View Full Version : Ποδήλατα ΙΙ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
Μιχάλη καλορίζικο το εργαλείο, καλές και ασφαλείς βόλτες να έχεις.
Εγώ κοντεύω ή έχω ξεπεράσει τα 1000 χλμ με το νιρονε και έχω μια απορία που μου δημιουργήθηκε παρατηρώντας το δισκοβραχίονα.
418005
Το μεγάλο γρανάζι έχει φθαρεί πολύ ή μου φαίνεται; Το μικρό είναι σα καινούργιο επειδή δε το χρησιμοποιώ. Είναι φυσιολογική αυτή η φθορά;
Αλλάζεται μόνο το γρανάζι ή πρέπει/συμφέρει να αλλαχτεί όλος ο δισκοβραχίονας;
Είχα σκοπό στο μέλλον να αλλάξω το δισκοβραχίονα και τη μεσαία τριβή με κάποιο καλύτερο σετ πχ Tiagra, αλλά επειδή αυτά είναι κομπακτ (νομίζω) υποθέτω ότι δεν αλλάζουν τα γρανάζια τους.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αλλάζω όλο το δισκοβραχίονα;
Εγώ κοντεύω ή έχω ξεπεράσει τα 1000 χλμ με το νιρονε και έχω μια απορία που μου δημιουργήθηκε παρατηρώντας το δισκοβραχίονα.
418005
Το μεγάλο γρανάζι έχει φθαρεί πολύ ή μου φαίνεται; Το μικρό είναι σα καινούργιο επειδή δε το χρησιμοποιώ. Είναι φυσιολογική αυτή η φθορά;
Αλλάζεται μόνο το γρανάζι ή πρέπει/συμφέρει να αλλαχτεί όλος ο δισκοβραχίονας;
Είχα σκοπό στο μέλλον να αλλάξω το δισκοβραχίονα και τη μεσαία τριβή με κάποιο καλύτερο σετ πχ Tiagra, αλλά επειδή αυτά είναι κομπακτ (νομίζω) υποθέτω ότι δεν αλλάζουν τα γρανάζια τους.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αλλάζω όλο το δισκοβραχίονα;
Μια χαρα ειναι. Πχ...
418007
Αν και οποτε παντως τον αλλαξεις αξιζει να προβληματιστεις για το μηκος μπρατσου, ειδικα αν εχεις καποια ευαισθησια στα γονατα η εισαι μιας καποιας "ηλικιας" . Εχει καθιερωθει το μηκος 175mm, αλλα τα 170 και 165 σου επιτρεπουν να βαλεις πολυ πιο ανετα τη δυναμη κατω.
418008
Έχει και κάμποσα σπασμένα( ; ) δόντια ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται.
Αυτό με το μήκος του μπράτσου με προβλημάτισε και μένα, αφού στην αρχή δεν ήξερα τι δηλώνει αυτό το νούμερο όταν διάβασα τα στοιχεία στο site της Bianchi.
CRANKSET
SHIMANO FC-RS200 50X34T, CRANK LENGTH: 170MM-44/57CM,175MM-59/63CM
Μετά το κατάλαβα, γιατί έβρισκα στο νετ crankset με 172.5 ή και 175 mm. Προσανατολιζόμουν να πάω σε μακρύτερο μπράτσο νομίζοντας ότι θα βοηθήσει επειδή το ποδήλατο είναι οριακά μικρό για μένα, ίσως δλδ να με βόλευε περισσότερο το 59αρι. Σκέφτηκα λοιπόν ότι το μακρύτερο μπράτσο θα απομακρύνει λίγο το πετάλι από τη σέλα, την οποία την έχω πάει τέρμα πίσω .
Λες λοιπόν ότι θα είναι κουραστικό το μεγαλύτερο μπράτσο, μιας και έχω ταλαιπωρημένα γόνατα από το τρέξιμο;
418008
Έχει και κάμποσα σπασμένα( ; ) δόντια ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται.
Αυτό με το μήκος του μπράτσου με προβλημάτισε και μένα, αφού στην αρχή δεν ήξερα τι δηλώνει αυτό το νούμερο όταν διάβασα τα στοιχεία στο site της Bianchi.
CRANKSET
SHIMANO FC-RS200 50X34T, CRANK LENGTH: 170MM-44/57CM,175MM-59/63CM
Μετά το κατάλαβα, γιατί έβρισκα στο νετ crankset με 172.5 ή και 175 mm. Προσανατολιζόμουν να πάω σε μακρύτερο μπράτσο νομίζοντας ότι θα βοηθήσει επειδή το ποδήλατο είναι οριακά μικρό για μένα, ίσως δλδ να με βόλευε περισσότερο το 59αρι. Σκέφτηκα λοιπόν ότι το μακρύτερο μπράτσο θα απομακρύνει λίγο το πετάλι από τη σέλα, την οποία την έχω πάει τέρμα πίσω .
Λες λοιπόν ότι θα είναι κουραστικό το μεγαλύτερο μπράτσο, μιας και έχω ταλαιπωρημένα γόνατα από το τρέξιμο;
Τα προφιλ των δοντιων των γραναζιων ειναι πολυ μελετημενη υποθεση και δεν ειναι ολα τα ιδια ωστε να εμπλεκεται καλλιτερα η αλυσιδα στις αλλαγες. Στην κασετα πισω να δεις τι γινεται.....
Με κοντυτερο μπρατσο θα σηκωσεις πιο ψηλα την σελα, οι γωνιες στα γονατα θα αμβλυνθουν, θα εισαι σε θεση να κρατησεις ψηλα rpm πιο ανετα οπως επισης και να κανεις ορθοπεταλια πιο ανετα.
Ειναι το αντιστοιχο του να ανεβαινεις σκαλες με πιο κοντα σκαλοπατια. Υποτιθεται πως για το δικο μου καβαλο θα επρεπε να εχω 175+ μπρατσα, αλλα σιγα σιγα αλλαζω τους δισκοβραχιωνες σε ολα τα ποδηλατα μου με κοντυτερους (165-170). Σε 165 για κουρσα βγαινει σε tiagra και σε καποια μοντελα sram. Η καλλιτερη μετατροπη που εχω κανει ποτε σε ποδηλατο ;)
Τα προφιλ των δοντιων των γραναζιων ειναι πολυ μελετημενη υποθεση και δεν ειναι ολα τα ιδια ωστε να εμπλεκεται καλλιτερα η αλυσιδα στις αλλαγες. Στην κασετα πισω να δεις τι γινεται.....
Με κοντυτερο μπρατσο θα σηκωσεις πιο ψηλα την σελα, οι γωνιες στα γονατα θα αμβλυνθουν, θα εισαι σε θεση να κρατησεις ψηλα rpm πιο ανετα οπως επισης και να κανεις ορθοπεταλια πιο ανετα.
Ειναι το αντιστοιχο του να ανεβαινεις σκαλες με πιο κοντα σκαλοπατια. Υποτιθεται πως για το δικο μου καβαλο θα επρεπε να εχω 175+ μπρατσα, αλλα σιγα σιγα αλλαζω τους δισκοβραχιωνες σε ολα τα ποδηλατα μου με κοντυτερους (165-170). Σε 165 για κουρσα βγαινει σε tiagra και σε καποια μοντελα sram. Η καλλιτερη μετατροπη που εχω κανει ποτε σε ποδηλατο ;)
Ωραία, ευχαριστώ για την βοήθεια. Μόλις αξιωθώ να καθαρίσω το ποδήλατο, θα τσεκάρω και αυτό που μου είπες για το γρανάζι, αν είναι τελικά ιδέα μου ότι είναι φαγωμένο.
doctor_john
07/05/2020, 20:58
Οχι και 165 για δίσκους μεγαλύτερους από 48... στην καλύτερη θα αυξήσετε τους παλμούς.
Αν θέλετε το αβανταζ των ΤΤ βάλτε το νήμα απο την πίσω μεριά του γόνατου.
Για να καταλήξει κάποιος στο κατάλληλο (ανατομικά, όχι αγωνιστικά) μήκος
θα πρέπει να λάβει υπόψιν του και το μήκος του παπουτσιού του και την συχνότητα που ποδηλατεί.
Και Miche υπάρχουν. Είναι εφηβικά, μείνετε μακριά.
Φυσικά και είναι η ιδεά σου, δεν υπάρχουν μαύρα αλουμίνια.. αν είχες ξεκινήσει την φθορά του θα είχε χάσει την ανοδίωση τουλάχιστον., ;)
1000χλμ είναι 10 μέρες προπόνηση, αν ήταν να χαλάνε δεν θα είχαμε παράθυρα θα τα είχαμε κάνει δίσκους.
Με τρεις τρόπους χαλάει ο δίσκος στα δρόμου, αν εμπλέκεις γρανάζια πανω απο την μέση της κασέτας, αν δεν αλλάζεις αλυσίδα
όταν ξεχειλώνει και αν πατάς ορθοπέταλο με όλο σου το βάρος τραβώντας το τιμόνι (στραβώνει).
Το ουσιαστικό είναι ότι δεν πρέπει να έχεις μεγάλο δίσκο το πρώτο μισάωρο μέχρι να ζεσταθείς, θα χαλάσεις τα πόδια σου με δυο - τρεις τρόπους
και δεν θα μπορείς να βγάλεις και χλμ.
Αν δεν σε ευχαριστεί κοίταξε τι μπορείς να έχεις σε κασέτα ή μην δίνεις σημασία.
Μη με παρεξηγείτε που μοιάζω να τα χώνω, είμαι δικός σας και είστε δικοί μου :lol:
Ευχαριστώ πολύ Αχιλλέα!
Πρώτη βόλτα χθες, 36 χλμ, υψομετρική διαφορά 441 μέτρα.
Το πήγαινε : https://www.wikiloc.com/cycling-trails/irakleion-kato-arkhanai-48983756
Και η επιστροφή : https://www.wikiloc.com/cycling-trails/kato-arkhanai-irakleion-48985856
418009
418010
Μόλις γράψω περισσότερα χιλιόμετρα θα επανέλθω με ένα review.
Οχι και 165 για δίσκους μεγαλύτερους από 48... στην καλύτερη θα αυξήσετε τους παλμούς.
Δεν ειμαστε αγωνιζομενοι. Τις βολτες μας και/η τις καθημερινες μας μετακινησεις κανουμε.
@doctor_john ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για να το λες και συ, άρα δεν έχει φθαρεί το γρανάζι. Αν και αυτό που είπες για το μαύρο αλουμίνιο δε το κατάλαβα από που προέκυψε. Ατσάλινο είναι το γρανάζι.
Όσο για το ζέσταμα που λες, έχει μια λογική αυτό αν είσαι αγωνιζόμενος. Εγώ όμως πάω στη δουλειά μου με το ποδήλατο ή κάνω βόλτες. Μισή ώρα είναι ο χρόνος που κάνω για να πάω για δουλειά. Μόλις ζεσταθώ δλδ θα πρέπει να κατέβω από το ποδήλατο :bawl:
doctor_john
07/05/2020, 22:13
Έχεις δίκιο, πάλι βαμμένος είναι με κάποιου είδους βαφή, μπορεί οξείδωση. Το ζέσταμα δεν το λέω για να έχετε επιδόσεις
το λέω για να έχετε γόνατα.
Το μήκος επίσης είναι κάτι που χρησιμοποιώ ενήλικος μόνο στο πίστα γιατί μου δίνει clearence στο πλάγιασμα
και αποφεύγω να βρεί το πετάλι κάτω στην στροφή και να τσακιστώ. Επίσης πατάω 46x16 ή 18..
Δεν είναι φυσιολογικό να πατάμε με τόσο μικρό μοχλό ουτε για νούμερα μεγαλύτερα του 40 -41 παπουτσιού
ούτε φυσικά 50 δόντια δίσκους. Δεν θα μίλαγα αν συζητούσαμε για 170 που και αυτό θέλει συχνή προπονησούλα.
Οι αγωνιζόμενοι δουλεύουν ψηλά, οι υπόλοιποι ιδρώνουμε, αφυδατωνόμαστε, κουραζόμαστε και μετά το γραφείο
θα πρέπει να επιστρέψουμε σπίτι όσο πιο μάχημοι γίνεται για αποφύγουμε τον κάθε π@@στη που κάνει το δρόμο πίστα.
Θα μπορούσα να σου πώ βάλε ένα καρμπον δισκοβραχίονα που θα δείς και διαφορές, δεν είναι τόσο ακριβοί.
Ο sora είναι σε καλό επίπεδο όμως, πριν 10 χρόνια τον έλεγαν ultegra..
Ακολουθείτε κάποιες βασικές αρχές, το ποδήλατο αξίζει να μείνει στην ζωή όλων, μας κρατά υγιείς.
Γίνονται μπερδέματα με τα μικτά ήδη όπως τα ccross τα σπέπας, τα pista κ.λπ.
Πολλοί βασανίζονται ή τους κοστίζει σε τροφή, ανταλλακτικά, ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει λόγος.. ;)
Έχεις δίκιο, πάλι βαμμένος είναι με κάποιου είδους βαφή, μπορεί οξείδωση. Το ζέσταμα δεν το λέω για να έχετε επιδόσεις
το λέω για να έχετε γόνατα.
Το μήκος επίσης είναι κάτι που χρησιμοποιώ ενήλικος μόνο στο πίστα γιατί μου δίνει clearence στο πλάγιασμα
και αποφεύγω να βρεί το πετάλι κάτω στην στροφή και να τσακιστώ. Επίσης πατάω 46x16 ή 18..
Δεν είναι φυσιολογικό να πατάμε με τόσο μικρό μοχλό ουτε για νούμερα μεγαλύτερα του 40 -41 παπουτσιού
ούτε φυσικά 50 δόντια δίσκους. Δεν θα μίλαγα αν συζητούσαμε για 170 που και αυτό θέλει συχνή προπονησούλα.
Οι αγωνιζόμενοι δουλεύουν ψηλά, οι υπόλοιποι ιδρώνουμε, αφυδατωνόμαστε, κουραζόμαστε και μετά το γραφείο
θα πρέπει να επιστρέψουμε σπίτι όσο πιο μάχημοι γίνεται για αποφύγουμε τον κάθε π@@στη που κάνει το δρόμο πίστα.
Θα μπορούσα να σου πώ βάλε ένα καρμπον δισκοβραχίονα που θα δείς και διαφορές, δεν είναι τόσο ακριβοί.
Ο sora είναι σε καλό επίπεδο όμως, πριν 10 χρόνια τον έλεγαν ultegra..
Ακολουθείτε κάποιες βασικές αρχές, το ποδήλατο αξίζει να μείνει στην ζωή όλων, μας κρατά υγιείς.
Γίνονται μπερδέματα με τα μικτά ήδη όπως τα ccross τα σπέπας, τα pista κ.λπ.
Πολλοί βασανίζονται ή τους κοστίζει σε τροφή, ανταλλακτικά, ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει λόγος.. ;)
Οταν εχεις κοντυτερο βραχιωνα δεν δουλευεις στις ιδιες σχεσεις που θα δουλευες με τον μακρυτερο, αλλα σε μια σχεση πιο κατω.
Με αυτον τον τροπο ανταλλασεις τη παραπανω ροπη του μακρυτερου με την παραπανω ανεση σε στροφαρισμα του κοντυτερου. Οποτε το 'οχι πανω απο 48 δοντια' δεν εχει νοημα γιατι λανθασμενα θεωρεις πως το πισω γραναζι θα ειναι το ιδιο και στις δυο περιπτωσεις. Σε 165 εχω 39/52 δοντια και μου ειναι σημαντικα πιο ανετος απο τον 175 με τα ιδια γραναζια. Και μαλιστα ο 175 ειναι ενας καλος βραχιωνας gxp ενω ο 165 ενας της πλακας καρε.
Μπονους ειναι οι πιο ηπιες γωνιες στα γονατα.
Τωρα αν το τελικο αποτελεσμα ειναι να πηγαινεις με 1κμ/ω πιο αργα δεν νομιζω να ενδιαφερει κανενα απο μας.
doctor_john
08/05/2020, 00:54
Υπολογίζεις μια σχέση πιο μακριά, χρησιμοποιώντας δίσκο, με μικρότερο μοχλό αλλά εγώ υπολογίζω λανθασμένα; :)
Έχεις αντιληφθεί όλο το μηχανισμό του ποδήλατου λάθος.
Αν όντως ισχύει αυτό που περιγράφεις ενώ είσαι εντάξει με την θέση της επιγονατίδας σε σχέση με τον άξονα του πεταλιού, έχεις πιθανά πιο μακρύ σκελετό απο αυτόν που χρειάζεσαι και κάθεσαι πιο μπροστά απο όσο θα μπορούσες αφαιρώντας βάρος από τον πίσω άξονα ή αρκετά μικρό ώστε να χάνεις σε ευστάθεια συνόλου και άνεση.
Δεν υφίσταται μπόνους για πιο ήπιες γωνίες, είναι συγκεκριμένο το έυρος που μπορείς να λειτουργείς
για να μην επιβαρύνεις τους χιαστούς, τους γλουτιαίους, τον καβάλο σου.
Οπωσδήποτε κάθε ενας έχει τα δικά του σωματομετρικά και έτσι τις δικές του ανάγκες για εφαρμογή που και αυτές
αλλάζουν με το πετάλι και τον χρόνο. Αυτά που περιγραφεις όμως δεν έχουν γενική εφαρμογή και στηρίζονται σε προσωπικές σου παραδοχές.
Αισθάνομαι άσχημα που φαίνομαι σαν να γράφω επιθετικά. Δεν θα θελα να το πάρεις έτσι.
Υπολογίζεις μια σχέση πιο μακριά, χρησιμοποιώντας δίσκο, με μικρότερο μοχλό αλλά εγώ υπολογίζω λανθασμένα; :)
Έχεις αντιληφθεί όλο το μηχανισμό του ποδήλατου λάθος.
Αν όντως ισχύει αυτό που περιγράφεις ενώ είσαι εντάξει με την θέση της επιγονατίδας σε σχέση με τον άξονα του πεταλιού, έχεις πιθανά πιο μακρύ σκελετό απο αυτόν που χρειάζεσαι και κάθεσαι πιο μπροστά απο όσο θα μπορούσες αφαιρώντας βάρος από τον πίσω άξονα ή αρκετά μικρό ώστε να χάνεις σε ευστάθεια συνόλου και άνεση.
Δεν υφίσταται μπόνους για πιο ήπιες γωνίες, είναι συγκεκριμένο το έυρος που μπορείς να λειτουργείς
για να μην επιβαρύνεις τους χιαστούς, τους γλουτιαίους, τον καβάλο σου.
Οπωσδήποτε κάθε ενας έχει τα δικά του σωματομετρικά και έτσι τις δικές του ανάγκες για εφαρμογή που και αυτές
αλλάζουν με το πετάλι και τον χρόνο. Αυτά που περιγραφεις όμως δεν έχουν γενική εφαρμογή και στηρίζονται σε προσωπικές σου παραδοχές.
Αισθάνομαι άσχημα που φαίνομαι σαν να γράφω επιθετικά. Δεν θα θελα να το πάρεις έτσι.
Μια σχεση πιο κατω = μια σχεση πιο κοντη, οχι πιο μακρια, πχ απο 10η παμε σε 9η. Κατεβαινουν τα νουμερα, αυτο εννοω, δε φανταστηκα πως χρηζει επεξηγησης, mea culpa!
Και προφανως ολα αυτα ειναι προσωπικες εκτιμησεις, ενος ανθρωπου με καπως ταλαιπωρημενα γονατα απο αλλες δραστηριοτητες, το ειπα εξ αρχης αυτο.
Δεν γραφεις επιθετικα, καθε αλλο, αλλα διυλιζεις τον κονωπα σε βαθμο εξαντλησης! :p
Edit
Χιουμοριστικα παντα......ο Einstein ειχε πει πως ολακερη η επιστημη δεν ειναι τιποτε αλλο, παρα μια εκλεπτυνση της καθημερινης σκεψης. Εσυ πιστευω πως ακομα και το χ3σιμο το εχεις αναγει σε επιστημη :lol:
doctor_john
08/05/2020, 10:09
Όχι τόσο επιστήμη, σαν μορφή τέχνης δεν θα έλεγα όχι :beer:
giorgio7
08/05/2020, 13:01
Για σας και απο μενα.Εχω κουρσα εδω και χρονια και ψαχνομαι για ενα mb.To θελω για καμια αποδραση στο βουνο και καμια κοντινη μετακινηση στην πολη μεχρι 2,3 χιλιομετρα.Το κακο ειναι οτι δεν βρισκω πουθενα να αγορασω απο ελλαδα γιατι δεν υπαρχουν καθολου διαθεσιμοτητες στο νουμερο μου.Ειμαι 1.94 με καβαλο 89.Ετσι θα παω αναγκαστικα σε αγορα απο εξωτερικο.Επειδη δεν εχω και πολυ ιδεα απο το χωρο του mb θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για τα παρακατω ποδηλατα που εχω βρει.
https://www.bike24.com/p2349515.html?menu=1000,173,87
https://www.bike24.com/p2342215.html?menu=1000,173,87
https://www.bike24.com/p2344683.html?menu=1000,173,87
Ειναι αξιοπιστο site τo bike24? Aν εχεται και καμια αλλη προταση ευχαριστως να τη συζητησουμε!!!!!!:beer:
Είναι αξιόπιστο.
Δες και το bike-discount.de
Για σας και απο μενα.Εχω κουρσα εδω και χρονια και ψαχνομαι για ενα mb.To θελω για καμια αποδραση στο βουνο και καμια κοντινη μετακινηση στην πολη μεχρι 2,3 χιλιομετρα.Το κακο ειναι οτι δεν βρισκω πουθενα να αγορασω απο ελλαδα γιατι δεν υπαρχουν καθολου διαθεσιμοτητες στο νουμερο μου.Ειμαι 1.94 με καβαλο 89.Ετσι θα παω αναγκαστικα σε αγορα απο εξωτερικο.Επειδη δεν εχω και πολυ ιδεα απο το χωρο του mb θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για τα παρακατω ποδηλατα που εχω βρει.
Ειναι αξιοπιστο site τo bike24? Aν εχεται και καμια αλλη προταση ευχαριστως να τη συζητησουμε!!!!!!:beer:
Μη παρεις mtb που δεν εχει αναρτηση λαδιου, ειτε λαδι+ελατηριο, ειτε λαδι+αερα. Κατι suntour xcm ειναι σωμιεδες για πεταμα, η xcr κατι παει να πει αλλα και παλι δε θα το προτεινα. Κοιτα για ποδηλατα με rockshox η fox μπροστινο. Υπαρχουν και καλες suntour αλλα οχι σε ποδηλατα κατω του 1000κου.
Απο cube θα προτεινα απο attention και πανω. Το attention εχει διπλο δισκο μπροστα που σημαινει πως εχει ικανο ευρος σχεσεων να βγει και στο δρομο με πιο δρομισια λαστιχα. Για 2-3 χιλιομετρα βεβαια, ουτε λογος, ολα κανουν.
Αν θες αποκλειστικα χωμα τοτε κοιτα για analog, acid η και reaction αν σε παιρνει οικονομικα. Αυτα εχουν μονο δισκο μπροστα.
Αν θες ενα ποδηλατο που μελλοντικα θα ειναι αναβαθμισημο κοιτας ο σκελετος του να εχει τα εξης δυο χαρακτηριστικα, tapered λαιμο και boost αξονες μπρος πισω. Ενα τετοιο ποδηλατο θα εχει σιγουρα και σοβαρη αναρτηση.
Αν θες best bang for the buck για τα χρηματα σου παρε canyon.
Αν θες peace of mind με ενδεχομενες εγγυησεις και τα ρεστα, παρε cube απο ελλαδα. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλα, αλλα η cube εχει σιγουρα καλο δικτυο. Δε μπορω να φανταστω πως δε θα φερουν στο νουμερο σου. Ειμαι καμια 10ρια ποντους πιο κοντος αλλα εχουμε ιδιο καβαλο. Το Νο 19 θα σου ειναι οκ στο υψος σελας αλλα το top tube και stack θα σου ειναι μικρα. Φανταζομαι πως θα βολευεσαι και σε 21 και σε 23. Φιλος 2.07 με καβαλο 1μ+ βολευεται σε 23ρι για να καταλαβεις. Του ειναι μικρο αλλα την παλευει χωρις πολλα παραπονα.
Τελος, αν θες ποδηλατο για μια ζωη στησε ενα με ατσαλινο πλαισιο και περιφερειακα που θα μαζεψεις σιγα σιγα 2ο χερι, οπως τα θες. Θα σου βγει παραπανω, αλλα θα το εχεις μεχρι να γερασεις και μετα θα παει στα παιδια σου.
Αυτα, οτι αλλο θες ρωτας!
giorgio7
08/05/2020, 20:12
Aναλυτικος οπως παντα drbig!!Δεν μπορω ομως να βρω τιποτα απο τα παραπανω που μου γραφεις.Αρχικα τo μπατζετ ηταν 600ευρω αλλα δεν μπορουσα να βρω κατι απο ελλαδα και τελικα ειπα να ανεβω εως 800 αφου βρηκα το specialized.Στα εδω ποδηλαταδικα δεν εχουν τιποτα στο νουμερο μου και δεν μπορουν ουτε με παραγγελια να μου πουν ποτε θα ερθει το ποδηλατο που θα παραγγειλω.Λογο κορονοιου εχουν σταματησει λενε τα εργοστασια τις παραγογες τους και ετσι δεν μπορουν να μου εγγυηθουν διαθεσιμοτητες και χρονους παραδοσης.Εxω ρωτησει για specialized cube scot cannodale trek ideal ολοι την ιδια απαντηση μου δινουν.Μου λενε οτι ενα μηνα τωρα οτι απο βδομαδα θα φερουν νεες παρτιδες αλλα ακομα τιποτα.Mε ενοχλει το γεγονος οτι εχω τα χρηματα και δεν μπορω να παρω αυτο που θελω!!!!Για αυτο ψαχνω στο εξωτερικο.Ως τωρα τα πιο ενδιαφεροντα μοντελα που εχω βρει και υπαρχουν διαθεσιμα στο νουμερο μου ειναι τα παραπανω.Το specialized που εβαλα παραπανω πως σου φαινεται?Eιναι αναβαθμισημο ?
giorgio7
08/05/2020, 20:16
Αν ξερει καποιος κανενα αξιοπιστο σαιτ απο ευρωπαικη ενωση για να μην εχει τελωνειο ας το γραψει....:)
Aναλυτικος οπως παντα drbig!!Δεν μπορω ομως να βρω τιποτα απο τα παραπανω που μου γραφεις.Αρχικα τo μπατζετ ηταν 600ευρω αλλα δεν μπορουσα να βρω κατι απο ελλαδα και τελικα ειπα να ανεβω εως 800 αφου βρηκα το specialized.Στα εδω ποδηλαταδικα δεν εχουν τιποτα στο νουμερο μου και δεν μπορουν ουτε με παραγγελια να μου πουν ποτε θα ερθει το ποδηλατο που θα παραγγειλω.Λογο κορονοιου εχουν σταματησει λενε τα εργοστασια τις παραγογες τους και ετσι δεν μπορουν να μου εγγυηθουν διαθεσιμοτητες και χρονους παραδοσης.Εxω ρωτησει για specialized cube scot cannodale trek ideal ολοι την ιδια απαντηση μου δινουν.Μου λενε οτι ενα μηνα τωρα οτι απο βδομαδα θα φερουν νεες παρτιδες αλλα ακομα τιποτα.Mε ενοχλει το γεγονος οτι εχω τα χρηματα και δεν μπορω να παρω αυτο που θελω!!!!Για αυτο ψαχνω στο εξωτερικο.Ως τωρα τα πιο ενδιαφεροντα μοντελα που εχω βρει και υπαρχουν διαθεσιμα στο νουμερο μου ειναι τα παραπανω.Το specialized που εβαλα παραπανω πως σου φαινεται?Eιναι αναβαθμισημο ?
Το specialized δεν ειναι ουτε tapered, ουτε boost και εχει και το μαπα το πηρουνι. Κατανοω τον προβληματισμο σου, αλλα το να δωσεις 800 ευρω γι αυτο την στιγμη που με 1000 παιρνεις γαματο ποδηλατο, ειναι πεταμενα λεφτα. Tapered και boost, οκ δεν ειναι απαραιτητα, αλλα ενα αξιοπρεπες πηρουνι ειναι. Κι αν δεν ειναι αξιοπρεπες το πηρουνι, τοτε οχι 800 ευρω αλλα 500-600 το παρα παρα πολυ.
Υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες που μετρανε, οπως τα κεντρα, ο οπισθιος εκτροχιαστης (πχ αν δεν εχει clutch θα κοπαναει) και γενικα το χωμα θελει ποιοτητα για να μη γινει το ποδηλατο κουδουνι πολυ συντομα.
Προτεινω στα χρηματα σου αυτα τα δυο:
https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-attention-titanium-n-blue-895975
https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-analog-black-n-flashyellow-895927
Υπαρχουν σε 23ρια.
giorgio7
09/05/2020, 15:14
Το specialized δεν ειναι ουτε tapered, ουτε boost και εχει και το μαπα το πηρουνι. Κατανοω τον προβληματισμο σου, αλλα το να δωσεις 800 ευρω γι αυτο την στιγμη που με 1000 παιρνεις γαματο ποδηλατο, ειναι πεταμενα λεφτα. Tapered και boost, οκ δεν ειναι απαραιτητα, αλλα ενα αξιοπρεπες πηρουνι ειναι. Κι αν δεν ειναι αξιοπρεπες το πηρουνι, τοτε οχι 800 ευρω αλλα 500-600 το παρα παρα πολυ.
Υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες που μετρανε, οπως τα κεντρα, ο οπισθιος εκτροχιαστης (πχ αν δεν εχει clutch θα κοπαναει) και γενικα το χωμα θελει ποιοτητα για να μη γινει το ποδηλατο κουδουνι πολυ συντομα.
Προτεινω στα χρηματα σου αυτα τα δυο:
https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-attention-titanium-n-blue-895975
https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-analog-black-n-flashyellow-895927
Υπαρχουν σε 23ρια.
Eνδιαφεροντα πολυ και τα δυο ποδηλατα που μου προτεινεις.Το analog ειναι πιο κοντα στα χρηματα που θελω να διαθεσω και μου αρεσει καλυτερα σε εμφανιση.Με προβληματιζει ομως οτι εχει μονο δισκοβραχιονα. Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο , αν με καλυψει και κατα ποσο ειναι αποτελεσματικος σε ενα mb το οποιο θα βγαινει και λιγο δρομο.Θα ηθελα καλυτερα να ειχε διπλο.Ξερεις αν ειναι καποιο απο τα δυο tampered??
Eνδιαφεροντα πολυ και τα δυο ποδηλατα που μου προτεινεις.Το analog ειναι πιο κοντα στα χρηματα που θελω να διαθεσω και μου αρεσει καλυτερα σε εμφανιση.Με προβληματιζει ομως οτι εχει μονο δισκοβραχιονα. Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο , αν με καλυψει και κατα ποσο ειναι αποτελεσματικος σε ενα mb το οποιο θα βγαινει και λιγο δρομο.Θα ηθελα καλυτερα να ειχε διπλο.Ξερεις αν ειναι καποιο απο τα δυο tampered??
Tapered σημαινει πως το κατω ρουλεμαν του λαιμου ειναι πιο φαρδυ απο το πανω. Φαινεται και με το ματι απο τις φωτογραφιες αν ειναι, βλεπεις το λαιμο να φαρδαινει στο κατω μερος. Κανενα απο τα παραπανω δυο δεν ειναι. Στα χρηματα που δινεις δε μπορεις να τα εχεις ολα, αλλα τουλαχιστον εχεις αξιοπρεπη αναρτηση που ειναι το πιο βασικο. Για boost+tapered πας στη σειρα reaction που ξεκινανε απο χιλιαρικο.
Ο μονος δισκοβραχιωνας σε καλυπτει και στο δρομο, απλα δε θα μπορεις να κανεις πεταλι στις κατηφορες. Την σχεση 32/11 που ειναι η πιο μακρυα που εχει προσομοιασε την με το ποδηλατο που εχεις τωρα για να καταλαβεις τι σημαινει στο δρομο.
Lioulios
09/05/2020, 16:20
Εγω εχω το analog και ειμαι απολυτα καλυμενος .
Στημ αρχη ειχα παρει το aim race , και μετα την πρωτη σοβαρη εξοδο στο βουνο , το γυρισα και πηρα το analog που δεν θελω να το δοσω με τιποτα .
Το 80% βεβαια παω μονο βουνο, αλλα στην πολη κινηται αξοπρεπεστατα για τις σχεσεις του.
Χανει τελικη γιατι ο μπροστα δισκος ειναι 32αρης.
Το συγκεκρημενο ποδηλατο ,για τα δικα μου θελω παντα ,δεν χρειαζεται
καμια παρεμβαση.
Το μονο αρνητικο για μενα ειναι αν θελω να ακολουθησω παρεα με ποδηλατα σε βολτες πολης τωρα που δεν υπαρχει δουλεια ,αλλα δεν θα κατσω να σκασω κιολας .
Γενικα παντως η μεταδοση με τον 1 δισκο μπροστα ειναι κατι που μου αρεσει παρα πολυ.
Αλλα για καμια 6-7χλμ πολη ,τα εχει χαλαρα .
Το κανω σχεδον καθημερηνα .
giorgio7
09/05/2020, 18:26
Tapered σημαινει πως το κατω ρουλεμαν του λαιμου ειναι πιο φαρδυ απο το πανω. Φαινεται και με το ματι απο τις φωτογραφιες αν ειναι, βλεπεις το λαιμο να φαρδαινει στο κατω μερος. Κανενα απο τα παραπανω δυο δεν ειναι. Στα χρηματα που δινεις δε μπορεις να τα εχεις ολα, αλλα τουλαχιστον εχεις αξιοπρεπη αναρτηση που ειναι το πιο βασικο. Για boost+tapered πας στη σειρα reaction που ξεκινανε απο χιλιαρικο.
Ο μονος δισκοβραχιωνας σε καλυπτει και στο δρομο, απλα δε θα μπορεις να κανεις πεταλι στις κατηφορες. Την σχεση 32/11 που ειναι η πιο μακρυα που εχει προσομοιασε την με το ποδηλατο που εχεις τωρα για να καταλαβεις τι σημαινει στο δρομο.
Mηπως μπορεις να μου πεις με ποια σχεση να την προσομιωσω με την κουρσα για να δω τι παιζει? Στην κουρσα εχω 53 39 δισκοβραχιωνα και 11 28 κασσετα 10αρα πισω.
giorgio7
09/05/2020, 18:40
Στημ αρχη ειχα παρει το aim race , και μετα την πρωτη σοβαρη εξοδο στο βουνο , το γυρισα και πηρα το analog που δεν θελω να το δοσω με τιποτα .
Το 80% βεβαια παω μονο βουνο, αλλα στην πολη κινηται αξοπρεπεστατα για τις σχεσεις του.
καμια παρεμβαση.
Το μονο αρνητικο για μενα ειναι αν θελω να ακολουθησω παρεα με ποδηλατα σε βολτες πολης τωρα που δεν υπαρχει δουλεια ,αλλα δεν θα κατσω να σκασω κιολας .
Γενικα παντως η μεταδοση με τον 1 δισκο μπροστα ειναι κατι που μου αρεσει παρα πολυ.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση χαιρομαι που βρισκω καποιον που το εχει γιατι με ενδιαφερει πολυ το συγκεκριμενο μοντελο. To πηρες απο εδω?Τωρα ειδα οτι το bike discount εχει μεταφορικα για Ελλαδα 110 ευρω οποτε βγαινει πολυ ψηλα το ποδηλατο.Απο Δευτερα θα ξαναπροσπαθησω να το βρω απο Ελλαδα εστω και με παραγγελια.Αρκει να μπορουν να μου δωσουν χρονο παραδοσης....Αν παλι δεν το βρω θα κοιταξω για το attention αξιζει αραγε αυτα τα 100 ευρω παραπανω???
Mηπως μπορεις να μου πεις με ποια σχεση να την προσομιωσω με την κουρσα για να δω τι παιζει? Στην κουρσα εχω 53 39 δισκοβραχιωνα και 11 28 κασσετα 10αρα πισω.
Δε ξερω τι δοντια εχει η κασσετα σου, αλλα αν εχεις 18ρι τοτε 53/18
32/11=2.9 οποτε ψαχνεις ενα λογο κοντα σε αυτον και επειδη δε θα σου βγει ακεραιος επιλεξε το μικροτερο κοντινο γραναζι λογω διαφορας στη διαμετρο των τροχων 28 vs 29
Lioulios
09/05/2020, 22:53
Το δικο μου το πηρα απο την επαρχια που μενω Κρητη ...προ κρισης κοβινΤ.
Πηγα το δικο μου πισω και πηρα το άλλο οταν εφτασε. Το ειχε παραγγήλει.
Σε μεγαλα ποδηλατικα καταστηματα βλεπω πως δεν το εχουν πια διαθεσιμο ολα . Καποια παντως το εχουν .
Αν το παρεις απκ εδω ή οτι και να παρεις , πρεπει να ψαχτεις με το νουμερο σου αν υπαρχει διαθεσιμο.
Για την δικη σου περιπτωση δεν ξερω αν αξιζει .
Οικονομικα αξιζει.
Εσυ θα το δεις .τι θες να κανεις .Αν θες βεβαια υπαρχει και το
Αttention sl κοντα στο 1000αρικο και παει λεγοντας ..Εμενα με καλυπτει στο βουνο .
Lioulios
09/05/2020, 23:01
Εν το μεταξυ big ...
Aν ειναι busa ,αν ειναι lc8 ,αν ειναι ποδηλατο ...καταντας σπαστικος .
Ειναι κατι αλλο που να το χεις να ξερω να μην πηγαινω αριστερα δεξια και ρωταω ασχετους ;
Με τον Gερμανο ακομα το ψαχνω .
καμια παρεμβαση.
Θα έρθω να μου δείξεις το βουνό!
By the way και εγώ γουστάρω την "απλότητα" του ενός δίσκου μπροστά.
418089
el_hymador
10/05/2020, 23:07
Αν δεν πηγαίνεις σε διαδρομές - σπαστήρια, δες και την κατηγορία των gravel. Πιο ελαφριά από τα MTB και πιο διασκεδαστικά σε απλές - μέτριες διαδρομές που ένα MTB τις "σιδερώνει" σε σημείο που βαριέσαι. Επίσης πάνε και στον δρόμο καλύτερα από κάθε MTB.
Bike24
Bike Discount
Chain Reaction
Tredz
είναι μαγαζιά που έχω ψωνίσει και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Απέφυγε το Rutland Cycling, οι τύποι είναι για τα πανηγύρια.
Cpt_Slow
11/05/2020, 14:41
Να ρωτησω μιας κ ειμαι χρονια εκτος του χωρου, στα ηλεκτρικα am, το βαρος δεν ενοχλει στην καταβαση? πως συμπεριφερεται?
Στα 14 κιλά που ηταν πανω κατω τα am που ειχα καναμε αγωνα για να τα ελαφρωσουμε.
el_hymador
11/05/2020, 15:06
To Anyroad, αν πάσχει περισσότερο σε ένα σημείο του, αυτό είναι οι τροχοί, όπως και κάθε άλλο budget ποδήλατο βέβαια. Είναι bomb-proof αλλά θεόβαριοι, 1.610 gr ο μπροστινός ούτε θέλω να ξέρω πόσο ο πίσω... εκτός του βάρους, τα κέντρα είναι λίγο ΓΤΠ, τα σέρβιρα με καθάρισμα, γρασάρισμα, καινούργιες μπίλιες και πολύ προσεκτική ρύθμιση των κώνων αλλά δεν είδα προκοπή, εξακολουθούν να έχουν μεγάλες τριβές. Μπήκε παραγγελία για σετ ζάντες Mavic Allroad που βρήκα σε stock - προσφορά, με σφραγισμένα ρουλεμάν αντί σύστημα cup & cone και θα γίνει και μετατροπή σε tubeless με Schwable G-One 700 X 35. Για να δούμε.
Οταν ξαναβρεθούν φράγκα, τιμόνι και παλουκόσελο έχουν σειρά και μετά τέρμα... μέχρι το επόμενο, που θα ειναι build λέω.
418119
giorgio7
11/05/2020, 20:21
Αν δεν πηγαίνεις σε διαδρομές - σπαστήρια, δες και την κατηγορία των gravel. Πιο ελαφριά από τα MTB και πιο διασκεδαστικά σε απλές - μέτριες διαδρομές που ένα MTB τις "σιδερώνει" σε σημείο που βαριέσαι. Επίσης πάνε και στον δρόμο καλύτερα από κάθε MTB.
Bike24
Bike Discount
Chain Reaction
Tredz
είναι μαγαζιά που έχω ψωνίσει και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Απέφυγε το Rutland Cycling, οι τύποι είναι για τα πανηγύρια.
