Σύνδεση

View Full Version : Ξεχρεώσαμε;

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Shiatman
05/02/2013, 12:38
http://www.thepressproject.gr/article/38085/gogi-kata-tou-oikou-aksiologisis-SP-apo-to-amerikano-Dimosio

Επιτέλους γίνεται κάτι κατά των ανεξάρτητων "νταβατζήδων" που έχουν αναλάβει το ρόλο των κριτών των πάντων. Να πέσει λίγο η μετοχή να τους τσούξει γιατί από τίποτε άλλο δεν χαμπαριάζουν αυτοί!

LsKostas
05/02/2013, 14:05
:a013:

Στεφανε , έτσι ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ να είναι , άλλα δεν είναι…
Αν κάποιος ζούσε εκτός των δελτίων των οκτώ , θα έβλεπε ότι και αντίδραση υπήρξε και υπάρχει (και καταστάληκε – καταστέλλεται ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ)και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν τους απεργούς (αλλά δεν τους δείχνει ο ΣΚΑΙ) και υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε ποια το παραμύθι των «για όλα φταίνε οι Δ.Υ.»
Φυσικά , υπάρχουν και πολλοί που είναι έτσι όπως τα περιγραφείς , αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι η «συντριπτική» πλειοψηφία….
Για να πω την αλήθεια , δεν ξερό ποιο από τα δυο «στρατόπεδα» είναι πλειοψηφία γιατί μάλλον σήμερα η κοινωνία είναι απολυτά διχασμένη…

LsKostas
05/02/2013, 14:29
Α ρε ελληναράδες! Δεν είμαι με τα παιδιά γιατί κάνανε ληστείες ... Αλλά τα ζηλέυω πολύ... Τους φτύσανε κατάματα κι εμεις ΟΥΤΕ έναν λογαριασμό δεν τολμάμε να μην πληρώσουμε...Οι περισσότεροι βέβαια όπως σωστά λέει ο GGS ούτε καν ξέρουν για επιτροπές αγώνων, συνελεύσεις γειτονιάς ενάντια στα χαράτσια, δικηγόρους που είναι με το ΜΕΡΟΣ μας ...βλέπουνε πολύ mega και διαβάζουν ακόμα περισσότερο επενδυτή...Πνευματικά αόματοι ίσως και πνευματικά άρρωστοι ...

Αλλά μην μου παραπονιέστε όμως και όλας γιατί δεν γίνετε επανάσταση όταν ξεπουλάνε πολιτικοί την πατρίδα μας. Εγώ οκ είμαι κότα και είμαι στο pc μου και δουλεύω σαν καλός δούλος-νοικοκύρης. .. μόνο στα διόδια παίρνουν αυτά τους αξίζουν ...

Το ξέρω τον χαρακτηρισμό που μου πρέπει και τον αποδέχομαι. Δούλος Νοικοκύρης! Άλλα μην θέλετε να γίνει επανάσταση , Nέο γουδί και άλλα τέτοια και να μην σας χαλάσει και η καθημερινότητα ταυτόχρονα.
Σαν να λέμε ναι να γίνει "Επανάσταση" αλλά όχι το Σάββατο γιατί έχω να πάω στο Σούνιο με το Vstrom με την Σούλα δικάβαλο...

Οι επαναστάσεις γίνονται με Καλάσνικοφ όχι με δημοψηφίσματα κύριοι .... Και μας έβαλαν τα γυαλιά οι 20χρονοι ... Καλά μυαλά (και καλά χαράτσια)

sniper
05/02/2013, 14:38
.... Οι επαναστάσεις γίνονται με Καλάσνικοφ όχι με δημοψηφίσματα κύριοι .... Και μας έβαλαν τα γυαλιά οι 20χρονοι ... Καλά μυαλά (και καλά χαράτσια) Προς το παρόν το μόνο που έβαλαν ήταν πάγο στις μελανιές..

stefanos
05/02/2013, 14:40
Οι επαναστάσεις γίνονται με Καλάσνικοφ όχι με δημοψηφίσματα κύριοι .... Και μας έβαλαν τα γυαλιά οι 20χρονοι ... Καλά μυαλά (και καλά χαράτσια)

Φαντάζομαι να γίνει επανάσταση στην Ελλάδα με καλάσνικοφ όπου θα αλληλοσκοτώνονται "κλέφτες" ελεύθεροι επαγγελματίες με "λαμόγια" δημοσίους υπαλλήλους.

el_hymador
05/02/2013, 16:31
Από την παντελή έλλειψη αντίδρασης?

Από την μετα χειροκροτημάτων καταστολή οποιονδήποτε απεργιών που ενοχλούν τον πολίτη?
Από την γενικότερη αντίληψη της κοινονίας τόσα χρόνια ότι όλα τα προβλήματα πηγάζουν από τους δημόσιους υπάλληλους?

Όχι ρε φίλε, σαν να ακούω το Mega... :lol:

Αντίδραση υπήρξε και μάλιστα πρωτοφανής, τόσο όσο προς την μορφή της όσο και ως προς τον όγκο της. Από εκεί και έπειτα, τα των εκλογών τα ξέρουμε, το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι πολιτικές παρατάξεις που οι θέσεις ήταν κατά του-ων μνημονίου-ων, ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό των πολιτικών παρατάξεων που οι θέσεις τους ήταν υπέρ του μημονίου. Επίσης γνωρίζουμε και τα του εκλογικού νόμου... ως εκ τούτων, λίγο δύσκολο να ειπωθεί και να υποστηριθχεί λοιπόν ως όρος το "τεράστιο ποσοστό" που συναινεί με την πολιτική της ξεφτίλας και των πολιτικών της ξεφτίλας. Άλλωστε είναι τελείως διαφορετικό το συμφωνώ με τα μπούνια και άλλο το αναγκάζομαι να συμφωνήσω λογω ψυχολογικού εκβιασμού και διασπροάς τρόμου.

Kostas2B
05/02/2013, 19:07
Ζουμε τον απολυτο εξευτελισμο σαν κρατος και σαν κοινωνια...Το θεμα ειναι που ειναι ο πατος,γιατι νομιζω οτι εχουμε ακομα πολλα να δουμε!
Για μενα παντως,απο τη στιγμη που δεν αντιδρουν και τα σωματα ασφαλειας,δεν προκειται να γινει κατι. Απλα θα συνεχισει να πηγαινει κοσμος στις διαδηλωσεις και τις απεργιες,θα πεφτει το ξυλο της αρκουδας,θα ανοιγει κανα κεφαλι,τα χημικα θα πεφτουν βροχη και μετα ολοι σπιτια τους...

Απ΄την αλλη σκεφτομαι οτι οποιοδηποτε αλλο κομμα να ειχε βγει,τα ιδια θα γινονταν,ισως και χειροτερα. Απο εξω δε θα αφηναν να βγει κατι αλλο. Αυτοι που κυβερνουν τωρα,ειναι προετοιμασμενοι να κυβερνησουν εδω και 15 χρονια. Και αυτοι τη στιγμη "καλλιεργουνται" ή "δημιουργουνται" -αν θελετε- αυτοι που θα κυβερνησουν τα επομενα 15 χρονια.

MG-KTiNoS
05/02/2013, 21:54
. Και αυτοι τη στιγμη "καλλιεργουνται" ή "δημιουργουνται" -αν θελετε- αυτοι που θα κυβερνησουν τα επομενα 15 χρονια.

Εκτώς κι αν κόψει η γιαούτη !
:)

stefanos
05/02/2013, 23:03
Όχι ρε φίλε, σαν να ακούω το Mega... :lol:

Αντίδραση υπήρξε και μάλιστα πρωτοφανής, τόσο όσο προς την μορφή της όσο και ως προς τον όγκο της. Από εκεί και έπειτα, τα των εκλογών τα ξέρουμε, το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι πολιτικές παρατάξεις που οι θέσεις ήταν κατά του-ων μνημονίου-ων, ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό των πολιτικών παρατάξεων που οι θέσεις τους ήταν υπέρ του μημονίου. Επίσης γνωρίζουμε και τα του εκλογικού νόμου... ως εκ τούτων, λίγο δύσκολο να ειπωθεί και να υποστηριθχεί λοιπόν ως όρος το "τεράστιο ποσοστό" που συναινεί με την πολιτική της ξεφτίλας και των πολιτικών της ξεφτίλας. Άλλωστε είναι τελείως διαφορετικό το συμφωνώ με τα μπούνια και άλλο το αναγκάζομαι να συμφωνήσω λογω ψυχολογικού εκβιασμού και διασπροάς τρόμου.

Για να δούμε πρόσφατα....
Ενιαίο στις ΔΕΚΟ 200000 κόσμος ,3η η 4η μείωση μισθού, αντίδραση 1 βδομάδα απεργία της ΑΜΕΛ.
Τι να σου πώ.
Καπάκια ανακοινώσεις από τα σωματεία εμπόρων για μυνήσεις στους συνδικαλιστές, (συμπαράσταση της κοινωνίας) 1 μέρα απεργία η ΓΣΕΕ για συμπαράσταση.
Ναυτικοί απεργία τα ίδια.
Μάλλον διαφωνούμε στο τι είναι αντίδραση.

el_hymador
06/02/2013, 08:58
Για να δούμε πρόσφατα....

Ενιαίο στις ΔΕΚΟ 200000 κόσμος ,3η η 4η μείωση μισθού, αντίδραση 1 βδομάδα απεργία της ΑΜΕΛ.
Τι να σου πώ.
Καπάκια ανακοινώσεις από τα σωματεία εμπόρων για μυνήσεις στους συνδικαλιστές, (συμπαράσταση της κοινωνίας) 1 μέρα απεργία η ΓΣΕΕ για συμπαράσταση.
Ναυτικοί απεργία τα ίδια.
Μάλλον διαφωνούμε στο τι είναι αντίδραση.

Καταλήγεις στα συμεράσματα σου με μια εργαστηριακή - πειραματική προσέγγιση... "Έγινε αυτό (χαράτσια, μειώσεις μισθών κτλ) - δεν αντέδρασε ο κόσμος - δεν υπάρχει αντίδραση - άρα ο κόσμος συμφωνεί". Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν που να συμφωνεί με τα όσα πράττουν οι εντεταλμένες κυβερνήσεις τα τελεύταία χρόνια, αλλά μάλλον κάνω κακές παρέες. Από την άλλη ξέρω ότι για πρώτη φορά αυτο-οργανώθηκε κόσμος ακομμάτιστα, χωρίς να βρίσκεται υπό την σκέπη κανενός πο*στη και συμμετείχε σε ειρηνικές κινητοποιήσεις που διαλύθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο. Το να μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου επαναλλαμβανόμενα στο Σύνταγμα χωρίς να τους προσκαλλεί ο κάθε παπαρολόγος από άμβωνος, δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα. Αν το εξετάσεις στην πραγματική του διάσταση, χωρίς τον εφτελισμό και τη μείωση που λυσσαλέα επιχειρούσαν τα μιντιακά φερέφωνα, θα καταλλάβεις ότι υπήρξε αντίδραση και μάλιστα πολύ μεγάλη. Αποτελεσματική όχι, αλλά πολύ μεγάλη και πρωτοφανής ναι. Στο δια ταύτα και up to date, δεν έχει αλλάξει κάτι, η ψυχρολουσία και το ένυασμα για να νομιμοποιηθεί το καθεστώς ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών. Λογική και επόμενη η έκβαση αφού ο αγώνας ήταν άνισος και ο κόσμος άμαθος. Βλέπεις οι "άλλοι" είχαν μηχανισμούς προπαγάνδας καλά στημμένους και επειδή είναι χρόνια πο*τανες στην πιάτσα, ξέρουν τα κόλπα. Από την άλλη, η απόσταση από το "νοικοκυραίος" - "ευπόληπτος πολίτης" στο "αντάρτης των πόλεων" είναι τεράστια και χαώδης. Και αν σου φαίνεται υπερβολικό το "αντάρτης των πόλεων" ως η μοναδική πρακτική για να εκφράσεις τη διαφωνία σου, πες μου εσύ πως μπορείς να αντιμετωπίσεις ορδές κακοπληρωμένων και καλά εξοπλισμένων κομπλεξικών υπανθρώπων, που ρίχνουν ξύλο και βάλουν με χημικά αδιακρίτως. Αυτό που βλέπω ακόμη και σήμερα λοιπόν, δεν είναι ούτε συναίνεση, ούτε συμφωνία. Πλέον ο περισσότερος κόσμος αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να διαφυλλάξει κάτι από την αξιοπρέπεια του, όση του έχει απομείνει, αν του έχει απομείνει.

BELZEBOYLIS
06/02/2013, 11:49
Προς το παρόν το μόνο που έβαλαν ήταν πάγο στις μελανιές..

