Σύνδεση

View Full Version : How to ..... eBay

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

virus
22/08/2017, 19:18
εχουν αγριεψει τωρα αλλα κανουν και τραγελαφικα.

αν πληρωσεις με import charges δεν εχει τελωνειο. τουλαχιστον ετσι ηταν μεχρι πριν κανα μηνα. τωρα εχουν αλαξει τα πραματα και θελουν να βγαλουν κανα φραγκο. μην σε παρω στον λαιμο μου περι import charges.

yes-u
22/08/2017, 20:04
έχει αγοράσει κανείς τώρα τελευταία από Αμερική μέσω ebay;

θέλω να πάρω κάτι μικρού κόστους (κανά εικοσάρικο) αλλά δεν θυμάμαι τι παίζει με τα τελωνεία

Ετούτο μήνα αγορά ρολογιού χωρίς συσκευασία, σε φάκελο με φουσκάλες, κατευθείαν γραμματοκιβώτιο...αξία 54ε

Coyote.V
22/08/2017, 20:09
Εμένα μέχρι 20€ από Κίνα απλά καθυστέρησαν πολύ πριν ένα μήνα. Παρέλαβα με 20 μέρες καθυστέρηση, μάλλον λόγω αδειών. Το γράφω γιατί γκρινιάζω τελευταίος πριν την ερώτηση του Ζεύκα

Ζεύκας
22/08/2017, 20:10
Ετούτο μήνα αγορά ρολογιού χωρίς συσκευασία, σε φάκελο με φουσκάλες, κατευθείαν γραμματοκιβώτιο...αξία 54ε

φανταζομαι δεν σταμάτησε στο τελωνείο

τέσπα έκανα μια μικροαγορά και βλέπουμε

teogtp
22/08/2017, 20:29
Εγώ πλήρωσα τους φόρους στο checkout.
Πάντως ότι έχει έρθει στα χέρια μου απο Κίνα μεριά έχει καπέλο.

el-Gatto
22/08/2017, 21:45
http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF% 84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.aspx

Ζεύκας
22/08/2017, 21:51
http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF% 84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.aspx

άρα ό,τι είναι από έμπορο μέχρι 22ε περνάει αέρα. θένκς

nikos_abel
13/12/2017, 10:12
Αγαπημένα μου τέκνα.

Ως άσχετος έκανα και εγώ την πρώτη μου αγορά από το παγκόσμιο αυτό μαγαζί.

Ποιο καλό παιδί θα με συμβουλέψει πως θα κάνω το international tracking που προσφέρεται;

Χίλιες ευχαριστίες.

teogtp
13/12/2017, 10:37
Βρε μπαρμπα μυτουση..... :p το ebay δεν είναι μαγαζί, hosting κάνει σε πωλητές.
Το τρακ στο δίνει ο πωλητής και ανάλογα την μεταφορική(αν είναι σοβαρή ή airbahal) που επέλεξε είναι και έγκυρο το τρακ.
Δοκίμασε το στο 17track (https://m.17track.net/el)

BLiTzER
13/12/2017, 10:49
Παρ'όλα αυτά το ebay το ενσωματώνει στην παραγγελία και μπορείς να το τσεκάρεις απλά κλικάροντας πάνω στο tracking no. Αλλά συνήθως είναι γτπ tracking, οπότε μην αγχωθείς αν το λάβεις και γράφει ακόμα "in transit". :p

teogtp
13/12/2017, 10:54
Παρ'όλα αυτά το ebay το ενσωματώνει στην παραγγελία και μπορείς να το τσεκάρεις απλά κλικάροντας πάνω στο tracking no. Αλλά συνήθως είναι γτπ tracking, οπότε μην αγχωθείς αν το λάβεις και γράφει ακόμα "in transit". :p

Και "item does not exist"

nikos_abel
13/12/2017, 11:07
Βρε μπαρμπα μυτουση..... :p το ebay δεν είναι μαγαζί, hosting κάνει σε πωλητές.
Το τρακ στο δίνει ο πωλητής και ανάλογα την μεταφορική(αν είναι σοβαρή ή airbahal) που επέλεξε είναι και έγκυρο το τρακ.
Δοκίμασε το στο 17track (https://m.17track.net/el)

Τη μύτη μου γιατί την μπερδεύεις στη συζήτηση; :lol:

wiil do :beer:

ΟΚ :beer:

Με έσωσες από 2 εγκεφαλικά και 3 εμφράγματα :beer:

teogtp
13/12/2017, 11:33
Τη μύτη μου γιατί την μπερδεύεις στη συζήτηση; :lol:

wiil do :beer:

ΟΚ :beer:

Με έσωσες από 2 εγκεφαλικά και 3 εμφράγματα :beer:

Συνηθως εμφανίζεται μετά από μερικές ημέρες αφού περάσει από κάποιο check point (σημείο διαλογής).

karellen
13/12/2017, 11:42

Και αφού το έχεις λάβει κανά μήνα,έρχεται σπαμ στο μέιλ σου:There was a problem in your order,click here to learn more..
και σε οδηγεί σε μονοπάτια σκιερά! :lol:

nikos_abel
13/12/2017, 11:44
Και αφού το έχεις λάβει κανά μήνα,έρχεται σπαμ στο μέιλ σου:There was a problem in your order,click here to learn more..
και σε οδηγεί σε μονοπάτια σκιερά! :lol:

Στρέιντζερ Θινγκζ :lol:

o_gavros
13/12/2017, 13:47
Από το καλοκαίρι ως τώρα μεσα Δεκέμβρη, σε 10 αγορές μικρών κοκοκοψαρων στις 6(!!!) εχω ανοιξει clame και κατέληξαν σε refund.
Δεν τα ελαβα ποτέ.
Και στις 6 περιπτώσεις η αναμονη ηταν άνω του διμήνου.
Το χειροτερο ειναι ότι δεν πιστεύω οτι παίχτηκε μαλακια απο τους πωλητές αλλα μαλλον τον αγριοπαιζουνε στο τελωνιο.
Εχει καταντήσει πολύ κουραστικό το να περιμενω κατι και τελικά να μην φτανει στα χερια μου.
Ξέρει κανείς αν ή που μπορούμε να απευθυνθούμε σε κεντρικά του ταχυδρομείου για να βρεθεί καποιο δεματακι εστω και με το αστείο τρακινγκ που παρέχουν οι κινέζοι;

nikos_abel
13/12/2017, 13:57
Ελπίζω να μιλάς για εκτός EU πράγματα....

BLiTzER
13/12/2017, 13:58
Όχι, αγόρασε πράγματα από ΕΕ, αλλά το tracking το παρείχαν Κινέζοι, έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Gayre, πάρε τηλ ΕΛΤΑ και ρώτα. Ίσως βρουν κάτι.

o_gavros
13/12/2017, 14:26
Οχι δε μιλαω για αγορές απο Ε.Ε.
Και οι 10 αγορες έγιναν απο κινέζους πωλητές μεσω του μπέη.
Δεν ξενέρωσα πολύ γιατί όλες ηταν χαζομαρουλες αξιας απο 0.5 εως 4€ τα οποια εχρις τη σιγουριά απο το συστημα οτι δε θα τα χάσεις.
Αλλα ειναι μαλακια οπως και να χει,να περιμένεις κατι 1 και 2 μήνες και στο τέλος να παίρνεις το μακρύ.

