Σύνδεση

View Full Version : Voge 300 (loncin)

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7

Bowleno
15/02/2022, 09:34
Τι γκουμούτσα είναι εφτούνη ρε Δημητράκη? :cry:
35 λίτρων είναι.... Μια χαρά είναι, στην φωτό όντως φαίνεται κάπως αλλά σε διαβεβαιώνω μια χαρά έκατσε.
Και δεν μένει μόνιμα επάνω, μόνο για τα ψώνια της μάνας.... Μια είναι, την προσέχουμε!

έχει και πιο μεγάλες, συγκρατήθηκε

Όντως, ο πωλητής ήθελε να μου πασάρει με 10 ευρώ παραπάνω μια 47 λίτρων....:lol:

THRESH
15/02/2022, 12:30
Νεώτερα από το.... Μέτωπο σχάρα:
Τελικά πολύ κακό για το τίποτα, όλη αυτή η βαβούρα προέκυψε επειδή ο "μηχανικός του μαγαζιού" που προετοιμάζει τα μηχανάκια για παράδοση, είχε βάλει τις πάνω πλάκες ανάποδα....
Μια ματιά να έριχνε στο manual τοποθέτησης δεν θα γινόταν όλη αυτή η ιστορία.
Τις έβαλα μόνος μου στην σωστή θέση και κούμπωσε όμορφα και ωραία το πιάτο της βαλίτσας.....

434065

ενδιαφέρουσα επιλογή λέξεων για να συνοδεύσεις τη φωτογραφία :lol:

το μηχανάκι είναι όμορφο, η μπαγκαζιέρα είναι απλά πρακτική , έγραψαν σε τοίχο

Antinoos
17/02/2022, 19:27
Καλησπέρα σας, καλώς σας βρήκα!

Είμαι εδώ ψάχνοντας πληροφορίες για την VOGE 300AC/ACX. Δεν έχω καμία εμπειρία από μοτοσυκλέτα, τώρα ξεκινάω τη διαδικασία για απόκτηση διπλώματος.
Έχω ερωτευτεί με την πρώτη ματιά & θα ήθελα να μάθω εάν θεωρείτε κατάλληλη για αρχάριο.
Με ενδιαφέρει να τη χρησιμοποιώ για καθημερινές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να έχω τη δυνατότητα για κοντινές-μέσες αποδράσεις.

Επιπλέον, από τα λίγα που έχω διαβάσει, διακρίνω ότι έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής αλλά και μία από τις καλύτερες σχέσης ποιότητας/τιμής γενικότερα. Ισχύει;

Τέλος, υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην κατηγορία κυβικών με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση;;

Ευχαριστώ!

Bowleno
17/02/2022, 19:55
Καλησπέρα σας, καλώς σας βρήκα!

Είμαι εδώ ψάχνοντας πληροφορίες για την VOGE 300AC/ACX. Δεν έχω καμία εμπειρία από μοτοσυκλέτα, τώρα ξεκινάω τη διαδικασία για απόκτηση διπλώματος.
Έχω ερωτευτεί με την πρώτη ματιά & θα ήθελα να μάθω εάν θεωρείτε κατάλληλη για αρχάριο.
Με ενδιαφέρει να τη χρησιμοποιώ για καθημερινές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να έχω τη δυνατότητα για κοντινές-μέσες αποδράσεις.

Επιπλέον, από τα λίγα που έχω διαβάσει, διακρίνω ότι έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής αλλά και μία από τις καλύτερες σχέσης ποιότητας/τιμής γενικότερα. Ισχύει;

Τέλος, υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην κατηγορία κυβικών με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση;;

Ευχαριστώ!

Κάτοχος εδώ, όπως θα είδες και πιο πάνω:D
Μια χαρά μηχανάκι για αρχάριους, είναι προβλέψιμο, έχει abs, ίππους που αρκούν για την δουλειά που θες ( κι εγώ για τους ίδιους λόγους την πήρα....) Δεν χρειάζεται κάτι μεγαλύτερο (άρα και πιο πολυέξοδο) άλλο μοντέλο με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση; Δεν νομίζω... Όλα πάνω κάτω την ίδια έχουν. Σημασία έχει και πόσο "βαρύ" χέρι έχεις..
Καλώς ήρθες και ελπίζουμε να μείνεις.... Έχουμε βαρεθεί τους "αλεξιπτωτιστές" που κάνουν εγγραφή μόνο και μόνο για να κάνουν μια ερώτηση και άντε γεια μετά.

telegonos
17/02/2022, 22:37
...

Εσένα δεν σε σκότωσε με τόξο ο πατέρας μου;

:smokin:

Εμένα μια χαρά μου φαίνεται για αρχάριο, αλλά και για έμπειρο που ξέρει τι χρειάζεται και είναι αυτού του είδους δίτροχο.

Καλοτάξιδο.

dino809
19/02/2022, 19:56
Τρίτη μέτρηση κατανάλωσης σήμερα για το ACX.

Έκανα 337,2 χλμ με 10,78 λίτρα που αντιστοιχούν σε 3,20 λίτρα ανα 100 χλμ.

Lakisss
19/02/2022, 21:22
Την Δευτέρα έκανα test drive to 300ac.
Εξυπηρετικότατοι οι άνθρωποι στην Mototrend και τις δύο φορές που πήγα, στο να μου δώσουν πληροφορίες αλλά και να μου εξηγήσουν κάποια πράγματα.
Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού έχοντας και εγώ μαγαζί 25 χρόνια, μπορώ να ξεχωρίζω την καλή πρόθεση να σε αντιμετωπίσουν σωστά.
Έκλεισα το 300acx και παραλαμβάνω την ερχόμενη εβδομάδα. Εντυπώσεις από το test drive αλλά και από την μηχανή σε λίγες μέρες.

Antinoos
19/02/2022, 21:52
Κάτοχος εδώ, όπως θα είδες και πιο πάνω:D
Μια χαρά μηχανάκι για αρχάριους, είναι προβλέψιμο, έχει abs, ίππους που αρκούν για την δουλειά που θες ( κι εγώ για τους ίδιους λόγους την πήρα....) Δεν χρειάζεται κάτι μεγαλύτερο (άρα και πιο πολυέξοδο) άλλο μοντέλο με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση; Δεν νομίζω... Όλα πάνω κάτω την ίδια έχουν. Σημασία έχει και πόσο "βαρύ" χέρι έχεις..
Καλώς ήρθες και ελπίζουμε να μείνεις.... Έχουμε βαρεθεί τους "αλεξιπτωτιστές" που κάνουν εγγραφή μόνο και μόνο για να κάνουν μια ερώτηση και άντε γεια μετά.

Δεν ξέρω για το χέρι, πάντως στο αυτοκίνητο έχω συνετό πόδι θα έλεγα - προσεγγίζω την εργοστασιακή κατανάλωση.

Η αλήθεια είναι ότι ήρθα με προδιαγραφές κομήτη (εντελώς τυχαία), αλλά ελπίζω να βρούμε κοινά ενδιαφέροντα και να παραμείνω.
Έχω πολύ καιρό να υπάρξω στη φάση διαδικτυακού φόρουμ και γουστάρω να επανενταχθώ πλάκα-πλάκα.

Εσένα δεν σε σκότωσε με τόξο ο πατέρας μου;

:smokin:

Εμένα μια χαρά μου φαίνεται για αρχάριο, αλλά και για έμπειρο που ξέρει τι χρειάζεται και είναι αυτού του είδους δίτροχο.

Καλοτάξιδο.

:lol::lol::lol:

Όπως προείπα, μπήκα random κι ως εκ τούτου επέλεξα ως username το πρώτο random όνομα που μου ήρθε στο μυαλό.
Έτσι, με πιάνεις αδιάβαστο, ωστόσο η αναφορά σου αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να μελετήσω τη σχετική ιστορία/μυθολογία!

Antinoos
19/02/2022, 22:00
Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!

Πέραν από τα βασικά, που φανταζόμουν ότι ισχύουν & μου επιβεβαιώσατε ότι όντως έτσι είναι,
δύο βασικά ερωτήματα-προβληματισμοί μου ανακύπτουν δευτερογενώς:

1) σχετικά με το αν είναι κατάλληλο/άνετο το κάθισμα για δεύτερο άτομο στην περίπτωση του ταξιδιού
2) τι γίνεται με την απουσία αποθηκευτικού χώρου. Είδα παραπάνω την τοποθετημένη σχάρα, αλλά για να πω την αλήθεια, δυστυχώς μου φαίνεται ότι υποβαθμίζει το αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

Θενκ γιου ουάνς αγκαίν!

Bowleno
19/02/2022, 23:41

Πέραν από τα βασικά, που φανταζόμουν ότι ισχύουν & μου επιβεβαιώσατε ότι όντως έτσι είναι,

1) σχετικά με το αν είναι κατάλληλο/άνετο το κάθισμα για δεύτερο άτομο στην περίπτωση του ταξιδιού
2) τι γίνεται με την απουσία αποθηκευτικού χώρου. Είδα παραπάνω την τοποθετημένη σχάρα, αλλά για να πω την αλήθεια, δυστυχώς μου φαίνεται ότι υποβαθμίζει το αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

Θενκ γιου ουάνς αγκαίν!

Αν το θες ΚΑΙ για ταξίδια τακτικά, καλύτερα να δεις το 300ds....
Το ac Περισσότερο είναι φτιαγμένο για μοναχικές βόλτες....
Όσον αφορά το αισθητικό, όντως το χαλάει εμφανισιακά αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.... Διαλέγεις και παίρνεις;)

fatsas35
20/02/2022, 22:05

Θενκ γιου ουάνς αγκαίν!

Φιλε μου αν ψαχνεις ανεση σε ταξιδι δικαβαλλο κ αποθηκευτικους χωρους σε γυμνο 300αρι προφανως κοιτας λαθος μοτοσυκλετα.Κοιτα το 300ds η ακομα καλυτερα το 500αρι

Antinoos
26/02/2022, 19:21
Η κύρια χρήση για την οποία ενδιαφέρομαι, είναι οι καθημερινές μετακινήσεις.
Επενδύοντας όμως κάποια επιπλέον χρήματα σε κάτι ωραίο (κι όχι σε ένα απλό λ.χ. σκούτερ), με απασχολεί δευτερευόντως και η προοπτική και των εξορμήσεων.

Lakisss
26/02/2022, 23:14
Κάτοχος εδώ και μερικές ημέρες ενός 300acx με μόλις 50km στο κοντέρ. Οι πρώτες εντυπώσεις.

-Μια χαρά η ποιότητα κατασκευής, βαφής και συναρμολόγησης. Η αντοχή βέβαια στον χρόνο μένει να αποδειχτεί. Δεν τρίζει ούτε κοπανάει στις λακκούβες.
-Σου δίνει μια πολύ στιβαρή αίσθηση σαν σύνολο και ομοιογενές.
-Το μοτέρ είναι η ευχάριστη έκπληξη, ροπάτο και πολύ ελαστικό! Φυσικά και το στρώνω, αλλά επειδή έκανα test drive to ac, ξέρω τι να περιμένω από γκάζι. Κραδασμοί ελάχιστοι, ο ήχος από την εξάτμιση μαμάτος, θυμίζει aftermarket με σκασίματα. Πορεία δουλεύει 73-74 βαθμούς, 93 αν θυμάμαι ανάβει το βεντιλατέρ όπου την ρίχνει αμέσως.
-Τα φρένα εννοείται πως τα στρώνω, αλλά από του test drive που δοκίμασα υπερέχουν των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας. Το πίσω καλό και προοδευτικό.
-Το μπροστινό δεν κοπανάει καθόλου στις λακκούβες, και είναι μαλακό τόσο όσο. Το πίσω είναι λίγο πιο σφιχτό.
-Τα όργανα ευανάγνωστα ακόμα και την ημέρα και πλήρη.
-Η σέλα με βόλεψε αν και τα έχω τα κυβικά μου.
-Το φως μπροστά είναι αρκετά δυνατό, πλήρως καλυμμένος.

Γενικά είναι ένα "μανιτζέβελο" μηχανάκι, ότι πρέπει για αστικές μετακινήσεις και κοντινές εξορμήσεις. Είναι μαλακό και εύκολο.
Κατανάλωση φυσικά και δεν μετράω ακόμα, αφού το μοτέρ είναι σφιχτό.

Τώρα σε αυτά που δεν μου αρέσανε η πρέπει να επέμβω μελλοντικά.
-Έχω μία αίσθηση ότι αυτά τα λάστιχα (τύπου scrambler) χαλάνε την οδηγική συμπεριφορά του. Το ac που πήρα για test drive είναι πιο παιχνιδιάρικο, πιο πρόθυμο να αλλάξει κατεύθυνση και να πλαγιάσει. Με αυτά μου φαίνεται λες και δεν μπορεί, ότι πρέπει να το πιέσεις περισσότερο. Ίσως είναι ιδέα μου αλλά τα φοβάμαι. Μπορεί και να τα συνηθίσω στην πορεία, τι να πω. Ούτως η άλλως έχω σκοπό να βάλω κανονικά κάποια στιγμή.
-Η δέσμη του προβολέα σημάδευε τα σύννεφα. Τον χαμήλωσα με μία πρόχειρη ρύθμιση (εύκολα από μία βίδα από κάτω του), αλλά πρέπει να ασχοληθώ να τον σετάρω σωστά. Αν θυμάμαι σωστά μετράμε το κέντρο του προβολέα και τον ρυθμίζουμε με μία ισοϋψή γραμμή σε τοίχο. Ξέρει κανείς με σιγουριά σε πια απόσταση;
-Στο λογότυπο της Voge στο ρεζερβουάρ, η άκρη του γράμματος V δεν έχει κολληθεί καλά από το εργοστάσιο. Ίσα που φαίνεται, αλλά το είδα. Θα μου το φτιάξουν προφανώς στο πρώτο service.
-Τέλος το μόνο που με προβλημάτισε. Μου έσβησε δύο φορές ανεξήγητα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Φτάνοντας στο φανάρι με ελάχιστα χλμ. και κατεβάζοντας με πατημένο συμπλέκτη. Στο ρελαντί δούλευε. Βέβαια πήρε αμέσως μπροστά. Απορώ, γιατί ο ψεκασμός του λειτουργεί υποδειγματικά. Ίσως να στρώσει, το παπί το Address που έχω στις αρχές το έκανε συνέχεια. Μου είχαν πει από επίσημο servive ότι θα στρώσει όπως και περιέργως έγινε. Είδωμεν.

Εν κατακλείδι είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι ψωνίζεις "πολύ μοτοσυκλέτα" για τα λεφτά της.
Είναι μια πολύ τίμια πρόταση, για αυτόν που ξέρει τι γυρεύει. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά οι Κινέζοι έχουν πιάσει το νόημα και στοχεύουν συνολικά και μετρημένα. Θα ενημερώνω για κάτι νέο.

Bowleno
27/02/2022, 00:38
Κάτοχος εδώ και μερικές ημέρες ενός 300acx με μόλις 50km στο κοντέρ. Οι πρώτες εντυπώσεις.

-Μια χαρά η ποιότητα κατασκευής, βαφής και συναρμολόγησης. Η αντοχή βέβαια στον χρόνο μένει να αποδειχτεί. Δεν τρίζει ούτε κοπανάει στις λακκούβες.
-Το μοτέρ είναι η ευχάριστη έκπληξη, ροπάτο και πολύ ελαστικό! Φυσικά και το στρώνω, αλλά επειδή έκανα test drive to ac, ξέρω τι να περιμένω από γκάζι. Κραδασμοί ελάχιστοι, ο ήχος από την εξάτμιση μαμάτος, θυμίζει aftermarket με σκασίματα. Πορεία δουλεύει 73-74 βαθμούς, 93 αν θυμάμαι ανάβει το βεντιλατέρ όπου την ρίχνει αμέσως.
-Τα φρένα εννοείται πως τα στρώνω, αλλά από του test drive που δοκίμασα υπερέχουν των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας. Το πίσω καλό και προοδευτικό.
-Το μπροστινό δεν κοπανάει καθόλου στις λακκούβες, και είναι μαλακό τόσο όσο. Το πίσω είναι λίγο πιο σφιχτό.

Γενικά είναι ένα "μανιτζέβελο" μηχανάκι, ότι πρέπει για αστικές μετακινήσεις και κοντινές εξορμήσεις. Είναι μαλακό και εύκολο.

-Έχω μία αίσθηση ότι αυτά τα λάστιχα (τύπου scrambler) χαλάνε την οδηγική συμπεριφορά του. Το ac που πήρα για test drive είναι πιο παιχνιδιάρικο, πιο πρόθυμο να αλλάξει κατεύθυνση και να πλαγιάσει. Με αυτά μου φαίνεται λες και δεν μπορεί, ότι πρέπει να το πιέσεις περισσότερο. Ίσως είναι ιδέα μου αλλά τα φοβάμαι. Μπορεί και να τα συνηθίσω στην πορεία, τι να πω. Ούτως η άλλως έχω σκοπό να βάλω κανονικά κάποια στιγμή.
-Η δέσμη του προβολέα σημάδευε τα σύννεφα. Τον χαμήλωσα με μία πρόχειρη ρύθμιση (εύκολα από μία βίδα από κάτω του), αλλά πρέπει να ασχοληθώ να τον σετάρω σωστά. Αν θυμάμαι σωστά μετράμε το κέντρο του προβολέα και τον ρυθμίζουμε με μία ισοϋψή γραμμή σε τοίχο. Ξέρει κανείς με σιγουριά σε πια απόσταση;
-Στο λογότυπο της Voge στο ρεζερβουάρ, η άκρη του γράμματος V δεν έχει κολληθεί καλά από το εργοστάσιο. Ίσα που φαίνεται, αλλά το είδα. Θα μου το φτιάξουν προφανώς στο πρώτο service.
-Τέλος το μόνο που με προβλημάτισε. Μου έσβησε δύο φορές ανεξήγητα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Φτάνοντας στο φανάρι με ελάχιστα χλμ. και κατεβάζοντας με πατημένο συμπλέκτη. Στο ρελαντί δούλευε. Βέβαια πήρε αμέσως μπροστά. Απορώ, γιατί ο ψεκασμός του λειτουργεί υποδειγματικά. Ίσως να στρώσει, το παπί το Address που έχω στις αρχές το έκανε συνέχεια. Μου είχαν πει από επίσημο servive ότι θα στρώσει όπως και περιέργως έγινε. Είδωμεν.

Εν κατακλείδι είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι ψωνίζεις "πολύ μοτοσυκλέτα" για τα λεφτά της.
Είναι μια πολύ τίμια πρόταση, για αυτόν που ξέρει τι γυρεύει. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά οι Κινέζοι έχουν πιάσει το νόημα και στοχεύουν συνολικά και μετρημένα. Θα ενημερώνω για κάτι νέο.

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι εκτός βέβαια από τα λάστιχα μιας και έχω το ac. Με το καλό να τα χαρούμε!:beer:

Antinoos
27/02/2022, 00:58
Ευχαριστούμε πολύ Lakisss!

dino809
27/02/2022, 11:38

Δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα!

Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μου έχει σβήσει ποτέ. Συμφωνώ για τα λάστιχα, το κάνουν κάπως αργό στις αντιδράσεις του. (Κάτοχος ACX).

Καλοτάξιδο!

Lakisss
27/02/2022, 12:02
Κάποια link από διαφορετικές εκδόσεις του 300αριου στην Κίνα.

-Διαφορετικά χρώματα, άλλη εξάτμιση και το βασικότερο συμπλέκτης ολίσθησης. Τιμή σε ευρώ εκεί 2946. https://vogemotor.com/details?id=14

-Διαφορετικά χρώματα, εξάτμιση, χωρίς συμπλέκτη συμπλέκτης ολίσθησης. Άλλο φτερό πίσω (όμορφο κατ' εμέ). Τιμή 2805. https://vogemotor.com/details?id=34

-Το DS ίδιο στα 3061 ευρώ. https://www.vogemotor.com/details?id=27

Site: https://vogemotor.com/

dino809
27/02/2022, 18:47
Έχω την εντύπωση ότι η παρακάτω σελίδα στο site της Givi αφορά το 300 ACX.

Το SR9254 πρέπει να είναι σχάρα;

https://www.givi.it/my-motorcycle/bike/voge/trofeo-300ac-scrambler-22

Εσείς τι λέτε;

Lakisss
27/02/2022, 19:55
Έχω την εντύπωση ότι η παρακάτω σελίδα στο site της Givi αφορά το 300 ACX.

Το SR9254 πρέπει να είναι σχάρα;

https://www.givi.it/my-motorcycle/bike/voge/trofeo-300ac-scrambler-22

Εσείς τι λέτε;

Έτσι φαίνεται, το έχει και εδώ: https://www.motociclistaonline.it/la-tua-moto/accessori-moto-voge/trofeoac-scrambler-22.html

OldMan
28/02/2022, 10:48
Αν θυμάμαι σωστά μετράμε το κέντρο του προβολέα και τον ρυθμίζουμε με μία ισοϋψή γραμμή σε τοίχο. Ξέρει κανείς με σιγουριά σε πια απόσταση;

7 - 8 μετρα (με τον οδηγο επανω, εννοειται..)

bulmont
28/02/2022, 11:30
7 - 8 μετρα (με τον οδηγο επανω, εννοειται..)

Και πώς θα κάτσει ο οδηγός επάνω στην ισοϋψή γραμμή του τοίχου;;;;;;;

OldMan
28/02/2022, 11:33
Και πώς θα κάτσει ο οδηγός επάνω στην ισοϋψή γραμμή του τοίχου;;;;;;;

Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους κωλους, φιλαρακι..

Lakisss
07/04/2022, 00:49
Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μου έχει σβήσει ποτέ. (Κάτοχος ACX).

Πλέον έχω 750km στο κοντέρ.
Κανένα παράπονο συνολικά εκτός από τα σβησίματα, ένα σε κάθε βόλτα σχεδόν. Εκεί που πάνε να πέσουν οι στροφές σε επίπεδα ρελαντί, μπορεί να στην κάνει. Με μισή μιζιά ξαναπαίρνει όμως. Τις τελευταίες δύο βόλτες δεν το έχει κάνει.
Ερώτηση για το φως σε κατόχους AC/ACX. Όταν ανάβει ο προβολέας το κεντρικό φωτεινό του σημείο (σαν κύκλος), φεύγει προς τα δεξιά..
Έτσι είναι η το δικό μου θέλει ρύθμιση;

Bowleno
07/04/2022, 01:44
Κανένα παράπονο συνολικά εκτός από τα σβησίματα, ένα σε κάθε βόλτα σχεδόν. Εκεί που πάνε να πέσουν οι στροφές σε επίπεδα ρελαντί, μπορεί να στην κάνει. Με μισή μιζιά ξαναπαίρνει όμως. Τις τελευταίες δύο βόλτες δεν το έχει κάνει.
Ερώτηση για το φως σε κατόχους AC/ACX. Όταν ανάβει ο προβολέας το κεντρικό φωτεινό του σημείο (σαν κύκλος), φεύγει προς τα δεξιά..

Θα τσεκαρω τον προβολέα αύριο και θα σου πω εδώ.
Εμένα σβησίματα δεν μου έχει κάνει. (Ac)
Ισχύουν όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω στο μακροσκελές ποστ και το χαίρομαι πραγματικά το μηχανάκι!

dino809
07/04/2022, 11:20

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στη δέσμη του προβολέα πέρα του ότι είναι κάπως στενή. (ACX)

a_christoforos
11/04/2022, 02:07

Σε κάθε βόλτα σου σβήνει καινούριο μηχανάκι και μιλάς θετικά γι αυτό και είσαι ευχαριστημένος. Μπράβο ρε φίλε πολύ θετικός άνθρωπος.
Εγώ θα τους το πήγαινα πίσω και θα ζητούσα τα λεφτά μου εδώ και τώρα...!

Bowleno
11/04/2022, 02:21

Θα τσεκαρω τον προβολέα αύριο και θα σου πω εδώ.
Εμένα σβησίματα δεν μου έχει κάνει. (Ac)
Ισχύουν όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω στο μακροσκελές ποστ και το χαίρομαι πραγματικά το μηχανάκι!

Επανέρχομαι στο ζήτημα: μάλλον θες ρύθμιση, σε μένα άριστος ο προβολέας, ευθεία και άπλετη δέσμη. Για τα σβησίματα να τους το πας και να απαιτήσεις να το φτιάξουν, μην περιμένεις το σέρβις....

Lakisss
11/04/2022, 10:53
Σε κάθε βόλτα σου σβήνει καινούριο μηχανάκι και μιλάς θετικά γι αυτό και είσαι ευχαριστημένος. Μπράβο ρε φίλε πολύ θετικός άνθρωπος.
Εγώ θα τους το πήγαινα πίσω και θα ζητούσα τα λεφτά μου εδώ και τώρα...!

Λίγο πολύ αρκετά μοντέλα πλέον κάτι παρουσιάζουν, γι'αυτό και οι ανακλήσεις. Η συνολική εικόνα είναι άριστη εκτός από αυτό. Όταν πάω στην πρώτη αλλαγή στα 1000 θα το δουν. Δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε.

Επανέρχομαι στο ζήτημα: μάλλον θες ρύθμιση, σε μένα άριστος ο προβολέας, ευθεία και άπλετη δέσμη. Για τα σβησίματα να τους το πας και να απαιτήσεις να το φτιάξουν, μην περιμένεις το σέρβις....

Ευχαριστώ.

pehead
03/05/2022, 08:20
Το δικό μου (300ds) κάνει κάτι σαν "κόψιμο". Και σε αλλαγή από 1η σε 2η, με πατημένο το συμπλέκτη δηλαδή, μου έχει σβήσει μερικές φορές.
Αλλά: μόνο αν το ξεκινήσω εντελώς κρύο! Αν του δώσω 30" να ζεσταθεί ίσα ίσα (άνοιξη) δεν υπάρχει θέμα. Όταν είναι ζεστό λειτουργεί τέλεια πάντα, ούτε κίχ.
Άρα μήπως έχουν κάποια ατέλια στην λειτουργία του αυτόματου choke..
Πάντως δεν το θεωρώ καθόλου πρόβλημα.

Ενοχλητική είναι η ένδειξη κατανάλωσης. 1.5/100κμ γράφει. Σίγουρα η κατανάλωση είναι διπλάσια +
Το χειρότερο όμως είναι το κοντό γρανάζωμα. Πιστέυω για γενική χρήση θέλει ένα δόντι ακόμη μπροστά. Τουλάχιστον. Στρίβω σε σφιχτές φουρκέτες με 4η. Σε ελαφρά κατηφόρα σε ανοιχτό δρόμο πάει 110 και στροφάρει αναίτια ψηλά.
Νομίζω πήραν τον κινητήρα / σαζμάν απο το εντουράκι KLX χωρίς να αλλάξουν κάτι στο σαζμάν. Φάουλ αυτό. Δυστηχώς νομίζω οτι δεν χωράει μεγαλύτερο γρανάζι μπροστά..

D3300
03/05/2022, 08:38
Το δικό μου (300ds) κάνει κάτι σαν "κόψιμο". Και σε αλλαγή από 1η σε 2η, με πατημένο το συμπλέκτη δηλαδή, μου έχει σβήσει μερικές φορές.
Αλλά: μόνο αν το ξεκινήσω εντελώς κρύο! Αν του δώσω 30" να ζεσταθεί ίσα ίσα (άνοιξη) δεν υπάρχει θέμα. Όταν είναι ζεστό λειτουργεί τέλεια πάντα, ούτε κίχ.
Άρα μήπως έχουν κάποια ατέλια στην λειτουργία του αυτόματου choke..
Πάντως δεν το θεωρώ καθόλου πρόβλημα.

Ενοχλητική είναι η ένδειξη κατανάλωσης. 1.5/100κμ γράφει. Σίγουρα η κατανάλωση είναι διπλάσια +
Το χειρότερο όμως είναι το κοντό γρανάζωμα. Πιστέυω για γενική χρήση θέλει ένα δόντι ακόμη μπροστά. Τουλάχιστον. Στρίβω σε σφιχτές φουρκέτες με 4η. Σε ελαφρά κατηφόρα σε ανοιχτό δρόμο πάει 110 και στροφάρει αναίτια ψηλά.
Νομίζω πήραν τον κινητήρα / σαζμάν απο το εντουράκι KLX χωρίς να αλλάξουν κάτι στο σαζμάν. Φάουλ αυτό. Δυστηχώς νομίζω οτι δεν χωράει μεγαλύτερο γρανάζι μπροστά..

2-3 λεπτά ζέσταμα, 2 δόντια μικρότερο γρανάζι πίσω και είσαι άρχοντας!

Lakisss
03/05/2022, 14:28
Απ' όσο έχω ψάξει το σασμάν έχει ίδιες σχέσεις με το klx. Δεν ξέρω αν έχουν πίσω το ίδιο γρανάζι. Τα σβησίματα εμένα τις τελευταίες μέρες σταμάτησαν. Έχω κάνει 1200χλμ και θα τραβήξω το στρώσιμο μέχρι τα 2000. Καμία σχέση το μοτέρ τώρα με την αρχή, ήταν πολύ σφιχτό και σκορτσάριζε εύκολα. Θα κάνω και μια αλλαγή λαδιών στις 2000, πριν αρχίζω να το ανοίγω καλά σταδιακά. Σε όσα έχω στρώσει από ένα σημείο και μετά ανέβαζα 1000 στροφές κάθε 500χλμ. Προσωπικό βίτσιο καθαρά.

pehead
12/05/2022, 09:37
Μεγάλο θέμα συζήτησης το στρώσιμο. Το σημαντικότερο είναι να μην υπερθερμένεται κατά το στρώσιμο. Γιατί να το πας μέχρι 2000χλμ?
Πάντως με το γρανάζωμα δε βρήκα άκρη. Ούτε πίσω. Ρώτησα σε 2-3 συνεργεία και στην αντιπροσωπεία και δεν μου βρήκαν. Μάλλον θα κόψω με το γωνιακό τροχάκι το δικό του να βγάλω 2-3 δόντια.

gimli
12/05/2022, 10:05
Πάντως με το γρανάζωμα δε βρήκα άκρη. Ούτε πίσω. Ρώτησα σε 2-3 συνεργεία και στην αντιπροσωπεία και δεν μου βρήκαν. Μάλλον θα κόψω με το γωνιακό τροχάκι το δικό του να βγάλω 2-3 δόντια.

Wat? :confused:

thunder ace
12/05/2022, 10:06
Μεγάλο θέμα συζήτησης το στρώσιμο. Το σημαντικότερο είναι να μην υπερθερμένεται κατά το στρώσιμο. Γιατί να το πας μέχρι 2000χλμ?

Σωστός.

D3300
12/05/2022, 10:07
Να μην σου πω και 4.

pehead
12/05/2022, 10:13
στον οδοντίατρο δεν έχω πάει ποτέ μου

doctoras
12/05/2022, 10:14
με σκαρπέλο κάνει καλύτερη δουλειά :lol:

Lakisss
12/05/2022, 10:16
Ψάξιμο θέλει, νομίζω φοράει 14/44. Πρέπει να δεις τι ταιριάζει σε 42. https://www.race-driven.com/rear-sprocket-fits-1997-2002-kawasaki-klx300-klx-300-42-tooth-hardened-steel/

https://youtu.be/Rx7k28rgPSs

pehead
12/05/2022, 10:30
14/40 έχει. Για το πίσω δεν ξέρουμε αν είναι το ίδιο με το KLX. Το θέμα είναι ότι χωρίς κωδικούς JT δεν μπορούν να μου βρούν.
Και το χειρότερο είναι οτι μπροστά απλά δεν χωράει μεγαλύτερο.

Lakisss
12/05/2022, 11:07
[QUOTE=pehead;3133409]14/40 έχει. Για το πίσω δεν ξέρουμε αν είναι το ίδιο με το KLX. Το θέμα είναι ότι χωρίς κωδικούς JT δεν μπορούν να μου βρούν./QUOTE]
Δίκιο έχεις, 40 είναι. https://m.aliexpress.com/i/1005002314486518.html?gatewayAdapt=Pc2Msite#!
Ο κωδικός jt τι είναι;

pehead
12/05/2022, 11:18
Η εταιρία JT φτιάχνει γρανάζια και τους κωδικούς της τους ακολουθούν και άλλοι με αντιστοιχίες στους δικούς τους καταλόγους. Κάτι σαν την NGK.

Lakisss
12/05/2022, 11:28
Με κάθε επιφύλαξη, επειδή το μοτερ βασίζεται στο kawasaki, ίσως πρέπει να δεις αν ταιριάζει κάτι από εκεί για αρχή. Βλέπω η εταιρεία γράφει τις αποστάσεις στο γρανάζι, πχ εδώ:
http://www.jtsprockets.com/catalogue/model/s1187/
Έχετε μετρήσει το μαμά γρανάζι;

pehead
12/05/2022, 11:56
Το μπροστά είναι αυτό : https://fr.aliexpress.com/item/1005003386255441.html?gatewayAdapt=glo2fra
Και αυτό που έστειλες της JT το έχω δει. το θέμα είναι αν χωράει με 15 δόντια που δεν νομίζω. γιαυτό κοιτάω για πίσω γρανάζι.
τεςπα μόλις βρω χρόνο θα το ξαναψάξω. αν βρω κάτι θα γράψω

Lakisss
19/05/2022, 13:36
Μετάφραση από σχόλιο σε τεστ 300ds. Αργεντινή αν θυμάμαι.

435900

Nostradamus
19/05/2022, 14:48
Προσωπικα εκει που ειπε οτι εβγαλε το "snorkel" ??? και προσθεσε 120db speakers was enough για να μην δωσω και πολυ βαση στα λεγομενα του.

Περιμενω τον συντοχο εδω να γραφει τις εντυπωσεις του για το πως παει η συμβιωση μαζι του, κα ιτις αναποφευκτες συγκρισεις με το προηγουμενο strada του.

karellen
20/05/2022, 09:38
Στα 500 μόλις χλμ άλλαξε μπροστινό γρανάζι και κατόπιν εξάτμιση (speaker ?) 120db.
A και πέταξε το snorkerl που διοχετεύει τον αέρα στο φίλτρο.

Μμμμάλιστα.
Επιστήμων.

telegonos
20/05/2022, 16:00
Σχεδόν βέβαιο, το κείμενο είναι αυτόματη μετάφραση από κάποια γλώσσα χώρας τύπου Ινδία, Πακιστάν, Ινδονησία κ.ο.κ.

Εχω δει βιντεάκια πως φέρονται στα διτροχά τους και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ λογική σε ότι κάνουν. Του φαίνεται βρώμικη και φθαρμένη η δαγκάνα, πέρνει ένα σπρέι κάποιο άσχετο χρώμα π.χ. ένα έντονο κόκκινο, και βάφει την δαγκάνα όπως είναι, με τα τακάκια, τις γλύστρες, τα έμβολα ακάλυπτα κ.ο.κ.

Μην σας εκπλήσει η ασυναρτησία του κείμενου.

Lakisss
20/05/2022, 16:16
Είναι από Ισπανικά η αυτόματη μετάφραση, νομίζω Αργεντινή το test. Το έβαλα μόνο και μόνο γιατί αναφέρει για 15αρι γρανάζι. Δεν μπορεί να είναι τόσο λάθος, γιατί αναφέρει 150χλμ στις 8000 στροφές.

telegonos
20/05/2022, 18:07
αναφέρει 150χλμ στις 8000 στροφές.

Δλδ σε κάθε περιστροφή του κινητήρα, προχωράει 18,75 μέτρα απόσταση; Σαν πολύ δεν είναι;

Lakisss
20/05/2022, 18:53
Δλδ σε κάθε περιστροφή του κινητήρα, προχωράει 18,75 μέτρα απόσταση; Σαν πολύ δεν είναι;

Εδώ δείχνει κατά προσέγγιση 152χλμ στις 9000 στροφές με μαμά γρανάζι
https://youtu.be/7E31VuKYuXM
https://youtu.be/Wn3lX4Nh4WA
Ίσως και να στέκει ο υπολογισμός.

telegonos
20/05/2022, 21:46
Εδώ δείχνει κατά προσέγγιση 152χλμ στις 9000 στροφές με μαμά γρανάζι
https://youtu.be/7E31VuKYuXM
https://youtu.be/Wn3lX4Nh4WA
Ίσως και να στέκει ο υπολογισμός.

Αυτό στο βίντεο είναι ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Η ταχύτητα μετριέται σε χλμ/ω (χιλιόμετρα ανά ώρα).

Το σκέτο χλμ (χιλιόμετρα) είναι μονάδα ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ. Αλλο απόσταση, άλλο ταχύτητα.

Εξού και ο παραλογισμός του νούμερου πριν. Στην πραγματικότητα, με 6η ταχύτητα, κάθε περιστροφή του κινητήρα, σημαίνει ότι η απόσταση που κινείται το όχημα, είναι νούμερα τύπου 1 ως 3 μέτρα (εξαρτάται από την μοτοσυκλέτα, τον κινητήρα, το συνολικό γρανάζωμα κ.ο.κ.) Ενα νούμερο τύπου 18,75 μέτρα ανά περιστροφή κινητήρα, είναι εντελώς εκτός μοτοσυκλετιστικών μεγεθών, ίσως πολύ μεγάλες αμερικάνικες νταλίκες να προσεγγίζουν τέτοια νούμερα.

Bowleno
20/05/2022, 21:58
Προσωπικα εκει που ειπε οτι εβγαλε το "snorkel" ??? και προσθεσε 120db speakers was enough για να μην δωσω και πολυ βαση στα λεγομενα του.

Περιμενω τον συντοχο εδω να γραφει τις εντυπωσεις του για το πως παει η συμβιωση μαζι του, κα ιτις αναποφευκτες συγκρισεις με το προηγουμενο strada του.

Η συμβίωση πάει μια χαρά μέχρι στιγμής! Έχουμε 3k χλμ. Περίπου.
Κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Το abs του έβγαλε τα λεφτά του προχθές στην Ιφιγένειας στο Ηράκλειο όταν ηλίθιος θέλησε τελευταία στιγμή να το κόψει για αριστερά.... Τσαρούχωμα φρένων, αμόλησε το abs και εν τέλει δεν φιληθήκαμε μετά σφοδρότητος....
Βεβαίως, το Strada κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου...
Αλλά και ο νέος είναι ωραίος (και πολύ οικονομικός....):beer:

AristidisZ
20/05/2022, 22:22
Αυτό στο βίντεο είναι ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Η ταχύτητα μετριέται σε χλμ/ω (χιλιόμετρα ανά ώρα).

Το σκέτο χλμ (χιλιόμετρα) είναι μονάδα ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ. Αλλο απόσταση, άλλο ταχύτητα.

Εξού και ο παραλογισμός του νούμερου πριν. Στην πραγματικότητα, με 6η ταχύτητα, κάθε περιστροφή του κινητήρα, σημαίνει ότι η απόσταση που κινείται το όχημα, είναι νούμερα τύπου 1 ως 3 μέτρα (εξαρτάται από την μοτοσυκλέτα, τον κινητήρα, το συνολικό γρανάζωμα κ.ο.κ.) Ενα νούμερο τύπου 18,75 μέτρα ανά περιστροφή κινητήρα, είναι εντελώς εκτός μοτοσυκλετιστικών μεγεθών, ίσως πολύ μεγάλες αμερικάνικες νταλίκες να προσεγγίζουν τέτοια νούμερα.

Παραλογισμός είναι ότι είτε δεν κατάλαβες, είτε έκανες ότι δεν κατάλαβες, ότι ο άνθρωπος εννοούσε 150 χλμ / ώρα και όχι 150 χλμ, αλλά τέλος πάντων :wave:

Lakisss
20/05/2022, 23:03
Παραλογισμός είναι ότι είτε δεν κατάλαβες, είτε έκανες ότι δεν κατάλαβες, ότι ο άνθρωπος εννοούσε 150 χλμ / ώρα και όχι 150 χλμ, αλλά τέλος πάντων :wave:

Ακριβώς, χλμ ανά ώρα. Επαναλαμβάνω επειδή έκανα την αρχή, ότι κάποιος έκανε ένα σχόλιο στο YouTube ότι έβαλε μπροστά 15αρι γρανάζι, και στα 150χλμ πλέον στο κοντέρ, έχει 8000 στροφές, έναντι 9 χιλιάδων. που έβαλα στα δύο link. Πόσο πιο σαφές;
Τέλος υπάρχει μια ένδειξη από κάποιον ότι τελικά χωράει 15αρι εμπρός.

telegonos
21/05/2022, 10:05

Παραλογισμός είναι να μην γράφουμε σωστά, ουτε τα στοιχειώδη. Λες και εχει πέσει γενική πληθυσμιακη ηλιθιότητα, όλα στο περίπου, όλα στοδεβαριεσαι, όλα στο σωπακαημενεπουθακανωκατισωστα

Από την άλλη θα μου πεις και θα εχεις δίκιο, ακόμα και οι ''επαγγελματίες'' του ειδικού τύπου, το ίδιο λάθος το λενε και παρεξηγιούνται άμα τους τους λες, ο απλός πολίτης στον ιδιωτικό λόγο θα είναι καλύτερος; Συστηματικη γενική ηλιθιοτητα λοιπον.

Lakisss
21/05/2022, 10:30
Παραλογισμός είναι να μην γράφουμε σωστά, ουτε τα στοιχειώδη. Λες και εχει πέσει γενική πληθυσμιακη ηλιθιότητα, όλα στο περίπου, όλα στοδεβαριεσαι, όλα στο σωπακαημενεπουθακανωκατισωστα

Από την άλλη θα μου πεις και θα εχεις δίκιο, ακόμα και οι ''επαγγελματίες'' του ειδικού τύπου, το ίδιο λάθος το λενε και παρεξηγιούνται άμα τους τους λες, ο απλός πολίτης στον ιδιωτικό λόγο θα είναι καλύτερος; Συστηματικη γενική ηλιθιοτητα λοιπον.

Σε μένα απευθύνεσαι; Γίνεσαι επιθετικός χωρίς λόγο.
Δεν είμαι ειδικός αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να γράψω συγκροτημένα στο μέτρο που μπορώ.

sapila racing
21/05/2022, 10:37

Παραλογισμός είναι να ψάχνεσαι να την πεις στον αλλον με κάθε πιθανό τρόπο.
Οσο για την 'συστηματική γενικη ηλιθιότητα' που εγραψες .... ο κόσμος που διαβάζει κρίνει !! :rolleyes:

telegonos
21/05/2022, 10:54
Σε μένα απευθύνεσαι; Γίνεσαι επιθετικός χωρίς λόγο.
Δεν είμαι ειδικός αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να γράψω συγκροτημένα στο μέτρο που μπορώ.

Να με συγχωρείς. Η γενική ηλιθιότητα επικρατεί δυστυχώς και αυτό φαίνεται στην κοινωνία γύρω μας σε κάθε δραστηριότητα, αλλά φυσικά και ΔΕΝ εννοώ εσένα. Εσύ το κατάλαβες άλλωστε τι λέω.

Απλά συμπάθα με, ζούμε στην εποχή του ιντερνετ που υπάρχει η πληροφορία παντού, των μεγάλων επιστημονικών ανακαλύψεων για το Σύμπαν γύρω μας, η πληροφορική προχωράει με δρασκελιές μπροστά, και εμείς εδώ στην Ελλάδα, μιλάμε ακόμα μιλάμε σαν αμόρφωτοι, λες και ζούμε σε άλλον πλανήτη.

Εχω κουραστεί από τους ανθρώπους εν έτη 2022 που λένε ΑΚΟΜΑ ''μηχανάκια'', ''σινεμπλοκ'', ''διαφορικό'', ''εγκέφαλος'' και ότι άλλη ορολογία κρατάει από ανθρώπους που δεν πέρνανε τα γράμματα, γίναν μαστόροι τις δεκαετίες του '70 και του '80 και βγάλαν αυτούς τους όρους γιατί τόσο μπορούσαν. Δεν μπορεί να είμαστε ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ σε όλα, δεν μπορεί το μόνο που μαθαίνουμε ΣΗΜΕΡΑ να είναι τα λάθη, δεν μπορεί να ψάχνεις να βρεις την εξαίρεση που κάποιος λέει κάτι σωστά. Είναι συναισθηματικα απελπιστικό όλο αυτό (για όποιον καταλαβαίνει φυσικά).

Και πάλι να με συγχωρείς, αυτά που γράφω τα λέω για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, όχι για εσένα, εσύ μόνο μου έδωσες μια ευκαιρία εδώ. Και ένας να μάθει κάτι, και ένας να μην ξαναγράψει χιλιόμετρα σκέτο για μονάδα ταχύτητας, είναι κέρδος.

ptc
21/05/2022, 11:05
Εχω κουραστεί από τους ανθρώπους εν έτει 2022 που λένε ΑΚΟΜΑ ''μηχανάκια'', ''σινεμπλοκ'', ''διαφορικό'', ''εγκέφαλος'' και ό,τι άλλη ορολογία κρατάει από ανθρώπους που δεν παίρνανε τα γράμματα...

Δεν μπορεί να είμαστε ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ σε όλα, δεν μπορεί το μόνο που μαθαίνουμε ΣΗΜΕΡΑ να είναι τα λάθη, δεν μπορεί να ψάχνεις να βρεις την εξαίρεση που κάποιος λέει κάτι σωστά. Είναι συναισθηματικα απελπιστικό όλο αυτό.

Oh the irony. :rolleyes:

Bowleno
21/05/2022, 11:34
Τηλέγονε, ξύνεσαι στην γκλίτσα (η ποιμαντική ράβδος, κατ' εσέ, προφανώς...) Του τσοπάνη (η κτηνοτρόφου, πάλι κατ' εσέ, προφανώς....) Άνευ λόγου και αιτίας, ναι;
Κι εγώ έχω θέματα με το συντακτικό, τις ορολογίες, κλπ.

ΌΜΩΣ, εδώ, ΟΛΟΙ καταλάβαμε τι ήθελε να πει ο ποιητής εκτός από σένα. Οπότε μήπως να επανεξετάσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι; Λέω εγώ τώρα....:rolleyes:

Bowleno
11/06/2022, 03:31
Ένα μικρό update μιας και κοντεύουν τα 4.000 χλμ.
Στην αρχή η κατανάλωση ήταν περίπου 4 με 4,2 λίτρα/100 χλμ.
Στα τελευταία 3 γεμίσματα, έπεσε στα 3,5 λίτρα/100 χλμ.
Για τον ίδιο κύκλο κίνησης. Καθόλου άσχημα, νομίζω.
Να σημειωθεί ότι βάζω από εταιρικό Avin μιας και είναι πολύ κοντά στο σπίτι....(αν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο)
Κατά τα λοιπά, το μηχανάκι είναι άψογο μέχρι στιγμής!

kotlos
24/06/2022, 08:41
Καλησπέρα σε όλους,

Περιμένω άδεια/πινακίδες μέσα στην άλλη βδομάδα για το acx και σιγά σιγά σκέφτομαι τα εξτραδάκια που χρειάζονται.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους ac/acx για επιλογές βάσης μπαγκαζιέρας. Αισθητικά δεν θέλω, αλλά πρακτικά πολλές φορές χρειάζεται. Επίσης για οποιονδήποτε κάθετε πίσω είναι ενοχλητικό που δεν έχει κάτι σταθερό να πιαστεί και βοηθάει επίσης στο να δεθούν και άλλα πράγματα στη μηχανή σε πιο μεγάλα ταξίδια.

Τα πλαστικά που αναγράφεται το μοντέλο κάτω από το πίσω κάθισμα, δένουν πάνω στο frame της μηχανής; Γιατί θα μπορούσαν εύκολα να αντικατασταθούν με λαβές αν δεν έχουν κάποια άλλη χρησιμότητα.

Υπάρχουν άλλες επιλογές εκτός από το givi SR9254? Θα μπορούσε να μπεί (έστω και με δυσκολία) κάτι τέτοιο: https://www.aliexpress.com/item/1005003219082747.html
Αισθητικά δεν τρελαίνομαι για το givi και δεν προσφέρει αρκετά μέρη για δέσιμο/πιάσιμο όσο το κινέζικο.

Ευχαριστώ!

Lakisss
24/06/2022, 16:23
Οι τέσσερις βίδες από κάτω που πιάνουν και το πίσω φτερό, βιδώνουν στο υποπλαίσιο.

kotlos
24/06/2022, 17:11
Οι τέσσερις βίδες από κάτω που πιάνουν και το πίσω φτερό, βιδώνουν στο υποπλαίσιο.

Ευχαριστώ Lakisss, έμπλεξες όμως με κάποιον όχι τόσο ειδικό οπότε θα σε ρωτήσω αν το υποπλαίσιο είναι μεταλλικό και υποστηρίζει χερούλι (όπως και στην 500ac)

Lakisss
24/06/2022, 17:25
Χερούλι δεν μπορείς να βάλεις. Πρέπει να αλλαχτούν τα πάντα. Θα κρατιέται ο συνεπιβάτης από τη σχάρα. Το υποπλαίσιο είναι μεταλλικό, αλλά οι βίδες που κρατούν τα πλαινά πλαστικά δεν σηκώνουν βάρος.

doctoras
24/06/2022, 19:44
αυτή η σχάρα που έβαλες απο το ali αισθητικά μου αρέσει χωρίς το sissy bar (την πλάτη) όμως

kotlos
24/06/2022, 19:44
αυτή η σχάρα που έβαλες απο το ali αισθητικά μου αρέσει χωρίς το sissy bar (την πλάτη) όμως

Ναι εννοείτε :)

kotlos
24/06/2022, 19:46

Ευχαριστώ, οπότε θα δώ όταν τη πάρω αν μπορώ να κάνω καμιά μόντα με πιό μεγάλες βίδες η την κινέζικη κατασκευή.

dino809
30/06/2022, 14:57
Από ότι βλέπω, η σχάρα από το Ali πιο πάνω είναι για το AC και φοβάμαι ότι δεν θα κάνει για το ACX.

dino809
30/06/2022, 15:18
436680436681

Μπήκε σχάρα και μπαγκαζιέρα πριν λίγες ημέρες.

Και οι δυο της Givi.

Lakisss
30/06/2022, 16:28
436680436681

Και οι δυο της Givi.
Ποια λάστιχα; Εντυπώσεις και τιμή;

Bowleno
30/06/2022, 18:05
436680436681

Και οι δυο της Givi.

Με τέτοιο παρτάλι που έμπλεξες, καλά να πάθεις:p

Ωραίο! :beer:

ashton
30/06/2022, 18:58
Μια χαρά δειχνει με τη σχάρα και τη μπαγκαζιέρα.
Με γειες !

dino809
30/06/2022, 22:08
Ποια λάστιχα; Εντυπώσεις και τιμή;

Παρόλο που τα μαμά λάστιχα δεν είχαν γλυστρίσει ποτέ ακόμα και σε δυνατά φρεναρίσματα, ένιωθα σα να οδηγούσα πάνω σε δυο φουσκωμένα μπαλόνια που έκαναν τη μοτοσυκλέτα να έχει μια αργή αίσθηση στις αντιδράσεις της και στις αλλαγές πορείας.

Τα άλλαξα πριν από δυο μήνες ακριβώς με τα Battlax s22 που βρήκα τότε διαθέσιμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος παρόλο που δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα. Η μοτοσυκλέτα έχει γίνει πολύ πιο ευέλικτη, το μπροστινό έχει ελαφρύνει, ο θόρυβος από τα ελαστικά έχει μειωθεί πολύ και γενικότερα μου δίνει σιγουριά στις στροφές και οι αλλαγές της πορείας γίνονται πια πανεύκολα.

Κόστος 210€ με την τοποθέτηση.

dino809
30/06/2022, 22:11
Με τέτοιο παρτάλι που έμπλεξες, καλά να πάθεις:p

Ωραίο! :beer:

Χάλι μαύρο, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση στα δύσκολα! :p

:beer:

dino809
30/06/2022, 22:12
Μια χαρά δειχνει με τη σχάρα και τη μπαγκαζιέρα.
Με γειες !

Ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι ότι βόλεψαν πολύ!

Bowleno
30/06/2022, 22:28
Χάλι μαύρο, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση στα δύσκολα! :p

:beer:

Έχω το ac με την ίδια σχάρα και βαλίτσα φαντάσου συμπαράσταση, :D

Καλά να είμαστε να τα χαιρόμαστε!:beer:

Nostradamus
01/07/2022, 08:18
Το μηχανακι ειναι πραγματικα ωραιοτατο, και πολυ το σκεφτομαι καθε φορα που το βλεπω.

Η μπαγκαζιερα απο την αλλη σε αυτες τις κατηγοριες ειναι για τ' αναθεμα, εγω θα κοιτουσα για κατι στο ντεποζιτο αν μπορει να μπει, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε και στο χωριο μου.

Να μας ενημερωνετε για το πως παει η συμβιωση και οι δυο σας, θεωρω οτι η voge ηρθε για να μεινει και να καθιερωθει σιγα σιγα σε μια αξιολογη οικονομικη εταιρια.

Lakisss
01/07/2022, 09:38
2700χλμ. με το acx, και μια μικρή ανασκόπηση.
Η μηχανή συμπεριφέρεται πολύ καλά στο δρόμο και είναι στιβαρή. Τα φρένα είναι υπεραρκετά και το abs δεν ενεργοποιείται εύκολα. Τα φώτα εξαιρετικά. Το μοτέρ είναι πολύ πρόθυμο και δεν ζητάει βενζίνη. Έχω δει 144 κοντέρ χωρίς να το σπάσω, πιστεύω έχει ακόμα 8-10 αν ανοίξει καλά. Αν ήμουν 75-80 κιλά (είμαι 110) θα έβαζα δυο δόντια μικρότερο γρανάζι πίσω. Η εξάτμιση έχει ωραίο ήχο και σκασίματα. Τις λακούβες τις φιλτράρει καλά. Η μηχανή είναι πολύ προσεγμένη και κάτω από τα πλαστικά, φίσες, πλεξούδα, μονάδα ψεκασμού είναι πολύ τακτοποιημένα. Στα μείον η μικρή σέλα συνεπιβάτη (εις γνώσιν όταν την πήρα) και τα τακουνάτα λάστιχα που κάνουν θόρυβο όταν ανέβει η ταχύτητα.
Όσον αφορά την αντιπροσωπεία οι εντυπώσεις είναι άριστες, γιατί την χρειάστηκα σε δύο θέματα. Είχε ξεκολλήσει η άκρη του λογότυπου στο ρεζερβουάρ, και είδα μια ελάχιστη διαρροή λαδιού από την αριστερή μεριά του μοτέρ. Η διαρροή ήταν από ένα εξάρτημα κάτω από το γρανάζι (γράφει yf300), και είναι ο αισθητήρας που διαβάζει την ταχύτητα στο κιβώτιο. Επειδή το άφησα να εξελιχθεί μου έσταζε μια κηλίδα μεγέθους δίευρου στα 500χλμ. Έστειλα email, με πήραν τηλέφωνο σε μία ώρα, έκλεισα ραντεβού σε 3-4 μέρες και μου τα έφτιαξαν.
Για την ιστορία ο αισθητήρας είναι ένα βαρελάκι που μπαίνει στο κάρτερ, και δεν έχει φλάντζα αλλά o-ring. Αντί για το o-ring μου το άλλαξαν ολόκληρο.

ashton
02/07/2022, 13:51
η σελα συνεπιβάτη στο acx είναι περισσοτερο βολική απο το ac ή λιγότερο ;

Bowleno
02/07/2022, 14:18

Έχοντας δει από κοντά του acx, θεωρώ ότι δεν έχουν σημαντική διαφορά δεδομένου ότι έχουν το ίδιο πλάτος.

Lakisss
02/07/2022, 16:06
Νομίζω ελαφρά λιγότερο.

kotlos
08/07/2022, 09:26
300km στο κοντέρ με το 300acx

Γενικά πολύ ευχαριστημένος, δεν νομίζω ότι μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο για μένα γιατί ήθελα κάτι ελαφρύ, χαμηλή σέλα, καλή συμπεριφορά στο δρόμο αλλά και σε χώμα ενίοτε, οικονομικό, και σχετικά όμορφο. Το πήγα μέχρι και σε κατσάβραχα και ήταν μία χαρά. Για μένα τα scrambler ειναι ιδανική κατηγορία πέρα απο το αισθητικό κομμάτι. Μοτερ πολύ καλό, φρένα υπεραρκετα, ήχος εξάτμησης απλά απολαυστικός.

'Εχω μόνο κάποιες ελάχιστες ενοχλήσεις:
1. Βεντιλατέρ θορυβώδες. Δουλεύει αρκετά συχνά, αλλά ακούγετε μόνο μέσα στη πόλη σε χαμηλές ταχύτητες. Δεν είμαι σίγουρος αν κάποια στιγμή μπορώ να βρω κάτι με λιγότερο θόρυβο.
2. Ένδειξη βενζίνης μόνο κατα προσέγγιση. Αρκετές φορές θα σου δείξει άδειο, το αναβοσβήνεις και επανέρχεται. Αν και στα 10 λίτρα μείον από γεμάτο (λογικά με 6 λίτρα μέσα στο ντεπόζιτο) έμεινε στο άδειο. Θα προσπαθήσω να μου το φτιάξουν γιατί δεν νομίζω ότι από τη μάνα του πρέπει να δουλεύει έτσι.
3. Μου έχει κάνει κάποια σβησίματα (~5) τα οποία έχουν αραιώσει βέβαια. Συνήθως κρύο αλλά ακόμα μία φορά και ζεστό. Θα περιμένω λίγο ακόμα πριν το πάω στο σέρβις.
4. 1->2 ταχύτητα καμιά φορά δυσκολεύεται να μπεί, από ότι διαβάζω όμως αυτό θα βελτιωθεί με το στρώσιμο.
5. Κάθισμα προς το σκληρό.
6. Λίγο σκληρές αναρτήσεις για το βάρος μου (~75κιλά). Αναρωτιέμαι αν μπορούν να αλλαχτούν σε κάποια φάση.

Το μόνο έξτρα που χρειάζεται είναι κάτι σε σχάρα πίσω για πιάνεται ο συνεπιβάτης και να μπορούν να δεθούν πράγματα πάνω στη μηχανή. Απέριψα το Givi καθώς δεν θέλω μπαγκαζιέρα και δεν μου αρέσει κιόλας. Θα δώ αν βρω κανένα μεταλά να μου φτιάξει κάτι ανάλογο με το κινέζικο που ανέφερα πιο πάνω.

Nostradamus
08/07/2022, 10:01
....................... Θα δώ αν βρω κανένα μεταλά να μου φτιάξει κάτι ανάλογο .....

Ειναι ενα παλικαρι εδω, "αμανικο μελος" που ισως μπορει να βοηθησει.. Ισως και ο karellen αν θυμαμαι καλα παο το avatar :D:D

karellen
08/07/2022, 10:05
Ειναι ενα παλικαρι εδω, "αμανικο μελος" που ισως μπορει να βοηθησει.. Ισως και ο karellen αν θυμαμαι καλα παο το avatar :D:D

Οι Nazareth λεγόντουσαν hard rock τότε. :D

kotlos
08/07/2022, 10:23
Οι Nazareth λεγόντουσαν hard rock τότε. :D

Βέβαια ακόμα και αυτοί κάνανε καλές δουλειές με μέταλλα. :D

Lakisss
08/07/2022, 14:15
300km στο κοντέρ με το 300acx

'Εχω μόνο κάποιες ελάχιστες ενοχλήσεις:
1. Βεντιλατέρ θορυβώδες. Δουλεύει αρκετά συχνά, αλλά ακούγετε μόνο μέσα στη πόλη σε χαμηλές ταχύτητες. Δεν είμαι σίγουρος αν κάποια στιγμή μπορώ να βρω κάτι με λιγότερο θόρυβο.
2. Ένδειξη βενζίνης μόνο κατα προσέγγιση. Αρκετές φορές θα σου δείξει άδειο, το αναβοσβήνεις και επανέρχεται. Αν και στα 10 λίτρα μείον από γεμάτο (λογικά με 6 λίτρα μέσα στο ντεπόζιτο) έμεινε στο άδειο. Θα προσπαθήσω να μου το φτιάξουν γιατί δεν νομίζω ότι από τη μάνα του πρέπει να δουλεύει έτσι.
3. Μου έχει κάνει κάποια σβησίματα (~5) τα οποία έχουν αραιώσει βέβαια. Συνήθως κρύο αλλά ακόμα μία φορά και ζεστό. Θα περιμένω λίγο ακόμα πριν το πάω στο σέρβις.
4. 1->2 ταχύτητα καμιά φορά δυσκολεύεται να μπεί, από ότι διαβάζω όμως αυτό θα βελτιωθεί με το στρώσιμο.
5. Κάθισμα προς το σκληρό.
6. Λίγο σκληρές αναρτήσεις για το βάρος μου (~75κιλά). Αναρωτιέμαι αν μπορούν να αλλαχτούν

Κάτοχος του ίδιου με 2500χλμ.
1. Βρήκα λύση και για το βεντιλατερ, και για τις θερμοκρασίες. Θα την παρουσιάσω σύντομα.
2. Έτσι δουλεύει και εμένα. Ποτέ οι δείκτες δεν ήταν αξιόπιστοι.
3. Τα είχα και εγώ, εξαφανίστηκαν.
4. Θα στρώσει.
5. Έτσι είναι.
6. Το πίσω ελατήριο ρυθμίζεται. Για μένα μην το αλλάξεις αν παίρνεις δικάβαλο.

kotlos
08/07/2022, 14:31
Κάτοχος του ίδιου με 2500χλμ.
1. Βρήκα λύση και για το βεντιλατερ, και για τις θερμοκρασίες. Θα την παρουσιάσω σύντομα.
2. Έτσι δουλεύει και εμένα. Ποτέ οι δείκτες δεν ήταν αξιόπιστοι.
3. Τα είχα και εγώ, εξαφανίστηκαν.
4. Θα στρώσει.
5. Έτσι είναι.
6. Το πίσω ελατήριο ρυθμίζεται. Για μένα μην το αλλάξεις αν παίρνεις δικάβαλο.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Περιμένω τη λύση σου για το βεντιλατέρ!

kotlos
11/07/2022, 11:35
Από ότι βλέπω, η σχάρα από το Ali πιο πάνω είναι για το AC και φοβάμαι ότι δεν θα κάνει για το ACX.

Βρήκα μια φωτογραφία που είναι εγκατεστημένο σε acx.

Από ότι φαίνεται το έβαλε ανάμεσα στο πίσω φτερό και το frame. Δεν κάθετε και τέλεια. Στα >200 ακριβό απο κίνα. Αναρωτιέμαι πόσο άραγε να κάνει αν φτιαχτεί τοπικά, η πόσο εύκολο είναι να το φτιάξω κάτι με σωλήνες γαλβανιζέ κατασκευών.

436892

kotlos
18/07/2022, 08:22
Λόγω του ότι το κόστος της κινέζικης ήταν υπερβολικό και η Givi δεν μου χρειάζεται γιατί δεν σκοπεύω να βάλω μπαγκαζιέρα αποφάσισα να φτιάξω μια δικιά μου σχάρα.

436947
436948
436949

Μετά απο ~10ευρώ αλουμίνιο από το πράκτικερ και 2 ώρες κόψε ράψε με ότι εργαλεία είχα διαθέσιμα, έτοιμη η σχάρα για αυτό που την ήθελα. Δέσιμο ογκωδών πραγμάτων χωρίς μεγάλο βάρος και χερούλι για τον συνεπιβάτη. Φύγαμε για roadtrip στη νότια κρήτη.

Έβγαλα το άχρηστο πλαστικό και την έδεσα σε δύο σταθερά σημεία στο frame της μηχανής. Σαν σχέδιο δουλέυει μια χαρά, μου φαίνεται πιο όμορφο απο ότι άλλο έχω δεί, και αν και είναι πολύ σταθερό, τώρα μπορώ να πάω σε κάποιον που μπορει να μου το ξαναφτιάξει αλλά με πιο σκληρό μέταλλο και ηλεκτροκόλληση. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα είναι μεγάλο το κόστος αλλά θα σας ενημερώσω όταν γίνει.

@lakisss περιμένω τη λύση για το βεντιλατερ πως και πώς!

sapila racing
18/07/2022, 08:36
Λόγω του ότι το κόστος της κινέζικης ήταν υπερβολικό και η Givi δεν μου χρειάζεται γιατί δεν σκοπεύω να βάλω μπαγκαζιέρα αποφάσισα να φτιάξω μια δικιά μου σχάρα.

436947
436948
436949

Μετά απο ~10ευρώ αλουμίνιο από το πράκτικερ και 2 ώρες κόψε ράψε με ότι εργαλεία είχα διαθέσιμα, έτοιμη η σχάρα για αυτό που την ήθελα. Δέσιμο ογκωδών πραγμάτων χωρίς μεγάλο βάρος και χερούλι για τον συνεπιβάτη. Φύγαμε για roadtrip στη νότια κρήτη.

Έβγαλα το άχρηστο πλαστικό και την έδεσα σε δύο σταθερά σημεία στο frame της μηχανής. Σαν σχέδιο δουλέυει μια χαρά, μου φαίνεται πιο όμορφο απο ότι άλλο έχω δεί, και αν και είναι πολύ σταθερό, τώρα μπορώ να πάω σε κάποιον που μπορει να μου το ξαναφτιάξει αλλά με πιο σκληρό μέταλλο και ηλεκτροκόλληση. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα είναι μεγάλο το κόστος αλλά θα σας ενημερώσω όταν γίνει.

@lakiss περιμένω τη λύση για το βεντιλατερ πως και πώς!

Πολύ ωραια την εκανες και πολυ πρακτική!
Μπραβο, καλύτερη και απο την ετοιμη εγινε. :beer:

kotlos
18/07/2022, 08:47
Πολύ ωραια την εκανες και πολυ πρακτική!
Μπραβο, καλύτερη και απο την ετοιμη εγινε. :beer:

Ευχαριστώ!

telegonos
18/07/2022, 08:53
Μετά απο ~10ευρώ αλουμίνιο από το πράκτικερ και 2 ώρες κόψε ράψε με ότι εργαλεία είχα διαθέσιμα, έτοιμη η σχάρα για αυτό που την ήθελα.

Τις καμπύλες στους σωλήνες, πως τις έκανες χωρίς να τσακίσει;

kotlos
18/07/2022, 09:00
Τις καμπύλες στους σωλήνες, πως τις έκανες χωρίς να τσακίσει;

Sand bending απο youtube. Γέμισα το σωλήνα σφιχτά με άμμο, τάπωσα τις δύο άκρες, μετά τον θέρμανα στη φλόγα και σιγά σιγά με πίεση πανω σε ένα στρογγυλό κορμό το έφερα στην καμπύλη που χρειαζόταν. Είχε μερικά σημεία που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά για πρώτη φορά, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία και αρκετά βιαστικά (επρεπε να φύγουμε για νότια!) καλά πήγε.

Lakisss
18/07/2022, 14:28
@lakisss περιμένω τη λύση για το βεντιλατερ πως και πώς!

https://www.thelab.gr/forums/topic/187902-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82/

Το Σάββατο ταξίδι προς Μεσσηνία. 40 βαθμούς έδειχνε στη MotorOil, 125 στο κοντέρ, 87 μοτέρ. Αργότερα μετά την Τρίπολη που νύχτωσε, 80 πορεία σε επαρχιακό δρόμο με δροσιά, 70 στο μοτέρ. 80 πορεία με 40 βαθμούς ένδειξη περιβάλλοντος, 77 μοτέρ.
Δες και ένα video εδώ. Ξεκίνημα με βεντιλατέρ από Άγιο Στέφανο.
https://m.facebook.com/video.php/?video_id=1090163088247666

kotlos
18/07/2022, 14:36
Το Σάββατο ταξίδι προς Μεσσηνία. 40 βαθμούς έδειχνε στη MotorOil, 125 στο κοντέρ, 87 μοτέρ. Αργότερα μετά την Τρίπολη που νύχτωσε, 80 πορεία σε επαρχιακό δρόμο με δροσιά, 70 στο μοτέρ. 80 πορεία με 40 βαθμούς ένδειξη περιβάλλοντος, 77 μοτέρ.

Ευχαριστώ! Το ίδιο σκεφτικά και 'γώ! Το βεντιλατέρ όντως εμποδίζει αρκετά τη ροή του αέρα...

Χαίρομαι που βλέπεις διαφορά. Μέσα στη βδομάδα θα το κάνω και εγώ! Γιατί νομίζεις όμως ότι δεν θα δουλέψει αν κάνω μεγάλες τρύπες στο ήδη υπάρχον πλαστικό;

dino809
18/07/2022, 15:31
https://www.thelab.gr/forums/topic/187902-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82/

Δες και ένα video εδώ. Ξεκίνημα με βεντιλατέρ από Άγιο Στέφανο.
https://m.facebook.com/video.php/?video_id=1090163088247666

Απίστευτη δουλειά, πολύ προσεγμένη.

Συγχαρητήρια!

Bowleno
18/07/2022, 18:02
Ευχαριστώ! Το ίδιο σκεφτικά και 'γώ! Το βεντιλατέρ όντως εμποδίζει αρκετά τη ροή του αέρα...

Χαίρομαι που βλέπεις διαφορά. Μέσα στη βδομάδα θα το κάνω και εγώ! Γιατί νομίζεις όμως ότι δεν θα δουλέψει αν κάνω μεγάλες τρύπες στο ήδη υπάρχον πλαστικό;

Την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ.... Να κάνω σουρωτήρι το καβούκι.
Αν κι εγώ, πρακτικά δεν έχω θέματα με θερμοκρασίες

toyar
18/07/2022, 18:04
ποσο να εχει αραγε αυτο το καβουκι σαν ανταλλακτικο;

kotlos
18/07/2022, 18:19
ποσο να εχει αραγε αυτο το καβουκι σαν ανταλλακτικο;

Δεν το βρήκα μόνο του, αλλά μαζί με το ανεμιστηράκι και ψυγείο είναι γύρω στα 100 ευρώ.