PDA

View Full Version : Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6]

SAVVAS62
02/11/2024, 05:44
Εν τω μεταξυ, ηρθε η ωρα να αλλαξω τα λαστιχα πρωτης τοποθετησης PIRELLI ANGEL GT,που με τον τροπο οδηγσης μου κρατησαν 38500 χλμ.Διαστασεις εμπρος 120/70-17
πισω 160/60-17
Πηγα λοιπον στον επι 45 ετη ,λαστιχά μου,τον γνωστο στην αρχη της λεωφορου αλεξανδρας,και του λεω ''θελω το ιδιο ,γιατι εχω μεινει ικανοποιημενος (για το οδηγημα μου) απο τα χαρακτηριστικα του,και κυριως απο την αντοχη του.
Ωραια μου λεει ,υπαρχει στοκ, και κανουν και τα δυο 375 ευρω.
:facepalm:
Αρχισε να στραβωνει το στομα μου,και επειδη με βλεπει,καπακι μου λεει ,εχω ομως ζευγαρι στις ιδιες διαστασεις BRIDGESTON BT23 στα 265 ευρω ,και MEΤΖΕLER M5 στα 245 ευρω.
Η ερωτηση μου 1)στους ιδιοκτητες VOGE DS 500,ειναι,αν υπαρχει κανενας που εχει αλλαξει τα λαστιχα του ,και τι εχει βαλει, και 2)στο φορουμ γενικωτερα,αν υπαρχει καποιος να προτεινει κατι ,που και να μην ειναι η τιμη του για,μεταμοσχευση νεφρου,αλλα να κραταει και καποια χιλιομετρα.Το απολυτο κρατημα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα διοτι ειμαι ''βουτυρενιος'' οδηγος.Ευχαριστω εκ των προτερων, για τις οποιες απαντησεις.
Τα λάστιχα μοτό γενικά έχουν ξεφύγει σε τιμές.
Και εγώ φόραγα τα ANGELL στις ίδιες διαστάσεις, τάχα βάλει τον Μάϊο του 2021 με 290 ευρώ και επειδή έμεινα επίσης ευχαριστημένος είπα να τα ξαναβάλω τον Μάϊο του 2024 ( 22.279 χλμ) λόγο επικειμένου μεγάλου ταξιδιού. Είχαν ακόμη χλμ να διανύσουν αλλά ταξίδι γαρ....Νέα τιμή παίζει εκεί που είπες πάνω κάτω οπότε πήγα στα MICHELIN ROAD 6 και στα 325 ευρώ.
Φοράω σε άλλο μοτό τις ίδιες διαστάσεις με σένα.
Και τα ROAD 6 βγάλανε ως καινούργια αξιοπρεπέστατα τις Άλπεις με χαμηλές θερμοκρασίες, καταρρακτώδεις βροχές κλπ οπότε τώρα μετά από 4.000 χλμ περίπου μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.
Και τα BRINGESTONE πάντως που σου είπε δεν είναι κακό λάστιχο. Απλά ελαφρά παρωχημένο όσο αφορά το ότι κυκλοφορεί πολλά χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για κάποιον που δεν το κυνηγά το πράμα ή δεν πάει μεγάλα ταξίδια.
Καλή επιλογή.

doctoras
02/11/2024, 08:50
Καλές προσφορές στο διαδίκτυο βρίσκω για τα παρακάτω:
Metzeler Roadtec Z6
Dunlop sportmax GPR-300

Ζήτησε του προσφορά

ptc
02/11/2024, 09:41
Τα BT23 τα είχα βάλει στο Integra και είναι λάστιχο που όντως βγάζει χιλιόμετρα. Κρατήματα νορμάλ για την κατηγορία, θέλουν λίγο ζέσταμα. Είναι λάστιχο που θα το ξανάβαζα για καθημερινή/ήπια χρήση.

panavour
02/11/2024, 09:46
Τα BT23 τα είχα βάλει στο Integra και είναι λάστιχο που όντως βγάζει χιλιόμετρα. Κρατήματα νορμάλ για την κατηγορία, θέλουν λίγο ζέσταμα. Είναι λάστιχο που θα το ξανάβαζα για καθημερινή/ήπια χρήση.

Μαλλον αυτο θα βαλω,αλλωστε σε ολες τις προηγουμενες μοτο μου,(πλην σκουτερ απριλια)παντα bridgeston εβαζα.Ωραιο λαστιχακι,αλλα 38500 χλμ δεν θα βγαλει. Κλαιν μαιν ομως,375 παντως ΔΕΝ δινω για μπιρελλι.:beer:

geioann
02/11/2024, 09:53
Αν όμως τα bt23 σου βγάλουν τα μισά χιλιόμετρα θα τα έχεις πληρώσει παραπάνω. Βάλε πάλι τα angel. Άμα σου βγάζουν 40k χιλιόμετρα σε συμφέρει

katsar
02/11/2024, 09:57
Καλές προσφορές στο διαδίκτυο βρίσκω για τα παρακάτω:
Metzeler Roadtec Z6
Dunlop sportmax GPR-300

Ζήτησε του προσφορά

Μακρυά και από τα 2 ελαστικά,ότι όχημα και να έχετε .Τα έχω φορέσει και τα δύο ,ειδικά το GPR είναι GTP τελικά, τετραγώνισε για πλάκα με 2 μεγάλα ταξιδάκια το πίσω.
Bridgestone t31 μου έβγαλε 15Κ+ χλμ και αυτό ούτε 10,εντελώς αστικής χρήσης.Το ΒΤ23 πολύ τίμιο και ανθεκτικό .
Καλά το Ζ6 αρχαίο είναι σκέτο καουτσούκ πέτρα ,το Ζ8 ναι πολύ καλύτερο.

stefanos
02/11/2024, 09:58
Αν δεν τα βγάλει ενδεχομένως να σου έρθει ακριβότερα η επιλογή.

ptc
02/11/2024, 10:09
Αν όμως τα bt23 σου βγάλουν τα μισά χιλιόμετρα θα τα έχεις πληρώσει παραπάνω. Βάλε πάλι τα angel. Άμα σου βγάζουν 40k χιλιόμετρα σε συμφέρει

Μισα χιλιομετρα (κατω απο 20Κ) με τετοια οδηγηση θα εβγαζαν αν μιλουσαμε για κανα S21/22. Το ΒΤ23 ειναι σε αλλη κατηγορια και ειναι πολυ ανθεκτικο λαστιχο. Δεν τα τελειωσα στο Integra γιατι πουλησα το μηχανακι αλλα φαινοταν πως η φθορα τους ηταν παρα πολυ αργη. Και δε με λες βουτυρενιο αναβατη.

*Τα GPR-300 ειναι το χειροτερο λαστιχο που εχω οδηγησει. Τα φορουσε το Integra οταν το πηρα και ειχα εκπλαγει αρνητικα.

zephyr1
02/11/2024, 10:43
Εν τω μεταξυ, ηρθε η ωρα να αλλαξω τα λαστιχα πρωτης τοποθετησης PIRELLI ANGEL GT,που με τον τροπο οδηγσης μου κρατησαν 38500 χλμ.

:eek::uplate::confused:

karellen
02/11/2024, 10:45
Μπορείς κάλλιστα να πας και σε MITAS, αξιοπρεπέστατα,τα είχα στο ΧΤΧ αλλά και στο GS.

https://tyrepro.gr/tour/mitas-tour/touring-force/

Dr.Monty
02/11/2024, 10:53
Panavour και εγώ ήθελα να βάλω τα Pirelli angel gt 2 και όντως η τιμή ήταν εκεί στα 400. Αλλά δεν είχε διαθεσιμότητα.
Έβαλα τα Dunlop road smart 4 στα 340 (είναι σίγουρο ότι με Γ.. με γαμα κεφάλαιο). Ας είναι. Νομίζω αν έψαχνα τα έβρισκα και με 300.

Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι μάλλον τα παλιά ήταν πολύ φθαρμένα γιατί μετά την αλλαγή η μηχανή καρφώθηκε στο έδαφος.

Για το μόνο που δεν κλαίω λεφτά είναι τα λάστιχα.

*τα άλλαξα στα 25Κ. Βιάστηκα γιατί είχα και ένα γερό σκάσιμο το οποίο με την εύκολη λύση δεν κρατούσε. Όποτε είπα θα τα αλλάξω που θα τα αλλάξω ας το κάνω τώρα. Γιαυτο δεν έψαξα και πολύ τις τιμές. Μαλακια μου

panavour
02/11/2024, 17:14
Ευχαριστω,για τις αμεσες συμβουλες σας.Τελικως κατεληξα,στα παλια μου λημέρια, κοινως στα χιλιοφορεμένα απο μενα σε ολες μου σχεδον τις μοτό. BRIDGESTON BATTLAX (BT 23).Mια σιγουρη και αξιοπιστη λυση για μενα.Και ηδη απ το πρωι τους εκανα και ενα ροντάζ 170 χιλιομετρων,με μια βολτουλα μεχρι την θηβα και επιστροφη.

grinderx
02/11/2024, 17:37
BT16 με BT23 έχουν μεγάλη διαφορά;

ptc
02/11/2024, 17:55
Καλοφόρετα τα λάστιχα.:beer:

BT16 με BT23 έχουν μεγάλη διαφορά;

Περίπου BT7. :a09:

Ναι, έχουν. Είναι άλλη κατηγορία. Τα 16 είναι supersport, τα 23 sport touring.

νεοσσός
02/11/2024, 18:37
Με γεια τα λάστιχα panavour.

Είχα τα BT-023 σαν λάστιχο πρώτης τοποθέτησης. Ποτέ δεν με ενθουσίασαν και μόλις τα άλλαξα με S21 είδα σημαντική βελτίωση. Όταν έβαλα Diablo Rosso Corsa II ακόμα μεγαλύτερη.

Το σημαντικότερο όμως είναι να βάζεις λάστιχα που θα μπορείς να τα αλλάζεις συχνά όχι ακριβά που θα τα αλλάζεις σπάνια. Οπότε αν η τιμή κορυφαίας κατηγορίας σε κάνει να διπλοσκέφτεσαι την αλλαγή, καλύτερα να πας για μέτρια.

dumutrus
02/11/2024, 19:42
Με γεια τα λάστιχα panavour.

Είχα τα BT-023 σαν λάστιχο πρώτης τοποθέτησης. Ποτέ δεν με ενθουσίασαν και μόλις τα άλλαξα με S21 είδα σημαντική βελτίωση. Όταν έβαλα Diablo Rosso Corsa II ακόμα μεγαλύτερη.

Το σημαντικότερο όμως είναι να βάζεις λάστιχα που θα μπορείς να τα αλλάζεις συχνά όχι ακριβά που θα τα αλλάζεις σπάνια. Οπότε αν η τιμή κορυφαίας κατηγορίας σε κάνει να διπλοσκέφτεσαι την αλλαγή, καλύτερα να πας για μέτρια.

Σωστός

grinderx
03/11/2024, 02:40
Περίπου BT7. :a09:
Δυνατός στα μαθηματικά! Αχα κακό εεεεε :a09: :p

Ναι, έχουν. Είναι άλλη κατηγορία. Τα 16 είναι supersport, τα 23 sport touring.
Ευχαριστώ. Για την ώρα έχω S22 (φορεμένα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη πριν ένα χρόνο, κάνα 6000χλμ έχουν γράψει αν δεν κάνω λάθος). Αλλά αν είναι να πάνε 300-350€ δε με βλέπω να τα ξαναβάζω όταν έρθει η ώρα.