View Full Version : Ποδήλατα ΙΙ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
Τα παλιά κουρσάκια συνήθως είναι μεγάλα νούμερα γι αυτό είναι σημαντικό το νούμερο.
Απο εκεί και πέρα κασσέτα ( ελεύθερο στην συγκεκριμένη περίπτωση) επειδή αυτά ήταν και μεγάλοι οι δισκοβραχίονες μπορείς να βάλεις μέχρι 7 αρη καλύτερα απο mountain για να έχεις πιό ελαφριά πατήματα. Υπολογισε 10-15€.
Αλυσίδα πάλι σε καλύπτει οτιδήποτε mtb. 10€
Καλώδια και ντίζες αν είναι αχλάδι των φρένων θέλει μόνο να το δείς. 5€
Τακάκια 5-10€
Σέλα εκεί υπάρχουν τα πάντα και είναι προσωπικό θέμα αλλά για καλή σέλα θές κανα 70€. Υπάρχουν και κάποιες της σειράς που βολέυουν για να κάνεις την δουλειά σου με 10-20€ .
Αν οι ρόδες σου είναι 27 1/4 θα δυσκολευτείς να βρείς ελαστικά.
Αν είναι 28 που είναι και το πιο φυσιολογικό κάνει οτιδήποτε σύγχρονο πάντα με σαμπρέλες μαζί . 20+ €
Για αλλάγη ζάντες υπολόγισε >100€.
Θές και μια ταινία τιμονιού 15€.
Όλα τα ποδηλατάδικα έχουν αυτά τα υλικά . Δεν αξίζει να αγοράσεις απ' εξω τέτοια αναλώσιμα.
Πές μια περιοχή που βρίσκεσαι να σε βοηθήσουμε.
basilis_k6
13/04/2021, 13:38
Τα παλιά κουρσάκια συνήθως είναι μεγάλα νούμερα γι αυτό είναι σημαντικό το νούμερο.
Απο εκεί και πέρα κασσέτα ( ελεύθερο στην συγκεκριμένη περίπτωση) επειδή αυτά ήταν και μεγάλοι οι δισκοβραχίονες μπορείς να βάλεις μέχρι 7 αρη καλύτερα απο mountain για να έχεις πιό ελαφριά πατήματα. Υπολογισε 10-15€.
Αλυσίδα πάλι σε καλύπτει οτιδήποτε mtb. 10€
Καλώδια και ντίζες αν είναι αχλάδι των φρένων θέλει μόνο να το δείς. 5€
Τακάκια 5-10€
Σέλα εκεί υπάρχουν τα πάντα και είναι προσωπικό θέμα αλλά για καλή σέλα θές κανα 70€. Υπάρχουν και κάποιες της σειράς που βολέυουν για να κάνεις την δουλειά σου με 10-20€ .
Αν οι ρόδες σου είναι 27 1/4 θα δυσκολευτείς να βρείς ελαστικά.
Αν είναι 28 που είναι και το πιο φυσιολογικό κάνει οτιδήποτε σύγχρονο πάντα με σαμπρέλες μαζί . 20+ €
Για αλλάγη ζάντες υπολόγισε >100€.
Θές και μια ταινία τιμονιού 15€.
Όλα τα ποδηλατάδικα έχουν αυτά τα υλικά . Δεν αξίζει να αγοράσεις απ' εξω τέτοια αναλώσιμα.
Πές μια περιοχή που βρίσκεσαι να σε βοηθήσουμε.
δυτικά προάστια ειμαι. ζαντα θέλει αλλα αργοτερα, δεν ειμαι για τετοια εξοδα τωρα. σελα εχω καλή θα την βάλω σήμερα. ταινία άλλαξα με τεννιστική, μια χαρα ειναι. τα υπόλοιπα που έγραψες μάλλον τα θέλει ολα. αλυσιδα δεν εχει αλλαξει ποτε...
M γραφει το Mercier του 80?? αν σου ειναι ευκολο φωτο. Το μέγεθος τους είναι το μήκος του οριζοντίου, κέντρο -κέντρο με τους σωλήνες που κολλιέται.
αν είναι σε νορμαλ κατασταση τα κόστη είναι μικρα, μια ματια να του ρίξω (δεξια) θα σου πω.
οτι χρειστείς ρώτα ;)
φερνω φωτο σε λίγο
PaNick67
13/04/2021, 16:20
δυτικά προάστια ειμαι. ζαντα θέλει αλλα αργοτερα, δεν ειμαι για τετοια εξοδα τωρα. σελα εχω καλή θα την βάλω σήμερα. ταινία άλλαξα με τεννιστική, μια χαρα ειναι. τα υπόλοιπα που έγραψες μάλλον τα θέλει ολα. αλυσιδα δεν εχει αλλαξει ποτε...
φερνω φωτο σε λίγο
Πριν 10τοσα χρονια συμμαζεψα ενα Velosolex Mistral του 80-81. Αλλαξα λαστιχα, σαμπρελες, ντιζες, τακακια, αλυσιδα σε ποδηλαταδικο με καμια 40ρια € και τελος. Εβαλα και μια ασχετη σελα με ενα 10ρικο και παει μια χαρα. Δεν ειναι για brevet αλλα βολτιτσες ανετα
Να ρωτήσω για μια βίδα που με ταλαιπωρεί στο ρημάδι μου?
(είπα να το βάλω στα τεχνικά, αλλά θα έτρωγα αιώνιο μπαν)
Η βίδα λοιπόν του πεταλιού έχει αρχίσει να χαλαρώνει.
Την έσφιξα μια-δυο, αλλά πλέον το κάνει με 30' βόλτα (να καθυστερήσω, δε θα φτάσω σπίτι).
Οπότε πήρα μια BISON για σπειρώματα κτλ (δε βρήκα locktite που ήθελα αρχικά) αλλά και πάλι χαλαρώνει.
Κρατάει βράχος για 2-3 τριαντάλεπτα και μετά πάλι τα ίδια...
Φταίει η BISON, να ξαναδοκιμάσω με άλλη (πχ locktite)?
Να αλλάξω βίδα;
ή θα έχει χαλάσει το σπείρωμα της φωλιάς;
Να ρωτήσω για μια βίδα που με ταλαιπωρεί στο ρημάδι μου?
(είπα να το βάλω στα τεχνικά, αλλά θα έτρωγα αιώνιο μπαν)
Η βίδα λοιπόν του πεταλιού έχει αρχίσει να χαλαρώνει.
Την έσφιξα μια-δυο, αλλά πλέον το κάνει με 30' βόλτα (να καθυστερήσω, δε θα φτάσω σπίτι).
Οπότε πήρα μια BISON για σπειρώματα κτλ (δε βρήκα locktite που ήθελα αρχικά) αλλά και πάλι χαλαρώνει.
Κρατάει βράχος για 2-3 τριαντάλεπτα και μετά πάλι τα ίδια...
Φταίει η BISON, να ξαναδοκιμάσω με άλλη (πχ locktite)?
Να αλλάξω βίδα;
ή θα έχει χαλάσει το σπείρωμα της φωλιάς;
Υποθέτω ότι δυστυχώς ήδη έχει χαλάσει το σπείρωμα της πεταλιέρας..
Υποθέτω ότι δυστυχώς ήδη έχει χαλάσει το σπείρωμα της πεταλιέρας..
Μεσαία τριβή θα θελει δλδ?
Θα πάω σε κανά μάστορα τριγύρω να δούμε τί και πως.
Ευχαριστώ!
doctor_john
13/04/2021, 17:26
H μεσαία τριβή είναι ο "στρόφαλος" που πανω δένεται ο δισκοβραχίονας. Δεν είναι απαραίτητο ότι έχει χαλάσει.
αν δεν είναι πολύ οικονομική σειρά θα βρεις συμβατό δισκοβραχίονα.
Θα βρεις και για οικονομική σειρα αλλα είναι στο όριο να μην αξίζει τον κόπο.
Σέλλες οικονομικές (15-30ε) υπάρχουν πολύ μελετημένες από την Selle Royαl.
basilis_k6
13/04/2021, 17:48
427112
427113
427114
doctor_john
13/04/2021, 18:18
Το ποδήλατο δείχνει 58 μπορεί και παραπάνω.
Είναι παραγγελία της mercier σε βιοτεχνία στην Ιταλία
Είναι σε καλή κατάσταση, συντηρείται εύκολα και δέχεται όλες τις σειρές μέχρι σήμερα.
To μειονέκτημα του είναι τα φρένα. Οι δάγκανες είναι καλές αλλά με ατσάλινα στεφάνια δεν έχει ελπίδες για πέδηση.
Θα πρέπει να είσαι πάνω από 1,85m με εσωτερικό ποδιού >85cm και χέρια πάνω από 67-68cm.
basilis_k6
13/04/2021, 18:24
Το ποδήλατο δείχνει 58 μπορεί και παραπάνω.
Είναι παραγγελία της mercier σε βιοτεχνία στην Ιταλία
Είναι σε καλή κατάσταση, συντηρείται εύκολα και δέχεται όλες τις σειρές μέχρι σήμερα.
που το κατάλαβες?
To μειονέκτημα του είναι τα φρένα. Οι δάγκανες είναι καλές αλλά με ατσάλινα στεφάνια δεν έχει ελπίδες για πέδηση.
οντως δεν φρενάρει καλα. αν βαλω αλουμινιου θα στραβώνουν συνεχως ομως.
Θα πρέπει να είσαι πάνω από 1,85m με εσωτερικό ποδιού >85cm και χέρια πάνω από 67-68cm.
175 ειμαι
doctor_john
13/04/2021, 18:58
Η κατασκευή είναι η δεύτερη εργασία μου πολλά χρόνια.
Στραβώνουν πολύ δυσκολότερα τα αλουμινίου, ακόμα και οι φθηνότεροι - χωρίς μαρκα των 35ε
είναι πολύ πιο άκαμπτοι, ελαφροί (εδώ έχει νόημα) και θα οδηγείς κατι πολύ πιο γρήγορο απο πριν.
Στο 1,75 ακόμα και αν είσαι δυτικός όσον αφορά τις αναλογίες σου (πόδια >78) θα έχεις πολλα θέματα.
Γόνατα, καβάλος, μέση, αυχένας, αγκώνες είναι τα πρώτα.
Σορυ που πρέπει να στα πω εγώ αυτα, υπαρχει λόγος που υποχρεώνομαι όπως υπαρχει λόγος που αυτό το ποδήλατο
έμεινε σε τόσο καλή κατασταση χωρίς χλμ...
stefanos
13/04/2021, 20:30
Στραβώνουν πολύ δυσκολότερα τα αλουμινίου, ακόμα και οι φθηνότεροι - χωρίς μαρκα των 35ε
είναι πολύ πιο άκαμπτοι, ελαφροί (εδώ έχει νόημα) και θα οδηγείς κατι πολύ πιο γρήγορο απο πριν.
Στεφάνια?
basilis_k6
13/04/2021, 20:39
Η κατασκευή είναι η δεύτερη εργασία μου πολλά χρόνια.
Στο 1,75 ακόμα και αν είσαι δυτικός όσον αφορά τις αναλογίες σου (πόδια >78) θα έχεις πολλα θέματα.
Γόνατα, καβάλος, μέση, αυχένας, αγκώνες είναι τα πρώτα.
Σορυ που πρέπει να στα πω εγώ αυτα, υπαρχει λόγος που υποχρεώνομαι όπως υπαρχει λόγος που αυτό το ποδήλατο
έμεινε σε τόσο καλή κατασταση χωρίς χλμ...
η καλή κατασταση ειναι λόγω προσοχής απο τον πατερα μου. εγω δεν το ακουμπησα ποτε μεχρι σημερα. με το ζορι να ανεβηκα 3 φορες ολα αυτα τα χρονια. αν και νιωθω πως ειναι ψηλο και το ποδι τεντώνει για να κάνω πετάλι, στα χερια νιωθω πολύ άνετα. σκέφτομαι να κάνω μερικές βολτες και να το φέρω σε καλη σχετικά κατάσταση χωρις να αλλάξω κάτι πέρα απο αναλώσιμα για να δώσω τα όποια χρηματα θα μου έτρωγε σε ενα καινουργιο ποδήλατο. εχω 4-5 και κανένα δεν ειναι στο νουμερο μου. ολα 20+ ετων.
ξεκίνησα με λυσιμο εμπρος φρένου και καθαρισμα γιαλισμα. αυριο το πίσω και μετά ενα πλύσιμο. για τις πρώτες 5-10 βόλτες θα ειμαι κομπλε. μετά θα δούμε...
doctor_john
13/04/2021, 21:07
Στεφάνια?
Ναι, σορυ τα έκοψα απο βιασύνη. Τα στεφάνια αλουμινίου, ακόμα και οι φθηνότεροι τροχοί..
η καλή κατασταση ειναι λόγω προσοχής απο τον πατερα μου. εγω δεν το ακουμπησα ποτε μεχρι σημερα. με το ζορι να ανεβηκα 3 φορες ολα αυτα τα χρονια. αν και νιωθω πως ειναι ψηλο και το ποδι τεντώνει για να κάνω πετάλι, στα χερια νιωθω πολύ άνετα. σκέφτομαι να κάνω μερικές βολτες και να το φέρω σε καλη σχετικά κατάσταση χωρις να αλλάξω κάτι πέρα απο αναλώσιμα για να δώσω τα όποια χρηματα θα μου έτρωγε σε ενα καινουργιο ποδήλατο. εχω 4-5 και κανένα δεν ειναι στο νουμερο μου. ολα 20+ ετων.
ξεκίνησα με λυσιμο εμπρος φρένου και καθαρισμα γιαλισμα. αυριο το πίσω και μετά ενα πλύσιμο. για τις πρώτες 5-10 βόλτες θα ειμαι κομπλε. μετά θα δούμε...
αν μιλας για να κανεις δουλειές κ.λπ. 2-3 χλμ θα είναι αβολο και όχι του χεριού σου αλλα μπορείς.
Για να το χρησιμοποιήσεις σαν καθημερινό μέσο αντί αλλου οχήματος δυστυχώς θα βγαλεις ζημιές..
motojojo
13/04/2021, 22:00
Ωραίο ποδήλατο, κρίμα να σου είναι μεγάλο.
Γενικά νομίζω η ηλικία είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να απασχολεί.
Το στράβωμα διορθώνεται με ακτινολόγηση?
basilis_k6
13/04/2021, 22:12
Ωραίο ποδήλατο, κρίμα να σου είναι μεγάλο.
Γενικά νομίζω η ηλικία είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να απασχολεί.
Το στράβωμα διορθώνεται με ακτινολόγηση?
εγινε παλιοτερα. μας ειπε δεν παιρνει άλλο.
doctor_john
13/04/2021, 22:23
Τότε, τα μεγάλα νούμερα που προέρχονταν απο ευρώπη ήταν αντικείμενο προσφορας για τις βιοτεχνίες.
Για να έχετε μια εικόνα, τα μουσεία και οι συλλέκτες προτιμούν τα μικρότερα απο 56.
Έχεις κάποια αβανταζ σήμερα: όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει πόσο μικρή διαφορά έχουν απο τα σύγχρονα,
το ύφος τους έχει παραμείνει, είναι οικονομικά, έχουμε περισσότερους ψηλούς.
Καταλαβαίνω ότι το βλέπεις σαν κειμήλιο, μπορεί όμως και να πωληθεί και να γίνει ανταλλαγή με μικρότερο.
basilis_k6
13/04/2021, 22:51
Καταλαβαίνω ότι το βλέπεις σαν κειμήλιο, μπορεί όμως και να πωληθεί και να γίνει ανταλλαγή με μικρότερο.
οχι δεν υπαρχει τέτοια σκέψη. άλλωστε θα βάλω αν βρω ενα μπλοκαζ για να αλλάζω παλουκι/σελα οταν το παιρνω εγω γιατι ο πατέρας μου το οδηγει ακομη. ουσιαστικά το χρησιμοποιώ για να παιξω και να ασχοληθω με κάτι (μαζεματα και γυαλισματα, αυτοκολλητα κτλ ειναι ευχαριστος χρονος) και να το οδηγήσω μαζι με τα mtb που εχω ωστε να δω τι θέλω εγω απο ενα ποδήλατο. αν μου ελεγες τωρα παρε οτι θες με ενα χιλιαρικο δεν θα ήξερα τι να παρω. δρομου νομιζω δεν θελω, απλα πρεπει να σιγουρεψω οτι οντως δεν θελω. για να γινει αυτο πρεπει να το οδηγησω πρωτα. εχω κανει σκαρτα 10χλμ ακομα.
doctor_john
13/04/2021, 23:41
:)
με εχεις κανει και αισθανομαι ασχημα, όλο μη και μη σου λέω..
Δεν μπαίνει quick releαse.. είναι κούφιες οι αναμονές σε αυτό το μοντέλο, τα qr είναι φαρδύτερα απο την έδραση της βίδας...
Είναι το σημείο που παθαίνουν ζημια τα περισσότερα.
Πρόσεχε αν χρειαστείς ντίζα σέλας (παλουκόσελο) τα νούμερα τους αλλαζουν ανα 2 δέκατα (0.2mm)
αν φορα πχ 25mm το 24.8 θα το ξεχειλώσει και θα πέφτει, το 25.2 θα φρακαρει και θα σκίσει το σωλήνα καποια στιγμή.
Όταν δεν ξέρεις τι θες (μόνο στα ποδήλατα, μη το πατε στις κοπέλες) παίρνει πόντους το είδος που έχουν οι φίλοι σου.
basilis_k6
13/04/2021, 23:55
:)
με εχεις κανει και αισθανομαι ασχημα, όλο μη και μη σου λέω..
Δεν μπαίνει quick releαse.. είναι κούφιες οι αναμονές σε αυτό το μοντέλο, τα qr είναι φαρδύτερα απο την έδραση της βίδας...
Είναι το σημείο που παθαίνουν ζημια τα περισσότερα.
Πρόσεχε αν χρειαστείς ντίζα σέλας (παλουκόσελο) τα νούμερα τους αλλαζουν ανα 2 δέκατα (0.2mm)
αν φορα πχ 25mm το 24.8 θα το ξεχειλώσει και θα πέφτει, το 25.2 θα φρακαρει και θα σκίσει το σωλήνα καποια στιγμή.
Όταν δεν ξέρεις τι θες (μόνο στα ποδήλατα, μη το πατε στις κοπέλες) παίρνει πόντους το είδος που έχουν οι φίλοι σου.
Το φανταζομουν οτι δεν παιρνει qr. Εχω δοκιμασει ολα τα στυλ ποδηλατου, φιλους ομως δεν εχω με ποδηλατα. Μου αρεσει το βουνο αλλα ξερω οτι θα παω λιγες φορες. Απο την αλλη ειμαι λιγο καφρος και τα φιτνες θα τα σπαω καθε εβδομαδα. Προς την κατηγορια hybrid ειμακ. Αναρτηση εμπρος η καθολου, να παιρνει λιγο μπαλονε λαστιχο και οχι δρομου τελειως και ισιο τιμονι.
sapila racing
14/04/2021, 08:05
Οπως ειπε κι ο Dr αυτό είναι τουλάχιστον 58 και θα σου είναι αρκετά μεγάλο αφου εισαι 1.75.
Η σέλλα κανονικά έπρεπε να ειναι πιο πάνω για να καταλάβεις.
Παντως ειναι τιμιο ποδήλατο και φτιάχνεται κι εύκολα σχετικά.
Θα συμφωνήσω με τον doctor_john
Για πολύ λίγα χλμ θα είσαι ΟΚ.
Αλλά αν πας για μεγαλύτερες βόλτες θα σου κάνει ζημιά.
Δεν φαίνεται απο την αρχή και όταν θα φανεί θα χρειαστεί και καιρό για να φτιάξει.
Προσωπικά ΔΕΝ θα το οδηγούσα.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό το σωστό ταίριασμα.
Οκ, αν είσαι 18 χρονών παλεύεται. Χαλάς δύσκολα - φτιάχνεις εύκολα!
Αν είσαι >30 τα πράγματα ζορίζουν.
Σα κουρσα θα σου ειναι μεγαλο, αλλα αν το μετατρεψεις σε φλατμπαρ μαλλον θα εισαι οκ.
Υπάρχει κάποιος οδηγός για την εύρεση κατάλληλου μεγέθους ποδηλάτου; (έκανα search στο διαδίκτυο αλλά μπερδεύτηκα) :)
yannis24
14/04/2021, 14:14
Υπάρχει κάποιος οδηγός για την εύρεση κατάλληλου μεγέθους ποδηλάτου; (έκανα search στο διαδίκτυο αλλά μπερδεύτηκα) :)
Βασικα αναλογα το υψος παει......εγω για τον γιο μου ειχα συμβουλευτεί αυτο :
https://thebikings.gr/content/11-bike-size-guide
και μου το επιβεβαιωσε και ο εμπορος, οποτε ...οκ
doctor_john
14/04/2021, 14:28
Όχι φίλε, εξαρτάται από το είδος, τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί, τα σωματομετρικά στοιχεία και την φυσική κατάσταση.
Στις μεγάλες εταιρίες θα βρεις πίνακες που προτείνουν μεγέθη σαν αναφορά.
αν καταλήξεις σε κάποιο συγκεκριμένο ίσως μπορώ να σε βοηθήσω εξηγώντας σου το γιατί για το καθε ένα.
αν θες μπορείς να απευθυνθείς σε επαγγελματία. Λέγεται σωματομέτρηση και θα την βρεις σε μεγαλα καταστήματα.
Λόγο του ότι είναι μικρή η χώρα συνηθίζουν να σου προτείνουν λύσεις με βαση τα ποδήλατα που έχει το καθε καταστημα.
Είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν όλα τα στοιχεία που βγαίνουν απο τις μετρήσεις σου.
αυτό σημαίνει αναλυτικά το μέγεθος του καθε σωλήνα και τις γωνίες σαν να ήθελες να φτιάξεις χειροποίητο.
αν πας σε κατάστημα φρόντισε να το ξεκαθαρίσεις αυτό πριν πληρώσεις.
υγ: οι πίνακες που έβαλε ο φίλος απο πανω είναι ρεαλιστικοί, δείχνουν όμως λάθος τμήματα που μετριούνται τα ποδήλατα.
Πείτε μου ένα καλό κόλπο για να ξεφρακάρω το παλούκι της σέλας που μετά παό κάποιες δεκαετίες έχει γίνει ένα σώμα μια ψυχή με το σκελετό.
doctor_john
14/04/2021, 19:19
πες τα υλικα τους :)
Παλούκι αλουμίνιο. Σκελετός columbus.
doctor_john
14/04/2021, 19:35
Καυτό νερό με viαkαl ή ξύδι απο την μεσαία τριβή, να ξεκολλήσουν τα άλατα που έχει κανει το αλουμίνιο.
Μην σκεφτείς το παλουκι, το σκελετό θες να σώσεις. Δεν μπορείς να πιασεις" το σκελετό απο πουθενα για να το "τραβήξεις".
Με υπομονή σε 2-3 μέρες θα ξεκολλήσει.
Σωστ'α. Το παλούκι δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το Viakal δεν θα κάνει ζημιά στο σκελετό;
doctor_john
14/04/2021, 19:56
όχι, ούτε το ξύδι που το διαβρώνει ;)
αν δεν ξεκολλήσει να δεις..
Έτσι και αλλιώς είναι το πιο εκτεθειμένο σημείο και βάζεις γράσο για να βάλεις το παλούκι.
psychoboy
15/04/2021, 12:38
Πώς το πλένετε?Το mountain bike αν έχει σημασία..
giorgio7
08/07/2021, 14:45
Λοιπον το πραγμα εχει ως εξης.Ψαχνω για full suspension mtb.Eννοειτε οτι δεν εχω βρει τιποτα σε Ελλαδα εχω βρει ενα GIANT που μου αρεσει στο εξωτερικο.
Βρηκα ομως και ενα ηλεκτρικο mtb FOCUS που το γουσταρω πολυ.Η ερωτηση ειναι.
Αξιζει να παρω το ηλεκτρικο απο εξωτερικο?Φοβαμαι οτι οσο αφορα το service τις ζημιες που ισως παρουσιασει ποιος θα με καλυψει εδω στην Κρητη?
Σε δυο ποδηλαταδικα που ρωτησα μου το ξεκαθαρισαν οτι δεν θα με καλυψουν σε περιπτωση που παθει κατι.Επειδη ειναι και πολυ ακριβο θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι σε περιπτωση στραβης δεν θα μεινω ξεκρεμαστος.
Μηπως να αφησω τη σκεψη για το ηλεκτρικο και να μη βαλω μπελαδες στο κεφαλι μου??
Λοιπον το πραγμα εχει ως εξης.Ψαχνω για full suspension mtb.Eννοειτε οτι δεν εχω βρει τιποτα σε Ελλαδα εχω βρει ενα GIANT που μου αρεσει στο εξωτερικο.
Βρηκα ομως και ενα ηλεκτρικο mtb FOCUS που το γουσταρω πολυ.Η ερωτηση ειναι.
Αξιζει να παρω το ηλεκτρικο απο εξωτερικο?Φοβαμαι οτι οσο αφορα το service τις ζημιες που ισως παρουσιασει ποιος θα με καλυψει εδω στην Κρητη?
Σε δυο ποδηλαταδικα που ρωτησα μου το ξεκαθαρισαν οτι δεν θα με καλυψουν σε περιπτωση που παθει κατι.Επειδη ειναι και πολυ ακριβο θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι σε περιπτωση στραβης δεν θα μεινω ξεκρεμαστος.
Μηπως να αφησω τη σκεψη για το ηλεκτρικο και να μη βαλω μπελαδες στο κεφαλι μου??
Full suspension μονο σε ηλεκτρικο αξιζει κατα την γνωμη μου.
Στη θεση σου θα επικοινωνουσα με την focus και θα ρωτουσα αν υπαρχει καποιος στην ελλαδα που ειναι υποχρεωμενος να σε καλυψει σε περιπτωση που δεν αγορασεις απο ελλαδα. Αλλιως βρες κατι αλλο. Σε cube και haibike δεν υπαρχει κατι?
giorgio7
08/07/2021, 17:38
Δεν υπαρχει τιποτα τα εχω ψαξει ολα.Ιδιως απο Ελλαδα μου λενε απο του χρονου το πασχα και βλεπουμε.Και απο το εξωτερικο το μονο που βρισκω και μου αρεσει στα specs ειναι το focus.Mολις τους εστειλα mail και τους ρωτησα αυτο που μου ειπες.Θα περιμενω απαντηση και θα δω.Παντως οσο και να το θελω κολλαω στο θεμα της καλυψης.Ασε που κανει σχεδον τα διπλα χρηματα απο το giant, αν δεν υπαρχει και υποστηριξη ειναι θεμα....
Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας...
Πείτε μου αν μπορει να κολληθεί αυτό...
423461
Μία ενημέρωση.
Η Bianchi δέχτηκε την αντικατάσταση του σκελετού, σε εγγύηση και με ενημέρωσαν οτι θα το αντικαταστήσουν στο τέλος Σεπτέμβρη.
Το ποδήλατο είχε αγοραστεί ακριβώς 5 χρόνια πριν σπάσει.
doctor_john
08/07/2021, 18:22
Eίναι δεδομένο για τους μεγάλους αυτό, τι είχες και τι σου δίνουν;
Eίχα Camaleonte sport 2 και μου δίνουν C-sport 3.
Το αντίστοιχο δηλαδή.
giannis21
11/07/2021, 18:58
Καλησπέρα. Μετακομίζω Βόλο και θα χρειαστεί να βρω εκεί μάστορα για να κάνω ένα καλό "συμμάζεμα" στο Ideal trekking που έχω από το 2011. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου στείλει πμ.
Επίσης ήθελα να αναφέρω ότι πρόσφατα, σε εκδρομή ορειβασίας που κάναμε στον Όλυμπο, πέτυχα ένα ζευγάρι Αυστριακούς με ηλεκτρικά ποδήλατα, να ανεβαίνουν με ευκολία μια απίστευτη πλάγια!! Μου έκανε φοβερή εντύπωση, δεν περίμενα τέτοιες δυνατότητες..
Καλησπέρα. Μετακομίζω Βόλο και θα χρειαστεί να βρω εκεί μάστορα για να κάνω ένα καλό "συμμάζεμα" στο Ideal trekking που έχω από το 2011. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου στείλει πμ.
Επίσης ήθελα να αναφέρω ότι πρόσφατα, σε εκδρομή ορειβασίας που κάναμε στον Όλυμπο, πέτυχα ένα ζευγάρι Αυστριακούς με ηλεκτρικά ποδήλατα, να ανεβαίνουν με ευκολία μια απίστευτη πλάγια!! Μου έκανε φοβερή εντύπωση, δεν περίμενα τέτοιες δυνατότητες..
Το μοτερ ενος ηλεκτρικου ποδηλατου εχει ροπη αντιστοιχη με κινητηρα μικρου αυτοκινητου.
Lioulios
13/07/2021, 23:38
Και που να δεις τι πλακα θα παθεις την στιγμη που θα οδηγησεις ενα απο δαύτα.
batig0al
16/07/2021, 22:15
Δεν υπαρχει τιποτα τα εχω ψαξει ολα.Ιδιως απο Ελλαδα μου λενε απο του χρονου το πασχα και βλεπουμε.Και απο το εξωτερικο το μονο που βρισκω και μου αρεσει στα specs ειναι το focus.Mολις τους εστειλα mail και τους ρωτησα αυτο που μου ειπες.Θα περιμενω απαντηση και θα δω.Παντως οσο και να το θελω κολλαω στο θεμα της καλυψης.Ασε που κανει σχεδον τα διπλα χρηματα απο το giant, αν δεν υπαρχει και υποστηριξη ειναι θεμα....Ποιο Focus σου έχει γυαλίσει;
Και εγώ έχω ασχοληθεί λίγο με τη κάλυψη για ηλεκτρικά Focus μιας και αγόρασα από εξωτερικό το Paralane² 6.7 (https://www.focus-bikes.com/int/95657-paralane-6-7). Πρόσφατα είδα σε ελληνικό site (Gatsoulis (https://www.gatsoulis.gr/pl/0f06a271-b835-4e97-a78c-07dd981e6e6231880-31880.htm?lang=el&path=-314531242&page=2&brand=78032)) πως υπάρχουν πλέον ηλεκτρικά Focus, δεν πήρα τηλέφωνο να δω αν όντως τα πουλάνε (τιμές καταλόγου) ή τα έχουν για μόστρα αλλά ελπίζω στο μέλλον αν γίνει κάτι με το μοτέρ, να βγάλω άκρη. Επίσης το συγκεκριμένο μοτέρ (Fazua) το χρησιμοποιούν και Cube κούρσες, τα περισσότερα ποδηλατάδικα σε ηλεκτρικά πουλάνε Cube, βέβαια όλα είναι mountain με Bosch μοτέρ αλλά ελπίζω στο μέλλον να αποκτήσουν ικανότητα επισκευής και στα Fazua.
Στη Κρήτη που είσαι εσύ βέβαια δυσκολεύει πολύ το πράγμα και για αυτό που θες, το εξωτερικό είναι μάλλον μονόδρομος.
giorgio7
17/07/2021, 12:41
Ηθελα το JAM2 6.8 .Eστειλα μαιλ στη focus εαν υπαρχει καποιος ελλαδα για να με εξυπηρετησει με την εγγυηση σε περιπτωση που κατι χρειαστω.Μου απαντησαν αμεσα. Με ευχαριστησαν που διαλεξα το προιον τους αλλα δεν υπαρχει καποιος που να συνεργαζονται στη χωρα μας και ετσι θα επρεπε να εξυπηρετηθω μεσω του καταστηματος που θα το αγοραζα απο το εξωτερικο.Οποτε δεν ασχοληθηκα περαιτερω με το συγγκεκριμενο μοντελο.Αν και το γουσταρα τερμα δεν εδινα κοντα 6 χιλιαρικα και να μην εχω υποστηρηξη αμεσα.Πηρα με τα μισα λεφτα το GIANT TRANCE 1 29er το οποιο μου ηρθε σημερα!!!!!!:D:D Δεν ειναι ηλεκτρικο αλλα μια χαρα.Ειμαι 46 χρονων νομιζω οτι αντεχω ακομα και μια χαρα δυναμη εχουν τα ποδια μου!!!!!:)
Εγώ το έδωσα το 6χιλιαρο για ένα ηλεκτρικό, περιμένω να έρθει τέλος Αυγούστου.
το θέλω για καθημερινή μετακίνηση για να ηρεμήσουν λίγο τα αυτιά μου από τον θόρυβο και για καμία βόλτα στο βουνό γιατί όχι.
Πιστεύω να έπραξα καλώς, αν και στην Ελλάδα ακόμα από τι διαβάζω δε προτιμάται.
Αν κάποιος έχει εμπειρία-άποψη ας τη μοιραστεί για να υπάρχει μια εικόνα το τι παίζει με δαύτα, τι να προσέχουμε κ.ο.κ θα ήταν χρήσιμο.
Και αν κάποιος ξέρει τελικά τη παίζει με τη σούζα, γίνεται η θέλει να είσαι προ.
Lioulios
18/07/2021, 13:02
Δικος μας ο πολωνος
429671
Εχω γράψει και πιο πίσω που καβάλησα ενα ηλεκτρικο haibike της άνω κατηγορίας και έπαθα πλάκα.
Το ποδήλατο πάει άνετα σε πεζοπορικό μονοπάτι . Απο σούζα η χαρά του παιδιού!!!
Αρκετά τα χρήματα αλλά αυτά που κάνει δεν τα φαντάζομουν.
Εχω γράψει και πιο πίσω που καβάλησα ενα ηλεκτρικο haibike της άνω κατηγορίας και έπαθα πλάκα.
Το ποδήλατο πάει άνετα σε πεζοπορικό μονοπάτι . Απο σούζα η χαρά του παιδιού!!!
Αρκετά τα χρήματα αλλά αυτά που κάνει δεν τα φαντάζομουν.
Λογο του οτι με ενδιαφερει η αγορα mountain ebike μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες ?
Τι καβαλησες ? Τιμη ?
Γενικα τι θα προτεινατε οσοι ασχολειστε με το αθλημα ?
Ευχαριστω
Μονο δρόμο κάνω ποδήλατο και στο βουνο μηχανάκι.
Δεν ξέρω πιο haibike ήταν αλλά ήταν απο το πάνω ράφι. 5000 μου είχε πεί και έχει αλλάξει και πόσα πράγματα.
Αυτό που δέν περίμενα είναι οτι μπορείς να ανέβεις τόσο εύκολα σε οποιδήποτε σημείο διαλέξει το μάτι σου.
Γενικά το mountain θές πολύ δύναμη και να την ελέγχεις και να παίζεις με το σώμα. Ενω μπορεί να έχεις την δύναμη να ανέβεις μια ανηφόρα το σπινιάρισμα και το να μείνεις σε αυτό το σημείο και να πρέπει να το πάς ποδαράτο μέχρι να μπορείς να ξαναξεκινήσεις είναι μέσα στο παιχνίδι.
Αυτό με το ebike δεν το έχεις γιατί απλά πατάς πετάλι και αυτό σου δίνει ότι χρειάζεται για να γυρνάει η ρόδα. Αποτέλεσμα εκτός απο την ξεκούραση είναι να μπορείς να σκαρφαλώσεις παντού αρκεί να γυρνάς το πετάλι.
Αυτό είναι το ωραίο . Ειχε πεί ο lioulios παλιότερα οτι τσάμπα παιδευόμουν με το μηχανάκι στο enduro . Τότε δεν κατάλαβα τι εννοούσε , μόλις το καβάλησα μου ήρθε στο μυαλό αυτή η σκέψη του.
Πρέπει να βρείς ένα να καβαλήσεις. Κυκλοφορούν σε διάφορα καταστήματα της ideal ( σαν demo ) τα οποία βέβαια δεν έχουν καμια σχέση με αυτή την κατηγορία που συζητάμε αλλά μια ιδέα θα την πάρεις.
Θεωρώ οτι είναι καλή ιδέα αν έχεις τα χρήματα και όρεξη να πηγαίνεις βουνό.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/07/2021, 22:11
Ποιός ο λόγος ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου τόσο δυνατού?Και 5,000 ευρώ κιόλας!!!
doctor_john
19/07/2021, 22:51
Αντικατάσταση μοτό με μικρότερα λειτουργικά έξοδα και μια ιδέα εκγύμνασης παραπάνω.
Lioulios
20/07/2021, 01:06
Ο MikeG εχει haibike και του χει πιει το αιμα .Εχει και ενα φιλο που πανε μαζι με αλλο ενα αλλα νομιζω διαφορετικο μοντελο .Αυτος μπορει να σου πει τι και πως .
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/07/2021, 05:20
Αντικατάσταση μοτό με μικρότερα λειτουργικά έξοδα και μια ιδέα εκγύμνασης παραπάνω.
Μα τόσο δυνατό?
Η ερωτηση ειναι αλλη
Γιατι με τα λεφτα καλης μηχανης να παρεις ποδηλατο;
Σορρυ ναι ο mikeG το είχε πεί!!
Γιατί δεν αρέσουν σε όλους οι μηχανές.
Και ξαναλέω γιατί με το αυτό το ποδήλατο μπορείς να πάς σε μέρη που το μηχανάκι τουλάχιστον εμείς ( οι θνητοί ) στην καλύτερη θα το πηγαίναμε στα χέρια . Στην πραγματικότητα απλά το μηχανάκι δεν πάει εκεί που πάει αυτό το ποδήλατο.
Οι αναρτήσεις και τα φρένα τους είναι καλύτερα απο μηχανών ανάλογης τιμής....
Αν σου αρέσει το ποδήλατο σου αρέσει το βουνό και το μονοπάτι και εγώ θεωρω οτι είναι μονόδρομος.
Σίγουρα τα χρήματα είναι αρκετά και γι' αυτο δεν έχω ένα.
Πρέπει να το καβαλήσεις για να καταλάβεις με τη ευκολία σκαρφαλώνει παντού.
Η ερωτηση ειναι αλλη
Γιατι με τα λεφτα καλης μηχανης να παρεις ποδηλατο;
Για να μην μπαίνεις μέσα στο δάσος με ένα όχημα που μόνο ζημιά προκαλεί στο οικοσύστημα.
Και προφανώς δε συγκρίνεται η βόλτα με το ποδήλατο που είναι αθόρυβο με οποιαδήποτε βενζινοκίνητη μηχανή.
Εγώ που είμαι σε κατοικημένη περιοχή το βράδυ που επιστρέφω απο τη δουλειά ακούω τη θάλασσα που ποτέ στα 20 χρόνια που οδηγώ δεν το έχω ξαναζήσει με τα 2τροχα/4τροχα.
Φαντάσου στο βουνό σε ήρεμο μονοπάτι να ακούς τη φύση, να σε φυσάει το δροσερό αεράκι (χωρίς τις στολές της μηχανής) και να προλαβαίνεις να χαίρεσαι με το μάτι το πράσινο.
Καλα ολα αυτα.. ..
Αλλα εγω στα ιδια λεφτα θα προτιμουσα γιαπωνεζικη μηχανη αντι για κινεζικο ποδηλατο
Αλλα τα γουστα ειναι σεβαστα
Σορρυ ναι ο mikeG το είχε πεί!!
Γιατί δεν αρέσουν σε όλους οι μηχανές.
Και ξαναλέω γιατί με το αυτό το ποδήλατο μπορείς να πάς σε μέρη που το μηχανάκι τουλάχιστον εμείς ( οι θνητοί ) στην καλύτερη θα το πηγαίναμε στα χέρια . Στην πραγματικότητα απλά το μηχανάκι δεν πάει εκεί που πάει αυτό το ποδήλατο.
Οι αναρτήσεις και τα φρένα τους είναι καλύτερα απο μηχανών ανάλογης τιμής....
Αν σου αρέσει το ποδήλατο σου αρέσει το βουνό και το μονοπάτι και εγώ θεωρω οτι είναι μονόδρομος.
Σίγουρα τα χρήματα είναι αρκετά και γι' αυτο δεν έχω ένα.
Πρέπει να το καβαλήσεις για να καταλάβεις με τη ευκολία σκαρφαλώνει παντού.
Eχω οδηγήσει απο τα πρώτα Haibike Xduro (2016 η 2017) με bosch μοτερ και ναι όντως ηταν εκπληκτικο οσον αφορά ανηφορικά σαθρά σε σχέση με ενα απλό ποδηλατο. Eιδικά στο sport mode μαζευε γρηγορα χλμ και γενικα ανεβαινε πολυ ευκολα χωρις ιδιαιτερη προσπάθεια σε μονοπάτια που ανεβαίνει ενα mtb ποδηλατο.
Ομως ακομα και σε sport mode , το συγκεκριμένο ηλεκτρικο ποδήλατο δεν ανεβαινε σε δυσκολα μονοπάτια με μεγαλες κλίσεις με βράχια και συνεχομενα ανηφοροκατηφορια που ανεβαινει το enduro μηχανάκι εκει θα το πάρεις στη πλάτη και τα 22-24 κιλα δεν ειναι λιγα. Στη κατάβαση πάλι τα κιλά μου φαίνονταν πολλα και στην οδηγηση το ποδήλατο έχανε πολυ σε σχεση με ενα απλο ποδηλατο enduro η DH στην αισθηση και ταχύτητα .. (σιγουρα θα εχει βελτιωθει το κομμάτι πλαισιου και αναρτήσεων στα τελευταία μοντέλα αλλα και παλι τα κιλά φαίνονται) Προσωπικα μη περιμένετε να κάνετε trial η enduro με το ηλεκτρικο ποδήλατο απλά δε παίζει.
Στα θετικά απο την άλλη ομως για καποιον που δεν ειναι πολυ fit και θελει να βγει μια μεγαλη βόλτα και να ανέβει στο βουνο χωρις κουραση ειναι απλά τέλειο γιατι μπορεις να κάνεις πολυ μεγάλες διαδρομές 50-60 χλμ και παραπάνω αναλογα το mode που θα χρησιμοποιήσεις,
Ενα ακομα πολυ σημαντικό και θετικό σημείο ειναι οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2.8 η 3.0 λάστιχα που σου δίνουν τρελή αυτοπεποιθηση στη κατάβαση σε οποιοδήποτε τεραίν και γενικα καλυτερο φρενάρισμα.
Γενικά θεωρώ οτι το ηλεκτρικό pedelec ποδήλατο έβγαλε πολυ κόσμο στο βουνο και αυτο είναι πολυ θετικό. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που δεν είναι πολυ προπονημένος να βγεί βόλτα άνετα χωρις να κυνηγάει τους αλλους με τη ψυχη στο στόμα και στο τέλος να θελει 2 μερες αποκατάστασης...:lol:
Κύριοι από το λίγο ποδήλατο που κάνω, πάντα σαν μεταφορικό μέσο, δλδ να πεταχτώ κάπου για ένα καφέ,
ένα ποτό μια γρήγορη αγορά ή ότι είναι αυτό, δε συγκρίνεται με το ανέβω στη μηχανή.
Είναι πιο απλή διαδικασία, πιο ευχάριστη, πιο άμεση με το περιβάλλον γύρω σου.
Πιο διαδραστική και δεν είμαι ούτε φιτ ούτε κάνω την υγιεινή ζωή, ένας απλός μέσος Έλληνας, καπνιστής κιόλας.
Κολλάω όταν θέλω να συνεχίσω τη βόλτα αλλά σκέφτομαι το γυρισμό και ότι θα αρχίσω να ιδρώνω,
να κάνω αργά πετάλι από την κούραση και έτσι να είμαι εκτεθειμένος και ευάλωτος προς τα αλλά πιθηκοειδή με 4 τροχούς.
Γιατί αν κάτι με δίδαξε η οδήγηση μοτοσικλέτας τόσα χρόνια είναι ότι μόνο με επιθετική (προσεχτική)οδήγηση για να γίνεσαι αντιληπτός επιβιώνεις στη χώρα αυτή που ζούμε. Γνώμη μου, μη το ασπαστεί και κανένας νεότερος.
orfeas92
29/10/2021, 14:30
Καλησπέρα παιδιά. Είχα καιρό να γράψω αλλά σας παρακολουθώ. Το peugeot m14 που πήρα πέρσι με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ενώ του έχω πιεί τι αίμα. Έχω όμως ένα θέμα με τις ζάντες και σε αυτό ευθύνεται το μαγαζί που τι είχα πάρει πέρσι καθώς δεν ήτνα απι την αρχή σωστές. Χρειάζονται ακτινολόγιση και ως προς το κεντράρισμα του στεφανιού με τον άξονα, και γιατί σε μερικά σημεία κάνει οβάλ κλπ. Δεν έχουν μεγάλο θέμα καθώς μέχρι ένα σημείο τις είχα διορθώσει και σφίξει εγώ. Επειδή όμως κάνω χρήση βουού πλέον και με λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες, ήρθε η ώρα να τις φτιάξω. Γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα στον Πειραιά, κατά προτίμηση οσο πιο κοντά στο λιμάνι γίνεται ή και στην Αθήνα κοντά σε μετρό, ώστε να τις πάω να τις φτιάξουν? Δεν ρωτάω για τον πιο οικονομικό, καθώς προτιμώ να δώσω ενα 10άρικο παραπάνω και να μην ασχοληθώ πάλι.
batig0al
20/11/2021, 12:45
Επειδή όμως κάνω χρήση βουού πλέον και με λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες, ήρθε η ώρα να τις φτιάξω. Γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα στον Πειραιά, κατά προτίμηση οσο πιο κοντά στο λιμάνι γίνεται ή και στην Αθήνα κοντά σε μετρό, ώστε να τις πάω να τις φτιάξουν? Δεν ρωτάω για τον πιο οικονομικό, καθώς προτιμώ να δώσω ενα 10άρικο παραπάνω και να μην ασχοληθώ πάλι.Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω τη δουλειά του τεχνικού αλλά στις λίγες φορές που μου έχει χρειαστεί, έχει κάνει καλή δουλειά και φθηνά. Δίπλα στη στάση Συγγρού-ΦΙΧ, Καλλιρρόης 38, Τζωρτζοπουλος 2109220530. Γενικά έχει καλές κριτικές, πάρε τηλέφωνο πριν πας γιατί έχει δουλειά.
Εγώ από αρχές του έτους έχω αγοράσει το υβριδικό ηλεκτρικό Focus Paralane 6.7 (https://www.focus-bikes.com/int/95657-paralane-6-7), από Γερμανικό μαγαζί ~2800€. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από όλες τις πλευρές, ειδικά σε καλή άσφαλτο η αίσθηση είναι εξαιρετική. Παρότι πήρα κούρσα τυφλά χωρίς να έχω οδηγήσει τέτοια ποτέ πριν, προσαρμόστηκα άμεσα και με ενθουσίασε. Τη μπαταρία την εγκαθιστώ μια φορά στους 3-4 μήνες για λόγους συντήρησης, θέλω να γυμνάζομαι όσο το δυνατόν περισσότερο.
Από το Κινούμαι Ηλεκτρικά, είμαι σε αναμονή εδώ και μήνες για την τελική έγκριση, οργάνωση για κλάματα. Αν καταφέρω να την πάρω, πιθανότατα θα αγοράσω και άλλο ηλεκτρικό ποδήλατο.
batig0al
21/12/2021, 18:02
Από το Κινούμαι Ηλεκτρικά, είμαι σε αναμονή εδώ και μήνες για την τελική έγκριση, οργάνωση για κλάματα. Αν καταφέρω να την πάρω, πιθανότατα θα αγοράσω και άλλο ηλεκτρικό ποδήλατο.Πήρα την έγκριση 3μιση μήνες μετά, αναμονή τώρα για το πότε θα μπουν τα λεφτά. Το είχα αγοράσει από το εξωτερικό.
Αρχίζω έρευνα αγοράς για δεύτερο ebike, μάλλον από εξωτερικό καθώς έχει ποικιλία και καλύτερες τιμές και ξέρω πως να το κάνω σωστά για να πάρω την επιδότηση. Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση για ebike, ας στείλει. Μάλλον θα πάρω mountain καθώς το πρώτο ήταν κούρσα (https://www.focus-bikes.com/int/95657-paralane-6-7).
lleonidas
03/03/2022, 20:15
https://www.youtube.com/watch?v=IFn-O6nqNFY
nikos_abel
23/03/2022, 07:13
Ξέρει κάποιος από εδώ "καλό" ποδηλατά κοντά στα Άνω Πατήσια που να κάνει σέρβις;
Θέλω κάποιον να αφήνω και να γυρίζω με τα πόδια σπίτι και όχι να ξενιτεύομαι :lol:
doctor_john
23/03/2022, 07:39
Γράψε και το είδος του ποδηλάτου σε περίπτωση που είναι αρκετά εξειδικευμένο.
Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή κάποιον αλλά έχω τύψεις για κάποιο λόγο, είσαι κάτω απο το σταθμό;
nikos_abel
23/03/2022, 09:57
Γράψε και το είδος του ποδηλάτου σε περίπτωση που είναι αρκετά εξειδικευμένο.
Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή κάποιον αλλά έχω τύψεις για κάποιο λόγο, είσαι κάτω απο το σταθμό;
Όχι μωρέ, τι ειδικό, δυο ποδήλατα 26" έχω, ένα εντελώς απλό δικό μου και ένα πιο "τουμπανέ*" :lol:
* εμπρός δισκόφρενο, αμορτισέρ μπρος πίσω, ανούσια βάρη για εφέ για πιτσιρικάδες
Να τα συμμαζέψει κάποιος μάστορας που ξέρει θέλω, ρυθμίσεις κλπ.
Πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να μάθω να κάνω μόνος μου, αλλά βαριέμαι :lol:
Ναι, στην κεντρική ανθαγορά είμαι εγώ.
Υ.Γ. γιατί έχεις τύψεις παληκάρι μου;
Gavdos
436439
https://www.strava.com/athletes/57484966
KotsosDR
15/09/2022, 14:22
Καλησπέρα στην παρέα , έχουμε καμία γνώμη για το cube kathmandu hybrid pro 625 ?
https://www.cube.eu/en/2022/e-bikes/city-tour/on-road/kathmandu-hybrid/cube-kathmandu-hybrid-pro-625-desertnorange/
KotsosDR
20/09/2022, 09:29
Καλησπέρα στην παρέα , έχουμε καμία γνώμη για το cube kathmandu hybrid pro 625 ?
https://www.cube.eu/en/2022/e-bikes/city-tour/on-road/kathmandu-hybrid/cube-kathmandu-hybrid-pro-625-desertnorange/
Καμία γνώμη για αναβάθμιση , τι αξεσουάρ προτείνονται που πάσχει και τα λοιπά κανένας :rolleyes:;
Δεν ξέρω γιατί αλλά από χτες που το ανακάλυψα έχω τρελαθεί με αυτά .Από ~150ε πουλάνε τα κιτς οι Alibabades :lol:
https://youtu.be/k4AiZyN88l0
Δεν ξέρω γιατί αλλά από χτες που το ανακάλυψα έχω τρελαθεί με αυτά .Από ~150ε πουλάνε τα κιτς οι Alibabades :lol:
Γουστάρω, να ντουμανιάζεις ποδηλάτες στην Κηφισίας και να μην ξέρουν από που τους ήρθε :lol:
Nostradamus
20/09/2022, 11:34
εχω δει 2-3 να κυκλοφορουν.. το ενα το ειχε ενας πιτσιρικας εκει στα 13-14.
Πετυχα και ενα στον γυρο της Αθηνας αρχες καλοκαιριου και ειχε φαει λιγο κραξιμο απο αλλους ποδηλατες για το "ακυρο" της συμμετοχης.
Πλακα εχει και δειχνει ωραια φαση για προτζεκτ....., Αρκει να μην κανει κανεις καμια μαλακια στους -ελαχιστους- ποδηλατοδρομους και μετα να μπλεξουν ολοι οι εμπλεκομενοι...
Πετυχα και ενα στον γυρο της Αθηνας αρχες καλοκαιριου και ειχε φαει λιγο κραξιμο απο αλλους ποδηλατες για το "ακυρο" της συμμετοχης.
Μεγάλο τρολλ :bawl:
Αν έχεις πίσω δισκόφρενο καταργείται;
Ε όχι σε ποδηλατόδρομο με αυτό ! Μπορείς βέβαια με σβηστό μοτέρ.
Όπως είπες ωραίο πρότζεκτ για μαστόρεμα,βγαίνει και 4Τ μοτέρ αλλά έχει διπλάσια τιμή ,ένα δίχρονο 100κε μοτεράκι πάνω σε mountain :smokin:
Φυσικά δεν είναι ποδήλατο πλέον και δεν είμαι σίγουρος πόσο ασφαλές είναι να πηγαίνεις με 40-50χλμ/ω πάνω σε ποδηλατάκι :cry:
KotsosDR τι χρήση θέλεις να κάνεις;
Που να πάσχει ενα καινούργιο ποδήλατο αυτής τις κατηγορίας και γιατί να αναβαθμίσεις κάτι;
Η cube είναι εταιρία με όνομα και έχει γκάμα ηλεκτρικών απο εκεί δεν θα έχεις θέμα.
Λόγω βάρους του ποδηλάτου όλα τα ηλεκτρικά έχουν ανθεκτικά περιφερειακά ( ζάντες , ελαστικά ) και ίσως καλύτερα φρένα ανάρτηση τουλάχιστον απο τα ποδήλατα του 1000 €.
Ξεκινάς τις βόλτες και αν κάτι σε προβληματίζει , όπως η σέλα , ψάνχεσαι τότε και το αλλάζεις.
KotsosDR
20/09/2022, 23:00
KotsosDR τι χρήση θέλεις να κάνεις;
Που να πάσχει ενα καινούργιο ποδήλατο αυτής τις κατηγορίας και γιατί να αναβαθμίσεις κάτι;
Η cube είναι εταιρία με όνομα και έχει γκάμα ηλεκτρικών απο εκεί δεν θα έχεις θέμα.
Λόγω βάρους του ποδηλάτου όλα τα ηλεκτρικά έχουν ανθεκτικά περιφερειακά ( ζάντες , ελαστικά ) και ίσως καλύτερα φρένα ανάρτηση τουλάχιστον απο τα ποδήλατα του 1000 €.
Ξεκινάς τις βόλτες και αν κάτι σε προβληματίζει , όπως η σέλα , ψάνχεσαι τότε και το αλλάζεις.
Εγώ καμία χρήση...:lol: , ο πατέρας μου το πήρε ήδη και θέλω να τον βοηθήσω να το ετοιμάσει , η χρήση που το κάνει θα έλεγα πως είναι επαρχιακή άσφαλτο , καθημερινός χωματόδρομος , κακοτραχαλος σε αρκετά σημεία αλλά γενικά στρωτός και μικρά ταξιδακια στην ορεινή Θεσσαλία.
Γενικά έχω μείνει λίγο πίσω όσο αφορα τα ποδήλατα αλλά το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να τον βοηθήσω να το χαρεί όσο περισσότερο γινεται. Τώρα επειδή εγώ μένω κάτι εκατοντάδες χλμ μακριά δεν έχω τη δυνατότητα να το δω στη χρήση και για αυτό ρωτάω μήπως κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να με βοηθήσει.
Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί κάτι άμεσα εκτός από σέλα που είναι κάτι που θέλει ψάξιμο για τον καθένα.
Αν κάτι δεν τον ενοχλεί άστον να ευχαριστηθεί βόλτες θα είναι υπέροχες στιγμές.
Σε δεύτερο χρόνο ελαστικά όταν χρειαστούν αλλαγή μπορεί να διαλέξει κάτι πιο ανθεκτικό χωμάτινο αν χρειάζεται.
Αν και όπως είπα λόγω βάρους τα ηλεκτρικά είναι απο το εργοστάσιο έτοιμα με πιό ανθεκτικά υλικά.
Κάλες βόλτες να έχει και να τον χαίρεσαι κάποια στιγμή να βολτάρετε παρέα σου εύχομαι.
batig0al
05/11/2022, 10:55
Γνώμες για αγορά CTM PULZE (https://www.ctm.sk/p/pulze-29) στα 2000€ ή CTM WIRE XPERT (https://www.ctm.sk/p/wire-xpert-29) στα 2550€;
Θα υπάρχει και η αντίστοιχη επιδότηση, ~600€ στο πρώτο και ~800€ στο δεύτερο.
Η χρήση είναι μία ώρα commuting πέντε φορές τη βδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και το Σ/Κ πάω δύο-τρεις ώρες είτε παραλιακή είτε ελαφρύ χώμα.
Εδώ και 1μιση χρόνο έχω το Focus PARALANE² 6.7 (https://www.focus-bikes.com/int/95657-paralane-6-7) που αν αγοράσω mountain, είτε θα το κρατήσω είτε θα το πουλήσω στα ~2500€.
Έχω καλή φυσική κατάσταση, κάνω μαραθωνίους κτλ.
Ευπρόσδεκτες και άλλες εναλλακτικές, αρκεί να είναι καινούρια ebike από χώρα Ε.Ε. για να εκμεταλλευτώ την επιδότηση. Ευχαριστώ!
Μιας και ζω πλέον στην εξοχή, λέω μετά από σχεδόν 18 χρόνια που έχω να καβαλήσω ποδήλατο, να το ξαναπιάσω το άθλημα.
Εσείς που κατέχετε, θα άξιζε να επισκευάσω το ποδήλατο που είχα στα νιάτα μου, το οποίο είναι παροπλισμένο εδώ και 18 συναπτά έτη, ή καλύτερα να κοιτάξω για καινούριο;
Υπόψιν, δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 600-700€ και να το παρατήσω αν δω ότι τελικά ήταν απλά μια παρόρμηση και δεν είμαι εγώ για τέτοια.
Το ποδηλατο των εφηβικών μου χρόνων είναι ένα GT Arrowhead , σαν το εικονιζόμενο
442369
motojojo
01/04/2023, 08:37
Εφόσον ταιριάζει ακόμα στο σωματοτυπό σου, νομίζω αξίζει να το επαναφέρεις.
Η μόνη διαφορά του καινουργιου, πέρα από την αίσθηση της καινουργίλας, είναι ότι σε βγάζει από τον κόπο να το επαναφέρεις.
Όλα τα αναλώσιμα που θα χρειαστουν αλλαγή -λάστιχα, σαμπρέλες, ντιζες, τακακια και αλυσιδα- κοστιζουν κάτω από 100 ευρώ.
zannisvel
01/04/2023, 09:02
Εφόσον ταιριάζει ακόμα στο σωματοτυπό σου, νομίζω αξίζει να το επαναφέρεις.
Η μόνη διαφορά του καινουργιου, πέρα από την αίσθηση της καινουργίλας, είναι ότι σε βγάζει από τον κόπο να το επαναφέρεις.
Όλα τα αναλώσιμα που θα χρειαστουν αλλαγή -λάστιχα, σαμπρέλες, ντιζες, τακακια και αλυσιδα- κοστιζουν κάτω από 100 ευρώ.
Είναι και οι 29αρες που δίνουν μια μοντέρνα νότα. Δύσκολα πια να δεις 26αρες έξω. Σίγουρα όμως και το GT είναι αμαρτία να μένει μέσα.
Για αρχή για να δείς αν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις όπως έχεις στο μυαλό σου μια χαρά είναι το gt ήταν ποδήλατο ανω του μέσου όρου στην εποχή του.
Όπως έγραψαν και παραπάνω λάστιχα, σαμπρέλες, ντιζες, ρύθμιση ταχυτήτων λίπανση όπου μπορεί , αν ήταν έξω κανονικά θέλει νέα γράσσα σε μεσαία τριβή και ρουλεμάν τροχών.
Απλά τα 100 € εκεί που έχουν πάει οι τιμές τα πιάνεις για πλάκα πλέον.
Δες τι χρήση θές να κάνεις και αν είναι να πάς μόνο άσφαλτο και λίγο χωματόδρομο να βάλεις λάστιχα δρόμου σχετικά λεπτά για να τσουλάει καλύτερα.
Ξεκινάς και βλέπεις όταν αρχίσει και ζητάει η κάνεις πάνω βόλτες άνω τον 30 χλμ θα πρέπει να πάς σε κάτι σύγχρονο και καλύτερο.
doctor_john
01/04/2023, 09:52
Ναι, αν έχεις τα ίδια μεγέθη όπως λέει ο motojojo.
To "triple triangle" είναι μια χρονοβόρα και με ρισκο κατασκευή που έχει γίνει χαρακτηριστικό της gt
όχι μόνο γιατί έχει ενδιαφέρον σαν σχέδιο αλλά γιατί προσφέρει τα προφανή: ακαμψία στα τρίγωνα.
Λέγονται Hellenic post (απο τον Hellen 30s) υπάρχουν καμια δεκαριά απο εταιρείες και αρκετά χειροποίητα.
Η γεωμετρία του είναι σπορ, αν χρειάζεται και τροχούς μπορείς να ελέγξεις αν χωράνε 27,5" νομίζω έχει
πιθανότητα και θα γίνει ακόμα καλύτερο.
Όπως στήθηκε το '99 με LX το έχουμε ακόμα στην παρέα και τώρα γίνονται έφηβοι τα παιδιά του σπιτιού..
το βλέπω να ξεκινά δεύτερη ζωή :D
Μήπως γνωρίζετε και κάποιο κατάστημα που θα μπορέσω να το πάω να το αναλάβουν;
Περισσότερο βολεύει είτε κάπου Άγιο Στέφανο και πέριξ, ή μετά Αθήνα και προς δυτικά προάστια. Νότια προάστια Πειραιάς κλπ, μπυ πέφτουν αρκετά μακριά
skritikos
03/04/2023, 10:18
Περισσότερο βολεύει είτε κάπου Άγιο Στέφανο και πέριξ, ή μετά Αθήνα και προς δυτικά προάστια. Νότια προάστια Πειραιάς κλπ, μπυ πέφτουν αρκετά μακριά
Πέρνα από τον Παναγιώτη (Cycleland - Άγιος Στέφανος) με το ποδήλατο να κάνετε κουβέντα τι αξίζει και τί όχι.
doctor_john
03/04/2023, 11:08
Τον Πάνο προσπαθούσα να θυμηθώ και εγώ.
Όσον αφορά αν αξιζει μοιράσου το και εδώ αν έχεις αρνητική απάντηση.
Nostradamus
03/04/2023, 11:27
Κυριοι,
Ψαχνω καταστηματα ποδηλατων με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ποικιλια σε ποδηλατα, εξοπλισμο αναβατη (ενδυση, υποδηση), εξοπλισμο ποδηλατου και παρελκομενα, racks, paniers, ματζαφλαρια, ψιψικοκονια και κοκοψαρα, ανεξαρτητως περιοχης (εντος Αττικης αλλα μην παρουμε και τα βουνα). Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
Πέρνα από τον Παναγιώτη (Cycleland - Άγιος Στέφανος) με το ποδήλατο να κάνετε κουβέντα τι αξίζει και τί όχι.
Ευχαριστώ!!
Τον Πάνο προσπαθούσα να θυμηθώ και εγώ.
Όσον αφορά αν αξιζει μοιράσου το και εδώ αν έχεις αρνητική απάντηση.
Εννοείται θα ενημερώσω είτε αξίζει είτε όχι. Ελπίζω να προλάβω το Σάββατο να το πάω από εκεί
skritikos
03/04/2023, 12:32
Κυριοι,
Ψαχνω καταστηματα ποδηλατων με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ποικιλια σε ποδηλατα, εξοπλισμο αναβατη (ενδυση, υποδηση), εξοπλισμο ποδηλατου και παρελκομενα, racks, paniers, ματζαφλαρια, ψιψικοκονια και κοκοψαρα, ανεξαρτητως περιοχης (εντος Αττικης αλλα μην παρουμε και τα βουνα). Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
Για racks, panniers κτλ εδώ και 25+ χρόνια τα φέρνω όλα από εξωτερικό. Η Ελλάδα έχει μικρή ποικιλία και κακές συνήθως τιμές.
Αλλά έχω δουλέψει μόνο Tubus, Ortlieb και άλλες αντίστοιχες εταιρείες υψηλής ποιότητας (και κόστους).
Για όλα τα υπόλοιπα πολύ ενδεικτικά και από προσωπική εμπειρία:
1. Τσιρίκος - Ψυχικό
2. Specialized Κασιμάτης - Πειραιάς και Μαρούσι
3. CycleLand - Αγ.Στέφανος
4. Decathlon Riverwest - Άγιος Ιωάννης Ρέντης (έχουν απίστευτα vfm πράγματα αν ξέρεις να ψάχνεις και να διαλέγεις ποιότητες, ειδικά σε ρουχισμό και εξοπλισμό αναβάτη)
Nostradamus
03/04/2023, 12:43
Ευχαριστω..Οτι εχω τωρα ειναι decathlon (λογω μακρας παραμονης στο εξωτερικο).. Ειναι οντως εξαιρετικα vfm :)
Manalishi
04/09/2023, 11:21
Καλησπέρα,
κοιτάω αυτό για αγορά, έχει κάποιος γνωμη ή συμβουλή ??
https://konaworld.com/products/mahuna?variant=40974582874156
road spirit
04/09/2023, 11:37
Καλησπέρα,
κοιτάω αυτό για αγορά, έχει κάποιος γνωμη ή συμβουλή ??
https://konaworld.com/products/mahuna?variant=40974582874156
Το site της kona δεν μου ανοίγει τα πινακάκια με τα specs και τη γεωμετρία.
Όσον αφορά τα specs, απλά κοιτάζοντας τη φωτό για να δω τι φοράει, δεν δείχνει κακό για τα χρήματα του (αν η τιμή του εδω είναι πάνω κάτω στα 1200 ευρώ).
Για την γεωμετρία, εξαρτάται τι χρήση θες να κάνεις.
Εναλλακτικές προτάσεις κοντά στα ίδια χρήματα και ίδιου επιπέδου περιφερειακά : Canyon Stoic 3, Giant Fathom 29 2
Manalishi
04/09/2023, 11:49
Χρήση περι του αστικού κύκλου και ελάχιστη χωμάτινη, απλά για την ήπια βόλτα σε μια εκδρομη στην εξοχη με παιδιά και τέτοια. Να πάω σε city κάτι?
445950445951
DoctoR_k6
04/09/2023, 11:54
Το site της kona δεν μου ανοίγει τα πινακάκια με τα specs και τη γεωμετρία.
Όσον αφορά τα specs, απλά κοιτάζοντας τη φωτό για να δω τι φοράει, δεν δείχνει κακό για τα χρήματα του (αν η τιμή του εδω είναι πάνω κάτω στα 1200 ευρώ).
Για την γεωμετρία, εξαρτάται τι χρήση θες να κάνεις.
Εναλλακτικές προτάσεις κοντά στα ίδια χρήματα και ίδιου επιπέδου περιφερειακά : Canyon Stoic 3, Giant Fathom 29 2
Λογικα αυτο (https://www.konabikeshop.co.uk/mahuna-2022.html)ειναι.
Εγω το καλοκαιρι πηρα το Lava Dome. Πηγα να παρω ενα της μικρης κ μου την βαρεσε κ πηρα κ εγω. :lol:
Δεν ειναι τπτ ιδιατερο απο περιφερειακα αλλα κοστισε γυρω στα 640. ΜΙα χαρα για την ωρα...
Αν κ οταν μου φανει ελλιπες βλεπουμε...
Με προλαβε ο Manalishi.