Σύνδεση

View Full Version : How to ..... eBay

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

doctoras
12/03/2021, 07:50
feedback σχετικά με αγορές απο αγγλία να σας πω πως σε 3 αποστολές με κόστος στο 30ρι + μεταφορικά βγήκαν ελεύθερα τελωνίου δε πλήρωσα ούτε φόρο(που ανέφεραν σε κάποιο λινκ ως ειδική μεταχείριση προς την αγγλία).
Αυτό γιατί αρχή της χρονιάς υποτίθεται η αγγλία είναι στο ίδιο καθεστώς με αμερική / ασία. Τώρα τι θα συμβεί μεμονωμένα ανα αποστολή κανείς δεν ξέρει

doctor_john
12/03/2021, 08:27
Μήπως είναι λάθος ο κωδικος που σου έδωσε; Δεν πιστεύω ότι δεν φαίνεται στο site της dpd

O πωλητής μου είπε πως φαίνονται στο δικό μας τελωνείο με αυτό τον κωδικό.. Είναι κατάστημα απάντησε γρήγορα κ.λπ.

Μου έστειλε τα υπόλοιπ 4 ψηφία και βλέπω τα παρακάτω, αν θυμίζουν κάτι σε κάποιον..

426298

div400
12/03/2021, 19:56
O πωλητής μου είπε πως φαίνονται στο δικό μας τελωνείο με αυτό τον κωδικό.. Είναι κατάστημα απάντησε γρήγορα κ.λπ.

Μου έστειλε τα υπόλοιπ 4 ψηφία και βλέπω τα παρακάτω, αν θυμίζουν κάτι σε κάποιον..

426298

σε εμένα για αγορά από ΗΒ τον Ιαν21 και μεταφορά από DPD, το δέμα σταμάτησε στον σταθμό 0437 St.Exupery (εκεί που είναι και το δικό σου δηλ τώρα) και μου έστειλαν email ειδοποίηση να πληρώσω τελωνείο ( τον ΦΠΑ 24%) για τα προϊόντα και μετά συνέχισε την πορεία του προς Ελλάδα και με ACS παράδοση.

426311

ίσως να γίνει έτσι και σε αυτή την περίπτωση;

doctor_john
12/03/2021, 20:31
Kαλά δεν ψήνομαι να πληρώσω τελωνείο με αγορά 27/12 αλλά με ενδιαφέρει να έρθει επιτέλους.

doctor_john
21/03/2021, 13:40
Έχω εξελίξεις! Ξανά στο cαrcαssonne! ειναι συγκινητικό, με βλέπω να παραλαμβάνω νέο σχέδιο δίσκων σαν τα ruffles..

bros400pgm
21/03/2021, 18:24
Έχω εξελίξεις! Ξανά στο cαrcαssonne! ειναι συγκινητικό, με βλέπω να παραλαμβάνω νέο σχέδιο δίσκων σαν τα ruffles..

Είχα το ίδιο πρόβλημα με δέμα από Ισπανία (κοντέρ για ford transit). Πήγε και ηρθε ισπανια-γαλλια, 3 φορές, μέχρι να διορθώσουν την διεύθυνση και ήρθε μετά από 2 σχεδόν μήνες.
Μίλα με πωλητή ;)

doctor_john
22/03/2021, 19:03
Mόλις παραδόθηκε πίσω στο καταστημα, να δω τώρα πως θα τους στείλουν και να φαινεται ότι τους αγόρασα πριν το '21...

doctor_john
23/03/2021, 08:32
Μπορεί να βοηθήσει καποιος με περισσότερη εμπειρία;
Το παρακάτω μου το έστειλε το κατάστημα και δυσκολεύομαι να καταλάβω που προτείνει να απευθυνθώ.

"Hi I'll chase them for you tomorrow, Id like to get this resolved for you.
It's a VERY good idea to make a urgent claim for your customs payment as the item wasn't delivered.
We recently resent an item and it was impossible to stop customs charging our customer again.
So please make the customs claim as you are likely to have to pay again if we can locate the discs for you.
Kind regards Kevin

Volpad
23/03/2021, 08:47
Σου λέει να απευθυνθείς στο τελωνείο.

Λέει ότι πρόσφατα ξαναέστειλαν σε έναν πελάτη τους, και ξανασταματησε στο τελωνείο.
Λέει να κάνεις claim στο τελωνείο, ότι δεν πρέπει να πληρώσεις γιατι έκανες την αγορά το 20.

div400
23/03/2021, 18:59
σε προτρέπει να αξιώσεις την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλες για τελωνειακά (εάν έχεις πληρώσει ) δεδομένου ότι θα κληθείς να ξαναπληρώσεις όταν βρουν το δέμα και το ξαναστείλουν..

doctor_john
23/03/2021, 19:27
με διαολίζει απίστευτα το ότι δεν εννοεί να πάρει χαμπάρι μέχρι που έφτασε το πακέτο.. :lol:

μήπως να του πω να τα στείλει με royαl mαil αντί για dpd να τελειώνουμε;

doctor_john
31/03/2021, 13:39
Οπως ήταν αναμενόμενο, "θα χρειαστεί να πληρώσετε ξανα μεταφορικά.." :D

doctor_john
02/04/2021, 10:10
Ρε παιδιά έχει έρθει σε επαφή κάποιος με την DPD στην ελλαδα;
Υποτίθεται ότι έχει ελληνικά καταστήματα, αφμ κ.λπ. και 15 μέρες τώρα δεν σηκώνει κανεις τηλέφωνο όλες τις ώρες που λένε ότι είναι ανοικτά..

Περνα καποιος απο Μιχαλακοπουλου 118 να δει αν υπαρχει σαν εταιρεία;

McGyver
02/04/2021, 10:12
Υποτίθεται ότι έχει ελληνικά καταστήματα, αφμ κ.λπ. και 15 μέρες τώρα δεν σηκώνει κανεις τηλέφωνο όλες τις ώρες που λένε ότι είναι ανοικτά..

Πάρε στην ACS με τον αριθμό της DPD ;).

doctor_john
02/04/2021, 10:38
Δεν απαντα κανεις... σε όλα τα τηλεφωνα εκτός του περιστερίου που με στέλνει σε αλλο (210 8190000)..

panos_zip
02/04/2021, 11:28
Πριν 3 χρονια
Ειχα παραλαβει δεμα dpd σε καταστημα speedex στον πειραιά
Δεν ειχα συναντησει καποιο πρόβλημα.

McGyver
02/04/2021, 12:21
Τώρα συνεργάζονται με την ACS.

https://dpd.gr/gr/shipping

gasto
02/04/2021, 16:57
απο dpd παντως μιχαλακοπουλου εχω παραλαβει εγω στο σπιτι χωρις καποιο προβλημα.

Acacius
03/04/2021, 02:40
Έχει κανείς θέμα τελευταία με πακέτα που έρχονται από το εξωτερικό με ΕΛΤΑ; Περιμένω διάφορα ψιλολοΐδια τα οποία σύμφωνα με τους trackers φαίνεται να κολλάνε κυρίως μετά την άφιξη στην Ελλάδα, υποθέτω στο τελωνείο, αν και είναι χαμηλού κόστους. Ό,τι έχω παραλάβει από κούριερ μου έχει έρθει σχετικά γρήγορα.

Ξεφεύγω λίγο, αλλά κάτι που αγόρασα υποτίθεται από ευρωπαϊκή αποθήκη μου ήρθε (μετά από τεράστια παραμονή εντός Ελλάδος κι αυτό) με αυτοκολλητάκι των ολλανδικών ταχυδρομείων ότι χονδρικά "εισήχθη από χώρα εκτός ΕΕ χωρίς να γίνει τελωνειακός έλεγχος και μεταφέρεται ως έχει". Το δικό μου ήταν κάτω του ορίου των 22€ ούτως ή άλλως, αλλά ήθελα να ξέρω αν έχει φάει κανείς δασμούς σε παρεμφερή περίπτωση.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/04/2021, 04:36
Περιμένω από το Δεκέμβριο. Στο τρακινκ μου λέει οτι βρίσκονται Ελλάδα απο μέσα Φεβρουαρίου.

kostasdirt
06/04/2021, 21:49

Επειδή είμαι στο πλυντήριο μοτό που είναι ακριβώς δίπλα η DPD είναι κάθε μέρα ανοικτά Δευτέρα-Παρασκευή

Acacius
07/04/2021, 04:09
Πέτυχα αυτό (https://www.angroid.gr/android-tutorials/terastia-allagi-diavaste-oposdipote-apostoles-apo-kina-kai-teloneio-nea-provlimata-nees-lyseis), φαίνεται πως έρχονται αλλαγές στον εκτελωνισμό σε λίγο. Μάλλον είναι αποτελεσματικότερο και θα ελαφρύνουν κάπως τα τελωνεία, αλλά για όποιον φέρνει πραγματάκια από Κίνα κάθε λίγο (γκουχ), τον ψιλοήπιε.

doctor_john
07/04/2021, 07:52
Δεν λέει κατι ρε συ, γιaτί θεωρείς ότι θα τον ψιλοπιούμε; :)

Το πρόβλημα στa ελτα το δημιούργησε η διοίκηση που ενώ ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη για προσωπικό
πήρε "ενοικιαζόμενους" υπάλληλους χωρίς ειδικότητα και μετα πρότεινε εθελουσία σε 2000 μόνιμους
για να φανούν τα ελτα με χαμηλα κόστη και να πωληθούν σε ξένη εταιρεία, νομίζω γερμανική.

mikepap
07/04/2021, 09:37
https://itechnews.gr/2021/04/ola-tha-pernane-teloneio-telika-akoma-kai-ayta/

Acacius
07/04/2021, 12:38
Δεν λέει κατι ρε συ, γιaτί θεωρείς ότι θα τον ψιλοπιούμε; :)

Το πρόβλημα στa ελτα το δημιούργησε η διοίκηση που ενώ ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη για προσωπικό
πήρε "ενοικιαζόμενους" υπάλληλους χωρίς ειδικότητα και μετα πρότεινε εθελουσία σε 2000 μόνιμους
για να φανούν τα ελτα με χαμηλα κόστη και να πωληθούν σε ξένη εταιρεία, νομίζω γερμανική.

Θεωρώ ότι θα τον ψιλοπιούμε γιατί αυτομάτως ό,τι πάρεις από Κίνα ακριβαίνει κατά 23%. Δε λέω ότι είναι άδικο, απλά σε κανένα δεν αρέσει να πληρώνει παρερισσότερα απ'όσα έχει συνηθίσει. Επίσης φοβάμαι πόσο σωστά θα εφαρμοστεί το μέτρο, ή αν ο ΦΠΑ θα μπαίνει σε ανύπαρκτες τιμές που κάποιος εφηύρε.

Τα ΕΛΤΑ δεν ξέρω τι εργασιακό καθεστώς έχουν αλλά όποτε πηγαίνω σε κάποιο υποκατάστημα (προ covid εποχές) παρατηρώ ότι για τη θλιβερή ποιότητα των υπηρεσιών τους δεν ευθύνεται η υποστελέχωση. Υπάλληλοι υπάρχουν πάντα πολλοί αλλά πάνω από τους μισούς βαριούνται που ζουν και οι φιλότιμοι εργάζονται χωρίς σωστή οργάνωση.

doctor_john
21/04/2021, 21:15
Hρθαν ειδοποιητήρια για τους δίσκους με δασμούς 12,5ε + 15ε ο κόπος τους..
Φαντάζομαι θα πρέπει να τους δώσω όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ημερομηνία αγοράς και τους λόγους
που έφτασαν τώρα..

doctor_john
29/04/2021, 15:42
:eleison:

427689427690427691

σωστά μέτρα, 5.5mm λένε, 5.6mm μετράω..

giorgos.boun
29/04/2021, 20:43
:eleison:

427689427690427691

σωστά μέτρα, 5.5mm λένε, 5.6mm μετράω..
Πόσο αν επιτρέπεται;
Και από που;
Αν είναι από Κίνα αξίζει λες; Πως το βλεπεις;

doctor_john
29/04/2021, 21:22
130 λίρες το ζευγάρι από uk, 32ε μεταφορικά και 55 εκτελωνισμοί για να μην κοστίσουν 45-50 τα μεταφορικα στον κυρ Πιτερ του comet (ebαy uk).
Θα μπορούσε να είναι ~37 ο εκτελωνισμός..

Oι συγκεκριμένοι είναι παραγγελία δική του και πανε ανα 100 απο ταϊβαν.

Ωραίοι φαίνονται, δεν μπορώ να σου πω αν δεν τους χρησιμοποιήσω. Όσοι τους τρέχουν στην Αγγλία δεν έχουν παράπονο.

Για κάποιον που το σκέφτεται σαν αναλώσιμο για την πίστα, θα κανει την δουλειά του και από ταϊβαν.
Εγώ ήθελα στρογγυλούς με ακτινική διάτρηση, αυτή την αράχνη μαύρη και 5,5mm πάχος και τους έκανα παραγγελία μέσω του καταστήματος.

Δυστυχώς η EBC δεν έχει αντίστοιχο σχέδιο και οι τιμές της είναι κοντα στους golden oro της brembo που μου αρέσουν αλλα ήθελα
να αποφύγω τα 460 στην καλύτερη..

αν δεν είχα μπλέξει εξαρχής με την DPD θα ήταν εδώ απο τον Ιανουάριο και θα ήταν 32ε φθηνότεροι. (δεν τα έχω υπολογίσει στο παραπανω)
Τώρα συνεννοήθηκα με το συνήγορο καταναλωτή και σήμερα πήρε την θέση μου η αrαg σε περίπτωση που θελήσουν να κλείσουν την DPD
κλέβοντας τους πελάτες τους.

Η DPD στην ελλαδα δεν απαντά σε κανένα τηλέφωνο 15 ημέρες, τα emαil τους δεν υπάρχουν και όταν έβαλα φίλο να τα βρει
και τους έστειλα ευγενέστατα να με ενημερώσουν τι συνέβη ή να μου επιστρέψουν το ποσό, δεν πήρα απάντηση.

o_gavros
30/04/2021, 06:21
Κοίτα πόσο διαφορετικά μπορούν να σχηματίζονται οι εμπειρίες...
Εδώ και ένα χρόνο, ψωνίζω τσουβαλια ξηράς τροφής για τα γομαρια μου από ένα ρουμανικό σάιτ.
Το οποίο στέλνει με DPD. Έχω ψωνίσει πάνω από δέκα φορές και ούτε μια, ακόμα και όταν το φθινόπωρο εδώ γινόταν τις πουτανας με τις παραδόσεις, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Το θέμα βέβαια είναι αν προκύψει κάτι, σε ποιον απευθύνεσαι αν αυτός είναι λουης

Tedvj23
06/05/2021, 14:58
https://www.moneysavingexpert.com/news/2020/11/ebay-axes-paypal-sellers-bank-accounts-upping-fees/

doctoras
11/06/2021, 20:29
έφερε κανείς κράνος απο αγγλία φέτος? και αν ναι τι πλήρωσε σε δασμούς?
ενδιαφέρομαι απο helmet city

doctoras
05/07/2021, 08:59
Από την 1η Ιουλίου θα βαρύνονται μόνο με τον ΦΠΑ και όχι με τέλη εκτελωνισμού.

Μέχρι και την 30η Ιουνίου έχουμε τρείς κατηγορίες επιβαρύνσεων για τα προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες:

Αξίας έως 22 ευρώ τα οποία εισάγονται χωρίς ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού.
Αξίας από 22,01 – 150 ευρώ τα οποία βαρύνονται με ΦΠΑ και με τέλη εκτελωνισμού Αξίας άνω των 150 ευρώ που βαρύνονται με ΦΠΑ, δασμούς και τέλη εκτελωνισμού.

Από την 1η Ιουλίου 2021 θα έχουμε δύο κατηγορίες προϊόντων που προέρχονται από τρίτε χώρες:

Αντικείμενα αξίας έως 150 ευρώ, που βαρύνονται μόνο με ΦΠΑ
Αντικείμενα αξίας άνω των 150 ευρώ που βαρύνονται με ΦΠΑ, δασμούς και τέλη εκτελωνισμού.

https://www.sofokleousin.gr/oles-oi-allages-stis-agores-apo-kina-amazon-ebay-apo-tin-1i-iouli

gasto
05/07/2021, 11:48
Από την 1η Ιουλίου θα βαρύνονται μόνο με τον ΦΠΑ και όχι με τέλη εκτελωνισμού.

Μέχρι και την 30η Ιουνίου έχουμε τρείς κατηγορίες επιβαρύνσεων για τα προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες:

Αξίας έως 22 ευρώ τα οποία εισάγονται χωρίς ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού.
Αξίας από 22,01 – 150 ευρώ τα οποία βαρύνονται με ΦΠΑ και με τέλη εκτελωνισμού Αξίας άνω των 150 ευρώ που βαρύνονται με ΦΠΑ, δασμούς και τέλη εκτελωνισμού.

Από την 1η Ιουλίου 2021 θα έχουμε δύο κατηγορίες προϊόντων που προέρχονται από τρίτε χώρες:

Αντικείμενα αξίας έως 150 ευρώ, που βαρύνονται μόνο με ΦΠΑ
Αντικείμενα αξίας άνω των 150 ευρώ που βαρύνονται με ΦΠΑ, δασμούς και τέλη εκτελωνισμού.

https://www.sofokleousin.gr/oles-oi-allages-stis-agores-apo-kina-amazon-ebay-apo-tin-1i-iouli

Δηλαδη αν παρω κατι αξιας 100 ευρω απο αμερικη και ερθει με μεταφορικη(dhl πχ) δε θα εχει εξοδα εκτελωνισμου?

doctor_john
05/07/2021, 12:08
Στο σύνολο του κόστους εισαγωγής. Αυτό περιλαμβάνει και τα μεταφορικά.

billyka
05/07/2021, 17:54
Σε 120 ευρω αγορα απο Αμερικη πληρωσα 48 ευρω τελωνειο.Σε αγορα απο Ebay με την μεθοδο αποστολης ''Via global shipping program'' προπληρωσα τελωνειο(λιγοτερα απο οσα θα πληρωνα εδω) και μου ηρθε στην πορτα μου χωρις καμια εξτρα χρεωση

gasto
05/07/2021, 23:02
Ναι σορρυ με μεταφορικα εννοουσα.Απλα η dhl αποστολη εχει επιλογη προπληρωμης τελωνειου +35€.Αλλα αν ισχυει αυτο που γραφτηκε και δε περνα τελωνειο δε βλεπω γιατι να προπληρωσει καποιος τον εκτελωνισμο.

lospsi
06/07/2021, 06:33
Αγόρασα από UK (από μαγαζί) πράγματα αξίας 60Ε (μάζι με μεταφορικά, περίπου 43Ε η αξία των πραγμάτων). Τελωνείο μου έβγαλε να πληρώσω ΦΠΑ για 43 ευρώ και 15Ε έξοδα εκτελωνισμού. Σύνολο 25Ε περίπου. Εννοείται ότι Αγγλία αφαίρεσαν τον δικό τους ΦΠΑ. Αγορά πριν 1/7

lospsi
06/11/2021, 20:41
Παιδιά, έχει ψωνίσει κανείς πρόσφατα από UK?
Έχω πάρει πάρει κάτι βίδες και ένα μανουαλ για το μηχανάκι (από διαφορετικούς πωλητές) αλλά ακόμα δεν έχει έρθει τπτ!
Μιλάμε για παραγγελίες 50+ μέρες...

div400
06/11/2021, 20:46
Έχω πάρει πάρει κάτι βίδες και ένα μανουαλ για το μηχανάκι (από διαφορετικούς πωλητές) αλλά ακόμα δεν έχει έρθει τπτ!

σου έχουν δώσει αριθμό αποστολής ή έστω φορέα/εταιρεία;

nktR
06/11/2021, 20:46

δεν θέλω να σε στεναχωρήσω...
εγώ το έχω ξεπεράσει...

Παραγγελία από 30 Αυγούστου και ακόμα είναι στο τελωνείο

o_gavros
27/11/2021, 16:22
εχει κάποιος κανένα τηλέφωνο που διαπιστωμένα να το απαντάνε για το τελωνείο στο Ελ.Βελ.;
Εχω καλέσει 4-5 αριθμούς που εχω βρει δεξιά και αριστερά και ο μοναδικός που απαντήθηκε η κλήση, αφου με ρώτησαν αν πρόκειται για δέμα μεσω ΕΛΤΑ με παρέπεμψαν σε ενα επόμενο τηλέφωνο που με το πρωτο χτύπημα μπαίνει στο κατειλημμένο μπιπ-μπιπ.
Εχω ενα δεματάκι ευτελούς αξίας σε χρήματα <10€ (συναισθηματικής όμως για μένα) απο τις αρχές του μήνα (4/11) κολλημένο στο τελωνείο. Έμαθα ότι είναι στο τελωνείο απο τους ΕΛΤΑδες που πηρα να ρωτησω τι και πως.

div400
27/11/2021, 17:14
εχει κάποιος κανένα τηλέφωνο που διαπιστωμένα να το απαντάνε για το τελωνείο στο Ελ.Βελ.;
Εχω καλέσει 4-5 αριθμούς που εχω βρει δεξιά και αριστερά και ο μοναδικός που απαντήθηκε η κλήση, αφου με ρώτησαν αν πρόκειται για δέμα μεσω ΕΛΤΑ με παρέπεμψαν σε ενα επόμενο τηλέφωνο που με το πρωτο χτύπημα μπαίνει στο κατειλημμένο μπιπ-μπιπ.
Εχω ενα δεματάκι ευτελούς αξίας σε χρήματα <10€ (συναισθηματικής όμως για μένα) απο τις αρχές του μήνα (4/11) κολλημένο στο τελωνείο. Έμαθα ότι είναι στο τελωνείο απο τους ΕΛΤΑδες που πηρα να ρωτησω τι και πως.

δεν θα μιλήσεις με το τελωνείο...με τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να μιλήσεις....στην δική τους "αποθήκη" είναι και ας λένε ότι είναι τελωνείο
απλά δεν έχει έρθει ακόμα η σειρά του....
είναι μπελάς και χρονοβόρο να εμπλακείς στην διαδικασία ως ιδιώτης ... εάν μπορείς να περιμένεις άστο να πάρει την πορεία του θα σου πρότεινα εγώ...

o_gavros
27/11/2021, 17:23
δεν εχω το χρόνο να τρέχω απο τον Πειραιά στο αεροδρόμιο για να μου σηκώνουν την πίεση οι τελωνηδες.
Με αυτό σα δεδομένο, πως να πείσω τον επόμενο ελτα που θα σηκώσει το τηλέφωνο να μη μου λέει σάλια και να μου δώσει μια ημερομηνία παραδοσης; έστω και κατα προσέγγιση.
Το δεματάκι ειναι πληρωμενο εννοείται.

div400
27/11/2021, 17:29
δεν θα μιλήσεις με το τελωνείο...με τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να μιλήσεις....στην δική τους "αποθήκη" είναι και ας λένε ότι είναι τελωνείο
....

διευκρινίζω: εννοώ ότι ως φυσικό εμπόρευμα είναι σε σημείο/καλάθι/παλέτα όπου είναι οι αποστολές που υπόκεινται σε τελωνειακές διαδικασίες πριν την εισαγωγή τους...
ο τελωνειακός έλεγχος και η βεβαίωση τελών γίνεται με λίστες και μηχανογραφικά. ως φυσικό εμπόρευμα θα πάει στο τελωνείο μόνο εάν το ζητήσουν για έλεγχο αξίας/περιεχομένου

div400
27/11/2021, 17:32
δεν εχω το χρόνο να τρέχω απο τον Πειραιά στο αεροδρόμιο για να μου σηκώνουν την πίεση οι τελωνηδες.
Με αυτό σα δεδομένο, πως να πείσω τον επόμενο ελτα που θα σηκώσει το τηλέφωνο να μη μου λέει σάλια και να μου δώσει μια ημερομηνία παραδοσης; έστω και κατα προσέγγιση.
Το δεματάκι ειναι πληρωμενο εννοείται.

δεν θα τον πείσεις απλά γιατί ούτε και εκείνος θα ξέρει ....
(και δεν τον νοιάζει και τα ακούει αυτά 100 φορές την ημέρα και ωχ μωρέ αδερφέ που θες να πληροφορηθείς κιόλας... και @#$^) :D

o_gavros
27/11/2021, 19:24
Κατάλαβα...ινσαλά και άξονας παλι

Acacius
19/12/2021, 00:58
Είχα καιρό να μπω στο eBay και σήμερα πρόσεξα ότι στο watchlist που είχα αποθηκευμένα διάφορα πράγματα για να τα έχω υπ'όψιν, έχουν εξαφανιστεί τα περισσότερα. Πρέπει να είχα 100+ και έχουν μείνει 17.

Πριν στείλω μήνυμα στο support, έχει τύχει σε κανέναν, ή έκανα καμία εκκαθάριση και είμαι στα πρώτα στάδια Alzheimer;

billyka
19/12/2021, 02:06
Μηπως αυτα που ειχες στο watchlist πολυ απλα δεν υπαρχουν πλεον γιατι πουληθηκαν?

doctor_john
19/12/2021, 08:33
Αφαιρούνται όταν έχει περάσει καιρός γιατί μπορεί να μην υπάρχουν, να έκλεισε το "κατάστημα" που τα είχε ή απλά
να φαίνονται σαν κρατήσεις και να μην είναι "καθαρό" το κατάστημα για τον επόμενο χρόνο.

Είναι πιθανό να σου έχουν στείλει εναλλακτικές προτάσεις στο email σου, σαν διαφημίσεις.

Έχω πολλά χρόνια 1-2 αντικείμενα στο com και το οχημάτων, στο co.uk και στο de έχουν σβήσει κατα καιρούς
κοντά στο εξάμηνο. Αγγελίες από καταστήματα του aliexpress (στο ebay εννοώ) έχουν σβήσει και σε μικρότερο χρόνο.

gasto
19/12/2021, 12:47
εγω να ρωτησω αν εχει παρει κανεις τωρα τελευταια τπτ απο αγγλια και ποσο καιρο εκανε να ερθει?εχω δυο παραγγελιες με απλο ταχυδρομειο η μια εκλεισε διμηνο αλλα εκανα refund και η αλλη ειναι στο μηνα και μαλλον και αυτη παει για επιστροφη χρηματων.

doctor_john
19/12/2021, 14:18
Θέλει υπομονή γιατί δεν τα ξεχωρίζουν σε μικρής και μεγάλης αξίας και έτσι τα παρκάρουν σε άλλα αεροδρόμια εκτός κ.λπ.

billyka
19/12/2021, 14:30
Να ρωτησω επ ευκαιριας παρηγγειλε κανεις απο Αγγλια και αν ναι ποσο του ηρθε τελωνειο?

rainmike
19/12/2021, 17:26
Να ρωτησω επ ευκαιριας παρηγγειλε κανεις απο Αγγλια και αν ναι ποσο του ηρθε τελωνειο?

Εξαρτάται τι θα παραγγείλεις ,ποσο θα κοστισει και πως θα αποσταλεί

billyka
19/12/2021, 17:30
Μαλιστα...αστο καλυτερα δλδ..

bros400pgm
19/12/2021, 17:42
Μαλιστα...αστο καλυτερα δλδ..

Αρκετουτσικα πραγματα που παρακολουθω, στο checkout εχουν και το χρηματικο ποσό των δασμων, οπότε εχεις μια ιδεα της συνολικης αξιας ;)

billyka
19/12/2021, 17:46
Aυτο δεν ισχυει μονο στα ''via global shipping program''? Γιατι και γω παρακολουθω πραγματα αλλα το μονο που εχει ειναι τα εξοδα αποστολης

bros400pgm
19/12/2021, 17:47
Ναι, ειναι αναλογα τι κοιτας βεβαια :)

div400
19/12/2021, 18:34

θεωρείς δεδομένο ότι θα επιβαρυνθείς με τον ΦΠΑ 24% επί της αξίας τιμολογίου ( αξία προϊόντων + μεταφορικά) και ανάλογα με την εταιρεία και την υπηρεσία αποστολής Χ€ για τα τελωνειακά έξοδα...
εάν δε, τα προϊόντα που αγόρασες εμπίπτουν σε κάποια ειδική δασμολογική κλάση, τότε πλέον του ΦΠΑ θα έχεις και δασμούς....

billyka
19/12/2021, 19:13
Τι εννοεις ειδικη δασμολογικη κλαση?

rainmike
19/12/2021, 19:34
Εαν μπορεις να το βρεις απο καποια χωρα εντος ΕΕ απεφυγε το UK.
Απο οτι εχω καταλαβει για αγορές μικροτερες των 150 ευρώ μαζι με τα μεταφορικά,μπορεις να πληρώσεις το vat απευθειας στο ebay.
Αλλά και παλι για dhl έχω ακουσει οτι στελνουν ραβασάκια με extra χρεώσεις μετά την παραλαβή.
Οπότε ειναι λίγο περιπλοκα τα πραγματα.

div400
19/12/2021, 20:32
Τι εννοεις ειδικη δασμολογικη κλαση?

κάποια προϊόντα (πχ τσιγάρα / καπνός) επιβαρύνονται πέραν του ΦΠΑ και με επιπλέον δασμούς εισαγωγής ... εάν μιλάμε για προϊόντα γενικής χρήσης /κατανάλωσης πιθανότατα δεν έχουν δασμούς....

billyka
19/12/2021, 20:35
Κυριως κοιταω για πραγματα σχετικα με μοτο,εξατμισεις,πραγματα απο μοτερ και επισης ολοσωμες φορμες

kotsosre
19/12/2021, 23:30
Ξεχάστε εντελώς Αγγλία.
Διαγράψτε το ebay.co.uk και ebay.com.

Ebay.it,ebay.de,ebay.fr ότι θέλετε.

Acacius
24/12/2021, 02:02
Είχα καιρό να μπω στο eBay και σήμερα πρόσεξα ότι στο watchlist που είχα αποθηκευμένα διάφορα πράγματα για να τα έχω υπ'όψιν, έχουν εξαφανιστεί τα περισσότερα. Πρέπει να είχα 100+ και έχουν μείνει 17.

Πριν στείλω μήνυμα στο support, έχει τύχει σε κανέναν, ή έκανα καμία εκκαθάριση και είμαι στα πρώτα στάδια Alzheimer;

Λοιπόν το Alzheimer μπορεί να περιμένει. Κοιτάω σήμερα και ώ, του θαύματος, το watchlist αυξήθηκε χωρίς καμία παρέμβαση από 17 σε 36 αντικείμενα. Ελπίζω να μου ξαναβρούν και τα υπόλοιπα χωρίς να χρειαστεί να asshole-ηθώ, έτσι ώστε να τα κοιτάζω χωρίς να τα αγοράζω και για τα επόμενα χρόνια.

Το αναφέρω σε περίπτωση που υπάρχει κι άλλος τυχερός με παρόμοια συμπτώματα.

ΓιώργοςΤΤ
24/12/2021, 08:53
Aυτο δεν ισχυει μονο στα ''via global shipping program''? Γιατι και γω παρακολουθω πραγματα αλλα το μονο που εχει ειναι τα εξοδα αποστολης

Αν αγοράσεις κάτι που εντάσσεται στο global shipping program, στην ουσία πληρώνεις όλους τους δασμούς στο ebay, όποτε έρχεται κανονικά χωρίς κάτι έξτρα.

Το πρόβλημα είναι ότι πηγαίνει στα εκτός ΕΕ, όπου υπάρχει τεράστια αναμονή στην διαλογή λόγω όγκου και ταυτόχρονα μειωμένου σε σχέση με το παρελθόν προσωπικού.

rainmike
24/12/2021, 14:09
Αν αγοράσεις κάτι που εντάσσεται στο global shipping program, στην ουσία πληρώνεις όλους τους δασμούς στο ebay, όποτε έρχεται κανονικά χωρίς κάτι έξτρα.

Το πρόβλημα είναι ότι πηγαίνει στα εκτός ΕΕ, όπου υπάρχει τεράστια αναμονή στην διαλογή λόγω όγκου και ταυτόχρονα μειωμένου σε σχέση με το παρελθόν προσωπικού.

Ισχυει παραγγειλα κατι απο Αμερική, σταλθηκε με USPS και τελικα θα παραλαβω απο UPS.Πλήρωσα τα πάντα στο ebay και δεν ειχα επιπλεον χρεωση,
Το προβλημα ήταν οτι μεχρι να λάβω το ειδοποιητηριο το tracking ηταν πρακτικα αγνωστο γιατι αλλο tracking χρησιμοποιουν στο USPS και αλλο στο UPS

rainmike
25/02/2022, 10:54
Παιδιά προσοχή οταν παραγγελνετε με fedex ,σας χρεωνουν φορους που πληρωνονται ηδη στο ebay.
Με dhl και ups δεν πληρώνεις τιποτα.

ΓιώργοςΤΤ
25/02/2022, 12:02
Κάνε dispute στο ebay, θα τα πάρεις πίσω.

billyka
14/07/2022, 23:16
Καλησπέρα συμφορουμίτες και συμφορουμίτησες! Έχει πουλήσει κάποιος απο σας μεσω ebay να με κατατοπίσει?Δεν βγαζω ακρη με τα shipping cost και τις επιλογές που εχει να επιλεξω

panavour
21/10/2022, 10:43
Ερώτηση.
Έχει αγοράσει από AliExpress κανείς από Κίνα, κάτι αξίας πάνω από 22 ευρώ??? Θέλω να πάρω κάτι γύρω στα 30 ευρώ με μεταφορικά,θα πληρώσω τίποτα για τελωνείο κλπ??

ΓιώργοςΤΤ
21/10/2022, 11:00
Κάτω από 150€, δεν πληρώνεις κάτι επιπλέον.

doctor_john
21/10/2022, 11:11
Ναι, ο φόρος είναι ποσοστό του συνόλου των χρημάτων που θα δώσεις (προϊόν και μεταφορικά) συν τα έξοδα εκτελωνισμού.
Στα μικρά ποσά που εκτελωνίζονται μαζικά (ελτα) υπάρχει κάποιο σταθερό ποσό που πληρώνεις.

Στις μεταφορικές, που δεν έχουν αποκλειστικό δικαίωμα εκτελωνισμού*, προσπαθούν να σε χρεώσουν έξοδα τυπικού εκτελωνισμού
σαν να είναι ένα φορτίο και φυσικά αυτό κοστίζει σε εσένα άσχετα αν η "δουλειά" που σου χρεώνουν είναι αστεία σαν να μεταφέρουν
τα χαρτιά από το ένα γραφείο στο άλλο.

* είναι δικαίωμα του καθενός να αναλάβει ο ίδιος τον εκτελωνισμό, το δηλώνει στο γραφείο άφιξης της μεταφορικής και παρίσταται την ημέρα
που θα έρθει το φορτίο για να παλέψει με όποιον είναι εκεί για να πάρει τα χαρτιά που του ανήκουν, συχνά με ένα μικρό (πχ 15ε) κόστος και να
προχωρήσει ο ίδιος τον εκτελωνισμό.

Προφανώς κάτι τέτοιο έχει μικρή διαφορά αν υπολογίσεις τον χρόνο σου και τα έξοδα μετάβασης στο τελωνείο, απλά δεν δίνεις τα χρήματα στην μεταφορική.
Οι υπάλληλοι της μεταφορικής θα παλέψουν μέχρι τέλους για να μην σου δώσουν τα χαρτιά σου. Είναι λογικό αν υπολογίσεις ότι από πχ 2000 μικρά αντικείμενα
κερδίζουν 2000 x 5ε και έχουν έξοδα ενώ αν τα εκτελωνίσουν οι ίδιοι 2000 x 60ε χωρίς έξοδα ;)

υγ: Γιώργο αν έχει αλλάξει κάτι και πλέον τα ποσά κάτω από 150ε δεν εκτελωνίζονται, σε παρακαλώ δείξε μου ή κατεύθηνε με να βρώ το σχετικό διάταγμα
γιατί έχω διάφορα κάτω από τα 150ε που έρχονται.

ΓιώργοςΤΤ
21/10/2022, 11:29
Ψάξε στο επίσημο site των ΕΛΤΑ.

Όλα τα eshop, για να έχουν δικαίωμα λειτουργίας εντός ΕΕ, εισπράττουν τον ΦΠΑ για λογαριασμό της χώρας και τον αποδίδουν σε αυτή, νομίζω από 01 Ιουλίου 2021.

panavour
21/10/2022, 11:30
https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

doctor_john
21/10/2022, 11:32
Αυτό το ξέρω, ψωνίζουμε όμως από eshop; νομίζω ψωνίζουμε χονδρική από πωλητές όπως του aliexpress

ΓιώργοςΤΤ
21/10/2022, 11:35
https://m.naftemporiki.gr/story/1744908

ΓιώργοςΤΤ
21/10/2022, 11:36
Αν διαβάσεις κάτω κάτω, θα δεις ότι οι τιμές που διαβάζεις στο Ali express, περιλαμβάνουν ΦΠΑ που για την χώρα μας είναι 24%.

Η χονδρική πώληση γίνεται στο Ali Baba.

doctor_john
21/10/2022, 11:59
To Ειδικό καθεστώς εισαγωγής (import one stop shop–IOSS) εννοείς;
Δεν κατάφερα να δω κάτι άλλο.. οι δικές μου εισαγωγές από το Πάσχα μέχρι σήμερα έχουν εκτελωνιστεί με βάση το σύνολο των εξόδων που έκανα
εκτός EU. Mόνο μερικές κάτω από 10ε πέρασαν με ένα τυπικό 2,5ε

ΓιώργοςΤΤ
21/10/2022, 12:05
Ναι, έτσι ονομάζεται.

Καθιερώθηκε για να μην κολλάνε δέματα μικρής αξίας που απλά έπρεπε να αποδοθεί στο κράτος ο ΦΠΑ.

gasto
21/10/2022, 22:35
Ερώτηση.
Έχει αγοράσει από AliExpress κανείς από Κίνα, κάτι αξίας πάνω από 22 ευρώ??? Θέλω να πάρω κάτι γύρω στα 30 ευρώ με μεταφορικά,θα πληρώσω τίποτα για τελωνείο κλπ??

τσεκαρε τροπο αποστολης,εγω πηρα ενα συμπιεσομετρο το οποιο ηρθε μεσω ολλανδιας και δε πληρωσα τπτ επιπλεον

Tedvj23
22/10/2022, 10:48
τσεκαρε τροπο αποστολης,εγω πηρα ενα συμπιεσομετρο το οποιο ηρθε μεσω ολλανδιας και δε πληρωσα τπτ επιπλεον

Πολλα(και χωρις να το αναγραφουν καπου μερικες φορες και το βλεπεις στο tracking ξαφνικα...) πανε ποια απο ολλανδια πρωτα και μετα σε εμας ελλαντα...

Υ.γ.Απο αμερικη,κινα,αυστραλια,ινδονησια ακομα και απο ευρωπαικη χωρα μπορει να σταλει ολλανδια και μετα εδω μου εχει γινει και το λεω κατι παίζει μαλλον...

doctoras
23/10/2022, 17:36
απο το aliexpress άφοβα, απο 01/07/21 έχει ενσωματώσει σε όλα τα προιόντα τον φόρο που απαιτείται αναλογα με την χώρα. Σε εμάς όλα έρχονται ελεύθερα απο τέλη και φόρους

Το ebay δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο οπότε την έτρωγες, πέρσι τουλάχιστο, έχω να ψωνίσω απο τότε οπότε δεν ξέρω τι έχει γίνει

ΓιώργοςΤΤ
23/10/2022, 18:39
Το ebay, έχει το international shipping program. Για αγορές εκτός ΕΕ που επιφέρουν τελωνειακούς δασμούς, πληρώνεις τα πάντα στο ebay.

Πληρώνεις δηλαδή, αλλά ξέρεις τί πόσο πριν προχωρήσεις στην αγορά.

motojojo
04/11/2022, 11:09
Έχει ψωνίσει κανείς προσφατα στο ebay πληρώνοντας με paypal; Γιατι όταν επιλέγω paypal για πληρωμη με πάει στο site να κανω login στο λογαριασμό μου και να επιβεβαιωσω την πληρωμη αλλά η πληρωμη δεν γίνεται ποτέ. Βγαινει το εικονιδιο με το Thanks for using paypal και δεν τελειώνει ποτέ.

Μέχρι πριν λίγους μήνες δεν γινοταν αυτό, μέσα από το ebay γινόταν η πληρωμη και όλα καλά. Άλλαξε κάτι; Γιατι παραμενει το paypal στις επιλογες.
Με πιστωτικη κανένα προβλημα.

Volpad
04/11/2022, 11:35
Προχθές, χωρίς πρόβλημα.

Tedvj23
04/11/2022, 14:57
Δοκιμασε και απο .com και απο co.uk και γενικα απο αλλοy να κανεις login και να προχωρήσεις στην αγορα..
Μια χαρα δουλευει σε μενα παντου..:beer:

atithasos2
14/11/2022, 21:50
απο το aliexpress άφοβα, απο 01/07/21 έχει ενσωματώσει σε όλα τα προιόντα τον φόρο που απαιτείται αναλογα με την χώρα. Σε εμάς όλα έρχονται ελεύθερα απο τέλη και φόρους

Το ebay δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο οπότε την έτρωγες, πέρσι τουλάχιστο, έχω να ψωνίσω απο τότε οπότε δεν ξέρω τι έχει γίνει

ουτε τελη εκτελωνισμου πληρωνεις?

Bowleno
20/12/2022, 19:42
Έβαλα παραγγελία πριν λίγο για τούτο εδώ (https://www.aliexpress.com/item/1005002873849014.html?spm=a2g0o.detail.0.0.5ebc779c7Va2dz&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.291025.0&scm_id=1007.13339.291025.0&scm-url=1007.13339.291025.0&pvid=832e458d-a70f-483f-90b8-174dc0b2f8ce&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreThisSeller,scm-url:1007.13339.291025.0,pvid:832e458d-a70f-483f-90b8-174dc0b2f8ce,tpp_buckets:668%232846%238114%231999&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000022572924097%22%2C%22sceneId%22%3A%223339%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%2162.46%2131.23%21%21%21%21%21%40210323b216698323930513780e5a7e%21120000225729 24097%21rec) να είμαι ήσυχος σε ότι αφορά το site; Θα έχω θέματα με τελωνεία; είναι σχετικά μικρό το κόστος του.

karellen
20/12/2022, 21:28
Έβαλα παραγγελία πριν λίγο για τούτο εδώ (https://www.aliexpress.com/item/1005002873849014.html?spm=a2g0o.detail.0.0.5ebc779c7Va2dz&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.291025.0&scm_id=1007.13339.291025.0&scm-url=1007.13339.291025.0&pvid=832e458d-a70f-483f-90b8-174dc0b2f8ce&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreThisSeller,scm-url:1007.13339.291025.0,pvid:832e458d-a70f-483f-90b8-174dc0b2f8ce,tpp_buckets:668%232846%238114%231999&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000022572924097%22%2C%22sceneId%22%3A%223339%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%2162.46%2131.23%21%21%21%21%21%40210323b216698323930513780e5a7e%21120000225729 24097%21rec) να είμαι ήσυχος σε ότι αφορά το site; Θα έχω θέματα με τελωνεία; είναι σχετικά μικρό το κόστος του.

99% θα σου 'ρθει απροβλημάτιστα,μέχρι και κράνος για σκι δεν πέρασε Τελωνείο.Επίσης κάτι γίνεται με τον Αλή και όλα τα πακέτα μου φθάνουν σε 20 ημέρες πλέον. :uplate:

Pardalotzatziki
20/12/2022, 23:31
Τωρα που τα πληρωνουμε στο ebay, περναει απο Τελωνειο εστω τυπικά; Εχω ενα απο Αγγλια που καθυστερει πολυ.

Bowleno
21/12/2022, 02:21
99% θα σου 'ρθει απροβλημάτιστα,μέχρι και κράνος για σκι δεν πέρασε Τελωνείο.Επίσης κάτι γίνεται με τον Αλή και όλα τα πακέτα μου φθάνουν σε 20 ημέρες πλέον. :uplate:

:uplate: 20 μέρες; :uplate: τι διάολο, με ιδιωτικές πτήσεις τα φέρνουν; :lol:
Καλά θα είναι να το έχω με την παραλαβή της νέας μότο. :beer:

rainmike
21/12/2022, 08:15

Τα πάντα περνάνε τελωνειο απο χώρες εκτος ευρωπαικής ένωσης.
Η διαφορά είναι οτι τα προιοντα με εμπορική αξια μικρότερη η ιση των 150 ευρώ δεν υποκεινται σε τελωνειακους δασμους αλλα
μονο σε φόρο.

karellen
21/12/2022, 09:34
Τα πάντα περνάνε τελωνειο απο χώρες εκτος ευρωπαικής ένωσης.
Η διαφορά είναι οτι τα προιοντα με εμπορική αξια μικρότερη η ιση των 150 ευρώ δεν υποκεινται σε τελωνειακους δασμους αλλα
μονο σε φόρο.

Μάλλον έχεις δίκιο,εννοούσα ότι δεν φρενάρονται στο τελωνείο.Όσο για το 'εκτος ευρωπαικής ένωσης' τα αγαθά του Αλή περνάνε μέσω Ουγγαρίας.

karellen
21/12/2022, 09:36
Καλά θα είναι να το έχω με την παραλαβή της νέας μότο. :beer:
Από το ali? :uplate:
Καλορίζικη

ΓιώργοςΤΤ
21/12/2022, 19:44
Από την στιγμή που πληρώνουμε τον ΦΠΑ στο εκάστοτε e shop, δεν σταματάνε στο τελωνείο.

Από Ουγγαρία έρχονται λόγω συμφωνίας του Alo express. Άθλια ταχυδρομεία, μου έχουν χάσει δέμα δύο φορές και μάλιστα την μια το Ali express δεν μου έδωσε τα χρήματα από το dispute γιατί φαινόταν συνέχεια σε transit. Ποσό της πλάκας ευτυχώς.

Bowleno
22/12/2022, 19:20
Από το ali? :uplate:
Καλορίζικη

Πάει ο καφές για πολλοστή φορά, βγήκε από την μύτη :moutza:
Παραγγέλθηκε, πληρώθηκε, 3 Γενάρη παίρνουμε πινακίδα :beer:
Επί της ευκαιρίας, στο ίδιο site είδα κάτι ωραία μανιτάρια προστασίας, αξίζει να τα βάλω; πιάνουν στο πλαίσιο και το ψιλοφοβάμαι σε ενδεχόμενη πτώση (μακριά μας!) για στρέβλωση στο πλαίσιο.....
Για πείτε οι έχοντες τέτοια

Panos76
23/12/2022, 11:14
πιάνουν στο πλαίσιο και το ψιλοφοβάμαι σε ενδεχόμενη πτώση (μακριά μας!) για στρέβλωση στο πλαίσιο.....
Για πείτε οι έχοντες τέτοια

Αυτό μου το είχαν πει και εμένα στην αντιπροσωπεία της χόντα όταν σκεφτόμουν να βάλω της givi.

Τελικά έβαλα κάγκελα.

Bowleno
23/12/2022, 11:55
Αυτό μου το είχαν πει και εμένα στην αντιπροσωπεία της χόντα όταν σκεφτόμουν να βάλω της givi.

Τελικά έβαλα κάγκελα.

Οπότε το αφήνω, τεπόζιτα τιμόνια κλπ μαζεύονται, το πλαίσιο όμως όχι....
Κάγκελα για δαύτο δεν ε έχει πάρει το μάτι μου και θα δείχνει και εντελώς χάλια κιόλας

rainmike
12/01/2023, 15:06
Παιδιά ποσο ραντομ ειναι η φαση των τελωνειακων δασμών πραγματικά.
Πριν απο ενα μηνα για πακετο συνολικής αξίας 230 ευρώ απο Ιαπωνία που σταλθηκε με Japan post
πλήρωσα στο ταχυδρομείο 15 ευρώ.
Το πακέτο περασε τελωνειο κανονικότατα.
Πριν απο 6 μέρες παράγγειλα δέμα συνολικής αξιας 297 ευρώ με συνολική χρεωση δασμών 112 ευρώ.
Το συγεκριμένο δέμα στάλθηκε με japan post αλλά το ανέλαβε η ελτα courier και οχι τα ελτα.
Δεν μπορω να καταλάβω καν γιατι το ανέλαβε η courier.
Εν τω μεταξύ ελτα και ελτα courier χρησιμοποιουν το ίδιο tracking ,οποτε το πήρα αργα χαμπάρι.