View Full Version : Καρυδάκια (σετ).
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
Όλες έχουν καλή εγγυηση αλλά δεν έχουν πάντα καλούς αντιπροσώπους.
Η καλύτερη εξυπηρέτηση σε εγγύηση είναι η facom - beta.
Με βάση και των υπολοίπων που ζήτησες και εγώ facom προτείνω.
Εφόρου ζωής, μόνο η facom......καλοδούλευτα :beer:
Απ' τις ακριβές μόνο η κοκεν δεν έχει εγγύηση. Όλες οι άλλες έχουν.
Όταν λέω δεν έχει εγγύηση δεν εννοώ πως αν βρεις ένα ελάττωμα δε θα στο αντικαταστήσουν.
sanctusan
08/01/2024, 23:49
Λίγο το μάρκετινγκ, λίγο η εικόνα, αυτό σκεφτόμουν. Αλλά οι γνώστες έχετε μια καλύτερη άποψη.
Τα facom έχουν την καλύτερη αντιπροσώπευση, τα βρίσκεις παντού, είναι ποιοτικά και ενώ δεν είναι φθηνά για απλά εργαλεία χειρός δε χρειάζεσαι ένα νεφρό και ένα πόδι.
Σε κάποιους τομείς δεν είναι και η καλύτερη επιλογή από άποψη τιμής αλλά θα το διαπιστώσεις και μόνος σου και θα κινηθείς ανάλογα.
Οι συζητήσεις διαχωρίστηκαν και πήγαν εκει που έπρεπε να είναι.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159767&page=24
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138275&page=141
Λίγο το μάρκετινγκ, λίγο η εικόνα, αυτό σκεφτόμουν. Αλλά οι γνώστες έχετε μια καλύτερη άποψη.
Δεν ειναι μονο το θεμα να παρεις φακομ, ποιες φακομ θα παρεις;
Μια επιλογη ειναι να κρατησεις τα καρυδακια που εχεις και να ριξεις λεφτα στις καστανιες, facom η κοκεν αλλά να πας να τις πιασεις στα χερια σου, οχι αγορες απο το ιντερνετ.
Αλλη επιλογη νεο σετακι βασικο 1/2 κ 1/4 και πας για νεα ολα. Εγω εχω γραψει πολλές φορες για το Hazet 953HP που το ειχα παρει ομως σε πολύ καλή τιμή..
Αυτο που θα σου ελεγα σιγουρα ειναι να παρεις τα κλειδια καστανιας τα facom με τον διακοπτη, ειναι φανταστικα εργαλεια και θα τα χαρεις πολύ αν δεν εχεις δουλεψει γερμανοπολύγωνα όπως εγώ. Και δεν τα φοβασαι γιατι εχουν εφ ορου ζωης εγγυηση. Παρε κ δυο καστανιες φακομ 1/2 κ 1/4 και εισαι καλά. Πιασε στα χερια σου την επεκτεινομενη 1/2" καστανια να δεις αν σε βολευει.
Αναλογα τι δουλευεις και τα νούμερα που θα παρεις, εγω τα ειχα παρε ενα ενα, υπαρχουν και σετ και ισως χρειαστει να προσθεσεις 1-2 νουμερα εως και το 19 νομιζω.
449690
harris_x
10/01/2024, 13:21
Έχω τη Facom Nano, στο λάστιχο της λαβής της καστάνιας (σε κόκκινο πλαίσιο στην παρακάτω φωτογραφία) έπεσε υγρό φρένων και σιγά σιγά όλο το λάστιχο έφυγε.
449693
Πήγα λοιπόν στον Βράττη (https://www.facom-vrattis.gr/index.php?route=common/home) και ενώ του έλεγα τι συνέβη, ο ίδιος πήγαινε προς τη βιτρίνα με τις καστάνιες, προτού τελειώσω την περιγραφή, μου έδωσε την καινούρια.
Αυτό πάει να πει εξυπηρέτηση!!
449694
Αυτό πάει να πει εξυπηρέτηση!!
[]
Χάρη παίζει σε άλλο level ο βραττης.
sanctusan
10/01/2024, 22:23
Προς τη Facom θα κινηθώ και έτσι όπως τα λέτε, και θα τιμήσω τον αντιπρόσωπο αντί για κάποιο σκρουτζομάγαζο.
Ναι, να πας από εκεί και θα σου κάνει σίγουρα καλύτερη τιμή από το φτηνότερο σκρουτζομαγαζο, χωρίς να του πεις τίποτα.
Προς τη Facom θα κινηθώ και έτσι όπως τα λέτε, και θα τιμήσω τον αντιπρόσωπο αντί για κάποιο σκρουτζομάγαζο.
Πες του ότι είσαι συστημένος από το μοτο.γρ θα σου κάνει σίγουρα ότι καλύτερο μπορεί!
fasarias
10/01/2024, 23:06
Είναι πολύ ωραίο να στηρίζουμε σωστούς επαγγελματίες που και οι ίδιοι από την πλευρά τους στηρίζουν εμάς.
sanctusan
18/02/2024, 19:10
Πάω για νέο σετ καστάνιας 1/2!!!
Το Stanley είναι χοντροκομμένα και ματσό αμερικανιά που δεν βολεύει παντού. Είναι πολύ "ολοκληρωμένη'' με πολλά και διάφορα πράγματα (1/2, 1/4, κατσαβίδι 1/4, άλλεν, bits κ.α.) που έχω διπλά και τριπλά. Επίσης είναι όλα μαύρα και φοβάμαι να τα δουλέψω νομίζοντας ότι θα τα ξεβάψω, ήδη έχουν αρχίσει να χάνουν στις γωνίες.
Τέλος, λίγο shopping therapy το χρειάζομαι.
Με την τελευταία εμπειρία στη Facom και το πόσο ευχαριστημένος έμεινα από το προϊόν, λέω να πάω πάλι εκεί.
Τι θα προτείνατε για 1/2 της Facom που θα έχω μόνο μία;
Τηλεσκοπική; Περιστρεφόμενη; Σπαστή; Απλή;
Σίγουρα θέλω να ''κλειδωνουν'' τα καριδάκια στη κεφαλή.
Τέλος, τι θεωρείτε ολοκληρωμένη κασετίνα για καστάνια 1/2 και τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει για χρήση κυρίως σε μοτό.
Edit:
Αυτή είναι που έχω
451017
george.S
18/02/2024, 21:35
https://www.skroutz.gr/s/17652242/Facom-SL-DBOX112PB-Kastania-me-Karydakia-1-2-21tmch.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Εμένα μου αρέσει με τον διακόπτη και όχι με τον περιστροφικο
Θα κοίταζα και σε were που μου αρέσουν χωρίς να τις έχω δουλέψει
sanctusan
18/02/2024, 21:57
https://www.skroutz.gr/s/17652242/Facom-SL-DBOX112PB-Kastania-me-Karydakia-1-2-21tmch.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share......
Η συγκεκριμένη δε νομίζω να "κλειδώνει" το καρυδάκι
......Εμένα μου αρέσει με τον διακόπτη και όχι με τον περιστροφικο ......
Θα συμφωνίσω χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο λόγο, αλλά μάλλον κάτι λάθος κατάλαβες ή λάθος το έγραψα. Περιστροφική της Facom εννοώ αυτή που περιστρέφεις το λαβή και γυρνάει η καστάνια.
......Θα κοίταζα και σε were που μου αρέσουν χωρίς να τις έχω δουλέψει
Δεν μου αρέσουν τα σετ που έχει. Έχει πράγματα που δεν έχω ανάγκη αυτή τη στιγμή και της λείπουν πράγματα που ίσως χρειαστεί να αγοράσω. π.χ. επεκτάσεις, σπαστά καρυδάκια κ.α. Τέλος η πιο συνηθισμένη Wera είναι η σπαστή που δείχνει αρκετά μεγάλη η κεφαλή, κάτι που θέλω να γλυτώσω από τη Stanley.
o_gavros
19/02/2024, 07:26
Ρε γιανν τι λες; αφού τις έχεις δει τις θκες μου. Ίσα ίσα πιο μαζεμένο κεφάλι και μεγαλύτερο μήκος λαβής και στην 3/8" & στη 1/2".
Η wera πάντως, αν πας εκεί,έχει όλω τω λογιω τύπους. Και για καταστάσεις που δεν φαντάζεσαι.
Απλά είναι απλησίαστες ως σετ.
Όπως αντίστοιχα θα είναι και ένα σετ της φακομ.
Δες εκεί με τον Βραττη πως μπορεί να σε φτιάξει ας πούμε σε πιο καστομ συμπληρωμένο σετ.διαβαζω κατά καιρούς εδώ ότι είναι ευέλικτος έτσι.
stefanos
19/02/2024, 08:18
Τέλος, τι θεωρείτε ολοκληρωμένη κασετίνα για καστάνια 1/2 και τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει για χρήση κυρίως σε μοτό.
Η 1/2 για μοτο δεν με βολεύει ιδιαίτερα, προτιμάω την 3/8.
Η facom με την περιστρεφόμενη λαβή είναι μεγάλη σε όγκο, καλύτερα να την δείς επί τόπου.
sanctusan
19/02/2024, 10:48
Ρε γιανν τι λες; αφού τις έχεις δει τις θκες μου. Ίσα ίσα πιο μαζεμένο κεφάλι και μεγαλύτερο μήκος λαβής και στην 3/8" & στη 1/2".
Η wera πάντως, αν πας εκεί,έχει όλω τω λογιω τύπους. Και για καταστάσεις που δεν φαντάζεσαι.
Απλά είναι απλησίαστες ως σετ.
Όπως αντίστοιχα θα είναι και ένα σετ της φακομ.
Δες εκεί με τον Βραττη πως μπορεί να σε φτιάξει ας πούμε σε πιο καστομ συμπληρωμένο σετ.διαβαζω κατά καιρούς εδώ ότι είναι ευέλικτος έτσι.
Γιάννη δεν τις θυμάμαι, αν το θυμηθείς πέτα τες μέσα στη τσάντα να τους ρίξω μία ματιά, όταν περάσεις από τη γειτονιά.
Ακριβές για εργαλείο ερασιτέχνη που μπορεί να κάνει τι δουλειά του με τα μισά, αλλά όχι απλησίαστες αν είναι το βασικό hobby (για εκεί το πάω)
Τα σετ της Wera που βλέπω στο skroutz είναι ελλιπή σε καρυδάκια, επεκτάσεις, μανέλες και έχουν extra bits και αντάπτορες που δεν χρειάζομαι.
451022
Από την άλλη, η Facom έχει σετ που έχουν μόνο καρυδάκια και επεκτάσεις, πολύ πιο κοντά σε αυτό που χρειάζομαι.
451023
Στα 150-180€ και οι δύο εταιρίες δεν μου φαίνονται απλησίαστες, δεν είναι ένας μισθός.
sanctusan
19/02/2024, 11:03
Η 1/2 για μοτο δεν με βολεύει ιδιαίτερα, προτιμάω την 3/8.
Η facom με την περιστρεφόμενη λαβή είναι μεγάλη σε όγκο, καλύτερα να την δείς επί τόπου.
Ποτέ δεν είχα 3/8 και δεν μου έλειψε μέχρι στιγμής.
Δεν την έχω δει από κοντά αυτή με την περιστρεφόμενη λαβή, θα το τσεκάρω.
harris_x
19/02/2024, 11:04
Γιάννη δεν τις θυμάμαι, αν το θυμηθείς πέτα τες μέσα στη τσάντα να τους ρίξω μία ματιά, όταν περάσεις από τη γειτονιά.
Ακριβές για εργαλείο ερασιτέχνη που μπορεί να κάνει τι δουλειά του με τα μισά, αλλά όχι απλησίαστες αν είναι το βασικό hobby (για εκεί το πάω)
Τα σετ της Wera που βλέπω στο skroutz είναι ελλιπή σε καρυδάκια, επεκτάσεις, μανέλες και έχουν extra bits και αντάπτορες που δεν χρειάζομαι.
451022
Από την άλλη, η Facom έχει σετ που έχουν μόνο καρυδάκια και επεκτάσεις, πολύ πιο κοντά σε αυτό που χρειάζομαι.
451023
Στα 150-180€ και οι δύο εταιρίες δεν μου φαίνονται απλησίαστες, δεν είναι ένας μισθός.
Η facom γ@μ@ει... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147625&page=69&p=2907093&viewfull=1#post2907093)
o_gavros
19/02/2024, 11:44
Ρε γιανν; θα μας παναταβωεις τελείως ρα;
Την κασετίνα που έβαλε ο Χαρίλαος τηνε βλέπω να πωλείται προς 210€ ο φτηνότερος (https://www.skroutz.gr/s/15538830/Facom-S-360DBOX4PB-Kastania-me-Karydakia-1-2-22tmch.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share) στο Σκρουτζ.
Δεν είναι αυτό απλησίαστη τιμή για τον ερασιτέχνη;
Οριακά είναι και για τον επαγγελματία.
Και τέλος παντω,σου χω ξαναπεί,αν είναι για το γούστο σου τότε δε ρωτάς κανένα.
Τράβα φακομ να σου φύγει το αχτι
sanctusan
19/02/2024, 11:59
Γιάννη κάτι κοιτάς λάθος, εδώ (https://www.skroutz.gr/s/15579879/Facom-S-161DBOX1PB-Kastania-me-Karydakia-1-2-21tmch.html) είσαι και οι τιμές του Βράττη είναι πολύ καλύτερες από το skroutz.
Προφανώς κοιτάω το πάνω ράφι από γούστο, αλλά θα τα σκάσω που θα τα σκάσω, να μη ρωτήσω για τις επιλογές που έχω; Να μη το κουβεντιάσουμε λίγο;
o_gavros
19/02/2024, 12:31
Ποτεητο ποτατο ρε γιανν.
Άμα έφτανα για σετ στο 200αρι,και δεν πήγαινα στη wera, τότε θα κοιταγα για Hazet.
Όσο πληρέστερο έβρισκα,να ψήνει καφέ,να παενει τα παιδιά σχολείο,κ.ο.κ.
Εσύ τώρα ότι σε φωτίσει η Παναγιά γιε μο :p
Η facom γ@μ@ει... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147625&page=69&p=2907093&viewfull=1#post2907093)
Συμφωνώ σε 3/8'' (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153195&page=90&p=3170602&viewfull=1#post3170602)
Την τσέπη σίγουρα.....:cry:
sanctusan
19/02/2024, 13:34
Συμφωνώ σε 3/8'' (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153195&page=90&p=3170602&viewfull=1#post3170602)
Αυτή η θήκη δείχνει πολύ ωραία. Όταν είναι κλειστή κάνει σαν κουδουνίστρα ή γίνεται solid αντικείμενο;
Τα καρύδια σφηνώνουν καλά. Οι προεκτάσεις όχι τόσο, αλλα κουδουνίστρα δεν το λές...
Εκτός αν θές να είναι τόσο αθόρυβη που όταν τη φέρνεις πρώτη φορά στο σπίτι να μην την ακούσει η γυναίκα, δεν έχεις πρόβλημα...
Τα καρύδια σφηνώνουν καλά. Οι προεκτάσεις όχι τόσο, αλλα κουδουνίστρα δεν το λές...
Εκτός αν θές να είναι τόσο αθόρυβη που όταν τη φέρνεις πρώτη φορά στο σπίτι να μην την ακούσει η γυναίκα, δεν έχεις πρόβλημα...
Που ΝΑ ακούσει η γυναίκα την τιμή να δεις τί θα γίνει...:pantofla:
sanctusan
19/02/2024, 17:40
Παίζω εκ του ασφαλούς, εργένης για πάντα (μέχρι στιγμής)
Οι συλλογές 3/8 είναι πιο βολικές αλλά φτάνουν μέχρι το 19.
Σε περίπτωση που πάει σε 3/8 θα χρειαστεί τουλάχιστον τα βασικά εργαλεία σε 1/2 από 24μμ και πάνω. Δλδ 24,27,30,32 μακριά προέκταση, αρθωτή μανέλα. (καλό είναι να υπάρχουν και τα 17, 19,21 γιατί τέτοια μπουλόνια έχουν όλα τα αμάξια)
Η συλλογή 3/8 με την βασική καστάνια θα τα βρίσκει συχνά σκούρα σε σε 14άρες βίδες σε Ιαπωνικό και σε 17 -19 -22 (πχ μπουλόνια βάσης κινητήρα κτλ). Θα χρειαστεί και εκεί μια αρθωτή μανέλα τουλάχιστον. Η αντικατάσταση της καστάνιας 3/8 με μια προεκτεινόμενη είναι λάθος γιατί χάνονται πολλά πλεονεκτήματα προς όφελος της δύναμης (υποτίθεται οτι πάει σε 3/8 αντί για 1/2 ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο). Οπότε είτε θα πρέπει να πάρει 2 καστάνιες (βασική + μια μακριά αρθωτή) είτε μια καστάνια (βασική) και μια αρθρωτή μανέλα.
Οι συλλογές 3/8 είναι πιο βολικές αλλά χρειάζεσαι περισσότερα εργαλεία.
Συμφωνώ όμως πως αφού έχει το κίτρινο γομάρι μπορεί να πάρει μια 3/8 + τα καρυδάκια που λείπουν απ' την κασετίνα 1/2. (καλά βλέπω οτι φτάνουν μέχρι το 22?)
Όταν λέω αρθρωτή μανέλα εννοώ αυτό..
451035
o_gavros
19/02/2024, 19:22
Μπρεηκερ μπαρ, όπως συνηθίζουμε να λέμε οι της πιάτσας
Μπρεηκερ μπαρ, όπως συνηθίζουμε να λέμε οι της πιάτσας
Έτσι το λένε και στο χωριό μου!
o_gavros
21/02/2024, 11:44
Εγώ με την 3/8" πάντως, σφίγγω δίχως αύριο και 19 και 22 και 24.
Στα δύο τελευταία με αντάπτορα αλλά τα σφίγγω νανδελεςς.
Μου το επιτρέπει το εργαλείο και η χερα μου
sanctusan
21/02/2024, 15:15
Μετά από αυτά που διαβάζω και αφού είδα τις wera, θα περιμένω και θα το σκεφτώ λίγο ακόμα.
Η 3/8 μου φάνηκε πολύ βολική για τα χέρια μου, αλλά νομίζω πως με μία μικροκαμωμένη 1/2 μάλλον θα κάνω τη δουλειά μου εξίσου σωστά και με μεγαλύτερο εύρος σε επιλογές καρυδιών.
Μετά από αυτά που διαβάζω και αφού είδα τις wera, θα περιμένω και θα το σκεφτώ λίγο ακόμα.
Η 3/8 μου φάνηκε πολύ βολική για τα χέρια μου, αλλά νομίζω πως με μία μικροκαμωμένη 1/2 μάλλον θα κάνω τη δουλειά μου εξίσου σωστά και με μεγαλύτερο εύρος σε επιλογές καρυδιών.
Δεν είναι μονο το μέγεθος της καστάνιας αλλά και το μέγεθος στα καρυδάκια και τις προεκτάσεις που κάνουν τα 3/8 πιο βολικά. Η 3/8 έχει αρκετή δύναμη για οτιδήποτε μέχρι Μ12.
Η ευελιξία που σου προσφέρουν τα 3/8 με το μικρό μέγεθος και βάρος και την μεγάλη αντοχή σταματάει όταν χρειαστείς μήκος για τις μεγαλύτερες ροπές. Γι' αυτό είπα πως με τα 3/8 χρειάζεται είτε αρθρωτή μανέλα είτε δευτερη καστάνια με μεγαλύτερο μήκος (καλό είναι να είναι και αυτή αρθρωτή). Με αυτά είσαι καλυμμένος άνετα για Μ12 και λίγο απ' το Μ14(μόνο "καθαρές" δουλειές).. Από και και πάνω χρειάζεσαι μισή ίντσα και μάλιστα κάτι μακρύτερο απ' το κλασικό μήκος της καστάνιας. Γι' αυτό είπα για αρθρωτή μανέλα μισής ίντσας για τα μεγαλύτερα μεγέθη.
Πάντως αν νομίζεις οτι θα σε βολέψει το 1/2 δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Το σίγουρο είναι οτι για τις μεγάλες βίδες δε το γλιτώνεις. Το θέμα είναι αν θα επενδύσεις σε 3/8 έχοντας μόνο τα βασικά σε 1/2 ή αν θα πας σε κομπλέ 1/2 κάνοντας λίγο οικονομία. Αφού έχεις την στανλευ σκέψου το για 3/8 αλλά εμάς μη μας πολυ ακούς γιατί κανείς μας δε ξέρει σε τι δουλεύεις και τι κάνεις. Άλλα έχω εγώ στο μυαλό μου και άλλα οι υπόλοιποι.
Α! και μη φοβάσαι να τα "ξεβάψεις" τα στανλευ. Τίποτα μαύρο δε φτιάχτηκε για να παραμείνει μαύρο.
Εγώ με την 3/8" πάντως, σφίγγω δίχως αύριο και 19 και 22 και 24.
Στα δύο τελευταία με αντάπτορα αλλά τα σφίγγω νανδελεςς.
Μου το επιτρέπει το εργαλείο και η χερα μου
Γιάννη το μήκος τους είναι για 60-70nm. Άντε αν είσαι δυνατό παιδί, με λίγο ζόρι να πας στα 120 με την προυπόθεση οτι τραβάς από θέση που σε βολεύει και δεν είσαι κάπου περίεργα. Από και και πάνω θέλεις είτε σωλήνα είτε κάτι πιο μακρύ. Και αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις και την μεγάλη προέκταση χψ και αγνάντευε. Σε βίδα στροφάλου έβαλα καστάνια 3/4 με αντάπτορα, σε προέκταση και καρυδάκι μισής ίτσας και το 1/4 της στροφής πήγε σε στρεβλώσεις.
Οι προδιαγραφές τους είναι 200νμ ως εξής.
1χ200νμ.
50.000χ60-70νμ
1χ200νμ.
Κάποιες όσο είναι καινούριες αντέχουν και 300νμ και παραπάνω. Μετά από μερικά χρόνια χρήσης πρέπει να αντέχουν τουλάχιστον 200νμ.
Δεν είναι όμως για να τις πηδάς κάθε μέρα στα όρια.
Έστω όμως οτι αντέχουν και δε κάνουν κιχ (που το πιστεύω). Υπάρχει λόγος να τανιέσαι κάθε φορά ή να κυκλοφορείς με σωλήνες και βαριοπούλες?
Σε βίδα που επρεπε να έχει 120νμ, έβαλα το δυναμόκλειδο σε αριστερόστροφο βίδωμα, το ρύθμισα στα 200 και χτύπησε πριν λύσει η βίδα. Μια αρθρωτή μανέλα έχει 20 ευρώ και αν σπάσει αγοράζεις ανταλλακτικό καρέ (που δε θα σπάσει), ενώ από μήκος έχει τουλάχιστον το μήκος που έχει μια καστάνια 1/2.
Για Μ6 έως Μ10 είναι μανούλες. Με μια αρθρωτή μανέλα ή μεγαλύτερη καστάνια παίζεις άνετα το Μ10 και πας και στο Μ12. Από και πάνω θες μισή ίτσα.
Και θεωρώ οτι είναι προτιμότερη η επιλογή μακριάς αρθρωτής καστάνιας από μανέλα.
o_gavros
21/02/2024, 17:16
Εσύ καλά τα λες, αλλά όταν κάτι προκύπτει και δεν έχεις όλο το οπλοστάσιο μαζί,θα κάνεις αυτό που χρειάζεται να γίνει με ότι έχεις εύκαιρο.
Εγώ εύκαιρη έχω την 3/8" :D
Και ενίοτε, το σφυρί :p
Και εγώ σε μια συλλογή που παίρνω μαζί μου, έχω μια μακριά καστάνια 3/8.
dimitrisinside
08/03/2024, 06:30
Και μια προσφορα σε σετ καρυδακια της Stahlwille
https://www.voelkner.de/products/7058277/Stahlwille-40-24-4-SCI-Steckschluesselsatz-1-4-28teilig-96010128.html?offer=622a5f4cbc60cc0a00351cc960723ecb&ref=39&PublisherID=269979&sv1=affiliate&sv_campaign_id=269979&awc=13721_1709875465_4bc8649c50737faa457c56e4c049a739
451237
lazarefa
10/03/2024, 08:56
Το συγκεκριμένο κατάστημα εδώ και αρκετά χρόνια στέλνει απευθείας μόνο στη Γερμανία. Το 2014 είχα αγοράσει από αυτούς ανεμιστήρα οροφής Westinghouse στη χαμηλότερη τιμή που μπορούσα να βρω. Μετά από 1-2 χρόνια που είχα δοκιμάσει να ξανααγοράσω εργαλεία, άλλαξαν πολιτική και δεν έστελναν εκτός Γερμανίας... Το ίδιο και για το συγκεκριμένο σετ. Τώρα θεωρητικά μπορεί να μπει κάποιος στη διαδικασία αγοράς με ενδιάμεσες μεταφορικές εταιρείες (αποστολή σε εικονική γερμανική διεύθυνση και ακολούθως προώθηση στην Ελλάδα), αλλά ανεβαίνει το κόστος και η φασαρία.
Πάντως από μια μικρή αναζήτηση που έκανα κι άλλα ξένα καταστήματα πουλάνε το εν λόγω σετ σε παρόμοια τιμή (αλλά δυστυχώς κανείς δεν στέλνει απευθείας Ελλάδα).
dimitrisinside
10/03/2024, 10:20
Το συγκεκριμένο κατάστημα εδώ και αρκετά χρόνια στέλνει απευθείας μόνο στη Γερμανία. Το 2014 είχα αγοράσει από αυτούς ανεμιστήρα οροφής Westinghouse στη χαμηλότερη τιμή που μπορούσα να βρω. Μετά από 1-2 χρόνια που είχα δοκιμάσει να ξανααγοράσω εργαλεία, άλλαξαν πολιτική και δεν έστελναν εκτός Γερμανίας... Το ίδιο και για το συγκεκριμένο σετ. Τώρα θεωρητικά μπορεί να μπει κάποιος στη διαδικασία αγοράς με ενδιάμεσες μεταφορικές εταιρείες (αποστολή σε εικονική γερμανική διεύθυνση και ακολούθως προώθηση στην Ελλάδα), αλλά ανεβαίνει το κόστος και η φασαρία.
Πάντως από μια μικρή αναζήτηση που έκανα κι άλλα ξένα καταστήματα πουλάνε το εν λόγω σετ σε παρόμοια τιμή (αλλά δυστυχώς κανείς δεν στέλνει απευθείας Ελλάδα).
Εγω μενω μονιμα Γερμανια.
Αν καποιος θελει να κανει αγορες εργαλειων που δεν εχουν τεραστιο μεγεθος, μπορω να τον εξυπηρετησω.
fasarias
10/03/2024, 15:50
Οι Γερμανοί δεν στέλνουν Ελλάδα γιατί δεν μας χωνέυουν.
Απλά τα πράγματα.
Και σχεδόν μια από τα ίδια περίπου ισχύει και με τους ξενέρωτους τους Άγγλους.
nauagios
10/03/2024, 16:22
Οι Γερμανοί δεν μας χωνευουν, οι Άγγλοι ξενέρωτοι και εμείς σωστοί. Έχετε αναρωτηθεί το ελληνικό χάος με το οποίο πρέπει να έρθει αντιμέτωπος ο ξένος πωλητής? Από κακούς επαγγελματίες στις ελληνικές μεταφορικές, το χάος με το ταχυδρομείο και το τελωνείο. Μην πω για τις courier. Γιατί να μπουν στον κόπο? Σιγά την τεράστια αγορά που έχουμε.
fasarias
10/03/2024, 22:05
Οι Γερμανοί δεν μας χωνευουν, οι Άγγλοι ξενέρωτοι και εμείς σωστοί. Έχετε αναρωτηθεί το ελληνικό χάος με το οποίο πρέπει να έρθει αντιμέτωπος ο ξένος πωλητής? Από κακούς επαγγελματίες στις ελληνικές μεταφορικές, το χάος με το ταχυδρομείο και το τελωνείο. Μην πω για τις courier. Γιατί να μπουν στον κόπο? Σιγά την τεράστια αγορά που έχουμε.Τι λες?
Καταρχάς τι σχέση έχει το τελωνείο με αγορές από Αγγλία και Γερμανία.?
Κατά δεύτερον όταν συζητάμε για διαδικτυακά ή φυσικά καταστήματα που στέλνουν διεθνές αποστολές σε όλο τον κόσμο ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό ιθαγενών του Αμαζονίου αλλά εξαιρούν την γκρίντσελαντ, εμένα αυτό μου δείχνει εμπάθεια, εσένα δεν ξέρω τι.
Έχω δαπανήσει εκατοντάδες ευρώ σε αγορές εργαλείων από συγκεκριμένα καταστήματα του εξωτερικού κυρίως από τις εν'λόγω 2 αυτές χώρες που ξαφνικά, έπαψαν να στέλνουν Ελλάδα.
Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που θίγεις και το χάος που επικρατεί (συμφωνούμε) με ταχυδρομεία, εταιρείες ταχυμεταφορών κλπ., είναι εσωτερικό μας πρόβλημα και δε νομίζω ότι τους απασχολεί ούτε τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο από την στιγμή που υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για τα χρονικά περιθώρια που ισχύουν μέχρι να γίνει dispute οποιαδήποτε δοσοληψία.
Άσε που δεν πιστεύω πως μόνο στην χώρα μας υπάρχουν τέτοια προβλήματα, θεωρώ πως είναι γενικό και παντού αυτό μιας και είναι τεράστιοι οι όγκοι δεμάτων που διαχειρίζονται καθημερινά ανά τον κόσμο.
nauagios
11/03/2024, 09:31
Τί λέω εγώ? Εγώ λέω ότι ζω εξωτερικό και έχω καλύτερη εικόνα αν μας χωνευουν ή όχι. Δεν τσουβαλιαζω, δεν γενικευω. Το τελωνείο το ανέφερα εκ παραδρομής λόγω uk.
lazarefa
11/03/2024, 17:42
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα του τόπικ, ας μου επιτραπεί να συμπληρώσω στις απόψεις των φίλων παραπάνω, ότι κατά τη δική μου εκτίμηση, η άρνηση αποστολής προιόντων (ακόμα και μικρού όγκου/βάρους) από χώρες εντός ΕΕ ειδικά για την Ελλάδα, πιθανότατα έχει να κάνει και με την εμπορική πολιτική μεγάλων εταιρειών παραγωγής σε σχέση με τις τιμές που πουλάνε στην Ελλάδα μέσω των τοπικών αντιπροσώπων τους. Για παράδειγμα, αν μια εταιρεία τύπου Βosch, Dewalt κλπ (ενδεικτικά τα ονόματα, για να μην παρεξηγηθώ) έχει αποφασίσει (βάσει των εμπορικών συμφωνιών με τους εδώ αντιπροσώπους της), ότι θα πουλά στην Ελλάδα (τιμή τελικής διάθεσης) ας πούμε 20% πάνω από το μέσο όρο της υπόλοιπης ΕΕ, μπορεί μέσω των μεγάλων eshops (τύπου amazon ας πούμε) να μπλοκάρει τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προιόντων στην Ελλάδα, προκειμένου να μη θιγεί ο τζίρος του Έλληνα αντιπροσώπου και των μεταπωλητών του.
Ειδικά με το amazon έχω προσέξει ότι σε σχέση με πριν μερικά χρόνια έχει δραματικά περιοριστεί η γκάμα των επώνυμων αγαθών που επιτρέπει να πωληθούν μέσω της πλατφόρμας σε διεύθυνση Ελλάδας. Και μιλάω πάντα για αποστολή από χώρες ΕΕ προς Ελλάδα μέσω ευρωπαικών σελίδων του amazon (γερμανικό, ιταλικό, ισπανικό,, γαλλικό), όπου τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιπτώσεις, το ίδιο προιόν που αποστέλλεται κανονικά στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, δεν αποστέλλεται όταν η διεύθυνση αποστολής είναι στην Ελλάδα.
Το αν στέλνουν η όχι, αν μας χωνεύουν η όχι, ουδολως μας ενδιαφέρει. Το θρεντ αφορά τα καρυδάκια, παρακαλώ περιοριστείτε σε αυτά.....
Παίδες γενικά τα toptul όσον αφορά καστανιες, καρυδακια, προεκτάσεις, μυτες, μανελες πως σας φαινονται?
Προσωπικά ότι έχω δει φαίνεται να υπάρχει σωστός ποιοτικός έλεγχος ( δεν έχω βρει κάτι λάθος στο φινιρισμα) και μυτες και καρυδακια φαίνεται να εφαρμόζουν καλά στις βίδες. Έχω πετύχει και κάνα δυο συνεργεία που τα δουλευαν και μου είπαν τα καλύτερα.
lazarefa
04/04/2024, 21:18
Έχουν πέσει μερικά εργαλεία της Toptul στα χέρια μου (καστάνια, καρυδάκια, προεκτάσεις) και θα συμφωνήσω ότι φαίνονται αξιοπρεπέστατα εργαλεία και σε σχετικά καλές (και σίγουρα όχι απαγορευτικές) τιμές.
Θα τολμήσω να πω ότι για κάποιον που επιζητά value for money στα εργαλεία του, μάλλον αποτελούν από τις καλύτερες επιλογές, τουλάχιστον σε καστάνιες/καρυδάκια και κλειδιά.
Από κοντά σε γενικές γραμμές και τα Force σε ότι αφορά το value for money (τα Toptul πάντως θεωρώ ότι είναι ελαφρώς καλύτερα εν γένει).
Εγω μενω μονιμα Γερμανια.
Αν καποιος θελει να κανει αγορες εργαλειων που δεν εχουν τεραστιο μεγεθος, μπορω να τον εξυπηρετησω.
Χαχα, ετοιμασου για κατι Stahlwille που θελω καιρο τωρα :beer:
Από κοντά σε γενικές γραμμές και τα Force σε ότι αφορά το value for money (τα Toptul πάντως θεωρώ ότι είναι ελαφρώς καλύτερα εν γένει).
Proxxon Toptul k Force νομιζω ιδια κατηγορια ειναι ολα αυτα.. Και εγω παντως με καρυδακια σκετα Toptul δεν ειχα παραπονο
Κοίτα force είχα παλιότερα. Θεωρώ πως τα toptul είναι καλύτερα όσον αφορά το φινιρισμα και τον ποιοτικό έλεγχο. Τώρα καστανιες πάνω κάτω τα ίδια είναι. Οι κλασσικές ταιβανεζικες αυτής της ποιότητας. Φθηνές, κακό backdrag αλλά σχετικά αξιόπιστες. Βγάζεις δλδ δουλειά με αυτές απλά κάποια στιγμή αποκτούν μπόσικα. Τώρα τα proxxon δε τα ξέρω αλλά όπως τα βλέπω δε μου γεμίζουν το μάτι. Λίγο τα laser markings στα καρυδακια, λίγο αυτό το φινιρισμα, λίγο οι καστανιες που είναι φτηνιάρικες και ο περιστροφικος διακόπτης πλαστικος δε τα έχω σε υπόληψη. Βέβαια απτην άλλη οι Γερμανοί τα έχουν σε υπόληψη και τα αγοράζουν. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι τα toptul είναι ένα σκαλί πάνω απτά υπολοιπα. Φυσικά ανά τα βάλεις δίπλα δίπλα με πιο ακριβά εργαλεια καταλαβαίνεις ότι έχουν γίνει εκπτώσεις στη ποιότητα αλλά απτην άλλη είναι φθηνά και τα βρίσκεις σχεδόν παντού. Δλδ η μεγάλη βαλιτσα με τα 3 καρε καρυδακια μακρυα κοντά, μυτες, προεκτάσεις κλπ κάνει κάνα 150αρι χοντρά χοντρά τη στιγμή που για να τα πάρεις όλα αυτά από καλές μάρκες θες κάνα 700αρι.
Οι διαφορές στην εμφάνιση δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα του εργαλείου.
Θεωρείς δλδ ότι ένα αψεγάδιαστο εργαλείο στο φινιρισμα είναι ίδιο με κάποιο που έχει ψεγάδια ? Mιλαω για εργαλεια παραπλήσιας τιμης παντα
Θεωρείς δλδ ότι ένα αψεγάδιαστο εργαλείο στο φινιρισμα είναι ίδιο με κάποιο που έχει ψεγάδια ? Mιλαω για εργαλεια παραπλήσιας τιμης παντα
Ξέρεις ποια δεν έχουν κανένα ψεγάδι? Τα φθηνότερα κινέζικα! Δε το λέω ειρωνικά, πραγματικά δεν έχουν! Όχι επιπέδου force ktl. τα πολύ φθηνότερα. Aυτά που σκουριάζουν με τη σκέψη!
Τα unior πχ, μπροστά τους μοιάζουν δευτεράτζες. Κι ας έχουν την 5πλασια τιμή.
Ξέρω οτι εσύ μιλούσες για εργαλεία παραπλήσιας τιμής, αλλά το ίδιο ισχύει. Η εμφάνιση και το φινίρισμα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του κράματος, της θερμικής επεξεργασίας, με τις ανοχές, τη σχεδίαση κτλ.
Κι αν θέλεις, γιατί αυτό με την καλύτερη, πιο προσεγμένη εμφάνιση, να μην έχει χειρότερη ποιότητα αφού ειναι σε παραπλήσια τιμή με ένα άλλο?
Παρεμπιπτόντως συμφωνώ με όλα όσα έγραψες. Στη σύγκριση διαφωνώ λίγο αλλά εγώ γενικά δε τα πάω καλά με τις συγκρίσεις εργαλείων ίδιου επιπέδου αν αυτή δε πηγάζει από την καθημερινή ενασχόληση με αυτές τις μάρκες. (και πάλι δυσκολα εμπιστεύομαι την κρίση του καθενός).
Είναι προτιμότερο να αναφερόμαστε στα χαρακτηριστικά (όπως πολύ σωστά έκανες με το λέιζερ vs εγχαραξη) αφού κάποια απ' αυτά είναι αρκετά για να απορρίψουμε ένα εργαλείο. Φυσικά δε είναι το ίδιο ικανά για να το κάνει και κάποιος άλλος!
πχ.
Αν εγώ δουλεύω σε βουλκανιζατέρ και έχω 3 νούμερα καρυδάκια για τα μπουλόνια νομίζεις με ενδιαφέρει αν εχουν λειζερ και αν θα φαίνονται τα νούμερά τους?
Εστω τώρα οτι έχω τα ίδια τρία νούμερα σε δυο τρεις μαρκες και με την καθημερινή χρήση βλέπω οτι μια μαρκα αντέχει περισσότερο από μια άλλη. πχ τα τελευταία δυο χρόνια έσπασα 3 απ' την χ και κανένα απ' την ψ.
Επίσης διαπίστωσα οτι η ψ είναι πιο χοντρή και δε χωράει σε κάποιες ζάντες.
Τέλεια, τώρα έχω άποψη και για τις δυο αυτές μάρκες για τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ίσως ήρθε η ώρα να ψάξω για καποια που είναι εξίσου ανθεκτική με την ψ αλλά όχι τόσο χοντρή ωστε να χωράει σε όλες τις ζάντες όπως η χ. Και εκεί πέφτει το πακέτο σε κάτι καλύτερο. Διαφορετικά, επιλέγουμε βάση χαρακτηριστικών και τέλος.
Τα Χ είναι με εγχάραξη και αρκετά λεπτά, τέλεια! Αν η Ζ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και πιο όμορφο χρώμιο στα ίδια χρήματα, ακόμα καλύτερα. Ποια απ' τις δύο θα αντέξει περισσότερο δε μπορούμε να το ξέρουμε.
Αν θέλετε πείτε μου και τι θεωρείται ψεγάδι σε ένα εργαλείο γιατί εγώ δε το έχω και πολύ. Μετά από λίγο όλα μου τα εργαλεία έχουν ψεγάδια.
πχ οι γραμμές απ' την λείανση?
βαθουλώματα απ' την σφυρηλάτηση?
Αν μια εταιρία χρησιμοποιήσει δεύτερο και τρίτο σταδιο λείανσης ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα σημάδι από γυαλόχαρτο ή πρέσα, αυτομάτως το εργαλείο γίνεται καλύτερο? Μήπως γίνεται απλά ακριβότερο και πιο γυαλιστερό?
Αν μια εταιρία κάνει ψυχρή σφυρηλάτηση και μια άλλη σφυρηλατεί εν θερμώ το δευτερο θα έχει περισσότερα σημάδια. Ποιο είναι καλύτερο?
Να πω εγώ?
Αυτό που θα έχει την καλύτερη θερμική κατεργασία!
Είναι το ίδιο καλή και για τα δυο?
Αυτή που θα έχει το καλύτερο κράμα?
Είναι το ίδιο κράμα?
Αυτή που σφυριλατεί εν θερμώ.
Αλλά ίσως τα άλλα έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά.
Ποια είναι καλύτερα εργαλεία τώρα?
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα! (κατά τη γνώμη μου). Υπάρχουν εργαλεία που είναι καλά για τη δουλειά και αυτά που δεν είναι και τόσο καλά! Η δουλειά τα κρίνει, όχι η εμφάνιση. Η δουλειά και τα χαρακτηριστά τους!
Παίδες γενικά τα toptul όσον αφορά καστανιες, καρυδακια, προεκτάσεις, μυτες, μανελες πως σας φαινονται?
Και για να σου απαντήσω, φίλος που τα δουλεύει λέει οτι ειναι μια χαρά εργαλεία. Και τα καρυδάκια και τα γερμανοπωλύγωνα.
Για τις καστάνιες, ότι είπες!
Αν θέλεις κοίτα και τα bahco. Κάποιες συλλογές έχουν λίγο καλύτερες καστάνιες και οι κασετίνες τους είναι ανθεκτικές.
Αν ένα εργαλείο δεν έχει κανένα ψεγαδι πάνω του, πχ όπως είπες χαρακιές από τα διάφορα στάδια της παραγωγής του είτε βαθουλωματα όπως πάλι είπες δε σημαίνει ότι είναι πιο προσεγμενο? Νταξει δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία στο θέμα απλά ρωτάω. Τα ακριβότερα εργαλεια προφανώς και είναι καλύτερα στα μέταλλα στις ανοχές στη σχεδιαση κλπ όμως κι αυτά στο αισθητικό κομμάτι δεν έχουν χαρακιές κλπ. Για τα unior δε ξέρω πέρα από κάτι γερμανοπολυγωνα που έχω αλλά κι αυτά πάλι δεν έχουν χαρακιές. Πάντως σε καρυδακια που συζητάμε και για να πω όσα ειχα/έχω facom φινιρισμα άριστο, koken φινιρισμα άριστο, toptul σχεδόν άριστο, force μέτριο. Είναι τυχαίο δλδ όλο αυτο?
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαραθεσης
sanctusan
06/04/2024, 03:44
Αν καταλαβαίνω σωστά από τα λεγόμενα του Daz
2 εγαλεία σε παραπλήσια τιμή
το 1 από τα 2 έχει καλύτερο φινίρισμα τότε το δεύτερο, συνήθως θα έχει καλύτερα υλικά κατασκευής.
Το φινίρισμα δεν είναι τσάμπα, για να το καταφέρεις θέλει budget. Άρα ή θα μειώσεις το budget στα υλικά κατασκευής ή θα ανεβάσεις την τελική τιμή του προιόντος.
Edit: Αυτό συνεπάγεται πως η ποιότητα ενός εργαλείου δεν κρίνεται από την τιμή ή το φινίρισμα.
sanctusan
06/04/2024, 03:51
Αν ένα εργαλείο δεν έχει κανένα ψεγαδι πάνω του, πχ όπως είπες χαρακιές από τα διάφορα στάδια της παραγωγής του είτε βαθουλωματα όπως πάλι είπες δε σημαίνει ότι είναι πιο προσεγμενο? Νταξει δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία στο θέμα απλά ρωτάω. Τα ακριβότερα εργαλεια προφανώς και είναι καλύτερα στα μέταλλα στις ανοχές στη σχεδιαση κλπ όμως κι αυτά στο αισθητικό κομμάτι δεν έχουν χαρακιές κλπ. Για τα unior δε ξέρω πέρα από κάτι γερμανοπολυγωνα που έχω αλλά κι αυτά πάλι δεν έχουν χαρακιές. Πάντως σε καρυδακια που συζητάμε και για να πω όσα ειχα/έχω facom φινιρισμα άριστο, koken φινιρισμα άριστο, toptul σχεδόν άριστο, force μέτριο. Είναι τυχαίο δλδ όλο αυτο?
Για να μπω και εγώ σε ένα παράδειγμα που έχω
Σετ γερμανοπολύγωνα Drop Forged noname 15€ τα 12 κλειδιά
Γερμανοπολύφωνα Facom 5€ (τουλάχιστον) το τεμμάχιο
Το noname δείχνει μ00νάρα, κούκλα, αψαγάδιαστο. Μία που το ζόρισα και μία που το πήρα στο χέρι και άρχισα να αντικαθηστώ με Facom.
Για να μπω και εγώ σε ένα παράδειγμα που έχω
Σετ γερμανοπολύγωνα Drop Forged noname 15€ τα 12 κλειδιά
Γερμανοπολύφωνα Facom 5€ (τουλάχιστον) το τεμμάχιο
Το noname δείχνει μ00νάρα, κούκλα, αψαγάδιαστο. Μία που το ζόρισα και μία που το πήρα στο χέρι και άρχισα να αντικαθηστώ με Facom.
Aν έχεις τα 440 κι αυτά αψεγαδιαστα είναι, άσε που φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα toptul
sanctusan
06/04/2024, 06:02
Aν έχεις τα 440 κι αυτά αψεγαδιαστα είναι, άσε που φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα toptul
Μάλλον δεν το έθεσα σωστά, σίγουρα δεν έπιασες το νόημα του παραδείγματος.
Θα μας εξηγήσει ο daz ή κάποιος άλλος με καλύτερο τρόπο.
Αν ένα εργαλείο δεν έχει κανένα ψεγαδι πάνω του, πχ όπως είπες χαρακιές από τα διάφορα στάδια της παραγωγής του είτε βαθουλωματα όπως πάλι είπες δε σημαίνει ότι είναι πιο προσεγμενο?
Όχι, δε σημαίνει οτι είναι καλύτερο εργαλείο. Και σου έδωσα ένα παράδειγμα. Αν ένα εργαλείο σφυρηλατείται ζεστό θα έχει (ίσως) περισσότερα βαθουλώματα από ένα που απλά περνάει από μια πρέσα χωρίς πρώτα να πυρώσει σε βαθμό που η επιφάνειά του διαβρώνεται σε δευτερόλεπτα. Η πρώτη διαδικασία είναι ακριβότερη για πολλούς λόγους αλλά είναι καλύτερη. Εκτός απ' τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή, μόνο και μόνο το να πετύχεις ανοχές σε κάτι που όταν κρυώσει θα έχει διαφορετικές διαστάσεις, απαιτεί πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής. Ποιο θα είναι καλύτερο όμως, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρίες, φθηνές και ακριβές παίρνουν τον εύκολο δρόμο. Όχι όλες, αλλά είναι κάτι που δε το γνωρίζεις. Όπως δε γνωρίζεις και όλα τα υπόλοιπα που παίζουν ρόλο στο τελικό προιόν.
Νταξει δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία στο θέμα απλά ρωτάω.
Κανείς μας δεν έχει, μη φοβάσαι.
Τα ακριβότερα εργαλεια προφανώς και είναι καλύτερα στα μέταλλα στις ανοχές στη σχεδιαση κλπ όμως κι αυτά στο αισθητικό κομμάτι δεν έχουν χαρακιές κλπ.
Έχουν! Όλα τα γερμανικά (παλιά καινούρια), τα παλιά φακόμ τα παλιά beta, όλα τα unior κ.α.
Για τα unior δε ξέρω πέρα από κάτι γερμανοπολυγωνα που έχω αλλά κι αυτά πάλι δεν έχουν χαρακιές.
Χαρακιές, βαθουλώματα, στραβοχτυπημένα δαχτυλίδια, ανόμοιο τρόχισμα, γωνίες κτλ. Εύκολα!
Πάντως σε καρυδακια που συζητάμε και για να πω όσα ειχα/έχω facom φινιρισμα άριστο, koken φινιρισμα άριστο, toptul σχεδόν άριστο, force μέτριο. Είναι τυχαίο δλδ όλο αυτο?
Τυχαίο δεν είναι τίποτα. Όλα κάπου οφείλονται. Απλά δεν είναι πάντα ενδεικτικό του τι εργαλείο παίρνεις. Ατέλειες θα βρεις στα πάντα. Ακόμα και σε snap on.
Γιατί όχι ρε συ? Μόνο έτσι γίνεται συζήτηση! :beer:
Αν καταλαβαίνω σωστά από τα λεγόμενα του Daz
2 εγαλεία σε παραπλήσια τιμή
το 1 από τα 2 έχει καλύτερο φινίρισμα τότε το δεύτερο, συνήθως θα έχει καλύτερα υλικά κατασκευής.
Το φινίρισμα δεν είναι τσάμπα, για να το καταφέρεις θέλει budget. Άρα ή θα μειώσεις το budget στα υλικά κατασκευής ή θα ανεβάσεις την τελική τιμή του προιόντος.
Edit: Αυτό συνεπάγεται πως η ποιότητα ενός εργαλείου δεν κρίνεται από την τιμή ή το φινίρισμα.
Είναι λίγο αφελές να το πούμε έτσι επιγραμματικά και ανώφελο να το αναλύσουμε περισσότερο γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες που θα κρίνουν την τιμή ακόμα και ανεξάρτητοι απ' την ποιότητα. Πχ οικονομίες κλίμακας, σταμπάρισμα, τρόπος διάθεσης στην αγορά, η αγορά στην οποία απευθύνεσαι κτλ.
Τώρα αν βάλεις και το ότι το ίδιο εργαλείο φτιάχνεται από πολλούς κατασκευαστές και διατίθεται από ακόμα περισσότερους μεταπωλητές πιάσε το αυγό και...
* Οικονομίες κλίμακας είναι η μείωση του κόστους, με την αύξηση της ποσότητας του παραγόμενου προιόντος.
Όταν λέω σταμπάρισμα αναφέρομαι σε παραγγελίες όπου ο μεταπωλητής θέλει την επωνυμία του επάνω στο προιόν ή κάποια άλλη διαφοροποίηση κάτι για το οποίο χρεώνεται, ενώ το προιόν είναι ακριβώς ίδιο ποιοτικά.
Με λίγα λόγια αυτό που έχει λιγότερες ατέλειες, μπορεί να είναι χειρότερο σε άλλους τομείς Ή και όχι!
Όχι, δε σημαίνει οτι είναι καλύτερο εργαλείο. Και σου έδωσα ένα παράδειγμα. Αν ένα εργαλείο σφυρηλατείται ζεστό θα έχει (ίσως) περισσότερα βαθουλώματα από ένα που απλά περνάει από μια πρέσα χωρίς πρώτα να πυρώσει σε βαθμό που η επιφάνειά του διαβρώνεται σε δευτερόλεπτα. Η πρώτη διαδικασία είναι ακριβότερη για πολλούς λόγους αλλά είναι καλύτερη. Εκτός απ' τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή, μόνο και μόνο το να πετύχεις ανοχές σε κάτι που όταν κρυώσει θα έχει διαφορετικές διαστάσεις, απαιτεί πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής. Ποιο θα είναι καλύτερο όμως, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρίες, φθηνές και ακριβές παίρνουν τον εύκολο δρόμο. Όχι όλες, αλλά είναι κάτι που δε το γνωρίζεις. Όπως δε γνωρίζεις και όλα τα υπόλοιπα που παίζουν ρόλο στο τελικό προιόν.
Κανείς μας δεν έχει, μη φοβάσαι.
Έχουν! Όλα τα γερμανικά (παλιά καινούρια), τα παλιά φακόμ τα παλιά beta, όλα τα unior κ.α.
Χαρακιές, βαθουλώματα, στραβοχτυπημένα δαχτυλίδια, ανόμοιο τρόχισμα, γωνίες κτλ. Εύκολα!
Τυχαίο δεν είναι τίποτα. Όλα κάπου οφείλονται. Απλά δεν είναι πάντα ενδεικτικό του τι εργαλείο παίρνεις. Ατέλειες θα βρεις στα πάντα. Ακόμα και σε snap on.
Γιατί όχι ρε συ? Μόνο έτσι γίνεται συζήτηση! :beer:
OK λοιπόν θα είναι στα υπόψιν.
Για τα wurth zebra έχεις αποψη?
Ταϊβάν μου φαίνονται
o_gavros
06/04/2024, 16:16
Ρε παιδιά, με το συμπαθειο πάντα, ρωτάτε κατά καιρούς για την τάδε και την δείνα μάρκα, με τι σκοπό;
Ακαδημαϊκά και για το μουχαμπετι;
Με σκοπό να δείτε τι θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα;
Εχετε σκοπό να πάρετε κάτι;
απλά το ψάχνετε για να φτάσετε στην σωστότερη απόφαση;
Είναι πολλές φορές που μου δίνεται η αίσθηση ότι μιλάμε/ρωτάμε απλά για να βρισκόμαστε σε δουλειά.
Ρε παιδιά, με το συμπαθειο πάντα, ρωτάτε κατά καιρούς για την τάδε και την δείνα μάρκα, με τι σκοπό;
Ακαδημαϊκά και για το μουχαμπετι;
Με σκοπό να δείτε τι θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα;
Εχετε σκοπό να πάρετε κάτι;
απλά το ψάχνετε για να φτάσετε στην σωστότερη απόφαση;
Είναι πολλές φορές που μου δίνεται η αίσθηση ότι μιλάμε/ρωτάμε απλά για να βρισκόμαστε σε δουλειά.
Αυτός δεν είναι ο σκοπός των φορουμ, να ανταλλάσουμε αποψεις?
o_gavros
06/04/2024, 16:47
Ναι ρε παιδί μου αλλά εν προκειμένω δε μιλάμε για ρούχα ή οτιδήποτε άλλο θα ενέπλεκε τον παράγοντα "γούστο"/"προτίμηση", αλλά για χρηστικά αντικείμενα, για αυτό και (μου) δίνεται αυτή η αίσθηση.
Don't mind me πάντως.
Ναι ρε παιδί μου αλλά εν προκειμένω δε μιλάμε για ρούχα ή οτιδήποτε άλλο θα ενέπλεκε τον παράγοντα "γούστο"/"προτίμηση", αλλά για χρηστικά αντικείμενα, για αυτό και (μου) δίνεται αυτή η αίσθηση.
Don't mind me πάντως.
Kαποιοι το βλέπουν έτσι ότι είναι χρηστικά αντικείμενα για κάποιους άλλους περα από αυτό είναι και ασχολία η χόμπι το να κάνεις κάποια συλλογή εργαλείων. Προσωπικά τείνω στη δεύτερη κατηγορία για αυτό και ρωτάω γιατί βλέπω ότι 3-4 δω μέσα το έχουν ψάξει πολύ το θέμα και από δίπλα μαθαίνουμε κι οι υπολοιποι
Kαποιοι το βλέπουν έτσι ότι είναι χρηστικά αντικείμενα για κάποιους άλλους περα από αυτό είναι και ασχολία η χόμπι το να κάνεις κάποια συλλογή εργαλείων. Προσωπικά τείνω στη δεύτερη κατηγορία για αυτό και ρωτάω γιατί βλέπω ότι 3-4 δω μέσα το έχουν ψάξει πολύ το θέμα και από δίπλα μαθαίνουμε κι οι υπολοιποι
Σήμερα χρησιμοποιούσα την facom καστανια σα σφυρί στην λαβή της καστανιας milwaukee για να λύσει μια βιδα, γιατί βαριόμουν να μπω στο σπίτι να βρω μια σωλήνα ή να πάρω τη ματσόλα...
Και σκεφτόμουν, ότι αν ήξερε η γυναίκα μου, που με κοιτούσε, πόσο έχουν αυτά που κοπανάω το ένα με το άλλο, θα έπαιρνε τη βαριά και θα μου κοπανάνε το κεφάλι....
Τα εργαλεία είναι εργαλεία. Πρέπει να είναι βρώμικα και λαδωμένα, χτυπημένα και με γραμμένες λαβές.
Ακόμα και συλλογή εργαλείων να κάνεις, πρέπει να είναι έτσι.
Lioulios
06/04/2024, 20:42
Σπαμ ον .
Αν ηξεραν οι γυναικες μας ποσο κανουν καποια πραγματα που βαζουμε πανω στα μηχανακια και πολλες φορες δεν φαινονται κιολας , θα μας ειχαν βγαλει εξω απο το σπιτι.
OK λοιπόν θα είναι στα υπόψιν.
Για τα wurth zebra έχεις αποψη?
Ταϊβάν μου φαίνονται
Ταιβάν είναι.
Πολύ καλά!
Σήμερα χρησιμοποιούσα την facom καστανια σα σφυρί στην λαβή της καστανιας milwaukee για να λύσει μια βιδα, γιατί βαριόμουν να μπω στο σπίτι να βρω μια σωλήνα ή να πάρω τη ματσόλα...
Και σκεφτόμουν, ότι αν ήξερε η γυναίκα μου, που με κοιτούσε, πόσο έχουν αυτά που κοπανάω το ένα με το άλλο, θα έπαιρνε τη βαριά και θα μου κοπανάνε το κεφάλι....
Τα εργαλεία είναι εργαλεία. Πρέπει να είναι βρώμικα και λαδωμένα, χτυπημένα και με γραμμένες λαβές.
Ενοχος κι εγω κε Προεδρε...
Οχι τοσες φορες να κάνω την καστανια σφυρι αλλά όταν ειμαι σε σκάλα και βάζω ούπα τι καλύτερο να χτυπήσεις το ούπα απο την μπαταρια του Dewalt δράπανου;
sanctusan
07/04/2024, 22:34
Διαφωνώ αρκετά
Αν έχω το εργαλείο να κάνω σωστά την δουλειά μου, δεν θα κοπανίσω ένα άλλο.
Θα προσέξω (μέσα σε λογικά πλαίσια) να μην τους κάνω ζημιά.
Στο τέλος κάθε ημέρας που δούλεψαν, θα τα σκουπίσω και θα τα βάλω στη θέση τους.
Με αυτό τους τρόπο, πάντα έχω εργαλεία.
Και πάντα είναι σε θέση να ξεκινήσω μία δουλειά χωρίς να είμαι βρώμικος από το πρώτο λεπτό που τα έπιασα σα χέρια μου. Αν έχουν λάδια γλυστράνε κ.α.
Μιλάω πάντα για ερασιτεχνική χρήση
Διαφωνώ αρκετά
Αν έχω το εργαλείο να κάνω σωστά την δουλειά μου, δεν θα κοπανίσω ένα άλλο.
Θα προσέξω (μέσα σε λογικά πλαίσια) να μην τους κάνω ζημιά.
Στο τέλος κάθε ημέρας που δούλεψαν, θα τα σκουπίσω και θα τα βάλω στη θέση τους.
Με αυτό τους τρόπο, πάντα έχω εργαλεία.
Και πάντα είναι σε θέση να ξεκινήσω μία δουλειά χωρίς να είμαι βρώμικος από το πρώτο λεπτό που τα έπιασα σα χέρια μου. Αν έχουν λάδια γλυστράνε κ.α.
Μιλάω πάντα για ερασιτεχνική χρήση
Νομίζω δε κατάλαβες τι εννοεί γιατί ίσως το παράδειγμά του δεν ήταν πολύ στο θέμα.
Δε γίνεται και να δουλεύεις με τα εργαλεία και να μην έχουν σημάδια απ' τη χρήση. Και όταν λέω χρήση δεν εννοώ πάντα τη σωστή και ενδεδειγμένη. Δεν έχεις χτυπήσει ποτέ ένα ρουλεμάν με καρυδάκι? Το λένε και κάποια μάνιουαλ. "βρείτε ένα καρυδάκι στη μέγεθος της διαμέτρου και χτυπήστε το για να μπει στη φωλιά". Όταν θα ξεφλουδίσει το χρώμιο απ' το χτύπημα έλα να μου πεις πόσο γυαλίζει! Οκ, αν έχεις παλιά ή φθηνά καρυδάκια γιατί να μη χτυπήσεις αυτά? Δενκακό! Ούτε αν έχεις εύκαιρη κάποια άλλη λύση! Αλλά δε γίνεται να γυρίζεις γύρω γύρω απ' τον εαυτό σου, ξύνοντας το κεφάλι σου, για να μη ρίξεις μερικές ματσουκιές σε ένα καρυδάκι.
Αυτές οι βίδες είναι βλαμμένες.
452170
Όποιος έχει προσπαθήσει να την ξεβιδώσει με απλό γερμανικό 11άρι ξέρει τι εννοώ. Μάλλον κατέληξε να την βγάζει με γκαζοτανάλια υδραυλικού, αλλά δε φτάνει μόνο να ξεβιδώσει. Αν την καταστρέψεις κατα το ξεβίδωμα μετά θα ξανα βιδώσεις την ίδια. Δε μπορείς να την αντικαταστήσεις γιατί χρειάζεσαι εκχειλωτικό-εκτονωτικό για το σωληνάκι. Ούτε μάστορα μπορείς να το πας μετά, γιατί .. πως θα πάει δίχως φρένα?
Οπότε καλύτερα να έχεις το κατάλληλο κλειδί.
452171
Πράγμα που σε καμία περίπτωση δε σημαίνει οτι θα τη λύσεις δίχως προβλήματα. Και εκεί μετράει το κατά πόσο "νιώθεις"! Εγώ στην πρώτη προσπάθεια κατάλαβα οτι δε θα ξεβιδώσει. Κάτι έπρεπε να κάνω λοιπόν. Ή τα ξαναέβαζα επάνω και πήγαινα στο μάστορα. Ή έπαιρνα ένα κάβουρα και της άλλαζα τα φώτα.
Ή..
(νομίζω καταλαβαίνεις τι ρόλο τραβάει η σκύλα)
452172
Ασφαλώς και χρειάστηκε προέκταση το κλειδί. Προέκταση και αρκετό ζόρι.
Τώρα θέλει καποιος να κοιτάξω αν το κλειδάκι μου έχει γραμμές απ' τη λείανση ή βαθουλώματα απ' τη σφυρηλάτηση?
Δείξε μου έναν που έχει τα εργαλεία του σα καινούρια και εγώ θα σου δείξω έναν που δε δουλεύει με αυτά.
sanctusan
10/04/2024, 19:09
Γιαυτό και εγώ είπα "Αν έχω το εργαλείο να κάνω σωστά την δουλειά μου" και "Θα προσέξω (μέσα σε λογικά πλαίσια)".
Νομίζω η σωστή λύση είναι κάπου στη μέση.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κοπανίσω 2 πανάκριβες καστάνιες γιατί βαριέμαι να πάω να πάρω τη ματσόλα.
Αλλά αν δεν έχω άλλη λύση θα το κάνω, ίσως να περάσω κανένα πανί από πανω για να την προσέξω όσο περισσότερο μπορώ.
Προφανώς και θα γίνει ζημιά.
Π.χ. έχω πάρει στα χέρια κλειδί που έβαλα προέκταση.
Έχω πάρει στη μασχάλη κατσαβίλι γιατί δεν είχα κρούσης και κοπάναγα.
Για την καθαριότητα είμαι λίγο πιο επίμονος από ότι θα έπρεπει αλλά μου αρέσει να τα πιάνω και να μην τα σηχαίνομαι.
Για την καθαριότητα είμαι λίγο πιο επίμονος από ότι θα έπρεπει αλλά μου αρέσει να τα πιάνω και να μην τα σηχαίνομαι.
Μη πάρεις ποτέ gedore! :lol:
sanctusan
10/04/2024, 23:32
Μη πάρεις ποτέ gedore! :lol:
Well noted!!! :beer:
lazarefa
10/11/2024, 20:19
Το παρακάτω σετάκι Matador 1/4'' τι σας λέει;
https://www.amazon.de/-/en/MATADOR-2155-0001-47-Piece-Socket/dp/B00OKDAMWE/ref=sr_1_6?crid=30R0T8N5NAMQ0&dib=eyJ2IjoiMSJ9.wZ0DKUSZPSnWld7Po0EGCFTfJfJNVESnolXPuxbg_2zqS-XYUiT8qMItldg2cAc6GnHGr2dYY6FCaym17ieoGZ1B6SaD0dwieGjPLXWJrzyuCHfltoVe2ByXwZOgsBaxYhrY84eMXqL9A3EVwz tbZRODd7mK44klITN7j6pMndGuWQ-Rcak-ogwzyFTTI0zbGWkbvcKV3Bl3suNvC3ZS59MiF-admeP0s1aSAf058gM.-6zuqvfpl0HN4NqLDnhDQeuvqASUO33w_ymNzR0gFhw&dib_tag=se&keywords=matador+werkzeug&nsdOptOutParam=true&qid=1731266042&sprefix=matador%2Caps%2C167&sr=8-6#customerReviews
Το παρακάτω σετάκι Matador 1/4'' τι σας λέει;
https://www.amazon.de/-/en/MATADOR-2155-0001-47-Piece-Socket/dp/B00OKDAMWE/ref=sr_1_6?crid=30R0T8N5NAMQ0&dib=eyJ2IjoiMSJ9.wZ0DKUSZPSnWld7Po0EGCFTfJfJNVESnolXPuxbg_2zqS-XYUiT8qMItldg2cAc6GnHGr2dYY6FCaym17ieoGZ1B6SaD0dwieGjPLXWJrzyuCHfltoVe2ByXwZOgsBaxYhrY84eMXqL9A3EVwz tbZRODd7mK44klITN7j6pMndGuWQ-Rcak-ogwzyFTTI0zbGWkbvcKV3Bl3suNvC3ZS59MiF-admeP0s1aSAf058gM.-6zuqvfpl0HN4NqLDnhDQeuvqASUO33w_ymNzR0gFhw&dib_tag=se&keywords=matador+werkzeug&nsdOptOutParam=true&qid=1731266042&sprefix=matador%2Caps%2C167&sr=8-6#customerReviews
Δεν το λεει σε καμία περιγραφή αλλά λείπει το 12 καρυδακι... Ας πεταγαν εξω το 9, οχι το 12
457965
lazarefa
11/11/2024, 06:11
Όντως, δεν το είχα προσέξει. Αψυχολόγητο εκ πρώτης μου φαίνεται το ότι το παρέλειψαν, αν και για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι να χρειάστηκα ποτέ 12 νούμερο καρυδάκι (ούτε κι 9 πάντως).
Που κατασκευάζονται τα Matador;
lazarefa
11/11/2024, 10:28
Γιάννη, τυπικά γερμανικά είναι τα Matador. Bέβαια, το συγκεκριμένο εικάζω ότι φτιάχνεται Ασία μεριά, Κίνα ή Ταιβάν, εκτιμώ ωστόσο (δεδομένης και της τιμής του) ότι σαν κατασκευή είναι στο "πάνω ράφι".
Γιάννη, τυπικά γερμανικά είναι τα Matador. Bέβαια, το συγκεκριμένο εικάζω ότι φτιάχνεται Ασία μεριά, Κίνα ή Ταιβάν, εκτιμώ ωστόσο (δεδομένης και της τιμής του) ότι σαν κατασκευή είναι στο "πάνω ράφι".
Γράφει κάπου αριθμό δοντιών;
Η κεφαλή της καστανιας μου φαίνεται κάπως χοντρή.
Νομίζω δε κατάλαβες τι εννοεί γιατί ίσως το παράδειγμά του δεν ήταν πολύ στο θέμα.
Δε γίνεται και να δουλεύεις με τα εργαλεία και να μην έχουν σημάδια απ' τη χρήση. Και όταν λέω χρήση δεν εννοώ πάντα τη σωστή και ενδεδειγμένη. Δεν έχεις χτυπήσει ποτέ ένα ρουλεμάν με καρυδάκι? Το λένε και κάποια μάνιουαλ. "βρείτε ένα καρυδάκι στη μέγεθος της διαμέτρου και χτυπήστε το για να μπει στη φωλιά". Όταν θα ξεφλουδίσει το χρώμιο απ' το χτύπημα έλα να μου πεις πόσο γυαλίζει! Οκ, αν έχεις παλιά ή φθηνά καρυδάκια γιατί να μη χτυπήσεις αυτά? Δενκακό! Ούτε αν έχεις εύκαιρη κάποια άλλη λύση! Αλλά δε γίνεται να γυρίζεις γύρω γύρω απ' τον εαυτό σου, ξύνοντας το κεφάλι σου, για να μη ρίξεις μερικές ματσουκιές σε ένα καρυδάκι.
Αυτές οι βίδες είναι βλαμμένες.
452170
Όποιος έχει προσπαθήσει να την ξεβιδώσει με απλό γερμανικό 11άρι ξέρει τι εννοώ. Μάλλον κατέληξε να την βγάζει με γκαζοτανάλια υδραυλικού, αλλά δε φτάνει μόνο να ξεβιδώσει. Αν την καταστρέψεις κατα το ξεβίδωμα μετά θα ξανα βιδώσεις την ίδια. Δε μπορείς να την αντικαταστήσεις γιατί χρειάζεσαι εκχειλωτικό-εκτονωτικό για το σωληνάκι. Ούτε μάστορα μπορείς να το πας μετά, γιατί .. πως θα πάει δίχως φρένα?
Οπότε καλύτερα να έχεις το κατάλληλο κλειδί.
452171
Πράγμα που σε καμία περίπτωση δε σημαίνει οτι θα τη λύσεις δίχως προβλήματα. Και εκεί μετράει το κατά πόσο "νιώθεις"! Εγώ στην πρώτη προσπάθεια κατάλαβα οτι δε θα ξεβιδώσει. Κάτι έπρεπε να κάνω λοιπόν. Ή τα ξαναέβαζα επάνω και πήγαινα στο μάστορα. Ή έπαιρνα ένα κάβουρα και της άλλαζα τα φώτα.
Ή..
(νομίζω καταλαβαίνεις τι ρόλο τραβάει η σκύλα)
452172
Ασφαλώς και χρειάστηκε προέκταση το κλειδί. Προέκταση και αρκετό ζόρι.
Τώρα θέλει καποιος να κοιτάξω αν το κλειδάκι μου έχει γραμμές απ' τη λείανση ή βαθουλώματα απ' τη σφυρηλάτηση?
Δείξε μου έναν που έχει τα εργαλεία του σα καινούρια και εγώ θα σου δείξω έναν που δε δουλεύει με αυτά.
Αποστολη εσύ έκοψες το κλειδί για να περνάει στο σωλήνα;
Έχω δει και έτοιμα κομμένα.
Προφανώς η σκύλα είναι για να μην ανοίξει η κεφαλή και γλιστρησει;
stefanos
11/11/2024, 12:44
Ρακορόκλειδα.
458033
@daz ωραιο κολπο με την σκύλα. Και έχω ενα σωληνακι φρενων που έχει κλωτσησει, θα το δοκιμασω ετσι.
Για αυτό πήρα τον σωληνοκόφτη και τον εκχυλωτη για να περασω καινουρια ρακοροβιδα.
Αποστολη εσύ έκοψες το κλειδί για να περνάει στο σωλήνα;
Όπως είπε και ο στεφ είναι ρακορόκλειδο. Αν έκοβα ένα κανονικό κλειδί δε θα είχε καθόλου αντοχή, τα ρακορόκλειδα είναι πιο χοντρά και έχουν και μεγαλύερο ύψος (που δε φαίνεται) ώστε να έχουν αντοχή.
Και έχουν αρκετή αντοχή αλλά μερικές φορές δεν είναι αρκετή για βίδες που έχουν χρόνια να λυθούν. Όταν είδα οτι ζόριζε πολύ και άρχισε να χαλάει τη βίδα, έβαλα τη σκύλα για να μην έχουμε δράματα.
Ρακορόκλειδα υπάρχουν και πολύγωνα αλλά δε τα εμπιστεύομαι.
sanctusan
18/11/2024, 21:36
Ποιες διαφορές έχει ενα ρακορόκλειδο από ένα γερμανικό και γιατί δεν είναι αρκετό το γερμανικό ώστε να χρειαστείς να παράγεις κάτι τόσο συγκεκριμένο;
Ποιες διαφορές έχει ενα ρακορόκλειδο από ένα γερμανικό και γιατί δεν είναι αρκετό το γερμανικό ώστε να χρειαστείς να παράγεις κάτι τόσο συγκεκριμένο;
Το ρακορόκλειδο πιάνει 5 γωνιες, το γερμανικό 2 το πολύγωνο και τις 6.
Το γερμανικό αρχίζει να "ανοίγει" με πολύ μικρότερη δύναμη και οι δυο γωνίες αρχίζουν να χαλάνε ακομα πιο πριν.
Το ρακορόκλειδο εκτός του ότι πιάνει 5 γωνίες, έχει και μεγαλύτερο πάχος και πιάνει μεγαλύτερη επιφάνεια στην βίδα η οποία συνήθως είναι πιο πλατιά.
Όλες οι βίδες σε υδραυλικά συστήματα δε παίρνουν πολύγωνο γιατί μέσα απ' αυτές περνάει σωληνάκι. Αν μπορείς να τις ξεβιδώσεις με γερμανικό, είσαι τυχερός. Το πιθανότερο όμως είναι να τις χαλάσεις και να βάλεις καμιά γκαζοτανάλια μετά (αν χωράει). Φυσικά αν καταφέρεις να τη λύσεις, δε μπορείς να την αντικαταστήσεις επειδή την ψιλοκατέστρεψες, με μια άλλη γιατί μέσα απ' αυτή περνάει χαλκινο σωληνάκι το οποίο είναι κεφαλωμένο στην άκρη του και δε βγαίνει. Θα χρειαστείς κόφτη σωλήνα και εκχυλωτικό για να περάσεις καινούρια βίδα και αν χρειαστεί αλλαγή το σωληνάκι επειδή ίσως μετά να είναι κοντό και κουρμπαδόρο.
Όταν εγώ χρειάστηκε να βάλω σκύλα στο ρακορόκλειδο, εσύ πιστεύεις οτι θα έκανες δουλειά με γερμανικό? ;)
458268
Επιβεβαιωνω αυτα που λεει ο daz.
Σε bmw 5αρι του φιλου μου που τα χαλαμε μαζί, κλοτσησε η βιδα με αυτό το κλειδι (που θεωρω ότι ειναι καλύτερο απο του daz γιατι εχει πιο πολύ "ψωμί"). Προφανως καποιος μαστορας την ειχε περιποιηθει τη βίδα πριν απο μας, με κανα ματσουκιασμένο γερμανικό κλειδί... Και μετα την εσφιξε οσο δεν παιρνει.
458275
458276
Οι φωτος απο Hazet, γυρω στα 23€ το κλειδι 10-11. Απο τα πρωτα εργαλεια Hazet που πήρα.
Για αυτη την επισκευη πήραμε ειδικο εκχυλωτικο, παξιμαδια ρακορ και 10 μετρα σωληνα κουλουρα :priest:
Αυτό το hazet μ' αρέσει γιατί έχει ειδικό σχήμα για κάποια αυτοκίνητα που δεν η πρόσβαση είναι περιορισμένη, αλλά είναι σπεσιαλ τουλ. Πάντως γενικά, δεν είναι φθηνά εργαλεία.
fasarias
20/11/2024, 22:41
Επίσης σε μια κλασσική εγκατάσταση πίνακα υδροληψίας με συλλέκτες οι αποστάσεις ανάμεσα στα ρακόρ είναι πολύ κοντινές που μόνο με ρακορόκλειδο μπορείς να εργαστείς.
Αντίστοιχο παράδειγμα το σωληνάκι του εξωτερικού βρόγχου στα καλοριφέρ τύπου πάνελ και άλλα διάφορα τέτοια.
Για εμάς τους υδραυλικούς το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πολύτιμο.
Επίσης σε μια κλασσική εγκατάσταση πίνακα υδροληψίας με συλλέκτες οι αποστάσεις ανάμεσα στα ρακόρ είναι πολύ κοντινές που μόνο με ρακορόκλειδο μπορείς να εργαστείς.
Αντίστοιχο παράδειγμα το σωληνάκι του εξωτερικού βρόγχου στα καλοριφέρ τύπου πάνελ και άλλα διάφορα τέτοια.
Για εμάς τους υδραυλικούς το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πολύτιμο.
Τι νούμερα δουλεύετε συνήθως;
sanctusan
21/11/2024, 09:15
Δεν φανταζόμουν ότι τα ρακόρ χρείαζονται τέτοιο σφίξιμο και τόση δύναμη στο ξεσφίξιμο.
Παρατηρώ ότι μάλλον οι βίδες ρακόρ είχουν διαφορετικό χρώμα από τις απλές, και βλέπω πως τα κλειδιά ρακόρ έχουν πιο μεγάλη επιφάνεια επαφής με τη βίδα. Αυτό δείχνει ότι η βίδα είναι πιο ''μαλακή'' (μάλλον για λόγους στεγανότητας) και το πρόβλημα δεν είναι η δύναμη του κλειδιού και του σφυξίματος αλλά να μην κλωτσίσει η βίδα λόγω για το υλικό.
Δεν φανταζόμουν ότι τα ρακόρ χρείαζονται τέτοιο σφίξιμο και τόση δύναμη στο ξεσφίξιμο.
Παρατηρώ ότι μάλλον οι βίδες ρακόρ είχουν διαφορετικό χρώμα από τις απλές, και βλέπω πως τα κλειδιά ρακόρ έχουν πιο μεγάλη επιφάνεια επαφής με τη βίδα. Αυτό δείχνει ότι η βίδα είναι πιο ''μαλακή'' (μάλλον για λόγους στεγανότητας) και το πρόβλημα δεν είναι η δύναμη του κλειδιού και του σφυξίματος αλλά να μην κλωτσίσει η βίδα λόγω για το υλικό.
Δε χρειάζονται τρελό σφίξιμο αλλά ξέρεις πως πάει τώρα!
Οι βίδες δεν είναι πάντα χαλκινες, εξαρτάται.
Εγώ 9 και 11.
Όχι μονο αλλά αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα μου. Εδικά το 11.
22 έχω σε καρυδάκι κομμένο που χρησιμοποιώ σε αισθητήρες (επειδή έχουν καλώδιο δε μπορεί να μπει κανονικό καρυδάκι).
fasarias
21/11/2024, 21:27
1 κλειδί έχουμε τέτοιο το 24/27
Εγώ 9 και 11.
Όχι μονο αλλά αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα μου. Εδικά το 11.
22 έχω σε καρυδάκι κομμένο που χρησιμοποιώ σε αισθητήρες (επειδή έχουν καλώδιο δε μπορεί να μπει κανονικό καρυδάκι).
22αρι 1/2" τώρα παραγγειλα από AliExpress για το καθάρισμα των αισθητήρων.
1 κλειδί έχουμε τέτοιο το 24/27
Μπράβο το έχω αυτό.
Είναι πιο χρήσιμο σε μικρό πάχος;