Σύνδεση

View Full Version : Μέγαρα και το χάλι τους.

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

Maira
10/06/2025, 15:13
Ποιος δίνει έγκριση για πίστα ξέρεις?τι άδεια έχει η διεθνής πίστα των Σερρών ξέρεις?
Όλες οι πίστες καρτ που μπαίνουν μοτοσυκλέτες ξέρεις τι άδεια έχουν?
Ξεκαθάρισε αυτά που γράφω και μετά πες μου και για τα μέγαρα.

Το να το ξέρω εγώ δεν έχει και πολύ σημασία! Το ξέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες,
οι οποίες το 2022 δεν έδωσαν άδεια να γίνουν αγώνες γιατί η πίστα είχε άδεια για χρήση καρτ.

Τώρα, μπορείς να ζητήσεις από την περιφέρεια να σου στείλει την άδεια που έχει η πίστα και να μας την αναρτήσεις εδώ, για να δούμε όλοι πόσο θολά είναι τα νερά!

:beer:

Maira
10/06/2025, 15:14
:a027:

:a9::whistle:

CorpseAlive
10/06/2025, 15:22
Αυτή είναι η απόφαση σφράγισης της πίστας το 2013.....

Το 2022 είχαν γίνει πάλι τα ίδια! Είχε κλείσει πάλι η πίστα γιατί η εταιρεία που διαχειριζόταν την πίστα δεν έχει βγάλει άδεια, παρά μόνο για καρτ. Και έτσι δεν έγιναν οι αγώνες εκεί τοο 2022.

Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι όλα είναι θολά, όταν όλα φωνάζουν ένα πράγμα! Η πίστα δεν έχει άδεια.
Το γιατί δεν έχει άδεια αυτό το ξέρουν μόνο οι εμπλεκόμενοι!

Αν εμένα μου αφαιρέσουν το δίπλωμα μια φορά σημαίνει ότι δεν μπορώ να ξανά οδηγήσω ;

Ή ανάκληση αυτή βλέπεις ότι αφορά και αυτοκίνητα ;
Τι ακριβώς αποδεικνύει στα λεγόμενα σου ;
Μπορεί να ακυρώθηκε δικαστικά μπορεί να συμμορφώθηκαν μπορεί να εξέδωσαν άλλη άδεια . Από το 2013 πέρασαν 12 χρόνια

Maira
10/06/2025, 15:29
Αν εμένα μου αφαιρέσουν το δίπλωμα μια φορά σημαίνει ότι δεν μπορώ να ξανά οδηγήσω ;

Ή ανάκληση αυτή βλέπεις ότι αφορά και αυτοκίνητα ;
Τι ακριβώς αποδεικνύει στα λεγόμενα σου ;
Μπορεί να ακυρώθηκε δικαστικά μπορεί να συμμορφώθηκαν μπορεί να εξέδωσαν άλλη άδεια . Από το 2013 πέρασαν 12 χρόνια

Καιιιιιιι ξαναγράφω.....

Η πίστα έκλεισε και πάλι το 2022 για τις μηχανές.
Από τότε δεν έχει βγάλει άδεια ξανά.
Και είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει όποιος θέλει.
Κάνει ένα αίτημα στην Περιφέρεια.
Θες να το κάνω και να το αναρτήσω εδώ μόλις μου απαντήσουν?
Δεν είναι δα και κάτι τρομερό!

Αλλά Χάρη..... όταν μια απόφαση προσδιορίζει ποιος και τι επιτρέπεται, απαγορεύει ό,τι δεν αναφέρει (Θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ, αυτόματα αποκλείει όλους τους άλλους)

CorpseAlive
10/06/2025, 15:33
Καιιιιιιι ξαναγράφω.....

Η πίστα έκλεισε και πάλι το 2022 για τις μηχανές.
Από τότε δεν έχει βγάλει άδεια ξανά.
Και είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει όποιος θέλει.
Κάνει ένα αίτημα στην Περιφέρεια.
Θες να το κάνω και να το αναρτήσω εδώ μόλις μου απαντήσουν?
Δεν είναι δα και κάτι τρομερό!

Αλλά Χάρη..... όταν μια απόφαση προσδιορίζει ποιος και τι επιτρέπεται, απαγορεύει ό,τι δεν αναφέρει (Θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ, αυτόματα αποκλείει όλους τους άλλους)

Οι θέσεις ΑΜΕΑ ορίζονται συγκεκριμένα από διάταξη που περιορίζει την χρήση αποκλειστικά για μια μερίδα ανθρώπων . Δεν λέει επιτρέπεται το παρκάρισμα σε ΑΜΕΑ , αλλά δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα αν δεν είσαι αμεα .

Ιωάννα την σφράγιση του 2013 την διάβασες ;

Maira
10/06/2025, 15:37
Οι θέσεις ΑΜΕΑ ορίζονται συγκεκριμένα από διάταξη που περιορίζει την χρήση αποκλειστικά για μια μερίδα ανθρώπων . Δεν λέει επιτρέπεται το παρκάρισμα σε ΑΜΕΑ , αλλά δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα αν δεν είσαι αμεα .

Ιωάννα την σφράγιση του 2013 την διάβασες ;

Καλά τα λες!

Είπες ότι δεν έχει γίνει σφράγιση.....
Έχει γίνει......

Σου γράφω ότι η άδεια το 2022 δεν ίσχυε για μοτο......
Βάλε στον άγιο γούγλη "άδεια πίστας μεγάρων 2022".

Το ακριβές κείμενο την τωρινής άδειας θα το βρω....... Είπαμε, τίποτα δεν είναι δύσκολο, χρόνος και διάθεση να υπάρχει!

grinderx
10/06/2025, 16:12
Καλά τα λες!

Έχει γίνει......

Το ακριβές κείμενο την τωρινής άδειας θα το βρω....... Είπαμε, τίποτα δεν είναι δύσκολο, χρόνος και διάθεση να υπάρχει!

Αν θες αφιέρωσε λίγα λεπτά και δες τι λέει ο διαχειριστής της πίστας για το 2022 κι έπειτα. Τον πιστεύουμε ή όχι είναι άλλο θέμα.

https://youtu.be/bfKoXzWkVO8?t=3648

Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω το εξής; Εσένα ως Ιωάννα ποιο είναι τελικά το πρόβλημά σου;

Οι πίστες τελικά δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο λένε/λέμε και γιατί κατά τη γνώμη σου;
Είναι ασαφές το νομικό πλαίσιο όσον αφορά την αδειοδότησή τους για μοτό -> Δεν είναι τελικά ασφαλείς;
Δεν έχουν άδεια -> Δεν είναι ασφαλείς
Όλα τα παραπάνω; Κάτι άλλο;
Αν τελικά δεν καίγεσαι να μπεις σε πίστα, τότε γιατί όλη αυτή η μανούρα; Ειλικρινής απορία.

Και για να σε προλάβω: Σαφώς και όλοι θέλουμε ασφαλή περιβάλλοντα να πηγαίνουμε να γουστάρουμε, να μαθαίνουμε ή ότι θέλει/περιμένει τεσπά ο καθένας που πάει μέσα σε λογικά πλαίσια, σωστούς διοργανωτές και επίσης σαφήνεια στο νομικό πλαίσιο και τις άδειες κάθε πίστας.

Για την ώρα το μόνο που υπάρχει και εστιάζουμε ως επί το πλείστον είναι η κόντρα δύο ατόμων και όλα τα άλλα τα γύρω, γύρω που συζητάμε τόσες μέρες. Γιατί συγκεκριμένα στοιχεία γιατί τα Μέγαρα δεν είναι ασφαλή για τη μοτοσυκλέτα δεν έχει καταθέσει ούτε ο Mr DNA, ούτε κανένας άλλος. 75' βίντεο έκανε το motomag και συμπέρασμα για την επικινδυνότητα των Μεγάρων προσωπικά δεν έβγαλα. Χωρίς να υπονοώ ότι φταίει ο δημοσιογράφος που έκανε τις συνεντεύξεις.

byron
10/06/2025, 16:16
Το να το ξέρω εγώ δεν έχει και πολύ σημασία! Το ξέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες,
οι οποίες το 2022 δεν έδωσαν άδεια να γίνουν αγώνες γιατί η πίστα είχε άδεια για χρήση καρτ.

Τώρα, μπορείς να ζητήσεις από την περιφέρεια να σου στείλει την άδεια που έχει η πίστα και να μας την αναρτήσεις εδώ, για να δούμε όλοι πόσο θολά είναι τα νερά!

Τελικά, αν έχει άδεια...θα μπεις;

o teos
10/06/2025, 16:17
Αν θες αφιέρωσε λίγα λεπτά και δες τι λέει ο διαχειριστής της πίστας για το 2022 κι έπειτα. Τον πιστεύουμε ή όχι είναι άλλο θέμα.

Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω το εξής; Εσένα ως Ιωάννα ποιο είναι τελικά το πρόβλημά σου;

Οι πίστες τελικά δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο λένε/λέμε και γιατί κατά τη γνώμη σου;
Είναι ασαφές το νομικό πλαίσιο όσον αφορά την αδειοδότησή τους για μοτό -> Δεν είναι τελικά ασφαλείς;
Αν τελικά δεν καίγεσαι να μπεις σε πίστα, τότε γιατί όλη αυτή η μανούρα; Ειλικρινής απορία.

Και για να σε προλάβω: Σαφώς και όλοι θέλουμε ασφαλή περιβάλλοντα να πηγαίνουμε να γουστάρουμε, να μαθαίνουμε ή ότι θέλει/περιμένει τεσπά ο καθένας που πάει μέσα σε λογικά πλαίσια, σωστούς διοργανωτές και επίσης σαφήνεια στο νομικό πλαίσιο και τις άδειες κάθε πίστας.

Για την ώρα το μόνο που υπάρχει και εστιάζουμε ως επί το πλείστον είναι η κόντρα δύο ατόμων και όλα τα άλλα τα γύρω, γύρω που συζητάμε τόσες μέρες. Γιατί συγκεκριμένα στοιχεία γιατί τα Μέγαρα δεν είναι ασφαλή για τη μοτοσυκλέτα δεν έχει καταθέσει ούτε ο Mr DNA, ούτε κανένας άλλος. 75' βίντεο έκανε το motomag και συμπέρασμα για την επικινδυνότητα των Μεγάρων προσωπικά δεν έβγαλα. Χωρίς να υπονοώ ότι φταίει ο δημοσιογράφος που έκανε τις συνεντεύξεις.

Ειναι επικυνδινα γιατί δε λεει πουθενά ότι σου παίρνουν καινουριο μηχανάκι οταν βρόντηξεις ρε...:p

grinderx
10/06/2025, 16:21
Ειναι επικυνδινα γιατί δε λεει πουθενά ότι σου παίρνουν καινουριο μηχανάκι οταν βρόντηξεις ρε...:p
Κι εγώ που νόμιζα πως θα με καλύψει η ασφαλιστική μου :rolleyes:

CorpseAlive
10/06/2025, 16:47
Καλά τα λες!

Έχει γίνει......

Είπα ότι δεν έγινε ανάκληση την ημέρα που πήγαν οι αστυνομικοί όχι ότι δεν έγινε ποτέ στην ιστορία της .
Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ανάκληση .
Επίσης η ανάκληση που ανέβασες δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για ασφάλεια κλπ , είχε αλλάξει αρμοδιότητα η έκδοση αδειών και ουσιαστικά η περιφέρεια είπε είμαι αναρμόδιος να εκδώσω άδεια και σου την απορρίπτω .

Δεν έχω κατάλαβει ακόμα τι προσπαθείς να πεις . Ούτε το ύφος για να είμαι ειλικρινής .

macdeath_s
10/06/2025, 17:18
Νομίζω σε ένα πλαίσιο κοινής λογικής χωρίς να κοιτάμε ακραίες εξαιρέσεις, η οποιαδήποτε πίστα είναι πιο ασφαλέστερη από τον δρόμο (πόσο μάλλον για αθηναικό δρόμο):

- δεν έχει αμάξια, ζώα (μεταφορικά και κυριολεκτικά), πεζούς, ηλικιωμένους, παιδιά, μπάλες
- δεν έχει οδηγούς υπό την επήρεια ουσιών/αλκοόλ (σ.σ. κανα τσιγαράκι πάντως έχω δει πάντως ακόμη και στο Montmelo)
- κάνεις την ίδια στροφή 100 φορές και αν υπάρχει κάτι θα σε ειδοποιήσουν με σημαίες στον δρόμο κάθε τυφλή στροφή είναι kinder έκπληξη
- πάνε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση
- όπως δεν θέλεις να πέσει εσύ το ίδιο δεν θέλουν και οι γύρω σου αν και κάποιοι το θεωρούν πιο δύσκολο/εύκολο

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλά δνε μπορώ να σκεφτώ ένα "στραβό" της πίστας που να μην μπορείς να το βρείς σε οποιονδήποτε δρόμο.

Antonisss
10/06/2025, 17:54
Παιδιά, θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας? Το χαρτί της περιφέρειας τα λέει απλά,λιτά,κατανοητά:

Η προσωρινή άδεια λειτουργία της πίστας αφορά αποκλειστικά και μόνο ....

Δεν καταλαβαίνω η διαφωνία μερικών πως προκύπτει και σε τι στηρίζεται

Maira
10/06/2025, 19:38

Το είδα όλο το βίντεο και είμαι σίγουρη ότι ένας επιχειρηματίας θα πει οτι έχει άδεια, χωρίς όμως να διευκρηνίσει. Στην τελική γιατί δεν την δείχνει για να ξέρουμε τι μας γίνεται???

*Θα ήθελα να ξέρω γιατί δεν έχει άδεια.... Είναι γιατί δεν έχει τις προβλεπόμενες κερκίδες ή γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας;
*Αν γίνουν αλλαγές στιν πίστα θα πάρει άδεια?--> Άρα γιατί δεν γίνονται; Μπορούμε να πιέσουμε ώστε να γίνει πιο ασφαλής για ΜΑΣ?

Με το να βολευόμαστε με ημίμετρα είναι εύκολο. Και στο Ελλαδιστάν όλα δουλεύουν στο περίπου!
Μας καλύπτει στο περίπου; έλα μωρέ δε βαριέσαι; Ας μείνει έτσι! Εμείς να μπορουμε να μπούμε!

Σε αυτό διαφωνώ! Το αν θα μπω έτσι όπως είναι η πίστα ή αν μπορώ να εμπιστευτώ έναν διοργανωτή, που με κοροϊδεύει οργανώνοντας TD σε ένα χώρο χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές, χωρίς να με ενημερώσει.....Είναι δικό μου θέμα!
Εμείς σαν οδηγοί μηχανών μπορούμε να πιέσουμε για να γίνει πιο ασφαλή η πίστα; Ή απλά πάμε.... Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος????

Maira
10/06/2025, 19:40
Τελικά, αν έχει άδεια...θα μπεις;

Αν έχει άδεια γιατί πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας είναι πολύ πιθανό να μπω......

Μόνο με το μοτό όμως για να έχουμε μια εικόνα ποιος είναι δίπλα μας!

byron
10/06/2025, 19:40
Βάζω αυτό εδώ σε πρώτη φάση.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-athlitismos/pd-14-2007.html

Τώρα που θα είναι ξεκάθαρο τι και πως ας γράψω εν συνεχεία και εγώ την αποψάρα μου (με μερικές νομικές πινελιές) .

Εγω επανέρχομαι πάντως στο αφελές ερώτημα μου.
Το ΦΕΚ που ορίζει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές λειτουργίας πίστας (αυτοκινητοδρομιο), αναφέρει στο άρθρο 1
Αυτοκινητοδρόμιο είναι χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού και προορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και αποτελείται από το σύνολο των υποδομών:
α) πίστας αγώνων αυτοκινήτου,
β) κτιριακών εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν και διευκολύνουν τους αγώνες αυτοκινήτου και
μπλα μπλα μπλα

Επομένως τι; καμία πίστα και ουδέποτε δεν θα φιλοξενεί F1, καρτ, quad, μοτοσυκλέτα, πατίνι και οτιδήποτε δεν ορίζεται ως "αυτοκίνητο", ή ο νομοθέτης μιλάει με την κυριολεξία του όρου αυτοκίνητο (αυτοκινούμενο όχημα δλδ)

Γιατί αν συμβαίνει το 1ο, κάτι χάνω. Αν συμβαίνει το 2ο, μήπως έτσι ορίζει ο νόμος τα μηχανοκίνητα οχήματα γενικά;

Όχι πως θα βρεθεί κάποιος να χώσει 200 εκατομμύρια για μια πίστα με προδιαγραφές που δεν έχει ούτε το Mugello, απλά για να καταλάβουμε το πνεύμα του νομοθέτη.

Maira
10/06/2025, 19:42

Είναι επικύνδινα αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, γιατί αντί να φύγεις με σπασμένο πόδι, θα σε φύγουν τέσσερις!
Φοράμε στολή και γινόμαστε αθάνατοι!

:eek:

Maira
10/06/2025, 19:50
Το ΦΕΚ που ορίζει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές λειτουργίας πίστας (αυτοκινητοδρομιο), αναφέρει στο άρθρο 1
Αυτοκινητοδρόμιο είναι χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού και προορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και αποτελείται από το σύνολο των υποδομών:
β) κτιριακών εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν και διευκολύνουν τους αγώνες αυτοκινήτου και
μπλα μπλα μπλα

Επομένως τι; καμία πίστα και ουδέποτε δεν θα φιλοξενεί F1, καρτ, quad, μοτοσυκλέτα, πατίνι και οτιδήποτε δεν ορίζεται ως "αυτοκίνητο", ή ο νομοθέτης μιλάει με την κυριολεξία του όρου αυτοκίνητο (αυτοκινούμενο όχημα δλδ)

Γιατί αν συμβαίνει το 1ο, κάτι χάνω. Αν συμβαίνει το 2ο, μήπως έτσι ορίζει ο νόμος τα μηχανοκίνητα οχήματα γενικά;

Όχι πως θα βρεθεί κάποιος να χώσει 200 εκατομμύρια για μια πίστα με προδιαγραφές που δεν έχει ούτε το Mugello, απλά για να καταλάβουμε το πνεύμα του νομοθέτη.

Εκεί λοιπόν υπάρχει κενό! Δεν υπάρχει φεκ με προδιαγραφές για πίστες μοτο? (ερώτηση)
Και αν όχι, πόσο μπορούμε να πιέσουμε να υπάρξει? Δεν υπάρχουν κάτι ομοσποδίες κλπ κλπ κλπ;
Το έχουν ψάξει?

:confused::confused:

byron
10/06/2025, 19:50
Αν έχει άδεια γιατί πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας είναι πολύ πιθανό να μπω......

Δλδ μέχρι το 22 που είχε άδεια, ή Σέρρες έχεις πάει; Γιατί είπες πως δεν πηγαίνεις για δικούς σου λόγους.
Οποτε προς τι η εισαγγελική προσέγγιση προς κάτι που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει γενικά; Γιατί κάπως έτσι ακούγεσαι να πω την αλήθεια.

o teos
10/06/2025, 19:51
Είναι επικύνδινα αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, γιατί αντί να φύγεις με σπασμένο πόδι, θα σε φύγουν τέσσερις!
Φοράμε στολή και γινόμαστε αθάνατοι!

:eek:

Βρε καλή μου δεν εχεις την παραμικρή επαφή με την πίστα....δεν εχεις καν ακουμπήσει την άσφαλτο δίπλα στο κέρμπ και επιμένεις οτι ξερεις τι και πως...ρε τι κακό είναι αυτό δω μεσα...η φωτεινή παντογνωσια ειναι κολλητική μάλλον...:lol:

I rest my case.....και στην τελική θα το πω γιατί θα σκάσω.. ΌΠΟΙΟΣ ΦΟΒΆΤΑΙ ΠΈΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΆΤΑΙ....αι στο καλό πχια...:p:lol:

Maira
10/06/2025, 19:56
Είπα ότι δεν έγινε ανάκληση την ημέρα που πήγαν οι αστυνομικοί όχι ότι δεν έγινε ποτέ στην ιστορία της .
Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ανάκληση .
Επίσης η ανάκληση που ανέβασες δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για ασφάλεια κλπ , είχε αλλάξει αρμοδιότητα η έκδοση αδειών και ουσιαστικά η περιφέρεια είπε είμαι αναρμόδιος να εκδώσω άδεια και σου την απορρίπτω .

Δεν έχω κατάλαβει ακόμα τι προσπαθείς να πεις . Ούτε το ύφος για να είμαι ειλικρινής .

Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο!
Η πίστα δεν έχει άδεια, για όποιο λόγο δεν έχει.....
Μας έχουν μπαλάκι να διαλέξουμε πλευρές (ποιος είναι ο λύκος και ποια η κοκκινοσκουφίτσα)
Η πίστα δεν πληροί προϋποθέσεις ασφάλειας.....
Και αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να είμαστε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα, ψάχνουμε να δούμε πώς μπορούμε να μπούμε σε μια πίστα που.... ωχ αδερφε δε βαριέσαι, αυτήν έχουμε, και τι να γίνει τώρα!

Τώρα για το ύφος δεν ξέρω..... Ο καθένας το λαμβάνει όπως θέλει! :bawl:
Νομικό πάντως δεν είναι! :beer:

Maira
10/06/2025, 19:59
Δλδ μέχρι το 22 που είχε άδεια, ή Σέρρες έχεις πάει; Γιατί είπες πως δεν πηγαίνεις για δικούς σου λόγους.
Οποτε προς τι η εισαγγελική προσέγγιση προς κάτι που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει γενικά; Γιατί κάπως έτσι ακούγεσαι να πω την αλήθεια.

Έχω αναφέρει τους λόγους που δεν έχω μπει ακόμα.....
Μπορώ να πω ότι απλά έτυχε......
Όχι ότι δεν με απασχολεί και δε με ενδιαφέρει να μπω....
Σέρρες έχω πάει. Καμία σχέση! Άλλο επίπεδο.

ratamahatta
10/06/2025, 20:16
μπλα μπλα μπλα

Γνώμη μου παντως είναι ότι ο νομοθέτης μιλάει για την κυριολεξία του όρου, το οποίο περιλαμβάνει όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

grinderx
10/06/2025, 20:29
Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο!
Η πίστα δεν έχει άδεια, για όποιο λόγο δεν έχει.....
Μας έχουν μπαλάκι να διαλέξουμε πλευρές (ποιος είναι ο λύκος και ποια η κοκκινοσκουφίτσα)
Η πίστα δεν πληροί προϋποθέσεις ασφάλειας.....
Και αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να είμαστε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα, ψάχνουμε να δούμε πώς μπορούμε να μπούμε σε μια πίστα που.... ωχ αδερφε δε βαριέσαι, αυτήν έχουμε, και τι να γίνει τώρα!

Τώρα για το ύφος δεν ξέρω..... Ο καθένας το λαμβάνει όπως θέλει! :bawl:
Νομικό πάντως δεν είναι! :beer:
Οι οποίες είναι;;; Γιατί μέχρι τώρα μιλάς με υποθέσεις, γενικόλογα και με απόλυτο τρόπο: «Α δεν έχει άδεια αφού! Άρα μη ασφαλής για μοτό» Μάλιστα επιμένεις χωρίς να έχεις μπει στην πίστα.

Επίσης δε νομίζω εδώ μέσα να είμαστε του «ωχ αδερφέ και δε βαριέσαι» όπως με ευκολία κατηγορείς. Ίσα, ίσα που όλοι απαιτούμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο μια και καλή. Ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω βρε Ιωάννα

grinderx
10/06/2025, 20:36
Και για να εξηγούμαστε, δε διεκδικώ το αλάθητο, ούτε λέω ότι έχω την απόλυτη εμπειρία επειδή έτυχε να μπω δυο φορές στα Μέγαρα :)

byron
10/06/2025, 20:49

Οκ, όπως νομίζεις. Απλά, βλέπω ότι παρακολουθούν άτομα που έχουν γράψει χιλιάδες χλμ στα Μέγαρα και δεν έχει κανείς το ύφος "Ή θα είναι τέλεια και όπως λέει ο νόμος ή μη σώσει να ξανανοίξει" και λέω να κόψω λίγο.
Για να μην μιλάνε αυτοί, τι να πω εγώ που έχω κάνει συνολικά 300-500 γύρους στα Μέγαρα, ή εσύ που δεν έχεις κανέναν.

Ας περιμένουμε την πίστα που οραματίζεται το ΦΕΚ καλύτερα.

peterTHErider
10/06/2025, 20:51

Οι Σέρρες άλλο επίπεδο??
Το ξέρεις πως οι Σέρρες λειτουργούν με άδεια ξενοδοχείου?
Το ξέρεις με τον τελευταίο θάνατο του Βούλγαρου ήρθε εισαγγελικό κλιμάκιο από εκεί και βρήκε κάμποσα σημεία λάθος και επικίνδυνα?
Το ξέρεις πως στην κ1 αν φύγεις ευθεία δεν έχει αμμοπαγιδα λόγο των ντραγκστερ και αυτό είναι εντελώς παράνομο?
Το ξέρεις πως σε αυτή την παρανομία σκοτώθηκε ο Βούλγαρος(αν και μάλλον άλλο έπαθε αλλά τεσπά) και έφυγε γνωστός μου που έμεινε από φρενα με 270 και βγήκε ΕΞΩ από την πίστα στο χαντάκι και έσπασε τα ισχία και γαμηθηκε?επειδή ακριβώς δεν έχει αμμοπαγιδα.
Οπότε μην λες πολλά όταν δεν έχεις καμία γνώση.
Σε όλες τις πίστες μπορείς να σκοτωθείς.
Ποιος άλλωστε δεν θυμάται πέρυσι που ο τοπρακ την γλύτωσε από θαύμα που κοπανησε σε ΓΩΝΙΑ τοίχου 10 μέτρα από την πίστα!
Ότι ΠΡΈΠΕΙ να βελτιωθούν τα μέγαρα είναι δεδομένο.αλλα έγινες λίγο γραφική με το πείσμα σου να μας πείσεις γιατί δεν έχω καταλάβει.

Nostradamus
10/06/2025, 20:56
...

Στις Σέρρες έπεσε ο κύριος όμως.. Γιατί ένας έπεσε πάνω του.. Στο άλλο επίπεδο, όπως και στου εξωτερικού γίνονται τέτοια "αγωνιστικά συμβάντα " (έκει που φαίνεται να βασίζει όλο του το αφήγημα).. Αυτά σε μια κλειστή διοργάνωση μπορεί να συμβούν οπουδήποτε..

Και εστω ότι του Ζαφειροπουλου η οργάνωση έχει κενά. Ο Χαλαρης τι φταίει? Αν αύριο εμείς μαζέψουμε 50 μπορούμε να μπούμε, στη δική μας διοργάνωση, που σε ξέρω και με ξέρεις, και να βάλουμε ότι κανόνα θες ?

Ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε με την ερώτηση του και ήξερε ακριβώς που θα οδηγήσει όλο αυτό..

Nostradamus
10/06/2025, 21:04
Λίγες μέρες πριν την συνέντευξη είχε γράψει ο r1 ότι ήταν μπροστά στην κουβέντα των δύο στις Σέρρες και στα "θα σου δείξω εγώ κτλ".. το βίντεο, και όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό.. Είναι η απόφαση ενός ανθρώπου να πιέσει όπως μπορεί έναν άλλο για μια αντιδικία.

Δεν ξέρω τι επιτρέπεται και τι όχι στα Μέγαρα. Η στις Σέρρες. Ξέρω όμως ότι αυτά τα δύο υπάρχουν και το ένα έκλεισε για άλλη μια φορά, από ένα άσχετο εντελώς συμβάν, χίλια χιλιόμετρα μακριά. Και αυτό στο δικό μου μικρό μυαλό, μου φαίνεται απίστευτο και εντελώς υποκριτικό.

CorpseAlive
10/06/2025, 22:01
Τι ακριβώς συζητάμε τώρα?

Η εισαγγελέας είναι προφανώς ΑΣΧΕΤΗ που δεν κίνησε αυτόφωρη διαδικασία ενώ δεν υπάρχει ΑΔΕΙΑ λειτουργίας. :bawl:

Μπορεί να υπάρξει εγκύκλιος/απόφαση/ανάκληση ή αναψηλάφηση της άδειας των Μεγάρων. Αλλά την δεδομένη στιγμή υπήρχε άδεια για την χρήση που γίνονταν ή έστω ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΡΗΤΩΣ.

Τώρα το αν η πίστα ήταν ασφαλής ή όχι , αν πληροί τα κριτήρια ή όχι και ποια κριτήρια και για ποια χρήση είναι στην κρίση των δικαστών και των αρμόδιων οργάνων να ερμηνεύσουν το Animus του νομοθέτη.
Μία φορά (νομικά) ξεκάθαρο δεν είναι όπως απλοϊκά έγραψε ένας φίλος παραπάνω περί κατανόησης της ελληνικής γλώσσας .

Πάω να παραγγείλω ένα φίλτρο DNA τώρα για να μπω Μέγαρα στο Extreme Track Days σε κανέναν μήνα.

grinderx
10/06/2025, 22:10
Πάω να παραγγείλω ένα φίλτρο DNA τώρα για να μπω Μέγαρα στο Extreme Track Days σε κανέναν μήνα.
Τί πληροφορίες έχεις; Μίλα ωρέ! :p

moto_Princess
10/06/2025, 22:11
Τι ακριβώς συζητάμε τώρα?

Η εισαγγελέας είναι προφανώς ΑΣΧΕΤΗ που δεν κίνησε αυτόφωρη διαδικασία ενώ δεν υπάρχει ΑΔΕΙΑ λειτουργίας. :bawl:

Μπορεί να υπάρξει εγκύκλιος/απόφαση/ανάκληση ή αναψηλάφηση της άδειας των Μεγάρων. Αλλά την δεδομένη στιγμή υπήρχε άδεια για την χρήση που γίνονταν ή έστω ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΡΗΤΩΣ.

Τώρα το αν η πίστα ήταν ασφαλής ή όχι , αν πληροί τα κριτήρια ή όχι και ποια κριτήρια και για ποια χρήση είναι στην κρίση των δικαστών και των αρμόδιων οργάνων να ερμηνεύσουν το Animus του νομοθέτη.
Μία φορά (νομικά) ξεκάθαρο δεν είναι όπως απλοϊκά έγραψε ένας φίλος παραπάνω περί κατανόησης της ελληνικής γλώσσας .

ήταν γυναίκα για αυτό η αναστολή

CorpseAlive
10/06/2025, 22:11
ήταν γυναίκα για αυτό η αναστολή

Weird Flex but okay.

moto_Princess
10/06/2025, 22:20
Weird Flex but okay.
Τα υπεραναλύουμε έτσι είμαστε.

Vassilis
10/06/2025, 23:12
Πιθανόν.
Αλλά χωρίς κανονική εκκίνηση νομίζω δεν θεωρείται αγώνας.

Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον μερικές από τις προϋποθέσεις που έχει ένας αγώνας είναι τελική κατάταξη και έπαθλα. Αν υπήρχαν αυτά τότε στις Σέρρες μπορεί να θεωρηθεί αγώνας που όμως μπορούν να λάβουν μέρος μονο όσοι έχουν αγωνιστική άδεια. Είχα συμμεταχει πριν λίγο καιρο σ' έναν 6ωρο στις Σέρρες με αυτοκίνητο και είχαν ακριβώς το ίδιο θέμα πριν την διεξαγωγη με την ΛΑΜΣ. Υποστήριζε ότι ήταν αγώνας αλλά ο διοργανωτής καλύφθηκε γιατί δεν είχε έπαθλα αλλά αναμνηστικά συμμετοχής στο τέλος.

Πάντως όπως είπε ο Γρυλλάκης, ας ελπίσουμε αυτό που έγινε να κάνει την αρχή για να στρώσουν τα πράγματα. Οι διοργανωτές να είναι πιο αυστηροί, η πολιτεία να στηρίξει τις πίστες για να βελτιωθεί η ασφάλεια τους κλπ...

ΟΚΤΑΝΙΟ
10/06/2025, 23:48
Δε ξερω τι να πρωτοκουοταρω, οπότε παμε σε αυτο εδω

Οδηγώ μηχανή τα τελευταία 25 χρόνια. ....

Το μόνο που με νοιάζει είναι αν κάποια μέρα θα αποφασίσω να μπω στην πίστα, το οποίο συνεπάγεται μια καλή αγορά εξοπλισμού και λεφτά στην άκρη για την στραβή.

Εφοσον οδηγας στο δρομο 25 χρονια, τοτε θα επρεπε εδω και -ναι- 25 χρονια να εχεις ηδη επενδυσει σε καλη αγορα εξοπλισμου, και να εχεις και (πιο πολλα) λεφτα στην ακρη για την στραβη ;)

Γιατι αν σου τυχει η στραβη στο δρομο (που εινα στατιστικα απειρως πιθανοτερο απο οτι ζμπιστα) το μονο που θα σε νοιαξει και θα σε πονεσει ειναι η ζημια της μηχανης... ο νοων νοΗτω

ΟΚΤΑΝΙΟ
10/06/2025, 23:52
Μια απορια

Εχεις παει η εχεις μπει?

(αν δεν εχεις μπει σερρες, κανε το σκατο σου παξιμαδι, νοικιασε/δανεισου μια δερματινη (ολοσωμη/διαιρουμενη με φερμουαρ) και πηγαινε. Αν μπορεις καθημερινη που η πιστα ειναι ψιλοαδεια, ακομα καλυτερα. Με ευχαριστεις μετα)

Maira
11/06/2025, 00:18
Οι οποίες είναι;;; Γιατί μέχρι τώρα μιλάς με υποθέσεις, γενικόλογα και με απόλυτο τρόπο: «Α δεν έχει άδεια αφού! Άρα μη ασφαλής για μοτό» Μάλιστα επιμένεις χωρίς να έχεις μπει στην πίστα.

Επίσης δε νομίζω εδώ μέσα να είμαστε του «ωχ αδερφέ και δε βαριέσαι» όπως με ευκολία κατηγορείς. Ίσα, ίσα που όλοι απαιτούμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο μια και καλή. Ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω βρε Ιωάννα

Έστω να μην έχει μπαλώματα???? (δε νομίζω να έχασε την άδεια για μηχανές λόγω αυτού, αλλά είναι θέμα ασφάλειας!)
Ας πούμε αυτό το απλό!!!!!

Και δεν λέω τι είμαστε εδώ μέσα, και δεν κατηγορώ! Βλέπω όμως πως ψάχνουμε να επιλέξουμε μια εύκολη λύση! Ας ανοίξει η πίστα και βλέπουμε!
Στην Ελλάδα είμαστε! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!!!!

Maira
11/06/2025, 00:19
Μια απορια

Εχεις παει η εχεις μπει?

(αν δεν εχεις μπει σερρες, κανε το σκατο σου παξιμαδι, νοικιασε/δανεισου μια δερματινη (ολοσωμη/διαιρουμενη με φερμουαρ) και πηγαινε. Αν μπορεις καθημερινη που η πιστα ειναι ψιλοαδεια, ακομα καλυτερα. Με ευχαριστεις μετα)

Έχω μπει Σερρες με δανική στολή τα παλιά τα χρόνια!!!
Τα Μέγαρα με τρομάζουν!

Maira
11/06/2025, 00:25
Δε ξερω τι να πρωτοκουοταρω, οπότε παμε σε αυτο εδω

Εφοσον οδηγας στο δρομο 25 χρονια, τοτε θα επρεπε εδω και -ναι- 25 χρονια να εχεις ηδη επενδυσει σε καλη αγορα εξοπλισμου, και να εχεις και (πιο πολλα) λεφτα στην ακρη για την στραβη ;)

Γιατι αν σου τυχει η στραβη στο δρομο (που εινα στατιστικα απειρως πιθανοτερο απο οτι ζμπιστα) το μονο που θα σε νοιαξει και θα σε πονεσει ειναι η ζημια της μηχανης... ο νοων νοΗτω

Εξοπλισμό για τον δρόμο έχω, αλλά ούτε οι μπότες που έχω κάνουν, ούτε τα γάντια, και φυσικά δεν έχω στολή.
Από στραβές στο δρόμο μια χαρά πάμε τόσα χρόνια..... Ευτυχώς αρτιμελής ακόμα!
Για τη στραβή στο δρόμο όμως η ασφάλειά μου με καλύπτει. Στην πίστα όχι.
Άρα είναι παράλογο αν αποφασίσω να μπω να απαιτώ να εφαρμόζονται οι κανονισμοί ασφαλείας????

Έχω χάσει τη μπάλα! Από πότε σε μια χώρα (ίσως πρέπει να εξαιρέσουμε την Ελλάδα τελικά) είναι παράλογο να θες να κάνεις κάτι με ασφάλεια (όση ασφάλεια μπορείς να έχεις, αλλά τουλάχιστον την μέγιστη αυτής και όχι την ελάχιστη)

peterTHErider
11/06/2025, 06:16
Με όλο το σεβασμό η ασφάλεια για την πίστα των Μεγάρων που αναφέρεις συνέχεια έχει να κάνει πιθανά με κάποιες αμμοπαγιδες που δεν είναι αρκετά μεγάλες και μεγάλα σημεία διαφυγής.το αν θα πέσει κάποιος πάνω σου ΦΥΣΙΚΆ δεν εξασφαλίζεται όπως είδες πουθενά.
Για το πρώτο δεν σε αφορά ιδιαίτερα οπότε μπες.θα πηγαίνεις τοοοοσο αργά που τα υφιστάμενα σημεία και όπως είναι η πίστα είναι ΥΠΕΡΑΣΦΑΛΗ και ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ για σένα.
Για επικίνδυνα σημεία άσε να μιλήσει κάποιος που θα πάει έστω μέτρια.
Πχ στο τέλος της ευθείας θα έχει πρόβλημα κάποιος που θα φύγει με 220+,εσύ που αν φύγεις θα είσαι με 120-130 δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Είναι σαν να πας να κάνεις βουτιά σε πισίνα πρώτη φορά στη ζωή σου,και να συζητάνε για θέματα ασφάλειας αυτοί που βουτάνε από το 6-8 μέτρα ότι μπορεί να ακουμπήσουν κάτω και να φοβάσαι να βουτήξεις εσύ με τα μπρατσακια από το μισό μέτρο.

PaNick67
11/06/2025, 08:08
Με όλο το σεβασμό η ασφάλεια για την πίστα των Μεγάρων που αναφέρεις συνέχεια έχει να κάνει πιθανά με κάποιες αμμοπαγιδες που δεν είναι αρκετά μεγάλες και μεγάλα σημεία διαφυγής.το αν θα πέσει κάποιος πάνω σου ΦΥΣΙΚΆ δεν εξασφαλίζεται όπως είδες πουθενά.
Για το πρώτο δεν σε αφορά ιδιαίτερα οπότε μπες.θα πηγαίνεις τοοοοσο αργά που τα υφιστάμενα σημεία και όπως είναι η πίστα είναι ΥΠΕΡΑΣΦΑΛΗ και ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ για σένα.
Για επικίνδυνα σημεία άσε να μιλήσει κάποιος που θα πάει έστω μέτρια.
Πχ στο τέλος της ευθείας θα έχει πρόβλημα κάποιος που θα φύγει με 220+,εσύ που αν φύγεις θα είσαι με 120-130 δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Είναι σαν να πας να κάνεις βουτιά σε πισίνα πρώτη φορά στη ζωή σου,και να συζητάνε για θέματα ασφάλειας αυτού που βουτάνε από το 6-8 μέτρα ότι μπορεί να ακουμπήσουν κάτω και να φοβάσαι να βουτήξεις εσύ με τα μπρατσακια από το μισό μέτρο.

Mονο που η πιστα δεν φτιαχτηκε για να γυριζουν χαλαρα εγω κι η Maira αλλα για να πιεζεις να βρεις τα ορια σου, να δοκιμαζεις πραγματα. Αν ειναι ασφαλης για εμας δεν ειναι για εσενα πχ που μπορεις να πιασεις 220+ στο τελος της ευθειας.

Υποθετω οτι τα μετρα αμμοπαγιδας οριζονται απο τα μετρα ευθειας πριν απο αυτην και τα χαω που πιανεις και σε συνδυασμο με το τι στροφη ακολουθει. Αν δεν ειναι οκ ειναι λογικο να μην ειναι ασφαλης / παιρνει αδεια αγωνων, κλπ και αρα ειναι ανασφαλης. Για τα αυτοκινητα λογω βαρους, ταχυτητας που πιανουν, λαμαρινας γυρω γυρω ισως και κλωβων ασφαλειας να μην εχουν θεμα.

Εκτος αν συνηθιζεται στις πιστες να βαζουν ορια ταχυτητας για να σε καλυψουν τα μετρα αμμου στην στραβη.

Αυτο που βλεπω ειναι οτι το μότο "παμε κι οπου βγει" ισχυει σε καθε τομεα και δραστηριοτητα σε αυτη τη χωρα. Ποιος πιστοποιησε τα Μεγαρα και με βαση ποια προτυπα ξερουμε; Ποια τα credentials αυτου που εκανε την πιστοποιηση; Για εμενα αυτα επρεπε να απασχολουν τον δημοσιογραφο που εκανε 1 ωρα και βιντεο χωρις να ξεκαθαριζει τιποτα.

Bladerunner
11/06/2025, 08:33
Άσχετα με τις δομικές διαφορές Πάχης και Σερρών, τα στατιστικά δεν είναι και τόσο διαφορετικά για τις δύο πίστες.

grinderx
11/06/2025, 10:04
Έστω να μην έχει μπαλώματα???? (δε νομίζω να έχασε την άδεια για μηχανές λόγω αυτού, αλλά είναι θέμα ασφάλειας!)
Ας πούμε αυτό το απλό!!!!!
Πάμε πάλι: Έχει γίνει μια ερώτηση/καταγγελία για περιστατικό σε άλλη πίστα και για την προσωπική διαφορά δύο ατόμων -> Η εισαγγελία αποφάσισε ότι πρέπει να μαζέψει περισσότερα στοιχεία. Μέχρι τότε μοτοσυκλέτα γιοκ. Δεν ανακλήθηκε κάποια άδεια. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

Και δεν λέω τι είμαστε εδώ μέσα, και δεν κατηγορώ! Βλέπω όμως πως ψάχνουμε να επιλέξουμε μια εύκολη λύση! Ας ανοίξει η πίστα και βλέπουμε!
Στην Ελλάδα είμαστε! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!!!!
Τώρα παίζουμε την κολοκυθιά. Ποιος έψαξε/ζήτησε εύκολή λύση; Λέμε ότι δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε που έχει προσωπικές διαφορές με κάποιον διοργανωτή με πρόφαση την ασφάλεια να δημιουργεί πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους. Και για να τελειώνουμε Ιωάννα: Αισθάνεσαι ανασφάλεια με την πίστα των Μεγάρων; Δε μπαίνεις και τελειώνει το θέμα. Προσωπικά αισθάνομαι απείρως ασφαλέστερα από το να είμαι πχ στα Βίλια που κυκλοφορούν νταλίκες ή παραλιακή προς Σούνιο με τον κάθενα που οδηγεί όπως να 'ναι..

Αυτο που βλεπω ειναι οτι το μότο "παμε κι οπου βγει" ισχυει σε καθε τομεα και δραστηριοτητα σε αυτη τη χωρα. Ποιος πιστοποιησε τα Μεγαρα και με βαση ποια προτυπα ξερουμε; Ποια τα credentials αυτου που εκανε την πιστοποιηση; Για εμενα αυτα επρεπε να απασχολουν τον δημοσιογραφο που εκανε 1 ωρα και βιντεο χωρις να ξεκαθαριζει τιποτα.
Μα αυτό έχουμε πει εδώ και τόσες μέρες! Το νομοθετικό πλαίσιο είναι ΓΤΠ. Δεν είναι δυνατόν να έχεις τον ΕΟΤ/υπουργείο Τουρισμού να εμπλέκεται στην αδειοδότηση των αυτοκινητοδρομίων. Με ποια λογική; Ποιος ειδικούς επί του μηχανοκίντου αθλητισμού έχουν; Ειδικά για την πίστα των Μεγάρων, ποια είναι συγκεκριμένα τα ζητήματα ασφαλείας που την καθιστούν ακατάλληλη για μοτοσυκλέτες; Όχι αοριστολογίες ή αυτά που συζητάμε εδώ πέρα για αμμοπαγίδες και εξόδους διαφυγής. Να δημοσιευθεί συγκεκριμένη έκθεση από ανθρώπους του χώρου, εφ' όσον όντως υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας.

o teos
11/06/2025, 10:08
:yawn::yawn: ακομα τα ίδια λεμε ε??καλα πάω να την πέσω πάλι θα ερθω σε κανα δυο μέρες να δω αν βγάλατε πόρισμα η να σας γλυτώσω απ την ταλαιπωρία κλειδώνοντας το. :lol:

grinderx
11/06/2025, 10:15
:yawn::yawn: ακομα τα ίδια λεμε ε??καλα πάω να την πέσω πάλι θα ερθω σε κανα δυο μέρες να δω αν βγάλατε πόρισμα η να σας γλυτώσω απ την ταλαιπωρία κλειδώνοντας το. :lol:
:a013: :a013: :a013:

panos_zip
11/06/2025, 10:17
Ειπα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΕΤΣΙ.....αμέσως εσυ σε θιξαμε....Λουκρητία..:moutza:

Όχι, δεν θίχτηκε.
Απλά μας εξηγεί ότι εμείς οι πιο γήγοροι, τον περνούσαμε χωρίς να τον τρομάξουμε.
:evil: :evil:

grinderx
11/06/2025, 10:19
Όχι, δεν θίχτηκε.
Απλά μας εξηγεί ότι εμείς οι πιο γήγοροι, τον περνούσαμε χωρίς να τον τρομάξουμε.
ΩΩΩΩ, τι του είπε!!! :lol: :p

harris_x
11/06/2025, 10:19
Όχι, δεν θίχτηκε.

:cry::cry::cry:

o teos
11/06/2025, 10:21
Όχι, δεν θίχτηκε.

:bawl:

Phantom
11/06/2025, 13:23
Διαβάζοντας το Π.Δ. 14/2007 διαπιστώνεις οτι.. είναι απλά κακογραμμένο.

Γενικά το διάταγμα αναφέρεται σε "αυτοκινητοδρόμιο" και "διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου" πράγμα που κανονικά αποκλείει τις μοτοσικλέτες.
Όμως παρακάτω, στο άρθρο 4 που αφορά τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων (τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πίστας), τότε αναφέρει οτι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της FIA και της FIM. Και μάλιστα κάνει την ίδια αναφορά (FIA και FIM) πολλαπλές φορές.
Πράγμα που σημαίνει οτι ο νομοθέτης είχε στο μυαλό του ΚΑΙ τις μοτοσικλέτες, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τις έγραψε ρητά στο άρθρο 1 που δίνει και τον ορισμό, ούτε χρησιμοποίησε κάποιο πιο δόκιμο όρο αντί της έκφρασης "αγώνων αυτοκινήτου"
Θα μπορούσε να γράψει "αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλετών" ή "αγώνων μηχανοκίνητων οχημάτων"

Τέλος στο άρθρο 8, παράγραφος 5 αναφέρει:

Το παραπάνω ειδικό σήμα λειτουργίας του αυτοκινητοδρομίου δεν απαλλάσσει τους υπευθύνους από την υποχρέωση της λήψης άδειας τέλεσης των αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον αρμόδιο κρατικό φορέα κάθε φορά, καθώς και από την υποχρέωση λήψης επιμέρους αδειών, όπου απαιτείται, για τη λειτουργία της εγκατάστασης, από τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης στο ίδιο άρθρο, στην παράγραφο 2 αναφέρει:

Πριν τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας διενεργείται αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ για να διαπιστωθεί αν έχει υλοποιηθεί και εφαρμοστεί πιστά η εγκεκριμένη από τον ΕΟΤ αρχιτεκτονική μελέτη και αν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός πληρούν τις προδιαγραφές του άρθρου 4 του παρόντος διατάγματος

Το άρθρο 4 είναι οι προδιαγραφές της πίστας που πρέπει να συμβαδίζουν με τους κανόνες της FIA και της FIM.

Προσωπικά, χωρίς να είμαι δικηγόρος δεν βλέπω τρελά "κενά" στο πλαίσιο λειτουργίας. Κακογραμμένες εκφράσεις βλέπω, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δίνουν πάτημα για διαφορετικές ΝΟΜΙΚΕΣ ερμηνείες, με αποτέλεσμα τις δικαστικές διαμάχες.
Γιατί είναι άλλο το τι ήθελε να πει ο νομοθέτης (και ανοιχτό σε ερμηνείες) και άλλο το τι έγραψε στο χαρτί..

bulmont
11/06/2025, 14:08

Και να 'ναι δίπλα σου ο Dalt0n.........:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

harris_x
11/06/2025, 14:15

:roflmao::roflmao::roflmao:

bulmont
11/06/2025, 14:20
:roflmao::roflmao::roflmao:

Γιατί γελάς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αν έρθει ο Ντάλτον, τι θα του πείς;;;; ''δεν σε παίζουμε''....;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Nostradamus
11/06/2025, 14:20

:lol::lol:

ΟΚΤΑΝΙΟ
11/06/2025, 14:44
Για τη στραβή στο δρόμο όμως η ασφάλειά μου με καλύπτει. Στην πίστα όχι.

Στο φιλο μου το Δασκαλο (με το S1000rr οσοι τον θυμουνται απο τα τρακμπΑηκς) πες το, που επειδη αναβληθηκε (λογω τριτων) 2 φορες το ταξιδι μας στις Σερρες, πηγε Γαλαξειδι και απο ΠΡΙΝ το πασχα ειναι ακομα στο ΚΑΤ, σπασμενη λεκανη, σπασμενο αριστερο χερι (γιατι το δεξι το θελουμε για τσ φρενα) πολλαπλες αιμοραγιες που κανεις δε ξερει πως αντεξε, και προλαβε το ασθενοφορο να τον παει Αμφισσα, και μετα απο 7 φακεν ωρες καθυστερησης να τον πανε στη Λαμια, κομμενο λεπτο εντερο, το οποιο συνδεθηκε με το παχυ, και να εχει ενα σακουλακι για να βγαινουν τα σκατα απο εκει, και να πρεπει να εχει 24 ωρες το 24ωρο εναν ανθρωπο διπλα του για να το αδειαζει μη βγουν απεξω κ του κανουν μολυνση στη πληγη, κτλ κτλ κτλ κτλ
γιατι ενας 85χρονος (εδω βαλτε λεξεις που αμα τις πω εχω φαει μονιμο ΒΑΝ) αποφασισε να βγει αντιθετο ρευμα παραβιαζοντας 2πλη διαχωριστικη, και να καρφωθει μετωπικα πανω του....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
αλλα δε πειραζει βρε συ, η ασφαλεια θα τον καλυψει :(

harris_x
11/06/2025, 14:44
Γιατί γελάς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αν έρθει ο Ντάλτον, τι θα του πείς;;;; ''δεν σε παίζουμε''....;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μαζί μας θα έρθει το παιδι, εννοείται!

MG-KTiNoS
11/06/2025, 17:10

Για να χώσει κάποιος
που δεν είναι ο Συγγρός ξέρω γω :lol:
πρέπει να ξέρει πότε και πόσα θα πάρει πίσω (κατά προσέγγιση έστω)
Η μαγκιά αυτή που έγινε με την ακύρωση του τρακ ντέι μας διδάσκει ότι
ο Χ Ψ μαλάκας μπορεί να επηρεάσει την επένδυση έως και να την ακυρώσει
αλλά....

έτσι είμαστε αδερφέ μου κι έτσι μένουμε,
ταξιδιώτες στη λιακάδα
κι ένα πλοίο η Ελλάδα και πηγαίνουμε…

:P

Υγ
Πίστα θα μπορούσε να γίνει στην Αττική και τζάμπα πάνω από τη χωματερή
Πολλά χρόνια πριν... ΑΛΛΑ.... (τα έχουμε πει 1000 φορές)
https://www.lifo.gr/now/greece/kleinei-i-homateri-sti-fyli-eos-2025-shedio-tis-perifereias-attikis-gia-ta-skoypidia

o_gavros
11/06/2025, 17:47
δεν πάνε πολλά χρόνια πίσω που συζητούσαν τάχα σοβαρά να κάνουν πίστα, F1 κιόλας, στην εξωτική είναι η αλήθεια Δραπετσωνιτικη Ριβιέρα .
θα βγαινα γω απ'το μπαλκόνι με το σωβρακο και θα πέταγα του τάδε πιλότου μπανανοφλουδες να του κόψω τη φόρα...
ιλαροτραγωδία!

karellen
11/06/2025, 17:55
Γιατί, την άλλη στη Χαλανδρίτσα το '11 που την είχαν και σίγουρη;

Bowleno
11/06/2025, 18:06
Πολύ μΕ αρέσει που ακόμα προσπαθείτε να κουρέψετε τα αυγά.....

(δοκιμάστε με ξυράφι) :p

Όλη η ουσία είναι αυτή που ανέφερε πιο πάνω ο Phantom, ΠΟΛΥ κακογραμμένο κείμενο που αφήνει ανοικτές όλες τις ερμηνείες ενώ ΔΕΝ θα έπρεπε καθόλου.

Δεν πάνε λίγα χρόνια πριν, όταν είχε αναγνωριστεί η Ελληνική νοηματική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους.
Το κείμενο σε ένα σημείο του έλεγε:

"Αναγνωρίζεται η ΕΝΓ ως επίσημη μητρική γλώσσα όλων των Ελλήνων κωφών και βαρηκόων"

Μαντέψτε για ποιο σημείο της φράσης έγινε ο κακός χαμός.....

Phantom
11/06/2025, 18:16
Υγ
Πίστα θα μπορούσε να γίνει στην Αττική και τζάμπα πάνω από τη χωματερή
Πολλά χρόνια πριν... ΑΛΛΑ.... (τα έχουμε πει 1000 φορές)
https://www.lifo.gr/now/greece/kleinei-i-homateri-sti-fyli-eos-2025-shedio-tis-perifereias-attikis-gia-ta-skoypidia

Όχι, δεν θα μπορούσε.
Επειδή η διπλωματική μου εργασία ήταν αποκατάσταση ενός ΧΥΤΑ (που διαφέρει από την έννοια της χωματερής, αλλά ας μην επεκταθούμε) σου απαντάω πως αυτό είναι αδύνατο.
Το "έδαφος" (ταμπάνι) είναι ασταθές και υπόκειται σε μικροκαθιζήσεις για πολλά χρόνια μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ (3 δεκαετίες κατ' ελάχιστον)
Οι καθιζήσεις αυτές ελέγχονται τακτικά και σχολαστικά για να αποφευχθούν κίνδυνοι μαζικής καθίζησης, ή/και κατολίσθησης ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους και τον τρόπο αποκατάστασης που χρησιμοποιήθηκε για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
Μετά τα πρώτα 10 χρόνια της αποκατάστασης, γίνεται να κατασκευαστούν ελαφριές κατασκευές (π.χ. Κιόσκια) Απαγορεύεται όμως η κατασκευή οποιασδήποτε κατασκευής απαιτεί πάνω από 2 μέτρα σκάψιμο στο έδαφος. Μπορεί το χώμα να είναι πακτωμένο και συμπυκνωμένο, αλλά το γεγονός παραμένει οτι 5 μέτρα κάτω από τα πόδια σου υπάρχουν σκουπίδια που συνεχίζουν να λιώνουν και να αποσυντίθενται..
Τέλος, κατά την διαδικασία αποσύνθεσης, βγαίνει συνεχώς μεθάνιο. Γι αυτό το λόγο υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές και σωλήνες που τοποθετούνται κάτω από το ορατό έδαφος για να κάνουν συλλογή, και δεν πρέπει να "καταστραφούν"

Δεν μπορώ να φανταστώ πως σε ένα τέτοιο ασταθές περιβάλλον θα μπορούσε να κατασκευαστεί μια "πίστα" όπου οι ρωγμές στην άσφαλτο της θα ήταν όχι απλά "καθημερινό" φαινόμενο, αλλά κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ανάμεσα σε 2 γύρους σε δύο ή και περισσότερα σημεία. Κάθε 3 και λίγο!
Δεν μπορώ επίσης να φανταστώ πως θα κατασκευάζονταν οι υπόλοιπες απαραίτητες εγκαταστάσεις χωρίς αφενός να γίνει θεμελίωση των κατασκευών και αφετέρου να μην δημιουργηθεί παραπάνω πίεση στο έδαφος ώστε να μην αρχίσουν να βυθίζονται σαν τον πύργο της Πίζας :P

Οπότε, όχι δεν θα μπορούσε να γίνει. Τουλάχιστον άμεσα. Σε 30 με 40 χρόνια μετά την αποκατάσταση.. ΙΣΩΣ.

Bladerunner
11/06/2025, 18:16
Γιατί, την άλλη στη Χαλανδρίτσα το '11 που την είχαν και σίγουρη;

Κάτι κινείται γι' αυτή... Με απελπιστικά αργά και μικρά βήματα, αλλά τουλάχιστον δεν έχει ακυρωθεί το project. Και είναι δύσκολο να ακυρωθεί γιατί ήδη έχει γίνει μεγάλη επένδυση που πολύ δύσκολα θα ανακτηθεί αν μπει λουκέτο.

peterTHErider
11/06/2025, 18:50
Κάτι κινείται γι' αυτή... Με απελπιστικά αργά και μικρά βήματα, αλλά τουλάχιστον δεν έχει ακυρωθεί το project. Και είναι δύσκολο να ακυρωθεί γιατί ήδη έχει γίνει μεγάλη επένδυση που πολύ δύσκολα θα ανακτηθεί αν μπει λουκέτο.

Τι κινείται?
Έχεις ακούσει κάτι σχετικά πρόσφατα?

Bladerunner
11/06/2025, 19:27
Τι κινείται?
Έχεις ακούσει κάτι σχετικά πρόσφατα?

Δεν το λες και πρόσφατα. Είχε αιτηθεί παράταση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο το 2023 και έχει δηλώσει ότι είναι πλέον σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

grinderx
11/06/2025, 19:47
Συζητούσαν και για πίστα F1 κάποτε.
Ααααααχχαχααχαχχααχχααχχαααα σόρι δεν άντεξα. Η Ουγκάντα της γεωγραφικής Ευρώπης μόνο για κάνα σκυλάδικο κάνει, τσιγάρο, καφέ, και κάνα βύσμα στο δημόσιο. Σε οτιδήποτε άλλο δεν πιάνουμε ούτε πάτο.

Δεν το λες και πρόσφατα. Είχε αιτηθεί παράταση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο το 2023 και έχει δηλώσει ότι είναι πλέον σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.
Ορίστε που κάποιοι χλεύαζαν. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και πίστα F1!

https://www.youtube.com/watch?v=5rGym7ZfOBc

:p :p :p

Maira
11/06/2025, 20:19
Στο φιλο μου το Δασκαλο (με το S1000rr οσοι τον θυμουνται απο τα τρακμπΑηκς) πες το, που επειδη αναβληθηκε (λογω τριτων) 2 φορες το ταξιδι μας στις Σερρες, πηγε Γαλαξειδι και απο ΠΡΙΝ το πασχα ειναι ακομα στο ΚΑΤ, σπασμενη λεκανη, σπασμενο αριστερο χερι (γιατι το δεξι το θελουμε για τσ φρενα) πολλαπλες αιμοραγιες που κανεις δε ξερει πως αντεξε, και προλαβε το ασθενοφορο να τον παει Αμφισσα, και μετα απο 7 φακεν ωρες καθυστερησης να τον πανε στη Λαμια, κομμενο λεπτο εντερο, το οποιο συνδεθηκε με το παχυ, και να εχει ενα σακουλακι για να βγαινουν τα σκατα απο εκει, και να πρεπει να εχει 24 ωρες το 24ωρο εναν ανθρωπο διπλα του για να το αδειαζει μη βγουν απεξω κ του κανουν μολυνση στη πληγη, κτλ κτλ κτλ κτλ
γιατι ενας 85χρονος (εδω βαλτε λεξεις που αμα τις πω εχω φαει μονιμο ΒΑΝ) αποφασισε να βγει αντιθετο ρευμα παραβιαζοντας 2πλη διαχωριστικη, και να καρφωθει μετωπικα πανω του....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
αλλα δε πειραζει βρε συ, η ασφαλεια θα τον καλυψει :(

Και όπως λέμε πάντα! Οι δρόμοι δεν είναι πίστα και η πίστα δεν γίνεται να είναι δρόμοι!!!
Και έξω στη ζούγκλα των δρόμων επιλογή μας είναι αν θα καβαλάμε, πώς θα καβαλάμε, και γιατί θα καβαλάμε μηχανές!
Δε θα στο πάω στο αν εκείνο ή αν το άλλο.....
Αλλά όταν κάνεις μια επιλογή θες να ξέρεις όλα τα δεδομένα! Για το δρόμο τα ξέρουμε!
Για την πίστα θα μας ενημερώσει κανένας; Γιατί η πίστα κι αν είναι επιλογή!

