PDA

View Full Version : How to ..... eBay

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

doctor_john
25/04/2020, 13:33
Ηρθε με τις απολογίες του ταχυδρόμου γιατί ήταν ένα μήνα στην αποθήκη αλλά χωρίς να μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Δεν ξέρω αν πιάνεται για υπομονή ή εμπειρία, το 'χω μέχρι στιγμής πάντως και δεν "ενοχλώ" εύκολα.
Το μόνο που έχουν κλέψει όλα τα χρόνια είναι ένα gps ψαρέματος αγορασμένο
απο αμερική που μου βρήκαν απο το κατάστημα όλη την διαδρομή της απώλειας του και αντικαταστάθηκε.

bros 650
17/05/2020, 22:53
Βλέπω κάτι ωραία πράγματα για την μηχανή μου αλλά είναι από Ταϊλάνδη τα προϊόντα. Ας πούμε για ένα προϊόν αξίας 150ευρω πόσο θα είναι το τελωνείο; Μπήκα και στο ebay.co.uk αλλά και εκεί όλα τα προϊόντα είναι από Ταϊλάνδη. Υπάρχει κάποιος τρόπος τελικά να γλυτώσουμε τον έξτρα φόρο;Αν υπήρχαν εδώ στην Ελλάδα θα τα έπαιρνα από εδώ αλλά δεν ... καμιά ιδέα για το να κάνω; Αν ο φόρος δεν είναι υπερβολικός να το παραγγείλω από εκεί αλλά μην πληρώσω τα διπλά Ευχαριστώ.

BLiTzER
17/05/2020, 23:03
Βλέπω κάτι ωραία πράγματα για την μηχανή μου αλλά είναι από Ταϊλάνδη τα προϊόντα. Ας πούμε για ένα προϊόν αξίας 150ευρω πόσο θα είναι το τελωνείο; Μπήκα και στο ebay.co.uk αλλά και εκεί όλα τα προϊόντα είναι από Ταϊλάνδη. Υπάρχει κάποιος τρόπος τελικά να γλυτώσουμε τον έξτρα φόρο;Αν υπήρχαν εδώ στην Ελλάδα θα τα έπαιρνα από εδώ αλλά δεν ... καμιά ιδέα για το να κάνω; Αν ο φόρος δεν είναι υπερβολικός να το παραγγείλω από εκεί αλλά μην πληρώσω τα διπλά Ευχαριστώ.

Η (εξ)αγορά ανήλικων αγοριών είναι παράνομη στη χώρα μας. Δεν κρίνω, απλά ενημερώνω.

bros 650
18/05/2020, 00:42

Η (εξ)αγορά ανήλικων αγοριών είναι παράνομη στη χώρα μας. Δεν κρίνω, απλά ενημερώνω.
Ουυυυ που πήγε το μυαλό σου

o_gavros
18/05/2020, 20:43

:moutza: και ξανα :moutza: , δάκρυσα

doctor_john
24/06/2020, 19:06
Μήπως έχει παραγγείλει κανείς πρόσφατα οτιδήποτε απο Κύπρο; Περιμένω 4 βιδάκια μια σταλιά στο όνομα μου και δεν λένε να έρθουν..
Είναι απο κατάστημα στην Κύπρο και το έχουν στείλει από 9-10 /6

Coyote.V
29/06/2020, 18:33
Μήπως έχει παραγγείλει κανείς πρόσφατα οτιδήποτε απο Κύπρο; Περιμένω 4 βιδάκια μια σταλιά στο όνομα μου και δεν λένε να έρθουν..
Είναι απο κατάστημα στην Κύπρο και το έχουν στείλει από 9-10 /6

Και συ με τα rayban χωρίς σκελετό έμπλεξες;

lospsi
29/06/2020, 19:11
Γενικά, παίζει πολύ καθυστέρηση στα δέματα τον τελευταίο καιρό. Από Ιταλία σχεδόν 3 βδομάδες, από Σλοβακία ακόμα περιμένω (1 μήνα και κάτι)...

doctor_john
29/06/2020, 19:57
Και συ με τα rayban χωρίς σκελετό έμπλεξες;

μπαρετες για ρολόι...

ptc
24/08/2020, 12:00
Συγγνωμη αν εχει απαντηθει καπου, πιθανως να εχει συζητηθει και στο παρελθον αλλα ειναι πολυ μεγαλο το νημα για να το διαβασω ολο.

Εχω προϊον που επρεπε να εχει ερθει μεχρι τις 20/8. Ξερω οτι τα πραγματα στα ΕΛΤΑ ειναι τραγικα αυτο το διαστημα οποτε κατανοω οτι πιθανοτατα ειναι δικο τους το θεμα και δε φταει σε κατι ο πωλητης. Εγω απο την πλευρα μου τι να κανω; Απλα υπομονη; Θελω να δωσω ενα ευλογο εξτρα διαστημα απο αυτο που προβλεπει το site αλλα απο την αλλη δεν ξερω μηπως υπαρχει καποιον οριο χρονικο που μπορω να ζητησω refund και μετα ακομα κι αν εχει χαθει το προϊον δε θα μπορω να κανω τιποτα.

Στο tracking απλα φαινεται πως ειναι on the way, δεν αναφερεται αν εχει φτασει Ελλαδα, ταχυδρομειο, τελωνειο, οπουδηποτε. Τελευταια ενημερωση ουσιαστικα ειναι οτι εφυγε απο Κινα.

karellen
24/08/2020, 12:49
Πέτρο με τον αριθμό του tracking μπες στο https://itemsearch.elta.gr/el-GR και κάνε εκεί την αναζήτηση,αν έχει φρακάρει στο Τελωνείο θα σου βγάλει ''Εκφόρτωση αποστολής-Αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο'' οπότε να ετοιμάζεσαι για νέα καθυστέρηση μέχρι να εκτελωνιστεί.
Αν όχι τότε υπομονή.

ptc
24/08/2020, 13:01
Πέτρο με τον αριθμό του tracking μπες στο https://itemsearch.elta.gr/el-GR και κάνε εκεί την αναζήτηση,αν έχει φρακάρει στο Τελωνείο θα σου βγάλει ''Εκφόρτωση αποστολής-Αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο'' οπότε να ετοιμάζεσαι για νέα καθυστέρηση μέχρι να εκτελωνιστεί.
Αν όχι τότε υπομονή.

Μου βγαζει "ιστορικο μη διαθεσιμο" Νικο. Αρα λες να κανω υπομονη κι ας ρισκαρω να την φαω στο τελος.

Ετσι μου'ρχεται να ζητησω refund και αν ερθει το προϊον να επικοινωνησω ξανα με τον πωλητη για να του στειλω το ποσο με paypal.

ratamahatta
24/08/2020, 13:20
Γνωρίζει κάποιος αν προϊόντα που έρχονται από Αγγλία (eBay)έχουν πλέον δασμούς-εκτελωνισμο;; Αξία 350€

costas_versys
24/08/2020, 13:28
Οι καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Εμένα τώρα άρχισαν να έρχονται πράγματα από Κίνα τα οποία αγόρασα τον Μάρτιο & τον Απρίλιο. Επίσης από Αμερική υπάρχουν και από εκεί αντίστοιχες καθυστερήσεις. Ηδη έκλεισα 10 ημέρες και τα πράγματα που αγόρασα από το ebay.com δεν έχουν βγεί ακόμα από το USA.

Η τσαντίλα μου προ ημερών ήταν τόσο μεγάλη, που ζητούσα και μου έκαναν Refund οι κινέζοι στα πράγματα που δεν παραδόθηκαν στον εκτιμώμενο χρόνο. Μου έστελναν τα χρήματα αμέσως και μετά από 1-2 εβδομάδες έρχονταν και τα πράγματα.

Δεν είναι φυσιολογικές οι συνθήκες και λόγω των μεγάλων θεμάτων που έχουν προκύψει καθώς και της πολυπλοκόητητας που έχει το θέμα του διεθνούς λιανεμπορίου μέσω internet, νομίζω ότι έχει φτάσει στα όριά του και το εμπόριο (τρομακτική έκρηξη αγορών μέσω διαδυκτίου) καθώς και η διανομή αλλά και οι υπηρεσίες.

Τα Ελληνικά ταχυδρομεία το χαβά τους. Ολοι οι διανομείς σε άδεια, πολλοί οι συμβασιούχοι-αντικαταστάτες και μεγάλα τα κενά σε προσωπικό & υποδομές.

Δασμούς από Αγγλία δεν έχουμε ακόμα.

Και μη χειρότερα

SeniorCanardo
24/08/2020, 13:41
Εγώ προσωπικά περιμένω καμιά 10-12 μέρες από την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης, μετά κάνω μια επαφή με τον πωλητή και αναλόγως και την απάντηση, refund ή λίγη ακόμα υπομονή.

H αλήθεια είναι πως μου ήρθαν πράγματα και με ένα-ενάμιση μήνα καθυστέρηση, μου έχει τύχει όμως και ο πωλητής να έχει δώσει λάθος tracking number, να φαίνεται το πακέτο "κολλημένο" και τελικά να γίνεται παραλαβή από κάποιον άλλον στην άλλη πλευρά της πόλης. Go figure :confused:

Acacius
24/08/2020, 13:45
Αν όχι τότε υπομονή.

Μερικοί trackers από Κίνα είναι άχρηστοι, ένα μήνα μετά την παράδοση και μου δείχνουν "in transit". Αναφέρομαι σε eBay, όχι Ali/Banggood.

@ptc: πολλά αντικείμενα μου ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση, αν αναμένεται 20/08 πιστεύω δεν είναι απίθανο να έρθει και στα μισά του Σεπτέμβρη (ή και αργότερα). Όσο είσαι εντός του περιθωρίου που σε καλύπτει το site αγοράς, θα σου πρότεινα να περιμένεις.

ratamahatta
24/08/2020, 14:28
Πάντως και εγώ +1μιση μετά την παραγγελία και ακόμα το δείχνει το τρακιν "προς ελεγχο", πρώτη φορά τόση καθυστέρηση στο να φύγει ,ο seller είναι από Ρωσία.

doctoras
24/08/2020, 16:23
Αν θελετε κατι πολυ αξίζει να βαλεις επιλογη ups θα πληρωσεις κανα 35ρι θα σου ερθει αεροπορικώς και θα παραλαβεις οχι σε αργότερο απο 10 μερες και δε θα μπλέξεις καθολου με το μπαχαλο-ελτα

Ptc εγω την πατησα 15 μερες after έκλεισε το shipping και δε μπορεσα να κανω ουτε open case ουτε να τα ψαλω στο feedback.
Στην εβδομάδα πανω ζήτα refund ουτε θα σου στειλω αλλο ενα ουτε τιποτα, γιατι το δευτερο τεμαχιο που θα σου στείλει δεν ελέγχεται απο το paypal/ebay customer service.

Οι κινέζοι ειναι γατες και γνωστες των ελληνικών αναποτελεσματικών ταχυδρομείων και εχουν μακρυνει αρκετα το χρονικό παράδοσης.

Θεωρω οτι το προβλημα στις παραδόσεις οφείλεται στο 90% στο ελτα και μολις 10% στον πωλητή και το economic/basic china post

lospsi
24/08/2020, 16:38
Εγώ νομίζω ότι είναι συνολικό το θέμα των καθυστερήσεων από όλους. Περίμενα 2+ μήνες για δέμα από Σλοβακία και το χειρότερο, δεν υπήρχε καθόλου ιστορικό στο tracking πέραν της αρχικής φόρτωσης και αποστολής από εκεί, μέχρι που τελικά εμφανίστηκε Ελλάδα, ήρθε χαρτάκι και πήγα να το πάρω.
Θέλει υπομονή...

ΓιώργοςΤΤ
24/08/2020, 18:10
Λοιπόν σαν αγοραστές η τακτική που πρέπει να ακολουθούμε είναι η εξής:

1) Σε αντικείμενα άνω των 20€ να ζητάμε shipping με tracking. Πχ το china post unregistered, Yawn economic air mail κλπ, δεν προσφέρουν tracking. Απλά σου λένε ότι το δέμα έφυγε και Κίνα. Από εκεί κάνει τον γύρο του κόσμου, περιμένει περίπου 40 μέρες στο αεροδρόμιο και αφού περάσει από εκεί έρχεται σε καμία εβδομάδα.

2) Στο θέμα του refund. Όταν αγοράζουμε κάτι, είναι σαν να συνάπτουμε μια συμφωνία με τον πωλητή. Σου δίνω τα λεφτά προκαταβολικά και μου στέλνεις αυτό που περιγράφεις στον χρόνο που πρέπει ( ήταν 60 μέρες στο Ali express αλλά λόγω covid έγιναν 90). Αν ο χρόνος ή το αντικείμενο δεν είναι όπως πρέπει, να ζητάμε refund. Δεν κλέβουμε κανένα έτσι και κανένας δεν θα πεινάσει. Ο πωλητής δεν τήρησε την συμφωνία και πρέπει να μας αποζημιώσει.

3) Αν δεν θέλετε να είστε ψυχροί εκτελεστές, 2 μέρες πριν λήξει η προθεσμία, επικοινωνήστε με τον πωλητή. Το πιο πιθανό είναι να αυξήσει τις μέρες προστασίας. Έτσι παίρνει μια παράταση, κατόπιν δικιάς σας έγκρισης.

Παράδειγμα δικό μου την προηγούμενη εβδομάδα: Το δέμα μου ήταν 40 μέρες στο αεροδρόμιο. Κάποια στιγμή είδα ότι ξεκόλλησε και από το ΓΕΤΑ είναι θέμα 5 ημερών να έρθει στην πόρτα μου. Η προθεσμία έληξε μια μέρα πριν έρθει. Δεν έκανα κίνηση για refund γιατί ήξερα ότι θα έρθει, ενώ είχα κάθε δικαίωμα.

Το πρόβλημα είναι στο αεροδρόμιο. Οι τελωνειακοί είναι με το 1/4 των υπαλλήλων. Το σύστημα κολλάει εκεί.

div400
24/08/2020, 18:23
Γνωρίζει κάποιος αν προϊόντα που έρχονται από Αγγλία (eBay)έχουν πλέον δασμούς-εκτελωνισμο;; Αξία 350€

έως και την 31/12/2020 θα είναι ακόμα ενδοκοινοτική και άρα χωρίς τελωνείο.

θεωρητικά από 1/1/2021 θα πληρώσεις τελωνείο για αντικείμενα άνω των 22€

ptc
08/09/2020, 12:17
Συγγνωμη αν εχει απαντηθει καπου, πιθανως να εχει συζητηθει και στο παρελθον αλλα ειναι πολυ μεγαλο το νημα για να το διαβασω ολο.

Εχω προϊον που επρεπε να εχει ερθει μεχρι τις 20/8. Ξερω οτι τα πραγματα στα ΕΛΤΑ ειναι τραγικα αυτο το διαστημα οποτε κατανοω οτι πιθανοτατα ειναι δικο τους το θεμα και δε φταει σε κατι ο πωλητης. Εγω απο την πλευρα μου τι να κανω; Απλα υπομονη; Θελω να δωσω ενα ευλογο εξτρα διαστημα απο αυτο που προβλεπει το site αλλα απο την αλλη δεν ξερω μηπως υπαρχει καποιον οριο χρονικο που μπορω να ζητησω refund και μετα ακομα κι αν εχει χαθει το προϊον δε θα μπορω να κανω τιποτα.

Στο tracking απλα φαινεται πως ειναι on the way, δεν αναφερεται αν εχει φτασει Ελλαδα, ταχυδρομειο, τελωνειο, οπουδηποτε. Τελευταια ενημερωση ουσιαστικα ειναι οτι εφυγε απο Κινα.

Να κανω μια ενημερωση. Τελικα ειχα ζητησει refund. Ο πωλητης μου ζητησε αν γινεται να περιμενω 2-3 μερες ακομα και να τον ενημερωσω. Το εκανα και αφου δεν ηρθε παλι του εστειλα μνμ οτι αν τελικα ερθει το προϊον θα ξαναεπικοινωνησω μαζι του για να του επιστρεψω το refund. Μου εβαλε τα λεφτα και τελικα το προϊον εφτασε μια βδομαδα μετα. Του εστειλα μνμ ξανα λεγοντας του να μου στειλει ενα paypal request με το ακριβες ποσο του refund. Απο τα δεκα "thank you" που περιελαμβανε η απαντηση του εικαζω πως δεν πιστευε και πολυ στην εντιμοτητα μου και οτι οντως θα του επεστρεφα το ποσο αν επαιρνα το προϊον. :lol:

Την επομενη φορα θα κινηθω λιγο νωριτερα δοκιμαζοντας την προταση Νο3 του ΓιωργοςΤΤ (να ζητησω επεκταση των ημερων προστασιας). Με τον τροπο που κινηθηκα αυτη τη φορα ναι μεν εγω ημουν ενταξει απο την πλευρα μου αλλα και ο πωλητης εχασε καποια (λιγα μεν) λεφτα, αφου σε καθε paypal transaction που εγνε αυτος πληρωνε και ενα fee στην paypal.

Acacius
08/09/2020, 13:37
Νομίζω ότι ο πωλητής δε χάνει, αντιθέτως δε χρειάζεται να πληρώσει την προμήθεια του eBay οπότε πρέπει να κερδίζει και λίγο

Αν αγοράζεις σε νόμισμα εκτός ευρώ, χάνεις εσύ στη μετατροπή από τις τράπεζες που και γδέρνουν στην ισοτιμία, και παίρνουν διπλή προμήθεια

ptc
08/09/2020, 13:54
Νομίζω ότι ο πωλητής δε χάνει, αντιθέτως δε χρειάζεται να πληρώσει την προμήθεια του eBay οπότε πρέπει να κερδίζει και λίγο

Αν αγοράζεις σε νόμισμα εκτός ευρώ, χάνεις εσύ στη μετατροπή από τις τράπεζες που και γδέρνουν στην ισοτιμία, και παίρνουν διπλή προμήθεια

Αυτο με την ισιοτιμια το σκεφτηκα και ζητησα το request να ειναι το συγκεκριμενο ποσο που μου μπηκε στην τραπεζα σε €. Δλδ του εστειλα screenshot απο τον λογαριασμο μου να δει οτι μου μπηκαν 30.05€ και του ειπα το request να ειναι ακριβως αυτο το ποσο σε €. Εγω δλδ απλα επεστρεψα τα λεφτα που μου εδωσε πισω. Αν δεν ειχε καποια επιπλεον επιβαρυνση ακομα καλυτερα.

Acacius
09/09/2020, 18:48
Αυτο με την ισιοτιμια το σκεφτηκα και ζητησα το request να ειναι το συγκεκριμενο ποσο που μου μπηκε στην τραπεζα σε €. Δλδ του εστειλα screenshot απο τον λογαριασμο μου να δει οτι μου μπηκαν 30.05€ και του ειπα το request να ειναι ακριβως αυτο το ποσο σε €. Εγω δλδ απλα επεστρεψα τα λεφτα που μου εδωσε πισω. Αν δεν ειχε καποια επιπλεον επιβαρυνση ακομα καλυτερα.

Κι εγώ το ίδιο κάνω και ζητάω να με χρεώσουν όσα μου έμειναν μετά το refund. Η φανταστική μου τράπεζα επιστρέφει το ποσό με διαφορετική ισοτιμία (τιμή αγοράς vs τιμή πώλησης) και παίρνει επιπλέον προμήθεια για κάθε μετατροπή. Οπότε πληρώνω δύο κερατιάτικα στην αγορά (μετατροπή από Ευρώ + προμήθεια) και άλλα δύο στο refund (μετατροπή σε Ευρώ με άλλη ισοτιμία + προμήθεια). Σε μια αγορά των 92€ που είχα κάνει και ακυρώθηκε (με ευθύνη του πωλητή) τσίμπησαν περίπου 9€ και ακόμα με ενοχλεί. Μαντεύω ότι τα ίδια κάνουν και οι υπόλοιπες τράπεζες.

Ένας βασικός λόγος που προτιμώ πλέον να εξαντλώ το χρόνο αναμονής όπου είμαι καλυμμένος, παρά να αιτούμαι επιστροφή χρημάτων με το που τη δικαιούμαι.

ΓιώργοςΤΤ
09/09/2020, 22:14
Στις μετατροπές συναλλάγματος να είστε πολύ προσεκτικοί.

Όταν πληρώνεται μέσω PayPal, η τράπεζά σας δεν εμπλέκεται στην μετατροπή. Την κάνει το PayPal το οποίο έχει άλλη ισοτιμία από τις τράπεζες για να βγάζει κέρδος.

Όταν αγοράζετε από eBay, να προσέχετε η τιμή να είναι μόνο σε ευρώ και όχι σε άλλο νόμισμα ( πχ λίρα Αγγλίας) και η τιμή σε ευρώ εντός παρενθέσεως, διότι μέσω PayPal θα βγει λίγο παραπάνω.

Πχ αγόρασα φωτογραφική μηχανή από δημοπρασία με τιμή σε λίρες και πλήρωσα περίπου 25€ παραπάνω από όσα είχα υπολογίσει με τις μετατροπές και τις προμήθειες.

ptc
09/09/2020, 22:44
Κι εγώ το ίδιο κάνω και ζητάω να με χρεώσουν όσα μου έμειναν μετά το refund. Η φανταστική μου τράπεζα επιστρέφει το ποσό με διαφορετική ισοτιμία (τιμή αγοράς vs τιμή πώλησης) και παίρνει επιπλέον προμήθεια για κάθε μετατροπή. Οπότε πληρώνω δύο κερατιάτικα στην αγορά (μετατροπή από Ευρώ + προμήθεια) και άλλα δύο στο refund (μετατροπή σε Ευρώ με άλλη ισοτιμία + προμήθεια). Σε μια αγορά των 92€ που είχα κάνει και ακυρώθηκε (με ευθύνη του πωλητή) τσίμπησαν περίπου 9€ και ακόμα με ενοχλεί. Μαντεύω ότι τα ίδια κάνουν και οι υπόλοιπες τράπεζες.

Ένας βασικός λόγος που προτιμώ πλέον να εξαντλώ το χρόνο αναμονής όπου είμαι καλυμμένος, παρά να αιτούμαι επιστροφή χρημάτων με το που τη δικαιούμαι.

Μέσω PayPal δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έρχεται το request σε €, πληρώνεις €.

Στις μετατροπές συναλλάγματος να είστε πολύ προσεκτικοί.

Όταν πληρώνεται μέσω PayPal, η τράπεζά σας δεν εμπλέκεται στην μετατροπή. Την κάνει το PayPal το οποίο έχει άλλη ισοτιμία από τις τράπεζες για να βγάζει κέρδος.

Όταν αγοράζετε από eBay, να προσέχετε η τιμή να είναι μόνο σε ευρώ και όχι σε άλλο νόμισμα ( πχ λίρα Αγγλίας) και η τιμή σε ευρώ εντός παρενθέσεως, διότι μέσω PayPal θα βγει λίγο παραπάνω.

Πχ αγόρασα φωτογραφική μηχανή από δημοπρασία με τιμή σε λίρες και πλήρωσα περίπου 25€ παραπάνω από όσα είχα υπολογίσει με τις μετατροπές και τις προμήθειες.

Αυτό που λες Γιώργο για το PayPal είναι η default επιλογή. Υπάρχει ωστόσο επιλογή στο PayPal όπου τους λες να τραβάνε το νόμισμα που θέλουν απ' τον λογαριασμό σου και να αφήνουν τη μετατροπή νομίσματος στην τράπεζά σου. Για ευνόητους λόγους για να κάνεις αυτήν την αλλαγή θέλει σχεδόν γνώσεις προγραμματισμού, τόσο κρυμμένη είναι στο μενού.

Acacius
09/09/2020, 23:27
Η τράπεζά μου με χρεώνει προμήθεια διότι αυτή αναλαμβάνει τη μετατροπή συναλλάγματος και όχι το PayPal. Είχα κάνει αυτή την επιλογή πριν χρόνια, διότι η ισοτιμίες που χρησιμοποιούσε το PayPal ήταν άθλιες. Και με τον ένα τρόπο και με τον άλλο, κάποιος θα σου τον "επακουμβήσει" όπως λέμε τελευταία.

Αστεία-αστεία, δε νομίζω ότι μπόρεσα να βρω αυτή τη ρύθμιση τελευταία φορά που την έψαξα στο site του ΠέηPal

GReddy128
10/09/2020, 20:56
Καλησπέρα, αγόρασα ένα κατσαβίδι πρίν λίγες μέρες από Ιαπωνία ,και ενώ έιδοποιηθηκα ότι έγινε η αποστολή, μετά από λίγες μέρες μου έστειλε το εξής μήνυμα ο πωλητής:
Hello,
Currently, the Japanese post office is currently unable to ship to your country of residence, so shipping is currently suspended.
Shipped packages have also been returned
We apologize for the delay in contacting us.
sorry.
Do you want to cancel the order?
If you want to wait, we can ship due to deregulation in advance.
However, if you need your product immediately, you can choose a DHL shipping method that allows you to ship.
The schedule is as follows.
・+$20 DHL (with tracking number, arrive in 3-5 days)
I look forward to hearing from you. Please think.
Ακύρωσα την παραγγελία και τα χρήματα επεστράφησαν στον λογαριασμό μου στο PayPal.
Εχει κάνει κάποιος κάποια αγορά τον τελευταίο καιρό από Ιαπωνία και έφαγε "πόρτα" από το απλό ταχυδρομείο ;Υποθέτω λόγω κορονοϊου έγινε αυτό . Μέσω Dhl πάντως δεν το ρισκάρω γιατί σίγουρα θα πλήρωνα τελωνείο.

ΓιώργοςΤΤ
10/09/2020, 23:18
Πόσο είχε το κατσαβίδι?

GReddy128
11/09/2020, 06:00
13 ευρώ περίπου με τα
μεταφορικά, είχα σκοπό να πάρω αλλά δύο κατσαβιδια έτσι μεμονωμένα, για να γλιτώσω το τελωνείο. Ελλάδα δεν τα βρίσκω και από Αγγλία είναι πιο ακριβά.

ΓιώργοςΤΤ
11/09/2020, 08:49
Για 13 δεν θα πληρωνες τελωνείο.

Βέβαια από την άλλη για αντικείμενο των 13€ να δώσεις 25€ μεταφορικά δεν συμφέρει.

GReddy128
11/09/2020, 11:44
Το γνωρίζω αλλά με την Dhl σίγουρα θα πλήρωνα. Θα δοκιμάσω και με κανέναν άλλο πωλητή και βλέπουμε.

katsar
11/09/2020, 11:47
Και με DHL μην νομίζεις πως έρχεται πάντα πολύ γρήγορα.Σχεδόν 15 ημέρες περίμενα δέμα από Πολωνία με DHL,35e μεταφορικά είχα πληρώσει.
οκ άσχετο με το θέμα σου,απλά είπα και εγώ το ''παράπονο'' μου.

doctor_john
11/09/2020, 12:02
Μου ήρθε ειδοποίηση απο ebay ότι είναι "σχεδον εδώ" και πως έχουν φύγει από το δικό μας τελωνείο! πρώτη φορά τέτοια περιποίηση..

karellen
11/09/2020, 12:16
Χθες παρέλαβα κάτι χούφτες για το gs,17 Ιουλίου έφυγαν από Κίνα και 3 Αυγούστου 'Εκφόρτωση Ταχυδρομικής Αποστολής-Αναμονή παρουσίασης στο Τελωνείο'. Ωχ λέω την κάτσαμε.Άρχισα να ετοιμάζω τα αποδεικτικά του Αλή,screenshot με την παραγγελία και γενικώς όλα τα χαρτιά που θα μου ζητούσαν για να εκτελωνιστεί και να προχωρήσει το δέμα.

Και ως εκ θαύματος προχθές απελευθερώθηκε ανέλπιστα (μετά 1,5 μήνα) και ο ταχυδρόμος μου το έφερε στην πόρτα χωρίς περαιτέρω διαδικασία!

bros400pgm
15/10/2020, 08:30
Μια μικρη βοηθεια απο οποιον ξερει.
Εχω ενα δεμα στο τελωνειο, στο οποιο μου ζητανε αποδειξη. Το προιον ειχε αγοραστει απο Aliexpress αλλα ειχα παρει και ενα android car system μαζι, οποτε και η συναλλαγη ηταν σαν μια (200€). Το android ειχε ερθει απο Ιταλια (160€), οποτε κανενα προβλημα με τελωνεια και λοιπα. Τα αλλο προιον (κεραια DTV) ηρθε απο Κινα, οποτε και εσκασε τελωνειο.
Η συναλλαγη απο την τραπεζα φαινεται σαν μια και ο πωλητης δεν μου απανταει στα μυνηματα να μου στειλει μεμονωμενη αποδειξη. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση;:confused:

ΓιώργοςΤΤ
15/10/2020, 09:22
Καλημέρα! Στείλε screenshot από την σελίδα του Ali express, όπου να φαίνεται το προϊόν και η τιμή του.

doctor_john
15/10/2020, 09:37
Τους δίνεις τα screenshot από το σύνολο της αγοράς που φαίνεται τι ακριβώς πλήρωσες και σε ποιόν
και αν είναι σε καλή διάθεση θα εκτελωνίσουν την πραγματική αξία.
Αλλιώς ο νόμος τους δικαιολογεί να κάνουν σχεδόν ότι γουστάρουν.

Δύο είναι οι τρόποι για να ασχοληθείς: να είσαι ξεκάθαρος, ευγενικός ελπίζοντας σε εύνοια γνωρίζοντας τις διαδικασίες.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μου ήρθε εχθές πακέτο απο μεξικο που είχα πάρει 18/7, ήμουν ενήμερος για το χρόνο όχι όμως για το μπεταντιν που έχουν λούσει
το πακέτο και μυρίζει σε μεγάλη ακτίνα. Η κατάσταση του πακέτου και των αντικειμένων είναι άριστη.

bros400pgm
15/10/2020, 10:17
Ευχαριστω. Επισης ενα προβλημα ειναι οτι τα μεταφορικα για την κεραια ειναι δωρεαν ενω για το android ειναι 30€ (καπου τοσο) και στην σελιδα του aliexpress δεν φαινονται ξεχωριστα τα μεταφορικα.

doctor_john
15/10/2020, 10:23
Είναι μικρό το ποσό, βάλτα μέσα στην τιμή και παίξε το καλός.

bros400pgm
09/11/2020, 19:38
Eχει χρησιμοποιησει κανεις καποια υπηρεσια μεταφορας δεματων απο ξενες χωρες (πχ https://www.eshopwedrop.gr/ ), οταν ο πωλητης δεν στελνει Ελλαδα; Ενδιαφερομαι να φερω κατι απο Αγγλια

viper1
09/11/2020, 20:27
Eχει χρησιμοποιησει κανεις καποια υπηρεσια μεταφορας δεματων απο ξενες χωρες (πχ https://www.eshopwedrop.gr/ ), οταν ο πωλητης δεν στελνει Ελλαδα; Ενδιαφερομαι να φερω κατι απο Αγγλια

https://www.dpdlocal-online.co.uk/?gclid=Cj0KCQiA7qP9BRCLARIsABDaZzj7PLQ6dfaArMU_l-G-CHt9fQWpsAonO02HwRUptPnL6JXN-kInjjIaAlzKEALw_wcB

viper1
09/11/2020, 20:28
https://www.dpdlocal-online.co.uk/?gclid=Cj0KCQiA7qP9BRCLARIsABDaZzj7PLQ6dfaArMU_l-G-CHt9fQWpsAonO02HwRUptPnL6JXN-kInjjIaAlzKEALw_wcB

Την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και είναι φτηνή και αξιόπιστη

panos_zip
09/11/2020, 20:32
Απο αγγλία είχα βρεί μια μεταφορικη ελληνικη απο το φβ, φοιτητοκατάσταση.
Είχα φέρει χάρντοπ για το αμαξι. Πήγε και το παρέλαβε αυτός από τον πωλητη και εγώ με τη σειρά μου από την αποθήκη του στον ασπρόπυργο

Επίσης σε επικοινωνία που είχαμε τότε μου είπε οτι στέλνω δέματα στη διευθυνση του εκει και μου τα φέρνει Ελλάδα.
Αν δεν βρεις κάτι σου στέλνω στοιχεία του. Αν και με μια μικρη αναζήτηση στο φβ θα βρεις αρκετές.
Αυτο που έβαλες παραπάνω δεν το ήξερα τότε αλλιώς θα επικοινωνούσα σίγουρα

panos_zip
09/11/2020, 20:33
Με Dpd είχα φέρει κάτι πράγματα απο Λιθουανία. Την είχε βάλει ο πωλητής. Κανενα παράπονο και όντως παμφθηνη

bros400pgm
09/11/2020, 20:42

Ειχες επικοινωνησει πριν μαζι τους; Να παρεις προσφορα; Σε ενα online calculator για το μεγεθος του πακετου δεν μου βγαζει επιλογες αποστολης :rolleyes:
Το πακετο ειναι περιπου 200cm*25cm*25cm βαρος υπολογιζω 20kg (μπαρες οροφης ειναι για το αμαξι).

viper1
09/11/2020, 20:48
Ειχες επικοινωνησει πριν μαζι τους; Να παρεις προσφορα; Σε ενα online calculator για το μεγεθος του πακετου δεν μου βγαζει επιλογες αποστολης :rolleyes:
Το πακετο ειναι περιπου 200cm*25cm*25cm βαρος υπολογιζω 20kg (μπαρες οροφης ειναι για το αμαξι).

Είχα δώσει τα στοιχεία στον πωλητή και συνενοηθηκε εκείνος μαζί τους

bros400pgm
09/11/2020, 21:00
Είχα δώσει τα στοιχεία στον πωλητή και συνενοηθηκε εκείνος μαζί τους

Θα δοκιμάσω να συννενοηθω. Ευχαριστώ

ptc
14/11/2020, 10:00
Μια ερωτηση: Ενα ειδος το οποιο η τιμη του ειναι κατω του οριου των 22€ αλλα μαζι με τα μεταφορικα περναει αυτο το οριο, θα εχει δασμο;
Η λογικη μου λεει οχι, αλλα μετα σκεφτομαι το πώς ακριβως θα αποδειξεις ποιο μερος του ποσου ειναι η πραγματικη αξια και ποιο τα μεταφορικα. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να κανεις screenshot απο το site, αλλα δεν ξερω αν θα το δεχτουν. Εχει τυχει σε κανεναν;

Η αγορα ειναι απο aliexpress.

Acacius
14/11/2020, 10:18
Μια ερωτηση: Ενα ειδος το οποιο η τιμη του ειναι κατω του οριου των 22€ αλλα μαζι με τα μεταφορικα περναει αυτο το οριο, θα εχει δασμο;
Η λογικη μου λεει οχι, αλλα μετα σκεφτομαι το πώς ακριβως θα αποδειξεις ποιο μερος του ποσου ειναι η πραγματικη αξια και ποιο τα μεταφορικα. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να κανεις screenshot απο το site, αλλα δεν ξερω αν θα το δεχτουν. Εχει τυχει σε κανεναν;

Από τη δική μου εμπειρία, τα μεταφορικά συνυπολογίζονται στο κόστος αγοράς και δασμολογούνται κανονικά, δε μπορείς να τα διαχωρίσεις.

div400
14/11/2020, 10:39
Από τη δική μου εμπειρία, τα μεταφορικά συνυπολογίζονται στο κόστος αγοράς και δασμολογούνται κανονικά, δε μπορείς να τα διαχωρίσεις.

Σωστά. Το τελωνείο κοιτά την συνολική (τελική) αξία του τιμολογίου (δηλ. προϊόν+μεταφορικά+ασφάλεια ) για την δασμολόγηση των εισαγωγών.

Ο πωλητής είναι "υποχρεωμένος" να εκδώσει τιμολόγιο το οποίο θα συνοδεύει την αποστολή. Μπορεί να είναι και σε μορφή αυτοκόλλητου label εξωτερικά στην συσκευασία. Και στο τιμολόγιο είναι επίσης "υποχρεωτικό" να υπάρχει ανάλυση του δηλ πόσα πλήρωσες για το προϊόν, πόσα για μεταφορικά κτλ.

Η λογική είναι ότι δασμολογείται το ποσό που εσύ πλήρωσες για την απόκτηση (να πάρεις στα χέρια σου δηλ) το συγκεκριμένο προϊόν.

Σκέψου απλά το εξής σενάριο:
α) κράνος από ΗΠΑ αξία 5 $ και μεταφορικά 200$ = 205$
β) ίδιο κράνος με α) αλλά αξία 200$ και μεταφορικά 5$ = 205$

με την δική σου λογική προκύπτουν διαφορετικοί δασμοί για το ίδιο προϊόν και τελική αξία...

Ξέρω αρκετές περιπτώσεις που για ιδιώτη το τελωνείο έχει δεχθεί την εκτυπωμένη απόδειξή από PayPal αρκεί να φαίνεται ότι αυτή αφορά το συγκεκριμένο αντικείμενο / αποστολή.

karellen
14/11/2020, 10:48
Η τιμή ενός αγαθού είναι το συνολικό ποσόν.Τα μεταφορικά τα χρεώνουν μερικοί έξυπνοι για να ρίχνουν την τιμή ώστε να βγαίνουν πρώτοι στην αναζήτηση.

bros400pgm
14/11/2020, 12:38
Η τιμή ενός αγαθού είναι το συνολικό ποσόν.Τα μεταφορικά τα χρεώνουν μερικοί έξυπνοι για να ρίχνουν την τιμή ώστε να βγαίνουν πρώτοι στην αναζήτηση.

Δηλαδη ιδια τιμη να σταλει εξωτερικο, ιδια τιμή να σταλεί εγχωρια; Ιδια τιμη στην Ευρωπη, ιδια στην Αμερικη;:confused:
Τα μεταφορικα θυμαμαι καποια εποχη δεν υπαγονταν σε fee απο το ebay, οποτε και πουλουσαν χαμηλα το προιον με πολυ υψηλα μεταφορικα. Μετα σιγουρα αλλαξε, αλλα δεν ξερω τον τροπο.

Acacius
14/11/2020, 13:26
Αν δεν κάνω λάθος το χαμηλή τιμή-υψηλά μεταφορικά ήταν τρόπος να μειώσεις το κόστος του eBay, διότι χρέωνε προμήθεια μόνο στο "καθαρό" ποσό αγοράς.

Δε νομίζω να ισχύει πια.

ptc
14/11/2020, 14:15
Ευχαριστω.

ΓιώργοςΤΤ
14/11/2020, 16:47
Αν είναι μικρό το δέμα, μπορεί να περάσει και ντουκου. Ζητά από τον πωλητή να γράψει αξία 10$ επάνω, αν και πολλοί το κάνουν από μόνοι τους. Αρκεί να μην είναι κάτι που να χτυπάει στο μάτι για ακριβό.

billyka
16/11/2020, 20:56
Αν δεν κάνω λάθος το χαμηλή τιμή-υψηλά μεταφορικά ήταν τρόπος να μειώσεις το κόστος του eBay, διότι χρέωνε προμήθεια μόνο στο "καθαρό" ποσό αγοράς.

Δε νομίζω να ισχύει πια.

ακριβως.Τα τελη/δασμοι υπολογιζονται βαση της συνολικης αξιας προιοντος/μεταφορικων.

billyka
16/11/2020, 20:57
Αν είναι μικρό το δέμα, μπορεί να περάσει και ντουκου. Ζητά από τον πωλητή να γράψει αξία 10$ επάνω, αν και πολλοί το κάνουν από μόνοι τους. Αρκεί να μην είναι κάτι που να χτυπάει στο μάτι για ακριβό.

Γιωργο αυτο δεν γινεται μαλλον λογω οτι η πληρωμη γινεται μεσω paypal.Ειχα κανει αγορα και το ειχα ζητησει αυτο που λες φοβουμενος το τελωνειο και μου ειχε πει ο πωλητης οτι αυτο ειναι αδυνατον γιατι η συναλλαγη φαινεται.

billyka
16/11/2020, 21:03
Παντως για να εχετε εναν μπουσουλα,αγορες απο χωρες της Ε.Ε. δεν φορολογουνται.Δεν ξερω αν απο τελος του χρονου εξαιρεθει η Αγγλια λογω Brexit.Αγορες απο οποιανδηποτε χωρα εκτος ευρωπαικης ενωσης φορολογουνται κανονικα βαση τιμης προιοντος συν μεταφορικων.Για να φορολογηθεις θα πρεπει πανω κατω το αντικειμενο μαζι με τα μεταφορικα να ξεπερναει τα 100 ευρω.Συνηθως αντικειμενα με συνολικο κοστος κατω απο 100 ευρω ειναι ελευθερα τελωνειου.Προσωπικα αγορασα μπιελα απο αμερικη,η τιμη της ηταν 63 ευρω με τα μεταφορικα πηγε 97 ευρω,ηρθε κανονικα στην πορτα μου.Επισης αγορασα κατι φλατζες παλι απο αμερικη συνολικο κοστος 35 ευρω παλι δεν ειχα τελωνειο.Την πατησα ομως με ενα μπουφαν το οποιο εκανε 120 ευρω με δωρεαν μεταφορικα.Ηρθε τελωνειο 44 ευρω συνολο δλδ 164.Παλι το πηρα ποιο φθηνα απο οτι το εβρισκα εδω αλλα μονο 11 ευρω φθηνοτερο,δεν αξιζε δλδ η ολη ιστορια αν τυχον το μπουφαν δεν μου εκανε στο μεγεθος.

billyka
16/11/2020, 21:22
Για να δειτε ποσο τελωνειο θα πληρωσετε,αν η συνολικη τιμη του αντικειμενου που παραγγειλατε ΜΑΖΙ με τα μεταφορικα ειναι πανω απο 100 ευρω,υπολογιζετε την συνολικη τιμη του προιοντος μαζι με τα μεταφορικα του,επι 24% που ειναι η φορολογηση,συν τα τελη του ελτα.Τα τελη του ελτα ειναι 15 ευρω μεχρι 150ευρω συνολικη αξια(ΠΡΟΣΟΧΗ!Συνολικη αξια προιοντος/μεταφορικων/ΦΠΑ!!),20 ευρω για συνολικη αξια απο 150-500 ευρω,25 ευρω απο 500-1000 και για ανω των 1000ευρω παει 50αρικο..Παραδειγμα το μπουφαν που αγορασα,η τιμη του ητανε 120 ευρω με δωρεαν μεταφορικα(πανω απο 100,αρα χρεωνεται τελωνειο).Για να δουμε πως υπολογιζουμε τι φορους θα πληρωσουμε.Τιμη προιοντος 120,μεταφορικα 0.Αρα 120 Χ 24 τοις εκατο μας κανει 28.8.Οποτε 120+28.8=148.8.Προσθετουμε και τα τελη ελτα για κατω των 150 ευρω ειναι 15 ευρω τελη οποτε 148.8+15=163.8 ευρω..

karellen
16/11/2020, 21:23
Παντως για να εχετε εναν μπουσουλα,αγορες απο χωρες της Ε.Ε. δεν φορολογουνται.Δεν ξερω αν απο τελος του χρονου εξαιρεθει η Αγγλια λογω Brexit.Αγορες απο οποιανδηποτε χωρα εκτος ευρωπαικης ενωσης φορολογουνται κανονικα βαση τιμης προιοντος συν μεταφορικων.Για να φορολογηθεις θα πρεπει πανω κατω το αντικειμενο μαζι με τα μεταφορικα να ξεπερναει τα 100 ευρω.Προσωπικα αγορασα μπιελα απο αμερικη,η τιμη της ηταν 63 ευρω με τα μεταφορικα πηγε 97 ευρω,ηρθε κανονικα στην πορτα μου.Επισης αγορασα κατι φλατζες παλι απο αμερικη συνολικο κοστος 35 ευρω παλι δεν ειχα τελωνειο.Την πατησα ομως με ενα μπουφαν το οποιο εκανε 120 ευρω με δωρεαν μεταφορικα.Ηρθε τελωνειο 48 ευρω συνολο δλδ 168.Παλι το πηρα ποιο φθηνα απο οτι το εβρισκα εδω αλλα μονο 7 ευρω φθηνοτερο,δεν αξιζε δλδ η ολη ιστορια αν τυχον το μπουφαν δεν μου εκανε στο μεγεθος.Τα ελτα εχουν κανει σχετικο πινακα με τους δασμους αναλογα το ποσο θα το ποσταρω μολις το βρω

Και με λιγώτερο φορολογείσαι (ή καλύτερα 'επιβαρύνεσαι' ) άμα στο τσιμπήσουν στο Τελωνείο.Αν το δέμα κοστολογείται από 22 έως 150€ τότε πληρώνεις μόνο τον αναλογούντα ΦΠΑ και τα έξοδα εκτελωνισμού που τεχνηέντως δεν αναφέρονται στη σελίδα του ΕΛΤΑ.
Τα πράγματα που σου ήρθαν 'αναίμακτα' έτυχε και δεν στα τσίμπησαν,θα μπορούσες και σε κείνα να επιβαρυνθείς.Μία SJcam των 44€ μού στοίχησε τελικά 75,το ίδιο και κάτι κοκοψόνια φίλου μου προχθές,από 36€ του έφτασαν 70 κοντά.ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού.

billyka
16/11/2020, 21:34
Και με λιγώτερο φορολογείσαι (ή καλύτερα 'επιβαρύνεσαι' ) άμα στο τσιμπήσουν στο Τελωνείο.Αν το δέμα κοστολογείται από 22 έως 150€ τότε πληρώνεις μόνο τον αναλογούντα ΦΠΑ και τα έξοδα εκτελωνισμού που τεχνηέντως δεν αναφέρονται στη σελίδα του ΕΛΤΑ.
Τα πράγματα που σου ήρθαν 'αναίμακτα' έτυχε και δεν στα τσίμπησαν,θα μπορούσες και σε κείνα να επιβαρυνθείς.Μία SJcam των 44€ μού στοίχησε τελικά 75,το ίδιο και κάτι κοκοψόνια φίλου μου προχθές,από 36€ του έφτασαν 70 κοντά.ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού.

Ναι πολυ πιθανον πλεον να τα κοπανανε ολα,οι φλατζες και η μπιελα εχει 2-2μιση χρονια που τα ειχα αγορασει οποτε τα πραγματα ισως εχουν αλλαξει απο τοτε.Το μπουφαν το πηρα φετος το φεβρουαριο.

ΓιώργοςΤΤ
16/11/2020, 21:59
Όταν αγοράζουμε από το ebay, τυχόν δασμούς τους πληρώνουμε επί τόπου μέσω του προγράμματος global shipping. Δηλαδή αν πάρω κάτι από Αμερική το οποίο έχει δασμό, θα τον πληρώσω στο checkout.

Αμερικανοί, Άγγλοι και λοιποί πωλητές από πολιτισμένες χώρες δεν παραποιούν έγγραφα. Οι Κινέζοι τα παραποιούν σχεδόν πάντα, ακόμα και αν δεν το ζητήσουμε.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/11/2020, 09:12
Πριν 1 μήνα μου ήρθε ενα δέμα από Κίνα 37,5 μαζί με τα μεταφορικά. Πλήρωσα δασμούς 19 ευρώ.

billyka
18/11/2020, 10:16
Πριν 1 μήνα μου ήρθε ενα δέμα από Κίνα 37,5 μαζί με τα μεταφορικά. Πλήρωσα δασμούς 19 ευρώ.

ΟΚ,αρα εχω κανει λαθος σε οτι ειπα παραπανω.:)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/11/2020, 18:45
ΟΚ,αρα εχω κανει λαθος σε οτι ειπα παραπανω.:)

Είναι στα κέφια του τελωνη.

bros400pgm
08/01/2021, 17:44
Μόλις με πήραν τηλέφωνο από DHL. Η διαχείριση που κάνουν πλεον σε δέματα απο UK, είναι ακριβώς η ίδια σαν να έρχονται από Ουγκάντα ή Ανταρκτική ή τελως πάντων εκτός ΕΕ
Έχει κάποιος κάποια άλλη ενημέρωση από το BREXIT;

gasto
08/01/2021, 18:54
η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη χώρα μας και τα άλλα Κ-Μ
προς το Ηνωμένο Βασίλειο και το αντίθετο, θα αντιμετωπίζεται
διαδικαστικά με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο γίνεται η διακίνηση
εμπορευμάτων από και προς τρίτες χώρες, γεγονός που συνεπάγεται
την υποχρεωτική πλέον τήρηση τελωνειακών διαδικασιών και
διατυπώσεων για εμπορεύματα με προορισμό ή προέλευση το ΗΒ

Ειδικότερα και ως προς τις διακινήσεις ταχυδρομικών αντικειμένων
από το ΗΒ στη χώρα μας δεν υπόκεινται σε τελωνειακές διατυπώσεις τα
ταχυδρομικά αντικείμενα που αφικνούνται μετά την 1/1/2021 και
αποδεικνύουν τον ενωσιακό τους χαρακτήρα από τα συνοδευτικά τους
έντυπα (label, CN38, πολυέντυπο δέματος ή σφραγίδα ταχυδρομείου με
ημερομηνία πριν την 31/12/2020).
αν μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι σταλμενα πριν 1/1/21 λογικα δε θα πρεπει να πληρωσεις κατι

bros400pgm
08/01/2021, 19:50
Όχι, είναι φετινή η αποστολή.

doctoras
08/01/2021, 21:40
Εγω περιμένω δεμα απο αμαζον υκ, παρήγγειλα αρχες γεναρη χωρις να βαλω υπόψιν την αλλαγη. Το αμαζον εχει δικο του μεταφορική, καπου στο τσεκ αουτ ειδα κατι τελωνειακα εξοδα..για να δουμε αν την πατησω

giorgos.boun
08/01/2021, 22:58
ρε παιδια τι γινετε?
και εγω περιμενω δεμα.
Οντως?

Καλα η συμφωνια δεν λεει οτι τα αγαθα απο και προς θα ειναι τελωνιακα ελευθερα?

afasias
09/01/2021, 10:17
Εγω περιμένω δεμα απο αμαζον υκ, παρήγγειλα αρχες γεναρη χωρις να βαλω υπόψιν την αλλαγη. Το αμαζον εχει δικο του μεταφορική, καπου στο τσεκ αουτ ειδα κατι τελωνειακα εξοδα..για να δουμε αν την πατησω

Και εγώ ετοιμάζομαι για μεγάλο αγγούρι από helmetcity αν και σε ερώτηση που τους έκανα λένε πως δεν έχουν ενημερωθεί για τελωνειακά έξοδα από τους ευρωπαίους πελάτες τους.

gasto
09/01/2021, 16:40
Ηδη το ebay βαζει εξοδα τελωνειου απο αγγλια παντως

afasias
09/01/2021, 17:56
όσοι περιμένετε (κι εγώ μέσα) παραγγελίες με την dpd, η εταιρεία παγώνει προσωρινά τις παραδόσεις σε Ευρώπη λόγω φόρτου και επαναπροσδιορισμού των τελών κλπ. Θα γίνονται ζυμώσεις από τις γκρίνιες των πελατών. Για να δούμε.
https://www.helmetcity.co.uk/delivery

div400
09/01/2021, 18:58
όσοι περιμένετε (κι εγώ μέσα) παραγγελίες με την dpd, η εταιρεία παγώνει προσωρινά τις παραδόσεις σε Ευρώπη λόγω φόρτου και επαναπροσδιορισμού των τελών κλπ. Θα γίνονται ζυμώσεις από τις γκρίνιες των πελατών. Για να δούμε.
https://www.helmetcity.co.uk/delivery

χμμμ από helmetcity σε ενημέρωσαν ή από την dpd ?

εγώ περιμένω δέμα με την DPD από Αγγλία και μου δίνει ημερομηνία παράδοσης στις 20/1 (έρχεται με την οδική της υπηρεσία) ... έχει ξεκινήσει στις 7/1 και σήμερα μου λέει ότι είναι στο "International Gateway" και ο προμηθευτής με έχει ενημερώσει ήδη από την Τρίτη ότι θα επιβαρυνθώ με το ΦΠΑ όταν φτάσει η αποστολή στην Ελλάδα...

424623

viper1
10/01/2021, 13:05
Έχω την εντύπωση ότι τελος τα παρε δωσε με το ΗΒ χωρίς δασμούς.
Δυστυχώς και είχε μεγάλη αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών

https://www.aade.gr/menoy/brexit/teloneia/teloneia-brexit

george.S
10/01/2021, 15:15
Μια καλή λύση αν έχεις φίλο που μένει εκεί
Το στέλνεις σπίτι του και μετά αυτός σαν δέμα με ελάχιστα € και χωρίς έξοδα τελωνείου η το φέρνει όταν έρθει
Πήρα εξάτμιση με 35€ για το cb
Μεταφορικά είχε δωρεάν Αγγλία και 75+ για Ελλάδα
Πήγε στον φίλο μου και το έστειλε με 6€

Δεν προσπαθούσα να γλυτώσω τελωνείο αλλά τα πολύ ακριβά μεταφορικά.
Φαντάζομαι ότι με παρόμοιο τρόπο θα περνάς το τελωνείο

doctor_john
10/01/2021, 15:22
Αν εκτελωνίσεις ο ίδιος και έχεις όρεξη να συμπεριφερθείς απειλητικά κ.λπ. Μόνοι τους έχουν όλοι συμφέρον να σε γδάρουν.

Πέρνω το λάπτοπ απο bronx μέσω καναδά για να φάω και την διαφορά νομίζματος, πάει ny το ανοίγουν, βγάζουν τα χαρτιά - cd και μου το στέλνουν.
Το τι έγινε στο τελωνείο δεν λέγεται, να τους λέω το πήρα 100ε για ανταλλακτικά και να με πρήζουν 2 ώρες με αναπόδεικτες παπάτζες.
Αν δεν ήταν οι υπόλοιποι που εκτελώνιζαν πραγματικά φορτία ακόμα εκεί θα ήμουν.

bros400pgm
12/01/2021, 11:32
Μάι ερώτηση: ο φπα της Αγγλίας δεν πρέπει να αφαιρεθεί τώρα; Μιλάω για φυσικά μαγαζιά αλλά και amazon...

afasias
12/01/2021, 11:48
Το δέμα δεν έχει φτάσει αλλά είδα χτες αυτό: Parcel cleared by customs. Τί σημαίνει, ξέρει κανείς;

doctor_john
12/01/2021, 12:02
ότι ελέγχθηκε απο τελωνεία και συνεχίζει.

afasias
12/01/2021, 12:45
ότι ελέγχθηκε απο τελωνεία και συνεχίζει.

ότι χρεώθηκαν οι απαραίτητοι δασμοί;

doctor_john
12/01/2021, 13:27
που να ξέρω, λογικά θα σου πουν στην παραλαβή.

Tedvj23
13/01/2021, 15:09
https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-bretania-teloneio-dasmoi-brexit-kai-ellada?amp

afasias
13/01/2021, 19:38
https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-bretania-teloneio-dasmoi-brexit-kai-ellada?amp

Δεν πειράζει, το αόρατο χέρι θα ρυθμίσει την αγορά και η ισορροπία θα επέλθει και πάλι. Κάποιοι άγγλοι θα κλάψουν και κάποιων ευρωπαίων το χειλάκι θα γελάσει.

xbul
13/01/2021, 23:08
Σήμερα με πήραν από FedEx ότι έφτασαν κάποια πράγματα για το μηχανάκι από Αγγλία. Τους έστειλα το τιμολόγιο για να υπολογίσουν το κόστος εκτελωνισμού. Το τιμολόγιο έχει ημερομηνία του 2021 και αξία 144 λίρες. Σύντομα θα μάθω τη λυπητερή.

doctoras
21/01/2021, 17:33
Μια ευχάριστη έκπληξη σήμερα, αγόρασα ένα γρανάζι για το μηχανάκι μεσω ali 15euro. Παραλήφθηκε σε 23μέρες συμπεριλαμβανομένων αργιών, το καλύτερο πιο ήταν?? το έφερε η γενική ταχυδρομική!! κλασσικό σακουλάκι κίνας και επικολλημένο πάνω το βαουτσερ της γενικής πάνω...και όλα αυτά ενώ ηταν απλή αποστολή δηλαδή δεν υπήρχε tracking number.

Ευχάριστη έκπληξη (γιατί δε χρειάστηκε περίσσια επίσκεψη σε κατάστημα ελτα), αλλά συμπέρασμά κανένα....

ενώ παράλληλα περιμένω "μπουγιουρντί" για μια laptop motherboard που έμεινε στο τελωνείο και αναμένω να το ελευθερώσουν (με το αζημίωτο).

Tedvj23
25/01/2021, 16:54
https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-bretania-brexi-proionta-exairoyntai-dasmoys?amp

ptc
26/01/2021, 08:18
Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από πώληση μέσω eBay; Κάποια βασικά πράγματα: ποιο site χρησιμοποιείτε (uk, de, it ), ποιες ήταν χονδρικά οι χρεώσεις, αν αξίζει για ιδιώτη από Ελλάδα.

doctoras
26/01/2021, 08:47
Ειχα κάνει ερωτήσεις και εγω ηθελα να ποσταρω πραγματα και δε μου έβγαιναν στο ebay.com γιατι κρατούσε default το location usa, με συμβουλεψανε τοτε να ποσταρω μεσω του ebay.uk
Ομως τωρα που ειναι εκτος eu μπορει να υπαρχει θέμα.
Το κακο ειναι οτι το de ειναι στα αλεμανεζικα, το it στα τσιτσιλιανικα και το fr στα φραγκικα. Αν δε ξερεις την γλώσσα τους τον μπουλο.

Το καλυτερο, ξεκινα μια νεα επικοινωνια με το ebay να σε οδηγήσουν αυτοι που πρέπει και ενημέρωσε μας με ενδιαφέρει και εμενα

BLiTzER
26/01/2021, 10:10
Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από πώληση μέσω eBay; Κάποια βασικά πράγματα: ποιο site χρησιμοποιείτε (uk, de, it ), ποιες ήταν χονδρικά οι χρεώσεις, αν αξίζει για ιδιώτη από Ελλάδα.

Έχω λογαριασμό στο ebay από το 2003 με ΠΟΛΛΕΣ αγοραπωλησίες. Τα πρώτα χρόνια ήμουν Αγγλία και ήταν εξαιρετικά εύκολο. Από τότε που επέστρεψα, έκανα μόνο αγορές. Είχα δοκιμάσει 1-2 φορές να πουλήσω κάτι, αλλά κλασικά το μπουρδέλο στο οποίο ζούμε κάνει τα πάντα δύσκολα. Δεν αξίζει, κυρίως λόγω ταχυδρομείου και κόστους. Για να λάβεις κάτι από ΕΕ, εσύ πληρώνεις 4-5€. Για να το στείλεις, θα πληρώσεις 25. ;)

Δε θυμάμαι με λεπτομέρεια τα προβλήματα που αντιμετώπισα ή τα ακριβή ποσά, μπορείς να κάνεις και μια μικρή δική σου έρευνα, αλλά είχα καταλήξει στο ότι δεν αξίζει και τα παράτησα.

Για το ebay.co.uk μιλάω πάντα.

SeniorCanardo
26/01/2021, 10:43

Η προμήθεια του ebay είναι γύρω στο 10%, υπολογισμένο στην τελική τιμή + μεταφορικά.
Απαιτείται τουλάχιστον μια "φθηνή" μέθοδος αποστολής, αν θες μπορείς να προσθέσεις και άλλες μεθόδους αποστολής.
200 καταχωρήσεις/μήνα για τον ιδιώτη μετά χρέωση ανά καταχώρηση.
Την καταχώρηση την κάνεις σε όποιο ebay θες, το που θα εμφανίζεται έχει σχέση με τις επιλογές αποστολής που θα διαλέξεις μετά.
Αν δεν κάνεις αποστολές για παράδειγμα στην Γερμανία δεν θα στο εμφανίζει στο ebay.de

Το αν συμφέρει η όχι εξαρτάται από το προϊόν, το μέγεθός του (άρα και το κόστος των μεταφορικών) και σε τι τιμή πουλάει ο ανταγωνισμός.

Acacius
26/01/2021, 10:55
Ειχα κάνει ερωτήσεις και εγω ηθελα να ποσταρω πραγματα και δε μου έβγαιναν στο ebay.com γιατι κρατούσε default το location usa, με συμβουλεψανε τοτε να ποσταρω μεσω του ebay.uk
Ομως τωρα που ειναι εκτος eu μπορει να υπαρχει θέμα.
Το κακο ειναι οτι το de ειναι στα αλεμανεζικα, το it στα τσιτσιλιανικα και το fr στα φραγκικα. Αν δε ξερεις την γλώσσα τους τον μπουλο.

Αν θέλεις Ευρωπαϊκό eBay στα αγγλικά δοκίμασε το ιρλανδικό στο eBay.ie. Δε θυμάμαι το λόγο αλλά δε με κράτησε σαν επιλογή, τώρα λόγω brexit ίσως το ξανακοιτάξω.

mankam
26/01/2021, 11:06
15% ειναι η τελικη προμήθεια του ebay και 5% το paypal, συνολο 20% που πρεπει να υπολογισεις στις τιμες που πουλας αξια προιοντων και μεταφορικα, το ebay.com προσφερει αυτο το διαστημα δωρεαν καταχωρησεις χωρις χρεωση (fees), μονοδρομος για μεταφορικα σε εξωτερικο τα ελτα (παντα συστημενο) τα οποια εχουν κανει αυξηση στα μεταφορικα τελευταια, υπαρχει και η ACS με το EU Economy για χωρες της ευρωπης με καλυτερες απο ελτα τιμες, αλλα προσοχη στην ογκομέτρηση, τις τρεις διαστασεις πολλαπλασιασμο μεταξυ τους και διαιρώ με 3000 αυτο βγαζει τα κιλα.
Θυμάμαι πριν 12 χρόνια που ξεκινησα χωρις feedback τις πωλησεις με εσκισαν οι επιτήδειοι με δικαιολογιες δεν παρελαβα ηταν σπασμενο και διαφορα τετοια οποτε η τρως αρνητικη η τους κανεις τα χατηρια στην αρχη μεχρι να παρεις πολλα feedback πωλητη, εχω βγαλει απο την λιστα αποστολων ρωσια, λατινικη αμερικη, ισραηλ, και καποιες αλλες χωρες, εχει πολλους πονηρους, η αμερικη ειναι η καλυτερη αγορα απο την ευρωπη σε πωλησεις, αλλα δυστυχως καθυστερουν τις παραδοσεις και δεν ανιχνεύεται το δεμα για μεγαλο χρονικο διαστημα, (υποψιαζομαι χρεη των ελτα σε usps).
αυτα μου ηρθαν στο μυαλο...

υ.γ. υπολογισε και ενα 5-10 % μειον στις μετατροπες συναλλαγματος που κανει ο elon mask, :)

doctor_john
11/03/2021, 10:46
Μήπως έχει κάποιος εμπειρία με tracking number απο dpd?
Η αποστολή έγινε 5/1, ο πωλητής μου λέει πως η dpd το δείχνει στο τελωνείο αλλά μου έστειλε 10 ψήφιο αριθμό που τα ΕΛΤΑ και η DPD δεν αναγνωρίζουν..

έχω ζητήσει τον 14 ψήφιο ζητώντας ένα εκατομμύριο συγνώμη για τον χρόνο τους απλά σκέφτομαι μήπως τα 4 ψηφία προστίθενται απο την χώρα που πάει κ.λπ.

bros400pgm
11/03/2021, 11:08
Μήπως έχει κάποιος εμπειρία με tracking number απο dpd?
Η αποστολή έγινε 5/1, ο πωλητής μου λέει πως η dpd το δείχνει στο τελωνείο αλλά μου έστειλε 10 ψήφιο αριθμό που τα ΕΛΤΑ και η DPD δεν αναγνωρίζουν..

έχω ζητήσει τον 14 ψήφιο ζητώντας ένα εκατομμύριο συγνώμη για τον χρόνο τους απλά σκέφτομαι μήπως τα 4 ψηφία προστίθενται απο την χώρα που πάει κ.λπ.

Με DPD παραλαμβανω απο ACS. Συνηθως οταν ερχεται ελλαδα, το site της DPD, οταν κανεις την αναζητηση, στην κεφαλιδα της γραφει και ενα δευτερο tracking number, το οποιο αντιστοιχει στην ACS (δες φωτο, τον αριθμο στον κιτρινο κυκλο).

afasias
11/03/2021, 11:31
Αν δεν σου εμφανίζεται το νούμερο όπως αναφέρει ο φίλος bros400pgm (σε μένα δεν έγραφε) το τηλέφωνο που δίνει η acs για μετατροπή των κωδικών παραλαβής είναι το 2108190000

doctor_john
11/03/2021, 13:34
Δεν απαντά κανείς σε όλες τις ACS και στην DPD, ο κωδικός δεν αναγνωρίζεται πουθενά :lol:

bros400pgm
11/03/2021, 15:04
Δεν απαντά κανείς σε όλες τις ACS και στην DPD, ο κωδικός δεν αναγνωρίζεται πουθενά :lol:

Μήπως είναι λάθος ο κωδικος που σου έδωσε; Δεν πιστεύω ότι δεν φαίνεται στο site της dpd