροστινές στο 600αρι . So f* what ; Για να βολτάρεις με τα παιδάκια σου σε χώματα είναι υπεραρκετά .
2. Αυτα ας τα πούμε treking . Αν βρεις ένα τέτοιο , ξερό σαν το cube ας πούμε , με ένα 32 ή 35 με ενα τακουνάκι , έχεις ένα πλέον (ας πούμε) gravel ποδήλατο που πάει άνετα σε πατημένο χώμα . Και αν δεν βαρίεσαι να αλλάζεις λάστιχα , βάζεις και δρόμου και πας και μια γρήγορη παραλιακή . Εκεί βέβαια παίζει ρόλο και το γρανάζωμα . Τα treking παρέχουν μια μέση λύση και για για βούνο και για δρόμο . Το cube πχ έχει μετάδοση μάλλον για ανηφόρες κηρίως και λίγοτερο για ευθείες . Θελει πολύ προσοχή η αγορά στην μετάδοση ειδικά γιατί ένα λάθος θα σε περιορίσει πολύ αργότερα , και οι αναβαθμίσεις είναι κατά κανόνα ασύμφορες .
Και ναι και όχι και ίσως .
..
2. Αυτα ας τα πούμε treking . Αν βρεις ένα τέτοιο , ξερό σαν το cube ας πούμε , με ένα 32 ή 35 με ενα τακουνάκι ...
αν κατάλαβα καλά η έννοια του "ξερού" είναι χωρίς φροντ σασπένσιον. Τα cube που βλέπω στο νετ είναι όλα με σασπένσιον :hmm:
Η μπροστινή ανάρτηση στα φτηνά , είναι περισσότερο εργαλείο μαρκετινγκ . Έχω και εγώ αλλά μονίμως κλειδωμένη και κουβαλάω δύο με δυομιση αχρείαστα κιλά . Θελει ψάξιμο και διάβασμα. Και είναι και θέμα εμπειρίας με τη έννοια οτι θα πρέπει να κάνεις χλμ και να ασχοληθείς ωστε να δεις τι τελικά σου άρεσει και χρειάζεσαι . Γι'αυτο και μια καλή αρχή ειναι το μεταχειρισμένο . Αλλά σε τιμή χώμα .
Απο το γενικά ας πάμε στο ειδικά . Πόσταρε κανα δύο μοντέλα που υπάρχουν διαθέσμα για αγορα , να τα δουμε και να σου πούμε απόψεις παγίδες κλπ .
Το προβλημα με τις φτηνιαρικες μπροστινες αναρτησεις δεν ειναι πως δε δουλευουν καλα ως αναρτησεις, αλλα το ο,τι εχουν τζογους και κοπανανε σα να εχεις τελειωμενα/ξεσφιγμενα ρουλεμαν λαιμου. Μακρια!!!!
batig0al
29/08/2020, 13:28
Η λογικη με τη μπροστινη αναρτηση ειναι οτι στη πολη τη κρατας γενικα κλειδωμενη; Ή οταν ειναι καλη ασφαλτος κλειδωμενη και οταν εχει λακουβες ανοιχτη; Και το ιδιο ισχυει ειτε εχεις τη "μαπα" οπως αυτη (https://www.srsuntour.com/products/fork/XCM34-Boost-5875.html), ειτε τη "καλη" οπως αυτη (https://www.bikester.co.uk/sr-suntour-xcr34-air-boost-rlr-suspension-fork-275-29-120mm-incl-rl-handlebar-switch-black-757395.html);
Και κατι αλλο, η διαφορα μεταξυ 9-10-11-12 ταχυτητων στη κασετα, εχει να κανει καθολου με τις υψηλες ταχυτητες ή ειναι αποκλειστικα/κυριως για τις μικρες ταχυτητες για ανηφορες; Το λεω αυτο γιατι εμενα δεν με νοιαζει να ανεβαινω πολυ δυσκολες ανηφορες ενω θα μου ειναι χρησιμο να μπορω να πιασω μεγαλυτερες ταχυτητες.
Μετα απο καποια ερευνα αγορας, επισκεψη σε μαγαζια κτλ., εχω καταληξει στις εξης επιλογες:
-PULZE PRO 20 (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-pro-29/matna-cierna-zlta/) ~1900€
-WIRE PRO (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/wire-pro/matna-seda-leskla-cervena/) ~2400€
-Cube Nature Hybrid EXC 500 ALLROAD 2021 (https://www.cube.eu/en/2021/e-bikes/city-tour/offroad/nature-hybrid/cube-nature-hybrid-exc-500-allroad-petrolndarkblue/) ~2550€
-Cube Reaction Hybrid PRO 500 2021 (https://www.cube.eu/en/2021/e-bikes/mountainbike/hardtail/reaction-hybrid/cube-reaction-hybrid-pro-500-29-petrolnorange/) ~2550€
-Στα haibike δεν εχω ξεκαθαρισει τις τιμες εδω Ελλαδα, αλλα ας πουμε μεταξυ αυτων: SDURO Trekking 2.0 (https://www.haibike.com/fr/en/ebikes/trekking-ebikes/sduro-trekking-20-fr1003?id=4540402048) και SDURO HardNine 3.0 ("https://www.haibike.com/fr/en/ebikes/emountainbikes/trail/sduro-hardnine-30-fr971?id=4540060040) που (στο εξωτερικο τουλαχιστον) κυμαινονται στα ~2400€.
Ιδέες;
Η λογικη με τη μπροστινη αναρτηση ειναι οτι στη πολη τη κρατας γενικα κλειδωμενη; Ή οταν ειναι καλη ασφαλτος κλειδωμενη και οταν εχει λακουβες ανοιχτη; Και το ιδιο ισχυει ειτε εχεις τη "μαπα" οπως αυτη (https://www.srsuntour.com/products/fork/XCM34-Boost-5875.html), ειτε τη "καλη" οπως αυτη (https://www.bikester.co.uk/sr-suntour-xcr34-air-boost-rlr-suspension-fork-275-29-120mm-incl-rl-handlebar-switch-black-757395.html);
Και κατι αλλο, η διαφορα μεταξυ 9-10-11-12 ταχυτητων στη κασετα, εχει να κανει καθολου με τις υψηλες ταχυτητες ή ειναι αποκλειστικα/κυριως για τις μικρες ταχυτητες για ανηφορες; Το λεω αυτο γιατι εμενα δεν με νοιαζει να ανεβαινω πολυ δυσκολες ανηφορες ενω θα μου ειναι χρησιμο να μπορω να πιασω μεγαλυτερες ταχυτητες.
Μετα απο καποια ερευνα αγορας, επισκεψη σε μαγαζια κτλ., εχω καταληξει στις εξης επιλογες:
-PULZE PRO 20 (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-pro-29/matna-cierna-zlta/) ~1900€
-WIRE PRO (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/wire-pro/matna-seda-leskla-cervena/) ~2400€
-Cube Nature Hybrid EXC 500 ALLROAD 2021 (https://www.cube.eu/en/2021/e-bikes/city-tour/offroad/nature-hybrid/cube-nature-hybrid-exc-500-allroad-petrolndarkblue/) ~2550€
-Cube Reaction Hybrid PRO 500 2021 (https://www.cube.eu/en/2021/e-bikes/mountainbike/hardtail/reaction-hybrid/cube-reaction-hybrid-pro-500-29-petrolnorange/) ~2550€
-Στα haibike δεν εχω ξεκαθαρισει τις τιμες εδω Ελλαδα, αλλα ας πουμε μεταξυ αυτων: SDURO Trekking 2.0 (https://www.haibike.com/fr/en/ebikes/trekking-ebikes/sduro-trekking-20-fr1003?id=4540402048) και SDURO HardNine 3.0 ("https://www.haibike.com/fr/en/ebikes/emountainbikes/trail/sduro-hardnine-30-fr971?id=4540060040) που (στο εξωτερικο τουλαχιστον) κυμαινονται στα ~2400€.
Ιδέες;
Μιλωντας παντα βαση σπεκς και κοστους θα προτεινα το pulze pro. Τα hardtail της cube του 2021 εχουν ακριβυνει πολυ σε σχεση με τα 20ρια και δε μπορω να καταλαβω γιατι. Τα haibike εχουν πολυ καλα σπεκς για τα χρηματα τους. Μην παρεις τρεκινγκ, τα μτβ εχουν φαρδυτερα ελαστικα που βοηθαει πολυ στην ανεση.
Στα ηλεκτρικα δεν υπαρχει λογος να κλειδωνεις την αναρτηση. Αυτο το κανουμε στα συμβατικα ωστε αυτη να μην απορροφα ισχυ απο τα ποδια μας, αλλα στα ηλεκτρικα εχεις το μοτερ που σωζει την κατασταση. Ο αριθμος γραναζιων πισω ειναι και λιγο μοδα. Σε ηλεκτρικο θα επελεγα 1x10 η 2x10 γιατι οσο περισσοτερα τα γραναζια πισω τοσο πιο ακριβες οι κασσετες και οι αλυσιδες και τοσο λιγοτερο αντεχουν.
Ερώτηση τώρα που το είδα και αγχώθηκα!
Η γραμμή σε σχήμα Γ που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία είναι σπάσιμο στο πιρούνι απο ανθρακόνημα?
Τα καλύπτει η εταιρία? (specialized 3 ετών)
https://imgur.com/a/0CcP328
Φίλε καλησπέρα, ψάχνομαι κι εγώ για κάτι παρόμοιο. Δοκίμασα το cube reaction αλλά δεν μου άρεσε καθόλου η θέση που κάθεσαι. Πολύ μπροστά, και γρήγορα με ενόχλησε στην πλάτη. Ψάχνω να δοκιμάσω το cube Kathmandu. Το έχεις δει αυτό; Είναι 70% για δρόμο και 30 % χώμα. Επίσης έχει πιο comfort θέση οδήγησης για μεγάλες αποστάσεις. Έχω δει και το Moustache 27 Xroad. Πολύ ωραίο αλλά θέλω να κάνω test ride πρώτα.
doctor_john
30/08/2020, 19:07
Ερώτηση τώρα που το είδα και αγχώθηκα!
Η γραμμή σε σχήμα Γ που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία είναι σπάσιμο στο πιρούνι απο ανθρακόνημα?
Τα καλύπτει η εταιρία? (specialized 3 ετών)
https://imgur.com/a/0CcP328
Ισως είναι γρατζουνιά που κάποιος "επισκεύασε" με μαρκαδόρο.. :D
Mη δίνεις σημασία, δεν μπορεί να σπάσει έτσι.
Ισως είναι γρατζουνιά που κάποιος "επισκεύασε" με μαρκαδόρο.. :D
Mη δίνεις σημασία, δεν μπορεί να σπάσει έτσι.
1ο χέρι είναι!
Θα κάνω μία ερώτηση στο ποδηλατάδικο όταν ξαναπεράσω μιας και ο σκελετός έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής και δεν έχει πουθενά κάποιο χτύπημα/γρατζουνιά.
doctor_john
30/08/2020, 22:23
Τι εννοείς; είναι δικό σου; δεν βλέπεις αν είναι μέσα σε χαρακιά;
Καθάρισε το με λίγο οινόπνευμα να δείς αν είναι μαρκαδόρος.
Είναι πολύ εύκολο να γδαρθεί βαλε - βγάλε στην κούτα από τα συράμματα που έχουν.
Εγγύηση έχουν όσον αφορά δομικές ατέλειες. Το κατάστημα στην καλύτερη θα το πάει για επισκευή (είναι αστεία).
Για να σπάσει το κάρμπον στο σχήμα που δείχνεις χρειάζεται ειδικό εργαλείο.
Τι εννοείς; είναι δικό σου; δεν βλέπεις αν είναι μέσα σε χαρακιά;
Καθάρισε το με λίγο οινόπνευμα να δείς αν είναι μαρκαδόρος.
Είναι πολύ εύκολο να γδαρθεί βαλε - βγάλε στην κούτα από τα συράμματα που έχουν.
Εγγύηση έχουν όσον αφορά δομικές ατέλειες. Το κατάστημα στην καλύτερη θα το πάει για επισκευή (είναι αστεία).
Για να σπάσει το κάρμπον στο σχήμα που δείχνεις χρειάζεται ειδικό εργαλείο.
Δικό μου είναι.
Δεν είναι επιφανειακό αλλά εσωτερικό.
Νιώθω με το νύχι ένα ελάχιστο δόντι. Αλλά όχι σαν να είναι στο βερνίκι αλλά απο μέσα.
Δε θα ασχοληθώ τώρα άλλο. Θα ρωτήσω μόνο το κατάστημα όταν ξαναπεράσω να μου πεί τη γνώμη του.
Λογικά στο καρμπον δεν γίνεται επισκευή αλλά αλλαγή.
Δικό μου είναι.
Δεν είναι επιφανειακό αλλά εσωτερικό.
Νιώθω με το νύχι ένα ελάχιστο δόντι. Αλλά όχι σαν να είναι στο βερνίκι αλλά απο μέσα.
Δε θα ασχοληθώ τώρα άλλο. Θα ρωτήσω μόνο το κατάστημα όταν ξαναπεράσω να μου πεί τη γνώμη του.
Λογικά στο καρμπον δεν γίνεται επισκευή αλλά αλλαγή.
Δε θελω να σε τρομαξω, αλλα αν ειναι οντως ραγισμα και σε βρει το σπασιμο σε καμια κατηφορα.....:wave2:
batig0al
31/08/2020, 15:40
Δοκίμασα το cube reaction αλλά δεν μου άρεσε καθόλου η θέση που κάθεσαι. Πολύ μπροστά, και γρήγορα με ενόχλησε στην πλάτη. Ψάχνω να δοκιμάσω το cube Kathmandu. Το έχεις δει αυτό; Είναι 70% για δρόμο και 30 % χώμα. Επίσης έχει πιο comfort θέση οδήγησης για μεγάλες αποστάσεις.Εγω εκανα το αντιθετο, δοκιμασα το Kathmandu αλλα οχι το Reaction. Το εκανα test drive (Drimalas Bikes), δεν μου αρεσε για 2μιση χιλιαρικα αλλα ηταν και το πρωτο ηλεκτρικο που ανεβηκα. Μου φανηκε πολυ φουσκωτο, περισσοτερο να κανεις μεγαλες αποστασεις εκτος πολης παρα για εντος πολης.
Δε θελω να σε τρομαξω, αλλα αν ειναι οντως ραγισμα και σε βρει το σπασιμο σε καμια κατηφορα.....:wave2:
Έχω ήδη μία τούμπα μικρός επειδή σε μικρό πέρασμα είχε πέτρα και δε θέλω δεύτερη τώρα στα 34 μου χρόνια!
Εκτός απο ακτινογραφία πώς κάνουμε διάγνωση?
Έχω ήδη μία τούμπα μικρός επειδή σε μικρό πέρασμα είχε πέτρα και δε θέλω δεύτερη τώρα στα 34 μου χρόνια!
Εκτός απο ακτινογραφία πώς κάνουμε διάγνωση?
Ειλικρινα δεν εχω ιδεα. Προτεινω ξεκινα απο το καταστημα που το αγορασες ζητωντας αντικατασταση πριν μπεις στο οποιοδηποτε εξοδο.
doctor_john
31/08/2020, 18:41
Δεν είναι σπασμένο παιδιά, δεν μπορεί να σπάσει έτσι το καρμπον.
Θέλει κρούση με εργαλείο μαγικό έτσι ώστε να τριμάρει την τομή που δημιούργησε...
Επίσης δεν κόβεται ακαριαία το carbon όπως το αλουμίνιο. Θα κάνει κριτσ κράτσ μέρες και θα τραβάει στα φρένα.
Αν ήταν θα αλέθαμε κάρμπον με εποξική να μην χρησιμοποιούμε ανθρώπους, να βγαίναν ακόμα φθηνότερα από ότι βγαίνουν.
Πήγαινε στο κατάστημα να το δουν και πες τους να σου φέρουν άλλο πιρούνι. Δεν δικαιολογείται ούτε το σημάδι, ούτε το ανάγλυφο.
Σε περίπτωση άρνησης, ζήτησε ένα χαρτί που να λέει ότι το έλεγξαν και δεν το καλύπτουν.
Τσεκ στο κάρμπον γίνεται με δύο τρόπους: το κτυπάμε με νόμισμα προσέχοντας τι ήχο κάνει
και σε δύσκολες περιπτώσεις το αλείφουμε λίγη αλευρόκολλα και το κοιτάμε μετά την βόλτα.
Ειλικρινα δεν εχω ιδεα. Προτεινω ξεκινα απο το καταστημα που το αγορασες ζητωντας αντικατασταση πριν μπεις στο οποιοδηποτε εξοδο.
Ρώτησα ήδη και περιμένω απάντηση. Θα το βάψω με ένα μαρκαδόρο να παρακολουθώ αν μεγαλώσει και βλέπουμε.
Δεν έχω να χάσω κάτι αν ρωτήσω και στη specialized.
-------------
Θα στείλει ερώτηση το μαγαζί στην εταιρία.
Απο αύριο να στείλω και το σειριακό αριθμό.
Σας ευχαριστώ :)
Για τη γυναίκα τελικά έχω κλειδώσει στο Turbo Vado SL 4.0 EQ.
Περιμένουμε την απάντηση της επιδότησης για να το προχωρήσουμε.
Επειδή έχω μία ανηφόρα με ~10% κλίση για 500-700 μέτρα που μου χαλάει όλη την εμπειρία σε διαδρομή 30χλμ (δουλειάς - σπίτι) σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αλλάξω το sirrus με ένα vado sl 4.0
Πάλι χτές το απόγευμα στην επιστροφή μετά απο 15χλμ το πρωί και άλλα 13χλμ το απόγευμα και 9 ώρες δουλειάς με είδα με την 1η να ζορίζομαι και να ανεβάζω πολλούς παλμούς ώστε να σταματήσω για 1 λεπτό να ηρεμήσω. Είχα και 2 κιλά τσάντα στην πλάτη.
Δεν είναι ότι δεν βγαίνει αλλά ζορίζει. Είμαι και πεισματάρης οπότε δύσκολα το βάζω κάτω.
Και ξέρω ότι δεν είναι μάπα ποδήλατο αλλά η 1η του δε μου φτάνει.
48/32T w/chainguard
Cassette Shimano, 9-speed, 11-34t
Οπότε η "1η" μου είναι 32 - 34
Δυστυχώς ενώ το απολαμβάνω σε όλη τη διαδρομή παρόλα τα ανεβοκατεβάσματα που είναι μικρότερης κλίσης βέβαια, εκεί στο τέλος μου βγάζει το λάδι.
Είναι πολλά τα χρήματα αλλά εκτός το δικό μου όφελος άθλησης προσπαθώ να βάζω το ποδήλατο στην καθημερινότητα μου για παράδειγμα στα παιδιά μου.
Μπέρδεμα!
Συνήθεια είναι παίξε λίγο δεξιά αριστερά να σπάσεις την κλίση βάλε ελαφρύ απο την αρχή και κράτα ένα πεταλάρισμα που θα σε πάει ώς το τέρμα να γυρίζουν τα πόδια σου.
Θα σε παιδέψει θα ιδρώσεις θα ανεβάσεις παλμούς αλλα θα δείς οτι σε λίγες φορές θα βγαίνει πολύ πιο εύκολα. Η συνήθεια και το παιχνίδι του μυαλού κάνουν μεγάλη διαφορά.
doctor_john
01/09/2020, 10:38
Επίσης σε τμήματα της διαδρομής που έχουν ρίσκο, πιάνουμε το λαιμό με το δεξί μας χέρι και πάμε με τα πόδια.
Καλησπέρα παιδιά. Χθές το βράδυ μπήκαν στο υπόγειο της πολυκατοικίας που μένω και σηκώσαν το ποδήλατο μου.
Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να ψαχτώ για πιάτσες που πουλάν κλεμμένα ποδήλατα και που βάζουν αγγελίες εκτός από car και Marketplace να έχω το νού μου;
Χωρίς να κοιτάξω τις αναρτήσεις που δεν πολυκατέχω , μπορώ να σου πω ότι γενικά σαν αρχή αυτό ακολουθείται . Αρχικά τουλάχιστον . Στην ευθεία και σε καλό δρόμο η ανάρτηση είναι πρακτικά αχρείαστη και κουβαλάς έξτρα βάρος .Την κλειδώνεις ή όχι έιναι θέμα γούστου . Στην ανηφόρα όμως επιβάλλεται το κλείδωμα γιατί μεγάλος μέρος της πεταλιάς πάει στο πιρούνι που συμπιέζεται . Με τον καιρό όμως και τα χλμ , εκτός και έχεις υπερβολικά κιλά , καταλαβαίνεις πως με ένα λάστιχο σωστά φουσκωμένο , και μόλις το σώμα σου συνηθίσει στη σέλα και το τιμόνι , η μόνη ανάρτηση που χρειάζεσαι είναι τα χέρια σου και τα πόδια σου . Ίσως και η κατάλληλη σέλα . Γι 'αυτο και όσοι ασχολούμαστε , για πρωτάρήδες σχεδόν πάντα προτείνουμε κάτι σε ξέρο με περιθώριο για λάστιχα 32 - 40 . Καλό μπροστινό χρειάζεσαι αν κάνεις mountain σοβαρό . Αλλά εκεί πάμε σε άλλα βαλάντια .
Ο συνολικός αριθμός αριθμός των ταχυτήτων έχει να κάνει με το έυρος των επιλογών. Ωστόσο οι μοναδικές σχέσεις είναι κατα κανόνα λιγότερες απο το σύνολο όταν μιλάμε για διπλέτα ή τριπλέτα καθώς κάποιες επαναλαμβάνονται . Κοιτάς το λόγο δοντιών εμπρός γραναζιού προς το πίσω . Ο λόγος δείχνει τις στροφές που θα πάρει η πίσω ρόδα σε κάθε πλήρη πετάλια . https://ilovebicycling.com/bike-gear-ratio-chart/
Ετσι έχουμε μικρό εμπρός , μεγάλο πίσω , ελαφρύ πετάλι , μικρή ταχύτητα . Μεγάλο εμπρός , μικρό πίσω , βαρύ πετάλι , μεγάλη ταχύτητα . Σε τριπέτα πχ (φαντάστικό παράδειγμα) στο μεσαίο δίσκο η 3 θα είναι περίπου ίδια με τον μεγάλο δίσκο στην 1η .
Για να καταλάβεις η μετάδοση που κοιτάς για που προορίζεται κοιτάς τα άκρα των γραναζιών . Για παράδειγμα στο Pulze που έχεις βάλει , βλέπω ότι ειναι μονόδισκο με 34 T δόντια εμπρός και 11-42 πίσω . Αυτό σου δίνει ελαφρύ πάτημα για ανάβαση 34/42 = 0,8 . Οσο πιο μικρό , τοσο πιο ελαφρύ και εύκολο και αργό . Για δρόμο πχ σε κούρσες πέφτει καζούρα αν κάποιος κατέβει με λόγο λιγότερο του 1 (πχ πολύ μεγάλο πίσω 34Τ) . Δεν ξέρω να σου πω αν το 0,8 είναι αρκετό για τη χρήση που θα το πάρεις και πόσο σπρώχνει το μοτέρ . Στο γρήγορο τώρα , έχεις λόγο 34/11 =3,09 . Πάλι σε κούρσες το ελάχιστο που συνηθίζεται για νορμάλ χρήστες είναι το 50/11 δηλαδή 4,54 . Θα μείνεις πίσω σε γρήγορη βόλτα και ειδικά σε κατηφορές .
Οσο αφορά στον αριθμό της κασέτας , αυτός έχει να κάνει με την κλιμάκωση . Δηλαδή αν εσυ έχεις μια κασέτα 11-42 με 10 γρανάζια και μία επίσης 11-42 με 12 , δεν αλλάζει τίποτα ως προς την ευκολία σε ανάβαση και στην τελική , απλά εκεί που η 10άρα απο γρανάζι σε γρανάζι έχει μεγάλο βήμα η 12αρα θα έχει πιο ομαλή κλιμάκωση . Αυτό βοηθάει ειδικά του αθλητές που έχουν μελετημένα στροφαρισματα . Αυτο που σίγουρα αλλάζει είναι το κόστος κτήσης και συντήρησης . Χωρίς να ξέρω ακριβώς , μια κασέτα 12αρα πακέτο με αλύσίδα της ίδια εταιρίας θα είναι αρκέτα πιο ακριβή απο αντίστοιχη 10αρα ίδια ποιότητας . Για τα ποδήλατα δεν θα εκφέρω άποψη γιατί δεν ξέρω από ηλεκτρικά . Ότι άλλο θες ρώτα .
Αλλα αν επιτρέπεται , τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις και γιατί ηλεκτρικό ;
batig0al
03/09/2020, 21:14
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η χρήση είναι καθημερινό πηγαινέλα στη δουλειά κέντρο αθήνας, τωρα 6+6χμ, μελλοντικα ισως 11+11χμ.
Ηλεκτρικο γιατι πρωτον, συμβατικο εχω ηδη ενα φθηνο mountain ideal zig zag ~15 χρονων που χρησιμοποιω για τα 6+6χμ. Και δευτερον, λογω επιδοτησης, βγαινει σημαντικη εκπτωση.
Ηλεκτρικο mountain με ξερο πιρουνι δεν εχω βρει οποτε αναγκαστικα κοιταω τουλαχιστον να ειναι καπως καλο το πιρουνι. Αυτο με τα δοντια, καποια στιγμη στην ερευνα αγορας το ψιλοκαταλαβα αλλα αυτο με την αναλογια δεν ηξερα οτι μπορεις να βγαλεις τον λογο και ετσι ευκολα να τα συγκρινεις. Παντως σχεδον ολα στο ευρος 2000-2500 εχουν 11 δοντα πισω και 38 μπροστα, οποτε η τελικη ειναι στανταρ και υποθετω καπως περιορισμενη. 38/11=3.45, στο τωρινο ποδηλατο νομιζω εχω 45/15=3. Απο την αλλη, δεν νομιζω οτι ειναι και ασφαλες να πηγαινω με μεγαλυτερες ταχυτητες απο τοσο οποτε δεν με πειραζει, απλα ηθελα αρχικα να καταλαβω ποσο με ωφελει ο αριθμος ταχυτητων στη κασετα. Για ανηφορα, δεν με νοιαζει να ειναι super ελαφρυ το πεταλι καθως ηδη και με το υπαρχων ποδηλατο βγαζω τις αναφορες που χρειαζομαι ανετα χωρις καν να πλησιαζω τη πιο ελαφρια επιλογη ταχυτητας. Γενικα ειμαι λιγα κιλα και αθλητικος, δεν ζοριζομαι καθολου στο καθημερινο 6+6.
Οποτε προς το παρων ειμαι stand by, περιμενω να εγκριθει η επιδοτηση και παραλληλα περιμενω τα 2021 της CTM μηπως βρω καποιο με bafang κινητηρα, αλλιως μαλλον haibike hardnine 3.0.
Lioulios
20/09/2020, 16:07
Κατι που περιμεναν πολοι σιγα σιγα ψηνεται.
Εκτος απο πινακιδες, προβλεπω ασφαλειες κτλ κτλ
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/260294_pinakides-kykloforias-se-ilektrika-patinia-kai-podilata
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/260294_pinakides-kykloforias-se-ilektrika-patinia-kai-podilata
Πρέπει να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο, όπως και για οτιδήποτε έχει μαζική χρήση. Προς το παρόν πατίνια (ηλεκτρικά και μη), roller, skateboard είναι κινούνται παράνομα.
Για πινακίδες δε λέει κάτι το άρθρο, πέρα από τον τίτλο. Δε νομίζω ότι θα γίνουν υποχρεωτικές, απλά ο χρήστης θα πρέπει να έχει στοιχεία ταυτοπροσωπίας πάνω του.
Η ασφάλιση του οδηγού του οχήματος για αστική ευθύνη, πρέπει να θεσπιστεί για τα ηλεκτρικά οχήματα. Υπάρχουν εδώ και χρόνια εταιρείες που ασφαλίζουν ποδηλάτες. Το κόστος είναι γύρω στα 50€/έτος, ενώ παλιότερα είχα δει και με τα μισά χρήματα. Στο εξωτερικό, υπάρχει εδώ και δεκαετίες ασφάλεια αστικής ευθύνης, ακόμα και για πεζό (~80/έτος).
doctor_john
20/09/2020, 17:00
Μη το γενικεύουμε, σαν ποδηλάτες κινούμαστε με τα πόδια μας και τόσο εκτεθειμένοι όσο οι πεζοί.
Τα κέρδη του κράτους είναι δεδομένα απο αυτή την επιλογή μας.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες λειτουργούν κανονικά τόσα χρόνια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.
Οι μόνοι που ασφαλίστηκαν για 15ευρώ ενώ ήταν ενημερωμένοι πως οι παροχές είναι ίδιες και πως με αυτή την κίνηση
τους δίνουν το δικαίωμα να πιέσουν οι ασφαλιστικές το κράτος και να αυξηθούν, είναι άνθρωποι φοβικοί ή νομιμοφανείς
που αδιαφορούν για τις επιπτώσεις των πράξεών τους.
Μη με παρεξηγείτε, ηλεκτρικά με δύναμη πάνω από 300W είναι μηχανοκίνητα οχήματα και θα πρέπει να ενταχθούν
αντίστοιχα στο οδικό δίκτυο.
Α ρε κακομοίρη Ρόγκλιτς . Πως σε πετσόκοψε έτσι ο Μπουγάτσας !!!! Τι απίστευτο χουνέρι !!!
Κανείς που να έχει κάνει αίτηση στο κινούμαι ηλεκτρικά έχει πάρει απάντηση?
doctoras
21/09/2020, 10:52
είναι ρετρο η κυβέρνηση, γυρίσαμε στο '60 κατα την βασιλευόμενη δημοκρατία είχαν πινακίδες τα ποδήλατα
Εμένα μου έκανε πάντως τρομερή εντύπωση ο χρόνος του Pogacar να ρίξει 1 λεπτο και στον Dumoulin απίστευτο μου φαίνεται.
Εγω τον περίμενα κάπου εκεί να είναι αντε λίγο πιο γρήγορος που έτσι θα έμενε 2ος, αυτό που έκανε νομίζω οτι δεν το περίμενε κανείς.
Ωραίο αγώνα είδαμε φέτος!
Το κακό είναι οτι πάλι κέρδισε αυτός που είναι καλύτερος στο χρονόμετρο....
doctor_john
21/09/2020, 12:29
Υποθέτοντας πως όλα είναι καθαρά, νομίζω είναι καλό που κέρδισε κάποιος που δούλεψε τεχνικά χωρίς να εκθέτει
όλες τις δυνατότητες του.
batig0al
25/09/2020, 21:16
Ναι, είχα κάνει την αίτηση από τη πρώτη μέρα και μου εγκρίθηκε από τις 16 Σεπτέμβρη.
Δεν το έχω προχωρήσει όμως καθώς δεν έχω καταλήξει σε ποδήλατο. Γενικά υπάρχει τεράστια ζήτηση καθώς σχεδόν όλοι αγοράζουν και μετά ασχολούνται με αιτήσεις/εγκρίσεις/δικαιολογητικά κτλ.
Καμία γνώμη για το πού μπορώ να βρω το παρακάτω scott bmxακι...?ρώτησα σε κάνα 3αρι μαγαζιά αλλά δεν...
https://www.action-bikes.gr/shop/podhlata/paidika/20-inches-bmx-paidika-podhlata-gia-paidia/scott-volt-x30-20-18/
doctor_john
25/10/2020, 07:15
Πάρε στην ideal στην Πάτρα και ρώτησε αν υπάρχει το συγκεκριμένο να το στείλουν σε κάποιο κατάστημα κοντά σου.
Ή αν έχουν εύκολη αρχειοθέτηση να σου πουν που έχουν στείλει αντίστοιχα.
batig0al
05/11/2020, 13:01
Κοιτάω στα site του εξωτερικού μήπως βρώ κάτι σε προσφορά κτλ. για ebike.
Αυτό εδώ υποτίθεται πως είναι σε προσφορά, αξίζει καθόλου;
https://www.bike24.com/p2296431.html?menu=1000,173,314
https://www.focus-bikes.com/int/95657-paralane-6-7
(To 99% της χρήσης θα είναι για δουλειά, καθημερινό πηγαινέλα στο κέντρο της Αθήνας (πλατεια Αμερικής<->Πειραιάς, 11+11χμ)
Κοιτάω στα site του εξωτερικού μήπως βρώ κάτι σε προσφορά κτλ. για ebike.
Αυτό εδώ υποτίθεται πως είναι σε προσφορά, αξίζει καθόλου;
https://www.bike24.com/p2296431.html?menu=1000,173,314
https://www.focus-bikes.com/int/95657-paralane-6-7
(To 99% της χρήσης θα είναι για δουλειά, καθημερινό πηγαινέλα στο κέντρο της Αθήνας (πλατεια Αμερικής<->Πειραιάς, 11+11χμ)
Η επιδότηση παίζει και για αγορά απο ΕΕ αν δεν το ξέρεις. Στο bike24 πάντως που είχα στείλει εμαιλ και εξηγούσα τί χρειάζομαι με έκλασαν.
batig0al
06/11/2020, 16:58
Η επιδότηση παίζει και για αγορά απο ΕΕ αν δεν το ξέρεις. Στο bike24 πάντως που είχα στείλει εμαιλ και εξηγούσα τί χρειάζομαι με έκλασαν.Nαι, το ξέρω, γι αυτό κοιτάω και στο εξωτερικό. Θέλει ψάξιμο και έχει παραπάνω γραφειοκρατία αλλά ίσως βρεθεί κάτι καλύτερο. Γενικά πάντως φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ζήτηση ή/και έλλειψη οπότε οι επιλογές/προσφορές είναι ελάχιστες.
batig0al
07/11/2020, 14:51
Ανέβηκαν στο site της CTM τα νέα μοντέλα με Bafang μοτέρ. Ουσιαστικά εγώ ξεχωρίζω:
PULZE 1800€ (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-29/matna-cierna-zlta/) (πλέον με Βafang M420, 9 ταχύτητες, μάπα? πιρούνι) και η παραλλαγή του SENZE ΜΑΝ ΤREK (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/senze-man-trek/matna-seda-leskla-cervena/) 1865€ με ενδιάμεσο λάστιχο και λασπωτήρες, φώτα κτλ.
PULZE PRO 2000€ (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-29/matna-cierna-zlta/)(Bafang M420, 10 ταχύτητες, καλό πιρούνι)
PULZE EXPERT 2200€ (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-pro-29/hlboka-modra-cierna/)(Bafang M500, 11 ταχύτητες, καλό πιρούνι, διαφορετικό σκελετό)
Κατά 99%, ένα από αυτά θα πάρω, σκέφτομαι ποιο, καμιά συμβουλή;
Ανέβηκαν στο site της CTM τα νέα μοντέλα με Bafang μοτέρ. Ουσιαστικά εγώ ξεχωρίζω:
PULZE 1800€ (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-29/matna-cierna-zlta/) (πλέον με Βafang M420, 9 ταχύτητες, μάπα? πιρούνι) και η παραλλαγή του SENZE ΜΑΝ ΤREK (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/senze-man-trek/matna-seda-leskla-cervena/) 1865€ με ενδιάμεσο λάστιχο και λασπωτήρες, φώτα κτλ.
PULZE PRO 2000€ (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-29/matna-cierna-zlta/)(Bafang M420, 10 ταχύτητες, καλό πιρούνι)
PULZE EXPERT 2200€ (https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/pulze-pro-29/hlboka-modra-cierna/)(Bafang M500, 11 ταχύτητες, καλό πιρούνι, διαφορετικό σκελετό)
Κατά 99%, ένα από αυτά θα πάρω, σκέφτομαι ποιο, καμιά συμβουλή;
Βαλε αλλα 400 και παρε αυτο:
https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/areon-xpert/ladovcova-modra/?lang=en
FS ηλεκτρικο με αξιοπρεπη περιφερειακα και κοστος 2600 ειναι απιστευτα καλη τιμη.
batig0al
13/11/2020, 17:49
FS ηλεκτρικο με αξιοπρεπη περιφερειακα και κοστος 2600 ειναι απιστευτα καλη τιμη.Δεν το είχα προσέξει καν αυτό, όντως φαίνεται καλό deal. Θα είναι υπερβολικό για commuting αλλά ίσως έτσι παρακινηθώ και το πάω και σε χώμα. Ευχαριστώ για την καθοδήγηση.
423232
38Km , 1380m υψομετρικό, μονοπάτια περίπου τα 15km
https://connect.garmin.com/modern/activity/embed/5884963582
FS ηλεκτρικο με αξιοπρεπη περιφερειακα και κοστος 2600 ειναι απιστευτα καλη τιμη.
Καλησπέρα! έχεις εμπειρία απο τα CTM? κοιταω εδω και μερες το συγκεκριμενο και σκεφτομαι να το παρω τελικα... ο μονος ενδοιασμος ειναι για το μοτερ κατα ποσο ειναι αξιοπιστο και αν θα βγαλω ακρη με εγγυησεις αν χρειαστει.
Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας...
Πείτε μου αν μπορει να κολληθεί αυτό...
423461
423461
Carbon?
doctor_john
08/12/2020, 20:27
αλουμίνιο, κολλιέται αλλά δεν ξέρεις πότε θα κοπεί ξανά. θα χρειαστείς να αφαιρέσεις
την κόλληση απο το drop out, να χρησιμοποιήσεις αξονάκι αλουμινίου εσωτερικά στο stay που
θα ακουμπά πάνω στο drop out για να ραφτεί μετά.
πως το έπαθες; στενότερο κέντρο τροχού;
υγ: το seat stay έχει στραβώσει; :D
καλύτερα να ενισχύσεις όλο το τρίγωνο με πλακάκι εσωτερικά.
υγ2: πιθανά χρειάζεται τρυπίτσες κοντά στις κολλήσεις γιατί σε πολλά σκελετά κλείνονται στην βαφή.
Viper, όντως αλουμινιο είναι.
Doc, το φαντάστηκα ότι κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει, αλλά δεν πιστεύω ότι θα κρατήσει....
Όχι, δεν είναι στενότερο το κέντρο. Δεν ξέρω πως έγινε. Πήγα να φρενάρω και ...κρακ....
doctor_john
08/12/2020, 20:48
δείχνει να το πάλεψε πάντως...
μήπως ήρθε η ώρα να δεις το φως το αληθινό (https://www.baumcycles.com/ristretto.html);
δείχνει να το πάλεψε πάντως...
μήπως ήρθε η ώρα να δεις το φως το αληθινό (https://www.baumcycles.com/ristretto.html);
8910 για ποδήλατο γιατρέ? Και να τα είχα δεν τα έδινα
doctor_john
08/12/2020, 21:19
κοντα στα 2000 / frameset βγαίνουν, ενδεικτικό είναι το ristretto
Και κοντά στα 1000 να ήταν, δεν είμαι τώρα για τέτοιες αγορές...
Η λογική της αγοράς του Bianchi τότε που το είχα πάρει, ήταν για ένα ψιλο "mid tier" ποδηλατακι, για βόλτες εδώ γύρω.
Δεν έκανα ποτέ χιλιόμετρα.
Ζήτημα αν έχω κάνει 15k από το 2016 που το πήρα...
Τότες όμως, ήταν αλλιώς η κατάσταση. Δεν είχα άλλες υποχρεώσεις και έμεναν λεφτά στη τσέπη στο τέλος του μήνα...
8910 για ποδήλατο γιατρέ? Και να τα είχα δεν τα έδινα
Είναι δολάρια Αυστραλίας. 5.500€ βγαίνει περίπου. Ή παίρνεις ποδήλατο ή δεν παίρνεις! :p
Δεν έχω ξαναδείτε τέτοιο σπάσιμο σε σκελετό. Υποψιάζομαι κατασκευαστικό ελάττωμα.
doctor_john
08/12/2020, 21:46
ποιανού;
423461
Θα ξανασπάσει αν το κολλήσεις. Ή θα σπάσει αλλού. Το αλουμίνιο έχει μνήμη, θυμάται όλους τους τσαμπουκάδες που έφαγε.
Θα κανει εξαιρετικό τραπεζάκι όμως....
Το νου σας! (https://www.youtube.com/watch?v=q45yXi_VliQ)
Παρεάκι Κρήτη Μινωικό Μονοπάτι (https://www.youtube.com/watch?v=UcDRoR66OdA&feature=youtu.be)
Lioulios
12/12/2020, 01:17
Μάικ, Εσεις ειστε χειρωτεροι και απο μας.
Ρε που πατε ;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/12/2020, 04:48
Παρεάκι Κρήτη Μινωικό Μονοπάτι (https://www.youtube.com/watch?v=UcDRoR66OdA&feature=youtu.be)
Πολύ ωραία. Πολλά μπράβο :beer:
Μάικ, Εσεις ειστε χειρωτεροι και απο μας.
Ρε που πατε ;
Να έρθεις να μας κάνεις παρέα!
giorgio7
12/12/2020, 09:01
Μπραβο πολυ ωραια μονοπατια .Γραψε μας και ενα review για το ebike σου.Κοιταζω για αγορα full suspension και ψηνομαι να το παρω ηλεκτρικο....
orfeas92
13/12/2020, 15:59
Καλησπέρα παιδιά. Ανακάλυψα δυστυχώς το τοπικ αυτό, αφού πήρα ποδήλατο. Αποφάσισα να ξεκινήσω εδώ στο νησί μερικές βόλτες γιατί είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να αθληθώ μόνος χωρίς να βαρεθώ και να τα παρατήσω. Είχα από μικρός ένα mtb 26", αυτά τα υποτίθεται full suspension της εποχής αρχών 2000. Εννοείται σιδερένια. Κατάφερα να τα δώσω αν και ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο και μετά από ψάξιμο και budget μέχρι 500€, κατέληξα σε ένα peugeot M14. Σε ένα άλλο φόρουμ με είχαν αποθαρρύνει και ήταν υπέρ του να δώσω τα ίδια λεφτά για να πάρω κάποιο τρεκ πχ και ας έχει είχε 570€ με tourney ντεραγιέ και tektro φρένα. Επειδή λογικά δεν θα το ξέρετε το ποδήλατο, θα σας πω οτι η peugeot ανήκει στον όμιλο cycleurope μαζί με την biancchi, και τα συγκεκριμένα φτιάχνονται στην Τουρκία (ίσως καλύτερα από τα άλλα που είναι στην Κίνα). Έχει τα πάντα shimano και πιο συγκεκριμένα altus όλα (ντεραγιέ, χειριστήρια, δισκοβραχίονα) (3χ9), φρένα υδραυλικά shimano mt200, σέλα της sele royal, και ζάντες, ντίζα σέλας, λαιμό και τιμόνι της tec. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το πιρούνι της zoom. Δεν είναι από το πολύ φτηνά, καθώς είναι 100mm και έχει κλείδωμα αοπο το τιμονι και ρύθμιση προφόρτισης. Όταν χαλάσει σκέφτομαι απο τώρα να βάλω ένα οικονομικό της rockshox με ελατήριο. Το σκεπτικό μου ήταν οτι με αυτά τα λεφτά, ούτε στις πιο διάσημες εταιρίες παίρνεις tappered σκελετό ή φτιαγμένο με hydroforming μέθοδο, οπότε δεν χάνω και τίποτα. Το πήρα 520 με καλυμμένα τα μεταφορικά και με κάποια δωράκια. Πως σας φαίνεται η αγορά? Αξίζει τα χρήματά του κατα τη γνώμη σας? Το ποδήλατο είναι αυτό: http://www.peugeotbisiklet.com.tr/bisikletler/2020/dag-bisikleti/m14-29-altus-alloy/
doctor_john
13/12/2020, 16:11
Μια χαρά είναι Ορφέα, κλασικό και δοκιμασμένη ισορροπία 29er, καλές διαδρομές.
Δεν έχει διαφορά που φτιάχνονται τα σκελετά, ότι παραγγείλουν παράγεται.
Το συγκεκριμένο παράγεται παντού και έχει ακόμα δύο επίπεδα κατασκευής "προς τα επάνω"..
Ψιλά γράμματα, μάθε να ποδηλατείς και να ντύνεσαι κατάλληλα να το απολαύσεις.
Καλησπέρα παιδιά. Ανακάλυψα δυστυχώς το τοπικ αυτό, αφού πήρα ποδήλατο. Αποφάσισα να ξεκινήσω εδώ στο νησί μερικές βόλτες γιατί είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να αθληθώ μόνος χωρίς να βαρεθώ και να τα παρατήσω. Είχα από μικρός ένα mtb 26", αυτά τα υποτίθεται full suspension της εποχής αρχών 2000. Εννοείται σιδερένια. Κατάφερα να τα δώσω αν και ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο και μετά από ψάξιμο και budget μέχρι 500€, κατέληξα σε ένα peugeot M14. Σε ένα άλλο φόρουμ με είχαν αποθαρρύνει και ήταν υπέρ του να δώσω τα ίδια λεφτά για να πάρω κάποιο τρεκ πχ και ας έχει είχε 570€ με tourney ντεραγιέ και tektro φρένα. Επειδή λογικά δεν θα το ξέρετε το ποδήλατο, θα σας πω οτι η peugeot ανήκει στον όμιλο cycleurope μαζί με την biancchi, και τα συγκεκριμένα φτιάχνονται στην Τουρκία (ίσως καλύτερα από τα άλλα που είναι στην Κίνα). Έχει τα πάντα shimano και πιο συγκεκριμένα altus όλα (ντεραγιέ, χειριστήρια, δισκοβραχίονα) (3χ9), φρένα υδραυλικά shimano mt200, σέλα της sele royal, και ζάντες, ντίζα σέλας, λαιμό και τιμόνι της tec. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το πιρούνι της zoom. Δεν είναι από το πολύ φτηνά, καθώς είναι 100mm και έχει κλείδωμα αοπο το τιμονι και ρύθμιση προφόρτισης. Όταν χαλάσει σκέφτομαι απο τώρα να βάλω ένα οικονομικό της rockshox με ελατήριο. Το σκεπτικό μου ήταν οτι με αυτά τα λεφτά, ούτε στις πιο διάσημες εταιρίες παίρνεις tappered σκελετό ή φτιαγμένο με hydroforming μέθοδο, οπότε δεν χάνω και τίποτα. Το πήρα 520 με καλυμμένα τα μεταφορικά και με κάποια δωράκια. Πως σας φαίνεται η αγορά? Αξίζει τα χρήματά του κατα τη γνώμη σας? Το ποδήλατο είναι αυτό: http://www.peugeotbisiklet.com.tr/bisikletler/2020/dag-bisikleti/m14-29-altus-alloy/
Προσωπικα πιστευω πως αγορα καινουργιου μτβ αυτης της κατηγοριας ειναι πεταμενα χρηματα, γιατι εν καιρω χρειαζονται αναβαθμιση σχεδον τα παντα. Πχ σε ενα μτβ 200 ευρω παραπανω μπορει να μη χρειαστει τιποτα αναβαθμιση εκτος κι αν το κυνηγας. Την επομενη φορα παρε κατι που ο σκελετος τουλαχιστον να αξιζει να κρατηθει. Οι καλες μαρκες πχ προσφερουν πολυ καλους σκελετους (ο σκελετος, οι σκελετοι @ dr_john :lol:) και τους ντυνουν με περιφερειακα αναλογα την κατηγορια τιμης. Αυτα ισχυουν αν το βλεπεις το μτβ μερακλιτικα. Αν οχι, τοτε fine, καλα εκανες.
doctor_john
13/12/2020, 17:24
προσδίδει μαστροσύνη :lol:
προσδίδει μαστροσύνη :lol:
Ρωμιοσυνη σκεφτικα αρχικα, κοντα επεσα. :bawl:
orfeas92
13/12/2020, 17:39
Μια χαρά είναι Ορφέα, κλασικό και δοκιμασμένη ισορροπία 29er, καλές διαδρομές.
Δεν έχει διαφορά που φτιάχνονται τα σκελετά, ότι παραγγείλουν παράγεται.
Το συγκεκριμένο παράγεται παντού και έχει ακόμα δύο επίπεδα κατασκευής "προς τα επάνω"..
Ψιλά γράμματα, μάθε να ποδηλατείς και να ντύνεσαι κατάλληλα να το απολαύσεις.
Όντως έχει ακόμη δύο επίπεδα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην cube που κοιτούσα κλπ. Σε αυτα τα χρήματα συνήθως παίρνεις την πρώτη κατηγορία πλαισίου. Όσο για την τιμή, αυτό είδα και εγώ. Με 700-800 το πολύ είσαι καλυμμένος σε όλα. Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούσα δυστυχώς για περισσότερα. Επίσης ήθελα MTB γιατί εδώ οι δρόμοι δεν είναι καθόλου καλοί, και ειδικά εκεί που θέλω να κάνω ποδήλατο είναι ακόμη χειρότεροι. Είμαι και 95kg ζωή να χω, οπότε σκέφτηκα ότι τα mtb θα είναι λίγο ενισχυμένα ως προς τις ζάντες τουλάχιστον, με το ανάλογο τίμημα φυσικά στην άσφαλτο. Από την εμπειρία μου πάντως ως τώρα, το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι το πιρούνι και αυτό μόνο σαν ιδέα περισσότερο. Από ταχύτητες και φρένα είμαι πραγματικά κάτι παραπάνω από οκ. Αν και με 9αρα κασετα, τέλειε δεν ρυθμίζονται ποτέ, ή μάλλον πρέπει τις ρυθμίζεις συνέχεια. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μετά τη βόλτα βλέπω ένα διαφανο γρασσο πάνω στα καλαμια. Συνηθισμένος από το μηνανακι που έχει τσιμουχες και λαδια μέσα, και το πιρούνι είναι παντα καθαρο, μου έκανε εντύπωση και ας ξέρω ότι αυτά μέσα είναι πολύ απλά και έχουν δύο ελατήρια και γρασσο μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό σε αυτήν της σειράς τα πιρουνια? Χάρηκα πάντως που γνωρίζετε για το ποδηλατακι αυτό, και δεν επιβεβαιωσατε αυτά που άκουγα σε άλλο φόρουμ, καθαρά ποδηλατών.
orfeas92
13/12/2020, 17:48
Προσωπικα πιστευω πως αγορα καινουργιου μτβ αυτης της κατηγοριας ειναι πεταμενα χρηματα, γιατι εν καιρω χρειαζονται αναβαθμιση σχεδον τα παντα. Πχ σε ενα μτβ 200 ευρω παραπανω μπορει να μη χρειαστει τιποτα αναβαθμιση εκτος κι αν το κυνηγας. Την επομενη φορα παρε κατι που ο σκελετος τουλαχιστον να αξιζει να κρατηθει. Οι καλες μαρκες πχ προσφερουν πολυ καλους σκελετους (ο σκελετος, οι σκελετοι @ dr_john :lol:) και τους ντυνουν με περιφερειακα αναλογα την κατηγορια τιμης. Αυτα ισχυουν αν το βλεπεις το μτβ μερακλιτικα. Αν οχι, τοτε fine, καλα εκανες.
Μερακλίτικα δεν μπορώ να το δω ακριβώς γιατί δεν έχω αυτήν την περίοδο τα χρήματα και την παρέα να πάω βουνό και να το δω σοβαρά. Ωστόσο είναι κάτι που μου αρέσει σαν εικόνα, να βλέπω όταν το κάνουν άλλοι. Το πήρα γιατί είπαν ότι ίσως κάποια στιγμή πάω να δοκιμάσω, αλλά και γιατί είναι σύνηθες στις βόλτες που κάνω να πηγαίνω από χάλια δρόμους, τσιμεντο ή χωμα και να αναπτυσω κάποια ταχύτητα. Με 95km που ζυγιζω, φοβάμαι ότι ένα treking θα το έστελνα συνέχεια για ακτινολόγιση. Πιστεύω πάντως ότι με αυτό(https://rebike-art.gr/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-rock-shox-xc30-tk.html), θα έχει κάποια διαφορά στο χώμα και δεν νομίζω να είναι ένα πιρούνι overkill γι αυτό το ποδήλατο. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας.
doctor_john
13/12/2020, 17:52
Θα ρυθμιστούν όταν πατήσουν οι φωλιές καλά, δεν έχει θέμα (άλλο απο μοντάρισμα επιπέδου και όχι απλά βιδώστε τα να μπουν στο κουτί).
Κάτι σιλικονούχο θα είναι αυτό που βλέπεις στο πιρούνι, δεν έχω ιδέα τι μπορεί να έχουν βάλει μέσα.
Παλιότερα αγόραζα ένα "φθηνό" κοντά στα 200ε μαγνησιου και του άλλαζα τα ελατήρια, γράσα, "πιστόνια" με άλλα και είχα
λογικό πιρούνι για XC. Τώρα υπάρχει πολύ τεχνολογία διαθέσιμη, με ~300ε βρίσκεις καλό πιρούνι μεταχειρισμένο.
Αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με το σύνολο.
Μάθε να πεταλάρεις, να τρώς, να ντύνεσαι και το πιρούνι θα έρθει στην ώρα του.
Βρες περιηγητική παρέα να σου μάθουν τα βασικά, ρύθμισε σωστά το ποδήλατο πάνω σου κ.λπ.
Cleaning Nemo Trail
423575
Μερακλίτικα δεν μπορώ να το δω ακριβώς γιατί δεν έχω αυτήν την περίοδο τα χρήματα και την παρέα να πάω βουνό και να το δω σοβαρά. Ωστόσο είναι κάτι που μου αρέσει σαν εικόνα, να βλέπω όταν το κάνουν άλλοι. Το πήρα γιατί είπαν ότι ίσως κάποια στιγμή πάω να δοκιμάσω, αλλά και γιατί είναι σύνηθες στις βόλτες που κάνω να πηγαίνω από χάλια δρόμους, τσιμεντο ή χωμα και να αναπτυσω κάποια ταχύτητα. Με 95km που ζυγιζω, φοβάμαι ότι ένα treking θα το έστελνα συνέχεια για ακτινολόγιση. Πιστεύω πάντως ότι με αυτό(https://rebike-art.gr/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-rock-shox-xc30-tk.html), θα έχει κάποια διαφορά στο χώμα και δεν νομίζω να είναι ένα πιρούνι overkill γι αυτό το ποδήλατο. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας.
Στο δικο μου φτηνο μτβ εβγαλα την μαλακια suntour των 3 κιλων που φοραγε και εβαλα ενα καρμπον των 100ε και 500 γραμμαριων. Η μερα με την νυχτα, αλλα απο την αλλη φοραω 2.6 λαστιχα που οσο ναναι εχουν μια ενδοτικοτητα παραπανω.
orfeas92
13/12/2020, 19:09
Πολύ καλή και φτηνή λύση με μόνο κόστος τους κραδασμούς, που με 2.6 λάστιχα σίγουρα παλεύονται. Δεν ξέρω αν μπαίνουν τέτοια στη ζαντα μου. Τωρα φοραει shcwabe 2.1 νομίζω. Γνωρίζεις πως μπορώ να καταλάβω αν η ζαντα μου υποστηρίζει μετατροπή σε tubeless? Επίσης, γιατί μερικά ποδήλατα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την ειδική λεπτή βαλβίδα αέρα για τα ποδήλατα και όχι την generic για μοτο-μηχανες? Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα? Πολλές ερωτήσεις, αλλά αρχάριος γαρ!
Πολύ καλή και φτηνή λύση με μόνο κόστος τους κραδασμούς, που με 2.6 λάστιχα σίγουρα παλεύονται. Δεν ξέρω αν μπαίνουν τέτοια στη ζαντα μου. Τωρα φοραει shcwabe 2.1 νομίζω. Γνωρίζεις πως μπορώ να καταλάβω αν η ζαντα μου υποστηρίζει μετατροπή σε tubeless? Επίσης, γιατί μερικά ποδήλατα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την ειδική λεπτή βαλβίδα αέρα για τα ποδήλατα και όχι την generic για μοτο-μηχανες? Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα? Πολλές ερωτήσεις, αλλά αρχάριος γαρ!
Ολες οι ζαντες υποστηριζουν tubeless αρκει να υπαρχει κιτ με ταινια καταλληλου φαρδους για το εσωτερικο πλατος της ζαντας σου.
Λεπτες βαλβιδες, μικροτερες τρυπες στη ζαντα, μεγαλυτερη αντοχη στεφανιου. 3πισης τα tubeless κιτ εχουν κατα κυριο λογο λεπτες βαλβιδες. Η βιομηχανια εχει σαφη προτιμηση προς τις λεπτες βαλβιδες.
Lioulios
13/12/2020, 20:47
Πιστεύω πάντως ότι με αυτό(https://rebike-art.gr/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-rock-shox-xc30-tk.html), θα έχει κάποια διαφορά στο χώμα και δεν νομίζω να είναι ένα πιρούνι overkill γι αυτό το ποδήλατο. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας.
Εγω που φοραω αυτη στο δικο μου δεν εχω κανενα προβλημα σε χωματινα κομματια .
Στην περιπτωση σου ομως ,μπορει να σε βολεψει και αυτο που λεει ο big με σταθερο πιρουνι και αισθητα λιγοτερο βαρος.
Κοιτα το.
Αν δεν πας για mtb, αλλα το θες απλα για μεταβαση σε δρομους με κακη ποιοτητα οπως ειπες ...τσιμεντα κτλ ,ίσως να μην θες αναρτηση καθολου
orfeas92
13/12/2020, 21:00
Ολες οι ζαντες υποστηριζουν tubeless αρκει να υπαρχει κιτ με ταινια καταλληλου φαρδους για το εσωτερικο πλατος της ζαντας σου.
Λεπτες βαλβιδες, μικροτερες τρυπες στη ζαντα, μεγαλυτερη αντοχη στεφανιου. 3πισης τα tubeless κιτ εχουν κατα κυριο λογο λεπτες βαλβιδες. Η βιομηχανια εχει σαφη προτιμηση προς τις λεπτες 3βαλβιδες.
Κατάλαβα. Εμένα είχε την κλασική πάνω, του αυτοκινήτου. Χρήσιμες οι συμβουλές σου, μιας και μελλοντικά τη σκέφτομαι τη μετατροπή. Ευχαριστώ πολύ!
orfeas92
13/12/2020, 21:02
Εγω που φοραω αυτη στο δικο μου δεν εχω κανενα προβλημα σε χωματινα κομματια .
Στην περιπτωση σου ομως ,μπορει να σε βολεψει και αυτο που λεει ο big με σταθερο πιρουνι και αισθητα λιγοτερο βαρος.
Κοιτα το.
Αν δεν πας για mtb, αλλα το θες απλα για μεταβαση σε δρομους με κακη ποιοτητα οπως ειπες ...τσιμεντα κτλ ,ίσως να μην θες αναρτηση καθολου
Σε ποιο ποδήλατο την έχεις? Ως προς την ποιότητα και αντοχή είσαι ευχαριστημένος? Έχει remote lock? Θα το έχω υπόψιν μου το σταθερό πιρουνι, αν και η ιδέα την ανάρτησης μπροστά μου αρέσει. Κάποιες φορές κολλάμε με πράγματα ενώ ξέρουμε ότι δεν υπάρχει η λογική από πίσω. Επίσης έχεις να προτείνεις κάποιο καλό degreaser και dry lube? Έχω καταληξει σε dry, γιατί δεν το βγάζω ποτέ σε βροχή, και δεν με ενοχλεί ότι στο πλύσιμο ίσως φεύγει πιο εύκολα. Θέλω να το χρησιμοποιώ σε αλυσίδα και στις αρθρώσεις των ντεραγιε. Είμαι ψυχαναγκαστικός με την συντήρηση οχημάτων.
doctor_john
13/12/2020, 21:51
Nα ασχολείσαι με την συντήρηση όσο θέλεις. Να σε πείθουν προϊόντα που ξεκάθαρα στοχεύουν στην πάθηση σου για να πουλήσουν
δεν δημιουργεί τις συνθήκες που δημιουργείς με την χρήση ποδήλατου ή μοτό, αντιτίθεται.
Τα "degreaser" σε μεγάλο ποσοστό χρηστών είναι απλά ένα πρόσθετο κόστος, το παραφινέλαιο πχ λειτουργεί πάρα πολύ καλά
και είναι πολύ φιλικότερο με τις βαφές.
"Dry-lube";; όσα τεφλονούχα κυκλοφορούν ήδη 20 χρόνια έγιναν wet ξαφνικά; Μήπως τό ότι με 15ε βγάζεις 2 χρόνια τους πέφτει αργό;
Μήπως το φίλμ που αφήνουν προστατεύει καλύτερα και "καθυστερεί" και άλλους κλάδους;
Τι να σου πώ, με σπρέϋ τεφλονούχα λιπαντικά πλένω όταν δεν έχω εύκαιρο παραφινέλαιο, με το ίδιο λιπαίνω, δεν λερώνει
και οι αλυσίδες μου ξεπερνάνε τα όρια ζωής του κατασκευαστή τους.
Επίσης και συγχώρα με αλλά θα το έβλεπα υποκριτικό απο μέρους μου να μην το σχολιάσω:
Διάφοροι φίλοι λένε "δεν το βγάζω σε βροχή" και στις μοτό όχι μόνο στα ποδήλατα.
Για μένα αυτό δηλώνει πως δεν πολυκυκλοφορώ, καβαλάω μισάωρα μαξ.
Δεν το χωρά ο νους μου, δηλαδή τι; θέλω να κάνω κάτι και λόγο βροχής αλλάζω αυτό που θέλω να κάνω;
Θα με ρωτήσει ο καιρός αν στη μέση της διαδρομής μου ξεκινήσει να βρέχει;
Τα λάστιχα σηκώνουν νερά και χωρίς βροχή, το βράδυ, τα ξημερώματα, τα νερά του κάθε ενός στο δρόμο, τα χορτάρια στις σκιές κ.λπ.
Βρέχει και βρέχεσαι, τι αλλάζει; εκτεθειμένος είσαι και με το ποδήλατο και με το καμπριο, πεζοπόρος κ.λπ. κατάλληλο ντύσιμο
θέλει που στα ποδήλατα είναι πολύ κοντά στο τυπικό ντύσιμο γιατί έτσι και αλλιώς λούτσα γίνεσαι και η υγρασία είναι ο παράγοντας
που ορίζει την τεχνολογία στα ρούχα αυτά.
Lioulios
14/12/2020, 10:19
Στο analog cube 2020 την φοραω απο μαμα.Εχει και κλειδωμα απο το τιμονι.
Καθαριζω με παραφινελαιο ,καθαριστικο αλυσιδας μοτο , wd 40 ...με οτι βρω ...αλλα λυπαινω μονο με ειδικο λυπαντικο για αλυσιδα ποδηλατου.
Το βγαζω μονο για mtb βολτες με φιλους (εκτος απο συνοδεια του 5χρονου στη γειτωνεια ) και σε αντιθεση με ολους τους δικους μου , κουβαλαω 1-2 σαμπρελες μαζι μου και εχω και το τρομπακι σε περιπτωση στραβης . Δεν εχει κατσει ακομη ,αλλα και αν κατσει οκ .
Δεν μπαινω στη διαδικασια τουμπλες γιατι εχω φτασει στο μαξ των χρηματων που ηθελα να διαθεσω .
Δεν ξερω αν θα αλλαξω γνωμη αργουερα , αλλα αυτη τη στιγμη δεν με απασχολει καθολου .
Στην αρχη αναλωνόμουν με γκατζετακια ,σκατουλακια ,μλκες και εχανα το δασος.
Τωρα το μονο που θελω ειναι να βρεθω με 2-3 αλλους και να παρω τα βουνα .423585
Στο analog cube 2020 την φοραω απο μαμα.Εχει και κλειδωμα απο το τιμονι.
Καθαριζω με παραφινελαιο ,καθαριστικο αλυσιδας μοτο , wd 40 ...με οτι βρω ...αλλα λυπαινω μονο με ειδικο λυπαντικο για αλυσιδα ποδηλατου.
Το βγαζω μονο για mtb βολτες με φιλους (εκτος απο συνοδεια του 5χρονου στη γειτωνεια ) και σε αντιθεση με ολους τους δικους μου , κουβαλαω 1-2 σαμπρελες μαζι μου και εχω και το τρομπακι σε περιπτωση στραβης . Δεν εχει κατσει ακομη ,αλλα και αν κατσει οκ .
Δεν μπαινω στη διαδικασια τουμπλες γιατι εχω φτασει στο μαξ των χρηματων που ηθελα να διαθεσω .
Δεν ξερω αν θα αλλαξω γνωμη αργουερα , αλλα αυτη τη στιγμη δεν με απασχολει καθολου .
Στην αρχη αναλωνόμουν με γκατζετακια ,σκατουλακια ,μλκες και εχανα το δασος.
Τωρα το μονο που θελω ειναι να βρεθω με 2-3 αλλους και να παρω τα βουνα .423585 Μια χαρά το ποδηλατακι για all around , ενα drop post νομιζω ειναι η καλυτερη επενδυση για ενα HD mtb .. αμα λιγο θες να κανεις περισσοτερο ανετη τη καταβαση σου ;)
orfeas92
14/12/2020, 17:18
Nα ασχολείσαι με την συντήρηση όσο θέλεις. Να σε πείθουν προϊόντα που ξεκάθαρα στοχεύουν στην πάθηση σου για να πουλήσουν
δεν δημιουργεί τις συνθήκες που δημιουργείς με την χρήση ποδήλατου ή μοτό, αντιτίθεται.
Τα "degreaser" σε μεγάλο ποσοστό χρηστών είναι απλά ένα πρόσθετο κόστος, το παραφινέλαιο πχ λειτουργεί πάρα πολύ καλά
και είναι πολύ φιλικότερο με τις βαφές.
"Dry-lube";; όσα τεφλονούχα κυκλοφορούν ήδη 20 χρόνια έγιναν wet ξαφνικά; Μήπως τό ότι με 15ε βγάζεις 2 χρόνια τους πέφτει αργό;
Μήπως το φίλμ που αφήνουν προστατεύει καλύτερα και "καθυστερεί" και άλλους κλάδους;
Τι να σου πώ, με σπρέϋ τεφλονούχα λιπαντικά πλένω όταν δεν έχω εύκαιρο παραφινέλαιο, με το ίδιο λιπαίνω, δεν λερώνει
και οι αλυσίδες μου ξεπερνάνε τα όρια ζωής του κατασκευαστή τους.
Επίσης και συγχώρα με αλλά θα το έβλεπα υποκριτικό απο μέρους μου να μην το σχολιάσω:
Διάφοροι φίλοι λένε "δεν το βγάζω σε βροχή" και στις μοτό όχι μόνο στα ποδήλατα.
Για μένα αυτό δηλώνει πως δεν πολυκυκλοφορώ, καβαλάω μισάωρα μαξ.
Δεν το χωρά ο νους μου, δηλαδή τι; θέλω να κάνω κάτι και λόγο βροχής αλλάζω αυτό που θέλω να κάνω;
Θα με ρωτήσει ο καιρός αν στη μέση της διαδρομής μου ξεκινήσει να βρέχει;
Τα λάστιχα σηκώνουν νερά και χωρίς βροχή, το βράδυ, τα ξημερώματα, τα νερά του κάθε ενός στο δρόμο, τα χορτάρια στις σκιές κ.λπ.
Βρέχει και βρέχεσαι, τι αλλάζει; εκτεθειμένος είσαι και με το ποδήλατο και με το καμπριο, πεζοπόρος κ.λπ. κατάλληλο ντύσιμο
θέλει που στα ποδήλατα είναι πολύ κοντά στο τυπικό ντύσιμο γιατί έτσι και αλλιώς λούτσα γίνεσαι και η υγρασία είναι ο παράγοντας
που ορίζει την τεχνολογία στα ρούχα αυτά.
Δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία ευτυχώς. Το ποδήλατο θα λερωθεί, θα φθαρεί κλπ. Απλά αυτή τη στιγμή το έχω μόνο για βόλτα μισής - μίας ώρας για γυμναστική. Οπότε δεν το ευχαριστιέμαι να βγω με βροχή, να λασπωθώ, να με κάνουν τα αυτοκίνητα που θα περνάνε δίπλα μου ακόμη χειρότερα κλπ. Τώρα ξεκίνησα δειλά - δειλά, δεν είμαι φτασμένος ποδηλάτης. Χρήσιμα όλα αυτά. Η πιο απλή μέθοδος απ οτι είδα για να βγάλεις το παλιο λάδιο είναι με χαρτί και wd-40. Μετά εφαρμόζεις ενα λαδάκι φτηνό ή παραφινέλαιο όπως λες. Απλά βλέποντας μεγάλα κανάλια για να πάρω μια ιδέα, είδα τι παίζει στην αγορά και μπερδεύτηκα. Φυσικά και αυτοί θα τα δείξουν γιατι βγαίνει χρήμα και απο αυτά.
doctor_john
14/12/2020, 18:25
Σίγουρα εκτός το παραφινέλαιο για λίπανση, σαν απολιπαντικό έχε το υπόψιν.
Σε όλα τα ποδηλατάδικα θα βρεις ένα πράσινο σπρεϋ με ένδειξη Teflon.
Είτε Shimano είτε κάποιας άλλης, είναι αυτό που αναφέρομαι.
Με αυτό 2 κουταλιές σούπας, κάνεις και την συνταγή με 2 "καρύδια" παραφίνη και βουτάς την καθαρή αλυσίδα μέσα, έτσι ώστε να κρατήσει η λίπανση για ~500χλμ.
SteliosDa1
15/12/2020, 17:32
Καλησπερα παιδια!! Στην πρωτη καραντινα και χωρις να το σκεφτω πολυ αγορασα ενα ποδηλατο (Carrera T2000 MD). Μετα απο χρονια που ειχα να κανω ποδηλατο, κολλησα και εκτοτε κανω καθε μερα. Μαρεσουν περισσοτερο οι γρηγορες βολτες μεσα στην πολη (ανεβα-κατεβα πεζοδρομια κλπ), επισης να σας πω οτι πηρα το συγκεκριμενο ποδηλατο απο το ιντερνετ κατα τυχη χωρις να το δοκιμασω και χωρις να ξερω απο specs κλπ (τσεκαρα τουλαχιστον να ειναι σωστο size ο σκελετος), και για να μην καθυστερω να σας θεσω τις αποριες μου.
1. Επειδη ειμαι και λιγο απροσεκτος σκεφτομαι την μετατροπη σε tubeless καθως ηδη μετραω 3 αλλαγες σαμπρελας (2 μπρος-1 πισω). Δεν εχω και ιδεα απο ¨μηχανικα¨ (δεν πιανουν τα χερια μου καθολου) οποτε καθε φορα τραβιομουν. Αξιζει?/Τι χρειαζεται να αλλαξω στο συγκεκριμενο ποδηλατο?/Ποσο περιπου στοιχιζει?
2.Απο τις πρωτες βολτες εως και σημερα η αναρτηση του ποδηλατου δεν με ικανοποιουσε καθολου. Σε επιπεδα να νιωθω πως δεν λειτουργει και θελω επιτελους να κανω μια αναβαθμιση. Σε τι κατευθυνση να κινηθω μεχρι ποσα λεφτα αξιζει να δωσω?
3. Περαν απο την αναρτηση τι αλλο περιφεριακο αξιζει να αναβαθμισω πχ τιμονι, σασμαν, τροχους, λαστιχα κλπ ωστε να νιωσω το ποδηλατο ακριβως στα μετρα μου και γενικα πιο On point?
4. Η ερωτηση που μαλλον επρεπε να ειναι 1η: Αξιζει να δωσω π.χ. 150-200ε για αναρτηση η 50ε για τιμονι κλπ κλπ για ενα ποδηλατο που αγορασα 350ε? Και σταδιακα να το αναβαθμιζω περισσοτερο η οχι?
Ευχαριστω παιδια περιμενω τις απαντησεις σας καθως ειμαι σχετικα ασχετος με τον τομεα :D
Καλησπερα παιδια!! Στην πρωτη καραντινα και χωρις να το σκεφτω πολυ αγορασα ενα ποδηλατο (Carrera T2000 MD). Μετα απο χρονια που ειχα να κανω ποδηλατο, κολλησα και εκτοτε κανω καθε μερα. Μαρεσουν περισσοτερο οι γρηγορες βολτες μεσα στην πολη (ανεβα-κατεβα πεζοδρομια κλπ), επισης να σας πω οτι πηρα το συγκεκριμενο ποδηλατο απο το ιντερνετ κατα τυχη χωρις να το δοκιμασω και χωρις να ξερω απο specs κλπ (τσεκαρα τουλαχιστον να ειναι σωστο size ο σκελετος), και για να μην καθυστερω να σας θεσω τις αποριες μου.
1. Επειδη ειμαι και λιγο απροσεκτος σκεφτομαι την μετατροπη σε tubeless καθως ηδη μετραω 3 αλλαγες σαμπρελας (2 μπρος-1 πισω). Δεν εχω και ιδεα απο ¨μηχανικα¨ (δεν πιανουν τα χερια μου καθολου) οποτε καθε φορα τραβιομουν. Αξιζει?/Τι χρειαζεται να αλλαξω στο συγκεκριμενο ποδηλατο?/Ποσο περιπου στοιχιζει?
2.Απο τις πρωτες βολτες εως και σημερα η αναρτηση του ποδηλατου δεν με ικανοποιουσε καθολου. Σε επιπεδα να νιωθω πως δεν λειτουργει και θελω επιτελους να κανω μια αναβαθμιση. Σε τι κατευθυνση να κινηθω μεχρι ποσα λεφτα αξιζει να δωσω?
3. Περαν απο την αναρτηση τι αλλο περιφεριακο αξιζει να αναβαθμισω πχ τιμονι, σασμαν, τροχους, λαστιχα κλπ ωστε να νιωσω το ποδηλατο ακριβως στα μετρα μου και γενικα πιο On point?
4. Η ερωτηση που μαλλον επρεπε να ειναι 1η: Αξιζει να δωσω π.χ. 150-200ε για αναρτηση η 50ε για τιμονι κλπ κλπ για ενα ποδηλατο που αγορασα 350ε? Και σταδιακα να το αναβαθμιζω περισσοτερο η οχι?
Ευχαριστω παιδια περιμενω τις απαντησεις σας καθως ειμαι σχετικα ασχετος με τον τομεα :D
Δεν αξιζει.
Αν ομως επιμενεις, πετα την αναρτηση μπροστα και βαλε ενα ακαμπτο πηρουνι, κατα προτιμηση πολυ φτηνο, του στυλ σιδερενιο των λιγων δεκαδων ευρω. Μη βαλεις φτηνο αλουμινενιο.
Επισης μαθε να αλλαζεις σαμπρελα (η να μπαλωνεις) επιτοπου. Παιρνει 5 λεπτα. Την σαμπρελα δε την πεταμε επειδη τρυπησε. Την πεταμε μονο αν σκιστει.
Τελος αλλαξε λαστιχα. Σε ενα τοσο φτηνο ποδηλατο τα λαστιχα θα ειναι φολα και θα αφαιρουν μεγαλο μερος της ευχαριστησης της κυλησης. Αναλογα την χρηση που κανεις ολο και καποιος θα εχει κατι να σου προτεινει.
orfeas92
17/12/2020, 11:24
Καλημέρα! Χθες επιτέλους πήρα τους τροχούς που είχα αφήσει για ακτινολόγηση. Σίγουρα είναι πολύ καλύτεροι, σχεδόν τέλειοι απ΄οτι είδα όταν ήταν πάνω στην ειδική βάση. Κατά την περιστροφή ίσως να χάνει λίγο το λάστιχο τελικά. Το ερώτημα είναι αν είναι σωστό να ην είναι ίσα σφιγμένες όλες οι ακτίνες. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, καμία δεν είναι χαλαρή, απλά οι περισσότερες είναι αρκετά τεντωμένες αλλά μερικές άλλες λιγότερο. Είναι πρόβλημα αυτό? Δεν έκανε σωστή δουλεία?
doctor_john
17/12/2020, 11:52
Aν συγκρίνεις δεξιές με αριστερές στον πίσω τροχό έχει λογική.
Στον εμπρός δεν έχει λογική αλλά αν συμβαίνει μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή ποιότητα ακτίνων
ή να τις ζόρισες αρκετά όταν ήταν αρρύθμιστες ή να είναι σε ανάποδες τρύπες του στεφανιού (δύσκολο).
Αν η πέδηση των στεφανιών αρχικά δεν χάνει βάλε μερικά χλμ (~100) και έλεγξε ξανά την ευθυγράμμιση της.
Όταν ελέγχεις έχε υπόψιν αν αλλάζει το ύψος στον κάθετο άξονα.
Ούτε € τσακιστό . Ενα ρίσκο της αγοράς καινούριου καρά- entry level ποδηλάτου είναι πως αν κολλήσεις σύντομα θα δεις τις αδυναμίες του. Σε σκελετό και περιφερειακά .
Για μένα εφόσον το πήρες , χρησιμοποιήσε το να δεις τι θες τι θες που κινείσαι παραπάνω , δρόμο , βουνό ή μεικτή χρήση . Αν κινείσαι αποκλειστικά δρόμο θες ενα ξερό δρόμου , με δυνατότητα να παίρνει λάστιχα απο 25 έως και 32 mm . Αν πας βουνό θες καλό ΜΤΒ που ειναι εξ ορισμού ακριβό σπορ. Τωρα αν θες μεικτή χρήση και με ένα ποδηλάτο , πάμε αλλού .
Για να λες γρήγορες βόλτες εκτιμώ πως κινείσαι σε άσφαλτο . Οπότε googlare "ποδηλατα fitness " ή κοίτα για trekking χωρίς πηρούνι κλπ . Κάτι σαν αυτό https://www.action-bikes.gr/shop/podhlata/polhs/trekking-on-road-urban-podhlata/ideal-funcore-28/ . Το πηρούνι στα φτηνά ποδήλατα είναι κατα κανόνα για πέταμα και δεν προσφέρει πουθενά .
Κοιτάς και για μεταχειρισμένες κούρσες , αλλά αυτό είναι η επόμενη πίστα .
Tubeless και τετοια μην ασχολεισαι καθόλου . Θα σου βγουν οι τροχοί πιο πολύ από το ποδήλατο το ίδιο και παλι θα κουβαλας σαμπρέλα και τρόμπα . Σαμπρέλες εξωλκείς και τρόμπα . Αυτα να έχεις μαζί σου . Στο youtube θα βρεις χιλιάδες βίντεο για αλλαγή σαμπρέλας .
Αν μπορείς πούλα το . Είναι καλή περίοδος να χάσεις ελάχιστα χρήματα .
batig0al
19/12/2020, 13:30
Σχετικά με dry lube και λάστιχα γιατί και εγώ το είχα ψάξει πριν λίγο καιρό γιατί άρχισα να πηγαινοέρχομαι καθημερινά στη δουλειά με ποδήλατο.
Για dry lube κατέληξα στο SQUIRT Lube το οποίο είναι κερί. Είναι πολύ οικονομικό (ειδικά με τη μεγάλη συσκευασία των 500ml), αποτελεσματικό και δεν λερώνει. Κάθε ~10 διαδρομές των 12χμ., σκουπίζω την αλυσίδα στα γρήγορα με ένα χαρτί κουζίνας και βάζω μια μικρή σταγονίτσα στο εσωτερικό σε κάθε link της αλυσίδας. Αν βρέξει πολύ, ψιλοχάνεται, οπότε κάνω το σκούπισμα-reapply. Αν όμως είναι συνεχόμενες μέρες βροχής όπως τη προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα, το αφήνω και όταν τελειώσουν οι βροχές, τότε ξαναβάζω. Την πρώτη πρώτη φορά που κάνεις τη μετάβαση από κανονικό λάδι αλυσίδας στο Squirt, προτείνεται καλό καθάρισμα, εγώ το έκανα με σαπουνάδα και σφουγγάρι. Όλες αυτές τις συμβουλές (συν άλλες) υπάρχουν στο site (https://www.squirtcyclingproducts.com/portfolio_page/squirtchainlube/) τους.
Για λάστιχα, επειδή και εγώ είμαι άχρηστος για επισκευές και δεν θέλω απρόοπτα, κατέληξα στα Schwalbe Marathon, είναι βαριά αλλά 1 χρόνο κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας, δεν έχουν σκάσει ποτέ. Δεν έχει εμπειρία για να κρίνω ποιότητα κύλισης κτλ. σε βροχή απλά θέλει προσοχή γιατί πέφτει αρκετά η πρόσφυση. Συγκεκριμένα πήρα αυτά Schwalbe Marathon Reflex Green Guard 2,0" Wire και για σαμπρέλες αυτά Schwalbe Tube AV 13 for 26" ώστε να φουσκώνουν παντού.
Επίσης είχα αγοράσει:
-για handles GP1-L Performance Comfort - Handles
-για βροχή Vaude Valdipino - Rain Poncho & Vaude Bike Gaiter Long - Overshoes
-αλυσίδα ασφαλείας Kryptonite Evolution Series 4 Integrated Chain 1090 & Kryptonite KryptoFlex Double Loop Cable
orfeas92
21/12/2020, 23:53
Καλησπέρα και πάλι! Σήμερα είχα το πρώτο σκασμένο λάστιχο. Μάλλον φταίει ενα δέντρο που έχω στο σπίτι το οποίο βγάζει αγκάθια. Είχα πρόβλημα και με το προηγούμενο ποδήλατο, αλλά νόμιζα ότι με αυτά τα λάστιχα που έχει αυτό θα υα τα γλύτωνα αυτά. Το ερώτημα τώρα είναι, αξίζουν τα μπαλώματα σαμπρέλας? Αντέχουν? Σκέφτηκα να πάρω καινούρια που έχει μέσα υγρό, αλλά αργότερα σκέφτομαι να τα κάνω tubeless, οπότε ίσως είναι πέταμα χρημάτων.
doctor_john
22/12/2020, 07:18
Τα "αυτόματα" μπαλώματα αξίζουν, χρειάζεται να είσαι λίγο επιμελής στην τοποθέτηση.
Ζουμί υπάρχει σε συσκευασίες πλαστικού μπουκαλιού, δεν χρειάζεται να πάρεις σαμπρέλα.
Tubeless λάστιχα σκάνε με τον ίδιο τρόπο, απλά ίσως δεν χάσουν άμεσα τον αέρα και γυρίσεις πίσω.
Καλησπέρα και πάλι! Σήμερα είχα το πρώτο σκασμένο λάστιχο. Μάλλον φταίει ενα δέντρο που έχω στο σπίτι το οποίο βγάζει αγκάθια. Είχα πρόβλημα και με το προηγούμενο ποδήλατο, αλλά νόμιζα ότι με αυτά τα λάστιχα που έχει αυτό θα υα τα γλύτωνα αυτά. Το ερώτημα τώρα είναι, αξίζουν τα μπαλώματα σαμπρέλας? Αντέχουν? Σκέφτηκα να πάρω καινούρια που έχει μέσα υγρό, αλλά αργότερα σκέφτομαι να τα κάνω tubeless, οπότε ίσως είναι πέταμα χρημάτων.
Φυσικα και αξιζουν τα μπαλωματα. Αυτο μας ελειπε να αλλαζουμε σαμπρελα καθε φορα που τρυπαει. Υπαρχουν δυο ειδων, τα "γρηγορα αυτοκολλητα" και τα παραδοσιακα. Εγω κουβαλαω αυτοκολλητα μαζι μου και στο σπιτι τα αντικαθιστω με κομματακια σαμπρελας με βενζινοκολλα. Τα υγρα μεσα στη σαμπρελα δε δουλευουν παντως εξισου καλα με tubeless.
orfeas92
22/12/2020, 12:21
Τα "αυτόματα" μπαλώματα αξίζουν, χρειάζεται να είσαι λίγο επιμελής στην τοποθέτηση.
Ζουμί υπάρχει σε συσκευασίες πλαστικού μπουκαλιού, δεν χρειάζεται να πάρεις σαμπρέλα.
Tubeless λάστιχα σκάνε με τον ίδιο τρόπο, απλά ίσως δεν χάσουν άμεσα τον αέρα και γυρίσεις πίσω.
Σίγουρα...Εννοείται όμως πως αν μπεις στη διαδικασία για tubeless, θα βάλεις κα υγρό μέσα. Πολύς λόγος έχει γίνει γι' αυτό, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι για την αντοχή του στο χρόνο.
Φυσικα και αξιζουν τα μπαλωματα. Αυτο μας ελειπε να αλλαζουμε σαμπρελα καθε φορα που τρυπαει. Υπαρχουν δυο ειδων, τα "γρηγορα αυτοκολλητα" και τα παραδοσιακα. Εγω κουβαλαω αυτοκολλητα μαζι μου και στο σπιτι τα αντικαθιστω με κομματακια σαμπρελας με βενζινοκολλα. Τα υγρα μεσα στη σαμπρελα δε δουλευουν παντως εξισου καλα με tubeless.
Ωραία. Παράγγειλα εν κιτ της ventura που έχει παραδοσιακά μέσα, που πρέπει να τρίψεις λίγο τη σαμπρέλα και να βάλεις κόλλα, καθώς διάβασα οτι αντέχουν περισσότερο σε σχέση με τα αυτοκόλλητα όπως διάβασα που είναι λύση ανάγκης. Κάτι σαν την ένεση στο αυτοκίνητο. Δεν το γνώριζα είναι η αλήθεια. Σε ένα κόσμο που έχουν γίνει όλα αναλώσιμα και γεμίζουμε τον πλανήτη σκουπίδια, που να φανταστώ οτι δεν θα πετούσαμε τις σαμπρέλες! Νόμιζα οτι αυτά τα έκαναν στην εποχή του πατέρα μου. Ερώτηση, έχεις εμπειρία από tubless με υγρό? Το κιτ έχει περίπου ένα 40άρι. Το σκέφτομαι για αργότερα αλλά με προβληματίζει αν όντως δουλεύει και αντέχει το υγρό το χρόνο.