PDA

View Full Version : Μηχανη vs Car

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7]

BLiTzER
28/03/2024, 20:11
Συμφωνώ. Παντού παίζει αυτό, με όλα τα οχήματα.

panavour
28/03/2024, 20:47
τωρα με τα ηλεκτρικα τι γινεται,που προσφερουν (τα δυνατωτερα),ακομα πιο ακαριαιες επιταχυνσεις απ ολα τα δυνατα βενζινοκινητα???θα τα αγοραζατε ,εσεις οι λατρεις των δυνατων επιταχυνσεων????

BLiTzER
28/03/2024, 20:48
Πολύ ευχαρίστως, αν μου πληρώνει κάποιος τις μπαταρίες.

panavour
28/03/2024, 20:50
Πολύ ευχαρίστως, αν μου πληρώνει κάποιος τις μπαταρίες.

δεν εχεις ομως συντηρηση,λαδια,ξυδια ,ρυθμισεις,καις λιγωτερο,κλπ.

BLiTzER
28/03/2024, 21:13
Ναι, αλλά μια μπαταρία σε ένα "φθηνό" ηλεκτρικό έχει 10-12 χιλιάρικα. Χρειάζεσαι πολλά χρόνια συντήρησης με βενζινοκίνητο για να πιάσεις τέτοια ποσά. Έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της η ηλεκτροκίνηση για να διαδοθεί ευρέως. Θα πάρει χρόνια. Πολλά.

stefanos
28/03/2024, 21:22
τωρα με τα ηλεκτρικα τι γινεται,που προσφερουν (τα δυνατωτερα),ακομα πιο ακαριαιες επιταχυνσεις απ ολα τα δυνατα βενζινοκινητα???θα τα αγοραζατε ,εσεις οι λατρεις των δυνατων επιταχυνσεων????

Στα ηλεκτρικά υπάρχει τέτοια δυνατότητα ελέγχου που θα γράφεις τους καλύτερους χρόνους στα φανάρια χωρίς το παραμικρό κούνημα ή σπινάρισμα.
Παντελώς ξενέρωτα δηλαδή.

RaGe_Raptor
28/03/2024, 21:28
Στα ηλεκτρικά υπάρχει τέτοια δυνατότητα ελέγχου που θα γράφεις τους καλύτερους χρόνους στα φανάρια χωρίς το παραμικρό κούνημα ή σπινάρισμα.
Παντελώς ξενέρωτα δηλαδή.

Δημοκρατηκοποιηση της ταχύτητας. Δεν έρχονται με ενα ζευγάρι χέρια,βέβαια.

νεοσσός
28/03/2024, 22:31
Ο στόχος είναι να πηγαίνεις γρήγορα ή να πηγαίνεις γρήγορα με δυσκολία;

Το παραπάνω ρητορικό ερώτημα δείχνει ότι κάποιες φορές το σημαντικότερο δεν είναι αυτό καθεαυτό που πετυχαίνεις, αλλά η προσπάθεια που κατέβαλες για να φθάσεις στον στόχο. Όταν ο στόχος γίνει εύκολος με την αρωγή της τεχνολογίας, θα πρέπει να στραφούν αλλού οι προσπάθειες.

"Σα βγεις στον πηγαιμό για το quarter mile, να εύχεσαι να είναι θερμικός ο κινητήρας, χειροκίνητο το κιβώτιο και δίχως launch control."

panavour
28/03/2024, 22:33
"Σα βγεις στον πηγαιμό για την επιτάχυνση, να εύχεσαι να είναι θερμικός ο κινητήρας, χειροκίνητο το κιβώτιο και δίχως launch control."

και να πεσεις και σε καλο γιατρο στο Ε.Σ.Υ.:lol:

RaGe_Raptor
28/03/2024, 22:42

Το παραπάνω ρητορικό ερώτημα δείχνει ότι κάποιες φορές το σημαντικότερο δεν είναι αυτό καθεαυτό που πετυχαίνεις, αλλά η προσπάθεια που κατέβαλες για να φθάσεις στον στόχο. Όταν ο στόχος γίνει εύκολος με την αρωγή της τεχνολογίας, θα πρέπει να στραφούν αλλού οι προσπάθειες.

"Σα βγεις στον πηγαιμό για το quarter mile, να εύχεσαι να είναι θερμικός ο κινητήρας, χειροκίνητο το κιβώτιο και δίχως launch control."

Βαθύ κι αληθές. Όταν κάτι είναι εύκολο, δεν θέλει προσπάθεια, εν τέλει χάνει την αξία του.

Xlitos
28/03/2024, 23:20
δεν καταδεχομαστε καν να κατεβασουμε ss....με τα γυμνα θα σας γλενταμε :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=jjHi2oECYUs

RaGe_Raptor
29/03/2024, 00:10

Ε,ήταν κουλοί :bawl:

stefanos
29/03/2024, 00:38

Αν είσαι σε αγώνα ο στόχος είναι να πας γρήγορα (εννοείτε υπάρχει δυσκολία αλλιώς είναι βόλτα άσχετα με την ταχύτητα που κινείσαι).
Σε άλλες περιπτώσεις ο στόχος είναι να διασκεδάζεις.
Και μπορεί να διασκεδάζεις πηγαίνοντας και αργά https://www.youtube.com/watch?v=wOcPsDHI5tU :)

peterTHErider
29/03/2024, 07:10
Αυτό ήταν ένα ταπεινό 765 με 110 άλογα τροχό...
Που το καβαλαει όμως μαγκας...

PaNick67
29/03/2024, 07:44
Ναι, αλλά μια μπαταρία σε ένα "φθηνό" ηλεκτρικό έχει 10-12 χιλιάρικα. Χρειάζεσαι πολλά χρόνια συντήρησης με βενζινοκίνητο για να πιάσεις τέτοια ποσά. Έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της η ηλεκτροκίνηση για να διαδοθεί ευρέως. Θα πάρει χρόνια. Πολλά.

Συνηθως εχουν 7-8 χρονια εγγυηση και η μεχρι τωρα εμπειρια δειχνει οτι αντεχουν 300Κ χλμ ανετα

Αρκει να μην τρακαρεις και πειραχτει το πατωμα γιατι τοτε ολο το αμαξι βγαινει off.

THRESH
29/03/2024, 12:54

τρόφιμος γνωστού φρενοκομείου ο τύπος ? :lol:

atom_smasher
29/03/2024, 14:25
καταλήξαμε κάπου; να το πουλήσω το μηχανάκι να παρω σουπερκαρ;

CorpseAlive
29/03/2024, 14:41

Καταλήξαμε ότι το 765 είναι ωραίο μεκανάκι.

harris_x
29/03/2024, 15:52

εσύ να τα βλέπεις αυτά

harris_x
29/03/2024, 15:54

όλοι με κινέζικη μακλαρεν θα καταντήσετε :tooth:

peterTHErider
29/03/2024, 16:24

Αυτό είναι γνωστό από παλιά!

rainmike
29/03/2024, 16:48

Πουλάς αυτο που εχεις και το τσιμπας:D

CorpseAlive
29/03/2024, 18:31
Πουλάς αυτο που εχεις και το τσιμπας:D

Και που να ξέρες πόσο κοντά είσαι ....

THRESH
29/03/2024, 19:46

Αν έχεις κάποιο MV Agusta F4 Serie Oro , λογικά θα παίρνεις κάποιο μτχ supercar :p

RaGe_Raptor
01/04/2024, 08:58
1,21+ έγραψε η 200+k € 911 με βελτιώσεις και ημισλικ. ούτε τα 600αράκια δεν περνάει :bawl:

https://youtu.be/C4QgIVFxnCw?si=au0uJz_eufUgexb8

TheRegulator
05/04/2024, 16:57
1,21+ έγραψε η 200+k € 911 με βελτιώσεις και ημισλικ. ούτε τα 600αράκια δεν περνάει :bawl:

https://youtu.be/C4QgIVFxnCw?si=au0uJz_eufUgexb8

ΘΑ ΡΙΞΩ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ γιατι υπαρχει πολυ ησυχία...

Παρ ολο που λεει ο μυστης οτι ειναι πιο γρηγορα απ τα AR1, δεν ειναι. Ειδικα στα δυνατα πισωκινητα ειναι η χειροτερη επιλογη που μπορεις να κανεις.
Επισης το αστειο της υποθεσης ειναι οτι φορανε ΤΟΝ ΠΑΤΟ των Semi που το μονο θετικο που εχουν ειναι το cost/lap.

Ακομα και ο φιλος μου ο Αντωνης γυρναει με το Μ2 του στο 1,24 που δεν εχει την εμπειρια του Ζαννου.. Ιδιο χρονο με τον Αντωνη κανει και ο Καζακος με το Μ3. Τα πορσε GTx RS με τροφεο γυρνανε 1,1χ... Οι τυποι απλα χαντακωσαν τα αμαξια, χαντακωσαν τα λαστιχα και παμε παρακατω.

harris_x
05/04/2024, 18:08
ΘΑ ΡΙΞΩ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ γιατι υπαρχει πολυ ησυχία...

Παρ ολο που λεει ο μυστης οτι ειναι πιο γρηγορα απ τα AR1, δεν ειναι. Ειδικα στα δυνατα πισωκινητα ειναι η χειροτερη επιλογη που μπορεις να κανεις.
Επισης το αστειο της υποθεσης ειναι οτι φορανε ΤΟΝ ΠΑΤΟ των Semi που το μονο θετικο που εχουν ειναι το cost/lap.

Ακομα και ο φιλος μου ο Αντωνης γυρναει με το Μ2 του στο 1,24 που δεν εχει την εμπειρια του Ζαννου.. Ιδιο χρονο με τον Αντωνη κανει και ο Καζακος με το Μ3. Τα πορσε GTx RS με τροφεο γυρνανε 1,1χ... Οι τυποι απλα χαντακωσαν τα αμαξια, χαντακωσαν τα λαστιχα και παμε παρακατω.του Κωνσταντίνου Ζαννου;

TheRegulator
05/04/2024, 18:35
του Κωνσταντίνου Ζαννου;

Ναι. Δες lap meta.

Xlitos
01/07/2024, 00:03
https://www.youtube.com/watch?v=94DMKZgTBws

panavour
21/08/2024, 13:38
Και μία άλλη διάσταση car vs Moto,που έχω πολύ καιρό να αναφέρω (την ανέφερα σαν στατιστική αρκετά χρόνια πριν , καθήμενος στα διόδια,για ξεκούραση και μετρώντας σε κυριακάτικες καλοκαιρινές επιστροφές τις μοτό εν σχέσει με τα αυτοκίνητα -ποτε πάνω από 0,5% για τις μηχανες-) ας αναφέρω λοιπόν τώρα την σημερινή στατιστική από Σπάρτη μέχρι διόδια Ελευσίνας,λόγω επιστροφής από καλοκαιρινές διακοπές.Σε όλη την διαδρομή ΜΟΝΟ 3 τουριστικές τύπου αντβεντουρ με τριβαλιτσο,και μια η δικιά μου επίσης με τριβαλιτσο σε όλη αυτή την διαδρομή των 210 χλμ από αυτοκινητόδρομο.Συνολον 4 μηχανές.Αυτοι ξένοι εγώ Έλλην.Δεν έχω ξαναδεί χαμηλότερο ποσοστό.Μου έκανε τρομερή εντύπωση.Μα 4 μηχανές σε όλη την διαδρομή;;;;;Που πάμε ρε,που πάμε.

karellen
21/08/2024, 14:56
O Έλληνας δεν πολυκινείται κατακαλόκαιρο.
Τι ώρα έκανες τη 'μέτρηση' ;

panavour
21/08/2024, 15:53
8,30-11,30 το πρωί σήμερα.

karellen
21/08/2024, 16:27
Ε τότε λίγοι όντως.

panavour
21/08/2024, 16:33
Άσε που ήταν και παρέα.Με προσπέρασαν έφυγαν μπροστά,και έκτοτε δεν είδα καμμία άλλη μοτό.Απιστευτο.Και όμως αληθινό.Φαινεται η ζέστη αποθαρρύνει.Αν και μέχρι την Κόρινθο είχε δροσιά.

BLiTzER
21/08/2024, 16:47
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να προτιμήσει την άνεση του αυτοκινήτου, του κλιματισμού και του πορτμπαγκάζ, όταν μπορεί να ταξιδέψει φορώντας κράνος, μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μποτάκια, κάτω από τον ήλιο των 50 βαθμών Κελσίου, έχοντας στις βαλίτσες 3 ολόκληρα σετ ρούχων και 2 βρακιά. Αδιανόητο!

aris19
21/08/2024, 16:58
φορώντας κράνος, μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μποτάκια

Έγραψες λάθος το γυαλί ηλίου, το κοντομάνικο ή αμάνικο, βερμούδα και σαγονιάρα. Μάλλον τα ήπιε ο κορέκτορας, συμβαίνει.

basilis_k6
21/08/2024, 17:44
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να προτιμήσει την άνεση του αυτοκινήτου, του κλιματισμού και του πορτμπαγκάζ, όταν μπορεί να ταξιδέψει φορώντας κράνος, μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μποτάκια, κάτω από τον ήλιο των 50 βαθμών Κελσίου, έχοντας στις βαλίτσες 3 ολόκληρα σετ ρούχων και 2 βρακιά. Αδιανόητο!

γιατι δεν ακουω την γυναικα να μιλαει

RaGe_Raptor
21/08/2024, 18:08
Με τον πλιτσερ.- :D

BLiTzER
21/08/2024, 18:46
γιατι δεν ακουω την γυναικα να μιλαει

Δεν έχετε μόνιμη ενδοσυνεννόηση εσείς οι τουρίστες;

karellen
21/08/2024, 19:14
Γι αυτό έχει πιάσει αράχνες το ΓΣ? :uplate:

AUFGEBRACHT
21/08/2024, 19:53
Γι αυτό έχει πιάσει αράχνες το ΓΣ? :uplate:

Τα GS είναι σαν τα παλιά Canadair 215...πάνω από 38°C δεν πετάνε.

toyar
21/08/2024, 22:28
εγω οσα χρονια ταξιδευω εθνικη μηχανες δε βλεπω
αυτα τα bmw που ειναι γεματη η αθηνα δεν ξερουν τι θα πει διοδια

Nomand
21/08/2024, 23:35

Εγώ σήμερα που είχα ρεπο πήγα να δω την οικογένεια στην λίμνη Εύβοιας που κάνουν μπάνια, σε μια πολύ ωραία διαδρομή για μηχανές, τα μόνα που συνάντησα ήταν ένα kle 500 ένα 890 και 3 Beverly χαρά στο κουράγιο τους τα παιδιά, και να σου πω στην εθνική ήταν πολύ βαρετά, μπορεί να διαλέγουν άλλες διαδρομές

karellen
22/08/2024, 07:45
Τα GS είναι σαν τα παλιά Canadair 215...πάνω από 38°C δεν πετάνε.

:lol:

peterTHErider
22/08/2024, 10:30

Μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος φόρουμ αδερφέ.
Το φόρουμ "βαρεμάρα και 4 τροχοί" σε περιμένει να σε κάνει διαχειριστή.
Όπως έγραψα σε άλλο θέμα έκανα μεσα στο μήνα ταξίδι 1500 χιλιομέτρων στην κεντρική Ελλάδα με κάποιες φορές 40αρια.
Ναι ορισμένες φορές ζορίστηκα αλλά δεν θα άλλαζα τη μηχανή για αυτούς τους δρόμους για κανένα αμάξι.
Πήγαινε να περάσεις τον Μπάρο και να πας Πάπιγκο με το κουτί. Αυτοκτονία καλύτερα.
Και στα λέει άνθρωπός που έχει πολύ καλά αυτοκίνητα.

CorpseAlive
22/08/2024, 11:02

Εγώ πάντως που έκανα 5000 χιλιόμετρα είδα άπειρες , όταν λέω άπειρες στις 10 μηχανές οι 7 ήταν gs

telegonos
22/08/2024, 11:39

Είναι που οι μπιεμβιδες είναι στριφτεροι, και πάνε από επαρχιακούς.

Taz
22/08/2024, 11:42
Εγώ πάντως που έκανα 5000 χιλιόμετρα είδα άπειρες , όταν λέω άπειρες στις 10 μηχανές οι 7 ήταν gs

455268

thunder ace
22/08/2024, 14:27
Ταξίδεψα τρίτη απόγευμα από Αγρίνιο προς Αθήνα.
Μια ή δύο μηχανές είδα.
Σήμερα ξεκίνησα 8 το πρωί για πίσω.
Είδα καμιά δεκαριά σύνολο.
Απελπιστικά λίγες λοιπόν.

toyar
22/08/2024, 15:10
χθες εκανα μεσολλογι αθηνα
ειδα 4 μηχανες
1 ελληνικη

Dimmanoukas
22/08/2024, 17:02
Εγώ Χαλκιδική που είμαι για διακοπές έχω δει δύο με ιταλικές πινακίδες...ένα multistrada και ένα gs.

Αντιθέτως αυτοκίνητα άπειρα τα περισσότερα εξ αυτών station wagon και προφανώς όλα ξένες πινακίδες

vakouz
22/08/2024, 17:37
Πάρτε το χαμπάρι!!! Άλλαξαν οι εποχές!!! Κάποτε στις παραλίες της Εύβοιας π.χ. έβλεπες στη σειρά παρκαρισμένα ΧΤ κ.λ.π.και πολύ νεολαία.Τώρα θα δεις κάάνα GS ή κάνα scooter και από κάτω ρομαντικό υπερήλικα συνολικό μας!!! Οι νέοι (εκτός εξαιρέσεων) στα ίδια λεφτά περνούν air-conditioned φορτώνουν της Παναγίας τα μάτια που θέλει το μοντέλο που έχουν ή νομίζουν ότι έχουν μαζί τους και πάνε να παίξουν με το κινητό τους και να βγάλουν selfi στην παραλία χαλαρά!!!

harris_x
22/08/2024, 17:45
Πάρτε το χαμπάρι!!! Άλλαξαν οι εποχές!!! Κάποτε στις παραλίες της Εύβοιας π.χ. έβλεπες στη σειρά παρκαρισμένα ΧΤ κ.λ.π.και πολύ νεολαία.Τώρα θα δεις κάάνα GS ή κάνα scooter και από κάτω ρομαντικό υπερήλικα συνολικό μας!!! Οι νέοι (εκτός εξαιρέσεων) στα ίδια λεφτά περνούν air-conditioned φορτώνουν της Παναγίας τα μάτια που θέλει το μοντέλο που έχουν ή νομίζουν ότι έχουν μαζί τους και πάνε να παίξουν με το κινητό τους και να βγάλουν selfi στην παραλία χαλαρά!!!

Και γιατί αυτό είναι κακο;

vakouz
22/08/2024, 17:53
Δεν είπα ότι είναι κακό, απλά πρέπει να ζούμε την εποχή μας

RaGe_Raptor
22/08/2024, 17:59
Παρολαυτά και πάλι σας πατάω, κουτάκια.

husky21
22/08/2024, 20:49
Λιγοι κ καλοι...

Dimmanoukas
22/08/2024, 21:53
Η αλήθεια είναι ότι σε αρκετά πράγματα βολεύει που είμαστε λίγοι και καλοί.

Για παράδειγμα, αγαπημένο μου χόμπυ είναι η ακρόαση μουσικής και από βινύλιο. Τα τελευταία χρόνια επειδή υπήρχε μια μεγάλη στροφή σε αυτό (έντονο hype) παρατηρήθηκε μια αδιανόητη αύξηση τιμών, σε σημείο αισχροκέρδειας, χωρίς να αιτιολογείται από άποψη απόδοσης ή αύξησης πρώτων υλών.

Τα ίδια ίσως και χειρότερα να ισχύουν και στο χώρο της φωτογραφίας.

Οπότε υπό μια έννοια βολεύει το λίγοι και καλοί.

BLiTzER
22/08/2024, 21:55
Το "βολεύει" είναι η μια εκδοχή. Το "προβληματίζει" είναι η άλλη. :p

Dimmanoukas
22/08/2024, 22:22
Συμφωνώ απόλυτα καθώς κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Και αυτό το "βολεμα" που αναφέρω, από την άλλη δεν ευνοεί στη σωστή οδηγική παιδεία, τόσο για τους δικυκλιστες, όσο και για τους τετρατροχους.

thunder ace
23/08/2024, 03:48
Για να μη παρεξηγηθω,αυτο που θα σας ρωτησω ,δεν το λεω επειδη εγω ξερω αλλα εσεις δεν το γνωριζετε:
εχετε δει οδηγικη παιδια στην επαρχια;
Εχετε δει το ανωτερο σημειο του ''εγω κανω οτι θελω,οποτε θελω,οπου θελω; ''....απλα ελατε επαρχια.
Εχω ζησει κοντα 45 χρονια Αθηνα και σχεδον τα τελευταια 15 επαρχια.
Τρομαρα μου,νομιζα οτι τα ειχα δει ολα!!!!!!!

Dimmanoukas
23/08/2024, 09:33
@thunder
Και εγώ από επαρχία είμαι αλλά τα τελευταία 25 χρόνια ζω στην Αθήνα.

Βέβαια λόγω επαγγέλματος είχα στο παρελθόν πολλές επισκέψεις σε επαρχία σε όλη την Ελλάδα, η ηπειρωτική και νησιωτική.

Στην επαρχία και ειδικά στα χωριά προτεραιότητα έχει ο ντόπιος, ανεξαρτήτως σήμανσης. Εάν δεν πορευεσαι με αυτό στο κεφάλι θα το φας.

Έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και όντας υποψιασμένος σε κάποιο βαθμό, εκεί που πραγματικά τρόμαξα ήταν στην Κρήτη.

Bowleno
23/08/2024, 09:34
Συμφωνώ απόλυτα καθώς κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Και αυτό το "βολεμα" που αναφέρω, από την άλλη δεν ευνοεί στη σωστή οδηγική παιδεία, τόσο για τους δικυκλιστες, όσο και για τους τετρατροχους.

Για να μη παρεξηγηθω,αυτο που θα σας ρωτησω ,δεν το λεω επειδη εγω ξερω αλλα εσεις δεν το γνωριζετε:
Εχετε δει το ανωτερο σημειο του ''εγω κανω οτι θελω,οποτε θελω,οπου θελω; ''....απλα ελατε επαρχια.

Η οδηγική παιδεία, όπως έχει κατ΄επανάληψη αναφερθεί, ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με το είδος του οχήματος.
Ο κάφρος οδηγός θα είναι κάφρος είτε με μοτό είτε με αμάξι.
Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω, ότι οι νέοι προτιμούν την βολή των 4τροχων, την επιβεβαιώνω, βλέποντας τον γιό μου, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου οι μηχανές.
Όπως επίσης είπες ο Χάρης, δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό, έχει (σχετικά) πιο ήσυχο το κεφάλι της η μάνα του.....

thunder ace
23/08/2024, 10:01
Έχω την εντύπωση ότι ο Αθηναίος μηχανοβιος εδώ και (μπορεί)πάνω από 10-15 χρόνια,δεν έχει καμμία σχέση με τον μηχανοβιο των δικών χρόνων.
Αποτο 78 μέχρι και το σχεδόν 2000, κάναμε ΤΑ εσχη στους δρόμους.
Τώρα πια δεν νομίζω ότι ο Αθηναίος κάνει θόρυβο πχ, κόντρες,σουζες κλπ αθλητικά που κάναμε εμείς .
Έχει ανέβει το επίπεδο.

Phantom
23/08/2024, 10:06

Επαρχία με επαρχία διαφέρει.
Έχει να κάνει με πολλά.
Μέσα στην μικρή επαρχιακή πόλη που ζω, τα πράγματα είναι σχετικά καλά:
Έχουμε λίγα φανάρια, τα αυτοκίνητα σταματάνε στις διαβάσεις να περάσουν οι πεζοί, δεν φοβάσαι να κυκλοφορίσεις με δίτροχο (και έχουμε και πάρα πολλά ποδήλατα τα οποία κινούνται με σχετική άνεση και αρμονία με τα υπόλοιπα οχήματα) κ.ο.κ.
Λίγο έξω από την πόλη τα πράγματα αλλάζουν, και φτάνουμε στο ακραίο οτι όντως σε κάποια χωριά η προτεραιότητα πάει βάση.. εντοπιότητας.

Το "περίεργο" όμως είναι πως ο "κάγκουρας" του χωριού γίνεται κύριος στην πόλη, αλλά και το ανάποδο. Ο "κύριος" της πόλης κάνει καγκουριές στο χωριό.

Με απλά λόγια το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και επειδή όλοι "ξέρουμε" το σωστό, η συμπεριφορά μας έχει να κάνει περισσότερο με το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, και το τι κάνουν οι άλλοι γύρω μας, παρά με εμάς.

Sorath
23/08/2024, 11:43
Λίγο σχετικο/άσχετο... αλλά εδώ και αρκετά χρόνια, οι μοτοσυκλέτες που πετυχαίνω εκτός πόλης είναι πραγματικά ελάχιστες.

Κάποτε, σε διαδρομή 150χλμ, πετύχαινα αρκετές στο δρόμο (Αθήνα προς Αίγιο και ανάποδα), τώρα ζήτημα είναι αν πετύχω μια!

STF
23/08/2024, 22:00
Η μοτοσυκλέτα έχει ακριβύνει, τόσο για τον Έλληνα όσο και για τον Ευρωπαίο. Στη χωρα μας ειδικα υπηρξε μια επταετία που δεν πουλιοταν σχεδον τιποτα σε μοτοσυκλέτα ανω των 125cc. Μεταξύ 2011 και 2017 υπάρχει ενα μεγάλο κενό. Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εκείνη την περίοδο εγιναν παμφθηνα. Αποτέλεσμα στη μεγαλη της πλειοψηφία η μοτοσυκλέτα έγινε αντικείμενο μόνο για χομπι και για όσους άντεχε η τσεπη τους και για τον ιδιο λογο οι περισσοτεροι ειναι 45+. Τους βλεπετε και τους μετρατε ευκολα στην Εθνικη, στα δαχτυλα του ενος χεριου.
Τα πραγματα εχουν αλλαξει αλλα μια ηλιαχτίδα φωτος για τον μοτοσυκλετισμό στους νέους εχουν δώσει τα Κινέζικα. Τι θα φερει αυτο την επομενη δεκαετια θα δειξει αλλα στους νεους ηλικιακα ανθρωπους διακρινω μια καλυτερη κουλτούρα απο αυτην που ειχαμε εμεις στα νιατα μας. Και αυτο με τη σειρα του οφειλεται σε εμας τους λιγους γερολυκους που παραμείναμε στο κοσμο της μοτοσυκλετας και συνεχισαμε να πληροφορουμαστε και να προσαρμοζομαστε. Θελω να ελπίζω πως είμαστε ένα καλό παράδειγμα.
Και αν και τα πραγματα εχουν αλλαξει, δεν πιστεύω οτι αυτό απαραιτητα εχει γίνει με ασχημο τροπο. Το μεγαλυτερο θετικο ειναι πως τελειώνει η φανατιλα. Προσωπικα αγαπαω την μοτοσυκλέτα αλλα εμαθα να απολαμβανω οτι μου δινει καθε τροχοφορο μεσο, ειτε ειναι μοτοσυκλετα, ειτε αυτοκινητο, ειτε σκούτερ.

motojojo
27/08/2024, 18:28
Επειδη προηγουμένως μετράγατε τις μοτοσυκλέτες στο δρόμο, στην κέρκυρα μέτρησα αρκετες μοτοσυκλέτες, τόσο από τουρίστες όσο και από ντόπιους. Οι τουρίστες ξεχώριζαν από τον εξοπλισμό τους ενώ οι ντόπιοι από την έλλειψη αυτού.

Παπακια σκουτεράκια και λοιπά σκατάκια φυσικά δεν μετράνε.

STF
29/08/2024, 17:34
Δυστυχώς η Κέρκυρα δεν είναι ένα καλό παράδειγμα για την οδήγηση στην Ελλάδα. Με κάθε σεβασμό προς τα μέλη του forum που κατάγονται από την Κέρκυρα έχω σχηματίσει εξαιρετικά αρνητική άποψη για το πως οδηγούνε. Κρίνοντας από αυτό δεν μου κάνει καθόλου έκπληξη η απουσία εξοπλισμού.

THRESH
30/08/2024, 13:49
τυπική οδήγηση νησιού και παραθαλάσσιων τόπων , τα ίδια είδα και στο Λιμένι , Μάνης φέτος. Εγώ πέρασα καλά πάντως Κέρκυρα ένα τριημερο με scooter 300άρι.

επίσης χωρίς παρεξήγηση , και στα χωριά στα μέρη μου βλέπεις πιτσιρικάδες 15 ετών με παπιά φτιαγμένα δίχως εξοπλισμό με εξωφρενική συμπεριφορά στο δρόμο

νεοσσός
21/09/2024, 11:04
Φαίνεται η βελτίωση στα μοτοσακά, ειδικά στην τελευταία δοκιμασία με το φρενάρισμα, όπου αποδεικνύεται πόσο έχει βελτιωθεί το ABS. Φυσικά μιλάμε ότι οδηγείται από πολύ έμπειρο αναβάτη, πρώην πρωταθλητή, που εξελίσσει ο ίδιος τη μοτοσυκλέτα και συγκρίνεται με πολύ βαρύ ηλεκτρικό αυτοκίνητο (2.400 κιλά).

https://www.youtube.com/watch?v=ez7bR2MMYs4

RaGe_Raptor
05/06/2025, 08:53
"τα κουβαδάκια σας και σ'άλλη παραλία" ο χεράς:smokin:

https://youtu.be/-DH1Ptauy7M?si=2xh4PU82_54yFsu2

panavour
05/06/2025, 09:38
Tα κουβαδάκια μας και σε άλλη παραλία "οι κουλομαριες".