View Full Version : Καρυδάκια (σετ).
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
Βαρύ πυροβολικό τα εργαλεία σου. Καλοδούλευτα.
Ευχαριστώ πολύ!
Αυτα μας ήρθαν σήμερα απο το αμαζον.ντε
425806
Η πτυσσόμενη καστάνια είναι απλά τέρας, πολυ στιβαρή, 61εκ και 1000Νμ. Πολύ ωραίο κούμπωμα στα καρυδάκια που δοκίμασα (διάφορα Stanley & BGS) σχεδόν χωρίς τζόγο. Ενα μοναδικό καρυδάκι Gedore που έχω δεν κούμπωνε με τίποτα.. Οι Hazet δεν έχουν κουμπι που απελευθερώνει την μπίλια αλλά έχει ωραία αίσθηση στο βάλε βγάλε, και τα δυναμόκλειδα που έχω έτσι ειναι.
425807
Βεβαια μια μικρή απογοήτεηση την πήρα γιατί στις φωτογραφίες τα γράμματα δεν είναι με λέιζερ όπως μου ήρθε εμένα :cry:
425808
Η ταπεινή μου Hazet συλλογή μέχρι στιγμής (περιμένω και το σετ 1/2 κ 1/4 καστανιες κ καρυδάκια απο Αυστρία απ τον ξάδελφο...)
425809
Εμενα οι χαζετ δουλεύουν με όλα τα καρυδάκια της gedore που έχω. Και με όλα τα υπόλοιπα φυσικά.
Η hazet σε αρκετά έχει βάλει λέιζερ, κυρίως σε σπεσιαλ τουλς. Εντάξει μωρέ, αν τα γράμματα στην καστάνια δεν είναι με εγχάραξη και είναι με λειζερ δε πειράζει. Όσο τυπώνει με σφυρηλάτηση τα εργαλεία που πρέπει... μια χαρά.
Καλοδούλευτα! Περιμένουμε εντυπώσεις! :beer:
Υγ..
Πριν βγάλει αυτή, ζαχάρωνα την παλιά της καστάνια με την προέκταση. Μετά βρήκα φθηνά μια καστάνια 3/4 και δεν ασχολήθηκα άλλο. Θεριό είναι! Καμιά 10αρια πόντους πιο μακριά απ' την 3/4 που έχω.
Άλλαξα τον τίτλο, μη ψάχνεστε!
Τι εμπειρία έχετε με τέτοια καρυδακια;
Ταιριάζουν και για κεφαλές τυπου Ε;
425913
Εχω μια κασετίνα "spline" σε 3/8' της Force και σε ράγες/σειρες τα αντίστοιχα μακρυά καθως και μακρυά και κοντα σε ραγες της Force πάλι σε 1/4'. Την κασετίνα 3/8 την κουβαλάω στην δουλειά γιατι πολλές φορες "πέφτω" σε εξάγωνα SAE και σπανιότερα σε τιποτα Ε-torx (E8 συνήθως που λύνει και με 12γωνο καρυδάκι ή κλειδί 10mm).
Δεν ειναι οτι καλύτερο αλλά την δουλειά τους την κανουν αν δεν σε ενδιαφέρει πολύ το αν θα αφήσουν σημάδια στην βίδα-παξιμάδι. Για καλύτερη ποιότητα θα επαιρνα μια 3/8 κασετίνα της Wurth αλλά εχει υπερδιπλάσια τιμή από την Force με μονη σημαντική διαφορα τα περισσότερα δόντια της καστάνιας.
Grafton 505
27/02/2021, 20:48
Δύο συλλογές, Force (1/2 & 1/4) και Grene (1/4).
425937
425938
Τι εμπειρία έχετε με τέτοια καρυδακια;
Ταιριάζουν και για κεφαλές τυπου Ε;
425913
Ταιριάζουν.
Και ένα 12γωνο καρυδάκι μπορεί να πιάσει μια βίδα τορξ.
Αλλά όλη η υπόθεση στις τορξ είναι η αυξημένη επιφάνεια που προσφέρουν. Δε ξέρω πως ακριβώς τις πιάνουν αυτά τα καρυδάκια και πόσο εύκολο ή όχι είναι να χαλάσουν τους λοβούς της βιδας.
Κιεγω έχω κάποιες αμφιβολίες, γιαυτό ρωτάω αν κάποιος έχει εμπειρία από την χρήση τους.
Έχω μια σειρά σε 3/8 ετσι για να υπάρχει...
Γιάννη δε τα χρησιμοποιώ και δεν ξέρω τι εφαρμογή έχουν. Μπορεί να την πιάνουν καλά τη βίδα και να μην έχει πρόβλημα. Σίγουρα δεν έχει την εφαρμογή που έχει το κανονικό καρυδάκι αλλά ίσως είναι υπερ αρκετή. Για καμιά χαζοδουλειά πιστεύω οτι θα κανουν. Πχ όταν άλλαξα ψαλίδι στο αμάξι μου η κεφαλή τορξ της βίδας ήταν μόνο για να κρατήσω κόντρα και να λύσω το παξιμάδι από κάτω. Δλδ όλο το ζόρι το έφαγε το παξιμάδι και όχι το τορξ.
Τώρα σε καμιά σοβαρή ροπή... δε ξέρω τι θα κάνουν.
Γιάννη δε τα χρησιμοποιώ και δεν ξέρω τι εφαρμογή έχουν. Μπορεί να την πιάνουν καλά τη βίδα και να μην έχει πρόβλημα. Σίγουρα δεν έχει την εφαρμογή που έχει το κανονικό καρυδάκι αλλά ίσως είναι υπερ αρκετή. Για καμιά χαζοδουλειά πιστεύω οτι θα κανουν. Πχ όταν άλλαξα ψαλίδι στο αμάξι μου η κεφαλή τορξ της βίδας ήταν μόνο για να κρατήσω κόντρα και να λύσω το παξιμάδι από κάτω. Δλδ όλο το ζόρι το έφαγε το παξιμάδι και όχι το τορξ.
Τώρα σε καμιά σοβαρή ροπή... δε ξέρω τι θα κάνουν.
Eγραψα και παραπάνω οτι την δουλειά τους την κάνουν τουλάχιστον μεχρι το αντίστοιχο του 22mm που εχω. Φιλος εχει 1/2 κασετίνα multiprofile/spline της Wurth και κανει σερβις σε μικρες πετρελαιομηχανες. Δεν εχει παραπονο, τωρα για E-torx πάλι ΟΚ μεχρι βιδες 12-14 (στελεχος). Αν εχεις E-torx με 300+ Νm ε τοτε δεν εχω απάντηση....
Λεό Ε14 ήταν οι βίδες της κεφαλής του πεζό και δε θα έβαζα τίποτε διαφορετικό από το σωστό καρυδάκι.
Έκανα κι εγώ την αρχή με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα
Πήρα λοιπόν την παρακάτω κασετίνα για τα βασικά στο μηχανάκι και βλέπουμε425993
Τιμή 36€ με μεταφορικά
Τιμή 36€ με μεταφορικά
Ελπίζω να κατανοείς ότι θα σε σκίσει η σουπιά, έτσι;:lol:
Καλοδούλευτα να είναι, κι εγώ εδώ σε κάτι τέτοιο προσανατολίζομαι :beer:
(πάει, θα μας φάει και τους 2)
Γιατί ρε; Εγώ ίσα ίσα τη συμβουλή του ακολούθησα και πήγα σε αυτή τη Force αν και εντελώς άσχετος από εργαλεία
Γιατί ρε; Εγώ ίσα ίσα τη συμβουλή του ακολούθησα και πήγα σε αυτή τη Force αν και εντελώς άσχετος από εργαλεία
Μια χαρά είναι ρε συ! Επειδή ξέρω την τρέλα του Αποστόλη είπα να τον προγκισω λίγο:lol:
Όταν έρθεις, θα σου δείξω την δική μου 1/4 και εκεί να δεις γέλια... Βέβαια, τζάμπα ήταν, οπότε....
Grafton 505
02/03/2021, 19:56
Άμα κουβαλάτε όλη αυτήν την πλαστικούρα στη μηχανή, και λίγα θα σας κάνει..... :a38: :lol:
panavour
02/03/2021, 20:03
Τιμή 36€ με μεταφορικά
στειλε μου συνδεσμο σε π.μ. αν μπορεις για το μαγαζι .
Άμα κουβαλάτε όλη αυτήν την πλαστικούρα στη μηχανή, και λίγα θα σας κάνει..... :a38: :lol:
Όχι ρε ούτε καν. Που να τα βάλεις για αρχή;
Τεό καλοδούλευτα τα εργαλειάκια σου αλλα.. ποια συμβουλή μου ακολούθησες? :lol:
Μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου με την κασετινούλα που πήρες, αλλά δε μπορώ να καταλάβω σε ποιό σημείο πρότεινα κάτι τέτοιο.
Εν καιρό, περιμένουμε εντυπώσεις και φωτό in action! ;)
:beer:
Τεό καλοδούλευτα τα εργαλειάκια σου αλλα.. ποια συμβουλή μου ακολούθησες? :lol:
Μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου με την κασετινούλα που πήρες, αλλά δε μπορώ να καταλάβω σε ποιό σημείο πρότεινα κάτι τέτοιο.
Εν καιρό, περιμένουμε εντυπώσεις και φωτό in action! ;)
Κάπου πιο πάνω την πρότεινες νομίζω, ίσως να κάνω και λάθος
Όπως και να έχει η χρήση θα είναι εντελώς ερασιτεχνική οπότε θα δούμε, στην τελική δε δώσαμε και καμιά περιουσία
Θα ρίξω φωτό δεσμευομαι με εργασίες στον Πήγασο
Κάπου πιο πάνω την πρότεινες νομίζω, ίσως να κάνω και λάθος
Όπως και να έχει η χρήση θα είναι εντελώς ερασιτεχνική οπότε θα δούμε, στην τελική δε δώσαμε και καμιά περιουσία
Θα ρίξω φωτό δεσμευομαι με εργασίες στον Πήγασο
Μμμ.. μάλλον κάνεις λάθος.
Δε συνηθίζω να προτείνω εργαλεία σε αυτή την κατηγορία τιμής γιατί απλά δε νομίζω χρειάζεται. Διότι όλες οι επιλογές με παρόμοιο περιεχόμενο και τιμή, δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά.
Η κατηγορία αυτή είναι τόσο δημοφιλής διότι την δουλειά της θα την κάνει μια χαρά και η τιμή δεν είναι απαγορευτική. Οπότε κάποιος που θέλει να ασχολείται περιστασιακά, μπορεί να το κάνει χωρίς να χαλάσει μια περιουσία.
:beer:
Λόγω σκληρού (και καλά....) Λοκντάουν, είπα να δω τι γίνεται με τα εργαλεία που διαθέτω και ήταν σκόρπια....
Έχουμε και λέμε:
Από γερμανοπολύγωνα είμαστε οκ, περισσεύουν καμιά....10ρια 10αράκια! (Α, ρε πατέρα.... Βαριόταν να τα ψάχνει και κάθε φορά αγόραζε και ένα από το δίπλα σηδηροπωλείο :lol: )
Έχω τις καστανιες που έβαλα στο ανάλογο θέμα. Η 1/4 είναι κομπλέ σε μικρή κασετίνα, έως το 13.
Δεν έχω καθόλου καρυδακια... Θέλω από 14 έως 19 Μαξ. Η ερώτηση μου είναι, να τα πάρω χύμα (ποιοτικά, εννοείται) για την 3/8 η για την 1/2 και να πάρω και αντάπτορα για να μπαίνουν στην 3/8; Τα θέλω για το παπί και μόνο, άντε το πολύ πολύ να αλλάζω καμιά μπαταρία στο κουτί της γυναίκας.
Λόγω σκληρού (και καλά....) Λοκντάουν, είπα να δω τι γίνεται με τα εργαλεία που διαθέτω και ήταν σκόρπια....
Έχουμε και λέμε:
Από γερμανοπολύγωνα είμαστε οκ, περισσεύουν καμιά....10ρια 10αράκια! (Α, ρε πατέρα.... Βαριόταν να τα ψάχνει και κάθε φορά αγόραζε και ένα από το δίπλα σηδηροπωλείο :lol: )
Έχω τις καστανιες που έβαλα στο ανάλογο θέμα. Η 1/4 είναι κομπλέ σε μικρή κασετίνα, έως το 13.
Δεν έχω καθόλου καρυδακια... Θέλω από 14 έως 19 Μαξ. Η ερώτηση μου είναι, να τα πάρω χύμα (ποιοτικά, εννοείται) για την 3/8 η για την 1/2 και να πάρω και αντάπτορα για να μπαίνουν στην 3/8; Τα θέλω για το παπί και μόνο, άντε το πολύ πολύ να αλλάζω καμιά μπαταρία στο κουτί της γυναίκας.
Αν η καστάνια 3/8 που έχεις σε καλύπτει, να πάρεις αυτή την κασετίνα...
https://www.toolstore.gr/mano-tampakiera-intswn-p-9212.html?osCsid=kq5kah0h13aojf7ol0bd4hvh26
να βάλεις μέσα την καστάνια 2 προεκτάσεις και αυτά τα καρυδάκια.
https://www.skroutz.gr/s/25243331/Force-%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-3-8-3093-9%CF%84%CE%BC%CF%87.html
Μπορείς να βάλεις και έναν αντάπτορα για μύτες..
https://www.skroutz.gr/s/25265603/Force-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-3-8-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%82-1-4-81032.html
Με μύτες κοντές και μακριές. Αλλά αυτές φρόντισε να είναι καλής ποιότητας.
Αργότερα παίρνεις μια αρθρωτή μανέλα σαν αυτή.
https://akritidis-tools.gr/maneles-3-8/2362-manela-spasti-380mm.html
Και αν δεις οτι η καστάνια, σου σπάει τα νεύρα κάθε φορά που την πιάνεις στα χέρια σου, την ανανεώνεις τελευταία.
Παράλληλα μπορείς να πάρεις και κανα δυο μακριά καρυδάκια πχ 13,16.17. (το 16 θα βγάζει και μπουζί στο παπί).
Όλα αυτά χωράνε μέσα σε μια ταμπακιέρα σαν αυτή που έβαλα.
Όσο αφορά την ποιότητα, εσύ επιλέγεις. Από καρυδάκια με force, bahco, carolus θα κάνει μια χαρά τη δουλειά σου. Λίγο πολύ όλα αυτά ειναι ίδια. Αν θέλεις καλύτερα άρχισε να παίρνεις σιγά σιγά κανένα unior, αρχικά στα μεγέθη που έχει το παπί σου. Αλλά δεν υπάρχει λόγος. Καλύτερα, τα λεφτά να πάνε σε ποιοτικές μύτες (δε χρειάζεται να είναι πολύ ακριβές), μια αρθρωτή μανέλα της προκοπής και αργότερα μια καστάνια.
Αν δε θέλεις να ψάχνεις από δω και από κει και να κάνει πολλές παραγγλίες και θέλεις να βλέπεις τι αγοράζεις, ξεκινάς από Ιερά οδό και παίρνεις μια ιδέα για τα εργαλεία και το μπατζετ. Εκεί λίγο πολύ θα βρεις τα πάντα.
https://www.tecnopneumatic.gr/product/ergaleia_xeiros/karydakia_xeiros_-_kastanies/CHLI_kastania_arthroti_metalliki_labi_45_dontia/
Αν δε σ' αρέσει η ιδέα της ταμπακιέρας, κοιτάς για μεταλλική ταμπακιέρα (αρκεί να χωράει τακτοποιημένα αυτά που θέλεις να πάρεις).
https://www.atalasidis-tools.gr/product_detail.jsp?prdId=ER-007&ref=bestprice.gr&__bpgid=eX5SMW9tR2NgTywxNW1OaU9hWUtTJQ==
Αν η καστάνια 3/8 που έχεις σε καλύπτει, να πάρεις αυτή την κασετίνα...
https://www.toolstore.gr/mano-tampakiera-intswn-p-9212.html?osCsid=kq5kah0h13aojf7ol0bd4hvh26
να βάλεις μέσα την καστάνια 2 προεκτάσεις και αυτά τα καρυδάκια.
https://www.skroutz.gr/s/25243331/Force-%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-3-8-3093-9%CF%84%CE%BC%CF%87.html
Μπορείς να βάλεις και έναν αντάπτορα για μύτες..
https://www.skroutz.gr/s/25265603/Force-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-3-8-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%82-1-4-81032.html
Με μύτες κοντές και μακριές. Αλλά αυτές φρόντισε να είναι καλής ποιότητας.
Αργότερα παίρνεις μια αρθρωτή μανέλα σαν αυτή.
https://akritidis-tools.gr/maneles-3-8/2362-manela-spasti-380mm.html
Και αν δεις οτι η καστάνια, σου σπάει τα νεύρα κάθε φορά που την πιάνεις στα χέρια σου, την ανανεώνεις τελευταία.
Παράλληλα μπορείς να πάρεις και κανα δυο μακριά καρυδάκια πχ 13,16.17. (το 16 θα βγάζει και μπουζί στο παπί).
Όλα αυτά χωράνε μέσα σε μια ταμπακιέρα σαν αυτή που έβαλα.
Όσο αφορά την ποιότητα, εσύ επιλέγεις. Από καρυδάκια με force, bahco, carolus θα κάνει μια χαρά τη δουλειά σου. Λίγο πολύ όλα αυτά ειναι ίδια. Αν θέλεις καλύτερα άρχισε να παίρνεις σιγά σιγά κανένα unior, αρχικά στα μεγέθη που έχει το παπί σου. Αλλά δεν υπάρχει λόγος. Καλύτερα, τα λεφτά να πάνε σε ποιοτικές μύτες (δε χρειάζεται να είναι πολύ ακριβές), μια αρθρωτή μανέλα της προκοπής και αργότερα μια καστάνια.
Αν δε θέλεις να ψάχνεις από δω και από κει και να κάνει πολλές παραγγλίες και θέλεις να βλέπεις τι αγοράζεις, ξεκινάς από Ιερά οδό και παίρνεις μια ιδέα για τα εργαλεία και το μπατζετ. Εκεί λίγο πολύ θα βρεις τα πάντα.
https://www.tecnopneumatic.gr/product/ergaleia_xeiros/karydakia_xeiros_-_kastanies/CHLI_kastania_arthroti_metalliki_labi_45_dontia/
Αν δε σ' αρέσει η ιδέα της ταμπακιέρας, κοιτάς για μεταλλική ταμπακιέρα (αρκεί να χωράει τακτοποιημένα αυτά που θέλεις να πάρεις).
https://www.atalasidis-tools.gr/product_detail.jsp?prdId=ER-007&ref=bestprice.gr&__bpgid=eX5SMW9tR2NgTywxNW1OaU9hWUtTJQ==
Ωραίος:beer:
Μύτες έχω πολλές, πάρα πολλές μιας και ασχολούμαι με κατασκευές ντουλαπιών και λοιπών παρεμφερών. Όντως μια ταμπακιέρα θα χρειαστεί. Μια καλή βόλτα στην Σπύρου Πάτση επιβάλλεται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Thanks!
Ωραίος:beer:
Μύτες έχω πολλές, πάρα πολλές μιας και ασχολούμαι με κατασκευές ντουλαπιών και λοιπών παρεμφερών. Όντως μια ταμπακιέρα θα χρειαστεί. Μια καλή βόλτα στην Σπύρου Πάτση επιβάλλεται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Thanks!
Πέρνα μια βόλτα και από ιερά οδό. Σε αυτό που σου έβαλα. Θα βρεις τα πάντα σε ένα μέρος. Η ποιότητα θα σε καλύψει με το παραπάνω και η τιμή δεν ξεφεύγει. Και δεν έχεις τίποτα να χάσεις και με μια βόλτα απ' τον Βράττη. Δεν έχει μόνο facom ο βράττης και θα σε βοηθήσει σε ότι χρειάζεσαι.
Πέρνα μια βόλτα και από ιερά οδό. Σε αυτό που σου έβαλα. Θα βρεις τα πάντα σε ένα μέρος. Η ποιότητα θα σε καλύψει με το παραπάνω και η τιμή δεν ξεφεύγει. Και δεν έχεις τίποτα να χάσεις και με μια βόλτα απ' τον Βράττη. Δεν έχει μόνο facom ο βράττης και θα σε βοηθήσει σε ότι χρειάζεσαι.
Το γνωρίζω το μαγαζί. Ακριβώς απέναντι, στην ισούζου δούλευα.. Είχα πάρει από αυτό κάτι ψιλά για την εταιρία.
Για ταμπακιέρα θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε αυτές. Αν δε χρησιμοποιείς τα εργαλεία σου, θα μπορείς να πηγαίνεις τουλάχιστον για ψάρεμα. :lol:
https://www.google.com/search?q=%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7+pregio&tbm=isch&ved=2ahUKEwiz5tzf1JbvAhWQvKQKHfR6AhoQ2-cCegQIABAA&oq=%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7+pregio&gs_lcp=CgNpbWcQAzoGCAAQBxAeOggIABAIEAcQHjoECAAQQzoCCABQlRNY5jlgqztoBHAAeACAAacBiAGeFpIBBDAuMjCYAQCgA QGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=pdVAYPP_CJD5kgX09YnQAQ&bih=948&biw=1920&client=firefox-b-d#imgrc=6jvjoKZKvz8R7M
Εχει και διπλά κουμπώματα γιατί είναι στεγανή οπότε θα αντέχει καρδυάκια, καστάνιες, προεκτάσεις. Αρκεί να τα χωράει κι όλας.
426033
Για ταμπακιέρα θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε αυτές. Αν δε χρησιμοποιείς τα εργαλεία σου, θα μπορείς να πηγαίνεις τουλάχιστον για ψάρεμα. :lol:
https://www.google.com/search?q=%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7+pregio&tbm=isch&ved=2ahUKEwiz5tzf1JbvAhWQvKQKHfR6AhoQ2-cCegQIABAA&oq=%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7+pregio&gs_lcp=CgNpbWcQAzoGCAAQBxAeOggIABAIEAcQHjoECAAQQzoCCABQlRNY5jlgqztoBHAAeACAAacBiAGeFpIBBDAuMjCYAQCgA QGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=pdVAYPP_CJD5kgX09YnQAQ&bih=948&biw=1920&client=firefox-b-d#imgrc=6jvjoKZKvz8R7M
Εχει και διπλά κουμπώματα γιατί είναι στεγανή οπότε θα αντέχει καρδυάκια, καστάνιες, προεκτάσεις. Αρκεί να τα χωράει κι όλας.
426033
Έχω 2 παρόμοιες, γεμάτες αγκίστρια και στριφτάρια, παρατημένες στην βάρκα του θείου μου:D (το σκίσαμε το θρεντ )
Δεν ξερω αν ειναι λαθος αλλα η τιμη ειναι πολυ καλη... 227€ με μεταφορικα απο ελλαδα. O TBS το εχει 273...
Hazet 953HP
https://beq.gr/product/hazet-953hp-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%cf%83%ce%b5%cf%84-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9/?skr_prm=WyJlZDk4MmU4OS1lOTZlLTQxYjQtODNjOC04ZjE0MDQxOWMzMjUiLDE2MTQ5ODgwMTM2MTEseyJhcHBfdHlwZSI6Ind lYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
lazarefa
06/03/2021, 06:53
Όντως η τιμή φαίνεται πολύ καλή, απλά εμένα τουλάχιστον δεν μου πολυγεμίζει το μάτι το εν λόγω κατάστημα.
george.S
06/03/2021, 10:37
Όντως η τιμή φαίνεται πολύ καλή, απλά εμένα τουλάχιστον δεν μου πολυγεμίζει το μάτι το εν λόγω κατάστημα.
Καλό δείχνει
https://www.skroutz.gr/m/9096/BeQ?impression=positive#shop-reviews
lazarefa
26/03/2021, 09:18
Βρήκα σε τοπικό κατάστημα το παρακάτω σετ της Beta:
https://ggv.gr/set-karudakia-beta-923a-c251-2.html
σε σχετικά καλή τιμή (70 ευρώ)
Η καστάνια που υπάρχει στη συλλογή είναι η 923/55:
https://www.lazada.com.my/products/beta-tools-92355-12-drive-reversible-ratchet-i1632584606-s5616592384.html?spm=a2o4k.searchlist.list.1.721e445b1LsMDb&search=1
Αξίζει η συγκεκριμένη καστάνια του σετ ή να μην ασχοληθώ;
Πληροφοριακά, το σετ αυτό είχε βγει σε κατάλογο προσφορών της Beta (σελ. 6):
http://www.lam.gr/files/BETAOFFERS2018.pdf
από 115+ΦΠΑ σε 54+ΦΠΑ
Η τιμή καλή είναι, όμως γράφει οτι δεν έχει απόθεμα.
lazarefa
26/03/2021, 14:51
To ξέρω Γιάννη, ενδεικτικά έβαλα το λινκ. Πρόκειται για κατάστημα συνοικιακό κι όχι για αυτό που έβαλα το λινκ (απλά για να υπάρχει η εικόνα του προϊόντος το έβαλα). Βασικά επειδή σκεφτόμουν από καιρό την αγορά μιας (δεύτερης, έχω ήδη μια αμερικάνικη μακριά SK tools σε 1/2) καστάνιας και κάποια καρυδάκια 1/2 που μου λείπουν (τα περισσότερα νούμερα πάνω από 21) κοιτάζω το ενδεχόμενο αγοράς της συγκεκριμένης συλλογής, απλά δεν γνωρίζω τι λέει από ποιότητα η καστάνια της. Γενικά έχω σε εκτίμηση την Beta αλλά επειδή βλέπω ότι τελευταία έχει κυκλοφορήσει αρκετές "βασικές" συλλογές (μάλλον στην ίδια λογική που η Gedore κυκλοφορεί τη σειρά Red) ήθελα και μια γνώμη από εδώ αν κάποιος φίλος έχει εικόνα της συγκεκριμένης καστάνιας ή/και συλλογής.
γιατι δεν παιρνεις μονο τα καρυδακια που σου λειπουν αφου εχεις καστανια;
lazarefa
26/03/2021, 15:34
Tην μεγάλη καστάνια που ανέφερα την έχω στο νησί που έχω το παπάκι, οπότε Αθήνα δεν έχω σε 1/2 μέγεθος καστάνια. Το ίδιο και τα μισά νούμερα σε καρυδάκια 1/2 (όσα χρειάζονται για το μηχανάκι είναι στο νησί).
Η τιμή παραπέμπει σε βασική σειρά. Σίγουρα δεν είναι τοπ.
Νομιζω οτι σε πλαστική κασετίνα η Beta πούλαγε την σειρα Easy που μαλλον δεν ειχε σχεση με τα κανονικά. Στην περίπτωσή μας αυτή ηταν 52-53 ευρώ + ΦΠΑ συν δώρο ενα Zippo στην προσφορά. Σου δίνει και τον αναπτήρα ή τον εχει κρατήσει;
Beta με 53 ευρώ και το συζητάμε κιόλας? Οκ!
Μετα απο μια μικρη τριμηνη αναμονη ήρθε το σετάκι Hazet απο τον ξάδελφο εκ Αυστρίας...
953HP και είναι άψογο, τόσο άψογο που μου φαίνεται την Δευτέρα θα το πάω να το βάλω στην θυρίδα :lol:
427257
Μεχρι κ οι εξαγωνες μύτες γράφουν Made in Germany
427258
Σκέψεις:
Κατάλαβα τώρα και το τί εννοούσε ο daz λεγοντας ότι η πλαστική θήκη είναι η ντροπή της Γερμανίας. Προσωπικά μ αρεσει που μπορείς να την στήσεις όρθια και στην "αδεια" πλευρά να πετάς τις βίδες που έχεις βγάλει όταν δουλεύεις αλλά το χερούλι στην μάυρη πλευρά αν σου φύγει κάτω ανοιχτή η κασετίνα θεωρώ ότι θα σπάσει για πλάκα...
Με εντυπωσίασαν όχι τόσο οι καστάνιες αλλά το κατσαβίδι πάνω δεξια που πιάνει πολύ σφιχτά και με ακρίβεια μύτες ή καρυδάκι 1/4. Επίσης η καστανια 1/4 είναι πολύ μικρή, σχεδόν όσο μια καστανια Wera που έχω για 1/4 εξάγωνες μύτες. Οχι ότι ειναι απαραίτητα κακό αυτό αλλά κάποιος μπορεί να απογοητευτεί. Οι καστάνιες είναι οι καινουργιες hiper με 90 δόντια και δεν έχουν κουμπι απασφαλισης της μπιλιας αλλά τα καρυδάκια κουμπώνουν ωραία.
Πλεον η Hazet κάνει τα εργαλεία μισά μισά γυαλισμένο και ματ χρώμιο μάλλον για να αρέσει στα Αμερικανάκια... Οι κεφαλες στις καστάνιες είναι γυαλισμένες, το ίδιο και στις προεκτάσεις όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Για 171€ μια χαρά... Τα 1/2 πάνε μέχρι 27 και τα 1/4 είναι 5 με 13χιλ. Θα μπορούσε να έχει 30 και 32 αλλά αυτό που πραγματικά λείπει είναι οι σπαστές προεκτάσεις για καρυδάκια 1/4 και 1/2 (που βέβαια δεν ξέρω πως θα χώραγαν στο σετ μια και το μέγεθος της κασετίνας είναι στανταρ για τα Hazet)
Αυτα.
Τωρα αν βρίσκαμε και αυτό με κάνα 150άρι... :p
427259
giwrgoscharala
09/05/2021, 20:38
Καλησπέρα, να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος? Ψάχνω για μια κασετινα 1/4 για να την έχω στο μηχανάκι.Ειδα την wera 8100 έχει κανείς άποψη? Κάτι παρόμοιο? Θα αντέχουν σε συνθήκες enduro να την έχω στο μηχανάκι μόνιμα?
Ευχαριστώ
Μπορείς να δεις πχ την Bahco SL25 ή την Bahco S160 ή την Bahco SL25L.
Επίσης την Toptul GCAI2403 ή την Toptul GCAI4102 ή την Toptul GADW4101
Μπορείς να δεις πχ την Bahco SL25 ή την Bahco S160 ή την Bahco SL25L.
Επίσης την Toptul GCAI2403 ή την Toptul GCAI4102 ή την Toptul GADW4101
H μόνη από αυτες τις κασετίνες που ειναι αρκετα μικρή για να κουβαλιέται ειναι η τελευταία Toptul GADW4101 αλλά και πάλι μεγάλη ειναι.
Αν τα οικονομικά το επιτρέπουν μια από τις Nano της Facom ή μια από τις 2 της Βeta 900/C39 ειναι πολύ μικρότερες σε διαστάσεις.
Υπάρχει και μια οικονομικότερη που εχει και ενα γαλλικό κλειδί της Heytec με κωδικό 50829301883 αλλά δεν εχει τοσα καρυδάκια.
Αν κάποιος θέλει και μπορεί να διαθέσει τα ποσά αυτά, ναι η Facom Nano και η Beta είναι καλύτερη επιλογή :beer:
Ρε σεις...
Αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150668) το έχετε δει?
Αν δε το κοιτάει κανένας να μη κάθομαι να το ενημερώνω.
Αν χάνετε τη μπάλα ψάχνοντας, υπάρχει και το κουμπάκι εύρεση (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150668&p=3088222&viewfull=1#post3088222) όπως και η προηγμένη αναζήτηση του φόρουμ, που μπορεί να φιλτράρει τα αποτελέσματα σε τίτλους μόνο απ' την ενότητα των εργαλείων.
Εχετε πετάξει 15 χιλιάδες κωδικούς και νομίζετε οτι κάποιος θα κάτσει να τους ψάξει για να πει την γνώμη του. Μόνο ο Λεό θα σας απαντάει σοβαρά σε τέτοια ποστ. :lol:
Δε πρόκειται να μεταφέρω τα μνμτα αλλά έχουμε 150 διαφορετικά θέματα για κάθε εργαλείο και συλλογή εργαλείων. Αν δε ξέρετε που να ποστάρετε ανοίξτε καινούριο θέμα. Τσάμπα είναι!
Πρακτικά, δεν υπάρχει πληροφορία που δεν την έχουμε γράψει και έχω προσπαθήσει τα θέματα να είναι σχετικά με τον τίτλο. Αν δε θέλετε να διαβάζετε 40 σελίδες για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, ανοίξτε καινούριο θέμα.
Για μίνι συλλογές δείτε αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147274) το θέμα. Δε θυμάμαι τι έχουμε γράψει εκεί μέσα, αλλά ίσως σας βοηθήσει.
Καλησπέρα, να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος? Ψάχνω για μια κασετινα 1/4 για να την έχω στο μηχανάκι.Ειδα την wera 8100 έχει κανείς άποψη? Κάτι παρόμοιο? Θα αντέχουν σε συνθήκες enduro να την έχω στο μηχανάκι μόνιμα?
Ευχαριστώ
Αν θέλεις μίνι συλλογή, αυτή (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147274&page=7&p=2952823&viewfull=1#post2952823) είναι απ' τις καλύτερες επιλογές για να έχεις τα απολύτως βασικά στον μικρότερο δυνατό όγκο και βάρος.
Η wera που ρωτάς είναι μεγαλύτερη, βαρύτερη αλλά και με περισσότερες δυνατότητες καθότι πληρέστερη και με πιο μεγάλη καστάνια.
Για εντούρο και γενικά για τέτοια χρήση προτιμώ να έχω μαζί μου μόνο τα εργαλεία που χρειάζομαι παρά οποιαδήποτε συλλογή. Η συλλογή μπορεί να έχει κάτι που δεν το χρειάζομαι και να λείπει κάτι το οποίο είναι απαραίτητο.
Κάπου πρέπει να υπάρχει και θέμα για "εργαλεία κάτω απ' τη σέλα" ή κάτι τέτοιο. Δες το να πάρεις ιδέες και για ότι άλλο θες, εδώ είμαστε.
giwrgoscharala
10/05/2021, 13:58
OK θα το ψάξω, ευχαριστώ. Γενικά ευχαριστώ για τις προτάσεις θα επανέλθω
Για το μηχανάκι επειδή και εγω στο enduro έχω κάτι.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι να κουβαλάς όλοκληρη σειρά .
Ενα Τ ( κατσαβιδι και προεκταση για να γίνει Τ ) για 1/4 μύτες με τα απαραίτητα για το μηχανάκια σου allen μύτες και καρυδάκια με τον αντάπτορα τους είναι μια χαρά.
Ο σύνδεσμος για το θρεντ με τις μινι συλλογές ήταν λάθος στο παραπάνω ποστ.. Τον διόρθωσα.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147274
Προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ το ευρετήριο θεμάτων (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150668) και έχω μάθει πολλά πράγματα, απλά κάποια θέματα είναι χρόνια πίσω και οι σύνδεσμοι δεν ισχύουν πλέον..
Οπως εκείνο το Facom σετάκι 1/4 κ 1/2 με την προσφορά των 120€ απο tbs :cry:, ελπίζω όσο υπήρχε αρκετοί να επωφελήθηκαν.
Φανταστικό σετ..
giwrgoscharala
11/05/2021, 12:02
Επειδή διάβασα και εγώ μερικά ποστ, νομίζω χρειάζεται ένα μιξ και όχι ολόκληρη κασετινα. Οπότε μετράω τι χρειάζομαι και θα ψάξω να δω και για θηκη ρολό.
Επειδή διάβασα και εγώ μερικά ποστ, νομίζω χρειάζεται ένα μιξ και όχι ολόκληρη κασετινα. Οπότε μετράω τι χρειάζομαι και θα ψάξω να δω και για θηκη ρολό.
Προχειρα, επειδή τα έχω σωσμένα στο basket του αμαζον, βέβαια είναι κυριως για κλειδια κ όχι καρυδάκια
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08CR78QS7/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2KVF7QXNCLV8H&psc=1
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B075V474YV/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A1P3LD41QEH1RS&psc=1
Juohmaru!
16/07/2021, 09:55
Χρησιμοποιώ εδώ και μια δεκαετία μια συλλογή 1/4' της KS tools και είμαι υπερευχαριστημένος.
Συμπληρωματικά έχω πάρει καρυδάκια 17, 19, 27 της 1/2' από Praktiker και τα δουλεύω όποτε χρειαστεί με μια απλή μανέλα με προέκταση.
Θέλω μια "ποιοτική" (για τα δικά μου δεδομένα) συλλογή 3/8' για να κάνω τα πάντα. Δεν θέλω μύτες.
Θα έπαιρνα αυτήν:
https://www.skroutz.gr/s/15506483/Unior-239A-612509-3-8-24%CF%84%CE%BC%CF%87.html
αν μπορούσα να διαθέσω τα 160€...
Θέλω κάτι με τα μισά, άντε μέχρι 100€ max.
Χρησιμοποιώ εδώ και μια δεκαετία μια συλλογή 1/4' της KS tools και είμαι υπερευχαριστημένος.
Συμπληρωματικά έχω πάρει καρυδάκια 17, 19, 27 της 1/2' από Praktiker και τα δουλεύω όποτε χρειαστεί με μια απλή μανέλα με προέκταση.
Θέλω μια "ποιοτική" (για τα δικά μου δεδομένα) συλλογή 3/8' για να κάνω τα πάντα. Δεν θέλω μύτες.
Θα έπαιρνα αυτήν:
https://www.skroutz.gr/s/15506483/Unior-239A-612509-3-8-24%CF%84%CE%BC%CF%87.html
αν μπορούσα να διαθέσω τα 160€...
Θέλω κάτι με τα μισά, άντε μέχρι 100€ max.
https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/eksoplismos-sunergeiou/karydakia-exarthmata/bah-s330-detail
Πειράζει αν έχει μύτες?
https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/eksoplismos-sunergeiou/karydakia-exarthmata/bah-s330-detail
Πειράζει αν έχει μύτες?
Και με μια σπαστη μανέλα γύρω στα 9 ευρώ είναι υπερπλήρης και σε προσιτή τιμή.
https://www.skroutz.gr/s/15124599/TOPTUL-CFKA1210-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-3-8.html
giwrgoscharala
17/07/2021, 07:01
Καλημέρα, έχω την unior που λες. Εμένα μου τη χάρισαν, σε λιγότερο από 1 χρόνο χωρίς ιδιαίτερη χρήση χάλασε η καστανια. Δεν την ζόρισα ποτέ. Εγώ θα έλεγα όχι ειδικά για τα λεφτα που κάνει.
κυριοι δεν εχει καρυδακια 1/4 ουτε καστανια μονο μυτες
και δεν εχει ουτε καν καρυδακι νο8 σε 3/8
Καλημέρα, έχω την unior που λες. Εμένα μου τη χάρισαν, σε λιγότερο από 1 χρόνο χωρίς ιδιαίτερη χρήση χάλασε η καστανια. Δεν την ζόρισα ποτέ. Εγώ θα έλεγα όχι ειδικά για τα λεφτα που κάνει.
Ήταν εντός εγγύησης;
Τι έκανες για επισκευή;
Έχεις δίκιο το καρυδακι νο8 σε 3/8 είναι απαραίτητο.
Εκεί που θα πάρει την σπαστη μανέλα θα πάρει κι ένα τέτοιο καρυδακι. Προσωπικά θα έπαιρνα μια σειρά μακρυά καρυδακια σε 1/4" 5,5-13 χιλ, τα βρίσκω πιο χρήσιμα. Πρόσφατα πήρα αυτά και είναι μια χαρά.
https://www.vidakatsavidi.gr/el/yato-yt-14431-set-kardidakia-makria-1-4-8-tem-yt-14431
Η YATO βέβαια έχει και ένα σετ μακρυά καρυδακια 3/8" 8-19χιλ αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει εδώ.
https://yato.com/products/5/YT-3855
giwrgoscharala
17/07/2021, 10:20
Άλλαξα το εσωτερικό από μια παλιά που είχα τις force. Από τότε δουλεύει μια χαρά.
Δε θέλει 1/4 καρυδάκια, είπε οτι έχει! Ούτε μύτες θέλει, αλλά δε βρήκα κάποια που θα έπαιρνα και εγώ, χωρίς μύτες.
Το 8 αν το έχεις σε 1/4 δεν είναι απαραίτητο σε 3/8. Όπως και να έχει όταν αγοράζεις κασετίνα, επιλέγει άλλος το περιεχόμενο. Υπάρχουν και τα χύμα.
Και στο κάτω κάτω, καλύτερα να μην έχει το 8 παρά να μην έχει το 18 ή το 16 όπως κάποιες άλλες.
Κατα τ' άλλα έχει όλα τα βασικά εργαλεία σε μια αρκετά ποιοτική κασετίνα που δε θα σπάσει εύκολα.
Δυο προεκτάσεις, αρθρωτό σύνδεσμο, τα δυο βασικά μπουζοκαρυδάκια, αντάπορες για μύτες με καρέ 3/8 για την καστάνια και 1/4 για το κατσαβίδι.
Το κατσαβίδι στο πίσω μέρος της λαβής έχει καρέ 1/4, ώστε να το χρησιμοποιήσεις και σαν προέκταση με καστάνια ή για να κουμπώσεις από πίσω μια μανελίτσα για να χαλαρώσεις τη βίδα και μετά να την αφαιρέσεις για να ξεβιδώσεις τελείως τη βίδα, πολύ γρήγορα, με το κατσαβίδι μόνο.
Από περιεχόμενο τη βρίσκω μια χαρά. Από ποιότητα, είναι πάνω απ' το μέσο όρο της κατηγορίας διότι έχει καλύτερη κασετίνα και λίγο καλύτερη καστάνια. Τα υπόλοιπα εργαλεία δε μπορώ να τα αξιολογήσω. Το ίδιο όμως και η τιμή της. Βρίσκεται λίγο πιο πάνω απ' το μέσο όρο της φθηνής κατηγορίας με ανάλογο περιεχόμενο.
Για βασικά εργαλεία 3/8 που προορίζονται για περιστασιακή χρήση, σε συνδιασμό με μια συλλογή 1/4 και κάποια βοηθητικά 1/2, τη βρίσκω μια χαρά επιλογή. Μπορώ να βάλω και κάποιες πολύ καλύτερες στο άνω όριο τιμής που έθεσε αλλά δε βρίσκω το λόγο, απ' τη στιγμή που είναι τόσο ευχαριστημένος απ' το ks tools.
Και με μια σπαστη μανέλα γύρω στα 9 ευρώ είναι υπερπλήρης και σε προσιτή τιμή.
https://www.skroutz.gr/s/15124599/TOPTUL-CFKA1210-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-3-8.html
Αν θέλει και αρθωτή μανέλα μπορεί να πάρει αυτή.
https://www.kanellis.tools/%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-3-8--toptul-18%CF%84%CE%B5%CE%BC-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7
οκ. έχει το 6 και το 7 που δε χρειάζονται αλλά και το 8 που σας αρέσει.
Δεν έχει όμως το 16-18 που σήμερα τα θεωρώ απαραίτητα. Στο καινούριο iso το 17 έχει αντικατασταθεί με το 16 και το 19 με το 18. Δλσ τα 16 και 18, είναι πλέον στάνταρ νούμερα. Εγώ στο αμάξι μου 17 και 19 δεν ακουμπάω εύκολα.
Από κει και έπειτα, μπορεί να βρει ακριβώς την ίδια με έξτρα τα μακριά καρυδάκια ή κάποιες παρόμοιες που έχουν και καρυδάκια κατσαβιδιού. Όμως έτσι σιγά σιγά, χάνεται η μπάλα.
https://www.toptul.com/en/2-2179-58007/product/35PCS-3-8-inch-DR-Socket-Set-id331280.html
Κατά τη γνώμη μου, οι κασετίνες είναι μόνο για βασικές εργασίες και καμία δε μπορεί να κάνει τα πάντα. Πάντα χρειάζετα και μια εργαλειοθήκη με όλα τα υπόλοιπα, ανάλογα με το εύρος των εργασιών που ασχολούμαστε.
υγ. Για toptul όποιος είναι στην Αθήνα, περνάει μια βόλτα απ' τον βοτανικό και τα βλέπει όλα από κοντά. Θα την βρείτε εύκολα στον γοογλη.
Στα σύγχρονα νισσαν και δεν ξέρω για τα ρενω κλπ γαλλικά, τα 10,13,17 βρίσκονται παντού.
Η δεύτερη της Toptool που έβαλες Αποστολη είναι υπερπλήρης.
Juohmaru!
17/07/2021, 14:53
Πραγματικά! Τη δίνει όμως ως μη διαθέσιμη. Γιατιιιί;;;;;
Υ.Γ.1. Ποιοτικά Toptul vs Bacho;
Υ.Γ.2 Τα 17 και 19 εγώ τα χρειάζομαι απαραίτητα για το 640 μου.
Πάντως το ζητούμενο έτσι και αλλιώς δεν ήταν το 1/4.
Αν έχω καταλάβει καλά μια καλή συλλογή με 80 έως 100 ευρώ σε 3/8 θέλει ο άνθρωπος.
Πραγματικά! Τη δίνει όμως ως μη διαθέσιμη. Γιατιιιί;;;;;
Υ.Γ.1. Ποιοτικά Toptul vs Bacho;
Υ.Γ.2 Τα 17 και 19 εγώ τα χρειάζομαι απαραίτητα για το 640 μου.
17-19 δε θα πάψουν ποτέ να είναι απαραίτητα. Μπορεί να μην είναι στανταρ στο iso αλλά είναι στο jis για παράδειγμα. Υπάρχουν σίγουρα σε άλλους τομείς που εφαρμόζεται ακόμα din ή ansi και σίγουρα θα το βρίσκουμε για πολλά χρόνια ακόμα σε παλιότερα μηχανήματα και αμάξια.
Μη προσπαθείς και πολύ να κάνεις συγκρίσεις σε αυτή την κατηγορία. Καρυδάκια προεκτάσεις είναι πολύ δύσκολο να τα αξιολογήσεις αν δε τα δουλέψεις επαγγελματικά και μέχρι να το κάνεις θα έχουν αλλάξει προμηθευτή, τιμολογιακή πολιτική κτλ. Και δε πιστεύω οτι θα βρεις ουσιαστικές διαφορές εκεί, έτσι κι αλλιώς. Αν μπορείς να κάνεις κάτι, είναι να δεις πόσο σφιχτή είναι η εφαρμογή μεταξύ τους. Αλλά κανείς δε σου εγγυάται οτι θα μείνει σταθερή, ενώ δεν αποτελεί και ουσιαστικό πρόβλημα κατά τη χρήση.
Τις καστάνιες μπορείς να τις κρίνεις μόνο απ' τη λειτουργία τους και λίγο απ' τα χαρακτηριστικά τους. (ομαλότητα στην κίνηση, αριθμός δοντιών, μέγεθος κεφαλής κτλ).
Την κασετίνα πρέπει να την δεις από κοντά για να καταλάβεις αν σε λίγο καιρό θα ψάχνεις κουτί να τα βάλεις. Οι πλαστικές της bahco είναι αρκετά στιβαρές, με μεταλλικούς πίρους και κουμπώματα. Οι μεταλλικές της τοπτουλ είναι επίσης είναι καλή επιλογή, αν δεν έχεις πρόβλημα με τις μεταλλικές κασετίνες.
Η bahco κατά παράδοση έχει σταθερή ποιότητα και συγκεκριμένες κασετίνες. Δύσκολα θα βρεις κάτι πολύ φθηνό και συνήθως είναι στο άνω άκρο τιμής, της φθηνής κατηγορίας (τα επαγγελματικά της είναι άλλη κατηγορία). Φυσικά το ίδιο ήταν παλιότερες σειρές της carolus, πράγμα που δεν ισχύει σήμερα. Οπότε ότι γράφω τώρα μπορεί να μην ισχύει αυριο ή ακόμα και σήμερα, καθότι δε σκανάρω κάθε φορά την αγορά.
Η toptul, έχει ωραίες συλλογές. Αρκετές επιλογές σε περιεχόμενο που ξεφεύγει λίγο απ' όλες αυτές που μοιάζουν (και είναι) ίδιες, με διαφορετικά χρώματα. Φυσικά έχει και απ' αυτές. Οι καστάνιες της δε μου γεμίζουν το μάτι αλλά δεν τις έχω δουλέψει. Οι καστάνιες της bahco μου κάνουν για πιο ποιοτικές. Εχουν λίγο σφιχτή λειτουργία αλλά μόνο σε σύγκριση με πολύ ακριβότερες.
Όταν παίρνεις μια συλλογή να την κοιτάς συνολικά. Περιεχόμενο, καστάνια, κασετίνα. Αυτό που θέλεις είναι να είναι όσο πιο τίμια γίνεται σε όλους τους τομείς. Αν πχ, έχουν βάλει μια ψεύτικη κασετίνα για να βάλουν περισσότερα καρυδάκια μέσα, κάποια στιγμή θα μείνεις χωρίς κασετίνα και θα αναρωτιέσαι γιατί δε τα πήρες χύμα.
Αν θέλεις κάτι πιο ποιοτικό θα ανέβεις σε τιμή και θα κατέβεις σε ποσότητα τεμαχίων. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν εκτός και αν βγεις βόλτα με τα πόδια και το μάτι σου σκανάρει σωστά τα σκονισμένα.
Στα σύγχρονα νισσαν και δεν ξέρω για τα ρενω κλπ γαλλικά, τα 10,13,17 βρίσκονται παντού.
Η δεύτερη της Toptool που έβαλες Αποστολη είναι υπερπλήρης.
16 και 18 έχουν?
16 και 18 έχουν?
Στο QASHQAI μέχρι τώρα δεν πέτυχα, ούτε στα φρένα ούτε σε κάτι βαλβίδες καυσαερίων,οξυγόνου, φίλτρο αέρα κλπ.
Μέχρι και οι τροχοί έχουν 17 χιλ.
εγω παρατηρησα απλα οτι ειναι παραπλανητικος ο τιτλος της κασετινας που γραφει καρυδακια 1/4 και 3/8
εγω παρατηρησα απλα οτι ειναι παραπλανητικος ο τιτλος της κασετινας που γραφει καρυδακια 1/4 και 3/8
Ο τίτλος δεν είναι της κασετινας αλλά του μαγαζιού. Με το 1/4 εννοεί τις μύτες!
Έπρεπε να γράφει μύτες 1/4 και καρυδακια 3/8.
Στο QASHQAI μέχρι τώρα δεν πέτυχα, ούτε στα φρένα ούτε σε κάτι βαλβίδες καυσαερίων,οξυγόνου, φίλτρο αέρα κλπ.
Μέχρι και οι τροχοί έχουν 17 χιλ.
Το νισαν είναι τζαπόνι. Μπορεί να έχει πάτωμα της της ρενό και να κατασκευάζεται στην Αγγλία αλλά κατασκευάζεται με τα Ιαπωνικά πρότυπα. Πιθανολογώ!
Αν έχει Μ10 με 14άρι κεφάλι και οι αυτές με το 17άρι έιναι Μ10 και Μ12 μη περιμένεις να βρεις 16 και 18 εύκολα.
Αυτό δε σημαίνει ότι ένα vw ή ένα πεζό ή μια μηχανή της bmw δε θα είναι γεμάτη από 16-18.
Και το δικό μου γαλλικό είναι και μάλιστα του 2008. 17 έχω βρει μονο στους τροχούς. Σε όλα τα υπόλοιπα 16-18-21, τορξ εσωτερικά και εξωτερικά, και στις βίδες μεγάλης ροπής, πολύσφινα (sp line, εσωτερικά 12γωνα). Και νομίζω οτι δεν υπάρχει βίδα που δεν την έχω ακουμπήσει.
Και ένα corsa του γιου μου όπως το δικό σου είναι. Γιαυτό και αναβάθμισα τα τορξ μου τελευταία και πολυσφηνα 5-12.
[QUOTE=daz;3105135]Το νισαν είναι τζαπόνι. Μπορεί να έχει πάτωμα της της ρενό και να κατασκευάζεται στην Αγγλία αλλά κατασκευάζεται με τα Ιαπωνικά πρότυπα. Πιθανολογώ!
Ποιο τζαπαν; όλος ο κινητηρας 1,5 DC ειναι ο κλασσικός της ρενω που βάζουν μέχρι και στη μερσεντες 180D.
To ξέρω!
Αλλά είναι nissan.
Και η μηχανή μου κατασκευάστηκε στην Ιταλία με ιταλικές αναρτήσεις και Ιταλικό κινητήρα αλλά είναι yamaha.
Και όλες οι Μ10 είναι 14αρες και όλες οι Μ8 είναι 12αρες. Καθαρά Ιαπωνικό πρότυπο.
Και ένα corsa του γιου μου όπως το δικό σου είναι. Γιαυτό και αναβάθμισα τα τορξ μου τελευταία και πολυσφηνα 5-12.
Τα καταραμένα Opel είναι γεμάτα με θηλυκά τορξ, όπως νομίζω και τα BMW.
429721
Που δεν θέλεις μόνο τα καρυδάκια αλλα και κλειδιά τορξ γιατί σε κάποια σημεία δεν μπαίνει καρυδάκι...
429722
Ευκαρία για αγορές δηλαδή... :lol:
Τα καταραμένα Opel είναι γεμάτα με θηλυκά τορξ, όπως νομίζω και τα BMW.
429721
Που δεν θέλεις μόνο τα καρυδάκια αλλα και κλειδιά τορξ γιατί σε κάποια σημεία δεν μπαίνει καρυδάκι...
429722
Ευκαρία για αγορές δηλαδή... :lol:
Αρκεί να υπάρχει ρευστό :lol:
Αρκεί να υπάρχει ρευστό :lol:
Σε κατι τετοια ειναι καλός ο Ακριτιδης, παραγγελνεις και την επομενη μέρα τα έχεις..
https://akritidis-tools.gr/klidia-torx-isia/11266-klidia-torx-4-temahion.html
https://akritidis-tools.gr/siloges-torx-thilika/8647-karidakia-torx-set-9-temaxion-5903246521382.html
Σε κατι τετοια ειναι καλός ο Ακριτιδης, παραγγελνεις και την επομενη μέρα τα έχεις..
https://akritidis-tools.gr/klidia-torx-isia/11266-klidia-torx-4-temahion.html
https://akritidis-tools.gr/siloges-torx-thilika/8647-karidakia-torx-set-9-temaxion-5903246521382.html
Μάλλον λάθος παράθεση μΕ έκανες υμείς δεν διαθέτομεν τορξ βίδες:lol:
Όπως επίσης και ρευστό:D
Juohmaru!
06/08/2021, 09:22
Αν η κασετίνα Bahco S330 για καρυδάκια 3/8", που πρότεινε ο Αποστόλης σε ερώτημα που είχα θέσει πριν λίγο καιρό, ήταν μια καλή και τίμια επιλογή στα 65€, τότε είναι σούπερ στα 45€ που κατά τύχη την βρήκα και την αγόρασα από το Leroy Merlin (υπάρχει απόθεμα)!
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/karudakia-kastanies/kasetina-bahco-34-temahion-60025112
- Το σκρούτζ δεν έχει πάντα την χαμηλότερη τιμή, θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω.
- Η τιμή για το ίδιο υλικό μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα του Leroy Merlin ( η παραπάνω τιμή αφορά σε αυτό της Β. Σοφίας).
Ωραίος. Δεν κάνω έρευνα αγοράς εγώ. Καλό είναι να τα ψάχνετε λίγο αυτα που βαζω. Ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένος.
Υπερπλήρες το σετ, άντε να πάρεις ένα 8αρακι καρυδακι ακόμα. Ή ένα σετ μακρυά καρυδακια της YATO σε 1/4 που είχα βάλει παραπάνω.
Επίσης μακρυά σε 1/2:
https://www.vidakatsavidi.gr/el/ergalia-analosima/ergalia-xiros-ergalia-analosima/kastanies-karidakia-ergalia-xiros-ergalia-analos/set-karidakia-kastanies-karidakia-ergalia-xiros-e/yato-yt-38861-karidakia-makria-1-2-set-10tmx-yt-38861
Εκτός από τα κλειδιά χεριού τορξ, είπα να πάρω και μια σειρά μακρυά καρυδακια τορξ 25-60 σε 3/8" για βίδες που θέλουν μέτρημα ροπής.Κοντά έιχα. Θα προτιμούσα τα 50,55,60 να ήταν 1/2" αλλά δεν πειράζει.
430369
Δύο καρυδακια που δεν είχα και μια σειρά Ε τορξ κλειδιά συμπλήρωσαν την σειρά που μου έλλειπε.
430416
Σημ.: τα κλειδιά επώνυμα από αυτά που αρέσουν στον Αποστολη:bawl:.... μόνο η μάνα τους τα ξέρει!; Δείχνουν πάντως περιποιημένα για ερασιτεχνική χρήση.
Είναι λίγο απίθανο να σου χρειαστούν αυτά τα κλειδιά.
Οπότε καλύτερα στην ποιοτητα που τα πήρες, παρά καθόλου.
Μάλλον!
:lol:
Είναι λίγο απίθανο να σου χρειαστούν αυτά τα κλειδιά.
Οπότε καλύτερα στην ποιοτητα που τα πήρες, παρά καθόλου.
Μάλλον!
:lol:
Μαρή σουπιά, 10 φορές σΕ είπα να τονΕ banάρεις τον μΠο@στη και ορίστε τώρα ο κύριος, μας κοτσάρει markamanameekapses
και ποιος ξέρει τι άλλο θα μας ξημερώσει....:cry:
:lol::p
Σκέφτηκα να γράψω ή να μην γράψω για ποιοτητα Φακομ...
Εχω πει εδώ μέσα ότι δεν πάω τα Φακομ λόγω της μισητής μητρικης εταιρίας και ότι είναι κοινό μυστικό ότι η ποιότητα τους δεν είναι πλέον τα παλιά Φακομ made in France.
Εχω μάθει να δουλεύω με μακρυα προέκταση 250χιλ+ 1/4" για χωμένες βίδες στο audi και επειδή αναβαθμίσα πρόσφατα τα καρυδάκια κ καστάνιες σε Hazet :blush:, πήρα αρχικά μια προέκταση 1/4" BGS όπου τα καρυδάκια Hazet δεν κούμπωναν με τιποτα (ήθελες πενσα για να τα ξεκουμπώσεις απ την προέκταση) και λέω δε γ@#$%αι, πάρε μια προέκταση 250χιλ Facom απο τον κ Βραττη ο οποιος ήταν ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος.
Πηγα μάλιστα με την κασετίνα τη Hazet για να δω ότι όντως κουμπώνει καλά. H Hazet δε βγάζει προέκταση σε τέτοιο μέγεθος, μόνο βγάζει 400μμ όπου δεν χωράει στην κασετίνα (και είναι και πανάκριβη)
Την χρησιμοποίησα την προέκταση Facom 4 ή 5 φορές (είμαι ερασιτέχνης όχι επαγγελματίας) και ξαφνικά βλέπω ότι είναι θεόστραβη :eek: Τη δούλεψα σε βίδες 10 ή 13άρες κανονικά χωρίς δηλαδή να την κανιβαλίσω...
Προέκταση BGS και κάτω η Facom
430524
Αυτό το εργαλείο σε συνεργείο δε θα έβγαζε ούτε μέρα! :yuck:
Απ' τη φωτο δε φαίνεται τι πρόβλημα έχει.
Απ' ότι ξέρω αυτά τα εργαλεία δουλεύουν καθημερινά σε συνεργεία χωρίς πρόβλημα.
Αν είχε κάποιο πρόβλημα όταν την αγόρασες ή το απέκτησε στην πορεία σε φυσιολογική χρήση, μπορείς να την επιστρέψεις και να πάρεις καινούρια.
Το πρόβλημα της εφαρμογής των hazet με άλλες μάρκες, είναι το τίμημα των πολύ σφιχτών ανοχών που έχουν τα καρέ των hazet.
Κοντη καστάνια για μύτες για δυσπρόσιτα σημεία με 14€ απο TBS. Δεν ξερω πόσο βγαίνουν τα μεταφορικά αλλά η τιμή μου φαίνεται εξαιρετική. Εγω έχω την αντίστοιχη μικρή της Wera που με έχει σώσει αρκετές φορές...
https://www.tbs-aachen.de/SALE_/Carolus_SALE/Carolus_30900023_Bit_Ratchet_Set_1/4_i4300_56130.htm
430542
Κοντη καστάνια για μύτες για δυσπρόσιτα σημεία με 14€ απο TBS. Δεν ξερω πόσο βγαίνουν τα μεταφορικά αλλά η τιμή μου φαίνεται εξαιρετική. Εγω έχω την αντίστοιχη μικρή της Wera που με έχει σώσει αρκετές φορές...
https://www.tbs-aachen.de/SALE_/Carolus_SALE/Carolus_30900023_Bit_Ratchet_Set_1/4_i4300_56130.htm
430542
Zone 1 EUR 14.95, -
Belgium, Bulgaria, Denmark, Estonia, Finland, France, Greece, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Austria, Poland, Sweden, Slovakia, Spain, Hungary
430542
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147274
Παιδες ξερει κανενας τι παιζει με τις αγγελιες? Δε με αφηνει να κανω νεο θεμα. Εχω κατι εργαλεια φακομ κανουρια και πλεον χωρις μοτο μου ειναι αχρηστα. Αν ενδιαφερεται καποιος ειδικα περιοχη Πατρας
Παιδες ξερει κανενας τι παιζει με τις αγγελιες? Δε με αφηνει να κανω νεο θεμα. Εχω κατι εργαλεια φακομ κανουρια και πλεον χωρις μοτο μου ειναι αχρηστα. Αν ενδιαφερεται καποιος ειδικα περιοχη Πατρας
Θα πρέπει να μπεις στο κόπο να διαβάσεις τους κανόνες των αγγελιών. Εκεί -μάλλον- θα βρεις την απάντηση. Ένα "και" μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Δικαίωμα δημοσίευσης αγγελιών έχουν τα μέλη που είναι εγγεγραμένα για περισσότερους από 3 μήνες (90 ημέρες) και έχουν τουλάχιστον 50 posts στις κατηγορίες όπου αυτά προσμετρούνται.
Πλήρης σειρά 3/8" για κάποιον που δεν θέλει να δώσει πολλά :
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5513578_-super-kompaktsatz-mit-3-8-ratsche-65-tlg-23112-proxxon.html
432087
Πολύ καλή επιλογή η Proxxon. Μετά από 9 χρόνια περιστασιακής χρήσης της αντίστοιχης 1/4" κασετίνας 38 τεμαχίων (https://www.e-shop.gr/kasetina-38-tem-proxxon-karydakia-cv1-4-23070-p-TLS.220070), δηλώνω πολύ ευχαριστημένος. Το είχα γράψει και παλιότερα:
Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια αυτή την κασετίνα 38 τεμαχίων 1/4" της Proxxon (https://www.e-shop.gr/kasetina-38-tem-proxxon-karydakia-cv1-4-23070-p-TLS.220070) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχει φάει πολλή και σκληρή χρήση, αλλά δεν έχει υποστεί φθορά κανένα τεμάχιο.
Βέβαια έχει κοντό μοχλό, οπότε κάποια στιγμή που τα βρήκα σκούρα, αγόρασα μεγαλύτερη καστάνια (1/2") και επιπλέον δύο καρυδάκια που ήθελα για βαριές δουλειές. Πρέπει να τη χρησιμοποίησα ή μία ή καμία φορά, διότι η μικρή καστάνια της κασετίνας βολεύει πολύ περισσότερο. Αν δεν φθάνει η ροπή που ασκώ με το χέρι, βάζω ηλεκτρικό δράπανο με τσοκ (ενίοτε και πνευματικό, με προσοχή). Το απλό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο της Black&Decker δεν έχει αρκετή δύναμη, είναι μόνο για μαζικό βίδωμα, όταν δεν χρειάζεται μεγάλη ροπή. Τα καρυδάκια της Proxxon δεν έχουν πάθει τίποτε με τη ροπή που ασκεί το πνευματικό δράπανο (https://www.stereotiki.gr/store4/drapano-pneumatiko-sds-plus-kress-800-pe-800-watt.html). Κάποια στιγμή, αν θέλετε σας λέω πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο Kress. Από τα εργαλεία που έχω λατρέψει.
Ξανατονίζω ότι έχει χρειαστεί να μπουν καρυδάκια πάνω σε πνευματικό δράπανο με τσοκ, ώστε να μπουν/βγουν στριφώνια, αλλά δεν έχουν πάθει τίποτε, ακόμα και σε περιπτώσεις αστοχίας στη χρήση υπό γωνία, όπου χάνεται η επαφή με το στριφώνι.
συμφωνω κι εγω για την proxxon
εχω μια 1/4 και μια 3/8
στην παραπανω θα ηθελα να εχει και ενα κατσαβιδι για τις μυτες
συμφωνω κι εγω για την proxxon
εχω μια 1/4 και μια 3/8
στην παραπανω θα ηθελα να εχει και ενα κατσαβιδι για τις μυτες
Είναι 3/8 για αυτό δεν έχει. Αν ήταν 1/4 θα είχε.
Αν είχε κατσαβίδι σε συλλογή 3/8 θα έπρεπε να έχει και μια συστολή μέσα οπότε η χρήση δε θα εξυπηρετούσε το πραγματικό σκοπό ενός κατσαβιδιού (πρόσβαση σε δύσκολα σημεία). Νομίζω.
Δεν θα μπορουσε να εχει κατσαβιδι με καρε 3/8?
Εμενα η αντιστοιχη του 1/4 με καλυπτει με ολες τις μυτες και καρυδακια μεχρι 12
Απο εκει και πανω πιανω την 3/8