Σύνδεση

View Full Version : Μηχανη vs Car

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7

THEOD
13/10/2020, 18:00
Τσάμπα το κουράζετε...
Με τέρατα των 400-500 και + ίππων σχεδόν κανένα δίτροχο δεν έχει τύχη. Κοιτάμε τα άλογα άλλα ξεχνάμε ότι αυτά τα κουτιά έχουν τερατώδεις ροπές και επιπλέον αν είναι καλά στημένα (που είναι τα περισσότερα) μπορούν να βάλουν τα άλογά τους στον δρόμο πολύ αποδοτικά.
Μόνο τα πιο γρήγορα 1000+άρια μπορούν να έχουν κάποιες ελπίδες να σταθούν δίπλα τους και αυτό σε κλάσμα του εύρους ταχυτήτων και με προυποθέσεις ανοίγματος που τα ευνοεί.
Και όλα αυτά στην ευθεία - άμα πιάσουμε και τις στροφές κλάφτα χαράλαμπε...

Kas_Tracer
13/10/2020, 18:12
Τι έχουμε διαβάσει εδώ μέσα, ευτυχώς μερικοί ξέρουν 5 πράγματα. Τα σαξοραλλα ήταν old school hot hatches με συγκλονιστικά τιμόνια και κρατούσαν μεγάλη ταχύτητα για όσους ηξεραν πως έπρεπε να τα πάνε. Όντως, αν φοβίσουν εντός στροφής και άφηνες το γκάζι, το αμάξι γύρισε κατευθείαν. Έτσι δυστυχώς καταστράφηκαν τα περισσότερα από αυτά.

Ο "έλα γιώργη" ο "άλλα επίπεδα πρόσφυσης" και η "δώσε γκάζι μωρή ανάπηρη" μαζεμένοι σε ένα βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=aq7Juc6yVBI

katsar
13/10/2020, 18:23
:lol:

Sapadak
13/10/2020, 18:27
Πριν αρκετά χρόνια παραλιακή Καβάλας σε ''κόντρα'' με ένα Saxo και ένα Rover 620 2.000cc , turbo 200+ άλογα.Εγώ με GpZ 600 σχετικά βελτιωμένο ( εξάτμιση,carbs,+~2.000RPM παραπάνω από το κανονικό και σκελετός από GpZ 400,πολύ πιο ελαφρύ).
Το saxo το αφήσαμε τόσο πίσω που το χάσαμε.Το Rover το πέρασα οριακά, στις ευθείες έφευγα λίγο, στις στροφές κολλούσε πάλι πίσω μου.Η διαδρομή αυτή
421676

Θέλω τόσα να πω, αλλά λογοκρίνομαι, γιατί δεν είσαι ο μόνος που το έχει κάνει σε αυτή τη διαδρομή

RaGe_Raptor
13/10/2020, 18:31
Θέλω τόσα να πω, αλλά λογοκρίνομαι, γιατί δεν είσαι ο μόνος που το έχει κάνει σε αυτή τη διαδρομή

πειράζει που δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη διαδρομή? :D
Από Νέα Πέραμο και μετά προς Τούζλα, σαφώς καλύτερα. Βέβαια με τόσους αμπελώνες στην περιοχή, χρειάζεται προσοχή.

katsar
13/10/2020, 18:35
Με το χιλιάρι το Κ είσαι για Εγνατία από Πέραμο μέχρι Καρβάλη :smokin:

Sapadak
13/10/2020, 18:37
πειράζει που δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη διαδρομή? :D
Από Νέα Πέραμο και μετά προς Τούζλα, σαφώς καλύτερα. Βέβαια με τόσους αμπελώνες στην περιοχή, χρειάζεται προσοχή.

Ήταν (δεν ξέρω αν ειναι ακόμα) κλασσική διαδρομή πάντως για τέτοιου τύπου "χαζομάρες", αλλά η νησίδα στην μέση ειναι πολύ επικίνδυνη, οι κλίσεις ανάποδες κτλ

RaGe_Raptor
13/10/2020, 18:40
Με το χιλιάρι το Κ είσαι για Εγνατία από Πέραμο μέχρι Καρβάλη :smokin:

Μαζεύεις πολλά χλμ/ω και την αποφεύγω. Άσε που σε κάποια φάση το οδόστρωμα ήταν Καμπούλ. Έχουν φτιάξει κάποια κομμάτια, βέβαια.

Εδιτ: έχω πετύχει αρκετά γρήγορα κουτιά σε αυτή τη διαδρομή, ποτέ όμως με γρήγορο οδηγό, προφανώς, αφού δεν με έχει πλησιάσει κάποιο.

νεοσσός
13/10/2020, 18:42
Το Rover 620ti ήταν αμάξι όνειρο της δεκαετίας του 90. Πολύ μεγάλη ισχύς για την εποχή του και πολύ καλό ταξίδι σε ανοικτό δρόμο. Γενικά είχε καλά κρατήματα, αλλά σε κλειστά κομμάτια ήθελε χέρια για να χειριστούν σωστά την ισχύ και να μη δουλεύει υποστροφικά. Πλέον τα βλέπω παρατημένα στα βόρεια προάστια, χωρίς πινακίδες να σαπίζουν, αλλά μου θυμίζουν παιδικά όνειρα.

Από εκείνη την εποχή, το αγαπημένο μου αμάξι είναι το Fiat Coupe 20V turbo.

Τα σαξόραλα δεν έχουν καμία σχέση με τα σύγχρονα hatchback των 400 ίππων. Τα τελευταία, πέρα από περισσότερη δύναμη και ροπή, έχουν πολύ καλύτερα κρατήματα, καθώς και ηλεκτρονικά, ενεργή τετραδιεύθυνση και πολλά ακόμα που επιτρέπουν σε μέτριας εμπειρίας οδηγό να τα πάει πιο γρήγορα από έναν πολύ έμπειρο με αμάξι περασμένης εικοσαετίας.

RaGe_Raptor
13/10/2020, 18:49
Το Rover 620ti ήταν αμάξι όνειρο της δεκαετίας του 90. Πολύ μεγάλη ισχύς για την εποχή του και πολύ καλό ταξίδι σε ανοικτό δρόμο. Γενικά είχε καλά κρατήματα, αλλά σε κλειστά κομμάτια ήθελε χέρια για να χειριστούν σωστά την ισχύ και να μη δουλεύει υποστροφικά. Πλέον τα βλέπω παρατημένα στα βόρεια προάστια, χωρίς πινακίδες να σαπίζουν, αλλά μου θυμίζουν παιδικά όνειρα.

Τα σαξόραλα δεν έχουν καμία σχέση με τα σύγχρονα hatchback των 400 ίππων. Τα τελευταία, πέρα από περισσότερη δύναμη και ροπή, έχουν πολύ καλύτερα κρατήματα, καθώς και ηλεκτρονικά, ενεργή τετραδιεύθυνση και πολλά ακόμα που επιτρέπουν σε μέτριας εμπειρίας οδηγό να τα πάει πιο γρήγορα από έναν πολύ έμπειρο με αμάξι περασμένης εικοσαετίας.

Τα περισσότερα παραμένουν υποστροφικά, πάντως

sam4g
13/10/2020, 18:54

Τι μου θυμίσατε... Είχε ο πατέρας μου το Rover 620ti για 12 χρόνια, όπου και αναγκάστηκε να το δώσει το 2008, γιατί πλέον ήταν ασύμφορο. Ήμουν τυχερός που με εμπιστευόταν και μου το έδινε (προφανώς είχε άγνοια τί μπορεί να κάνει αυτό τ αμάξι). Πραγματικά πολύ δύναμη, χωρίς αντίστοιχο στήσιμο. Μόνο σε καλή άσφαλτο και με καλά ελαστικά μπορούσες να το ανοίξεις, αλλιώς η υποστροφή του ήταν τρομακτική. Επίσης, η πληροφόρηση του τιμονιού και η αίσθηση του κιβωτίου απαράδεκτες για τόσα άλογα.

Μερικοί θα πουν σιγά τα πολλά άλογα.. Μόλις 200. Κι όμως ήταν τέρας ροπής και μόλις 1300 κιλά (αν θυμάμαι καλά).

Αν και αγγλική εταιρία, εγώ θυμάμαι το έλεγα American Muscle :lol:

νεοσσός
13/10/2020, 18:54
Τα περισσότερα παραμένουν υποστροφικά, πάντως
Αν εννοείς τα Rover 620ti, προφανώς.

Αν εννοείς τα super hot hatchback, δεν παίζει. Έχουν φροντίσει μέχρι να δίνουν περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς (όπως έκαναν τα πρώτης γενιάς Audi TT), ώστε να έχεις δυνατότητα υπερστροφικής συμπεριφοράς. Αν μιλήσουμε για τα AMG, έχουν ξεπεράσει εδώ και 6 χρόνια σε fun factor τα BMW M. Τετρακίνηση, που κατ' επιλογήν μπορεί να γίνει αποκλειστικά πίσω κίνηση και γενικά στήσιμο γύρω από την απόλαυση ή τις επιδόσεις (κάνεις κλικ και επιλέγεις άνεση, επιδόσεις ή διασκέδαση). Κάποτε τα Mercedes ήταν αργές μαούνες, μετά με τους μηχανικούς υπερσυμπιεστές έγιναν σβέλτες μαούνες, κατόπιν με τις επεμβάσεις της AMG έγιναν εξωφρενικά γρήγορα, αλλά σχετικά αποστειρωμένα. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν πάρει τα ηνία και στο fun factor. Πολύ γρήγορα, πολύ διασκεδαστικά.

katsar
13/10/2020, 18:58
Αυτό και το Volvo 850 το τουρμπίσιο θυμάμαι σαν γρήγορα θηρία της εποχής.

RaGe_Raptor
13/10/2020, 18:59
Αν εννοείς τα Rover 620ti, προφανώς.

Αν εννοείς τα super hot hatchback, δεν παίζει. Έχουν φροντίσει μέχρι να δίνουν περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς (όπως έκαναν τα πρώτης γενιάς Audi TT), ώστε να έχεις δυνατότητα υπερστροφικής συμπεριφοράς. Αν μιλήσουμε για τα AMG, έχουν ξεπεράσει εδώ και 6 χρόνια σε fun factor τα BMW M. Τετρακίνηση, που κατ' επιλογήν μπορεί να γίνει αποκλειστικά πίσω κίνηση και γενικά στήσιμο γύρω από την απόλαυση ή τις επιδόσεις (κάνεις κλικ και επιλέγεις άνεση, επιδόσεις ή διασκέδαση). Κάποτε τα Mercedes ήταν αργές μαούνες, μετά με τους μηχανικούς υπερσυμπιεστές έγιναν σβέλτες μαούνες, κατόπιν με τις επεμβάσεις της AMG έγιναν εξωφρενικά γρήγορα, αλλά σχετικά αποστειρωμένα. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν πάρει τα ηνία και στο fun factor. Πολύ γρήγορα, πολύ διασκεδαστικά.

audi & υπερστροφή ούτε στα πιο τρελά όνειρα του inglostadt (ή όπως το λένε τεσπα)
μερσέντα ναι εκτός προσθιοκίνητης Α βεβαίως.

faithless
13/10/2020, 19:02
Απο τη σχετικη μικρη γνωση που εχω νομιζω καποια rover φοραγανε κινητηρα honda.Ο θειος μου ειχε ενα καμπριο οταν ημουν μικρος.

basilis_k6
13/10/2020, 19:02
Τσάμπα το κουράζετε...
Με τέρατα των 400-500 και + ίππων σχεδόν κανένα δίτροχο δεν έχει τύχη. Κοιτάμε τα άλογα άλλα ξεχνάμε ότι αυτά τα κουτιά έχουν τερατώδεις ροπές και επιπλέον αν είναι καλά στημένα (που είναι τα περισσότερα) μπορούν να βάλουν τα άλογά τους στον δρόμο πολύ αποδοτικά.
Μόνο τα πιο γρήγορα 1000+άρια μπορούν να έχουν κάποιες ελπίδες να σταθούν δίπλα τους και αυτό σε κλάσμα του εύρους ταχυτήτων και με προυποθέσεις ανοίγματος που τα ευνοεί.

ενα συγχρονο χιλιάρι δεν εχει αντίπαλο σε ευθεια. μην λεμε οτι θέλουμε. αμα λάχει να πετύχεις κατι με 700 άλογα να το συζητήσουμε αλλα ενα s1000rr βλέπει τα 270km σε 12sec. δεν υπάρχουν αυτες οι επιδόσεις σε αυτοκίνητα πειραγμένα στα 400-500 άλογα. κάτι εξωτικές φεράρι και αν.

RaGe_Raptor
13/10/2020, 19:24
Τσάμπα το κουράζετε...

0-270 δύσκολα θα σταθεί κάτι δίπλα σε 1000άρι. standing,rolling οτιδήποτε.

οι Στροφές είναι πιο εύκολες για το αυτοκίνητο,δεν απαιτεί τόση εξειδικευση από τον οδηγό,αντίθετα ο αναβάτης πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάποιου επιπέδου. συν όλα τα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας. συν 4 φαρδιά λάστιχα. όπως επίσης και στα φρένα δεν έχουν αντίπαλο.

KotsosDR
13/10/2020, 19:25
audi & υπερστροφή ούτε στα πιο τρελά όνειρα του inglostadt (ή όπως το λένε τεσπα)
μερσέντα ναι εκτός προσθιοκίνητης Α βεβαίως.

Και κάπου εκεί έρχεται και η Fordάρα και σου λέει πάρε και ενα drift mode να γουστάρεις ! :smokin:

Parking
13/10/2020, 19:28
Εχεις δικιο αλλα 1ον ειμαι κουλομαριας και ταξιδακιας και οχι φαναρακιας. 2ον δεν ειναι δικο του το αμαξι αλλα αλλουνου. Απλα συνεχεια με μπριζωνει και θελω να δω ποσο δηλαδη πρεπει να φτιαξεις ενα αμαξι για να περασει μια μηχανη.

ως εκ τούτου δεν θα μάθεις ΠΟΤΕ

RaGe_Raptor
13/10/2020, 19:32
Και κάπου εκεί έρχεται και η Fordάρα και σου λέει πάρε και ενα drift mode να γουστάρεις ! :smokin:

δεν έχει αντίπαλο στα προσθιοκίνητα η Ford.ακόμα και στα "ταπεινά" μοντέλα. κάτι μαλακιούλες κάνει τελευταία,βάζει ημι-άκαμπτο άξονα πίσω σε κάποιες εκδόσεις Focus πχ

δεν ξέρω τι κάνει η προσθιοκίνητη σειρά 1 αλλά στο λαιμό μου κάθεται bmw με τέτοιες αναλογίες (αμαξώματος,βάρους)

KotsosDR
13/10/2020, 19:36
δεν έχει αντίπαλο στα προσθιοκίνητα η Ford.ακόμα και στα "ταπεινά" μοντέλα. κάτι μαλακιούλες κάνει τελευταία,βάζει ημι-άκαμπτο άξονα πίσω σε κάποιες εκδόσεις Focus πχ

δεν ξέρω τι κάνει η προσθιοκίνητη σειρά 1 αλλά στο λαιμό μου κάθεται bmw με τέτοιες αναλογίες (αμαξώματος,βάρους)

Αν και αναφερόμουν στο τετρακίνητο : https://www.youtube.com/watch?v=R4pAhcxcAcM
έχεις απόλυτο δίκιο για τα προσθιοκίνητα

motojojo
13/10/2020, 19:41
Αν δεν κανω λάθος και η μερσεντα παρέχει drift mode. H Aλφα. α εμ γκε.

Δεν υφίσταται πλέον fun to drive. Ή μάλλον έχει μετατραπεί σε ξερογκαζιές και ανοίγματα 1η-2α-3η. Τα χλμ που μαζευουν μετά είναι πάρα πολλά οπότε στο παραμικρό γλύστριμα ή θα σε κρατησει το esp ή αν είσαι τολμηρός και το βγάλεις είτε θα πάρεις την μπαριέρα παραμάσχαλα είτε θα σε ψάχνουν στα γκρέμια. Γενικά δεν φτιάχνονται για να γλυστράνε. Σε αντιθεση με τα παλιά που ο γνώστης τα πλασάριζε κατά βούλησιν. Αλλά σκοτωνόσουν και πιο εύκολα :bawl:

Ο Ford έχει αντίπαλο ο οποίος έχει για σήμα ένα ρόμβο. Αν δεν τρωγόμουν για πισωκίνητο θα είχα πάρει ήδη κάτι που θα είχε φτιαχτεί στη Διέππη.

BLiTzER
13/10/2020, 19:45
Ο Ford έχει αντίπαλο ο οποίος έχει για σήμα ένα ρόμβο. Αν δεν τρωγόμουν για πισωκίνητο θα είχα πάρει ήδη κάτι που θα είχε φτιαχτεί στη Διέππη.

Την οδηγική απόλαυση που προσφέρει ένα - καλό - Ford, η Renault δεν... Ναι, στρίβουν, αλλά ως εκεί. Ίσως κάποτε.

RaGe_Raptor
13/10/2020, 19:56
πως στέκεται ένα 1000 απέναντι στα 1400+hp ενός Alpha 12 με racegas (https://youtu.be/TDj1lusy-4w?t=39)

Kas_Tracer
13/10/2020, 21:18

Από εκείνη την εποχή, το αγαπημένο μου αμάξι είναι το Fiat Coupe 20V turbo.

Τα σαξοραλα ήταν από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα μέχρι να πέσουν στα χέρια του ελληνοκαγγουρα. Κοφτερό τιμονακι, Γκάζι όσο πρέπει και αναρτήσεις ότι χρειαζόταν για τους ελληνικούς ορεινούς δρόμους.
Ήθελαν συγκεκριμένη είσοδο στην στροφή λόγω της παθητικής τετραδιευθυνσης που είχε ο πίσω άξονας (δεν μου άρεσε σαν χαρακτηριστικό αυτό, αλλά δεν ήταν και επικίνδυνο)
Και να σου εκείνη την εποχή οι Έλληνες ματσοροι από σφυροκαλεμιστες έγιναν βελτιωτες.
Πάρε σκούπες, πάρε αναρτήσεις πίστας, πάρε τσιπωματα (ξεκολλαγαν και άλλαζαν την epprom τότε!) πάρε και τουρμπίνες για να κάνεις κόντρες.
Το ότι πρέπει μετατράπηκε σε ότι ναναι.
Κανένα σύγχρονο (που ζυγίζει 1.5 τόνο πλέον) και καμιά τουρμπίνα δεν μπορεί να σου δώσει την αμεσότητα και την ακρίβεια ενός ελαφριού ατμοσφαιρικόυ αυτοκινήτου

KotsosDR
13/10/2020, 21:50
Τα σαξοραλα ήταν από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα μέχρι να πέσουν στα χέρια του ελληνοκαγγουρα. Κοφτερό τιμονακι, Γκάζι όσο πρέπει και αναρτήσεις ότι χρειαζόταν για τους ελληνικούς ορεινούς δρόμους.
Ήθελαν συγκεκριμένη είσοδο στην στροφή λόγω της παθητικής τετραδιευθυνσης που είχε ο πίσω άξονας (δεν μου άρεσε σαν χαρακτηριστικό αυτό, αλλά δεν ήταν και επικίνδυνο)
Και να σου εκείνη την εποχή οι Έλληνες ματσοροι από σφυροκαλεμιστες έγιναν βελτιωτες.
Πάρε σκούπες, πάρε αναρτήσεις πίστας, πάρε τσιπωματα (ξεκολλαγαν και άλλαζαν την epprom τότε!) πάρε και τουρμπίνες για να κάνεις κόντρες.
Κανένα σύγχρονο (που ζυγίζει 1.5 τόνο πλέον) και καμιά τουρμπίνα δεν μπορεί να σου δώσει την αμεσότητα και την ακρίβεια ενός ελαφριού ατμοσφαιρικόυ αυτοκινήτου

Τα υπερεκτιμάς πιστεύω ...

DoctoR_k6
13/10/2020, 22:07
πως στέκεται ένα 1000 απέναντι στα 1400+hp ενός Alpha 12 με racegas (https://youtu.be/TDj1lusy-4w?t=39)

Παντα μπορείς να πετύχεις ένα αμάξι με 1400hp στον δρόμο...:bawl:

νεοσσός
13/10/2020, 22:17
Συμφωνώ στα περισσότερα και κυρίως στο "ό,τι πρέπει", με εξαίρεση την παθητική ασφάλεια που ήταν πολύ χαμηλή και τους σύγχρονους διπλούς υπερσυμπιεστές που κάνουν πολύ καλή δουλειά, σε ροπή και σε οικονομία καυσίμου (λιγότερα κυβικά, άρα χαμηλότερη κατανάλωση όταν δεν το ανοίγεις). Στην τελική το αμάξι πρέπει να είναι ευχάριστο και όχι απλά να κερδίζει στο χρονόμετρο. Καλύτερα η αναλογία κιλών ανά ίππο να έρχεται με τα λιγότερα κιλά και όχι με περισσότερους ίππους.

Για παράδειγμα με κάτι τέτοιο (https://www.youtube.com/watch?v=mbsYPXAJhxU), το οποίο βέβαια είναι μόνο για Κυριακές με καλό καιρό.

georgetb
13/10/2020, 22:47
Μου αρέσει αυτό το θέμα!

Κατά κανόνα το ποιός θα κερδίσει σε ένα τέτοιο άνοιγμα εξαρτάται κατά 90+% από την αναλογία κιλών ανα ίππο, πάντα παίρνοντας υπόψιν τα αληθινά κιλά και την αληθινή ιπποδύναμη των οχημάτων στον τροχό. Ούτε ή ροπή, ούτε η κλιμάκωση του κιβωτίου, ούτε καν η πρόσφυση δεν είναι τόσο σημαντικά. Αν το OCTAVIA είναι 350 άλογα στον τροχό (μόνο με δυναμόμετρο θα ξέραμε ακριβώς) θα έχει ~4 κιλά ανά ίππο, ενώ το Fazer με ένα αναβάτη 70kg είναι στα 3kg/hp. Αυτό του δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα και θα στοιχημάτιζα υπέρ του άνετα.

Προσοχή όμως, όλα αυτά πριν φτάσουμε σε ταχύτητες που είναι μεγαλύτερες από τα 3/4 περίπου της τελικής ταχύτητας αυτών των οχημάτων (~160 - 170 km/h στην συγκεκριμένη περίπτωση), όπου πλέον αυτό που μετράει (πάλι κατά ένα 90+%) είναι μόνο η ιπποδύναμη και η αεροδυναμική (κυρίως η μετωπική επιφάνεια). Από αυτήν την ταχύτητα και πάνω το OCTAVIA θα αρχίσει να κλείνει το κενό μέχρι να περάσει οριστικά. Κατά κανόνα πάλι επειδή οι μοτοσυκλέτες έχουν περίπου την μισή μετωπική επιφάνεια, για να έχουν αντίστοιχη ή και καλύτερη τελική ταχύτητα θα πρέπει να έχουν περίπου τα μισά άλογα από αυτά (δλδ για το OCTAVIA θέλουμε 150+ ίππους στον τροχό για να μπορούμε να το κοντράρουμε σε πολύ υψηλές ταχύτητες).

Βγάλτε κομπιουτεράκια για υπολογισμούς.

Υ.Γ. Βέβαια αυτό που έχει γίνει με τα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια, δηλαδή η χρήση τούρμπο και εξελιγμένων ηλεκτρονικών, έχει δώσει την δυνατότητα στους κατασκευαστές να φτιάξουν αυτοκίνητα τερατάκια (π.χ. a45 AMG) και τερατάρες (π.χ. BMW Μ5 και MCLaren 720s) όσον αφορά της επιδόσεις, που έχουν για πρωινό τα ατμοσφαιρικά μοτέρ των δίτροχων.

cityfly
13/10/2020, 22:48
Οχι φιλε μου το παλικαρι με το αμαξι αυτο ουδεμια σχεση εχει με τη συζητηση με το φιλο μου. Απλα εχει φαγωθει να με πεισει οτι το αμαξι αυτο με περναει.Συζητηση περι ανεμων και υδατων δηλαδη... Απλα μου φαινεται τραγικο να περασει ενα αμαξι μια μηχανη τοσο ευκολα με βαση την αναλογια βαρος/ιπποι αλλα και την αντισταση του αερα που στη περιπτωση της μηχανης ειναι πολυ μικρη.

Ε πες του κι εσύ ότι σε περνάει να τελειώνει η συζήτηση :p

Bowleno
13/10/2020, 23:30
Εδώ μαζευτήκατε πάλι οι κρυφοκουτάκηδες; :D

faithless
14/10/2020, 00:16
Εδώ μαζευτήκατε πάλι οι κρυφοκουτάκηδες; :D
Εδω που τα λεμε ενα evo 8 θα το θελα ετσι για τη τρελα. Λατρευω τις μηχανες αλλα τα honda σε αμαξι ειναι τεζα.

BLiTzER
14/10/2020, 00:21
Εδω που τα λεμε ενα evo 8 θα το θελα ετσι για τη τρελα. Λατρευω τις μηχανες αλλα τα honda σε αμαξι ειναι τεζα.

To Evo δεν είναι Honda, βέβαια.

faithless
14/10/2020, 00:28
To Evo δεν είναι Honda, βέβαια.Ναι το ξερω το εβο ειναι μια κατηγορια μονο του στη μιτσουμπα. Τα χοντα ομως ειναι αμαξια για γουστα οσο και κυριλας να σαι οταν θα ακουσεις vtec θα γουσταρεις.

p@nos
14/10/2020, 08:11
Το jazz είναι τρελά, φυσικά :D

lospsi
14/10/2020, 10:40
Το jazz είναι τρελά, φυσικά :D

kerasaki
14/10/2020, 11:25
Αν εννοείς τα super hot hatchback, δεν παίζει. Έχουν φροντίσει μέχρι να δίνουν περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς (όπως έκαναν τα πρώτης γενιάς Audi TT), ώστε να έχεις δυνατότητα υπερστροφικής συμπεριφοράς.

Νεοσσε αν θυμαμαι καλα τα πρώτης γενιάς tt ειχαν ρυθμισμενη ετσι την αναρτηση που ξεκολλαγε το πισω μερος σε πολυ γρήγορες καμπες. Δεν ειχε σχεση με τη μετάδοση. Εξαλλου με εξαίρεση το quattro ειναι μπροστοκινητο.
Γιαυτο η audi πρόσθεσε μετα μια μικρη αεροτομη για λιγο παραπανω downforce πισω.

strokt up
14/10/2020, 11:44
Με το bandit το 650 με τα 70 μουλάρια τροχό πέρασες dragster ax με σλικ;

Με λίγα πρόχειρα μαθηματικά.
Αναλογία κιλών ανά ίππο του μπαντιτ με αναβάτη 300/70:
4.28

Αναλογία κιλών ανά ίππο του ΑΧ με οδηγο 750/320:
2.34

Οπότε δύο είναι τα ενδεχόμενα, είτε το ΑΧ είχε το στοκ χιλιαρακι μοτέρ και εσύ νόμιζες ότι ήταν 300 άλογα ή ήταν το μαξιλάρι περίεργο και δημιουργουσε πολύ ευφάνταστα όνειρα
:P

Αν έχεις fb πες μου να σου στείλω βίντεο. Αν όχι, άσε την θεωρία στην άκρη.

νεοσσός
14/10/2020, 12:22
Νεοσσε αν θυμαμαι καλα τα πρώτης γενιάς tt ειχαν ρυθμισμενη ετσι την αναρτηση που ξεκολλαγε το πισω μερος σε πολυ γρήγορες καμπες. Δεν ειχε σχεση με τη μετάδοση. Εξαλλου με εξαίρεση το quattro ειναι μπροστοκινητο.
Γιαυτο η audi πρόσθεσε μετα μια μικρη αεροτομη για λιγο παραπανω downforce πισω.
Έχεις δίκιο. Έβαλαν αεροτομή και πιο σκληρή αντιστρεπτική δοκό για να μειώσουν υπερστροφικά φαινόμενα. Η υπερστροφή δεν ήταν ισχύος, αλλά ερχόταν με το άφημα του γκαζιού.

faithless
14/10/2020, 12:31
Καλως τον υποστηρικτη μου. Ολοι μου λενε να ξεβρακωθω φιλε.... Στηριξε με πες τους οτι εχω ελπιδες και οτι το fazerακι μπορει να συναγωνιστει ενα δυνατο αμαξι. Αντε γιατι στο τελος θα μου που οτι εχω φλωρετα

rainmike
14/10/2020, 12:36
Στην πλειοψηφία τους οι μηχανές είναι γρηγορότερες απο τα αυτοκίνητα τουλάχιστον στην ευθεία όπου κανένας απο τους
2 δεν χρειάζεται να ειναι ιδιαίτερα έμπειρος.
Επειδή το να συγκρίνεις αμαξι με μηχανή είναι σα να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα,παρόλα αυτά χρειάζεσαι μια βάση.
Αν θεωρήσουμε σα βάση την τιμή και το να είναι εργοστασιακά και τα 2.
Πείτε μου ένα αμάξι εργοστασιάκο με τιμή 20000 ευρώ που θα σταθεί άνετα απέναντι σε ενα τετρακύλινδρο ss1000 με launch control και υπόλοιπα
ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια απο στάση ρολαριστά ,ότι θέλετε.
Τώρα τα κωλοφτιαγμένα αυτοκίνητα με 400 και 500 και 600 αλογα δεν μου λένε κάτι ,ο τυπος που τα φτιάχνει προφανώς είναι κοντράκιας.
Ο τύπος με τη μηχανή δεν έιναι κοντράκιας απαραίτητα.

spyro
14/10/2020, 12:41
Στην πλειοψηφία τους οι μηχανές είναι γρηγορότερες απο τα αυτοκίνητα τουλάχιστον στην ευθεία όπου κανένας απο τους
2 δεν χρειάζεται να ειναι ιδιαίτερα έμπειρος.
Επειδή το να συγκρίνεις αμαξι με μηχανή είναι σα να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα,παρόλα αυτά χρειάζεσαι μια βάση.
Πείτε μου ένα αμάξι εργοστασιάκο με τιμή 20000 ευρώ που θα σταθεί άνετα απέναντι σε ενα τετρακύλινδρο ss1000 με launch control και υπόλοιπα
Τώρα τα κωλοφτιαγμένα αυτοκίνητα με 400 και 500 και 600 αλογα δεν μου λένε κάτι ,ο τυπος που τα φτιάχνει προφανώς είναι κοντράκιας.
Ο τύπος με τη μηχανή δεν έιναι κοντράκιας απαραίτητα.

+990

είναι τέτοια η διαφορά που ψάχνουμε να βρούμε τις τρελές περιπτώσεις υπερφτιαγμένων αυτοκινήτων τα οποία μπορεί και άμα και ίσως καταφέρουν και σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι απο ένα απλό καθημερινό μπαρμπάδικο μηχανάκι

BLiTzER
14/10/2020, 12:59

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα ίδιας τιμής, φυσικά. Για να έχει οποιαδήποτε λογική η σύγκριση, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον τα διπλάσια (για να μην πω τετραπλάσια), δεδομένου του τι περιέχει το "πακέτο" σε κάθε περίπτωση.

Η σύγκριση έχει νόημα, αν θέλετε να συγκρίνουμε 2 εναντίον 4 τροχών, μόνο μεταξύ οχημάτων παρόμοιου λόγου ισχύος/βάρους. Αλλιώς, ναι, ένα όχημα με 1 κιλό ανά ίππο είναι γρηγορότερο από ένα άλλο με 14 κιλά ανά ίππο (κάτι τέτοιο αγοράζεις με 20.000€) λολ . Δεν είναι θέμα οχήματος, όμως. Eίναι θέμα άνισης σύγκρισης. ;)

bulmont
14/10/2020, 13:09
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα ίδιας τιμής, φυσικά. Για να έχει οποιαδήποτε λογική η σύγκριση, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον τα διπλάσια (για να μην πω τετραπλάσια), δεδομένου του τι περιέχει το "πακέτο" σε κάθε περίπτωση.

Η σύγκριση έχει νόημα, αν θέλετε να συγκρίνουμε 2 εναντίον 4 τροχών, μόνο μεταξύ οχημάτων παρόμοιου λόγου ισχύος/βάρους. Αλλιώς, ναι, ένα όχημα με 1 κιλό ανά ίππο είναι γρηγορότερο από ένα άλλο με 14 κιλά ανά ίππο (κάτι τέτοιο αγοράζεις με 20.000€) λολ . Δεν είναι θέμα οχήματος, όμως. Eίναι θέμα άνισης σύγκρισης. ;)

Aρα αυτό είναι το καταλληλότερο δίκυκλο για να συγκριθεί με αυτοκίνητο....

421710

rainmike
14/10/2020, 13:16

Απο τη στιγμή λοιπον που με τα ίδια χρήματα παίρνεις μια μηχανή πολύ πολυ γρηγοροτερη απο ένα αυτοκίνητο της ίδιας τιμής καταλαβαίνεις ότι οι κατασκευαστές εστιάζουν στις
μηχανές πολύ περισσότερο στο κομμάτι της ταχυτητας απο ότι οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων.
Αρα οπως προείπα στην πολειοψηφία τους οι μηχανές είναι πιο γρήγορες απο τα αυτοκίνητα και για να πετύχεις τι αντίστοιχες επιδόσεις σε αμάξι πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά.:)

BLiTzER
14/10/2020, 13:16
Aρα αυτό είναι το καταλληλότερο δίκυκλο για να συγκριθεί με αυτοκίνητο....

421710

Σίγουρα δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα 1000άρι Superbike με ένα Corolla 1.200cc, επειδή και τα 2 κοστίζουν 20.000€. Αυτό λέω. ;)

Απο τη στιγμή λοιπον που με τα ίδια χρήματα παίρνεις μια μηχανή πολύ πολυ γρηγοροτερη απο ένα αυτοκίνητο της ίδιας τιμής καταλαβαίνεις ότι οι κατασκευαστές εστιάζουν στις
μηχανές πολύ περισσότερο στο κομμάτι της ταχυτητας απο ότι οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων.
Αρα οπως προείπα στην πολειοψηφία τους οι μηχανές είναι πιο γρήγορες απο τα αυτοκίνητα και για να πετύχεις τι αντίστοιχες επιδόσεις σε αμάξι πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά.:)

Ναι, φυσικά, αλλά όχι επειδή η ταχύτητα στα αυτοκίνητα είναι πιο ακριβή. Επειδή ένα αυτοκίνητο περιέχει πολύ μεγαλύτερη αξία (και κόστος) από μια μοτοσικλέτα, γιατί το ένα είναι ένα πλήρες όχημα και το άλλο είναι 2 ρόδες και μια σέλα. Και αν πάρεις ένα πατίνι που κοστίζει 20.000€ θα είναι γρηγορότερο κι από τα δύο από φανάρι σε φανάρι, αλλά θα έχεις ένα πατίνι.

Όχι, τα αυτοκίνητα παρόμοιων επιδόσεων (ούτε καν ίδιων, αλλιώς κλέβουν εκκλησία) θα είναι πάντα γρηγορότερα από τις μοτοσικλέτες, παντού και ΕΙΔΙΚΑ σε φρένα/στροφές/χαμηλή πρόσφυση. Μόνο σε εκκινήσεις από στάση υπερτερούν οι μοτοσικλέτες (όταν δε μιλάμε για supercars, που εκεί ξεφεύγουν και τα κόστη).

DoctoR_k6
14/10/2020, 13:21
Το θεμα ειναι πως οι ''αμαξοκοντρακηδες'' επειδη ριχνουν χ λεφτα πανω στο αμαξι νομιζουν οτι πηδ@νε οτι κινειται μετα. :lol:
Μεχρι που καταλαβαινουν την σκληρη αληθεια απο διαφορες μοτο κατω των 1000 cc...γιατι εκει πανω δεν τους φτανουν τα λεφτα κ πρεπει να παιξουν με 6 ψηφια νουμερα.

Στη προκειμενη ο κουμπαρος/φιλος/ξαδελφος αυτουνου με το Octavia θεωρει οτι τα 350 αλογα ριχνουν στο Fazer.
Εγω (στην θεση του φιλου με το Fazer) θα βγαινα μια βολτα κ θα του ελεγα ελα να ανοιξουμε κ οποιος χασει κερναει καφε/φαγητο κ οτι αλλο μου ερθει εκεινη την ωρα στο μυαλο που μου λειπει/θελω. :lol:

BLiTzER
14/10/2020, 13:27
Εγώ δε μιλάω καν για "φτιαγμένα" αυτοκίνητα. Γελάω με όσους πληρώνουν άλλο ένα αυτοκίνητο για να μετράνε το πουλί τους. Τα σοβαρά αυτοκίνητα δε χρειάζονται καμία βελτίωση.

Εννοείται ότι κάτι τέτοιοι αξίζουν κάθε τσαγάκι από Κ5 των 3.500€. :lol:

faithless
14/10/2020, 13:28
Το θεμα ειναι πως οι ''αμαξοκοντρακηδες'' επειδη ριχνουν χ λεφτα πανω στο αμαξι νομιζουν οτι πηδ@νε οτι κινειται μετα. :lol:
Μεχρι που καταλαβαινουν την σκληρη αληθεια απο διαφορες μοτο κατω των 1000 cc...γιατι εκει πανω δεν τους φτανουν τα λεφτα κ πρεπει να παιξουν με 6 ψηφια νουμερα.

Στη προκειμενη ο κουμπαρος/φιλος/ξαδελφος αυτουνου με το Octavia θεωρει οτι τα 350 αλογα ριχνουν στο Fazer.
Εγω (στην θεση του φιλου με το Fazer) θα βγαινα μια βολτα κ θα του ελεγα ελα να ανοιξουμε κ οποιος χασει κερναει καφε/φαγητο κ οτι αλλο μου ερθει εκεινη την ωρα στο μυαλο που μου λειπει/θελω. :lol:

Φιλε μια κουβεντα κανανε κανενας δε νομιζει τιποτα ουτε με προκαλεσε. Απλα θεωρω οτι και 350 αλογα να ειναι δυσκολα θα βρεθει μπροστα (η εστω τοσο μπροστα)

DoctoR_k6
14/10/2020, 13:30
Εγώ δε μιλάω καν για "φτιαγμένα" αυτοκίνητα. Γελάω με όσους πληρώνουν άλλο ένα αυτοκίνητο για να μετράνε το πουλί τους. Τα σοβαρά αυτοκίνητα δε χρειάζονται καμία βελτίωση.

Εννοείται ότι κάτι τέτοιοι αξίζουν κάθε τσαγάκι από Κ5 των 3.500€. :lol:

Φιλε λιγα τα λογια σου για το Κ5...
Ειδες τι επαθε το Πανιγαλε? :lol:

Οποιος ξερει 2-3 πραγματακια δεν λεει μπαρουφες.
Τωρα αν καποιος θελει να ριχνει λεφτα στο αμαξι του δικαιωμα του.
Απλα μην εχει κ αυταπατες.

@Faithless Τι μπροστα...εδω λεμε ποσο πισω θα ειναι.

buckley
14/10/2020, 13:32
Σίγουρα δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα 1000άρι Superbike με ένα Corolla 1.200cc, επειδή και τα 2 κοστίζουν 20.000€. Αυτό λέω. ;)

Ναι, φυσικά, αλλά όχι επειδή η ταχύτητα στα αυτοκίνητα είναι πιο ακριβή. Επειδή ένα αυτοκίνητο περιέχει πολύ μεγαλύτερη αξία (και κόστος) από μια μοτοσικλέτα, γιατί το ένα είναι ένα πλήρες όχημα και το άλλο είναι 2 ρόδες και μια σέλα. Και αν πάρεις ένα πατίνι που κοστίζει 20.000€ θα είναι γρηγορότερο κι από τα δύο από φανάρι σε φανάρι, αλλά θα έχεις ένα πατίνι.

Όχι, τα αυτοκίνητα παρόμοιων επιδόσεων (ούτε καν ίδιων, αλλιώς κλέβουν εκκλησία) θα είναι πάντα γρηγορότερα από τις μοτοσικλέτες, παντού και ΕΙΔΙΚΑ σε φρένα/στροφές/χαμηλή πρόσφυση. Μόνο σε εκκινήσεις από στάση υπερτερούν οι μοτοσικλέτες (όταν δε μιλάμε για supercars, που εκεί ξεφεύγουν και τα κόστη).

Κάτι τέτοιες μλκιες γράφατε και ξύπνησαν οι εταιρείες και έφθασαν οι τιμές των 1000 εκεί :p
πριν λίγα χρονάκια θυμάσαι ότι με τα λεφτά που έπαιρνες ένα punto base model έπαιρνες και 1000ss :cry:

RaGe_Raptor
14/10/2020, 13:50

Ευτυχώς στις πίστες υπάρχουν και ευθειάκια:D

panavour
14/10/2020, 14:32
ρε φιλε λυπησου μας,κανε την κοντρα με τον γνωστο του φιλου σου,γιατι θα φτασουμε τα 1000 ποστ για τα αυτονοητα.:a018::a018::a018:

RaGe_Raptor
14/10/2020, 14:36
ρε φιλε λυπησου μας,κανε την κοντρα με τον γνωστο του φιλου σου,γιατι θα φτασουμε τα 1000 ποστ για τα αυτονοητα.:a018::a018::a018:

Απαγορεύεται να γουστάρουμε αυτοκίνητα?
Δύσκολος είσαι ρε Παναβουρ. Ιγκνορ θρεντ και τέλος. :)

Johny the Fox
14/10/2020, 14:45
Ενα σχετικα γρηγορο αυτοκινητο ειναι ο χαμενος της ευθειας ακομη και απο κοινα κομουτερ μηχανακια καποιας βεβαια ιπποδυναμης.Αυτο ειναι κοινη γνωση σε αυτους που εχουν καποια ζωντανη εμπειρια απο τετοια ανοιγματα με finale το απαραιτητο thumb up στο τελος.

421713

Εαν μιλησουμε για 1000 αρια ss ....εκει λιγα τετρατροχα στεκονται διπλα και αυτα δεν τα βλεπεις καθημερινα στους δρομους.Αλλα και να τα δεις δεν τρεχει και τιποτα δλδ

panavour
14/10/2020, 14:47
Απαγορεύεται να γουστάρουμε αυτοκίνητα?
Δύσκολος είσαι ρε Παναβουρ. Ιγκνορ θρεντ και τέλος. :)

au contraire mon cheri,και γω γουσταρω τα αυτοκινητα,και αντιθετα απ οτι λαθος καταλαβες ,για μενα το αυτονοητο ειναι, οτι η μοτο στο μονο που υπερτερει ειναι στην επιταχυνση στις ΕΥΘΕΙΕΣ .Σε ολα τα αλλα χανει.Αν βαλουμε δε στην εξισωση και κακες συνθηκες οδοστρωματος και καιρου χανει ΚΑΙ εκει.

RaGe_Raptor
14/10/2020, 14:52
au contraire mon cheri,και γω γουσταρω τα αυτοκινητα,και αντιθετα απ οτι λαθος καταλαβες ,για μενα το αυτονοητο ειναι, οτι η μοτο στο μονο που υπερτερει ειναι στην επιταχυνση στις ΕΥΘΕΙΕΣ .Σε ολα τα αλλα χανει.Αν βαλουμε δε στην εξισωση και κακες συνθηκες οδοστρωματος και καιρου χανει ΚΑΙ εκει.

Ε,ιγκνορ θρεντ και πάλι :D

BLiTzER
14/10/2020, 15:07
Τα MotoGP μηχανάκια αποδίδουν περίπου 1,7 άλογα ανά κιλό βάρους, ενώ οι F1 "μόλις" 1,4, και σε κάθε πίστα τους ρίχνουν 1 γύρο κάθε 3 γύρους. Ακόμα κι από στάση (έως τα 300 km/h), οι μοτοσικλέτες μένουν περίπου 1,5 δευτερόλεπτο πίσω. Και τα 2 πιάνουν αυτήν την ταχύτητα σε λιγότερο από 10s, οπότε 1,5s είναι πολύ.

Απλά το αφήνω εδώ να υπάρχει.

:D

RaGe_Raptor
14/10/2020, 15:09
Τα MotoGP μηχανάκια αποδίδουν περίπου 1,7 άλογα ανά κιλό βάρους, ενώ οι F1 "μόλις" 1,4, και σε κάθε πίστα τους ρίχνουν 1 γύρο κάθε 3 γύρους. Ακόμα κι από στάση (έως τα 300 km/h), οι μοτοσικλέτες μένουν περίπου 1,5 δευτερόλεπτο πίσω. Και τα 2 πιάνουν αυτήν την ταχύτητα σε λιγότερο από 10s, οπότε 1,5s είναι πολύ.

Παίζεις βρώμικα. Βάζεις στο παιχνίδι downforce ενός τόνου.

Οι μοτοσικλέτες περιορίζονται λόγω σουζας

DrBig
14/10/2020, 15:14

Αν βαλεις το βαρος του αναβατη στον υπολογισμο των αλογων/ιππους τοτε ο λογος μπορει και να αντιστραφει υπερ του F1.
Επισης τα F1 εχουν αεροδυναμικα βοηθηματα, αν δεν ειχαν εκεινα τα φτερα ουτε επιταχυνσεις θα ειχαν ουτε θα εστριβαν.

BLiTzER
14/10/2020, 15:25
Παίζεις βρώμικα. Βάζεις στο παιχνίδι downforce ενός τόνου.

Οι μοτοσικλέτες περιορίζονται λόγω σουζας

Για πολλούς λόγους περιορίζονται. Because Physics. Και αυτό ακριβώς είναι το point. :D

Επισης τα F1 εχουν αεροδυναμικα βοηθηματα...

Και τα MotoGP έχουν. :lol:

DoctoR_k6
14/10/2020, 15:29
Φιλε μια κουβεντα κανανε κανενας δε νομιζει τιποτα ουτε με προκαλεσε. Απλα θεωρω οτι και 350 αλογα να ειναι δυσκολα θα βρεθει μπροστα (η εστω τοσο μπροστα)

Εδω (https://www.youtube.com/watch?v=yfcI1m-Ro8E)ο Δαυιδ περασε για λιγο τον Γκαι με το ταπεινο BMW (Oχι Motogp).
O τουρκος (https://www.youtube.com/watch?v=QYjLJp4ef1Y)ξεβρακωσε κ το F-16...

Kοινως κ η F1 απο κατω. :lol:

rainmike
14/10/2020, 15:51
Εδω (https://www.youtube.com/watch?v=yfcI1m-Ro8E)ο Δαυιδ περασε για λιγο τον Γκαι με το ταπεινο BMW (Oχι Motogp).
O τουρκος (https://www.youtube.com/watch?v=QYjLJp4ef1Y)ξεβρακωσε κ το F-16...

Χαχα πραγματικά ρε φιλε ο Dovi θα τον είχε κάνει σκόνη στην ευθεία:cool:

spyro
14/10/2020, 16:00
...

νομίζω οτι δεν είχε slick ο Coulthard :hmm:

DoctoR_k6
14/10/2020, 16:08

Σωστο αυτο.
Αλλα εχει κ μια επιφανεια ΝΑ.
Ολα δικα του τα θελει? :lol:

BLiTzER
14/10/2020, 16:38

Ναι, και απαγορευόταν να βάλει 2α. :lol:

GogosLux
14/10/2020, 16:40
Φαντάσου τωρα να μας αρεσουν αυτοκίνητα που δεν ειναι υπερόπλα και να την τρωνε απο μηχανάκια :lol:

bulmont
14/10/2020, 16:56
Φαντάσου τωρα να μας αρεσουν αυτοκίνητα που δεν ειναι υπερόπλα και να την τρωνε απο μηχανάκια :lol:

Γιά ποιούς μας πέρασες, γιά τον πλίτσερ;;;;;;;;;

Kas_Tracer
14/10/2020, 17:02
Οι φόρμουλες δεν είναι αυτοκίνητα.
Αλλιώς να θεωρήσουμε αυτοκίνητα και τα Cessna (από την ανάποδη μεριά βέβαια)

Απλά το αφήνω εδώ για να υπάρχει

GogosLux
14/10/2020, 17:04
Απλά το αφήνω εδώ να υπάρχει. :D

Απλά το αφήνω εδώ για να υπάρχει

Παιδιά πολλα αφηνετε εδω και να δω ποιος θα τα μαζέψει :lol: :lol: :lol:

bulmont
14/10/2020, 17:08
Παιδιά πολλα αφηνετε εδω και να δω ποιος θα τα μαζέψει :lol: :lol: :lol:

Εχουν μαζευτεί όλοι οι πικραμένοι-μπαναρισμένοι από το KANGOYRAS.GR

νεοσσός
14/10/2020, 18:10
...για μενα το αυτονοητο ειναι, οτι η μοτο στο μονο που υπερτερει ειναι στην επιταχυνση στις ΕΥΘΕΙΕΣ .Σε ολα τα αλλα χανει.Αν βαλουμε δε στην εξισωση και κακες συνθηκες οδοστρωματος και καιρου χανει ΚΑΙ εκει.
Ναι, όταν βρέχει ή κάνει πολύ κρύο ή καύσωνα, είναι καλύτερο το αμάξι. :p

Η μοτοσυκλέτα έχει πολλές ομορφιές, αλλά το αμάξι προσφέρει περισσότερα συνολικά. Αν μπορείς να βρίσκεις ανοικτούς δρόμους και να έχεις τα χρήματα για ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο, πιστεύω ότι μπορείς να ευχαριστηθείς πολλές διαδρομές. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται δεκαπλάσια χρήματα για να αγοράσεις ένα αμάξι που θα σου προσφέρει συγκινήσεις κοντά σε εκείνες (σε καμία περίπτωση ίδιες) που σου προσφέρει μία μοτοσυκλέτα.

Πάντως, σε καθημερινές συνθήκες η μοτοσυκλέτα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να την ευχαριστηθείς. Το αμάξι είναι εγκλωβισμένο στην κίνηση. Οι επιδόσεις του δε μετράνε, παρά μόνο οι ανέσεις, όπως ο κλιματισμός, τα καθίσματα, τα ηχοσύστημα. Όμως αυτά συνήθως ωχριούν μπροστά στην ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Και ένα παπί να έχεις, νιώθεις πολύ καλύτερα στον αστικό ιστό, από το καλύτερο αμάξι ακινητοποιημένο.

GogosLux
14/10/2020, 18:15

Η μοτοσυκλέτα έχει πολλές ομορφιές, αλλά το αμάξι προσφέρει περισσότερα συνολικά. Αν μπορείς να βρίσκεις ανοικτούς δρόμους και να έχεις τα χρήματα για ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο, πιστεύω ότι μπορείς να ευχαριστηθείς πολλές διαδρομές. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται δεκαπλάσια χρήματα για να αγοράσεις ένα αμάξι που θα σου προσφέρει συγκινήσεις κοντά σε εκείνες (σε καμία περίπτωση ίδιες) που σου προσφέρει μία μοτοσυκλέτα.

Πάντως, σε καθημερινές συνθήκες η μοτοσυκλέτα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να την ευχαριστηθείς. Το αμάξι είναι εγκλωβισμένο στην κίνηση. Οι επιδόσεις του δε μετράνε, αλλά οι ανέσεις, όπως ο κλιματισμός, τα καθίσματα, τα ηχοσύστημα, αλλά αυτά συνήθως ωχριούν μπροστά στην ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Και ένα παπί να έχεις, νιώθεις πολύ καλύτερα στον αστικό ιστό, από το καλύτερο αμάξι ακινητοποιημένο.

Εκτος θεματος, παμε στον επόμενο ακροατη :lol:

giorgosb
14/10/2020, 18:20

Πάντως, σε καθημερινές συνθήκες η μοτοσυκλέτα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να την ευχαριστηθείς. Το αμάξι είναι εγκλωβισμένο στην κίνηση. Οι επιδόσεις του δε μετράνε, αλλά οι ανέσεις, όπως ο κλιματισμός, τα καθίσματα, τα ηχοσύστημα, αλλά αυτά συνήθως ωχριούν μπροστά στην ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Και ένα παπί να έχεις, νιώθεις πολύ καλύτερα στον αστικό ιστό, από το καλύτερο αμάξι ακινητοποιημένο.

auto.gr :p

RaGe_Raptor
14/10/2020, 18:21
Για πολλούς λόγους περιορίζονται. Because Physics. Και αυτό ακριβώς είναι το point. :D

μιλούσα συγκεκριμένα για την επιτάχυνση απαντώντας στο πόσο αργότερα είναι τα gp vs f1 .

επίσης,καλή και η πλευρική φόρτιση αλλά ούτε κλάσμα του fun factor που έχει το leaning. και δεν κάνουν και σούζα:bawl:

BLiTzER
14/10/2020, 18:23
επίσης,καλή και η πλευρική φόρτιση αλλά ούτε κλάσμα του fun factor που έχει το leaning. και δεν κάνουν και σούζα:bawl:

Ισχύει. Τα 2 μοναδικά καλά της μοτοσικλέτας. :lol:

faithless
14/10/2020, 18:39
Με λιγα λογια το fazeraki περναει ενα οκταβια φτιαγμενο η να το βουλωσω και να το παιζω μαγγας με τα t-max με ακραπο?

slzr
14/10/2020, 18:44
Με λιγα λογια το fazeraki περναει ενα οκταβια φτιαγμενο η να το βουλωσω και να το παιζω μαγγας με τα t-max με ακραπο?

Εγώ λέω να τα πάτε και να μας πεις...!

Άμα χάσεις πες του ότι δεν έβαλες έκτη :lol:

billy84
14/10/2020, 18:49

Βασικά τα πράγματα είναι πολύ απλά.Ή μάλλον θα έπρεπε να είναι απλά.Πας κάνεις την πλάκα σου και πίνετε μπύρες αργότερα συζητώντας το αποτέλεσμα.Και να σε περάσει τι έγινε?Και να μην είναι 350 αλλά 500 κλάιν.Χαβαλές να γίνεται.Έχει σημασία να γνωρίζεις οτι θα κερδίσεις 100%?Δεν έχει πλάκα η ζωή έτσι!;)

faithless
14/10/2020, 19:10
Βασικά τα πράγματα είναι πολύ απλά.Ή μάλλον θα έπρεπε να είναι απλά.Πας κάνεις την πλάκα σου και πίνετε μπύρες αργότερα συζητώντας το αποτέλεσμα.Και να σε περάσει τι έγινε?Και να μην είναι 350 αλλά 500 κλάιν.Χαβαλές να γίνεται.Έχει σημασία να γνωρίζεις οτι θα κερδίσεις 100%?Δεν έχει πλάκα η ζωή έτσι!;)

Ναι βρε εννοειται πλακα κανω και εδω πλακα κανω παντα!! Αν τυχει θα το δοκιμασουμε και θα σας εχω ενημερους. Αλλα τοσο καταφατικα δεν ειχα δεχτει προσβολη απο κουτα γιαυτο και σκαλωσα

RaGe_Raptor
14/10/2020, 19:22
900 άλογα

για όποιον νομίζει πως έχει τύχη με 500hp αυτοκίνητο δίπλα σε 1000

https://youtu.be/bfLqa4vlmFI?t=173

giorgos.boun
14/10/2020, 19:38
Ναι βρε εννοειται πλακα κανω και εδω πλακα κανω παντα!! Αν τυχει θα το δοκιμασουμε και θα σας εχω ενημερους. Αλλα τοσο καταφατικα δεν ειχα δεχτει προσβολη απο κουτα γιαυτο και σκαλωσα

Εγώ θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις ούτε και αν τύχει. Δεν καταλαβαινω γιατί προτείνουν μερικοί μια κόντρα στον δημόσιο δρόμο αλλά τέλος παντων. Εκτός και αν όντως θες να αποδείξεις ότι εισαι γληγορος ή όχι. Δεν σε έχω καταλαβει για τέτοιον από όσα έχω διαβάσει.

Αν θες να συνεχίσει η κουβέντα και ο χαβαλές (αν είναι) λες ότι τον περνάς για πλάκα του βγαζεις αριθμους και πάει λέγοντας.
Αν όχι, λες ότι σε περνάει και τελειωσε το πανηγύρι.
Σιγά την προσβολή.... δεν θα μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ!!!

faithless
14/10/2020, 20:25
Εγώ θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις ούτε και αν τύχει. Δεν καταλαβαινω γιατί προτείνουν μερικοί μια κόντρα στον δημόσιο δρόμο αλλά τέλος παντων. Εκτός και αν όντως θες να αποδείξεις ότι εισαι γληγορος ή όχι. Δεν σε έχω καταλαβει για τέτοιον από όσα έχω διαβάσει.

Αν θες να συνεχίσει η κουβέντα και ο χαβαλές (αν είναι) λες ότι τον περνάς για πλάκα του βγαζεις αριθμους και πάει λέγοντας.
Αν όχι, λες ότι σε περνάει και τελειωσε το πανηγύρι.
Σιγά την προσβολή.... δεν θα μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ!!!

Εχεις δικιο φιλε. Ειπα αν τυχει και με πολλες προυπουθεσεις. Οχι δεν ειμαι φαναρακιας καμμια σχεση.

BLiTzER
14/10/2020, 20:25
900 άλογα

για όποιον νομίζει πως έχει τύχη με 500hp αυτοκίνητο δίπλα σε 1000

https://youtu.be/bfLqa4vlmFI?t=173

Και όταν το μηχανάκι τελειώνει, αφήνεις τον καφέ στην άκρη για να βάλεις 6η και να συνεχίσεις το ταξίδι σου. :p

RaGe_Raptor
14/10/2020, 20:31
Και όταν το μηχανάκι τελειώνει, αφήνεις τον καφέ στην άκρη για να βάλεις 6η και να συνεχίσεις το ταξίδι σου. :p

6η? δες ξανά ;)

toyar
14/10/2020, 20:33
απο οσο γνωριζω οι μοτο εχουν μεγαλο θεμα με την αντισταση του αερα μετα τα 180 γιατι παρουσιαζουν τυρβωδη ροη λογω ακανονιστου σχηματος
ειδικα τα SS δεν ειναι ιδιαιτερα δουλεμενα στον τομεα της αεροδυναμικης εκτος εξαιρεσεων
θα ηθελα να δω τι πετυχαινει ενα χαγιαμπουσα στην τριτη εκατονταδα χιλιομετρων

BLiTzER
14/10/2020, 20:37
6η? δες ξανά ;)

Μιλάμε για όταν τελειώνει το μηχανάκι, είσαι σε 5η ακόμα, αφήνεις τον καφέ. Δεν παρακολουθείς. :lol:

(Εννοείται ότι δεν κάθισα να δω ολόκληρο το βίντεο. Ναι, ξέρω, 7άρι αυτόματο.)

RaGe_Raptor
14/10/2020, 20:45
απο οσο γνωριζω οι μοτο εχουν μεγαλο θεμα με την αντισταση του αερα μετα τα 180 γιατι παρουσιαζουν τυρβωδη ροη λογω ακανονιστου σχηματος
ειδικα τα SS δεν ειναι ιδιαιτερα δουλεμενα στον τομεα της αεροδυναμικης εκτος εξαιρεσεων
θα ηθελα να δω τι πετυχαινει ενα χαγιαμπουσα στην τριτη εκατονταδα χιλιομετρων

Στα 180 έχουμε ακόμα 2η σχέση στο κιβώτιο. Πρόβλημα εχουμε στα 280+

o teos
14/10/2020, 20:48
Κρυφόκουτακιδες όλοι σας....φτου σας ρε...:a22:

p@nos
14/10/2020, 21:19
βλεπω οτι υπαρχει διαφορα στην αντιληψη της ''κοντρας''

μερικοι επιμενετε να μιλατε για εκκινησεις απο σταση, η για ανοιγματα απο τα 50 μεχρι τα 200...σε αυτες τις περιπτωσεις μιλαμε για ''κοντρα'' που κραταει 15-20 δευτερολεπτα...

υπαρχει και η ''κοντρα'' πραγματικων συνθηκων ομως, που σημαινει οτι οπως ταξιδευεις στην εθνικη με μια φυσιολογικη για μοτοσυκλετα ταχυτητα των 140-150χαω, τι θα γινει αν ερθει και σου παιξει φωτα απο πισω ενα σχετικα δυνατο αμαξι (οχι supercars 1000 αλογων)

το δευτερο σεναριο ειναι λοιπον αυτο που ειναι το πιο πιθανο να συμβει καπου, και συζηταμε οσοι υποστηριζουμε τα κουτια, τι θα γινει σε αυτη την περιπτωση, δηλαδη το κυνηγητό να διαρκεσει 5 λεπτα και οχι 15 δευτερολεπτα...ε, εκει συνηθως ειναι δυσκολα τα πραγματα για τις δυο ροδες, μιας και τα περισσοτερα αυτοκινητα ειδικα απο τα 300κατι αλογα και πανω ειναι τρομερα ικανα στο να διατηρουν ταχυτητα, παντου, εθνικη, πριν την στροφη, μεσα, μετα, ευθεια και οτι φανταστει κανεις...

το καθε ενα εχει την χαρη του αλλα δυστυχως αν πετυχεις οδηγο αυτοκινητου που δεν ειναι εντελως κουλος, τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα (βλ βιντεακι πισω με το ρ8)

τα αυτοκινητα δεν ειναι αργα, απλα ειναι ακριβα και αυτο ειναι το προβλημα τους...

rainmike
14/10/2020, 21:31
Νομιζω το βιντεο κρατάει πανω απο 5 λεπτα και δεν είδα κανενα να του παιζει τα φώτα :) https://youtu.be/tdlGAz4Sr_4

p@nos
14/10/2020, 21:48
μερικοι δε θελετε να καταλαβετε...δε θα σας χαλασω το ονειρο αλλο :p

Johny the Fox
14/10/2020, 21:50
, τι θα γινει αν ερθει και σου παιξει φωτα απο πισω ενα σχετικα δυνατο αμαξι (οχι supercars 1000 αλογων)

Μλκια θα κανει γιατι εαν υπαρχει και η διαθεση θα τον γλεντησω βλεποντας απο τους καθρεπτες την απορια ζωγραφισμενη στην φατσα του για το τι ειναι αυτο το μικρο μηχανακι μπροστα του που δεν σεβεται το ποσο γληγορος ειναι :lol:

νεοσσός
14/10/2020, 22:00
Σχετικά με το "παίξιμο των φώτων", γιατί να το θεωρήσει κάποιος προσβολή; Αν είσαι στην αριστερή λωρίδα και κινείσαι με μικρότερη ταχύτητα από εκείνη που θέλει να κινηθεί κάποιος άλλος, είναι σχετικά αναμενόμενο να σου κάνει σινιάλο. Δε σημαίνει ότι σου λέει πως δεν τραβάει το μοτοσακό σου, ούτε ότι είσαι λιγότερο ικανός οδηγός από εκείνον. Απλά ότι δεν του επιτρέπεις να κινηθεί σε εκείνη τη φάση με το ρυθμό που θέλει.

Δεν το πιστεύω ότι το γράφω εγώ αυτό. :lol:

Johny the Fox
14/10/2020, 22:10
Απλά ότι δεν του επιτρέπεις να κινηθεί σε εκείνη τη φάση με το ρυθμό που θέλει.

Γιατι το λες αυτο ;Απο εμενα ελευθερος να προσπερασει .Τον ρωτας ομως αν μπορει ; ..:D

Volpad
14/10/2020, 22:13
Δεν το πιστεύω ότι το γράφω εγώ αυτό. :lol:

:bawl:

rainmike
14/10/2020, 22:17
Παίδες θρενταρα να ανοιξουμε και ενα γουρουνες εναντιον τρακτερ

DoctoR_k6
14/10/2020, 22:24
βλεπω οτι υπαρχει διαφορα στην αντιληψη της ''κοντρας''

μερικοι επιμενετε να μιλατε για εκκινησεις απο σταση, η για ανοιγματα απο τα 50 μεχρι τα 200...σε αυτες τις περιπτωσεις μιλαμε για ''κοντρα'' που κραταει 15-20 δευτερολεπτα...

υπαρχει και η ''κοντρα'' πραγματικων συνθηκων ομως, που σημαινει οτι οπως ταξιδευεις στην εθνικη με μια φυσιολογικη για μοτοσυκλετα ταχυτητα των 140-150χαω, τι θα γινει αν ερθει και σου παιξει φωτα απο πισω ενα σχετικα δυνατο αμαξι (οχι supercars 1000 αλογων)

το δευτερο σεναριο ειναι λοιπον αυτο που ειναι το πιο πιθανο να συμβει καπου, και συζηταμε οσοι υποστηριζουμε τα κουτια, τι θα γινει σε αυτη την περιπτωση, δηλαδη το κυνηγητό να διαρκεσει 5 λεπτα και οχι 15 δευτερολεπτα...ε, εκει συνηθως ειναι δυσκολα τα πραγματα για τις δυο ροδες, μιας και τα περισσοτερα αυτοκινητα ειδικα απο τα 300κατι αλογα και πανω ειναι τρομερα ικανα στο να διατηρουν ταχυτητα, παντου, εθνικη, πριν την στροφη, μεσα, μετα, ευθεια και οτι φανταστει κανεις...

το καθε ενα εχει την χαρη του αλλα δυστυχως αν πετυχεις οδηγο αυτοκινητου που δεν ειναι εντελως κουλος, τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα (βλ βιντεακι πισω με το ρ8)

τα αυτοκινητα δεν ειναι αργα, απλα ειναι ακριβα και αυτο ειναι το προβλημα τους...

Οπως βρίσκεις έναν άμαξα χερα που μπορεί να κρατήσει υψηλή μέση ωριαία έτσι μπορεί να κάτσεις κ σε κάνα γρήγορο με μοτό. Στην Εθνική ένα 1000 μπορεί να πάει αρκετά γρήγορα κ να μην το κλείνει πολύ το γκάζι.
Τεσπα το θέμα ξέφευγει πιστεύω.
Όποιος έχει ανοίξει κ σε εθνική κ μέσα σε πόλη με δυνατά αμάξια ξέρει.
Μόνο η γυναίκα μου να έλεγε τι έχει δει με τα μάτια της στο σελακι του Gixxer δεν θα πιστεύατε...:lol:
Τα σκέφτεται τώρα που μας περνάνε από πάνω στην εθνική με το αμάξι κ τα παιδιά κ με βρίζει...

Kas_Tracer
14/10/2020, 22:25
Τρακτερ βρήκα . https://www.youtube.com/watch?v=RSU9Z0Y1j9c
Αναζητήται αντίπαλος με γρούνα

νεοσσός
14/10/2020, 22:27
Μόνο η γυναίκα μου να έλεγε τι έχει δει με τα μάτια της στο σελακι του Gixxer δεν θα πιστεύατε...:lol:
Τα σκέφτεται τώρα που μας περνάνε από πάνω στην εθνική με το αμάξι κ τα παιδιά κ με βρίζει...
Σε βρίζει που τους επιτρέπεις να σε περάσουν από πάνω;
"Πάτα το ρημάδι το γκάζι! Αλλιώς ήσανε όταν σε γνώρισα. Σε λίγο θα σε περνάνε και τα ποδήλατα."