PDA

View Full Version : Ποδήλατα ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14

DrBig
22/12/2020, 13:10
Σίγουρα...Εννοείται όμως πως αν μπεις στη διαδικασία για tubeless, θα βάλεις κα υγρό μέσα. Πολύς λόγος έχει γίνει γι' αυτό, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι για την αντοχή του στο χρόνο.

Ωραία. Παράγγειλα εν κιτ της ventura που έχει παραδοσιακά μέσα, που πρέπει να τρίψεις λίγο τη σαμπρέλα και να βάλεις κόλλα, καθώς διάβασα οτι αντέχουν περισσότερο σε σχέση με τα αυτοκόλλητα όπως διάβασα που είναι λύση ανάγκης. Κάτι σαν την ένεση στο αυτοκίνητο. Δεν το γνώριζα είναι η αλήθεια. Σε ένα κόσμο που έχουν γίνει όλα αναλώσιμα και γεμίζουμε τον πλανήτη σκουπίδια, που να φανταστώ οτι δεν θα πετούσαμε τις σαμπρέλες! Νόμιζα οτι αυτά τα έκαναν στην εποχή του πατέρα μου. Ερώτηση, έχεις εμπειρία από tubless με υγρό? Το κιτ έχει περίπου ένα 40άρι. Το σκέφτομαι για αργότερα αλλά με προβληματίζει αν όντως δουλεύει και αντέχει το υγρό το χρόνο.

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια με tubeless. Τα υγρα αντεχουν μερικους μηνες και ειναι λιγο μπελας αν δε μαθεις να κανεις μονος σου τα απαραιτητα. Παντως αν γινει καλα η δουλεια, ειναι σετ εντ φοργκετ για κανα 5μηνο και επισης μη εχοντας σαμπρελα βελτιωνεται πολυ η κυληση. Ειναι επισης και η πιο ασφαλης λυση. Το καλοκαιρι που μας περασε παρα τριχα γλυτωσα το νοσοκομειο απο μπροστινη σαμπρελα που ανοιξε στη βαλβιδα πηγαινοντας ταπα σε κατηφορα. Το καλο ειναι πως οπως διαπιστωσα ειμαι σε θεση να αλλαξω σαμπρελα με ελαφρα διασειση :bawl: πρωτη φορα ξεκρανωτος εφαγα την ασφαλτο στο σωμα και το τιμονι στο κεφαλι.

Anritsu
22/12/2020, 17:45
Καλησπέρα και πάλι! Σήμερα είχα το πρώτο σκασμένο λάστιχο. Μάλλον φταίει ενα δέντρο που έχω στο σπίτι το οποίο βγάζει αγκάθια. Είχα πρόβλημα και με το προηγούμενο ποδήλατο, αλλά νόμιζα ότι με αυτά τα λάστιχα που έχει αυτό θα υα τα γλύτωνα αυτά. Το ερώτημα τώρα είναι, αξίζουν τα μπαλώματα σαμπρέλας? Αντέχουν? Σκέφτηκα να πάρω καινούρια που έχει μέσα υγρό, αλλά αργότερα σκέφτομαι να τα κάνω tubeless, οπότε ίσως είναι πέταμα χρημάτων.

Δεν ξέρω για τι λάστιχα μιλάμε , αλλά γενικά αν έχεις κάπως φαρδύ στεφάνι , ειναι σχετικά πολύ εύκολη η όλη διαδικασία . Πιο δύσκολο ίσως να βάλεις -βγάλεις ειδικά τον πίσω τροχό παρά να αλλάξεις την σαμπρέλα . Tubeless και λοιπά καλά και ωραία αλλά είναι για πιο σοβαρή ποδηλασία και λέει να τα αγοράσεις με το ποδήλατο . Να μετατρέπεις ζάντες ή ακομα χειροτέρα , να αγοράσεις καινούριες με λάστιχα , είναι μια επένδυση που δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να την κάνεις μόνο για τα σκασίμα . Και πόσα λάστιχα πια ; Κοιτάζω strava και στην κούρσα με 7000 χλμ και λάστιχα χωρίς κάποια ιδιαίτερη προστασία έχω να θυμάμαι ακριβώς 1 σκάσιμο !!! Θα μαι τυχερός ...

doctor_john
22/12/2020, 18:43
Eίναι τριπλάσιες οι πιέσεις στην κούρσα, τα περισσότερα τα διώχνει ή τα σπάει. Και να είμαστε ρεαλιστές, δεν παμε εκεί που πάνε τα mtb.

orfeas92
22/12/2020, 19:31
Δεν ξέρω για τι λάστιχα μιλάμε , αλλά γενικά αν έχεις κάπως φαρδύ στεφάνι , ειναι σχετικά πολύ εύκολη η όλη διαδικασία . Πιο δύσκολο ίσως να βάλεις -βγάλεις ειδικά τον πίσω τροχό παρά να αλλάξεις την σαμπρέλα . Tubeless και λοιπά καλά και ωραία αλλά είναι για πιο σοβαρή ποδηλασία και λέει να τα αγοράσεις με το ποδήλατο . Να μετατρέπεις ζάντες ή ακομα χειροτέρα , να αγοράσεις καινούριες με λάστιχα , είναι μια επένδυση που δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να την κάνεις μόνο για τα σκασίμα . Και πόσα λάστιχα πια ; Κοιτάζω strava και στην κούρσα με 7000 χλμ και λάστιχα χωρίς κάποια ιδιαίτερη προστασία έχω να θυμάμαι ακριβώς 1 σκάσιμο !!! Θα μαι τυχερός ...
Είσαι τυχερός και μπορεί να μένεις σε πόλη. Εδώ στο νησί έχει πολλά δεντράκια που σκορπανε αγκάθια. Ένα ειδικά το έχω και στον κήπο. Στο scooter δεν είχα ποτέ θέμα με αυτά, αλλά μιλάμε για αλλά λάστιχα με άλλο πάχος. Αυτά που έχει το ποδήλατο τώρα είναι τα εργοστασιακα μιας και το έχω μόλις 20 ημέρες(Schwabe smart sam 29" 2.10). Δεν ξέρω αν αξίζει κατά τη γνώμη σου να κάνω τη μετατροπή.

Eίναι τριπλάσιες οι πιέσεις στην κούρσα, τα περισσότερα τα διώχνει ή τα σπάει. Και να είμαστε ρεαλιστές, δεν παμε εκεί που πάνε τα mtb.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω σοβαρή χρήση σε βουνό, αλλά όπου βρω κατσαβραχα και χωματοδρομο μπαινω, γιατί εκεί καταλαβαίνω τις δυνατότητες του έστω και λίγο και το ευχαριστίεμαι που με πηγαίνει εκεί με άνεση.

orfeas92
22/12/2020, 19:37
Δεν εχω προσωπικη εμπειρια με tubeless. Τα υγρα αντεχουν μερικους μηνες και ειναι λιγο μπελας αν δε μαθεις να κανεις μονος σου τα απαραιτητα. Παντως αν γινει καλα η δουλεια, ειναι σετ εντ φοργκετ για κανα 5μηνο και επισης μη εχοντας σαμπρελα βελτιωνεται πολυ η κυληση. Ειναι επισης και η πιο ασφαλης λυση. Το καλοκαιρι που μας περασε παρα τριχα γλυτωσα το νοσοκομειο απο μπροστινη σαμπρελα που ανοιξε στη βαλβιδα πηγαινοντας ταπα σε κατηφορα. Το καλο ειναι πως οπως διαπιστωσα ειμαι σε θεση να αλλαξω σαμπρελα με ελαφρα διασειση :bawl: πρωτη φορα ξεκρανωτος εφαγα την ασφαλτο στο σωμα και το τιμονι στο κεφαλι.

Με προβλημάτισες γιατί πίστευα ότι σίγουρα για κάνα χρόνο θα αντέχουν. Αν είναι κάθε 6 μηνο να τα ανανεωνω, καλύτερα μπαλωμα στη σαμπρέλα. Και από θέμα κόστους δηλαδή, και η διαδικασία είναι πάνω κάτω η ίδια. Ίσως στην αλλαγή ελαστικών να βάλω τα ενισχυμένα της schawabe, που απ ότι είδα έχουν μέσα ένα στρώμα προστασίας. Είναι ακριβά βέβαια τα άτιμα. Ούτε για μηχανάκι που λέει ο λόγος δεν θες 70€ για δύο λάστιχα.

MikeG
22/12/2020, 19:51
Τα υγρά αντέχουν για κάνα 3μηνο.

orfeas92
25/12/2020, 13:20
Χρόνια πολλά σε όλους! Καλά Χριστούγεννα! Ενα μικρό θεματάκι που αντιμετωπίζω είναι οτι εως τώρα 2-3 φορές, βγαίνει η αλυσίδα όταν αλλάζω ταχύτητα σε 3ο δίσκο μπροστά. Το ντεραγιέ δεν γαίνει πολύ έξω, οπότε δεν βλέπω το λόγο να πειράξω τη βίδα του στοπ του. Θυμάμαι στα παλιά ποδήλατα έβαζαν εκεί ένα πλαστικό προστατευτικό που μάλλον έκανε δουλεία για να μην είχα τόσα χρόνια αυτό το θέμα. Υπάρχει αυτό να το αγοράσω? Υπάρχει κάποια λύση γεμικά? Οχι τίποτα άλλο, μου άφησε και γρατζουνιες στο σκελετό η αλυσίδα γιατί χτύπησε σε σημείο που ήταν πριν το προστατευτικό που έχω βάλει.

Lioulios
25/12/2020, 15:38
Οταν στις αλλαγες βγαινει η αλυσιδα ,θελει ρυθμισμα το ντεραγιε στα στοπ.
Ειναι κατι που θα στο κανει καποιος ειδικος και οχι μονος σου ,εκτος και αν νομιζεις πως θα τα καταφερεις ή το χεις γενικα .
Μπορεις να δεις και εδω

https://youtu.be/SvXu_k_DCsE

toyar
25/12/2020, 15:58
φυσικα και θα ρυθμισεις το στοπ με το βιδακι
αυτη ειναι η δουλεια του αλλωστε
1/2 στροφη ισως αρκει....

orfeas92
26/12/2020, 16:24
Το ρύθμισα. Έπαιρνε λίγο ακόμη μέσα τελικά. Λογικά το θέμα το λύθηκε. Ενα άλλο ερώτημα, έχει προσπαθήσει κάνεις να επιδιορθώσει μικρές γρατζουνίες με τα ειδικά στυλό χρώματος αυτοκινήτου?

karateo
28/12/2020, 11:52
Παρέλαβα το Specialized Turbo Vado SL τη προηγούμενη εβδομάδα και πήγαμε μία κοντινή βόλτα χτές.
Απλά τέλειο!
Σε 16χλμ βόλτας στο 95% της διαδρομής το μοτέρ ήταν κλειστό.
Μόνο σε 2-3 ανηφόρες βοήθησε τη γυναίκα μου
Ειδικά σε μία ανηφόρα ενώ εγώ είχα πετάξει τη γλώσσα έξω και τελικά κατέβηκα και το πήγα με τα πόδια αυτή συνέχιζε σαν σε ευθεία.
450μέτρα μήκος, 46μετρα ανάβαση, 10% κλίση

Έκανα βέβαια το λάθος να προσπαθήσω να την ακολουθήσω και για αυτό τα έπαιξα, αλλά δε τη λές και εύκολη ανηφόρα :)

Επειδή είναι ελαφρύ μπορείς να το έχεις σαν κανονικό ποδήλατο και μόνο σε μεγάλες ανηφόρες να σε βοηθάει.
Ζήλεψα αλλά θα το παλέψω!

batig0al
02/01/2021, 15:01
Παρέλαβα το Specialized Turbo Vado SL τη προηγούμενη εβδομάδα και πήγαμε μία κοντινή βόλτα χτές.
Καλορίζικο. Αν επιτρέπεται, που το πήρες, πόσο και αν χρησιμοποίησες την επιδότηση.

Τα CTM που ήθελα να αγοράσω μου είπαν ότι θα αργήσουν πολύ και αν έρθουν οπότε πρέπει ξανά να ψάξω. Αν κάποιος έχει πρόταση για ebike 2000-3000€ είτε εγχώρια είτε μέσω εξωτερικού (Ε.Ε.), θα βοηθούσε. Η χρήση είναι καθημερινό πηγαινέλα στη δουλειά κέντρο αθήνας, τωρα 6+6χμ, μελλοντικα ισως 11+11χμ.

Anritsu
02/01/2021, 19:22
Το ρύθμισα. Έπαιρνε λίγο ακόμη μέσα τελικά. Λογικά το θέμα το λύθηκε. Ενα άλλο ερώτημα, έχει προσπαθήσει κάνεις να επιδιορθώσει μικρές γρατζουνίες με τα ειδικά στυλό χρώματος αυτοκινήτου?

Βερνίκι νυχιών.

karateo
03/01/2021, 16:53
Καλορίζικο. Αν επιτρέπεται, που το πήρες, πόσο και αν χρησιμοποίησες την επιδότηση.

Τα CTM που ήθελα να αγοράσω μου είπαν ότι θα αργήσουν πολύ και αν έρθουν οπότε πρέπει ξανά να ψάξω. Αν κάποιος έχει πρόταση για ebike 2000-3000€ είτε εγχώρια είτε μέσω εξωτερικού (Ε.Ε.), θα βοηθούσε. Η χρήση είναι καθημερινό πηγαινέλα στη δουλειά κέντρο αθήνας, τωρα 6+6χμ, μελλοντικα ισως 11+11χμ.

Ευχαριστώ.
Με την επιδότηση ναί. Αύριο θα καταθέσω για την πληρωμή.

€3500 - €800 της επιδότησης

Και εμένα μου είχαν πεί να το ξεχάσω αλλά βρέθηκε ένα.

Πάντως όταν βαρεθώ το δικό μου μάλλον θα πάω σε κάτι τέτοιο.
https://www.specialized.com/us/en/turbo-creo-sl-comp-e5/p/170239?color=273780-170239&searchText=98120-6002

Το ότι το ηλεκτρικό κομμάτι χάνεται και έχεις κατα 99% ένα κλασσικό ποδήλατο εμένα μου αρέσει πάρα πολύ.
Βασικά αυτό με κέρδισε.

Η γυναίκα μου που το πάει βόλτες το έχει στο 95% της διαδρομής χωρίς υποβοήθηση και το βάζει μόνο σε ανηφόρες μιας και είναι και αρχάρια ακόμα.
Κυρίως το πήραμε για να πηγαίνει στη δουλειά οπότε στο πήγαινε δεν θέλει να ιδρώνει.

Τα χιλιόμετρα που λές αν δεν έχουν ανηφόρες γίνονται εύκολα και με μή ηλεκτρικό πάντως.

Έγώ πηγαινοέρχομαι στα 11.5 χλμ και μόνο μία ανηφόρα με ζορίζει αλλά τελευταία της έχω πάρει τον αέρα :)
Πέρασα και έναν με στολή με κουρσάκι ενώ κουβαλούσα και 3 κιλά τσάντα πλάτης :D
(το ξέρω ότι δε λέει κάτι αυτό!)

zannisvel
05/01/2021, 09:12
Και στη δουλειά, αν δεν υπάρχει χώρος που το αφήνεις?
Δεν είναι για να το αφήνεις έξω κλειδωμένο και στο ίδιο σημείο κάθε μέρα.
Και δε μιλάω μόνο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ενός συναδέλφου του έκλεψαν ένα single speed, μηδενικής αξίας που είχε μόνο για τα πήγαινε έλα στη δουλεία.

karateo
05/01/2021, 09:50
Στη δική μου δουλειά έχω χώρο είτε μέσα στο κατάστημα είτε και στο πεζοδρόμιο γιατί έχω οπτική επαφή το 99% του ωραρίου.

Στης γυναίκας μου πάλι θα βρεθεί αφού θα μιλήσουμε σε έναν γνωστό και θα μπεί σε εσωτερικό φυλασσόμενο χώρο.

Είμαστε επαρχία οπότε οι περισσότεροι γνωριζόμαστε και έχουμε και καλές σχέσεις οπότε λύσεις βρίσκονται.

Η επιδότηση για μένα ήταν πολύ καλό μέτρο γιατί θα σπρώξει και άλλο τα ποδήλατα (έξτρα απο τον κοροναιό) οπότε το επόμενο βήμα είναι και οι υποδομές να αναβαθμιστούν (ποδηλατόδρομοι, θέσεις στάθμευσης σε επιχειρήσεις) και να δοθούν και άλλα κίνητρα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους τύπου
https://www.evanscycles.com/b2b/ride-to-work-employee

Η διαφορά στην κοινωνία αν εδραιωθεί η αυξημένη ποδηλασία θα είναι τεράστια και στο θέμα σωματικής υγείας και ψυχολογικής.

Και εγώ και η μάνα μου θυμάμαι πριν 20 χρόνια περίπου είχαμε σταματήσει το ποδήλατο γιατί μετακομίσαμε σε σημείο με 500μ τεράστιας ανηφόρας.
Τέτοια όπου και με τα πόδια μέρα μεσημέρι μετά το σχολείο με τη τσάντα στην πλάτη να υποφέρω.

Αν υπήρχε ένα ηλεκτρικό τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

batig0al
06/01/2021, 21:02
Τα έχω αλλά μου φαίνονται πολλά τα 3500€ για ένα ebike. Θα συνεχίσω το ψάξιμο στα ~2500 αν οι επιπλοκές στην αγορά από την πανδημία και την επιδότηση έχουν δυσκολέψει την κατάσταση.

Το είχα δει αυτό που βγαίνει το μοτέρ, είναι το Fazua και το έχουν οι περισσότερες κούρσες. Όντως ακούγεται πολύ καλό.

Εγώ ήδη χρησιμοποιώ φθηνό συμβατικό ποδήλατο καθημερινά για τα 6+6χμ και όχι απλά δεν έχω κανένα θέμα αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όλη εμπειρία. Απλά με την επιδότηση είναι ευκαιρία να πάρεις κάτι πολύ καλό και κάπως διαφορετικό.

Το μέτρο της επιδότησης, είναι πολυδιάστατο θέμα. Από το να πηγαίνουν τα λεφτά σε άλλα άκυρα πράγματα, ναι είναι καλύτερο αλλά θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί καλύτερα. Π.χ. να επιδοτούνταν και τα κανονικά ποδήλατα που είναι αρκετά πιο value for money συν πιο υγιεινά ή τα λεφτά να πήγαιναν στο να φτιαχτούν καλοί ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα.

karateo
07/01/2021, 09:43
Μπερδεύτηκα λίγο.
Στο specialized δεν βγαίνει το μοτέρ αλλά όταν κλείνεις την υποβοήθηση είναι σαν κλασσικό ποδήλατο με μόνο συν 3 κιλά βάρος περίπου.

doctor_john
07/01/2021, 09:50
μόνο λες; ~ 60ε το γραμμάριο πληρώνουμε μέσο όρο απο τα 8,5 κιλά και κάτω. ;)

karateo
07/01/2021, 11:51
μόνο λες; ~ 60ε το γραμμάριο πληρώνουμε μέσο όρο απο τα 8,5 κιλά και κάτω. ;)

εσείς :p

Εγώ κουβαλάω σχάρα και βάζω τη τσάντα μου με το λάπτοπ μέσα μήπως και χρειαστεί.
Δεν ψάχνω να κάνω ρεκόρ :)

Το συγκρίνω με τα περισσότερα ηλεκτρικά των >20 κιλών

doctor_john
07/01/2021, 12:17
Ρεαλιστικά για έναν προπονημένο αστικό ποδηλάτη, δηλαδή για κάποιον που πατάει 150W χωρίς όριο χρόνου
το σύνολο του ποδήλατου μέχρι τα 12,5-13kg είναι λογικό, απο εκεί και πέρα δυσκολεύει και επιβαρύνεσαι αρκετά
ειδικά αν νομίζει πως το ζέσταμα και οι διατάσεις είναι υπερβολές κ.λπ.

Και εγώ δούλεψα κούριερ και κουβαλάω ότι χωρά ο ορειβατικός σάκος αλλά τα γόνατα, ο αυχένας κ.λπ. στέλνουν εξώδικο κάποια στιγμή.

batig0al
12/01/2021, 17:04
Μπερδεύτηκα λίγο.
Στο specialized δεν βγαίνει το μοτέρ αλλά όταν κλείνεις την υποβοήθηση είναι σαν κλασσικό ποδήλατο με μόνο συν 3 κιλά βάρος περίπου.
Έχεις δίκιο, έκανα λάθος. Το μοτέρ στο Specialized μοιάζει με το Fazua αλλά δεν είναι το ίδιο, δεν είναι αποσπώμενο.

~15kg αντί για ~25 που είναι τα περισσότερα e-bikes όντως είναι σημαντική διαφορά. Εσυ ποια ακριβώς έκδοση πήρες; TURBO VADO SL 4.0 2021;

Για αυτό (https://www.bike-discount.de/en/search?q=FOCUS+PARALANE%C2%B2+9.5) και αυτό (https://www.bike-discount.de/en/buy/focus-paralane2-6.9-783865) έχει κανείς άποψη; Αξίζουν ή είναι μούφο-έκπτωση;

Cpt_Slow
12/01/2021, 18:07
ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι, πως είναι το enduro/am με 24+ κιλά ποδήλατο? Μου φαίνονται παρα πολλα!

DrBig
12/01/2021, 18:15
ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι, πως είναι το enduro/am με 24+ κιλά ποδήλατο? Μου φαίνονται παρα πολλα!

Ειναι πολλα για ποδηλατο αλλα πολυ λιγα για μηχανοκινητο. Αναλογα πως θα δεις το ποτηρι.

MikeG
12/01/2021, 19:43

Εφόσον μιλάμε για ηλεκτρικό θα καταλάβεις διαφορά με απλό ποδήλατο μόνο σε ιδιαίτερα σκληρό downhill. Πάω βόλτες καθαρά enduro και dowhill με φίλους που κάποιοι έχουν παραδοσιακά ποδήλατα και σε διάφορες ανταλλαγές που έχουμε κάνει, μόνο σε ιδιαίτερα απαιτητικές κατεβασιές λέω αχ να είχα ένα απλό.

p.s Να γράψω ότι πριν το ποδήλατο είχα ένα EXC 400, οπότε το feeling που έχω στα μονοπάτια (αν και πιο κλειστά κομμάτια) είναι ότι είναι πούπουλο.:D

Cpt_Slow
12/01/2021, 22:23
Εφόσον μιλάμε για ηλεκτρικό θα καταλάβεις διαφορά με απλό ποδήλατο μόνο σε ιδιαίτερα σκληρό downhill. Πάω βόλτες καθαρά enduro και dowhill με φίλους που κάποιοι έχουν παραδοσιακά ποδήλατα και σε διάφορες ανταλλαγές που έχουμε κάνει, μόνο σε ιδιαίτερα απαιτητικές κατεβασιές λέω αχ να είχα ένα απλό.

p.s Να γράψω ότι πριν το ποδήλατο είχα ένα EXC 400, οπότε το feeling που έχω στα μονοπάτια (αν και πιο κλειστά κομμάτια) είναι ότι είναι πούπουλο.:D

Μάλιστα, ενδιαφέρον και το κατα πόσον τα περιφεριακά της απλής σειράς μπορούν να αντελεξέλθουν στο αυξημένο βάρος, απο άποψη flex και αίσθησης που δίνουν.
Και εκεί που έλεγα καλύτερο το enduro και το pitch που είχα απο το scratch που ήταν 15,5 κιλά και μου φαινόταν βαρύ!

leftos
13/01/2021, 10:59
MikeG σε θυμήθηκα την πρωτοχρονιά οχι γιατί έδωσες τζάμπα το exc400 και εκείνη την περίοδο δεν το χρειαζόμουν!! Αλλα για αυτό που είχες πεί κάποια στιγμή για το ηλεκτρικό ποδήλατο σε σχέση με το μηχανάκι.
Καβάλησα ενα haibike της σειράς 9 enduro νομίζω δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα χώμα και ποδήλατο είμαι κουρσάς...
Δεν ήθελα να κατέβω πραγματικά πήγαινε όπου ήθελες ακόμα και σε ορειβατικό πεζοπορικό μονοπάτι θεωρώ οτι θα μπορούσες να ανέβεις πολύ άνετα, το να κατέβεις το κάνεις εύκολα με ότι έχεις .
Γενικά το ποδήλατο σε δοκιμαστική βόλτα μικρή που το έκανα ότι έβλεπες το σκαρφάλωνε και ανέβαινε ούτε να σπινιάρει ώστε να χάσεις το πετάλι και να σε κόψει ούτε να σε προβληματίσει πουθενά.
Μου έκανε εντύπωση!!

MikeG
14/01/2021, 08:49
Μάλιστα, ενδιαφέρον και το κατα πόσον τα περιφεριακά της απλής σειράς μπορούν να αντελεξέλθουν στο αυξημένο βάρος, απο άποψη flex και αίσθησης που δίνουν.
Και εκεί που έλεγα καλύτερο το enduro και το pitch που είχα απο το scratch που ήταν 15,5 κιλά και μου φαινόταν βαρύ!

Θα έλεγα ότι είναι λάθος να ψωνίσεις ebike με φτηνά περιφερειακά ώστε ας πούμε να το κάνεις πιο εύπεπτο οικονομικά. Τα 22 κιλά θέλουν αρκετά καλές αναρτήσεις και ακόμα πιο σοβαρά φρένα. Γι'αυτό και σε προηγούμενο ποστ μου είχα γράψει ότι αξιοπρεπές full suspension με κάτω από 4200€ δε βρίσκεις.

MikeG σε θυμήθηκα την πρωτοχρονιά οχι γιατί έδωσες τζάμπα το exc400 και εκείνη την περίοδο δεν το χρειαζόμουν!! Αλλα για αυτό που είχες πεί κάποια στιγμή για το ηλεκτρικό ποδήλατο σε σχέση με το μηχανάκι.
Καβάλησα ενα haibike της σειράς 9 enduro νομίζω δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα χώμα και ποδήλατο είμαι κουρσάς...
Δεν ήθελα να κατέβω πραγματικά πήγαινε όπου ήθελες ακόμα και σε ορειβατικό πεζοπορικό μονοπάτι θεωρώ οτι θα μπορούσες να ανέβεις πολύ άνετα, το να κατέβεις το κάνεις εύκολα με ότι έχεις .
Γενικά το ποδήλατο σε δοκιμαστική βόλτα μικρή που το έκανα ότι έβλεπες το σκαρφάλωνε και ανέβαινε ούτε να σπινιάρει ώστε να χάσεις το πετάλι και να σε κόψει ούτε να σε προβληματίσει πουθενά.
Μου έκανε εντύπωση!!

Πραγματικά όποιος enduraς καβαλήσει ποιοτικό ebike θα πουλήσει το enduro :D Με το δικό μου σκαρφαλώνω όπου σκεφτώ, τα uphill που κάνουμε είναι ιδιαίτερα τεχνικά ακόμα και για πεζό και όσον αφορά τα down, χέρια να έχεις και πας πραγματικά παντού.
Δε μετανιώνω καθόλου για την αλλαγή που έκανα , το αντίθετο!

424783

giannis21
28/01/2021, 16:09
Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση.. γνωρίζουμε τα ποδήλατα Trek?? Μου έβγαλε στο face προσφορά full suspension με 65 ευρώ. Το ποδήλατο φαίνεται πολύ καλό. Αρχική λέει κοντά στα 400. Γενικά ισχύει λέει για 6 ώρες ακόμα σε όλα τα ποδήλατα..
https://eubk.bigproductonsale.com/mountain-c-2/?fbclid=IwAR1WWoHr9yFce3Z896gRw--WuolZcWKjciV1AgoWn8uMYXwH6JjjRHyBvTA

Παίζει κάποια απάτη;

Acacius
28/01/2021, 16:12
Τα TREK είναι καλά ποδήλατα, αλλά το site είναι απάτη. Ούτε στις "κανονικές" τιμές που γράφει δεν τα βρίσκεις.

Anritsu
31/01/2021, 20:29
Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση.. γνωρίζουμε τα ποδήλατα Trek?? Μου έβγαλε στο face προσφορά full suspension με 65 ευρώ. Το ποδήλατο φαίνεται πολύ καλό. Αρχική λέει κοντά στα 400. Γενικά ισχύει λέει για 6 ώρες ακόμα σε όλα τα ποδήλατα..
https://eubk.bigproductonsale.com/mountain-c-2/?fbclid=IwAR1WWoHr9yFce3Z896gRw--WuolZcWKjciV1AgoWn8uMYXwH6JjjRHyBvTA

Παίζει κάποια απάτη;

Με 65 € δεν μπορείς να πάρεις πια , ούτε σοβαρά λάστιχα . Απάτη καραμπινάτη .

MikeG
31/01/2021, 20:32
Πασαρέλα

425218

Sofos
14/03/2021, 18:41
Ειναι πολλα για ποδηλατο αλλα πολυ λιγα για μηχανοκινητο. Αναλογα πως θα δεις το ποτηρι.

Καλησπέρα σε όλους.
Αν και παλιός μηχανόβιος που κατέληξε στο QV3, σκέφτομαι τελευταία την αγορά e-bike που λόγω της επιδότησης και των υπόλοιπων γνωστών ωφελειών φαίνονται δελεαστικά. Από την έρευνα μου στα διάφορα φόρα, παρακολούθησα την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και αποφάσισα να συμμετέχω στην παρέα ζητώντας τα φώτα σας. Δεδομένου μάλιστα ότι το τελευταίο ποδήλατο μου ήταν ένα 12τάχυτο mirage με το οποίο έφτανα μέχρι την παραλία της Επανωμής (Θεσσαλονίκη γαρ) το μακρινό 1976, αντιλαμβάνεστε το επίπεδο της γνώσης μου στο αντικείμενο σήμερα. Κατοικώ στο Ρετζίκι στα βόρεια προάστεια της πόλης (περίπου 300μ υψόμετρο), και κάποιες από τις χρήσεις που το προορίζω -εκτός από αυτές για το κατέβασμα στην πόλη- θα αφορούν χωμάτινες διαδρομές στο Σειχ Σου. Επιπλέον το badget μου είναι πάνω κάτω 2.000. Για τους λόγους αυτούς και με βάση τις μέχρι τώρα προτάσεις σας, κατέληξα σε 2 υποψηφιότητες:

https://www.kellysbike.com/sk/o-hardtail-c699/tygon-10-29-grey-p64279
https://e-biker.gr/ctm/pulze-pro-29-21

Επιπλέον σκεπτόμουν αν υπάρχει αξιόλογο αναδιπλούμενο αλλά με μεγάλες ρόδες (26', 28'), για να συνδυάσω δύναμη με φορητότητα.
Θα ήμουν ευγνώμων αν είχα την δική σας άποψη καθώς και τυχόν άλλες προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σοφοκλής

Lioulios
14/03/2021, 21:15
Αναδιπλουμενο και mtb δεν θα ηταν σοφη επιλογη κατ' εμε.

batig0al
15/03/2021, 15:51
Για τους λόγους αυτούς και με βάση τις μέχρι τώρα προτάσεις σας, κατέληξα σε 2 υποψηφιότητες:

https://www.kellysbike.com/sk/o-hardtail-c699/tygon-10-29-grey-p64279
https://e-biker.gr/ctm/pulze-pro-29-21

Επιπλέον σκεπτόμουν αν υπάρχει αξιόλογο αναδιπλούμενο αλλά με μεγάλες ρόδες (26', 28'), για να συνδυάσω δύναμη με φορητότητα.
Θα ήμουν ευγνώμων αν είχα την δική σας άποψη καθώς και τυχόν άλλες προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΣοφοκλήςΑναδιπλούμενο με μεγάλες ρόδες δεν έχω δει και δεν νομίζω να αξίζει. Με μέτριες ρόδες τρέχει τώρα μια καλή προσφορά στο banggood (https://www.banggood.com/EU-Direct-FIIDO-D4s-10_4Ah-36V-250W-20-Inches-Folding-Moped-Bicycle-25km-or-h-Top-Speed-80KM-Mileage-Range-Electric-Bike-p-1687595.html?cur_warehouse=CZ&ID=6287845&p=WI10062587551201509S) Fiido D4S από Τσεχία ~550€ αν το παραγγείλεις μέσω της εφαρμογής τους, συν κανα 30αρι οι επίσημοι λασπωτήρες (https://www.banggood.com/FIIDO-D4S-20-Inches-Folding-Moped-Bicycle-Fenders-Front-or-Rear-Mud-Guards-Set-Cycling-Bike-Fender-p-1699892.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search). Η επιδότηση δεν το συμπεριλαμβάνει καθώς έχει μεν pedal assist αλλά έχει και χειρόγκαζο. Για low budget, value for money, σπαστό, μικρές αποστάσεις, όχι βαρυά χρήση κτλ. είναι καλή επιλογή. Γραπτό review (https://ebikesdb.com/fiido-d4s-the-undisputed-vfm-king/) και video review (https://www.youtube.com/watch?v=blYqMVY49Q4).

Για κανονικό ποδήλατο, τα CTM με Bafang μοτέρ είναι super επιλογή και ενδιαφερόμουν και εγώ αλλά δεν κατάφερα να τα βρώ κάπου να τα αγοράσω. Ίσως στη Θεσσαλονική να είναι διαφορετικά από την Αθήνα. Δεν ξέρω ακριβώς τους λόγους (μικρή παραγωγή, covid, μεγάλη ζήτηση, συνδυασμός) αλλά γενικά δεν βρίσκεις εύκολα vfm ebike επιλογή, ειδικά προσφορά, όχι μόνο στην Ελλάδα, γενικά στην Ε.Ε. To Kellys θα έλεγα ότι είναι μια ok λύση από εγχώρια, δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο και δύσκολα θα βρεις κάτι χειρότερο. Εκεί στα 2000-2500€ παίζουν διάφορα μοντέλα: (πολύ) Cube, Giant, Scott, Moustache, Haibike κ.α. Έχε υπόψη ότι η διαδικασία επιδότησης έχει κάποια γραφειοκρατεία, το αγοράζεις με δικά σου λεφτα και αργείς πολύ να πάρεις τα λεφτά της επιδότησης. Από όσο ξέρω, ακόμη και αυτοί που αγόρασαν με το καλημέρα τον Σεπτέμβριο δεν έχουν επιδοτηθεί ακόμη.
Υπάρχει μεγάλο backlog και το κράτος ψάχνει ιδιώτες (https://www.newsauto.gr/news/kinoume-ilektrika-zitite-elegktis-gia-6-000-etisis/) για να το διαχειριστεί.

Τέλος, υπάρχει η επιλογή για αγορά από το εξωτερικό, δύο από τα πιο γνωστά είναι το bike24 (https://www.bike24.com/e-bikes.html?menu=1000,173,314&__qf_form-filter=&ff=1&sort=price_asc) και το bike-discount (https://www.bike-discount.de/en/e-bike_sale). Μπορείς να ρίχνεις και εκεί μια ματιά για να συγκρίνεις τιμές ή ακόμη και να αγοράσεις. Θεωρητικά η επιδότηση τα περιλαμβάνει όπως και όλες τις αγορές μέσω Ε.Ε. αλλά πρακτικά είναι μυστήρια η κατάσταση με την έξτρα γραφειοκρατία για μεταφράσεις δικαιολογητικών κτλ.

sisos
15/03/2021, 16:52
Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω mtb μέχρι 1000 ευρώ.εχω αυτή τη στιγμή ένα fuji Nevada που το είχα πάρει 500,και θέλω να κάνω μια αναβάθμιση.ποιο μου προτείνετε. Ευχαριστώ πολύ.

doctor_john
15/03/2021, 16:57
Καλησπέρα, τι θες να κάνεις με αυτό;
Αναβάθμιση μπορείς να επενδύσεις και στο fuji, η περίοδος βολεύει με τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν να είναι προπωλημένα.

Για να πεις ότι αλλάζεις ποδήλατο θα πρέπει να ξέρεις τι δεν σου αρέσει στο προηγούμενο.

sisos
15/03/2021, 19:01
Καλησπέρα, τι θες να κάνεις με αυτό;
Αναβάθμιση μπορείς να επενδύσεις και στο fuji, η περίοδος βολεύει με τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν να είναι προπωλημένα.

Για να πεις ότι αλλάζεις ποδήλατο θα πρέπει να ξέρεις τι δεν σου αρέσει στο προηγούμενο.

Καλησπερα.δεν θέλω να κάνω αναβάθμιση στο υπάρχων ποδήλατο. Θέλω ένα καινούργιο καλυτερα

Lioulios
15/03/2021, 19:54
Τι ακριβως θα κανεις με το ποδηλατο;
Θα πηγαινεις βουνο ;
Μονο βουνο;
Βουνο και καθημερινο ;

sisos
15/03/2021, 20:04
Τι ακριβως θα κανεις με το ποδηλατο;
Θα πηγαινεις βουνο ;
Μονο βουνο;
Βουνο και καθημερινο ;
60%βουνο. 40% καθημερινο

Lioulios
16/03/2021, 00:57
Τι υψος εχεις ;

sisos
16/03/2021, 09:58
Τι υψος εχεις ;γύρω στο 1,78.

doctor_john
16/03/2021, 10:32
Eίναι λίγο δύσκολο αυτή την εποχή, έχουν πωληθεί τα περισσότερα κοντά στα 1000-1500ε αφήνοντας λίγα φασόν, σε λίγα νούμερα.
Απο την άλλη θες να φρεσκαριστείς αλλά δεν αναφέρεις κάτι για το τι θα ήθελες στο επόμενο bike. To να έχει μια εισαγωγική ανάρτηση
με κλείδωμα ή δισκόφρενα είναι κάτι πολύ γενικό, θα τα βρείς στα περισσότερα.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο τι υπάρχει διαθέσιμο στο νούμερο σου (πιθανά M) και καταλήγοντας σε 1-2 που θα σε ενδιαφέρουν
να σου πούμε μια γνώμη.
Νομίζω πως στην παρούσα, το σημαντικότερο είναι να σου αρέσει μιας και με το προηγούμενο δεν έχεις κάποιο feedback πχ για τους τροχούς
ή την γεωμετρία του κ.λπ.

Σίγουρα με 1000ε μπορείς να βρεις και αξιόλογο μεταχειρισμένο.

Έχε υπόψιν πως αν αυτό που λες "βουνό 60%" σημαίνει δασικός και μονοπάτια με μικρά νεροφαγώματα και γενικά τερέν που περπατιέται
είσαι κοντά στο είδος treking και όχι στο mtb για να περνάς καλύτερα.
Αν εννοείς όντως σκληρό τερέν με κροκάλες, ρίζες, νεροφαγώματα βαθιά, άλματα κ.λπ. απομακρύνεσαι αρκετά από ένα ποδήλατο
που θα μπορεί να σε βολεύει στο υπόλοιπο 40% που αναφέρεις.

Ρίξε μια ματιά και βάλε μερικά που σου αρέσουν, θα είναι ευκολότερο

sisos
16/03/2021, 11:39
Eίναι λίγο δύσκολο αυτή την εποχή, έχουν πωληθεί τα περισσότερα κοντά στα 1000-1500ε αφήνοντας λίγα φασόν, σε λίγα νούμερα.
Απο την άλλη θες να φρεσκαριστείς αλλά δεν αναφέρεις κάτι για το τι θα ήθελες στο επόμενο bike. To να έχει μια εισαγωγική ανάρτηση
με κλείδωμα ή δισκόφρενα είναι κάτι πολύ γενικό, θα τα βρείς στα περισσότερα.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο τι υπάρχει διαθέσιμο στο νούμερο σου (πιθανά M) και καταλήγοντας σε 1-2 που θα σε ενδιαφέρουν
να σου πούμε μια γνώμη.
Νομίζω πως στην παρούσα, το σημαντικότερο είναι να σου αρέσει μιας και με το προηγούμενο δεν έχεις κάποιο feedback πχ για τους τροχούς
ή την γεωμετρία του κ.λπ.

Σίγουρα με 1000ε μπορείς να βρεις και αξιόλογο μεταχειρισμένο.

Έχε υπόψιν πως αν αυτό που λες "βουνό 60%" σημαίνει δασικός και μονοπάτια με μικρά νεροφαγώματα και γενικά τερέν που περπατιέται
είσαι κοντά στο είδος treking και όχι στο mtb για να περνάς καλύτερα.
Αν εννοείς όντως σκληρό τερέν με κροκάλες, ρίζες, νεροφαγώματα βαθιά, άλματα κ.λπ. απομακρύνεσαι αρκετά από ένα ποδήλατο
που θα μπορεί να σε βολεύει στο υπόλοιπο 40% που αναφέρεις.

Ρίξε μια ματιά και βάλε μερικά που σου αρέσουν, θα είναι ευκολότερο

Ευχαριστώ. Κοιτάζω το trek marlin 7 του 21.αν σε αυτό το στυλ.και με τα ίδια χρήματα μπορώ να βρω κάτι καλύτερο σε fuji..cube..giant κτλ. Τότε. Καλοδεχουμενο

doctor_john
16/03/2021, 12:12
Ωραίο, ρώτησε αν υπάρχει διαθέσιμο.
Σε fuji (Tahoe) και giant (talon - fathom) είναι πιθανό να βρεις κάτι αντίστοιχο.

Έχε υπόψιν πως με μονόδισκο στημένο για βουνό, είναι ένα αρκετά "βουνίσιο" σύνολο για να καλύψεις αποστάσεις σε πόλη.

sisos
16/03/2021, 12:56
Ωραίο, ρώτησε αν υπάρχει διαθέσιμο.
Σε fuji (Tahoe) και giant (talon - fathom) είναι πιθανό να βρεις κάτι αντίστοιχο.

Έχε υπόψιν πως με μονόδισκο στημένο για βουνό, είναι ένα αρκετά "βουνίσιο" σύνολο για να καλύψεις αποστάσεις σε πόλη.

Ευχαριστώ. Η cube έχει κι αυτή κάποια πρόταση σε αυτό το εύρος?ποια κατά την γνώμη σου είναι καλητερη μάρκα από αυτες που αναφεραμε

Sofos
16/03/2021, 13:24
Αναδιπλούμενο με μεγάλες ρόδες δεν έχω δει και δεν νομίζω να αξίζει. Με μέτριες ρόδες τρέχει τώρα μια καλή προσφορά στο banggood (https://www.banggood.com/EU-Direct-FIIDO-D4s-10_4Ah-36V-250W-20-Inches-Folding-Moped-Bicycle-25km-or-h-Top-Speed-80KM-Mileage-Range-Electric-Bike-p-1687595.html?cur_warehouse=CZ&ID=6287845&p=WI10062587551201509S) Fiido D4S από Τσεχία ~550€ αν το παραγγείλεις μέσω της εφαρμογής τους, συν κανα 30αρι οι επίσημοι λασπωτήρες (https://www.banggood.com/FIIDO-D4S-20-Inches-Folding-Moped-Bicycle-Fenders-Front-or-Rear-Mud-Guards-Set-Cycling-Bike-Fender-p-1699892.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search). Η επιδότηση δεν το συμπεριλαμβάνει καθώς έχει μεν pedal assist αλλά έχει και χειρόγκαζο. Για low budget, value for money, σπαστό, μικρές αποστάσεις, όχι βαρυά χρήση κτλ. είναι καλή επιλογή. Γραπτό review (https://ebikesdb.com/fiido-d4s-the-undisputed-vfm-king/) και video review (https://www.youtube.com/watch?v=blYqMVY49Q4).

Για κανονικό ποδήλατο, τα CTM με Bafang μοτέρ είναι super επιλογή και ενδιαφερόμουν και εγώ αλλά δεν κατάφερα να τα βρώ κάπου να τα αγοράσω. Ίσως στη Θεσσαλονική να είναι διαφορετικά από την Αθήνα. Δεν ξέρω ακριβώς τους λόγους (μικρή παραγωγή, covid, μεγάλη ζήτηση, συνδυασμός) αλλά γενικά δεν βρίσκεις εύκολα vfm ebike επιλογή, ειδικά προσφορά, όχι μόνο στην Ελλάδα, γενικά στην Ε.Ε. To Kellys θα έλεγα ότι είναι μια ok λύση από εγχώρια, δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο και δύσκολα θα βρεις κάτι χειρότερο. Εκεί στα 2000-2500€ παίζουν διάφορα μοντέλα: (πολύ) Cube, Giant, Scott, Moustache, Haibike κ.α. Έχε υπόψη ότι η διαδικασία επιδότησης έχει κάποια γραφειοκρατεία, το αγοράζεις με δικά σου λεφτα και αργείς πολύ να πάρεις τα λεφτά της επιδότησης. Από όσο ξέρω, ακόμη και αυτοί που αγόρασαν με το καλημέρα τον Σεπτέμβριο δεν έχουν επιδοτηθεί ακόμη.
Υπάρχει μεγάλο backlog και το κράτος ψάχνει ιδιώτες (https://www.newsauto.gr/news/kinoume-ilektrika-zitite-elegktis-gia-6-000-etisis/) για να το διαχειριστεί.

Τέλος, υπάρχει η επιλογή για αγορά από το εξωτερικό, δύο από τα πιο γνωστά είναι το bike24 (https://www.bike24.com/e-bikes.html?menu=1000,173,314&__qf_form-filter=&ff=1&sort=price_asc) και το bike-discount (https://www.bike-discount.de/en/e-bike_sale). Μπορείς να ρίχνεις και εκεί μια ματιά για να συγκρίνεις τιμές ή ακόμη και να αγοράσεις. Θεωρητικά η επιδότηση τα περιλαμβάνει όπως και όλες τις αγορές μέσω Ε.Ε. αλλά πρακτικά είναι μυστήρια η κατάσταση με την έξτρα γραφειοκρατία για μεταφράσεις δικαιολογητικών κτλ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις/διευκρινίσεις. Καθώς δεν είναι κάτι επείγον και δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, φαντάζομαι ότι η αγορά είναι ακόμη μουδιασμένη και ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα από άποψη προσφορών και νέων μοντέλων με τη λήξη της. Μέχρι τότε θα έχει λυθεί φαντάζομαι και το θέμα διαχείρισης της επιδότησης ενώ θα αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο η εφαρμογή ηλεκτρικής υποβοήθησης ως εξέλιξη αιχμής σε μια εποχή που σταδικά η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται παντού.

doctor_john
16/03/2021, 13:41
Ευχαριστώ. Η cube έχει κι αυτή κάποια πρόταση σε αυτό το εύρος?ποια κατά την γνώμη σου είναι καλητερη μάρκα από αυτες που αναφεραμε

Eίμαι μακριά σπο cube και τέτοιου τύπου εταιρείες διαχείρισης όπως η drag κ.λπ.
Απο τις υπόλοιπες εταιρείες που αναφέρεις το "καλύτερο" είναι σχετικό. Είναι πολύ δυνατές και οι τρεις
πιο αναγνωρίσιμη απο το κοινό είναι η TREK με την Giant να ακολουθεί και την FUji μετά.
Ρεαλιστικά η Giant είναι 10 φορές μεγαλύτερη και απο τις δύο αλλά δεν ξέρω πόσο χρήσιμη θα σου είναι η πληροφορία.

sisos
16/03/2021, 13:47
Eίμαι μακριά σπο cube και τέτοιου τύπου εταιρείες διαχείρισης όπως η drag κ.λπ.
Απο τις υπόλοιπες εταιρείες που αναφέρεις το "καλύτερο" είναι σχετικό. Είναι πολύ δυνατές και οι τρεις
πιο αναγνωρίσιμη απο το κοινό είναι η TREK με την Giant να ακολουθεί και την FUji μετά.
Ρεαλιστικά η Giant είναι 10 φορές μεγαλύτερη και απο τις δύο αλλά δεν ξέρω πόσο χρήσιμη θα σου είναι η πληροφορία.
TREK λοιπόν.το marlin 7 του 21 είναι καθαρά για mtb?

doctor_john
16/03/2021, 14:17
Ότι γράφει το προσπεκτ της εταιρείας.
Έχεις αντίστοιχου μεγέθους μικρό δίσκο σε αυτό που έχεις τώρα;
αν ναι βάλε αυτόν και έλεγξε αν σε ικανοποιεί για κίνηση στην πόλη.

sisos
16/03/2021, 15:29
Ότι γράφει το προσπεκτ της εταιρείας.
Έχεις αντίστοιχου μεγέθους μικρό δίσκο σε αυτό που έχεις τώρα;
αν ναι βάλε αυτόν και έλεγξε αν σε ικανοποιεί για κίνηση στην πόλη.
Εννοείς να βάλω στο fuji μόνη μετάδοση μπροστά; αυτό έχω.

https://www.kolesarskiservis.si/product/gorsko-kolo-fuji-nevada-29-1-7-zelen-2020/

DrBig
16/03/2021, 15:48
Εννοείς να βάλω στο fuji μόνη μετάδοση μπροστά; αυτό έχω.

https://www.kolesarskiservis.si/product/gorsko-kolo-fuji-nevada-29-1-7-zelen-2020/

Εννοει πως τα mtb με μονο δισκο εχουν συνηθως 34 δοντια, οσα και ο μεσαιος στο δικο σου. Οποτε κανε βολτα στο δρομο με το μεσαιο δισκο μπρος για να δεις το κατα ποσο θα σε εξυπηρετησει ενα τετοιο ποδηλατο στο δρομο.

doctor_john
16/03/2021, 15:51
Εννοώ να βαλεις το μικρό δίσκο για να δεις στο περίπου αν σε εξυπηρετεί για καθημερινή μετακίνηση.

@DrBig στο mαrlin και γενικα στα ht που κοιταει νομίζω πως είναι 28 δόντια (https://www.cyclist.gr/el/monhw-anarthshw/46417-TREK-MARLIN-7-2021-010777.html#more_info_block)

DrBig
16/03/2021, 15:56
Εννοώ να βαλεις το μικρό δίσκο για να δεις στο περίπου αν σε εξυπηρετεί για καθημερινή μετακίνηση.

@DrBig στο mαrlin και γενικα στα ht που κοιταει νομίζω πως είναι 28 δόντια

Μαλιστα. Παραειναι λιγα για χρηση στο δρομο.

sisos
16/03/2021, 16:03
Ευχαριστώ παιδιά. Αυτά που χάνει η μόνη μετάδοση μπροστά. Δεν τα κερδίζει πίσω με τα περισσότερα γρανάζια;

Lioulios
16/03/2021, 16:12
Με 1.78 εισαι οριακα μεασα στο large ε πολλες εταιριες .
Στην cube ας πουμε ενα mtb medium(Νο 17) σου πεφτει μικρο.
Αν πας σε TREK που μου αρεσουν πιο πολυ απο ολα δες και τη σειρα Xcaliber με μεταδοση 1/12.
Η trek εχει και το Νο 18.5 ,που λογικα θα καθεσαι ακριβως ,πραγμα που η cube δεν εχει (εχω cube 19αρι και εχω καβαλησει φιλου τρεκ 18.5 ε ιδιο υψος με εσενα).
Το 1/12 θα σε περιορισει μονο στην περιπτωση που θα θες ναπας στο δρομο γρηγορα ή σε μια κατηφορα.
Επειδη ειναι φτιαγμενο για βουνισιες διαδεομες και ανηφορες εχει δοθει η ενταση ολη στις μικρες ταχυτητες.
Στον γυρισμο απο το βουνο ..στις κατηφορες μπορεις ευκολα να μην κανεις πεταλι αφου θα ειναι αεραςχωρις αντισταση ....θα θες δηλαδη να αλλαξεις ταχυτητα και δεν θα εχεις αλλη .Μεχρι εκει παει .Ομως στο βουνο τα πλεονεκτηματα ειναι πολλα ,αφου δεν εχεις το νου σου να αλαζεις και μπροστα συν οτι δεν εχεις μπροστα ντεραγιε και οτι δεν υπαρχει ,δε χαλαει...
Ενα ακομα αρνητικο του μονου δισκου μπροστα ειναι οτι στην καθημερερινη μετακινηση ,αν δεν εχεις το νου σου και δεν φορας μαυρο παντελονι ,θα δεις το μπατζακι σου χαλια ,αφου δεν υπαρχει καμια προστασια .ολος ο δισκος ελευθερος και ...λαδωνει ευκολα.

Εχοντας δουλεψει ολους τους αλους συνδιασμους , πιστευω καλυτερος συνδιασμος ειναι ο μονος που δεν εχω κανει ακομα ... η μεταδοση 2×11 με μπροστα δυο δισκους 26 και 36 και πισω 11αρα με 11 /42 που μπορεις να την εχειςμε τη λογικη του μονοδισκου εχοντας κουμπωσει μπροστα τον μικρο δισκο και παιζεις μονο τις πισω και οταν βγεις κατηφορικα κομματια ή ευθειες σε πολη ,βαζεις μπροστα το μεγαλυτερο.

DrBig
16/03/2021, 16:29
Με 1.78 εισαι οριακα μεασα στο large ε πολλες εταιριες .
Στην cube ας πουμε ενα mtb medium(Νο 17) σου πεφτει μικρο.
Αν πας σε TREK που μου αρεσουν πιο πολυ απο ολα δες και τη σειρα Xcaliber με μεταδοση 1/12.
Η trek εχει και το Νο 18.5 ,που λογικα θα καθεσαι ακριβως ,πραγμα που η cube δεν εχει (εχω cube 19αρι και εχω καβαλησει φιλου τρεκ 18.5 ε ιδιο υψος με εσενα).
Το 1/12 θα σε περιορισει μονο στην περιπτωση που θα θες ναπας στο δρομο γρηγορα ή σε μια κατηφορα.
Επειδη ειναι φτιαγμενο για βουνισιες διαδεομες και ανηφορες εχει δοθει η ενταση ολη στις μικρες ταχυτητες.
Στον γυρισμο απο το βουνο ..στις κατηφορες μπορεις ευκολα να μην κανεις πεταλι αφου θα ειναι αεραςχωρις αντισταση ....θα θες δηλαδη να αλλαξεις ταχυτητα και δεν θα εχεις αλλη .Μεχρι εκει παει .Ομως στο βουνο τα πλεονεκτηματα ειναι πολλα ,αφου δεν εχεις το νου σου να αλαζεις και μπροστα συν οτι δεν εχεις μπροστα ντεραγιε και οτι δεν υπαρχει ,δε χαλαει...
Ενα ακομα αρνητικο του μονου δισκου μπροστα ειναι οτι στην καθημερερινη μετακινηση ,αν δεν εχεις το νου σου και δεν φορας μαυρο παντελονι ,θα δεις το μπατζακι σου χαλια ,αφου δεν υπαρχει καμια προστασια .ολος ο δισκος ελευθερος και ...λαδωνει ευκολα.

Εχοντας δουλεψει ολους τους αλους συνδιασμους , πιστευω καλυτερος συνδιασμος ειναι ο μονος που δεν εχω κανει ακομα ... η μεταδοση 2×11 με μπροστα δυο δισκους 26 και 36 και πισω 11αρα με 11 /42 που μπορεις να την εχειςμε τη λογικη του μονοδισκου εχοντας κουμπωσει μπροστα τον μικρο δισκο και παιζεις μονο τις πισω και οταν βγεις κατηφορικα κομματια ή ευθειες σε πολη ,βαζεις μπροστα το μεγαλυτερο.

Για μενα ο καλλιτερος συνδυασμος ειναι 3x10 με κασετα 11-36 και δισκοβραχιωνα 26-36-48 (η 22-32-44) γιατι κανεις τα παντα με φτηνα αλλα καλης ποιοτητας αναλωσιμα. Παντως το 1x εχει τα πλεονεκτηματα του. Ιδανικο σεταπ για μενα ειναι πισω κεντρο δυο ταχυτητων σε συνδυασμο με 1x.

doctor_john
16/03/2021, 16:36
Δεν ξέρω πως οδηγούν HT πλέον.. μου φαίνονται λιγα και για το βουνό.

Να μαι ειλικρινής με ενοχλεί απίστευτα η διαχείριση των "πελατών" με χρήση της αμαθειας ή του γενικα χαμηλού επιπέδου.
Μονόδισκα φτιαχναμε απο τα μεσα του 90 ανάλογα την διαδρομή, δεν είναι κατι σύγχρονο ή κατι το οποίο πρέπει να ακολουθήσει καποιος
αλλιώς είναι ξεπερασμένος.

Είναι μια λύση για αθλητές που είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να υπολογίζουν τα 500γρ λιγότερα...

Με την εμφάνιση των 27,5" και αργότερα των 29" φάνηκε αμέσως το "μειονέκτημα" στις πωλήσεις των "χαλαρων" εισαγωγικών μοντέλων.
Πλέον κάλυπταν εύκολα τα τύπου τρεκιν και σιτι, ενώ έκλειναν το πεδίο δρασης των ειδών που εισήγαγαν τα χειροποίητα όπως τα στεπας.

Οι "λύσεις" ήρθαν βροχή και οι μοΔέρνοι τις κατάπιαν αμάσητες μη τυχόν και μείνουν πίσω.
Πανάκριβες τεράστιες κασέτες που έχουν απώλεια δύναμης, βαραίνουν και θέλουν συχνότερα άλλαγμα αλυσίδας που πλέον λειτουργεί σε μεγαλύτερη γωνία
"ειδικά" ντεραγιέ με μακρύ φορέα για τα pulley που βρίσκουν και σπάνε ευκολότερα, φθηνότεροι δισκοβραχίονες που αντιμετοπίζουν αρκετά μικρότερη δύναμη..

Όλα ανάποδα ξαφνικά με έναν φιόγκο "νεο".

Έτσι λοιπόν για να καλύψει κάποιος βουνό και χαλαρή μετακίνηση θα πρέπει να αγοράσει δύο ποδήλατα. :)

Κατα τα άλλα, "με μονό δίσκο όπως τα ακριβότερα μοντέλα" και "ρεϊς ρεντυ" :lol:

MikeG
16/03/2021, 17:34
Ένα video, του τι κάνουμε στη Κρήτη :D https://www.youtube.com/watch?v=tTAbrUR7Fnc

Επίσης για όποιον τυχόν ενδιαφέρετε στις 22,23,24 Οκτωβρίου, θα γίνει ο Πανελλήνιος Αγώνας Greek Enduro Series.
https://enduroseries.gr/races/

Περισσότερα μπορεί να δείτε αν ακολουθήσετε στο fcb το https://www.facebook.com/thehubcrete

426373

doctor_john
16/03/2021, 18:20
Σχετικά με την χρήση πελατών και την αμάθεια.δυστηχως έτσι είναι όταν δεν είσαι γνωστής του αντικειμένου

Ναι, μην παρεξηγηθώ, δεν το γράφω για εσένα σχολιάζοντας εξαντλημένα στοκ. :)

Γενικά κυριαρχεί μια τάση εμπιστοσύνης και αποδοχής κάθε τι καινούριου ως δεδομένα για το καλό μας
και σε αυτό στηρίζονται πολλές οικονομικές εξαρτήσεις που δεν είχαμε και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε.

Ο κόσμος "κρίνει" την αξία των επιλογών του με βάση την άποψη των γύρω του, κάτι που είναι πέρα για πέρα παγίδα
και μας "προσφέρει" επιλογές αντίστοιχου επιπέδου με τους "γυρω" μας, οι οποίοι συχνά ακολουθούν απλά ότι γυαλίζει.
Έτσι φτάνουμε να αναγνωρίσουμε μια πολύ χειρότερη μερίδα πληθυσμού που πιστεύει πως είναι αντικείμενο κριτικής - σχολιασμού
ή προσοχής γενικότερα απο τους "γύρω" της, ΧΩΡΙΣ να έχει συνάψει σχέσεις με αυτούς.

Γίνομαι κουραστικός είμαι σίγουρος αλλά η ταχύτητα αφομοίωσης των "νέων" αγαθών ως επιτακτική ανάγκη, μας οδηγεί σε μια
επιφανειακή ανάγνωση των πραγματικών αναγκών που ορίζουμε εμείς οι ίδιοι!
Αυτό κατα την γνώμη μου σημαίνει λιγότερος αυτοσεβασμός και δημιουργεί ψευδείς αξίες που παρασύρουν εμάς και τους γύρω μας
σε όλο και λιγότερη ελευθερία επιλογών σε κάθε έκφανση της ζωής μας.

Σας έπρηξα, ζητώ συγνώμη.

Στο θέμα του φίλου:
ρεαλιστικά, όπως βλέπεις και στα επόμενα μοντέλα του μπατζετ που διαθέτεις, η γεωμετρία και το υλικό του σκελετού
παραμένουν ίδια.
Πρώτος εγώ καταλαβαίνω αν θες μια συνολική αλλαγή για να φτιάξεις την διάθεση σου.
Είναι δικαίωμα σου και προσωπικά το επικροτώ. Όπως και να έχει, είσαι περισσότερο έμπειρος απο πρίν.

Στην συγκεκριμένη περίοδο που τα ποδηλατάδικα έχουν ξεπουλήσει και του '21 αν, (λέω αν), δεν σου φαίνεται αποκρουστικό το χρώμα
που έχει ο σκελετός σου, κάτι που θα ήταν δύσκολο και κοστοβόρο να αλλάξεις σε αυτό το επίπεδο, ίσως σε συμφέρει να δημιουργήσεις
εσύ όπως οι εταιρείες, ένα καλύτερο ποδήλατο.
Αναβαθμίζοντας τους τροχούς, το πιρούνι και ότι κριθεί απαραίτητο απο την μετάδοση (που είναι στα αναλώσιμα έτσι και αλλιώς), θα καταλήξεις
με ένα ποδήλατο που θα μπορούσες να αγοράσεις με 2500ε-3000ε.

Πρόσεχε το νούμερο σου, ζήτησε σωματομέτρηση σε κατάστημα που το παρέχει σαν υπηρεσία.
Στο δικό μου βιβλίο" το ύψος σου σε συνδυασμό μακριών ποδιών σημαίνει μικρότερο μέγεθος σκελετού γιατί έχεις κοντύτερο κορμό
άρα πρέπει να διαφυλάξεις την πρόσβαση στα χειριστήρια περισσότερο από το όποιο κέρδος "σταθερότητας" θα σου πρόσφερε να ταιριάξεις
το μήκος των ποδιών με τον κάθετο.

παιδιά χάθηκαν μυνήματα μόλις προσπάθησα να κάνω βρουμ στον φίλο!

sisos
17/03/2021, 13:46
Doctor John. Σε ευχαριστώ πολύ. Όντως υπάρχει θέμα σε διαθέσιμο στοκ ποδηλάτων. για τα scoot και cannondale τι γνώμη εχεις

doctor_john
17/03/2021, 18:23
Καλά ποδήλατα και αυτά, εταιρεία με υπόσταση δική της η cannondale, προς το φασόν η scott

sisos
17/03/2021, 19:26
Καλά ποδήλατα και αυτά, εταιρεία με υπόσταση δική της η cannondale, προς το φασόν η scott
Ευχαριστώ πολυ

sisos
17/03/2021, 19:27
Ο αντιπρόσωπος της trek εδώ στην ελλαδα ποιος ειναι

MISKIN
17/03/2021, 19:27
Το cyclist φέρνει trek, στη Μεσογείων.
Εγώ πρόσφατα, επειδή δεν έβρισκα τίποτα Ελλάδα, πήρα από Αγγλία ένα Vitus Nucleus. Έχει αξιόλογα ποδήλατα, το θέμα είναι ότι τώρα με το Brexit δε θα συμφέρει.

jiovani7
21/03/2021, 20:05
Καλησπέρα.Θα ήθελα την βοηθεία σας στην επιλογή ποδηλάτου πόλης με λίγη ανηφόρα και όχι για καθημερινή χρήση.Θέλω να αγοράσω δύο ποδήλατα ένα για εμένα και ένα για την γυνάικα μου χωρίς να δαπανήσω μεγαλο ποσό και όπως προέιπα για σχετικά μικρή χρήση.Είμαστε 1.70 ύψος(πρώτο μπόι...) και προσπαθώ να δω ποιά μάρκα να κοιτάξω αλλά έχω χαθεί γιατί ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με τα ποδήλατα.

leftos
21/03/2021, 21:39
Καταρχήν δώσε μια τάξη μεγεθους χρημάτων.
Απο εκεί και πέρα να ξέρεις οτι λόγω κατάστασης υπάρχει μεγάλη έλλειψη ποδηλάτων.
Οπότε αρχίζεις το ψάξιμο στα τοπικά καταστήματα βλέπεις τι υπάρχει και προχωράς.
Θεωρώ αξιόλογο ποσό τα 250 ευρω για να είναι κάτι που θα χρησιμοποιείς χωρίς να χρειάζεται να αντικαθιστάς εξαρτήματα και θα σε πάει και παραπέρα αν θές να κάνεις κατι παραπάνω σε βάθος χρόνου.
Αν έχεις σκοπό να πατήσεις δύσκολο χωματόδρομο κοίτα για mountain 29¨ καλύτερα .
Αλλίως κατι σε τύπου trekking με ανάρτηση εμπρός και πιο χοντρά ελαστικά 700Χ35 , city χωρίς ανάρτηση πιο λεπτα ελαστικα 700Χ32/28 , fitness ελαστικα 700Χ28/25 με ζάντες 28¨ θα κυλάει καλύτερα στο δρόμο .
Αυτά χωρίς ανάρτηση της περισσότερες φορές είναι πιο ελαφριά , και οι αναρτήσεις σε αυτήν την κατηγορία τιμής δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Χρηστικά για μένα αν δεν έχεις σκοπο να μπεις καθόλου χώμα μήν πάρεις με ανάρτηση εμπρός.
Ταχύτητες κοίτα να έχει τουλάχιστον 8 πίσω και 3 δίσκους εμπρός. Τα 7 πίσω είναι απαρχαιωμένη τεχνολογία και χαμηλής τιμής <180€ οπότε έχε στο μυαλό σου.
Οι περισσότερες μάρκες είναι πολύ κοντά σε θέματα σκελετού αυτό που αλλάζει ειναι τα περιφερειακά και οι ζάντες. Για μένα οι ζάντες είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξεις περισσότερο.
Χειριστήρια ταχυτήτων μην πάρεις αυτά που αλλάζουν σαν γκάζι μοτοσυκλετας είναι ότι πιο εισαγωγικό υπάρχει ( ελπίζω οτι σε τίμη 250€ δεν θα σου σπρώξουν τέτοια ) και πάσχουν.

νεοσσός
21/03/2021, 21:57
Προτείνω on-road trekking, με λάστιχα πλάτους τουλάχιστον 32mm, ώστε να συγχωρούν τις κακοτεχνίες του δρόμου. Οι αρχάριοι καλό είναι να αποφύγουν κούρσες και fitness, διότι είναι πιο ευαίσθητα στις λακκούβες και δε συγχωρούν λανθασμένους ελιγμούς.

Αν σκοπεύεις να δώσεις λιγότερα από 400€ ανά ποδήλατο, θα πρότεινα να ξεχάσεις τις αναρτήσεις. Σίγουρα όχι πίσω ανάρτηση, διότι σε τέτοια κατηγορία τιμής περισσότερο πρόβλημα θα είναι, παρά πλεονέκτημα.

Θα πρέπει να αποφύγεις τα μηχανικά δισκόφρενα. Ιδανικό είναι να επιλέξεις V-brakes. Εκτός αν πας σε κατηγορία τιμής άνω των 500€ ανά ποδήλατο και πας σε υδραυλικά δισκόφρενα, που και αυτά τα θεωρώ περιττά για απλή χρήση και λίγο επικίνδυνα για αρχάριο, εξαιτίας της δύναμής τους και της μη γραμμικής λειτουργίας.

Θα έλεγα να μείνεις μακριά από ποδήλατα super-market με τιμές 150-200€.

Οπωσδήποτε κράνος, γάντια. Αν σκοπεύεις να κινηθείς έστω και λίγο τη νύχτα, χρειάζεσαι οπωσδήποτε φώτα. Πάρε μία φορητή τρόμπα και σαμπρέλες στις διαστάσεις των ελαστικών των ποδηλάτων που θα αγοράσεις, ώστε να μη χάσεις τη βόλτα σε ενδεχόμενο σκάσιμο ελαστικού. Έχε υπόψη ότι τα λάστιχα σκάνε πιο εύκολα αν δεν είναι καλά φουσκωμένα, καθώς και αν κινείσαι τελείως δεξιά στο δρόμο που μαζεύονται τα θραύσματα κρυστάλλων.

Καλές βόλτες!

DrBig
22/03/2021, 00:16
Προτείνω on-road trekking, με λάστιχα πλάτους τουλάχιστον 32mm, ώστε να συγχωρούν τις κακοτεχνίες του δρόμου. Οι αρχάριοι καλό είναι να αποφύγουν κούρσες και fitness, διότι είναι πιο ευαίσθητα στις λακκούβες και δε συγχωρούν λανθασμένους ελιγμούς.

Αν σκοπεύεις να δώσεις λιγότερα από 400€ ανά ποδήλατο, θα πρότεινα να ξεχάσεις τις αναρτήσεις. Σίγουρα όχι πίσω ανάρτηση, διότι σε τέτοια κατηγορία τιμής περισσότερο πρόβλημα θα είναι, παρά πλεονέκτημα.

Θα πρέπει να αποφύγεις τα μηχανικά δισκόφρενα. Ιδανικό είναι να επιλέξεις V-brakes. Εκτός αν πας σε κατηγορία τιμής άνω των 500€ ανά ποδήλατο και πας σε υδραυλικά δισκόφρενα, που και αυτά τα θεωρώ περιττά για απλή χρήση και λίγο επικίνδυνα για αρχάριο, εξαιτίας της δύναμής τους και της μη γραμμικής λειτουργίας.

Θα έλεγα να μείνεις μακριά από ποδήλατα super-market με τιμές 150-200€.

Οπωσδήποτε κράνος, γάντια. Αν σκοπεύεις να κινηθείς έστω και λίγο τη νύχτα, χρειάζεσαι οπωσδήποτε φώτα. Πάρε μία φορητή τρόμπα και σαμπρέλες στις διαστάσεις των ελαστικών των ποδηλάτων που θα αγοράσεις, ώστε να μη χάσεις τη βόλτα σε ενδεχόμενο σκάσιμο ελαστικού. Έχε υπόψη ότι τα λάστιχα σκάνε πιο εύκολα αν δεν είναι καλά φουσκωμένα, καθώς και αν κινείσαι τελείως δεξιά στο δρόμο που μαζεύονται τα θραύσματα κρυστάλλων.

Καλές βόλτες!

Οι "διπιστονες" μηχανικες δαγκανες οπως οι trp spyre, ειναι μια χαρα φρενα και ισαξιες των καλων φτηνων υδραυλικων (πχ shimano, tektro).

jiovani7
22/03/2021, 09:01
Από μάρκες τι να κοιτάξω?Να υπολογίζω κοντά στα 400 ευρώ για κάθε ποδήλατο?Αν υπάρχει και κάτι πιο φθηνό μπόρει και να το δω.Ουτώς η άλλως η χρήση θα είναι για καμια βόλτα στο νησί να ξεσκάσουμε.

leftos
22/03/2021, 09:54
Στα 400 κανονικά ( λόγω καταστάσεων ) πέρνεις αξιόλογο ποδήλατο και αν μπορείς να πάς εκεί να πάς.
Τίμια ειναι τα merida αλλά έχει και αρκετές μάρκες που είναι "αγνωστές' και ξανατονίζω είναι θέμα τι θα βρείς στην αγορά.
Να εχεις στο μυαλό σου αν είσαι σε "κλειστό" μέρος καλύτερα να αγοράσεις απο τον ποδηλατά της γειτονιάς σου που θα σε εξυπηρετήσει άμεσα στα πρώτα μικροθέματα.
Τα δισκόφρενα για μένα μόνο πρόβλημα δημιουργούν στον μέσο καθημερινό χρήστη.

doctor_john
22/03/2021, 12:22
...

....

Καλές βόλτες!

...

DrBig
22/03/2021, 12:58
Παιδια...εχω αυτο:
https://www.cube.eu/en/2021/bikes/urban-mobility/commuting/hyde/cube-hyde-greenngrey/

Επισης εχω αυτο:
https://www.cube.eu/en/2021/bikes/road/offroad/cross-race/cube-cross-race-blacknred/

Και αυτο:
https://kolo.cz/clanek/gt-nomad-ltd-2007

Και με τα τρια σταματαω με απολυτη ασφαλεια. Σε κανενα απο τα τρια δεν τιθεται θεμα αποτομης/επικινδυνης λειτουργιας.
Με το τελευταιο παντως που εχει vbrakes λιγο ελειψε να σκοτωθω πριν απο ενα χρονο σε μια αποτομη σχετικα κατηφορα μηκους 7κμ οταν αναψε η μπροστινη ζαντα και αποσυντεθηκε η σαμπρελα με αποτελεσμα να χασω ακαριαια το μπροστινο ενω πηγαινα με καμια 50ρια κμ.
Μεταξυ των υδραυλικων του πρωτου και των μηχανικων του δευτερου, οι διαφορες ειναι ακαδημαικες. Προτιμω ομως τα μηχανικα λογω απλοτητας.

doctor_john
22/03/2021, 14:23
Ναι δεν δικαιολογώ αυτα΄που κανω quote, ειμαι τελείως αντιθετος. Τα αφησα ασχολίαστα μέχρι να ηρεμήσω..

yannis24
23/03/2021, 09:45
εμενα ο γιος μου πηρε αυτο, το ΚΤΜ Ultra.
Εχει λεει υδραυλικα δισκοφρενα μπρος-πισω, υδραυλικες αναρτησεις κτλ.
ειναι και ελαφρυ, και γενικα, εμενα που δεν με ενθουσιαζει το σπορ, για ποδηλατο μου αρεσε πολυ, μεχρι ......που εκανα και εγω !!!

426540

Lioulios
23/03/2021, 10:34
Δεν νομιζω πως το συγκεκρημενο μπροστινο εχει να κανει με υδραυλικα συστηματα.
Φαινεται να ειναι η απλη ελατηριου με κλειδωμα απο το τιμονι της suntour το xcm .
Παντως καλοριζικο .ωραιο ποδηλατο.

Nikos77
23/03/2021, 15:21
Από μάρκες τι να κοιτάξω?Να υπολογίζω κοντά στα 400 ευρώ για κάθε ποδήλατο?Αν υπάρχει και κάτι πιο φθηνό μπόρει και να το δω.Ουτώς η άλλως η χρήση θα είναι για καμια βόλτα στο νησί να ξεσκάσουμε.Είμαι στην ίδια φάση με σένα με ίδιο ύψος. Αυτά που σου είπαν τα παιδιά είναι αλήθεια.
Θες ποδήλατο χωρίς ανάρτηση αφού θα πηγαίνεις μόνο άσφαλτο όπως εγώ. Αυτά που πρέπει να κοιτάς είναι σαν το https://www.action-bikes.gr/shop/podhlata/polhs/trekking-on-road-urban-podhlata/ideal-cityrun-700c-2018/ η το https://www.bike-elevated.gr/index.php/podilata/fitness/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF-orient-my-way-28-in-detail
Κάτι σε αυτό το στυλ και σε αυτά τα λεφτά.
Το θέμα είναι πως τα πιο πολλά είναι εξαντλημενα

tzimidis
25/03/2021, 01:59
Για πείτε εσείς που το κατεχετε,
Θέλω να κάνω δώρο ένα ποδηλατο σε ένα παλικάρι που έρχεται με τα πόδια στη δουλειά, αλλά δεν έχω ιδέα από μεγέθη.
Το παιδί έχει ύψος περίπου 1,80-1,85 και φυσιολογικές αναλογίες άκρων.
Τι πρέπει να κοιτάξω?

DrBig
25/03/2021, 05:47
Θέλω να κάνω δώρο ένα ποδηλατο σε ένα παλικάρι που έρχεται με τα πόδια στη δουλειά, αλλά δεν έχω ιδέα από μεγέθη.
Τι πρέπει να κοιτάξω?

Ωραια κινηση ;)

Σε ποδηλατο δρομισιο που το μεγεθος ειναι σε μετρικα νουμερα γυρω στο 56
Αν ειναι mountain bike με μεγεθος σε ιντσες 18-19
Αλλιως large

νεοσσός
25/03/2021, 11:19
Τι πρέπει να κοιτάξω?
Σωραίος!

Αν και δυστυχώς τελείως εκτός μόδας, σε ποδήλατο που θα χρησιμοποιείται καθημερινά για μετακινήσεις προς τη δουλειά, χρήσιμοι είναι οι λασπωτήρες, για τις μέρες με βρεγμένους δρόμους. Διαφορετικά καταλήγεις με λάσπες σε πρόσωπο, οπίσθια και πλάτη.

Θα πρότεινα ποδήλατο trekking, χωρίς αναρτήσεις.

CorpseAlive
03/04/2021, 11:44
Παιδιά ψάχνω ποδήλατο για άθληση/αναψυχή , χρήση άσφαλτο και ίσως λίγο πατημένο χώμα. Budget top 500 euro.
Οι χρήστες είναι φαγανά παιδιά . Που κοιτάω και τι γιατί είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα.
Επίσης αν μπορεί να προτείνει κάποιος και κατάστημα που έμεινε ευχαριστημένος θα ήμουν ευγνώμων . (Στα Pm αν δεν επιτρέπεται εδώ. )

DrBig
03/04/2021, 13:13
Παιδιά ψάχνω ποδήλατο για άθληση/αναψυχή , χρήση άσφαλτο και ίσως λίγο πατημένο χώμα. Budget top 500 euro.
Οι χρήστες είναι φαγανά παιδιά . Που κοιτάω και τι γιατί είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα.
Επίσης αν μπορεί να προτείνει κάποιος και κατάστημα που έμεινε ευχαριστημένος θα ήμουν ευγνώμων . (Στα Pm αν δεν επιτρέπεται εδώ. )

Δυστυχως το θεμα δεν ειναι τι ποδηλατο θα παρεις αλλα που θα το βρεις. Δεν υπαρχει σχεδον τιποτα.

CorpseAlive
03/04/2021, 13:30
Δυστυχως το θεμα δεν ειναι τι ποδηλατο θα παρεις αλλα που θα το βρεις. Δεν υπαρχει σχεδον τιποτα.

Ας έχω τουλάχιστον μια ιδέα να μην μου μοσχοπουλήσουν ORIENT στα 1500 ευρώ. ( είχα ORIENT σαν φοιτητής , ο λόγος που δεν ξαναπήρα ποδήλατο)

νεοσσός
03/04/2021, 14:02
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο με τα ποδηλατάδικα. Μιλάω με γνωστούς μου που έχουν καταστήματα ποδηλάτων και τρέχουν και δεν φθάνουν. Λένε ότι η αιχμή του 2012 δεν ήταν τίποτε μπροστά σε αυτό που συμβαίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας και την προτεινόμενη ποδηλασία ως τρόπο διαφυγής.

doctor_john
03/04/2021, 14:15
απίστευτο; γιατί; είχαμε ποτέ πανω απο 5% ποδήλατα σε σχέση με τον πληθυσμό;
απορροφούσαμε νούμερα σε χιλιάδες;

Πως να υπάρχει κάλυψη όταν ξαφνικά ενδιαφέρεται το 30%;

πολύ φυσιολογικό μου φαίνεται.

Lioulios
03/04/2021, 23:56
Υπαρχουν ομως κατα καιρους και πιστευω στο μελλον ακομη περισσοτερο ,τρελες ευκαιριες .

Βλεπω ομως και περιπτωσεις ποδηλατων κοστους 400-500 που μετα απο 2-3 χρονια πλασαρονται στα ιδια ή και παραπανω λ7 απο οτι αγοραστηκαν

doctor_john
04/04/2021, 00:06
Όσο τιμολογούν με βαση το καθε προϊόν και όχι με ετήσιο στόχο η πιο τρελή είμαι εγώ..

tzimidis
04/04/2021, 02:00
Όσο τιμολογούν με βαση το καθε προϊόν και όχι με ετήσιο στόχο η πιο τρελή είμαι εγώ..

Πήγα στη Σαλαμίνα σε ποδηλαταδικο που με ξέρουν, έχω πάρει 3 ποδήλατα σε 3 χρόνια από εκεί, πόσα θέλεις, τόσα, παρτα. Χωρίς μουρμουρες χωρίς παζάρια, αντρίκια πράγματα, και στο χέρι το κασέρι. Φτιάχνει και μηχανάκια, οπότε του πηγαίνω που και που το τρανσαλπ για καμμια σαμπρελα, τακάκια
Ξαναπάω πρόσφατα για ένα ποδηλατο που ήθελα να πάρω για δώρο σε άτομο χρηζων βοηθείας.
Η πλάκα είναι ότι τον ξερουν, και ξέρουν και την περίπτωση του.
Του εξηγώ τι θέλω, και για πρώτη φορά ρώτησα τι καλύτερο μπορεί να κάνει.
Εχω αυτό εδώ μου λέει, σου το αφήνω 190.
Το κοιτάω, το ταμπέλακι έγραφε 190.
Του λέω δεν θέλω απόδειξη.
Παλι 190 μου λέει.
Βάζω το χέρι να πιασω το πορτοφόλι, τελευταία στιγμή με πιάνουν τα διαόλια μου και φεύγω.
Πήρα τελικά από αλλου, πιο ακριβό μεν, αλλά καλύτερο, και κυρίως στο σωστό μέγεθος, καθότι ο πρώτος εν γνώσει του πήγαινε να μου πασάρει 26αρι για άνθρωπο 1.85.

Οπότε σε καλό μου βγήκε τελικά.
Αυτά για τους ετήσιους στόχους.

DrBig
04/04/2021, 05:39
Ας έχω τουλάχιστον μια ιδέα να μην μου μοσχοπουλήσουν ORIENT στα 1500 ευρώ. ( είχα ORIENT σαν φοιτητής , ο λόγος που δεν ξαναπήρα ποδήλατο)

Μπες και σερφαρε τις σελιδες της cube και της merida. Δε το λεω για να παρεις απο αυτες τις εταιριες , αλλα γιατι οι συγκεκριμενες βγαζουν ποδηλατα ολων των κατηγοριων με τιμες ισως κατω του μεσου ορου οποτε θα αποκτησεις μια αντιπροσωπευτικη εικονα του τι υπαρχει και ποσο κοστιζει. Στα 500 ευρω παντως σε καινουργιο δυσκολα βρισκεις κατι που να αξιζει το κοπο. Αυτη η κατηγορια τιμης ειναι η χειροτερη δυνατη σε vfm. Ριξε μια ματια και τα ξαναλεμε :wave2:

Συμφωνα με την χρηση που λες πως θες να κανεις παντως κοιτα για ποδηλατα κατηγοριας treking η fitness. Κοιτα επισης για μεταχειρισμενα στο car.

Viking
04/04/2021, 08:53
Kona Dew ίσως ;

panavour
04/04/2021, 10:07
τωρα με την καραντινα εχουν εκτοξευθει οι πωλησεις,οποτε η ζητηση εχει ανεβει.
αρα γιατι να τα πουλησουν λιγωτερο??
ΑΠΛΗ επιχειρηματικη λογικη.

tzimidis
04/04/2021, 12:00
τωρα με την καραντινα εχουν εκτοξευθει οι πωλησεις,οποτε η ζητηση εχει ανεβει.
αρα γιατι να τα πουλησουν λιγωτερο??
ΑΠΛΗ επιχειρηματικη λογικη.

Νταξ, δεν το λες ούτε "επιχειρηματικη" ,
ούτε "λογική".

Θα συμφωνήσω στο "απλή", ή καλύτερα "απλοϊκή".

Η διαφορά του ενός με τον άλλο που ανέφερα,
είναι ότι ο ένας "χτίζει" σχέσεις, δηλαδή πελάτες,
ο άλλος κάθεται και περιμένει ποιος θα τσιμπήσει, σε φάση "πεσε πίτα να σε φάω".

doctor_john
04/04/2021, 12:12
Ωραίο το Dew και διαθέσιμο.

Πήγα στη Σαλαμίνα σε ποδηλαταδικο που με ξέρουν, έχω πάρει 3 ποδήλατα σε 3 χρόνια από εκεί, πόσα θέλεις, τόσα, παρτα. Χωρίς μουρμουρες χωρίς παζάρια, αντρίκια πράγματα, και στο χέρι το κασέρι. Φτιάχνει και μηχανάκια, οπότε του πηγαίνω που και που το τρανσαλπ για καμμια σαμπρελα, τακάκια
Ξαναπάω πρόσφατα για ένα ποδηλατο που ήθελα να πάρω για δώρο σε άτομο χρηζων βοηθείας.
Η πλάκα είναι ότι τον ξερουν, και ξέρουν και την περίπτωση του.
Του εξηγώ τι θέλω, και για πρώτη φορά ρώτησα τι καλύτερο μπορεί να κάνει.
Εχω αυτό εδώ μου λέει, σου το αφήνω 190.
Το κοιτάω, το ταμπέλακι έγραφε 190.
Του λέω δεν θέλω απόδειξη.
Παλι 190 μου λέει.
Βάζω το χέρι να πιασω το πορτοφόλι, τελευταία στιγμή με πιάνουν τα διαόλια μου και φεύγω.
Πήρα τελικά από αλλου, πιο ακριβό μεν, αλλά καλύτερο, και κυρίως στο σωστό μέγεθος, καθότι ο πρώτος εν γνώσει του πήγαινε να μου πασάρει 26αρι για άνθρωπο 1.85.

Οπότε σε καλό μου βγήκε τελικά.
Αυτά για τους ετήσιους στόχους.

Είναι πολύ μικρό το ποσοστό κέρδους σε αυτή την κατηγορία και να είμαι ειλικρινής, δεν περιμένω από ένα καταστημα αυτού του μεγέθους
να βαλει ετήσιο στόχο απόδοσης γιατί δεν κανει αντίστοιχη επένδυση. Δουλεύει περισσότερο σαν ένα μπακαλικο παρα σαν εξειδικευμένο καταστημα.

DrBig
04/04/2021, 12:15
Εκτος απο υπερ-ζητηση υπαρχει και υπο-παραγωγη.

panavour
04/04/2021, 12:48
Νταξ, δεν το λες ούτε "επιχειρηματικη" ,
ούτε "λογική".

Θα συμφωνήσω στο "απλή", ή καλύτερα "απλοϊκή".

Η διαφορά του ενός με τον άλλο που ανέφερα,
είναι ότι ο ένας "χτίζει" σχέσεις, δηλαδή πελάτες,
ο άλλος κάθεται και περιμένει ποιος θα τσιμπήσει, σε φάση "πεσε πίτα να σε φάω".

Αμα σου ειχε το ταμπελακι 250 και στο αφηνε 190 θα τα ειχες δωσει και θα εισουν και ευχαριστημενος.Απλα εκανε την μαλακια και το ειχε 190 και στο αφησε 190.Κουταμαρα του ,και σε εχασε και απο πελατη.Αφου τα ξερεις καλυτερα απο μενα τoσα χρονια στην λιανικη.Το ιδιο κανουν και στις εκπτωσεις πολλα καταστηματα.ΚΑΙ στα black friday .

MikeG
04/04/2021, 16:43
https://www.youtube.com/watch?v=AAaDZnlS_Kw

basilis_k6
12/04/2021, 23:35
έχω παρκάρει τα άλογα στο σταύλο, ποτισμένα, ταισμένα...
αποφάσισα να κουνήσω τα πόδια μου και εχω 2 ποδήλατα για σερβις. θα ξεκινήσω με ενα mercier του '80 και θέλω μερικά πραγματάκια. για να μην φάω την ζωη καραντίνα μου ψάχνωντας για καταστήματα με ανταλλακτικά εντός και εκτός χώρας θα ήθελα να μου πειτε μερικά οι γνώστες.

doctor_john
13/04/2021, 00:05
αν θέλεις να τα έχεις όπως ήταν, θα κοστίσει και δεν θα σε βολεύει όπως με σύγχρονα.
Με σύγχρονα, φασόν, έχεις καλα περιφερειακά με μικρό μπατζετ, ~250ε.

Πρώτα τσεκ το νούμερο του σκελετού.

basilis_k6
13/04/2021, 01:00
αν θέλεις να τα έχεις όπως ήταν, θα κοστίσει και δεν θα σε βολεύει όπως με σύγχρονα.
Με σύγχρονα, φασόν, έχεις καλα περιφερειακά με μικρό μπατζετ, ~250ε.

Πρώτα τσεκ το νούμερο του σκελετού.

μεγεθος? M γράφει, ψιλομεγάλο μου πεφτει αλλα αυτο εχω.
ειναι οπως ηταν πριν, δεν εχει κατι. λογικά θελει κασετα αλυσιδα, ντιζες, τακακια, σελα. τροχους αργοτερα μαζι με λαστιχα. δεν παω για αγωνες, την δουλεια του την κανει ηδη.

doctor_john
13/04/2021, 08:46
M γραφει το Mercier του 80?? αν σου ειναι ευκολο φωτο. Το μέγεθος τους είναι το μήκος του οριζοντίου, κέντρο -κέντρο με τους σωλήνες που κολλιέται.
αν είναι σε νορμαλ κατασταση τα κόστη είναι μικρα, μια ματια να του ρίξω (δεξια) θα σου πω.

οτι χρειστείς ρώτα ;)