:lol: :lol: :lol: :lol:

sniper
06/02/2013, 12:00
:lol: :lol: :lol: :lol: Ω, τα σέβη μας κ. Νομάρχα...

Red Rider
06/02/2013, 12:20
Αν ισχύει το παρακάτω......

http://diafaneia.ee.auth.gr/dialogos-dep/σε-δήλωση-βόμβα-προχώρησε-ο-πρέσβης-λεωνίδας-χρυσανθόπουλος-προσέλαβαν-τους-φονιάδες-τη

Anty12
06/02/2013, 12:39
Αν ισχύει το παρακάτω......

http://diafaneia.ee.auth.gr/dialogos-dep/σε-δήλωση-βόμβα-προχώρησε-ο-πρέσβης-λεωνίδας-χρυσανθόπουλος-προσέλαβαν-τους-φονιάδες-τη

Τότε τι....?????

sniper
06/02/2013, 13:02
Αν ισχύει το παρακάτω...... http://diafaneia.ee.auth.gr/dialogos-dep/σε-δήλωση-βόμβα-προχώρησε-ο-πρέσβης-λεωνίδας-χρυσανθόπουλος-προσέλαβαν-τους-φονιάδες-τη XAXAXAXAXAXAXAXA!!!!

ggs
06/02/2013, 13:13
Να και ένας που , επιτέλους, ξεχρέωσε….(εκτός από την Μιχαλου)

«Ο Πέτρος Γαϊτάνος φώναξε στο κακό:Σπορά του Μαγώγ! Οπλή του Βαάλ! Μύκητα του Γιογκόθ! Σύγχρονε Φιλίσταιε! Ο αφέντης σου δεν είναι και δικός μου αφέντης! Εξαφανίσου στο όνομα του Χριστού και της Παναγίας!».
(http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/485281/petaxa-daimona-exo-apo-to-metro/)
:priest:

Red Rider
06/02/2013, 13:15
XAXAXAXAXAXAXAXA!!!!

Πώς το βλέπεις?
Για όλα τους έχω ικανούς!

AristidisZ
06/02/2013, 13:19
Πώς το βλέπεις?
εγώ πάλι τους έχω ανίκανους για όλα

Anty12
06/02/2013, 13:23
Πώς το βλέπεις?

Η συγκεκριμένη "εταιρία" μάλλον πάει για κλείσιμο, γιατί έχει εμπλακεί σε τεράστιους δικαστικούς αγώνες στην Αμερική, δεν παίρνει πια συμβόλαια και είναι και πολύ υπερτιμημένη/διαφημισμένη.

Γκοογκλαρε λίγο το όνομα Scott Helvenston και Blackwater Fallujah incident.

Υπάρχουν αρκετά εντόπια γομάρια, ικανά να κάνουν αυτά που κάνουν και οι γιάνκηδες.....dont worry :)

sniper
06/02/2013, 13:27
Πώς το βλέπεις? Για όλα τους έχω ικανούς! Ένα αστείο είναι...

sniper
06/02/2013, 13:32
Η συγκεκριμένη "εταιρία" μάλλον πάει για κλείσιμο, γιατί έχει εμπλακεί σε τεράστιους δικαστικούς αγώνες στην Αμερική, δεν παίρνει πια συμβόλαια και είναι και πολύ υπερτιμημένη/διαφημισμένη. Γκοογκλαρε λίγο το όνομα Scott Helvenston και Blackwater Fallujah incident. Υπάρχουν αρκετά εντόπια γομάρια, ικανά να κάνουν αυτά που κάνουν και οι γιάνκηδες.....dont worry :) Άκυρο αλλά ΟΚ.. τίποτα δεν θα γίνει. Κι αν κλείσει η συγκεκριμένη, θ' ανοιξουν άλλες, συμβόλαια υπάρχουν. Δεν είναι αυτό το θέμα του θρεντ όμως.

Anty12
06/02/2013, 13:41
Άκυρο αλλά ΟΚ.. τίποτα δεν θα γίνει. Κι αν κλείσει η συγκεκριμένη, θ' ανοιξουν άλλες, συμβόλαια υπάρχουν. Δεν είναι αυτό το θέμα του θρεντ όμως.

Δεν κατάλαβα που είναι το άκυρο....αλλά συμφωνώ - ας το αφήσουμε, ....είμαστε εκτός θέματος....

el_hymador
06/02/2013, 14:14
Να και ένας που , επιτέλους, ξεχρέωσε….(εκτός από την Μιχαλου)

«Ο Πέτρος Γαϊτάνος φώναξε στο κακό:Σπορά του Μαγώγ! Οπλή του Βαάλ! Μύκητα του Γιογκόθ! Σύγχρονε Φιλίσταιε! Ο αφέντης σου δεν είναι και δικός μου αφέντης! Εξαφανίσου στο όνομα του Χριστού και της Παναγίας!».
(http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/485281/petaxa-daimona-exo-apo-to-metro/)
:priest:

Δαίμονας - ξεδαίμονας και μένα άμα μου τα έλεγα αυτά θα κατέβαινα από το τρένο asap, μιλάμε για σχίζα grande!

TROOPER
07/02/2013, 10:22
:lol: :lol: :lol: :lol:

ε ρε τσελιος που σου χρειαζεται....:evil:

Anty12
07/02/2013, 10:24
Ὅπου καὶ νὰ ταξιδέψω ἡ Ἑλλάδα μὲ πληγώνει
παραπετάσματα βουνῶν ἀρχιπέλαγα γυμνοὶ γρανίτες...
τὸ καράβι ποὺ ταξιδεύει τὸ λένε ΑΓΩΝΙΑ.......

Γ.Σ. Καλοκαίρι 1936

281362

LsKostas
07/02/2013, 10:26
Προς το παρόν το μόνο που έβαλαν ήταν πάγο στις μελανιές..

Photoshop έβαλαν , εσύ πού τον είδες τον πάγο ?

Και μια αποκλειστική από το χθεσινό μοίρασμα
281363

SVX
07/02/2013, 10:59
281367

BELZEBOYLIS
07/02/2013, 11:31
ε ρε τσελιος που σου χρειαζεται....:evil:

γατάκι είναι ....:lol:

el_hymador
07/02/2013, 11:31
281367

Ναι να πάνε... άλλωστε τα κίνητρα είναι τόσα πολλά....

LsKostas
08/02/2013, 20:17
Εαν είσασταν εξυπνοι δεν θα σας ελεγαν "σκυλια" και ουτε θα παρακαλαγατε να μπειτε στην προσωπικη φρουρα του Βγενοπουλου , Κοκκαλη, Προβοπουλου και λοιπων λαμογιων...

Ουτε εναν βασανισμο δεν μπορειτε να στήσετε...

ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

281539

byron
08/02/2013, 20:32
Εαν είσασταν εξυπνοι δεν θα σας ελεγαν "σκυλια" και ουτε θα παρακαλαγατε να μπειτε στην προσωπικη φρουρα του Βγενοπουλου , Κοκκαλη, Προβοπουλου και λοιπων λαμογιων...

ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι, πως όταν κάνεις την επιλογή να ληστέψεις με όπλα και να πάρεις όμηρο πρέπει να περιμένεις οτι δεν υπάρχει fair play αν σε πιάσουν.

SVX
08/02/2013, 20:45
Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι, πως όταν κάνεις την επιλογή να ληστέψεις με όπλα και να πάρεις όμηρο πρέπει να περιμένεις οτι δεν υπάρχει fair play αν σε πιάσουν.

σωστος,

με το Kalasnikov στο χερι, και ο διευθυντης της τραπεζας να ημουν, θα τον εσπαγα στο ξυλο, γιατι προφανεστατα ειναι αποπειρα ανθρωποκτονιας κι εναντιον της δικης μου ζωης...

ποσο μαλλον οι "καταστολεις" του εγκληματος

AUFGEBRACHT
08/02/2013, 22:08

ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

281539

Πιθανές απαντήσεις:
α)Δείχνει την ώρα στο Καράτσι
β)Άτιμη κρίση...δυο χρόνια έχει τελειώσει η μπαταρία και δεν δίνουν κονδύλια για αντικατάστασή της
γ)Είχε περάσει από εκεί ο Γιούρι Γκέλερ
δ)Ας όψεται το φένγκ σούϊ
ε)Άκουγαν Ρένα Κουμιώτη http://www.youtube.com/watch?v=_6il8fiInpY

MG-KTiNoS
08/02/2013, 22:31
Το τρομερό σ αυτή την ιστορία είναι το μίσος που γέμισε η ψυχούλα των παιδιών αυτών.
Πως φτάσανε μέχρι εκεί?
Υπάρχει επιστροφή?
(και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει προς τα που θα είναι?)
Εγώ βλέπω αυτά τα παιδιά και κλαίει η ψυχή μου. Όχι φυσικά για το αστυνομικό δελτίο αλλά για το ανθρώπινο και τη φρυκτή επιλογή που έκαναν.
Είναι ίσως η μόνη περίπτωση που μπορούμε άνετα να πούμε πως …
ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ (εμείς οι πιο μεγάλοι)
Αν ήμουν πατέρας τους θα ήθελα ν ανοίξει η γη να με καταπιεί.
(το τι θα πάθουν από δω και μέρα δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι)

ΣΚΑΤΑ !

AUFGEBRACHT
08/02/2013, 22:44
Το τρομερό σ αυτή την ιστορία είναι το μίσος που γέμισε η ψυχούλα των παιδιών αυτών.
Πως φτάσανε μέχρι εκεί?
Υπάρχει επιστροφή?
Εγώ βλέπω αυτά τα παιδιά και κλαίει η ψυχή μου. Όχι φυσικά για το αστυνομικό δελτίο αλλά για το ανθρώπινο και τη φρυκτή επιλογή που έκαναν.

ΣΚΑΤΑ !

Επιτέλους περίμενα να δω ποιός θα το γράψει!!! :beer: Αλλά σε μια αφασική κοινωνία αντί να μας απασχολεί το πώς 20 χρονών νέα παιδιά που από ότι ακούγεται ήταν άριστοι μαθητές με βραβεύσεις και επαίνους, αγαπητοί και λαμπρά μυαλά έφτασαν στο σημείο να αρπάξουν αυτόματα και βόμβες, η κουβέντα να είναι τί ώρα έφαγαν το ξύλο και εάν το ξύλο που έφαγαν ήταν στο δρόμο ή στο τμήμα... για τους δε γονείς που σωστά τα λες πάλι, άκουσα όχι έναν, αλλά τρεις γονιούς να δηλώνουν περήφανοι για τα παιδιά τους γιατί έχουν ιδανικά :eek: Περήφανοι που είχαν πιάσει όμηρο έναν αθώο άνθρωπο που είχε κι αυτός οικογένεια και παιδιά, περήφανοι που έκλεβαν αυτοκίνητα πολιτών για να κάνουν ληστείες, περήφανοι που κόλλαγαν τις κάνες στα κεφάλια τραπεζικών υπαλλήλων που έχουν κι αυτοί οικογένειες, εκτός εάν κατά τους γονείς αυτούς ο τραπεζικός υπάλληλος είναι συνώνυμο του τραπεζίτη, του κεφαλαίου και δε νοεείται σαν ανθρώπινη ύπαρξη. Και πάλι μπράβο για την επισήμανσή σου...

el_hymador
09/02/2013, 03:18
Πάντως τον Ψωμιάδη που αποδεδειγμένα και με ντοκουμέντα κουβαλούσε και κουμπούρια και γ@μουσε με μπουκάλια όσους του χρωστούσαν, δεν είδα να τον δέρνει κανείς όταν τον συλλάβανε... το ίδιο και δολοφόνους, βιαστές, παιδεραστές και πόσους άλους για τους οποίους δεν εκκρεμούσαν τρία, αλλά χίλια δεκατρία εντάλματα σύλληψης. Ας μην τα μπλέκουμε κύριοι, αν είναι ένοχα τα παιδά αυτά, να δικαστούν και να καταδικαστούν. Το να τα σαπίζουν στο ξύλο μικροτσούτσουνοι καρακομπλέξες που τους παίρνει να βαράνε μόνο 18χρονα είναι άλλο θέμα. Παπαρόλες του τύπου, αν είσαι τρομοκράτης, θα φας και τις ψιλές σου είναι για γέλια.

edit: Ξέχασα δε να αναφέρω, ότι αν είσαι ένστολος αξιωματούχος, πουλάς πρέζα και σε πιάσουν, όχι απλώς δεν σε δέρνουν, αλλά σε καταχειροκροτούν και σε στηρίζουν οι συνάδελφοι σου, άσχετα αν με τις ενέργειες σου έχεις στείλει στον τάφο δεκάδες πιτσιρίκια αντίστοιχης ηλικίας με αυτά που σαπίζεις στο ξύλο σήμερα... τόση υποκριτική πουστιά, όχι από τους μπάτσους (αναμενόμενο), αλλά από εμάς τους ίδιους... :wave2:

byron
09/02/2013, 07:41
edit: ... :wave2:

To χάνεις το θέμα, αλλά δε γαμιέται... Προβληματισμοί για το έλλειμα ή την έλλειψη δικαιοσύνης χρήσιμοι είναι, αλλά δεν είναι αρκετοί για να απαντήσουν σ΄αυτό που ανέφερε ο mg-ktinos. 20-22 χρονών πιτσιρίκια και κάνουν μια επιλογή που θα τους γαμήσει το υπόλοιπο της ζωής τους, έχοντας ένα μίσος που δεν χωρά παρερμηνεία. Η επιλογή τους και οι συνέπειες, που ευτυχώς δεν είναι αμετάκλητες για τους ίδιους ή για 2-3-4-5 ακόμα, είναι συνειδητές και φαίνεται απ΄την αξιοπρεπή στάση τους μιας και γράφουν άπαντες στα παπάρια τους, πιστοί στις ιδέες τους.

Ούτε διαδηλωτές ήταν, ούτε απεργοί που τους έκαναν μαύρους στο ξύλο. Ληστεία με ΑΚ-47 έκαναν και φαντάζομαι πως εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήξερε αν τα όπλα τα κράταγαν αντάρτες πόλεων ή Αλβανοί απ΄το Ελμπασαν.

Τα μυξοκλάματα των κομμάτων, το ηρωϊκό πρελούδιο των μανάδων τους, και τα ιντερνετικά ξεσπαθώματα για το επαναστατικό της πράξης είναι να ΄χαμε να λέγαμε...

ΥΓ. Υποκρισία, είναι να μην έχεις να πεις μια καλή κουβέντα για τους πολλούς δολοφονημένους στη διάρκεια ληστειών είτε αθώων είτε μπάτσων. Όπως επίσης για τα μαυρισμένα μούτρα των «απλών» ληστών που κατά καιρούς εμφανίζονται στα δελτία χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους...

Maira
09/02/2013, 09:36
Πως φτάσανε μέχρι εκεί?
Υπάρχει επιστροφή?

ΣΚΑΤΑ !

Ίσως το ακόμα πιο τρομερό είναι ο τρόμος αυτών που ήρθαν αντιμέτωποι με τα όπλα τους!!!!!

el_hymador
09/02/2013, 09:45
To χάνεις το θέμα, αλλά δε γαμιέται... Προβληματισμοί για το έλλειμα ή την έλλειψη δικαιοσύνης χρήσιμοι είναι, αλλά δεν είναι αρκετοί για να απαντήσουν σ΄αυτό που ανέφερε ο mg-ktinos. 20-22 χρονών πιτσιρίκια και κάνουν μια επιλογή που θα τους γαμήσει το υπόλοιπο της ζωής τους, έχοντας ένα μίσος που δεν χωρά παρερμηνεία. Η επιλογή τους και οι συνέπειες, που ευτυχώς δεν είναι αμετάκλητες για τους ίδιους ή για 2-3-4-5 ακόμα, είναι συνειδητές και φαίνεται απ΄την αξιοπρεπή στάση τους μιας και γράφουν άπαντες στα παπάρια τους, πιστοί στις ιδέες τους.

Ούτε διαδηλωτές ήταν, ούτε απεργοί που τους έκαναν μαύρους στο ξύλο. Ληστεία με ΑΚ-47 έκαναν και φαντάζομαι πως εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήξερε αν τα όπλα τα κράταγαν αντάρτες πόλεων ή Αλβανοί απ΄το Ελμπασαν.

Τα μυξοκλάματα των κομμάτων, το ηρωϊκό πρελούδιο των μανάδων τους, και τα ιντερνετικά ξεσπαθώματα για το επαναστατικό της πράξης είναι να ΄χαμε να λέγαμε...

ΥΓ. Υποκρισία, είναι να μην έχεις να πεις μια καλή κουβέντα για τους πολλούς δολοφονημένους στη διάρκεια ληστειών είτε αθώων είτε μπάτσων. Όπως επίσης για τα μαυρισμένα μούτρα των «απλών» ληστών που κατά καιρούς εμφανίζονται στα δελτία χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους...

Καθόλου δεν το χάνω το θέμα Βύρωνα. Εκτός και αν πιστεύεις ότι τα μούτρα τους έγιναν λες και μόλις βγήκαν από γενική πλαστική προσώπου κατά τη σύλληψη :rolleyes:

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν συμφωνώ καθόλου με τις τακτικές των πιτσιρικάδων, κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα σε αυτή την περίπτωση και κανένας θάνατος αθώου ή ακόμα και "στόχου" δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Το θέμα είναι ο διαχωρισμός των συλληφθέντων σε αυτούς της πρώτης θέσης και σε αυτούς της οικονομικής. Επαναλλαμβάνω, οι συνάδελφοι των αστυνομικών που συμμετείχαν σε διακίνηση ναρκωτικών είχαν άραγε την ίδια αντιμετώπιση; Οι διάφοροι νονοί της νύχτας που κατά καιρούς συλλαμβάνονται και ξαναβγαίνουν έξω σε λίγες μέρες;

Tέσπα, το πιο τραγικό απ όλα είναι ότι αδυνατώ να πιστέψω πως ένας άνθρωπος στην post-εφηβική του ηλικία έχει συγκροτήσει (η από-συγκροτήσει) το μυαλό του και έχει ατσαλώσει την ψυχή του σε τέτοιο βαθμό για να προβεί σε τέτοιες πράξεις. Δυστυχώς για τα παιδιά αυτά (γιατί παιδιά είναι γαμότο μου) η ζωή τους έχει καταστραφεί εντελώς και αμετακλήτως. Δεν λέω ότι το Kalashnikov σκοτώνει λιγότερο στα χέρια ενός πιτσιρικά απ ότι στα χέρια ενός μεγάλου και ώριμου ανθρώπου, απλά για όλους τους ανωτέρω λόγους, λέω ότι λάθος (και εύκολους) στόχους βρήκε η αστυνομία για να ξεσπάσει τον κομπλεξισμό της και λάθος εξιλαστήρια θύματα (ή ήρωες) βρήκαμε όλοι οι υπόλοιποι ως κοινωνία.

Anty12
09/02/2013, 09:52
....το πιο τραγικό????

το πιο τραγικό (το χα γράψει και στο thread τότε που ο Κορκονέας σκότωσε τον πιτσιρικά - φίλο των παιδιών-) είναι, ότι μ' όλα αυτά,
τώρα -αυτή την στιγμή-που γράφουμε αυτές τις γραμμές, άλλοι πιτσιρικάδες - πιστολάδες εκκολάπτονται, και θα γεννηθούν, και θα τους βρούμε μπροστά μας σε λίγα χρόνια...

Maira
09/02/2013, 10:02
Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλοι είμαστε με ένα δάχτυλο έτοιμο να δείξουμε κάποιον είτε ως ήρωα είτε ως σκουπίδι. Αντί να κοιτάμε ότι η κοινωνία αρχίζει να πιάνει τα άκρα και να τραβάει το σκοινί.... (το οποίο μια μέρα θα σπάσει και θα γκρεμιστούμε όλοι), κοιτάμε να χωρίσουμε την κοινωνία σε νέους και ενήλικες, σε ληστές και μπάτσους, σε άτομα πρώτης θέσης και οικονομικής. Πάντα υπήρχαν οι ευνοημένοι και πάντα θα υπάρχουν. Είναι κάτι που ξεκινάει δυστυχώς από τον καθένα μας με την φράση.... "Έχεις κανα γνωστό για να...... " Είναι τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία. Το αν γίνεται σε επίπεδα εμπορίου, δικαιοσύνης ή αλληλεγγύης δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι τρόπος λειτουργίας της κοινωνίας. Οι ηθικοί φραγμοί του καθενός είναι αυτό που μας ορίζει μέχρι που θα φτάσουμε. Τελικά μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να κλείνουμε την ψαλίδα αντί να προσπαθούμε να την ανοίγουμε; Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν κακοί. Και οι κακοί συνήθως χρησιμοποιούν το "διαίρει και βασίλευε." Σε μας, το πετυχαίνουν όλο και περισσότερο με την δική μας βοήθεια!

el_hymador
09/02/2013, 10:03
....το πιο τραγικό????

το πιο τραγικό (το χα γράψει και στο thread τότε που ο Κορκονέας σκότωσε τον πιτσιρικά - φίλο των παιδιών-) είναι, ότι μ' όλα αυτά,
τώρα -αυτή την στιγμή-που γράφουμε αυτές τις γραμμές, άλλοι πιτσιρικάδες - πιστολάδες εκκολάπτονται, και θα γεννηθούν, και θα τους βρούμε μπροστά μας σε λίγα χρόνια...

....και άλλοι μελλοντικοί κορκονέες, άλλοι άκηδες, άλλοι λαυρεντιάδιδες, άλλοι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο πολιτικοί, άλλοι ιατροί που τεσπώνουν φακελάκια, άλλοι πρεζέμπροι αστυνομικοί, άλλα φασιστάκια που μαχαιρώνουν εν ψυχρώ όποιον δεν τους αρέσει το χρώμα του και η λίστα δεν έχει τέλος... δικά μας "παράγωγα" όλοι, συμπεριλλαμβανομένων των πιτσιρικάδων που ανέφερες στο μήνυμα σου.

Maira
09/02/2013, 10:04
....το πιο τραγικό????

:a10:

Η βία φέρνει βία, από όποια πλευρά κι αν προέρχεται!!!

SVX
09/02/2013, 10:07
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/278197/vinteo-agrotis-tsimpaei-to-magoylo-toy-ypoyrgoy#VideoAnchor

να πειτε τη νεολαια να αφησει τα οπλα, να ηρεμισει λιγο πινοντας ενα φρεντο στη πλατεια του χωριου και να πιασει την τσουγκρανα και τον γκασμα ,για να φαει ψωμι

και αν θελει να "φααει ψωμι" να ψηφισει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μπας και σταξει προς τη μερια τους καμια επιδοτηση

byron
09/02/2013, 10:14
Καθόλου δεν το χάνω το θέμα Βύρωνα. Εκτός και αν πιστεύεις ότι τα μούτρα τους έγιναν λες και μόλις βγήκαν από γενική πλαστική προσώπου κατά τη σύλληψη :rolleyes:

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν συμφωνώ καθόλου με τις τακτικές των πιτσιρικάδων, κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα σε αυτή την περίπτωση και κανένας θάνατος αθώου ή ακόμα και "στόχου" δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Το θέμα είναι ο διαχωρισμός των συλληφθέντων σε αυτούς της πρώτης θέσης και σε αυτούς της οικονομικής. Επαναλλαμβάνω, οι συνάδελφοι των αστυνομικών που συμμετείχαν σε διακίνηση ναρκωτικών είχαν άραγε την ίδια αντιμετώπιση; Οι διάφοροι νονοί της νύχτας που κατά καιρούς συλλαμβάνονται και ξαναβγαίνουν έξω σε λίγες μέρες;

Tέσπα, το πιο τραγικό απ όλα είναι ότι αδυνατώ να πιστέψω πως ένας άνθρωπος στην post-εφηβική του ηλικία έχει συγκροτήσει (η από-συγκροτήσει) το μυαλό του και έχει ατσαλώσει την ψυχή του σε τέτοιο βαθμό για να προβεί σε τέτοιες πράξεις. Δυστυχώς για τα παιδιά αυτά (γιατί παιδιά είναι γαμότο μου) η ζωή τους έχει καταστραφεί εντελώς και αμετακλήτως. Δεν λέω ότι το Kalashnikov σκοτώνει λιγότερο στα χέρια ενός πιτσιρικά απ ότι στα χέρια ενός μεγάλου και ώριμου ανθρώπου, απλά για όλους τους ανωτέρω λόγους, λέω ότι λάθος (και εύκολους) στόχους βρήκε η αστυνομία για να ξεσπάσει τον κομπλεξισμό της και λάθος εξιλαστήρια θύματα (ή ήρωες) βρήκαμε όλοι οι υπόλοιποι ως κοινωνία.

Δεν διαφωνώ σ΄αυτά που γράφεις Κώστα. Η λύπη μου όμως δεν αφορά τις μπουνιές που φάγανε (κακώς αλλά αναμενόμενο), όσο οτι καταστράφηκε η ζωή πιτσιρικάδων.
Ευχομαι πραγματικά, να πέσουν όσο γίνεται πιο μαλακά, λαμβάνοντας υπ΄όψη το πόσο χρονών είναι. Γιατί το να τσακίζεσαι απ΄τα 20-25 είναι ΠΟΛΥ βαρύ.

Anty12. +1000

MG-KTiNoS
09/02/2013, 10:33
Το δυστύχημα όμως –όπως λέει και ο Άντι- είναι ότι η κοινωνία μας παράγει τέτοια δράματα.
Το χειρότερο δε, είναι ότι κανένας δε φαίνεται να νοιάζεται.
Γιατί τα παιδιά αυτά πήραν αυτό το δρόμο?
Τι τους κάναμε και γέμισε η ψυχή τους μίσος?
Πως θα σταματήσουν όλα αυτά?
Ερωτήματα που δεν τέθηκαν καν.
Κάποιοι λένε καλά να πάθουν, κάποιοι άλλοι πως ήταν επαναστάτες
μα στο πηλίκων 0
Μερικοί (ακόμα) νέοι χάθηκαν, ποιος ξέρει πόσοι υπέφεραν από τις πράξεις τους κι εμείς ως κοινωνία, πάντα οπαδικά να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε.
Κρίμα, κρίμα, κρίμα!

Υγ
Η φτώχια θα φέρει κι άλλα, χωρίς τον ευγενικό μανδύα της επανάστασης. Βία ωμή για επιβίωση. Λ Αμερική κι έτσι.

LsKostas
09/02/2013, 11:04

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι οτι να ληστέψεις ένα κλέφτη (εν προκειμένω μια τράπεζα) για μένα και για εκατομύρια αλλους Ελληνες
δεν αποτελεί αδίκημα αλλά πράξη εναντίωσης στην εσωτερική ολιγαρχία...

Καμιά κουβέντα για την εσωτερική ολιγαρχία δεν βλέπω να λες και είναι ανησυχητικό λίγο...

LsKostas
09/02/2013, 11:06
Είναι γνωστό πως τα μέλη των επαναστατικών ομάδων και οργανώσεων που συλλαμβάνονται δεν αντιμετωπίζονται ως πολιτικοί κρατούμενοι. Δικάζονται σαν κοινοί εγκληματίες και αντιμετωπίζονται από το επίσημο κράτος με τον ίδιο τρόπο.

Στην Ελλάδα, υπάρχει σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης -αλλά και των ΜΜΕ- η εντύπωση πως πολιτικοί κρατούμενοι ήταν μόνο οι εξόριστοι της εποχής μετά τον Εμφύλιο.

Βέβαια, ούτε εκείνοι θεωρούνταν πολιτικοί κρατούμενοι. Θεωρούνταν απλά επικίνδυνοι κομμουνιστές. Ήταν αρκετό.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένας τρόπος για να αναγνωριστούν οι φυλακισμένοι για συμμετοχή σε επαναστατικές οργανώσεις πολιτικοί κρατούμενοι.

Χωρίς να έχω τις απαιτούμενες νομικές και συνταγματικές γνώσεις, θεωρώ πως ένας τρόπος για να αναγνωριστούν τα μέλη των επαναστατικών οργανώσεων ως πολιτικοί κρατούμενοι είναι να εκλεγούν βουλευτές.

Αν αυτό συμβεί, θα θεωρούνται αυτομάτως πολιτικοί κρατούμενοι.

Αν δεν κάνω λάθος, ο μόνος λόγος για να μην μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ένας Έλληνας πολίτης σε εθνικές εκλογές -εκτός από το να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του- είναι να έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.

Ο Μανώλης Γλέζος είχε εκλεγεί βουλευτής, ενώ ήταν φυλακισμένος. Το ίδιο είχε συμβεί με τον Μπόμπι Σαντς.

Ναι, αλλά ποιο κόμμα θα φιλοξενήσει στα ψηφοδέλτιά του μέλη επαναστατικών οργανώσεων;

Δεν το γνωρίζω. Θεωρώ μάλλον αδύνατο αυτό να συμβεί από κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα.

Θα μπορούσε, όμως, να δημιουργηθεί ένα κόμμα που στα ψηφοδέλτιά του θα έχει φυλακισμένα μέλη επαναστατικών οργανώσεων, και θα έχει ως μοναδικό αίτημα να θεωρηθούν πολιτικοί κρατούμενοι.

Ο αντιεξουσιαστικός χώρος μπορεί να μην εκτιμά ιδιαίτερα τις εκλογές των αστών αλλά θα μπορούσε να κάνει μια εξαίρεση και να φερθεί έξυπνα.

Η χρονική συγκυρία, με τεράστιο μέρος του πληθυσμού της χώρας απογοητευμένο και αηδιασμένο από τα κοινοβουλευτικά κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος, ίσως δώσει εξαιρετική δυναμική σε ένα τέτοιο κόμμα.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως χιλιάδες άνθρωποι θα ψηφίσουν ένα φυλακισμένο μέλος επαναστατικής οργάνωσης.

by pitsirikos

Maira
09/02/2013, 11:10
Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι οτι να ληστέψεις ένα κλέφτη (εν προκειμένω μια τράπεζα) για μένα και για εκατομύρια αλλους Ελληνες

Καμιά κουβέντα για την εσωτερική ολιγαρχία δεν βλέπω να λες και είναι ανησυχητικό λίγο...

Το να ληστέψεις μια τράπεζα δλδ δεν είναι αδίκημα σε σχέση με τους υπαλλήλους που εργάζονται σ' αυτήν και ειδικά αν τους κολλήσεις ένα όπλο στο κεφάλι! Είναι πράξη εναντίωσης και αυτοί οι άνθρωποι την επόμενη μέρα θα κοιμούνται σα να μην συνέβη τίποτα. Αν την ώρα που κάνεις τη ληστεία έχεις απέναντί σου το μεγαλομέτοχο της τράπεζας.... μπορούμε να το συζητήσουμε!!!!

Maira
09/02/2013, 11:12
Είναι γνωστό πως τα μέλη των επαναστατικών ομάδων και οργανώσεων που συλλαμβάνονται δεν αντιμετωπίζονται ως πολιτικοί κρατούμενοι. Δικάζονται σαν κοινοί εγκληματίες και αντιμετωπίζονται από το επίσημο κράτος με τον ίδιο τρόπο.

......

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως χιλιάδες άνθρωποι θα ψηφίσουν ένα φυλακισμένο μέλος επαναστατικής οργάνωσης.

by pitsirikos

Νομίζω ότι στις περσινές βουλευτικές έπαιζε τέτοιο κόμμα. :wave2:

MG-KTiNoS
09/02/2013, 11:30

Στην Ελλάδα, υπάρχει σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης -αλλά και των ΜΜΕ- η εντύπωση πως πολιτικοί κρατούμενοι ήταν μόνο οι εξόριστοι της εποχής μετά τον Εμφύλιο.

Βέβαια, ούτε εκείνοι θεωρούνταν πολιτικοί κρατούμενοι. Θεωρούνταν απλά επικίνδυνοι κομμουνιστές. Ήταν αρκετό.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένας τρόπος για να αναγνωριστούν οι φυλακισμένοι για συμμετοχή σε επαναστατικές οργανώσεις πολιτικοί κρατούμενοι.

Χωρίς να έχω τις απαιτούμενες νομικές και συνταγματικές γνώσεις, θεωρώ πως ένας τρόπος για να αναγνωριστούν τα μέλη των επαναστατικών οργανώσεων ως πολιτικοί κρατούμενοι είναι να εκλεγούν βουλευτές.

Αν αυτό συμβεί, θα θεωρούνται αυτομάτως πολιτικοί κρατούμενοι.

Αν δεν κάνω λάθος, ο μόνος λόγος για να μην μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ένας Έλληνας πολίτης σε εθνικές εκλογές -εκτός από το να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του- είναι να έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.

Ο Μανώλης Γλέζος είχε εκλεγεί βουλευτής, ενώ ήταν φυλακισμένος. Το ίδιο είχε συμβεί με τον Μπόμπι Σαντς.

Ναι, αλλά ποιο κόμμα θα φιλοξενήσει στα ψηφοδέλτιά του μέλη επαναστατικών οργανώσεων;

Δεν το γνωρίζω. Θεωρώ μάλλον αδύνατο αυτό να συμβεί από κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα.

Θα μπορούσε, όμως, να δημιουργηθεί ένα κόμμα που στα ψηφοδέλτιά του θα έχει φυλακισμένα μέλη επαναστατικών οργανώσεων, και θα έχει ως μοναδικό αίτημα να θεωρηθούν πολιτικοί κρατούμενοι.

Ο αντιεξουσιαστικός χώρος μπορεί να μην εκτιμά ιδιαίτερα τις εκλογές των αστών αλλά θα μπορούσε να κάνει μια εξαίρεση και να φερθεί έξυπνα.

Η χρονική συγκυρία, με τεράστιο μέρος του πληθυσμού της χώρας απογοητευμένο και αηδιασμένο από τα κοινοβουλευτικά κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος, ίσως δώσει εξαιρετική δυναμική σε ένα τέτοιο κόμμα.

by pitsirikos

Πες στο πιτσιρίκο να πα να γαμηθεί…
(είπε ο ΚΤίΝοΣ)

Κι όταν δεν ξέρεις με ποιους μιλάς πάνε και λίγο πάσο γιατί μπορεί τσαντιστεί και κανένας και να χουμε άλλα.
Έχουν υποφέρει πολύ άνθρωποι από την «επενάστα»
Ζωές έχουν πάει χαμένες (εμπορική) άνθρωποι έχουν μείνει ανάπηροι, μαγαζιά έχουν καεί, υπάλληλοι έχουν χάσει τη δαυλιά τους, έτη στο πανεπιστήμιο έχουν χαθεί και χίλια δυό άλλα που δεν σου περνάν καν από μυαλό.
Την ίδια στιγμή που διάφοροι ανεγκέφαλοι χαριεντίζονται στα μπλογκ στο φέις μπουκ και στα φόρουμ.
Η βία είναι τρομερό πράγμα και το χειρότερο γεννάει βία.

-και μην ακούσω για παράπλευρες απώλειες….-

Πάντα φιλικά

el_hymador
09/02/2013, 12:06
Δράση - αντίδραση... δεν πήρε κάποιος μια μέρα ένα όπλο, ούτε τοποθέτησε βόμβες επειδή έτσι του καύλωσε. Δεν συμφωνώ σε καμμία περίπτωση με αυτό το σκηνικό, αλλά θέλω να πω δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν είναι υποκεινούμενο από την προσωπική τρέλα του καθενός. Και η επιβολή της τάξης και η διατήρηση του συστήματος εν γένει και η θρησκεία ( !!! ) έχει κοστίσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές και έχει οδηγήσει το είδος μας στις πιο ακραιές και αρνητικές εκφράσεις και εκφάνσεις του και γίνεται επί αιώνες αυτό. Δεν δικαιολογώ την τρομοκρατία ως τακτική και πρακτική για να διεκδικήσεις πράγματα ή να εκφρασεις την αντίδραση σου, ωστόσο αντιλαμβάνομαι τα αίτια και τους λόγους που την προκαλλούν. Δυστυχώς οι εποχές που διανύυμε στη χώρα μας ευνοούν τα ακραία φαινόμενα ένθεν και ένθεν. Όσο σκιαχτικό είναι για τον τραπεζοϋπάλληλο που δεν φταίει και σε τίποτα ο έρμος να του κοτσάρουν ένα όπλο στη μάπα, άλλο τόσο σκιαχτικό είναι για το Χασάν από το Πακιστάν να τον τουλουμιάζουν στο ξύλο (στην καλύτερη) ή να τον ξεκοιλιάζουν (στην χειρότερη) τα καλόπαιδα με τα μαύρα και τα ξυρισμένα κεφάλια. Άνθρωπος ο ένας, άνθρωπος και ο άλλος. Και αν αφήσουμε τα άκρα και πάμε σε λίγο πιο mild, αλλά πιο μακροχρόνιες καταστάσεις, τρομοκρατία είναι να είσαι άνεργος με δύο παιδιά και να ζεις στο ενοίκιο, τρομοκρατία είναι να είσαι 70+ χρονών και να σε αφήνουν να ψοφήσεις στο δρόμο, τομοκρατία γενικότερα είναι να σε βομβαρδίζουν καθημερινά από τηλεοράσεως με σκατά, τρομοκρατία είναι στην τελική η πρέσσα της "κοινωνικοποιήσης" που έχουμε υποστεί όλοι μας λίγο - πολύ.

Maira
09/02/2013, 12:18
Και κάπου εδώ έρχεται η προσωπική ευθύνη του καθενός για το αν έκλεισε πριν 10 χρόνια την τηλεόραση, για το αν άφησε τον εαυτό του και την οικογένειά του να τον κοινωνικοποιήσει αυτό το σάπιο σύστημα. Το σύστημα που γεννιέται από τους πολίτες της ίδιας χώρας. Όλοι είμαστε μικρά ή μεγάλα γρανάζια της ίδιας μηχανής και παίζουμε μικρό ή μεγάλο ρόλο σε αυτήν. Η βία γεννάει βία και ο νόμος της ζούγκλας είναι ο νόμος που κυριαρχεί εκεί που δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι. Εκεί που η τήρησή τους δεν υπάρχει. Το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό αν δεν υπάρχει κάποιος να προστατέψει το μικρό ψάρι. Αλλά σε μια κοινωνία που οι νόμοι δεν τηρούνται πάντα θα την πληρώνει το μικρό ψάρι. Για να ζητάμε δικαιοσύνη θα πρέπει πρώτα να είμαστε δίκαιοι. Και για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να υπακούμε στο δίκαιο. Απλά θα πρέπει να επιλέξουμε...... ή θα είμαστε δίκαιοι και με τις δύο έννοιες ή θα δίνουμε τροφή στο νόμο της ζούγκλας. Στο χέρι μας είναι η επιλογή.

SVX
09/02/2013, 12:26

Πηγα το πρωϊ στον περιπτερα.... "απαλλοτριωσα" μια εφημεριδα γιατι ηταν φερεφωνο του μπομπολα και των εφοπλιστων, μετα παιρνω ενα πακετο τσιγαρα και του εξηγησα οτι δεν θα τα πληρωθει γιατι ειναι ανηθικος τροπος των πολυεθνικων να διασκορπισουν καρκινο με απωτερο σκοπο τα υπερκερδη και τελος πηρα και μια Coca Cola στο ονομα ολων των φυλακισμενων συντροφων-πολιτικων κρατουμενων που λογω των αθλιων συνθηκων κρατησης διαβιουν χειριστα με ψωμι και νερο...

ΤΟΥ ΔΕΙΞΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.... ο περιπτερας ακομα με ψαχνει..... :smokin:

MG-KTiNoS
09/02/2013, 13:00
Πηγα το πρωϊ στον περιπτερα.... "απαλλοτριωσα" μια εφημεριδα γιατι ηταν φερεφωνο του μπομπολα και των εφοπλιστων, μετα παιρνω ενα πακετο τσιγαρα και του εξηγησα οτι δεν θα τα πληρωθει γιατι ειναι ανηθικος τροπος των πολυεθνικων να διασκορπισουν καρκινο με απωτερο σκοπο τα υπερκερδη και τελος πηρα και μια Coca Cola στο ονομα ολων των φυλακισμενων συντροφων-πολιτικων κρατουμενων που λογω των αθλιων συνθηκων κρατησης διαβιουν χειριστα με ψωμι και νερο...

ΤΟΥ ΔΕΙΞΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.... ο περιπτερας ακομα με ψαχνει..... :smokin:

Είχα γνωρίσει κάποτε στην Ιταλία μια παρέα από αναρχικούς.
Όχι «αναρχικούς», Αναρχικούς.
Όλοι αυτοί λοιπόν δούλευαν σε κοινωνικές υπηρεσίες και ιδρύματα (σπαστικά, γέροντες, κέντρα αποτοξίνωσης)
Όλοι χαμηλόμισθοι. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δούλευε σε τράπεζα πχ
Ζούσαν όλοι μαζί σ ένα αγροτόσπιτο στην κεντρική Ιταλία.
Κοινόβιο.
Πρόσεχαν πάρα πολύ τι αγόραζαν. Πχ δεν έπιναν ΠΟΤΕ κόκα κόλα. Πολλά από τα πράγματα τους τα έφτιαχναν μόνοι τους.
Μοιράζονταν τα πάντα με όλους.
Ακόμα και σήμερα θυμάμαι αυτά τα «παιδιά» με θαυμασμό. Ήταν ένα παράδειγμα συνέπειας.
Τότε, είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνω εκεί μαζί τους. Δεν το τόλμησα γιατί απλά
ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ
να ζεις έτσι.

MG-KTiNoS
09/02/2013, 13:02
Και κάπου εδώ έρχεται η προσωπική ευθύνη του καθενός για το αν έκλεισε πριν 10 χρόνια την τηλεόραση, για το αν άφησε τον εαυτό του και την οικογένειά του να τον κοινωνικοποιήσει αυτό το σάπιο σύστημα. Το σύστημα που γεννιέται από τους πολίτες της ίδιας χώρας. Όλοι είμαστε μικρά ή μεγάλα γρανάζια της ίδιας μηχανής και παίζουμε μικρό ή μεγάλο ρόλο σε αυτήν. Η βία γεννάει βία και ο νόμος της ζούγκλας είναι ο νόμος που κυριαρχεί εκεί που δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι. Εκεί που η τήρησή τους δεν υπάρχει. Το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό αν δεν υπάρχει κάποιος να προστατέψει το μικρό ψάρι. Αλλά σε μια κοινωνία που οι νόμοι δεν τηρούνται πάντα θα την πληρώνει το μικρό ψάρι. Για να ζητάμε δικαιοσύνη θα πρέπει πρώτα να είμαστε δίκαιοι. Και για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να υπακούμε στο δίκαιο. Απλά θα πρέπει να επιλέξουμε...... ή θα είμαστε δίκαιοι και με τις δύο έννοιες ή θα δίνουμε τροφή στο νόμο της ζούγκλας. Στο χέρι μας είναι η επιλογή.

δε θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα !

byron
09/02/2013, 13:03

Ακόμα πιο ανησυχητικό για μένα, είναι οτι δεν μπαίνεις καν στον κόπο να πεις την γνώμη σου για τα θύματα της Marfin πχ, ή των όσων δύστυχων έχασαν τη ζωή τους κυριολεκτικά και μεταφορικά κατά τον αγώνα εναντίον της εσωτερικής ολιγαρχίας. Πιθανότατα όπως σε κάθε πόλεμο, αποτελούν παράπλευρες ή αναμενόμενες απώλειες μικροαστών στην προσπάθεια καταστροφής του κεφαλαίου και της γενικευμένης αυτοδιαχείρισης.

Επίσης ανησυχητικό είναι η ευκολία με την οποία οποιοδήποτε κοπρόσκυλο που δεν έχει κερδίσει μια δραχμή με τη δουλειά του στυλ συντρόφων Χ.Σ (τον συγκρατούμενο συναγωνιστή Α.Β δεν τον ξέρω), που αν τον γνωρίσεις δεν τον έχεις ικανό να πάει ούτε τα σκουπίδια στη γωνία, αποκτούν έρισμα στα πιτσιρίκια, στο indymedia και στα Εξάρχεια, επειδή βαφτίζουν μια ληστεία σε τράπεζα επαναστατική πράξη.

Συνεχίζοντας με τις ανησυχίες μου, μου προκαλεί απορία η υπερ-απλούστευση του στυλ εκατομμύρια Ελληνες εγκρίνουν την ληστεία ενός κλέφτη. Μού θυμίζει την λογική της 17Ν που θεωρούσε ως ψήφο έγκρισης των πράξεων της το νούμερο της αποχής απ΄τις εκλογές. Τεσπα, σε προ-επαναστατική περίοδο είμαστε κατά τα λεγόμενα σου, οπότε μπορεί και να ισχύει.

Εν πάση περιπτώσει, προφανώς θεωρώ οτι γράφεις μαλακίες, όπως πιθανότατα θεωρείς και για μένα. Απλά αν είναι δυνατόν, κάποιος να πει στα παιδιά όταν μπουκάρουν σε μια τράπεζα να κρατούν μια επαναστατική σημαία, ή έστω μια κονκάρδα με τον Τσε πάνω στο μπουφάν για να καταλάβουμε αν το μάτι που γυαλίζει είναι από μίσος, πρέζα, φόβο, ή συγκίνηση που ληστεύουν την εσωτερική ολιγαρχία.
Τουλάχιστον να ξέρω αν αυτός που με σημάδευε πριν 1,5 χρόνο ήταν «επαναστάτης» με καλό σκοπό, ή «κακοποιό στοιχείο» με δύσκολη παιδική ηλικία που θα τα φάει στις πουτάνες.

Maira
09/02/2013, 13:12
Είχα γνωρίσει κάποτε στην Ιταλία μια παρέα από αναρχικούς.
Όχι «αναρχικούς», Αναρχικούς.
Όλοι αυτοί λοιπόν δούλευαν σε κοινωνικές υπηρεσίες και ιδρύματα (σπαστικά, γέροντες, κέντρα αποτοξίνωσης)
Όλοι χαμηλόμισθοι. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δούλευε σε τράπεζα πχ
Ζούσαν όλοι μαζί σ ένα αγροτόσπιτο στην κεντρική Ιταλία.
Κοινόβιο.
Πρόσεχαν πάρα πολύ τι αγόραζαν. Πχ δεν έπιναν ΠΟΤΕ κόκα κόλα. Πολλά από τα πράγματα τους τα έφτιαχναν μόνοι τους.
Μοιράζονταν τα πάντα με όλους.
Ακόμα και σήμερα θυμάμαι αυτά τα «παιδιά» με θαυμασμό. Ήταν ένα παράδειγμα συνέπειας.
Τότε, είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνω εκεί μαζί τους. Δεν το τόλμησα γιατί απλά
ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ
να ζεις έτσι.

Όσο θα υπάρχει όμως ο κλέφτης, ο δολοφόνος και ο κερδοσκόπος, αυτές οι κοινωνίες δε θα μπορούν να αποτελούνται από πολλά άτομα. Κι αυτό γιατί όσο πιο πολλά άτομα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη ποικιλομορφία χαρακτήρων, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για προσδιορισμό δυνατού-αδυνάτου (δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν ένα σακί πατάτες) τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για κανόνες συμβίωσης και σιγά σιγά, όσο μεγαλώνει αυτή η κοινωνία, τόσο οι κανόνες θα γίνονται πιο πολύπλοκοι, τόσο θα υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ανθρώπων να ελέγχουν αν αυτοί οι κανόνες τηρούνται και τελικά καταλήγουμε σε μια κοινωνία με τις έννοιες "Εξουσία" "αστυνομία" "νόμος" και "δίκαιο". Το θέμα είναι........ σε αυτή την κοινωνία..... πόσοι θέλουν να είναι δίκαιοι και πόσοι άδικοι!!!!

AUFGEBRACHT
09/02/2013, 13:59

Ελπίζω κι εσύ να αντιλαμβάνεσαι ότι το να μαχαιρώσεις έναν άμοιρο λαθρομετανάστη για κάποιον Χρυσαυγίτη και για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν αποτελεί αδίκημα αλλά ηρωϊκή και "εθνική" πράξη. Εσύ το πιστεύεις αυτό; Ανοίγω ασκό του Αιόλου πάλι αλλά αυτή η καραμέλα πάλι η τράπεζα είναι κλέφτης δεν πρέπει κάποια στιγμή να λυώσει; Ένα μαγαζί που πουλάει χρήμα είναι η τράπεζα, δε σε υποχρεώνει κανένας να πας. Τα σούπερμάρκετ δεν κλέβουν; Τα μαγαζιά με τα υποδήματα που αγοράζουν ένα παπούτσι €8 και το πουλάνε €80 δεν είναι κλέφτες; Άντε λοιπόν, να ορμάει ο καθένας σε αυτό που πιστεύει ότι τον κλέβει με ένα ΑΚ47 στο χέρι. Ο αντιεξουσιαστής που σκότωσε τον ταξιτζή στη ληστεία της Πάρου το καλοκαίρι κι άφησε ορφανά τα παιδιά του δεν έκανε λοιπόν αδίκημα, ίσα ίσα που ο ταξιτζής καλά έπαθε ό,τι έπαθε γιατί ήταν με το κεφάλαιο και τους κλέφτες αφού προσπάθησε να εμποδίσει ληστεία τράπεζας. Εκατομμύρια Γερμανοί πίστευαν ότι οι Ρώσοι, οι Έλληνες, οι Τσιγγάνοι, ήταν Untermenschen, υπάνθρωποι δηλαδή, άρα αφού το πίστευαν εκατομμύρια άρα λοιπόν αριθμητικά σωστά έπραξε ο αυτιστικός με το μισό μουστάκι.
Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι οι αντιεξουσιαστές έρχονταν στα πράγματα δεν θα υπήρχε μια εσωτερική ολιγαρχία ε; Όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά πιο ίσα από τα άλλα που έχει πει κι ο μέγας Όργουελ...
Απλά απορίες έχω, δεν έχω ούτε κάτι προσωπικό μαζί σου ούτε μ' αρέσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις :wave2:, κατά τα άλλα με έχει καλύψει ΑΠΟΛΥΤΑ η Μάϊρα, έχει μιλήσει όμορφα και με εκφράζει κι εμένα αυτό που σκέφτεται...

TROOPER
11/02/2013, 07:47
οταν η αδικια γινεται νομος η παρανομια γινεται καθηκον παιδες.ο βαθμος και ο τροπος της παρανομιας τωρα ειναι θεμα του καθενος.απλα σας παρακαλω την επομενη φορα που θα ειστε στο συνταγμα και θα σας την πεσουν, η στη δουλεια και τα αφεντικα σας στειλουν στο ταμειο, η στα θεσμοθετημενα οργανα του κρατους τα οποια σας γραψουν στα παλαιοτερα των υποδηματων τους και ταλαιπωρειστε για τα προφανη, μην αρχισετε τις ευχες για καρκινους, οπλα σε κροταφους και αλλα τινα, γιατι βλεπω μια αδυναμια στο να αντικρισετε την εικονα ενος ανθρωπου με καρκινο η με το οπλο στη μουρη.

υ.γ. επειδη βλεπω να εμμενετε στο νεαρο της ηλικιας...δεν θυμαμαι και πολλες φορες οσοι πολεμησανε (σε οποιον πολεμο,ειτε εθνικο,ειτε ταξικο) να ηταν ατομα ηλικιας 40 με 60 χρονων.συνηθως πιτσιρικαδες ηταν.οποτε μη σας κανει εντυπωση το νεαρο της ηλικιας.κοινως δεν ειναι αυτοι οι νεαροι.απλα εμεις μεγαλωνουμε.

υ.γ.2 σκεφτειτε οτι αυτη ειναι η καταρα καθε επαναστατη.οταν κανει την επανασταση του και οσο αυτη δεν εχει αντικτυπο θεωρειται αποδιοπομπαιος τραγος.οταν η επανασταση αποκτα σαρκα και οστα, ο ιδιος ο κοσμος που τον θεωρουσε αποδιοπομπαιο τραγο, τον ΑΝΑκυρησει σε ηρωα της αντιστασης.

υ.γ.3 θυματα παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν.ειτε θυματα που θα συγκαταλεγονται αναμεσα σε νεκρους, ειτε θυματα που θα συγκαταλεγονται αναμεσα σε ζωντανους νεκρους.πορνη ζωη...υπομονη, θα περασει.

:wave2:

sniper
11/02/2013, 09:31
.... υ.γ. επειδη βλεπω να εμμενετε στο νεαρο της ηλικιας...δεν θυμαμαι και πολλες φορες οσοι πολεμησανε (σε οποιον πολεμο,ειτε εθνικο,ειτε ταξικο) να ηταν ατομα ηλικιας 40 με 60 χρονων.συνηθως πιτσιρικαδες ηταν.οποτε μη σας κανει εντυπωση το νεαρο της ηλικιας.κοινως δεν ειναι αυτοι οι νεαροι.απλα εμεις μεγαλωνουμε. ..... Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

sniper
11/02/2013, 09:34
Α και να προσθέσω ότι η βία (απ' όποια πλευρά) δικαιολογεί τη βία της άλλης πλευράς. Κι η βία δεν είναι μόνο τυφλή (σαν την δικαιοσύνη), είναι μεγάλη πουτ@να... Όχι ότι δεν συμφωνώ μ' αυτή τη λύση κάποιες φορές, απλά για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.

TROOPER
11/02/2013, 09:35
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

ειπα δεν θυμαμαι ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,
ΣΥΝΗΘΩΣ πιτσιρικαδες ηταν.

;)

Cpt. Haddock
11/02/2013, 09:35
υ.γ. επειδη βλεπω να εμμενετε στο νεαρο της ηλικιας...δεν θυμαμαι και πολλες φορες οσοι πολεμησανε (σε οποιον πολεμο,ειτε εθνικο,ειτε ταξικο) να ηταν ατομα ηλικιας 40 με 60 χρονων.συνηθως πιτσιρικαδες ηταν.οποτε μη σας κανει εντυπωση το νεαρο της ηλικιας.κοινως δεν ειναι αυτοι οι νεαροι.απλα εμεις μεγαλωνουμε.

Τρουπη, ο παππους μου στα 40 του πολεμησε στην Αλβανια κι ο πατερας μου στα 42 πηρε φυλλο επιστρατευσης το 74... Και οι δυο χωρις να το θελουν/επιλεξουν. Αλλο πραγμα ο πόλεμος Γιωργη

TROOPER
11/02/2013, 09:36
Α και να προσθέσω ότι η βία (απ' όποια πλευρά) δικαιολογεί τη βία της άλλης πλευράς. Κι η βία δεν είναι μόνο τυφλή (σαν την δικαιοσύνη), είναι μεγάλη πουτ@να... Όχι ότι δεν συμφωνώ μ' αυτή τη λύση κάποιες φορές, απλά για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.

+1000

TROOPER
11/02/2013, 09:37
Τρουπη, ο παππους μου στα 40 του πολεμησε στην Αλβανια κι ο πατερας μου στα 42 πηρε φυλλο επιστρατευσης το 74... Και οι δυο χωρις να το θελουν/επιλεξουν. Αλλο πραγμα ο πόλεμος Γιωργη

δες παραπανω ποστ #664

Cpt. Haddock
11/02/2013, 09:40
δες παραπανω ποστ #664

Το είδα αλλα έχεις λαθος συλλογισμο. Οι πολεμοι σκοτωνουν κατα βαση νεανικα κορμια (με το ετσι θελω), οι επαναστασεις όχι.

sniper
11/02/2013, 09:43
ειπα δεν θυμαμαι ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ πιτσιρικαδες ηταν. ;) Οι οποίοι πάντα καθηδηγούνται (θεωρητικά ή πραγματικά) από μεγαλύτερους... if you get my drift.

TROOPER
11/02/2013, 09:44
Το είδα αλλα έχεις λαθος συλλογισμο. Οι πολεμοι σκοτωνουν κατα βαση νεανικα κορμια (με το ετσι θελω), οι επαναστασεις όχι.

εχεις δικιο.οι επαναστασεις γινονται απο αρτηριοσκληρωτικα ατομα μεγαλης ηλικιας.τρανταχτο παραδειγμα η 21η απριλιου 1967 :lol::lol:

TROOPER
11/02/2013, 09:45
Οι οποίοι πάντα καθηδηγούνται (θεωρητικά ή πραγματικά) από μεγαλύτερους... if you get my drift.

ουτως η αλλως.ειτε οι μεγαλυτεροι ειναι εν ζωη ειτε οχι.

ggs
11/02/2013, 09:56
Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μαθαίναμε και την άποψη κάποιων 75 χρόνων συνταξιούχων φαρμακοποιών σχετικά με το θεμα , αλλά δεν ζουν να μας την πουν…

«….Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πίατσα πορέτο του Μιλάνου)».

Maira
11/02/2013, 11:21
Σήμερα έτυχε να έρθω αντιμέτωπη με την εξουσία ενός δημόσιου νοσοκομείου. Δεν ξέρω πόσοι ξέρουν αλλά έχει μπει μπάρα και γίνεται έλεγχος για το εξωτερικό πάρκινγκ του νοσοκομείου (το οποίο είναι για τους πολίτες αυτού του κράτους.). Δεν με αφήναν να μπω να παρκάρω λέγοντας ότι είναι μόνο για το προσωπικό μετά από απόφαση του νοσοκομείου. Υπήρχαν τρεις λύσεις:
1. Να βρω να παρκάρω όπου μπορούσα να βρω.... να κάνω την δουλειά μου.... και να γυρίσω σπίτ βρίζοντας γα το γαμωκράτος που έχουμε.....
2. Να χρησιμοποιήσω όποιο νόμιμο μέσο μου παρέχεται από το νόμο για να διεκδικήσω το δίκιο μου
3. Να χρησιμοποιήσω παράνομα μέσα για να δεκδικήσω το δίκιο μου.....

Όχι δεν πήρα όπλο να αρχίσω να πυροβολάω, ούτε πάτησα τον σεκιουρητά που ήταν στην είσοδο για να περάσω. Επίσης δεν γύρισα την πλάτη μου στο πρόβλημα. Σε ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όλοι όσοι έχουν πάει έστω και μια φορά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Γιατί τα λέω όλα αυτά? Γιατί ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να κάτσουμε και να σκεφτούμε ποια είναι η δική μας ευθύνη στην ασυδοσία και τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο. Σίγουρα όχι για μας αλλά για τις γενιές που έρχονται.

Δεν φταίει ο υπάλληλος, εντολές εκτελεί....... Αλλά ας κάνουμε άτι για αυτόν που φταίει χωρίς να φάμε 40 χρόνια φυλακή!!!!!

byron
11/02/2013, 11:48
Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μαθαίναμε και την άποψη κάποιων 75 χρόνων συνταξιούχων φαρμακοποιών σχετικά με το θεμα , αλλά δεν ζουν να μας την πουν…

«….Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πίατσα πορέτο του Μιλάνου)».

Λάθος παράδειγμα χρησιμοποίησες κατά τη γνώμη μου.
Αν ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός φτάνει σε τέτοια πράξη επειδή ΜΠΟΡΕΙ το μέλλον να είναι χειρότερο, ένας 50άρης άνεργος που δεν μπορεί να στηρίξει την οικογένεια του (και το πιθανόν του μέλλον είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μαύρο), τι πρέπει να κάνει?

Δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν χιλιάδες γερόντια συμπεριλαμβανομένων και των γονιών μου που περνάνε από ζόρικα ως πολυυυυ ζόρικα χωρίς να φθάνουν σε τέτοιες ακραίες λύσεις.

ggs
11/02/2013, 12:15
Λάθος παράδειγμα χρησιμοποίησες κατά τη γνώμη μου.
Αν ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός φτάνει σε τέτοια πράξη επειδή ΜΠΟΡΕΙ το μέλλον να είναι χειρότερο, ένας 50άρης άνεργος που δεν μπορεί να στηρίξει την οικογένεια του (και το πιθανόν του μέλλον είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μαύρο), τι πρέπει να κάνει?

Δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν χιλιάδες γερόντια συμπεριλαμβανομένων και των γονιών μου που περνάνε από ζόρικα ως πολυυυυ ζόρικα χωρίς να φθάνουν σε τέτοιες ακραίες λύσεις.

Αυτό ακριβώς θέλω να πω Βύρωνα…
Την ακραία «λύση» της αυτοκτονίας ( που δυστυχώς την έχουν επιλέξει χιλιάδες συμπολίτες μας διαφόρων ηλικιών) όπως και την ακραία «λύση» του βίαιου – ένοπλου αγώνα (που κερδίζει όλο και περισσότερους ενεργούς ή μη υποστηρικτές ) δεν μπορούμε οι περισσότεροι να την εκλογικεύσουμε και να την δικαιολογήσουμε…

όμως , γι αυτούς είναι μια συνειδητή επιλογή….

Δεν ήταν «ψυχασθενείς, λιπόψυχοι, βλάκες» όλοι όσοι έχουν αυτοκτονήσει , δεν είναι «παραστρατημένοι, καθοδηγούμενοι , απαίδευτοι ,πιτσιρικάδες που έχουν άγνοια των πράξεων τους» όσοι επιλέγουν την βίαιη αντίδραση..

Οι αιτίες είναι κοινές και όσο υπάρχουν και διογκώνονται , θα τροφοδοτούν και την λίστα με τους αυτόχειρες και την λίστα με τους «τρομοκράτες»…

Άμα δεν μας αρέσει ούτε το ένα ούτε το άλλο , θα πρέπει να πολεμήσουμε (πως όμως) τις αιτίες…

Maira
11/02/2013, 13:30
Την ακραία «λύση» της αυτοκτονίας ( που δυστυχώς την έχουν επιλέξει χιλιάδες συμπολίτες μας διαφόρων ηλικιών) όπως και την ακραία «λύση» του βίαιου – ένοπλου αγώνα (που κερδίζει όλο και περισσότερους ενεργούς ή μη υποστηρικτές ) δεν μπορούμε οι περισσότεροι να την εκλογικεύσουμε και να την δικαιολογήσουμε…

Δεν ήταν «ψυχασθενείς, λιπόψυχοι, βλάκες» όλοι όσοι έχουν αυτοκτονήσει , δεν είναι «παραστρατημένοι, καθοδηγούμενοι , απαίδευτοι ,πιτσιρικάδες που έχουν άγνοια των πράξεων τους» όσοι επιλέγουν την βίαιη αντίδραση..

Οι αιτίες είναι κοινές και όσο υπάρχουν και διογκώνονται , θα τροφοδοτούν και την λίστα με τους αυτόχειρες και την λίστα με τους «τρομοκράτες»…

Άμα δεν μας αρέσει ούτε το ένα ούτε το άλλο , θα πρέπει να πολεμήσουμε (πως όμως) τις αιτίες…

Το θέμα είναι πως ακόμα και με τον να οπλίζεται ένα χέρι και να καταλήγει πίσω από τα σίδερα, είναι πράξη αυτοκτονίας. Ίσως θα πρέπει όλοι να βρούμε λύσεις που να "οπλίζουν" το χέρι μας με τρόπους που μας κάνουν ελεύθερους και όχι που μας περιορίζουν ακόμα περισσότερο. Μια λάθος πράξη είναι λάθος από όποιον κι αν γίνεται. Ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα, να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τις δικές μας λάθος πράξεις. Όσο βγίσκουμε δικιολογίες για την βία, από όποια πλευρά κι αν έρχεται, υποστηρίζουμε την βία από κάθε πλευρά!!!

MG-KTiNoS
11/02/2013, 18:37

Αυτός ο συσχετισμός μοιάζει λογικός αλλά δεν είναι καθόλου.
Στην αυτοκτονία ή μάλλον λίγο πριν την αυτοκτονία ο άνθρωπος πιάνει πάτο.
Πάει να πει, βιώνει τη ζωή σα να είναι μαρτύριο και αποζητά τη λύτρωση.
Ο Θεός να σας έχει καλά μη να ζήσετε ποτέ μια τέτοια κατάσταση ούτε σαν θεατές.
Δεν υπάρχει πιο σκληρό και βίαιο πράγμα από την κατάθλιψη σ αυτό το στάδιο.
Φυσικά εδώ στο ρδέλο που ζούμε δεν υπάρχει και δίχτυ προστασίας, ένα τηλέφωνο ρε αδερφέ, μια μπλε γραμμή κάτι…

Μετά ΟΛΟΙ δείχνουν οίκτο αλλά είναι αργά.
Τότε που ο καταθλιπτικός είχε χάσει τον κόσμο ήταν μόνος…
Και γιατί να κάνουμε παρέα με κάποιον που μας μαυρίζει?

Τέσπα χέστα…
Καμία σχέση ο αυτόχειρας με τους άλλους.
Τεράστια πουστιά θεωρώ και το ότι η εκκλησία αρνείται να τους κηδέψει.
Είναι λέει αμαρτία !
Λες και η αυτοκτονία είναι επιλογή !
Αποτέλεσμα αρρώστιας είναι, το κέρατο μου…
Άσχετοι !

yg
Στην Ελλάδα είμαστε και πολύ καλοί να κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.
Στοιχεία για τις αυτοκτονίες γιοκ !
Λένε ότι πάμε για νέο ρεκόρ φέτος και μιλάμε πράγματι για χιλιάδες.
Χωρίς στοιχεία = χωρίς έρευνα = χωρίς λύση.

:cry:

pipe_smoker
11/02/2013, 22:04
...Αποτέλεσμα αρρώστιας είναι...

Λες να ξεκινήσανε τουλάχιστον να αναγνωρίζουνε τις ασθένειες?

Δεν είναι πια το AIDS οργή Θεού?:uplate:

vaska
11/02/2013, 22:55
Αυτός ο συσχετισμός μοιάζει λογικός αλλά δεν είναι καθόλου.
Στην αυτοκτονία ή μάλλον λίγο πριν την αυτοκτονία ο άνθρωπος πιάνει πάτο.
Πάει να πει, βιώνει τη ζωή σα να είναι μαρτύριο και αποζητά τη λύτρωση.
Ο Θεός να σας έχει καλά μη να ζήσετε ποτέ μια τέτοια κατάσταση ούτε σαν θεατές.
Δεν υπάρχει πιο σκληρό και βίαιο πράγμα από την κατάθλιψη σ αυτό το στάδιο.
Φυσικά εδώ στο ρδέλο που ζούμε δεν υπάρχει και δίχτυ προστασίας, ένα τηλέφωνο ρε αδερφέ, μια μπλε γραμμή κάτι…

Μετά ΟΛΟΙ δείχνουν οίκτο αλλά είναι αργά.
Τότε που ο καταθλιπτικός είχε χάσει τον κόσμο ήταν μόνος…
Και γιατί να κάνουμε παρέα με κάποιον που μας μαυρίζει?

Τέσπα χέστα…
Καμία σχέση ο αυτόχειρας με τους άλλους.
Τεράστια πουστιά θεωρώ και το ότι η εκκλησία αρνείται να τους κηδέψει.
Είναι λέει αμαρτία !
Λες και η αυτοκτονία είναι επιλογή !
Αποτέλεσμα αρρώστιας είναι, το κέρατο μου…
Άσχετοι !

yg
Στην Ελλάδα είμαστε και πολύ καλοί να κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.
Στοιχεία για τις αυτοκτονίες γιοκ !
Λένε ότι πάμε για νέο ρεκόρ φέτος και μιλάμε πράγματι για χιλιάδες.
Χωρίς στοιχεία = χωρίς έρευνα = χωρίς λύση.

:cry:

Ώρες ώρες μα την αλήθεια θέλω να σε φιλήσω

nikos_abel
12/02/2013, 07:51
Ώρες ώρες μα την αλήθεια θέλω να σε φιλήσω

Μόνο ξυρισμένο όμως ;)

hidefnick
12/02/2013, 18:26
Οτι και να λέμε..... (http://www.bankwars.gr/?p=64776)

AUFGEBRACHT
12/02/2013, 19:07
Εχει να γινει της μουρλης,που θα τα βαλουν ολα τα κατασχεμενα??????

Στον κώλο τους, είναι ιδανικός και έχει όλες τις προδιαγραφές...

stefanos
12/02/2013, 19:22
^E ρε τι χρημα εφαγε η παλιοκ@ρ$ολα...!!!
......

2.5 μύρια χρωστάνε κάτω από 3000 € βάλε και άλλους τόσους που χρωστάνε πάνω από 3000€ αναρωτιέμαι σε ποιόν σκοπεύουν να πουλήσουν τα κατασχεθέντα.
Αναρωτιέμαι εάν μας περνάνε για πιθήκους.

ggs
13/02/2013, 15:52
ΒΙΟΜΕΤ: Σε λειτουργία το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο (http://tvxs.gr/news/ellada/biomet-se-leitoyrgia-proto-aytodiaxeirizomeno-ergostasio)

άραγε ,στην Ελλάδα του σήμερα ποια θα είναι η τύχη του εγχειρήματος.. :hmm:

MG-KTiNoS
13/02/2013, 16:04
Μακάρι να πάνε καλά οι άνθρωποι, ν αντέξουν όλα όσα θα τους πουν και θα τους κάνουν...

Καλή δύναμοι παιδιά !

Xlitos
14/02/2013, 16:07
Ενα κειμενο που πλησιαζει την πραγματικοτητα...τα μισα απο αυτα να ξερανε οι Ελληνες...βασικα μονο το κομματι του ''εθναρχη'' κα ιτου Α.Παπανδρεου να μπορουσαν να κωδικοποιησουν,για ποιο λογο αυτοι οι ΥΠΕΡπατριωτες:lol: καναν τοση ζημια στην ιδια τους τη χωρα σημερα θα ειμασταν αλλου....ουτε Σημιτηδες ουτε Καραμανληδες ουτε ΓΑΠ ουτε ΔΝΤ θα υπηρχαν...εχουμε γεμισει κυριολεκτικα χουντικα σκουπιδια προδοτες απο δεξια μεχρι αριστερα που για αλλη μια φορα για να γλυτωσουν απο τον λαο τον βαζουν να φαγωθει μεταξυ του με αριστεροι vs δεξιοι,τρομοκρατια και δε ξερω κι εγω τι αλλα κολπα..ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ,ο Ελληνας δε πρεπει να σταματησει να τους δειχνει με το δαχτυλο δε πα να πεφτουν βομβες και σφαιρες με καλαζνικοφ

http://wikigreeks.com/index.php?title=%CE%97_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9F%CE%B9%CE %BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%83%CF%8 4%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1#.URzICnGOLGs.facebook

AUFGEBRACHT
14/02/2013, 21:41
Τώρα που συνήλθα κάπως από τα γέλια μπορώ να το ποστάρω...αντιγραφή από εδώ: http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=23141
Ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως δεν ήξερε τίποτα για τα χάλια της οικονομίας επί κυβερνήσεως Καραμαν-Αλή ανηψιού κι όπως είπε χαρακτηριστικά: "Το 2007 υπουργός, το 2008 υπουργός, μέχρι το 2009 σας λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΙΜΗΣ, δεν είχα καμία επίγνωση για αυτήν την κατάσταση"! :bawl::cry: Όλα τα λεφτά όμως είναι ο σχολιασμός της εφημερίδας. Το επιχείρημα, λέει, ελάχιστους πείθει, καθώς ως γνωστόν...ταράμ -ταράμ!!! δεν πείθει επειδή ο Σπηλιωτόπουλος είχε διατελέσει υπουργός και μέλος της κυβέρνησης... Αμ γι αυτό δεν πείθει το επιχείρημα...είπα κι εγώ...

byron
14/02/2013, 21:46
Ενα κειμενο που πλησιαζει την πραγματικοτητα...τα μισα απο αυτα να ξερανε οι Ελληνες...βασικα μονο το κομματι του ''εθναρχη'' κα ιτου Α.Παπανδρεου να μπορουσαν να κωδικοποιησουν,για ποιο λογο αυτοι οι ΥΠΕΡπατριωτες:lol: καναν τοση ζημια στην ιδια τους τη χωρα σημερα θα ειμασταν αλλου....ουτε Σημιτηδες ουτε Καραμανληδες ουτε ΓΑΠ ουτε ΔΝΤ θα υπηρχαν...εχουμε γεμισει κυριολεκτικα χουντικα σκουπιδια προδοτες απο δεξια μεχρι αριστερα που για αλλη μια φορα για να γλυτωσουν απο τον λαο τον βαζουν να φαγωθει μεταξυ του με αριστεροι vs δεξιοι,τρομοκρατια και δε ξερω κι εγω τι αλλα κολπα..ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ,ο Ελληνας δε πρεπει να σταματησει να τους δειχνει με το δαχτυλο δε πα να πεφτουν βομβες και σφαιρες με καλαζνικοφ

http://wikigreeks.com/index.php?title=%CE%97_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9F%CE%B9%CE %BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%83%CF%8 4%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1#.URzICnGOLGs.facebook

xlitos, που τα βρίσκεις αυτά τα διαμάντια? :tooth: :tooth:

byron
14/02/2013, 21:56
Κλαίω :bawl:

Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Σε ποιο ψυχιατρείο είναι τρόφιμος ο συντάκτης είπαμε? :tooth: :tooth:

Xlitos
14/02/2013, 22:02
Κλαίω :bawl:

Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Σε ποιο ψυχιατρείο είναι τρόφιμος ο συντάκτης είπαμε? :tooth: :tooth:

καλα εκει το γ@μησε

AUFGEBRACHT
14/02/2013, 22:08

Δεν το διάβασα, γιατί με το πού πάω να ξεκινήσω τσούπ η γνωστή καραμέλα "η χούντα παρέδωσε υγιές χρέος λόγω της μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης"... Eso-Tom Pappas, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ΜcDonald και η σύμβαση της Εγνατίας, αυτά τα δύο μόνο φτάνουν και περισσεύουν. Έχω ένα κωλόγερο κάθε λίγο και λιγάκι στη δουλειά, απόστρατος αξιωματικός, με την Ελεύθερη Ώρα στο χέρι να μας ζαλίζει τα παπάρια ότι η μόνη ελπίς δια την χώραν είναι να αναλάβει πάλι τα ηνία ο στρατός όπως έκανε εις την επταετίαν και όλα δούλευαν ρολόϊ. :a31: Διότι μόνον ο στρατός ξέρει να διοικεί και να επιβάλει πυγμήν. Έχω φτάσει στο αμήν να του πως καμιά μέρα ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...

byron
14/02/2013, 22:22
καλα εκει το γ@μησε

Ναι μωρέ, εκεί είπε να ρίξει κι ένα φούτσο γιατί το ΄χε κάνει σφεντόνα απ΄τη μαλακία στο αποπάνω κι από κάτω κείμενο. :tooth:

el_hymador
14/02/2013, 23:35
To κείμενο είναι δια το ανδρικό μόριον και μόνο, πλήν ενός σημείου, το οποίο το γ@μει και αυτό με την αρλουμπολογία του. Για τον Κωστάκη και τον αγωγό αναφέρομαι, ήταν η πιο σωστή κίνηση που επιχείρησε να κάνει πολιτικός τα τελευταία χρόνια και όντως ενόχλησε πολλούς. Μη μου αρχίστε μ@λ@κιες για ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ταμπέλες Καραμανλικού ε; :wave2:

Xlitos
15/02/2013, 03:47
Το κειμενο το εβαλα για να κρατησουμε δυο πραγματακια,πρωτον οτι παππουδες Καραμανλης<παπανδρεου ΟΝΤΩΣ πηραν την Ελλαδα με νορμαλ χρεος και βιομηχανιες που καλπαζανε και με νομο του συνταγματος του πρωτου(ο περιφημος 106 τον οποιο κατηργησε ο χοντρος ο Κωστακης μολις το 2004...ειναι το δευτερο καλο που εκανε μετα τον αγωγο αλλα ηταν ηδη αργα) + το νομο των πανωτοκιων του Ραλλη καταστρεψανε την ελληνικη βιομηχανια κρατικοποιωντας και βαζοντας φρενο στην υγιη αναπτυξη...ο Αντρεας ειδικα πατησε πανω στους νομους αυτους(αντι να τους καταργησει) και οργανωνοντας απεργιες μαζι με τους εργατοπατερες δικους του και της αριστερας αποτελειωσε την αναπτυξη του ελληνικου κεφαλαιου και ξεκινησε το ''αθλημα'' των δανειων και των διορισμων στο δημοσιο,μιας και ο κοσμος ειχε μεινει χωρις δουλεια.Αυτοι ηταν οι ευεργετες και μεγαλοι πατριωτες...

μικρο scroll down στον πινακα: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%C E%B4%CE%B1%CF%82

και δευτερον να αντιληφθουμε οτι αυτες δεν ηταν δικες τους πρωτοβουλιες αλλα εξωθεν...οι αμερικανοι θελαν τη Γερμανια να γινει η ατμομηχανη της ευρωπης καθως αυτην ηλεγχαν 100% μετα τον Β.ΠΠ...με μια ανεπτυγμενη Ελλαδα ή Γιουκοσλαβια βιομηχανικα δε θα υπηρχε περιπτωση η γερμανια να ειναι αυτη που ειναι σημερα μιας και τα Ελληνικα προιοντα ηταν φτηνα και αξιοπιστα... η χουντα δε βολευε τους αμερικανους γιατι απο τα 2 πραγματα που τους ελεγαν οι αμερικανοι αυτοι καναν το ενα(Κυπρος) και γενικα ειχαν να κανουν με τρελους φασιστες που δεν ελεγχονταν ευκολα...οποτε φτιαξαν το Πολυτεχνειο για να φερουν αλλης ''παστας'' πατριωτες,σπουδαγμενους στα κολεγια τους που γιναν δημοφιλεις μοιραζοντας ευκολο χρημα και ''ελευθεριες''...τα ''σπορια'' τους τα βλεπουμε σημερα που κοβουν βολτες ανενοχλητοι πατωντας πανω στα οικονομικα συντριμια που δημιουργησε η φαρα τους.

Cpt. Haddock
15/02/2013, 08:13
Πόσο διαχρονικα γοητευτικη (και απιστευτα βολικη) ειναι η θεωρια συμφωνα με την οποία για όλα τα στραβα που μας συμβαινουν φταινε οι αλλοι. Μεχρι και ολοκληρη εξεγερση στο πολυτεχνειο εστησαν (τί μαθαινει κανεις...)

BELZEBOYLIS
15/02/2013, 08:36
Πόσο διαχρονικα γοητευτικη (και απιστευτα βολικη) ειναι η θεωρια συμφωνα με την οποία για όλα τα στραβα που μας συμβαινουν φταινε οι αλλοι. Μεχρι και ολοκληρη εξεγερση στο πολυτεχνειο εστησαν (τί μαθαινει κανεις...)

Είσαι καλά ??? Τι υπονοείς ??? Οτι μπορεί να φταίω και ΕΓΩ ???? ΕΓΩ??? ΕΓΩ ρεεε ??? Είσαι σχισματικός πλανεμένος- Άνθρωποι μην τον ακούτε !!!!:lol::beer::lol::wave2:

el_hymador
15/02/2013, 09:02
Το κειμενο το εβαλα για να κρατησουμε δυο πραγματακια,πρωτον οτι παππουδες Καραμανλης<παπανδρεου ΟΝΤΩΣ πηραν την Ελλαδα με νορμαλ χρεος και βιομηχανιες που καλπαζανε και με νομο του συνταγματος του πρωτου(ο περιφημος 106 τον οποιο κατηργησε ο χοντρος ο Κωστακης μολις το 2004...ειναι το δευτερο καλο που εκανε μετα τον αγωγο αλλα ηταν ηδη αργα) + το νομο των πανωτοκιων του Ραλλη καταστρεψανε την ελληνικη βιομηχανια κρατικοποιωντας και βαζοντας φρενο στην υγιη αναπτυξη...ο Αντρεας ειδικα πατησε πανω στους νομους αυτους(αντι να τους καταργησει) και οργανωνοντας απεργιες μαζι με τους εργατοπατερες δικους του και της αριστερας αποτελειωσε την αναπτυξη του ελληνικου κεφαλαιου και ξεκινησε το ''αθλημα'' των δανειων και των διορισμων στο δημοσιο,μιας και ο κοσμος ειχε μεινει χωρις δουλεια.Αυτοι ηταν οι ευεργετες και μεγαλοι πατριωτες...

μικρο scroll down στον πινακα: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%C E%B4%CE%B1%CF%82

και δευτερον να αντιληφθουμε οτι αυτες δεν ηταν δικες τους πρωτοβουλιες αλλα εξωθεν...οι αμερικανοι θελαν τη Γερμανια να γινει η ατμομηχανη της ευρωπης καθως αυτην ηλεγχαν 100% μετα τον Β.ΠΠ...με μια ανεπτυγμενη Ελλαδα ή Γιουκοσλαβια βιομηχανικα δε θα υπηρχε περιπτωση η γερμανια να ειναι αυτη που ειναι σημερα μιας και τα Ελληνικα προιοντα ηταν φτηνα και αξιοπιστα... η χουντα δε βολευε τους αμερικανους γιατι απο τα 2 πραγματα που τους ελεγαν οι αμερικανοι αυτοι καναν το ενα(Κυπρος) και γενικα ειχαν να κανουν με τρελους φασιστες που δεν ελεγχονταν ευκολα...οποτε φτιαξαν το Πολυτεχνειο για να φερουν αλλης ''παστας'' πατριωτες,σπουδαγμενους στα κολεγια τους που γιναν δημοφιλεις μοιραζοντας ευκολο χρημα και ''ελευθεριες''...τα ''σπορια'' τους τα βλεπουμε σημερα που κοβουν βολτες ανενοχλητοι πατωντας πανω στα οικονομικα συντριμια που δημιουργησε η φαρα τους.

Οι διεθνείς συσχετισμοί και ο τρόπος με τον οποίο επηρρεάζουν τα πράγματα οι υπεδυνάμεις σίγουρα δεν είναι εντελώς αποκυήματα της φαντασίας μας. Ωστόσο όταν θες να είσαι σοβαρός ως κράτος, ως πολιτικός και ως λαός, τα λαμβάνεις υπόψιν και κάνεις και εσύ τους ελιγμούς σου η άν είσαι ακόμα πιο μάγκας, τα εκμεταλεύεσσαι. Τα της Γερμανίας είναι πολύ σωστά, συγκυρικά έχουν γίνει αυτό που έγιναν καθότι από εκεί που χρώσταγαν (μεταφορικά εννοώ, λόγω του ΒΠΠ) γίνανε οι γ@μ@ω της Ευρώπης με σχέδια Μάρσαλ και αβάντες, προκειμένουν να αποτελέσσουν οχυρωματικό έργο απέναντι στο ανατολικό μπλοκ και κυρίως απέναντι στην ΕΣΣΔ κατά την μεταπολεμική περίοδο, όταν άρχιζε να διαμορφώνεται ο ψυχρός πόλεμος. Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Φαντάσσου στη θέση της Γερμανίας μετά τον πόλεμο να βρισκόταν η Ελλάδα, οι έλληνες πολιτικοί και ο ελληνικός λαός... τι θα γινότανε; Φούτσες θα γινότανε γιατί τα χρήματα ποτέ δεν θα είχαν διατεθεί εκεί που έπρεπε, η ανάπτυξη δεν θα πραγματοποιούταν ποτέ, θα τρωγόμασταν σαν μαλάκες μεταξύ μας (εδώ είμασταν με τους νικητές και κάναμε εμφύλιο, φαντάσσουν να είμασταν με τους χαμένους!) και θα ζούσαμε ανάμεσσα στα χαλάσματα μέχρι σήμερα, αναπωλόντας τις "καλές εποχές" του πολέμου όπου είχαν γίνει 2-3 πραγματάκια, όχι όπως σήμερα με τα λαμόγια (κάτι μου θυμίζει...). Δυστυχώς, μάλλον λόγο του ότι από επαναστάσεως είχαμε συνηθίσει στη συνδρομή αλλοδαπών "σωτήρων", στην νεότερη ιστιορία μας όχι μόνο δεν περιχαρακωνόμαστε απέναντι στις βουλές τους, αλλά τις επιζητούμε, σχεδόν εκλιπαρούμε για τη "συνδρομή" τους γιατί προφανώς γνωρίζουμε ότι έιμαστε ανάξιοι κατσαπλιάδες και δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Με αυτή τη λογική λοιπόν, η Ελλάδα είναι πεδίο δόξης λαμπρό για ξένουν δακτύλους, αλλά δεν φτάινε τα κ*λοδάχτυλα αν έσυ καθεσαι με τον κ*λο τούρλα και έχεις κοτσάρει νέον επιγραφή με την επιγραφή "entrance" σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Anty12
15/02/2013, 09:19
Φαντάσσου στη θέση της Γερμανίας μετά τον πόλεμο να βρισκόταν η Ελλάδα, ... τι θα γινότανε;

Ασε να μαντέψω........:D

-το95% του Μάρσαλ θα πήγαιναν σε ημέτερους...τα υπόλοιπα θα γινόταν μουλάρια του Κεντάκυ, και σοκολάτες.

-θα παίρνανε τα τζάμπα Liberties που δίναν οι Γιάνκηδες, και θα τα "δώριζαν" στα λαμόγια να γίνουν από μαουνιέριδες , καραβοκύριδες

-θα δεχόταν να πάρουν τα αποσυναρμολογημένα Γερμανικά εργοστάσια ...αλλά μόνο τα βομβαρδισμένα ....γουστάρανε περισσότερο το scrap

-θα το βουλόνανε και θα στέλνανε τους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου που συλαμβάνανε, πίσω στην χώρα τους, μπας και κάνουνε καμιά συμφωνία για εύκολη μετανάστευση στη Γερμανία, ή στην Αυστραλία -που πλήρωνε και στο κεφάλι, δύο δολάρια.

-θα κάνανε τους μαυραγορίτες, μεγάλους χρυσοχόους στην Βουκουρεστίου, και τους γιους απ΄ τους Γερμανοτσολιάδες -παρολίγον- πρωθυπουργούς.

-θα κάνανε ηλεκτροσόκ στα αρχίδ@@ οποιονδήποτε είχε μέχρι τέταρτο ξάδερφο στο βουνό.

αυτά μου ρχωντε πρόχειρα-πρόχειρα......!!!

να πω κιάλλα ή σε κάλυψα.....?? :lol:

byron
15/02/2013, 10:47
να πω κιάλλα ή σε κάλυψα.....?? :lol:

Πές και την Ιαπωνία κάτι τις...

Γιατί πλάκα-πλάκα, οι δύο χώρες που έσκισαν τον πλανήτη ήταν αυτές που επέστρεψαν ως οικονομικές δυνάμεις λίγα χρόνια αργότερα. Με κάτι θα τους ψέκασαν μάλλον. :uplate:

Anty12
15/02/2013, 10:59
Πές και την Ιαπωνία κάτι τις...

Γιατί πλάκα-πλάκα, οι δύο χώρες που έσκισαν τον πλανήτη ήταν αυτές που επέστρεψαν ως οικονομικές δυνάμεις λίγα χρόνια αργότερα. Με κάτι θα τους ψέκασαν μάλλον. :uplate:

Βύρων ...κοίτα να δεις.......

τους σχιστομάτηδες, αφού τους ψήσανε με τις μπόμπες......μετά τους είχαν τριάντα-τόσα χρόνια στην καρπαζιά είναι η αλήθεια, γιατί δεν τους είχαν και πολύ ανάγκη....κάτι τσαμπουκάδες τους βάλανε να κάνουν με την "αρκούδα" για την Σαχαλίνη, αλλά ώς εκεί....

τους δώκανε παράδες, οι άλλοι φτιάξανε Χόντες και Τογιότες, και μόλις -οι άλλοι- νόμισαν ότι έπιασαν τον Πάπα απ' τα ' ρχι@@ στα 90's, τους ξανάτριψαν την μούρη στο πάτωμα.......

τους εγγονούς του Αλλάριχου δεν μπορώ να καταλάβω πως ανέχτηκαν -και ανέχονται- μέχρι σήμερα....????

ggs
15/02/2013, 11:10
τους εγγονούς του Αλλάριχου δεν μπορώ να καταλάβω πως ανέχτηκαν -και ανέχονται- μέχρι σήμερα....????

...ich bin ein berliner... (westlich...)