View Full Version : Ποδήλατα ΙΙ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
Το κατάστημα στα Σπάτα, όχι στη Κόρινθο. Είχε προσφορά τότε που πήγα, το Γενάρη πριν πάρω το nirone, ένα κόκκινο RC 500,το φθηνότερο μοντέλο, 390€. Δε το πήρα λόγω χρώματος και εμφάνισης, είναι λίγο χοντροκομμένος ο σκελετός. Πάντως προχθές που ξαναπήγα έχει ελάχιστα ποδήλατα. Εδώ δεν είχε φωτάκια για τα ποδήλατα των παιδιών, ποδήλατα θα είχε; Λες και έχει πέσει πανδημία....
Cpt_Slow
22/05/2020, 21:07
Tα λάστιχα του δρόμου είναι ακριβότερα και κρατάνε λιγότερο στο προπονητήριο. Καμία επαφή η χρήση τους ;)
Μπορείς να έχεις ένα δεύτερο πίσω τροχό να τον αλλάζεις εύκολα. Αν έχεις καλούς τροχούς προτείνεται.
Μόνο ατσάλινο qr στο κατάλληλο πλάτος και με μεγάλες επιφάνειες όπως τα βινταζ.
Τα αλουμινίου κόβονται ή απλά επιτρέπουν ζημιά στα drop out με τα χαρακτηριστικά τους.
γενικά το ποδήλατο ζορίζεται στο προπονητήριο. Κάρμπον καλό θα ήταν να αποφεύγεται.
Βάλε κάτι να σηκώνεις 5cm τον εμπρός τροχό και μια πετσέτα σε λαιμό τιμόνι.
Σευχαριστω για τις πληροφοριες, ενα πολυ entry level κουρσακι εχω που το βρηκα αρκετα φτηνα μτχ και το πηρα, οποτε δεν με πολυνοιαζει.
θα ξεκινησω με αυτο οπως ειναι λοιπον και βλεπω. :beer:
doctor_john
22/05/2020, 21:10
Μη σηκώνεσαι μόνο και βρες qr για προπονητήριο, νομίζω τα παλαιά mtb έιχαν αντίστοιχο.
418421
Mηπως μπορεις να μας πεις χονδρικα πως καταλαβαινουμε ποσο ανετη η αγωνιστικη ειναι η γεωμετρια ενος ποδηλατου με βαση τα stack/reach?Με ενδιαφερει πιο πολυ για mountain bikes.
Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου απο γεωμετρία mtb. Στις κούρσες ο λόγος stack/reach είναι στο 1.4. Όσο ανεβαίνει τόσο πιο άνετο είναι. Δλδ έχει πιο όρθια θέση οδήγησης. Σε ένα edurance μπορεί να είναι στο 1,47 ή ακόμα και στο 1,57. Το 1.57 μεταφράζεται σε πολύ όρθια θέση οδήγησης για ποδήλατο δρόμου. Κάποια υβριδικά έχουν και πάνω απ' το 1,6.
Τα mtb όμως είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας και δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με δαύτα. Εξ' άλλου στα mtb ο οδηγός δεν έχει καμία δουλειά να είναι διπλωμένος στα δύο, για να βελτιώσει την αεροδυναμική του.
Οι γωνίες του λαιμού και του ψαλιδιού.. επηρεάζουν το ίχνος του εμπρός τροχού και τις αντιδράσεις του ποδηλάτου. Πόσο άμεση δλδ θα είναι, η οποιαδήποτε κίνηση του τιμονιού. Και πάλι όμως εδώ τα δρόμου με τα mtb δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.
el_hymador
22/05/2020, 22:21
+1
Απ' όσο το έχω ψάξει για τα b win έχω ακούσει τα καλύτερα. Παρ' όλα αυτά δεν έβρισκα πουθενά αλλά δεν ήξερα οτι μετονομάστηκαν σε triban. Ο miskin μου το είχε πει και μάλιστα το κατάστημα στην κόρινθο είχε κάποια μοντέλα.
Στην Κόρινθο έχουν ένα display με 5-6 ποδήλατα, στα Σπάτα έχει σαφώς περισσότερα, είναι τριπλάσιο τουλάχιστον σε μέγεθος το κατάστημα. Αύριο θα πάω να φορτώσω πράμα από καλοκαιρινή ένδυση οπότε θα τσεκάρω.
el_hymador
22/05/2020, 22:27
Σευχαριστω για τις πληροφοριες, ενα πολυ entry level κουρσακι εχω που το βρηκα αρκετα φτηνα μτχ και το πηρα, οποτε δεν με πολυνοιαζει.
θα ξεκινησω με αυτο οπως ειναι λοιπον και βλεπω. :beer:
Αν σε παίρνει, κάνε μια συνδρομή στο ZWIFT, πολύ γέλιο, σαν να παίζεις ηλεκτρονικό είναι και έχει πάρα πολλές δυνατότητες και για άλλα. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν βαριέσαι. Από κόστος, την συνδρομή, ένα cadence / speed όργανο και ένα ανταπτοράκι ΑΝΤ+, μιλάμε δηλαδή για κάτω από 100άρικο.
https://www.youtube.com/watch?v=q8fArWR-CsE
BabisStinson
23/05/2020, 07:35
Eίναι το πρώτο σου δρόμου, μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο και να γλιτώσεις περισσότερα.
πχ
https://www.car.gr/28688057-canyon-endurace
https://www.car.gr/28633817-fondriest
https://www.car.gr/28689278-scott
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά γενικά δεν είμαι υπέρ των μεταχειρισμένων, ειδικά αν δεν μπορώ να τα ελέγξω σωστά. Θα τα δούμε όμως κι αυτά σαν επιλογή.
Θα σου προτείνω κάτι που μπορεί να ακουστεί αιρετικό. Είμαι 110% κατά της αγοράς από πολυκαταστήματα αλλά στο DECATHLON τρέχουν μια δική τους μπράντα, με το όνομα Triban (πρώην B'WIN) και τα ποδήλατα έιναι εντυπωσιακά σε specs, ενώ γενικά ακούγονται πολύ καλά λόγια για αυτά στα reviews. Ότι ρούχο και αξεσούαρ Β'WIN έχω πάρει είναι εξαιρετικό πάντως, ποδήλατο δεν έχω πάρει αλλά θέλω να πω δεν είναι της σειράς σαν μπράντα. Έχουν λοιπόν κάτι μοντέλο δρόμου που ονομάζονται RC, σε τιμές 850, 650 και 500 ευρώ.
Αυτό εδώ είναι το ακριβό (850 ευρώ):
https://www.decathlon.com.gr/gr_gr/recreational-cycling-road-bike-disc-brakes-triban-rc520-en-s301734.html
και ειναι ανώτερο από το Scott Speedster 40 σε specs, με το βάρος στα ίδια επίπεδα 10,4 (scott) έναντι 10,7 κιλά (triban). Δίνουν εφ όρου ζωής εγγύηση για το πλαίσιο και κάποια περιφερειακά και στην τελική δεν χάνεις τίποτα να πας να το δεις και να καβαλήσεις τα ποδήλατα σε διάφορα μεγέθη. Στο DECATHLON στην Αττική, έχει έναν πωλητή στο ποδηλατικό τμήμα ο οποίος είναι γνώστης και φανατικός ποδηλάτης και ο ίδιος, πολύ πρόθυμας να εξυπηρετήσει.
Ορίστε και ένα review για το συγκεκριμενο μπίτσι: https://www.bikeradar.com/reviews/bikes/road-bikes/triban-rc-520-disc-review/
Στην Κόρινθο έχουν ένα display με 5-6 ποδήλατα, στα Σπάτα έχει σαφώς περισσότερα, είναι τριπλάσιο τουλάχιστον σε μέγεθος το κατάστημα. Αύριο θα πάω να φορτώσω πράμα από καλοκαιρινή ένδυση οπότε θα τσεκάρω.
Ενδιαφέρον φαίνεται και θα πρέπει να πάω να τσεκάρω από κοντά. Αν είναι να περάσεις για ψώνια κοίτα αν έχει κανένα 58αρι διαθέσιμο :D
el_hymador
23/05/2020, 15:22
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά γενικά δεν είμαι υπέρ των μεταχειρισμένων, ειδικά αν δεν μπορώ να τα ελέγξω σωστά. Θα τα δούμε όμως κι αυτά σαν επιλογή.
Ενδιαφέρον φαίνεται και θα πρέπει να πάω να τσεκάρω από κοντά. Αν είναι να περάσεις για ψώνια κοίτα αν έχει κανένα 58αρι διαθέσιμο :D
Δυστυχώς δεν είχε τίποτα, έχει πέσει περονόσπορος και δεν έχουν κάνει νέες παραλαβές. Ούτε καν παγούρια (ήθελα ένα) άδεια όλα τα ράφια.
Πέρασα από το Cyclist και ρώτησα για το Trek Marlin 5. Του 2020 τα μοντέλα έχουν εξαντληθεί, περιμένουν του 21 από Αύγουστο και μετά.
BabisStinson
23/05/2020, 20:58
Δυστυχώς δεν είχε τίποτα, έχει πέσει περονόσπορος και δεν έχουν κάνει νέες παραλαβές. Ούτε καν παγούρια (ήθελα ένα) άδεια όλα τα ράφια.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Από Δευτέρα περιμένω ενημέρωση μήπως υπάρχει διαθέσιμο νούμερο στο πανέμορφο:
https://www.wilier.com/en/my2020/int/endurance-bikes/road-bikes/montegrappa
Σε ακόμα 2 ποδηλατάδικα που ρώτησα σήμερα δεν υπάρχει ούτε ρόδα που λέει ο λόγος διαθέσιμη.
Έχοντας άγνοια του τι γίνεται στην Αθήνα και με τον κίνδυνο να γράφω παπαριές, μήπως βρείτε κάτι σε επαρχιακά μαγαζιά; Εδώ στο Ηράκλειο με μια *πολύ πρόχειρη* ματιά αυτές τις μέρες, ενώ π.χ. στο Praktiker έχουν σηκώσει ό,τι βρουν σε ποδήλατο, σε 1-2 πιο εξειδικευμένα ποδηλατάδικα μου φάνηκε να μην υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/05/2020, 21:55
Έχοντας άγνοια του τι γίνεται στην Αθήνα και με τον κίνδυνο να γράφω παπαριές, μήπως βρείτε κάτι σε επαρχιακά μαγαζιά; Εδώ στο Ηράκλειο με μια *πολύ πρόχειρη* ματιά αυτές τις μέρες, ενώ π.χ. στο Praktiker έχουν σηκώσει ό,τι βρουν σε ποδήλατο, σε 1-2 πιο εξειδικευμένα ποδηλατάδικα μου φάνηκε να μην υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.
Τη βδομάδα που έληξε η απαγόρευση πηγα σε γνωστό ποδηλαταδικο για ένα 24αρι της κόρης.Για να πάρω ποδήλατό περίμενα στην ουρά 3 ώρες...τώρα δεν ξέρω τι παίζει.
Lioulios
23/05/2020, 22:25
Ποδηλατα μονο στοκ υπαρχουν.
Τα εργιστασια δεν δουλευαν τοσες μερες και εχει μηνει ολος ο πλανητης χωρις ,αφου πηρε και η κουτση μαρια .
Και αυτο ισχυει και σε άλλα προοιόντα .
Απο τα μεσα του Ιουνη θα ξαναστρωσει .
Δηλ να βρισκεις αυτο που θες.
el_hymador
23/05/2020, 23:27
Δύο ακόμα εταιρείες για ποδήλατα με πολύ καλή σχέση VFM
Boardman (https://www.boardmanbikes.com/gb_en/categories/road/)
Pinnacle (https://www.evanscycles.com/pinnacle_b/bikes-category)
Aπό εξωτερικό βέβαια η παραγγελία, εδώ δεν τα φέρνει κανείς. Η Pinnacle είναι εταιρεία της Εvans Cycles
Επίσης, Sonder (https://alpkit.com/pages/sonder) 1000+ οι τιμές βέβαια αλλά δίνουν αυτά που άλλοι προσφέρουν με 500 επιπλέον (τουλάχιοστον)
panos_zip
24/05/2020, 06:36
Pinnacle έχω μια κουρσα. Την είχα πάρει από Αγγλία καινουρια τότε που έμενα εκεί.
Dolomite 3. Μέτρια σειρά, αλουμινιο, shimano sora.
Ευχαριστημένος είμαι και απ το ποδήλατο αλλά και από το μαγαζί. Πολύ καλό customer service.
Δυστυχώς ενώ εκεί έκανα 10-30 χιλιόμετρα σχεδον καθημερινά, εδώ στην Ελλάδα έχω κάνει κυριολεκτικά 3 βόλτες στα 3 χρόνια και ελάχιστο commuting.
Lioulios
24/05/2020, 15:13
418444
Lioulios
24/05/2020, 19:35
Mike G :beer:
Εμεις εδω πηγαμε απο Αγιο.
https://www.relive.cc/view/vevYVrL2XJO
Mike G :beer:
Εμεις εδω πηγαμε απο Αγιο.
https://www.relive.cc/view/vevYVrL2XJO
:beer: :beer:
Στην επόμενη σφύρα!
Το Σάββατο έκανα αυτό : https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/limnes-49781569
418458
Lioulios
03/06/2020, 11:44
418677
Αναμενονται επιδοτησεις για ηλεκτρικα ποδηλατα. Κατι πηρε το αυτι μου για ποσα της ταξης του 40%
lleonidas
06/06/2020, 09:05
Ναι, 40% επιδότηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα με ανώτατο όριο τα 800€.
George_M.
06/06/2020, 09:43
Ναι, 40% επιδότηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα με ανώτατο όριο τα 800€.
λιγα για ηλεκτρικο,σε αυτα παιρνεις κατι φτωχο σε εξοπλισμο,μπαταρια κτλ..
τα μετρια πανε στο 2πλασιο κ βαλε..
λιγα για ηλεκτρικο,σε αυτα παιρνεις κατι φτωχο σε εξοπλισμο,μπαταρια κτλ..
τα μετρια πανε στο 2πλασιο κ βαλε..
Ανωτατο οριο επιδοτησης ειναι τα 800, οχι αξιας ποδηλατου.
doctor_john
06/06/2020, 10:23
μου το χάλασες πάνω που έκανα εντυπωσιακές πράξεις :lol:
lleonidas
06/06/2020, 14:45
Εννοείται πως το ανώτατο όριο των 800€ αναφέρεται στην επιδότηση, όχι στην τελική τιμή του ποδηλάτου!
Βάζω και το link (https://www.capital.gr/oikonomia/3458924/pos-tha-dothei-i-epidotisi-ton-100-ekat-euro-gia-tin-ilektrokinisi) για να το διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται :)
George_M.
07/06/2020, 05:25
Ανωτατο οριο επιδοτησης ειναι τα 800, οχι αξιας ποδηλατου.
ωπ..σορυ,δεν το καταλαβα σωστα.:D
με το 800αρι να αντιστοιχει στο 40% της αξιας υπολογιζουμε οτι η συνολικη δαπανη θα ειναι 2.000 οποτε οκ,παιρνεις κατι σωστο κ αξιζει πιστευω να το προσπαθησει καποιος που εχει τις προυποθεσεις...
Επειδή θυμάμαι τι έγινε πριν μια δεκαετία, όταν ο Κωστάκης επιδότησε τα λάπτοπ για μαθητές, και δεδομένης της νοοτροπίας του Έλληνα έμπορΑ, έχω μια υποψία ότι οι τιμές θα αποκτήσουν μία απότομα ανοδική τάση. Οπότε ό,τι κοστίζει τώρα π.χ. 2000€ χωρίς επιδοτήσεις, θα κοστίζει 1700-1800 με την επιδότηση. Ευκαιριάρα (για πλιάτσικο).
Α καλά , μας κλέβανε που μας κλέβανε τα ΚΟΜς οι αλητάμπουρες με τα ηλεκτρικά , τώρα θα μας αποτελειώσουν . Αίσχος .
Πέρα απο την πλάκα εμένα δεν μου πολύκαθεται καλή η ιδέα . Αντι να βοήθηθεί λίγο η κατάσταση τώρα που ξανάγινε μόδα , να γίνουν ποδηλατόδρομοι το κράτος πάει στην έυκολη λύση . Ηλεκτρικό . Γιατί όχι επιδότηση ρε φίλος για κανονικό ;
Χάρισε μου το ΦΠΑ να πάρει και ο φτωχός ένα πιναρέλο !!
Στο μεταξύ λέμε για περιβάλλον κλπ , αλλά οι μπαταρίες είναι μεγάλη πληγή. Τόσο στην παραγωγή , όσο και στην ανακύκλώση . Και είναι σχεδόν βέβαιο πως ο μέσος Ελληνάρας που θα πάει σε ηλεκτρικό είναι για να μην "πλέρωνει μπετζίνα" . Καμία σχέση με ποδηλατική κουλτούρα κλπ .
Α καλά , μας κλέβανε που μας κλέβανε τα ΚΟΜς οι αλητάμπουρες με τα ηλεκτρικά , τώρα θα μας αποτελειώσουν . Αίσχος .
Πέρα απο την πλάκα εμένα δεν μου πολύκαθεται καλή η ιδέα . Αντι να βοήθηθεί λίγο η κατάσταση τώρα που ξανάγινε μόδα , να γίνουν ποδηλατόδρομοι το κράτος πάει στην έυκολη λύση . Ηλεκτρικό . Γιατί όχι επιδότηση ρε φίλος για κανονικό ;
Χάρισε μου το ΦΠΑ να πάρει και ο φτωχός ένα πιναρέλο !!
Στο μεταξύ λέμε για περιβάλλον κλπ , αλλά οι μπαταρίες είναι μεγάλη πληγή. Τόσο στην παραγωγή , όσο και στην ανακύκλώση . Και είναι σχεδόν βέβαιο πως ο μέσος Ελληνάρας που θα πάει σε ηλεκτρικό είναι για να μην "πλέρωνει μπετζίνα" . Καμία σχέση με ποδηλατική κουλτούρα κλπ .
Καμια σχεση το οικολογικο αποτυπωμα μιας μπαταριας ποδηλατου απο την βενζινη που θα καψει ενα παπι.
Και επειτα γιατι πρεπει οποιος καβαλει ποδηλατο να εχει και "ποδηλατικη κουλτουρα"? Και τι ειναι αυτη τελως παντων?
Το μετρο το βρισκω πολυ καλο, γιατι αυτο που μας λειπει δεν ειναι περισσοτερα πιναρελα αλλα να ανεβουν ανθρωποι σε ποδηλατα και να κατεβουν απο αυτοκινητα και μηχανες για τις μετακινησεις τους. Ο πορωμενος με το ποδηλατο δεν χρειαζεται σμπρωξιμο, ο ασχετος/αγυμναστος χρειαζεται και τα μετρα για ηλεκτρικα ποδηλατα θα βοηθησουν κι αυτον και εμας τους υπολοιπους με μια εξατμιση λιγοτερη στους δρομους.
αν θελουμε να ειμαστε οικολογοι να αντικαταστησουμε τα suv με αυτοκινητα πολης κι οχι τα παπακια με ποδηλατα
η ηλεκτροκινηση δεν ειναι ακομα επαρκης στις σημερινες πολεις
ειναι ομως τρελη ευκαιρια για κονομα
αν θελουμε να ειμαστε οικολογοι να αντικαταστησουμε τα suv με αυτοκινητα πολης κι οχι τα παπακια με ποδηλατα
Ευκαιρία για κονόμα είναι, αλλά ακόμα κι εγώ που δεν εμπιστεύομαι τόσο τις μπαταρίες, πιστεύω ότι ειδικά για μέσα στην πόλη και μικρές-μεσαίες μετακινήσεις εκτός, τα ηλεκτρικά είναι ήδη η προτιμητέα λύση. Μόνο ο καυσαέριο που θα γλυτώσουν οι πόλεις ( και θα μεταφερθεί στη Μεγαλόπολη :cry: ) αξίζει τον κόπο.
Ως ελληνες, ειμαστε οικολογοι μονο οταν μας πληρωνουν για να ειμαστε, αλλα επιδοτησεις σε κατοχους suv για μικροτερα αυτοκινητα ουτε το βλεπω, ουτε το θελω.
Τι εννοεις με το οτι η ηλεκτροκινηση δεν ειναι επαρκης στις σημερινες πολεις? Ποια επαρκεια λειπει για να εχεις ηλεκτρικο ποδηλατο?
Και ποιος θα κονομησει?
αυτο που λεω ειναι οτι τα ηλεκτρικα ποδηλατα δεν εχουν την απαραιτητη δυναμη και αυτονομια ωστε να ενταχθουν στην κυκλοφορια της πολης με ασφαλεια
μιλαω για τις ελληνικες μεγαλουπολεις οπου δεν υπαρχουν ποδηλατοδρομοι και ο κοσμος οδηγει οπως ναναι
οταν εγιναν μοδα τα ποδηλατα πηραν ολοι.....το 80% αυτη τη στιγμη τα τρωνε οι αποθηκες
επισης οσον αφορα το οικολογικο αποτυπωμα δεν ειμαι σιγουρος οτι οι σημερινες μπαταριες ενος ποδηλατου ως κατασκευη φορτιση και αποσυρση ειναι καλυτερες απο τη μεκ ενος παπιου που κανει 100χλμ με 2 λιτρα βενζινη
το ποιος θα κονομησει.............οταν ανοιγεις μια νεα αγορα θα μπουν πολλοι αλεξιπτωτιστες που θα εισαγουν και θα πουλησουν οτι σαβουρα βρουν με τη στηριξη του κρατους
αυτο που λεω ειναι οτι τα ηλεκτρικα ποδηλατα δεν εχουν την απαραιτητη δυναμη και αυτονομια ωστε να ενταχθουν στην κυκλοφορια της πολης με ασφαλεια
μιλαω για τις ελληνικες μεγαλουπολεις οπου δεν υπαρχουν ποδηλατοδρομοι και ο κοσμος οδηγει οπως ναναι
οταν εγιναν μοδα τα ποδηλατα πηραν ολοι.....το 80% αυτη τη στιγμη τα τρωνε οι αποθηκες
επισης οσον αφορα το οικολογικο αποτυπωμα δεν ειμαι σιγουρος οτι οι σημερινες μπαταριες ενος ποδηλατου ως κατασκευη φορτιση και αποσυρση ειναι καλυτερες απο τη μεκ ενος παπιου που κανει 100χλμ με 2 λιτρα βενζινη
το ποιος θα κονομησει.............οταν ανοιγεις μια νεα αγορα θα μπουν πολλοι αλεξιπτωτιστες που θα εισαγουν και θα πουλησουν οτι σαβουρα βρουν με τη στηριξη του κρατους
Η αυτονομια των ηλεκτρικων ποδηλατων κυμαινεται μεταξυ 50 και 100+ χιλιομετρων. Νομιζω αρκει. Για την ασφαλεια, ποδηλατοδρομους κλπ, μια αρχη πρεπει να γινει. Καθυστερησαμε οπως παντα, αλλα κατι εχει αρχισει να γινεται. Η ηλεκτροκινηση ηρθε για να μεινει και οσο νωριτερα την υιοθετησουμε, τοσο νωριτερα θα λυθουν τα οποια προβληματα και τοσο το καλλιτερο για ολους. Η τεχνολογια των μπαταριων ειναι κι αυτη θεμα χρονου να γινει πιο οικολογικη. Ενας ολοκληρος πλανητης το ψαχνει. Στην περιπτωση των αυτοκινητων, ενα μικρο-μεσαιο ηλεκτρικο (10-20kwh/100km) θελει περιπου μια 3ετια να κανει οικολογικη αποσβεση σε σχεση με ενα ΚΕΚ, αναλογα και απο το πως παραγεται η ενεργεια φορτισης. Στην περιπτωση του ποδηλατου μιλαμε για 0.5-1.0kwh ανα 100κμ, δηλαδη με 1€ διανυεις 1000κμ. Ερχεται φτηνοτερα κι απο κανονικο ποδηλατο αν συνυπολογισεις τις μπανανες, με οικολογικο αποτυπωμα 0.
Τελος, η λογικη ποναει ποδι, κοψει ποδι δεν ειναι λογικη. Αν υπαρχει περιπτωση να μπουν αλεξιπτωτιστες που θα πουλανε αηδιες, αυτο δε σημαινει πως δεν επιδοτεις.
Καμια σχεση το οικολογικο αποτυπωμα μιας μπαταριας ποδηλατου απο την βενζινη που θα καψει ενα παπι.
Και επειτα γιατι πρεπει οποιος καβαλει ποδηλατο να εχει και "ποδηλατικη κουλτουρα"? Και τι ειναι αυτη τελως παντων?
Το μετρο το βρισκω πολυ καλο, γιατι αυτο που μας λειπει δεν ειναι περισσοτερα πιναρελα αλλα να ανεβουν ανθρωποι σε ποδηλατα και να κατεβουν απο αυτοκινητα και μηχανες για τις μετακινησεις τους. Ο πορωμενος με το ποδηλατο δεν χρειαζεται σμπρωξιμο, ο ασχετος/αγυμναστος χρειαζεται και τα μετρα για ηλεκτρικα ποδηλατα θα βοηθησουν κι αυτον και εμας τους υπολοιπους με μια εξατμιση λιγοτερη στους δρομους.
Η βασική μου ένσταση είναι ότι παρουσιάζονται σαν "ποδήλατα " ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ηλεκτρικά μοτοποδήλατα . Δεν διαφέρουν και πολύ από τα διάφορα ηλεκτρικά σκούτερ που κυκλοφορούν μια και ο περισσότεροι έτσι θα τα χρησιμοποιούν . Απλά βολεύει εξαιρετικά που α) δεν θα θέλουν δίπλωμα και β) δεν θα καίνε βενζίνη . Οπότε φοβάμαι ότι θα δούμε στον δρόμο ένα σωρό άσχετους . Αν κάποιος θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με το ποδήλατο είτε σαν χόμπι , είτε σαν όργανο γυμναστικής παίρνει ένα κανονικό και σιγά σίγα βελτιώνεται . Πλην πολύ βαριών παθολογικών καταστάσεων , όλοι μπορούμε να ξεκινήσουμε με μερικά χιλιόμετρα στην αρχή και σίγα σιγα να ανεβάζουμε . Αν πάρει ηλεκτρικό , είναι επίσης σχεδόν σίγουρο ότι στο παραμικρό ζόρι θα βαζει το μοτέρ οπότε η άσκηση πάει περίπατο . Αναγκαστικά μάλλον γιατι στις ανηφορες ειδικά τόσα κιλά πως τα ανεβάζεις ; Προσωπικά δεν βλέπω να περπατάει το μέτρο ιδιαίτερα και για πρακτικούς λόγους . Πχ κάποιος που μένει στο κέντρο θα ανεβάζει 20 και 25 κιλά γομάρι στο μπαλκόνι ; Το ότι κάποιοι φραγκατοι θα δώσουν 3-4 χιλιάρικα , ίσα για να βγούνε 5 φωτογραφίες στο instagram , είναι σίγουρος , αλλά πόσοι να είναι αυτοί ;
Η βασική μου ένσταση είναι ότι παρουσιάζονται σαν "ποδήλατα " ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ηλεκτρικά μοτοποδήλατα . Δεν διαφέρουν και πολύ από τα διάφορα ηλεκτρικά σκούτερ που κυκλοφορούν μια και ο περισσότεροι έτσι θα τα χρησιμοποιούν . Απλά βολεύει εξαιρετικά που α) δεν θα θέλουν δίπλωμα και β) δεν θα καίνε βενζίνη . Οπότε φοβάμαι ότι θα δούμε στον δρόμο ένα σωρό άσχετους . Αν κάποιος θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με το ποδήλατο είτε σαν χόμπι , είτε σαν όργανο γυμναστικής παίρνει ένα κανονικό και σιγά σίγα βελτιώνεται . Πλην πολύ βαριών παθολογικών καταστάσεων , όλοι μπορούμε να ξεκινήσουμε με μερικά χιλιόμετρα στην αρχή και σίγα σιγα να ανεβάζουμε . Αν πάρει ηλεκτρικό , είναι επίσης σχεδόν σίγουρο ότι στο παραμικρό ζόρι θα βαζει το μοτέρ οπότε η άσκηση πάει περίπατο . Αναγκαστικά μάλλον γιατι στις ανηφορες ειδικά τόσα κιλά πως τα ανεβάζεις ; Προσωπικά δεν βλέπω να περπατάει το μέτρο ιδιαίτερα και για πρακτικούς λόγους . Πχ κάποιος που μένει στο κέντρο θα ανεβάζει 20 και 25 κιλά γομάρι στο μπαλκόνι ; Το ότι κάποιοι φραγκατοι θα δώσουν 3-4 χιλιάρικα , ίσα για να βγούνε 5 φωτογραφίες στο instagram , είναι σίγουρος , αλλά πόσοι να είναι αυτοί ;
Δεν ειναι μοτοποδηλατα, ποδηλατα ειναι με μοτερ που προσθετει ποσοστιαια μια ροπη σε αυτην που ηδη εσυ βαζεις με το πεταλι. Αλλα πραγματικα τι σημασια εχει πως τα λενε και τι ειναι. Σημασια εχει πως ειναι ο πιο φτηνος και πιο οικολογικος τροπος μετακινησης σε μια συγχρονη πολη. Επισης, γιατι θα πρεπει να απευθυνεται σε "ποδηλατες"?, γιατι θα πρεπει να κανεις ντε και καλα ασκηση? Με αυτη την λογικη ενας δρομεας θα εχει ενσταση στη μετακινηση με ποδηλατο γιατι το ποδηλατο "κλεβει" σε σχεση με το τρεξιμο οταν διανυεις μια αλφα αποσταση.
Γιατι για τα παντα πρεπει να βρισκουμε κατι αρνητικο ακομα κι αν δεν μας αφορα? Δεν προσβαλλει κανεις την "ποδηλασια" αν εγω που ειμαι καρεκλακιας εκμεταλλευτω την επιδοτηση και παρω ενα ηλεκτρικο πεςτοπωςθες για να πηγαινω στο περιπτερο για τσιγαρα αντι να παρω το παπι.
Και να κλεισω λεγοντας πως εγω προσωπικα ειμαι ποδηλατης μονο οταν κανω ποδηλατο. Οταν μ@λ@κιζομαι ειμαι μ@λ@κ@ς και οταν οδηγω μηχανακι ειμαι μηχανοβιος. Οταν καβαλαω ηλεκτρικο ποδηλατο μαλλον (?) ειμαι ηλεκτροποδηλατης. Ειμαστε πολλα πραγματα και το οτι καβαλαμε και ποδηλατο δε σημαινει πως ανηκουμε σε καποιου τυπου "ελιτ" ουτε αυτο μας προσδιοριζει με καποιο τροπο.
giorgio7
11/06/2020, 07:00
Update για την αγορα mtb.Σε καινουριο δεν βρισκω τιποτα ουτε Ελλαδα ουτε εξωτερικο sto budget μου.Βρηκα ομως ενα scott scale 970 του 19 μεταχειρο σε αριστη κατασταση.Εχει και πιρουνι αερα.Πολυ ομορφο μαυρο πορτοκαλι χρωμα.Το μεγεθος του ειναι xxl.Το βολταρα και μου καθοταν καλα σαν μεγεθος.Νομιζω μου ηταν καλυτερο απο ενα xl scott ενος φιλου που δοκιμασα.Στο site της scott για το συγκεκριμενο bike με βγαζει οτι θελω xxl .Τιμη 750 ευρω μπορει και λιγο παρακατω.Ti λετε ειναι καλο ποδηλατo να προχωρισω???
Lioulios
11/06/2020, 07:59
Καινούριο ειχε 950 .
ΑΝ είναι σε άριστη κατάσταση , η τιμη ειναι οκ νομίζω ....ειναι και 13 κιλα .Μια χαρά.
Και να κλεισω λεγοντας πως εγω προσωπικα ειμαι ποδηλατης μονο οταν κανω ποδηλατο. Οταν μ@λ@κιζομαι ειμαι μ@λ@κ@ς και οταν οδηγω μηχανακι ειμαι μηχανοβιος. Οταν καβαλαω ηλεκτρικο ποδηλατο μαλλον (?) ειμαι ηλεκτροποδηλατης. Ειμαστε πολλα πραγματα και το οτι καβαλαμε και ποδηλατο δε σημαινει πως ανηκουμε σε καποιου τυπου "ελιτ" ουτε αυτο μας προσδιοριζει με καποιο τροπο.
Καμία σχέση με ελιτ . Ίσα ίσα που η ελιτ θα πάρει το "ηλεκτρικό" . Ο λαουτζίκος δεν ξέρω πόσο εύκολα θα πάρει ακόμα και το φτηνό του διχίλιαρου . Έξω υπάρχει ο όρος pedelec που εύστοχα τα διαχωρίζει από τα κανονικά ποδήλατα . Είναι καθαρά θέμα οπτικής . Και γενικότερα προβληματίζομαι σαν πολίτης από την κατάσταση . Δίνουν κίνητρα σε ηλεκτρικά - οχι σε συμβατικά - χωρίς να υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρες ποδηλατικές υποδομές . Ποδηλατοδρόμοι δηλαδή . Αν υπήρχα 3-4 ποδηλατόδρρομοι να διασχίζουν την Αττική , θα έλεγα ότι και σε συνδυασμό με τα ηλεκτρικά , ένας μεγάλος αριθμός αυτοκίνητων θα μείνει στα γκράζ . Δυστυχώς στην Ελλαδα λειτουργούμε ανάποδα , πρώτα θα πρέπει να εμφανιστεί το πρόβλημα και να ανοίξουν μερικά κεφάλια και μέρα παίρνουμε κάποια μέτρα-ασπιρινες .
Τα μεγέθη ειναι πάντα σχετικά σε ένα βαθμό . Αν στο site σε δίνει για ένα νούμερο και ειδικά είσαι κάπου στην μέση του εύρους , και εφόσον το δοκιμάσες και ήσουν οκ , ούτε πολύ σκυφτός , ούτε πολύ τσολιάς τότε δεν βλέπω γιατι να μην προχωρήσεις . Κοιτά το για κάνα άσχημο κοπάνημα , κάποιο ράγισμα ίσως στις ενώσεις. Για αυτό μιλάμε ; https://www.scott-sports.com/gb/en/product/scott-scale-970-bike
giorgio7
11/06/2020, 12:55
Καινούριο ειχε 950 .
ΑΝ είναι σε άριστη κατάσταση , η τιμη ειναι οκ νομίζω ....ειναι και 13 κιλα .Μια χαρά.
To ποδηλατο ειναι πρακτικα καινουριο.Ειναι σε αριστη κατασταση και εχει γινει ελαχιστη χρηση.Η τιμη ειναι ενα θεμα γιατι ειχα βρει το ιδιο μοντελο του 20 στην Ιταλια 850 καινουριο!!!Αλλα κλασικα δεν το προλαβα και εφυγε....Αν καταφερω και το παρω κοντα στα 700 νομιζω ειναι οκ...
giorgio7
11/06/2020, 13:12
Τα μεγέθη ειναι πάντα σχετικά σε ένα βαθμό . Αν στο site σε δίνει για ένα νούμερο και ειδικά είσαι κάπου στην μέση του εύρους , και εφόσον το δοκιμάσες και ήσουν οκ , ούτε πολύ σκυφτός , ούτε πολύ τσολιάς τότε δεν βλέπω γιατι να μην προχωρήσεις . Κοιτά το για κάνα άσχημο κοπάνημα , κάποιο ράγισμα ίσως στις ενώσεις. Για αυτό μιλάμε ; https://www.scott-sports.com/gb/en/product/scott-scale-970-bike
Ναι αυτο ακριβως.Το εκανα βολτα και μου καθοταν πολυ καλα σαν μεγεθος.Βεβαια αν το δεις στατικα ειναι τεραστιο αλλα και εγω 195 ειμαι!!!!Δεν εχω ξανακανει χωμα αλλα μου φανηκε πολυ καλο στο να καταπινει τις ανωμαλιες του εδαφους...Σαν ποδηλατο και σαν περιφερειακα πως σου φενεται γιατι εγω δεν εχω ιδεα???
Καμία σχέση με ελιτ . Ίσα ίσα που η ελιτ θα πάρει το "ηλεκτρικό" . Ο λαουτζίκος δεν ξέρω πόσο εύκολα θα πάρει ακόμα και το φτηνό του διχίλιαρου . Έξω υπάρχει ο όρος pedelec που εύστοχα τα διαχωρίζει από τα κανονικά ποδήλατα . Είναι καθαρά θέμα οπτικής . Και γενικότερα προβληματίζομαι σαν πολίτης από την κατάσταση . Δίνουν κίνητρα σε ηλεκτρικά - οχι σε συμβατικά - χωρίς να υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρες ποδηλατικές υποδομές . Ποδηλατοδρόμοι δηλαδή . Αν υπήρχα 3-4 ποδηλατόδρρομοι να διασχίζουν την Αττική , θα έλεγα ότι και σε συνδυασμό με τα ηλεκτρικά , ένας μεγάλος αριθμός αυτοκίνητων θα μείνει στα γκράζ . Δυστυχώς στην Ελλαδα λειτουργούμε ανάποδα , πρώτα θα πρέπει να εμφανιστεί το πρόβλημα και να ανοίξουν μερικά κεφάλια και μέρα παίρνουμε κάποια μέτρα-ασπιρινες .
Στην λεξη ελιτ δεν δινω την οικονομικη διασταση αλλα αυτη του exclusive club. Κατι σαν, "εμεις και οι αλλοι". Αν το μετρο ειχε να κανει με συμβατικα ποδηλατα, τοτε ειναι που θα αφορουσε μονο μια μικρη μεριδα των ανθρωπων, τους "ποδηλατες" που λες κι εσυ. Καθως ομως αφορα σε ηλεκτρικα θα βαλει στο κολπο και αυτους που δεν θεωρουν πως θα μπορουσαν να καταφερουν ενα συμβατικο ποδηλατο, ειτε γιατι ειναι αγυμναστοι, υπερβαροι, μενουν σε περιοχες οπου με το καλημερα εχουν ανηφορα, ανθρωπους με καποιους τραυματισμους κοκ. Κακως το βλεπεις απο την σκοπια του ποδηλατη, προτεινω να το δεις απο την σκοπια της φτηνης και οικολογικης μετακινησης για ανθρωπους που δεν φοβουνται τους δυο τροχους. Η ηλεκτρικη μετακινηση ειναι δυναμη της φυσης, δεν εχει νοημα οποιαδηποτε αντισταση, οπως δεν εχει νοημα να αντιστεκεσαι στο ιντερνετ, τους κβαντικους υπολογιστες κλπ.
Τελος, αν δεν ανοιγαν κεφαλια οπως λες, δεν θα ειχαμε ασπιρινες. Ποτε η ανθρωποτητα δεν υπηρξε proactive, μεχρι τωρα εδω και εκατονταδες χιλιαδες χρονια μαθαινει απο τα λαθη της.
Ναι αυτο ακριβως.Το εκανα βολτα και μου καθοταν πολυ καλα σαν μεγεθος.Βεβαια αν το δεις στατικα ειναι τεραστιο αλλα και εγω 195 ειμαι!!!!Δεν εχω ξανακανει χωμα αλλα μου φανηκε πολυ καλο στο να καταπινει τις ανωμαλιες του εδαφους...Σαν ποδηλατο και σαν περιφερειακα πως σου φενεται γιατι εγω δεν εχω ιδεα???
Τσίμπα το , εφόσον ξέρεις τι θες , γιατι τέτοια μεγέθη πολύ δύσκολα βρίσκονται . Τώρα μεταξύ μας για μτχ πολλά είναι ακόμα και για καινούργιο , αλλά λόγω της περιόδου , το λες και λογική τιμή .
Οσο αφορά στα περιφεριακά το πράγμα είναι πιο πολύπλοκο και πάντα υποκειμενικό . Έχει βλέπω shifters Deore 10 ταχυτήτων , αλλά φρένα acera τα οποία η ίδια η shimano τα κατατάσσει 2 κατηγοριες χαμηλότερα https://bike.shimano.com/en-EU/components/mtb.html .Εχει ένα πήρουνι 100 mm με κλείδωμα στο τιμόνι που φαντάζομαι σε αυτή την κατηγορία απλά θα κάνει τη δουλειά του . Το γρανάζωμα ειναι βλεπω 36/26 μπροστά και 11/34 πίσω . Το λες και γραναζωμα για όλες τις δουλειές με τους απαραίτητους συμβιβασμούς . Επίσης είναι και shimano ο δισκοβραχίωνας . Καλό αυτό γιατι συχνά για οικονομία βάζουν suntur .
Το εμφανές αδύναμο σημείο είναι τα φρένα του . Αυτά σχετικά οικονομικά (μτχ) τα αλλάζεις αν και εφόσον δεις οτι στην πράξη δεν σε φτάνουν . Πρακτικα, αν κινείσαι στο επίπεδο θα σε φτάσουν . Επίσης δεν μου αρέσουν oi press fit μεσαίες τριβες αλλά κάπως δύσκολο να βρεις πλέον βιδωτή . Επίσης 13 κιλά μια χαρά ειναι . Το δικό μου πρέπει να είναι 15 !!
Ελπίζω να βοήθησα . Καλές βόλτες .
η φθηνοτερη και οικολογικοτερη μετακινηση σημερα σε σχεση με την αυτονομια και τη δυνατοτητα μεταφορας φορτιου ειναι ενας μικρος τετραχρονος μεκ σε διτροχο
η ηλεκτροκινηση θα υπερισχυσει καποτε που θα το επιτρεψει η τεχνολογια των μπαταριων
δεν εχει ερθει ακομα αυτη η ωρα
σε σχεση με ενα παπι 125 κυβικων ενα σημερινο ηλεκτρικο ποδηλατο ειναι παραλογα ακριβο σε αγορα, αδυναμο, δυσχρηστο και με πολυ συντομη διαρκεια ζωης
το μονο πλεονεκτημα ειναι το διπλωμα οδηγησης με το οποιο ομως ασχολεισαι μια φορα στη ζωη σου
αν θελουμε να δημιουργησουμε μια νεα αγορα για να κονομησουμε η καλυτερη διαφημηση ειναι να βαλουμε το κρατος να επιδοτησει
αγοραζω χονδρικη 500 ευρω πουλαω λιανικη 2000 επιδοτει το κρατος τα 300 και ειμαστε ολοι χαρουμενοι
η φθηνοτερη και οικολογικοτερη μετακινηση σημερα σε σχεση με την αυτονομια και τη δυνατοτητα μεταφορας φορτιου ειναι ενας μικρος τετραχρονος μεκ σε διτροχο
η ηλεκτροκινηση θα υπερισχυσει καποτε που θα το επιτρεψει η τεχνολογια των μπαταριων
δεν εχει ερθει ακομα αυτη η ωρα
σε σχεση με ενα παπι 125 κυβικων ενα σημερινο ηλεκτρικο ποδηλατο ειναι παραλογα ακριβο σε αγορα, αδυναμο, δυσχρηστο και με πολυ συντομη διαρκεια ζωης
το μονο πλεονεκτημα ειναι το διπλωμα οδηγησης με το οποιο ομως ασχολεισαι μια φορα στη ζωη σου
αν θελουμε να δημιουργησουμε μια νεα αγορα για να κονομησουμε η καλυτερη διαφημηση ειναι να βαλουμε το κρατος να επιδοτησει
αγοραζω χονδρικη 500 ευρω πουλαω λιανικη 2000 επιδοτει το κρατος τα 300 και ειμαστε ολοι χαρουμενοι
:lol:
Τα πιο VFM MTB στο 700άρι, είναι τα Vitus Nucleus VR σε εκδόσεις 27.5 & 29 τα οποία γίνονται ανάρπαστα και πρέπει να είσαι απίκο όταν σκάει παρτίδα γιατί φεύγουν αμέσως. Με κάτω από 700 ευρώ παίρνεις πιρούνι αέρα και thru axle μπροστά μαζί με αξιοπρεπέστατα περιφερειακά. Aξίζει να το ψάξεις!
https://www.chainreactioncycles.com/gr/en/vitus-nucleus-29-vr-bike-altus-2x9-2020/rp-prod181494
Τα διαθέτει και το Wiggle και ίσως και άλλοι... κάνε ένα search.
Μόλις έσκασε. Το ερώτημα είναι να πάω σε large (έχω ύψος 185 πες) ή σε XL (έχω καβάλο 89).... :confused:
Πιστεύετε ότι στα 650€ είναι καλή περίπτωση;
https://www.chainreactioncycles.com/mobile/gr/en/vitus-nucleus-29-vr-bike-altus-2x9-2020/rp-prod181494
418911
Πωωωωωω :facepalm:
Το έβαλα στο καλάθι και μέχρι να το αποφασίσω εξαντλήθηκε. Τι μλκς είμαι....
Είχε το VRS σε απόθεμα αλλά τα 750€ είναι πολλά.
https://www.chainreactioncycles.com/gr/en/vitus-nucleus-27-vrs-bike-deore-1x10-2020/rp-prod181450
doctor_john
15/06/2020, 18:38
Δεν είναι πολλά, σε τρελή προσφορά τα δίνουν, το μεταξόνιο του είναι υπερβολικό για 29αρι αν ειναι να το χρησιμοποιείς στο βουνό.
Τη πρώτη φορά μου ξέφυγε, δεύτερη δεν έχει! Το πήρα! Extra Large 27.5" σε χρώμα concrete (τσιμεντέ; :confused: )
https://www.chainreactioncycles.com/gr/en/vitus-nucleus-27-vr-bike-altus-2x9-2020/rp-prod181448
doctor_john
16/06/2020, 16:18
Mε 'γειές!
μη δίνεις σημασία στο όνομα, δεν ξέρουν απο μπετά ούτε απο χρώματα :lol:
Ευχαριστώ πολύ! Υποθέτω ότι είναι .... γκρι, απλώς το λένε concrete γιατί δεν είναι πιασάρικο να λες γκρι. Όπως και να χει χίλιες φορές καλύτερο από το .... μπορδοροδοκόκκινο :lol:
Τώρα είμαι σε αναμμένα κάρβουνα και περιμένω να δω πότε θα γίνει dispached. Φοβάμαι μη μου στείλουν κανένα μέιλ που θα λένε ότι θα το στείλουν σε... 1-2 μήνες πχ, θα ξενερώσω.
doctor_john
16/06/2020, 21:13
Κοίταξε, εγώ το λέω αστάρι. (ral 7035, 7038) το έχω αγοράσει κανα δυο φορές πριν λίγα χρόνια και όποιος το έβλεπε μου έλεγε "λανσάρεις μόδα το astari puro;"
Είναι ωραίο χρώμα και το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά αντί για λευκό σε επαφή με πολύ σκούρα χρώματα όταν θεωρώ ότι το λευκό είναι πολύ ψεύτικο.
Τώρα οι χεϊτερς γκονα χεϊτ, μη δίνεις σημασία. Μπετό πάντως δεν είναι ούτε για πλάκα, έκανα κάποια έπιπλα και για να πετύχω τόσο ανοικτό χρώμα
έβαζα κιλά λευκό στο χαρμάνι.
Δεν νομίζω να σε καθυστερήσουν αν έχουν παραλάβει, έχουν φοβερή οργάνωση τους ξέρω από το ξεκίνημα τους.
Λένε ότι από κοντά αυτό το χρώμα είναι πολύ καλύτερο. Είδωμεν.
Πάντως δε ξέρω αν έχουν παραλάβει ποσότητα. Τρεις φορές εμφανίστηκε το μέιλ με τη διαθεσιμότητα. Μια το έχασα μέσα από το καλάθι αναρωτούμενος τι μέγεθος θα πάρω, τη δεύτερη το έστειλαν στις μία το πρωί ώρα Ελλάδος και τη τρίτη που το πήρα μεσημέρι. Σε όλες όμως (δε ξέρω η βραδυνή, δε το άνοιξα να δω την ώρα που ήρθε) είχε ένα μόνο ποδήλατο διαθέσιμο, γκρι XL. Εμένα αυτό μου κάνει σαν ακύρωση παραγγελίας από κάποιον. Αλλιώς θα είχε κάμποσα ποδήλατα και στα δυο χρώματα και στα τρία μεγέθη.
Άσχετο, αλλά το τι bulling τρώω στη δουλειά με τους ποδηλατόδρομους του μπακογιάννη, δε λέγεται :lol: . Επειδή πηγαινοέρχομαι με ποδήλατο στη δουλειά, μου την έχουν πέσει όλοι οι κουτάκηδες και όχι μόνο...
doctor_john
16/06/2020, 22:44
Μη μου πεις ότι πηρες το συγκεκριμένο για να πηγαίνεις στη δουλειά..
Όχι βέβαια, το ποδήλατο δε θα είναι καν Αθήνα.
Δεν είναι πολλά, σε τρελή προσφορά τα δίνουν, το μεταξόνιο του είναι υπερβολικό για 29αρι αν ειναι να το χρησιμοποιείς στο βουνό.
Αν επιτρέπεται η τρέλη προσφορά πως προκύπτει ; Πχ εδώ για παράδειγμα με μάλλον καλύτερα πράγματακια και φουλ σιμανο https://wheelmania.gr/product/scott-aspect-940-2020/ πάει στα 700 . Και έχεις και το μαγαζί δίπλα σου αν χρειαστεί . Δεν ξέρω βεβαια τι παιζει με διαθεσιμότητες και νούμερα αυτη την περίοδο .
Καλορίζικο στον φίλο .
doctor_john
17/06/2020, 09:58
Από το σκελετό, κρίνοντας με βάση λεπτομέρειες διαχείρισης του. Όχι ότι δεν είναι πολύ κοντά στο scott και σίγουρα προτιμώ την ελληνική αγορά.
giorgio7
24/06/2020, 18:39
Ξερουμε αν τα πραγματα απο το chainreactioncycles περνανε τελωνειο??
Όχι δε περνάνε, είναι Αγγλία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν δασμοί.
giorgio7
25/06/2020, 18:52
Όχι δε περνάνε, είναι Αγγλία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν δασμοί.
Ευχαριστω πολυ.Θελω να παρω κατι πραγματα απο εκει.Εσυ ποτε παραλαμβανεις το εργαλειο??
Ακόμη δεν έχει γίνει dispatched. Λένε 6 εργάσιμες, έχουν περάσει 7. Αν δεν το στείλουν αύριο, θα τους στείλω μέιλ τη Δευτέρα. Έτσι τουλάχιστον μου είπαν σε άλλη συνομιλία που είχαμε τις προάλλες.
Πάντως αν παραγγείλεις από κει, καλό θα ήταν να βάλεις τα ακριβά μτφ που έχει για Ελλάδα γιατί με το απλό ταχυδρομείο της Royal Mail θα περιμένεις πολύ.
Καλημέρα σύντροφοι . Ψάχνω για τη σύζυγο ένα ποδήλατο fitness , σαν αυτό https://www.liv-cycling.com/gb/thrive-2 . Ελαφρύ αλουμίνιο , δισκόφρενα , να παίρνει λάστιχο 32-35 και πίσω γρανάζι οπωσδήποτε 34αρι με 2x9 ή 32 με τριπλέτα . Πιρούνι κατα προτίμηση άνθρακα , αλλά και αλουμίνιο δεν πειράζει και τόσο μια το ποδήλατο θα κυκλοφορεί περιστασιακά . Περισσότερο θα τσουλήσει σε κάνα δύο χρόνια που θα την έχει φτάσει η μεγάλη μου κόρη . Η σύζυγος είναι compact διαστάσεων στο 1.58 . Τώρα της είχα ένα BH trekking που ακόμα και στο small έπρεπε να κατεβάσω την σέλα τέρμα κάτω και το τιμόνι για να νιώθει άνετα και ασφαλής . Το εχω βάλει αγγελία μια και είναι σχεδόν καινούριο .
Συμπαθητικό είναι επίσης και αυτό : https://www.idealbikes.net/?section=3578&language=el_GR&itemid1494=3608&detail1494=1 αλλά στα μεγέθη δεν δεν φαίνεται να έχει νούμερο για το 1.58 αλλά δίνει το 44 cm για κάτω απο 1.65 . Φοβάμαι μην την πάθω όπως το BH . Είναι καλύτερο να κοιτάξω σε 650 τροχούς ; Χρήματα δεν θέλω να ξεπεράσω το 800αρι .
Εχω φάει όλα τα οn line canyon , rose κλπ αλλά εκτός του ότι δεν ειχει μείνει τίποτα , είναι όλα από χιλιάρικο και πάνω . Κάποια πρόταση που μπορεί να μου έχει ξεφύγει ; Απο Ελλάδα ή εξωτερικό . Θα ήθελα κάτι σε Liv αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα η Giant κοιμάται .
doctor_john
03/07/2020, 10:29
Χεχ, όλα μαζί τα θες :)
Απο το σημαντικό, το ύψος της, δυστυχώς δεν "καλύπτεται" απο τις βιοτεχνίες.
Καλύπτεται από πολιτικά" ποδήλατα, σπαστά, βόλτας κ.λπ. με σπορ χαρακτηριστικά θα πρέπει να κοιτάξεις σε εφηβικά 650c.
Το ποδήλατο που περιγράφεις λέγεται treking. Έχει χώρο για τα λάστιχα και περιφερειακά που υποστηρίζουν την κασέτα που θες.
Καλύτερα κοίταξε σε μεγάλα καταστήματα με διάφορα ποδήλατα, οχι ένα label.
Τρεκιν 650 υπάρχουν, τα βλέπω για ενοικίαση στην ευρώπη, cyclocross επίσης αν πετύχεις κάποιο εφηβικό.
Θα είχα υπόψιν και hardtail 27.5" και 26", αν βρείς κάποιο με σφιγκτή γεωμετρία ή αλλαγή γίνεται εύκολα.
Tα gravel επίσης είναι μια ωραία λύση σε 650Β, κοίταξε Soma Wolverine και Salsa Journeyman, καλές λύσεις που δεν κοστίζουν υπερβολικά.
Αν έχεις διαβάσει και σου αρέσει να στήσεις ένα, τα gravel θα σε διδάξουν τι να χρησιμοποιείς από άλλα είδη για να φτιάξεις ένα.
Ίσως τώρα που έχει την εμπειρία του ποδηλάτου, να το δείτε περισσότερο σαν επένδυση και να αυξηθεί λίγο και το μπατζετ.
Σε πολύ αυστηρό οικονομικό πλάνο, θα βρεις τρεκιν απο ελληνικά label στα 200-300€. Καλά σκελετά, ποιότητας BH, τα αναβαθμίζεις μέχρι τα 800
και σε καλύπτουν με προδιαγραφές.
Αν σου αρέσει η αγορά μεταχειρισμένων ή ατσάλι, πες μου να σου γράψω αντίστοιχα.
Καλημέρα σύντροφοι . Ψάχνω για τη σύζυγο ένα ποδήλατο fitness , σαν αυτό https://www.liv-cycling.com/gb/thrive-2 . Ελαφρύ αλουμίνιο , δισκόφρενα , να παίρνει λάστιχο 32-35 και πίσω γρανάζι οπωσδήποτε 34αρι με 2x9 ή 32 με τριπλέτα . Πιρούνι κατα προτίμηση άνθρακα , αλλά και αλουμίνιο δεν πειράζει και τόσο μια το ποδήλατο θα κυκλοφορεί περιστασιακά . Περισσότερο θα τσουλήσει σε κάνα δύο χρόνια που θα την έχει φτάσει η μεγάλη μου κόρη . Η σύζυγος είναι compact διαστάσεων στο 1.58 . Τώρα της είχα ένα BH trekking που ακόμα και στο small έπρεπε να κατεβάσω την σέλα τέρμα κάτω και το τιμόνι για να νιώθει άνετα και ασφαλής . Το εχω βάλει αγγελία μια και είναι σχεδόν καινούριο .
Συμπαθητικό είναι επίσης και αυτό : https://www.idealbikes.net/?section=3578&language=el_GR&itemid1494=3608&detail1494=1 αλλά στα μεγέθη δεν δεν φαίνεται να έχει νούμερο για το 1.58 αλλά δίνει το 44 cm για κάτω απο 1.65 . Φοβάμαι μην την πάθω όπως το BH . Είναι καλύτερο να κοιτάξω σε 650 τροχούς ; Χρήματα δεν θέλω να ξεπεράσω το 800αρι .
Εχω φάει όλα τα οn line canyon , rose κλπ αλλά εκτός του ότι δεν ειχει μείνει τίποτα , είναι όλα από χιλιάρικο και πάνω . Κάποια πρόταση που μπορεί να μου έχει ξεφύγει ; Απο Ελλάδα ή εξωτερικό . Θα ήθελα κάτι σε Liv αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα η Giant κοιμάται .
Θα πρότεινα να δεις και λύση από τη Merida. πχ https://www.merida-bikes.com/en/bike/740/crossway-urban-l-20
Lioulios
03/07/2020, 13:03
Σε αυτά τα χρήματα εγώ θα έπαιρνα το cube sl road pro 2020 με μετάδοση 1/12
zannisvel
03/07/2020, 14:47
Δες και το TREK FX 2 και το Specialized Sirrus και crosstrail
Χεχ, όλα μαζί τα θες :)
Απο το σημαντικό, το ύψος της, δυστυχώς δεν "καλύπτεται" απο τις βιοτεχνίες.
Καλύπτεται από πολιτικά" ποδήλατα, σπαστά, βόλτας κ.λπ. με σπορ χαρακτηριστικά θα πρέπει να κοιτάξεις σε εφηβικά 650c.
Το ποδήλατο που περιγράφεις λέγεται treking. Έχει χώρο για τα λάστιχα και περιφερειακά που υποστηρίζουν την κασέτα που θες.
Καλύτερα κοίταξε σε μεγάλα καταστήματα με διάφορα ποδήλατα, οχι ένα label.
Τρεκιν 650 υπάρχουν, τα βλέπω για ενοικίαση στην ευρώπη, cyclocross επίσης αν πετύχεις κάποιο εφηβικό.
Θα είχα υπόψιν και hardtail 27.5" και 26", αν βρείς κάποιο με σφιγκτή γεωμετρία ή αλλαγή γίνεται εύκολα.
Tα gravel επίσης είναι μια ωραία λύση σε 650Β, κοίταξε Soma Wolverine και Salsa Journeyman, καλές λύσεις που δεν κοστίζουν υπερβολικά.
Αν έχεις διαβάσει και σου αρέσει να στήσεις ένα, τα gravel θα σε διδάξουν τι να χρησιμοποιείς από άλλα είδη για να φτιάξεις ένα.
Ίσως τώρα που έχει την εμπειρία του ποδηλάτου, να το δείτε περισσότερο σαν επένδυση και να αυξηθεί λίγο και το μπατζετ.
Σε πολύ αυστηρό οικονομικό πλάνο, θα βρεις τρεκιν απο ελληνικά label στα 200-300€. Καλά σκελετά, ποιότητας BH, τα αναβαθμίζεις μέχρι τα 800
και σε καλύπτουν με προδιαγραφές.
Αν σου αρέσει η αγορά μεταχειρισμένων ή ατσάλι, πες μου να σου γράψω αντίστοιχα.
Τρεκινγ με μπροστινό αμορτισέρ έχω και το πουλάω . Δεν θέλω τόσο αχρείαστο βάρος . Στο thrive που έβαλα πιο πάνω το XS το δίνει για 5ft3" δηλάδη 1.60 συν πλην . Θεωρητικά την καλυπτει και η Liv ειναι μια μάρκα που υποτίθεται ράβει ποδήλατα για γυναικεία σώματα . Τώρα προφανώς εσύ αναφέρεσαι σαν τρεκινγκ ότι έχει τριπλέτα . Μην μπερδεύουμε στα λόγια . Θέλω να έχει οσο πιο ελαφρά πατήματα για δρόμο όμως και όχι βουνίσια . Τα gravel κλπ που είναι της μόδας δεν με απασχολούν γιατι δεν πάμε χώμα . Μόνο παραλιακή και κάνα Νιάρχο . Το Journeyman που λες με ισιο τιμόνι και μηχανικά δισκόφρενα πάει 1000 + δολλάρια και ειναι βλέπω μόνο στην Αμερική
https://salsacycles.com/bikes/journeyman/2019_journeyman_flat_bar_sora_700 .Καμία Βαλκανική πρόταση δεν έχουμε ;
Απο τα άλλα που προτείνουν οι φίλοι το crossway φαίνεται ωραίο αλλά αδικαιολόγητα βαρύ στα σχεδόν 15 κιλά . Επειδή όπως προανάφερα έχω και δύο κόρες που αργά ή γρήγορα θα το καβαλήσουν θέλω να πάρω κάτι , ελαφρύ και αξιοπίστο για να το κρατήσω στο στάβλο . Να δίνω λεφτά για αναβαθμίσεις δεν θέλω γιατι δεν εχει κάνενα νόημα . Ειναι πάντα πιο φτηνό να το πάρεις με τη μία αναβαθμισμένο . Τωρα αναφέρομαι σε 21 μοντέλα γιατι δεν έχει μένει λέπι .
Ποτε δε καταλαβα αυτη τη μανια με τα ελαφρια ποδηλατα ρε παιδια, το βρισκετε πια τοσο σημαντικο?
Παρεπιπτοντως με 20 ευρω βρισκεις ατσαλινο πηρουνι που ναι μεν ειναι μισο κιλο βαρυτερο απο το καρμπον αλλα παιζει παρα πολυ καλα και κοστιζει 200 ευρω λιγοτερο.
Ποτε δε καταλαβα αυτη τη μανια με τα ελαφρια ποδηλατα ρε παιδια, το βρισκετε πια τοσο σημαντικο?
Παρεπιπτοντως με 20 ευρω βρισκεις ατσαλινο πηρουνι που ναι μεν ειναι μισο κιλο βαρυτερο απο το καρμπον αλλα παιζει παρα πολυ καλα και κοστιζει 200 ευρω λιγοτερο.
άμα θες να πας μακριά όλα παίζουν ρόλο
άμα το θες για φυσική κατάσταση είναι άλλο.
Η μούρη όμως δε χάλασε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
doctor_john
04/07/2020, 11:14
Επιδόσεις και μεταπώληση είναι οι βασικές αιτίες, απο εκεί και πέρα το μαρκετινγκ και η υστεροφημία το υποστηρίζουν επίσης.
Όσον αφορά ένα δήθεν πιρούνι με ανάρτηση σε σχέση με ένα ξερό που λέει ο φίλος, έχει νόημα κατα τη γνώμη μου αλλάζει
πολύ η συμπεριφορά προς το καλύτερο - πιο ευχάριστο.
Για εμένα, κάθε είδος ποδηλάτου έχει ένα εύρος βάρους που μπορεί να κινηθεί έτσι ώστε να μην επηρεάζεται και να μην
μας φαίνεται σαν ποδηλάτες.
Τα αγωνιστικά δρόμου πχ απο 6,5 μέχρι 8+ είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις και αν δεν μετράς δευτερόλεπτα καταντά υπερβολή.
Τα τουρισμού δρόμου, μέχρι 11+ επίσης.
Έχει γίνει και αυτή η μικρή επανάσταση οικονομίας στην βιοτεχνία με το καρμπον, δημοσιογράφοι και πωλητές
αναμασούν τα "δεδομένα" στην προσπάθεια τους να εργαστούν... Δεν είναι δύσκολο να παρασυρθεί κάποιος
όταν του μπερδεύουν έννοιες όπως η "άνεση" να μεταφράζεται στο μυαλό του καθενός ώς "μικρότερη προσπάθεια" κ.λπ.
Γενικά για να μην σε κουράζω, το ποδήλατο έχει τόσο εύρος σαν αγορά και γίνεται τόσο προσωπικό, που ανακτά ιδιότητες
της αγοράς φαγητού και ρούχων.
Σε τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι δύσκολο να περάσεις ξεκάθαρα δεδομένα ιδιοτήτων - χρήσης - κατασκευής.
Πως να εξηγήσεις σε κάποιον ότι το ατσάλινο πιρούνι των 800γρ λειτουργεί σαν ανάρτηση με μικρή διαδρομή ενώ έχει την ακαμψία
του κάρμπον αλλά τα διπλάσια γραμμάρια που δεν φαίνονται αλλά ζυγίζονται στο σύνολο;
Ειδικά όταν το "ξεκάθαρο" και η "διάρκεια" είναι έννοιες που ανοικτά πολεμιούνται από την βιοτεχνία...
Τι θα πεις σε κάποιον που νομίζει πως το κάρμπον είναι μοΔέρνο υλικό με όλα τα καλά χαρακτηριστικά
ενώ το ατσάλι κάτι παλαιό και βαρύ, που σκουριάζει; (πολύ βασικό :lol: )
Mην πάρεις το "καινούριο", το "καλό", αυτό που ζηλεύουν όλοι, που κοστίζει 120$ + 80$ μερίδιο καλουπιού και χρειάζεται
απλούς εργάτες χωρίς να μιλάνε κάποια γνωστή γλώσσα, που αν γίνει λάθος το πετάς και δεν έχεις πισωγυρίσματα στην παραγωγή αλλά το πουλάς 4300€..
Πάρε το παλιό, που σκουριάζει, με κόστος παραγωγής κοντά στα 650€ και με ανάγκη έμπειρων και εξειδικευμένων τεχνικών που αν συμβεί κάτι
θα πρέπει να το "σώσουν" καθυστερώντας την παραγωγή κ.λπ.
Δεν γίνεται, ειδικά σε ένα κοινό που στηρίζεται στην γνώμη των άλλων και επικροτεί τους φυγόπονους, χαλάς οξυγόνο.
Θα το κάνεις, σε ανθρώπους κοντά σου ή σε κάποιον που βλέπεις ότι μπορεί να δει το σύνολο.
Οι υπόλοιποι καλύτερα να πληρώσουν τις "σπουδές" τους γιατί στην ουσία είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μάθουν.
Θα έρθουν σε μερικά χρόνια με τις ίδιες "ανακαλύψεις" γι'αυτούς ή δυστυχώς δεν θα έρθουν ποτέ γιατί τα σφάλματα και ο εγωισμός
τους κράτησαν μακριά από μια εξαιρετική εφεύρεση που σε κρατά υγιή, σε διασκεδάζει, σε μετακινεί.
Το '13 νομίζω, ντύσαμε με ίδια περιφερειακά ένα κορυφαίο κάρμπον του παγκοσμίου (~4500) και ένα κορυφαίο ατσάλινο (~3500)
κρύβοντας τα. Ζητήσαμε από αθλητές κοντινενταλ να κάνουν τις ίδιες διαδρομές και με τα δύο...
Με βατόμετρα πάνω, με ελέγχους οξυγόνου στο αίμα, σε ίδιες συνθήκες κ.λπ.
Τα αποτελέσματα επιλογής κραυγαλέα, στην ερώτηση "ποιο θέλεις για φέτος;" ούτε ένας δεν επέλεξε το κάρμπον.
Σου μιλάω για 5 αθλητές σε υψηλό επίπεδο, ορκισμένους στην λατρεία του "σύγχρονου", του "καινούριου", του "πόσο μας αγαπάει το εργοστάσιο" κ.λπ.
Τα χρονόμετρα έδωσαν 5"-10" διαφορές σε ανηφορικές διαδρομές των 15χλμ υπέρ του κάρμπον, πάνω από 1' στις μικτές διαδρομές 120 χλμ υπέρ του ατσάλινου
και διαφορές από 30" - 2' σε φλατ 80χλμ υπερ του ατσάλινου.
Μας κόστισε περίπου 2500€ και δύο μήνες, συμφωνίες, οργάνωση, παρακάλια. Γράφτηκε αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και κοινοποιήθηκε συστημένο
με υποστήριξη ομόγλωσσου αθλητή στα μεγάλα περιοδικά ποδηλασίας. Οι πραγματικά μεγάλοι, μας ενημέρωσαν ότι κάτι τέτοιο θα έκανε
εχθρούς τους διαφημιζόμενους τους και φοβόντουσαν τον οικονομικό πόλεμο των μεγάλων εταιρειών όπως έκαναν στην UCI και στις μεγάλες
ομάδες για να αναγκάσουν τον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου να δεχθεί τα δισκόφρενα...
Είναι μεγάλη ιστορία να αποδείξεις κάτι ενάντια στα συμφέροντα και την υστεροφημία που χτίζουν πάνω στην ανασφάλεια του κοινού.
Δεν υπάρχει λόγος, πληρώνουν, μαθαίνουν, συνεχίζουν ή όχι...
Δεν λέω να πάρω για τη γυναίκα ποδήλατο 8 κιλά . Ούτε εγώ έχω , ούτε και μου χρειάζεται . Κάτι σε 11-12 κιλά θα ήταν μια χαρά . Απλά όχι 15 ΚΑΙ 16 . Δεν στέκομαι στο καρμπόν πιρούνι για το βάρος , αλλά για την οποία καλύτερη "θεωρητικά πάντα" απορρόφηση κραδασμών .
Τα κιλά ενδεχομένως σε μία κλασσική flat βόλτα δεν θα καταλάβεις . σε ένα διακοσάρι που θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω γυναίκα ή κόρες , τα καταλαβαίνεις μια χαρά . Ειδικά σε παρατεταμένες ανηφόρες . Οπότε αφού θα πάρω κάτι , να πάρω κάτι καλό με τη μία . Αλλό που δεν το βρίσκω όπως το θέλω , ή αν το βρώ ξεφεύγουμε πολύ . Το Liv που έβαλα πιο πάνω είναι νομίζω στα 11.5 .
Επιδόσεις και μεταπώληση είναι οι βασικές αιτίες, απο εκεί και πέρα το μαρκετινγκ και η υστεροφημία το υποστηρίζουν επίσης.
.................................................................................................... ..................
Είναι μεγάλη ιστορία να αποδείξεις κάτι ενάντια στα συμφέροντα και την υστεροφημία που χτίζουν πάνω στην ανασφάλεια του κοινού.
Δεν υπάρχει λόγος, πληρώνουν, μαθαίνουν, συνεχίζουν ή όχι...
Πολύ ωραία τα λες , αλλά τα ξέρω περίπου πρώτο χέρι . Ένα αλουμίνιο του 7 καβαλάω με δεκάρα 5700 . Και όποτε κοιτάζω για τίποτα καινούριο και βλέπω τιμή εκκίνησης τα διχίλιαρο , αλλάζω σελίδα .
Απο τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που τα δίνει για cervelo και pinarello και τροχούς lightweight που στοιχίζουν μίσο νεφρό , εμένα μου περισσεύει . Πάντα ήμουν της λογικής να αγοράζω ότι πραγματικά χρειάζομαι , άντε και λίγο παραπάνω αν μου αρέσει πολύ το αντικείμενο αγοράς . Και για τη σύζυγο , υπερβολή είναι το ποδήλατο που ψάχνω , απλά επειδή εχω δύο κόρες που ρίχνουν μπόι σιγά σιγά θέλω να πάρω κάτι καλούτσικο που θα μας μείνει . Η μεταπώληση δεν με απασχολεί καθόλου . Το μόνο πρόβλημα είναι ότι λογικά τα παιδιά θα γίνουν ψηλότερα , οπότε αν πάρω xs , κάποια στιγμή θα το ξεπεράσουν . Δύσκολο με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια . Θυμάμαι ότι κάτι ασχολείσαι με ατσάλινα κλπ , αλλά το καλό ατσάλι δεν μπορώ να το πλησιάσω ούτε για μένα αν και θα ήθελα κάτι κάποια στιγμή .
EDIT : Να κάτι τέτοιο ας πούμε σε ένα πιο "γυναικείο χρώμα " και οχι νοσταλγού της ΕΣΣΔ το τσίμπαγα . 11.5 κιλά και με γρανάζωμα με έμφαση στην ευκολία και λίγοτερο στην τελική ταχύτητα . Θα το προτιμούσα μάλιστα με κανονικό οριζόντιο που βάζεις και κανα ταγάρι επιπλέον . Αρκεί να βρεθεί μέγεθος : https://www.cyclist.gr/el/polhw-fitness-hybrid/46176-TREK-FX-3-DISC-GYNAIKEIO-2020-010559.html
doctor_john
04/07/2020, 12:21
Νομίζω πως είναι λίγο ασύμβατες οι μικρές σου με την μαμά τους.
Στην ανάγκη, όλα τσουλάνε και πας στην δουλειά σου, αν θες όμως να τους μεταφέρεις την παιδεία πως ζούμε καλύτερα
έχοντας πάντα ένα ποδήλατο ο καθένας, θέλει να το χτίσεις σαν προτεραιότητα στην καθημερινότητα τους.
Εγώ θα ψώνιζα οικονομικά απλά μοντέλα μέχρι να σταθεροποιηθεί το ύψος τους. Ίσως και μεταχειρισμένα.
Της μαμάς είναι άλλο, έχετε πολλές επιλογές και πολύ μεγαλύτερο διάστημα "απόσβεσης".
Τα τρεκιν τα ανέφερα για τα διάκενα που έχουν στις γέφυρες για να χωράν τα ελαστικά που θες.
Τα gravel επίσης αλλά και για το ότι μπορείς να φορτώσεις τα πάντα και να ταξιδέψεις.
Δεν είναι απαραίτητο να κυκλοφορείς με χοντρά λάστιχα, πολλοί φίλοι έχουν τροχούς δρόμου σε αυτά.
Τα ατσάλινα έχουν άλλο εύρος τιμών, ρεαλιστικά. Δεν είναι απαγορευτικά για κάποιον σαν εσένα (που ασχολείται εννοώ)
αλλά πρέπει να έχεις το νου σου και να ασχοληθείς για ένα διάστημα ψάχνοντας χαμηλή τιμή.
Βρίσκεις όμως, κοντά στα 900 -1500 υπάρχουν frameset πολύ καλοφτιαγμένα και με περιθώρια να είναι πάνω σου*
* όσο είσαι ίδιος ;)
Νομίζω πως είναι λίγο ασύμβατες οι μικρές σου με την μαμά τους.
Στην ανάγκη, όλα τσουλάνε και πας στην δουλειά σου, αν θες όμως να τους μεταφέρεις την παιδεία πως ζούμε καλύτερα
έχοντας πάντα ένα ποδήλατο ο καθένας, θέλει να το χτίσεις σαν προτεραιότητα στην καθημερινότητα τους.
Εγώ θα ψώνιζα οικονομικά απλά μοντέλα μέχρι να σταθεροποιηθεί το ύψος τους. Ίσως και μεταχειρισμένα.
Της μαμάς είναι άλλο, έχετε πολλές επιλογές και πολύ μεγαλύτερο διάστημα "απόσβεσης".
Τα τρεκιν τα ανέφερα για τα διάκενα που έχουν στις γέφυρες για να χωράν τα ελαστικά που θες.
Τα gravel επίσης αλλά και για το ότι μπορείς να φορτώσεις τα πάντα και να ταξιδέψεις.
