View Full Version : Καρυδάκια (σετ).
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
doctor_john
22/12/2020, 07:23
μοιαζει αλλα εχει την υπερδιπλασια τιμη η μανεσμαν.οτι πληρωνεις παιρνεις γενικως
Δεν είναι έτσι αν το δεις απο την δική τους σκοπιά. Είναι το ίδιο σετ που έβαλαν σε παραγωγή για τη mannesmann
κοστολογώντας την υπεραξία του ονόματος και εκδόθηκε με δεύτερο λογότυπο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε χαμηλότερης
δυναμικής πελάτες χωρίς να ευτελίσουν το αρχικό.
Η Makita εχει ''ξεπουλησει'' το ονομα της εδω και αρκετα χρονια, χανοντας την παλια της αιγλη.
Ασε που εχω την εντυπωση πως δεν κατασκευαζει πλεον τιποτα στην ιαπωνια, μονο κινα.
Παραμενει βεβαια ακομα μια εκ`των μεγαλων στο παιχνιδι, αλλα δεν ειναι ετσι οπως ηταν καποτε.
Το να κατασκευάζεται κάτι στην Κίνα από μόνο του δεν λέει κάτι. Όταν ένα "βαρύ" όνομα δίνει φασον εκεί δίνει και τις όποιες προδιαγραφές αυτό απαιτεί... Έχει συζητηθεί πολλάκις το πράγμα
Διακόσια τόσα τεμάχια με 100 ευρώ δε δείχνουν ποιότητα ακόμα κι αν τα μισά είναι μυτες
Διακόσια τόσα τεμάχια με 100 ευρώ δε δείχνουν ποιότητα ακόμα κι αν τα μισά είναι μυτες
Εν τω μεταξύ, δεν έχει μπει και η ρουφιάνα η.... Σουπιά να μας πει:lol:
Πάντως κι εγώ αυτής της γνώμης είμαι αν και πιστεύω ότι ερασιτεχνική χρήση θα την καλύψει
doctor_john
22/12/2020, 20:04
Δεν δείχνουν ποιότητα σε σχέση με ποια σταθερά;
εφόσον δεν έχει βάλει (συντονίσει καλύτερα) κανείς μας αντίστοιχη παραγωγή...
Αν σε καλύπτει η τιμή τους σαν mannesmann, η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη για τόσο λίγο υλικό και τόσο αυτοματοποιημένη παραγωγή.
Φτιάχνω πέντε πράγματα και μου στοιχίζουν 5ε. Τα πουλάω 4ε το ένα. Όταν πουλήσω δύο, έχω διπλασιάσει την επένδυσή μου.
Πουλάω τα άλλα τρία 1ε και φεύγουν και αυτά δίνοντας κέρδος.
:a55:
fasarias
24/12/2020, 06:27
Το να κατασκευάζεται κάτι στην Κίνα από μόνο του δεν λέει κάτι. Όταν ένα "βαρύ" όνομα δίνει φασον εκεί δίνει και τις όποιες προδιαγραφές αυτό απαιτεί... Έχει συζητηθεί πολλάκις το πράγμα
Γιατι ειχε ποτέ η makita γραμμη παραγωγης για καστανιες και καρυδακια δικα της στην ιαπωνια?
Εγω θεωρω οτι εχει ξεπεσει σαν εταιρεια συνολικα, οχι μονο στο οτι εβγαλε ενα σετ με το brand name της πανω.
lazarefa
24/12/2020, 16:15
Δυστυχώς για τις περισσότερες ανάλογες εταιρείες, από ένα σημείο και μετά, όταν γιγαντώνονται, και τα τμήματα μάρκετινκ σε αυτές προστάζουν την επέκταση σε ένα σκασμό άσχετους με το αρχικό αντικείμενο τομείς (αν σκεφτούμε σε τι αντικείμενα πάνω θα βρούμε σήμερα το λογότυπο Makita), με μόνη λύση το outsourcing, είναι πολύ εύκολο να χαθεί η μπάλα και να έχουμε τέτοιου τύπου αποτελέσματα (πολυκασετίνες μέτριας/τυπικής ποιότητας στο 100άρικο κλπ).
bros400pgm
25/12/2020, 08:34
Στα 1000 προιοντα της makita, τα 5 ειναι για κλαματα. Μεσα σε αυτα τα 5, ειναι και η συγκεκριμενη κασετινα που συζητατε. Η FORCE ειναι σκαλοπατια ανωτερη.
Ρε σεις.. Σοβαρά τώρα?
Θέλετε να ανοίξω και ένα θρεντ να συζητήσουμε αν το καινούριο κατσαβίδι i-mac pro screwdriver 15 σε 1, είναι καλύτερο από ένα vessel?
H makita και η bosch φτιάχνουν/σχεδιάζουν/εξελίσσουν ηλεκτρικά εργαλεία. Τι συζητάμε τώρα? Αν μια κασετίνα καρυδάκια που επάνω γράφει Μακίτα είναι καλή επειδή γράφει Μακίτα?
Και τι έγινε που γράφει Μακίτα δλδ?Τι μας αφορά ο λόγος που η Μακίτα αποφάσισε να βάλει το λογότυπό της επάνω σε μια κασετίνα με καρυδάκια? Δλδ δε το βάζει επάνω σε συλλογές με τρυπάνια που επίσης δεν κατασκευάζει και η ποιότητά τους ποικίλει ανάλογα με την τιμή τους?
ΒΤW η μακιτα γμει και δέρνει στα ηλεκτρικά. Τα φθηνά της είναι καλύτερα απ' τα no name ιδιας τιμής και τα ακριβά της ειναι απ' τα καλύτερα μεταξύ των κορυφαίων.
bros400pgm
26/12/2020, 13:45
Ολοι απορούμε με την ποιότητα που επέλεξε η makita να βάλει πάνω το όνομα της ;)
Νομίζω είναι άξιο απορίας.
doctor_john
26/12/2020, 13:54
Δηλαδή γνωρίζουμε την ποιότητα;
Γιατί εμένα μου φάνηκε ότι παράγγειλε ποσότητα εκεί που παρήγγειλε και η mannesmann και έχει καλύτερη τιμή.
bros400pgm
26/12/2020, 14:03
Δηλαδή γνωρίζουμε την ποιότητα;
Γιατί εμένα μου φάνηκε ότι παράγγειλε ποσότητα εκεί που παρήγγειλε και η mannesmann και έχει καλύτερη τιμή.
Προσωπικά δεν γνωρίζω την mannesman. Η σύγκριση που μπορώ να κάνω εγώ είναι με την force κασετίνα των 120€, με τα καρυδακια κ τις μύτες (δεν έχει bits κ γερμανοπολύγωνα) και σαν ποιότητα υλικού στην αφή (έχει άγρια υφή) και στο μάτι δεν είναι καλή. Δεν έχω κάνει φυσικά τεστ για να ξέρω και ούτε έχει σπάσει κάτι για να δω τις αντοχές.
Την ίδια άποψη έχω και για τα γερμανοπολύγωνα εν σχέση με αυτά της stanley που έχω.
Θα έλεγα ότι είναι του επιπέδου lidl.
Η απορία ήταν δική μου
Βλέποντας μια κασετίνα φασον περίμενα με το λογότυπο μακιτα να ειναι στο πάνω όριο τιμής κι όχι στο κατω
Προσωπικά δεν θα την αγόραζα ούτε με 100 ούτε με 200 αλλά μου έκανε εντύπωση η τιμή χωμα
george.S
26/12/2020, 16:51
Προσωπικά δεν γνωρίζω την mannesman. Η σύγκριση που μπορώ να κάνω εγώ είναι με την force κασετίνα των 120€, με τα καρυδακια κ τις μύτες (δεν έχει bits κ γερμανοπολύγωνα) και σαν ποιότητα υλικού στην αφή (έχει άγρια υφή) και στο μάτι δεν είναι καλή. Δεν έχω κάνει φυσικά τεστ για να ξέρω και ούτε έχει σπάσει κάτι για να δω τις αντοχές.
Την ίδια άποψη έχω και για τα γερμανοπολύγωνα εν σχέση με αυτά της stanley που έχω.
Θα έλεγα ότι είναι του επιπέδου lidl.
Force = Taiwan
Αλλά μια κασετίνα 1/4 inch μετά από μιας 10ετιας χρήσης χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού είναι απόλυτα λειτουργική και με απειροελάχιστη φθορά
Μιλάω σαν ερασιτέχνης που όμως Έχω μεγάλα σχέδια συνήθως και τα εργαλεία πρέπει να αποδώσουν το 150%
Έχω και επώνυμα ακριβά για μέτρο σύγκρισης Μια κασετίνα carolus συγκεκριμένα
Καθαρά ως πληροφόρηση από προσωπική εμπειρία για τα force
Καμία σχέση με lidl
bros400pgm
26/12/2020, 18:28
Force = Taiwan
Αλλά μια κασετίνα 1/4 inch μετά από μιας 10ετιας χρήσης χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού είναι απόλυτα λειτουργική και με απειροελάχιστη φθορά
Μιλάω σαν ερασιτέχνης που όμως Έχω μεγάλα σχέδια συνήθως και τα εργαλεία πρέπει να αποδώσουν το 150%
Έχω και επώνυμα ακριβά για μέτρο σύγκρισης Μια κασετίνα carolus συγκεκριμένα
Καθαρά ως πληροφόρηση από προσωπική εμπειρία για τα force
Καμία σχέση με lidl
Δεν είπα κάπου ότι η force είναι επιπέδου lidl. Διάβασε καλύτερα τι γράφω στα παραπάνω μυνήματα μου ;)
Ολοι απορούμε με την ποιότητα που επέλεξε η makita να βάλει πάνω το όνομα της ;)
Νομίζω είναι άξιο απορίας.
Γιατί? θα πάρει κανένα συνεργείο που θέλει καρυδάκια τα μακίτα για να ανοίγει κινητήρες? Ότι ποιότητα και να είχαν!
'Η μήπως νομίζεις οτι οι συλλογές με τις μύτες και τα τρυπάνια που βάζει επάνω το όνομά της είναι καλύτερα? Και αυτή και η bosch και η metabo και όλες.
Εχει και καλές, έχει και φθηνές συλλογές, του ίδιου επιπέδου με τα καρυδάκια. Το περίεργο που είναι? Ότι αυτή η συλλογή έχει μέσα και καρυδάκια εκτός από μύτες? Μια χαρά, καλά έκανε. Οταν για εργασίες συνεργείου, δε χρειάζεται καλύτερη ποιότητα απ' τα force, τότε και για τις διάφοες κατασκευές, δε χρειάζονται καλύτερα καρυδάκια απ' αυτά. Δλδ αυτός που θα πάρει ένα δράπανο μακιτα με 70 ευρώ και ένα τροχό με 80, δε θα χρειαστεί ένα 1 κλειδί ή ένα καρυδάκι για τις κατασκευές του?
Και η gedore έβαλε το όνομά της επάνω σε κινέζικα ίδιας ποιότητας και είναι μια εταιρία που κατασκευάζει τέτοια εργαλεία! Και η bahco το κάνει και λίγο πολύ όλες. Όλες όσες θέλουν να προωθήσουν τα "φθηνά" εραγαλεία που μέχρι πριν τα πουλουσαν με το όνομα των εταιριών που είχαν εξαγοράσει.
H carolus που αναφέρθηκε ήταν μια απ' αυτές τις εταιρίες που χρησιμοποιούσε η gedore για να πουλάει κινέζικα. Και τώρα σταμάτησε να τα πουλάει σαν carolus και τα πουλάει σαν gedore red γα να αποκτήσει το φθηνό προιόν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και να έχει περισσότερες πωλήσεις απ' τα ΝΕΟ tools, που δε τα ξέρει ούτε η μάνα τους.
Οι εταιρίες πρέπει να μπορούν να παρέχουν τα πάντα στους αντιπροσώπους τους. Γι' αυτό όλοι προσπαθούν να έχουν πληρέστατους καταλόγους. Διαφορετικά η hazet θα είχε μονο καρυδάκια και γερμανοπωλύγωνα και η wera μόνο κατσαβίδια.
Αλήθεια γιατί νομίζετε όλοι όσοι έχουν hazet έχουν και vigor? Τα ξέρετε τα vigor? Αν μεθαύριο τα πουλήσει η hazet σαν hazet green?
Για την ποιότητα τι συζητάμε εδώ και 2 σελίδες? Είναι ποιότητα των 150 ευρω για 200 κομμάτια. Τόσο καλά είναι!
Μια κασετίνα των 50 ευρώ για 70 κομμάτια έχει την ίδια ποιότητα με την παραπάνω είτε επάνω γράφει lidl είτε force είτε gedore red. Ούτε η εμφάνιση παίζει ρόλο ούτε οι χριστουγεννιάτικες προσφορές ούτε η μαυρη παρασκευή.
Γιατί δε συγκρίνετε περιεχόμενο-τιμή, με περιεχόμενο-τιμή από μια force, να δείτε τι ποιότητας είναι? Είναι ακριβότερα, φθηνότερα ίδια?
Ξεχάστε τις μάρκες, δεν υπάρχουν μάρκες. Μαρκες υπάρχουν μονο ανάμεσα σε κατασκευαστές. Και η makita κατασκευάζει ηλεκτρικά εργαλεία. Να μου πεις πως καταδέχεται η wiha να βάζει το όνομά της επάνω στις κινέζικες μύτες που πουλάει με 30 λεπτά τη μια να το καταλάβω. Αλλά και πάλι θα σου απαντήσω οτι τις πουλάει 30 λεπτά τη μια και όχι 2 και 4 και 7 ευρώ τη μια, που πουλάει τις υπόλοιπες.
Το θέμα δεν είναι τι πουλάνε αυτές αλλά αν ξέρουμε εμείς τι αγοράζουμε. Και απ' ότι βλέπω ακόμα δεν ξέρουμε οτι δεν αγοράζουμε μάρκες αλλά εργαλεία αντάξια της τιμής τους και μόνο της τιμής τους.
Force = Taiwan
Gedore = Germany
Μια σειρά καρυδάκια gedore made in germany που κόστισαν μια μικρή περιουσία τα 10 κομμάτια, μετά από μιας 10ετίας χρήσης χωρίς ίχνος σεβασμού, έχουν λιώσει.
Και μιλάω σαν ερασιτέχνης που όμως έχω μεγαλα σχέδια συνήθως και τα εργαλεία πρέπει να αποδώσουν το 150%
Τώρα τι εννοεί ο καθένας μας ερασιτεχνική χρήση και απόδοση στο 150% μόνο καποιος θεός θα το ξέρει.
Το θέμα είναι οτι εσένα σε καλύπτουν τα force και εμένα ίσα που με καλύπτουν τα gedore της 4πλασιας τιμής.
Για του λόγου το αληθές, φωτογραφίες στην πρώτη ευκαιρία.
Η απορία ήταν δική μου
Βλέποντας μια κασετίνα φασον περίμενα με το λογότυπο μακιτα να ειναι στο πάνω όριο τιμής κι όχι στο κατω
Προσωπικά δεν θα την αγόραζα ούτε με 100 ούτε με 200 αλλά μου έκανε εντύπωση η τιμή χωμα
ΟΙ κασετίνες με τις 200 μύτες και 40 ευρώ που είναι στην αγορά εδώ και τόσα χρόνια, δεν είναι τιμή χώμα?
ειναι....αλλα δε γραφουν μακιτα
ειναι....αλλα δε γραφουν μακιτα
Γι' αυτές που γράφουν μακίτα λέω.
Πόσο τις πουλάει αυτές? 50-60 ευρώ? Εχουν την ίδια ποιότητα με την κασετίνα με τα καρυδάκια.
424309
george.S
27/12/2020, 08:09
Gedore = Germany
Μια σειρά καρυδάκια gedore made in germany που κόστισαν μια μικρή περιουσία τα 10 κομμάτια, μετά από μιας 10ετίας χρήσης χωρίς ίχνος σεβασμού, έχουν λιώσει.
Και μιλάω σαν ερασιτέχνης που όμως έχω μεγαλα σχέδια συνήθως και τα εργαλεία πρέπει να αποδώσουν το 150%
Τώρα τι εννοεί ο καθένας μας ερασιτεχνική χρήση και απόδοση στο 150% μόνο καποιος θεός θα το ξέρει.
Το θέμα είναι οτι εσένα σε καλύπτουν τα force και εμένα ίσα που με καλύπτουν τα gedore της 4πλασιας τιμής.
Για του λόγου το αληθές, φωτογραφίες στην πρώτη ευκαιρία.
150% = χρήση στο σκάφος(Και σε ταξίδι διακοπές ) στο αμάξι, στο γκαράζ,προσαρμόζει τα πάντα στον δραπανο/ βιδολογο κλπ
Δεν δουλεύει κάθε μέρα αλλά της πίνω το αίμα οταν την χρησιμοποιώ.
Η ένσταση μου είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με του lidl και μιλάω για την force
Δεν την αναφέρω σαν κορυφαία επιλογή
Θα ανεβάσω και εγώ φώτο της κασετίνας :) μην νομίζεις ότι την έχω μπιμπελο
bros400pgm
27/12/2020, 09:20
Γιατί? θα πάρει κανένα συνεργείο που θέλει καρυδάκια τα μακίτα για να ανοίγει κινητήρες? Ότι ποιότητα και να είχαν!
'Η μήπως νομίζεις οτι οι συλλογές με τις μύτες και τα τρυπάνια που βάζει επάνω το όνομά της είναι καλύτερα? Και αυτή και η bosch και η metabo και όλες.
Εχει και καλές, έχει και φθηνές συλλογές, του ίδιου επιπέδου με τα καρυδάκια. Το περίεργο που είναι? Ότι αυτή η συλλογή έχει μέσα και καρυδάκια εκτός από μύτες? Μια χαρά, καλά έκανε. Οταν για εργασίες συνεργείου, δε χρειάζεται καλύτερη ποιότητα απ' τα force, τότε και για τις διάφοες κατασκευές, δε χρειάζονται καλύτερα καρυδάκια απ' αυτά. Δλδ αυτός που θα πάρει ένα δράπανο μακιτα με 70 ευρώ και ένα τροχό με 80, δε θα χρειαστεί ένα 1 κλειδί ή ένα καρυδάκι για τις κατασκευές του?
Και η gedore έβαλε το όνομά της επάνω σε κινέζικα ίδιας ποιότητας και είναι μια εταιρία που κατασκευάζει τέτοια εργαλεία! Και η bahco το κάνει και λίγο πολύ όλες. Όλες όσες θέλουν να προωθήσουν τα "φθηνά" εραγαλεία που μέχρι πριν τα πουλουσαν με το όνομα των εταιριών που είχαν εξαγοράσει.
H carolus που αναφέρθηκε ήταν μια απ' αυτές τις εταιρίες που χρησιμοποιούσε η gedore για να πουλάει κινέζικα. Και τώρα σταμάτησε να τα πουλάει σαν carolus και τα πουλάει σαν gedore red γα να αποκτήσει το φθηνό προιόν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και να έχει περισσότερες πωλήσεις απ' τα ΝΕΟ tools, που δε τα ξέρει ούτε η μάνα τους.
Οι εταιρίες πρέπει να μπορούν να παρέχουν τα πάντα στους αντιπροσώπους τους. Γι' αυτό όλοι προσπαθούν να έχουν πληρέστατους καταλόγους. Διαφορετικά η hazet θα είχε μονο καρυδάκια και γερμανοπωλύγωνα και η wera μόνο κατσαβίδια.
Αλήθεια γιατί νομίζετε όλοι όσοι έχουν hazet έχουν και vigor? Τα ξέρετε τα vigor? Αν μεθαύριο τα πουλήσει η hazet σαν hazet green?
Για την ποιότητα τι συζητάμε εδώ και 2 σελίδες? Είναι ποιότητα των 150 ευρω για 200 κομμάτια. Τόσο καλά είναι!
Μια κασετίνα των 50 ευρώ για 70 κομμάτια έχει την ίδια ποιότητα με την παραπάνω είτε επάνω γράφει lidl είτε force είτε gedore red. Ούτε η εμφάνιση παίζει ρόλο ούτε οι χριστουγεννιάτικες προσφορές ούτε η μαυρη παρασκευή.
Γιατί δε συγκρίνετε περιεχόμενο-τιμή, με περιεχόμενο-τιμή από μια force, να δείτε τι ποιότητας είναι? Είναι ακριβότερα, φθηνότερα ίδια?
Ξεχάστε τις μάρκες, δεν υπάρχουν μάρκες. Μαρκες υπάρχουν μονο ανάμεσα σε κατασκευαστές. Και η makita κατασκευάζει ηλεκτρικά εργαλεία. Να μου πεις πως καταδέχεται η wiha να βάζει το όνομά της επάνω στις κινέζικες μύτες που πουλάει με 30 λεπτά τη μια να το καταλάβω. Αλλά και πάλι θα σου απαντήσω οτι τις πουλάει 30 λεπτά τη μια και όχι 2 και 4 και 7 ευρώ τη μια, που πουλάει τις υπόλοιπες.
Το θέμα δεν είναι τι πουλάνε αυτές αλλά αν ξέρουμε εμείς τι αγοράζουμε. Και απ' ότι βλέπω ακόμα δεν ξέρουμε οτι δεν αγοράζουμε μάρκες αλλά εργαλεία αντάξια της τιμής τους και μόνο της τιμής τους.
Την εχεις πιασει στα χερια σου την συλλογη της makita? Ειναι για γελια, απλα η τιμη της ειναι σωστη. Δεν θα μπορουσε να την δινει 200€ (αν και απο εκεινη την τιμη ξεκινησε).
Εγω προσωπικα, οτι και να λες, οταν κατι γραφει πανω makita, περιμενω να ειναι ανω του μετριου, καλυτερο απο FORCE. Ας το κοστολογησει οσο θελει.
Μην βαζεις μεσα το γεγονος τι αγοραζει ο καθενας.
PS. Οι κρουστικες μυτες και τα τρυπανια της ειναι ανω του μετριου. Η συγκεκριμενη κασετινα ειναι για κλαματα.
doctor_john
27/12/2020, 10:15
Mε αυτά και μ' αυτά έμαθα την Wera Tools.. κοιτάζω για κάποιο σετ άλλεν γιατί τα facom παραδίδουν λίγο και η θήκη τους πολυμερίστηκε.
Λεω μήπως πάρω και μερικές μύτες για ίσιες και φιλιπς βιδες. :p
bros400pgm
27/12/2020, 10:23
Mε αυτά και μ' αυτά έμαθα την Wera Tools.. κοιτάζω για κάποιο σετ άλλεν γιατί τα facom παραδίδουν λίγο και η θήκη τους πολυμερίστηκε.
:D:D:D
Όχι εδώ κατσαβίδια ρε ρεμάλια..
150% = χρήση στο σκάφος(Και σε ταξίδι διακοπές ) στο αμάξι, στο γκαράζ,προσαρμόζει τα πάντα στον δραπανο/ βιδολογο κλπ
Δεν δουλεύει κάθε μέρα αλλά της πίνω το αίμα οταν την χρησιμοποιώ.
Η ένσταση μου είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με του lidl και μιλάω για την force
Δεν την αναφέρω σαν κορυφαία επιλογή
Θα ανεβάσω και εγώ φώτο της κασετίνας :) μην νομίζεις ότι την έχω μπιμπελο
Ασφαλώς και δεν έχει σχέση με του λιντλ. Του λιντλ εξ' άλλου είναι φθηνότερα. Πάντως διαφορετικά πράγματα αντιλαμβανόμαστε σαν 150% χρήση!
Ο βιδολόγος πάντως τα φθείρει τα καρυδάκια, ειδικά αν είναι 12γωνα.
Την εχεις πιασει στα χερια σου την συλλογη της makita? Ειναι για γελια, απλα η τιμη της ειναι σωστη. Δεν θα μπορουσε να την δινει 200€ (αν και απο εκεινη την τιμη ξεκινησε).
Εγω προσωπικα, οτι και να λες, οταν κατι γραφει πανω makita, περιμενω να ειναι ανω του μετριου, καλυτερο απο FORCE. Ας το κοστολογησει οσο θελει.
Μην βαζεις μεσα το γεγονος τι αγοραζει ο καθενας.
Δε χρειάζεται να την πιάσω στα χέρια μου. Έχω πιάσει άλλες της ίδιας κατηγορίας. Αν το έλεγες αυτό για ένα ηλεκτρικό θα συμφωνούσα μαζί σου, για καρυδάκια κλ.. τι να πω? Δεν τα υπολογίζω καν!
Οι κρουστικες μυτες και τα τρυπανια της ειναι ανω του μετριου. Η συγκεκριμενη κασετινα ειναι για κλαματα.
Και τα δυο είναι ανάλογα της τιμής τους. Οι κρουστικές μύτες και τα τρυπάνια που πουλάει ξεχωριστα, με την κασετίνα που έβαλα παραπάνω, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό.
Στα κατσαβίδια και στις μύτες (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151456&page=5&p=2894965&viewfull=1#post2894965) έχουν γραφτεί αρκετά.
fasarias
27/12/2020, 11:59
Και που ξερω εγω (ο ανυποψιαστος πελατης) οτι τα gedore-red δεν ειναι ιδια με τα gedore?
Οτι η wera εχει 2 κατηγοριες ποιοτητας (μυτες με 50 λεπτα και μυτες με 4 ευρω) αλλα και τα 2 γραφουν πανω wera?
Οτι η makita εχει δωσει φασον συλλογες στο κινεζικο περιπτερο της γειτονιας της και εχει κοτσαρει πανω το brand της?
Μεσω της τιμης αγορας?
Το τσακαλακι πονηρο πωλητη που θελει να βγαλει μεγαλυτερο κερδος και σου πασαρει το φθηνο για καλο επειδη μπορει λογω του οτι γραφει πανω το εργαλειο αναγνωρισιμο brand name δεν τον υπολογιζουμε στην εξισωση?
Σοβαρες εταιρειες που σεβονται το αγοραστικο κοινο τους δεν θα επρεπε να καταφευγουν σε τετοιες πρακτικες κατα την γνωμη μου.
george.S
27/12/2020, 12:02
Και οι φωτογραφίες
Φθορά υπάρχει Αλλά λειτουργεί απρόσκοπτα
Η μια μύτη καταστράφηκε από λάθος χειρισμό του γιου μου
Για τα € που έδωσα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος
Καθαρά για την κουβέντα
Η μόνη ένσταση ήταν για τα lidl που παρεξήγησα ότι τα εξισώνατε με τα force
Έχω πάρει καστανια και καρυδακια από τα lidl και το πιθανότερο είναι τα χαρίσω σε κανένα φίλο που δεν έχει καθόλου
Υγ εξαιτίας αυτού του νήματος και κάποια σαν αυτό με έχουν βάλει στο τρυπάκι και αγοράζω πλέον μόνο καλά (και συνήθως ακριβά)εργαλεία
panavour
27/12/2020, 12:19
Και που ξερω εγω (ο ανυποψιαστος πελατης) οτι τα gedore-red δεν ειναι ιδια με τα gedore?
Οτι η wera εχει 2 κατηγοριες ποιοτητας (μυτες με 50 λεπτα και μυτες με 4 ευρω) αλλα και τα 2 γραφουν πανω wera?
Οτι η makita εχει δωσει φασον συλλογες στο κινεζικο περιπτερο της γειτονιας της και εχει κοτσαρει πανω το brand της?
Μεσω της τιμης αγορας?
Το τσακαλακι πονηρο πωλητη που θελει να βγαλει μεγαλυτερο κερδος και σου πασαρει το φθηνο για καλο επειδη μπορει λογω του οτι γραφει πανω το εργαλειο αναγνωρισιμο brand name δεν τον υπολογιζουμε στην εξισωση?
Σοβαρες εταιρειες που σεβονται το αγοραστικο κοινο τους δεν θα επρεπε να καταφευγουν σε τετοιες πρακτικες κατα την γνωμη μου.
Συμφωνω απολυτως αλλα η αγορα που ειναι αμειλικτη αλλα επιτασσει.Παρε παραδειγμα Ευρωπαικες μοτοσυκλεττοβιομηχανιες ποσο εχουν ριξει την ποιοτητα φτιαχνοντας ΚΙΝΑ και ΙΝΔΙΑ,για να καλυψουν λογω ονοματος τις απεραντες αγορες των χωρων αυτων,αλλα πουλωντας και στην Ευρωπη ΧΩΡΙΣ μειωση τιμων.Δυστυχως το μαρκετινγ εχει επικρατησει των μηχανολογων.
Μεσω της τιμης αγορας?
Κανένα τσακαλάκι δε μπορεί να πουλήσει τα φθηνά στην τιμή των premium.
Αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150742&page=4&p=2803901&viewfull=1#post2803901).. Εχει 700 ευρώ.
Το οτι ο ένας μπορεί να πουλάει μια κασετίνα 100 και ο άλλος 120 και κάποιος τρίτος να την έχει 150 είναι γνωστό. Κάποιοι απ' αυτούς θα χάσουν την πώληση αν εσύ κάνεις μια μικρή έρευνα αγοράς. Οπότε οι τιμές είναι συνήθως σε διαφορές που ο πελάτης θα πει "δε γμται που να τρέχω για 10 ευρώ..". Αλλά κανείς δε θα την έχει 300 ευρώ που θα είχε πχ αν ήταν bahco ή 700 ήταν bahco ergo. (αν ήταν bahco ergo με αυτά τα εργαλεία που έχει η μακιτα θα είχε 1200).
Ναι απ' την τιμή τους. Αυτό πάντα γινότανε. Νομίζεις οτι παλιότερα, για φθηνά εργαλεία αγόραζαν κινέζικα? Όχι.. τα κατασκεύαζαν! Πάντα έφτιαχναν και φθηνά εργαλεία γι' αυτούς που δεν ήθελαν ακριβά. Τι κι αν τότε έγραφαν επάνω made in germany και τώρα δε γράφουν τίποτα? Μη σου πω οτι τα σημερινά κινέζικα φθηνά είναι καλύτερα απ' τα φθηνά που κατασκεύαζαν οι Γερμανοί.
Πως μπορείς να μπερδευτείς?
https://www.ergaliomihaniki.gr/index.php?route=product/product&path=81_375&product_id=7569
https://www.ergaliomihaniki.gr/index.php?route=product/product&path=81_375&product_id=7571
H κασετίνα με τα καρυδάκια και τα γερμανοπωλύγωνα είναι φθηνότερη απ' τα γερμανοπωλύγωνα μόνα τους. Και η bahco δεν έχει red green και μλκίες ενώ κανένα εργαλείο δε γράφει αν είναι κατασκευασμένο στην Ισπανία, στη Σουηδία ή στην Κίνα (μόνο όσα έχουν συσκευασία το αναφέρουν επάνω σε αυτή)..
Η άλλη άποψη λέει οτι η εταιρία που σέβεται τον πελάτη της θα του προσφέρει όλες τις επιλογές ώστε να επιλέξει αυτός τι θα πάρει. Και να σου πω κάτι? Τα φθηνά τα της bahco είναι απ' τα καλύτερα που έχω βρει. Και όχι δεν είναι τόσο φθηνά όσο κάποια άλλα. Εχουν ακόμα την ποιότητα που είχαν κάποτε τα carolus όταν έγραφαν επάνω made in Taiwan for Carolus Germany.
Πως θα ξέρει όλες αυτές τις διαφορές κάποιος? Απ' την τιμή τους.
Η μακιτα δεν κορόιδεψε κανέναν όπως κανέναν δε κοροϊδεύει και η bahco. Το αν η τακτική αυτή μας αρέσει ή όχι είναι ανεξάρτητο απ' την τακτική και το μάρκετιν των εταιριών. Εχεις μπροστά σου δυο συλλογές με μύτες όλων των ειδών. Η μια γράφει ΝΕΟ tools και η άλλη Makita και έχουν την ίδια τιμή για παρόμοιο περιεχόμενο. Ποια θα έπαιρνες? Και εσύ και ο μισός πλανήτης! Γιατί η makita να προωθήσει την ίδια κασετίνα με μια φίρμα επάνω που δεν την ξέρεις και να διακινδυνεύσει να χάσει την πώληση απ' την κασετίνα της NEO tools?
Και στο κάτω κάτω. Απ' τη στιγμή που υπάρχουν καποιοι που πίνουν νερό στο όνομα της manesman γιατί να μη βγάλει η makita ποιότητα manesman? Επειδή δε καλύπτει εμάς? So what? H Makita με αυτή την κασετίνα σου εγγυάται οτι τα εργαλεία που θα πάρεις θα είναι καλά για την τιμή που θα τα πάρεις. Αυτό!
Και οι φωτογραφίες
:) :beer:
Μεσω της τιμης αγορας?
Όπως ο ένας δεν ξέρει από μάρκες εργαλεία, άλλος δεν ξέρει από αυτοκίνητα, άλλος από μηχανές, άλλος από ηλεκτρικές συσκευές, άλλος από τηλεοράσεις, άλλος από κομπιούτερ, άλλος από ... βάλε ό,τι θέλεις.
Τις ίδιες λύσεις έχουμε όλοι.
Ή την ψάχνεις χάνοντας χρόνο, ή πληρώνεις κάτι παραπάνω αν θέλεις να εξασφαλιστείς, ή το παίζεις.
Δεν έχει να κάνει με εργαλεία.
Οι μεγαλύτεροι όμιλοι έχουν το ωραίο σύστημα και βάζουν διαφορετική ταμπέλα σε κάθε επίπεδο ποιότητας. Δεν είναι πάντα ξεκάθαρο, αλλά γενικά σε άλλο κοινό στοχεύουν τα Black & Decker, σε άλλο τα Stanley, ενώ τα DeWalt είναι "μόνο για γνώστες". H Bosch βάζει διαφορετικό χρώμα σε κάθε σειρά και παλιότερα είχε και τη Skil για πιο χαμηλά. Το θεωρώ καλύτερο από το να πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου αν το Makita που πήρες είναι ποιότητας Α', Β', ή Γ(τπ)'. Η αντίστοιχη προσπάθεια με τη Maktec δε μου φαίνεται να έπιασε.
@Doctor John: Η Mannesmann που έχεις στο μυαλό σου δε νομίζω ότι είναι η ίδια με την (Αφοί) Mannesmann που εμπορεύεται κυρίως απωανατολίτικα εργαλεία.
doctor_john
27/12/2020, 20:48
Σαν μια απο τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες ατσαλιού στον πλανήτη (https://www.mannesmann.com/en/mannesmann/history/) την ξέρω. Σωληνουργοί εφευρέτες.
Το να έχουν δικά τους εργαλεία μου αρέσει γιατί έτσι κυκλοφορείς ένα σήμα που δεν θα μπορούσες, δεν μπερδεύονται εύκολα με άλλων κ.λπ.
Δεν φαντάζομαι ότι ασχολήθηκαν ιδιαίτερα αν και θα μπορούσε γιατί τα κράματα που διαχειρίζονται έχουν πολλά κοινά με των εργαλείων.
γενικά θεωρώ ότι έχει πλάκα να υπάρχουν διάφορα σετ απο εταιρείες και η λογική ποιότητα που έχουν αντισταθμίζει την πολλαπλάσια τιμή των πολύ καλών.
lazarefa
27/12/2020, 21:01
Και οι φωτογραφίες
Η μια μύτη καταστράφηκε από λάθος χειρισμό του γιου μου
Για τα € που έδωσα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος
Καθαρά για την κουβέντα
Η μόνη ένσταση ήταν για τα lidl που παρεξήγησα ότι τα εξισώνατε με τα force
Έχω πάρει καστανια και καρυδακια από τα lidl και το πιθανότερο είναι τα χαρίσω σε κανένα φίλο που δεν έχει καθόλου
Υγ εξαιτίας αυτού του νήματος και κάποια σαν αυτό με έχουν βάλει στο τρυπάκι και αγοράζω πλέον μόνο καλά (και συνήθως ακριβά)εργαλεία
Έχω ακριβώς το ίδιο σετ σαν Neo Tools (το πως βρέθηκε στα χέρια μου από καινούριο, πονεμένη ιστορία...)
Ρε μαστορια τα wurth τι λένε γενικότερα τα εμπιστεύεται? Για σετ καστανιάς.
Μια χαρά είναι.
? Για σετ καστανιάς.
Γιά καστανιά καλά είναι......στην καρυδιά μας τα χαλάνε λίγο................:bawl:
lazarefa
30/12/2020, 16:28
Μια χαρά είναι τα Wurth όπως έγραψε πριν και ο daz, απλά συνήθως είναι αρκετά ακριβά (καίτοι rebranded κομμάτια ποιοτικών εταιρειών), καθώς η εν λόγω εταιρεία δεν κατασκευάζει τίποτα η ίδια, από τα αντίστοιχα πρωτότυπα εργαλεία. Έχει εξηγηθεί πολλάκις γιατί γίνεται αυτό, χοντρικά γιατί απευθύνονται κύρια σε επαγγελματίες, στους οποίους μετράνε θέματα όπως η μεγάλη γκάμα καταλόγου, η άμεση διαθεσιμότητα όταν χρειαστούν κάτι για τη δουλειά τους που θα τους έρθει και με μέσα της εταιρείας (κάτι σαν εργαλεία με το κλειδί στο χέρι αν μπορούμε να το πούμε κι έτσι) και πάει λέγοντας.
Προφανώς για έναν ερασιτέχνη, έστω κι απαιτητικό, όλα αυτά μάλλον δεν έχουν κάποια αξία, εξ ου και συνήθως αγορά εργαλείων με το σήμα της Wurth δεν πολυσυμφέρει με κριτήρια τιμής/ποιότητας σε σχέση με άλλες καλές εταιρείες του χώρου. Αν βέβαια βρεις κάτι σε σχετικά σωστή τιμή, προφανώς και θα αξίζει και με τα κριτήρια που βάζει ένας ερασιτέχνης.
Αν δεν έχεις ιδιαίτερους λόγους για αγορά Wurth, μπορείς να κοιτάξεις για σετ καστάνιας και σε Hazet, Gedore, Facom, που ως εταιρείες φημίζονται για τα ανάλογα εργαλεία.
Laz παλιά τα καρυδάκια της wurth ηταν koken οι καστάνιες facom κτλ..
Τώρα είναι κίνα ταιβάν καλής ποιότητας και με χαμηλότερες τιμές. Εχει πολύ καλές συλλογές με όλα τα απαραίτητα κομμάτια σε αρκετά ποιοτική κασετίνα και με περιεχόμενο που φαίνεται αξιόλογο. Οι ίδιες συλλογές από Gedore Hazet θα ήταν απλησίαστες.
lazarefa
30/12/2020, 16:50
Ομολογώ ότι δεν είχα επικαιροποιήσει την εικόνα μου για τα εργαλεία της Wurth όπως εσύ daz. Οπότε για το φίλο που ρώτησε πριν, ας τσεκάρει τιμές/ποιότητα και ας πράξει ανάλογα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον, βρίσκομαι σε μια όμορφη κοινωνία εδώ μέσα.
Τα εργαλεία της προαναφερθείσας εταιρίας τα έχει το συνεργείο της γειτονιάς και με έχουν
εντυπωσιάσει τόσο στην ποιότητα αλλά και στη ποικιλία.
Hazet να με συν χωράτε αλλά οπτικά δε μου κάνουν, koken τα πρωτοάκουσα εδώ μέσα και με μια γρήγορη μάτια ακριβά και δυσεύρετα.
Facom ναι είμαι μεταξύ αυτών το δυο οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες.
Θα ποστάρω όταν αποφασίσω την αγορά γιατί είμαι ακόμα μεταξύ
3/8 ή 1/2.
Καλή χρόνια να έχουμε.
Hazet να με συν χωράτε αλλά οπτικά δε μου κάνουν,
Ιεροσυλία! Φωτιά θα πέσει να μας κάψει!
(γερμανοί παιδί μου, τι περιμένεις?)
Road Pirat
31/12/2020, 18:08
Τα koken δυσεύρετα ναι, για αυτό που παιρνεις όμως δεν θα τα έλεγα ακριβά, είναι φτηνότερα από facom. Τα worth μια χαρά είναι ιδικά για τους επαγγελματίες που θα κόψουν τιμολόγιο και έχουν μια επιπλέον έκπτωση από τις τιμές λιανικής. Και ένα ακόμη είναι ότι θα μπεις σε ένα μαγαζί και θα έχει ότι θέλεις από εργαλεία και αναλώσιμα
motojojo
31/12/2020, 19:39
Την craft-meyer τη γνωριζουμε?
https://www.louis.de/artikel/steckschluesselsatz-94-teilig-metrisch/10018711?list=43bb540c09900543b02b555101999fd0&filter_article_number=10018711
Τα αξιζουν τα λεφτα τους?
Πρακτικά μου λειπουν τα μεγαλα μεγεθη αλλα δεν θα ηταν ασχημα να τα ειχα ολα μαζεμενα να μην κουβαλαω 10 βαλιτσακια και θηκες με εργαλεια (δεν εχω γκαραζ, open backyard tunning)
Χρηση γενικα περιστασιακη. Δεν την πασπατευω και καθε μερα τη μηχανη, μονο αν προκύψει κάτι.
του κιλου ειναι..........
τη δουλεια σου ισως την κανεις οπως την περιγραφεις
https://www.louis.de/artikel/steckschluesselsatz-94-teilig-metrisch/10018711?list=43bb540c09900543b02b555101999fd0&filter_article_number=10018711
Πρακτικά μου λειπουν τα μεγαλα μεγεθη αλλα δεν θα ηταν ασχημα να τα ειχα ολα μαζεμενα να μην κουβαλαω 10 βαλιτσακια και θηκες με εργαλεια (δεν εχω γκαραζ, open backyard tunning)
Χρηση γενικα περιστασιακη. Δεν την πασπατευω και καθε μερα τη μηχανη, μονο αν προκύψει κάτι.
Πρόσφατη αγορά για μένα, δεν είχα την ευκαιρία ακόμα να τα δοκιμάσω αλλά για τα 35€ που έδωσα και με μια πρώτη ματιά δείχνει αξιοπρεπή συλλογή.
με την περιστασιακή χρήση που κάνω εγώ και χωρίς κακομεταχείριση, θεωρώ ότι θα αντέξει για αρκετό καιρό... ίδωμεν
Σημ: το μέτρο σύγκρισης που έχω είναι τα επίσης genric φθηνά που είχα έως τώρα... οπότε...:look:
Όταν βλέπεις κασετίνες με 40 ευρώ και όλα αυτά εργαλεία, μη ρωτάς τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε ή να συγκρίνουμε. Ότι χρωμα και να έχουν, ότι μαρκα και να γράφουν, πρόκειται για no name εργαλεία της χαμηλότερης δυνατής ποιότητας (βασικά πάει και πιο κάτω).
Το αν θα δουλέψουν ή όχι το ξερεις μόνο εσύ. Εξαρτάται τι κάνεις, σε τι δουλεύεις και ποσους συμβιβασμούς θέλεις να κάνεις. Μπορεί κάποιος να μη χρειάζεται καλύτερα εργαλεία απ' αυτά αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι πρόκειται για εργαλεία πολύ χαμηλής ποιότητας.
Αν παρ' όλα αυτά, καλύπτει τις ανάγκες σου, τότε ειναι μια χαρά εργαλεία. Αλλά μη ρωτάς αν ξέρουμε την craft meyer. Και snap on να έγραφαν επάνω που την ξέρει όλος ο κόσμος, δε θα άλλαζε τίποτα απολύτως. Γιατί κοστίζει όσο κοστίζουν και οι κασετίνες του lidl.
stefanos
31/12/2020, 21:50
Γιατί κοστίζει όσο κοστίζουν και οι κασετίνες του lidl.
Και έχουν και ίδια κασετίνα με του lidl.
motojojo
01/01/2021, 22:46
Δεν ξέρω αν είναι ακόμα μια κασετίνα των 40 ευρω. Η αρχική τους τιμή είναι 80 απ'ότι λένε, τόσα έχει και στο άμαζον, οπότε το 40 μάλλον δεν είναι πλασματικό (θεωρώ).
Για τη μάρκα ρώτησα αν υπάρχει άποψη. Εμπειρία απο εργαλεία δεν έχω αλλά αν είναι μουφα ποιοτικά προφανώς και δεν θα έδινα 80 για να την πάρω και για τα 40 θα ήμουν σκεπτικός. Αν παρόλα αυτά έχουν ένα αξιοπρεπές vfm με 80 ευρώ, τότε με 50% έκπτωση κάνουν την εν λόγω κασετίνα μια καλή ευκαιρία ειδικά για κάποιον αρχάριο σαν εμένα.
Αν με 80 ευρώ (ή 100) παίρνει κανείς κάτι πιο επωνυμο και αποδεδειγμένα πιο ποιοτικό, τότε πάλι αλλάζουν οι ισορροπίες.
πχ στο κατοστάρικο τώρα βρίσκω σετ της μακιτα (P-90532) όπως και καναδυο σετακια της Brüder Mannesmann.
Πιο πολύ οι καστάνιες και τα καρυδάκια σε μεγάλο μέγεθος με ενδιαφέρουν, για μικρότερα μεγέθη οπως και άλλες μύτες έχω ήδη και μάλιστα της Brüder Mannesmann την οποία αγόρασα τυχαία και έχω ελάχιστα χρησιμοποιήσει.
Δεν ξέρω αν είναι ακόμα μια κασετίνα των 40 ευρω. Η αρχική τους τιμή είναι 80 απ'ότι λένε, τόσα έχει και στο άμαζον, οπότε το 40 μάλλον δεν είναι πλασματικό (θεωρώ).
Για τη μάρκα ρώτησα αν υπάρχει άποψη. Εμπειρία απο εργαλεία δεν έχω αλλά αν είναι μουφα ποιοτικά προφανώς και δεν θα έδινα 80 για να την πάρω και για τα 40 θα ήμουν σκεπτικός. Αν παρόλα αυτά έχουν ένα αξιοπρεπές vfm με 80 ευρώ, τότε με 50% έκπτωση κάνουν την εν λόγω κασετίνα μια καλή ευκαιρία ειδικά για κάποιον αρχάριο σαν εμένα.
Αν με 80 ευρώ (ή 100) παίρνει κανείς κάτι πιο επωνυμο και αποδεδειγμένα πιο ποιοτικό, τότε πάλι αλλάζουν οι ισορροπίες.
πχ στο κατοστάρικο τώρα βρίσκω σετ της μακιτα (P-90532) όπως και καναδυο σετακια της Brüder Mannesmann.
Πιο πολύ οι καστάνιες και τα καρυδάκια σε μεγάλο μέγεθος με ενδιαφέρουν, για μικρότερα μεγέθη οπως και άλλες μύτες έχω ήδη και μάλιστα της Brüder Mannesmann την οποία αγόρασα τυχαία και έχω ελάχιστα χρησιμοποιήσει.
Είναι ίδια με του λιντλ.
Την είχα πάρει 80 ευρώ.
Για ερασιτεχνική χρήση είναι μια χαρά.
Τη χρησιμοποιώ σε δύο μηχανάκια και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Προχωρα
αν θες μονο τα μεγαλα νουμερα δωσε κατι παραπανω και παρε ενα ποιοτικο σετακι μονο με αυτα
τα μεγαλα νουμερα θα δουλεψουν σε μεγαλες ροπες οποτε εκει το φθηνο θα σε προδωσει σιγουρα
Kstools και kingtony τα έχω δουλέψει και τα ανάγω σε ποιότητα gedore κτλ, υπόψην.
Kstools και kingtony τα έχω δουλέψει και τα ανάγω σε ποιότητα gedore κτλ, υπόψην.
Θα μπεις στην μαύρη λίστα της σουπιάς με τους βλάσφημους, να ξέρεις:lol:
panavour
10/01/2021, 12:06
αν θες μεγαλα νουμερα παρε αυτα ΕΓΓΥΗΣΗ.:D
https://www.skroutz.gr/s/25240603/Beta-%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-929-C8-009290925-1-13%CF%84%CE%BC%CF%87.html
nauagios
10/01/2021, 12:32
Τα έχεις δουλέψει πόσο και σε πόσο σκληρή χρήση. Σκληρή από σκήρή διαφέρει βέβαια. Σε 50 χρόνια είσαι σίγουρος ότι θα εξυπηρετούν τον σκοπό τους στο μέγιστο? ένα matador, dowidat για παράδειγμα το κάνει ακόμα και θα το κάνει για πολύ ακόμα και είναι σίγουρο. Το ίδιο και ένα gedore η κάποιο παρομοιας ποιότητας. Τα KStools και τα αλλα που ανεφερες καλο ειναι να μην τα βάζεις στην ίδια κατηγορία.
αν θες μεγαλα νουμερα παρε αυτα ΕΓΓΥΗΣΗ.:D
https://www.skroutz.gr/s/25240603/Beta-%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-929-C8-009290925-1-13%CF%84%CE%BC%CF%87.html
Μια χαρά σετάκι, το έχω πρόχειρο για τα χοντρά, όταν βαριέμαι να βγάλω το καλό.
(ούτε εμότικον δε χρειάζεται εδώ...)
Εντάξει εξηγούμε: μηχανικός στα βαπόρια είμαι, όποτε ότι εργαλεία δουλεύω δεν τα έχω πληρώσει
επίσης το χειρότερο ότι τα πιάνουν και άτομα που δε ξέρουν ποτέ θα χρειαστούν τη μανελα.
Έτσι από εμπειρία σας λεω ότι είναι τίμια ειδικά τα κς.
Τώρα έχω απορία δλδ εσείς αγοράζεται σετ καστανιά με 300+€ και τις πίνετε το αίμα ή την έχετε για καμία σπέσιαλ δουλίτσα?
Εντάξει εξηγούμε: μηχανικός στα βαπόρια είμαι, όποτε ότι εργαλεία δουλεύω δεν τα έχω πληρώσει
επίσης το χειρότερο ότι τα πιάνουν και άτομα που δε ξέρουν ποτέ θα χρειαστούν τη μανελα.
Έτσι από εμπειρία σας λεω ότι είναι τίμια ειδικά τα κς.
Τώρα έχω απορία δλδ εσείς αγοράζεται σετ καστανιά με 300+€ και τις πίνετε το αίμα ή την έχετε για καμία σπέσιαλ δουλίτσα?
Ότι είναι τίμια, είναι, δεν αντιλέγουμε. Στο ίδιο επίπεδο με gedore, facom, δεν είναι όμως. Είναι μια καλή λύση για οικιακά μαστορέματα και αν είχα λεφτά θα έπαιρνα ένα πλήρες σετ....
nauagios
10/01/2021, 22:29
Κατά κάποιο τρόπο έδωσες μόνος σου την απάντηση και δεν το κατάλαβες. Kstools καστάνια μπορείς να έχεις ακόμα και σε επαγγελματικούς κλάδους. Πχ συνεργεία, οικοδομή. Ακόμα και όταν θα αστοχίσει το εργαλείο θα πεταχτεί κάποιος και θα πάρει ένα να γίνει η δουλειά έστω και καθυστερημένα. Σε τομείς όμως που δουλεύουν 24/7, πόσο μάλλον σε ένα πλοίο υπάρχει ανάγκη να έχεις το καλύτερο και αυτό δεν είναι το KStools αλλά αυτά των 300 και βάλε.
Ποιός ο λόγος να δώσουμε 300 ευρώ? Για να τα χαϊδεύουμε?
Καμία καστάνια δε θα κάνω σφυρί, ουτε αυτή των 15 ευρώ ούτε αυτή των 50, αλλά καμία δε θα λυπηθώ κιόλας.
Τα ks tools που πωλούνταν πριν μερικά χρόνια μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με αυτά που πωλούνται σήμερα. Και δύο κασετίνες που πωλούνται σήμερα με παρόμοιο περιεχόμενο, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Και αυτό που θα είναι στην αγορά αύριο, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Και όταν λέω διαφορετικό εννοώ σε σχεδίαση, εργονομία, ποιότητα κατασκευής, φινίρισμα.
Μία πένσα ks tools που την παίρνεις με το καρτελάκι της απ' τον πάγκο σε ένα μαγαζί της Σπύρου Πάτση, μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μια πένσα ks tools που υπάρχει μέσα σε ένα μίνι εργαλειοφόρο με κάθε λογής εργαλείο. Και αυτή μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτή που υπάρχει σε ένα άλλο εργαλειοφόρο με εντελώς διαφορετική τιμή.
Αυτές οι μάρκες φτιάχνουν ΣΕΤ, δε φτιάχνουν εργαλεία. Φτιάχνουν σετ με 40 ευρώ η κασετίνα μέχρι πχ 400 ευρώ ο εργαλειοφόρος (γεμάτος). Εχουν και κασετίνες με 70 ευρώ και με λιγότερα κομμάτια απ' αυτή με τα 40, έχουν και εργαλειοφόρους με 140 ευρώ και με περισσότερα εργαλεία μέσα. Τα χύμα εργαελεία τους, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με αυτά των σετ, ή, μπορεί και να είναι ίδια. Και αύριο να είναι ίδιας ποιότητας αλλά διαφορετικά στην εμφάνιση ή ίδια στην εμφάνιση αλλά διαφορετικής ποιότητας. Δλδ της πουτάνας το κάγκελο.
Όταν θα το καταλάβουμε αυτό, θα καταλάβουμε και γιατί δε μπορούμε να πούμε οτι τα ks είναι καλά ή όχι.
Τίποτε απ' όλα αυτά δε μπορεί να συγκριθεί με κάτι που έχει την 10απλάσια τιμή.
Και όχι, με τη 10πλάσια τιμή δε παίρνεις 10πλασια ποιότητα, ούτε 10πλασια αντοχή. Παίρνεις όμως 10 φορές καλύτερο εργαλείο. Μέσα στην τιμή, εκτός απ' την ποιότητα, βρίσκεται και η σχεδίαση-εργονομία αλλά και απλά η μικρότερη πιθανότητα, το εργαλείο αυτό να έχει κατασκευαστικό λάθος. Παίρνεις ένα εργαλείο που είναι λίγο πιο ανθεκτικό, λίγο πιο λεπτό, λίγο πιο ελαφρύ, με λίγο πιο ανθεκτικό χρώμιο, λίγο μικρότερο back drag, λίγο καλύτερη εφαρμογή, λίγο.... Λίγο απ' όλα, μέχρι και λίγο καλύτερη κασετίνα. Ή πολύ!
:)
Παιδιά, υπάρχουν εγαλεία που είναι καλά για την τιμή τους. Το θέμα όμως είναι να είναι καλά για την δουλειά που θέλουμε να κάνουμε.
Για να έρθουμε και στο δευτερο.. Τα εργαλεία που είναι κατάλληλα για τη δουλειά που κάνουμε εμείς, δεν είναι απαραίτητα καλά εργαλεία. Είναι καλά γι' αυτό που τα θέλουμε εμείς, για τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις. Για κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι καλά.
Και για να δημιουργήσουμε και λίγο χάος.. Όλα τα εργαλεία θα αντεπεξέλθουν στις περισσότερες δουλειές αν ο χρήστης που τα κρατάει ξέρει τι κάνει και πως να τα χειριστεί σωστά ή, ακόμα κι αν δε ξέρει.
Τώρα, όποιος δε μπορεί να καταλάβει γιατί είναι καλύτερο να πληρώσει ένα ακριβό εργαλείο, δεν είναι καλύτερο να το πληρώσει. Καλύτερα να πάρει ένα φθηνό, για να μη πετάξει τα λεφτά του άδικα.
Τα King Tony ειναι σαν Toptul, Seneca, Kabo, Gearwrench κτλ από τα πολύ καλά made in Taiwan
ο κοσμος ζηταει προτασεις και κριτικες
εσυ λες οτι αυτο δεν γινεται και εχεις δικιο
ας πουμε οτι εγω παω αυριο και παιρνω ενα σετ εργαλειων
το αν ειναι καλο κακο φθηνο η ακριβο μπορω να το πω μονο εγω μονο για μενα και αφου περασουν και δεκα χρονια
αν δεν το χρησιμοποιησω ποτε ηταν ακριβο ακομα κι αν εκανε 50 ευρω
αν το λιωσω σημαινει οτι ηταν ανεπαρκες ακομα κι αν εκανε 1000 ευρω
αν με ενα σετ των 500 ευρω κανω 2 σερβις το χρονο στο μηχανακι μου ηταν ακριβο
αν με ενα σετ των 2000 βγαζω μεροκαματο ειναι παμφθηνο
και παντα οτι κι αν παρω οσα κι αν δωσω παντα κατι θα μου λειπει
ο κοσμος ζηταει προτασεις και κριτικες
εσυ λες οτι αυτο δεν γινεται και εχεις δικιο
ας πουμε οτι εγω παω αυριο και παιρνω ενα σετ εργαλειων
το αν ειναι καλο κακο φθηνο η ακριβο μπορω να το πω μονο εγω μονο για μενα και αφου περασουν και δεκα χρονια
αν δεν το χρησιμοποιησω ποτε ηταν ακριβο ακομα κι αν εκανε 50 ευρω
αν το λιωσω σημαινει οτι ηταν ανεπαρκες ακομα κι αν εκανε 1000 ευρω
αν με ενα σετ των 500 ευρω κανω 2 σερβις το χρονο στο μηχανακι μου ηταν ακριβο
αν με ενα σετ των 2000 βγαζω μεροκαματο ειναι παμφθηνο
και παντα οτι κι αν παρω οσα κι αν δωσω παντα κατι θα μου λειπει
Χρήστο έτσι είναι. Για να μπορέσεις να κρίνεις μια μάρκα εργαλείων πρέπει να υπάρχει μια βάση. Μια σταθερή ποιόητα. Όταν αγοράζεις τη μια απ' τον ένα κινέζο και την'αλλη απ' τον άλλον, και τα πουλάς σαν ks, manesman κτλ. δεν υπάρχει καμία βάση. Στο μόνο που μπορείς να βασιστείς είναι η τιμή.
Πχ εγώ μπορώ να διακρίνω διαφορές στα καρυδάκια της gedore πριν απ' το 2012-13 και μετά απ' αυτό. Επίσης μπορώ να δω στον κατάλογο τι άλλαξε. Μπαίνω λοιπόν και διαβάζω οτι άλλαξε ο τρόπος σφυριλάτησης και πλέον γίνεται εν ψυχρώ και όχι εν θερμό. Εμφανισιακά διαφέρουν στην έξτρα ρίκνωση και μπορώ να διαπιστώσω οτι έχουν λίγο πιο χοντρά τοιχώματα. Και αυτή είναι η μόνη ουσιαστική διαφορά που έχει υπάρξει τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Στα ακόμα πιο παλιά είχε αλλάξει το χρώμιο το οποίο ήταν πιο οικολογικό και λιγότερο ανθεκτικό. Αν κάτσουμε να συζητήσουμε για τα gedore λοιπόν θα συζητήσουμε για τις όποιες διαφορές υπάρχουν έχοντας μια σταθερή βάση. Θα τα συγκρίνουμε με άλλες μάρκες σε διαστάσεις, ανοχές κτλ και θα βγάλουμε μια άκρη.
Αν συζητήσουμε για τα μανεσμαν τι θα πούμε? Όταν πάω σουπερ μαρκετ και δεν έχει μακαρόνια μπαρίλα θα πάρω μισκο. Μίσκο μπορεί να πάρω και επειδή η μπαρίλα αύξησε την τιμή της. Το ίδιο κανει και η μανεσμαν και η ks και όλες αυτές.
Ο κόσμος ζητάει κριτικές και καλά κάνει. Αλλά το λέω συνέχεια. Η τιμή δίνει την απάντηση, για το πόσο καλό είναι ένα εργαλείο. Το καλό για τα λεφτά του δεν είναι καλό. Είναι καλό για τα λεφτά του. Μπορεί να μην ούτε καν καλό για τις ανάγκες μας. Ή να έιναι!
Επίσης καλό για τα λεφτά του μπορεί να είναι ένα πανακριβο εργαλείο. Και μάλιστα να είναι τόσο καλό που να υπερκαλύτπει τις ανάγκες μας. Θα ήταν πεταμένα λεφτά!
george.S
17/01/2021, 08:37
καλημέρα
έχω μια απορία
πέραν από την τιμή ενός εργαλείου , πως ξεχωρίζεις ότι είναι καλό/καλύτερο από κάποιο άλλο ?
μια μάρκα βγάζει μια σειρά με 300$ και με 100$
εννοείται ότι των 300 έχει προδιαγραφές τις οποίες αν δεν γνωρίζω την τιμή μπορώ να τις δω/ξεχωρίσω ?
η μόνη διασφάλιση είναι να πληρώνεις ένα εργαλείο ακριβά από συγκεκριμένα μαγαζιά που ξέρεις ότι δεν θα πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες ?
fasarias
17/01/2021, 10:42
Σημερα εχει προσφορα αυτο το σετ εδω.
https://www.e-shop.gr/set-96-tem-stanley-kastanies-fatmax-1-2--3-8--1-4-nikel-xromioy-fmht0-73925-p-TLS.060665
μια χαρα ειναι και σε καλη τιμη
lazarefa
17/01/2021, 15:53
Δεν την λες κι άσχημη τη συγκεκριμένη κασετίνα της Stanley.
https://www.skroutz.gr/s/15442682/Stanley-FatMax-FMHT0-73925-1-2-1-4-3-8-96%CF%84%CE%BC%CF%87.html
https://www.amazon.com/Stanley-Socket-Wrench-Silver-8-Inch/dp/B00W8X5HJG
Ίσως καλύτερη από μια Makita που είχε παραθέσει εδώ ένας φίλος προ 20ημέρου (έχει νομίζω κάπως λιγότερα κομμάτια στην ίδια τιμή...). Πάντα για ερασιτεχνική χρήση, και για κάποιον που ενδιαφέρεται να υπάρχει ένα σετ με λίγο από όλα για να κάνει κουτσά στραβά έστω τη δουλειά του όταν θα χρειαστεί, που για το 80-90% από εμάς είναι υπεραρκετή. Βέβαια όταν πχ η Gedore σε αυτά τα λεφτά σου πουλά μια καστάνια 1/2 με καμιά 10αριά καρυδάκια, 1 μανέλα και έναν αντάπτορα, προφανώς δεν είναι της ίδιας ποιότητας/λειτουργικότητας με αυτήν εδώ.
stefanos
17/01/2021, 19:53
Αν σου χρειάζονται 3 καστάνιες ή 5,6 μπουζόκλειδα που είχε η άλλη που έβαλε ο φίλος πρίν καμιά 20αρια μέρες μια χαρά είναι.
Βέβαια όταν πχ η Gedore σε αυτά τα λεφτά σου πουλά μια καστάνια 1/2 με καμιά 10αριά καρυδάκια, 1 μανέλα και έναν αντάπτορα, προφανώς δεν είναι της ίδιας ποιότητας/λειτουργικότητας με αυτήν εδώ.
Αυτό που περιγράφεις έχει τουλάχιστον τη διπλάσια τιμή απ' αυτή εδώ.
καλημέρα
έχω μια απορία
πέραν από την τιμή ενός εργαλείου , πως ξεχωρίζεις ότι είναι καλό/καλύτερο από κάποιο άλλο ?
μια μάρκα βγάζει μια σειρά με 300$ και με 100$
εννοείται ότι των 300 έχει προδιαγραφές τις οποίες αν δεν γνωρίζω την τιμή μπορώ να τις δω/ξεχωρίσω ?
η μόνη διασφάλιση είναι να πληρώνεις ένα εργαλείο ακριβά από συγκεκριμένα μαγαζιά που ξέρεις ότι δεν θα πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες ?
Το πιο κύριο είναι η τιμή. Οι διαφορές που θα βρεις στην αγορά για εργαλεία ίδιας ποιότητας δεν ξεπερνούν ένα ορισμένο ποσοστό. Κάποιοι μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικοί, άλλοι έχουν μικρότερα λειτουργικά έξοδα, έχοντας μόνο ιντερνετικά καταστήματα. Κάποιοι επιλέγουν να πουλήσουν στην ανώτερη τιμή ή ίσως οι ίδιοι αν πας στο μαγαζί να το πάρεις να σου κάνουν καλύτερη τιμή. Κάποιοι δε πουλάνε εργαλεία από επίσημη αντιπροσωπεία αλλά είναι παρεισαγωγής πετυχαίνοντας ακόμα καλύτερη τιμή απ' την κατώτερη της αγοράς. Τα εργαλεία παραμένουν ίδια. Αν βρεις καποιον που πουλάει κασετίνα στάνλεϊ με 450 ευρώ να μας το πεις. (Edit. Ατυχές παράδειγμα. Η στανλευ έχει τέτοιες κασετίνες σαν facom και proto, αυριο μπορεί να βαφτίσει μια απ' αυτές stanley)
Σε κάθε περίπτωση μια έρευνα αγοράς σου λύνει όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπάρχουν. Επίσης υπάρχουν και οι κατάλογοι προσφορών που περιέχουν τιμές.
Τώρα αν νομίζεις οτι αν η ταδε συλλογή με τα 120 είναι καλύτερη από μια άλλη με 100 (έχοντας τα ίδια κομμάτια), τότε το πιθανότερο είναι να κάνεις λάθος. Ίσως η μια να έχει καλύτερη κασετίνα ή οι καστάνιες πχ να έναι λίγο πιο προσεγμένες. Ή η διαφορά να οφείλεται μόνο στην τιμολογιακή πολιτική των δυο εταιριών ή δυο διαφορετικών καταστημάτων πώλησης και τα εργαλεία να έιναι ίδια.
Σε κάθε περίπτωση.. Μπορείς να μπερδευτείς και να μη ξέρεις ποιο απ' τα παρακάτω έχει καλύτερη ποιότητα?
https://www.skroutz.gr/s/15442569/Stanley-STHT0-73930-1-2-1-4-3-8-80%CF%84%CE%BC%CF%87.html
https://www.skroutz.gr/s/15442952/Stanley-1-89-093-1-2-29%CF%84%CE%BC%CF%87.html
Αλλά πάμε να το κάνουμε τάλιρα για να δεις οτι σε αυτές τις συλλογές παίρνεις γουρούνι στο σακί.
Σε αυτές τις δυο συλλογές εγώ ξέρεις τι βλέπω? Στη μία βλέπω μια καστάνια των 25-30 ευρώ και άλλα 30-35 ευρώ για καμιά 25αρια καρυδάκια και δυο τρεις προεκτάσεις.
Στην άλλη βλέπω 3 καστάνιες των 25-30 ευρώ (δύσκολα έχουν παραπάνω) και τα υπόλοιπα σε καμιά 35αρια καρυδάκια και κάτι φθηνιάρες συλλογές με μύτες και άλλεν.
Και στις δυο συλλογές τα καρυδάκια πρέπει να είναι ίδιας ποιότητας. Πως γίνεται αυτό, αφού η μία έχει περισσότερα απ' την'αλλη? Η μια έχει 24 καρυδάκια 1/2 με το μεγαλύτερο να φτάνει το 34 ή 36 που ειναι ακριβουλια και η άλλη έχει 6 μόνο στο 1/2 με το μεγαλύτερο να είναι το 22. Απ τα υπόλοιπα, τα 13 ειναι σε μέγεθος 1/4 που είναι σημαντικά φθηνότερα. Δε με πιστεύεις? Δες εδώ (https://www.skroutz.gr/s/15435401/Stanley-1-94-649-1-4-20%CF%84%CE%BC%CF%87.html) πόσο έχουν όοολα αυτά τα 1/4 και μάλιστα με μακριά καρυδάκια που είναι και ακριβότερα. Συνεπώς τα περισσοερα καρυδάκια της μιας είνα φθηνότερα απ' τα λιγότερα της άλλης χωρίς να αλλάζει η ποιότητα και η διαφορά τιμής πάει σε μερικές άθλιες μύτες και άλλεν.
Και ίδιας ποιότητας καρυδάκια πρέπει να έχει και αυτή που συζητάτε αλλά με καλύτερες καστάνιες περισσότερα μπλιμπλικια και καρυδάκια 1/2 με μεγάλα νούμερα + μερικά χαμηλής ποιότητας γερμανοπωλύγωνα.
Τώρα αν νομίζεις οτι αγοράζοντας αυτή που συζητάτε παραπάνω, με τα 3 μεγέθη, παίρνεις καλύτερης ποιότητας απ' αυτή που έβαλα εγώ με τα 3 μεγέθη επειδή η μια είναι ακριβότερη, πάλι κάνεις (σχεδόν) λάθος. Γιατί αγοράζεις ίδιας ποιότητας καρυδάκια αλλά περισσότερα νούμερα και λίιιγο καλύτερες καστάνιες απ' αυτές τις άθλιες που έχει το σετ με τα 60 ευρώ.
Μας αρέσει δε μας αρέσει, έτσι λειτουργεί η αυτή η κατηγορία.
Όταν λέω αγοράστε μόνο αυτά που χρειάζεστε στην ανώτερη τιμή που αντέχει η τσέπη σας το λέω για τον παραπάνω λόγο.
Για εργαλεία ίδιας μάρκας χωρίς να διαχωρίζει τα ακριβά με τα φθηνά δε θα έχεις πρόβλημα.
Πχ η Bahco που ανέφερα και πριν είναι μια απ' αυτές. Μέσα στην ιστοσελίδα της ή στον κατάλογο γίνεται διαχωρισμός στις δυο διαφορετικές σειρές. Πχ η ακριβή σειρά της είναι η σειρά ergo. Τώρα αν δεις καστάνιες της σειράς ergo και αυτές που έχουν οι συλλογές του σκρουτζ θα καταλάβεις.
Εκτός του ότι μια καστάνια μπορεί να έχει όσο μια πληρέστατη συλλογή και κανείς δε θα σου πουλήσει τα φθηνά για ergo!
Πίστεψέ με, είναι δύσκολο να μπερδευτείς.
424845
424846
424847
Αυτές που έχουν δυο ποιότητες έχουν χαοτικές διαφορές ανάμεσα σε αυτές. Το ίδιο χαοτική είναι και η διαφορά τιμής, διαφορετικά δε θα είχαν δυο σειρές.
Δεν γ@μείς, άδικα γράφεις :D
:p
george.S
18/01/2021, 07:22
Καλημέρα
ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που δαπάνησες για να μου απαντήσεις
:beer::)
lazarefa
18/01/2021, 16:07
Αυτό που περιγράφεις έχει τουλάχιστον τη διπλάσια τιμή απ' αυτή εδώ.
Απόστολε στο γερμανικό άμαζον βρίσκεις μπλε gedore λίγο πάνω από 100 ευρώ με μεταφορικά:
https://www.amazon.de/-/en/TC-19-MU-10-Reversible-Extension-Check-Tool/dp/B075S53HX2/ref=pd_sbs_6?pd_rd_w=zcOCt&pf_rd_p=ad79fb78-2eb6-4fd8-b228-cb6e6b4589d9&pf_rd_r=MKGW9SA751W9C0NMA1KZ&pd_rd_r=63be591f-b0c3-4e4f-a9f1-6f9e47ef7481&pd_rd_wg=iSz7T&pd_rd_i=B075S53HX2&psc=1
Απόστολε στο γερμανικό άμαζον βρίσκεις μπλε gedore λίγο πάνω από 100 ευρώ με μεταφορικά:
https://www.amazon.de/-/en/TC-19-MU-10-Reversible-Extension-Check-Tool/dp/B075S53HX2/ref=pd_sbs_6?pd_rd_w=zcOCt&pf_rd_p=ad79fb78-2eb6-4fd8-b228-cb6e6b4589d9&pf_rd_r=MKGW9SA751W9C0NMA1KZ&pd_rd_r=63be591f-b0c3-4e4f-a9f1-6f9e47ef7481&pd_rd_wg=iSz7T&pd_rd_i=B075S53HX2&psc=1
Εκανα σύγκριση με τιμές Ελλάδας.
Και δευτερον το σετ που έβαλες είναι μπασταρδεμένο.
Όταν λέω gedore εννοώ κάτι σαν αυτό.
https://www.gedore.com/en-de/products/steckschluessel-und-knarren/steckschluessel-saetze-12,5-(1-2-)-metrisch/19-kmu---d-19-kmu-steckschluessel-satz-1-2--13-teilig/d-19-kmu-20---2545829
και όχι σαν αυτό.
https://www.gedore.com/en-de/products/steckschluessel-saetze-in-textiltaschen/tc-19-mu-10-steckschluessel-satz-1-2--in-textiltasche/tc-19-mu-10---3085023
Δε ξέρω τι σόι φωτοβολίδα είναι αυτό και αν αν είναι εποχιακό, αλλά η gedore δεν έφτιαξε ποτέ τέτοια καρυδάκια στη Γερμανία. Ούτε το σετ υπάρχει στον κατάλογο ούτε τέτοια καρυδάκια. O κωδικός LW C19 που αντιστοιχεί στα καρυδάκια δεν υπάρχει πουθενά πέρα απ' αυτό το σετ.
Ετσι όπως το βλέπω, με 100 ευρώ αγοράζεις την καστάνια με δυο προεκτάσεις και καρυδάκια made in south africa.
Τι λέω τόσες σελίδες τώρα? Δε λέω δεν υπάρχουν προσφορές και η τιμή είναι ενδεικτικό της ποιότητας? Δλδ εσύ πίστεψες οτι με 100 ευρώ θα πάρεις σετ gedore made in germany όταν τα καρυδάκια 1/2 ξεκινουν απο 7 ευρώ το ενα και φτάνουν αρκετά πάνω από 10 ευρώ για νουμερα> 24?
Edit
Και για του λόγου το αληθές.
https://int.gedore.co.za/en/product/c19-sockets-12/
Απ' το σαιτ της Αφρικής. Ως τώρα τα αφρικάνικα εργαλεία δεν είχαν περάσει τα σύνορα της Ευρώπης.
Στο θρεντ tool adicts υπάρχει συζήτηση σχετικά με μια προσφορά της φακομ σε τιμή χώμα. Δε μάθαμε ποτέ γιατί η τόσο χαμηλή τιμή για ένα πληρέστατο σετ με 1/2 και 1/4. Όυτε ο Βρατης μπόρεσε να το εξηγήσει. Υπήρχε σε διάφορα μαγαζιά μέχρι που σιγά σιγά εξαφανίστηκε απ' όλα ή η τιμή ανέβηκε σε κανονικά για την μάρκα επίπεδα. Από τότε δεν έχω ξαναβρει κάποια προσφορά πέρα απ' αυτές που ανακοινώνουν οι εταιρίες μέσα απ' τους καταλόγους τους. Την κασετίνα την πήραν αρκετοί και φωτογραφίες θα βρείτε στο θρεντ.
Πέρα από ορισμένα τέτοια εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα, ευκαιρία για μένα θεωρείται και ένα παλιό και καλό εργαλείο που φεύγει σε καλή τιμή. Τα new old stock που λέμε ή αλλιώς ΝΟS.
Για το πρώτο πρέπει να έχεις και λίγο τύχη, για το δευτερο πρέπει να έχεις μάτι, λίγες γνώσεις και να κάνεις καμιά βόλτα στην αγορά με τα πόδια και όχι με το ποντίκι.
Διαφορετικά το καλύτερο είναι να προσπαθήσουμε να επιλέξουμε μια ισορροπημένη κασετίνα με αυτά που μας ενδιαφέρουν και να ψάξουμε να τη βρούμε στην καλύτερη τιμή.
Καλημέρα πανταχόθεν. Λοιπόν αποφάσισα θα πάρω σετ καστανιά 1/2 και όχι 3/8 αφού έχω 3 του 1/4.
Εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί έχω καταστραφεί να ψάχνω και να συγκρίνω τιμές με τους έξω, όπου κατάλαβα ότι γενικότερα
ότι παίζουν πολύ τίμιες τιμές Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι.
Όποτε μέσα στην ελληνική μηχανή αναζήτησης μπαίνω βάζω σετ καστανιάς 1/2, ταξινόμηση ακριβά πρώτα και...εσείς ποια θα διαλέγατε?
Road Pirat
24/01/2021, 09:57
Πηγές μια βόλτα από τα μαγαζιά, να πιάσεις τα εργαλεία στα χέρια σου και το πιθανότερο να τα πάρεις και σε καλύτερη τιμή από το σαιτ
Εχουν καποια αλλη διαφορα τα καρυδακια 1/2 απο τα 3/8 περα του μεγεθους ?
Σωστό, μάλλον έτσι θα γίνει.
Για να βγάλεις κανα τροχό νομίζω χρειάζεσαι 1/2 για να σε σίγουρος.
stefanos
24/01/2021, 10:36
Στο ίδιο νούμερο το 1/2 δέχεται μεγαλύτερη ροπή από το 3/8 αλλά βέβαια έχει και μεγαλύτερες διαστάσεις οπότε ενδεχομένως να μην βολεύει σε περιορισμένους χώρους.
Το ίδιο ισχύει και για τις καστάνιες τους.
Στο ίδιο νούμερο το 1/2 δέχεται μεγαλύτερη ροπή από το 3/8 αλλά βέβαια έχει και μεγαλύτερες διαστάσεις οπότε ενδεχομένως να μην βολεύει σε περιορισμένους χώρους.
Το ίδιο ισχύει και για τις καστάνιες τους.
Εντάξει δεν έχει και τόσο διαφορά 3/8 με 1/2, να πούμε και 5 cm?
Άσχετο αλλά 2002:eek: εγγραφή? Ωραίος!
o_gavros
24/01/2021, 10:52
Εντάξει δεν έχει και τόσο διαφορά 3/8 με 1/2, να πούμε και 5 cm?
Άσχετο αλλά 2002:eek: εγγραφή? Ωραίος!
Αναλόγως το που θες να την δουλέψεις, μπορεί και να έχει τεράστια διαφορά!
Γιατί και τα καρυδακια είναι μεγαλύτερα στην μισής ιντσας.
Εγώ που έχω όλα τα μεγέθη, βρίσκω ότι με βολεύει η 3/8 στην πλειοψηφία των εργασιών που κάνω (είτε στη δουλειά μου είτε στα μηχανάκια).
Κατάλαβα, όποτε χρειαζόμαστε 3/8 και 1/2, αντε πάλι από την αρχή. Ευχαριστώ.
stefanos
24/01/2021, 11:45
Κατάλαβα, όποτε χρειαζόμαστε 3/8 και 1/2, αντε πάλι από την αρχή. Ευχαριστώ.
Δεν υπάρχει μπούσουλας "χρειαζόμαστε" Είναι ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.
Αν με αυτά που έχεις δεν μπορείς να κάνεις μιά δουλειά παίρνεις κάτι άλλο για να μπορέσεις.
Το 1/4 πάει μέχρι 13 η 1/2 μέχρι 32 οπότε από νούμερα είσαι καλυμμένος.
Αν δεν χωράει η μισή κάπου υπάρχουν και πολύγωνα και γερμανικά και ζ και σωληνωτά και δεν ξέρω τι άλλο που μπορεί να έχεις,
ή που να βολεύει καλύτερα από καρυδάκι.
αφου εχεις ηδη 1/4 να παρεις 1/2
με 3/8 θα εχεις κοινα νουμερα με τα 1/4 και θα σου λειπουν τα μεγαλα
αφου εχεις ηδη 1/4 να παρεις 1/2
με 3/8 θα εχεις κοινα νουμερα με τα 1/4 και θα σου λειπουν τα μεγαλα
Τώρα είναι αργά, παράγγειλα μια 3/8 που είχα ερωτευτεί. 425024
Δεν υπάρχει μπούσουλας "χρειαζόμαστε" Είναι ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.
Αν με αυτά που έχεις δεν μπορείς να κάνεις μιά δουλειά παίρνεις κάτι άλλο για να μπορέσεις.
Το 1/4 πάει μέχρι 13 η 1/2 μέχρι 32 οπότε από νούμερα είσαι καλυμμένος.
Αν δεν χωράει η μισή κάπου υπάρχουν και πολύγωνα και γερμανικά και ζ και σωληνωτά και δεν ξέρω τι άλλο που μπορεί να έχεις,
ή που να βολεύει καλύτερα από καρυδάκι.
Συμφωνώ.
Το 3/8 χρειάζεται μόνο όταν διαπιστώσουμε οτι συνέχεια ο χώρος που δουλεύουμε ειναι περιορισμένος και μας δημιουργεί πρόβλημα. Φυσικά η εργασία να απαιτεί καρυδάκι/προέκταση/αρθρωτό σύνδεσμο κτλ.. και όχι να μπορεί να γίνει με ένα απλό γερμανοπωλύγωνο ή ακόμα καλύτερα ένα γερμανοπωλύγωνο καστάνιας.
Τέτοιες εργασίες είναι κυρίως εργασίες σε αμάξια και όχι απ' τις απλές που βάζει χέρι ο καθένας. Πχ.. εργασίες με ιμάντες εκεντροφόρων, μοτέρ τιμονιού κτλ.
Αυτό δε σημαίνει οτι τα 3/8 δεν είναι πιο βολικά, όπως είπε ο γαύρος. Είναι! Είναι πιο ελαφριά και αρκετά δυνατά. Βέβαια εξαρτάται και σε τι δουλεύουμε. Πχ μια βίδα με 17μμ κεφάλι, μπορεί να έχει μπουλόνι Μ12 και όχι Μ10 και το μήκος της καστάνιας 3/8 να μη μας βοηθάει οπότε θα χρησιμοποιήσουμε πάλι 1/2.. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος και απαιτεί 3/8 τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μακριά καστάνια 3/8 ή μια μεγάλη κρικομανέλα. Να είστε σίγουροι πως αν σας "χρειάζεται" το 3/8 και οχι απλά σας βολεύει, τότε σας χρειάζεται όλο το πακέτο και όχι απλά μια καστανούλα με μήκος οσο ένα γερμανικό κλειδί.
Εγώ τα χρησιμοποιώ παντού από Μ8 και πάνω. Αλλά τις μισές φορές θα βάλω την μεγάλη καστάνια 3/8 που είναι όσο το μήκος μιας 1/2. Διαφορετικά θα βάλω 1/2. Γενικά από μ12 και πάνω πιάνω πάντα το 1/2 και τις μισές φορές θα πάρω το καρυδάκι με την κρικομανέλα και μετά θα βάλω την καστάνια.
Αλλά είπαμε.. Εξαρτάται σε τι δουλεύει ο καθένας. Δεν υπάρχει συνταγή!
Γρήγορος είσαι. Ωραία επιλογή!
Πάρε και μια μεγάλη κρικομανέλα και θα είσαι εντάξει μέχρι Μ 12. Και Μ 14 θα πιάνεις, αλλά θα είσαι στο όριο. Αφού επένδυσες σε μια καλή 3/8 μπορείς απλά να συμπληρώσεις με όσα 1/2 σου χρειάζονται ανάλογα με το τι δουλεύεις.
Καλοδούλευτα. :beer:
για ζητηματα καψουρας να μη ζητας γνωμες:p
Αφού επένδυσες σε μια καλή 3/8 μπορείς απλά να συμπληρώσεις με όσα 1/2 σου χρειάζονται ανάλογα με το τι δουλεύεις.
Αφού συμφωνείς με την αγορά αφεντικό<-από τα γραφόμενα ανά τους καιρούς αυτό καταλαβαίνω, είμαι καλά.
Έτσι το σκεφτεί να πάρω σε 1/2 ότι χρειάζεται από 19 και πάνω, εκεί παίζει καλά η φακομ νομίζω.
Σήμ.: Beta αν και ποιοτικές δε μου αρέσει το πλαστικό στην αλλαγή κατεύθυνσης. Οι έξω πάλι από όσο κοίταξα μέχρι να βαρεθώ μιλάνε και για wera καστανιά, εμένα δε μου γεμίζουν το μάτι σε αντιθέσει με τα κατσαβίδια που φαίνονται σωστά.
stefanos
24/01/2021, 13:58
για ζητηματα καψουρας να μη ζητας γνωμες:p
Πολύ περίεργη φάση αυτή η καψούρα.
Προχθές πήγα και πήρα την Tona καμιά 40αριά σελίδες πίσω.
:facepalm:
o_gavros
24/01/2021, 15:22
Καλορίζικη λοιπόν.
Αν το μεγαλύτερο καρυδάκι της είναι το 19, τότε μη νομίζεις ότι θα χρειαστεί να πάρεις και πολλά έξτρα. Ένα 22 άντε και ένα 24(ίσως με ανταπτορα 1/2) και τα έχεις καλύψει τα περισσότερα. Ας πούμε το 20 και το 21 εγώ δεν έχει χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω ποτέ.
Αφού συμφωνείς με την αγορά αφεντικό<-από τα γραφόμενα ανά τους καιρούς αυτό καταλαβαίνω, είμαι καλά.
Έτσι το σκεφτεί να πάρω σε 1/2 ότι χρειάζεται από 19 και πάνω, εκεί παίζει καλά η φακομ νομίζω.
Σήμ.: Beta αν και ποιοτικές δε μου αρέσει το πλαστικό στην αλλαγή κατεύθυνσης. Οι έξω πάλι από όσο κοίταξα μέχρι να βαρεθώ μιλάνε και για wera καστανιά, εμένα δε μου γεμίζουν το μάτι σε αντιθέσει με τα κατσαβίδια που φαίνονται σωστά.
Προσπαθώ να μη συγκρίνω μεταξύ τους δυο ποιοτικά εργαλεία. Αν το κάνουμε θα πρέπει να θέσουμε τη βάση στην οποία θα συζητήσουμε. Αυτά όμως είναι θέματα για το tool adicts και όχι για τα θρεντ.. μου χρειάζεται ένα καλό εργαλείο. Όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στο πάνω ράφι, είναι καλά.
Το καλύτερο είναι να εστιάζεις στη σχεδίαση παρά να συζητάς αν τα gedore είναι καλύτερα απ' τα hazet ή αν τα beta συγκρίνονται με τα facom. Και να εστιάζεις στη σχεδίαση, γιατί από ένα σημείο κι έπειτα, μόνο αυτή κάνει την διαφορά. Και μάλιστα σε πολλές παραμέτρους. Στην τιμή, στην εργονομία, στην αντοχή, στην εμφάνιση κ.α. Επίσης έτσι, μπορείς να εστιάσεις στους τομείς που σε ενδιαφέρουν.
Πχ μια καστάνια με 24 δόντια μπορεί να είναι λιγότερο ανθεκτική από μια άλλη, με περισσότερα δόντια. Ακόμα και αν αυτή με τα 24 δόντια είναι πιο ποιοτική. Βέβαια μπορεί να σκεφτείς οτι αυτή με τα 24 δόντια μπορεί να έχει λιγότερο back drag και αφού η αντοχή της φτάνει και περισσεύει αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Κάποιος άλλος όμως θα πει οτι σε περιορισμένο χώρο είναι πολύ πιο αργή διότι για δεδεμένη κίνηση θα γυρίζει τη βίδα λιγότερο (ή καθόλου μερικές φορές). Βέβαια αυτή με τα 72 δόντια μπορεί να έχει περιστροφική ροδέλα για την επιλογή κατεύθυνσης που δε σε βολεύει όπως ο επιλογέας (αριστερά- δεξιά) αλλά αν ακουμπίσεις τον επιλογέα με το χέρι σου όταν δουλέυει η καστάνια μπορεί να πηδάει δόντια ενώ αυτή με την περιστροφική ροδέλα να σου επιτρέπει να δουλεύεις με το χέρι στην κεφαλή. Και εδώ να σημειώσω οτι δεν επηρεάζουν όλοι οι επιλογείς την λειτουργία της καστάνιας ούτε όλες όσες έχουν περιστροφική ροδέλα, σου επιτρέπουν να τη δουλέψεις με το χέρι στην κεφαλή.
Οπότε... 1000 φορές να συζητάμε για σχεδίαση, εργονομία, παρά για ποιότητα vs ποιότητα. Πχ τα beta που αναφέρεις έχουν μοναδικό τρόπο επιλογής κατεύθυνσης αλλά δε ξέρω αν γενικά έχουν μεγάλο bag drag. Οι Wera έχουν πολύ πρωτοποριακή σχεδίαση αλλά σε γενικές γραμμές τα καρυδάκια έχουν αρκετό free play με τους οδηγούς. Και γενικά μπορούμε να συζητάμε με τις ώρες.. Από το λειζερ επάνω στα καρυδάκια που μετά από λίγο δε θα φαίνεται το νούμερο, μέχρι τη ρίκνωση στις προεκτάσεις για να τις γυρίζεις με το χέρι και το μέγεθος της κεφαλής της καστάνιας..
Κάποια στιγμή στο tool adicts προσπάθησα να γράψω για όλα αυτά αλλά νομίζω πιο πολύ μπορεί να μπερδευτεί κάποιος. Και όπως να το κάνεις αν δεν έχει καθόλου εμπειρία ο άλλος, δε ξέρει τι θέλει απ' όλα αυτά και ποια θα είναι σημαντικά γι' αυτόν.
Καλορίζικη λοιπόν.
Αν το μεγαλύτερο καρυδάκι της είναι το 19, τότε μη νομίζεις ότι θα χρειαστεί να πάρεις και πολλά έξτρα. Ένα 22 άντε και ένα 24(ίσως με ανταπτορα 1/2) και τα έχεις καλύψει τα περισσότερα. Ας πούμε το 20 και το 21 εγώ δεν έχει χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω ποτέ.
Η καστανίτσα αυτή είναι 20μμ συνολικά με το κέντρο του καρέ να ρίσκεται στα 17εκ. Θα έχει πλάκα να προσπαθήσεις να λύσεις Μ10 από βάση κινητήρα με αυτό το πραγματάκι. Το προσπάθησα σε μια άφρικα που είχε 14μμ Μ10. Αν δε πάρει 1/2, για αρχή χρειάζεται μια μεγάλη μανέλα. Είτε 3/8 είτε 1/2 με αντάπτορα.
17αρια μπουλόνια με μισό μέτρο μανέλα.. Εντάξει δεν είμαι και πολύ βαρύς αλλά πολλαπλασιάζω το βάρος πηδώντας στην κυριολεξία επάνω στη μανέλα. Στην πίσω ανάρτηση του δικού μου πεζό (21μμ εξάγωνο) έβαλα σωλήνα στη μανέλα. Δε λέω για πιο προχωρημένα.. Αυτές είναι δυο εργασίες που μπορεί να κανει ο καθένας. Οι ανάρτηση στο πεζό ήταν στην κυριολεξία δυο βίδες η καθε μία. Να αλλάξεις τακάκια σε ένα κουτί, είναι σχετικά απλή διαδικασία. Αρκεί να λύσεις το τορχ Τ55 ή 60 που μπορεί να έχει η δαγκάνα.. Εκεί να δεις πλάκα που θα έχει.
https://youtu.be/iYYzsJJmeRw
Επίσης σε περίπτωση που χρειαστεί να δουλέψεις με προέκταση 25μμ ή με διπλή προέκταση, οι στρεβλώσεις είναι πολύ μεγάλες στα 3/8..
Παρεμπιπτόντως έχω και 3/4 για να αποφύγω το πήδημα της μανέλας, αλλά είπα να τραβήξω ένα βιντεάκι για τα μούτρα σας.
Υγ. Η μανέλα στο βίντεο είναι 1/2 και το καρυδάκι 17 ή 19μμ, μακρύ.
o_gavros
24/01/2021, 16:01
Οι ματσόλες δηλαδή κλέφτες να γίνουν κυραποστολ' ;
Επίσης, δεν είμαστε όλοι κατηγορία φεδεργουεητς.τα κοιτάμε και λύνουν μόνα τους :cool: