PDA

View Full Version : Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6

AUFGEBRACHT
16/12/2023, 15:57
Υπάρχουν κι άλλες σοφές λαϊκές παροιμίες...όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, να 'τανε η ζήλια ψώρα θα κολλούσε όλη η χώρα...

Όσο για τις ανακλήσεις, είναι και αυτό θέμα νοοτροπίας, επαγγελματισμού και του πόσο σέβεσαι τον πελάτη σου...οι Γερμανοί πχ ξεσκίζονται στις ανακλήσεις, οι δε Κινέζοι δεν ανακοινώνουν καμιά ανάκληση και το πάνε στα μουλωχτά και εάν...αααα θυμήθηκα και άλλες σοφές παροιμίες...ο κόσμος το χει τούμπανο, κάνει τον Κινέζο...γτ ο θυμόσοφος λαός λέει κάνει τον Κινέζο;...γτ ο Κινέζος δεν αναγνωρίζει τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, δεν αποδέχεται τίποτα, κάνει το κορόιδο...

Να πω και μια τελευταία παροιμία...φύκια για μεταξωτές κορδέλες...αυτόματη τοποθέτηση κόλλας και αυτόματο γέμισμα λαδιού στον κινητήρα...ΑΙ Manufacturing...:cry:

Κι αν μπει κανείς στον κόπο και κοιτάξει τις αυτόματες μηχανές στο βίντεο, τις εταιρείες κατασκευής...Yutaka από Ιαπωνία, Bon από Ινδία...Κίνα μεριά τίποτα...

panavour
16/12/2023, 16:23
Υπάρχουν κι άλλες σοφές λαϊκές παροιμίες...όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, να 'τανε η ζήλια ψώρα θα κολλούσε όλη η χώρα...

Όσο για τις ανακλήσεις, είναι και αυτό θέμα νοοτροπίας, επαγγελματισμού και του πόσο σέβεσαι τον πελάτη σου...οι Γερμανοί πχ ξεσκίζονται στις ανακλήσεις, οι δε Κινέζοι δεν ανακοινώνουν καμιά ανάκληση και το πάνε στα μουλωχτά και εάν...αααα θυμήθηκα και άλλες σοφές παροιμίες...ο κόσμος το χει τούμπανο, κάνει τον Κινέζο...γτ ο θυμόσοφος λαός λέει κάνει τον Κινέζο;...γτ ο Κινέζος δεν αναγνωρίζει τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, δεν αποδέχεται τίποτα, κάνει το κορόιδο...

Να πω και μια τελευταία παροιμία...φύκια για μεταξωτές κορδέλες...αυτόματη τοποθέτηση κόλλας και αυτόματο γέμισμα λαδιού στον κινητήρα...ΑΙ Manufacturing...:cry:

Κι αν μπει κανείς στον κόπο και κοιτάξει τις αυτόματες μηχανές στο βίντεο, τις εταιρείες κατασκευής...Yutaka από Ιαπωνία, Bon από Ινδία...Κίνα μεριά τίποτα...

Αν και δεν κατάλαβες το πνεύμα της παροιμίας και τον λόγο για τον οποίον την έγραψα που δεν αφορούσε τους Γερμανούς ,αλλά εμας, που ούτε έστω και μια αντιγραφή δεν μπορούμε να κάνουμε ,και απάντησες με παροιμίες για τους Κινέζους,τότε θα μου επιτρέψεις,(και μ αυτό κλείνω εδώ το θέμα των παροιμιών) να σου αναφέρω μερικες ακομα,ενδεικτικές του τι έχουμε να περιμένουμε από τους κιτρινιαρηδες, και να εμπεδωσεις κι εσύ και όσοι άλλοι δύσπιστοι αυτό που έρχεται όχι μόνο στον τομέα των μοτό.

"Κυριακή κοντή γιορτή "
"Οι μουτσοι που γαμουσαμε,
γίναν καπεταναίοι"

Α και να μην το ξεχάσω
για τους υπερτιμημένους,καβαλικοκαλαμακηδες Γερμανούς φίλους μας
"Από δήμαρχος κλητήρας"
Αυτά και καλά Χριστούγεννα.

AUFGEBRACHT
16/12/2023, 16:42
Το πνεύμα της παροιμίας μια χαρά το κατάλαβα, κι ότι αναφερόσουν στην Ελλάδα...κατάφερες όμως για άλλη μια φορά να κολλήσεις και κάτι για τους Γερμανούς...

Καλά Χριστούγεννα και από εμένα, και που ξέρεις, μπορεί να γίνει το θαύμα των Χριστουγέννων και στην επισήμως αθεϊστική Κίνα...

Υ.Γ. Η τάπα στο avatar σου με τις νίκες στο ISDE, από Voge είναι; Πως τον λέγανε να δεις εκείνον τον υπερτιμημένο Κινέζο μηχανικό...Walter Lee; Walter Zhang;...

panavour
16/12/2023, 20:46
Το πνεύμα της παροιμίας μια χαρά το κατάλαβα, κι ότι αναφερόσουν στην Ελλάδα...κατάφερες όμως για άλλη μια φορά να κολλήσεις και κάτι για τους Γερμανούς...

Καλά Χριστούγεννα και από εμένα, και που ξέρεις, μπορεί να γίνει το θαύμα των Χριστουγέννων και στην επισήμως αθεϊστική Κίνα...

Υ.Γ. Η τάπα στο avatar σου με τις νίκες στο ISDE, από Voge είναι; Πως τον λέγανε να δεις εκείνον τον υπερτιμημένο Κινέζο μηχανικό...Walter Lee; Walter Zhang;...

Walter kaaden,ανατολικογερμανος.Και μεις καποτε δωσαμε τα φωτα του πολιτισμου στους παρεπιδημουντες στα δεντρα,βελανιδοφαγους γερμανους,και σημερα ειμαστε οι τελευταιες τρυπες του ζουρνα.C est la vie,που λενε και οι κουτοφραγκοι,που κι αυτους τους εκπολιτισαμε.ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

https://youtu.be/g05QlysbHPI?si=txouz-CAMYTiHzfu

DRAKONET
29/12/2023, 14:05
Και όλα αυτά σε υπόστεγο με λαμαρίνες.

Εαν εχεις ποτε την ευκαιρια να κανεις επισκεψη σε κτηριο παραγωγης θα καταλαβεις οτι ετσι ειναι τα κτηρια.
Κτηρια μεταλικα για ευνοητους λογους.
Αντιστοιχα κτηρια εχουν και οι στρατιωτικες βασεις κατασκευης οπλων ...αρματων....αεροπλανων!
Οποτε μην σου φαινεται περιεργο....αν και το ανεφερες μαλλον κοροιδευτικα !
Δικαιωμα σου....να μην γνωριζεις !
Τελος βλεπεις οτι ευρωπη και ιαπωνια εχουν ιδιου τυπου κτηρια....

https://www.youtube.com/watch?v=uE-EiahCh0w
https://www.youtube.com/watch?v=ELNJisDN_ss

panavour
21/02/2024, 14:41
Νεώτερα λοιπόν στα 27000 χλμ,και η ενημέρωση σας συνεχίζεται σήμερα νωρίτερα από το σέρβις των 30000 χλμ,που θα σας ενημέρωνα κανονικά,διότι σήμερα έγινε και η προγραμματισμένη εντός εγγυήσεως τοποθέτηση του αναμενόμενου ανταλλακτικού της άτυπης ανάκλησης της εταιρείας,του αισθητηρα-μικροσυμπιεστη του μίγματος αέρα καυσίμου στον ψεκασμό.Το κόστος του ανταλλακτικου και η τοποθέτηση έγινε δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης,και κράτησε 2,5 ώρες στο κεντρικό συνεργείο της αντιπροσωπείας,λόγω βγαλσιματος καγκελων,τεποζιτου,σώματος ψεκασμού,αντικατάστασης εξαρτήματος,και επανασυναρμολογησης των ανωτέρω.Τελος καλό όλα καλά, συμπεριφορά αντιπροσωπείας άψογη.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ακάθεκτοι.

Potis
23/02/2024, 09:42
Νεώτερα λοιπόν στα 27000 χλμ,και η ενημέρωση σας συνεχίζεται σήμερα νωρίτερα από το σέρβις των 30000 χλμ,που θα σας ενημέρωνα κανονικά,διότι σήμερα έγινε και η προγραμματισμένη εντός εγγυήσεως τοποθέτηση του αναμενόμενου ανταλλακτικού της άτυπης ανάκλησης της εταιρείας,του αισθητηρα-μικροσυμπιεστη του μίγματος αέρα καυσίμου στον ψεκασμό.Το κόστος του ανταλλακτικου και η τοποθέτηση έγινε δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης,και κράτησε 2,5 ώρες στο κεντρικό συνεργείο της αντιπροσωπείας,λόγω βγαλσιματος καγκελων,τεποζιτου,σώματος ψεκασμού,αντικατάστασης εξαρτήματος,και επανασυναρμολογησης των ανωτέρω.Τελος καλό όλα καλά, συμπεριφορά αντιπροσωπείας άψογη.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ακάθεκτοι.

Τιμιοτατο και το vogue 500 !!

panavour
23/03/2024, 08:52
https://vm.tiktok.com/ZGe562xsS/

ΓιώργοςΤΤ
23/03/2024, 09:22
https://vm.tiktok.com/ZGe562xsS/

Παρουσίαση εταιρίας, σε αμφιβόλου ποιότητας πλατφόρμα, τραβηγμένη με κινητό κάθετα.....

MG-KTiNoS
23/03/2024, 09:59
Παρουσίαση εταιρίας, σε αμφιβόλου ποιότητας πλατφόρμα, τραβηγμένη με κινητό κάθετα.....

Κινέζικο δεν είναι το τικ τοκ? Που να παρουσιάζουν δηλαδή?
Και κινητό Χαουέι σίγουρα!
:D

katsar
23/03/2024, 10:26
ωραία σχόλια από κάτω :a014:

MG-KTiNoS
23/03/2024, 10:30
ωραία σχόλια από κάτω :a014:

φέρε και λίγα από δω, μη ντα τρως όλα μόνος σου

Dr.Monty
23/03/2024, 11:23
Για να μην ειναι λειψό το θέμα και εχει μονο τα ευχολόγια του παναβούρη, να προσθέσουμε τα παρακάτω αξιόπιστα:

Aπο το βίντεο στο τικ τοκ (σχολια): α) το τεπόζιτο ανοιγει σαν γαρύφαλο, β) δεν του στέλνουν τεπόζιτα στην Ελλάδα
Απο συμφορουμίτη σε άλο θεμα: "Μεταλλα απο scrap και χαρτογραφηση καυσιμου οτι νανε"

panavour
17/04/2024, 18:57
Φτασαμε λοιπον αισιως τα 30000 χλμ σε 21,5 μηνες και θα κανουμε λοιπον μια συνολικη αποτιμηση,για αυτα τα χιλιομετρα,ερχομενοι απο το πρω-ι-νο σερβις των 30000χλμ.
Σ'αυτα τα χιλιομετρα λοιπον αλλαχτηκαν σαν βλαβες 1 ντιζα αμπραγιαζ,στα 10000 χλμ (μεσα στην εγγυηση) ,1 ντιζα αμπραγιαζ στα 30000 χλμ την οποια παρ οτι η μοτο ειναι ακομα εντος εγγυησης, η αντιπροσωπεια την χρεωσε 16 ευρω,διοτι θεωρησε,οτι απο τα 10000 στα 30000,ειναι αρκετο διαστημα,και ξεπερναει το οριο,λελογισμενης χρησης για ντιζα.
Στα 27500 χλμ αλλαχτηκε μεσα στην εγγυηση το διαβοητο εξαρτηματακι,(που το εχω αναφερει πολλάκις σχετικώς,) που ρυθμιζει τον αερα στα σωματα ψεκασμου ,που λογω σφιχτων ανοχων,κολλαγε στους καυσωνες,με αποτελεσμα να αναβει το τσεκ εντζιν, με καινουργιο βελτιωμενων ανοχων εντος εγγυησης κι αυτο.
Αλλαχθηκε επισης ο πολλαπλασιαστης στα 30000 χλμ εντος εγγυησης διοτι αρχισε ενας ελαφρυς αποχρωματισμος στο πλαστικο του καλλυμα,σημαδι (μαλλον) υπερθερμανσης,χωρις ομως να δωσει σημαδια δυσλειτουργιας.Απο απλο οπτικο ελεγχο.Μεχρις στιγμης λοιπον,εχει πληρωθει μονον η δευτερη ντιζα αμπραγιαζ (συμπλεκτη) με το ποσον των 16 ευρω.Εργασια γι αυτες τις αναφερομενες αλλαγες δεν χρεωθηκε.
Απο τα υπολοιπα αναλωσιμα που αλλαχθηκαν σ αυτα τα 30000 χλμ εχουμε και λεμε

19 λιτρα λαδι. 2,7 λιτρα ανα αλλαγη επι 7 αλλαγες.Στα πρωτα 1000 και ανα 5000 χιλιομετρα.BEL RAY 10-40 ημισυνθετικο, 10 ευρω το λιτρο συνολο,190 ευρω.
7 φιλτρα λαδιου .Στα πρωτα χιλια ,και σε καθε αλλαγη λαδιου.7Χ8 56 ΕΥΡΩ
2 φιλτρα αερος ,(καθε 10000 χλμ ) στα 30000 δεν χρειαστηκε ηταν καθαρο απ οτι μου ειπαν, 2Χ 15,5 = 31 ΕΥΡΩ
6 φιλτρα βενζινης (ανα 5000 χλμ) 6Χ11=66 ΕΥΡΩ
2 μπουζι ανα 10000 χλμ.= 6 μπουζι Χ 10,5 ευρω 63 ΕΥΡΩ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΡΒΙΣ ανα 10000 χλμ (υπολογιζεται 120 λεπτα) 99 ευρω,ητοι
3Χ 99= 297 ΕΥΡΩ
Εργασια 1ου σερβις στα 1000 χλμ (υπολογιζεται 30 λεπτα) 25 ευρω
Εργασια μικρου σερβις ανα 5000 χλμ (υπολογιζεται 45 λεπτα) 37 ευρωΧ 3= 111 ΕΥΡΩ
Συνολον για ΟΛΑ 855 ΕΥΡΩ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ..
Επισυναπτεται απο το βιβλιο σερβις το χρονοδιαγραμμα των σερβις βασει καταλογου της εταιρειας.Σημειωτεον οι βαλβιδες ελεγχονται στα 40000.χλμ.Ναμαστε καλα να τα φτασουμε να τις ελεγξουμε.Και εις αλλα με υγεια.

452364

Υ.Γ. ο πολλαπλασιαστης που αλλαχτηκε , ΔΕΝ ειναι κινεζικος, αλλα BERU, γερμανικος.Βεβαια ΔΕΝ ειναι nippon denso.

Lakisss
17/04/2024, 19:36
Γιατί μου φαίνεται μεγάλο το ποσό; Κάθε 5000 φίλτρο βενζίνης;;;;; Τακάκια δεν άλλαξες; 0,285€ το χιλιόμετρο έξοδα κίνησης.

panavour
17/04/2024, 19:44
Γιατί μου φαίνεται μεγάλο το ποσό; Κάθε 5000 φίλτρο βενζίνης;;;;; Τακάκια δεν άλλαξες; 0,285€ το χιλιόμετρο έξοδα κίνησης.

Οτι λεει τι προγραμμα συντηρησης του μοντελου,συμφωνα με την εταιρεια.Δεν εχει χρειασθει να αλλαξω τακακια,γιατι οδηγω συντηρητικα,και εκτος πολης συνηθως.Εξ αιτιας αυτου ουτε λαστιχα εχω αλλαξει ακομα, ουτε αλυσιδογραναζα,τα οποια τα λιπαινω ανα 300-500 χιλιομετρα,με σπρευ απο το LIDL.

Lakisss
17/04/2024, 19:50
Την άποψη σου θέλω σαν κάτοχος. 855 με δικά σου λάδια. Θα έπιανες 1000ρικο με δικά τους.

panavour
17/04/2024, 20:02
Την άποψη σου θέλω σαν κάτοχος. 855 με δικά σου λάδια. Θα έπιανες 1000ρικο με δικά τους.

Ολα ειναι σε εξουσιοδοτημένο συμφωνα με το επισημο χρονοδιαγραμμα συντηρήσεως του μοντελου.Τα δικα μου λαδια τα απαιτησα εξ αρχης διοτι τα προτεινόμενα δικα τους ηταν 30% ακριβοτερα ,αλλα και χαμηλοτερης προδιαγραφης απ τα δικα μου ,που τα χρησιμοποιω δεκαετιες τωρα.Και εγω συμφωνω οτι η αλλαγη λαδιών και φιλτρου ανα 5000 ,ειναι υπερβολη,αλλα δυστυχως ή ευτυχως,αυτα λεει η εταιρεια.ΑΠ την αλλη ,δινεις κατι παρα πανω αλλα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Ειπαμε το μηχανακι ΔΕΝ ειναι ΧΟΝΤΑ.Θελει στοργη και προδερμ.:bawl:Δεν εχω παραπονο μ αυτα που ακουω για πριμιουμ μαρκες,και συμφωνα μ αυτα που εχω πληρωσει μεχρι τωρα,αν αναλογιστουμε την καταγωγη της μοτο,και την πρωτη της προσπαθεια στην Ευρωπη και στον δυτικο κοσμο.

CorpseAlive
18/04/2024, 08:56
Πάντως τα 855 από τα περίπου , 90 λάδια στα 1000 μου, 200 το πρώτο μικρό, 400 το μεγάλο των 20.000 και άλλα 300 που θα είναι περίπου στα 30.000 με αλλαγή λαδιών μπροστινού + ένα 250ρι πες τα τακάκια μου (2 αλλαγές) και BMW των 18.000Ε με συντήρηση στα 30.000 χλμ σύνολο στα 1250 ευρώ ... δεν την λες και οικονομική την συντήρηση της Voge. (εννοείται τα παραπάνω σε αντιπροσωπεία.)

kordix
18/04/2024, 11:23
Για μικρής εμβέλειας οχήματα μια χαρά είναι τα κινέζικα.
Γιατί με αυτά τα εξαρτήματα χαλασμένα στα 30000χλμ δεν έχεις εμπιστοσύνη να πας μακρυά.

Δεν βλέπω να του έβγαλε κάτι σοβαρό οπότε γιατί να μην το εμπιστευτεί?

Πολύ ακριβότερες μοτοσυκλέτες βγάζουν περισσότερες και πιο ακριβές ζημιές. Να μην αναφερθώ σε μάρκες, λίγο πολύ τα ξέρουμε.

Αυτό που είναι ίσως σημαντικό είναι πως οι γνωστές εταιρείες έχουν πιο ανεπτυγμένο δίκτυο αντιπροσώπων οπότε μια ενδεχόμενη βλάβη αντιμετωπίζεται πιο εύκολα.

Tελος θα έλεγα πως ως τα 30.000 που είναι λίγα βέβαια μια χαρά τα έχει πάει το ds500 και εύχομαι να είναι εξίσου καλή και θ συνέχεια .

karellen
18/04/2024, 13:02
Τα of topic μετεφέρθησαν εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162375&page=20&p=3203096&highlight=%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC#post3203096)
Ο άνθρωπος παραθέτει τις εμπειρίες του και το πρόγραμμα συντήρησης στο μηχανάκι του,δεν είναι ανάγκη να δηλώνουμε πότε θα χαλάσει και πόσο μακρυά θα πάει.

mia_zoi_kawa
18/04/2024, 14:59
Panavour πήραν από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Ο γενικός γραμματέας Σι Τζιπινγκ δηλώνει
αλληλέγγυος και σου θυμίζει 不经一事,不长一智" (Bù jīng yī shì, bù zhǎng yī zhì) -
"He who is afraid of suffering, is already suffering fear"

Υγ keep going my friend

panavour
18/04/2024, 20:07
Πάντως τα 855 από τα περίπου , 90 λάδια στα 1000 μου, 200 το πρώτο μικρό, 400 το μεγάλο των 20.000 και άλλα 300 που θα είναι περίπου στα 30.000 με αλλαγή λαδιών μπροστινού + ένα 250ρι πες τα τακάκια μου (2 αλλαγές) και BMW των 18.000Ε με συντήρηση στα 30.000 χλμ σύνολο στα 1250 ευρώ ... δεν την λες και οικονομική την συντήρηση της Voge. (εννοείται τα παραπάνω σε αντιπροσωπεία.)

Καμμιά μηχανη δεν ειναι οικονομικη σε συντηρηση,οταν εχει η εργασια 50 ευρω η εργατωρα.Οταν θα φυγω απ την εγγυηση,τοτε τα λαδια θα αλλαζονται καθε 10000 χλμ,το φιλτρο βενζινης καθε 20000,το φιλτρο αερα καθε 20000,και το φιλτρο λαδιου καθε 2 αλλαγες.Και τα μπουζι καθε 50000.Οι αντιπροσωπειες απ τα συχνα σερβις κερδιζουν ΕΝΤΟΣ της εγγυησης.Με τον ρυθμο που κανω τα χιλιομετρα δεν με συμφερει αλλιως.:lol:Δεν παθαινουν τιποτα οι κλωνοι,χοντα.:lol:

Tallyban
19/04/2024, 07:56
Το πιθανότερο όταν θα φύγει απ' την εγγύηση είναι να προσπαθήσεις να το πουλήσεις.

panavour
19/04/2024, 09:25
Σε 1,5 μήνα που θα φύγω,θα ξέρω. Θα ενημερωθείτε πάραυτα.Παντως μέχρις στιγμής,είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή Φαίνεται σοβαρή εταιρία και σοβαρή αντιπροσωπεία.

karellen
19/04/2024, 09:40
Καμμιά μηχανη δεν ειναι οικονομικη σε συντηρηση,οταν εχει η εργασια 50 ευρω η εργατωρα.Οταν θα φυγω απ την εγγυηση,τοτε τα λαδια θα αλλαζονται καθε 10000 χλμ,το φιλτρο βενζινης καθε 20000,το φιλτρο αερα καθε 20000,και το φιλτρο λαδιου καθε 2 αλλαγες.Και τα μπουζι καθε 50000.Οι αντιπροσωπειες απ τα συχνα σερβις κερδιζουν ΕΝΤΟΣ της εγγυησης.Με τον ρυθμο που κανω τα χιλιομετρα δεν με συμφερει αλλιως.:lol:Δεν παθαινουν τιποτα οι κλωνοι,χοντα.:lol:

Εννοείται πως όχι.
Θα αλλάζεις όπως λέει το μάνιουαλ,ειδικά τα λάδια αλλά και το φίλτρο (8 ευρώ έχει μόνο).
Απλώς θα τα κάνεις μόνος σου ή σε γνωστό σου συνεργείο και θα σου έρχονται 50% κάτω.

Bowleno
19/04/2024, 10:22
Σε 1,5 μήνα που θα φύγω,θα ξέρω. Θα ενημερωθείτε πάραυτα.Παντως μέχρις στιγμής,είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή Φαίνεται σοβαρή εταιρία και σοβαρή αντιπροσωπεία.

Επαυξάνω για την τελευταία παράγραφο...

Tallyban
19/04/2024, 14:32
Ασναβουρ,όσο είσαι στην εγγύηση πουλατο το κινέζικο μη σου μείνει αμανατι.ΠΟΥΛΑ!!

Lakisss
19/04/2024, 19:03
Με τα BEL RAY είδες διαφορά στο κιβώτιο; Ποιά βάζεις;

panavour
19/04/2024, 20:40
Με τα BEL RAY είδες διαφορά στο κιβώτιο; Ποιά βάζεις;

ΔΕΝ εχω βαλει άλλα , σ αυτην την μηχανη για να ξερω.Η αντιπροσωπεια προτεινει τα silkolene,αλλά ειναι 30% ακριβωτερα,και τα ημισυνθετικα bel ray 10-40,που βαζω, εχουν και μία νεοτερη προδιαγραφη (SN αντι SM) απο τα αντιστοιχα ημισυνθετικα της Silkolene.Παντα bel ray βαζω στα μηχανακια μου εδω και 30 χρονια,και δεν εχω παραπονο.Παντως το κιβωτιο ΔΕΝ ειναι ΧΟΝΤΑ.Να το ξεκαθαριζουμε.

Lakisss
19/04/2024, 21:56
Παντως το κιβωτιο ΔΕΝ ειναι ΧΟΝΤΑ.Να το ξεκαθαριζουμε.

Το ξέρω γι'αυτό ψάχνομαι και γω. Ίσως δοκιμάσω και Motul 5100.

ptc
20/04/2024, 00:52
Πώς εξηγείται οτι το CB500X που εχει το ιδιο ακριβως μοτερ με το Voge δεν εχει την ιδια συχνοτητα συντηρησης;
Δεν ειναι τοσο ιδια; Σας εκμεταλλευονται οι Κινεζοι γιατι ξερουν οτι δεν μπορειτε να ρισκαρετε να χασετε την εγγυηση; Ειναι ασχετοι οι Ιαπωνες και δεν ξερουν τι σχεδιασαν;

stefanos
20/04/2024, 01:24
Δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο μοτέρ.
Ακόμα και τα μοτέρ που βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής δεν είναι ακριβώς τα ίδια.
Πόσο αν βγαίνουν από διαφορετικά εργοστάσια διαφορετικών κατασκευαστών, με διαφορετικές προδιαγραφές,
με εξαρτήματα από διαφορετικούς προμηθευτές.

ptc
20/04/2024, 01:33
Δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο μοτέρ.

https://www.youtube.com/watch?v=32g8nvHQ434

panavour
20/04/2024, 10:43
Πώς εξηγείται οτι το CB500X που εχει το ιδιο ακριβως μοτερ με το Voge δεν εχει την ιδια συχνοτητα συντηρησης;
Δεν ειναι τοσο ιδια; Σας εκμεταλλευονται οι Κινεζοι γιατι ξερουν οτι δεν μπορειτε να ρισκαρετε να χασετε την εγγυηση; Ειναι ασχετοι οι Ιαπωνες και δεν ξερουν τι σχεδιασαν;

Και γω αυτήν την απορία έχω,όμως νομίζω ότι είναι απόφαση και πολιτική των εργοστασίων.Κοιταγα χτες το βράδυ τα μανουαλ,δύο φαινομενικά ίδιων μοτοσυκλετών το ένα της benelli 400 imperiale,και το άλλο της qj src 500, που έχουν το ίδιο μοτέρ το ένα 378 κυβικά,και το άλλο 480.Και τα δύο χρησιμοποιούν των ιδίων προδιαγραφών λάδι ,15-50 συνθετικό αυστηρά,με την ίδια προδιαγραφή jaso ma 2 api SN.
Η benelli συνιστά αλλαγή κάθε 6000 χλμ, η QJ κάθε 12000.
Άντε βγάλε άκρη.Ιδια εταιρεία (benelli θυγατρική της QJ,ίδιος κινητήρας υπερκυβισμενος,της QJ 500, ίδια σχεδίαση,ίδια υλικά ,6 ίπποι διαφορα).

PaNick67
20/04/2024, 11:48
Και γω αυτήν την απορία έχω,όμως νομίζω ότι είναι απόφαση και πολιτική των εργοστασίων.Κοιταγα χτες το βράδυ τα μανουαλ,δύο φαινομενικά ίδιων μοτοσυκλετών το ένα της benelli 400 imperiale,και το άλλο της qj src 500, που έχουν το ίδιο μοτέρ το ένα 378 κυβικά,και το άλλο 480.Και τα δύο χρησιμοποιούν των ιδίων προδιαγραφών λάδι ,15-50 συνθετικό αυστηρά,με την ίδια προδιαγραφή jaso ma 2 api SN.
Η benelli συνιστά αλλαγή κάθε 6000 χλμ, η QJ κάθε 12000.
Άντε βγάλε άκρη.Ιδια εταιρεία (benelli θυγατρική της QJ,ίδιος κινητήρας υπερκυβισμενος,της QJ 500, ίδια σχεδίαση,ίδια υλικά ,6 ίπποι διαφορα).

Οτι δυο κινητηρες εχουν την ιδια αρχιτεκτονικη, σχεδιασμο, κλπ , δεν σημαινει οτι εχουν κατασκευαστει με τα ιδια υλικα, μεταλα, ανοχες, κλπ. Ο κατασκευαστης ξερει καλυτερα το προγραμμα συντηρησης συνιστα και δεν γινεται για να τα παιρνει απο τους κατοχους, ουτε για να σπανε τα μοτερ του.

Το NC του billy84 εφτασε 400Κ+ χλμ με συντηρηση οπως λεει το βιβλιο.

Οποτε καλα θα κανεις να τηρεις το προγραμμα συντηρησης ειδικα στις αλλαγες λαδιων

panavour
20/04/2024, 12:58
Οτι δυο κινητηρες εχουν την ιδια αρχιτεκτονικη, σχεδιασμο, κλπ , δεν σημαινει οτι εχουν κατασκευαστει με τα ιδια υλικα, μεταλα, ανοχες, κλπ. Ο κατασκευαστης ξερει καλυτερα το προγραμμα συντηρησης συνιστα και δεν γινεται για να τα παιρνει απο τους κατοχους, ουτε για να σπανε τα μοτερ του.

Το NC του billy84 εφτασε 400Κ+ χλμ με συντηρηση οπως λεει το βιβλιο.

Οποτε καλα θα κανεις να τηρεις το προγραμμα συντηρησης ειδικα στις αλλαγες λαδιων

Συμφωνω στα απο κατω απ τα υπογραμμισμενα,διαφωνω ως προς τα υπογραμμισμενα.ειδικα στις γραμμες παραγωγης,και στα υλικα.Αλλωστε η διαφορα στην τιμη τους ειναι στην ελλαδα με τοσους φορους κλπ,150 ευρω, που δικαιολογειται στις ελαχιστες διαφορες κυβισμου ,τεποζιτου κλπ. αλλα ΟΧΙ ,εαν υπαρχει και σαφης ποιοτικη αναβαθμιση υλικων και ελεγχου παραγωγης.Στην κινα που φτιαχνονται Η διαφορα στην τιμη δεν θα ειναι πανω απο 50 ευρω,που δεν δικαιολογειται αν το ενα ηταν με ποιοτικωτερα υλικα του αλλου.Στις γραμμες παραγωγης ,η παραμικρη διαφορα στα υλικα,και στην ποιοτητα συναρμολογησης κοστιζει πολυ παραπανω.(απ οτι ξερω)

runner
20/04/2024, 20:43
Συμφωνω στα απο κατω απ τα υπογραμμισμενα,διαφωνω ως προς τα υπογραμμισμενα.ειδικα στις γραμμες παραγωγης,και στα υλικα.Αλλωστε η διαφορα στην τιμη τους ειναι στην ελλαδα με τοσους φορους κλπ,150 ευρω, που δικαιολογειται στις ελαχιστες διαφορες κυβισμου ,τεποζιτου κλπ. αλλα ΟΧΙ ,εαν υπαρχει και σαφης ποιοτικη αναβαθμιση υλικων και ελεγχου παραγωγης.Στην κινα που φτιαχνονται Η διαφορα στην τιμη δεν θα ειναι πανω απο 50 ευρω,που δεν δικαιολογειται αν το ενα ηταν με ποιοτικωτερα υλικα του αλλου.Στις γραμμες παραγωγης ,η παραμικρη διαφορα στα υλικα,και στην ποιοτητα συναρμολογησης κοστιζει πολυ παραπανω.(απ οτι ξερω)

Μια απαντηση στο αν μοιραζονται το ιδιο κινητηρα με το cb500 ειχα ακουσει το παρακατω το οποιο δεν ξερω αν ισχυει. Αυτο που λεει λοιπον ειναι οτι οχι δεν μοιραζονται τον ιδιο κινητηρα αλλα εχουν εναν κινητηρα της honda αρχιτεκτονικης 20ετιας και πισω. Στο βιντεο που ακολουθει τσεκαρε απο το 1:12 έως το 2:30.

https://www.youtube.com/watch?v=QKMOCIJzcSU&t=72s

panavour
21/04/2024, 02:51
Στην εμφάνιση είναι ακριβώς ίδια τα μοτέρ.Αυτος από που παίρνει πληροφόρηση δεν μας είπε.

panavour
21/04/2024, 03:08
Άσε που αυτά που λέει είναι ανακριβειες.Ο κινητήρας που δείχνει και σταμάτησε το 12,είναι του cb500 και 500s και του cbf500,και είναι 499 cc.Αυτος αντικαταστάθηκε το 13 με τον καινούργιο που είναι 471cc,και εξωτερικά είναι ίδιος,με τον Loncin 471cc.

Nikos77
21/04/2024, 07:21
Άσε που αυτά που λέει είναι ανακριβειες.Ο κινητήρας που δείχνει και σταμάτησε το 12,είναι του cb500 και 500s και του cbf500,και είναι 499 cc.Αυτος αντικαταστάθηκε το 13 με τον καινούργιο που είναι 471cc,και εξωτερικά είναι ίδιος,με τον Loncin 471cc.

Έχουμε από κάπου μια πηγή να διαβάσω ότι είναι ίδιος σε κατασκευή και υλικά με του honda?

panavour
21/04/2024, 11:03
Δεν γνωρίζω.Εμφανισιακα είναι εξωτερικά ακριβως ίδιοι.Στα κυβικά είναι ακριβώς ίδιοι.Αρα είναι ίδιοι στην διάμετρο Χ διαδρομή των εμβόλων.Τωρα σε σύσταση των μετάλλων.......??????????

mia_zoi_kawa
21/04/2024, 15:40
Τα υλικά είναι πολύ σημαντικά . Όπως επίσης και η ακρίβεια στις ανοχές και το τι ποσοστό τους αφήνουν να πετάνε στο Quality Control. Ότι πληρώνεις παίρνεις.

panavour
21/04/2024, 17:10
Τα υλικά είναι πολύ σημαντικά . Όπως επίσης και η ακρίβεια στις ανοχές και το τι ποσοστό τους αφήνουν να πετάνε στο Quality Control. Ότι πληρώνεις παίρνεις.
Όχι πάντα,άλλα σε μεγάλο ποσοστό ισχύει.Οπως ισχύει και σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι οι Κινέζοι ήρθαν για να μείνουν,και συνεχώς βελτιώνουν και την ποιότητα τους,και τα ποσοστά τους.Και όχι μόνον αυτοί.

mia_zoi_kawa
21/04/2024, 23:55
Εγώ σου μίλησα για θέματα παραγωγής που είναι κανόνας στην παγκόσμια βιομηχανία και εσύ μου μιλάς για τους Κινέζους.

Άκου φίλε μου . Ακόμα και το πιπέρι που έχεις στο ράφι της κουζίνας σου είναι μπέρδεμενο. Δεν είναι καθαρό. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός έτσι βγαίνουν τα κέρδη .

Στην αγορά δεν υπάρχουν άγιοι και κλέφτες. Όλοι κάθε μέρα παραπλανούν τους καταναλωτές μέχρι εκεί που τους επιτρέπει ο νόμος για να βγουν τα κέρδη.

Οι Ιάπωνες μπορεί να πουλάνε μούρη και μύθους και να σε ληστευουν οι Κινέζοι μπορεί να κάνουν τοποθέτηση προϊόντων αθόρυβα στα social media και να μας έχουν κανει το μυαλό κιμά ... Ο καθένας έχει τον τρόπο του ανάλογα με την χρονική στιγμή.

panavour
22/04/2024, 09:05
Εγώ σου μίλησα για θέματα παραγωγής που είναι κανόνας στην παγκόσμια βιομηχανία και εσύ μου μιλάς για τους Κινέζους.

Άκου φίλε μου . Ακόμα και το πιπέρι που έχεις στο ράφι της κουζίνας σου είναι μπέρδεμενο. Δεν είναι καθαρό. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός έτσι βγαίνουν τα κέρδη .

Στην αγορά δεν υπάρχουν άγιοι και κλέφτες. Όλοι κάθε μέρα παραπλανούν τους καταναλωτές μέχρι εκεί που τους επιτρέπει ο νόμος για να βγουν τα κέρδη.

Οι Ιάπωνες μπορεί να πουλάνε μούρη και μύθους και να σε ληστευουν οι Κινέζοι μπορεί να κάνουν τοποθέτηση προϊόντων αθόρυβα στα social media και να μας έχουν κανει το μυαλό κιμά ... Ο καθένας έχει τον τρόπο του ανάλογα με την χρονική στιγμή.

Νομιζω οτι ημουν σαφης, λιτος και ακριβης σ αυτο που σου απαντησα.Τα υπολοιπα περι ηθικης του καπιταλισμου νομιζω ειναι περιττα,ολοι τα γνωριζουν.

harris_x
22/04/2024, 10:46
Ας μείνουμε στο VOGE 500ds παρακαλώ.

Lakisss
22/04/2024, 12:47
Το ευχάριστο είναι ότι σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένος από την αγορά σου, σημαντικό αν σκεφτείς ότι είναι από τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας.

panavour
22/04/2024, 13:19
Το ευχάριστο είναι ότι σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένος από την αγορά σου, σημαντικό αν σκεφτείς ότι είναι από τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας.

Οχι μονο σε γενικες,αλλα και σε ειδικες.

panavour
23/06/2024, 19:42
https://youtu.be/XP5V70toJS0?si=rRrYyyGAVxawa-vy

panavour
15/10/2024, 22:57
Νεωτερα λοιπον στα 38500 χλμ πλεον,και κανω αρχη απο τα 34000 λιγο πριν το σερβις των 35000 ,και ημερομηνια
15 ιουνιου 2024, 15 ημερες πριν ληξει η 2ετης εγγυηση της μοτο.
Εκει που πηγαινα λοιπον ,ΤΣΟΥΠ ,ξανα αναβει το check engine,μετα απο εξη μηνες που ειχε αλλαχθει ενα εξαρτηματακι τροφοδοσιας ,μεσα στην εγγυηση (εχει γινει εκτενης αναφορα σε προηγουμενες σελιδες της παρουσης ενοτητος).
Επειδη αναψε και δεν ξανασβησε,παω αντιπροσωπεια γινεται ελεγχος απ το διαγνωστικο,στελνεται μηνυμα στο εργοστασιο,και η απαντηση ηταν ελλατωματικος αισθητηρας μειγματος.
Σημειωτεον οτι οπως και την προηγουμενη φορα η μοτο ΔΕΝ παρουσιαζε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δυσλειτουργια,που να σε εμποδιζει στην χρηση της,η να δυσκολευει την χρηση της.
Αντε παλι λεω τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου.
Ενδιαφερον και αξιοσημειωτον ειναι οτι ο συγκεκριμμενος αισθητηρας ειναι μαρκας της γερμανικης CONTINENTAL
Αντε λοιπον αναμονη να ερθει το ανταλλακτικο,με παραλληλη διαβεβαιωση του αρχιμηχανικου της αντιπροσωπειας οτι θα αλλαχθει εντος της εγγυησεως ΟΣΑ χιλιομετρα και να εχω κανει μολις ερθει το ανταλλακτικο.
Ετσι φθανουμε στα 38500 χλμ με ημερομηνια 1οκτωβριου2024, 3,5 μηνες απ την παραγγελια και μετα απο καθυστερησεις και αναβολες στο τελωνειο ,και οριζεται ραντεβου στις 29 οκτωβριου για ανεξοδη αλλαγη εντος εγγυησεως.
ΗΘΙΚΟΝ διδαγμα που λεγαμε και στο σχολειο.
1)Τα ανταλλακτικα αν δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα αργουν.
2)Ολα χαλανε ακομα κι αν ειναι επωνυμων εταιρειων (στην περιπτωση μας αισθητηρας continental).
3) H συγκεκριμμενη αντιπροσωπεια εισαγωγης των VOGE τηρουμενων των συνθηκων της εποχης, αλλα και των οικων που αντιπροσωπευει , καταβαλλει φιλοτιμες και ειλικρινεις προσπαθειες,να εξυπηρετησει τον πελατη της.Εχει ομως και περιθωρια βελτιωσης ,κυριως στους χρονους αφιξης των ανταλλακτικων,ΑΝ και δεν ειμαι σιγουρος απολυτα γι αυτο που λεω λογω της παγκοσμιας εφοδιαστικης αλυσιδας στους καιρους που ζουμε.
ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΘΕ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ.
θα προσπαθησω οταν θα γινει η αντικατασταση,να φωτογραφησω το ανταλλακτικο,και να παρω τον κωδικο ανταλλακτικου της continental,μηπως τυχει σε κανεναν αλλον ,μπας και το παραγγειλει μεσω αλλης οδου και καταφερει να ερθει γρηγοροτερα.ΙΔΩΜΕΝ.

Tallyban
16/10/2024, 07:38
Αν δεν είναι ακριβό αυτό το ανταλλακτικό,εγώ θα αγοραζα και ένα για καβατζα.

PaNick67
16/10/2024, 07:53
1)Τα ανταλλακτικα αν δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα αργουν.
2)Ολα χαλανε ακομα κι αν ειναι επωνυμων εταιρειων (στην περιπτωση μας αισθητηρας continental).
3) H συγκεκριμμενη αντιπροσωπεια εισαγωγης των VOGE τηρουμενων των συνθηκων της εποχης, αλλα και των οικων που αντιπροσωπευει , καταβαλλει φιλοτιμες και ειλικρινεις προσπαθειες,να εξυπηρετησει τον πελατη της.Εχει ομως και περιθωρια βελτιωσης ,κυριως στους χρονους αφιξης των ανταλλακτικων,ΑΝ και δεν ειμαι σιγουρος απολυτα γι αυτο που λεω λογω της παγκοσμιας εφοδιαστικης αλυσιδας στους καιρους που ζουμε.
.

Αν η VOGE ειχε κεντρικες αποθηκες στην Ευρωπη το ανταλλακτικο θα εκανε 10-15 μερες. Επειδη δεν εχει καθε παραγγελια στελνεται Κινα και οταν μαζευτουν αρκετες τα στελνουν με κοντεινερ, γι'αυτο και θελει τοσο καιρο

Θα μπορουσε βεβαια η εισαγωγικη να παραγγειλει 10 αισθητηρες να υπαρχουν εφοσον ειναι μικρο και φτηνο εξαρτημα.

Μακαρι να μην χρειαστεις ποτε ανταλλακτικο που να ειναι απαραιτητο για την ασφαλη λειτουργια της μηχανης γιατι θα μεινεις χωρις οχημα.

Καλου κακου κανε και μια ψαχτικη στην γειτονικη Ιταλια για ανταλλακτικα. Ισως αυτοι να εχουν στοκ, να τους εχεις καβατζα

ptc
16/10/2024, 08:06
Όπως και να χει, κοντά 40Κ χωρίς να σε έχει αφήσει νομίζω πως είναι πολύ καλά. Φαίνεται πως σου έχει βγει το ρίσκο που πήρες.

Phantom
16/10/2024, 09:01
Αν η VOGE ειχε κεντρικες αποθηκες στην Ευρωπη το ανταλλακτικο θα εκανε 10-15 μερες. Επειδη δεν εχει καθε παραγγελια στελνεται Κινα και οταν μαζευτουν αρκετες τα στελνουν με κοντεινερ, γι'αυτο και θελει τοσο καιρο
Σε 10-15 μέρες έρχεται και απευθείας από Κίνα, άνετα.
Ο λόγος που στέλνονται όλα μαζί με κοντέινερ και όχι ένα-ένα είναι οι δασμοί.

D3300
16/10/2024, 09:08
Με 40.000 χλμ χωρίς τίποτα ουσιαστικό που να σε αφήσει, ούτε του παπά.

stefanos
16/10/2024, 09:14
Αν δεν είναι ακριβό αυτό το ανταλλακτικό,εγώ θα αγοραζα και ένα για καβατζα.

Εγώ θα αγόραζα ολόκληρο το σώμα του ψεκασμού. Μιλάμε για τσάμπα https://www.motor-x.com/injection-throttle-voge-500ds-500ac,p.html

panavour
16/10/2024, 09:42
Εγώ θα αγόραζα ολόκληρο το σώμα του ψεκασμού. Μιλάμε για τσάμπα https://www.motor-x.com/injection-throttle-voge-500ds-500ac,p.html

Δεν αφορά η δυσλειτουργία και η βλάβη το σώμα ψεκασμού.Και καινούργιο να βάλεις,ο αισθητήρας είναι η βλάβη.Τα σώματα ψεκασμού στην συγκεκριμένη μηχανή δεν έχουν ιστορικό βλαβών, άλλα τα παρελκόμενα που το συνοδεύουν.(αισθητήρες, κλπ).

giorgosb
16/10/2024, 09:44
Δημήτρη τα του AC μετακινήθηκαν εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161766&page=9)

panavour
30/10/2024, 11:34
Νεωτερα λοιπον απο την προγραμματισμενη επισκεψη στην αντιπροσωπεια ,για την αλλαγη του εξαρτηματος-αισθητηρα, μαρκας γερμανικης continental που ειχε διαγνωσθει με δυσλειτουργια .
Τελικως λοιπον και αφου λυθηκε το μηχανακι ,αποφασισθηκε κατ εντολην του τεχνικου διευθυντη της αντιπροσωπειας να αλλαχθει ΟΛΟ το σωμα ψεκασμου προληπτικα,με ολα τα παραφερναλια του ,και επισης αλλαχθηκαν και οι δυο πολλαπλασιαστες λογω υποψιας φαινομενου υπερθερμανσης στον ενα μετα απο οπτικο ελεγχο.Αλλαχθηκαν προληπτικα και οι δυο.Σημειωτεον οτι το σωμα ψεκασμου ειναι οπως και ο ελαττωματικος αισθητηρας,κατα δηλωσιν του μηχανικου ειναι μαρκας CONTINENTAL (γερμανικη) και οι πολλαπλασιαστες μαρκας BERU (γερμανικη επισης)
Με αφορμη το αναγκαστικο λυσιμο της μηχανης,βγηκαν και τα στραβα καγκελα,(λογω της συγκρουσης μου με αγριογουρουνο πριν απο κατι μηνες)και ΔΕΝ τοποθετηθηκαν καινουργια,κατοπιν συμβουλης του μηχανικου ,διοτι τα θεωρει αχρηστα και επικινδυνα για την μοτο,λογω στηριξης τους,στον σκελετο και στην κεφαλη του κινητηρα.Καλυτερα μου ειπε να σου σπασει καποιο πλαστικο,παρα να πας για ΟΛΙΚΗ αν παρει ο σκελετος,η αν σπασει η κεφαλη.Απ την αφαιρεση και μετα αλλαξε προς το καλυτερο και ο θορυβος και οι κραδασμοι του κινητηρα.Λιγο ,αλλα αισθητα.Επισης αλλαχθηκε και το μπροστα αριστερο φλας που ειχε σπασει (22 ευρω παρακαλω ,απο χρυσαφι θα ειναι φαινεται :lol: ) με την πτωση,και ισιωθηκε και το πενταλ του συμπλεκτη.
Συμπερασμα λοιπον μετα απ ολα αυτα.
1)αψογη συμπεριφορα αντιπροσωπειας .:beer:
2)εχουν αναφερθει στο συγκεκριμμενο μοντελλο αρκετες (σε ποσοστο παντα) βλαβες στον συγκεκριμμενο τομεα που αντιμετωπιζονται μεν θετικα απο την αντιπροσωπεια στα πλαισια της εγγυησης και λιγο μετα απ αυτην ,προβληματιζουν ομως δε, διοτι αν καποιος που δεν κανει χιλιομετρα οπως εγω και εφτανε σ αυτα τα χιλιομετρα μετα απο 2 χρονια ας πουμε ,(υπολογιζω εναν μεσο ορο 10000 χλμ τον χρονο)τοτε ολα αυτα θα τα πληρωνε απ την τσεπη του.Νομιζω λοιπον οτι χρειαζεται μεγαλη προσοχη απ το εργοστασιο για την βελτιωση των προμηθευτων της.Σημειωτεον οτι κατα την αποψη του μηχανικου και του τεχνικου διευθυντη της αντιπροσωπειας (αρχιμηχανικου) λογω ευρω5 ,και συνεπεία αυτου της υψηλης θερμοκρασιας που δουλευουν πλεον οι κινητηρες ,τα φαινομενα δυσλειτουργιας του κυκλωματος του ψεκασμου και συναφων εξαρτηματων ειναι συχνοτερα πλεον.:(
3)Οι παραγωγες των εξαρτηματων πλεον ,και οι παραγωγοι αυτων,εχουν παγκοσμιοποιηθει,με τα γνωστα (καλα ,λιγωτερο καλα ,η κακα )αποτελεσματα.:(
ΙΔΩΜΕΝ.

ΥΓ. Δεν κρυβουμε τιποτα.Ολα στο φως.Οτι θελετε κραξτε και οτι θελετε ρωτηστε.:a08:

DoctoR_k6
30/10/2024, 11:49
Δουλευουν ολοι οι κινητηρες EURO5 με υψηλες θεμοκρασιες ή μονο των κινεζικων κατασκευαστων?
Εδω ή/και σε αλλα θεματα δεν εχουν αναφερθει κατι τιμες θερμοκρασιας πολυ μεγαλες σε σχεση με την εμπειρια των περισσοτερων με τα μοτο τους?
Κανω λαθος?

Αυτο με την υψηλη θερμοκρασια λογικα θα βγαλει οφ παλι εξαρτηματα στο μελλον οπου δεν θα υπαρχει η εγγυηση να τα αλλαξει δωρεαν. Εκει πληρωνεις...

PaNick67
30/10/2024, 11:51
Mεγαλο μπραβο στην αντιπροσωπεια για την αντιμετωπιση.

Επειδη ομως εχω φιλους που καηκαν απο πολλαπλασιαστες σε BMW απο το 04 μεχρι το 12, στο διλιτρο μοτερ με τα 170 αλογα και πολλαπλασιαστες αλλαζαν και καθε ενα δυο χρονια ηθελαν ξανα, μπεκ ,κλπ ειναι θιεμα σχεδιασμου του κινητηρα κι οχι τυχαιο γεγονος. Γιατι οποια μαρκα και να εβαλαν, μεχρι και Japan, τα ιδια ειχαν. Οι περισσοτεοι πουλησαν κι ησυχασαν, λιγοι τους αλλαζουν καθε καποιο χρονικο διαστημα οπως αλλοι αλλαζουν βαλβολινες πχ.

panavour
30/10/2024, 12:26
Δουλευουν ολοι οι κινητηρες EURO5 με υψηλες θεμοκρασιες ή μονο των κινεζικων κατασκευαστων?
Εδω ή/και σε αλλα θεματα δεν εχουν αναφερθει κατι τιμες θερμοκρασιας πολυ μεγαλες σε σχεση με την εμπειρια των περισσοτερων με τα μοτο τους?
Κανω λαθος?

Αυτο με την υψηλη θερμοκρασια λογικα θα βγαλει οφ παλι εξαρτηματα στο μελλον οπου δεν θα υπαρχει η εγγυηση να τα αλλαξει δωρεαν. Εκει πληρωνεις...
Ολων των κατασκευαστων φανταζομαι,και οχι μονο των κινεζικων
Φανταζομαι πως ναι.Και λοιπον?
Αυτονοητο,και γνωστο.Ικανη αλλα ΟΧΙ αναγκαια συνθηκη.(για το οφ των εξαρτηματων)

DoctoR_k6
30/10/2024, 13:29
Ολων των κατασκευαστων φανταζομαι,και οχι μονο των κινεζικων
Φανταζομαι πως ναι.Και λοιπον?
Αυτονοητο,και γνωστο.Ικανη αλλα ΟΧΙ αναγκαια συνθηκη.(για το οφ των εξαρτηματων)

Αλλο το να το φανταζεσαι και αλλο να συμβαινει. Δεν εχει ειπωθει κατι σχετικο παντως εδω μεσα με υψηλες θερμοκρασιες.
Για το τελευταιο δες σχολιο PaNick67...

katsar
30/10/2024, 13:35
Φταίει δηλαδή το γερμανικό ανταλλακτικό που το τονίζεις και 2-3 φορές ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ για να το καταλάβουμε και όχι το τριμπ@@ρδελο μοτέρ που έφτιαξαν-έστησαν
και 2 χρόνων όχημα φτάνει στο σημείο να αλλάζεις ψεκασμούς .

παρόλα αυτά να είσαι καλά ειλικρινά που τα γράφεις όλα και ο καθένας μπορεί να κρίνει .
προχτές μιλούσα με γκαραζιέρη που φτιάχνει τα CF της αστυνομίας στο κατάστημα που έγινε η αγορά,εκεί να δεις τι άκουσα.

panavour
30/10/2024, 13:47
Αλλο το να το φανταζεσαι και αλλο να συμβαινει. Δεν εχει ειπωθει κατι σχετικο παντως εδω μεσα με υψηλες θερμοκρασιες.
Για το τελευταιο δες σχολιο PaNick67...

εγω φιλε μου αναφερω γεγονοτα.''το φανταζομαι'' οπως μπορεις να καταλαβεις ειναι σχημα λογου και χρησιμοποιειται στον λογο π.χ.'' φανταζομαι να εισαι καλα '' που λεμε σε καποιον.Εγω λοιπον ελαβα την αποφαση απ την αρχη που γραφω δω μεσα για το κινεζοπουλο που αγορασα,να τα λεω ολα αναλυτικα,πραγμα που δεν νομιζω να κανουν πολλοι,ειδικα ''φανταζομαι'' κατοχοι καποιων πολυ ακριβων καταξιωμενων κατασκευαστων ,φοβουμενοι το ''κραξιμο'' ειδικα οταν εχεις δωσει ενα ''σκασμο''λεφτα.Εγω γι αυτα που εδωσα και γι αυτο που πηρα,ουτε καμμια αυταπατη εχω ,ουτε κομπλεξ,και ακομα ικανοποιημενος ειμαι.Τα υπολοιπα ειναι ναχαμε να λεγαμε.

panavour
30/10/2024, 14:09
Φταίει δηλαδή το γερμανικό ανταλλακτικό που το τονίζεις και 2-3 φορές ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ για να το καταλάβουμε και όχι το τριμπ@@ρδελο μοτέρ που έφτιαξαν-έστησαν
και 2 χρόνων όχημα φτάνει στο σημείο να αλλάζεις ψεκασμούς .

παρόλα αυτά να είσαι καλά ειλικρινά που τα γράφεις όλα και ο καθένας μπορεί να κρίνει .
προχτές μιλούσα με γκαραζιέρη που φτιάχνει τα CF της αστυνομίας στο κατάστημα που έγινε η αγορά,εκεί να δεις τι άκουσα.

Η λοντσιν δινει τον συγκεκριμμενο κινητηρα αντιγραφο σχεδιαστικα χοντα 500, σε αρκετες κινεζικες εταιρειες,οι οποιες χρησιμοποιουν αλλες μαρκες διαχειρησης καυσιμου και αλλα ηλεκτρικα συστηματα.Εχουν στατιστικα αναφερθει λιγωτερα προβληματα απ οτι παρακολουθω σε ξενα φορουμ.Αυτο βεβαια δεν υποννοει τιποτα.Παντου υπαρχουν βλαβες και ολα χαλανε.Εγω πηγα και τα αλλαξα ,παρ οτι η μηχανη ουτε δυσλειτουργησε αισθητα,ουτε με αφησε στον δρομο,διοτι μου την εσπαγε το φωτακι του τσεκ engine,που ηταν μονιμα αναμενο..Αλλωστε ο μηχανικος μου ειπε οτι και ετσι να το αφηνα,δεν επροκειτο να παρουσιασει τιποτα,και μετα απο πολλα χιλιομετρα.Απο κει και περα το αν ειναι ''γερμανικα'' ή οχι ,τα επιμερους εξαρτηματα λιγη σημασια εχει πια ,λογω παγκοσμιοποιησης,το πιθανωτερο μαλλον οτι κι αυτα καπου εκτος γερμανιας θα κατασκευαζονται λογω κοστους,που επισης κι αυτο ελαχιστη σημασια εχει.Το ''αστειο'' της υποθεσης ειναι οτι με τα καινουργια ''ολα'',εξαρτηματα που εβαλα,η καταναλωση αυξηθηκε 15% και το ρελαντι ανεβηκε 250 στροφες.:bawl:Θα ξαναπαω να μου βαλουν τα παλια ,πισω.:bawl:
Η ουσια οι ιδιοκτητες να μοιραζονται ΟΛΕΣ τις εμπειριες ,προς πληροφορησιν ολων των υπολοιπων.Νομιζω οτι απο μενα δεν πρεπει να εχετε παραπονο.Αν το κανανε ολοι αυτο,θα ειμασταν ολοι καλυτερα.:beer:

stefanos
30/10/2024, 14:41
Φταίει δηλαδή το γερμανικό ανταλλακτικό που το τονίζεις και 2-3 φορές ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ

Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τα σίδερα για βλάβη στα ηλεκτρικά όπως και να το κάνουμε.
Ευτυχώς οι τιμές των ανταλλακτικών είναι αστείες.

Volpad
30/10/2024, 14:50
Εμείς πάντως στο εργοστάσιο, φτιάχνουμε κάλτσες που τις πουλάμε χονδρική στην Αγγλία για 6£ το ζευγάρι και κάλτσες που τις πουλάνε στην Κίνα χονδρική 1€ το ζευγάρι...
Just saying...

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου που είναι κατασκευασμένα τα σώματα ψεκασμού.
Όλα τα επιμέρους εξαρτήματα μίας μιας μοτοσυκλέτας, διαχωρίζονται σε πάνω ράφι και κάτω ράφι.
Είναι αδύνατον μία μοτοσυκλέτα που έχει 5000€, να έχει ίδιας ποιότητας εξαρτήματα με μία μοτοσυκλέτα που έχει 15000€.
Το 80% της διαφοράς στη τιμή, βρίσκεται εκεί.

panavour
30/10/2024, 15:04
Εμείς πάντως στο εργοστάσιο, φτιάχνουμε κάλτσες που τις πουλάμε χονδρική στην Αγγλία για 6£ το ζευγάρι και κάλτσες που τις πουλάνε στην Κίνα χονδρική 1€ το ζευγάρι...
Just saying...

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου που είναι κατασκευασμένα τα σώματα ψεκασμού.
Όλα τα επιμέρους εξαρτήματα μίας μιας μοτοσυκλέτας, διαχωρίζονται σε πάνω ράφι και κάτω ράφι.
Είναι αδύνατον μία μοτοσυκλέτα που έχει 5000€, να έχει ίδιας ποιότητας εξαρτήματα με μία μοτοσυκλέτα που έχει 15000€.
Το 80% της διαφοράς στη τιμή, βρίσκεται εκεί.

Οχι μονο,αλλα και στα μεροκαματα.Αλλη η εργατωρα στην γερμανια,αλλο στην κινα.Και αυτο ακολουθει τα παντα,απ την κατεργασια του μεταλλου,απο την συναρμολογηση,απ την αξια του ανταλλακτικου,ολα επιβαρυνονται.Χτες που παρελαβα την μηχανη ρωτησα για την τιμη της εργατωρας που ηταν 35 ευρω χωρις φπα.Στην γερμανια ειναι η τριπλασια στα συνεργεια τουλαχιστον.Στην κινα ειναι υποδεκαπλασια της γερμανιας.

CorpseAlive
30/10/2024, 15:06
Το σώμα ψεκασμού στα Euro5+ είναι πλέον αναλώσιμο?
Τύπου αλλάζω λάδι , Α ΜΗΤΣΕ πιάσε και ένα σώμα ψεκασμού να περάσουμε στο παιδί για να μπιστάει το μασίνι μετά.

panavour
30/10/2024, 15:10
Το σώμα ψεκασμού στα Euro5+ είναι πλέον αναλώσιμο?
Τύπου αλλάζω λάδι , Α ΜΗΤΣΕ πιάσε και ένα σώμα ψεκασμού να περάσουμε στο παιδί για να μπιστάει το μασίνι μετά.

μαλλον σαν τους αξονες καποιας γνωστης και μη εξαιρετεας εταιρειας θα ειναι.πιασε ρε φριτζ εναν αξονα να βαλουμε του παιδιου,για να μην μπιστιξει πουθενα ο παληος ,και του κοπει,στα καλα καθουμενα.:lol:

CorpseAlive
30/10/2024, 15:12
μαλλον σαν τους αξονες καποιας γνωστης και μη εξαιρετεας εταιρειας θα ειναι.πιασε ρε φριτζ εναν αξονα να βαλουμε του παιδιου,για να μην μπιστιξει πουθενα ο παληος ,και του κοπει,στα καλα καθουμενα.:lol:

Α τότε δεν ανησυχείς, η Voge θα σου δίνει δωρεάν συστήματα ψεκασμού και μετά την λήξη της εγγύησης σωστά?
Επίσης έχει ήδη κάνει ανάκληση στο μοντέλο σου στην ελληνική αγορά έτσι δεν είναι?

Ε μην το συζητάς , μία χαρά είσαι. Πήγαινε μίλα της.

panavour
30/10/2024, 15:18
Α τότε δεν ανησυχείς, η Voge θα σου δίνει δωρεάν συστήματα ψεκασμού και μετά την λήξη της εγγύησης σωστά?
Επίσης έχει ήδη κάνει ανάκληση στο μοντέλο σου στην ελληνική αγορά έτσι δεν είναι?

Ε μην το συζητάς , μία χαρά είσαι. Πήγαινε μίλα της.

μια χαρα ειμαι ,μ αυτα τα λεφτα που εδωσα,αλλιμονο σε καποιους που πληρωσαν φριτζ και πηραν μπρους λι.:bawl:
οσο για τις ανακλησεις ποτε κανεις δεν θα φτασει την πρωτοπορο ''αγια εταιρεια''που σε μηχανακια 35000 ευρω κινδυνευεις να παρεις φωτια απο ρελε φωτων.:bawl::bawl::beer:

bulmont
30/10/2024, 15:24
.... πληρωσαν φριτζ και πηραν μπρους λι.

Ενώ άλλοι πλήρωσαν Τσακι-τσαν και τους βγήκε Ντι μπέστια.....(για γνώστες μόνο......)

panavour
30/10/2024, 15:29
Ενώ άλλοι πλήρωσαν Τσακι-τσαν και τους βγήκε Ντι μπέστια.....(για γνώστες μόνο......)

ντι μπεστια εναντιον μασκοφορου εκδικητη στον ταφο του ινδου,αξεχαστες εποχες.:bawl:

CorpseAlive
30/10/2024, 15:37
μια χαρα ειμαι ,μ αυτα τα λεφτα που εδωσα,αλλιμονο σε καποιους που πληρωσαν φριτζ και πηραν μπρους λι.:bawl:
οσο για τις ανακλησεις ποτε κανεις δεν θα φτασει την πρωτοπορο ''αγια εταιρεια''που σε μηχανακια 35000 ευρω κινδυνευεις να παρεις φωτια απο ρελε φωτων.:bawl::bawl::beer:

Ναι κανείς δεν θα την φτάσει όντως.

Δεν κάνει τον Κινέζο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναβάτες της. :beer:

υ.γ. Οι γερμανοί πάντως σίγουρα θα φτιάξουν ένα Plug and play σύστημα ψεκασμού.
Μην αγχώνεσαι κάποια στιγμή θα το αλλάζεις όσο εύκολα αλλάζεις μπαταρία .

grinderx
30/10/2024, 15:38
Οχι μονο,αλλα και στα μεροκαματα.Αλλη η εργατωρα στην γερμανια,αλλο στην κινα.Και αυτο ακολουθει τα παντα,απ την κατεργασια του μεταλλου,απο την συναρμολογηση,απ την αξια του ανταλλακτικου,ολα επιβαρυνονται.Χτες που παρελαβα την μηχανη ρωτησα για την τιμη της εργατωρας που ηταν 35 ευρω χωρις φπα.Στην γερμανια ειναι η τριπλασια στα συνεργεια τουλαχιστον.Στην κινα ειναι υποδεκαπλασια της γερμανιας.
Εκτός από τα μεροκάματα, βάλε μέσα και το κόστος ενέργειας.

CorpseAlive
30/10/2024, 15:40
Εκτός από τα μεροκάματα, βάλε μέσα και το κόστος ενέργειας.

Αφού στην Γερμανία δεν φτιάχνονται ρε παιδιά τα περιφερειακά τους? Τι μεροκάματα και κόστη ενέργειας λέτε? Μισό γερμανικό (το προβληματικό μέρος) και μισό κινέζικο (το απροβλημάτιστο μέρος) και με Ιαπωνικό σχεδιασμό είναι το μηχανάκι με τούτα και με κείνα , κάνουμε τον σταυρό μας που όταν παίρνει μπρος δεν γαυγίζει ... Μπορεί να είχε και κανένα λαμπραντόρ ο σχεδιαστής της Voge εκεί δίπλα και να λέγαμε ότι είναι φιλικό και με τα παιδιά.

DoctoR_k6
30/10/2024, 15:50
Αν δεν ηταν το ΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ στην μεση ολα θα λειτουργουσαν ρολογι...
Τωρα βγαινει απο εγγυηση βεβαια...αλλα δεν υπαρχει αγχος.

Volpad
30/10/2024, 15:59

Πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε?

Η εργατοώρα είναι πολύ μικρό ποσοστό της τιμής ενός προϊόντος και δεν είναι αυτό που κάνει τα κινέζικα μηχανάκια φτηνότερα απο τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά.
Η διαφορά έρχεται απο το πολύ μικρό κόστος R&D των Κινέζων (γιατι δεν αναπτύσσεις τίποτα απλά αντιγράφοντας) και την επιλογή φτηνών περιφερειακών και εξαρτημάτων.

Εκεί ας πούμε που η Honda αγοράζει το σώμα ψεκασμού της Continental, το οποίο κοστίζει 100€ ανα μοτοσυκλέτα, η voge αγοράζει το άλλο μοντέλο της Continental που κοστίζει 10€ ανα μοτοσυκλέτα.
Το ένα δεν χαλάει, το άλλο χαλάει μετά απο 20Κ χιλιόμετρα.

Και μίας που στο τέλος, το περιθώριο κέρδους της Voge, είναι 5 φορές μεγαλύτερο απο αυτό της Honda, η οποία έχει βάλει τη χαμηλότερη τιμή που μπορεί στο τελικό της προιόν, σου αλλάζει σώμα ψεκασμού 10 φορές μέσα στα 2 χρόνια της εγγύησης και πάλι έχει τρελό κέρδος.
Και μόλις βγεί απο την εγγύηση, πληρώνεις το σώμα ψεκασμού 200€ και βγάζει κανα 100άρικο και απο εκεί...
:bawl:

Μία εταιρία της οποίας το κόστος των εργατικών είναι παραπάνω απο το 20% του κόστους του προιόντος, σύντομα θα βγεί εκτός ανταγωνισμού, γιατι η αντίπαλη εταιρία της, θα φτιάξει το ίδιο πράγμα και θα πουλάει σε τιμή χοντρικής 10-15% κάτω, σε μία φτηνότερη χώρα.

CorpseAlive
30/10/2024, 16:04
Πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε?

Η εργατοώρα είναι πολύ μικρό ποσοστό της τιμής ενός προϊόντος και δεν είναι αυτό που κάνει τα κινέζικα μηχανάκια φτηνότερα απο τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά.
Η διαφορά έρχεται απο το πολύ μικρό κόστος R&D των Κινέζων (γιατι δεν αναπτύσσεις τίποτα απλά αντιγράφοντας) και την επιλογή φτηνών περιφερειακών και εξαρτημάτων.

Εκεί ας πούμε που η Honda αγοράζει το σώμα ψεκασμού της Continental, το οποίο κοστίζει 100€ ανα μοτοσυκλέτα, η voge αγοράζει το άλλο μοντέλο της Continental που κοστίζει 10€ ανα μοτοσυκλέτα.
Το ένα δεν χαλάει, το άλλο χαλάει μετά απο 20Κ χιλιόμετρα.

Και μίας που στο τέλος, το περιθώριο κέρδους της Voge, είναι 5 φορές μεγαλύτερο απο αυτό της Honda, η οποία έχει βάλει τη χαμηλότερη τιμή που μπορεί στο τελικό της προιόν, σου αλλάζει σώμα ψεκασμού 10 φορές μέσα στα 2 χρόνια της εγγύησης και πάλι έχει τρελό κέρδος.
Και μόλις βγεί απο την εγγύηση, πληρώνεις το σώμα ψεκασμού 200€ και βγάζει κανα 100άρικο και απο εκεί...
:bawl:

Μία εταιρία της οποίας το κόστος των εργατικών είναι παραπάνω απο το 20% του κόστους του προιόντος, σύντομα θα βγεί εκτός ανταγωνισμού, γιατι η αντίπαλη εταιρία της, θα φτιάξει το ίδιο πράγμα και θα πουλάει σε τιμή χοντρικής 10-15% κάτω, σε μία φτηνότερη χώρα.

Λογικά για να ανταγωνιστούν τις τιμές των Κινέζων οι Ευρωπαίοι θα φτιάξουν Isengard στην Πολωνία .

Dr.Monty
30/10/2024, 16:06
Και εγω την ιδια μηχανη με τον παναβούρη έχω. Αλλωστε το θεμα εγω το άνοιξα. Με 30000 χλμ η μηχανή δεν με άφησε ποτέ και το μονο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν το ίδιο με του παναβουρ (αναβε συνέχεια το λαμπάκι του check engine). Πολλή αρχή ομως. Πρώτα 10Κ περίπου.
Mου αλλάξαν και εμενα το συστημα ψεκασμου (αν θυμαμαι καλά - το εχω ξαναγράψει). Εγω δεν ειμαι τοσο αναλυτικός όσο ο παναβουρ. Μου ειπαν θα το αλλάξουμε και τους ειπα αλλάξτε το.

Εγω δυστυχως ειμαι πλέον εκτός εγγύησης. Βλέπουμε.

Ιν λαβ με βογκάρα

Dr.Monty
30/10/2024, 16:10
Λογικά για να ανταγωνιστούν τις τιμές των Κινέζων οι Ευρωπαίοι θα φτιάξουν Isengard στην Πολωνία .

Βρήκαν κατι καλύτερο. Θα κλεισουν 3 εργοστάσια.

stefanos
30/10/2024, 16:17
υ.γ. Οι γερμανοί πάντως σίγουρα θα φτιάξουν ένα Plug and play σύστημα ψεκασμού.
Μην αγχώνεσαι κάποια στιγμή θα το αλλάζεις όσο εύκολα αλλάζεις μπαταρία .

Γιατί τώρα τι κάνουν? (στην Κίνα βέβαια)

CorpseAlive
30/10/2024, 16:17
Βρήκαν κατι καλύτερο. Θα κλεισουν 3 εργοστάσια.

Επόμενη τέλεια κίνηση είναι η νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας.

Ανοίξτε Sweatshops επιτέλους στην Ευρώπη .

Να τους ανταγωνιστούμε παντού!

AUFGEBRACHT
30/10/2024, 16:20
Ενδιαφερον και αξιοσημειωτον ειναι οτι ο συγκεκριμμενος αισθητηρας ειναι μαρκας της γερμανικης CONTINENTAL

Ακόμα πιο ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο, γιατί δεν τον αντικαθιστούν με αισθητήρα της κινεζικής Wenzhou, της κινεζικής Qingdao, της κινεζικής Huiguan...

Είναι κρίμα από έναν γερμανικό αισθητήρα, μιας γερμανικής εταιρείας, που βρίσκεται στην γερμανική επικράτεια, που μιλούν γερμανικά, για ένα γερμανικό εξάρτημα, να αμαυρώνεται η εικόνα.

panavour
30/10/2024, 16:20
Και εγω την ιδια μηχανη με τον παναβούρη έχω. Αλλωστε το θεμα εγω το άνοιξα. Με 30000 χλμ η μηχανή δεν με άφησε ποτέ και το μονο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν το ίδιο με του παναβουρ (αναβε συνέχεια το λαμπάκι του check engine). Πολλή αρχή ομως. Πρώτα 10Κ περίπου.
Mου αλλάξαν και εμενα το συστημα ψεκασμου (αν θυμαμαι καλά - το εχω ξαναγράψει). Εγω δεν ειμαι τοσο αναλυτικός όσο ο παναβουρ. Μου ειπαν θα το αλλάξουμε και τους ειπα αλλάξτε το.

Εγω δυστυχως ειμαι πλέον εκτός εγγύησης. Βλέπουμε.

Ιν λαβ με βογκάρα

Ε αμα μας ξαναναψει ,θα τ αφησουμε αναμμενο και δεν θα ξαναασχοληθουμε,κι ασε τους υπολοιπους να σχολιαζουν.Η πλακα εδω μεσα ειναι οτι οι πλειοψηφια αυτων που σχολιαζουν,δεν τολμουν οι ιδιοι να γραψουν για τα μηχανακια τους,και κανενας δεν εχει αγορασει (η ετσι νομιζει)κινεζικο.Δεν πειραζει ,εμεις μοιραζομαστε την εμπειρια μας με τους κατοχους βογκ,κι ασε τους υπολοιπους να βουρλίζονται.Κι ας μην παρουν ποτε κινεζικο,ουτως η αλλως ΔΕΝ φτανουν για ολους,ουτε μπορουν ολοι να ξεφυγουν απο τις φοβιες και τις αναστολες τους.Τολμησαμε εμεις,που τις ιδιες φοβιες και αναστολες ειχαμε,και μεταδιδουμε τις εμπειριες μας στους νεωτερους.Παρακαλω λοιπον τους ''αξιοτιμους'' διαχειριστες ,να μεταφερουν απο δω και περα τα οποια σχολια ''ενθεν και κειθεν'' οπου αλλου νομιζουν,διοτι το θεμα εχει εξανληθει,τουλαχιστον απο μενα,που δεν θα απαντησω περαιτερω.Οτι αλλο θελετε οι κατοχοι ή οι ευελπισθουντες μελλοντικοι κατοχοι για την συγκεκριμμενη μηχανη ρωτηστε με.

bulmont
30/10/2024, 16:25
Ακόμα πιο ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο, γιατί δεν τον αντικαθιστούν με αισθητήρα της κινεζικής Wenzhou, της κινεζικής Qingdao, της κινεζικής Huiguan...

Είναι κρίμα από έναν γερμανικό αισθητήρα, μιας γερμανικής εταιρείας, που βρίσκεται στην γερμανική επικράτεια, που μιλούν γερμανικά, για ένα γερμανικό εξάρτημα, να αμαυρώνεται η εικόνα.

Δεν μιλάς όμορφα......................

:bawl::bawl:

grinderx
30/10/2024, 16:26
Αφού στην Γερμανία δεν φτιάχνονται ρε παιδιά τα περιφερειακά τους? Τι μεροκάματα και κόστη ενέργειας λέτε? Μισό γερμανικό (το προβληματικό μέρος) και μισό κινέζικο (το απροβλημάτιστο μέρος) και με Ιαπωνικό σχεδιασμό είναι το μηχανάκι με τούτα και με κείνα , κάνουμε τον σταυρό μας που όταν παίρνει μπρος δεν γαυγίζει ... Μπορεί να είχε και κανένα λαμπραντόρ ο σχεδιαστής της Voge εκεί δίπλα και να λέγαμε ότι είναι φιλικό και με τα παιδιά.
Μιλάω συνολικότερα για την τελική τιμή. Όχι μόνο τα περιφερειακά. Είναι πολλοί παράγοντες, πχ το κόστος του R&D που είπε ο Volpad, marketing, η οικονομία κάθε χώρας, κτλ, κτλ. Όλα αυτά που ξέρουμε.

Καλώς ή κακώς οι Κινέζοι έχουν φτιάξει μια αυτοκρατορία (και με ευθύνη των Δυτικών) που κατασκευάζει τα πάντα σε οποιαδήποτε ποιότητα και απίστευτες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στο τέλος της ημέρας ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Πχ προσωπικά αποφάσισα να χαμηλώσω το budget και να πάρω μεταχειρισμένο Γιαπωνέζικο με τις προδιαγραφές που είχα θέσει (500-600cc, ABS, injection, κτλ) αντί κάποιου καινούργιου Κινέζικου ή Ινδικού. Γιατί για καινουργιο (Γιαπωνέζικο ή Ευρωπαϊκό, ακόμα και Κινεζο-Ινδό με τις παραπάνω προδιαγραφές) δεν έπαιζε με την καμία.

AUFGEBRACHT
30/10/2024, 16:27
H συγκεκριμμενη αντιπροσωπεια εισαγωγης των VOGE τηρουμενων των συνθηκων της εποχης, αλλα και των οικων που αντιπροσωπευει , καταβαλλει φιλοτιμες και ειλικρινεις προσπαθειες,να εξυπηρετησει τον πελατη της.Εχει ομως και περιθωρια βελτιωσης ,κυριως στους χρονους αφιξης των ανταλλακτικων,ΑΝ και δεν ειμαι σιγουρος απολυτα γι αυτο που λεω λογω της παγκοσμιας εφοδιαστικης αλυσιδας στους καιρους που ζουμε.

Δεν είναι θέμα της Voge, η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα βασίζεται σε αναξιόπιστα γερμανικά πλοία, αναξιόπιστων γερμανικών επιχειρήσεων, που έχουν κατασκευαστεί στα αναξιόπιστα γερμανικά ναυπηγεία Blohm und Voss και Schiffswerft Diedrich GmbH.

karellen
30/10/2024, 16:38
Τι λέτε,το σταματάμε εδώ? :nono:

ΓιώργοςΤΤ
30/10/2024, 20:09
Eγώ να πω ένα μπράβο στον Panavour που λέει τα πράγματα με ειλικρίνεια ως έχουν. Όχι σαν κάτι ομάδες στο FB που μόλις ανέβει σοβαρή βλάβη, την ανάρτηση την τρώει η μαύρη μαρμάγκα. Διαβάζω για κομμένες ντίζες κάθε 1.000 χλμ, ABS που λειτουργούν κατά το δοκούν, οθόνες να αναβοσβήνουν σαν φωτορυθμικά, φώτα σε adventure μοτοσυκλέτα χειρότερα από το εντουροφάναρο του TT, κραδασμούς να φτιάξεις φραπέ, ψεκασμούς με χρονοκαθυστέρηση, αλυσίδες να είναι για πέταμα στα 3.000 χλμ και άλλα τέτοια όμορφα. Γενικά βλάβες που δίνουν την εντύπωση ότι αυτός που έφτιαξε την μοτοσυκλέτα, δεν την πήγε μία βόλτα από την δουλειά στο σπίτι του, να δει αν όλα επάνω είναι εντάξει. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το αν μία τέτοια αγορά αξίζει ή όχι.

Lakisss
30/10/2024, 20:20
Panavour εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Λάδια βάζεις της εταιρίας και πόσο μαλακό είναι το κιβώτιο; Τα τακάκια πόσο σου κρατάνε; Ακούω ότι είναι μαλακά.

panavour
30/10/2024, 21:29
Panavour εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Λάδια βάζεις της εταιρίας και πόσο μαλακό είναι το κιβώτιο; Τα τακάκια πόσο σου κρατάνε; Ακούω ότι είναι μαλακά.

Ευχαριστώ και αντευχομαι
Λάδια βάζω όχι της εταιρίας (silkolene 10-40,) γιατί είναι 30% ακριβότερα από τα bel ray 10/40 που βάζω εδώ και 40 χρόνια στα τετράχρονα μηχανάκια που έχω. και είμαι πάντα ικανοποιημένος(πριν είχα δίχρονα μηχανάκια).Το κιβώτιο είναι μαλακό,αλλά δεν είναι Χόντα.Τακακια δεν έχω αλλάξει ακόμα στα χιλιόμετρα που αναφέρω,αλλά δεν είμαι και ορμητικός οδηγός για να τα φθείρω.Γενικα είμαι "βουτυρενιος" οδηγός και δεν φθείρω,φρένα , κιβώτιο,και αλυσίδα.

Tallyban
31/10/2024, 07:11
Είναι να απορεί κανείς γιατί δε πέφτουν οι τιμές στα στρομ εικοσαετίας.

doctoras
31/10/2024, 08:05
Νομίζω παναγιώτη πρέπει να αποφεύγονται οι κορόνες με τα κεφαλαία και τα χρωματιστά, γιατί εκεί μας λες κοιτάξτε το μηχανάκι είναι σουπερ τα περιφερειακά σκάνε.
Δεν βγαίνουν όμως ασφαλή συμπεράσματα γιατί αφενός όπως είπε ο ανδρέας δεν ξέρουμε τι κατηγορίες / σειρές χρησιμοποιούν, αν ο κωδικός (αν υπάρχει σύγκριση με άλλο κατασκευαστή) είναι ίδιος και αφετέρου μεγάλο και σημαντικότατο ρόλο στην αυτοκίνηση παίζει η μελέτη της συναρμογής / συναρμολόγησης.

Η έρευνα που έχει ενδιαφέρον και αργά ή γρήγορα θα την βγάλει κάποιος blogger είναι πόσες φορές πάει συνεργείο (εκτός συντηρήσεων) ενας μέσος κάτοχος voge500 στα 50k ή 100k και ποσες ένας με cb500x,

Οπότε χαμηλά η μπάλα ότι είναι να δείξει θα το δείξει συνέχισε το καλεντάρι και εύχομαι να σου βγει λουκούμι

harris_x
31/10/2024, 08:18
Ευχαριστώ και αντευχομαι
Λάδια βάζω όχι της εταιρίας (silkolene 10-40,) γιατί είναι 30% ακριβότερα από τα bel ray 10/40 που βάζω εδώ και 40 χρόνια στα τετράχρονα μηχανάκια που έχω. και είμαι πάντα ικανοποιημένος(πριν είχα δίχρονα μηχανάκια).Το κιβώτιο είναι μαλακό,αλλά δεν είναι Χόντα.Τακακια δεν έχω αλλάξει ακόμα στα χιλιόμετρα που αναφέρω,αλλά δεν είμαι και ορμητικός οδηγός για να τα φθείρω.Γενικα είμαι "βουτυρενιος" οδηγός και δεν φθείρω,φρένα , κιβώτιο,και αλυσίδα.

aka σαύρα;
πιο αργός κι απο το θάνατο;
αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω κλπ;

:p

panavour
01/11/2024, 21:25
Εν τω μεταξυ, ηρθε η ωρα να αλλαξω τα λαστιχα πρωτης τοποθετησης PIRELLI ANGEL GT,που με τον τροπο οδηγσης μου κρατησαν 38500 χλμ.Διαστασεις εμπρος 120/70-17
πισω 160/60-17
Πηγα λοιπον στον επι 45 ετη ,λαστιχά μου,τον γνωστο στην αρχη της λεωφορου αλεξανδρας,και του λεω ''θελω το ιδιο ,γιατι εχω μεινει ικανοποιημενος (για το οδηγημα μου) απο τα χαρακτηριστικα του,και κυριως απο την αντοχη του.
Ωραια μου λεει ,υπαρχει στοκ, και κανουν και τα δυο 375 ευρω.
:facepalm:
Αρχισε να στραβωνει το στομα μου,και επειδη με βλεπει,καπακι μου λεει ,εχω ομως ζευγαρι στις ιδιες διαστασεις BRIDGESTON BT23 στα 265 ευρω ,και MEΤΖΕLER M5 στα 245 ευρω.
Η ερωτηση μου 1)στους ιδιοκτητες VOGE DS 500,ειναι,αν υπαρχει κανενας που εχει αλλαξει τα λαστιχα του ,και τι εχει βαλει, και 2)στο φορουμ γενικωτερα,αν υπαρχει καποιος να προτεινει κατι ,που και να μην ειναι η τιμη του για,μεταμοσχευση νεφρου,αλλα να κραταει και καποια χιλιομετρα.Το απολυτο κρατημα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα διοτι ειμαι ''βουτυρενιος'' οδηγος.Ευχαριστω εκ των προτερων, για τις οποιες απαντησεις.

Bowleno
02/11/2024, 00:41
Και το AC τα ίδια ελαστικά φοράει...