View Full Version : Honda CB500X 2019
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
doctoras
22/10/2021, 17:55
8600rpm πιανει τα 47hp
Το μοτερ περιστρέφεται 1/2/3 ανετα ως τις 10k ετσι δεν ειναι πανο?
O κοφτης που ειναι στις 11k?
Ως της 9500 δεν εχει κανενα θεμα, ελεος δικυλινδρο ειναι
Το ψοφιμι το δικο μου 2v sohc περιστρεφεται ανετα μεχρι 11k ενω πιανει την μεγιστη τιμη ιπποδύναμης στις 8.5k
Απλως η χοντα υπερβολικα συντηρητική οπως παντα εβαλε τα κοκκινα στο πανω όριο περιστροφης της μεγιστης ιπποδύναμης, δε λεει τιποτα αυτο.
Έχοντας στην κατοχή μου ένα cb500x 2021 7 μήνες και έχοντας κάνει 18 χιλιάδες χιλιόμετρα πήγα να οδηγήσω του 22 να έχω μια άποψη και να την μοιραστώ μαζί σας. Το μηχανάκι έχουν βάλει δίπλα μπροστινά δισκοφρενα και usd . Εγώ λόγο ότι δεν μπόρεσα να το πάω σε στροφές απλά είδα τα φρένα του και το μηχανάκι εχει τρομερή αναβάθμιση σε φρένα και συνεργάζεται καλύτερα και το μπροστινό σύστημα βέβαια είχε και 500 χιλιόμετρα μόνο όποτε ήταν πιο σκληρό από τα δικά μου. Γενικά και σε λακούβες έδεινε μια αίσθηση ότι είναι πιο στιβαρό .
AristidisZ
14/02/2022, 09:12
Εψές το βράδυ, είχα πάει βόλτα στον κουμπάρο για να δούμε τη μεγάλη ματσάρα με την ΑΕΚ
Κατά τις 11 που πήγα να την κάνω, πάω να βάλω μπρος τη μηχανή, ψιλό αναβοσβήνει το καντράν και σβήνει το μηχανάκι
Βάζω πάλι κλειδί, μίζα, να σου check engine
Το μηχανάκι ακουγόταν εντελώς κανονικό στη λειτουργία του
Σβήνω - ανάβω κάνα 2 φορές, πάλι check engine
Τεσπα, το φέρνω σπίτι, και το πρωί που το τσέκαρα δεν είχε κάποιο θέμα, ούτε check ούτε τίποτα
Να ασχοληθώ ή αν δε το ξανακάνει να το αφήσω στην ησυχία του ; :p
Εψές το βράδυ, είχα πάει βόλτα στον κουμπάρο για να δούμε τη μεγάλη ματσάρα με την ΑΕΚ
Κατά τις 11 που πήγα να την κάνω, πάω να βάλω μπρος τη μηχανή, ψιλό αναβοσβήνει το καντράν και σβήνει το μηχανάκι
Τεσπα, το φέρνω σπίτι, και το πρωί που το τσέκαρα δεν είχε κάποιο θέμα, ούτε check ούτε τίποτα
Αν δεν έχεις δικό σου OBDII, πήγαινε μια από το συνεργείο σου να διαβάσουν στη μνήμη του εγκεφάλου τι διέγνωσε ως πρόβλημα.
Εύκολο είναι, γρήγορο είναι, δε θα κοστίσει κάτι σημαντικό, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
:wave2:
AristidisZ
14/02/2022, 10:05
Αν δεν έχεις δικό σου OBDII, πήγαινε μια από το συνεργείο σου να διαβάσουν στη μνήμη του εγκεφάλου τι διέγνωσε ως πρόβλημα.
Εύκολο είναι, γρήγορο είναι, δε θα κοστίσει κάτι σημαντικό, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
:wave2:
Τίποτα δε θα μου κοστίσει, γιατί είναι στην εγγύηση :P
Θα πάω αύριο :)
:beer:
Kickstart
14/02/2022, 10:53
τη μπαταρία θα τσεκάριζα πρώτα
συνήθως κάποια στιγμιαία σφάλματα προέρχονται από ψιλοψόφια μπαταρία.
AristidisZ
14/02/2022, 10:57
τη μπαταρία θα τσεκάριζα πρώτα
συνήθως κάποια στιγμιαία σφάλματα προέρχονται από ψιλοψόφια μπαταρία.
Ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει, και δεν έχει κάτσει πάνω από βδομάδα το μηχανάκι...
Θα δω αύριο :)
o_gavros
14/02/2022, 15:38
Αν με το "τσεκ εντζιν" εννοείς το διεθνές κίτρινο σήμα της αντλίας, μείνε ήσυχος.
Το έκανε στα χέρια μου το δικό μας και μαλιστα στα πολύ κοντά από σέρβις. Μίλησα με το μαγαζί κατευθείαν για να μου δώσει οδηγίες πώς συνεχίζω.
Μου άναψε στην Ηλιούπολη. Τηλ,το και το, κανονικά-μου λεει- πρέπει να το φέρεις να το φισωσουμε στο διαγνωστικό. Οκ του λέω,κάνω μια στάση ενδιάμεσα κι σου έρχομαι.
Η στάση ήταν λίγο πιο κάτω και το λαμπάκι απλά δεν ξαναναψε. Ξανάντριν, το και το, ίσως μου λέει κάνα σκιυπιδακι στο καύσιμο.
Αφού έσβησε μη σε ανησυχεί. Αν ξανά, έλα να το δούμε.
Πάει τώρα κανας μήνας.ολα καλά.
zannisvel
14/02/2022, 22:24
Μπαταρία λέω και εγώ Αριστείδη. Μου έκανε και μένα τα ίδια πριν λίγο καιρό. Αν έχεις πολύ μέτρο, κάνε μια μέτρηση.
doctoras
14/02/2022, 22:35
Για την μπαταρία βαλτε ενα realtime βολτομετρο μόνιμα συνδεμενο πανω
Να το αφήσεις στην ησυχία του, αν πήγαινα εγώ τον Πήγασο συνεργείο κάθε φορά που άναβε αυτό.....:D
AristidisZ
15/02/2022, 08:06
Καλημέρα, ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις
Το πρωί δε μου έκανε το παραμικρό, πήρα και στο συνεργείο χτες αλλά την είχε κοπανήσει ο μάστορας και ξέχασα να ξαναπάρω
Βασικά αν δε μου το ξανακάνει μάλλον δε θα ασχοληθώ περαιτέρω...
Να το αφήσεις στην ησυχία του, αν πήγαινα εγώ τον Πήγασο συνεργείο κάθε φορά που άναβε αυτό.....:D
A ρε Aprilia, μας έχεις εκπαιδεύσει καλά....
:lol:
Καλησπέρα... Πήρα το μηχανάκι κούτα το Δεκέμβρη και έχει γεμίσει σκουριά ο καταλύτης. Προφανώς είναι επιφανειακή αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για καινούριο μηχανάκι. Θα το πω στην αντιπροσωπεία να δω τι θα πούνε. Διαφορετικά ξέρει κανείς κάνα προϊόν να το τρίψω με scotchbride σφουγγάρι;
doctor_john
29/03/2022, 13:25
Είναι δύσκολο γιατί ανεβάζει θερμοκρασία.
Νομίζω πως αν έγινε τόσο γρήγορα είναι θέμα κράματος.
Στείλε φωτογραφίες στην αντιπροσωπεία και
φύλαξε το απεσταλμένο, ζητώντας αντικατάσταση.
Αν είναι ομοιογενής σε όλη την επιφάνεια η σκουριά, τόνισε το.
Μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο βάζε αδρανοποίητη σκουριάς 2 φορές το χρόνο και έχε υπόψιν ότι μερικη
κάλυψη μπορεί να γίνει με κεραμικό χρώμα που και αυτό θα δείξει σκουριασμένο κάποια στιγμή γιατί θα διαβρώνεται εσωτερικά ο καταλύτης.
Η απάντηση τους είναι ότι είναι ξεκάθαρα από το αλάτι του δρόμου και να βάζω κάποιο προϊόν για να το καθαρίσω και να το συντηρώ. Τι να πω δηλαδή αν το αφήσω πως θα γίνει σε 2 χρόνια; Σα τη σκαφτικιά του παππού μου στο χωριό; Και δεν είναι και εύκολο να τρίβεις και εξατμίσεις κάθε λίγο.
Αυτή ήταν απάντηση γραπτή ή προφορική του μάστορα?
Αλάτι που μένεις και έχει ο δρόμος?
Μου τα είπαν στο τηλέφωνο και μετά μου τα έστειλαν και σε email από την αντιπροσωπεία. Γερμανία μένω αλλά σε περιοχή με νορμάλ θερμοκρασίες και το έχω οδηγήσει μόνο 50km με κακό καιρό.
atom_smasher
29/03/2022, 19:45
Μου τα είπαν στο τηλέφωνο και μετά μου τα έστειλαν και σε email από την αντιπροσωπεία. Γερμανία μένω αλλά σε περιοχή με νορμάλ θερμοκρασίες και το έχω οδηγήσει μόνο 50km με κακό καιρό.
Λίγο υπερβολικό το βρίσκω τόσο γρήγορα...
Καλησπέρα... Πήρα το μηχανάκι κούτα το Δεκέμβρη και έχει γεμίσει σκουριά ο καταλύτης. Προφανώς είναι επιφανειακή αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για καινούριο μηχανάκι. Θα το πω στην αντιπροσωπεία να δω τι θα πούνε. Διαφορετικά ξέρει κανείς κάνα προϊόν να το τρίψω με scotchbride σφουγγάρι;
Καλησπέρα. Είναι σίγουρα σκουριά ή η κλασική μάκα που ξεραίνεται πάνω στις εξατμίσεις-καταλύτες? Μπορείς να βάλεις κάποια φωτογραφία να το δούμε?
Σήμερα το τριψα αρκετή ώρα με σφουγγάρι πιάτων και έγινε έτσι : https://ibb.co/MnstJNk
https://ibb.co/0mb12GB .
Χτεσινές φωτογραφίες:
https://ibb.co/2hDbNcQ
https://ibb.co/TcV3vp4
https://ibb.co/mCwtrxT
https://ibb.co/6gRgmRQ
https://ibb.co/wy5zW8g
Σήμερα το τριψα αρκετή ώρα με σφουγγάρι πιάτων και έγινε έτσι : https://ibb.co/MnstJNk
https://ibb.co/0mb12GB .
Χτεσινές φωτογραφίες:
https://ibb.co/2hDbNcQ
https://ibb.co/TcV3vp4
https://ibb.co/mCwtrxT
https://ibb.co/6gRgmRQ
https://ibb.co/wy5zW8g
Δεν πρόκειται να διατηρηθεί έτσι δυστυχώς. Είναι φυσιολογική η εικόνα του καταλύτη. Αντιλαμβάνομαι ότι σε χαλάει επειδή είναι καινούργιο αλλά κοίτα να το συνηθίσεις.
Kickstart
30/03/2022, 09:52
τους λαιμους άμα θες να γυαλίσουν τρίψε καλα με αυτό.
434952
παντως δεν εχεις μεγαλο θεμα, αν και όντως είναι ενοχλητικό σε μηχανη 3 μηνων να συμβαινει κατι τετοιο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα περιποιηθώ όσο μπορώ τα ευαίσθητα μεταλλικά μέρη. Τον καταλύτη με λίγο autosol Politur και σε κάποια π.χ. βίδες και κοντά στα μπροστινά, σπρέι που αφαιρεί και σπρέι που προλαμβάνει τη σκουριά. Άμα ξαναδώ μέσα στο καλοκαίρι οτιδήποτε θα τους επισκεφτώ αγριεμένος αυτή τη φορά.
DoctoR_k6
30/03/2022, 10:24
Ολοι ετσι γινονται οι καταλυτες σε ολα τα μοτο λογω θερμοκρασιων.
Εγω δεν εχω δει εναν στον δρομο που να μην εχει αυτα τα σημαδια.
Μην ασχολεισαι παραπανω κ απολαυσε το μοτο σου.
Μπορει καποια στιγμη να αλλαξεις κ εξατμιση κ να φυγει κ αυτος ο καταλυτης...
To ΣΚ βρέθηκα με ένα φίλο, όπου ένας γνωστός του είχε το μοντέλο του '19, το έδωσε και πήρε το καινούριο (έσκασε 2 χιλιάρικα διαφορά λέει).
Για να μην τα πολυλογώ, λέει η μέρα με τη νύχτα το ανάποδο, το μοτέρ αλλά και γενικότερα η αίσθηση που σου αφήνει.
Είναι δυνατόν τόση διαφορά;; Έχει κάποιος άποψη;
sapila racing
04/04/2022, 15:00
To ΣΚ βρέθηκα με ένα φίλο, όπου ένας γνωστός του είχε το μοντέλο του '19, το έδωσε και πήρε το καινούριο (έσκασε 2 χιλιάρικα διαφορά λέει).
Για να μην τα πολυλογώ, λέει η μέρα με τη νύχτα το ανάποδο, το μοτέρ αλλά και γενικότερα η αίσθηση που σου αφήνει.
Είναι δυνατόν τόση διαφορά;; Έχει κάποιος άποψη;
H άποψή μου ειναι να μην παραμυθιάζεααι εύκολα. ;)
Αυτός που τα εχωσε για να παρει το καινουριο τι περιμενες να πει δηλαδη?
Ακριβώς ότι λέει ο Σαπίλα racing. Η αυθυποβολή πολλές φορές οδηγεί στο να μη βλέπουμε τα πράγματα καθαρά. Ειδικά εκείνος που πάει και παίρνει το ίδιο μηχανάκι μόνο και μόνο επειδή του έβαλαν usd είναι πεπεισμένος πριν καν το καβαλήσει ότι ντε και καλά υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Ακόμη και μια σχετική βελτίωση να υπάρχει, ένα παλιό CB500 με ελατήρια μπροστά θα είναι μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με το καινούργιο.
doctoras
04/04/2022, 21:21
Εψαξα για αλλαγες στο μοτερ το μονο που λενε για νεα χαρτογράφηση για περισσοτερη εμφαση στις χαμηλομεσαιες.
Ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικά τα ιδια.
Τωρα πως αυτο θα κανει καποια διαφορα αισθητή για να πεις θα μετακινηθω προς τα εκεί άβυσσος.
Η αλήθεια ειναι πως εχουν την βαση και την βελτιώνουν αρκετα στο αισθητικό κομματι, φερνοντας το αισθητικά παντα πιο κοντά στο αφρικα
Καλημέρες!
Έτσι πιστεύω και εγώ, ότι ειδικά σε αυτή την κατηγορία πόση διαφορά να κάνει ένα ανάποδο πιρούνι και μια διαφορετική χαρτογράφιση στο ίδιο μοτεράκι.
Απλά μιλούσε εμφατικά (και ούτε καν το έχει οδηγήσει) μεταφέροντας τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη.
Πάντως, αν και όταν έρθει ο καιρός να αλλάξω ποτέ αμορτισέρ, δεν νομίζω ότι αξίζει να ρίξεις χρήμα (για την κατηγορία).
AristidisZ
05/04/2022, 08:13
Η αλήθεια είναι ότι με τις τιμές που βλέπω στα ΜΤΧ, γίνεται θελκτική η ιδέα
Είναι το ανάποδο, είναι το διπλό δισκόφρενο, είναι και η αλλαγή στο μοτέρ
Βέβαια σκάρτα 50 άλογα είναι, πόση διαφορά να έχει πια ;
Προσωπικά, αν ήμουν ένα κλικ καλύτερα οικονομικά αυτή τη περίοδο, θα το έκανα και εγώ το βήμα (με max 1500 διαφορά)
Η αλήθεια είναι ότι με τις τιμές που βλέπω στα ΜΤΧ, γίνεται θελκτική η ιδέα
Είναι το ανάποδο, είναι το διπλό δισκόφρενο, είναι και η αλλαγή στο μοτέρ
Βέβαια σκάρτα 50 άλογα είναι, πόση διαφορά να έχει πια ;
Προσωπικά, αν ήμουν ένα κλικ καλύτερα οικονομικά αυτή τη περίοδο, θα το έκανα και εγώ το βήμα (με max 1500 διαφορά)
To έχω δει από κοντά πολλές φορές και (σε κόκκινο) είναι πανέμορφο, σαν μικρό κάφρικα που λέει και ο Doc.
O άνθρωπος αυτός το έκανε ανταλαγή στον ακατανόμαστο με 2.000€ - όσο ένα παπί 125άρι καινούριο.
AristidisZ
05/04/2022, 08:19
To έχω δει από κοντά πολλές φορές και (σε κόκκινο) είναι πανέμορφο, σαν μικρό κάφρικα που λέει και ο Doc.
O άνθρωπος αυτός το έκανε ανταλαγή στον ακατανόμαστο με 2.000€ - όσο ένα παπί 125άρι καινούριο.
Αυτός που ξεκινάει από Β να φανταστώ ε ;
Εμένα είναι 03/2021 με 5000 χλμ, λες να πάω μια βόλτα το απόγευμα σχολώντας ; :D
Kickstart
05/04/2022, 08:29
ήταν δεδομένο οτι θα συμβεί αυτό.
Γι αυτό παλιότερα ειχα παραθέσει την σκεψη μου οτι πολλοί ιδιοκτήτες των τελευταίων μοντέλων (με το συμβατικό πιρούνι) θα γλυκοκοιτάξουν το νεο με αποτελεσμα να δημιουργηθεί ενα περιθώριο "ευκαιριών" στα μεταχειρισμένα για όποιον το παει με τη λογικη και όχι με το συναίσθημα.
Σίγουρα καλοδεχουμενο το μπροστινό και οι διπλοί δίσκοι ισως και κάποια βελτίωση στη λειτουργία του μοτερ αλλά ας μη γελιόμαστε συντροχοι....το ίδιο (πανάκριβο) μηχανάκι ειναι.
Εμένα είναι 03/2021 με 5000 χλμ, λες να πάω μια βόλτα το απόγευμα σχολώντας ; :D
Ναι.
Αμαρτία σε συ. Δεν ξέρω, τι να σε πω;
AristidisZ
05/04/2022, 08:41
Ναι.
Αμαρτία σε συ. Δεν ξέρω, τι να σε πω;
Η σκέψη δεν νοείται ως αμαρτία :p
motojojo
05/04/2022, 11:49
Αν ειναι να κανετε την υπερβαση ρε παιδιά πάρτε κάτι καλύτερο, ανεβείτε κατηγορία, γιατί να μεινετε στα 50 αλογα πάλι;
Γιατι αν ειστε ικανοποιημενοι και μ'αυτά τότε δεν υπάρχει λόγος αλλαγής
Θα συμφωνησω με τον motojojo...
Ποιος ο λογος για αλλαγη αν εχει την ιδια ιπποδυναμη...
Συνηθως αλλαζουμε μηχανη για καποια μεγαλυτερη!
Εχω χασει επεισοδια!!
Μια φορα χοντακιας, για παντα χοντακιας ε;;:D
Συνηθισες τα 50 αλογα;
Φαντάζομαι δηλαδή να υπάρχει αγγελία σε έμπορο με 5.000 χλμ και να λέει αλήθεια! Τί άλλο θα ζήσουμε...
Αυτή είναι μεγάλη λούμπα.
Ατέρμονη αναζήτηση για να καταλήξεις να αυτοαναιρείσαι στο τέλος από το αρχικό ζητούμενο (κομιούτερ, οικονομία, αξιοπιστία).
Δεν υπάρχει πάτος, ή αν υπάρξει θα είναι βαθύς στο τέλος.
Εδώ λέω να γυρίσω στο παπί, αφού η ζωή μας κύκλους κάνει, μιας και ως τέτοιο ξεκίνησε, γέννημα των αναγκών, που δημιούργησε ο πόλεμος. :D
Αυτή είναι μεγάλη λούμπα.
Ατέρμονη αναζήτηση για να καταλήξεις να αυτοαναιρείσαι στο τέλος από το αρχικό ζητούμενο (κομιούτερ, οικονομία, αξιοπιστία).
Δεν υπάρχει πάτος, ή αν υπάρξει θα είναι βαθύς στο τέλος.
Εδώ λέω να γυρίσω στο παπί, αφού η ζωή μας κύκλους κάνει, μιας και ως τέτοιο ξεκίνησε, γέννημα των αναγκών, που δημιούργησε ο πόλεμος. :D
Με τις σημερινες εποχες και με αυτα που βλεπουμε (2ευρω/λιτρο βενζινα), ισως εχεις και δικιο...
Τι να πω;
Πολλοι φιλοι μου, το γυρισαν στην λογικη, με σκουτερ...(εννοειται οτι κοπηκαν οι πιο μακρινες βολτες!)
motojojo
05/04/2022, 12:32
Υπάρχει μια μικρή διαφορά: Άλλο να είσαι ενα βημα πριν την αγορά μιας μηχανής και να λες θα δωσω τα εξτρα 2 χιλιαρικα να την παρω με πιρουνια και κουταλια και αλλο να την εχεις παρει ήδη και ενω ειναι καινουργια να την αλλάζεις για ενα πιρουνι.
Στο πρωτο δικαιολογειται, το δευτερο ομως ειναι καθαρη χασουρα. Εχεις ενα ωραιο καινουργιο μηχανακι και το δινεις βαζοντας και μια γεναια διαφορα για να παρεις το ιδιο με 2-3 βελτιωσεις και να κανεις ακριβως την ιδια χρήση με πριν χωρις πρακτικα να εκμεταλλευτεις τις βελτιωσεις.
Ή χαιρεσαι αυτό που έχεις ή πας σε κάτι καλύτερο. Εκτος αν παλιώσει ή το σαβουρωσεις.
Καμία λούμπα.
Η λούμπα έγκειται στο:
Δίνω το cb 5-6 χιλιάρικα και αντί να κάνω 'μλκια' να πάρω το ίδιο βελτιωμένο με δύο χιλιάρικα παραπάνω, βάζω αυτά τα δύο και ακόμα 2 για το NC ή κάτι σε μτχ δυνατότερο.
Εκεί αρχίζεις και το χάνεις γιατί το ένα φέρνει το άλλο.
Αλλά, anyway.
Υπάρχουν και ανώμαλοι που απο 180 άλογα πάνε στα 50!:lol:
PaNick67
05/04/2022, 13:45
Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι μεγαλυτερη, μπορει να ειναι και μικροτερη αν αλλαξαν οι αναγκες μας ή τα "θελω" μας. Ομως θα συμφωνησω οτι να δωσεις δυο ετων μηχανη για μια ιδια νεοτερη με ελαχιστες αλλαγες, μου μοιαζει πεταμενα λεφτα αλλα δεν πληρωνω εγω. Αν καποια στιγμη θεωρησεις οτι δεν σου κανει την δινεις για κατι που θα ταιριαζει καλυτερα με αυτο που θες.
Ουτε θα αλλαζα την μηχανη μου με μια μικροτερη μονο και μονο γιατι η βενζινη πηγε στα 2,1 απο το 1,8.
Εδω κυκλοφορω πλεον με αμαξι που καιει 7,5-8 :cool:
καντε τραμπα τωρα το 19 με το 21 και του χρονου που θα βαλει μεγαλη οθονη (γιατι μονο αυτη δεν εχει βελτιωσει ακομα) ξανακαιτε αλλο ενα διχιλιαρο:smokin:
AristidisZ
05/04/2022, 14:51
Εχω χασει επεισοδια!!
Μια φορα χοντακιας, για παντα χοντακιας ε;;:D
Συνηθισες τα 50 αλογα;
Καλά, το μεγάλο σοκ ήταν όταν έδωσα το Hornet που πήγα από τα 100+ στα 10 παρά άλογα του Wave
Μετά που πήγα από τα 10 στα 50 μια χαρά ήταν :D
Φαντάζομαι δηλαδή να υπάρχει αγγελία σε έμπορο με 5.000 χλμ και να λέει αλήθεια! Τί άλλο θα ζήσουμε...
Που να δεις όταν πουλήσω το αμάξι που θα με βγάλουν στις ειδήσεις (12000 km, 3 χρόνια)
Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι μεγαλυτερη, μπορει να ειναι και μικροτερη αν αλλαξαν οι αναγκες μας ή τα "θελω" μας. Ομως θα συμφωνησω οτι να δωσεις δυο ετων μηχανη για μια ιδια νεοτερη με ελαχιστες αλλαγες, μου μοιαζει πεταμενα λεφτα αλλα δεν πληρωνω εγω. Αν καποια στιγμη θεωρησεις οτι δεν σου κανει την δινεις για κατι που θα ταιριαζει καλυτερα με αυτο που θες.
Ουτε θα αλλαζα την μηχανη μου με μια μικροτερη μονο και μονο γιατι η βενζινη πηγε στα 2,1 απο το 1,8.
Εδω κυκλοφορω πλεον με αμαξι που καιει 7,5-8 :cool:
Προσωπικά μιλώντας, επέλεξα το CB καθαρά λόγω τιμής (6700€), γιατί σε αυτά τα χρήματα δεν έβρισκα κάτι που να αξίζει σε φρέσκο μεταχειρισμένο
Π.χ. αν έβρισκα ένα Africa 3ετίας σε τιμή 60 - 65% της αρχικής, θα το σκεφτόμουν να κάνω την υπέρβαση (και σε χρήματα και σε κυβικά)
Αλλά οι τιμές στα μτχ πλέον εδώ και κάποια χρόνια είναι αστείες
100+ το hornet...
οχι ρε...!
Ετσι οπως το συγκρινεις με το παπι δεν παλευεται...χαχαχα
basilis_k6
05/04/2022, 15:28
Αλλά οι τιμές στα μτχ πλέον εδώ και κάποια χρόνια είναι αστείες
ακολουθουν τις τιμες καινουργιων που ειναι ακομα πιο αστειες. μεσαια μηχανάκια β ποιοτητας εφτασαν στο δεκαρικο. σκουτερ 300αρια στα 5500-7000! δεν ειναι εποχη να αγοράσεις παρα μονο μτχ απο κάποιον που "βιάζεται" και για να το πετυχεις πρεπει να κατασκηνωσεις στο pc με το χερι κολλημένο στο f5 στο car και τα λεφτα στο χέρι.
AristidisZ
05/04/2022, 15:33
ακολουθουν τις τιμες καινουργιων που ειναι ακομα πιο αστειες. μεσαια μηχανάκια β ποιοτητας εφτασαν στο δεκαρικο. σκουτερ 300αρια στα 5500-7000! δεν ειναι εποχη να αγοράσεις παρα μονο μτχ απο κάποιον που "βιάζεται" και για να το πετυχεις πρεπει να κατασκηνωσεις στο pc με το χερι κολλημένο στο f5 στο car και τα λεφτα στο χέρι.
Το 2019 που πήρα το αμάξι, ούτε έλλειψη στα τσιπάκια λόγω Covid είχε, ούτε υπερπληθωρισμό, και μτχ αμάξια διετίας τριετίας δεν υπήρχαν και τότε (ή αν υπήρχαν, οι ιδιοκτήτες ζήταγαν 85% της αξίας καινούριου για αμάξι 3ετίας)
Δεν είναι φρέσκια η ιστορία, απλά τώρα απόγινε
zannisvel
05/04/2022, 16:33
Υπάρχουν και ανώμαλοι που απο 180 άλογα πάνε στα 50!:lol:
Μόλις με φωτογράφησες.... μου λείπουν όμως τα άτιμα....:lol:
Καλά όχι και 180, αλλά να 'χαμε να λέγαμε....
Μόλις με φωτογράφησες.... μου λείπουν όμως τα άτιμα....:lol:
Καλά όχι και 180, αλλά να 'χαμε να λέγαμε....
Εγώ για μένα έλεγα πάντως!:lol:
Καμιά φορά μου λείπουν αλλά δε θα τα ήθελα ξανά στο εγγύς μέλλον. Μπαίνει ο δαίμονας μέσα μου και δε βρίσκω εξορκιστή μετά.:D
AristidisZ
02/05/2022, 19:27
Μεγάλη Τετάρτη βράδυ, γυρνάω κατά τις 9, ανοίγω γκαραζόπορτα, κατεβάζω τη μηχανή σιγά σιγά, φτάνω μπροστά στο αμάξι, κατεβάζω σταντ και φεύγω...
Μεγάλη Πέμπτη κατά τις 2 το μεσημέρι, πάω να πάρω τη μηχανή, ψόφια όλα
είχα αφήσει τον διακόπτη ανοιχτό...
Παίρνω το αμάξι, πάω κάνω κάτι δουλειές, και λόγω Covid (της συζύγου) τα παρατάω όλα και φεύγω να κάνω την babysitter για κάνα δεκαήμερο...
Χτές, πάω να βάλω φορτιστή (lidl) στη μπαταρία, βγάζει error
Δοκιμάω 2ο φορτιστή (γείτονα, επίσης lidl), τα ίδια
Bάζω καλώδια στο αμάξι, η μηχανή παίρνει
Την αφήνω να δουλέψει μισό λεπτό, βγάζω καλώδια, ψόφος (έσβησε η μηχανή)
Βάζω πάλι φορτιστή, την αφήνω (στα 7V περίπου)
Πάω σήμερα το μεσημέρι, ο φορτιστής error
Ξανά καλώδια, ξαναβάζω μπρος, βγάζω καλώδια, η μηχανή έσβησε μετά από 10-15 δευτερόλεπτα
Καλά, τόσο πολύ ψόφησε σε λιγότερο από 24 ώρες η ρουφιάνα ;
Και το τελειωτικό χτύπημα της μοίρας, η μαλακία κάνει 95€ !!!
Καμία ιδέα πέραν της προφανούς (να αλλάξω μπαταρία), και καμία συμβουλή μήπως βάλω καμιά πιο φτηνή και όσο πάει ;
motojojo
02/05/2022, 19:45
Όπως φαίνεται τα έφτυσε η μπαταρία. Κάνεις το προφανές, πας για καινουργια.
Αλλά γιατί 95 ευρώ; Έχει κάποια ιδιαιτερότητα;
AristidisZ
02/05/2022, 19:48
Έλα μου ντε
https://www.bestprice.gr/cat/5908/batteries.html?q=ytz8v
Τόσο παίζει όσο κι αν έψαξα στο net…
doctoras
02/05/2022, 19:59
Αυτος ο συντηρητής φορτιστης του λιντλ δουλευει απο 10v και πανω κατω απο αυτο δε διαβάζει την μπαταρία. θελει να βαλεις κανα φορτιστή 12v σε παράλληλη συνδεση να διαβασει την ταση και να ξεκινησει η φορτιση.
Το χειρότερο σεναριο ειναι να τον ήπιαν μερικα στοιχεια της μπαταριας και να πας για αντικατασταση. Ομως αν ειναι η μαμα συνήθως η χοντα βαζει yuasa japan αξιζει να το παιδεψεις να προσπαθήσεις.
Αν κανεις μικρες βολτες 2-5 km για δουλειές ολο τον χειμώνα δε προλαβαίνει το κύκλωμα να κάνει πληρη φορτιση. Συνεπώς η φόρτιση ενδεχεται να ειναι επιβεβλημένη.
Αν εχεις συναγερμό στεγνώνει ακομη πιο γρηγορα τις μπαταρίες. Οποτε επισης επιβεβλημένη φορτιση - συντήρηση
AristidisZ
02/05/2022, 20:07
Έχει ο κουμπάρος έναν θηρίο φορτιστή, θα κάνω μια προσπάθεια
Η μηχανή έκανε καθημερινά πάνω από 20 χλμ τη μέρα πάντως, και ζήτημα να καθόταν πάνω από 2 μέρες σερί ακόμα και το χειμώνα
Τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι, εξ αρχής μου είχε κάνει κάτι ψιλό περίεργα, το είχα γράψει και εδώ…
o_gavros
02/05/2022, 20:29
με ανοιχτό διακόπτη το πιο πιθανό είναι να τηνε ξελίγωσες ωρε γλάρε.
Βάρα την με κάνα σοβαρό φορτιστή και νομίζω θα γίνει Λάζαρος.
AristidisZ
02/05/2022, 20:39
με ανοιχτό διακόπτη το πιο πιθανό είναι να τηνε ξελίγωσες ωρε γλάρε.
Βάρα την με κάνα σοβαρό φορτιστή και νομίζω θα γίνει Λάζαρος.
Θα την πάω αύριο στον γιατρό, άντε να δούμε μπάς και την σώσω γιατί το κατοστάρικο μου έκατσε κάπως…
motojojo
02/05/2022, 20:44
Μα άμα βγει το κλειδί δεν κλείνουν τα πάντα; Τι να κάνει ο ανοιχτός διακόπτης;
Αν δεν την χρειάζεσαι άμεσα δοκίμασε με "καλό" φορτιστή. Φοβάμαι όμως ότι η ζημιά έχει γίνει και στην καλύτερη θα πρέπει να προγραμματίσεις την αλλαγή σύντομα.
7 βολτ ειναι λίγα. Εγώ θα την άλλαζα άμεσα για να είμαι ήσυχος ειδικά αν έχει και μερικά χρονάκια στην πλάτη της.
Αλλά γιατί κοιτάς συγκεκριμένο μοντέλο; Στο μπαντιτ έβαλα με 35 ευρώ αν θυμαμαι καλά. Επιλογές υπάρχουν με κάτω από 40-50 ευρώ. Για μένα δεν αξίζει να πας τόσο ψηλά.
AristidisZ
02/05/2022, 20:46
Μα δεν βγήκε το κλειδί ποτέ…
Ουσιαστικά έκλεισε ο κινητήρας με το που κατέβασα το stand κι η μηχανή έμεινε αναμμένη
Κοιτάω αυτήν που έχει, είδες καμιά αντίστοιχου τύπου πιο φτηνά;
ΥΓ η μηχανή είναι σκάρτα 14 μηνών…
βαλε πανω στην μπαταρια τα καλωδια απο το αυτοκινητο και τον φορτιστη χωρις να βαλεις μπρος
αν ξεκινησει να φορτιζει χωρις error αποσυνδεσε το αμαξι και αστη να φορτισει φουλ
Συνδέεις τη μπαταρία της μηχανής με το αυτοκίνητο να δουλεύει.
Βάζεις μπροστά τη μηχανή και αφήνεις 5 πραγματικά λεπτά να δουλεύει ο κινητήρας της μηχανής χωρίς να αποσυνδέσεις τα καλώδια από το αυτοκίνητο (που συνεχίζει να δουλεύει και αυτό).
Αποσυνδέεις τα καλώδια από τη μηχανή, σβήνεις το αυτοκίνητο και φεύγεις για βόλτα 20 χλμ.
Επιστρέφεις και συνδέεις τη μπαταρία της μηχανής στον φορτιστή του Lidl (αν και θα προτιμούσα κάποιον σοβαρό φορτιστή, τώρα αυτόν έχεις με αυτόν θα δουλέψεις).
Αν την σώσεις την έσωσες.
AristidisZ
02/05/2022, 22:10
Συνδέεις τη μπαταρία της μηχανής με το αυτοκίνητο να δουλεύει.
Βάζεις μπροστά τη μηχανή και αφήνεις 5 πραγματικά λεπτά να δουλεύει ο κινητήρας της μηχανής χωρίς να αποσυνδέσεις τα καλώδια από το αυτοκίνητο (που συνεχίζει να δουλεύει και αυτό).
Αποσυνδέεις τα καλώδια από τη μηχανή, σβήνεις το αυτοκίνητο και φεύγεις για βόλτα 20 χλμ.
Επιστρέφεις και συνδέεις τη μπαταρία της μηχανής στον φορτιστή του Lidl (αν και θα προτιμούσα κάποιον σοβαρό φορτιστή, τώρα αυτόν έχεις με αυτόν θα δουλέψεις).
Αν την σώσεις την έσωσες.
θα κάνω μια προσπάθεια αύριο βράδυ...
sapila racing
03/05/2022, 09:08
Παντως αν εχει ψοφήσει οριστικα και σε ζορίζουν τα 100 παρε μια πιο φτηνή κλειστού τυπου.
πχ
https://energybatteries.gr/product/%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%b1%cf%82-gs-gtz8v-12v-7ah/
DoctoR_k6
03/05/2022, 09:16
Εγω εχω εναν optimate 4 κ εχει τυχει να βαλω μπαταρια ξελιγωμενη.
Εχει προγραμμα που μπορει να την συνεφερει αρκετα. Σου δειχνει κ το ποσοστο υγειας της μπαταριας.
Φαντασου εβαλα την μπαταρια απο το μεγαλο προχτες που ηταν στο κοκκινο (φαση ξεβρακωμα) κ μετα απο 2 μερες την εχει φερει στο 50% σαν υγεια.
4 ετων μπαταρια να σημειωσω.
Αλλα αν η μπαταρια δεν επιδεχεται κ πολλα πολλα δεν θα σου κρατησει.
Αλλα μπαταρια 14 μηνων με καθημερινη χρηση να τα κλασει τοσο νωρις ειναι ενα προβλημα...
Αλλα μπαταρια 14 μηνων με καθημερινη χρηση να τα κλασει τοσο νωρις ειναι ενα προβλημα...
και εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί πλέον εδώ και 2 χρόνια δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά, το καλοκαίρι το παρατάω 3 εβδομάδες, Χριστούγεννα, Πάσχα επίσης και παρ'όλα αυτά δεν έχω ακόμα θέμα.
Στα σύγχρονα μηχανάκια η μπαταρία είναι το Α & το Ω. Για εμένα αλλαγή και τέλος._
ps: Σήμερα, μετά από τρία χρόνια παρά 2 μήνες αλλάζω λάστιχο, scorpion trail 2 και θα τα δοκιμάσω επιτόπου μέχρι το χωριό, για να δούμε πως θα βγουν..:D
AristidisZ
03/05/2022, 09:43
Θα κάνω μία προσπάθεια απόψε μήπως με αυτό που μου είπε ο STF γίνει δουλειά, αλλιώς θα πάρω καινούργια (μάλλον αυτή που λέει ο Άρης)
Έχω βέβαια στείλει και μήνυμα στο Σαρακάκη, μην γίνει καμιά μαλακία με την εγγύηση και μετά μου λένε μα μου σου ξου
motojojo
03/05/2022, 10:20
Συμβαινει να τα "κλανει" νωρίς η μπαταρία αλλά δεν μπορώ να είμαι βεβαιος ότι έπεσες στην περίπτωση. Λογικά όμως θα έχει και εγγύηση οπότε μπορείς να παίξεις και με αυτό το ενδεχόμενο.
Αυτήν (https://www.amazon.de/Batterie-12V-9Ah-Gel-GP-Pro/dp/B01N1FB6D1/ref=sr_1_7?keywords=gp+pro+batterie+12v&qid=1651565556&quartzVehicle=184-492&replacementKeywords=gp+batterie+12v&sprefix=gp+pro+batterie%2Caps%2C87&sr=8-7) έχω βαλει εγω, αλλα 35 ευρω το 20.
Γενικώς 3 χαρακτηριστικά κοιτάς, αμπερωρια, αμπερ ψυχρής εκκινησης και διαστάσεις. Εγώ δεν τσεκαρα τις διαστάσεις και μου βγηκε λίγο πιο ψηλή, ευτυχώς μπαίνει ίσα-ισα. Κατά τα άλλα πρόβλημα ουδέν. 4 μηνες το χειμώνα κάθεται στο υπόγειο εκτός μηχανής, ένα φρεσκαρισματάκι με το φορτιστή λίγο πριν ξανατοποθετηθεί (παρόλο που το πολύμετρο δειχνει 12V) για τη νεα σαιζόν και γεια σας. Τωρα είναι στην τριτη σαιζόν και πάει για την ώρα.
Kickstart
03/05/2022, 10:34
Αριστείδη εγώ θα άλλαζα μπαταρία όσο πιο σύντομα γίνεται μετά από τέτοιο επεισόδιο (πλήρης αποφόρτιση).
Καλοκαίρι έρχεται ολο και καπου μακριά θα βολτάρεις, όσο γίνεται το κλασιματάκι μεσα στο γκαράζ καλά είναι.
Αμα στο κανει σε κανα ερημικό παραλιάκι ή καποιο επαρχιακό δρόμο μετά από σύντομη στάση τι θα κάνεις;
Κρίμα να καταστραφεί μια ωραία εκδρομή ή μια γαμάτη βόλτα και να φορτώνουν οι οδικές καινούργιο μηχανακι (με οτι συνεπάγεται αυτο σε ταλαιπωρία, νεύρα, γρατζουνιες κτλ) για ψιλολόγια όπως αυτό.
DoctoR_k6
03/05/2022, 10:39
Η μπαταρια δεν εχει πανω πανω 6 μηνες εγγυηση αν θυμαμαι καλα.
Τωρα τι βαζεις ειναι ενα θεμα.
Περα απο τις κλασικες σκεφτηκες κ λιθιου?
sapila racing
03/05/2022, 10:46
Ε
Μα δεν τα παιξε απο μονη της.
Εμεινε με ανοιχτο διακόπτη το μηχανακι για πολλές ώρες, αρα και φωτα κλπ επαιζαν κι εγινε deep discharge που λενε.
DoctoR_k6
03/05/2022, 10:48
Μα δεν τα παιξε απο μονη της.
Εμεινε με ανοιχτο διακόπτη το μηχανακι, αρα και φωτα κλπ επαιζαν κι εγινε deep discharge που λενε.
Λογικα μπορει να δεχθει φορτιση.
Αλλα αναφερε προβληματα κ νωριτερα με την μπαταρια που δεν ειχανε λογικη για τοσο νωρις.
sapila racing
03/05/2022, 10:57
Λογικα μπορει να δεχθει φορτιση.
Αλλα αναφερε προβληματα κ νωριτερα με την μπαταρια που δεν ειχανε λογικη για τοσο νωρις.
Α οκ, δεν το είχα παρακολουθήσει αυτό.
Αλλα και να μην ειχε αλλο πρόβλημα εφ όσον εμεινε με ανοιχτό διακόπτη (και φώτα) για 17 ωρες απο οτι λεει ο Αριστείδης, δυσκολο το βλέπω να επανελθει.
Ισως με καλό φορτιστή να ξυπνήσει αλλά και να ξυπνήσει δεν θα την εμπιστευόμουν και πολύ μετα.
DoctoR_k6
03/05/2022, 11:10
Α οκ, δεν το είχα παρακολουθήσει αυτό.
Αλλα και να μην ειχε αλλο πρόβλημα εφ όσον εμεινε με ανοιχτό διακόπτη (και φώτα) για 17 ωρες απο οτι λεει ο Αριστείδης, δυσκολο το βλέπω να επανελθει.
Ισως με καλό φορτιστή να ξυπνήσει αλλά και να ξυπνήσει δεν θα την εμπιστευόμουν και πολύ μετα.
Μπορει ναι μπορει κ οχι.
Αυτο το βλεπεις μετα λογικα.
Αλλα με καθημερινη χρηση 20κμ θα ξερει αν πασα στιγμη τι παιζει.
sapila racing
03/05/2022, 14:07
Μπορει ναι μπορει κ οχι.
Αυτο το βλεπεις μετα λογικα.
Αλλα με καθημερινη χρηση 20κμ θα ξερει αν πασα στιγμη τι παιζει.
Συμφωνω μαζι σου.
AristidisZ
03/05/2022, 19:54
Λοιπόν, ακολούθησα την συμβουλή του Στέφανου, τις έκανα μια 30αρα χλμ σβέλτα και την έφερα σπίτι
Την έσβησα έβαλα πάνω τον φορτιστή του Lidl και την άφησα στα 13 V. Αύριο πρωί θα ξέρω τι θα γίνει
Λοιπόν, ακολούθησα την συμβουλή του Στέφανου, τις έκανα μια 30αρα χλμ σβέλτα και την έφερα σπίτι
Την έσβησα έβαλα πάνω τον φορτιστή του Lidl και την άφησα στα 13 V. Αύριο πρωί θα ξέρω τι θα γίνει
Αύριο που θα κάνεις τη δοκιμή αν όλα πάνε καλά να ξαναβάλεις τη μπαταρία στο συντηρητή. Άσχετα από τις ενδείξεις θα τον άφηνα για 36 ώρες τουλάχιστον μετά από πλήρες ξεφόρτωμα.
AristidisZ
03/05/2022, 21:37
Αύριο που θα κάνεις τη δοκιμή αν όλα πάνε καλά να ξαναβάλεις τη μπαταρία στο συντηρητή. Άσχετα από τις ενδείξεις θα τον άφηνα για 36 ώρες τουλάχιστον μετά από πλήρες ξεφόρτωμα.
Θα πάω δουλειά αύριο, ίσως τα πάρω μαζί και την κουμπώσω στο γκαράζ
AristidisZ
04/05/2022, 08:54
Update, το πρωί την βρηκα στα 12.8 Volt (ο φορτιστής έμεινε πάνω όλη νύχτα)
Πήρε μπρος απροβλημάτιστα, ήρθα γραφείο, και την κούμπωσα πάλι (είχε φτάσει 13V)
Το check engine πάντως παραμένει αναμένο
zannisvel
04/05/2022, 09:50
Update, το πρωί την βρηκα στα 12.8 Volt (ο φορτιστής έμεινε πάνω όλη νύχτα)
Πήρε μπρος απροβλημάτιστα, ήρθα γραφείο, και την κούμπωσα πάλι (είχε φτάσει 13V)
Το check engine πάντως παραμένει αναμένο
Αριστείδη καλημέρα, ακόμα και αν η μπαταρία σου είναι ΟΚ, το check engine παραμένει αναμμένο. Θα σβήσει μόνο του και θα έχει αποθηκεύσει τον κωδικό για χαμηλή μπαταρία.
Στο λέω γιατί και στο δικό μου το ίδιο είχε κάνει.
AristidisZ
04/05/2022, 09:53
Αριστείδη καλημέρα, ακόμα και αν η μπαταρία σου είναι ΟΚ, το check engine παραμένει αναμμένο. Θα σβήσει μόνο του και θα έχει αποθηκεύσει τον κωδικό για χαμηλή μπαταρία.
Στο λέω γιατί και στο δικό μου το ίδιο είχε κάνει.
Thanks Ζαννή
Όπως έγραψα, είχε ξαναγίνει ομορφιά με την μπαταρία μάλλον, στην γιορτή των ερωτευμένων...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157162&page=34&p=3126595&viewfull=1#post3126595
motojojo
04/05/2022, 10:00
Με την ιδια μπαταρια;
Μηπως προληπτικα να μετρουσες αν έχει απώλειες η μηχανη;
AristidisZ
04/05/2022, 10:04
Με την ιδια μπαταρια;
Μηπως προληπτικα να μετρουσες αν έχει απώλειες η μηχανη;
ναι, με την ίδια μπαταρία (η "μαμά" είναι)
όταν λες να μετρήσω απώλειες, μπορώ να το κάνω μόνος μου ή πρέπει να την πάω μια βόλτα συνεργείο να δω τι παίζει ;
zannisvel
04/05/2022, 10:09
Μπορείς να βρεις για ποιο λόγο είναι αναμμένο το Check Engine light με τον ακόλουθο τρόπο.
Το ίδιο ισχύει και για το NC.
If the MIL is present after the short self-check before starting the engine, read the MIL code by:
-shifting to neutral
-release clutch
-lower kickstand
Read MIL flashes. Long is ~1.3 seconds & counts as 10. Short is .5 second & counts as 1. If there is more than one code, it should blink one code then the next in numerical order (not chronological order), then it continues to repeat flashing the codes.
MIL blink codes for the CB500X
1 MAP (Manifold Air Pressure) Sensor Voltage high or low
7 ECT (Engine Coolant Temperature) Sensor voltage high or low
8 TP (Throttle Position) Sensor voltage high or low
9 IAT (Inlet Air Temperature) Sensor voltage high or low
11 VS (Vehicle Speed) sensor lost
12 #1 injector malfunction. Will not start.
13 #2 injector malfunction. Will not start.
21 O2 sensor malfunction
23 O2 sensor heater malfunction
29 IACV (Idle Air Control Valve) malfunction
33 ECM EEPROM malfunction
54 Bank Angle Sensor Voltage high or low
86 Serial Comms malfunction
zannisvel
04/05/2022, 10:12
Αν θυμάμαι καλά, εμένα είχε βγάλει το 12
o_gavros
04/05/2022, 10:13
Μπορείς να βρεις για ποιο λόγο είναι αναμμένο το Check Engine light με τον ακόλουθο τρόπο.
If the MIL is present after the short self-check before starting the engine, read the MIL code by:
-shifting to neutral
-release clutch
-lower kickstand
Read MIL flashes. Long is ~1.3 seconds & counts as 10. Short is .5 second & counts as 1. If there is more than one code, it should blink one code then the next in numerical order (not chronological order), then it continues to repeat flashing the codes.
21 O2 sensor malfunction
α ήταν τόσο απλό; γιατι δε το λέγατε ρε παιδιά νωρίτερα; :lol:
zannisvel
04/05/2022, 10:18
Το 12 είναι τρία "άναψε σβήσε"
1 μακρύ και 2 κοντά
10 + 1 + 1 = 12
o_gavros
04/05/2022, 11:12
Αριστείδης συμβατικός
435602
Αριστείδης πιο μοντέρνος
435603
:D
AristidisZ
04/05/2022, 11:20
-shifting to neutral
-release clutch
-lower kickstand
21 O2 sensor malfunction
Πήγα και το έκανα, δεν έκανε μπλίκι μπλίκι, δε ξέρω γιατί
Η διαδικασία απλούστατη είναι, παρά ταύτα δεν έκανε blink
Πάντως έσβησε το check engine :lol:
doctoras
04/05/2022, 17:26
πήγαινε το στην αντιπροσωπεία να το κουμπώσουν στο διαγνωστικό να σου πουν απο που είναι
επειδή στο εκανε πολλές φορές μη το αφήσεις, εγγύηση είναι να στο ξετινάξουν μέχρι να βρουν απο που προέρχεται
ομως βρε αθεόφοβε να το ξεχάσεις ανοιχτό όλη νύχτα εισαι δυνατος παικτης...
AristidisZ
04/05/2022, 18:15
πήγαινε το στην αντιπροσωπεία να το κουμπώσουν στο διαγνωστικό να σου πουν απο που είναι
επειδή στο εκανε πολλές φορές μη το αφήσεις, εγγύηση είναι να στο ξετινάξουν μέχρι να βρουν απο που προέρχεται
ομως βρε αθεόφοβε να το ξεχάσεις ανοιχτό όλη νύχτα εισαι δυνατος παικτης...
Θα το πάω ναι
Κοιτα, Μεγάλη Τετάρτη μεσημέρι με πήρε η γυναίκα ότι έχει Covid, είχαμε κανονίσει βάφτιση για την Πρωτομαγιά και επέμβαση για τον μικρό 3/5
Τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο να ακυρώσουμε, κανονίσματα με τη δουλειά, self test, φάρμακα, ένα μπάχαλο
Βγήκα το βράδυ να πάω εκκλησία να κανονίσω με τον παπά να αλλάξουμε την βάφτιση, ε με 500 πράματα στο μυαλό μου δεν ήθελε και τόσο πολυ, μη νομίζεις
o_gavros
04/05/2022, 18:44
Έχω αφήσει, έτσι από απροσεξία, το κράνος πάνω στο ντεπόζιτο όλο το βράδυ στο πεζοδρόμιο του κτιρίου, στο Borjomi της Γεωργίας!
Η αφηρημαδα περιμένει σε κάθε στιγμή να βγει στην επιφάνεια,μη το ψάχνουμε
DoctoR_k6
05/05/2022, 08:26
Φροντισε να σου γινει συνηθεια να σβηνεις απο το κλειδι.
Ουτε kill switch ουτε το σταντ.
Τουλαχιστον θα ειναι off τα ηλεκτρικα... :lol:
Μετα αλλο μαθημα να παιρνεις κ το κλειδι απο την μιζα... :lol:
(Εκει την εχω πατησει εγω μερικες φορες στο γκαραζ ευτυχως)
AristidisZ
05/05/2022, 11:39
Φροντισε να σου γινει συνηθεια να σβηνεις απο το κλειδι.
Ουτε kill switch ουτε το σταντ.
Τουλαχιστον θα ειναι off τα ηλεκτρικα... :lol:
Μετα αλλο μαθημα να παιρνεις κ το κλειδι απο την μιζα... :lol:
(Εκει την εχω πατησει εγω μερικες φορες στο γκαραζ ευτυχως)
Πάντα από το κλειδί την σβήνω, το kill switch δε το έχω χρησιμοποίησει ποτέ 20 χρόνια
Εντάξει, αυτό με το κλειδί παίζει μια φορά το δίμηνο, αλλά πάντα τα λουκέτα τα βάζω :p
johnstef33
05/05/2022, 17:11
Τελικά τί είναι προτιμότερο?
Kill switch ή κλειδί?
Το ερώτημα του 1985...
Το ίδιο είναι, από την ίδια γραμμή κόβει το ρεύμα.
Εγώ το κάνω 80% κλειδί - 20% διακόπτη έτσι για τη φάση να μην κοιμούνται τα ηλεκτρολογικα του:D
DoctoR_k6
06/05/2022, 00:05
Το ερώτημα του 1985...
Το ίδιο είναι, από την ίδια γραμμή κόβει το ρεύμα.
Ναι αλλά ειναι κόκκινο...:p
Πόσο έχει αναλυθεί εδώ μέσα...ούτε για Παρασκευή δεν κάνει.