Δεν είναι απαραίτητο να κυκλοφορείς με χοντρά λάστιχα, πολλοί φίλοι έχουν τροχούς δρόμου σε αυτά.
Τα ατσάλινα έχουν άλλο εύρος τιμών, ρεαλιστικά. Δεν είναι απαγορευτικά για κάποιον σαν εσένα (που ασχολείται εννοώ)
αλλά πρέπει να έχεις το νου σου και να ασχοληθείς για ένα διάστημα ψάχνοντας χαμηλή τιμή.
Βρίσκεις όμως, κοντά στα 900 -1500 υπάρχουν frameset πολύ καλοφτιαγμένα και με περιθώρια να είναι πάνω σου*
* όσο είσαι ίδιος ;)
Για τα παιδία δεν πολύκαιγομαι γιατί ειναι καλυμμένα . Εχω ενα energy 24 " 3Χ6 για την μεγάλη (8) και η μικρή κάνει τώρα με ένα 18 νομίζω αν και μπορεί και με το επόμενο (20) και εχω στην άκρη και ένα 22αρι .
Για graveloποδηλατο ή τρεκινγκ που να γίνει τέτοιο δεν με απασχολεί γιατι ξέρω ότι δεν θα κάνει σπουδαία χλμ το ποδήλάτο . Το θέλω για ασφαλτο 95 % , την κλασσική βόλτα της Κυριακής και αν την βάλω στο μικρόβιο κάποιο brevet αργότερα .
Προσωπικά με την graveloφάση γελάω . Τα τρεκινγ που όλοι τα βρίζουνε ειναι τα πρώτα γκραβελα αλλά εκεί ο κόσμος , να παρει άλλο ένα . Εχω δει grail της canyon να ερχεται σε 200αρι . Γιατι ;
Τυχαία είδα εχει η τρεκ και ενα πιο Low specs fx https://www.cyclist.gr/el/polhw-fitness-hybrid/45531-TREK-FX-1-DISC-GYNAIKEIO-2020-009998.html . Πως το βλέπεις σαν πακέτο για την τιμή αυτή απο Ελληνικό φυσικό κατάστημα . Το ξέρω ότι πονάει στα περιφερειακά αλλα για μια απειρη οδηγό σαν την γυναίκα μου τα λες και υπέραρκετα . Το χρώμα ειναι για κλάματα .
doctor_john
04/07/2020, 14:34
Ωραίο είναι, λογικά χρήματα,.. θα της έδειχνα το ίδιο με τον οριζόντιο, μπορεί να της αρέσει.
Μην περιμένεις να αντέξει πάνω απο 2ωρο αυτό το τιμόνι κάποιος χωρίς εμπειρία, θα πιαστεί.
Αν δείτε ότι της αρέσει και την απασχολεί το χρώμα, το αλλάζετε το χειμώνα.
Ωραίο είναι, λογικά χρήματα,.. θα της έδειχνα το ίδιο με τον οριζόντιο, μπορεί να της αρέσει.
Μην περιμένεις να αντέξει πάνω απο 2ωρο αυτό το τιμόνι κάποιος χωρίς εμπειρία, θα πιαστεί.
Αν δείτε ότι της αρέσει και την απασχολεί το χρώμα, το αλλάζετε το χειμώνα.
Με ίδιο οριζόντιο ακόμα καλύτερα . Γιατι το λες αυτό για το τιμόνι ; Επειδή δεν έχει εναλλακτικά πιασίματα μάλλον . Προφανώς θα βάλουμε τα κλασσίκα grips με τα χερούλια . Τώρα βέβαια που το ξαναείδα με 3x7 δεν πολυψήνομαι ... Μάλλον για το FX 2 με βλέπω ή το 3 ανάλογα την τελική διαφορά στο ταμείο . Παραδόξως στο επίσημο της Trek , την σύζυγο τη δίνει για Small , το συγκεκριμένο χρωματάκι το λες και ωραίο : https://www.trekbikes.com/us/en_US/bikes/hybrid-bikes/fitness-bikes/fx/fx-2-disc-womens/p/27992/?colorCode=teal
Θα περάσω μία απο το cyclist να την μετρήσουν
Επειδή θέλω να ξεφορτωθώ το πηρούνι (αχρείαστο ακόμη και όταν δούλευε) του Ideal Megisto που έχω, τι πρέπει να προσέξω στις διαστάσεις του ατσάλινου που λέω να βάλω;
FORK RST Neon-Pro-T, alloy crown & lowers, 28.6mm steel black uppers, coil 75mm travel, preload adjustment
Αυτό είναι το πηρούνι και φορά δισκόφρενα.
Επειδή θέλω να ξεφορτωθώ το πηρούνι (αχρείαστο ακόμη και όταν δούλευε) του Ideal Megisto που έχω, τι πρέπει να προσέξω στις διαστάσεις του ατσάλινου που λέω να βάλω;
FORK RST Neon-Pro-T, alloy crown & lowers, 28.6mm steel black uppers, coil 75mm travel, preload adjustment
Αυτό είναι το πηρούνι και φορά δισκόφρενα.
Δυο μετρησεις ειναι οι βασικες, axle to crown και offset. Το πρωτο καθοριζει το υψος του μπροστινου και συνεπως και το head angle και το δευτερο καθοριζει αυτο που λεμε trail στην γεωμετρια των μοτοσυκλετων. Πριν συνεχισω ομως μια ερωτηση, το rst που εχεις τωρα κλειδωνει, και αν ναι, αν το συμπιεσεις και το κλειδωσεις παραμενει συμπιεσμενο η επανερχεται?
Δυο μετρησεις ειναι οι βασικες, axle to crown και offset. Το πρωτο καθοριζει το υψος του μπροστινου και συνεπως και το head angle και το δευτερο καθοριζει αυτο που λεμε trail στην γεωμετρια των μοτοσυκλετων. Πριν συνεχισω ομως μια ερωτηση, το rst που εχεις τωρα κλειδωνει, και αν ναι, αν το συμπιεσεις και το κλειδωσεις παραμενει συμπιεσμενο η επανερχεται?
Όχι δε κλειδώνει, μόνο preload έχει.
Όχι δε κλειδώνει, μόνο preload έχει.
Οκ....μειωσε preload στο min και ειτε με καποιο σχοινι ειτε μεγαλα tie wrap κρατησε το συμπιεσμενο σε διαφορετικα μηκη δενοντας crown με τιμονι. Πχ αν εχει διαδρομη 75μμ συμπιεσε το κατα 25 (αυτο επιτυγχανεται με απλη αποφορτιση) και 50 και κανε δυο πολυ μικρες βολτες ισα ισα να δεις πως πλασαρεται στις στροφες και πως αλλαζει η ευσταθεια του ποδηλατου. Αν εχεις κεφια δοκιμασε και αλλα μηκη.
Ο γενικος κανονας ειναι πως οταν αλλαζουμε αναρτηση για ξερο πηρουνι το ξερο ειναι κοντυτερο απο την αναρτηση. Το θεμα ειναι πως το ποσο μηκος θα εχει το ξερο εξαρταται και απο το οφφσετ του. Αν πχ σου αρεσει η συμπεριφορα του ποδηλατου με συμπιεσμενο πηρουνι κατα 50μμ ψαξε για καποιο ξερο με axle to crown κοντυτερο κατα 50μμ. Μετα πρεπει να μετρησεις το οφφσετ. Βγαλτο απο το ποδηλατο, βαλε το πανω σε ενα οριζοντιο παγκο με καποια τακακια ωστε το steerer να ειναι οριζοντιο (τσεκαρε με αλφαδι) και μετα μετρα τις καθετες αποστασεις απο την επιφανεια του παγκου, του κεντρου του steerer και του κεντρου του αξονα του τροχου. Η διαφορα των δυο μετρησεων ειναι το οφφσετ. Επιβεβαιωσε πως το οφφσετ του ξερου ειναι κοντα σε αυτο του δικου σου. Οσο κοντυτερο το πηρουνι τοσο μικροτερο θα πρεπει να ειναι και το οφφσετ ωστε να μην ειναι ασταθες το ποδηλατο. Πρακτικα ψαχνεις για κατι με οφφσετ γυρω στα 40κατι χιλιοστα (παντως οχι μεγαλυτερο απο το οφφσετ του μαμα) και axle to crown αναμεσα σε 420-450. Η αναρτηση σου πρεπει να εχει a2c περιπου 470-480mm.
Εγω ειχα αντιστοιχης διαδρομης πηρουνι με το δικο σου το οποιο αντικατεστησα με ξερο με a2c 41-42mm. Επειδη ηταν παμφθηνο δε μπηκα στη διαδικασια να μετρησω οφσετ κλπ, το εβαλα, επαιξε πολυ ωραια και τελος.
Οκ....μειωσε preload στο min και ειτε με καποιο σχοινι ειτε μεγαλα tie wrap κρατησε το συμπιεσμενο σε διαφορετικα μηκη δενοντας crown με τιμονι. Πχ αν εχει διαδρομη 75μμ συμπιεσε το κατα 25 (αυτο επιτυγχανεται με απλη αποφορτιση) και 50 και κανε δυο πολυ μικρες βολτες ισα ισα να δεις πως πλασαρεται στις στροφες και πως αλλαζει η ευσταθεια του ποδηλατου. Αν εχεις κεφια δοκιμασε και αλλα μηκη.
Ο γενικος κανονας ειναι πως οταν αλλαζουμε αναρτηση για ξερο πηρουνι το ξερο ειναι κοντυτερο απο την αναρτηση. Το θεμα ειναι πως το ποσο μηκος θα εχει το ξερο εξαρταται και απο το οφφσετ του. Αν πχ σου αρεσει η συμπεριφορα του ποδηλατου με συμπιεσμενο πηρουνι κατα 50μμ ψαξε για καποιο ξερο με axle to crown κοντυτερο κατα 50μμ. Μετα πρεπει να μετρησεις το οφφσετ. Βγαλτο απο το ποδηλατο, βαλε το πανω σε ενα οριζοντιο παγκο με καποια τακακια ωστε το steerer να ειναι οριζοντιο (τσεκαρε με αλφαδι) και μετα μετρα τις καθετες αποστασεις απο την επιφανεια του παγκου, του κεντρου του steerer και του κεντρου του αξονα του τροχου. Η διαφορα των δυο μετρησεων ειναι το οφφσετ. Επιβεβαιωσε πως το οφφσετ του ξερου ειναι κοντα σε αυτο του δικου σου. Οσο κοντυτερο το πηρουνι τοσο μικροτερο θα πρεπει να ειναι και το οφφσετ ωστε να μην ειναι ασταθες το ποδηλατο. Πρακτικα ψαχνεις για κατι με οφφσετ γυρω στα 40κατι χιλιοστα (παντως οχι μεγαλυτερο απο το οφφσετ του μαμα) και axle to crown αναμεσα σε 420-450. Η αναρτηση σου πρεπει να εχει a2c περιπου 470-480mm.
Εγω ειχα αντιστοιχης διαδρομης πηρουνι με το δικο σου το οποιο αντικατεστησα με ξερο με a2c 41-42mm. Επειδη ηταν παμφθηνο δε μπηκα στη διαδικασια να μετρησω οφσετ κλπ, το εβαλα, επαιξε πολυ ωραια και τελος.
Ok, κατάλαβα. Το ποδήλατο το χρησιμοποιεί ο γιος μου τώρα, γιατί εμένα μου είναι μικρό (52 είναι), αλλά είναι οριακό και για αυτόν ( του χρόνου δε θα του κάνει). Θέλω να του κάνω μερικές μετατροπές (παλουκόσελο με οφσετ,πιο μακρύ στεμ ίσως) για να μπορώ να το παίρνω και γω. Του έχω προσθέσει ένα δαχτυλίδι στο λαιμό για να σηκωθεί λίγο το τιμόνι (και λόγω μικρού μεγέθους αλλά και λόγω κλασμένης ανάρτησης). Μήπως πρέπει να τα συνυπολογίσω όλα αυτά στο πιρούνι; Εννοώ πχ το οφσετ του πιρουνιού να είναι μεγαλύτερο. Το ξέρω ότι γίνεται σπαζοκεφαλιά λόγω πολλών παραμέτρων που αλλάζουν, αλλά στη τελική δε χάνω και τίποτα να πειραματιστώ (περιμένοντας τους μλκς τους αγγλους να στείλουν το vitus :moutza: ), αν το κόστος του πιρουνιού είναι 20-30€.
edit: Όντως το a2c είναι 470 περίπου και το οφσετ 40mm πάνω κάτω.
Ok, κατάλαβα. Το ποδήλατο το χρησιμοποιεί ο γιος μου τώρα, γιατί εμένα μου είναι μικρό (52 είναι), αλλά είναι οριακό και για αυτόν ( του χρόνου δε θα του κάνει). Θέλω να του κάνω μερικές μετατροπές (παλουκόσελο με οφσετ,πιο μακρύ στεμ ίσως) για να μπορώ να το παίρνω και γω. Του έχω προσθέσει ένα δαχτυλίδι στο λαιμό για να σηκωθεί λίγο το τιμόνι (και λόγω μικρού μεγέθους αλλά και λόγω κλασμένης ανάρτησης). Μήπως πρέπει να τα συνυπολογίσω όλα αυτά στο πιρούνι; Εννοώ πχ το οφσετ του πιρουνιού να είναι μεγαλύτερο. Το ξέρω ότι γίνεται σπαζοκεφαλιά λόγω πολλών παραμέτρων που αλλάζουν, αλλά στη τελική δε χάνω και τίποτα να πειραματιστώ (περιμένοντας τους μλκς τους αγγλους να στείλουν το vitus :moutza: ), αν το κόστος του πιρουνιού είναι 20-30€.
edit: Όντως το a2c είναι 470 περίπου και το οφσετ 40mm πάνω κάτω.
Η εδραση της δαγκανας ειναι ακτινικου τυπου η απο τις αλλες που οι βιδες ειναι παραλληλες στον αξονα του τροχου? Το πηρουνι που πηρα εκτος απο vbrakes παιρνει και δισκοφρενο αλλα οχι με ακτινικη εδραση οποτε ισως χρειαστεις και ανταπτορα. Το πηρα απο gatsouli, θα το δεις στην σελιδα του, μαυρο χρωμα και καπου 20 ευρω.
Το χαμηλωμα του μπροστινου σημαινει πως θα πρεπει να σηκωθει το τιμονι περαν αυτου που τωρα θα σου φαινεται επαρκες.
https://www.gatsoulis.gr/pd/pirouni-trekking-28-1-1-8-mavro-392855-52927.htm?lang=el&path=-840017462
Αυτό, μάλλον είναι. Καλά θα ρωτήσω και στο μαγαζί. Δεν έχει ακτινική δαγκάνα οπότε λογικά θα κάνει.
https://www.gatsoulis.gr/pd/pirouni-trekking-28-1-1-8-mavro-392855-52927.htm?lang=el&path=-840017462
Αυτό, μάλλον είναι. Καλά θα ρωτήσω και στο μαγαζί. Δεν έχει ακτινική δαγκάνα οπότε λογικά θα κάνει.
Αυτο ακριβως και το ποδηλατο στο οποιο το εβαλα ειναι ενα GT Nomad Ltd του 07
Ποδηλάτες την γνώμη σας.
Ο μικρός μεγαλώνει. Αυτή τη στιγμή έχει ένα strider 12" που το πάει μπάλα. Ψάχνω πάλι για stider, αυτή τη φορά για 14" (με τα έξτρα πετάλια που έχει) αλλά δεν υπάρχει πουθενά Ελλάδα.
μάλλον θα το παραγγείλω απο U S φακιν εϊ αλλά σκέφτομαι ότι μεταφορικά + τελωνείο δεν αξίζει.
καμιά πρόταση ποιοτική και λογική στην τιμή υπάρχει; Ελλάδα ή εξωτερικό;
Спасибо за внимание!
Lioulios
06/07/2020, 13:44
Απο 12 πας καρφι για 16 .οχι 14 .
Με την ιδια λογική από 16 ,δεν πας σε 18 αλλά σε 20 mtb
zannisvel
06/07/2020, 14:02
Καλησπέρα σε όλους.
Τελικά προχώρησα και εγώ σε αγορά. Trek FX 2 από ελληνικό μαγαζί.
Ήμουν με το μηχανάκι σήμερα, οπότε θα περάσω αύριο να το πάρω.
Ελπίζω να βοηθήσει λίγο με τα κιλά της καραντίνας.:)
Απο 12 πας καρφι για 16 .οχι 14 .
Με την ιδια λογική από 16 ,δεν πας σε 18 αλλά σε 20 mtb
Το strider βολεύει γιατί είναι και ισορροπίας, συνεχίζει δλδ το ίδιο στυλ με τώρα, και μπορείς να του βάλεις και πετάλια
Ρωτάω και εγώ γιατί τα έχω μπερδέψει λίγο.
Ψάχνω ποδήλατο για τη γυναίκα μου.
99% δρόμο βόλτες και αν τα καταφέρει να πηγαινο-έρχεται δουλειά (έχει μία μεγάλη ανηφόρα που απο προσωπική εμπειρία μετά απο λίγη εξάσκηση (100-200χλμ) θα τα καταφέρνει αλλά η αρχή είναι δύσκολη).
Εγώ έχω ένα sirrus και έχω φτάσει μέγιστη διαδρομή 35 χλμ με μέση 18,3χλμ/ώρα και έχω ένα θέμα στην παλάμη κυρίως και λίγο στα οπίσθια.
Το ποδήλατο είναι στα μέτρα μου και το είχαμε ρυθμίσει με τον ποδηλατά αλλά νιώθω ότι θα ήθελα το τιμόνι ένα κλικ πιο ψηλά.
Δεν έχω αλλάξει κάτι ακόμα γιατί αντέχω!
Για τη γυναίκα μου θα το ήθελα ένα κλικ πιο άνετο γιατί θα μου το πετάξει στο κεφάλι. Είπαμε χαλαρές βόλτες είτε οικογενειακά είτε μόνη της.
Για το λόγο αυτό δεν σκέφτομαι το γυναικείο sirrus αλλά δεν ξέρω αν κάνω σωστά!
Έχει κάποιος εμπειρία να με διαφωτίσει?
Πήγα στα τοπικά ποδηλατάδικα αλλά δεν έχουν κάποιο fitness διαθέσιμο (οκ με αυτό) και με σπρώχνουν σε trekking...
Lioulios
09/07/2020, 12:25
Head ridott 1 .Yπαρχει και το 2 με αναρρηση μπροστα.
Παιδικο 20"αλουμινιου με κασετα 7αρα ...πλυ καλη επιλογη για πιτσιρικαδες
419563
Μην το φοβάσαι, κινήσου κοντά στα 100 και θα δεις τεράστια διαφορά και στην πρόσφυση.
Ανάλογα την τρόμπα χάνονται 7-10psi απο αυτά που βλέπεις.
Για χρήση πόλης βάζω 110 - 120 σε 23mm φαντάζομαι ότι μιλάς για 25mm ή μεγαλύτερο που χρειάζονται λιγότερο.
Σε 23mm για προπόνηση 130-140 είναι μονόδρομος.
Μη δίνεις τόση σημασία στο τι γράφει πάνω εφόσον είναι επώνυμα τα ελαστικά.
Αυτό έχω
specialized sirrus elite 2017
https://www.evanscycles.com/en-gr/specialized-sirrus-elite-2017-hybrid-bike-EV279731
Tyres Espoir Sport Reflect, 700x30mm, 60TPI, double BlackBelt protection
Στο 75 (σε σχέση με το 50-55) είδα χαοτική διαφορά. Μου κακοφάνηκε που κοπανούσε (είχα συνηθίσει διαφορετικά) αλλά τσουρλούσε μόνο του που λέει ο λόγος.
Η τρόμπα που έχω φουσκώνει λίγο παραπάνω ώστε όταν σταματάει να φτάνει στην πίεση που της βάζεις.
Έχω και έξτρα μανόμετρο που τώρα που έχω αντάπτορα για την presta βαλβίδα μπορεί να κάνω μία επαλήθευση.
Στο επόμενο φούσκωμα θα δοκιμάσω με 90-95 να αποφασίσω τί μου κάνει.
Παραπάνω έγραψα για έναν πόνο στις παλάμες. Άλλαξα λίγο τις μοίρες στις μανέτες και έβαζα παραπάνω δύναμη στην κοιλιά για να μειώσω το βάρος στο τιμόνι και στη 1 ώρα βόλτας δεν ένιωσα κανέναν πόνο.
Σέλα πώς διαλέγουμε? Όχι ότι έχω μεγάλο πρόβλημα (στη 1 ώρα δεν ενοχλούμε) αλλά αν βρώ μία ανετότερη θα κάνω περισσότερα χιλιόμετρα ευκολότερα.
Πρέπει να μετρήσεις τα κόκαλα του ισχίου σου. Υπάρχουν βίντεο στο σωλήνα που δείχνουν ένα μπακάλικο τρόπο με αλουμινόχαρτο. Ψάξε για width bone seat.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/07/2020, 22:58
Καλησπέρα.
Έχω ένα Carrera comp tr1000 όπου έσπασε ο μεταλακτης πίσω. Το ποδήλατο έχει μείνει με την αλυσίδα πάνω που χωρίς μεταλακτη έχει κάνει μία τεράστια κοιλιά και ακουμπάει κάτω. Έχω την εντύπωση ότι την έχει ακούσει και η αλυσίδα. Ψάχνω για κουμπωμα αλλά τζίφος. Θα αναγκαστώ να τη κόψω.
Ερώτηση. Πώς βγαίνει μια αλυσίδα χωρίς κουμπωμα.
Υπάρχει περίπτωση τη καινούργια αλυσίδα πού θα παρω να μη μπορώ να τη βάλω μόνος μου εφόσον δε θα έχει και αυτή κουμπωμα?
Πώς ελέγχω τη αλυσίδα αν την έχει ακούσει.?
Μεταλακτη βρήκα από ένα πάλιο ποδήλατο πού έχω πετάξει και έχω κρατήσει ανταλλακτικα.
Ευχαριστώ...
doctor_john
11/07/2020, 11:45
Αφαιρείς πύρο με "κόφτη" αλυσίδας.
Συνήθως έχουν quick link στην συσκευασία. Δεν αντέχει όμως όπως ο πύρος αν είσαι βαρύς. Στα 1500-2000 χλμ χρειάζεται αλλαγή γιατί λασκάρει.
Πύρο βάζεις καινούριο με καλό κόφτη αλυσίδας και προσοχή γιατί χαλάει εύκολα.
Έλεγχος με πολύ απλό εργαλείο μέτρησης σαν χάρακα με άγκιστρα στα άκρα.
Λέγεται εκτροχιαστής (derailer στα γαλλικά ντεραγιέ).
Καλύτερα πήγαινε σε ποδηλατάδικο. Γρήγορη - φθηνή εργασία και θα ελέγξει πράγματα που δεν γνωρίζεις ενώ θα στο ρυθμίσει κιόλας.
sapila racing
11/07/2020, 11:47
Derailleur στα Γαλλικά για την ακρίβεια. :wave2:
doctor_john
11/07/2020, 12:05
Έτσι, μετά τον καφέ μου όμως :D
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/07/2020, 14:49
Αφαιρείς πύρο με "κόφτη" αλυσίδας.
Συνήθως έχουν quick link στην συσκευασία. Δεν αντέχει όμως όπως ο πύρος αν είσαι βαρύς. Στα 1500-2000 χλμ χρειάζεται αλλαγή γιατί λασκάρει.
Πύρο βάζεις καινούριο με καλό κόφτη αλυσίδας και προσοχή γιατί χαλάει εύκολα.
Έλεγχος με πολύ απλό εργαλείο μέτρησης σαν χάρακα με άγκιστρα στα άκρα.
Καλύτερα πήγαινε σε ποδηλατάδικο. Γρήγορη - φθηνή εργασία και θα ελέγξει πράγματα που δεν γνωρίζεις ενώ θα στο ρυθμίσει κιόλας.
Επειδή δε κατάλαβα τίποτα (ως συνήθως :lol:)θα πάω ποδηλαταδικο τον άλλο μήνα που θα πληρωθώ. Ευχαριστώ
doctor_john
11/07/2020, 17:31
μέχρι τότε μπορείς να αλλάξεις μόνος το ντεραγιέ, χωρίς να κόψεις την αλυσίδα, ξεβιδώνοντας τις βίδες που συγκρατούν τα ροδάκια του ντεραγιέ.
Πρόσεχε όμως πως να την βάλεις σωστά, έχε μια φωτό ανοικτή για αναφορά.
Τα βιδάκια αυτά δεν θέλουν σφίξιμο, ασφαλίζουν με λίγη κόλλα σπειρωμάτων.
Η κεντρική βίδα που δένει το ντεραγιέ στο ψαλίδι θέλει και αυτή λίγη αλλά την σφίγγεις.
Η αναμονή του έχει ένα μικρό στοπ (πίσω απο εκεί που βιδώνει), μην το ζορίσεις απλά γύρισε το ντεραγιέ προς τα εμπρός
έτσι ώστε να τερματίζει το χείλος του σε αυτό.