Σύνδεση

View Full Version : Ξεχρεώσαμε;

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20

Acacius
16/04/2013, 16:48
Που το πάμε που το φέρνουμε, όλο στη Γερμανία γυρίζει...
287754
Οι κομμουνιστές κατηγορούν τους φιλελεύθερους για φασισμό, ή αλλιώς είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Σα να σε αποκαλεί ο Τρύφωνας κραγμένη ένα πράμα.

Πάλι καλά που δεν έβαλες εικόνα από σοβιετικό γκούλαγκ γιατί εκεί δε θα έφτανε ούτε η παροιμία να περιγράψει την ειρωνεία.

radd
16/04/2013, 16:51
Οι κομμουνιστές κατηγορούν τους φιλελεύθερους για φασισμό, ή αλλιώς είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Σα να σε αποκαλεί ο Τρύφωνας κραγμένη ένα πράμα.

Πάλι καλά που δεν έβαλες εικόνα από σοβιετικό γκούλαγκ γιατί εκεί δε θα έφτανε ούτε η παροιμία να περιγράψει την ειρωνεία.
Έχεις κατάμαυρα μεσάνυχτα καημένε...

Acacius
16/04/2013, 16:52
Έχεις κατάμαυρα μεσάνυχτα καημένε...
Όταν έρθετε στην εξουσία να με διαφωτίσετε πριν την εκτέλεση

radd
16/04/2013, 16:55
Όταν έρθετε στην εξουσία να με διαφωτίσετε πριν την εκτέλεση

Άμα ανοίξει ο κόσμος τα μάτια του και καταλάβει τι εννοούμε "φιλελεύθερος", όχι σε γκούλαγκ δεν θα σας στείλει αλλά τσιμέντωμα και πέλαγο...

Acacius
16/04/2013, 17:09
Άμα ανοίξει ο κόσμος τα μάτια του και καταλάβει τι εννοούμε "φιλελεύθερος", όχι σε γκούλαγκ δεν θα σας στείλει αλλά τσιμέντωμα και πέλαγο...
Άμα καταλάβει ο κόσμος τι εννοείτε "φιλελεύθερος", θα δει ότι αυτό που λέτε εσείς καμία σχέση δεν έχει με τον κανονικό φιλελεύθερο, αφού έχετε διαστρεβλώσει άγρια τον όρο, όπως έχετε κάνει και με την έννοια του αριστερού (αυτού που δε ζει στο 1923 τουλάχιστον).

Για να μας ρίξει στη θάλασσα "ο κόσμος", ή πρέπει να έχει ρίξει εσάς και τους Χρυσαυγίτες πολύ πιο πριν, ή να ψηφίζει μόνο εσάς και τους Χρυσαυγίτες (πιο πιθανό)*.

*για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπονοώ ότι είσαστε το ίδιο αλλά από φιλελεύθερα/φιλοδημοκρατικά αισθήματα είσαστε αμφότεροι....βράστα.

MG-KTiNoS
16/04/2013, 17:20
μίλησα για εκατομμύρια, όχι για έναν ;)
κάνε αναζήτηση στο google με τις κακές λεξούλες: φτώχεια-γερμανία-μισθοί πείνας-ανεργία κτλ, κι όλο και κάτι θα βρεις :)

http://www.google.gr/#hl=el&sclient=psy-ab&q=%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%AF+%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%B 3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85% CE%BE%CE%B7%CF%82&oq=%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%AF+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%A F%CE%B1&gs_l=hp.1.1.0j0i7i30l2.71190.74473.1.77612.12.10.0.0.0.2.233.1663.0j8j2.10.0...0.0...1c.1.9.psy-ab.stIFrR9yG54&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.d2k&fp=be3e0cb69790cb86&biw=2133&bih=1100

-Ο κατώτερος μισθός δεν κατοχυρώνεται με νόμο στη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, Κύπρος, την Αυστρία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, καθώς και σε δύο υποψήφιες για ένταξη χώρες την Κροατία και τη Τουρκία. Στη Γαλλία, κατοχυρώνεται με νόμο το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης, ενώ στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φιλανδία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, οι κατώτεροι μισθοί διαμορφώνονται από συλλογικές συμβάσεις που αφορούν στους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας και επεκτείνονται εν συνεχεία στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου. Στη Γερμανία προστατεύονται με νόμο τα κατώτερα όρια των συλλογικών συμβάσεων στους κλάδους της κατασκευής, των υπηρεσιών καθαριότητας και των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Τα γερμανικά συνδικάτα, έχουν θέσει από το 2004 τη νομική κατοχύρωση του βασικού μισθού στην κορυφή της ατζέντας τους, επικαλούμενα τη συνεχή επέκταση της μερικής απασχόλησης και την αύξηση των εργαζομένων, κυρίως νέων, που αμείβονται με 400 ευρώ μηνιαία. Στην Αυστρία, το 2007, οι δυο σημαντικότεροι κοινωνικοί εταίροι, η Αυστριακή Ομοσπονδία Συνδικάτων και το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Επιμελητήριο, υπέγραψαν συμφωνία για κατώτερο εθνικό μισθό των 1.000 ευρώ το μήνα για τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

MG-KTiNoS
16/04/2013, 17:22
Άμα καταλάβει ο κόσμος τι εννοείτε "φιλελεύθερος", θα δει ότι αυτό που λέτε εσείς καμία σχέση δεν έχει με τον κανονικό φιλελεύθερο, αφού έχετε διαστρεβλώσει άγρια τον όρο, όπως έχετε κάνει και με την έννοια του αριστερού (αυτού που δε ζει στο 1923 τουλάχιστον).

Για να μας ρίξει στη θάλασσα "ο κόσμος", ή πρέπει να έχει ρίξει εσάς και τους Χρυσαυγίτες πολύ πιο πριν, ή να ψηφίζει μόνο εσάς και τους Χρυσαυγίτες (πιο πιθανό)*.

*για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπονοώ ότι είσαστε το ίδιο αλλά από φιλελεύθερα/φιλοδημοκρατικά αισθήματα είσαστε αμφότεροι....βράστα.

Εγώ έχω καταλάβει ότι ο φιλελεύθερος είναι κάτι σαν τον Χάι λάντερ εν κο...

Στο τέλος μένει ένας (και σίγουρα δεν θα είμαι εγώ αυτός...)

ή όχι?
:rolleyes:

radd
16/04/2013, 17:23

Τελικά μάλλον καλά σε έκοψα στην αρχή για άσχετο (που είναι καλύτερο από το να είσαι χρυσαυγίτης με κοστούμι όπως η "δημιουργία ξανά")
Ψάξε λοιπόν να μάθεις τι σημαίνει "φιλελεύθερος" και μετά κάνε τον έξυπνο για τους κομμουνιστές...

"Φιλελεύθεροι" για να πάρουμε μια γεύση είναι οι: Ρήγκαν, Θάτσερ, Μητσοτάκης, Γ.Α.Π.,Καραμανλής, Μπλερ, Σημίτης, Βενιζέλος, Μέρκελ, Σαμαράς και όλος ο συρφετός της ΕΕ των ΗΠΑ κτλ...
"Φιλελευθερισμός" στην ουσία είναι ακριβώς το: "Έχω λεφτά και γαμάω το σύμπαν, δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες για μένα παρά μόνο θεό έχω το χρήμα και θα κάνω τα πάντα για να το πολλαπλασιάσω"
Ο κόσμος νομίζει πως "φιλελεύθερος" είναι ο φίλος της ελευθερίας... κάτι σαν τον φιλόζωο...

MG-KTiNoS
16/04/2013, 17:25
Ο κόσμος νομίζει πως "φιλελεύθερος" είναι ο φίλος της ελευθερίας... κάτι σαν τον φιλόζωο...
Αφού δεν είπες ζωόφιλο πάλι καλά…
:lol:
(χαλαρώστε ρε σεις, τα κλειδιά τα έχει ο Τόμσεν)

radd
16/04/2013, 17:42
Αφού δεν είπες ζωόφιλο πάλι καλά…
(χαλαρώστε ρε σεις, τα κλειδιά τα έχει ο Τόμσεν)

χαχαχα φταίει που όταν βλέπω "φιλελεύθερος" τρέμουν τα χέρια μου κι η σκέψη μου θολώνει...

MikeG
16/04/2013, 17:46
Θα παρακαλούσα λίγο προσοχή με τους χαρακτηρισμούς.

Moto.Gr Moderation Team

MG-KTiNoS
16/04/2013, 17:47
χαχαχα φταίει που όταν βλέπω "φιλελεύθερος" τρέμουν τα χέρια μου κι η σκέψη μου θολώνει...

2 απλοί άνθρωποι είστε και οι 2 που κανένας δεν θα σας ρωτήσει για τίποτα ότι κι αν πιστεύετε…

Άρα προς τι η διαφωνία?

-σόρι που άργησα να το καταλάβω αλλά δεν βρήσκω νόημα πια-

:)

Cpt. Haddock
16/04/2013, 18:34
"Φιλελεύθεροι" για να πάρουμε μια γεύση είναι οι: [...] Γ.Α.Π.,Καραμανλής,[...] Σημίτης, Βενιζέλος,[...] Σαμαράς[...]

:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl:

Acacius
16/04/2013, 18:42
...
Tελικά μάλλον καλά σε έκοψα στην αρχή για άσχετο
Με συγχωρείτε προφέσορ, ένας φτωχός προλετάριος είμαι κι εγώ και δεν υπάρχουν κομισσάριοι να με διαφωτίσουν εδώ στην εσχατιά του ίντερνετ και μπλέκω και με ανθρώπους που έχουν άλλες απόψεις (!!!).

(που είναι καλύτερο από το να είσαι χρυσαυγίτης με κοστούμι όπως η "δημιουργία ξανά")
Διαστρέβλωση "ΚΚΕ είμαι, ό,τι θέλω λέω" Νούμερο 1. Το να πετάτε λάσπη αβέρτα βέβαια είναι παλιά σας τέχνη κόσκινο. Κάτι για γαϊδούρια και κεφάλια που έλεγα πριν....

"Φιλελευθερισμός" στην ουσία είναι ακριβώς το: "Έχω λεφτά και γαμάω το σύμπαν, δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες για μένα παρά μόνο θεό έχω το χρήμα και θα κάνω τα πάντα για να το πολλαπλασιάσω"
Ξέχασες το "και να ανασκολοπίζω κουτάβια γιατί είμαι τόσο κακός ο boostης"
Διαστρέβλωση "ΚΚΕ είμαι, ό,τι θέλω λέω" Νούμερο 2. Η υπεράπιση της γενικότερης ελευθερίας και μαζί με αυτήν και της αγοράς και η άρρωστη λατρεία του κέρδους ασχέτως συνεπειών στον κακώς εννούμενο καπιταλισμό έχουν μια μικρή (τόση δα) διαφορά.

"Φιλελεύθεροι" για να πάρουμε μια γεύση είναι οι: Ρήγκαν, Θάτσερ, Μητσοτάκης, Γ.Α.Π.,Καραμανλής, Μπλερ, Σημίτης, Βενιζέλος, Μέρκελ, Σαμαράς
Τσουβάλιασμα όπως λάχει, ό,τι λάχει, από σοσιαλδημοκράτες μέχρι νεοσυντηρητικούς. Κατά τα άλλα εγώ γράφω μ@λακίες.
Οι μισοί από αυτούς που έβαλες είναι κοινωνικά σούπερ συντηρητικοί, οι άλλοι μισοί (ειδικά οι Ελληνάρες) είναι υπέρ ενός κράτους που όχι μόνο χειραγωγεί τα πάντα αλλά διορίζει και τους πάντες για να τους έχει, εκτός των άλλων, στο χέρι. Πού είδες το φιλελεύθερο, ειλικρινά εξήγησέ μου.

και όλος ο συρφετός της ΕΕ των ΗΠΑ κτλ...
Συρφετός οι πιο δημοκρατικές και ευημερούσες κοινωνίες στον πλανήτη... 'πεμονή, σε λίγο θα μας σώσει η Βόρειος Κορέα από αυτή την κατάντια.

Είμαστε κι αυτό, γι'αυτό και σας ανεχόμαστε... :p

el_hymador
16/04/2013, 18:56
Θέλω να προβοκάρω και να χώσω α) Την Ορθοδοξία και β) Τον αναρχισμό στη συζήτηση, να γίνει τσι πουτ@ν@ς το κάγκελο...:lol::lol:

radd
16/04/2013, 18:59
Tελικά μάλλον καλά σε έκοψα στην αρχή για άσχετο
Με συγχωρείτε προφέσορ, ένας φτωχός προλετάριος είμαι κι εγώ και δεν υπάρχουν κομισσάριοι να με διαφωτίσουν εδώ στην εσχατιά του ίντερνετ και μπλέκω και με ανθρώπους που έχουν άλλες απόψεις (!!!).

(που είναι καλύτερο από το να είσαι χρυσαυγίτης με κοστούμι όπως η "δημιουργία ξανά")
Διαστρέβλωση "ΚΚΕ είμαι, ό,τι θέλω λέω" Νούμερο 1. Το να πετάτε λάσπη αβέρτα βέβαια είναι παλιά σας τέχνη κόσκινο. Κάτι για γαϊδούρια και κεφάλια που έλεγα πριν....

Ξέχασες το "και να ανασκολοπίζω κουτάβια γιατί είμαι τόσο κακός ο boostης"
Διαστρέβλωση "ΚΚΕ είμαι, ό,τι θέλω λέω" Νούμερο 2. Η υπεράπιση της γενικότερης ελευθερίας και μαζί με αυτήν και της αγοράς και η άρρωστη λατρεία του κέρδους ασχέτως συνεπειών στον κακώς εννούμενο καπιταλισμό έχουν μια μικρή (τόση δα) διαφορά.

"Φιλελεύθεροι" για να πάρουμε μια γεύση είναι οι: Ρήγκαν, Θάτσερ, Μητσοτάκης, Γ.Α.Π.,Καραμανλής, Μπλερ, Σημίτης, Βενιζέλος, Μέρκελ, Σαμαράς
Τσουβάλιασμα όπως λάχει, ό,τι λάχει, από σοσιαλδημοκράτες μέχρι νεοσυντηρητικούς. Κατά τα άλλα εγώ γράφω μ@λακίες.
Οι μισοί από αυτούς που έβαλες είναι κοινωνικά σούπερ συντηρητικοί, οι άλλοι μισοί (ειδικά οι Ελληνάρες) είναι υπέρ ενός κράτους που όχι μόνο χειραγωγεί τα πάντα αλλά διορίζει και τους πάντες για να τους έχει, εκτός των άλλων, στο χέρι. Πού είδες το φιλελεύθερο, ειλικρινά εξήγησέ μου.

και όλος ο συρφετός της ΕΕ των ΗΠΑ κτλ...
Συρφετός οι πιο δημοκρατικές και ευημερούσες κοινωνίες στον πλανήτη... 'πεμονή, σε λίγο θα μας σώσει η Βόρειος Κορέα από αυτή την κατάντια.

Είμαστε κι αυτό, γι'αυτό και σας ανεχόμαστε... :p

κλαυσίγελος

MikeG
16/04/2013, 18:59
Αγόρια...

AristidisZ
16/04/2013, 19:01
τα λεγα εγώ κλειδώστε το και κάντε ένα να λέμε για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο την κατάντια της ΑΕΚ και το κακό συναπάντημα, αλλά ποιος μ' ακούει... :beer:

radd
16/04/2013, 19:09
Διαβάζουμε για "κακώς εννοούμενο καπιταλισμό" (υπάρχει και "καλώς εννοούμενος" όπως λέμε χορτοφάγα λιοντάρια...) και για "νεοσυντηρητικούς" που τάχα είναι κάτι διαφορετικό από "σοσιαλδημοκράτες" (σαν να λέμε πως το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ...) και διάφορα άλλα χαριτωμένα που στην καλή περίπτωση δείχνουν άγνοια και βιάζουν τη λογική...
Πες μας τώρα και για το "αρχιπέλαγος γκούλαγκ"...

Acacius
16/04/2013, 19:09
τα λεγα εγώ κλειδώστε το και κάντε ένα να λέμε για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο την κατάντια της ΑΕΚ και το κακό συναπάντημα, αλλά ποιος μ' ακούει... :beer:
Σε πάω στοίχημα ότι σε 20 ποστ το πολύ θα λέμε ότι φταίει που ο Τρότσκι ήταν γαύρος ενώ η Θάτσερ ΠΑΣ Γιάννενα.

Και επειδή ο ινστρούχτορας από πάνω με αποστόμωσε με τα επιχειρήματα του τελευταίου (edit: προτελευταίου, το τελευταίο δεν το είδα εγκαίρως) ποστ, πάω να κάνω κάτι πιο εποικοδομητικό όπως το να συζητήσω με την Ελένη Λουκά για τα πλεονεκτήματα του αγνωστικισμού σε σχέση με το ελληνορθόδοξο δόγμα.

radd
16/04/2013, 19:17
Σε πάω στοίχημα ότι σε 20 ποστ το πολύ θα λέμε ότι φταίει που ο Τρότσκι ήταν γαύρος ενώ η Θάτσερ ΠΑΣ Γιάννενα.

Και επειδή ο ινστρούχτορας από πάνω με αποστόμωσε με τα επιχειρήματα του τελευταίου (edit: προτελευταίου, το τελευταίο δεν το είδα εγκαίρως) ποστ, πάω να κάνω κάτι πιο εποικοδομητικό όπως το να συζητήσω με την Ελένη Λουκά για τα πλεονεκτήματα του αγνωστικισμού σε σχέση με το ελληνορθόδοξο δόγμα.

Πήγαινε στην Ελένη Λουκά και στον Βασίλη Λεβέντη να σου πουν τι υπηρετεί το κράτος στις αστικές δημοκρατίες που τη μία είναι μεγάλο την άλλη το θέλουν μικρό και την επόμενη ξανά μεγάλο, από την "καθημερινή" και το "βήμα" καλύτερα θα στα μάθουν...

MikeG
16/04/2013, 19:19
Στην επόμενη προσωπική επίθεση, θα βγουν κάρτες.

sniper
16/04/2013, 20:23
Στην επόμενη προσωπική επίθεση, θα βγουν κάρτες.

Δεν χρειάζεται, κλειδώνει μέχρι να ηρεμήσουμε.

sniper
17/04/2013, 09:23
Ελπίζω να ηρεμήσατε μετά απο 13 ώρες αποχής από το θρεντ...

Το ξεκλειδώνω, αλλά στην πρώτη παρεκτροπή, έρχεται αυτόματα το ΒΑΝ. ΜοτοΦόρουμ είμαστε, κι εδώ γράφουμε το τι γίνεται στα πολιτικο-οικονομικά δρώμενα... Κόσμια όμως. Οι κανονισμοί λειτουργίας εφαρμόζονται και στις Γενικες.

Αυτά.

MG-KTiNoS
17/04/2013, 09:40
Ελάτε να κουβεντιάσουμε, ήρεμα και πολιτισμένα!

Εγώ θα φέρω κι ένα φίλο.

ΑΥΤΟΝ
http://www.youtube.com/watch?v=yrhL_MZEuNg

nikos_abel
17/04/2013, 09:59
Αμάν, κλείδωσε το θρεντ και βούλιαξε η χώρα (http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231244532)

imitrelos
17/04/2013, 23:44
Μα δώσαν όνομα 'ξεχρεωσαμε ' το βλέπω να σταματάει το θρεντ όταν ξεχρεωσουμε δηλαδή πότε :-):-):-):-):-):-)
Κύριε sniper μήπως μπαναρετε εκτός από το φόρουμ και την πραγματικοτητα ?? Αν ναι παρακαλώ κάναμε μπαν από την πραγματικοτητα :-):-):-):-)

MG-KTiNoS
17/04/2013, 23:53
Neoguzziista
Avvistato

imitrelos
18/04/2013, 00:19
guzzi και δεν είμαι καλά :-)

nikos_abel
14/05/2013, 07:24
Και η απάντηση επιτέλους :

Ναι ρε, τους πήραμε τα σώβρακα, γ@μ@ει η ομαδάρα!!!!!

Success story (http://www.skai.gr/news/politics/article/231980/samaras-persi-i-ellada-itan-paradeigma-pros-apofugin-fetos-milame-gia-elliniko-success-story/)

Όλα όσα ήταν να γίνουν έγιναν, κάτι ψιλά φαντάζομαι έχουν μείνει τώρα
που θα τα καταπιούμε αμάσητα πλέον, καθώς είμαστε πια συνηθισμένοι.

nikos_abel
16/05/2013, 06:25
:rockon::rockon::rockon:

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=278772 (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=278772)

Τι άλλο θα ακούσουμε....

AristidisZ
16/05/2013, 06:29
:rockon::rockon::rockon:

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=278772 (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=278772)

Τι άλλο θα ακούσουμε....
εμ οταν εχεις να κανεις ταινια της προκοπης 30 χρονια, αυτά λες

AristidisZ
17/05/2013, 16:00
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RRJx6tBeSTI

και αν δε σας θυμίζει κάτι, εδώ είμαι για να σας βοηθήσω (http://www.youtube.com/watch?v=aP9cOZ1FLS4)

el_hymador
17/05/2013, 20:51
Επιτέλους! Μια εφημερίδα που γράφει την αλήθεια!!!

290399

Ichigo
17/05/2013, 22:31
Κι εδώ ακόμα καλύτερα! ;)

http://www.paseges.gr/resource-api/paseges/contentObject/Aytarkeia-Agrotikwn-Diatrofikwn-Proiontwn/content?contentDispositionType=attachment

Acacius
18/05/2013, 03:56
Επιτέλους! Μια εφημερίδα που γράφει την αλήθεια!!!
290399
Το 50% του συνόλου αλλά τα δικά μας ψηφίζουν κιόλας... :lol:

Πάντως αν μετράμε τα γίδια όπως και τα ελαιόδενδρα για τις επιδοτήσεις άσε καλύτερα, διότι και η Κρήτη είναι όσο η μισή Γροιλανδία απλά δεν της φαίνεται.

ghostkon
24/05/2013, 23:30
μπορουμε να διεκδικησουμε οτι μας εχουν παρει και να μην ξαναπληρωσουμε οτιδηποτε ειναι αντισυνταγματικο...

επισκευτειτε την σελιδα >>> http://antistasitora.blogspot.gr/

ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ (http://www.scribd.com/doc/134845348/%CE%95%CE%9E%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%95%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F)

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (http://www.scribd.com/doc/105986382/%CE%95%CE%9E%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%A9%CE%9D-1)

δειτε το βιντεο >>> http://youtu.be/hp3y1_7sJHg

AUFGEBRACHT
25/05/2013, 07:19
...εξώδικο κατά της Τουρκίας για την παράνομη κατοχή της Βασιλεύουσας από το 1453 δεν έχει;

MG-KTiNoS
25/05/2013, 08:35
...εξώδικο κατά της Τουρκίας για την παράνομη κατοχή της Βασιλεύουσας από το 1453 δεν έχει;

Χμμμ ο ένας δεν σου αρέσει ο άλλος σου μυρίζει,
ρε μπας και είσαι ΠΑΣΟΚ τελικά?

Δε ν κακό μπορείς να το παραδεχτείς, θα σε καταλάβουμε...

Φυσικά μπορείς πάντα να μας πεις στα ίσα τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε απ αυτή την κατάσταση...
:smokin:

stefanos
25/05/2013, 09:12
Φυσικά μπορείς πάντα να μας πεις στα ίσα τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε απ αυτή την κατάσταση...

Δεν υπάρχει έξοδος από αυτή την κατάσταση.
Το παραμύθι τελείωσε.

AUFGEBRACHT
25/05/2013, 09:14
Χμμμ ο ένας δεν σου αρέσει ο άλλος σου μυρίζει,
ρε μπας και είσαι ΠΑΣΟΚ τελικά?

Δε ν κακό μπορείς να το παραδεχτείς, θα σε καταλάβουμε...

Το θέμα μας δηλ. δεν είναι να κάνουμε reset ως κοινωνία, αλλά να μην ξαναπληρώσουμε αντισυνταγματικά χαράτσια και είναι εφικτό να γίνει αυτό άμα πάμε 10-100-1.000-10.000 νοματαίοι και στείλουμε εξώδικο στον Αργύρη τον Γραψαρχιδόπουλο που δουλεύει στην τάδε Δ.Ο.Υ. και τον απειλήσουμε με δήμευση της προσωπικής του περιουσίας. Αφού λοιπόν εσύ αν κατάλαβα καλά συμφωνείς με τους αντιστασιακούς blogger, φαντάζομαι έχεις διαβάσει το κείμενό τους, το οποίο στηρίζεται στη λογική ότι τώρα έχουμε κατοχή και μέχρι να τερματιστεί είναι συμμέτοχοι σε εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδος. Δηλαδή τηρουμένων των αναλογιών, στην ένοπλη κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς η λύση δεν ήταν η ένοπλη αντίσταση, αλλά η αποστολή εξωδίκων στους Χίτες και τους γερμανοτσολιάδες... Τελεία και παύλα!!!
Πάμε στό άλλο τώρα, στη διαπίστωσή σου πως το ένα δε μ' αρέσει και το άλλο μου μυρίζει. Μάλλον διαβάζεις ό,τι γράφω αποσπασματικά γιατί έχω ΠΟΛΛΑΚΙΣ γράψει "στα ίσα" όπως λες τί πιστεύω πως πρέπει να γίνει. Άντε λοιπόν επειδή δε με παρακολουθείς να το ξαναπώ περιληπτικά: Πιστεύω πως πρέπει να γίνει "επαναπρογραμματισμός" αν είναι δόκιμος ο όρος της ελληνικής κοινωνίας από το κάθε σπίτι, η πιο δύσκολη, επίπονη και αποτελεσματική επανάσταση και αγώνας είναι να αλλάξουμε οι ίδιοι. Όταν καταλάβουμε ότι το ατομικό συμφέρον δεν είναι πάνω από το κοινωνικό, όταν καταλάβουμε ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί έχουμε έλλειψης παιδείας και πολιτισμού που ξεκινά από το σπίτι του καθενός, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Όταν καταλάβουμε ότι είναι τραγελαφικό και φαιδρό να γκρινιάζουμε πως δεν έχουμε νόμους αλλά δεν τους έχουμε επειδή εμείς οι ίδιοι δεν τους τηρούμε, εεε τότε κάτι μπορεί να γίνει. Βγαίνει ας πούμε αντικαπνιστικός νόμος αλλά ο ελληνάρας δεν τον τηρεί γιατί περιορίζει τις ατομικές του ελευθερίες και ως γνωστόν του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, υπάρχει νόμος να μην παρκάρουμε σε διαβάσεις αναπήρων αλλά δεν έγινε και τίποτα να παρκάρω για κανα εικοσάλεπτο μωρέ γιατί εκεί με βολεύει να παρκάρω και στα παπάρια μου αμα εμποδίζω... αλλά η επωδός πότε θα γίνουμε σοβαρό κράτος είναι μόνιμη. Βέβαια ο νεοέλληνας από τη μια ζηλεύει τους κακούς και ανθέλληνες ξένους (που μας ζηλεύουν γιατί έχουμε ήλιο και θάλασσα) που έχουν νόμους και τους τηρούν, αλλά από την άλλη είναι κουτόφραγκοι, υπό καταστολή και πειθήνια στρατιωτάκια που δεν ξέρουν να ζουν, επειδή δεν έχουν μπουζούκια και δεν πάνε να γεμίσουν τον Καρρά και την Πάολα (αφορολόγητα) πανέρια από γαρύφαλλα και γαρδένιες και δεν ξέρουν τί πάει να πει ζωή οι καημένοι... Κι άντε φίλτατε συμφορουμίτη MG να ξαναγράψω αυτό που είχε πει ο αμόρφωτος πατριώτης Μακρυγιάννης και έδειξε το δρόμο, να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ, γιατί ισχύει αυτό που λέει ο απίστευτος Αρκάς στον Ισοβίτη μέσω Μοντεχρήστου: "καιρός να αφήσουμε τους εγωϊσμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας".
Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντησή μου...

Υ.Γ. Το αβίαστο συμπέρασμά σου ότι είμαι ΠΑΣΟΚατζής δεν μπορώ ακόμα και τώρα να καταλάβω που στηρίζεται, οπότε συγχώρεσέ με αλλά θα το αφήσω ασχολίαστο ως ευφυολόγημά σου.

MG-KTiNoS
25/05/2013, 09:37
Το θέμα μας δηλ. δεν είναι να κάνουμε reset ως κοινωνία, αλλά να μην ξαναπληρώσουμε αντισυνταγματικά χαράτσια και είναι εφικτό να γίνει αυτό άμα πάμε 10-100-1.000-10.000 νοματαίοι και στείλουμε εξώδικο στον Αργύρη τον Γραψαρχιδόπουλο που δουλεύει στην τάδε Δ.Ο.Υ. και τον απειλήσουμε με δήμευση της προσωπικής του περιουσίας. Αφού λοιπόν εσύ αν κατάλαβα καλά συμφωνείς με τους αντιστασιακούς blogger, φαντάζομαι έχεις διαβάσει το κείμενό τους, το οποίο στηρίζεται στη λογική ότι τώρα έχουμε κατοχή και μέχρι να τερματιστεί είναι συμμέτοχοι σε εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδος. Δηλαδή τηρουμένων των αναλογιών, στην ένοπλη κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς η λύση δεν ήταν η ένοπλη αντίσταση, αλλά η αποστολή εξωδίκων στους Χίτες και τους γερμανοτσολιάδες... Τελεία και παύλα!!!
Πάμε στό άλλο τώρα, στη διαπίστωσή σου πως το ένα δε μ' αρέσει και το άλλο μου μυρίζει. Μάλλον διαβάζεις ό,τι γράφω αποσπασματικά γιατί έχω ΠΟΛΛΑΚΙΣ γράψει "στα ίσα" όπως λες τί πιστεύω πως πρέπει να γίνει. Άντε λοιπόν επειδή δε με παρακολουθείς να το ξαναπώ περιληπτικά: Πιστεύω πως πρέπει να γίνει "επαναπρογραμματισμός" αν είναι δόκιμος ο όρος της ελληνικής κοινωνίας από το κάθε σπίτι, η πιο δύσκολη, επίπονη και αποτελεσματική επανάσταση και αγώνας είναι να αλλάξουμε οι ίδιοι. Όταν καταλάβουμε ότι το ατομικό συμφέρον δεν είναι πάνω από το κοινωνικό, όταν καταλάβουμε ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί έχουμε έλλειψης παιδείας και πολιτισμού που ξεκινά από το σπίτι του καθενός, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Όταν καταλάβουμε ότι είναι τραγελαφικό και φαιδρό να γκρινιάζουμε πως δεν έχουμε νόμους αλλά δεν τους έχουμε επειδή εμείς οι ίδιοι δεν τους τηρούμε, εεε τότε κάτι μπορεί να γίνει. Βγαίνει ας πούμε αντικαπνιστικός νόμος αλλά ο ελληνάρας δεν τον τηρεί γιατί περιορίζει τις ατομικές του ελευθερίες και ως γνωστόν του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, υπάρχει νόμος να μην παρκάρουμε σε διαβάσεις αναπήρων αλλά δεν έγινε και τίποτα να παρκάρω για κανα εικοσάλεπτο μωρέ γιατί εκεί με βολεύει να παρκάρω και στα παπάρια μου αμα εμποδίζω... αλλά η επωδός πότε θα γίνουμε σοβαρό κράτος είναι μόνιμη. Βέβαια ο νεοέλληνας από τη μια ζηλεύει τους κακούς και ανθέλληνες ξένους (που μας ζηλεύουν γιατί έχουμε ήλιο και θάλασσα) που έχουν νόμους και τους τηρούν, αλλά από την άλλη είναι κουτόφραγκοι, υπό καταστολή και πειθήνια στρατιωτάκια που δεν ξέρουν να ζουν, επειδή δεν έχουν μπουζούκια και δεν πάνε να γεμίσουν τον Καρρά και την Πάολα (αφορολόγητα) πανέρια από γαρύφαλλα και γαρδένιες και δεν ξέρουν τί πάει να πει ζωή οι καημένοι... Κι άντε φίλτατε συμφορουμίτη MG να ξαναγράψω αυτό που είχε πει ο αμόρφωτος πατριώτης Μακρυγιάννης και έδειξε το δρόμο, να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ, γιατί ισχύει αυτό που λέει ο απίστευτος Αρκάς στον Ισοβίτη μέσω Μοντεχρήστου: "καιρός να αφήσουμε τους εγωϊσμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας".
Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντησή μου...

Υ.Γ. Το αβίαστο συμπέρασμά σου ότι είμαι ΠΑΣΟΚατζής δεν μπορώ ακόμα και τώρα να καταλάβω που στηρίζεται, οπότε συγχώρεσέ με αλλά θα το αφήσω ασχολίαστο ως ευφυολόγημά σου.

To αβίαστο συμπέρασμα μου είναι από το μαζί τα φάγαμε...
-μαζί δεν τηρήσαμε τους άδικους, φωτογραφικούς, ανεφάρμωστους επιλεκτικούς νόμους κλπ κλπ-
Φταίμε όλοι που λέει και η τι βι
Φυσικά όλα αυτά που λες -το ξέρεις κι εσύ- ότι δεν θα γίνουν ούτε από μόνα τους ούτε αύριο το πρωί.
Άρα ?
Συνεχίζοντας να κοροϊδεύεις όποιον προσπαθεί να κάνει κάτι απλά συντηρείς την κατάσταση.

Να σου κάνω μια λίστα με όοολους όσους δε γουστάρεις?
Θα γεμίσει ο σέρβερ.
Θα σου έλεγα λοιπόν ότι μια προσπάθεια αλλαγής θα ξεκινούσε από ένα διάλογο όλων αυτών που διαφωνούν με τη σημερινή κατάσταση.
Διάλογος όμως πάει να πει σεβασμός

stefanos
25/05/2013, 09:42
-μαζί δεν τηρήσαμε τους άδικους, φωτογραφικούς, ανεφάρμωστους επιλεκτικούς νόμους κλπ κλπ-
Φυσικά όλα αυτά που λες -το ξέρεις κι εσύ- ότι δεν θα γίνουν ούτε από μόνα τους ούτε αύριο το πρωί.
Άρα ?

Ερχονται αυτοί που κορόειδευες τόσο καιρό και σε βάζουν να τα κάνεις με το ζόρι.:)

pipe_smoker
25/05/2013, 09:44
....

Αν μου επιτρέπεις, θα ήταν πολύ πιο ευανάγνωστα τα μακροσκελή ποστ σου (κοινώς σεντόνια) εάν άφηνες καμιά γραμμή κενή ή άνοιγες καμιά παράγραφο όπου το έκρινες χρήσιμο.

Το λέω γιατί κάθε φορά που γράφεις σεντόνι, και φυσικά θέλω να το διαβάσω γιατί με ενδιαφέρει η άποψή σου, μου βγαίνουν τα μάτια. Και ίσως δεν είμαι κι ο μόνος.:)

ΥΓ. Όσοι καλοθελητές νιώσουν την ανάγκη να πεταχτούν και να υποστηρίξουν τη θέση μου με περιπαικτικό ύφος γιατί "ο pipe ξέρει από καλό σεντόνι" να κάτσουν στα αυγά τους :a38:

Ichigo
25/05/2013, 09:46
......

Μόνο ο γ@μ..νεοέλληνας φταίει και πρέπει να διορθώσει τα στραβά του; Γιατί τόσο καιρό για τραπεζική κρίση μαύρες χαώδεις τραπεζικού χρέους τρύπες και λάθος ανοίγματα από "φωστήρες" CEO Τραπεζών και λοιπούς οικονομολόγους managers(sic) ακούμε τα οποία τα πληρώνει ο κοσμάκης ανά την υφήλιο!! Μην πέφτεις στη λούμπα :wave2:

AUFGEBRACHT
25/05/2013, 10:02
Άρα ?
Συνεχίζοντας να κοροϊδεύεις όποιον προσπαθεί να κάνει κάτι απλά συντηρείς την κατάσταση.

Να σου κάνω μια λίστα με όοολους όσους δε γουστάρεις?
Θα γεμίσει ο σέρβερ.
Θα σου έλεγα λοιπόν ότι μια προσπάθεια αλλαγής θα ξεκινούσε από ένα διάλογο όλως αυτών που διαφωνούν με τη σημερινή κατάσταση.
Διάλογος όμως πάει να πει σεβασμός

Δηλ εκτός από το συμπέρασμα ότι είμαι ΠΑΣΟΚατζής τώρα δε σέβομαι και δεν κάνω διάλογο... Άσχετο εάν ανταλλάσουμε απόψεις αυτή τη στιγμή. Περί νόμων δε χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω, οι επιθετικοί (εκ της γραμματικής ο όρος μην παρεξηγούμεθα) χαρακτηρισμοί άδικος, φωτογραφικός, ανεφάρμοστος που προσάπτεις μιλάνε από μόνοι τους...

Φυσικά όλα όσα λέω δεν γίνονται μέσα σε ένα πρωί, το θέμα όμως είναι πως άνετα η αρχή μπορεί να γίνει ένα πρωί. Και αυτή η κατάσταση που έχουμε φτάσει δεν έγινε μέσα σε ένα βράδυ, πήρε χρόόόόόνια και όμως έγινε πραγματικότητα. Το μαζί τα φάγαμε δε με εκφράζει, προτιμώ τη φράση της συλλογικής ευθύνης. Πόσοι μισθωτοί-συνταξιούχοι στις πρηγούμενες εκλογές πήγαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ; Το πάω και πιο παρακάτω, πόσοι πήγαν και ψήφισαν "αηδιασμένοι" από τους διεφθαρμένους πολιτικούς κόμματα τα οποία έχουν τα τελευταία χρόνια κοινοβουλευτική παρουσία; Αυτοί δεν έχουν μερίδιο ευθύνης;

Θα κάνω και πάλι μια αναγωγή και παραλληλισμό με το παρελθόν που σε κάποιον που δεν διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές φαντάζει άσχετος και άκυρος. Έχουν μερίδιο ευθύνης οι Γερμανοί ως λαός στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης και του κόσμου; Ή τις θηριωδίες τις διέπραξαν μόνο τα SS και η Βέρμαχτ άρα ο γερμανικός λαός είναι άσπιλος και άμοιρος ευθυνών;

Υ.Γ. Για αρχή μέχρι να στείλω μια ντουζίνα νέους server στο φόρουμ για να μη γονατίσει, μην κάνεις ολόκληρη λίστα αφού λες ότι είναι τόσο μεγάλη, γράψε αριθμημένα 10 (και ολογράφως ΔΕΚΑ) από αυτούς που δε γουστάρω όπως λες.

AUFGEBRACHT
25/05/2013, 10:04
Αν μου επιτρέπεις, θα ήταν πολύ πιο ευανάγνωστα τα μακροσκελή ποστ σου (κοινώς σεντόνια) εάν άφηνες καμιά γραμμή κενή ή άνοιγες καμιά παράγραφο όπου το έκρινες χρήσιμο.

Το λέω γιατί κάθε φορά που γράφεις σεντόνι, και φυσικά θέλω να το διαβάσω γιατί με ενδιαφέρει η άποψή σου, μου βγαίνουν τα μάτια. Και ίσως δεν είμαι κι ο μόνος.:)

Ευχαριστώ για την παρατήρηση, θα εφαρμοστεί άμεσα!!!

stefanos
25/05/2013, 10:31
Φυσικά όλα όσα λέω δεν γίνονται μέσα σε ένα πρωί, το θέμα όμως είναι πως άνετα η αρχή μπορεί να γίνει ένα πρωί. Και αυτή η κατάσταση που έχουμε φτάσει δεν έγινε μέσα σε ένα βράδυ, πήρε χρόόόόόνια και όμως έγινε πραγματικότητα. Το μαζί τα φάγαμε δε με εκφράζει, προτιμώ τη φράση της συλλογικής ευθύνης. Πόσοι μισθωτοί-συνταξιούχοι στις πρηγούμενες εκλογές πήγαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ; Το πάω και πιο παρακάτω, πόσοι πήγαν και ψήφισαν "αηδιασμένοι" από τους διεφθαρμένους πολιτικούς κόμματα τα οποία έχουν τα τελευταία χρόνια κοινοβουλευτική παρουσία; Αυτοί δεν έχουν μερίδιο ευθύνης;

Το αηδίασμα το πάθανε οι Ελληνάρες πρίν η μετά από το κόψιμο του μισθού τους ή την απόλυσή τους?
Πρίν χάσουν τα πεντοχίλιαρα, τις εικονικές υπερωρίες ενόσω ξύναν τα @ρχίδια τους , τα δεδουλευμένα ρεπό και τα ανθυγιεινά στο γραφείο?
Όταν χτίζαν παράνομα σε κάθε βουνό δάσος και ρεματιά με τα εφάπαξ που ΔΕΝ είχαν δουλέψει τόσα χρόνια δεν είχαν καμιά ανακατωσούρα στο στομάχι?
Όταν ο κάθε εργολαβάκος του κώλους ζήταγε ένα ΚΤΜ μεροκάματο για τις τσαπατσουλιές του τον βοήθαγε το aludrox.
Βρε άντε λαμόγια λαός.
Όσο περνάγανε καλά χωρίς να κάνουν τίποτα καλά ήταν, μετά ΑΗΔΙΑΣΑΝ και φταίνε οι πολιτικοί και οι Γερμανοί.

pipe_smoker
25/05/2013, 10:34
Ευχαριστώ για την παρατήρηση, θα εφαρμοστεί άμεσα!!!

Εγώ ευχαριστώ που "ανάσαναν" τα ματάκια μου :lol: :beer:

AUFGEBRACHT
25/05/2013, 10:44
Το αηδίασμα το πάθανε οι Ελληνάρες πρίν η μετά από το κόψιμο του μισθού τους ή την απόλυσή τους?
Πρίν χάσουν τα πεντοχίλιαρα, τις εικονικές υπερωρίες ενόσω ξύναν τα @ρχίδια τους , τα δεδουλευμένα ρεπό και τα ανθυγιεινά στο γραφείο?
Όταν χτίζαν παράνομα σε κάθε βουνό δάσος και ρεματιά με τα εφάπαξ που ΔΕΝ είχαν δουλέψει τόσα χρόνια δεν είχαν καμιά ανακατωσούρα στο στομάχι?
Όταν ο κάθε εργολαβάκος του κώλους ζήταγε ένα ΚΤΜ μεροκάματο για τις τσαπατσουλιές του τον βοήθαγε το aludrox.
Βρε άντε λαμόγια λαός.
Όσο περνάγανε καλά χωρίς να κάνουν τίποτα καλά ήταν, μετά ΑΗΔΙΑΣΑΝ και φταίνε οι πολιτικοί και οι Γερμανοί.

Eάν έχεις ελεύθερο χρόνο έλα να με βοηθήσεις, ψάχνω εδώ και χρόνια να βρω κάποιον Έλληνα που να έχει κλέψει την εφορία, κάποιον Έλληνα που να ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές, κάποιον Έλληνα ο οποίος είχε πάει να ψηφίσει τον ΓΑΠ στη συμμετοχική του δημοκρατία, κάποιον δημόσιο υπάλληλο που να μπήκε με μέσο... κανένας βρε παιδί μου, τζάμπα ψάχνω!!!

AUFGEBRACHT
25/05/2013, 10:44
Εγώ ευχαριστώ που "ανάσαναν" τα ματάκια μου :lol: :beer:

Δεν μου το έλεγες νωρίτερα;;;

MG-KTiNoS
25/05/2013, 10:49
Δηλ εκτός από το συμπέρασμα ότι είμαι ΠΑΣΟΚατζής τώρα δε σέβομαι και δεν κάνω διάλογο... Άσχετο εάν ανταλλάσουμε απόψεις αυτή τη στιγμή. Περί νόμων δε χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω, οι επιθετικοί (εκ της γραμματικής ο όρος μην παρεξηγούμεθα) χαρακτηρισμοί άδικος, φωτογραφικός, ανεφάρμοστος που προσάπτεις μιλάνε από μόνοι τους...

Θα κάνω και πάλι μια αναγωγή και παραλληλισμό με το παρελθόν που σε κάποιον που δεν διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές φαντάζει άσχετος και άκυρος. Έχουν μερίδιο ευθύνης οι Γερμανοί ως λαός στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης και του κόσμου; Ή τις θηριωδίες τις διέπραξαν μόνο τα SS και η Βέρμαχτ άρα ο γερμανικός λαός είναι άσπιλος και άμοιρος ευθυνών;

Υ.Γ. Για αρχή μέχρι να στείλω μια ντουζίνα νέους server στο φόρουμ για να μη γονατίσει, μην κάνεις ολόκληρη λίστα αφού λες ότι είναι τόσο μεγάλη, γράψε αριθμημένα 10 (και ολογράφως ΔΕΚΑ) από αυτούς που δε γουστάρω όπως λες.

Δέκα δεν θα γράψω γιατί δεν έχω διάθεση να ανατρέξω στα παλιά σου ποστ.
Θα γράψω όμως για τους 2 τελευταίους.
Προ ημερών αναφέρθηκες σε οπαδό της Παπαρήγα –τσακώθηκες- .
Σήμερα έρχεσαι εδώ και διαβάζεις για κάποιον που προσπαθεί να κάνει κάτι. Να αντισταθεί, έστω και με λάθος τρόπο. Δεδομένο ότι ο άνθρωπος αυτός βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχει αποφασίσει να κάνει κάτι. Διάλεξε δηλαδή το δύσκολο δρόμο.
Είδες φυσικά ότι στο μπλογκ του μιλάει και για το Πόντο (άρα μάλλον παίζει και προσφυγική καταγωγή)
Και τι σχολίασες ?
Να κάνει αγωγή στους Τούρκους.
(Που φυσικά αν το δει θα γίνει έξω φρενών)
Όχι να διατυπώσεις άποψη, όχι να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις που κάνει λάθος, να τον φέρεις κοντά στις απόψεις σου ή να βρεις κοινά στοιχεία.
Όχι. Να τον προσβάλεις. να τον θίξεις και να τον μειώσεις. Άρα να αποξενωθείς.
Κι όμως θα περίμενε κανείς ότι η κοινή διαφωνία σας, θα σε οδηγούσε σε κάποιο διάλογο.
Αβίαστα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι εν τέλει δεν προσπαθείς να αλλάξεις τίποτα.
Κάθεσαι εδώ κατακρίνοντας τους άλλους και υποστηρίζεις θεωρίες που απλά δεν θα εφαρμοστούν ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε ποτέ. Θεωρίες βολικές δηλαδή.
Ξέρεις κάποτε πίστευα ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε καλούς και σε κακούς ΜΟΝΟ.
Έλεγα ότι αρκούσε να πάω με τους καλούς για ν αλλάξει ο κόσμος.
Σήμερα πια ξέρω, ότι τον καλό και τον κακό καιρό τον κάνουν οι αναποφάσιστοι.
Αυτοί που μπορούν να είναι και καλοί και κακοί ανάλογα την περίσταση.
Σ αυτούς λοιπόν οφείλουμε να βάλουμε πλάτη ώστε να βρουν το καλό τους εαυτό.
Οι καλοί είναι πολλοί λίγοι και το να στραφείς στο κακό είναι πιο εύκολο. (Κλοτσάς πχ τον Πακιστανό αλλά για κλότσα ματατζή)
Αυτό ίσως απαντάει και στην ερώτηση σου για τον Γερμανικό λαό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν πολεμοχαρείς, έγιναν. Σε αντίθεση με τους Ρωμαίους που ήταν πολεμοχαρείς αλλά ξέγιναν.

MG-KTiNoS
25/05/2013, 11:03
Βρε άντε λαμόγια λαός.

Είναι και όπως τα λες αλλά όχι μόνο.
Όταν Κάϊκε η Αθήνα πχ μετά τη δολοφονία του Αλέξη δεν είχαν κοπεί οι μισθοί.
Όταν οι Ελλάδα πνίγηκε στην ανασφάλιστη εργασία, αντίδραση υπήρξε αλλά δεν καταγράφηκε (και άλλα πολλά)
Αλλά οκ και έτσι να ναι.
Ας κάνουμε την απλοποίηση κι ας πούμε ότι είμαστε ΟΛΟΙ λαμόγια.
Μετά?
Τι γίνεται μετά?
Αποδεχόμαστε το γεγονός και βουτάμε από το Ζάλογγο ή πρέπει κάτι να γίνει?

AUFGEBRACHT
25/05/2013, 11:19
Δέκα δεν θα γράψω γιατί δεν έχω διάθεση να ανατρέξω στα παλιά σου ποστ.
Θα γράψω όμως για τους 2 τελευταίους.
Προ ημερών αναφέρθηκες σε οπαδό της Παπαρήγα –τσακώθηκες- .
Σήμερα έρχεσαι εδώ και διαβάζεις για κάποιον που προσπαθεί να κάνει κάτι. Να αντισταθεί, έστω και με λάθος τρόπο. Δεδομένο ότι ο άνθρωπος αυτός βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχει αποφασίσει να κάνει κάτι. Διάλεξε δηλαδή το δύσκολο δρόμο.
Είδες φυσικά ότι στο μπλογκ του μιλάει και για το Πόντο (άρα μάλλον παίζει και προσφυγική καταγωγή)
Και τι σχολίασες ?
Να κάνει αγωγή στους Τούρκους.
(Που φυσικά αν το δει θα γίνει έξω φρενών)
Όχι να διατυπώσεις άποψη, όχι να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις που κάνει λάθος, να τον φέρεις κοντά στις απόψεις σου ή να βρεις κοινά στοιχεία.
Όχι. Να τον προσβάλεις. να τον θίξεις και να τον μειώσεις. Άρα να αποξενωθείς.
Κι όμως θα περίμενε κανείς ότι η κοινή διαφωνία σας, θα σε οδηγούσε σε κάποιο διάλογο.
Αβίαστα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι εν τέλει δεν προσπαθείς να αλλάξεις τίποτα.
Κάθεσαι εδώ κατακρίνοντας τους άλλους και υποστηρίζεις θεωρίες που απλά δεν θα εφαρμοστούν ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε ποτέ. Θεωρίες βολικές δηλαδή.
Ξέρεις κάποτε πίστευα ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε καλούς και σε κακούς ΜΟΝΟ.
Έλεγα ότι αρκούσε να πάω με τους καλούς για ν αλλάξει ο κόσμος.
Σήμερα πια ξέρω, ότι τον καλό και τον κακό καιρό τον κάνουν οι αναποφάσιστοι.
Αυτοί που μπορούν να είναι και καλοί και κακοί ανάλογα την περίσταση.
Σ αυτούς λοιπόν οφείλουμε να βάλουμε πλάτη ώστε να βρουν το καλό τους εαυτό.
Οι καλοί είναι πολλοί λίγοι και το να στραφείς στο κακό είναι πιο εύκολο. (Κλοτσάς πχ τον Πακιστανό αλλά για κλότσα ματατζή)
Αυτό ίσως απαντάει και στην ερώτηση σου για τον Γερμανικό λαό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν πολεμοχαρείς, έγιναν. Σε αντίθεση με τους Ρωμαίους που ήταν πολεμοχαρείς αλλά ξέγιναν.

Ρε συ, ψάχνω να βρω ποιον οπαδό του ΚΚΕ στοχοποίησα και τσακώθηκα μαζί του προ ημερών και δεν το βρίσκω, τί στα κομμάτια, στραβός είμαι; Για να το γράφεις το έχεις δει κάπου, πού στο καλό είναι; Κάνε μια παράθεση pls.

Για τον Πόντο δεν διάβασα κάτι στο blog, για την ακρίβεια το μόνο που διάβασα στο blog ήταν αυτό που παρατέθηκε για τα εξώδικα εναντίον εφοριακών, οπότε η αναφορά στην Κωνσταντινούπολη έγινε τυχαίως προκειμένου να σχολιάσω το κατ' εμέ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ανεδαφικό και ανεφάρμοστο που προτείνεται. Έχω χάσει το λογαριασμό, με είπες ΠΑΣΟΚατζή, με είπες εναντίον του διαλόγου, αντικομμουνιστή, τώρα ανακαλύπτεις ότι επίτηδες χλευάζω την προσφυγική καταγωγή κάποιου για να τον μειώσω :confused: Για να σε προλάβω όταν δολοφονήθηκε ο Κένεντυ ήμουν αγέννητος...

Λες ότι απλά κάθομαι και κρίνω τους άλλους και δεν προσπαθώ να αλλάξω τίποτα. Εσύ ρε μάστορα εμένα δεν με κρίνεις; Άλλοι συμφώνησαν μαζί μου, εσύ διαφωνείς, αυτό είναι το λογικό άλλωστε. Το γεγονός όμως ότι διαφωνείς μαζί μου συνεπάγεται ότι δεν προσπαθώ να αλλάξω τίποτα. Ίσως διαθέτεις κληρονομικό χάρισμα και ενόραση και γνωρίζεις τις ατομικές μου δράσεις και κινήσεις, οπότε πάω πάσο!!! Με ξεσκέπασες!!! Δε χρειάζεται να σχολιάσω τίποτα, ούτε καν ότι οι Ρωμαίοι ήταν πολεμοχαρείς αλλά ξέγιναν...

stefanos
25/05/2013, 11:34
Τι γίνεται μετά?
Αποδεχόμαστε το γεγονός και βουτάμε από το Ζάλογγο ή πρέπει κάτι να γίνει?

Αποδεχόμαστε σημαίνει ότι τα κόμματα που ξέρεις δεν θα τα ψηφίσει κανένας (άντε 5%) ή θα αλλάξουν εντελώς την πολιτική τους.
το nikelodeon θα είναι πρώτο σε τηλεθέαση και ο κόσμος θα αρχίσει να εκτιμάει την δουλειά σου στα παπιά περισσότερο από το καινούργιο GS (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν θέλω να περιγράψω κάτι fake γράφω gs)
θέλει δρόμο ακόμα.
Το τι πρέπει και πώς να γίνει ,δεν το γνωρίζω εγώ, δεν είναι η δουλειά μου.

pipe_smoker
25/05/2013, 11:37
Δεν μου το έλεγες νωρίτερα;;;

Ε όσο να το κάνουμε, παρεμβάσεις σχετικά με τον τρόπο που γράφει κάποιος μπορεί να είναι ενοχλητικές και να το πάρει στραβά.
Αφού βρήκα το θάρρος και σου το είπα και κάθε άλλο παρά στραβά το πήρες όλα καλά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Eάν έχεις ελεύθερο χρόνο έλα να με βοηθήσεις, ψάχνω εδώ και χρόνια να βρω κάποιον Έλληνα που να έχει κλέψει την εφορία, κάποιον Έλληνα που να ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές, κάποιον Έλληνα ο οποίος είχε πάει να ψηφίσει τον ΓΑΠ στη συμμετοχική του δημοκρατία, κάποιον δημόσιο υπάλληλο που να μπήκε με μέσο... κανένας βρε παιδί μου, τζάμπα ψάχνω!!!

Στην ταμπακιέρα, να πω κάτι που έχω χιλιοπεί κι έχω κουραστεί να το λέω αλλά δε γ@μιέται ακόμα μια φορά δε βλάπτει.

Ας αποφασίσουμε ως τί θέλουμε να αντιμετωπίζουμε το ρόλο που έχει (ή πιο σωστά είχε μιας και "ιστορική αναδρομή" κάνουμε) το κράτος στην κοινωνία μας.

1. Θέλουμε να θεωρήσουμε ότι το κράτος ήταν ένας παρατηρητής, που εμείς βαράγαμε αυτό χόρευε, εμείς κάναμε κουμάντο (όπως αποδείχθηκε λανθασμένο) και τώρα λοιπόν το πληρώνουμε, άρα λοιπόν φέρουμε την ευθύνη εμείς.

2. Θέλουμε να θεωρήσουμε ότι το κράτος ήταν αυτό που λάμβανε τις αποφάσεις, αυτό βάραγε εμείς χορεύαμε, αυτό έκανε κουμάντο (όπως αποδείχθηκε λανθασμένο), δίνοντας μας μια ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουμε κι εμείς στο κουμάντο (1 μέρα το χρόνο εκλογές ανάμεσα σε δύο εξίσου σάπια κόμματα και 365 μέρες προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από ραδίου και τελεόρασης) και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς το λανθασμένο κουμάντο του κράτους του οποίου την ευθύνη φέρει αυτό.

Αφού καταλήξουμε σε αυτό, μετά θα πρέπει να ξεδιαλύνουμε και λίγο στο μυαλό μας τη διαφορά ανάμεσα στην απατεωνιά και στη βλακεία. Αυτά τα δύο συχνά ταυτίζονται από πλευράς ευθυνών, ενώ στην ουσία μιλάμε για κατάσταση θύτη θύματος, μιας και ο απατεώνας (θύτης) εξαπατά το βλάκα (θύμα). Ο θύτης έχει φροντίσει να είναι βλάκας το θύμα του. Γιατί δεν του έδωσε ποτέ παιδεία καθώς δεν ήθελε να του δώσει όπλα και να πρέπει να τον αντιμετωπίσει αργότερα. Του έδωσε άρτο και θεάματα.

Και για να μην ανοίξουμε πάλι τον ασκό του Αιόλου κουβεντιάζοντας το θέμα της παιδείας στα παιδικά χρόνια, ας μιλήσω με ένα απλό παράδειγμα που αφορά κάποιον ενήλικο.

Έχουμε έναν αγρότη, ο οποίος ήταν ξεχασμένος από το Θεό (και το κράτος φυσικά), τον είχαν γραμμένο όλοι στα @@ τους. Αυτός λοιπόν μέχρι χθες ήταν ένας μπαστουνόβλαχος που βρώμαγαν τα πόδια του και με το ζόρι προσπαθούσε να χωνέψει το γεγονός ότι η γυναίκα του έχει μεγαλύτερη αξία από τη γίδα που έβοσκε στα χωράφια του (no offence για την υπερβολή, ποιητική αδεία) κι έβλεπε στην τηλεόραση που είχε (άν είχε σπίτι του) τις χλίδες της Αθήνας και των μεγαλουπόλεων.
Μέχρι που μια ωραία πρωία του δόθηκαν ξαφνικά φράγκα από επιδοτήσεις, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, προκειμένου να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή. Και πήρε ο αγρότης-μπαστουνόβλαχος τα φράγκα κι αντί να πάει να τα κάνει τραχτέρια φρέζες και ποτιστικά, τα έκανε BMW, ουίσκια και "χουρούς πουτά" στις δεσποινίδες του ανατολικού μπλοκ που ξαφνικά θυμήθηκαν οι κουμανταδόροι τους να τις κάνουν τουρνέ στην επαρχία.
Φταίει ο αγρότης που έκανε αυτά που έβλεπε τόσα χρόνια να κάνουν οι άλλοι αντιγράφοντας εικόνες από την τηλεόραση? Κι όταν κάποιος ζητάει ευθύνες τί είναι αυτό δηλαδή που θα περίμενε? Να του έρθει του αγρότη η θεία φώτιση και ενώ του έδωσαν ανέλεγκτα τα φράγκα (ξαναλέω "δώσε μας το λόγο σου κι εμείς θα σε πιστέψουμε") να σκεφτεί το καλό της πατρίδος που μέχρι χθες τον είχε γραμμένο στα απαυτάρια της?

Ευθύνες είναι καλό κι απαραίτητο να ζητάμε από αυτούς οι οποίοι δεν έκαναν το αυτονόητο. Η υπέρβαση είναι δικαίωμα και μπράβο σε όποιον την κάνει. Δεν μπορείς όμως να ζητήσεις ευθύνες από κάποιον γιατί δεν έκανε την υπέρβαση.
Το μορφωμένο (δε μιλάω μόνο για σχολεία κλπ) κι ενσυνείδητο άνθρωπο, γιατί μαζί πάνε αυτά σε μεγάλο βαθμό, που κάποιοι φρόντισαν ώστε να υπάρχουν βάσεις και υποδομές για να μορφωθεί, αν δε χρησιμοποιεί τα εφόδιά του να τον κατηγορήσεις.
Το ντουβάρι κι ασυνείδητο (κι αυτά μαζί κατά κύριο λόγο), που είναι ντουβάρι γιατί κανείς δεν του έδωσε την ευκαιρία για να γίνει κάτι άλλο, παρά μόνο αν από μόνος του επέλεγε την υπέρβαση, είναι άδικο να τον κατηγορήσεις.

Και το μέχρι σήμερα πλάνο στην Ελλάδα (για να μη διευρύνω και πάει αλλού η κουβέντα) είναι η παραγωγή ασυνείδητων ντουβαριών.

Αυτά από εμένα.

TROOPER
26/05/2013, 11:48
Ε ................

:a23: για την ουσια
:a23: για τον τροπο
:a23: για την εκφραση
:a23: για ολα

:beer::beer:

MG-KTiNoS
26/05/2013, 12:53
:a23: για την ουσια
:a23: για τον τροπο
:a23: για την εκφραση
:a23: για ολα

:beer::beer:
κι από μένα

byron
26/05/2013, 14:35
Ήταν αυτονόητο το οτι ο Auf έθιξε το ανεφάρμοστο των αιτημάτων με το σχόλιο περί Κων/πολης. Γιατί τα αιτήματα είναι ολίγον 3 πουλάκια κάθονταν αντίστοιχα του logo του ΠΑΜΕ «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Τρέχα γύρευε δηλαδή...:wave2:

stefanos +990

astroman76
26/05/2013, 15:27
Βρε άντε λαμόγια λαός.

++++

MG-KTiNoS
26/05/2013, 15:54
Ήταν αυτονόητο το οτι ο Auf έθιξε το ανεφάρμοστο των αιτημάτων με το σχόλιο περί Κων/πολης. Γιατί τα αιτήματα είναι ολίγον 3 πουλάκια κάθονταν αντίστοιχα του logo του ΠΑΜΕ «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Τρέχα γύρευε δηλαδή...:wave2:

stefanos +990

Ας τη πληρώσει λοιπόν ο παππούς και η γιαγιά με τη σύνταξη τους (κι εσύ με τον κομμένο σου μισθό) και άσε τη πλουτοκρατία, αυτή στη λίστα Λαγκάρτ, στην ησυχία της.
Που θα πάει ένα κόκκαλο θα μας το πετάξουν αργά ή γρήγορα (ελπίζουμε)
:wave2:

stefanos
26/05/2013, 16:23
Ας τη πληρώσει λοιπόν ο παππούς και η γιαγιά με τη σύνταξη τους (κι εσύ με τον κομμένο σου μισθό) και άσε τη πλουτοκρατία, αυτή στη λίστα Λαγκάρτ, στην ησυχία της.
Που θα πάει ένα κόκκαλο θα μας το πετάξουν αργά ή γρήγορα (ελπίζουμε)
:wave2:

Πλουτοκρατία έχουν και οι υπόλοιποι λαοί (και πολύ καλύτερη από την δική μας)
Και καταθέσεις στην Ελβετία έχουν επίσης και πολύ περισσότερες.
Και οι συντάξεις τους είναι παχουλότατες και ατόφιες όπως και οι μισθοί τους και έχουν και σχολεία και υγεία και δρόμους και κοινονικό κράτος.
Αλλά εκεί οι άνθρωποι πληρώνουν και φόρους (τεράστιους) και εισφορές στα ταμεία και χαράτσια αν χρειαστεί και κεφαλικούς φόρους εάν χρειαστεί.

MG-KTiNoS
26/05/2013, 16:34
Πλουτοκρατία έχουν και οι υπόλοιποι λαοί (και πολύ καλύτερη από την δική μας)
Και καταθέσεις στην Ελβετία έχουν επίσης και πολύ περισσότερες.
Και οι συντάξεις τους είναι παχουλότατες και ατόφιες όπως και οι μισθοί τους και έχουν και σχολεία και υγεία και δρόμους και κοινονικό κράτος.
Αλλά εκεί οι άνθρωποι πληρώνουν και φόρους (τεράστιους) και εισφορές στα ταμεία και χαράτσια αν χρειαστεί και κεφαλικούς φόρους εάν χρειαστεί.
Όπως εδώ δηλαδή !
Πληρώνεις μια ζωή ασφάλεια (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ) κι έρχεται ένας αλήτης τα χάνει στη χρηματιστήριο ή τα κάνει ομόλογα και τα κουρεύουν...
Μετά σου λέει ΕΣΥ φταις που δεν πλήρωνες αρκετά και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Εσύ όμως πάλι συνεχίζεις να πληρώνεις ελπίζοντας ότι ο γιος σου θα σε ταΐζει στα γεράματα.
Ακούς και ότι μαζί τα φάγαμε.
Τυχαία παραδείγματα έτσι....
Άκηδες Λάκηδες λίστες κλπ έξω απ την εξίσωση.
Αυτό είπα όμως και απ την αρχή, η νοοτροπία του μαζί τα φάγαμε.
Εγώ έφαγα 2 κοτόπουλα εσύ τίποτα, αλλά στατιστικά έχουμε φάει από ένα.

Ichigo
26/05/2013, 16:50
Σαφώς και έχουμε μερίδιο ευθύνης για αυτούς που ψηφίζαμε σαφώς και πρέπει να διορθώσουμε πολλά σα λαός αλλά δεν πρέπει να πέφτουμε στη λούμπα ότι φταίμε αποκλειστικά και μόνο εμείς!! Η απαξίωση είναι μια από τις αγαπημένες τεχνικές χειραγώγησης της ελίτ που αντί να ξεσηκωθεί το κοινό ενάντια σε αυτή τη ληστρική οικονομική πολιτική το ωθεί στην αυτο-ενοχοποίηση. Και λυπάμαι γιατί και πολλοί εδώ μέσα με τομέα ενασχόλησης τα οικονομικά με σπουδές ή μη στο αντικείμενο το παραβλέπουν αυτό - θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα.

Ichigo
26/05/2013, 16:53
ΥΓ

Μήπως φταίει ο Γερμανικός λαός για αυτό όταν αύριο μεθαύριο θα πάει το κούρεμα των καταθέσεών του σύννεφο; :lol:

At $72.8 Trillion, Presenting The Bank With The Biggest Derivative Exposure In The World (Hint: Not JPMorgan)

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/pictures/picture-5.jpg (http://www.moto.gr/users/tyler-durden)
Submitted by Tyler Durden (http://www.moto.gr/users/tyler-durden) on 04/29/2013 14:04 -0400

Moments ago the market jeered the announcement (http://www.zerohedge.com/news/2013-04-29/deutsche-bank-sell-90-million-shares-will-raise-%E2%82%AC28-billion-new-capital)of DB's 10% equity dilution, promptly followed by cheering its early earnings announcement (http://www.zerohedge.com/news/2013-04-29/deutsche-bank-releases-q1-earnings-early)which was a "beat" on the topline, despite some weakness in sales and trading and an increase in bad debt provisions (which at €354MM on total loans of €399.9 BN (https://www.deutsche-bank.de/ir/en/download/FDS_1Q2013.pdf)net of a tiny €4.863 BN in loan loss allowance will have to go higher. Much higher). Ironically both events are complete noise in the grand scheme of things. Because something far more interesting can be found on page 87 of the company's 2012 financial report (https://www.deutsche-bank.de/ir/en/content/reports_2012.htm).
The thing in question is the company's self-reported total gross notional derivative exposure.
And while the vast majority of readers may be left with the impression that JPMorgan's mindboggling $69.5 trillion in gross notional derivative exposure as of Q4 2012 (http://www.occ.treas.gov/topics/capital-markets/financial-markets/trading/derivatives/dq412.pdf) may be the largest in the world, they would be surprised to learn that that is not the case. In fact, the bank with the single largest derivative exposure is not located in the US at all, but in the heart of Europe, and its name, as some may have guessed by now, is Deutsche Bank.
The amount in question? €55,605,039,000,000. Which, converted into USD at the current EURUSD exchange rate amounts to $72,842,601,090,000.... Or roughly $2 trillion more than JPMorgan's.
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/04/DB%20Derivative%20Exposure_0.jpg (http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/04/DB%20Derivative%20Exposure.jpg)
The good news for Deutsche Bank's accountants and shareholders, and for Germany's spinmasters, is that through the magic of netting, this number collapses into €776.7 billion in positive market value exposure (assets), and €756.4 billion in negative market value exposure (liabilities), both of which are the single largest asset and liability line item in the firm's €2 trillion balance sheet mind you, and subsequently collapses even further into a "tidy little package" number of just €20.3.
Of course, this works in theory, however in practice the theory falls apart the second there is discontinuity in the collateral chain as we have shown repeatedly in thh past, and not only does the €20.3 billion number promptly cease to represent anything real, but the netted derivative exposure even promptlier become the gross number, somewhere north of $70 trillion.
Which, of course, is the primary reason why Germany, theatrically kicking and screaming for the past four years, has done everything in its power, even "yielding" to the ECB, to make sure there is no domino-like collapse of European banks, which would most certainly precipitate just the kind of collateral chain breakage and net-to-gross conversion that is what causes Anshu Jain, and every other bank CEO, to wake up drenched in sweat every night.
Finally, just to keep it all in perspective, below is a chart showing Germany's GDP compared to Deutsche Bank's total derivative exposure. If nothing else, it should make clear, once and for all, just who is truly calling the Mutually Assured Destruction shots in Europe.
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/04/German%20GDP%20vs%20DB%20Derivatives_1_0.jpg (http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/04/German%20GDP%20vs%20DB%20Derivatives_1.jpg)
But don't worry, this €56 trillion in exposure, should everything go really, really bad is backed by the more than equitable €575.2 billion in deposits (https://www.deutsche-bank.de/ir/en/download/FDS_1Q2013.pdf), or just 100 times less. Of course, a slighly more aggresive than normal bail-in may be required in case DB itself has to followin the footsteps of Cyprus...

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-29/728-trillion-presenting-bank-biggest-derivative-exposure-world-hint-not-jpmorgan

stefanos
26/05/2013, 17:21
Όπως εδώ δηλαδή !
Πληρώνεις μια ζωή ασφάλεια (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ) κι έρχεται ένας αλήτης τα χάνει στη χρηματιστήριο ή τα κάνει ομόλογα και τα κουρεύουν...
Μετά σου λέει ΕΣΥ φταις που δεν πλήρωνες αρκετά και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Εσύ όμως πάλι συνεχίζεις να πληρώνεις ελπίζοντας ότι ο γιος σου θα σε ταΐζει στα γεράματα.
Ακούς και ότι μαζί τα φάγαμε.
Τυχαία παραδείγματα έτσι....
Άκηδες Λάκηδες λίστες κλπ έξω απ την εξίσωση.
Αυτό είπα όμως και απ την αρχή, η νοοτροπία του μαζί τα φάγαμε.
Εγώ έφαγα 2 κοτόπουλα εσύ τίποτα, αλλά στατιστικά έχουμε φάει από ένα.

Η γιαγιά και ο παππούς όταν πλήρωνε τις εισφορές της ΕΠΕΛΕΞΕ να μην ισχύει η ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση ποντάροντας στην συνεχή
ανάπτυξη (πολλοί εργαζόμενοι λίγοι συνταξιούχοι) και την συνεχή συνεισφορά του κράτους στο ασφαλιστικό από το φορολογικό σύστημα
(και καλά έκανε γιατί πλήρωνε ψίχουλα στην περίπτωση που πλήρωνε και δεν την πήρε τσαμπουκά συνδικαλιστικό όπως οι δικαστικοί το εφάπαξ τους).
Και τα 6 ΔΙΣ που χάθηκαν από το χρηματιστήριο και το κούρεμα (φαντάσου να ήταν ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ) ήταν αποθεματικά των ταμείων που δεν θα βοήθαγαν
για πολύ καιρό ,με 30% ανεργία και μισθό 480€.
Και βέβαια κανένας ,ούτε πολιτικοί ούτε πολίτες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δεν μιλάει για ανταποδοτικότητα ελπίζοντας σε "καλύτερες" μέρες.
Λοιπόν μπορώ να προβλέψω ότι θα παίρνεις το 80% του 480€ σύνταξη γι αυτά που πληρώνεις.
Δεν γουστάρεις??????? ούτε εγώ αδερφέ.
Ε ας προσπαθήσουμε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ την υποχρεωτική ασφάλιση και ας ξεκινήσουμε αυτασφάλιση κατά βούληση.
Έχουμε κάνα μπλόγκ γι αυτό?
Αλλά όλοι μαζί, σαν λαϊκή βούληση ένα πράγμα, να καταργηθεί ο Νόμος.
Όχι σαν λαμόγια 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

ΥΓ. Ο Ακης ήταν και ομορφόπαιδο και τι ζεϊμπέκικο ας φάει και ένα κοτόπουλο παραπάνω.:lol:

MG-KTiNoS
26/05/2013, 17:45
Η γιαγιά και ο παππούς όταν πλήρωνε τις εισφορές της ΕΠΕΛΕΞΕ να μην ισχύει η ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση ποντάροντας στην συνεχή
ανάπτυξη (πολλοί εργαζόμενοι λίγοι συνταξιούχοι) και την συνεχή συνεισφορά του κράτους στο ασφαλιστικό από το φορολογικό σύστημα
(και καλά έκανε γιατί πλήρωνε ψίχουλα στην περίπτωση που πλήρωνε και δεν την πήρε τσαμπουκά συνδικαλιστικό όπως οι δικαστικοί το εφάπαξ τους).
Και τα 6 ΔΙΣ που χάθηκαν από το χρηματιστήριο και το κούρεμα (φαντάσου να ήταν ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ) ήταν αποθεματικά των ταμείων που δεν θα βοήθαγαν
για πολύ καιρό ,με 30% ανεργία και μισθό 480€.
Και βέβαια κανένας ,ούτε πολιτικοί ούτε πολίτες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δεν μιλάει για ανταποδοτικότητα ελπίζοντας σε "καλύτερες" μέρες.
Λοιπόν μπορώ να προβλέψω ότι θα παίρνεις το 80% του 480€ σύνταξη γι αυτά που πληρώνεις.
Δεν γουστάρεις??????? ούτε εγώ αδερφέ.
Ε ας προσπαθήσουμε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ την υποχρεωτική ασφάλιση και ας ξεκινήσουμε αυτασφάλιση κατά βούληση.
Έχουμε κάνα μπλόγκ γι αυτό?
Αλλά όλοι μαζί, σαν λαϊκή βούληση ένα πράγμα, να καταργηθεί ο Νόμος.
Όχι σαν λαμόγια 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

ΥΓ. Ο Ακης ήταν και ομορφόπαιδο και τι ζεϊμπέκικο ας φάει και ένα κοτόπουλο παραπάνω.:lol:

Να σου θυμίσω πόσα λεφτά χάρισε το κράτος στις ποδοσφαιρικές ομάδες?
Να μετρήσουμε μήπως πόσες ΑΕ δεν πλήρωσαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές?
(και απαλλάχτηκαν μετά με βούλευμα)
Να μιλήσουμε για τη μαύρη εργασία και τους αλλοδαπούς στις φράουλες?
Ή είναι κι αυτά έξω από την εξίσωση.
Ο πατέρας μου στο ΝΑΤ έχει πληρώσει ένα καράβι λ7. Ξέρεις τι παίρνει σήμερα?
Και πότε ακριβώς διάλεξε, μετά το 2ΠΠ που έπιασε δουλειά, στη χούντα ή στη μεταπολίτευση του ή Καραμανλής ή τανξ?
Περί διαγνωστικών κέντρων, βηματοδοτών, πηγαδιών κλπων ιατρικών απατών έχεις διαβάσει τίποτα?
Θες ΙΧ ασφάλιση?
Πολύ ωραία να είσαι σίγουρος ότι ο Ψιλομηνάς θα σε φροντίσει μια χαρά στα γεράματα.
Όπως σε φροντίζει και τώρα...
ή όπως φροντίζουν τους ασθενείς στις ΗΠΑ
Σόρι Στέφανε αλλά βρίσκω φάουλ.

ο Άκης ΄ήταν ομορφόπαιδο, ο άλλος ήταν χοντρός και μαλθακός ο τρίτος προδότης και το καράβι χωρίς καπετάνιο αρμενίζει.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα.
;)

stefanos
26/05/2013, 18:05
Να σου θυμίσω πόσα λεφτά χάρισε το κράτος στις ποδοσφαιρικές ομάδες?
Να μετρήσουμε μήπως πόσες ΑΕ δεν πλήρωσαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές?
(και απαλλάχτηκαν μετά με βούλευμα)
Να μιλήσουμε για τη μαύρη εργασία και τους αλλοδαπούς στις φράουλες?
Ή είναι κι αυτά έξω από την εξίσωση.
Ο πατέρας μου στο ΝΑΤ έχει πληρώσει ένα καράβι λ7. Ξέρεις τι παίρνει σήμερα?
Και πότε ακριβώς διάλεξε, μετά το 2ΠΠ που έπιασε δουλειά, στη χούντα ή στη μεταπολίτευση του ή Καραμανλής ή τανξ?
Περί διαγνωστικών κέντρων, βηματοδοτών, πηγαδιών κλπων ιατρικών απατών έχεις διαβάσει τίποτα?
Θες ΙΧ ασφάλιση?
Πολύ ωραία να είσαι σίγουρος ότι ο Ψιλομηνάς θα σε φροντίσει μια χαρά στα γεράματα.
Όπως σε φροντίζει και τώρα...
ή όπως φροντίζουν τους ασθενείς στις ΗΠΑ
Σόρι Στέφανε αλλά βρίσκω φάουλ.

ο Άκης ΄ήταν ομορφόπαιδο, ο άλλος ήταν χοντρός και μαλθακός ο τρίτος προδότης και το καράβι χωρίς καπετάνιο αρμενίζει.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα.
;)

Τώρα μου λές ότι οι Ελληνες είναι κλέφτες και καλά να πάθουν.
Αυτό λέω και εγώ.
Εσύ λες για γεωργούς αθλητικούς παράγοντες γιατρούς κλπ.
Εγώ μπορώ να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ όλους τους υπόλοιπους.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ λοιπόν ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Εκτός εάν εξαιρέσουμε μια θλιβερή μειονοψηφία υπαλληλίσκων

byron
26/05/2013, 18:12
Και λυπάμαι γιατί και πολλοί εδώ μέσα με τομέα ενασχόλησης τα οικονομικά με σπουδές ή μη στο αντικείμενο το παραβλέπουν αυτό - θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα.

Επιτέλους, αποκαλύφθηκε (ακόμα) μια αλήθεια στο moto.gr :tooth:

MG-KTiNoS
26/05/2013, 18:49
Τώρα μου λές ότι οι Ελληνες είναι κλέφτες και καλά να πάθουν.
Αυτό λέω και εγώ.
Εσύ λες για γεωργούς αθλητικούς παράγοντες γιατρούς κλπ.
Εγώ μπορώ να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ όλους τους υπόλοιπους.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ λοιπόν ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Εκτός εάν εξαιρέσουμε μια θλιβερή μειονοψηφία υπαλληλίσκων

Προ κρίσης το 80% των εργαζομένων ήταν με το βασικό.
Αυτή είναι η μειοψηφία?
Για τις απάτες και τις κλοπές ήθελες πλάτη από το κράτος (Ντεφάκτο)
Ένα κράτος που κλέβει τους φόρους οδηγεί τον πολίτη αυτόματα στο να μην έχει φορολογική συνείδηση.
Τώρα πόσοι γλύτωσαν? Σου λέω λίγοι. Γιατί μπορεί να μην πλήρωνες σε 1η φάση αλλά μετά έσκαγε περαίωση και μερικά κόλπα ακόμα οπότε στα πέρνανε το ίδιο. Μόνο που τα λεφτά δεν έφταναν στο κράτος.
(για τη διαφθορά των εφοριακών και το πως πήγαιναν τα λ7 από αυτούς στους πολιτικούς φαντάζομαι τα ξέρεις)
Φυσικά μπορούσες να πας στα δικαστήρια κλπ κλπ ¨οσοι πήγαν (όπως εγώ) ξέρουν τι γίνεται εκεί, πότε θα δικαιωθείς και τι θα πάθεις μετά από το κουμπάρο.
Τώρα στο καλά να πάθουν.
Εσύ δεν έπαθες?
Εσύ εξέρισε?
Οι γονείς σου?
Οι φίλοι σου?
Μητέρες, άνεργοι, ασθενείς, καλά να πάθουν όλοι?

Λοιπόν εγώ ξέρεις τι λέω τελικά?
Ότι το καράβι το πάει ο καπετάνιος και ο ρόλος του κράτους δεν είναι να φροντίζει να παχαίνει τον κάθε Πάγκαλο.
Ο ρόλος του κράτους είναι να φροντίζει να έχει τη χώρα νοικοκυρεμένη, να κρατά στη ζωή τους πολίτες και να τους προστατεύει από τα δεινά και πάσης φύσεως λωποδύτες.
ΤΟ ΕΚΑΝΕ ?
ΌΧΙ
Από εκεί και πέρα φταίμε όλοι που δεν είμαστε ο Τσε Γκε ΒΑΡΑ γιατί μόνο έτσι μπορούσες να ανατρέψεις κάτι. Σε κάθε άλλη περίπτωση την είχες βαμμένη.
Αυτή είναι και η μόνη αλήθεια

stefanos
26/05/2013, 19:11
Προ κρίσης το 80% των εργαζομένων ήταν με το βασικό.
Αυτή είναι η μειοψηφία?
Για τις απάτες και τις κλοπές ήθελες πλάτη από το κράτος (Ντεφάκτο)
Ένα κράτος που κλέβει τους φόρους οδηγεί τον πολίτη αυτόματα στο να μην έχει φορολογική συνείδηση.
Τώρα πόσοι γλύτωσαν? Σου λέω λίγοι. Γιατί μπορεί να μην πλήρωνες σε 1η φάση αλλά μετά έσκαγε περαίωση και μερικά κόλπα ακόμα οπότε στα πέρνανε το ίδιο. Μόνο που τα λεφτά δεν έφταναν στο κράτος.
(για τη διαφθορά των εφοριακών και το πως πήγαιναν τα λ7 από στους πολιτικούς φαντάζομαι τα ξέρεις)
Φυσικά μπορούσες να πας στα δικαστήρια κλπ κλπ ¨οσοι πήγαν (όπως εγώ) ξέρουν τι γίνεται εκεί, πότε θα δικαιωθείς και τι θα πάθεις μετά από το κουμπάρο.
Τώρα στο καλά να πάθουν.
Εσύ δεν έπαθες?
Εσύ εξέρισε?
Οι γονείς σου?
Οι φίλοι σου?
Μητέρες, άνεργοι, ασθενείς, καλά να πάθουν όλοι?

Λοιπόν εγώ ξέρεις τι λέω τελικά?
Ότι το καράβι το πάει ο καπετάνιος και ο ρόλος του κράτους δεν είναι να φροντίζει να παχαίνει τον κάθε Πάγκαλο.
Ο ρόλος του κράτους είναι να φροντίζει να έχει τη χώρα νοικοκυρεμένη, να κρατά στη ζωή τους πολίτες και να τους προστατεύει από τα δεινά και πάσης φύσεως λωποδύτες.
ΤΟ ΕΚΑΝΕ ?
ΌΧΙ
Από εκεί και πέρα φταίμε όλοι που δεν είμαστε ο Τσε Γκε ΒΑΡΑ γιατί μόνο έτσι μπορούσες να ανατρέψεις κάτι. Σε κάθε άλλη περίπτωση την είχες βαμμένη.
Αυτή είναι και η μόνη αλήθεια

Πρό κρίσης 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώναν 5000€ το χρόνο ΜΕΣΟ ΟΡΟ.
Αυτό το ΚΡΑΤΟΣ που τσαμπουνάς για κλέφτες και δεν θα διαφωνήσω είναι τουλάχιστον 1.5 μύρια δημόσιοι υπάλληλοι.
Υπολόγισε πόσοι εργαζόμενοι περισσεύουν σε πληθυσμό 10 μύρια με τους μετανάστες καμιά 500.000.
Ναι μπορεί το 80% από το ελάχιστο που απομένει να ήταν στο βασικό.
Εξάλλου σε αυτή την "φτωχή" χώρα ούτε 200 άτομα δεν δηλώναν πάνω απο 100.000 το χρόνο εισόδημα.
Αλλά αυτοί παλικάρι μου ήταν πλούσιοι συγκριτικά με τα αφεντικά τους τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν είναι για λύπηση.
Έχασα?Γυναίκα άνεργη, και εγώ τουλάχιστον 60-70% κάτω.
Αλλά δεν μπορώ να πώ ότι φταίει ο καπετάνιος σε ΑΥΤΟ το καράβι.

MG-KTiNoS
26/05/2013, 19:30
Κανένας δε δηλώνει πάω από 200000 γιατί απλά άμα έχεις ΑΕ καθάρισες μ αυτά. Ο Κόκκαλης πχ δήλωσε κάτω από 20000 και είναι νόμιμος.
Δεν φοροδιαφεύγει.
Το είχε πει κι ΜΠΖιλός, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Τώρα περί ελεύθερων επαγγελματιών λάθος κάνεις. Το ότι δεν δήλωναν δε σημαίνει ότι δεν πλήρωναν. (γιατί αν δήλωναν θα διπλοπλήρωναν) ρώτα ένα φίλο σου που έχει μαγαζί να στα πει.
Αλλά ας πούμε ότι φοροδιέφυγαν, πόσα χρόνια διαφυγής ισούνται με τους Ολυμπιακούς αγώνες?
Και για τους μισθούς των 400.000 σε τράπεζα που παίρνει κρατικό χρήμα για να διασωθεί
πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι αντιστοιχούν?
Αν για το ναυάγιο φταίει ο μούτσος οκ πάσο.
Λυπάμαι για τη γυναίκα και για το μισθό σου, ειλικρινά.
Εύχομαι κάθε καλό για το μέλλον

byron
26/05/2013, 20:18
Κανένας δε δηλώνει πάω από 200000 γιατί απλά άμα έχεις ΑΕ καθάρισες μ αυτά. Ο Κόκκαλης πχ δήλωσε κάτω από 20000 και είναι νόμιμος.
Δεν φοροδιαφεύγει.
Το είχε πει κι ΜΠΖιλός, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Τώρα περί ελεύθερων επαγγελματιών λάθος κάνεις. Το ότι δεν δήλωναν δε σημαίνει ότι δεν πλήρωναν. (γιατί αν δήλωναν θα διπλοπλήρωναν) ρώτα ένα φίλο σου που έχει μαγαζί να στα πει.
Αλλά ας πούμε ότι φοροδιέφυγαν, πόσα χρόνια διαφυγής ισούνται με τους Ολυμπιακούς αγώνες?
Και για τους μισθούς των 400.000 σε τράπεζα που παίρνει κρατικό χρήμα για να διασωθεί
πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι αντιστοιχούν?
Αν για το ναυάγιο φταίει ο μούτσος οκ πάσο.
Λυπάμαι για τη γυναίκα και για το μισθό σου, ειλικρινά.
Εύχομαι κάθε καλό για το μέλλον

Mg μην πιάνεις θέματα που δεν κατανοείς, πραγματικά. Μια ΑΕ φορολογείται και με το παραπάνω, μιας φορολογούνται τα κέρδη στον ισολογισμό και μετά αυτά τα ήδη φορολογημένα κέρδη, ξαναφορολογούνται ως μέρισμα. Μια μικρή ιδέα του τελευταίου νόμου (http://www.forologikanea.gr/pages/display/arthro-13-forologia-merismaton-kai-ton-kerdon-pou-dianemoun-ta-loipa-nomika-prosopa/).
Επομένως ο κάθε Κόκκαλης μπορεί να δηλώνει 20 χιλιάρικα που λες, αλλά στην φορολογική του δήλωση (όπως και κάθε μετόχου εταιρειών) φαίνεται και τι εισοδήματα έχει δηλώσει και έχει φορολογηθεί από εταιρείες.

Το αν ο χψ δηλώνει όσα βγάζει, είναι άλλοοοο κομμάτι και βρίσκεται στην διάθεση και ικανότητα ελέγχου της φοροδιαφυγής. Που ενώ υπάρχει (ΜΟ ΕΕ 15%, Ισπανία, Ιταλία 25%) παντού, στην Ελλαδίτσα είναι ..... :tooth:
Προφανώς και θα μπορούσε να το τσιμπήσει, αλλά είναι πολύς ο κόσμος πατέρα... Τσέκαρε μια μελέτη του Virginia Tech και δες πόσο εύκολα θα μπορούσαν να σκίσουν πάτους. 28 δις δεν δηλώθηκαν το 2009 και κάπου εκεί κάθε χρόνο http://greekeconomistsforreform.com/EL/uncategorized/tax-evasion-across-industries-soft-credit-evidence-from-greece/

Ε, και όταν αυτά μειώνονται λόγω ύφεσης ή οτιδήποτε τα ίδια άτομα βρίζουν τους «αλήτες που μας έφεραν εδώ» :tooth:

ΥΓ. Η μελέτη αφορά ΜΟΝΟ ελέυθερους επαγγελματίες και προφανούς μόνο όσους έχουν δανεισμό σε τράπεζα...

MG-KTiNoS
26/05/2013, 20:41
Βύρωνα αν σου πω έλα το έλα παππού μου να σου δείξω το μνι της γιαγιάς μου δεν θα το πάρεις στραβά ε? :lol:
Συμβαίνει λοιπόν τα τελευταία 20 χρόνια να έχω μαγαζί δικό μου και να ξέρω ακριβώς τι πλήρωσα και γιατί. Συμβαίνει ακόμα να είχα και μια ΕΠΕ που έκλεισα και 10 χρόνια μετά από το κλείσιμο της να πληρώνω την περαίωση για το κλείσιμο των βιβλίων.
Τη διαφθορά λοιπόν των εισπρακτικών μηχανισμών, το ληστρικό τρόπο που μου φέρθηκαν, κλπ κλπ δεν θα μου το πουν οι μελέτες.
Εγώ έζησα στον πραγματικό κόσμο κι όχι στον κόσμο των μελετών.
Απλά παραδειγματάκια.
Ο γιατρός στο Κολονάκι πιστεύεις πραγματικά ότι δεν πλήρωνε?
Ή μήπως πήγαν και τον βρήκαν και τον υποχρέωσαν σε συμφωνία?
Λέω...
Ο Βοσκόπουλος, για να σου πω ένα άλλο παράδειγμα, πιστεύεις ότι έτσι εύκολα έκανε ότι γούσταρε?
Εκ του αποτελέσματος, μπήκε στην περαίωση και όχι φυλακή, δείχνει ότι είχε συμφωνήσει.
Το πρώτο πράγμα που είπε η τρόικα εδώ στην Ελλάδα είναι ότι έχετε σάπιο εισπρακτικό μηχανισμό.
Φυσικά ξεχάστηκε γιατί ποιός να παραδεχτεί τον εκβιασμό των πολιτικών απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη.
Πιο βολικό να μιλάς για φοροδιαφυγή φταίμε όλοι κλπ κλπ
Όποιος έχει υποστεί έλεγχο της εφορείας ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ για τι μιλάμε.
Περί ΑΕ θα περιοριστώ να αναφέρω τον κύριο Λαυρεντιάδη. Νομίζω ότι αυτό απαντάει σε όλα.

nestormaxno
27/05/2013, 11:37
Βύρωνα αν σου πω έλα το έλα παππού μου να σου δείξω το μνι της γιαγιάς μου δεν θα το πάρεις στραβά ε? :lol:
Συμβαίνει λοιπόν τα τελευταία 20 χρόνια να έχω μαγαζί δικό μου και να ξέρω ακριβώς τι πλήρωσα και γιατί. Συμβαίνει ακόμα να είχα και μια ΕΠΕ που έκλεισα και 10 χρόνια μετά από το κλείσιμο της να πληρώνω την περαίωση για το κλείσιμο των βιβλίων.
Τη διαφθορά λοιπόν των εισπρακτικών μηχανισμών, το ληστρικό τρόπο που μου φέρθηκαν, κλπ κλπ δεν θα μου το πουν οι μελέτες.
Εγώ έζησα στον πραγματικό κόσμο κι όχι στον κόσμο των μελετών.
Απλά παραδειγματάκια.
Ο γιατρός στο Κολονάκι πιστεύεις πραγματικά ότι δεν πλήρωνε?
Ή μήπως πήγαν και τον βρήκαν και τον υποχρέωσαν σε συμφωνία?
Λέω...
Ο Βοσκόπουλος, για να σου πω ένα άλλο παράδειγμα, πιστεύεις ότι έτσι εύκολα έκανε ότι γούσταρε?
Εκ του αποτελέσματος, μπήκε στην περαίωση και όχι φυλακή, δείχνει ότι είχε συμφωνήσει.
Το πρώτο πράγμα που είπε η τρόικα εδώ στην Ελλάδα είναι ότι έχετε σάπιο εισπρακτικό μηχανισμό.
Φυσικά ξεχάστηκε γιατί ποιός να παραδεχτεί τον εκβιασμό των πολιτικών απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη.
Πιο βολικό να μιλάς για φοροδιαφυγή φταίμε όλοι κλπ κλπ
Όποιος έχει υποστεί έλεγχο της εφορείας ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ για τι μιλάμε.
Περί ΑΕ θα περιοριστώ να αναφέρω τον κύριο Λαυρεντιάδη. Νομίζω ότι αυτό απαντάει σε όλα.

Καλημέρα,
Να πω δυο κουβέντες και εγώ περι φοροδιαφυγής και μετά ας πέσετε να με κράξετε όλοι. Δεν με πειράζει :P
Ας υποθέσουμε οτι περι το 2005 αποφάσισα εγώ με έναν κολλητό να κάνουμε παρέα μια δουλειά. Ωραία? Ωραία.
Το ΤΟΤΕ καθεστώς ήταν 18% ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών, +25% φορολογία κερδών στο τέλος του έτους, +25% φορολογία στον κάθε μέτοχο της επιχείρησης (στα χρήματα που μερίστηκαν). Αυτά ήξερα εγώ με τον κολλητό μου (τον υποθετικό κολλητό μου).
Ανοίγουμε λοιπόν και βάζουμε κάτω τα έξοδα. Πρακτικά, μπακαλίστικα. Δεν είμαστε λογιστές οκ?
Έξοδα
Δεη 1000 ε 9% ΦΠΑ τοτε.
ΙΚΑ 1500 ε (είμασταν large βλεπεις και προσλάβαμε κόσμο) 0 ΦΠΑ (λες και πρακτικά για εμάς δεν είναι έξοδο)
ενοίκιο 2500ε
άλλα πάγια έξοδα (τηλέφωνο, λογιστής και διάφορες άλλες μ@λ@κιες) 3000 ε (μην βαράτε για το παράδειγμα τα φουσκώνω). ΦΠΑ 18%
Σύνολο εξόδων το μήνα 8000 .
Υποθετικά έσοδα 8000. οκ? οκ
Νέα χρονιά, δύσκολοι καιροί. Τελειώσαμε το έτος χωρίς να μπεί φράγκο. 96000ε έσοδα και 96000 έξοδα...
Άρα εγώ ο χαζός υπέθεσα οτι δεν χρωστάω σε κανένα. Σωστό? ΛΑΘΟΣ
χρωστάω στο κράτος 5220 ΦΠΑ. Γιατί? Γιατί Η ΔΕΗ έχει 9% ΦΠΑ και το ΙΚΑ δεν έχει ΦΠΑ. Δεν έχει σημασία που την ψιλοπάλεψα και έβγαλα τη χρονιά! Πρέπει να βρω αυτά τα 5220. Προσοχή οι αριθμοί που χρησιμοποιώ είναι ενδεικτικοί. Πολλαπλασιάστε τα όλα επι 10, και δείτε τι συμβαίνει αμέσως....
Η επιχείρηση κάνει τζίρο 960000 ε , με υποτιθέμενα κέρδη 52000 τα οποία είναι η διαφορά του ΦΠΑ που είπα πριν και πρέπει να την αποδόσει. Τα 52000 τα φορολογείται με 25%. Τα μισά των 52000 μερίζονται και φορολογούνται οι μέτοχοι με άλλο ένα 25%.
Να μην τα πολυλογώ Συνολικά η επιχείρηση πρέπει να δώσει περίπου 80000 απο λεφτά που πραγματικά δεν υπάρχουν.

Και ας υποθέσουμε πάλι οτι η επιχείρηση αυτή έζησε και φτάνουμε στο 2009. Μνημόνιο και τα σχετικά. Ύφεση (συνολική) 25% κλπ κλπ. Η επιχείρηση έχει αρχίσει να δυσκολεύεται να καταβάλει ΙΚΑ και μισθούς. Είναι παροχής υπηρεσιών και ρίχνει τιμές λόγω ύφεσης να την παλέψει. ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ!!!! 23% ΦΠΑ. Βάζει το κράτος το χέρι στην τσέπη μας και μας πέρνει 5% επιπλέον απο λεφτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Δεν ξέρω τι έχει ζήσει ο αγαπητός MG-KTINOS απο πάνω, αλλά δεν μπορεί. Αυτά τα τραγελαφικά θα τα είδε.

Φοροφυγάδες? Για ξανασκεφτείτε το λίγο....Για σκεφτείτε οτι αυτός που δήλωνε 5000 μπορεί να μην είχε ούτε αυτά! Και δεν μιλάω προφανώς για νευροχειρούργο στο Υγεία. Μην παρεξηγηθώ.

Αυτά, συγνώμη αν κούρασα. Προφανώς στα παραπάνω υπάρχουν λάθη (ουδής άσφαλτος :P), αλλά το ζουμί είναι αυτό.

byron
27/05/2013, 11:59
Προφανώς στα παραπάνω υπάρχουν λάθη (ουδής άσφαλτος :P), αλλά το ζουμί είναι αυτό.

Ξεχνάς οτι το παραπάνω παράδειγμα σου, μπορεί να γίνει πιστευτό στην εφορία ή σε κάποιον που δεν την παλεύει με τα οικονομικά, αλλά αν θέλεις να σταθώ στο ζουμί που δεν είναι το να αποδώσει χρήματα που δεν υπάρχουν ή να αντιμετωπίσει ένα σχιζοφρενικό και αρπακτικό φορολογικό σύστημα, αλλά το εξής:

Δύο άνθρωποι, επί 10 χρόνια διατηρούν και συνεχίζουν να δουλεύουν σε ένα μαγαζί που "βγάζει" τυπικά ζημιά, και εξακολουθούν να το δούλεύουν επί 10 χρόνια ?
Sorry στα μάτια ενός καχύποπτου όπως εγώ, ή βγάζουν μαύρα ή πρόκειται για εταιρία που κάνει transfer pricing. Και σε μια σοβαρή χώρα, δεν θα χρειαζόταν καν να αποδείξουν το αντίθετο και θα έτρωγαν την καμπάνα με τη μία.

Ποιός λογικός άνθρωπος (εκτός της εφορίας) μπορεί να πιστέψει οτι κάποιος δουλεύει επί σειρά ετών πληρώνοντας απ΄τη τσέπη του τις ζημιές, ή για 200€ το μήνα ?

sniper
27/05/2013, 12:01
....
Ποιός λογικός άνθρωπος (εκτός της εφορίας) μπορεί να πιστέψει οτι κάποιος δουλεύει επί σειρά ετών πληρώνοντας απ΄τη τσέπη του τις ζημιές, ή για 200€ το μήνα ?

Όταν λες εφορία, εννοείς αυτούς που την δημιουργησαν και συντηρούν υποθέτω. Γιατί οι εφοριακοί ξέρουν τι γίνεται...

byron
27/05/2013, 12:06
Όταν λες εφορία, εννοείς αυτούς που την δημιουργησαν και συντηρούν υποθέτω. Γιατί οι εφοριακοί ξέρουν τι γίνεται...

Το πολιτικοοικονομικοφορολογικό σύστημα ρε μαν. Αυτό που πηγαίνεις μια δήλωση των 1000€ το χρόνο και την δέχεται αμάσητη.

sniper
27/05/2013, 12:10
Το πολιτικοοικονομικοφορολογικό σύστημα ρε μαν. Αυτό που πηγαίνεις μια δήλωση των 1000€ το χρόνο και την δέχεται αμάσητη.

Ρε Βύρωνα, μόλις προχθές στείλανε την εγκύκλιο για τις ληξιπρόθεσμες εισφορές...

Και αφορά απ ότι φαίνεται μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν δηλωθεί μέχρι το 2012. Όσοι γαμηθήκαν να πληρώνουν απο αυτά που δεν είχαν τιμωρούνται, κι αυτοί που τους έγραψαν στα @@ τους και δεν πλήρωναν εξυπηρετούνται...

Δλδ, τι να λέμε... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να δούμε κάτι σωστό ή λογικό γιατί το αλλαλούμ στο σύστημα ή/και στο μαυλό τους είναι άνευ προηγουμένου!!!

byron
27/05/2013, 12:33
Ρε Βύρωνα, μόλις προχθές στείλανε την εγκύκλιο για τις ληξιπρόθεσμες εισφορές...

Και αφορά απ ότι φαίνεται μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν δηλωθεί μέχρι το 2012. Όσοι γαμηθήκαν να πληρώνουν απο αυτά που δεν είχαν τιμωρούνται, κι αυτοί που τους έγραψαν στα @@ τους και δεν πλήρωναν εξυπηρετούνται...

Δλδ, τι να λέμε... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να δούμε κάτι σωστό ή λογικό γιατί το αλλαλούμ στο σύστημα ή/και στο μαυλό τους είναι άνευ προηγουμένου!!!

Δλδ εσύ κατάλαβες οτι υπερασπίζομαι την εφορία ?? :a02:

Οχι ρε φίλε, αλλά το να λέμε οτι είναι αλήθεια πως οι μισθωτοί-συνταξιούχοι έχουν 70δις εισοδήματα και οι Ελ.Επαγγ. 3,5 δις είναι τρελλή ΞΕΦΤΙΛΑ !!!

zephyr1
27/05/2013, 13:04
Ξεχνάς οτι το παραπάνω παράδειγμα σου, μπορεί να γίνει πιστευτό στην εφορία ή σε κάποιον που δεν την παλεύει με τα οικονομικά, αλλά αν θέλεις να σταθώ στο ζουμί που δεν είναι το να αποδώσει χρήματα που δεν υπάρχουν ή να αντιμετωπίσει ένα σχιζοφρενικό και αρπακτικό φορολογικό σύστημα, αλλά το εξής:

Δύο άνθρωποι, επί 10 χρόνια διατηρούν και συνεχίζουν να δουλεύουν σε ένα μαγαζί που "βγάζει" τυπικά ζημιά, και εξακολουθούν να το δούλεύουν επί 10 χρόνια ?
Sorry στα μάτια ενός καχύποπτου όπως εγώ, ή βγάζουν μαύρα ή πρόκειται για εταιρία που κάνει transfer pricing. Και σε μια σοβαρή χώρα, δεν θα χρειαζόταν καν να αποδείξουν το αντίθετο και θα έτρωγαν την καμπάνα με τη μία.

Αυτο λυνεται πολυ απλα με διασταυρωση στοιχειων ,οπου αυτο πανε να κανουν.Το 90% θα κλεισει αμμεσα αν τηρηθει αυτο.Στην ψωροκωσταινα ετσι δουλευαν τα πραγματα χρονια τωρα,κατι σαν το κρατος δλδ,παυση πληρωμων παντου και δειχνουμε πλεονασμα.Εμεις με τα μαγαζακια ομως ερχομαστε μια η αλλη συνεχεια και δεν χρωσταμε πουθενα,τωρα αν δεν εχεις να δωσεις τπτ στο σπιτι δεν παιζει ρολλο,ολα γινοντε για την πολυποθητη αναπτυξη που με τα μυαλα που μας κυβερνανε δεν θα ρθει ποτε,και αυτο ειναι εγγυηση.

sniper
27/05/2013, 13:10
Δλδ εσύ κατάλαβες οτι υπερασπίζομαι την εφορία ?? :a02:

Οχι ρε φίλε, αλλά το να λέμε οτι είναι αλήθεια πως οι μισθωτοί-συνταξιούχοι έχουν 70δις εισοδήματα και οι Ελ.Επαγγ. 3,5 δις είναι τρελλή ΞΕΦΤΙΛΑ !!!

Δεν είναι ξεφτίλα.

Είναι γελοίο... Αλλά καλά "αυτοί" το λένε, εμείς γιατί τους πιστεύουμε; Ή ήταν ρητορική η πρόταση;

byron
27/05/2013, 14:17
Δεν είναι ξεφτίλα.

Είναι γελοίο... Αλλά καλά "αυτοί" το λένε, εμείς γιατί τους πιστεύουμε; Ή ήταν ρητορική η πρόταση;

Γιατί αν δεν τους «πιστέψουνε», θα κλείσει ο τελευταίος τρόπος απόκτησης χρήματος εν Ελλάδι όπως είπε ο Zephyr παραπάν με το 90% να πηγαίνει για φαλιμέντο...

Απλά είναι τα πράγματα παίδες. Απο την μεταπολίτευση και μετά, ο εύκολος και προσφιλής τρόπος δημιουργίας «πλούτου» ήταν το τύπωμα χρήματος. Από το 1976 μέχρι το 2003 μεσολάβησαν 3 υποτιμήσεις και άπειρες διολισθήσεις του νομίσματος με σκοπό να γίνουμε περισσότερο «ανταγωνιστικοί ως οικονομία».
Η αλήθεια είναι οτι προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες του δημοσίου, έκοβαν όσο χρήμα ήθελαν γιατί από ανταγωνιστικότητα άντε γειά.
Μετά το 2003, το τύπωμα μας χαιρέτησε και η ένταξη στο € με τα μηδαμινά επιτόκια άνοιξαν την πόρτα ανόδου σε μια υψηλότερη κοινωνική τάξη που μέχρι τότε την έβλεπαν με κυάλια. Πάρε οτι δάνειο γουστάρεις, live your myth in Greece, αλλά καλό είναι να κοιτάμε και το μηνιαίο εκκαθαριστικό γιατί όπως λένε οι Αγγλόπουστες "There ain't no such thing as a free lunch"...
Άφού οι δύο παραπάνω τρόποι πέθαναν, χωρίς να μάθει ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού πως βγαίνει πραγματικά το χρήμα, έμεινε ο τρίτος τρόπος που είναι το κλέψιμο του κράτους μέσω των φόρων.
Προφανώς και ξέρουν τι γίνεται, αλλά αν κλείσει και η τελευταία «ατμομηχανή» της οικονομίας, οι αγανακτισμένοι που μουρμουρίζουν μέχρι τώρα «αλήτες, σας σιχαθήκαμε» μπορεί να σηκώσουν και τίποτα πέτρες και όποιον πάρει ο χάρος.

Επομένως μένουμε στο τρίπτυχο «Κάνω τον μαλάκα, κάνεις τον μαλάκα, και τα παίρνουμε απ΄τους μαλάκες (μισθωτοί-συνταξιούχοι)».

So simple...:wave2:

sniper
27/05/2013, 14:19
....

Επομένως μένουμε στο τρίπτυχο «Κάνω τον μαλάκα, κάνεις τον μαλάκα, και τα παίρνουμε απ΄τους μαλάκες (μισθωτοί-συνταξιούχοι).

So simple...:wave2:

ΟΚ, σωστή αυτή η συλλογιστική, αφού αντίθετα με τα λεφτά, μαλάκες υπάρχουν.

byron
27/05/2013, 15:05

Και ετοιμάσου για την νέα φάπα...

«Το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα προβλέπει:

-Νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους -με συντελεστές μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος που θα κλιμακώνονται από 0% έως και 42% για τους μισθωτούς-, μηνιαία σύνταξη ή μισθός έως 800 ευρώ δεν θα έχει καμία παρακράτηση και όσο αυξάνεται θα υπάρχει κλιμακωτή αύξηση της παρακράτησης, καταργείται η έκπτωση φόρου 1,5% στην παρακράτηση. »

Και είναι και προσχέδιο. Κάτσε να δεις το τελικό κείμενο, που θα παρουσιάζεται ως ελάφρυνση της φορολογίας

sniper
27/05/2013, 15:08

«Το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα προβλέπει:

-Νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους -με συντελεστές μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος που θα κλιμακώνονται από 0% έως και 42% για τους μισθωτούς-, μηνιαία σύνταξη ή μισθός έως 800 ευρώ δεν θα έχει καμία παρακράτηση και όσο αυξάνεται θα υπάρχει κλιμακωτή αύξηση της παρακράτησης, καταργείται η έκπτωση φόρου 1,5% στην παρακράτηση. »

Και είναι και προσχέδιο. Κάτσε να δεις το τελικό κείμενο, που θα παρουσιάζεται ως ελάφρυνση της φορολογίας

Στο τέλος θα μας συμφέρει να μην δουλεύουμε.

Αλλά είπαμε... Αλλίμονο από γριά πουτάν@ κι αριστερό αφεντικό (ο διοικητής της χώρας Στουρνάρας - δεν παραμυθιάζεσαι ότι ο Σαμαράς είναι κάτι - δηλώνει αριστερός)

Sapadak
27/05/2013, 15:10

Θα μας εΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ μηνιαία?
καλά κατάβαλα?

MG-KTiNoS
27/05/2013, 15:14

Δυστυχώς όμως εκτός από μαλάκες υπάρχουν και θύματα.
Και δε μιλάω για αυτούς που μένουν άνεργοι, άστεγοι κλπ
Μιλάω για τα ζάκια που δεν έχουν που να καταφύγουν, μιλάω για τους ασθενείς που τους χάνουν στα νοσοκομεία, μιλάω για τους ψυχοπαθείς που κυκλοφορούν ελεύθεροι έξω κλπ κλπ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!
Και κάτι πρέπει αν γίνει να αντιστραφεί η κατάσταση αυτή.
Σύντομα !

byron
27/05/2013, 15:18
Θα μας εΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ μηνιαία?
καλά κατάβαλα?

Μηνιαία σε εκκαθαρίζουν ήδη. Απλά θα σου παίρνουν περισσότερα :moutza:

Sapadak
27/05/2013, 15:24
Μηνιαία σε εκκαθαρίζουν ήδη. Απλά θα σου παίρνουν περισσότερα :moutza:

Δε το έθεσα σωστα

Φορολογικές δηλώσεις τέλος αν καταλαβα καλα?
Αυτό εννοούσα θα μας καθαριζουν νωριτερα

sniper
27/05/2013, 15:29
Δε το έθεσα σωστα

Εκτός αν νοικιάζεις κανένα σπιτι κι εισπράττεις κανένα ενοίκιο... άλλο ένα 40% φόρος από το 1ο €

Sapadak
27/05/2013, 15:33
Εκτός αν νοικιάζεις κανένα σπιτι κι εισπράττεις κανένα ενοίκιο... άλλο ένα 40% φόρος από το 1ο €

Αυτό το διαψευσε το υποικ (οχι οτι σημαίνει κάτι αυτό)

Ευκαιρία να κατεβάσουμε το ενοίκο με αυτή τη δικαιολογία

byron
27/05/2013, 15:42
Δε το έθεσα σωστα

Αν δεν έχεις εισοδήματα από αλλού, ναί. http://www.inews.gr/263/forologia-diloseis-telos-gia-misthotous-syntaxiouchous-me-mia-pigi-eisodimatos.htm

byron
27/05/2013, 15:43

Ο φόρος ενοικίου μειώθηκε στο 10% μέχρι 12,000 αν θυμάμαι καλά και μετά πάει στο 30.
Αλλαξε στο οτι υπολογίζεται αυτοτελώς και όχι ως συνολικό εισόδημα με την αντίστοιχη κλίμακα.

Sapadak
27/05/2013, 15:44
Αν δεν έχεις εισοδήματα από αλλού, ναί. http://www.inews.gr/263/forologia-diloseis-telos-gia-misthotous-syntaxiouchous-me-mia-pigi-eisodimatos.htm

http://www.newsnow.gr/article/431059/ypoik-ek-neou-diapsefsi-dimosievmaton-gia-ton-neo-forologiko-nomo.html

βεβαια σιγουρα μετράνε κουκιά τώρα με τις διαρροές και τις διαψευσεις.
Μια ευκαιρία να μας ξελαφρωσουν απο την υποχρέωση της φορολογικης δήλωσης, και ευκαιρία να πειράξουμε λιγακι τα ποσοστα(προςταπαν ofc)

Ωραία ανάπτυξη, κάποιοι λογιστές που βγάζαν μεροκάματο με τις δηλώσεις σταρχιδια τους

Sapadak
27/05/2013, 15:45
Ο φόρος ενοικίου μειώθηκε στο 10% μέχρι 12,000 αν θυμάμαι καλά και μετά πάει στο 30.
Αλλαξε στο οτι υπολογίζεται αυτοτελώς και όχι ως συνολικό εισόδημα με την αντίστοιχη κλίμακα.

Αυτό ισχυει ΤΩΡΑ και καναν ΤΡΕΛΛΗ μαλακία
Γιαυτο και θα το αλλάξουν οπως λεει ο σναιπερ

sniper
27/05/2013, 15:50

ΟΚ.

byron
27/05/2013, 15:52
Αυτό ισχυει ΤΩΡΑ και καναν ΤΡΕΛΛΗ μαλακία
Γιαυτο και θα το αλλάξουν οπως λεει ο σναιπερ

Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό. Που το άκουσες εσύ οτι θα ξανα-ματα-αλλάξει?

Sapadak
27/05/2013, 15:54
Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό. Που το άκουσες εσύ οτι θα ξανα-ματα-αλλάξει?

Στο αρθρο που παράθεσες

Ακόμα, οποιαδήποτε εφάπαξ καταβολή, επιμίσθιο, ή παροχή σε χρήμα, πέραν του μηνιαίου εισοδήματος, θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή της τάξης του 42%.
ή δεν εννοεί ενοίκια?

AristidisZ
27/05/2013, 15:55
Στο αρθρο που παράθεσες

ή δεν εννοεί ενοίκια?

άλλο η παρακράτηση φόρου, άλλο ο τελικός φόρος