Σύνδεση

View Full Version : Δευτερόλεπτο.. Λεπτό.. Ώρα.. Αντρικό Ρολόϊ!!!!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]

atom_smasher
09/07/2024, 20:32
Στο σωστό χρώμα.

https://www.longines.com/gr/p/watch-hydroconquest-l3-782-4-96-6

Το πρόβλημα είναι ότι έχω Longines και θέλω κάτι άλλο. Επίσης το στυλ δεν μ αρέσει

STF
11/07/2024, 22:29
γνωμούλα για tag heuer connected; ψαχνω να πουλήσω το μηχανάκι για να πάρω ένα ρολοι εως 2κ. θα ήθελα κάποιο ελβετικό, ηλιακό, σκελετό/να φαίνεται λιγο μεσα ο μηχανισμός. Αν γινόταν να είναι και λίγο σμαρτ και λίγο ιδιαίτερο/αντισυμβατικό...

Δυο χιλιάρικα για smart ή έστω και "λίγο" smart δεν τα έδινα με τίποτα. Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά θα πρέπει να το προσέχεις (για να κρατήσει μεταπωλητική αξία) και να είναι κάτι κλασικό και premium. Και στα ρολόγια το να το προσέχεις δεν σημαίνει αυτό που έχει μάθει να αναγνωρίζει το μάτι ενός τυπικού μέσου ανθρώπου. Έχω δει ρολόγια που πωλούνται σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν όταν αγοράστηκαν καινούρια. Οπότε πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις με αυτό για να ξέρεις τι επιλογή θα κάνεις.

Αν θέλεις μια πρόταση από εμένα λίγο πάνω από το χιλιάρικο είναι αυτό:

454385

Θα συμβιβαστείς όμως με την ιδέα ότι τα περισσότερα καταδυτικά Seiko δεν κεντράρουν την περιστροφική στεφάνη στο σημείο 12.

daz
12/07/2024, 08:26
Ναι δε κεντραρουν τη στεφάνη, δε κεντραρουν τις παύλες, δε κεντραρουν την ημερομηνία στο τετραγωνάκι και γενικά δε κεντραρουν τίποτα.
Μερικά δε "κεντραρουν" ούτε την ένδειξη της ώρας. Πρέπει όταν το παρεις να το πας να στο ρυθμίσουν.
Απαράδεκτοι είναι.

doctor_john
12/07/2024, 11:47
Εννοείτε να έχουν σημάδια κεντραρισματος
στο dial την στεφάνη κλπ ή πως δεν μπορούν να κεντραρουν λόγο κατασκευής;

Κάνα χρόνο που γνωριστήκαμε καλά πάντως δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τρία μοντέλα που ασχολήθηκα. Δεν κλειδώνει στις 12, προχωράς μια από τις δύο των κλικ (120).

husky21
12/07/2024, 16:48
Εμενα το χειροτερο μου ειναι στα quartz οταν ο δευτερολεπτοδεικτης δεν χτυπαει πανω στα markers

daz
12/07/2024, 18:34
Εννοείτε να έχουν σημάδια κεντραρισματος
στο dial την στεφάνη κλπ ή πως δεν μπορούν να κεντραρουν λόγο κατασκευής;

Τα πάντα όλα. Ότι μπορει να πάει να πάει στραβά μπορεί να είναι στραβά. Τι θες?
Η γραμμή δίπλα απ' το τετραγωνάκι της ημερομηνίας μπορεί να μην είναι στο κέντρο του τετραγώνου. Η ημερομηνία μπορεί να μην είναι στο κέντρο του τετραγώνου. Οι χοντρές φωσφορίζοντες παυλες μπορεί να μην ευθυγραμίζονται με τις λεπτές παυλες των λεπτών δίπλα τους. Η στεφάνη να μην ευθυγραμμίζεται με την ώρα 12 ή η ώρα 12 να είναι ευθυγραμμισμένη αλλά η ώρα 6 να είναι οφφ..
Γενικά ρε παιδί μου, όπου κάτσει το κάθε τι. Σε ρολόγια άνω του 1000κου δε το δικαιολογώ όταν τέτοιες ατέλειες δε βρίσκεις ούτε σε ελβετικά του 500ρικου ούτε σε αδελφές Ιαπωνικές (βλ. orient).

Προσωπικά πολλά απ' τα παραπάνω (ανάλογα και το βαθμό) δε θα με ενοχλούσαν.

Το ρολόι που έβαλε ο στεφ είναι εξαιρετικό all time clasic που εύκολα μπορείς να βρεις διάφορες απ' αυτές τις ατέλειες. Προσωπικά θα το έπαιρνα, αλλά με ενοχλεί αυτή η προχειρότητα στη seiko. Ειδικά όταν φτιάχνει εξαιρετικές κάσες ανα κατηγορία τιμής.

atom_smasher
13/07/2024, 07:54
Δυο χιλιάρικα για smart ή έστω και "λίγο" smart δεν τα έδινα με τίποτα. Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά θα πρέπει να το προσέχεις (για να κρατήσει μεταπωλητική αξία) και να είναι κάτι κλασικό και premium. Και στα ρολόγια το να το προσέχεις δεν σημαίνει αυτό που έχει μάθει να αναγνωρίζει το μάτι ενός τυπικού μέσου ανθρώπου. Έχω δει ρολόγια που πωλούνται σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν όταν αγοράστηκαν καινούρια. Οπότε πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις με αυτό για να ξέρεις τι επιλογή θα κάνεις.

Αν θέλεις μια πρόταση από εμένα λίγο πάνω από το χιλιάρικο είναι αυτό:

454385

Θα συμβιβαστείς όμως με την ιδέα ότι τα περισσότερα καταδυτικά Seiko δεν κεντράρουν την περιστροφική στεφάνη στο σημείο 12.

Μπα,ευχαριστώ αλλά δεν θέλω κάτι τέτοιο. Προτιμώ κάτι μόνο Ελβετία εκτός αν είναι κάτι ξεχωριστό. Μ αρεσει η ιδεα του tag heuer που αλλαζει εμφανιση οποτε διαλεγεις αναλογα την περισταση.

doctor_john
13/07/2024, 09:42
Τα πάντα όλα. Ότι μπορει να πάει να πάει στραβά μπορεί να είναι στραβά. Τι θες?
Η γραμμή δίπλα απ' το τετραγωνάκι της ημερομηνίας μπορεί να μην είναι στο κέντρο του τετραγώνου. Η ημερομηνία μπορεί να μην είναι στο κέντρο του τετραγώνου. Οι χοντρές φωσφορίζοντες παυλες μπορεί να μην ευθυγραμίζονται με τις λεπτές παυλες των λεπτών δίπλα τους. Η στεφάνη να μην ευθυγραμμίζεται με την ώρα 12 ή η ώρα 12 να είναι ευθυγραμμισμένη αλλά η ώρα 6 να είναι οφφ..
Γενικά ρε παιδί μου, όπου κάτσει το κάθε τι. Σε ρολόγια άνω του 1000κου δε το δικαιολογώ όταν τέτοιες ατέλειες δε βρίσκεις ούτε σε ελβετικά του 500ρικου ούτε σε αδελφές Ιαπωνικές (βλ. orient).

Προσωπικά πολλά απ' τα παραπάνω (ανάλογα και το βαθμό) δε θα με ενοχλούσαν.

Το ρολόι που έβαλε ο στεφ είναι εξαιρετικό all time clasic που εύκολα μπορείς να βρεις διάφορες απ' αυτές τις ατέλειες. Προσωπικά θα το έπαιρνα, αλλά με ενοχλεί αυτή η προχειρότητα στη seiko. Ειδικά όταν φτιάχνει εξαιρετικές κάσες ανα κατηγορία τιμής.

Έτσι όπως διαχειρίζονται τα προϊόντα, βλέποντας δηλαδή το σύνολο της αγοράς που τροφοδοτούν μου δίνουν την παρακάτω εικόνα:

Οι ευρωπαίοι προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν και "διαβαθμίζουν" προς τα κάτω* κυρίως με λιγότερη υστεροφημία, μικρές διαφορές στο σχέδιο και τις εργασίες.
Brands όπως τα Tissot, Zodiac κ.α. κατασκευάζονται δανειζόμενα στοιχεία και τεχνολογία από τους μεγάλους του gruppo Breitling και Heuer.

Υποτίθεται πως παραδίδουν τις υψηλότερες προδιαγραφές συναρμολόγησης που οι ίδιοι προδιαγράφουν.
Δεν ισχύει πάντα, πολλές φορές ένα ολοκαίνουριο κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας έχει σφάλματα συναρμολόγησης και αποθήκευσης.

H Seiko έχει να καλύψει τόσο μεγάλο κοινό και μοιάζει να προσφέρει το καλύτερο που επιλέγουν στις boutique εκδόσεις, που και αυτό είναι
υποδεέστερο του "τέλειου" για τις κατασκευές τους. Διαβαθμίζουν προς τα κάτω με λιγότερο χρόνο στην συναρμολόγηση και με τα χαρακτηριστικά
σχεδιασμού λίγο πιο απλών μηχανισμών που έχουν επιλέξει εξαρχής.

Συντηρεί δεκαετίες το χόμπι της ωρολογοποιίας, διαθέτοντας τα πάντα που βγαίνουν από το εργοστάσιο.
Φαντάσου πως ακόμα και οι δικοί μας μηχανικοί, δύσκολοι και κτυπημένοι σαν κλάδος, όταν τους πας Seiko να σου συνθέσουν
ή να σου αλλάξουν κάτι κ.λπ. σου δείχνουν τι κάνουν και στο τέλος σου λένε: ε, αυτά ο σκοπός είναι να μάθεις να τα κάνεις μόνος, έχει χαρά να σου δώσει. :uplate:

Θέλει προσπάθεια για να αντιληφθούμε πως από το 95% μέχρι το 99% μιας δημιουργίας χρειαζόμαστε την ίδια ενέργεια που μας κόστισε μέχρι το 95%

Συζητώ για την κατηγορία μηχανικών και μη ρολογιών ευρείας παραγωγής.
Από μικρότερης παραγωγής οίκους τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με το πάθος που συντηρούν.
Αμφιβάλω πως σε ένα F.P. Journe ή σε ένα Minase θα κάνουμε αστειάκια για τον James Bond με τον πωλητή αν έρθει με το κρύσταλλο
να έχει γλιστρήσει στην πρέσα 1-2 μοίρες όπως πολλά διάσημα ευρείας παραγωγής.

Εμένα θα με ενοχλήσει η εσφαλμένη επιλογή κατασκευαστικά, αν πχ είναι πολύ βαθιά ο δίσκος ημερομηνίας και σκιάζεται
δεν πετυχαίνει το αδιατάρακτο της επιφάνειας που οφείλει, χάνει αναγνωσιμότητα.

Είναι σαν να φεύγει το "υψηλής" και να μένει το ωρολογοποιία, δεν χρειάζεται φινίρισμα το dial απο κάτω για να μην γδάρει
τον δίσκο, δεν χρειάζεται ανθεκτικά χρώματα ο δίσκος, πιθανά δεν ασφαλίζουν παράλληλα η μηχανή με το dial..

προχειρότητες :lol:

για την ομορφιά του νήματος, ας δούμε παρακάτω την κατάντια ενός πολύ παθιασμένου και εργατικού καλλιτέχνη

454438

daz
13/07/2024, 09:57
Μπα,ευχαριστώ αλλά δεν θέλω κάτι τέτοιο. Προτιμώ κάτι μόνο Ελβετία εκτός αν είναι κάτι ξεχωριστό. Μ αρεσει η ιδεα του tag heuer που αλλαζει εμφανιση οποτε διαλεγεις αναλογα την περισταση.

Τα σμαρτ είναι συσκευές σαν το κινητό μας. Είναι καλά, προσφέρουν πολλά, χρειάζονται καθημερινή φόρτιση, χρειάζονται ενημερώσεις και τέλος χρειάζονται αλλαγή κάθε μερικά χρόνια.
Δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο ρολόι που να φαίνεται ο μηχανισμός γιατί δεν έχουν μηχανισμό. Εχουν μια οθόνη λεντ και μια πλακέτα με επεξεργαστή και μπαταρία.

harris_x
14/07/2024, 09:37
Ο,τι λέει παρακατω:

Δυο χιλιάρικα για smart ή έστω και "λίγο" smart δεν τα έδινα με τίποτα. Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά θα πρέπει να το προσέχεις (για να κρατήσει μεταπωλητική αξία) και να είναι κάτι κλασικό και premium.

patsavour
18/07/2024, 23:37
https://roloi247.gr/?orderby=rating&utm_source=Facebook%20Catalog%20Feed%20%2F%20Instagram&utm_medium=cpc&utm_campaign=Facebook&utm_term=8393

Παραθέτω έναν σύνδεσμο,από ένα σάιτ για ρολόγια,που κατά περίεργο τρόπο όλα τα ρολόγια που πουλάει έχουν την ίδια τιμή με την αναφερόμενη έκπτωση.Η εύλογη ερώτηση είναι.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? η κάποιο λάκκο έχει η φάβα;;;;;

daz
18/07/2024, 23:50
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???

Πως δεν είναι?

Έχει και ρόλεξ! Το deytona από 270 ευρώ μόνο 49.90!

doctor_john
19/07/2024, 00:10
gr είναι, στείλτε το μία στην δίωξη ηλ. εγκλήματος, δεν υπάρχει λόγος να την πατήσει κάποιος,

Bowleno
19/07/2024, 02:26
https://roloi247.gr/?orderby=rating&utm_source=Facebook%20Catalog%20Feed%20%2F%20Instagram&utm_medium=cpc&utm_campaign=Facebook&utm_term=8393

Παραθέτω έναν σύνδεσμο,από ένα σάιτ για ρολόγια,που κατά περίεργο τρόπο όλα τα ρολόγια που πουλάει έχουν την ίδια τιμή με την αναφερόμενη έκπτωση.Η εύλογη ερώτηση είναι.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? η κάποιο λάκκο έχει η φάβα;;;;;

Μόνον έναν λάκκο; πολλούς....πατώντας εκεί που λέει "κατάστημα" έχει κενό. Αυτο αρκεί για να καταλάβεις ότι πρόκειται για καραμπινάτη απάτη.....

karellen
19/07/2024, 07:18
Πως δεν είναι?

Έχει και ρόλεξ! Το deytona από 270 ευρώ μόνο 49.90!

Ακριβά το χει.,
Μια φορά είχα πάρει Ρόλεξ αυθεντικό από έναν μαύρο με 20€ και μου έδωσε τσάμπα και μια κολώνια Ζιβανσί. :smokin:

harris_x
19/07/2024, 08:29
Για πολλά χρόνια πήγαινα τα ρολόγια μου για επισκευή στην Καλλιγερη ΕΠΕ.
Τα τελευταία χρόνια μου έκανε εντύπωση που κάποιες φορές δεν είχαν ρεύμα, ήταν κλειστά...

Τέλος πάντων, κατά τον Οκτώβριο του 2023 παρέλαβα ένα Seiko Kinetic Sportura που τους είχα πάει και τους άφησα ένα Premier Kinetic Perpetual (https://www.seikowatches.com/us-en/customerservice/knowledge/kinetic-perpetual-knowledge).
Από τότε δε μπόρεσα ξανα να τους βρω στο τηλέφωνο το οποίο μάλιστα πλέον λέει ότι δεν χρησιμοποιείται.
Κάνοντας μια βόλτα απο εκεί, το μαγαζί ήταν κλειστό.

Σε επικοινωνία που είχα με την Rist Hellas, με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πολύς κόσμος που έχει το ίδιο πρόβλημα, αλλα δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω εταιρία και δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Ρώτόντας στον κάτω όροφο που είναι ένα κατάστημα, μου είπαν ότι εμφανίζονταν πού και πού αλλά πλέον έχουν εξαφανιστεί.

Τελικά η λύση δόθηκε από το καφέ στο ισόγειο του κτιρίου, όπου ο ιδιοκτήτης μου έδωσε το κινητό της κας. Καλλιγέρη, η οποία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας παραδίδει ρολόγια αρκεί ο ιδιοκτήτης να έχει το χαρτί παραλαβής.

Χθες παρέλαβα το ρολόι.

Αυτό που μένει τώρα είναι να κανονίσω το service του.

454585

grinderx
19/07/2024, 09:08
Ακριβά το χει.,
Μια φορά είχα πάρει Ρόλεξ αυθεντικό από έναν μαύρο με 20€ και μου έδωσε τσάμπα και μια κολώνια Ζιβανσί. :smokin:
:lol: :lol:

daz
19/07/2024, 11:48
Ακριβά το χει.,

:lol:

TheRegulator
01/08/2024, 09:46
Επιτέλους ώρα Ελλάδας στο Omega Speedmaster Moonphase (κωδικούς και ψαγμενιες δεν βάζω, δεν είμαι περίεργος Ολλανδός).
Χαιρετίσματα απ το Hellenic Spirit 454952

Bowleno
01/08/2024, 23:51
Επιτέλους ώρα Ελλάδας στο Omega Speedmaster Moonphase (κωδικούς και ψαγμενιες δεν βάζω, δεν είμαι περίεργος Ολλανδός).
Χαιρετίσματα απ το Hellenic Spirit 454952

Ban τον μΠο@στη, τώρα, λέμε! Από τα αγαπημένα ρολόγια που δεν θα αποκτήσω ποτέ.....:cry:

Ωραίος, να το χαίρεσαι! :beer:

TheRegulator
02/08/2024, 10:48
Ban τον μΠο@στη, τώρα, λέμε! Από τα αγαπημένα ρολόγια που δεν θα αποκτήσω ποτέ.....:cry:

Ωραίος, να το χαίρεσαι! :beer:

Ευχαριστώ πολυ! Η αλήθεια ειναι οτι και εγω δεν περίμενα ΠΟΤΕ μου να μπορέσω να αποκτήσω ρολοι αυτού του βελληνεκους (δεν ειναι RM/PP οκ) αλλα εκανα κατι μαγικα και δουλεψε.. Υγ. αν καποιος ερθει και μου πει ειτε χανεις το αμαξι ειτε το ρολοι, θα επιλεξω να κρατησω το ρολοι και ας πηγαινω με τον ΟΑΣΘ..

harris_x
02/08/2024, 11:45
Τα περί συνάντησης στο καράβι εδώ... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163478&page=26&p=3217611&viewfull=1#post3217611)

vstrider
05/08/2024, 07:25
Για πολλά χρόνια πήγαινα τα ρολόγια μου για επισκευή στην Καλλιγερη ΕΠΕ.
Τα τελευταία χρόνια μου έκανε εντύπωση που κάποιες φορές δεν είχαν ρεύμα, ήταν κλειστά...

Τέλος πάντων, κατά τον Οκτώβριο του 2023 παρέλαβα ένα Seiko Kinetic Sportura που τους είχα πάει και τους άφησα ένα Premier Kinetic Perpetual (https://www.seikowatches.com/us-en/customerservice/knowledge/kinetic-perpetual-knowledge).
Από τότε δε μπόρεσα ξανα να τους βρω στο τηλέφωνο το οποίο μάλιστα πλέον λέει ότι δεν χρησιμοποιείται.
Κάνοντας μια βόλτα απο εκεί, το μαγαζί ήταν κλειστό.

Σε επικοινωνία που είχα με την Rist Hellas, με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πολύς κόσμος που έχει το ίδιο πρόβλημα, αλλα δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω εταιρία και δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Ρώτόντας στον κάτω όροφο που είναι ένα κατάστημα, μου είπαν ότι εμφανίζονταν πού και πού αλλά πλέον έχουν εξαφανιστεί.

Τελικά η λύση δόθηκε από το καφέ στο ισόγειο του κτιρίου, όπου ο ιδιοκτήτης μου έδωσε το κινητό της κας. Καλλιγέρη, η οποία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας παραδίδει ρολόγια αρκεί ο ιδιοκτήτης να έχει το χαρτί παραλαβής.

Χθες παρέλαβα το ρολόι.

Αυτό που μένει τώρα είναι να κανονίσω το service του.

454585

Εκεί πήγαινα και εγώ κάτι seiko που έχω μέχρι πριν 5 χρόνια.
Για το service του kinetic που θα πας? Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι αντίστοιχα και δεν ξέρω. Στείλε μου και σε πμ αν μπορεις

harris_x
05/08/2024, 07:57
Για το service του kinetic που θα πας? Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι αντίστοιχα και δεν ξέρω. Στείλε μου και σε πμ αν μπορεις
Επειδή λόγω έλλειψης χρόνου θα το πάω απο Σεπτέμβρη, δεν έχω μάθει ακόμα ποιος είναι ο επίσημος.
Αν θέλεις μπορεις να καλέσεις στον εισαγωγέα "Rist Hellas (https://www.rist.gr/gr/)" (2310 471 155) και να σου προτείνουν κάποιον.

doctor_john
13/08/2025, 14:28
Καλοκαιράκι, να φρεσκαριστώ λίγο.
Έβαλα λευκό chapter ring, νομίζω ίσιωσε σαν αίσθηση και καταλαβαίνω το ύψος του, πριν το είχα για ψηλό.
Τους δικούς του δείκτες που χωρίς ουρές είναι αρκετά πιο ξεκάθαροι.

464253464254

Το είχα αφήσει λόγο δυσχρηστίας γιατί είναι βαρύ, έδινε και μπόλικη εντύπωση, με κούραζε.
Τωρα το βλέπω πιο θετικά, είδα πως είναι 45,? η απόσταση των lug και πιθανά γι'αυτό δεν ενοχλεί.
Χρειάζεται πιο χοντρό λουράκι. Να το κρατά πιο σταθερό, νομίζω θα μειώσει την αίσθηση του βάρους.

husky21
13/08/2025, 14:31
Καλοκαιράκι, να φρεσκαριστώ λίγο.
Έβαλα λευκό chapter ring, νομίζω ίσιωσε σαν αίσθηση και καταλαβαίνω το ύψος του, πριν το είχα για ψηλό.
Τους δικούς του δείκτες που χωρίς ουρές είναι αρκετά πιο ξεκάθαροι.

464253464254

Το είχα αφήσει λόγο δυσχρηστίας γιατί είναι βαρύ, έδινε και μπόλικη εντύπωση, με κούραζε.
Τωρα το βλέπω πιο θετικά, είδα πως είναι 45,? η απόσταση των lug και πιθανά γι'αυτό δεν ενοχλεί.
Χρειάζεται πιο χοντρό λουράκι. Να το κρατά πιο σταθερό, νομίζω θα μειώσει την αίσθηση του βάρους.

