View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 666
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[
19]
20
21
Ε όχι. Σκάνδαλο με ιερά συσσίτια; Ε ποτέ...
http://m.lifo.gr/now/greece/101232
Ευτυχώς έχει πολλά σύγνεφα σήμερα χαχαχα
kalgeorge
21/05/2016, 16:41
:confused:
http://www.huffingtonpost.gr/2016/05/21/diagrafei-kommonismos-polwnia-apagoreyei_n_10078590.html?utm_hp_ref=greece&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_home_sidebar&utm_campaign=24MediaWidget
http://www.huffingtonpost.gr/2016/05/21/diagrafei-kommonismos-polwnia-apagoreyei_n_10078590.html?utm_hp_ref=greece&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_home_sidebar&utm_campaign=24MediaWidget
Και τον Γμοχ ρε παιδια....
40 χρονια στην Ελλαδα, ελληνικα σαν τον "πριγκηπα", ασε το σαγονι!
:p
AUFGEBRACHT
21/05/2016, 16:49
Έχεις ακούσει την έκφραση βασιλικότεροι του βασιλέως;
Έχεις ακούσει την έκφραση βασιλικότεροι του βασιλέως;
Σοβαρα τωρα,
θελουν να ξεχασουν και τους αγωνες της εργατικης ταξης και το Λεχ Βαλεσα;
AUFGEBRACHT
21/05/2016, 17:16
Σοβαρα τωρα,
θελουν να ξεχασουν και τους αγωνες της εργατικης ταξης και το Λεχ Βαλεσα;
Τι σχέση έχει ο Βαλέσα με το κομμουνιστικό καθεστώς;
Τι σχέση έχει ο Βαλέσα με το κομμουνιστικό καθεστώς;
Με το οτι του αντιπαρατεθηκε;
εντιτ: οταν καποις ζητα να σβησει την ιστορια απο το 44 μεχρι το 89, χανει και τους αγωνες για την ελευθερια του.
Αυτο προσπαθω να πω.
AUFGEBRACHT
21/05/2016, 17:35
Με το οτι του αντιπαρατεθηκε;
εντιτ: οταν καποις ζητα να σβησει την ιστορια απο το 44 μεχρι το 89, χανει και τους αγωνες για την ελευθερια του.
Αυτο προσπαθω να πω.
Σύμφωνα με το άρθρο, οδός Βαλέσα επιτρέπεται, η οδός Γιαρουζέλσκι και η οδός Γκίερεκ έχουν πρόβλημα (όχι ότι θα υπάρχει κάπου οδός Γιαρουζέλσκι...). Τώρα αυτό που λες με τους αγώνες για την ελευθερία δεν μπορώ να καταλάβω πως το εννοείς, γραπτός λόγος γαρ. Κι εμείς εδώ δεν κάναμε κάτι ανάλογο; Κάτι οδούς βασιλέως Κωνσταντίνου και βασιλέως Παύλου δεν τους αλλάξαμε ονόματα; Εδώ αλλάξαμε και λόγια σε απολυτίκια, το "νίκας τοις βασιλεύσι" έγινε "νίκας τοις ευσεβέσι" γιατί κινδύνευε το πολίτευμα...
amyroukai
21/05/2016, 19:47
Αφ ης στιγμής δεν υπάρχει βασιλιάς, το απολυτίκιο είναι εκτός πραγματικότητας ούτως ή άλλως οπότε η αλλαγή και την ουσία της θρησκείας δεν αλλάζει και στην πολιτική πραγματικότητα ανταποκρίνεται.
Για τους βασιλόφρονες το καταλαβαίνω το πρόβλημα. Για τον τυπικό πιστό πάλι... όχι.
AUFGEBRACHT
22/05/2016, 07:02
Αφ ης στιγμής δεν υπάρχει βασιλιάς, το απολυτίκιο είναι εκτός πραγματικότητας ούτως ή άλλως οπότε η αλλαγή και την ουσία της θρησκείας δεν αλλάζει και στην πολιτική πραγματικότητα ανταποκρίνεται.
Για τους βασιλόφρονες το καταλαβαίνω το πρόβλημα. Για τον τυπικό πιστό πάλι... όχι.
Θα μπλέξουμε σε άλλα μονοπάτια και λίγο θέλουν οι γνωστοί-άγνωστο να το κάνουν πάλι θρησκεία vs άθεων επεισόδιο Νο 325.486. Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά όταν κάποιος προσπαθεί να ερμηνεύσει κάτι για το οποίο έχει άγνοια, το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές βγάζει γέλιο. Είναι σαν να έρθω εγώ και να αρχίσω να σου κάνω εσένα αναλύσεις για τα laptop, στην καλύτερη θα βάλεις τα γέλια!!! Η ορθόδοξη ανατολική θρησκεία έχει πάντα ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ. Βλέπεις ας πούμε τον Αϊ-Γιώργη να φονεύει τον δράκο, ο δράκος έχει καθαρά συμβολική απεικόνιση, κάτι άλλο συμβολίζει η μορφή του δράκου. Το βλέπει λοιπόν ο άλλος ο οποίος είναι και γαμώ τους έξυπνους και ορθολογιστής και πετάει ατάκα "ποιο δράκο (κατά το ποια Amstel), υπήρχαν δράκοι που πετάγανε και βγάζανε φωτιές;". Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πεταχτεί κάποιος φανατικός του Game of Thrones και να απαντήσει για δράκους...
Πάμε στο περιώνυμο νίκας τοις βασιλεύσοι... Ποια πολιτική πραγματικότητα μου λες; Τι σχέση έχει ένα απολυτίκιο με πολιτική πραγματικότητα; Τι αφ' ης και touchscreen δεν υπάρχει βασιλιάς; Κάτι είπαμε παραπάνω για συμβολισμούς... Μπορεί τότε που γράφτηκε να υπήρχε βασιλιάς ή αυτοκράτορας, αλλά και ο κάθε άνθρωπος θεωρείται ότι έχει βασιλική ιδιότητα και χαρακτήρα -μπαίνουμε σε θεολογικά μονοπάτια οπότε σταματάω εδώ. Δεν γράφτηκε το συγκεκριμένο για να υμνεί πολιτική κατάσταση, δηλ τι μου λες, ότι πρέπει να αλλάζει η φρασεολογία κάθε φορά ανάλογα με την πολιτική κατάσταση; Νίκας τοις συνταγματάρχοις επί χούντας, νίκας τοις εκ Γαλλίας αυτοεξορίζουσιν για την μεταπολίτευση, νίκας τοις σοσιαλισταίς επί ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.; Αλίμονο καλέ μου Αμυρού εάν το πολίτευμα κινδύνευε από ένα απολυτίκιο... με αυτή την λογική πρέπει να αλλάξει και ο στίχος των Ξύλινων Σπαθιών ο Βασιλιάς της Σκόνης σε ο Ευσεβής της Σκόνης ως ανατρεπτικός κι εκτός πολιτκής πραγματικότητας, ο βασιλικός πολτός να μετονομαστεί σε ευσεβή πολτό, η πόλη Βασιλεία της Ελβετίας να μετονομαστεί σε Ευσεβία.
Υ.Γ. Για να προλάβω τυχόν χαρακτηρισμό μου ως βασιλόφρονα, έχω τσακωθεί με γκόμενα που άμα έβλεπες το στήθος της θα έτρεχες τουαλέτα με την μία, επειδή όταν μπήκα πρώτη φορά στο πατρικό της είχε φόρα παρτίδα στο σαλόνι μια τεράστια φωτογραφία του Γλύξμπουργκ, ο δε πατέρας της τον είχε μπρελόκ στα κλειδιά...
thunder ace
22/05/2016, 07:16
Θα μπλέξουμε σε άλλα μονοπάτια και λίγο θέλουν οι γνωστοί-άγνωστο να το κάνουν πάλι θρησκεία vs άθεων επεισόδιο Νο 325.486. Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά όταν κάποιος προσπαθεί να ερμηνεύσει κάτι για το οποίο έχει άγνοια, το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές βγάζει γέλιο. Είναι σαν να έρθω εγώ και να αρχίσω να σου κάνω εσένα αναλύσεις για τα laptop, στην καλύτερη θα βάλεις τα γέλια!!! Η ορθόδοξη ανατολική θρησκεία έχει πάντα ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ. Βλέπεις ας πούμε τον Αϊ-Γιώργη να φονεύει τον δράκο, ο δράκος έχει καθαρά συμβολική απεικόνιση, κάτι άλλο συμβολίζει η μορφή του δράκου. Το βλέπει λοιπόν ο άλλος ο οποίος είναι και γαμώ τους έξυπνους και ορθολογιστής και πετάει ατάκα "ποιο δράκο (κατά το ποια Amstel), υπήρχαν δράκοι που πετάγανε και βγάζανε φωτιές;". Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πεταχτεί κάποιος φανατικός του Game of Thrones και να απαντήσει για δράκους...
Πάμε στο περιώνυμο νίκας τοις βασιλεύσοι... Ποια πολιτική πραγματικότητα μου λες; Τι σχέση έχει ένα απολυτίκιο με πολιτική πραγματικότητα; Τι αφ' ης και touchscreen δεν υπάρχει βασιλιάς; Κάτι είπαμε παραπάνω για συμβολισμούς... Μπορεί τότε που γράφτηκε να υπήρχε βασιλιάς ή αυτοκράτορας, αλλά και ο κάθε άνθρωπος θεωρείται ότι έχει βασιλική ιδιότητα και χαρακτήρα -μπαίνουμε σε θεολογικά μονοπάτια οπότε σταματάω εδώ. Δεν γράφτηκε το συγκεκριμένο για να υμνεί πολιτική κατάσταση, δηλ τι μου λες, ότι πρέπει να αλλάζει η φρασεολογία κάθε φορά ανάλογα με την πολιτική κατάσταση; Νίκας τοις συνταγματάρχοις επί χούντας, νίκας τοις εκ Γαλλίας αυτοεξορίζουσιν για την μεταπολίτευση, νίκας τοις σοσιαλισταίς επί ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.; Αλίμονο καλέ μου Αμυρού εάν το πολίτευμα κινδύνευε από ένα απολυτίκιο... με αυτή την λογική πρέπει να αλλάξει και ο στίχος των Ξύλινων Σπαθιών ο Βασιλιάς της Σκόνης σε ο Ευσεβής της Σκόνης ως ανατρεπτικός κι εκτός πολιτκής πραγματικότητας, ο βασιλικός πολτός να μετονομαστεί σε ευσεβή πολτό, η πόλη Βασιλεία της Ελβετίας να μετονομαστεί σε Ευσεβία.
Υ.Γ. Για να προλάβω τυχόν χαρακτηρισμό μου ως βασιλόφρονα, έχω τσακωθεί με γκόμενα που άμα έβλεπες το στήθος της θα έτρεχες τουαλέτα με την μία, επειδή όταν μπήκα πρώτη φορά στο πατρικό της είχε φόρα παρτίδα στο σαλόνι μια τεράστια φωτογραφία του Γλύξμπουργκ, ο δε πατέρας της τον είχε μπρελόκ στα κλειδιά...
Ολα σωστα ...........με την γκομενα επρεπε να τσακωθεις;
Ανθρωποι και λαοι που εχουν βιωσει τον κουμουνισμο στις χειροτερεςμορφες του, προσπαθουν να τον βγαλουν απο τις ζωες τους και να τον εξορισουν απο τη χωρα. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σωστη η μεθοδος.
Αντιθετως στη χωρα μας καποιοι εκθειαζουν ακομα τον κουμουνισμο και τον περιμενουν να ερθει για να σωθουν απο τον "κακο" καπιταλισμο... Δεν ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ η σωστη μεθοδος....
thunder ace
22/05/2016, 08:01
Αφου ειναι γνωστο (ειναι; )οτι και οι απ εδω και οι απ εκει, στο ιδιο νομισμα επανω ειναι...............μη χαλιεστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.Καλημερες.
AUFGEBRACHT
22/05/2016, 08:04
Ανθρωποι και λαοι που εχουν βιωσει τον κουμουνισμο στις χειροτερεςμορφες του, προσπαθουν να τον βγαλουν απο τις ζωες τους και να τον εξορισουν απο τη χωρα. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σωστη η μεθοδος.
Πουτ@ν@ ιστορία φίλτατε... Παλιά έπρεπε να είναι με το ζόρι κομμουνιστές, τώρα με το ζόρι αντικομμουνιστές. Πλέον κάτι Τσεχίες, Ουγγαρίες, Σλοβακίες είναι ο πιο αντιδραστικός πυρήνας της Ευρώπης, πάρε παράδειγμα ας πούμε το μεταναστευτικό. Φράχτες επί φραχτών, κλείσιμο συνόρων και δεν πάνε δα και τόσα πολλά χρόνια από τότε που οι ίδιοι συνωστίζονταν στα αυστροουγγρικά σύνορα για να περάσουν στη Δύση.
thunder ace
22/05/2016, 08:13
Πουτ@ν@ ιστορία φίλτατε... Παλιά έπρεπε να είναι με το ζόρι κομμουνιστές, τώρα με το ζόρι αντικομμουνιστές. Πλέον κάτι Τσεχίες, Ουγγαρίες, Σλοβακίες είναι ο πιο αντιδραστικός πυρήνας της Ευρώπης, πάρε παράδειγμα ας πούμε το μεταναστευτικό. Φράχτες επί φραχτών, κλείσιμο συνόρων και δεν πάνε δα και τόσα πολλά χρόνια από τότε που οι ίδιοι συνωστίζονταν στα αυστροουγγρικά σύνορα για να περάσουν στη Δύση.
Για μαλακες τους εχεις;Ξερουν καλα τι μαλακιες εκαναν οταν πηγαιναν αυτοι στην Ευρωπη............................................μη παθουν τα ιδια.
amyroukai
22/05/2016, 10:53
Οργισμένε κορινθιε, ο άνθρωπος έχει θεϊκή και ουχί βασιλική προέλευση και υπόσταση. Εκτός αν εννοείται ότι ο βασιλεύς των ουρανών και ποιητής των όλων μας έχει μεταλαμπαδεύσει και την βασιλική του φύση.
Προφανώς και δεν κινδυνεύει το πολίτευμα, αλλά επειδή ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι ηλίθιος και όταν βλέπει δράκο στην εικόνα βλέπει τον δράκο της Καλισι, όταν ακούει για πήλινο άγαλμα στο οποίο εμφυσήθηκε πνοή ζωής βλέπει το χώμα που πατάει και όχι συμβολισμό, το να είσαι ακριβόλογος δεν είναι κακό.
Αλλά όπως λες, αληθώς δεν έχω εντρυφήσει στα θεολογικά, οπότε μπορεί να λέω και χαζά πράγματα. Φυσικά στην θεολογία δεν έχει εντρυφήσει το 99.9999999% των πιστών, φανατικών και μη. Απλά "πιστεύουν".
Οι ιδεολογίες είναι για να διχάζουν τον κόσμο. Παπαρολογίες που στο όνομα τους γίνονται τα χειρότερα εγκλήματα. Δεν υπάρχει δεξιός και αριστερός, κλπ, αυτα είναι για τα παιδάκια στις φοιτητικές νεολαίες.
nicksior
22/05/2016, 11:14
..........αλλά επειδή ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι ηλίθιος .....".
Ευτυχώς που εμείς , τα παιδιά μας , οι οικογένειές μας , οί φίλοι μας ανήκουμε στην μειοψηφία...
kalgeorge
22/05/2016, 11:17
πολτός να μετονομαστεί σε ευσεβή πολτό, η πόλη Βασιλεία της Ελβετίας να μετονομαστεί σε Ευσεβία
Έκλαψα
AUFGEBRACHT
22/05/2016, 12:07
Οργισμένε κορινθιε, ο άνθρωπος έχει θεϊκή και ουχί βασιλική προέλευση και υπόσταση. Εκτός αν εννοείται ότι ο βασιλεύς των ουρανών και ποιητής των όλων μας έχει μεταλαμπαδεύσει και την βασιλική του φύση.
Προφανώς και δεν κινδυνεύει το πολίτευμα, αλλά επειδή ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι ηλίθιος και όταν βλέπει δράκο στην εικόνα βλέπει τον δράκο της Καλισι, όταν ακούει για πήλινο άγαλμα στο οποίο εμφυσήθηκε πνοή ζωής βλέπει το χώμα που πατάει και όχι συμβολισμό, το να είσαι ακριβόλογος δεν είναι κακό.
Αλλά όπως λες, αληθώς δεν έχω εντρυφήσει στα θεολογικά, οπότε μπορεί να λέω και χαζά πράγματα. Φυσικά στην θεολογία δεν έχει εντρυφήσει το 99.9999999% των πιστών, φανατικών και μη. Απλά "πιστεύουν".
Το ΄χεις ;) Είπαμε, ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ, το βασιλική προέλευση δεν έχει να κάνει με κληρονομικά αξιώματα ανώτατου άρχοντα. Κι ένα λεξικό να ανοίξεις, θα δεις ότι στη λέξη βασιλιάς αποδίδεται και μεταφορική έννοια, π.χ. βασιλιάς των ζώων, το κορυφαίο απ΄όλα τα ζώα. Σε πολλούς ναούς υπάρχουν απεικονίσεις του Χριστού ως Βασιλέα του κόσμου, ακόμα και ο ίδιος ο ναός πως ονομάζεται; Βασιλική μετά τρούλου δεν λένε σαν αρχιτεκτονικό όρο; Διόλου τυχαία η ονομασία. Ακόμα και το ότι πολλά μοναστήρια έχουν εκατοντάδες σκαλοπάτια μέχρι να ανέβεις συμβολισμός είναι, ότι ο δρόμος που διαλέγει κανείς δεν είναι επίπεδος και ξεκούραστος αλλά ανηφορικός και δύσκολος, να βάλουν δηλ. ταμπέλα που να λέει "τα σκαλοπάτια που θα ανεβείτε είναι πολλά λόγω συμβολισμού και όχι επειδή περίσσεψαν δέκα μπετονιέρες τσιμέντο και δεν είχαμε τι να το κάνουμε".
Τώρα για το να είσαι ακριβολόγος, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω πως το εννοείς. Δηλ. κάτω από την εικόνα του Άη-Γιώργη να έχει επεξήγηση "προσοχή δεν είναι πραγματικός δράκος αλλά συμβολισμός του διαβόλου"; Ή όταν ψάλλουν το απολυτίκιο να σταματάνε και να λένε "προσοχή ακολουθεί διευκρίνιση, το νίκας τοις βασιλεύσι δεν είναι αναφορά στην οικογένεια των Γλύξμπουργκ, συνεχίζουμε μετά την μικρή διακοπή με το υπόλοιπο του απολυτίκιου".
Για το 99,9% δεν θα διαφωνήσουμε, αλλά θα συμφωνήσουμε. Ελπίζω να μην διαφωνούμε και στο ότι είναι αστείο να έχει κάποιος "τεκμηριωμένη" άποψη και μάλιστα για κάτι που έχει άγνοια. Να εκφέρω ας πούμε άποψη για το Κοράνι χωρίς να έχω δει ούτε το εξώφυλλό του, ή (για να πάμε στα χωράφια μας) να έχω άποψη για το Tenere χωρίς να έχω καβαλήσει ποτέ στη ζωή μου Tenere...
MG-KTiNoS
22/05/2016, 12:36
Παδιά οι άνθρωποι προσκύνησαν και θα κάνουν ότι δεν μπορούσαν οι άλλοι λόγω διαπλοκής.
Μην το κουράζεται το θέμα
GAME OVER
(και ο θεός να βάλει το χέρι του)
amyroukai
23/05/2016, 18:29
όταν ψάλλουν το απολυτίκιο να σταματάνε και να λένε ... το νίκας τοις βασιλεύσι δεν είναι αναφορά στην οικογένεια των Γλύξμπουργκ,
Ο κάθε φιλοβασιλικός χωρίς συμβολισμό εκλαμβάνει την αναφορά ως θεόδοτο δικαίωμα του όποιου Κοκού ή άλλου στην άρχουσα θέση της χώρας με επίσημο θρήσκευμα το συζητούμενο και ο κάθε Κοκός εκμεταλλεύεται την αναφορά... Και μπλα μπλα μπλα σχέσεις εκκλησίας κράτους μπλα μπλα μπλα.
Για την βασιλική στην αρχιτεκτονική, ένα απλό γκουγκλάρισμα (γιατί τα πανεπιστημιακά βιβλία της ιστορίας της αρχιτεκτονικής είναι σε κάποια κούτα σε κάποιο υπόγειο) αποκαλύπτει:
Οι Ρωμαίοι παρέλαβαν αυτόν τον κτιριακό τύπο από τους Έλληνες. Τέτοιο κτίριο ήταν η «Βασίλειος Στοά» των Αθηνών, η οποία ονομάστηκε έτσι προς τιμή του άρχοντος βασιλέως. Από αυτόν πήρε και το όνομα βασιλική. Οι χριστιανοί ονόμασαν τους ναούς αυτούς βασιλικές διότι σε αυτές λατρεύονταν ο Βασιλεύς Χριστός.
Ο υπέροχος αυτός τύπος ναού είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Αγία Ελένη, τη μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η οποία σύμφωνα με την παράδοση ανήγειρε πλήθος βασιλικών στην Κωνσταντινούπολη, στην Παλαιστίνη (Βηθλεέμ, Πανάγιος Τάφος, Σινά), Ρώμη και Ελλάδα.
Χτισμένη από μία βασίλισσα για τον βασιλέα των ουρανών, με αρχιτεκτονική... του βασιλέως της Αθήνας. Η σχέση με το τότε πολίτευμα προφανής και διόλου συμβολική.
με τον πολτό γέλασα και εγώ, αλλά είναι προφανές ότι η βασίλισσα της κερήθρας δεν εκλέγεται... Ούτε αυτή των μυρμηγκιών.
Και τέλος πάντων, όλο αυτό πλάκα έχει αλλά να, με όσα ΠΣηφίστηκαν χτες και με τις κωμικές κοκορομαχίες μεταξύ του του Κούλη που εμφανίζεται παρθενογεννημένος και αμέτοχος στα πολιτικά στο παρελθόν και του Αλέξη που ό,τι έχει κάνει είναι για το καλό μας και για το συμφέρον μας... είναι ανούσιο. Να περνά η ώρα...
AUFGEBRACHT
23/05/2016, 21:49
Ο κάθε φιλοβασιλικός χωρίς συμβολισμό εκλαμβάνει την αναφορά ως θεόδοτο δικαίωμα του όποιου Κοκού ή άλλου στην άρχουσα θέση της χώρας με επίσημο θρήσκευμα το συζητούμενο και ο κάθε Κοκός εκμεταλλεύεται την αναφορά... Και μπλα μπλα μπλα σχέσεις εκκλησίας κράτους μπλα μπλα μπλα.
Έλα ρε φίλε, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, θα κάτσουμε να τα αλλάξουμε όλα για να μην έχει ονειρώξεις ο κάθε αρτηριοσκληρωτικός μαθουσάλας βασιλόφρονας - άντε κι ο Χρήστος Ζαμπούνης με τον Ζάχο Χατζηφωτίου; Με αυτή την λογική να καταργήσουμε και την σημαία επειδή ο κάθε ούγκανος Χ.Α. την βλέπει Ελλάς ή τέφρα! Ο Κοκός σιγά μην περίμενε να ακούσει τοις βασιλεύσι για να το εκμεταλλευτεί, αυτός μετράει τις ώρες ανάποδα για τους ολυμπιακούς στο Ρίο τώρα, θα τα έχει κάνει τα κονέ του να κάνει καμιά απονομή...
Εννοείται να περνά η ώρα, προσωπικά προτιμώ μια γόνιμη συζήτηση τέτοιου είδους από το να σχολιάσω τους "ταγούς" που διαφεντεύουν τις τύχες μας... Αλλά για να μην γίνει μπλα μπλα μπλα που λες κι εσύ ας το λήξουμε.
amyroukai
23/05/2016, 22:07
Για την σημαία διάβασα επίσης ωραία ανατρεπτικά κείμενα για το ιστορικό του σχήματος και χρώματος, τα οποία δεν ξέρω αν είναι ιστορικώς ακριβή αλλά σαν θεωρίες είχαν τρελό γέλιο και... έβαζαν την υποψία ότι από πάντα οι πολιτικοί μας ήταν πουλημένοι δώθε και κείθε. Δυστυχώς δεν κράτησα bookmarks, θα είχε πλάκα η συζήτηση.
AUFGEBRACHT
23/05/2016, 22:12
Για την σημαία διάβασα επίσης ωραία ανατρεπτικά κείμενα για το ιστορικό του σχήματος και χρώματος, τα οποία δεν ξέρω αν είναι ιστορικώς ακριβή αλλά σαν θεωρίες είχαν τρελό γέλιο και... έβαζαν την υποψία ότι από πάντα οι πολιτικοί μας ήταν πουλημένοι δώθε και κείθε. Δυστυχώς δεν κράτησα bookmarks, θα είχε πλάκα η συζήτηση.
Λες κάτι θεωρίες περί βαυαρικών χρωμάτων, εταιρεία της ανατολικής Ινδίας κλπ;
SHOOTER045
23/05/2016, 22:58
Περί σημαίας
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://el.m.wikipedia.org/wiki/%25CE%25A3%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B1_%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582_%25CE%25 95%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B1%25CF%2582&ved=0ahUKEwja7KSYivHMAhWBHsAKHdvkBhsQFggZMAA&usg=AFQjCNGh_Y7IWaI2mFUxOi1lcguBef1AmQ&sig2=M0fGsRNPk_QG9tXAirMyXw
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.mixanitouxronou.gr/giati-i-elliniki-simea-ine-kianolefki-giati-echi-ennia-lorides-pote-kathierothike-os-episimi-simea-tou-ellinikou-kratous/&ved=0ahUKEwja7KSYivHMAhWBHsAKHdvkBhsQFggcMAE&usg=AFQjCNGqewdjdJXkqfw0WUy-1gHUa6o7sw&sig2=kLDoffVfACbNv720CHVl_A
359473
el_hymador
23/05/2016, 23:44
http://www.lifo.gr/now/greece/101686
...γιατί όταν λέμε ότι απορρίπτουμε τα υλικά αγαθά το εννοούμε!!!
amyroukai
23/05/2016, 23:46
Μητσάκο αγάπη μόνο...
and I quote τις πηγές σου, Το βέβαιο είναι ότι σε κανένα από τα επίσημα κυβερνητικά έγγραφα, μέσω των οποίων καθιερώθηκε η εν λόγω σημαία, δεν υπάρχει η αιτιολόγηση για τη συγκεκριμένη χρωματική επιλογή και το σχήμα. Φαίνεται ότι η κυανόλευκη κρατά ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Ωστόσο, συνεχίζει να εμπνέει....
..
Τα διάβασα λίγο νωρίτερα αλλά λέω άστο να πάει... Δεν είπε και τίποτα καινούριο ο γέρων ρασοφέρων, οπότε γιατί να προκαλέσουμε ακόμα μία ανούσια αντιπαράθεση...
el_hymador
23/05/2016, 23:52
Τα διάβασα λίγο νωρίτερα αλλά λέω άστο να πάει... Δεν είπε και τίποτα καινούριο ο γέρων ρασοφέρων, οπότε γιατί να προκαλέσουμε ακόμα μία ανούσια αντιπαράθεση...
...αντιπαράθεση με ποιον και γιατί; Τι θα προβάλει σαν αντεπιχείρημα; Οποιαδήποτε συζήτηση πάνω στο θέμα είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.... :lol:
σοβαρά τώρα, όσο γελοίο είναι το "κομμουνιστής με Ferrari και ένα σκασμό μετοχές στην Wall Street" άλλο τόσο γελοίο είναι και το "εκκλησιαστική περιουσία"....
amyroukai
24/05/2016, 00:03
Ω ρε τώρα θα έρθει και ο τέρενς με τον μίκη και τον γκούφι, τι τα ήθελες αυτά με την τιμημένη αριστερά...
el_hymador
24/05/2016, 00:05
Ω ρε τώρα θα έρθει και ο τέρενς με τον μίκη και τον γκούφι, τι τα ήθελες αυτά με την τιμημένη αριστερά...
Παντού κολλάει η αριστερά...
GiorgosLa
24/05/2016, 06:56
Ο κάθε...
...με τον πολτό γέλασα και εγώ, αλλά είναι προφανές ότι η βασίλισσα της κερήθρας δεν εκλέγεται... Ούτε αυτή των μυρμηγκιών.
.
Η βασίλισσα της κυψέλης είναι. Η κερήθρα πρέπει να είναι κάτι σαν "νομός" στην κυψέλη. ;)
(Χωρίς να είμαι και μελισσοκόμος) :)
MG-KTiNoS
24/05/2016, 07:53
359478
Όταν εγώ τα έγραφα ήμουν χαζός και βολεμένος....
Στην υγειά μας.
:wave2:
SHOOTER045
24/05/2016, 08:05
359478
Στην υγειά μας.
Η ικανοποίηση δεν έχει σχέση με το μέγεθος την τιμή και την ποσότητα.
Τα ακριβά αρώματα σε μικρά μπουκάλια.
Ξες αφού...
359478
Στην υγειά μας.
ΠΟΙΑ είναι η ελεύθερη αγορά...???
359478
Στην υγειά μας.
Δείχνει κάτι 'κακο' η φώτογραφία?!?!?!?!?!?!?!??!?!
Θες να σου δείξω πολλά προϊόντα που υπάρχει διακύμανση στη τιμή τους?
amyroukai
24/05/2016, 08:47
Ο Γιώργος ο Λάρσα και ο Μαρτσέλος ο Μαστρογιάννης ο μελισσοκόμος. Η πως την λένε που ήταν τότε σεξ σίμπολ σου λείπει :)
Για να μην χαλάω το άλλο νήμα με τον Μίκη που θυμήθηκε ότι όλοι είναι βρώμικοι εκτός από τον ίδιο και ξεχείλισε η οργή του...
Επειδή μιλούσε για επικίνδυνα μορφώματα, εννοώντας μόνον το τελευταίο συνεργατικό...
Αυτός ο μηχανολόγος ο Χοϊδάς ανεβάζει μερικά συνωμοσιολογικά που έχουν κάποιο ενδιαφέρον... (http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/14/boris-johnson-the-eu-wants-a-superstate-just-as-hitler-did/)
Έψαξα να δω και ποιός είναι αυτός ο βουλευτής που μίλησε για ΕΕ και Χίτλερ μην είναι κανένας περίεργος γραφικός κλπ και μόνο τέτοιος δεν φαίνεται σε πρώτη φάση. (http://www.parliament.uk/biographies/commons/boris-johnson/1423) Βέβαια, διαβάζοντας είδα ότι στην αγωνία των μεν και των δε να μην βγει από την ΕΕ το ηνωμένο βασίλειο γράφονται και λέγονται τα ίδια που ελέγοντο και εδώ. Μα ακριβώς τα ίδια όμως... Απλά οι συντηρητικοί θέλουν να φύγουν ενώ εδώ θέλουν να μείνουν.
Η ΕΕ ναζιστικής έμπνευσης μόρφωμα, εκεί που απέτυχαν με το όπλο πετυχαίνουν με το ευρώ; (http://www.relay-of-life.org/gr/index.html) Και μήπως κάτι τέτοια τα ψιλοψιθυρίζουν και άλλοι (και εδώ) για τους αγαπητούς βόρειους σανδαλοκατσοφορούντες, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις απαιτήσεις των;
Και μήπως δεν φταίει ο Αλέξης και ο Ανδρέας και ο Αντωνάκης και ο Κωστάκης και ο κάθε Χαρίλαος αλλά τελικά όλοι είναι κατευθυνόμενα πΧιόνια... Και εμείς νομίζουμε ότι είναι αυτόνομοι;
kalgeorge
24/05/2016, 14:03
Μεγκα τελος.
Pan (dvs)
24/05/2016, 14:05
Δείχνει κάτι 'κακο' η φώτογραφία?!?!?!?!?!?!?!??!?!
Θες να σου δείξω πολλά προϊόντα που υπάρχει διακύμανση στη τιμή τους?
Το αντιθετο μαλιστα.Ο καταναλωτης θα εχει εναν ακομη λογο να παει στον φαρμακοποιο της γειτονιας του.
Φυσικα θα υπαρχει παντα ο κινδυνος,καποια στιγμη οι Αλυσιδες να πιεσουνε με τον γνωστο τροπο,τις φαρμακευτικες,να ανεβασουνε τις τιμες στα φαρμακεια.Αλλα ας μην βγαζουμε απο τωρα συμπερασματα.
Pan (dvs)
24/05/2016, 14:06
Μεγκα τελος.
Τι μας ειπες μεσημεριατικα.:cry:
Nostradamus
24/05/2016, 14:13
Μεγκα τελος.
Εχω κοψει την τηλεοραση ουτε και ξερω ποσα χρονια τωρα.. Οποτε ουσιαστικα στα παπακια μου τι συμβαινει με τα καναλια...
Ομως περα απο τον κοσμακη τον απλο που μενει στον δρομο και ειναι τεραστιο κριμα..
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι οταν ενα καναλι του μεγεθους αυτου, βαραει κανονι και δεν μπορει να τα γυρισει τα πραγματα, αγχωνομαι για το παιχνιδι που παιζεται, το τι γινεται πραγματικα στην αγορα, και τι αλλο θα δουμε...
Pan (dvs)
24/05/2016, 14:14
Η ΕΕ ναζιστικής έμπνευσης μόρφωμα, εκεί που απέτυχαν με το όπλο πετυχαίνουν με το ευρώ; (http://www.relay-of-life.org/gr/index.html) Και μήπως κάτι τέτοια τα ψιλοψιθυρίζουν και άλλοι (και εδώ) για τους αγαπητούς βόρειους σανδαλοκατσοφορούντες, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις απαιτήσεις των;
Και μήπως δεν φταίει ο Αλέξης και ο Ανδρέας και ο Αντωνάκης και ο Κωστάκης και ο κάθε Χαρίλαος αλλά τελικά όλοι είναι κατευθυνόμενα πΧιόνια... Και εμείς νομίζουμε ότι είναι αυτόνομοι;
Η Βορειοευρωπαιοι ποτε δεν εκρυψαν τις κατακτητικες τασεις τους σε ολα τα επιπεδα.Οτι μπορουνε να αρπαξουνε το αρπαζουνε.Οτι εχουνε αποκτησει το εχουνε αποκτησει κλεβοντας και σκοτωνοντας,οχι παντα,αλλα σχεδον παντα.Δεν θα μπορουσε και η δικη μας χωρα να αποτελει εξαιρεση σε αυτη την τακτικη τους.
Οι δικοι μας ομως τους βοηθησανε σαν να ητανε δικοι τους.
taisteal
24/05/2016, 14:16
Μεγκα τελος.
:a12:
kalgeorge
24/05/2016, 14:20
Τι μας ειπες μεσημεριατικα.:cry:
Δεν το είπα για κακό :)
Άντε καλο ΟΑΕΔ, σε μερικους τουλάχιστον
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι οταν ενα καναλι του μεγεθους αυτου, βαραει κανονι και δεν μπορει να τα γυρισει τα πραγματα, αγχωνομαι για το παιχνιδι που παιζεται, το τι γινεται πραγματικα στην αγορα, και τι αλλο θα δουμε...
Από ότι έχω καταλάβει, οι μέτοχοι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους για αυτό και το λουκέτο. Μόνο που όπως έλεγε κ ο παππούς μου, όταν μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι.
amyroukai
24/05/2016, 14:44
Η Βορειοευρωπαιοι ποτε δεν εκρυψαν τις κατακτητικες τασεις τους σε ολα τα επιπεδα.Οτι μπορουνε να αρπαξουνε το αρπαζουνε.Οτι εχουνε αποκτησει το εχουνε αποκτησει κλεβοντας και σκοτωνοντας,οχι παντα,αλλα σχεδον παντα.Δεν θα μπορουσε και η δικη μας χωρα να αποτελει εξαιρεση σε αυτη την τακτικη τους.
Οι δικοι μας ομως τους βοηθησανε σαν να ητανε δικοι τους.
Ιστορικά, κάθε δυνατότερος λαός/πολιτισμός κατακτούσε τους ασθενέστερους. Η ξεφτίλα ειδικότερα είναι το δεύτερο που γράφεις και δεν αφορά μόνον τους σημερινούς.
όταν οι Πέρσες είδαν ότι δεν μπορούν να "πατήσουν" με πόλεμο την Ελλάδα, έστειλαν χρυσάφι στα κατάλληλα χέρια ώστε να συντηρούνται εμφύλιοι πόλεμοι... Πιο πολύ κόστισαν σε αίμα οι εμφύλιοι, παρά τα Περσικά για τους Έλληνες....
όταν οι πρώτοι αποικοι του Νέυ Κόσμου αντιμετώπισαν τους ιθαγενείς, διαπίστωσαν ότι με λίγες γυαλιστερές χάντρες και καθρεφτάκια μπορούν να τους υποτάξουν ευκολότερα από το να κάνουν πόλεμο.
Το μανχάταν αγοράστηκε για 25 δολλάρια από τους ερυθρόδερμους ιθαγενείς.
Ε, η χώρα μας κόστισε μερικά δις "ψεύτικου" χρέους για να υποταχθεί....
AUFGEBRACHT
24/05/2016, 20:54
Αυτοί που (μάλλον) εννοείς τύπου Τρέμη, Πρετεντέρης, Καμπουράκης θα τη βρουν την άκρη, μην σου πω ότι η αγκαλιά της ΕΡΤ είναι στοργική για όλους. Αλίμονο από κάτι ανώνυμους τεχνικούς, εικονολήπτες και λοιπές κατηγορίες...
kalgeorge
24/05/2016, 20:59
Αυτοί που (μάλλον) εννοείς τύπου Τρέμη, Πρετεντέρης, Καμπουράκης θα τη βρουν την άκρη, μην σου πω ότι η αγκαλιά της ΕΡΤ είναι στοργική για όλους. Αλίμονο από κάτι ανώνυμους τεχνικούς, εικονολήπτες και λοιπές κατηγορίες...
όχι δεν εννοω τρεμη και τετοια... ολοι αυτοι καθως και τα αφεντικα σκασιλα τους, θα την βρουν την ακρη.
αλλα υπαρχουν και καποιοι ( και μην καποιος λίγοι) που ζουν στον κοσμο τους και επειδή ειχαν βρει εκει μεσα τον μηνα του τρεφει τους υπόλοιπους, ισχυριζόντουσαν ότι τα πραγματα δεν είναι τοσο ασχημα οσο παρουσιάζονται εξω.
MG-KTiNoS
25/05/2016, 07:45
ΑΝΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΑΣ ΣΩΣΑΜΕ ΠΑΛΙ.....
(περίσεψαν λέει και λεφτά από την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών αλλά δεν θα δούμε θα πάνε στο χρέος του 1821... )
:moutza:
Pan (dvs)
25/05/2016, 07:47
Φυσικα και δεν το ειπες για κακο,αλλα καρφακι δεν μου καιγεται για το Μεγα.
MG-KTiNoS
25/05/2016, 07:50
τσακίδια να πάνε.....
εγώ όπου συνάντησα δημοσιογράφους (και για κάποιο καιρό μίλαγα συνεχώς με αρκετούς απο δαύτους), έχω μόνο κακά λόγια να πώ: Αδίστακτοι, ψεύταροι, κομπλεξικοί, απαράδεκτοι. Ομοίως καρφί δεν μου καίγεται. Κάτι παιδάκια όμως που κάνουν μοντάζ, καμεραμέν, κλπ, αυτοί είναι κρίμα.
MG-KTiNoS
25/05/2016, 07:54
Α και κάτι ακόμα...
Τώρα ασυλία εκτώς από προρθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους (αυτοί ψιλό)
έχει ΚΑΙ.....το ΤΑΥΠΕΔ....
-Αλλαγές στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να διασφαλίζεται η διοίκηση του έναντι ποινικών διώξεων. Αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
:moutza:
MG-KTiNoS
25/05/2016, 07:56
εγώ όπου συνάντησα δημοσιογράφους (και για κάποιο καιρό μίλαγα συνεχώς με αρκετούς απο δαύτους), έχω μόνο κακά λόγια να πώ: Αδίστακτοι, ψεύταροι, κομπλεξικοί, απαράδεκτοι. Ομοίως καρφί δεν μου καίγεται. Κάτι παιδάκια όμως που κάνουν μοντάζ, καμεραμέν, κλπ, αυτοί είναι κρίμα.
εσύ θα πήγαινες????
Θα πήγαινες να κάνεις το παιδάκι στο μοντάζ που έλεγε τι καλός άνθρωπος που ήτανε ο Άκης ο Βενζεβούλ κι ο Άδωνις???
Pan (dvs)
25/05/2016, 08:33
Ρε Αλεξανδρε κανεις μας δεν θελει να πετανε κοσμο στο δρομο.Απο την αλλη ομως ετσι οπως λειτουργουνε τα καναλια με τα δικα μας λεφτα πληρονοτανε τοσον καιρο.
amyroukai
25/05/2016, 08:43
ετσι οπως λειτουργουνε τα καναλια
Ακόμα ένα "στραβό" το οποίο "θα" διορθωνόταν και αντί να διορθωθεί παρέμεινε ίδιο... Ή μπορεί και να γίνει και αυτό χειρότερο.
Pan (dvs)
25/05/2016, 08:53
Ακόμα ένα "στραβό" το οποίο "θα" διορθωνόταν και αντί να διορθωθεί παρέμεινε ίδιο... Ή μπορεί και να γίνει και αυτό χειρότερο.
Οπως παντα "διορθωθηκε" η κυβερνηση.
kalgeorge
25/05/2016, 09:34
Δεν καταλαβαινόμαστε. Εννοω οτι λεμε το ίδιο ακριβως :)
kalgeorge
25/05/2016, 09:43
Ρε μη λέτε οτι να ναι. Άκου εσυ θα πήγαινες..... Οχι ρε θα έλεγα στο αφεντικό μου δεν παω..... Βγες εσυ στο δρόμο. Σοβαρευτείτε. Δεν ειναι αυτο το θέμα.
Απλα ακόμα και οι καμεραμεν για παράδειγμα, πήγαιναν σε ενα ρεπορτάζ των δέκα λεπτών και πληρωνόντουσαν υπερωρίες-αποζημιώσεις (χιλιομετρική αποζημίωση ) κλπ π. Και δεν με ενοχλεί αυτο μαγκιά τους. Αλλα όταν τους μιλούσες σου έλεγαν αποκλείεται να υπάρχει τέτοια εξαθλίωση εξω. Εγω δεν τα βλέπω.
Για ρωτά ποσά έπαιρνε ο ηχολήπτης στα πρωινάδικα.
Έλα ρωτά την φίλη μου που η δουλεια της ήταν να στέλνει τις προβλέψεις για τα ζώδια μέχρι τις 10 το πρωί ( τις οποίες τις έφτιαχνε μαζεύοντας άρθρα απο άλλες προβλέψεις σκόρπιες στο Ίντερνετ) για να τις ανεβάζουν στο σαιτ και να παίρνει ενα χιλιάρικο.
Σκοτίστηκα που θα κλείσει το μεγκα με την τεράστια προσφορά.
Πλιάτσικο θα γίνει η δουλειά
....
Σκοτίστηκα που θα κλείσει το μεγκα με την τεράστια προσφορά.
Δεν την παλεύεις Γιωργάκη. Δεν ήταν δημόσιο το ΜΕΓΚΑ, αν είχαν τα έσοδα, ας έπαιρνε η φίλη σου και 3.000 το μήνα, τι σε νοιάζει εσένα;
Το ότι μένουν στο "δρόμο" τόσες οικογένειες στα @@ μας;
kalgeorge
25/05/2016, 10:57
Δεν την παλεύεις Γιωργάκη. Δεν ήταν δημόσιο το ΜΕΓΚΑ, αν είχαν τα έσοδα, ας έπαιρνε η φίλη σου και 3.000 το μήνα, τι σε νοιάζει εσένα;
Το ότι μένουν στο "δρόμο" τόσες οικογένειες στα @@ μας;
Νίκο το μεγκα ειναι το τελευταίο που θα νοιαστω. Έχουν μείνει οικογένειες και οικογένειες στον δρόμο που έβγαζαν μεροκάματο με ιδρώτα και οχι κολοβαρωντας.
Δεν σου είπα οτι ζηλεύω την φίλη μου. Ανέφερα οτι αφενός ζούν σε ενα κόσμο δικό τους με την λογική οτι αφου στον κύκλο τους δεν υπάρχει φτώχεια τοτε καπου ολοι υπερβάλουμε ( και όντως εχει γίνει αυτη η συζήτηση) και αφετέρου έχουν οικονομήσει αρκετά τόσο καιρο. Δεν ειναι για λύπηση.
Επίσης αν δεν κανω λάθος μέχρι τωρα κρατικά λεφτά συντηρούσαν κατα κάποιο τροπο το κανάλι. Εμείς θα πληρώσουμε τα χρωστούμενα τους παλι
el_hymador
25/05/2016, 11:13
Λοιπόν, ήταν ένα αντικειμενικό ενημερωτικό μέσο το MEGA; Oύτε για αστείο, θα έλεγα μάλιστα ότι η προπαγάνδα που ξερνούσαν σε καθημερινή βάση τα φερέφωνα – δημοσιογράφοι, ήταν σε πολλές φορές διχαστική, καθότι στοχοποιούσαν συγκεκριμένες κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Το να βαφτίζεις «ενημέρωση» και «δημοσιογραφία» την κάθε άλλο παρά αντικειμενική και ίσων αποστάσεων παράθεση των γεγονότων και των απόψεων, είναι άθλιο και προφανές ότι εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ως ψυχαγωγικό μέσο από την άλλη, δεν ξέφυγε από τα συνήθη ποιοτικά standards της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή «κατηγορία σκουπίδια». Οφείλω να παραδεχτώ ότι είχε κάποιες αναλαμπές με καλές - ποιοτικές παραγωγές αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Με βάση τα ανωτέρω και μιας και το MEGA είχε αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το πιο ταλιμπάν τηλεοπτικό κανάλι, ξεμπουρδελεύοντας κάθε έννοια δεοντολογίας, όντας το αντίστοιχο της κρατικής Βορειοκορεάτικης τηλεόρασης εν Ελλάδι, χαίρομαι πολύ που κλείνει και θα πρότεινα αφού σφαλίσουν οι μπάρες και εκκενωθεί το κτήριο, να το βομβαρδίσουν κιόλας, για να είμαστε απόλυτα σίγουροι.
…και φτάνουμε στην ταμπακιέρα… το προσωπικό που θα μείνει στον δρόμο. Το προσωπικό αυτό ήταν που λειτουργούσε το MEGA όλα αυτά τα χρόνια, επιτρέποντας σε αυτόν τον τηλεοπτικό βόθρο, όχι μόνο να αδιαφορεί αλλά και να επικροτεί τις μαζικές απολύσεις άλλων εργαζομένων, να βαφτίζει «μικρές συγκεντρώσεις» τις διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στους δρόμους, να αβαντάρει και να χαϊδεύει τον φασισμό, να γλύφει και να προμοτάρει ξεδιάντροπα τους πολιτικα ξοφλημένους «ηγέτες», να αγανακτεί που έρχονται μετανάστες προς την χώρα μας και έχουν το θράσος να πνίγονται στο Αιγαίο και άλλα τέτοια ωραία και καλά… τέλος, το προσωπικό αυτό ήταν που έκατσε με σταυρωμένα χέρια όταν οι συνάδελφοι τους στην ΕΡΤ έτρωγαν «μαύρο», φροντίζοντας ώστε το σήμα που χαιρετούσε την απόφαση αυτή να είναι loud and clear.
Οπότε προσωπικά, όχι, δεν στεναχωριέμαι που θα μείνουν στον δρόμο ή για να το θέσω καλύτερα, η χαρά μου που κλείνει το πουστροκάναλο, μετριάζει τον πόνο...
…όπως πολύ σωστά έγραψε και κάποιος στο twitter:
«To να στεναχωριόμαστε που οι εργαζόμενοι του MEGA θα μείνουν στον δρόμο, είναι σαν να λέμε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα δρομολόγια του πρεζοπλοίου Νoor1, για να μην χάσει την δουλειά του το πλήρωμα...»
kalgeorge
25/05/2016, 11:22
«To να στεναχωριόμαστε που οι εργαζόμενοι του MEGA θα μείνουν στον δρόμο, είναι σαν να λέμε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα δρομολόγια του πρεζοπλοίου Νoor1, για να μην χάσει την δουλειά του το πλήρωμα...»
Could not have said it better
Επισης για να γινω πιο συγκεκριμένος ας πληρώνουν Ότο μισθούς θέλουν. Δεν τα βάζουν απο την τσέπη μου. Αλλα ας πληρώνουν και τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Οχι μονο ο φίλος μου που ανοίγει μαγαζι και το κλείνει γιατι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει
Υποθέτω οτι ο παραπάνω twitterας, ήταν στα κάγκελα όταν έπεσε το μαύρο της ΕΡΤ για τους "εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους"...
Άσχετα με το τι θα γίνει με το mega, αυτοί που τώρα χαίρονται για το κλείσιμο του καναλιού και ταυτόχρονα έσκιζαν κυλότες στα κάγκελα της ΕΡΤ, χρειάζονται ψυχίατρο.
Μιλάμε για τεράστια ψυχολογικά προβλήματα...
....
...
Τώρα δλδ, κρίνουμε το αν είναι καλό ή κακό να χάσει τη δουλειά του (1ο στάδιο για την τελική εξαθλίωση) ο όποιος εργαζόμενος σ' ένα ιδιωτικό ΜΜΕ από το τι κάνουν οι μέτοχοι της εταιρείας ή πόσα έπαιρναν οι 5-10 σταρ δημοσιογράφοι;
Εντάξει, ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν όλοι.
kalgeorge
25/05/2016, 12:20
Τώρα δλδ, κρίνουμε το αν είναι καλό ή κακό να χάσει τη δουλειά του (1ο στάδιο για την τελική εξαθλίωση) ο όποιος εργαζόμενος σ' ένα ιδιωτικό ΜΜΕ από το τι κάνουν οι μέτοχοι της εταιρείας ή πόσα έπαιρναν οι 5-10 σταρ δημοσιογράφοι;
Εντάξει, ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν όλοι.
Δεν έκρινα ούτε "επέβαλα " την άποψη μου Νίκο.
Είπα απλα οτι σκασίλα μου.
Δεν φωνάζω εχω δικιο η άδικο.
Λοιπόν, ήταν ένα αντικειμενικό ενημερωτικό μέσο το MEGA; Oύτε για αστείο, θα έλεγα μάλιστα ότι η προπαγάνδα που ξερνούσαν σε καθημερινή βάση τα φερέφωνα – δημοσιογράφοι, ήταν σε πολλές φορές διχαστική, καθότι στοχοποιούσαν συγκεκριμένες κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Το να βαφτίζεις «ενημέρωση» και «δημοσιογραφία» την κάθε άλλο παρά αντικειμενική και ίσων αποστάσεων παράθεση των γεγονότων και των απόψεων, είναι άθλιο και προφανές ότι εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ως ψυχαγωγικό μέσο από την άλλη, δεν ξέφυγε από τα συνήθη ποιοτικά standards της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή «κατηγορία σκουπίδια». Οφείλω να παραδεχτώ ότι είχε κάποιες αναλαμπές με καλές - ποιοτικές παραγωγές αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Με βάση τα ανωτέρω και μιας και το MEGA είχε αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το πιο ταλιμπάν τηλεοπτικό κανάλι, ξεμπουρδελεύοντας κάθε έννοια δεοντολογίας, όντας το αντίστοιχο της κρατικής Βορειοκορεάτικης τηλεόρασης εν Ελλάδι, χαίρομαι πολύ που κλείνει και θα πρότεινα αφού σφαλίσουν οι μπάρες και εκκενωθεί το κτήριο, να το βομβαρδίσουν κιόλας, για να είμαστε απόλυτα σίγουροι.
…και φτάνουμε στην ταμπακιέρα… το προσωπικό που θα μείνει στον δρόμο. Το προσωπικό αυτό ήταν που λειτουργούσε το MEGA όλα αυτά τα χρόνια, επιτρέποντας σε αυτόν τον τηλεοπτικό βόθρο, όχι μόνο να αδιαφορεί αλλά και να επικροτεί τις μαζικές απολύσεις άλλων εργαζομένων, να βαφτίζει «μικρές συγκεντρώσεις» τις διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στους δρόμους, να αβαντάρει και να χαϊδεύει τον φασισμό, να γλύφει και να προμοτάρει ξεδιάντροπα τους πολιτικα ξοφλημένους «ηγέτες», να αγανακτεί που έρχονται μετανάστες προς την χώρα μας και έχουν το θράσος να πνίγονται στο Αιγαίο και άλλα τέτοια ωραία και καλά… τέλος, το προσωπικό αυτό ήταν που έκατσε με σταυρωμένα χέρια όταν οι συνάδελφοι τους στην ΕΡΤ έτρωγαν «μαύρο», φροντίζοντας ώστε το σήμα που χαιρετούσε την απόφαση αυτή να είναι loud and clear.
Οπότε προσωπικά, όχι, δεν στεναχωριέμαι που θα μείνουν στον δρόμο ή για να το θέσω καλύτερα, η χαρά μου που κλείνει το πουστροκάναλο, μετριάζει τον πόνο...
Καλά, αντί να γράφεις όλα τα παραπάνω...γιατί δεν συνοψίζεις με ένα "σκατά στον τάφο σας", "στα τσακίδια μ@υνόπανα" ή κανένα ωραίο non politically correct αφού εκεί θέλεις να καταλήξεις?
Και πετάς και το κουλο για το "μαύρο της ΕΡΤ"...αυτό το απαύγασμα αντικειμενικής δημοσιογραφίας, που έκλεισε από τον Κιμ-Σαμαροβενιζέλο για να μπορέσουν να εκτελέσουν τα σκοτεινά τους σχέδια χωρίς αντίλογο από τις αιχμηρές πένες της ΕΡΤ...
Της ΕΡΤ...της ΕΡΤ ρε συ? Της ΕΡΤ των τσάτσων της κάθε κυβέρνησης? Της ΕΡΤ των κομματόσκυλων? Της ΕΡΤ των μεγαλοδημοσιογράφων και των δημοσιογραφίσκων με τα 000,000€ στα ετήσια συμβόλαια? Με την μόνιμη ορχήστρα που παίζει μια φορά τον χρόνο? Με τον μόνιμο υπάλληλο κουρδιστή πιάνου? Της ΕΡΤ που την πληρώνει ΑΜΕΣΑ ο καθένας μας, είτε βλέπει είτε όχι?
Αυτό το μαύρο της ΕΡΤ λες? Ασε ρε μαν, πήξαμε στις νεράϊδες και στους καλικάντζαρους...
el_hymador
25/05/2016, 12:28
Απλή ερώτηση:
Ποια τα χρέη της ΕΡΤ και ποια της Τηλέτυπου / ΜEGA;
...εκτός αυτού, αν δεν αναγνωρίζετε το ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει κρατική τηλεόραση, τζάμπα κόπος...
Bladerunner
25/05/2016, 12:35
Άσχετο με την ουσία, αλλά κρατική τηλεόραση πρέπει να υπάρχει. Όχι φυσικά για να βολεύονται οι ημέτεροι αλλά για να εκπαιδεύει και να προάγει τον πολιτισμό. Οφείλει να υπάρχει.
Το mega είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που μπήκε μέσα και κλείνει. Όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις. Που δεν χρηματοδοτήθηκαν μάλιστα με ανύπαρκτες ή αβέβαιες εγγυήσεις και σαφώς δεν μπορούσαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σύμφωνα με τις προσταγές των εγγυητών ή χρηματοδοτών τους.
Κρίμα για τους απλούς εργαζόμενους. Μόνο γι αυτούς λυπάμαι. Για την επιχείρηση, τους μετόχους και τους μεγαλό "δημοσιογράφους"... καθόλου.
Απλή ερώτηση:
Ποια τα χρέη της ΕΡΤ και ποια της Τηλέτυπου / ΜEGA;
...εκτός αυτού, αν δεν αναγνωρίζετε το ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει κρατική τηλεόραση, τζάμπα κόπος...
Χρέη? Ποιά Χρέη? Το κόστος που πληρώνουμε για να λειτουργεί εννοείς...
240 εκατομμύρια είχε τον τον χρόνο, και νομίζω πως είχε μαζέψει και 35 εκατ. ζημιές.
Αν ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει κρατική τηλεόραση? Σε μια κλίμακα με 10 το BBC και 1 την Βόρεια Κορέα που είναι κρατικά κανάλια, που θα τοποθετούσες την ΕΡΤ? (και απαντάς μόνος σου στο τι πρέπει να υπάρχει και τι όχι).
Θεϊκή ανάλυση :tooth: :tooth: :tooth:
Η παρακμή του Συριζαίου ψηφοφόρου: Σκέψεις πάνω στην κατάπτωση του πιο αγωνιστικού ανθρωπότυπου
Όταν αναλύαμε το έγκλημα της απάτης στη σχολή, μου έκανε εντύπωση που ο καθηγητής του ποινικού δικαίου επέμενε πως η αστρολογία δεν εμπίπτει στο πλαίσιό του. Τι κι αν πρόκειται για εργαλείο εμπορικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ηλιθιότητας, η αστρολογία ως έννοια και δραστηριότητα ενέχει τόση κοινωνική απαξία, είναι τόσο έκδηλα ανυπόστατη που είναι αυτονόητο ότι ψεύδεται. Καταφεύγοντας στην αστρολογία για να λύσεις τα προβλήματά σου, λοιπόν, αποδέχεσαι το γεγονός ότι κάποιος θα σου πουλήσει αστοιχείωτες κουταμάρες ως αλήθεια – τις οποίες αγοράζεις αυτοβούλως γνωρίζοντας καλά ότι κανείς δεν μπορεί να τις αποδείξει. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, συνεπώς δεν σε εξαπατά κανείς.
Με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συνέβη ακριβώς το ίδιο. Κανείς ποτέ δεν τους παραπλάνησε γιατί ούτως ή άλλως ποτέ δεν τους ενδιέφερε η κυριολεκτική αλήθεια. Δεν τους απομάκρυνε, λοιπόν, κάποιος από αυτήν-αντιθέτως, την απέρριψαν μόνοι τους επειδή ήταν δυσάρεστη. Τα αντικειμενικά δεδομένα ήταν γι’αυτούς συνωμοσίες, κινδυνολογία και προπαγάνδα, έτσι επέλεξαν να τα αγνοήσουν, κατασκευάζοντας μια εναλλακτική πραγματικότητα εναρμονισμένη με τους ευσεβείς τους πόθους και απαλλαγμένη απ’ ό,τι τους χάλαγε.
Εξαρχής πίστεψαν ολοφάνερα ψεύδη, ιδεολογικοποίησαν το παράλογο και εμπιστεύθηκαν αστείες διακηρύξεις που αντίκεινται στη λογική, στον νόμο και την κοινή πείρα. Η πεποίθηση ότι μία χώρα μπορεί να σκίσει συμβάσεις που υπέγραψε, να διαγράψει τα χρέη της μονομερώς, να διατηρήσει κάθε της προνόμιο εν μέσω χρεοκοπίας, και να διεκδικήσει αέναη χρηματοδότηση από ξένους εταίρους, χωρίς όρους και περιορισμούς, δεν είναι πολιτική, είναι ρεμβασμός – μία φαντασίωση που κανείς δεν δικαιολογείται να πιστεύει. Και το ξέραμε όλοι, εκτός από αυτούς.
Η πιο τρομακτική, όμως, ψυχολογική πτυχή των Συριζαίων ψηφοφόρων δεν ήταν η ροπή τους στην ευήθεια. Αυτή μπορεί και να είναι συγγνωστή. Ήταν ότι ακόμα κι όταν οι εξωλογικές προσδοκίες τους διαψεύστηκαν έμπρακτα, δεν κατάλαβαν το σφάλμα τους. Δεν τους πείραξε που πείστηκαν ότι πετάει ο γάιδαρος. Τους πείραξε που τελικά ο γάιδαρος δεν πέταξε. Και εξακολουθούν να περιμένουν (και να το θεωρούν λογικό) ότι κάτι τέτοιο πρέπει/μπορεί/θα μπορούσε να συμβεί. Και πάλι κατασκευές εχθρών, και πάλι υστερικά σενάρια, και πάλι πόλωση, και πάλι διχασμός. Άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα του παιχνιδιού, όχι το μωρουδίστικο παιχνίδι.
Κι επειδή το θράσος είναι κατ’εξοχήν γνώρισμα των ανθρώπων που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τίποτα, ούτε για τα δεινά που προκάλεσαν στους φίλους τους ούτε καν για όσα επέσυραν στους εαυτούς τους, οι Συριζαίοι ψηφοφόροι σήμερα είναι τα πάντα εκτός από μεταμελημένοι. Μερικοί τα ‘χουν βάλει με τον Τσίπρα που δεν έκανε τα μαγικά που υποσχέθηκε, άλλοι τα έβαλαν με την Ευρώπη ως οικονομία επειδή τους δανείζει υπό όρους, άλλοι με την Ευρώπη ως κουλτούρα επειδή τους ερεθίζει ό,τι δεν καθρεφτίζει τη μιζέρια τους, και άλλοι απλώς διασκεδάζουν την αμηχανία τους πλάθοντας εσωτερικούς εχθρούς. Κάποιο κανάλι, κάποιος δημοσιογράφος, κάποιος μη αριστερός φταίει για όλα – αυτοί τα έκαναν όλα άψογα. Άλλωστε είναι αριστεροί, και στο τέλος της ημέρας αυτό καθαγιάζει και νοηματοδοτεί κάθε τους ενέργεια επιρρίπτοντας παράλληλα όλες τις ευθύνες στον αντίπαλο- ακριβώς όπως ο θεός συγχωρεί τις αμαρτίες των τέκνων του και την ευθύνη τους επωμίζεται ο διάβολος. Ίδιο σκεπτικό, ίδια μονολιθικότητα, ίδιος φανατισμός θρησκευτικού τύπου.
Συνέχεια ΙΙ
Το πρόβλημα με τους Συριζαίους ψηφοφόρους στην ουσία του, πάντως, δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συγκυριακός ξενιστής ενός διαχρονικού μικροβίου ισχυρότερου από αυτόν, του μικροβίου της ανεύθυνης λαϊκής ανοησίας, η οποία αυτή τη φορά έτυχε να ενισχυθεί από τα μπαχαρικά της αριστερής φαντασιοπληξίας γιατί ήταν η σειρά της αριστεράς να το φιλοξενήσει στον οργανισμό της. Στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ή και η Χρυσή Αυγή, όλα τους εν δυνάμει δοχεία της ακατέργαστης οργής της μάζας, που δεν φιλτράρεται ποτέ από τη λογική, μόνο συσπειρώνεται στον εκάστοτε πρόσφορο λαϊκιστή για να χυθεί μετά σαν εμετός παντού. Ιδεολόγοι της πλάκας και ευκαιριακά αρρωστάκια του trend ενώθηκαν σε ένα νοσηρό πολιτικό μείγμα χωρίς αρχές και συνοχή, για να διαμαρτυρηθούν, να εξουσιάσουν, και να κάνουν μια τρύπα στο νερό λίγο πριν διαλυθούν και τραβήξει ο καθένας την πορεία του.
Η πτώση του συριζαϊκού ιδεώδους βρίσκει τους θιασώτες του σε γνωστική ασυμφωνία. Το αριστερό μνημόνιο δεν είναι ακριβώς μνημόνιο, αλλά ακόμα κι αν είναι, δεν οφείλεται στην αριστερή κυβέρνηση. Αλλά ακόμη κι αν οφείλεται, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι της. Η σωστή στάση στο δημοψήφισμα ήταν το ΟΧΙ που σήμαινε ΟΧΙ στα μέτρα, αλλά τα μέτρα που παίρνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνονται γιατί οφείλονται στους οπαδούς του ΝΑΙ, που μπορεί να μην επικράτησε αλλά υποστήριξε την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι είναι τοκογλύφοι, εκβιαστές και πραξικοπηματίες, αλλά εμείς μπορούμε να τους ζητάμε λεφτά κι αυτοί οφείλουν να μας τα δώσουν. Αν μας τα δώσουν, φταίνε που τα θέλουν πίσω. Αν δεν μας τα δώσουν, απεργάζονται τον αφανισμό μας βυθίζοντάς μας στη φτώχεια. Πανικός και σύγχυση, τα συμπτώματα του ρεζιλέματος.
Εγκλωβισμένοι σε ένα συμπλεγματικό και άτοπο blame game, προσπαθούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους για να διασώσουν την περηφάνια τους, αντί να έρθουν επιτέλους αυτοί στα μέτρα της πραγματικότητας. Παιδάκια με χεσμένα παντελόνια που αρνούνται ότι χέστηκαν.
Σιγά σιγά, οι Συριζαίοι ψηφοφόροι που δεν προσβλέπουν σε κάποια ευεργεσία του κόμματος, αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από αυτό. Έχει πλάκα, γιατί δεν παραδέχονται ευθέως την αστοχία τους, αλλα διεκδικούν σιωπηλά κάτι σαν δικαίωμα στη λήθη – όπως συμβαίνει όταν βγαίνει απ’ τη μόδα ένα ρούχο που φόρεσες και θες να ξεχαστεί απ’ όλους η εικόνα του πάνω σου. Ξαφνικά χάνουν την πολιτική τους ταυτότητα κι αρχίζουν να αυτοπροσδιορίζονται μέσα από την αντιδιαστολή: δεν κραυγάζουν πια τι είναι αλλά τι δεν είναι (η σύγκριση με κάτι εξόφθαλμα κακό αποβαίνει πάντα ευνοϊκή για τον συγκρινόμενο). Η κυβέρνηση που στήριξαν με μανία (θυμάστε άραγε τις πορείες στήριξης της κυβέρνησης στο Σύνταγμα; ) ψηφίζει τερατώδη νομοσχέδια στη Βουλή, αλλά αυτοί τώρα ασχολούνται με τη μουσική, τα live τους, τις τέχνες τους, πράγματα απαγορευμένα όσο κυβερνούσαν οι “χουντικοί” προκάτοχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωνιστικότητα έπεσε σε νάρκη, η επανάσταση ματαιώθηκε, η πολυδιαφημισμένη ελπίδα έγινε γαργάρα ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο ποτό του σαββατιάτικου αράγματος στα Εξάρχεια. Αλλά δεν πειράζει, αυτοί είναι αριστεροί και στο κάτω κάτω “οι άλλοι καλύτεροι ήταν;”
Άρης Αλεξανδρής
http://thecurlysue.com/2016/05/20/i-parakmi-tou-syrizaiou-psifoforou-opinion/
....
Λίγο παραδίπλα, έχουν εξακριβωθεί ότι έχουν διοριστεί στο Δημόσιο 2,500 υπάλληλοι με πλαστά απολυτήρια Λυκείου κι αντί να τους απολύσουν (όπως θα έκαναν οι ιδιωτικές εταιρείες που δεν μας νοιάζει και πολύ) και να τους μηνύσουν κιόλας για απάτη και να τους ζητήσουν και τα μισθά πίσω (όπως ζητάνε πίσω το ΕΚΑΣ από τους αποικιοκράτες συνταξιούχους των 700€), ετοιμάζονται να κάνουν εξετάσεις να περάσουν οι καημένοι...
Είμαστε κράτος ανάδελφον (http://www.avgi.gr/article/6544545/amesa-exetaseis-nomimopoiisis-gia-ta-plasta-apolutiria).
Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.
Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
el_hymador
25/05/2016, 13:03
240 εκατομμύρια είχε τον τον χρόνο, και νομίζω πως είχε μαζέψει και 35 εκατ. ζημιές.
Αν ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει κρατική τηλεόραση? Σε μια κλίμακα με 10 το BBC και 1 την Βόρεια Κορέα που είναι κρατικά κανάλια, που θα τοποθετούσες την ΕΡΤ? (και απαντάς μόνος σου στο τι πρέπει να υπάρχει και τι όχι).
Εντάξει μωρέ, συγκριτικά με τα 10+ δις που χρωστάνε μερικοί και δεν ακούγεται τίποτα από κανένα μέσο, τα 35 εκατομμύρια ζημιές, είναι ψίχουλα... να σου θυμίσω επίσης ότι όταν συνελήφθη ο Μπόμπολας, το MEGA αντέδρασε άμεσα με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ, παρόμοια με αυτά που αφορούσαν στον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ…
Το MEGA επίσης έμπαινε μέσα εδώ και χρόνια, παρ΄όλα αυτά δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να δανειστεί υπέρογκα ποσά από τις κλυδωνιζόμενες τράπεζες, οι οποίες γράφαν στα παλιά του τα παπούτσια το credibility, καθότι δεν υπήρχε καλύτερο «πουτ@ν@κα» από το MEGA για να διαφημίζει τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους ως το καλύτερο πράγμα που έγινε στον τόπο, μετά από την νίκη στην μάχη των Πλαταιών. Τώρα ακούγεται ότι χρωστάει ακόμα 88 εκατομμύρια από δάνεια… ποιος θα τα πληρώσει; Εσύ και εγώ! Με τις υγείες μας! :wave2:
Τι Νοστράδαμος και χαζομάρες...
Ο Σουρής πρέπει να κρατάει από τους Ταργκάρυεν...
Nostradamus
25/05/2016, 13:10
Λίγο παραδίπλα, έχουν εξακριβωθεί ότι έχουν διοριστεί στο Δημόσιο 2,500 υπάλληλοι με πλαστά απολυτήρια Λυκείου κι αντί να τους απολύσουν (όπως θα έκαναν οι ιδιωτικές εταιρείες που δεν μας νοιάζει και πολύ) και να τους μηνύσουν κιόλας για απάτη και να τους ζητήσουν και τα μισθά πίσω (όπως ζητάνε πίσω το ΕΚΑΣ από τους αποικιοκράτες συνταξιούχους των 700€), ετοιμάζονται να κάνουν εξετάσεις να περάσουν οι καημένοι...
Είμαστε κράτος ανάδελφον (http://www.avgi.gr/article/6544545/amesa-exetaseis-nomimopoiisis-gia-ta-plasta-apolutiria).
:eyepop::eyepop:
δεν υπαρχει σωτηρια..
nikos_abel
25/05/2016, 13:13
Πολύ, μα πολύ επεξηγηματικό κείμενο, που φυσικά δεν απευθύνεται σε αυτούς που το καταλαβαίνουν, αλλά σε αυτούς
που δεν το καταλαβαίνουν για να το καταλάβουν.
Όμως, αν μπορούσαν να το καταλάβουν, δεν θα χρειαζόταν να το διαβάσουν, γιατί δεν θα υπήρχε το πρόβλημα εξ αρχής ώστε
να υπάρχει αιτία για αυτό το κείμενο.
Για να ρωτήσω όμως κάτι - ο Τσίριζα τα σκάτωσε. Θεωρώ ότι είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός που οι μόνοι που δεν
το καταλαβαίνουν είναι οι παραπάνω που δεν μπορούν / θέλουν να καταλάβουν το παραπάνω κέιμενο.
Όλοι λοιπόν πλέον γκρινιάζουμε. Κάποια λύση;
Αν η λύση (που έρχεται συντόμως) είναι ο Κυριάκος, ε, δεν ξέρω τι να πω.
nikos_abel
25/05/2016, 13:15
:eyepop::eyepop:
δεν υπαρχει σωτηρια..
Ποτέ δεν υπήρχε.
Εντάξει μωρέ, συγκριτικά με τα 10+ δις που χρωστάνε μερικοί και δεν ακούγεται τίποτα από κανένα μέσο, τα 35 εκατομμύρια ζημιές, είναι ψίχουλα... να σου θυμίσω επίσης ότι όταν συνελήφθη ο Μπόμπολας, το MEGA αντέδρασε άμεσα με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ, παρόμοια με αυτά που αφορούσαν στον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ…
Το MEGA επίσης έμπαινε μέσα εδώ και χρόνια, παρ΄όλα αυτά δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να δανειστεί υπέρογκα ποσά από τις κλυδωνιζόμενες τράπεζες, οι οποίες γράφαν στα παλιά του τα παπούτσια το credibility, καθότι δεν υπήρχε καλύτερο «πουτ@ν@κα» από το MEGA για να διαφημίζει τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους ως το καλύτερο πράγμα που έγινε στον τόπο, μετά από την νίκη στην μάχη των Πλαταιών. Τώρα ακούγεται ότι χρωστάει ακόμα 88 εκατομμύρια από δάνεια… ποιος θα τα πληρώσει; Εσύ και εγώ! Με τις υγείες μας! :wave2:
Λολ...
Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι πως δεν βγάζουν νόημα όσα λες...
Αχταρμάς και όλα μέσα. 10+δις ποιών?
τα 240 ψίχουλα (γιατί αυτά κοιτάς, όχι τις ζημιές),
έκλαιγε το MEGA για τον Μπόμπολα (το αλλάζεις, όπως κάνω σε ότι δεν γουστάρω).
Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζων (άσχετο, αλλά παντού κολλάει). Και είναι ανέκδοτο πραγματικά το οτι σε χαλάει η διαφήμιση των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών, αλλά δεν σε χαλάει το ποιός προκάλεσε την ανακεφαλαιοποίηση τους.
Γουσταρε ο βλαμμένος wanabeΣ απόγονος του Σόλωνα (με ολίγον Λεωνάϊντας) την σεισάχθεια και το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, αλλά δεν κατάλαβε οτι στο τέλος κάποιος πληρώνει...είχε αυταπάτες.
Ε, μέχρι να το καταλάβουμε (που δεν νομίζω...), ας ασχοληθούμε με το αν έκανε προπαγάνδα το MEGA υπέρ του ΝΑΙ. Είναι γνωστό άλλωστε, πως αν δεν έκαναν προπαγάνδα τα βοθροκάναλα, το ΟΧΙ θα σάρωνε στο δημοψήφισμα και θα μπορούσαμε να επιβάλλουμε τους όρους μας στους θεσμούς σύμφωνα με τις εντολές της λαϊκής βούλησης.
Anyway, τι λέω και εγώ τώρα...
Καλή συνέχεια. :wave2:
Για τα πλαστά απολυτήρια και η όποια συνέχεια αυτών, η εξήγηση (χωρίς να την στηρίζω,απλή αναφορά κάνω) είναι η εξής:Θα στοιχίσει περισσότερο στο κράτος η εκπαιδευση νέου προσωπικού ενώ έστω και αυτοί με τα πλαστά, τη δουλειά ήδη την ξέρουν.Με λίγα λόγια,αυτους ξέρουμε αυτους εμπιστευόμαστε.
Το βλέπω και στη δουλειά μου με κανα δυο άτομα αυτής της ιστορίας.
Το κουφό είναι πως είναι σωστοι στη δουλειά τους όντως.
Ειδικά ο ένας πρέπει να έχει βραβευτεί κιόλας με ευφημο μνεία,ηθική αμοιβη,(δεν είναι τίποτα το φοβερό και άλλοι έχουμε αλλά δηλώνει πως κάτι πήγε καλά-σωστά.)
Ομως,τον διώχνεις γιατί έκανε λαμογιά ή τον κρατάς επειδή ξέρει ήδη τη δουλειά;
Αν σκεφτούμε τα μαθήματα του λυκείου,ουδεμία σχέση έχουν με εξειδικευμένες γνώσεις της δουλειάς.
Τονίζω ξανα,δε συνηγορώ,απλή αναφορά κάνω.
Για τα πλαστά απολυτήρια και η όποια συνέχεια αυτών, η εξήγηση (χωρίς να την στηρίζω,απλή αναφορά κάνω) είναι η εξής:Θα στοιχίσει περισσότερο στο κράτος η εκπαιδευση νέου προσωπικού ενώ έστω και αυτοί με τα πλαστά, τη δουλειά ήδη την ξέρουν.Με λίγα λόγια,αυτους ξέρουμε αυτους εμπιστευόμαστε.
Ειδικά ο ένας πρέπει να έχει βραβευτεί κιόλας με ευφημο μνεία,ηθική αμοιβη,(δεν είναι τίποτα το φοβερό και άλλοι έχουμε αλλά δηλώνει πως κάτι πήγε καλά-σωστά.)
Αν σκεφτούμε τα μαθήματα του λυκείου,ουδεμία σχέση έχουν με εξειδικευμένες γνώσεις της δουλειάς.
Ρε φίλε...τι λες? Το θέμα είναι οτι διαπράτει κάποιος ποινικό αδίκημα (πλαστογραφία, εξαπάτηση κλπ) και καρπώνεται μια θέση που δεν την δικαιούται εις βάρος κάποιου που έχει τα προσόντα.
Ξέρεις τι θα μπορούσε να κάνει (και τι κατέληξε να κάνει) ο άλλος που έχασε την θέση απ΄τον απατεώνα?
Αν είναι να επιβραβεύουμαι την απάτη και να δίνουμε και νόμιμη απαλλαγή χωρίς συνέπειες, ποιό είναι το μήνυμα που βγαίνει? Δεν το βλέπεις?
Μαζί σου, αλλά κάποιοι άλλοι που είχαν απολυτήριο λυκείου και θα μπορούσαν κι αυτοί να κάνουν εξίσου καλά την ίδια δουλεια, και πήραν τα @@ τους στο χέρι, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή νοιώθουν λίγο μ@λ@κες.
Όταν κάναμε δημοψήφισμα, δεν είχε κόστος;
Όταν κάναμε διαπραγμάτευση με μπλοφες απέναντι σε καρέ του άσσου, δεν είχε κόστος;
Όταν είχαμε αυταπάτες δεν είχε κόστος;
Νομιμοποίηση της απάτης λοιπόν και βάστα γερά την καρέκλα.
Nostradamus
25/05/2016, 13:32
Σωστη παρατηρηση... Αλλα.. Ετσι νομιμοποιεις την παρανομια... Την δουλεια θα την μαθει και αυτος που επρεπε να μπει και δεν μπηκε γιατι ενας αλλος δεν ειχε ηθικους φραγμους...
Αντιστοιχα με τους νομους τακτοποιησης αυθαιρετων, Η/Υ χωρων κτλ κτλ... Οτι εχει μεγαλο κοστος (πολιτικο παντα) δεν τραβαμε ενα νομο να το τακτοποιησουμε καλυτερα ??
Πες μου ενα χωρο που δεν βουλιαζει απο την σαπιλα... Ειμαστε για πολλα καροτα..
...
Αν είναι να επιβραβεύουμαι την απάτη και να δίνουμε και νόμιμη απαλλαγή χωρίς συνέπειες, ποιό είναι το μήνυμα που βγαίνει?....
Καρανίκας στον στρατηγικό σχεδιασμό και ψήφιση νομοσχεδίων που δεν συμφωνούμε.
Δεν νοιώθεις τίποτα εσύ.
Κύριοι,δίκιο έχετε.
Απλή αναφορά στον τρόπο σκέψης του κράτους έκανα.Ό,τι είναι φτηνότερο.
Καρανίκας στον στρατηγικό σχεδιασμό και ψήφιση νομοσχεδίων που δεν συμφωνούμε.
Δεν νοιώθεις τίποτα εσύ.
+990
Εδώ προτείνει φραπελιά και μπάφους για την αντιμετώπιση του καρκίνου, και δεν τον έχουν πάρει με τις πέτρες ακόμα...
Λέω να του στείλω στο inbox του το http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/ και να του προτείνω να κάνει Debt Sustainability Analysis για να εντυπωσιάσει τον αρχηγό...:tooth: :tooth: :tooth:
Περισσότερο "ό,τι είναι συγγενικότερο", θα έλεγα.
Bladerunner
25/05/2016, 13:44
Πρόκειται όχι για πλαστά απολυτήρια, αλλά για εικονικά. Αγορασμένα από ιδιωτικά λύκεια και τεχνικές σχολές. Αν υπάρχουν αμφιβολίες για τη νομιμότητά τους, ορθώς -μάλλον- οι εξετάσεις.
Αν υπάρχει βεβαιότητα, απόλυση αλλά και μήνυση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που τα χορήγησαν.
George_Sp
25/05/2016, 13:45
Κύριοι,δίκιο έχετε.
:beer:
SHOOTER045
25/05/2016, 13:49
Αυτό γίνεται σε εμας εδώ και πολύ καιρό.
Νομίζω το ξεκίνησε ο Κυριάκος.
Ηδη ξέρω δύο (πρωην )συναδέλφους που τους έστειλαν σπίτι.
Όπως και αρκετούς άλλους που διαβάζω στα <δικά μας μέσα>
Το θέμα είναι και ηθικό πέρα απο παράνομο.
Ένας υπερασπιστής του νόμου ο οποίος για να φορέσει αυτήν την στολή χρησιμοποίησε <πλάγιες> και παράνομες μεθόδους,δεν θα έπρεπε να είναι καν στο σώμα.
Η βαρύτητα των κατηγοριών ποικίλλει.
Απο απλή παραποίηση μέχρι συμμετοχή<ειδικών>σε πλαστογραφία κτλπ.
Δεν είναι όλοι στο ίδιο καζάνι κατηγορίας.
Αλλά όλοι αυτοί είναι παράνομοι και καλώς γίνεται εκκαθάριση.
Κάτι δικαιολογίες του τύπου βραβεύτηκαν με εύφημες η κινδυνεύουν απο ποινικούς που εβαλαν φυλακή μου ακούγονται γελοίες.
Απο την στιγμή που παρανομησαν θα πρέπει να δεχτούν τις συνέπειες
el_hymador
25/05/2016, 13:49
Πάντως πολύ μου αρέσει η λογική που όποιος διαφωνεί με τις φιλελέ ιμάμ μπαϊλντί απόψεις, είναι συριζαίος....
Nostradamus
25/05/2016, 13:52
Λοιπον κακως τα συζηταμε.. Καλοκαιρακι ερχεται... Λιγο κρασι, λιγο θαλασσα, καμια βολτα στον καλο καιρο και θα ξεχαστουν τα θεματακια... Απο Σεπτεμβρη ξανα το βλεπουμε ρε αδερφε...
Πάντως πολύ μου αρέσει η λογική που όποιος διαφωνεί με τις φιλελέ ιμάμ μπαϊλντί απόψεις, είναι συριζαίος....
Λάθος (μου) αν βγήκε κάτι τέτοιο. Δεν σε θεωρώ συριζαίο, καθόλου.
amyroukai
25/05/2016, 14:55
θεϊκό πάντως.
ένα γαμημένο απολυτήριο λυκείου δηλαδή... που ήταν και δωρεάν το σχολείο... και υπήρξε κόσμος που ΠΛΗΡΩΣΕ ιδιωτική σχολή για να το πάρει άνευ φοιτήσεως;
Όταν γίνει κανένας έλεγχος για τα αγορασμένα πτυχία από Βαλκανικές σχολές, εκεί θα γελάσω. Πολύ.
Δε λυπάμαι καθόλου για το "μεγάλο" Κανάλι. Τόσα χρόνια τάιζε σανό και προμόταρε λογικές τρομοκρατίας, Πρετεντερισμό και Τρεμισμό. Δυστυχώς βέβαια δε θα ξημερώσει η ίδια μέρα για όλους τους εργαζόμενους αυτού του μέσου μαζικής εξημέρωσης. Τα "ονόματα" μάλλον θα πάνε σε κάποιο άλλο αντίστοιχο ίδρυμα ενώ οι αφανείς στα σκουπίδια. Αν και από την άλλοι οι αφανείς γνώριζαν τόσα χρόνια που δούλευαν και πάνω από όλα τι σανό έδιναν κάθε μέρα στους λοβοτομημένους τηλεθεατές.
Αρκετά σύμφωνο με βρίσκουν πολλά άρθρα που γράφονται. Να ένα : http://www.koutipandoras.gr/article/apoxairetismos-sto-mega
Εύχομαι μόνο (έτσι για να έχει και τη τραγική ειρωνεία η άποψη μου) οι μανατζαρέοι και οι "χρηματοδότες" αυτού του καναλιού να μη πάνε τσουπ σε ένα νέο στήνοντας μια Νέα εταιρία.
Μαλακία έγραψε ο τυπάς στο twitter. Το να χαίρεσαι που έκλεισε το MEGA ως κανάλι ή το να πεις πως τέλος πάντων καλώς έκλεισε αφού δεν πήγαινε, είναι πολιτική θέση. Το να χαίρεσαι που έχασαν τη δουλειά τους ένα σωρό εργαζόμενοι επειδή δεν χώνευες τον εργοδότη τους, είναι απλώς δείγμα σκατανθρωπισμού.
Και βέβαια το MEGA καλώς έκλεισε. Αφού δεν το σηκώνει η αγορά, να κλείσει όπως έχουν κλείσει χιλιάδες άλλα μαγαζιά λόγω κρίσης. Ίδιοι νόμοι για όλους, έτσι δεν είναι; Και αν ο Μπόμπολας χρωστάει λεφτά σε εργαζομένους, ας του βγάλουν ό,τι έχει στο σφυρί μέχρι να πληρωθούν όπως θα γινόταν και με οποιονδήποτε άλλον. Μέχρι εκεί ok. Μέχρι εκεί όμως.
Γιατί από εκεί και πέρα το πράγμα ξεφεύγει...
Τι πάει να πει «δεν ήταν αντικειμενικό ενημερωτικό μέσο το MEGA»;
Γιατί, ποιο μέσο είναι αντικειμενικό;
Και τι πάει να πει αντικειμενικό; Ποιά άποψη έπρεπε να υποστηρίζει για να είναι αντικειμενικό;
Και στο κάτω κάτω, ακόμα και αν το MEGA υποστήριζε ξεκάθαρα μια σειρά θέσεων, γιατί δεν έχει το δικαίωμα; Ο Κουρής γιατί το έχει; Η Αυγή; Η Ελεύθερη Ώρα;
Επειδή πλασάρεται ως αντικειμενικό; Και οι από πάνω το ίδιο κάνουν.
Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν είναι ίδια με την «πρέπει να το βομβαρδίσουν κιόλας το πουστροκάναλο που δεν λέει αυτά που μας αρέσουν για να είμαστε απόλυτα σίγουροι» , αλλά ξέρεις τώρα, οι φιλελέδες είναι πιο σαλονάτοι, πιο φλώροι ρε παιδί μου, δεν είναι του πολέμου, άντε το πολύ πολύ στο Playstation...
Όσο για όσους βρεθούν με εικονικά πτυχία, αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι τουλάχιστον:
1. Να απολυθούν (φυσικά χωρίς αποζημίωση) γιατί πήγαν να ξεγελάσουν την υπηρεσία τους.
2. Να τους ζητήσουν πίσω τα παραπανίσια έσοδα που είχαν τόσο καιρό λόγω του πτυχίου ενώ δεν τα δικαιούταν.
3. Να αποκλειστούν από οποιονδήποτε μελλοντικό διαγωνισμό στο Δημόσιο (είτε αφορά μόνιμη είτε προσωρική θέση).
amyroukai
25/05/2016, 19:09
Ίδιοι νόμοι για όλους, έτσι δεν είναι; Και αν ο Μπόμπολας χρωστάει λεφτά σε εργαζομένους, ας του βγάλουν ό,τι έχει στο σφυρί μέχρι να πληρωθούν όπως θα γινόταν και με οποιονδήποτε άλλον..
Όπως έγινε με τον μεσιέ Κωστοπούλ ντε ΚλικοΝίτρο, που βγήκε στο σφ... στην βραδινή εκπομπή εννοώ και το παίζει ακόμα πολύ τυπάκι σε κάθε δημόσια εκδήλωση ατσαλάκωτος... Τέτοια ισονομία και ισοπολιτεία βλέπω να γίνεται πάλι.