View Full Version : Ποδήλατα ΙΙ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
el_hymador
02/02/2020, 23:02
414873
414874
414669
Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ και για την πρόσκληση αλλά προς το παρόν δε μπορώ να ακολουθήσω.
Μπορείτε να μου προτείνετε ένα ζευγάρι πετάλια; Απλά χωρίς δέστρες και μαλακίες. Αλλά να και ποιοτικά, όχι ψεύτικα σαν αυτά που έχει πάνω τώρα.
Ωραίο το εργαλείο .
Εγώ θα σου πρότεινα να κινηθείς εκ του ασφαλούς και να πας σε κουμπωτά mountain spd π.χ https://www.wheelmania.gr/index.php?r=product&id=9668 σαν πρώτη επαφή με ένα ζευγάρι παπούτσια μέχρι 100 € . Εγω έτσι παίζω στην κούρσα μου 2 χρόνια τώρα . Μην δώσεις παραπάνω για την περίπτωση που το μετανιώσεις . Επίσης σε διάφορες αγγελίες στο fb θα βρεις κουμπωτά spd σε μισή τιμή . Μία αλλη επιλόγή αν θες να κάνεις ποδήλατο και με αθλητικό παπούτσι και να μην περπατάς σαν κάβουρας μέσα στις καφετέριες είναι τα διπλά , ίσιο απο τη μία , κουμπωτό από την άλλη πχ το https://www.wheelmania.gr/index.php?r=product&id=9667 . Τέτοια έχω στο trekking και συγκεκριμένα τα κάπως αλμυρά : https://www.wheelmania.gr/index.php?r=product&id=14292 . Και στην δουλειά μου πάω , και τις προποβόλτες μου κάνω . Αλλη άισθηση το κουμπωτό , όπως αλλη και η αίσθηση της ρόμπας που θα γίνεις στις πρώτες σαβούρες που σχετικά δύσκολο να αποφύγεις . Τα πιο "σκληρά " κουμπωτά δρόμου spd- sl δεν τα προτείνω γιατί είναι παπούσια επιδόσεων και νομίζω να σε αφορούν αυτή τη στιγμή .
Προς τα εκεί κινήθηκα. Πήρα μεταχειρισμένα τα 530 που από τη μια είναι πλατφόρμα και από την άλλη κουμπωτό. Παπούτσια δεν έχω πάρει ακόμη, αλλά προσανατολίζομαι για mtb γιατί περπατάς πιο άνετα.
Προς το παρόν θα είμαι με πολιτικό παπούτσι
τελικα μετα απο ενα μηνα και κατι συμβιωσης με το ποδηλατο και αφου ειχα προλαβει να κανω μια γυρα το τετραγωνο,εχτες το απογευμα μπηκαν στο υπογειο και ανοιξανε ολες τις αποθηκες,μια απο αυτες ειχε μεσα και το ποδηλατο το οποιο δυστυχως ''εκανε φτερα''...δεν πειραζει...υγεια να εχουμε και να τους κοπουν τα χερια αυτωνων που αγγιζουν ξενη περιουσια...
Κρίμα ρε φίλε , τι κακό και αυτό .
Στα καλά νέα της εβδομάδας , την Κυριακή είχες διακοσάρι ο Bioracer . Ελευσίνα , Λουτράκι , Κόρινθος , Χιλιομόδι , Ελευσίνα . Αν και μέσα στο Γενάρη είχα με το ζόρι 320 χλμ λόγω , κάτι ο καλός καιρός , κάτι που έχω ρίξει κάμποσα κιλά , κάτι που βρέθηκα σε καλό γκρουπάκι με παιδία απο τους ΜΠΛΕ , ειδικά στις ευθείες , το τερμάτισα πολύ καλύτερα των προσδοκιών δεδομένων και των όχι και τόσο λίγων υψομετρικών ( 2500 μ) . 10 h 5 min με 08.50 στην σέλα και κάπου 23,6 avg km και 136 avg bpm . Not bad που λέμε και στο χωρίο μου . Ακολουθεί φωτορομάντζο .
Strava
414968
Ελευσίνα εκκίνηση
414969
Προς Αλεποχώρι.
414970
Και μερικές ακόμα
414971
414972
414974
414973
414975
doctor_john
05/02/2020, 18:48
τι ποδηλαταρα ειν'τουτη; :eyepop:
Προς τα εκεί κινήθηκα. Πήρα μεταχειρισμένα τα 530 που από τη μια είναι πλατφόρμα και από την άλλη κουμπωτό. Παπούτσια δεν έχω πάρει ακόμη, αλλά προσανατολίζομαι για mtb γιατί περπατάς πιο άνετα.
Προς το παρόν θα είμαι με πολιτικό παπούτσι
Εκτός και έχω χάσει επεισόδια , αναγκαστικά mtb θα βάλεις σε αυτό το κούμπωμα . Εγώ εχω αυτά για την κούρσα στην Αθήνα https://www.wheelmania.gr/index.php?r=product&id=14101 και αυτά για το trekking στην Μύκονο : https://www.chainreactioncycles.com/shimano-me3-spd-mtb-shoes-2018/rp-prod162627 . Τα πρώτα είναι πιο γεροδεμένα και άκαμπτα . Τα 2α άπλα είναι φθηνότερα . Στα ποδηλατικά ο κανόνας είναι να τα παίρνεις ένα νούμερο μεγαλύτερα. Σε shimano 44 εχω πάρει και στα δύο μοντέλα . 44 ή καμιά φορά 43 φοράω και σε πολιτικά .
Καλές βόλτες
Δλδ εγώ πάω για Νο48; :confused:
Στο αθλητικό φοράω 47 1/3. Τεσπα προς το παρόν δε θέλω παπούτσια, μιας και με στη πόλη δε θα χρησιμοποιώ τα κουμπωτά. Πιο επιτακτική ανάγκη είναι η αγορά ενός σετ επισκευής ελαστικών. Έχετε να προτείνετε κάποιο; Είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη;
Δλδ εγώ πάω για Νο48; :confused:
Στο αθλητικό φοράω 47 1/3. Τεσπα προς το παρόν δε θέλω παπούτσια, μιας και με στη πόλη δε θα χρησιμοποιώ τα κουμπωτά. Πιο επιτακτική ανάγκη είναι η αγορά ενός σετ επισκευής ελαστικών. Έχετε να προτείνετε κάποιο; Είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη;
Κι εγω 47 εχω σε αθλητικο και 48 σε κουμπωτο. Δοκιμασα 47 κουμπωτο και ηταν πολυ στριμωγμενο. Thats the way the cookie crumbles.
Για σετ επισκευης σαμπρελας μη το πολυψαχνεις. Εχε μαζι σου μια τρομπα, 1-2 λεβιεδακια, μια ανταλλακτικη σαμπρελα και ενα κουτακι κλασικα μπαλωματα με κολλα. Υπαρχουν και κατι αυτοκολλητα πολυ λεπτα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει ποτε σε λαστιχα υψηλης πιεσης. Θα δουλευουν μια χαρα υποθετω, οπως δουλευουν και σε λαστιχα μτβ. Ειναι πολυ γρηγορα κι ευκολα στη χρηση. Στο σπιτι μετα τη βολτα τα αντικαθιστας με κανονικα. Υπαρχει παντα και η λυση του slime μεσα στη σαμπρελα αν δεν εισαι weight weenie.
Κιτ τι εννοείς ; Θα πάρεις ένα ωραίο τσαντάκι σέλας , θα πετάξεις μέσα μία σαμπρέλα , λεβιέδες , μια προσαρμογή βαλβίδας αυτοκινήτου σε presta για φούσκωμα σε βενζινάδικο . Προφανώς θα ψωνίσεις και μια τρόμπα για το σκελετό . Αυτά για τις συνήθεις βόλτες των 30- 40 χλμ τις παρεΐστικες είναι μια χαρά . Για βόλτες που πλησιάζουν το τριψήφιο νούμερο καλό είναι να έχεις και μία 2η σαμπρέλα . Οταν πας σπίτι σου με την ήσυχια σου μπαλώνεις . Στο δρόμο δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο . Εγω στα 200αρια κουβαλάω 2 σαμπρέλες και ένα μικρό σετάκι με αυτοκόλλητα μπαλώματα της lezyne για το ακραίο ενδεχόμενο να πάθω 3 ή παραπάνω σκασίματα . Παραδόξως στην κούρσα με περίπου 5 χιλ χιλίομέτρα τα τελευταία 2 χρόνια εχω πάθει ένα σκάσιμο όλο και όλο .
Οσο αφορά στα μπαλώματα υπάρχουν τα κλασσικά με γυαλόχαρτο , βενζινόκολλα και μπάλωματα και τα αυτόκολλητα με σκέτο γυαλόχαρτό και μπαλώματα . Συνήθως τα αυτοκόλλητα είναι και κάπως πιο ακριβά . Με την κόλλα είναι ίσως πιο έυκολα σπίτι με την ησύχια . Τα αυτοκόλλητα βολέυουν ίσως στο δρόμο . Αυτοκόλλητα έχω δοκιμάσει διάφορα. Τα καλύτερα που δυστυχώς δεν έχω ξαναβρεί ήταν παραδόξως της Force . Σε κάποια παραγγελία από το Chain έβαλα και ένα δύο σετάκια από τα διάφανα της ParkTool . Οταν μερικούς μήνες μετά πήγα να τα δοκίμασω έιχαν ξεραθεί εντελώς . Σαν να μην είχαν κόλλα . Τώρα εχω και κάποια lezyne που πήρα απο το wheelmania αλλά δεν έχει τύχει να τα χρησιμοποιήσω . Παντως δεν χρειάζεται να παραγγείλεις απέξω . Είναι αμελητέα η διαφορά σε ψιλολόγια σε σχέση με τα Ελληνικά ποδηλατάδικα .
Στα παπούτσια που ενδέχεται να βρεις κάποια σημαντική διαφορά , μπορείς όπως με τα κράνη , να δοκιμάσεις κάποια δημοφιλή μοντέλα σε φυσικά καταστήματα Ελλάδα ώστε να βρεις το νούμερο σου και μετά να τα παραγγείλεις απ'εξω . Για δέκα και είσκοσι € πάντως μην μπλέκεις με εξωτερικά . Πριν πάρεις παπούτσια πάρε και μία ποδηλατική κάλτσα να τη φοράς όταν πας να δεις παπούτσια . Εύκολα θα βρεις στα intersport τις x-code με 8 € : https://www.intersport.gr/andrika/rouxa/kaltses/x-code-kaltses-cycling_275866/ . Έχω πάρει ένα ζευγάρι και είναι μια χαρά .
Πολυ ωραιο. Με τη ευκαιρια να ενημερωσω και εγω οτι εδω και 22 χρονια ειχα ενα αμερικανικο diamond back mtb . Λογω οτι ασχολουμαι ολο και περισσοτερο με τον ποδηλατικο τουρισμο πριν απο κανα μηνα αγορασα κουτα ενα ideal multigo στοκ του 2017 (700). Το ποδηλατο ειναι απλα τελειο. Θα γραψω αναλυτικα οταν βρω χρονο.
Γεια σας! Πείτε μας για το multigo! Νομιζω οτι ψηνομαι να το παρω.
.
Giant Anyroad V1.2
Σέλα SQLab (η καλύτερη ποδηλατική αγορά που έχω κάνει)
Λαιμός με δύο αρθρώσεις
Κασέτα 11-40 με road link
700 Χ 38 λάστιχα
414814
Αγαπημένο ποδήλατο. Όταν προχωρήσω σε αγορά αυτό θα επιδιώξω να βρω! Καλούς δρόμους!
Γεια σας! Πείτε μας για το multigo! Νομιζω οτι ψηνομαι να το παρω.
.
Το συγκεκριμενο δε το γνωριζω αλλα η αποψη μου για τα τρεκινγκ εν γενη ειναι πως ειναι μια αχρηστη κατηγορια, καθ ο,τι ενα ποδηλατο βουνου κανει ο,τι και ενα τρεκιγκ αν αλλαξεις λαστιχα, αλλα ενα τρεκινγκ δε παιρνει το φαρδος των ελαστικων που παιρνει ενα μαουνταιν.
Lioulios
18/02/2020, 08:33
Μιας και ειναι ποδηλατικο το θεμα ,να αφησω την αγγελια ανταλλαγης ελαστικων εδω ,μπας και ενδιαφερει κανεναν σας ή αν γνωριζετε κατι μηπως και αλληλοεξηπυρετηθούμε
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158193
Βγαίνω στο δρόμο για τη δουλειά πριν ξημερώσει και το πίσω φως που έχω δεν είναι και ότι καλύτερο (μου το επιβεβαίωσε και συνάδελφος με μοτό που με είδε στο δρόμο). Μήπως έχει κανείς σας να προτείνει κάποιο καλό φως για πίσω, μέχρι 20-30€;
doctor_john
19/02/2020, 16:00
Υπάρχουν εκατοντάδες φίλε MISKIN, ένα επώνυμο, καλής ποιότητας φως που μπορεί να αναβοσβήνει είναι αρκετό.
Χρησιμοποιώ απλά λαστιχενια των 15ε και αλλάζω μπαταρία κάθε δυο -τρεις μήνες. Στα χρήματα που αναφέρεις
θα βρείς σίγουρα φώτα που ξεπερνούν τα δικά μου σε απόσταση.
Ειλικρινά μου είναι δύσκολο να σου προτείνω με τόσα που κυκλοφορούν.
Πόσταρε αν θες αυτό που έχεις ήδη να καταλάβουμε τι δεν σε καλύπτει να μειωθεί τουλάχιστον ο όγκος
των επιλογών.
Καλής ποιότητας πλαστικά, αδιάβροχα, με καθρέπτη, επαναφοριζόμενα, παλώμενα είναι νομίζω τα χαρακτηριστικά
που χρειάζεσαι. Μια βόλτα σε κατάστημα θα ήταν πολύ πιο άμεση και αποδοτική λύση.
Έχω αυτό
https://www.axcess-electric-bikes.co.uk/product/oxford-5-led-rear-light/
415334
Δουλεύει με 2 ΑΑΑ μπαταρίες και στα θετικά είναι η πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Αρνητικό ότι δε φαίνεται αρκετά. Για την ακρίβεια, όπως μου είπαν, με είδαν μερικά μέτρα πριν πέσουν πάνω μου! :eek: Δυστυχώς δε βρήκα πόσα lumens είναι αλλά νομίζω ότι δεν είναι πάνω από 10-15 το πολύ.
doctor_john
19/02/2020, 17:37
οκ, έχουν εξελιχθεί αρκετά τα φώτα που μπορείς να βρείς, αυτό είναι κατηγορίας παιδικού.
415335
415336
415337
πήγαινε σε κατάστημα με τις προδιαγραφές που έγραψα παραπάνω.
Όλα τα φώτα είναι καλύτερα από αυτό που έχεις.
Κάποια εποχή είχαμε απο στοκ πολλά τετοια και τα χαρίζαμε σε όποιον βλέπαμε χωρίς
φως στο δρόμο...
Ο στόχος είναι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας απο μακριά, όχι να στραβώσουμε
τους πίσω, όχι να τους εκνευρίσουμε κ.λπ.
Μια υποσημειωση, δηλαδη δυο.
1. Παρε με λεντ που να εχει παλμικο φως και με κοκκινο και με ασπρο φως (=δυνατο φως).
2. Μη παρεις usb επαναφορτιζομενο γιατι οι μπαταριες που εχουν ειναι του κ♡λου και μετα απο κανα χρονο θα το πεταξεις στο σκουπιδοτενεκε. 1000 φορες καλλιτερα να ειναι με αποσπωμενες μπαταριες.
Μια υποσημειωση, δηλαδη δυο.
1. Παρε με λεντ που να εχει παλμικο φως και με κοκκινο και με ασπρο φως (=δυνατο φως).
2. Μη παρεις usb επαναφορτιζομενο γιατι οι μπαταριες που εχουν ειναι του κ♡λου και μετα απο κανα χρονο θα το πεταξεις στο σκουπιδοτενεκε. 1000 φορες καλλιτερα να ειναι με αποσπωμενες μπαταριες.
Τι εννοείς και με άσπρο φως; Έχουν τα tail lights και άσπρο φως εκτός από κόκκινο;
Όλα τα επώνυμα καλά φώτα που βρήκα (CatEye, Lezyne, κλπ) είναι με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Και γω θέλω να τις αποφύγω γιατί βαριέμαι να το φορτίζω κάθε τρεις και λίγο, αλλά δεν έχω βρει κάποιο φως όπως το θέλω με αποσπώμενες. Να είναι ορατό 180 μοίρες και τουλάχιστον 70- 80 lumens. Κοιτάω το CatEye Rapid X3 αλλά μου βγαίνει 55€ και δε ξέρω. Από την άλλη είναι θέμα ασφάλειας και ο δρόμος που κινούμαι είναι ταχείας κυκλοφορίας.
Τι εννοείς και με άσπρο φως; Έχουν τα tail lights και άσπρο φως εκτός από κόκκινο;
Όλα τα επώνυμα καλά φώτα που βρήκα (CatEye, Lezyne, κλπ) είναι με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Και γω θέλω να τις αποφύγω γιατί βαριέμαι να το φορτίζω κάθε τρεις και λίγο, αλλά δεν έχω βρει κάποιο φως όπως το θέλω με αποσπώμενες. Να είναι ορατό 180 μοίρες και τουλάχιστον 70- 80 lumens. Κοιτάω το CatEye Rapid X3 αλλά μου βγαίνει 55€ και δε ξέρω. Από την άλλη είναι θέμα ασφάλειας και ο δρόμος που κινούμαι είναι ταχείας κυκλοφορίας.
Δες πχ αυτο:
https://www.gatsoulis.gr/pd/fanari-opisthio-super-flash-orizontio-0-5w-220533-43547.htm?lang=el&path=-1846385532
Τελικά έδωσα κάτι παραπάνω και πήρα αυτό
https://ride.lezyne.com/products/strip-drive-pro
Είναι ορατό στις 270 μοίρες, φαίνεται και τη μέρα και έχει καλή αυτονομία.
@DrBig αυτό που έβαλες μου φαίνεται ότι γράφουν εξαιρετικά αισιόδοξες επιδόσεις.
doctor_john
20/02/2020, 09:12
Έχε υπόψιν πως τώρα με τις βροχές, αν κάποιος έχει ήδη πρόβλημα με υδρατμούς σε τζαμια - ζελατίνα, μπορεί να τον τρομάξεις
μέσα στην κίνηση. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό, το λέω σε περίπτωση που σου κάνουν παράπονα, ένα συγνώμη δεν κοστιζει
και μαλακώνει την ημέρα για όλους. ;)
Με το πίσω φως; Αν εννοείς με το μπροστά, δεν έχω πολύ δυνατό γιατί δε το χρειάζομαι. Θέλω να με βλέπουν και όχι να βλέπω εγώ. Βλέπω και χωρίς φως, δε κυκλοφορώ σε σκοτεινούς δρόμους.
doctor_john
20/02/2020, 10:20
Για το πίσω λέω, είναι δυνατό και με μεγάλο εύρος. Μου έκανε εντύπωση που δεν το επιτρέπουν στην γερμανία.
Δεν σου έχει τύχει το εφέ που περιγράφω; κοκκινίζουν όλα και δεν βλέπεις τίποτα.
Να πω την αλήθεια, όχι δε μου έχει τύχει με φανάρι ποδηλάτου. Έχει πολλές σκάλες, δε θα βάζω τη μεγαλύτερη γιατί θα έχει και μικρότερη αυτονομία. Εξάλλου τα 300 lumens είναι για daylight, όπως γράφει και στο site. Δε νομίζω να δημιουργήσω πρόβλημα.
doctor_john
20/02/2020, 10:54
Μπορεί έγραψα, τώρα που υπάρχει πιθανότητα υδρατμών, δεν λέω ότι δημιουργεί πρόβλημα.
Πρώτα η ασφάλεια σου, απλά είναι καλό να έχουμε υπόψιν όσο το δυνατόν περισσότερα, αυξάνεται η ποιότητα ζωής όλων.
Η αντίληψη που έχεις για τα εμπρός φώτα για παράδειγμα είναι πολύ σωστή κατά την γνώμη μου.
Αντίστοιχα η δική μου για τα πίσω είναι πως πρέπει να τραβάω την προσοχή με συχνότητα κοντά σε αυτή των πεταλιών
50-60 / min γιατί έχω παρατηρήσει ότι καταλαβαίνει πιο εύκολα ο άλλος οτι είναι ποδήλατο απο απόσταση που δεν βλέπει
το όχημα, αλλά και γιατί ο χαμηλός ρυθμός είναι πιο ήπιο ερέθισμα και δεν προκαλεί ένταση στον θεατή.
Δες μετά το 02:20, έχει κάποια modes που είναι πιο φιλικά στο μάτι.
https://youtu.be/9cAni7FDvQg
Η δυνατή σκάλα είναι μόνο για ώρες με έντονη ηλιοφάνεια.
Η δυνατή σκάλα είναι μόνο για ώρες με έντονη ηλιοφάνεια.
Ναι, αυτό εννοούσα όταν έγραψα πιο πάνω ότι είναι για daylight.
Με γεια το φωτάκι . Εγω αν και μπροστά χρησιμοποιώ φακό με μπαταρία 18650 και τη βγάζω οικονομικά , πίσω έχω δώσει λέφτα. Στην κούρσα έχω ένα Bontrager flare r , το προηγούμενο μοντέλο : https://www.sigmasports.com/item/Bontrager/Flare-R-USB-Rear-Light/8BF8 . Απλά καταπληκτικό και για την μέρα . Το έφερα πέρυσι με 35 όταν εδώ έκανε λίγο πάνω από 50 .
Στο τρεκινγ πήρα ένα που βρήκα στο facebook . Πρόκειται για το cubelight 2 https://smartbikelights.com/products/cubelite-ii-pro . Το συγκεκριμένο μοστράρεται σαν smart επειδή έχει κάποιο arm επεξεργαστή λέει μέσα που διαβάζει επιταχυνσιομέτρο και κάποιον αισθήτηρα κίνησης . Έτσι στο φρενάρισμα ανάβει τέρμα σαν να πατάς φρένο σε μηχανάκι με ενα πολύ μικρό ελάχιστο lag . Επίσης στο αυτόματο σβήνει οταν παρατήσεις το ποδήλατο και ξεκινάει αμέσως οταν το κουνήσεις . Σαχλαμαρίτσα μεν , χρήσιμο δε που συχνα στις βόλτες ξεχνάμε να το ανάψουμε . Πάντως ειδικά η φαση με το φρένο είναι πολύ ψαρωτική και όλοι κοιτάνε αν έχω κάνα μπουτόν στις μανέτες . Ίδρωσα μεχρι να το παραλάβω γιατι στέλνουνε απο Κίνα με dhl κιόλας . Ευτυχώς πέρασε τελωνείο χωρίς παρατράγουδα .
Με γεια το φωτάκι . Εγω αν και μπροστά χρησιμοποιώ φακό με μπαταρία 18650 και τη βγάζω οικονομικά , πίσω έχω δώσει λεφτά.
Ακριβώς έτσι το σκέφτηκα και γω, αφού έχω λέω καλό φακό για μπροστά, γιατί να μη δώσω τα λεφτά που διαθέτω μόνο για το πίσω, που στη τελική μπορεί να με σώσει από περιπέτειες....
Ακριβώς έτσι το σκέφτηκα και γω, αφού έχω λέω καλό φακό για μπροστά, γιατί να μη δώσω τα λεφτά που διαθέτω μόνο για το πίσω, που στη τελική μπορεί να με σώσει από περιπέτειες....
Στο θέμα των φώτων , όπως και σε όλα σχεδόν τα θέματα εξοπλισμού , ο καθένας θα σου πει τα δικά του . Εγώ και στα δύο ποδήλατα εχω καταλήξει σε αυτό το φακουδάκι http://bit.ly/2Th91GP που θα το βρεις σε διαφορες βερσιον και μάλιστα τα κινεζομαγαζα πουλάν ξεχωριστά και σώμα , led , κουμπιά κλπ σαν αξεσουαρ . Με μία 18650 καλής ποιότητας τέρμα φως πρέπει να κρατάει κοντά στην ώρα . Δεν χρειάζεται όμως . Με τη μεσαία βλέπεις και σε βλέπουν και θα βγάλεις μία βόλτα τρίωρη . Με μία 2η 18650 είσαι στο τσαντάκι και είσαι άνετος . Στο αγροτικό που βλέπεις εχω μια βασούλα ebay με σφιχτήρα απο κάτω . Στην κούρσα έχω πάρει κάτι ωραίες με velcro που ο φακός πιάνει απο την κάτω μεριά σαφώς πιο διακριτικά . Πολλοί φίλοι έχουν κάτι φώτα με τριπλα led και εξωτερικό battery pack με 4 Χ 18650 . Αυτό θα το καταλαβω να πας για 400αρι οπου και θα εισαι ολη νύχτα στη σέλα . Για αστικές βόλτες ή προπόνησεις του τρίωρου ειναι too much και επίσης πεφτει πολύ βλαστήμια με τα καλώδια . Συχνά πυκνά δεν κάνουν επαφή από τις δονήσεις και το κοπάνημα και τα φώτα σβήνουν . Τελευταία έφερα με κουπόνι στα 6 € δύο τέτοια http://bit.ly/32hdGfR σαν εφεδρικά περισσότερο για να τα δω και να πάνε στα ποδήλατα των παιδιών μου . Επειδή όμως μου καλαρέσανε στο αγροτικό κατάργησα τον φακό και αφήσα προσωρινά τουλάχιστον και άφησα αυτό . Για 6 ευρουλάκια είναι μια χαρά . Δεν φωτίζει το ίδιο καλά αλλά γενικά Μύκονο νύχτα αποφεύγω να βγαίνω μόνος μου . Αν το σκεφτείς για φακό , απέφυγε να πάρεις αυτούς με το ζουμ . Χανουν πολύ φως και γενικά θεωρούνται
415362
415363
Φακούς γενικά έχω πολλούς, λόγω άλλων δραστηριοτήτων και λόγω δουλειάς. Για τη πόλη που χρησιμοποιώ προς το παρόν το ποδήλατο (commute), έχω βολευτεί με ένα zebralight που παίρνει ΑΑ και είναι μικρός και δυνατός. Έχω και φακό με 18650 αλλά είναι ακριβός και δε το ρισκάρω να τον βάλω στο ποδήλατο. Τον έχω για τη δουλειά. Τον Convoy που έβαλες τον είχα παλιότερα, με άλλο led νομίζω, αλλά τον έδωσα γιατί ζεσταίνεται πολύ.
Με τα φώτα λοιπόν έχω καταλήξει, τώρα πρέπει να πάρω καταρχήν τρόμπα, γιατί αυτή που είχα ανακάλυψα ότι είναι για αναρτήσεις.... :lol:
Lioulios
23/02/2020, 13:36
415375
Η αλήθεια είναι οτι πάντα αναρωτιόμουν πού φυτρώνουν τα ποδήλατα...
Πάει και το Ξυλόκαστρο . Ποιος θα το έλεγε ότι θα έβγαζα 200αρι με κόντρα άνεμο τόσο στο πήγαινε όσο και στο έλα με κοντά 27 χλμ μ.ω . Φυσικά γύρισα και ένιωθα σαν να με πάτησε ελέφαντας . Αυτά συμβαίνουν όταν γκρουπάρεσαι με παλαβούς !!!!
Αναχώρηση με ψιλοβρόχο , κρύο και άερα . Ετοιμος ήμουν να βαρήσω αναστροφή .
415466
415467
Εδώ ο συνοδοιπόρος . Γιαπωνέζικο ατσάλι koga Miyata.
415468
Καφεδιά στο Κιάτο στην επιστροφή :
415469
415470
415471
Και του χρόνου .
Lioulios
27/02/2020, 20:25
Ωραιος
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/02/2020, 21:23
Πάει και το Ξυλόκαστρο . Ποιος θα το έλεγε ότι θα έβγαζα 200αρι με κόντρα άνεμο τόσο στο πήγαινε όσο και στο έλα με κοντά 27 χλμ μ.ω . Φυσικά γύρισα και ένιωθα σαν να με πάτησε ελέφαντας . Αυτά συμβαίνουν όταν γκρουπάρεσαι με παλαβούς !!!!
Αναχώρηση με ψιλοβρόχο , κρύο και άερα . Ετοιμος ήμουν να βαρήσω αναστροφή .
415466
415467
Εδώ ο συνοδοιπόρος . Γιαπωνέζικο ατσάλι koga Miyata.
415468
Καφεδιά στο Κιάτο στην επιστροφή :
415469
415470
415471
Και του χρόνου .
Μπράβο. Χίλια μπράβο...
Μπράβο σας
Εγώ στον χάρτη που έβαλες μπορώ να κάνω τα πρώτα 12 χιλιοστά.....
Μπράβο σας
Εγώ στον χάρτη που έβαλες μπορώ να κάνω τα πρώτα 12 χιλιοστά.....
Μια χαρά . Και 12 να γυρίσεις , 24 . Ανοίγεις κουμπαρά στο strava . Όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε .
Lioulios
29/02/2020, 23:56
Γεια σας .
Εχω 2 mountain . To ενα εχει ελαστικα 29χ2.10 και το αλλο 29χ2,25 .
Οι σαμπρελες τι νουμερο πρεπει να ειναι;
Στις αρχες που τα ειχαμε παρει ,ζητησα απο κατσττημα σαμπρελα και μου εδωσε μια 29χ1.95.
Κανει ;
Γεια σας .
Εχω 2 mountain . To ενα εχει ελαστικα 29χ2.10 και το αλλο 29χ2,25 .
Οι σαμπρελες τι νουμερο πρεπει να ειναι;
Στις αρχες που τα ειχαμε παρει ,ζητησα απο κατσττημα σαμπρελα και μου εδωσε μια 29χ1.95.
Κανει ;
Οι σαμπρελες εχουν ευρος συμβατοτητας, δεν απευθυνονται σε μοναδικη διασταση ελαστικου. Πρεπει να το γραφει πανω. Πχ 29/2.0-2.3.
Lioulios
01/03/2020, 08:41
Ναι κατανοητο .εμενα αυτη που εχω δεν γραφει
415493
doctor_john
01/03/2020, 09:35
Δοκίμασε μία, και φούσκωσε αρχικά 40psi να δεις αν αντέχει. Υπο φυσιολογικές συνθήκες θα καλύψει την διαφορά αλλά θα είναι
λίγο πιο ευαίσθητη στα σκασίματα σαν να ήταν 2.25 χαμηλού βάρους.
Μην αποθηκεύεις σαμπρέλες για καιρό, ακόμα και στο σακουλάκι τους σαπίζουν.
Ο τρόπος να φυλάξει κάποιος προϊόντα καουτσούκ όπως σαμπρέλες, σπάνια ο ρινγκ, χειρολαβές κ.λπ. είναι με αρκετό ταλκ
σε λαδόκολα και σε κουτί χωρίς υγρασία.
Lioulios
01/03/2020, 11:26
Για ωρα αναγκης τη θελω αν παθω λαστιχο στο βουνο.
Δεν την αποθηκευω . Την εχω παντα μαζι μου για τυχον στραβη
Γνωριζει καποιος τι ισχυει με την ποδηλασια στα χρονια του covid19?
Υπαρχει περιορισμος σε χρονο/αποσταση?
doctor_john
12/04/2020, 21:38
Μικρές διαδρομές που ξεκάθαρα μπορώ να τους πω ότι είμαι κοντά στο σπίτι, θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δεν με έχουν σταματήσει όμως, ίσως γιατί με βλέπουν με ποδηλατικά και μόνο μου.
Φίλοι αθλητές που είναι ανάγκη να βγούν για προπόνηση μου έχουν πει ότι κάποιους που τους βλέπουν
σε πελοτον αρκετά μακριά, χρειάζοντα χιλιόμετρα, δεν τους ενοχλούν. Άλλους τους έχουν γυρίσει πίσω..
Φαντάζομαι ότι είναι που θα πέσεις.
Μικρές διαδρομές που ξεκάθαρα μπορώ να τους πω ότι είμαι κοντά στο σπίτι, θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δεν με έχουν σταματήσει όμως, ίσως γιατί με βλέπουν με ποδηλατικά και μόνο μου.
Φίλοι αθλητές που είναι ανάγκη να βγούν για προπόνηση μου έχουν πει ότι κάποιους που τους βλέπουν
σε πελοτον αρκετά μακριά, χρειάζοντα χιλιόμετρα, δεν τους ενοχλούν. Άλλους τους έχουν γυρίσει πίσω..
Φαντάζομαι ότι είναι που θα πέσεις.
Σ'ευχαριστω για την πληροφορια Γιαννη. Ψαχνω να βρω αν υπαρχει καποιος κανονισμος αλλα δε βρισκω. Υποθετω υπαγεται στα περι αθλησεως γενικοτερα, αλλα οπως λες γινονται καποια σκοντα απο τις αρχες.
Γνωριζει καποιος τι ισχυει με την ποδηλασια στα χρονια του covid19?
Υπαρχει περιορισμος σε χρονο/αποσταση?
Δεν έχει οριστεί σαφώς η εγγύτητα στην οικία. Σίγουρα δεν μπορείς να βγεις από τα όρια της περιφερειακής ενότητας που ανήκεις, διότι υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 300€.
Με το τρέξιμο είναι πιο εύκολο, διότι λίγοι είναι οι μαραθωνοδρόμοι και οι υπερμαραθωνοδρόμοι που κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα προπόνηση κάθε φορά. Μπορείς να τρέξεις μεσαίες αποστάσεις ακόμα και στα όρια του δήμου σου.
Όμως με την ποδηλασία μαζεύεις εύκολα χιλιόμετρα. Δεν απομακρύνομαι πάνω από 10 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας και σίγουρα επιλέγω δρόμους που δεν έχουν κόσμο. Έτσι κι αλλιώς οι δρόμοι είναι σχετικά άδειοι από αμάξια αυτή την περίοδο, οπότε έχεις πολλές επιλογές.
Κατά τη γνώμη μου το σημαντικό είναι να μην προκαλείς με τη στάση σου. Εγώ π.χ. βγαίνω μόνος αυτή την περίοδο, ενώ πρωτύτερα έβγαινα συχνά με ομάδες. Να επιλέγεις μέχρι ένα άτομο παρέα, να κρατάτε απόσταση μεταξύ σας και να αποφεύγετε δρόμους με συμφόρηση πεζών, διότι έχουν κατακλύσει τους δρόμους. Όλη η Ελλάδα άρχισε ξαφνικά το περπάτημα και το τρέξιμο (καλό είναι, αν γίνεται με προσοχή). Μην ξεκινήσεις π.χ. από την Αγία Παρασκευή και βρεθείς στο Μαραθώνα με παρέα 5 ατόμων.
Καθημερινα ανεβαινω υμηττο απο γλυφαδα αλλα βαρεθηκα την ανηφορα και ειπα να το ξεκαπνισω λιγο στη παραλιακη μεχρι λαγονησι. Ο γαμπρος μου που κανει καθημερινα την ιδια διαδρομη λογω εργασιας μου εχει πει πως βλεπει ποδηλατες.....κατα μονας. Απο την αλλη, το 300ρι θα τσουξει.
Υμηττό πώς πας από Γλυφάδα; Ανεβαίνεις τους δασικούς δρόμους ή παίρνεις την άσφαλτο από Καισαριανή;
Υμηττό πώς πας από Γλυφάδα; Ανεβαίνεις τους δασικούς δρόμους ή παίρνεις την άσφαλτο από Καισαριανή;
Παω στο νεκροταφειο της βουλας και απο κει εχει ενα σωρο δασικους.
Lioulios
12/04/2020, 22:30
Να παρεις τους τσεους ενα τηλ να ρωτησεις παιζει ;
Γνώμες για Haibike?
Κοιτάω stock μοντέλα είναι NDuro είτε SDuro, σειρά 5.0 και πάνω ώστε να φοράνε σοβαρές αναρτήσεις. Μιλάω για FS.
Γνώμες για Haibike?
Κοιτάω stock μοντέλα είναι NDuro είτε SDuro, σειρά 5.0 και πάνω ώστε να φοράνε σοβαρές αναρτήσεις. Μιλάω για FS.
Εχουν καλα περιφερειακα για την τιμη τους αλλα οι σκελετοι ειναι φτηνιαρικοι. Αν κοιταξεις στο διαδυκτιο θα δεις πως εχουν αρκετες αστοχιες, ειδικα αν εισαι καπως βαρυς. Ετυχε και σε φιλο με hardtail, ραγισε ο καθετος πανω στην κολληση με τον οριζοντιο πριν μερικες μερες. Ευτυχως εντος εγγυησης. Τα cube ειναι πιο σοβαρες κατασκευες κι ας εχουν ενα κλικ κατω αναρτησεις. Γενικα, τα ηλεκτρικα εχουν δυσαναλογα πολλα θεματα σε σχεση με τις τιμες που πωλουνται, κυριως σε μοτερ και δευτερευοντως σε σκελετους. Ειναι φτιαγμενα στην φιλοσοφια του αναλλωσιμου. Καθως μαλιστα αλλαζουν τα μοτερ καθε μερικα χρονια, καποια στιγμη θα εχεις στα χερια σου ενα κουφαρι με αξια μηδεν. Επισης, κατι που θεωρω πολυ σημαντικο, ειναι πως συνηθως εχουν 12αρες αλλαγες και οι αλυσιδες απλα δεν αντεχουν τις ροπες των μοτερ. Εκει που λες δε πληρωνω πχ βενζινη και ασφαλεια καταληγεις να σου κοστιζουν οσο ενα μηχανακι. Τωρα, αν δεν τιθεται θεμα χρηματων προχωρας. Ολες σχεδον οι γνωστες μαρκες προσφερουν προιοντα με πολυ καλες οδηγικες συμπεριφορες.
Εμενα προσωπικα επειδη με ενοχλει πολυ αυτη η νοοτροπια προτιμησα να φτιαξω ενα hardtail με σκελετο gt και μοτερ mid drive bafang που ειναι σκυλια. Δεν ειναι torque sensing, αλλα δε γ@μιεται, εχει αλλα καλα που δεν ειναι λιγα. Επισης προτιμω την προσεγγιση lego που διατηρει ανεξαρτητο το ποδηλατικο απο το ηλεκτρικο κομματι. Στην αντιθετη περιπτωση παιρνεις κατι που ουσιαστικα θα το εχεις μονο οσο κραταει η εγγυηση.
Αν παντως τα εσκαγα για εργοστασιακο ηλεκτρικο ειδικα fs θα κοιτουσα μονο οτι εχει μοτερ fazua.
ΥΓ
Αν παλι εφτιαχνα ηλ dream bike, θα το βασιζα σε HT σκελετο ΑΤΣΑΛΙΝΟ με μικρο γραναζωτο hub drive μοτερ και 27.5x3.0 ζαντολαστιχα.
Να παρεις τους τσεους ενα τηλ να ρωτησεις παιζει ;
Παιζει. Μολις μιλησα με το τμημα της περιοχης μου και με ειπαν ΜΟΝΟ εντος των τοιχων.
Παιζει. Μολις μιλησα με το τμημα της περιοχης μου και με ειπαν ΜΟΝΟ εντος των τοιχων.
Μην το περιορίζεις τόσο πολύ , ε βάλε :)
Μην το περιορίζεις τόσο πολύ , ε βάλε :)
Ευτυχως εδω που μενω εχω την δυνατοτητα για απειρα χιλιομετρα αναμεσα στα δεντρα χωρις να βλεπω ανθρωπο. Οποτε δε χαλιεμαι και τοσο. Κι αυτο θα περασει.
doctor_john
13/04/2020, 10:11
Δεν ξέρουν με ποιόν μιλάνε, η "υποχρέωση" τους ακόμα και αν έπεσες σε σκεπτόμενο, είναι να σε ενημερώσουν
με τις τυπικές οδηγίες που "ισχύουν για όλους".
Δεν ξέρουν με ποιόν μιλάνε, η "υποχρέωση" τους ακόμα και αν έπεσες σε σκεπτόμενο, είναι να σε ενημερώσουν
με τις τυπικές οδηγίες που "ισχύουν για όλους".
Θα ξαναπαρω τηλεφωνο και θα ξεκινησω "ξερεις ποιος ειμαι εγω?" :lol:
doctor_john
13/04/2020, 10:17
Πρέπει να έχουν ακούσει τόσες κουλαμάρες τελευταία που αν τα συγκεντρώσουν, θα γράψουν βιβλίο με ανέκδοτα..
Lioulios
13/04/2020, 15:50
Εμενα με επιασε πανω που πηρα το κολάι και ξεκιναγα και εχω ξενερωσει και εγω που δεν μπορω να βγω εκτος ,αλλα περιοριζομαι εντος πολης και κανω κυκλους
:lol:
Πανω που πηρα και σετ παπα-πεταλια
doctor_john
13/04/2020, 16:06
Αν έχεις κάποιο ύψωμα κοντά, 5-6 χλμ ανηφόρας είναι ικανά να σε διασκεδάσουν.
Επίσης μια - δυο φορές την εβδομάδα διαλειματικές στα πλαίσια των δυνατοτήτων σου θα δικαιολογήσουν
απόλυτα το στροφάρισμα σου τις υπόλοιπες μέρες και θα δείς μεγάλες αλλαγές στο μοτερ ;)
Η παραγγελία έγινε
Haibike SDURO AllMTN 2.0
(https://www.haibike.com/de/en/ebikes/emountainbikes/all-mountain/xduro-allmtn-20-de1014?id=4541012041)
417665
Nostradamus
24/04/2020, 14:17
Τουμπανο!! να το χαρεις με υγεια!
Η παραγγελία έγινε
Haibike SDURO AllMTN 2.0
(https://www.haibike.com/de/en/ebikes/emountainbikes/all-mountain/xduro-allmtn-20-de1014?id=4541012041)
417665
A, σοβαρολογούσες....
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/04/2020, 08:14
Η παραγγελία έγινε
Haibike SDURO AllMTN 2.0
417665
Να το χαρείς όσο δε πάει...
Α!Και όταν το βαρεθείς το ανταλλάσσεις εύκολα με κανένα αυτοκινητάκι να κάνεις τη δουλειά σου :lol:
Lioulios
26/04/2020, 13:58
Υπάρχουν γνωμες για το
specialized sirrus x 2.0 ;;
417727
Υπάρχουν γνωμες για το
specialized sirrus x 2.0 ;;
417727
Απο την φωτο και μονο το σιγουρο ειναι πως δεν ειναι και για πολλες ανηφορες.
Lioulios
26/04/2020, 14:33
Oχι δεν κανει για πολλες ανηφορες . Εχει μεταδοση 1-8 και ειναι ενα γρηγορο πολεως.
Ειναι ενα αναβαθμισμενο sirrus στα ελαστικα αφου φοραει φαρδυτερα απο τα φιτ του απλου και δεν ξερω και που αλλου .
Εχουνε φτιαξει διαφορες εκδοσεις
2.0 ,3.0 κτλ
...αλλα δεν εχω ιδεα
Lioulios
26/04/2020, 14:40
Και μια για την αλητεια
417728
Oχι δεν κανει για πολλες ανηφορες . Εχει μεταδοση 1-8 και ειναι ενα γρηγορο πολεως.
Ειναι ενα αναβαθμισμενο sirrus στα ελαστικα αφου φοραει φαρδυτερα απο τα φιτ του απλου και δεν ξερω και που αλλου .
Εχουνε φτιαξει διαφορες εκδοσεις
2.0 ,3.0 κτλ
...αλλα δεν εχω ιδεα
Φανταζομαι καλο θα ειναι, αλλα το βασικο θεμα ειναι ποσο κανει, γιατι το 1x8 ειναι αρκετα περιοριστικο. Προσωπικα θα το επερνα μονο σε τιμη ευκαιριας 2ο χερι.
Lioulios
26/04/2020, 16:22
Ακομα δεν εχει κυκλοφορισει καλα καλα .
Οσοι το χουν ,βαζουν παραδωση Μάιο.
Λεω να αφησω το μαυρο-κοκκινο cube της φωτο και να το παρω δινοντας την διαφορα .
Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα .
Καπου στο 600αρι ειναι η τιμη ,αλλα δεν γνωριζω καθολου τα περιφεριακά .
Εχει μεταδοση Advent .
Την ξερεις την εταιρια ;
Τωρα που κοιταγα τα περιφεριακα ,ειδα οτι τα ελαστικα κανουν ενα 50αρικο το ενα (δεν αναφερει τιμη μοναδας) και εχουν το logo της ιδιας της εταιριας
417733
Υπαρχει μετα η άλλη λυση ...να πιασω και να χτισω ενα απο την αρχη .
Αυτο το specialized ομως μου αρεσει πολυ
doctor_john
26/04/2020, 16:56
Το μεταξόνιο του είναι αντίστοιχο της χρήσης και δικαιολογεί το μονόδισκο.
Το θέμα είναι τι θέλει να καλύψει κάποιος με αυτό. Σαν κατασκευή είναι καλή, έχει χρόνια που δοκιμάζεται.
Ακομα δεν εχει κυκλοφορισει καλα καλα .
Οσοι το χουν ,βαζουν παραδωση Μάιο.
Λεω να αφησω το μαυρο-κοκκινο cube της φωτο και να το παρω δινοντας την διαφορα .
Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα .
Καπου στο 600αρι ειναι η τιμη ,αλλα δεν γνωριζω καθολου τα περιφεριακά .
Εχει μεταδοση Advent .
Την ξερεις την εταιρια ;
Τωρα που κοιταγα τα περιφεριακα ,ειδα οτι τα ελαστικα κανουν ενα 50αρικο το ενα (δεν αναφερει τιμη μοναδας) και εχουν το logo της ιδιας της εταιριας
417733
Υπαρχει μετα η άλλη λυση ...να πιασω και να χτισω ενα απο την αρχη .
Αυτο το specialized ομως μου αρεσει πολυ
Θα ελεγα να ξεκινησεις απο το τι θελεις απο ενα ποδηλατο και μετα τι σου αρεσει εμφανισιακα.
Advent ειναι σειρα της Microshift η οποια ειναι μια χαρα εταιρεια. Αυτο θα ειναι το wide range 1x8 με 12-42 δοντια που εχει το specialized. Ποιοτικο μεν αλλα με μεγαλα βηματα.
Αν χτισεις ποδηλατο, τι ειδους ποδηλατο και για τι μπατζετ μιλαμε?
Lioulios
26/04/2020, 20:20
Εγω το σκεφτωμαι για καθημερινο γιατι το δικο μου φοραει 2.25 χωματινο και θα ηθελα καλυτερη κυληση μιας και ξεκινησα να κινουμαι αποκλειστικα με ποδηλατο .
Και οχι λογω lockdown.Aυτο θα συνεχιστει.
Θελω αν ειναι να χτισω ενα treking ,αλλα ειναι και το μπατζετ στη μεση και τωρα που ψαχνομαι ,βλεπω να βγαινει ακριβοτερα .
Με λιγοτερα απο μονο φραγκεσταιν θα βγει.
****Τι ειναι τα μεγαλα βηματα ;
Εγω το σκεφτωμαι για καθημερινο γιατι το δικο μου φοραει 2.25 χωματινο και θα ηθελα καλυτερη κυληση μιας και ξεκινησα να κινουμαι αποκλειστικα με ποδηλατο .
Και οχι λογω lockdown.Aυτο θα συνεχιστει.
Αλλαξε λαστιχα ρε συ, θα εντυπωσιαστεις απο την διαφορα. Βασικα μπορεις να βαλεις οτι θες. Δεν αξιζει μονο γι αυτο να αλλαξεις ποδηλατο.
Lioulios
26/04/2020, 20:57
Nαι .το σκεφτηκα .
Τα δεδομενα μου και οι παραμετροι.
Εδω Κρητη επαρχια,παιζει να σκασει τηλ για χωματινη ανα πασα στιγμη.
Ο μικρος οδηγαει και κανουμε μαζι καθημερηνα βολτες .
Αργοτερα που θα ξαναπαω στη δουλεια θα πηγαινω με αυτο.
Στην αρχη σκεφτηκα για ολοκληρες ροδες...ομως η τιμη με μτχ πραγματα(δισκοι ,λαστιχα κτλ) ξεφευγει απο το 300αρι.
Μονο η κασετα μου κανει καινουρια 105 ευρω.
Φοραω sram sx 1-12.
Σκεφτωμουν να δοσω το mtb της γυναικας και με τη διαφορα να παρω αυτο στο δικο μου μεγεθος ...με τη λογικη οτι αυτη καβαλαει το ποδηλατο αν και εφοσον κοντα στο σπιτι και για λιγο και μονο μαι μονο για παρεα με τον μικρο.
(Nα της χαμηλωνω τη σελα και να το παιρνει για λιγο)
:evil:
Το χωματινο δεν θελω να το χαλασω.
...Καλά το πάω ;
Lioulios
26/04/2020, 21:20
Στη μεταδοση που εχω 1-12 και με την αλυσιδα που φοραω ,αν παρω καβατζα ροδες ,πρεπει η κασεττα να ειναι η ιδια ή μπορει να ειναι και μικροτερη ;
Μιας και μεσα στην πολη που κινουμαι δεν κουμπωνω τις πρωτες καθολου.
Ρωταω πραγματα γιατι ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα και υπολογιζω πως αν βαλω μια μικροτερη ,9αρα ας πουμε ,δεν ξερω αν ειμαι οκ
Nαι .το σκεφτηκα .
Τα δεδομενα μου και οι παραμετροι.
Εδω Κρητη επαρχια,παιζει να σκασει τηλ για χωματινη ανα πασα στιγμη.
Ο μικρος οδηγαει και κανουμε μαζι καθημερηνα βολτες .
Αργοτερα που θα ξαναπαω στη δουλεια θα πηγαινω με αυτο.
Στην αρχη σκεφτηκα για ολοκληρες ροδες...ομως η τιμη με μτχ πραγματα(δισκοι ,λαστιχα κτλ) ξεφευγει απο το 300αρι.
Μονο η κασετα μου κανει καινουρια 105 ευρω.
Φοραω sram sx 1-12.
Σκεφτωμουν να δοσω το mtb της γυναικας και με τη διαφορα να παρω αυτο στο δικο μου μεγεθος ...με τη λογικη οτι αυτη καβαλαει το ποδηλατο αν και εφοσον κοντα στο σπιτι και για λιγο και μονο μαι μονο για παρεα με τον μικρο.
(Nα της χαμηλωνω τη σελα και να το παιρνει για λιγο)
:evil:
Το χωματινο δεν θελω να το χαλασω.
...Καλά το πάω ;
Ok then.
Μεγαλα βηματα ισον μεγαλες διαφορες σε αριθμο δοντιων απο μια ταχυτητα στην επομενη. Για ισιαδες ειναι οκ, αλλα ακομα και σε μικρες κλησεις θα αναγκαστεις να στροφαρεις σα τρελος στην πιο ελαφρια σχεση προκειμενου να μην ζοριζεσαι στην επομενη.
Για κατι πιο γρηγορο απο το χωματινο θα σου προτεινα να βρεις ενα παλιο τρεκινγκ με v-brakes καλης και γνωστης μαρκας, να του πεταξεις το πηρουνι που θα ειναι της πλακας ετσι κι αλλιως και να του φορεσεις το πιο φτηνο σιδερενιο που θα βρεις. Σιδερενιο πηρουνι ακομα και του 20κου εχει πολυ καλη συμπεριφορα ακομα και σε χαλια δρομους. Του φορας κι ενα ζευγαρι δρομισια λαστιχα 700c-32 η 700c-28 και εισαι αρχοντας. Σε λιγο πιο πανω μπατζετ ενα φιτνεςς ειτε με σιδερενιο ειτε με καρμπον πηρουνι. Μη παρεις ποδηλατο με ξερο αλουμινενιο μονο.
Ενα τυπικο γραναζωμα καλο για τα παντα ειναι κασετα 11-34 9ταχυτο η 11-32 8ταχυτο και δισκοβραχιωνας 28/38/48 η 26/36/48
Δυστυχώς τα ελαστικά στα ποδήλατα πλησιάζουν ή και εύκολα ξεπερνάνε τιμές παπιολάστιχων . Εγω στο τρεκινγκ πέταξα την 3x8 acera που είχε και έβαλα μια τριπλέτα deore 9αρα 26-38-48 μπροστά και 11-34 πίσω . Για κάποιον με μέτρια φόρμα σαν εμένα είναι ότι καλύτερο με πλήθος σχέσεων . Ούτε στα ανηφορικά βλαστημάς , ούτε στις ευθείες μένεις πίσω . Κλειδωμένο πηρούνι και λαστιχάκι δρομίσιο μποστά Zaffiro Pro 32mm και πάει σφαίρα (παρά τα 15 κιλά του) . Ξεκλείδωμα το πηρούνι μπροστά και πάει και κατσαβραχα με συμβιβασμούς προφανώς . Λϊγο που το είχα κοιτάξει τότε ένα 9αρι σύστημα είναι ότι καλύτερο σαν vfm . Σχετικά φτηνά αναλώσιμα σε κασέτες και αλυσίδες χωρίς σοβαρούς συμβιβασμούς . Αν μπορείς βρες κάτι ξερό (χωρίς πιρούνι εμπρός) που να παίρνει λάστιχο 32mm -40mm . Μεταχειρισμένο κυκλοφορεί πολύ πράγμα αλλά θέλει ψάξιμο και παζάρι. Αντε κανονίστε να κάνουμε καμιά βόλταμοτο.γρ
417748
Δυστυχώς τα ελαστικά στα ποδήλατα πλησιάζουν ή και εύκολα ξεπερνάνε τιμές παπιολάστιχων . Εγω στο τρεκινγκ πέταξα την 3x8 acera που είχε και έβαλα μια τριπλέτα deore 9αρα 26-38-48 μπροστά και 11-34 πίσω . Για κάποιον με μέτρια φόρμα σαν εμένα είναι ότι καλύτερο με πλήθος σχέσεων . Ούτε στα ανηφορικά βλαστημάς , ούτε στις ευθείες μένεις πίσω . Κλειδωμένο πηρούνι και λαστιχάκι δρομίσιο μποστά Zaffiro Pro 32mm και πάει σφαίρα (παρά τα 15 κιλά του) . Ξεκλείδωμα το πηρούνι μπροστά και πάει και κατσαβραχα με συμβιβασμούς προφανώς . Λϊγο που το είχα κοιτάξει τότε ένα 9αρι σύστημα είναι ότι καλύτερο σαν vfm . Σχετικά φτηνά αναλώσιμα σε κασέτες και αλυσίδες χωρίς σοβαρούς συμβιβασμούς . Αν μπορείς βρες κάτι ξερό (χωρίς πιρούνι εμπρός) που να παίρνει λάστιχο 32mm -40mm . Μεταχειρισμένο κυκλοφορεί πολύ πράγμα αλλά θέλει ψάξιμο και παζάρι. Αντε κανονίστε να κάνουμε καμιά βόλταμοτο.γρ
417748
Θα συμφωνησω απολυτα. Αν δεν εχεις κουρσα 3x8 η 3x9 ειναι ο,τι πρεπει και αντεχουν τα πανδηνα. Και μαλιστα δισκοβραχιωνας 22/34/44 ωστε να μη χρειαζεται να ανεβεις σε μεγεθος κασετας και να εχεις πυκνες σχεσεις.
Στο θεμα λαστιχα βρισκεις αρκετα καλα, αρκετα φτηνα. Στα 25 ευρω το πολυ παιρνεις ο,τι θες, αρκει να μην εχεις κολλημα με το σουπερ ελαφρυ.
Στο θεμα λαστιχα βρισκεις αρκετα καλα, αρκετα φτηνα. Στα 25 ευρω το πολυ παιρνεις ο,τι θες, αρκει να μην εχεις κολλημα με το σουπερ ελαφρυ.
25 αναφέρεσαι στο κομμάτι ή στο ζεύγος . Στα κουρσάρικα τα λεγόμενα "καλά" τύπου conti GP4000 ή 5000 πανε 70 με 90 συνήθως . Εγώ είχα και ξαναπήρα τα vittoria zafiro pro 32mm στα 38 το ζεύγος από Γερμανία . Στην κούρσα πάλι εχω τα rubinno pro 25 . Σε 32 χιλ χρήση street και με ένα ελάχιστο χάραγμα τι έχεις κατά νου σαν "αρκετά καλό και φτηνό" να το κοιτάξω ;
Τα καλα λαστιχα στις τιμές που λένε ειναι για μια συγκεκριμενη χρήση όπως και στις μηχανές.
Μαλακά λάστιχα για καλύτερη κύλιση και ελαφρύ, θέλεις ένα τέτοιο ελαστικό.
Η θές ένα που να βγάζει χλμ και να μήν τρυπάει σκληρό και βαρύ.
Στην κούρσα μου βαζω συρμάτινα και όχι διπλωτά σπανίως είχα σκασίματα και βγάζουν και χλμ ώστε να μου έρχονται οικονονικά.
25 αναφέρεσαι στο κομμάτι ή στο ζεύγος . Στα κουρσάρικα τα λεγόμενα "καλά" τύπου conti GP4000 ή 5000 πανε 70 με 90 συνήθως . Εγώ είχα και ξαναπήρα τα vittoria zafiro pro 32mm στα 38 το ζεύγος από Γερμανία . Στην κούρσα πάλι εχω τα rubinno pro 25 . Σε 32 χιλ χρήση street και με ένα ελάχιστο χάραγμα τι έχεις κατά νου σαν "αρκετά καλό και φτηνό" να το κοιτάξω ;
25 στο κομματι.
Για γενικη χρηση εχω αυτα:
https://www.gatsoulis.gr/pd/continental-elastiko-continental-contact-2-700x32-49205.htm?lang=el&path=-1857809096
Και για πιο γρηγορη αυτα:
https://www.gatsoulis.gr/pd/continental-elastiko-continental-ultra-sport-ii-700x32-diploto-53527.htm?lang=el&path=-1857378555
Αμφοτερα σε 14c φαρδος στεφανιου. Τα πρωτα μετρανε 28mm στο στεφανι και τα δευτερα 32mm. Τα contact ειδικα με εχουν εντυπωσιασει γιατι ποτε δε φανταζομουνα πως ενα τοσο στενο λαστιχο θα μπορουσε να ειναι τοσο ανετο ακομα και σε χωματοδρομο. Πιεσεις που βαζω συνηθως 75-85 ακομα και σε χωμα με πετρα. Δεν ειχα ποτε σκασιμο.
kostasiour
29/04/2020, 13:51
Η παραγγελία έγινε
Haibike SDURO AllMTN 2.0
417665
Ψιλοκοιτάω και εγώ ηλεκτρικά. Μπορείς να μου πεις πως και κατέληξες σε αυτή την εταιρεία μήπως και ξεστραβωθω? Εννοώ το επέλεξες κυρίως για τον σκελετό/περιφερειακά η κυρίως για τα μοτέρ/μπαταρία του? Φαίνεται καλή εταιρεία, δεν λέω, και βλέπω μοτερ yamaha αλλα σκέφτομαι μήπως απευθύνεται σε πιο ευρωπα'ι'κά πορτοφόλια.
Εδώ είδα πως υπάρχουν και IDEAL με μοτερ shimano η orient με μοτερ BAFANG. Λες να ειναι τελέιως μούφα, σε σημείο που κάνει την αγορά τους να μην αξιζει καν?
Ψιλοκοιτάω και εγώ ηλεκτρικά. Μπορείς να μου πεις πως και κατέληξες σε αυτή την εταιρεία μήπως και ξεστραβωθω? Εννοώ το επέλεξες κυρίως για τον σκελετό/περιφερειακά η κυρίως για τα μοτέρ/μπαταρία του? Φαίνεται καλή εταιρεία, δεν λέω, και βλέπω μοτερ yamaha αλλα σκέφτομαι μήπως απευθύνεται σε πιο ευρωπα'ι'κά πορτοφόλια.
Εδώ είδα πως υπάρχουν και IDEAL με μοτερ shimano η orient με μοτερ BAFANG. Λες να ειναι τελέιως μούφα, σε σημείο που κάνει την αγορά τους να μην αξιζει καν?
Καλησπέρα,
Αρχικά διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα για τους κινητήρες που κυκλοφορούν ώστε να σχηματίσω άποψη. Αν ενδιαφέρεσαι για FS μη περιμένεις στην Ελλάδα να βρεις κάτι αξιοπρεπές με κάτω από 3000€.
Η IDEAL από όσο γνωρίζω δε βγάζει FS, γι'αυτό δε τα κοίταξα καν, όμως και να έβγαζε δε θα πήγαινα εκεί αφού είναι πολύ πιο low cost.
Μοτέρ BAFANG δεν έχω ιδέα. Στην αγορά καταξιωμένα είναι τα :
Bosch
Yamaha
Shimano
Flyon
Δε θα αγόραζα κάτι άλλο. Επίσης αν πας σε Bosch μόνο τη τελευταία γενιά, CX4.
Από εκεί και πέρα σημασία παίζουν τα περιφερειακά , η εγγύηση και θεωρώ και η αντιπροσωπεία. Αλλιώς θα αγόραζα από Γερμανία απευθείας Focus από bike-discount.de
Κατέληξα σε Haibike γιατί το κινητηράκι είναι ταμαμ για χώμα, τα περιφερειακά στη τιμή που πλήρωσα ήταν τα καλύτερα, υπάρχει τοπικό κατάστημα που μιλάει απευθείας με αντιπρόσωπο και με Γερμανία και γιατί είναι στη παραγωγή των ηλεκτρικών περισσότερα χρόνια από άλλες εταιρίες.
Αν το σήκωνε η τσέπη μου θα κοιτούσα σοβαρά και Specialized (φοράνε δικό τους κινητήρα), αλλά δε με έπαιρνε.
Ο Bosch παρότι αρκετά διαδεδομένος, είναι κυρίως για άσφαλτο και έχει τη λιγότερη αίσθηση ποδηλάτου.
Τι χρήση θέλεις;
kostasiour
29/04/2020, 16:42
FS ειναι full-suspension ε?
Δεν είμαι ποδηλάτης απλά επειδή δεν θα έχω το δίπλωμα για λίγο καιρό (με έπιασε κάμερα στην αττική οδό με το χορνετ), η χρήση που σκέφτομαι είναι 30+30 χλμ τη μέρα για το πήγαινε-ελα γραφείο (νότια προάστια - κορωπι) μιας και έχει μια ανηφόρα εκεί στην βαρης-κορωπιου. Χωρις μοτερ δεν συζηταω το ποδήλατο καν. Οπότε αντί να νοικιάσω ηλεκτρικό σκούτερ για αυτό το διάστημα λεω μήπως πάρω αυτό και μου μείνει κιόλλας. Μετά βόλτες στον υμηττό στο πατημένο χώμα για αρχή (μιας και δεν έχω εντουρακι ακομα). Μέχρι να ανέβω πανω το μοτερακι θα βοηθούσε πάρα πολύ.
Δεν είμαι ποδηλάτης απλά επειδή δεν θα έχω το δίπλωμα για λίγο καιρό (με έπιασε κάμερα στην αττική οδό με το χορνετ), η χρήση που σκέφτομαι είναι 30+30 χλμ τη μέρα για το πήγαινε-ελα γραφείο (νότια προάστια - κορωπι) μιας και έχει μια ανηφόρα εκεί στην βαρης-κορωπιου. Χωρις μοτερ δεν συζηταω το ποδήλατο καν. Οπότε αντί να νοικιάσω ηλεκτρικό σκούτερ για αυτό το διάστημα λεω μήπως πάρω αυτό και μου μείνει κιόλλας. Μετά βόλτες στον υμηττό στο πατημένο χώμα για αρχή (μιας και δεν έχω εντουρακι ακομα). Μέχρι να ανέβω πανω το μοτερακι θα βοηθούσε πάρα πολύ.
Το μοτέρ δίνει υποβοήθηση, πάλι ζορίζει το πετάλι όταν η ανηφόρα υπάρχει. Θα σου έλεγα να δεις κάποιο Hardtail της Cube, πιθανόν να βρεις και stock. Προσοχή όμως να έχει το κινητήρα CX4 και πηρούνι όχι Suntour κινεζιά. Επίσης ρίξε μια ματιά και στο site της Haibike. Στις τιμές που βλέπεις από Γερμανία πρόσθεσε ένα 10% για Ελλάδα.
Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες εταιρίες που έχουν σοβαρή υποστήριξη, υπάρχει σαφώς η Ideal αλλά δε θα έδινα τόσα χρήματα για ηλεκτρικό Ideal.
Η βαρης κορωπιου ειναι ο χειροτερος δρομος στην αττικη για ποδηλατο. Ανηφορα, στενος με γρηγορη κυκλοφορια. Τα αυτοκινητα και τα φορτηγα θα περναν ξυστα σου και τα 25κμ/ω υποβοηθησης των εργοστασιακων ηλεκτρικων ειναι το απολυτο τιποτα για τετοια χρηση. Η θα πηγαινεις απο εσωτερικους δρομους, η ψαξε για αλλη λυση. Με ποδηλατο παω κυριολεκτικα παντου, αλλα απο κει δε ξαναπερναω ουτε με το δικο μου ηλεκτρικο που πιανει τα 50.
Εκτος αυτου, ολα τα προαναφερθεντα ηλεκτρικα δεν κανουν για χρηση εργατη, ειναι περισσοτερο toys.
Η βαρης κορωπιου ειναι ο χειροτερος δρομος στην αττικη για ποδηλατο. Ανηφορα, στενος με γρηγορη κυκλοφορια. Τα αυτοκινητα και τα φορτηγα θα περναν ξυστα σου και τα 25κμ/ω υποβοηθησης των εργοστασιακων ηλεκτρικων ειναι το απολυτο τιποτα για τετοια χρηση. Η θα πηγαινεις απο εσωτερικους δρομους, η ψαξε για αλλη λυση. Με το ποδηλατο παω κυριολεκτικα παντου, αλλα απο κει δε ξαναπερναω ουτε με το δικο μου ηλεκτρικο που πιανει τα 50.
Βάλαμε kitακι Doc ή είσαι με Paradox?
Βάλαμε kitακι Doc ή είσαι με Paradox?
Bafang mid drive εχω βαλει σε ενα hardtail.
stefanos
29/04/2020, 17:47
Σιδερενιο πηρουνι ακομα και του 20κου εχει πολυ καλη συμπεριφορα ακομα και σε χαλια δρομους.
Δεν θα γίνει χάλια η γεωμετρία με τη διαφορά στο μήκος?
Δεν θα γίνει χάλια η γεωμετρία με τη διαφορά στο μήκος?
Ειναι λιγο θεμα δοκιμης και σφαλματος, γιατι για τα περισσοτερα πηρουνια δεν ξερεις διαστασεις οφσετ. Απο την δικη μου εμπειρια στο GT Nomad:
Μαμα πηρουνι αναρτηση suntour, axle to crown περιπου 475mm. Αλλαχτηκε σε πρωτη φαση με αλουμινενιο του 60κου με μηκος 450mm. Γεωμετρια ετσι κι ετσι αλλα μαπα το πηρουνι με συμπεριφορα λαστιχου. Αλλαχτηκε με σιδερενιο του 20κου μηκους 420mm. Γεωμετρια πολυ καλη αλλα με λαστιχα αποτομης κορωνας, η λεπτα οπως τα 28ρια που εχω, αλλιως σε μεγαλες ταχυτητες υπαρχει η κλασσικη ασταθεια του μικρου ιχνους.
Γενικα εχω την αισθηση πως το κοντυτερο πηρουνι δουλευει καλα αρκει να εχει μικροτερο οφφσετ ωστε η προκυπτουσα πιο μπρουμυτισμενη γεωμετρια να διατηρει μεσες ακρες το ιχνος της.
Lioulios
29/04/2020, 21:01
Kαλοριζικο Μάικ.Με το καλο να ερθει.Τουμπανο ειναι.
Αυτο το τρεκινγκ που κοιταω εγω εχει μονό 40 δισκο μπροστα και 8αρα πισω 12-43 .
Σε επαρχιακη πολη χωρις ιδιαίτερες ανηφορες ,ειναι τόσο χάλια ή θα παλεύεται ;
Kαλοριζικο Μάικ.Με το καλο να ερθει.Τουμπανο ειναι.
Αυτο το τρεκινγκ που κοιταω εγω εχει μονό 40 δισκο μπροστα και 8αρα πισω 12-43 .
Σε επαρχιακη πολη χωρις ιδιαίτερες ανηφορες ,ειναι τόσο χάλια ή θα παλεύεται ;
Θα ειναι οκ.
Just arrived home.
Προς το παρόν έχουμε σετάρισμα.
:D
417967
sapila racing
04/05/2020, 22:24
Just arrived home.
Προς το παρόν έχουμε σετάρισμα.
:D
Μεγειά Mike! :beer: