PDA

View Full Version : Ποδήλατα ΙΙ

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2019, 19:33
Πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις το δισκοβραχίωνα. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς ειδικό εργαλείο για την εξαγωγή της. Θα πρότεινα να πας σε ποδηλατά. Κανένα 15άρι ευρώ θα σου κοστίσει η αλλαγή της.

Αν έχεις παλαιά μεσαία τριβή, ανοικτού τύπου, μπορεί να γρασαριστεί, αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να αντικατασταθεί με καινούρια κλειστού τύπου. Είναι μικρό το κόστος.

Έχω ένα παλιό ποδήλατο που είναι σκουριασμενο. Η μεσαία τριβή είναι καλή.
Το ποδηλατο της γυναίκας μου έσπασε η μ. τρ. Ήθελα να αλλάξω από το ένα ποδήλατο στο άλλο. Είναι το μόνο πράγμα που δε ξέρω να επισκευάσω στο ποδήλατο μιας και τα πάντα τα κάνω μόνος μου. Έτσι λοιπόν θα ήθελα να το δοκιμάσω για να μάθω να την αλαζω.

toyar
14/04/2019, 20:38
πρεπει να βγει ο βραχιονας οχι απο τη μερια του δισκου αλλα απο την αλλη
εχει μια παραξενη βιδα-σφηνα με παξιμαδι
μετα θες μεγαλο γερμανικο η γαλλικο και γαντζοκλειδο για να ανοιχτει η τριβη και να αλλαξεις ποτηρακια μπιλιες
η εναλλακτικα σφυρι κατσαβιδι
προσοχη σε αναποδα σπειρωματα και στο σφιξιμο του ρουλεμαν στο μονταρισμα

νεοσσός
14/04/2019, 21:01
Έχω ένα παλιό ποδήλατο που είναι σκουριασμενο. Η μεσαία τριβή είναι καλή.
Το ποδηλατο της γυναίκας μου έσπασε η μ. τρ. Ήθελα να αλλάξω από το ένα ποδήλατο στο άλλο. Είναι το μόνο πράγμα που δε ξέρω να επισκευάσω στο ποδήλατο μιας και τα πάντα τα κάνω μόνος μου. Έτσι λοιπόν θα ήθελα να το δοκιμάσω για να μάθω να την αλαζω.
Σπασμένη μεσαία τριβή, μόνο από μεγάλο άλμα έχω ακούσει. Σπάει πολύ δύσκολα. Συνήθως την αλλάζουνε όταν αυξηθεί η τριβή της ή αν αρχίσει να ακούγεται.

Έχε υπόψη ότι δεν ταιριάζουν όλοι οι δισκοβραχίωνες με όλες τις μεσαίες τριβές. Μπορεί να είναι ασύμβατος ο δισκοβραχίωνας του ποδηλάτου της γυναίκας σου, με τη μεσαία τριβή του παλαιού ποδηλάτου.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2019, 22:39
Σπασμένη μεσαία τριβή, μόνο από μεγάλο άλμα έχω ακούσει. Σπάει πολύ δύσκολα. Συνήθως την αλλάζουνε όταν αυξηθεί η τριβή της ή αν αρχίσει να ακούγεται.

Έχε υπόψη ότι δεν ταιριάζουν όλοι οι δισκοβραχίωνες με όλες τις μεσαίες τριβές. Μπορεί να είναι ασύμβατος ο δισκοβραχίωνας του ποδηλάτου της γυναίκας σου, με τη μεσαία τριβή του παλαιού ποδηλάτου.

Μπορεί να μην το πιστέψεις αλλά εγώ έχω σπάσει 2 φορές. Τη μία θυμάμαι. Ανεβηκα μεγάλη ανηφόρα με πολύ κλίση και το σκυλί στην σχάρα από πίσω.Όταν είδα ότι είναι αδύνατο να τη βγάλω σηκώθηκα ορθοπεταλο. Εκεί μου εσπασε.
..

νεοσσός
14/04/2019, 22:45
Σκύλο Αγίου Βερνάρδου είχες φορτώσει; :lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/04/2019, 05:50
Σκύλο Αγίου Βερνάρδου είχες φορτώσει; :lol:

Όχι.πινσερ :lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/04/2019, 06:34
https://youtu.be/oYShNv8Y01w
Βρήκα αυτό το βίντεο. Είναι σωστό? Τα λέει καλά? Ξεχνάει κάτι? Προτιμώ να πληρώσω τα εργαλεία και να το φτιάξω μόνος μου.Θα μου μείνουν τα εργαλεία και θα μάθω πως φτιάχνεται. Αυτό που δε ξέρω είναι πως μπορώ να καταλάβω τι τύπου μεσαία τριβή έχω.

Anritsu
15/04/2019, 09:13
Βρήκα αυτό το βίντεο. Είναι σωστό? Τα λέει καλά? Ξεχνάει κάτι? Προτιμώ να πληρώσω τα εργαλεία και να το φτιάξω μόνος μου.Θα μου μείνουν τα εργαλεία και θα μάθω πως φτιάχνεται. Αυτό που δε ξέρω είναι πως μπορώ να καταλάβω τι τύπου μεσαία τριβή έχω.

Παρτο σε ένα ποδηλατάδικο να ησυχάσεις . Κόστος 30 € .Η μεσαία τριβή είναι ίσως η πιο δύσκολη δουλειά σε ένα ποδήλατο . Πόσες μεσαίες τριβές να αλλάξεις πια . Εκτός και έχεις 3-4 ποδήλατα και έχουν όλα την ίδια μεσαία οκ . Αν πας μόνος , χωρίς να είναι κάτι δύσκολο ,πρέπει να ξέρεις απο πριν τι σόι μεσαία τριβή έχεις (σπείρωμα ) . Ένας ποδηλατάς θα την αλλάξει σε dt . Στα φτηνα ποδήλατα συνηθίζεται η τετράγωνη (square taper) που έχει τον άξονα ενσωματωμένο ή η octalink που είναι παρόμοια αλλά βγάζει άξονα αντί τετράγωνο πολύγωνο .

antsoar
16/04/2019, 08:24
Αφελής ερώτηση... πότε καταλαβαίνεις ότι η μεσαία τριβή θέλει αντικατάσταση; Επίσης είναι θέμα φυσικής φθοράς ή έχει να κάνει με κακή συντήρηση, πχ. σκόνη υγρασία κλπ;

toyar
16/04/2019, 09:13
Ή φθορά είναι φυσιολογικη από χρήση
Αποκτά αξονικό τζόγο και κάνει θόρυβο
Αρχικα μπορείς να ανοίξει καθαρίσεις λιπανεις και να μαζέψεις τον τζόγο

zoslen
16/04/2019, 09:35
Οι περισσοτερες ειναι κλειστου τυπου, οπότε δεν μπορεις να τις ανοιξεις, πχ η un26 ή un55. Tο κόστος τους ειναι μικρό (7-15 ευρώ) και η διαρκεια ζωης τους 15000-60000χλμ.
Πρακτικα ακομη κι αν αρχισει και ζοριζεται και κανει θορυβους και δεν λειτουργει καλα, εντουτοις δεν σπαει, παντα θα συνεχισει να γυριζει, οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να σε αφησει.

Αν ειναι ανοικτου τυπου οπως καποιες παλιοτερες τοτε ανοίγονται για καθαρισμα και για αλλαγη ρουλεμαν.
Αν ειναι τυπου χολοτεκ απλά αλλάζεις τα εξωτερικα ποτηρια, ουσιαστικα εκει δεν εχεις μεσαια τριβη.

Το μόνο που χρειαζεται για την εξαγωγη της ειναι ενας ειδικος εξωλκέας με το αντιστοιχο σπειρωμα.
Θα χρειαστει ομως κι ενας ειδικος εξωλκεας για την αφαιρεση του πεταλιου.
Οποτε καλυτερα σε ποδηλατα που να ξερει τι κανει, το κοστος ειναι μικρο.

leftos
16/04/2019, 09:43
Θες εναν εξολκεα για τους βραχιονες υπαρχει περιπτωση να βγει και με σφυρι αλλα μπορει και οχι.
Αν ειναι παλιο το ποδηλατο δεν θα θες το επομενο εργαλειο που δειχνει.
Σωστα τα λεει το βιντεο.
Μεσαιες τριβες δεν ειναι όλες ιδιες να ξερεις μπορει απο το αλλο ποδηλατο να μην κανει εχουν αλλο μηκος η μπορει να μην ταιριαζουν τα ποτηρια του ενος με του αλλου.
Καλυτερα να παρεις μια καινουργια μεσαια τριβη κλειστου τυπου.
Εγω για εργαλεια ειχα παρει απο τοπικο ποδηλαταδικο αυτην την συλλογη
https://www.amazon.ca/M-Wave-All-One-Bicycle-Tool/dp/B00YCDU902
Πριν απο καμια 10 χρονια βέβαια γυρω στα 40 ευρω.
Αν το ψαξεις πιστευω θα τα βρεις. Και είναι σε πολυ καλη ποιότητα δεν έχει χαλάσει κάποιο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/04/2019, 04:57
Παιδιά ευχαριστώ. Εννοείται θα το προσπαθήσω μόνος μου. Εάν δω ότι δεν κάνει η μ.τ από το ένα ποδήλατο στο άλλο θα αγοράσω μια άλλη.
Εμένα ο δισκοβραχίωνας ενώ γυρίζει κανονικά πάει πάνω κάτω. Μου έχει ξαναγίνει και ξέρω.
Εργαλεία έχει και το πρακτικερ. Ο πρώτος εξωλκεας που δείχνει το βίντεο είναι στα 7μισή ευρώ. Το δεύτερο εργαλείο θα δω από που θα το πάρω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/04/2019, 20:20
Τελικά σήμερα το προσπάθησα μόνος μου με ένα εξωλκεα που πήρα από το πρακτικερ. Δε χρειάστηκα δεύτερο εργαλείο.
406198
Ο δισκοβραχίωνας.

406199
406200
Ο εξωλκεας

406201
Αφερεθηκε το παξιμάδι.

406202
φυσικά δεν ήμουν μόνος μου.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/04/2019, 20:30
406203

406204
Βιδωνοντας από τη μία μεριά το εργαλείο πέταξε έξω το δισκοβραχίωνα.

406205

406206

406207
Το ρουλεμάν.

406208

Δεν είδα κάτι σπασμένο. Δυστυχώς δεν είχα σπρέι γρασσο μαζί μου και ετσι τα παράτησα όπως ήταν και αύριο θα ξαναπάω στην αποθήκη και θα γρασαρω και θα τα ξαναβαλω πάνω. Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και σε ένα δεύτερο ποδήλατο που έχω εκεί. Εάν δε φτιάξει με το γρασο και το σφηξιμο από την αρχή θα βάλω του άλλου ποδηλάτου τη μεσαία τριβή.
Τέλος αποκόμισα εμπειρία. Μου έμεινε ένας εξωλκεας και γλυτωσα 30 ευρώ από το μάστορα. ...

νεοσσός
21/04/2019, 20:46
Νομίζω ότι το σπρέι γράσου δεν είναι κατάλληλο. Θέλει να βάλεις μπόλικο γράσο με το δάχτυλο εκεί, αν δεν απατώμαι.

Επιπλέον, η συνήθης φθορά στη μεσαία τριβή ανοικτού τύπου δεν είναι σπάσιμο. Είτε ξεραίνεται και κάνει θόρυβο, είτε φθείρεται το μέταλλο (μπίλιες και πέριξ), οπότε αποκτάει αξονικό τζόγο. Προτείνω αντικατάσταση με συμβατή κλειστού τύπου.

Ο μάστορας, άντε να σου πάρει 20€ μαζί με τα εργατικά για την αντικατάσταση. Κάποιοι παίρνουν 15€ για απλή μεσαία τριβή κλειστού τύπου.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/04/2019, 21:00
Νομίζω ότι το σπρέι γράσου δεν είναι κατάλληλο. Θέλει να βάλεις μπόλικο γράσο με το δάχτυλο εκεί, αν δεν απατώμαι.

Επιπλέον, η συνήθης φθορά στη μεσαία τριβή ανοικτού τύπου δεν είναι σπάσιμο. Είτε ξεραίνεται και κάνει θόρυβο, είτε φθείρεται το μέταλλο (μπίλιες και πέριξ), οπότε αποκτάει αξονικό τζόγο. Προτείνω αντικατάσταση με συμβατή κλειστού τύπου.

Ο μάστορας, άντε να σου πάρει 20€ μαζί με τα εργατικά για την αντικατάσταση. Κάποιοι παίρνουν 15€ για απλή μεσαία τριβή κλειστού τύπου.
ωραία θα βάλω αύριο γρασο με το δάκτυλο. Είχε πάρα πολύ τζόγο. Τόσο πολύ που όταν αλαζε η γυναίκα ταχύτητα της έβγαινε η αλυσίδα. Αύριο θα δείξει.

νεοσσός
21/04/2019, 21:03
Αν βγαίνει η αλυσίδα, πρέπει να ρυθμίσεις τα όρια του εκτροχιαστή. Υπάρχουν δύο βίδες "H" και "L" σε κάθε εκτροχιαστή που ορίζουν το εύρος της κίνησής του. Αν είναι μεγάλο, είναι αναμενόμενο να βγαίνει η αλυσίδα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/04/2019, 05:58
Αν βγαίνει η αλυσίδα, πρέπει να ρυθμίσεις τα όρια του εκτροχιαστή. Υπάρχουν δύο βίδες "H" και "L" σε κάθε εκτροχιαστή που ορίζουν το εύρος της κίνησής του. Αν είναι μεγάλο, είναι αναμενόμενο να βγαίνει η αλυσίδα.

Όχι. Δεν κατάλαβες. Μιλάμε ότι ο δισκοβραχίωνας είχε ΠΟΛΎ τζόγο. Οι ταχύτητες είναι ρυθμισμενες.

toyar
22/04/2019, 06:06
Ο τζόγος μαζεύεται
Γρασσο θέλει αρκετο

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/04/2019, 10:40
Λοιπόν το πρόβλημα βρέθηκε και επιδιόρθωθηκε .Δε ξέρω αν σας έχει συμβεί αλλά ο άξονας της μεσαίας τριβής ήταν ελαφρώς στραβός. Έβγαλα από το άλλο ποδήλατο που έχω για ανταλλακτικά τον άξονα και τον κοτσαρα πάνω και αμέσως είδα τη διαφορά. Στο μάτι δε φαινόταν ότι ήταν στραβό. Μόλις το έβαζα πάνω και γύριζα το πεταλι φαινόταν. Τέλος καλό όλα καλά.

Panos76
04/06/2019, 13:47
Παίδες έχουμε πρόταση για παιδικό ποδήλατο της προκοπής; ( Φθηνό και καλό; :D )

Τα δεδομένα:

9 ετών, ύψος - αν θυμάμαι - καλά, 1.37m, κάτι σε μάουντεν και χωρίς αμορτισέρ, άντε το πολύ να έχει μπροστά.

Πήγα με φόρα να δω ideal και είδα κάτι 280άρια+ :uplate:

Μην είναι όμως και σίδερα με ρόδες.

Ευχαριστώ (http://crazygif.com/crazygif/wp-content/uploads/2016/11/fail-with-bike-in-river.gif) :D

leftos
04/06/2019, 19:19
Περιοχη που εισαι?
Αξιολογα σε τετοιες ηλικιες για την χρηση clermont, energy, bullet και οικονομικα με 170 εχεις καλο ποδηλατο δεν χρειαζεται να πας παραπανω.
Νομίζω με ενα 24αρη ( μεγεθος ζαντας) θα εισαι μια χαρα.
Γνωμη μου το παιδικο ποδηλατο δεν χρειάζεται αναρτήσεις και βάρος. Το παιδί δεν έχει την δύναμη να διαχειριστεί το αυξημένο βάρος του "φορτωμενου" με υπερβολες ποδηλατου. Και να το χειριστεί κατάλληλα.
Και βέβαια δεν έχει το βάρος για να λειτουργήσει σωστά μια ανάρτηση ( εκτος αν κάνει downhill ) αλλα και οι περισσότερες αναρτήσεις σε αυτό το εύρος τιμής είναι διακοσμητικές και προσθέτουν μόνο βάρος.
Ότι θές ρωτάς.

Panos76
05/06/2019, 09:53
Σε ευχαριστώ για την απόκριση, κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Clermont έχουμε αλλάξει 2, ένα μικρό 9'' όταν ήταν μικρός και ένα μεγαλύτερο αργότερα που το έχουμε εως σήμερα.

Τα βρίσκω βαριά και με χαμηλής ποιότητας φρένα περασμένων δεκαετιών, αλλά μια ματιά που έριξα στα mountain από sites, δείχνουν κατασκευαστικά στιβαρότερες κατασκευές σε σχέση με τα μικρά μοντέλα.

Είχα στο μυαλό μου ideal αλλά βλέποντας ότι πλησιάζουν τη τιμή ενός scott, μάλλον θα πάμε για clermont που είναι στα 150-170€.

Δεν έχω ιδέα από μάρκες και περιφερειακά αφού έχω παρατήσει το ποδήλατο ουσιαστικά από το '92-'93 :D

Anritsu
05/06/2019, 10:56
Δυστυχώς ένα καλό ποδήλατο παραμένει αλμυρό ακόμα και σε παιδικά μεγέθη . Μην πολύσκας για περιφεριακά . Και mountain που λένε όλοι κουβαλάς ένα πηρούνι χάρχαλο τσάμπα και άδικα . Εγω θα κοίταζα κάτι τέτοιο πχ : https://www.globalcycling.gr/product/orient-comfort-24-man/ Ριξε μια ματία έδω : https://www.globalcycling.gr/product-category/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1/ . Δεν ξέρω και για τι ηλικία / ύψος μιλάμε βέβαια .

Panos76
05/06/2019, 11:22
9 ετών, ύψος 1.37.

Ωραία και τα orient, θα πάω στο Χαλάνδρι σε ένα ποδηλατάδικο που τα έχει όλα και θα τα δούμε από κοντά.

Με ενδιαφέρει να είναι ελαφρύ, με εύχρηστα φρένα και απροβλημάτιστα περιφερειακά (κυρίως ταχύτητες, κ.α)

leftos
05/06/2019, 11:40
Αμα εισαι προς Χαλανδρι ελα απο Λουτσα να πούμε και καμιά κουβέντα να πάς και σε δικό μας ανθρωπο να πάρεις και καλή τιμή και δωράκια.
Ειναι ανοιχτα καθε μέρα πρωι απόγευμα ακόμα και το σαββατο και κυριακη μόνο πρωι.
Και στην ραφήνα έχουμε αμα θες.

yannis24
05/06/2019, 13:11
Εγω του πηρα ενα πριν λιγες μερες απο μαγαζι στην Γλυφαδα, πολυ καλο για τα δεδομενα των 12 χρονών που εγινε, με 26" τροχους......μου το αφησε στα €200.
Με 21 ταχυτητες, αμορτισερ μπρος-πισω.......
ειχε και με μονο μπροστα σε χαμηλοτερη τιμη...

αποψη μου, χωρις να ειμαι ειδικος, οτι καλο ειναι να εχει αμορτισερ μπροστα, γιατι τωρα τα πιτσιρικια ειναι στην φαση που ανεβοκατεβαίνουν πεζοδρομια και σκαλοπατια και τρωνε τρελο χτυπημα !!

Panos76
05/06/2019, 13:57
Ρίχτο να το δούμε :D

(ps: lefto σου έχω αφήσει μήνυμα και αναμένω :) )

sniper
05/06/2019, 14:04
Εγω του πηρα ενα πριν λιγες μερες απο μαγαζι στην Γλυφαδα, πολυ καλο για τα δεδομενα των 12 χρονών που εγινε, με 26" τροχους......μου το αφησε στα €200.
Με 21 ταχυτητες, αμορτισερ μπρος-πισω.......
ειχε και με μονο μπροστα σε χαμηλοτερη τιμη...

αποψη μου, χωρις να ειμαι ειδικος, οτι καλο ειναι να εχει αμορτισερ μπροστα, γιατι τωρα τα πιτσιρικια ειναι στην φαση που ανεβοκατεβαίνουν πεζοδρομια και σκαλοπατια και τρωνε τρελο χτυπημα !!

Αυτό με τις "πίσω" αναρτήσεις, να το ξαναδείτε....

buckley
05/06/2019, 14:24
9 ετών, ύψος 1.37.

Ωραία και τα orient, θα πάω στο Χαλάνδρι σε ένα ποδηλατάδικο που τα έχει όλα και θα τα δούμε από κοντά.

Με ενδιαφέρει να είναι ελαφρύ, με εύχρηστα φρένα και απροβλημάτιστα περιφερειακά (κυρίως ταχύτητες, κ.α)

Χαλάνδρι θα πας ναι, όχι σε ποδηλατάδικο όμως :smokin:

Panos76
05/06/2019, 14:33
Έχουμε δρόμο ακόμα για εκεί, πάντως δεν τον βλέπω να έχει την ίδια κάψα με εμένα.. ούτε με αμάξια ούτε μηχανάκια..

buckley
05/06/2019, 14:38
Έχουμε δρόμο ακόμα για εκεί, πάντως δεν τον βλέπω να έχει την ίδια κάψα με εμένα.. ούτε με αμάξια ούτε μηχανάκια..

Όχι δεν κατάλαβες :p

yannis24
05/06/2019, 18:20
Αυτό με τις "πίσω" αναρτήσεις, να το ξαναδείτε....

Για ενα παιδάκι 12 χρόνων , που απλα γούσταρε ενα ποδήλατο με ¨πισω¨ ανάρτηση ..... Λιγο άβολο το σχόλιο , ειδικά απο εσενα ......

sniper
06/06/2019, 08:54
Για ενα παιδάκι 12 χρόνων , που απλα γούσταρε ενα ποδήλατο με ¨πισω¨ ανάρτηση ..... Λιγο άβολο το σχόλιο , ειδικά απο εσενα ......

Το σχόλιο είναι γενικό, όχι για σένα. Αν δεν κλειδώνει η πίσω ανάρτηση, το ποδήλατο γίνεται βασανιστήριο. Εκτός αν κυκλοφορεί μόνο σε κατηφόρες.

Anritsu
06/06/2019, 09:09
Πίσω ανάρτηση σε budget ποδήλατα παιδικά θεωρώ πως είναι περιττό βάρος . Για μένα ένα ξερό , 3Χ6 ή 3Χ7 και είναι μια χαρά θεωρώ με ένα λαστιχακι 35-40 mm .

sniper
06/06/2019, 09:30
Πίσω ανάρτηση σε budget ποδήλατα παιδικά θεωρώ πως είναι περιττό βάρος . Για μένα ένα ξερό , 3Χ6 ή 3Χ7 και είναι μια χαρά θεωρώ με ένα λαστιχακι 35-40 mm .

Είναι το cool factor.... Τα budget ποδήλατα είναι βαριά έτσι κι αλλιώς, κι αν δεν κλειδώνει η πίσω, γίνεται ακόμα πιο βαρύ, λόγω της βύθισης.

sapila racing
07/06/2019, 10:08
9 ετών, ύψος 1.37.

Τώρα το είδα!

Είμαι σε αντίστοιχη φάση με σένα αλλά ενα level παραπάνω.
O γυιός μου ειναι τώρα στα 13 μισο κι έφτασε 1.75
Πριν 3 χρόνια του πήρα ενα κόκκινο Orient Comfort 24 το οποίο το έχει καβαλήσει ελάχιστα.
Οταν λέω ελάχιστα εννοώ ούτε 15 φορές... δυστυχώς...

Είναι σαν καινούριο και λέω να το πουλήσω να του πάρω πλέον κανονικό μέγεθος.
Αν σε ενδιαφέρει πες μου και στην τιμή πιστεύω θα τα βρούμε.
Εγώ το είχα αγοράσει 140 Ευρω αλλά τώρα το βλέπω πιο φτηνά.

Να ξέρεις οτι δεν ειναι ελαφρύ, για να παρεις ελαφρύ πρέπει να είναι αλουμινένιος ο σκελετός και οι τιμές ξεφεύγουν.
Εχει φτηνά περιφερειακά πανω του αλλά δουλεύουν όλα άψογα, βέβαια δεν έχει χρησιμοποιηθεί κιόλας.
Εγώ του πηρα τέτοιο φτηνό ποδήλατο γιατί δεν ειναι φανατικός του ποδηλάτου όπως ήμασταν μικροί, και γιατί δεν θα ηταν και για πολύ καιρό.

Panos76
07/06/2019, 10:11
Εγώ του πηρα τέτοιο φτηνό ποδήλατο γιατί δεν ειναι φανατικός του ποδηλάτου όπως ήμασταν μικροί, και γιατί δεν θα ηταν και για πολύ καιρό.

Τι μάστιγα είναι αυτή;; Αυτό ακριβώς συζητούσα προχθές!

Θα ακολουθήσει pm :D

leftos
07/06/2019, 11:32
Αν μου λέγατε οτι πάτε σε 26 ( ή 27.5 ή 29 ) θα σας έλεγα να επενδύσατε χρήματα να πάρετε κάτι αξιόλογο δήλαδη 400 -500 ( ακόμα και μεταχειρισμένο σε αυτά τα χρήματα ) γιατί με αυτό μπορεί να κάνει απο Υμηττό Πάρνηθα πεντέλη και να είναι ποδήλατο που θα του μείνει και άν έχει όρεξη θα το κρατήσει και θα κάνει και με τα παιδιά του.
Έγω απο το 1994 το έχω ακόμα το mountain μου και κάνω κανονικά βέβαια μέσα στα χρόνια πιτσιρικάς είχα κάνει αναβαθμίσεις κλασσικά. Αλλα απο τότε δεν έχω πειράξει τίποτα εκτός λάστιχα και καλώδια.
Βέβαια συνήθως στα 18 παρατάμε το ποδήλατο και φτάνουμε 28+ για να το ξαναθυμηθούμε.
Αλλά το 24 αρη που χρειάζονται σε κάποια ηλικία είναι μεταβατικό το παιδί θα το χρησιμοποιήσει 2 χρόνια αντε βία 3.
Δέν έχει τίποτα ανάγκη παραπάνω απο ένα απλό ποδήλατο.

sapila racing
07/06/2019, 11:54
Τι μάστιγα είναι αυτή;; Αυτό ακριβώς συζητούσα προχθές!

Θα ακολουθήσει pm :D

Εχεις πμ κι εσυ. :wave2:

S705
09/06/2019, 07:36
Όταν η κόρη δίνει εντολή. "χρυσός σκελετός και ΟΛΑ τα άλλα μαύρα"
Και ο μπαμπάς εκτελεί.
407222

Πλήρες λύσιμο, ηλεκτροστατικη τα πάντα και μοντάρισμα.
2-3 λεπτομέρειες θέλει μόνο.

mia_zoi_kawa
09/06/2019, 09:20
Πολυ ωραιο. Με τη ευκαιρια να ενημερωσω και εγω οτι εδω και 22 χρονια ειχα ενα αμερικανικο diamond back mtb . Λογω οτι ασχολουμαι ολο και περισσοτερο με τον ποδηλατικο τουρισμο πριν απο κανα μηνα αγορασα κουτα ενα ideal multigo στοκ του 2017 (700). Το ποδηλατο ειναι απλα τελειο. Θα γραψω αναλυτικα οταν βρω χρονο.

stefanos
09/06/2019, 09:39
Μια γενική συμβουλή πρός τους πατεράδες...
Αγοράστε ποδήλατο για το παιδί κάτι να σας αρέσει και να είναι στο μέγεθός σας:lol:
Αγοράστε κινητό για την πάρτη σας αυτό που θα σας πεί το παιδί γιατί ξέρει κάτι παραπάνω.:lol:

thunder ace
09/06/2019, 11:56
Πολυ ωραιο. Με τη ευκαιρια να ενημερωσω και εγω οτι εδω και 22 χρονια ειχα ενα αμερικανικο diamond back mtb . Λογω οτι ασχολουμαι ολο και περισσοτερο με τον ποδηλατικο τουρισμο πριν απο κανα μηνα αγορασα κουτα ενα ideal multigo στοκ του 2017 (700). Το ποδηλατο ειναι απλα τελειο. Θα γραψω αναλυτικα οταν βρω χρονο.

Ναι..το ειχε μια φιλη μου και ηταν απιστευτο.

Anritsu
10/06/2019, 10:37
Βγαινεις κάνα μπρεβετάκι ; Πλάκα θα είχε να κάναμε ολοι του μοτο.γρ ενα παρέα ....

mia_zoi_kawa
10/06/2019, 21:38
Αν ρωτας εμενα πολυ θα το ηθελα αλλα ειναι αδυνατο. Πχ χτες πηγα μια βολτα 35 χλμ μιας και εοιμαζομαι να παω διακοπες με το ποδηλατο (οχι νησι...αλλα να κανω χλμ Λογω φορτου εργασιας κανω μια μεγαλη προπονηση την Κυριακή και κατεβαινω μια φορα στο κεντρο για την δουλειά καβαλα στο ideal). Σήμερα που λες κατα τις 11 με επιασε μια φοβερη υποταση που μαλλον οφειλοταν στην χτεσινη προπονηση.. Δουλευω περιοδευων πωλητής και κανω 150 χλμ την μερα στην Αθηνα οποτε κατσλαβαινεις ποσο επικυνδινη ειναι αυτη η κατασταση. Σημερα το πολεμησα με τα παντα (καφεδες, υπνος στο αμαξι, με γλυκα με αλμυρα ) αλλα τιποτα. Περασα 5 ωρες σαν ζαβλακωμενος. Καταλαβαινεις αν κατεβαινα σε brevet πως θα ημουνα. Γενικα σε κατι τετοια event θα συνατησεις πολυ λιγους επαγγελματιες οδηγους να συμμετασχουν ακριβως γιατι το recovery δεν γινεται σε καποιο γραφειο αλλα στον δρομο και γενικα γινεσαι χαρος....
Υγ ειμαι 48 ετων.

DrBig
11/09/2019, 18:21
Ακουω προτασεις για κουρσιτσα endurance κατα προτιμηση καρμπον με δισκοφρενα και επισης κατα προτιμηση να χωρανε στο σκελετο 32mm λαστιχα. Η ευκολη λυση ειναι το attain της cube λογω βολικου για μενα δικτυου καταστηματων και τιμης πανω κατω στο ποσο που μπορω να διαθεσω. Τι γνωμη εχετε για το συγκεκριμενο?

Ακομα, εχεις κανεις εμπειρια απο οδηγηση ποδηλατου cyclocross?

Ολος αυτια!

daz
11/09/2019, 20:24
Είμαι στο ψάξιμο για κάτι παρόμοιο αλλά σε αλουμίνιο. Πολύ καλά είναι τα giant defy (χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία στα καρμπόν). Στα αλουμίνια έχουν βάλει 28αρι με χώρο και για 32διάρι λάστιχο, για το 2020. Τα καρμπόν έχουν χώρο για 32αρι και στα 2019 μοντέλα. (την καλύτερη εποχή ψωνίζεις για καλές εκπτώσεις στα 19αρια απ' την Ευρώπη, υπάρχει ακόμα απόθεμα στα 19αρια και τα 2020 ειναι δεν είναι στην αγορά)
defy και attain από άποψη γεωμετρίας είναι πολύ κοντά. O λόγος Stack/reach είναι στο 1,55 και 1,57 αντίστοιχα (ελάχιστα πιο όρθιο το cube).

Το δίκτυο είναι ανύπαρκτο και όσα βρήκα στην Ελλάδα είναι μοντέλα που προορίζονταν για την Αμερικάνικη αγορά και όχι για την Ευρώπη (τα οποία έχουν κάποιες διαφορές, οπότε δυο φορές το νου σου αν βρεις κάτι στην Ελλάδα).
Νομίζω είναι και απ' τα λίγα που δίνουν και εγγύηση εφ' ορου ζωής στον σκελετό. Γενικά η giant μαζί με κανα δυο άλλες κατασκευάζουν όλους του σκελετούς. (ο σχεδιασμός και η εξέλιξη όμως ανήκει στην εταιρία που βάζει την επωνυμία της).

Από cyclo δεν έχω εμπειρία αφού ένα που οδήγησα παλιότερα ήταν πολύ φθηνό για να βγάλω συμπεράσματα. Ουσιαστικά είναι κούρσες με περιθώρια για χοντρά λάστιχα. Η γεωμετρία τους δεν ειναι στάνταρ και μπορεί να είναι από πολύ επιθετικά κουρσάδικα μέχρι γεωμετρία endurance. (S/R από 1,47 μέχρι και 1,57). Πάντως γενικά είναι πιο επιθετικά και καλύτερα εξοπλισμένα (τουλάχιστον στην κατηγορία τιμής που κοιτάω εγώ). Άλλες διαφορές είναι στα δισκόφρενα που έχουν όλα και στα καλώδια, που είτε περνάνε από μέσα είτε από πάνω (για να το φορτώνεις στον ώμο. Όταν βγήκε αυτή η κατηγορία τα endurance δεν είχαν δισκόφρενα ούτε περιθώριο για 32αρι λάστιχο. Τώρα έχουμε και μια ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στα cyclo και τα endurace. Τα gravel! Ελαφρύτερα και πιο αγωνιάρικα απ' τα turing-adventure, πιο χοντρά λάστιχα απ' τα τα εdurance (μέχρι 35-38) με πιο άνετη γεωμετρία και πιο "κοντές σχέσεις" απ' τα cyclo. Όλα με δισκόφρενα και υποδοχές για λασπωτήρες όπως και κάποια endurance σήμερα. Επίσης στην κατηγορία που κοιτάω εγώ είναι και φθηνότερα απ' τα cyclo καθώς τα δευτερα είναι καλύτερα εξοπλισμένα.
Πχ το πολύ καλό (απ' ότι λένε) specialized Diverge. H γεωμετρία του είναι προς το πολύ άνετο (S/R στο 1,63). Πολύ πιο άνετο απ' το crux που είναι το cyclo της ίδιας εταιρίας (S/R στο 1,50) με πιο χοντρά λάστιχα απ' το endurance της και ελαφρύτερο απ' το adve turing. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό. Νομίζω η specialized έχει καλύτερο δίκτυο στο Ελλάντα.

Βασικά τα έχουν κάνει αχταρμά με τις κατηγορίες και καλό είναι να κοιτάς χαρακτηριστικά γιατί αλλιώς δε βγάζεις άκρη. Αυτά με την πιο ακραία γεωμετρία είναι και πιο απότομα στις αντιδράσεις τους λόγο μεταξονίου και γωνίας λαιμού. Την άνεση (πόσο όρθια είναι η θέση) την ορίζει ο λόγος Stack/Reach. Η κλασική κούρσα είναι στο 1,47.

DrBig
11/09/2019, 21:06
Είμαι στο ψάξιμο για κάτι παρόμοιο αλλά σε αλουμίνιο. Πολύ καλά είναι τα giant defy (χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία στα καρμπόν). Στα αλουμίνια έχουν βάλει 28αρι με χώρο και για 32διάρι λάστιχο, για το 2020. Τα καρμπόν έχουν χώρο για 32αρι και στα 2019 μοντέλα. (την καλύτερη εποχή ψωνίζεις για καλές εκπτώσεις στα 19αρια απ' την Ευρώπη, υπάρχει ακόμα απόθεμα στα 19αρια και τα 2020 ειναι δεν είναι στην αγορά)
defy και attain από άποψη γεωμετρίας είναι πολύ κοντά. O λόγος Stack/reach είναι στο 1,55 και 1,57 αντίστοιχα (ελάχιστα πιο όρθιο το cube).

Το δίκτυο είναι ανύπαρκτο και όσα βρήκα στην Ελλάδα είναι μοντέλα που προορίζονταν για την Αμερικάνικη αγορά και όχι για την Ευρώπη (τα οποία έχουν κάποιες διαφορές, οπότε δυο φορές το νου σου αν βρεις κάτι στην Ελλάδα).
Νομίζω είναι και απ' τα λίγα που δίνουν και εγγύηση εφ' ορου ζωής στον σκελετό.

Από cyclo δεν έχω εμπειρία αφού ένα που οδήγησα παλιότερα ήταν πολύ φθηνό για να βγάλω συμπεράσματα. Ουσιαστικά είναι κούρσες με περιθώρια για χοντρά λάστιχα. Η γεωμετρία τους δεν ειναι στάνταρ και μπορεί να είναι από πολύ επιθετικά κουρσάδικα μέχρι γεωμετρία endurance. (S/R από 1,47 μέχρι και 1,57). Πάντως γενικά είναι πιο επιθετικά και καλύτερα εξοπλισμένα (τουλάχιστον στην κατηγορία τιμής που κοιτάω εγώ). Άλλες διαφορές είναι στα δισκόφρενα που έχουν όλα και στα καλώδια, που είτε περνάνε από μέσα είτε από πάνω (για να το φορτώνεις στον ώμο. Όταν βγήκε αυτή η κατηγορία τα endurance δεν είχαν δισκόφρενα ούτε περιθώριο για 32αρι λάστιχο. Τώρα και μια ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στα cyclo και τα endurace. Τα gravel! Ελαφρύτερα και πιο αγωνιάρικα απ' τα turing-adventure, πιο χοντρά λάστιχα απ' τα τα εdurance (μέχρι 35-38) με πιο άνετη γεωμετρία και πιο "κοντές σχέσεις" απ' τα cyclo. Όλα με δισκόφρενα και υποδοχές για λασπωτήρες όπως και κάποια endurance σήμερα. Επίσης στην κατηγορία που κοιτάω εγώ είναι και φθηνότερα απ' τα cyclo καθώς τα δευτερα είναι καλύτερα εξοπλισμένα.
Πχ το πολύ καλό (απ' ότι λένε) specialized Diverge. H γεωμετρία του είναι προς το πολύ άνετο (S/R στο 1,63). Πολύ πιο άνετο απ' το crux που είναι το cyclo της ίδιας εταιρίας (S/R στο 1,50) με πιο χοντρά λάστιχα απ' το endurance της και ελαφρύτερο απ' το adve turing. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό. Νομίζω η specialized έχει καλύτερο δίκτυο στο Ελλάντα.

Βασικά τα έχουν κάνει αχταρμά με τις κατηγορίες και καλό είναι να κοιτάς χαρακτηριστικά γιατί αλλιώς δε βγάζεις άκρη. Αυτά με την πιο ακραία γεωμετρία είναι και πιο απότομα στις αντιδράσεις τους λόγο μεταξονίου και γωνίας λαιμού. Την άνεση (πόσο όρθια είναι η θέση) την ορίζει ο λόγος Stack/Reach. Η κλασική κούρσα είναι στο 1,47.

Σ'ευχαριστω για την εκτενεστατη απαντηση, τα περισσοτερα που γραφεις δε τα ηξερα. Μια απορια μονο, ο λογος S/R τι σχεση εχει με το ποσο επιθετικη ειναι η θεση οδηγησης? Αν ελεγες stack / top effective tube να το καταλαβω. Το reach παιζει ρολο μονο οταν εισαι ορθιος, εκτος αν υποθετουμε πως πανω κατω ολα τα seat tube τη ιδια κλιση εχουν.

Επισης, μιλωντας για cyclocross, μου αρεσει η ιδεα ενος πλαισιου λιγο πιο τσαμπουκαλεμενου που να χωραει και λιγο παραπανω λαστιχο αλλα δεν εχω βρει κανενα με καλο ευρος ταχυτητων. Συνηθως η 40/(11-40) ειναι η (46-36)/(11/32). Τα gravel νομιζω ειναι "δεξια" απο τα cyclo και οχι αναμεσα σε endurance kai cyclo αν τερμα αριστερα ειναι η κουσα και τερμα δεξια ειναι το mtb.

Επισης το cannondale synapse παλι endurance δεν ειναι? Μεταξυ cube, specialized και cannondale υπαρχει κανεις σοβαρος λογος να προτιμησει κανεις καποιο εναντι των υπολοιπων, η ειναι παραλλαγες σ ενα θεμα? Αφηνω εξω την παραμετρο σωματοτυπο γιατι αν δεν ανεβεις πανω συμπερασμα δε βγαινει. Τα cube πχ εχουν στο ακριβο καρμπον τους ultegra σε αρκετα καλη τιμη.

daz
11/09/2019, 21:10
doc και το cannondale synapse μπορεί να δεχθεί μέχρι 32αρι λάστιχο. Και στην αλουμινένια έκδοση που ψιθυρίζεται οτι είναι εξαιρετική και στην καρμπόν!

daz
11/09/2019, 22:12
Σ'ευχαριστω για την εκτενεστατη απαντηση, τα περισσοτερα που γραφεις δε τα ηξερα. Μια απορια μονο, ο λογος S/R τι σχεση εχει με το ποσο επιθετικη ειναι η θεση οδηγησης? Αν ελεγες stack / top effective tube να το καταλαβω. Το reach παιζει ρολο μονο οταν εισαι ορθιος, εκτος αν υποθετουμε πως πανω κατω ολα τα seat tube τη ιδια κλιση εχουν.

Η σύντομη απάντηση..
Αν μειωθεί το effective tube length χωρίς να αλλάξει το reach αλλάζουν οι γωνίες των γονάτων.
Τα δυο σταθερά σημεία του ποδηλάτου είναι η μεσαία τριβή και ο λαιμός. Αν μειώσουμε το effective tube length χωρίς να μετακινηθεί η μεσαία τριβή (δλδ χωρίς να αλλάξει το reach) αλλάζουν οι γωνίες στα πόδια. Οι γωνίες των ποδιών ορίζουν το μέγεθος του ποδηλάτου και όχι το πόσο άνετα είμαστε επάνω σε αυτό.

Και τα τάληρα..
Την γεωμετρία την ορίζει η οριζόντια απόσταση του bottom bracket (μεσαία τρίβή) απ' τον λαιμό. Ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε το effective tube length χωρίς να αλλάξουμε την θέση της μεσαίας τριβής είναι να αλλάξουμε την γωνία του σωλήνα της σέλας. Όμως έχουμε και πόδια. Το σώμα έρχεται μπροστά ενώ το κέντρο των πεταλιών έμεινε σταθερό. Συνεπώς οι γωνίες στα γόνατα αλλάζουν. Οπότε αλλάζει και το μέγεθος του ποδηλάτου που χρειαζόμαστε. Τι κάναμε? Πήγαμε σε ένα νούμερο μικρότερο ποδήλατο που δεν είναι για εμάς. Και στα δυο αυτά ποδήλατα δεν άλλαξε ο λόγος S/R. Επιπροσθέτως η αλλαγή γωνία της σέλας φέρει κι' άλλες αλλαγές τόσο στην άνεση όσο και και στην γεωμετρία του πίσω τριγώνου που παίζει και αυτό το ρόλο του στην γεωμετρία και στις αντιδράσεις του ποδηλάτου.
Αν δεν αλλάξουμε την γωνία στο σωλήνα της σέλας και φέρουμε μπροστά όλο το σύστημα μαζί με την μεσαία τριβή, προκειμένου να μειώσουμε το δραστικό μήκος του κεντρικού σωλήνα, τι κάναμε? Μειώσαμε την οριζόντια απόσταση της μεσαίας τριβής απ' τον λαιμό! Μειώσαμε το reach! Ουσιαστικά φέραμε τον λαιμό πιο πίσω αφού απ' την μεσαία τριβή και πίσω δεν άλλαξε κάτι! Οι γωνίες στα πόδια τώρα ΔΕΝ αλλάζουν. Το μόνο που αλλάζει είναι οτι ήρθαμε πιο κοντά στο λαιμό συνεπώς η θέση οδήγησης είναι πιο όρθια.

Το έκανα όσο πιο τάλιρα μπορούσα γιατί ξέρω πως είναι ταλαιπωρία η γεωμετρία του ποδηλάτου.

Επισης, μιλωντας για cyclocross, μου αρεσει η ιδεα ενος πλαισιου λιγο πιο τσαμπουκαλεμενου που να χωραει και λιγο παραπανω λαστιχο αλλα δεν εχω βρει κανενα με καλο ευρος ταχυτητων. Συνηθως η 40/(11-40) ειναι η (46-36)/(11/32). Τα gravel νομιζω ειναι "δεξια" απο τα cyclo και οχι αναμεσα σε endurance kai cyclo αν τερμα αριστερα ειναι η κουσα και τερμα δεξια ειναι το mtb.

Ναι σωστά! Από άποψη γεωμετρίας είναι δεξιά αλλά από άποψη ελαστικών μπορεί να είναι και στη μέση. Φυσικά τίποτα δεν είναι απόλυτο αφού από εταιρία σε εταιρία αλλάζουν πολλά χαρακτηριστικά. Μάλλον όμως είναι όπως το λες.

Επισης το cannondale synapse παλι endurance δεν ειναι? Μεταξυ cube, specialized και cannondale υπαρχει κανεις σοβαρος λογος να προτιμησει κανεις καποιο εναντι των υπολοιπων, η ειναι παραλλαγες σ ενα θεμα? Αφηνω εξω την παραμετρο σωματοτυπο γιατι αν δεν ανεβεις πανω συμπερασμα δε βγαινει. Τα cube πχ εχουν στο ακριβο καρμπον τους ultegra σε αρκετα καλη τιμη.

Είναι πολλά! Βασικά είναι μόνο ένα! Το πλαίσιο! Όλα τα άλλα είναι γνωστά και πόσο κάνουν και τι κάνουν και πως το κάνουν. Για το πλαίσιο όμως πέρα από το πόσο ζυγίζει και τι γεωμετρία έχει δεν ξέρεις τίποτε άλλο. Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες πλαισίων και πολυπλοκότητες που μπορούν να κάνουν μικρές ή μεγάλες διαφορές! Αλλές στην άνεση, άλλες στην αντοχή και άλλες στο βάρος. Πχ..

Βλέπουμε οτι οι σωλήνες δεν είναι στρογγυλές αλλά οβάλ, αλλού είναι πιο χοντρές και αλλού πιο λεπτές, σε κάποια ποδήλατα κάνουν κούρμπα και σε άλλα όχι. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το βάρος, το πόσο άκαμπτο θα είναι κ.α.
Πάμε και σε κάποιες που δεν βλέπουμε. Πχ στα αλουμίνια οι σωλήνες δεν έχουν το ίδιο πάχος σε όλο το μήκος τους. Τα φθηνά έχουν ενιαίο πάχος απ' την μια κόλληση έως την άλλη. Κάποια για να είναι ελαφρύτερα έχουν πιο λεπτούς σωλήνες εκτός απ' το σημειο των κολλήσεων όπου πέφτει το μεγαλύτερο ζόρι. Αυτό κάνει το ποδήλατο πιο ελαφρύ αλλά και πιο ανθεκτικό. Γιατί? Που σπάνε τα ποδήλατα? Στις κολλήσεις συνήθως! Αν πίσω απ' την κόλληση ο πιο λεπτός σωλήνας δεν είναι τόσο άκαμπτος και απορροφά μέρος της δύναμης, η κόλληση δεν θα αντέξει παραπάνω?
Ναι αλλά αυτό αφαιρεί στιβαρότητα απ' ποδήλατο και απορροφά μέρος της δύναμης που δίνουμε με την πεταλιά μας, όπως κάνει και η ανάρτηση! Γι' αυτό λοιπόν έχουμε σωλήνες διαφορετικού σχήματος, πάχους, καμπύλης κτλ. Υπάρχουν ποδήλατα με ίδιο πάχος σωλήνα, single butted δλδ με την μια μεριά πιο χοντρή, double butted με τις δυο μεριές σε διαφορετικά πάχη, triple butted με 3 διαφορετικά πάχη και με παραπάνω! Ετσι ώστε να έχεις την ακαμψία που χρειάζεσαι, ενώ παράλληλα να αποσβένει κραδασμούς, να είναι πιο ελαφρύ και πιο ανθεκτικό κτλ..
Στα καμπόν δεν ξέρω πόσα απ' τα παραπάνω ισχύουν αλλά σίγουρα και εκεί πρέπει να γίνεται της πόπης το καγκελο!

daz
11/09/2019, 22:40
Οπτική βοήθεια στα παραπανω.

K STACK
L REACH
C TOP TUBE LENGTH

409747

el_hymador
17/09/2019, 23:42
Ακουω προτασεις για κουρσιτσα endurance κατα προτιμηση καρμπον με δισκοφρενα και επισης κατα προτιμηση να χωρανε στο σκελετο 32mm λαστιχα. Η ευκολη λυση ειναι το attain της cube λογω βολικου για μενα δικτυου καταστηματων και τιμης πανω κατω στο ποσο που μπορω να διαθεσω. Τι γνωμη εχετε για το συγκεκριμενο?

Ακομα, εχεις κανεις εμπειρια απο οδηγηση ποδηλατου cyclocross?

Ολος αυτια!

Έχω εδώ και κάτι μήνες ένα Giant Anyroad 2 το οποίο είναι ένα άνετο cyclocross / gravel. To αγόρασα επειδή ήθελα να κάνω τα πάντα, αφού μπορεί να παει πόλη, να μπει σε δασικούς και να κάνει και Light ταξίδια. Με 32άρια ελαστικά και κοντό σασμάν 48/32 δισκοβραχίονας με 11/34 κασέτα. Από stack και reach είναι εξαιρετικά φιλικό, σχεδόν σε touring γεωμετρία. Δεν είναι γρήγορο στην άσφαλτο σαν κούρσα και αυτό οφείλεται κυρίως στους πολύ ενισχυμένους και βαριούς τροχούς του αλλά μπορεί να πάει σβέλτα. Χαμηλώνοντας την πίεση στα ελαστικά πάει και χώμα ακόμα και σε μέρη που δεν το περιμένεις, φυσικά δεν είναι MTB, μιλάμε για διάσχιση δασικών. Πολύ ευχαριστημένος, αλλά είχα επίγνωση του τι αγόραζα και ήξερα ότι το ανταλλαγμα στην
πολυχρηστικότητα, ήταν συμβιβασμοί σε όλα τα πεδία χρήσης. Η δική νμου έκδοση είναι η πιο προσιτή, με Sora αλλαγές και μηχανικά δισκόφρενα TRP (τα οποία σπέρνουν!)

Βγαίνει και σε carbon έκδοση όμως με Τiagra και το υβριδικό υδραυλικομηχανικό σύστημα δισκόφρενων της Giant.

409933

409934

409935

409936

409937

leftos
18/09/2019, 08:17
Αν έχεις την δυνατότητα να πατάς ευκόλο χώμα κοντά σου σε μια καθημερινή βάση το απο πάνω ποδήλατο είναι η καλύτερη επιλογή για την χώρα μας.
Παίδες επειδή έτυχε κάποια στιγμή να κάνω αρκετό ποδήλατο στην ζωή μου και τώρα μου λείπει παρα πολύ λόγω χρόνου να έχετε στο μυαλό σας ότι καλοι οι εξοπλισμοί καλα τα ψαξίματα αλλα το άτιμο αν δεν το καβαλάς δεν πάει πουθενά μόνο του. Αναλωνόμαστε σε σύνθετα πράγματα και χάνουμε την ουσία που είναι να βγείς εκεί έξω και να το ευχαριστηθείς.
Ειναι κάτι σαν τα εργαλεία σίγουρα το facom είναι καλό αλλα αμα δεν το δουλέυεις... 'Οπως και με τα μηχανάκια έτσι.
Να πάρετε ένα σωστό νούμερο ποδήλατο και να βγείτε έξω αυτή ειναι γνώμη μου. |
Στο εξωτερικό αν δείτε τι καβαλάνε θα κλαίμε όλοι μαζι.

Anritsu
18/09/2019, 09:36
Επειδή τυγχανει να είμαι φαν της Giant βγάζει εξαιρετικά ποδήλατα , άσχετα αν οι κάτοχοι πιο premium μαρκών , τα χλευάζουν σαν 2ης κατηγορίας . Τραγική ειρωνεία πως πολλές επώνυμες premium μάρκες παραγγέλνουν τα πλαίσια τους , αν όχι ποδήλατα ολόκληρα απο την Giant απευθείας . Για αγορά ο Rutland στην Αγγλία έχει φοβερές τιμές , απλά αγοράζεις γουρούνι στο σακί , δεν το έχεις δει , δεν έχει μετρηθεί και υπλογίζεις με τα βάση την γεωμετρία ότι σου κάνει .

Καλώς πας για πλαστικό με δισκόφρενα , από την άλλη λόγω της αλλαγής που έρχεται με τα δισκόφρενα , αλλά και της όλης τρέλας για χοντρά λάστιχα , gravel αμερικανιές κλπ , με ψάξιμο βρίσκεις καλά πράγματα σε καλές τιμές (σχετικό είναι αυτό) αλλά με παραδοσιακά φρένα με τα οποία γνωστά καλά ή κακά .

Το attain είναι ωραίο ποδήλατο , cube έχουν πολλοί φίλοι , αξιόπιστα . Για κάποιους άλλους είναι επιπέδου Ideal . Πρέπει να έχεις υπόψη σου όμως ότι εκτός από τα λάστιχα , εκτός δρόμου παίζει ρόλο και το γρανάζωμα . Είναι άλλο πράμα να πάρεις endurance με λίγο πιο φαρδύ λάστιχο για άνεση , και άλλο να πάρεις endurance να το κάνει gravel , ή cx .

Αν σ'αρέσει ο τζόγος αυτή την περίοδο , αλλά και γενικότερα , κάνει πολύ επιθετικό μάρκετινγκ η planet -x και λόγω λίρας στο 1-1 ίσως αξίζει το ρίσκο . Αν πχ εγώ ήθελα να πάρω ένα gravel ποδήλατο κανονικό (μονοδίσκο) ισως κοίταζα αυτό : https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXFMAPEX1/planet-x-full-monty-sram-apex-1-hydraulic-disc-gravel-bike . Βάρος δεν γράφουν οι κερατάδες , αλλά δεν νομίζω να είναι πολύ πάνω απο το 10αρικο . Αλουμίνιο βέβαια . Να σφίγγεις βίδες και να μην ιδρώνεις .

el_hymador
18/09/2019, 10:52
Επειδή τυγχανει να είμαι φαν της Giant βγάζει εξαιρετικά ποδήλατα , άσχετα αν οι κάτοχοι πιο premium μαρκών , τα χλευάζουν σαν 2ης κατηγορίας . Τραγική ειρωνεία πως πολλές επώνυμες premium μάρκες παραγγέλνουν τα πλαίσια τους , αν όχι ποδήλατα ολόκληρα απο την Giant απευθείας . Για αγορά ο Rutland στην Αγγλία έχει φοβερές τιμές , απλά αγοράζεις γουρούνι στο σακί , δεν το έχεις δει , δεν έχει μετρηθεί και υπλογίζεις με τα βάση την γεωμετρία ότι σου κάνει .

Καλώς πας για πλαστικό με δισκόφρενα , από την άλλη λόγω της αλλαγής που έρχεται με τα δισκόφρενα , αλλά και της όλης τρέλας για χοντρά λάστιχα , gravel αμερικανιές κλπ , με ψάξιμο βρίσκεις καλά πράγματα σε καλές τιμές (σχετικό είναι αυτό) αλλά με παραδοσιακά φρένα με τα οποία γνωστά καλά ή κακά .

Το attain είναι ωραίο ποδήλατο , cube έχουν πολλοί φίλοι , αξιόπιστα . Για κάποιους άλλους είναι επιπέδου Ideal . Πρέπει να έχεις υπόψη σου όμως ότι εκτός από τα λάστιχα , εκτός δρόμου παίζει ρόλο και το γρανάζωμα . Είναι άλλο πράμα να πάρεις endurance με λίγο πιο φαρδύ λάστιχο για άνεση , και άλλο να πάρεις endurance να το κάνει gravel , ή cx .

Αν σ'αρέσει ο τζόγος αυτή την περίοδο , αλλά και γενικότερα , κάνει πολύ επιθετικό μάρκετινγκ η planet -x και λόγω λίρας στο 1-1 ίσως αξίζει το ρίσκο . Αν πχ εγώ ήθελα να πάρω ένα gravel ποδήλατο κανονικό (μονοδίσκο) ισως κοίταζα αυτό : https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXFMAPEX1/planet-x-full-monty-sram-apex-1-hydraulic-disc-gravel-bike . Βάρος δεν γράφουν οι κερατάδες , αλλά δεν νομίζω να είναι πολύ πάνω απο το 10αρικο . Αλουμίνιο βέβαια . Να σφίγγεις βίδες και να μην ιδρώνεις .

+1 στα πάντα, εκτός από Rutland! Είναι ότι χειρότερο από διαδικτυακό κατάστημα, τρελές καθυστερήσεις, καμία επικοινωνία και μεγάλη ασυνέπεια στα πάντα.

Anritsu
19/09/2019, 13:40
+1 στα πάντα, εκτός από Rutland! Είναι ότι χειρότερο από διαδικτυακό κατάστημα, τρελές καθυστερήσεις, καμία επικοινωνία και μεγάλη ασυνέπεια στα πάντα.

Περίεργο . Φίλος έχει παραγγείλει δύο ποδήλατα . Ολα καλά και γρήγορα και μάλιστα στο ένα του κάνανε και δώρο το ΦΠΑ . Φυσικά και δεν ρώτησε το λόγο . Υπάρχει και το bike24 για cube : https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-attain-sl-disc-grey-n-orange-774999 1 χιλιάρικο με 105 , αλουμίνιο φυσικά !!

el_hymador
19/09/2019, 14:07
Περίεργο . Φίλος έχει παραγγείλει δύο ποδήλατα . Ολα καλά και γρήγορα και μάλιστα στο ένα του κάνανε και δώρο το ΦΠΑ . Φυσικά και δεν ρώτησε το λόγο . Υπάρχει και το bike24 για cube : https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-attain-sl-disc-grey-n-orange-774999 1 χιλιάρικο με 105 , αλουμίνιο φυσικά !!

Tι να πω... εμένα μου στείλανε εκθεσιακό ποδήλατο, χτυπημένο, σε κούτα άλλης εταιρείας (bergamont), ως καινούργιο. 3.5 εβδομάδες μέχρι να το πάρω στα χέρια μου, δεν απάντησαν ποτέ στα μηνύνατα μου, παρά μονο όταν άρχισα να τους στέλνω Print Screen από το χεσίδι που τρώγανε σε φόρμες αξιολόγησης.

Μετά από αυτό, ούτε βαλβίδα δεν παραγγέλνω από αυτούς!

DrBig
19/09/2019, 21:40
Καλο το giant του χυμαδωρ αλλα παρα-ειναι ορθιο γι αυτο που ζηταω, τα δε 32ρια λαστιχα για την ελληνικη ασφαλτο τα θελω, οχι για χωμα.
Πλαισια μια χουφτα εταιριες φτιαχνουν και βρισκονται ολες στην ταιβαν απ οσο ξερω, με καποιες εξαιρεσεις εταιρειων μπουτικ.
Την planetx την εχω υποψιν αλλα ειμαι της παλιας σχολης θελω να το δω και να το πιασω πριν το παρω. Ειμαι διατεθιμενος ομως να κανω εξαιρεση για ενα πλαισιο απο την nordest που χαλβαδιαζω και να το στησω σιγα σιγα.

Παντως αν κολλησεις με το ποδηλατο δε ξεκολας ευκολα. Εδω και 1.5 χρονο εχω καταθεσει πινακιδες σε ολα τα μηχανακια μου τα οποια μου φαινονται πλεον υπερπεριπλοκα βαριδια και τα κανω ολα με ποδηλατο. Μου θυμιζω λιγο τον μπετζαμιν μπατον στην πορεια μου με τα διτροχα.

Anritsu
20/09/2019, 19:22
Καλο το giant του χυμαδωρ αλλα παρα-ειναι ορθιο γι αυτο που ζηταω, τα δε 32ρια λαστιχα για την ελληνικη ασφαλτο τα θελω, οχι για χωμα.
Πλαισια μια χουφτα εταιριες φτιαχνουν και βρισκονται ολες στην ταιβαν απ οσο ξερω, με καποιες εξαιρεσεις εταιρειων μπουτικ.
Την planetx την εχω υποψιν αλλα ειμαι της παλιας σχολης θελω να το δω και να το πιασω πριν το παρω. Ειμαι διατεθιμενος ομως να κανω εξαιρεση για ενα πλαισιο απο την nordest που χαλβαδιαζω και να το στησω σιγα σιγα.

Παντως αν κολλησεις με το ποδηλατο δε ξεκολας ευκολα. Εδω και 1.5 χρονο εχω καταθεσει πινακιδες σε ολα τα μηχανακια μου τα οποια μου φαινονται πλεον υπερπεριπλοκα βαριδια και τα κανω ολα με ποδηλατο. Μου θυμιζω λιγο τον μπετζαμιν μπατον στην πορεια μου με τα διτροχα.

Την άλλη Κυριακή έχει διακοσάρι για Νάυπλιο . Προλαβαίνεις συμμετοχή !! 32 για δρόμο σε κούρσα δύσκολα κάποιον να έχει θα βρεις και δεν υπάρχει και λόγος . Εγω πρόσφατα εβαλα 28 και σε dt γύρισα σε 25 . Ούτε 50 χλμ δεν άντεξα να κάνω . Και είμαι και 92 κιλά . Σαν να με τράβαγε κάποιος πίσω . Καλό είναι να έχεις επιλογές αλλά σε road σκελετό , ακόμα και με δισκόφρενα αντε κάνα 30αρι να στριμώξεις .

Του χιμαδόρ το anyroad είναι ειδική περίπτωση ποδηλάτου για παράδρομους . Εσυ σε giant κοιτάς contend που είναι το defy σε αλουμίνιο είτε το defy που είναι το defy σε πλαστικό . Έχει και μία ιστορία η giant με ένα δικό της σύστημα φρένων, Giant Conduct ή κάπως έτσι , που είναι μηχανικές μανέτες που πάνε στο λαιμό και εκεί πρεσαρουν υγρό στα δισκόφρενα . Δικά της δισκόφρενα . Κόβει πολύ σε τιμή , χάνεις ίσως σε ευελιξία και μπλέξιμο . Σαν απόδοση πάντως δύο φίλοι που έχουν δεν έχουν κανένα παράπονο. Ριξε μια ματία εδώ πληροφοριακά : https://www.rutlandcycling.com/bikes/giant/road-bikes . Δυστυχώς στην Ελλάδα ο giant αντιπρόσωπος βάρεσε κάνονι και έχει μείνει ορφανή από εκπροσώπηση .

DrBig
20/09/2019, 19:34
Την άλλη Κυριακή έχει διακοσάρι για Νάυπλιο . Προλαβαίνεις συμμετοχή !! 32 για δρόμο σε κούρσα δύσκολα κάποιον να έχει θα βρεις και δεν υπάρχει και λόγος . Εγω πρόσφατα εβαλα 28 και σε dt γύρισα σε 25 . Ούτε 50 χλμ δεν άντεξα να κάνω . Και είμαι και 92 κιλά . Σαν να με τράβαγε κάποιος πίσω . Καλό είναι να έχεις επιλογές αλλά σε road σκελετό , ακόμα και με δισκόφρενα αντε κάνα 30αρι να στριμώξεις .

Του χιμαδόρ το anyroad είναι ειδική περίπτωση ποδηλάτου για παράδρομους . Εσυ σε giant κοιτάς contend που είναι το defy σε αλουμίνιο είτε το defy που είναι το defy σε πλαστικό . Έχει και μία ιστορία η giant με ένα δικό της σύστημα φρένων, Giant Conduct ή κάπως έτσι , που είναι μηχανικές μανέτες που πάνε στο λαιμό και εκεί πρεσαρουν υγρό στα δισκόφρενα . Δικά της δισκόφρενα . Κόβει πολύ σε τιμή , χάνεις ίσως σε ευελιξία και μπλέξιμο . Σαν απόδοση πάντως δύο φίλοι που έχουν δεν έχουν κανένα παράπονο. Ριξε μια ματία εδώ πληροφοριακά : https://www.rutlandcycling.com/bikes/giant/road-bikes . Δυστυχώς στην Ελλάδα ο giant αντιπρόσωπος βάρεσε κάνονι και έχει μείνει ορφανή από εκπροσώπηση .

Πολλοι σκελετοι road παιρνουν 32ρια. Πχ το attain που κοιταω εχει μαμισια 28ρια και παιρνει και mudguards, οποτε σιγουρα χωραει 32ρια.
Αυτο που λες παντως με προβληματιζει. Σε πραγματικες συνθηκες ευρωπαικου οδοστρωματος (δηλαδη καλη ασφαλτος) ειναι πλεον αποδεδειγμενο πως τα 28ρια εχουν χαμηλοτερη τριβη κυλισης απο τα 25ρια. Μηπως το θεμα ηταν τα συγκεκριμενα λαστιχα που εβαλες? Μηπως λαθος πιεσεις, μηπως ηταν βαρια?

Παντως μεχρι στιγμης δεν μου εχει πει καποιος κατι αρνητικο για το cube το οποιο ειναι νο1 στις επιλογες μου μεχρι στιγμης και λογω σχολιων που εχω διαβασει και λογω αντιπροσωπευσης και λογω τιμης.

DrBig
20/09/2019, 19:35
Για το διακοσαρι που λες δεν παιζει καθοτι ειμαι εκτος βασης μεχρι τελη του μηνα.

STF
20/09/2019, 20:35

Πόσο καιρό έχει βαρέσει κανόνι η giant στην Ελλάδα; Θυμάμαι κάτι περιπέτειες, είχε παέι η αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη... κάτι τέτοια. Πάντως πριν από κανά εξάμηνο σε ποδηλατάδικο που ρώτησα στο Χαλάνδρι μου έφερναν όποιο Giant θέλω. Θεωρώ το αλουμινένιο anyroad εξαιρετική επιλογή.

Επίσης εκτιμώ πολύ και τα ποδήλατα της Καναδικής KONA αν θέλει κανείς να μελετήσει λίγο.

el_hymador
21/09/2019, 01:13
​Giant φέρνει κατά παραγγελία ένα ποδηλατάδικο στο Χαλάνδρι, δεν θυμάμαι το όνομα. Τώρα για το θέμα κούρσας σε καθημερινή χρήση, είναι λίγο προσωπικο το θέμα, άλλοι την παλέυουν, άλλοι όχι. Έχω και ένα Orbea Αqua κουρσί, αλουμινένιο και αξιοπρεπέστατο, την ακαμψία και το κοπάνημα τα παλέυω σε καθημερινή χρήση - commuting, αυτό που δεν παλεύω με τίποτα όμως, είναι ότι τα 25 λάστιχα εύκολα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στις κακοτεχνίες των δρόμων, και όταν κινείσαι κατά βάση κοντά στα πεζοδρόμια όπου έχει ένα κάρο μ@λ@κιες (υδροροές - σχάρες - κατεστραμμένο οδόστρωμα κτλ-κτλ) με τα αμάξια να σε περνάνε φίλερ, μπορεί να γίνει η στραβή... για αυτό και πήρα το Anyroad το οποίο δεν μασάει και έχει ζάντες θεόβαρες μεν αλλά αναίσθητες στο κοπάνημα δε.

Ένας άλλος λόγος που το πήρα, είναι το ότι ανεβαινω μια στην Βαυρμπόμπη, ρίχνω λίγο την πίεση στα ελαστικά και χώνομαι άνετα στο δίκτυο δασικών στα Βασιλικά. Ακόμα και σε ήπιο μονοπατι το έχω χώσει και δεν καταλαβαίνει τίποτα αλλά φυσικά υπάρχει ένα όριο, το οποίο το κατάλαβα με epic χύμα και από τότε το σέβομαι.

Ωστόσο αν τα χώματα δεν ενδιαφέρουν κάποιον, υπάρχουν άνετες κούρσες με φαρδιά ελαστικά. Giant Contend / Defy που αναφέρθηκαν πιο πάνω, Trek Domane, Specialized Diverge, Fuji Sportif.

To θέμα με τα ελαστικά και τον συντελεστή τριβής, νομίζω είναι ένας από τους μύθους στον χώρο, οκ, αλλιως κυλάει ένα μπιμπικωτό MTB 2.2 σε σχέση με ένα 23 κουράδικο αλλά μεταξύ 28 και 32, οι διαφορές είναι απειροελάχιστες και παίζουν μεγάλο ρόλο και άλλα πράγματα, χάραξη και πιέσεις.

mia_zoi_kawa
21/09/2019, 02:08
Πρωτη μου κατοσταρα σημερα. Commuting στην Αθηνα. Τα εκανα σε 14 ωρες σε διαφορες δουλειες. Ηταν απρογραμματιστο και οταν ξεκινησα δεν φορεσα ποδηλατικο εσωρουχο μεσα απο το τζιν. Μονο οριζοντιος στο κρεβατι δεν με ενοχλουν τα μαλακα μου μορια....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/09/2019, 05:49
Πρωτη μου κατοσταρα σημερα. Commuting στην Αθηνα. Τα εκανα σε 14 ωρες σε διαφορες δουλειες. Ηταν απρογραμματιστο και οταν ξεκινησα δεν φορεσα ποδηλατικο εσωρουχο μεσα απο το τζιν. Μονο οριζοντιος στο κρεβατι δεν με ενοχλουν τα μαλακα μου μορια....
Προχτες εκανα 30 και ένιωθα έτσι την επαύριο.Τη μας λες τωρα:lol:

mia_zoi_kawa
21/09/2019, 07:27
Και εγω με ενα παλιο moutain που ειχα ετσι ενιωθα στα 30κ. Τωρα εχω ενα touring ποδηλατο. Δηλαδη σελα gel, γεωμετρια που καθεσαι ορθιος, υδαυλικα δισκοφρενα κτλ. Το ποδήλατο ειναι βαρυ αλλα αν δεν εχεις να αντιμετωπισεις μεγαλες κλίσεις στον δρομο μπορεις να κανεις πραγματικα μεγαλες αποστάσεις. Για να καταλαβεις χτες η τελευταια διαδρομη που εκανα ηταν Θησείο Μενιδι. Ηταν 1 το πρωι κρυωνα ημουν αρκετα ταλαιπωρημενος και ειχα πιει κατι μπυριτσες. Η διαδρομη ηταν περιπου 20 χλμ ελαφρα ανηφορικη και κουβαλουσα και βαλιτσα. Προσεξα απο την αρχη το ρυθμο της αναπνοης μου και φροντισα να κανω σωστες αλλαγες ταχυτητων που θα με βοηθαγανε σε αυτο. Δεν θα το πιστεψεις αλλα τελικα το διασκεδασα ( δεν το πιστευα ουτε εγω!)

Anritsu
21/09/2019, 09:35
Πολλοι σκελετοι road παιρνουν 32ρια. Πχ το attain που κοιταω εχει μαμισια 28ρια και παιρνει και mudguards, οποτε σιγουρα χωραει 32ρια.
Αυτο που λες παντως με προβληματιζει. Σε πραγματικες συνθηκες ευρωπαικου οδοστρωματος (δηλαδη καλη ασφαλτος) ειναι πλεον αποδεδειγμενο πως τα 28ρια εχουν χαμηλοτερη τριβη κυλισης απο τα 25ρια. Μηπως το θεμα ηταν τα συγκεκριμενα λαστιχα που εβαλες? Μηπως λαθος πιεσεις, μηπως ηταν βαρια?

Παντως μεχρι στιγμής δεν μου εχει πει καποιος κατι αρνητικο για το cube το οποιο ειναι νο1 στις επιλογες μου μεχρι στιγμης και λογω σχολιων που εχω διαβασει και λογω αντιπροσωπευσης και λογω τιμης.

32 mm μπορείς να βάλεις , απλά δεν συνηθίζεται σε κούρσες , στην λογική ότι χάνεις το νόημα . Θα σου πούνε οι παλιοί πάρε ένα ίσιο και τελείωνε . Για τα 28 τις ξέρω τις μελέτες , πρακτικά όμως είδα άλλα πράγματα με ακριβώς τα ίδια λάστιχα (conti ultra sport II) τα οποία είχα σε 25 χιλ και μετά έβαλα σε 28 χιλ . Μόνο έτσι θα δεις τι ισχύει τελικά και τι όχι και γενικά αν τα 28 σου ταιριάζουν καλύτερα ή όχι . To attain είναι μια χαρά ποδήλατο και γενικά τα cube δοκιμασμένα . Αρκετά μοντέλα για να δεις έχει και ο wheelmania στην Νέα Σμύρνη που πάω τα δικά μου για θεραπεία. Συμβουλή επειδή και εγώ ψάχνομαι γενικότερα , μην δώσεις πολλά λεφτά . Και δεν χρειάζεται απαραίτητα πλαστικό . Ενα καλό αλουμίνιο είναι πάντα καλύτερο από ένα μέτριο - εισαγωγικό πλαστικό . Υποκειμενικά πάντα .

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/09/2019, 12:06
Και εγω με ενα παλιο moutain που ειχα ετσι ενιωθα στα 30κ. Τωρα εχω ενα touring ποδηλατο. Δηλαδη σελα gel, γεωμετρια που καθεσαι ορθιος, υδαυλικα δισκοφρενα κτλ. Το ποδήλατο ειναι βαρυ αλλα αν δεν εχεις να αντιμετωπισεις μεγαλες κλίσεις στον δρομο μπορεις να κανεις πραγματικα μεγαλες αποστάσεις. Για να καταλαβεις χτες η τελευταια διαδρομη που εκανα ηταν Θησείο Μενιδι. Ηταν 1 το πρωι κρυωνα ημουν αρκετα ταλαιπωρημενος και ειχα πιει κατι μπυριτσες. Η διαδρομη ηταν περιπου 20 χλμ ελαφρα ανηφορικη και κουβαλουσα και βαλιτσα. Προσεξα απο την αρχη το ρυθμο της αναπνοης μου και φροντισα να κανω σωστες αλλαγες ταχυτητων που θα με βοηθαγανε σε αυτο. Δεν θα το πιστεψεις αλλα τελικα το διασκεδασα ( δεν το πιστευα ουτε εγω!)
Ναι το ξέρω.Κάτι τέτοιο έχω και εγώ(carrera tr1000comp)και πραγματικα το έχω ευχαρηστηθει.Είναι βαρύ αλλά δε με κουράζει ιδιετερα. Πριν πάθω ενα πρόβλημα που έχω κάθε Κυριακή βαρουσα 50 -60χλμ.

STF
21/09/2019, 13:01
Αυτό με το χαμηλό βάρος των ποδηλάτων που προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση είναι τόσο υπερεκτιμημένο... (όσο και στις μοτοσυκλέτες On/Off φυσικά).

Θα σας παροτρύνω να κάνετε μια βόλτα με ένα παλιό ατσάλινο ποδήλατο (υπάρχουν και σύγχρονα) και θα αφήσω να μου μεταφέρετε μετά μόνοι σας τα συμπεράσματα, θα υπάρξουν πολλά που θα σας αρέσουν!

el_hymador
21/09/2019, 13:40
Αυτό με το χαμηλό βάρος των ποδηλάτων που προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση είναι τόσο υπερεκτιμημένο... (όσο και στις μοτοσυκλέτες On/Off φυσικά).

Θα σας παροτρύνω να κάνετε μια βόλτα με ένα παλιό ατσάλινο ποδήλατο (υπάρχουν και σύγχρονα) και θα αφήσω να μου μεταφέρετε μετά μόνοι σας τα συμπεράσματα, θα υπάρξουν πολλά που θα σας αρέσουν!

Συμφωνώ ως προς το υπερεκτιμημένο του όλου πράγματος, διαφωνώ για το ατσάλι και γενικά για το υλικό κατασκευής. Το ατσάλινο είναι, κατά την γνώμη μου πάντα, επίσης ένας μύθος ο οποίος χρησοπληρώνεται στις μέρες μας για την "steel is real" αίσθηση.

Aπό εκεί και έπειτα το +/- μισό κιλό, τα σασμάν και πολλά άλλα κοστίζουν πανάκριβα και έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην ερασιτεχνική χρήση. Μόλις ξεπεράσει κανείς το κατώφλι των 600 -700 ευρώ, αρχίζει να βρίσκει μια χαρά ποδήλατα και θα εκπλαγεί στο πόσο λίγο διαφορά έχουν με μοντέλα που κοστίζουν διπλα και τριπλά λεφτά ως αίσθηση και στον δρόμο. Μιλάμε πάντα για ερασιτεχνική χρήση.

STF
21/09/2019, 14:11
Συμφωνώ ως προς το υπερεκτιμημένο του όλου πράγματος, διαφωνώ για το ατσάλι και γενικά για το υλικό κατασκευής. Το ατσάλινο είναι, κατά την γνώμη μου πάντα, επίσης ένας μύθος ο οποίος χρησοπληρώνεται στις μέρες μας για την "steel is real" αίσθηση.

Aπό εκεί και έπειτα το +/- μισό κιλό, τα σασμάν και πολλά άλλα κοστίζουν πανάκριβα και έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην ερασιτεχνική χρήση. Μόλις ξεπεράσει κανείς το κατώφλι των 600 -700 ευρώ, αρχίζει να βρίσκει μια χαρά ποδήλατα και θα εκπλαγεί στο πόσο λίγο διαφορά έχουν με μοντέλα που κοστίζουν διπλα και τριπλά λεφτά ως αίσθηση και στον δρόμο. Μιλάμε πάντα για ερασιτεχνική χρήση.

Εγώ είχα δει τεράστια διαφορά στη ποιότητα κύλισης με ατσάλινα πλαίσια. Και αυτό πριν από 10 χρόνια που δοκίμασα ατσάλινο ποδήλατο, και νομίζω πως για αυτό ευθύνεται το επιπλέον αυτοφερόμενο βάρος όχι το ίδιο το υλικό (μπορεί βέβαια να είναι και ο συνδυασμός). Γενικά δε τσιμπάω εύκολα στο μάρκετινγκ, δοκιμάζω και βγάζω προσωπικά συμπεράσματα. Φυσικά δε σημαίνει ότι ότι ισχύει για μένα ισχύει για όλους.

el_hymador
21/09/2019, 16:21
Το ατσάλι λένε ότι έχει ελαστικότητες και αποσβαίνει τους κραδασμούς πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το αλουμίνιο. Ωστόσο δεν έχει να κάνει με το υλικό και τις ιδιότητες του, όσο με το πως αυτό διαμορφώνεται σε σκελετό, με την ένωση διαφόρων τμημάτων. Που ενισχύουν, που επιτρέπουν ελαστικότητες και πως καθορίζουν την τιμή του φορτίου στο flex.

Έχω κάνει βόλτα με Surly Long Haul Trucker, ατσάλινο touring για να γυρίσεις τον κόσμο, το οποίο ήταν "μπετό". Το ποδήλατο έχει φτιαχτεί για να κουβαλά +35 τουλάχιστον κιλά, πέραν του αναβάτη, σε αποσκευές και εξοπλισμό. Τότε αρχίζει να κάνει flex στα σημεία που πρέπει και να είναι άνετο. Χωρίς φορτίο, είναι εξαιρετικά άκαμπτο και "ξερό".

Δεν διαφωνώ στο ότι μπορούν να κατασκευαστούν ατσάλινοι σκελετοί με πολύ καλά χαρακτηριστικά σε ποιότητα κύλiσης, απλά το ίδιο μπορεί να γίνει και με αλουμίνο και με carbon. Το αστάλι θα μπορούσε να έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σε τιμή, επειδή η διαμόρφωση του είναι πιο εύκολη και λιγότερο κοστοβόρα σε σχέση με το αλουμίνιο ή το carbon, αλλά έχει γίνει πολύ της μόδας και το έχουν ξεσκίσει με τις τιμές!

Δηλαδή, αν είναι δυνατόν, δεν μπορεί αυτό το ποδήλατο (https://www.tredz.co.uk/.Kona-Sutra-LTD-2020-Gravel-Bike_217770.htm) να κοστίζει 2.270 ευρώ, όσο και αν συμπαθώ την Kona, είναι κλεψιά και κοροϊδία! Απλά "ατσάλι" + "gravel" + "bikepacking" πλασάρισμα, είναι το νέο trend και τσιμπανε πολλοί.

Λες και με ένα αλουμινένιο MTB 15ετίας με σχάρες, δεν μπορείς να κάνεις bikepacking, θες το τελευταίο ατσάλινο gravel της Kona για να πας... :rolleyes:

DrBig
21/09/2019, 17:30
Το πιο ευκολα διαμορφουμενο υλικο και με καλλιτερη σχεση αποτελεσματος/κοστος ειναι το αλουμινιο. Το ατσαλι ειναι πιο φτηνο σαν υλικο αλλα οχι τοσο ευκολα ευπλαστο οσο το αλουμινιο. Για αυτο κιολας το 99% των σκελετων ειναι απο αλουμινιο.

@STF θα διαφωνησω μαζι σου στο οτι τα ελαφρα με καλα περιφεριακα ποδηλατα ειναι μονο για επαγγελματιες. Την αισθηση πληρωνεις και αν καταλαβαινεις απο αισθηση και σε φτιαγνει αυτο που καταλαβαινεις, τοτε αξιζει να τα σκασεις. Ιδιες αλλαγες εχεις με ultegra και ιδιες με tiagra? Ετυχε ποτε να ανεβεις σε ποδηλατο με di2? Δε τα χρειαζεσαι ολα αυτα σε καμια περιπτωση, αλλα με αυτη την λογικη τιποτε δε χρειαζεσαι οποτε πεθαινεις με οτι χρηματα εχεις εξοικονομησει στη ζωη σου σε εναν λογαριασμο τραπεζης.

el_hymador
21/09/2019, 20:16
Το πιο ευκολα διαμορφουμενο υλικο και με καλλιτερη σχεση αποτελεσματος/κοστος ειναι το αλουμινιο. Το ατσαλι ειναι πιο φτηνο σαν υλικο αλλα οχι τοσο ευκολα ευπλαστο οσο το αλουμινιο. Για αυτο κιολας το 99% των σκελετων ειναι απο αλουμινιο.

@STF θα διαφωνησω μαζι σου στο οτι τα ελαφρα με καλα περιφεριακα ποδηλατα ειναι μονο για επαγγελματιες. Την αισθηση πληρωνεις και αν καταλαβαινεις απο αισθηση και σε φτιαγνει αυτο που καταλαβαινεις, τοτε αξιζει να τα σκασεις. Ιδιες αλλαγες εχεις με ultegra και ιδιες με tiagra? Ετυχε ποτε να ανεβεις σε ποδηλατο με di2? Δε τα χρειαζεσαι ολα αυτα σε καμια περιπτωση, αλλα με αυτη την λογικη τιποτε δε χρειαζεσαι οποτε πεθαινεις με οτι χρηματα εχεις εξοικονομησει στη ζωη σου σε εναν λογαριασμο τραπεζης.

Στα περισσότερα ποδήλατα, το αλουμίνιο υπόκειται σε περίτεχνες διαμορφώσεις, με μεταβλητές διατομές, μεταβλητό πάχος τοιχωμάτων και δύσκολες κούρμπες, οι οποίες είναι πολύ πιο δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να γίνουν με ατσάλι. Ως εκ τούτου, η συντριπτικη πλειοψηφία των ατσάλινων σκελετών, δημιουργούνται απο ευθύργαμμα τμήματα σωλήνων διαφορετικών διατομών, κολλημένους μεταξύ τους. Για αυτό τον λόγο, τα ατσάλινα θα έπρεπε κατά κανόνα να είναι φθηνότερα από τα αλουμινένια και μέχρι πριν μερικά χρόνια, όντως ήταν. Τωρα με την γενικευμένη χιπστερίτιδα το ατσάλι έχει τρελή δημοτικότητα και χρεώνουν τον κούκο αηδόνι κάνοντας τα @@δια μας ζέπελιν με τα κράματα, λες και θα καταλάβει κανείς διαφορά μεταξύ Reynolds 853 και Reynolds 725...

STF
21/09/2019, 21:05

Εγώ πάντως δεν αναφέρθηκα καθόλου στα περιφερειακά. Είμαι φίλος του ποιοτικού και οπαδός του ο φτωχός πρέπει να αγοράζει ακριβά".
Αυτό που λέω είναι πως σε ερασιτεχνική χρήση δεν έχει σημασία αν το ποδήλατο είναι 12 ή 10 κιλά. Αυτό, τίποτα άλλο.

STF
21/09/2019, 21:10
Το ατσάλι λένε ότι έχει ελαστικότητες και αποσβαίνει τους κραδασμούς πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το αλουμίνιο. Ωστόσο δεν έχει να κάνει με το υλικό και τις ιδιότητες του, όσο με το πως αυτό διαμορφώνεται σε σκελετό, με την ένωση διαφόρων τμημάτων. Που ενισχύουν, που επιτρέπουν ελαστικότητες και πως καθορίζουν την τιμή του φορτίου στο flex.

Έχω κάνει βόλτα με Surly Long Haul Trucker, ατσάλινο touring για να γυρίσεις τον κόσμο, το οποίο ήταν "μπετό". Το ποδήλατο έχει φτιαχτεί για να κουβαλά +35 τουλάχιστον κιλά, πέραν του αναβάτη, σε αποσκευές και εξοπλισμό. Τότε αρχίζει να κάνει flex στα σημεία που πρέπει και να είναι άνετο. Χωρίς φορτίο, είναι εξαιρετικά άκαμπτο και "ξερό".

Δεν διαφωνώ στο ότι μπορούν να κατασκευαστούν ατσάλινοι σκελετοί με πολύ καλά χαρακτηριστικά σε ποιότητα κύλiσης, απλά το ίδιο μπορεί να γίνει και με αλουμίνο και με carbon. Το αστάλι θα μπορούσε να έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σε τιμή, επειδή η διαμόρφωση του είναι πιο εύκολη και λιγότερο κοστοβόρα σε σχέση με το αλουμίνιο ή το carbon, αλλά έχει γίνει πολύ της μόδας και το έχουν ξεσκίσει με τις τιμές!

Δηλαδή, αν είναι δυνατόν, δεν μπορεί αυτό το ποδήλατο (https://www.tredz.co.uk/.Kona-Sutra-LTD-2020-Gravel-Bike_217770.htm) να κοστίζει 2.270 ευρώ, όσο και αν συμπαθώ την Kona, είναι κλεψιά και κοροϊδία! Απλά "ατσάλι" + "gravel" + "bikepacking" πλασάρισμα, είναι το νέο trend και τσιμπανε πολλοί.

Λες και με ένα αλουμινένιο MTB 15ετίας με σχάρες, δεν μπορείς να κάνεις bikepacking, θες το τελευταίο ατσάλινο gravel της Kona για να πας... :rolleyes:

Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι κανένας ειδικός σε ότι αφορά τις τεχνικές ανάπτυξης ενός σκελετού ή τις λεπτομέρειες στη διαμόρφωση γεωμετριών κτλ.
Από την KONA που μου είναι επίσης συμπαθής δεν κοιτάω τα ποδήλατα με ατσάλινο σκελετό (μου αρέσει πολύ το Jake the Snake).
Και φυσικά έχεις δίκιο πως τελευταία τα περί ατσάλινου έχουν γίνει μόδα. Αλλά εγώ είχα σχηματίσει την άποψη περί ποιότητας κύλισης πολύ πριν γίνουν μόδα. Επίσης έχω φίλο που έχει ένα αρχαίο κουρσάκι -νομίζω mercier- με λεπτό ατσάλινο σκελετό που ορκίζεται στο όνομα του.
Αγαπώ το ποδήλατο ως μέσο και χαίρομαι να διαβάζω την ανταλλαγή απόψεων γύρω από αυτά. Μιλάω για όσα ξέρω και για όσα "ίσως" νομίζω πως ξέρω και δεν έχω πρόβλημα να αναθεωρήσω. Τα πράγματα αλλάζουν με ταχύτητα τριγύρω μας.

DrBig
21/09/2019, 21:26
Εγώ πάντως δεν αναφέρθηκα καθόλου στα περιφερειακά. Είμαι φίλος του ποιοτικού και οπαδός του ο φτωχός πρέπει να αγοράζει ακριβά".
Αυτό που λέω είναι πως σε ερασιτεχνική χρήση δεν έχει σημασία αν το ποδήλατο είναι 12 ή 10 κιλά. Αυτό, τίποτα άλλο.

Εχει σημασια γι αυτον που καταλαβαινει και απολαμβανει την διαφορα ασχετως του αν ειναι ερασιτεχνης η επαγγελματιας.

el_hymador
21/09/2019, 23:13
Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι κανένας ειδικός σε ότι αφορά τις τεχνικές ανάπτυξης ενός σκελετού ή τις λεπτομέρειες στη διαμόρφωση γεωμετριών κτλ.
Από την KONA που μου είναι επίσης συμπαθής δεν κοιτάω τα ποδήλατα με ατσάλινο σκελετό (μου αρέσει πολύ το Jake the Snake).
Και φυσικά έχεις δίκιο πως τελευταία τα περί ατσάλινου έχουν γίνει μόδα. Αλλά εγώ είχα σχηματίσει την άποψη περί ποιότητας κύλισης πολύ πριν γίνουν μόδα. Επίσης έχω φίλο που έχει ένα αρχαίο κουρσάκι -νομίζω mercier- με λεπτό ατσάλινο σκελετό που ορκίζεται στο όνομα του.
Αγαπώ το ποδήλατο ως μέσο και χαίρομαι να διαβάζω την ανταλλαγή απόψεων γύρω από αυτά. Μιλάω για όσα ξέρω και για όσα "ίσως" νομίζω πως ξέρω και δεν έχω πρόβλημα να αναθεωρήσω. Τα πράγματα αλλάζουν με ταχύτητα τριγύρω μας.

Δεν διαφώνω σε καμία περίπτωση με αυτά που γράφεις και φυσικά δεν θεωρώ την άποψη μου ευαγγέλιο. Στην τελική, το πιο ακλόντητο επιχείρημα για οποιαδήποτε αγορά - προτίμηση, είναι το "αυτό μου αρέσει" και εκεί το βουλώνουν όλοι. Κανένας δεν χρειάζεται να δώσει λογαριασμό στον άλλον, ούτε να απολογηθεί, απλή συζήτηση κάνουμε και δεν αναφερόμαστε επί προσωπικού.

Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και παρερμηνείες, πιστεύω ότι οι προσεγγίσεις σε ότι αφορά στο ποδήλατο είναι δύο, χωρίς να σημαίνει ότι η μια αποκλείει την άλλη: Από την μια η προσωπική υπέρβαση, όπου τα γραμμάρια, οι σειρές των σασμαν και τα υλικά κατσκσκευής δεν παίζουν ρόλο και απλά βγαίνεις να πεταλάρεις πετυχαίνοντας τους στόχους που έχεις θέσει και από την άλλη, το να ποντάρεις πολλά στην βελτίωση και μέσω του ποδηλάτου, ασχολούμενος με το βάρος, τους σκελετούς και τα περιφερειακά. Το δεύτερο κοστίζει και άμα "νοσήσεις" σοβαρά, κοστίζει πάρα πολλά.

Το καλοκαίρι, είδα μπροστά στα μάτια μου παραλαβή carbon τροχών από Γερμανία, στα 4.500 ευρώ το ζεύγος. Ερασιτέχνης τους αγόρασε. Το θεωρώ εντελώς παλαβό το σκηνικό, αλλά όπως είπα, κουμάντο στην κ@υλ@ του καθένα δεν θα κάνω, με γεια του και μαγκιά του και πραγματικά το χάρηκα έτσι όπως σπινθίριζε ολόκληρος όταν έκανε unboxing. Θα πάει πιο γρήγορα με τους κατά 200 γρ, ελαφρύτερους τροχούς από αυτούς (τους επίσης πανάκριβους) που ήδη έιχε; Πόσο; Άξιζε να δώσει αυτό το ποσό για το όποιο κέρδος σε ταχύτητα (αν υπάρχει...), όντας ερασιτέχνης; Έτσι του άρεσε! Tέλος συζήτησης.

STF
22/09/2019, 00:46
Έχω εδώ και κάτι μήνες ένα Giant Anyroad 2 το οποίο είναι ένα άνετο cyclocross / gravel. To αγόρασα επειδή ήθελα να κάνω τα πάντα, αφού μπορεί να παει πόλη, να μπει σε δασικούς και να κάνει και Light ταξίδια. Με 32άρια ελαστικά και κοντό σασμάν 48/32 δισκοβραχίονας με 11/34 κασέτα. Από stack και reach είναι εξαιρετικά φιλικό, σχεδόν σε touring γεωμετρία. Δεν είναι γρήγορο στην άσφαλτο σαν κούρσα και αυτό οφείλεται κυρίως στους πολύ ενισχυμένους και βαριούς τροχούς του αλλά μπορεί να πάει σβέλτα. Χαμηλώνοντας την πίεση στα ελαστικά πάει και χώμα ακόμα και σε μέρη που δεν το περιμένεις, φυσικά δεν είναι MTB, μιλάμε για διάσχιση δασικών. Πολύ ευχαριστημένος, αλλά είχα επίγνωση του τι αγόραζα και ήξερα ότι το ανταλλαγμα στην
πολυχρηστικότητα, ήταν συμβιβασμοί σε όλα τα πεδία χρήσης. Η δική νμου έκδοση είναι η πιο προσιτή, με Sora αλλαγές και μηχανικά δισκόφρενα TRP (τα οποία σπέρνουν!)

Βγαίνει και σε carbon έκδοση όμως με Τiagra και το υβριδικό υδραυλικομηχανικό σύστημα δισκόφρενων της Giant.

409934

Αγαπημένο ποδηλατάκι! Το είχα στοχοποιήσει πριν 2 χρόνια αλλά κόλλησα στο οικονομικό και δεν προχώρησα. Αν επιτρέπεται από που το πήρες;

el_hymador
22/09/2019, 08:43
Από rutland αλλά η εμπειρία ήταν η χειρότερη και προτεινω σε όλους να αποφεύγουν αυτό το *δελο για καταστημα. Ωραίο πάντως είναι, σαν ποδήλατο, ακριβώς αυτό που ήθελα!

Lioulios
22/09/2019, 17:04
Παλιοτερα υπηρχαν στην αγορα κατι προστατευτικα πιατα τροχων ...
Κατι σαν αυτα που φορανε ποδηλατα κουρσας...αλλα τοτε ειχε και για bmx.
Ξερετε αν υπαρχουν καπου ακομα ;

Anritsu
22/09/2019, 17:13

Μεγάλη συζήτηση αυτή . Αν ο μέσος καταναλωτής περιοριζόταν σε αυτά που έχει ανάγκη και όχι σε αυτά που επιθυμεί , θα είχε καταρρεύσει το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα . Ο ελιτισμός είναι υπαρκτός σε όλα τα χόμπι . Μην πάμε μακριά , πόσοι αλήθεια χρειάζονται 1000 και 1300 κ. εκ για τη μέση καθημερινή χρήση ; Πόσοι χρειάζονται φωτογραφικές μηχανές και φακούς μερικών χιλιάδων € για να βγάζουν τα παιδιά τους Χριστούγέννα και Πάσχα ; Όσοι χρειάζονται pinarello , cervello και τροχούς lightweight και zipp για να πάνε μέχρι του Μαγγίνα στα Καλύβια να φάνε γιαούρτι Κυριακή μεσημέρι .

Τα δύο κιλά που λες βέβαια είναι θέμα . Και εγώ παλιότερα έλεγα ότι παρά να χάσω δύο κιλά απο αναβαθμίσεις καλύτερα να τα χάσω με δίαιτα . Στο πρώτο 200αρι μου όμως που κάτι κοιλαράδες να με περνάγανε στην ανηφόρα του 1000 μοδίου απο πάνω κατάλαβα πως και τα κιλά αυτά μετράνε , ειδικά στα πλαστικά . Και γω ψιλοκοιλαράς ήμουν τότε Η διαφορά είναι χαώδης . Έχω και ένα τρεκινγκ το οποίο λατρεύω και ας μην μπορώ να το σηκώσω εύκολα και σε σχέση με την κούρσα είναι στις ανηφόρες βραχνάς . Στο σιάδι αλλάζουν τα πράγματα ,στις κατηφόρες πετάει . Πρέπει να είναι 14 κιλά λέω . Κούρσα και εγώ δεν έχω δεν έχω τίποτα τρομερό , ένα kona zing του 2007 , αλουμίνιο με πλαστικό πηρούνι , 105 10 άρα όλο , 50/34 5701 πίσω με 11/32 και σαν upgrade έχω βάλει χειροποίητους τροχούς του BNS γύρω στο 1.5 κιλό με ενισχυμένα στεφάνια , κέντρα aivee και ακτίνες 20/28 για μπρεβετάδικη χρήση . Σε σχέση με τα σύγχρόνα ποδήλατα το λες και σκουπίδι , στην πράξη με σχετικά λίγα χρήματα κανω ευτυχισμένα 5000 χλμ το χρόνο περίπου . Η φάση με το ατσάλι , περισσότερο για urban myth το λαμβάνω και χιπστερισμό , παρά για πραγματικά γεγονότα . Μιλάω για ατσάλι γενικότερα και όχι τα πιο καλα επώνυμα ατσάλια που σε βάρος πλησιάζουν τα αλουμίνια .

STF
22/09/2019, 17:56
H συζήτηση είναι μεγάλη, πράγματι. Κι εμένα μου αρέσει το ποιοτικό και πιστεύω πως πάντα σου δίνει ένα συν σε σχέση με τον ανταγωνισμό έστω και αν δεν το χρειάζεσαι πραγματικά. Προσπαθώ όμως να αντισταθώ -δεν το καταφέρνω πάντα- και να παίρνω αυτό που χρειάζομαι πραγματικά.

Το να κάνει κάποιος 5000 χλμ το χρόνο κάθε χρόνο δεν είναι η ερασιτεχνική χρήση που εννοούσα εγώ. Εγώ μιλάω για ανθρώπους που ασχολούνται κάνοντας με το ζόρι 500 χλμ το χρόνο. Και φυσικά αν μπεις στο τρυπάκι και ασχολείσαι και συγκρίνεις θα δεις τη διαφορά όπως έγραφε κάπου και ο Dr. BIG.

Δε μπορώ να διαφωνήσω μαζί σας και πάλι όμως καμιά φορά κάποια πράγματα μπορεί να είναι ένα switch στον εγκέφαλο μας. Νομίζω πως ο ερασιτέχνης αν δεν έχει πραγματικό λόγο να κυνηγάει τους χρόνους μπορεί κάθε επιπλέον δυσκολία (π.χ. λόγω βάρους) να την μεταφράσει σε ένα προσωπικό στοίχημα. Δεν επιμένω, τη σκέψη μου μεταφέρω.

el_hymador
22/09/2019, 19:10
Κούρσα carbon 5.000 ευρώ Vs Αλουμινένια κούρσα 1.000 ευρώ.

Οι τύποι είναι αγωνιζόμενοι (ο ένας πρώην)

https://www.youtube.com/watch?v=3HmVQCAjBE0

doctor_john
22/09/2019, 19:51
Ακούγεται λίγο παραπλανητικό χωρίς να το θέλεις, έτσι όπως το γράφεις.
Στην ουσία συγκρίνουν μια οικονομική κούρσα με μία που θα έτρεχε παγκόσμιο.

Για να συγκρίνουν carbon vs αλουμίνιο χρειάζεται να έχουν τα ίδια ακριβώς περιφερειακά, τον ίδιο ποδηλάτη και βατόμετρα που θα διασφαλίζουν
την αξιοπιστία της σύγκρισης, φυσικά στην ίδια ακριβώς διαδρομή με τις ίδιες καιρικές συνθήκες. ;)

BabisStinson
22/09/2019, 20:31
Πιαδιά μια πρόταση για καθημερινό fitness και ΣΚ καμιά πιο μεγάλη βόλτα;
Trek FX3 Disc?
Specialized Sirrus Disc?
Orbea Vector 20?
Κάποιο άλλο;
Τρέχω, κάνω κολύμπι, θα ήθελα να βάλω και το ποδήλατο σιγά σιγά στην ζωή μου, ειδικά για κοντινές βόλτες ή δουλειές αντί να παίρνω την μηχανή.

mia_zoi_kawa
22/09/2019, 20:46
H συζήτηση είναι μεγάλη, πράγματι. Κι εμένα μου αρέσει το ποιοτικό και πιστεύω πως πάντα σου δίνει ένα συν σε σχέση με τον ανταγωνισμό έστω και αν δεν το χρειάζεσαι πραγματικά. Προσπαθώ όμως να αντισταθώ -δεν το καταφέρνω πάντα- και να παίρνω αυτό που χρειάζομαι πραγματικά.

Το να κάνει κάποιος 5000 χλμ το χρόνο κάθε χρόνο δεν είναι η ερασιτεχνική χρήση που εννοούσα εγώ. Εγώ μιλάω για ανθρώπους που ασχολούνται κάνοντας με το ζόρι 500 χλμ το χρόνο. Και φυσικά αν μπεις στο τρυπάκι και ασχολείσαι και συγκρίνεις θα δεις τη διαφορά όπως έγραφε κάπου και ο Dr. BIG.

Δε μπορώ να διαφωνήσω μαζί σας και πάλι όμως καμιά φορά κάποια πράγματα μπορεί να είναι ένα switch στον εγκέφαλο μας. Νομίζω πως ο ερασιτέχνης αν δεν έχει πραγματικό λόγο να κυνηγάει τους χρόνους μπορεί κάθε επιπλέον δυσκολία (π.χ. λόγω βάρους) να την μεταφράσει σε ένα προσωπικό στοίχημα. Δεν επιμένω, τη σκέψη μου μεταφέρω.

Και πολύ σωστά σκέφτεσαι φίλε μου. Ποδηλασία δεν είναι μόνο ανταγωνισμός. Είναι και μετακίνηση από το Α στο Β σημείο.

Έχουμε και λέμε:

Ideal Multigo : περίπου 16 κιλά (όλα τα βάρη θα είναι στα περίπου)
Μπρος σχάρα : 1 κιλό
Κλειδαριά μηχανής Abus: 2,5 κιλά
Βαλίτσα : 400 γρ
Τάπερ με καρπούζι: 400 γρ
Ταπερ με σάντουιτς: 300γρ
2 λίτρα νερό : 2 κιλά
Σετ επισκευής ελαστικών: 300 γρ
Έξτρα φωτισμός ,κάνα χταποδι,
Έξτρα μπλούζα αδιαβροχο,
Σιδερένιο πηρούνι, αντιηκιακο
Πορτοφόλι κ κλειδιά :όλα μαζί 700 γρ
Κινητό 200 γρ
Power bank : 400 γρ
Πολυεργαλειο 400 γρ

Όλα μαζί 24 κιλά περίπου και προχτές που έκανα τα 100 για 60 κουβαλαγα και ποδηλατικό χαρτοφύλακα 4,5 κιλών.

Στον δρόμο με περνάνε φυσικά σχεδόν όλοι οι ποδηλατες. Παρ όλο που έχω καθρέφτη με τρομάζουν κιολας( τον καθρέφτη τον χρησιμοποιώ όταν ακούω αμάξι). Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου γιατί εγώ έχω βγει να κάνω την δουλειά μου και όχι να αποδείξω κάτι σε κανεναν. Μπορώ να σου πω ότι χαίρομαι κιόλας που ο κόσμος επιβεβαιώνεται έτσι και που θα βγει και το άλλο ΣΚ με το ποδήλατο έξω. Βέβαια αν είχα ένα κουρσι και εγώ ( όχι τίποτα ακριβο...αλλά της σειράς) είμαι σιγουρος ότι θα γλενταγα πολλους που φοράνε κολάν και λυκρα και που το παίζουν pro ...αλλά δεν πειράζει καλή καρδια..... η κούρσα άλλωστε για την δουλειά μου είναι σαν να έχω ένα ss και να το χρησιμοποιώ σαν κούριερ...

George_M.
22/09/2019, 21:04
Μην υποτιμάς τους "κολαναδες" αδερφε,ρχει πολλα γεροντια που βαράνε 180 παλμους σταθερά σε ολο τον Διονυσο...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/09/2019, 22:17
Προχτες στον γερμανό μπαίνει μέσα ένας 60αρης με ποδηλατικα παπούτσια κολαν και κράνος.Φυσικά ξένος.Ήθελε να του κανουν κάτι με το κινητό.Βγαίνοντας εξω είδα το ποδήλατο του αλλά δε θυμάμαι τη μάρκα.Είχε βαλίτσες πάντως.Ειμουν και εγώ με το ποδήλατο.

DrBig
23/09/2019, 05:51

Η εμπειρια που εγω προσπαθω να μεταφερω ειναι πως το ποιοτικο και ελαφρυ στον "ερασιτεχνη" δεν εχει να κανει με χρονους, με αισθηση εχει να κανει, αυτην πληρωνεις.

DrBig
23/09/2019, 05:57
Trek FX3 Disc?
Specialized Sirrus Disc?
Orbea Vector 20?
Κάποιο άλλο;
Τρέχω, κάνω κολύμπι, θα ήθελα να βάλω και το ποδήλατο σιγά σιγά στην ζωή μου, ειδικά για κοντινές βόλτες ή δουλειές αντί να παίρνω την μηχανή.

Ριξε και μια ματια στην cube, στις σειρες "sl road" και "hyde". Το hyde στα νουμερα φαινεται βαρυ αλλα αυτο οφειλεται στο οτι εχει λαστιχα πανω απο 1 κιλο το καθενα.

Anritsu
23/09/2019, 08:03
Κούρσα carbon 5.000 ευρώ Vs Αλουμινένια κούρσα 1.000 ευρώ.

Οι τύποι είναι αγωνιζόμενοι (ο ένας πρώην)

https://www.youtube.com/watch?v=3HmVQCAjBE0

Τα βίντεο του GCN είναι διασκεδαστικά και μεγάλη απώλεια ο Mat που πήγε στην sigma , αλλά μέχρι εκεί . Αυτα τα βιντεάκια σκοπό έχουν τα views και τον τζέρτζελο παρά την αντικειμενική ενημέρωση .

el_hymador
23/09/2019, 19:03
Trek FX3 Disc?
Specialized Sirrus Disc?
Orbea Vector 20?
Κάποιο άλλο;

Πολύ καλά είναι αυτά που έχειε στην λίστα, όποιο και να πάρεις δεν θα έχεις κανένα θέμα. Αν θες όμως πολύ ευρύ φάσμα χρήσης, αυτή την στιγμή, νομίζω το πιο πολυχρηστικό ποδήλατο είναι το Marin Muirwοods. Aστάλινο, προσιτό, με περιφερειακά που κάνουν την δουλειά τους μια χαρά. Πάει στην πόλη, πάει βόλτες, με μια αλλαγή ελαστικών πάει και στο χώμα (δέχεται άνετα 29 X 2.0 θεόχοντρα ελαστικά MTB) και έχει ένα κάρο υποδοχές για να βάλεις σχάρες και ότι άλλο θέλεις, ακόμα και touring μπορείς να το κάνεις, άνετα. Μεγάλο εύρος ταχύτητων για να ανεβαίνεις πολύ δύσκολα ανηφόρια ή να γκαζώνεις στις κατηφόρες. Κομπλέ σε όλα.

Το κακό είναι πως πρέπει να το παραγγείλεις από έξω, Marin δεν φέρνουν στην Ελλάδα επίσημα. Το καλό είναι ότι αυτή την εποχή ξεστοκάρουν τα 2019 μοντέλα και μπορείς να το βρείς σε τιμή χώμα.

Τσέκαρε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=nYn3x0DkvNk

Και στην επίσημη σελίδα της Marin: https://www.marinbikes.com/ww/bikes/20-muirwoods-29er

Τώρα σε ότι αφορά στα fitness, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, είναι μια demi κατηγορία που δεν έχει πολύ νόημα. Κουρσάδικη γεωμετρία και αίσθηση, με ίσιο τιμόνι, δεν πάνε μαζί. Είναι σίγουρο ότι θα σου βγαίνει φυσικά να δώσεις περισσότερη κλίση στον κορμό μετά από λίγο. Προσωπική γνώμη πάντα, θα πρότεινα μια άνετη κούρσα και όχι ένα fitness.

DrBig
23/09/2019, 21:11
Και στην επίσημη σελίδα της Marin: https://www.marinbikes.com/ww/bikes/20-muirwoods-29er

Η ιδια ακριβως φιλοσοφια σε ποδηλατο ειναι το cube hyde σε αλουμινιο αντι ατσαλι και με λιγο καλλιτερα περιφερειακα.

el_hymador
23/09/2019, 22:45
Η ιδια ακριβως φιλοσοφια σε ποδηλατο ειναι το cube hyde σε αλουμινιο αντι ατσαλι και με λιγο καλλιτερα περιφερειακα.

Ναι, μόνο που το Μarin το βρίσκεις ήδη στα 620 ευρώ και αναμένεται να πέσει και άλλο.

DrBig
24/09/2019, 05:06
Ναι, μόνο που το Μarin το βρίσκεις ήδη στα 620 ευρώ και αναμένεται να πέσει και άλλο.

630 πηρα το hyde.

el_hymador
24/09/2019, 09:30
630 πηρα το hyde.

Για δώσε link

BabisStinson
24/09/2019, 11:43
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας, το Hyde το είδα κι εγώ, απλά είδα και τα κιλά λίγο και φοβήθηκα, ίσως με πιο λεπτά ελαστικά και ζάντες να βελτιώνεται αρκετά.
Μου άρεσε που βγάζει και έκδοση με ιμάντα αντί για αλυσίδα, αν και ανεβαίνει λίγο σε τιμή.
Το Marin πολύ ωραίο, αλλά δεν θα ήθελα να πάρω ποδήλατο χωρίς να το έχω δει live καθόλου ή χωρίς αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.