Maira
11/06/2025, 20:20

Μπααααααα, θα είμαι στους αρχάριους και αν!

:beer::beer:

byron
11/06/2025, 20:36

Δύσκολο έως αδύνατον πιστεύω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Η ανάγνωση του ΦΕΚ για τα ελάχιστα προαπαιτουμενα, δείχνει πως αλλού τιρβαζουν όσοι το έγραψαν.
Καταρχήν, δεν θα ήταν απαραίτητο να έχει προδιαγραφές F1 κάθε τέτοιο project. Δεν πιστεύω πως Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία ή Ισπανία να έχουν μόνο πίστες ΠΠ και όχι και δεκάδες μικροτερες που θα έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους.

Στο άρθρο 2 ορίζει την έκταση σε 400 στρέμματα τουλάχιστον. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η πίστα των Σερρων είναι 195...

I.ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
1.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ
α. Έκταση : 400.000 τ.μ. κατ’ ελάχιστον β. Μορφολογία εδάφους : σχετικά επίπεδη
2.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΠΙΣΤΑΣ) α. μήκος πίστας : 2,5 χλμ. 8,0 χλμ. (δεν ξέρω τι σημαίνουν οι δύο διαστάσεις. Πάντως οι Σέρρες είναι 3.200 περίπου)

Οπότε, το κόστος εκτοξεύεται. Το πιθανό κόστος δεν μπορώ να το φανταστώ, αλλά υποθέτω πως είναι εκατοντάδες τα εκατομμύρια. Βάλε και τι IRR θα θέλει ο στρατηγικός που ψάχνουν, να πω κατ'ελαχιστο 10%, και καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο μπορεί να φτιαχτεί μόνο με κρατική επιχορήγηση.

Καληνύχτα σας :wave2:

grinderx
11/06/2025, 21:00
Δύσκολο έως αδύνατον πιστεύω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Η ανάγνωση του ΦΕΚ για τα ελάχιστα προαπαιτουμενα, δείχνει πως αλλού τιρβαζουν όσοι το έγραψαν.
Καταρχήν, δεν θα ήταν απαραίτητο να έχει προδιαγραφές F1 κάθε τέτοιο project. Δεν πιστεύω πως Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία ή Ισπανία να έχουν μόνο πίστες ΠΠ και όχι και δεκάδες μικροτερες που θα έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους.

Στο άρθρο 2 ορίζει την έκταση σε 400 στρέμματα τουλάχιστον. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η πίστα των Σερρων είναι 195...

1.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ
2.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΠΙΣΤΑΣ) α. μήκος πίστας : 2,5 χλμ. 8,0 χλμ. (δεν ξέρω τι σημαίνουν οι δύο διαστάσεις. Πάντως οι Σέρρες είναι 3.200 περίπου)

Οπότε, το κόστος εκτοξεύεται. Το πιθανό κόστος δεν μπορώ να το φανταστώ, αλλά υποθέτω πως είναι εκατοντάδες τα εκατομμύρια. Βάλε και τι IRR θα θέλει ο στρατηγικός που ψάχνουν, να πω κατ'ελαχιστο 10%, και καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο μπορεί να φτιαχτεί μόνο με κρατική επιχορήγηση.

Party pooper! :bigcry: :p

peterTHErider
11/06/2025, 21:03
Φυσικά και δεν χρειάζεται πίστα f1.
Μια λίγο καλύτερη από τις Σέρρες χωρίς απαιτήσεις εγκαταστάσεων για αγώνες και φιλάθλους αλλά μόνο για τρακντει και χρήση από εταιρείες για παρουσιάσεις και τεστ θέλει το πολύ 4 εκατομμύρια.
Δεν είναι τρελό κόστος και δίπλα στην Αττική με σωστή διαχείριση μπορεί να κάνει απόσβεση στην 10ετια.
Απλά κανείς δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί γιατί θέλει πολύ τρέξιμο.

BLiTzER
11/06/2025, 21:25

1.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ

Το κόστος είναι που μας κρατάει πίσω. Αλλιώς 100% θα γινόταν.

moto_Princess
11/06/2025, 21:27
Μια λίγο καλύτερη από τις Σέρρες χωρίς απαιτήσεις εγκαταστάσεων για αγώνες και φιλάθλους αλλά μόνο για τρακντει και χρήση από εταιρείες για παρουσιάσεις και τεστ θέλει το πολύ 4 εκατομμύρια.
Δεν είναι τρελό κόστος και δίπλα στην Αττική με σωστή διαχείριση μπορεί να κάνει απόσβεση στην 10ετια.

και γιατί να πετάξει κάποιος 4.000.000€ να τα πάρει από track day και παρουσιάσεις... αν και όποτε.
εγω scooterακια βλέπω στους δρόμους και όχι SS600,1000
Στα 4.000.000€ να έχει αγορασμενη την γη ?

peterTHErider
11/06/2025, 21:31
Για το ίδιο λόγο που η Ισπανία έχει πολλές τέτοιες ιδιωτικές πίστες που είναι ρεζέρβε όλο το χρόνο από εταιρείες και ομάδες.
Κάποιες που δεν τις ξέρει σχεδόν κανείς.
Με το κλίμα που έχουμε εδώ θα είχε πολύ ενδιαφέρον.και η 10ετία που είπα είναι το χειρότερο σενάριο.
Λέω ότι δύσκολα κάποιος θα ασχοληθεί.μονο κάποιος που έχει πολύ χρήμα να κάθεται, γουστάρει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έχει χρόνο.παιξτε όλοι euro jackpot!!!
Δύσκολος συνδιασμός και για αυτό δεν έχει γίνει κάτι ακόμα.

moto_Princess
11/06/2025, 21:35
Για το ίδιο λόγο που η Ισπανία έχει πολλές τέτοιες ιδιωτικές πίστες που είναι ρεζέρβε όλο το χρόνο από εταιρείες και ομάδες.
Κάποιες που δεν τις ξέρει σχεδόν κανείς.
Με το κλίμα που έχουμε εδώ θα είχε πολύ ενδιαφέρον.και η 10ετία που είπα είναι το χειρότερο σενάριο.

η Ισπανία εκτός από ποδόσφαιρο, έχει και μηχανοκίνητο αθλητισμό
εδω τι έχεις ?

BLiTzER
11/06/2025, 21:43
η Ισπανία εκτός από ποδόσφαιρο, έχει και μηχανοκίνητο αθλητισμό
εδω τι έχεις ?

Ήλιο.

byron
11/06/2025, 21:46

Δεν ξέρω πως προκύπτει το 4 εκατομμύρια, λίγα μου φαίνονται. Ρώτησα τον κουνιάδο μου που εργάζεται πολλά χρόνια ως γεωλόγος με ειδίκευση στα ασφαλτικα έργα το πόσο κοστίζει ανά χλμ ένας δρόμος με σωστές προδιαγραφές. Μου απάντησε :

Καλησπέρα Βύρωνα
Το δικό μας έργο είναι περίπου 72 χιλιόμετρα μαζί με τους κόμβους και είχε αρχικό κόστος 400 εκατομμύρια μαζί με τους παραδρομους. Τώρα αν έχει έντονο ανάγλυφο, σύριγγες κλπ σίγουρα θα πάει παραπάνω.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, βγαίνει 5,5 εκατ. ανά χλμ. Σε ένα ψάξιμο που έκανα, ο Δήμος Μεσσήνης είχε επισκεφθεί την πίστα των Σερρων, προκειμένου να εκμεταλλεύεται το παλιό αεροδρόμιο της Τριοδου. Το 2012,το κόστος υποδομών της πίστας των Σερρων ήταν 20 εκατομμύρια...
Σε αυτό δεν υπολογίζεται το κόστος γης, αν δεν κάνω λάθος η έκταση ήταν του Δήμου.

https://kalamatajournal.gr/messinia/dimoi-messinias/item/536-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85

Antonisss
11/06/2025, 22:12

Το πρόβλημα μάλλον είναι στις μίζες. Είναι δυνατόν έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να μην υπάρχουν μνηστήρες για αυτό? Στην Ελλάδα?

devil's animal
11/06/2025, 22:15
:a014:

moto_Princess
11/06/2025, 22:25
Το πρόβλημα μάλλον είναι στις μίζες. Είναι δυνατόν έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να μην υπάρχουν μνηστήρες για αυτό? Στην Ελλάδα?

για FIA GRADE A
Με 3.000.000.000€ για Αττική με 2.000 στρέμματα γης θα μπορούσε να τα πάρει άνετα σε 20 χρόνια
3δις ποιος να ρίξει ?

peterTHErider
11/06/2025, 22:30
Δεν ξέρω πως προκύπτει το 4 εκατομμύρια, λίγα μου φαίνονται. Ρώτησα τον κουνιάδο μου που εργάζεται πολλά χρόνια ως γεωλόγος με ειδίκευση στα ασφαλτικα έργα το πόσο κοστίζει ανά χλμ ένας δρόμος με σωστές προδιαγραφές. Μου απάντησε :

Καλησπέρα Βύρωνα
Το δικό μας έργο είναι περίπου 72 χιλιόμετρα μαζί με τους κόμβους και είχε αρχικό κόστος 400 εκατομμύρια μαζί με τους παραδρομους. Τώρα αν έχει έντονο ανάγλυφο, σύριγγες κλπ σίγουρα θα πάει παραπάνω.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, βγαίνει 5,5 εκατ. ανά χλμ. Σε ένα ψάξιμο που έκανα, ο Δήμος Μεσσήνης είχε επισκεφθεί την πίστα των Σερρων, προκειμένου να εκμεταλλεύεται το παλιό αεροδρόμιο της Τριοδου. Το 2012,το κόστος υποδομών της πίστας των Σερρων ήταν 20 εκατομμύρια...
Σε αυτό δεν υπολογίζεται το κόστος γης, αν δεν κάνω λάθος η έκταση ήταν του Δήμου.

https://kalamatajournal.gr/messinia/dimoi-messinias/item/536-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85

Επειδή ο πατέρας μου έχει ρίξει πολλά εκατομμύρια τετραγωνικά ασφαλτικων είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν και το κόστος μπορεί να έχει τρομακτικές διαφορές.
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το υπέδαφος.
Αλλά πέρα από αυτό οι προδιαγραφές για αγώνα f1 σε ασφάλτικα θέλουν πάρα πολλά εκατομμύρια.
Δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.
Ενδεικτικά η τελευταία εργολαβία στις Σέρρες που περιελάμβανε αλλαγή ασφαλτοτάπητα ήταν αν θυμάμαι καλά περίπου 450.000.
Και μίλησα χωρίς βοηθητικές εγκαταστάσεις box κλπ!

Πόσο πιστεύεις πως κόστισαν τα μέγαρα???
Σκέψου τα μέγαρα+500μέτρα μήκος ολοκαίνουργια άσφαλτο με 2-3 μέτρα παραπάνω πλάτος!
Τέλεια!

billyka
11/06/2025, 22:52
Καλησπέρα.Η χώρα πάει κατά διαόλου.Ποια πίστα και κολοκύθια?Το 32 λένε θα χουμε κλαμματα.Παμε για εθνική σύνταξη.Ας προσγειωθούμε λεω

peterTHErider
11/06/2025, 22:55
Καλησπέρα.Η χώρα πάει κατά διαόλου.Ποια πίστα και κολοκύθια?Το 32 λένε θα χουμε κλαμματα.Παμε για εθνική σύνταξη.Ας προσγειωθούμε λεω

Τι θα γίνει το 32?

byron
11/06/2025, 22:59
Επειδή ο πατέρας μου έχει ρίξει πολλά εκατομμύρια τετραγωνικά ασφαλτικων είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν και το κόστος μπορεί να έχει τρομακτικές διαφορές.
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το υπέδαφος.
Αλλά πέρα από αυτό οι προδιαγραφές για αγώνα f1 σε ασφάλτικα θέλουν πάρα πολλά εκατομμύρια.
Δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.
Ενδεικτικά η τελευταία εργολαβία στις Σέρρες που περιελάμβανε αλλαγή ασφαλτοτάπητα ήταν αν θυμάμαι καλά περίπου 450.000.
Και μίλησα χωρίς βοηθητικές εγκαταστάσεις box κλπ!

Πόσο πιστεύεις πως κόστισαν τα μέγαρα???
Σκέψου τα μέγαρα+500μέτρα μήκος ολοκαίνουργια άσφαλτο με 2-3 μέτρα παραπάνω πλάτος!
Τέλεια!

Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Απλα στέκομαι στο γράμμα των προδιαγραφών, οι οποίες φαίνονται απόλυτες (και δεν καταλαβαίνω γιατί). Τα 400 στρέμματα δείχνουν προς πίστα προδιαγραφών Catalunya, η οποία μάλλον θα έτρωγε κόκκινη κάρτα γιατί δεν είναι επίπεδη. Και λοφακια έχει, και ανηφόρες και κατηφόρες. :lol:

Το κόστος είναι πάντα σχετικό, τα 5.5 εκατ. αφορούν σύγχρονο αυτοκινητοδρομο (για το νέο κομμάτι Πάτρα Πύργου μιλάμε), αλλά είναι ενδεικτικό το ποσό ακριβό είναι το σπορ όταν ξεκινάει από χώμα και πέτρες. Τα 20μυρια πριν 13 χρόνια χωρίς κόστος γης, δίνουν μια τάξη κόστους για πίστα τύπου Σερρών, για τον αναμενόμενο χρόνο απόσβεσης.

grinderx
11/06/2025, 23:03
Bingo!

billyka
11/06/2025, 23:05
Τι θα γίνει το 32?

Τσεκούρι στις συντάξεις.Συνεχιση πληρωμών χρέους (είμαστε σε παύση μέχρι το 32).Εχουμε 1.7 εργαζόμενο ανά συνταξιούχο.
Edit-Ειμαστε σε περίοδο χάριτος όσον αφορά τους τόκους των δανείων που πήραμε το 2010.

CorpseAlive
11/06/2025, 23:21
Τσεκούρι στις συντάξεις.Συνεχιση πληρωμών χρέους (είμαστε σε παύση μέχρι το 32).Εχουμε 1.7 εργαζόμενο ανά συνταξιούχο.

Μπα. Πιθανότερη η αύξηση εισφορών παρά τσεκούρι στους συνταξιούχους.
Είναι το βασικό Pool ψήφων τους πλέον.

byron
11/06/2025, 23:30

Καλό είναι να μην πιστεύεις ότι ακούς. Και φυσικά, δεν υπάρχει καμία "συνεχιση πληρωμών χρέους", λόγω του ότι το χρέος πληρώνεται κανονικά βάσει των προβλεπόμενων αποπληρωμων.

peterTHErider
11/06/2025, 23:39
Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Απλα στέκομαι στο γράμμα των προδιαγραφών, οι οποίες φαίνονται απόλυτες (και δεν καταλαβαίνω γιατί). Τα 400 στρέμματα δείχνουν προς πίστα προδιαγραφών Catalunya, η οποία μάλλον θα έτρωγε κόκκινη κάρτα γιατί δεν είναι επίπεδη. Και λοφακια έχει, και ανηφόρες και κατηφόρες. :lol:

Το κόστος είναι πάντα σχετικό, τα 5.5 εκατ. αφορούν σύγχρονο αυτοκινητοδρομο (για το νέο κομμάτι Πάτρα Πύργου μιλάμε), αλλά είναι ενδεικτικό το ποσό ακριβό είναι το σπορ όταν ξεκινάει από χώμα και πέτρες. Τα 20μυρια πριν 13 χρόνια χωρίς κόστος γης, δίνουν μια τάξη κόστους για πίστα τύπου Σερρών, για τον αναμενόμενο χρόνο απόσβεσης.

Οι Σέρρες κόστισαν 20 εκατομμύρια??
Μήπως με τις επιδοτήσεις που έφαγε κάθε πικραμένος?
Άσχετα με αυτό έχει γραφτεί ότι κόστισε τόσο?
Γιατί έχει φτιαχτεί σε διάφορες φάσεις,πρώτα η πίστα και μετα τα βοηθητικά κτήρια και τι κάθε ένα έμπαινε σε άλλο πρόγραμμα επιδότησης!

byron
11/06/2025, 23:44
Οι Σέρρες κόστισαν 20 εκατομμύρια??
Μήπως με τις επιδοτήσεις που έφαγε κάθε πικραμένος?
Άσχετα με αυτό έχει γραφτεί ότι κόστισε τόσο?
Γιατί έχει φτιαχτεί σε διάφορες φάσεις,πρώτα η πίστα και μετα τα βοηθητικά κτήρια και τι κάθε ένα έμπαινε σε άλλο πρόγραμμα επιδότησης!

Δες το link που έβαλα πιο πάνω. Αφορά την ενημέρωση κάποιου Δήμου στην Μεσσηνία από τον Δήμο Σερρών. Πήγαν να ρωτήσουν πόσο κόστισε για φτιάξουν και αυτοί το αεροδρόμιο που έχουν.
Το 2012,ναι;

peterTHErider
11/06/2025, 23:54
Καλά έτσι τους είπαν από τις Σέρρες!δεν λέω ότι δεν θέλει λεφτά αλλά τα νούμερα αυτά είναι απίθανα να πέσανε στις Σέρρες.σε τι δηλαδή?

462991
462990

Ενδεικτικά τι μου είπε το gpt για κατασκευή πίστας χωρίς επαγγελματική αγωνιστική χρήση και χωρίς κτήρια.

peterTHErider
12/06/2025, 00:02
Δεν θα φτιάξουμε εμείς πίστα για να κάνουμε οικονομικό προϋπολογισμό αλλά σίγουρα από μια πίστα f1 υπάρχουν πολύ μα πολύ πιο οικονομικές λύσεις!
Πιο οικονομικές ακόμα και από τις Σέρρες.
Αλλά αυτή είναι μια ουτοπική συζήτηση.
Πάμε να δούμε για αρχή αν θα ξανά ανοίξουν τα μέγαρα!

Και α,το σκ έχει Σέρρες με τον κύριο Ζαφειρόπουλο!

zephyr1
12/06/2025, 06:37
Και α,το σκ έχει Σέρρες με τον κύριο Ζαφειρόπουλο!

Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει?

Nostradamus
12/06/2025, 06:51

Αν έχει χιούμορ Ο Ντιενεης θα πάει με καινούργιο xsr..

peterTHErider
12/06/2025, 07:43

Το οποίο να ξέρετε έχει πάρει ΗΔΗ!
Και δεν κανω πλάκα.

peterTHErider
12/06/2025, 07:44

Όχι.

zephyr1
12/06/2025, 08:27

Και θα εμβολιζε τον σκοπιανο η καποιον τελος παντων.:lol:

zephyr1
12/06/2025, 08:29
Όχι.

Φαντάσου εκεί παλτό...

motojojo
12/06/2025, 09:05
Μεθαυριο εχει προγραμματισμένο trackday για αυτοκινητα. Για αυτά θα ανοίξει η πίστα ή εκαψε και τους αυτοκινηταδες ο ντιενεης;

harris_x
12/06/2025, 12:16
Κυρίες/Κύριοι, ας αφήσουμε το θέμα καθαρό, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε κουβέντα και να μοιραστούμε την όποια ενημέρωση έχουμε σχετικά με την πίστα.

Thanks
:beer: :beer: :beer: