PDA

View Full Version : Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6

Dr.Monty
27/07/2022, 11:49
Δεν ξέρω τι τους έχει πιάσει όλους και κυνηγούν το ρεκόρ κατανάλωσης. Ευχαριστιέστε την οδήγηση, η καταπιέζεστε να ανοίξετε το γκάζι;

Δεν βρίσκεται για όλους η ευχαρίστηση στην ταχύτητα π.χ. Ταχύπλοο vs ιστιοφόρο.

Δεν κάνουμε κυνηγάμε ρεκόρ κατανάλωσης. Συλλογή data κάνουμε. Χωρίς data, το '22, ραντομάρεις στη ζωή και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Π.χ ειναι μαλακια να κυνηγας τα φωτα στο σπιτι οταν ξεχνας 1 ωρα τον θερμοσίφωνα. Και αυτο γινεται με data. Πλέον δεν ειναι θέμα οικονομίας, αλλα (για πολλους) επιβίωσης.

BTW τρομέρες οι κατασκευές σου στο άλλο thread

Επίσης δεν είναι καλό να υπερπληρώνεται το δοχείο καυσίμων.

Γιατι? Μπορεις να εξηγήσεις?

Lakisss
27/07/2022, 13:05
Δεν βρίσκεται για όλους η ευχαρίστηση στην ταχύτητα π.χ. Ταχύπλοο vs ιστιοφόρο.

Δεν κάνουμε κυνηγάμε ρεκόρ κατανάλωσης. Συλλογή data κάνουμε. Χωρίς data, το '22, ραντομάρεις στη ζωή και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Π.χ ειναι μαλακια να κυνηγας τα φωτα στο σπιτι οταν ξεχνας 1 ωρα τον θερμοσίφωνα. Και αυτο γινεται με data. Πλέον δεν ειναι θέμα οικονομίας, αλλα (για πολλους) επιβίωσης.

BTW τρομέρες οι κατασκευές σου στο άλλο thread.

Ευχαριστώ.
Το θέμα είναι να μην γίνεται αυτοσκοπός η κατανάλωση, και δεν οδηγούνται σωστά οι μηχανές. Πχ. μην ανεβαίνεις βουνό σιγά με κρεμασμένο μοτέρ εκτός ροπής, νομίζοντας ότι δεν καις.

Tallyban
27/07/2022, 19:49
Τα παπιά καίνε λιγότερο άμα κυλάς στη κατηφορα
με νεκρα.
Φυσικά δε προτείνεται στο βρεγμενο ή με δικαβαλο.

νεοσσός
27/07/2022, 20:23
Τα παπιά καίνε λιγότερο άμα κυλάς στη κατηφορα
με νεκρα.
Φυσικά δε προτείνεται στο βρεγμενο ή με δικαβαλο.
Στα οχήματα με ψεκασμό, όταν υπάρχει ταχύτητα στο κιβώτιο σε κατηφόρα, η ροή καυσίμου μηδενίζεται. Αντιθέτως, αν έχεις νεκρά, καις σαν να είναι σε ρελαντί.

Tallyban
27/07/2022, 20:33
Για παπιά κ μηχανές με καρμπυρατέρ μιλάω.
Σε κινητήρες με ψεκασμό η τροφοδοσία σταματάει,αν και έχω μια επιφύλαξη αν, ή πως γίνεται αυτό σε υψηλοστροφους με υψηλή συμπιεση και ελαφρύ βολάν κινητήρες μοτοσυκλέτας.

D3300
30/07/2022, 08:09
Στα οχήματα με ψεκασμό, όταν υπάρχει ταχύτητα στο κιβώτιο σε κατηφόρα, η ροή καυσίμου μηδενίζεται. Αντιθέτως, αν έχεις νεκρά, καις σαν να είναι σε ρελαντί.

Διαφωνώ, αν έχεις μια δευτέρα ας πούμε σε κατηφόρα και ανέβουν οι στροφές, δεν υπάρχει ροή καυσίμου?

billyka
30/07/2022, 09:07
Και τι? Δηλαδή δουλεύει στεγνό οταν ειμαι σε κατηφορα με ταχύτητα και δεν δινω γκάζι?

doctor_john
30/07/2022, 09:37
Κάτι άλλο θα εννοούν, δεν μπορεί..

parkaris
30/07/2022, 17:53
https://the-definition.com/term/deceleration-fuel-cut-off

νεοσσός
30/07/2022, 22:14
Διαφωνώ, αν έχεις μια δευτέρα ας πούμε σε κατηφόρα και ανέβουν οι στροφές, δεν υπάρχει ροή καυσίμου?

Και τι? Δηλαδή δουλεύει στεγνό οταν ειμαι σε κατηφορα με ταχύτητα και δεν δινω γκάζι?
Σωστά. Εξαιρούνται οχήματα με καρμπυρατέρ, καθώς και κάποια scooter που δεν έχουν μηχανόφρενο.

parkaris
31/07/2022, 00:27
125cc μοτοσυκλετακι με καρμπυρατερ ειχε καψει 3.5 λιτρα εκει που το 125cc ιντζεκτιον ειχε καψει 1.8, ρυθμο εδινε το ινξεκτιον.
Ορεινή μοτοβολτα με αλλαγές υψομέτρου

doctor_john
31/07/2022, 10:11
Νεοσσέ κάνε ένα παράδειγμα γιατί έτσι όπως το λες μοιάζει να διακόπτεται κάθε παροχή μίγματος.
Επίσης δεν λέω να καταλάβω αυτό που περιγράφεις μηχανόφρενο.. τι ακριβώς κάνει; κλείνει την εξαγωγή με κάποιο κλαπέτο;

panavour
04/08/2022, 10:17
Νεώτερα,μετά από 4700 χλμ.πινωντας καφέ,περιμένοντας να τελειώσει το σέρβις των 5000 χλμ (που γίνεται 300 χλμ νωρίτερα λόγω καλοκαιρινών διακοπών του συνεργείου).
Το μηχανάκι βρήκε τον panavour,και ο panavour βρήκε μέχρι στιγμής το ιδανικό μηχανάκι για αυτό που ήθελε και μπορεί (μοτοσυκλετιστικα καί ηλικιακα) για την Ελλάδα,και για αυτόν.Εχω πάθει πολιτισμικό σοκ,και ότι είναι το πρώτο μηχανάκι μετά από 31 χρόνια,που πήρα καινούργιο,και έχει όλα τα σύγχρονα καλουδια,(ψεκασμό,abs, ανάποδα πηρούνια, αναρτήσεις με μοχλικο πίσω,led φώτα, τάμπλετ καντράν κλπ.)Το δε abs με έσωσε στην κυριολεξία χτες ,για αυτό σήμερα μπορώ και σας γράφω αλλιώς..........
Το μηχανάκι το χρησιμοποιώ σε δευτερεύον οδικώς δίκτυο,εκτός εθνικής οδού και αυτοκινητοδρόμων,και είναι ιδανικό για μένα,από πλευράς ροπής,οικονομίας,αναρτήσεων,φρένων,κρατήματος.Μονο η σέλλα παραμένει σκληρή για τα γούστα μου,αλλά αυτό μάλλον είναι λόγω των πολλών (ακόμα)κιλών μου.
Οδηγώντας το μηχανάκι,κατάλαβα γιατί πλέον,η αγορά οδηγείται στις μοτο τύπου adventure,με λίγο μεγαλύτερο ύψος,και ανετοτερες αναρτήσεις,και νομίζω ότι οι απλές μηχανές δρόμου όπως τις ξέραμε οι παλαιοτεροι σιγά σιγά θα εκλείψουν.Επισης πιστεύω ότι οι 2 κύλινδροι σιγά σιγά θα επικρατήσουν ολοκληρωτικά,διότι θα είναι η Χρυσή τομή, αξιοπιστίας, απλότητας άνεσης (κραδασμοί)και οικονομίας στην κατανάλωση και στο σέρβις.Γενικα είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή μου (προς το παρόν)και μένει να αποδειχθεί και η αντοχή και αξιοπιστία με τον χρόνο.ΟΨΟΜΕΘΑ

doctoras
04/08/2022, 11:19
Νεώτερα,μετά από 4700 χλμ.πινωντας καφέ,περιμένοντας να τελειώσει το σέρβις των 5000 χλμ (που γίνεται 300 χλμ νωρίτερα λόγω καλοκαιρινών διακοπών του συνεργείου).
Το μηχανάκι βρήκε τον panavour,και ο panavour βρήκε μέχρι στιγμής το ιδανικό μηχανάκι για αυτό που ήθελε και μπορεί (μοτοσυκλετιστικα καί ηλικιακα) για την Ελλάδα,και για αυτόν.Εχω πάθει πολιτισμικό σοκ,και ότι είναι το πρώτο μηχανάκι μετά από 31 χρόνια,που πήρα καινούργιο,και έχει όλα τα σύγχρονα καλουδια,(ψεκασμό,abs, ανάποδα πηρούνια, αναρτήσεις με μοχλικο πίσω,led φώτα, τάμπλετ καντράν κλπ.)Το δε abs με έσωσε στην κυριολεξία χτες ,για αυτό σήμερα μπορώ και σας γράφω αλλιώς..........
Το μηχανάκι το χρησιμοποιώ σε δευτερεύον οδικώς δίκτυο,εκτός εθνικής οδού και αυτοκινητοδρόμων,και είναι ιδανικό για μένα,από πλευράς ροπής,οικονομίας,αναρτήσεων,φρένων,κρατήματος.Μονο η σέλλα παραμένει σκληρή για τα γούστα μου,αλλά αυτό μάλλον είναι λόγω των πολλών (ακόμα)κιλών μου.
Οδηγώντας το μηχανάκι,κατάλαβα γιατί πλέον,η αγορά οδηγείται στις μοτο τύπου adventure,με λίγο μεγαλύτερο ύψος,και ανετοτερες αναρτήσεις,και νομίζω ότι οι απλές μηχανές δρόμου όπως τις ξέραμε οι παλαιοτεροι σιγά σιγά θα εκλείψουν.Επισης πιστεύω ότι οι 2 κύλινδροι σιγά σιγά θα επικρατήσουν ολοκληρωτικά,διότι θα είναι η Χρυσή τομή, αξιοπιστίας, απλότητας άνεσης (κραδασμοί)και οικονομίας στην κατανάλωση και στο σέρβις.Γενικα είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή μου (προς το παρόν)και μένει να αποδειχθεί και η αντοχή και αξιοπιστία με τον χρόνο.ΟΨΟΜΕΘΑ

437290

:p:p

:lol::lol:

panavour
05/08/2022, 22:12
Εικόνα κατανάλωσης voge 500 ds,με 4300 χλμ,από Αθήνα -αργος-μυλοι Άργους , από παλαιά εθνική, χωρίς διόδια,και επιστροφή πάλι από παλαιά διαδρομή,σύνολον 320 χλμ,με ταχύτητες μέχρι 100 χιλιόμετρα/ώρα ,και γενικό επαρχιακό στροφιλικι,με μόνιμη χρήση 5ης,6ης,όπου γινόταν, ήσυχη επιτάχυνση, στρωτή,απαλή οδήγηση, ολικό βάρος επιβάτη με ελάχιστα πράγματα στην μπαγκαζιερα 142 κιλά. Κατανάλωση 3,25 lt/100χλμ.

AristidisZ
05/08/2022, 22:17
Εικόνα κατανάλωσης voge 500 ds,με 4300 χλμ,από Αθήνα -αργος-μυλοι Άργους ,και επιστροφή από παλαιά εθνική, χωρίς διόδια,και επιστροφή πάλι από παλαιά διαδρομή,σύνολον 320 χλμ,με ταχύτητες μέχρι 100 χιλιόμετρα/ώρα ,και γενικό επαρχιακό στροφιλικι,με μόνιμη χρήση 5ης,6ης,όπου γινόταν, ήσυχη επιτάχυνση, στρωτή,απαλή οδήγηση, ολικό βάρος επιβάτη με ελάχιστα πράγματα στην μπαγκαζιερα 142 κιλά. Κατανάλωση 3,25 lt/100χλμ.

Χμμμ όπως το περιγράφεις, το CB παίζει να πήγαινε και πιο χαμηλά…

panavour
05/08/2022, 22:23
Χμμμ όπως το περιγράφεις, το CB παίζει να πήγαινε και πιο χαμηλά…
Εννοείται ειδικά με κάποιον ελαφρύτερο,από μένα.Η Χόντα είναι Χόντα.ΑΛΛΑ έχει με τον ίδιο ακριβώς,εξοπλισμό 45% παραπάνω, λεφτά.

AristidisZ
06/08/2022, 07:29
Εννοείται ειδικά με κάποιον ελαφρύτερο,από μένα.Η Χόντα είναι Χόντα.ΑΛΛΑ έχει με τον ίδιο ακριβώς,εξοπλισμό 45% παραπάνω, λεφτά.
Ναι οκ, απλά διάβαζα πιο πίσω κάτι για καταναλώσεις κάτω από 2, και λέω «τι γίνεται εδώ»…

panavour
06/08/2022, 12:31
Ναι οκ, απλά διάβαζα πιο πίσω κάτι για καταναλώσεις κάτω από 2, και λέω «τι γίνεται εδώ»…
Αυτά τα λέγανε για το 300αρι το βογκ, που δεν ισχύει σε καμμία περιπτωση,εγώ μιλάω για το voge,500 ds.

toyar
06/08/2022, 12:58
μιλαμε αν θα πηγαινε πιο χαμηλα απο 3,25......
που πριν 15 χρονια για φιλτρακια στο περιπτερο πηγαιναμε με κ5 1000 η με varadero:bawl:

panavour
06/08/2022, 13:21
μιλαμε αν θα πηγαινε πιο χαμηλα απο 3,25......
που πριν 15 χρονια για φιλτρακια στο περιπτερο πηγαιναμε με κ5 1000 η με varadero:bawl:

Πριν 15 χρόνια το λίτρο είχε κάτω από 1 ευρώ ,δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο,είναι και η αρχόμενη άνοια βλέπεις.:cry:

Dr.Monty
06/08/2022, 15:33
Αν θυμαμαι καλα εγω εβαλα πρώτη μου βενζίνη το 2002 στα 66 λεπτα. Δεν ειχα βαλει ποτε 20αευρω. Οταν ενοιωθα λαρτζ εβαζα 15. Με 10 ευρω στο πουντάκι ο δεικτης εφτανε στο θεο.

Bowleno
06/08/2022, 17:14
Αν θυμαμαι καλα εγω εβαλα πρώτη μου βενζίνη το 2002 στα 66 λεπτα. Δεν ειχα βαλει ποτε 20αευρω. Οταν ενοιωθα λαρτζ εβαζα 15. Με 10 ευρω στο πουντάκι ο δεικτης εφτανε στο θεο.

60.... Δραχμές(!) Είχε όταν πρωτοέβαλα εγώ.....
Ακόμα, θυμάμαι κάπου το '91 η το '92 είχαμε πάει διακοπές Αμοργό για 13 μέρες, φουλάραμε εδώ με....90 δραχμές το λίτρο και όταν πήγαμε να φύγουμε από το νησί είχε πάει "εν μια νυκτί" 140 δραχμές!!! Ήταν από τα πιο τραυματικά σοκ.....:cry:

panavour
06/08/2022, 17:27
60.... Δραχμές(!) Είχε όταν πρωτοέβαλα εγώ.....
Ακόμα, θυμάμαι κάπου το '91 η το '92 είχαμε πάει διακοπές Αμοργό για 13 μέρες, φουλάραμε εδώ με....90 δραχμές το λίτρο και όταν πήγαμε να φύγουμε από το νησί είχε πάει "εν μια νυκτί" 140 δραχμές!!! Ήταν από τα πιο τραυματικά σοκ.....:cry:

το 92 μπηκε καπελο εν μια νυκτι ενα πενηνταρικο φορος αυγουστος ηταν,το θυμαμαι.

Bowleno
06/08/2022, 18:06
το 92 μπηκε καπελο εν μια νυκτι ενα πενηνταρικο φορος αυγουστος ηταν,το θυμαμαι.

Σωστός:beer:

doctoras
06/08/2022, 19:31
το βογκ.

Βοτζ λέγεται
Βογκ είναι οίκος μόδας

Και τότε κυβέρνηση άριστων είχαμε, με τον αλησμόνητο, υπεραριστο, πατριώτη, μπαμπά μητσοτακη

motojojo
06/08/2022, 19:35
Σε καμία 25αρια χρόνια πάλι Μητσοτάκη θα έχουμε.

toyar
06/08/2022, 20:14
Το 92 πηρε 50αρικο σε ενα βραδυ
Με Μητσοτάκη φυσικα
Μετα απο 30 χρονια βγαλαμε τον γιο γιατι ο τσιπρας δεν πηγαινε εκκλησια

panavour
07/08/2022, 12:48
Όποιος και να ερθεί,άριστος,τενεκές,με ηθικό πλεονέκτημα,η χωρίς αυτό,η βενζίνη είναι χρυσή αγελάδα και θα αρμεγεται ΠΑΝΤΑ.μαθετε επιτέλους μπαλιτσα που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Αλέφαντος.

νεοσσός
07/08/2022, 13:41
Τη θυμάμαι το 2002 με 63 λεπτά/L. Πρέπει να ήταν η πιο χαμηλή τιμή της, αναλογικά με τον πληθωρισμό. Θυμάμαι ότι τότε τα καύσιμα δεν σε απασχολούσαν ιδιαίτερα σαν έξοδο. Όπως τώρα π.χ. δεν υπολογίζεις τόσο το νερό, αφού η τιμή του είναι χαμηλή, ενώ διπλοσκέφτεσαι πλέον το ρεύμα και τριπλοσκέφτεσαι τη βενζίνη.

https://www.tanea.gr/2002/11/21/economy/meiwsi-timwn-benzinis/
(https://www.tanea.gr/2002/11/21/economy/meiwsi-timwn-benzinis/)

Αν οδηγούσε τότε ο Βασίλης, θα ανέβαινε κάθε Κυριακή στις Άλπεις με Varadero.

Tallyban
07/08/2022, 20:29
Υπουργός που έβαλε την υπογραφή του τότε ήταν αυτός που έβγαινε με το Ντέταρι στα μπαλκόνια ή κάνω λάθος;

panavour
07/08/2022, 21:37
Υπουργός που έβαλε την υπογραφή του τότε ήταν αυτός που έβγαινε με το Ντέταρι στα μπαλκόνια ή κάνω λάθος;

Μην κολλάς σε πρόσωπα,τα πρόσωπα είναι αναλώσιμα και απλώς αλλάζουν,ο φόρος στην βενζίνη είναι αθάνατος,κάτι σαν το αιώνιο φώς του σύμπαντος.Δεν έχει χρόνο,φθορά,αρχή και τέλος.

billy84
07/08/2022, 22:15
Τη θυμάμαι το 2002 με 63 λεπτά/L. Πρέπει να ήταν η πιο χαμηλή τιμή της, αναλογικά με τον πληθωρισμό. Θυμάμαι ότι τότε τα καύσιμα δεν σε απασχολούσαν ιδιαίτερα σαν έξοδο. Όπως τώρα π.χ. δεν υπολογίζεις τόσο το νερό, αφού η τιμή του είναι χαμηλή, ενώ διπλοσκέφτεσαι πλέον το ρεύμα και τριπλοσκέφτεσαι τη βενζίνη.

https://www.tanea.gr/2002/11/21/economy/meiwsi-timwn-benzinis/
(https://www.tanea.gr/2002/11/21/economy/meiwsi-timwn-benzinis/)

Αν οδηγούσε τότε ο Βασίλης, θα ανέβαινε κάθε Κυριακή στις Άλπεις με Varadero.

Οδηγούσα τότε και πήγαινα μακρινές μέχρι Σούνιο, με KazeR!:lol:

o_gavros
07/08/2022, 22:22
κάζε-ρ και φουλάρισμα με σκασμένο δίευρω...η καλύτερη καθούρα και δαγκάνα φρένου σε παπί, έβερ!
Αν είχε στόμα,θα με εβριζε ακόμα.Σκατά στο μπινέ που μου το βούτηξε!

panavour
30/08/2022, 14:05
Νεώτερα μετά από 6500 χλμ. Έγινε και το δεύτερο σέρβις στα 4700, λίγο νωρίτερα από τα 5000 λόγω διακοπών ,και στις διακοπές που κυκλοφόρησε συνεχώς σε επαρχιακό δίκτυο στην Πελοπόννησο με ταχύτητες επαρχιακού δικτύου 40-90 και τοπικά έως 110,(προσοχή κυρίως απ' το δειλινό και μετά λόγω αγριογούρουνων),η κατανάλωση πότε δεν ξεπέρασε τα 3,20 λίτρα /100.Βεβαια με απαλό χέρι,όχι δυνατές επιταχύνσεις,και βελούδινο οδηγημα, όπως συνηθίζω.Δεν παρουσίασε μέχρι στιγμής τίποτα,δεν έκαψε λάμπα,πάντα άναψε με την πρώτη.Το μόνο που παρουσίασε είναι 3 φορές που άναψε το check engine μετά από εφοδιασμό βενζίνης σε επαρχιακά βενζινάδικα για όχι παραπάνω από 1 λεπτό την φορά, χωρίς όμως να αλλάξει ο θόρυβος η χροιά και η απόδοση του κινητήρα.Γενικα μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα παράπονο.

panavour
30/08/2022, 14:09
Λοιπόν γράφω και ένα ευτράπελο,γιατί κοντεψα να πάθω εγκεφαλικό.Σταματαω να πάρω κάτι για φαγητό,από το ψητοπωλείο,και μόλις γυρνάω,πάω να βάλω μπροστά,και γυρνάει η μίζα χωρίς να παίρνει μπροστά.Μια δύο τρείς, αρχίζει να στραβωνει το στόμα μου, ώντας στα πρόθυρα εγκεφαλικού.Λεω δεν μπορεί, κάτι γίνεται.Καθομαι ένα λεπτό να ηρεμήσω,και μετά το μάτι μου πάει στον κόκκινο διακόπτη του ον-οφ,και βλέπω ότι είναι στο οφ.Τον βάζω στο ον και φλουπ αμέσως πήρε η κινέζα.Η εγώ κατεβαίνοντας πάτησα κατά λάθος τον διακόπτη στο οφ,η κάποιος τσογλανος,τοκανε την ώρα που ήμουν στο μαγαζί.Σε προηγούμενες μοτο που είχα όταν ο κόκκινος διακόπτης ήταν στο οφ δεν γυρναγε καθόλου η μίζα,κι έτσι μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι κάτι έπαθε το μηχανάκι.Γι αυτό αν δεν σας πάρει μπρος,και γυρνάει κούφια η μίζα,μην πανικοβληθειτε,και ρίξτε μια ματιά,αν ο κόκκινος διακόπτης κατά λάθος έχει μπει στο οφ.Εγω το ξαναείχα πάθει σε σκούτερ Απριλια σκαραμπεο που είχα,που κι εκεί ο διακόπτης στο οφ έδινε μιζιες αλλά δεν έπαιρνε μπρος.Εκει βέβαια δεν είχα υποψιαστεί το πήγα συνεργείο σπρώχνοντας,και έπεσε από τα γέλια κάτω ο μάστορας μόλις το είδε, κάνοντας με ρεζίλι των σκυλιώνε.

rainmike
30/08/2022, 14:26
Λοιπόν γράφω και ένα ευτράπελο,γιατί κοντεψα να πάθω εγκεφαλικό.Σταματαω να πάρω κάτι για φαγητό,από το ψητοπωλείο,και μόλις γυρνάω,πάω να βάλω μπροστά,και γυρνάει η μίζα χωρίς να παίρνει μπροστά.Μια δύο τρείς, αρχίζει να στραβωνει το στόμα μου, ώντας στα πρόθυρα εγκεφαλικού.Λεω δεν μπορεί, κάτι γίνεται.Καθομαι ένα λεπτό να ηρεμήσω,και μετά το μάτι μου πάει στον κόκκινο διακόπτη του ον-οφ,και βλέπω ότι είναι στο οφ.Τον βάζω στο ον και φλουπ αμέσως πήρε η κινέζα.Η εγώ κατεβαίνοντας πάτησα κατά λάθος τον διακόπτη στο οφ,η κάποιος τσογλανος,τοκανε την ώρα που ήμουν στο μαγαζί.Σε προηγούμενες μοτο που είχα όταν ο κόκκινος διακόπτης ήταν στο οφ δεν γυρναγε καθόλου η μίζα,κι έτσι μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι κάτι έπαθε το μηχανάκι.Γι αυτό αν δεν σας πάρει μπρος,και γυρνάει κούφια η μίζα,μην πανικοβληθειτε,και ρίξτε μια ματιά,αν ο κόκκινος διακόπτης κατά λάθος έχει μπει στο οφ.Εγω το ξαναείχα πάθει σε σκούτερ Απριλια σκαραμπεο που είχα,που κι εκεί ο διακόπτης στο οφ έδινε μιζιες αλλά δεν έπαιρνε μπρος.Εκει βέβαια δεν είχα υποψιαστεί το πήγα συνεργείο σπρώχνοντας,και έπεσε από τα γέλια κάτω ο μάστορας μόλις το είδε, κάνοντας με ρεζίλι των σκυλιώνε.

To ζουμι ειναι αυτα που πηρες απο το ψητοπωλειο:D

panavour
30/08/2022, 23:03
To ζουμι ειναι αυτα που πηρες απο το ψητοπωλειο:D

Γουρνοπούλα,και λοιπά κοψιδια.

Lakisss
30/08/2022, 23:49
Σε προηγούμενες μοτο που είχα όταν ο κόκκινος διακόπτης ήταν στο οφ δεν γυρναγε καθόλου η μίζα,κι έτσι μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι κάτι έπαθε το μηχανάκι.

Όταν είναι στο off και γυρνάς τον διακόπτη, δεν ακούς θόρυβο από τον ψεκασμό. Ένας τρόπος να το ξεχωρίζεις.

Bowleno
31/08/2022, 00:08

Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγώ πλέον κανένα δίμηνο, γωνία Σπύρου Πάτση και Ιερά οδό, πήγα να πάρω κάτι λάμπες για το αμάξι, κάπου ακούμπησα και μέχρι να το πάρω χαμπάρι άλλαξα 17 χρώματα.. .

panavour
26/09/2022, 22:23
λεω μετα απο 3 μηνες και 8300 χλμ να την πλυνω στο πλυντηριο μοτο που πλενω συνηθως τα μηχανακια μου.εχει πλυνει κανεις το βογκ του να μας πει τυχον παρενεργειες?:a014:

D3300
27/09/2022, 07:07
λεω μετα απο 3 μηνες και 8300 χλμ να την πλυνω στο πλυντηριο μοτο που πλενω συνηθως τα μηχανακια μου.εχει πλυνει κανεις το βογκ του να μας πει τυχον παρενεργειες?:a014:

Το κιλ σουιτς να προσέξεις.

Bowleno
27/09/2022, 08:09

Το έχω κάνει εγώ δις σε πλυντήριο τύπου "κάντο λαμπίκο μόνος σου" (αυτά που βάζεις κέρματα....) κανένα απολύτως θέμα.

Και είναι Βοτζ, (VOGE) το Βογκ (VOGUE) είναι οίκος περιοδικό μόδας.....:lol:

telegonos
27/09/2022, 08:35
Το έχω κάνει εγώ δις σε πλυντήριο τύπου "κάντο λαμπίκο μόνος σου" (αυτά που βάζεις κέρματα....) κανένα απολύτως θέμα.

Στην Mototrend οι υπάλληλοι, βογκ τα λένε.

Nomand
27/09/2022, 09:00

Να σου προτείνω ένα πλυντήριο στην θηβων στην Ανθουπολη στο Περιστέρι, ειναι οτι καλύτερο έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια στο χώρο και σίγουρα θα έχει πλυνει μηχανή όμοια με την δική σου.

Lakisss
27/09/2022, 09:12
Μην τρελαίνεστε. Όχι νερό με πίεση σε οθόνες και διακόπτες, απλό

Panos76
27/09/2022, 11:02

https://www.howtopronounce.com/voge

panavour
27/09/2022, 12:23

παρασυρομαι,επειδη ειμαι μοντελλο για παχουλούς,γι αυτο.:whistle:

panavour
08/11/2022, 10:36
Λοιπόν νεωτερα απ' το σέρβις των 10000 χλμ.
Το μηχανάκι δεν έχει κάνει κιχ.Τα πάντα λειτουργούν ως πρέπει, ανάβει με την πρώτη,η μπαταρία είναι πάντα στα 14,2 volt,εν λειτουργία,και γενικώς είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Εχει κοντό γραναζωμα που είναι ιδανικό για τα κιλά μου+αποσκευές,και είναι απόλαυση ροπής στα ορεινά στροφιλικια.Γεμιζει με 6 πολύ δυνατά από τα50-140,και δεν έχει κανένα πρόβλημα στις εθνικές για κάθε είδους προσπέραση, βαρέων οχημάτων.Ταξιδευει άνετα με 140,και είναι και οικονομικό.Στο σέρβις των 10000 αλλάχτηκαν, μπουζί,φίλτρο λαδιού,λάδια, φίλτρο αέρος, φίλτρο βενζίνης,και μια ντιζα συμπλέκτη(αυτή μέσα στην εγγύηση) γιατί άρχισε να κόβεται στην άκρη.Κοστος ανταλλακτικών, 55 ευρώ (τα λάδια δικα μου γιατί βάζω άλλη μάρκα απ' αυτήν που συνιστά η αντιπροσωπεία) και εργασία 95 ευρώ,(έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και συσφίξεις, καθώς και η αντικατάσταση των αναλώσιμων.Μεση κατανάλωση με την οδήγηση μου κυρίως σε δευτερεύον δίκτυο 3,4 λίτρα/100. Συνεχίζεται στα 15000.Οσοι το σκέφτεστε να το πάρετε,μην το σκέφτεστε.ΠΑΡΤΕ το.Η συσταση μου αφορα την συμπεριφορα της μοτοσυκλεττας στον δρομο (οδικα χαρακτηριστικα, φρενα, κρατημα,καταναλωση,αναρτησεις,)και δεν αφορα ακομα την αντοχη της και την αξιοπιστια της διοτι ειναι νωρις σ αυτα τα χιλιομετρα.

Lakisss
08/11/2022, 11:15
Τι λάδια προτείνει και τι βάζεις;

Kickstart
08/11/2022, 11:18
Να το χαίρεσαι καλούς δρόμους, αν δεν βαλεις φωτο να το ζαχαρώσουμε δεν πιστεύουμε τίποτα εμείς οι...ματάκηδες, να ξέρεις:p

panavour
08/11/2022, 14:49
Τι λάδια προτείνει και τι βάζεις;

η βοτζ προτεινει σιλκολεν συνθετικα 10-40 ή ημισυνθετικα (τα οποια ομως τα πουλαει 40% και βαλε παραπανω)εγω βαζω ημισυνθετικα bel ray 10-40 που εναι και μια προδιαγραφη ανωτερα απ τα σιλκολεν. SN αντι SM.ΒΟΥΤΥΡΟ.:lol:

panavour
08/11/2022, 14:54
Να το χαίρεσαι καλούς δρόμους, αν δεν βαλεις φωτο να το ζαχαρώσουμε δεν πιστεύουμε τίποτα εμείς οι...ματάκηδες, να ξέρεις:p

439272
439273
439274
439275

doctoras
08/11/2022, 15:05
ωραίο είναι καλοτάξιδο!

Nitse3
08/11/2022, 15:54
Εσύ τουλάχιστον γράφεις καλά χιλιόμετρα είσαι αξιόπιστο δείγμα για το εγγύς μέλλον.

panavour
08/11/2022, 16:11
Εσύ τουλάχιστον γράφεις καλά χιλιόμετρα είσαι αξιόπιστο δείγμα για το εγγύς μέλλον.

ειναι αληθεια οτι λογω ιδιαιτερων συνθηκων το τερματισα το κοντερ,10067 χλμ σε 160 μερες. 63 χιλιομετρα την ημερα.Τωρα και λογω χειμωνα θα πεσουν οι ρυθμοι κατα πολυ.Οποτε τα 15000 θα ερθουν μαλλον κατα την ανοιξη.

ptc
09/11/2022, 10:33
Επεσα στην παρακατω αγγελια κοιτωντας για το τι υπαρχει διαθεσιμο στη Θεσσαλονικη. Η αναζητηση ειναι για εναν γνωστο που κοιταει για την πρωτη του μηχανη και μιας και το μπατζετ ειναι πολυ μαζεμενο, μπηκαν και οι κινεζοι στη συζητηση.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327595454-voge-500ds

Αναφερει οτι εχουν αλλαχτει θερμοστατης και οργανο εντος εγγυησης. Με ελαχιστο ψαξιμο βρηκα και βιντεο (αν καταλαβα καλα του ιδιου) που φαινεται το θεμα που βγαζει η οθονη.

https://youtu.be/bmo5jpMVHnI?t=465

Στα σχολια λενε οτι ειναι γνωστο προβλημα που το βγαζουν πολλα μηχανακια. Εχετε κατι υποψιν απο τα αντιστοιχα γκρουπ σε fb κτλ; Η οθονη που αλλαζεται στην εγγυηση ειναι βελτιωμενη ή απλα την αλλαζουν με την ιδια μεχρι να τελειωσει η εγγυηση και να γινει πλεον προβλημα του ιδιοκτητη; Ο θερμοστατης δεν ειναι σοβαρο θεμα, αλλα η οθονη φανταζομαι θα ειναι μεγαλο κοστος για να αλλαχτει ετσι και ληξει η εγγυηση.

doctor_john
09/11/2022, 11:13
Δεν έχουν μεγάλο κόστος οι οθόνες απλά θα πρέπει να ασχοληθείς να δεις τι υπάρχει, πως ταιριάζει κ.λπ.
Είναι λογικό, αν η οθόνη λειτουργεί κανονικά στα υπόλοιπα, να ψάξει κάποιος μήπως έχουν ασχοληθεί πιο ειδικοί
και έχουν βρει λύση.

Dr.Monty
09/11/2022, 12:30
Επεσα στην παρακατω αγγελια κοιτωντας για το τι υπαρχει διαθεσιμο στη Θεσσαλονικη. Η αναζητηση ειναι για εναν γνωστο που κοιταει για την πρωτη του μηχανη και μιας και το μπατζετ ειναι πολυ μαζεμενο, μπηκαν και οι κινεζοι στη συζητηση.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327595454-voge-500ds

Αναφερει οτι εχουν αλλαχτει θερμοστατης και οργανο εντος εγγυησης. Με ελαχιστο ψαξιμο βρηκα και βιντεο (αν καταλαβα καλα του ιδιου) που φαινεται το θεμα που βγαζει η οθονη.

https://youtu.be/bmo5jpMVHnI?t=465

Στα σχολια λενε οτι ειναι γνωστο προβλημα που το βγαζουν πολλα μηχανακια. Εχετε κατι υποψιν απο τα αντιστοιχα γκρουπ σε fb κτλ; Η οθονη που αλλαζεται στην εγγυηση ειναι βελτιωμενη ή απλα την αλλαζουν με την ιδια μεχρι να τελειωσει η εγγυηση και να γινει πλεον προβλημα του ιδιοκτητη; Ο θερμοστατης δεν ειναι σοβαρο θεμα, αλλα η οθονη φανταζομαι θα ειναι μεγαλο κοστος για να αλλαχτει ετσι και ληξει η εγγυηση.

ptc Αν το "προβλημα" ειναι η αλλαγή απο κανονικό σε νυχτερινο mode ναι το εχω ακουσει. Το δικό μου δεν κανει ασυνάρτητες αλλαγές, αλλα σιγουρα το λές πολυ ευαίσθητο (αλλαζει ευκολα σε συνθήκες σκιάς / χαμηλού φωτισμού και back). Οπως το λειτουργω δεν μου φανηκε δυσλειτουργία και επομένως δεν το ανέφερα ποτέ στο service.
Τωρα, σχετικά με το θερμοστάτη, που ηταν το πρόβλημα, ξέρεις? Με κινδυνο να ειμαι πολυ άστοχος, φαντάζομαι ειναι κατι που εχει σχέση με την θερμοκρασία. Η δικιά μου, σε σχέση με την θερμοκρασία, λειτουργεί ακριβως με τον ίδιο τρόπο εδω και ένα χρονο. Πιάνει ανώτατη θερμοκράσια στους 87. Πολύ σπάνια αναβει το βεντιλατερ και αυτο για λιγότερο απο ενα λεπτο όταν σβήνω τη μηχανή. Ανωτατη θερμοκρασία που εχω δει στη μηχανη ήταν το καλοκαίρι, την πιο ζεστη μερα του καλοκαιριου, στην ΠΑΘΕ κοντα στη Λαρισσα οπου η θερμοκρασία εφτασε στα 89-90 για πολυ λίγο (εξω παιζει να ειχε 40++. Καιγόντουσαν τα μουτρα μου απο την ασφαλτο μεσα απο το κράνος). ΟΛΑ αυτα που έγραψα ειναι παρατηρήσεις και αποκλίσεις απο την κανονικότητα που εχω συνηθίσει σαν ασχετος. Και γενικά την μηχανή δεν την πιέζω καθόλου.

DoctoR_k6
09/11/2022, 12:44
ptc Αν το "προβλημα" ειναι η αλλαγή απο κανονικό σε νυχτερινο mode ναι το εχω ακουσει. Το δικό μου δεν κανει ασυνάρτητες αλλαγές, αλλα σιγουρα το λές πολυ ευαίσθητο (αλλαζει ευκολα σε συνθήκες σκιάς / χαμηλού φωτισμού και back). Οπως το λειτουργω δεν μου φανηκε δυσλειτουργία και επομένως δεν το ανέφερα ποτέ στο service.
Τωρα, σχετικά με το θερμοστάτη, που ηταν το πρόβλημα, ξέρεις? Με κινδυνο να ειμαι πολυ άστοχος, φαντάζομαι ειναι κατι που εχει σχέση με την θερμοκρασία. Η δικιά μου, σε σχέση με την θερμοκρασία, λειτουργεί ακριβως με τον ίδιο τρόπο εδω και ένα χρονο. Πιάνει ανώτατη θερμοκράσια στους 87. Πολύ σπάνια αναβει το βεντιλατερ και αυτο για λιγότερο απο ενα λεπτο όταν σβήνω τη μηχανή. Ανωτατη θερμοκρασία που εχω δει στη μηχανη ήταν το καλοκαίρι, την πιο ζεστη μερα του καλοκαιριου, στην ΠΑΘΕ κοντα στη Λαρισσα οπου η θερμοκρασία εφτασε στα 89-90 για πολυ λίγο (εξω παιζει να ειχε 40++. Καιγόντουσαν τα μουτρα μου απο την ασφαλτο μεσα απο το κράνος). ΟΛΑ αυτα που έγραψα ειναι παρατηρήσεις και αποκλίσεις απο την κανονικότητα που εχω συνηθίσει σαν ασχετος. Και γενικά την μηχανή δεν την πιέζω καθόλου.

Περιεργο να μην ανεβαζει θεμοκρασια σε μερες με 40αρια...
Τωρα που χειμωνιαζει τι κανει? Η τον προηγουμενο χειμωνα στα πολυ κρυα? Ποσο παιζει?

Dr.Monty
09/11/2022, 12:48
Τωρα που χειμωνιαζει τι κανει? Η τον προηγουμενο χειμωνα στα πολυ κρυα? Ποσο παιζει?

Δοκτορ, τι να σου πω ρε φιλε, δεν ξερω. Πρεπει να ξαναναφέρω ότι ΔΕΝ την πιέζω καθόλου. Παίζει να την δουλευω μεχρι 5Κ στροφές. Παιζει αυτο ρόλο?
Τωρα που χειμωνιάζει αργει λίγο περισσότερο να πιασει τα 86-87. Μολις τα πιάσει μένει εκει.

DoctoR_k6
09/11/2022, 12:52
Δοκτορ, τι να σου πω ρε φιλε, δεν ξερω. Πρεπει να ξαναναφέρω ότι ΔΕΝ την πιέζω καθόλου. Παίζει να την δουλευω μεχρι 5Κ στροφές. Παιζει αυτο ρόλο?
Τωρα που χειμωνιάζει αργει λίγο περισσότερο να πιασει τα 86-87. Μολις τα πιάσει μένει εκει.

Καλα δεν χρειαζεται να το σκισεις το μοτερ για να ανεβασει θερμοκρασια.
Ειδικα αν εισαι μεσα στην πολη, καλοκαιρι, οπως κ να πας θα ανεβασει. ΑΥτο ειναι το νορμαλ.

doctor_john
09/11/2022, 13:14
Να αναφερθούμε στο ποια θερμοκρασία θεωρείται λειτουργίας και απο ποια και πάνω αχρείαστη και επιβαρυντική.

Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από το ότι μέχρι σήμερα θεωρώ τους 90C νορμάλ θερμοκρασία λειτουργίας.
Ίσως σε υδρόψυκτα της δικής μας ζώνης είναι φυσιολογικό να "προστατεύουμε" με τον θερμοστάτη στους 85C
αλλά μου έχει μείνει η εντύπωση πως θερμοκρασίες 90-110C δεν θα πρέπει να μας ανησυχούν και καλό θα είναι
να τις έχουμε πετύχει αν σκοπεύουμε να πιέσουμε τον κινητήρα.

Lakisss
09/11/2022, 13:26
Αυτό το είδατε; https://www.motomag.gr/news/nea-montela/eicma-2023-voge-525-dsx-me-traction-control-kai-eyropaiko-shediasmo

DoctoR_k6
09/11/2022, 14:36
Να αναφερθούμε στο ποια θερμοκρασία θεωρείται λειτουργίας και απο ποια και πάνω αχρείαστη και επιβαρυντική.

Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από το ότι μέχρι σήμερα θεωρώ τους 90C νορμάλ θερμοκρασία λειτουργίας.
Ίσως σε υδρόψυκτα της δικής μας ζώνης είναι φυσιολογικό να "προστατεύουμε" με τον θερμοστάτη στους 85C
αλλά μου έχει μείνει η εντύπωση πως θερμοκρασίες 90-110C δεν θα πρέπει να μας ανησυχούν και καλό θα είναι
να τις έχουμε πετύχει αν σκοπεύουμε να πιέσουμε τον κινητήρα.

90-110 του νερου?
Ποτε? Κολλημενοι στην κινηση στην Πανεπιστημιου με εξωτερκη θερμοκρασια 40 βαθμων?
Η θερμοκρασιες πρεπει να ειναι αρκετα χαμηλοτερα.

AUFGEBRACHT
09/11/2022, 18:56

Αυτό είναι -κυριολεκτικά- που λένε δεν ξέρω τι πουλάω...

doctor_john
09/11/2022, 21:21
90-110 του νερου?
Ποτε? Κολλημενοι στην κινηση στην Πανεπιστημιου με εξωτερκη θερμοκρασια 40 βαθμων?
Η θερμοκρασιες πρεπει να ειναι αρκετα χαμηλοτερα.

παρντον, του λαδιού εννοώ, δεν έχω συνηθίσει τα νερά ακόμα..

νεοσσός
10/11/2022, 00:07

Καλα δεν χρειαζεται να το σκισεις το μοτερ για να ανεβασει θερμοκρασια.
Ειδικα αν εισαι μεσα στην πολη, καλοκαιρι, οπως κ να πας θα ανεβασει. ΑΥτο ειναι το νορμαλ.
Πιθανότατα δεν κολλάει στην κίνηση. Αν το μηχανάκι κινείται σχεδόν συνέχεια με ταχύτητες άνω των 30 km/h, δεν θα ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία το ψυκτικό υγρό. Τώρα αν είναι ανηφόρα φορτωμένος και έχει 40°C, θα πρέπει να πηγαίνει πιο γρήγορα για να αρκεί η παθητική ψύξη.

Στο δικό μου έχει δουλέψει λίγες φορές το βεντιλατέρ (ανοίγει στους 106°C και κλείνει μετά από 1 λεπτό που έχει πέσει στους 96°C) κι αυτό όταν είναι ήδη ζεστό, να έχω κάνει καμιά 15αριά χιλιόμετρα καλοκαίρι και να με πιάσουν απανωτά φανάρια ή να κλείσει το φανάρι κανένας τροχονόμος και να μας έχει 5 λεπτά σταματημένους.

Sachry
22/11/2022, 19:26
Έχει κάποιος οδηγική εμπειρία από το 500 και το 300 ds ώστε να μας πει τις διαφορές;
Η χρησιμοποίηση του θα είναι για εντός πόλης και γύρω από αυτήν κυρίως.

Διάφορα όχι σε θέματα που βλέπουμε και στο site της εταιρείας αλλά πιο έμπρακτα.

Πχ αν το βάρος φαίνεται στην πόλη , η κατανάλωση , η εύρεση ανταλλακτικών και η οικονομία στην συντήρηση.
Η αξιοπιστία του κινητήρα και των περιφερειακών που φοράει κτλ κτλ

Bowleno
22/11/2022, 22:16
Έχει κάποιος οδηγική εμπειρία από το 500 και το 300 ds ώστε να μας πει τις διαφορές;
Η χρησιμοποίηση του θα είναι για εντός πόλης και γύρω από αυτήν κυρίως.

Διάφορα όχι σε θέματα που βλέπουμε και στο site της εταιρείας αλλά πιο έμπρακτα.

Πχ αν το βάρος φαίνεται στην πόλη , η κατανάλωση , η εύρεση ανταλλακτικών και η οικονομία στην συντήρηση.
Η αξιοπιστία του κινητήρα και των περιφερειακών που φοράει κτλ κτλ

Για τέτοια χρήση πάρε το γυμνό καλύτερα, πιο χρηστικό, πιο ευέλικτο....έχω το 300ac έχει κάπως τραχιά λειτουργία χωρίς βέβαια να σημαίνει κάτι αυτό.

Sachry
23/11/2022, 00:12
Για τέτοια χρήση πάρε το γυμνό καλύτερα, πιο χρηστικό, πιο ευέλικτο....έχω το 300ac έχει κάπως τραχιά λειτουργία χωρίς βέβαια να σημαίνει κάτι αυτό.
Δεν είναι για μένα αλλά για άτομο που ανέβηκε στο ac και δεν τον βόλεψε.

panavour
23/11/2022, 11:05
Δεν είναι για μένα αλλά για άτομο που ανέβηκε στο ac και δεν τον βόλεψε.

Αν δεν τον βολεψε το 300,να παει στο 500.Αλλα το 300 οντως ειναι λογω μεγεθους και βαρους ,πιο μανιτζεβελλο στην πολη.Αν ειναι αθηνα να παει να τα κανει τεστ.Το 500 το κυκλοφορω στην πολη σαν ποδηλατο,αλλα βεβαια ειμαι 1,85 και 135 κιλα.

Sachry
23/11/2022, 15:10
Αν δεν τον βολεψε το 300,να παει στο 500.Αλλα το 300 οντως ειναι λογω μεγεθους και βαρους ,πιο μανιτζεβελλο στην πολη.Αν ειναι αθηνα να παει να τα κανει τεστ.Το 500 το κυκλοφορω στην πολη σαν ποδηλατο,αλλα βεβαια ειμαι 1,85 και 135 κιλα.

Ίδιο ύψος έχει και αυτός αλλά κιλά γύρω στα 90 . Δεν θέλει γυμνό με τίποτα.

Για αυτό ρωτάω το 300 σε σχέση με το 500 ds τι διαφορες έχει στο οικονομικό κομμάτι για την συντήρηση, στην κατανάλωση,στην στο θέμα μικρό προβλημάτων ( πχ στο 300 έχουν θέματα κάποια ηλεκτρονικά) και πως δείχνει το καθένα ότι θα ανταπεξέλθει στον χρόνο ....

skritikos
23/11/2022, 16:56
Ίδιο ύψος έχει και αυτός αλλά κιλά γύρω στα 90 . Δεν θέλει γυμνό με τίποτα.

Για αυτό ρωτάω το 300 σε σχέση με το 500 ds τι διαφορες έχει στο οικονομικό κομμάτι για την συντήρηση, στην κατανάλωση,στην στο θέμα μικρό προβλημάτων ( πχ στο 300 έχουν θέματα κάποια ηλεκτρονικά) και πως δείχνει το καθένα ότι θα ανταπεξέλθει στον χρόνο ....

https://voge.gr/wp-content/uploads/2020/02/programma-syntirisis-300ds.pdf
https://voge.gr/wp-content/uploads/2020/02/programma-syntirisis-500ds.pdf

Αν δεις τους πίνακες, μόνο κάθε 12000χλμ που έχει ρύθμιση βαλβίδων έχουν τα service διαφορά σε διάρκεια.
Φυσικά και στα λίτρα του λαδιού που παίρνουν.

Από βλάβες θα σου πούνε οι κάτοχοι αλλά όσο τα ψάχνω τελευταία δεν έχω δει και τίποτα σοβαρό.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: λάθος μου, το 500 έχει ρύθμιση κάθε 40000!! Το 300 έχει κάθε 12000. Άρα ίσως το 300 να έχει και ακριβότερη συντήρηση από άποψη χρόνου.

Sachry
23/11/2022, 19:22
https://voge.gr/wp-content/uploads/2020/02/programma-syntirisis-300ds.pdf
https://voge.gr/wp-content/uploads/2020/02/programma-syntirisis-500ds.pdf

Αν δεις τους πίνακες, μόνο κάθε 12000χλμ που έχει ρύθμιση βαλβίδων έχουν τα service διαφορά σε διάρκεια.
Φυσικά και στα λίτρα του λαδιού που παίρνουν.

Από βλάβες θα σου πούνε οι κάτοχοι αλλά όσο τα ψάχνω τελευταία δεν έχω δει και τίποτα σοβαρό.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: λάθος μου, το 500 έχει ρύθμιση κάθε 40000!! Το 300 έχει κάθε 12000. Άρα ίσως το 300 να έχει και ακριβότερη συντήρηση από άποψη χρόνου.
Αυτες οι ρυθμίσεις πόσο κοστίζουν δηλαδή ώστε μακροχρόνια να βγαίνει φθηνότερη η συντήρηση του 500ds ?

skritikos
23/11/2022, 19:55
Αυτες οι ρυθμίσεις πόσο κοστίζουν δηλαδή ώστε μακροχρόνια να βγαίνει φθηνότερη η συντήρηση του 500ds ?

Tα συνεργεία χρεώνουν 2 πράγματα. Χρόνο και υλικά.
Δεν είπα πως το 500 θα βγαίνει φτηνότερο συνολικά αλλά σε χρόνο, μια που θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 40000 ενώ το 300 θα έχει κάνει ήδη 3 ρυθμίσεις και θα πηγαίνει για 4η (48000χλμ).
Από άποψη υλικών το 500 είναι σίγουρα ακριβότερο μια που χρειάζεται περισσότερο λάδι σε κάθε αλλαγή. Αν και το 500 έχει κάθε 5000χλμ ενώ το 300 κάθε 4000χλμ.

Γενικά αν θες να κάνεις τόσο αναλυτικό προϋπολογισμό θες χαρτί και μολύβι ή spreadsheet :) Μαζεύεις όλα τα στοιχεία συντήρησης κάθε οχήματος και το κόστος των υλικών και αρχίζεις να γεμίζεις πίνακα.
Έτσι μπορείς να έχεις μια πρόβλεψη για τα επόμενα 2-3 χρόνια, άνευ απροόπτου φυσικά. Αν και αυτά τα υπολογίζουμε με κάποιο ποσό κάθε χρόνο ακόμη κι αν δεν χρειαστεί.
Τα έκανα όταν είχα 3-4 παράλληλα. Και μου έχει μείνει και το κάνω ακόμη και τώρα με την μια. Έχει ενδιαφέρον αν σου αρέσουν αυτά :)

Sachry
23/11/2022, 21:19
Tα συνεργεία χρεώνουν 2 πράγματα. Χρόνο και υλικά.
Δεν είπα πως το 500 θα βγαίνει φτηνότερο συνολικά αλλά σε χρόνο, μια που θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 40000 ενώ το 300 θα έχει κάνει ήδη 3 ρυθμίσεις και θα πηγαίνει για 4η (48000χλμ).
Από άποψη υλικών το 500 είναι σίγουρα ακριβότερο μια που χρειάζεται περισσότερο λάδι σε κάθε αλλαγή. Αν και το 500 έχει κάθε 5000χλμ ενώ το 300 κάθε 4000χλμ.

Γενικά αν θες να κάνεις τόσο αναλυτικό προϋπολογισμό θες χαρτί και μολύβι ή spreadsheet :) Μαζεύεις όλα τα στοιχεία συντήρησης κάθε οχήματος και το κόστος των υλικών και αρχίζεις να γεμίζεις πίνακα.
Έτσι μπορείς να έχεις μια πρόβλεψη για τα επόμενα 2-3 χρόνια, άνευ απροόπτου φυσικά. Αν και αυτά τα υπολογίζουμε με κάποιο ποσό κάθε χρόνο ακόμη κι αν δεν χρειαστεί.
Τα έκανα όταν είχα 3-4 παράλληλα. Και μου έχει μείνει και το κάνω ακόμη και τώρα με την μια. Έχει ενδιαφέρον αν σου αρέσουν αυτά :)

Ωραία ιδέα !

Όσον αφορά όμως το ότι οι δύο κινητήρες είναι τελείως διαφορετικοί όπως και το πλαίσιο της μηχανής ( συν τα περιφερειακά τους ) μήπως ένα από τα δύο είναι και πιο αξιόπιστο;

panavour
24/11/2022, 04:48
Ωραία ιδέα !

Όσον αφορά όμως το ότι οι δύο κινητήρες είναι τελείως διαφορετικοί όπως και το πλαίσιο της μηχανής ( συν τα περιφερειακά τους ) μήπως ένα από τα δύο είναι και πιο αξιόπιστο;

Ο πεντακοσαρης είναι αντιγραφή ακριβώς Χόντα 500, οπότε θεωρώ ότι είναι πιο αξιόπιστος εξ αυτού, αλλά και του ότι είναι δικυλινδρος και με τα διπλάσια σχεδόν κυβικά άρα πιέζεται και λιγότερο,και λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές και θερμοκρασίες.Για μένα το 500 να πάρει.

