View Full Version : How to ..... eBay
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Επειδή στα ελτα κουριερ δουλεύω,δεν καβουμε κανεναν εκτελωνισμό.Ο εκτελωνισμός γίνεται στο αεροδρόμιο απο εκτελωνιστή,ασχετα ποια εταιρεία θα σου φερει το δέμα.
22/12 το παρήγγειλα από το Ali, 7/1 το είχα στα χέρια μου...
Μπράβο ταχύτητα!
440601
Αναμονή τώρα για τους αποστάτες, χθες μπήκαν παραγγελία.
rainmike
12/01/2023, 15:58
Επειδή στα ελτα κουριερ δουλεύω,δεν καβουμε κανεναν εκτελωνισμό.Ο εκτελωνισμός γίνεται στο αεροδρόμιο απο εκτελωνιστή,ασχετα ποια εταιρεία θα σου φερει το δέμα.
τι να σου πω ρε φιλαράκι.
Ξέρω οτι στα ελτα το κοστος εκτελωνισμου ειναι 15 ευρώ για πακετα με τιμή μικροτερη απο 150 ευρώ τώρα γιατι στο πρωτο πακετο δεν μου χρεωσαν καν το vat 24% το οποιο δεν ειχε πληρωθει καθως δεν υπηρχε το IOSS ID
ο Θεος και η ψυχή τους.
Η αξια του πακετου ηταν πανω σε yen απο τον πωλητη και αυτοι βαλανε ενα αυτοκολλητο μηδενική αξια.
Για το δευτερο πακετο τα 112 φαινεται να ειναι λογικα γιατι παει 24% vat 71.28 ευρώ 20 ευρώ ειναι το κοστος εκτελωνισμου για δέματα απο 150 εως 500 ευρώ αρα παμε στα 91.28 και έχουμε και ενα 3.5% επιπλεον φορο δηλαδη αλλα 11 ευρώ περιπου.
Τώρα για να βγάλω ακρη ακριβως πρεπει να δω το τιμολογιο της ελτα courier.
panavour
12/01/2023, 16:08
22/12 το παρήγγειλα από το Ali, 7/1 το είχα στα χέρια μου...
Μπράβο ταχύτητα!
440601
Αναμονή τώρα για τους αποστάτες, χθες μπήκαν παραγγελία.
ο καφες που μου χρωστας,θα αφαιρεθει απο την προβατινα ,σε περιπτωση που παρεβρεθεις στο στοιχημα,και το χασω,και σ αφησει ο αριστειδης να φας καμμια μπουκια.:bawl:
Εγω σαν μπούσουλα για αγορές εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης υπολογίζω ενα +40% απο την αρχική αξία.Το φπα υπολογίζεται πανω στην αξία του προϊόντος+μεταφορικών,όχι μονο στην αξία του προϊόντος..Για μπουφάν αγορά απο Αμερική 120€ πλήρωσα 48€ τελωνείο.Παράδειγμα,βρίσκω μεταχειρισμένα πράγματα για μηχανάκια σε πολύ καλές τιμές απο Αμερική,αλλά δεν προχωράω στην αγορά γιατί αν τα βάλω κάτω,μαζί με τα μεταφορικά και το τελωνείο βγαίνει μία η άλλη να παρω τα ιδια πράγματα μεταχειρισμένα απο Ελλάδα
ο καφες που μου χρωστας,θα αφαιρεθει απο την προβατινα ,σε περιπτωση που παρεβρεθεις στο στοιχημα,και το χασω,και σ αφησει ο αριστειδης να φας καμμια μπουκια.:bawl:
Όποτε θες, π.μ. για τον καφέ
ΓιώργοςΤΤ
12/01/2023, 20:35
Δέματα αξίας έως 150€ (αξία + μεταφορικά) δεν υπόκεινται σε τελωνειακές χρεώσεις, πληρώνουν μόνο ΦΠΑ τον οποίο υποχρεούται να εισπράξει και να αποδώσει στο κράτος το εκάστοτε eshop.
Από εκεί και πάνω, υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο όπου επί του τελικού ποσού, υπολογίζεται ΦΠΑ 24% (εκτός αν τον έχει εισπράξει το κατάστημα), 15€ πάγιο τέλος εκτελωνισμού που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ και δασμός εισαγωγής ο οποίος είναι ανάλογος της αξίας και του συντελεστή δασμού που φέρει κάθε αντικείμενο (πρακτικά το βλέπουν με το μάτι και βάζουν +40%).
rainmike
12/01/2023, 20:47
Δέματα αξίας έως 150€ (αξία + μεταφορικά) δεν υπόκεινται σε τελωνειακές χρεώσεις, πληρώνουν μόνο ΦΠΑ τον οποίο υποχρεούται να εισπράξει και να αποδώσει στο κράτος το εκάστοτε eshop.
Από εκεί και πάνω, υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο όπου επί του τελικού ποσού, υπολογίζεται ΦΠΑ 24% (εκτός αν τον έχει εισπράξει το κατάστημα), 15€ πάγιο τέλος εκτελωνισμού που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ και δασμός εισαγωγής ο οποίος είναι ανάλογος της αξίας και του συντελεστή δασμού που φέρει κάθε αντικείμενο (πρακτικά το βλέπουν με το μάτι και βάζουν +40%).
Καλα ολα αυτα αλλα σε πακετο 230 ευρω απο ebay χωρις να εχει πληρωθει το vat ,παραπανω απο 150 ευρω.Πληρωσα μονο 15 ευρω δηλαδη το τελος εκτελωνισμου.Τωρα γιατι δεν ξερω η αξια του πακετου δηλωθηκε μηδενικη ενω ο Ιαπωνας ειχε βαλει την τιμη πανω σε yen.
Άμα είχανε τρελό φόρτο εργασίας μπορεί να ήσουν τυχερός και να το περασαν χωρίς να πολυασχοληθούν
ΓιώργοςΤΤ
13/01/2023, 05:15
Καλα ολα αυτα αλλα σε πακετο 230 ευρω απο ebay χωρις να εχει πληρωθει το vat ,παραπανω απο 150 ευρω.Πληρωσα μονο 15 ευρω δηλαδη το τελος εκτελωνισμου.Τωρα γιατι δεν ξερω η αξια του πακετου δηλωθηκε μηδενικη ενω ο Ιαπωνας ειχε βαλει την τιμη πανω σε yen.
To eBay έχει το global shipping program. Υπολογίζει χονδρικά τους δασμούς στην τελική πληρωμή σου, ώστε το δέμα να έρχεται γρήγορα. Κάνει δηλαδή από μόνο του την δουλειά του εκτελωνιστή. Εσύ για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, πλήρωσες μόνο τα έξοδα εκτελωνισμού. Κανονικά δεν έπρεπε ούτε αυτά να πληρώσεις.
rainmike
13/01/2023, 07:06
To eBay έχει το global shipping program. Υπολογίζει χονδρικά τους δασμούς στην τελική πληρωμή σου, ώστε το δέμα να έρχεται γρήγορα. Κάνει δηλαδή από μόνο του την δουλειά του εκτελωνιστή. Εσύ για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, πλήρωσες μόνο τα έξοδα εκτελωνισμού. Κανονικά δεν έπρεπε ούτε αυτά να πληρώσεις.
Ρε φιλαρακι ποιος μιλησε για global shipping programm?
Λες να μην ειχα παρει χαμπαρι οτι ειχα προπληρωσει το vat και το κοστος εκτελωνισμου στο ebay?
Πραγματικα δηλαδη,το πακετο περασε ετσι το γιατι δεν ξερω το λογο
doctoras
13/01/2023, 07:38
Πάντως ποτέ δε κατάλαβα πως δουλευει το θέμα με τις αποστολές απο τις μικροαγορές απο ali / ebay 1 στα 10 ή 15 δέματα μου έρχεται με κουριερ και συνήθως με speedex. Πώς γίνεται αυτό ενώ στις αγορές μου τα έξοδα μεταφοράς ήταν υποτυπώδες <10ευρώ και ενώ δεν έχω επιλέξει κάποιο πιο advance επίπεδο μεταφορικών..:confused:
Απο παλιά γνωριζα οτι τις μικροαγορές απο εξωτερικό τις αναλαμβάνει το δημόσιο ταχυδρομείο, γιαυτό και τα χαμηλά έξοδα μεταφορικών...τώρα πως εμπλέκονται πολλές φορές(με το ίδιο κόστος) και ιδιωτικες μέσα είναι απορίας άξιο..
Αλλο το κόστος μεταφορικών σαν ιδιώτης που θα στειλεις ενα δεμα το χρόνο και αν,και άλλο κόστος πέρνει ενα μαγαζί που καθε μέρα μου γεμίζει ενα βαν δέματα για αποστολή..Γι αυτό αν παραγγείλεις κατι μεσω σκρουτζ τα μεταφορικά ειναι μαξ 5€ ενω αν στειλεις εσυ κατι 10+
rainmike
13/01/2023, 11:24
Οταν λεω εγω οτι ειναι οτι να ναι
Δειτε συνολικη αξια 34938 yen δηλαδη 250 ευρώ και εχουν γραψει στην αξια του αντικειμενου 386 ευρω.
Με αποτελεσμα να μου τρωνε 32 ευρώ απο το vat και αντε βγαλε ακρη τωρα.
440605440606
SeniorCanardo
13/01/2023, 12:41
Από ότι ξέρω η αξία που εκτιμά ο "τελώνης" είναι σχετική.
Δεν είναι η αναγραφόμενη γιατί στο παρελθόν μπορούσες να συνεννοηθείς με τον πωλητή να γράψει μικρότερη αξία ή και τελείως άλλο είδος, για να μην πάμε πιο παλιά στην αναγραφή "δώρο".
rainmike
13/01/2023, 12:43
Από ότι ξέρω η αξία που εκτιμά ο "τελώνης" είναι σχετική.
Δεν είναι η αναγραφόμενη γιατί στο παρελθόν μπορούσες να συνεννοηθείς με τον πωλητή να γράψει μικρότερη αξία ή και τελείως άλλο είδος, για να μην πάμε πιο παλιά στην αναγραφή "δώρο".
Σε αυτο δικιο εχεις,αλλα και τα γαμησιατικα πονανε:)
Έχει κανείς εμπειρία με αγορές απο motea?Ειναι αξιόπιστο σαιτ?Δεν έχει κριτικές κάτω απ'τα προϊόντα
sapila racing
16/03/2023, 08:23
Έχει κανείς εμπειρία με αγορές απο motea?Ειναι αξιόπιστο σαιτ?Δεν έχει κριτικές κάτω απ'τα προϊόντα
Εχω ψωνίσει απο εκει κουβέρτες ελαστικων για την πίστα και όλα πήγαν μια χαρα. Οι κουβερτες ηταν σε πολυ καλη τιμη και λειτουργούν τελεια.
Επίσης σε καποια προιοντα εχει κριτικες ενω σε αλλα δεν εχει.
Ωραιος Σαπίλλα ευχαριστώ!
Δοκίμασα σήμερα παραγγελία απο το motea αλλά δεν με μετέφερε σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγής για να βάλω τα στοιχεία της κάρτας και μετά απο την τελευταία απάτη που έφαγα με απέτρεψε
bros400pgm
08/05/2024, 16:39
Χαιρετώ άπαντες.
Έχει κάποιος αγορασει πρόσφατα από AliExpress;
Ενδιαφέρομαι για ένα κινητό και δεν το βρίσκω σε ευρωπαϊκή αποθήκη (ή αποστολή), οπότε αναρωτιέμαι εάν παίζει κανονικά τελωνείο.
doctor_john
08/05/2024, 18:06
Εχει περισσότερες πιθανότητες ναι.
Αν βρεις στο ίδιο κατάστημα πάρε και μια θήκη, πρόσθεσέ την στο καλάθι και μετά βάλε το κινητό.
ΓιώργοςΤΤ
08/05/2024, 19:03
Χαιρετώ άπαντες.
Ενδιαφέρομαι για ένα κινητό και δεν το βρίσκω σε ευρωπαϊκή αποθήκη (ή αποστολή), οπότε αναρωτιέμαι εάν παίζει κανονικά τελωνείο.
H αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει μετάτην τελευταία αλλαγή στον τρόπο αποστολής. Τί κινητό θέλεις;Υπάρχουν σελίδες που σίγουρα δεν έχουν τελωνείο. Επίσης τί κινητό είναι αυτό που δεν είναι σε καλή τιμή στο σκρυτζ;
asxetost
08/05/2024, 20:18
Αν έχει κανένας υπόψιν κανέναν καλό online calculator για τελωνεία και φόρους και ξέρω γω τι άλλο για παραγγελία από Αμερική-Ελλάδα ας κάνει ένα κόπο να ποστάρει ΑΝ θέλει :D
ΓιώργοςΤΤ
08/05/2024, 21:08
Στο eBay μπορείς να δεις τους δασμούς πριν πληρώσεις.
asxetost
09/05/2024, 00:30
Στο eBay μπορείς να δεις τους δασμούς πριν πληρώσεις.
Μάλλον κάτι πρέπει να άλλαξε από την τελευταία φορά που είχα πάρει κάτι από εκεί. Θυμάμαι είχε έξτρα χρεώσεις που δεν είχαν υπολογιστεί. Ευχαριστώ!
Χαιρετώ άπαντες.
Στις περισσότερες (αν όχι όλες) περιπτώσεις καταστημάτων στο AliExpress υπάρχει σημείωση κάτω από την τιμή των προϊόντων ότι "Price includes VAT" οπότε ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.
Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, ειδικά σε αγορές σχετικά μεγάλου κόστους. Και δεν εμπιστεύομαι το Ali να σε αποζημιώσει σε περίπτωση προβλήματος, τουλάχιστον χωρίς να σου ζητήσει πρώτα την Άρτα με τα Γιάννενα σαν αποδεικτικά.
ΓιώργοςΤΤ
09/05/2024, 08:32
1. Σε προϊόντα αξίας έως 150 ευρώ εκτός ΕΕ, είναι υποχρεωμένο το κατάστημα να εισπράττει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο κάθε κράτος μέλος και να τον αποδίδει σε αυτό.
2. Σε προϊόντα αξίας άνω των 150 ευρώ, χρεώνεται επιπλέον δασμός από το τελωνείο της κάθε χώρας. Πολύπλοκη διαδικασία που καλό είναι να αποφεύγουμε γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος τί θα χρεώσει ο εκάστοτε εκτελωνιστής.
3. Το Ali Express αποζημιώνει άμεσα και εύκολα. Χρειάστηκα πρόσφατα για κάτι που θα μπορούσα να μην έχω ασχοληθεί καν και πήρα πίσω τα μισά χρήματα. Είναι αξιόπιστο market place.
Γενικά να ψάχνετε τί αγοράζετε και από ποιον. Υπάρχουν άπειρες επιλογές στην αγορά.
Υποχρεωμένο το κατάστημα δεν είναι.
Υπάρχει όμως η δυνατότητα.
Το Ali express παντού και το ebay μέσω του global shipping program στους τρόπους αποστολής (ή κάπως έτσι τέλος πάντων), το κάνουν.
Το ali express είναι πλήρως αξιόπιστο. Μία φορά δεν είχα παραλάβει κάτι 2 μήνες μετά την αποστολή του και μου επέστρεψαν τα χρήματα μόνοι τους. Ούτε κάν ασχολήθηκα να κάνω dispute..
ΓιώργοςΤΤ
09/05/2024, 10:39
Είναι υποχρεωμένο αν θέλει να λειτουργεί στην ΕΕ, είναι νόμος της ΕΕ από τον Ιούνιο ή Ιούλιο το 2021.
bros400pgm
09/05/2024, 12:29
Το κινητό δεν υπάρχει αλλού, εκτός από AliExpress και ebay.
Νομίζω στο AliExpress κόβει τον ΦΠΑ, άρα όταν έρθει ΘΕΩΡΩ ότι θα πρέπει να περάσει τελωνείο.
Μιλάμε για κινητό αξίας 500+€.
Στο ebay δεν έχει global shipping program από Κίνα, ΑΡΑ πιθανολογω ότι θα περάσει τελωνείο.
Η επόμενη λύση που έχω είναι από Αμερική, όπου εκεί προπληρωνεις τους δασμούς αλλά φοβάμαι με την εγγύηση (εάν χρειαστεί).
Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις.
ΓιώργοςΤΤ
09/05/2024, 13:11
Αν θες πες μου ποιο μοντέλο είναι να ψάξω και αλλού.
ΦΠΑ πληρώνεις στο Ali express, για τελωνείο κανονικά πληρώνεις,με τον νέο τρόπο αποστολής δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει και σε συμβουλεύω να μην δοκιμάσεις.
Με eBay, ξέρεις εξαρχής τί πληρωνεις. Με την εγγύηση δεν θα έχεις κάτι διαφορετικό σε σχέση με το να το πάρεις από Ali express.
rainmike
09/05/2024, 14:07
ΦΠΑ πληρώνεις στο Ali express, για τελωνείο κανονικά πληρώνεις,με τον νέο τρόπο αποστολής δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει και σε συμβουλεύω να μην δοκιμάσεις.
Με eBay, ξέρεις εξαρχής τί πληρωνεις. Με την εγγύηση δεν θα έχεις κάτι διαφορετικό σε σχέση με το να το πάρεις από Ali express.
Με ebay ξερεις εξαρχης τι πληρωνεις για πακετα μεχρι 150 ευρω ,για πακετα πανω απο 150 ευρω που δεν υπαγονται στο global shipping program,ξερεις στο περιπου τι θα πληρωσεις.
Υποψιν το ebay σου κραταει το ΦΠΑ αλλα ειναι ευθυνη του πωλητη να δηλωθει σωστα το IOSS ID ωστε να μην το ξαναπληρωσεις το VAT στο τελωνειο.
Σε καθε περιπτωση αν δωσεις αποδεικτικα στο ebay οτι το πληρωσες σου τα επιστρεφουν αμεσα.
Προσωπικα πιστευω οτι η καλυτερη πλεον ειναι η fedex.
Ειναι γρηγορη τα εκτελωνιστικα εξοδα ειναι συναγωνισιμα των ελτα και πληρωνεις τα παντα τον επομενο μηνα απο την αγορα.
Ποιος ειναι ο νεος τροπος αποστολης στον οποιο αναφερεσαι?
ΓιώργοςΤΤ
09/05/2024, 18:05
Υπάγονται. Όταν πας στο checkout κάνει τον τελικό υπολογισμό.
Πλέον το Ali κάνει μια τριγωνική αποστολή και σου έρχονται από Ουγγαρία με ACS στο σπίτι, αντί για απλό ταχυδρομείο που ήταν παλιά.
Πλέον το Ali κάνει μια τριγωνική αποστολή και σου έρχονται από Ουγγαρία με ACS στο σπίτι, αντί για απλό ταχυδρομείο που ήταν παλιά.
Με acs ερχονται οσες ειναι μεσω choice ή λενε fast shipping,ετσι εχω διαπιστωσει τουλαχιστον εγω μιας μου εχουν ερθει και με acs αλλα και με τα ελτα.
bros400pgm
09/05/2024, 21:38
Blackview bl9000 pro είναι το τηλέφωνο.
Στο checkout του AliExpress μου αφαιρεί το ΦΠΑ και ψιλιαζομαι ότι περνάει τελωνείο για πλάκα.
Πιο παλιά είχαν μια μέθοδο αποστολής διαφορετική και το δέμα πήγαινε μέσω Ολλανδίας/Τσεχίας/κλπ αλλά δεν το βλέπω πλέον.
Στο ebay υπάρχει αλλά έρχεται από Κίνα και δεν έχει global shipping program.
ΓιώργοςΤΤ
09/05/2024, 23:01
Όπως τα λες είναι. Αν θες την γνώμη μου, περίμενε να το φέρουν και άλλα μαγαζιά, πιθανότατα να το βρεις και από Σκρουτζ μιας και το απλό υπάρχει ήδη.
doctor_john
23/05/2024, 07:45
9/5 η παραγγελία ali, μου έστειλαν πως πέρασε τελωνείο στις 13!, εχθές παρέλαβα από acs χωρίς άλλη επιβάρυνση.
Το αντικείμενο το έβρισκα και σε άλλη καταχώρηση, με χαμηλότερη τιμή που ενημέρωναν πως δεν στέλνεται εδώ ;)