View Full Version : Voge 300 (loncin)
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
Προφανως φιλε Λακη δεν διαβασες καλα τι εγραψα πριν
Κανω κοπυ πεηστ τωρα για να σου αποδειξω οτι πρεπει να διαβαζεις πιο προσεκτικα.....
""" Ξαναλεω , απο το ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Παραδοξως , αν και ιδιο πλαισιο, το AC αφηνεις χερια και παει ΟΛΟΙΣΙΑ."""
Αμαν ρε παιδια, σε κουβεντα να βρισκομαστε....
Το DS ειναι που εντοπισα τα συγκεκριμενα προβληματα που προανεφερα.
Κι εγώ το ac300 έχω (για 3 μέρες ακόμα....) μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το ds, έχει πουλήσει αρκετά και δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο.
Προφανώς πρόκειται για καλή "σφαλιάρα" που έφαγε (μην ξεχνάμε ότι είναι test ride μηχανακι) και είτε δεν πήραν χαμπάρι στο μαγαζί είτε δεν ασχολήθηκαν....
Nostradamus
31/12/2022, 08:24
Έχω βολταρει ένα test ride 300ds και δεν είχα τέτοια εικόνα ούτε εγώ. Δεν θα το έπαιρνα για άλλους λόγους, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει να κάνει με το πώς "στέκεται" στον δρόμο.
Επίσης το 300 rally, το οποίο θα αγόραζα χθες για αυτό που είναι. Εκεί, ο ίδιος κινητήρας, κατά την γνώμη μου είναι ότι πρέπει.
Το ίδιο και το 500ds που πάλι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε test ride.
Προφανως φιλε Λακη δεν διαβασες καλα τι εγραψα πριν
Κανω κοπυ πεηστ τωρα για να σου αποδειξω οτι πρεπει να διαβαζεις πιο προσεκτικα.....
""" Ξαναλεω , απο το ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Παραδοξως , αν και ιδιο πλαισιο, το AC αφηνεις χερια και παει ΟΛΟΙΣΙΑ."""
Αμαν ρε παιδια, σε κουβεντα να βρισκομαστε....
Το DS ειναι που εντοπισα τα συγκεκριμενα προβληματα που προανεφερα.
Σε διάβασα με προσοχή.
Καλή χρονιά παιδιά με υγεία! Να κάνω μια ερώτηση: σε σχέση με το 300ds, τα 300ac/acx τι στάση σώματος εχουν στην οδήγηση; Είναι τόσο όρθια η στάση όπως του ds ή κάθεσαι πιο σκυφτός; Λόγω θέματος με τη μέση ψάχνω κάτι άνετο και δεν έχω δει από κοντά ac/acx, στο ds είναι αρκετά όρθια (θεμιτό για εμένα)
Καλή χρονιά παιδιά με υγεία! Να κάνω μια ερώτηση: σε σχέση με το 300ds, τα 300ac/acx τι στάση σώματος εχουν στην οδήγηση; Είναι τόσο όρθια η στάση όπως του ds ή κάθεσαι πιο σκυφτός; Λόγω θέματος με τη μέση ψάχνω κάτι άνετο και δεν έχω δει από κοντά ac/acx, στο ds είναι αρκετά όρθια (θεμιτό για εμένα)
Έχω το ac, γέρνεις ελαφρά (πολύ ελαφρά) εμπρός (έχω ύψος 1,80) είναι η πλέον κατάλληλη στάση για να αποφορτίζεται η μέση και άνετο, βεβαίως.
Τόσο που το δίνω τώρα για το 500:D
Antinoos
02/01/2023, 12:25
Κι εγώ το ac300 έχω (για 3 μέρες ακόμα....) ....
.... Τόσο που το δίνω τώρα για το 500:D
Καλησπέρα! Πώς πήρες την απόφαση?
Καλησπέρα! Πώς πήρες την απόφαση?
Καλησπέρα, απλά ήθελα κάτι πιο δυνατό, 11 χρόνια με 50 ίππους δεν ξεπερνιούνται τόσο εύκολα.....
Κι έχεις π.μ.
Ευχαριστώ για την απάντηση Bowleno. Λόγω χειρουργείου στη μέση έχω αποκλείσει τα σκούτερ και μου φαίνονται επικρατέστερες επιλογές τα 300ds/300acx και ίσως το Royal Enfield Himalayan. Αλλά μου φαίνεται πως τα περισσότερα κλικ τα κάνει το 300ds, αν και πιστεύω σε αστική χρήση πως υπερτερεί το acx έναντι των άλλων
Ευχαριστώ για την απάντηση Bowleno. Λόγω χειρουργείου στη μέση έχω αποκλείσει τα σκούτερ και μου φαίνονται επικρατέστερες επιλογές τα 300ds/300acx και ίσως το Royal Enfield Himalayan. Αλλά μου φαίνεται πως τα περισσότερα κλικ τα κάνει το 300ds, αν και πιστεύω σε αστική χρήση πως υπερτερεί το acx έναντι των άλλων
Σωστά υποθέτεις, το ac/acx είναι μανιτζέβελο στην κίνηση. Άσε το royal, είναι μόνο εμφάνιση και τίποτα άλλο. Το ds πλήρες μεν για ταξιδάκια αλλά σου βγάζει ελαφρώς την πίστη στην κίνηση. Αναλόγως τι θες να κάνεις, παίρνεις.
Περαστικά στην μέση και να το προσέχεις το ζήτημα.....
Εκανα test drive στο 300DS και στο 300 AC.
To AC πολυ ευκινητο για την πολη οτι πρεπει, εμπνει πολυ μεγαλη σιγουρια στην οδηγηση-στριψιμο-φρεναρισμα
Το DS αν και δειχνει ιδανικο για τον μεσο ελληνα (μαλακο, ανετο, με ζελατινα για τον αερα, εντυπωσιακο εξωτερικα για τα κυβικα του, και με ωραια σχαρα απο την μανα του για να μπει βαλιτσα) ειχε (αυτο που δοκιμασα) ενα ασχημο κουσουρι που δεν αναφερθηκε ποτε και πουθενα οσο και αν εψαξα. Το μηχανακι οταν αφηνεις χερια στην πορεια ΤΡΑΒΑΕΙ δεξια. Και τραβαει ΑΜΕΣΩΣ απο το πρωτο δευτερολεπτο, οχι μετα απο 5-6 δευτερολεπτα οπου θα μπορουσεις να υποθεσεις οτι καπως εχεις στραβοκατσει στην σελλα. Ξαναλεω , απο το ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Παραδοξως , αν και ιδιο πλαισιο, το AC αφηνεις χερια και παει ΟΛΟΙΣΙΑ. Στο μαγαζι που εκανα το τεστ ντραιβ το ανεφερα και μαλιστα ΚΑΙ γραπτως το προβλημα του τραβηγματος και αφου το δοκιμασε ο ιδιος μετα την βολτα που εκανε μου ειπε οτι καπως το τιμονι .....εχει μπει στραβα...!!!!!! Οταν το ελεγε αυτο κομπιαζε και ο ιδιος....
Το 300DS το έχω ενα τρίμηνο, και δεν έχει το παραμικρό θέμα όταν αφηνεις χέρια. Μάλλον το συγκεκριμένο έπεσε ή συναρμολογήθηκε λάθος. Σε ενα cfmoto κουτιου απο φιλο είχαν ενα κλικ στραβα την πισω ροδα κι εκανε τα ιδια
Κατα τα λοιπα, ενοχλητικά ειναι το ανεμιστηρακι του ψυγειου που βαραει υπερωρίες και για το δικό μου βαρος/σωματότυπο (1.86, 95κιλα) η σέλα που μετά το τεταρτο μ'εχει μουδιάσει.
Τα λάστιχα είναι πολύ σκληρά (έχουν υπερβολικα υψηλό δείκτη ταχύτητας) και ειναι ανώνυμα κινέζικα.... Το πίσω φρένο μπαινει abs με το παραμικρό, οπότε το χω συνέχεια κατα νου να τα αλλάξω για ασφάλεια.
Κατανάλωση έλπιζα να πιάνω τα 3λτ λόγω χαλαρής οδήγησης, αλλά προς το παρον στα 1200χλμ που το μέτρησα ειμαι στα 3.5 χωρίς να λυπαμαι το γκάζι.
Στο DS νιωθεις οτι κάθεσαι μέσα στη μηχανη, επειδή το ντεποζιτο και τα οργανα ειναι σε λιγο μεγαλύτερο υψος. Στo AC που δοκίμασα, ενιωθα πανω στη μηχανή μιας και ολα ειναι περιπου στο ιδιο υψος. Δε θυμάμαι να ειμαι ιδιαίτερα σκυφτός, αλλα θυμάμαι οτι ηταν πολύ ευέλικτο και ευκολοδήγητο. Είχε και πιο άνετη σέλα, παρότι εξίσου μικρούλα. Πήγα στο DS μονο και μονο για τη μπαγκαζιέρα που ηθελα οπωσδηποτε και για την ελάχιστη ανεμοπροστασια που έχει.
Μίλα με αντιπροσωπεία να σε αφήσουν να τα πάρεις διαδοχικά το ένα μετα το άλλο για να βγάλεις δικα σου συμπεράσματα.
Ευχαριστώ dith, δυστυχώς είμαι επαρχία και δεν υπάρχει για τεστ, μόνο αν κανονίσω να έρθω ένα ΣΚ Αθήνα. Σ ευχαριστώ για τα σχόλια σου πάντως. Για το βεντιλατέρ μάλλον η καλύτερη λύση είναι του Lakisss που παρουσίασε εδώ στο φόρουμ
Καλά δεν είναι σοβαρό πρόβλημα η συχνή έναρξη του βεντιλατέρ, πέρα απο το θέμα της ηχητικής όχλησης οι θερμοκρασίες παραμένουν εντός του έυρους που θέλει η κεντρική μονάδα.
Επειδή η αντιπροσωπεία δείχνει να το παλευει πολύ το θέμα προώθησης και εξυπηρέτησης, δε θεωρώ απίθανο να μεταφέρει σε κοντινό σου αντιπρόσωπο 2 μηχανές για ένα διάστημα. Κάνε ενα τηλεφωνο
Ευχαριστώ dith, δυστυχώς είμαι επαρχία και δεν υπάρχει για τεστ, μόνο αν κανονίσω να έρθω ένα ΣΚ Αθήνα. Σ ευχαριστώ για τα σχόλια σου πάντως. Για το βεντιλατέρ μάλλον η καλύτερη λύση είναι του Lakisss που παρουσίασε εδώ στο φόρουμ
Τελικά εκτός του θορύβου, δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα θερμοκρασίας στους κατόχους. Υπάρχουν μηχανές που δουλεύουν ψηλότερα.
Τελικά εκτός του θορύβου, δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα θερμοκρασίας στους κατόχους. Υπάρχουν μηχανές που δουλεύουν ψηλότερα.
Επιβεβαιώνω. Βέβαια, για τον γνωστό λόγο, θόρυβο δεν...:D
Όμως πραγματικά, όλο το καλοκαίρι εν μέσω καύσωνα και κίνησης δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα.
Τώρα που δόθηκε, αύριο μεθαύριο θα κάνω ένα μίνι review για τον έναν χρόνο και 8k (ξέρω, λίγα) συνύπαρξης με αυτό....
Dimmanoukas
05/01/2023, 19:58
Τώρα που δόθηκε?
Ελπίζω να μην πικράνεις τους κατόχους?
Τώρα που δόθηκε?
Ελπίζω να μην πικράνεις τους κατόχους?
Σαφώς και όχι, το μηχανάκι, ξαναλέω, το απόλαυσα, απλά όπως είπα και κάπου πιο πάνω, ήθελα κάτι παραπάνω σε ίππους.
Σαφώς και όχι, το μηχανάκι, ξαναλέω, το απόλαυσα, απλά όπως είπα και κάπου πιο πάνω, ήθελα κάτι παραπάνω σε ίππους.
Οι οποίοι ίπποι λείπουν κυρίως μετά τα 100 (εκτός πόλης), και σε εκνευρίζουν στις συχνές αλλαγές ταχυτήτων...
Εγώ ελπίζω να ανοίξει λίγο ακόμα μετά το στρώσιμο (είμαι στα 1300) για να μπορεί να κρατήσει μια 120άρα σε ανοιχτό δρόμο χωρίς να πονάνε τα αχαμνά απο τους κραδασμούς.
Και να πέσει εκεί γύρω στα 3 όταν το πάω ήρεμα εντός πόλης.
Το αγόρασα για να το νυμφευθω
Αλήθεια, υπάρχει ενδεχόμενο να μην κλείνει ο ψεκασμός οταν κλείνεις γκάζι, και να ρουφάει έστω και κατιτις;
Γιατί το χω συνήθεια να το αφήνω συχνά να ρολάρει με κουμπωμένη 5η/6η και περίμενα λιγότερη κατανάλωση βάσει αυτης
Οι οποίοι ίπποι λείπουν κυρίως μετά τα 100 (εκτός πόλης), και σε εκνευρίζουν στις συχνές αλλαγές ταχυτήτων...
Εγώ ελπίζω να ανοίξει λίγο ακόμα μετά το στρώσιμο (είμαι στα 1300) για να μπορεί να κρατήσει μια 120άρα σε ανοιχτό δρόμο χωρίς να πονάνε τα αχαμνά απο τους κραδασμούς.
Αλήθεια, υπάρχει ενδεχόμενο να μην κλείνει ο ψεκασμός οταν κλείνεις γκάζι, και να ρουφάει έστω και κατιτις;
Γιατί το χω συνήθεια να το αφήνω συχνά να ρολάρει με κουμπωμένη 5η/6η και περίμενα λιγότερη κατανάλωση βάσει αυτης
Θα πέσει ακόμα η κατανάλωση, είναι σφιχτό το μοτέρ. Βέβαια τα παραπάνω κιλά (όπως εγώ) ενός αναβάτη και ο όγκος του, δεν βοηθούν σε αυτό.
Στους σύγχρονους, σημερινούς κινητήρες, όταν έχεις κλειστό το γκάζι ασχέτως ταχύτητας που έχεις μέσα, καταναλώνει ότι και στο ρελαντί σταματημένος, στο φανάρι, π.χ.
Προτείνω να αλλάξεις το εμπρός γρανάζι με 16αρι (φοράει 15 τώρα) για να "απλώσει". Εαν το κρατούσα αυτό θα έκανα εγώ, είναι αρκετά κοντή η τελική μετάδοση για να έχει (και καλά) "νεύρο". κάποιοι άλλοι κάτοχοι εδώ μέσα νομίζω είπαν (αν δεν το έχουν κάνει κιόλας) θα το κάνουν.
Το καλύτερο θα ήταν να γίνει όταν έρθει η ώρα για αλυσιδογράναζα για να γίνει πακέτο, να είναι όλα καινούργια.....
Προτείνω να αλλάξεις το εμπρός γρανάζι με 16αρι (φοράει 15 τώρα) για να "απλώσει". Εαν το κρατούσα αυτό θα έκανα εγώ, είναι αρκετά κοντή η τελική μετάδοση για να έχει (και καλά) "νεύρο". κάποιοι άλλοι κάτοχοι εδώ μέσα νομίζω είπαν (αν δεν το έχουν κάνει κιόλας) θα το κάνουν.
Στο 300άρι; Πολύ θα μακρύνει, το πολύ δύο δόντια πίσω. Δεν θα τραβάει καθόλου.
Το 120 πορεία το θέλω κατ'εξαίρεση για καμια εθνική (σπάνια), για να μη κινδυνέυω απο τα διερχόμενα.
Το τράβηγμα απο χαμηλές στροφές ομως θα το χρειάζομαι κάθε μέρα εντός κίνησης της πόλης, οπότε δε θα ήθελα να το χάσω με αλλαγή δοντιών.
Μπορώ να βρώ κάπου τις επιπτώσεις αλλαγής δοντιών εκφρασμένες μαθηματικά, έτσι ώστε να βγάλω κανα συμπέρασμα;
Πχ οδηγούσα για ενα μικρό διάστημα πριν το DS ένα Yamaha YBR250, και με 21 άλογα τα πήγαινε μια χαρά.
Πιθανον να είμαι οκ με τα 29 του DS και μακρύτερο γρανάζωμα, αλλά τουλάχιστον στα χαρτιά να ξέρω τι να περιμένω
https://www.gearingcommander.com/
telegonos
07/01/2023, 11:54
Το 120 πορεία το θέλω κατ'εξαίρεση για καμια εθνική (σπάνια), για να μη κινδυνέυω απο τα διερχόμενα.
Το τράβηγμα απο χαμηλές στροφές ομως θα το χρειάζομαι κάθε μέρα εντός κίνησης της πόλης, οπότε δε θα ήθελα να το χάσω με αλλαγή δοντιών.
Μπορώ να βρώ κάπου τις επιπτώσεις αλλαγής δοντιών εκφρασμένες μαθηματικά, έτσι ώστε να βγάλω κανα συμπέρασμα;
Πχ οδηγούσα για ενα μικρό διάστημα πριν το DS ένα Yamaha YBR250, και με 21 άλογα τα πήγαινε μια χαρά.
Πιθανον να είμαι οκ με τα 29 του DS και μακρύτερο γρανάζωμα, αλλά τουλάχιστον στα χαρτιά να ξέρω τι να περιμένω
Η σχέση μετάδοσης μεταβάλεται ΑΝΑΛΟΓΑ του (αριθμός_δοντιών_νέου_γραναζιού_μπροστά ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_παλιού_γραναζιού_μπροστά) και ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ του (αριθμός_δοντιών_νέου_γραναζιού_πίσω ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_παλιού_γραναζιού_πίσω).
Αν συντρέχουν αλλαγές ΚΑΙ στις δύο μεριές, τότε η σχέση μετάδοσης μεταβάλεται ΑΝΑΛΟΓΑ του
(αριθμός_δοντιών_νέου_γραναζιού_μπροστά ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_παλιού_γραναζιού_μπροστά) ΕΠΙ (αριθμός_δοντιών_παλιου_γραναζιού_πίσω ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_νεου_γραναζιού_πίσω)
https://www.gearingcommander.com/
Ουπς, το είδα και φοβήθηκα :p
Θα πέσει μελέτη, ευχαριστώ
Η σχέση μετάδοσης μεταβάλεται ΑΝΑΛΟΓΑ του (αριθμός_δοντιών_νέου_γραναζιού_μπροστά ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_παλιού_γραναζιού_μπροστά) και ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ του (αριθμός_δοντιών_νέου_γραναζιού_πίσω ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_παλιού_γραναζιού_πίσω).
