View Full Version : Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds
AristidisZ
28/11/2022, 14:50
Spritmonitor
https://www.spritmonitor.de
Κάνεις λογαριασμό, βάζεις το όχημά σου, και κάθε φορά που γεμίζεις σημειώνεις λίτρα και συνολικά χλμ
Μετά κάνει μόνο του τις πράξεις
Υπόψην ότι και το αμάξι και στη μηχανή (Focus / CB500X) ο μετρητής (μέσης κατανάλωσης) του οχήματος είναι μονίμως σε φάση Black Friday, κόβει περί το 10% (δοκιμασμένο με διαφορετικά πρατήρια, όλα αξιόπιστα, σύμφωνα με φίλο - επαγγελματία του χώρου)
Στο μεν Focus έχει 6.4 ένδειξη με πραγματική μετρημένη δική μου 6.97 (20000 χλμ), στο δε μηχανάκι βλέπω 3.6 με πραγματική 3.95 (10000 χλμ)
Spritmonitor
https://www.spritmonitor.de
Κάνεις λογαριασμό, βάζεις το όχημά σου, και κάθε φορά που γεμίζεις σημειώνεις λίτρα και συνολικά χλμ
Μετά κάνει μόνο του τις πράξεις
Υπόψην ότι και το αμάξι και στη μηχανή (Focus / CB500X) ο μετρητής (μέσης κατανάλωσης) του οχήματος είναι μονίμως σε φάση Black Friday, κόβει περί το 10% (δοκιμασμένο με διαφορετικά πρατήρια, όλα αξιόπιστα, σύμφωνα με φίλο - επαγγελματία του χώρου)
Στο μεν Focus έχει 6.4 ένδειξη με πραγματική μετρημένη δική μου 6.97 (20000 χλμ), στο δε μηχανάκι βλέπω 3.6 με πραγματική 3.95 (10000 χλμ)
Ρε Αρίστο, αφού έχεις το μοτέρ που θέλω, γράψε 2 λόγια για δαύτο στο θέμα που έχω ανοίξει... Ομοίως και οι λοιποί που έχετε το ds 500....
patsavour
29/11/2022, 10:42
Ρε Αρίστο, αφού έχεις το μοτέρ που θέλω, γράψε 2 λόγια για δαύτο στο θέμα που έχω ανοίξει... Ομοίως και οι λοιποί που έχετε το ds 500....
Γιατί ρε βαριέσαι να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες πού τα έχουμε γράψει αυτά που θέλεις.:;.ΟΛΑ μασημένη τροφή τα θέλεις.Λοιπον με λίγα λόγια, μοτέρ ροπατο,με το γραναζωμα του,θα σε πάει με 6η από 50-160 γρήγορα,τελικιαζει στα170,και είναι πιο άνετο στην λειτουργία απ' το 300.Επισης με ίδια κατανάλωση μέχρι τα 100 αφού δουλεύει σε λιγωτερες στροφές.Αφου είχες Strada να πάρεις το 500 ds η το dsx.
Γιατί ρε βαριέσαι να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες πού τα έχουμε γράψει αυτά που θέλεις.:;.ΟΛΑ μασημένη τροφή τα θέλεις.Λοιπον με λίγα λόγια, μοτέρ ροπατο,με το γραναζωμα του,θα σε πάει με 6η από 50-160 γρήγορα,τελικιαζει στα170,και είναι πιο άνετο στην λειτουργία απ' το 300.Επισης με ίδια κατανάλωση μέχρι τα 100 αφού δουλεύει σε λιγωτερες στροφές.Αφου είχες Strada να πάρεις το 500 ds η το dsx.
Το είχα σκεφτεί σοβαρά το ds αλλά βλέποντάς το από κοντά, παραείναι ογκώδες (ότι είναι όμορφο, είναι!) για χρήση πόλης όπου θα περάσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Το Strada δεν έχει τόσο πολύ όγκο.....
Από την άλλη....θα το σκεφτώ πιο πολύ.....
Dr.Monty
29/11/2022, 20:04
Το είχα σκεφτεί σοβαρά το ds αλλά βλέποντάς το από κοντά, παραείναι ογκώδες (ότι είναι όμορφο, είναι!) για χρήση πόλης όπου θα περάσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Το Strada δεν έχει τόσο πολύ όγκο.....
Από την άλλη....θα το σκεφτώ πιο πολύ.....
Δεν ξερω αν σε ενδιαφέρει, αλλα ενα plus του 500ds ειναι οτι σε κοιτανε και ρωτανε τα νέτα, τι μηχανη ειναι τούτη
Δεν ξερω αν σε ενδιαφέρει, αλλα ενα plus του 500ds ειναι οτι σε κοιτανε και ρωτανε τα νέτα, τι μηχανη ειναι τούτη
Εδώ ρωτάνε και για το 300 ac ρε συ, πολλοί κιόλας! :lol:
patsavour
10/01/2023, 17:06
Λοιπον επανερχομαι με νεωτερα στα 12500 χλμ,μεχρι τωρα (πιασαν τα κρυα, και τα χλμ γινονται με βραδυτερους ρυθμους).
Το μηχανακι δεν εχει κανει κιχ παιρνει παντα με την πρωτη,δεν εχει καψει ουτε λαμπα,και γενικα ειναι οπως ηταν την πρωτη μερα.
Επειδη το πλακωσα λιγο για να δω τελικες,με μενα τελικιαζει στα 175 σε ελαφρα κατηφορα,μπαινοντας απο τα 167 στο κοκκινο στις 8400 στροφες/λεπτο.Η αποκλιση του κοντερ με το gps ειναι 5 χλμ προς τα πανω το κοντερ.Ελαχιστα βεβαια με νοιαζει ,διοτι σπανιως εως ποτε να παω με πανω απο 140.
Η καταναλωση στα 140 ειναι γυρω στα 3,9-4,2.
Προσοχη στους ομφαλους των κλειδαριων ,των μπαγκαζιερων.Πρεπει να μην βγαινουν καθολου (ουτε μισο χιλιοστο ,εξω απο το χειλος της κλειδαριας,διοτι αυτο σημαινει οτι δεν εχουν συναρμολογηθει καλα,και αν και κλειδωνουν,μπορει με τους κραδασμους να βγει ολος ο ομφαλος της κλειδαριας,και μετα ,αν θελεις να τον αλλαξεις ,παιρνεις ολο το σετ των ομφαλων -8 το συνολο- και χρεωνεσαι και 2ο κλειδι.Ολα αυτα βεβαια μαζι, με κοστος 42 ευρω:cry:
Κατα τα αλλα ,κανενα-μα κανενα προβλημα,καμμια σκουρια,και καμμια θαμπαδα στα μεταλλα,ή στο χρωμα.(την εχω ομως σε γκαραζ,και δεν την βλεπει η βροχη και ο ηλιος).ΤO BE CONTINUED ................................:priest:
Tallyban
10/01/2023, 18:59
Άμα στα 140 η κατανάλωση είναι 4λιτρα,στα 80 με έκτη πόσο είναι;
patsavour
10/01/2023, 19:06
οταν το πηρα καινουργιο το καλοκαιρι 1η ιουλιου,με την ζεστη,οπως εχω γραψει ,ηταν απο 2,9-3,3.,σ αυτα τα χιλιομετρα που αναφερεις.Τωρα στα 12500,με σαφως πιο γρηγορη οδηγηση ειναι κατα μεσον ορο,και λογω χειμωνα 3,4-4.
Tallyban
10/01/2023, 19:13
Εντυπωσιακό,2.8-3.0 λίτρα μου καίει το παπί στα 80.
Εντυπωσιακό,2.8-3.0 λίτρα μου καίει το παπί στα 80.
Σίγουρα είναι παπί και όχι σαύρα; :lol:
AristidisZ
10/01/2023, 21:14
Ρε σύ panavour, 4 λίτρα στα 100 με εσένα πάνω και 140 ;
Ε δε γίνεται ποτέ αυτό, εγώ βάζω ότι στοίχημα γουστάρεις, από προβατίνα μέχρι και το μηχανάκι μου
AristidisZ
10/01/2023, 21:23
Στα 80 με έκτη ξεκινάς με μισο ντεπόζιτο και όταν φτάσεις έχει φουλάρει (μόνο του)
Ε δε γίνεται ποτέ αυτό, εγώ βάζω ότι στοίχημα γουστάρεις, από προβατίνα μέχρι και το μηχανάκι μου
ΟΚ, δε χρειάζεται να διυλίζουμε και τον κώνωπα... Εγώ πιστεύω ότι θα έχει τέτοια κατανάλωση με Μ.ΟΤ. στα 120, που στη πράξη σημαίνει ότι περιστασιακά μπορεί να ανεβάζει και 140 για καμιά προσπέραση και ενίοτε μπορεί να πέφτει και στα 110. Συνήθως οι συνθήκες ταξιδιού είναι αυτές με μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού, συνήθως όμως μας μένει στο μυαλό η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορεί να κρατήσαμε για κάποια λεπτά σε κάποια κομμάτια. Πάντως η κατανάλωση του γενικά φαίνεται να μην είναι καθόλου άσχημη.
Παρόμοιες καταναλώσεις κάνει και το NC750X σε συνθήκες σαν τις παραπάνω γιατί όχι και το 500 DS.
DoctoR_k6
11/01/2023, 00:01
25-30 χλμ πριν την τελική του έχει 4λτ/100???
Μου φαίνεται απλά απίστευτο...αυτά τα χλμ με αυτές τις καταναλώσεις απλά δεν πρέπει να παίζουν. Μιλάμε κ για το 500σια...
Κάποιο λάθος κάνει ο παναβουρ...
Μήπως το μετράς όπως το λάδι κ το ποσό έκαψε με το ματάκι που έχει στο καπάκι?
doctoras
11/01/2023, 07:45
χωρίς να θέλει να σε πικάρει κανεις, με αυτή η κατανάλωση που είπες καταργεί πολλές θεωρίες.. Και δεν γίνεται να είναι πιστευτό, ουτε το nc καιει 4 με 140χαω παρατεταμένα, που είναι ειδικό μηχάνημα με μοτερ χαμηλών προδιαγραφών για να επιτυγχάνει οικονομικότερες καύσεις..
περιστασιακά καμια 140ρα ενω πηγαίνεις με 110χαω μαξ μπορεί..
stefanos
11/01/2023, 07:55
μοτερ χαμηλών προδιαγραφών για να επιτυγχάνει οικονομικότερες καύσεις..
Αυτό το μοτέρ λέγεται υψηλών προδιαγραφών:lol:
Ισχύουν αυτά που λέει ο STF στο #214.
AristidisZ
11/01/2023, 08:16
Tι λέμε τώρα, δε παίζει να υπάρχει αμιγώς βενζινοκίνητο όχημα παραγωγής που να καίει 4 lt/100 στα 140
Ούτε καν diesel πιστεύω μπορεί να πιάσει τέτοιο νούμερο
Περιμένω να αδειάσει το ντεπόζιτο, να φουλάρω και θα σας πω....:D
patsavour
11/01/2023, 09:32
Όποτε θέλεις,προβατίνα,ζυγουρι,γουρνοπουλα,t-bond stake.
AristidisZ
11/01/2023, 09:56
Δηλαδή ξεκινάμε από Ελευσίνα, είσαι Τρίπολη σε μια ώρα και γεμίζεις με 7€ βενζίνα
Να το δημοσιεύσουμε στις βόλτες ;
Θα φέρω και κάτι φίλους μαζί για κέρασμα :bawl:
Δηλαδή ξεκινάμε από Ελευσίνα, είσαι Τρίπολη σε μια ώρα και γεμίζεις με 7€ βενζίνα
Να το δημοσιεύσουμε στις βόλτες ;
Θα φέρω και κάτι φίλους μαζί για κέρασμα :bawl:
Κλέβεις, αυτό είναι 140km, δηλ. 5,60lt X 1,80€ = 10€ . Το χουμε άνετα. Κερνάς Πιτερό :lol:
Το ρολόι να βάλετε :D
AristidisZ
11/01/2023, 10:53
Κλέβεις, αυτό είναι 140km, δηλ. 5,60lt X 1,80€ = 10€ . Το χουμε άνετα. Κερνάς Πιτερό :lol:
Σωστός, 10€ :p
Λοιπόν, δηλώστε συμμετοχές
Tallyban
11/01/2023, 18:55
Αφού θα κάνετε το κόπο,στο γυρισμό μετρήστε πόσο καίει σταθερά στα 80.
Άμα καίει λιγότερο από το παπί μου ψήνομαι σοβαρά...
CorpseAlive
11/01/2023, 19:04
Σωστός, 10€ :p
Λοιπόν, δηλώστε συμμετοχές
Πειράζει αντί για Voge να έρθει κανένα cb500x που από όσο μάθαμε είναι πρακτικά ακριβώς το ίδιο μοτέρ?:lol:
Πειράζει αντί για Voge να έρθει κανένα cb500x που από όσο μάθαμε είναι πρακτικά ακριβώς το ίδιο μοτέρ?:lol:
Γιατί να μην έρθει και ένα 500 ac που και αυτό είναι ίδιο μοτέρ, για εμπεριστατωμένη επαλήθευση;:D
peterTHErider
11/01/2023, 21:34
Ωραίο θέμα!άντε κάντε το να γελά....έεεε να μας πείτε τα αποτελέσματα!!:bawl:
AristidisZ
11/01/2023, 22:20
Scripta manent, προκαλώ δημοσίως τον panavour για βόλτα το επόμενο ΣΚ (αυτό έχει baby sitting) με τον χαμένο να κερνάει προβατίνες όσους παρεβρεθούν στη βόλτα :beer:
peterTHErider
11/01/2023, 22:29
Μου μυρίζει beef!!:a014:
CorpseAlive
11/01/2023, 22:44
Μου μυρίζει beef!!:a014:
Μου μυρίζει άκυρο.
Nik0s_Dk
11/01/2023, 23:31
ψήνομαι να έρθω με το NC! Sounds Interesting!!
Edit επί του θέματος: 140 στο κοντέρ ή 140 πραγματική ταχύτητα? νομίζω παίζει το ρόλο του. εγώ με το ΝC όταν είμαι με 140 αν υποθέσουμε ότι το gps του κινητού είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι σαν να πηγαίνω με 129 (η κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς).
Αν οι αναβάτες έχουν διαφορά κιλών, ο ελαφρύτερος να χρεωθεί τη διαφορά κιλών σε έρμα μπύρες. Θα χρησιμεύσουν για το τραπέζι.
Edit επί του θέματος: 140 στο κοντέρ ή 140 πραγματική ταχύτητα? νομίζω παίζει το ρόλο του. εγώ με το ΝC όταν είμαι με 140 αν υποθέσουμε ότι το gps του κινητού είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι σαν να πηγαίνω με 129 (η κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς).
Σωστά το κοντέρ του NC έχει απόκλιση 8%.
AristidisZ
12/01/2023, 09:37
Eίπαμε, διόδια Ελευσίνας με Τρίπολη, σε 1 ώρα
130 χλμ, δίνω λοιπόν και δώρο στην παρακάτω διαδρομή τα διόδια (για τα 10 λιγότερα χιλιόμετρα της διαδρομής)
440598
Έχει και βενζινάδικο εκεί που έβαλα την πινέζα, για να γεμίσει το Voge 5.2 λίτρα
DoctoR_k6
12/01/2023, 09:47
Εγω λεω να αδειασουμε ντεποζιτο κ να βαλουμε μεσα 5.2λτ απο την εκκινηση.
Θα εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον...
CorpseAlive
12/01/2023, 10:03
Εγω λεω να αδειασουμε ντεποζιτο κ να βαλουμε μεσα 5.2λτ απο την εκκινηση.
Θα εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον...
Ας έρθει κανένα Voge πρώτα και μετά αλλάζετε και πανί στο κατάρτι.
Αν δεν έρθει προτείνω να γίνει το πείραμα με την CB500X του Πάνου.
Ίδια είναι αφού.
Nostradamus
12/01/2023, 10:29
Που πηγαν εκεινα τα χρονια που τα "εστηνε" ο κοσμος για να δουν την πιο γρηγορη.. Τωρα θα δουμε την πιο οικονομικη? Εκει μας καταντησαν οι αλητες? :lol:
Οπως και να εχει κοντρα να ειναι και οτι να 'ναι.. Παναβουρ, οφειλεις να απαντησεις...
AristidisZ
12/01/2023, 10:32
Που πηγαν εκεινα τα χρονια που τα "εστηνε" ο κοσμος για να δουν την πιο γρηγορη.. Τωρα θα δουμε την πιο οικονομικη? Εκει μας καταντησαν οι αλητες? :lol:
Οπως και να εχει κοντρα να ειναι και οτι να 'ναι.. Παναβουρ, οφειλεις να απαντησεις...
Κόντρα φιλέτο θα είναι (κάτι ειπώθηκε παραπάνω για T-bone)...
DoctoR_k6
12/01/2023, 10:34
Παλια δεν εφτανε ενα ντεποζιτο (18λτ) να παμε Τριπολη κ τωρα κοντευουν να φτασουν με 6-7 λιτρα... :bawl:
Nik0s_Dk
12/01/2023, 11:27
παρακαλώ να δηλωθεί ημερομηνία και ώρα για το event!! All in στην προβατίνα!
Ας έρθει κανένα Voge πρώτα και μετά αλλάζετε και πανί στο κατάρτι.
Αν δεν έρθει προτείνω να γίνει το πείραμα με την CB500X του Πάνου.
Ίδια είναι αφού.
Tην άλλη Παρασκευή έλεγα να κατέβω αλλά με αμάξι στο χωριό για βαψίματα, κλπ.
Που θα τα βάλω τα κοντάρια, κλπ;; :D
Προτάσεις για τον τερματισμό. https://youtu.be/wOur8qXvpnk
CorpseAlive
12/01/2023, 12:54
παρακαλώ να δηλωθεί ημερομηνία και ώρα για το event!! All in στην προβατίνα!
Το πάμε όρθια Αθήνα-Τρίπολη?
alexis72
12/01/2023, 13:05
Προτάσεις για τον τερματισμό. https://youtu.be/wOur8qXvpnk
κατουρήθηκα απο τα γέλιαααααα χαχαχα
Eίπαμε, διόδια Ελευσίνας με Τρίπολη, σε 1 ώρα
130 χλμ...
Τελικά κάποιοι ήταν πολύ μπροστά (https://youtu.be/27MSW7_jSgU?t=85)
patsavour
12/01/2023, 15:34
Scripta manent, προκαλώ δημοσίως τον panavour για βόλτα το επόμενο ΣΚ (αυτό έχει baby sitting) με τον χαμένο να κερνάει προβατίνες όσους παρεβρεθούν στη βόλτα :beer:
Οποτε θελετε,αλλα το στοιχημα θα πληρωθει εαν χασω στον πρωτο δικαιουχο αμφισβητία.Αλλοιμονο αν ερθει ολο το φορουμ,δεν θα μας εφτανε ουτε ολο το κοπαδι.Επισης ανεφερα επι λεξει ,οτι η καταναλωση στα 140 ειναι απο 3,9 εως 4,2.Διευκρινιζω λοιπον προς αποφυγην παρεξηγησεων.Το καλοκαιρι στο τελος του ροντάζ , ειδα με 140 στο κοντερ (135 στο gps ) κινουμενος σε ευθεια στην εθνικη για αρκετη ωρα σταθερα την ηλεκτρονικη ενδειξη στο 3,9.Σε χειμερινη μετρηση στις ιδιες συνθηκες την ειδα στο 4,2.Εφ οσον η μετρηση γινει χειμωνα το στοιχημα θα μπει για το 4,2.Σε εθνικη οδο,επιπεδη κλιση ,και με ΕΜΕΝΑ αναβατη.Περαν τουτου ,ουδεν αλλο.ΤΟ στοιχημα τιμαται ως εξης. 2 κιλα προβατινα ή ζυγουρι,ή 4 κιλα πα-ι-δακι κοτοπουλο,ή 30 καλαμακια χοιρινο σουβλακι,ή οτι θελει ο πρωτος προκαλέσας, μεχρι της αξιας των ανωτερω αναφερθέντων.Εαν ο τυχων κερδισμενος,θελει να τα μοιρασθει και με τυχοντες,ετερους ,παρευρισκομενους,δεν εχω αντιρρηση.ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ.Εαν παντα συμφωνει ο πρωτος προκαλέσας.Επισης εαν δηλωσει αρνηση μπορει παντα να μεταφερει το δικαιωμα της αμφισβητησεως στον επομενο προκαλεσαντα.
ΔΙΚΗΓΟΡΕ τα λεω καλα??Αν οχι παραθεσε τις αντιρησεις σου ,και τις νομικες σου υποδειξεις.:wave2:
AristidisZ
12/01/2023, 15:42
Οποτε θελετε,αλλα το στοιχημα θα πληρωθει εαν χασω στον πρωτο δικαιουχο αμφισβητία.Αλλοιμονο αν ερθει ολο το φορουμ,δεν θα μας εφτανε ουτε ολο το κοπαδι.Επισης ανεφερα επι λεξει ,οτι η καταναλωση στα 140 ειναι απο 3,9 εως 4,2.Διευκρινιζω λοιπον προς αποφυγην παρεξηγησεων.Το καλοκαιρι στο τελος του ροντάζ , ειδα με 140 στο κοντερ (135 στο gps ) κινουμενος σε ευθεια στην εθνικη για αρκετη ωρα σταθερα την ηλεκτρονικη ενδειξη στο 3,9.Σε χειμερινη μετρηση στις ιδιες συνθηκες την ειδα στο 4,2.Εφ οσον η μετρηση γινει χειμωνα το στοιχημα θα μπει για το 4,2.Σε εθνικη οδο,επιπεδη κλιση ,και με ΕΜΕΝΑ αναβατη.Περαν τουτου ,ουδεν αλλο.ΤΟ στοιχημα τιμαται ως εξης. 2 κιλα προβατινα ή ζυγουρι,ή 4 κιλα πα-ι-δακι κοτοπουλο,ή 30 καλαμακια χοιρινο σουβλακι,ή οτι θελει ο πρωτος προκαλέσας, μεχρι της αξιας των ανωτερω αναφερθέντων.Εαν ο τυχων κερδισμενος,θελει να τα μοιρασθει και με τυχοντες,ετερους ,παρευρισκομενους,δεν εχω αντιρρηση.ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ.Εαν παντα συμφωνει ο πρωτος προκαλέσας.Επισης εαν δηλωσει αρνηση μπορει παντα να μεταφερει το δικαιωμα της αμφισβητησεως στον επομενο προκαλεσαντα.
ΔΙΚΗΓΟΡΕ τα λεω καλα??Αν οχι παραθεσε τις αντιρησεις σου ,και τις νομικες σου υποδειξεις.:wave2:
Θα φας και εσύ από τα 2 κιλά προβατίνα ; :bawl:
:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:
On topic, τελείως διαφορετικό πράγμα το τι είδες στο trip computer για 10-20-30 ή 100 δευτερόλεπτα που πήγαινες με 140 (ελέγχεται) σε ευθεία (πάλι ελέγχεται, εγώ με το CB με 120-130 κοντερίσια βλέπω εύκολα πάνω από 4 στο στιγμιαίο, που είναι μια μαλακία και μισή) με το να κάνεις ταξίδι με μέση ωριαία ταχύτητα 130-140 χαω και να έχεις τελικά μέση κατανάλωση 4.2
2 κιλά προβατίνα θέλω εγώ μόνο για να δω αν ψήθηκε ρε συ....:lol:
patsavour
12/01/2023, 15:48
Θα φας και εσύ από τα 2 κιλά προβατίνα ; :bawl:
:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:
On topic, τελείως διαφορετικό πράγμα το τι είδες στο trip computer για 10-20-30 ή 100 δευτερόλεπτα που πήγαινες με 140 (ελέγχεται) σε ευθεία (πάλι ελέγχεται, εγώ με το CB με 120-130 κοντερίσια βλέπω εύκολα πάνω από 4 στο στιγμιαίο, που είναι μια μαλακία και μισή) με το να κάνεις ταξίδι με μέση ωριαία ταχύτητα 130-140 χαω και να έχεις τελικά μέση κατανάλωση 4.2
οχι δεν θα φαω,εκτος αν τα κερδισω.Τα υπολοιπα μπορει να μετρηθουν με διαφορους τροπους,που θα αποφασισθουν στο πεδιον.
patsavour
12/01/2023, 15:53
2 κιλά προβατίνα θέλω εγώ μόνο για να δω αν ψήθηκε ρε συ....:lol:
μιλαμε για φιλεταρισμενο μπουτι,καθαρα 2 κιλα.
CorpseAlive
12/01/2023, 16:45
Νιώθω σαν τον δικηγόρο του DEAL.
Γλάστρα.
Όλοι τρώνε και εγώ λέω καλά τα είπες , το τυπικό της διαδικασίας έχει ολοκληρωθεί.
PaNick67
12/01/2023, 17:01
Καποτε αλλαζαν κλειδια, αδειες, λεφτα μετα απο κοντρα...
Τωρα θελουμε συμβολαιο για το επαθλο....
ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ;....ΠΟΥ ΠΑΜΕ;......
:bawl:
patsavour
12/01/2023, 17:11
Καποτε αλλαζαν κλειδια, αδειες, λεφτα μετα απο κοντρα...
Τωρα θελουμε συμβολαιο για το επαθλο....
ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ;....ΠΟΥ ΠΑΜΕ;......
:bawl:
καποτε λεφτα υπηρχαν.τωρα τα 2 κιλα προβατινας ειναι χρυσος.
φερτε πισω το παλαιο,το ορθοδοξο,τοτε που τα 750.000 χιλιαρικα του καταρ γκε-ι-τ, ηταν ενα βραδυ στα δειλινα,μονο για σαμπανιες-πιατα-λουλουδια.
Dr.Monty
17/01/2023, 13:25
Πάρε κόσμεεεεε...
Μείωση τιμών για τα κάτωθι Voge :
- 300DS 3.995€ (Από 4.245€)
- 500AC 5.995€ (Από 6.495€)
- 500DS 5.995€ (Από 6.395€)
- 500DSX 6.345€ (Από 6.595€)
- SR4 5.995€ (Από 6.595€)
doctoras
17/01/2023, 13:35
Μέχρι τις εκλογές…μετά θα έρθει φουτσα νούμερο 2023 με νέες ανατιμήσεις
Το 300DS αξίζει με χίλια, αν σκεφτείς που έχουν φτάσει οι τιμές των παπιών.
AristidisZ
17/01/2023, 14:24
Το 300DS αξίζει με χίλια, αν σκεφτείς που έχουν φτάσει οι τιμές των παπιών.
O λόγος που παίρνει κάποιος παπί αντί για μηχανή δεν είναι μόνο το κόστος κτήσης...
Συμφωνώ βέβαια ότι η τιμή είναι μια χαρά
500 κάτω το ac. Πουστια για τον Μποουλενο!!
500 κάτω το ac. Πουστια για τον Μποουλενο!!
Ρε τα τσογλάνια.....
Ρε τα τσογλάνια.....
Ίσως μπορείς να ζητήσεις κάποιο δώρο//αξεσουάρ, κ.λ.π. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις.
AristidisZ
17/01/2023, 15:42
καλά, ένα θέμα είναι η τιμή, ένα άλλο θέμα είναι και η διαθεσιμότητα, αν είναι να πάρω 300-500€ έκπτωση και να περιμένω 1 χρόνο να το βράσω...
καλά, ένα θέμα είναι η τιμή, ένα άλλο θέμα είναι και η διαθεσιμότητα, αν είναι να πάρω 300-500€ έκπτωση και να περιμένω 1 χρόνο να το βράσω...
έτοιμοπαραδοτο το πήρα εγώ ρε συ....
Ίσως μπορείς να ζητήσεις κάποιο δώρο//αξεσουάρ, κ.λ.π. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις.
ΔΕΝ έχουν το παραμικρό αξεσουάρ για το μοντέλο αυτό....
Προφανως ξεστοκαρουν γιατι παραλαμβανουν 23αρια
Dimmanoukas
17/01/2023, 17:01
Πάντως το ac 500 λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6 Χιλ πρέπει να είναι τρομερό vfm ως καινούργιο.
Το κοιτούσα και εγώ αλλά πρυτάνευσε η λογική της πρακτικότητας και της εξοικείωσης με τα δίτροχα και με κέρδισε το m310. (δεν λέω σκούτερ για να μην φωνάζετε).
Πάντως θα το έχω στο ραντάρ μου αν όλα πάνε καλά στο μέλλον (αν και το τετρακύλινδρο cb του δασκάλου οδήγησης και ο ήχος του με έχουν στοιχειώσει).
Πορτογαλία επίσης έκπτωση και μάλιστα με πέντε χρόνια εγγύηση. https://vogeportugal.pt/modelos/500ac/
Το ίδιο και Ιταλία. https://vogeitaly.it/trofeo-500ac/ Ίσως έρχονται τα 525
Nostradamus
17/01/2023, 18:36
Νομίζω Δημήτρη πρέπει να τους καλέσεις. Σίγουρα με τον ένα ή άλλο τρόπο θα δεχτούν μια συμφωνία. Και αξεσουάρ να μην έχει, θα τα βρείτε στα σέρβις, η σε λάστιχα η κάπως αλλιώς.
AUFGEBRACHT
17/01/2023, 19:40
Ενώ ΟΛΑ ανεβαίνουν, Voge και CFMoto σε γενναίες μειώσεις τιμών... επιθετική πολιτική;
AristidisZ
17/01/2023, 20:17
Ενώ ΟΛΑ ανεβαίνουν, Voge και CFMoto σε γενναίες μειώσεις τιμών... επιθετική πολιτική;
και η Tesla έκανε μειώσεις :D
και η Tesla έκανε μειώσεις :D
H Φεράρι πάλι ανέβασε τις τιμές, άσε, χάλια είμαι από τότε που το έμαθα :lol:
Για το 300αρι όμως που δεν έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο, τι νέο θα μπορούσαν να ετοιμάζουν ώστε να ξεστοκάρουν; Είδα κι εγώ τις μειώσεις τιμών στην Ευρώπη στα voge όπως και την εγγύηση. Πολύ καλή κίνηση!
Για το 300αρι όμως που δεν έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο, τι νέο θα μπορούσαν να ετοιμάζουν ώστε να ξεστοκάρουν; Είδα κι εγώ τις μειώσεις τιμών στην Ευρώπη στα voge όπως και την εγγύηση. Πολύ καλή κίνηση!
Στο site της πάντως ανανεώθηκε με νέα χρώματα. https://www.vogemotor.com/h5/#/particulars?id=6
DRAKONET
17/01/2023, 21:50
και η benelli....τυχαιο?
3 εταιριες κινεζων κατασκευαστων προβαινουν σε τετοια κινηση
ΕΠΙΣΗΣ...η νεοαφιχθησα QJ.....εχει αντιστοιχες τιμες !!!
Ευχαριστώ Lakisss, δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Πάλι, μικρές οι αλλαγές! Είμαι πολύ κοντά στην αγορά του, και νομίζω θα προχωρήσω...
AUFGEBRACHT
21/01/2023, 17:20
και η benelli....τυχαιο?
3 εταιριες κινεζων κατασκευαστων προβαινουν σε τετοια κινηση
ΕΠΙΣΗΣ...η νεοαφιχθησα QJ.....εχει αντιστοιχες τιμες !!!
Σε κάποιο site διάβασα ότι οι μειώσεις των τιμών είναι αποτέλεσμα των μειώσεων στις τιμές των ναύλων και των μεταφορικών διεθνώς...δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει, γτ λογικά αυτό θα έχει καθολική επιρροή σε όλους τους κατασκευαστές υποθέτω...
Άλλη εξήγηση που μου έδωσε γνωστός μου, ο οποίος είχε χρόνια στον κλάδο των πωλήσεων αυτοκινήτων, είναι ότι ήδη δουλεύουν με μεγάλο περιθώριο κέρδους, οπότε μειώνουν τις τιμές για να λάβουν μεγαλύτερο μερίδιο από την αγοραστική πίτα.
skritikos
21/01/2023, 17:41
Βοηθάει και το ότι:
1. η Benelli έχει νέα μοντέλα να φέρει
2. συν ο ανταγωνισμός που απέκτησε από την μητρική εταιρεία της
3. η Voge έχει 325cc και 525cc που έρχονται
Στην Τουρκία το 500ac 188500 λίρες, 9245 ευρώ! https://www.vogeturkiye.com/product-details/500ac/ Το 500DS 8926, το 300ds 5542 ευρώ.
skritikos
21/01/2023, 17:48
Σε κάποιο site διάβασα ότι οι μειώσεις των τιμών είναι αποτέλεσμα των μειώσεων στις τιμές των ναύλων και των μεταφορικών διεθνώς...δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει, γτ λογικά αυτό θα έχει καθολική επιρροή σε όλους τους κατασκευαστές υποθέτω...
Άλλη εξήγηση που μου έδωσε γνωστός μου, ο οποίος είχε χρόνια στον κλάδο των πωλήσεων αυτοκινήτων, είναι ότι ήδη δουλεύουν με μεγάλο περιθώριο κέρδους, οπότε μειώνουν τις τιμές για να λάβουν μεγαλύτερο μερίδιο από την αγοραστική πίτα.
Δεν το πιστεύω αυτό, όχι στην τωρινή παγκόσμια κατάσταση και αγορά. Κάποτε όλοι οι μεγάλοι είχαν, και οι εδραιωμένοι ακόμη έχουν. Όχι οι Κινέζοι.
Είχα ιδαίτερες επαφές παλιότερα με μεγάλη μοτοεταιρεία (Japan) και θυμάμαι το χάος μεταξύ τιμών εισαγωγής και τελικής τιμής.
Τώρα τα περιθώρια όλο και μικραίνουν (εκτός αν σε λένε BMW οπότε απλά ανεβάζεις τις τιμές, και ανεβάζεις και λίγο ακόμη!)
skritikos
21/01/2023, 17:49
Στην Τουρκία το 500ac 188500 λίρες, 9245 ευρώ! https://www.vogeturkiye.com/product-details/500ac/ Το 500DS 8926, το 300ds 5542 ευρώ.
Μην συγκρίνεις, η Τουρκία επιβιώνει με θαύματα και πολλές μεθοδεύσεις. Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί. Για πόσο ακόμη, ο χρόνος θα δείξει.
https://tradingeconomics.com/turkey/inflation-cpi
AUFGEBRACHT
21/01/2023, 18:05
Δεν το πιστεύω αυτό, όχι στην τωρινή παγκόσμια κατάσταση και αγορά. Κάποτε όλοι οι μεγάλοι είχαν, και οι εδραιωμένοι ακόμη έχουν. Όχι οι Κινέζοι.
Είχα ιδαίτερες επαφές παλιότερα με μεγάλη μοτοεταιρεία (Japan) και θυμάμαι το χάος μεταξύ τιμών εισαγωγής και τελικής τιμής.
Τώρα τα περιθώρια όλο και μικραίνουν (εκτός αν σε λένε BMW οπότε απλά ανεβάζεις τις τιμές, και ανεβάζεις και λίγο ακόμη!)
Κοίτα,και στην προηγούμενη, και στην παρούσα τωρινή και στη μελλοντική κατάσταση, αυτό που ξέρω είναι ότι η κινητήριος δύναμη για μια επιχείρηση, είναι η επίτευξη κέρδους. Τελεία και παύλα.
Κάτι επιχειρήματα ότι οι κινέζικες εταιρείες μοτό κοστίζουν όσο κοστίζουν γιατί έχουν φθηνό εργατικό δυναμικό, γιατί και τις επιδοτεί το κράτος, γιατί πουλάνε εκατομμύρια μηχανάκια στην κινεζική επικράτεια κι έχουν πολύ χρήμα, τα ακούω λίγο βερεσέ...ναι μεν ισχύουν αυτά, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει έκπτωση και στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν, κοινώς είναι από τα κάτω ράφια...κι επειδή όπως σωστά λες, τα περιθώρια κέρδους όλο και μικραίνουν, και ΟΛΟΙ κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα κάποιων υλικών, κατά Κίνα μεριά, αυτές είναι μεγαλύτερες.
Για την BMW και την κάθε BMW, που φτιάχνει 100 χρόνια μοτοσυκλέτες, είναι ιεροσυλία να τις συγκρίνουμε με εταιρείες οι οποίες μέχρι πριν 5-10 χρόνια δεν υπήρχαν καν, και δεν τις ήξερε κανένας. Όταν ένα μοντέλο σου και μόνο, πουλάει παγκοσμίως 60.000 κομμάτια, προφανώς και μπορείς να ανεβάζεις τιμές όσο θέλεις... κι η κάθε κινέζικη εταιρεία θα ήθελε να κοστίζει 20 χιλιάρικα η μοτοσυκλέτα της, και να την πουλάει όσο γουστάρει, αλλά δεν...εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά...
AUFGEBRACHT
21/01/2023, 18:07
Μην συγκρίνεις, η Τουρκία επιβιώνει με θαύματα και πολλές μεθοδεύσεις. Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί. Για πόσο ακόμη, ο χρόνος θα δείξει.
https://tradingeconomics.com/turkey/inflation-cpi
Βασικά κι εμείς με θαύματα και μεθοδεύσεις επιβιώνουμε, και το γεγονός ότι "επιβιώνουμε" είναι το μεγαλύτερο θαύμα...αυτοί τουλάχιστον παράγουν και κάτι, και για την ακρίβεια παράγουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που δεν άπτεται του παρόντος.
skritikos
21/01/2023, 18:53
Για την BMW το είπα αστειευόμενος, δεν έχω τίποτα με την εταιρεία. Μπορεί να μην πάω την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω αρκετοί απο τους κατόχους αλλά λίγο με ενδιαφέρουν πια αυτά.
Και η Ελλάδα είναι φουλ μεθόδευση ναι, αλλά δεν θα φτάσουμε έυκολα στα επίπεδα της Τουρκίας. Πολλοί οι λόγοι και όντως όχι για εδώ.
Για τους κινέζους κατασκευαστές, όσοι προλάβαμε την εδραίωση των ιαπώνων ακριβώς τα ίδια ακούγαμε από τις προηγούμενες γενιές για την ποιότητα τους. Σίγουρα οικονομία γίνεται από όλους πια, και ανάλογα με το market range που στοχεύουν θα αλλάξουν τις παραμέτρους που πρέπει.
Οι Κινέζοι όμως δεν έχουν ούτε θα έχουν τα εμπόδια και των ρυθμό των Ιαπώνων. Άλλες εποχές, άλλη η ταχύτητα εξέλιξης.
Μπορεί να μην μου αρέσει που το σκέφτομαι αλλά αν οι Ιάπωνες και οι Ευρωπαίοι δεν ανεβάσουν το παιχνίδι τους και παράλληλα κατεβάσουν τις τιμές θα βλέπουν τα μερίδια τους να μικραίνουν στις παραδοσιακές κατηγορίες τους.
Και δεν θα αργήσει η εποχή που θα ακούσουμε για κάποιο μεγάλο Ιαπωνικό brand κάτω από κάποιο Κινέζικο επενδυτικό κολοσσό.
patsavour
20/02/2023, 19:38
Eν τω μεταξυ,σημερα μετα απο 8 σχεδον μηνες χρησης,πλυθηκε σε bike shower ,και ξεβρωμισε η μπιχλα που ειχε μαζευτει τοσο καιρο.
Ολα καλα,πηρε με την πρωτη,αλλη μηχανη οπτικα.
VIVA DS500. 13000 χλμ και συνεχιζουμε.:)
Eν τω μεταξυ,σημερα μετα απο 8 σχεδον μηνες χρησης,πλυθηκε σε bike shower ,και ξεβρωμισε η μπιχλα που ειχε μαζευτει τοσο καιρο.
Ολα καλα,πηρε με την πρωτη,αλλη μηχανη οπτικα.
VIVA DS500. 13000 χλμ και συνεχιζουμε.:)
Πήρε με την πρώτη ΜΕΤΑ από πλύσιμο;;; :eek:
Καλά, μνημειώδη αξιοπιστία, πλέον, οι κινέζοι, λέμε! :lol:
patsavour
20/02/2023, 20:01
Πήρε με την πρώτη ΜΕΤΑ από πλύσιμο;;; :eek:
Καλά, μνημειώδη αξιοπιστία, πλέον, οι κινέζοι, λέμε! :lol:
μην το γελας καθολου,οταν εχεις περασει απο ιταλικο η γαλλικο (αυτοκινητο),τοτε φυσσας και το γιαουρτι.:cry:
μην το γελας καθολου,οταν εχεις περασει απο ιταλικο η γαλλικο (αυτοκινητο),τοτε φυσσας και το γιαουρτι.:cry:
Έχω περάσει από ιταλικό μοτοσακό 11 ολάκερα χρόνια, πιάνεται; :cry:
Είχα και Fiat 125 polski με ιταλικά όμως ηλεκτρικά, ποιος να μου πει τι; :cry::cry:
:lol:
patsavour
21/02/2023, 20:28
Mπηκε και το φρυδακι,αντι μεγαλυτερης αφτερ μαρκετ ζελατινας (givi αξιας 130 ευρω) και μετα απο 500 χιλιομετρα χρηση εχω να πω οτι πλεον οδηγω χωρις να κλεινω την ζελατινα του κρανους.
https://www.aliexpress.com/item/32990146890.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.27.691b1802NtdreE
doctoras
21/02/2023, 21:08
Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, η αεροδυναμική είναι επιστήμη, όσο βιώνεις αναθεωρείς
patsavour
21/02/2023, 21:27
Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, η αεροδυναμική είναι επιστήμη, όσο βιώνεις αναθεωρείς
Ενα δικηο τοχεις,λεω στα 63 να σκιστω στο διαβασμα,μετα απο 45 χρονια ενσημα,(για να απασχολουμαι κι ολας) για να δωσω εξετασεις να μπω αεροναπηγους.
Ισως αναθεωρησω ,και ξανακλεισω την ζελατινα.:beer:
doctoras
21/02/2023, 21:35
Ενα δικηο τοχεις,λεω στα 63 να σκιστω στο διαβασμα,μετα απο 45 χρονια ενσημα,(για να απασχολουμαι κι ολας) για να δωσω εξετασεις να μπω αεροναπηγους.
Ισως αναθεωρησω ,και ξανακλεισω την ζελατινα.:beer:
Πουλάς πνεύμα νεαρέ; :)
εδώ ειμεθα όταν θα ψάχνεις νέα τζαμαρία
patsavour
21/02/2023, 21:43
Πουλάς πνεύμα νεαρέ; :)
εδώ ειμεθα όταν θα ψάχνεις νέα τζαμαρία
μακαρι,διοτι θα παρει χρονια,1 χρονο φροντιστηρια ή και 2 (αν δεν μπω με την πρωτη)5 χρονια σχολη+2 (κεραμεως) για να κανω και λιγο φοιτητικη ζωη που δεν εζησα,τα ξαναλεμε σε εννια χρονια (αν ζω μεχρι τοτε) αν εχω ακομα την ΤΣΟΥ-ΛΙ ,και μπορω να την καβαλησω.
:a2:
Dr.Monty
22/02/2023, 08:24
Να κλείνετε τη ζελατίνα. Μπαίνουν ψαλιδες
Και κάτι Β-52 που πονάνε πολύ λέμε!:cry:
patsavour
22/02/2023, 14:56
Με το φρυδακι δεν μπαίνει τίποτα, όλα εξωθούνται λόγω αεροδυναμικής πάνω απ' το κράνος.
Dr.Monty
22/02/2023, 16:22
Με το φρυδακι δεν μπαίνει τίποτα, όλα εξωθούνται λόγω αεροδυναμικής πάνω απ' το κράνος.
Στα φαναρια γινεται η υπουλη δουλεια.
patsavour
22/02/2023, 16:27
Στα φαναρια γινεται η υπουλη δουλεια.
Ε άμα είναι έτσι,τότε να φοράμε κλειστό κράνος και στο καφενείο που διαβάζουμε εφημερίδα.χαχα
doctor_john
22/02/2023, 18:42
Αν εννοείς πολιτική, δε σε πιάνει πούστης. Έντομα είναι όχι βλαμμένα..
patsavour
22/02/2023, 18:59
Αν εννοείς πολιτική, δε σε πιάνει πούστης. Έντομα είναι όχι βλαμμένα..
αθλητικη.