View Full Version : Δευτερόλεπτο.. Λεπτό.. Ώρα.. Αντρικό Ρολόϊ!!!!
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
devil's animal
04/09/2016, 18:28
tissot ή hamilton?
tissot ή hamilton?
Βοηθα ρε Σταύρο...Να πω την αληθεια οπτικα μου αρεσουν πιο πολυ τα Tissot
devil's animal
04/09/2016, 20:42
Βοηθα ρε Σταύρο...Να πω την αληθεια οπτικα μου αρεσουν πιο πολυ τα Tissot
σαν εταιρειες θελω να γινει συγκριση...
οχι σε συγκεκριμενα ρολογια...
σε ρολογια αλλωστε υπαρχουν και στις 2 μαρκες απο 500€ μεχρι ξερω γω 3500€...
οποτε αν συγκριθουν μεταξυ τους θα συγκριθουν ιδιας κλιμακας τιμων ρολογια...
σαν μηχανισμοι...
σαν αξιοπιστια...
σαν φινιρισμα...
μεταξυ αυτων των 2 ποια θα επιλεγατε και γιατι?
Nostradamus
04/09/2016, 21:20
Και η Τισο και Χάμιλτον ανοικουν εδώ και χρόνια στο swatch group που έχει πολλές ακόμη εταιρίες στον ομιλο.
Στον ίδιο όμιλο ανοίκει και η εταιρία ΈΤΑ που παράγει αυτόματες και κουρδιστες μηχανες και φυσικά quartz.
ΕΤΑ φοράνε και πολλές ακόμη εταιρίες εκτός του ομίλου, είτε αυτούσιες είτε τροποιημενες από τις εταιρίες που τις αγοράζουν.
Προσωπικά τις δύο αυτές εταιρίες τις θεωρώ εφαμιλλες ποιοτικά και παιζουν στο ίδιο επίπεδο.
Πηγα σημερα και δοκιμασα αρκετα!
Απο κοντα ειναι πιο ευκολο να τα απορριψεις απο οτι απο το Internet. Τα Tissot για παραδειγμα ενω μου αρεσαν σχετικά ηταν μικρα (ειχες δικιο για το 42mm) και "κατεληξα" μεταξυ ενος Hamilton και ενος Citizen
Hamilton
https://www.oroloi.gr/mobile/el-gr/product/2514727/HAMILTON-SEAVIEW-Chronograph-Stainless-Steel-Bracelet/
Citizen
http://www.skroutz.gr/s/4814157/Citizen-AT9030-55L.html
Δεν ειναι ακριβως στην ιδια κατηγορία τιμης (δεν καταλαβα ακριβως το λόγο) και το Citizen εχει ekodrive δηλαδη ηλιακη φορτιση.Αυτο απο οτι μου εξηγησαν και στο καταστημα σημαινει πρακτικα πως καθε 7-8 χρονια χρειαζεται μια αλλαγη ο πυκνωτης (κοστος 30-40€)
Για πειτε καμια γνώμη...
ΥΓ.Εμενα πιο πολυ μου αρεσε το Citizen
365373
AristidisZ
05/09/2016, 13:29
Είναι και ανάλογα το χέρι
Εμένα που ο καρπός είναι σχετικά λεπτός και το μάτι μου δε μπορεί να συνηθίσει με τίποτα στα μεγάλα ρολόγια, το 42άρι μου φαίνεται μεγάλο...
Εσένα πάντως σου πάει καλά νομίζω
Προτιμάς χρονογράφο ή κλασσικό ;;;
Στο μπάτζετ σου ίσως να παίζουν και κάποια Longines μέσα..έχεις ρίξει καμιά ματιά προς τα εκεί; Τη θεωρώ αρκετά value for money επιλογή.
Είναι και ανάλογα το χέρι
Εμένα που ο καρπός είναι σχετικά λεπτός και το μάτι μου δε μπορεί να συνηθίσει με τίποτα στα μεγάλα ρολόγια, το 42άρι μου φαίνεται μεγάλο...
Εσένα πάντως σου πάει καλά νομίζω
Προτιμάς χρονογράφο ή κλασσικό ;;;
Το Citizen που φοραω στη φωτογραφία ειναι 46 νομίζω!Οποτε καταλαβαίνεις πως ηταν τα 42 πανω μου
Τωρα στο ερωτημα σου,μαλλον για χρονογραφο θα πάω!
Στο μπάτζετ σου ίσως να παίζουν και κάποια Longines μέσα..έχεις ρίξει καμιά ματιά προς τα εκεί; Τη θεωρώ αρκετά value for money επιλογή.
Εχω δει καποια που μου αρεσουν αλλα ανεβαινουν σε 4ψηφια νουμερα οποτε δεν παίζει. Γενικα εχω προβλημα με το ματι μου,παντα στα ακριβα πέφτει...(η προβλημα με την τσεπη αλλα αυτη ειναι αλλη συζήτηση)
peterTHErider
06/09/2016, 00:29
οταν 'μεγαλωσω' θα παρω αυτο:
365392
προς το παρον ειμαι αναμεσα σε ενα ταγκ χοιερ και ενα ομεγα που εχω μπανισει.μεσα στο μηνα θα το εχω ξεκαθαρισει και θα ανεβασω φωτο!
peterTHErider
06/09/2016, 00:48
και τελος ισως ενα απο τα πιο περιπλοκα με λεπτομερη και αξιοζηλευτη κατασκευη ρολογια..
ειναι λιγο ακριβο βεβαια...
365393365394365395
turogalos
06/09/2016, 08:43
Για να είμαι ειλικρινής, όταν βλέπω άντρες με κάτι ρολόγια γκουμούτσες τίγκα στα χρώματα, κουμπάκια, χρονογράφους και τεράστια σήματα Lamborghini κτλ σε ροζ χρυσό, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ταμτάκος ή η Αλβανική μαφία....τέσπα, γούστα είναι αυτά.
Λατρεύω την απλότητα των ρολογιών της δεκαετίας του 60 και ήθελα πέρσι να πάρω ένα Max Bill Bauhaus
Max Bill watches (http://www.junghans.de/en/junghans-collection/watches/maxbill/detail.html)
365398
Λόγω υψηλής τιμής αγόρασα τελικά ένα παρόμοιο στα 200€ της Junkers με τον αξιόπιστο μηχανισμό της RONDA:
365397
Πριν λιγες μερες τσιμπησα αυτο :)
365401
Ενα grand seiko θελω αλλα ειναι πολλα τα λεφτα :(
παιδια αυτο το site ειναι αξιοπιστο?
http://www.creationwatches.com/
America βλέπω.
Τελωνείο. .......
America βλέπω.
Τελωνείο. .......
=
:a021: (χοντρικά ένα 50% επάνω, στις τιμές που βλέπουμε)
AristidisZ
07/09/2016, 08:35
Και οι τιμές που έχει είναι απλά συμπαθητικές, οι αρχικές που έχει είναι ότι να ναι...
Το ρολόι σηκώνει παζάρι πάντως να ξέρετε, άρα δεν είναι πανάκεια εν προκειμένω η αγορά από το εξωτερικό :)
Nostradamus
07/09/2016, 08:42
παιδια αυτο το site ειναι αξιοπιστο?
http://www.creationwatches.com/
εχω αγορασει δυο φορες απο εκει και ηρθε χωρις τελωνειο.
Αλλοι ομως ειχαν θεμα με τελωνειο απο το ιδιο σαιτ.
Ειναι αξιοπιστο, οι τελικες τιμες ειναι καλες (συμπαθητικες οπως λεει και ο Αριστος), καλυτερες απο δικα μας ηλεκτρονικα καταστηματα..
Αν ομως αυτο που ψαχνεις το βρεις σε φυσικο καταστημα εδω θα το παρεις στην ιδια τιμη με νορμαλ παζαρι....
Για να είμαι ειλικρινής, όταν βλέπω άντρες με κάτι ρολόγια γκουμούτσες τίγκα στα χρώματα, κουμπάκια, χρονογράφους και τεράστια σήματα Lamborghini κτλ σε ροζ χρυσό, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ταμτάκος ή η Αλβανική μαφία....τέσπα, γούστα είναι αυτά.
Λατρεύω την απλότητα των ρολογιών της δεκαετίας του 60 και ήθελα πέρσι να πάρω ένα Max Bill Bauhaus
Max Bill watches (http://www.junghans.de/en/junghans-collection/watches/maxbill/detail.html)
365398
Λόγω υψηλής τιμής αγόρασα τελικά ένα παρόμοιο στα 200€ της Junkers με τον αξιόπιστο μηχανισμό της RONDA:
365397
Εγώ πάλι είμαι περίεργος από την στιγμή που θα το κοιτάξουν αυτό το "φορτωμένο" σε πόση ώρα θα είναι σε θέση να σου απαντήσουν τι ώρα λέει...
Τραβάς το κινητό από την κωλοτσεπη και απαντάς. .....
:tooth:
devil's animal
16/09/2016, 10:04
για τα bulova τι πιστευετε?
εχω φαει ενα κολημματακι και θελω να παρω κατι σε αυτο το ευρος τιμης...
κοιταω Jacques Lemans, Bulova, Zeppelin, Festina, Pierre Lannier...
εννοειται αυτοματο...
Ποιοτικά ρολόγια, εταιρία με μεγάλη ιστορία, Αμερικανική, αλλά κατασκευάζονται Ελβετία τα ρολόγια - αν δεν κάνω λάθος.
devil's animal
16/09/2016, 10:31
εχω βρει παντως φοβερες διαφορες τιμης απο amazon σε σχεση με τα ελληνικα ιντερνετομαγαζα στην συγκεκριμενη μαρκα...
αλλα με το ρολοϊ δεν ειναι να εμπιστευεσαι στα τυφλα...
παιζουν μαϊμουδιες αβερτα...
απο την αλλη αν το βρισκεις μιση τιμη, μπαινεις σε πειρασμο...:hmm:
Από τη μικρή μου εμπειρία από αγορές στο εξωτερικό, νομίζω πως στο τέλος βγαίνουν τα ίδια (μεταφορικά, τελωνεία, κλπ).
Επίσης, αν πας ο ίδιος από το μαγαζί, πιστεύω θα πετύχεις καλύτερη τιμή με παζάρι.
devil's animal
16/09/2016, 10:46
Από τη μικρή μου εμπειρία από αγορές στο εξωτερικό, νομίζω πως στο τέλος βγαίνουν τα ίδια (μεταφορικά, τελωνεία, κλπ).
Επίσης, αν πας ο ίδιος από το μαγαζί, πιστεύω θα πετύχεις καλύτερη τιμή με παζάρι.
μεταφορικα ειναι free...τελωνειο δεν εχω φαει ποτε και για μεγαλυτερα πακετα..ακολουθω μια συγκεκριμενη διαδικασια και μεχρι στιγμης ειμαι οκ...
οσο καλυτερη τιμη και αν μου κανει το ελληνικο μαγαζι, δεν προκειται να πεσει στην μιση τιμη που το βρισκω..
το θεμα ειναι αν ειναι οντως αυθεντικο..:rolleyes:
μεταξυ αυτων των μαρκων που εβαλα παραπανω ποια θα επιλεγατε και γιατι?
μιλαω πιο πολυ για τον μηχανισμο (αξιοπιστια) και το κυρος της...
AUFGEBRACHT
16/09/2016, 20:17
Τα Festina έχω την εντύπωση πως έχουν γιαπωνέζικους μηχανισμούς και πλέον είναι ισπανική εταιρεία, εκεί πρέπει να γίνεται κι η κατασκευή τους... Από αυτές που έβαλες νομίζω πως από κύρος Bulova... (καθαρά υποκειμενικό αλλά αυτό το swiss made στο καντράν έχει περισσότερο κύρος).
AristidisZ
17/09/2016, 17:22
Παντρεύεται φιλαράκι καλό (μα τι τους έπιασε όλους ήθελα να ξερα) και θα του πάρει ρολόι η πεθερά...
Πείτε καμιά πρόταση γύρω στα 600€
Θέλει οπωσδήποτε μπρασελέ και όχι λουρί και μάλλον κάτι σχετικά κλασσικό...
:wave2:
devil's animal
17/09/2016, 18:48
Τα Festina έχω την εντύπωση πως έχουν γιαπωνέζικους μηχανισμούς και πλέον είναι ισπανική εταιρεία, εκεί πρέπει να γίνεται κι η κατασκευή τους... Από αυτές που έβαλες νομίζω πως από κύρος Bulova... (καθαρά υποκειμενικό αλλά αυτό το swiss made στο καντράν έχει περισσότερο κύρος).
επειδη το ψαχνω η bulova εξαγοραστηκε απο την citizen στο τελος του 2007, αρχες 2008, οποτε ολοι οι μηχανισμοι στα bulova ειναι citizen..
επισης δεν υπαρχει πλεον το "swiss made" στο καντραν...ουτε στο open back case...
αυτα υπαρχουν στα παλιοτερα μοντελα...
οχι οτι ειναι κακος ο μηχανισμος ο αυτοματος της citizen (εχει μακρα ιστορια και η citizen στον αυτοματο μηχανισμο) αλλα οπως ειπες εχει αλλο κυρος το "swiss made" γενικα...
τελος, σταματησαν στα καινουργια μοντελα να βαζουν και το διαπασων στην θεση "12"...ενταξει, δεν ηταν σε ολα τα παλιοτερα εκει...αλλα πολλα το ειχαν και ψιλογουσταρες να το βλεπεις...
devil's animal
17/09/2016, 18:56
Παντρεύεται φιλαράκι καλό (μα τι τους έπιασε όλους ήθελα να ξερα) και θα του πάρει ρολόι η πεθερά...
Πείτε καμιά πρόταση γύρω στα 600€
Θέλει οπωσδήποτε μπρασελέ και όχι λουρί και μάλλον κάτι σχετικά κλασσικό...
και tissot παιρνει...και hamilton παιρνει...και seiko παιρνει...
να κοιταξει και amazon/ebay...
και αν επιλεξει ελληνικο καταστημα επειδη πλεον δεν υπαρχουν πολλες διαφορες με τα αμερικανικα ιντερνετικα, να κανει παζαρια...
Nostradamus
17/09/2016, 19:49
Σταύρε τα Bulova δεν είναι κακά. Ωστόσο είναι περισσότερο γνωστά για τον quartz μηχανισμό τους που χτυπάει σε πολλά khz.
Για τα υπόλοιπα που ανέφερες δεν έχω άποψη προσωπικά..
Άριστιδη σε αυτό το μπάτζετ οι Ιάπωνες δεν έχουν αντίπαλο σε ποιότητα και μηχανές. Αλλιώς quartz ελβετικό και οριακά αυτόματο.
Η μεταχειρισμενο αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος θα έκανε εύκολα κίνηση για αγορά αν δεν το έχει λίγο το "χόμπι" ..
AristidisZ
17/09/2016, 19:51
και tissot παιρνει...και hamilton παιρνει...και seiko παιρνει...
να κοιταξει και amazon/ebay...
και αν επιλεξει ελληνικο καταστημα επειδη πλεον δεν υπαρχουν πολλες διαφορες με τα αμερικανικα ιντερνετικα, να κανει παζαρια...
Καμιά ιδέα για μοντέλο θέλω μπρε, και εγώ tissot / hamilton σκέφτηκα αμέσως σε αυτό το budget
Nostradamus
17/09/2016, 19:58
Καμιά ιδέα για μοντέλο θέλω μπρε, και εγώ tissot / hamilton σκέφτηκα αμέσως σε αυτό το budget
Tissot luxury με μπρασελε..νομίζω κοντα σε αυτό που περιγράφεις
Nostradamus
17/09/2016, 20:07
Hamilton pilot pioneer επίσης.. Διπλοκορωνο που προσωπικά ου αρέσει επίσης πολύ..
Επίσης εντελώς dress το Hamilton intramatic ίσως το πάρει κοντά στην τιμή που θέλει με μπρασελε..
Nostradamus
17/09/2016, 20:13
Επίσης μόλις διαπίστωσα ότι γνωστό ελληνικό ιντερνετομαγαζο έχει Longines quartz πολύ κοντά στο μπάτζετ.
AristidisZ
17/09/2016, 20:15
Ωραίες προτάσεις, και τα Hamilton δε τα ήξερα τα συγκεκριμένα
To Intramatic πραγματικά πολύ φίνο ρολόι (τόσο που του συγκεκριμένου δε νομίζω να του αρέσει, εγώ το ερωτεύτηκα πάντως)
Λέτε να αρχίσω να διαδίδω και εγώ ότι παντρεύομαι μπας και ;;; :bawl:
devil's animal
17/09/2016, 22:29
Σταύρε τα Bulova δεν είναι κακά. Ωστόσο είναι περισσότερο γνωστά για τον quartz μηχανισμό τους που χτυπάει σε πολλά khz.
Για τα υπόλοιπα που ανέφερες δεν έχω άποψη προσωπικά..
ενταξει, μιλας για την σειρα precisionist με τα 262khz...
αλλα η bulova εχει μακρα ιστορια...και στα αυτοματα ρολογια...
δεν ξερω κατα ποσο ηταν καλα τα παλια της ρολογια...προ citizen εποχη δλδ...αλλα κατασκευαζονταν Ελβετια...
τωρα λανσαρει την νεα της σειρα curv, και εχει να καυχιεται για τον πρωτο καμπυλωτο χρονογραφο...
Nostradamus
17/09/2016, 23:08
ενταξει, μιλας για την σειρα precisionist με τα 262khz...
αλλα η bulova εχει μακρα ιστορια...και στα αυτοματα ρολογια...
δεν ξερω κατα ποσο ηταν καλα τα παλια της ρολογια...προ citizen εποχη δλδ...αλλα κατασκευαζονταν Ελβετια...
τωρα λανσαρει την νεα της σειρα curv, και εχει να καυχιεται για τον πρωτο καμπυλωτο χρονογραφο...
Ναι αναφέρομαι στα νεότερα της. Όντως έχει ιστορία. Μάλιστα είχε και το δικό της moon watch, αυτή και η Ω.. :))
AristidisZ
18/09/2016, 13:59
Επίσης μόλις διαπίστωσα ότι γνωστό ελληνικό ιντερνετομαγαζο έχει Longines quartz πολύ κοντά στο μπάτζετ.
Δώσε link, σιγά τα ωά...
devil's animal
18/09/2016, 14:27
ρε σεις εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι να δωσει καποιος 600€ για quartz?? υπαρχουν ρολογαρες αυτοματες σε αυτα τα λεφτα...
και αν κατι πληρωνεις στο ρολοϊ ειναι ο μηχανισμος του...
εκτος αν εχεις ΤΑ αυτοματα ρολογια και εχεις τρελαθει με το design και το φινιρισμα ενος quartz που το τσιμπας μονο σαν κοσμημα και να ταιριαζει με το outfit...
anyway...αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη...
ψαχτειτε λιγο παραπανω...
Nostradamus
18/09/2016, 16:21
ρε σεις εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι να δωσει καποιος 600€ για quartz?? υπαρχουν ρολογαρες αυτοματες σε αυτα τα λεφτα...
εκτος αν εχεις ΤΑ αυτοματα ρολογια και εχεις τρελαθει με το design και το φινιρισμα ενος quartz που το τσιμπας μονο σαν κοσμημα και να ταιριαζει με το outfit...
Προφανώς... Αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν το βλέπει έτσι...
Nostradamus
18/09/2016, 16:33
Δώσε link, σιγά τα ωά...
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2517451/LONGINES-HydroConquest-Stainless-Steel-Bracelet/
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2517477/LONGINES-Conquest-Black-Leather-Strap/
Εύκολα όμως πας σε αυτόματο Τισο και Χάμιλτον.
harris_x
18/09/2016, 16:52
Η tissot δεν έχει καλό after sales.
Το αυτόματο tissot αν δεν το φοράς κάθε μέρα θα σου σπασουν τα νεύρα να το ρυθμίζεις.
Αντίθετα η Seiko εχει εξαιρετικό aftersales και ειναι auto relay (αν σταματήσει, το κουνάς και βρίσκει την ώρα μόνο του)
AristidisZ
18/09/2016, 17:46
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...
Το αυτόματο tissot αν δεν το φοράς κάθε μέρα θα σου σπασουν τα νεύρα να το ρυθμίζεις.
Αντίθετα η Seiko εχει εξαιρετικό aftersales και ειναι auto relay (αν σταματήσει, το κουνάς και βρίσκει την ώρα μόνο του)
Καλά ένα ρολόι ή το φοράς καθημερινά (οπότε δε θα σταματήσει) ή το φοράς μια στο τόσο, που ούτως ή άλλως θα σταματήσω
Το δικό μου (Tissot), σταματάει περίπου στη μιάμιση μέρα...
harris_x
18/09/2016, 18:12
Το δικό μου Seiko σταματάει στις 5 ή 7 ημέρες δεν θυμάμαι και οταν το εχω αφήσει για να φορέσω το άλλο το ξαναφοραω και βρίσκει την ωρα μόνο του ;)
Το τισο της γυναίκας ειχαμε βαρεθεί να το βάζουμε στην ώρα...
Auto relay: https://youtu.be/WNW-lFkPXZg
Γιαυτό έβαλα την....πεθερά να μου πάρει το αυτόματο Seiko που έβαλα στις πρώτες σελίδες του παρόντος θρεντ :winka::lol:
Nostradamus
18/09/2016, 18:35
Τα kinetic, ecodrive, solar των Γιαπωνέζων κακώς τα μπερδεύουμε με τα αυτόματα - κουρδιστα και την αυτονομία τους.. Όπως και με την ακρίβεια τους και την χρονομετρια τους.
Τα γαμο-ρολογα και κουμπάρο-ρολογα σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν ξεχασμένα σε συρτάρια μιας και απέχουν από τις ανάγκες αυτού που το αγοράζει...
Τα γαμο-ρολογα και κουμπάρο-ρολογα σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν ξεχασμένα σε συρτάρια μιας και απέχουν από τις ανάγκες αυτού που το αγοράζει...
θα συμφωνήσω με τον φίλο.
παίδες όποιος δεν θα θέλει, ευχαρίστως να τον απαλλάξω από το χώρο που πιάνουν
devil's animal
19/09/2016, 12:44
Τα kinetic, ecodrive, solar των Γιαπωνέζων κακώς τα μπερδεύουμε με τα αυτόματα - κουρδιστα και την αυτονομία τους.. Όπως και με την ακρίβεια τους και την χρονομετρια τους.
εχεις πολυ δικιο!!
ειναι μεγαλο στοιχημα να βρεις ενα ρολοϊ που θα το φορας καθε μερα και παραλληλα να μπορεσεις να το φορεσεις, με αξιωσεις, σε μια επισημη εκδηλωση...
απο την αλλη βεβαια, καποιος που δεν γουσταρει να φοραει τιποτα επανω του καθημερινα, δεν ειναι κακο το να εχει 2-3 καλα ρολογια που να τα ταιριαζει με την εκδηλωση που θελει να παραβρεθει...
Συμφωνω για τα TISSOT για το κουρδισμα τους οπως τα λετε ειναι.... αλλα μην ξεχναμε οτι μπορεις να το κουρδισεις πριν το αφησεις οποτε θα αντεξει λιγο παραπανω. Εμενα ειναι γαμο-ρολογο και το φοραω καθημερινα. Κακης ποιοτητας το δαχτυλιδι που κραταει το λουρι και μετα απο ενα χρονο αρχιζει και την ακουει, οπως τα λετε δε νομιζω να βρω ανταλλακτικο.....
Για εξηγηστε λιγακι και σε μας τους αδαεις τη διαφορα που θα βιωσει ο χρήστης του ρολογιού με τον αυτοματο μηχανισμό σε σχεση με το quartz?
Εχει να κανει με τη διαχρονικοτητα;Εχει να κανει με το πουλ μουρ;Με κατι αλλο;
Ειλικρινης ερώτηση και απορια γιατι απο τα αυτοματα που εχω δει (παντα εντος του μπατζετ) δεν με πολυτρελενει και κανένα σε αντιθεση με quartz που εχω βρει αρκετά.
Εχω δει και αυτο το Roamer και το ζαχαρωνω
https://goldy.gr/προϊόν/roamer-r508822405450-superior-business-watch/
Nostradamus
19/09/2016, 16:05
Αυτόματοι μηχανισμοί ξεκινούν από 100 ευρω πχ πολλά seiko 5 οπότε καμιά σχέση το πουλ Μουρ..
Αυτό που θα βιώσει σίγουρα ο χρήστης με αυτόματο είναι απόκλιση από την ακρίβεια που του δίνει ένα quartz, ecodrive, kinetic η solar. :) :)
Επίσης πιθανότητα απορρύθμισης η ζημιάς από πτώση η πολύ έντονο κραδασμό, μαγνητισμο κτλ κτλ. Που δεν συμβαίνει εύκολα στα παραπάνω..
Απλά το μηχανικό ρολοι κρύβει τεράστια στοιχεία μηχανικής και πολυπλοκοτητας που έχει και αυτό το δικό του ενδιαφέρον.
Πολλά λεφτά γι αυτό το roamer πάντως..
Αυτόματοι μηχανισμοί ξεκινούν από 100 ευρω πχ πολλά seiko 5 οπότε καμιά σχέση το πουλ Μουρ..
Αυτό που θα βιώσει σίγουρα ο χρήστης με αυτόματο είναι απόκλιση από την ακρίβεια που του δίνει ένα quartz, ecodrive, kinetic η solar. :) :)
Επίσης πιθανότητα απορρύθμισης η ζημιάς από πτώση η πολύ έντονο κραδασμό, μαγνητισμο κτλ κτλ. Που δεν συμβαίνει εύκολα στα παραπάνω..
Απλά το μηχανικό ρολοι κρύβει τεράστια στοιχεία μηχανικής και πολυπλοκοτητας που έχει και αυτό το δικό του ενδιαφέρον.
Πολλά λεφτά γι αυτό το roamer πάντως..
Αρα καλυτερα απο πρακτικης αποψης τα quartz.
Τωρα για το Roamer, υπολογιζω και σε καποιο σχετικο παζαρι.Καλυτερα πιστευεις να παω στο Citizen που ειχα βαλει πιο πάνω;
Κοίτα, σε 2-3 βρόντους που έχω φάει στα 10 χρόνια που φοράω το citizen solar eco-drive κλπ, μπορώ να πω τα καλύτερα. Επίσης, η μπαταρία του είναι αντε γεια...10 χρόνια το έχω, και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε να την αλλάξω.
todoros78
19/09/2016, 16:35
σας διαβάζω και ζαχαρώνω σχεδόν όλα τα ρολόγια που λέτε και δείχνετε.....
και επειδή εσείς θα το εκτιμήσετε (ως περισσότερο γνώστες από μένα)...απολαύστε!!!!
"Here is a video prepared by Patek Philippe on the construction of the Grandmaster Chime, and for intellectual curiosity's sake, have a gander at another grand complication, also made in six pieces, and also costing around $2.5 million - the A. Lange & Sohne Grand Complication"
https://www.youtube.com/watch?v=yIXPplShtg0
Nostradamus
19/09/2016, 17:40
Κοίτα, σε 2-3 βρόντους που έχω φάει στα 10 χρόνια που φοράω το citizen solar eco-drive κλπ, μπορώ να πω τα καλύτερα. Επίσης, η μπαταρία του είναι αντε γεια...10 χρόνια το έχω, και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε να την αλλάξω.
Γενικώς τα ecodrive εχουν αποδειξει την αντοχή τους στον χρόνο και αποτελούν σίγουρες επιλογές για καθημερινή χρήση.
Το ίδιο και τα tough solar της Casio (για τα κομάντο :) :)) και τα solar της seiko.κατα καιρούς είχαν ακουστεί θεματικά για τα kinetic.
Nostradamus
19/09/2016, 17:49
Τeo δεν το θεωρώ κακή επιλογή. Είναι μια εταιρία που είχε καλό όνομα απλά δεν είναι τόσο γνωστή και εμπορική. Έχω ένα ρολόι της ( Saturn II) που ήταν δώρο. Είναι από τα καλύτερα και ποιοτικότερα ρολόγια που έχω φορέσει πότε ειδικά σε αυτό το εύρος τιμης, με εξαιρετική χρονομετρια μιας μηχανής που φοριέται από πολλές εταιρίες. Προσωπικά το θεωρώ καλύτερο από Τισο και Χάμιλτον σε αυτό το εύρος τιμων που επίσης έχω. Είναι όμως “δύσκολο" ρολοι που δεν φοριέται παντού.
Nostradamus
19/09/2016, 18:08
Ειδικός δεν είμαι προφανώς.. Απλά έχω εδώ και λίγα χρόνια που ξεκίνησα να διαβάζω λίγο παραπάνω για το ρολοϊ. Φορούσα άλλωστε ανέκαθεν, χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα πράγματα.
Radio controlled το citizen που δοκίμασες. Θα συγχρονίζει με δορυφόρο κοινώς. Αν δεν κάνω λάθος έρχεται με επιπλέον δέκτη για ενίσχυση του σήματος.
Έχω ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας Casio g shock tough solar. Συγχρονίζει κάθε βράδυ στις 12:00 περίπου χωρίς πρόβλημα χωρίς ενισχυτές κτλ κτλ.
Γνώμη μου μην το κουράζεις πολύ γιατί θα μπερδευτείς.
Έχω αγοράσει κατά καιρούς κάποια ρολόγια γιατί παρασύρθηκα.
Στο εύρος τιμης που παίζεις δεν θα πάρεις κακό ρολοι όπως και να έχει.. Απλά προτείνω αγορά από φυσικό κατάστημα γιατί έχεις εύκολο ένα 25% μείον στην τιμή καταλόγου η αλλιώς από ιντερνετομαγαζο του εξωτερικού.
devil's animal
19/09/2016, 18:39
Για εξηγηστε λιγακι και σε μας τους αδαεις τη διαφορα που θα βιωσει ο χρήστης του ρολογιού με τον αυτοματο μηχανισμό σε σχεση με το quartz?
Εχει να κανει με τη διαχρονικοτητα;Εχει να κανει με το πουλ μουρ;Με κατι αλλο;
Ειλικρινης ερώτηση και απορια γιατι απο τα αυτοματα που εχω δει (παντα εντος του μπατζετ) δεν με πολυτρελενει και κανένα σε αντιθεση με quartz που εχω βρει αρκετά.
Εχω δει και αυτο το Roamer και το ζαχαρωνω
https://goldy.gr/προϊόν/roamer-r508822405450-superior-business-watch/
δεν εχει να κανει με την διαφορα που θα βιωσει ο χρηστης...ολα λενε την ωρα...αλλα την ωρα μπορεις να την δεις και απο το κινητο σου ή το ταμπλο του αυτοκινητου...:lol:
οποτε μπαινουμε σε φιλοσοφικα κομματια της συζητησης...
ξεκαθαρα ειναι ενα διαχρονικο αξεσουαρ για τον αντρα...
χρησιμοποποιειται και σαν κοσμημα, οπως και σαν status indicator...
προσωπικα με γοητευει η μηχανικη πισω απο ενα τοσο δα πραγματακι, που παιρνει την ενεργεια του απο την κινηση του χεριου του χρηστη...
μια μπαταρια ειναι παντα μια μπαταρια...μια εξωτερικη πηγη ενεργειας...
το να το φορας και να δουλευει και οταν σταματας, να σταματαει ή οταν το αφηνεις να σταματαει συμβολικα μπορει να κρυβει πολλα πραγματα...
απο το καποιος να εχει πεθανει, αρα να σταματαει και ο χρονος του ρολογιου του μεχρι του οτι ο χρονος κυλησε για 6 ωρες το απογευμα που βγηκα ραντεβου με την γυναικα της ζωης μου και μετα σταματησε γιατι γυρισα απο το ραντεβου και αφησα το ρολοϊ στο συρταρι...
επισης η καθε εταιρεια εχει την ιστορια της για τους μηχανισμους της..οπως η bulova με το διαπασων....
η συζητηση ειναι τεραστια για τα αυτοματα και τα quartz (που και αυτα εχουν καινοτομιες κλπ..κλπ), και ειναι θεμα καθαρα πως το βλεπει ο χρηστης...
για μενα μπαταριας, βρισκεις παμπολλα και φτηνα...για να πας ομως σε αυτοματο πρεπει να διαθεσεις καποιο καλο ποσο...
αυτο κατι λεει για την κατασκευη τους και την μηχανικη που κρυβουν απο πισω...
και η πλακα ειναι οτι ΟΛΑ τα αυτοματα χανουν...μα λιγο, μα πολυ, χανουν...
αν θες να εισαι απολυτα ακριβης, πας σε δυνατες σειρες quartz...
παρεπιπτοντως, τα roamer ειναι φοβερα και δεν τα ξερει πολυ ο κοσμος...και αυτο μου αρεσει επισης...να παρθει κατι που δεν ειναι πολυφορεμενο...
εχουμε πηξει στα seamaster, speedmaster και rolex...
εγω εχω φαει κολημμα με την απλοτητα και την φινετσα των Alpina, αλλα το budget ανεβαινει πολυ και δεν ειμαστε σε θεση...:cry:
....
...
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν έχεις δίκιο.
Γνώμη μου μην το κουράζεις πολύ γιατί θα μπερδευτείς.
Έχω αγοράσει κατά καιρούς κάποια ρολόγια γιατί παρασύρθηκα.
Στο εύρος τιμης που παίζεις δεν θα πάρεις κακό ρολοι όπως και να έχει.. Απλά προτείνω αγορά από φυσικό κατάστημα γιατί έχεις εύκολο ένα 25% μείον στην τιμή καταλόγου η αλλιώς από ιντερνετομαγαζο του εξωτερικού.
Το ξέρω πως κακό ρόλοι δε θα πάρω σε αυτή την τιμή, απλά είναι αυτό που λες "να πάρω ότι καλύτερο μπορώ". Τώρα εγώ επειδή είμαι οπτικός τύπος θέλω να πάρω κάτι που να μου αρέσει και να δείχνει καλά πάνω μου. Δεν πρόκειται να αγοράσω κάτι που δε μου αρέσει μόνο και μόνο επειδή είναι καλύτερο,ακριβότερο,γαμηστερότερο (ότι θες βαλε)
@Σταύρο τα καταλαβαίνω όλα αυτά που λες αλλά και πάλι δε δικαιολογώ (εγώ σαν αδαής χρήστης-φορέας ρολογιού) την σφοδρα προτίμηση προς τα αυτόματα. Ίσως και εγώ αργότερα αν εντρυφήσω στην ωρολογοποιία να διαβάζω αυτά που γράφω και να απορώ με τον εαυτό μου.
Γουατεβα, θα μείνω στη συμβουλή του Νοστράδαμου και δεν θα το κουράσω περαιτέρω. Θα κοιτάξω μήπως βρω από κοντά να δοκιμάσω το Rolex :cry::cry:εεε,συγγνώμη το Roamer ήθελα να πω αλλιώς θα πάω να πάρω το Citizen που μου άρεσε από την αρχή.
ΥΓ.Σταύρο και εγω να σου πω την αληθεια εχω πήξει στα IWC και στα Vacheron και γι'αυτό ειπα να κάνω την αλλαγή τωρα......:rotflmao::rotflmao:
το να το φορας και να δουλευει και οταν σταματας, να σταματαει ή οταν το αφηνεις να σταματαει συμβολικα μπορει να κρυβει πολλα πραγματα...
απο το καποιος να εχει πεθανει, αρα να σταματαει και ο χρονος του ρολογιου του μεχρι του οτι ο χρονος κυλησε για 6 ωρες το απογευμα που βγηκα ραντεβου με την γυναικα της ζωης μου και μετα σταματησε γιατι γυρισα απο το ραντεβου και αφησα το ρολοϊ στο συρταρι...
Ένα δάκρυ κύλισε ρε Σταύρο...:(
δεν εχει να κανει με την διαφορα που θα βιωσει ο χρηστης...ολα λενε την ωρα...αλλα την ωρα μπορεις να την δεις και απο το κινητο σου ή το ταμπλο του αυτοκινητου...:lol:
οποτε μπαινουμε σε φιλοσοφικα κομματια της συζητησης...
ξεκαθαρα ειναι ενα διαχρονικο αξεσουαρ για τον αντρα...
χρησιμοποποιειται και σαν κοσμημα, οπως και σαν status indicator...
προσωπικα με γοητευει η μηχανικη πισω απο ενα τοσο δα πραγματακι, που παιρνει την ενεργεια του απο την κινηση του χεριου του χρηστη...
μια μπαταρια ειναι παντα μια μπαταρια...μια εξωτερικη πηγη ενεργειας...
επισης η καθε εταιρεια εχει την ιστορια της για τους μηχανισμους της..οπως η bulova με το διαπασων....
η συζητηση ειναι τεραστια για τα αυτοματα και τα quartz (που και αυτα εχουν καινοτομιες κλπ..κλπ), και ειναι θεμα καθαρα πως το βλεπει ο χρηστης...
για μενα μπαταριας, βρισκεις παμπολλα και φτηνα...για να πας ομως σε αυτοματο πρεπει να διαθεσεις καποιο καλο ποσο...
αυτο κατι λεει για την κατασκευη τους και την μηχανικη που κρυβουν απο πισω...
αν θες να εισαι απολυτα ακριβης, πας σε δυνατες σειρες quartz...
παρεπιπτοντως, τα roamer ειναι φοβερα και δεν τα ξερει πολυ ο κοσμος...και αυτο μου αρεσει επισης...να παρθει κατι που δεν ειναι πολυφορεμενο...
εγω εχω φαει κολημμα με την απλοτητα και την φινετσα των Alpina, αλλα το budget ανεβαινει πολυ και δεν ειμαστε σε θεση...:cry:
ρε Σταύρο δεν πας να κοιτάξεις καμιά τσόντα να έρθεις στα ίσια σου;
devil's animal
20/09/2016, 11:38
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν έχεις δίκιο.
για διαφωτισε μας...
@Σταύρο τα καταλαβαίνω όλα αυτά που λες αλλά και πάλι δε δικαιολογώ (εγώ σαν αδαής χρήστης-φορέας ρολογιού) την σφοδρα προτίμηση προς τα αυτόματα. Ίσως και εγώ αργότερα αν εντρυφήσω στην ωρολογοποιία να διαβάζω αυτά που γράφω και να απορώ με τον εαυτό μου.
ΥΓ.Σταύρο και εγω να σου πω την αληθεια εχω πήξει στα IWC και στα Vacheron και γι'αυτό ειπα να κάνω την αλλαγή τωρα......:rotflmao::rotflmao:
δεν εχω εντρυφησει πουθενα ρε συ... 2-3 πραγματακια εχω διαβασει για καποια ρολογια και σαν χανος κανω ιντερνετικο window(s) shopping...
το speedmaster, seamaster και rolex που εγραψα εχουν να κανουν με την λογικη οτι αν καποιος θελει να παρει ενα καλο ρολοϊ καπου, καπως, καποτε παει στα omega που τα φοραει ο james bond και στα rolex που τα ξερει και η γιαγια του...ενω υπαρχουν αξιολογοτατες ελβετικες εταιρειες που ειναι αγνωστες στο ευρυ κοινο...οπως τα roamer, τα alpina, τα iwc, κλπ..
και εδω εγκειται και ενα αλλο θεμα..
θες να ειναι αναγνωρισιμο απο ολους το ρολοϊ σου ή να το φορας και να ξερεις εσυ και 2-3 αλλοι τι ειναι, τι κανει, και ποσο εχει?
Ένα δάκρυ κύλισε ρε Σταύρο...:(
ειμαι σιγουρος...φημιζομαι για τον συναισθηματισμο μου....:lol:
ρε Σταύρο δεν πας να κοιτάξεις καμιά τσόντα να έρθεις στα ίσια σου;
φοβερη συμβουλη...η αληθεια ειναι οτι εχω κανει 3 μερες αποχη...λες αυτο να εφταιξε και οδηγηθηκα στο να γραψω αυτα?:bawl:
για διαφωτισε μας...
...
Nαι, είναι απλό.
Προφανώς καταλαβαίνεις κι εσύ ότι ένα αυτόματο των 300-500€ δεν έχει τον ίδιο μηχανισμό με ένα αυτόματο των 15.000€ κι άρα την ίδια ποιότητα και στην κατασκευή και στο time keeping.
devil's animal
20/09/2016, 11:54
Nαι, είναι απλό.
Προφανώς καταλαβαίνεις κι εσύ ότι ένα αυτόματο των 300-500€ δεν έχει τον ίδιο μηχανισμό με ένα αυτόματο των 15.000€ κι άρα την ίδια ποιότητα και στην κατασκευή και στο time keeping.
ναι αυτο ειναι το προφανες...
οπως ομως προφανες ειναι το γεγονος οτι οσο ακριβο και αν ειναι...το κυριως ελατηριο, ο τροχος ισορροπιας, οπως και ολα τα παπαρακια εκει μεσα εχουν τριβες...και οσα "κοσμηματακια" (jewels) και αν χρησιμοποιηθουν για να αποφευχθουν αυτες οι τριβες...παλι υφιστανται...σε μικροτερο βαθμο μεν, υφισταται δε...
και εκτος των αλλων, ολα τα μηχανικα ρολογια επηρεαζονται απο παραγοντες οπως θερμοκρασια, θεση που λειτουργουν, κραδασμους, παλαιοτητα εξαρτηματων και πολλα αλλα...
αρα προφανως, οσο καλος και ακριβος αν ειναι ενας μηχανισμος, δεν παυει να χανει...εγω δεν σου λεω λεπτα...μπορει να ειναι δεκατα...που να γινουν δευτερα με το περασμα του χρονου και ισως και λεπτο...
αν ξερεις καποιο ρολοι, οτι δεν χανει...με στοιχεια ομως...εχει μετρηθει δλδ με επισημη ωρα μετα απο καποιο καιρο και ειναι ακριβες, πες το μας...
ναι αυτο ειναι το προφανες...
οπως ομως προφανες ειναι το γεγονος οτι οσο ακριβο και αν ειναι...το κυριως ελατηριο, ο τροχος ισορροπιας, οπως και ολα τα παπαρακια εκει μεσα εχουν τριβες...και οσα "κοσμηματακια" (jewels) και αν χρησιμοποιηθουν για να αποφευχθουν αυτες οι τριβες...παλι υφιστανται...σε μικροτερο βαθμο μεν, υφισταται δε...
και εκτος των αλλων, ολα τα μηχανικα ρολογια επηρεαζονται απο παραγοντες οπως θερμοκρασια, θεση που λειτουργουν, κραδασμους, παλαιοτητα εξαρτηματων και πολλα αλλα...
αρα προφανως, οσο καλος και ακριβος αν ειναι ενας μηχανισμος, δεν παυει να χανει...εγω δεν σου λεω λεπτα...μπορει να ειναι δεκατα...που να γινουν δευτερα με το περασμα του χρονου και ισως και λεπτο...
αν ξερεις καποιο ρολοι, οτι δεν χανει...με στοιχεια ομως...εχει μετρηθει δλδ με επισημη ωρα μετα απο καποιο καιρο και ειναι ακριβες, πες το μας...
Ενώ τα Quartz είναι;
Κανένας δεν γλυτώνει από τους νόμους της φυσικής. Τα πολύ ακριβά auto, δεν χρησιμοποιούν λαμαρίνες για τα σωθικά τους αλλά μέταλα που επηρεάζονται πολύ λιγότερο από τους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Διαφωνείς και σ' αυτό;
.... εχουν να κανουν με την λογικη οτι αν καποιος θελει να παρει ενα καλο μηχανάκι καπου, καπως, καποτε παει στα VStrom, TDM, GSXR που τα καβαλάει ο καθένας και στα Trans Alp που τα ξερει και η γιαγια του...ενω υπαρχουν αξιολογοτατες ιταλικές εταιρειες που ειναι αγνωστες στο ευρυ κοινο...οπως τα Ducati, τα aprilia κλπ..
και εδω εγκειται και ενα αλλο θεμα..
θες να ειναι αναγνωρισιμο απο ολους το μηχανάκι σου ή να το φορας και να ξερεις εσυ και 2-3 αλλοι τι ειναι, τι κανει, και ποσο εχει?
Οκ, fixed...
devil's animal
20/09/2016, 12:27
Ενώ τα Quartz είναι;
Κανένας δεν γλυτώνει από τους νόμους της φυσικής. Τα πολύ ακριβά auto, δεν χρησιμοποιούν λαμαρίνες για τα σωθικά τους αλλά μέταλα που επηρεάζονται πολύ λιγότερο από τους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Διαφωνείς και σ' αυτό;
σε τι να διαφωνησω? πρωτος σου ειπα, οτι προφανως τα ακριβοτερα (σε τιμη) ειναι πιο ακριβη (στον χρονο) απο τα φθηνοτερα...και παιζουν ρολο τα παντα...
εσυ διαφωνησες εξ αρχης στο "ολα χανουν"...και τωρα εγινε "κανενας δεν γλιτωνει απο τους νομους της φυσικης"...
δες και εδω (https://www.prestigetime.com/page.php?accuracy) τις αποκλισεις των αυτοματων σε σχεση με των quartz...
δες την αποκλιση απο τα μηχανικα πιστοποιημενα cosc και στα quartz πιστοποιημενα cosc...
οπου cosc-->https://en.wikipedia.org/wiki/COSC
εσυ λοιπον που διαφωνεις στο "ολα χανουν..μα λιγο..μα πολυ..χανουν"??
σε τι να διαφωνισω? πρωτος σου ειπα, οτι προφανως τα ακριβοτερα ειναι πιο ακριβη απο τα φθηνοτερα...και παιζουν ρολο τα παντα...
εσυ διαφωνησες εξ αρχης στο "ολα χανουν"...και τωρα εγινε "κανενας δεν γλιτωνει απο τους νομους της φυσικης"...
δες και εδω (https://www.prestigetime.com/page.php?accuracy) τις αποκλισεις των αυτοματων σε σχεση με των quartz...
δες την αποκλιση απο στα μηχανικα πιστοποιημενα cosc και στα quartz πιστοποιημενα cosc...
οπου cosc-->https://en.wikipedia.org/wiki/COSC
εσυ λοιπον που διαφωνεις στο "ολα χανουν..μα λιγο..μα πολυ..χανουν"...
Ναι οκ, θα κυκλοφορουμε όλοι με ένα ατομικό ρολόι μπας και δεν χάνει 0,1" το χρόνο.
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε αφού δεν έχεις σκοπό να δώσεις τόσα ώστε να πάρεις είτε καλό αυτόματο, είτε καλό quartz.
devil's animal
20/09/2016, 12:34
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε αφού δεν έχεις σκοπό να δώσεις τόσα ώστε να πάρεις είτε καλό αυτόματο, είτε καλό quartz.
και εσυ που το ξερεις?
και εσυ που το ξερεις?
Θυμόμουν τότε που δεν έδινες παραπάνω απο 200€ για τη φωτογράφιση της βαφτισης. Υπέθεσα ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.
Αν ναι, οκ.
devil's animal
20/09/2016, 13:09
Θυμόμουν τότε που δεν έδινες παραπάνω απο 200€ για τη φωτογράφιση της βαφτισης. Υπέθεσα ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.
Αν ναι, οκ.
εντελως ασχετα παραδειγματα...
απορω με την συλλογιστικη σου....αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι εχεις καποια...
να σε ενημερωσω βεβαια οτι δινω και περιπου 300€ σε λαστιχα που λιωνουν σε 3 μερες στις Σερρες...
α, ναι εχω και ενα atos που του εχω βαλει αεριο για να κανω οικονομια...
μπορει να εχω και 5-6 οικοπεδα και 4-5 σπιτια που δεν θελω να πληρωνω ΕΝΦΙΑ και θα τα πουλησω για να παρω ενα Vacheron Constantin...
αλλα μικρης σημασιας εχει...
ο εκτιθεμενος οσον αφορα τα γραφομενα, φανηκε...
εντελως ασχετα παραδειγματα...
απορω με την συλλογιστικη σου....αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι εχεις καποια...
να σε ενημερωσω βεβαια οτι δινω και περιπου 300€ σε λαστιχα που λιωνουν σε 3 μερες στις Σερρες...
α, ναι εχω και ενα atos που του εχω βαλει αεριο για να κανω οικονομια...
μπορει να εχω και 5-6 οικοπεδα και 4-5 σπιτια που δεν θελω να πληρωνω ΕΝΦΙΑ και θα τα πουλησω για να παρω ενα Vacheron Constantin...
αλλα μικρης σημασιας εχει...
ο εκτιθεμενος οσον αφορα τα γραφομενα, φανηκε...
Βρε καλά θα κάνεις, απλά ξεκίνησες να ρωτάς για κάποια ρολόγια που δεν είναι ακριβά. Αν θες να πάρεις VC, πούλα ότι έχεις, δικαίωμά σου.
devil's animal
20/09/2016, 13:19
Βρε καλά θα κάνεις, απλά ξεκίνησες να ρωτάς για κάποια ρολόγια που δεν είναι ακριβά. Αν θες να πάρεις VC, πούλα ότι έχεις, δικαίωμά σου.
α, να γεια σου...
το γιατι πεταχτηκε η "μπαλα" σε μενα και το τι θελω να παρω δεν το καταλαβα...ενω λεγαμε για το αν τα αυτοματα χανουν...
ξεκινησε με το υφακι του μηνυματος #460 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149889&page=31&p=2798349&viewfull=1#post2798349) και τελικως παραδεχτηκες οτι χανουν...
Πάρτε κανένα Citizen ρε μλκς να τελειώνει το μπλα μπλα...Το VStrom των ρολογιώνΕ είναι.
α, να γεια σου...
το γιατι πεταχτηκε η "μπαλα" σε μενα και το τι θελω να παρω δεν το καταλαβα...ενω λεγαμε για το αν τα αυτοματα χανουν...
ξεκινησε με το υφακι του μηνυματος #460 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149889&page=31&p=2798349&viewfull=1#post2798349) και τελικως παραδεχτηκες οτι χανουν...
Υφάκι είδες εσύ. Τώρα πως κατεφέρνεις και βλέπεις μέσα από την οθόνη, δεν ξέρω.
Κάνε αυτο που λεει ο Βύρωνας. Πάρε ένα citizen και όσα περισέψουν απο το VC δώστα να πάρεις πίσω το CB1.
Πάρτε κανένα Citizen ρε μλκς να τελειώνει το μπλα μπλα...Το VStrom των ρολογιώνΕ είναι.
Εχουμε ρε, για τις καταδύσεις στην πισίνα... Ωμπο...
devil's animal
20/09/2016, 13:33
Κάνε αυτο που λεει ο Βύρωνας. Πάρε ένα citizen και όσα περισέψουν απο το VC δώστα να πάρεις πίσω το CB1.
θα το κανω, μονο αν μετα ανταλλαξουμε το cb1 με το hublot σου, χερι χερι...ειναι λιγο γρατζουνισμενο αλλα θα κανω τα στραβα ματια για να οδηγησεις ενα honda που δεν χαλαει..
θα το κανω, μονο αν μετα ανταλλαξουμε το cb1 με το hublot σου, χερι χερι...ειναι λιγο γρατζουνισμενο αλλα θα κανω τα στραβα ματια για να οδηγησεις ενα honda που δεν χαλαει..
Μέχρι το Hamilton μου σου δίνω για το συγκεκριμένο, και θέλω και ρέστα.
devil's animal
20/09/2016, 13:41
Μέχρι το Hamilton μου σου δίνω για το συγκεκριμένο, και θέλω και ρέστα.
για hamilton μεχρι το cbf125 φτανεις αλλα το'δωσα...next time...
Να δω που θα πάει η κοκορομαχία και τι προσφέρει στην γνώση περί των ωρολογίων......:rolleyes:
Να δω που θα πάει η κοκορομαχία και τι προσφέρει στην γνώση περί των ωρολογίων......:rolleyes:
Είπαμε. ....αντρικό ρολοι....αν δεν υπάρξει ένας αντρίκιος καυγάς δεν ολοκληρώνεται το νήμα.
Τι θες τώρα δηλαδή. .....να έρθω να σέ 'βρω να σε αρχίσω στις γρήγορες με το hello kitty τη κόρης μου;
:D
Ρε συ Βύρωνα,εγω το σκεφτομουνα να το παρω το Citizen αλλα τωρα μου το γαμησες.. .
pipe_smoker
20/09/2016, 16:22
Το "χάσιμο" στα αυτόματα εχει παει περίπατο απο δημιουργίας tourbillon.
Και διπλού κιόλας αμα λαχει.
Και κανα 60αρι χιλιαρικακια για τα ταπεινά.
Οποιος θέλει πιο φθηνό, ξεχνάει το tourbillon κι ας χάσει και λιγάκι.
Δε χάλασε ο κόσμος.
Οποιος θέλει πιο φθηνό, ξεχνάει το tourbillon κι ας χάσει και λιγάκι.
Δε χάλασε ο κόσμος.
Σωστά. Για την ώρα έχουμε πάντα τα κινητά μας, που δε χάνουν ποτέ. Τα ρολόγια είναι για... εχμ...
για να πετυχεις την ακριβεια ενος quartz στα 200ε στα ποσα πρεπει να πας σε μηχανικο? :p
pipe_smoker
20/09/2016, 17:08
Σωστά. Για την ώρα έχουμε πάντα τα κινητά μας, που δε χάνουν ποτέ. Τα ρολόγια είναι για... εχμ...
για να πετυχεις την ακριβεια ενος quartz στα 200ε στα ποσα πρεπει να πας σε μηχανικο? :p
Οποιος αγοράζει ρολόι για την ακρίβεια του πράγματος, ας πάρει ενα ηλεκτρονικό χρονόμετρο να κανει δουλεια του:p
Και τα ρούχα το πρωτοβαλαμε πανω μας για να μην κρυώνουμε.
Πλέον εξυπηρετούν κι άλλους σκοπούς.
Ενα μπουφάν των 50€, κανει πολυ καλύτερη δουλεια για το κρύο απο οτι ενα σακάκι των 5.000€
You get the point....
ναι αλλα εδω δε μιλαμε τωρα για μπουφαν των 50ε...μιλαμε για την περιπτωση να κανεις τη δουλεια σου με ενα ρολοι των 500ε, δηλαδη κατι καλο...απο κει και πανω, ειναι θεμα μονο προσωπικης λοξας, ή επιδειξη πλουτου...γιατι και η διαφορα που εχει ενα σακακι των 500 με ενα των 5κ εκει ειναι...
ειναι ακριβως το ιδιο με τα audiophile συστηματα, απο ενα σημειο τιμης και πανω (και αυτο δεν ειναι πολυ ψηλα), ολα παιζουν φανταστικα, και αυτο απο συζητηση ορφεα που τυχαινει να ειναι γνωστος μου (οποιος ξερει τι ειναι ο ορφεας καταλαβαινει), οποτε δεν πληρωνεις ποιοτητα, αλλα λοξα, κυρος και τιμη
το αθλημα ρολοι, ειναι κατι αντιστοιχο με τα γυναικεια κοσμηματα, παει αναλογα με τη δυνατοτητα της τσεπης...εξου και το πρωτο σχολιο μου, δεν πληρωνεις ενα μηχανικο ρολοι ακριβα για την ακριβεια του, αλλα επειδη ειναι ακριβο...αν ηθελες ακριβεια, πας και στα 50ε
πριν απο μερικα χρονια παντως, ειχα πετυχει ελληνικο φορουμ για ρολογια, σε εκει μεσα συζητησεις ειχε αξια οτιδηποτε μηχανικο εκανε πανω απο 5κ, η δε οποιαδηποτε αναφορα σε ρολοι quartz, προκαλουσε αλεργικο σοκ σε οποιον διαβαζε :lol:
pipe_smoker
20/09/2016, 17:47
Τί εννοεις οτι με 500 ευρώ παίρνεις κατι καλο?
Καλο ως προς τί?
Αν το καλο ειναι το ακριβές, ειπαμε το παίρνεις και με 50. Γιατι να πας στα 500?
pipe_smoker
20/09/2016, 17:49
πριν απο μερικα χρονια παντως, ειχα πετυχει ελληνικο φορουμ για ρολογια, σε εκει μεσα συζητησεις ειχε αξια οτιδηποτε μηχανικο εκανε πανω απο 5κ, η δε οποιαδηποτε αναφορα σε ρολοι quartz, προκαλουσε αλεργικο σοκ σε οποιον διαβαζε :lol:
Λογικό δεν ειναι?
Και στο φόρουμ της Brough Superior μπορεις να μπεις και να τους πεις "είστε γατάκια, εγώ εχω glx και με κουβαλάει απο το σημειο Α στο σημειο Β, οσο καλα το κανουν και τα δικά σας πανάκριβα μπιχλιμπίδια"
Περιμένεις να το παρουν στα σοβαρά?
amyroukai
20/09/2016, 17:52
(οποιος ξερει τι ειναι ο ορφεας καταλαβαινει ε ναι, φυσικά.
367564
Τί εννοεις οτι με 500 ευρώ παίρνεις κατι καλο?
Καλο ως προς τί?
Αν το καλο ειναι το ακριβές, ειπαμε το παίρνεις και με 50. Γιατι να πας στα 500?
καλο ως προς την καλοτητα του :lol:
οπως με 5κ παιρνεις καλη μοτο ως προς ποιοτητα, δυνατοτητες, χαρακτηριστικα κλπ, ετσι και με 500ε παιρνεις καλο ρολογακι
το οτι υπαρχουν και μηχανες που κανουν 100 και 200κ, δε σημαινει πως οτιδηποτε κατω απο αυτο ειναι για τα μπαζα
Λογικό δεν ειναι?
Και στο φόρουμ της Brough Superior μπορεις να μπεις και να τους πεις "είστε γατάκια, εγώ εχω glx και με κουβαλάει απο το σημειο Α στο σημειο Β, οσο καλα το κανουν και τα δικά σας πανάκριβα μπιχλιμπίδια"
Περιμένεις να το παρουν στα σοβαρά?
πιανεις ακραιες περιπτωσεις που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αντιπροσωπευτικες σαν συγκρισεις...τα ρολογια των 500-1000ε δεν ειναι τα αντιστοιχα των glx στα μηχανακια...
και δε μπηκα σε κανενα πρωτοκλασατο φορουμ, ηταν ελληνικο, και εγραφε ο βαγγελας και ο μητσαρας απο τα χουρια τους, που επι ελλαδαρας πασοκ βγαλανε 5 φραγκα και τους επιασε η επιδειξιομανια...ασχετως αν ο παππους τους δεν ειχε χαρτι να σκουπισει τον ''πωπο'' του...
λοιπον, μπορω οπως ειπα, να δεκτω οτι καποιος παιρνει κατι απο λοξα, παιρνει κατι επειδη επαθε εγκεφαλικο που το ειδε, τωρα τα περι ιστοριας, ποιοτητας, και το ποσο καλο ειναι, αυτα ειναι ιστοριες για αγριους...
devil's animal
20/09/2016, 19:04
μαγκες, οπως ειπε ο μπλιτζερ...τα κινητα δεν χανουν ποτε...τουλαχιστον αυτα που συνδεονται ιντερνετΕ...
εκει μιλαμε για ακριβεια στην ωρα...
αλλα ειπαμε...δεν ειναι η ακριβεια στον χρονο το θεμα μας...
απο την στιγμη που το αντρικο ρολοϊ χρησιμοποιειται για ενα καρο αλλους λογους, το να δεις την ωρα θα ειναι το τελευταιο που θα σε νοιαζει κοιτωντας το...;)
pipe_smoker
20/09/2016, 19:12
Ωραία, πάμε μία από την αρχή, μόνο μην το ξημερώσουμε γιατί δεν έχει και νόημα από ένα σημείο κι έπειτα.
ναι αλλα εδω δε μιλαμε τωρα για μπουφαν των 50ε...μιλαμε για την περιπτωση να κανεις τη δουλεια σου με ενα ρολοι των 500ε, δηλαδη κατι καλο...
καλο ως προς την καλοτητα του :lol:
Τί σημαίνει καλό ξαναλέω?
Καλό ως προς τί?
Η καλότητα δεν είναι κάποια ιδιότητα.
Μια ιδιότητα είναι να λέει την ώρα χωρίς να χάνει.
Αυτό είπαμε το έχεις και με 50 ευρώ, και δε θα χάσει ποτέ σε βαθμό που να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν.
Άρα αν παίρνεις ρολόι μόνο για να βλέπεις με ακρίβεια την ώρα, δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από αυτό.
Τα 500 τα δίνεις για τη μόστρα, για την επίδειξη, γιατί θα ήθελες να μπορείς να δώσεις 5000 αλλά δεν μπορείς, και πάει λέγοντας όπως λες κι εσύ.
δηλαδη κατι καλο...απο κει και πανω, ειναι θεμα μονο προσωπικης λοξας, ή επιδειξη πλουτου...γιατι και η διαφορα που εχει ενα σακακι των 500 με ενα των 5κ εκει ειναι...
Κάνεις λάθος.
Η διαφορά που έχει ένα σακάκι των 500 με ένα σακάκι των 5000 δεν είναι εκεί.
Ή δεν είναι απαραίτητα εκεί.
Σαφώς και κάποιος μπορεί να το παίρνει επειδή θέλει να πουλήσει μούρη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όποιος το παίρνει το κάνει σώνει και καλά για να πουλήσει μούρη.
Μιλάμε για άλλα υλικά, άλλη ποιότητα, άλλη τεχνική για να φτιαχτεί και ένα σκασμό άλλα πράγματα.
Κάποιοι τα εκτιμούν και τα πληρώνουν. Γούστο τους καπέλο τους.
Κάποιοι άλλοι όχι, και παίρνουν κάτι φθηνό. Επίσης γούστο τους καπέλο τους.
ειναι ακριβως το ιδιο με τα audiophile συστηματα, απο ενα σημειο τιμης και πανω (και αυτο δεν ειναι πολυ ψηλα), ολα παιζουν φανταστικα, και αυτο απο συζητηση ορφεα που τυχαινει να ειναι γνωστος μου (οποιος ξερει τι ειναι ο ορφεας καταλαβαινει), οποτε δεν πληρωνεις ποιοτητα, αλλα λοξα, κυρος και τιμη
Καλά, αυτή η κολώνια κι αν κρατάει χρόνια...
Την έχουμε ακούσει την ιστορία με το γνώστη που φτιάχνει ηχεία και χάι φάι μάι με 5 κατοστάρικα και παίζει σα σύστημα των 200.000
Οκ.
Δεν είναι κακό να έχεις κάτι που κάνει 5 κατοστάρικα.
Το κακό είναι να θες σώνει και ντε να πείσεις ότι είναι μία η άλλη με αυτό που κάνει 200 χιλιάρικα
Δεν είναι.
το αθλημα ρολοι, ειναι κατι αντιστοιχο με τα γυναικεια κοσμηματα, παει αναλογα με τη δυνατοτητα της τσεπης...εξου και το πρωτο σχολιο μου, δεν πληρωνεις ενα μηχανικο ρολοι ακριβα για την ακριβεια του, αλλα επειδη ειναι ακριβο...αν ηθελες ακριβεια, πας και στα 50ε
Δεν πάει απαραίτητα με το βάθος της τσέπης, όπως πάει (όντως) το γυναικείο κόσμημα.
Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που κάνουν ένα ακριβό ρολόι να είναι αυτό που είναι.
Από τη δουλειά που έχει πέσει για να φτιαχτεί, από τα υλικά που το αποτελούν, από την ιστορία που μπορεί να κουβαλάει και πάει λέγοντας.
Το ότι εσύ (όχι προσωπικά εσύ, ο Χ ή ο Ψ) δε βλέπεις το λόγο για να κάνει ένα ρολόι 5 10 ή 100 χιλιάρικα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος.
Υπάρχει. Κι όχι ένας, πολλοί.
Το ότι εσύ δεν το βλέπεις δεν είναι κακό.
Μη σου πω είσαι και τυχερός:lol:
Το να προσπαθείς να πείσεις ότι δεν υπάρχει είναι κακό.
και δε μπηκα σε κανενα πρωτοκλασατο φορουμ, ηταν ελληνικο, και εγραφε ο βαγγελας και ο μητσαρας απο τα χουρια τους, που επι ελλαδαρας πασοκ βγαλανε 5 φραγκα και τους επιασε η επιδειξιομανια...ασχετως αν ο παππους τους δεν ειχε χαρτι να σκουπισει τον ''πωπο'' του...
Ναι, δεν μπορώ να ξέρω εννοείται σε τί φόρουμ μπήκες, ούτε πώς απέκτήσαν τα φράγκα και τα ρολόγια αυτοί που γράφανε στο φόρουμ.
Μπορεί να ήταν μαλάκες.
pipe_smoker
20/09/2016, 19:15
οπως με 5κ παιρνεις καλη μοτο ως προς ποιοτητα, δυνατοτητες, χαρακτηριστικα κλπ, ετσι και με 500ε παιρνεις καλο ρολογακι
το οτι υπαρχουν και μηχανες που κανουν 100 και 200κ, δε σημαινει πως οτιδηποτε κατω απο αυτο ειναι για τα μπαζα
Τί σημαίνει για τα μπάζα?
Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο.
Είπα ότι δεν έχει νόημα η σύγκριση ενός αντικειμένου που στόχο έχει να καλύψει πρακτικές ανάγκες (πχ glx), με ένα αντικείμενο που οι πρακτικές ανάγκες είναι ένα από τα πολλά που καλείται να καλύψει.
Και τα δύο, εφόσον εξυπηρετούν το σκοπό τους, μια χαρά είναι και καθόλου για τα μπάζα.
Απλά δεν εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.
πιανεις ακραιες περιπτωσεις που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αντιπροσωπευτικες σαν συγκρισεις...τα ρολογια των 500-1000ε δεν ειναι τα αντιστοιχα των glx στα μηχανακια...
Δεν πιάνω ακραίες περιπτώσεις.
Παραδείγματα χρησιμοποιώ.
Και ναι, κάποιες φορές χρειάζεται να είναι ακραίο ένα παράδειγμα, γιατί αν μας καλύψει η αναφορά του, καλύπτεται αυτόματα και όλο το υπόλοιπο μη ακραίο εύρος.
Όσο για τον παραλληλισμό, το μπουφάν φτιάχτηκε για να μην κρυώνουμε, το ρολόι για να μας δείχνει σωστά την ώρα, και το μηχανάκι για να μας πηγαίνει από το σημείο Α στο σημείο Β.
Η εξέλιξη αυτών είναι μια άλλη ιστορία.
Η βασική τους ιδιότητα όμως είναι αυτή.
Αν το μόνο που σε νοιάζει είναι να μην κρυώνεις, βάζεις μπουφάν.
Αν το μόνο που σε νοιάζει είναι να ξέρεις τί ώρα είναι, παίρνεις ρολόι των 50€
και πάει λέγοντας
λοιπον, μπορω οπως ειπα, να δεκτω οτι καποιος παιρνει κατι απο λοξα, παιρνει κατι επειδη επαθε εγκεφαλικο που το ειδε, τωρα τα περι ιστοριας, ποιοτητας, και το ποσο καλο ειναι, αυτα ειναι ιστοριες για αγριους...
Ξαναλέω, δεν είναι έτσι, αλλά αφού πιστεύεις ότι είναι έτσι και πάλι καλά να λες.
Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου.
:beer:
AristidisZ
20/09/2016, 19:36
Το χέσαμε πάλι
Σα να συγκρίνουμε καπαρντίνα Burberry με νιτσεράδα από το παζάρι
Ε στην βροχή πιο καλή είναι η νιτσεράδα...
Καλά, αυτή η κολώνια κι αν κρατάει χρόνια...
Την έχουμε ακούσει την ιστορία με το γνώστη που φτιάχνει ηχεία και χάι φάι μάι με 5 κατοστάρικα και παίζει σα σύστημα των 200.000
Οκ.
Δεν είναι κακό να έχεις κάτι που κάνει 5 κατοστάρικα.
Το κακό είναι να θες σώνει και ντε να πείσεις ότι είναι μία η άλλη με αυτό που κάνει 200 χιλιάρικα
Δεν είναι.
προφανως δεν υπαρχει ηχοσυστημα 500ε που να μπορει να βγαλει πραγματικα καλο ηχο, συνεχιζεις να κανεις τετοιους ακραιους συλογισμους...
αλλα επειδη λες οτι ξερεις απο ιστοριες και κολονιες audiophile...σοβαρα τωρα δε ξερεις ποιος ειναι ο ορφεας? :lol:
προφανως δεν υπαρχει ηχοσυστημα 500ε που να μπορει να βγαλει πραγματικα καλο ηχο, συνεχιζεις να κανεις τετοιους ακραιους συλογισμους...
αλλα επειδη λες οτι ξερεις απο ιστοριες και κολονιες audiophile...σοβαρα τωρα δε ξερεις ποιος ειναι ο ορφεας? :lol:
Ατάκα που διάβασα σε άλλο φόρουμ. .....
Πωλητής :
-Να σας βάλω να ακούσετε και ένα Τσακιριδη (http://www.tsakiridis-devices.com);
Αγοραστής :
-Άσε ρε φίλε .....δεν ακούω κλαρίνα.
:bawl: