View Full Version : Voge 300 (loncin)
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
συγχαρητηρια για την κατασκευη σου
το εργοστασιακο ειναι τραγικο ως σχεδιαση και υλοποιηση....
motojojo
18/07/2022, 21:09
Πολύ ωραίες κατασκευές και οι δυο! Πολλά μπράβο!
Lakisss αν αντι για στρατζάρισμα έκανες κόληση δεν θα ήταν πιο ευκολο; Σίγουρα το στρατζαριστό ειναι πιο όμορφο αισθητικά αλλά με κόληση δεν θα είχες την απαιτουμενη ακρίβεια πολύ πιο εύκολα;
Πολύ ωραίες κατασκευές και οι δυο! Πολλά μπράβο!
Lakisss αν αντι για στρατζάρισμα έκανες κόληση δεν θα ήταν πιο ευκολο; Σίγουρα το στρατζαριστό ειναι πιο όμορφο αισθητικά αλλά με κόληση δεν θα είχες την απαιτουμενη ακρίβεια πολύ πιο εύκολα;
Η κόλληση δεν σου δίνει πάντα ακρίβεια. Τα μέταλλα "τραβάνε" και χάνουν.
Δεν το βρήκα μόνο του, αλλά μαζί με το ανεμιστηράκι και ψυγείο είναι γύρω στα 100 ευρώ.
Και πάλι πολύ φτηνά είναι....
Δεν θες να μάθεις πόσο κοστίζει το ίδιο σετ του Πήγασου της Απρίλια....:cry:
Δεν το βρήκα μόνο του, αλλά μαζί με το ανεμιστηράκι και ψυγείο είναι γύρω στα 100 ευρώ.
Να υποθέσω όχι Ελλάδα;
Να υποθέσω όχι Ελλάδα;
Κι όμως, Ελλάδα....
Είχα ρωτήσει πόσο κοστίζει το τεπόζιτο (έτσι, για ακαδημαϊκούς λόγους :lol:) όταν πήγα να πάρω το μασκάκι, 250 ευρώ βαμμένο έτοιμο, με τα αυτοκόλλητα χωρίς τάπα. Για το Απρίλια κόστιζε πριν 10 χρόνια, 1050 άβαφο και κάπου 150 τα αυτοκόλλητα.....
Να υποθέσω όχι Ελλάδα;
Λάθος θυμόμουν, 118 ευρώ:
https://www.motor-x.com/voge-300ac-cooler,p.html
Ντεπόζιτο στα 80:
https://www.car.gr/parts/view/319808398-tepozito-rezervoyar-voge-300ac
Λάθος θυμόμουν, 118 ευρώ:
https://www.motor-x.com/voge-300ac-cooler,p.html
Ντεπόζιτο στα 80:
https://www.car.gr/parts/view/319808398-tepozito-rezervoyar-voge-300ac
Το Ντεπόζιτο αυτό είναι περίπτωση που δεν έχω καταλάβει. Ισως στοκ που προσπαθεί να ξεφορτωθεί; η moto trend το έχει στα 252 ευρώ.....
Το Ντεπόζιτο αυτό είναι περίπτωση που δεν έχω καταλάβει. Ισως στοκ που προσπαθεί να ξεφορτωθεί; η moto trend το έχει στα 252 ευρώ.....
Έχει χτύπημα... Φαίνεται στις φωτογραφίες 2 και 6...
Έχει χτύπημα... Φαίνεται στις φωτογραφίες 2 και 6...
Είχα δει την αγγελία πριν κάτι μήνες αλλά δεν είχα μπει στον κόπο να δω τις φωτό, άλλωστε δεν χρειάζομαι (και ελπίζω να μην χρειαστώ ποτέ....)
λογική η τιμή του. Από την άλλη, βάλε στοκάρισμα, βάψιμο, αυτοκόλλητα θα πάει στο 150άρι σύνολο.
Μια ζελατίνα που έφτιαξα, και πήγε αρκετά καλά. https://www.thelab.gr/forums/topic/187926-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CF%8E%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-voge-300acx/
doctoras
25/07/2022, 12:36
παπάδες κάνεις μάστορα!
Μια ζελατίνα που έφτιαξα, και πήγε αρκετά καλά. https://www.thelab.gr/forums/topic/187926-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CF%8E%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-voge-300acx/
Εκπληκτικός! :beer:
Πώς θα γίνει να μου φτιάξεις κι εμένα μια τέτοια;
Επί πληρωμή, βεβαίως. Κι εγώ το μικρό έχω....
SeniorCanardo
25/07/2022, 15:39
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
:beer:
Φοβερός Lakisss, πιανει και το χέρι σου και φαίνεται ότι το έχεις φέρει στα μέτρα σου το 300 acx και το χαίρεσαι. Μπράβο και πάλι!
karellen
25/07/2022, 18:19
Πολύ καλή δουλειά, μπράβο!
Μετά από προτροπή του Lakisss βρήκα επιτέλους χρόνο για να βελτιώσω την ροή του αέρα από το ψυγείο. Κατέληξα στην πιο εύκολη λύση, να κάνω τρύπες στο κουτί του βεντιλατέρ. Επειδή δεν ήξερα πόσο σταθερό θα είναι άρχισα από μικρές τρύπες τις οποίες μεγάλωνα σιγά σιγά. Τελικά το πλαστικό είναι πολύ χοντρό και σταθερό οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σταθερότητας. Αν το ξανάκανα θα έκανα 4 μεγάλα ανοίγματα με dremel αντί για πολλές μικρές. Βέβαια οι πολλές τρύπες μπορεί κάπως να προστατεύουν το βεντιλατέρ παραπάνω.
Δεν χρειάστηκε να βγάλω καν το βεντιλατέρ από τη θήκη του, ούτε να κόψω κανένα καλώδιο. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να βγει το ψυγείο (δυο βίδες) που μετά κάνει τη διαδικασία για να βγει το βεντιλατέρ πολύ πιο εύκολη.
Σαν αποτέλεσμα έχω πολύ μικρότερες θερμοκρασίες. Με 35 περιβάλλον, 80km/h, 4500rpm είναι γύρω στα 70-74 κελσίου το μοτέρ. Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν ότι μετά απο μεγάλη διαδρομή σε γρήγορο δρόμο, αν και η θερμοκρασία μπορεί να μην ανέβαινε πάνω από 90, μόλις έπεφτε η ταχύτητα (πχ μέσα στη πόλη ή σε χωματόδρομο) ανέβαινε η θερμοκρασία και είχες το βεντιλατέρ να κουδουνίζει. Πχ. τώρα καλοκαίρι κάθε φορά που σταματούσα και έκλεινα τη μηχανή άναβε το βεντιλατέρ. Τώρα, λόγω του ότι ψύχεται καλύτερα σε γρήγορο δρόμο, χαμηλώνοντας ταχύτητα άντε να ανέβει στους 80 και το βεντιλατέρ σπάνια ανάβει πιά.
437370
Μετά από προτροπή του Lakisss βρήκα επιτέλους χρόνο για να βελτιώσω την ροή του αέρα από το ψυγείο. Κατέληξα στην πιο εύκολη λύση, να κάνω τρύπες στο κουτί του βεντιλατέρ. Επειδή δεν ήξερα πόσο σταθερό θα είναι άρχισα από μικρές τρύπες τις οποίες μεγάλωνα σιγά σιγά. Τελικά το πλαστικό είναι πολύ χοντρό και σταθερό οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σταθερότητας. Αν το ξανάκανα θα έκανα 4 μεγάλα ανοίγματα με dremel αντί για πολλές μικρές. Βέβαια οι πολλές τρύπες μπορεί κάπως να προστατεύουν το βεντιλατέρ παραπάνω.
Δεν χρειάστηκε να βγάλω καν το βεντιλατέρ από τη θήκη του, ούτε να κόψω κανένα καλώδιο. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να βγει το ψυγείο (δυο βίδες) που μετά κάνει τη διαδικασία για να βγει το βεντιλατέρ πολύ πιο εύκολη.
Σαν αποτέλεσμα έχω πολύ μικρότερες θερμοκρασίες. Με 35 περιβάλλον, 80km/h, 4500rpm είναι γύρω στα 70-74 κελσίου το μοτέρ. Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν ότι μετά απο μεγάλη διαδρομή σε γρήγορο δρόμο, αν και η θερμοκρασία μπορεί να μην ανέβαινε πάνω από 90, μόλις έπεφτε η ταχύτητα (πχ μέσα στη πόλη ή σε χωματόδρομο) ανέβαινε η θερμοκρασία και είχες το βεντιλατέρ να κουδουνίζει. Πχ. τώρα καλοκαίρι κάθε φορά που σταματούσα και έκλεινα τη μηχανή άναβε το βεντιλατέρ. Τώρα, λόγω του ότι ψύχεται καλύτερα σε γρήγορο δρόμο, χαμηλώνοντας ταχύτητα άντε να ανέβει στους 80 και το βεντιλατέρ σπάνια ανάβει πιά.
437370
Να διευκρινίσω ότι δεν πρότεινα ποτέ να κάνει κάποιος σουρωτήρι το καβούκι. Σίγουρα ελευθερώθηκε σε έναν βαθμό η ροή, δεν ξέρω κατά πόσο σπρώχνει σωστά αέρα το βεντιλατερ τώρα, έχω τις αμφιβολίες μου.
Αλήθεια πως έκανες τόσες τρύπες και δεν τραυμάτισες το βεντιλατέρ;
Να διευκρινίσω ότι δεν πρότεινα ποτέ να κάνει κάποιος σουρωτήρι το καβούκι. Σίγουρα ελευθερώθηκε σε έναν βαθμό η ροή, δεν ξέρω κατά πόσο σπρώχνει σωστά αέρα το βεντιλατερ τώρα, έχω τις αμφιβολίες μου.
Αλήθεια πως έκανες τόσες τρύπες και δεν τραυμάτισες το βεντιλατέρ;
Οι λόγοι που αποφάσισα να πάω σε αυτή τη λύση ήταν 1. Ήθελα την πιο εύκολη λύση χωρίς να χρειαστεί να βγάλω το βεντιλατέρ από τη μηχανή 2. Δεν ήξερα πόσο σταθερό είναι το πλαστικό καβούκι οπότε έπρεπε να δοκιμάζω κάτι που διαδοχικά ελάττωνε το πλαστικό 3. Κάτι που προστατεύει το βεντιλατέρ περισσότερο. Αισθητικά μπορεί να μην φαίνεται ωραίο, αλλά πάνω στη μηχανή δεν φαίνεται καθόλου. Γι' αυτό είπα ότι αν το ξανά έκανα θα δοκίμαζα 4 μεγάλες οπές αντί για πολλές μικρές τρύπες αν και θα ήταν σε βάρος του 2.
Γιατί έχεις αμφιβολίες για τη ροή του αέρα; Τι διαφορά έχει αυτή η λύση από τη μάμα και από τη δική σου; Από ότι ξέρω όσο μειώνεις την αντίσταση μετά από το βεντιλατέρ τόσο μεγαλώνει και η ροή του αέρα. Η δική μου λύση είναι ανάμεσα στης μαμάς και τη δική σου.
Θα πρέπει να μου εξηγήσεις γιατί έχεις αμφιβολίες γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Εμπειρικά πάντως μια χαρά κατεβάζει τη θερμοκρασία.
Η απόσταση των λεπίδων από το καβούκι είναι αρκετά μεγάλη (γύρω στο 1εκ) οπότε με ένα stopper πάνω στη μύτη του τρυπανιού δεν υπήρχε πιθανότητα να ακουμπίσω τις λεπίδες.
Γιατί έχεις αμφιβολίες για τη ροή του αέρα; Τι διαφορά έχει αυτή η λύση από τη μάμα και από τη δική σου; Από ότι ξέρω όσο μειώνεις την αντίσταση μετά από το βεντιλατέρ τόσο μεγαλώνει και η ροή του αέρα. Η δική μου λύση είναι ανάμεσα στης μαμάς και τη δική σου.
Θα πρέπει να μου εξηγήσεις γιατί έχεις αμφιβολίες γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Εμπειρικά πάντως μια χαρά κατεβάζει τη θερμοκρασία.
Γενικά η κατασκευή της φτερωτής είναι επιστήμη, και μέσω αυτής μπορείς να δώσεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον ανεμιστήρα. Ενδεικτικά δες εδώ. https://www.calqlata.com/productpages/00060-help.html
Εκτός από τα CFM (cubic feet per minute) που μπορεί να σπρώξει ένας ανεμιστήρας, παίζει ρόλο και η πίεση του αέρα που δημιουργεί. Οι ανεμιστήρες για παράδειγμα δωματίου έχουν μεγάλη παροχή αλλά χαμηλή πίεση, αυτοί όμως που ψύχουν (όπως εδώ) πρέπει να έχουν και πίεση ώστε να υπερνικήσουν το εμπόδιο του ψυγείου και να δημιουργήσουν καλή παροχή.
Το ότι άνοιξες τρύπες όπως έγραψα και παραπάνω, σίγουρα ανακούφισε σε ένα βαθμό το ψυγείο εν κινήσει και υπάρχει καλύτερη ροή αέρα.
Ο κατασκευαστής είχε υπολογίσει όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας να βγάζει τον αέρα από κάτω, η μορφή του καβουκιού (οι καμπύλες του) οδηγούν τον αέρα εκεί.
Ανοίγοντας τρύπες θεωρώ ότι διαταράσσεις την ροή. Μέσα στο καβούκι τώρα (με τον fan σε λειτουργία) κάποιος αέρας προσπαθεί να βγει από κάτω όπως πριν, κάποιος απ' τις τρύπες, και κάποιος προσκρούει ενδιάμεσα στις τρύπες χαλώντας την ομοιογένεια της ροής.
Κάνε ένα πείραμα και πες μου. Αν όταν δουλεύει ο fan εξακολουθεί και βγάζει κάποιον αέρα από κάτω, σημαίνει ότι οι τρύπες δεν αποδίδουν καλά. Ελπίζω να μην βγάζει και απ' το πλάι εκεί που πλησιάζει το καβούκι τα πτερύγια του ψυγείου. Αυτό δείχνει ότι οι τρύπες δεν φτάνουν.
Αν ο ανεμιστήρας "μπουκώνει" (να το πω λαϊκά) με τις τρύπες, ίσως σε στραβή του μοτέρ που θες μέγιστη απόδοση να μην μπορέσει να σε ξελασπώσει, γι' αυτό έχω τις αμφιβολίες μου.
Χαιρετώ τους συν-βογκητές, είχα πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ...
περι τρυπών: κι εγώ νομίζω ότι η εργοστασιακή σχεδίαση του βεντιλατερ είναι προβληματική και αναρωτιέμαι γιατί το κάνανε έτσι. Για να μην φυσάει ζεστό αέρα στα πόδια του αναβάτη??
Η λύση του lakis είναι η σωστότερη φυσικά.
Έγω είχα κάνει μερικές τρύπες, αφότου το αγόρασα τον Απρίλιο, μετά απο λίγο καιρό.
Λιγότερες τρύπες απο ότι έχει κάνει ο φίλος εδώ ο kotlos.
Οι διαφορές που διαπίστωσα?
Σε συγκεκριμένη διαδρομή σε επαρχιακό δρόμο, μωτ=60kmh μήκος 20km με πρωίνή δροσιά, πριν, άναβε βεντιλατέρ 5-6 φορές μέχρι να φτάσω.
Μετά με τις τρύπες, δεν άναβε καθόλου, και η θερμοκρασία δεν περνούσε τους 82-83 βαθμούς.
Μεσημέρι με καλοκαιρινή ζέστη όμως, στήν εν λόγο διαδρομή η διαφορά εξανεμιζόταν ουσιαστικά. Αναβόσβηνε το βεντιλατέρ, πιθανώς λιγότερες φορές βέβαια.
Μέσα στην κίνηση της πόλης, έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά.
Θυμίζω ότι έχω κάνει λιγότερες τρύπες από τον kotlos.
Μετά απο αρκετό καιρό, βρήκα μια θερμομονωτική ταινία heat wrap.
Την ήθελα για να βάλω πίσω ένα κομμάτι, για να ξεφορτωθώ το πλαστικό προστατευτικό της εξάτμισης και τις βάσεις του. εκεί θα έβαζα λίγη ταινία για να μην καώ.. αλλά δεν βρήκα χρόνο ακόμη για αυτό. Έβαλα ταινία όμως στο λαιμό, 15 λεπτά μου πήρε..
Κάνει διαφορά αυτή η ταινία. Ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες. Πάντως μέσα στην πόλη, άμα ζεσταθεί καλά, δεν υπάρχει σωτηρία. Και στις ανηφόρες επίσης. Και κάνει και πολύ θόρυβο το γ@@@νο. Όλοι γυρνάνε και το κοιτάνε!
Αν βρω χρόνο θα κάνω κι άλλες τρύπες. Αν βρω αρκετό χρόνο θα φτιάξω κάτι σαν του lakis.
κατά τ' άλλα?
Στρίβει πολύ καλά. ΠΑΡΑ πολύ καλά. Πολύ καλός έλεγχος μέσα στη στροφή. Αναρτήσεις που λειτουργούν άψογα. Φρένα πολύ καλά, τα λάστιχα ok, έχω μια ανυσηχία για το βρεγμένο όμως.
Μέχρι τα 110 - 120 kmh είναι εξαιρετικό. Πολύ ευχάριστη έκπληξη, ειδικά για κινέζικο... (μήπως ασχολήθηκε λίγο η mv agusta??)
Ποιοτικά επίσης είναι πολύ εκπληκτικό. ok το έχω μόνο 5 μήνες, όμως έχει φάει πολύ "αρμπόνα" δίπλα στη θάλασσα και αρκετό ήλιο. Το έχω πλύνει μόνο 1 φορά (ελεύθερος χρόνος μηδέν...)
και είναι σαν καινούργιο.
Το yamaha που είχα πριν, σαφέστατα χειρότερο..
Σε άλλα Νέα, χθες μου έσπασε το διχαλάκι που κατεβάζεις το Σταντ...
Το πήγα συνεργείο τα παιδιά εκεί άψογα, μου το άλλαξαν σήμερα με καινούργιο χωρίς πολλά πολλά!
Ποιοτικά επίσης είναι πολύ εκπληκτικό. ok το έχω μόνο 5 μήνες, όμως έχει φάει πολύ "αρμπόνα" δίπλα στη θάλασσα και αρκετό ήλιο. Το έχω πλύνει μόνο 1 φορά (ελεύθερος χρόνος μηδέν...)
και είναι σαν καινούργιο.
Το yamaha που είχα πριν, σαφέστατα χειρότερο..
Στα 5 χρόνια να μας πεις. Σε 5 μήνες τι να πάθει?
panavour
13/09/2022, 19:48
Ποιός αγοράζει σήμερα μηχανάκι για 5 χρόνια;;;;;
Ποιός αγοράζει σήμερα μηχανάκι για 5 χρόνια;;;;;
Πλάκα κάνεις?
panavour
14/09/2022, 00:39
Πλάκα κάνεις?
Και ναι,και όχι.
Άμα δεν καταλαβαίνεις..
Μήπως φταίει το μουστάκι?
Άμα δεν καταλαβαίνεις..
Με προσβαλεις με αυτό που γράφεις. Το άβαταρ το έχω βάλει για πλάκα με τη μουστάκα. Αυτό ομως που μου γράφεις πιο πάνω ξεπερνάει κάθε όριο. Οκ με θεωρείς χαζό λοιπόν οπότε ειναι η τελευταία φορά που σου απαντάω.
Δεν γνωρίζω κανέναν που πήρε καινούργια μηχανή και την πούλησε σε 5 χρόνια. Άσε που οι περισσότεροι βάζουν χρηματοδότηση.
Άμα δεν καταλαβαίνεις..
Μια χαρά σου απάντησε, μάλλον εσύ δεν κατάλαβες.... Θα μας δείξεις το δικό σου μουστάκι;
Έχουμε (μάλλον) το ίδιο μηχανάκι, ας περιμένουμε μετά την λήξη της εγγύησης να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος....
karellen
14/09/2022, 08:25
Άμα δεν καταλαβαίνεις..
Πρόσεχε λίγο τους τρόπους σου. :nono:
PaNick67
14/09/2022, 08:57
Δεν γνωρίζω κανέναν που πήρε καινούργια μηχανή και την πούλησε σε 5 χρόνια. Άσε που οι περισσότεροι βάζουν χρηματοδότηση.
Εγω ξερω, αλλα δεν λεει κατι αυτο. Τα 300ρια απευθυνονται σε νεους στον χωρο της μοτοσυκλετας ή σε κατασταλαγμενους που ξερουν τι και γιατι το θελουν. Οι δευτεροι δεν θα πουλησουν γρηγορα, οι πρωτοι ομως μολις νιωσουν οτι δεν τους αρκει θα πανε γι' αλλα.
Ομως εχεις δικιο στα περι 5ετιας. Η αξιοπιστια μετριεται με χρονια, χιλιομετρα και αριθμο δειγματων. Ενα δειγμα ή δυο για 5 μηνες, ενα χρονο και 5-10 χιλ χλμ, δεν λενε τιποτα.
Περα απο αυτο επισης κρισιμα ερωτηματα ειναι η διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων, ο χρονος παραδοσης τους, η καλυψη της εισαγωγικης σε θεματα εγγυησης, κλπ
panavour
14/09/2022, 09:13
Σίγουρα υπάρχουν αναβάτες που αγοράζουν μοτό με προοπτική μεγαλύτερη τής 5ετιας, καί σίγουρα και άλλοι με μικρότερη προοπτική.Συνηθως την μικρομεσαία κατηγορία των 250-300 κυβικών που προτιμούν οι νεοεισερχόμενοι, μετά από κάποια χρόνια προσαρμογής την αλλάζουν με κάτι μεγαλύτερο.Πλεον υπάρχει καταιγισμός νέων μοντέλων από Κίνα κυρίως,που σε βάζει σε πειρασμό.Απ την άλλη οι μεγαλύτερες κατηγορίες λόγω υψηλότερης τιμής αλλάζονται αργότερα όπως και τα μοτό εργασίας πού αν μπορούν να αποσβεσθουν αλλάζονται αλλιώς κρατούνται.Γενικα όπως και στα αυτοκίνητα ο χρόνος κατοχής μειώνεται.
Υπομονή, όλοι με τον χρόνο παίρνουν την θέση που τους αξίζει στην αγορά. Είμαι περίεργος να δω τα καινούρια δικύλινδρα 350 και τα 525.
motojojo
14/09/2022, 09:46
Υπάρχουν και οι μεν και οι δε, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ τους
Τα κινέζικα, αν υπάρχουν σαν ανάμνηση σε 5 χρόνια, θα είναι τόσο χρέπια που θα τα έχουν ξεχάσει ήδη οι τωρινοί κάτοχοι.
''Σε συγκεκριμένη διαδρομή σε επαρχιακό δρόμο, μωτ=60kmh μήκος 20km με πρωίνή δροσιά, πριν, άναβε βεντιλατέρ 5-6 φορές μέχρι να φτάσω.''
Αυτό συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο ή είναι γενικό χαρακτηριστικό και σε άλλες σύγχρονες μοτοσυκλέτες σε αυτά τα κυβικά ;
Λίγο παράξενο το βλέπω να ανεβάζει θερμοκρασίες και να ανάβει βεντιλατέρ σε συνθήκες χαλαρής βόλτας σε ανοιχτό δρόμο.Βασικά όποια άλλη μοτοσυκλέτα έχω οδηγήσει
ποτέ δεν ανέβασε ψηλή θερμοκρασία - εκτός από το μποτιλιάρισμα της πόλης.
doctoras
14/09/2022, 11:33
:a016: fight
:a016: fight
and dance with the devil
:evil: :devil: :evil:
:panic::wlae::a09::a25:
:D
:lol:
πυξιδας990
14/09/2022, 11:37
Τα κινέζικα, αν υπάρχουν σαν ανάμνηση σε 5 χρόνια, θα είναι τόσο χρέπια που θα τα έχουν ξεχάσει ήδη οι τωρινοί κάτοχοι.
τα cf moto τριετιας 650αρια μια χαρα γυριζουν παντως και δεν ειναι χρεπια..υπαρχουν κινεζικα και κινεζικα,δεν μπορουν να μπουν ολα στο ιδιο καλαθι
Dr.Monty
14/09/2022, 12:57
Ελα παμε!!! Βασικά ειναι μαλακια που ανησυχουσαμε στην αρχη του πολέμου για το αν θα παρει θέση η Κίνα. Αν ρωτουσαν στο μοτο.γρ θα τους λεγαμε: "Μην ανησυχειτε ρε μ@λ@κες. Κινεζικους πυραυλους και τανκσ θα φτιαξαν οι κινέζοι."
κ. moderator, δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανένα μουστάκι και να ξεπεράσω κάθε του όριο! Δεν θα μου απαντήσει ποτέ ξανά.. Δεν ξέρω αν θα το αντέξω αυτό. Η γάτα μου κλαίει.
Όμως επειδή όποιος βλέπει το thread αυτό, το κάνει γιατί θέλει να διαβάσει για τα voge 300, πάμε παρακάτω.
Είναι ποιοτικά φτιαγμένο. Αρκεί να το περιεργαστεί κάποιος 5 λεπτά για να το καταλάβει αυτό. Και να "λύσει" μερικά εξαρτήματα για να το επιβεβαιώσει.
Φίλε D3300 έχεις άδικο σε αυτό που γράφεις.
katsar, νομίζω έχεις δίκιο, ασυνήθιστο το φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας του συγκεκριμένου μοντέλου. Πιστεύω όπως και ο lakis και άλλοι ότι δεν ψύχεται σωστά. Πάντως δεν μιλάμε για επικίνδυνες θερμοκρασίες.
Ο φίλος Νίκος Παππάς έγραψε για αξιοπιστία.
Εγώ όμως έγραψα για ποιότητα κατασκευής.
Κανονικά η αξιοπιστία προκύπτει από την καλή ποιότητα κατασκευής.
Φυσικά πολλές φορές κάποιο ποιοτικό μηχάνημα ενδέχεται να "προδοθεί" από κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα, πιθανώς περιφερειακό, από κάποιον εξωτερικό προμηθευτή.
Από την άλλη υπάρχουν και μη ποιοτικά φτιαγμένα, με δευτερεύουσας σημασίας προβλήματα, σε κακή οπτική κατάσταση που όμως λειτουργούν γενικώς και δεν σε "αφήνουν" στο δρόμο. Άρα αξιόπιστα.
Αλλά αυτό είναι γενική συζήτηση και όχι του παρόντος thread.
Στο δικό μου μηχανάκι τώρα, δεν έχουν "ασπρίσει" καθόλου τα πλαστικά του παρότι "έφαγε" πολύ ήλιο. Δεν έχει καθόλου σημάδια "αρπάγματος" ή "ψωριάσματος" (εννοώ σε πρώιμα στάδια) σε αλουμίνια/μέταλλα, παρότι έχει πολλές φορές "ασπρίσει" από το αλάτι της θάλασσας όταν φυσάει..
Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Είχα μηχανάκια στο παρελθόν με τέτοια θέματα, μετά από ενα καλοκαίρι με ήλιο και δίπλα στη θάλασσα. Και μάλιστα "premium" ακριβές μηχανές...
κ. moderator, δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανένα μουστάκι και να ξεπεράσω κάθε του όριο! Δεν θα μου απαντήσει ποτέ ξανά.. Δεν ξέρω αν θα το αντέξω αυτό. Η γάτα μου κλαίει.
Όμως επειδή όποιος βλέπει το thread αυτό, το κάνει γιατί θέλει να διαβάσει για τα voge 300, πάμε παρακάτω.
Είναι ποιοτικά φτιαγμένο. Αρκεί να το περιεργαστεί κάποιος 5 λεπτά για να το καταλάβει αυτό. Και να "λύσει" μερικά εξαρτήματα για να το επιβεβαιώσει.
katsar, νομίζω έχεις δίκιο, ασυνήθιστο το φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας του συγκεκριμένου μοντέλου. Πιστεύω όπως και ο lakis και άλλοι ότι δεν ψύχεται σωστά. Πάντως δεν μιλάμε για επικίνδυνες θερμοκρασίες.
Φυσικά πολλές φορές κάποιο ποιοτικό μηχάνημα ενδέχεται να "προδοθεί" από κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα, πιθανώς περιφερειακό, από κάποιον εξωτερικό προμηθευτή.
Από την άλλη υπάρχουν και μη ποιοτικά φτιαγμένα, με δευτερεύουσας σημασίας προβλήματα, σε κακή οπτική κατάσταση που όμως λειτουργούν γενικώς και δεν σε "αφήνουν" στο δρόμο. Άρα αξιόπιστα.
Στο δικό μου μηχανάκι τώρα, δεν έχουν "ασπρίσει" καθόλου τα πλαστικά του παρότι "έφαγε" πολύ ήλιο. Δεν έχει καθόλου σημάδια "αρπάγματος" ή "ψωριάσματος" (εννοώ σε πρώιμα στάδια) σε αλουμίνια/μέταλλα, παρότι έχει πολλές φορές "ασπρίσει" από το αλάτι της θάλασσας όταν φυσάει..
Είχα μηχανάκια στο παρελθόν με τέτοια θέματα, μετά από ενα καλοκαίρι με ήλιο και δίπλα στη θάλασσα. Και μάλιστα "premium" ακριβές μηχανές...
Θα παρακάμψω την ειρωνική, απαράδεκτη πρώτη παράγραφό σου, και θα σου απαντήσω οτι έχω μία μοτοσυκλέτα 18 ετών, που τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια που την έχω εγώ, την βαράει ο ήλιος, η βροχή και το χιόνι συνεχώς, μίας και τη παρκάρω σε εξωτερικό χώρο χωρίς κανένα είδους στέγαστρο και τα χρώματα δεν έχουν αλλάξει καθόλου.
Τόσο καθόλου, που πριν απο κανα χρόνο, έβαψα τα καπάκια των καθρεπτών, με τον κωδικό χρώματος του εργοστασίου και δεν είχε καμία μα καμία διαφορά με τα υπόλοιπα πλαστικά και το ρεζερβουαρ.
Αυτό που σου γράφουν λοιπόν οι απο πάνω που τόσο ειρωνεύεσαι, είναι οτι δεν μπορείς να κρίνεις τόσο σύντομα την ποιότητα...
Είναι σα να λές, άφησα ένα κομμάτι σίδερο για 10 λεπτά στη βροχή και δε σκούριασε, άρα το σίδερό μου είναι καλής ποιότητας και δε σκουριάζει...
DoctoR_k6
14/09/2022, 14:09
Σοβαρη κουβεντα με ανθρωπο που γραφει...Δεν ξέρω αν θα το αντέξω αυτό. Η γάτα μου κλαίει...δεν γινεται.
Εν τω μεταξυ το σχολιο ηταν περα για περα σοβαρο. Ποιος κ για ποιο λογο να σχολιασει οτι σε 5 μηνες δεν ειχε καποιο θεμα το ολοκαινουριο μοτο του?
Απο το περιπτερο τα παιχνιδακια που αγοραζω στον μικρο δεν ''ψωριαζουν'' στο 5μηνο οχι το Voge που το πληρωνεις...
Αφηστε να περασουν 4-5 χρονακια κ βλεπουμε ολοι μετα τι ψαρια πιανουν.
Εδω αλλοι κατασκευαστες ειναι δεκαδες χρονια στην αγορα για να βγαλουν ενα ονομα κ εσεις το καταλαβατε σε 1 χρονο? Μωρε μπραβο...
SeniorCanardo
14/09/2022, 15:09
Δεν νομίζω ότι η επιφυλακτικότητα για τα "κινέζικα", τουλάχιστον για εμένα, να αφορά το αν θα ξεβάψουν τα πλαστικά ή αν θα ψωριάσουν τα αλουμίνια.
Άλλωστε και σε "γιαπωνέζικα" έχουν παρουσιαστεί παρόμοια, θέματα.
Αυτά είναι ζητήματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορούν να λυθούν, φθηνότερα ή ακριβότερα.
Ένα βάψιμο πλαστικών δεν είναι και το πιο κοστοβόρο πράγμα σε μια μηχανή.
Η δικιά μου ανησυχία αφορά στο δίκτυο ανταλλακτικών και την τιμή αυτών.
Την ποιότητα βασικών εξαρτημάτων, κυλίνδρων, εκκεντροφόρων, σασμάν, γραναζιών, καμπανών, ηλεκτρικών κλπ κλπ.
Η αξιοπιστία και η ποιότητα απαιτεί και χρόνο και μεγάλο στατιστικό δείγμα χρηστών, για να διαπιστωθεί. (&&)
Επίσης δεν είναι κακό, (που είναι, αλλά δεν είναι της παρούσης), μια μηχανή να σκορπάει στην πενταετία, αρκεί το κόστος κτήσης και συντήρησης της να ανταποκρίνεται σε αυτά τα δεδομένα.
Οπότε, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους τους χρήστες που τακτικά ενημερώνουν για την μέχρι τώρα εμπειρία τους.:beer:
TONYBANDIT
14/09/2022, 19:03
Οι χρήστες όμως θα είναι αντικειμενικοί η θα στηρίξουν την επιλογή τους κάνοντας τους Κινέζους.
Αυτό βέβαια ισχύει και για κάποιους κατόχους Ευρωπαϊκών Υπερμοτοσυκλετων.
Ονοματα δεν λέμε οικογένειες δεν θιγουμε
telegonos
14/09/2022, 20:00
Ντάξει ένα δίκιο στο δίνω ότι γράφεις, λάβε όμως υπόψιν σου, ότι το αν άσπρισε ή θάμπωσε η βαφή στο 5μηνο δείχνει μια ποιότητα ενός είδους. Το αν τρώει εκκεντροφόρους, κόβει μάγουλο στροφαλοφόρου ή σπάει ταχύτητα στο κιβώτιο στα 5 χρόνια και γενικώς αν διαλύεται μηχανικά, είναι μια άλλη ποιότητα άλλου είδους, εντελώς διαφορετική της προηγούμενης, δλδ το τι κάνει στο ένα θέμα, δεν σου δίνει καμία πληροφορία τι θα κάνει στο άλλο.
Εχουμε δει πολλές μηχανές που γίνονται καραγκιόζηδες στα χρόνια και το μοτέρ δεν παθαίνει τίποτα, και έχουμε δει απαστράπτοντα να κόβουν...κάρτερ.
BTW πέρασα από την Mototrend σήμερα, δεν είχα δει την ανακαίνιση, ωραίο το κάνανε το μαγαζί. Μόνο που δεν ήταν η γλυκούλα στην ρεσεψιον, ήταν μια άλλη.
BTW πέρασα από την Mototrend σήμερα, δεν είχα δει την ανακαίνιση, ωραίο το κάνανε το μαγαζί. Μόνο που δεν ήταν η γλυκούλα στην ρεσεψιον, ήταν μια άλλη.
Έλα, πες την αλήθεια, δεν πας στο δάσος για το κυνήγι, έτσι;:D
@Volpad
Συγχαρητήρια για τη μηχανή σου, είναι πολύ ασυνήθιστο αυτό που περιγράφεις. (μήπως την πουλάς?)
Σε μεγάλο βαθμό, η ποιότητα κατασκευής φαίνεται αμέσως. Ο χρόνος επιβεβαιώνει ή όχι αυτά που φαίνονται απο την αρχή όσον αφορά πλαστικά και βαφές.
Δηλαδή, όταν πιάνεις κάτι ποιοτικό στα χέρια σου και το περιεργάζεσαι, καταλαβαίνεις τι είναι. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Και αν πρόσεξες τι γράφω, έχω παραδείγματα να συγκρίνω. πχ suzuki με ίδια χρήση, το φθινόπωρο η ζελατίνα είχε αρχίσει να κιτρινίζει. Του voge είναι σαν καινούργια.
Πάντως μιας και το είπες, έχω ξεχάσει σίδερο που "καθάρισα" με οξύ, έξω, όχι με βροχή και σκούριασε την άλλη μέρα! Ήταν από yamaha και θα το έβαζα στην μπανιέρα για γαλβάνισμα αλλά μου διέφυγε..
@DoctorR_k6
Μην μπερδεύεσαι. Άλλο το να βγάλει κάποιος κάλο όνομα, που έχεις δίκιο χρειάζεται πολύ χρόνο.
Μη το μπερδεύεις με το να "βγάλει" ένα καλό ποιοτικό προϊον, αμέσως.
Η tesla έφτιαξε αυτοκίνητα αμέσως και η.... red bull παίρνει πρωταθλήματα.
ΜΗΝ ξεφύγουμε στο παρόν thread για αγώνες και άλλα άσχετα, απλώς θέλω να πω ότι η τεχνογνωσία δύναται να εξαγοραστεί. Αν υπάρχουν τα κεφάλαια προσλαμβάνονται οι κατάλληλοι άνθρωποι, γίνονται συνεργασίες, αγοράζονται πατέντες... και πολλά άλλα.
Πιστεύεις ότι η voge και κάθε "pop up" voge, έχει κάνει r&d, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, μόνη της?
Αν δεν κάνω λάθος η loncin ζήτησε (πλήρωσε) την mv agusta να της ""φτιάξει"" μια γκάμα μικρών μοντέλων..
Και το εμπορικό τμήμα έδωσε το ok να τα κάνουν κάπως ποιοτικά ώστε να ξεκινήσουν το "build brand name"
@SeniorCanardo
σωστά αυτά που γράφεις.
το voge είναι το πρώτο κινέζικο που αγόραζω. το παράγγειλα χωρίς να το έχω δει και χωρίς να "ψάξω" τίποτα. Λέω δεν γ@@ται, αν είναι μάπα θα το πετάξω στη θάλασσα σιγά μη σκάσω.
Έτσι σκεφτόμουνα γιατί θυμόμουνα τα παπιά που φέρναν πριν 15 χρόνια και μόλις τα ακουμπούσες έκοβαν οι βίδες. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί ο ενθουσιασμός μου με το voge, που φαίνεται ισάξιο και βάλε με διάφορα made in japan που είχα. Μπορεί και να το πετάξω τελικά βέβαια, αλλά μέχρι τώρα, 9k km από τον Απρίλιο, είναι άριστο.
@telegonos
φυσικά έχεις δίκιο.
πιστεύω όμως, μιας και το thread είναι για το voge 300, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν δώσει προσοχή και έχουν ψωνίσει από το πάνω ράφι, και στα "απ έξω" αλλά και στα "από μέσα". Το μοτέρ είναι kawasaki δοκιμασμένο άρα δεν έχει σχεδιαστικό λάθος. Τώρα στην υλοποίηση ποτέ δεν ξέρεις..
Πάντως είναι σε φάση να φτιάξουν brand name και δίκτυο και αν δεν βγουν αξιόπιστοι στα επόμενα χρόνια, δεν θα τα καταφέρουν.
πιστεύω όμως, μιας και το thread είναι για το voge 300, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν δώσει προσοχή και έχουν ψωνίσει από το πάνω ράφι, και στα "απ έξω" αλλά και στα "από μέσα". Το μοτέρ είναι kawasaki δοκιμασμένο άρα δεν έχει σχεδιαστικό λάθος. Τώρα στην υλοποίηση ποτέ δεν ξέρεις..
Πάντως είναι σε φάση να φτιάξουν brand name και δίκτυο και αν δεν βγουν αξιόπιστοι στα επόμενα χρόνια, δεν θα τα καταφέρουν.
Σχεδιαστικά ναι, ίδιο με του KLX300 μένει να δούμε και αν είναι ίδια και τα μέταλλα/κράματα που χρησημοποιούν.
Το λέω αυτό διότι κοιτάζοντας τις τιμές για ανταλλακτικά μοτέρ, διαπίστωσα ότι με όσα λ7 αγόραζες τα....αυτοκόλλητα του aprilia Pegaso που είχα, κάνεις σχεδόν ανακατασκευή το μοτέρ του AC 300....
Nostradamus
16/09/2022, 15:01
Σημερα πηγα το σκουτερ για αλλαγη δισκοπλακας (στραβη, στην εγγυηση).. Εξουσιοδοτημενο kymco και Voge.
Γενικα τα voge τα εχω σε εκτιμηση, κυριως λογω του εμπορου απο τον οποιο πηρα το kymco.. Μαλιστα οταν δεν κοιταω bmw 20ετιας χαζοσκεφτομαι κανενα καινουργιο rally...Στο θεμα μας..
Το συνεργειο λοιπον αναφερεται στα voge εως "τιμια για τα χρηματα τους " και "για ανθρωπους που δεν εχουν θεμα με ταμπελες" ...
Ανεφερε ωστοσο το εξης παραδειγμα πιθανου "προβλήματος".. το 300 ds φοραει αρκετα "φαρδια ελαστικα" πρωτης τοποθετησης με δεικτη ταχυτητας σχετικα χαμηλο.. Οταν λοιπον ερχεται η ωρα για αλλαγη, πολλα επωνυμα ιδιων διαστασεων ελαστικα, εχουν υψηλοτερους δεικτες ταχυτητας (καθως αυτες οι διαστασεις συνηθως φοριουνται απο βαρυτερες και πιο δυνατες μοτοσυκλετες) με αποτελεσμα να υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να μην ζεσταινονται ποτε σωστα αν μπουν στο συγκεκριμενο.. Οποτε αρκετες επιλογες ο ιδιος δεν τις προτεινει..
Δεν ξερω αν ισχυει και σε τι βαθμο.. Ωστοσο δεν μου ακουγεται εντελως παραλογο αν συμβαινει.. Τετοια μικρα πραγματακια η θεματακια ειναι που διορθωνονται με τον καιρο και ειναι λυμενα σε γνωστες φιρμες...
P.S... Διευκρινιζω οτι το σχολιο μου, ειναι μεταφορα αποψης του "μαστορα" ουδεμια ευθυνη φερω, ελπιζω να μην παει παρεα με τις "κομμενες βαλβιδες ελαστικων" :lol:
doctoras
16/09/2022, 21:25
Front: 110/70-17, Rear: 150/60-17
Στριταδικες διαστάσεις φοράει, θα βάλει σπορ ελαστικά με δείκτη ταχύτητας Η (παράδειγμα Bridgestone s22). Θα αναβαθμιστεί
@doctoras
Κάτι πιο "dual sport" σαν επιλογή??
Με το 17αρι μπροστά μάλλον δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές βέβαια...
Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να συμβεί;
Δεξιά το δικό μου, ήρθε μετά από μισή ώρα και το άλλο....
438406
Ανεφερε ωστοσο το εξης παραδειγμα πιθανου "προβλήματος".. το 300 ds φοραει αρκετα "φαρδια ελαστικα" πρωτης τοποθετησης με δεικτη ταχυτητας σχετικα χαμηλο.. Οταν λοιπον ερχεται η ωρα για αλλαγη, πολλα επωνυμα ιδιων διαστασεων ελαστικα, εχουν υψηλοτερους δεικτες ταχυτητας (καθως αυτες οι διαστασεις συνηθως φοριουνται απο βαρυτερες και πιο δυνατες μοτοσυκλετες) με αποτελεσμα να υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να μην ζεσταινονται ποτε σωστα αν μπουν στο συγκεκριμενο.. Οποτε αρκετες επιλογες ο ιδιος δεν τις προτεινει:lol:
Είχα πέσει σε αυτό λανθασμένο "λογικό" συλλογισμό παλιότερα και με διόρθωσαν εδώ μέσα. Ο δείκτης ταχύτητας δεν σχετίζεται άμεσα με το χρόνο/ταχύτητα προθέρμανσης. Δηλαδή μπορεί ένα ελαστικό που έχει μεγάλο δείκτη ταχύτητας να ζεσταίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ ένα με χαμηλό δείκτη ταχύτητας να ζεσταίνεται πιο αργά.
Αυτό που είναι πιο κοντά στην απλή εκλογίκευση είναι ότι ένα σπορ λάστιχο, συνήθως αργεί να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας και δεν αποδίδει καλά κρύο. Ενώ ένα απλό λάστιχο πόλης και ένα τουριστικό λάστιχο αποδίδουν καλούτσικα και σχετικά κρύα. Εννοείται ότι όλα αποδίδουν καλύτερα ζεστά, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο σε συνθήκες καθημερινής χρήσης, θα έχεις πρόσφυση στα πρώτα χιλιόμετρα που είναι ακόμα κρύο.
Dr.Monty
27/09/2022, 21:02
438406
Tα 300αρια πανε τραινο. Και το δικό σου και τα ds.
https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Taksinomhseis-dikykla-motosykletes-scooter-papia-Aykshsh-21-6_143160.asp
"Οι μοτοσυκλέτες καταφέρνουν, με 6.368 πωλήσεις, να καταλάβουν το 15,8% της αγοράς. Η Honda τοποθετείται στην πρώτη θέση του μεριδίου στην κατηγορία, με 21,7%, ενώ η Yamaha ακολουθεί κατά πόδας με 19,8%. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μεσαία κυβικά σημειώνουν αξιοσημείωτη επιτυχία, ενώ η νέα στην αγορά μας Voge αναρριχάται στην 5η θέση της κατάταξης, πίσω μόνο από τις Daytona και BMW, με 338 ταξινομήσεις. Μάλιστα, η Voge καταφέρνει την 1η θέση πωλήσεων μοτοσυκλετών, κυβισμού 250-400 κ.εκ. (δηλαδή κυβικά φιλικά για νέους χρήστες), με 236 κομμάτια."
438406
Αν δεν ειχα προβλημα με το οτι ειναι γυμνο και θα εχω θεμα με τις βροχιες, πιθανον θα ημουν αλλος ενας κατοχος. Ολη την ωρα στριφογυρναω απο την ιστοσελιδα του αντιπροσωπου και το χαζευω. Ειναι ωραιο το ατιμο. Να το χαίρεσαι.
Βγηκαν και οι ταξινομησεις 8μηνου naked. 7o το voge 300ac και 3ο το zontes G155
https://www.bikeit.gr/taxinomiseis/item/31841-taksinomiseis-oktaminou-2022-top-30-naked-custom
Βγηκαν και οι ταξινομησεις 8μηνου naked. 7o το voge 300ac και 3ο το zontes G155
https://www.bikeit.gr/taxinomiseis/item/31841-taksinomiseis-oktaminou-2022-top-30-naked-custom
Το Bajaj pulsar ns 125 πηγαίνει καλά βλέπω, η νέα έκδοση ανέβασε αρκετά τις πωλήσεις.
η επόμενη έκδοση του Pulsar NS125 με τα +400 γιούρια δύσκολα να το συνεχίσει πάντως.
skritikos
23/11/2022, 12:44
Προς τους κατόχους κάποιου από τα Voge 300,
Σε χαλαρές βόλτες εκτός πόλης τι κατανάλωση έχετε ως μέση; Είναι εφικτό ένα 2.5lt/100km;
Μιλάω για μεγάλες βόλτες χαλαρού ρυθμού, κάτω από τα όρια στο 99% της διαδρομής.
Ευχαριστώ!
panavour
23/11/2022, 14:39
Σε χαλαρές βόλτες εκτός πόλης τι κατανάλωση έχετε ως μέση; Είναι εφικτό ένα 2.5lt/100km;
Μιλάω για μεγάλες βόλτες χαλαρού ρυθμού, κάτω από τα όρια στο 99% της διαδρομής.
Ευχαριστώ!
Όχι.
Ευχαριστώ!
Το πολύ πολύ να κατέβει ως τα 3 λίτρα και πάλι..... Δεν είναι παπί!
skritikos
23/11/2022, 16:13
Το πολύ πολύ να κατέβει ως τα 3 λίτρα και πάλι..... Δεν είναι παπί!
Τα τελευταία χρόνια καταφέρνω και βγάζω κάτω και από αυτά που λένε οι κατασκευαστές. Πχ στο CB500X σε κανονική (για μένα) χρήση 3.4lt/100km κι αν η βόλτα είναι εντελώς χάζεμα πέφτω και στα 3.2 :D
Έτσι το απολαμβάνω πια, στο 90% των χλμ που κάνω. Το περιστασιακό άνοιγμα θα είναι σε κανένα ορεινό στροφιλίκι ή αν για κάποιο λόγο βιάζομαι για κάτι (πράγμα σχεδόν απίθανο).
Νομίζω πρέπει να κανονίσω ένα καλό test ride για το 300DS να δω πως μου φαίνεται στις δικές μου διαδρομές και στυλ.
Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία από την αντιπροσωπεία σχετικά με το πόσο ελαστικοί είναι στη διάρκεια ενός test; Λόγω ύψους οτιδήποτε κάτω από 1 ώρα δεν μου δείχνει και πολλά γιατί τα πιασίματα έρχονται συνήθως αργότερα.
Το CB, που το ερωτεύτηκα με το πρώτο test ride, μου το είχανε δώσει για 4 ώρες :)
doctoras
23/11/2022, 17:50
αν θες να κάνεις την αλλαγή γιατί έτσι σου αρέσει να την κάνεις.
μη περιμένεις οτι θα δεις καλύτερο νουμερο κατανάλωσης απο αυτό που εχεις ήδη στο cb
για κάτι που θα πέφτει στα 2/2,5 σε μοτοσυκλέτα θα πρέπει να πας σε 125cc, παράδειγμα ενα ωραιοτατο xsr125
skritikos
23/11/2022, 19:57
αν θες να κάνεις την αλλαγή γιατί έτσι σου αρέσει να την κάνεις.
μη περιμένεις οτι θα δεις καλύτερο νουμερο κατανάλωσης απο αυτό που εχεις ήδη στο cb
για κάτι που θα πέφτει στα 2/2,5 σε μοτοσυκλέτα θα πρέπει να πας σε 125cc, παράδειγμα ενα ωραιοτατο xsr125
Είναι κι αυτό στο radar για δοκιμή αν και προβλέπω να πέφτει μικρό όπως το CB125F.
Είναι κι αυτό στο radar για δοκιμή αν και προβλέπω να πέφτει μικρό όπως το CB125F.
Καθόλου μικρό, εκτός... αν είσαι ο γκρισίνο. Στα 125 μη περιμένεις να βρεις και ογκώδη μοτοσυκλέτα.
skritikos
30/11/2022, 01:35
Καθόλου μικρό, εκτός... αν είσαι ο γκρισίνο. Στα 125 μη περιμένεις να βρεις και ογκώδη μοτοσυκλέτα.
2 μέτρα :)
2 μέτρα :)
Θα σου φανεί πατίνι....καλύτερα το 300 ds
panavour
30/11/2022, 09:37
Φίλε κρατά αυτό που έχεις, γιατί θα κλαίς μετά.Μαθε μπαλιτσα,πουλεγε κι ο Αλέφαντος.
skritikos
30/11/2022, 15:15
Φίλε κρατά αυτό που έχεις, γιατί θα κλαίς μετά.Μαθε μπαλιτσα,πουλεγε κι ο Αλέφαντος.
Κλαίω! Γιατί για λίγους μήνες ζούσα στην ίδια πολυκατοικία με τον κύριο, που ενώ είμαι άσχετος με ποδόσφαιρο, αναγκαστικά έμαθα τα πάντα γιατί μόνιμα φώναζε στο τηλέφωνο. Παίζει να τον άκουγε όλη η (ήρεμη) γειτονιά, αλλά κανείς ποτέ δεν του είπε τίποτα!
Κοίτα την φάση που είμαι τώρα την απολαμβάνω. Έχω μηχανή που αγαπώ ακόμη, της πήρα μάλιστα και λίγα αξεσουάρ το Σάββατο (χούφτες και ένα μπαράκι για το κινητό ψηλά).
Σίγουρα τρώγομαι λίγο και ψάχνω την αγορά.
Και σίγουρα θέλω να βρω κάποια να τα δοκιμάσω (Voge 300DS κυρίως) να δω πως μου κάθονται. Δυστυχώς το CB500X μπορεί να είναι πολύ καλό σε πολλά αλλά πάσχει σε χώρο για τα πόδια των ψηλών εξαιτίας της αναίτιας επιλογής να βάλουν τα μαρσπιέ τόσο πίσω και ψηλά.
Που είναι και το μοναδικό πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ!
Κλαίω! Γιατί για λίγους μήνες ζούσα στην ίδια πολυκατοικία με τον κύριο, που ενώ είμαι άσχετος με ποδόσφαιρο, αναγκαστικά έμαθα τα πάντα γιατί μόνιμα φώναζε στο τηλέφωνο. Παίζει να τον άκουγε όλη η (ήρεμη) γειτονιά, αλλά κανείς ποτέ δεν του είπε τίποτα!
Κοίτα την φάση που είμαι τώρα την απολαμβάνω. Έχω μηχανή που αγαπώ ακόμη, της πήρα μάλιστα και λίγα αξεσουάρ το Σάββατο (χούφτες και ένα μπαράκι για το κινητό ψηλά).
Σίγουρα τρώγομαι λίγο και ψάχνω την αγορά.
Και σίγουρα θέλω να βρω κάποια να τα δοκιμάσω (Voge 300DS κυρίως) να δω πως μου κάθονται. Δυστυχώς το CB500X μπορεί να είναι πολύ καλό σε πολλά αλλά πάσχει σε χώρο για τα πόδια των ψηλών εξαιτίας της αναίτιας επιλογής να βάλουν τα μαρσπιέ τόσο πίσω και ψηλά.
Που είναι και το μοναδικό πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ!
Έχεις cb500x και θες να πας στο 300ac;;;; Μεγάλο φάουλ... Κατά πρώτον δεν θα σε χωρέσει :lol: το ds 500 ενδείκνυται για την περίπτωση σου....
skritikos
30/11/2022, 16:39
Έχεις cb500x και θες να πας στο 300ac;;;; Μεγάλο φάουλ... Κατά πρώτον δεν θα σε χωρέσει :lol: το ds 500 ενδείκνυται για την περίπτωση σου....
300DS όχι AC. H χρήση που κάνω είναι καθαρά στας εξοχάς και μου αρέσει η σχετική κάλυψη από αέρα και λοιπά στοιχεία :)
Το Σάββατο κάθησα πάνω και σε ένα Benelli TRK 251 και είτε το πιστεύεις είτε όχι με χωράει καλύτερα από το CB500X (στο οποίο έχω risers 3cm και χαμηλωμένα μαρσπιέ κατά 15mm)!
nikos6750
30/11/2022, 17:06
Eχω το 300DS και χωραω μια χαρα(1,86).Το CB500x οντως ειναι κουραστικο για ψηλους.Το οδηγησα για καμμια ωρα και δεν βολευτικα.
300DS όχι AC. H χρήση που κάνω είναι καθαρά στας εξοχάς και μου αρέσει η σχετική κάλυψη από αέρα και λοιπά στοιχεία :)
Το Σάββατο κάθησα πάνω και σε ένα Benelli TRK 251 και είτε το πιστεύεις είτε όχι με χωράει καλύτερα από το CB500X (στο οποίο έχω risers 3cm και χαμηλωμένα μαρσπιέ κατά 15mm)!
Η αλήθεια πάντως είναι ότι μετά το 500 θα ξενερώσεις με την δύναμη του 300 είναι σχεδόν τα μισά άλογα και όπως όλα στην κατηγορία των κυβικών αυτών, θέλουν δούλεμα ψηλά.
AristidisZ
30/11/2022, 20:44
Εγώ ρε παιδιά είμαι 1.84 (οκ, όχι και Φασουλας αλλά πάνω από το μέσο όρο) και μια χαρά βολεύομαι στο Honda…
skritikos
30/11/2022, 22:02
Εγώ ρε παιδιά είμαι 1.84 (οκ, όχι και Φασουλας αλλά πάνω από το μέσο όρο) και μια χαρά βολεύομαι στο Honda…
Είμαι 15 πάνω από σένα και με πολύ μακριά πόδια.
AristidisZ
30/11/2022, 22:14
Είμαι 15 πάνω από σένα και με πολύ μακριά πόδια.
Από ανεμοκάλυψη πως τα πας ; :bawl:
skritikos
01/12/2022, 00:15
Από ανεμοκάλυψη πως τα πας ; :bawl:
:lol:
Απλά αποδέχεσαι πως δεν υπάρχει ολοκληρωμένη ανεμοκάλυψη!
Ακόμη και στο θεριό το KTM με την μεγάλη ζελατίνα το μισό κεφάλι ήταν στον αέρα. Περιέργως το CB με καλύπτει καλύτερα με την μαμά ζελατίνα (γιατί κάθεσαι πιο μέσα στην μηχανή) αλλά έχω βάλει αποστάτες και την έχω διώξει πιο μπροστά/μακριά μου.
Έχω μετρήσει μέση κατανάλωση 2.6
Στο 300ds.
Είμαι 1.80 και χωράω ok, αλλά σίγουρα θέλει δοκιμή για πιο ψηλούς
Έχω 13k χλμ μέχρι σήμερα και όλα ok, εκτός από ένα πρόβλημα, βραχνιασε η κόρνα.. θα τα παίξει σύντομα.
Για όσους το σκέφτονται να το αγοράσουν, γενικώς είναι σούπερ.
Αλλά και μερικά αρνητικά στα υπόψιν:
Το θέμα με τις θερμοκρασίες στα euro 5 και ο κακος εξαερισμός του ψυγείου.
Παραπάνω συζητιέται αρκετά.
Η σέλα κάπως κρατάει νερό. Νομίζω στις ραφές. Λίγο αλλά μου βρέχει το παντελόνι.
Η ένδειξη της κατανάλωσης είναι πολύ λάθος.
Τα κάγκελα προεξέχουν πολύ.
Το προστατευτικό της εξάτμισης ενοχλεί λίγο, με το πόδι κάτω.
Σέλα για συνεπιβάτη μικρή.
Τα όργανα δεν φαίνονται στον ήλιο.
Στο 300ds.
Έχω 13k χλμ μέχρι σήμερα και όλα ok, εκτός από ένα πρόβλημα, βραχνιασε η κόρνα.. θα τα παίξει σύντομα.
Η σέλα κάπως κρατάει νερό. Νομίζω στις ραφές. Λίγο αλλά μου βρέχει το παντελόνι.
Εκτός από την ένδειξη κατανάλωσης και την μικρή σέλα (μόδα γενικότερα), τα υπόλοιπα φτιάχνουν εύκολα. Με κομμένα κάγκελα είναι πολύ πιο όμορφο.
skritikos
02/12/2022, 13:52
Στο 300ds.
.
.
Πώς το εννοείς ότι είναι λάθος; Σου δείχνει λιγότερα ή περισσότερα;
Το 2.6 είναι δικός σου υπολογισμός με την σωστή διαδικασία;
Σε ευχαριστώ!
Δείχνει πολύ λιγότερο από την πραγματικότητα. Δεν ξέρω μήπως το δικό μου έχει πρόβλημα
Το μέτρησα πολύ προσεκτικά για περίπου 2k χλμ. Πρόσθετα τα λίτρα που έβαζα κάθε φορά και διαιρεσα με τα χλμ. Μικτή χρήση.
skritikos
05/12/2022, 14:05
Δείχνει πολύ λιγότερο από την πραγματικότητα. Δεν ξέρω μήπως το δικό μου έχει πρόβλημα
Σε άλλα που είδα δεν το έχουν αυτό. Είδα 300 που έλεγε 3.9, άλλο που είχε 4.1 (test και τα 2) και άλλα 2 ιδιωτών που ήταν από 2-2.7 μόνιμα.
Δεν πιέζεις την αντιπροσωπεία να σου βρει λύση;
panavour
05/12/2022, 14:35
Μην ασχολείστε γενικώς, ειδικά στα μηχανάκια μας,που είναι και και σχετικά χαμηλού κόστους.Δεν υπάρχουν απολύτως αξιοπιστες ενδείξεις κατανάλωσης, ειδικά στην χαμηλή κατηγορία .Εδώ δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις σε πολύ ακριβωτερες μηχανές.Μην τρελαινεσθε και μην ψυριζετε την μαϊμού.Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος μετρήσης της κατανάλωσης,όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί,είναι.Γεμιζω φουλ,μηδενίζω χιλιομετρητή,κάνω όσα χιλιόμετρα θέλω,ξαναγεμίζω φουλ,και διαιρω,τα δύο νούμερα.ΤΕΛΟΣ.
Μην ασχολείστε γενικώς, ειδικά στα μηχανάκια μας,που είναι και και σχετικά χαμηλού κόστους.Δεν υπάρχουν απολύτως αξιοπιστες ενδείξεις κατανάλωσης, ειδικά στην χαμηλή κατηγορία .Εδώ δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις σε πολύ ακριβωτερες μηχανές.Μην τρελαινεσθε και μην ψυριζετε την μαϊμού.Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος μετρήσης της κατανάλωσης,όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί,είναι.Γεμιζω φουλ,μηδενίζω χιλιομετρητή,κάνω όσα χιλιόμετρα θέλω,ξαναγεμίζω φουλ,και διαιρω,τα δύο νούμερα.ΤΕΛΟΣ.
Το αυτό ακριβώς.
Γεμίζω, κάνω 300 χλμ. και ξαναγεμίζω. πάντα παίρνει 11,5-12 λίτρα και έχω υπόλοιπο 4 περίπου στο ντεπόζιτο..... σταθερή κατανάλωση, 3,3-3,5l/100
panavour
05/12/2022, 20:42
Το αυτό ακριβώς.
Γεμίζω, κάνω 300 χλμ. και ξαναγεμίζω. πάντα παίρνει 11,5-12 λίτρα και έχω υπόλοιπο 4 περίπου στο ντεπόζιτο..... σταθερή κατανάλωση, 3,3-3,5l/100
Έτσι όπως το περιγράφεις καις 3,85-4 λίτρα/100.
Καλώς σας βρήκα...
439943
panavour
09/12/2022, 18:05
Καλώς τον.
Καλοτάξιδο! Περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις μετά τα πρώτα χιλιόμετρα! Ωραία και η γνήσια μπαγκαζιέρα, αν επιτρέπεται σε τι τιμή βγαίνει;
Καλοτάξιδο! Περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις μετά τα πρώτα χιλιόμετρα! Ωραία και η γνήσια μπαγκαζιέρα, αν επιτρέπεται σε τι τιμή βγαίνει;
Σ' ευχαριστώ πολύ..
Το μηχανάκι το πήρα μτχ μαζί με την μπακαζιέρα, αλλά απ' ότι βλέπω στο σάιτ του καταστκευαστή βγαίνει στα 285€.
ΥΓ. Πρέπει να είναι ίδιο σχέδιο με την μπακαζιέρα του X-Cape 650 του συμφορουμίτη που βλέπω εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157597&page=9&p=3150996&viewfull=1#post3150996).
Έχω ακούσει ότι η voge και η kymco είναι στην ουσία μια εταιρεία εταιρεία. Αυτό ισχύει ή απλά ο εισαγωγέας τους είναι ο ίδιος;
Nostradamus
20/12/2022, 12:47
o εισαγωγεας ειναι ο ιδιος.
Έχω ακούσει ότι η voge και η kymco είναι στην ουσία μια εταιρεία εταιρεία. Αυτό ισχύει ή απλά ο εισαγωγέας τους είναι ο ίδιος;
Οι εταιρίες είναι άσχετες μεταξύ τους απλώς εδώ έχουν τον ίδιο αντιπρόσωπο
Οκ λάθος πληροφορία τότε.
shamrock
30/12/2022, 18:48
Στο 300ds.
Εκτός από την ένδειξη κατανάλωσης και την μικρή σέλα (μόδα γενικότερα), τα υπόλοιπα φτιάχνουν εύκολα. Με κομμένα κάγκελα είναι πολύ πιο όμορφο.
Εκανα test drive στο 300DS και στο 300 AC.
To AC πολυ ευκινητο για την πολη οτι πρεπει, εμπνει πολυ μεγαλη σιγουρια στην οδηγηση-στριψιμο-φρεναρισμα
Το DS αν και δειχνει ιδανικο για τον μεσο ελληνα (μαλακο, ανετο, με ζελατινα για τον αερα, εντυπωσιακο εξωτερικα για τα κυβικα του, και με ωραια σχαρα απο την μανα του για να μπει βαλιτσα) ειχε (αυτο που δοκιμασα) ενα ασχημο κουσουρι που δεν αναφερθηκε ποτε και πουθενα οσο και αν εψαξα. Το μηχανακι οταν αφηνεις χερια στην πορεια ΤΡΑΒΑΕΙ δεξια. Και τραβαει ΑΜΕΣΩΣ απο το πρωτο δευτερολεπτο, οχι μετα απο 5-6 δευτερολεπτα οπου θα μπορουσεις να υποθεσεις οτι καπως εχεις στραβοκατσει στην σελλα. Ξαναλεω , απο το ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Παραδοξως , αν και ιδιο πλαισιο, το AC αφηνεις χερια και παει ΟΛΟΙΣΙΑ. Στο μαγαζι που εκανα το τεστ ντραιβ το ανεφερα και μαλιστα ΚΑΙ γραπτως το προβλημα του τραβηγματος και αφου το δοκιμασε ο ιδιος μετα την βολτα που εκανε μου ειπε οτι καπως το τιμονι .....εχει μπει στραβα...!!!!!! Οταν το ελεγε αυτο κομπιαζε και ο ιδιος....
Για να πω ολη την αληθεια , δεν μου συμβαινει πρωτη φορα να τραβαει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μηχανακι (suzuki gsr 600, KTM prestige), ειναι ομως η πρωτη φορα που τραβαει τοσο τρανταχτα και χωρις αμφιβολια μηπως φταιει κατι αλλο (πχ, βαρια εξατμιση, λαθος ευθυγραμιση πισω τροχου, στραβο καθισμα στη σελλα η ακομα και να γερνει καπως η σπονδυλικη μου στηλη). Δεν ξερω αν επεσα σε προβληματικο μηχανακι η αν ειναι ολα τα DS ετσι, ουτε θελω να τρομαξω τους κατοχους, γιατι ακομα και ολα να ειναι ετσι, δεν αλλαζει κατι. Απλως ξερεις οτι αν αφησεις χερια, τοτε τραβαει. Πιο πολυ ειναι ψυχολογικο το θεμα, παρα πρακτικο, αφου δεν ειναι χιλιαρα των 200 ιππων.
Να πω επισης οτι στο ιδιο το μηχανακι του τεστ το πισω φαναρι (λεντ) ηταν το μισο καμμενο......
Και τελος να πω οτι βρηκα επικινδυνη την εξατμιση οπου σε καποια μανουβρα η ελιγμο με το δεξι ποδι κατω (ειδικα αν εισαι κοντος και πατας με τις μυτες και οχι ολο το πελμα), μπορει το πελμα να εγκλωβιστει ειτε εμπρος απο την εξατμιση, ειτε μεταξυ εξατμισης και ασφαλτου σε σημειο να το σπασεις.
Περιμενω παντως απο κατοχους να γραψουν αν βρισκουν αληθη τα οσα εγραψα, γιατι δεν τα γραφω κακοπροαιρετα, ουτε μου την σπαει η VOGE λογω Κινας, δεν εχω τετοια κομπλεξ. Αντιθετως ζαχαρωνω ιδιαιτερα το 300 RALLY, που και αναρτησαρες που σιδερωνουν τα παντα εχει, και διπλο ψυγειο εχει ωστε να μην μπαινει διαρκως το σπαστικο βεντιλαντερ (ετσι ελπιζω...), και σχαρα μανισια εχει για καμια βαλιτσα οπως τα on-off του 1980-90 για να κανεις τις δουλειες σου, και πας και παντου...
Τι θελει? χαμηλωμα για εμενα τον κοντο, δηλαδη ενα ζευγος dog bones για το μοχλικο, και 3 εκατοστα κατεβασμα η τιμονοπλακα στις μπουκαλες, που ομως αναγκαστικα θα χρειαστει και bar riser για το τιμονι. Αντε και λιγο ακομα αφρωδες στη σελλα να μη ποναει ο πισινος, και να το τελειο μηχανακι!
skritikos
30/12/2022, 18:57
Είμαι σίγουρος πως έχουν βιδώσει κάτι λάθος στο PDI ή έχουν βάλει ανάποδα κανέναν αποστάτη. Ή το έχουν ρίξει καλά και δεν φτιάχτηκε σωστά.
Μου φαίνεται τρελό να τραβάει τόσο έντονα και άμεσα από design.
Το ACX εμένα δεν τραβάει, και είσαι ο πρώτος που το λες. Κάτι παίζει με το συγκεκριμένο.
shamrock
31/12/2022, 01:39
Προφανως φιλε Λακη δεν διαβασες καλα τι εγραψα πριν
Κανω κοπυ πεηστ τωρα για να σου αποδειξω οτι πρεπει να διαβαζεις πιο προσεκτικα.....
""" Ξαναλεω , απο το ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Παραδοξως , αν και ιδιο πλαισιο, το AC αφηνεις χερια και παει ΟΛΟΙΣΙΑ."""
Αμαν ρε παιδια, σε κουβεντα να βρισκομαστε....
Το DS ειναι που εντοπισα τα συγκεκριμενα προβληματα που προανεφερα.