Sachry
24/11/2022, 13:56
Ο πεντακοσαρης είναι αντιγραφή ακριβώς Χόντα 500, οπότε θεωρώ ότι είναι πιο αξιόπιστος εξ αυτού, αλλά και του ότι είναι δικυλινδρος και με τα διπλάσια σχεδόν κυβικά άρα πιέζεται και λιγότερο,και λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές και θερμοκρασίες.Για μένα το 500 να πάρει.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
πως γίνεται ένα honda cbx 500 να κάνει γύρω στα 3,5 ενώ αυτό που είναι αντιγραφή του να κάνει περίπου ένα λίτρο επάνω ; ( Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε οδηγήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο )

panavour
24/11/2022, 21:19
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
πως γίνεται ένα honda cbx 500 να κάνει γύρω στα 3,5 ενώ αυτό που είναι αντιγραφή του να κάνει περίπου ένα λίτρο επάνω ; ( Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε οδηγήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο )

Ανάλογα την οδήγηση.Σ εμένα το καλοκαίρι που την πήρα έκαιγε από 3,15-3,40, τώρα τον χειμώνα καίει απο3,40-3,90.Με την οδήγηση που κάνω, μέχρι 90 σε επαρχιακο,και μέχρι 125 σε εθνική.

Sachry
25/11/2022, 00:38
Ανάλογα την οδήγηση.Σ εμένα το καλοκαίρι που την πήρα έκαιγε από 3,15-3,40, τώρα τον χειμώνα καίει απο3,40-3,90.Με την οδήγηση που κάνω, μέχρι 90 σε επαρχιακο,και μέχρι 125 σε εθνική.

Μέσα στην πόλη ; Δεν μιλάω για μποτιλιάρισμα προφανώς!

todoros78
25/11/2022, 07:48

Βρε Παναγιώτη πως στο καλό βλέπεις τέτοιες καταναλώσεις???? Με πόσες στροφές/ταχύτητα κυκλοφορείς δηλαδή???? Στα πρώτα 500 χλμ με ήρεμο γκάζι, απαλές επιταχύνσεις, ελαφριά Φρένα, κάτω από 4,2 δεν έχω δει μέσα στην τεράστια πόλη του Βόλου (20 χλμ συνολικά καθημερινά, 4-5 χλμ μέσα στην πόλη και άλλα 15-16 στον περιφερειακό για την δουλειά καθημερινά)

panavour
25/11/2022, 12:17
Βρε Παναγιώτη πως στο καλό βλέπεις τέτοιες καταναλώσεις???? Με πόσες στροφές/ταχύτητα κυκλοφορείς δηλαδή???? Στα πρώτα 500 χλμ με ήρεμο γκάζι, απαλές επιταχύνσεις, ελαφριά Φρένα, κάτω από 4,2 δεν έχω δει μέσα στην τεράστια πόλη του Βόλου (20 χλμ συνολικά καθημερινά, 4-5 χλμ μέσα στην πόλη και άλλα 15-16 στον περιφερειακό για την δουλειά καθημερινά)

Εγώ την πήρα 1η Ιουλίου ντάλα καλοκαίρι και ΔΕΝ την κυκλοφορούσα πόλη.Το καλοκαίρι όλοι οι κινητήρες καίνε 20% λιγότερο.Τωρα που χειμωνιασε και κυκλοφορώ και πόλη,και την πλακώνω και λίγο παραπάνω γιατι την έχω μάθει,έχει ανέβει η κατανάλωση αλλά όχι πάνω από 3,90.Δεν με ενδιαφέρουν οι ενδείξεις.Παντα το φουλαρω μέχρι τέρμα,και μηδενίζω τον μερικό χιλιομετρητή.Οταν το ξαναφουλαρω μέχρι τέρμα,διαιρω τα λίτρα με τα χιλιόμετρα και ξέρω πόσο έχω κάψει.Δεν εμπιστεύομαι το όργανο,παρά μόνο κατά προσέγγιση.Βεβαια μετά από 45 χρόνια με μηχανάκια,έχω μάθει την "οικονομική" οδήγηση.

todoros78
25/11/2022, 13:19
Εγώ την πήρα 1η Ιουλίου ντάλα καλοκαίρι και ΔΕΝ την κυκλοφορούσα πόλη.Το καλοκαίρι όλοι οι κινητήρες καίνε 20% λιγότερο.Τωρα που χειμωνιασε και κυκλοφορώ και πόλη,και την πλακώνω και λίγο παραπάνω γιατι την έχω μάθει,έχει ανέβει η κατανάλωση αλλά όχι πάνω από 3,90.Δεν με ενδιαφέρουν οι ενδείξεις.Παντα το φουλαρω μέχρι τέρμα,και μηδενίζω τον μερικό χιλιομετρητή.Οταν το ξαναφουλαρω μέχρι τέρμα,διαιρω τα λίτρα με τα χιλιόμετρα και ξέρω πόσο έχω κάψει.Δεν εμπιστεύομαι το όργανο,παρά μόνο κατά προσέγγιση.Βεβαια μετά από 45 χρόνια με μηχανάκια,έχω μάθει την "οικονομική" οδήγηση.

Θα το δω κι εγώ στο επόμενο φουλάρισμα λοιπόν... Μην εμπιστεύομαι τις ενδείξεις λες ε???

Bowleno
25/11/2022, 13:43

Θα μάθεις, νέε μου, θα μάθεις....:a9:

:lol:

skritikos
25/11/2022, 19:26

Η οικονομική οδήγηση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν μαθαίνεται από την μια μέρα στην άλλη και δεν ταιριάζει σε όλους.
Πρέπει πρώτα να είναι έτοιμος κάποιος και να νοιώσει σοβαρά την επιθυμία να το μάθει και μετά το αποτελέσματα έρχονται.
Δηλαδή ξεκινάει πρώτα από το μυαλό, μετά πάει στην μελέτη και μετά στις δοκιμές.

Σχεδόν 40 χρόνια που οδηγώ και έχοντας περάσει από μηχανές φαγάνες που καίγανε 7+ λίτρα ακόμη και στο 'ρελαντί΄δεν γυρίζω ποτέ πια σε αυτή την εποχή.
Ακόμη και 0.5 να πήγαινε η βενζίνη αύριο, μέσα από όλη αυτή την πορεία έχω χαρεί πάλι αυθεντικό βολτάδικο μοτοσυκλετισμό.

Βέβαια αυτό που αρέσει σε κάποιους είναι ο χειρότερος εχθρός για άλλους κτλ κτλ.

AristidisZ
25/11/2022, 21:13
Η οικονομική οδήγηση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν μαθαίνεται από την μια μέρα στην άλλη και δεν ταιριάζει σε όλους.
Πρέπει πρώτα να είναι έτοιμος κάποιος και να νοιώσει σοβαρά την επιθυμία να το μάθει και μετά το αποτελέσματα έρχονται.
Δηλαδή ξεκινάει πρώτα από το μυαλό, μετά πάει στην μελέτη και μετά στις δοκιμές.

Σχεδόν 40 χρόνια που οδηγώ και έχοντας περάσει από μηχανές φαγάνες που καίγανε 7+ λίτρα ακόμη και στο 'ρελαντί΄δεν γυρίζω ποτέ πια σε αυτή την εποχή.
Ακόμη και 0.5 να πήγαινε η βενζίνη αύριο, μέσα από όλη αυτή την πορεία έχω χαρεί πάλι αυθεντικό βολτάδικο μοτοσυκλετισμό.

Βέβαια αυτό που αρέσει σε κάποιους είναι ο χειρότερος εχθρός για άλλους κτλ κτλ.

Διαφωνώ εντελώς με το σκεπτικό σου, όταν οδηγείς με σκοπό να επιτυχείς χαμηλότερη κατανάλωση χάνεις τεράστιο μέρος της οδηγικής ευχαρίστησης
Και εγώ το κάνω (κυρίως με το αυτοκίνητο), αλλά λόγω «ανάγκης», όχι λόγω νοοτροπίας

Υ.Γ. Ή έχεις κάνει λάθος στην ηλικία στο προφίλ σου ή κάτι δε μας λες καλά :bawl:

skritikos
26/11/2022, 22:09
Διαφωνώ εντελώς με το σκεπτικό σου, όταν οδηγείς με σκοπό να επιτυχείς χαμηλότερη κατανάλωση χάνεις τεράστιο μέρος της οδηγικής ευχαρίστησης
Και εγώ το κάνω (κυρίως με το αυτοκίνητο), αλλά λόγω «ανάγκης», όχι λόγω νοοτροπίας

Υ.Γ. Ή έχεις κάνει λάθος στην ηλικία στο προφίλ σου ή κάτι δε μας λες καλά :bawl:

Το έπιασες λάθος. Ήμουν έτοιμος να μάθω την οικονομία όταν το μυαλό μου άρχισε να προτιμά τις χαλαρές βόλτες κι όχι το κυνηγητό. Μέχρι πριν λίγα χρόνια και με τις μοτοσυκλέτες που είχα τότε αυτό ήταν αδύνατο. Με βάζανε στην πρίζα και το απολάμβανα κάθε χρόνο και λιγότερο.
Με το CB (που έχει ωραίο μοτέρ για τα κυβικά του) απολαμβάνω την ηρεμία μου και τις φορές που θέλω και πιο γρήγορη απόλαυση την έχω. Δεν χάνω τίποτα από αυτά που θέλω.

Μεγάλωσα επαρχία σε οικογένεια μοτοσυκλετιστών (πατέρας, θείος, παππούς). Οδήγησα στα 5 παπί και στα 6 50cc με συμπλέκτη (RD 50). Από τότε οδηγώ συνεχώς, χωρίς καμία διακοπή από τις 2 ρόδες. Τώρα που δεν υπάρχει κανείς πια από την παλιά φρουρά της οικογένειας έχω μείνει ο μοναδικός με την σημαία :)

runner
28/11/2022, 00:15

Προσωπικα εμπιστευομαι το οργανο περισσότερο γιατί γεμάτο από "γεμάτο" διαφέρει, αναλογα πως ειναι το τεποζιτο της μηχανής και ποσο είχε βυθίσει την μάνικα. Για να μην μιλήσω για την κλίση του οδοστρώματος και της μηχανής εξίσου.

Εχω τεστάρει το όργανο και η αποκλιση είναι max +- 0,1L/100ΚΜ που απο τη στιγμή που σου δείχνει 1 δεκαδικό μετά την υποδιαστολή, είναι απόλυτα λογικό αυτό το σφάλμα πχ το 4,64l να στο δείχνει 4,6l και το 4,65l να στο δείχνει 4,7l

Nostradamus
28/11/2022, 06:45
Το όργανο λογικά το τεσταρες με το γεμάτο ντεπόζιτο και την μάνικα ? :lol:

doctoras
28/11/2022, 07:09
Προσωπικα εμπιστευομαι το οργανο περισσότερο γιατί γεμάτο από "γεμάτο" διαφέρει, αναλογα πως ειναι το τεποζιτο της μηχανής και ποσο είχε βυθίσει την μάνικα. Για να μην μιλήσω για την κλίση του οδοστρώματος και της μηχανής εξίσου.

όταν λέμε στον βενζινα -γέμισε το ταπα, αυτό σημαίνει οτι το η μάνικα είναι έξω και βάζει προσεκτικά μέχρι το άνω μέρος της, αφήνοντας κάποια ml χωρητικότητας για να κλείσει η τάπα με ασφάλεια και χωρίς να ξεχειλίσει. Είτε στο πλαινό είτε στο διπλό σταντ. Αυτό το σημείο απομνημονεύεται στην μνήμη σου και όταν θες να μετρήσεις υποδικνύεις τον βενζινα να σου βάλει μέχρι εκείνο το σημείο.

Δεν είναι αυτοκίνητο όπου "σκάσει" η μάνικα

THEOD
28/11/2022, 10:43

Το τερμάτισες ρε φίλε... άκου 20%... Να λέγαμε για 2-5% πάει κι έρχεται...

AristidisZ
28/11/2022, 11:28

Βασικά το καλοκαίρι έχει και πιο λίγη κίνηση, οπότε είναι και αυτός ένας λόγος που πέφτει η κατανάλωση

Παραδοσιακά επειδή σχεδόν πάντα δουλεύω Αύγουστο (Αθήνα), έχω πάντα ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης εκείνη την περίοδο, αλλά 20% δε παίζει με τη καμία, όντως

panavour
28/11/2022, 11:50

Και όμως ισχύει.τουλαχιστον με τις δικές μου μετρήσεις.Σε όλες τις μηχανές μου μέχρι τώρα.

THEOD
28/11/2022, 12:15
Και όμως ισχύει.τουλαχιστον με τις δικές μου μετρήσεις.Σε όλες τις μηχανές μου μέχρι τώρα.

Μην το συνεχίζεις... Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει παίξει με τις μετρήσεις σου, αλλά το νούμερο που λες είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και εκτός κάθε λογικής... Αν ήταν έστω και κοντά έτσι, δεν θα είχε κανένα νόημα για τους κατασκευαστές να ανακοινώνουν καταναλώσεις σε παγκόσμιας κυκλοφορίας αυτοκίνητα και μοτό ή να στο πω διαφορετικά - αν έπαιζαν τέτοιες διαφορές στην κατανάλωση λόγω θερμοκρασίας περιβάλλοντος, να είσαι σίγουρος ότι θα είχε ήδη γίνει 3ος παγκόσμιος πόλεμος γιατί όλοι οι ΒορειοΕυρωπαίοι θα έσπευδαν να καταλάβουν τις Νοτιευρωπαικές και Αφρικανικές χώρες προκειμένου να μετακομίσουν εκεί...:lol::lol::lol:

DoctoR_k6
28/11/2022, 12:42
Εδω ειναι η διαφορα...Τωρα που χειμωνιασε και κυκλοφορώ και πόλη,και την πλακώνω και λίγο παραπάνω γιατι την έχω μάθει στην καταναλωση.
Εγω οτι κυκλοφορω (σκουτερ κ σουζουκι) χειμωνα/καλοκαιρι καιει...

runner
28/11/2022, 13:59
Το όργανο λογικά το τεσταρες με το γεμάτο ντεπόζιτο και την μάνικα ? :lol:

Τεστάρεις το όργανο αθροιζοντας περισσοτερα γεμισματα πχ. 1000ΚΜ και έτσι το σφάλμα γίνεται πιο μικρό ενώ με το τεποζιτο αντε να πας με μέτρηση 200-300KM (για να μην το αδειάσεις κιολας).

όταν λέμε στον βενζινα -γέμισε το ταπα, αυτό σημαίνει οτι το η μάνικα είναι έξω και βάζει προσεκτικά μέχρι το άνω μέρος της, αφήνοντας κάποια ml χωρητικότητας για να κλείσει η τάπα με ασφάλεια και χωρίς να ξεχειλίσει. Είτε στο πλαινό είτε στο διπλό σταντ. Αυτό το σημείο απομνημονεύεται στην μνήμη σου και όταν θες να μετρήσεις υποδικνύεις τον βενζινα να σου βάλει μέχρι εκείνο το σημείο.

Δεν είναι αυτοκίνητο όπου "σκάσει" η μάνικα

Θεωρητικά ναι απλα στην πραξη και ο βενζινας θα κοιταξει να σταματησει σε καποιο στρογυγλοποιημενο ποσό και θα στο κοψει ενδεχομενως πιο νωρις απο την προηγουμενη φορα. Δεν θα καθεται με τη μεζουρα μεχρι να παει τάπα. Οκ θα μου πεις μικρό το σφάλμα αλλα και παλι αυτο μπορει να ελαχιστοποιηθει αν η μετρηση σου περιλαμβανει περισσοτερα πληρη γεμισματα και κανεις μετα τις πραξεις.

DoctoR_k6
28/11/2022, 14:23
Τεστάρεις το όργανο αθροιζοντας περισσοτερα γεμισματα πχ. 1000ΚΜ και έτσι το σφάλμα γίνεται πιο μικρό ενώ με το τεποζιτο αντε να πας με μέτρηση 200-300KM (για να μην το αδειάσεις κιολας).

Θεωρητικά ναι απλα στην πραξη και ο βενζινας θα κοιταξει να σταματησει σε καποιο στρογυγλοποιημενο ποσό και θα στο κοψει ενδεχομενως πιο νωρις απο την προηγουμενη φορα. Δεν θα καθεται με τη μεζουρα μεχρι να παει τάπα. Οκ θα μου πεις μικρό το σφάλμα αλλα και παλι αυτο μπορει να ελαχιστοποιηθει αν η μετρηση σου περιλαμβανει περισσοτερα πληρη γεμισματα και κανεις μετα τις πραξεις.

Του λες του βενζινα οτι εχω καρτα κ βαζε μεχρι να σου πω στοπ... :D
Μην σου πω παιρνεις κ την μανικα κ βαζεις μονο σου. :lol:
Η καλυτερη μετρηση ειναι ορθια η μοτο ωστε να βαζεις μεχρι ενα σημειο συγκεκριμενο. Σιγουρα ολοι εχουν κατι αντιστοιχο στα τεποζιτα τους.

panavour
28/11/2022, 14:30
Μην εμπιστευεστε την ένδειξη,γιατί κολλάει πολλές φορές.Οπως και το υπόλοιπο στο τεποζιτο,που υπάρχει βλέποντας τις μπάρες.Κι αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές.Η μόνη αξιόπιστη ένδειξη είναι,γέμισμα φουλ,μέχρι να μπορεί να κλείνει η τάπα, χωρίς υπερχείλιση,και μέτρημα των χλμ,όταν θα το ξαναγεμισουμε με τον ίδιο τρόπο.

panavour
28/11/2022, 14:35
Εμένα οι μπάρες έχουν αρχίσει και απορυθμιζονται.Γεμιζω στο φουλ,μου γράφει 4 αντί 5 μπάρες.Κανω 50 χλμ,ξαναδειχνει 5 μπάρες,κάνω αλλά 50 πέφτει στις 3.Μετα συνεχίζει φυσιολογικά.Γιαυτο γεμίζεις φουλ μηδενίζεις μερικό χιλιομετρητή,και ανεξάρτητα τι σου δείχνουν οι ενδείξεις όταν φτάσεις 300 χλμ , ξαναγεμίζεις φουλ και ξαναμηδενιζεις.Με νορμάλ οδήγηση.Αν το πηγαίνεις τάπα, ξαναγεμίζεις στα 250.