PDA

View Full Version : Xt 660 Z Aftermarket

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21

jpk chios
14/05/2011, 20:53
Βρε παιδιά να κάμω μια ερώτηση?Γιατί μπαίνετε σε τόσο κόπο και έξοδα?Μέχρι στιγμής με €1000 παραπάνω θα παίρνατε (τότε που το αγοράσατε) πιο δυνατό μηχανάκι...Ή δώστε κάτι λιγότερο και κάντε τη συνήθη μετατροπή με καλούδια από το atv το raptor 700...Όρεξη να έχετε να διαβάζετε (http://www.xt660.com/showthread.php?t=630)

Anty12
16/05/2011, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από gelcat

@ ΠΡΟΕΔΡΑ μήπως λέω μήπως ξανά μήπως............
σου βρίσκεται κανας χάρτης από power commander? :rolleyes:

http://dl.dropbox.com/u/2714479/Mappe%20PWC%20V/Mappe%20PWC%20V.rar

Αν θυμάμαι καλά έχει μέσα στο αρχείο 4 χάρτες....ο τελευταίος πρέπει να είναι για Χ-Racing

Αν μιλάς Ιταλιάνικα.....εδώ (http://massimomiraglia.blogspot.com/2009/02/modifiche-yamaha-xt660z-tenere.html) έχει πολλα καλούδια

Πόσο πέρνουν για μια ρύθμιση (περίπου) και που γίνεται? Μιλάμε για Θεσ/νικη

Τι ρύθμιση...???

jpk chios
16/05/2011, 21:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12

Αν θυμάμαι καλά έχει μέσα στο αρχείο 4 χάρτες....ο τελευταίος πρέπει να είναι για Χ-Racing

Αν μιλάς Ιταλιάνικα.....εδώ (http://massimomiraglia.blogspot.com/2009/02/modifiche-yamaha-xt660z-tenere.html) έχει πολλα καλούδια

Τι ρύθμιση...???
Στο σημείο που γράφει ο τύπος για τα φώτα μόλις είδα τη φώτο με τα καλώδια έπαθα...Τι χάλι είναι αυτό...?:sick:

gliout
16/05/2011, 22:02
Αυτο που έκανε με tubeless ελαστικα???
Τι λέτε ???

jpk chios
16/05/2011, 22:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από gliout
Αυτο που έκανε με tubeless ελαστικα???
Τι λέτε ???
Για φέρτον να τον βάλω σε καμιά κροκάλα να δω τί θα μείνει όρθιο από τις modifiche της Tenerelas του...Είπαμε να πάρουμε μια μηχανή να τη χαρούμε στο δρόμο και στο χώμα όχι να τη στολίσουμε και να τη δείξουμε...:winka:

daz
16/05/2011, 22:13
Τι έγινε λέει?

jpk chios
16/05/2011, 22:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Τι έγινε λέει?
Κροκάλα...?You know?:beer: :beer:

gelcat
17/05/2011, 00:12

Τι ρύθμιση...???
Thnx πρόεδρε :ρύθμιση εννοούσα να μου φτιάξουν χάρτη
τον Ιταλό τον ξέρω και προσωπικά, θα δοκιμάσω τον 4ο χαρτη:beer: :beer: :beer:
:wave2:

Anty12
17/05/2011, 09:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από gelcat
Thnx πρόεδρε :ρύθμιση εννοούσα να μου φτιάξουν χάρτη
τον Ιταλό τον ξέρω και προσωπικά, θα δοκιμάσω τον 4ο χαρτη:beer: :beer: :beer:

Χάρτες δεν ξέρω για Θεσ/κη....αλλά τον καλύτερο θα τον φτιάξεις μόνος σου (αφού πιάνουν τα χέρια σου).

To Laptop ανά χείρας και ρύθμιση αέρα-καύσιμο κάθε 100-200 στροφές.......τώρα για δυμανόμετρο -σε ΧΤΖ-....νομίζω θα τελείωσει τον Αύγουστο η κουβέντα , αν την ξεκινήσουμε...:D

jpk chios
17/05/2011, 16:05
Χάρτες δεν ξέρω για Θεσ/κη....αλλά τον καλύτερο θα τον φτιάξεις μόνος σου (αφού πιάνουν τα χέρια σου).

To Laptop ανά χείρας και ρύθμιση αέρα-καύσιμο κάθε 100-200 στροφές.......τώρα για δυμανόμετρο -σε ΧΤΖ-....νομίζω θα τελείωσει τον Αύγουστο η κουβέντα , αν την ξεκινήσουμε...:D
Θα συνεχιστεί με ουζάκι στη Χίο...

NickolasV
17/05/2011, 16:08
Χαιρετώ τους Πάντες!:wave2:

Gelcat είσαι ακούραστος..!:beer:
Πρόεδρε μας έχουν φάει τα ρεύματα!:D

JPK Chios, sorry φίλε είχε καιρό να συνδεθώ.
Για τα φώτα, εξαρτάται που "δουλεύεις" το μηχανάκι. Γιατί η δική μου χρήση είναι σε έντονες ανωμαλίες και αλλά παρεμφερή, δεν θέλησα να βάλω προβολάκια υπό τον φόβο πως μπορεί να τα "ξεχαρβαλώσω":sick:
Επίσης θέλω το δυνατόν λιγότερα πάνω στο μηχανάκι μου.
Οπότε προτίμησα τα Xenon στην μικρή σκάλα (αρκεί) με slim ballast που το ταχτοποίηση στο δεξί γκρι πλαστικό (πρώτος το έκανε ο $py και έχει ανεβάσει και φωτό).
Τα έχω μόνιμα χαμηλά και μόνο όταν είναι απαραίτητα τα σηκώνω.

Για ηπιότερη χρήση θα πρότεινα και 'γω τα προβολάκια γιατί:
1)εμφάνιση
2) απλώνουν το φως (ο προβολέας μας έχει στενή δέσμη)

Πάντως η εμπειρία από τα Xenon είναι πολύ μα πολύ :sun: και κόστισαν μόνο 50€ από το ebay τα δύο ζευγάρια των 55Watt (2lamps + 2slim ballasts).

NickolasV
17/05/2011, 16:11
Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο...

Το άκρο του μοτο-προγραμματισμού:
Παράγγειλα τα Xenon και την επόμενη νύχτα (αφού έφθασα σπίτι μου!) μου κάηκε η λάμπα στην μικρή σκάλα!!!

jpk chios
17/05/2011, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από NickolasV
Χαιρετώ τους Πάντες!:wave2:

Gelcat είσαι ακούραστος..!:beer:
Πρόεδρε μας έχουν φάει τα ρεύματα!:D

JPK Chios, sorry φίλε είχε καιρό να συνδεθώ.
Για τα φώτα, εξαρτάται που "δουλεύεις" το μηχανάκι. Γιατί η δική μου χρήση είναι σε έντονες ανωμαλίες και αλλά παρεμφερή, δεν θέλησα να βάλω προβολάκια υπό τον φόβο πως μπορεί να τα "ξεχαρβαλώσω":sick:
Επίσης θέλω το δυνατόν λιγότερα πάνω στο μηχανάκι μου.
Οπότε προτίμησα τα Xenon στην μικρή σκάλα (αρκεί) με slim ballast που το ταχτοποίηση στο δεξί γκρι πλαστικό (πρώτος το έκανε ο $py και έχει ανεβάσει και φωτό).
Τα έχω μόνιμα χαμηλά και μόνο όταν είναι απαραίτητα τα σηκώνω.

Για ηπιότερη χρήση θα πρότεινα και 'γω τα προβολάκια γιατί:
1)εμφάνιση
2) απλώνουν το φως (ο προβολέας μας έχει στενή δέσμη)

Πάντως η εμπειρία από τα Xenon είναι πολύ μα πολύ :sun: και κόστισαν μόνο 50€ από το ebay τα δύο ζευγάρια των 55Watt (2lamps + 2slim ballasts).
Σε ευχαριστώ για το postαρισμα.Έχω κάνει μια παραγγελία για λάμπα νεον Η7.Όόόόταν με το καλό έρθει θα σου πω.Προς το παρόν ευχαριστιέμαι τη μηχανή με την πατέντα που έκανα με χούφτες τουρατεκ και αντιβαρα tdm900 (έχασα τα μαμίσια)...Πάντως κι εγώ για τον ίδιο λόγο φοβάμι να βάλω προβολάκια.

jpk chios
17/05/2011, 16:19
Τι έγινε λέει?
Χεχεχε βάλε tubeless στο βουνό και θα δεις...:D Ο τύπος είναι της επίδειξης.

jpk chios
19/05/2011, 20:32
Καλησπέρα σε όλους σας!Καιρό έχουμε να τα πούμε...
Πρόεδρε θέλω τα φώτα σου!Αγόρασα αυτή (http://www.everbuying.com/product29585.html) τη λάμπα για τη ''μαύρη'' και είναι σα να έβαλα πάνω φακό από τα lidl...Γιατί???
:confused:

jpk chios
19/05/2011, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από jpk chios
Καλησπέρα σε όλους σας!Καιρό έχουμε να τα πούμε...
Πρόεδρε θέλω τα φώτα σου!Αγόρασα αυτή (http://www.everbuying.com/product29585.html) τη λάμπα για τη ''μαύρη'' και είναι σα να έβαλα πάνω φακό από τα lidl...Γιατί???
:confused:
Αυτή (http://www.everbuying.com/H7-8000K-3800-Lumen-Super-Vision-Xenon-HID-Vehicle-White-Light-Headlamp-Kit-p-30416.html) είναι ξενον αλλά είναι και καλή η τιμή. Αυτή (http://www.everbuying.com/wholesale/H7-12V-100w-6000K-White-Xenon-Gas-HID.html) τί είναι???
Daz κάτι ήκαμα λάθος...Τζίφος η δουλειά.

daz
19/05/2011, 23:47
Εγώ σου είπα να κάνεις το εξής..

Να πάρεις δύο προβολάκια led από 10w το καθένα. Επιβαρύνεις το σύστημά σου κατά 20w που δεν είναι τίποτα και βελτιώνεις σημαντικά τα φώτα σου σε όλες τις συνθήκες.

Αν θέλεις να το επιβαρύνεις λιγότερο μπορείς να αντικαταστήσεις τα λαμπάκια στα φώτα θέσης με Led ώστε να γλιτώσεις 5w απ' το καθ' ένα. Οπότε με τα προβολάκια επιβαρύνεις μόνο κατά 10w. Επιπλέον έχεις καλύτερο φωτισμό με την μηχανή σβησμένη, (σε περίπτωση που χρειαστείς να στήσεις σκηνή κανένα βράδυ χωρίς φεγγάρι ρε αδελφέ!) χωρίς να φοβάσαι για την μπαταρία σου, αφού η κατανάλωσή τους είναι αστεία.

Τα υπόλοιπα τα αφήνεις ως έχουν.

Εγώ δεν έχω κάνει τίποτε απ' αυτά, γιατί όλα αυτά χρειάζονται χρήματα που ως τώρα δεν έχω αποφαίσει να τα διαθέσω γι' αυτό το σκοπό. Αν αποφασίσω όμως να αναβαθμίσω τα φώτα μου αυτό θα κάνω. Ως τότε μένουν ως έχουν αφού έτσι κι αλλιώς στις περισσότερες περιπτώσεις με καλύπτουν. Όπου δεν με καλύπτουν κόβω ταχύτητα. :lol:

Τα λαμπάκια Led για τους προβολείς τα έχει δοκιμάσει ένας φίλος και απ' ότι λέει η απόδοσή τους είναι ικανοποιητική αλλά δεν ξέρω παραπάνω. Ίσως υπάρχουν και άλλα με περισσότερα Lumens τι να σου πω? Θα κάνεις το δοκιμαστή ή θα βάλεις τα δοκιμασμένα?

Για τα xenon ας πει ο Νικόλας. Εγώ δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά έχω δει μεγάλη σκάλα με xenon και η απόδοσή τους είναι εντυπωσιακή. Παρ' όλα αυτά δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω για πολλούς λόγους αλλά αν τα επέλεγα θα τα έβαζα στην μεγάλη σκάλα αφού έτσι κι αλλιώς ο μόνος τρόπος για να βλέπω με δαυτα είναι να στραβώνω τους άλλους. Όπου υπάρχει κίνηση η μικρή με καλύπτει. Σε ορεινά στροφιλίκια χωρίς ίχνος φωτισμού θα έκανα τη νύχτα μέρα βάζοντας την μεγάλη.

Κάτσε να φωνάξω ενισχύσεις. :lol:

jpk chios
20/05/2011, 16:16
Εγώ σου είπα να κάνεις το εξής..

Να πάρεις δύο προβολάκια led από 10w το καθένα. Επιβαρύνεις το σύστημά σου κατά 20w που δεν είναι τίποτα και βελτιώνεις σημαντικά τα φώτα σου σε όλες τις συνθήκες.

Αν θέλεις να το επιβαρύνεις λιγότερο μπορείς να αντικαταστήσεις τα λαμπάκια στα φώτα θέσης με Led ώστε να γλιτώσεις 5w απ' το καθ' ένα. Οπότε με τα προβολάκια επιβαρύνεις μόνο κατά 10w. Επιπλέον έχεις καλύτερο φωτισμό με την μηχανή σβησμένη, (σε περίπτωση που χρειαστείς να στήσεις σκηνή κανένα βράδυ χωρίς φεγγάρι ρε αδελφέ!) χωρίς να φοβάσαι για την μπαταρία σου, αφού η κατανάλωσή τους είναι αστεία.

Τα υπόλοιπα τα αφήνεις ως έχουν.

Εγώ δεν έχω κάνει τίποτε απ' αυτά, γιατί όλα αυτά χρειάζονται χρήματα που ως τώρα δεν έχω αποφαίσει να τα διαθέσω γι' αυτό το σκοπό. Αν αποφασίσω όμως να αναβαθμίσω τα φώτα μου αυτό θα κάνω. Ως τότε μένουν ως έχουν αφού έτσι κι αλλιώς στις περισσότερες περιπτώσεις με καλύπτουν. Όπου δεν με καλύπτουν κόβω ταχύτητα. :lol:

Τα λαμπάκια Led για τους προβολείς τα έχει δοκιμάσει ένας φίλος και απ' ότι λέει η απόδοσή τους είναι ικανοποιητική αλλά δεν ξέρω παραπάνω. Ίσως υπάρχουν και άλλα με περισσότερα Lumens τι να σου πω? Θα κάνεις το δοκιμαστή ή θα βάλεις τα δοκιμασμένα?

Για τα xenon ας πει ο Νικόλας. Εγώ δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά έχω δει μεγάλη σκάλα με xenon και η απόδοσή τους είναι εντυπωσιακή. Παρ' όλα αυτά δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω για πολλούς λόγους αλλά αν τα επέλεγα θα τα έβαζα στην μεγάλη σκάλα αφού έτσι κι αλλιώς ο μόνος τρόπος για να βλέπω με δαυτα είναι να στραβώνω τους άλλους. Όπου υπάρχει κίνηση η μικρή με καλύπτει. Σε ορεινά στροφιλίκια χωρίς ίχνος φωτισμού θα έκανα τη νύχτα μέρα βάζοντας την μεγάλη.

Κάτσε να φωνάξω ενισχύσεις. :lol:
Ρε συ έχεις δίκιο αλλά δε μπορώ να δώσω τόσα λεφτά για προβολάκια...Προσπαθώ να βρω τρόπο να καλυτερέψω αυτό που έχω...Με τα led δεν έχω καταλάβει τί πρέπει να πάρω για να έχω δυνατό φως.Αν μπορεί να φωτίσει κάποιος που ξέρει περισσότερα θα ήταν καλά...Ξέρεις τι λάμπες χρησιμοποιεί η κάθε σκάλα?Πχ τα μεσαία είναι Η7 55W.

daz
20/05/2011, 17:51
Δες το μάνιουαλ, το λέει.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις τώρα σωστά, άστο όπως έχει και το βελτιώνεις όταν μπορείς. Δεν είναι δα και τόσο χάλια.

Αυτές που έβαλες (led) είχαν την ίδια απόδοση με τις H7 ή χειρότερη?

Δεν φώτιζαν αρκετά ή δεν είχαν καλή δέσμη και διέχεαν υπερβολικά το φως?

jpk chios
20/05/2011, 18:31
Δες το μάνιουαλ, το λέει.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις τώρα σωστά, άστο όπως έχει και το βελτιώνεις όταν μπορείς. Δεν είναι δα και τόσο χάλια.

Αυτές που έβαλες (led) είχαν την ίδια απόδοση με τις H7 ή χειρότερη?

Δεν φώτιζαν αρκετά ή δεν είχαν καλή δέσμη και διέχεαν υπερβολικά το φως?
Έχω το αγγλικό μανουάλι στον κομπιούτερ και δεν είδα να γράφει...:D Σε σχέση με την Η7 μακράν χειρότερη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.Αν ξέρει κάποιος από lumen ας δει το προηγούμενο ποστ γιατί είμαι σκράπας...Άντε γιατί φύγανε οι γυναίκες και θέλω να πάω μπάνιο!!! :winka: :beer: :beer:

Anty12
20/05/2011, 18:34
Λοιπόν για να μη το κουράζουμε.

Στην σελίδα 98 έβαλα λινκ με το τι θα βάλω στη μηχανή για έξτρα φωτισμό.Ο μόνος λόγος που το κάνω είναι γιατί πραγματικά τα χρειάστηκα τις προάλλες όταν νύχτωσα στα Τζουμέρκα, σε κάτι μονοπάτια μέσα.

Και βάζω προβολείς , γιατί μπαίνουν πάνω στα πιρούνια, για να φέγγω εκεί που στρίβω.
Ξένον εγώ προσωπικά δεν θα βάλω πάνω σε μηχανή, όπως και λάμπα μεγαλύτερη από τα 55 Watt της μαμάς.Φίλος έβαλε κατοστάρα και άλλαζε μπαταρίες μετά.

Αν κάποιος δεν μπορεί από ηλεκτρολογικά, πάει σε μάστορα και του τα περνάει...με τα ρεύματα δεν παίζουν....λιώνουν καλώδια και ανάβουν φωτιές...το νου σας

jpk chios
20/05/2011, 18:39
Λοιπόν για να μη το κουράζουμε.

Στην σελίδα 98 έβαλα λινκ με το τι θα βάλω στη μηχανή για έξτρα φωτισμό.Ο μόνος λόγος που το κάνω είναι γιατί πραγματικά τα χρειάστηκα τις προάλλες όταν νύχτωσα στα Τζουμέρκα, σε κάτι μονοπάτια μέσα.

Και βάζω προβολείς , γιατί μπαίνουν πάνω στα πιρούνια, για να φέγγω εκεί που στρίβω.
Ξένον εγώ προσωπικά δεν θα βάλω πάνω σε μηχανή, όπως και λάμπα μεγαλύτερη από τα 55 Watt της μαμάς.Φίλος έβαλε κατοστάρα και άλλαζε μπαταρίες μετά.

Αν κάποιος δεν μπορεί από ηλεκτρολογικά, πάει σε μάστορα και του τα περνάει...με τα ρεύματα δεν παίζουν....λιώνουν καλώδια και ανάβουν φωτιές...το νου σας

Άντε ρε και περίμενα να ποστάρεις!Έχεις δίκιο και εσύ και ο DAZ.Αλλά δεν έχω μαρούλι και ψάχνω να δω πώς θα κάνω τη δουλειά χωρίς να δώσω τα λεφτά για προβολάκια...Σε περίπτωση πτώσεως τί γίνεται! Είτε από το σταντ(πχ στη ρίχνει ο στραβός που κάνει όπισθεν) είτε γλίστρημα.

Anty12
20/05/2011, 18:41
Έχω το αγγλικό μανουάλι στον κομπιούτερ και δεν είδα να γράφει...:D Σε σχέση με την Η7 μακράν χειρότερη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.Αν ξέρει κάποιος από lumen ας δει το προηγούμενο ποστ γιατί είμαι σκράπας...Άντε γιατί φύγανε οι γυναίκες και θέλω να πάω μπάνιο!!! :winka: :beer: :beer:

Και οι δύο Ξένον είναι η μία 8000 βαθμούς Κέλβιν 35 Watt 3800 Loumen ή άλλη 6000 Κέλβιν , 100Watt για χαμηλή σκάλα.

Anty12
20/05/2011, 18:42
Άντε ρε και περίμενα να ποστάρεις!Έχεις δίκιο και εσύ και ο DAZ.Αλλά δεν έχω μαρούλι και ψάχνω να δω πώς θα κάνω τη δουλειά χωρίς να δώσω τα λεφτά για προβολάκια...Σε περίπτωση πτώσεως τί γίνεται! Είτε από το σταντ(πχ στη ρίχνει ο στραβός που κάνει όπισθεν) είτε γλίστρημα.

Τα βάζεις από μέσα μεριά όπως ο paraligo

jpk chios
20/05/2011, 18:44
Και οι δύο Ξένον είναι η μία 8000 βαθμούς Κέλβιν 35 Watt 3800 Loumen ή άλλη 6000 Κέλβιν , 100Watt για χαμηλή σκάλα.
Την 98 σελίδα τη θυμάμαι όπως και τα περίπου €70 με τα μεταφορικά που τα βρίσκω στο ιντερνετ...Είπα μπας και μπορώ να κάνω δουλειά με καμιά led (τώρα είδα τί γράφω)...
:beer: :beer: :beer:

daz
20/05/2011, 23:30
...Άντε γιατί φύγανε οι γυναίκες και θέλω να πάω μπάνιο!!! :winka: :beer: :beer:

Βράδυ πας για μπάνιο εσύ? :lol:

Μέχρι να περισσέψουν άστη όπως είναι.

jpk chios
21/05/2011, 06:35
Βράδυ πας για μπάνιο εσύ? :lol:

Μέχρι να περισσέψουν άστη όπως είναι.
To έκαμα ήδη...:D

jpk chios
21/05/2011, 07:57
Σήμερα το πρωι λοιπόν κατά λάθος χτύπησε το ξυπνητήρι και σηκώθηκα κατά τις 6.Μετά από λίγο σηκώθηκε και η μεγάλη...Με άκουσε που έκανα καφέ...Της έβαλα Ντόρα και έκατσα στο νετμπουκ να περάσει η ώρα μιας και εκείνη έβλεπε τηλεόραση.Βρήκα αυτό (http://www.mybike.gr/topic/22231-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CF%8C/) με γενικές πληροφορίες για λάμπες από ένα άλλο φόρουμ.Καλώς ή κακώς ο τρόπος με το οποίο μιλάνε με ενοχλεί!Πληροφορίες όμως μπορούμε να πάρουμε για λάμπες.Αν θέλει κάποιος που έχει γνώσεις θα μπορούσε να παραθέσει την άποψή του.
Το παραθέτω ΜΟΝΟ για πληροφορίες και για ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ!
:beer:

daz
22/05/2011, 09:24
To link δε δουλεύει. :wave2:

pavlaras1
22/05/2011, 12:54
Καλησπερα συμφορουμιτες μου :)
Τι κανετε? :)
Βλεπω εχετε μια πολυ ωραια συζητηση και πολυ ενδιαφερον :)
Χαιρομαι που ανοιξατε αυτο το θεμα με τον φωτισμο τις μηχανης μας σε συναρτηση καταναλωση ρευματος διαρκεια ζωης και ασφαλεια οδηγησης.
Καταρχας ειμαι ενας απο αυτους που εχουν πληρη φωτιστικα LED στην μηχανη απο τα κλασικα αριστερο δεξι που εχουν πολυ.
Απο τα θεσης στασεως που εχουν μερικοι και απο τα θεση πορειας και μεγαλη σκαλα ή σινιαλου που εχουν πολυ λιγοι.
Τωρα τα LED πρωτον εχουν πολυ μεγαλυτερη διαρκεια ζωης σε σχεση με τις κλασικες λαμπες αεριου μεσα σε αυτες ειναι οι πυρακτωσεως, αλογονου, ξενον και αλλες υποκατηγοριες.
Ολες οι λαμπες αεριου λογο τις χαμηλης ωμικης αντιστασης εχουν αυξημενη καταναλωση ρευματος και οπως πολυ θα ξερετε οι καταναλωσεις κυμαινονται απο 50-100watt.
Μια λαμπα αλογονου των 55-60watt μας δινει περιπου 800-1000lumen.
Μια λαμπα ξενον των 35watt μας δινει περιπου 800lumen ενω μια των 55watt μας δινει περιπου στα 1600lumen και οι αντιστοιχη των 100watt που βαζουν πολυ στα αυτοκινητα και στις μηχανες μας δινουνε περιπου 3000lumen.
Εαν καποιος οδηγει μεσα στο κεντρο τις πολης που εχει φωτισμο ητε καλο ητε μετριο δεν χρειαζομαστε παραπανω απο 800lumen.
Τωρα εκτος πολης που υπαρχουν περιοχες που δεν εχουν καλο φωτισμο ή καθολου φωτισμος εκει μπορει να χρειαστει και 2.000lumens ή ακομη και 3.000lumens.
Τωρα οι λαμπες LED βγαινουν σε ολες τις μορφες απο H1-H9.
Ειναι σαν τις κλασικες λαμπες αλογονου και δεν χρειαζονται απολυτως τιποτα να κανεις για να τις τοποθετησεις ουτε καλωδιωσεις ουτε οποιαδηποτε αλλη επεμβαση.
Μια LED λαμπα των 10watt μας δινει φωτισμος περιπου 1000Lumens.
Επισης οι λαμπες LED δεν ζεσταινονται καθολου γιατι δεν κανουν περιτη καταναλωση ρευματος.
Βασιζονται σε διοδους και σε υψηλης ωμικης αντιστασης με αποτελεσμα να ειναι ενεργειακης ταξης Α+ και οχι οπως τις υπολοιπες που ειναι D-E.
Θα σας ανεβασω καποια στιγμη φωτογραφιες και απο των φωτισμο τις μηχανης και φωτογραφιες απο τις λαμπες και αλλες τετοιες πληροφοριες.
Υποψιν οτι ολες οι λαμπες LED δεν ειναι το ιδιο.
Εχει λαμπες H4-H7 απο 1watt που ουτε για πλακα δεν τις προτεινω να τις παρετε και εχει και εως 100watt που τις πηρα δοκιμαστικα και βγαζουν μετρημενα με φωτομετρο περιπου 10.000Lumens που εαν τις δειτε σε λειτουργια θα μου πεις τι xenon και μ@κ@κιες :D
Αυτες ειναι ολα τα λεφτα.
Εχω ολες τις LED λαμπες σε ολες τις κατηγοριες για ολες τις μηχανες.
Το σπιτι μου ειναι επισης Full LED πριν κανω την μηχανη.
Οι λαμπες του καθε δωματιου ειναι 10-20watt και εχω φωτισμο 2000-3000lumens που εαν ειχα πυρακτωσεως θα ηταν 300watt η καθε μια και επισης θα ηταν σαν να ειχα και απο ενα καλοριφερ σε καθε δωματιο απο την ζεστη που εβγαζαν.
Η λυση για βασικο ή εξτρα φωτισμο εαν θα βαλετε ειναι 10-20watt LED προβολακια.
Θα σας δωσω και φωτογραφιες και συνδεσμους απο αυτα.
Να ξερετε η λυση του μελοντος στο φωτισμο ειναι τα LED.
Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που το AUDI R8 ειναι Full LED χρησιμοποιει ως κυριο και δευτερευων φωτισμο και υπαρχουν και αλλες εταιρειες που κανουν τα αυτοκινητα τους να εχουν ως βασικο φωτισμος αντι για Xenon αλλα LED ;)
Οτι θελετε ρωτατε και εαν ειστε απο Θεσσαλονικη βρισκομαστε απο κοντα για να τα δειτε και να λυσουμε οτι αποριες εχετε.
Σκεφτειτε οτι βαζωντας μια λαμπα LED με καταναλωση 10watt αυτοματα αυξανεται η διαρκεια ζωης της μπαταριας κατα περιπου 5 φορες για να μην πω και παραπανω και επισης εαν συνδεσεις μια λαμπα LED και μια πυρακτωσεως θα δειτε οτι η LED θα κρατησει πανω απο 2-3μερες ασταματητης λειτουργειας αντι για την πυρακτωσεως που σε λιγες ωρες θα μεινετε απο ρευμα.
Αυτα προς στιγμην ελπιζω να βοηθησα λιγακι :)

daz
22/05/2011, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1

:lol: :lol: :lol:

Οι ενισχύσεις που σας έλεγα. :bawl:

jpk chios
22/05/2011, 15:50
To link δε δουλεύει. :wave2:
Τώρα το είδα.Θα προσπαθήσω να το κάνω clopy paste.Είναι στο mybike με τίτλο Λάμπες και φωτισμός...για μοτό!
Πόσες φορές πήγατε να αγοράσετε μία λάμπα τύπου Xenon? Πόσες φορές παρατηρήσατε το άσπρο φώς που παράγουν και τυφλώνει? πόσες φορές είδατε λάμπες με χρώματα κίτρινα κόκκινα και γαλάζιο σε κάποιο όχημα? Σίγουρα πολλές φορές! Νομίζετε οτι αυτά τα χαρακτηριστικά που προανέφερα μπορούμε να τα λέμε τύπου Xenon συνοψίζοντας? Λάθος! Είναι κάποια χαρακτηριστικά τα οποία εαν τα γνωρίζεις ξέρεις τι να ψάξεις και τι λάμπα να ζητήσεις για το οχημά σου!

Παρακάτω θα αναφέρω απλα αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις και θα το κάνω όσο πιο απλά μπορώ και σύντομα!

-Ξεκινάω με το χρώμα που παίρνει το φώς και αυτό λέγεται Χρωματική θερμοκρασία. Είτε φωτίζει σε κίτρινο, είτε σε καθαρό εκθαμβωτικό λευκό είτε σε απαλό γαλάζιο, αυτό έχει να κάνει με τα Kelvin. Όσο περισσότερα τα Κ "Kelvin" σε μια λάμπα τόσο το χρώμα της θα είναι πιο ψυχρό.Πολλοί πιστεύουν οτι τα Κ έχουν να κάνουν με το πόσο μακριά θα φωτιζει μια λάμπα.Λάθος! Οι περισσότερες που εκπέμπουν ένα λευκό τύπου Xenon που το λένε είναι στα 5000Κ περιπου. Σε πολλές συσκευασίες θα το δείτε που αναγράφει 2500Κ ή 5000Κ κλπ. Παραθέτω χρωματικό πίνακα σε Kelvin.

όσο πιο πολλά τα Κ τόσο βλέπετε οτι το χρώμα αρχίζει και μπλεδίζει!

-Η κατανάλωση μιας λάμπας μετριεται σε Watt. Μην μπερδευεστε όμως! Δέν εχει να κάνει με το πόσο δυνατά και μακριά θα φωτίζει η λάμπα. Έχει να κάνει με το πόσο θα επιβαρύνει την μπαταρία μας και μόνο! Όταν σε μια συσκευασία αναγράφει 35w σημαίνει πως θα τραβάει 35W την ώρα. Είναι καθαρά η ενέργεια που καταναλώνει η λάμπα για να παράγει έργο(λειτουργεία). Επίσης εάν παρατηρήσετε σε μία συσκευασία οτι αναγράφει δύο τιμές π.χ. 35/55w σημαίνει ότι 35 τραβάει στην μικρή σκάλα και 55 στην μεγάλη.

-Πάμε τώρα στο κυριότερο όλων! Σε τι μετριέται η απόσταση και η ένταση της λάμπας! Σε Lumens! Τα lumens είναι η μονάδα μετρησης δύναμης φωτός. Όσο πιο πολλά τα lumens τόσο αυξάνεται η απόσταση που φωτίζει μια λάμπα. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς τα πόσα μετρα θα φωτίζει μια λάμπα γιατι χρειάζεται μια σειρά απο υπολογισμούς και χρειάζεται απο τον κατασκευαστή να γνωρίζουμε τα lux που μας δείχνει σαν τετραγωνικά μέτρα τι χώρο καταλαμβάνει το φώς. Αυτο το λέω γιατι πολλοί αγοράζουν λάμπες με καλές προδιαγραφές και στην τελική λένε πως δεν είδαν καμια σημαντική διαφορά! Σαν lux για να καταλάβεται την μετρική ισχύ τους παραθέτω πίνακα.

jpk chios
22/05/2011, 16:34
Τι κανετε? :)
Βλεπω εχετε μια πολυ ωραια συζητηση και πολυ ενδιαφερον :)
Χαιρομαι που ανοιξατε αυτο το θεμα με τον φωτισμο τις μηχανης μας σε συναρτηση καταναλωση ρευματος διαρκεια ζωης και ασφαλεια οδηγησης.
Καταρχας ειμαι ενας απο αυτους που εχουν πληρη φωτιστικα LED στην μηχανη απο τα κλασικα αριστερο δεξι που εχουν πολυ.
Απο τα θεσης στασεως που εχουν μερικοι και απο τα θεση πορειας και μεγαλη σκαλα ή σινιαλου που εχουν πολυ λιγοι.
Τωρα τα LED πρωτον εχουν πολυ μεγαλυτερη διαρκεια ζωης σε σχεση με τις κλασικες λαμπες αεριου μεσα σε αυτες ειναι οι πυρακτωσεως, αλογονου, ξενον και αλλες υποκατηγοριες.
Ολες οι λαμπες αεριου λογο τις χαμηλης ωμικης αντιστασης εχουν αυξημενη καταναλωση ρευματος και οπως πολυ θα ξερετε οι καταναλωσεις κυμαινονται απο 50-100watt.
Μια λαμπα αλογονου των 55-60watt μας δινει περιπου 800-1000lumen.
Μια λαμπα ξενον των 35watt μας δινει περιπου 800lumen ενω μια των 55watt μας δινει περιπου στα 1600lumen και οι αντιστοιχη των 100watt που βαζουν πολυ στα αυτοκινητα και στις μηχανες μας δινουνε περιπου 3000lumen.
Εαν καποιος οδηγει μεσα στο κεντρο τις πολης που εχει φωτισμο ητε καλο ητε μετριο δεν χρειαζομαστε παραπανω απο 800lumen.
Τωρα εκτος πολης που υπαρχουν περιοχες που δεν εχουν καλο φωτισμο ή καθολου φωτισμος εκει μπορει να χρειαστει και 2.000lumens ή ακομη και 3.000lumens.
Τωρα οι λαμπες LED βγαινουν σε ολες τις μορφες απο H1-H9.
Ειναι σαν τις κλασικες λαμπες αλογονου και δεν χρειαζονται απολυτως τιποτα να κανεις για να τις τοποθετησεις ουτε καλωδιωσεις ουτε οποιαδηποτε αλλη επεμβαση.
Μια LED λαμπα των 10watt μας δινει φωτισμος περιπου 1000Lumens.
Επισης οι λαμπες LED δεν ζεσταινονται καθολου γιατι δεν κανουν περιτη καταναλωση ρευματος.
Βασιζονται σε διοδους και σε υψηλης ωμικης αντιστασης με αποτελεσμα να ειναι ενεργειακης ταξης Α+ και οχι οπως τις υπολοιπες που ειναι D-E.
Θα σας ανεβασω καποια στιγμη φωτογραφιες και απο των φωτισμο τις μηχανης και φωτογραφιες απο τις λαμπες και αλλες τετοιες πληροφοριες.
Υποψιν οτι ολες οι λαμπες LED δεν ειναι το ιδιο.
Εχει λαμπες H4-H7 απο 1watt που ουτε για πλακα δεν τις προτεινω να τις παρετε και εχει και εως 100watt που τις πηρα δοκιμαστικα και βγαζουν μετρημενα με φωτομετρο περιπου 10.000Lumens που εαν τις δειτε σε λειτουργια θα μου πεις τι xenon και μ@κ@κιες :D
Αυτες ειναι ολα τα λεφτα.
Εχω ολες τις LED λαμπες σε ολες τις κατηγοριες για ολες τις μηχανες.
Το σπιτι μου ειναι επισης Full LED πριν κανω την μηχανη.
Οι λαμπες του καθε δωματιου ειναι 10-20watt και εχω φωτισμο 2000-3000lumens που εαν ειχα πυρακτωσεως θα ηταν 300watt η καθε μια και επισης θα ηταν σαν να ειχα και απο ενα καλοριφερ σε καθε δωματιο απο την ζεστη που εβγαζαν.
Η λυση για βασικο ή εξτρα φωτισμο εαν θα βαλετε ειναι 10-20watt LED προβολακια.
Θα σας δωσω και φωτογραφιες και συνδεσμους απο αυτα.
Να ξερετε η λυση του μελοντος στο φωτισμο ειναι τα LED.
Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που το AUDI R8 ειναι Full LED χρησιμοποιει ως κυριο και δευτερευων φωτισμο και υπαρχουν και αλλες εταιρειες που κανουν τα αυτοκινητα τους να εχουν ως βασικο φωτισμος αντι για Xenon αλλα LED ;)
Οτι θελετε ρωτατε και εαν ειστε απο Θεσσαλονικη βρισκομαστε απο κοντα για να τα δειτε και να λυσουμε οτι αποριες εχετε.
Σκεφτειτε οτι βαζωντας μια λαμπα LED με καταναλωση 10watt αυτοματα αυξανεται η διαρκεια ζωης της μπαταριας κατα περιπου 5 φορες για να μην πω και παραπανω και επισης εαν συνδεσεις μια λαμπα LED και μια πυρακτωσεως θα δειτε οτι η LED θα κρατησει πανω απο 2-3μερες ασταματητης λειτουργειας αντι για την πυρακτωσεως που σε λιγες ωρες θα μεινετε απο ρευμα.
Αυτα προς στιγμην ελπιζω να βοηθησα λιγακι :)
Καλησπέρα.Αν βοήθησες λέει...?Βασικά το συμπέρασμα είναι το ίδιο με του andy12.Αλλά ψάχνω να βάλω κάτι χώρις να αγοράσω προβολάκια λόγω έληψης χρημάτων...Έχω βρει λάμπες led με 120 smd όπως αυτή (http://www.1powershop.com/en/in-car-accessories/car-h7-120-smd-led-white-headlight-bulb-light.html?cPath=113&&currency=EUR) .Κάνει για να αντικαταστήσω την λάμπα αλογόνου στη μεσαία σκάλα?Πολλοί σε ξένα φόρουμ γράφουν ότι δεν φωτίζουν το δρόμο σωστά γιατί έχουν μεγάλη διασπορά.Οπότε φαντάζομαι ότι δεν έχει σημασία πόσο δυνατή είναι η λάμπα αλλά και πόσο βοηθούν τα κάτοπτρα (καθρέφτες μέσα στο φως) στη συγκέντρωση του φωτός σε επιθυμητό σημείο.Και όταν λες ''έχω όλες τις λάμπες'' τί εννοείς?

stealth
22/05/2011, 17:59
Φίλε jpk chios η λάμπα στο λινκ που προτείνεις είναι μόνο 450λουμεν τη στιγμή που χρειαζόμαστε για μέσα στην πόλη 800 και εκτός 2000 ή και 3000 τότε είναι πολύ λίγο για να τη βάλεις. Επειδή και μένα μενδιαφέρει μια τέτοια λύση θα θαελα να δω κανα βιντεάκι με led μόνο λάμπες πώς θα φέγγει.

Υ.Γ. Φίλε pavlaras1 εγώ είμαι Θεσσαλονίκη αν θέλεις στείλε με 1 pm να μιλήσουμε.

jpk chios
22/05/2011, 18:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από stealth
Φίλε jpk chios η λάμπα στο λινκ που προτείνεις είναι μόνο 450λουμεν τη στιγμή που χρειαζόμαστε για μέσα στην πόλη 800 και εκτός 2000 ή και 3000 τότε είναι πολύ λίγο για να τη βάλεις. Επειδή και μένα μενδιαφέρει μια τέτοια λύση θα θαελα να δω κανα βιντεάκι με led μόνο λάμπες πώς θα φέγγει.

Υ.Γ. Φίλε pavlaras1 εγώ είμαι Θεσσαλονίκη αν θέλεις στείλε με 1 pm να μιλήσουμε.
Έχεις δίκιο...Τότε που έκανα την αγορά δεν είχα τόσες γνώσεις και δεν είχα ψάξει σωστα το θέμα...Τώρα κάάάάτι τσίμπισα αλλά και πάλι πρέπει να πεισθώ.Για βιντεάκι μπες στο γιουτιουμπ.Κάτι θα βρεις εκεί.Αλλά και πάλι πρέπει να το δεις από κοντά.Παραδοσιακά...:beer:
Εγώ που είμαι μόνο μου εδώ θα έχει βοήθεια?Ε???Πολυλατρεμένε μου pavlaras1?:)
:beer: :beer:

pavlaras1
22/05/2011, 20:30
Καλησπερα και παλι παλικαρια :)
Εαν εχετε χρονο και διαθεση μπορω να σας δωσω πολλες λεπτομεριες για να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα που λεγονται και μπορει να μην ειναι σαφης ή να δημιουργουν ερωτησεις και αποριες.
1. Ειναι οτι πολλοι πωλητες να δινουν παραπληροφοριες για να πουλησουν ενα προιον το οποιο δεν μας κανει εμας τους αγοραστες.
Παραδειγμα διαβασα σε ενα συνδεσμο παραπανω που ειχε μια πωληση ενως Xenon Kit που ελεγε οτι ειχε καταναλωση μονο 35watt και ειχε 3000lumens φωτισμο.
Το οποιο αυτο μπορει να γινει μονο με τις 100watt λαμπες να δωσουν 3.000lumens.
Εαν διαβασετε κατι τετοιο να ξερετε οτι δεν γινεται και οτι δεν προκειται να γινει ποτε λογο του μεγεθους τις λαμπας, το υλικο του γυαλιου τις λαμπας, τις θερμοκρασιας, τις πιεσης του λαμπτηρα που εχει το αεριο συμπιεσμενο που ξεπερναει τις 30ατμοσφερες ή αλλιως 390psi και πολλοι αλλοι φυσικη λογοι γιατι αναπτησετε τετοια υψηλη πιεση κατα την λειτουργια και την θερμοτητα τις λαμπας που το πιο πιθανο ειναι ενα γινοτανε να εσπαζε και να αρπαζατε φωτια.
Γιατι δημιουργειτε ηλεκτρικη εκκενωση, εκκενωση τοξου παραγει των φωτισμο το οποιο δεν γινεται με 12volt αλλα θελει περιπου ταση που χρειαζεται στο μπουζι τις μηχανης για να κανει τον αντιστοιχο σπινθηρισμο.
Οπως θα προσεξετε οτι τα xenon τρεμοπαιζουν καποιες στιγμες γιατι οτι ο σπινθηριμος γινεται πολλες φορες το δευτερολεπτο και εαν σπινθιριζει κατω απο 100 φορες το δευτερολεπτο γινεται αντιληπτο στο ματι σαν να τρεμοπαιζει το φως.

Αγαπητε jpk chios :)
Βρες πρωτον λαμπες LED με παραπανω απο 120LED.
Δευτερον και να μην βρεις παραπανς απο 120 SMD LED δεν πειραζει αρκει να βρεις τα σωστα SMD που να καταναλωνουν μικρη ποσοτητα ρευματος και να αποδιδουν περισσοτερο φωτισμο.
SMD με SMD υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Μπορει να βρεις LED λαμπα που να εχει 100 LED και το καθε ενα SMD να αποδιδει απο 1Lumens που συνολικα τοτε θα σου δωσει 100Lumens αυτο σημαινει οτι ειναι πολυ χαλια λαμπα αρα δεν την αγοραζεις.
Εαν το καθε SMD σου δινει απο 10Lumens που συνολικα θα σου δωσει 1000Lumens τοτε ναι εισαι σε καλο δρομο ;)
Για να μπορεσω να αποκτησω οτι γνωσεις εχω πανω στα LED αναγκαστικα να συνεργαστω με μερικα εργοστασια απο Ιαπωνια και Κινα και να τους ζητησω να μου στειλουν απο 2-3 LED λαμπες ολων των τυπων ολων των κατηγοριων για να μπορεσω να δω τι ισχυει και τι οχι.
Ποιοτητα Κατασκευης,Φωτεινοτητα,Διαρκεια ζωης,Θερμοκρασια,Καταναλωση και αλλα πολλα.
Επισης οτι βοηθεια χρειαζεσαι εννοειται οτι θα την εχεις απο εμενα και με το παραπανω.
Θα σας δωσω και χαρακτηριστικα απο ποια SMD ειναι τα πιο αποτελεσματικα για να ψαξετε και να βρειτε.

Φιλε μου stealth :)
Σε βιντεακι και σε φωτογραφιες εαν δεις θα εντυπωσιαστεις αλλα δεν θα ειναι αντικειμενικο αυτο που θα δεις γιατι παιζει ρολο η φωτογραφικη μηχανη και η βιντεοκαμερα που θα χρησιμοποιησεις που θα δειξει οτι βγαζει εκτυφλωτικο φως.
Θα ανεβασω μερικες φωτογραφιες και βιντεακια να δειτε.
Ευχαριστως να βρεθουμε οποτε θελεις να τα δεις απο κοντα και να σου δειξω τις διαφορες που εχουν μεταξυ τους στην πραξη.

daz
22/05/2011, 20:43
Ρε 'σεις, μη κάνετε παράθεση τα κείμενα του Παυλάρα. Θα φτάσουμε τις 200 σελίδες μέχρι να αποφασίσετε λάμπες θα βάλετε!

:bawl:

Παυλάρα δώσε τα φώτα σου αγόρι μου. Διαβάζω και εγώ και μαθαίνω! :beer:

pavlaras1
22/05/2011, 20:46
Ενα απο τα μεγαλυτερα εργοστασια κατασκευης LED και SMD ειναι η Seoul Semiconductor.
http://www.seoulsemicon.co.kr
Το αγαπημενο μου SMD το οποιο βραβευτηκε το 2009 για την αποδοση του ηταν τις σειρας Z-Power LED και συγκεκριμενα ο τυπος P7 - W724C0.
Το οποιο λειτουργει μονο με 3.6Volt και αποδιδει 900Lumens.
4 Τετοια σε σειρα στα 14Volt συνδεση φτανουν να βγαζουν 3.600Lumens.
Βρες κατι τετοιο και θα εισαι ευτυχησμενος μετα θα εχεις φωτεινοτητα Xenon σε καταναλωση περιπου 40watt.
http://www.seoulsemicon.co.kr/en/product/prd/zpowerLEDp7.asp
;)

jpk chios
22/05/2011, 21:50
Ενα απο τα μεγαλυτερα εργοστασια κατασκευης LED και SMD ειναι η Seoul Semiconductor.
http://www.seoulsemicon.co.kr
Το αγαπημενο μου SMD το οποιο βραβευτηκε το 2009 για την αποδοση του ηταν τις σειρας Z-Power LED και συγκεκριμενα ο τυπος P7 - W724C0.
Το οποιο λειτουργει μονο με 3.6Volt και αποδιδει 900Lumens.
4 Τετοια σε σειρα στα 14Volt συνδεση φτανουν να βγαζουν 3.600Lumens.
Βρες κατι τετοιο και θα εισαι ευτυχησμενος μετα θα εχεις φωτεινοτητα Xenon σε καταναλωση περιπου 40watt.
http://www.seoulsemicon.co.kr/en/product/prd/zpowerLEDp7.asp
;)
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ θερμά για την διάθεση και τη βοήθειά σου.Αν έχεις την καλοσύνη σε παρακαλώ πες μου πώς θα καταλάβω τί είναι καλό και τί όχι στα sites που ψάχνω (μιας και smd με smd έχουν τεράστια διαφορά).Έχεις κάτι να προτείνεις σε Η7?
Άσχετο με το παρόν αλλά επειδή ψάχνω και G9 (ψείρες) για τα φωτιστικά θα ήθελα να μου πεις αν παραγουν μεγάλη θερμότητα γιατί φοβάμαι μη σπάσει τα κρύσταλα...Τώρα χρησιμοποιώ g9 αλογόνου 25w 290lm ενεργειακής κατηγορίας d...:(
Μιας και το τελευταίο δεν ενδιαφέρει τους συνφορουμίτες μας αν θέλεις στείλε pm.
Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!
Α!Μπήκα στα link αλλά δεν είδα λάμπες Η7 και κατάλαβα και πολλά από ότι έγραφαν...Έλεγαν για την ποιότητα των smd.

pavlaras1
22/05/2011, 22:18
Υποψιν οτι δεν πολυμπαινω στο ιντερνετ γιατι εχω προβλημα με την γραμμη του ιντερνετ επομενως εαν δεν απανταω αμεσα να ξερετε απο τι ειναι.
Θα σου δωσω συνδεσμους απλα θα πρεπει να τα ξανα ψαξω γιατι βλεπω οτι αλλαζουν συνεχεια οι σελιδες που τα πουλανε και δεν βρισκω τους ιδιους πωλητες λιανικης παρα μονο τα εργοστασια που ειναι για πωλησης χοντρικης.

Κατα τυχη βρηκα και αυτο που θα σας ενδιαφερει που ειναι πολυ καλο για να το διαβασετε και οσους πιανουν τα χερια σας αντι να δινετε λεφτα σε ετοιμες λυσεις μποειτε να τα φτιαξετε και μονη σας.

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?213704-HELP!-10-SSC-P7-LEDs-in-offroad-racing-light

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/100_0911.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/100_0899.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/80_front.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/100_0900.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_0970.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_0969.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1042.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1043.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1236.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1235.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1237.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1238.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1239.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1240.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1241.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1296.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1297.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1298.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1299.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1301.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1303.jpg

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ LED
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1306.jpg

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ LED
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/atvrider440/DSC_1312.jpg
:D

jpk chios
22/05/2011, 22:57
Ωραίες φωτο...
Προμηθευτές ψάχνω με βάση τις πληροφορίες που μου έδωσες...Ψάχνω...:rolleyes:

jpk chios
22/05/2011, 23:24
Ωραίες φωτο...
Προμηθευτές ψάχνω με βάση τις πληροφορίες που μου έδωσες...Ψάχνω...:rolleyes:
Ουφ κουράστηκα και δε βρήκα τίποτα...:(

pavlaras1
23/05/2011, 22:32
Μην αγχωνεσαι εχω καλα νεα :)
Δεν μπορεσα να βρω πωλητες ή μεταπωλητες και θα ξανα κανω παλι παραγγελια απο το εργοστασιο.
Επομενως για ποσα Lumens ενδιαφερεστε για H4-H7?
Γιατι ζητησα να μου κατασκευασουν με το SMD P7 απο 1 εως 5 SMD διαφορετικα μοντελα και απο φωτεινοτητα θα ειναι απο 900-4.500Lumens και καταναλωση απο 10-50watt.
Απλα οσα πιο πολλα παραγγειλω τοσο καλυτερη τιμη θα παρω και οσα λιγοτερα τοσο πιο ακριβα θα ειναι.
Για να σας δωσω μια ιδεα το καθε led smd p7 θα κοστιζει περιπου 30€.
Δηλαδη με 1SMDP7=30ευρω, 2SMDP7=60ευρω, 3SMDP7=90ευρω, 4SMDP7=120ευρω, 5SMDP7=150ευρω.
Ξερω οτι δεν ειναι λιγα τα χρηματα και αυτες οι τιμες ειναι για μια μοναδα :(
Απλα εαν μαζευτουν πολλα οι τιμες αλλαζουν και περιμενω τον τιμοκαταλογο με τις τιμες ανα τεμαχιο.
Εαν ειναι πολυ ακριβα τοτε να κοιταξω με αλλα SMD να τα φτιαξουμε που θα ειναι φτηνοτερα θα βγαζουν το ιδιο φως αλλα θα καταναλωνουν λιγο περισσοτερο ρευμα. ;)

MikeG
23/05/2011, 22:47
Μην αγχωνεσαι εχω καλα νεα :)
;)

Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει αρκετά. Να πω ότι είμαι ιδιοκτήτης ενός BMW F800GS. Με ενδιαφέρει να βάλω έξτρα προβολάκια, αριστερά δεξιά. Βάση έχω βρεί, είναι η παρακάτω :
http://www.bestrestproducts.com/p-214-f800gs-bestrest-lightbar.aspx
Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν με led κάποιου είδους προβολάκια σαν τα κλασικά πχ Hella που μπαίνουν σε αυτές τις βάσεις & αν ναι με τι κατανάλωση ρεύματος & σε τι κόστος?
Ευχαριστώ πολύ!

pavlaras1
24/05/2011, 00:13
Σας επισυναπτω μερικες φωτογραφιες απο μερικα LED που βρηκα προχειρα στο γραφειο μου.

Δειτε για να παρετε μια ιδεα και θα σας εξηγησω μερικες λεπτομεριες στην επιλογη τους.

1.Απο τα αριστερα προς τα δεξια βλεπουμε μια ψηρα W5W - T10 LED με φακο ενσωματωμενο που η καταναλωση ειναι 1watt αλλα και η φωτεινοτητα ουτε 50Lumens.

2.Ακριβως διπλα εχουμε παλι ενα W5W - T10 LED με 25 SMD που η καταναλωση ειναι περιπου στα 2watt και η φωτεινοτητα περιπου στα 150-200 Lumens.

3-4.Λιγο πιο δεξια θα δουμε μια Ιαπωνεζικη H7 LED η οποια αποτελειται απο 128SMD και βγαζει περιπου στα 700-800Lumens.
Εαν θα προσεξετε επισης ειναι πιο μικρη σε μεγεθος σε σχεση με την παραδιπλανη H7που ειναι Κινεζικης κατασκευης και τα SMD στην Ιαπωνεζικη εκδοση ειναι πιο σωστα και ακριβειας τοποθετημενα σε σχεση με την Κινεζικη που ειναι τοποθετημενα οπως ναναι και εχει μια ελαφρια κλιση.

4-5. Επισης εδω εχουμε την ιδια περιπτωση με τις H7 πιο πριν αλλα σε H4.

http://imageshack.us/photo/my-images/808/23052011285.jpg/

Αυτη ειναι μια λιγο πιο κοντινη φωτογραφια.

http://imageshack.us/photo/my-images/829/23052011286.jpg/

Εδω εχουμε μερικα SMD LED στην αρχικη τους μορφη πριν τροποποιηθουν σε οποιαδηποτε αλλη μορφη οπως H4-H7 ή οτι αλλο επιθυμουμε.

Τα οποια οπως τα βλεπουμε στην φωτογραφια απο τα αριστερα προς τα δεξια ξεκιναμε και λεμε.

1. LED SMD στρογγυλλο 10watt-1000Lumens.

2. LED SMD στρογγυλλο 20watt-2000Lumens.

3. LED SMD τετραγωνο 10watt-1000Lumens.

4. LED SMD τετραγωνο 20watt-2000Lumens.

5. LED SMD τετραγωνο 30watt-3000Lumens.

6. LED SMD στρογγυλο-τετραγωνο 50watt-5000Lumens.

Θα προσεξετε οτι στο κεντρο του καθε SMD αποτελειται απο πολλους πυρηνες.

Συνηθως οσοι πιο πολλοι ειναι τοσο πιο πολυ φωτεινοτητα μας δινει.

http://imageshack.us/photo/my-images/39/23052011287m.jpg/

Αλλη μια πιο κοντινη φωτογραφια με τα 5 πιο βασικα SMD.

http://imageshack.us/photo/my-images/17/23052011288.jpg/

Εδω ειναι η πρωτη και πιο μικρη κατηγορια η οποια προτιμαται να χρησιμοποιηται και στις δικες μας περιπτωσεις στις H4-H7 υψηλων επιδοσεων που δεν εχω φωτογραφια προς στιγμην διαθεσιμη να σας ανεβασω μολις βγαλω θα την ανεβασω και αυτην.

http://imageshack.us/photo/my-images/194/23052011289.jpg/

Εδω εχουμε τις δυο H4 Ιαπωνικη και Κινεζικη απο την πανω μερια που φαινεται οτι η Κινεζικη εχει και λιγοτερα LED.

http://imageshack.us/photo/my-images/857/23052011290.jpg/

Εδω φαινεται περα απο την διαφορετικη ποσοτητα των LED αλλα οι διαστασεις και οσο μπορει να φανει η κακοτεχνια των Κινεζων σε σχεση με τους Ιαπωνες.

http://imageshack.us/photo/my-images/189/23052011291.jpg/

pavlaras1
24/05/2011, 02:28
Αμερικανιές δεν πειράζει..

http://www.visionxusa.com/LED-Solstice-S1100/c1_48_88/index.html

http://www.visionxusa.com/LED-Solstice_Prime-2%22_Round/c1_106_124/index.html

http://www.clearwaterlights.com/infopg_glenda.html

http://www.webbikeworld.com/lights/motorcycle-led-driving-lights/

http://www.twistedthrottle.com/trade/productview/5224

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=534742

http://www.webbikeworld.com/lights/denali-led-lights/

Αν βαριέσαι να διαβάζεις τα review διάβαζε μόνο το conclusion. Δεν ξέρω αν σε όλα μπορεί να μπει ρυθμιστής έντασης. Κάποιος με περισσότερες γνώσεις μπορεί να μας πει.

Τα τετράγωνα δεν μου αρέσουν αισθητικά αλλά έχουν το καλό πως μπορείς να βάλεις και δύο μαζί ή και παραπάνω. Στις μηχανές όμως δεν ξέρω κατά πόσο μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Το πιθανότερο είναι εγώ να επέλεγα ένα απ' τα δύο στρογγυλά vision x ή glenda.

Για να καταλάβεις πόσο λίγη ενέργεια καταναλώνουν 10w είναι τα δυό φωτάκια θέσεως που έχει το τενερέ. Τα οποία μπορείς και αυτά να τα αλλάξεις με led λαμπάκια που καταναλώνουν το μισό αν θυμάμαι καλά ώστε και συνέχεια ανοιχτά να έχεις τα προβολάκια (και τη μέρα για να είσαι καλύτερα ορατός) η επιβάρυνση να είναι ακόμα μικρότερη.
Επιπλέον αν αλλάξεις τα θέσεως με led θα σου προσφέρουν και αρκετό φωτισμό κοντά στη μηχανή ώστε να την χρησιμοποιείς και σαν φακό για να κάνεις εργασίες στο σκοτάδι χωρίς να λειτουργεί ο κινητήρας.

Pavlaras ακούει? Δώσε μας τα φώτα σου μωρεε..

Παυλαρας ακουει με καθυστερηση 14 ημερων :D
Μια χαρα τα λες :)
Πολυ καλες επιλογες και εαν προσεξες κατα τυχη αυτα που βρηκες με 10watt και 900Lumens ειναι αυτα που φορανε 1 SMD P7.
Εκανες καλο ψαξιμο και καλη δουλεια αυτα ειναι μερικα αν και εχω βρει πολυ περισσοτερα αλλα και ακριβοτερα αλλα με περισσοτερα SMD και επισης ναι εαν παρεις ενα τετοιο με 3 SMD σου φτιαχνω εγω αδιαβροχο διακοπτη 2-3 Θεσεων για να αναβεις το καθε LED ξεχωριστα.
Ωστε να επιλεγεις την ακριβη καταναλωση που θελεις.
Αλλωτε 10-20-30watt.
;)

pavlaras1
24/05/2011, 02:37
Για ποια xenon μου λες? Εγώ δεν έβαλα xenon.

Πάντως για συνδεσμολογίες μη με ρωτάς, δεν ξέρω ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.

Ναι για τα θέσεως αλλάζεις μόνο τα λαμπάκια. Το έχει κάνει φίλος απ' το φόρουμ. Το έχω δει δεν στο είπα στον αέρα αυτό για την απόδοση. Αν θέλεις στείλε του πμ αποκλείεται να παρακολουθεί αυτό το θέμα.

Pavlaras
Τωρα το ειδα και αυτο.
Εχω βαλει στα φωτα θεσεως που θα πρεπει να ανεβασω και τις φωτογραφιες απο την μηχανη για περισσοτερες λεπτομεριες με 68SMD LED των 5 Watt kai 450Lumens αντι για αυτα που φορουσε και ηταν ουτε 100Lumens μετρημενα σε φωτομετρο.

pavlaras1
24/05/2011, 03:08
Έχεις κάτι να προτείνεις σε Η7?
Άσχετο με το παρόν αλλά επειδή ψάχνω και G9 (ψείρες) για τα φωτιστικά θα ήθελα να μου πεις αν παραγουν μεγάλη θερμότητα γιατί φοβάμαι μη σπάσει τα κρύσταλα...Τώρα χρησιμοποιώ g9 αλογόνου 25w 290lm ενεργειακής κατηγορίας d...:(

Για H7 ακομη δεν εχω βρει κατι αξιολογο μολις βρω ενημερωνω.
Για τις αλογονου μην ανησυχεις παραμονο για τις Xenon.
Τωρα εαν θελεις να βαλεις G9 με μικρη καταναλωση και πολυ φωτισμο εχεις πολλες επιλογες αν και σου προτεινω να ψαξεις να βρεις με 500Lumens και πανω αναλογα φυσικα για τι χωρο ειναι και ποσα τετραγωνικα μετρα.
Εγω χρησιμοποιω λαμπες E27 απο 1.000-4.000Lumens αντιστοιχα απο 10-40τετραγωνικα μετρα.

ggs
24/05/2011, 12:07
Μήπως έχει κάνεις καμία ιδέα αν μπορώ να αντικαταστήσω τον μοχλό του πίσω φρένου με κάποιον ρυθμιζόμενο… έψαξα λίγο στο γκουκλη αλλά δεν βρήκα κάτι για το τενερε.

Ο λόγος που το ψάχνω είναι διότι το Όρος Καλλιδρομο δεν συμπεριφέρθηκε ευγενικά στον μοχλό του πίσω φρένου μου με αποτέλεσμα να στραβώσει και να ανέβει σε ύψος πιο πάνω από τον μάρσιπε…. Προσπάθησα να το «αναγκάσω» να ισώσει λίγο και του πήρα και λίγο τα μπόσικα αλλά δεν έχει επανέλθει σε επιθυμητά επίπεδα … αφού θα το αλλάξω που θα το αλλάξω , έλεγα μήπως βάλω κάτι που να ρυθμίζεται…

Anty12
27/05/2011, 14:53
Όταν έρθουν και τα βάλω πάνω θα ποστάρω....

....as promised.

1

227392

Anty12
27/05/2011, 14:54
Αρκετά ποιοτική κατασκευή για κινέζικο

227393

Anty12
27/05/2011, 14:56
ο διακόπτης (αμερικάνικος) δεν μου γέμισε το μάτι για αδιάβροχος...θα χρειάζεται σπρέι αρκετά συχνά

227394

Anty12
27/05/2011, 14:57
1

227395

Anty12
27/05/2011, 14:57
2

227396

Anty12
27/05/2011, 14:59
3

227398

Anty12
27/05/2011, 14:59
4

227399

Anty12
27/05/2011, 15:00
5

227400

Anty12
27/05/2011, 15:01
6

227401

jpk chios
27/05/2011, 15:43
2 :a8: :a8: :a8:
Κι εγώ θέλω....Πόσο πήγαν?

John Steed
27/05/2011, 15:51
Πολύ όμορφα!

Ελπίζω και χρηστικά !

Φωτίζουν καλά?

Anty12
27/05/2011, 15:57
:a8: :a8: :a8:
Κι εγώ θέλω....Πόσο πήγαν?

100 E όλα μαζί

Anty12
27/05/2011, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Πολύ όμορφα!

Ελπίζω και χρηστικά !

Φωτίζουν καλά?

Τώρα τάβαλα...να τα ρυθμίσω βράδυ και θα επανέλθω

$py
27/05/2011, 16:25
Τώρα τάβαλα...να τα ρυθμίσω βράδυ και θα επανέλθω

Πήγαινε και μια extreme χωμάτινη να μας πεις αν αντέχουν :lol:

daz
29/05/2011, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Μήπως έχει κάνεις καμία ιδέα αν μπορώ να αντικαταστήσω τον μοχλό του πίσω φρένου με κάποιον ρυθμιζόμενο… έψαξα λίγο στο γκουκλη αλλά δεν βρήκα κάτι για το τενερε.

Ο λόγος που το ψάχνω είναι διότι το Όρος Καλλιδρομο δεν συμπεριφέρθηκε ευγενικά στον μοχλό του πίσω φρένου μου με αποτέλεσμα να στραβώσει και να ανέβει σε ύψος πιο πάνω από τον μάρσιπε…. Προσπάθησα να το «αναγκάσω» να ισώσει λίγο και του πήρα και λίγο τα μπόσικα αλλά δεν έχει επανέλθει σε επιθυμητά επίπεδα … αφού θα το αλλάξω που θα το αλλάξω , έλεγα μήπως βάλω κάτι που να ρυθμίζεται…

Δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι.
Είχα ψάξει κάποτε μήπως υπάρχει κάποιο που το ποδοστήριο (ποδωστήριο:confused:) να μπορεί να κλείνει αλλά δεν βρήκα κάτι.

Αν βρεις όμως πες και σε μας.

THEOD
29/05/2011, 11:14
Αν θυμάμαι καλά (δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για τον λεβιέ ταχυτήτων ή το ποδόφρενο) και το μαμίσιο του Τενερέ είναι (κρυφό)σπαστό...Αρκει να βγάλεις την λαστιχένια επένδυσή του...

varaderokav11
31/05/2011, 16:08
Παίδες καλησπερα!!!
Μετα απο πολυ καιρο...
Μια βοηθεια αν ξερει καποιος....
Εχει παρει κανεις πληροφοριες για τις εξατμησεις MTC απο το ΧΤ660.com?
Πολυ καλες τιμες μου φαινονται αλλα δεν ξερω αν αξιζουν....

Για ενημερωστε τον ασχετο....

:confused: :confused: :confused:

227700

jpk chios
31/05/2011, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από varaderokav11
Παίδες καλησπερα!!!
Μετα απο πολυ καιρο...
Μια βοηθεια αν ξερει καποιος....
Εχει παρει κανεις πληροφοριες για τις εξατμησεις MTC απο το ΧΤ660.com?
Πολυ καλες τιμες μου φαινονται αλλα δεν ξερω αν αξιζουν....

Για ενημερωστε τον ασχετο....

:confused: :confused: :confused:
Είναι μονή ή διπλή?Αν είναι διπλή είναι όντως καλή τιμή, αλλά τσέκαρε και τα μεταφορικά.Τί λαιμούς θα έχεις?Την εταιρεία δεν την ξέρω.Δεν την έχω ξανακούσει.Μόνο στο ΧΤ660.com αν έχεις διαβάσει κάτι...
Α!Καλώς τον!Πού χάθηκες?:) :beer:

jpk chios
31/05/2011, 21:34
Αν ψάχνεσαι τσεκαρε λίγο και εδώ (http://shop.ebay.it/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=xt660z&_sacat=See-All-Categories) .

varaderokav11
01/06/2011, 17:33
Αν ψάχνεσαι τσεκαρε λίγο και εδώ (http://shop.ebay.it/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=xt660z&_sacat=See-All-Categories) .

Αυτα τα εχω δει ηδη!!!ευχαριστω παντως!!! :beer: :beer:
Οσον αφορα αυτες που λεω... σημερα μου απαντησαν...
Λοιπον οτι θα γραψω αφορα τιτανιο τελικο χωρις λαιμους
Απ΄οσο καταλαβα!!!
Οι διπλες οβαλ κοστιζουν 372 £ και οι στρογγυλες 327£!!!:wave2:
Η μονη οβαλ 235 £ και η στρογγυλη 205£!!!
Βαλε και 30£ μεταφορικα...

Οτι ειναι εμφανισιμη κατα τη γνωμη μου,ειναι...
το θεμα ειναι οτι και γω δεν ξερω την συγκεκριμενη,γίαυτο ρωταω...

daz
01/06/2011, 18:56

Απ το xt660.com δεν την έχει βάλει κανένας? Εγώ δεν την ήξερα, εκεί μέσα την είδα πρώτη φορά.

Σε περίπτωση που δεν το είχες δει, ρίξε μια ματιά και στην σελίδα 95 του παρόντος.

varaderokav11
01/06/2011, 19:41
Απ το xt660.com δεν την έχει βάλει κανένας? Εγώ δεν την ήξερα, εκεί μέσα την είδα πρώτη φορά.

Σε περίπτωση που δεν το είχες δει, ρίξε μια ματιά και στην σελίδα 95 του παρόντος.

Απ΄το λιγο που εψαξα δεν βρηκα κανενα να γραφει κατι για τη συγκεκριμενη...

Αν εννοεις την racetech... Μιλησα και με τον paraligo... Ηταν η πρωτη επιλογη αλλα
πρεπει να κατεβω πειραια!!:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Δεν υπαρχει πατρον λενε!!! :confused: :confused: :D

dimitris_a
04/06/2011, 16:57
Αυτα τα εχω δει ηδη!!!ευχαριστω παντως!!! :beer: :beer:
Οσον αφορα αυτες που λεω... σημερα μου απαντησαν...
Λοιπον οτι θα γραψω αφορα τιτανιο τελικο χωρις λαιμους
Απ΄οσο καταλαβα!!!
Οι διπλες οβαλ κοστιζουν 372 £ και οι στρογγυλες 327£!!!:wave2:
Η μονη οβαλ 235 £ και η στρογγυλη 205£!!!
Βαλε και 30£ μεταφορικα...

αυτό είναι το site της εταιρείας.....

http://www.mtcexhausts.co.uk/

απ' ότι ειχα δει παλιότερα έχει διάφορους τύπους εξατμίσεων. Κι εμένα μου έχουν αρέσει αρκετά και ψηνόμουν γιατί είναι οικονομικές

varaderokav11
05/06/2011, 20:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris_a
αυτό είναι το site της εταιρείας.....

http://www.mtcexhausts.co.uk/

απ' ότι ειχα δει παλιότερα έχει διάφορους τύπους εξατμίσεων. Κι εμένα μου έχουν αρέσει αρκετά και ψηνόμουν γιατί είναι οικονομικές

Το εχω δει κι αυτο... απλα στις φωτο δεν δειχνει πουθενα τις μονες αλλα μονο τις διπλες
εξατμισεις και το ψαχνω ακομα....

Θα δουμε... :wave2: :wave2: :wave2:

Piaketone
18/07/2011, 16:13
Γεια σας παίδες!

Κάτοχος άσπρου Tenere 660 08 με top-case Gobi και ποδιά και κάτω κάγκελο της Touratech και χούφτες της μαμάς.. Επίσης bagster ασπρο αλλά το βαρέθηκα και το έβγαλα προχτές!

Έχω διαβάσει όλες τις συζητήσεις σας και χαίρομαι πολύ που σας βρήκα!

Οι επόμενες αγορές είναι εξατμησούλες (ή μία), περιμένω από μέρα σε μέρα τα φέρινγκ για τις χούφτες, την πάνω μπάρα της Touratech και το διάφανο προστατευτικό του προβολέα της ίδιας εταιρείας, τα προβολάκια ομίχλης και ίσως αν δε χρειαστεί να πουλήσω και τη σκυλίτσα μου να πάρω και τις πλαινές βαλίτσες Gobi της Hepco και Becker..

Θα τα λέμε,

καλά χιλιόμετρα!

Σπύρος

z.k.a.p.
18/07/2011, 16:43
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Piaketone
[B]Γεια σας παίδες!

ΚΑΛΟΣΤΟΝΑ. ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΣ.

leontheprof
18/07/2011, 19:33
Μπραβο ρε Piaketone, αν μπορεις βαζε και καμια φωτο να βλεπουμε, μιας και τωρα την πηρα κι εγω τη μηχανη και ειμαι στο ψαξιμο για περιφερειακα. Χουφτες ποιες πηρες?

Piaketone
19/07/2011, 22:37
Βαζω μερικές φωτο.

Οι χούφτες ειναι της Yamaha, περιμενω να βαλω και τους ανεμοθωρακες

Πλάκα έχει και το κράνος που βρήκα!
Στις 2 πρώτες φωτο είναι ακόμα με το bagster το οποίο όμως έβγαλα στη συνέχεια.

1. http://i279.photobucket.com/albums/kk144/spyrosartefacts/photo2.jpg
2. http://i279.photobucket.com/albums/kk144/spyrosartefacts/photo1.jpg
3. http://i279.photobucket.com/albums/kk144/spyrosartefacts/mytenere.jpg
4. http://i279.photobucket.com/albums/kk144/spyrosartefacts/photo4.jpg
5. http://i279.photobucket.com/albums/kk144/spyrosartefacts/photo3.jpg

leontheprof
19/07/2011, 22:46
Η ποδια που εχεις βαλει ειναι η μεγαλη της Touratech? Εχεις βαλει και καγκελακια?

Αυτη την ποδια θελω να βαλω κι εγω, νομιζεις οτι δεν ειναι αρκετη μονο αυτη και οτι θελει και καγκελα για φουλ προστασια?

Οπα....ακυρο..η μικρη της Touratech ειναι αυτη...εγω θελω τη μεγαλη :D :D :D :D :D

gliout
20/07/2011, 22:03
Παιδιά, καλό καλοκαίρι..
Από Παρασκευή τυπικά, Σάββατο ουσιαστικά ξεκινάνε οι διακοπές.

Εγώ, η κοπέλα μου, και το Tenere...(Το σκυλάκι μου θα κάνει μόνο του διακοπές στην Λευκάδα!)

Δρομολόγιο...

Γιάννενα-Αθήνα μονός
Αθήνα-Ναύπλιο διπλός
Ναύπλιο-Ελαφόνησος διπλός
Ελαφόνησος-Κύθηρα διπλός
Κύθηρα...Λευκάδα διπλός!!!!!

Ειμάστε όλοι έτοιμοι για τις διακοπές μας!!!!!!!!

daz
20/07/2011, 22:25
Πότε θα είσαι Ελαφόνησο George?

gliout
21/07/2011, 22:02
Λογικά την Κυριακή το πρωί...

daz
22/07/2011, 21:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από gliout
Λογικά την Κυριακή το πρωί...

Θα πάμε ακριβώς με 1 εβδομάδα διαφορά. :wave2:

Καλά να περάσεις. :wave2:

Αμφίσημος
23/07/2011, 02:57
Θα πάμε ακριβώς με 1 εβδομάδα διαφορά. :wave2:

Καλά να περάσεις. :wave2:

Σπαμάρω για καλό! Ελαφόνησος πριν 20 μέρες..και γω τενεράτος!
Δείτε εδω: Ελαφόνησος 2011 (https://www.youtube.com/watch?v=XzXdWCnoELA&feature=player_embedded#at=14)

daz
23/07/2011, 06:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος
Σπαμάρω για καλό! Ελαφόνησος πριν 20 μέρες..και γω τενεράτος!
Δείτε εδω: Ελαφόνησος 2011 (https://www.youtube.com/watch?v=XzXdWCnoELA&feature=player_embedded#at=14)

Keep spaming man.. :lol:

gliout
23/07/2011, 07:23
spam on (συνέχεια!)

Σήμερα είμαι Αθήνα και συνεχίζω προς τα κάτω.... Αρα σε διάστημα 1 μηνός τουλάχιστον 3 Tenere στο ίδιο μέρος!!!!!!!!

@daz, ευχαριστώ φίλε, να περάσεις και εσύ τέλεια :):):):)

Τα λέμε παιδιά!!!

spam off...

Piaketone
23/07/2011, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από leontheprof
Η ποδια που εχεις βαλει ειναι η μεγαλη της Touratech? Εχεις βαλει και καγκελακια?

Αυτη την ποδια θελω να βαλω κι εγω, νομιζεις οτι δεν ειναι αρκετη μονο αυτη και οτι θελει και καγκελα για φουλ προστασια?

Οπα....ακυρο..η μικρη της Touratech ειναι αυτη...εγω θελω τη μεγαλη :D :D :D :D :D

Τη μικρή ποδιά πήρα και έβαλα και το χαμηλό καγκελάκι για να προστατεύει λίγο τα γύρω-γύρω!
Περιμένω να μου έρθει και το πάνω κάγκελο από μέρα σε μέρα.

Αμφίσημος
25/07/2011, 15:28
Ενημέρωση: Σήμερα παράγγειλα το μαμίσιο αντίβαρο που 'έχασα' πριν 20 μέρες.
27€ παρακαλώ! Με τις υγείες μου.

daz
25/07/2011, 15:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος
Ενημέρωση: Σήμερα παράγγειλα το μαμίσιο αντίβαρο που 'έχασα' πριν 20 μέρες.
27€ παρακαλώ! Με τις υγείες μου.

Φακ.. Τώρα το είδα! Ακύρωσε αν μπορείς τη παραγγελία.

Αμφίσημος
25/07/2011, 21:46
Ωπ; Θα με φτιάξεις daz? Παρασκευή φεύγω και πρέπει να το έχω τοποθετήσει. Και σήμερα το παράγγειλα! προλαβαίνω;

daz
25/07/2011, 21:54
Αθήνα είσαι?

Αυριο δουλεύω, την Τετάρτη μπορώ να στο στείλω αλλά θα προλάβεις?

Αν το στείλω με κούριερ κατ' επείγον, με το βάρος που έχει δεν θα πληρώσεις και λίγα.

leontheprof
25/07/2011, 22:04
Θα το πας σε μια κουριερ και θα πεις να ερθει Αθηνα (σε οποιο καταστημα βολευει τον Αμφισημο) και θα πεις να παραμεινει στο καταστημα, να μην το παει δλδ κουριερ στο σπιτι του, να παει εκεινος να το παραλαβει απο το καταστημα, ειναι πολυ πιο φτηνα ετσι.

daz
25/07/2011, 22:11
Παρασκευή θα κατέβω και εγώ αλλά δεν σε προλαβαίνω.

Αν το πάω στα κτελ την επόμενη θα έχει έρθει? Τα στέλνουν την ίδια μέρα αυτοί?

daz
25/07/2011, 22:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από leontheprof
Θα το πας σε μια κουριερ και θα πεις να ερθει Αθηνα (σε οποιο καταστημα βολευει τον Αμφισημο) και θα πεις να παραμεινει στο καταστημα, να μην το παει δλδ κουριερ στο σπιτι του, να παει εκεινος να το παραλαβει απο το καταστημα, ειναι πολυ πιο φτηνα ετσι.

Τώρα το είδα αυτό!

Οκ.. Περιμένω οδηγίες. :lol:

daz
25/07/2011, 23:18
Κωστή πες μου αν ακύρωσες την παραγγελία και με ποιο τρόπο θέλεις να στο στείλω.

Θα τσεκάρω την Τετάρτη το πρωί μόλις γυρίσω απ' την δουλειά και θα στο στείλω άμεσα. :wave2:

Αμφίσημος
26/07/2011, 08:21
Παιδιά με σκλαβώνεται! leontheprof έχεις την καλύτερη ιδέα. Daz έχεις pm.

jpk chios
30/07/2011, 08:38
Καλημέρα παιδιά.Να ξέρετε ότι κάνουν και τα αντίβαρα του TDM900. Εγώ που έχασα και τα δύο μαμίσια έβαλα aftermarket αντίβαρα TDM μαζί με χούφτες της touratech (μεγάλωσα τις τρύπες και πέρασα τα αντίβαρα από μέσα).
:beer: :wave2:
Θα έρθει κανείς Χίο?

crazy artist
30/07/2011, 10:47
Καλημέρα παιδιά.Να ξέρετε ότι κάνουν και τα αντίβαρα του TDM900. Εγώ που έχασα και τα δύο μαμίσια έβαλα aftermarket αντίβαρα TDM μαζί με χούφτες της touratech (μεγάλωσα τις τρύπες και πέρασα τα αντίβαρα από μέσα).
Θα έρθει κανείς Χίο?

μπράβο ρε αδερφέ... γτ ψάχνομαι πως να ταιριάσω τα μαμα αντιβαρα με τις touratech και δεν ηξερα πως γινεται!!

p_sapelas
30/07/2011, 15:53
Θα έρθει κανείς Χίο?

Την προηγούμενη Κυριακή επέστρεψα από Χίο. Πέρασα καταπληκτικά, το μέρος ιδιαίτερο αλλά δυστηχώς θέλει προσοχή πολύ. Πηγαίνοντας από Μεστά - Χίο στις 1 το βράδυ στη μέση του δρόπου υπήρχε μια καρέκλα πεσμένη :eek: (προφανώς από φορτηγάκι πλανόδιου) και φεύγοντας από την παραλία της Κώμης ένας οδηγός ανοίγει διάπλατα την πόρτα για να βγεί από το αμάξι του ενώ το αντίθετο ρεύμα ήταν κατηλημμένο.. Λίγα χλμ παραπάνω δεν θα προλάβαινα να σταματήσω. Μεγάλη προσοχή παίδες γενικά, στα νησιά αλλά και σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις η οδήγηση μπορεί να γίνει εφιαλτική. :confused:

jpk chios
01/08/2011, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από p_sapelas
Την προηγούμενη Κυριακή επέστρεψα από Χίο. Πέρασα καταπληκτικά, το μέρος ιδιαίτερο αλλά δυστηχώς θέλει προσοχή πολύ. Πηγαίνοντας από Μεστά - Χίο στις 1 το βράδυ στη μέση του δρόπου υπήρχε μια καρέκλα πεσμένη :eek: (προφανώς από φορτηγάκι πλανόδιου) και φεύγοντας από την παραλία της Κώμης ένας οδηγός ανοίγει διάπλατα την πόρτα για να βγεί από το αμάξι του ενώ το αντίθετο ρεύμα ήταν κατηλημμένο.. Λίγα χλμ παραπάνω δεν θα προλάβαινα να σταματήσω. Μεγάλη προσοχή παίδες γενικά, στα νησιά αλλά και σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις η οδήγηση μπορεί να γίνει εφιαλτική. :confused:
καρέκλα πεσμένη...?σίγουρα δεν ήταν χιώτης, γιατί θα είχε γυρίσει πίσω να την πάρει φραγκοkillers...:rolleyes:
επειδή δεν ΞΕΡΕΙΣ (!) οι δρόμοι, ειδικά στα νοτιόχωρα, είναι ιδιωτικοί (!) που ευγενικά παραχωρούνται από τους εκεί κατοίκους προς χρήση για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς...! :lol:
δυστυχώς κάθε μήνα έχουμε για κάποιο λόγο θανατηφόρα τροχαία...
ελπιζω τουλάχιστον να ευχαριστήθηκες γενικα. :beer:

stealth
04/08/2011, 23:10
ενδιαφέρομαι για τις χούφτες της touratech αν μπορεί ας με στείλει κάποιος με π.μ. κανενα site όπου μπορώ να τις παραγγείλω φτηνά, thanks εκ των προτέρων :)

Υ.Γ. Αν είναι και απο Ελλάδα ακόμα καλύτερα.