PDA

View Full Version : Καρυδάκια (σετ).

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

MISKIN
20/11/2017, 21:00
Δεν ξέρω τι είναι αυτό το κάτι, εγώ τους βάζω λάδι όποτε μου θυμηθεί ή λάδι μεγάλης διεισδυτικότητας χωρίς να τις ανοίξω επίσης όποτε μου θυμηθεί (ή όταν νιώθω ότι είναι στεγνές).

390641

Αγορίνα μου το νου σου μη σε γδάρει....

JNP
20/11/2017, 21:00
Απ' την μια μπορούσες να γράψεις Α και στην άλλη 3Α. Έτσι κανείς δε θα φανταζόταν γιατί τα έγραψες. :lol:
(να δω ποιος θα καταλάβει το καταβλακιώτικο χιούμορ μου)

Με 3 χέρια και 2 κατατσαβιδιάκια Νο3 ίσια ανοίγει εύκολα. Βάλε τα κατσαβιδάκια στην εγκοπή, χρησιμοποίησε το ένα για να σταθεροποιήσεις την ασφάλεια ωστε να μη γυρίζει και με το άλλο πίεσέ την προς τα έξω. Όταν βγει απ' την εγκοπή βάλε το κατσαβίδι από κάτω ώστε να μην κατέβει πάλι και σιγά σιγά ανέβασε όλη την αφάλεια επάνω μέχρι να βγει.

Το γράσο ξεραίνεται και η καστάνια γίνεται σκληρή. Οι καστάνιες χρειάζονται κάτι που να μην ξεραίνεται και να μην είναι αρκετά λεπτό ώστε να φεύγει. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το κάτι, εγώ τους βάζω λάδι όποτε μου θυμηθεί ή λάδι μεγάλης διεισδυτικότητας χωρίς να τις ανοίξω επίσης όποτε μου θυμηθεί (ή όταν νιώθω ότι είναι στεγνές).

390641

Daz ευχαριστώ για την απάντηση και τις οδηγίες.
Έπιασα αμέσως την καστανια να της βγάλω τα μάτια με τά κατσαβιδάκια, αλλά δεν υπάρχει τέτοια ασφάλεια με ανοιχτά άκρα, ούτε είναι τόσο μεγάλη ώστε να χωράει 3αρι κατσαβιδάκι.Φαινεται και στις φωτό.Την πλακωσα λοιπόν στο σπρευ τριπλης ενέργειας, έβγαλε μαυριλα και γλυκανε η λειτουργία της. Αν καταφέρω να βρω πως ανοίγει θα το γράψω εδώ.

lykourgi
20/11/2017, 21:10
Για τέτοιες περιπτώσεις είναι καλά τα σπρέι αλυσίδας μοτοσυκλέτας. Διεισδύουν και μετά κολλάνε και δεν στάζουν.

daz
20/11/2017, 21:49
Αγορίνα μου το νου σου μη σε γδάρει....

Ακούγονται και κατσαπλιά!

Daz ευχαριστώ για την απάντηση και τις οδηγίες.
Έπιασα αμέσως την καστανια να της βγάλω τα μάτια με τά κατσαβιδάκια, αλλά δεν υπάρχει τέτοια ασφάλεια με ανοιχτά άκρα, ούτε είναι τόσο μεγάλη ώστε να χωράει 3αρι κατσαβιδάκι.Φαινεται και στις φωτό.Την πλακωσα λοιπόν στο σπρευ τριπλης ενέργειας, έβγαλε μαυριλα και γλυκανε η λειτουργία της. Αν καταφέρω να βρω πως ανοίγει θα το γράψω εδώ.

Βγάλε το καρέ και δώσε μια κοντινή φωτό. Αυτή που βλέπω στην πρώτη φωτογραφία πρέπει αν είναι ασφάλεια. Ίσως δεν έχει το κενό που έχει η δική μου αλλά δεν ανοίγει διαφορετικά. Επίσης δεν κλείνει αν αυτή η ασφάλεια δεν βγαίνει και απ' τη στιγμή που κάποιος έβαλε εκεί μέσα πραγματάκια, κάποιος άλλος σίγουρα μπορεί να την ανοίξει. :lol:

Για τέτοιες περιπτώσεις είναι καλά τα σπρέι αλυσίδας μοτοσυκλέτας. Διεισδύουν και μετά κολλάνε και δεν στάζουν.

Σούπερ ακατάλληλο. Εδώ λέω ότι δεν κάνει το γράσο γιατί στεγνώνει και κολλάει και θα βάλει κάτι που γίνεται κολλητικό μέσα σε δευτερόλεπτα? Η καστάνια θέλουμε να έχει ομαλή λειτουργία προς τα πίσω. back drag το λένε στο χωριό μου! Πόση αντίσταση φέρνει η καστάνια κατά την πίσω κίνηση. Αν μπροστά βιδώνει και πίσω ξεβιδώνει δεν κάνουμε δουλειά! ;):)

vaska
21/11/2017, 08:50
Βγάλε το καρέ και δώσε μια κοντινή φωτό. Αυτή που βλέπω στην πρώτη φωτογραφία πρέπει αν είναι ασφάλεια. Ίσως δεν έχει το κενό που έχει η δική μου αλλά δεν ανοίγει διαφορετικά. Επίσης δεν κλείνει αν αυτή η ασφάλεια δεν βγαίνει και απ' τη στιγμή που κάποιος έβαλε εκεί μέσα πραγματάκια, κάποιος άλλος σίγουρα μπορεί να την ανοίξει. :lol:

Σούπερ ακατάλληλο. Εδώ λέω ότι δεν κάνει το γράσο γιατί στεγνώνει και κολλάει και θα βάλει κάτι που γίνεται κολλητικό μέσα σε δευτερόλεπτα? Η καστάνια θέλουμε να έχει ομαλή λειτουργία προς τα πίσω. back drag το λένε στο χωριό μου! Πόση αντίσταση φέρνει η καστάνια κατά την πίσω κίνηση. Αν μπροστά βιδώνει και πίσω ξεβιδώνει δεν κάνουμε δουλειά! ;):)

Να 'ξερες πόσες φορές έχω βλαστημήσει και πόσες φορές έχω πει "μα πως τα βάλανε εκεί μέσα αυτοί οι πστδες??". Ναι πάντως ο γενκός κανόνας είναι αυτός, με κάποιον τρόπο από κάπου ανοίγει.
;)

JNP
21/11/2017, 09:25

Επειδή μετά κολλάνε μέσα όλες οι βρωμιες και δεν είναι εύκολο το άνοιγμα για καθαρισμα, προτιμώ το λαδι.

daz
21/11/2017, 10:50
Το πιο κατάλληλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι λάδι συναρμολόγησης.

https://www.google.gr/search?q=assembly+lube&client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwifqLzqrM_XAhVBCpoKHUTzB7kQsAQILg&biw=1920&bih=912#imgrc=_

JNP
21/11/2017, 14:42
Ακούγονται και κατσαπλιά!

390649
390650
390651
Όσο κιαν προσπάθησα ασφάλεια στρογγυλη δεν είδα. Ο χώρος που μπαίνει το καρέ εκτός από τις σχισμες για να πιανει η μπιλια δεν έχει κάτι άλλο.

toyar
21/11/2017, 15:02
3 μεταλλα....
η λαβη, το καρε και ο δισκος αναμεσα τους
μηπως ξεβιδωνει ο δισκος;

lykourgi
21/11/2017, 18:28
Αν και εννοούσα κάποιο λεπτό (τύπου εντούρο κλπ), στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δίκιο.
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις όμως με έχει βοηθήσει το σπρέι αλυσίδας.

daz
21/11/2017, 18:31
Αν και εννοούσα κάποιο λεπτό (τύπου εντούρο κλπ), στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δίκιο.
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις όμως με έχει βοηθήσει το σπρέι αλυσίδας.

Ίσως, δεν ξέρω. Δεν το έχω δοκιμάσει και ίσως πράγματι να δουλεύει.

virus
21/11/2017, 21:27
αυτη τη καστανια να την κανεις δωρο στον daz. ειναι οτι χειροτερο μπορεις να του κανεις. να εχει μια καστανια και να μην μπορει να την ανοιξει :lol:

post 208

η 2 και 3 φωτο βλεπω οτι το στεφανι ειναι ενα σωμα με το καρε.

στην πρωτη φωτο το στεφανι ειναι χωριστα απο το καρε.

ισως εκει να κρυβετε η λυση. μπας και ειναι κατι σαν κουμπωτη; καπως τα βαλανε τα καρ....λια εκει μεσα :bawl: (που λεει κι ο βασκας)

vaska
21/11/2017, 22:00
αυτη τη καστανια να την κανεις δωρο στον daz. ειναι οτι χειροτερο μπορεις να του κανεις. να εχει μια καστανια και να μην μπορει να την ανοιξει :lol:

post 208

η 2 και 3 φωτο βλεπω οτι το στεφανι ειναι ενα σωμα με το καρε.

ισως εκει να κρυβετε η λυση. μπας και ειναι κατι σαν κουμπωτη; καπως τα βαλανε τα καρ....λια εκει μεσα :bawl: (που λεει κι ο βασκας)

Ας την στείλει σε μένα θα την ανοίξω ο κόσμος να χαλάσει ακόμα κι αν το dremel δουλέψει υπερωρίες
:bawl::bawl:

daz
21/11/2017, 22:55
Ρε δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγει σας λέω! :lol:

Και χωρίς το dremel του βασκα!

JNP
22/11/2017, 08:31

ισως εκει να κρυβετε η λυση. μπας και ειναι κατι σαν κουμπωτη; καπως τα βαλανε τα καρ....λια εκει μεσα :bawl: (που λεει κι ο βασκας)[/QUOTE]

Και εγω κάτι τέτοιο υποπτεύομαι,αλλά αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος δεν τολμας να τη ζορισεις. Έψαξα ιντερνετικα αλλά δεν βρήκα κάποιο φιλμακι που να ανοίγουν τέτοιες καστάνιες.

daz
22/11/2017, 08:47
Καλά ρε, ούτε μία καστάνια δε μπορείτε να ανοίξετε; :D

Πάτα στον googlh push through ratchet rebuild και γυρνά το σε εικόνες για να δεις τι είδους ασφάλειες έχουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ασφάλεια. Αυτού του τύπου έχω ανοιξει τρεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγει.
Κάποια είχε ασφάλεια διπλή με σπείρες σαν τον κρίκο που βάζεις τα κλειδιά σου αλλά πλακε. Κρατάς την μία άκρη, βγάζεις την επάνω και μετά ανεβάζεις μια μια σπείρα. Αλλά και να μη την ανοίξεις αυτού του είδους οι καστανιές δεν χρειάζονται τίποτα, εκτός και αν έχει μπεί μέσα άμμος.

andreastwin
22/11/2017, 11:10
η ασφαλεια μπορει να ειναι επανω στο καρε εσωτερικη κατι σαν ατσαλοσυρμα ψιλο σαν τους κρικους που περναμε τα κλειδια,και απλος θα πρεπει να πιεσης το προστατευτικο του καρε για να εμφανιστη.αν ειναι ετσι και σε ζωριση να την βγαλεις,κατεστρεψε την και μετα περνεις απο ενα κρικο οπως σου ειπα που βαζουμε κλειδια και το κοβεις στο μεγεθος που θελεις.

JNP
22/11/2017, 15:09
Γύρω από τη φωλιά του καρέ υπάρχει ένα δισκάκι ή πλακε σύρμα, πάχους 1 χιλ,μόνο που είναι μασιφ.Δεν σου δίνει περιθώριο να το ανασηκωσεις με ενα μυτερο σουβλι. Όσο κιαν έψαξα δεν βρήκα ίδιο σχέδιο η σχετικό φιλμ.
Πάντως πρόβλημα δεν έχει και μετά το λαδωμα είναι ΟΚ.
Για το γαμοτο της υπόθεσης συζητάμε.

rhtoras
22/11/2017, 18:59
390682
390683
Μοιάζουν πολύ και είναι και τα 2 Taiwan.Ξέρει κανείς αν είναι ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία?

daz
22/11/2017, 20:10
Δε φαίνονται τόσο ίδια πέρα απ την κασετίνα και το χρώμα. Επίσης τα Ταϊβάν και τα κινεζικά λίγο πολύ μοιάζουν όλα και για να πεις ότι είναι ίδια πρέπει να κοιτάξεις να μοιάζουν στις λεπτομέρειες. Πχ στην ρικνωση στις προεκτάσεις, διακόπτης καστανιάς κτλ. Αλλά ακόμα και αν είναι ολόιδια ποτέ δεν ξέρεις τι διαφορές έχουν στην ποιότητα χωρίς να συγκρίνεις τιμές. Αν και η τιμή είναι ίδια (αναλογικά με την ποσότητα) και οι λεπτομέρειες, τότε πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο εργαλείο. Αλλά αν η τιμή είναι ανάλογη τότε τι σε νοιάζουν οι λεπτομέρειες και το πόσο μοιάζουν; Η ποιότητα θα είναι η γνωστή ταϊβανέζικη αυτής της τιμής.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ψάχνεις!

Συνήθως ψάχνουμε να βρούμε τα rebranded επώνυμων κατασκευαστών και αναγνωρισμένων προϊόντων με σταθερή ποιότητα.

Bowleno
22/11/2017, 20:14

[/QUOTE]

Δεν το είπε ο vaska, o Virus το είπε :lol:

Πάντως περιπτωση να μην ανοίγει όντως δεν υπάρχει

rhtoras
22/11/2017, 20:36
Δε φαίνονται τόσο ίδια πέρα απ την κασετίνα και το χρώμα. Επίσης τα Ταϊβάν και τα κινεζικά λίγο πολύ μοιάζουν όλα και για να πεις ότι είναι ίδια πρέπει να κοιτάξεις να μοιάζουν στις λεπτομέρειες. Πχ στην ρικνωση στις προεκτάσεις, διακόπτης καστανιάς κτλ. Αλλά ακόμα και αν είναι ολόιδια ποτέ δεν ξέρεις τι διαφορές έχουν στην ποιότητα χωρίς να συγκρίνεις τιμές. Αν και η τιμή είναι ίδια (αναλογικά με την ποσότητα) και οι λεπτομέρειες, τότε πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο εργαλείο. Αλλά αν η τιμή είναι ανάλογη τότε τι σε νοιάζουν οι λεπτομέρειες και το πόσο μοιάζουν; Η ποιότητα θα είναι η γνωστή ταϊβανέζικη αυτής της τιμής.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ψάχνεις!

Συνήθως ψάχνουμε να βρούμε τα rebranded επώνυμων κατασκευαστών και αναγνωρισμένων προϊόντων με σταθερή ποιότητα.

Απλά το βρήκα σε εξαιρετική τιμή και είπα να ρωτήσω.
Ήθελα να ξέρω αν είναι ίδια διότι αν είναι καλύτερα να πάω σε αυτό για back up κασετίνα.
Είπα τώρα που ασχολούμαι με κινητήρες να πάρω δύο κασετίνες.

vaska
22/11/2017, 22:00
Απλά το βρήκα σε εξαιρετική τιμή και είπα να ρωτήσω.
Ήθελα να ξέρω αν είναι ίδια διότι αν είναι καλύτερα να πάω σε αυτό για back up κασετίνα.
Είπα τώρα που ασχολούμαι με κινητήρες να πάρω δύο κασετίνες.

OK λοιπόν αυτή να μην την πάρεις για δεύτερη γιατί τελικά πάλι μία θα έχεις αν η τιμή είναι χώμα. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η τιμή ακολουθεί την ποιότητα με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις. Πραγματικά ελάχιστες όμως.

JNP
06/12/2017, 13:56
Εκτός από το δυναμοκλειδο Norbar, μιας και ήμουν στη γειτονιά *,πήρα και για την ονομαστική μου γιορτή μια καστανια Facom SL.161 σε 1/2".Την προτίμησα από την 360 που μου φάνηκε πιο ογκωδης και 20% πιο βαριά, καλή σίγουρα για ειδική χρήση. Δίπλα η παλιά Dowidat με το περαστο καρέ που ποτε-ποτε μου έσπαγε τα νεύρα όταν έβγαινε το καρέ μαζί με το καρυδακι.
391152
Από κάτω φαίνεται η μικρή σε όγκο συλλογή μου σε 3/8".Την χωρεσα σε πλαστικό κουτάκι για ψαρικα αφού έκοψα ένα μεσαίο χωρισμα.
Καστανια και σπαστή γωνία heyco,προεκτάσεις και καρυδακια 8,10,11,12,13,14,17 gedore,τα υπόλοιπα καρυδακια, μπουζοκλειδο 16mm,ανταπτορες κλπ κινέζικα.
391153
* Σε αυτή τη γειτονιά πρέπει να πηγαίνεις μονο με όσα διαθέτεις και χωρίς κάρτα μαζί.:nono::cry: Μιλάω φυσικά για τη Σπύρου Πατση και τα πέριξ.

JNP
06/12/2017, 14:15
Ρε δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγει σας λέω! :lol:

Και χωρίς το dremel του βασκα!

Αποστολε μην λες μεγάλη κουβέντα γιατί έχω και δεύτερο σταυρόλεξο. Μήπως ξέρεις πως ανοίγει η Facom SL.161 με την σφραγισμενη κεφαλή και χωρίς καθόλου κυκλική ασφάλεια ή βιδα; :lol::beer:

vaska
06/12/2017, 14:21
Εκτός από το δυναμοκλειδο Norbar, μιας και ήμουν στη γειτονιά *,πήρα και για την ονομαστική μου γιορτή μια καστανια Facom SL.161 σε 1/2".Την προτίμησα από την 360 που μου φάνηκε πιο ογκωδης και 20% πιο βαριά, καλή σίγουρα για ειδική χρήση. Δίπλα η παλιά gedore με το περαστο καρέ που ποτε-ποτε μου έσπαγε τα νεύρα όταν έβγαινε το καρέ μαζί με το καρυδακι.
391152
Από κάτω φαίνεται η μικρή σε όγκο συλλογή μου σε 3/8".Την χωρεσα σε πλαστικό κουτάκι για ψαρικα.
Καστανια και σπαστή γωνία heyco,προεκτάσεις και καρυδακια 8,10,11,12,13,14,17 gedore,τα υπόλοιπα καρυδακια, μπουζοκλειδο 16mm,κλπ κινέζικα.
391153
* Σε αυτή τη γειτονιά πρέπει να πηγαίνεις μονο με όσα διαθέτεις και χωρίς κάρτα μαζί.:cry: Μιλάω φυσικά για τη Σπύρου Πατση.:nono:

Ωραία πραγματάκια και νοικοκυρεμένα έτσι όπως πρέπει και ναι δυστυχώς έχεις δίκιο για την γειτονιά. Ακόμα κι εγώ που είμαι μακρυά δεν την γλυτώνω

daz
06/12/2017, 14:34
Αποστολε μην λες μεγάλη κουβέντα γιατί έχω και δεύτερο σταυρόλεξο. Μήπως ξέρεις πως ανοίγει η Facom SL.161 με την σφραγισμενη κεφαλή και χωρίς καθόλου κυκλική ασφάλεια ή βιδα; :lol::beer:

Αυτή δεν ανοίγει αλλά δεν παίρνω και όρκο! :lol:

JNP
06/12/2017, 15:57

Πάντα κρατάμε πισινη! :bawl:

Leon67
06/12/2017, 20:07

Το θέμα δεν είναι αν ανοίγει και πώς αλλά πώς ξανακλείνει σωστά....

JNP
06/12/2017, 20:26
Το θέμα δεν είναι αν ανοίγει και πώς αλλά πώς ξανακλείνει σωστά....

Δεν έχω βρει ούτε πως ανοίγει, πόσο μάλλον πως κλείνει.
Τέλος πάντων για την τιμή της δεν αξίζει κανεις να ασχοληθεί παραπάνω.
Με την ελάχιστη χρήση που θα δει από εμένα, αφήνω τους επομενους να βρουν λύση.

daz
06/12/2017, 20:44

Πάντα κρατάμε πισινη! :bawl:

Για την σφραγισμενη της φακομ λέω. Όχι για την dowi. :lol:

JNP
06/12/2017, 21:59
Για την σφραγισμενη της φακομ λέω. Όχι για την dowi. :lol:

Κιεγω αυτήν εννοώ, την dovi την ξεγραψα! :lol:

@topos
06/12/2017, 22:17
Επεσε στα χερια μου αυτο το σετακι με καστανιες (νομιζω 1/2)->

391156

https://s18.postimg.org/ayky5fgrt/IMG_20171130_145239.jpg

391157

https://s18.postimg.org/rmcg82w5l/IMG_20171130_145534.jpg

Δεν εχω αντιστοιχο σετακι, οποτε η ερωτηση ειναι->Αξιζει να ασχοληθω με το καθαρισμα τους?Και εαν ναι, πως/με τι?

daz
06/12/2017, 23:36
Ιντσες, μετρικά και whitworth. Γιατί να μην αξίζει?

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147918

Grafton 505
07/12/2017, 20:28
Αξιζει να ασχοληθω με το καθαρισμα τους?

Αξίζει, και ιδίως στις ίντσες που δεν πρόκειται να τις χρειαστείς σχεδόν ποτέ.

stefanos
07/12/2017, 21:46
Επεσε στα χερια μου αυτο το σετακι με καστανιες (νομιζω 1/2)->

Δεν εχω αντιστοιχο σετακι, οποτε η ερωτηση ειναι->Αξιζει να ασχοληθω με το καθαρισμα τους?Και εαν ναι, πως/με τι?

Με καθάρισμα όχι. Συμπληρώνεις τα μετρικά μέχρι 32 (ίσως χρησιμοποιώντας μερικές θέσεις από τις ίντσες) και είσαι μάχιμος.
Με την χρήση θα καθαρίσουν μόνα τους.:)

macdeath_s
17/12/2017, 23:29
Το ψιλοέψαξα το thread αλλά δν βρήκα κάτι. Ψάχνω για σετ καρυδάκια 3/8... Προς το παρόν βρήκα τα παρακάτω και κλείνω στα Expert αλλά θα με έψηνε κάτι φτηνότερο:

- EXPERT E031803: 13 κομμάτια 26€
- Silverline 427562: 9 κομμάτια 15€
- Tengtools M3816: 16 κομμάτια 26€
- KS Tools 911.061: 11 κομμάτια 23€ αυτά είναι πιο μακρυά σε μήκος
- Bahco 7400SR/S12: 12 κομμάτια 54€
- Bahco S1214: 14 κομμάτια 35€ επίσης μακρυά
Bahco 7400SR/S12

daz
20/12/2017, 13:56
Το ψιλοέψαξα το thread αλλά δν βρήκα κάτι. Ψάχνω για σετ καρυδάκια 3/8... Προς το παρόν βρήκα τα παρακάτω και κλείνω στα Expert αλλά θα με έψηνε κάτι φτηνότερο:

- EXPERT E031803: 13 κομμάτια 26€
- Silverline 427562: 9 κομμάτια 15€
- Tengtools M3816: 16 κομμάτια 26€
- KS Tools 911.061: 11 κομμάτια 23€ αυτά είναι πιο μακρυά σε μήκος
- Bahco S1214: 14 κομμάτια 35€ επίσης μακρυά
Bahco 7400SR/S12

Τα πρώτα bahco (7400sr) είναι τα καλύτερα απ' όλα αλλά όπως βλέπεις στην διπλάσια τιμή. Η τιμή που τα βρήκες είναι πολύ καλή. Δεν είναι η κινέζικη/οικονομική σειρά της bahco και δεν συγκρίνονται με τα υπόλοιπα.
Τα δευτερα (s1214) είναι η κινέζικη σειρά και μπορείς να υποθέσεις οτι είναι σε παρόμοια ποιότητα με τα υπόλοιπα. Αν βρεις και τα κοντά της οικονομικής σειράς θα είναι πιο φθηνά.

Μεταξύ των υπολοίπων θα σου πρότεινα να επιλέξεις κοντή σειρά, εξάγωνα και να αποφύγεις το χρώμιο καθρέφτη και την χάραξη με λέιζερ.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα carolus και να πάρεις τιμή για σκέτα καρυδάκια αν δεν έχει σε ραγα. Επίσης κοίτα τι μπορείς να βρεις και σε acesa.

Αν θέλεις ραγα μπορώ να κοιτάξω μήπως μου έχει μείνει καμία με μεταλλικά ελάσματα 3/8. Καρυδάκι υπάρχει κάπου ένα acessa 19mm που επίσης μπορώ να στο στείλω αν είσαι ελλάδα (αλλιώς δε συμφέρει μάλλον).

Αν τη συλλογή τη θέλεις μόνο για χρήση με το δυναμόκλειδο (γιατί δε βλέπω άλλους οδηγούς) μπορείς να επιλέξεις μόνο αυτά που θα σου χρειαστούν γι' αυτή τη χρήση. Πχ αν πάρεις δυναμόκλειδο 8-50nm δε ξέρω τι θα κάνεις το 19mm.

macdeath_s
20/12/2017, 14:08
Τα πρώτα bahco (7400sr) είναι τα καλύτερα απ' όλα αλλά όπως βλέπεις στην διπλάσια τιμή. Η τιμή που τα βρήκες είναι πολύ καλή. Δεν είναι η κινέζικη/οικονομική σειρά της bahco και δεν συγκρίνονται με τα υπόλοιπα.
Τα δευτερα (s1214) είναι η κινέζικη σειρά και μπορείς να υποθέσεις οτι είναι σε παρόμοια ποιότητα με τα υπόλοιπα. Αν βρεις και τα κοντά της οικονομικής σειράς θα είναι πιο φθηνά.

Μεταξύ των υπολοίπων θα σου πρότεινα να επιλέξεις κοντή σειρά, εξάγωνα και να αποφύγεις το χρώμιο καθρέφτη και την χάραξη με λέιζερ.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα carolus και να πάρεις τιμή για σκέτα καρυδάκια αν δεν έχει σε ραγα. Επίσης κοίτα τι μπορείς να βρεις και σε acesa.

Αν θέλεις ραγα μπορώ να κοιτάξω μήπως μου έχει μείνει καμία με μεταλλικά ελάσματα 3/8. Καρυδάκι υπάρχει κάπου ένα acessa 19mm που επίσης μπορώ να στο στείλω αν είσαι ελλάδα (αλλιώς δε συμφέρει μάλλον).

Αν τη συλλογή τη θέλεις μόνο για χρήση με το δυναμόκλειδο (γιατί δε βλέπω άλλους οδηγούς) μπορείς να επιλέξεις μόνο αυτά που θα σου χρειαστούν γι' αυτή τη χρήση. Πχ αν πάρεις δυναμόκλειδο 8-50nm δε ξέρω τι θα κάνεις το 19mm.

Thanks για την απάντηση. Δεν θα τα σκάσω για τα ακριβά Bahco μιας και δεν θα τα χρησιμοποιώ και σε καθημερινή βάση ούτε πολύ συχνή μάλλον. Acessa δεν την ξέρω αλλά κοίταξα και μου δείχνει κάτι Bahco πάλι σαν Acessa. Carolus δεν έχω δει πουθενά εδώ τριγύρω αλλά αμαζον παίζουν από 3 με 4 ευρώ έκαστο. Μάλλον για Expert θα πάω αλλά γιατί δεν συμφωνείς δεν κτλβα ?

Δεν είμαι Ελλάδα αλλά σε ευχαριστώ για την προσφορά.

daz
20/12/2017, 14:21

H οικονομική σειρά της bahco σε προσφορά απ' τον κατάλογο προσφορών.
Ουσιαστικά είναι μόνο 3/8 και σε 1/4 έχει μόνο τις μύτες και το καρυδάκι γι' αυτές όπως και το κατσαβίδι. Η καστάνια είναι αξιόλογη για τα λεφτά της κασετίνας και τα καρυδάκια είναι η γνωστή ποιότητα αυτής της κατηγορίας, χωρίς "εχτρα τιμή" για να καθρεφτίζουν και λοιπές μλκς!

Πάρε αυτό που σου χρειάζεται και μόνο αλλά αν είναι να πάρεις καρυδάκια μόνο για περιστασιακή χρήση με το δυναμόκλειδο πάρε κάτι οικονομικό. Με το δυναμόκλειδο τα καρυδάκια δεν τρώνε κανένα ζόρι. Αν είναι να "πληρώσεις" φάκομ ή οτιδήποτε σε αυτή την τιμή μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση θα σου πρότεινα είτε μια οικονομική κασετινούλα ή μια οικονομική σειρά με καρυδάκια στα νουμερα που χρειάζεσαι και μόνο.

391477

daz
20/12/2017, 14:25
Thanks για την απάντηση. Δεν θα τα σκάσω για τα ακριβά Bahco μιας και δεν θα τα χρησιμοποιώ και σε καθημερινή βάση ούτε πολύ συχνή μάλλον. Acessa δεν την ξέρω αλλά κοίταξα και μου δείχνει κάτι Bahco πάλι σαν Acessa. Carolus δεν έχω δει πουθενά εδώ τριγύρω αλλά αμαζον παίζουν από 3 με 4 ευρώ έκαστο. Μάλλον για Expert θα πάω αλλά γιατί δεν συμφωνείς δεν κτλβα ?

Δεν είμαι Ελλάδα αλλά σε ευχαριστώ για την προσφορά.

Δεν είδα οτι απάντησες πριν το δευτερο μνμ..

Μια χαρά είναι τα εχπερτ.
Η acessa πλέον είναι στον ίδιο όμιλο με την bahco.

Τα carolus έχουν την ίδια τιμή με τα απο πάνω άσχετα με το πόσο πουλάνε στο αμαζον.

macdeath_s
20/12/2017, 16:23
H οικονομική σειρά της bahco σε προσφορά απ' τον κατάλογο προσφορών.
Ουσιαστικά είναι μόνο 3/8 και σε 1/4 έχει μόνο τις μύτες και το καρυδάκι γι' αυτές όπως και το κατσαβίδι. Η καστάνια είναι αξιόλογη για τα λεφτά της κασετίνας και τα καρυδάκια είναι η γνωστή ποιότητα αυτής της κατηγορίας, χωρίς "εχτρα τιμή" για να καθρεφτίζουν και λοιπές μλκς!

Πάρε αυτό που σου χρειάζεται και μόνο αλλά αν είναι να πάρεις καρυδάκια μόνο για περιστασιακή χρήση με το δυναμόκλειδο πάρε κάτι οικονομικό. Με το δυναμόκλειδο τα καρυδάκια δεν τρώνε κανένα ζόρι. Αν είναι να "πληρώσεις" φάκομ ή οτιδήποτε σε αυτή την τιμή μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση θα σου πρότεινα είτε μια οικονομική κασετινούλα ή μια οικονομική σειρά με καρυδάκια στα νουμερα που χρειάζεσαι και μόνο.

391477

Είσαι παίχτης... πολύ καλή ιδέα. Στα Expert βέβαια δεν με νοιάζει που θα γυαλίζουν, φάκομ δεν παίρνω γιατί θα είναι ακόμη πιο ακριβά. Εννοείς μάλλον ότι πληρώνεις παραπάνω για να γυαλίζουν. Στο δια ταύτα την κασετίνα τη βρήκα 35€ αλλά δεν ξέρω αν είναι η ίδια παρότι φαίνεται λόγω κωδικού. Από την άλλη, τα καρυδάκια είναι 10€ κάτω και τα υπόλοιπα της κασετίνας δεν έχω ιδέα που μπορεί να χρειαστούν (κατσαβίδι και μύτες σίγουρα δεν θα χρειαστούν).

Υ.Γ.: Τα Expert είναι καλύτερα επειδή είναι chrome vanadium ενώ τα Bahco χάλυβας ?

391479

daz
20/12/2017, 21:22
Είσαι παίχτης... πολύ καλή ιδέα. Στα Expert βέβαια δεν με νοιάζει που θα γυαλίζουν, φάκομ δεν παίρνω γιατί θα είναι ακόμη πιο ακριβά. Εννοείς μάλλον ότι πληρώνεις παραπάνω για να γυαλίζουν. Στο δια ταύτα την κασετίνα τη βρήκα 35€ αλλά δεν ξέρω αν είναι η ίδια παρότι φαίνεται λόγω κωδικού. Από την άλλη, τα καρυδάκια είναι 10€ κάτω και τα υπόλοιπα της κασετίνας δεν έχω ιδέα που μπορεί να χρειαστούν (κατσαβίδι και μύτες σίγουρα δεν θα χρειαστούν).

Υ.Γ.: Τα Expert είναι καλύτερα επειδή είναι chrome vanadium ενώ τα Bahco χάλυβας ?

391479

Λοιπόν για να μη μπερδεύεσαι και επειδή όλοι κάνουν λάθος. Όλα τα εργαλεία είναι κράματα χάλυβα! Αυτό το κράμα που χρησιμοποιείται στα εργαλεία έχει σαν κύρια συστατικά το χρώμιο και το βανάδιο. Αυτό το χρώμιο είναι ανεξάρτητο απ' την επίστρωση χρωμίου που έχουν απ' έξω. Όλα τα καρυδάκια που βλέπεις απ' το πιο φθηνό κινέζικο που κοστίζει 0,11 λεπτά το ένα μέχρι το gedore ή stahwille με τα 7,89 ευρώ, είναι φτιαγμένο από χρώμιο και βανάδιο μαζί με διάφορα άλλα που έχουν μαγειρευτεί.

Το κράμα από μόνο του δεν ορίζει την ποιότητα του τελικού προιόντος! Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο! Απ' την ποιότητα του κράματος (και όχι τη σύσταση) μέχρι τη σφυριλάτηση, τη θερμικη επεξεργασία, τα χαρακτηριστικά (διαστάσεις, ανοχές) και το φινίρισμα, είναι πάρα πολλά τα στάδια που ορίζουν το τελικο προιόν.

Και τα bahco λοιπόν είναι φτιαγμένα από χρώμιο και βανάδιο, αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα όπως δεν σημαίνει και στα καρυδάκια του λιντλ που πολλοί τα παίρνουν επειδή έχουν χρώμιο και βανάδιο και σου λέει είναι καλά!

Τα σκέτα καρυδάκια της bacho στην πρώτη περίπτωση που έβαλες ήταν η ακριβή σειρά της και στην δευτερη περίπτωση τα μακρυά κινέζικα που είναι πιο ακριβά απ' τα κοντά κινέζικα τα οποία δε θα έχουν πολύ διαφορετική τιμή απ τα expert. Για περιστασιακή χρήση τα κοντά κινέζικα αυτής της τιμής σου είναι μια χαρά. btw τα expert στο ebay έχουν γύρω στα 21 ευρώ για το ίδιο σετ.
Αν τα προορίζεις για χρήση μόνο με δυναμόκλειδο δεν ξέρω γιατί θέλεις να πάρεις πχ το 19 ή το 22? Δεν υπάρχουν βίδες σε αυτές τις διαστάσεις με ροπές εντός της κλίμακας ενός δυναμόκλειδου 8-50.

Την κεσετίνα την έβαλα σαν ιδέα επειδή σε συμφέρει περισσότερο να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις τα ίδια καρυδάκια αλλά με μερικούς οδηγούς και προεκτάσεις.
Λες ότι οι μύτες δε θα σου χρειαστούν. Μέσα στην κασετίνα υπάρχει ένας αντάπτορας 3/8 σε 1/4 ώστε να μπορείς να βάλεις τις μύτες αυτές σε δυναμόκλειδο για όλες αυτές τις βίδες τορχ και άλλεν. Επίσης έχει και δυο μπουζοκαρυδάκια και προεκτάσεις σε μεγέθη που ίσως δεν έχεις σε 1/2.
Με την καστανούλα θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα καρυδάκια σου πιο συχνά και θα δεις ότι θα σε βολέψουν περισσότερο απ' τα 1/2 για πάρα πολλές δουλειές.

Διαφορετικά πάρε μόνο τα καρυδάκια και τους αντάπτορες που χρειάζεσαι. Δλδ 8-10-11-12-13-14-17, αντάπτορα για μύτες και αντάπτορα 3/8 σε 1/2 ώστε να μπορείς να βάζεις προέκταση 1/2 στο δυναμόκλειδο. Θα σου λείψουν όμως τα μπουζοκαρυδάκια και ο αρθρωτός σύνδεσμος.

daz
20/12/2017, 21:32
33 ευρώ free delivery.

Που είπαμε ότι είσαι?

https://www.toolstop.co.uk/bahco-s330-34-piece-socket-set-1-4-inch-and-3-8-inch-dynamic-drive-p14021

...

Εdit. διέγραψα το λινκ της bahco γιατί ήταν δημοπρασία. 33.90 έχει η φθηνότερη Buy It Now.

Leon67
20/12/2017, 21:42
Τρώγομαι να σχολιάσω αλλά με πολύ ζόρι κρατιέμαι! Θελω όμως βραβείο/δωρο για αυτοσυγκράτηση αλλιώς θα γράψω!!!:cry::cry::lol::lol:

daz
20/12/2017, 22:42
Γράψε γιατί βραβείο δεν παίρνεις! :lol:

macdeath_s
21/12/2017, 00:15
33 ευρώ free delivery.

Που είπαμε ότι είσαι?

https://www.toolstop.co.uk/bahco-s330-34-piece-socket-set-1-4-inch-and-3-8-inch-dynamic-drive-p14021

...

Εdit. διέγραψα το λινκ της bahco γιατί ήταν δημοπρασία. 33.90 έχει η φθηνότερη Buy It Now.

Ε εντάξει για δύο ευρώ, αυτό που πόσταρα πιο πάνω έχει next day delivery, κρατιέμαι να μην κάνω κλικ :p

macdeath_s
21/12/2017, 00:20
Αντάπτορες έχω ήδη από Βράττη (είχα βάλει και φωτό :D)

Οπότε όσα εργαλεία γράφουν chrome vanadium (π.χ. όλα τα knipex) είναι για λόγους μάρκετινγκ και τπτ άλλο ? Τα Bahco νομίζω κάτι steel alloy γράφανε.

daz
21/12/2017, 01:14
Οπότε όσα εργαλεία γράφουν chrome vanadium (π.χ. όλα τα knipex) είναι για λόγους μάρκετινγκ και τπτ άλλο ? Τα Bahco νομίζω κάτι steel alloy γράφανε.

Αν δεις όλα τα εργαλεία επάνω έχουν cr-v, αυτό σημαίνει chrome vanadium. steel alloy σημαίνει κράμα χάλυβα αλλά επάνω έχουν και το Cr-V που είναι το είδος του κράματος.

Όχι δεν το γράφουν για μάρκετιν αλλά πολλοί το χρησιμοποιούν ακριβώς γι' αυτό. Η knipex μπορεί να φτιάχνει κάποια εργαλεία από Cr-mo που είναι χρωμιομολυβδαινιούχος χάλυβας, που δίνει ατσάλι με διαφορετικές ιδιότητες. Φυσικά στις διαφημίσεις ποτέ δεν ακούς η νέα κνιπεχ είναι από βανάδιο αλλά στις διαφημίσεις του λιντλ συνέχεια αναφέρουν τα καρυδάκια βαναδίου! :lol:
Κρίνε μόνος σου ποιος το κάνει για διαφημιστικούς σκοπούς! Το κράμα από μόνο του δε σημαίνει τίποτα. Τα συστατικά του μπορούν να δώσουν τις κατάλλησες μηχανικές ιδιότητες, αλλά αυτό θα γίνει μόνο μέσα απ' την σωστή θερμική επεξεργασία. Εδώ μιλάμε ότι υπάρχουν καρυδάκια cr-v που ανάθεμα και αν έχουν σφυρηλατηθεί.
Παρόλα αυτά συνέχεια ακούω "αυτά είναι καλά γιατί είναι χρωμίου βαναδίου" και γι' αυτό το ανέφερα. Δε πα να είναι και από σκληρίτιο, που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα!

Επίσης δεν είναι όλες οι ποιότητες χάλυβα, ίδιες. Πιστεύεις ότι τα φθηνά καρυδάκια παράγονται από χαλυβα χρωμίου και βαναδίου υψηλής ποιότητας? Για ποιόν λόγο? Αφού πολλά στάδια της επεξεργασίας θα γίνουν γαργάρα στο βωμό του κόστους.

Δεν είναι όλα τα κράματα που περιέχουν χρώμιο και βανάδιο ίδια, ούτε έχουν όλα τις ίδιες μηχανικές ιδιότητες. Το χρώμιο και το βανάδιο στις μέρες μας είναι στανταράκι στη σύσταση των κραμάτων για εργαλεία, αλλά κάθε κράμα είναι ένα μαγείρεμα με διαφορετικά υλικά, σε διαφορετικό ποσοστό το κάθε ένα! Έχεις δει κάποια εργαλεία που γράφουν vanadium extra? Παλιά belzer νομίζω και κάτι λίγα άλλα? Αυτό περιέχει περισσότερο βανάδιο. Κάποια κατσαβίδια, συνήθως παλιότερα, γράφουν επάνω molybdenum vanadium.

H knipex γράφει τα κράματα που χρησιμοποιεί στο σαιτ της. Το ίδιο και η gedore, 31crV3 νομίζω (εμένα δε μου λέει τίποτα πάντως αυτό). Τα κινέζικα με 4 ευρώ η συλλογή 1/4 και 7ευρώ για την 3/8 είναι λαμαρίνα λυγισμένη που παρόλα αυτά είναι cr-v.

Με λίγα λόγια μη κοιτάς καθόλου αν είναι χρωμίου βαναδίου.

daz
23/12/2017, 19:55
Τα τελευταία μνμτα μετακινήθηκαν στο tool addicts!

macdeath_s
26/12/2017, 22:24
επειδή τείνω να πάρω μεμονωμένα κομμάτια αντί για σετ (αν συμφέρει τελικά) ποιός μπορεί να βοηθήσει από καρύδια να βρούμε... δεν το γράφω :p

Σίγουρα θέλω 8 και 10 αλλά για τα λάδια χρειάζομαι M20x1.5 ? Τι μέγεθος καρυδάκι είναι αυτό (14?) και μπορώ να βρίσκω τα M σε μέγεθος βίδας ή καρυδιού ?

daz
26/12/2017, 22:36
Οι βιδες για λάδια έχουν δικά τους μεγέθη. Δεν ακολουθούν τυποποιημένες, δλδ τυποποιημένες είναι και αυτές αλλά διαφορετικές. Το κεφάλι της βίδας είναι ανεξάρτητο απ τα υπολοιπα. Το Μ20 κανονοκα πρέπει να είναι 24-27 εξάγωνο αλλά σε λαδοβιδα μπορεί να είναι και 17.

Leon67
26/12/2017, 22:37
θες και 12,14,17 mm σε κλειδιά και καρυδάκια

macdeath_s
26/12/2017, 22:41
θες και 12,14,17 mm σε κλειδιά και καρυδάκια

Aν κάνει κλειδί ίδιο μέγεθος το ίδιο μέγεθος είναι καρυδάκι ? 12άρι ήθελα να γράψω πριν, το 8άρι δεν βρήκα για τι είναι... Του λαδιού δεν είναι 17 το δοκίμασα, παίζει να ναι 14 ή 15.

stefanos
26/12/2017, 22:52
Aν κάνει κλειδί ίδιο μέγεθος το ίδιο μέγεθος είναι καρυδάκι

ναι

macdeath_s
30/12/2017, 02:42
Παρέλαβα σήμερα Carolus και Expert. Tα Expert μου φαίνονται πολύ κοντά στα Facom αλλά η ποιότητα στο υλικό είναι διαφορετική. Στα Carolus κάνανε μλκια και μου στείλανε 12γωνα αντί για 6γωνα. Ναι μεν τα πήρα 2€ έκαστο αλλά σε τι εφαρμογή υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν ?

SciTeF
30/12/2017, 07:50
Τα δωδεκάγωνα πιάνουν σε εξάγωνα βίδες/παξιμάδια αλλά δεν ενδείκτυται. Τα εξάγωνα δεν πιάνουν σε δωδεκάγωνα βίδες/παξιμάδια αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω χρειαστεί ποτέ τέτοιο. Αν αυτό είναι που ρωτάς...

stefanos
30/12/2017, 11:54
Ναι μεν τα πήρα 2€ έκαστο αλλά σε τι εφαρμογή υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν ?

Σέ όλες τις καθημερινές εφαρμογές που χρησιμοποιείται ένα καρυδάκι εξάγωνο εφόσον χρησιμοποιείται ανθρώπινα, σε βίδα ή παξιμάδι που να θυμίζει εξάγωνο και όχι κύκλο :)

Leon67
30/12/2017, 15:57
Μην υπερβάλλουμε μια χαρά είναι τα δωδεκάγωνα και κάνουν για δωδεκάγωνες βίδες (άνοιξε ενα μοτερ), για εξάγωνα Ε (torx αρσενικά) αρκετά καλά, για τετράγωνες βιδες και παξιμάδια (ισως τα 8γωνα να είναι καλύτερα σε αυτές) και για όλα τα εξάγωνα δίνοντας τις μισες μοίρες στην τοποθέτηση. Για φαγωμένα παξιμάδια υπάρχουν αλλες σχεδιάσεις οπως τα nut grip της Koken. Aυτό με τα 6p vs 12p είναι αρκετά γνωστό θέμα αλλά μην λέμε και οτι τα 12αγωνα είναι αχρηστα, Τοτε γιατι βγάζουν όλες οι σοβαρές εταιρίες;

daz
30/12/2017, 16:24
Λεο με τον εαυτό σου τσακώνεσαι ρε; :lol:

macdeath_s
30/12/2017, 17:05
Σέ όλες τις καθημερινές εφαρμογές που χρησιμοποιείται ένα καρυδάκι εξάγωνο εφόσον χρησιμοποιείται ανθρώπινα, σε βίδα ή παξιμάδι που να θυμίζει εξάγωνο και όχι κύκλο :)

den κτλβα σόρυ :D

rhtoras
30/12/2017, 22:34
Στη δουλειά δουλευαμε μόνο εξάγωνα και όλα καλά.Έχω δεί κάτι spline σε force και jonnesway και αναρωτιέμαι:είναι τα δωδεκάγωνα που λέτε?Έχω δεί οτι κάνουν σε πολλές διαφορετικές βίδες αλλά δεν τα εχω δουλέψει.Είναι έτσι?

macdeath_s
31/12/2017, 02:11
Στη δουλειά δουλευαμε μόνο εξάγωνα και όλα καλά.Έχω δεί κάτι spline σε force και jonnesway και αναρωτιέμαι:είναι τα δωδεκάγωνα που λέτε?Έχω δεί οτι κάνουν σε πολλές διαφορετικές βίδες αλλά δεν τα εχω δουλέψει.Είναι έτσι?

Ναι Spline λέγανε και αυτά που πήρα...

SciTeF
31/12/2017, 07:29
Άλλο τα δωδεκάγωνα κι άλλο τα spline drive. Για τα δεύτερα δεν γνωρίζω εφαρμογές.

Leon67
31/12/2017, 10:20
Άλλο τα δωδεκάγωνα κι άλλο τα spline drive. Για τα δεύτερα δεν γνωρίζω εφαρμογές.

Πολύ σωστά!!! Τα Spline κάνουν και σε ίντσες αλλά δεν είναι και τα καλύτερα για να μην χαλάνε τα εξάγωνα παξιμάδια και κεφάλια. Κατα τα άλλα κάνουν ότι σχεδόν και τα δωδεκάγωνα αλλά μαλλον χειρότερα.

rhtoras
01/01/2018, 02:29
391741
Μια μάρκα που δεν έχω δεί να αναφέρεται εδώ αν δεν κάνω λάθος.Jonnesway από Taiwan με όχι πολύ χαμηλή τιμή κόστους.Στο εξωτερικό λένε τα καλύτερα.Λίγο που είδα τα σέτ,μάλλον φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με toptul,pro'skit και haupa.
Απλά το αναφέρω μιάς και κοιτούσα τις καινούριες carolus και έπεσα σε αυτές που μου θύμιζαν κάτι.

macdeath_s
02/01/2018, 01:45

Spline είναι αυτά που έχω και κάνουν για 6γωνα. Σκέφτομαι να τα κρατήσω μιας και μιλάμε για μικρά νούμερα (8 και 10) οπότε νομίζω είναι λίγο δύσκολο να γίνει ζημιά.

daz
02/01/2018, 12:57
Στις μικρές είναι που γίνεται η ζημιά πιο εύκολα.

(Χωρίς να υπονοω ότι αυτό θα οφείλεται στη σχεδίαση που θα έχει το καρυδακι, αν και δεν είναι ανεξαρτητο).

MISKIN
02/01/2018, 14:09
https://youtu.be/urzK13xCegI

Η νέα fine tooth καστάνια της Stahlwille είναι όλα τα λεφτά!

daz
02/01/2018, 14:14
Η νέα fine tooth καστάνια της Stahlwille είναι όλα τα λεφτά!

Κάνε tag τον vaska! :lol:

MISKIN
02/01/2018, 17:09
https://www.stahlwille.de/fileadmin/user_upload/downloads/broschueren-und-flyer/en/stahlwille-fine-tooth-ratchets-en.pdf

391789

391790

SciTeF
02/01/2018, 17:48
Ζητείται κερδοφόρος συνδυασμός ΚΙΝΟ! :p

MISKIN
02/01/2018, 18:23
Ζητείται κερδοφόρος συνδυασμός ΚΙΝΟ! :p

Λογικά η QRL N που θέλω εγώ, θα κοστίζει όσο ένα.... φθηνό ροπόκλειδο...

macdeath_s
02/01/2018, 19:06
Στις μικρές είναι που γίνεται η ζημιά πιο εύκολα.

(Χωρίς να υπονοω ότι αυτό θα οφείλεται στη σχεδίαση που θα έχει το καρυδακι, αν και δεν είναι ανεξαρτητο).

Γιατί ειδικά στις μικρές ; Εμένα δν μου φάνηκε να ζορίστηκε ...

daz
02/01/2018, 19:40
Γιατί ειδικά στις μικρές ; Εμένα δν μου φάνηκε να ζορίστηκε ...

Ε τότε δε ζορίστηκε.
Αλλά όταν ζοριστεί θα χαλάσει πιο εύκολα η μικρή, παρά η μεγάλη.
Επίσης η μικρή θα φθαρεί πιο εύκολα με τη χρήση και μετά θα χαλάσει με ελάχιστο ζόρι.
Στην μικρή βίδα οι ανοχές του εργαλείου πρέπει να είναι (και είναι), πιο αυστηρές, ακριβώς γιατί χαλάνε πιο εύκολα. Πάρε ακριβό 10αρακι γερμανοπωλύγωνο και για την 36αρα χρησιμοποίησε ότι φθηνότερο έχεις. Από 19 και πάνω, είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει η βίδα. Από 10 και κάτω, ο κανόνας λέει προσοχή, προσοχή, προσοχή.

SciTeF
02/01/2018, 19:58
Λογικά η QRL N που θέλω εγώ, θα κοστίζει όσο ένα.... φθηνό ροπόκλειδο...

39,00€ 1/4 καρέ
52,60 από 77,35 € 3/8 καρέ
59,07 από 88,67 € 1/2 καρέ.

Οι τιμές αφορούν στις καστάνιες με τη λαβή δύο συστατικών και είναι από το γνωστό ονλάιν κατάστημα.

Διόρθωση τιμής στο 1/4 καρέ.

daz
02/01/2018, 20:10
44.91 από 66,05 € 1/4 καρέ
52,60 από 77,35 € 3/8 καρέ
59,07 από 88,67 € 1/2 καρέ.

Οι τιμές αφορά στις καστάνιες με τη λαβή δύο συστατικών και είναι από το γνωστό ονλάιν κατάστημα.

Προσοχή στους κωδικούς γιατί δεν είναι όλες με 80 δόντια. Μέχρι τώρα η stahl είχε μια δυο με 80 δόντια και όλες οι άλλες ήταν ξεδοντιάρες.

SciTeF
02/01/2018, 20:12
Οι τιμές αφοράν στην συγκεκριμένη που ζητάει ο MISKIN. Οπότε σωστές είναι.

MISKIN
02/01/2018, 20:13
Οι τιμές αφοράν στην συγκεκριμένη που ζητάει ο MISKIN. Οπότε σωστές είναι.

Μπορείς να βάλεις λινκ γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δε πωλείται ακόμη.

daz
02/01/2018, 20:24
Μπορείς να βάλεις λινκ γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δε πωλείται ακόμη.

Αχιλλέα κανα δυο μοντέλα πωλούνται κανονικά εδώ και 1 περίπου χρόνο. Η μακριά 1/4 που θέλεις εσύ πρέπει να είναι καινούρια αλλά πρέπει να πωλείται κανονικά. Απλά δε θα υπάρχει εύκολα σε στοκ, μόνο κατόπιν παραγγελίας.

SciTeF
02/01/2018, 20:28
1/4 καρέ (https://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/1/4_Range/Ratchets/Stahlwille_415QR_N_-_QuickRelease_ratchet_fine_tooth_i3453_56081.htm)
3/8 καρέ (https://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/3/8_Sockets/Ratchets/Stahlwille_435_QR_N_Ratchet_3/8_i3475_55522.htm)
1/2 καρέ (https://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/1/2_Sockets/Ratchets/Stahlwille_512QR_N80_2655_mm_QuickRelease_ratchet_fine_toothundnbsp1/2undquot_i3521_57380.htm)

Οι τιμή για το 1/4 καρέ είναι λάθος παραπάνω και έγινε διόρθωση. Την L που αναφέρεις όμως δεν την έχει που είναι η long έκδοση.

MISKIN
02/01/2018, 20:31
https://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/1/4_Range/Ratchets/Stahlwille_415QR_N_-_QuickRelease_ratchet_fine_tooth_i3453_56081.htm
https://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/3/8_Sockets/Ratchets/Stahlwille_435_QR_N_Ratchet_3/8_i3475_55522.htm
https://www.tbs-aachen.de/Stahlwille/1/2_Sockets/Ratchets/Stahlwille_512QR_N80_2655_mm_QuickRelease_ratchet_fine_toothundnbsp1/2undquot_i3521_57380.htm

Οι τιμές είναι λάθος παραπάνω, θα γίνει edit.

Καμία από αυτές δεν είναι αυτή που θέλω. Τις έχω δει αυτές, εγώ θέλω την QRL N. Είναι 1/4 με μήκος 153mm.

daz
02/01/2018, 20:46
QR δλδ quick release, L δλδ long και N μάλλον απ' το New!

SciTeF
02/01/2018, 20:46
Όπως λέμε New Year. Καλή χρονιά λοιπόν!

SciTeF
02/01/2018, 21:00
415QRL-N (http://www.stahlwilleutensili.com/assortimento-utensili-/4314-leva-a-cricco-quickrelease-415qrl-n.html)

Δεν γνωρίζω τι παίζει με το κατάστημα όμως.

MISKIN
02/01/2018, 21:06
415QRL-N (http://www.stahlwilleutensili.com/assortimento-utensili-/4314-leva-a-cricco-quickrelease-415qrl-n.html)

Δεν γνωρίζω τι παίζει με το κατάστημα όμως.

Μόνο Ιταλία. Πάντως είναι θέμα χρόνου να τη δούμε στα γνωστά ιντερνετομάγαζα. Δε βιαζόμαστε....

Spira
03/01/2018, 10:27
Και το καινούργιο μου μπουλονόκλειδο της Dewalt dcf880.
Λίγο υπερβολή για diy αλλά πραγματικό εργαλείο...
Είναι πολύ πρακτικό και μικρό σε μέγεθος...

391817

Έχει κανείς γνώμη για αυτά τα καρυδάκια?
http://www.ebay.co.uk/itm/Set-3-bussole-1-2-per-cerchi-macchina-Beta-720-LC-C3-rivestimento-antigraffio/152798335629?hash=item23937d928d:g:o1AAAOSwj99aM9g4

Είναι της Beta και είναι στην μισή τιμή σε σχέση με τα Facom.

daz
03/01/2018, 15:04
Έχει κανείς γνώμη για αυτά τα καρυδάκια?
http://www.ebay.co.uk/itm/Set-3-bussole-1-2-per-cerchi-macchina-Beta-720-LC-C3-rivestimento-antigraffio/152798335629?hash=item23937d928d:g:o1AAAOSwj99aM9g4

Είναι της Beta και είναι στην μισή τιμή σε σχέση με τα Facom.

Αυτά είναι για κρουστικό (όπως θα ξέρεις) και έχουν προστατευτικό περίβλημα για προστασία στις ζάντες αλουμινίου. Κανονικά είναι πιο λεπτά απ' τα κανονικά καρυδάκια για κρουστικό ώστε να μην γινονται υπερβολικά χοντρά με την προσθήκη του πλαστικού περιβλήματος. (το οποίο φθείρεται και κανονικά υπάρχει και σαν ανταλλακτικό).
Αν δε τα χρειάζεσαι για ζάντες δεν υπάρχει λόγος να πάρεις τέτοια. Ή αν θέλεις μπορείς να πάρεις μόνο ένα.

Πέρα απ' αυτά που είναι από εργαλειοχάλυβα υπάρχουν και τα αλουμινίου που επίσης είναι για να προστατεύουν τις ζάντες.

Επίσης υπάρχουν και κάποια κρουστικά που έχουν ιδιαίτερα λεπτά τοιχώματα (μαυρα με πλαστικό περίβλημα) τα οποία είναι για τις ζάντες οι οποίες δεν έχουν χώρο για να μπει κρουστικό καρυδάκι. (όλα τα κρουστκά είναι πιο χοντρά απ' τα κανονικά). Αυτά είναι και τα ακριβότερα όλων.

Με λίγα λόγια δεν ξέρεις τι διαφορές έχουν αυτά με τα φακομ ούτε εσύ ούτε εμείς. Θα σου έλεγα να πάρεις τα πιο φθηνά αρκεί να προσέξεις να σου κάνει το πάχος. Αν δεν προορίζονται για ζαντες αλλά για γενική χρήση, πάρε απλά χωρίς πλαστικό.

SciTeF
03/01/2018, 17:15
Καμία από αυτές δεν είναι αυτή που θέλω. Τις έχω δει αυτές, εγώ θέλω την QRL N. Είναι 1/4 με μήκος 153mm.

Έχεις πολλές μικρότερες καστάνιες σε 1/4 καρέ και θες αυτή που είναι μακρύτερη ή έχεις κάποια ιδιαίτερη χρήση που θέλεις να καλύψεις;

MISKIN
03/01/2018, 17:20
Έχεις πολλές μικρότερες καστάνιες σε 1/4 καρέ και θες αυτή που είναι μακρύτερη ή έχεις κάποια ιδιαίτερη χρήση που θέλεις να καλύψεις;

Δε μου αρέσουν οι κοντές. Τις θέλω μακρυές. Τις καστάνιες. Ο Τόλης τις θέλει κοντές. Τις καστάνιες.

daz
03/01/2018, 17:48
Η κοντή είναι πιο εύχρηστη για τις βίδες και τα μέρη που προορίζεται μια καστάνια 1/4. Παρ' όλα αυτά και οι δύο είναι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις περισσότερες των περιπτώσεων οπότε κανείς δε βγαίνει χαμένος. Εμένα μ' αρέσουν όλες. Αν είχα μόνο μία, θα επέλεγα το στανταρ μέγεθος. Αν έπαιρνα και δευτερη θα ήθελα να ήταν μακριά με σπαστή κεφαλή.

SciTeF
03/01/2018, 17:50
...Τις καστάνιες...Τις καστάνιες.

:lol::p:D:rolleyes:;):bawl::smokin:

Leon67
03/01/2018, 22:58
Για όσους αρέσκονται στις μικρές αλλά με ανεπτυγμένη οδοντοφυία εχει και Ελλάδα:http://www.vardakas-tools.gr/kastanies/Kastania-1-4-GearWrench-120-dontia-xamhloy-profil-81011P

SciTeF
04/01/2018, 08:08
H ελληνική μετάφραση στην περιγραφή με σκοτώνει:

Το Teardrop σχήμα κεφαλής επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση, όταν ο χώρος είναι περιορισμένος.
Καστάνια Χαμηλού προφίλ που παρέχει πρόσβαση σε στενά όρια, έως και 20% μεγαλύτερη πρόσβαση από τον ανταγωνισμό
Gear δοντιών: 3 ° μοίρες καστάνια, 120 Θέσεων
Εντοιχιζόμενο μοχλό για On / Off διακόπτη
Φωτεινό, φινίρισμα χρωμίου παρέχει υψηλής ορατότητας, Easy-to-Clean
Εργονομική λαβή
Πάχος κεφαλής χωρίς υποδοχή : 0,91 cm !
Oλικό μήκος ~13cm
Προδιαγραφές :Πληροί ή υπερβαίνει ASME B107.10

:evil::roflmao:

rhtoras
10/01/2018, 10:25
392052
392054
Βρήκα αυτήν την καστάνια 1/4 για 30€ και μια 1/4 και 1/2 μαζί της αλλά Carolus για 52€.
Το πρόβλημα είναι πως η Carolus(σειρά slim60) είναι σίγουρα Taiwan και μοιάζει με τη neo tools και την exite.
Επίσης διάβασα κάποιες κριτικές πως η εν λόγω Carolus δεν είναι καλής ποιότητας.
Ποια λέτε να αγόραζα?
Θέλω να έχω μια κασετίνα για βασικές ερασιτεχνικές χρήσεις.Ακόμα μία δηλαδή γιατί είναι μια toptul 1/4 και οδόν.

daz
10/01/2018, 10:38
Βάλε μας τη slim 60 σε παρακαλώ. Έστω και σε λινκ ή φωτό από internet. Ακόμα καλύτερα αυτή που αγορασες.

rhtoras
10/01/2018, 11:49
Βάλε μας τη slim 60 σε παρακαλώ. Έστω και σε λινκ ή φωτό από internet. Ακόμα καλύτερα αυτή που αγορασες.
392058
Αυτή είναι η carolus που έχω βρει και δεν διαβάζω τα καλύτερα.

Και η toptul που έρχεται σε τιμή 25€ στην πόρτα μου.Ακουω καλά λόγια.392059

daz
10/01/2018, 12:21
Και οι δύο είναι πολύ καλές για τα λεφτά τους.

Δες τώρα τι γίνεται και πόσο εύκολο είναι να γίνουν τα πράγματα μπάχαλο.

Η carolus είχε πολύ καλές συλλογές με καρυδάκια και καστάνιες. Κάποια στιγμή άλλαξε προμηθευτή αλλά η τιμή παρέμεινε ίδια και τα καρυδάκια με τις καστάνιες της παρέμειναν σε πολύ καλά επίπεδα για την τιμή τους. Τότε ήταν που βγήκαν και οι καστάνιες slim60 τις οποίες έχω δουλέψει μαζί με τα καρυδάκια της και τις προεκτάσεις. Η τιμή τους ήταν πάντα μεγαλύτερη απ' όλα τα "οικονομικά" εργαλεία που βρίσκουμε στην αγορά (φορς προχον κ.α).
Τον τελευταίο χρόνο έβγαλε συλλογές πολύ πιο φθηνές με περισσότερα κομμάτια, με διαφορετικές καστάνιες, ενώ και το χρώμιο στο καρυδάκια και στα γερμανικά-γερμ/να είναι διαοφορετικό. Πάλι άλλαξε δλδ προμηθευτή ή τέλος πάντων κάτι άλλαξε. Οι καινούριες καστάνιες (όχι οι slim60) μοιάζουν πολύ με αυτές που έχουν όλες οι φθηνότερες μάρκες και δε μου γεμίζουν το μάτι. Αυτό σε συνδυασμό με την μειωμένη τιμή δείχνει ότι κάπου έγινε έκπτωση στην ποιότητα. Με μια πρώτη ματιά έχει φθηνότερες κασετίνες και καστάνιες. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν τα ξέρω.

Η συλλογή που πήρες έχει μεταλλική κασετίνα με αφρώδες αρκετά καλής ποιότητας. Τα καρυδάκια αν είναι απ' τα παλιά είναι σίγουρα πολύ καλά, αν είναι απ' τα καινούρια δε νομίζω να έχουν τρομερή διαφορά στην ποιότητα. Αν κρίνω απ' την ρίκνωση που έχουν οι προεκτάσεις, είναι απ' τα κανούρια. Οι καστάνιες είναι με κεφαλή μικρού όγκου, 60 δόντια και η λειτουργία της είναι πάρα πολύ καλή. Έχουν κεφαλή μικρού όγκου αλλά αν δεν ασελγήσεις επάνω τους δεν μπορείς να τις καταστρέψεις.

Βλέπεις ότι σε τέτοιου είδους προιόντα είναι δύσκολο να μιλήσεις με "μάρκες" γιατί δεν υπάρχει συνέπεια στην ποιότητα όπως δεν υπάρχει και σταθερός προμηθευτής. Μέχρι να βγάλει αυτές τις καινούριες "προσφορές", παρατηρούσα ότι η καρόλους ήταν πάντα ακριβότερη και διαπίστωνα ότι τα προιόντα της ήταν αρκετά καλά. Σήμερα μπορεί να έχει διαθέσει στην αγορά καστάνιες slim60 ίδιες ακριβώς με τις παλιότερες αλλά πολύ χειρότερες. Η κίνα και η ταιβάν κάνουν ακριβως αυτό! Βγάζουν δυο ίδια προιόντα που όμως μπορεί να έχουν διαφορετική τιμή γιατί προορίζονται για διαφορετικό "πελάτη". Και δίνουν ότι θέλει ο πελάτης.
Αν τις έχεις στα χέρια σου θέλω να μου πεις αν επάνω οι καστάνιες γράφουν "made in taiwan for carolus germany".
Επίσης θα ήθελα να μου πεις τι αρνητικό διαβάζεις γι' αυτές τις συλλογές.

edit. Εγώ πάντως στη θέση σου δε θα ανησυχούσα τόσο.

rhtoras
10/01/2018, 13:54
Και οι δύο είναι πολύ καλές για τα λεφτά τους.

Δες τώρα τι γίνεται και πόσο εύκολο είναι να γίνουν τα πράγματα μπάχαλο.

Η carolus είχε πολύ καλές συλλογές με καρυδάκια και καστάνιες. Κάποια στιγμή άλλαξε προμηθευτή αλλά η τιμή παρέμεινε ίδια και τα καρυδάκια με τις καστάνιες της παρέμειναν σε πολύ καλά επίπεδα για την τιμή τους. Τότε ήταν που βγήκαν και οι καστάνιες slim60 τις οποίες έχω δουλέψει μαζί με τα καρυδάκια της και τις προεκτάσεις. Η τιμή τους ήταν πάντα μεγαλύτερη απ' όλα τα "οικονομικά" εργαλεία που βρίσκουμε στην αγορά (φορς προχον κ.α).
Τον τελευταίο χρόνο έβγαλε συλλογές πολύ πιο φθηνές με περισσότερα κομμάτια, με διαφορετικές καστάνιες, ενώ και το χρώμιο στο καρυδάκια και στα γερμανικά-γερμ/να είναι διαοφορετικό. Πάλι άλλαξε δλδ προμηθευτή ή τέλος πάντων κάτι άλλαξε. Οι καινούριες καστάνιες (όχι οι slim60) μοιάζουν πολύ με αυτές που έχουν όλες οι φθηνότερες μάρκες και δε μου γεμίζουν το μάτι. Αυτό σε συνδυασμό με την μειωμένη τιμή δείχνει ότι κάπου έγινε έκπτωση στην ποιότητα. Με μια πρώτη ματιά έχει φθηνότερες κασετίνες και καστάνιες. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν τα ξέρω.

Η συλλογή που πήρες έχει μεταλλική κασετίνα με αφρώδες αρκετά καλής ποιότητας. Τα καρυδάκια αν είναι απ' τα παλιά είναι σίγουρα πολύ καλά, αν είναι απ' τα καινούρια δε νομίζω να έχουν τρομερή διαφορά στην ποιότητα. Αν κρίνω απ' την ρίκνωση που έχουν οι προεκτάσεις, είναι απ' τα κανούρια. Οι καστάνιες είναι με κεφαλή μικρού όγκου, 60 δόντια και η λειτουργία της είναι πάρα πολύ καλή. Έχουν κεφαλή μικρού όγκου αλλά αν δεν ασελγήσεις επάνω τους δεν μπορείς να τις καταστρέψεις.

Βλέπεις ότι σε τέτοιου είδους προιόντα είναι δύσκολο να μιλήσεις με "μάρκες" γιατί δεν υπάρχει συνέπεια στην ποιότητα όπως δεν υπάρχει και σταθερός προμηθευτής. Μέχρι να βγάλει αυτές τις καινούριες "προσφορές", παρατηρούσα ότι η καρόλους ήταν πάντα ακριβότερη και διαπίστωνα ότι τα προιόντα της ήταν αρκετά καλά. Σήμερα μπορεί να έχει διαθέσει στην αγορά καστάνιες slim60 ίδιες ακριβώς με τις παλιότερες αλλά πολύ χειρότερες. Η κίνα και η ταιβάν κάνουν ακριβως αυτό! Βγάζουν δυο ίδια προιόντα που όμως μπορεί να έχουν διαφορετική τιμή γιατί προορίζονται για διαφορετικό "πελάτη". Και δίνουν ότι θέλει ο πελάτης.
Αν τις έχεις στα χέρια σου θέλω να μου πεις αν επάνω οι καστάνιες γράφουν "made in taiwan for carolus germany".
Επίσης θα ήθελα να μου πεις τι αρνητικό διαβάζεις γι' αυτές τις συλλογές.

edit. Εγώ πάντως στη θέση σου δε θα ανησυχούσα τόσο.Διάβασα κάποιους χρήστες που ελεγαν ότι χάλασε ομηχανισμος της καστανιάς χάλασε μετά από σύντομο διάστημα.
Τώρα δεν τις έχω στα χέρια μου αλλά νομίζω έγραφε taiwan που λες.
Οι τελευταίες συλλογές φαίνονται όντως πιο φτηνές από αυτήν που πόσταρα.
Τα καλά taiwan έχουν καλή φήμη.Λεω να το ρισκάρω όμως γιατί 52€ είναι λουκούμι και αφού έχω και την toptul έχω εγγύηση εφ'όρου ζωής.
Αλήθεια ή Carolus τι εγγύηση δίνει?
Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Νομίζω θα βοηθήσουν κόσμο που ψάχνεται σαν εμένα.

daz
10/01/2018, 17:10
Διάβασα κάποιους χρήστες που ελεγαν ότι χάλασε ομηχανισμος της καστανιάς χάλασε μετά από σύντομο διάστημα.
Τώρα δεν τις έχω στα χέρια μου αλλά νομίζω έγραφε taiwan που λες.
Οι τελευταίες συλλογές φαίνονται όντως πιο φτηνές από αυτήν που πόσταρα.
Τα καλά taiwan έχουν καλή φήμη.Λεω να το ρισκάρω όμως γιατί 52€ είναι λουκούμι και αφού έχω και την toptul έχω εγγύηση εφ'όρου ζωής.
Αλήθεια ή Carolus τι εγγύηση δίνει?
Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Νομίζω θα βοηθήσουν κόσμο που ψάχνεται σαν εμένα.

H carolus τσινάει με την εγγύηση όσο και η toptul (οι αντιπρόσωποι δλδ). Δεν ξέρω τι ισχυρίζεται η carolus για την εγγυησή της.

Η καστάνια που έχει μικρότερη κεφαλή από μια άλλη, αλλά την ίδια πάνω κάτω τιμή/ποιότητα, είναι λογικό να αντέχει λιγότερο. Κανονικά όμως και υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να μπορούσες να σπάσεις καμία απ' τις δύο χωρίς να ασελγήσεις.
Από θέμα μηχανισμού η carolus slim60 έχει πολύ μικρές ανοχές και πραγματικά άψογη λειτουργία. Φαίνεται πιο ποιοτική από πολλές φθηνότερες. Όσο τη δούλεψα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα ούτε παρατήρησα να γίνεται σώβρακο και οι ανοχές να μεγαλώνουν, όπως έγινε με μια χμμ.. δε θυμάμαι μάρκα. Απ' την άλλη πάλι μπορεί πράγματι σε καποιους χρήστες να βγήκαν προβληματικές, δε μπορώ να το αμφισβητήσω επειδή έχω αντίθετη εμπειρία.