Eυχαριστω πολυ για την απαντηση.Θα τα τσεκαρω τα σαιτ που μου προτεινεις.Μαχημο το ποδηλατο σου παντως!!!!!!
giorgio7
11/05/2020, 20:25
Το δικο μου το πηρα απο την επαρχια που μενω Κρητη ...προ κρισης κοβινΤ.
Πηγα το δικο μου πισω και πηρα το άλλο οταν εφτασε. Το ειχε παραγγήλει.
Σε μεγαλα ποδηλατικα καταστηματα βλεπω πως δεν το εχουν πια διαθεσιμο ολα . Καποια παντως το εχουν .
Αν το παρεις απκ εδω ή οτι και να παρεις , πρεπει να ψαχτεις με το νουμερο σου αν υπαρχει διαθεσιμο.
Για την δικη σου περιπτωση δεν ξερω αν αξιζει .
Οικονομικα αξιζει.
Εσυ θα το δεις .τι θες να κανεις .Αν θες βεβαια υπαρχει και το
Αttention sl κοντα στο 1000αρικο και παει λεγοντας ..Εμενα με καλυπτει στο βουνο .
Και εγω απο Κρητη ειμαι Χανια.Απο αυριο θα ξαναξεκινησω το ψαξιμο και θα δω.....Στην εξισωση μπηκε και το scot scale 970!!!!!
Lioulios
12/05/2020, 23:31
Sizing. Υπολογισμός μεγέθους ποδηλάτων ανά κατηγορία σε ίντσες και εκατοστά .
https://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer
Sizing. Υπολογισμός μεγέθους ποδηλάτων ανά κατηγορία σε ίντσες και εκατοστά .
https://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer
Υποσημειωση.....Αυτα τα calculator δε δουλευουν για σωματοτυπους με μακρια ακρα. Σε κουρσα με βγαζει 61 την στιγμη που το 56 πολυ μου ειναι.
Εμένα με βγάζει 61 επίσης και το μαγαζί που πήρα το ποδήλατο εγγυήθηκε ότι το νούμερο μου είναι το 57 ( ή 56 σε Specialized).
Lioulios
16/05/2020, 20:30
Υπαρχει ποδηλατικο φορουμ αντίστοιχο με το δικο μας ή εστω κατι ανάλογο;
Ενοώ να υπαρχουν χριστες ενεργοι κτλ .
Φορουμ που να υπαρχει κινηση και να μην απαντανε μονο 3-4 τυποι σε όλα τα θεματα
Έχετε κάποια γνώμη για το παρακάτω Bianchi?
https://www.bianchi.gr/el/bicycles/index/collection:2020/category:223
Αξίζει τα 500€ που ζητάνε ή μπορώ να βρω καλύτερο με αυτά τα λεφτά;
Έχετε κάποια γνώμη για το παρακάτω Bianchi?
https://www.bianchi.gr/el/bicycles/index/collection:2020/category:223
Αξίζει τα 500€ που ζητάνε ή μπορώ να βρω καλύτερο με αυτά τα λεφτά;
Η κατηγορια αυτων των mtb τιτλοφορειται επιεικως ως "μαπα" και ολα εκει γυρω στο 500κο κανουν. Vfm μουνταιν ειναι το cube analog σαν και αυτο του Loulios. Αν ειτε δεν υπαρχει στο μεγεθος σου, ειτε δεν εχεις να διαθεσεις τα 750 που κοστιζει, θα προτεινα να περιμενεις. Αν παλι δε σε πειραζει που το πηρουνι του ειναι αισχος παρτο, εκει ειναι το προβλημα, τα υπολοιπα περιφερειακα του χωνευονται. Σκελετοι, ροδες κλπ στην κατηγορια αυτη ολα ιδια ειναι και ειναι οκ.
Για οποιον ενδιαφερεται, διαβαζα σημερα πως απο του χρονου θα υπαρξουν επιδοτησεις για ηλεκτρικα οχηματα, μεταξυ αυτων και για ηλεκτρικα ποδηλατα.
https://www.iefimerida.gr/politiki/hatzidakis-epidotisi-agoras-ilektrokiniton
Αν και του δρόμου το ποδήλατο που έχω θεωρείται μάπα (Bianchi via nirone 7 claris) , τότε και μια αντίστοιχη μάπα για να πηγαίνω βόλτες στο βουνό, κυρίως από χωματόδρομο, δε με πειράζει. Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάτι άλλο στα ίδια λεφτά που να είναι καλύτερο. Γιατί να δώσω 750€ είναι δύσκολο τώρα. Αν όντως η διαφορά ποιότητας είναι έτσι όπως το παρουσιάζεις τότε να περιμένω.
Edit : Βέβαια κατανοώ αυτό που είπες ότι στο βουνό το ποδήλατο γίνεται χάρχαλο γρήγορα, αν δεν είναι ποιοτικό και ίσως η σύγκριση με του δρόμου να μην είναι σωστή.
Αν και του δρόμου το ποδήλατο που έχω θεωρείται μάπα (Bianchi via nirone 7 claris) , τότε και μια αντίστοιχη μάπα για να πηγαίνω βόλτες στο βουνό, κυρίως από χωματόδρομο, δε με πειράζει. Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάτι άλλο στα ίδια λεφτά που να είναι καλύτερο. Γιατί να δώσω 750€ είναι δύσκολο τώρα. Αν όντως η διαφορά ποιότητας είναι έτσι όπως το παρουσιάζεις τότε να περιμένω.
Edit : Βέβαια κατανοώ αυτό που είπες ότι στο βουνό το ποδήλατο γίνεται χάρχαλο γρήγορα, αν δεν είναι ποιοτικό και ίσως η σύγκριση με του δρόμου να μην είναι σωστή.
Τα πηρουνια αυτου του τυπου που εχουν ολα τα φτηνα mtb σου δημιουργουν μια δυσαρεστη αισθηση. Μετα απο λιγο ξεχειλωνουν και κοπανανε και δεν εχουν επαρκη αποσβεση γιατι δεν εχουν υδραυλικο κυκλωμα. Ειναι σκετα ελατηρια μεσα σε κακης ποιοτητας σωληνες και πολυ βαρια. Δεν ειμαι ελιτιστης ουτε προτεινω το καλλιτερο, απλα σε καθε κατηγορια προιοντος υπαρχουν παραδειγματα που λογω φτηνιας καταληγουν να ειναι πεταμενα λεφτα. Για καποιον που θελει απλα ενα ποδηλατο και δεν αντιλαμβανεται και πολλα ειναι οκ, αλλα αν νοιωθεις πεντε πραματα, το ξενερωμα ειναι αναποφευκτο. Ειναι κριμα για 200-250 ευρω παραπανω να μην παρεις κατι που θα σου μεινει. Υπαρχει βεβαια και το ενδεχομενο να το πουλησεις αργοτερα για κατι αλλο, η να αγορασεις και να του φορεσεις ενα καλο πηρουνι. Εσυ θα το κρινεις αν θελεις να μπεις σε αυτην την διαδικασια.
Και τελος, ενα οποιοδηποτε ποδηλατο του οποιου ο σκελετος μπορει να χωρεσει λαστιχα φαρδυτερα απο πχ 35-40μμ με ακαμπτο πηρουνι θα ειναι αρκετα πιο ομορφη εμπειρια κι ας μη παει οσο γρηγορα θα παει αυτο με την μαπα αναρτηση στο χωμα.
ΥΓ. Το μοναδικο ποδηλατο με τυπου μαπα πηρουνι που εχω καβαλησει και ειχε αξιοπρεπη συμπεριφορα, ειναι ενα παλιο 26ρι ideal με σωμιε μαρκας RST και μαυρα καλαμια μιας καποιας ειδικης επιστρωσης.
Αυτά τα reviews στα αγγλικά fora και sites, που προτείνουν κάτι Vitus και κάποια άλλα που μάλλον είναι στυλ Decathlon, είναι ακόμη χειρότερα; Κανένα δε βρήκα να προτείνει κάποιο γνωστό ποδήλατο, όπως πχ το Cube analog, σε reviews τύπου best mountain bike under 1000£. Πχ
https://www.bikeradar.com/advice/buyers-guides/best-mountain-bikes-under-1000-2/
Αχιλλέα καλύτερα ψάξε κάποιο μεταχειρισμένο σε αυτά τα χρήματα. Επίσης για mtb καλύτερα να κοιτάξεις άλλες εταιρίες, μιας και η Bianchi δε θα έλεγα ότι έχει εμπειρία στο χώμα. Αντιλαμβάνομαι ότι ψάχνεις κάτι basic, αλλά όπως δε παίρνεις το χάλια κινέζικο εργαλείο, έτσι μη δώσεις αυτά τα χρήματα για αυτό το ποδήλατο.
Καλύτερα κοίταξε σε Ideal εφόσον θες καινούριο, διαφορετικά αγγελίες. Πραγματικά έχεις πληθώρα επιλογών από αγγελίες σε αυτά τα χρήματα.
Επίσης προσωπική μου εκτίμηση τα Cube είναι overpriced. Θα πρότεινα Ghost, Focus, Merida, Kona, Ideal και άλλες εταιρίες τις οποίες δε γράφω μιας και ανεβαίνει το budget.
Αχιλλέα καλύτερα ψάξε κάποιο μεταχειρισμένο σε αυτά τα χρήματα. Επίσης για mtb καλύτερα να κοιτάξεις άλλες εταιρίες, μιας και η Bianchi δε θα έλεγα ότι έχει εμπειρία στο χώμα. Αντιλαμβάνομαι ότι ψάχνεις κάτι basic, αλλά όπως δε παίρνεις το χάλια κινέζικο εργαλείο, έτσι μη δώσεις αυτά τα χρήματα για αυτό το ποδήλατο.
Καλύτερα κοίταξε σε Ideal εφόσον θες καινούριο, διαφορετικά αγγελίες. Πραγματικά έχεις πληθώρα επιλογών από αγγελίες σε αυτά τα χρήματα.
Επίσης προσωπική μου εκτίμηση τα Cube είναι overpriced. Θα πρότεινα Ghost, Focus, Merida, Kona, Ideal και άλλες εταιρίες τις οποίες δε γράφω μιας και ανεβαίνει το budget.
Εχεις βρει κατι πλην cube analog/attention που να εχει rockshox η fox η καποια αλλη της προκοπης αναρτηση σε τιμη χαμηλοτερη του cube?
Μιχάλη ήδη κοιτάω στο μτχ, απλώς αν φοβάμαι μια φορά τα μτχ δρόμου, του βουνού τα φοβάμαι δέκα. Αν έχει κάποιο θέμα, δεν έχω την εμπειρία (όχι πως έχω στου δρόμου) να το εντοπίσω. Επίσης να πω ότι δεν έχω και καμιά εμπειρία με το εντούρο, άρα δε τα καταλάβω και πολλά αν οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ ενός ποδηλάτου 500€ και ενός 700€.
Παρεμπιπτόντως το βρήκα και στα 700€ με δωρεάν μτφ.
https://www.mhw-bike.com/cube-analog-black-n-flashyellow-2020-hardtail-mountainbike-155226
https://www.mhw-bike.com/cube-analog-black-n-flashyellow-2020-hardtail-mountainbike-155226
Χτυπα το. Το vstrom των mtb. Σε αυτα τα χρηματα δε παιζει κατι καλλιτερο, κι αν παιζει πολυ θα ηθελα να το δω!
Vstrom? :cry:
16 χρόνια vstrom καβαλάω, πάλι vstrom ρε πστμ;
Vstrom? :cry:
16 χρόνια vstrom καβαλάω, πάλι vstrom ρε πστμ;
Αυτο τουλαχιστον θα ειναι 200 κιλα ποιο ελαφρυ :D
Doc μην έχεις ντε φακτο ότι η πιο φτηνή Rockshox είναι τίποτα ιδιαίτερο. Επίσης σημασία παίζουν το σύνολο των περιφερειακών. Προσωπικά θα έδινα λιγότερα θα έπαιρνα Ideal με full Shimano.
Όπως και να έχει στα χρήματα αυτά δε παίρνεις τίποτα αξιόλογο.
Doc μην έχεις ντε φακτο ότι η πιο φτηνή Rockshox είναι τίποτα ιδιαίτερο. Επίσης σημασία παίζουν το σύνολο των περιφερειακών. Προσωπικά θα έδινα λιγότερα θα έπαιρνα Ideal με full Shimano.
Όπως και να έχει στα χρήματα αυτά δε παίρνεις τίποτα αξιόλογο.
Δε διαφωνω, απλα η πιο φτηνη ροκσοξ ειναι αλλο επιπεδο απο σωμιε χωρις υδραυλικο κυκλωμα.
Οποιοδηποτε αλλο περιφερειακο το αλλαζεις φτηνα, η αναρτηση (και προφανως και οι τροχοι) ειναι που κοστιζει σε μια αναβαθμιση και η αναρτηση ειναι το πρωτο που θα σε ξενερωσει.
Lioulios
19/05/2020, 11:06
Μια χαρά ειναιτο anal
Og για τα λ7 που ζηταει 418319
Μιχάλη ήδη κοιτάω στο μτχ, απλώς αν φοβάμαι μια φορά τα μτχ δρόμου, του βουνού τα φοβάμαι δέκα. Αν έχει κάποιο θέμα, δεν έχω την εμπειρία (όχι πως έχω στου δρόμου) να το εντοπίσω. Επίσης να πω ότι δεν έχω και καμιά εμπειρία με το εντούρο, άρα δε τα καταλάβω και πολλά αν οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ ενός ποδηλάτου 500€ και ενός 700€.
Μια χαρά είναι το αναλογκ , οπως επίσης και με το aim παίρνεις και ρέστα με σαφώς χειρότερα specs . Το ερώτημα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι ακριβώς θα κάνεις με το ποδήλατο . Βουνό -βουνό ή πατημένα μονοπάτια και χωματόδρομους ; Οι περισσότεροι για mtb ξεκινάνε και τελικά του τρώει η άσφαλτος . Αν δεν έχει και πολλές απαιτήσεις μια χαρά είναι και το ΑΙΜ οπως επίσης έχει και η giant τα roam σαν dual purpose . Η αγορά καινούριου ποδηλατου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και ας μην της φαίνεται αρχικά . Σε όλα τα είδη , τα "αξιολόγα" ας πούμε έχουν εκκίνηση το χιλιάρικο . Σε μτχ προφανώς γλύτωνεις κεφάλαιο αλλά κερδίζεις άγχος ειδικά στο θέμα του σκελετού και ακόμα πιο ειδικά αν ειναι κάρμπον . Καλά ψώνια . Αντε να αυγατέψουμε να κανονίσουμε καμία βόλτα .
Κυρίως μονοπάτια και χωματόδρομους. Στο αλεποχώρι θα είναι το ποδήλατο, Γεράνεια Κιθαιρώνα και εκεί γύρω. Ούτε γρήγορος είμαι, ούτε άλματα κάνω. Πιο πολύ σαν εξερεύνηση θα χρησιμοποιείται.
Το Bianchi να το ξεχάσω; Τόσο χάλια; Παίζει γνωστός και μπορώ να το πάρω ίσως και κάτω από 400€.
Μια χαρά ειναιτο anal418319
:bawl:
Κυρίως μονοπάτια και χωματόδρομους. Στο αλεποχώρι θα είναι το ποδήλατο, Γεράνεια Κιθαιρώνα και εκεί γύρω. Ούτε γρήγορος είμαι, ούτε άλματα κάνω. Πιο πολύ σαν εξερεύνηση θα χρησιμοποιείται.
Το Bianchi να το ξεχάσω; Τόσο χάλια; Παίζει γνωστός και μπορώ να το πάρω ίσως και κάτω από 400€.
Ε παρτο μωρε και καποια στιγμη αν θες χτυπας κι ενα πηρουνι με 200κατι
Έτσι λέω γιατί τα 800€ μου κάθονται κάπως ( στο Attention θα πήγαινα λόγω Deore και χρώματος :D)
el_hymador
19/05/2020, 23:57
Ήρθαν τα ζαντολάστιχα :a2::a30:
880 gr η μπροστινή + 375 gr το λάστιχο + 70 ml τα ζουμιά για tubeless, σύνολο: 1.325 gr όταν η μαμίσια, ξερή, χωρίς ελαστικό και σαμπρέλα, ζυγίζει 1.610 gr...
Τα Schwalbe πακέτο τρελό να μπουν αλλά έκατσαν με την μια στο tubeless set up, με τρόμπα δαπέδου, ακόμα και χωρίς υγρό
Αν φύγει και κανά 400 gr από τον πίσω τροχό, μια χαρά!
(Bike24 άψογοι για άλλη μια φορά)
418325
Το χάλια είναι σχετική έννοια . Η Bianchi είναι τόσο ταυτισμένη με τις κούρσες που σε οτιδήποτε άλλο δεν πολύδειχνει .Παντως το duel που λέει , με την 3x9 και 22 μπροστα 36 πίσω δεν το λές και άσχημο . Αν το βρεις στο μεγεθός σου κατω απο 500αρικο είναι μια χαρά τιμή . Τα φρένα shimano μεν , αλλά υποδεέστερη σειρά , δεν περιμένω πολλά .Αν ομως κινείσαι ανθρώπινα στο ισιωμα δεν θα σου χρειαστουν ποτέ καλύτερα . Ευκολα όμως τα αλλάζεις μελλοντικά . Αν ήταν και οι λεβιεδες acera θα σου ελεγα προχωρά με κλειστά μάτια , είναι όμως altus που εν τέλει μπορεί να να μην σημαίνει και τίποτα . Το πηρούνι το αφήνω ασχολίαστο αλλά δεν νομίζω να είναι και για πέταμα . Εφόσον κλειδώνει κιόλας μια χαρά . Απλά κλειδωμένο κουβαλάς 3 κιλά χωρίς λόγο και αιτία !!!
Συνοπτικά εγω το δικό μου τρεκινγκ το πήρα το 16 με μηχανικά δισκόφρενα , δισκοβραχίωνα για πέταμα suntour και 3Χ8 acera κάπου 400 . Με 500 το bianchi και φουλ σιμάνο και υδραυλικό και ζάντες του Αλέκου με 500 είναι πολύ καλά . Είναι μια χαρά επιλογή για καινούριο , εφόσον θα το εχεις για χωράφια και χώματα . Άσφαλτο αυτό το πράγμα θα σε σακατέψει με 55mm λάστιχα. Από μένα , τώρα που το ξαναείδα με καφέ είναι ναι για το 3Χ9
Ακόμα και το DUEL 3Χ8 που εχει κάπως πιο περιορισμένο range με 24 μπροστά και 32 πίσω είναι αρκετό αν σε ενδιαφέρει να πάρεις ρέστα και δεν σκοπεύεις να ανεβαίνεις τοίχους .Σου δίνει λίγο παραπάνω τελική με 42 μπροστά έναντι του 40 που εχει το 3χ9 πίσω . Με τα ρέστα βάζεις επάνω και φρένα deore και ανεβαίνεις κατηγορίας . Εγω που εχω στο τρεκινγκ σαν πιο ελαφρύ 26/34 δεν νομιζω οτι και σε mountain θα ήθελα παραπάνω . Αλλά mountain δεν κάνω . Αν ζορίζεσαι πολύ και είσαι απροπόνητος κοιτα το 3Χ9 , διαφορετικά αν έχεις πόδια και πνευμόνια , ήδη ξέρεις ότι και το 3Χ8 σε καλύπτει .
Οτι και να πάρεις κάτω απο 500 είναι μια χαρά .
el_hymador
20/05/2020, 13:54
Έτσι λέω γιατί τα 800€ μου κάθονται κάπως ( στο Attention θα πήγαινα λόγω Deore και χρώματος :D)
Τα πιο VFM MTB στο 700άρι, είναι τα Vitus Nucleus VR σε εκδόσεις 27.5 & 29 τα οποία γίνονται ανάρπαστα και πρέπει να είσαι απίκο όταν σκάει παρτίδα γιατί φεύγουν αμέσως. Με κάτω από 700 ευρώ παίρνεις πιρούνι αέρα και thru axle μπροστά μαζί με αξιοπρεπέστατα περιφερειακά. Aξίζει να το ψάξεις!
https://www.chainreactioncycles.com/gr/en/vitus-nucleus-29-vr-bike-altus-2x9-2020/rp-prod181494
Τα διαθέτει και το Wiggle και ίσως και άλλοι... κάνε ένα search.
Μα για αυτό ρωτούσα αν αυτά τα εγγλέζικα reviews λένε τίποτα, γιατί σχεδόν όλα βγάζουν αυτό το Vitus σαν καλύτερη αγορά.
https://www.bikeradar.com/features/the-best-mountain-bikes-under-750/
el_hymador
20/05/2020, 14:17
Μα για αυτό ρωτούσα αν αυτά τα εγγλέζικα reviews λένε τίποτα, γιατί σχεδόν όλα βγάζουν αυτό το Vitus σαν καλύτερη αγορά.
https://www.bikeradar.com/features/the-best-mountain-bikes-under-750/
Vitus, πιο ακριβό βέβαια και Dual Susp έχει φίλος μου και είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του. Γενικά η εταιρεία έχει αυτή την πολιτική, πολύ φθηνά με καλά περιφερειακά. Σε αυτά τα χρήματα πριούνι αέρα δεν βρίσκεις έυκολα και ειναι πολύ σημαντικό. Τώρα για τα Reviews, δεν νομίζω ότι δεν είναι αντικειμενικά και στην τελική δεν είναι μόνο τοι Radar που γράφει εξαιρετικά πράγματα. Όλα τα ποδήλατα σε αυτή την τάξη τιμής έτσι και αλλιώς φτιάχνονται Taiwan και Κίνα, οι σκελέτοι δεν εχουν θέμα να πάθουν κάτι, δεν θα κάνεις και downhill φαντάζομαι, οπότε ποντάρεις στο να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερα περιφερειακά. Έτσι όπως το βλέπω το Nucleus είναι μια χαρά και αποτελεί μια εξαιρετική βάση για βελτιώσεις στο μέλλον, αν θελήσεις κάτι τέτοιο.
Τα πιο VFM MTB στο 700άρι, είναι τα Vitus Nucleus VR σε εκδόσεις 27.5 & 29 τα οποία γίνονται ανάρπαστα και πρέπει να είσαι απίκο όταν σκάει παρτίδα γιατί φεύγουν αμέσως. Με κάτω από 700 ευρώ παίρνεις πιρούνι αέρα και thru axle μπροστά μαζί με αξιοπρεπέστατα περιφερειακά. Aξίζει να το ψάξεις!
https://www.chainreactioncycles.com/gr/en/vitus-nucleus-29-vr-bike-altus-2x9-2020/rp-prod181494
Τα διαθέτει και το Wiggle και ίσως και άλλοι... κάνε ένα search.
Πολυ ενδιαφερον ποδηλατο. Εντυπωση μου κανει η διασταση των στεφανιων που παιρνουν και +λαστιχα. :beer:
el_hymador
20/05/2020, 17:03
Πολυ ενδιαφερον ποδηλατο. Εντυπωση μου κανει η διασταση των στεφανιων που παιρνουν και +λαστιχα. :beer:
Έχει μπαμπάτσικα λάστιχα και η ζάντα σηκώνει παραπάνω σίγουρα, αλλά στο chain reaction λένε μέχρι 2.4" είναι το max clearance, οπότε plus με βάση αυτά που ισχύουν δεν το λές (2.6+). Αλλά ok, μην τραλαθούμε, με 2.4" μια χαρά αερόστρωμα έχεις, τους πετάς και ένα tubeless και είσαι άρχοντας!
DoctoR_k6
20/05/2020, 17:15
Μας εχετε καψει κ με τα ποδηλατα...ποσες ωρες διαβασμα ΚΑΙ γι αυτο??
Αν καποιος θελει κατι decent να κινειται στο δρομο αλλα και να μπορει να κανει κ κανα βουνακι (οχι extreme καταστασεις γιατι μεγαλωσαμε) τι κοιταει?
Εως 500 καλα δεν ειναι?
Γιατι μονοδισκο αληθεια κ οχι 2 δισκους?
ΥΓ. Εχω να ανεβω σε ποδηλατο (σοβαρα εννοω) απο τον καιρο που ετρεχα με κουρσα στο ποδηλατοδρομιο με τον Κανελλοπουλο προπονητη.
Gearing 52-14 (μονο) αν θυμαμαι καλα...Αλλο πραγμα η τουμπα κ το συρσιμο στο ξυλο με δεμενα τα ποδια κ χωρις φρενα. :lol:
el_hymador
20/05/2020, 17:16
Στα άλλα νέα της ημέρας, τα ζαντολάστιχα εκουμπωθηκαν στο μπίτσι. Συνολικό κέρδος από βάρος -700 gr που δεν το λες σε καμία περίπτωση λίγο. Σε δοκιμαστική βόλτα το νοιώθεις και με το παραπάνω, αφού το βάρος αφαιρέθηκε από το μεγαλύτερης ακτίνας περιστρεφόμενο μέρος του ποδηλάτου, τους τροχούς και τα ελαστικά Επειδή με ρώτησαν για το κόστος, οι ζάντες της Mavic (Allroad) ειναι σε προσφαορά σε όλα τα καταστήματα του εξωτερικού, από 300, στα 230 ευρώ. Έρχoνται έτοιμες με ταινία, QR αντάπτορες και spacer για shimano κασέτες 9/10, δηλάδη κάνουν και για παλιά ή budget ποδήλατα. Είναι γα Gravel - ΜΤΒ (Light) χρήση. Τα Schwalbe G-ONE κυλάνε τέλεια στην άσφαλτο χωρίς drag, και έχουν ΤΡΕΛΗ πρόσφυση. Οτι πιο γραπωτικό έδω δει σε λάστιχο ποδηλάτου και έχω αλλάξει δεκάδες! Απλά υποψιάζομαι οτι φθαρούν πολύ γρήγορα... τέσπα. Άμα έχετε κανά "ασφαλτοποιημένο" MTB, Trekking - City, σκεφτείτε τα σοβαρά.
Αυτά.
Μεγάλο Ευχαριστώ στο Γιάννη @Lioulios που ήρθε και μας μάζεψε γιατί μείναμε από μπαταρία και η επιστροφή είχε πολύ ανηφόρα αδερφάκι μου!
Ήπιαμε και τα μπυράκια μας!
418335
418336
Αν καποιος θελει κατι decent να κινειται στο δρομο αλλα και να μπορει να κανει κ κανα βουνακι (οχι extreme καταστασεις γιατι μεγαλωσαμε) τι κοιταει?
Εως 500 καλα δεν ειναι?
ΥΓ. Εχω να ανεβω σε ποδηλατο (σοβαρα εννοω) απο τον καιρο που ετρεχα με κουρσα στο ποδηλατοδρομιο με τον Κανελλοπουλο προπονητη.
Gearing 52-14 (μονο) αν θυμαμαι καλα...Αλλο πραγμα η τουμπα κ το συρσιμο στο ξυλο με δεμενα τα ποδια κ χωρις φρενα. :lol:
Για κίνηση σε δρόμο και κάνα πατημένο χώμα πας σε hybrid/ treking που λέμε . Ριξε λίγο διάβασμα προς τα πίσω και θα βρεις υλικό και προτάσεις . Σε entry level mtb καποια bianchi που πρότεινε ένας φίλος δεν τα λες και άσχημα .
el_hymador
21/05/2020, 08:49
Εως 500 καλα δεν ειναι?
Η αλήθεια είναι ότι για να πάρεις ένας αξιοπρεπές MTB, πρέπει να φτάσεις τα 750+ ευρώ τουλάχιστον. Το "κακό" με τα budget MTB, είναι η "υποχρεώση" τους για ανάρτηση μπροστά και σε αυτά τα λεφτα τα πιρούνια είναι γ.τ.π. Απλά ΔΕΝ δουλέυουν, προσθέτουν βάρος και χαλάνε τελικά την συμπεριφορά του ποδηλάτου. Με 500 ευρώ -κατά την άποψη μου- η λύση για μικτή χρήση στην Ελλάδα είναι ένα City - Hybrid, ΧΩΡΙΣ ανάρτηση (οχι Trekking προς θεού!!!) με την μόνη προϋπόθεση, να δέχεται φαρδιά ελαστικά από 45 και πάνω. Τα ελαστικά αυτά, ρίχνοντας τις πιέσεις πάνε μια χαρά στο χώμα και πίστεψε με, έχει πολύ μεγαλύτερη πλάκα και ενδιαφέρον να οδηγάς ένα "ξερό" ποδήλατο στο χώμα, παρά ένα "MTB" που το μπροστινό του χοροπηδά ανεξέλεγκτα. Με "ξερο" ποδήλατο έχω φτάσει στα "γαμίδια" στο χώμα και έχω περάσει από σαθρά με σπασμένη πέτρα, και όλα αυτά με ελαστικά 700 Χ 38... απείρως καλύτερη εμπειρία σε σχέση με ένα Ideal MTB του 500άρικου που έχω, με "ανάρτηση" μπροστά.
Ένα εξαιρετικό ποδήλατο που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία είναι το Kona Dew (https://www.tsirikosbikes.gr/kona-dew-2020.html), το οποίο είναι και μούν@ρος, με 650 Χ 48 ελαστικά (μπορεί να πάρει και περισσότερο μάλλον). Από σασμάν κτλ μην ασχοληθείς, κλαίν, ακόμα και οι πιο budget σειρές της Shimano μια χαρα δουλέυουν και είναι τρομερά αξιόπιστες. 1Χ, 2Χ, 3Χ, κλάιν επίσης... καλύτερα 3Χ για γενική χρήση, να έχεις μεγάλο εύρος. Ωραία φρένα έχει, υποδεχές για να του βάλεις φτερά - σχάρες και ότι άλλο θέλεις έχει και επίσης αργότερα με μικρό κόστος, το κάνεις tubeless, του βάζεις ένα πιο 50-50 ελαστικό (https://www.wtb.com/collections/gravel-cx/products/venture) , ρίχνεις πίεσεις ακόμα και στα 20 psi και έχεις "αερόστρωμα" μπροστά και πίσω για να πηγαίνεις άρχοντας στο χώμα.
Όχι ΜΤΒ budget παιδιά, δεν κάνουν απολύτως τίποτα καλά, όπως και τα trekking αντίστοιχής τιμής.
Η αλήθεια είναι ότι για να πάρεις ένας αξιοπρεπές MTB, πρέπει να φτάσεις τα 750+ ευρώ τουλάχιστον. Το "κακό" με τα budget MTB, είναι η "υποχρεώση" τους για ανάρτηση μπροστά και σε αυτά τα λεφτα τα πιρούνια είναι γ.τ.π. Απλά ΔΕΝ δουλέυουν, προσθέτουν βάρος και χαλάνε τελικά την συμπεριφορά του ποδηλάτου. Με 500 ευρώ -κατά την άποψη μου- η λύση για μικτή χρήση στην Ελλάδα είναι ένα City - Hybrid, ΧΩΡΙΣ ανάρτηση (οχι Trekking προς θεού!!!) με την μόνη προϋπόθεση, να δέχεται φαρδιά ελαστικά από 45 και πάνω. Τα ελαστικά αυτά, ρίχνοντας τις πιέσεις πάνε μια χαρά στο χώμα και πίστεψε με, έχει πολύ μεγαλύτερη πλάκα και ενδιαφέρον να οδηγάς ένα "ξερό" ποδήλατο στο χώμα, παρά ένα "MTB" που το μπροστινό του χοροπηδά ανεξέλεγκτα. Με "ξερο" ποδήλατο έχω φτάσει στα "γαμίδια" στο χώμα και έχω περάσει από σαθρά με σπασμένη πέτρα, και όλα αυτά με ελαστικά 700 Χ 38... απείρως καλύτερη εμπειρία σε σχέση με ένα Ideal MTB του 500άρικου που έχω, με "ανάρτηση" μπροστά.
Ένα εξαιρετικό ποδήλατο που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία είναι το Kona Dew (https://www.tsirikosbikes.gr/kona-dew-2020.html), το οποίο είναι και μούν@ρος, με 650 Χ 48 ελαστικά (μπορεί να πάρει και περισσότερο μάλλον). Από σασμάν κτλ μην ασχοληθείς, κλαίν, ακόμα και οι πιο budget σειρές της Shimano μια χαρα δουλέυουν και είναι τρομερά αξιόπιστες. 1Χ, 2Χ, 3Χ, κλάιν επίσης... καλύτερα 3Χ για γενική χρήση, να έχεις μεγάλο εύρος. Ωραία φρένα έχει, υποδεχές για να του βάλεις φτερά - σχάρες και ότι άλλο θέλεις έχει και επίσης αργότερα με μικρό κόστος, το κάνεις tubeless, του βάζεις ένα πιο 50-50 ελαστικό (https://www.wtb.com/collections/gravel-cx/products/venture) , ρίχνεις πίεσεις ακόμα και στα 20 psi και έχεις "αερόστρωμα" μπροστά και πίσω για να πηγαίνεις άρχοντας στο χώμα.
Όχι ΜΤΒ budget παιδιά, δεν κάνουν απολύτως τίποτα καλά, όπως και τα trekking αντίστοιχής τιμής.
Εκτος του kona και το cube hyde ειναι αντιστοιχα ικανοτατο προς πασα χρηση + χωμα. Σε 29 τροχους χωραει μεχρι 2.3-2.4 και σε 27.5 χωραει 2.6.
Στα περι μπατζετ mtb και τα γ.τ.π. πηρουνια συμφωνω απολυτα.
el_hymador
21/05/2020, 10:35
Εκτος του kona και το cube hyde ειναι αντιστοιχα ικανοτατο προς πασα χρηση + χωμα. Σε 29 τροχους χωραει μεχρι 2.3-2.4 και σε 27.5 χωραει 2.6.
Στα περι μπατζετ mtb και τα γ.τ.π. πηρουνια συμφωνω απολυτα.
Αν παίρνει 2.6" σε 27.5 ειναι ότι πρέπει. Φτιάχνεις δυο σετ τροχών, ένα 700 Χ 28-32 για κίνηση στην άσφαλτο και ένα 650 Χ 2.4+ για χώμα και έχεις δύο ποδήλατα.
el_hymador
21/05/2020, 11:15
Aυτό εδώ ήταν ποδηλατάρα, αλλά το έχει κόψει από την παραγωγή η Marin το 2019... βγήκε σε προσφορά με 700 ευρώ αλλά δεν τα είχα (ούτε τα έχω...). Πρέπει να παζουν ακόμα κάποια κομμάτι πάντως αν το ψάξει κανείς και σε καλή τιμή.
Marin Pine Mountain, ατσάλι και λάστιχα 2.8, δηλαδή σκελετός για μια ζωή και ισοπέδωση του τερέν. Μόνο για βουνό βέβαια, δρόμο δεν πάει, τουλάχιστον όχι με αυτά τα λάστιχα.
418347
DoctoR_k6
21/05/2020, 12:19
Για κίνηση σε δρόμο και κάνα πατημένο χώμα πας σε hybrid/ treking που λέμε . Ριξε λίγο διάβασμα προς τα πίσω και θα βρεις υλικό και προτάσεις . Σε entry level mtb καποια bianchi που πρότεινε ένας φίλος δεν τα λες και άσχημα .
Πρεπει να πεσει διαβασμα...συμφωνω.
Το κοστος μην ανεβει κ πεσει καμια παντολφα (μηχανες, ποδηλατα...)
Καλα το αξιοπρεπες για τον καθενα μας ειναι υποκειμενικο.
Καποιος που ασχολειται αρκετα προφανως κ ενα ΜΤΒ του 500αρικου θα του φανει λιγο/γελοιο αλλα καποιος οχι τοσο μεσα στα πραγματα μπορει να μην καταλαβει κ διαφορα.
Κατι MERIDA & SCOTT τα ξεχναμε κοινως...
To CUBE AIM RACE χαζευα...για πεταμα κ αυτο? :lol:
Οποτε Analog σε καμια καλη τιμη αν το πετυχω?
el_hymador
21/05/2020, 13:20
Πρεπει να πεσει διαβασμα...συμφωνω.
Το κοστος μην ανεβει κ πεσει καμια παντολφα (μηχανες, ποδηλατα...)
Καλα το αξιοπρεπες για τον καθενα μας ειναι υποκειμενικο.
Καποιος που ασχολειται αρκετα προφανως κ ενα ΜΤΒ του 500αρικου θα του φανει λιγο/γελοιο αλλα καποιος οχι τοσο μεσα στα πραγματα μπορει να μην καταλαβει κ διαφορα.
Κατι MERIDA & SCOTT τα ξεχναμε κοινως...
To CUBE AIM RACE χαζευα...για πεταμα κ αυτο? :lol:
Οποτε Analog σε καμια καλη τιμη αν το πετυχω?
Προφανώς υπάρχει υποκειμενικότητα αλλά δεν στο λέω από την σκοπία ενός τούμπανου MTB αναβάτη, καμία σχέση. Η αναλογία είναι σαν να ρωτάει κάποιος αν μπορεί να μπεί με Syong Shenju (ή κάτι τέτοιο) κινέζικη απομίμηση XT125 στο χώμα. Ε θα μπει, αλλά η εμπειρία δεν θα είναι ευχάριστη, απλά διεκπαιρεωτική και άχαρη. Όλες οι γνωστές εταιρείες, σε αυτό το πλαφόν τιμής βγάζουν πάνω - κάτω τα ίδια ποδήλατα. Giant, Kona, Specialized, Trek, Merida, Scott, Cannondale, GT, έιναι τα ηχηρά ονόματα και χρεώνουν για αυτό. Πιο μικρές εταιρείες προσφέρουν κάτι λίγο παραπάνω στα ίδια χρήματα αλλά αυτό δεν κάνει τελικά μεγάλη διαφορά. Τα CUBE δεν τα ξέρω, εννοώ δεν τα έχω ψάξει. Αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξω ένα MTB στο 500άρι θα κοίταγα το TREK Merlin 5 (https://www.cyclist.gr/el/monhw-anarthshw/45478-TREK-MARLIN-5-2020-009951.html). Το cyclist είναι από τα καλύτερα ποδηλατάδικα στην Ελλάδα σε εξυπηρέτηση / after sales, το μπιτσι έχει σκελετό βασισμένο στα πιο ακριβά XCaliber, με εγγύηση εφ όρου ζώης και αν θες να κάνεις αναβάθμιση μελλοντικα με ένα πιο καλό πιρούνι και περιφερειακά βρίσκεις πολύ εύκολα και μτχ. Είναι μια καλή βάση.
doctor_john
21/05/2020, 14:06
...ΥΓ. Εχω να ανεβω σε ποδηλατο (σοβαρα εννοω) απο τον καιρο που ετρεχα με κουρσα στο ποδηλατοδρομιο με τον Κανελλοπουλο προπονητη.
cyclocross αγαπητε, τι συζητάμε... :a55:
DoctoR_k6
21/05/2020, 15:04
cyclocross αγαπητε, τι συζητάμε... :a55:
Οχι μικτο δεν ειχε.
Μονο ξυλο κ ''ξυλο''.
Απλα μετα απο προπονηση 20-30χλμ να θες να σταματησεις γιατι τρεμουν τα ποδια σου κ να μην μπορεις. :cry:
Αναγκαστικα 2-3 γυρους πενταλ γυρω-γυρω. Αρκει να μην σταματουσες να πενταλαρεις. :lol:
doctor_john
21/05/2020, 16:19
Zουσα με ένα ΝJS αλλά επιστρατευθηκε με την ομάδα ξανά στην πίστα.
cc εννοώ το είδος, δρόμου με τακούνι και διάκενα ;) θα πάθεις πλάκα.
el_hymador
21/05/2020, 16:35
Zουσα με ένα ΝJS αλλά επιστρατευθηκε με την ομάδα ξανά στην πίστα.
cc εννοώ το είδος, δρόμου με τακούνι και διάκενα ;) θα πάθεις πλάκα.
:a013: Cyclocross / Gravel είναι Η κατηγορία για την Ελλάδα. Τα πιο πολυχρηστικά ποδήλατα.
:a013: Cyclocross / Gravel είναι Η κατηγορία για την Ελλάδα. Τα πιο πολυχρηστικά ποδήλατα.
Βασικά συμφωνώ αλλά σε μερικές μάρκες τα cyclo έχουν ακραία γεωμετρία και τα gravel κουβαλούν έχτρα βάρος και δυνατότητες, που για πολλούς είναι overkill.
Απ' την άλλη κάποια "sportive" (endurance) έχουν δυνατότητα να πάρουν 32αρι λάστιχο, ενώ τα υβριδικά μπορούν να γεμίσουν τα κενά όλων των απο πάνω, γέρνοντας τη ζυγαριά προς τη μια ή την άλλη μεριά.
Το θέμα είναι να ξέρεις τι θέλεις και να επιλέγεις τα χαρακτηριστικά ανεξάρτητα από ταμπέλες.
Και τις περισσότερες φορές το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε και πως να μεταφράσουμε τα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες μας.
Μερικές φορές ρίχνουμε περισσότερο βάρος στον εξοπλισμό απ' το λόγο stack/reach, γιατί το φιλαράκι που ξέρει μας είπε, πως αν δεν έχει 105 δεν αξίζει.
Τα cyclocross ειναι συνηθως σκληρα ποδηλατα με περιορισμενο ευρος σχεσεων, επιθετικη γεωμετρια, χωρις δυνατοτητες για σχαρες κλπ και ειναι σκυφτα. Τα gravel ειναι πιο ανθρωπινα, πιο ορθια, πιο μαλακα, τραβανε στην ανηφορα, φορτωνονται καλλιτερα, βγαζουν και πινακιδα.
Η καινουργια κατηγορια gravel ειναι τα mtb με μικρης διαδρομης μπροστινη αναρτηση και drop bar τιμονι οπως αυτο το bombtrack:
418406
Και υπαρχουν και διπλης αναρτησης οπως αυτο:
418407
panos_zip
22/05/2020, 09:25
Δεν έχω σχέση με τα ΜΤΒ. Τελείως ασχετος γενικά. Όμως διαβάζοντας αυτα που λέει ο Big για το μπροστινο θα συμφωνήσω.
Και εξηγούμαι.
Φίλος και κουμπάρος έχει ενα IDEAL ΜΤΒ (μοντέλο δεν ξερω) με αυτο το απλό μπροστινό suntur. Το ποδήλατο ηταν δώρο, μεταχειρο μετά από αρκετές προπονήσεις και μερικά αγωνάκια. Αυτος που του το έδωσε, φιλος επίσης, ήθελε upgrade λόγω επιπέδου.
Ο κουμπάρος μου λοιπόν, δεν ηταν ποτέ ικανοποιημένος από την αίσθηση του μπροστινου. Οπότε στα πλαίσια γενικου σερβις και λίπανσης που κάναμε στο ποδηλατό του, αποφασισε να λυσουμε και το μπροστινο. Εκει εμπλέκομαι εγώ που του εκτύπωσα αυτο το σπεσιαλ καρυδάκι για να μπορέσει να το λύσει. Εχει πλαστικη βίδα εκεί η οποία χωρις το κατάλληλο καρυδακι γινεται λιώμα με το παραμικρό.
Το μπροστινο είναι τελείως απλό. 2 σωλήνες ο ένας μεσα στον άλλο ο ένας αλουμινένιος, ο άλλος τεφλον. Ένα ελατήριο και μπόλικο γράσσο. Αυτό. Τέλος. Τίποτα άλλο.
Απογοητεύτηκα λίγο. Πίστευα ότι τέτοια μπροστινα εχουν μονο τα ποδήλατα που πουλαει το πρακτικερ.
Γενικά δηλαδή το μπροστινό δεν κάνει, και ειναι κριμα γιατι το υπόλοιπο ποδήλατο έχει δυνατότητες.
Για μενα αξίζει φουλ το να δώσει κάποιος λεφτα για ενα καλύτερο μπροστίνο.
Αυτά. Σας αφήνω να συνεχίσετε τα τεχνικά σας
:wave2:
418408 418409 418410
el_hymador
22/05/2020, 09:49
Βασικά συμφωνώ αλλά σε μερικές μάρκες τα cyclo έχουν ακραία γεωμετρία και τα gravel κουβαλούν έχτρα βάρος και δυνατότητες, που για πολλούς είναι overkill.
Απ' την άλλη κάποια "sportive" (endurance) έχουν δυνατότητα να πάρουν 32αρι λάστιχο, ενώ τα υβριδικά μπορούν να γεμίσουν τα κενά όλων των απο πάνω, γέρνοντας τη ζυγαριά προς τη μια ή την άλλη μεριά.
Το θέμα είναι να ξέρεις τι θέλεις και να επιλέγεις τα χαρακτηριστικά ανεξάρτητα από ταμπέλες.
Και τις περισσότερες φορές το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε και πως να μεταφράσουμε τα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες μας.
Μερικές φορές ρίχνουμε περισσότερο βάρος στον εξοπλισμό απ' το λόγο stack/reach, γιατί το φιλαράκι που ξέρει μας είπε, πως αν δεν έχει 105 δεν αξίζει.
Το bike fitting είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία, στην Ελλάδα λίγοι το κάνουν και λίγοι επίσης το αναζητούν. Φυσικά μιλάμε για κάποιον που κάνει "σοβαρά" ποδήλατο, για όσους πάνε ένα χαλαρό βολτάκι και στο ψιλικατζίδικο με το ποδήλάτο, απλά ακούς το σώμα σου και προσαρμόζεις αναλόγως, αν βέβαια έχεις σωστό νούμερο. Τα cyclocross είναι"νταμάρια" σε γενικές γραμμές, απλά ανοίγουν ένα νέο πεδίο δράσης σε όλους τους κουρσάδες. Τα gravel, ειναι σίγουρα λίγο πιο βαριά σε σχέση με μια κούρσα αν και όσο ανεβαίνεις σε τιμή, η ψαλίδα κλείνει. Σε κάθε περίπτυωση δεν προτείνονται σε κάποιον συνειδητοποιημένο κουρσά αλλά σε όσους θέλουν αυτό το πολυπόθητο "ένα ποδήλατο για να κάνω άσφαλτο και χώμα".
el_hymador
22/05/2020, 09:57
https://www.nytimes.com/2020/05/18/nyregion/bike-shortage-coronavirus.html
Το άρθρο αφορά άλη αγορά αλλά και στην Ελλάδα έχει γίνει χαμός. Έψαχνα ένα κωνόκλειδο πριν δύο εβδομάδες και γύρισα 5-6 ποδηλατάδικα για να το βρω. Σε όλα, γίνοταν της πουτ@ν@ς από κόσμο και μου έλεγαν ότι έχουν πουλήσει και τους τοίχους, δεν έχουν ποδήλατα να δώσουν. Μακάρι να μην είναι πορόσκαιρη η φάση και να στραφεί πολύς κόσμος στο ποδήλατο. Ακόμα οι ανυποψιάστοι δεν έχουν ανακαλύψει τα ηλεκτρικής υποβοήθησης. Όταν ο κόσμος καταλάβει τι μπορεί να κάνει με αυτά τα ποδήλατα και τι δυνατότητες έχουν, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη επιχορήγηση που έχει εξαγγελθεί, ενδέχεται να δούμε πολλά στους δρόμους.
Το bike fitting είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία, στην Ελλάδα λίγοι το κάνουν και λίγοι επίσης το αναζητούν. Φυσικά μιλάμε για κάποιον που κάνει "σοβαρά" ποδήλατο, για όσους πάνε ένα χαλαρό βολτάκι και στο ψιλικατζίδικο με το ποδήλάτο, απλά ακούς το σώμα σου και προσαρμόζεις αναλόγως, αν βέβαια έχεις σωστό νούμερο. Τα cyclocross είναι"νταμάρια" σε γενικές γραμμές, απλά ανοίγουν ένα νέο πεδίο δράσης σε όλους τους κουρσάδες. Τα gravel, ειναι σίγουρα λίγο πιο βαριά σε σχέση με μια κούρσα αν και όσο ανεβαίνεις σε τιμή, η ψαλίδα κλείνει. Σε κάθε περίπτυωση δεν προτείνονται σε κάποιον συνειδητοποιημένο κουρσά αλλά σε όσους θέλουν αυτό το πολυπόθητο "ένα ποδήλατο για να κάνω άσφαλτο και χώμα".
Βασικά το stack/reach το ανέφερα σαν ένα χρακτηριστικό της γεωμετρίας που λέει πόσο άνετο ή πόσο αγωνιάρικο θα είναι ένα ποδήλατο. Πχ υπάρχουν κάποιες μάρκες που ονομάζουν cyclocross, ποδήλατα με πολύ πιο άνετη γεωμετρία.
Κάποια endurance έχουν πολύ άνετη γεωμετρία και μεγάλες γωνίες λαιμού ενώ σε καποια άλλα κάθε φορά που θα κοιτάς αριστερά, θα αλλάζεις 3 λωρίδες δεξιά.
Και εκτός από εμάς που δεν ξέρουμε αλλά θέλουμε 105 γιατί είναι το μόνο που καταλαβαίνουμε απ' όσα διαβάζουμε στα reviews, είναι και οι πωλητές στην ελλάδα που άλλοτε δεν ξέρουν και άλλοτε δεν ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν, αλλά πουλάνε ποδήλατα του 1000ρικου λες και πουλάνε καρπούζια. Πάρτο και ότι σου βγει!
Για fiting και sizing, ούτε λόγος.
Cpt_Slow
22/05/2020, 11:58
Δεν έχω σχέση με τα ΜΤΒ. Τελείως ασχετος γενικά. Όμως διαβάζοντας αυτα που λέει ο Big για το μπροστινο θα συμφωνήσω.
Και εξηγούμαι.
Φίλος και κουμπάρος έχει ενα IDEAL ΜΤΒ (μοντέλο δεν ξερω) με αυτο το απλό μπροστινό suntur. Το ποδήλατο ηταν δώρο, μεταχειρο μετά από αρκετές προπονήσεις και μερικά αγωνάκια. Αυτος που του το έδωσε, φιλος επίσης, ήθελε upgrade λόγω επιπέδου.
Ο κουμπάρος μου λοιπόν, δεν ηταν ποτέ ικανοποιημένος από την αίσθηση του μπροστινου. Οπότε στα πλαίσια γενικου σερβις και λίπανσης που κάναμε στο ποδηλατό του, αποφασισε να λυσουμε και το μπροστινο. Εκει εμπλέκομαι εγώ που του εκτύπωσα αυτο το σπεσιαλ καρυδάκι για να μπορέσει να το λύσει. Εχει πλαστικη βίδα εκεί η οποία χωρις το κατάλληλο καρυδακι γινεται λιώμα με το παραμικρό.
Το μπροστινο είναι τελείως απλό. 2 σωλήνες ο ένας μεσα στον άλλο ο ένας αλουμινένιος, ο άλλος τεφλον. Ένα ελατήριο και μπόλικο γράσσο. Αυτό. Τέλος. Τίποτα άλλο.
Απογοητεύτηκα λίγο. Πίστευα ότι τέτοια μπροστινα εχουν μονο τα ποδήλατα που πουλαει το πρακτικερ.
Γενικά δηλαδή το μπροστινό δεν κάνει, και ειναι κριμα γιατι το υπόλοιπο ποδήλατο έχει δυνατότητες.
Για μενα αξίζει φουλ το να δώσει κάποιος λεφτα για ενα καλύτερο μπροστίνο.
Αυτά. Σας αφήνω να συνεχίσετε τα τεχνικά σας
:wave2:
Τα απλα σαντουρ ετσι ειναι, μετα υπαρχουν αρκετα πιο πολυπλοκα οπως πχ η rockshox reba με 2 θαλαμους αερα, και ρυθμισεις compression και rebound.
Οταν την ειχα μου ειχε κανει εντυπωση το ποσο περιπλοκη ειναι, μετα τα καλα ελατηριου δεν διαφερουν και πολυ απο μηχανης.
giorgio7
22/05/2020, 13:23
Βασικά το stack/reach το ανέφερα σαν ένα χρακτηριστικό της γεωμετρίας που λέει πόσο άνετο ή πόσο αγωνιάρικο θα είναι ένα ποδήλατο. Πχ υπάρχουν κάποιες μάρκες που ονομάζουν cyclocross, ποδήλατα με πολύ πιο άνετη γεωμετρία.
Κάποια endurance έχουν πολύ άνετη γεωμετρία και μεγάλες γωνίες λαιμού ενώ σε καποια άλλα κάθε φορά που θα κοιτάς αριστερά, θα αλλάζεις 3 λωρίδες δεξιά.
Και εκτός από εμάς που δεν ξέρουμε αλλά θέλουμε 105 γιατί είναι το μόνο που καταλαβαίνουμε απ' όσα διαβάζουμε στα reviews, είναι και οι πωλητές στην ελλάδα που άλλοτε δεν ξέρουν και άλλοτε δεν ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν, αλλά πουλάνε ποδήλατα του 1000ρικου λες και πουλάνε καρπούζια. Πάρτο και ότι σου βγει!
Για fiting και sizing, ούτε λόγος.
Mηπως μπορεις να μας πεις χονδρικα πως καταλαβαινουμε ποσο ανετη η αγωνιστικη ειναι η γεωμετρια ενος ποδηλατου με βαση τα stack/reach?Με ενδιαφερει πιο πολυ για mountain bikes.
giorgio7
22/05/2020, 13:35
https://www.nytimes.com/2020/05/18/nyregion/bike-shortage-coronavirus.html
Το άρθρο αφορά άλη αγορά αλλά και στην Ελλάδα έχει γίνει χαμός. Έψαχνα ένα κωνόκλειδο πριν δύο εβδομάδες και γύρισα 5-6 ποδηλατάδικα για να το βρω. Σε όλα, γίνοταν της πουτ@ν@ς από κόσμο και μου έλεγαν ότι έχουν πουλήσει και τους τοίχους, δεν έχουν ποδήλατα να δώσουν. Μακάρι να μην είναι πορόσκαιρη η φάση και να στραφεί πολύς κόσμος στο ποδήλατο. Ακόμα οι ανυποψιάστοι δεν έχουν ανακαλύψει τα ηλεκτρικής υποβοήθησης. Όταν ο κόσμος καταλάβει τι μπορεί να κάνει με αυτά τα ποδήλατα και τι δυνατότητες έχουν, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη επιχορήγηση που έχει εξαγγελθεί, ενδέχεται να δούμε πολλά στους δρόμους.
Οντως εχει γινει χαμος αυτη την περιοδο στην Ελλαδα με τα ποδηλατα.Ψαχνω για mountain σε μεγεθοος xl και δεν βρισκω πουθενα!!!!!Ακομα και στο εξωτερικο που βρηκα καποια που με ενδιεφεραν μεχρι να κανω καταθεση ειχαν εξαφανιστει!!!Αυτο γινεται γιατι λογω κορονοιου εχουν θεμα με τις παραγωγες τα εργοστασια....
BabisStinson
22/05/2020, 14:05
Κοιτάω κι εγώ για ποδήλατο, ένα entry level kουρσάκι, να δω αν μου ταιριάζει το άθλημα. Κάνω κολύμβηση και τρέξιμο και είπα να μπω να δω και το ποδήλατο μήπως κάνω και τρίαθλο.
Έχω φίλο φανατικό του ποδηλάτου και του τρεξίματος, πάμε παρέα, οπότε θα έχω παρέα και για το ποδήλατο. Αυτός μου πρότεινε να πάρω ένα φθηνό για αρχή να δω αν θα κολλήσω και να μην ξοδέψω λεφτά. Το θέμα είναι ότι λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να βρω πουθενά κανένα ποδήλατο σε 58 νούμερο με <800 ευρώ. Ρώτησα σε 4-5 ποδηλατάδικα δεν έχει κανείς τίποτε, δεν στοκάρανε προφανώς λόγω πανδημίας και μου λένε ότι δεν έχουν ούτε οι εταιρείες να τους στείλουν, και μου είπαν για Αύγουστο και μετά. Πάει δηλαδή το καλοκαίρι..
Ένας μου είπε να πάρω το 56αρι αν και 56αρι έχει ο φίλος που είναι 7-8 πόντους κοντύτερος και του είναι οριακό μου έχει πει. Είμαι 1.86, 95 κιλά με μακριά χέρια και μήκος από αστράγαλο σε καβάλο 85cm. Στα site των εταιρειών 58 με δίνει παντού.
Κάτι τέτοιο ψάχνω:
https://www.scott-sports.com/in/en/product/scott-speedster-40-bike
(στυλ και budget)
Έχετε κάτι υπόψιν να προτείνετε; Γιατί είναι όπως τα λένε και τα παιδιά, τα μαγαζιά δεν έχουν εμπόρευμα να πουλήσουν.
Ευχαριστώ
el_hymador
22/05/2020, 14:28
Οντως εχει γινει χαμος αυτη την περιοδο στην Ελλαδα με τα ποδηλατα.Ψαχνω για mountain σε μεγεθοος xl και δεν βρισκω πουθενα!!!!!Ακομα και στο εξωτερικο που βρηκα καποια που με ενδιεφεραν μεχρι να κανω καταθεση ειχαν εξαφανιστει!!!Αυτο γινεται γιατι λογω κορονοιου εχουν θεμα με τις παραγωγες τα εργοστασια....
Δεν είναι θέμα παραγωγής μόνο, η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα, γιατί ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης αντί των ΜΜΜ, ο συνωστισμός των οποίων, είναι μεγάλο πρόβλημα στην Covid-19 εποχή. Ξαναλέω, έτσι και καταλάβουν στην Ελλάδα, τι μπορεί να κάνει ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο, θα γίνει χαμός, όσο ακόμα τουλάχιστον υπάρχουν κάποια φράγκα...
doctor_john
22/05/2020, 14:40
Eίναι το πρώτο σου δρόμου, μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο και να γλιτώσεις περισσότερα.
πχ
https://www.car.gr/28688057-canyon-endurace
https://www.car.gr/28633817-fondriest
https://www.car.gr/28689278-scott
Mηπως μπορεις να μας πεις χονδρικα πως καταλαβαινουμε ποσο ανετη η αγωνιστικη ειναι η γεωμετρια ενος ποδηλατου με βαση τα stack/reach?Με ενδιαφερει πιο πολυ για mountain bikes.
Αν υποθεσουμε πως ολα τα ποδηλατα εχουν την ιδια γωνια καθετου σωληνα (εκει που μπαινει το παλουκοσελο) τοτε το stack σου λεει ποσο πανω θα ερθει το τιμονι και το reach ποσο μπροστα, οταν καθεσαι στη σελα. Οποτε οσο μεγαλυτερος ειναι ο λογος s/r, τοσο πιο ορθια ειναι η θεση ποδηλασιας και οσο μικροτερος, τοσο πιο σκυφτη.
Βεβαια, δεν εχουν ολα τα ποδηλατα την ιδια γωνια καθετου, οποτε αν θες να βρεις ενα λογο που να σου δειχνει την ανεση της γεωμετριας, καλλιτερα κοιτα τον λογο stack/tte, οπου tte το "top tube effective".
Ποστευω πως ο λογος s/r καθιερωθηκε σε μια εποχη που ολα τα ποδηλατα ειχαν γωνιες καθετου 72-73 μοιρες. Τα συγχρονα mtb ομως εχουν ξεφυγει απο αυτα τα νουμερα, εχω δει και 75+°.
el_hymador
22/05/2020, 16:45
Κοιτάω κι εγώ για ποδήλατο, ένα entry level kουρσάκι, να δω αν μου ταιριάζει το άθλημα. Κάνω κολύμβηση και τρέξιμο και είπα να μπω να δω και το ποδήλατο μήπως κάνω και τρίαθλο.
Έχω φίλο φανατικό του ποδηλάτου και του τρεξίματος, πάμε παρέα, οπότε θα έχω παρέα και για το ποδήλατο. Αυτός μου πρότεινε να πάρω ένα φθηνό για αρχή να δω αν θα κολλήσω και να μην ξοδέψω λεφτά. Το θέμα είναι ότι λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να βρω πουθενά κανένα ποδήλατο σε 58 νούμερο με <800 ευρώ. Ρώτησα σε 4-5 ποδηλατάδικα δεν έχει κανείς τίποτε, δεν στοκάρανε προφανώς λόγω πανδημίας και μου λένε ότι δεν έχουν ούτε οι εταιρείες να τους στείλουν, και μου είπαν για Αύγουστο και μετά. Πάει δηλαδή το καλοκαίρι..
Ένας μου είπε να πάρω το 56αρι αν και 56αρι έχει ο φίλος που είναι 7-8 πόντους κοντύτερος και του είναι οριακό μου έχει πει. Είμαι 1.86, 95 κιλά με μακριά χέρια και μήκος από αστράγαλο σε καβάλο 85cm. Στα site των εταιρειών 58 με δίνει παντού.
Κάτι τέτοιο ψάχνω:
https://www.scott-sports.com/in/en/product/scott-speedster-40-bike
(στυλ και budget)
Έχετε κάτι υπόψιν να προτείνετε; Γιατί είναι όπως τα λένε και τα παιδιά, τα μαγαζιά δεν έχουν εμπόρευμα να πουλήσουν.
Ευχαριστώ
Θα σου προτείνω κάτι που μπορεί να ακουστεί αιρετικό. Είμαι 110% κατά της αγοράς από πολυκαταστήματα αλλά στο DECATHLON τρέχουν μια δική τους μπράντα, με το όνομα Triban (πρώην B'WIN) και τα ποδήλατα έιναι εντυπωσιακά σε specs, ενώ γενικά ακούγονται πολύ καλά λόγια για αυτά στα reviews. Ότι ρούχο και αξεσούαρ Β'WIN έχω πάρει είναι εξαιρετικό πάντως, ποδήλατο δεν έχω πάρει αλλά θέλω να πω δεν είναι της σειράς σαν μπράντα. Έχουν λοιπόν κάτι μοντέλο δρόμου που ονομάζονται RC, σε τιμές 850, 650 και 500 ευρώ.
Αυτό εδώ είναι το ακριβό (850 ευρώ):
https://www.decathlon.com.gr/gr_gr/recreational-cycling-road-bike-disc-brakes-triban-rc520-en-s301734.html
και ειναι ανώτερο από το Scott Speedster 40 σε specs, με το βάρος στα ίδια επίπεδα 10,4 (scott) έναντι 10,7 κιλά (triban). Δίνουν εφ όρου ζωής εγγύηση για το πλαίσιο και κάποια περιφερειακά και στην τελική δεν χάνεις τίποτα να πας να το δεις και να καβαλήσεις τα ποδήλατα σε διάφορα μεγέθη. Στο DECATHLON στην Αττική, έχει έναν πωλητή στο ποδηλατικό τμήμα ο οποίος είναι γνώστης και φανατικός ποδηλάτης και ο ίδιος, πολύ πρόθυμας να εξυπηρετήσει.
Ορίστε και ένα review για το συγκεκριμενο μπίτσι: https://www.bikeradar.com/reviews/bikes/road-bikes/triban-rc-520-disc-review/
doctor_john
22/05/2020, 18:58
Παρόλη την εκτίμηση που έχω στην σειρά 60ΧΧ για τις ιδιότητες της και το feedback σε σχέση με την 70ΧΧ, η συγκεκριμένη
κατασκευή που την έχω ζήσει με BMC μπορεί να ονομάσει comfort μόνο τα λαστιχα που προτείνει.
Δεν θα αλλάξει εύκολα γραμμή μέσα στη στροφή και γενικά έχει κραδασμούς.
Ωραίο bike δεν λέω, για πρώτο σε τριαθλητή θα το πρότεινα με κάρμπον στεφάνια, για all round πρώτο μόνο σε κάποιον με πολύ ένταση εφόσον
έχει εκφράσει οτι του αρέσει πολύ.
Cpt_Slow
22/05/2020, 19:42
κατι να ρωτησω, για πορπονητηριο πρεπει να βαλω ειδικο λαστιχο στον πισω τροχο?
Παιδιά αξίζει να πάω σε κράνος με MIPS ή και ένα χωρίς είναι μια χαρά; πχ το Giro Foray που το βρήκα στα 75€. Εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο σε αυτά ή και λιγότερα, για commuting και βόλτες.
doctor_john
22/05/2020, 20:34
κατι να ρωτησω, για πορπονητηριο πρεπει να βαλω ειδικο λαστιχο στον πισω τροχο?
Aν δεν θέλεις να χαλάσεις το δικό σου, ναι. Θα έχεις και λίγο χαμηλότερο θόρυβο.
Ατσάλινο quick realease να έχεις στα μέτρα του προπονητηρίου και να μην σηκώνεσαι απο την σέλα ή τραβάς το τιμόνι.
Cpt_Slow
22/05/2020, 20:38
Aν δεν θέλεις να χαλάσεις το δικό σου, ναι. Θα έχεις και λίγο χαμηλότερο θόρυβο.
Ατσάλινο quick realease να έχεις στα μέτρα του προπονητηρίου και να μην σηκώνεσαι απο την σέλα ή τραβάς το τιμόνι.
θα κανω και προπονητηριο και δρομο, μην φανταστεις τιποτα τρελλα πραγματα, υπαρχει καποιο λαστιχο για διπλη χρηση? Η να κρατησω αυτο που εχει κ οταν λιωσει το αλλαζω?
Ατσαλινο qr γιατι?
Θα σου προτείνω κάτι που μπορεί να ακουστεί αιρετικό. Είμαι 110% κατά της αγοράς από πολυκαταστήματα αλλά στο DECATHLON τρέχουν μια δική τους μπράντα, με το όνομα Triban (πρώην B'WIN) και τα ποδήλατα έιναι εντυπωσιακά σε specs, ενώ γενικά ακούγονται πολύ καλά λόγια για αυτά στα reviews. Ότι ρούχο και αξεσούαρ Β'WIN έχω πάρει είναι εξαιρετικό πάντως, ποδήλατο δεν έχω πάρει αλλά θέλω να πω δεν είναι της σειράς σαν μπράντα. Έχουν λοιπόν κάτι μοντέλο δρόμου που ονομάζονται RC, σε τιμές 850, 650 και 500 ευρώ.
Αυτό εδώ είναι το ακριβό (850 ευρώ):
https://www.decathlon.com.gr/gr_gr/recreational-cycling-road-bike-disc-brakes-triban-rc520-en-s301734.html
και ειναι ανώτερο από το Scott Speedster 40 σε specs, με το βάρος στα ίδια επίπεδα 10,4 (scott) έναντι 10,7 κιλά (triban). Δίνουν εφ όρου ζωής εγγύηση για το πλαίσιο και κάποια περιφερειακά και στην τελική δεν χάνεις τίποτα να πας να το δεις και να καβαλήσεις τα ποδήλατα σε διάφορα μεγέθη. Στο DECATHLON στην Αττική, έχει έναν πωλητή στο ποδηλατικό τμήμα ο οποίος είναι γνώστης και φανατικός ποδηλάτης και ο ίδιος, πολύ πρόθυμας να εξυπηρετήσει.
Ορίστε και ένα review για το συγκεκριμενο μπίτσι: https://www.bikeradar.com/reviews/bikes/road-bikes/triban-rc-520-disc-review/
+1
Απ' όσο το έχω ψάξει για τα b win έχω ακούσει τα καλύτερα. Παρ' όλα αυτά δεν έβρισκα πουθενά αλλά δεν ήξερα οτι μετονομάστηκαν σε triban. Ο miskin μου το είχε πει και μάλιστα το κατάστημα στην κόρινθο είχε κάποια μοντέλα.
doctor_john
22/05/2020, 20:54
Tα λάστιχα του δρόμου είναι ακριβότερα και κρατάνε λιγότερο στο προπονητήριο. Καμία επαφή η χρήση τους ;)
Μπορείς να έχεις ένα δεύτερο πίσω τροχό να τον αλλάζεις εύκολα. Αν έχεις καλούς τροχούς προτείνεται.
Μόνο ατσάλινο qr στο κατάλληλο πλάτος και με μεγάλες επιφάνειες όπως τα βινταζ.
Τα αλουμινίου κόβονται ή απλά επιτρέπουν ζημιά στα drop out με τα χαρακτηριστικά τους.
γενικά το ποδήλατο ζορίζεται στο προπονητήριο. Κάρμπον καλό θα ήταν να αποφεύγεται.
Βάλε κάτι να σηκώνεις 5cm τον εμπρός τροχό και μια πετσέτα σε λαιμό τιμόνι.