View Full Version : Honda CB500X 2019
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
Το βάφουν για να περιορίσουν την διάβρωση του αλουμινίου από τα άλατα των νερών του δρόμου, για να πλένεται εύκολα και γιατί το θέλουν χρωμματιστό.
Αν κατάλαβα τι ρωτάς για την υφή του αλουμινίου είναι από το καλούπι.
Ναι αυτα τα σημαδια πανω στα αλουμινιο που δειχνω στις φωτο που μοιαζει σαν σαγρε καπως
geagelak
03/04/2020, 11:39
Μόλις έριξα μια ματιά στο δικό μου. Τέτοια ραφή στο δικό μου μοτέρ δε βρήκα, ούτε σαγρέ επιφάνεια σαν αυτή που δείχνεις.
Τελικά κατέληξες στο cb? Είναι δικό σου ή έχεις δει το θέμα αυτό κάπου στο net?
Μόλις έριξα μια ματιά στο δικό μου. Τέτοια ραφή στο δικό μου μοτέρ δε βρήκα, ούτε σαγρέ επιφάνεια σαν αυτή που δείχνεις.
Τελικά κατέληξες στο cb? Είναι δικό σου ή έχεις δει το θέμα αυτό κάπου στο net?
Στο net το βρηκα
johnnybond
03/04/2020, 14:11
Ούτε στο δικό μου 500r είναι έτσι, ίσως είναι κάποια αστοχία εργοστασίου από το καλούπι ή σχετίζεται με τον κάτοχο. Σε φόρουμ τις βρήκες από ιδιοκτήτη;
Ούτε στο δικό μου 500r είναι έτσι, ίσως είναι κάποια αστοχία εργοστασίου από το καλούπι ή σχετίζεται με τον κάτοχο. Σε φόρουμ τις βρήκες από ιδιοκτήτη;
Ναι.τις πηρε το ματι μου.ειχα δει κι ενα παρομοιο και τις ειχε.μπροστα φαίνεται σαν να ετρεξε η βαφη περισσοτερο και η σαγγρε πισω στο κενο μεσα στο χαντακακι σαν να ειναι θεμα καλουπιου
doctor_john
09/04/2020, 23:08
Χυτοπρεσαριστά παραγωγής είναι ρε συ, δεν γράφουν κώδικα για να τα φτιάξουν.
Το πιθανότερο είναι να το αλλάξουν ή αν άργησε να το δεί να επισκευάζεται με αστείο τρόπο.
doctor_john
10/04/2020, 00:25
Θα το αλλάξουν λοιπόν, συμβαίνουν αυτά και στα μπλουζάκια.
doctor_john
10/04/2020, 01:49
Δεν είπα ότι θα το φτιάξουν, είπα ότι πιθανά επισκευάζεται.
αν λοιπόν για κάποιο λόγο μια εταιρεία προτιμά να ξεφτιλιστεί αρνούμενη την αλλαγή
εντός ή εκτός εγγύησης, μπορεί μετα από έλεγχο εσωτερικά, να κλείσει με κόλληση tig, οξυγόνο
ή με κάποια εποξειδική κόλλα για αλουμίνια ανθεκτική στην θερμοκρασία.
Tallyban
10/04/2020, 08:15
Θα το αλλάξουν λοιπόν, συμβαίνουν αυτά και στα μπλουζάκια.
Γελάει ο κόσμος εδώ μέσα.Ο άνθρωπος λέει ότι
το σουργελο από κουτα είναι σουρωτηρι,και ο άλλος του λέει δε τρέχει τιποτα ,επισκευάζεται με εποξεικη!!
Νασαι καλα.η τρυπουλα ειναι σχεδον στο σχημα κεφαλης καρφιτσας στην κατω μεροια της κεφαλης της μοτο. Το θεμα ειναι πως εγινε αυτο. Και.. Εσωτερικα στην κεφαλη τι ακριβως συμβαινει.
Κακο casting. Το μηχανακι σου λεει με τον τροπο του πως δεν φτιαχτηκε στην ιαπωνια. Αν ειναι δικο σου απαιτησε αντικατασταση, οχι επισκευη. Εν αναγκη μιλα με δικηγορο.
doctoras
10/04/2020, 08:45
τελικά το πήρες ή όχι? αυτό που μας δείχνεις είναι το δικό σου ή όχι?
doctor_john
10/04/2020, 09:24
Γελάει ο κόσμος εδώ μέσα.Ο άνθρωπος λέει ότι
το σουργελο από κουτα είναι σουρωτηρι,και ο άλλος του λέει δε τρέχει τιποτα ,επισκευάζεται με εποξεικη!!
καλως ήρθες φιλαράκο, γέλαγε και πριν ο κόσμος με τις διπλες ip
Tallyban
19/04/2020, 20:13
καλως ήρθες φιλαράκο, γέλαγε και πριν ο κόσμος με τις διπλες ip
Κοροϊδεύεις κάποιον που ήδη έχει πρόβλημα ,η, δε θέλει να αποκτήσει λέγοντας του για μπλουζάκια και εποξεικες λες και θα δώσει 10ευρω.Συγχαρητηρια,είσαι άξιος,και εις ανώτερα!!
alex_kon
12/07/2020, 23:46
γεια σας και απο μενα . Ενδιαφερομαι και γω μεχρι τον χειμωνα (γιατι τοτε θα εχω μαζεψει τα λεφτα δυστυχως), να αγορασω την εν λογω μηχανη. ηθελα να ρωτησω (καθως διαβασα ολες τις σελιδες μεχρι να καταληξω να γραψω αυτο το μηνυμα) , τι διαφορες εχει το μοντελο του 19' σε σχεση με το προηγουμενο ??εχει τιποτα ουσιαστικες αλλαγες στο μοτερ,στην μεταδοση,φρενα,αναρτησεις ωστε να αξιζει να κανω λιγη υπομονη ωστε να παρω το πιο καινουριο ή οχι ?? προκειται να αγορασω μεταχειρισμενο, μιας και για καινουριο δεν αντεχει η τσεπη.οδηγω μηχανακι σχεδον 15 χρονια ανελλιπως αλλα το κακο ειναι οτι ποτε δεν ειχα στην κατοχη μου μηχανη ή εστω σκουτερ . εχω οδηγησει βεβαια για μερικες βολτες και μηχανη και σκουτερ, αλλα ως εκει. τι εχετε να μου προτεινετε εσεις μιας και θα ειναι η 1η μου μηχανη? εχω σκεφτει και αλλα μηχανακια που μου αρεσουν αλλα δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο νημα για να τα αναφερω εδω. η χρηση του cb ειναι για μες την πολη, εθνικη οδο και το καλοκαιρι καμια εξορμηση σε πιο μακρινη παραλια αντε και διακοπες αν ειμαστε τυχεροι !! δεν με ενδιαφερει να παρω κατι γρηγορο,ουτε γκαζια ιδιαιτερα. απλα θελω να φυγω απο την ταλαιπωρια της παπιας!! (εννοειται υπαρχει διπλωμα απεριοριστων κυβικων εδω και μια δεκαετια,αλλα καθεται). Για την ιστορια, ειμαι 1,75 86 κιλα. χρηματα που θα μπορεσω να διαθεσω μεχρι τα χριστουγεννα για μηχανη ειναι 5500 ταβανι, αν βρω καμια ευκαιρια καλη που να αξιζει. Γιατι ταυτοχρονα θα γινει και αναβαθμιση σε εξοπλισμο (κρανος-μπουφαν-γαντια).συγγνωμη για το μεγαλο ποστ.
lleonidas
13/07/2020, 01:43
Εδώ (https://www.bikeit.gr/on-off-honda/item/20094-test-honda-cb500x-2019-ta-on-off-einai-edo?m=1) μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τις διαφορές του τωρινού μοντέλου συγκριτικά με το προηγούμενο και να κρίνεις για ποιο θέλεις να κινηθείς.
Το cb500x είναι καλή επιλογή για πρώτη μοτοσυκλέτα και θα σε βολέψει για τη χρήση που θέλεις να κάνεις.
Είναι πολύ εμπορικό μοντέλο και υπάρχει αρκετή διαθεσιμότητα στην αγορά των μεταχειρισμένων.Προχώρα άφοβα,αρκεί φυσικά να ελεγχθεί από κάποιον μηχανικό.
alex_kon
13/07/2020, 16:08
λογικα με βλεπω για το μοντελο του 16' μιας και μεταχειρισμενα υπαρχουν μετρημενα στο χερι . ποια ειναι η γνωμη σου για τα honda nc700 dct,integra 700 και το cb?
Tallyban
14/07/2020, 20:02
γεια σας και απο μενα . Ενδιαφερομαι και γω μεχρι τον χειμωνα (γιατι τοτε θα εχω μαζεψει τα λεφτα δυστυχως), να αγορασω την εν λογω μηχανη. ηθελα να ρωτησω (καθως διαβασα ολες τις σελιδες μεχρι να καταληξω να γραψω αυτο το μηνυμα) , τι διαφορες εχει το μοντελο του 19' σε σχεση με το προηγουμενο ??εχει τιποτα ουσιαστικες αλλαγες στο μοτερ,στην μεταδοση,φρενα,αναρτησεις ωστε να αξιζει να κανω λιγη υπομονη ωστε να παρω το πιο καινουριο ή οχι ?? προκειται να αγορασω μεταχειρισμενο, μιας και για καινουριο δεν αντεχει η τσεπη.οδηγω μηχανακι σχεδον 15 χρονια ανελλιπως αλλα το κακο ειναι οτι ποτε δεν ειχα στην κατοχη μου μηχανη ή εστω σκουτερ . εχω οδηγησει βεβαια για μερικες βολτες και μηχανη και σκουτερ, αλλα ως εκει. τι εχετε να μου προτεινετε εσεις μιας και θα ειναι η 1η μου μηχανη? εχω σκεφτει και αλλα μηχανακια που μου αρεσουν αλλα δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο νημα για να τα αναφερω εδω. η χρηση του cb ειναι για μες την πολη, εθνικη οδο και το καλοκαιρι καμια εξορμηση σε πιο μακρινη παραλια αντε και διακοπες αν ειμαστε τυχεροι !! δεν με ενδιαφερει να παρω κατι γρηγορο,ουτε γκαζια ιδιαιτερα. απλα θελω να φυγω απο την ταλαιπωρια της παπιας!! (εννοειται υπαρχει διπλωμα απεριοριστων κυβικων εδω και μια δεκαετια,αλλα καθεται). Για την ιστορια, ειμαι 1,75 86 κιλα. χρηματα που θα μπορεσω να διαθεσω μεχρι τα χριστουγεννα για μηχανη ειναι 5500 ταβανι, αν βρω καμια ευκαιρια καλη που να αξιζει. Γιατι ταυτοχρονα θα γινει και αναβαθμιση σε εξοπλισμο (κρανος-μπουφαν-γαντια).συγγνωμη για το μεγαλο ποστ.
Αν βάζεις συχνά δεύτερο άτομο ξέχνα το...
oinoxoosGR
14/07/2020, 21:44
Καλημέρα και από εμένα. Είπα να πρωτοτυπίσω. Πρώτα πήρα το CB500X του 2013 μετά από αρκετές αναγνώσεις θεμάτων του τύπου "Τι μηχανή να πάρω" και μετά γράφω το πρώτο μου ποστ.
Για νέους οδηγούς και δικάβαλο πάει καλά θα έλεγα εγώ. Είμαι 1.90 100κιλά και η γυναίκα μου 1,73 και 60 κιλά.
Στις πρώτες μας βόλτες το χαιρόμαστε δικάβαλο και δεν δείχνει να μας έχει φτάσει στα όρια μας.
Ελπίζω και στο μέλλον να παραμείνω με τα ίδια μυαλά ότι δηλαδή χρειάζομαι ένα μεταφορικό μέσο για την πόλη και θέλω να μπορώ να κάνω και μια εξόρμηση χωρίς να τρελαίνομαι για την ταχύτητα.
Είδομεν!!!
Καλώς σας βρήκα και νομίζω ότι είναι μια μηχανή που σε εισάγει ομαλά στο χώρο. Αν κάποιος θέλει αργότερα κάτι καλύτερο, πάλι αυτή η μηχανή του έχει προσφέρει τις πρώτες του εμπειρίες πολύ ομαλά.
Sebastian1980
14/07/2020, 22:31
Να σε καλά, και καλός ήρθες στο φόρουμ.
Αφού το χαίρεσαι το cb 500x εσύ και η γυναίκα σου, αυτό έχει σημασία. Τώρα για την ταχύτητα... Είμαι της άποψης να φτάνεις εκεί που θελεις να πας με ασφάλεια χωρίς να ταλαιπωρείς την μοτοσυκλέτα σου και να κινδυνεύεις.
DRAKONET
15/07/2020, 14:33
Αν βάζεις συχνά δεύτερο άτομο ξέχνα το...
:confused:
alex_kon
15/07/2020, 18:47
συχνα δεν θα το ελεγα,αλλα βαζω 2ο ατομο παντως
doctoras
15/07/2020, 19:38
μέχρι και around the world κάνει με δεύτερο άτομο
o_gavros
16/07/2020, 09:26
Το σιμπι είναι εκπληκτικό ολραουντερ!
Κάνει πολλά και καίει ελάχιστα.
Δύο σημεία ίσως υστερούν.
Η ζελατίνα που από κάποιο μέσο ύψος αναβάτη και πάνω, φέρνει στροβιλισμούς και θόρυβο στο κράνος.
Και η σέλα. Αν τα χιλιόμετρα που γράφει κανείς πάνω του είναι ταξιδιωτικά, τότε θέλει μια σωστότερη.
Και τα δύο είναι πράγματα που διορθώνονται εύκολα όμως οπότε δεν σκάει κανείς.
Πι.ες.: ηαπολυτοτητα του "ξέχνα το" για το δικαβαλο, καταρρίπτεται ως αστεία. Το μηχανάκι δεν χαμπαριαζει.Εξακριβωμενα.
Αν και γαύρος, θα συμφωνήσω με το από πάνω ποστ σε όλα τα σημεία, στο 100%._
lleonidas
09/10/2020, 11:44
Τσίμπησε άλλο ένα κατοσταρικάκι το μοντέλο του 2021.
Aπό εδώ (https://www.bikerspirit.net/main/neos-timokatalogos-honda-2020-2/) .
421592
giorgosb
09/10/2020, 11:58
Και το μακρινό 2006 με 7.960 έπαιρνες V-Strom 650..
lleonidas
09/10/2020, 12:27
Είναι υψηλή η τιμή, συμφωνώ...όπως σε αρκετά μοντέλα της εταιρείας.
Όσοι αγοράζουν καινούριο Honda και πληρώνουν την όποια υπεραξία, συνήθως το κάνουν συνειδητά ξέροντας ότι θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει κάτι άλλο με λιγότερα χρήματα.
Είναι καθαρά θέμα γούστου, προτιμήσεων και προσφοράς-ζητησης.
Το συγκεκριμένο πάντως είναι διαρκώς στις πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων τα τελευταία χρόνια.
Tallyban
09/10/2020, 13:23
Αν παρατηρήσει κανείς ένα 500Χ (471 κ.εκ. είναι..) δικαβαλο στο δρόμο (ειδικά με βαλίτσα) είναι για κλάματα.Βεβαια παντα κάποιοι κλαίνε(οι αγοραστές),και κάποιοι γελάνε (οι πωλητες).Άκου εκεί εφταμισυ χιλιάρικα...
Και το μακρινό 2006 με 7.960 έπαιρνες V-Strom 650..
Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε. Το κοντινό 2020 το V-strom 650 XT στοιχίζει 9.490 ευρώπουλα...
Αν παρατηρήσει κανείς ένα 500Χ (471 κ.εκ. είναι..) δικαβαλο στο δρόμο (ειδικά με βαλίτσα) είναι για κλάματα.Βεβαια παντα κάποιοι κλαίνε(οι αγοραστές),και κάποιοι γελάνε (οι πωλητες).Άκου εκεί εφταμισυ χιλιάρικα...
Προσπαθώ να καταλάβω τον συλλογισμό. Εγώ CB500X δεν έχω, ούτε σκοπεύω να αγοράσω. Το παρατηρώ όμως και δεν κλαίω γιατί αυτό που αντικρύζω είναι αυτό που περιγράφεις, μια μοτοσυκλέτα στη κατηγορία των 500cc με όλους τους συμβιβασμούς που περιέχει αυτό. Τι θα έπρεπε να βλέπω δηλαδή, μια μοτοσυκλέτα 500cc σε μέγεθος και φορτωτική ικανότητα από BMW R1250GS με τιμή στα 7.500€;
Οι επόμενες φθηνότερες εναλλακτικές είναι το Benelli TRK 502 στα 7.040 ευρώ (το οποίο βρίσκεις και στα 6.500€ σε euro 4 όπως όμως βρίσκεις και CB500X στα 7.200€) και το pure Κινέζικο Voge 500DS στις 6.000€. Καλύτερα τώρα;
giorgosb
09/10/2020, 18:34
Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε. Το κοντινό 2020 το V-strom 650 XT στοιχίζει 9.490 ευρώπουλα...
Το 2025 οι κινέζοι θα είναι στις 7.500, το CB θα έχει 8.500, το V-Strom 10.000 και παέι λέγοντας.. :p Δεν είπα ότι είναι κακό μηχανακι το 500άρι, απλά αυτό το καπέλο των 300 ευρώ σε δυο χρόνια χτυπάει κάπως..
Νομίζω ότι η λογική είναι πως αυξάνουν την τιμή σε ό,τι πουλάει, διότι ο κόσμος το πληρώνει. Το ίδιο έγινε με το Tracer 900 που είχε κάτι λιγότερο από 10.000€ το 2015. Το MT-07 ABS είχε 6.150€ το 2014, ενώ κάποια στιγμή η τιμή του ανέβηκε κατά 1.000€ (15% αύξηση!).
Αντιθέτως το απλό MT-09, επειδή δεν πουλούσε, το έδωσαν σε απίστευτη τιμή 8.000€ το 2018.
panavour
09/10/2020, 19:53
Το 2025 οι κινέζοι θα είναι στις 7.500, το CB θα έχει 8.500, το V-Strom 10.000 και παέι λέγοντας.. :p Δεν είπα ότι είναι κακό μηχανακι το 500άρι, απλά αυτό το καπέλο των 300 ευρώ σε δυο χρόνια χτυπάει κάπως..
Προσφορα και ζητηση λεγεται αυτο.Και για ενα νεο μοντελλο ΙPHONE κατασκηνωνει ο κοσμος απ εξω απο τα μαγαζια με υπνοσακκους για να τα αγορασει 1400 ευρω.Οσο ενα μεταχειρισμενο παλαιοτερο αυτοκινητο.
peterTHErider
09/10/2020, 22:47
Το σιμπι είναι εκπληκτικό ολραουντερ!
Κάνει πολλά και καίει ελάχιστα.
Δύο σημεία ίσως υστερούν.
Η ζελατίνα που από κάποιο μέσο ύψος αναβάτη και πάνω, φέρνει στροβιλισμούς και θόρυβο στο κράνος.
Και η σέλα. Αν τα χιλιόμετρα που γράφει κανείς πάνω του είναι ταξιδιωτικά, τότε θέλει μια σωστότερη.
Και τα δύο είναι πράγματα που διορθώνονται εύκολα όμως οπότε δεν σκάει κανείς.
Πι.ες.: ηαπολυτοτητα του "ξέχνα το" για το δικαβαλο, καταρρίπτεται ως αστεία. Το μηχανάκι δεν χαμπαριαζει.Εξακριβωμενα.
ξεχασες το χειροτερο απο ολα.οι αναρτησεις του ειναι για τα ΚΛΑΜΑΤΑ!απλα της πλακας.
xrygregory
09/10/2020, 23:16
Το v Strom μοντέλο του 2019 στοιχίζει αυτή τη στιγμή 8500-8600 καινούργιο. Και τα αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ποιος δίνει 7900 για το Cb και όχι 500 - 600 ευρώ παραπάνω για να πάρει το v Strom ποτέ δεν το κατάλαβα.
giorgosb
10/10/2020, 00:37
Νομίζω ότι η λογική είναι πως αυξάνουν την τιμή σε ό,τι πουλάει, διότι ο κόσμος το πληρώνει. Το ίδιο έγινε με το Tracer 900 που είχε κάτι λιγότερο από 10.000€ το 2015. Το MT-07 ABS είχε 6.150€ το 2014, ενώ κάποια στιγμή η τιμή του ανέβηκε κατά 1.000€ (15% αύξηση!).
Αντιθέτως το απλό MT-09, επειδή δεν πουλούσε, το έδωσαν σε απίστευτη τιμή 8.000€ το 2018.
Η λογική αυτή ισχύει γενικά συμφωνώ. Στο παράδειγμα της Yamaha όμως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο γιατί ξεκίνησε με τιμές χώμα και μετα αύξησε. Το ΜΤ-07 ABS που φέρνεις ως παράδειγμα το 2015 είχε 6.550 (5.990 χωρίς ABS)* την στιγμή που το 2014 το CB500F είχε 6.300**. Ε, αυτό είναι λίγο οξύμωρο. Η Honda δεν ξεκινά από τιμές πάτωμα, ξεκινά απ τον θεό και φτάνει ακόμα παραπέρα εάν πουλάει το μοντέλο..
*https://www.bikerspirit.net/main/timokatalogos-yamaha-2015/
**https://www.bikerspirit.net/main/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-honda-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2014/
Δεν έχω καμια διάθεση αντιπαράθεσης ή οτιδήποτε, έτσι κουβέντα να γίνεται. Είμαι με το ίδιο μηχανάκι 5 χρόνια και η αγορά του επόμενου δεν ξέρω πότε θα ξανάρθει..
Η λογική αυτή ισχύει γενικά συμφωνώ. Στο παράδειγμα της Yamaha όμως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο γιατί ξεκίνησε με τιμές χώμα και μετα αύξησε. Το ΜΤ-07 ABS που φέρνεις ως παράδειγμα το 2015 είχε 6.550 (5.990 χωρίς ABS)* την στιγμή που το 2014 το CB500F είχε 6.300**. Ε, αυτό είναι λίγο οξύμωρο. Η Honda δεν ξεκινά από τιμές πάτωμα, ξεκινά απ τον θεό και φτάνει ακόμα παραπέρα εάν πουλάει το μοντέλο..
Για τα Honda συμφωνώ. Πολύ υψηλές τιμές. Ειδικά στα 500άρια μοντέλα που κατασκευάζονται εκτός Ιαπωνίας, δεν δικαιολογούνται.
Ως προς το MT-07, επειδή το παρακολουθούσα απ' όταν άρχισε να πωλείται, 6.150 το θυμάμαι το 2014, μόνο στο χρώμα grey mat με ABS, που θεωρώ ότι ήταν και το πιο όμορφο χρώμα τότε, αλλά το site αναφέρει για 6.090 ευρώ (http://www.moto-choice.com/gr/Press-Releases/562/i-timi-toy-yamaha-mt-07-apo-6090-%E2%82%AC-gia.html). Σκέψου ότι 5 χρόνια μετά πήγε στις 7.100€, δηλαδή 17% αύξηση.
Η γνώμη μου είναι ότι στην αρχική τιμή ήταν κελεπούρι, ενώ με την αύξηση έπαψε να είναι. Συμφέρει περισσότερο το Suzuki SV650, ή το πιο δυνατό Aprilia Shiver 900, που κοστίζει 7.600€. Νομίζω ότι το Shiver είναι η καλύτερη πρόταση στα μεσαία γυμνά.
Το σημαντικό είναι ότι στο forum έχουμε πληροφόρηση, που πρακτικά είναι εκείνη που οδηγεί τη φήμη και ξεπερνάμε κάποιες από τις προσπάθειες του marketing. Οι εταιρείες βλέπουν τις πωλήσεις και αυξομειώνουν τις τιμές.
Το v Strom μοντέλο του 2019 στοιχίζει αυτή τη στιγμή 8500-8600 καινούργιο. Και τα αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ποιος δίνει 7900 για το Cb και όχι 500 - 600 ευρώ παραπάνω για να πάρει το v Strom ποτέ δεν το κατάλαβα.
Νομίζω ότι έτσι ακριβώς είναι... αν θες μηχανή πολύ πιο value for money (εκτός βέβαια από τη μεταπώληση) που να κάνει τα ίδια με το CB 500 X, παίρνεις το αντίστοιχο Voge με ενάμιση χιλιάρικο λιγότερο χωρίς τις βαλίτσες (και το CB χωρίς βαλίτσες είναι στην αρχική τιμή του) ή με ένα χιλιάρικο λιγότερο με τις βαλίτσες - 7.500 βέβαια κοστίζει το CB, όχι 7.900.
o_gavros
10/10/2020, 14:52
ξεχασες το χειροτερο απο ολα.οι αναρτησεις του ειναι για τα ΚΛΑΜΑΤΑ!απλα της πλακας.
Δεν ξέρω τι βάζεις ως μέτρο σύγκρισης ώστε να φτάσεις σε αυτό το συμπέρασμα,θα σου πω όμως ότι προσωπικά διαφωνώ. Όχι διαφωνία επί χάρτου,ναχαμε να λέγαμε, αλλά βάση προσωπικής χρήσης.
Το έχω στιψει το μηχανάκι στις στροφές της παλιάς εθνικής για Θήβα τόσο που με εξέπληξε το πόσο άνετα και γραμμικά συμβαίνουν όλα σε κλίσεις που σαφώς δεν είναι το στοιχείο του (και με αναβάτη που πιάνει για δύο αδύνατους)!!
Το έχω δουλέψει εντός Αττικής με δεύτερο άτομο στα κυβικά μου συν τσάντα με εργαλεία και το μηχανάκι είναι βούτυρο.
Δεν θυμάμαι να ένιωσα πως τερματισε το ελατήριο του αμορτισέρ πουθενά.
Αν το συγκρίνω με το στημένο με Big Piston Forks και αμορτισέρ από νίντζα, Z μου τότε ναι σαφώς και δεν υπάρχει σύγκριση.
Αλλά σαν σύνολο ενός μικρού ονοφφ με ούτε 500κ.εκ. βρίσκω τη συμπεριφορά του εξαιρετική. Για την κατανάλωση του δε, γελάω και κλαίω ταυτόχρονα. Καίει λίγο παραπάνω από το κρυπτόν μου αν σας λέει κάτι.
Εσείς που το θαβετε χωρις κανένα επιχείρημα, πάνω σε τι βασίζετε την άποψη;
Υπόψιν,ότι στο γκιώνη μου η Χόντα και η κάθε μάρκα,αν ήταν τριμπουρδελο θα το εκραζα χωρίς σκέψη.
Το σημαντικό είναι ότι στο forum έχουμε πληροφόρηση, που πρακτικά είναι εκείνη που οδηγεί τη φήμη και ξεπερνάμε κάποιες από τις προσπάθειες του marketing. Οι εταιρείες βλέπουν τις πωλήσεις και αυξομειώνουν τις τιμές.
Αυτό ακριβώς.
...7.500 βέβαια κοστίζει το CB, όχι 7.900.
Να και ένας που διαβάζει πριν γράψει... Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι μπαίνουν σε -μάλλον- νέα θέματα και διαβάζουν μόνο το τελευταίο ποστ και αναπαράγουν αναλήθειες από τεμπελιά ανάγνωσης.
Αρεσκόμαστε όταν δεν μας αρέσει κάτι (αντίφαση).... να γράφουμε υπερβολές. Να μου το θυμηθείς, στις επόμενες 2-3 σελίδες η τιμή θα έχει εκτοξευτεί στα 9 χιλιάρικα, το V-strom 650 θα στοιχίζει φθηνότερα από το CB500X (συγκρίνουμε τιμές προσφοράς με κανονικές) και το μπροστινό του CB500X δε θα έχει ελατήρια μέσα στις μπροστινές αναρτήσεις και το γεγονός ότι ο κινητήρας των 500cc δε θα παράγει 90 άλογα θα αποτελεί τη βασική αιτία απόρριψης. Να του προσθέσουμε και έναν ενσωματωμένο ανορθωτή στη μπαταρία να δέσουμε και μια ακριβή συντήρηση;
Εγώ γιατί έχω άποψη; Γιατί μάλλον φταίει ότι τουλάχιστον το έχω οδηγήσει... πριν γράψω.
Ίσως το πιο overrated μηχανάκι στα 500 κυβικά. Στο μόνο που παίρνει πρωτιά και αυτή είναι αρνητική είναι η τιμή..
Nα φτάνει κάποιος στα 7.200 και να συμβιβάζεται με το CB500X το θεωρώ rip off.
Γούστα είναι αυτά βέβαια..
giorgosb
11/10/2020, 08:24
Είναι ακραία η άποψη σου, κάντο μια βόλτα και θα δεις ότι όντως δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του. Σαν ομοιογένεια συνόλου και οικονομία δεν παίζεται. Η τιμή είναι πολυ υψηλή αλλά δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Το σχόλιο μου πιο πάνω ήταν γιατί πιστευω οτι έχουν ακριβύνει τα μηχανάκια γενικά και για το έξτρα καπέλο που απέκτησε..
εγω προσωπικα τα σημερινα μηχανακια τα θεωρω κατωτερα ποιοτικα και ως προδιαγραφες σε σχεση με τα παλιοτερα
ομως οταν βγαινουμε στην αγορα θα πρεπει να συγκρινουμε με τωρινους ανταγωνιστες και οχι με τι ισχυε πριν 20 χρονια
Ίσως το πιο overrated μηχανάκι στα 500 κυβικά. Στο μόνο που παίρνει πρωτιά και αυτή είναι αρνητική είναι η τιμή..
Είναι ακραία η άποψη σου, κάντο μια βόλτα και θα δεις ότι όντως δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του. Σαν ομοιογένεια συνόλου και οικονομία δεν παίζεται. Η τιμή είναι πολυ υψηλή αλλά δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Το σχόλιο μου πιο πάνω ήταν γιατί πιστευω οτι έχουν ακριβύνει τα μηχανάκια γενικά και για το έξτρα καπέλο που απέκτησε..
εγω προσωπικα τα σημερινα μηχανακια τα θεωρω κατωτερα ποιοτικα και ως προδιαγραφες σε σχεση με τα παλιοτερα
ομως οταν βγαινουμε στην αγορα θα πρεπει να συγκρινουμε με τωρινους ανταγωνιστες και οχι με τι ισχυε πριν 20 χρονια
Λίγο-πολύ έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα γράφετε. Συμφωνώ απολύτως ότι οι σημερινές μοτοσυκλέτες είναι λιγότερες σε σχέση με τη τιμή τους. Δυστυχώς το marketing κατάφερε και μας πούλησε τη δεκαετία που ακολούθησε το 2000 πολλές μοτοσυκλέτες άχρηστες σε σχέση με τις πραγματικές μας ανάγκες και όπως έχει συμβεί και στα αυτοκίνητα σιγά - σιγά, αυτό που έχουμε πραγματική ανάγκη και που κάνει μια απόσβεση μέσα από τη χρήση, τη φθηνή συντήρηση και τους χαμηλούς φόρους -τα "μικρά" δηλαδή- ακρίβυναν δυσανάλογα. Όταν μεγάλες μοτοσυκλέτες μεταξύ 1200-1300cc οι οποίες δεν γράφουν πάνω από 10.000 χλμ το χρόνο, φλερτάρουν με τιμές ή και και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάνε εύκολα τις 20.000 ευρώ είναι αναμενόμενο πως στη μικρομεσαία κατηγορία που υπάρχει πραγματική χρήση ή και κατάχρηση οι τιμές θα παίξουν γύρω από τις 10.000 ευρώ.
Σχετικά με τις τελευταίες αυξήσεις να μη ξεχνάμε πως σημασία έχουν και οι ισοτιμίες και η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με τον covid, που έχει επηρεάσει γραμμές παραγωγών και εύρεση πρώτων υλών που έρχονται από παντού κτλ.
AristidisZ
11/10/2020, 10:11
Ok, ναι μεν η κατάσταση με το covid επηρέασε την παραγωγή, από την άλλη οι πωλήσεις είναι σημαντικά μειωμένες, άρα είναι ολίγον οξύμωρο το ζήτημα, καθώς αν το δεις από την άλλη, όταν μειώνεται η ζήτηση είθισται να πέφτουν οι τιμές, όχι να ανεβαίνουν...
Ok, ναι μεν η κατάσταση με το covid επηρέασε την παραγωγή, από την άλλη οι πωλήσεις είναι σημαντικά μειωμένες, άρα είναι ολίγον οξύμωρο το ζήτημα, καθώς αν το δεις από την άλλη, όταν μειώνεται η ζήτηση είθισται να πέφτουν οι τιμές, όχι να ανεβαίνουν...
Δεν διαφωνώ. Η αύξηση είναι 1,4% και δεν την υποτιμώ. Όμως μια αύξηση τιμής είναι πάντοτε για τις εταιρείες ένα πολυπαραγοντικό θέμα και δεν εφαρμόζεται ελαφρά την καρδία, καθώς όπως πολύ σωστά περιγράφεις το ζητούμενο είναι να υπάρχουν πωλήσεις. Εμπλέκονται πολλοί παράμετροι, δεν είναι πάντα εφικτό να πέσουν οι τιμές και τότε συμβαίνει να αποσύρεται ένα μοντέλο ως ασύμφορο. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές μικρές αλήθειες και ψεύδη σε όλα αυτά που έχουμε αναφέρει.
Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρουσες μοτοσυκλέτες σε μοντέλα των τελευταίων 20 ετών κυρίως από Ιαπωνία πλευρά, η Ευρώπη ξύπνησε τότε περίπου με επίσης άλλον τιμοκατάλογο από τότε όμως...
Φίλε μου δεν έχω κάτι με το μηχανάκι.
Μιλάω ξεκάθαρα ότι ίσως έχει το χειρότερο λόγο απόδοσης/τιμής στα 7.200.
Και το ξαναγράφω ,
Όταν κάποιος φτάνει στα 7.200 καλύτερα να πάρει κάτι πιο μηχανή με λίγα παραπάνω ή αν τα έχει μετρητά να πάρει κάποιο άλλο μεταχειρισμένο λίγων μηνών σε εγγύηση.
Φίλε μου δεν έχω κάτι με το μηχανάκι.
Μιλάω ξεκάθαρα ότι ίσως έχει το χειρότερο λόγο απόδοσης/τιμής στα 7.200.
Και το ξαναγράφω ,
Όταν κάποιος φτάνει στα 7.200 καλύτερα να πάρει κάτι πιο μηχανή με λίγα παραπάνω ή αν τα έχει μετρητά να πάρει κάποιο άλλο μεταχειρισμένο λίγων μηνών σε εγγύηση.
Λες λιγο ο,τι ναναι.
Μεσαια κυβικα ονοφ 2κ υπαρχουν 4-5 μοντελα και το cb εχει πολλα θετικα για να το προτιμησει κανεις.
doctoras
11/10/2020, 11:48
Λες λιγο ο,τι ναναι.
Μεσαια κυβικα ονοφ 2κ υπαρχουν 4-5 μοντελα και το cb εχει πολλα θετικα για να το προτιμησει κανεις.
Και οχι μονο αυτο, επιπροσθέτως το cb500x χρησιμοποιεί την μεγιστη απόδοση διπλώματος Α2. Αρα κακώς το κρίνει ο looter με τα υπόλοιπα μεσαία 650ρια
Ενω ειναι σίγουρο πως μπορούσε με βαση την τεχνογνωσία την χοντα να φτασει ανετα τα 65αλογα(αν ηθελε). Να θυμίσω το καρπυρατερισιο cb500 του 1998 ειχε ονομαστικα 58hp
doctoras
11/10/2020, 15:03
το κατώτερα ποιοτικά που λες σηκώνει κουβέντα
ουσιαστικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε γιατί είναι είναι ανόμοια πράγματα διότι εμπλέκεται η "τεχνολογική εξέλιξη".
Μέχρι πριν 25χρόνια η μεσαία κατηγορία φορούσε πλαίσια κλειστά σωληνωτά δύο δοκών, καλά, χρυσά, στιβαρά, ακριβά όμως η εξέλιξη σε ανοιχτά πλαίσια με τον κινητήρα ενεργό μέρος του έδωσε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην ακαμψία, ενώ μείωσε το βάρος κατασκευής με ότι εξυπακούεται για την απόδοση του συνόλου
Να πιάσουμε τα μοτέρ?η τεχνολογική εξέλιξη των μηχανικών εξαρτημάτων του κινητήρα έδωσε μειωμένο παραγώμενο θόρυβο, υψηλότερη συχνότητα περιστροφής, πιο αραιά σέρβις κλπ. Ενώ η έλευση του injection ανέβασε ακόμη περισσότερο την αποδοση και ποιότητα λειτουργίας.
Περιφερειακά, τώρα πια όλες οι μοτοσυκλέτες ειναι πιο ομοιογενές με καλές αναρτήσεις στοκ. Τότε το πρώτο πραμα που θα έκανες θα ήταν αλλαγή ελατηρίων πιρουνιού, φρένα σε άλλο επίπεδο, τότε ψαχνόσουν με πατέντες
ίσως το μονο αρνητικό προσωπικά είναι οτι οι περισσότερες κατηγορίες μοτοσυκλετών έγιναν μονοθέσιες
Συμφωνώ οτι τα αλουμίνια ψαλίδια-πλαίσια που βλέπαμε παλιότερα ήταν στιβαρότερα και ακριβότερα στην κατασκευής τους όμως η συνολική απόδοση της μοτοσυκλέτας της τότε με την τώρα είναι υποδεεστερη και αυτή είναι η ουσία για της τεχνολογικής εξέλιξης του κατασκευαστή και δεν νομίζω οτι μπορούμε να αντιπαράθεσουμε πανω σε αυτό
να το κάνω με παράδειγμα
παλαιομοδήτης είμαι και ρετρολάγνος που προσωπικά είμαι απο αυτούς(φέτιχ) που θα αγόραζαν στοκαρισμένο 20-30 ετίας, αλλά είναι σχετική η κουβέντα τι σημαίνει ποιοτικά κατασκευασμένο.
Δεν μπορώ να πω τελικά πως το hornet του 1998 συνολικά είναι καλύτερο του cb650f 2018 (δεν βάζω καν το "r" μέσα (https://img2.stcrm.it/images/23199314/HOR_STD/800x/honda-cb650r-2021-02.jpg)) γιατί αυτό είναι τελικά που ενδιαφέρει στην εξέλιξη των χρόνων
421631
421632
*και όσο αναφορά τις προδιαγραφές κατασκευής με τόσες νόρμες είναι σίγουρα πολύ περισσότερες και αυστηρότερες οι προδιαγραφές κατασκευής σε σχέση με το παρελθόν.
Με το κατώτερα ποιοτικά εννοώ ότι τα παλιά ήταν φτιαγμένα για να κρατήσουν για πολλά χλμ και χρόνια χωρίς ιδιαίτερες φθορές
Δεν ξέρω αν τα σημερινά μπορούν να βγάλουν 100+ χιλιάδες χλμ σε 30 χρόνια με 4-5 ιδιοκτήτες και ελλιπή συντήρηση
o_gavros
11/10/2020, 15:46
Δεν ξέρω αν το διακρίνετε, δίπλα από τον κύκλο λέει AVG τουτέστιν μέση κατανάλωση. Ας συνεχίσουμε να μιλάμε...
421633
doctoras
11/10/2020, 17:21
Με το κατώτερα ποιοτικά εννοώ ότι τα παλιά ήταν φτιαγμένα για να κρατήσουν για πολλά χλμ και χρόνια χωρίς ιδιαίτερες φθορές
Δεν ξέρω αν τα σημερινά μπορούν να βγάλουν 100+ χιλιάδες χλμ σε 30 χρόνια με 4-5 ιδιοκτήτες και ελλιπή συντήρηση
Επειδη δεν εχω πολλα παραδείγματα εχω ομως ενα ευκολο που ολοι γνωριζετε
Μηχανάκι κατασκευής 2012-2013 που αγγιζει τα 300k (του billy84).
Και πολλα αλλα μοντέλα σε ολο τον κόσμο που παίζει να μη γνωρίζουμε
motojojo
11/10/2020, 17:40
Δεν θελω να υποτιμήσω το μηχανάκι του αγαπητού συμφορουμιτη αλλα ένα παράδειγμα δεν λέει τίποτα. Αξιοπιστο συμπέρασμα βγαίνει μόνο επί του συνόλου.
Triathlon 7
11/10/2020, 18:54
Και το ξαναγράφω ,Όταν κάποιος φτάνει στα 7.200 καλύτερα να πάρει κάτι πιο μηχανή με λίγα παραπάνω Πολλά χρόνια πίσω, την δεκαετία του 70, η αγορά στην Ελλάδα ενος μικρού αυτοκινήτου ή μίας μεγάλης μηχανής ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού απαιτούσε ένα χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε σε πολλά χρόνια εργασίας ενός οικογενειάρχη, που ήταν κατά κανόνα και ο μόνος εργαζόμενος της οικογένειας.
Σαν επακόλουθο και τα μεταχειρισμένα διατηρούσαν εξίσου υψηλές τιμές. Δεν υπήρχε δηλαδή κανένας φτηνότερος εναλλακτικός τρόπος απόκτησης τους.
Την ίδια εποχή, ένας μέσος Ευρωπαίος είχε την δυνατότητα να αποκτήσει εύκολα σχετικά ένα καθημερινό αυτοκινητάκι, ή δαπανώντας τους μισθούς αντίστοιχων εργασιακών ετών που χρειαζόταν ο μέσος Έλληνας (για το ίδιο αυτοκινητάκι), να αγοράσει ένα κορυφαίο αυτοκίνητο πολλών χιλιάδων κυβικών.
Είχα λοιπόν τότε την απορία, γιατί δεν αγοράζουν όλοι αυτοί Jaguar και Maserati.... :hmm:
Την ίδια απορία θυμάμαι είχε εκφράσει και ο Κ. Καββαθάς σε ανώτατο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας σε επίσκεψη του στο εργοστάσιο τους στην Γαλλία.
- "Καλά, γιατί κυκλοφορείς με αυτό το μικρό diesel και όχι με κάποιο από τα κορυφαία κουπέ της εταιρείας σας;"
- "Μα αυτό χρειάζομαι....αυτό κάνει για την δουλειά μου !"
Γούστα είναι αυτά βέβαια....και ιεράρχηση των δικών σου απαιτήσεων και επιθυμιών.
:a10: και :a3:
AristidisZ
11/10/2020, 19:03
Πολλά χρόνια πίσω, την δεκαετία του 70, η αγορά στην Ελλάδα ενος μικρού αυτοκινήτου ή μίας μεγάλης μηχανής ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού απαιτούσε ένα χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε σε πολλά χρόνια εργασίας ενός οικογενειάρχη, που ήταν κατά κανόνα και ο μόνος εργαζόμενος της οικογένειας.
Σαν επακόλουθο και τα μεταχειρισμένα διατηρούσαν εξίσου υψηλές τιμές. Δεν υπήρχε δηλαδή κανένας φτηνότερος εναλλακτικός τρόπος απόκτησης τους.
Την ίδια εποχή, ένας μέσος Ευρωπαίος είχε την δυνατότητα να αποκτήσει εύκολα σχετικά ένα καθημερινό αυτοκινητάκι, ή δαπανώντας τους μισθούς αντίστοιχων εργασιακών ετών που χρειαζόταν ο μέσος Έλληνας (για το ίδιο αυτοκινητάκι), να αγοράσει ένα κορυφαίο αυτοκίνητο πολλών χιλιάδων κυβικών.
Είχα λοιπόν τότε την απορία, γιατί δεν αγοράζουν όλοι αυτοί Jaguar και Maserati.... :hmm:
Την ίδια απορία θυμάμαι είχε εκφράσει και ο Κ. Καββαθάς σε ανώτατο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας σε επίσκεψη του στο εργοστάσιο τους στην Γαλλία.
- "Καλά, γιατί κυκλοφορείς με αυτό το μικρό diesel και όχι με κάποιο από τα κορυφαία κουπέ της εταιρείας σας;"
- "Μα αυτό χρειάζομαι....αυτό κάνει για την δουλειά μου !"
..και ιεράρχηση των δικών σου απαιτήσεων και επιθυμιών.
:a10: και :a3:
Εντελώς άστοχο το παράδειγμα...
Με αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να υπάρχει παπούτσι που να κάνει πάνω από 50€, παντελόνι πάνω από 30€, ρολόι πάνω από 20€ κ.ο.κ.
Για τις μοτοσυκλέτες δε, και με zundapp κάναν την δουλειά τους πριν 60 χρόνια, να χέσω το R & D μου μέσα...
Tallyban
11/10/2020, 20:23
Εφταμισυ χιλιάρικα για μεταξόνιο μικρότερο απο το βαραντερο 125...
Καλοταξιδο παιδια,το τριβαλιτσο μη ξεχάσετε!
doctoras
11/10/2020, 20:27
Ταλιμπαν φορ πρεζιντεντ
Triathlon 7
11/10/2020, 20:40
Με αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να υπάρχει παπούτσι που να κάνει πάνω από 50€, παντελόνι πάνω από 30€, ρολόι πάνω από 20€ κ.ο.κ.
να χέσω το R & D μου μέσα...
Αυτά κατάλαβες; Που ακριβώς γράφω ότι δεν χρειάζονται τα υπεραυτοκίνητα, τα υπερμηχανάκια και τα ...υπερπαντελόνια; (το R & D σου μέσα :D)
Ειδικά μάλιστα όταν τύγχανα στο παρελθόν ευτυχισμένος ιδιοκτήτης κάποιων από αυτά.
Ας το κάνω λοιπόν ακόμα απλούστερο για εσένα.
Υπάρχουν δύο ειδών αγοραστές. Αυτοί που επιθυμούν κάτι που υπερβαίνει την αγοραστική τους δύναμη και αποτελούν δυστυχώς και το μεγαλύτερο ποσοστό. Και αυτοί που μπορούν να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Είτε με θυσίες και παραχωρήσεις, είτε όχι.
Από που και ως που και πότε όμως, πρέπει εφόσον έχεις την ευχέρεια να το αγοράσεις, να προτιμήσεις οπωσδήποτε και ενάντια στα θέλω σου, το μεγαλύτερο, το δυνατότερο, το γρηγορότερο κτλ;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε κάνουν να διαλέξεις κάτι πιο χρηστικό. Και επειδή μιλάμε για μηχανάκια, ας παραθέσουμε μερικούς.
Γιατί κινείσαι σε αστικό περιβάλλον και παράλληλα δεν μπορείς να φροντίζεις πάνω από μία μηχανή. (και ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, μία οικογένεια κτλ)
Γιατί απλούστατα δεν έχεις τις ικανότητες για κάτι μεγαλύτερο. Λόγω έλλειψης εμπειρίας, λόγω ηλικίας, λόγω σωματικών ικανοτήτων, πρότερων ατυχημάτων κτλ. κτλ.
Γιατί δεν συμφωνεί η οικογένεια σου.
Γιατί τα έχεις χορτάσει σε νεότερες ηλικίες
Γιατί αυτοπεριορίζεσαι σε μία προσπάθεια να μην χάσεις την άδεια οδήγησης σου. (Ταξίδια με 180 plus σε αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον.)
Γιατί, γιατί, γιατί......
Καταλήγοντας τελικά στην κατηγορία μοτό που προτιμάς, είναι δικό σου θέμα αν θα προτιμήσεις το άλφα ή βήτα μηχανάκι. Άλλο είναι ακριβότερο, άλλο βαρύτερο, άλλο λιγότερο ποιοτικό. Ελεύθερη αγορά είμαστε και ότι γουστάρει ο καθένας αγοράζει.
AristidisZ
12/10/2020, 08:29
Αυτά κατάλαβες; Που ακριβώς γράφω ότι δεν χρειάζονται τα υπεραυτοκίνητα, τα υπερμηχανάκια και τα ...υπερπαντελόνια; (το R & D σου μέσα :D)
Ειδικά μάλιστα όταν τύγχανα στο παρελθόν ευτυχισμένος ιδιοκτήτης κάποιων από αυτά.
Ας το κάνω λοιπόν ακόμα απλούστερο για εσένα.
Υπάρχουν δύο ειδών αγοραστές. Αυτοί που επιθυμούν κάτι που υπερβαίνει την αγοραστική τους δύναμη και αποτελούν δυστυχώς και το μεγαλύτερο ποσοστό. Και αυτοί που μπορούν να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Είτε με θυσίες και παραχωρήσεις, είτε όχι.
Από που και ως που και πότε όμως, πρέπει εφόσον έχεις την ευχέρεια να το αγοράσεις, να προτιμήσεις οπωσδήποτε και ενάντια στα θέλω σου, το μεγαλύτερο, το δυνατότερο, το γρηγορότερο κτλ;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε κάνουν να διαλέξεις κάτι πιο χρηστικό. Και επειδή μιλάμε για μηχανάκια, ας παραθέσουμε μερικούς.
Γιατί κινείσαι σε αστικό περιβάλλον και παράλληλα δεν μπορείς να φροντίζεις πάνω από μία μηχανή. (και ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, μία οικογένεια κτλ)
Γιατί απλούστατα δεν έχεις τις ικανότητες για κάτι μεγαλύτερο. Λόγω έλλειψης εμπειρίας, λόγω ηλικίας, λόγω σωματικών ικανοτήτων, πρότερων ατυχημάτων κτλ. κτλ.
Γιατί δεν συμφωνεί η οικογένεια σου.
Γιατί τα έχεις χορτάσει σε νεότερες ηλικίες
Γιατί αυτοπεριορίζεσαι σε μία προσπάθεια να μην χάσεις την άδεια οδήγησης σου. (Ταξίδια με 180 plus σε αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον.)
Γιατί, γιατί, γιατί......
Καταλήγοντας τελικά στην κατηγορία μοτό που προτιμάς, είναι δικό σου θέμα αν θα προτιμήσεις το άλφα ή βήτα μηχανάκι. Άλλο είναι ακριβότερο, άλλο βαρύτερο, άλλο λιγότερο ποιοτικό. Ελεύθερη αγορά είμαστε και ότι γουστάρει ο καθένας αγοράζει.
Καταρχήν βγάζεις απέξω την πιο σημαντική κατηγορία αγοραστών, που κατά τη γνώμη μου αποτελούν την πλειοψηφία
Αυτών που έχουν ένα Α budget διαθέσιμο, και προσπαθούν να βρουν να αγοράσουν ότι καλύτερο μπορούν με βάση αυτά τα χρήματα, και τα κριτήρια που βάζουν αυτοί κατά νου
Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είναι προφανές ότι αυτοαναιρείσαι με τα γραφόμενά σου ε ;
Από τη μία μας λες για τους συνετούς Ευρωπαίους, που αγοράζουν (ορθολογικά σκεπτόμενοι) mirafiori, από την άλλη αν ψάξεις την Γερμανική αγορά θα δεις ότι βρίθει από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα υψηλής κατηγορίας (Mercedes, BMW κλπ) που θεωρητικά δεν θα έπρεπε ούτε κατά διάνοια να έχουν μερίδιο στην αγορά, αν οι Γερμανοί π.χ. αγόραζαν αμάξια με τη λογική σου
Εκτός αν πιστεύεις ότι τα δεκάδες χιλιάδες BMW, Mercedes & Audi που με ένα απλό search βρίσκεις διαθέσιμα στο mobile.de ανήκουν όλα σε Γερμανούς βιομήχανους...
Δεν ξέρω αν το διακρίνετε, δίπλα από τον κύκλο λέει AVG τουτέστιν μέση κατανάλωση. Ας συνεχίσουμε να μιλάμε...
421633
Τι ν τούτα ρέι; Δεν το προγκάς καθόλου το κατσαρολικό σου; :D
421650
421650
Το στρώνει :)
sapila racing
12/10/2020, 10:03
Εφταμισυ χιλιάρικα για μεταξόνιο μικρότερο απο το βαραντερο 125...
Καλοταξιδο παιδια,το τριβαλιτσο μη ξεχάσετε!
Δεν μας ειπες πόσο παει το χιλιοστό μεταξονίου Honda όμως. :rolleyes:
DRAKONET
12/10/2020, 10:12
421633
γαυρε που την βρηκες την φωτο ??
Είναι από τη καινούρια σειρά αναπτήρων της BIC, με την οθόνη στο πλάι.
L.omerta
12/10/2020, 11:01
Καλημέρα σε όλους!! Να ρωτήσω κάθε πότε κάνετε σέρβις? Ρωτάω για έναν φίλο που το πήρε κούτα σαν πρώτο "μεγάλο" μηχανάκι και ενώ στο μανιουαλ λέει για σέρβις ανά 12000κμ του είπε ο αντιπρόσωπος που το αγόρασε και ο εξουσιοδοτημένος που πήγε για το πρώτο σέρβις των 1000κμ να τα κάνει κάθε 6000κμ. Δεν είναι λίγο υπερβολικό να προτείνουν τα μισά από όσα λέει ο κατασκευαστής? Υπάρχει κάποιο λόγος ή απλά θέλουν να πληρωθούν 2 σέρβις στο 1? Εγώ του πρότεινα να εμπιστευτεί το μάνιουαλ ή τουλάχιστον λίγο πιο κάτω να έχει το κεφάλι του ήσυχο (πχ ανά 9000-10000κμ) αλλά δεν ξέρω και το μηχανάκι και δεν θέλω να του πω και μπαρούφες. Για πείτε ανά πόσα κάνετε εσείς?
Ευχαριστώ:wave2:
Καλημέρα σε όλους!! Να ρωτήσω κάθε πότε κάνετε σέρβις? Ρωτάω για έναν φίλο που το πήρε κούτα σαν πρώτο "μεγάλο" μηχανάκι και ενώ στο μανιουαλ λέει για σέρβις ανά 12000κμ του είπε ο αντιπρόσωπος που το αγόρασε και ο εξουσιοδοτημένος που πήγε για το πρώτο σέρβις των 1000κμ να τα κάνει κάθε 6000κμ. Δεν είναι λίγο υπερβολικό να προτείνουν τα μισά από όσα λέει ο κατασκευαστής? Υπάρχει κάποιο λόγος ή απλά θέλουν να πληρωθούν 2 σέρβις στο 1? Εγώ του πρότεινα να εμπιστευτεί το μάνιουαλ ή τουλάχιστον λίγο πιο κάτω να έχει το κεφάλι του ήσυχο (πχ ανά 9000-10000κμ) αλλά δεν ξέρω και το μηχανάκι και δεν θέλω να του πω και μπαρούφες. Για πείτε ανά πόσα κάνετε εσείς?
Ευχαριστώ:wave2:
Θα αλλαζα μονος λαδια και φιλτρο λαδιου καθε 6000κμ. Ειναι 10 λεπτα υποθεση. Τα υπολοιπα σερβις συμφωνα με το μανιουαλ.
Για δείτε λίγο με την εγγύηση τι παίζει .
Triathlon 7
12/10/2020, 11:47
Καταρχήν βγάζεις απέξω την πιο σημαντική κατηγορία αγοραστών, που κατά τη γνώμη μου αποτελούν την πλειοψηφία Αυτών που έχουν ένα Α budget διαθέσιμο, και προσπαθούν να βρουν να αγοράσουν ότι καλύτερο μπορούν με βάση αυτά τα χρήματα, και τα κριτήρια που βάζουν αυτοί κατά νου
Υπάρχουν δύο ειδών αγοραστές. Αυτοί που επιθυμούν κάτι που υπερβαίνει την αγοραστική τους δύναμη και αποτελούν δυστυχώς και το μεγαλύτερο ποσοστό.
Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είναι προφανές ότι αυτοαναιρείσαι με τα γραφόμενά σου ε ;
Ρε φίλε, αναρωτιέμαι: Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις, ή με τρολάρεις και δεν το καταλαβαίνω εγώ :rolleyes:;
Ας προσπαθήσω για τελευταία φορά, πριν καταντήσουμε γραφικοί.
'Οταν - λέμε - κάποιος θέλει να αγοράσει ένα μηχανάκι συγκεκριμένης κατηγορίας, σημαίνει ότι θέλει κάτι από αυτήν την κατηγορία. Δεν έχει νόημα να του λες ότι με λίγα περισσότερα χρήματα, ή αγοράζοντας μεταχειρισμένο στην ίδια τιμή παίρνει κάτι δυνατότερο, μεγαλύτερο κτλ. ΤΟ ΞΕΡΕΙ, αλλά δεν θέλει κάτι τέτοιο. Γιατί τον περιορίζει το Α2, γιατί εμπίπτει στους λόγους που προανέφερα, για χίλια - δύο γιατί. Μπορείς να του πεις την γνώμη σου, αλλά για κάτι ανάλογο με αυτό που ψάχνει. Ότι υπάρχει κάτι φτηνότερο, ότι δεν αξίζουν (σύμφωνα με την άποψη σου) αυτά τα μηχανάκια τόσα λεφτά, ότι καλύτερα να πάρει κάτι μεταχειρισμένο γιατί σύντομα θα το βαρεθεί και μπλα, μπλα..
Υπάρχουν βέβαια (ποιος το αμφισβήτησε; ) και αυτοί που ψάχνουν για τα κορυφαία μηχανάκια σε κυβικά, ιπποδύναμη, μέγεθος και οτιδήποτε άλλο γουστάρουν. Πολύ καλά κάνουν και μπράβο τους που μπορούν να τα αποκτήσουν και να τα αξιοποιήσουν! Και πουθενά δεν είπα ότι είναι απαραίτητα βιομήχανοι και παραλήδες. Ακριβώς το αντίθετο παράδειγμα έγραψα.
Άλλοι αγοραστές οι μεν, άλλοι οι δε.
Παρομοίως, όταν η γυναίκα σου σκέφτεται να αγοράσει ένα αυτοκίνητο κατηγορίας Α για τις δουλειές της στην πόλη και καταλήξει σε κάποιο premium (άρα ακριβό) μοντέλο της κατηγορίας, δεν της προτείνεις ένα κατηγορίας C σε παραπλήσια τιμή, επειδή είναι πιο ευρύχωρο, ταξιδεύει καλύτερα κτλ. κτλ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ κάτι τέτοιο. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι μπορεί να το βρει στην ίδια τιμή.
Ελληνικά γράφω....
Θα αλλαζα μονος λαδια και φιλτρο λαδιου καθε 6000κμ. Ειναι 10 λεπτα υποθεση. Τα υπολοιπα σερβις συμφωνα με το μανιουαλ.
Το ίδιο μου είχαν πει και εμένα, κάθε 6 αντί 12. Στην ουσία ισχύει ότι γράφει ο Dr από επάνω. Μόνο λάδι - φίλτρο σου αλλάζουν και ένα τσεκ στο μηχανάκι. Όταν έρθει η ώρα θα αλλάζονται και τα χοντρά βάσει μάνιουαλ.
Αλλά και στο αμάξι που λέει κάθε 20, εγώ του κάνω κάθε 10.000km.
Δε βαριέσαι, λάδι είναι δεν του κάνεις κακό να το αλλάζεις.
Η εγγύηση είναι εκτός λεξιλογίου κατόχων χόνδα διότι δεν χρειάζεται :D
o_gavros
12/10/2020, 12:01
εγω την τράβηξα απο το μηχανάκι του αδερφού μου,μοντέλο '19, το οποίο ενίοτε δανείζομαι.
Δεν μας ειπες πόσο παει το χιλιοστό μεταξονίου Honda όμως. :rolleyes:
δε βγάζεις άκρη με τους "γνώστες" Αρη.
μπίτς πληζ :p
Για δείτε λίγο με την εγγύηση τι παίζει .
Για το φίλο που αναρωτιέται αν συμβουλεψε σωστά, ας εχει στο νου του το παραπάνω.
Αν θες να κρατήσεις εγγύυηση, για όσο αυτή είναι ενεργή δεν βάζεις χέρι στο μηχανάκι.
Και ναι,στο σάνυ Γκρης γύρω στις 6Κ χλμ αλλάζουμε λάδια στα μηχανάκια, μην βλέπουμε παντού φαντάσματα.
panavour
12/10/2020, 12:21
Η χοντα σε ολες τις μοτοσυκλεττες (οχι παπακια) συνιστα λαδι καθε 12000 χλμ.Το να τα αλλαξεις στα 6000 σιγουρα δεν κανει κακο,εκτος απο την τσεπη και το περιβαλλον.Ουτως ή αλλως τα σημερινα λαδια ειδικα τα συνθετικα εχουν τετοιες προδιαγραφες και υλικα που ανετα αντεχουν σ αυτα τα χιλιομετρα και τα διπλασια ακομα (τα συνθετικα) και η χοντα μαλλον κατι θα ξερει παραπανω απο τον συμπαθη μαστρο μητσο που κι αυτος το ξερει αλλα κοιταει ΚΑΙτην τσεπη του εκτος των αλλων.
o_gavros
12/10/2020, 12:31
"Συμπαθή μαστρομήτσο" τον αντιπρόσωπο (Πέτσας για μένα), δεν τον λες.
Επίσης, όταν τίθεται θέμα εγγύησης, τι θα κάνεις; Θα πας κόντρα; Αν έχεις όρεξη και χρόνο, ίσως...
Επίσης #2, και στο Ζ μου που δεν με περιορίζει ούτε εγγύηση ούτε μάστορας, κάθε 6Κ αλλάζω λάδια.
Νιώθω αισθάνομαι ότι αυτή η νέα τροπή που παίρνει η κουβέντα, έχει ξαναματαγίνει κάνα δισεκατομμύριο φορές εδώ πέρα μέσα...
doctor_john
12/10/2020, 12:40
Η χοντα σε ολες τις μοτοσυκλεττες (οχι παπακια) συνιστα λαδι καθε 12000 χλμ.Το να τα αλλαξεις στα 6000 σιγουρα δεν κανει κακο,εκτος απο την τσεπη και το περιβαλλον.Ουτως ή αλλως τα σημερινα λαδια ειδικα τα συνθετικα εχουν τετοιες προδιαγραφες και υλικα που ανετα αντεχουν σ αυτα τα χιλιομετρα και τα διπλασια ακομα (τα συνθετικα) και η χοντα μαλλον κατι θα ξερει παραπανω απο τον συμπαθη μαστρο μητσο που κι αυτος το ξερει αλλα κοιταει ΚΑΙτην τσεπη του εκτος των αλλων.
Δικύλινδρο είναι και η honda λέει ορυκτέλαιο 10W-30. Yπάρχει περίπτωση να δίνει 12000χλμ για λόγους προδιαγραφών - ανταγωνισμού.
Για εμένα στις 6000 είναι αργά αν το ζορίζεις. Ημισυνθετικά και συνθετικά θα το έψαχνα πολύ για να βάλω σε δικύλινδρο, αν δεν πετύχει
καθαρίζει πολύ δύσκολα.
panavour
12/10/2020, 13:02
Σου επισυναπτω το μανουαλι που αναφερει τις προδιαγραφες,πουθενα δεν λεει ορυκτελαιο ,ουτε συνθετικο.Μονο τις προδιαγραφες κατα API και κατα JASO,καθως και το ιξωδες.Μην μπερδευεις το ορυκτελαιο και το συνθετικο,και τα δυο μπορει να φερουν τις ιδιες προδιαγραφες,απλως το συνθετικο ειναι σαφως καλυτερο και αντεχει στην διατμηση(σπασιμο)πολυ περισσοτερο.Για τα υπολοιπα τιποτα απ οτι λες δεν τεκμηριωνεται απο κανενα επιστημονικο δεδομενο.
doctor_john
12/10/2020, 13:58
Έχεις δίκιο SAE 10W-30, JASO T 903 standard MA αναφέρει, όχι ορυκτέλαιο απαραίτητα, διάβασα το "standard".
Δεν ξέρω τι επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν, τα αντιτριβικά των συνθετικών και η ομοιομορφία που τους δίνει την αντοχή νομίζω είναι δεδομένα.
Απο εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει βάσει χρήσης και συνθηκών γιατί αν η χρήση επιβάλλει συχνές αλλαγές είναι προτιμότερο και για την τσέπη
και για το μοτέρ και για την φύση να χρησιμοποιείς κάτι λιγότερο τεχνητό.
Την έχω πατήσει με συνθετικό που δημιούργησε φιλμ σε σύγχρονο μοτέρ με αποτέλεσμα να παρα τσιμπάει λάδια
και το πλήρωσα αρκετά lt για να αποφύγω άνοιγμα.
αντίστοιχα έχω αχρηστεύσει δίσκους συμπλέκτη με ημισυνθετικό.
Τι θα έκανα εγώ.
Αφού με βάση τη Honda το σέρβις είναι απαιτητό στα 12.000 χλμ σημαίνει πως αν δεν το κάνω στις 6000 χλμ νο πρόβλεμ, σωστά;
Αν το παραπάνω ισχύει θα άλλαζα λάδια κάθε 6000 χλμ μόνος μου και στις 12000 χλμ θα το πήγαινα σε επίσημο συνεργείο. Τη δουλειά θα την έκανα πάντα με ροπόκλειδο και δε θα το έλεγα.
Αν δεν ισχύει με διαφωτίζετε αναλόγως.
Τι θα έκανα εγώ.
Αφού με βάση τη Honda το σέρβις είναι απαιτητό στα 12.000 χλμ σημαίνει πως αν δεν το κάνω στις 6000 χλμ νο πρόβλεμ, σωστά;
Αν το παραπάνω ισχύει θα άλλαζα λάδια κάθε 6000 χλμ μόνος μου και στις 12000 χλμ θα το πήγαινα σε επίσημο συνεργείο. Τη δουλειά θα την έκανα πάντα με ροπόκλειδο και δε θα το έλεγα.
Αν δεν ισχύει με διαφωτίζετε αναλόγως.
Μπορεί να σημαδεύουνε τις τάπες :p
L.omerta
12/10/2020, 15:54
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά δεν ρωτάω τίποτα για την εγγύηση, ούτε να κάνει τα σέρβις μόνος του, απλά μου φαίνεται παράλογο να αλλάζεις λάδια στο 50% του χρόνου που λέει ο κατασκευαστής και όχι στο 75-80% ,έστω ότι δεχόμαστε ότι Ελλάδα έχει ειδικές συνθήκες. Η ερώτηση αναφερότανε στο ότι τα 6000 μου φαίνονται λίγα σε σχέση με τα 12000 που λέει ο κατασκευαστής. Δεν κάνεις ντελίβερυ με τέτοιο μηχανάκι να ψήνεται όλη μέρα στη κίνηση ούτε το κυνηγάς σε οποιαδήποτε διαδρομή, το αγοράζεις για αυτό που είναι, ένα φιλικό commuter με χαμηλή κατανάλωση και αραιά σέρβις. Μου φαίνετε σαν να το ακυρώνεις μόνος σου. Όχι ότι με πολυνοιάζει κι όλας απλά κουβέντα να γίνεται.
DoctoR_k6
12/10/2020, 15:55
Ειμαι σιγουρος οτι ολα τα συνεργεια στα σερβις σφιγγουν με ροποκλειδι κ εχουν σημαδεψει την ταπα... :lol:
Μπορεί να σημαδεύουνε τις τάπες :p
Εδω δεν μπορούν να βάλουν τις μπλε βίδες στα μπλε πλαστικά και τις μαύρες στα μαύρα!
εγω θα αναφερθω στα δυο ακρα....
η honda λεει λαδια ανα 12000 σε αεροελαιοψυκτο μονοκυλινδρο 250αρι (cbf250) κατι που το θεωρω αδιανοητο ανεξαρτητως χωρας και κλιματος
απο την αλλη μερια σημερα που τα αλλαξα με 3000 βγηκαν απο μεσα σε αριστη κατασταση
προφανως η αληθεια ειναι καπου στη μεση
panavour
12/10/2020, 20:43
εγω θα αναφερθω στα δυο ακρα....
η honda λεει λαδια ανα 12000 σε αεροελαιοψυκτο μονοκυλινδρο 250αρι (cbf250) κατι που το θεωρω αδιανοητο ανεξαρτητως χωρας και κλιματος
απο την αλλη μερια σημερα που τα αλλαξα με 3000 βγηκαν απο μεσα σε αριστη κατασταση
προφανως η αληθεια ειναι καπου στη μεση
Γινε σαφεστερος,τι εννοεις?βγηκαν οπως μπηκαν? ωραια-ωραια κιτρινα ή κοκκινα αναλλογα του χρωματος οταν ηταν καινουργια?? ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΦΕ?? βγηκαν σκουρομαυρα??ποια ειναι η αριστη κατασταση??
panavour
12/10/2020, 20:48
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά δεν ρωτάω τίποτα για την εγγύηση, ούτε να κάνει τα σέρβις μόνος του, απλά μου φαίνεται παράλογο να αλλάζεις λάδια στο 50% του χρόνου που λέει ο κατασκευαστής και όχι στο 75-80% ,έστω ότι δεχόμαστε ότι Ελλάδα έχει ειδικές συνθήκες. Η ερώτηση αναφερότανε στο ότι τα 6000 μου φαίνονται λίγα σε σχέση με τα 12000 που λέει ο κατασκευαστής. Δεν κάνεις ντελίβερυ με τέτοιο μηχανάκι να ψήνεται όλη μέρα στη κίνηση ούτε το κυνηγάς σε οποιαδήποτε διαδρομή, το αγοράζεις για αυτό που είναι, ένα φιλικό commuter με χαμηλή κατανάλωση και αραιά σέρβις. Μου φαίνετε σαν να το ακυρώνεις μόνος σου. Όχι ότι με πολυνοιάζει κι όλας απλά κουβέντα να γίνεται.
η ελλαδα εχει πολυ καλες συνθηκες και θερμοκρασιας και υγρασιας εν σχεσει με πολλες αλλες χωρες του κοσμου ,που και πιο ζεστες ειναι ,και πολυ πιο υγρες.Εξ αλλου στο μανουαλ της χοντα δεν εξειδικευονται διαφορετικες χρονικα αλλαγες συμφωνα με τις εκαστοτε συνθηκες της καθε χωρας ξεχωριστα.
Η πραγματικότητα είναι πως τα λάδια θα έπρεπε να αλλάζονται ανάλογα με τις ώρες εργασίας των κινητήρων. Φαντάσου τώρα ότι 12.000 ταξιδιωτικά χλμ δεν είναι ίδια με 12.000 αστικά χλμ και αναλογίσου πως τα αστικά χιλιόμετρα έχουν πολύ περισσότερο από το διπλάσιο χρόνο εργασίας του κινητήρα σε σχέση με τα ταξιδιωτικά. Τα μικτά χιλιόμετρα -ίσως- έχουν τον διπλάσιο χρόνο εργασίας.
Γενικά στο χώρο της μοτοσυκλέτας είναι αποδεκτό ημισυνθετικά λάδια να αλλάζονται στα μισά χιλιόμετρα από αυτά που συστήνει ο κατασκευαστής και σε κάθε δεύτερη αλλαγή αλλάζεις και το φίλτρο λαδιού. Κακό δε κάνεις, καλό σίγουρα κάνεις. Είναι μια φροντίδα που η μοτοσυκλέτα σου απολαμβάνει να την έχει. Απλά πράγματα.
Η πραγματικότητα είναι πως τα λάδια θα έπρεπε να αλλάζονται ανάλογα με τις ώρες εργασίας των κινητήρων. Φαντάσου τώρα ότι 12.000 ταξιδιωτικά χλμ δεν είναι ίδια με 12.000 αστικά χλμ και αναλογίσου πως τα αστικά χιλιόμετρα έχουν πολύ περισσότερο από το διπλάσιο χρόνο εργασίας του κινητήρα σε σχέση με τα ταξιδιωτικά. Τα μικτά χιλιόμετρα -ίσως- έχουν τον διπλάσιο χρόνο εργασίας.
Γενικά στο χώρο της μοτοσυκλέτας είναι αποδεκτό ημισυνθετικά λάδια να αλλάζονται στα μισά χιλιόμετρα από αυτά που συστήνει ο κατασκευαστής και σε κάθε δεύτερη αλλαγή αλλάζεις και το φίλτρο λαδιού. Κακό δε κάνεις, καλό σίγουρα κάνεις. Είναι μια φροντίδα που η μοτοσυκλέτα σου απολαμβάνει να την έχει. Απλά πράγματα.
υπάρχουν κι άλλες χρήσεις....
υπάρχουν κι άλλες χρήσεις....
Σωστά. Αν κατάλαβα καλά εννοείς πιο "σπορτίβικα". Σε τέτοιες περιπτώσεις -αν εννοείς αυτό- εγώ θα τα άλλαζα ακόμη πιο συχνά και από τα 6.000.
panavour
12/10/2020, 23:21
Σιγουρα ο κατασκευαστης θα εχει προβλεψει μια μεση χρηση.Παντως οπως και ναχει η συχνοτερη αλλαγη δεν βλαπτει.Τα συγχρονα λαδια εχουν πολυ καλες προδιαγραφες την σημερινη εποχη,πολυ καλυτερη απ την ελαχιστη προδιαγραφη SG κατά API που αναφερει το μανουαλι της χοντα 500Χ , που ειναι προδιαγραφη των αρχων του 80.Ρωτηστε και τον billy84 με το ΝC που εχει φτασει τα 300.000 χλμ και πολλες φορες ,κατά δηλωσιν του τα αλλαζε και αργοτερα απο τα 12000 που οριζει η χοντα.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ Η ΧΟΝΤΑ.Απο κει και περα ο καθενας οριζει την τσεπη του και την μηχανη του.
Σιγουρα ο κατασκευαστης θα εχει προβλεψει μια μεση χρηση.Παντως οπως και ναχει η συχνοτερη αλλαγη δεν βλαπτει.Τα συγχρονα λαδια εχουν πολυ καλες προδιαγραφες την σημερινη εποχη,πολυ καλυτερη απ την ελαχιστη προδιαγραφη SG κατά API που αναφερει το μανουαλι της χοντα 500Χ , που ειναι προδιαγραφη των αρχων του 80.Ρωτηστε και τον billy84 με το ΝC που εχει φτασει τα 300.000 χλμ και πολλες φορες ,κατά δηλωσιν του τα αλλαζε και αργοτερα απο τα 12000 που οριζει η χοντα.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ Η ΧΟΝΤΑ.Απο κει και περα ο καθενας οριζει την τσεπη του και την μηχανη του.
Ισχύει αυτό τα έχω αλλάξει και στις 14.000km αλλά για να είμαστε σωστοί δεν είναι ακριβώς το κλασσικό μοτοσυκλετιστικό μοτέρ.Με κόφτη στις 6300,3,5 λίτρα λάδι,επίστρωση και στα πιστόνια εκτός απο κυλίνδρους, σηκώνει άνετα αλλαγές θεωρώ ακόμα πιο αραιές.Η αλήθεια είναι όμως οτι σε κλασσικό μοτοσυκλετιστικό μοτέρ ακόμα και τύπου CB500 δε θα το ρίσκαρα.Ίσως το ρίσκαρα μόνο στο Αφρικα που είναι πολύ χαμηλόστροφο και αυτό,σαν ένα ''μεγάλο'' NC μου είχε φανεί όταν το οδήγησα.
xrygregory
13/10/2020, 00:40
Να και ένας που διαβάζει πριν γράψει... Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι μπαίνουν σε -μάλλον- νέα θέματα και διαβάζουν μόνο το τελευταίο ποστ και αναπαράγουν αναλήθειες από τεμπελιά ανάγνωσης.
Αρεσκόμαστε όταν δεν μας αρέσει κάτι (αντίφαση).... να γράφουμε υπερβολές. Να μου το θυμηθείς, στις επόμενες 2-3 σελίδες η τιμή θα έχει εκτοξευτεί στα 9 χιλιάρικα, το V-strom 650 θα στοιχίζει φθηνότερα από το CB500X (συγκρίνουμε τιμές προσφοράς με κανονικές) και το μπροστινό του CB500X δε θα έχει ελατήρια μέσα στις μπροστινές αναρτήσεις και το γεγονός ότι ο κινητήρας των 500cc δε θα παράγει 90 άλογα θα αποτελεί τη βασική αιτία απόρριψης. Να του προσθέσουμε και έναν ενσωματωμένο ανορθωτή στη μπαταρία να δέσουμε και μια ακριβή συντήρηση;
Εγώ γιατί έχω άποψη; Γιατί μάλλον φταίει ότι τουλάχιστον το έχω οδηγήσει... πριν γράψω.
Ωραίο καρφί φίλε ευχαριστώ...η τιμή προσφοράς πάντως της Suzuki ισχύει πάνω από 1 1/2 χρόνο... οπότε επί της ουσίας είναι κανονική και όχι προσφορά....Στην τελική αυτό που μετράει είναι αυτό που πληρώνουμε στο τέλος στο ταμείο... έτσι λοιπόν με 1000 ευρώ παραπάνω παίρνεις πολύ περισσότερο μηχανή.... αυτό είπα. Ούτε πήγα στο τέλος του ποστ να πετάξω εξυπνάδα ούτε τίποτα από όλα αυτά... Τώρα γιατί έχω άποψη; Μάλλον γιατί τις έχω οδηγήσει και τις δύο...δεν είπα ότι δεν είναι καλή μηχανή.... είπα ότι το V Strom είναι σε όλα ανώτερο...
doctoras
13/10/2020, 01:16
Σχετικα με το λαδι επειδη εχουν ξαναειπωθει αυτα
Η ερωτηση ειναι ποσοι με μοτοσυκλετες πιάνουν χρηση 12k χλμ / ετος?
Αν ΔΕΝ πιανεις τα 12k / ετος τοτε θα πρεπει να τα αλλαξεις μια φορα ετησιως λογω χρονικου περιορισμού και οχι χιλιομετρικου
421633
Εντυπωσιακή κατανάλωση. Μάλλον οδηγεί οικονομικά ο αδερφός σου. Ορίστε και η τρέχουσα από MT-07:
421678
Το έχω ρίξει και σε 3,1 L/100 km σε ανοικτές διαδρομές. Μέσα στην πόλη, που περιλαμβάνει πολύ μποτιλιάρισμα, αλλά και το ανοικτό κομμάτι του περιφερειακού, είμαι σε μέση ετήσια κατανάλωση 3,5 L/100 km, απλά τώρα τη βλέπεις πεσμένη, επειδή ένα 6μηνο δεν είχαμε κίνηση με τον κορονοϊό. Γενικά πάντως οδηγώ αργά. Η συνήθης κατανάλωση από άλλους οδηγούς είναι γύρω στα 4,5 L/100 km μέσα στην πόλη.
o_gavros
13/10/2020, 18:31
Ναι όντως είναι ήπιος με το γκάζι αφενός, αφετέρου το έχει μόνο για μεσα εδώ.
Σε βόλτες της τάξεως των 300χλμ, στα χέρια μου με το γκάζι παντού καρύδι, ο μετρητής αυτός έχει δείξει 3,6Λ/100 που και πάλι δηλαδή είναι εντυπωσιακό.
Το ΜΤ07 είναι εξίσου εντυπωσιακό ως προς την κατανάλωση γιατί είναι και σαφώς πιο παιχνιδιάρικο απο το σιμπι.
Ωραίο καρφί φίλε ευχαριστώ...η τιμή προσφοράς πάντως της Suzuki ισχύει πάνω από 1 1/2 χρόνο... οπότε επί της ουσίας είναι κανονική και όχι προσφορά....Στην τελική αυτό που μετράει είναι αυτό που πληρώνουμε στο τέλος στο ταμείο... έτσι λοιπόν με 1000 ευρώ παραπάνω παίρνεις πολύ περισσότερο μηχανή.... αυτό είπα. Ούτε πήγα στο τέλος του ποστ να πετάξω εξυπνάδα ούτε τίποτα από όλα αυτά... Τώρα γιατί έχω άποψη; Μάλλον γιατί τις έχω οδηγήσει και τις δύο...δεν είπα ότι δεν είναι καλή μηχανή.... είπα ότι το V Strom είναι σε όλα ανώτερο...
Περίμενε... δεν ήταν καρφί για εσένα. Αν διαβάσεις συνολικά το σχόλιο μου (γιατί τέτοιο είναι και όχι απάντηση προς κάποιον συγκεκριμένα) αναφέρω και άλλα πράγματα.
Αν όμως θέλεις... θα σταθούμε στο κομμάτι που αναφέρθηκες εσύ, σχετικά δηλαδή με τη τιμή του V-strom 650 νομίζω και πάλι πως κάνεις μια ασύμβατη σύγκριση.
Δικά σου γραφόμενα:
Η τιμή λοιπόν αφορά μοντέλο 2019, όχι το 2020. Επίσης η τιμή που έβαλες παραπάνω αν και λανθασμένη (no problem) ήταν για το μοντέλο 2021!!!!
Να το πάμε σωστά τώρα; Suzuki V-strom 650 2020, τιμή: 8.400,00€. Τιμή Honda CB500X 2020, τιμή: 7.150,00€ (τιμές της πιάτσας, τις βρίσκεις και στο car.gr). Διαφορά τιμής 1.250,00 ευρώ. Νομίζω... ή μάλλον πιο σωστά, είναι γνώμη μου, ότι σε αυτό το εύρος τιμής 1.250,00€ κάνουν διαφορά.
Αν μιλούσαμε για 18.400,00€ VS 17.150,00€ θα μπορούσα να το δω αυτό που περιγράφεις.
Τέλος, θέλω να σου ζητήσω συγνώμη δεν ήταν σκοπός μου να προσβάλλω αλλά να αναδείξω ότι υπάρχει μια τάση στην υπερβολή όταν θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας γούστα.
Tallyban
14/10/2020, 08:05
Ωωωωχχχ!!
Μεταξόνιο XR125L: 1450mm/ 500X Σ1: 1421mm /500X Σ2 : 1445mm...
Ωωωωχχχ!!
Μεταξόνιο XR125L: 1450mm/ 500X Σ1: 1421mm /500X Σ2 : 1445mm...
Με το μέτρο τ' αγοράζετε;;;;;;;;;;;;;;;;
Δηλαδή θέλω δύο μέτρα γιαμάχα και 1,20 χόντα και τα ρέστα, όσους πόντους βγαίνει σε σουζούκι;;;;;;;;;;;;
doctoras
14/10/2020, 08:28
Με το μέτρο τ' αγοράζετε;;;;;;;;;;;;;;;;
Δηλαδή θέλω δύο μέτρα γιαμάχα και 1,20 χόντα και τα ρέστα, όσους πόντους βγαίνει σε σουζούκι;;;;;;;;;;;;
μην παρεξηγείς..dragsterας είναι ο φίλος!
421707
Ως γνωστό, δύο είναι τα νούμερα που μετράνε σε μια μηχανή. Λόγος ίππων/kg και mm(μεταξόνιο)/€. :facepalm:
Ως γνωστό, δύο είναι τα νούμερα που μετράνε σε μια μηχανή. Λόγος ίππων/kg και mm(μεταξόνιο)/€. :facepalm:
Μονο το δευτερο ειναι νουμερο ασχετε, το πρωτο ειναι λογος!
Μονο το δευτερο ειναι νουμερο ασχετε, το πρωτο ειναι λογος!
Και ο λόγος νούμερο παράγει, ρητό αριθμό.
Ας μην ξεχνάμε ότι και το μήκος αποτελεί αποτέλεσμα λόγου δύο φυσικών μεγεθών: της φυσική διάστασης του μεταξονίου προς τη φυσική διάσταση του πρότυπου μέτρου.
Άρα και τα δύο είναι νούμερα, ενώ και τα δύο αρχικά είναι λόγος μεγεθών.