Θα δοκιμάσω ελτα αλλα δε νομίζω πως θα βγει κάτι.
Σκέψου οτι σε claim που εγινε το Σεπτέμβρη και ο πωλητης ελεγε οτι εχει φυγει απο τελη Ιουνίου,ακομα δεν εχει έρθει τίποτα.
Δεν χανεις φράγκα,μονο την υπομονή σου.

BLiTzER
13/12/2017, 14:29
Στα τελωνεία γίνεται ένας χαμός. Είναι πιθανό να τα παραλάβεις τελικά κάποια στιγμή, αλλά ναι, η ταλαιπωρία είναι εκνευριστική.

Περιμένω κι εγώ 2 δέματα και δεν είναι του 1€. Θα γελάσουμε. :lol:

sniper
13/12/2017, 14:35
Στα τελωνεία γίνεται ένας χαμός. Είναι πιθανό να τα παραλάβεις τελικά κάποια στιγμή, αλλά ναι, η ταλαιπωρία είναι εκνευριστική.

Περιμένω κι εγώ 2 δέματα και δεν είναι του 1€. Θα γελάσουμε. :lol:

Το δώρο μου είναι;

BLiTzER
13/12/2017, 14:51
:lol:

Sapadak
13/12/2017, 14:56
Οπως τα λεει ο μπλιτς

Από τον περασμένο Ιούνιο, όλα άλλαξαν στον τρόπο ελέγχου των δεμάτων που φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταχυδρομικά αντικείμενα τα οποία απαλλάσσονται από φόρους και δασμούς, εφόσον η αξία τους δεν υπερβαίνει τα 22 ευρώ και εφόσον δεν υπόκεινται σε μέτρα εμπορικής πολιτικής, περιορισμούς και απαγορεύσεις, παραδίδονται στους παραλήπτες τους χωρίς περαιτέρω τελωνειακές διατυπώσεις. Στην αντίθετη περίπτωση, απαιτείται η καταβολή ΦΠΑ και δασμών (ανάλογα με την αξία των αντικειμένων), αλλά σίγουρα για να γίνει το «ξεσκαρτάρισμα» απαιτείται έλεγχος κάθε δέματος που φτάνει στην Ελλάδα από χώρες πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι μεγάλες καθυστερήσεις στην παραλαβή μικροδεμάτων, κυρίως από χώρες της Ασίας, όπως αναφέρουν καταναλωτές, αλλά και αύξηση των δημόσιων εσόδων όπως αναφέρουν πηγές των τελωνειακών.

Περισσότερα εδώ (http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1583065/giati-ta-demata-kanoyn-voyna-sta-teloneia.html)

o_gavros
13/12/2017, 15:06
Για το μπούτσο.
Θα καταλήξουμε κι εμείς ως προορισμός μη αποστολής και θα ησυχάσουμε.

sniper
13/12/2017, 15:08
Για το μπούτσο.
Θα καταλήξουμε κι εμείς ως προορισμός μη αποστολής και θα ησυχάσουμε.

Και τι σε νοιάζει; Τόσα κινέζικα μαγαζιά έχει πέριξ της πλ. Ομονοίας... Θέλετε και ησοπ, γίδια. :bawl:

o_gavros
13/12/2017, 15:14
Καταλαβαίνουμε πιστεύω ότι άπαξ και μας ρίξουν άκυρο σαν προορισμό αποστολής, δεν θα "στεναχωριόμαστε" μόνο για τις χαζομάρες που ενδεχομένως θέμε να αγοράσουμε. Κάποια στιγμή θα θελήσεις να πάρεις και κάτι μεγαλύτερης αξίας και θα σου πουνε μεγάλε τσίμπα ένα ζουμερό και άραξε.
Επίσης,στα λόγια του μικρού θεούλη πλιτσερ, 2017 έχουμε προσεχώς 2018,αν ήταν να βγαίνουμε και απο το σπίτι για τις αγορές μας το κλάσαμε το αρχίδ'

mankam
13/12/2017, 20:27
Καταλαβαίνουμε πιστεύω ότι άπαξ και μας ρίξουν άκυρο σαν προορισμό αποστολής, δεν θα "στεναχωριόμαστε" μόνο για τις χαζομάρες που ενδεχομένως θέμε να αγοράσουμε. Κάποια στιγμή θα θελήσεις να πάρεις και κάτι μεγαλύτερης αξίας και θα σου πουνε μεγάλε τσίμπα ένα ζουμερό και άραξε.
Επίσης,στα λόγια του μικρού θεούλη πλιτσερ, 2017 έχουμε προσεχώς 2018,αν ήταν να βγαίνουμε και απο το σπίτι για τις αγορές μας το κλάσαμε το αρχίδ'

Ειναι σενάριο που θα γίνει πραγματικότητα, εφόσον οι πωλητές χάνουν αντικείμενα λόγω καθυστέρησης θα βάλουν την Ελλάδα σε μαύρη λιστα και θα συναντάμε όλο και ποιό συχνά Doesn't ship to Greece σε αντικείμενα που θέλαμε να αγοράσουμε.
Το είχα αναφέρει προ μηνών σε αυτό το νήμα οσο αφορά τις καθυστερήσεις δεμάτων μέσω Ελτα και δικαιώθηκα Διαβάζωντας την νέα πολτιτική http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF% 84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.aspx .

Περιπτώσεις δικές μου, παρέλαβα μικροαντικείμενα μετα απο 60 μερες και αφου ειχα παρει επιστροφή χρημάτων απο τον πωλητη, φυσικά τα εστειλα πίσω με εντυπο αρνησης παραλαβής, τις περισσότερες φορες οι κινέζοι βάζουν fake tracking number για ψαρωσουν τους πονηρούς αγοραστες αλλα με τις ακυρες που τρωνε απο ελλάδα ειναι θέμα χρόνου, κριμα ....
Κατι δεν παει καλα με τα ΕΛΤΑ το τελευταιο διάστημα και το βλέπω και στις αποστολές εντος ευρωπαικης ενωσης οπου υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

teogtp
13/12/2017, 20:55
Από το καλοκαίρι ως τώρα μεσα Δεκέμβρη, σε 10 αγορές μικρών κοκοκοψαρων στις 6(!!!) εχω ανοιξει clame και κατέληξαν σε refund.
Δεν τα ελαβα ποτέ.
Και στις 6 περιπτώσεις η αναμονη ηταν άνω του διμήνου.
Το χειροτερο ειναι ότι δεν πιστεύω οτι παίχτηκε μαλακια απο τους πωλητές αλλα μαλλον τον αγριοπαιζουνε στο τελωνιο.
Εχει καταντήσει πολύ κουραστικό το να περιμενω κατι και τελικά να μην φτανει στα χερια μου.
Ξέρει κανείς αν ή που μπορούμε να απευθυνθούμε σε κεντρικά του ταχυδρομείου για να βρεθεί καποιο δεματακι εστω και με το αστείο τρακινγκ που παρέχουν οι κινέζοι;

Gavre, ρώτησε σε αυτό το mail service@elta-net.gr
Απαντούν γρήγορα.
Δοκιμασμένο.

o_gavros
14/12/2017, 19:07
Το έκανα Θοδωρή.
Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε.

o_gavros
21/12/2017, 20:55
Μάλλον σταμάτησαν να απαντούν γρήγορα.
Μια εβδομαδα μετά και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Εντωμεταξύ το claim-delivery ratio στο μπέη,έχει φτάσει το 14 στα 20!!!
Κερδάμε...

mankam
10/01/2018, 17:56
Σήμερα παρέλαβα πακετάκι απο ebay Μαλαισία με ημερομηνία αποστολής στον φάκελο 29-9-2017!!! τρεισήμισι μήνες μετά. δυστυχως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην διαλογή των ΕΛΤΑ.

buckley
10/01/2018, 18:51
Σχετικό άσχετο για να δείτε διαφορά :
Παραγγελία 29/12 και άφιξη 9/1, το "πακετάκι" κάλυψε απόσταση 1900+ χλμ από μια κωμόπολη της Γερμανίας μέχρι Περισσό.
Παράδοση το τονίζω dhl to your door ,κιλά γύρω στα 18 με συνολικό κόστος μεταφοράς 22 ευρώ...
Κάποιοι μας κλέβουν ασύστολα...............

392069

Tedvj23
10/01/2018, 18:55
Και αν τοστηλεις εσυ με τον ανάποδο προορισμό θα σου πει 220...:bawl:

karellen
10/01/2018, 19:25
Μου φρενάρισαν μια καμερουλα στο τελωνείο,έμπλεξα ε;

BLiTzER
10/01/2018, 19:43
Παρήγγειλα δέμα από Αμερική, αξίας ~200€, έφτασε Σπάτα μέσα σε λίγες μέρες και έμεινε στο τελωνείο από τότε. Μου τηλεφώνησαν 3 φορές και την τελευταία μου είπαν ότι το κόστος για εκτελωνισμό είναι 183€. Έκλαψα λίγο από τα γέλια και, φυσικά, θα το αφήσω να γυρίσει πίσω. Δεν τους δίνω ούτε σεντ.

karellen
10/01/2018, 20:06
Γυρίζει πίσω; σε παίρνουν τηλέφωνο; τι γίνεται συνήθως;

BLiTzER
10/01/2018, 20:32
Με πήραν τηλέφωνο λίγες μέρες αφού έφτασε. Τους εξήγησα την κατάσταση (ο πωλητής με βεβαίωσε ότι τα τέλη προπληρώνονται και θα παραλάβω στην πόρτα μου, αλλιώς δε θα παράγγελνα), μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με τον πωλητή. Ο πωλητής δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, ακόμα και σε μένα έκανε μια βδομάδα να απαντήσει. Από τότε επικοινώνησαν ξανά μαζί μου 2 φορές. Τους ξαναεξήγησα, τους είπα ότι δε δίνω ευρώ, ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Το δέμα λογικά θα επιστραφεί κι εγώ αυτή τη στιγμή κάνω claim στο PayPal.

183€ τελωνείο για δέμα αξίας 200€, λέει. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

virus
10/01/2018, 22:42
Σχετικό άσχετο για να δείτε διαφορά :
Παραγγελία 29/12 και άφιξη 9/1, το "πακετάκι" κάλυψε απόσταση 1900+ χλμ από μια κωμόπολη της Γερμανίας μέχρι Περισσό.
Παράδοση το τονίζω dhl to your door ,κιλά γύρω στα 18 με συνολικό κόστος μεταφοράς 22 ευρώ...
Κάποιοι μας κλέβουν ασύστολα...............

Γατακι.....

βεβαια μικροτερο δεμα, 3 κιλα παραδοση με ΤΝΤ κοστος μεταφορας 20 ευρω (δεν ειχε δυνατοτητα επιλογης μτφ)

392086

o_gavros
11/01/2018, 12:16
Μάλλον σταμάτησαν να απαντούν γρήγορα.
Μια εβδομαδα μετά και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Εντωμεταξύ το claim-delivery ratio στο μπέη,έχει φτάσει το 14 στα 20!!!
Κερδάμε...

"Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι εφικτή η χορήγηση πληροφοριών αναφορικά με την διαχείριση ταχυδρομικών αντικειμένων, που δεν φέρουν ή δεν είναι γνωστός ο αριθμός κατάθεσής τους, δεδομένου ότι η καταγραφή της διαχείρισής τους γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο αριθμό, ενώ επιπρόσθετα δεν τηρείται αρχείο αποστολέα παραλήπτη των ταχυδρομικών αντικειμένων.

Με εκτίμηση,

Αθανασία Κοσμά

Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.

Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής και

Εξυπηρέτησης Πελατών

Τομέας Εξυπηρέτησης Πελατών"

Εγω απο αυτο καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ελπίδα να αναζητηθεί δεμα που εστάλη με free ahipping απο Κινα.

Δείχνει χαλάει η φαση με αγορες απο μπεη πλεον.

ΓιώργοςΤΤ
11/01/2018, 12:45
Παρήγγειλα δέμα από Αμερική, αξίας ~200€, έφτασε Σπάτα μέσα σε λίγες μέρες και έμεινε στο τελωνείο από τότε. Μου τηλεφώνησαν 3 φορές και την τελευταία μου είπαν ότι το κόστος για εκτελωνισμό είναι 183€. Έκλαψα λίγο από τα γέλια και, φυσικά, θα το αφήσω να γυρίσει πίσω. Δεν τους δίνω ούτε σεντ.

Καλησπέρα φίλε μου! Να σου κάνω μια ερώτηση. Στην τιμή έλεγε international handlings and customw included? Διάλεξες priority shipping ή κάτι άλλο? Γιατί έχω την εντύπωση πως με το πρώτο ή το δεύτερο δεν χρεώνεσαι.

Αν μπορείς να βγάλεις άκρη με τον πωλητή, πες του να στο στείλει γράφοντας commercial sample με χαμηλή τιμή. Δείγμα υποτίθεται για να δεις το προϊόν.

ΓιώργοςΤΤ
11/01/2018, 12:47
"Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι εφικτή η χορήγηση πληροφοριών αναφορικά με την διαχείριση ταχυδρομικών αντικειμένων, που δεν φέρουν ή δεν είναι γνωστός ο αριθμός κατάθεσής τους, δεδομένου ότι η καταγραφή της διαχείρισής τους γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο αριθμό, ενώ επιπρόσθετα δεν τηρείται αρχείο αποστολέα παραλήπτη των ταχυδρομικών αντικειμένων.

Με εκτίμηση,

Αθανασία Κοσμά

Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.

Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής και

Εξυπηρέτησης Πελατών

Τομέας Εξυπηρέτησης Πελατών"

Εγω απο αυτο καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ελπίδα να αναζητηθεί δεμα που εστάλη με free ahipping απο Κινα.

Δείχνει χαλάει η φαση με αγορες απο μπεη πλεον.

Το china post από την στιγμή που φύγει το πακέτο σου από Κίνα, χάνονται τα ίχνη του, γυρίζει όλο τον κόσμο, μπορεί και 2 φορές και κάαααααααποια στιγμή εκεί που δεν το περιμένεις σκάει στη πόρτα σου. Είναι σαν να βγαίνεις να αγοράσεις μπύρες από το σουπερμάρκετ και να γνωρίζεις γκόμενα ένα πράγμα.

ggs
11/01/2018, 12:52
28 Σεπτέμβρη παραγγέλνω κάτι από Μαλαισία με κόστος 50 ευρω.
Μέσω ebay και πληρωμή με PayPal.

29 Σεπτέμβρη το παίρνω αριθμό tracking (Malaysia Post). Το δέμα φεύγει από τα μαγαζί.

30 Σεπτέμβρη το δέμα έχει πάει στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας.

Από εκείνη την στιγμή (και μέχρι και σήμερα) δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση για το tracking .

15 Οκτώβρη στέλνω mail στον πωλητή ότι δεν ξέρω που είναι το πακέτο. Μου απαντάει άμεσα ότι έχει φύγει , υπομονή λίγες μέρες κλπ.

30 Οκτώβρη στέλνω mail στον πωλητή ότι δεν ξέρω που είναι το πακέτο. Μου απαντάει άμεσα ότι έχει φύγει , υπομονή λίγες μέρες κλπ.

15 Νοέμβρη στέλνω mail στον πωλητή ότι δεν ξέρω που είναι το πακέτο. Μου απαντάει άμεσα ότι έχει φύγει , υπομονή λίγες μέρες κλπ. Του λέω ότι η υπομονή μου εξαντλήθηκε και αν δεν έχω νέα σε μια βδομάδα θα κάνω αίτημα στο ebay για επιστροφή χρημάτων.

(πλέον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι λαμογιο…)

25 Νοέμβρη κάνω αίτημα στο ebay και ενημερώνω τον πωλητή και ζητάω επιστροφή των χρημάτων.

27 Νοέμβρη μου είχε πιστωθεί στο paypal το ποσό στο ακέραιο
.
.
.
10 Δεκέμβρη μου έρχεται η παρακάτω επιστολή…

392107

Φυσικα , δεν ασχολήθηκα καθόλου…

Τώρα , τα πράγματα δεν έχω ιδέα τι θα γίνουν ούτε έχω ιδέα ποιος και τι φταίει..
Αυτό που κατάλαβα (ψάχνοντάς το λίγο ) είναι ότι ότι το e-commerce εκτος ΕΕ (ειδικά από Ασία) έχουν αρχίσει και το δυσκολεύουν πολύ στο τελωνείο..

BLiTzER
11/01/2018, 12:59
Καλησπέρα φίλε μου! Να σου κάνω μια ερώτηση. Στην τιμή έλεγε international handlings and customw included? Διάλεξες priority shipping ή κάτι άλλο? Γιατί έχω την εντύπωση πως με το πρώτο ή το δεύτερο δεν χρεώνεσαι.

Αν μπορείς να βγάλεις άκρη με τον πωλητή, πες του να στο στείλει γράφοντας commercial sample με χαμηλή τιμή. Δείγμα υποτίθεται για να δεις το προϊόν.

Όχι, έγραφε "International Processing Fee". +τα μεταφορικά, φυσικά. Standard shipping επέλεξα, γιατί η διαφορά ήταν 2-3 μέρες στις 20, οπότε θεώρησα ότι δεν υπήρχε λόγος για την έξτρα χρέωση. Δε με ενδιαφέρει η περίπτωση πλέον. Θέλω απλά να πάρω τα χρήματά μου πίσω. Ο πωλητής αδιαφόρησε, ενώ θα μπορούσε να το λύσει από την πλευρά του. Αν δεν ενδιαφέρεται εκείνος, σίγουρα δεν ενδιαφέρομαι εγώ. Σε ευχαριστώ πάντως. :)

bros400pgm
11/01/2018, 13:16
Όχι, έγραφε "International Processing Fee". +τα μεταφορικά, φυσικά. Standard shipping επέλεξα, γιατί η διαφορά ήταν 2-3 μέρες στις 20, οπότε θεώρησα ότι δεν υπήρχε λόγος για την έξτρα χρέωση. Δε με ενδιαφέρει η περίπτωση πλέον. Θέλω απλά να πάρω τα χρήματά μου πίσω. Ο πωλητής αδιαφόρησε, ενώ θα μπορούσε να το λύσει από την πλευρά του. Αν δεν ενδιαφέρεται εκείνος, σίγουρα δεν ενδιαφέρομαι εγώ. Σε ευχαριστώ πάντως. :)

Oταν βγει η αποφαση, γραψε μας ποια ηταν.

BLiTzER
11/01/2018, 13:17
Εφόσον δεν έχω λάβει προϊόν, θα είναι υπέρ μου. Έτσι λειτουργεί το PayPal, γι'αυτό επέλεξα αυτό αντί κάρτας στη συγκεκριμένη περίπτωση και γι'αυτό δεν αγχώθηκα ποτέ. Αλλά ναι, θα ενημερώσω. Ίσως πάρει 20-30 μέρες, βέβαια.

byron
12/01/2018, 10:21
Εχετε λίγο το νού σας με τα παραπλανητικά email που κυκλοφορούν. Αν και είμαστε υποψιασμένοι, το παρακάτω μπορεί να ξεγελάσει κάποιον μιας και είναι καλογραμμένο σε σχέση με τα περισσότερα που κάνουν μπαμ πως είναι απάτη.

Hello ,

PayPal Payment Review helps you lower risk and reduce loss by alerting you to potentially problematic transactions.

We've completed our review of the transaction and found the payment may not be authorized by the PayPal account holder or may be the result of suspicious activity. As a result, we've cancelled this transaction.

We're sorry, but we need more information about your account before we can return it to regular standing.

Once you log in, you will be provided with steps to restore your access to the account.

Please follow the link below,

log In
Thank you for your patience during this process. We appreciate your business.
Sincerely,

PayPal

Εννοείται πως το link που ζητάει να πατήσεις, δεν ανήκει στο paypal αλλά σε κάποια διεύθυνση που τελειώνει σε .co.za

7Tolis
12/01/2018, 11:29
Προσπάθησα να κάνω αγορά απο e bay πριν λίγο.Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα.Δε πέρασε μέσω paypal ,ουτε και μέσω κάρτας.Άντε πάλι.Μετά προσπάθησα να κάνω αγορά κατευθείαν απο το κατάστημα εις τας Αγγλίας,πόρτα ξανά.

o_gavros
12/01/2018, 12:10
Τολιη μην έχει κανα προμπλέμα η κάρτα/λογαριασμός σου;
Ειδικά απο Αγγλία θα έπρεπε να τσουλάει αβέρτα.

byron
12/01/2018, 12:19
Προσπάθησα να κάνω αγορά απο e bay πριν λίγο.Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα.Δε πέρασε μέσω paypal ,ουτε και μέσω κάρτας.Άντε πάλι.Μετά προσπάθησα να κάνω αγορά κατευθείαν απο το κατάστημα εις τας Αγγλίας,πόρτα ξανά.

Πριν λίγο που πήρα μια μπουρδίτσα από Αγγλία, πέρασε κανονικά πάντως

Τολιη μην έχει κανα προμπλέμα η κάρτα/λογαριασμός σου;
Ειδικά απο Αγγλία θα έπρεπε να τσουλάει αβέρτα.

Το οτι είναι Αγγλία, δεν λέει κάτι. Τα Capital controls ισχύουν και για χώρες ΕΕ. Κάτι με κάρτα/λογαριασμό/τράπεζα παίζει.

Panos76
12/01/2018, 12:34
και εγώ έχω πρόβλημα με το πέη πολλ

392119

:D

7Tolis
12/01/2018, 14:37
Εκτός θέματος αλλά. Από Ali την πήρε κανονικά τη κάρτα μου. Άνευ PayPal. Εις τα ευρωπας, ο, τι έγραψα πριν.

o_gavros
12/01/2018, 14:46
Άγνωσται αι βουλαί των καρτώνε.
Καινή Διαθήκη,κεφ.25 στίχος 111

yes-u
12/01/2018, 21:38
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει η ίδια δυσπραγία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τις αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε, ή μόνο σε μας δυσκολεύουν/καθυστερούν οι διαδικασίες;

BLiTzER
12/01/2018, 22:09
Η FedEx Αμερικής, πάντως, επειδή είπαμε 1-2 πράγματα για την κατάσταση, με ενημέρωσε ότι συνήθως στα δέματα που προορίζονται για Ευρώπη, προπληρώνονται οι φόροι και όλα τα έξοδα, οπότε ξέρεις ακριβώς τι θα χρεωθείς στο checkout. Στην Ελλάδα, κατ'εξαίρεση, αυτό δεν επιτρέπεται και οι φόροι πρέπει να πληρωθούν όταν φτάνει το δέμα στη χώρα. Γενικά ένα απίστευτο μπουρδέλο. Παντού. Σε οποιονδήποτε τομέα εμπλέκεται το κράτος.

panos_zip
13/01/2018, 13:04
Θέλω να παρω ένα quickshifter annitori για ενα φιλο. Δεν το βρισκω ευρώπη και λέω να το παραγγείλω απο αμερική.
Τιμή περίπου 225 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά (USPS Priority Mail International Small Flat Rate Box).

Τι πιθανότητες έχει να περάσει τελωνείο και πόσο μπορεί να χρεωθεί?
Γενικά αν ειναι μέχρι 300 μαξ τοτε θα το ρισκάρω γιατι δεν το βρίσκω ευρώπη.

virus
13/01/2018, 16:50
αμα μπορεις να το βρεις απο ebay και να εχει import charges.

panos_zip
13/01/2018, 17:03
Δεν έχει δυστυχώς
Επίσης δεν το στέλνει με Global shipping program για να το γλύτωνα ετσι

byron
14/01/2018, 15:58
Δεν έχει δυστυχώς
Επίσης δεν το στέλνει με Global shipping program για να το γλύτωνα ετσι

Αν το τσιμπήσουν στο τελωνείο (πολύ πιθανό πλέον), 24% ΦΠΑ + κανένα 15αρι € έξοδα εκτελωνισμου, οπότε βγαίνει περίπου στο 300αρι που λες.
Αυστηρά με tracking number όμως να ζητήσεις. Ότι μικροπραγματα πήρα εκτός ΕΕ τους τελευταίους μήνες, δεν ήρθαν ποτέ.

devil's animal
15/01/2018, 11:46
Ότι μικροπραγματα πήρα εκτός ΕΕ τους τελευταίους μήνες, δεν ήρθαν ποτέ.

+1
την πατησα και εγω με ενα ματζαφλαρι που μετραει την πιεση του αερα που παρηγγειλα απο Κινα και δεν ηρθε ποτε...
ανοιξα case και μου ειπαν οτι μπορουν να μου το ξαναστειλουν αλλα χωρις tracking number γιατι το free shipping που ειχε το παπαρδελι ηταν για απλη αποστολη...και αν ηθελα tracking number θα επρεπε να πληρωσω αλλα 3,5$..(5,5$ ειχε η παπαριτσα)...και λεω "δεν πληρωνω τιποτα, ξαναστειλτε το απλο"...

οσο το ειδατε εσεις, αλλο τοσο το ειδα και εγω...:mad:

yes-u
15/01/2018, 12:10
Μέχρι στιγμής, μου έχουν φτάσει όλα από Κίνα μεριά, από το καλοκαίρι και μετά όμως με καθυστερήσεις των 2,5 και βάλε μηνών. Έχω και άλλες παραγγελίες που περιμένω και εύχομαι να μη χαθούν στη μετάφραση...

GogosLux
15/01/2018, 12:31
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει η ίδια δυσπραγία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τις αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε, ή μόνο σε μας δυσκολεύουν/καθυστερούν οι διαδικασίες;

Εμένα εδω στο Λουξεμβούργο ολα ερχονται ΟΚ και γρήγορα, μιας και τον τελευταίο μήνα παρήγγειλα πράγματα τοσο απο αμερική όσο και Κίνα.

Κατά μέσο όρο φτάνουν στο σπίτι στις 10 ημέρες, αν η αξία ειναι πάνω απο 50$ χωρίς μεταφορικά πας ταχυδρομείο και πλήρωνεις τους δασμούς/φπα και παραλαμβάνεις.
Αλλιως για αξίας κάτω απο 50$ κατευθείαν σπίτι απο τον ταχυδρόμο.

Βέβαια ο κανόνας χρέωσης ειναι πολύ απλος και εύκολος στην κατανόηση και εφαρμογή που μαλλον δεν ειναι ο ίδιος σε όλες τις χώρες, αν το εχω καταλάβε καλα.

Αναφορικά με την καθυστέρηση, φοβάμαι οτι ειναι Ελληνικό θέμα - παραδόξως :lol:

buckley
15/01/2018, 12:56
Εμένα εδω στο Λουξεμβούργο ολα ερχονται ΟΚ και γρήγορα, μιας και τον τελευταίο μήνα παρήγγειλα πράγματα τοσο απο αμερική όσο και Κίνα.

Κατά μέσο όρο φτάνουν στο σπίτι στις 10 ημέρες, αν η αξία ειναι πάνω απο 50$ χωρίς μεταφορικά πας ταχυδρομείο και πλήρωνεις τους δασμούς/φπα και παραλαμβάνεις.
Αλλιως για αξίας κάτω απο 50$ κατευθείαν σπίτι απο τον ταχυδρόμο.

Βέβαια ο κανόνας χρέωσης ειναι πολύ απλος και εύκολος στην κατανόηση και εφαρμογή που μαλλον δεν ειναι ο ίδιος σε όλες τις χώρες, αν το εχω καταλάβε καλα.

Αναφορικά με την καθυστέρηση, φοβάμαι οτι ειναι Ελληνικό θέμα - παραδόξως :lol:

Κλαίνε οι χήρες ,κλαίνε κι οι παντρεμένες...

GogosLux
15/01/2018, 14:20
Κλαίνε οι χήρες ,κλαίνε κι οι παντρεμένες...

E οχι και να κλαίμε:p:lol::lol::lol::lol::lol:

andreastwin
15/01/2018, 19:19
πλεον τα πραγματα απο κινα βασικα, θα φτανουν στα χερια μας σε δυο μηνες περιπου.εχω στο τελωνειο απο τις 29 νοεμβρη αφιξει σε ενα δεματακι με ψειρες λαμπακια led, και περιμενω ποτε θα το φερουν.θα το φερουν αλλα ποτε!!!!!!!!

virus
15/01/2018, 21:30
ψευτικο μαιλ του paypal.

392206

392207

392208

karellen
15/01/2018, 22:08
Σωστός ο Γιάννης.

Η απάτη αυτή φαίνεται από 3 πράγματα:
1) Επάνω αριστερά το Ρ σε μωβ φόντο δεν είναι το σήμα του paypal.
2) Παραδίπλα το <no repsol (τι σκ@τά λέει)> δεν έπρεπε να υπάρχει,μόνο το intl.service.com
3) και σπουδαιότερο,το paypal αλλά και όλες οι σοβαρές εταιρίες που διακινούν χρήμα,ακόμα και οι Ελληνικές τράπεζες το διατυμπανίζουν: ΔΕΝ ζητάνε ποτέ τα στοιχεία σου αλλά ούτε και να συνδεθείς εκείνη την ώρα μέσα από το μήνυμά τους 'Log in to your account!

BLiTzER
15/01/2018, 23:00
3) και σπουδαιότερο,το paypal αλλά και όλες οι σοβαρές εταιρίες που διακινούν χρήμα,ακόμα και οι Ελληνικές τράπεζες το διατυμπανίζουν: ΔΕΝ ζητάνε ποτέ τα στοιχεία σου αλλά ούτε και να συνδεθείς εκείνη την ώρα μέσα από το μήνυμά τους 'Log in to your account!

Αυτό ακριβώς. Δε χρειάζεται καν να διαβάσεις το κείμενο ή να ψάξεις άλλες λεπτομέρειες.

panos_zip
15/01/2018, 23:16
Αν το τσιμπήσουν στο τελωνείο (πολύ πιθανό πλέον), 24% ΦΠΑ + κανένα 15αρι € έξοδα εκτελωνισμου, οπότε βγαίνει περίπου στο 300αρι που λες.
Αυστηρά με tracking number όμως να ζητήσεις. Ότι μικροπραγματα πήρα εκτός ΕΕ τους τελευταίους μήνες, δεν ήρθαν ποτέ.

Τελικά το παρήγγειλα. Fingers crossed. Tracking number θα εχω απο αυριο που θα σταλεί γιατι σήμερα ηταν εθνικη εορτή λεει στο αμέρικα και δεν μπορούσε να το στείλει.

BLiTzER
15/01/2018, 23:19
Δεν ξέρω τι λέει ο Βύρωνας και πού έχει δει αυτό το 15άρι έξοδα εκτελωνισμού. Εγώ το έζησα πριν λίγες μέρες και σου λέω ότι, στην καλύτερη, θα σου'ρθει +ένα κατοσταρικάκι.

Ωστόσο, καλή τύχη. :p

Έλα να μας πεις, όταν το λάβεις. Από περιέργεια.

byron
16/01/2018, 16:12
Δεν ξέρω τι λέει ο Βύρωνας και πού έχει δει αυτό το 15άρι έξοδα εκτελωνισμού. Εγώ το έζησα πριν λίγες μέρες και σου λέω ότι, στην καλύτερη, θα σου'ρθει +ένα κατοσταρικάκι.

Ωστόσο, καλή τύχη. :p

Έλα να μας πεις, όταν το λάβεις. Από περιέργεια.

Είχα γράψει για την καθυστέρηση που είχα στην παραλαβή ενός τηλεφώνου που μου είχε παραγγείλει (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154021&p=2908695&viewfull=1#post2908695)η ανηψιά μου.
Αφού μου ζήτησαν αποδεικτικό αγοράς/τιμολόγιο/paypal για το κόστος του τηλεφώνου και τους τα έστειλα (160€ περίπου με την μετατροπή), ζήτησαν τον ΦΠΑ και τα έξοδα εκτελωνισμού που ήταν γύρω στα 53€ σύνολο.

Αυτά με τον παραδοσιακό τρόπο εκτελωνισμού μέσω ταχυδρομείου κλπ. Κάπου έχει γραφτεί εδώ μέσα όμως, πως αν το αντικείμενο έρθει μέσω FedEx, DHL και λοιπούς ανεξάρτητους μεταφορείς, το fix κόστος εκτελωνισμού αλλάζει και πάει κανένα 60άρι...

Νομίζω ο gcrook to είχε γράψει στο επικό thread εκτελωνισμού που του έκατσε.

karellen
16/01/2018, 16:16
Τα λέει όλα ο ΕΛΤΑ

byron
16/01/2018, 16:17
Νομίζω ο gcrook to είχε γράψει στο επικό thread εκτελωνισμού που του έκατσε.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=49944

Εννοείται πως αν η επιλογή αποστολής για εκτός ΕΕ είναι μέσω FEDEX κλπ, την κάνουμε με ελαφρά και τοίχο τοίχο με σύνθημα να βήχω.
Όπουδήποτε μπορούν, ανοίγουν δέματα και ράβουν κουστούμι με γούνινο γιακά.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=94863&page=2&p=1633756&viewfull=1#post1633756

BLiTzER
16/01/2018, 16:26
Αυτά με τον παραδοσιακό τρόπο εκτελωνισμού μέσω ταχυδρομείου κλπ. Κάπου έχει γραφτεί εδώ μέσα όμως, πως αν το αντικείμενο έρθει μέσω FedEx, DHL και λοιπούς ανεξάρτητους μεταφορείς, το fix κόστος εκτελωνισμού αλλάζει και πάει κανένα 60άρι...

Ισχύει αυτό με το απλό ταχυδρομείο. Παίρνει περισσότερο χρόνο, αλλά έχεις αρκετές πιθανότητες να γλιτώσεις το τελωνείο.

Σχετικά με το δέμα μου, μίλησα με γνωστό μας εκτελωνιστή και αν σου πω τι μου είπε ότι χρεώνουν, θα πάθεις 3-4 εγκεφαλικά. Κατ'αρχάς, η αμοιβή τους μόνο είναι 60-70€ και το θεωρούν και φυσιολογικό και "ε τόσο κόπο κάνουμε". Με ΦΠΑ και λοιπά έξοδα, μου έβγαλε ένα κοστούμι περίπου 250€ για ένα δέμα αξίας 220€. :lol:

BLiTzER
16/01/2018, 17:22
Oταν βγει η αποφαση, γραψε μας ποια ηταν.

H FedEx Αμερικής (προς εκείνη είχε γίνει η πληρωμή PayPal, εκ μέρους του πελάτη τους) μόλις ακύρωσε την παραγγελία μου και μου επέστρεψε το πλήρες ποσό, ούτε ένα 24ωρο αφού έκανα escalate.

sniper
16/01/2018, 17:23
H FedEx Αμερικής (προς εκείνη είχε γίνει η πληρωμή PayPal, εκ μέρους του πελάτη τους) μόλις ακύρωσε την παραγγελία μου και μου επέστρεψε το πλήρες ποσό, ούτε ένα 24ωρο αφού έκανα escalate.

To δώρο σου παραγγέλθηκε από Ασία πάντως. Έχεις λαμβάνειν. :tooth:

BLiTzER
16/01/2018, 17:24
:lol:

bros400pgm
16/01/2018, 20:44

Ευχαριστώ ;)

o_gavros
20/01/2018, 17:39
Προσπαθώ εδώ και καναδυο ώρες να κάνω μια αγορά απο το ebay, με πεηπαλ φυσικά.
Αυτό όμως αρνείται πεισματικά να συνδεθεί.
Το'χει αντιμετωπίσει κανείς προσφατα;
Υπόψιν ότι λογκαρω κανονικά στο σαητ του πέηπαλ και επισης το χρησιμοποιησα για αγορά νωρίτερα.
Τις πταίει; μας κλείνουν το κανάλι 67; (κλείνουν και τον τάφο τους,κλπ)

andreastwin
20/01/2018, 17:50
Ναι.και εγω προσπαθουσα τρεις μερες αλλα τιποτα.

o_gavros
20/01/2018, 17:55
Είναι θέμα του μπέη λες;
Το help section τους δεν προσφέρει και τόσο help όσο πιστεύουν.

teogtp
20/01/2018, 18:04
Γιάννη, υπάρχουν αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα αραουντ δε ΝΕΤ και λέγεται ότι οφείλεται στο πεηπαλ και σε προβλήματα που έχει για την αναβάθμιση που κάνουν στο sοftware.

7Tolis
21/01/2018, 02:13
Δοκίμασα και με άλλη κάρτα να κάνω αγορά που δεν έιναι στο όνομά μου και πάλι δε πέρασε.Κάτι παίζει με Αγγλία και κάρτες.Είτε μέσω paypal είτε χωρίς.

Tedvj23
21/01/2018, 13:05
Καντε μια δοκιμη με login στο καναδεζικο ebay(www.ebay.ca) και μετα apo εκει πληρωμη μεσω παυπαλ...

andreastwin
22/01/2018, 18:31
Σημερα παντος δουλεψε το paypal.

andreaspetr
23/01/2018, 01:32
παρελαβα την προηγουμενη εβδομαδα πακετο που ειχε αποσταλει απο τον Σεπτεμβριο....
και ακομη περιμενω κι αλλα...

yes-u
23/01/2018, 07:36
Χθες μου ήλθε μεγαλούτσικο πακέτο από Ταϊλάνδη σε 19 μέρες από την παραγγελία. Το καλό σενάριο θα μπορούσε να είναι ως εξής: μετά το νέο κανονισμό στα ελτα για εκτελωνισμούς κτλ και το ζόρισμα των λιγοστών υπαλλήλων στη διαλογή, το ελληνικό δαιμόνιο παίρνει μπροστά και οτιδήποτε είναι μικρότερο του κοντέινερ φεύγει ατελώς...

black-eye
23/01/2018, 10:37
Γνωρίζει κάποιος τις λεπτομέρειες του Global Shipping Program από UK; Όταν είναι από τον πωλητή ο επιλεγμένο τρόπος αποστολής, το πρόγραμμα στέλνει Ελλάδα; Στις σχετικές πληροφορίες http://pages.ebay.com/help/buy/shipping-globally.html "Eligible countries" η Ελλάδα δεν υπάρχει, αν όμως κοιτάξεις στο "Shipping and handling" του προς πώληση προϊόντος, η Ελλάδα αναφέρεται. Τι ισχύει τελικά;

RENZ
01/02/2018, 08:18
Καλημέρα,
χθες το πρωί έκανα αγορά από e-bay με πληρωμή μέσω paypal. Μου ήρθε κανονικά μήνυμα για την επιβεβαίωση της παραγγελίας και άλλο από paypal για επιβεβαίωση της πληρωμής.
Το βράδι 10:06 μμ ο πωλητής μου έστειλε e-mail εκτός e-bay, στο οποίο είχε επισυνάψει pdf με επιβεβαίωση της παραγγελίας, και ζητάει το τηλέφωνό μου για επικοινωνία σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την courrier.
Στις 10:15 μμ έλαβα μήνυμα μέσω e-bay με επιβεβαίωση της παραγγελίας και κατάσταση "shipped".
Ερώτημα 1ο: Πού βρήκε το e-mail μου ο πωλητής;
Ερώτημα 2ο: Έχει ξανασυμβεί σε κανέναν κάτι τέτοιο;
Ερώτημα 3ο: Υπάρχει κάποιος κίνδυνος να στείλω αρ. τηλεφώνου.
Σημειώνω ότι ο πωλητής είναι από Γερμανία και έχει 100% θετικό feedback.
A, πρόκειται για αγορά ογκώδους αντικειμένου (παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου).
Ευχαριστώ για τις πιθανές απαντήσεις σας.

mankam
01/02/2018, 09:00
Καλημέρα,
χθες το πρωί έκανα αγορά από e-bay με πληρωμή μέσω paypal. Μου ήρθε κανονικά μήνυμα για την επιβεβαίωση της παραγγελίας και άλλο από paypal για επιβεβαίωση της πληρωμής.
Το βράδι 10:06 μμ ο πωλητής μου έστειλε e-mail εκτός e-bay, στο οποίο είχε επισυνάψει pdf με επιβεβαίωση της παραγγελίας, και ζητάει το τηλέφωνό μου για επικοινωνία σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την courrier.
Στις 10:15 μμ έλαβα μήνυμα μέσω e-bay με επιβεβαίωση της παραγγελίας και κατάσταση "shipped".
Ερώτημα 1ο: Πού βρήκε το e-mail μου ο πωλητής;
Ερώτημα 2ο: Έχει ξανασυμβεί σε κανέναν κάτι τέτοιο;
Ερώτημα 3ο: Υπάρχει κάποιος κίνδυνος να στείλω αρ. τηλεφώνου.
Σημειώνω ότι ο πωλητής είναι από Γερμανία και έχει 100% θετικό feedback.
A, πρόκειται για αγορά ογκώδους αντικειμένου (παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου).
Ευχαριστώ για τις πιθανές απαντήσεις σας.

Το email σου φαίνεται στην επιβεβαίωση πληρωμής που λαμβάνει ο πωλητής απο το paypal, δεν υπάρχει κίνδυνος όσο αφορά το τηλέφωνο σου προφανώς θέλει να το προωθήσει στο κούριερ που θα σου κάνει την παράδοση ελλάδα.

RENZ
01/02/2018, 09:05
Ευχαριστώ Μάνο

Black Mamba
01/02/2018, 10:25
παρελαβα την προηγουμενη εβδομαδα πακετο που ειχε αποσταλει απο τον Σεπτεμβριο....
και ακομη περιμενω κι αλλα...

Δηλαδη εγω πολυ βιαζομαι!
Εμενα το δεμα ειναι στο αεροδρομιο, "κολλημενο",
απο 1 Νοεμβριου...
Ασε που ,οταν με το καλο, θα πληρωσω μαλλον και φορο...

andreastwin
01/02/2018, 10:52
Δηλαδη εγω πολυ βιαζομαι!
Εμενα το δεμα ειναι στο αεροδρομιο, "κολλημενο",
απο 1 Νοεμβριου...
Ασε που ,οταν με το καλο, θα πληρωσω μαλλον και φορο...
Πανω απο 20 ευρο οταν αναγραφη η αποδειξει που σου εσωκλεινει ο πωλητης μεσα στο δεμα και παραλληλα γραφη και στο στικερακι που κολαει επανω στο δεμα,τοτε ειναι στην κριση τους για το ποσο θα πληρωσεις φορο.δηλαδη αν ειναι 25-30 ευρο η αποδειξει μπορει και να μην πληρωσεις τιποτα.παντος μεχρει 20 ευρο δεν πληρωνεις τιποτα.αν και εχουν γινει γατι η του τελωνειου,αλλα αν εχει αποδειξει 20-25 ευρια δεν παει να χτηπαει τον κολο του κατω ,κυριε εμενα μου το πουλησε 20 ευρο γιατη με ειδε ομορφο.

BLiTzER
01/02/2018, 11:55
αλλα αν εχει αποδειξει 20-25 ευρια δεν παει να χτηπαει τον κολο του κατω ,κυριε εμενα μου το πουλησε 20 ευρο γιατη με ειδε ομορφο.

Φυσικά δεν ισχύει αυτό. Αν υποπτευθούν ότι η πραγματική αξία δεν είναι 20€ (πχ αν είναι ογκώδες δέμα), άλλος θα χτυπάει τον κώλο του κάτω.

Γενικά, μη γελιέστε, ό,τι γουστάρουν κάνουν. Είναι να μη σου τύχει.

andreastwin
01/02/2018, 12:16
Φυσικά δεν ισχύει αυτό. Αν υποπτευθούν ότι η πραγματική αξία δεν είναι 20€ (πχ αν είναι ογκώδες δέμα), άλλος θα χτυπάει τον κώλο του κάτω.

Γενικά, μη γελιέστε, ό,τι γουστάρουν κάνουν. Είναι να μη σου τύχει.

λογικα μηλαμε για μικρο δεμα, οχι να φερεις τιποτα κηνητηρα για παπι και να του πεις οτι τον πηρα 20 ευρο.και οπως λες ειναι να μην σου τυχει.εμενα μου ηρθε ρολοι απο ebey που εκει δεν αλλαζει η τιμη στιν αποδειξει και ενω μου ηρθε στο σπητη το πακετο,τιν ιδια μερα μου ηρθε μηνυμα να τους στειλω αποδικτικο στειχειο για το ποσο κανει για να το περασουν τελωνειο.καλα περιμενετε να σας το στειλω.τυχερος ημουνα.

BLiTzER
01/02/2018, 12:18
Το λογικό είναι σχετικό. Απλά ξεκαθαρίζω ότι κάνουν Ο,ΤΙ γουστάρουν. Δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, αν θέλουν να σε χρεώσουν.

Black Mamba
01/02/2018, 12:50
Πανω απο 20 ευρο οταν αναγραφη η αποδειξει που σου εσωκλεινει ο πωλητης μεσα στο δεμα και παραλληλα γραφη και στο στικερακι που κολαει επανω στο δεμα,τοτε ειναι στην κριση τους για το ποσο θα πληρωσεις φορο.δηλαδη αν ειναι 25-30 ευρο η αποδειξει μπορει και να μην πληρωσεις τιποτα.παντος μεχρει 20 ευρο δεν πληρωνεις τιποτα.αν και εχουν γινει γατι η του τελωνειου,αλλα αν εχει αποδειξει 20-25 ευρια δεν παει να χτηπαει τον κολο του κατω ,κυριε εμενα μου το πουλησε 20 ευρο γιατη με ειδε ομορφο.

43€ εκανε, τελικο ειναι, αρα μεγαλο πακετο, μαλλον την μαμησα και θα πληρωσω το κατιτις μου.
Ονειρευομαι οτι το παρελαβα εγω τωρα...
:cry:

andreastwin
01/02/2018, 13:13
Το λογικό είναι σχετικό. Απλά ξεκαθαρίζω ότι κάνουν Ο,ΤΙ γουστάρουν. Δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, αν θέλουν να σε χρεώσουν.

δεν εχεις αδικο στο ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

devil's animal
21/02/2018, 08:49
+1
την πατησα και εγω με ενα ματζαφλαρι που μετραει την πιεση του αερα που παρηγγειλα απο Κινα και δεν ηρθε ποτε...
ανοιξα case και μου ειπαν οτι μπορουν να μου το ξαναστειλουν αλλα χωρις tracking number γιατι το free shipping που ειχε το παπαρδελι ηταν για απλη αποστολη...και αν ηθελα tracking number θα επρεπε να πληρωσω αλλα 3,5$..(5,5$ ειχε η παπαριτσα)...και λεω "δεν πληρωνω τιποτα, ξαναστειλτε το απλο"...

οσο το ειδατε εσεις, αλλο τοσο το ειδα και εγω...:mad:

ακυρο το παραπανω...

το παρηγγειλα (και παραλληλα πληρωθηκε) 08/11/2017 απο Κινα μεσω ebay...σταλθηκε 10/11/2017 (συμφωνα με τα στοιχεια του δεματος) και...
...ηρθε σημερα...:eek:

μιλαμε για 3,5 μηνες σχεδον...με τα ποδια αν ερχοταν, καπου τοσο θα εκανε...

και μαλλον θα λαβω και το επομενο που μου εστειλαν μετα απο 1,5 μηνα μετα απο το ανοιγμα case που τους εκανα...:look:

Sapadak
21/02/2018, 09:17
και μαλλον θα λαβω και το επομενο που μου εστειλαν μετα απο 1,5 μηνα μετα απο το ανοιγμα case που τους εκανα...:look:

Ε δεν τους στέλνεις ένα μήνυμα οτι το έλαβες το πρώτο.

Μπορεί να στείλουν κάποιον να το μαζέψει μεταξύ Τατζικιστάν-Τουρκμενιστάν

teogtp
21/02/2018, 09:47
ακυρο το παραπανω...

το παρηγγειλα (και παραλληλα πληρωθηκε) 08/11/2017 απο Κινα μεσω ebay...σταλθηκε 10/11/2017 (συμφωνα με τα στοιχεια του δεματος) και...
...ηρθε σημερα...:eek:

μιλαμε για 3,5 μηνες σχεδον...με τα ποδια αν ερχοταν, καπου τοσο θα εκανε...

Ρε Σταύρο.
Τι μεταφορικά διάλεξες...... Κινέζο με το δέμα στα δόντια να κολυμπήσει τον ινδικό ωκεανό;