View Full Version : Φακοί φωτισμού - φωτιστικά εργασιας
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
Και κάπου εκεί, ξεκίνησαν ο "μανιβελιές" :whistle:
:tooth::tooth::tooth:
Και κάπου εκεί, ξεκίνησαν ο "μανιβελιές" :whistle:
:tooth::tooth::tooth:
:bawl:
[QUOTE=vaska;2911241]Ένας τυπικός χρήστης σαν εμένα που δεν κάνει ιδιότροπα σπορ που απαιτούν ιδιαίτερους φακούς θέλει τα αυτονόητα. Θα ήθελα λοιπόν έναν φακό να παίρνω μαζί μου στη μηχανή αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι μαζί του οπότε καταλαβαίνω ότι πάω καθαρά σε αυτούς που δουλεύουν με αλκαλικές μπαταρίες γιατί οι άλλοι την θέλουν την περιοδική συντήρησή τους ενώ εγώ έχω σκοπό να τον πετάξω στο τσαντάκι της χοντρής και να τον ξεχάσω εκεί. Να είναι σχετικά ανθεκτικός στα νερά και την υγρασία, να είναι καλής κατασκευής να μην γίνεται σαράβαλο ας πούμε ο διακόπτης μετά από 10-20 ανάματα και να έχει έναν αξιοπρεπή φωτισμό. /QUOTE]
Αφού τελικά τον θες για τη μηχανή πρέπει να είναι μικρός. Άρα ξανακαταληγουμε σε τύπου SF14 με κάνα δυο ΑΑ spare.
Αν έχεις παραπάνω χώρο διάλεξε ένα κεφαλής με μπαταρία και φορτιστή από 5 έως 15 ευρώ
https://m.aliexpress.com/category/390503/portable-lighting.html#/
Έχω ένα Boruit αυτής της κατηγορίας με δύο επαναφορτιζομενες λιθιου 18650,και δεν έχει πει όχι σε λειτουργία δύο ωρών σε αρνητικές θερμοκρασίες. Απλώς για σιγουριά του έβαλα δύο Panasonic και τις δικές του τις έχω spare.
Έκανα εντίτ το προηγούμενο ποστ απο reserved σε αυτά που ήθελα να γράψω. Ποστ #190 σελίδα 13.
Επίσης επείδη το ποστ αυτό ήταν μεγάλο δε χώρεσε τα παρακάτω:
Πάμε τώρα σε φίρμες, καθώς μοντέλα δε θα προτίνω. Fenix, eagletac, foursevens, olight, lumintop (παίζει πολύ στο massdrop (www.massdrop.com)), sunwayman, zebralight, jetbeam, nitecore, thrunite, klarus.
Όλες αυτές οι φίρμες έχουν φακούς για όλα τα βαλάντια και θεωρώ πως πλην ελαχίστων μοντέλων που δεν τα θυμάμαι απ' έξω τα αξίζουν τα λεφτά τους.
Επίσης να πω ότι κάτι σχετικό με το κόστος της αγοράς που ισχύει σχεδόν σε όλα τα προϊόντα, αλλά θα το κάνω με ένα παράδειγμα.
Ένα ζευγάρι παπούτσια που κάνει πχ 200 ευρώ και το φοράμε όλο 200 φορές το χρόνο έχει κόστος ανά χρήση 1 ευρώ.
Ένα ζευγάρι παπούτσια με τιμή πχ 50 ευρώ που το φοράμε 1 φορά το χρόνο έχει κόστος ανά χρήση 50 ευρώ.
Αξίζει πιστεύω να το λαμβάνουμε κι αυτό υπ' όψιν σε λογικά πάντα πλαίσια.
Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το προσθέσω σε αυτό το ποστ με μεταγενέστερο εντιτ.
Αυτές όντως είναι οι σοβαρές αλλά ακριβές εταιρείες του χώρου, έχουν το κακό ότι πρακτικά δεν αντιπροσωπευονται στην Ελλάδα με τον τροπο που αντιπροσωπευονται στις USA, όπου το after sales service είναι ιδανικό. Γιαυτό στην χώρα μας έχουν θέση και οι δευτεραντζες που είναι στο 1/3 των χρημάτων και όταν χαλάσουν δεν ασχολείσαι παραπέρα γιατί δεν βγάζεις άκρη. Με τον ίδιο τροπο οταν αγοράζεις carolus δεν έχεις την απαίτηση να αντέξει όσο ένα original gedore. Στο κάτω κάτω δεν περιμενης να δώσει κάποιος 50-100 ευρώ για ένα φακουδακι που κινδυνευει από κλοπή η τις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού μέσα σε ένα αμάξι ή μια μηχανή.
Εγώ προσωπικά έχω και ακριβους αλλά και φθηνους /μετριους. Όταν χρησιμοποιω τους φτηνοτερους και όχι μόνο πάντα έχω στην κωλοτσεπη και ένα δεύτερο 1χΑΑ.Μιλαω για καταστάσεις απαιτητικές. Όχι για οδήγηση πόλις ή εθνικής αλλά για επαρχία, βουνά ή θάλασσες.
κουβάρι έχω γίνει ρπμ, για καλύτερα είπα να παρακολουθήσω σκατά έχω καταλάβει.
Θα ήθελα λοιπόν έναν φακό να παίρνω μαζί μου στη μηχανή αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι μαζί του
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151287&page=2&p=2825268&viewfull=1#post2825268
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151287&page=9&p=2908205&viewfull=1#post2908205
Νομίζω ότι δε θέλεις κάτι περισσότερο!
Αν θέλεις κάτι λιγότερο δες αυτόν που είπε ο jnp, αν και εγώ δεν έχω καλή εμπειρία με τέτοιας τιμής φακούς.
Τρεις σκάλες φωτεινότητας με την μικρή στα 8lm για 22 ώρες. Η μεγάλη στα 130 μπορεί να φωτίσει μέχρι τα 80 μέτρα και διαρκεί για καμιά ώρα. Λίγες φορές όμως θα χρειαστείς κατι περισσότερο απ' τα 50lm της μεσαίας που έχουν διάρκεια 3,5 ώρες.
Δεν ανάβει στιγμιαία με ελαφρά πίεση του κουμπιού αλλά μόνο κατά την επαναφορά μετά από πλήρη πίεση του κουμπιού (καλό θα ήταν να έχει instad on αλλά κλάιν μάιν). Η σειρά είναι μικρή - μεσαία - μεγάλη και εναλλάσσονται αφού ανοίξεις τον φακό, με απλή πίεση του κουμπιού μέχρι την μέση. Δεν έχει μνήμη της τελευταίας επιλογής και για άλλους αυτό είναι καλό ενώ για άλλους κακό, για μένα, σε τέτοιου είδους και χρήσης φακό είναι μάλλον καλό. Ούτε strob, sos κλ έχει. Η δέσμη είναι αρκετά ευρεία ώστε να φωτίζει επαρκώς μια περιοχή και το κουμπί δεν προεξέχει στο πισω μέρος και μπορεί να σταθεί άνετα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ακόμα και στη μέγιστη επιλογή, δε ζεσταίνεται ούτε ρίχνει την απόδοσή του λόγο θερμότητας. Την απόδοσή του δε τη ρίχνει ούτε καθώς αδειάζει η μπαταρία, δίνοντας συνέχεια σταθερή παροχή ρεύματος.
Αδιάβροχος, στεγανός στα 2 μέτρα, δεν παθαίνει τίποτα από πτώσεις 1 μέτρου και με βάρος όγκο στις κατώτατες βαθμίδες της κατηγορίας.
Εκτός από γενικής χρήσης μπορεί να κάνει και χρέη backup ενώ με ένα headband μπορεί να μπει και στο κεφάλι ή με ένα ανάποδο κλιπ (που δεν έχει) είναι αρκετά ελαφρύς για να σταθεί και στο γείσο του καπέλου.
Σε σχέση με άλλους δεν έχει απαγορευτική τιμή, δεν έχει περιττά προγράμματα (για απλή χρήση) που δεν βγαίνουν απ' τη μέση (strob κ.α) και ο χειρισμός γίνεται απ' το πίσω κουμπί και μόνο, που για μένα είναι πολύ βασικό (για μένα, κάποιος άλλος μπορεί να θέλει κουμπί στο πλάι). Αρνητικό ότι δεν βρίσκεις εύκολα φίλτρα για τόσο μικρή διάμετρο κεφαλής. (χρήσιμα κυρίως για όποιον κάνει καμπινγκ).
Τιμή 30 ευρώ, στην Ελλάδα.
Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει το instand on ή τη δυνατότητα ΚΑΙ για μπαταρία 14500 που θα δώσει τη διπλάσια φωτεινότητα. Ή μπορεί να θέλει λιγότερη φωτεινότητα στη μικρή σκάλα ή να του τη σπάει το κουμπί πίσω και να θέλει πρόσβαση στις επιλογές από κουμπί στο πλάι ή να θέλει το sos ή να θέλει μνήμη ώστε όταν τον ανάβει να πηγαίνει κατ' ευθείαν στην επιλογή που είχε όταν τον έσβησε χωρίς να κάθεται να αλλάζει. Οπότε δεν είναι κατάλληλος για όλους. Για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει τίποτε απ' όλα αυτά ας αδιαφορήσει. Με 30 ευρώ θα αγοράσει έναν φακό που κάθε φορά που πατάει το κουμπί θα ανάβει αρκεί να έχει μέσα μπαταρία. Και άδεια να είναι, 8lm θα τα δώσει.
391209
Ψαχνω ενα φακο, σε μεγεθος οχι μεγαλυτερο απο αυτο ενος μικρου αναπτηρα Bic, για τα κλειδια του γκαραζ.
Υπαρχει καποια τιμια προταση μεχρι 15€ ?
Έχω αγοράσει και γω κάμποσους φακούς (Manker U11, (https://www.banggood.com/Manker-Quinlan-U11-XPL-V5-1050LM-18650-Waterproof-EDC-LED-Flashlight-p-1022841.html?rmmds=myorder) Imalent DN11, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_396723.html) Convoy S2, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html) SIPIK SK68, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_15289.html)) αλλά αυτός που με βόλεψε είναι ο Skilhunt H03. (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_391921.html)
Φακός κεφαλής για να μου αφήνει τα χέρια ελεύθερα όταν δουλεύω πίσω από κάποια μηχανή( όχι με ρόδες) με ελάχιστο φωτισμό προσπαθώντας πχ να ανοίξω τρύπα με το δράπανο.
Μαγνητικός κώλος έτσι ώστε να στέκεται όρθιος και να φωτίζει οριζόντια, όταν δουλεύω στη φρέζα ή στο τόρνο. Επίσης αδιάβροχος στα νερά, λάδια, κλπ (δε κάνει βουτιές, έτσι; )
Pocket clip έτσι ώστε να το βάζεις στη ζώνη σου στο περίπατό σου ή στη δουλειά σου και να έχεις ελεύθερα τα χέρια σου σε περίπτωση που θες να τα έχεις ελεύθερα.
Με έδειξη χαμηλής τάσης και με δυο 18650 που έχω πάντα μαζί μου (το μόνο αρνητικό, ότι δε δουλεύει με απλές αλκαλικές μπαταρίες) αποκλείεται να μείνω στο σκοτάδι.
Ψαχνω ενα φακο, σε μεγεθος οχι μεγαλυτερο απο αυτο ενος μικρου αναπτηρα Bic, για τα κλειδια του γκαραζ.
Ρίξε μια ματιά....https://www.vasilikos.com.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002988_N0000002989_N0000003000_P0000009886
Η skilhunt είναι σοβαρή εταιρία.
Αν ενδιαφέρεστε έχει clearance η foursevens και στελνει μεσω του σαιτ της Ελλάδα.
Ο Preon είναι κορυφαίος στους ΑΑA ή 2xΑΑA. 10$ μεταφορικά.
Αν μιλάς για φακό για να ανάβεις να βλέπεις να ξεκλειδώσεις την πόρτα, ο καλύτερος είναι αυτός (https://www.photonlight.com/led-flashlights/photon-x-light-micro-led-keychain-flashlight/).
Αν θες κάτι μεγαλύτερο, θα πας στη λύση φακού με ΑΑΑ.
Αυτές όντως είναι οι σοβαρές αλλά ακριβές εταιρείες του χώρου, έχουν το κακό ότι πρακτικά δεν αντιπροσωπευονται στην Ελλάδα με τον τροπο που αντιπροσωπευονται στις USA, όπου το after sales service είναι ιδανικό. Γιαυτό στην χώρα μας έχουν θέση και οι δευτεραντζες που είναι στο 1/3 των χρημάτων και όταν χαλάσουν δεν ασχολείσαι παραπέρα γιατί δεν βγάζεις άκρη. Με τον ίδιο τροπο οταν αγοράζεις carolus δεν έχεις την απαίτηση να αντέξει όσο ένα original gedore. Στο κάτω κάτω δεν περιμενης να δώσει κάποιος 50-100 ευρώ για ένα φακουδακι που κινδυνευει από κλοπή η τις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού μέσα σε ένα αμάξι ή μια μηχανή.
Εγώ προσωπικά έχω και ακριβους αλλά και φθηνους /μετριους. Όταν χρησιμοποιω τους φτηνοτερους και όχι μόνο πάντα έχω στην κωλοτσεπη και ένα δεύτερο 1χΑΑ.Μιλαω για καταστάσεις απαιτητικές. Όχι για οδήγηση πόλις ή εθνικής αλλά για επαρχία, βουνά ή θάλασσες.
Θα διαφωνήσω. Ένας καλός φακός είναι επένδυση.
Ο παλιός μου φακός των 20κάτι ευρώ πριν 15 χρόνια έχει περάσει τα πάνδεινα. Κρεμασμένος για βράδια ολόκληρα και την ημέρα να παραμένει κρεμασμένος στο ίδιο σημείο μέχρι να ξαναγίνει λάμπα το βράδυ. Έχει φάει, βροχή, λάσπη, σκόνη, ζέστη και άπειρα χτυπήματα!
Μετά από 15 χρόνια δουλεύει όπως την πρώτη μέρα και κάνει χρέη οικιακού βοηθού μόνο και μόνο επειδή είναι πλέον μεγάλος και βαρύς και αδύναμος και δεν στέκεται στην ουρά του και δεν έχει σταθερή παροχή αλλά όσο αδειάζει η μπαταρία μειώνεται η φωτεινότητα και και και.. Αλλά κάθε φορά που πατάω το κουμπί ανάβει και μένει αναμμένος μέχρι να το ξαναπατήσω ή να αδειάσει η μπαταρία.
Μέχρι να τον αντικαταστήσω πέρασαν διάφοροι φθηνοί απ' τα χέρια μου και δεν άξιζε κανένας ούτε άντεξε κάποιος απ' αυτούς. Κάποιος που ΔΕΝ χρειάζεται φακό αλλά θέλει να έχει έναν μήπως και... ας πάρει κάποιον με 10 ευρώ. Έχω και εγώ έναν τέτοιο πεταμένο μέσα στο αμάξι. Με λίγα καντήλια, και λίγο χτύπημα θα ανάψει πριν αρχίσει να κάνει και πάλι τα δικά του. Ίσως δοκιμάσω και αυτόν τον μικρό που είπες παραπάνω αλλά δεν πρόκειται να τον πάρω εκεί που ξέρω ότι θα μου χρειαστεί.
Αν μιλάς για φακό για να ανάβεις να βλέπεις να ξεκλειδώσεις την πόρτα, ο καλύτερος είναι αυτός (https://www.photonlight.com/led-flashlights/photon-x-light-micro-led-keychain-flashlight/).
Αν θες κάτι μεγαλύτερο, θα πας στη λύση φακού με ΑΑΑ.
Πρόσφατα πήρα αυτό.391211
45 lumens
Α επίσης όπως είπε κι ο daz ένας καλός φακός πρέπει να είναι regulated! Να μην πέφτει η απόδοσή του όσο αδειάζει η μπαταρία.
Έχω αγοράσει και γω κάμποσους φακούς (Manker U11, (https://www.banggood.com/Manker-Quinlan-U11-XPL-V5-1050LM-18650-Waterproof-EDC-LED-Flashlight-p-1022841.html?rmmds=myorder) Imalent DN11, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_396723.html) Convoy S2, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html) SIPIK SK68, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_15289.html)) αλλά αυτός που με βόλεψε είναι ο Skilhunt H03. (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_391921.html)
Φακός κεφαλής για να μου αφήνει τα χέρια ελεύθερα όταν δουλεύω πίσω από κάποια μηχανή( όχι με ρόδες) με ελάχιστο φωτισμό προσπαθώντας πχ να ανοίξω τρύπα με το δράπανο.
Μαγνητικός κώλος έτσι ώστε να στέκεται όρθιος και να φωτίζει οριζόντια, όταν δουλεύω στη φρέζα ή στο τόρνο. Επίσης αδιάβροχος στα νερά, λάδια, κλπ (δε κάνει βουτιές, έτσι; )
Pocket clip έτσι ώστε να το βάζεις στη ζώνη σου στο περίπατό σου ή στη δουλειά σου και να έχεις ελεύθερα τα χέρια σου σε περίπτωση που θες να τα έχεις ελεύθερα.
Με έδειξη χαμηλής τάσης και με δυο 18650 που έχω πάντα μαζί μου (το μόνο αρνητικό, ότι δε δουλεύει με απλές αλκαλικές μπαταρίες) αποκλείεται να μείνω στο σκοτάδι.
Φαίνεται πολύ βολικος στη χρήση του. Έχεις βρει κάποια αρνητικά στοιχεία; Αν και σε βλέπω ευχαριστημενο.
Το μόνο αρνητικό (αλλά είναι κάτι που το περίμενα ούτως ή άλλως) είναι ότι στο turbo, αν τον έχεις στο κεφάλι σου είναι λίγο ενοχλητικός λόγω θερμοκρασίας.
Επίσης θα ήθελα να έχει μια πιο ποιοτική θήκη, μια συρταρωτή ίσως. Γιατί για να τον ξαναβάλεις στη θήκη του πρέπει να τον βγάλεις από το headband ή να κάνεις αλχημείες.
Στην ουσία δεν έχω κανένα παράπονο, μαλακίες γράφω... :D
Το μόνο αρνητικό (αλλά είναι κάτι που το περίμενα ούτως ή άλλως) είναι ότι στο turbo, αν τον έχεις στο κεφάλι σου είναι λίγο ενοχλητικός λόγω θερμοκρασίας.
Επίσης θα ήθελα να έχει μια πιο ποιοτική θήκη, μια συρταρωτή ίσως. Γιατί για να τον ξαναβάλεις στη θήκη του πρέπει να τον βγάλεις από το headband ή να κάνεις αλχημείες.
Στην ουσία δεν έχω κανένα παράπονο, μαλακίες γράφω... :D
Από τις προδιαγραφές του είδα ότι έχει μνήμη που είναι πολύ χρήσιμη, ενώ ο αντίστοιχος Olight σχεδόν στα διπλα λεφτά δεν έχει.Κατα τα άλλα είναι ίδιοι.Αυτο το στυλ φακου μου αρέσει όλο και περισσότερο και μάλλον σύντομα θα πάρω. Έχω ένα μικρό και ελαφρύ με 3χΑΑΑ αλλά τελειώνει γρήγορα και η αλλαγή μπαταριών στο σκοτάδι είναι αδυνατη. Έχω και ένα με 2χ18650 αλλά είναι κάπως ογκωδης και βαρύς. Ο δικος σου με 1χ18650 νομίζω είναι ιδανικός με πολλές χρήσεις.
Ξέχασα να αναφέρω ότι φακοί με πολλαπλές μπαταρίες λιθίου είναι έξτα απαιτητικοί καθώς πρέπει το σύνολο των μπαταριών που χρησιμοποιούνται
να δίνουν ακριβώς τα ίδια mAh και να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση φόρτισης. Αν δεν δοθεί προσοχή στο παραπάνω οι μπαταρίες που
χρησιμοποιούνται "δουλεύουν" ανόμοια (υπερωρίες vs χαλαρά), ζεσταίνονται ανόμοια και υπάρχει κίνδυνος να χάλασει αυτή/αυτές που
δουλεύουν υπερωρίες. Θεωρητικά μπορεί να υπάρξει και έκρηξη. Δεν ξέρω πολλές λεπτομέριες για το εν λόγω "φαινόμενο" γιατί πολύ απλά
δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ πολλαπλές μπαταρίες λιθίου. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλες τις μπαταρίες, απλά η χημεία όλων των υπολοίπων
είναι κατά πολύ ασφαλέστερη, οπότε το μόνο πρόβλημα είναι ότι το προσδόκιμο ζωής των μπαταριών μεταβάλλεται ανόμοια. Να σημειώσω πως
στα εργαλεία μπαταρίας, αλλά και laptop κλπ, οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται είναι όσο το δυνατόν ίδιες απο τη μάνα τους.
ΥΓ. Έγινα "μέλος"!!! :beer::beer:
Ξέχασα να αναφέρω ότι φακοί με πολλαπλές μπαταρίες λιθίου είναι έξτα απαιτητικοί καθώς πρέπει το σύνολο των μπαταριών που χρησιμοποιούνται
να δίνουν ακριβώς τα ίδια mAh και να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση φόρτισης.
Γιαυτό πάντα σε ένα φακό που παίρνει δύο ή παραπάνω μπαταρίες ξεκινάμε με αδελφές από την ίδια συσκευασία και τις χρησιμοποιουμε πάντα παρέα στον ίδιο φακό , ώστε κατά το δυνατόν να είναι στην ίδια κατάσταση φόρτισης. :a10:
ΥΓ. Έγινα "μέλος"!!! :beer::beer:
:lol:
καιρός ήταν!:lol:
Πολύ καλή προσφορά (http://www.foursevens.com/products/MBL-IIC-AF?utm_source=FOURSEVENS&utm_campaign=2fdb5a7e0f-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_10&utm_medium=email&utm_term=0_9f52070935-2fdb5a7e0f-74247609) για ένα πολύ καλό φακουδάκι της foursevens. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, απο την μαμά εταιρία με 10$ μεταφορικά αν δεν κάνω λάθος.
Πολύ καλή προσφορά (http://www.foursevens.com/products/MBL-IIC-AF?utm_source=FOURSEVENS&utm_campaign=2fdb5a7e0f-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_10&utm_medium=email&utm_term=0_9f52070935-2fdb5a7e0f-74247609) για ένα πολύ καλό φακουδάκι της foursevens. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, απο την μαμά εταιρία με 10$ μεταφορικά αν δεν κάνω λάθος.
Ωραιος ο κοντοστουπης,με πολλες επιλογες.Στα 40 ευρω συνολο.
Ένας καλός φακός είναι επένδυση.
Δεν θα συμφωνησω σε αυτο Αποστολε.Οι φακοι πλεον δεν εχουν μελλον πανω απο 5-10 χρονια.Τα led και τα κυκλωματα τους εξελλισονται πολυ γρηγορα.
Δεν θα συμφωνησω σε αυτο Αποστολε.Οι φακοι πλεον δεν εχουν μελλον πανω απο 5-10 χρονια.Τα led και τα κυκλωματα τους εξελλισονται πολυ γρηγορα.
Φυσικά και εξελίσσονται και αργότερα θα μπορείς να πάρεις με τα ίδια λεφτά κάτι με καλύτερα χαρακτηριστικά. Αυτό δε σημαίνει ο παλιός δε θα κάνει τη δουλειά του. Και αν οι απαιτήσεις σου δεν αυξηθούν δε θα χρειαστεί να πληρώσεις πάλι τον καινούριο. Και αν μετά από μερικά χρονια πάρεις άλλον αυτός κάπου θα χρησιμεύσει (σπίτι, αμάξι, χωριό κτλ). Μέχρι τότε θα έχεις ένα φακό που ανάβει όταν εσύ θέλεις και όχι όταν του θυμηθεί.
Απ' τον παλιό φακό μου μέχρι τον Ε12 που έχω τώρα έχουν περάσει πολλά χρόνια και η διαφορά τους είναι χαοτική! Στα πάντα όλα! Δεν υπάρχει σύγκριση. Μια χαρά τον χρησιμοποιώ ακόμα σαν οικιακό βοηθό όμως. Ναι έχω την πολυτέλεια να έχω έναν αξιόπιστο φακό στο σπίτι που σπάνια μου χρειάζεται, επειδή μετά από 15 χρόνια τον αντικατέστησα με καλύτερο στις περιπτώσεις που μου είναι απαραίτητος.
Ξαναλέω ότι συζητάμε για φακούς που τους χρειαζόμαστε και οχι για λύσεις εκεί που δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέμε θέλω ένα φακό για το σπίτι μέχρι να βρω να ανάψω το κερί αν και όταν κοπεί το ρεύμα. Συζητάμε για φακό που θα τον έχεις στην κατασκήνωση, στο βουνό με τη μηχανή για να διαβάσεις το χάρτη, για να δεις μέσα στην εκκλησία που αποφάσισες να κοιμηθείς, που θα τον έχεις στη δουλειά καθημερινά όπως ο μισκιν, κτλ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ωριμότητα σε λεντ και ηλεκτρονικά κτλ. Παίρνεις σε μικρό μέγεθος τα πιο χρηστικά και αλλ αράουντ, λιούμενς. Αποκλείεται ένας καλός φακός να μη σου φανεί χρήσιμος στο μέλλον επειδή βγήκαν πιο δυνατά μοντελα στην αγορά.
Εγώ θα το πάω λίγο αλλού. Όλες οι εταιρίες σχεδόν, ακόμα κι αυτές με αξιόπιστα προϊόντα, έχουν μπει στο τριπάκι των lumen wars γιατί πολύ απλά πουλάει.
Αυτό όμως, έχει ως αποτέλεσμα τα led που χρησιμοποιούνται να δουλεύουν σε κατάσταση overdrive. Αυτό εκτός από το προσδόκιμο ζωής, μειώνει και την
μέγιστη ένταση του φακού μετά απο κάποιες ώρες χρήσης. Οπότε ισχύει αυτό που λέει ο JNP εν μέρη. Όμως στην περίπτωση που, ο φακός που θα προτιμήσουμε
έχει φωτεινότητα που τίνει στο λογικό, τότε ναι θεωρώ κι εγώ πως ένας καλός φακός είναι επένδυση. Για αυτό και επέλεξα να αγοράσω έναν semi-custom.
Εγώ θα το πάω λίγο αλλού. Όλες οι εταιρίες σχεδόν, ακόμα κι αυτές με αξιόπιστα προϊόντα, έχουν μπει στο τριπάκι των lumen wars γιατί πολύ απλά πουλάει.
Αυτό όμως, έχει ως αποτέλεσμα τα led που χρησιμοποιούνται να δουλεύουν σε κατάσταση overdrive. Αυτό εκτός από το προσδόκιμο ζωής, μειώνει και την
μέγιστη ένταση του φακού μετά απο κάποιες ώρες χρήσης. Οπότε ισχύει αυτό που λέει ο JNP εν μέρη. Όμως στην περίπτωση που, ο φακός που θα προτιμήσουμε
έχει φωτεινότητα που τίνει στο λογικό, τότε ναι θεωρώ κι εγώ πως ένας καλός φακός είναι επένδυση. Για αυτό και επέλεξα να αγοράσω έναν semi-custom.
Στις περισσότερες περιπτώσεις 50lm είναι αρκετά. Αντε να χρειαστούμε 80 ή 130. Από κει και πέρα πάμε σε σπεσιαλ καταστάσεις όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες οπότε και η ποιότητα πρέπει να είναι ανάλογη. Δε γίνεται να έχω απαιτήσεις απ' την απόδοση και όχι απ' την ποιότητα. Δλδ αν ένας φακός με 1000lm μου πέσει μια φορά και δεν ξανα ανάψει ποτέ ή αν αρχίσει να κάνει τα δικά του?
Φακός με 1000lm και 16.99. Ποιός θα τον πάρει και γιατί? Για να λέει ότι έχει 1000lm? Για να κάνει κόντρα με τους φίλους του? Θέλει να βλέπει τα σκατά από απόσταση 300μέτρων? Επειδή νομιζει ότι θα του χρειαστεί να καλέσει τον μπατμαν?
Αυτός που χρειάζεται την τρελή απόδοση μετά από μερικά χρόνια θα την ξαναπληρώσει. Μέχρι να την ξαναπληρώσει θα έχει κατι αξιόπιστο και ανθεκτικό. Όταν φτάσει η στιγμή που δε θα έχει την απόδοση που θέλει και έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασης τι θα τον κάνει? Θα τον πετάξει? Γιατί? Αντί για 1000 βγάζει 700 και είναι για τα σκουπίδια?
Εγώ ξέρω ότι αυτός που χρειάζεται 1000lm αγοράζει 2000 για να τον έχει στα 1000 όλο το βράδυ και να ψάχνει τραυματία στο βουνό.
Αυτός που χρειάζεται 500 θα πάρει 1000 για να δουλεύει σαν άνθρωπος εκεί που ο φωτισμός είναι ελλιπής χωρίς να καίγονται τα χέρια του κάθε φορά που τον πιάνει και χωρίς να σβήνει κάθε φορα που χτυπάει καπου.
Αυτός που θέλει 250 θα πάρει 500 και πάει λέγοντας.
Έχω σαν παράδειγμα ένα φακό Maglite 2D με καταπληκτικό προβολέα που έτρωγε τις μπαταρίες για πλάκα. Το ίδιο και ένας μικρός Maglite 2AA.Μολις λοιπόν εμφανίστηκαν οι καινούργιοι με led οι παλιοί χαριστηκαν σε φίλους και αντικατασταθηκαν με τους καινούργιους. Μετά εμφανίστηκαν τα καινούργια led που μικρηναν το μέγεθος των φακών που απέκτησαν και προγράμματα λειτουργίας με διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Πως να αντισταθεί κανεις πρίν λίγα χρόνια στον μεσαίο Fenix TK15 και στον μικρό LD10 ;Παράλληλα εμφανίστηκαν οι μπαταρίες 18650 3400 Ah για τους μεσαιους και οι AA 2400 Ah για τους μικρούς. Και εκεί που έλεγα ότι τελειώσαμε εμφανίστηκαν περισυ οι καινουργιες ΑΑ 14500 και οι καινούργιοι μικροί φακοί που εκτός 1,5V έχουν και 3,7V πετυχαινοντας τριπλασια ένταση φωτισμού δηλ 600 lm.Αντιστεκεσαι; Δύσκολο.... Ευτυχώς όμως άνοιξαν οι αγορές του εξωτερικού και μπορείς να πάρεις αξιολογους φορτιστές με 26 ευρώ, μπαταρίες επίσης στη μισή τιμή και φακοί σε ικανοποιητικη ποιότητα μέχρι 20 ευρώ. Μπορείς λοιπόν να είσαι στο παιχνίδι σε λογικές τιμές γιατί σύντομα θα δούμε κιαλλες βελτιώσεις.
ΥΓ 1.Τα τελευταία υπερισχυρα led ρίχνουν την αποδοση τους 30% μετά 30.000-50.000 ώρες λειτουργίας.Μεχρι τότε θαχω πάρει ακόμα δύο τρεις φακούς πιο καινουργιας τεχνολογίας.
ΥΓ 2.Αποστολε θυμάσαι μια φωτο με παλιά Stanley και GEDORE ίσια κυρίως κατσαβίδια που είχα ποσταρει; Τη δεκαετία του 80 που τα αγόρασα ήταν επένδυση καλή. Τα λυπομουν και χρησιμοποιουσα αλλα και αυτά έμειναν, και ερχόμαστε τώρα και είναι πρακτικά άχρηστα γιατί η τεχνολογία της βίδας προχώρησε. Δίδαγμα :Μην κολλάμε γιατί τα πάντα ρει (τα πάντα αλλάζουν -τόπε ο.... αυτός τελοσπαντων που πέθανε και ξεπεραστηκε)
Φακός με 1000lm και 16.99. Ποιός θα τον πάρει και γιατί? Για να λέει ότι έχει 1000lm? Για να κάνει κόντρα με τους φίλους του? Θέλει να βλέπει τα σκατά από απόσταση 300μέτρων? Επειδή νομιζει ότι θα του χρειαστεί να καλέσει τον μπατμαν? .
Λόγω avatar θα απαντήσω στο ανάλογο περιβάλλον :lol:.
Προσωπικά τα 600 lm και στιγμιαία τα 1000 lm μου είναι απαραίτητα όταν κινουμαι με ταχύπλοο κοντά στην ακτή σε μαύρο σκοτάδι και όταν ψάχνω στα ανοιχτά μια σημαδουρα παραγαδιου 30 εκ. Εκεί φίλε μου χρειάζεσαι 2 και 3 φακούς δυνατούς για σιγουριά. Και επειδή σε τέτοιο περιβάλλον πολλά πράγματα χάνονται η χαλάνε από πέσιμο δεν μπορείς ναχεις πανάκριβα εργαλεια. Δεν είμαστε πια ούτε εφοπλιστές ούτε στρατιωτικοί για να τα έχουμε τσάμπα.
Δίδαγμα :Μην κολλάμε γιατί τα πάντα ρει (τα πάντα αλλάζουν -τόπε ο.... αυτός τελοσπαντων που πέθανε και ξεπεραστηκε)
Τα πάντα ρέει......
Ηράκλειτος :D
391299
https://m.banggood.com/2PCS-NCR18650B-3400mAh-3_7V-Rechargeable-Pointed-Head-Li-ion-Battery-p-909137.html?currency=EUR&utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_content=all&utm_campaign=lights-and-lighting-EU-English
Θεωρούνται από τις καλύτερες μπαταρίες στα 3400Αh.
Όλοι οι πωλητές ισχυρίζονται ότι είναι Panasonic, made in Japan.
Λόγω avatar θα απαντήσω στο ανάλογο περιβάλλον :lol:.
Προσωπικά τα 600 lm και στιγμιαία τα 1000 lm μου είναι απαραίτητα όταν κινουμαι με ταχύπλοο κοντά στην ακτή σε μαύρο σκοτάδι και όταν ψάχνω στα ανοιχτά μια σημαδουρα παραγαδιου 30 εκ. Εκεί φίλε μου χρειάζεσαι 2 και 3 φακούς δυνατούς για σιγουριά. Και επειδή σε τέτοιο περιβάλλον πολλά πράγματα χάνονται η χαλάνε από πέσιμο δεν μπορείς ναχεις πανάκριβα εργαλεια. Δεν είμαστε πια ούτε εφοπλιστές ούτε στρατιωτικοί για να τα έχουμε τσάμπα.
Γιάννη όλα εξαρτώνται απ' τη χρήση. Λογικό το βλέπω αυτό που λες αλλά δε μπορεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
Υγ.
Ρε δέστε και τίποτα από κανένα ζωνάρι! Ο άλλος χάνει κάθε μέρα κλειδιά στο λιμάνι. Πότε θα πετάξει μέσα καμια hazet και θα πληρώσει δύτη δε ξέρω! :lol:
Άσε παθών εδώ. Παγωμένα χέρια και πήγα να βιδώσω τη μανιβέλα της στέλας στο σώμα απο το μοτερακι, ε και μου επεσε στο ποταμι.
Μπηκα μεχρι το λαιμο για να την βγαλω και καρφι σπιτι. Η πιο πετυχημενη εξορμηση για ψαρεμα εβερ!
Γιάννη όλα εξαρτώνται απ' τη χρήση. Λογικό το βλέπω αυτό που λες αλλά δε μπορεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
Υγ.
Ρε δέστε και τίποτα από κανένα ζωνάρι! Ο άλλος χάνει κάθε μέρα κλειδιά στο λιμάνι. Πότε θα πετάξει μέσα καμια hazet και θα πληρώσει δύτη δε ξέρω! :lol:
Ο καθένας μας χρησιμοποιεί το φακό για διαφορετικούς λόγους. Εγώ καθημερινά βγάζω τα σκυλιά μου στον κήπο 4 φορές κάθε βράδυ. Εδώ τα 50-80 lm είναι αρκετά. Στο κυνήγι και το ψάρεμα αλλάζουν τα πράγματα. Μιλάω για ψαρέματα βραδυνα με βαρκα και διανυκτερευσεις στο αμαξι στο βουνο. Εδώ οι απαιτήσεις είναι άλλες και δεν φτάνει ένας μόνο φακός. Δύο φακοί χεριού και δυο κεφαλιού είναι απαραιτητοι. Και με σκάλες από 2-3 έως 600 lm. Τα ατυχήματα είναι πιο συχνά στη βαρκα όχι τόσο από πέσιμο στο νερό γιατί πάντα είναι δεμενοι στο χέρι, αλλά από γλιστρηματα και πέσιμο μέσα στη βαρκα. Άμα γλιστρησεις κοιτάς να πιαστεις και όχι να σώσεις το φακό.
Εχω την συνήθεια να βάζω γρασσο σιλικόνης στις βολτες και τα o ring. Ποτε κανεις φακός μου δεν πήρε νερό.
Άσε παθών εδώ. Παγωμένα χέρια και πήγα να βιδώσω τη μανιβέλα της στέλας στο σώμα απο το μοτερακι, ε και μου επεσε στο ποταμι.
Μπηκα μεχρι το λαιμο για να την βγαλω και καρφι σπιτι. Η πιο πετυχημενη εξορμηση για ψαρεμα εβερ!
Για πια στελα μιλάς; Τη γνωστή Στέλλα και το μαχαιρι ; :nono::D
Ο καθένας μας χρησιμοποιεί το φακό για διαφορετικούς λόγους. Εγώ καθημερινά βγάζω τα σκυλιά μου στον κήπο 4 φορές κάθε βράδυ. Εδώ τα 50-80 lm είναι αρκετά. Στο κυνήγι και το ψάρεμα αλλάζουν τα πράγματα. Μιλάω για ψαρέματα βραδυνα με βαρκα και διανυκτερευσεις στο αμαξι στο βουνο. Εδώ οι απαιτήσεις είναι άλλες και δεν φτάνει ένας μόνο φακός. Δύο φακοί χεριού και δυο κεφαλιού είναι απαραιτητοι. Και με σκάλες από 2-3 έως 600 lm. Τα ατυχήματα είναι πιο συχνά στη βαρκα όχι τόσο από πέσιμο στο νερό γιατί πάντα είναι δεμενοι στο χέρι, αλλά από γλιστρηματα και πέσιμο μέσα στη βαρκα. Άμα γλιστρησεις κοιτάς να πιαστεις και όχι να σώσεις το φακό.
Εχω την συνήθεια να βάζω γρασσο σιλικόνης στις βολτες και τα o ring. Ποτε κανεις φακός μου δεν πήρε νερό.
Υπερβολικό σε βρίσκω αλλά όπως αισθάνεται άνετα ο καθένας. Για μένα δυο φακοί ειναι αρκετοί! Θες ένα δυνατό και ένα μικρότερο? Θες ένα ίσιο και ένα με κεφαλή 90 μοίρες?
Και οι δύο μπορούν να μπουν στο κεφάλι με ένα headband των 12 ευρώ ή να κρατηθούν στο χέρι, ή να τοποθετηθούν επάνω σε κάποια επιφάνεια κτλ. Σε περίπτωση που πάθει κάτι ο ένας (εμένα ποτέ δεν έχει πάθει) ο άλλος μια χαρα σε ξελασπώνει στην βραδιά!
Διαβάζω ξαναδιαβαζω κι άκρη δεν βγάζω.
Θέλω εναν φακό περιπου σαν την παλάμη,ας είναι και λίγο μεγαλύτερος, δεν πειράζει.
Τον χρειάζομαι για αρκετά σκοτεινό σημείο,κάτω απο όχημα(φορτηγό), θέλω να είναι φωτίζει πολύ,όσο είναι δυνατον, και να παιρνει απλές μπαταρίες που να μπορω να βρω οπουδήποτε,οποτε όχι επαναφορτιζόμενες.
Πριν κάνα δυο τρεις εβδομαδες πήρα εναν απο τα Λιντλ,πέντε φορες τον δούλεψα,συνολικά 5 λεπτα και αρχισε να τα παιζει.
Τώρα για το κοστος δεν έχω να πω κάτι γιατί δεν ξέρω της τιμες,κάνα 20-30 euro ίσως;
Υγ. Δεν χρειάζομαι παλομενους κλπ,απλα άναψε Σβήσε.
Μιλάω για το μηχανακι της Shimano, το stella.
@ balakia:
Μιλάμε για φακό με ΑΑΑ ή ΑΑ μπαταρίες δηλαδή. Πάλι προτίνω επαναφορτιζόμενες nimh και όποτε χρειαστείς βάζεις τις απλές απο το περίπτερο.
Πρέπει να δώσεις λίγα στοιχεία παραπάνω όμως όσον αφορά την φωτεινότητα γιατί το "πολύ" είναι σχετικό. Αυτός από το Λιντλ σε κάλυπτε κι αν ναι πόσα lumens ήταν;
Στο τοπ του μπατζετ είναι αυτός με 130lm max. Από μπαταρία ΑΑ δε μπορείς να πάρεις περισσότερα εκτός και αν πάρεις διπλάσιο μέγεθος που παίρνει δυο μπαταρίες ΑΑ και έχει διπλάσια απόδοση.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151287&page=14&p=2911280&viewfull=1#post2911280
Πιο οικονομική επιλογή αυτή που έβαλε ο jnp που είναι δοκιμασμένη και είναι ευχαριστημένος.
Αν δε θέλεις να τον έχεις στο στόμα πάρε και ένα head band (σαν αυτό στη φωτό στο λινκ) που κοστίζει περί τα 10 γιούργια (12 νομίζω το συγκεκριμένο) και μπορεί να πάρει και δυο φακούς αν θέλεις (με δευτερη βαση). Οπότε πας στη φθηνη επιλογή φακού και head band.
Όλοι όσοι παίρνουν απλές ΑΑ παίρνουν και επαναφορτιζόμενες ΑΑ.
Δεν ξέρω ποσά lm είναι ο φακός,δεν γράφει και έχω πετάξει την συσκευασία.
Παιρνει 3 τμχ ΑΑΑ,η μονη προτίμηση που έχω για της μπαταρίες είναι να μην χρειαζεται μονο επαναφορριζομενες γιατί δεν έχω πρόσβαση σε ρεύμα πολλές μέρες τον μήνα.
Δεν με κάλυπτε,χρειαζομουνα κατι πιο δυνατό.
Στο τοπ του μπατζετ είναι αυτός με 130lm max. Από μπαταρία ΑΑ δε μπορείς να πάρεις περισσότερα εκτός και αν πάρεις διπλάσιο μέγεθος που παίρνει δυο μπαταρίες ΑΑ και έχει διπλάσια απόδοση.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151287&page=14&p=2911280&viewfull=1#post2911280
Πιο οικονομική επιλογή αυτή που έβαλε ο jnp που είναι δοκιμασμένη και είναι ευχαριστημένος.
Αν δε θέλεις να τον έχεις στο στόμα πάρε και ένα head band (σαν αυτό στη φωτό στο λινκ) που κοστίζει περί τα 10 γιούργια (12 νομίζω το συγκεκριμένο) και μπορεί να πάρει και δυο φακούς αν θέλεις (με δευτερη βαση). Οπότε πας στη φθηνη επιλογή φακού και head band.
Όλοι όσοι παίρνουν απλές ΑΑ παίρνουν και επαναφορτιζόμενες ΑΑ.
Ποια λύση λες οτι έβαλε ο jnp;
Θέλω χειρός.
O fenix e12 (https://www.batteries.gr/gr/fenix-e12-led-130-lumens.html) είναι κομπλέ και μέσα στο μπάτζετ. Εγώ θα προτίνω και τον Olight S1A Baton (https://www.batteries.gr/gr/olight-s1a-baton-led-600-lumens.html) λίγο έξω από το μπάτζετ αλλά σε προσφορά αυτή τη στιγμή απο ελλάδα.
Edit Πρόσθεσα λινκ και για τον φενιξ.
391315
Δεν ξέρω αν βοηθάει.
Το μέγεθος με βολεψε,αλλά το φως δεν μου έφτανε.
Θέλω χειρός.
Βρε συ.. Άνοιξε τα λικ και διάβασε τι έχω γράψει.
Αυτός ειναι ο φακός.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151287&page=9&p=2908205&viewfull=1#post2908205
Η βάση κεφαλης είναι έχτρα. Αν θέλεις την παίρνεις και μπορείς να βάλεις ότι φακό θέλεις αρκεί να μην είναι πάρα πολύ μικρός ή πάρα πολύ μεγάλος.
Τον είχα πάρει από το ίδιο μαγαζί που έβαλε λινκ ο scitef.
391315
Δεν ξέρω αν βοηθάει.
Το μέγεθος με βολεψε,αλλά το φως δεν μου έφτανε.
Όλοι οι φακοί που συζητάμε είναι μικρότεροι και ποιο δυνατοί απ' αυτόν.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151287&page=13&p=2911206&viewfull=1#post2911206
Αυτόν με 10 ευρώ.
https://www.aliexpress.com/store/product/Sofirn-New-SP14-Mini-Portable-LED-Flashlight-AA-Cree-XP-G2-EDC-Pocket-Light-Torch-Portable/2933049_32829677829.html?spm=2114.12010611.0.0.649f3bbbHhS1XD
Κάτι λάθος εκανα μάλλον και δεν το έβλεπα.
www.batteries.gr/gr/fenix-e20-led-265-lumens.html
Αυτός νομιζω μου κανει,τι λέτε;
Υγ.βραχυκύκλωσα.....
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151287&page=13&p=2911206&viewfull=1#post2911206
Αυτόν με 10 ευρώ.
https://www.aliexpress.com/store/product/Sofirn-New-SP14-Mini-Portable-LED-Flashlight-AA-Cree-XP-G2-EDC-Pocket-Light-Torch-Portable/2933049_32829677829.html?spm=2114.12010611.0.0.649f3bbbHhS1XD
Μόλις τον παρέλαβα από το ταχυδρομείο. Μου έκανε κάτι κόλπα στην αρχή, δεν άναβε. Μάλλον ήταν ελαφρώς ξεβιδωμένο το κομμάτι που είναι το λεντ. Το έσφιξα και δουλεύει. Είναι όντως αρκετά δυνατός, αλλά περισσότερα εν καιρώ.
Ευχαριστώ πολύ παίδες.
Θα σας πω εντυπώσεις,αν και η χρηση που θα κάνω δεν θα είναι και ιδιαίτερα σκληρή...
Θα πάρω αυτον που έβαλα παραπανω γιατί παιρνει 2 μπαταρίες και δεν είναι πολύ μικρός στο μέγεθος.
Υγ.βραχυκύκλωσα.....
Λοιπόν.. Ως τώρα έχουμε πει..
fenix e12. Μικρός φακός που παίρνει μπαταρίες ΑΑ (αλκαλικές απ' το περίπτερο ή επαναφορτιζόμενες) με μέγιστη απόδοση 130lm για μία ώρα και στη δευτερη σκάλα 50 lm για 3,5ώρες. Τα 50lm πρέπει να είναι λίγο περισσότερα απ' όσα έβγαζε αυτός που είχες αν δεν κάνω λάθος. Έχει και πολύ μικρή σκάλα για πολλές ώρες αλλά δε σε νοιάζει. Τιμή 28 ευρώ.
Αυτός που πρότεινε ο scitef, olight s1a baton. Έχει κουμπί στο πλάι αντί για πίσω και στο πίσω μέρος έχει μαγνήτη για να τον κολλάς όπου θέλεις. Μέγεθος λιγο πιο μεγάλος απ' τον από πάνω. Παίρνει δυο μπαταρίες.
ΑΑ αλκαλικές ή επαναφροτιζόμενες όπως και ο απο πάνω.
και 14500 επαναφορτιζόμενες. (αυτές είναι 3,7v αντί για 1,5v και έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση στη φωτεινότητα).
Με μπαταρίες ΑΑ έχει μέγιση απόδοση 100lm για 1,5ώρα και 35lm για 4,5 ώρες.
Με την 14500 φτάνει τα 300lm για 1 ώρα και διπλασιάζονται οι χρόνοι στις άλλες δυο σκάλες.
Τιμή 39 ευρώ.
Φθηνή επιλογή ο sofirn sf14 από κίνα με 10 ευρώ και χαρακτηριστικά κοντά στα χαρακτηριστικά του απο πάνω. (και αυτός παίρνει ΑΑ και 14500 όπως ο απο πάνω κτλ κτλ κτλ).
Αυτός που γλυκοκοιτάς εσύ ειναι με δυο μπαταρίες ΑΑ. Λόγο διπλής μπαταρίας είναι μπορεί να σου δώσει ότι δίνει και ο olight με μπαταρία 14500 (και ο sofirn) αλλά με μεγαλύτερο μέγεθος. Κουμπί έχει πίσω για να ανάβει και στο πλάι, για να αλλάζεις την φωτεινότητα.
Καλύτερη επιλογή για μένα είναι ο olight διότι
α. Η μέγιστη απόδοση με μπαταρία ΑΑ είναι υπέρ αρκετή και σου δίνει τη δυνατότητα για τριπλάσια απόδοση με επαναφροτιζόμενη 14500 ή τριπλάσια διάρκεια.
β. Έχει πιο ευρυγώνια δέσμη και θα σε βοηθήσει στη δουλειά που θέλεις.
γ. Έχει μαγνήτη που επίσης θα σε βοηθήσει.
δ. Είναι πιο μικρός από αυτούς με 2 μπαταρίες και ελάχιστα πιο μεγάλος απ' αυτούς με μία απλή ΑΑ. (είναι περίπου στο μέγεθος του λιντλ)
Θεωρώ πως αν θέλεις φακό με 2xΑΑ μπαταρίες προτιμότερο θα ήταν να πας σε άλλο τύπο μπαταρίας, γεγονός που είπες οτι δε θέλεις.
Αν θα χρησιμοποιηθεί ως EDC τότε 1xAA ή 1xAAA είναι μονόδρομος. Προφανώς και θα πάρεις ότι σου άρεσε κι όχι ότι λέω εγώ.
Λοιπόν.. Ως τώρα έχουμε πει..
fenix e12. Μικρός φακός που παίρνει μπαταρίες ΑΑ (αλκαλικές απ' το περίπτερο ή επαναφορτιζόμενες) με μέγιστη απόδοση 130lm για μία ώρα και στη δευτερη σκάλα 50 lm για 3,5ώρες. Τα 50lm πρέπει να είναι λίγο περισσότερα απ' όσα έβγαζε αυτός που είχες αν δεν κάνω λάθος. Έχει και πολύ μικρή σκάλα για πολλές ώρες αλλά δε σε νοιάζει. Τιμή 28 ευρώ.
Αυτός που πρότεινε ο scitef, olight s1a baton. Έχει κουμπί στο πλάι αντί για πίσω και στο πίσω μέρος έχει μαγνήτη για να τον κολλάς όπου θέλεις. Μέγεθος λιγο πιο μεγάλος απ' τον από πάνω. Παίρνει δυο μπαταρίες.
ΑΑ αλκαλικές ή επαναφροτιζόμενες όπως και ο απο πάνω.
και 14500 επαναφορτιζόμενες. (αυτές είναι 3,7v αντί για 1,5v και έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση στη φωτεινότητα).
Με μπαταρίες ΑΑ έχει μέγιση απόδοση 100lm για 1,5ώρα και 35lm για 4,5 ώρες.
Με την 14500 φτάνει τα 300lm για 1 ώρα και διπλασιάζονται οι χρόνοι στις άλλες δυο σκάλες.
Τιμή 39 ευρώ.
Φθηνή επιλογή ο sofirn sf14 από κίνα με 10 ευρώ και χαρακτηριστικά κοντά στα χαρακτηριστικά του απο πάνω. (και αυτός παίρνει ΑΑ και 14500 όπως ο απο πάνω κτλ κτλ κτλ).
Αυτός που γλυκοκοιτάς εσύ ειναι με δυο μπαταρίες ΑΑ. Λόγο διπλής μπαταρίας είναι μπορεί να σου δώσει ότι δίνει και ο olight με μπαταρία 14500 (και ο sofirn) αλλά με μεγαλύτερο μέγεθος. Κουμπί έχει πίσω για να ανάβει και στο πλάι, για να αλλάζεις την φωτεινότητα.
Καλύτερη επιλογή για μένα είναι ο olight διότι
α. Η μέγιστη απόδοση με μπαταρία ΑΑ είναι υπέρ αρκετή και σου δίνει τη δυνατότητα για τριπλάσια απόδοση με επαναφροτιζόμενη 14500 ή τριπλάσια διάρκεια.
β. Έχει πιο ευρυγώνια δέσμη και θα σε βοηθήσει στη δουλειά που θέλεις.
γ. Έχει μαγνήτη που επίσης θα σε βοηθήσει.
δ. Είναι πιο μικρός από αυτούς με 2 μπαταρίες και ελάχιστα πιο μεγάλος απ' αυτούς με μία απλή ΑΑ. (είναι περίπου στο μέγεθος του λιντλ)
Ευχαριστώ και παλι για τον χρονο.
Ο ευρυγώνιος δεν μου κανει γιατί σε μια περιοχή 2 μετρων πλάτους θέλω να δω στα μέχρι 10 μετρα.
Μαγνήτη θα προτιμούσα να μην έχει.
Το μέγεθος αυτό μου κανει καλυτερα γιατί θα τον έχω στην πλαστική τσέπη της πόρτας με διάφορα αλλά μικροπραγματακια και θα τον βρίσκω πιο ευκολα.
Κάτι άλλο τώρα,ο ένας λέει στα χαρακτηριστικά του:600lm-3480cd ενταση και ο άλλος 265lm-11000cd ενταση.
Τι σημαίνουν αυτά;
Στα lumens που συζητάμε τα 10 μέτρα είναι παιχνίδι ανεξαρτήτως τύπου δέσμης. Ευρυγώνια δέσμη στο 90% των περιπτώσεων είναι πιο χρήσιμη.
Τα lumens αντιπροσωπεύουν την ένταση της δέσμης, πόσο φως δίνει δηλαδή. 600 lumens λέει με μπαταρία λιθίου επαναφορτιζόμενη.
Θεωρώ πως αν θέλεις φακό με 2xΑΑ μπαταρίες προτιμότερο θα ήταν να πας σε άλλο τύπο μπαταρίας, γεγονός που είπες οτι δε θέλεις.
Αν θα χρησιμοποιηθεί ως EDC τότε 1xAA ή 1xAAA είναι μονόδρομος. Προφανώς και θα πάρεις ότι σου άρεσε κι όχι ότι λέω εγώ.
Ώρες φιλε αυτό το EDC το είχα διαβάσει κάπου παραπισω τη σημαίνει αλλά το ξέχασα.
Δεν θέλω ντε και καλά 1 η 2 μπαταρίες,απλα δεν έχω τροπο φορτισης, για αυτό θέλω να παιρνει απλές.
Πρωτα κοιταω το μέγεθος,δεν θέλω πολύ μικρο και απο οτι καταλαβαίνω λογο μεγέθους παίζω σε 2 μπαταρίες,κάτι που δεν με ενοχλεί.
Ο μόνος λόγος που ο δεύτερος δίνει περισσότερες καντέλες κι ας έχει λιγότερα lumens που μπορώ να σκεφτώ εγώ είναι ότι η δέσμη του είναι πολύ συγκεντρωτική σε σχέση με τον πρώτο που για μένα είναι σημαντικό μειονέκτημα, βλέπε παραπάνω περί ευρυγώνιας δέσμης.
EDC every day carry. Τα αντικείμενα που κουβαλάς κάθε μέρα μαζί σου. Απο εσένα εξαρτάται αν θα κουβαλάς και φακό.
Ο ευρυγώνιος δεν μου κανει γιατί σε μια περιοχή 2 μετρων πλάτους θέλω να δω στα μέχρι 10 μετρα.
Ευρυγώνιο θέλεις.
Αλλά όπως είπε και ο scitef στην περιοχή που θέλεις δε παίζει τόσο ρόλο.
Υπάρχουν φορτιστές usb και το αμάξι σου, σου δίνει usb, με αντάπτορα απ' τον αναπτήρα.
600 lumens λέει με μπαταρία λιθίου επαναφορτιζόμενη.
Νομίζω 300 είναι το μέγιστο.
391320
391321
Νομίζω πως 600 lm δίνει μόνο για λίγο και μετά επιστρέφει στις 300.
Μόλις τον παρέλαβα από το ταχυδρομείο. Μου έκανε κάτι κόλπα στην αρχή, δεν άναβε. Μάλλον ήταν ελαφρώς ξεβιδωμένο το κομμάτι που είναι το λεντ. Το έσφιξα και δουλεύει. Είναι όντως αρκετά δυνατός, αλλά περισσότερα εν καιρώ.
Αν θες διάρκεια φωτισμού πάρε eneloop pro AA στα 16 ευρώ οι τέσσερις,για εντυπωσιακή ένταση 14500 Fenix στα 7 ευρώ η μία αλλά με μισή διάρκεια. Ακόμα και με αλκαλικές θα κάνεις τη δουλειά σου. Ο δικος μου δούλεψε εξ αρχής σωστά και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον αντίπαλο Fenix στην τετραπλάσια τιμή. Ο χρόνος θα δείξει.
Κάτι λάθος εκανα μάλλον και δεν το έβλεπα.
www.batteries.gr/gr/fenix-e20-led-265-lumens.html
Αυτός νομιζω μου κανει,τι λέτε;
Υγ.βραχυκύκλωσα.....
Είναι ότι πρέπει για τη δουλειά που περιγράφεις, μεταφέρεται και εύκολα. Πάρε και ένα πακέτο 5-6 καλές αλκαλικες μπαταρίες και είσαι ΟΚ.
Πάντως αν δεν βιαζοσουν θα έπαιρνες από εξωτερικό κάτι ανάλογο στο 1/2 ή στο 1/3 αυτής της τιμής.
https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_555777.html
https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_613215.html
Με μια και δυο μπαταρίες αντίστοιχα.Εγω θα έπαιρνα και τους δύο. Ένα στο αμαξι και τον μικρό στην τσέπη ή στο τσαντάκι αν κουβαλάς.
δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον αντίπαλο Fenix στην τετραπλάσια τιμή.
Ποιότητα αντοχή αξιοπιστία σε πρώτη φάση.
Απόδοση (πραγματική και όχι στα χαρτιά), διαχειρηση ενέργειας, ποιότητα φωτισμού.
Είναι μερικά απ' αυτά που μπορεί να διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο τετραπλασιας τιμης.
Ποιότητα αντοχή αξιοπιστία σε πρώτη φάση.
Απόδοση (πραγματική και όχι στα χαρτιά), διαχειρηση ενέργειας, ποιότητα φωτισμού.
Είναι μερικά απ' αυτά που μπορεί να διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο τετραπλασιας τιμης.
Τραγουδα όσο θες στη θεωρία! :facepalm:
Η Stella είναι το πιο καλό κορίτσι της πιατσας, αλλά πρέπει να τα ακουμπησεις χοντρα. Είσαι μεταξύ 2500 και 4000;Για πιο ποτάμι μιλάμε;
Θα πάμε off topic πολύ αλλά το 1000αρι εχω lrf και πεστροφα. Το συμβαν έγινε στο λούρο, αλλά πάω σε πολλά στην Ήπειρο.
Θα πάμε off topic πολύ αλλά το 1000αρι εχω lrf και πεστροφα. Το συμβαν έγινε στο λούρο, αλλά πάω σε πολλά στην Ήπειρο.
Τι μου θυμίζεις! Ωραίες φάσεις πριν χρόνια.
Το τελευταίο που πήρα πρόπερσι είναι το Aernos 4000.Για seaspinning.
Τραγουδα όσο θες στη θεωρία! :facepalm:
Τα 30 ευρώ διαφορά που έχουν (περί το 300%) δεν είναι ακριβώς θεωρία!
Δεν υπάρχει τέτοια διαφορά στην τιμή ενός προιόντος που να μην αντικατοπτρίζεται και σε κάτι άλλο απ' αυτά που ανέφερα! Σε κανένα προιόν!
Τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται ούτε όταν ο ένας πληρώνει την εξέλιξη ενώ ο άλλος την κλέβει. Ειδικά σε τέτοια προιόντα που η εξέλιξη έρχεται από άλλους κατασκευαστές και τον πρώτο λόγο στο τελικό προιόν έχει η ποιότητα (ηλεκτρονικών, κατασκευής, συναρμολόγησης κτλ.)
Διαφορές που δεν ενποπίζονται εύκολα είναι οι τετράγωνες βόλτες που είναι πάντα ανοδιωμένες, η αντοχή στους διακόπτες, τα κυκλώματα, οι επαφές κ.α πολλά. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι κινέζικοι στην τελευταία σκάλα σου καίνε το χέρι!
Μπορεί εσύ να μην εντοπίζεις τις διαφορές, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν. Μπορεί το καλύτερο προιόν να μη σου λείψει ποτέ, αλλά αυτό είναι και θέμα χρήσης ή απαιτήσεων κτλ. Για κάποιους το έχτρα βάρος πχ είναι πολύ βασικό και δε μπορούν να έχουν δευτερους φακούς μαζί τους, θέλουν ένα που ξέρουν οτι δε θα τους προδώσει. Ασφαλώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις οπότε πάντα θα υπάρχουν δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτοί που λένε ότι τα ακριβά είναι μονόδρομος και αυτοί που λένε ότι τα φθηνά δε διαφέρουν σε τίποτα από τις υπερκοστολογημένες φίρμες.
Guess what! Και οι δύο κάνουν λάθος! Όσο μιλάνε για τον εαυτό τους τα λένε καλά. Όταν γενικεύουν, κάνουν απλά λάθος!
Είσαι μακριά και δεν μπορείς να δεις από κοντά. :uplate:
Επιφυλασσομαι πάντως αν κάποιος από τους τρεις Sofirn παρουσιάσει κάτι να το αναφέρω, αλλοιως σε κανένα χρόνο θα τα ξαναπούμε για αυτούς. :beer:
Ευρυγώνιο θέλεις.
Αλλά όπως είπε και ο scitef στην περιοχή που θέλεις δε παίζει τόσο ρόλο.
Υπάρχουν φορτιστές usb και το αμάξι σου, σου δίνει usb, με αντάπτορα απ' τον αναπτήρα.
Γνωριζω τους φορτιστες usb,απλα έχω παρα πολλους μέσα στο αμάξι,2ηλεκ.τσιγάρα,κινητό,gps,και κάποια αλλά καλώδια για διάφορα πραγματακια,γι αυτό δεν θέλω επαναφορτιζομενες.
Νομίζω πως 600 lm δίνει μόνο για λίγο και μετά επιστρέφει στις 300.
Μήπως είναι led lumens vs ANSi lumens? Ή τέλος πάντων καποια παρόμοια διαφορά στο πρότυπο της μέτρησης? Στα 600 έχει νόημα αυτό που λες αλλά όχι στα 220.
anyway. δε ξέρω! Πάντως και οι μετρήσεις διάρκειας δε βγαίνουν. Στα 50lm έχει μια ολόκληρη ώρα μεγαλύτερη διάρκεια απ' τον Ε12 με ίδιου τύπου μπαταρία.
Edit. Λάθος έκανα. Ο Ε12 έχει 6,5 ώρες στα 50lm.
Δεν ξέρω ούτε εγώ. Θα κοιτάξω το review του selfbuilt να δω αν αναφέρει κάτι σχετικό.
Δεν ξέρω ούτε εγώ. Θα κοιτάξω το review του selfbuilt να δω αν αναφέρει κάτι σχετικό.
Mε μια γρήγορη ματιά που έριξα φαίνεται πως έχεις δίκιο. Μάλλον το step down είναι στα 300 με 14500, ενώ το step down απ' τα 220 στα 100 πρέπει να είναι μόνο με μπαταρία ΑΑ.
Ωραία εργαλείο! Κρίμα που δεν έχει κουμπί πίσω! :D
balakia ο μαγνήτης αφαιρείται αν θελεις να τον πετάς μέσα θήκη μαζί με άλλα μεταλλικά αντικείμενα!
Καλός είναι ναι αλλά δεν είναι High CRI. Από όταν πήρα τον πρώτο μου High CRI οι υπόλοιπο που έχω απλά κάθονται. Κι ας χάνεις σε output.
Σε real world use τι διαφορά μπορεί να έχει?
Αυτό που νιώθω εγώ και που δεν είναι καθόλου επιστημονικό είναι το εξής:
Αν θες να έχεις αρκετό φως για βιδώσεις μια βίδα για παράδειγμα τότε δεν χρειάζεσαι high cri.
Αν θες όμως να ψάξεις να βρεις κάτι ανάμεσα σε διάφορα πράγματα τότε βολεύει πολύ.
Ειδικά μέσα σε χόρτα για τους outdoor τύπους.
Φωτογράφοι και λοιπές ειδικότητες εκεί απλά επιβάλλεται.
Όταν έρθεις Μέτσοβο που έλεγες, θα δεις. :p
Τα 30 ευρώ διαφορά που έχουν (περί το 300%) δεν είναι ακριβώς θεωρία!
Δεν υπάρχει τέτοια διαφορά στην τιμή ενός προιόντος που να μην αντικατοπτρίζεται και σε κάτι άλλο απ' αυτά που ανέφερα! Σε κανένα προιόν!
Τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται ούτε όταν ο ένας πληρώνει την εξέλιξη ενώ ο άλλος την κλέβει. Ειδικά σε τέτοια προιόντα που η εξέλιξη έρχεται από άλλους κατασκευαστές και τον πρώτο λόγο στο τελικό προιόν έχει η ποιότητα (ηλεκτρονικών, κατασκευής, συναρμολόγησης κτλ.)
!
https://www.aliexpress.com/store/product/Sofirn-SF-32-Portable-LED-Flashlight-18650-EDC-Pocket-light-Cree-XML-T6-Tactical-Flashlight-Waterproof/2933049_32809637272.html
Όπως εύκολα μπορείς να δεις η τιμή του. Sofirn SF32 όταν πρωτοβγηκε στην αγορά ήταν 48 ευρώ πριν ενάμιση χρόνο. Αν τον είχα πάρει τότε θα τον θεωρουσες σοβαρό φακό λόγω της τιμής του. Αμέσως μετά βγήκαν τα καινούργια led V2 και η φωτεινοτητα από 500-600LM πήγε στα 1000-1200.Ετσι η τιμή του κατρακυλισε στα 25-15 -10 ευρώ μέχρι την προσφορά που πέτυχα στα 4,5 ευρώ. Τόσο είναι το κοστολογιο στην χονδρική για ποσότητα 10000τεμ. ακόμα και στους Fenix. Ο ανταγωνισμός των ιντερνετικων μαγαζιων είναι τεράστιος και μόνο η αγορά της Ασίας είναι πάνω από 3 δισ άτομα, αυτοί λοιπόν όταν υπάρχουν τέτοιες τεχνολογικές εξελίξεις ξεπουλανε τα παλιά μοντέλα όσο όσο. Άλλες όμως εταιρείες με όνομα σε αγορές όπως η Αμερικανική με άριστο after sales service όπως η Fenix δεν ρίχνουν τις τιμές τους, γιατί τους πληρώνεις το σέρβις και γιατί δεν θέλουν να φανούν φτηνιαρικες. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στη Facom.;
Αν θες διάρκεια φωτισμού πάρε eneloop pro AA στα 16 ευρώ οι τέσσερις,για εντυπωσιακή ένταση 14500 Fenix στα 7 ευρώ η μία αλλά με μισή διάρκεια. Ακόμα και με αλκαλικές θα κάνεις τη δουλειά σου. Ο δικος μου δούλεψε εξ αρχής σωστά και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον αντίπαλο Fenix στην τετραπλάσια τιμή. Ο χρόνος θα δείξει.
Ο συνάδελφος που τον δουλεύει (δε γνωρίζει πολλά από φακούς) εντυπωσιάστηκε από τη φωτεινότητα του! Το μέγεθος του είναι καλό για τη τσέπη, δεν ενοχλεί. Έχει άλλωστε και pocket clip. Αυτό που με χαλάει είναι ότι δεν έχει μνήμη, δηλαδή τον κλείνεις στο high και όταν τον ξανανοίξεις πάει στο low. Κάνω κάτι λάθος;
Σκέφτομαι να τον πάρω και γω, για αυτό ρωτάω
Η μνήμη όσο είναι πλεονέκτημα μπορεί να είναι και μειονέκτημα.
Αν θυμάμαι καλά είχες παραγγείλει κι έναν φακό με nichia λεντ, σωστά; Ήρθε;
@ JNP αν κρίνω απο τη φωτό που δείχνει τη δέσμη στον τοίχο, μπορώ να πω ότι δεν είναι και άσχημη αλλά δεν είναι και τοπ. Τελείως ομοιογενή δέσμη δυστυχώς την πληρώνεις.
Στην κρίση του καθενός λοιπόν τι θεωρεί ποιοτικό και τι όχι και κυρίως τι θεωρεί ποιοτικό σε σχέση με τις δικές του ανάγκες.
Αυτό που εγώ προσωπικά δεν θα κάνω ποτέ είναι να προτείνω κάποιον φακό σε κάποιον που αν τον πάρει και μετά χαλάσει και έρθει και μου πει ξέρεις ο φακός που μου πρότινες χάλασε,
να μην ξέρω τι να του πω, γιατί του πρότεινα κάτι που δεν είναι ευρέως αποδεκτό στο χώρο. Αν όμως ήταν eagletac για παράδειγμα θα μπορούσα να του πω, ξέρεις έτυχε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Με αυτό δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω, ότι οποιαδήποτε άλλη φίρμα ή μοντέλο δεν αξίζει ή δεν είναι ποιοτικό ή είναι αμφιβόλου ποιότητας ή κλπ.
Θα είχε όμως ενδιαφέρον να βλέπαμε μια στατιστική με βλάβες από διάφορες φίρμες, διαφόρων τιμών, αλλά μάλλον είναι αδύνατον να γίνει καθώς τους πολύ φτηνούς απλά τους πετάμε και δεν κάνουμε τον κόπο να γράψουμε κάτι για τη βλάβη ή να προσπαθήσουμε να τον φτιάξουμε ή να κυνηγήσουμε εγγύηση ή κλπ.
Sofirn SF32 όταν πρωτοβγηκε στην αγορά ήταν 48 ευρώ πριν ενάμιση χρόνο. Αν τον είχα πάρει τότε θα τον θεωρουσες σοβαρό φακό λόγω της τιμής του.
Θα τον θεωρούσα ένα φακό αντάξιο της τιμής του ενω τώρα τον θεωρώ ένα φακό που έχει ποιότητα αντάξια τις τιμής που είχε τότε και χαρακτηριστικών ανταξιων της τιμής που έχει τώρα. Αν δεν ήξερα τι τιμή είχε κάποτε θα τον θεωρούσα αντάξιο της τιμής που έχει τώρα και θα ήταν ακριβώς αυτό. Ή όχι; Μάλλον έτσι είναι, σωστά; Με 10 Ευρω θα πάρεις κάτι, που κάπου υστερεί. Θέλεις να μάθεις που; Ψάξε το!
Και η Fenix (επειδή την ανέφερες) πουλάει φακούς με τιμή 10 Ευρω από 30 που είχαν κάποτε, επειδή πλέον είναι παρωχημένης τεχνολογίας. Ξεστοκαρισμα λέγεται αυτό, είτε πρόκειται για ολοκληρωμένο προϊόν είτε για παλιά λεντακια και κυκλώματα που έχουν μείνει στο ράφι.
Δε σου είπα ότι δε τη θεωρώ σοβαρή εταιρία τη sofirn. ( Κατ' αρχάς δε τη γνωρίζω). Απ ότι φαίνεται και λες βγάζει μια χαρά προϊόντα. Προσφέρει αξιόλογη ποιότητα σε προσιτή τιμή. Συνήθως αυτό είναι που ζητάνε οι περισσότεροι απλοί χρήστες. Αύριο μπορεί να βγάλει και υπερτουμπανα για πιο απαιτητικούς (πχ στρατιωτικους) ή να ρίξει και λίγο rnd και να αφήσει πίσω άλλες αναγνωρισμένες εταιρίες του χώρου. Ισως το κάνει ή το έχει κάνει, δε το γνωριζω. Απ τη Honda πάντως, μέχρι τη Samsung, αυτό έγινε!
Τώρα...
Ένας φακός των 10 Ευρω δεν είναι ποτέ ίδιος με έναν των 40 ιδίων χαρακτηριστικών, για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερα σε προηγούμενα ποστ. Αυτό δε συμβαίνει με κανένα, τίποτα και πουθενα, ποτέ και για κανένα λόγο. Να είναι καλος, κάλιστα μπορεί. Να προσφέρει καλύτερο vfm επίσης.
Να είναι καλύτερος ή ισάξιος όμως, δε γίνεται.
fasarias
14/12/2017, 10:28
Αυτοι οι δυο τι διαφορα εχουν μεταξυ τους?
https://www.aliexpress.com/store/product/Sofirn-SF-32-Portable-LED-Flashlight-18650-EDC-Pocket-light-Cree-XML-T6-Tactical-Flashlight-Waterproof/2933049_32809637272.html
Πρεπει να παραγγειλω και μπαταρια ή κατι απλες επαναφορτιζομενες που εχω κανουν?
Πήρα δύο μικρούς με ΑΑΑ, ένα Lumintop με Nichia και έναν Zanflare κανονικό. Προτιμώ το απλό γιατί στις μηχανές ή στις εργαλειομηχανές το καθαρό φως βοηθάει σε σχέση με το κιτρινωπό του Nichia.
@ fasarias Καμια σχέση ο ένας με τον άλλον. Ο ένας πέρνει μπαταρία λιθίου 18650 επαναφορτιζόμενη και ο άλλος μπορεί να δουλέψει με μπαταρίες απο το περίπτερο ΑΑ αλλά και επαναφορτιζόμενες λιθίου ΑΑ.
Το περίεργο είναι που αυτός με 18650 μπαταρία δίνει λιγότερα lumen από τον άλλον. Ο 18650 είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος.
Ο συνάδελφος που τον δουλεύει (δε γνωρίζει πολλά από φακούς) εντυπωσιάστηκε από τη φωτεινότητα του! Το μέγεθος του είναι καλό για τη τσέπη, δεν ενοχλεί. Έχει άλλωστε και pocket clip. Αυτό που με χαλάει είναι ότι δεν έχει μνήμη, δηλαδή τον κλείνεις στο high και όταν τον ξανανοίξεις πάει στο low. Κάνω κάτι λάθος;
Σκέφτομαι να τον πάρω και γω, για αυτό ρωτάω
Όχι δεν έχει μνήμη ούτε instant on. Σε αυτό το μέγεθος ακόμα και οι ακριβοι σπάνια έχουν.Ισως λόγω μικρού χώρου δεν χωράνε πολλά κυκλώματα.
Αυτοι οι δυο τι διαφορα εχουν μεταξυ τους?
Πρεπει να παραγγειλω και μπαταρια ή κατι απλες επαναφορτιζομενες που εχω κανουν?
391368
Οι δύο φακοί που αναφέρεις είναι οι δύο ακριανοι. Ο μεγαλύτερος επανω παίρνει μπαταρία 18650 μόνο επαναφορτιζομενη, ενώ ο μικρός κάτω παίρνει και αλκαλικες που βρίσκεις παντού και επαναφορτιζομενες μεγέθους ΑΑ. Εσύ τι μπαταρίες έχεις; Γράψε στοιχεία η βάλε φωτό.
Πήρα δύο μικρούς με ΑΑΑ, ένα Lumintop με Nichia και έναν Zanflare κανονικό. Προτιμώ το απλό γιατί στις μηχανές ή στις εργαλειομηχανές το καθαρό φως βοηθάει σε σχέση με το κιτρινωπό του Nichia.
Το κιτρινωπο φως που λες οι ξένοι το αναφέρουν σαν warm (το ζεστό που έλεγα και κάποιοι δεν το καταλαβαιναν) και συνήθως έχει μήκος κύματος κάτω από 4000Α,ενώ το καθαρό που λες έξω το αναφέρουν σαν cold (κρύο φως) με μήκος κύματος πάνω από 6000Α.Οι ενδιαμεσες τιμές 4000-6000Α λέγεται φυσιολογικό φως (natural) και θεωρείται ότι αποδίδει τα χρώματα καλύτερα.
Το περίεργο είναι που αυτός με 18650 μπαταρία δίνει λιγότερα lumen από τον άλλον. Ο 18650 είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος.
Είναι θέμα led. O μεγάλος έχει το led προηγούμενης γενιάς και φθάνει τα 500LM. Ο μικρός μόνο με μπαταρία 14500 3.6V φθάνει τα 600lm. Με τις άλλες 1,2-1,5V φθάνει περίπου 230LM.Φαινεται καθαρά από κάτω :
391369
Οι τιμές του χρώματος μετρούνται σε K (Kelvin) που είναι μονάδα μέτρησης της θερμοκρασίας! Κι όσο πιο πολλά τα Κ τόσο πιο ψυχρό το φως που μετράται (ενώ θα περίμενε κανείς να συμβαίνει το ανάποδο).
Το κιτρινωπο οι ξένοι το αναφέρουν σαν warm (το ζεστό που έλεγα και κάποιοι δεν το καταλαβαιναν) και συνήθως έχει μήκος κύματος κάτω από 4000Α,ενώ το καθαρό που λες έξω το αναφέρουν σαν cold (κρύο φως) με μήκος κύματος πάνω από 6000Α.Οι ενδιαμεσες τιμές 4000-6000Α λέγεται φυσιολογικό φως (natural) και θεωρείται ότι αποδίδει τα χρώματα καλύτερα.
Εκτός απ' την θερμοκρασία του χρώματος υπάρχει και το cri που ανέφερε ο scitef. H χρωματική απόδοση.
Μπορεί ένα natural να μην έχει καλή χρωματική απόδοση.
Το nichia είναι hi cri (color redering index) και είναι πάνω από 90cri. To μέγιστο θεωρητικά είναι το 100 που μπορεί να αποδοθεί απ' τον ήλιο στο φως της ημέρας.
https://en.wikipedia.org/wiki/Color_rendering_index
@ JNP αν κρίνω απο τη φωτό που δείχνει τη δέσμη στον τοίχο, μπορώ να πω ότι δεν είναι και άσχημη αλλά δεν είναι και τοπ. Τελείως ομοιογενή δέσμη δυστυχώς την πληρώνεις.
Στην κρίση του καθενός λοιπόν τι θεωρεί ποιοτικό και τι όχι και κυρίως τι θεωρεί ποιοτικό σε σχέση με τις δικές του ανάγκες.
Αυτό που εγώ προσωπικά δεν θα κάνω ποτέ είναι να προτείνω κάποιον φακό σε κάποιον που αν τον πάρει και μετά χαλάσει και έρθει και μου πει ξέρεις ο φακός που μου πρότινες χάλασε,
να μην ξέρω τι να του πω, γιατί του πρότεινα κάτι που δεν είναι ευρέως αποδεκτό στο χώρο. Αν όμως ήταν eagletac για παράδειγμα θα μπορούσα να του πω, ξέρεις έτυχε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Με αυτό δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω, ότι οποιαδήποτε άλλη φίρμα ή μοντέλο δεν αξίζει ή δεν είναι ποιοτικό ή είναι αμφιβόλου ποιότητας ή κλπ.
Θα είχε όμως ενδιαφέρον να βλέπαμε μια στατιστική με βλάβες από διάφορες φίρμες, διαφόρων τιμών, αλλά μάλλον είναι αδύνατον να γίνει καθώς τους πολύ φτηνούς απλά τους πετάμε και δεν κάνουμε τον κόπο να γράψουμε κάτι για τη βλάβη ή να προσπαθήσουμε να τον φτιάξουμε ή να κυνηγήσουμε εγγύηση ή κλπ.
Όσον αφορά την δεσμη πρέπει να δείς την δεσμη με μπαταρια 14500,δεν έχει καμία σχέση με ΑΑ. Άλλωστε για αυτή την μπαταρία κυκλοφόρησε.
Τώρα για το θέμα του χαλασματος αν μου χαλάσει ο Fenix TK15 (70-85ευρω)για πες μου που θα πάω να τον επισκευασω; Μαλλον βλεπω να κλαίω τα λεφτά μου. Ενώ ένα δεκαευρο το διαγράφω για πλάκα αφου ριξω και καναδυο :priest::hunter::a52:
Εκτός απ' την θερμοκρασία του χρώματος υπάρχει και το cri που ανέφερε ο scitef. H χρωματική απόδοση.
Μπορεί ένα natural να μην έχει καλή χρωματική απόδοση.
Το nichia είναι hi cri (color redering index) και είναι πάνω από 90cri. To μέγιστο θεωρητικά είναι το 100 που μπορεί να αποδοθεί απ' τον ήλιο στο φως της ημέρας.
https://en.wikipedia.org/wiki/Color_rendering_index
Τα παραπάνω τα καταλαβαίνω πολύ καλά μιας και έχω τελειώσει Φυσικομαθηματικη σχολή. Ο απλός χρήστης δεν έχει τις γνώσεις ούτε τον εξοπλισμό για τέτοιες μετρήσεις, οπότε αυτή η κλίμακα δεν του λέει τίποτα. Warm, natural και cold τα βλέπει μια χαρά.
Η θερμοκρασία του χρώματος "μετράει" το πόσο κίτρινο ή λευκό είναι το φως. Το ίδιο ισχύει και για την φωτιά.
To CRI "μετράεi" την ικανότητα μιας πηγής φωτός να αποδίδει στην ίδια ένταση όλα τα μήκη κύμματος από τα οποία απαρτίζεται το λευκό φως.
Είναι μια μέτρηση που θέλει όντως ειδικό όργανο αλλά το αποτέλεσμα είναι εύκολα αντιληπτό και με γυμνό μάτι.
391370
Προσοχή, λοιπόν γιατι θερμοκρασία και CRI είναι διαφορετικά πράγματα αλλά εύκολα αντιληπτά.
Οι τιμές του χρώματος μετρούνται σε K (Kelvin) που είναι μονάδα μέτρησης της θερμοκρασίας! Κι όσο πιο πολλά τα Κ τόσο πιο ψυχρό το φως που μετράται (ενώ θα περίμενε κανείς να συμβαίνει το ανάποδο).
Έγραψα μήκος κύματος φωτός (ή άλλης ακτινοβολίας) που μετριέται σε Angstrom.
Το Kelvin, Celsius, Fahrenheit μετρανε τη θερμοκρασία των σωμάτων.:
https://www.convertunits.com/info/kelvin
Για πέρασε το Σεπτέμβρη για επανεξεταση!
To έχετε κάψει εντελώς εσείς, πάω να πετάξω τον μανιβελάτο μου :cry:
Η θερμοκρασία του χρώματος "μετράει" το πόσο κίτρινο ή λευκό είναι το φως. Το ίδιο ισχύει και για την φωτιά.
To CRI "μετράεi" την ικανότητα μιας πηγής φωτός να αποδίδει στην ίδια ένταση όλα τα μήκη κύμματος από τα οποία απαρτίζεται το λευκό φως.
Είναι μια μέτρηση που θέλει όντως ειδικό όργανο αλλά το αποτέλεσμα είναι εύκολα αντιληπτό και με γυμνό μάτι.
391370
Προσοχή, λοιπόν γιατι θερμοκρασία και CRI είναι διαφορετικά πράγματα αλλά εύκολα αντιληπτά.
Αυτά λοιπόν είναι σχεδόν natural το επανω και cold το κατω.
:bawl::beer:
Το κιτρινωπο φως που λες οι ξένοι το αναφέρουν σαν warm (το ζεστό που έλεγα και κάποιοι δεν το καταλαβαιναν) και συνήθως έχει μήκος κύματος κάτω από 4000Α,ενώ το καθαρό που λες έξω το αναφέρουν σαν cold (κρύο φως) με μήκος κύματος πάνω από 6000Α.Οι ενδιαμεσες τιμές 4000-6000Α λέγεται φυσιολογικό φως (natural) και θεωρείται ότι αποδίδει τα χρώματα καλύτερα.
Αχ αχ να δω ποιος πρέπει να περάσει το Σεπτέμβρη για επανεξέταση.
391371
Μπερδεύεις τον Bowleno ρε! :p ;) :lol::evil:
Αχ αχ να δω ποιος πρέπει να περάσει το Σεπτέμβρη για επανεξέταση.
391371
Μπερδεύεις τον Bowleno ρε! :p ;) :lol::evil:
Αυτο που παρεθεσες είναι η ανάλυση του οπτικού φάσματος του ορατου φωτός. Όλες μαζί αυτές οι ακτινοβολιες δίνουν το λευκό ηλιακό φως.
Τα led όμως δεν δίνουν όλο αυτό το εύρος αλλά ένα μέρος του εξου και η χρωματική απόδοση κάθε φακου. Για τα Kelvin δεν μας ειπες...:a9:
Είναι σαν τα χειροποίητα γλυκά, άλλη γεύση!
Τα angstroms αντιστοιχούν σε χρώμα.
Τα Κελβιν αντιστοιχούν σε θερμοκρασία. Το πόσο άσπρο η μπλε η κίτρινο φαίνεται ένα φως μετριέται με τη θερμοκρασία._
Κι επειδή έχω διάβασμα να κάνω διάβαστε μόνοι σας όσοι θέλετε.
Color Temperature (https://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature).