Σύνδεση

View Full Version : Πάντα κράνος

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

Pan (dvs)
14/02/2016, 09:54
Μην νομίζετε οτι θέλει καμία ιδιαίτερη κίνηση για βγάλεις το κράνος σωστά χωρίς να προκαλέσεις εσύ τουλάχιστον πρόβλημα. Μια ακινητοποίηση του αυχένα με μια μπλούζα πχ ώστε να κάνει νάρθηκα για το δεξιά αριστερά και μια στήριξη ώστε να είναι σε ευθεία γραμμή το κεφάλι όταν βγάζετε το κράνος αρκεί. Αυτό που θα έκανε ένα σκληρό κολάρο(φιλαδέλφεια) δηλαδή.
Καταλαβαίνω ότι για έναν που δεν έχει οικειότητα είναι τρομακτικό να το κάνει και θα πρέπει να το κάνει μόνο αν είναι σε απομακρυσμένη περιοχή και μόνο αν απειλείται ο αεραγωγός (δίοδος αναπνοής) του αναβάτη γιατί πχ έχει πέσει η γλώσσα πίσω και δεν περνάει αέρας ή έχει μπει ξένο σώμα μέσα και τον φράζει.

Περιμενω και εδω λεπτομερειες και φωτο.:D

paramedic
14/02/2016, 15:34
Ούτε συννενοημένα να ήταν τα 2 φόρουμ ε!

Pan (dvs)
14/02/2016, 15:40
Ούτε συννενοημένα να ήταν τα 2 φόρουμ ε!

Κοινες ανησυχιες,κοινες αποριες.

DrEvil
14/02/2016, 15:49
Πέρα από το άνοιγμα ζελατίνας, δεν νομίζω πως μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο.

Αυτο και λυσιμο το λουρακι.
Μεχρι εκει φτανει νομιζω, τουλαχιστον για τα δικα μου επιπεδα γνωσης.

7Tolis
14/02/2016, 16:22
Κάθε νέα αγορά κρανους κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι με emergency straps. Απίστευτη ευκολία στο να βγει το κράνος μετά. Εναλλακτικά, μπαλακλάβα με αυτάκια. Μεγάλη ευκολία επίσης.

amyroukai
14/02/2016, 20:25
Κάθε νέα αγορά κρανους κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι με emergency straps. Απίστευτη ευκολία στο να βγει το κράνος μετά. Εναλλακτικά, μπαλακλάβα με αυτάκια. Μεγάλη ευκολία επίσης.

Δίκιο έχς βρε Τόλημ, αλλά είναι πολλά τα ευρώ τελικά για κάτι τέτοιο και με υψηλές προδιαγραφές.

Pan (dvs)
17/02/2016, 20:27
Ο Δημητρης στο φατσοβιβλιο ,στο pantakranos,ανεβασε ενα πολυ καλο βιντεακι για την αφαιρεση του κρανους.Δυστυχως μπορουνε να το δουνε μονο οσοι εχουνε f/b.Aν μπορει καποιος να το ανεβασει με τροπο που να μπορουνε να το δουνε και οι υπολοιποι ας το κανει.

https://www.facebook.com/1676847652527371/videos/1706989452846524/

7Tolis
17/02/2016, 20:33
Μια χαρά. Μια σημείωση εδώ είναι πως το παραγγελμα για να γυρίσουν τον τραυματία το δίνει αυτός που κρατάει το κεφάλι.

leo1964
17/02/2016, 20:51
Πολύ χρήσιμο βιντεάκι!!!

LogOutGoRide
18/02/2016, 09:58
Πως άλλου μπορούμε να το δούμε όσοι δεν έχουμε fb;

Pan (dvs)
18/02/2016, 14:37
Πως άλλου μπορούμε να το δούμε όσοι δεν έχουμε fb;

Εγω το παλεψα αλλα δεν το καταφερα.Ελπιζω ο Αμυρου που παιζει την τεχνολογια στα δαχτυλακια να το καταφερει.

Nik0s_Dk
19/02/2016, 19:35
Τωρα καλώς ή κακώς έκανα μια απόπειρα να το ανεβάσω στο youtube. Ελπίζω να αφενός να μη κατέβει αφετέρου να μη κάνει ζημιά αντί για καλό. (αν θεωρείτε ότι πρέπει να κατέβει και από το youtube στείλτε να το κατεβάσω). Για αρχή επειδή κάποιοι δεν έχουν fb το βάζω σε λινκ youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=SWa372O_wic&feature=youtu.be

Pan (dvs)
19/02/2016, 19:46
Αν και το βλεπω απο κουνητο,μια χαρα μου φαινεται.

lonerider
19/02/2016, 19:54
Ένα βίντεκαι που υπάρχει στο YouTube από τον γιατρό και αναβατη του isle of man doctor john o οποιος και σκοτώθηκε πέρσι έλεγε δεν υπάρχει θέμα με το να βγάλουμε το κράνος από τον αναβατη,το θέμα είναι αν φοράει καμπούρα να αφερεσουμε πρώτα την καμπούρα και μετά το κράνος. ....

LogOutGoRide
19/02/2016, 20:28
Ευχαριστώ τον φίλο που ανέβασε το βίντεο.
Επιμένω πως δεν νομίζω να κάνω κάτι τέτοιο. Άσε που χρειάζεται δύο τρία άτομα για αυτήν την δουλειά και πιθανόν ακόμη περισσότερα να κρατάνε τους περίεργους/ηλίθιους μακρυά από τον άτυχο αναβάτη.

Pan (dvs)
19/02/2016, 21:39
Ευχαριστώ τον φίλο που ανέβασε το βίντεο.
Επιμένω πως δεν νομίζω να κάνω κάτι τέτοιο. Άσε που χρειάζεται δύο τρία άτομα για αυτήν την δουλειά και πιθανόν ακόμη περισσότερα να κρατάνε τους περίεργους/ηλίθιους μακρυά από τον άτυχο αναβάτη.

Μαθε τεχνη και ασε την...

Μην νομιζεις ,ποτε δεν ξερεις τι θα συμβει.

leftos
20/02/2016, 10:34
Δεν χρειαζεται να εχεις facebook για να δεις το βιντεο ειναι ανοιχτο απλα πατας στο λινκ και το βλεπεις.
Αυτο που λεει παραπανω απλα το βλεπεις εχεις μια σωστη ιδεα και μετα να μην τυχει σε κανεναν μας ποτε και πουθενα να μην χρειαστει.

skylaros
20/02/2016, 11:09
Δεν υπάρχει λόγος να προβεί κάποιος μη εξειδικευμένος σε αυτή τη διαδικασία και να μη περιμένει διασώστες. ΕΚΤΟΣ αν ο άνθρωπος δεν αναπνέει ή κινδυνεύει πολύ στο σημείο που είναι. Αν πρέπει να γίνει ανάνηψη δηλαδή ή αν είναι στην άκρη του γκρεμού, σε σημείο που έχει πάρει φωτιά κλπ. Αυτό το όλοι μακριά μη τον αγγίζει κανείς ή το να πέφτουν 10 άτομα πάνω από κάποιον και να προσπαθούν να τον σηκώσουν μπορεί να φανούν νομίζω το ίδιο καταστροφικά. Εγώ κάτι σεμινάρια είχα κάνει κάποτε και η άποψη μου δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, υπάρχουν άτομα εδώ που είναι αντικείμενο τους και θα ήθελα να ακούσω και τη δική τους άποψη.

ps: Έχω δει πλήρωμα ασθενοφόρου σε επαρχεία να μεταφέρουν σαν σακί πατάτες τραυματία που δεν είχε τις αισθήσεις του και σε ερώτηση του τύπου, "τι κάνετε, πάτε καλά" ? να απαντάνε ξέρουμε τη δουλειά μας. Ο άνθρωπος είχε λιποθυμήσει και πέσει άτσαλα λόγω ζέστης κατακαλόκαιρο. Ούτε κολάρο ούτε να δουν πρώτα βασικές λειτουργίες. Από την άλλη ένα ξημέρωμα κάπου στην Αθήνα άτομο με σπασμένο πόδι (άτσαλα) μετά από τροχαίο ήρθε μεν το ΕΚΑΒ μετά από 40 λεπτά αλλά και τα δύο μέλη του πληρώματος (άντρας / κοπέλα) φάνηκε και να ξέρουν τη δουλειά τους αλλά ρε γαμώτο να νοιάζονται κιόλας. Να νοιάζονται μη τον πονέσουν, να του μιλάνε όμορφα, να τον πειράζουν για να ξεχνιέται. Επίσης εκεί είδα πρώτη φορά και φουσκωτό νάρθηκα ! Σπουδαία ιδέα!

leo1964
20/02/2016, 14:19
Δεν υπάρχει λόγος να προβεί κάποιος μη εξειδικευμένος σε αυτή τη διαδικασία και να μη περιμένει διασώστες. ΕΚΤΟΣ αν ο άνθρωπος δεν αναπνέει ή κινδυνεύει πολύ στο σημείο που είναι. Αν πρέπει να γίνει ανάνηψη δηλαδή ή αν είναι στην άκρη του γκρεμού, σε σημείο που έχει πάρει φωτιά κλπ. Αυτό το όλοι μακριά μη τον αγγίζει κανείς ή το να πέφτουν 10 άτομα πάνω από κάποιον και να προσπαθούν να τον σηκώσουν μπορεί να φανούν νομίζω το ίδιο καταστροφικά. Εγώ κάτι σεμινάρια είχα κάνει κάποτε και η άποψη μου δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, υπάρχουν άτομα εδώ που είναι αντικείμενο τους και θα ήθελα να ακούσω και τη δική τους άποψη.

ps: Έχω δει πλήρωμα ασθενοφόρου σε επαρχεία να μεταφέρουν σαν σακί πατάτες τραυματία που δεν είχε τις αισθήσεις του και σε ερώτηση του τύπου, "τι κάνετε, πάτε καλά" ? να απαντάνε ξέρουμε τη δουλειά μας. Ο άνθρωπος είχε λιποθυμήσει και πέσει άτσαλα λόγω ζέστης κατακαλόκαιρο. Ούτε κολάρο ούτε να δουν πρώτα βασικές λειτουργίες. Από την άλλη ένα ξημέρωμα κάπου στην Αθήνα άτομο με σπασμένο πόδι (άτσαλα) μετά από τροχαίο ήρθε μεν το ΕΚΑΒ μετά από 40 λεπτά αλλά και τα δύο μέλη του πληρώματος (άντρας / κοπέλα) φάνηκε και να ξέρουν τη δουλειά τους αλλά ρε γαμώτο να νοιάζονται κιόλας. Να νοιάζονται μη τον πονέσουν, να του μιλάνε όμορφα, να τον πειράζουν για να ξεχνιέται. Επίσης εκεί είδα πρώτη φορά και φουσκωτό νάρθηκα ! Σπουδαία ιδέα!

Η Ελλάδα των αντιθέσεων!!!Κάτι σαν την αριστερή κυβέρνηση με δεξιά πολιτική

zygos30
22/02/2016, 23:51
Eπειδη το βιντεο που εστειλα στον Pan (Dvs)στο facebook ηταν ξενογλωσσο και πολυ περιληπτικο.......βρηκα αυτο που ειναι απο συναδερφους διασωστες στο ΕΚΑΒ,οποτε βημα βημα θα ειναι πολυ πιο ευκολο να κατανοησετε τι πρεπει αλλα και τι δεν πρεπει να κανουμε σε περιπτωση ατυχηματος με μοτοσυκλετα.

https://www.youtube.com/watch?v=im9G-6_Mi74

LogOutGoRide
23/02/2016, 08:04
Ωραίο και κατατοπιστικό το βίντεο. Αρ υποθέσουμε πως τώρα ξέρω τουλάχιστον τι να μην κάνω.
Μια απορία όμως. Σε όλα αυτά τα βίντεο, ο άτυχος αναβάτης είναι στην καλύτερη πεσμένος στο πλάι και ας υποθέσουμε ότι πιάσαμε την κεντρική ιδέα και ξέρουμε τι να κάνουμε.

Edit: στο πρώτο βίντεο είναι μπρούμυτα και σίγουρα θα είναι δυσκολότερη περίπτωση από το δεύτερο βίντεο με τον Χούντρα.
Σε αυτήν την περίπτωση και πάλι θα περιμένω βοήθεια από επαγγελματίες.

Pan (dvs)
23/02/2016, 08:36
Ωραίο και κατατοπιστικό το βίντεο. Αρ υποθέσουμε πως τώρα ξέρω τουλάχιστον τι να μην κάνω.
Μια απορία όμως. Σε όλα αυτά τα βίντεο, ο άτυχος αναβάτης είναι στην καλύτερη πεσμένος στο πλάι και ας υποθέσουμε ότι πιάσαμε την κεντρική ιδέα και ξέρουμε τι να κάνουμε.

Edit: στο πρώτο βίντεο είναι μπρούμυτα και σίγουρα θα είναι δυσκολότερη περίπτωση από το δεύτερο βίντεο με τον Χούντρα.
Σε αυτήν την περίπτωση και πάλι θα περιμένω βοήθεια από επαγγελματίες.

Κανονικα αν δεν γνωριζουμε δεν μετακινουμε ανθρωπο σε ατυχημα.Ας ελπιζουμε να εχει τις αισθησεις του,για να βοηθησει και αυτος την κατασταση.

Και για να μην το ψιλοκοσκινιζουμε γιατι δεν μαζευεστε οι πρωτευσουσιανοι να κανετε ενα σεμιναριο πρωτων βοηθειων?Ας το αναλαβει καποιος που ειναι στον χωρο.

SHOOTER045
23/02/2016, 08:59
Κανονικα αν δεν γνωριζουμε δεν μετακινουμε ανθρωπο σε ατυχημα.Ας ελπιζουμε να εχει τις αισθησεις του,για να βοηθησει και αυτος την κατασταση.

Και για να μην το ψιλοκοσκινιζουμε γιατι δεν μαζευεστε οι πρωτευσουσιανοι να κανετε ενα σεμιναριο πρωτων βοηθειων?Ας το αναλαβει καποιος που ειναι στον χωρο.

Όχι κανονικά.
Είναι νόμος οτι δεν αγγιζουμε αν δεν ξέρουμε εκτός αν είμαστε βέβαιοι οτι ενέχει μεγαλύτερος κίνδυνος, πνιγμός κτλπ.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε-αν δεν ξέρουμε-να ασφαλίσουμε τον χώρο ενημερώνοντας τους αλλους οδηγούς και έχοντας καλέσει βέβαια το εκαβ

leftos
23/02/2016, 09:22
Προφανως ολοι θα περιμενουμε βοηθεια.
Το θεμα ειναι οτι παραπανω γραφουν οτι μπορει κατι να εχει φραξει την αναπνευστικη οδο η να εχει πεσει η γλωσσα προς τα πισω και να δυσκολευει την αναπνοη η στο τελικο σταδιο να θελει καρπα που βεβαια μπλεκεις.
Σε αυτες τις περιπτωσεις πρεπει να βγαλεις κρανος.
Αν εισαι στο βουνο μακρια απο πολιτισμο και η βοηθεια θελει καμια ωρα να ερθει κατι θα θυμηθεις απο το βιντεο και θα ενεργησεις πιο σωστα. Αυτο μονο μπορεις να κανεις δεν εισαι ειδικος και δεν χρειαζεται σιγουρα να μπλεξεις σε διαφορετικη περιπτωση.

paramedic
23/02/2016, 14:22

Υπάρχουν διάφορα σεμινάρια που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αναλόγως τι θέλει. Μια απλη αναζήτηση στο google θα κατατοπισει τον ενδιαφερόμενο.

Pan (dvs)
23/02/2016, 14:25
Υπάρχουν διάφορα σεμινάρια που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αναλόγως τι θέλει. Μια απλη αναζήτηση στο google θα κατατοπισει τον ενδιαφερόμενο.

O σκοπος ειναι να προτεινει κατι απο αυτα,καποιος γνωστης.Απο εκει και περα μπορει να γινει εδω μεσα η σε νεο θεμα μια ομαδα ,που θα το παρακολουθησει.Ξερουμε ολοι οτι ο καθενας απο μονος του,δυσκολο να το κανει.

Nik0s_Dk
23/02/2016, 23:34
Υπάρχει το σεμινάριο του Ερυθρού Σταυρού για αθηνα. Αν ισχυει ακόμα κάνουν ενα πσκ το μήνα και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Είχα ρωτήσει για να παω τον Δεκέμβρη αλλά δε βόλευε τότε. Εδώ λεπτομέριες. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ψήνομαι και εγώ να το κάνω και είναι πιο ευκολο τώρα να βρω ελεύθερη Παρασκευή. (Ειναι 3ημέρα) δε γνωρίζω αν κάνουν ακόμα πιθανολογώ πως κάνουν. http://www.samarites.gr/?section=1323

7Tolis
23/02/2016, 23:41
Μιας και ο αρμόδιος φορέας ειναι το εκαβ,δείτε και εδώ.Και του ερυθρού σταυρού πρώτα απο το εκαβ περνάνε.Το αποτέλεσμα βέβαια είναι το ίδιο.
http://www.ekab.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=3822&Itemid=158

zygos30
24/02/2016, 12:16
Παιδια τα πραγματα ειναι απλα.Το Ε.Κ.Α.Β σαφως και ειναι ο αρδμοδιος φορεας και με πολυ μεγαλη εμπειρια σε πραγματικα περιστατικα.Τα σεμιναρια Ά βοηθειων τα διοργανωνει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!! Ενα αλλο θετικο ειναι οτι τετοια σεμιναρια γινονται σχεδον σε ολες τις πολεις της Ελλαδας. Μπορει οποιος θελει,οργανωμενα μεσα απο λεσχες η μοτο/κους συλλογους,ακομα και μια παρεα ατομων να επικοινωνησει με τα κατα τοπους παραρτηματα και το γραφειο εκπαιδευσης (οπου αυτο υπαρχει) και να συννενοηθει για την διαδικασια.Ακομα και μεμονωμενα ατομα,μπορουν να παρακολουθησουν,αφου σε πολλες μεγαλες πολεις γινονται σχεδον καθημερινα.Για Θεσσαλονικη,οποιος ενδιαφερεται ή θελει καποια πληροφορια ας μου στειλει μηνυμα.

BLiTzER
24/02/2016, 12:21
Μόνο για Θεσσαλονίκη ή μπορεί και κάποιος που είναι από Αλεξανδρόπο

zygos30
24/02/2016, 12:27
Μόνο για Θεσσαλονίκη ή μπορεί και κάποιος που είναι από Αλεξανδρόπο
Θεωρω πως ναι..........κανε ενα τηλεφωνο,πρωινες ωρες,και ζητα πληροφοριες.Τηλ.2551089350

Grafton 505
24/02/2016, 20:28
Μόνο για Θεσσαλονίκη ή μπορεί και κάποιος που είναι από Αλεξανδρούπο

...

7Tolis
02/03/2016, 21:18
shoei Emergency Quick Release System https://www.youtube.com/watch?v=YhTzEg1fYsY&ebc=ANyPxKo_xnG6JgMuD-DWs-QzESX7Se8E3I-cA1RLVI3Y6BhGb_H1d9ovaEzqxjr-o8VNPLqIIdX17Ps1ROca5fw1Ijl5_yxLjA#t=131.889342

aetomenios
02/03/2016, 22:24
Εγω που δουλεύω χρόνια σε τεχνική υπηρεσία νοσοκομείου,κάτι τέτοια πάντα τα κυνηγάω με πλήρη συμμετοχή (οταν καί οπου γίνονται καθε μηνα)
(Τόν αλλο μήνα εχουμε για Πυρασφάλεια,αυτόν κάναμε αντισεισμική προστασία ΝΟΣ.ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ).
Πάντα κάτι παραπάνω μαθαίνεις.

7Tolis
02/03/2016, 23:51
Και άλλο ένα όσον αφορά emergency σκηνικό απο το 2:40 και μετά
https://www.youtube.com/watch?v=4UJhyFmqKYM

σκατά στο μπούστη που μου το έκλεψε

Pan (dvs)
06/04/2016, 08:38
Πως κατασκευάζεται ένα κράνος μοτοσυκλέτας?

https://www.facebook.com/emotogr/videos/1047517438627552/?fref=nf

MvP
06/04/2016, 19:51
Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα, αλλα ισως αμα το σλογκαν ειναι στα αγγλικα να ειναι πιο πιασαρικο.. πχ Helmet is Life

Pan (dvs)
06/04/2016, 21:00
Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα, αλλα ισως αμα το σλογκαν ειναι στα αγγλικα να ειναι πιο πιασαρικο.. πχ Helmet is Life

Επρεπε να την διαβασεις νωριτερα.Τωρα ειναι αργα.

https://www.facebook.com/groups/pantakranos/

DoctoR_k6
08/04/2016, 11:01
http://www.bikeit.gr/articles/reportaz/8310-reportaz-2016-kliseis-kranos-martios.html

Και μονο Αττικη...ποσο μλκς?!!

Pan (dvs)
01/06/2016, 17:10
Μια λίστα με σύντομες χρήσιμες συμβουλές, για την χρήση και την συντήρηση του κράνους μας, για να δώσουμε περισσότερη σημασία στο σημαντικότερο μέρος του προστατευτικού εξοπλισμού μας!

360188

1. Προσέξτε στην αγορά του κράνους.
Στοιχεία όπως το σωστό μέγεθος, η καλή και εφαρμοστή επένδυση και η ζελατίνα που κλείνει σωστά, δίνουν υποσχέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο θόρυβο και ξεκούραστη οδήγηση.

2. Πλένετε το σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σαπουνίστε το ελαφρά και με μαλακό σφουγγάρι, χρησιμοποιώντας τριμμένο σαπούνι δίχως χημικά πρόσθετα (π.χ. αυτό για το πλύσιμο των μωρών). Αν αφαιρείται ολόκληρη η εσωτερική επένδυση, το πλύσιμο είναι σίγουρα ευκολότερο, ωστόσο, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

3. Στεγνώστε το με προσοχή.
Για να στεγνώσει, αφήστε να στραγγίξουν τα νερά, μακριά από καλοριφέρ και air condition (περίπου 5 ώρες). Μπορείτε βέβαια να το βάλετε στη βεράντα, χωρίς όμως να εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου.

4. Αντικαταστήστε το άμεσα μετά από πτώση.
Όλα τα κράνη είναι σχεδιασμένα να απορροφήσουν μόνο μία και, ακόμη κι αν δε φαίνεται το κράνος σας να έχει πάθει ζημιά, είναι πλέον άχρηστο.

5. Αντικαταστήστε το μετά τη λήξη του
Αντικαταστήστε το κράνος σας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (για το ποιο είναι αυτό ακριβώς,συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή), καθώς και τα κράνη διαθέτουν ημερομηνία λήξης.

Πηγη: http://mototriti.gr/data/news/preview_news/Kranos-5-xrhsima-tips_109710.asp

Απορια δικη μου που εχει να κανει με την παραγραφο 4.Οταν λεμε αντικατασταση μετα απο πτωση τι ακριβως εννοουμε?Πτωση απο τα 10cm,απο τα 50cm η απο ενα μετρο?Μιας ελαφρια πτωση ειναι ικανη να αχρηστευσει το κρανος μας?:confused:

WiSe
01/06/2016, 17:58
Και δικη μου απορια αυτη... ειχα ενα AGV Horizon που ειχε φαει πτωση απο το γκριπ δλδ περιπου 1 μετρο και ειχε σπασει η μπογια.... πριν βεβαια προλαβω να το αντικαταστησω εκανα το πρωτο και τελευταιο μου ατυχημα με το κρανος να βαραει "καλα" στο οδοστρωμα να σερνεται και να με σωζει φυσικα. Παρατηρωντας το κρανος απο το ατυχημα και μεσα και εξω δεν ειδα καποια μεγαλυτερη ρογμη απο αυτη που ειχε απο την αρχικη μικρη πτωση οποτε θεωρω οτι μιλαει για καποια πτωση βαρβατη.

Pan (dvs)
01/06/2016, 18:25
Και δικη μου απορια αυτη... ειχα ενα AGV Horizon που ειχε φαει πτωση απο το γκριπ δλδ περιπου 1 μετρο και ειχε σπασει η μπογια.... πριν βεβαια προλαβω να το αντικαταστησω εκανα το πρωτο και τελευταιο μου ατυχημα με το κρανος να βαραει "καλα" στο οδοστρωμα να σερνεται και να με σωζει φυσικα. Παρατηρωντας το κρανος απο το ατυχημα και μεσα και εξω δεν ειδα καποια μεγαλυτερη ρογμη απο αυτη που ειχε απο την αρχικη μικρη πτωση οποτε θεωρω οτι μιλαει για καποια πτωση βαρβατη.

Αν σου ειχε κανει ρωγμη δεν ητανε και τοσο μικρη πτωση.Εγω μιλαω για κανενα καλο ξυσιμο στο χρωμα.

WiSe
01/06/2016, 18:28
Αν σου ειχε κανει ρωγμη δεν ητανε και τοσο μικρη πτωση.Εγω μιλαω για κανενα καλο ξυσιμο στο χρωμα.

Ρογμη στη μπογια

paramedic
01/06/2016, 23:23
Ρογμη στη μπογια

Βασικά ούτε καν στην μπογιά δεν κάνει ρωγμή απο τέτοιο ύψος. Στο βερνίκι πάνω απο αυτήν κάνει.

Pan (dvs)
03/07/2016, 19:02
362020

https://www.facebook.com/groups/pantakranos/?ref=bookmarks

road spirit
04/07/2016, 11:32
4. Αντικαταστήστε το άμεσα μετά από πτώση.
Όλα τα κράνη είναι σχεδιασμένα να απορροφήσουν μόνο μία και, ακόμη κι αν δε φαίνεται το κράνος σας να έχει πάθει ζημιά, είναι πλέον άχρηστο.

.....
....
Απορια δικη μου που εχει να κανει με την παραγραφο 4.Οταν λεμε αντικατασταση μετα απο πτωση τι ακριβως εννοουμε?Πτωση απο τα 10cm,απο τα 50cm η απο ενα μετρο?Μιας ελαφρια πτωση ειναι ικανη να αχρηστευσει το κρανος μας?:confused:

Τίποτα δεν παθαίνει το άδειο κράνος μας μετά απο πτώση 1 μέτρου.
Χοντρικά δέχεται 14-15 joule ενέργεια. Είναι πολύ μικρό το μέγεθος. Ούτε καν θα "ιδρώσει".

Και ένα επίσημο σχολιο απο snell (αμερικάνικος οργανισμός που πιστοποιεί τα κράνη στην εκεί αγορά):

http://www.smf.org/helmetfaq#aDroppedHelmet :

"I dropped my helmet! Do I have to go buy a new one?"
Generally the answer is probably not. Helmets are one-use items, but are quite durable otherwise, at least the ones we certify. Frequent dropping or spiking a helmet on the ground, or other hard surfaces may eventually degrade the helmet's performance. Similarly if the helmet falls to the ground at highway speeds unoccupied, the owner must be aware that some degradation may have occurred. In general, the real damage comes when the helmet contacts an object with a head inside. The Foundation recommends that if you are participating in an activity that requires that you wear a helmet, you avoid hitting stuff with your head. It can be difficult to readily determine if a helmet has been damaged, and the protective capabilities compromised without a thorough inspection by a trained professional. Some manufacturers may provide this service or direct you to these others that can perform these inspections. The Foundation recommends that if you suspect your helmet may be compromised, then replace it. If the helmet has been involved in an impact while in use, replace it.

GFawkes
04/07/2016, 12:09
362020

https://www.facebook.com/groups/pantakranos/?ref=bookmarks

Που ειναι αυτη η ομορφια;

Pan (dvs)
04/07/2016, 13:45
Που ειναι αυτη η ομορφια;

Sveti Stefan, Montenegro.

Pan (dvs)
12/07/2016, 20:17
Ενα αρκετα ενδιαφερον βιντεακι ανεβασε ο Αμυρου στο φατσοβιβλιο του "παντα κρανος".

https://vimeo.com/172860194

gory
13/07/2016, 12:15
Στο θέμα της πτώσης του κράνους, το "φθηνό" μου κράνος, δυστυχώς δεν το σέβομαι αρκετά, και έχει φάει αρκετές βούτες από την μηχανή.
Είπα λοιπόν να το πάω στο moto market και μου είπε ο ιδιοκτήτης: "Αν ήταν κάθε φορά να χρειαζόσασταν αλλαγή θα είχα σπίτι στη Χαβάϊ τώρα", αφού έκανε κάποιους ελέγχους.

Στην τελική ο καθένας πρέπει να φροντίζει για το δικό του κεφάλι και να πράττει αναλόγως, άσχετα με το τι θα πεί ο καθένας.

maim2004
13/07/2016, 15:50
Να και κάτι ευχάριστο...
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2308122/kranos-esose-dikiklisti-sti-lamia

Pan (dvs)
13/07/2016, 16:21
Να και κάτι ευχάριστο...
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2308122/kranos-esose-dikiklisti-sti-lamia

Πριν απο καμμια βδομαδα ημουνα παρων σε παρομοιο περιστατικο.Το κρανος δεν ητανε πρωτοκλασατο αλλα εκανε μια χαρα την δουλεια του.

amyroukai
14/07/2016, 13:12
Εντυπωσιακό το ότι δεν σπάει...

https://youtu.be/qbwW1CPYjto

WiSe
14/07/2016, 13:17
Το μονο "πλαστικο" που δεν σπαει ΠΟΤΕ ειναι το πολυκαρβονικο. Πολυ θα ηθελα να ξερω απο τι υλικα ειναι το συγκεκρημενο κρανος. Οπως και να εχει ειναι εντυπωσιακοτατο.

leo1964
14/07/2016, 13:30
Το μονο "πλαστικο" που δεν σπαει ΠΟΤΕ ειναι το πολυκαρβονικο. Πολυ θα ηθελα να ξερω απο τι υλικα ειναι το συγκεκρημενο κρανος. Οπως και να εχει ειναι εντυπωσιακοτατο.

Σπάει δύσκολα,αλλά αν σπάσει είναι σαν γυαλί

Joyrider
14/07/2016, 13:37

http://www.hjchelmetsdirect.com/cl15.html

Injection-Molded Polycarbonate Composite Shell Construction

:beer:

Pan (dvs)
14/07/2016, 16:08
Σας μεταφερω ενα ενδιαφερον αρθρο, που ανεβηκε στο φατσοβιβλιο του παντα κρανος.
Ακρανωτοι μην τρομαζετε,δεν αφορα την Ελλαδα.

Όχι κράνος; Όχι βενζίνη!

Ένα νέο μέτρο θα εφαρμοστεί στην Ινδία από 1η Αυγούστου, που έχει σκοπό να πείσει περισσότερους αναβάτες να φορούν κράνος, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπορούν να πάρουν βενζίνη!
Φαίνεται ότι στην Ινδία ακολουθούν αρκετά επιθετικές πολιτικές, προκειμένου οι αναβάτες μοτοσυκλετών να φορούν κράνος. Πριν λίγο καιρό, διαβάσαμε για το… κούρεμα (κυριολεκτικό) μιας ολόκληρης παρέας που κυκλοφορούσε χωρίς κράνος, τώρα μας έρχεται και μια είδηση που θα συζητηθεί και θα εφαρμοστεί από 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με νέο νόμο που εγκρίθηκε, στο Mumbai της Ινδίας από 1η Αυγούστου, όποιος μοτοσυκλετιστής εμφανιστεί σε πρατήριο καυσίμων χωρίς κράνος, δεν θα του επιτρέπεται να ανεφοδιαστεί! Μάλιστα, το μέτρο πηγαίνει αρκετά παρακάτω, αφού ο παραβάτης θα τιμωρείται με πρόστιμο επιτόπου, ενώ ακόμα και μετά την τιμωρία του, ο αναβάτης…θα πρέπει να βρει ένα κράνος, για να μπορέσει να αναχωρήσει από το βενζινάδικο! Το πώς θα το βρει, φυσικά, είναι δικό του θέμα…

Η αστυνομία του Mumbai δηλώνει ότι το μέτρο δεν έχει σκοπό να αρνηθεί τον ανεφοδιασμό σε παραβάτες, αλλά να ενθαρρύνει την διάδοση του κράνους σε κάθε μοτοσυκλετιστή στο δρόμο. Το μέτρο ήδη εφαρμόζεται στην δυτική Βεγγάλη, ενώ θα εφαρμοστεί και στην περιοχή της Kerala.

Πηγή: http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Oxi-kranos-Oxi-benzinh_110412.asp#ixzz4EONKfjaw

amyroukai
01/10/2016, 17:59
Άλλος ένας που σώθηκε.... Χάρη στον εξοπλισμό και το κράνος. Ή δημοσίευση είναι "public" άρα λογικά την βλέπετε ακόμα και χωρίς λογαριασμό φεσιμπουκ. Άγιο είχε το παλικάρι...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10210300178847232&id=1424180883

Pan (dvs)
01/10/2016, 19:18
Άλλος ένας που σώθηκε.... Χάρη στον εξοπλισμό και το κράνος. Ή δημοσίευση είναι "public" άρα λογικά την βλέπετε ακόμα και χωρίς λογαριασμό φεσιμπουκ. Άγιο είχε το παλικάρι...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10210300178847232&id=1424180883

Ο Ευτυχης δεν ειναι κανενας τυχαιος μοτοσυκλετιστης.Εχει πολλα χρονια στο κουρμπετι.
Οταν βλεπουμε ατομα με την εμπειρια του να φτανουνε ενα βημα πριν το μοιραιο,πρεπει να λαμβανουμε πολυ σοβαρα υποψιν μας αυτα που λεει.

Ευτυχη περαστικα σου,:beer:

newrider125
01/10/2016, 19:26
Αυτό με τις αναστροφές πάνω στην εθνική μου έχει γίνει εφιάλτης προχθές γύριζα από Ρέθυμνο ότι είχε βραδιάσει και πετάχτηκε ένας με νοικιασμένο στα 100 μέτρα μπροστά μου και έκανε αναστροφή πάλι καλά πήγαινα με 50 χιλιόμετρα .... Βγήκα στα αριστερά του μετά του πάτησα τη κόρνα και με κοίταζε λες και είμαι alien ο πα@@ρας ... Η αστυνομία δεν ξέρει να κάνει κανένα μπλόκο στα συγκεκριμένα σημεία μόνο για να γράφει κλήσεις για παρκάρισμα.....

duke200
02/10/2016, 08:59
Εντυπωσιακό το ότι δεν σπάει...

https://youtu.be/qbwW1CPYjto

απίστευτο! ουτε καν η ζελατίνα!

leo1964
02/10/2016, 10:40
Αυτό με τις αναστροφές πάνω στην εθνική μου έχει γίνει εφιάλτης προχθές γύριζα από Ρέθυμνο ότι είχε βραδιάσει και πετάχτηκε ένας με νοικιασμένο στα 100 μέτρα μπροστά μου και έκανε αναστροφή πάλι καλά πήγαινα με 50 χιλιόμετρα .... Βγήκα στα αριστερά του μετά του πάτησα τη κόρνα και με κοίταζε λες και είμαι alien ο πα@@ρας ... Η αστυνομία δεν ξέρει να κάνει κανένα μπλόκο στα συγκεκριμένα σημεία μόνο για να γράφει κλήσεις για παρκάρισμα.....

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και σε μένα με αγροτικό...Θεό είχα,κατάφερα και δεν έπεσα αλλά παρά μια τρίχα θα είχα συγκρουστεί.

maxim46
02/10/2016, 10:58
απίστευτο! ουτε καν η ζελατίνα!

δεν σημαίνει ομως οτι ειναι καλο κράνος όταν δεν σπάει.

newrider125
03/10/2016, 16:55
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και σε μένα με αγροτικό...Θεό είχα,κατάφερα και δεν έπεσα αλλά παρά μια τρίχα θα είχα συγκρουστεί.

Θέμα επιβίωσης κάθε φορά που πάς κάπου με μηχανή εδώ στο Ηράκλειο τι να πω... Πάντα όρθιοι αδερφέ !!!

tzimidis
20/10/2016, 15:28
http://newsone.gr/ellada/1220988-

taisteal
20/10/2016, 15:50
http://newsone.gr/ellada/1220988-

Ξαναπαιγμένο,χωρίς κανένα αποτέλεσμα τουλάχιστον στην πόλη που ζω.

tzimidis
20/10/2016, 23:04
Ξαναπαιγμένο,χωρίς κανένα αποτέλεσμα τουλάχιστον στην πόλη που ζω.

Mallon exeis dikio.
apla epeidi tin triti thapsame enan ksaderfo sta giannena logo mi xrisis kranous, kapos xarika pou to eida.
mporei na einai kai palia eidisi, den ksero...

Μανολης67
03/12/2017, 10:40
δευτερη φορά σε λίγους μηνες ενα φτηνό κινεζικο Jet Κρανος που το χρησιμοποιώ για καθημερινα στην πόλη με εσωσε χωρίς καν να πέσω από την μοτοσυκλέτα ....χθες Σαββατο μεσημέρι με πολλά μποφωρ στην προκυμαία μυτιλήνης με 60 χλμ ενα βαρύ περιστέρι με χτυπησε ακριβώς στο γεισο , λογω Jet κράνος ενοιωσα πολυ δυνατα το χτυπημα αλλά ακόμη και ετσι απέφυγα το πολυ πολύ χειρότερα, παιδιά κράνος πάντα κράνος ακόμη και για λίγα μέτρα, σωζει ζωες.

Bowleno
03/12/2017, 12:41
δευτερη φορά σε λίγους μηνες ενα φτηνό κινεζικο Jet Κρανος που το χρησιμοποιώ για καθημερινα στην πόλη με εσωσε χωρίς καν να πέσω από την μοτοσυκλέτα ....χθες Σαββατο μεσημέρι με πολλά μποφωρ στην προκυμαία μυτιλήνης με 60 χλμ ενα βαρύ περιστέρι με χτυπησε ακριβώς στο γεισο , λογω Jet κράνος ενοιωσα πολυ δυνατα το χτυπημα αλλά ακόμη και ετσι απέφυγα το πολυ πολύ χειρότερα, παιδιά κράνος πάντα κράνος ακόμη και για λίγα μέτρα, σωζει ζωες.

Ομοίως ο συμφορουμίτης εδώ! (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154116) :uplate:

DoctoR_k6
23/02/2018, 09:50
http://www.motomag.gr/news/epikairotita/stoykarontas-me-scooter-video

Καλο το ανοιχτο/Jet κρανακι...ε?

BLiTzER
23/02/2018, 09:55
http://www.motomag.gr/news/epikairotita/stoykarontas-me-scooter-video

Καλο το ανοιχτο/Jet κρανακι...ε?

Ναι, αλλά δε δείχνει τη συνέχεια του βίντεο, όπου το κράνος κάνει αυτό ακριβώς για το οποίο είναι κατασκευασμένα όλα τα μη full face κράνη. Προστατεύει από το κουτί που πέφτει στο κεφάλι του.

DoctoR_k6
23/02/2018, 10:00
Ναι, αλλά δε δείχνει τη συνέχεια του βίντεο, όπου το κράνος κάνει αυτό ακριβώς για το οποίο είναι κατασκευασμένα όλα τα μη full face κράνη. Προστατεύει από το κουτί που πέφτει στο κεφάλι του.

E ναι...οπως γνωριζουμε στο πισω μερος του κεφαλιου ειναι το επικινδυνο μερος οταν χτυπαμε. :tooth:

kons
23/02/2018, 11:34
και το μπροστινό μέρος θα γίνει κάπως έτσι......... 393359

sniper
23/02/2018, 11:36

ΟΚ.

dankannn
25/02/2018, 09:23
Τα ανοιχτα κρανη ειναι οτι χειροτερο και δεν καταλαβαινω γιατι τα αγοραζουν.
Μονο ενα καλο full face μπορει να σε προστατευσει.
Βασικα αν σκασεις σε τοιχο η σε σε φορτηγο εχεις ελαχιστες πιθανοτητες να την βγαλεις καθαρη.
Τωρα σε σταματημενο αμαξι το καλυτερο θα εινα πριν την επαφη να εχεις σηκωθει ορθιος για να απογιωθεις και οπου σε βγαλει.
Και ενα ακομα σημαντικο για μενα ειναι η προστασια πλατης.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/02/2018, 17:16
Σημερα πηγαμε με τη μικρη μιας και ειχε λιακαδα να κανει ποδηλατο.Το κρανος που της φορουσα ηταν το κλασικο κρανος ποδηλατου που πιανει πανο απο τα αφτια.Μπορει να μου πη καποιος αυτα τα κολοκρανοι του ποδηλατου που προστατευουν τον αναβατη?Μονο δλδ για το πανο μερος του κεφαλιου ειναι?Μητη,αυτια,πηγουνι και αυχενα???
Πιστευω οτι και αλοι θα εχουν αυτο το προβλημα

leftos
27/02/2018, 08:56
Στο ποδηλατο συνηθως πεφτεις με το πλαι και εκει οντως κανει δουλεια ακομα και σε πιτσιρικι.
Το πισω μερος του κεφαλιου το προστατευει γιατι βγαινει αρκετα εξω απο το κεφαλι.
Το προσωπο ειναι ενα θεμα αλλα ενα παιδακι εχει χερια και ειναι δυσκολο να αναπτυξει τετοια ταχυτητα για να μην προλαβει η να μην το κρατησουν τα χερακια του.
Αν αρχισουμε να μιλαμε για ατυχημα με αυτοκινητο και ποδηλατακι παιδικο εχουμε χασει την μπαλα στην κουβεντα.
Υπαρχουν και full face παιδικα. Απλα εκει υπολογιζεις και το βαρος που μπορει ενα παιδακι να κουβαλαει στο κεφαλι του για μιση ωρα +.
Παντα κρανος στο ποδηλατο για να γινει βιωμα και στην υπολοιπη ζωη. Αλλα μεχρι εκει και εμεις πεσαμε και κεφαλια ανοιξαμε δυσκολα απο ποδηλατο να γινει ζημια.

doctoras
27/02/2018, 09:13
Παντα κρανος στο ποδηλατο για να γινει βιωμα και στην υπολοιπη ζωη. Αλλα μεχρι εκει και εμεις πεσαμε και κεφαλια ανοιξαμε δυσκολα απο ποδηλατο να γινει ζημια.

http://mysalonika.gr/tragodia-sti-nea-paralia-nekros-16chronos-eno-epeze-me-to-podilato-tou-se-parko-tou-dimou/

πηγαίνουμε με τα παιδιά με εξοπλισμό όπως και στους υπολοίπους χώρους. Κράνος επιβάλλεται και θεωρώ καλύτερο το bmxαδικο γιατί πιάνει και πίσω

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/02/2018, 10:17
Στο ποδηλατο συνηθως πεφτεις με το πλαι και εκει οντως κανει δουλεια ακομα και σε πιτσιρικι.
Το πισω μερος του κεφαλιου το προστατευει γιατι βγαινει αρκετα εξω απο το κεφαλι.
Το προσωπο ειναι ενα θεμα αλλα ενα παιδακι εχει χερια και ειναι δυσκολο να αναπτυξει τετοια ταχυτητα για να μην προλαβει η να μην το κρατησουν τα χερακια του.
Αν αρχισουμε να μιλαμε για ατυχημα με αυτοκινητο και ποδηλατακι παιδικο εχουμε χασει την μπαλα στην κουβεντα.
Υπαρχουν και full face παιδικα. Απλα εκει υπολογιζεις και το βαρος που μπορει ενα παιδακι να κουβαλαει στο κεφαλι του για μιση ωρα +.

Το εβαλα εδω επειδη ειναι το θεμα για κρανοι.Δεν ειπα για ατυχημα με ποδιλατο ουτε αυτοκινητο.Το παιδικο κρανος θιγω.

leftos
27/02/2018, 12:56
Οταν πας να κανεις bmx δεν φορας ποδηλατικο οπως και οταν κανεις downhill φορας μονο full face ουτε bmx αδικο. Οπως και προστασιες.
Ο φιλος νομιζω οτι μιλαει για παιδικο μεχρι 7 - 8 χρονων φανταζομαι.
@ παπασουζας
Αυτο λεω για το παιδικο οτι καλυπτει μια μεγαλη κατηγορια πεσιματος.
Και βεβαια στηριζεται στο βαρος και την ταχυτητα που μπορει να εχει ενα "παιδικο" ατυχημα.
Γνωμη μου ειναι οτι ενα παιδακι δεν χρειαζεται για αρχη κατι διαφορετικο.
Αν αρχιζει και ψαχνεται με χωμα κατηφορες σκαλια αλματα trial κλπ εκει πρεπει να δεις κατι παραπανω.

Manalishi
27/02/2018, 12:59
Τα ανοιχτα κρανη ειναι οτι χειροτερο και δεν καταλαβαινω γιατι τα αγοραζουν.
Μονο ενα καλο full face μπορει να σε προστατευσει.
Βασικα αν σκασεις σε τοιχο η σε σε φορτηγο εχεις ελαχιστες πιθανοτητες να την βγαλεις καθαρη.
Τωρα σε σταματημενο αμαξι το καλυτερο θα εινα πριν την επαφη να εχεις σηκωθει ορθιος για να απογιωθεις και οπου σε βγαλει.
Και ενα ακομα σημαντικο για μενα ειναι η προστασια πλατης.

Διαφωνώ ρητά....

nikos_abel
27/02/2018, 13:22
Σημερα πηγαμε με τη μικρη μιας και ειχε λιακαδα να κανει ποδηλατο.Το κρανος που της φορουσα ηταν το κλασικο κρανος ποδηλατου που πιανει πανο απο τα αφτια.Μπορει να μου πη καποιος αυτα τα κολοκρανοι του ποδηλατου που προστατευουν τον αναβατη?Μονο δλδ για το πανο μερος του κεφαλιου ειναι?Μητη,αυτια,πηγουνι και αυχενα???
Πιστευω οτι και αλοι θα εχουν αυτο το προβλημα

Δυο σκηνικά στα γρήγορα :

Ετών 2 και κάτι με βοηθητικές, εγώ με τα πόδια. Στη βόλτα μας περνάμε ένα δρόμο από τη ράμπα των αναπήρων.
Πατάει λίγο στραβά τη μια ρόδα και πέφτει. Το κεφάλι χτυπά στη γωνία του κράσπεδου. Σηκώνεται, κλαίει
λίγο, τον ξεσκονίζω και προχωράμε.
...και μετά από λίγα μόνο δευτερόλεπτα, συνειδητοποιώ ότι ΑΝ δε φορούσε το παιδικό κράνος, πιθανόν
να είχε μείνει στο τόπο....και ο είρωνας περίγυρος "τι φοράς κράνος στο παιδί" δε θα ήξερε τι να πει,
η κακιά η ώρα και μαλακίες.

5 χρονών σε πάρκο, μεγαλύτερο ποδήλατο, μεγαλύτερες ταχύτητες, νύχτα. Εγώ στο παγκάκι στο κουτσομπολιό με
τους έταιρους μπαμπάδες.
Χάνει τον έλεγχο σε έναν απότομο ελιγμό και σκάει με τα μούτρα σε παγκάκι. Πρήζεται το μάγουλο, ευτυχώς δόντια
δεν χάνουμε και πηγαίνουμε στο σπίτι να δούμε τι πάθαμε.
Όσο περπατάμε, μες τους λυγμούς του, μου σκάει το παραμύθι "Εσύ φταις μπαμπά. Άμα μου είχες πάρει φουλ φέις δε θα είχα χτυπήσει".
Του το είχα υποσχεθεί, πως μόλις βγάλει τις βοηθητικές θα του έπαιρνα ένα downhill σα της ξαδέρφης του - είχε τηρήσει το λόγο του, αλλά όχι εγώ το δικό μου γιατί ήταν ακριβό - αισθάνθηκα ο χειρότερος πατέρας έβερ.....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/02/2018, 16:15
Οταν πας να κανεις bmx δεν φορας ποδηλατικο οπως και οταν κανεις downhill φορας μονο full face ουτε bmx αδικο. Οπως και προστασιες.
Ο φιλος νομιζω οτι μιλαει για παιδικο μεχρι 7 - 8 χρονων φανταζομαι.
@ παπασουζας
Αυτο λεω για το παιδικο οτι καλυπτει μια μεγαλη κατηγορια πεσιματος.
Και βεβαια στηριζεται στο βαρος και την ταχυτητα που μπορει να εχει ενα "παιδικο" ατυχημα.
Γνωμη μου ειναι οτι ενα παιδακι δεν χρειαζεται για αρχη κατι διαφορετικο.
Αν αρχιζει και ψαχνεται με χωμα κατηφορες σκαλια αλματα trial κλπ εκει πρεπει να δεις κατι παραπανω.

Ναι.Μιλαω για παιδικο.Αλλα και εγω οταν κανω ποδιλατο κατι τετοιο φοραω.Ενα καιρο που πηγαινα χωμα με το ποδηλατο σε ενα βουνο επρεπε να κανω ασφαλτο γυρω στα 15 χλμ και μετα να κατηφορισω απο χωμα.Οση ωρα ειμουν ασφαλτο φορουσα το κρανος του ποδηλατου.Λιγο πριν πατησω χωμα εβγαζα απο το σακιδιο της πλατης το κρανος της μηχανης.
Το ξερω οτι αν ηθελα μπορουσα να αγορασω donwhill κρανος αλλα δε θελω να καταληξω εκει.Απο την αρχη λεω οτι δεν επρεπε να βγαζουνε τετοια κρανη καν.Οστε να μαθενει ο αλλος απο την αρχη με φουλ φεις.
Εχετε δει τους επαγγελματιες ποδηλατες στο προταθλημα που κανουν γυρω ισπανιας,ιταλιας κτλπ?Εχετε πετυχει καμια πτωση?Τα μουτρα τους γινονται χαλια.Απορω γιατι δεν τα απαγορευουνε...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/02/2018, 16:17
Δυο σκηνικά στα γρήγορα :

Ετών 2 και κάτι με βοηθητικές, εγώ με τα πόδια. Στη βόλτα μας περνάμε ένα δρόμο από τη ράμπα των αναπήρων.
Πατάει λίγο στραβά τη μια ρόδα και πέφτει. Το κεφάλι χτυπά στη γωνία του κράσπεδου. Σηκώνεται, κλαίει
λίγο, τον ξεσκονίζω και προχωράμε.
...και μετά από λίγα μόνο δευτερόλεπτα, συνειδητοποιώ ότι ΑΝ δε φορούσε το παιδικό κράνος, πιθανόν
να είχε μείνει στο τόπο....και ο είρωνας περίγυρος "τι φοράς κράνος στο παιδί" δε θα ήξερε τι να πει,
η κακιά η ώρα και μαλακίες.

5 χρονών σε πάρκο, μεγαλύτερο ποδήλατο, μεγαλύτερες ταχύτητες, νύχτα. Εγώ στο παγκάκι στο κουτσομπολιό με
τους έταιρους μπαμπάδες.
Χάνει τον έλεγχο σε έναν απότομο ελιγμό και σκάει με τα μούτρα σε παγκάκι. Πρήζεται το μάγουλο, ευτυχώς δόντια
δεν χάνουμε και πηγαίνουμε στο σπίτι να δούμε τι πάθαμε.
Όσο περπατάμε, μες τους λυγμούς του, μου σκάει το παραμύθι "Εσύ φταις μπαμπά. Άμα μου είχες πάρει φουλ φέις δε θα είχα χτυπήσει".
Του το είχα υποσχεθεί, πως μόλις βγάλει τις βοηθητικές θα του έπαιρνα ένα downhill σα της ξαδέρφης του - είχε τηρήσει το λόγο του, αλλά όχι εγώ το δικό μου γιατί ήταν ακριβό - αισθάνθηκα ο χειρότερος πατέρας έβερ.....

πολλες φορες τα πιτσιρικια μας μας βαζουνε στη θεση μας...;)

leftos
27/02/2018, 16:28
Παπασουζα εχεις δικιο ειναι το κρανος αυτο φτανει μεχρι ενος σημειου.
Αλλα και εγω επειδη τυχαινει να εχω κανει μεγαλος 30αντα αρκετο ποδηλατο και παντα σε δημοσιο δρομο βραδια με βροχες γενικα δυσκολες συνθηκες και εχω φαει σε αυτην την ηλικια και 2 καλες τουμπες. Ναι το κρανος αυτου του τυπου με εχει προστατεψει παρα πολυ.
Γενικα με το ποδηλατο ειναι σχετικα δυσκολο να χτυπησεις σε σταθερο σημειο με ταχυτητα και εκει στηριζεται αυτου του τυπου κρανος.
Οταν αλλαξουν αυτα τα δεδομενα υπαρχει περιπτωση σοβαρου τραυματισμου.
Αλλα να ξερεις οτι οπως και στα μοτοσυκλετιστικα και του ποδηλατου αναπτυσσονται και υπαρχουν κρανη περα του 50 αρικου που κανουν πολυ καλα την δουλεια τους.
Το full face για παιδια οταν αρχιζουν να πειραματιζονται θεωρω οτι ειναι η μονη λυση.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/02/2018, 19:05
Παπασουζα εχεις δικιο ειναι το κρανος αυτο φτανει μεχρι ενος σημειου.
Αλλα και εγω επειδη τυχαινει να εχω κανει μεγαλος 30αντα αρκετο ποδηλατο και παντα σε δημοσιο δρομο βραδια με βροχες γενικα δυσκολες συνθηκες και εχω φαει σε αυτην την ηλικια και 2 καλες τουμπες. Ναι το κρανος αυτου του τυπου με εχει προστατεψει παρα πολυ.
Γενικα με το ποδηλατο ειναι σχετικα δυσκολο να χτυπησεις σε σταθερο σημειο με ταχυτητα και εκει στηριζεται αυτου του τυπου κρανος.
Οταν αλλαξουν αυτα τα δεδομενα υπαρχει περιπτωση σοβαρου τραυματισμου.
Αλλα να ξερεις οτι οπως και στα μοτοσυκλετιστικα και του ποδηλατου αναπτυσσονται και υπαρχουν κρανη περα του 50 αρικου που κανουν πολυ καλα την δουλεια τους.
Το full face για παιδια οταν αρχιζουν να πειραματιζονται θεωρω οτι ειναι η μονη λυση.

Συμφωνω.Εγω δεν εχω φαει ακομα καμια καλη τουμπα και δε μπορω να μιλησω με εμπειρια.
Το κρανος μου κανει 15 ευρω.Σιγουρα αν θα διεθετα 50+ θα επερνα κατι που θα με προστατευε καλητερα.Αλλα εξαρχης το θεμα μου ηταν με τη μικρη και με τα τοσα παιδακια που ειδα τη κυριακη εκει που πηγα.

Panos76
02/03/2018, 10:52
Οι πιθανότητες τραυματισμού ανάλογα με το σημείο.

393543

πηγή (https://mototriti.gr/motoaccessories/news/data/aksesoyar-anabath/Xwris-kranos-4-stoys-5-sthn-entatikh_114648.asp?a=9)

BLiTzER
02/03/2018, 10:55
Άρα με ένα jet κράνος, μειώνεις τις πιθανότητες τραυματισμού κατά 45% τουλάχιστον!

kons
02/03/2018, 11:53
Από ότι φαίνεται το σαγόνι είναι το πιο εκτεθειμένο. Πολύ ωραία μελέτη.

Vice
02/03/2018, 12:17
Άρα με ένα jet κράνος, μειώνεις τις πιθανότητες τραυματισμού κατά 45% τουλάχιστον!

Το διόρθωσες πανω που πηγα να το αναφέρω. 35,4% βγαινει αν αφαιρέσεις την ζελατίνα που ουτως ή αλλως υπάρχει στα JET

Τεράστιο ποσοστό παντως. Δεν θα σκεφτόμουν καν για JET ακόμη και αν οδηγουσα ποδήλατο

BLiTzER
02/03/2018, 12:21
Χαχα, ναι, δεν πρόσεξα ότι είχε διαφορετικά ποσοστά για αριστερή και δεξιά πλευρά. :p

Η ζελατίνα στα jet είναι σαν να μην υπάρχει, αφού δεν έχει απολύτως καμία στήριξη.

Manalishi
02/03/2018, 12:22
Υπάρχει μήπως αντίστοιχη μελέτη που να δείχνει πού σε πετυχαίνουν και οι σφαίρες απο οπλοφορούντες πάνω σε μηχανές, που σε κυνηγάνε να σε ληστέψουν και να βιάσουν και εσένα και την κοπέλα σου και το καναρίνι σου?

Άρα, εαν φοράω jet κράνος σε διάφορα σημεία, π.χ. αγκώνας, σβέρκος, στομάχι, πωπός, γόνατο, στήθος, κλείδα, μειώνω 45% τις πιθανότητες απο σφαίρες !!!

Ρε κοίτα ρε, από τότε που τράκαρα και ξεκίνησα μαθήματα φιλοσοφίας οι συμπερασματικές μου ικανότητες έχουν εκτοξευτεί !!!

Και μια ελεγεία πάνω στο θέμα απο τον άρχοντα της φιλοσοφίας, τον τυραννόσαυρο της επαγωγικής σκέψης, τον νεφεληγερέτη της δημιουργικής ανησυχίας, τον δημοκρατικό υπερασπιστή της ελεύθερης έκφρασης:

https://www.youtube.com/watch?v=e-ZVkESecXk

MAIK72
02/03/2018, 17:15
https://www.youtube.com/watch?v=Q47nzyBrENM
Με αυτό θα έιστε κομπλέ.Αερόσακος-κράνος ποδηλάτη:D

lleonidas
10/06/2018, 22:22
Όταν σου χρωστάει χρόνια ο πανάγαθος και αντί να σε μαζεύουν με τα κουταλάκια, απλά πηγαίνεις στο φαρμακοποιό να σου δώσει κάτι για τον πονοκέφαλο...
https://www.youtube.com/watch?v=KUNXRDzOrWg

BLiTzER
10/06/2018, 22:39
Όταν σου χρωστάει χρόνια ο πανάγαθος και αντί να σε μαζεύουν με τα κουταλάκια, απλά πηγαίνεις στο φαρμακοποιό να σου δώσει κάτι για τον πονοκέφαλο...
https://www.youtube.com/watch?v=KUNXRDzOrWg

Κανένα κράνος δε θα'πρεπε να στερεί Darwin awards από πανάξιους διεκδικητές. :thumbsdown:

spyrval
10/06/2018, 22:48
Άλλη μια απόδειξη ότι ο Δαρβίνος ήταν αλμπάνης. Αν βάζαμε έναν πίθηκο στη θέση του 2ου τυπάκου με το κίτρινο κράνος που ακολουθούσε το εν λόγω λαμπρό μυαλό που κόντεψε να γίνει αλοιφή και έβλεπε μπροστά του το σκηνικό, θα έφευγε από τ' αριστερά του φορτηγού.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/06/2018, 22:15
ρε παιδια και κρανος να μην φορουσε παλι θα τη γλυτωνε.

Απλα εκεινη την ωρα ο χαρος ειχε διαλιμα:lol:

ptc
23/01/2019, 11:46
Φόρα το κράνος σου... μαλάκα!

Δειτε το μεχρι τελους.

https://www.youtube.com/watch?v=8bey2Eq6OWg

lleonidas
23/01/2019, 15:24
Πέτρο μου καλά τα λέει και καλοδεχούμενες όλες αυτες οι διαδικτυακές προσπάθειες αλλά όσοι επιλέγουν να μην το φοράνε, δεν πείθονται ακόμα και αν πέσουν οι ίδιοι! Αγύριστα κεφάλια!
Ακόμα και ένας άνθρωπος όμως να μπει σε σκέψεις με τη θέαση του εκάστοτε αντίστοιχου βίντεο, καλό είναι!

leonidas89
03/01/2020, 23:29
Καλη χρονιά σε ολους, τελικα δεν εκλεισα χρονο απο τοτε που εψαχνα κρανος κ με χτύπησαν σοβαρά. Πριν ανεβω στη σκούτερ
Επεσε πανω μου ενας μεθυσμένος κωλογερος, εκαμε 8αρι πηγε να πεσει σε κινούμενο αμαξι το εκοψε αναποδα το τιμόνι κ το καρφωσε πανω μου , φυσικα με εγκατελειψε να αιμοραγω στην άσφαλτο. Δοξα το θεο ειχα προλάβει ν φορεσω κράνος. Με χτύπησε στο καλαμι κ το έσπασε σε 3 σημεια πετάχτηκε το κόκαλο εξω, εχω εξωτερική οστεοσυνθεση κ βιδες, βγηκε ο ωμος κ αλλα καταγματα. 22μερες νοσοκομείο 7 εντατικη. Το κράνος τελικά αποδείχθηκε σωτήριο για 230ευρω. Αφου το σωμα μου επεσε ατο παπριζ κ το το κεφαλι εσκασε στον ουρανό του ιχ , αν προσέξετε εχει παρει χρωμα μπλε. Επισης έχει σκιστεί το πλαστικό στο σαγόνι μεχρι πισω στο αυτι. Παντου εκδορές. Το κρανος αποδείχτηκε ανωτέρω των προσδοκιών κ έχετε εμενα να σας επιβεβαιώνω το κρασ τεστ. Ο πουστογερος επεσε πανω μ με 90 χλμ χωρις φρενα
413865

413867
413867