Σύνδεση

View Full Version : How to ..... eBay

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

samoure
23/06/2009, 13:04
Παιδια το add on του firefox (ebay negs), δουλευει με καποιο τροπο στις εκδοσεις firefox 3+ ?

SVX
23/06/2009, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
mporeis να τα "φορτωσεις" σε πιστωτικη καρτα, αλλα πρεπει να κανεις αξεπτ την συναλλαγη (αν δεν την εχεις κανει ήδη γιατι σε ενα μηνα απο την ημερα συναλλαγης αν δεν εχεις κανει αξεπτ τοτε θα επιστραφουν τα λεφτα στον αγοραστει (ετσι εγινε και σε εμενα μου γιρισαν πισω τα λεφτα :D )

...ΚΑΙ να εχεις Verified address & αρ.λογαριασμου συνδεμενο με το Paypal. :look:

fantacid
23/06/2009, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Arximandritis
Read
The
Fuckin'
Manual

Διάβασε δηλαδή το κατεβατό για withdraw, ποσοστά και δε συμμαζεύεται με τα τσάτρα-πάτρα Αγγλικά που ξέρεις.... :lol:
Δεν τα αφήνεις καλύτερα μέσα για την επόμενη αγορά που θα κάνεις?
:wave2:

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.
Αφού έκανα best offer και δέχτηκε ο τύπος για 2 διαφορετικά αντικείμενα, με χρεώνει μεταφορικά και για τα δύο κανονικά όσο τα είχε. Δεν θα πρεπε να είναι λιγότερα στο σύνολο?
Και κάτι ακόμα, είχε στην περιγραφή την ένδειξη *insurance: Optional* και στη χρέωση μου βάζει υποχρεωτικά 10λίρες εγγύηση. Να του την πω του μπινέ? Παίζει να με κοκκινήσει αν δεν το δεχτώ?

Edit: Τι το θελα και δεν το βούλωνα? Μέχρι να γράψω τα παραπάνω το παλικάρι μου έβγαλε την εγγύηση και έκανε άλλες 2 λίρες έκπτωση. I love pazaria.... εεεεεεεε e-baying ήθελα να πω! :a07:

τα χουμε πει αυτα παιδες

πριν χτυπησεις ΡΩΤΑ τι παιζει με τα μεταφορικα
αλλοι κανουν combine τα μεταφορικα αλλοι οχι.

συνηθως οι χονκολεζοι που εχουν κατι τρελλα γκατζετακια με 0.99 σου φορτώνουν 20-30 ? μεταφορικα εκαστως!

εννοειτε θα του πεις να σου στειλει αλλο invoice ΧΩΡΙΣ insurance αφου δεν θελεις, κ ειναι υποχρεωμενος να το κανει

+Arxiereas+
27/06/2009, 07:43
Επειδή το είδα κι αυτό, κρατήστε το παρακάτω link για τον υπολογισμό μεταφορικών από Αγγλία. Mη μας πιάνει κώτσο και ο κάθε Τζον-Τζον...
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ (http://sg.royalmail.com/portal/rm/PriceFinder;jsessionid=EKYY4KDT4A3OSFB2IGKUQEQ?pageId=pc_sltc_rm_search&catId=23500532&keyname=search&_DARGS=/portal/rmgroup/apps/templates/html/rm/search.jsp)

167069

McTalas
27/06/2009, 12:51
μπραβο ρε φιλε. αυτο ειναι ανα εργαλειο!!!
:beer: :beer:

+Arxiereas+
28/06/2009, 15:17
Αν είναι λέει!
Πριν χτυπήσω μια δημοπρασία ρώτησα τα μεταφορικά και με είπε ο χλεμπονιάρης για Royal Mail super duper αεροπορία και δε συμμαζεύεται 25 λίρες. :sick:
Μπαίνω τσεκάρω και του λέω χού ρε γίδι, 12,5 λίρες κάνουν! :a26:

Η απάντησή του:
"Hello again Panos,, your rite m8, i based the weight on 2k.. Postage and packaging will be £12.50.. If your happy with that then happy bidding.."

Ο σέφτελος υπολόγισε τάχα 2 κιλά βάρος.... για ένα πακέτο ψηφιακής κορνίζας... :a31:

SnakeMJK
29/06/2009, 08:27
αυτό το κόστος αναφέρετε σαν shipping & handling, οπότε πολλοί λένε ότι το έξτρα ποσό που ζητάνε πέρα απ τα μεταφορικά είναι η συσκευασία :p

fonzareli
06/08/2009, 13:43
Παω να κάνω μιά αγορά από αγγλικό κατάστημα και μου γράφουν:

"For all overseas orders, we can only accept payment by bank transfer. If you want to place an order, please email your exact order requirements, name, full delivery address and telephone number. We will reply with our bank details for you to make the bank transfer. When we have received confirmation of payment into our account, we will process and despatch your order, and email any tracking details."

δηλαδή δέχονται μόνο κατάθεση. Λίγο ριψοκίνδυνο ή μου φαίνεται; Τι τους χάλαγε το PayPal;

fantacid
06/08/2009, 20:08
δεν ειναι ριψοκινδυνο αλλα ειναι χρονοβορο κ κοστοβορο,
καλο θα ειναι να αποφευγετε τους τυπους που δεν δεχονται paypal!

*ριψοκινδυνα ειναι τα wire transfers

fonzareli
06/08/2009, 23:55
τελικά μάλλον ήταν περίεργο κατάστημα. Βρήκα σε ένα ξένο site που έγραφαν avoid this shop!

Sapadak
07/08/2009, 05:52
Προσοχη σε αγορες απο Αγγλια

Χθες διαβασα οτι θα κανουν απεργια οι ταχυδρομικοι υπαλληλοι

Allst@rf
21/08/2009, 15:10
ρε παιδια μισο λεπτο για να καταλαβω...
εχω ανοιξει λογαριασμο στο ebay.εχει τρομερες προσφορες και σιγουρα καποια στιγμη θα αρχισω τις αγορες.
ανοιξα λογαριασμο στο paypal,και μου δειχνει επιλογη οτι μπορω να πληρωσω και με μεταφορα χρηματων απο τον δικο μου λογαριασμο τραπεζης στον λογαριασμο μου στο paypal...
ωραια μεχρι εδω αλλα...
1.ο αλλος πως θα τα παρει τα λεφτα?
2.αν μεινει υπολοιπο μεσα στον λογαρισμο του paypal μπορω να ξανακανω μεταφορα στον τραπεζικο μου λογαριασμο(κατι αναφερθηκε παραπανω αλλα τα λετε εσεις που τα ξερετε και μεις τα στραβαδια ψαχνομαστε μετα)?
3.χρειαζεται οποσδηποτε να βγαλω πιστοχρεωστικη καρτα?
4.μπορει καποιος να μου εξηγησει αναλυτικοτερα την διαδικασια του bid?π.χ αν ενα αντικειμενο εχει 350 λιρες και εγω βαλω μια τιμη 500 τι θα γινει?
5.αυτο το make an offer δεν παιζει σε ολες τις δημοπρασιες ετσι?
βοηθεια ρε παιδια .βοηθεια...

fantacid
21/08/2009, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
εχω ανοιξει λογαριασμο στο ebay.εχει τρομερες προσφορες και σιγουρα καποια στιγμη θα αρχισω τις αγορες.
ανοιξα λογαριασμο στο paypal,και μου δειχνει επιλογη οτι μπορω να πληρωσω και με μεταφορα χρηματων απο τον δικο μου λογαριασμο τραπεζης στον λογαριασμο μου στο paypal...
ωραια μεχρι εδω αλλα...
2.αν μεινει υπολοιπο μεσα στον λογαρισμο του paypal μπορω να ξανακανω μεταφορα στον τραπεζικο μου λογαριασμο(κατι αναφερθηκε παραπανω αλλα τα λετε εσεις που τα ξερετε και μεις τα στραβαδια ψαχνομαστε μετα)?
4.μπορει καποιος να μου εξηγησει αναλυτικοτερα την διαδικασια του bid?π.χ αν ενα αντικειμενο εχει 350 λιρες και εγω βαλω μια τιμη 500 τι θα γινει?

οτι ρωτας ειναι ηδη γραμενα,
αν βαριεσαι να διαβασεις, φαντασου ποσο βαρετο ειναι να τα ξαναγραφεις!

φιλικα

Allst@rf
22/08/2009, 01:46
το διαβασα ολο το ποστ απο την αρχη πριν ακομα ποσταρω τις ερωτησεις μου.εξακολουθω να τις εχω τις αποριες διοτι οπως εγραψα απο πριν τα γραφετε με εναν τροπο ο οποιος δειχνει ανθρωπους που ξερουν.εγω δεν ξερω.απλα ζηταω να μου τα κανετε πιο λιανα που λεμε.αν βαριεστε δε τρεχει τπτ,no hard feelings που λεν και στο χωριο μου.

+Arxiereas+
22/08/2009, 08:08
ωραια μεχρι εδω αλλα...
1. Δίνοντας τον αριθμό της κάρτας στο paypal απαλλάσεσαι από το να δίνεις στον κάθε πωλητή τον αριθμό της με τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό. Μόλις αγοράσεις κάτι θα σου ζητηθεί να κάνεις πληρωμή. Το σύστημα σε παραπέμπει απ' ευθείας στο paypal, το οποίο είναι ενήμερο για το ποσό που θα σου κρατήσει και που είναι το κόστος αγοράς+μεταφορικών. Φρόντισε να έχεις σιγουρέψει το ακριβές ποσό των μεταφορικών σε περίπτωση που δεν διευκρινίζεται. Το paypal τραβάει τα χρήματα από εσένα και τα μεταφέρει στο λογαριασμό paypal του πωλητή (όχι στην κάρτα του).
2. Μπορείς να το μεταφέρεις αλλά το paypal θα κρατήσει προμήθεια η οποία εξαρτάται από το ποσό και κυμαίνεται περίπου στο 5%. Καλύτερα άφησέ τα μέσα στο paypal. Στην επόμενη συναλλαγή σου θα τραβήξει από αυτά τα χρήματα και αν χρειαστεί επιπλέον, τότε θα πάρει από την κάρτα.
3. Ναι. Χρεωστικές όμως είναι ήδη πολλές από αυτές που δίνουν οι τράπεζες για ανάληψη από ΑΤΜ. Π.χ. εγώ είχα την απλή της Πειραιώς και την δέχτηκε κανονικά το paypal.
4. Το ποσό που βάζεις είναι το μέγιστο που διαθέτεις. Αν εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στα 350, θα το ανεβάσεις στα 351 (ανάλογα και με το βήμα που ζητά ο πωλητής, π.χ. να ανεβαίνει ανά 1Ε, 2, 0.5 κτλ). Αν κάποιος άλλος ποντάρει μετά από εσένα 352 τότε αυτόματα το σύστημα θα ποντάρει για λογαριασμό σου 353. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι (και αν) φτάσει η δημοπρασία στο μέγιστο ποσό που έχεις δώσει. Αν ξεπεράσει τα 500 θα ειδοποιηθείς τόσο μέσα από τη δημοπρασία, όσο και με e-mail ότι είσαι outbidded, δηλ. ότι έχει ξεπεράσει τα 500 η δημοπρασία.
5. Όχι. Το make an offer είναι καλό αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν μπορείς να ποντάρεις πάνω από 2-3 φορές για το ίδιο αντικείμενο. Προσοχή: Αν η προσφορά σου γίνει δεκτή, είσαι υποχρεωμένος να το αγοράσεις. Γι' αυτό πάντα μα πάντα να είσαι ενήμερος για τα μεταφορικά. Ακόμη κι αν δεν λένε ότι στελνουν Ελλάδα ή E.U. ή worldwide, συνήθως το στέλνουν.

Allst@rf
22/08/2009, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από +Arxiereas+
1. Δίνοντας τον αριθμό της κάρτας στο paypal απαλλάσεσαι από το να δίνεις στον κάθε πωλητή τον αριθμό της με τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό. Μόλις αγοράσεις κάτι θα σου ζητηθεί να κάνεις πληρωμή. Το σύστημα σε παραπέμπει απ' ευθείας στο paypal, το οποίο είναι ενήμερο για το ποσό που θα σου κρατήσει και που είναι το κόστος αγοράς+μεταφορικών. Φρόντισε να έχεις σιγουρέψει το ακριβές ποσό των μεταφορικών σε περίπτωση που δεν διευκρινίζεται. Το paypal τραβάει τα χρήματα από εσένα και τα μεταφέρει στο λογαριασμό paypal του πωλητή (όχι στην κάρτα του).
2. Μπορείς να το μεταφέρεις αλλά το paypal θα κρατήσει προμήθεια η οποία εξαρτάται από το ποσό και κυμαίνεται περίπου στο 5%. Καλύτερα άφησέ τα μέσα στο paypal. Στην επόμενη συναλλαγή σου θα τραβήξει από αυτά τα χρήματα και αν χρειαστεί επιπλέον, τότε θα πάρει από την κάρτα.
3. Ναι. Χρεωστικές όμως είναι ήδη πολλές από αυτές που δίνουν οι τράπεζες για ανάληψη από ΑΤΜ. Π.χ. εγώ είχα την απλή της Πειραιώς και την δέχτηκε κανονικά το paypal.
4. Το ποσό που βάζεις είναι το μέγιστο που διαθέτεις. Αν εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στα 350, θα το ανεβάσεις στα 351 (ανάλογα και με το βήμα που ζητά ο πωλητής, π.χ. να ανεβαίνει ανά 1Ε, 2, 0.5 κτλ). Αν κάποιος άλλος ποντάρει μετά από εσένα 352 τότε αυτόματα το σύστημα θα ποντάρει για λογαριασμό σου 353. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι (και αν) φτάσει η δημοπρασία στο μέγιστο ποσό που έχεις δώσει. Αν ξεπεράσει τα 500 θα ειδοποιηθείς τόσο μέσα από τη δημοπρασία, όσο και με e-mail ότι είσαι outbidded, δηλ. ότι έχει ξεπεράσει τα 500 η δημοπρασία.
5. Όχι. Το make an offer είναι καλό αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν μπορείς να ποντάρεις πάνω από 2-3 φορές για το ίδιο αντικείμενο. Προσοχή: Αν η προσφορά σου γίνει δεκτή, είσαι υποχρεωμένος να το αγοράσεις. Γι' αυτό πάντα μα πάντα να είσαι ενήμερος για τα μεταφορικά. Ακόμη κι αν δεν λένε ότι στελνουν Ελλάδα ή E.U. ή worldwide, συνήθως το στέλνουν.

ησουν κατατοπιστικοτατος.σε ευχαριστω πολυ.αν ποτε περασεις απο λουτρακι κερναω μπυρες:beer: :beer: :beer:

+Arxiereas+
22/08/2009, 22:09
ησουν κατατοπιστικοτατος.σε ευχαριστω πολυ.αν ποτε περασεις απο λουτρακι κερναω μπυρες:beer: :beer: :beer:
Στην υγειά σου κι ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.
:beer:

jonnyb
29/01/2010, 21:30
φιλε πολυ χρησιμα ολα αυτα για το e-bay μπραβο.!με βοηθησαν πολυ...το μονο που θελω να σε ρωτησω ειναι αμα σου παρεχει ασφαλεια μεταφορας??θελω να παρω ενα κρανος και το θελω ακεραιο και διαβασα καπου οτι δεν σου παρεχουν λογω πολιτικης της εταιριας...ξερεις κατι περι του θεματος??ευχαριστω...!

zikos29
10/04/2010, 17:36
η παροχη προστασιας στο ebay ειναι προαιρετικη και μπορεις να το δεις πριν ολοκληρωσεις την παραγγελια σου. εχω δει ομως και μαγαζια που λειτουργουν μεσω ebay που παρεχουν απο μονα τους αναγκαστικα (λογω ευθραστου προιοντος) τωρα εγω που εχω παρει 2 κρανη και τα 2 απο αμερικη δεν εβαλα κατι extra και δεν ειχα προβλημα.

arisk
14/04/2010, 05:57
Έχει φέρει κάποιος φίλος φωτογραφική μηχανή ή κάμερα μέσω Αμερικής χωρίς να περάσει τελωνείο;

Sapadak
14/04/2010, 06:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από +Arxiereas+
Αν είναι λέει!
Πριν χτυπήσω μια δημοπρασία ρώτησα τα μεταφορικά και με είπε ο χλεμπονιάρης για Royal Mail super duper αεροπορία και δε συμμαζεύεται 25 λίρες. :sick:
Μπαίνω τσεκάρω και του λέω χού ρε γίδι, 12,5 λίρες κάνουν! :a26:

Η απάντησή του:
"Hello again Panos,, your rite m8, i based the weight on 2k.. Postage and packaging will be £12.50.. If your happy with that then happy bidding.."

Ο σέφτελος υπολόγισε τάχα 2 κιλά βάρος.... για ένα πακέτο ψηφιακής κορνίζας... :a31:

Σε προσφατη αγορα μου, ζητησε μεταφορικα για κατι σχετικα ελαφρυ (κοντα στο μισο κιλο) 18 λιρες!!!!

Ρε μαστορα του λεω αλλα λεει το royal mail (8,10 λιρες)

Τι απανταει

Ναι τοσο ειναι για το ταχυδρομειο, αλλα δεν υπολογισα το packing (κουτι, ταινια κτλ) συν του οτι πρεπει να παει μεχρι το ταχυδρομειο!!!!!!!!!!!

Για την ιστορια και με 8 λιρες μεταφορικα το ποσο εφυγε εκτος μπατζετ μου, οποτε το χαιρετε αλλος!!

zikos29
14/04/2010, 10:02
εχω φερει Και φωτογραφικη μηχανη. αν η τιμη της δεν ειναι υπερβολικη αντε να σου παρει 3ευ το τελωνειο. (ελπιζω η φωτογραφικη σου να ειναι για το μοτορι σου γιατι θα μας κραξουν)

manos*gsxr
14/04/2010, 23:53
ρε κοπελια εχει αγορασει κανεις εξατμιση μεσω e bay απο αμερικη?με το τελωνειο τι παιζει περιπου?Ρωταω γιατι βρηκα μια yoshi r77 slip on με $540 μαζι με τα μεταφορικα και ...ψηνομαι!!!αν ξερει καποιος please help!

BLiTzER
14/04/2010, 23:58
Εγώ πήρα μια εξάτμιση πέρσι. Πλήρωσα 90ε τελωνείο. Πάλι κερδισμένος βγήκα, αλλά το θέμα είναι ότι περίμενα κανά 2μηνο με τα γαμωτελωνεία τους.

Gandalf dr685sm
15/04/2010, 08:46
Νομίζω οτι έχει ξαναειπωθεί αλλά θα το βάλω εκ νέου...

Αν το πακετάκι είναι μικρό και έρθει με USPS (US postal service) και οχι με κάποιο courier , παίζει να περάσει χωρίς τελωνέίο. Είναι όμως θέμα τύχης...

Αν πάλι το ανοίξουν και έχει ενα μικρό τιμολόγιο (χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω οτι είναι κάπου στα 30$ το όριο) περνάει αέρα. Φυσικά να είναι κάτι που να φαίνεται οτι κοστίζει τόσο και οχι κανένα ipad ή κανένα Apple Ipod.

Γενικά τα εκτός Ε.Ε. δεν τα προτιμώ και ιδιαίτερα γιατί το τελωνείο είναι ολόκληρη ιστορία και θες μια μέρα για να ξεμπερδέψεις αν δεν τα σκάσεις (ΧΟΝΤΡΑ!!! ) στον όποιο εκτελωνιστή.

Gandalf

manos*gsxr
15/04/2010, 21:12
Το ξερω οτι εχει πολυσυζητηθει και ζηταω συγνωμη αν κουραζω αλλα ηθελα να δω αν καποιος εχει παρει κατι παρομοιο για να μου πει τι πληρωσε στο τελωνειο.(με USPS priority):D

alex k8
15/04/2010, 22:37
εγω ειχα παρει ακριβως την ιδια εξατμιση,με usps 100ε τελωνειο!!πες του να στο στειλει σαν δωρο,αν δεχτει βεβαια γιατι ειναι..........αμερικανακι!

karadrift
27/04/2010, 18:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από manos*gsxr
ρε κοπελια εχει αγορασει κανεις εξατμιση μεσω e bay απο αμερικη?με το τελωνειο τι παιζει περιπου?Ρωταω γιατι βρηκα μια yoshi r77 slip on με $540 μαζι με τα μεταφορικα και ...ψηνομαι!!!αν ξερει καποιος please help! εγω πηρα 2 κρανη arai sz/f 200 ευρο και πληρωσα 60 ευρο τελωνειο αλλα αξιζε ο κοπος γιατι εδω ο ιταλος ηθελε 900-5% σε μτρητα:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gandalf dr685sm
29/04/2010, 14:52
xa... καλά ειδικα΄τώρα που μάλλον θα έχουμε και ΦΠΑ στο 23% , το μόνο σίγουρο είναι πως οι παραγγελίες απο ebay θα γίνουν πολλαπλάσιες πλέον. Ειδικά αν συνεχίσουν να έχουν τις τιμές στα ύψη.

Παράδειγμα...

αγορά κινητής συσκευής τηλεφώνου blackberry storm 9500 απο UK κλειδωμένο σε εκεί δίκτυο της Vodafone, κόστος 145 ευρώ συνολικά μαζί με το "ξεκλείδωμα" του για όλα τα δίκτυα στον κόσμο.

αγορά ίδιας συσκευής απο Ελλάδα (μιλάμε πάντα για μτχ και στις δύο περιπτώσεις) κόστος αγοράς συνολικά έφτανε τα 250-300 ευρώ!!!!!!.... Διπλάσια τιμή ρε γμτ...μα είναι δυνατόν;

Gandalf

Shinji Ikari
11/05/2010, 14:20
Πηρα εξατμιση απο Κινα για φιλο μου για ZX-6R. 100Ε. 3Ε τελωνειο.
Πηρα και κρανος Arai RR5 απο Ιαπωνια, το καινουργιο με την αεροτομη πισω. 450Ε. 4Ε τελωνειο.

nikos1400
12/05/2010, 12:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji Ikari
Πηρα και κρανος Arai RR5 απο Ιαπωνια, το καινουργιο με την αεροτομη πισω. 450Ε. 4Ε τελωνειο.

και πως τη γλιτωσες απο τον Τελωνη ??
ή ετυχε ?
:confused:

Shinji Ikari
12/05/2010, 14:44
Δεν τη γλυτωσα, πληρωσα εγραψα. Ο Seller τα κανονιζει αυτα αν ειναι μαγκας, τσιφτης και καραμπουζουκλης.

nktR
12/05/2010, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji Ikari

έτυχε όπως και εμένα 4 ευρώ

VGER
09/06/2010, 07:44
Καλημέρα.

Έκανα μία παραγγελία από ebay, και ο πωλητής μου έστειλε αυτό που παρήγγειλα με USPS από Αμερική.

Του ζήτησα το track Id number, μου το έδωσε, και τώρα βάζοντάς το στο Track ID Searcher της USPS, μου βγάζει "There is no record for this item".

Τι μπορεί να συμβαίνει; :(

SVX
09/06/2010, 07:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Καλημέρα.

Έκανα μία παραγγελία από ebay, και ο πωλητής μου έστειλε αυτό που παρήγγειλα με USPS από Αμερική.

Του ζήτησα το track Id number, μου το έδωσε, και τώρα βάζοντάς το στο Track ID Searcher της USPS, μου βγάζει "There is no record for this item".

Τι μπορεί να συμβαίνει; :(

USPS = United States Postal Services ειναι τα ΕΛΤΑ τους ... μηπως τα μπερδεψες με τα UPS?

αν δεν εχει ξεκινησει ή δεν το σκαναραν σε καποιο σταθμο δεν σου βγαζει STATUS παντως :wave2:

VGER
09/06/2010, 07:52
Το πακέτο, αναφέρεται στο ebay, ότι εστάλη στις 8/6 από τον πωλητή με USPS.

Παρ' όλα αυτά, μου βγάζει αυτό που ανέφερα.... :sad:

Οπότε;

Sapadak
09/06/2010, 07:58
paizei na exeis mperdeutei kai esy giati to site tiw usps einai gia to mpeo?

Des kai auto

http://mobile.usps.com/iphone/iphoneTrackPackage.aspx

VGER
09/06/2010, 08:04
Εγώ τσέκαρα εδώ:

http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm?from=global_header&page=trackandconfirm

αλλά και στο άλλο που μου έδωσες μου γράφει:

Sorry, the tracking system is having technical difficulties. Please try your search again.

Τώρα, ή είμαι ο σούπερ γκαντέμης και έπεσε σε φάση που έχει κόλλημα το σύστημα, ή κάτι παίζει με τον κωδικό....

Τι γίνεται ρε γμτ....:sick:

Update:
Το ξαναδοκίμασα και μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα με την άλλη διεύθυνση:

There is no record of that mail item. If it was mailed recently, it may not yet be tracked. Please try again later.

:sad:

Sapadak
09/06/2010, 08:17

There is no record of that mail item. If it was mailed recently, it may not yet be tracked. Please try again later.

:sad:

Κοιτα στο ebay το ενημερωνει ο πωλητης οτι το εστειλε, και δεν γινετε κατι αυτοματα.

Οποτε πιθανον να το ενημερωσε χθες οτι το εστειλε, ΑΛΛΑ να πηγε σημερα να το στειλει.

Δωστου 1-2 μερες ακομα, και σε εμενα ετσι ειχε καθυστερηση, αλλα τελικα ολα καλα.

VGER
09/06/2010, 08:21
Πάντως, από το δείγμα των κωδικών που δίνει η USPS, το format του κωδικού είναι σωστό.

Τώρα 3 είναι τα τινά:

Ή ισχύει αυτό που μου είπες,

'Η μου έχει δώσει λάθος κωδικό,

Ή δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να είναι....

Σε κάθε περίπτωση έστειλα μήνυμα στον πωλητή να τον ρωτήσω, και βλέπουμε....:rolleyes:

VGER
10/06/2010, 03:36
Τελικά όπως απεδείχθη, ο πωλητής το είχε δώσει στο γιο του να το στείλει και αυτός έκανε κάποια πατάτα και μου έδωσε κωδικό για το συγκεκριμένο δέμα, τη στιγμή που δεν το είχε στείλει καν....:eek:

Μου έστειλε mail ζητώντας μου συγγνώμη για την ταλαιπωρία, και στη συνέχεια μου είπε ότι ξαναέκανε τη διαδικασία, στέλνοντάς το χθες το απόγευμα (δική μας ώρα) με express mail της USPS, προκειμένου να κερδίσει όλο αυτό το χαμένο χρόνο, με δική του επιβάρυνση, δίνοντάς μου νέο κωδικό αποστολής ο οποίος αυτή τη φορά λειτουργεί!!!:sun: :sun:

Για να δούμε.... Θα είναι σε 3-4 μέρες όπως λέει;

Και το θέμα πλέον, είναι το εξής:

Να υποθέσω ότι αυτό θα έρθει στα ΕΛΤΑ;
Θα μείνει στο τελωνείο;
Και πώς θα ενημερωθώ άραγε;;;:confused:

Βάλτε ένα χεράκι ρε παιδιά μιας και είναι πρώτη φορά που κάνω παραγγελία από Αμερική...:dizzy:

Sapadak
10/06/2010, 03:40
Τελικά όπως απεδείχθη, ο πωλητής το είχε δώσει στο γιο του να το στείλει και αυτός έκανε κάποια πατάτα και μου έδωσε κωδικό για το συγκεκριμένο δέμα, τη στιγμή που δεν το είχε στείλει καν....:eek:

Μου έστειλε mail ζητώντας μου συγγνώμη για την ταλαιπωρία, και στη συνέχεια μου είπε ότι ξαναέκανε τη διαδικασία, στέλνοντάς το χθες το απόγευμα (δική μας ώρα) με express mail της USPS, προκειμένου να κερδίσει όλο αυτό το χαμένο χρόνο, με δική του επιβάρυνση, δίνοντάς μου νέο κωδικό αποστολής ο οποίος αυτή τη φορά λειτουργεί!!!:sun: :sun:

Για να δούμε.... Θα είναι σε 3-4 μέρες όπως λέει;

Και το θέμα πλέον, είναι το εξής:

Να υποθέσω ότι αυτό θα έρθει στα ΕΛΤΑ;
Θα μείνει στο τελωνείο;
Και πώς θα ενημερωθώ άραγε;;;:confused:

Βάλτε ένα χεράκι ρε παιδιά μιας και είναι πρώτη φορά που κάνω παραγγελία από Αμερική...:dizzy:

Nαι απο ελτα να περιμενεις ειδοποιηση.

Για το τελωνειο τωρα ειναι μεγαλη ιστορια και εξαρτατε απο τις καβλες του υπαλληλου.
Παντως θα περασει σιγουρα απο εκειπερα, 90% θα το ανοιξουν, τωρα αν θα σου χρεωσουν κατι ή οχι ειναι εντελως τυχαιο.
Παντως αν "περασει" απο τελωνειο θα πληρωσεις 3 ευρω, διαφορετικα θα σου βγαλουν κουστουμι το τελωνειο.
Τι αγορασες?
Του πες να αναγραψει μικρη αξια στο κουτι?

VGER
10/06/2010, 03:57
Για να είμαι ειλικρινής, δεν αγόρασα κάτι που να έχει σχέση με μηχανές....

Αγόρασα ένα φίλτρο νερού μιας και η σύζυγος είναι σε ενδιαφέρουσα και πρέπει να πίνει καθαρό νεράκι χωρίς να αναγκάζομαι να φορτώνομαι κάθε τρεις και λίγο τις μπουκάλες με τα νερά από σούπερ μάρκετ....:D

Κόστος 420€ ΜΕ τα μεταφορικά, τη στιγμή που εδώ στην Ελλάδα το συγκεκριμένο φίλτρο έχει περίπου ένα χιλιάρικο!!!:eek:

Του ζήτησα να μου το στείλει ως δώρο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν του είπα να μου γράψει πιο χαμηλή τιμή στο πακέτο....:ZZZ:

Τώρα τι μέλλει γενέσθαι.... ουδείς ξέρει...

Και ωραία.... έστω ότι περνάει από τελωνείο και όλα καλά.... Πληρώνουμε το 3ευρο στα ΕΛΤΑ και το τσιμπάμε....

Αν...δεν;;; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;:yuck:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύ μεγάλη βοήθεια!!:beer:

Sapadak
10/06/2010, 04:03
Aφου δεν ειναι μοτοσυκλετιστικο δε μπορω να βοηθησω συγνωμη

:lol:

Περιμέέέέέένεις να σου βγαλουν κουστουμι να πας να το παραλαβεις ή πας μονος σου (καπου υπαρχει στο φορουμ η διαδικασια που περασε καποιος και την εξιστορησε εδωπερα)

SVX
10/06/2010, 04:07

Του ζήτησα να μου το στείλει ως δώρο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν του είπα να μου γράψει πιο χαμηλή τιμή στο πακέτο....:ZZZ:

Τώρα τι μέλλει γενέσθαι.... ουδείς ξέρει...

Και ωραία.... έστω ότι περνάει από τελωνείο και όλα καλά.... Πληρώνουμε το 3ευρο στα ΕΛΤΑ και το τσιμπάμε....

θα περασει τελωνειο

επειδη του ειπες να γραψει GIFT (ειναι σα να κουνας κοκκινο μαντηλι σε ταυρο)

κι επειδη η δηλωθεισα αξια ξεπερναει τα $65( θα ασχοληθουν δλδ μαζι του)

υπολογισε 90-150 τελη-δασμους ....Εκτος αν παρουν ολοι την καλοκαιρινη αδεια νωρις

Sapadak
10/06/2010, 04:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX

Kιομως σε δεμα που ηρθε πρινα πο μια βδομαδα (ανταλλακτικα μοτοσυκλετας, μουτρο, μασπιεδες μπρος-πισω, κωλο κτλ) σε ενα τεραστιο κουτι που εγραψε αξια 165 δολαρια(δεν καταλαβα γιατι εβαλε μικροτερη αλλα οχι κατω απο 50 που ζητησα?????), ενω το ανοιξαν στο τελωνειο περασε αερα :confused:

VGER
10/06/2010, 04:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
θα περασει τελωνειο

επειδη του ειπες να γραψει GIFT (ειναι σα να κουνας κοκκινο μαντηλι σε ταυρο)

υπολογισε 90-150 τελη-δασμους ....Εκτος αν παρουν ολοι την καλοκαιρινη αδεια νωρις

:lol: :lol: :lol:

Ε, αφού δε μπορούμε να γλυτώσουμε το βιασμό, τουλάχιστον ας τον απολαύσουμε!!!:rotflmao:

Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση, σε περίπτωση που δεν περάσει από τελωνείο, το πώς θα ενημερωθώ ότι πρέπει να το παραλάβω (από τελωνείο) και γενικότερα ότι έχει έρθει...:confused:

SVX
10/06/2010, 04:24
:lol: :lol: :lol:

Ε, αφού δε μπορούμε να γλυτώσουμε το βιασμό, τουλάχιστον ας τον απολαύσουμε!!!:rotflmao:

Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση, σε περίπτωση που δεν περάσει από τελωνείο, το πώς θα ενημερωθώ ότι πρέπει να το παραλάβω (από τελωνείο) και γενικότερα ότι έχει έρθει...:confused:

θα σου ρθει το κλασσικο ειδοποιητηριο των ΕΛΤΑ ( κι αν ειναι για δασμους ενα πιο μεγαλο χαρτι απτο τελωνειο)

VGER
10/06/2010, 04:29
Α, μάλιστα....

Ευχαριστώ πάαααρα πολύ!:beer: :beer: :beer:

VGER
14/06/2010, 10:39
Σήμερα κοιτώντας στο site της USPS είδα ότι το δέμα μου έφτασε Ελλάδα.

Μάλιστα είδα ότι: -Into Foreign Customs, June 14, 2010, 12:17 am, GREECE

Και στη συνέχεια: Out of Foreign Customs, June 14, 2010, 3:44 am, GREECE

Your item cleared customs in GREECE at 3:44 AM on June 14, 2010. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.

Να υποθέσω ότι πέρασε ο κόκκινος συναγερμός και να περιμένω ειδοποιητήριο των ΕΛΤΑ ή ακόμα μπορεί να ακούσω καμιά καμπάνα;:rolleyes:

Πέραν τούτου, εδώ σταματάει και η ενημέρωση της USPS και αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ;
Και αν ναι, υπάρχει κάποιος αντίστοιχος τρόπος να το παρακολουθήσω; (λέμε τώρα) :look:

Sapadak
14/06/2010, 11:49
κανε υπομονη κανα 2-3 μερες και θα σκασει μυτη το ειδοποιητηριο

υγ
Μαλλον τη γλιτωσες τη "καμπανα"

samoure
14/06/2010, 12:05

Πέραν τούτου, εδώ σταματάει και η ενημέρωση της USPS και αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ;
Και αν ναι, υπάρχει κάποιος αντίστοιχος τρόπος να το παρακολουθήσω; (λέμε τώρα) :look:

Μπορεις να δοκιμασεις απο το σιτε των ελτα πας εκει που λεει track and trace --->>> http://www.elta.gr/index.asp

VGER
14/06/2010, 13:53
Και ναι! Ως εκ θαύματος, με το που γύρισα σήμερα το απόγευμα μετά τη δουλειά σπίτι, το βρήκα να κάθεται αναπαυτικά πάνω στο τραπέζι του σαλονιού...:o

Το είχαν φέρει τα ΕΛΤΑ, με χρέωση 3€.

Πέραν του γεγονότος ότι έγραφε gift επάνω, ο πωλητής από μόνος του είχε κάνει και τη μεγάλη μαγκιά, να το δηλώσει με αξία 99$, αντί των 500$ που πραγματικά στοίχηζε....

Οπότε όλα λίγο πολύ συνετέλεσαν στο να τη σκαπουλάρω.....

420€ αντί για ένα χιλιάρικο.... Μια χαρά είναι...:smokin:

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!!!:beer:

Sapadak
14/06/2010, 14:02

420€ αντί για ένα χιλιάρικο....

χρέωση 3€.

Δε μας τα λες καλαααα

423 ευραιους εγω υπολογιζω :smokin:

:lol: :lol:

SVX
14/06/2010, 14:08
ο πωλητής από μόνος του είχε κάνει και τη μεγάλη μαγκιά, να το δηλώσει με αξία 99$, αντί των 500$ που πραγματικά στοίχηζε....

Οπότε όλα λίγο πολύ συνετέλεσαν στο να τη σκαπουλάρω.....

:winka:

VGER
14/06/2010, 14:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Δε μας τα λες καλαααα

423 ευραιους εγω υπολογιζω :smokin:

:lol: :lol:

420€ έκανε το φίλτρο βρε συ!! :D

Άντε άμα θες βάλε τα 3€ των ΕΛΤΑ, βάλε και τα 4€ προμήθεια φορτίσματος της κάρτας :rolleyes: και άμα θες να είσαι σούπερ large βάλε και την αμοιβή του υδραυλικού...:wacko:

Sapadak
12/10/2010, 18:24
Μολις το διαβασα στο τροκτικο δε ξερω αν αληθευει αλλα μαλλον ετσι φαινεται οποτε ΠΡΟΣΟΧΗ μαγκες

Επειτα απο μια αγορα 2 Iphone αξιας 1400$ απο το ebay και αναμονη καποιων ημερων παρελαβα δεμα ανοιγμενο και κολλημενο ερασιτεχνικα και φυσικα τα κινητα ελειπαν και την θεση τους πληρουσαν 4 ΠΕΤΡΕΣ.ΚΟΚΚΙΝΕΣ.Χρυσες δουλειες καναν τα τελωνεια!!Μετα απο επικοινωνια με τον προισταμενο των ΕΛΤΑ μου εδωσε την αφοπλιστικη απαντηση:

¨Eμεις τι θελετε να κανουμε?"
Επισυναπτω τις αναλογες φωτογραφιες και καταγγελω την αναξιοπιστια και ανευθυνοτητα των ιθυνοντων των ΕΛΤΑ και τελωνειου.Αν μητι αλλο δεν υπαρχει καμια προστασια ουτε στον πολιτη ουτε στον Ελληνα αγοραστη ιδιαιτερα.
Παρακαλω να δημοσιευθει στο site για να ενημερωθει ο κοσμος πως δουλευουν τα ελληνικα τελωνεια και ΕΛΤΑ και τι χρυσες δουλειες κανουν

LINK (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4887.html)

ktman710
05/11/2010, 11:22
Παιδια να ρωτησω κατι. Θελω να αγορασω κατι απο ebay και η τιμη ειναι 176 λιρες. Στην τραπεζα που θα παω να καταθεσω τα χρηματα θα βαλω 201 ευρω που ειναι η σημερινη συναλλαγματικη αξια ή θα ζητησω να κατατεθουν 176 λιρες και ας πληρωσω εγω σε ευρω? Ακουγεται λιγο χαζο αλλα ειναι η πρωτη μου φορα :smilea:

hidefnick
05/11/2010, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktman710
Παιδια να ρωτησω κατι. Θελω να αγορασω κατι απο ebay και η τιμη ειναι 176 λιρες. Στην τραπεζα που θα παω να καταθεσω τα χρηματα θα βαλω 201 ευρω που ειναι η σημερινη συναλλαγματικη αξια ή θα ζητησω να κατατεθουν 176 λιρες και ας πληρωσω εγω σε ευρω? Ακουγεται λιγο χαζο αλλα ειναι η πρωτη μου φορα :smilea:

To B :wave2:

(και θα ζητήσεις να έξοδα να είναι δικά σου, ώστε να μην φτάσουν λιγότερα έξω)

Sapadak
05/11/2010, 11:24

Θα ζητησεις να πιστωθουν στο λογαριασμο του πωλητη 176 λιρες και θα σου πει ο ταμιας σε ευρω το ποσο που αντιστοιχει να το πληρωσεις.

Γιατι οχι paypal?

Να ξερς ειναι λιγο "επικινδυνο" η τραπεζικη μεταφορα

hidefnick
05/11/2010, 11:26
....Να ξερς ειναι λιγο "επικινδυνο" η τραπεζικη μεταφορα

:confused: :confused: :confused:

Sapadak
05/11/2010, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
:confused: :confused: :confused:

Μαλλον δεν το εθεσα πολυ καλα.

Αν στραβωσει κατι στην αγοροπωλησια καλυτερα θα ειναι να εχεις πληρωσει με paypal και οχι μεσω τραπεζικης μεταφορας, για να παρεις λεφτα πισω εννοω

ktman710
05/11/2010, 11:31
Θα ζητησεις να πιστωθουν στο λογαριασμο του πωλητη 176 λιρες και θα σου πει ο ταμιας σε ευρω το ποσο που αντιστοιχει να το πληρωσεις.

Γιατι οχι paypal?

Να ξερς ειναι λιγο "επικινδυνο" η τραπεζικη μεταφορα

Μαλλον δεν το ειπα πολυ σωστα και το μπερδεψες! Εχω προπληρωμενη καρτα και θα παω να της φορτωσω τα χρηματα και θα πληρωσω με paypal :winka:

mikros boudas
05/11/2010, 11:39
κατευθειαν λιρες πες,η τραπεζα δεν εχει παντα ιδια ισοτιμια οποτε εχε μαζι σου παραπανω λεφτα

ktman710
05/11/2010, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
κατευθειαν λιρες πες,η τραπεζα δεν εχει παντα ιδια ισοτιμια οποτε εχε μαζι σου παραπανω λεφτα

για τι διαφορες μιλαμε περιπου, αν ξερεις?

mikros boudas
05/11/2010, 12:03
για τι διαφορες μιλαμε περιπου, αν ξερεις? μικρες εαν τσεκαρες ισοτιμια σημερα.παντα η τραπεζα εχει διαφορετικη ισοτιμια σε τι σου πουλαει,γιατι ουσιαστικα αυτο κανει,σου πουλαει λιρες. στα λεφτα που λες παιζει μια διαφορα 2-3 ευρω.αλλα ειναι καλυτερα να βαλεις τωρα λιρες με βαση ισοτιμια τραπεζας γιατι το paypal εχει αλλη ισοτιμια,η τραπεζα αλλη και θα μαλλον χαμενος θα βγεις αμα βαλεις ευρω "ετσι":beer:
εγω τι κανω,λεω θελω να κανω μια αγορα τοσες λιρες,μου λεει το παιδι ποσο ειναι σε ευρω και τα βαζω επιτοπου,εχω τσεκαρει ισοτιμια απο το σπιτι αλλα παντω εχω ενα 5 ευρω παραπανω μαζι μου,αναλογα το ποσο που θελω να καταθεσω

ktman710
05/11/2010, 12:07
οποτε εγω του λεω να καταθεσει σε ευρω?

mikros boudas
05/11/2010, 12:08
εσυ ετσι κι αλλιως ευρω θα καταθεσεις,δεν εχεις λιρες!
θα του πεις θελω να κανω μια αγορα "τοσες" λιρες αγγλιας.θα σου πει ειναι τοσα ευρω και θα του δωσεις οσα σου πει.απλα η ισοτιμια της τραπεζας ειναι λιγο διαφορετικη.

road spirit
05/11/2010, 13:36
Μαλλον δεν το ειπα πολυ σωστα και το μπερδεψες! Εχω προπληρωμενη καρτα και θα παω να της φορτωσω τα χρηματα και θα πληρωσω με paypal :winka:

αφού θα πληρώσεις με paypal δε κάνεις καμία μετατροπή, το paypal θα χρεώσει τη κάρτα σου σε ευρώ βάσει ισοτιμιας που ισχύει

autojo
10/11/2011, 10:16
Thanks Fantacid. Πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι πως λειτουργεί το online shopping στο e-bay και γενικότερα σε όλα τα e-commerce sites. Ακόμα στην Ελλάδα υπάρχει φοβία και άγνοια.

axtarmas
13/02/2012, 16:52
καλο ειναι να τσεκερνετε τιν ισοτιμια μεσω ...... ex.com....και το παυπαλ χρεονει γιρω στα 2 ευρω το σιναλαγμα

foler
13/02/2012, 17:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από axtarmas
καλο ειναι να τσεκερνετε τιν ισοτιμια μεσω ...... ex.com....και το παυπαλ χρεονει γιρω στα 2 ευρω το σιναλαγμα
εγω εκανα μια αγορα 320 λιρες μεσω ex.com ειδα οτι ειναι περιπου 383Ε και απο την καρτα μου τραβηξε 401Ε:(
Σε διπλανο φορουμ διαβασα οτι το paypal χρεωνει για συναλλαγμα 4Ε για καθε 100, οποτε εμενα μου πηρε περιπου 4 χ 4.
Οποιος ξερει καλυτερα ας μας πει!

Normaden
13/02/2012, 19:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από foler
εγω εκανα μια αγορα 320 λιρες μεσω ex.com ειδα οτι ειναι περιπου 383Ε και απο την καρτα μου τραβηξε 401Ε:(
Σε διπλανο φορουμ διαβασα οτι το paypal χρεωνει για συναλλαγμα 4Ε για καθε 100, οποτε εμενα μου πηρε περιπου 4 χ 4.
Οποιος ξερει καλυτερα ας μας πει!

Κατ' αρχήν μην μπερδεύσε όλοι και τα πάντα σε χρεώνουν κάποια προμήθεια για οποιαδήποτε ανταλλαγή συναλλάγματος.

Στην προκείμενη περίπτωση την ανταλλαγή συναλλάγματος Λίρες-Ευρω ή Δολάρια-Ευρω την κάνει το Paypal, γι'αυτό και σε χρεώνει αυτή την προμήθεια (έχει δηλαδή πιο φθηνό συντελεστή από το xe.com π.χ.).

Τωρα υπαρχει μια επιλογή εκεί που πας να πληρώσεις μέσω Paypal στην τελική σελίδα με το "comfirm payment" . Εκεί λογικά θα σου αναφέρει το τελικό πόσο που πρέπει να πληρώσεις σε Ευρώ και όχι συνάλλαγμα. Αυτό είναι το τελικό ποσό (+προμήθεια) σε Ευρώ. Άρα την ανταλλαγή συναλλάγματος στην κάνει το Paypal.

Όπου σου λέει το τελικό ποσό σε Ευρώ πατάς κάπου εκεί πιο πάνω και διαλέγεις την ανταλλαγή συναλλάγματος να στην κάνει η τράπεζά σου με σίγουρα πολύ χαμηλότερη προμήθεια.
Μετά εκεί που πας να πληρώσεις θα βλέπεις μόνο ξένο νόμισμα αλλά η τράπεζά σου θα πληρώνει σε Ευρώ.

Ελπιζω να βοήθησα:wave2:

axtarmas
13/02/2012, 23:39
τουλαχιστον με το pay-pal εχεις ασφαλες αγωρες,και ι τραπεζες χρεωνουν το σιναλαγμα η ΑLPAH BANK ΧΡΕΩΝΕΙ 12 ΕΥΡΟ στα 100 δολλαρια ......{προσεχετε με τα πσεφτικα pay-pal μινιματα που σας στελνουν ειναι σπαμ για να σας παρουν τον λογαριαζμο μιν ανοιγετε pay-pal απο το ε-μαιλ σας}

bros400pgm
01/11/2012, 08:33
Για να μην ανοιγω νεο θεμα.
Θελω να στειλω λεφτα μεσω paypal στην Αγγλια. Ο πωλητης ζητησε 270λιρες, οπου με σημερινη ισοτιμια ειναι περιπου 335€. Εαν προχωρησω με την πληρωμη, το paypal με χρεωνει 350€.
Πρωτευον νομισμα στον λογαριασμο μου στο Paypal ειναι το Ευρω. ΕΑΝ το γυρισω σε λιρες Αγγλιας, δεν μου βγαζει πουθενα νομισμα σαν ευρω και πληρωνω 270λιρες. Την μετατροπη ομως, ΕΥΡΩ-ΛΙΡΕΣ, σε αυτη την περιπτωση, θα την κανει η δικια μου τραπεζα? Ή παλι θα χρεωθω 350€?

Δεν μου ειναι απολυτα κατανοητο το παρακατω μυνημα, γιατι πουθενα δεν μου βγαζει επιλογη ποιος να κανει την μετατροπη.

Κατ' αρχήν μην μπερδεύσε όλοι και τα πάντα σε χρεώνουν κάποια προμήθεια για οποιαδήποτε ανταλλαγή συναλλάγματος.

Στην προκείμενη περίπτωση την ανταλλαγή συναλλάγματος Λίρες-Ευρω ή Δολάρια-Ευρω την κάνει το Paypal, γι'αυτό και σε χρεώνει αυτή την προμήθεια (έχει δηλαδή πιο φθηνό συντελεστή από το xe.com π.χ.).

Τωρα υπαρχει μια επιλογή εκεί που πας να πληρώσεις μέσω Paypal στην τελική σελίδα με το "comfirm payment" . Εκεί λογικά θα σου αναφέρει το τελικό πόσο που πρέπει να πληρώσεις σε Ευρώ και όχι συνάλλαγμα. Αυτό είναι το τελικό ποσό (+προμήθεια) σε Ευρώ. Άρα την ανταλλαγή συναλλάγματος στην κάνει το Paypal.

Όπου σου λέει το τελικό ποσό σε Ευρώ πατάς κάπου εκεί πιο πάνω και διαλέγεις την ανταλλαγή συναλλάγματος να στην κάνει η τράπεζά σου με σίγουρα πολύ χαμηλότερη προμήθεια.
Μετά εκεί που πας να πληρώσεις θα βλέπεις μόνο ξένο νόμισμα αλλά η τράπεζά σου θα πληρώνει σε Ευρώ.

Ελπιζω να βοήθησα:wave2:

chr1s_86
01/11/2012, 09:57
Πρωτευον νομισμα στον λογαριασμο μου στο Paypal ειναι το Ευρω. ΕΑΝ το γυρισω σε λιρες Αγγλιας, δεν μου βγαζει πουθενα νομισμα σαν ευρω και πληρωνω 270λιρες. Την μετατροπη ομως, ΕΥΡΩ-ΛΙΡΕΣ, σε αυτη την περιπτωση, θα την κανει η δικια μου τραπεζα? Ή παλι θα χρεωθω 350€?

Δεν ξέρω αν βοηθάω αλλά μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο στο amazon.co.uk. (χωρίς paypal, κατευθείαν κάρτα). Αν έκανε μετατροπή το amazon μου χρέωνε περισσότερο (σαν το paypal) Το γύρισα σε λίρες και μετά όταν είδα τη χρέωση στην τράπεζα ήταν πολύ πιο κοντά στις τιμές του xe.com (πιο συμφέρον...)
Αλλά όπως λες κι εσύ δεν είχα τρόπο να δω τι θα χρεώσει, το είδα μετά (ήταν και αρκετά μικρότερο ποσό όποτε δεν ήταν μεγάλη η διαφορά)

bros400pgm
01/11/2012, 21:22
Λοιπον, ρισκαρησα και το πετυχα :D

Αλλαξα στον λογαριασμο μου στο paypal το πρωτευον νομισμα, απο ευρω σε στερλινες. Με αυτον τον τροπο, ολες οι συναλλαγες απο την καρτα προς το paypal, χρεωονονται σε στερλινες και την μετατροπη απο τον ελληνικο λογαριασμο της καρτας μας σε ευρω, τον κανει η εκδοτρια τραπεζα της καρτας συμφωνα με την ισχυουσα εκεινη την ωρα πολιτικη συναλλαγματος.

chr1s_86
03/11/2012, 02:09
Ωραίος! Τώρα σκέφτομαι αν το ήξερα και το είχα κάνει από την αρχή τι θα είχα γλυτώσει με τόσα πράγματα που έχω πάει από ebay.co.uk ... :look:

DoctoR_k6
03/11/2012, 03:32
Κοιτα να δεις τη μαλακια κανω τοσα χρονια που ψωνιζω απο amazon-ebay.co.uk!!!
Κ γω κατευθειαν!! Κ ελεγα παντα τι στο π@@@@ο γινεται κ πληρωνω παραπανω απο την ισοτιμια στο xe.com!!
Ρε τι μαθαινουν ξημερωματα...να στε καλα μαγκες!!

mitsos_chania
08/11/2012, 12:57
Παιδια εγω μολις εβγαλα μια καρτα τυπου prepaid . Aπο την γενικη (οκ διαφημηση αλλα για να γινω κατανοητος ) . Τωρα με αυτη μπορω να αγορασω μεσω paypal ??? Δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει το ολο συστημα.

Sapadak
08/11/2012, 14:32
πας paypal.com και φτιαχνεις λογαριασμο και περνας τα στοιχεια της καρτας σου

mitsos_chania
08/11/2012, 15:49
ok !! I ll try :D

axtarmas
08/11/2012, 21:24
prosexe mono min se psarosoun meso e-mail na aniksis to pay-pall panta tha to anigis se alli selida kateftias (sou stelnoun minima oti prepei na aniksis to paypal kateftias apo to e-mail sou kai sou klevoun to acount)

kostakis125
08/11/2012, 21:43
Λοιπον, ρισκαρησα και το πετυχα :D

Αλλαξα στον λογαριασμο μου στο paypal το πρωτευον νομισμα, απο ευρω σε στερλινες. Με αυτον τον τροπο, ολες οι συναλλαγες απο την καρτα προς το paypal, χρεωονονται σε στερλινες και την μετατροπη απο τον ελληνικο λογαριασμο της καρτας μας σε ευρω, τον κανει η εκδοτρια τραπεζα της καρτας συμφωνα με την ισχυουσα εκεινη την ωρα πολιτικη συναλλαγματος.

Πως το εκανες τελικα? Απο το παραθυρο που σου ανοιγει για να πληρωσεις? Τι επελεξες? Εγω που συνηθως ψωνιζω απο Αγγλια πρεπει να το βαλω σε λιρες? Αν μετα θελω να παρω κατι σε ευρω πρεπει να το ξαναλλαξω?
Πες μας και εμας να γλιτωσουμε τιποτα!

bros400pgm
09/11/2012, 06:21
Οπως ακριβως το γραφω το εκανα. Εαν μπεις στο λογαριασμο σου, καπου εχει μια επιλογη για το πρωτευον νομισμα που θες να χρησιμοποιεις.

Στο πρωτο παραθυρο που βλεπεις οταν μπαινεις στον παυπαλ (overview το λεει), σου δειχνει ποιο ειναι το πρωτευον νομισμα (στο λεει κιολας).

Πας στο My proflie
Μετα στο Μy money

Δεξια λεει currencies.
ΠΑτας εκει και σου λεει ποιο θες να ειναι το πρωτευον. Τα αλλαζεις αναλογα τις αγορες σου.

Sapadak
09/11/2012, 07:24
ΠΑτας εκει και σου λεει ποιο θες να ειναι το πρωτευον. Τα αλλαζεις αναλογα τις αγορες σου.

Τελικά αποδεδειγμένα συμφερει??

mankam
09/11/2012, 10:49
Πολύ χρήσιμη η ανταλλαγή πληροφοριών όσο αφορά το ebay και paypal
Πρόσφατα πραγματοποιήσα κάποιες πωλήσεις μέσω ebay.com
Το ποσοστό χρέωσης σε πωλησεις ειναι 9% επι του ποσού.
Επίσης με το ίδιο ποσοστό χρεώνουν και τα μεταφορικά!
Η ανάρτηση αγγελιας ειναι στα 0.50 δολλάρια,ασχετα εάν πουληθεί το αντικείμενο.

bros400pgm
09/11/2012, 13:36

Ναι φιλε μου. Αμα δοκιμασεις να στειλεις πχ λιρες μεσω paypal, και εχεις πρωτευον νομισμα το ευρω, σου λεει πως θα σε χρεωσει τοσο (εμενα για 335€ μου ελεγε με χρεωνει 349€). Οταν αλλαξα το πρωτευονο νομισμα σε λιρες, εγραψα το ποσο που μου ζητησε ο Αγλλος (270λιρες) και ειδα μετα οτι με χρεωσε 335€, οσο ηταν η ισοτιμια της τραπεζας.

Αυτο που λεω ειναι σιγουρο. Δεν το εχω δοκιμασει ομως μεσω ebay και ουτε το ειχα σκεφτει ποτε αυτο. Εαν καποιος κανει 2 μικρες αγορες με λιρες απο ebay, ας μας γραψει τι εγινε με τον ενα και με τον αλλον τροπο.

Acacius
09/11/2012, 19:56
Όπως είπε και ο bros400PGM συμφέρει διότι το paypal έχει απαράδεκτη ισοτιμία ΑΛΛΑ από τη στιγμή που άλλαξα το νόμισμα σε Λίρες, βλέπω ότι η τράπεζα για κάθε αγορά αυτόματα παίρνει προμήθεια 2% ως "συναλλαγή εξωτερικού", την οποία απ'όσο θυμάμαι τουλάχιστον, δεν είχα πριν (όταν πλήρωνα σε ευρώ).

Οπότε ουσιαστικά εγώ απλά άλλαξα νταβατζή, αλλά νομίζω ότι με τον καινούργιο μου έρχεται φθηνότερα :cry:

kostakis125
12/11/2012, 14:44
Προσφατα ανακαλυψα αυτο το τοπικ και προσφερει πολυ χρησιμες πληροφοριες συμβουλες για καποιον που ξεκινα να κανει τις αγορες του.
Ετσι και εγω χρειαζομαι βοηθεια για ενα θεμα που προεκυψε. Πριν ενα μηνα αγορασα ενα ολοκληρο μπροστινο συστημα μοτο απο Αμερικη..οσους ρωτησα τι να κανω για να μη φαω τελωνειο μου ειπαν να γραψει πανω οτι ειναι δωρο και οτι ειναι used moto parts..ετσι και συνενοηθηκα και με τον Αμερικανο λοιπον να γραψει αντι για 320 euro δωρο. Αργοτερα εμαθα οτι αυτο ειναι σαν να κουνας κοκκινο πανι σε ταυρο. Σημερα ενα μηνα μετα εσκασε χαρτι απο το τελωνειο οτι χρειαζονται: Aντιγραφο παραγγελειας και φωτοτυπια χρεωσης πιστωτικης καρτας με το αντιστοιχο ποσο( Εbay). Οποτε και νοιωθω οτι την εβαψα. Τι κανω τωρα? Εχει συμβει σε κανεναν απο εσας κατι παρομοιο?
Αυτα τα χαρτια τι ακριβως ειναι..απο που θα τα παρω? print-screen απο το Ebay η μεσω τραπεζης?
Τι θα γινει οταν δουν οτι πηγαμε να κανουμε λαμογια με την τιμη? Υπαρχει περιπτωση να ισχυριστω οτι εκανε λαθος ο Αμερικανος?

SVX
12/11/2012, 15:59
Τι θα γινει οταν δουν οτι πηγαμε να κανουμε λαμογια με την τιμη? Υπαρχει περιπτωση να ισχυριστω οτι εκανε λαθος ο Αμερικανος?

τι να γινει? εσυ θα πληρωσεις δασμους- εκτελωνιστη και ΦΠΑ . ο Αμερικανος δεν θα κληθει απο το δικο του τελωνειο για καποιον λογο

kostakis125
12/11/2012, 16:25
Εγω δεν καταλαβαινω απο που συμπεραναν οτι προκειται για αγορα μεσω Ebay? το αναγραφει καπου επανω? δεν θα μπορουσε να μου τα ειχε στειλει ενας γνωστος μου?

fantacid
18/11/2012, 10:59
Προσφατα ανακαλυψα αυτο το τοπικ και προσφερει πολυ χρησιμες πληροφοριες συμβουλες για καποιον που ξεκινα να κανει τις αγορες του.
Ετσι και εγω χρειαζομαι βοηθεια για ενα θεμα που προεκυψε. Πριν ενα μηνα αγορασα ενα ολοκληρο μπροστινο συστημα μοτο απο Αμερικη..οσους ρωτησα τι να κανω για να μη φαω τελωνειο μου ειπαν να γραψει πανω οτι ειναι δωρο και οτι ειναι used moto parts..ετσι και συνενοηθηκα και με τον Αμερικανο λοιπον να γραψει αντι για 320 euro δωρο. Αργοτερα εμαθα οτι αυτο ειναι σαν να κουνας κοκκινο πανι σε ταυρο. Σημερα ενα μηνα μετα εσκασε χαρτι απο το τελωνειο οτι χρειαζονται: Aντιγραφο παραγγελειας και φωτοτυπια χρεωσης πιστωτικης καρτας με το αντιστοιχο ποσο( Εbay). Οποτε και νοιωθω οτι την εβαψα. Τι κανω τωρα? Εχει συμβει σε κανεναν απο εσας κατι παρομοιο?
Αυτα τα χαρτια τι ακριβως ειναι..απο που θα τα παρω? print-screen απο το Ebay η μεσω τραπεζης?

phishing απο τα τελωνια!

μετα απο τοσα χρονια ο κρατικος μηχανισμός ξυπνησε!
αν τους πας χαρτια σημαίνει οτι παραδεχεσαι οτι τους την επαιξες.....

αν πας να τους κραξεις και να επικαλεστείς το νομιμο δικαιωμα σου οτι ειναι δωρο, (γιατι εχει μπατζανακι στην αμερικη που ειναι λαρτζ κ στο χαριζει, για η πλουσια γκομενα που πηδηξες το καλοκαιρι στη μυκονο ειναι κορη μεγιστανα κ σου κανει οτι δωρο γουσταρεις κτλ κτλ) πρεπει να περασει αφορολογιτα σαν ΔΩΡΟ

αν ομως δεν εχει γραψει δωρο κ σου εχει βαλει μικρη αποδειξη μεσα τοτε την εκατσες τη βαρκα Χ2!

αν εγραχε ομως ο δικο σου used parts θα φορολογιθεις με την ισχύουσα δασμολογικη κλαση των μεταχειρισμενων μοτο-ανταλλακτικων απο αμερικη.

α! κ μην αναφερεις τη λεξη ebay....κανε οτι δε ξερεις απο ιντερνετ γενικα! :p

McTalas
18/11/2012, 21:15
αμα ψαξεις λιγο θα βρεις ενα κειμενο του κρουκη για το τελωνειο, θα βρεις και ενα δικο μου οπου ειχα συνεννοηθει με τον αγγλο να γραψει δωρο, αλλα καπου στραβωσε η δουλεια και θελανε τιμολογιο, εκατσα και παραποιησα το τιμολογιο και εβαλα το 1/3 της τιμης και πιγα με αυτο στο τελωνειο να κανω μονος μου την δουλεια, φερανε μπροστα μου την κουτα, την ανοιξανε και ο μαλακας ειχε βαλει μεσα τιμολογιο, οποδε φορολογιθηκα με αυτο που ηταν το μεγαλυτερο, ολα αυτα πριν 3 χρονια περιπου...

foler
18/11/2012, 21:49
αμα ψαξεις λιγο θα βρεις ενα κειμενο του κρουκη για το τελωνειο, θα βρεις και ενα δικο μου οπου ειχα συνεννοηθει με τον αγγλο να γραψει δωρο, αλλα καπου στραβωσε η δουλεια και θελανε τιμολογιο, εκατσα και παραποιησα το τιμολογιο και εβαλα το 1/3 της τιμης και πιγα με αυτο στο τελωνειο να κανω μονος μου την δουλεια, φερανε μπροστα μου την κουτα, την ανοιξανε και ο μαλακας ειχε βαλει μεσα τιμολογιο, οποδε φορολογιθηκα με αυτο που ηταν το μεγαλυτερο, ολα αυτα πριν 3 χρονια περιπου...
Αγγλο?Απο ποτε περνανε τελωνειο τα εντος Ε.Ε?

BLiTzER
18/11/2012, 22:21
Άγγλος που ζούσε Αμερική.

ignatiz
18/06/2013, 23:40
καλησπερα, η paypal.com συνεργαζεται με το e-bay η ειναι απο τους ιδιους κατοχους?

dmf
18/06/2013, 23:45
ανήκει στο ebay

Pardalotzatziki
20/06/2013, 11:14

Θελει προσοχη στην καθε κινηση.

Καλο ειναι να εχουμε παντα καποιο ποσο στο Paypal και να μην τραβαει παντα απο καρτα ή λογαριασμο.
Ασχετα με το πρωτευων νομισμα, μπορουμε να εχουμε διαφορετικα νομισματα στο Paypal. Και να τραβαει απο το αντιστοιχο.

Επισης αν μεταφερετε απο Paypal σε Ελληνικη τραπεζα, καλυτερα μεγαλα ποσα. Η ALPHA εμενα μου κραταει 3Ε τη μεταφορα.

Εγω ειμαι γραμμενος στο ebay UK. Οποτε η λιρα ειναι η μονη επιλογη.
Στο Paypal πληρωνουμε λιγο παραπανω στην μετατροπη νομισματων, δυστυχως.

McTalas
20/06/2013, 11:35
Αγγλο?Απο ποτε περνανε τελωνειο τα εντος Ε.Ε?
αργησα λιγο... χεχε

λοιπον στην θαλασσα της Μαγχης (ειναι μεταξυ αγγλιας και γαλλιας)
εχει κατι νησακια ενα απο αυτα ειναι και το guensey ή καπως ετσι νομιζω, αυτα τα νησακια ειναι αφορολογητα δλδ ειναι ενας μικρος φορολογικος παραδεισος και ενω ειναι ευρωπαικο εδαφος δεν εντασωνται στην οικονομικη ενωση τουτεστιν θεωρυντε Τ1 απο το τελωνειο και εχουν δασμουν σαν τριτες χωρε ή κατι τετοιο... στο πιο πανω θρεντ τα ελεγα αναλλητικα...