Αν συντρέχουν αλλαγές ΚΑΙ στις δύο μεριές, τότε η σχέση μετάδοσης μεταβάλεται ΑΝΑΛΟΓΑ του
(αριθμός_δοντιών_νέου_γραναζιού_μπροστά ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_παλιού_γραναζιού_μπροστά) ΕΠΙ (αριθμός_δοντιών_παλιου_γραναζιού_πίσω ΔΙΑ αριθμός_δοντιών_νεου_γραναζιού_πίσω)
Ναι ναι, τον γενικό κανόνα τον ξέρω, και εμπειρικά απο τα κλασσικά ποδήλατα με τις ταχύτητες.
Περισσότερο θα ήθελα να μπορούσα να συγκρίνω την λειτουργία ενός αδύναμου κινητήρα με εργοστασιακά γρανάζια (YBR), με αυτή ενός ισχυρότερου με πειραγμένα γρανάζια (DS).
Αν κάνοντας "μακρύτερο" το DS, πέσω έως την απόδοση του YBR και ταυτόχρονα κάνω και οικονομια καυσίμου (δε θα στροφάρω ψηλά) θα ειμαι ευτυχής.
Εκτός πάλι αν το καυσιμο δε το καταναλώνω στο στροφάρισμα μετά, αλλά σε επιπλέον ψεκασμό λόγω υψηλού φορτίου :bawl:
Καλησπέρα, σήμερα έκανα test ride σύντομο το ds και 2 φορές μου συνέβη το εξής: με πρώτη κούμπωμενη και πατημένο συμπλέκτη, έσβησε. Είναι κάτι που συμβαίνει και σε σας ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση/update; Κατά τα άλλα απ' ότι είδα στο site του, έπεσε ξανά η τιμή του στα 3995, πραγματικά μπράβο στον εισαγωγέα!
Καλησπέρα, σήμερα έκανα test ride σύντομο το ds και 2 φορές μου συνέβη το εξής: με πρώτη κούμπωμενη και πατημένο συμπλέκτη, έσβησε. Είναι κάτι που συμβαίνει και σε σας ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση/update; Κατά τα άλλα απ' ότι είδα στο site του, έπεσε ξανά η τιμή του στα 3995, πραγματικά μπράβο στον εισαγωγέα!
Μου το έκανε λίγες φορές στο στρώσιμο. Έκτοτε που άνοιξε και το μοτέρ, σταμάτησε.
doctoras
16/01/2023, 17:16
Σκορτσαρισμα λέγεται είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλους τους υψηλοροπους μονοκυλινδρους
Σκορτσαρισμα λέγεται είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλους τους υψηλοροπους μονοκυλινδρους
Μα λέει με πατημένο το συμπλέκτη. Δε νομίζω ότι εννοεί το σκορτσάρισμα. Ποιο πολύ μου κάνει για διακόπτη στάντ που κολλάει. Ίσως θέλει απλά λίγο να δουλέψει το άνοιξε κλείσε του σταντ ή και λίγο σπρέι. Τους το είπες στην αντιπροσωπεία; Γιατί κάτι τέτοια απλά πραγματάκια αρκούν για να μένει κάποιος με κάποια αρνητική εντύπωση χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Δεν πρόλαβα να συζητήσω γιατί και ο πωλητής είχε πολύ δουλειά εκείνη την ώρα, αν και στη μία φορά ήταν μπροστά όταν έγινε και δεν είπε κάτι. Ναι, είχα κούμπωμενη πρώτη και πατημένο συμπλέκτη και έσβησε. Κατά τα άλλα, ήταν σύντομη η βόλτα και δεν έβγαλα πολλά συμπεράσματα, το βασικό που ήθελα να δω ήταν η θέση οδήγησης (όπου με ικανοποίησε πλήρως) και το βάρος το οποίο είναι διαχειρισιμο άνετα από εμένα, οπότε θα έλεγα ότι μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Στην γλυστερη άσφαλτο το πίσω λάστιχο γλυστρουσε στο φρενάρισμα, ίσως είναι συνδυασμός ασφαλτου και ελαστικού. Τέλος, η οθόνη πιστεύω θέλει οπωσδήποτε σκιαστρο, γιατί σχεδόν δεν έβλεπα τίποτα παρόλο που δεν ήταν ιδιαίτερα ηλιόλουστη ημέρα.
skritikos
18/01/2023, 14:48
Δεν πρόλαβα να συζητήσω γιατί και ο πωλητής είχε πολύ δουλειά εκείνη την ώρα, αν και στη μία φορά ήταν μπροστά όταν έγινε και δεν είπε κάτι. Ναι, είχα κούμπωμενη πρώτη και πατημένο συμπλέκτη και έσβησε. Κατά τα άλλα, ήταν σύντομη η βόλτα και δεν έβγαλα πολλά συμπεράσματα, το βασικό που ήθελα να δω ήταν η θέση οδήγησης (όπου με ικανοποίησε πλήρως) και το βάρος το οποίο είναι διαχειρισιμο άνετα από εμένα, οπότε θα έλεγα ότι μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Στην γλυστερη άσφαλτο το πίσω λάστιχο γλυστρουσε στο φρενάρισμα, ίσως είναι συνδυασμός ασφαλτου και ελαστικού. Τέλος, η οθόνη πιστεύω θέλει οπωσδήποτε σκιαστρο, γιατί σχεδόν δεν έβλεπα τίποτα παρόλο που δεν ήταν ιδιαίτερα ηλιόλουστη ημέρα.
Μέχρι πρόσφατα δίνανε το σκίαστρο δωρεάν στην Αθήνα πάντως. Ρώτησε τους.
Διαφορετικά υπάρχουν πολλά ωραία 3D Printed από σωστά πλαστικά που αντέχουν στην ζέστη.
Για τον συμπλέκτη. Είναι σίγουρο πως είναι σωστά ρυθμισμένος από άποψη free play?
Θα μπορούσε να έχει πολύ μεγάλο και να μην απομονώνει σωστά.
Είπα να μαστορέψω πάλι. Κατασκευή δεύτερης ζελατίνας, με οδηγίες για όποιον θέλει να επιχειρήσει. https://www.thelab.gr/forums/topic/187926-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CF%8E%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-voge-300acx/
Είπα να μαστορέψω πάλι. Κατασκευή δεύτερης ζελατίνας, με οδηγίες για όποιον θέλει να επιχειρήσει. https://www.thelab.gr/forums/topic/187926-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CF%8E%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-voge-300acx/
Πολύ ωραίο! Μπράβο!
Πολύ μερακλίδικη δουλειά και το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!
motojojo
04/02/2023, 19:48
Πολύ καλή!
Μια ιδέα, με μια μεμβράνη να γίνει λίγο σκούρα δεν θα ταίριαζε ακόμα καλύτερα;
Πολύ καλή!
Μια ιδέα, με μια μεμβράνη να γίνει λίγο σκούρα δεν θα ταίριαζε ακόμα καλύτερα;
Ευχαριστώ όλους. Σκέφτομαι να κάνω φιμέ την πρώτη.
Για λάστιχα για το 300DS και τις πιθανές συνέπειες με το ABS τι ξέρετε;
Ρώτησα και μου είπαν οτι δεν παίζουν σετ σε αυτες ακριβώς τις διαστάσεις.
Μου πρότειναν να πάρω διαφορετική διάσταση στο πίσω που έτσι κι αλλιως το ABS δε παίζει πολύ ρόλο, αλλά και πάλι δεν εγγυόνται οτι όλα θα παιζουν σωστά.
Το μοντέλο ως γνωστόν φοράει 150/60-17 πίσω και 110/80-17 μπροστά, και όντως διαπιστώνω έλλειψη
Nostradamus
06/03/2023, 06:29
Σε ποιο μαγαζί "παίζουν" αυτοί οι ABS να πάμε να τους ακούσουμε ?
Τι χρήση κάνεις, να σου πουν εδώ τα παιδιά καμία πρόταση για ελαστικό. Γενικά μιλώντας, με ένα επώνυμο, θα έχεις καλές πιθανότητες να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το τρίπτυχο, αναρτήσεις, φρένα, ελαστικό στο πώς σταματάει η μοτοσυκλέτα σου (εφόσον όλα είναι συντηρημένα η βελτιωμένα (αν χρειάζεται).
skritikos
06/03/2023, 10:02
Για λάστιχα για το 300DS και τις πιθανές συνέπειες με το ABS τι ξέρετε;
Ρώτησα και μου είπαν οτι δεν παίζουν σετ σε αυτες ακριβώς τις διαστάσεις.
Μου πρότειναν να πάρω διαφορετική διάσταση στο πίσω που έτσι κι αλλιως το ABS δε παίζει πολύ ρόλο, αλλά και πάλι δεν εγγυόνται οτι όλα θα παιζουν σωστά.
Το μοντέλο ως γνωστόν φοράει 150/60-17 πίσω και 110/80-17 μπροστά, και όντως διαπιστώνω έλλειψη
Το περίεργο στις διαστάσεις ποιο είναι; Το πίσω νομίζω είναι συνηθισμένο. Το εμπρός ίσως πιο σπάνιο. Εξαρτάται τι λάστιχα ψάχνεις υποθέτω. Για τι χρήση δηλαδή.
Δεν θα έχανες κάτι να ρωτούσες την αντιπροσωπεία τι βάζουν αυτοί στο 300DS.
Προσοχή στους δείκτες φορτίου και ταχύτητας. Μην σου βάλουν τίποτα V δεν θα ζεσταίνονται με τίποτα μέσα στην πόλη και σε αργές ταχύτητες.
Βασικά και το W που βάζουν ΟΕΜ άκυρο είναι. Ο δείκτης που χρειάζεται το 300DS και πολλά άλλα που φοράνε W είναι το H.
https://www.skroutz.gr/s/22289828/Heidenau-K80-110-80-17-57H-TL-On-Road-%CE%9B%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%BF-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8C.html
https://www.skroutz.gr/s/22289957/Heidenau-K80-150-60-17-66H-TL-On-Road-%CE%9B%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%BF-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%A0%CE%AF%CF%83%CF%89.html (https://www.skroutz.gr/c/2617/lastixa-motosykletas/m/14280/Heidenau/f/1586311/150-60-17.html)
nikos6750
06/03/2023, 10:21
Εβαλα 110/70-17 και 150/61-17 S22.Αρχισε να αναβει το λαμπακι του ABS κατα διαστηματα.Σε εξουσιοδοτημενο μετα απο ελεγχο μου ειπε οτι φταιει η αλλαγη στη διασταση του εμπρος ελλαστικου.
Στο μπροστινό είναι συνήθως το θέμα, κάποιοι έβαλαν απ' ότι έχω διαβάσει 120/70/17 αλλά δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει τον αισθητήρα abs
karellen
06/03/2023, 11:16
Η διάσταση του ελαστικού ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία του abs.
skritikos
06/03/2023, 12:05
Στο μπροστινό είναι συνήθως το θέμα, κάποιοι έβαλαν απ' ότι έχω διαβάσει 120/70/17 αλλά δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει τον αισθητήρα abs
Γιατί να βάλεις 120/70 όταν υπάρχουν 110/80 όμως;
Η βασική λειτουργία συλλογής δεδομένων του ABS γίνεται από το ABS ring που υπάρχει στο δισκόφρενο. Αλλάζοντας διαστάσεις δεν βλέπω γιατί αυτό θα δώσει λάθος πληροφορίες. Το βήμα του ίδιο παραμένει, όπως και η δυνατότητα να δράσει η κεντρική μονάδα παλμικά.
@skritikos, λόγω έλλειψης στοκ (και γενικώς επιλογών) σε 110/80/17. Ενώ και για σετ ελαστικά μπρος πίσω (ιδιου μοντέλου δηλαδή) δύσκολα τα πράγματα
DoctoR_k6
06/03/2023, 12:33
Το πιο λογικο ειναι να παει σε 120/70 με πληθωρα επιλογων.
K μετα βαζεις κ το 150αρι πισω κ εκλεισες.
Το Road 6 θα ηταν καλη επιλογη για τα παντα ολα.
skritikos
06/03/2023, 12:35
@skritikos, λόγω έλλειψης στοκ (και γενικώς επιλογών) σε 110/80/17. Ενώ και για σετ ελαστικά μπρος πίσω (ιδιου μοντέλου δηλαδή) δύσκολα τα πράγματα
Σου έστειλα πριν σετακι σοβαρή εταιρεία και καλό λάστιχο. Ίδιος κωδικός εμπρός πίσω για να μην έχεις τίποτα περίεργες συμπεριφορές.
telegonos
06/03/2023, 12:43
Η διάσταση του ελαστικού ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία του abs.
Μπορεί να μετράει περιστροφές τροχών και να κάνει σύγκριση η μονάδα ελέγχου, οπότε με την αλλαγή διάστασης νομίζει ότι ένας τροχός ''γράφει'' εκτός ορίου πιο μεγάλη απόσταση από τον άλλον.
Βέβαια, αν την είχα φτιάξει εγώ, θα την είχα προγραμματίσει να ανιχνεύει και να ''μαθαίνει-συνηθίζει'' κάτι τέτοιο.
Αγνωσται αι βουλαί του software.
doctoras
06/03/2023, 12:49
ασε τα στοκ, βάλε παραγγελία και ανέμενε, λάστιχα είναι δεν είναι αυτοκίνητο ολόκληρο, στην χειρότερη να καθυστερήσει 1-2 μήνες μάξιμουμ, δεν θα γίνει τίποτα..
εφόσον έχετε θέμα με τα 110/70(ποιος ξέρει γιατί παραμετροποιείται η μονάδα), βάλτε 110/80/17, όχι 120 το έχω δοκιμάσει σε 250ρι δεν ταιριάζει
δεν είναι μονο η μεγαλύτερη τριβή, δεν είναι η δυσκολία να πέσει στην στροφή είναι και οτι δε ματσάρει γεωμετρικά το 120 με το 150 για να πέφτει με ευκολία στην στροφή (δεδομένου οτι είναι μικρομεσαίο).
Για όλα τα παραπάνω 110 sport touring όπως τα bt46
*Στο δικό μπροστινό gsx250r μου που είχε την ίδια διάσταση έβαλα 110/70/17 αλλά δεν είχα κανένα θέμα.
karellen
06/03/2023, 12:50
Μπορεί να μετράει περιστροφές τροχών και να κάνει σύγκριση η μονάδα ελέγχου, οπότε με την αλλαγή διάστασης νομίζει ότι ένας τροχός ''γράφει'' εκτός ορίου πιο μεγάλη απόσταση από τον άλλον.
Βέβαια, αν την είχα φτιάξει εγώ, θα την είχα προγραμματίσει να ανιχνεύει και να ''μαθαίνει-συνηθίζει'' κάτι τέτοιο.
Αγνωσται αι βουλαί του software.
Ένα δίκιο το χεις αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες για να ξεγελαστεί το abs,άλλωστε αυτό θα επέμβει όταν πλέον η διαφορά στην περιστροφή είναι πολύ μεγάλη (όταν τείνει να μπλοκάρει ο τροχός δηλ).
pano kato
06/03/2023, 13:50
Βαλε αυτα. Ειναι καλα λαστιχα! 110/80-17+150/70-17 BT46 BRIDGESTONE
@skritikos Το είδα ναι, απλώς και σε αυτό (όπως και στα υπόλοιπα) δεν δείχνει απόθεμα, αλλά κατόπιν παραγγελίας σε 4-10 μέρες, που πολλές φορές δεν ισχύει κιόλας..σε κάθε περίπτωση μια ερώτηση σε βουλκανιζατέρ θα λύσει τις απορίες πέρι χρόνων
doctoras
06/03/2023, 16:17
@skritikos Το είδα ναι, απλώς και σε αυτό (όπως και στα υπόλοιπα) δεν δείχνει απόθεμα, αλλά κατόπιν παραγγελίας σε 4-10 μέρες, που πολλές φορές δεν ισχύει κιόλας..σε κάθε περίπτωση μια ερώτηση σε βουλκανιζατέρ θα λύσει τις απορίες πέρι χρόνων
Δε καταλαβαίνω γιατί κολλιέσαι με το χρονικό της παραλαβής…είναι με λινά τα λάστιχα σου;
Αν όχι, τι θα γίνει αν τα βάλεις σε 30μερες(λεω τώρα) από σήμερα;
Ζούμε την εποχή που επιβάλει να προγραμματίζονται όλες οι παροχές.
Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους σας που απαντήσατε και με γεμίσατε με νέες απορίες (μηδεν εμπειρία στο θέμα, αν και καβαλάω δανεικά απο πιτσιρικάς)
Η κίνηση μου ειναι 90% πόλη, προς το παρόν καμία όρεξη για μεγάλο ταξίδι/ταχύτητες. Θα ήθελα όμως να μπορώ να έχω λίγο γκριπ σε χώμα/εξοχή καθώς ως παιδί του χωριού με τρώει
Όπως σωστά ειπωθηκε, όπωσδήποτε ο δείκτης ταχύτητας θα ειναι μικρός και όχι ο supersport που επέλεξαν για ένα παπάκι 300κυβικών.
Τα ερωτήματα ξεκίνησαν απο τώρα με σκοπό να γίνει η αγορά αμέσως μετά το καλοκαίρι... οπότε και χρόνος υπάρχει.
Πήγα μόνο σε ένα μαγαζί έως τώρα, καλοβλέπωντας τα Dunlop Mutant (φαντάζομαι οτι σε κάτι τετοιο θα πηγαινα για να παταω χωματάκι που και που) όπου και με γείωσαν καθώς δεν υπάρχει στις διαστάσεις μου.
Επίσης το θέμα με τους ABS (30 χρόνια επιτυχίες :P) προέκυψε διαβάζοντας το σχετικό group της voge στο fb, όπου δυστυχώς η πληροφορία ειναι διάσπαρτη και κρυμμένη σε σχόλια.
Ο λαστιχάς έδωσε μια ιδέα - να βάλω οπωσδήποτε ίδιο μπροστα (μιας κι εκει μετράει το abs πολύ περισσότερο) και να κλέψω λίγο στο πίσω, κι οτι γίνει.
Είναι ξεκάθαρα θέμα λογισμικού, με τους κινέζους να δίνουν 0 documentation για το ζήτημα, περιοριζόμενοι μόνο να αναγράφουν οτι χρησιμοποιούν Bosch 2κάναλο.
Σε μηχανές προηγμένων κατασκευαστών διαβάζω οτι έχουν προβλέψει είτε auto calibration ή χειροκίνητη ρύθμιση.... στην αντιπροσωπεία το καλύτερο που είπαν ειναι πως θα εισάγουν τα ίδια σάπια κινεζολάστιχα.
Συνεχίζω να είμαι στα χαμένα καθώς ακόμα και σε Road 6 (2η προτιμηση) και ΒΤ46 (3η προτίμηση) δεν υπάρχει σε σετ τίποτα, και δε ξέρω τους κανόνες για mix-n-match.
Την Heidenau την ακούω πρώτη φορά
εφόσον έχετε θέμα με τα 110/70(ποιος ξέρει γιατί παραμετροποιείται η μονάδα), βάλτε 110/80/17, όχι 120 το έχω δοκιμάσει σε 250ρι δεν ταιριάζει
δεν είναι μονο η μεγαλύτερη τριβή, δεν είναι η δυσκολία να πέσει στην στροφή είναι και οτι δε ματσάρει γεωμετρικά το 120 με το 150 για να πέφτει με ευκολία στην στροφή (δεδομένου οτι είναι μικρομεσαίο).
Για όλα τα παραπάνω 110 sport touring όπως τα bt46
Κι αυτά τα λεγόμενα του doctora με έκαναν να αισθάνομαι ακόμα πιο άσχετος απο πριν, μιας και καταλαβαίνω οτι παίζουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες απο τα απλά νουμεράκια :beer:
Βοηθάτε!
Καλησπέρα στην ομάδα. Λοιπόν αυτό το 300 ds το βλέπω αρκετά πλέον και η αλήθεια είναι ότι είναι πανέμορφο. Μπορούν οι κάτοχοι ή πρώην κάτοχοι να μας πούνε μερικά πράγματα όσον αφορά την άνεση του επιβάτη αλλά και του συνεπιβάτη ; Άμα τους έβγαλε κάτι σοβαρό; Γενικά πρώτες εντυπώσεις;
Καλησπέρα στην ομάδα. Λοιπόν αυτό το 300 ds το βλέπω αρκετά πλέον και η αλήθεια είναι ότι είναι πανέμορφο. Μπορούν οι κάτοχοι ή πρώην κάτοχοι να μας πούνε μερικά πράγματα όσον αφορά την άνεση του επιβάτη αλλά και του συνεπιβάτη ; Άμα τους έβγαλε κάτι σοβαρό; Γενικά πρώτες εντυπώσεις;
Εγώ που ειμαι 1.85 και 95κιλά η σέλα με στριμώχνει υπερβολικά με το σχήμα και μέγεθος που έχει και στο 20λεπτο με εκνευρίζει... θα σκάσω το 150ρι για να την αναβαθμίσω.
Πίσω μου χωράει κοπελίτσα περιορισμένων κυβικών μόνο, καθώς έχω και βαλίτσα. Δε θεωρώ οτι είναι για δικάβαλο εκτός αν τα 2 άτομα ειναι περιορισμένου όγκου
Στα 2500 που έφτασα το νιώθω να ανοίγει σταδιακά ολο και περισσότερο και για πόλη είναι σούπερ, ενώ η κατανάλωση εφτασε τα 3.3 λίτρα, αλλά δε νομίζω οτι κάνει για ταξίδι με πάνω απο 100χλμ/ωρα.
Αν τα παραπάνω σου αρκούν, τότε απο προβλήματα λένε οι παλιότεροι οτι είναι οκ, και σε αυτό το 4μηνο το επιβεβαιώνω κι εγω.
Να είχε και επώνυμα σετ λάστιχα στις διαστάσεις του....
Nostradamus
07/03/2023, 07:01
Έχω heidenau στο σκούτερ. Είναι γερμανικά ελαστικά και είναι πάρα πολύ καλά και στο βρεγμένο, ενώ στο φρενάρισμα είναι επίσης μέρα με την νύχτα. Δεν είναι φτηνά. Τα έβαλα γιατί δεν έβρισκα Dunlop η Pirelli λόγω ελλείψεως στην αγορά.
Έχω ένα θέμα με αυτα. Μεταξύ 65-75 km/h, βγάζουν ένα ελαφρύ τρέμουλο στο τιμόνι αισθητό μόνο όταν το αφήσεις τελείως ή το κρατάς με ένα χέρι. Γίνεται χειρότερο με την μπαγκαζιερα επάνω. Σε γνωστό κατάστημα ελαστικών που πηγα για ζυγοστάθμιση (όχι αυτό που τα τοποθέτησα) μου είπαν ότι είναι εξαιρετικά ελαστικά, αλλά τους έχει συμβεί το ίδιο και σε δικό τους πελάτη με την διαφορά ότι σε εκείνον το έκανε σε μεγαλύτερο εύρος χιλιομέτρων. Προσωπικά δεν με ενοχλεί.
Σαν εταιρεία εγώ την προτείνω, και θα την έβαζα ξανά.
Εγώ που ειμαι 1.85 και 95κιλά η σέλα με στριμώχνει υπερβολικά με το σχήμα και μέγεθος που έχει και στο 20λεπτο με εκνευρίζει... θα σκάσω το 150ρι για να την αναβαθμίσω.
Πίσω μου χωράει κοπελίτσα περιορισμένων κυβικών μόνο, καθώς έχω και βαλίτσα. Δε θεωρώ οτι είναι για δικάβαλο εκτός αν τα 2 άτομα ειναι περιορισμένου όγκου
Στα 2500 που έφτασα το νιώθω να ανοίγει σταδιακά ολο και περισσότερο και για πόλη είναι σούπερ, ενώ η κατανάλωση εφτασε τα 3.3 λίτρα, αλλά δε νομίζω οτι κάνει για ταξίδι με πάνω απο 100χλμ/ωρα.
Αν τα παραπάνω σου αρκούν, τότε απο προβλήματα λένε οι παλιότεροι οτι είναι οκ, και σε αυτό το 4μηνο το επιβεβαιώνω κι εγω.
Να είχε και επώνυμα σετ λάστιχα στις διαστάσεις του....
Οκ Σε ευχαριστώ πολύ!! Θα κλείσω για τεστ ντραιβ άμεσα.
αλλά δε νομίζω οτι κάνει για ταξίδι με πάνω απο 100χλμ/ωρα.
Προσωπικά έχω κάνει μεγάλη απόσταση με +130 χωρίς πρόβλημα. Δεν έχει θέμα το μοτέρ, απλά τσιμπάει παραπάνω βενζίνη.
Λοιπόν έκανα τέστ ντραιβ το 300 ds . Πολύ μαρεσε πρώτα από όλα η εμφάνιση. Φαίνεται ποιοτικό το εξωτερικό περίβλημα. Στην οδήγηση τώρα τα θετικά. Δίχως προβλήματα οι αλλαγές ταχυτήτων.Κόβει το τιμόνι αρκετά, ωραία η ζελατίνα μπροστά, ικανοποιητικό στις λακούβες όσον αφορά τις αναρτήσεις, επαρκές γκάζι για μέσα στην πόλη ( δεν τρέχω γενικά) . Έχει δυνατό ήχο η εξάτμιση για μαμά. Διέκρινα καλά φρένα.Τώρα τα αρνητικά
- τεράστια εξάτμιση και κάποιες φορές βρίσκει το πόδι σου
- Το βεντιλατερ ( συγκριτικά με το cf που δεν ανοίγει συχνά) λειτουργεί σχεδόν συνέχεια.
Για μελλοντικά μπήκα στον πειρασμό.
Αυτό με το βεντιλατερ είναι θέμα μιας και ακόμα δεν έπιασαν οι ζέστες. Δουλεύει σε όλους τους κατόχους δηλαδή μόνιμα;
Προσωπικά έχω κάνει μεγάλη απόσταση με +130 χωρίς πρόβλημα. Δεν έχει θέμα το μοτέρ, απλά τσιμπάει παραπάνω βενζίνη.
Καλά προφανώς και πάει το μηχάνημα. Εδώ πάνε 125ρια ή σαπάκια παλιά
Αν και δεν είχα ποτέ μηχανή δική μου στα 40+, ίσως οι απαιτήσεις μου ειναι υπερβολικές απο θέμα ανεσης κραδασμών, σταθερότητας, αισθησης ασφάλειας κτλ
Διορθώνω λοιπόν οτι εγώ προσωπικά δε θα πήγαινα ταξίδι με παραπάνω απο 100χλμ/ωρα για τους παραπάνω λόγους.
Αυτό με το βεντιλατερ είναι θέμα μιας και ακόμα δεν έπιασαν οι ζέστες. Δουλεύει σε όλους τους κατόχους δηλαδή μόνιμα;
Ναι δουλέυει πολύ πυκνά σε ζεστές μέρες και έχει υψίσυχνο θόρυβο επειδή το μοτερακι ειναι μικρό. Δεν είναι τόσο πρόβλημα, οσο ενοχλητικό
Ήδη έχει γίνει μετατροπή απο Lakisss που το βελτιώνει πολύ όπως λέει. Αλλά έχει κάνει δουλειά που ουτε εργοστάσιο δεν κάνει :)
Ναι, την έχω δει την μετατροπή και είναι φοβερή, απλώς θα ήθελα να μάθω σε περίπτωση που κάποιος δεν κάνει αυτό, αν παλεύεται ή αν δημιουργεί κάποιο θέμα (ρωτάω ως υποψήφιος αγοραστής)
alexis72
08/03/2023, 18:38
προσωπικά θα εκανα το πιο απλό ...
θα αλλαζα τον θερμοστάτη τοποθετώντας αλλον που να ανοίγει σε μεγαλύτερη θερμοκρασία ,
οπως κάνουμε χρόνια τώρα σε ιχ κ μοτο ...με θετικά αποτελέσματα
Ναι δουλέυει πολύ πυκνά σε ζεστές μέρες και έχει υψίσυχνο θόρυβο επειδή το μοτερακι ειναι μικρό.
Ο ανεμιστήρας δεν είναι μικρός, ίσα ίσα που είναι δυνατός. Το καπάκι δημιουργεί τον θόρυβο.
Ναι, την έχω δει την μετατροπή και είναι φοβερή, απλώς θα ήθελα να μάθω σε περίπτωση που κάποιος δεν κάνει αυτό, αν παλεύεται ή αν δημιουργεί κάποιο θέμα (ρωτάω ως υποψήφιος αγοραστής)
Δεν έχεις κάποιο θέμα. Κάποιος έκανε αρκετές τρύπες στο καπάκι και είχε γράψει ότι βελτιώθηκε, δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει όμως.
θα αλλαζα τον θερμοστάτη τοποθετώντας αλλον που να ανοίγει σε μεγαλύτερη θερμοκρασία ,
οπως κάνουμε χρόνια τώρα σε ιχ κ μοτο ...με θετικά αποτελέσματα Δεν φταίει ο θερμοστάτης, ούτε θα πετύχεις κάτι.
alexis72
08/03/2023, 20:17
Ο ανεμιστήρας δεν είναι μικρός, ίσα ίσα που είναι δυνατός. Το καπάκι δημιουργεί τον θόρυβο.
Δεν έχεις κάποιο θέμα. Κάποιος έκανε αρκετές τρύπες στο καπάκι και είχε γράψει ότι βελτιώθηκε, δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει όμως.
Δεν φταίει ο θερμοστάτης, ούτε θα πετύχεις κάτι.
απο που παίρνει εντολή για να αρχισει να δουλεύει το βεντιλατέρ ?
φυσικά απο τον αισθητηρα θερμοκρασίας ,ας βάλει αλλον μεγαλύτερον σε βαθμούς π.χ. απο 80c σε 90c για να ανοίγει πιο αργά
φυσικά απο τον αισθητηρα θερμοκρασίας ,ας βάλει αλλον μεγαλύτερον σε βαθμούς π.χ. απο 80c σε 90c για να ανοίγει πιο αργά
Το βεντιλατέρ ανοίγει στους 93. Να βάλει μεγαλύτερο να το τινάξει το μοτέρ;
Όχι παιχνίδια με τον θερμοστάτη. Αν αυξήσεις τη θερμοκρασία ανοίγματος πάνω απο αυτον που έχει σχεδιαστεί, αυξάνεται και η πίεση όλου του κυκλώματος με αγνωστες συνέπειες.
Εδώ στο φόρουμ το έκανε κάποιος σουρωτήρι, αλλά πιθανόν να δημιουργεί πολλους περιεργους στροβιλισμούς με αυτή την μεθοδο
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160070&p=3140146&viewfull=1#post3140146
Απο τις φωτο που ανεβάσατε και οι 2 modders βλέπω οτι θα μπορούσε να μπει μεγαλύτερο σε διάμετρο βεντιλατέρ, να δουλευει και σε λιγότερες στροφές.
Αυτό με τη μικρή διάμετρο αναγκάζεται να δουλέυει στο τούρμπο για να ψύξει.
Επίσης αναρωτιέμαι αν θα είχε αποτελέσματα ενα κύκλωμα με ρελεδάκια που να το δουλέυει διαρκώς σε λιγότερα βόλτ/χαμηλότερες στροφές.... και φυσικά να το ανοίγει και η ECU στο φουλ όταν χρειαστεί.
Λογικά μιλώντας, θα αποφευχθεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα συνεχή on-off στο τούρμπο
Απο τις φωτο που ανεβάσατε και οι 2 modders βλέπω οτι θα μπορούσε να μπει μεγαλύτερο σε διάμετρο βεντιλατέρ, να δουλευει και σε λιγότερες στροφές.Αυτό με τη μικρή διάμετρο αναγκάζεται να δουλέυει στο τούρμπο για να ψύξει.
Δεν χωράει μεγαλύτερο.
441868
μμμ ναι ειναι και το πάνω κάτω, οχι μονο το αριστερά δεξιά...
Αυτό με τη συνεχη τροφοδότηση σε χαμηλότερα βόλτ θα το ψάξω μπας και το δοκιμάσω. Αρκεί να μη κάνει ζημια στο βεντιλατέρ μακροπρόθεσμα
strokt up
08/03/2023, 23:22
οπως κάνουμε χρόνια τώρα σε ιχ κ μοτο ...με θετικά αποτελέσματα
Μάλλον εννοείς να ανοίγει σε μικρότερη θερμοκρασία.
strokt up
08/03/2023, 23:29
Μετά από προτροπή του Lakisss βρήκα επιτέλους χρόνο για να βελτιώσω την ροή του αέρα από το ψυγείο. Κατέληξα στην πιο εύκολη λύση, να κάνω τρύπες στο κουτί του βεντιλατέρ. Επειδή δεν ήξερα πόσο σταθερό θα είναι άρχισα από μικρές τρύπες τις οποίες μεγάλωνα σιγά σιγά. Τελικά το πλαστικό είναι πολύ χοντρό και σταθερό οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σταθερότητας. Αν το ξανάκανα θα έκανα 4 μεγάλα ανοίγματα με dremel αντί για πολλές μικρές. Βέβαια οι πολλές τρύπες μπορεί κάπως να προστατεύουν το βεντιλατέρ παραπάνω.
Δεν χρειάστηκε να βγάλω καν το βεντιλατέρ από τη θήκη του, ούτε να κόψω κανένα καλώδιο. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να βγει το ψυγείο (δυο βίδες) που μετά κάνει τη διαδικασία για να βγει το βεντιλατέρ πολύ πιο εύκολη.
Σαν αποτέλεσμα έχω πολύ μικρότερες θερμοκρασίες. Με 35 περιβάλλον, 80km/h, 4500rpm είναι γύρω στα 70-74 κελσίου το μοτέρ. Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν ότι μετά απο μεγάλη διαδρομή σε γρήγορο δρόμο, αν και η θερμοκρασία μπορεί να μην ανέβαινε πάνω από 90, μόλις έπεφτε η ταχύτητα (πχ μέσα στη πόλη ή σε χωματόδρομο) ανέβαινε η θερμοκρασία και είχες το βεντιλατέρ να κουδουνίζει. Πχ. τώρα καλοκαίρι κάθε φορά που σταματούσα και έκλεινα τη μηχανή άναβε το βεντιλατέρ. Τώρα, λόγω του ότι ψύχεται καλύτερα σε γρήγορο δρόμο, χαμηλώνοντας ταχύτητα άντε να ανέβει στους 80 και το βεντιλατέρ σπάνια ανάβει πιά.
437370
Πρώτη φορά βλέπω βεντιλατέρ με ταπωμένη την είσοδο του αέρα. Αλήθεια απο που τραβάει αέρα για να τον στείλει στο ψυγείο όπως βγαίνει απο το εργοστάσιο; Παρθενογέννεση;
Εδώ βλέπουμε πως είναι κανονικά τα βεντιλατερ σε ένα kle 500 πχ
441869
και σε ενα mt09/tracer για να μην πιάσουμε μόνο τις αρχαιολογίες 441870
Μάλλον εννοείς να ανοίγει σε μικρότερη θερμοκρασία.
Οχι. Να του δίνω πχ 9volt με το άνοιγμα του διακοπτη (μαζι με τα φωτα) και να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές, με τον χαμηλότερο θόρυβο να καλύπτεται απο τον θορυβο της μηχανής.
Να μην περιμένει να φτάσει 90φευγα για να ανάψει στις φουλ στροφές. Και φυσικά το κυκλωμα να δέχεται και τα 12volt απο την ECU όταν ξεπεράσει τους 90 (εκει που θα άνοιγε και χωρίς την παρέμβαση)
Και ίσως κάποιο override για να μην λειτουργεί με την εκκίνηση τους κρύους μήνες.
Πιθανολογώ οτι θα αργεί πολύ περισσότερο να φτάσει τους 90 το καλοκαίρι, και σε χαμηλές στροφές θα είναι ήσυχο. Αρκετές υποθέσεις....
Σίγουρα μια παράπλευρη απώλεια θα ειναι η μεγαλύτερη φθορά του βεντιλατέρ
Αυτο το 2ο είναι ίδιο η πατέντα του Lakisss
Πρώτη φορά βλέπω βεντιλατέρ με ταπωμένη την είσοδο του αέρα. Αλήθεια απο που τραβάει αέρα για να τον στείλει στο ψυγείο όπως βγαίνει απο το εργοστάσιο; Παρθενογέννεση;
Εδώ βλέπουμε πως είναι κανονικά τα βεντιλατερ σε ένα kle 500 πχ
441869
Αν δεις στην φώτο πιο πάνω, το καβούκι έχει την είσοδο του αέρα από κάτω... Προφανώς για να μην τραβάει ζέστη (κατά τον κατασκευαστή) από το μοτέρ ;)
Στο σύστημα ψυγείου-βεντιλατέρ του Voge, το βεντιλάτέρ ρουφάει τον αέρα και τον διώχνει στο κάτω μέρος. Είναι έξοδος αέρα, όχι είσοδος
Αλλιώς θα ερχόταν σε κόντρα με τη φυσική ροή του αέρα όταν το μηχανάκι κινείται
Και ακριβώς επειδή πρόκειται για κλειστό καβούκι, και όχι βραχίονες (όπως στο ΜΤ ή στην πατέντα του Lakisss), όταν δε λειτουργεί το βεντιλατέρ στην ουσία ειναι ενα τεράστιο εμπόδιο στην φυσική ψύξη
strokt up
08/03/2023, 23:43
Αν δεις στην φώτο πιο πάνω, το καβούκι έχει την είσοδο του αέρα από κάτω... Προφανώς για να μην τραβάει ζέστη (κατά τον κατασκευαστή) από το μοτέρ ;)
Το κατάλαβα αυτό αλλά δεν έχει καμία βάση. Ακόμα και στα αυτοκίνητα που ρουφάει αέρα απο το μηχανοστάσιο που έχει ένα σωρό βαθμούς πάλι ανοιχτό είναι το ανεμιστήρι, το μεγαλύτερο θέμα είναι να έχεις όσο το δυνατον μεγαλύτερη ροή άερα νομίζω.
Στο σύστημα ψυγείου-βεντιλατέρ του Voge, το βεντιλάτέρ ρουφάει τον αέρα και τον διώχνει στο κάτω μέρος. Είναι έξοδος αέρα, όχι είσοδος
Αλλιώς θα ερχόταν σε κόντρα με τη φυσική ροή του αέρα όταν το μηχανάκι κινείται
Και ακριβώς επειδή πρόκειται για κλειστό καβούκι, και όχι βραχίονες (όπως στο ΜΤ ή στην πατέντα του Lakisss), όταν δε λειτουργεί το βεντιλατέρ στην ουσία ειναι ενα τεράστιο εμπόδιο στην φυσική ψύξη
Όπως το περιέγραψες είναι.
441871
merkbair
09/03/2023, 16:23
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα. Κάτοχος Symphony ST 125 υδρόψυκτου, αγορασμένο καινούριο, εδώ και 5 μήνες περίπου. Ολιγόμηνη εμπειρία με Vespa GTS 250, καθώς και καμιά δεκαριά βόλτες με Virago 400 σε επαρχιακό δίκτυο. Καλό χρυσό το σκουτεράκι, αλλά με απογοήτευσε πολύ στο θέμα της ανάρτησης, καθώς και σε ορισμένα θέματα συναρμογής. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι την αγορά μιας μικρής μοτοσυκλέτας για 90% αστική χρήση με λίγα έξοδα. Κατέληξα στην σειρά 300 κ.εκ της Voge, συγκεκριμένα στο ACX ή στο DS 300. Διαβάζω παρόμοια specs, για τα δύο μοντέλα. Αναρωτιέμαι εάν η απόσβεση της ανάρτησης είναι στα ίδια επίπεδα και στα δύο και αν η μη ύπαρξη tubeless ελαστικών στο πρώτο είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Επίσης για χρήση commuter, καταλαβαίνω ότι το ds θα είναι πολύ πιο άβολο για διηθήσεις, λόγω προστασίας. Θα ήθελα το καλοκαίρι να μπορώ να κινηθώ άνετα στην επαρχιακή Σιθωνίας οπού παραθερίζω συνήθως. Εν κατακλείδι, αμφιταλαντεύομαι κυρίως στο θέμα αναρτήσεων, διηθήσεων και πρακτικότητας καθώς ναι μεν το scrambler μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στην πόλη, αλλά για μένα δεν μπορεί να πάρει top case εμφανισιακά. Είμαι πολύ μπερδεμένος δηλαδή και θα ήθελα την βοήθεια σας για να καταλήξω. Σημειωτέον ότι είμαι 1,70 και 70 κιλά περίπου αν αυτό μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για το μεγαλύτερο σε διαστάσεις DS. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και χαίρομαι που από τα topics που διάβασα καταλαβαίνω ότι το πάθος του Έλληνα για την μηχανοκίνηση παραμένει άσβεστο παρόλες τις δυσκολίες των καιρών.
doctoras
09/03/2023, 17:09
DS να πάρεις είναι πιο allaround
το acx θα το πάρεις αν πάνω απο όλα βάζεις το στυλ
και τα δύο μανιτζέβελα είναι και τα ίδια κιλά, το ds έχει λίγο περισσότερο όγκο μπροστά τίποτα ασυνήθιστο, θα σε προστατεύει λίγο μέχρι να φτάσεις Σιθωνία
Merkbair μιας κι εγώ το σκέφτομαι το ds, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει για τεστ (το είχα οδηγήσει), οπότε κάνε το μια βόλτα. Με 1.68 ύψος και 72kg εγώ, μου φάνηκε άνετο σε κάθε συνθήκη, μόνο τα λάστιχα γλυστρούσαν πολύ στην Εγνατία/Καραμανλή. Μπορείς να πας να το κάνεις μια βόλτα και να δεις και ο ίδιος. Το acx δεν το έχω οδηγήσει αλλά σε κουβέντα με αντιπρόσωπο Αθήνας και περιγράφοντας του την κατάσταση μου (χειρουργείο στη μέση) μου πρότεινε το ds ανάμεσα στα δυο σαν πιο άνετη θέση οδήγησης. Κι εγώ μετάβαση από σκούτερ θέλω να κάνω λόγω ανάρτησης.
Αν αγόραζα ξανά, μάλλον θα επέλεγα το DS αντί του ACX που πήρα. Ψήφισα στυλ, αλλά η κάλυψη στην εθνική γέρνει υπέρ του DS. Η βάση είναι η ίδια.
Αν αγόραζα ξανά, μάλλον θα επέλεγα το DS αντί του ACX που πήρα. Ψήφισα στυλ, αλλά η κάλυψη στην εθνική γέρνει υπέρ του DS. Η βάση είναι η ίδια.
Εγώ πήρα το ac (2 φορές, παρακαλώ:D ) διότι δεν πολυβγαίνω Εθνική οδό. Πάντως υπάρχουν καλές υλοποιήσεις για τον αέρα, στο ali....
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα. Κάτοχος Symphony ST 125 υδρόψυκτου, αγορασμένο καινούριο, εδώ και 5 μήνες περίπου. Ολιγόμηνη εμπειρία με Vespa GTS 250, καθώς και καμιά δεκαριά βόλτες με Virago 400 σε επαρχιακό δίκτυο. Καλό χρυσό το σκουτεράκι, αλλά με απογοήτευσε πολύ στο θέμα της ανάρτησης, καθώς και σε ορισμένα θέματα συναρμογής. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι την αγορά μιας μικρής μοτοσυκλέτας για 90% αστική χρήση με λίγα έξοδα. Κατέληξα στην σειρά 300 κ.εκ της Voge, συγκεκριμένα στο ACX ή στο DS 300. Διαβάζω παρόμοια specs, για τα δύο μοντέλα. Αναρωτιέμαι εάν η απόσβεση της ανάρτησης είναι στα ίδια επίπεδα και στα δύο και αν η μη ύπαρξη tubeless ελαστικών στο πρώτο είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Επίσης για χρήση commuter, καταλαβαίνω ότι το ds θα είναι πολύ πιο άβολο για διηθήσεις, λόγω προστασίας. Θα ήθελα το καλοκαίρι να μπορώ να κινηθώ άνετα στην επαρχιακή Σιθωνίας οπού παραθερίζω συνήθως. Εν κατακλείδι, αμφιταλαντεύομαι κυρίως στο θέμα αναρτήσεων, διηθήσεων και πρακτικότητας καθώς ναι μεν το scrambler μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στην πόλη, αλλά για μένα δεν μπορεί να πάρει top case εμφανισιακά. Είμαι πολύ μπερδεμένος δηλαδή και θα ήθελα την βοήθεια σας για να καταλήξω. Σημειωτέον ότι είμαι 1,70 και 70 κιλά περίπου αν αυτό μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για το μεγαλύτερο σε διαστάσεις DS. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και χαίρομαι που από τα topics που διάβασα καταλαβαίνω ότι το πάθος του Έλληνα για την μηχανοκίνηση παραμένει άσβεστο παρόλες τις δυσκολίες των καιρών.
441878 αυτό είναι το ac 500 είχα και το 300 πέρσι με την ίδια βαλίτσα, μια χαρά την παίρνει :D
Για την μέση όντως το ds είναι καλύτερο αλλά μην φανταστείς τρομερή διαφορά. Στην κίνηση τα ac/acx όμως, δεν παίζονται. Ζυγίζεις και αποφασίζεις....
panavour
09/03/2023, 21:25
στο υψος σου το ac/acx.Nα πατανε και τα δυο ποδια κατω.
Εγώ το ερωτεύτηκα από το τέστ drive το ds.
doctoras
09/03/2023, 23:05
στο υψος σου το ac/acx.Nα πατανε και τα δυο ποδια κατω.
Ίδια μηχανάκια είναι σε όλα, τροχοί, πλαίσιο, αναρτήσεις, μοτερ
Η σέλα στο ds είναι 2 εκατοστά ψηλότερη, Κλάιν..
Ίδια μηχανάκια είναι σε όλα, τροχοί, πλαίσιο, αναρτήσεις, μοτερ
Η σέλα στο ds είναι 2 εκατοστά ψηλότερη, Κλάιν..
Τα ac/acx έχουν 110 χιλιοστά διαδρομή στο μπροστινό, ενώ το ds 134. Για πίσω δεν εχω βρει.
doctoras
10/03/2023, 07:36
Τα ac/acx έχουν 110 χιλιοστά διαδρομή στο μπροστινό, ενώ το ds 134. Για πίσω δεν εχω βρει.
ενδέχεται..
αλλά οι διαδρομες αυτές και οι δύο, είναι στριτάδικες και όχι adv (για να πεις οτι έχει ψηλή καβάλα). Η σέλα απόσταση απο το έδαφος είναι 79εκ στο ένα, 81εκ στο άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτεί κάποιος βραχύσωμος
panavour
10/03/2023, 08:05
ενδέχεται..
αλλά οι διαδρομες αυτές και οι δύο, είναι στριτάδικες και όχι adv (για να πεις οτι έχει ψηλή καβάλα). Η σέλα απόσταση απο το έδαφος είναι 79εκ στο ένα, 81εκ στο άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτεί κάποιος βραχύσωμος
υπαρχει.
Εγώ με 1,68 που την οδήγησα πατούσα πολύ καλά κάτω. Όχι ολόισια οι πατούσες, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους. Και κουμαντάρεται πολύ εύκολα (ένας λόγος παραπάνω που κλίνω προς το DS αντί του RE Himalayan είναι και αυτός, το βάρος δηλαδή (155kg το voge, 200 το Himalayan). Και μια φώτο για το πόδι μου αν και δεν φαίνεται καλά.
441885
panavour
10/03/2023, 08:28
Εγώ με 1,68 που την οδήγησα πατούσα πολύ καλά κάτω. Όχι ολόισια οι πατούσες, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους. Και κουμαντάρεται πολύ εύκολα (ένας λόγος παραπάνω που κλίνω προς το DS αντί του RE Himalayan είναι και αυτός, το βάρος δηλαδή (155kg το voge, 200 το Himalayan). Και μια φώτο για το πόδι μου αν και δεν φαίνεται καλά.
441885
Με τις μυτες σε βλεπω να πατας,το πολυ καλα σημαινει με ολη την πατουσα,στην κρισιμη στιγμη θα καταλαβεις την διαφορα (εκ πειρας ομιλω.)Απο κει και περα ας τις καβαλησει ο ενδιαφερομενος και τις δυο,και ας αποφασισει.
Την σέβομαι (και την θέλω και την άποψή σου και την εμπειρία σου - γιατί κι εγώ από scooter θα μεταβώ), ένιωσα πολύ άνετα πάντως. Ξεγελάει λίγο και το παπούτσι, δεν είναι στις μύτες αλλά δεν είναι και όλο το πέλμα βέβαια καλά κάτω (1.68 ύψος). Απ όσα καβάλησα αυτό ήταν περισσότερο στα μέτρα μου (και λόγω βάρους)
441885
Με τις μυτες σε βλεπω να πατας,το πολυ καλα σημαινει με ολη την πατουσα,στην κρισιμη στιγμη θα καταλαβεις την διαφορα (εκ πειρας ομιλω.)Απο κει και περα ας τις καβαλησει ο ενδιαφερομενος και τις δυο,και ας αποφασισει.
Ο panavour έχει δίκιο, με την μύτη του ποδιού πατάς, και αν σε ίσωμα σου φαίνεται οκ, οι μανούβρες σε κάπως "δύσκολα" σημεία (ανώμαλο οδόστρωμα, ανηφοροκατηφόρες κ.λ.π. δυσκολεύουν πολύ, να ξέρεις ....
stefanos
10/03/2023, 08:45
Ο panavour έχει δίκιο, με την μύτη του ποδιού πατάς, και αν σε ίσωμα σου φαίνεται οκ, οι μανούβρες σε κάπως "δύσκολα" σημεία (ανώμαλο οδόστρωμα, ανηφοροκατηφόρες κ.λ.π. δυσκολεύουν πολύ, να ξέρεις ....
Οι μανούβρες σε δύσκολα σημεία δεν γίνονται με τα πόδια κάτω εκτός εάν πηγαίνεις με μηδενική ταχύτητα.
Και όταν έρθεις σε δύσκολη θέση ΔΕΝ κοιτάς ΠΟΤΕ να σώσεις την μοτοσυκλέτα όσο καλά και να πατάς.
Την αφήνεις να πέσει και καλή της τύχη.
panavour
10/03/2023, 08:59
Οι μανούβρες σε δύσκολα σημεία δεν γίνονται με τα πόδια κάτω εκτός εάν πηγαίνεις με μηδενική ταχύτητα.
Και όταν έρθεις σε δύσκολη θέση ΔΕΝ κοιτάς ΠΟΤΕ να σώσεις την μοτοσυκλέτα όσο καλά και να πατάς.
Την αφήνεις να πέσει και καλή της τύχη.
και μαζι με την καλη τυχη ,θελεις και καλο ορθοπεδικο.:lol: ''Παμε κι οτι βγει'' οπως με το δυστυχημα.:nono:
Nostradamus
10/03/2023, 09:11
και μαζι με την καλη τυχη ,θελεις και καλο ορθοπεδικο.:lol: ''Παμε κι οτι βγει'' οπως με το δυστυχημα.:nono:
Αν ξερεις να την σηκωσεις μετα δεν χρειαζεσαι τιποτα.. Αν κανεις πως την κρατας, παιζει να κανεις μια χαρα ζημια.
Άλλη μια φώτο από το πως πατούσα στατικά (σε άλλο DS, το πρώτο που είχα δει από κοντά όταν είχε πρωτοβγεί)
441886
DoctoR_k6
10/03/2023, 09:27
Καλα δεν ειναι κ κατι τοοοοσο τρομερο να σε κανει να ανησυχεις.
Απλα θα εχεις το νου σου οταν σταματας κ ειναι περιεργο το μερος να ξερεις που να ριξεις λιγο το βαρος.
Δεν ειναι κ GS...
Ολοι καπως μαθαμε.
Εχω κατσει κατω απο K100 κ ξερω...:bawl:
SeniorCanardo
10/03/2023, 10:50
Ότι λέει ο από πάνω, μια χαρά μου φαίνεσαι.
Εγώ πάνω κάτω στα δικά σου κυβικά (ύψος/βάρος) έτσι δεν πατάω ούτε στα καλύτερα μου, με καμιά 10αριά κιλά πιο βαρύ μηχανάκι.
Τρία σταθερά σημεία είναι αρκετά για να είσαι σταθερός στις περισσότερες περιπτώσεις . (2 τροχοί και ένα πόδι).
Αν θες σώνει και καλά να πατάει όλο το πέλμα μετακινείς το αντίστοιχο κωλομέρι προς την πλευρά στήριξης.
Και αν σου τύχει να πρέπει να κάνεις μανούβρα για να ξεπαρκάρεις, σε δρόμο με δυσμενή κλήση, σε κάθε περίπτωση φτάνεις δεν φτάνεις κατέβα από το μηχανάκι, βγάλτο από την δύσκολή θέση και ξανά ανέβα.
alexis72
10/03/2023, 12:55
Το βεντιλατέρ ανοίγει στους 93. Να βάλει μεγαλύτερο να το τινάξει το μοτέρ;
οπότε φίλε lakissss,η πιο απλή κ οικονομική λύση ειναι να πάρεις το τρυπάνι κ να κάνεις τρυπούλες στο καβούκι ?
γιατι το καλοκαίρι θα εργάζεται υπερωρίες το βεντιλατέρ κ θα σου ψήνει τα πόδια κλπ -
η γνώμη σου ,(επειδή το εχεις ψάξει πολυ το θέμα αυτο ) οφείλεται σε λάθος σχεδιασμό π.χ. μικρό βεντιλατέρ σε διαστάσεις ? σε προβληματικό κινητηρα που ανεβαζει ευκολα θερμοκρασίες κ σου λένε βαλτο να δουλεύει συνέχεια το βεντιλατέρ να μην εχουμε θέματα εγγυήσεων κλπ ? η κάτι αλλο ? (ασχετο βέβαια ) αλλα εδώ βλέπω οτι η benelli φέρνει το πρώτο παπί της το RCX 185 με 3 ( ΤΡΙΑ ) μπουζί https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/benelli-rcx-185i-abs-neo-papi-poy-erhetai-stin-elliniki-agoraκαι η voge να εχει θέμα με μικρό η με κατι αλλο προβλημα στο βεντιλατέρ ?( εχω βάλει στο μάτι το ac η
το acx 300 γι αυτο σε ρωτάω)