Σύνδεση

View Full Version : Ποιο να είναι το επόμενο μηχανάκι μου;

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15]

taisteal
07/07/2025, 19:20
Γιατί κάποιος δίνει ένα σωρό λεφτά να πάρει το μηχανάκι το καλό το πρόστυχο και μετα το αφηνει με λάστιχο 8ετιας;

Ελληνικό χαρακτηριστικό.
Και το bmw είχε λάστιχα απο το 14.
Ότι να'ναι πραγματικά

Volpad
07/07/2025, 19:41
Δεν το έχω δουλέψει ιδιαίτερα ακόμα. Έχω κάνει καμιά 100ριά χιλιόμετρα, με πολύ παλιά ελαστικά (το μπροστινό είναι του '17). Εντάξει, το μηχανάκι είναι ευκολοδήγητο, ελαφρύ, ευέλικτο, ροπάτο, με φρενάρες. Δε με τρόμαξε, δεν ένιωσα άβολα ποτέ, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα.

Στα "αρνητικά", στα πρώτα χιλιόμετρα με κούρασε αρκετά στους καρπούς, αλλά άλλαξα θέση στις μανέτες (ιδέα Volpad) και ίσως φτιάξει - καθώς το συνηθίζω κιόλας, γιατί έχω καιρό να οδηγήσω με συμπλέκτη. Βέβαια και ο συμπλέκτης του δεν είναι ό,τι φιλικότερο. Ίσως χρειάζεται διαφορετικό τιμόνι για τις δικές μου διαστάσεις.

Επίσης η σέλα με ενοχλεί λίγο όταν σφίγγω τα πόδια πάνω στο μηχανάκι, αλλά ίσως είναι πάλι θέμα συνήθειας/στάσης και αυτοδιορθωθεί.

Όταν βάλω λάστιχα και κάνω καμιά σοβαρή βόλτα, θα επανέλθω.

Ο συμπλεκτης στα ducati εκείνης της εποχής ειναι λίγο "δυσκολος"

Είναι σκληρός και απότομος.
Με το σκληρός, εννοώ ότι είναι σκληρός.
Με το απότομος εννοώ ότι δεν είναι αρκετά προοδευτική η συμπλεξη καθώς τον αφήνεις. Τη μία στιγμή είναι αποσυμπλεγμενοι οι δίσκοι, και την επόμενη, ξαφνικά έχουν μαγκωσει πλήρως.

Η φτηνή λύση, είναι να λύσεις και να βγάλεις 2 απο τα 6 ελατήρια.
Η πολύ φτηνή λύση είναι να καρφώνεις πάντα και παντού...
Η καλύτερη λύση, είναι να βάλεις έναν aftermarket slave cylinder.

Υπάρχουν διάφορες εταιρίες. Εγώ έχω oberon.
Ο oberon είναι διάμετρου 29mm (που είναι τραγικά μεγάλη διάφορα από τον μαμά που είναι 25mm)

Υπάρχουν άλλες εταιρίες που βγάζουν 30 ή ακόμα και 31mm slaves, αλλά δεν το προτείνω με τίποτα, μιας και θα ελαφρύνει τόσο πολύ μετά, που θα χάσεις την αίσθηση...

Είμαι σίγουρος ότι η θέση της μανέτας ήταν λάθος και, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, αυτό ήταν που σε κουραζε.
Το υπόλοιπο είναι ότι είναι σκληρός...

Γυρνα από τις διακοπές και θα τα φτιάξουμε

ratamahatta
07/07/2025, 19:41
Δεν το έχω δουλέψει ιδιαίτερα ακόμα. Έχω κάνει καμιά 100ριά χιλιόμετρα, με πολύ παλιά ελαστικά (το μπροστινό είναι του '17). Εντάξει, το μηχανάκι είναι ευκολοδήγητο, ελαφρύ, ευέλικτο, ροπάτο, με φρενάρες. Δε με τρόμαξε, δεν ένιωσα άβολα ποτέ, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα.

Στα "αρνητικά", στα πρώτα χιλιόμετρα με κούρασε αρκετά στους καρπούς, αλλά άλλαξα θέση στις μανέτες (ιδέα Volpad) και ίσως φτιάξει - καθώς το συνηθίζω κιόλας, γιατί έχω καιρό να οδηγήσω με συμπλέκτη. Βέβαια και ο συμπλέκτης του δεν είναι ό,τι φιλικότερο. Ίσως χρειάζεται διαφορετικό τιμόνι για τις δικές μου διαστάσεις.

Επίσης η σέλα με ενοχλεί λίγο όταν σφίγγω τα πόδια πάνω στο μηχανάκι, αλλά ίσως είναι πάλι θέμα συνήθειας/στάσης και αυτοδιορθωθεί.

Είχες καλομάθει με το σκούτερ για αυτό, θα στρώσεις τώρα ξανά σωστά

peterTHErider
07/07/2025, 19:58
Είναι πιο διασκεδαστικό έτσι. :D

Στο μπροστινό?
Ανεύθυνο είναι.
Εμένα μου δείχνει απαράδεκτο ιδιοκτήτη.και ας εχει συνεργείο.

RaGe_Raptor
07/07/2025, 19:59

Man up μωρέ! Κακόμαθες με τα "γυναικίσια " :bawl:

granazi
07/07/2025, 20:20
Καλορίζικη η Ιταλίδα!

doctor_john
07/07/2025, 20:53
Όλα τα ducati με παλιά λάστιχα τα αγοράζεις.
Το παρκάρουν και τσεκάρουν μερικά χρονια αν μπορούν να το αποχωριστούν..

bulmont
07/07/2025, 20:58
Όλα τα ducati με παλιά λάστιχα τα αγοράζεις.
Το παρκάρουν και τσεκάρουν μερικά χρονια αν μπορούν να το αποχωριστούν..

Ooooooχι.......

Εχουν τόσα άλλα έξοδα που παραβλέπουν τα λάστιχα........:bawl::bawl:

panavour
09/07/2025, 22:28
Ρε πλιτσι,πιο πολύ σου θα σου στοιχίσει η ανανέωση της γκαρνταρόμπας,απ' το μηχανάκι που αγόρασες.Τετοιο ξεπούλημα ούτε στη λαϊκή στον Άγιο Παντελεήμονα.

bulmont
09/07/2025, 22:34
Ρε πλιτσι,πιο πολύ σου θα σου στοιχίσει η ανανέωση της γκαρνταρόμπας,απ' το μηχανάκι που αγόρασες.Τετοιο ξεπούλημα ούτε στη λαϊκή στον Άγιο Παντελεήμονα.

Θ' αγοράσει καινούρια. Για το φτουκάτι.

Θα το πουλήσει.

Θα τα ξαναπουλήσει όλα.

Θα ξαναπάρει χόντα.

Θα ξαναγοράσει ότι πούλησε.....

Θα σώσει την οικονομία της ελλάδας, άγαλμα θα του κάνει ο κούλης...........................

Ηθελα να 'ξερα πότε δουλεύει αυτό το παιδί......

BLiTzER
09/07/2025, 22:34
Αφού είναι το χόμπι μου. :lol:

bulmont
09/07/2025, 22:36
Αφού είναι το χόμπι μου. :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=u5EXDwZNblg

RaGe_Raptor
11/07/2025, 17:59
Αντε σιγά-σιγά να μαζεύεις τα ταιριαστά αξεσουάρ.
463630

BLiTzER
17/07/2025, 21:33
Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, το Hyper είναι προς πώληση.

Δε φταίω αυτή τη φορά, δε σκόπευα. Life happened. Δεν έχει σχέση με το μηχανάκι.

bulmont
17/07/2025, 22:29
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Ελα πές την αλήθεια.........

Εσύ δεν μπαίνεις στο moto.gr για να διαβάσεις για μοτοσυκλέττες..................

bulmont
17/07/2025, 22:30
.... το Hyper είναι προς πώληση. ....
.

Kai πολύ άργησες..........

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

doctoras
17/07/2025, 22:51
αν δεν μας τρολάρεις, ζόρικη φάση η πώληση, μακάρι να σταθείς τυχερός και να φύγει με την μικρότερη χασούρα

THRESH
17/07/2025, 23:24

Δε φταίω αυτή τη φορά, δε σκόπευα. Life happened. Δεν έχει σχέση με το μηχανάκι.

όλα να πάνε καλά , ας πουληθεί το ταχύτερο

panavour
18/07/2025, 00:02
Ας ελπισουμε ότι όλα θα πανε καλά.
Όχι ότι και να μην λαμβανε χώρα το εκτακτο γεγονός που σε αναγκαζει στην πωληση,θα το πουλαγες αργότερα.Να το πούμε κι αυτό.

Dimmanoukas
18/07/2025, 06:18
Πάλι καλα που δεν αναγράφονται τα δίτροχα στο ε1 (φορολογική δήλωση) γιατί αλλιώς η δικιά σου θα ήταν σαν τον πίνακα ανακοινώσεων του Βενιζέλος με τις αφίξεις - αναχωρήσεις.!

Υ.γ. ελπίζω να είναι ολα καλά και με το καλό να έρθουν τα πραγμα όπως θες

D3300
18/07/2025, 06:53
Πάλι καλα που δεν αναγράφονται τα δίτροχα στο ε1 (φορολογική δήλωση) γιατί αλλιώς η δικιά σου θα ήταν σαν τον πίνακα ανακοινώσεων του Βενιζέλος με τις αφίξεις - αναχωρήσεις.!

Υ.γ. ελπίζω να είναι ολα καλά και με το καλό να έρθουν τα πραγμα όπως θες

Μου σηκώθηκαν όλες οι τρίχες πανάθεμα σε. :lol:
Γιώργη, εύχομαι να πάνε όλα πρίμα.

pektis
18/07/2025, 08:51

Δεν προλαβε να κλεισει μηνα το καημενο!...:bawl:
Πιστευω να εχεις την ευκαιρια να παρεις παλι οτι σε ευχαριστει!:wave2:

karellen
18/07/2025, 12:12
Αρχική->Forum ->Συζητήσεις ->Γενικά περί μοτοσικλέτας ->Πότε θα φύγει το επόμενο μηχανάκι μου;

Nomand
18/07/2025, 18:43
Γαμησε τα τα σίδερα ποτε δεν δέθηκα μαζι τους και ειδικά μετά το πρώτο παιδί πριν 12 χρόνια τα θεωρώ αναλώσιμα προϊόντα, αν προέκυψε κάτι και πρέπει να φύγει να παει στο καλό θα πάρεις καλύτερο στο μέλλον εσύ και η οικογένεια σου να είστε καλά