View Full Version : Εσπρέσο και συμπάθεια...
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
Εντυπώσεις από τον Σαν Λουίς Ελ Σαλβαδόρ που δοκίμασα την προηγούμενη εβδομάδα - άκρα αντίθεση σχεδόν από τον Κονκισταδόρα, ντελικάτος και αρωματικός με λεπτή οξύτητα, σαν ένας εκλεκτός αφρικάνικος καφές αλλά με σωστό σώμα και γεμάτη γουλιά :)
Εύκολος και σταθερός, άλλος ένας προσιτός καφές με εξαιρετικό προφίλ και επιδόσεις για ποικιλία και απόλαυση χωρίς ρίσκο - συνιστάται ανεπιφύλακτα :a013:
Χαρακτηριστικά και προφίλ στη σελίδα 19
Ωραίο thread .
Να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου . Ωραίοι οι μύλοι , οι ζυγαρίες και το αξεσορίζ αλλά επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε πάγκο αεροδρόμιο , σε όποιον θέλει αξιοπρεπή καφέ χωρίς να δώσει ένα μισθό , πρότεινω την Dedica της Delonghi . Την βρίσκετε κάπου 150-170 . Καλή κατασκευή , στενή , ομορφαίνει τον πάγκο χωρίς υπερβολές , θερμομπλόκ , μεγάλο καδο . Ειναι αυτόματη ως πρός τον χρόνο τρεξιματος (μονός/διπλός) αλλά οι χρόνοι αυτοί προγραμματίζονται . Διαλέγετε καφέ έτοιμο κομμένο της αρεσκείας απο το σουπερ μάρκετ και παίζετε μπαλίτσα . Ειδικά σε προσφορές παίρνετε Lavazza Qualita Rossa τα 250gr περίπου 3.5 € (14/κιλό) όταν έξω οι ποικιλίες ξεκινλάνε στα 30 €/κιλό Είσαστε μερακλήδες ; Απο αλι μαρκούτσι απρεσάριστο και ξείνηστε πειράματα με κοπές είτε δικές σας , είτε απο καφεκοπτείο . Και εγώ με όρεξη ξεκίνησα αλλά με κέριδε η γοητεία της ευκολίας .
* Για καπουτσίνο δεν ξέρω γιατί δεν χρησιμοποιώ το ειδικό ματζαφλάρι αλλά οτί βίντεο εχω δει ικανοποιητικά αποτέλεσματα είδα .
Ωραίο thread .
Να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου . Ωραίοι οι μύλοι , οι ζυγαρίες και το αξεσορίζ αλλά επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε πάγκο αεροδρόμιο , σε όποιον θέλει αξιοπρεπή καφέ χωρίς να δώσει ένα μισθό , πρότεινω την Dedica της Delonghi . Την βρίσκετε κάπου 150-170 . Καλή κατασκευή , στενή , ομορφαίνει τον πάγκο χωρίς υπερβολές , θερμομπλόκ , μεγάλο καδο . Ειναι αυτόματη ως πρός τον χρόνο τρεξιματος (μονός/διπλός) αλλά οι χρόνοι αυτοί προγραμματίζονται . Διαλέγετε καφέ έτοιμο κομμένο της αρεσκείας απο το σουπερ μάρκετ και παίζετε μπαλίτσα . Ειδικά σε προσφορές παίρνετε Lavazza Qualita Rossa τα 250gr περίπου 3.5 € (14/κιλό) όταν έξω οι ποικιλίες ξεκινλάνε στα 30 €/κιλό Είσαστε μερακλήδες ; Απο αλι μαρκούτσι απρεσάριστο και ξείνηστε πειράματα με κοπές είτε δικές σας , είτε απο καφεκοπτείο . Και εγώ με όρεξη ξεκίνησα αλλά με κέριδε η γοητεία της ευκολίας .
* Για καπουτσίνο δεν ξέρω γιατί δεν χρησιμοποιώ το ειδικό ματζαφλάρι αλλά οτί βίντεο εχω δει ικανοποιητικά αποτέλεσματα είδα .
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου Σπύρο, υπάρχουν αρκετοί φίλοι που ψάχνουν κάτι αυτόματο ή πιο οικονομικό και πιστεύω ότι θα βοηθήσεις πολλούς στις αναζητήσεις τους :beer:
karellen
17/11/2023, 20:27
Οι καφέδες που βγαίνουν προσφορά (στα SM συνήθως) είναι κοντά στο όριο να λήξουν και αποδεδειγμένα έχουν χάσει τη μισή τους φρεσκάδα.
Παρότι την έχω πατήσει 1-2 φορές παρασύρθηκα ξανά πριν ένα μήνα από το -50% στον αγαπημένο μου Starbucks και πήρα τη σακκούλα τα 450 γρ με 7,90€,κόκκο πάντα.Στην τρίτη μέρα τον παράτησα και πήρα πάλι 'φρέσκια' παρτίδα 250 γρ. στα ίδια λεφτά.
Οι καφέδες που βγαίνουν προσφορά (στα SM συνήθως) είναι κοντά στο όριο να λήξουν και αποδεδειγμένα έχουν χάσει τη μισή τους φρεσκάδα.
Παρότι την έχω πατήσει 1-2 φορές παρασύρθηκα ξανά πριν ένα μήνα από το -50% στον αγαπημένο μου Starbucks και πήρα τη σακκούλα τα 450 γρ με 7,90€,κόκκο πάντα.Στην τρίτη μέρα τον παράτησα και πήρα πάλι 'φρέσκια' παρτίδα 250 γρ. στα ίδια λεφτά.
Ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένα σημείο αναφοράς όσον αφορά τη φρεσκότητα του ψησίματος του καφέ, οι "τρελές" προσφορές ίσως να είναι όντως ύποπτο σημάδι.
Μια και μιλάμε για πρώτη ύλη νομίζω ότι αξίζει να ξοδέψουμε και κάτι παραπάνω για τον καφέ μας, αναλόγως εξοπλισμού, είδους εξαγωγής και φυσικά μπάτζετ.
Εννοείς ότι είναι παλιά σοδειά το περιεχόμενο ή η συσκευασία είναι κοντα στη λήξη της και τα "διώχνουν" ;
Εγώ που σταθερά αγοράζω κομμένο δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα . Ίσως δεν το πολύψαχνω . Εκεί που έχω καταλήξει είναι πως οι έτοιμοι , προκειμένου να παίζουν παντού είναι χοντροκομμένοι .Οπότε χάνουμε εκει πέρα κάτι . Μάλιστα πολλές συσκευασίες αν δείτε προτείνονται και για καφετιέρα γαλλικού . Απο τους έτοιμους κομμένους θεωρώ ο καλύτερος είναι ο Illy (classico) που στα σούπερ παίζει περίπου 9€ /250 και σε πρόσφορά παίφτει στα 7.5 .O Illy δεν βγάζει παραλλαγές στα sm όπως οι Lavazza , dimelo που έχουνε 3-4 χρώματα και αρώματα . Κατά περίοδούς δοκιμάζω και άλλες μάρκες . Από αυτές σίγουρα δεν ξαναπαίρνω Costa & Danesi .
Σε οικονομικό (σχετικά) αν κάποιος θέλει να παίξει έχει στα coffee dive τον Colombia Narino , πλέον στα 36€ όταν πριν την πανδημία έπαιζε στα 30 € https://dive.coffee/el/product/colombia-narino/ . Σε επίπεδο χρημάτων παίζει οσο ο κομμένος έτοιμος Illy οπότε καλύτερα πάτε στο μαγάζι και σας τον κόβουν . Λέτε τι μηχανή έχετε και περίπου ξέρουν . Πάρτε μικρή ποσότητα γιατί στο σενάριο που βγει πολύ ψιλός δεν θα τρέχει . Οπότε πηγαίνετε πίσω και παίρνετε λιγότερο ψιλό . (πετάτε μέσα και τον ψιλό να μην πάει χαμένος) Όταν βρείτε το κόψιμο που θέλετε μετά είναι να σαν να έχετε μύλο σπίτι σας . Μπορείτε να πήγαινετε μια δυο φορές τη βδομαδά να κοβετε στο μαγαζί . Πάντα αναφέρομαι με κριτήρια τα κόστος , ευκολία , εργονομία για καθημερινή χρήση από τον μέσο καταναλωτή (εμένα δηλαδή) . Τον παράγοντα προσωπικό γουστο τον αφήνω απ'εξω γιατί ειναι υποκειμενικός .
Εννοείς ότι είναι παλιά σοδειά το περιεχόμενο ή η συσκευασία είναι κοντα στη λήξη της και τα "διώχνουν" ;
Εγώ που σταθερά αγοράζω κομμένο δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα . Ίσως δεν το πολύψαχνω . Εκεί που έχω καταλήξει είναι πως οι έτοιμοι , προκειμένου να παίζουν παντού είναι χοντροκομμένοι .Οπότε χάνουμε εκει πέρα κάτι . Μάλιστα πολλές συσκευασίες αν δείτε προτείνονται και για καφετιέρα γαλλικού . Απο τους έτοιμους κομμένους θεωρώ ο καλύτερος είναι ο Illy (classico) που στα σούπερ παίζει περίπου 9€ /250 και σε πρόσφορά παίφτει στα 7.5 .O Illy δεν βγάζει παραλλαγές στα sm όπως οι Lavazza , dimelo που έχουνε 3-4 χρώματα και αρώματα . Κατά περίοδούς δοκιμάζω και άλλες μάρκες . Από αυτές σίγουρα δεν ξαναπαίρνω Costa & Danesi .
Σε οικονομικό (σχετικά) αν κάποιος θέλει να παίξει έχει στα coffee dive τον Colombia Narino , πλέον στα 36€ όταν πριν την πανδημία έπαιζε στα 30 € https://dive.coffee/el/product/colombia-narino/ . Σε επίπεδο χρημάτων παίζει οσο ο κομμένος έτοιμος Illy οπότε καλύτερα πάτε στο μαγάζι και σας τον κόβουν . Λέτε τι μηχανή έχετε και περίπου ξέρουν . Πάρτε μικρή ποσότητα γιατί στο σενάριο που βγει πολύ ψιλός δεν θα τρέχει . Οπότε πηγαίνετε πίσω και παίρνετε λιγότερο ψιλό . (πετάτε μέσα και τον ψιλό να μην πάει χαμένος) Όταν βρείτε το κόψιμο που θέλετε μετά είναι να σαν να έχετε μύλο σπίτι σας . Μπορείτε να πήγαινετε μια δυο φορές τη βδομαδά να κοβετε στο μαγαζί . Πάντα αναφέρομαι με κριτήρια τα κόστος , ευκολία , εργονομία για καθημερινή χρήση από τον μέσο καταναλωτή (εμένα δηλαδή) . Τον παράγοντα προσωπικό γουστο τον αφήνω απ'εξω γιατί ειναι υποκειμενικός .
Από τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικοί μονοποικιλιακοί με ημερομηνία ψησίματος γύρω στα οκτώ ευρώ / 250 γραμμάρια εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα σε κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία τιμής ανεξαρτήτως ονόματος.
Το να αλέθεις καφέ κάθε τόσο στο καφεκοπτείο είναι μία λύση αλλά πολύ πιο περίπλοκο από το να έχεις τον μύλο στην κουζίνα σου.
Επιπλέον έχεις κατάλοιπα από τους άλλους καφέδες στον ξένο μύλο και από τη στιγμή που θα αλεστεί ο καφές όπως έχουμε γράψει, αρχίζει άμεσα να οξειδώνεται άρα δεν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με το να αλέθουμε τον καφέ με τον μύλο μας καθημερινά.
Το έκανα πάντως αυτό που προτείνεις παλαιότερα αλλά η ευκολία και η ποιότητα καφέ που προσφέρει έστω και ένας entry level μύλος δεν αγοράζονται!
karellen
20/11/2023, 16:42
Δεν γνωρίζω ακριβώς ποίο ισχύει αν και φαντάζομα ότι μέσες άκρες το ίδιο πράγμα είναι.
Η ημερομηνία αναφοράς στο καφέ, είναι αυτή του καβουρδίσματος.
Όταν έχει περάσει καιρός απο το καβούρδισμα, ο καφές έχει οξείδωθεί δε πά να είναι στο πιο αεροστεγές δοχείο.
BTW, πάντα οι συσκευασίες του καφέ πρέπει να έχουν μονόδρομη βαλβίδα, γιατι βγάζουν αέρια μετά το καβούρδισμα. Αν δεν έχουν ή θα σκάσει η συσκευασία ή ο καφές έχει καβουρδιστεί πρίν κάνα χρόνο και δεν βγάζει πια αέρια...
Εγώ έχω βολευτεί με τον Lavazza crema gusto και μάλλον δύσκολα θα τον άλλαζα. Έχω δοκιμάσει και τον Costa, μάπα εντελώς, ο Dimello έτσι κι έτσι.....
Χώρος στην κουζίνα για μύλο, απλά δεν παίζει, έχω την καφετιέρα, βραστήρα, μίνι φουρνάκι (air fryer) ε, χρειάζομαι και λίγο χώρο για τις....μαγειρικές μου ανησυχίες :D
Στις γιορτές ίσως πάω για την Dedica της Delonghi που μου έχει χτυπήσει.....
Χώρος στην κουζίνα για μύλο, απλά δεν παίζει, έχω την καφετιέρα, βραστήρα, μίνι φουρνάκι (air fryer) ε, χρειάζομαι και λίγο χώρο για τις....μαγειρικές μου ανησυχίες :D
Χωρίς να ξέρω φυσικά τον χώρο σου, νομίζω ότι το χωροταξικό χρειάζεται λίγο mythbusting :hmm:
Αυτό είναι το τωρινό μοντέλο του μύλου μου:
https://www.skroutz.gr/s/21692950/Ascaso-i-Mini-i2-Conic-Ilektrikos-Mylos-Kafe-140W-me-CHoritikotita-250gr-Leykos.html#description
Το μέγεθός του είναι ίδιο με αυτό ενός μπουκαλιού νερού του ενάμιση λίτρου και είναι αρκετά ελαφρύς ώστε να τον μετακινώ με το ένα χέρι πάνω στον πάγκο όταν τον χρησιμοποιώ και να τον κολλάω στον τοίχο όταν τελειώσω την παρασκευή.
Και μπορεί τώρα, λόγω ανωτέρας βίας, να είναι στον πάγκο - αεροδρόμιο του πατρικού μου σπιτιού, αλλά και όταν ήταν στην μικρούλα κουζίνα του δικό μου διαμερίσματος δεν είχα ποτέ πρόβλημα χώρου και όλα ήταν όμορφα και νοικοκυρεμένα.
Χωρίς να ξέρω φυσικά τον χώρο σου, νομίζω ότι το χωροταξικό χρειάζεται λίγο mythbusting :hmm:
Αυτό είναι το τωρινό μοντέλο του μύλου μου:
https://www.skroutz.gr/s/21692950/Ascaso-i-Mini-i2-Conic-Ilektrikos-Mylos-Kafe-140W-me-CHoritikotita-250gr-Leykos.html#description
Το μέγεθός του είναι ίδιο με αυτό ενός μπουκαλιού νερού του ενάμιση λίτρου και είναι αρκετά ελαφρύς ώστε να τον μετακινώ με το ένα χέρι πάνω στον πάγκο όταν τον χρησιμοποιώ και να τον κολλάω στον τοίχο όταν τελειώσω την παρασκευή.
Και μπορεί τώρα, λόγω ανωτέρας βίας, να είναι στον πάγκο - αεροδρόμιο του πατρικού μου σπιτιού, αλλά και όταν ήταν στην μικρούλα κουζίνα του δικό μου διαμερίσματος δεν είχα ποτέ πρόβλημα χώρου και όλα ήταν όμορφα και νοικοκυρεμένα.
Λατρεύω τον καφέ αλλά όχι τόσο όσο να δώσω 260 ευρωΠΕΗκά......:D
Λατρεύω τον καφέ αλλά όχι τόσο όσο να δώσω 260 ευρωΠΕΗκά......:D
Αυτό δεκτό, τα περί διατάραξης του χωροχρονικού συνεχούς, όχι :p
Αγόρασα σήμερα ένα κουτί τριμμένο καφέ Portioli,
που σε καφετέρια που ήπια μου άρεσε πολύ.
11,50 € !!!!! τα 250 γρ!!!!!!!
αγορασμένο από το ίδιο τους το υποκατάστημα.
Ευχαριστώ πολύ, μα ΔΕΝ θα ξαναπάρω!
Αγόρασα σήμερα ένα κουτί τριμμένο καφέ Portioli,
που σε καφετέρια που ήπια μου άρεσε πολύ.
11,50 € !!!!! τα 250 γρ!!!!!!!
αγορασμένο από το ίδιο τους το υποκατάστημα.
Ευχαριστώ πολύ, μα ΔΕΝ θα ξαναπάρω!
Καλημέρα φίλε μου, αφού σου φάνηκε πανάκριβος γιατί τον πήρες, δεν είδες την τιμή πρώτα;
Για αλεσμένο καφέ που δεν ξέρω πότε ψήθηκε δεν θα έδινα τα 11 ευρώ, για έναν ωραίο single estate θα έδινα και παραπάνω για ένα πακέτο που θα μου δώσει 14 διπλές καφεδάρες ή άλλες τόσες μονές πάρα πολύ ευχαρίστως!
Πάντα με σεβασμό στα οικονομικά του καθενός ας μην ξεχνάμε πόσο πληρώνουμε έναν και μοναδικό καφέ σε μία καφετέρια, χώρια τα κεράσματα κλπ.
Για το σπίτι έχει και (πάρα) πολύ ακριβότερους καφέδες που εκεί ναι, λες ότι είναι υπερβολή να τους αγοράζεις συστηματικά ειδικά αν δεν έχεις κορυφαίο εξοπλισμό και ικανότητες :beer:
Καλημέρα φίλε μου, αφού σου φάνηκε πανάκριβος γιατί τον πήρες, δεν είδες την τιμή πρώτα;
Για αλεσμένο καφέ που δεν ξέρω πότε ψήθηκε δεν θα έδινα τα 11 ευρώ, για έναν ωραίο single estate θα έδινα και παραπάνω για ένα πακέτο που θα μου δώσει 14 διπλές καφεδάρες ή άλλες τόσες μονές πάρα πολύ ευχαρίστως!
Πάντα με σεβασμό στα οικονομικά του καθενός ας μην ξεχνάμε πόσο πληρώνουμε έναν και μοναδικό καφέ σε μία καφετέρια, χώρια τα κεράσματα κλπ.
Για το σπίτι έχει και (πάρα) πολύ ακριβότερους καφέδες που εκεί ναι, λες ότι είναι υπερβολή να τους αγοράζεις συστηματικά ειδικά αν δεν έχεις κορυφαίο εξοπλισμό και ικανότητες :beer:
Δεν είχα εμπειρία όσο αφορά τις τιμές,
και ούτε το έχω ψάξει καθώς έχω βολευτεί
με τον Lavazza τον κόκκινο, που η τιμή του είναι
κάτω των 5 €, και με ικανοποιεί γευστικά.
Απλώς είπα να δοκιμάσω και τον Portioli καθώς
όπως προανάφερα στην καφετέρια που τον ήπια μου άρεσε.
Εξοπλισμό στο σπίτι δεν έχω για να "κόβω".
Τιμές δεν είχε σε εμφανές σημείο καθώς είναι πρατήριο και
όχι κατάστημα.
Δεν είχα εμπειρία όσο αφορά τις τιμές,
και ούτε το έχω ψάξει καθώς έχω βολευτεί
με τον Lavazza τον κόκκινο, που η τιμή του είναι
κάτω των 5 €, και με ικανοποιεί γευστικά.
Απλώς είπα να δοκιμάσω και τον Portioli καθώς
όπως προανάφερα στην καφετέρια που τον ήπια μου άρεσε.
Εξοπλισμό στο σπίτι δεν έχω για να "κόβω".
Τιμές δεν είχε σε εμφανές σημείο καθώς είναι πρατήριο και
όχι κατάστημα.
Οκ, κάποτε σε αυτά τα λεφτά στους ημι-μαζικής παραγωγής προτιμούσα τoν Danesi Gold (βγαίνει και σε αλεσμένο στο ίδιο κουτί):
https://www.skroutz.gr/s/20682517/Danesi-Kafes-Espresso-Arabica-Gold-se-Kokkous-250gr.html
Αν θελήσεις να ξαναπειραματιστείς στο μέλλον ;)
Αυτό δεκτό, τα περί διατάραξης του χωροχρονικού συνεχούς, όχι :p
Κρύβε λόγια:lol:
Κρύβε λόγια:lol:
Δεν κατάλαβες, θα αναστενάξει ο Πλανκ, μετά τον χώρο το mythbusting συνεχίζεται με τον χρόνο!
Με χρονομέτρησα :lol:
Και δεν εννοώ να τρέχω σαν τρελός να φτιάξω καφέ αλλά κατά τη διάρκεια βροχερού, νωχελικού πρωινού και με την ησυχία μου για να είμαι ακριβοδίκαιος.
Αποτέλεσμα;
Έπινα τον καφέ μου σε 7:27 μετά από ακριβή ζύγιση και προετοιμασία με όλα τα παρελκόμενα :)
Αν αφαιρέσετε και τον χρόνο που χρειάζεται μία εναλλακτική παρασκευή καφέ καταλήγουμε σε ελάχιστα λεπτά της ώρας παραπάνω, αλλά με ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα στο φλυτζάνι μας!
Χρόνια φανταζομουν να μπορώ να φτιάχνω καφέ της προκοπής στο σπίτι αλλά πάντα το αμελουσα! Με βάλατε στο τριπακι όμως και έτσι προχώρησα στις παρακάτω αγορές!
448367
Πολύ καλές κριτικές στο ίντερνετ αλλά στην απόφαση να προχωρήσω στην αγορά της συγκεκριμένης μηχανής είναι το γεγονός ότι την έχει συνάδελφος και είναι πολύ ευχαριστημένος. Είναι και Ιταλός οπότε κάτι ξέρει από καφέ!
Και ο μύλος
448368
Κωνικός, μικρός και επίσης με πολύ καλές κριτικές!
Περιμένω να έρθουν τις επόμενες μέρες και να φτιάξω τον πρώτο μου καφέ!!
Χρόνια φανταζομουν να μπορώ να φτιάχνω καφέ της προκοπής στο σπίτι αλλά πάντα το αμελουσα! Με βάλατε στο τριπακι όμως και έτσι προχώρησα στις παρακάτω αγορές!
448367
Πολύ καλές κριτικές στο ίντερνετ αλλά στην απόφαση να προχωρήσω στην αγορά της συγκεκριμένης μηχανής είναι το γεγονός ότι την έχει συνάδελφος και είναι πολύ ευχαριστημένος. Είναι και Ιταλός οπότε κάτι ξέρει από καφέ!
Και ο μύλος
448368
Κόστος για τον μύλο; όταν τον δουλέψεις πες εντυπώσεις με ενδιαφέρει (ο μύλος)
Και ο μύλος
Μεγειά σου Γιώργο, να ευχαριστηθείς υπέροχες καφεδάρες :beer::beer::beer:
Κόστος για τον μύλο; όταν τον δουλέψεις πες εντυπώσεις με ενδιαφέρει (ο μύλος)
Στα 67 ευρώ από αμαζον. Είναι μπαταρίας βέβαια αλλά κρατάει αρκετά απ' ότι λέει.
Μεγειά σου Γιώργο, να ευχαριστηθείς υπέροχες καφεδάρες :beer::beer::beer:
Να σαι καλά Παντελή! Σε ευχαριστώ πολύ!
karellen
23/11/2023, 14:22
Και μόνο το άρωμα όταν ανοίγεις το μύλο με τον φρεσκοκομμένο καφέ...
Καλορίζικα!
Κάνε το unboxing σου και πειραματίσου με την ησυχία σου όταν έρθουν με το καλό και μετά πες μας αν έχει pressurized καλαθάκι από τη μάνα της.
Αν το καλαθάκι έχει πολλές τρυπούλες σαν σουρωτήρι είναι unpressurized, αν έχει μόνο μία τρύπα στο κέντρο είναι pressurized και θα σου πρότεινα να αγοράσεις καλύτερα ένα καινούριο unpressurized για διπλό γιατί είναι καλύτερο σε όλα και θα σου δώσει πιθανώς και μεγαλύτερη δόση 18 - 19γρμ.
Επίσης αν το μεταλλικό στέλεχος του steam wand είναι αρκετά μακρύ ώστε να φτάνει στον πάτο της γαλατιέρας χωρίς πρόβλημα, ξέχνα τα πλαστικά και κάνε αφρόγαλο μόνο με το μεταλλικό για τα λοιπά ροφήματα :)
Και μόνο το άρωμα όταν ανοίγεις το μύλο με τον φρεσκοκομμένο καφέ...
Καλορίζικα!
Φαντάζομαι!! Εδω ενα απλό σακουλάκι καφέ του σούπερ μάρκετ ανοίγεις και ευωδιάζει το σπίτι!
Σε ευχαριστώ!
Κάνε το unboxing σου και πειραματίσου με την ησυχία σου όταν έρθουν με το καλό και μετά πες μας αν έχει pressurized καλαθάκι από τη μάνα της.
Αν το καλαθάκι έχει πολλές τρυπούλες σαν σουρωτήρι είναι unpressurized, αν έχει μόνο μία τρύπα στο κέντρο είναι pressurized και θα σου πρότεινα να αγοράσεις καλύτερα ένα καινούριο unpressurized για διπλό γιατί είναι καλύτερο σε όλα και θα σου δώσει πιθανώς και μεγαλύτερη δόση 18 - 19γρμ.
Επίσης αν το μεταλλικό στέλεχος του steam wand είναι αρκετά μακρύ ώστε να φτάνει στον πάτο της γαλατιέρας χωρίς πρόβλημα, ξέχνα τα πλαστικά και κάνε αφρόγαλο μόνο με το μεταλλικό για τα λοιπά ροφήματα :)
Έχει να πέσει αρκετή μελέτη!! Νομίζω έχει unpressurized καλαθάκι απ' ότι είδα σε φωτος και βίντεο στο youtube.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις από μηχανή και μυλο!
Οι οικονομικές του εμπορίου ερχονται κατά κανόνα με pressurized για να βγαίνει καιμάκι όπως και να έχει . Και η δικια μου η Dedica ετσι ήρθε . Με το πρεσαριστό για δύο φλιτζανάκια . Δεν ξέρω τώρα που κυκλοφορεί το 685 μοντέλο αν βάλανε απρεσαριστο . Που αμφιβαλλω γιατί για να πιεις καφέ σε απρεσαριστο πρέπει να ξέρεις , πράγμα που δεν ειναι καθόλου απαραίτητο με το πρεσαριστό . Μαρκούτσι απο Ali διπλό απρεσάριστο κάπου 20-25 . Επίσης ωραίο αξεσουαρ ειναι το χωνί με το μαγνήτη για να μην γίνεται ο πάγκος κώλος οταν γεμίζεις το καλαθάκι . Εχει και φτηνότερα
https://www.aliexpress.com/item/1005004076113697.html?spm=a2g0o.productlist.main.29.16326872MC81jr&algo_pvid=f8240e74-0cdb-4165-b421-f4c398151b64&aem_p4p_detail=2023112314325014166165959439150008960399&algo_exp_id=f8240e74-0cdb-4165-b421-f4c398151b64-14&pdp_npi=4%40dis%21EUR%2116.22%217.46%21%21%21123.55%21%21%402101fb1717007787705586141e8c83%211200002 7959858279%21sea%21GR%21853932862%21&curPageLogUid=ykscn3oYairA&search_p4p_id=2023112314325014166165959439150008960399_3
Κοίταξα ξανά κάποια βίντεο και όντως έχει πρεσαριστό καλαθάκι. Το απρεσαριστο είναι το λεγόμενο bottomless?
Αυτό?
448429
Για αρχή θα παίξω με αυτά που έχει και αργότερα θα αναβαθμιστω!
Όχι. αυτό είναι bottomless portafilter.
To καλαθάκι είναι αυτό που κουμπώνει πανω στο πορταφίλτερ και διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και τη ποσότητα του καφέ που μπορείς να βάλεις.
Ένα βαθύ καλάθι, χωράει περισσότερο καφέ απο ένα ρηχό.
Tα pressurized καλάθια έχουν λίγες τρύπες μόνο στη μέση ενώ τα unpressurized έχουν πολλές τρύπες σε όλο το εμβαδό του πάτου τους.
Απότι έχω καταλάβει, κάτι παίζει και με μία βαλβίδα που πρέπει να μπαινει στο portafilter αλλα δεν είμαι και σίγουρος...
Δεν εχω pressurized και ούτε με έχει απασχολήσει ποτέ.
Κοίταξα ξανά κάποια βίντεο και όντως έχει πρεσαριστό καλαθάκι. Το απρεσαριστο είναι το λεγόμενο bottomless?
Αυτό?
Όπως τα είπε ο Volpad, αυτό λέγεται και γυμνό portafilter αλλά αν δεν κάνεις τέλεια δοσολογία και puck prep σου κάνει όλη την κουζίνα χάλια!
Παίξε όπως έγραψες με τον νέο εξοπλισμό να τον χαρείς και μετά ξαναβλέπεις για καλαθάκια :D
Όπως τα είπε ο Volpad, αυτό λέγεται και γυμνό portafilter αλλά αν δεν κάνεις τέλεια δοσολογία και puck prep σου κάνει όλη την κουζίνα χάλια!
Παίξε όπως έγραψες με τον νέο εξοπλισμό να τον χαρείς και μετά ξαναβλέπεις για καλαθάκια :D
Σωστό, αλλα σε βοηθάει να καταλάβεις τι πάει λάθος.
Ουσιαστικά, το χρώμα της εκχύλισης πρέπει να είναι ομοιόμορφο απο παντού. Όταν έχεις γυμνό πορταφίλτερ λοιπόν, βλέπεις αν κάνει channeling και απο που το κάνει.
Θέλει λίγη εμπειρία για να καταλάβεις τι φταίει, αλλα βοηθάει πολύ.
Μία πιθανότητα είναι ο καφές σου να μην είναι ομοιόμορφα κομμένος και σε κάποιο σημείο να είναι πιο χοντρός (φταίει ο μύλος. Άλλαξε μαχαίρια ή μύλο), οπότε το νερό βρίσκει ευκολότερη δίοδο και περνάει απο εκεί, κάνοντας υπερεκχείλιση τοπικά (channeling)
Μία άλλη πιθανότητα είναι να μην έχεις πατήσει σωστά το καφέ στο καλάθι. Αν ας πούμε το έχεις πατήσει μονόμπαντα και στη μία πλευρά έχεις ασκήσει λιγότερη πίεση απ'οτι στην άλλη, τότε πάλι το νερό θα περάσει απο εκεί, με τα ίδια αποτελέσματα.
Η διαφορά στις 2 παραπάνω περιπτώσεις, είναι οτι στην 1η θα δείς channeling σε ένα σημείο ή σε περισσότερα διάσπαρτα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, θα δείς channeling σε μία πλευρά ολόκληρη ή περιμετρικά (αν έχει περάσει το νερό απο τα "τοιχώματα").
Το πάτημα του καφέ είναι κάτι πολύ σημαντικό και ο ευκολότερος τρόπος να το μάθεις, είναι ένα γυμνό πορταφίλτερ.
Ακόμα, μπορείς να καταλάβεις ευκολα αν χρειάζεσαι περισσότερο ή λιγότερο καφέ στο καλάθι σου.
Αν πχ βγάζεις τη σωστή ποσότητα καφέ, στο σωστό χρόνο, αλλα έχει αρχίσει να γίνεται σε όλη την επιφάνεια του κάτω μέρους του καλαθιού, άσπρη η εκχύλιση, τότε δεν έχεις channeling... έχεις λίγο καφέ, λεπτά κομμένο. Θέλεις περισσότερο καφέ, με παχύτερο κόψιμο.
Ουσιαστικά, το χρώμα της εκχύλισης πρέπει να είναι ομοιόμορφο απο παντού. Όταν έχεις γυμνό πορταφίλτερ λοιπόν, βλέπεις αν κάνει channeling και απο που το κάνει.
Μία πιθανότητα είναι ο καφές σου να μην είναι ομοιόμορφα κομμένος και σε κάποιο σημείο να είναι πιο χοντρός (φταίει ο μύλος. Άλλαξε μαχαίρια ή μύλο), οπότε το νερό βρίσκει ευκολότερη δίοδο και περνάει απο εκεί, κάνοντας υπερεκχείλιση τοπικά (channeling)
Μία άλλη πιθανότητα είναι να μην έχεις πατήσει σωστά το καφέ στο καλάθι. Αν ας πούμε το έχεις πατήσει μονόμπαντα και στη μία πλευρά έχεις ασκήσει λιγότερη πίεση απ'οτι στην άλλη, τότε πάλι το νερό θα περάσει απο εκεί, με τα ίδια αποτελέσματα.
Η διαφορά στις 2 παραπάνω περιπτώσεις, είναι οτι στην 1η θα δείς channeling σε ένα σημείο ή σε περισσότερα διάσπαρτα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, θα δείς channeling σε μία πλευρά ολόκληρη ή περιμετρικά (αν έχει περάσει το νερό απο τα "τοιχώματα").
Το πάτημα του καφέ είναι κάτι πολύ σημαντικό και ο ευκολότερος τρόπος να το μάθεις, είναι ένα γυμνό πορταφίλτερ.
Ακόμα, μπορείς να καταλάβεις ευκολα αν χρειάζεσαι περισσότερο ή λιγότερο καφέ στο καλάθι σου.
Αν πχ βγάζεις τη σωστή ποσότητα καφέ, στο σωστό χρόνο, αλλα έχει αρχίσει να γίνεται σε όλη την επιφάνεια του κάτω μέρους του καλαθιού, άσπρη η εκχύλιση, τότε δεν έχεις channeling... έχεις λίγο καφέ, λεπτά κομμένο. Θέλεις περισσότερο καφέ, με παχύτερο κόψιμο.
Ωραίες πληροφορίες ως συνήθως :beer:
Αυτός ήταν και ο σκοπός του γυμνού αρχικά αλλά τελευταία με τα social media έγινε απαραίτητο αξεσουάρ για εντυπωσιακές λήψεις!
Άλλο να βλέπεις τα τσουνιά και άλλο τη ροή να σχηματίζεται :lol:
harris_x
24/11/2023, 17:48
Πρόσφατη αγορα :D
448482
Ωραίες πληροφορίες ως συνήθως :beer:
Αυτός ήταν και ο σκοπός του γυμνού αρχικά αλλά τελευταία με τα social media έγινε απαραίτητο αξεσουάρ για εντυπωσιακές λήψεις!
Άλλο να βλέπεις τα τσουνιά και άλλο τη ροή να σχηματίζεται :lol:
Εσεις οι 2 είστε εγκάθετοι της σουπιάς, πάτε να μου αδειάσετε την τσέπη τώρα που ζυγώνουν οι γιορτές, ανάθεμα σας :cry:
:lol:
Κοιτάω για κανέναν μύλο μαξ 40 ευρωΠΕΗκά, παίζει καμιά τίμια πρόταση; :D
Καφετιέρα θα πάρω σίγουρα την Dedica, μου έχει γυαλίσει....εκτός και αν υπάρχει καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά.
Πρόσφατη αγορα :D
Καλή απόλαυση :beer:
Προσφορά ημέρας;
harris_x
24/11/2023, 18:19
Καλή απόλαυση :beer:
Προσφορά ημέρας;
Thanks
Όχι, περνούσα απο μια boutique της Illy στη Ρώμη και τους πήρα απο εκεί.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν εδώ, θα το ψάξω όμως γιατι ο Guatemala μου άρεσε πολύ.
Εσεις οι 2 είστε εγκάθετοι της σουπιάς, πάτε να μου αδειάσετε την τσέπη τώρα που ζυγώνουν οι γιορτές, ανάθεμα σας :cry:
Θυμάσαι τη διαφήμιση με εκείνον που δεν προλάβαινε να φέρει το σφηνάκι στο στόμα και έλεγε "this ain't Jim Beam μωρή παλιοπατ@βρα";
Έτσι θα καταντήσεις όταν τελειώσουμε με την πάρτη σου :lol:
Thanks
Όχι, περνούσα απο μια boutique της Illy στη Ρώμη και τους πήρα απο εκεί.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν εδώ, θα το ψάξω όμως γιατι ο Guatemala μου άρεσε πολύ.
Ακόμα καλύτερα!
Νομίζω υπάρχουν κι εδώ :)
Θυμάσαι τη διαφήμιση με εκείνον που δεν προλάβαινε να φέρει το σφηνάκι στο στόμα και έλεγε "this ain't Jim Beam μωρή παλιοπατ@βρα";
Έτσι θα καταντήσεις όταν τελειώσουμε με την πάρτη σου :lol:
:bawl:
george.S
24/11/2023, 20:43
Επιστήμονες!:)
Αυτό?
448429
Το πρεσαριστό έχει απο μέσα μια πλαστική βαλβίδα που ουσιαστικά είναι που παραγάγει την κρέμα ,σχεδόν σε ότι καφέ βάλεις . Ιδανικό για οσους βαριούνται το ψάξιμο . Το Botomless πρακτικά είναι το μαρκούτσι που βλέπεις τον κάφε να βγαίνει απο τη σίτα . Σε αντίθετη με τα κλειστά ας πούμε που θα έχουν ένα ή δύο τσουτσουνάκια για εξαγωγές για τα φλιτζανάκια σου . Botomless πρεσαριστό δεν βγαίνει . Δεν έχει νόημα καθώς ο καφές βγαινει απο την βαλβίδα και δεν υπάρχει κανενα ενδιαφέρον σε αυτό το θέαμα . Αλλώστε είπαμε τα πρεσαριστά ειναι για εμάς τους τεμπέληδες . Τώρα σε απρεσάριστο υπάρχει μαρκούτσι κλειστό με τσουτσούνια και ανοιχτό botomless οπως στην φωτό που έβαλες . Το κλειστό με δύο τσουτσούνια το θες αν κάνεις συχνά διπλά εσπρεσάκια Το εντελώς ανοιχτό ειναι κίνδυνος θανάτο για τον πάγκο , τουλάχιστον μέχρι να μάθεις τον καφέ πόσο να τον κόβεις ώστε να έχεις την κατάλληλη ροή . Και είναι επικίνδύνο γιατί πιτσιλάει σαν διάολος . Ενα απο τα πολύ καλά της dedica ειναι πως βρίσκεις πολλά αξεσουαρ απο τρίτους . Ριξέ μια ματία Αλί . Εχει και κλειστό , και ανοιχτό μαρκούτσι . Στα 51 mm αν δεν έχει αλλάξει κάτι ...
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-dedica-ec685-accessories.html?spm=a2g0o.best.auto_suggest.1.11412c25XsFwcj
Είχαμε παραλαβή χθες! Ήρθαν όλα τα εργαλεία και ξεκίνησα τα πειράματα! Ο μύλος είχε έρθει μερικές μέρες πριν. Ετριψα μια φορά καφέ και μετά χάλασε!!:lol: Τον έστειλα πίσω την επόμενη μέρα και παρήγγειλα ένας της DeLonghi.
448622
Στο τέρμα ψιλό βγαίνει πάρα πολύ λεπτό, για καφέ ελληνικό. Δοκίμασα να το βάλω στην καφετιέρα αλλά δεν κατάφερε να βγάλει καφέ! Μετά από διάφορες δοκιμές νομίζω βρήκα το σωστό μέγεθος. Αν και νομίζω θέλει ακόμα ένα κλικ πιο χοντροκομμένο.
Η καφετιέρα τώρα όμορφη και βολική. Έρχεται όντως με πρεσαριστό καλαθάκι. Το τσουτσουνι για το αφρογαλο είναι κάπως κοντό. Θέλει πιο μικρό μπρικακι για να φτάσει κάτω. Δεν κατάφερα να φτιάξω καλό αφρογαλο. Βέβαια μόνο 2 φορές δοκιμασα. Έδωσα προτεραιότητα στον καφέ. Καφέ πήρα από ένα μικρό καφεκοπτειο στη γειτονιά μου το οποίο είχε μόνο χαρμάνια. Μετά απο αρκετές δοκιμές αλλάζοντας την ποσότητα του καφέ, το πρεσαρισμα και την ποσότητα του νερού μπορώ να πω πως έβγαλα αρκετά καλό εσπρέσσο. Έχει δουλειά ακόμα βέβαια!
Μεγειά και καλά αλέσματα :beer:
Για την εκχύλιση προσπάθησε να πετύχεις το λεγόμενο mousetail, δηλαδή σκούρα και πολύ λεπτή ροή αρχικά που σταδιακά ανοίγει το χρώμα της και χοντραίνει και η ροή.
Για το τσουτσούνι αν έχει στο κουτί πλαστική προέκταση ελεύθερης ροής (όχι φουλ creamer) δοκίμασε με αυτό, αν όχι στο link που πόσταραν πιο πάνω από το Ali έχει φθηνές πλαστικές προεκτάσεις για να κάνεις τη δουλειά σου άνετα.
Βάζε τη γαλατιέρα στην κατάψυξη και ξεκίνα με το ακροφύσιο τέρμα κάτω μέχρι να νιώσεις το γάλα να ζεσταίνεται και μετά πήγαινε σταδιακά προς την επιφάνεια.
Όσο πιο λίγο ήχο αφρίσματος ακούς, τόσο πιο ελαστικό το αφρόγαλα :)
Μεγειά και καλά αλέσματα :beer:
Για την εκχύλιση προσπάθησε να πετύχεις το λεγόμενο mousetail, δηλαδή σκούρα και πολύ λεπτή ροή αρχικά που σταδιακά ανοίγει το χρώμα της και χοντραίνει και η ροή.
Για το τσουτσούνι αν έχει στο κουτί πλαστική προέκταση ελεύθερης ροής (όχι φουλ creamer) δοκίμασε με αυτό, αν όχι στο link που πόσταραν πιο πάνω από το Ali έχει φθηνές πλαστικές προεκτάσεις για να κάνεις τη δουλειά σου άνετα.
Βάζε τη γαλατιέρα στην κατάψυξη και ξεκίνα με το ακροφύσιο τέρμα κάτω μέχρι να νιώσεις το γάλα να ζεσταίνεται και μετά πήγαινε σταδιακά προς την επιφάνεια.
Όσο πιο λίγο ήχο αφρίσματος ακούς, τόσο πιο ελαστικό το αφρόγαλα :)
Σίγουρα δεν είστε Barista; :D
Σίγουρα δεν είστε Barista; :D
Απλώς μερακλής, ενθουσιώδης ερασιτέχνης, κάτι σαν gentleman racer του παρελθόντος :beer:
Για καφέδες με σοκολατένια βάση (Conquistador, Sweet Blue κλπ) λίγη τριμμένη σοκολάτα, μαύρη ή γάλακτος ανάλογα με το προφίλ, μπορεί να τους απογειώσει ειδικά σε παράγωγα ροφήματα :)
448641
Όπως λίγη σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει σαν ενισχυτικό γεύσης για τον καφέ, έτσι μπορεί να γίνει και το αντίθετο σε ροφήματα και γλυκά, στη σωστή πάντα αναλογία!
Τον ίδιο ρόλο παίζει και η κανέλα αλλά με τη διαφορετική της ένταση δεν ταιριάζει με όλους τους καφέδες, έτσι όταν παίρνω καπουτσίνο απ' έξω τον προτιμώ με τριμμένη σοκολάτα αντί για κανέλα (και χωρίς καπάκι) για να τον "ξυπνήσει" λίγο.
Με τον μίνι τριφτάκο μου που βρήκα σε ένα εξαιρετικό μαγαζί στις Βρυξέλλες πριν χρόνια, κάνω τη δουλειά μου εύκολα και γρήγορα καθώς με το μικρό του μέγεθος είναι άμεσα διαθέσιμος στο ντουλάπι με τα υπόλοιπα παρελκόμενα του καφέ :a013:
448642
Που ακριβώς στις Βρυξέλλες;
Για λέγε για λέγε :D
Που ακριβώς στις Βρυξέλλες;
Για λέγε για λέγε :D
Ευκολάκι, πίσω από τη Γκραν Πλας:
https://rb.gy/xa966r
Δεν είναι καφεκοπτείο αλλά σοκολατερί και μάλιστα εξαιρετική!
Αν περάσεις από εκεί πάρε οπωσδήποτε αυτό για τον καφέ :)
448671
https://elisabeth.be/en/shop/chocolates/coffee-beans-dark-chocolate/
448671
Όντως, οι Βέλγοι ΔΕΝ παίζονται στην σοκολάτα!!!
Είχα βρεθεί Βρυξέλλες το (πολύ, πλέον) μακρινό 1994, για 12 μέρες, όποια σοκολάτα, όπου και να ήταν, (εξαιρούνται αυτές που έχουν εσπεριδοειδή μέσα, τα σιχαίνομαι μέσα στα γλυκά γενικώς!) ήταν, απλά, ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!!!!
Το 2006 στην Ελβετία (υποτίθεται "μητέρα" της σοκολάτας) παπάρια μάντολες, χίλιες φορές οι δικές μας......
448671
Τέλεια περνάω απο εκεί τρεις φορές την εβδομάδα :beer:
Όντως, οι Βέλγοι ΔΕΝ παίζονται στην σοκολάτα!!!
Είχα βρεθεί Βρυξέλλες το (πολύ, πλέον) μακρινό 1994, για 12 μέρες, όποια σοκολάτα, όπου και να ήταν, (εξαιρούνται αυτές που έχουν εσπεριδοειδή μέσα, τα σιχαίνομαι μέσα στα γλυκά γενικώς!) ήταν, απλά, ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!!!!
Το 2006 στην Ελβετία (υποτίθεται "μητέρα" της σοκολάτας) παπάρια μάντολες, χίλιες φορές οι δικές μας......
Έχουν όντως εξαιρετικές σοκολάτες και για όλα τα βαλάντια οι Βέλγοι, αλλά εγώ είχα επικεντρωθεί στις μπύρες για να είμαι ειλικρινής :beer:
Τα παραπάνω καφε-σοκολατάκια τα εντόπισα νηφάλιος πια, αγόρασα αρκετά πακέτα για δώρα και μόλις τελείωσαν τα δικά μου μετάνιωσα που τα δώρισα :lol:
Γιορτινές αφίξεις για να βγει η χρονιά :beer:
Η κλασική επιλογή για ένταση και δυνατά παράγωγα ροφήματα - Competition Espresso Blend...
449152
...και ένας ιδιαίτερος μονοποικιλιακός - Helsar Magdalena - Costa Rica:
449153
Ψημένοι και οι δύο μόλις στις 12 του μηνός και με τον παραπάνω θα έχω δοκιμάσει πλέον όλους τους single estate φετινής εσοδείας της Taf εκτός από τους Family Reserve που είναι πανάκριβοι :)
Και αφού πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ιδού μία ωραία συνταγή για γιορτινή σοκολάτα με τον καφέ αυτή τη φορά να ενισχύει τη γεύση και τα αρώματα, κάνοντάς την ακόμα πιο απολαυστική!
Με τα χαρακτηριστικά του Competition που μόλις άνοιξα εγώ καταλαβαίνετε τι χαμός γίνεται :D
Cup Profile: good body, aroma with notes of pine, baker's chocolate and cinnamon, taste of black chocolate and berries
Και μη μου αρχίσετε τις γκρίνιες για τα λιπαρά και τα δε θα χωράω στο κολάν μου μετά, είπαμε γιορτινό το ρόφημα :lol:
Υλικά:
Ένα φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
Δύο φλυτζάνια φρέσκο γάλα πλήρες
Ένα φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Μισό φλυτζάνι σοκολάτα μαύρη εβδομηντάρα ή περίπου τρία τέταρτα μιας πλάκας
Προτείνω αυτή τη σοκολάτα, 72%, πικάντικη και έντονη, είναι στον Βασιλόπουλο απ'όπου μπορείτε να πάρετε και την κρέμα γάλακτος που είναι ακριβώς ένα φλυτζάνι για ευκολία:
449160
Δύο κουταλιές της σούπας κακάο ολλανδικό
Δύο τσιμπιές αλάτι χοντρό
Κανέλα λιγότερη από μισό κουταλάκι
Ζάχαρη κατά προτίμηση, μέτρια είναι τέλεια και "ακούγονται" απίστευτα όλες οι γεύσεις, τη ζάχαρη τη ρυθμίζετε και στο φλυτζάνι αν θέλετε.
Και φυσικά ένας διπλός εσπρέσο ή ριστρέτο για να απογειώσει τα πάντα, αν δεν έχετε εσπρέσο μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι στιγμιαίο καφέ!
Βάλτε κρέμα και γάλατα σε ένα κατσαρόλι στο 4 και μέχρι να ζεσταθεί φτιάξτε τον εσπρέσο.
Μόλις αρχίσουν να αχνίζουν ελαφρώς τα γάλατα ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Από εδώ και πέρα ανακατεύετε συνεχώς και αν δείτε ότι παραζεσταίνεται, πριν αρχίσει να βράζει χαμηλώστε στο 3 για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο.
Ρίξτε και τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και μόλις λιώσει τελείως κλείστε το μάτι και βάλτε τον καφέ, το αλάτι και την κανέλα.
Ανακατέψτε λιγάκι ακόμα και είστε έτοιμοι, διαλέξτε μία μεγάλη κούπα και απολαύστε την καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχετε πιει ποτέ!
Δεν χρειάζεται μπισκότα, σαντιγές και λοιπές αμερικανιές γιατί είναι δυναμίτης από μόνη της, εγώ έβαλα λίγο αφρόγαλα και τριμμένη σοκολάτα για το ντεκόρ:
449161
Άντε και καλές γιορτές :beer: :beer::beer:
Και αφού πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ιδού μία ωραία συνταγή για γιορτινή σοκολάτα με τον καφέ αυτή τη φορά να ενισχύει τη γεύση και τα αρώματα, κάνοντάς την ακόμα πιο απολαυστική!
Με τα χαρακτηριστικά του Competition που μόλις άνοιξα εγώ καταλαβαίνετε τι χαμός γίνεται :D
Cup Profile: good body, aroma with notes of pine, baker's chocolate and cinnamon, taste of black chocolate and berries
Και μη μου αρχίσετε τις γκρίνιες για τα λιπαρά και τα δε θα χωράω στο κολάν μου μετά, είπαμε γιορτινό το ρόφημα :lol:
Υλικά:
Προτείνω αυτή τη σοκολάτα, 72%, πικάντικη και έντονη, είναι στον Βασιλόπουλο απ'όπου μπορείτε να πάρετε και την κρέμα γάλακτος που είναι ακριβώς ένα φλυτζάνι για ευκολία:
449160
Ζάχαρη κατά προτίμηση, μέτρια είναι τέλεια και "ακούγονται" απίστευτα όλες οι γεύσεις, τη ζάχαρη τη ρυθμίζετε και στο φλυτζάνι αν θέλετε.
Και φυσικά ένας διπλός εσπρέσο ή ριστρέτο για να απογειώσει τα πάντα, αν δεν έχετε εσπρέσο μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι στιγμιαίο καφέ!
Βάλτε κρέμα και γάλατα σε ένα κατσαρόλι στο 4 και μέχρι να ζεσταθεί φτιάξτε τον εσπρέσο.
Μόλις αρχίσουν να αχνίζουν ελαφρώς τα γάλατα ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Από εδώ και πέρα ανακατεύετε συνεχώς και αν δείτε ότι παραζεσταίνεται, πριν αρχίσει να βράζει χαμηλώστε στο 3 για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο.
Ρίξτε και τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και μόλις λιώσει τελείως κλείστε το μάτι και βάλτε τον καφέ, το αλάτι και την κανέλα.
Ανακατέψτε λιγάκι ακόμα και είστε έτοιμοι, διαλέξτε μία μεγάλη κούπα και απολαύστε την καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχετε πιει ποτέ!
Δεν χρειάζεται μπισκότα, σαντιγές και λοιπές αμερικανιές γιατί είναι δυναμίτης από μόνη της, εγώ έβαλα λίγο αφρόγαλα και τριμμένη σοκολάτα για το ντεκόρ:
449161
Ban τον μΠ@υστη λέμε!
(τρέχουν τα σάλια μας....)
PortisHead
20/12/2023, 14:41
Υλικά:
449160
449161
Να μην προλαβαίνεις ουτε το φως ν' ανάψεις στην τουαλέτα....:rolleyes:
Πωωωωω... καλά λέει ο Bowleno να σε μπανάρουν. Θα τη δοκιμάσω, φτιάχνω ήδη κάτι που μοιάζει με τη συνταγή σου, αλλά στο πιο light και τεμπέλικο. Καλές Γιορτές!
Να μην προλαβαίνεις ουτε το φως ν' ανάψεις στην τουαλέτα....:rolleyes:
Για τους πολύ δυσκοίλιους συνιστάται η κατανάλωση και των τεσσάρων φλυτζανιών μαζί :lol:
Tsber θα λέτε και θα κλαίτε!
Εντυπώσεις από Helsar Magdalena εξαιρετικές!
449559
Αρχικά να πω ότι μετά το σέρβις η μηχανή διαχειρίζεται τέλεια τις μεγάλες δόσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση 19,5γρ, χωρίς να πνίγεται και χωρίς αποτυπώματα του group head στην επιφάνεια του πακ.
Επίσης η νέα ζυγαριά και οι πληροφορίες εξαγωγής από τον προμηθευτή με έσωσαν καθώς δεν θα ξεκινούσα ποτέ με 19,5γρ στο καλαθάκι, ούτε και θα έκοβα ποτέ τόσο χοντρά για 38γρ στο φλυτζάνι:
Espresso recipe
In: 19,5gr
Out: 38gr
Time: 26sec
Έτσι γλίτωσα πολύ χρόνο και, κυρίως καφέ, καθώς χόντρυνα την άλεση εξ αρχής αντί να το πηγαίνω σιγά – σιγά από την προηγούμενη ρύθμιση :)
Το προφίλ του καφέ τώρα έχει κυρίως γεύση toffee που ακούγεται άμεσα, και γλύκα ώριμου ροδάκινου που βγαίνει κυρίως στο τέλος του φλιτζανιού.
Είναι εξαιρετικός σαν εσπρέσο με φοβερή επίγευση, αλλά μόλις τον δοκίμασα σε φλιτζάνι μονού καπουτσίνο με την κλασική διπλή δόση καφέ :faint:
Το toffee ταιριάζει μοναδικά με τις νότες μελάσας της μαύρης ζάχαρης που χρησιμοποιώ και το αποτέλεσμα είναι μοναδικά φωτεινό και ισορροπημένο, με τη γεύση της καραμέλας βουτύρου στον ουρανίσκο για πολλή ώρα μετά την κατανάλωση του καφέ!
Πολύ ξεχωριστός καφές που δίχως τις πληροφορίες παρασκευής δεν θα έβγαινε σωστός ούτε κατά διάνοια, οπότε είμαι χαρούμενος που τον πέτυχα :beer:
kostas_1100gs
07/01/2024, 15:47
Και η οικιακή
443469
Εξαιρετική μηχανουλα, αξιόπιστη και με πολύ καλό αποτέλεσμα
Σου ζητά συχνά αφαλάτωση? (Βάζω νερό επιτραπέζιο το Κ)
thunder ace
02/02/2024, 17:11
πριν 2 βδομαδες πηρα μια εσπρεσιερα απο τα lidl 89 ευρω
Δεν με βολευει...αν καποιος ενδιαφερεται την δινω στα μισα λεφτα
Εκανα συνολο 4 καφεδες
αυτη https://www.aromatico.com/beem/siebtraegermaschine-espresso-select-schwarz-edelstahl/105408/
Πρόχειρη φωτο που χρωστάω...
450408
Καλωςτονακιαςαργησε!
Old school cappuccino ή.ξηρός όπως τον λέγανε παλαιότερα :beer:
Πρόλαβε κανείς την dry επιλογή στα καφέ πριν πολλά χρόνια;
Σωστα...
Είναι κάτι που δεν το έχω αναφέρει ποτέ...
Οι σύγχρονοι καπουτσινοι, είναι στη πραγματικότητα latte.
Εγώ προτιμώ τον κλασσικό καπουτσινο, όπου το αφρογαλα είναι περισσότερο αφρο και λιγότερο γάλα.
Btw, ο εσπρέσσο από κάτω, είναι ριστρετο.
Σου ζητά συχνά αφαλάτωση? (Βάζω νερό επιτραπέζιο το Κ)
Καλησπέρα, επειδή ο φίλος μπορεί να μην πρόσεξε την ερώτησή σου, να σου πω εγώ τη γνώμη μου.
Με καθημερινή χρήση - τουλάχιστον έναν καφέ την ημέρα και καλής ποιότητας "μαλακό" νερό, θα έλεγα ότι το άνω όριο είναι ένας καθαρισμός κάθε ενάμιση μήνα.
Ανεξαρτήτως μάρκας και καφεμηχανής αυτό, γιατί το build up αλάτων, μούργας και καθιζημάτων :D είναι αθροιστικό και δεν αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά μέρα με τη μέρα.
Ένα πέρασμα με φακελάκι Dezcal και τρία ξεβγάλματα και η μηχανή θα είναι σαν καινούργια για πολλά χρόνια :)
giannis21
05/02/2024, 16:29
Καλησπέρα, επειδή ο φίλος μπορεί να μην πρόσεξε την ερώτησή σου, να σου πω εγώ τη γνώμη μου.
Με καθημερινή χρήση - τουλάχιστον έναν καφέ την ημέρα και καλής ποιότητας "μαλακό" νερό, θα έλεγα ότι το άνω όριο είναι ένας καθαρισμός κάθε ενάμιση μήνα.
Ανεξαρτήτως μάρκας και καφεμηχανής αυτό, γιατί το build up αλάτων, μούργας και καθιζημάτων :D είναι αθροιστικό και δεν αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά μέρα με τη μέρα.
Ένα πέρασμα με φακελάκι Dezcal και τρία ξεβγάλματα και η μηχανή θα είναι σαν καινούργια για πολλά χρόνια :)
Η πρόληψη σώζει..
Να και ένα espresso...
450470
Να και ένα espresso...
450469
Για καλύτερη θέαση, γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά.
Για καλύτερη θέαση, γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά.
Και να πάθει όλο το φόρουμ σβερκίτιδα; άσε ρε συ.....:cry:
:lol:
Θα τη φτιάξω μετά που θα ανοίξω pc... την ανέβασα από το κινητό...
Θα τη φτιάξω μετά που θα ανοίξω pc... την ανέβασα από το κινητό...
Δες πιο πάνω, το έκανα εγώ για σένα :D
(φαντάσου πόσο κωλοβαράω....:cry::lol:)
Να και ένα espresso...
Εσπρεσάρα έκανες,
φωτογραφία τράβηξες,
με τι καφέ παίζεις δε μας είπες :D
Εσπρεσάρα έκανες,
φωτογραφία τράβηξες,
με τι καφέ παίζεις δε μας είπες :D
Σωστή η παρατήρηση σου....
Ο καφές είναι αυτος (https://mokka.coffee/p/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-brazil-fazenta-monte-alegre/).
Είναι πολύ αξιόλογος για τα χρήματά του. Θέλει σχετικά ψηλή θερμοκρασία (94°) και αρκετουτσικη ποσότητα (δεν θυμάμαι ποσα γραμμάρια βάζω... εχει σεταριστει η μηχανή εκεί και δεν έχω αλλάξει καφέ για χρόνια...).
Γενικά η εταιρία έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις..
George_M.
08/02/2024, 01:38
Ο καφές είναι αυτος (https://mokka.coffee/p/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-brazil-fazenta-monte-alegre/).
Είναι πολύ αξιόλογος για τα χρήματά του. Θέλει σχετικά ψηλή θερμοκρασία (94°) και αρκετουτσικη ποσότητα (δεν θυμάμαι ποσα γραμμάρια βάζω... εχει σεταριστει η μηχανή εκεί και δεν έχω αλλάξει καφέ για χρόνια...).
+1 κ απο μενα για αυτη την εταιρεια κ τα προιοντα της
ως λατρης του ελληνικου
ψωνιζω χρονια (8-9)απο εκει τον ιδιο ελληνικο καφε κ ομοιο του δεν εχω πετυχει πουθενα ακομα κ σε αναλογου τυπου εταιρειες που δραστηριοποιουνται τοσα πολλα χρονια στο ειδος.
ολες αυτες οι παλαιας κοπης μετρανε αιωνα κ βαλε στα χαρμανια...
επισης μεχρι να μου κοψουν την ποσοτητα που θελω καθε φορα (1 φορα καθε μηνα αγοραζω 2 κιλα σε 8 των 250γρ, δινω σε ολη την στενη φαμιλια) εχω δοκιμασει εσπρεσακι στο μαγαζι απο κατι χαρμανια της Αφρικης δεν θυμαμαι χωρες κτλ ομως θυμαμαι πολυ καλα την απιστευτη γευση κ αρωμα που ειχαν!
απιστευτη,ποιοτητα,γευση,καιμακι,απαλοτητα!
+1 κ απο μενα για αυτη την εταιρεια κ τα προιοντα της
ως λατρης του ελληνικου
ψωνιζω χρονια (8-9)απο εκει τον ιδιο ελληνικο καφε κ ομοιο του δεν εχω πετυχει πουθενα ακομα κ σε αναλογου τυπου εταιρειες που δραστηριοποιουνται τοσα πολλα χρονια στο ειδος.
ολες αυτες οι παλαιας κοπης μετρανε αιωνα κ βαλε στα χαρμανια...
επισης μεχρι να μου κοψουν την ποσοτητα που θελω καθε φορα (1 φορα καθε μηνα αγοραζω 2 κιλα σε 8 των 250γρ, δινω σε ολη την στενη φαμιλια) εχω δοκιμασει εσπρεσακι στο μαγαζι απο κατι χαρμανια της Αφρικης δεν θυμαμαι χωρες κτλ ομως θυμαμαι πολυ καλα την απιστευτη γευση κ αρωμα που ειχαν!
απιστευτη,ποιοτητα,γευση,καιμακι,απαλοτητα!
Α, τέλεια, η επόμενη παραγγελία θα γίνει από εκεί :beer:
Έχουν και ημερομηνία ψησίματος, άψογα, όποιος έχει ανάλογες ποιοτικές προτάσεις καταστημάτων ας γράψει τις εντυπώσεις του, μη σας τα βγάζουμε με το τσιγκέλι :lol:
Καλημέρες με δοκιμή του Master Blend από το Coffee Island που είναι και το σήμα κατατεθέν 100% Arabica χαρμάνι τους:
450595
Σωστή συσκευασία με βαλβίδα μονής κατεύθυνσης αλλά η σακούλα είναι από πολύ λεπτό πλαστικό υλικό και δεν υπάρχει ημερομηνία ψησίματος :(
Παρόλα αυτά επειδή είναι το κύριο χαρμάνι της εταιρείας ψήνεται σε μεγάλες ποσότητες και συχνά, οπότε υπάρχει καλή πιθανότητα να τον πετύχετε φρεσκοκαβουρδισμένο.
Ο δικός μου ήταν σίγουρα φρέσκος αλλά με προβλημάτισε το υπερβολικά έντονο άρωμα μόλις τον άνοιξα, με έκανε να πιστέψω ότι ήταν τεχνητά αρωματισμένος, αλλά μόλις τον έβαλα στο ειδικό δοχείο ισορρόπησε.
Με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών από Βραζιλία, Κολομβία και Αιθιοπία, το medium - dark ψήσιμο είναι μονόδρομος και, επιτέλους, πολύ σωστό και επιτυχημένο χωρίς τις συνηθισμένες υπερβολές.
Σαν πρώτη επιλογή αλυσίδας καφέ βγαίνει αυστηρά στα 18γρ και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι σίγουρα αρκετά "ψαγμένος" ώστε να παίρνει τα θετικά της κάθε ποικιλίας και πολύ εύκολος και σταθερός στην εξαγωγή.
Από την άλλη βέβαια είναι κάπως "φλύαρος" με κάποια από τα χαρακτηριστικά του να επικαλύπτονται και να αλληλοεξουδετερώνονται αναλόγως εξαγωγής αλλά πάντα ενδιαφέρων:
450596
Θα έλεγα ότι είναι ιδανική επιλογή για αρχάριους γιατί είναι δύσκολο ως αδύνατο να βγάλεις νεροχυτάτο καφέ ακόμα και όταν ψάχνεσαι με τις ρυθμίσεις και καταλήγεις πάντα με ένα φλυτζάνι που έχει κάτι να πει έστω και χωρίς να είναι απολύτως ισορροπημένο.
Ιδανικός επίσης για όλα τα παράγωγα ροφήματα, κρύα ή ζεστά, καθώς με το στιβαρό του σώμα "ακούγεται" δυνατά, για εσπρέσο θα προτιμούσα πάντως τον Σάντα Τερέζα της ίδιας εταιρείας για τον οποίο έγραψα στη σελίδα 18.
Ο Master Blend βέβαια είναι πολύ πιο οικονομικός αλλά σίγουρα over engineered και δείχνει να προσπαθεί πολύ για να αποδώσει ένα απλό και καθαρό προφίλ σοκολάτας και ξηρών καρπών με μια κάποια οξύτητα.
Αμα ακούγεται δυνατά το σώμα, δοκίμασε να αυξήσεις τη ποσότητα του καφέ στο καλάθι.
Στα πόσα δευτερόλεπτα έχεις εκχύλιση? Αν χρειαστεί κόψε λίγο πιο χοντρά για να πιάσεις το χρόνο.
Γενικά, έχω παρατηρήσει το εξής.
Οι καφέδες που βγαίνουν απευθύνονται σε "φτωχότερες" περιοχές, ψήνονται περισσότερο, θέλουν λιγότερα γραμμάρια καφέ στο καλάθι και έχουν αρκετά ισχυρό σώμα και λιγότερες λεπτές γεύσεις.
Αυτοί που απευθύνονται σε πιο "πλούσιες" περιοχές, ψήνονται λιγότερο, θέλουν πολύ περισσότερα γραμμάρια στο καλάθι και έχουν ασθενέστερο σώμα και περισσότερες λεπτές γεύσεις.
Οι καφέδες που πουλάνε συνήθως τα μαγαζιά (εννοώ οι καφετέριες), είναι της 1ης κατηγορίας, για λόγους κόστους. Άλλο να βάζεις 20gr καφέ σε κάθε 2πλό εσπρέσσο και άλλο να βάζεις 35gr...
Αμα ακούγεται δυνατά το σώμα, δοκίμασε να αυξήσεις τη ποσότητα του καφέ στο καλάθι.
Στα πόσα δευτερόλεπτα έχεις εκχύλιση? Αν χρειαστεί κόψε λίγο πιο χοντρά για να πιάσεις το χρόνο.
Γενικά, έχω παρατηρήσει το εξής.
Οι καφέδες που βγαίνουν απευθύνονται σε "φτωχότερες" περιοχές, ψήνονται περισσότερο, θέλουν λιγότερα γραμμάρια καφέ στο καλάθι και έχουν αρκετά ισχυρό σώμα και λιγότερες λεπτές γεύσεις.
Αυτοί που απευθύνονται σε πιο "πλούσιες" περιοχές, ψήνονται λιγότερο, θέλουν πολύ περισσότερα γραμμάρια στο καλάθι και έχουν ασθενέστερο σώμα και περισσότερες λεπτές γεύσεις.
Οι καφέδες που πουλάνε συνήθως τα μαγαζιά (εννοώ οι καφετέριες), είναι της 1ης κατηγορίας, για λόγους κόστους. Άλλο να βάζεις 20gr καφέ σε κάθε 2πλό εσπρέσσο και άλλο να βάζεις 35gr...
Δεν το γράφω σαν μειονέκτημα ότι έχει καλό σώμα, ίσα - ίσα που μου αρέσει κιόλας :D
Ξεκίνησα από τα 19γρ στο καλαθάκι και κατέληξα στο πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα στα 18γρ, που είναι και ο μέσος όρος ποσότητας καφέ για έναν διπλό εσπρέσο.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι το βασικό χαρμάνι μιας εταιρείας δεν υπάρχει περίπτωση να "λειτουργεί" με 20+γρ στο καλαθάκι για λόγους κόστους.
Επίσης πρέπει να δίνει ικανοποιητικό αποτέλεσμα όταν τον δουλεύουν υπάλληλοι σε αλυσίδες καφέ που δεν είναι απαραίτητα μπαρίστι, χωρίς puck prep και στα γρήγορα.
Εγώ θα "γυρίσω" αυτό που λες για τις περιοχές στο επίπεδο του εξοπλισμού και θα πω πως όσο ακριβότερο είναι το hardware, μύλος και μηχανή, και η προετοιμασία πριν την εξαγωγή, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να εκμεταλλευτούμε τα λεπτότερα προφίλ των ακριβότερων καφέδων.
Για αυτό θα προσθέσω ότι ο συγκεκριμένος καφές ταιριάζει απόλυτα με budget έως entry level εξοπλισμό, αλλά το "ταβάνι" του που μπορεί να πιάσει κανείς με πιο premium εξοπλισμό είναι σχετικά χαμηλό.
Καλημέρες με δοκιμή του Master Blend από το Coffee Island που είναι και το σήμα κατατεθέν 100% Arabica χαρμάνι τους:
450595
Σωστή συσκευασία με βαλβίδα μονής κατεύθυνσης αλλά η σακούλα είναι από πολύ λεπτό πλαστικό υλικό και δεν υπάρχει ημερομηνία ψησίματος :(
Παρόλα αυτά επειδή είναι το κύριο χαρμάνι της εταιρείας ψήνεται σε μεγάλες ποσότητες και συχνά, οπότε υπάρχει καλή πιθανότητα να τον πετύχετε φρεσκοκαβουρδισμένο.
Ο δικός μου ήταν σίγουρα φρέσκος αλλά με προβλημάτισε το υπερβολικά έντονο άρωμα μόλις τον άνοιξα, με έκανε να πιστέψω ότι ήταν τεχνητά αρωματισμένος, αλλά μόλις τον έβαλα στο ειδικό δοχείο ισορρόπησε.
Με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών από Βραζιλία, Κολομβία και Αιθιοπία, το medium - dark ψήσιμο είναι μονόδρομος και, επιτέλους, πολύ σωστό και επιτυχημένο χωρίς τις συνηθισμένες υπερβολές.
Σαν πρώτη επιλογή αλυσίδας καφέ βγαίνει αυστηρά στα 18γρ και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι σίγουρα αρκετά "ψαγμένος" ώστε να παίρνει τα θετικά της κάθε ποικιλίας και πολύ εύκολος και σταθερός στην εξαγωγή.
Από την άλλη βέβαια είναι κάπως "φλύαρος" με κάποια από τα χαρακτηριστικά του να επικαλύπτονται και να αλληλοεξουδετερώνονται αναλόγως εξαγωγής αλλά πάντα ενδιαφέρων:
450596
Θα έλεγα ότι είναι ιδανική επιλογή για αρχάριους γιατί είναι δύσκολο ως αδύνατο να βγάλεις νεροχυτάτο καφέ ακόμα και όταν ψάχνεσαι με τις ρυθμίσεις και καταλήγεις πάντα με ένα φλυτζάνι που έχει κάτι να πει έστω και χωρίς να είναι απολύτως ισορροπημένο.
Ιδανικός επίσης για όλα τα παράγωγα ροφήματα, κρύα ή ζεστά, καθώς με το στιβαρό του σώμα "ακούγεται" δυνατά, για εσπρέσο θα προτιμούσα πάντως τον Σάντα Τερέζα της ίδιας εταιρείας για τον οποίο έγραψα στη σελίδα 18.
Ο Master Blend βέβαια είναι πολύ πιο οικονομικός αλλά σίγουρα over engineered και δείχνει να προσπαθεί πολύ για να αποδώσει ένα απλό και καθαρό προφίλ σοκολάτας και ξηρών καρπών με μια κάποια οξύτητα.
Τιμούλα; :D
Τιμούλα; :D
Πρώτα θα μας πεις την περιοχή σου, τον εξοπλισμό σου, το εισόδημα και τον ενφια σου για να δούμε αν ο συγκεκριμένος καφές είναι της τάξεώς σου :a01:
450597
...8 ευρώ τα 250γρ κάνει, αν τον πετύχεις φρεσκοψημένο αξίζει με τα χίλια μια δοκιμή :a013:
harris_x
13/02/2024, 15:28
με έχετε κάνει να μετανιώσω που πήρα την αυτόματη και έβγαλα σε "ακινησία" την manual
harris_x
13/02/2024, 15:28
το 'χω, θα σας μπανάρω και θα σβήσω το θέμα :tooth:
Ban τον μΠ@υστη λέμε!
Πωωωωω... καλά λέει ο Bowleno να σε μπανάρουν.
το 'χω, θα σας μπανάρω και θα σβήσω το θέμα :tooth:
450603
harris_x
13/02/2024, 18:24
450603
:beer:
Καλημέρα σε όλους, τελικά πήρα και σκαντζόχοιρο :lol:
451112
Ο λόγος είναι απλός, με το κατάλληλο εργαλείο η δουλειά γίνεται πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και πιο ευχάριστα και μαζί με τον κατανεμητή και φυσικά το τάμπερ έχω τελειώσει με το puck prep σε δευτερόλεπτα.
Επίσης διαπίστωσα ότι με τον entry level εξοπλισμό μου το puck prep είναι απαραίτητο και βοηθά στην καλύτερη εξαγωγή ακόμα και του τελευταίου κόκκου καφέ.
To συγκεκριμένο γκάτζετ το πήρα από Temu πολύ φθηνό και πραγματικά αξίζει τα εννέα ευρώ του καθώς οι ακίδες φαίνονται πολύ ανθεκτικές και η κεφαλή σφραγίζει το 58άρι καλαθάκι κάνοντας τη δουλειά χωρίς να λερώνει και να σπαταλά καφέ :a013:
Να και το πρωινό μου καφεδάκι, έγινε και το απίστευτο να πετύχω latte art πρωί Δευτέρας :tooth:
451114
Καλημέρα σε όλους, τελικά πήρα και σκαντζόχοιρο :lol:
451112
Ο λόγος είναι απλός, με το κατάλληλο εργαλείο η δουλειά γίνεται πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και πιο ευχάριστα και μαζί με τον κατανεμητή και φυσικά το τάμπερ έχω τελειώσει με το puck prep σε δευτερόλεπτα.
Επίσης διαπίστωσα ότι με τον entry level εξοπλισμό μου το puck prep είναι απαραίτητο και βοηθά στην καλύτερη εξαγωγή ακόμα και του τελευταίου κόκκου καφέ.
To συγκεκριμένο γκάτζετ το πήρα από Temu πολύ φθηνό και πραγματικά αξίζει τα εννέα ευρώ του καθώς οι ακίδες φαίνονται πολύ ανθεκτικές και η κεφαλή σφραγίζει το 58άρι καλαθάκι κάνοντας τη δουλειά χωρίς να λερώνει και να σπαταλά καφέ :a013:
Να και το πρωινό μου καφεδάκι, έγινε και το απίστευτο να πετύχω latte art πρωί Δευτέρας :tooth:
451114
Να δω πότε θα σε Banάρουμε εσένανΕ.....:D
Ωραίος! :beer:
Δοκιμή νο.2 από τους Coffee Rawsters - Δελφών με Π. Συνδίκα, όμορφος χώρος και ποικιλία small batch καφέδων με ημερομηνία ψησίματος :)
Πλέον οι συσκευασίες έχουν μονόδρομη βαλβίδα - μπράβο :a013:
451162
Όπως είχα γράψει και πριν οι τιμές θα ήταν εξαιρετικές αν οι συσκευασίες ήταν 250gr αντί για 200gr (ο συγκεκριμένος στα 8 ευρώ), αλλά είναι σίγουρα λογικές.
Κολομβιανός μονοποικιλιακός λοιπόν, ψημένος στις 5 Φεβρουαρίου, με πολύ ενδιαφέρον προφίλ - εντυπώσεις σύντομα!
451163
Δοκιμή νο.2 από τους Coffee Rawsters - Δελφών με Π. Συνδίκα, όμορφος χώρος και ποικιλία small batch καφέδων με ημερομηνία ψησίματος :)
451162
Όπως είχα γράψει και πριν οι τιμές θα ήταν εξαιρετικές αν οι συσκευασίες ήταν 250gr αντί για 200gr (ο συγκεκριμένος στα 8 ευρώ), αλλά είναι σίγουρα λογικές.
Κολομβιανός μονοποικιλιακός λοιπόν, ψημένος στις 5 Φεβρουαρίου, με πολύ ενδιαφέρον προφίλ - εντυπώσεις σύντομα!
451163
Ρε κιορατά, θα με κάνεις να έρθω Σαλόνικα να σε banαρω επί τόπου! Αφού πρώτα πιω τον καφέ σου, βεβαίως βεβαίως....:D
:beer:
Ψησου...αφού πρώτα φτιαχτείς με καλούς καφέδες βεβαίως, βεβαίως...
Ψησου...αφού πρώτα φτιαχτείς με καλούς καφέδες βεβαίως, βεβαίως...
Για 8 ευρώ τα 200 γραμμάρια; Δεν ψήνομαι δε πα να βάλεις 300 βαθμούς κελσίου...:cry:
Μια χαρά δουλειά κάνει ο crema e gousto της Lavazza με 3,90 τα 250 γραμμάρια....:D
Το καλό ψήσιμο γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία:D
Αξίζουν τα ευρώ που στοιχίζει ενα σακουλάκι καφέ.
Το καλό ψήσιμο γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία:D
Αξίζουν τα ευρώ που στοιχίζει ενα σακουλάκι καφέ.
Τσσσσσ...τσσσσ...τσσσσσσσσ :lol:
Συμφωνώ αλλά για να δώσουμε λίγο δίκιο και στον Δημήτρη, μόνο με μύλο.
Αμαρτία να κρατάς τέτοιους καφέδες αλεσμένους στο βάζο δυο βδομάδες!
Αφού, πρώτα θα πάρει μύλο...θα δοκιμάσει μερικούς καφεδες...και μετά η συνεχεια
Τσσσσσ...τσσσσ...τσσσσσσσσ :lol:
Συμφωνώ αλλά για να δώσουμε λίγο δίκιο και στον Δημήτρη, μόνο με μύλο.
Αμαρτία να κρατάς τέτοιους καφέδες αλεσμένους στο βάζο δυο βδομάδες!
Ποιες 2 βδομάδες ρε συ;;; το σακουλάκι των 250 γρ. το καταναλώνω ΜΟΝΟΣ μου, σε 5 μέρες.....
Ποιες 2 βδομάδες ρε συ;;; το σακουλάκι των 250 γρ. το καταναλώνω ΜΟΝΟΣ μου, σε 5 μέρες.....
Α, γι' αυτό είσαι μόνιμα στην τσίτα........
Εντάξει, δεν χρειάζεται να σου πω ότι είναι υπερβολικό :D
Ελπίζω να μη βάζεις καθόλου ζάχαρη τουλάχιστον!
Τις μπάλες του μπόουλινγκ τις ρίχνεις κανονικά ή τις σουτάρεις για τρίποντο με τόσο καφέ; :D
Εντάξει, δεν χρειάζεται να σου πω ότι είναι υπερβολικό :D
Ελπίζω να μη βάζεις καθόλου ζάχαρη τουλάχιστον!
Μισό κουταλάκι του γλυκού.....
Τις μπάλες του μπόουλινγκ τις ρίχνεις κανονικά ή τις σουτάρεις για τρίποντο με τόσο καφέ; :D
Αυτός είναι ο λόγος που το παράτησα πια.....:(
Είχα αρχίσει να κάνω αυτό περίπου που λες.....
Ο καφές λοιπόν είναι εξαιρετικός, εύκολος στην εξαγωγή στα 18,5γρ με άψογο σώμα και ωραία επίγευση - πίνεις καφέ και αφού αδειάσει το φλυτζάνι :lol:
Με καστανή ζάχαρη και καραμέλα στο προφίλ εννοείται δοκιμάστηκε και σε διπλό καπουτσίνο, όπου έδεσε τέλεια με την μαύρη ζάχαρη που προτιμώ:
451201
Η γλυκιά φρουτώδης οξύτητα που τον χαρακτηρίζει ακούγεται δυνατά στην αρχή σε όλες τις εκδοχές.
Μου έκανε εντύπωση το άψογο, ομοιόμορφο ψήσιμο αλλά και οπτικά είναι ίσως ο καλύτερος καφές που έχω δει, με ισομεγέθεις και πανομοιότυπους κόκκους.
Με τη δεύτερη προσπάθεια λοιπόν χτυπήσαμε λαβράκι, μπράβο στους Rawsters για έναν κορυφαίο ποιοτικά και άψογα κατεργασμένο καφέ που εννοείται συνιστώ ανεπιφύλακτα :beer:
Και αν η συσκευασία ήταν των 250γρ θα μιλούσαμε και για κορυφαίο value for money!