πανεμορφο ειναι
λουρακι θα εβαζα ενα τετοιο

464255

Υ.Γ.επειδη βλεπω οτι σε ζοριζει εγω μπορω να σε απαλλαξω
και να μου το δωσεις να το φοραω εγω

doctor_john
13/08/2025, 15:53
Θέλω να διατηρήσω την αίσθηση σαν φωτογραφική μηχανή, βρήκα ένα να δοκιμάσω.

464256

Να σου στείλω τα λινκ; είναι καλή συγκυρία υπάρχει το λευκό waffle (https://weezmods.com/products/seiko-srpe37k1-oem-dial)..

Dimos35
31/08/2025, 07:46
Δεν έχω ιδέα από ρολόγια, δεν φοράω καν, αλλά προχθές κράτησα στα χέρια μου για λίγο το παρακάτω.
464615

Bowleno
31/08/2025, 10:23
Δεν έχω ιδέα από ρολόγια, δεν φοράω καν, αλλά προχθές κράτησα στα χέρια μου για λίγο το παρακάτω.
464615

Δες εδώ... (https://www.chrono24.de/all/jaeger-lecoultre-heraion-quartz-18k-gold-bezel--id41891931.htm)

husky21
31/08/2025, 16:31
464615

φανταστικη μαρκα

Dimos35
31/08/2025, 19:24
Δες εδώ... (https://www.chrono24.de/all/jaeger-lecoultre-heraion-quartz-18k-gold-bezel--id41891931.htm)

Δημήτρη ΣΣΣΣωραίος! Ευχαριστώ πολύ. :beer:

Panos760
31/08/2025, 23:04

Τα Seiko kinetic , πρακτικά δεν χρειάζονται service, γιατί δεν έχουν τους μηχανισμούς όπως τα αυτόματα.
Έχω 3 kinetic, το ένα από αυτά είναι ολόιδιο το premier του Χάρη.
Κανένα δεν αγόρασα, τα δύο μου τα έδωσε ο πατέρας μου κ το premier ήταν δώρο.
Στο ένα kinetic έχω αλλάξει από το 2006 3 φορές μπαταρία, από 40€ την φορά.
Στο δεύτερο άλλαξα μπαταρία τον περασμένο Μάιο από το 2020, αλλά ήταν ταλαιπωρημένο, αφού φοριόταν ελάχιστα.
Στο premier δεν έχω αλλάξει ποτέ μπαταρία από τα τέλη του 2012 που μου το χάρισαν.
Το φοράω όχι πολύ συχνά, αλλά η μπαταρία του κρατάει περισσότερο λόγω του time reserve, δηλαδή της παύσης λειτουργίας των δεικτών κλπ....
Έχω κ άλλες μάρκες ρολογιών, αλλά εδώ γράφω μόνο για Seiko.
Έχω κ ένα αυτόματο, σειρά 5, πάλι του πατέρα μου, μοντέλο του '85.
Ήταν ναυτικός, το φορούσε παντού και πάντα.
Με αυτό έβαφε το πλοίο, έκανε ματσακόνι, τραβούσε κάβους κ αργότερα στην σύνταξη έσκαβε, κλάδευε δέντρα, έχτιζε τοίχους με αυτό το ρολόι.
Το άφησε σε ένα συρτάρι το 2008 κ το ξέχασε.
Πριν 4 μήνες το ανακάλυψα κ το φόρεσα.
Αμέσως ξύπνησε κ άρχισε να δουλεύει κανονικά κ να κρατάει φόρτιση περίπου 24 ώρες.
Το πήγα στον μάστορα να του αλλάξει τζαμάκι κ το άνοιξε για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.
Διαπίστωσε μια μικρή φθορά στον ρότορα κ είπε πως να του το φέρω για σέρβις κάποια στιγμή.
Έχοντας κάποια αυτόματα ρολόγια από διάφορες μάρκες, σαν γενικό κανόνα έχω μάθει πως service προτείνονται κάθε 6-10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Αυτά προτείνουν συγκεκριμένα πχ η Rolex κ η Tudor..
Αν τώρα το ρολόι αρχίζει να πηγαίνει αργά, γρήγορα ή να μην κρατά φόρτιση, το service πρέπει να γίνεται νωρίτερα.

Manalishi
01/09/2025, 08:55
Γιατί?

Γιατί είμαι ο Hulk.....

464629

daz
01/09/2025, 09:51
No comments :beer:

husky21
01/09/2025, 10:17
Γιατί?

Γιατί είμαι ο Hulk.....

464629

επος....

Panos760
01/09/2025, 11:12
464671
Το δοκίμασα τον προηγούμενο μήνα σε γνωστό κατάστημα.
Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει κάποιος τα 700€ παραπάνω για το μοντέλο ultra.

Manalishi
01/09/2025, 11:29
Ποιά είναι η διαφορά? Δεν ξέρω, δεν το εψαξα να πω την αληθεια.

Panos760
01/09/2025, 11:46
Το ultra έχει όριο τα 600 μέτρα, είναι 43mm κ κυρίως δεν έχει τα γράμματα στοιβαγμένα στο κάτω μέρος.

doctor_john
01/09/2025, 11:56
Δεν νομίζω πως συγκρίνονται για καθημερινή χρήση, πολλές διαφορές σε κάθε τμήμα και διπλάσιες επιδόσεις στο βυθό.
Είναι καθαρά tool watch "σεταρισμένο" για χρήση με γάντια, στο νερό κ.λπ.
Το fxd συγκρίνεται άμεσα για καθημερινή χρήση και νομίζω κερδίζει που είναι πιο λεπτό με πολλές αλλαγές και σε χαμηλότερη τιμή.

Panos760
01/09/2025, 12:15
Ναί, το ultra είναι πολύ ογκώδες, τουλάχιστον για τον δικό μου καρπό, για καθημερινή χρήση πάντα.
Δεν κάνω καταδύσεις, αλλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί ένας δύτης να προτιμήσει ένα Tudor 6.000€, ένα submariner, deep sea κλπ τών 12-20.000€ από ένα citizen, τα οποία είναι σκυλιά κ με αποδεδειγμένη αξιοπιστία τόσων ετών.

Bowleno
01/09/2025, 12:26
Ναί, το ultra είναι πολύ ογκώδες, τουλάχιστον για τον δικό μου καρπό, για καθημερινή χρήση πάντα.
Δεν κάνω καταδύσεις, αλλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί ένας δύτης να προτιμήσει ένα Tudor 6.000€, ένα submariner, deep sea κλπ τών 12-20.000€ από ένα citizen, τα οποία είναι σκυλιά κ με αποδεδειγμένη αξιοπιστία τόσων ετών.

Σωστός....όταν πήρα το δικό μου solar promaster είχα δει στο μαγαζί ένα καταδυτικό της και έπαθα πλάκα τόσο με την ποιότητά του όσο και την (σχετικό αυτό...) μάλλον χαμηλή τιμή των 1.200 ευρώ.

Panos760
01/09/2025, 12:35
1200€ για citizen, είναι σχετικά ακριβά, αν θέλει κάποιος να το παίρνει στο βυθό.
Υπάρχουν μοντέλα με 280-500€ με μετρητή βάθους κ άλλα ωραία.
Έχω ακόμη το πρώτο "σοβαρό" ρολόι που μου αγόρασαν, πίσω στο 1995, ένα casio diver 200m με λευκή πλάκα.
Τότε έκανε 100.000 δρχ, τώρα δεν αξίζει τίποτα.
Πρόσφατα του άλλαξα μπαταρία κ κολυμπούσα στις διακοπές με αυτό.
Θα κάτσω να ποστάρω φωτογραφίες εδώ.

STF
01/09/2025, 12:39
Τα Seiko kinetic , πρακτικά δεν χρειάζονται service, γιατί δεν έχουν τους μηχανισμούς όπως τα αυτόματα.
Έχω 3 kinetic, το ένα από αυτά είναι ολόιδιο το premier του Χάρη.
Κανένα δεν αγόρασα, τα δύο μου τα έδωσε ο πατέρας μου κ το premier ήταν δώρο.
Στο ένα kinetic έχω αλλάξει από το 2006 3 φορές μπαταρία, από 40€ την φορά.
Στο δεύτερο άλλαξα μπαταρία τον περασμένο Μάιο από το 2020, αλλά ήταν ταλαιπωρημένο, αφού φοριόταν ελάχιστα.
Στο premier δεν έχω αλλάξει ποτέ μπαταρία από τα τέλη του 2012 που μου το χάρισαν.
Το φοράω όχι πολύ συχνά, αλλά η μπαταρία του κρατάει περισσότερο λόγω του time reserve, δηλαδή της παύσης λειτουργίας των δεικτών κλπ....
Έχω κ άλλες μάρκες ρολογιών, αλλά εδώ γράφω μόνο για Seiko.
Έχω κ ένα αυτόματο, σειρά 5, πάλι του πατέρα μου, μοντέλο του '85.
Ήταν ναυτικός, το φορούσε παντού και πάντα.
Με αυτό έβαφε το πλοίο, έκανε ματσακόνι, τραβούσε κάβους κ αργότερα στην σύνταξη έσκαβε, κλάδευε δέντρα, έχτιζε τοίχους με αυτό το ρολόι.
Το άφησε σε ένα συρτάρι το 2008 κ το ξέχασε.
Πριν 4 μήνες το ανακάλυψα κ το φόρεσα.
Αμέσως ξύπνησε κ άρχισε να δουλεύει κανονικά κ να κρατάει φόρτιση περίπου 24 ώρες.
Το πήγα στον μάστορα να του αλλάξει τζαμάκι κ το άνοιξε για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.
Διαπίστωσε μια μικρή φθορά στον ρότορα κ είπε πως να του το φέρω για σέρβις κάποια στιγμή.
Έχοντας κάποια αυτόματα ρολόγια από διάφορες μάρκες, σαν γενικό κανόνα έχω μάθει πως service προτείνονται κάθε 6-10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Αυτά προτείνουν συγκεκριμένα πχ η Rolex κ η Tudor..
Αν τώρα το ρολόι αρχίζει να πηγαίνει αργά, γρήγορα ή να μην κρατά φόρτιση, το service πρέπει να γίνεται νωρίτερα.

Είναι λάθος η αντίληψη ίτι τα Kinetic δεν χρειάζονται σέρβις. Χρειάζονται σε κάθε αλλαγή μπαταρίας. Εδώ έχουμε τα ίδια στερεότυπα με τα μηχανάκια, είναι Japan δεν παθαίνει τίποτα. έχουν κανονικότατα σύστημα γραναζιών όπως τα μηχανικά. Το αν είναι λιγότερα τεμάχια δεν έχει καμία σημασία γιατί απλά έχουν.

https://www.youtube.com/watch?v=INJX_NhUP8s

Τα αυτόματα ρολόγια είναι καλό να έχουν συνεχόμενη λειτουργία. Ένα ρολόι που κάθεται θέλει οπωσδήποτε σέρβις διότι αυτό το απειροέλαχιστο λάδι που υπάρχει στις επιφάνειες των μηχανικών μερών -όταν βρίσκεται σε ακινησία- μετακεινείται προς την βαρυτική κατεύθυνση με την οποία κάθεται.Επομένως ένα ρολόι που φοριέται 10 χρόνια δεν έχει τόσο ανάγκη το σέρβις όσο ένα ρολόι που κάθεται 5 χρόνια. Αυτά όλα είναι στη θεωρία βέβαια γιατί στη πράξη ελάχιστους ξέρω που θα πήγαιναν ένα Seiko 5 για σέρβις, συμφέρει να πάρεις καινούριο.

Panos760
01/09/2025, 12:41
Βρήκα μια φωτό από τις διακοπές κ την έκοψα.
Έβαλα λουράκι nato, γιατί ως γνωστόν τα λαστιχένια δεν κρατάνε.
464674

doctor_john
01/09/2025, 12:57

Σωστός....όταν πήρα το δικό μου solar promaster είχα δει στο μαγαζί ένα καταδυτικό της και έπαθα πλάκα τόσο με την ποιότητά του όσο και την (σχετικό αυτό...) μάλλον χαμηλή τιμή των 1.200 ευρώ.

Είναι πολλοί οι λόγοι πέρα από την ποιότητα, λεπτομέρεια, εφευρετικότητα κ.λπ.
Σαν πρόσθετο - κόσμημα - επιλογή στο σώμα έχει την επικοινωνία του και δεν είναι μόνο αυτές οι εκφάνσεις.
Ειδικά τόσο μεγάλη, με όνομα και συμβολισμούς γράφεις βιβλίο.

πχ φανταστείτε έναν φίλο να φορά ένα citizen prodiver 52mm (https://www.clachic.gr/el-gr/citizen-eco-drive-promaster-bn7020-09e?gad_source=1&gad_campaignid=21127458168&gbraid=0AAAAAobr8nF3RhCRlSjrKB8LbCSnmUuk-&gclid=CjwKCAjwiNXFBhBKEiwAPSaPCbQaQPMSKNbCBpGlIgJi7OJ2KksMnl5PzKo-KqUlcHB-DTkIb7xQVxoCy_sQAvD_BwE) σε γυμνό χέρι ή και με απόπειρα μακρυμάνικου..
Οι προτάσεις του θα έχουν το ίδιο βάρος όταν βλέπουμε διαρκώς μια παράλογη, υπερφίαλη και με ρίσκο επιλογή στο χέρι του;

Κάπως έτσι η πλειοψηφία των ρολογόφιλων, των κατασκευαστών κ.λπ. βλέπει τα ρολόγια από 42mm και πάνω.
Πρέπει να έχουν λόγο σαν εργαλεία για να είναι 42+, πρέπει να έχει λόγο και αυτός που το φορά.
Λίγο η αναβίωση των πρώτων diver στα 90ς μαλάκωσε την οπτική και ανέχονταν μέχρι 45mm σε μεγάλους καρπούς.
Χρόνια τώρα έχει επιστρέψει στα μικρότερα.

Panos760
01/09/2025, 13:20
Είναι λάθος η αντίληψη ίτι τα Kinetic δεν χρειάζονται σέρβις. Χρειάζονται σε κάθε αλλαγή μπαταρίας. Εδώ έχουμε τα ίδια στερεότυπα με τα μηχανάκια, είναι Japan δεν παθαίνει τίποτα. έχουν κανονικότατα σύστημα γραναζιών όπως τα μηχανικά. Το αν είναι λιγότερα τεμάχια δεν έχει καμία σημασία γιατί απλά έχουν.

https://www.youtube.com/watch?v=INJX_NhUP8s

Τα αυτόματα ρολόγια είναι καλό να έχουν συνεχόμενη λειτουργία. Ένα ρολόι που κάθεται θέλει οπωσδήποτε σέρβις διότι αυτό το απειροέλαχιστο λάδι που υπάρχει στις επιφάνειες των μηχανικών μερών -όταν βρίσκεται σε ακινησία- μετακεινείται προς την βαρυτική κατεύθυνση με την οποία κάθεται.Επομένως ένα ρολόι που φοριέται 10 χρόνια δεν έχει τόσο ανάγκη το σέρβις όσο ένα ρολόι που κάθεται 5 χρόνια. Αυτά όλα είναι στη θεωρία βέβαια γιατί στη πράξη ελάχιστους ξέρω που θα πήγαιναν ένα Seiko 5 για σέρβις, συμφέρει να πάρεις καινούριο.
Στο βίντεο δεν δείχνει προληπτικό service, αλλά αλλαγή μπαταρίας, μαζί με πυκνωτή, προφανώς λόγω βλάβης του τελευταίου.
Κόστος περίπου 200€.
Τα Seiko 5 πριν 12 χρόνια κόστιζαν 150-200€.
Το service εκτός αντιπροσωπείας κοστίζει 250€..
Kinetic δεν κυκλοφορούν πια, μόνο αυτόματα κ τύπου spring drive, τα οποία είναι εξαιρετικά ακριβή, εννοείται πανάκριβα κ αξίζουν την επισκευή αν υπάρξει βλάβη.
Γι'αυτό έγραψα στην αρχή πως "στην πράξη δεν χρειάζονται service", αφού δεν συμφέρει, εκτός από συναισθηματικούς λόγους κυρίως.
Για όλα τα υπόλοιπα που έγραψες, σχετικά με τα αυτόματα ρολόγια, συμφωνώ απόλυτα.

PortisHead
01/09/2025, 13:23
Προσφατα ειδα καπου στο instagram μια διαμαχη που ξεκινησε καποιος ιδιοκτητης καταστηματος, γιατι του επεστρεψε πελάτης, αυτοματο Tissot επειδη εχανε καθε μηνα καποια δευτερολεπτα.Με συνεχη χρηση εννοειται.
Και του εδειξε αυτος το manual οτι 4-5 sec το μηνα ειναι αποδεκτό.
Εσεις τι γνωμη εχετε για τα αυτοματα ρολογια, να σκας πανω απο 500 ευρω για ενα μετριο προς καλό, κι εκτος την απαραιτητη συντηρηση καθε 2-3 χρονια να πρεπει και καθε μηνα να το ρυθμιζεις.
Σιγα τη δουλεια θα μου πειτε, αλλα δεν ειναι λιγο απογοητευτικό ?

Panos760
01/09/2025, 13:38
Προσφατα ειδα καπου στο instagram μια διαμαχη που ξεκινησε καποιος ιδιοκτητης καταστηματος, γιατι του επεστρεψε πελάτης, αυτοματο Tissot επειδη εχανε καθε μηνα καποια δευτερολεπτα.Με συνεχη χρηση εννοειται.
Εσεις τι γνωμη εχετε για τα αυτοματα ρολογια, να σκας πανω απο 500 ευρω για ενα μετριο προς καλό, κι εκτος την απαραιτητη συντηρηση καθε 2-3 χρονια να πρεπει και καθε μηνα να το ρυθμιζεις.
Όλα τα αυτόματα χάνουν, ανεξαρτήτως τιμής.
Πλησιάζουν το τέλειο τα co-axial της Omega κ τα Spring drive της Seiko κ ίσως τα el primero της zenith.
Αλλά έτσι κ αλλιώς τα ρολόγια είναι κατά 98% prestige κ 2% λειτουργικότητα.
Δηλαδή κ με ένα quartz από περίπτερο μπορεί να κάνει κάποιος την δουλειά του, δηλαδή να δει με ακρίβεια την ώρα.

Bowleno
01/09/2025, 13:40

Όντως είναι... Το Seiko premier που μου έκαναν δώρο (550 ευρώ είχε κοστίσει) έχει από το εργοστάσιο αποδεκτή απόκλιση 3 λεπτά τον μήνα!
Με αυτά και αυτά, επειδή είμαι ψείρας με τον χρόνο και δεν θέλω να ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με το ρολόι (σημειωτέον, φοράω ρολόι από τα 7 μου χρόνια και δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει μέρα χωρίς ρολόι στο χέρι) πήρα το solar και θα χρειαστεί αλλαγή πυκνωτή σε...12 χρόνια.

Το πήρα την ημέρα που βγήκα στην σύνταξη για να μου το θυμίζει όποτε το κοιτάω:lol:

Panos760
01/09/2025, 14:32
Όντως είναι... Το Seiko premier που μου έκαναν δώρο (550 ευρώ είχε κοστίσει) έχει από το εργοστάσιο αποδεκτή απόκλιση 3 λεπτά τον μήνα!
Με αυτά και αυτά, επειδή είμαι ψείρας με τον χρόνο και δεν θέλω να ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με το ρολόι (σημειωτέον, φοράω ρολόι από τα 7 μου χρόνια και δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει μέρα χωρίς ρολόι στο χέρι) πήρα το solar και θα χρειαστεί αλλαγή πυκνωτή σε...12 χρόνια.

Το πήρα την ημέρα που βγήκα στην σύνταξη για να μου το θυμίζει όποτε το κοιτάω:lol:

Κ εμένα το premier μου έκαναν δώρο, τέλη του 2012.
13 χρόνια αργότερα κ δεν έχω αλλάξει πυκνωτή, αλλά ούτε κ μπαταρία!
Δεν το φοράω συχνά όμως.

PortisHead
01/09/2025, 14:37
Ειχα σκοπο να κανω αγορα Seiko ή Citizen αυτοματο...αλλα πλεον με βλεπω να κλεινω προς καποιο Eco Drive της Citizen.
Ναι ειναι prestige, ναι ειναι μαγεια ο μηχανισμος του αυτοματου με τα τοσα γραναζακια και ροδελες για να δουλευει, ενα θαυμα της μηχανικης, αλλα δεν θα ηθελα
καθε μηνα να ρυθμιζω την ωρα και να τα σκαω καθε 2 χρονια σε service μηχανισμου.

STF
01/09/2025, 15:00
Στο βίντεο δεν δείχνει προληπτικό service, αλλά αλλαγή μπαταρίας, μαζί με πυκνωτή, προφανώς λόγω βλάβης του τελευταίου.
Κόστος περίπου 200€.
Τα Seiko 5 πριν 12 χρόνια κόστιζαν 150-200€.
Το service εκτός αντιπροσωπείας κοστίζει 250€..
Kinetic δεν κυκλοφορούν πια, μόνο αυτόματα κ τύπου spring drive, τα οποία είναι εξαιρετικά ακριβή, εννοείται πανάκριβα κ αξίζουν την επισκευή αν υπάρξει βλάβη.
Γι'αυτό έγραψα στην αρχή πως "στην πράξη δεν χρειάζονται service", αφού δεν συμφέρει, εκτός από συναισθηματικούς λόγους κυρίως.
Για όλα τα υπόλοιπα που έγραψες, σχετικά με τα αυτόματα ρολόγια, συμφωνώ απόλυτα.

Το βίντεο δεν το έβαλα για να "δείξω" σέρβις, κακώς δεν το διευκρίνησα. Το έβαλα για να δείξω πως έχουν μηχανικά μέρη, ιδιαίτερα τα perpetual (όχι και λίγα). Όταν έχεις γρανάζι δε θέλεις λίγο λαδάκι; Δε θέλεις έναν έλεγχο φθοράς σε ρολόγια που εργάζονταν 15 χρόνια; Το δικό μου λειτουργούσε ανελλιπώς από το 2006 μέχρι το 2022 με την ίδια πυκνωτική μπαταρία. Και τώρα δουλεύει αλλά μόνο όταν το φορέσω, δεν μπαίνει πλέον σε sleep mode μετά την αφαίρεση από το χέρι μου.

Όχι σαν απάντηση αλλά ως πληροφορία γενικού περιεχομένου. Πολλοί αλλάζουν μόνοι τους μπαταρία, κι εγώ μπορώ και έχω τα εργαλεία. Δεν το κάνω γιατί δεν έχω την εμπειρία να βυθίσω τους δείκτες του κεντρικού άξονα τόσο-όσο μετά την αφαίρεση τους ώστε να μην πιέζουν συνολικά τον μηχανισμό και φέρνουν αυτήν την επιπλέον αντίσταση με αποτέλεσμα φθοράς και στον άξονα και στην μπαταρία (ταχύτερη).

Panos760
01/09/2025, 15:04
Ειχα σκοπο να κανω αγορα Seiko ή Citizen αυτοματο...αλλα πλεον με βλεπω να κλεινω προς καποιο Eco Drive της Citizen.
Ναι ειναι prestige, ναι ειναι μαγεια ο μηχανισμος του αυτοματου με τα τοσα γραναζακια και ροδελες για να δουλευει, ενα θαυμα της μηχανικης, αλλα δεν θα ηθελα
καθε μηνα να ρυθμιζω την ωρα και να τα σκαω καθε 2 χρονια σε service μηχανισμου..
Καλά, κάθε δύο χρόνια δεν θέλει κανένα αυτόματο service.
Αν δεν πηγαίνει πολύ μπροστά ή πολύ πίσω, αν δεν κρατάει φόρτιση κλπ, δεν έχει πρόβλημα.
Σε ένα αυτόματο Omega seamaster που έχω, έκανα τελευταίο service Νοέμβριο του '20 κ μια χαρά κρατάει φόρτιση.
Σε δύο χρόνια θα κάνω προληπτικό service είπε ο μάστορας .
Μήν αγχώνεσαι με αυτό.
Το μοντέλο της citizen δεν το ξέρω, αλλά ρίξε μια ματιά σε κάποιες άλλες φτηνότερες αλλά αξιόλογες ελβετικές μάρκες, όπως η Doxa κ η Oris.
Κ η φτηνή σειρά τής Tudor, η 1926, τα οποία ρολόγια της συγκεκριμένης μάρκας τα κατασκευάζει η Rolex κ ας μην το παραδέχεται, για ευνόητους λόγους.

doctor_john
01/09/2025, 15:10
καθε μηνα να ρυθμιζω την ωρα και να τα σκαω καθε 2 χρονια σε service μηχανισμου.

Δες τα oceanographer της Bulova (citizen - miyota) και μην φαντάζεσαι πράγματα εναντίον σου. ;)

Το πνεύμα για ένα μηχανικό ρολόι είναι "να βγάλει την αποστολή", όχι να λειτουργεί χωρίς σφάλμα για πάντα.
Έτσι και αλλιώς το ρολόι "μηδενίζει" στην έναρξη κάθε "αποστολής" και είναι μια απολαυστική διαδικασία γιατί το λειτουργείς εσύ.

Αν είναι δική σου προδιαγραφή λιγότερα από +-12"/ έτος και μηδέν service, μπορείς να δεις σειρές με quartz υψηλής τεχνολογίας
όπως τα precissionist και τα accurist. Χαμηλά κόστη γενικά και τρελή ποιότητα.

Όλα όμως έχουν την ώρα που θα πάνε για service όταν τα χρησιμοποιείς καθημερινά.

υγ: υπάρχουν πολλά καλά μηχανικά που δεν χρησιμοποιούν το module του ροτορα για να έχουν
χαμηλότερο ύψος. Εκεί να σε δώ που κουρδίζεις πριν κάθε "αποστολή" ;)

Bowleno
01/09/2025, 15:56

Τα eco drive (όπως αυτό που έχω) δεν έχουν μπαταρία, έχουν έναν πυκνωτή που παίζει τον ρόλο της, το καντράν είναι σαν φωτοβολταϊκό, μπορεί με 5-6 λεπτά στον έντονο ήλιο του καλοκαιριού να μείνει μετά 6 μήνες στο απόλυτο σκοτάδι και να λειτουργεί απρόσκοπτα.
Η citizen δίνει 12 χρόνια το λιγότερο, για τον πυκνωτή. Φτηνός στην αλλαγή του δεν είναι, περί τα 40 ευρώ. Αλλά και μόνο που από το 2022 που το έβαλα στο χέρι μου και δεν ξαναασχολήθηκα, είναι ανεκτίμητο....
Το συγκεκριμένο βγαίνει είτε με ατσάλινο περίβλημα και λουράκι είτε με τιτάνιο. Το τιτάνιο το απέρριψα μόλις το δοκίμασα στο χέρι. Τόσο ελαφρύ που δεν το άντεχα, δεν ένιωθα ότι το φορούσα και εγώ θέλω να το αισθάνομαι στον καρπό.
Καλές αγορές ότι προτιμήσεις.:)

Manalishi
01/09/2025, 16:14
και εγώ θέλω να το αισθάνομαι στον καρπό. Καλές αγορές ότι προτιμήσεις.:)

Πάρε ενα Rolex DeepSeas...εκεί να δείς βάρος

Ilias_83
01/09/2025, 16:23
Ενώ από μικρός είχα τρέλα με τα ρολόγια και μου άρεσαν πάρα πολύ γενικά δεν πολυφορούσα μέχρι αρκετά πρόσφατα.
Με ενοχλούσε η αίσθηση όσο ήμουν παιδί και τα φορούσα και στο δεξί χέρι.

Αυτό άλλαξε τα τέλη του 2017 όταν αγόρασα για το τρέξιμο ένα Garmin Vivoactive 3. Το έβαλα στο σωστό χέρι και το φορούσα στα μαθήματα που έκανα για να μην κοιτάω το κινητό για να δω την ώρα, οπότε από ένα σημείο και μετά ένιωθα γυμνός χωρίς ρολόι!
Εννοείται πως το Vivoactive υπάρχει ακόμα και δουλεύει, ενώ δεν το έχω λυπηθεί σε τίποτα, κολύμπι, μαγείρεμα, ατμοί, ήλιος...

Πάμε τώρα στη μικρή μου συλλογή:

Το πρώτο μου ρολόι σχεδόν ενήλικος το πήρα δώρο από τον πατέρα μου το 2000 και ήταν ένα Swatch Irony Aluminium YCS4007.
Δεν το φορούσα συχνά μέχρι να αρχίσω να φοράω ρολόγια και δεν το έχω φορέσει πολύ. Το λουράκι του αν και με κάποια φθορά είναι το Original.
Δουλεύει και το φοράω ακόμα χωρίς να χάνει. Το μόνο που έχει χαλάσει είναι ο δείκτης του 1/10 του δευτερολέπτου ο οποίος όταν βάλεις το χρονόμετρο δεν γυρίζει πλέον.
Δεν με απασχολεί και δεν θα το φτιάξω. Αν έβρισκα το ίδιο πολύ ιδιαίτερο λουράκι θα το άλλαζα.

Υ.Γ.: Respect στην Swatch που όταν πήγα να ρωτήσω για λουράκι και είδαν πως δεν έχω στο ρολόι μπαταρία μου την άλλαξαν χωρίς καμία χρέωση.

464682

Το δεύτερο ρολόι ήταν δώρο από τη γυναίκα μου. (κοίταζα τα Tissot με πρόλαβε στη γωνία και μου πήρε ένα K.due² στα γενέθλιά μου πέρσι και το άλλαξα με αυτό)
Είναι ένα Citizen Tsuyosa NJ0151-88L.
Μου αρέσει υπερβολικά πολύ, δεν έχω διαπιστώσει να χάνει, καθώς αλλάζω συχνά το πιο φοράω και μένει ακίνητο και ξεκουρδίζει.
Πολύ ωραίο φινίρισμα και τελικά καλύτερη επιλογή από το Tissot Couturier που κοίταζα εγώ αρχικά.
Μου αρέσει η διακριτικότητά του.

464680

Το Manual λέει Service κάθε 2 με 3 χρόνια. Κόστος κτλ θα το δούμε στο μέλλον...

Panos760
01/09/2025, 18:12
Ενώ από μικρός είχα τρέλα με τα ρολόγια και μου άρεσαν πάρα πολύ γενικά δεν πολυφορούσα μέχρι αρκετά πρόσφατα.
Με ενοχλούσε η αίσθηση όσο ήμουν παιδί και τα φορούσα και στο δεξί χέρι.

Αυτό άλλαξε τα τέλη του 2017 όταν αγόρασα για το τρέξιμο ένα Garmin Vivoactive 3. Το έβαλα στο σωστό χέρι και το φορούσα στα μαθήματα που έκανα για να μην κοιτάω το κινητό για να δω την ώρα, οπότε από ένα σημείο και μετά ένιωθα γυμνός χωρίς ρολόι!
Εννοείται πως το Vivoactive υπάρχει ακόμα και δουλεύει, ενώ δεν το έχω λυπηθεί σε τίποτα, κολύμπι, μαγείρεμα, ατμοί, ήλιος...

Πάμε τώρα στη μικρή μου συλλογή:

Το πρώτο μου ρολόι σχεδόν ενήλικος το πήρα δώρο από τον πατέρα μου το 2000 και ήταν ένα Swatch Irony Aluminium YCS4007.
Δεν το φορούσα συχνά μέχρι να αρχίσω να φοράω ρολόγια και δεν το έχω φορέσει πολύ. Το λουράκι του αν και με κάποια φθορά είναι το Original.
Δουλεύει και το φοράω ακόμα χωρίς να χάνει. Το μόνο που έχει χαλάσει είναι ο δείκτης του 1/10 του δευτερολέπτου ο οποίος όταν βάλεις το χρονόμετρο δεν γυρίζει πλέον.
Δεν με απασχολεί και δεν θα το φτιάξω. Αν έβρισκα το ίδιο πολύ ιδιαίτερο λουράκι θα το άλλαζα.

Υ.Γ.: Respect στην Swatch που όταν πήγα να ρωτήσω για λουράκι και είδαν πως δεν έχω στο ρολόι μπαταρία μου την άλλαξαν χωρίς καμία χρέωση.

464682

Το δεύτερο ρολόι ήταν δώρο από τη γυναίκα μου. (κοίταζα τα Tissot με πρόλαβε στη γωνία και μου πήρε ένα K.due² στα γενέθλιά μου πέρσι και το άλλαξα με αυτό)
Είναι ένα Citizen Tsuyosa NJ0151-88L.
Μου αρέσει υπερβολικά πολύ, δεν έχω διαπιστώσει να χάνει, καθώς αλλάζω συχνά το πιο φοράω και μένει ακίνητο και ξεκουρδίζει.
Πολύ ωραίο φινίρισμα και τελικά καλύτερη επιλογή από το Tissot Couturier που κοίταζα εγώ αρχικά.
Μου αρέσει η διακριτικότητά του.

464680

Το Manual λέει Service κάθε 2 με 3 χρόνια. Κόστος κτλ θα το δούμε στο μέλλον...

Η Tissot ανήκει στο Swatch group.
Κόστος, το λιγότερο 250€, αλλά ρώτα καλού κακού.
Η Citizen χρησιμοποιεί μηχανές miyota αν δεν κάνω λάθος.
Γιαπωνέζικες, αξιόπιστες κ παμφθηνες, γύρω στα 30€ κάνουν.

Panos760
01/09/2025, 18:26
Το βίντεο δεν το έβαλα για να "δείξω" σέρβις, κακώς δεν το διευκρίνησα. Το έβαλα για να δείξω πως έχουν μηχανικά μέρη, ιδιαίτερα τα perpetual (όχι και λίγα). Όταν έχεις γρανάζι δε θέλεις λίγο λαδάκι; Δε θέλεις έναν έλεγχο φθοράς σε ρολόγια που εργάζονταν 15 χρόνια; Το δικό μου λειτουργούσε ανελλιπώς από το 2006 μέχρι το 2022 με την ίδια πυκνωτική μπαταρία. Και τώρα δουλεύει αλλά μόνο όταν το φορέσω, δεν μπαίνει πλέον σε sleep mode μετά την αφαίρεση από το χέρι μου.

Όχι σαν απάντηση αλλά ως πληροφορία γενικού περιεχομένου. Πολλοί αλλάζουν μόνοι τους μπαταρία, κι εγώ μπορώ και έχω τα εργαλεία. Δεν το κάνω γιατί δεν έχω την εμπειρία να βυθίσω τους δείκτες του κεντρικού άξονα τόσο-όσο μετά την αφαίρεση τους ώστε να μην πιέζουν συνολικά τον μηχανισμό και φέρνουν αυτήν την επιπλέον αντίσταση με αποτέλεσμα φθοράς και στον άξονα και στην μπαταρία (ταχύτερη).

Δεν διαφωνώ για την αναγκαιότητα των service, άλλωστε δεν βλάπτει να κάνεις το καλύτερο για το ρολόι σού.
Πρακτικά όμως δεν χρειάζεται, για δύο λόγους.
Ο ένας είναι πώς τα κινούμενα μέρη που λες είναι ο ρότορας που περιστρέφεται για να παράξει ρεύμα στον πυκνωτή κ αυτός με την σειρά του να φορτίσει την μπαταρία, άρα δεν συμμετέχει στην κίνηση των δεικτών.
Ο δεύτερος λόγος είναι πως έτσι κ αλλιώς, υποχρεωτικά θα χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας κάθε 10 χρόνια κ το ρολόι θα το ανοίξει ο μάστορας κ με την ευκαιρία θα δει αν χρειάζεται κάτι.
Το ρολόι σού θέλει αλλαγή μπαταρίας, αφού πλέον δεν κρατάει φόρτιση κ γενικά δεν δουλεύει όπως πρίν.
Λογικό μετά από τόσα χρόνια.
Αν θέλει μόνο μπαταρία, υπολόγιζε 70€.
Αν θέλει κ πυκνωτή, μαζί με την εργασία 200€.
Πολύ πιο φτηνά, ακόμη και έτσι, από το να έκανες service σε αυτόματο μηχανικό ρολόι.

Panos760
01/09/2025, 20:51
Τώρα επέστρεψα σπίτι κ φόρεσα το Seiko 5 που δεν έχει κάνει service για 40 χρόνια κ που είχε μείνει ακίνητο από το 2008.
Κρατάει φόρτιση 24 ωρών ακόμη.464688

464689
Πραγματικά σκυλιά αυτά τα "5"...

Nostradamus
02/09/2025, 08:14
Ένας δύτης θα φοράει dive computer εδώ και χρόνια πλέον.

Τα καταδυτικά σημερα, οπως και πολλά άλλα, δεν εξυπηρετούν το σκοπό που αρχικα σχεδιάστηκαν. Ειναι περισσότερο κατασκευες που επιδεικνύουν τις δυνατότητες μηχανικής.

P.s. εχω 4 και χαίρομαι να τα φοράω συχνά πυκνά.