PDA

View Full Version : HABEMUS PAPA(RIA)M 666

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

kalgeorge
17/03/2016, 16:15
Αν αφαιρέσεις παπάδες στρατό αστυνομία και ΔΕΚΟ θα εκπλαγείς με το πόσοι μένουν....
Στο δημόσιο.

γιατι να τους αφαιρέσεις? αυτοι δεν είναι δημόσιο?

Cpt. Haddock
17/03/2016, 16:15
Μας έχεις ράψει σήμερα ρε συ...δείξε λίγο οίκτο, μας βρήκες ανοιχτούς και μας χτυπάς αλύπητα.
:tooth: :tooth: :tooth:

Κατσε ρε συ, εδω μαθαμε οτι πηγε το ΕΣΠΑ στην ανακεφαλαιοποιηση :uplate:

Cpt. Haddock
17/03/2016, 16:16

Για να βγει το νουμερο ρε συ :D

sniper
17/03/2016, 16:17
Γιατί ποτέ κανένας δεν τα έβαλε με τους παπάδες, μαλάκας είναι ο Κτίνος να το ξεκινησει;

kalgeorge
17/03/2016, 16:17
Για να βγει το νουμερο ρε συ :D

αααααααααααααα.... ετσι πε μου.... γιατι δεν εβγαιναν τα κουκια

kalgeorge
17/03/2016, 16:19
Γιατί ποτέ κανένας δεν τα έβαλε με τους παπάδες, μαλάκας είναι ο Κτίνος να το ξεκινησει;

ναι πες μας τωρα ότι το πρόβλημα σου είναι οι κακομοιροι οι παπαδες που περιμενουν να ζήσουν από τον οβολό για τα κερακια....
τς τς τς..

Cpt. Haddock
17/03/2016, 16:21
Ρε σεις, ας πεταχτει καποιος απο το φαρμακειο του Νικου. Κατι πρέπει να πηγε στραβα με το εντομοαπωθητικο που έβαλε :p

sniper
17/03/2016, 16:24
Ρε σεις, ας πεταχτει καποιος απο το φαρμακειο του Νικου. Κατι πρέπει να πηγε στραβα με το εντομοαπωθητικο που έβαλε :p

Θα εορταζει την ημερα του Αγ. Πατρικιου λέμε.

byron
17/03/2016, 16:24
Θύμισε μου λίγο έτσι για να γελάσουμε... :D
Όταν το ΧΑΑ ήταν στις 6484 μονάδες
ήταν μια καλή εποχή για τα Ρωσιδακια ε?

Ήταν κι εν;aς χοντρός met;a που έλεγε ότι το σκάνδαλο λέει θα το ταχτοποιήσει κλπ κλπ
(Μετά έγινε κυβέρνηση οπότε όπως πάντα ξέρεις...)
Αλλά εσείς καμία σχέση....
Είχε προβλήματα το τουόνο στα ηλεκτικά και ψάχναμε SRX πιστόνι στο ebay
:lol:

Εχει μείνει με Θεσσαλικές, Κλωνατέξ και Αττικές Συμμετοχές στο χέρι εσύ...δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Υπομονή, έχει ο θεός. :(

kalgeorge
17/03/2016, 16:25

σταματα ρε, μπορει να ξανα αφαιρεί δημόσιους, μπας και βγουν λιγοτεροι και από τους ηλεκτρολογους

MG-KTiNoS
17/03/2016, 16:27

Ο Κτίνος πιστεύει στο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους οπότε ΑΥΤΟΙ πρέπει να φύγουν από τη μέση.

Cpt. Haddock
17/03/2016, 16:29
Ο Κτίνος πιστεύει στο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους οπότε ΑΥΤΟΙ πρέπει να φύγουν από τη μέση.

Μαζι σου αδερφε κι εγω το πιστευω. Μεχρι να φυγουν ομως, δημόσιο ειναι και απο τους φορους μας πληρώνονται. Δε γινεται να αφαιρουμε κόσμο επι τη βασει ευχολογίων

MG-KTiNoS
17/03/2016, 16:30
Εχει μείνει με Θεσσαλικές, Κλωνατέξ και Αττικές Συμμετοχές στο χέρι εσύ...δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Εμένα πάντως μ έπερναν τηλέφωνο κάθε μέρα την εποχή εκείνη και μου έλεγαν ότι έπρεπε
να αγωράσω μετοχές απ όοολααααα αυτά που λες και να κάνω χαρτοφυλάκιο κλπ κλπ
Είχε αλήθεια κάποια επίπτωση όλο αυτό στην οικονομία ή ΚΑΙ για αυτό φταίει ο Βαρούφ...
:rolleyes:

υγ
Έτσι από περιέργεια όλους αυτούς τους συναδέλφους σου που συμβούλευαν αυτές τις παπαριές τους κάνατε κάτι ή τους έχετε ακόμα εκεί και τους πληρώνουμε?
:D

Cpt. Haddock
17/03/2016, 16:30

Επιλεκτος, Σελόντα, Μηχανική... α, ρε κατι ονοματα :lol:

Δεινόσαυρος
17/03/2016, 16:31
Και αν θυμάμαι καλά, την πτώση του ΑΕΠ και την χρεωκοπία της χώρας...δεν την προκάλεσε ο δανεισμός των τραπεζών (σε αντίθεση με τις άλλες χώρες), αλλά ο δανεισμός του κράτους που ξόδευε τα κέρατα του, για να συντηρεί το τίποτα. Εκτός και τα ξέρεις διαφορετικά εσύ.

Κοίταξε, τύποις θα συμφωνίσω μαζί σου, όσον αφορά τουλάχιστον μιαν ελαφρώς μυωπική ανάλυση.
Κάποια στιγμή όμως δεν πρέπει να τοποθετηθεί το θέμα λίγο πιο περιεκτικά, λίγο πιο φιλοσοφικά; Δεν πρέπει να εξεταστεί και στο φώς της Ελληνικής και παγκόσμιας πραγματικότητας και οχι μόνο από την οπτική του συμφέροντος των πολυεθνικών;
Εκεί νομίζω οτι γεννιούνται οι περισσότερες αντιρήσεις που συναντάς εδώ μέσα.

Π.Χ. Λές πιο πάνω «για να συντηρεί το τίποτα»,
«Το τίποτα» ήταν οι λεγεώνες των νέων που πήγαν εξωτερικό για να μάθουν της μ@λκιες του management-speak που έχουν γίνει πια ψωμοτύρι στην Ελλάδα;
«Το τίποτα» ήταν το πανηγύρι των Ολυμπιακών;
«Το τίποτα» είναι είναι όλοι οι νεολαίοι που έμαθαν το πασαλίδικο άραγμα στην καφετέρια και δεν γουστάρουν να πάν να δουλέψουν με €2 την ώρα και 0 hours contract; Και που θα το αντισταθούνε σκυλίσια με όποιον τρόπο μπορούνε (άδικο θα έχουνε;;; ) ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε λαμογιο-καταστάσεις; ΟΚ, στο τέλος πιθανότατα να νικηθούν και να γυρίσουμε σε μια πραγματικότητα 50s, δλδ να μάθουν την αληθινή έννοια του σκατού ως παξιμάδι, αλλά τουλάχιστον για λίγες ένδοξες στιγμές, ρε παιδί μου, ζήσαν σαν άνθρωποι.
«Το τίποτα» είναι όλα τα παιδιά δημόσιων υπαλλήλων που βλέπω στο εξωτερικό να ζούνε σαν τέλως πάντων κάτι να αξίζει η ζωή, και όχι σαν κατατρεγμένοι πρόσφυγες. Με τα λεφτά του μπαμπα, ΟΚ - ΑΛΛΑ - Τα λεφτά πιάνουν και δείχνουν την αξία τους, άσχετα αν αποκτήθηκαν με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα.
«Το τίποτα» ήταν το μπάχαλο των ΜΜΕ, που δίδαξαν το attitude και την coca στην Ελλάδα, και που αν δεν είχε τύχει η στραβή σύντομα θα φτιάγναν σείρες Τουρκικού επίπεδου;

Εσύ που είσαι της δουλειάς, και συχνά υπενθυμίζεις (σωστά) τι οπτασία είναι τα χρήματα, τι ανούσιο πράγμα που δεν λύνεται κανένα πρόβλημα τυπώνοντάς τα, γιατί πάντα το βλέπεις μόνο από την μια πλευρά; Αν και διαφωνώ κάθετα σχεδον στο κάθε τι* με τον MG-KTiNOS, ο άνθρωπος έχει ένα τεράστιο δίκιο όταν λέει οτι το σύστημα εφαρμόζει την γνωστή μοιρασιά του Καταγκιόζη. Με άλλα λόγια όποτε πρόκειται να τα φάμε αβέρτα: ώπα! Ελεύθερες Αγορές. Όποτε πρόπκειται να στά φάμε: έπ, φουλ Protectionism και Κομμουνισμός και να «Σωσουμε τις Τράπεζες». Εντάξει, σωθήκαν αυτές... Αλλά είναι δυνατόν να σε «τρελαίνει» οπως λες, επειδή κάποιοι δεν αποδεχονται αυτην την απάτη, την οποία για κάποιον μυστήριο λόγο φαίνεται σαν να ΘΕΣ να μην την δεις;

Τελικά - και τόχω ξαναπεί - ίσως η αναρχική ρουσφετοκρατία να είναι το mode που ταιριάζει καλύτερα στην Ελλάδα, και με το οποίο ευημερεί πιο καλα.
Don't knock it! Στην Αγγλία μία σούζα να κάνεις την λάθος στιγμή και bye-bye το δίπλωμα, αν με πιανς. Πολιτισμένα, Δυτικά, πράγματα. Στην Ελλάδα, ok... ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα.

*Έχει όμως καλό γούστο στις μηχανές.

Cpt. Haddock
17/03/2016, 16:34
Δεινόσαυρε, δεν παει σε σένα, αλλα οταν λέμε ¨εγινε κεφαλαιοποίηση και σώθηκαν οι τραπεζες", εχετ καταλαβει τι ακριβως σωθηκε (πέραν απο τις τράπεζες; )

kalgeorge
17/03/2016, 16:36
Π.Χ. Λές πιο πάνω «για να συντηρεί το τίποτα»,
«Το τίποτα» ήταν οι λεγεώνες των νέων που πήγαν εξωτερικό για να μάθουν της μ@λκιες του management-speak που έχουν γίνει πια ψωμοτύρι στην Ελλάδα;
«Το τίποτα» ήταν το πανηγύρι των Ολυμπιακών;
«Το τίποτα» είναι όλα τα παιδιά δημόσιων υπαλλήλων που βλέπω στο εξωτερικό να ζούνε σαν τέλως πάντων κάτι να αξίζει η ζωή, και όχι σαν κατατρεγμένοι πρόσφυγες. Με τα λεφτά του μπαμπα, ΟΚ - ΑΛΛΑ - Τα λεφτά πιάνουν και δείχνουν την αξία τους, άσχετα αν αποκτήθηκαν με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα.
.

επειδή ειλικρινα μπερδεύτηκα... αυτά τα αναφέρεις ως καλά γεγονότα? ή ειρωνεύεσαι το "τιποτα" που ειπε ο μπαιρον?

MG-KTiNoS
17/03/2016, 16:43
Μαζι σου αδερφε κι εγω το πιστευω. Μεχρι να φυγουν ομως, δημόσιο ειναι και απο τους φορους μας πληρώνονται. Δε γινεται να αφαιρουμε κόσμο επι τη βασει ευχολογίων

Αυτό που σου λέω όμως είναι οτι εδώ και κάμποσο καιρό και οι τράπεζες δημόσιο είναι...

Μην σου πω ότι ΠΑΝΤΑ δημόσιο ήταν.

(και κάτι ακόμα, στα νούμερα που αναφέρεις έχει μέσα και όλους τους δασκάλους καθηγητές κλπ , ΕΣΥ
μπόλικους του υπουργείου εθν. αμύνης, προσοπικό ασφαλείας της βουλής κλπ Εγώ εννούσα αυτούς που δουλεύουν στα υπουργεία αλλά ας είναι...
Πες ότι είπα μλκια δε μπειράζει...)

Δεινόσαυρος
17/03/2016, 16:53
Δεινόσαυρε, δεν παει σε σένα, αλλα οταν λέμε ¨εγινε κεφαλαιοποίηση και σώθηκαν οι τραπεζες", εχετ καταλαβει τι ακριβως σωθηκε (πέραν απο τις τράπεζες; )

Μωρέ εγώ ξέρω τι σώθηκε (που να μη σωνόταν) αλλά OK, έχω και μιαν αντίληψη που μπορεί κατα λάθος κανεις να ερμηνεύση ως ακραία.

Εξήγησε το για αυτούς που δεν κατάλαβαν και ακόμα απορούν τι διάολο ήταν αυτό που σώθηκε.

MG-KTiNoS
17/03/2016, 16:55
Εσύ που είσαι της δουλειάς, και συχνά υπενθυμίζεις (σωστά) τι οπτασία είναι τα χρήματα, τι ανούσιο πράγμα που δεν λύνεται κανένα πρόβλημα τυπώνοντάς τα, γιατί πάντα το βλέπεις μόνο από την μια πλευρά; Αν και διαφωνώ κάθετα σχεδον στο κάθε τι* με τον MG-KTiNOS, ο άνθρωπος έχει ένα τεράστιο δίκιο όταν λέει οτι το σύστημα εφαρμόζει την γνωστή μοιρασιά του Καταγκιόζη. Με άλλα λόγια όποτε πρόκειται να τα φάμε αβέρτα: ώπα! Ελεύθερες Αγορές. Όποτε πρόπκειται να στά φάμε: έπ, φουλ Protectionism και Κομμουνισμός και να «Σωσουμε τις Τράπεζες». Εντάξει, σωθήκαν αυτές... Αλλά είναι δυνατόν να σε «τρελαίνει» οπως λες, επειδή κάποιοι δεν αποδεχονται αυτην την απάτη, την οποία για κάποιον μυστήριο λόγο φαίνεται σαν να ΘΕΣ να μην δεις;
*Έχει όμως καλό γούστο στις μηχανές.

Α γεια σου...
Θέλω όμως να κάνω μια παρένθεση...
Ποιες τράπεζες σώθηκαν?
Είχε πριν λίγο καιρό η Μητρόπολη Ιωαννίνων ένα μεγάλο ποσοστό στην εθνική (15-25 % θα σε γελάσω)
Έσκαγε ο Μητροπολίτης και ΣΟΥΖΑ ΟΛΟΙ (τα έχω δει μη νομίζεις...)
Σήμερα τι έγινε το ποσοστό αυτό?
Τίποτα.
Ξένα φοντς παντού...
Τι ακριβώς σώσαμε λοιπόν?
Μυστήριο της πίστης και σήμερα έχουμε του Αγίου Πατρικίου, ΓουδΙ στο Γιάνη κλπ....

Cpt. Haddock
17/03/2016, 17:00
[...]
Έσκαγε ο Μητροπολίτης και ΣΟΥΖΑ ΟΛΟΙ (τα έχω δει μη νομίζεις...)[...]

Ρε συ Νικο. Αυτο το πρώτο χέρι που έχεις και τα ξέρεις όλα... μηπως να του περναγες κι ενα δευτερο ; :lol:

Δεινόσαυρος
17/03/2016, 17:02
επειδή ειλικρινα μπερδεύτηκα... αυτά τα αναφέρεις ως καλά γεγονότα? ή ειρωνεύεσαι το "τιποτα" που ειπε ο μπαιρον?

Καταλαβαίνω την απορία σου.

Όχι δεν ειρωνευόμουν το «τιποτα» του byron.
Και ναι, συμφωνώ οτι όλα αυτά τα πράγματα ήταν μια αηδία και μιση, άμα το δείς επιφανειακά. Αλλά όμως στο βάθος τους έφεραν μια τεράστια θετική επιροή. Ίσως οι νέοι να μην το βλέπουν τόσο εύκολα αυτό.

Αν όμως σου είχε τύχει ποτέ να πρέπει να πας στην τράπεζα φουλ στοιχεία φορολογικής ενημερώτητας, εκλογικό βιβλιάριο υπογεγραμμένο από τον παπά που σε βάφτισε και πιστοποιητικό Ορθων Φρονημάτων για να σου βγάλουν ένα γ*m*m**ο έμβασμα για να βγάλεις συνδρομή σε κανα ξένο περιοδικό μοτο (η οτιδήποτε άλλο) ίσως να με καταλάβαινες καλύτερα.

Η δράση της Δυτικής επιροή είναι ύπουλη, και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Αυτό είναι Καλό Πράγμα.

MG-KTiNoS
17/03/2016, 17:04
Ρε συ Νικο. Αυτο το πρώτο χέρι που έχεις και τα ξέρεις όλα... μηπως να του περναγες κι ενα δευτερο ; :lol:

ΡΕ ΣΥ κάθε 2 3η μέρα εκεί είμαι τι θες τώρα????
Γραμμάτια ΦΜΥ ΙΚΑ σκατά φατά...

υγ
Θες να σου πω και γιατί μας έχουν στη μπούκα οι Φινλανδοί και μας κοπάνε σα ΧΤαπόδια όπου μας βρουν???

υγ
θες να σου πω πως μπαγλάρωσαν το κεντρικό ταμεία κάποτε???
:cool:

kalgeorge
17/03/2016, 17:06
Καταλαβαίνω την απορία σου.

Όχι δεν ειρωνευόμουν το «τιποτα» του byron.
Και ναι, συμφωνώ οτι όλα αυτά τα πράγματα ήταν μια αηδία και μιση, άμα το δείς επιφανειακά. Αλλά όμως στο βάθος τους έφεραν μια τεράστια θετική επιροή. Ίσως οι νέοι να μην το βλέπουν τόσο εύκολα αυτό.

Αν όμως σου είχε τύχει ποτέ να πρέπει να πας στην τράπεζα φουλ στοιχεία φορολογικής ενημερώτητας, εκλογικό βιβλιάριο υπογεγραμμένο από τον παπά που σε βάφτισε και πιστοποιητικό Ορθων Φρονημάτων για να σου βγάλουν ένα γ*m*m**ο έμβασμα για να βγάλεις συνδρομή σε κανα ξένο περιοδικό μοτο η οτιδήποτε) ίσως να με καταλάβαινες καλύτερα.

Η δράση της Δυτικής επιροή είναι ύπουλη, και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Αυτό είναι Καλό Πράγμα.

μου εχουν τυχει αυτά που αναφέρεις... ξερεις υπαρχουν ανθρωποι που επειδή δεν πολυμιλούν δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούνται (δεν το λεω για να στην μπώ..ουτε για αστειο)

απλα ειλικρινα δεν καταλαβα τον τροπο που τα ανεφερες.

πχ.. ναι θεωρώ τιποτα τους ολυμπιακους... γιατι αφενός αν δεν το σηκώναμε οικονομικα δεν επρεπε να το κανουμε (όπως υπήρχαν χωρες που αρνήθηκαν υποψηφιότητες από διοργανώσεις, νομίζω ότι προσφατα σχετικά αρνήθηκε και ο Βόλος με την Λαρισα μια συνδιοργάνωση) και αφετέρου έγιναν για να φανε λεφτα καποιοι και οι υπολοιποι να τα πληρώνουμε στον αιώνα τον άπαντα.

επισης δεν θεωρω σωστο που λες ότι καποια παιδιά σπούδασαν στο εξωτερικό με τα λεφτά του μπαμπά... ΟΠΩΣ και να τα έχει βγαλει αυτά όπως ειπες... γαιτι τοτε νομιμοποιούμε καταστασεις που τοσα χρονια κυνηγάμε...

κλπ κλπ
αν καταλαβα καλα, όκ.
αν καταλαβα λάθος, αγνόησε το όλο ποστακι,

Δεινόσαυρος
17/03/2016, 17:15
kalgeorge, μια χαρά κατάλαβες τα λόγια μου, αν και ίσως να μην έπιασες το πνευμα μου.

Το οποίο, πάνω-κάτω συνοψίζεται ως εξής:

«Γιατί να βαραίνουν οι αμαρτίες του μπαμπα το παιδί;»

Αν αυτό θεωρείται οτι "νομιμοποιεί" κάτι, τότε καλώς το νομιμοποίει, θαρρώ.

kalgeorge
17/03/2016, 17:19
kalgeorge, μια χαρά κατάλαβες τα λόγια μου, αν και ίσως να μην έπιασες το πνευμα μου.

Το οποίο, πάνω-κάτω συνοψίζεται ως εξής:

«Γιατί να βαραίνουν οι αμαρτίες του μπαμπα το παιδί;»

Αν αυτό θεωρείται οτι "νομιμοποιεί" κάτι, τότε καλώς το νομιμοποίει, θαρρώ.

δεν ξερω... νοιωθω λίγο ότι χτυπάμε γυρω γυρω τον θάμνο :lol:

ο βυρων δεν μιλησε για το τι βαραίνει τα τέκνα.... αλλα για την αρχή του κακού.
ενιγουει.....

MG-KTiNoS
17/03/2016, 17:20
με το μπαρδόν ε?

Δεινόσαυρε, δεν παει σε σένα, αλλα οταν λέμε ΞΑΝΑ¨εγινε κεφαλαιοποίηση και ΞΑΝΑσώθηκαν οι τραπεζες", εχετ καταλαβει τι ακριβως ΞΑΝΑσωθηκε (πέραν απο τις τράπεζες; )

δατς ράιτ....

Δεινόσαυρος
17/03/2016, 17:22
Όσο για τους Ολυμπιακούς, ο,τι και να στοίχισαν χαλάλι τους, άξιζε μόνο για να δεί ο πλανήτης τους νικητές να στέφονται με γιδοτροφή, επειδή δεν μπόρεσαν να βρούν τις δάφνες...
Αυτό, και την Μπακογιάννη να στήνει τον χωρό στο τέλος.
Ανεκτίμητα πολιτισμικά μαθήματα!

kalgeorge
17/03/2016, 17:23
Όσο για τους Ολυμπιακούς, ο,τι και να στοίχισαν χαλάλι τους, άξιζε μόνο για να δεί ο πλανήτης τους νικητές να στέφονται με γιδοτροφή, επειδή δεν μπόρεσαν να βρούν τις δάφνες...

και δηλαδή για να γελασουν μαζι μας ολοι, για μια -δυο εβδομάδες, αξιζει να πληρωνουμε μια ζωη και να μας εχουν κλέψει όλοι?
ωραια λογικη

Δεινόσαυρος
17/03/2016, 17:26
ο βυρων δεν μιλησε για το τι βαραίνει τα τέκνα.... αλλα για την αρχή του κακού.

Σ' αυτό έχεις δίκιο, αλλά ας μιλήσουμε μια φορά και για το τέλος.

Γιου νόου, για να αποφύγουμε τον θάμνο.

Δεινόσαυρος
17/03/2016, 17:28
και δηλαδή για να γελασουν μαζι μας ολοι, για μια -δυο εβδομάδες, αξιζει να πληρωνουμε μια ζωη και να μας εχουν κλέψει όλοι?
ωραια λογικη

Η αλήθεια φίλε μου είναι αγαθόν ακριβό.

ΚΑΙ λυτροτικό.

zizou
17/03/2016, 17:28

Ξέχασες το Μετρό και το Τράμ

kalgeorge
17/03/2016, 17:34
Η αλήθεια φίλε μου είναι αγαθόν ακριβό.

ΚΑΙ λυτροτικό.

και πως ακριβως λυτρωθήκαμε δεινόσαυρε?
μηπως γραφεις απλα για να γραφεις?

γιατι εγω λύτρωση δεν ειδα

ενιγουει ξανα... παω για κατι δουλειές ......

Cpt. Haddock
17/03/2016, 17:37
με το μπαρδόν ε?

Παρακαλω, τι λετε :lol:

MG-KTiNoS
17/03/2016, 17:44
Παρακαλω, τι λετε :lol:

να μπαίνουν τα πράματα στη θέση τους... έτσι?
:p

να σε ρωτήσω και κάτι...
ΧΑΑ έπαιζες?

skylaros
17/03/2016, 18:03
Ξέχασες το Μετρό και το Τράμ

Στο Μπειραιά δεν έχουμε μετρό και τραμ :D Αυτό το γ@μημένο κατεστημένο της Αθήνας μας έφερε εδώ που μας έφερε!

Δεινόσαυρος και εγώ με τα λεφτά του μπαμπά στη γηραιά εσπούδαζα καμιά πεντάρα χρόνια :p του έκαμα το εφάπαξ κόσκινο!

Ρε ΣΕΙΣ μη με εξοργίζεται και κάνετε πως δε καταλαβαίνεται τι λέει ο κτήνος. Φαγοπότια οι τράπεζες και οι τραπεζικοί έχουν κάνει μπόλικα και στον δυτικό κόσμο και μάλιστα τα τελευταία σχετικά χρόνια. Συνήθως τα έριχναν σε λάθος επενδύσεις ... ;)
Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα δεν είχε προηγούμενο φαγώθηκε πολύ χρήμα μέσα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Φυσικά χρήμα φαγώθηκε παντού και από πολλούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θάφτηκαν σκάνδαλα και σκάνδαλα την πλήρωνε κάνα χρυσόψαρο και οι καρχαρίες ακόμα μια χαρά περνάνε.
Μη σκαλώνουμε στο θέμα δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε πλέον αρκετά κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης, ακόμα και το κουαρτέτο έχει πάψει σχεδόν να μιλάει για απομάκρυνση δημοσίων. Το πόσο παραγωγικοί είναι αυτό μπορεί να εξεταστεί και να αναλυθεί σε άλλο θέμα νομίζω.

Το θέμα μας είναι πως ΔΕ βγαίνουν τα νούμερα! Εγώ να πω άστο τι και πως οδηγηθήκαμε εδώ, να δούμε από εδώ και πέρα τι χρειάζεται ... ε δε βγαίνει ρε φίλος όπως πάει το πράμα δε θα πω να το ψάξει κανείς σε κάνα σοβαρό άρθρο ας μπει στο wikipedia και να δει τι έχουμε παραχωρήσει ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια, να βρει από τη ΕΛΣΤΑΤ ή από όπου αλλού νομίζει τους οικονομικούς δείκτες και να συγκρίνει με τα ίδια του τα μάτια ( δεν είναι δύσκολο) ΑΕΠ, χρέος, ρυθμό ανάπτυξης ... ΔΕ βγαίνουν τα νούμερα !!!
Κάτι άλλο πρέπει να γίνει... δε μας έκανε ο Βαρουφάκης Ok δεκτό, ποιος μας κάνει, ποιος είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί πως θα βγούμε από την κρίση στα επόμενα χρόνια αν ακολουθήσουμε ΠΟΙΑ συνταγή ? Γιατί ότι έχουμε κάνει 5,5 χρόνια μάλλον έχει πάει στράφι, στα πόσα χρόνια χρόνια θα δούμε τους κόπους/ζόρια/υποχωρήσεις μας να πιάνουν τόπο ?

MG-KTiNoS
17/03/2016, 18:23
Ρε ΣΕΙΣ μη με εξοργίζεται και κάνετε πως δε καταλαβαίνεται τι λέει ο κτήνος. Φαγοπότια οι τράπεζες και οι τραπεζικοί έχουν κάνει μπόλικα και στον δυτικό κόσμο και μάλιστα τα τελευταία σχετικά χρόνια. Συνήθως τα έριχναν σε λάθος επενδύσεις ... ;)
Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα δεν είχε προηγούμενο φαγώθηκε πολύ χρήμα μέσα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Φυσικά χρήμα φαγώθηκε παντού και από πολλούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θάφτηκαν σκάνδαλα και σκάνδαλα την πλήρωνε κάνα χρυσόψαρο και οι καρχαρίες ακόμα μια χαρά περνάνε.

Όποιος ζει στον πραγματικό κόΖμο ξέρει τι λέω...
Οι άλλοι κάνουν το Γκινέζο.

-οι καρχαρίες θα χάσουν τα πόστα τους, ήρθαν ΑΛΛΟΙ-

dimmie_72
17/03/2016, 18:44
Ρε ΣΕΙΣ μη με εξοργίζεται και κάνετε πως δε καταλαβαίνεται τι λέει ο κτήνος. Φαγοπότια οι τράπεζες και οι τραπεζικοί έχουν κάνει μπόλικα και στον δυτικό κόσμο και μάλιστα τα τελευταία σχετικά χρόνια.

μπα, απλώς ελλείψει live sex παρακολουθούμε τις αποχρώσεις της επαγγελματικής διαστροφής... :D

teogtp
17/03/2016, 19:29
Όποιος ζει στον πραγματικό κόΖμο ξέρει τι λέω...
Οι άλλοι κάνουν το Γκινέζο.

-οι καρχαρίες θα χάσουν τα πόστα τους, ήρθαν ΑΛΛΟΙ-

Νικολα,το κακο ειναι οτι εμεις τους φεραμε........................ και με ποιο κοφτερα δοντια...........

byron
17/03/2016, 19:44
:a10::a20:
ΡΕ ΣΥ κάθε 2 3η μέρα εκεί είμαι τι θες τώρα????
Γραμμάτια ΦΜΥ ΙΚΑ σκατά φατά...

OMG & 3 lol...

Δλδ όλα αυτό το απαυγασμα γνώσεων χρηματοοικονομικής και τραπεζικού συστηματος, το έμαθες περιμένοντας να πληρώσεις ΦΜΥ, ΙΚΑ και γραμμάτια στην ουρά;

Καλά...αν έσπαγε ο διάολος το πόδι του και δούλευες σε τράπεζα, όχι μέσα...σεκιουριτας σου λέω...κάτι καθηγητακια στην ΑΣΟΕΕ θα τα είχες για τα @@ σου.

Respect re man. :beer:

nick_VFR
17/03/2016, 19:46
Το θέμα μας είναι πως ΔΕ βγαίνουν τα νούμερα! Εγώ να πω άστο τι και πως οδηγηθήκαμε εδώ, να δούμε από εδώ και πέρα τι χρειάζεται ... ε δε βγαίνει ρε φίλος όπως πάει το πράμα δε θα πω να το ψάξει κανείς σε κάνα σοβαρό άρθρο ας μπει στο wikipedia και να δει τι έχουμε παραχωρήσει ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια, να βρει από τη ΕΛΣΤΑΤ ή από όπου αλλού νομίζει τους οικονομικούς δείκτες και να συγκρίνει με τα ίδια του τα μάτια ( δεν είναι δύσκολο) ΑΕΠ, χρέος, ρυθμό ανάπτυξης ... ΔΕ βγαίνουν τα νούμερα !!!
Κάτι άλλο πρέπει να γίνει... δε μας έκανε ο Βαρουφάκης Ok δεκτό, ποιος μας κάνει, ποιος είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί πως θα βγούμε από την κρίση στα επόμενα χρόνια αν ακολουθήσουμε ΠΟΙΑ συνταγή ? Γιατί ότι έχουμε κάνει 5,5 χρόνια μάλλον έχει πάει στράφι, στα πόσα χρόνια χρόνια θα δούμε τους κόπους/ζόρια/υποχωρήσεις μας να πιάνουν τόπο ?

Και για ποιο λόγο ακριβώς δεν βγαίνουν τα νούμερα;
Γιατί το ελληνικό δημόσιο στον προϋπολογισμό του υπολογίζει ότι θα εισπράξει από φόρους σε απόλυτα νούμερα περίπου όσα εισέπραττε και το 2009 παρά την φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών;
Μήπως επειδή το ΑΕΠ συνολικά έχει πέσει περίπου 30% από τότε;
Και γιατί έπεσε το ΑΕΠ 30% από τότε;
Γιατί η ανεργία έφτασε 26% και 60% στους νέους;
Και αφού οι άνεργοι είναι τόσοι πολλοί, από ποιούς περιμένει το κράτος να εισπράξει φόρους; (άμεσους και έμμεσους)
Από πού περιμένουν τα ταμεία να εισπράξουν εισφορές για να πληρώνουν συντάξεις και να καλύπτουν δαπάνες για την υγεία;

Μήπως πρέπει το κράτος να αφήσει όλα τα άλλα και να ασχοληθεί ΚΥΡΙΩΣ με την ανεργία;
Και με το να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες ώστε να δημιουργηθούν δουλειές;

Για τους καρχαρίες που λέτε, να δεχτώ ότι έχετε δίκιο. Αλλά έχω 2 ερωτήματα:
1. Μπορούμε να τους πιάσουμε και να τους εξαναγκάσουμε να επιστρέψουν πίσω ΟΛΑ τα κλεμμένα;
2. Έστω ότι τα καταφέρνουμε και τα δύο. Πιστεύετε πραγματικά ότι όλα τα κλεμμένα φτάνουν για να πληρωθούν συντάξεις, μισθοί κτλ. λίγων εκατομμυρίων ανθρώπων; Και για πόσο διάστημα; Πόσα πια έχουν φάει αυτοί οι άνθρωποι; Έχουμε καμμιά ιδέα;

MG-KTiNoS
17/03/2016, 21:07
:a10::a20:

OMG & 3 lol...

Δλδ όλα αυτό το απαυγασμα γνώσεων χρηματοοικονομικής και τραπεζικού συστηματος, το έμαθες περιμένοντας να πληρώσεις ΦΜΥ, ΙΚΑ και γραμμάτια στην ουρά;

Καλά...αν έσπαγε ο διάολος το πόδι του και δούλευες σε τράπεζα, όχι μέσα...σεκιουριτας σου λέω...κάτι καθηγητακια στην ΑΣΟΕΕ θα τα είχες για τα @@ σου.

Respect re man. :beer:

Καλά εσυ είσαι και εκτώς τόπου και χρόνου λέμε....
Για τον τράγο του έλεγα έκανε επίσκεψη στην Εθνική
--------------------------------

Αλλά για πεζ μου σοβαρά τη γνώσεις χρειάζεται
για να καταλάβεις πως οι μετοχές της τσιπιτα μπανάνα
είναι μούφα ΑΣΟΕ Χάρβαρντ ή απλά να μην είσαι βλήμα???
Κι όλοι αυτοί της ΑΣΟΕ που έλεγαν στο γκοσμάκι τρεχάτε στο ΧΑΑΑΑΑ....
να γίνετε πλούσιοι τι ήταν???
Τραπεζικά στελέχη ή αλήτες?

7 όμγκ 32 λολ
και η θάλασσα είναι βαθιά και κουνούν οι βάρκες....

MG-KTiNoS
17/03/2016, 21:08
Και για ποιο λόγο ακριβώς δεν βγαίνουν τα νούμερα;
Γιατί το ελληνικό δημόσιο στον προϋπολογισμό του υπολογίζει ότι θα εισπράξει από φόρους σε απόλυτα νούμερα περίπου όσα εισέπραττε και το 2009 παρά την φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών;
Μήπως επειδή το ΑΕΠ συνολικά έχει πέσει περίπου 30% από τότε;
Και γιατί έπεσε το ΑΕΠ 30% από τότε;
Γιατί η ανεργία έφτασε 26% και 60% στους νέους;
Και αφού οι άνεργοι είναι τόσοι πολλοί, από ποιούς περιμένει το κράτος να εισπράξει φόρους; (άμεσους και έμμεσους)
Από πού περιμένουν τα ταμεία να εισπράξουν εισφορές για να πληρώνουν συντάξεις και να καλύπτουν δαπάνες για την υγεία;

Μήπως πρέπει το κράτος να αφήσει όλα τα άλλα και να ασχοληθεί ΚΥΡΙΩΣ με την ανεργία;
Και με το να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες ώστε να δημιουργηθούν δουλειές;

Για τους καρχαρίες που λέτε, να δεχτώ ότι έχετε δίκιο. Αλλά έχω 2 ερωτήματα:
1. Μπορούμε να τους πιάσουμε και να τους εξαναγκάσουμε να επιστρέψουν πίσω ΟΛΑ τα κλεμμένα;
2. Έστω ότι τα καταφέρνουμε και τα δύο. Πιστεύετε πραγματικά ότι όλα τα κλεμμένα φτάνουν για να πληρωθούν συντάξεις, μισθοί κτλ. λίγων εκατομμυρίων ανθρώπων; Και για πόσο διάστημα; Πόσα πια έχουν φάει αυτοί οι άνθρωποι; Έχουμε καμμιά ιδέα;

Τώρα είναι αργά...
Αν δεν υπάρξει πολιτική λύση τη γαμήσαμε

byron
17/03/2016, 21:47
Καλά εσυ είσαι και εκτώς τόπου και χρόνου λέμε....
Για τον τράγο του έλεγα έκανε επίσκεψη στην Εθνική
--------------------------------

Αλλά για πεζ μου σοβαρά τη γνώσεις χρειάζεται
για να καταλάβεις πως οι μετοχές της τσιπιτα μπανάνα
είναι μούφα ΑΣΟΕ Χάρβαρντ ή απλά να μην είσαι βλήμα???
Κι όλοι αυτοί της ΑΣΟΕ που έλεγαν στο γκοσμάκι τρεχάτε στο ΧΑΑΑΑΑ....
να γίνετε πλούσιοι τι ήταν???
Τραπεζικά στελέχη ή αλήτες?

7 όμγκ 32 λολ
και η θάλασσα είναι βαθιά και κουνούν οι βάρκες....

Άκου γλυκέ μου φαρμακοτρίφτη...
Πιθανότατα να είσαι ο super wow αναλυταρας, και να μυρίζεται από μακριά τα σαπακια από τις μετοχές που όποιος δεν τρέξει να τις αγοράσει, θα πεθάνει υπάλληλος.
Μαγκιά σου αν είσαι, προσωπικά σε κόβω στην κατηγορία του παντογνώστη όμως που αν ασχοληθεί με το ΧΑΑ, θα ψωνίσεις το "σίγουρο" που θα σου σφυρίξει το "πρώτο χέρι", και συνήθως αυτή η κατηγορία επενδυτών, τρώει μια φάπα που την θυμάται για όλη της την ζωή.

Δεν ξέρω πια είναι η chipita banana. Υπήρχε μόνο η εταιρία chipita, που μια χαρά εταιρία ήταν και είναι. Πιθανολογω πως κάποιο άλλο χαρτί σου σφύριξαν πως είναι αλογομουρικο και μπερδεύτηκες. Όταν μάθεις, πες μου να σου λύσω κάποια απορία που να βασίζεται σε λογική ερώτηση.

Δεν ξέρω ποιος τραπεζικός σε δάγκωσε, συνήθως ελδεαρχες και χρηματιστηριακές έδιναν τα καλά τα tips. Προσωπικά, αν και του χώρου, τις καλύτερες πληροφορίες τις άκουγα από έναν νυχτοφύλακα.

Καιπουσαι...εγώ δεν θα χύσω δάκρυα για τον κάθε βλαμμένο που την είδε αναλυτής και γκουρου των αγορών...και ψώνιζε ότι υπήρχε πουλώντας σπίτια και περιουσίες για να τα ρίξει στο ΧΑΑ.
Ούτε και μου λένε τίποτα οι πολιτικές ευθύνες. Αυτά τα επικαλούνται οι άσχετοι, για να μεταφέρουν την ευθύνη της δικής τους μαλακιας. Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχθούν πως πιάστηκαν μαλακες, φταίνε οι άλλοι που τους παρέσυραν.

Ευθύνες για την παντελή έλλειψη κανόνων υπήρχαν. Και θεσμικές και πολιτικές που δεν φρόντισαν να βάλουν φρένο στην τρέλα. Αντίστοιχα πιστεύω περισσότερο στην ατομική ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν να μου λες πως φταίει ο χψ πολιτικός, όταν μια χώρα σταμάταγε να δουλεύει μεταξύ 10:30-13:30 και πίστευε πως ο Buffet ήταν μια τρίχα απ'τα παπαρια τους.
Γιατι από τέτοιους είχε γεμίσει η κάθε γειτονιά. Εσύ μόνο αθώες κορασίδες που παρασύρθηκαν είδες τότε;

kalgeorge
17/03/2016, 22:02
Αυτά τα επικαλούνται οι άσχετοι, για να μεταφέρουν την ευθύνη της δικής τους μαλακιας. Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχθούν πως πιάστηκαν μαλακες, φταίνε οι άλλοι που τους παρέσυραν.

σε δυο γραμμες το πρόβλημα του Έλληνα... παντα φταίνε οι άλλοι

nick_VFR
17/03/2016, 22:22
Τώρα είναι αργά...
Αν δεν υπάρξει πολιτική λύση τη γαμήσαμε

355040

(τώρα πείτε μου... φταίω; όχι, πείτε μου!!) :evil:

taisteal
18/03/2016, 01:26
Οι τελευταιες σελιδες εχουν απιστευτο γελιο

:lol::lol::lol:

Σνεχατε

MG-KTiNoS
18/03/2016, 07:37
Άκου γλυκέ μου φαρμακοτρίφτη...
Πιθανότατα να είσαι ο super wow αναλυταρας, και να μυρίζεται από μακριά τα σαπακια από τις μετοχές που όποιος δεν τρέξει να τις αγοράσει, θα πεθάνει υπάλληλος.
Μαγκιά σου αν είσαι, προσωπικά σε κόβω στην κατηγορία του παντογνώστη όμως που αν ασχοληθεί με το ΧΑΑ, θα ψωνίσεις το "σίγουρο" που θα σου σφυρίξει το "πρώτο χέρι", και συνήθως αυτή η κατηγορία επενδυτών, τρώει μια φάπα που την θυμάται για όλη της την ζωή.

Δεν ξέρω πια είναι η chipita banana. Υπήρχε μόνο η εταιρία chipita, που μια χαρά εταιρία ήταν και είναι. Πιθανολογω πως κάποιο άλλο χαρτί σου σφύριξαν πως είναι αλογομουρικο και μπερδεύτηκες. Όταν μάθεις, πες μου να σου λύσω κάποια απορία που να βασίζεται σε λογική ερώτηση.

Δεν ξέρω ποιος τραπεζικός σε δάγκωσε, συνήθως ελδεαρχες και χρηματιστηριακές έδιναν τα καλά τα tips. Προσωπικά, αν και του χώρου, τις καλύτερες πληροφορίες τις άκουγα από έναν νυχτοφύλακα.

Καιπουσαι...εγώ δεν θα χύσω δάκρυα για τον κάθε βλαμμένο που την είδε αναλυτής και γκουρου των αγορών...και ψώνιζε ότι υπήρχε πουλώντας σπίτια και περιουσίες για να τα ρίξει στο ΧΑΑ.
Ούτε και μου λένε τίποτα οι πολιτικές ευθύνες. Αυτά τα επικαλούνται οι άσχετοι, για να μεταφέρουν την ευθύνη της δικής τους μαλακιας. Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχθούν πως πιάστηκαν μαλακες, φταίνε οι άλλοι που τους παρέσυραν.

Ευθύνες για την παντελή έλλειψη κανόνων υπήρχαν. Και θεσμικές και πολιτικές που δεν φρόντισαν να βάλουν φρένο στην τρέλα. Αντίστοιχα πιστεύω περισσότερο στην ατομική ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν να μου λες πως φταίει ο χψ πολιτικός, όταν μια χώρα σταμάταγε να δουλεύει μεταξύ 10:30-13:30 και πίστευε πως ο Buffet ήταν μια τρίχα απ'τα παπαρια τους.
Γιατι από τέτοιους είχε γεμίσει η κάθε γειτονιά. Εσύ μόνο αθώες κορασίδες που παρασύρθηκαν είδες τότε;

Όλα λάθος τα πιθανολογεις...
Δεν έπαιξα ότι μια δραχμή στο ΧΑΑ γιατί δουλευα δίπλα και τους είχα πελάτες.
Έχω κάκκιστη άποψη για όλους αυτούς.

Και κάτι ακόμα το κράτος ήταν και παραμένει σε αγαστη συνεργασία με όλους αυτούς.
Τα αποτελέσματα ο΄λων αυτών των καταστάσεων τα βλέπεις γύρω σου.
Αναλυταράς δεν είμαι αλλά δεν είμαι και μαλάκας.

Εσύ θες να βλέπεις μόνο το κακό κράτος και να αγνοείς τους κουμπάρους
παρωπίδες το λένε.
Εγώ ελπίζω να βρεθεί κανένα σοβαρό άτομο στην ΕΕ και να βάλει τάξη στο μπορδέλο
καλή ώρα σαν το Ντι Πιέτρο.
Θα είμαι και μαλάκας που το πιστεύω -μπορεί-
Αλλά που ξέρεις ΜΠΟΡΕΙ...
Για όλη την κατασταση λοιπόν συνοψίζω

:moutza:

dimmie_72
18/03/2016, 08:29
Εγώ ελπίζω να βρεθεί κανένα σοβαρό άτομο στην ΕΕ και να βάλει τάξη στο μπορδέλο
καλή ώρα σαν το Ντι Πιέτρο.

Προσωπικά νομίζω ο μόνος που πέρασε τις τελευταίες 10ετίες και μπορούσε να κάνει κάτι καλό για τη χώρα και όχι για το συμφέρον του, ήταν ο Κ. Στεφανόπουλος. Χάνοντας όμως 2 φορές στις εσωκομματικές την προεδρία του κόμματος του αποδείχθηκε για 1 ακόμη φορά ότι μας αξίζουν... άλλοι.

stam2
18/03/2016, 08:36

https://www.youtube.com/watch?v=CscvvuZGP2k

https://www.youtube.com/watch?v=jTt1LHW4ROE

GFawkes
18/03/2016, 08:42
:a014:

:bawl:

Cpt. Haddock
18/03/2016, 10:12
να σε ρωτήσω και κάτι...
ΧΑΑ έπαιζες?

Ναι, γιατι;

Εσύ θες να βλέπεις μόνο το κακό κράτος και να αγνοείς τους κουμπάρους
παρωπίδες το λένε.

Ξέρεις, οι κουμπάροι χωρις τη συνεργασια του κρατους δεν καταφερνουν και πολλα

PortisHead
18/03/2016, 10:24
40 σελιδες τωρα τσακώνεστε και ειρωνεύεστε οι ΤραπεζοΟικονομολόγοι με τους....υπόλοιπους τελως πάντων.:lol:

Τουλάχιστον συμφωνείται στο γεγονός οτι δεν εφαρμόζεται η δικαιοσύνη (κοινως δεν υπάρχουν επιπτώσεις) για κανέναν υπαίτιο ?

Κι επίσης , Captain και Byron , εφόσον τα κατέχετε λογω ενασχόλησης με το αντικείμενο, επαγγελματικά και μορφωτικά,
μπορείτε να μας τα αναλύετε και λιγο πιο απλα (μιας που κανετε τον κοπο και τα γράφετε) ή δεν ειναι εφικτο να αναλυεις
κατι οικονομοτεχνικο με απλους ορους (δεν ειρωνευομαι) ?

stam2
18/03/2016, 10:34
όσο απλά ή σύνθετα και να το αναλύσει κανείς, οι αρπαχτές που έκαναν οι τραπεζίτες με τη βοήθεια των πολιτικών, πάντα αρπαχτές θα είναι...
no offence to anybody...

byron
18/03/2016, 10:40
https://www.youtube.com/watch?v=CscvvuZGP2k

https://www.youtube.com/watch?v=jTt1LHW4ROE

Sorry. Η ατιμωρησία μου δείχνει ένα κράτος διεφθαρμένο (και στην συγκεκριμένη περίπτωση, και στην δικαιοσύνη) και κουκουρούκου (καμμία έκπληξη δηλαδή).
Ευθύνες και κατηγορίες, μπορούσαν να σταθούν, στο σκέλος που δεν τηρήθηκαν οι νόμοι που κάλυπταν τα οριζόμενα για χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν, τους όρους ΑΜΚ, παρατυπίες σε συγχωνεύσεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων από βασικούς μετόχους, χειραγώγηση μετοχών, και ένα σκασμό άλλες κατηγορίες που ήταν σχετικά εύκολο να σταθούν, και να αποδειχθούν. Το γιατί δεν έγινε, μην με ρωτάτε εμένα.

Οι πολιτικοί, προφανώς και έχουν κάθε συμφέρον να συντηρούν μια ανοδική αγορά καθώς σε νορμάλ οικονομίες αντικατοπτρίζουν τις προοπτικές μιας οικονομίας. Και στις δυτικές οικονομίες, τα χρηματιστήρια είναι βασικός πυλώνας άντλησης χρημάτων των εταιριών. Δεν είναι κάτι καινούργιο, αιώνες λειτουργούν έτσι. Και ποτέ και κανένας πολιτικός δεν θα πει κάτι που θα σαμποτάρει την την εικόνα της υγιούς οικονομίας (που οφείλεται στην πολιτική του...). Διαφορετικά, να κατηγορηθεί και ο Clinton που τότε είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, και είχε μιλήσει για το γαμάτο χρηματιστήριο.

Οι χρηματιστηριακές φρενίτιδες και ο κερδοσκοπικός πυρετός, συμβαίνουν από το 1600φεύγα. Και πάντα με την ίδια κατάληξη. Ότι συνέβει το 99 στο ΧΑΑ, έγινε το 2000 στον Nasdaq με τα .com. Και? Δεν είδα να κατηγορήσει κάποιος τον Clinton πως έριξε τον κόσμο στους τοκογλύφους. Που μεταξύ μας...τοκογλύφους ονομάζουμε αυτους που αποτυχάνουμε να γίνουμε, ναι?
Εκτός και με πείσει κάποιος, πως όποιοι αγόραζαν ΑΘΗΣΚ (ένα γραφείο με μια υπάλληλο που έφτασε τα 650 δις (!!!!) δραχμές κεφαλαιοποίηση) δρχ στις 50.000, ήταν επενδυτής και όχι wannabe κερδοσκόπος, και ήξερε τι έκανε.

Ε, έτσι γίνεται συνήθως. Ο αποτυχημένος κερδοσκόπος, γίνεται μακροχρόνιος επενδυτής. Και το εύκολο χρήμα, είναι πολυυυυυύ δύσκολο.

ΥΓ. Τα παραπάνω δεν τα λέω επειδή "δούλευα κοντά" ή τα άκουσα. Μετά από 8 χρόνια σε dealing room τράπεζας, άλλαξα αντικείμενο από 1/2000 ως 11/2000 πηγαίνοντας σε μια χρηματιστηριακή μέχρι που παραιτήθηκα και πήγα σε dealing room άλλης τράπεζας.
Εφριξα...αν γράψω ποτέ ιστορίες από αυτά που είδα και εκτέλεσα ως εντολές θα κρασάρει ο server. Από παπάδες που τα πόνταραν όλα σε limit up των ΝΑΟΥΚ, μέχρι ιδιοκτήτες μπαρ στην Αμφιάλη που θεωρούσαν πως παίζουν τις κατασκευές στα δάχτυλα και "δεν πάει παρακάτω". Και όταν έχασαν τα αυγά και τα καλάθια, και κυρίως λεφτά που δεν θα χρειαζόταν να ξαναδουλέψουν αυτοί και τα εγγόνια τους ΠΟΤΕ, τους έφταιγε ο ΧΨ επειδή δεν πρόλαβαν να ξεφόρτωσουν...
Γιατί η πικρή αλήθεια αυτή είναι. Αν είχαν προλάβει να τα φορτώσουν στην κεφάλα του επόμενου, μια χαρά θα ήταν όλα.

Τεσπα, αρχαίες ιστορίες. Από το 1999 μέχρι το 2016 έχουν περάσει πολλαααααά χρόνια. Το ΧΑΑ, ένας κρίκος της κατρακύλας και της εποχής που θαυμάζανε όλοι τα πούρα και τα λαμόγια που είχαμε ως κοινωνικά πρότυπα ήταν και αυτό.

ΧΑΑ τέλος η κουβέντα από μένα. :wave2:

stam2
18/03/2016, 10:54
κατ' αρχην μην το παίρνεις προσωπικά. Κανείς δεν σε έβαλε να λογοδοτήσεις για τα εγκλήματα του ΧΑΑ.
Απλώς κάτι έγραψες για πολιτικές ευθύνες και έκρινα σκόπιμο να φρεσκάρω τη μνήμη μας. Οι πολιτικοί προφανώς έχουν συμφέρον και καθήκον να φορμάρουν την οικονομία επικοινωνιακά και όπως αλλιώς μπορούν, όμως αυτό που έγινε το '99 είναι κομματάκι διαφορετικό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με το κύρος της θέσης του, διεμήνυε όπως και από όπου μπορούσε ότι το ΧΑΑ είναι μια σίγουρη επένδυση και μία ένδειξη υγιούς οικονομίας, κάτι που σίγουρα γνώριζε ότι δεν ισχύει. Κατάφεραν να πορώσουν από τραπεζικούς και δημοσιοϋπάλληλους, μέχρι αγρότες να "παίξουν" και να "παίξουν" χοντρά.

Αυτό είναι πολιτική ευθύνη. Όπως πολιτική ευθύνη είναι και η χειραγώγηση της δικαιοσύνης η οποία τραίναρε κάποιες υποθέσεις ώστε να παραγραφούν, ή απλά να μην υπόκεινται σε αξιόποινο νομικό πλαίσιο. Τα διάφορα παραδείγματα που θα έχεις να παραθέσεις θα ήταν σίγουρα ενδιαφέροντα μεταξύ τύρου και αχλαδιού, αλλά μάλλον άτοπα στην συγκεκριμένη παρένθεση που ανοίγουμε που αφορά τις πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε έτσι αβάδιστα και ντεφάκτο την πολιτική ανευθυνότητα και ατιμωρησία που τις διέπουν...

byron
18/03/2016, 11:16
κατ' αρχην μην το παίρνεις προσωπικά. Κανείς δεν σε έβαλε να λογοδοτήσεις για τα εγκλήματα του ΧΑΑ.
Απλώς κάτι έγραψες για πολιτικές ευθύνες και έκρινα σκόπιμο να φρεσκάρω τη μνήμη μας. Οι πολιτικοί προφανώς έχουν συμφέρον και καθήκον να φορμάρουν την οικονομία επικοινωνιακά και όπως αλλιώς μπορούν, όμως αυτό που έγινε το '99 είναι κομματάκι διαφορετικό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με το κύρος της θέσης του, διεμήνυε όπως και από όπου μπορούσε ότι το ΧΑΑ είναι μια σίγουρη επένδυση και μία ένδειξη υγιούς οικονομίας, κάτι που σίγουρα γνώριζε ότι δεν ισχύει. Κατάφεραν να πορώσουν από τραπεζικούς και δημοσιοϋπάλληλους, μέχρι αγρότες να "παίξουν" και να "παίξουν" χοντρά.

Αυτό είναι πολιτική ευθύνη. Όπως πολιτική ευθύνη είναι και η χειραγώγηση της δικαιοσύνης η οποία τραίναρε κάποιες υποθέσεις ώστε να παραγραφούν, ή απλά να μην υπόκεινται σε αξιόποινο νομικό πλαίσιο. Τα διάφορα παραδείγματα που θα έχεις να παραθέσεις θα ήταν σίγουρα ενδιαφέροντα μεταξύ τύρου και αχλαδιού, αλλά μάλλον άτοπα στην συγκεκριμένη παρένθεση που ανοίγουμε που αφορά τις πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε έτσι αβάδιστα και ντεφάκτο την πολιτική ανευθυνότητα και ατιμωρησία που τις διέπουν...

Ξέρεις, πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν μόνο όταν χάνει κάποιος τα λεφτά του σε μια μπαρμπουτιέρα. Διαφορετικά να καταλογίσουμε και πολιτικές ευθύνες για την λειτουργία των καζίνο και του ΟΠΑΠ. Την τύχη τους δοκίμασαν όλοι, ελπίζοντας πως θα γίνουν πλούσιοι και γρήγορα, ότι ελπίζει κάποιος δλδ που θα πάει να ποντάρει στο μαύρο κόκκινο όλη του την περιουσία. Και η μαλακία που πέταξε ο Σημίτης ΔΕΝ σε αναγκαζε να παίξεις λεφτά.
Και δεν το θεωρώ ίδιο, μέχρι τον τσαμπουκά να σου παίρνει τα μισά για να πληρώσει ελλείματα και συντεχνίες...στα μάτια μου είναι πταίσμα.
Επιλογή υπήρχε, και είναι ξεκάθαρη. Λίγο μυαλό χρειαζόταν, το οποίο είχε κάνει κοπάνα εκείνη την περίοδο.

Διαφορετικά να μιλήσουμε για τις πολιτικές ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν αυτό τον τόπο και δεν τους βγήκαν οι πίπες που έλεγαν, με αποτέλεσμα το σημερινό κατάντημα.

stam2
18/03/2016, 11:37
είναι άλλο να φωνάζει ο καζινάρχης ελάτε να παίξετε μπλακτζακ και φρουτάκια, ένας στους επτά κερδίζει, και είναι άλλο ο πρωθυπουργός της χώρας να τονίζει επιμόνως στον λαό του πως το χρηματιστήριο είναι μια σίγουρη επένδυση, και να τους προτείνει να παίξουν τις οικονομίες τους...

Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά.... :wave2:

skylaros
18/03/2016, 11:52
είναι άλλο να φωνάζει ο καζινάρχης ελάτε να παίξετε μπλακτζακ και φρουτάκια, ένας στους επτά κερδίζει, και είναι άλλο ο πρωθυπουργός της χώρας να τονίζει επιμόνως στον λαό του πως το χρηματιστήριο είναι μια σίγουρη επένδυση, και να τους προτείνει να παίξουν τις οικονομίες τους...

Φίλος το περίσσευμά τους είπε να παίξουν, στους επενδυτές μάλιστα δεν είπε πολίτες πουλήστε ότι έχετε και παίξατε να χεστήκατε στο τάλαρο. Το ότι έχουν δομήσει την κοινωνία με τέτοιο τρόπο να γουστάρουν όλοι να το ρίχνουν στο μπαρμπούτι είναι άλλο θέμα. Το ότι τα χρηματιστήρια γίνονται μπαρμπουτιέρες πάλι είναι άλλο θέμα (υπάρχουν χρηματιστήρια με σταθερούς επενδυτές χρόνων που μάλιστα έχουν και πολύ καλά κέρδη, τώρα αν κάποιος θέλει να βάζει εικοσάρικο και να βγάζει διακοσάρι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Αν με ρωτάς δε θα έπρεπε να υπήρχαν χρηματιστήρια με τη μορφή που έχουν.

stam2
18/03/2016, 11:55
Φίλος το περίσσευμά τους είπε να παίξουν, στους επενδυτές μάλιστα δεν είπε πολίτες πουλήστε ότι έχετε και παίξατε να χεστήκατε στο τάλαρο. Το ότι έχουν δομήσει την κοινωνία με τέτοιο τρόπο να γουστάρουν όλοι να το ρίχνουν στο μπαρμπούτι είναι άλλο θέμα. Το ότι τα χρηματιστήρια γίνονται μπαρμπουτιέρες πάλι είναι άλλο θέμα (υπάρχουν χρηματιστήρια με σταθερούς επενδυτές χρόνων που μάλιστα έχουν και πολύ καλά κέρδη, τώρα αν κάποιος θέλει να βάζει εικοσάρικο και να βγάζει διακοσάρι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Αν με ρωτάς δε θα έπρεπε να υπήρχαν χρηματιστήρια με τη μορφή που έχουν.

φίλος, το περίσσευμα που εννοείς και εννοούν, κάποτε υπήρχαν κυβερνήσεις που το έσπρωχναν στην αποταμίευση. Οικονομίες το λέει ο λαουτζίκος, κι εγώ μαζί...

skylaros
18/03/2016, 12:07
φίλος, το περίσσευμα που εννοείς και εννοούν, κάποτε υπήρχαν κυβερνήσεις που το έσπρωχναν στην αποταμίευση. Οικονομίες το λέει ο λαουτζίκος, κι εγώ μαζί...

Μη με κάνεις να μοιάζω πως υποστηρίζω τον Σημίτη. Άλλο σου λέω... Το πρόβλημα δεν είναι στο τι λένε, είναι βαθύτερο και αφορά την ίδια τη δομή της κοινωνίας.

sniper
18/03/2016, 12:10
Μη με κάνεις να μοιάζω πως υποστηρίζω τον Σημίτη. Άλλο σου λέω... Το πρόβλημα δεν είναι στο τι λένε, είναι βαθύτερο και αφορά την ίδια τη δομή της κοινωνίας.

Δεν ξέρω για δομή, αλλά μια χαρά την αποδόμησαν απο το 2011 μέχρι σήμερα.

Panos76
18/03/2016, 12:18
Εικόνα σου είμαι πολιτικέ και σου μοιάζω. ;)

Cpt. Haddock
18/03/2016, 12:20
Κι επίσης , Captain και Byron , εφόσον τα κατέχετε λογω ενασχόλησης με το αντικείμενο, επαγγελματικά και μορφωτικά,
μπορείτε να μας τα αναλύετε και λιγο πιο απλα (μιας που κανετε τον κοπο και τα γράφετε) ή δεν ειναι εφικτο να αναλυεις
κατι οικονομοτεχνικο με απλους ορους (δεν ειρωνευομαι) ?

Δε χρειάζεται περισπουδαστες αναλύσεις (άλλωστε εγω ειδικα δεν κατεχω ειδικες γνωσεις, εμπειρια εχω, δεν εχω σπουδάσει οικονομικα). Τα πραγματα ειναι απλα: Εσοδα-εξοδα. Ο,τι συμβαινει σε καθε επιχειρηση, σε καθε νοικοκυριο. Δειτε τον πινακα που εβαλα. Δειτε πώς ανοιξε η ψαλιδα απο το 2005 και μετά. Ενα κρατος απιστευτα ελλειματικο, που το καλυπταμε με τρελο (και φτηνο ακόμα), δανεισμο. Εσκασε το παραμυθι, τελος τα φτηνα δανεικα, μπαμ.

Απλωμένο χέρι και επαιτεια ωστε οι κακοι να μας δωσουν λεφτα (που το 2012 ήρθαν σε φυσικη μορφη με αεροπλανα για να καλυψουν την καταρρεουσα ρευστοτητα), να μας τα δωσουν σε επιτόκιο αστειο σε σχεση με αυτο της αγορας (ή σε σχεση με αυτο που θα ειχαμε αν φευγαμε απο το ευρω), αλλα εμεις τοκογλυφους να τους λεμε.

Παγωμα οικονομιας (λογικο κριση ειχαμε), πτωση ΑΕΠ, αυξηση χρεους ως ποσοστο του ΑΕΠ.

Η απαντηση των κυβερνησεων; Φοροι. Φοροι. Φοροι. Φοροι.

Αποτέλεσμα; Μα το βλεπετε.

Σχετικα με το ΧΑΑ τωρα. Το 1997 η τραπεζα στην οποια δουλευα εξαγορασε μια χρηματιστηριακη εταιρια. Απο τις σχετικα μεγαλες. Ειχα αμεση εμπλοκη στις διαδικασίες μερτζερ και αποϋλοποιησης τιτλων και λοιπων αλλων, οποτε απο το 1998 εως το 2000 ήμουν συχνα εκει. Θα επρεπε να δειτε την αιθουσα με τις καρεκλες και τη live μεταδοση και μεσα τους αλογομούρηδες με τα χαρτακια και τα τηλεφωνα. Κανονικός ιπποδρομος.

Επενδυτές my ass...

Το κυριο προβλημα που εχει μια χροια πολιτικων ευθυνων, ειναι οτι η αγορά εκανε το μπουμ πριν προλαβουν να μπουν οι διαφορες κανονιστικες ρυθμισεις και περιορισμοι. Συναλλαγες αέρα, εκκαθαριση Τ+3 και λοιπα. Ειχε πολλα κενα το συστημα (κακώς αλλα τα είχε) και πολλοι επωφεληθηκαν.

Επειδη ο Κτινος τα ακουει απο πρώτο χερι όταν καταθετει τις περιοδικες ΦΜΥ, αλλα εγω τα έζησα, έπρεπε να δειτε πόσο πιεστικα οι πελατες ζητουσαν απο υπαλληλους των καταστηματων (οχι χρηματιστηριακής), να κανουν πραξεις για λογαριασμο τους απο τηλεφωνο. "Τι θα πει δεν μπορειτε; Πελατης ειμαι"

Οχι οτι οι υπάλληλοι ήταν τιποτα αγγελουδια και ξερω τουλαχιστον δυο που λαμογιασαν χοντρά (και φαγαν πόρτα).

Θυμηθειτε τις ΕΛΠΕ που άνοιγαν σαν βιντεοκλαμπ σε καθε χωριο...
Θυμηθειτε τα ρεπορταζ απο τις παραλιες με τους τυπους να φωναζουν στα κινητα "πούλα" με ύφος Γουόρεν Μπάφετ.
Οι ίδιοι εκλαιγαν μετά.

Αλλα, κακώς ασχολούμαστε ακομα με το ΧΑΑ και τη φουσκα του 1999-2000. Στο κατω, κατω, όσοι ήταν στην πολιτικη τότε, το πληρωσαν και εξαφανιστηκαν. Το πρόβλημα της χώρας ήταν και είναι δημοσιονομικό.

PortisHead
18/03/2016, 12:35
Στο κατω, κατω, όσοι ήταν στην πολιτικη τότε, το πληρωσαν και εξαφανιστηκαν.

Μεχρι στιγμής για τον μονο που λειτούργησε (μερικώς) η δικαιοσύνη (εστω και επιλεκτικά και με σκοπιμότητα) ήταν για τον Τζοχατζοπουλο.
Μην μου πεις για το αστειο προστιμο που επηβλήθει στον τεως υπ.οικονομ. Παπαντωνιου.

Cpt. Haddock
18/03/2016, 12:38
Το πληρωσαν πολιτικα εννοω. Αυτο σημαινει πολιτικη ευθυνη.

kalgeorge
18/03/2016, 13:24

Και τα δυο αφορούν απλά ποσο μυαλό κουβαλάς και ποσο μπορεις να ψαχτείς για κατι. Άλλιως πας στα κουτουρού και απλά ρίχνεις το φταίξιμο στους αλλους

Panos76
18/03/2016, 13:33
braking news, έχουμε κλήρωση (http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500065703)

Pan (dvs)
18/03/2016, 13:57
........
Αλλα, κακώς ασχολούμαστε ακομα με το ΧΑΑ και τη φουσκα του 1999-2000. Στο κατω, κατω, όσοι ήταν στην πολιτικη τότε, το πληρωσαν και εξαφανιστηκαν. Το πρόβλημα της χώρας ήταν και είναι δημοσιονομικό.

Δημοσιονομικο,πολιτικο και κοινωνικο θα ελεγα.

tzimidis
18/03/2016, 14:51
braking news, έχουμε κλήρωση (http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500065703)

Re mipos einai anadimosieysi apo to koulouri ???
Opos tin eixe patisei i ert?

byron
18/03/2016, 15:15

Δεν νομίζω πως κάποιος πολιτικός αναφέρθηκε ποτέ σε σίγουρη επένδυση. Το video μάλιστα που έβαλες, ούτε καν ως προτροπή δεν την μεταφράζω, και θα πω το ίδιο που είπε ο skylaros μιας και μου φαίνεται αστείο να φαίνεται πως υποστηρίζω τον Σημίτη.
"Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές να τοποθετούν το περίσσευμα τους (οτι σημαίνει αυτό), και να αμοίβονται". Που την άκουσες την σιγουρη επένδυση? :confused:

Αμα θέλεις, το εξηγείς πιο απλά γιατί μάλλον άλλα πράγματα θέλει ο καθένας να καταλάβει μου φαίνεται.

dimmie_72
18/03/2016, 15:55
ε οκ θα περίμενε κανείς από πανεπιστημιακό τακτικό καθηγητή του Εμπορικού και Αστικού Δικαίου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να είναι λίγο φειδωλός στις προτροπές του όταν γνωρίζει ότι εδώ δεν ίσχυαν στο ελάχιστο νόμοι περί χειραγώγησης τον μετοχών και ΧΑ σε σχέση με τον ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά αφού το λέτε εσείς... :rolleyes:

skylaros
18/03/2016, 16:06
ε οκ θα περίμενε κανείς από πανεπιστημιακό τακτικό καθηγητή του Εμπορικού και Αστικού Δικαίου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να είναι λίγο φειδωλός στις προτροπές του όταν γνωρίζει ότι εδώ δεν ίσχυαν στο ελάχιστο νόμοι περί χειραγώγησης τον μετοχών και ΧΑ σε σχέση με τον ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά αφού το λέτε εσείς... :rolleyes:

Σε αυτό έχει δίκιο. Αλλά πες μου δε μπορείς να σκεφτείς μέσα σε 10 λεπτά τουλάχιστο 300 ψέμματα/μ@λακίες που έχουν πει διάφοροι πολιτικοί χμμμ τα τελευταία 30 χρόνια ? Είμαι σίγουρος πως μπορείς και φυσικά θα είναι ένα ψήγμα από τα όσα έχουν πει έτσι ?

byron
18/03/2016, 16:25

+990...

Εδώ και κάτι έτη (τελευταία πριν λίγες μέρες) υπάρχει προτροπή από κάθε αρμόδιο, υπουργό/πρωθυπουργό/ξένο παράγοντα να έρθουν οι ξένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αν το κάνεις, χωρίς να υπολογίσεις τίποτα (μα τίποτα όμως), πάρεις δάνειο, πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις, έρθεις Ελλάδα...και σου βγεί απ΄το σβέρκο, ποιός είναι τελικά ο υπεύθυνος?

Αυτός που είπε τις παπάτζες, ή εσύ (χ,ψ) που δεν υπολόγισες κανένα ρίσκο στο που θα βάλεις τα λεφτά σου?

MG-KTiNoS
18/03/2016, 16:38
+990...

Εδώ και κάτι έτη (τελευταία πριν λίγες μέρες) υπάρχει προτροπή από κάθε αρμόδιο, υπουργό/πρωθυπουργό/ξένο παράγοντα να έρθουν οι ξένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αν το κάνεις, χωρίς να υπολογίσεις τίποτα (μα τίποτα όμως), πάρεις δάνειο, πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις, έρθεις Ελλάδα...και σου βγεί απ΄το σβέρκο, ποιός είναι τελικά ο υπεύθυνος?

Αυτός που είπε τις παπάτζες, ή εσύ (χ,ψ) που δεν υπολόγισες κανένα ρίσκο στο που θα βάλεις τα λεφτά σου?

Για όλα φταίει το πρόβατο....
Ο λύκος είναι αθώος.

Αυτό που βλέπεις κάτω από αυτή τη γραμμή

ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ.... Δεν έχει καμία σχέση με το μαύρο....
Για αυτό μην κάνεις το άσπρο μαύρο.
Σου αφιερώνω όμως ένα τραγουδάκι έτσι να γουστάρεις...

https://youtu.be/n4mAISfx1P0

sniper
18/03/2016, 16:51
+990...

Καλό το πικρό χιούμορ, αλλά με την συνεχόμενη αύξηση της φορολογίας κάθε χρονιά, το μόνο που βλέπω είναι αντί για επενδυτές να έρχονται liquidators (σορρυ, δεν ξερω τη λέξη στα Ελληνικά).

Το χρονικό...

355072
355073
355074

Κι η λύση τώρα λέγεται Κυριάκος ή Ποτάμι ή ....

Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, δεν θες ν' αφήσεις κανέναν όρθιο.

MG-KTiNoS
18/03/2016, 17:21
Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, δεν θες ν' αφήσεις κανέναν όρθιο.

κάπου εκεί το βλέπω να καταλύγει και λυπάμαι πολύ...
Πραγματικά το λέω...
Γιατί όπως και να το κάνουμε από δω είμαστε και αλλού είμαστε ξένοι...

:(

SHOOTER045
18/03/2016, 17:51
κάπου εκεί το βλέπω να καταλύγει και λυπάμαι πολύ...
Πραγματικά το λέω...
Γιατί όπως και να το κάνουμε από δω είμαστε και αλλού είμαστε ξένοι...

:(

Στα ξένα είμαι έλληνας
Και στην Ελλάδα.ξένος

https://youtu.be/QVgivB6sKcY

AUFGEBRACHT
18/03/2016, 18:11
Εκείνοι οι Ισπανοί-Πορτογάλοι-Ιρλανδοί-Κύπριοι που μπήκαν επίσης σε μνημόνια, τι πουστιά έκαναν ρε γαμώτο και βγήκαν από αυτά; Ρε μπας και δεν είχαν τράπεζες; Μπας και δεν είχαν λαμόγια τραπεζίτες; Μπας και δεν έχουν παπαδαριό; Μπας και δεν έχουν χρηματιστηριακή αγορά; Τι έκαναν, τι έκαναν...

MG-KTiNoS
18/03/2016, 18:21
Εκείνοι οι Ισπανοί-Πορτογάλοι-Ιρλανδοί-Κύπριοι που μπήκαν επίσης σε μνημόνια, τι πουστιά έκαναν ρε γαμώτο και βγήκαν από αυτά; Ρε μπας και δεν είχαν τράπεζες; Μπας και δεν είχαν λαμόγια τραπεζίτες; Μπας και δεν έχουν παπαδαριό; Μπας και δεν έχουν χρηματιστηριακή αγορά; Τι έκαναν, τι έκαναν...

περί Κύπρου που διάβαζα @@ βγήκαν....
αλλά γενικά...
Η Κύπρος είναι πολύ πιο καλά οργανωμένη από μας.
Ακούω που και που ράδιο Αστρα γιατί έχει κάτι τρομερές εκπομπες
που εδώ ΟΥΤΕ για πλάκα.

Για τους άλλους δεν ξέρω...

dimmie_72
18/03/2016, 18:49

Θεωρώ πως είναι εντελώς διαφορετικό.
Η μισή Ελλάδα έπαιζε μανιωδώς τυφλωμένη και η άλλη μισή κοίταζε με σκεπτικισμό αναλογιζόμενη τη φούσκα. Οκ υπήρχαν και αυτοί που δεν είχαν μια να την παίξουν.
Για τι επενδυτές μιλάμε;
Απ την απέναντι ο καθόλου υποψιασμένος πρωθυπουργός για τη φούσκα προέτρεπε και το 2ο μισό να ακολουθήσει το 1ο επειδή έτσι λειτουργούν οι οικονομίες και βελτιώνονται οι δείΧτες και προσελκύονται κεφάλαια εκ του εξωτερικού κλπ κλπ...

Συγγνώμη μπορεί ο ΓΑΠ να το έκανε από βλακεία, ο Κωστάκης από ασχετοσύνη, ο Αλέξης από ματαιοδοξία αλλά τούτος δω ήταν ο μόνος αβανταδόρος ματσαράγκας.
όχι ότι έχει πλέον καμία σημασία βέβαια, αλλά μια και τόπιασε η κουβέντα.

dimmie_72
18/03/2016, 19:04
Σε αυτό έχει δίκιο. Αλλά πες μου δε μπορείς να σκεφτείς μέσα σε 10 λεπτά τουλάχιστο 300 ψέμματα/μ@λακίες που έχουν πει διάφοροι πολιτικοί χμμμ τα τελευταία 30 χρόνια ? Είμαι σίγουρος πως μπορείς και φυσικά θα είναι ένα ψήγμα από τα όσα έχουν πει έτσι ?

Θα δεχόμουνα την άλωση των αποταμιεύσεων αν δεν υπήρχε και το άλλο.

Αν είχε σε κάτι δίκιο ο Άκης ήταν όταν είπε κύριοι εδώ μιλάμε για αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.
αλλά είμαι τόσο μλκς που τα βρήκατε σε μένα έπρεπε να προσθέσει.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το Ανώτατο κυβερνητικό όργανο δεν γνώριζε ότι αγοράζουμε διπλά και τριπλά από τους άλλους. Ούτε ότι η διπλωματία και οι κρατικές υπηρεσίες μας δεν γνώριζαν ότι πακτωλοί εκaτομμυρίων έπαιρναν τον δρόμο των offshore.

Ohm
18/03/2016, 19:09
ρε
τί ασχολείστε με εξηγήσεις και θεωρίες; λεφτά θέλουν να βάλουν στην τσέπη τους. άπαξ και το καταφέρανε, στα αρχίδια τους όλα.

και δεν νομίζω να θέλετε απόδειξη για το ότι δεν νοιάζονται καθόλου για την ελλάδα...

kalgeorge
18/03/2016, 19:36
να έρχονται liquidators (σορρυ, δεν ξερω τη λέξη στα Ελληνικά

Ρευστοποιητές :p

AUFGEBRACHT
20/03/2016, 09:38
Αν και η ελληνική γλώσσα είναι πάμπλουτη, πραγματικά δεν βρίσκω κατάλληλη λέξη για να περιγράψω αυτό το "πράγμα" που αποκαλείται κυβέρνηση... Έστειλαν τον Κουρουπλή να ΔΕΙ με τα μάτια του την κατάσταση στην Ειδομένη. Μετά ο ίδιος δήλωσε ότι στα Διαβατά παρέδωσαν στους πρόσφυγες μέσα σε 12 μέρες ένα Hilton (θα το διαπίστωσε και αυτό ιδίοις όμμασι...). Το ξανασκέφτομαι και δεν το χωράει ο νους μου, έστειλαν έναν τυφλό να διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν στην Ειδομένη... :eleison:

Προς Θεού δεν κοροϊδεύω την έλλειψη όρασης του ανθρώπου, αλλά ρε πστ μου, τι λογική έχει να στείλεις έναν τυφλό, να πάει να κάνει ΤΙ;;; Να ακούσει τις περιγραφές; Να του πουν οι παρατρεχάμενοι και οι συνοδοί του τι βλέπουν; Μα και ο ίδιος δεν αυτοπροστατεύεται. Παραδώσαμε λέει ένα Hilton!!! Έτσι του είπαν, έτσι είπε; Δικό του το πνευματώδες ευφυολόγημα; Πόσο πάτο έχει ακόμα αυτή η κάθοδος;

SHOOTER045
20/03/2016, 09:43
Απατοι θα πάμε :whiteflag::whiteflag::whiteflag:

GFawkes
21/03/2016, 08:16
ΠΙΣΤΕΥΩ
τα πραγματα θα γινουν καλυτερα

https://www.youtube.com/watch?v=mvuu2-_5_Bc

:uplate:

GFawkes
21/03/2016, 08:25
Και εαν δεν πετυχει το σχεδιο

εχουμε εναλλακτικη

https://www.youtube.com/watch?v=2JLvw6CJKm0

Οδηγίες για την έκδοση διαβατηρίου
http://www.passport.gov.gr/

skylaros
21/03/2016, 11:43
Έχω βάσιμες υποψίες πως ο Κυριάκος θα μας βγάλει από την κρίση. Θα είναι αυτός που θα μας φτάσει στον πάτο του βαρελιού και όσοι επιβιώσουν σιγά σιγά θα την παλέψουν.

Δεινόσαυρος
21/03/2016, 18:49
ΠΙΣΤΕΥΩ
τα πραγματα θα γινουν καλυτερα

Go Back!
«Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε μπανανία, και τον Ελληνικό λαό σε φθηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα...»

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ! :D :D :D

dimmie_72
21/03/2016, 22:11
Απατοι θα πάμε :whiteflag::whiteflag::whiteflag:

https://www.youtube.com/watch?v=fbc8RloVmxM

GFawkes
22/03/2016, 07:52
Go Back!
«Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε μπανανία, και τον Ελληνικό λαό σε φθηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα...»

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ! :D :D :D

Αυτο ακριβως

διοτι ειχε "ηθικο πλεονεκτημα"

Αυτος θα το εκανε καλυτερα!!!

Υ.Γ.

καποιος βλεπει/διαβαζει και κατι απ οσα μπαινουν.

GFawkes
22/03/2016, 09:26
Διαβαστε τα γεγονοτα διχως παρωπίδες-εχει πολυ υλικο

Ο άγνωστος πόλεμος των ΜΚΟ - Έφερναν και πρόσφυγες στα νησιά
Μυστήριες οργανώσεις με χρηματοδότες Αμερικανούς κροίσους, αλλά και ισλαμικά σύμβολα και πανάκριβα σκάφη - Τσακωμοί στις ακτές για το ποιος θα σώσει πρώτος ποιον.....
http://www.sport-fm.gr/article/o-agnwstos-polemos-twn-mko-efernan-kai-prosfuges-sta-nisia/3152479

καποια ηταν εξόφθαλμα, καποια αλλα δενουν με παραλληλες κινησεις, ολα στην πλατη των Συρων και την δικη μας.

stam2
22/03/2016, 09:40
17 επίσημα νεκροί μέχρι στιγμής στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών μετά από διπλή έκρηξη. Άγνωστη η αιτία...

SHOOTER045
22/03/2016, 09:50
Διαβαστε τα γεγονοτα διχως παρωπίδες-εχει πολυ υλικο

Ο άγνωστος πόλεμος των ΜΚΟ - Έφερναν και πρόσφυγες στα νησιά
Μυστήριες οργανώσεις με χρηματοδότες Αμερικανούς κροίσους, αλλά και ισλαμικά σύμβολα και πανάκριβα σκάφη - Τσακωμοί στις ακτές για το ποιος θα σώσει πρώτος ποιον.....
http://www.sport-fm.gr/article/o-agnwstos-polemos-twn-mko-efernan-kai-prosfuges-sta-nisia/3152479

καποια ηταν εξόφθαλμα, καποια αλλα δενουν με παραλληλες κινησεις, ολα στην πλατη των Συρων και την δικη μας.

Κάνε και εσύ μια ΜΚΟ
Μπορείς....

Πως λέει στο άρθρο<ας φτιάξουμε μια αποβάθρα για τους πρόσφυγες>
Χμμμμ
Εγώ θα την ονομασω
<Ας πάρουμε ενα μηχανάκι στον Μήτσο>
Καλη φάση....

Panos76
22/03/2016, 09:51
17 επίσημα νεκροί μέχρι στιγμής στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών μετά από διπλή έκρηξη. Άγνωστη η αιτία...

Τριπλή έκρηξη, είχε και στο μετρό.

Από in.gr

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν διαπιστωθεί, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη χώρα του βασικού καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

7Tolis
22/03/2016, 09:58
ζε σουι μπρουσελς..

BLiTzER
22/03/2016, 10:03
...ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

AristidisZ
22/03/2016, 10:32
Δυστυχώς, άνεμοι & θύελλες...

THEOD
22/03/2016, 10:33
Όπως καταλαβαίνετε μετά τα νέα από Βρυξέλλες δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένας πρόσφυγας-μετανάστης να μετακινηθεί προς Ευρώπη...
Τα σύνορα θα σφραγιστούν, κάθε συμφωνία πάει περίπατο, και εμείς μείναμε με τον μουντζούρη...