PDA

View Full Version : Καρυδάκια (σετ).

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16

toyar
24/01/2021, 16:03
ασχετο με το θεμα αλλα αν τα μπουλονια σφιγγονταν με ροποκλειδο οπως πρεπει θα ελυναν με το μικρο μπουλονοκλειδο του αυτοκινητου με το ενα χερι

daz
24/01/2021, 16:25
Οι ματσόλες δηλαδή κλέφτες να γίνουν κυραποστολ' ;

Επίσης, δεν είμαστε όλοι κατηγορία φεδεργουεητς.τα κοιτάμε και λύνουν μόνα τους :cool:

:lol::moutza: ρε!

Όταν πάω κάτω, θα βγάλω φωτογραφία απ' τη μανέλα του βίντεο με μια καστάνια 3/8. Αυτό που δε μπορώ να σας περιγράψω είναι η ακαμψία του 1/2 σε σχέση με οτιδήποτε 3/8. Πολύ απ' τη δύναμη που θα έβαζες με μια μανέλα 3/8 ίδιου μήκους θα πήγαινε χαμένη.

ασχετο με το θεμα αλλα αν τα μπουλονια σφιγγονταν με ροποκλειδο οπως πρεπει θα ελυναν με το μικρο μπουλονοκλειδο του αυτοκινητου με το ενα χερι

Ετσι είναι. Κάθε φορά που παίρνω το αμάξι μου από βουλκανιζατέρ, χαλαρώνω όλα τα μπουλόνια και τα τα σφίγγω με δυναμόκλειδο.

toyar
24/01/2021, 16:34
εκοψα δυο μπουζονια μια φορα προσπαθωντας να ξεσφιξω μπουλονια μετα απο αλλαγη ελαστικων:cry:

daz
24/01/2021, 16:52
εκοψα δυο μπουζονια μια φορα προσπαθωντας να ξεσφιξω μπουλονια μετα απο αλλαγη ελαστικων:cry:

Εγώ το πήρα με 3 μπουλονια αντί για 4 από αλλαγή ελαστικών. Τα έκοψε ο ίδιος απ' το πολύ σφίξιμο. Όταν του το ξαναπήγα μου είπε δεν εχει ανάγκη, πάει και με 3.

Υπάρχουν προεκτάσεις για μπουλενόκλειδα, ρυθμισμένες στα κιλά που χρειάζονται τα περισσότερα επιβατικά. Δεν είναι και πολλές. Και επιπλέον αν θέλει 100nm και βάλεις 115 δε χαλασε ο κόσμος. Δλδ με μια, δύο το πολύ τέτοιες προεκτάσεις, κάνεις τη δουλειά και γρήγορα και σωστά..
Αυτές τις προεκτάσεις, αν τις βάλεις σε αερόκλειδο, όταν φτάσει τα 115nm πχ.. όσο και να κοπανάει το αερόκλειδο, όλες τις κρούσεις θα τις απορροφά η προέκταση μέσω των στρεβλώσεων.

Κανένας δεν έχει τέτοιες προεκτάσεις και όλοι σφίγγουν με αερόκλειδα. Εντάξει να μη τους τσουβαλιάσω όλους γιατί είναι άδικο για όσους δουλεύουν σωστά, αλλά κατά κύριο λόγο αυτό γίνεται.

lazarefa
24/01/2021, 18:07
Αυτό με το σφίξιμο των μπουλονιών των ζαντών στα βουλκανιζατέρ είναι μεγάλο θέμα. Προσωπικά κι έχοντας από πολλά χρόνια πίσω ακούσει πολλά και διάφορα σε σχέση με το τι αγυρτεία κυκλοφορεί στους επαγγελματίες αυτού του χώρου (να ταν και οι μόνοι στην Ελλάδα, καλά θα ήταν), όπου σε πάμπολλες περιπτώσεις κάνουν ζημιές σε ζάντες/μπουλόνια/μπουζόνια λόγω εγκληματικής αμέλειας/απροσεξίας/αδιαφορίας (φυσικά εκμεταλλεύονται και την άγνοια του κόσμου), κατάφερα και βρήκα ένα συνεργείο που τουλάχιστον το αφεντικό (αν έχεις τύχη και πιάσει αυτός το αμάξι σου) σφίγγει με δυναμόκλειδο (και τα άλλα παιδιά που δουλεύουν εκεί γενικά είναι προσεκτικά, αλλά δεν σφίγγουν όλοι με δυναμόκλειδο). Την τελευταία φορά που άλλαξα ελαστικά εκεί, πριν 1,5 χρόνο, ρώτησα το αφεντικό με πόση ροπή θα σφίξει και μου είπε με 100ΝΜ. Επειδή είχα διαβάσει το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου που έλεγε για 110ΝΜ (υπόψη ότι φοράει ζάντες με 5 μπουλόνια) και του το ανέφερα, μου απάντησε ότι είναι υπερβολή τα 110 και γιαυτό σφίγγει με 100.

daz
24/01/2021, 20:20
Αυτό με το σφίξιμο των μπουλονιών των ζαντών στα βουλκανιζατέρ είναι μεγάλο θέμα. Προσωπικά κι έχοντας από πολλά χρόνια πίσω ακούσει πολλά και διάφορα σε σχέση με το τι αγυρτεία κυκλοφορεί στους επαγγελματίες αυτού του χώρου (να ταν και οι μόνοι στην Ελλάδα, καλά θα ήταν), όπου σε πάμπολλες περιπτώσεις κάνουν ζημιές σε ζάντες/μπουλόνια/μπουζόνια λόγω εγκληματικής αμέλειας/απροσεξίας/αδιαφορίας (φυσικά εκμεταλλεύονται και την άγνοια του κόσμου), κατάφερα και βρήκα ένα συνεργείο που τουλάχιστον το αφεντικό (αν έχεις τύχη και πιάσει αυτός το αμάξι σου) σφίγγει με δυναμόκλειδο (και τα άλλα παιδιά που δουλεύουν εκεί γενικά είναι προσεκτικά, αλλά δεν σφίγγουν όλοι με δυναμόκλειδο). Την τελευταία φορά που άλλαξα ελαστικά εκεί, πριν 1,5 χρόνο, ρώτησα το αφεντικό με πόση ροπή θα σφίξει και μου είπε με 100ΝΜ. Επειδή είχα διαβάσει το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου που έλεγε για 110ΝΜ (υπόψη ότι φοράει ζάντες με 5 μπουλόνια) και του το ανέφερα, μου απάντησε ότι είναι υπερβολή τα 110 και γιαυτό σφίγγει με 100.

Λαζ όταν πρόκειται για μπουλόνια σε ζάντες τα 10 νμ δε παίζουν μεγάλο ρόλο. Πολλοί κατασκευαστές στα εγχειρίδια χρήστη, αναφέρουν ένα μικρό εύρος.. πχ 100 έως 115νμ.
Η ροπή συνήθως πάει με το πάχος του μπουλονιού (όχι το μέγεθος της κεφαλής). Τις ροπές σύσφιξης για το κάθε μέγεθος, νομίζω μπορείς να το βρεις και σε διάφορους πίνακες. Τα περισσότερα επιβατικά θέλουν από 100 έως 115.

toyar
24/01/2021, 20:28
η αληθεια ειναι οτι αν σφιγγεις με 100 τπτ δεν θα ξεσφιξει και τπτ δεν θα κοπει
στις αλουμινενιες ζαντες δεν ξερω τι διαφορα παιζει

JNP
24/01/2021, 20:46
Στις δικές μου αλουμινενιες ζάντες 205Χ65Χ17 που έχουν 5Χ17χιλ μπουλονια η ΝΙΣΣΑΝ συνιστά 113Nm.
Για την ιστορία προσπαθώντας να ξεσφιξω 19αρια μπουλονια στο προηγούμενο αμάξι εβαλα στη μανέλα της συλλογής 1/2 Dovidat την μικρή προέκταση 10εκ και το καρυδακι. Χοροπηδαγα μετά σα μαϊμού πάνω στη μανέλα μέχρι που κατάφερνα να λασκαρω το μπουλόνι. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι είχα καταφέρει να στραβωσω! την προέκταση που την αντικατεστησα με μια GEDORE. Έβαλα μυαλό και πηρα μετά μια κρικοκανελα 60αρα και ησύχασα.

toyar
24/01/2021, 21:00
για τροχους κι αυτα κανουν δουλεια χωρις να πιανουν χωρο
https://www.skroutz.gr/s/26409264/Mar-Pol-%CE%A0%CF%84%CF%85%CF%83%CF%83%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-M57100A.html

daz
24/01/2021, 21:28
Στις δικές μου αλουμινενιες ζάντες 205Χ65Χ17 που έχουν 5Χ17χιλ μπουλονια η ΝΙΣΣΑΝ συνιστά 113Nm.
Για την ιστορία προσπαθώντας να ξεσφιξω 19αρια μπουλονια στο προηγούμενο αμάξι εβαλα στη μανέλα της συλλογής 1/2 Dovidat την μικρή προέκταση 10εκ και το καρυδακι. Χοροπηδαγα μετά σα μαϊμού πάνω στη μανέλα μέχρι που κατάφερνα να λασκαρω το μπουλόνι. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι είχα καταφέρει να στραβωσω! την προέκταση που την αντικατεστησα με μια GEDORE. Έβαλα μυαλό και πηρα μετά μια κρικοκανελα 60αρα και ησύχασα.

Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, η μανέλα έχει μικρότερη αντοχή από μια καστάνια.

doctor_john
24/01/2021, 21:56
την ορίζει η αντοχή των γλωσσίδων, η έδρασή τους και η αντοχή της καστάνιας;
απλά η μανέλα έχει άρθρωση άρα και αντοχή αντίστοιχη των πίρων που ασφαλίζουν;

JNP
24/01/2021, 22:07
για τροχους κι αυτα κανουν δουλεια χωρις να πιανουν χωρο
https://www.skroutz.gr/s/26409264/Mar-Pol-%CE%A0%CF%84%CF%85%CF%83%CF%83%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-M57100A.html

Τέτοια έχω σε όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας αφού όμως έχω σφίξει εγώ τα μπουλονια με δυναμοκλειδο.
Μία χαρά δουλεύουν.

daz
24/01/2021, 22:25
την ορίζει η αντοχή των γλωσσίδων, η έδρασή τους και η αντοχή της καστάνιας;
απλά η μανέλα έχει άρθρωση άρα και αντοχή αντίστοιχη των πίρων που ασφαλίζουν;

Στην καστάνια δυο πράγματα μπορεί να αστοχήσουν. Ή να σπάσουν τα δόντια (είτε των γλωσσίδων, είτε του ρότορα), είτε να σπάσει το καρέ. Σε μια καλή καστάνια με πολλά δόντια, θα σπάσει πρώτα το καρέ. Και το καρέ 1/2 χωρίς κουμπί ασφάλειας θα σπάσει απ' τα 750 μέχρι τα 1000. Αν παραδόσουν πρώτα τα δόντια αυτό θα γίνει μετά τα 600νμ και θα συμβεί λόγο της πλάγιας μετατόπισης του ρότορα, λόγο της έκκεντρης τοποθέτησης του καρέ το οποίο ασκεί και κάθετες δυνάμεις στο ρότορα (και εκεί δοκιμάζεται η ακρίβεια και η στοιβαρότητα της κεφαλής).

Στην μανέλα δε θα σπάσει ποτέ το καρέ. Μετά τα 200-250 nm θα έχει λυγίσει. (ίσως περισσότερα, ίσως λιγότερα αλλά σίγουρα καμία σχέση με μια καστάνια)

lazarefa
25/01/2021, 07:22
Πόσο πιθανό είναι το παρακάτω σετ Gedore Red:
https://www.sinergo.gr/3300051-%CF%83%CE%B5%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-1-4in-4-13mm-33%CF%84%CE%BC%CF%87-gedore-red
να είναι πρακτικά το ίδιο με το παρακάτω Neo Tools;
https://www.skroutz.gr/s/15454750/Neo-Tools-08-660-417319-1-4-46%CF%84%CE%BC%CF%87.html
ή ακόμα χειρότερα, με το παρακάτω Seneca:
https://www.skroutz.gr/s/15634735/Seneca-LH-9246-1-4-46%CF%84%CE%BC%CF%87.html
Ρητορικό μάλλον το ερώτημα, απλά δε βρίσκω το λόγο να πληρώσει κάποιος κοντά 50 ευρώ αντί για κοντά 30 που έχει το δεύτερο ή και κάτω από 20 που έχει το τρίτο, για μια διαφορετικής σχεδίασης κασετίνα και το λογότυπο Gedore (με την προσθήκh Red φυσικά).
Τυχαίνει να έχω (ας πούμε ότι μου χαρίστηκε) το σετάκι της Neo Tools και μπορώ να πω ότι για ερασιτεχνική χρήση είναι πολύ καλό, πολύ δε περισσότερο αν αγοραστεί και στη σωστή τιμή (μέχρι 30 ευρώ). Μου είχε κάνει εντύπωση ότι κάπου στη συσκευασία του έγραφε ότι έχει εγγύηση για 25 χρόνια (τι πατέντα κι αυτή, όχι lifetime, 25 χρόνια).

toyar
25/01/2021, 07:30
https://www.skroutz.gr/s/15454763/1-4-46%CF%84%CE%BC%CF%87.html

αβυσσος.......

Leon67
25/01/2021, 07:37
Δεν υπάρχει μπούσουλας "χρειαζόμαστε" Είναι ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.
Αν με αυτά που έχεις δεν μπορείς να κάνεις μιά δουλειά παίρνεις κάτι άλλο για να μπορέσεις.
Το 1/4 πάει μέχρι 13 η 1/2 μέχρι 32 οπότε από νούμερα είσαι καλυμμένος.
Αν δεν χωράει η μισή κάπου υπάρχουν και πολύγωνα και γερμανικά και ζ και σωληνωτά και δεν ξέρω τι άλλο που μπορεί να έχεις,
ή που να βολεύει καλύτερα από καρυδάκι.

Το 1/4' πάει μεχρι 15mm και σε 1/2' εχει και 46mm. Αναλογα με ροπή και που θες να χωρέσει.

lazarefa
25/01/2021, 07:44

αβυσσος.......

Το κάνεις χειρότερο :lol:

toyar
25/01/2021, 07:48
30 ευρω ειναι μια σωστη τιμη για μια αξιοπρεπη 1/4
(το ξερω οτι υπαρχουν και με 230:bawl:)

JNP
25/01/2021, 08:57
Το κάνεις χειρότερο :lol:

Μπα υπάρχει ίδια και του λιντλ!

Bowleno
25/01/2021, 09:04

αβυσσος.......

Για αυτό και μόνο που έβαλες, θα σε μπανάρει η σουπιά από τα εργαλεία:lol:

daz
25/01/2021, 12:27
Πόσο πιθανό είναι το παρακάτω σετ Gedore Red:
https://www.sinergo.gr/3300051-%CF%83%CE%B5%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-1-4in-4-13mm-33%CF%84%CE%BC%CF%87-gedore-red
να είναι πρακτικά το ίδιο με το παρακάτω Neo Tools;
https://www.skroutz.gr/s/15454750/Neo-Tools-08-660-417319-1-4-46%CF%84%CE%BC%CF%87.html
ή ακόμα χειρότερα, με το παρακάτω Seneca:
https://www.skroutz.gr/s/15634735/Seneca-LH-9246-1-4-46%CF%84%CE%BC%CF%87.html
Ρητορικό μάλλον το ερώτημα, απλά δε βρίσκω το λόγο να πληρώσει κάποιος κοντά 50 ευρώ αντί για κοντά 30 που έχει το δεύτερο ή και κάτω από 20 που έχει το τρίτο, για μια διαφορετικής σχεδίασης κασετίνα και το λογότυπο Gedore (με την προσθήκh Red φυσικά).
Τυχαίνει να έχω (ας πούμε ότι μου χαρίστηκε) το σετάκι της Neo Tools και μπορώ να πω ότι για ερασιτεχνική χρήση είναι πολύ καλό, πολύ δε περισσότερο αν αγοραστεί και στη σωστή τιμή (μέχρι 30 ευρώ). Μου είχε κάνει εντύπωση ότι κάπου στη συσκευασία του έγραφε ότι έχει εγγύηση για 25 χρόνια (τι πατέντα κι αυτή, όχι lifetime, 25 χρόνια).

Το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Αφού πιστεύεις οτι ένα σετ με 33 κομμάτια και 47 ευρώ ειίναι ίδιο με ένα σετ των 46 κομματιών και 17 ευρώ, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξει κάποιος 30 ευρώ που είναι η διαφορά τους. Άσε που θα πάρει και 6 καρυδάκια παραπάνω!

nidok
25/01/2021, 12:48
Εγώ έχω αυτή και τη διάλεξα για το μέγεθος. Ενώ ξενέρωσα με τη τιμή 100€ τελικά δε το μετάνιωσα.
425027

george.S
25/01/2021, 13:34
Σήμερα αγόρασα μακρύ καρυδακι 30mm για το γρανάζι του ttr
Η 1/2 ίντσας που έχω είναι carolus
Αυτό που πήρα force

Εντύπωση μου έκανε το πάχος του εκεί που μπαίνει καστανια

Εννοείται ότι για την χρήση που το θέλω με υπερκαλύπτει

silkman
08/02/2021, 15:24
Να γράψω και εγώ τις δικές μου εντυπώσεις για καστάνιες και καρυδάκια.. Καταρχήν για χρήση σε αμάξι είμαι καλυμμένος με σετ 1/4 και 1/2 παραλείποντας το 3/8, καταλαβαίνοντας βέβαια οτι το 3/8 είναι απαραίτητο για δουλειές σε μηχανή...
Υπάρχει τεράστια σαβούρα στην αγορά και αν θες να χρησιμοποιήσεις εργαλείο πάνω απο 2 φορές το μινιμουμ είναι Force ή Stanley (τα τελευταία τα θεωρώ ελάχιστα καλύτερα απο τα Force). Οτιδήποτε πιο κάτω μόνο αν στα χαρίσουν, μια και τα εργαλεία χειρός έχουν τεράστιο ποσοστό κέρδους κυρίως τα φτηνά αλλά και τα πανάκριβα. Καλό το φτηνό καρυδάκι αλλά μπορεί να γίνει 1000 κομμάτια που θα σου καρφωθούν στο μάτι.

Απο εκεί και πέρα που καταλήγω έχοντας ψάξει αρκετά για τα καλύτερα εργαλεία στην χαμηλότερη τιμή:
Πρώτη κίνηση αν δεν έχεις τίποτα είναι να αγοράσεις ένα συνδυασμένο αξιοπρεπές σετ 1/2 και 1/4.
-Προτείνω το bahco S560 στα περίπου 77ευρώ, έχει τα βασικά, δεν είναι σίγουρα πλήρες σετ αλλά είναι αξιοπρεπές, με τις slim καστανιες της Bahco που είναι ωραιότατες (σε αυτά τα λεφτά παίρνεις μόνο τις καστάνιες). Το επόμενο πιο πλήρες σετ Bahco βγαίνει στα διπλά λεφτά.
425352

-Εναλλακτικά αν θες Ferrari, και επειδή θα είναι το βασικό σου σετ εργαλείων, Hazet 953HP στα 232€ συν 12 μεταφορικά.. Είναι το μόνο σετ Hazet σε τιμη προσφοράς (αν συγκρίνεις τα υπόλοιπα) που επίσης έχει τις νέες καστάνιες HiPer 1/2 1000Nm και 1/4 120Nm. Σφίγγεις μπουλόνι αυτοκινητου με την καστάνια 1/4. Αν δεν είχα ήδη σετ θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια.
https://www.tbs-aachen.de/HAZET/Special_Worldwide_2020/_2021/Sockets/Hazet_953HP_Socket_set_with_47_tools_i3984_74532.htm

Στην συνέχεια αγοράζεις μεμονωμένα καρυδάκια και εργαλεία που σου λείπουν για την δουλειά που θες να κάνεις.. Μεμονωμένα, όχι σετ γιατί αφενός κάποια σετ παίζει να μην έχουν το εξειδικευμένο μέγεθος για την δουλειά που θες και φυσικά γιατί σου βγαίνει πιο φτηνά.. Βρείτε κάποιο μαγαζί που να σας βολεύει και ψωνίστε απο εκεί, εμένα πχ με έχει βολέψει πολύ ο Ακριτιδης με τα BGS τα οποία είναι σε καλή τιμή και σχετικά καλή ποιότητα (σκάλες ανώτερα απο τα Force ). Για πενσοειδή μόνο Knipex αλλά με τιμή σκρουτζ, όχι απο το χρωματοπωλείο της γειτονιάς που θα σου πάρει το κεφάλι...

Και φυσικά *καλοι* ανταπτορες 1/4-3/8-1/2 μπρος και πίσω (4 αντάπτορες ειναι για όλους τους συνδυασμούς)

Απο εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας ο καθενας ανάλογα με την τρέλα του (εδώ και κανα χρόνο έχω ανακαλύψει τα Hazet αλλά μόνο απο εξωτερικό και σε προσφορά αγοράζω)

Τα σχόλια σας στον νέοπα (κάπου τα έκανα μαντάρα με τις επισυνάψεις)...

STF
08/02/2021, 16:05
Να πω μόνο πως τουλάχιστον τα εργαλεία δεν είναι το skroutz που τα βρίσκεις φθηνότερα. Αν πας σε εξειδικευμένα μαγαζιά π.χ. στη Σπ. Πάτση είναι πολύ πιθανό να βρεις φθηνότερα και από το skroutz. Εγώ βρήκα ακόμη και σε συνοικιακό μαγαζί στη Νίκαια πλαγιοκόφτη Knipex φθηνότερα από το skroutz.
Δεν λέω ότι και στο skroutz δε θα βρεις φθηνές επιλογές, θέλει και πάλι ψάξιμο όμως.

silkman
08/02/2021, 16:24
Να πω μόνο πως τουλάχιστον τα εργαλεία δεν είναι το skroutz που τα βρίσκεις φθηνότερα. Αν πας σε εξειδικευμένα μαγαζιά π.χ. στη Σπ. Πάτση είναι πολύ πιθανό να βρεις φθηνότερα και από το skroutz. Εγώ βρήκα ακόμη και σε συνοικιακό μαγαζί στη Νίκαια πλαγιοκόφτη Knipex φθηνότερα από το skroutz.
Δεν λέω ότι και στο skroutz δε θα βρεις φθηνές επιλογές, θέλει και πάλι ψάξιμο όμως.

100% σωστό. Ακόμη και όσοι έχουν online shop αν πας απο κει συνήθως σου δίνουν καλύτερη τιμή (με λίγο μπίρι μπίρι).

silkman
08/02/2021, 21:32
-Εναλλακτικά αν θες Ferrari, και επειδή θα είναι το βασικό σου σετ εργαλείων, Hazet 953HP στα 232€ συν 12 μεταφορικά.. Είναι το μόνο σετ Hazet σε τιμη προσφοράς (αν συγκρίνεις τα υπόλοιπα) που επίσης έχει τις νέες καστάνιες HiPer 1/2 1000Nm και 1/4 120Nm. Σφίγγεις μπουλόνι αυτοκινητου με την καστάνια 1/4. Αν δεν είχα ήδη σετ θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια.
https://www.tbs-aachen.de/HAZET/Special_Worldwide_2020/_2021/Sockets/Hazet_953HP_Socket_set_with_47_tools_i3984_74532.htm

Βρηκα το Hazet σετάκι προσφορά 171€ με δωρεαν μεταφορικά που έχω τον ξάδελφο στην Αυστρία και δεν άντεξα, το πυροβόλησα. :evil:

daz
08/02/2021, 21:59
το μινιμουμ είναι Force ή Stanley (τα τελευταία τα θεωρώ ελάχιστα καλύτερα απο τα Force).

Η force έχει μεγαλύτερη συνέπεια στην ποιότητα. Στη stanley η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή με εξαίρεση τη σειρά fat max που όμως είναι ακριβότερη.
Κατα τ' άλλα έχει βγάλει και συλλογές σκέτη σαβούρα με τιμή χώμα.

Αν κάτι αξίζει από stanley είναι ο μετροταινίες της. Νομίζω απ' αυτές πήρε και την ονομασία η σειρά fat max. Fat, γιατί ήταν πιο χοντρές απ' το κανονικό και max επειδή μπορούσες να την ανοίξεις πάρα πολύ, πριν τσακίσει η ταινία.
Και μετά, ονόμασε φατ μαξ, όλη τη σειρά με τα "πιο καλά" εργαλεία που προωθούσε με την επωνυμία της.

Δεν είμαι και σίγουρος όμως γιατί έχω αλλεργία στο κίτρινο. Ειδικά αν γράφει επάνω και stanley.

silkman
09/02/2021, 00:26
Δεν είμαι και σίγουρος όμως γιατί έχω αλλεργία στο κίτρινο. Ειδικά αν γράφει επάνω και stanley.
Δικιο έχεις. Η Stanley εκτός απο μετροταινίες ήταν γνωστή κυρίως για πλάνες ξύλου και αλφάδια.

Οταν λέω είναι το μινιμουμ εννοω σε σύγκριση με πανηγυριώτικα εργαλεία noname τυπου εργαλειόγατος που πχ τα καρυδάκια είναι απο ατσάλι με χώμα και δεν έχουν καν εγκοπή για να κρατάνε την μπίλια της καστάνιας...

Τα force είναι χειρότερα και ακριβότερα πχ απο BGS.

JNP
09/02/2021, 01:08
Θυμάμαι την Stanley όταν ήταν καθαρά αμερικανική εταιρεία πριν 50 χρόνια. Έχω τον κατάλογο της από τότε με όλα τα ξυλουργικα εργαλεία χειρός πολύ καλής ποιότητας.Είχε τα πάντα.

daz
09/02/2021, 12:28
Δικιο έχεις. Η Stanley εκτός απο μετροταινίες ήταν γνωστή κυρίως για πλάνες ξύλου και αλφάδια.

Ακόμα έχει καλά τέτοια εργαλεία (κάποια απ' αυτά). Όπως και μαχαιράκια με σπαζόμενες λάμες αρκετά καλής ποιότητας (κάποια απ' αυτά).

Οταν λέω είναι το μινιμουμ εννοω σε σύγκριση με πανηγυριώτικα εργαλεία noname τυπου εργαλειόγατος που πχ τα καρυδάκια είναι απο ατσάλι με χώμα

Εχει και απ' αυτά. Ότι θέλεις έχει. Η stanley έχει πάντα. Τις ανήκει όλη η υφήλιος των εργαλείων. Το μόνο που κάνει είναι να παίζει τέτρις με τις μάρκες τα χρώματα και τους κωδικούς. Πριν διαπιστώσεις οτι δεν έχει κάτι, θα το έχει ήδη διαθέσιμο σε προσφορά.

Τα force είναι χειρότερα και ακριβότερα πχ απο BGS.

Δε γίνεται να συγκρίνουμε δυο σάπια μήλα.

Κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά είναι ίδια και υπό προϋποθέσεις δουλεύουν μια χαρά. Το κυριότερο είναι οι καστάνιες, που συνήθως είναι άθλιες. (ή γίνονται σώβρακο μετά από λίγο καιρό).

Όταν αγοράζουμε φθηνές συλλογές με καρυδάκια το κάνουμε για κάποιους λόγους. Αφενός για να καλύψουμε κάποιες ανάγκες αφετέρου για την ευκολία που μας προσφέρουν με τα πληρέστατα βαλιτσάκια κτλ.
Αυτό που θα κάνει μια φθηνή συλλογή λίγο ακριβότερη και πολύ καλύτερη είναι κυρίως οι καστάνιες και κάποιες λεπτομέρειες. Εγώ προσωπικά προτείνω να κοιτάμε τη συλλογή, συνολικά. Απ' το βαλιτσάκι μέχρι την εγχάραξη των μεγεθών στα καρυδάκια και όλα τα ενδιάμεσα.

Πχ τη συλλογή της bahco που έβαλες παραπάνω την έχω προτείνει αρκετές φορές και ίσως κάποιοι την βρίσκουν ακριβή (σε σχέση με άλλες). Όμως οι καστάνιες της είναι πολύ καλύτερες ενώ το βαλιτσάκι είναι πολύ προσεγμένο με μεταλλικά κουμπώματα μπρος πίσω και αρκετά στιβαρή κατασκευή. Μια συλλογή που έχει όλα αυτά αλλά έχει τα μεγέθη με λέιζερ θα μας ταλαιπωρήσει. Το λέιζερ ξεθωριάζει και με το καρυδάκι βρώμικο δε βλέπουμε τίποτα. Είναι όμως πιο φθηνό απ' την εγχάραξη, που με τη σειρά της ειναι πιο φθηνή απ' την σφυρηλάτηση των γραμμάτων και των αριθμών.
Όλα αυτά συνήθως τα παραβλέπουμε. Και καλά κάνουμε, θα πω εγώ, αν δε μας ενδιαφέρουν. Είναι όλα αυτά που σήμερα μας δίνουν φθηνότερα εργαλεία απ' ότι στο παρελθόν. Αλλά είναι και αυτά που θα μας δώσουν μια συνολικά χειρότερη συλλογή.

Δε με νοιάζει αν επάνω λέει bahco, gedore red, force ή bgs. Ούτε αν τα μεν είναι γυαλιστερά και τα υπόλοιπα ματ. Αν τα θέλω όλα σε βαλιτσάκι και το βαλιτσάκι είναι για π@@@ δε θα το πάρω. Αν οι καστάνιες είναι χοντροκομμένες μισόκιλες γκουμούτσες που κάνουν σα τρένο, δε θα το πάρω, ότι μάρκα και να είναι.

Φυσικά απ' το σκρουτζ συγκρίνεις μόνο τιμές και περιεχόμενο δε μπορείς να πιάσεις τις δυο καστάνιες στα χέρια σου και να δεις πως δουλεύουν ή πόσο στιβαρό είναι το βαλιτσάκι. Οπότε με τα ίδια λεφτά που κάνει η bahcο, κάποιος παίρνει μια άλλη που έχει και 3/8 μαζί με το 1/4 και το 1/2.

fasarias
09/02/2021, 20:16
Εγω που δεν εχω καθολου συλλογη καστανια και καποια στιγμη σκεφτομουν να παρω μια, που να προσεγγισω ας πουμε?

Μιλαμε για καλη και ποιοτικη, οχι σαβουρα.
Το θεμα ειναι οτι εγω κυριως δεν δουλευω σχεδον πουθενα καστανια και ουτε εχω νοιωσει και ιδιαιτερα να μου εχει λειψει περα καποιων ελαχιστων εξαιρεσεων.
Απο μηχανολογικες εργασιες οχηματων ασχολουμαι αποκλειστικα μονο με το μηχανακι, στο αυτοκινητο λιγα πραγματα-μηδαμινα.
Στην δουλεια μου βασικα νουμερα ειναι τα 13 & 17 και καποιες φορες το 8 & το 10.
Στην κατοχη μου εχω μεμονωμενα μια καστανια 1/2'' μια 3/8'' δυο 1/4'' και ακομα μια 1/2'' αλλα αυτη ειναι καστανια right-through (σωστα το γραφω?) επειδη ειναι ειδικο κλειδι υδραυλικων (ρακοροκλειδο) εχω αγορασει και ειδικο μετατροπεα να κουμπωνουν τα καρυδακια πανω και την εχω φυσικα βασικη στην εργαλειοθηκη μου, καρυδακια εχω αρκετα 3/8 και 1/4, λιγοτερα σε 1/2'' ολα απο παλια.
Ξεχασα εχω και μια συλλογη απο το lidl 1/4'' μεσα στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινητου μονιμα και αχρησιμοποιητη να υπαρχει εκει για καμμια ωρα αναγκης.
Ξερω οτι ετσι οπως τα περιγραφω 99% δεν χρειαζεται να προβω σε αγορα, απλα ρωταω αν καποια στιγμη μου την βαρεσει και πω να παω να παρω μια για να μου βρισκεται και να ξεκινησω να χρησιμοποιω κιολας, τι να κοιταξω?
Θα προτιμουσα οσο περισσοτερο γινεται πιο πληρης σε καρυδακια και ας χρειαστει να γινει εκπτωση στην καστανια, bids κλπ δεν με ενδιαφερει γιατι διαθετω απειρα, bonus να εχει αξιοπρεπη βαλιτσακι.
Μην με βρισετε ρεμαλια, ευχαριστω εκ`των προτερων.

JNP
09/02/2021, 20:47
Προφανώς οι ανάγκες σου καλύπτονται τώρα με μια καλή 3/8.Εγω θα κοίταγα καμμια kokken.
Εκτός αν ψάχνεσαι για 1/2+1/4.

fasarias
09/02/2021, 20:48
Προφανώς οι ανάγκες σου καλύπτονται τώρα με μια καλή 3/8.Εγω θα κοίταγα καμμια kokken.

Ξερεις κανα κωδικο να μου πεις?

JNP
09/02/2021, 21:36
Όχι δεν έχω ασχοληθεί.

Bowleno
09/02/2021, 22:01
Ξερεις κανα κωδικο να μου πεις?

Μην τα πετάς έτσι αυτά... Βόσκει εδώ γύρω μια σουπιά και αφορμή γυρεύει να σε αφήσει αφραγκο λέμε:cry:

:lol:

STF
09/02/2021, 22:10
Εγω που δεν εχω καθολου συλλογη καστανια και καποια στιγμη σκεφτομουν να παρω μια, που να προσεγγισω ας πουμε?

Μιλαμε για καλη και ποιοτικη, οχι σαβουρα.
Το θεμα ειναι οτι εγω κυριως δεν δουλευω σχεδον πουθενα καστανια και ουτε εχω νοιωσει και ιδιαιτερα να μου εχει λειψει περα καποιων ελαχιστων εξαιρεσεων.
Απο μηχανολογικες εργασιες οχηματων ασχολουμαι αποκλειστικα μονο με το μηχανακι, στο αυτοκινητο λιγα πραγματα-μηδαμινα.
Στην δουλεια μου βασικα νουμερα ειναι τα 13 & 17 και καποιες φορες το 8 & το 10.
Στην κατοχη μου εχω μεμονωμενα μια καστανια 1/2'' μια 3/8'' δυο 1/4'' και ακομα μια 1/2'' αλλα αυτη ειναι καστανια right-through (σωστα το γραφω?) επειδη ειναι ειδικο κλειδι υδραυλικων (ρακοροκλειδο) εχω αγορασει και ειδικο μετατροπεα να κουμπωνουν τα καρυδακια πανω και την εχω φυσικα βασικη στην εργαλειοθηκη μου, καρυδακια εχω αρκετα 3/8 και 1/4, λιγοτερα σε 1/2'' ολα απο παλια.
Ξεχασα εχω και μια συλλογη απο το lidl 1/4'' μεσα στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινητου μονιμα και αχρησιμοποιητη να υπαρχει εκει για καμμια ωρα αναγκης.
Ξερω οτι ετσι οπως τα περιγραφω 99% δεν χρειαζεται να προβω σε αγορα, απλα ρωταω αν καποια στιγμη μου την βαρεσει και πω να παω να παρω μια για να μου βρισκεται και να ξεκινησω να χρησιμοποιω κιολας, τι να κοιταξω?
Θα προτιμουσα οσο περισσοτερο γινεται πιο πληρης σε καρυδακια και ας χρειαστει να γινει εκπτωση στην καστανια, bids κλπ δεν με ενδιαφερει γιατι διαθετω απειρα, bonus να εχει αξιοπρεπη βαλιτσακι.
Μην με βρισετε ρεμαλια, ευχαριστω εκ`των προτερων.

Καλό θα ήταν για να μπορούν να σας βοηθούν οι γνώστες να ορίζεται και ένα όριο τιμής. Το καλό και ποιοτικό έχει πολλές κλιμακώσεις.

Για μια ποιοτική συλλογή σε 3/8 και στη ζώνη των 150€, θα κοιτούσα και τη Facom. Υπάρχουν συλλογές της Facom σε διάφορες παραλλαγές. Πήγαινε μια βόλτα στη Σπύρου Πάτση στον Βράττη για να πάρεις αρχικά μια ιδέα και να δεις τι υπάρχει.
Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές π.χ. της Gedore ή της Hazet ή ακόμη και της Stahlwille αλλά... φεύγεις σε τιμές. Η Facom χωρίς να είναι η top είναι μια ασφαλής επιλογή.

Αν μιλάμε για χαμηλότερες τιμές παλιότερα σύστηνα της Carollus-Gedore (θυγατρική της Gedore με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας). Τώρα έχει μετονομαστεί σε Gedore Red αλλά δεν με εμπνέουν πλέον όσο με το προηγούμενο καθεστώς ονομασίας. Θα ακολουθούσα τη συμβουλή του daz προς Bahco μεριά και σε συγκεκριμένες επιλογές. Force καλή και τίμια αλλά κάπως χοντροκομμένα τα εργαλεία της, δεν κατάφεραν να με συγκινήσουν ποτέ.

silkman
10/02/2021, 07:56
@fasarias
Αυτό που είπε ο stf, ξεκινάς απο τα πόσα λεφτά θες να δώσεις. Οταν ένα σετάκι 1/4 & 1/2 της σειράς -που μπορεί να είναι και πανηγυριώτικο δηλαδή να σπάσει η καστάνια ή το καρυδάκι στην δευτερη φορά που θα πας να σφίξεις- έχει 30-40€, τότε θεωρώ ότι μπορείς να δώσεις 77€ για το Bahco S560 που θα το έχεις μια ζωή, είναι η μέρα με τη νύχτα. Στο μαγαζί της γειτονιάς βέβαια 80€ θα σου πάρουν για το πανηγυριώτικο σετ οπότε θα το ψάξεις. Απο εκει και πέρα βέβαια υπάρχουν σετ με 150 και με 250 ευρώ στις ακριβές μάρκες, τα οποία θεωρώ είναι για καθημερινή χρήση απο επαγγελματία ή αν έχεις τρέλα και λεφτά.

Επίσης μπορείς να κάνεις περισσότερα με σετ 1/4 κ 1/2 απο ένα σετ 3/8

JNP
10/02/2021, 09:13
Η κασετίνα Bahco S560 είναι μια πολύ καλή αρχή για τον καθένα. Από εκεί και πέρα μπορείς να επεκταθείς αργότερα σε ότι άλλο σου χρειάζεται ή που σε ευχαριστεί. Πχ μια μικρότερη και πιο βολική 3/8.
Όσον αφορά τη facom έχω μια καστανια 1/2 και την κασετίνα nano 1/4, επίσης 3-4 πενσομυτοτσιμπιδα. Πολύ ευχαριστημένος από όλα, εξαιρετική ποιότητα για ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

daz
10/02/2021, 10:58
https://www.tbs-aachen.de/SALE_/Facom_SALE/Facom_RS161-2_1/4-_1/2-_Socket_Set_6P_Mm_R-S161B_55Pc_i5517_67003.htm

lazarefa
10/02/2021, 11:16
Συλλογή κόσμημα και σε εξαιρετική τιμή, ειδικά αν κρίνω από ενδεικτικές τιμές στην Ελλάδα:
https://www.facom-tools.gr/index.php?route=product/product&product_id=4161
https://www.karaiskostools.gr/facom-rs_161-2.html

Leon67
10/02/2021, 12:32
Φαντάσου οτι πέρσι ή προπερσι την είχε 150 ευρώ +μτφ το TBS......Καπου το ειχαμε γραψει εδω μεσα.

silkman
10/02/2021, 12:39
Χαχα ειναι θεοι εδω στο πριγκηπατο του Ελλαδισταν με τις τιμές... Ακου 400-500ευρω.

JNP
10/02/2021, 12:46
Συλλογή κόσμημα και σε εξαιρετική τιμή, ειδικά αν κρίνω από ενδεικτικές τιμές στην Ελλάδα:
https://www.facom-tools.gr/index.php?route=product/product&product_id=4161
https://www.karaiskostools.gr/facom-rs_161-2.html

Πολύ ακριβές.
Σε τέτοιες τιμές θα ήθελα οπωσδήποτε 2 μανελλες και τις καστανιες με κουμπί απελευθερωσης και όχι αυτές που είναι οι πιο φθηνές της.
Και πάλι θα ήταν ακριβές.

lazarefa
10/02/2021, 13:02
Φαντάσου οτι πέρσι ή προπερσι την είχε 150 ευρώ +μτφ το TBS......Καπου το ειχαμε γραψει εδω μεσα.

Ακόμα πιο εξαιρετική τιμή τα 150 + μτφ.
Κρίμα που δεν το είχα πάρει χαμπάρι κι εγώ τότε (άσχετα αν έχω τα περισσότερα εξαρτήματα της κασετίνας σε άλλες εταιρείες και σε ανάλογη μέσες άκρες ποιότητα, όχι όμως συμμαζεμένα στην ίδια κασετίνα όπως εδώ).

daz
10/02/2021, 15:32
Χαχα ειναι θεοι εδω στο πριγκηπατο του Ελλαδισταν με τις τιμές... Ακου 400-500ευρω.

Τόσο έχουν. Μια χαρά τιμές κάνουν και εδώ σε φάκομ.. Μόνο αυτός ο κωδικός είναι τόσο φθηνός από εξωτερικό και δε ξέρω γιατί. Πριν μερικά χρόνια την είχαμε βρει και 150 όπως είπαν παραπάνω και κάποιοι την είχαν πάρει. Αλλά και τα 200 είναι εξαιρετική τιμή.

Δες λίγο πόσο έχει μια 1/4 στο tbs, που έχει πάρα πολύ καλές τιμές.. Όλα αυτά τα εργαλεία περιέχονται στην συλλογή που έβαλα.

https://www.tbs-aachen.de/FACOM/1/4_Sockets/Socket_Sets/Facom_R161-6P6_1/4undquot_Metric_6-point_sockets_and_bit_set_37_pieces_i4145_103183.htm

daz
10/02/2021, 15:56
Πολύ ακριβές.
Σε τέτοιες τιμές θα ήθελα οπωσδήποτε 2 μανελλες και τις καστανιες με κουμπί απελευθερωσης και όχι αυτές που είναι οι πιο φθηνές της.
Και πάλι θα ήταν ακριβές.

Δε ξέρω τι ιδέα έχετε για τα φακομ αλλά είναι ακριβά. Τόσο έχουν!
Και είναι ακριβά γιατί είναι καλά.

1/2 με στανταρ κομμάτια.

facom (https://www.tbs-aachen.de/FACOM/1/2_Sockets/Socket_assortments_metric/Facom_S161-4P6_1/2_metric_6-point_socket_set_26pcs_i5356_93387.htm)
hazet (https://www.tbs-aachen.de/HAZET/Range_of_sockets/1/2_range/socket_sets/Hazet_932/18_Socket_Set_6-Point_i2758_43447.htm)
gedore (https://www.tbs-aachen.de/GEDORE/ratchet_insert_assessories/1/2_range/sets/Gedore_19_EMU-20_Socket_set_1/2_23_pcs_hex_8-32_mm_i1973_46529.htm)
stahl (https://www.tbs-aachen.de/STAHLWILLE/1/2_Sockets/Socket-Sets/Stahlwillle_52/16/6_-_Socket_set_1/2_i3519_56702.htm).

Τώρα, κάποιοι κωδικοί βγαίνουν σε προσφορά στους περιοδικούς καταλόγους, όπως συμβαίνει με όλες τις εταιρίες. Αλλά οι τιμές λιανικής είναι αυτές και είναι ίδιες πάνω κάτω για όλες τις καλές μάρκες.

Την ίδια κασετίνα την έχω βάλει αρκετές φορές σε διάφορες συζητήσεις. Κάποιοι μπορεί να τη θεωρούν ακριβή για τις ανάγκες τους. Και πράγματι μπορεί να είναι! Η πραγματική τιμή της όμως, είναι τουλάχιστον η διπλάσια.

Είχαμε ρωτήσει και τον κύριο Βράττη για τη συγκεκριμένη κασετίνα. Ούτε αυτός ήξερε γιατί είχε 150 ευρώ (τότε που τον είχαμε ρωτήσει).

toyar
10/02/2021, 16:10
εμενα με κερδισαν οι θηκες για τις βιδες που λυνεις:D

Road Pirat
10/02/2021, 22:10
Πάντως εκτός από την κασετίνα που είναι σε προσφορά, τα υπόλοιπα facom στην Ελλάδα μπορούν να βρεθούν σε καλύτερη τιμή

silkman
10/02/2021, 23:36
Κανόνας είναι όταν παίρνουμε ακριβά εργαλεία να το ψάχνουμε για προσφορά ή καλή τιμή και να μην δίνουμε ποτέ την τιμή λιανικής. Εγώ δεν το βλέπω μόνο ως εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και σαν παιχνίδι. Γενικά απο την Ελληνική τιμή λιανικής θες τουλάχιστον 30% κάτω.

Αλλο παράδειγμα, Wurth: Αν πας να παρεις κατι απο το καταστημα στον Αγιο Στεφανο ή που αλλου έχουν θα σε γδάρουν με τις τιμές λιανικής. Αν έχεις φίλο μηχανικό που ψωνίζει απ αυτούς του ζητάς να στο πάρει αυτός.

Για αυτό και πήρα την κασετίνα την Hazet 171€ τελική γιατί ειναι τρελή τιμή. Απλά θα μου τα φέρει ο ξάδελφος απο Αυστρία σε κάνα μήνα το νωρίτερο.

STF
11/02/2021, 12:35
Μπορεί να μοιάζει σαν γκρίζα διαφήμιση αλλά ειλικρινά δεν είναι. Αν πάλι από πλευράς forum μπορεί να θεωρηθεί τέτοια δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποσυρθεί το σχόλιο μου.
Έχοντας αρκετές συναλλαγές πλέον με το κατάστημα του Κου Βράττη και παραμένοντας η σχέση μου αυστηρά σε επαγγελματικό επίπεδο έχω να πω πως δε θυμάμαι καμία φορά να αγόρασα προϊόν Facom ακριβότερα από τις διαδικτυακές τιμές του εξωτερικού. Για Facom θα κάνω πάντα μια διαδικτυακή έρευνα για να έχω έναν μπούσουλα αλλά τελικά θα αγοράσω πάντα πιο φθηνά από το συγκεκριμένο κατάστημα. Για τη συγκεκριμένη συλλογή δε γνωρίζω καθώς δε έτυχε να με ενδιαφέρει οπότε δε μπορώ να τοποθετηθώ τιμολογιακά, αλλά ποτέ δε χάνει κάποιος ρωτώντας. Σίγουρα στα 200 ευρώ είναι λουκούμι και μπράβο του daz που έχει πάντα κάτι καλό -αλλά κυρίως ψαγμένο- να προτείνει.

JNP
11/02/2021, 13:44
Δε ξέρω τι ιδέα έχετε για τα φακομ αλλά είναι ακριβά. Τόσο έχουν!
Και είναι ακριβά γιατί είναι καλά.

1/2 με στανταρ κομμάτια.

facom (https://www.tbs-aachen.de/FACOM/1/2_Sockets/Socket_assortments_metric/Facom_S161-4P6_1/2_metric_6-point_socket_set_26pcs_i5356_93387.htm)
hazet (https://www.tbs-aachen.de/HAZET/Range_of_sockets/1/2_range/socket_sets/Hazet_932/18_Socket_Set_6-Point_i2758_43447.htm)
gedore (https://www.tbs-aachen.de/GEDORE/ratchet_insert_assessories/1/2_range/sets/Gedore_19_EMU-20_Socket_set_1/2_23_pcs_hex_8-32_mm_i1973_46529.htm)
stahl (https://www.tbs-aachen.de/STAHLWILLE/1/2_Sockets/Socket-Sets/Stahlwillle_52/16/6_-_Socket_set_1/2_i3519_56702.htm).

Τώρα, κάποιοι κωδικοί βγαίνουν σε προσφορά στους περιοδικούς καταλόγους, όπως συμβαίνει με όλες τις εταιρίες. Αλλά οι τιμές λιανικής είναι αυτές και είναι ίδιες πάνω κάτω για όλες τις καλές μάρκες.

Την ίδια κασετίνα την έχω βάλει αρκετές φορές σε διάφορες συζητήσεις. Κάποιοι μπορεί να τη θεωρούν ακριβή για τις ανάγκες τους. Και πράγματι μπορεί να είναι! Η πραγματική τιμή της όμως, είναι τουλάχιστον η διπλάσια.

Είχαμε ρωτήσει και τον κύριο Βράττη για τη συγκεκριμένη κασετίνα. Ούτε αυτός ήξερε γιατί είχε 150 ευρώ (τότε που τον είχαμε ρωτήσει).

Από τις παραπάνω συλλογές ψηφίζω GEDORE γιατί :
1) έχει όλα τα καρυδακια 8-32χιλ
2)εχει μεταλλική κασετίνα
3)εχει την πιο σεξουλιαρα καστανια! ❤️

daz
11/02/2021, 14:04
Μπορεί να μοιάζει σαν γκρίζα διαφήμιση αλλά ειλικρινά δεν είναι. Αν πάλι από πλευράς forum μπορεί να θεωρηθεί τέτοια δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποσυρθεί το σχόλιο μου.
Έχοντας αρκετές συναλλαγές πλέον με το κατάστημα του Κου Βράττη και παραμένοντας η σχέση μου αυστηρά σε επαγγελματικό επίπεδο έχω να πω πως δε θυμάμαι καμία φορά να αγόρασα προϊόν Facom ακριβότερα από τις διαδικτυακές τιμές του εξωτερικού. Για Facom θα κάνω πάντα μια διαδικτυακή έρευνα για να έχω έναν μπούσουλα αλλά τελικά θα αγοράσω πάντα πιο φθηνά από το συγκεκριμένο κατάστημα. Για τη συγκεκριμένη συλλογή δε γνωρίζω καθώς δε έτυχε να με ενδιαφέρει οπότε δε μπορώ να τοποθετηθώ τιμολογιακά, αλλά ποτέ δε χάνει κάποιος ρωτώντας. Σίγουρα στα 200 ευρώ είναι λουκούμι και μπράβο του daz που έχει πάντα κάτι καλό -αλλά κυρίως ψαγμένο- να προτείνει.

+1 για Βράττη.

daz
11/02/2021, 14:28
Από τις παραπάνω συλλογές ψηφίζω GEDORE γιατί :
1) έχει όλα τα καρυδακια 8-32χιλ
2)εχει μεταλλική κασετίνα
3)εχει την πιο σεξουλιαρα καστανια! ❤️

Εγώ πάντως σε αυτή την τιμή δε θα έπαιρνα καμία! :lol:

Οι καστάνιες της stahl μου αρέσουν περισσότερο απ' όλες. Και οι παλιές και οι καινούριες με τα πολλά δόντια. Οι παλιές καστάνιες της hazet ήταν πολύ καλές, οι κανούριες δε μ' αρέσουν. Αυτές τις σεξουλιάρες της gedore τις έχω και είναι πολύ καλές αλλά δε τις βάζω δίπλα στις stahl.
Από καρυδάκια, τα gedore έχουν την καλύτερη ρίκνωση και είναι σουπερ ανθεκτικά και με σωστό σχεδιασμό. Είναι τα καλύτερα για να τα γυρίζεις με το χέρι. Τα καρυδάκια της hazet έχουν την ρίκνωση πιο χαμηλά για να τα γυρίζεις με το χέρι ενώ είναι επάνω στην καστάνια και κατά παράδοση έχουν τις πιο σφιχτές ανοχές με τις προεκτάσεις/καστάνιες. Της stahl είνα τα πιο λεπτά απ' όλα αλλά έχουν άθλια ρίκνωση.
H gedore είναι η μοναδική που έχει ρίκνωση και στις προεκτάσεις. Η χαζετ και πάλι έχει τις πιο σφιχτές ανοχές στο καρέ.
Απ' την άλλη, τη φακομ θα τη βρεις στην καλύτερη τιμή, με την καλύτερη εγγύηση, εύκολότερα διαθέσιμη και με πιο σέξυ χρώμιο.

Από κασετίνες.. οι μεταλλικές της gedore είναι ότι καλύτερο υπάρχει (δε ξέρω για πόσο ακόμα). Αλλά είναι πιο βαριές, κάνουν φασαρία και το χρώμα φθείρεται και γρατζουνιέται. Η συγκεκριμένη πλαστική της hazet είναι η ντροπή της γερμανίας (αν και ιδιαίτερα ανθεκτική για το βάρος της).

Όπως καταλαβαίνεις σε αυτή την κατηγορία δεν είναι καθόλου εύκολο να επιλέξεις.:lol:

daz
11/02/2021, 14:34
Όταν λέω δε μ' αρέσει ή μ' αρέσει κάτι, σπάνια εννοώ εμφανισιακά. Σχεδόν όλες τις φορές εννοώ οτι δε μ' αρέσει η λειτουργία του ή εργονομία του. Και όταν αναφέρομαι στον σχεδιασμό πάλι το κάνω για την εργονομία που πηγάζει απ' τον σχεδιασμό.

Πχ οι κστάνιες της gedore που έχω, εμφανισιακά, έχουν μια άθλια λαβή. Κλασική γερμανική σχεδίαση! Μια συμμετρικά χοντροκομμένη γκουμούτσα !
Παρ' όλα αυτά είναι απ' τις πιο άνετες και βολικές λαβές που έχω χρησιμοποιήσει. Όπότε οι λαβή αυτή μ' αρέσει και ας βγαίνει τελευταία στα καλλιστεία.

Αυτό επειδή είπα παραπάνω οτι οι καινούριες καστάνιες της hazet, δε μ' αρέσουν.

MISKIN
11/02/2021, 15:07
Επειδή τη συγκεκριμένη Stahlwille συλλογή την έχω, σε 12γωνα, έχω να πω ότι η θήκη της απλά γαμάει, καμία σχέση με τις πλαστικές που ξέρετε. Της Facom είναι άθλια μπροστά στη θήκη της Stahlwille.

daz
11/02/2021, 15:20
Επειδή τη συγκεκριμένη Stahlwille συλλογή την έχω, σε 12γωνα, έχω να πω ότι η θήκη της απλά γαμάει, καμία σχέση με τις πλαστικές που ξέρετε. Της Facom είναι άθλια μπροστά στη θήκη της Stahlwille.

Ναι ήθελα να το γράψω οτι έχει τις καλύτερες πλαστικές θήκες.

daz
11/02/2021, 15:22
ΒΤW εν έτη 2021 κάποιος απέκτησε καινούρια οδοντοστοιχία..

Η πρώτη fine tooth καστάνια της koken. Μέχρι τώρα θεωρούσε fine tooth αυτές με τα 36 δόντια.

425432

Edit.. Όποιον δεν τον νοιάζει αν η καστάνια του έχει λιγοτερα δόντια απ' τον ίδιο.. βουρ για τις παλιές. (αν και στο Ελλαντα δε θα έχει πτώση τιμής).

daz
11/02/2021, 15:28
Ξέρω έναν που θα κάνει πάρτυ..

Πρέπει να έχει καλέσει ήδη Ρωσίδες να χορεύουν στα τραπέζια!

https://www.youtube.com/watch?v=-pbQY23T5I4&ab_channel=KokenUSA

ποπαϋ
11/02/2021, 18:02
Η Koken είναι έρωτας. Θα βγει κατάλογος 2021;
Η επόμενη μου αγορά z series στα 1/4 και 3/8.
Κάποιο μαγαζί, είτε από Ελλάδα είτε εξωτερικό, με "λογικές" τιμές;

daz
11/02/2021, 19:08
Εχει βγει κατάλογος 20-21. Δε ξέρω πότε θα ξαναβγάλουν.

Κολέρης Πειραιά. Αν δε το έχει διαθέσιμο, θα στο φέρει αλλά θα αργήσει λίγο. Αλλά θα στο φέρει και θα στο φέρει σε λογική τιμή.

Edit.. http://www.koken-tool.co.jp/en/panflets/KOKEN202101EN.pdf

και ο online του 20-21..

https://www.ko-ken-europe.com/en/products/online-cat

Road Pirat
11/02/2021, 21:49
Τι έβγαλαν πάλη αυτοί ρε και έχω καστανιά facom. Για koken ο κολερης με παραγγελία αλλά αναμονή 1-1,5 μήνα αλλά σε καλές τιμές και γλιτώνεις μεταφορικά τελωνείο κτλ

silkman
11/02/2021, 23:31
Από κασετίνες.. οι μεταλλικές της gedore είναι ότι καλύτερο υπάρχει (δε ξέρω για πόσο ακόμα). Αλλά είναι πιο βαριές, κάνουν φασαρία και το χρώμα φθείρεται και γρατζουνιέται. Η συγκεκριμένη πλαστική της hazet είναι η ντροπή της γερμανίας (αν και ιδιαίτερα ανθεκτική για το βάρος της).

Θα ερθει το Ηαζετ και θα σας πω σχόλια για την κασετίνα μια και θα είναι η πρώτη αυτού του τυπου που παίρνω. Παντως για τα δυναμόκλειδα μου Ηαζετ όπου δεν έχουν την κλασσική θήκη αλλά έναν πλαστικό κύλινδρο (στο αμαζον.δε όλοι βρίζουν) είναι μια χαρά ανθεκτικός και πολύ βολικός.

Βιντατζιά: Ημουν σήμερα στο σπίτι του πατερα μου και βρήκα αυτό ξεχασμένο σε ένα συρτάρι, είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο και φυσικά απαλλοτριώθηκε. Το συνέκρινα με ψηφιακό ενός φίλου και είναι 100%. Αψογο και φυσικά τσάμπα :lol: Περιμένω να μετρήσω ανοχές και μπόσικα στα καρυδακια Ηαζετ..

lazarefa
12/02/2021, 08:18
Έχω ακριβώς το ίδιο παχύμετρο και στην ίδια ακριβώς θήκη, μου δόθηκε δε κι εμένα από τον (84χρονο σήμερα) πατέρα μου πριν από περίπου 20 χρόνια (για να τον θυμάμαι όπως μου είπε τότε...). Το δικό μου πρέπει να έχει αποκτηθεί λογικά πριν το 1980, γιατί το θυμάμαι από πολύ μικρό παιδάκι στην εργαλειοθήκη του πατέρα..(off topic off).

daz
12/02/2021, 10:08
Εδώ μόνο καστάνιες καρυδάκια και λοιπά συναφή ..

Πορνοφωτογραφίες στο Toolporn..

Και να μη ξεχνάμε..

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150668

Από υπολογιστή πατάμε ctrl-f , από κινητό μενού-εύρεση στη σελίδα..

και πληκτρολογούμε το θρεντ που ψάχνουμε.

silkman
12/02/2021, 14:30
Έχω ακριβώς το ίδιο παχύμετρο και στην ίδια ακριβώς θήκη, μου δόθηκε δε κι εμένα από τον (84χρονο σήμερα) πατέρα μου πριν από περίπου 20 χρόνια (για να τον θυμάμαι όπως μου είπε τότε...). Το δικό μου πρέπει να έχει αποκτηθεί λογικά πριν το 1980, γιατί το θυμάμαι από πολύ μικρό παιδάκι στην εργαλειοθήκη του πατέρα..(off topic off).

Κοιταξα και βγάζει ακόμη τέτοια (μη ψηφιακά) η Mitutoyo. Το δικό μου (200mm & 0.05mm ακρίβεια) έχει περίπου 90€.

Leon67
12/02/2021, 18:29
ΒΤW εν έτη 2021 κάποιος απέκτησε καινούρια οδοντοστοιχία..

Η πρώτη fine tooth καστάνια της koken. Μέχρι τώρα θεωρούσε fine tooth αυτές με τα 36 δόντια.

425432

Edit.. Όποιον δεν τον νοιάζει αν η καστάνια του έχει λιγοτερα δόντια απ' τον ίδιο.. βουρ για τις παλιές. (αν και στο Ελλαντα δε θα έχει πτώση τιμής).

Είχε και εχει με 45 δόντια....

daz
12/02/2021, 18:35
Είχε με 45 δόντια....

Καλά άστη αυτή.. Βασισμένη σε προπολεμικό μηχανισμό και για κάθε παραπάνω δόντι, μεγάλωνε η κεφαλή. Η φακομ με τη μισή κεφαλή είχε 72 δόντια.

Τώρα που έβγαλε με 72 δόντια, θα ξαναμπεί στο σχεδιαστήριο όταν οι Κινέζοι βγάλουν καστάνια λέιζερ.

:lol:

Bowleno
13/02/2021, 20:41
425478 δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω.... Ελπίζω μόνο να μην με banάρει ένα περίεργο μελανοφόρο μαλάκιο από εδώ γύρω....:D

daz
13/02/2021, 20:54
Μα καλά, οι μ@λκς δε μπορούσαν να βάλουν άλλο ένα εργαλείο μέσα να γίνουν 110? Όπως να το κάνεις, χτυπάει διαφορετικά!

Bowleno
13/02/2021, 21:05
Μα καλά, οι μ@λκς δε μπορούσαν να βάλουν άλλο ένα εργαλείο μέσα να γίνουν 110? Όπως να το κάνεις, χτυπάει διαφορετικά!

Θα πήγαινε 40 ευρώ τότε και θα χτυπούσε άσχημα στα αυτιά του πελάτη το νούμερο....:cry::lol:
Και δεν μΕ λες.... Μονκ την είδες την δουλειά;:D

doctor_john
14/02/2021, 00:32
Σας ψαρώνει το μαρκετινγκ και χάνετε την ουσία..
Το σπίτι που οι απαιτητικές εργασίες του θέλουν καρυδάκια;

χμ

425481

silkman
14/02/2021, 11:25
425478 δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω.... Ελπίζω μόνο να μην με banάρει ένα περίεργο μελανοφόρο μαλάκιο από εδώ γύρω....:D

Εχω πηξει στις διαφημισεις σαβούρας στο fb για α)μαιμου ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ρούχα (μα οι ηλίθιοι δεν προσαρμόζουν την διαφήμιση να βγαίνει σε γυναίκες και πληρώνουν τσάμπα) του στυλ το ενα 35€, τα δυο 55€ τα 3 70€ και β) μαιμου εργαλεία (με αρχηγό τα 24V DeWalt) και κασετίνες σαν αυτή..

doctor_john
14/02/2021, 11:27
και πως επαληθεύεις ότι είναι αντίγραφα;

daz
14/02/2021, 12:15
Εγώ δεν κατάλαβα..

Υπάρχει δλδ γνήσια κασετίνα dewalt για να βγάλει κάποιος αντίγραφο? :lol:

daz
16/02/2021, 15:25
Μια καλή, οικονομική συλλογούλα με 1/2-1/4..

https://www.amazon.de/-/en/Carolus-SIXTY-Socket-Inch-5544-550/dp/B004LLV87I

daz
16/02/2021, 15:42
Αν θέλει κάποιος να συγκρίνει την ποιότητα με τις μετέπειτα σειρές της carolus ...
Αυτή έχει τη μισή τιμή και σίγουρα όχι χωρίς λόγο.. Αυτή δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά απ' όλες τις υπόλοιπες που πωλούνται με διαφορετικά χρώματα και μάρκες.

https://www.amazon.de/-/en/Carolus-5807-2092-Socket-Spanner-Pieces/dp/B01JDVFKDS/ref=pd_lpo_60_t_1/262-6904653-2365158?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01JDVFKDS&pd_rd_r=5e12fdd2-c2eb-4ce7-991d-2595784cc52f&pd_rd_w=uLAJA&pd_rd_wg=3VRhC&pf_rd_p=9db98a6c-bb11-4d94-8cbd-c6c436ff8517&pf_rd_r=V5TYEJWM3G1C4FYQB6C3&psc=1&refRID=V5TYEJWM3G1C4FYQB6C3

lazarefa
16/02/2021, 16:17
Όντως καμία σχέση η πρώτη με τη δεύτερη συλλογή.

JNP
16/02/2021, 16:47
Μια καλή, οικονομική συλλογούλα με 1/2-1/4..

https://www.amazon.de/-/en/Carolus-SIXTY-Socket-Inch-5544-550/dp/B004LLV87I

Πράγματι η παλιά καλή slim.Σε σωστή τιμή.

daz
16/02/2021, 16:59
Πράγματι η παλιά καλή slim.Σε σωστή τιμή.

Το καστανάκι αυτο το έχω δουλέψει σε 1/2 και πολύ μου άρεσε. Το έχω βρει και σε άλλες μάρκες κατά καιρούς αλλά όχι σε συλλογή. Και δεν ήταν πολύ φθηνό αν το έπαιρνες μόνο του.

fasarias
16/02/2021, 18:20
https://www.amazon.de/dp/B07BPYQMXH/ref=sspa_mw_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B07BPYQMXH&pd_rd_w=Kakh0&pf_rd_p=cad78010-b1dc-4330-9dfe-c8acba047d8f&pd_rd_wg=L1EDW&pf_rd_r=GBHE2M89GZMYEB8TXH9N&pd_rd_r=1c7e9745-3e23-48b1-aa06-4914aae6069b&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExTENST1RKOFE5VEM0JmVuY3J5cHRlZElkPUEwMzAzODQ2MkdNNUNTQ1FNVlpDRiZlbmN yeXB0ZWRBZElkPUEwODc1NDkxM0lERUxJV1dPSjg3MCZ3aWRnZXROYW1lPXNwX3Bob25lX2RldGFpbF90aGVtYXRpYyZhY3Rpb24 9Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

Αυτή η συλλογή;
Του κιλού;
Μάλλον ναι ε;

STF
16/02/2021, 19:28
https://www.amazon.de/dp/B07BPYQMXH/ref=sspa_mw_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B07BPYQMXH&pd_rd_w=Kakh0&pf_rd_p=cad78010-b1dc-4330-9dfe-c8acba047d8f&pd_rd_wg=L1EDW&pf_rd_r=GBHE2M89GZMYEB8TXH9N&pd_rd_r=1c7e9745-3e23-48b1-aa06-4914aae6069b&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExTENST1RKOFE5VEM0JmVuY3J5cHRlZElkPUEwMzAzODQ2MkdNNUNTQ1FNVlpDRiZlbmN yeXB0ZWRBZElkPUEwODc1NDkxM0lERUxJV1dPSjg3MCZ3aWRnZXROYW1lPXNwX3Bob25lX2RldGFpbF90aGVtYXRpYyZhY3Rpb24 9Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

Αυτή η συλλογή;
Του κιλού;
Μάλλον ναι ε;

Έχω παρόμοια από τη KS Tools. Την είχα ανοίξει πάνω σε ένα τσιμεντένιο σκαλοπάτι. Μου έπεσε από τους 30 πόντους.... κόπηκε στη μέση η πλαστική θήκη.
Και είναι πολύ σπαστικό τώρα κάθε φορά που την ανοίγω τόσο προσεκτικά ώστε να μη μου διαιρείται στα δυο. Πιο πολύ τη πήρα γιατί είχε ένα σκασμό εξτραδάκια που δε τα έχεις όταν τα χρειάζεσαι και σπάνια αγοράζει κανείς μεμονωμένα.

daz
16/02/2021, 20:29

Αυτή η συλλογή;
Του κιλού;
Μάλλον ναι ε;

Για να βγουν αυτές οι εργαλειοθήκες στα 100 ευρώ με όλα αυτά τα εργαλεία, κόβουν από παντού. Το είχα γράψει και κανα δυο σελίδες πριν. Αν θέλω να έχω όλα τα καρυδάκια μου, μαζεμένα σε μια εργαλειοθήκη, καλό είναι να κοιτάξω να είναι ανθεκτική ακόμα και η κασετίνα, με την οποία θα τα πάρω.

Έπειτα κοιτάω τις καστάνιες. Ακόμα και η 1/2 μου φαίνεται κοντή. Η διαφορά που έχει η 3/8 με την 1/4 είναι πολύ μικρή. Το περιεχόμενο είναι μια χαρά με εξαίρεση τις προεκτάσεις αλλά οκ.

Από ποιότητα στα εργαλεία τώρα... είναι αυτή που είναι. Ανάλογα πόσο θα τα χρησιμοποιήσεις. Εγώ πάντως 100 ευρώ δεν έδινα γι' αυτά τα εργαλεία.

Leon67
16/02/2021, 20:53
Τα καρυδακια ειναι ΟΚ, τα χειρότερα κομματια είναι οι μυτες αλλεν κτλ. Δεν την εχω βεβαια αλλά την εχω δουλέψει λίγο στο μαγαζι ενος φίλου.

daz
16/02/2021, 22:37
Τα καρυδακια ειναι ΟΚ, τα χειρότερα κομματια είναι οι μυτες αλλεν κτλ. Δεν την εχω βεβαια αλλά την εχω δουλέψει λίγο στο μαγαζι ενος φίλου.

Βασικά όλα άθλια είναι. Απλά οι μύτες και τα καρυδάκια με μύτες, ξεχωρίζουν άμεσα. Και δε μιλάω για την καρόλους αλλά για όλες αυτής της κατηγορίας.

Bowleno
23/02/2021, 08:15
Για τούτη εδώ (https://www.motoraid.eu/carolus-92-pieces-socket-wrench-set?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Interests+%28+Motorcycle+%29&utm_content=All+products%E2%80%8B&fbclid=IwAR0ndUvjE5wfYsTUqZOXn3b7i6xq0XGdOaEkdMtdreLo7u8_OdWeGwS5KVw) καμιά γνώμη;

JNP
23/02/2021, 08:36
Δεν είναι η παλιά slim line αλλα η καινουργια red. Τα μόνα που της λειπουν κάνα δυο προεκτάσεις 1/4.Δεν ξέρω πόσο εύχρηστη είναι για παξιμάδια πάνω από 19χιλ.Αλλα αυτό μάλλον οφείλεται σε δική μου έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνατότητες του 3/8.Προσωπικα τα 3/8 τα δουλεύω μέχρι παξιμάδια 17χιλ.

daz
23/02/2021, 11:06
Μια χαρά κάνει μέχρι Μ14 (εξάγωνο 22&21χιλ) όπου ειναι και το όριό της. Το μέγεθος δε βοηθάει μόνο! Χρειάζεται είτε αρθωτή μανέλα, είτε πιο μακριά καστάνια.

Με την στάνταρ καστάνια, ακόμα και βίδες Μ10 ειναι δύσκολο να λυθούν.

Ενδεικτικά αναφέρω οτι οι προβλεπόμενες ροπές για βίδες Μ10 (εξαγωνο 17&16&14χιλ) ποιότητας 8.8 είναι κάπου στα 50nm, ποιότητας 10,9 είναι 70nm και ποιότητας 12,9 είναι 85nm.
Φυσικά, χωρίς δυναμόκλειδο, όλοι σφίγγουμε στα 85.

Οι αντίστοιχες ροπές για Μ12 (εξαγωνο 19&18) είναι 90,122,150nm.
Και για Μ14.. 140,190,240nm

Όλες τις Μ12 τις έχει χαλαρά και αν υπάρχει μεγάλη καστάνια ή μανέλα, δε χρειάζεται ούτε προέκταση.

JNP
23/02/2021, 11:21
Έχεις δίκιο η κοντή καστάνια φταίει, γιαυτό ψάχνομαι για μακριά καστάνια 3/8 και επί τη ευκαιρία σπαστη.

daz
23/02/2021, 11:51
Έχεις δίκιο η κοντή καστάνια φταίει, γιαυτό ψάχνομαι για μακριά καστάνια 3/8 και επί τη ευκαιρία σπαστη.

Κάνε υπομονή και θα μπουν αρκετές στο ανάλογο θρεντ. ;)

Αλλά δε σου υπόσχομαι οτι θα είναι φθηνές! :lol:

daz
23/02/2021, 12:58
Για τούτη εδώ (https://www.motoraid.eu/carolus-92-pieces-socket-wrench-set?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Interests+%28+Motorcycle+%29&utm_content=All+products%E2%80%8B&fbclid=IwAR0ndUvjE5wfYsTUqZOXn3b7i6xq0XGdOaEkdMtdreLo7u8_OdWeGwS5KVw) καμιά γνώμη;

Γιατί όχι αυτή?

https://www.xristoueshop.gr/set-karydakia-bahco-s560-56tem-kasetina-barews-typoy-1-2-1-4-kastanies-stenhs-kefalhs.html

JNP
23/02/2021, 12:59
Κάνε υπομονή και θα μπουν αρκετές στο ανάλογο θρεντ. ;)

Αλλά δε σου υπόσχομαι οτι θα είναι φθηνές! :lol:

Το ξέρω, γιαυτό πάω λαου λαου, το παίζω ψύχραιμος!

JNP
23/02/2021, 13:02
Γιατί όχι αυτή?

https://www.xristoueshop.gr/set-karydakia-bahco-s560-56tem-kasetina-barews-typoy-1-2-1-4-kastanies-stenhs-kefalhs.html

Εγω αυτή την Bahco θα προτιμούσα, η carolus red δεν με πείθει τόσο!

daz
23/02/2021, 13:23
Εγω αυτή την Bahco θα προτιμούσα, η carolus red δεν με πείθει τόσο!

Τις συλλογές της bahco με τις άλλες καστάνιες κάπου τις είχα δοκιμάσει λίγο. Οι καστάνιες ήταν λίγο μπούλκι όπως όλες της κατηγορίας αλλά είχαν συμπαγή αίσθηση. Ναι, και λίγο σφιχτή λειτουργία!

Αυτές οι καστάνιες που έχει αυτή η συλλογή έχουν πολύ μικρότερη κεφαλή, 72 δοντια και δε θα εκπλαγώ αν έχουν κάποιον απ' τους καινούριους ταιβανέζικους μηχανισμούς, σαν αυτούς που έχουν και τα γερμ/να της gearwrench.

Bowleno
23/02/2021, 13:44
Γιατί όχι αυτή?

Με μπρίζωσες άσχημα! Μάλλον θα την χτυπήσω εντός της ερχόμενης βδομάδας. Να έχω κανένα σοβαρό εργαλείο να μαστορεύω το νέο παπί....

daz
23/02/2021, 14:23
Με μπρίζωσες άσχημα! Μάλλον θα την χτυπήσω εντός της ερχόμενης βδομάδας. Να έχω κανένα σοβαρό εργαλείο να μαστορεύω το νέο παπί....

Χαλάρωσε.. μπορείς να το ψάξεις λίγο αν θέλεις. Δες και τις άλλες συλλογές της μήπως σε βολέψει κάποια περισσότερο βάση του περιεχομένου.

Αν δε κάνεις βαριές δουλειές και δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με βίδα πανω από 22μμ, μπορείς να πάρεις κάτι πιο "ελαφρύ" και βολικό..

Ξέρω 'γω... πχ αυτό.

https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/eksoplismos-sunergeiou/karydakia-exarthmata/bah-s330-detail

Η καστάνια είναι 3/8 και δεν είναι απ' αυτές με την μικρή κεφαλή. Παρ' όλα αυτά δεν είναι ούτε μεγάλη. Δόντια δε θυμάμαι καθόλου αλλά θυμάμαι οτι ο μηχανισμός πρέπει να είναι μονού πελματος γιατί όταν κουνούσα το καρέ κουνιόταν και ο διακόπτης.
Μπορεί να έχει ακριβώς ίδιο μηχανισμό με τις άλλες που έχουν μικρή κεφαλή. Δεν τις ξέρω τις άλλες.

Επειδή δεν έχει καρυδάκια 1/4 (μόνο μύτες και το κατσαβίδι), μπορείς να την συνδιάσεις και με μία τέτοια πχ..

https://www.skroutz.gr/s/21261333/Bahco-2058-S26-1-4-26%CF%84%CE%BC%CF%87.html

Η οποία έχει στάνταρ καρυδάκια 1/4 και την πολύ μικρή καστάνια για μύτες.

Μη πάρεις μια επειδή την προτείνω εγώ. Να δεις πρώτα αν σου κάνει το περιεχόμενο.

Αυτή πχ είναι πιο κοντά στην καρόλους που ρώτησες.

https://www.skroutz.gr/s/15586510/Bahco-S410-1-2-1-4-41%CF%84%CE%BC%CF%87.html

Υγ.. Σε ότι προτείνω κάνε ερευνα αγοράς για καλύτερη τιμή. Ποτέ δεν ψάχνω τιμές, συνήθως βάζω το πρώτο λινκ που θα βρω μπροστά μου.

daz
23/02/2021, 14:33
Δε ξέρω γιατί επέλεξες την carolus αλλά να μια με παρόμοιο περιεχόμενο..

https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/ergaleia-xeiros/kasetines/bah-s910-detail

Ναι ξέρω, είναι ακριβότερη, απ' την carolus.

Ανοιξε καινούριο θέμα να ασχοληθεί και κανένας πιο νορμάλ άνθρωπος με την περίπτωσή σου.. :lol:

Bowleno
23/02/2021, 17:37
Δε ξέρω γιατί επέλεξες την carolus αλλά να μια με παρόμοιο περιεχόμενο..

https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/ergaleia-xeiros/kasetines/bah-s910-detail

Ναι ξέρω, είναι ακριβότερη, απ' την carolus.

Ανοιξε καινούριο θέμα να ασχοληθεί και κανένας πιο νορμάλ άνθρωπος με την περίπτωσή σου.. :lol:

Εσύ είσαι Καμμένος, το ξέρουμε πια:lol:
Μια συλλογή να τα έχει μαζεμένα θέλω, δεν έχω απαιτήσεις επαγγελματικές η έστω σοβαρές ερασιτεχνικές. Για να ασχολούμαι εγώ πια με το παπί.
Έχω να ασχοληθώ από τότε που πήρα τον Πήγασο, δεν έβαζα χέρι, πάρα μόνο στον μάστορα το πήγαινα. Οπότε καταλαβαίνεις τι θέλω. Αναμένω πρόταση (ει δυνατόν, οικονομική, ε;)

silkman
25/02/2021, 01:36
Αυτα μας ήρθαν σήμερα απο το αμαζον.ντε
425806

Η πτυσσόμενη καστάνια είναι απλά τέρας, πολυ στιβαρή, 61εκ και 1000Νμ. Πολύ ωραίο κούμπωμα στα καρυδάκια που δοκίμασα (διάφορα Stanley & BGS) σχεδόν χωρίς τζόγο. Ενα μοναδικό καρυδάκι Gedore που έχω δεν κούμπωνε με τίποτα.. Οι Hazet δεν έχουν κουμπι που απελευθερώνει την μπίλια αλλά έχει ωραία αίσθηση στο βάλε βγάλε, και τα δυναμόκλειδα που έχω έτσι ειναι.
425807

Βεβαια μια μικρή απογοήτεηση την πήρα γιατί στις φωτογραφίες τα γράμματα δεν είναι με λέιζερ όπως μου ήρθε εμένα :cry:
425808

Η ταπεινή μου Hazet συλλογή μέχρι στιγμής (περιμένω και το σετ 1/2 κ 1/4 καστανιες κ καρυδάκια απο Αυστρία απ τον ξάδελφο...)
425809

lazarefa
25/02/2021, 06:24
Βαρύ πυροβολικό τα εργαλεία σου. Καλοδούλευτα.